View Full Version : [Osijek] - Construction update (2010 - 2011)
KKomarac July 9th, 2010, 11:17 AM Propali šahtovi, Divaltovom usporeno još tjedan dana
09.07.2010. 9:00
Vijesti::Communis
Ponovno problemi sa šahtovima - prokomentirali su stanovnici Divaltove ulice kad smo zapitali kakvi su radovi u tijeku u toj ulici. Po nalogu Županijske uprave za ceste, djelatnici Cestinga početkom tjedna počeli su obnovu niza šahtova na potezu od Trpimirove do ulaza na Sjenjak prekoputa pizzerije “La Rosa”.
- “Mijenjamo poklopce prema nalogu Županijske uprave za ceste”, rekli su u Cestingu.
Šahtovi su, laički rečeno, propali. Mijenjaju se poklopci na šest šahtova, zbog čega je zatvoren dio ceste, odnosno postavljena je privremena regulacija prometa.
- “Riječ je o redovnom održavanju, na lokacijama gdje su primijećeni problemi i stvaranje buke. Radovi će vjerojatno završiti već danas, no ometanje prometa trajat će bar sedam dana, dok beton ne očvrsne”, rekli su jučer u ŽUC-u.
Riječ je, inače, o staroj boljci te ulice. Ni mjesec dana nakon otvorenja obnovljene Divaltove krajem 2006. godine, cesta je ponovno raskopana jer su, kako je tada rečeno, šahtovi bili previsoko postavljeni, a poklopci su klepetali. U međuvremenu, bilo je pojedinačnih intervencija na šahtovima, a vozači još uvijek nerijetko voze sredinom ceste kako bi ih izbjegli.
Autor: Marija Mihelić/Glas-Slavonije.hr
Kriste.......... generalno su nam ceste jaca strana (Vukovarsa se asfaltira 15 godina, sahtovi se postavljaju 5 puta.....) :bash:
Rocky031 July 9th, 2010, 11:17 AM ^^Pa sam kazem. To se kod nas tako radi. Nemogu ja npr to promjeniti ;) Jbg, ja sam vec rekao da bi volio da se grade nova stambena naselja van grada, nego ovo.
+1
Npr.Ona polja od Karake pa prema Mercatoru to se sve može lijepo pretvoriti u jedno dobro i lijepo naselje...Ima puno prostora i sve što trebaju im je blizu (trgovina,pošta,škola,javni prijevoz itd...)
LAMPAŠ8 July 9th, 2010, 11:23 AM Daj, SF, pa ne moze TO biti argument :ohno:
Kuda cemo stici ako cemo tako razmisljati......
Lampas, mislim da je tema vise birtijaska, ovdje bi se vrlo lako mogla pretvoriti u politicko prepucavanje ;)
^^mislim da smo dovoljno zreli i odrasli za normalnu komunikaciju,naglasak je na projektima i njihovim realizacijama,ne na političkoj opredjeljenosti..:)
...
KKomarac July 9th, 2010, 11:44 AM ^^mislim da smo dovoljno zreli i odrasli za normalnu komunikaciju,naglasak je na projektima i njihovim realizacijama,ne na političkoj opredjeljenosti..:)
...
Kuzim ja u cemu je poanta, ali isto tako i ti znas da je vise puta praksa pokazala drugacije, cak i kad se nije eksplicitno spominjalo politicare...
No, kako god.
Moj dojam je generalan (niti sam clan, niti favoriziram i jednu stranku/politicara i sl.) - dok je Kramer bio u gradu, najpuzevskijim mogucim korakom su se stvari radile, grad je stajao na mjestu (i iz tog razloga su kojekakvi Bedei i sl. imali slobodu raditi sto ih je volja), OGROMAN broj kvalitetnih ljudi (glumci, umjetnici, studenti itd.) napustili su grad... ugl. stanje je bilo vrlo otuzno, a dojam mi je da je Grad iscijedio koliko god je tko mogao za privatne interese, preočito. Da je bio manji, odavno bi bankrotirao. Samo su ga velicina i konstantni fiskalni prihodi spasili. Nakon toga, ipak se nesto pokrenulo dolaskom prethodne gradske vlasti, neki dugo ocekivani, a jednostavni/jeftini projekti (promenada, Kompa, Zoo) su se pokrenuli s mrtve tocke, a ovi sada manjim intentzitetom nastavljaju uz velike najave za narednu godinu. Ukoliko misle ovaj grad uciniti pozeljim mjestom za zivot, u kojem ce gradjani i oni koji to jednoga dana mozda pozele postati vidjeti svoju buducnost, bolje im je da relaiziraju sve najavljeno i da rade jos vise i brze (u krajnju ruku, tako i sebi osiguravaju dugorocno "fotelju" - vidi Obersnela, Cehoka i sl.). Dakle, od iduce godine, morali bi ne samo realizirati sve sto su do sada najavili, nego i u desetoj brzini krenuti s novim projektima, posebno gospodarskim (zona Tenja nije dovoljna, skladista, Portanove i sl. nisu generatori dodatne vrijednosti, u svakom slucaju ne one koja je potrebna da Grad i okolica napreduje i postane magnet za novo stanovnistvo, ideje, poslovanje).
tomostv July 9th, 2010, 11:50 AM @Lampaš - necu previse pisati o politici ali godinu dana je premalo za usporedit iako vec znate mog favorita :lol:
Za imalo ozbiljniji projekt sa svim dozvolama i projektima i JAVNOM NABAVOM treba proci vise od 6mj pa i do godinu dana.Ovo sve sto se najvaljuje vec u drugoj godini mandata je optimisticno ali mislim i da ce se odradit.
Iduca godina je i izborna a hdz gubi partnere. nekako mislim da ce Osijek profitirat time:cheers:
Inace na jednom sastanku danas Bubalo najavio da nakon zavrsetka sjevernog kolektora ide biciklisticka staza i setnica do DGO tako da građani iz Tvrđe mogu doci do "centra" kak on zove DGO- Planirani zavrsetak je za 3g a kako je njegova ulica odmah pored Drave ne sumnjam da ce se jebacki potrduit za taj projekt.
e,da,zaboravio sam pa da dodam..jedan od najboljih Bubalovih poteza je sto je na vecinu procelinckih mjesta postavio mlade likove sa fakulteta koji su voljni i sposobni pratiti njegov tempo rada a ne stranacke vojnike kako je to bilo uvijek prije.
Ja sa m vec 7g. uz sve politicare u Gradu i okolici i stvarno najiskrenije taj covjek je najveci radoholicar kojeg znam.
btw . ti si postavio pitanje a sutis :)
Frnjchuga031 July 9th, 2010, 12:03 PM Trenutno imamo najbolju vlast u gradu... Nikada nismo imali bolju...
Eto dovoljno...
Semper Fidelis July 9th, 2010, 12:10 PM 2011 godina se najvaljuje samo tako. Trebalo bi se graditi milijun projekata. Trebali bi postati ogromno gradilište. Sam se bojim da nebi bilo "jbg nema se novaca" itd...
tomostv July 9th, 2010, 03:32 PM JUG 4 - Nizozemci napravili skice i plan nakon 2g..Planira se ukupno 1500 stambenih jedinica na cijelom prostoru(u 10akg)..
prvi dio (gdje je zemljiste u gradskom zemljistu)je ovaj skroz zapadno ispod konzuma,novog trga i ispod nove ceste
http://img198.imageshack.us/img198/3982/jugsd.jpg
vise u vijestima stv sutra oko 20:10 ili iza 23h repriza
La_Linea July 9th, 2010, 03:42 PM JUG 4 - Nizozemci napravili skice i plan nakon 2g..Planira se ukupno 1500 stambenih jedinica na cijelom prostoru(u 10akg)..
prvi dio (gdje je zemljiste u gradskom zemljistu)je ovaj skroz zapadno ispod konzuma,novog trga i ispod nove ceste
Znači nije se odustalo od toga :)
LAMPAŠ8 July 9th, 2010, 04:35 PM http://limun.hr/main.aspx?id=605587^^cijeli tekst
Saponia u prvih šest mjeseci povećala izvoz u Srbiju za 25 posto
U prvih deset godina investicije su usmjeravane u pogone, odnosno novi strojni park, te u skladu s tim i u skladišne kapacitete. Kada smo dostigli visoku tehnološku razinu u sva tri pogona (praškastim deterdžentima, tekućim deterdžentima i toaletnim proizvodima), te laboratoriju (institut), procijenili smo da je sada pravo vrijeme da u značajnijoj mjeri i izvana uljepšamo naše proizvodne i poslovne objekte, a time i dio grada u kojemu poslujemo. To je već učinjeno s proizvodnim zgradama, a do kraja srpnja i naša poslovna zgrada zablistat će novim sjajem svoga pročelja u kombinaciji aluminija i stakla veli Skender.
^^krasno :)
^^^^sam taj primjer kolegice gore o šahtovima na divaltovoj pokazuje kako se radilo u prošlom mandatu.:nuts:.ako ćeš o trgu bana jelačića o kojem se i danas vuku repovi,oćeš o divaltovoj koja nam je postala zaštitni brand što se tiče stanogradnje,oćeš o tramvajskoj pruzi na divaltovoj,oćeš o nathodniku kojem tamo nije mjestu a da negovorimo o trgu lavoslava ružičke kompletnom, rušenje bijele lađe..uvijek se radilo da se napravi,a ne kvalitetno i građanima neophodno..zasada sam zadovoljan kako se radi,posebno na tom planu što se više posvetilo komunikaciji sa građanima,web stranica se ažurira redovno,a a provode se i natječaji za male detalje,čak i za usluge za koje je donedavno bilo nepojmljivo da idu kroz javnu nabavu.npr istarska je bila planirana za 5mil kn,ona je smanjena na 3,6 a milijun ide u rekonstrukciju vinogradske..ako se može,a može i treba.iduća godina će biti pokazatelj mog sadašnjeg optimizma da idemo sve bolje naprijed..:)
Rocky031 July 9th, 2010, 04:47 PM Saponia u prvih šest mjeseci povećala izvoz u Srbiju za 25 posto
Ovo je super :cheers:
KKomarac July 9th, 2010, 05:14 PM http://limun.hr/main.aspx?id=605587^^cijeli tekst
Saponia u prvih šest mjeseci povećala izvoz u Srbiju za 25 posto
U prvih deset godina investicije su usmjeravane u pogone, odnosno novi strojni park, te u skladu s tim i u skladišne kapacitete. Kada smo dostigli visoku tehnološku razinu u sva tri pogona (praškastim deterdžentima, tekućim deterdžentima i toaletnim proizvodima), te laboratoriju (institut), procijenili smo da je sada pravo vrijeme da u značajnijoj mjeri i izvana uljepšamo naše proizvodne i poslovne objekte, a time i dio grada u kojemu poslujemo. To je već učinjeno s proizvodnim zgradama, a do kraja srpnja i naša poslovna zgrada zablistat će novim sjajem svoga pročelja u kombinaciji aluminija i stakla veli Skender.
^^krasno :)
^^^^sam taj primjer kolegice gore o šahtovima na divaltovoj pokazuje kako se radilo u prošlom mandatu.:nuts:.ako ćeš o trgu bana jelačića o kojem se i danas vuku repovi,oćeš o divaltovoj koja nam je postala zaštitni brand što se tiče stanogradnje,oćeš o tramvajskoj pruzi na divaltovoj,oćeš o nathodniku kojem tamo nije mjestu a da negovorimo o trgu lavoslava ružičke kompletnom, rušenje bijele lađe..uvijek se radilo da se napravi,a ne kvalitetno i građanima neophodno..zasada sam zadovoljan kako se radi,posebno na tom planu što se više posvetilo komunikaciji sa građanima,web stranica se ažurira redovno,a a provode se i natječaji za male detalje,čak i za usluge za koje je donedavno bilo nepojmljivo da idu kroz javnu nabavu.npr istarska je bila planirana za 5mil kn,ona je smanjena na 3,6 a milijun ide u rekonstrukciju vinogradske..ako se može,a može i treba.iduća godina će biti pokazatelj mog sadašnjeg optimizma da idemo sve bolje naprijed..:)
Lampas, ne vidim ni najmanju korist od rasprava sto je i kako je bilo. Tko ima ista od toga da zakljucujemo kako se prije nije napravilo to i to ili se nesto napravilo krivo i lose? Proslo je, ne mozemo promijeniti, trebalo je mijenjati kad se moglo, ako se moze popraviti neka se popravi jednom zauvijek i tocka. Zanima me samo ono sto je sada i sto ce biti u buducnosti, a sudeci po najavama za narednu godinu, bit ce dobro. Ponavljam, i dalje je potrebno ubaciti u desetu brzinu zeli li se sustici neke druge manje gradove koji su nas presisali u zadnjih deset godina, a u jos par brzina vise ako se zeli iste nadmasiti i privuci nove ljude koji ce svoj zivot graditi i vidjeti u nasem gradu. I od srca nam to svima zelim :)
Zato dragi ljudi, ne opterecujte se onime sto je bilo ili nije bilo, vazno je ono sto je sada (a to nije lose). Iz proslosti samo ucite i gradite svoje kriticko misljenje kako se greske ne bi ponavljale. Jedino tome proslost i sluzi. Znas kako se kaze, dok se ne rijesis okova/utega proslosti, ne mozes ici prema naprijed. A ja, kao i ti, vjerujem u optimisticne dane za nas grad :cheers:
Sto se Saponie tice - drago mi je da nam je u gradu od nekada überblistave industrije ostala barem jedna zvjezdica :okay: Voljela bih jednoga dana vidjeti obnovljene i upogonjene razrusene objekte u Nemetinu. Jos kad bi i Markins ponovno poceli proizvoditi.... :D
LAMPAŠ8 July 9th, 2010, 05:23 PM ^^ma ovo je čisto razglabanje o temam vezane uz grad,nikakvo izbacivanje frustracija..jednog dana će ljudi istopilit glavu o otosu,ko mi o radnjaku..
:cheers:
tomostv July 9th, 2010, 05:36 PM danas smo snimali Danijelu o stanjima nekih bitnijih projekata u Gradu.
Ovaj JUG 4 je slucajno bas danas ona imala sastanak prije nego je dosla na snimanje pa eto ja slucajno prvi vidio te papire.
Uglavnom..objasnila je detaljno trg Slobode.radovi(naravno prvo zemljani i sve instalacije ispod zemlje) trebaju poceti na proljece.
Park Zrinjevac nije povijesno zasticen pa moze ici njegov temeljitiji redizajn sto ce ici na natjecaj a dvorana ce vjeovatno u staklo da reflektira to zelenilo.
Bijela lađa tj.prva faza ce gotovo sigurno biti podzemne garaže a dalje kak sam shvatio ima 2 pobjednicke ideje i to je jos u javnoj raspravi...
KKomarac July 9th, 2010, 05:43 PM ^^
Tomo Ekskluziv :D
Essek i ja smo htjeli nekidan zaskociti Danijelu nakon predstave, ali bili bi presumnjivi :lol:
Napokon Zrinjevac i Trg Slobode! Nadam se da ce se krajobrazni arhitekti u Unikomu raspistoljiti u najboljem smislu te rijeci pa da preuzmemo dominaciju za nagradu Zeleni cvijet Hrvatske :D
Seyzmo July 9th, 2010, 05:44 PM ^^zanima me kako razmišljate,pa evo malo raspravu da bacimo...mogu se i Brođani i ostali uključiti ako imaju nekakvo svoje razmišljanje ili prijedloge za poboljšanje odnosa...:)
Kako ste zadovoljni dosadašnjim mandatom gradske uprave na čelu sa Bubalom?Da li bi vratili Anteta Đapića?Koliko ste zadovoljni novim projektima i projektima koji stižu?Da li bi nešto promijenili i stavili druge projekte kao prioritete?Mislite li da li bi to Đapić bolje odradio?
Iako nisam pravas i opcenito mi ta krajnja desnica nije nimalo simpaticna ipak skidam kapu Anti Đapiću na tome sto je pokrenuo ovaj grad.
Bio sam vrlo skeptican kada su oni pobjedili na izborima, ali moram priznati da su me odusevili nekim stvarima unatoc mnogim aferama.
Sad da nabrajam sto su sve napravili u gradu trebalo bi mi vremena, a kada vidim kako ovi nista ne rade zlo mi je, a sto je najzalosnije ne rade ni ono elementarno, a to je odrzavanje grada urednim.
Danas sam isao nesto na JUG pa sam prosao preko Rosinjace, a trava je na tom nadvoznjaku visoka skoro metar...ima ju li oni uopce nekakve planove kosnje u Unikomu ili se to radi vatrogasnim sistemom?
Sve u svemu da moram ocjeniti ovu vlast u prvoj godini mandata nisam siguran ni da bi im dao prolaznu ocjenu.
Ja sa m vec 7g. uz sve politicare u Gradu i okolici i stvarno najiskrenije taj covjek je najveci radoholicar kojeg znam.
btw . ti si postavio pitanje a sutis :)
Znam i ja takve radoholicare, puno rade, a rezultata nigdje.
Trenutno imamo najbolju vlast u gradu... Nikada nismo imali bolju...
Eto dovoljno...
Od ove vlasti je gora jedino bila ona Kramariceva...ipak imaju jos dovoljno vremena da me uvjere u suprotno.
Semper Fidelis July 9th, 2010, 05:46 PM Jug 4!! Juhuuu! :banana: :lol:
Sam nek to krene polako. :cheers: A znaci i Zrinjevac bi sljedece godine trebali zapoceti, pa lijepo. A koje se dvije pobjednicke ideje razmatraju u vezi bijele lađe?
KKomarac July 9th, 2010, 05:48 PM Jug 4!! Juhuuu! :banana: :lol:
Sam nek to krene polako. :cheers: A znaci i Zrinjevac bi sljedece godine trebali zapoceti, pa lijepo. A koje se dvije pobjednicke ideje razmatraju u vezi bijele lađe?
Vjerojatno ono o cemu se inicijalno i pricalo: park + O-zgrade :)
To bi mogao ispasti OK kompromis.
tomostv July 9th, 2010, 05:53 PM ^^
ja tako kad idem na snimanja sa novinarom jos uvijek imam svoja 3-4 pitanja i jos 2-3koja u zurbi zaboravim ..pa sam danas pitao malo o istarskoj,trpimirovoj i kuznom pilu a zaboravio sam o novom pjesackom? mostu preko Drave i o kulturnom centru kod eurodoma..
Uglavnom,kao i uvijek,Danijela je susretljiva i oce pricat i sa obicnim snimateljem a rekao sam joj i za ovaj forum:lol: pa eto obratite se i vi kad ju vidite sa vasim pitanjima da vidi da nas ima jos:lol:
Lampas je bas spomenuo tu komunikaciju sa građanima i to se stvarno vidi da je ok..npr. prije 2tjedna sam snimao Zavrskog i pitao sam za obnovu staze u Gundulicevoj od Zupanijske do Trgovacke skole i rekao je da je to 135 000kn ali da je to prioritet iduce god;ja poceo kuknjavu kak je ta staza uzas i puna rupa,da se sav smocim kad idem na fitnes i to:lol:..i sad neki dan rebalans i ta staza usla u rebalans :cheers: za ovu godinu i jos ju poroduzili do Suncane ulice (sad je 200 000)
esseker July 9th, 2010, 06:10 PM ^^ odlična vijest za Zrinjevac i to da će dvorana biti ostakljena, to će ju malo umiriti u odnosu na okoliš :)
KKomarac July 9th, 2010, 06:17 PM Prosirenje groblja:
Koliko sam polovila, Centralno i Donjogradsko idu u prosirenje, svako za 170 mjesta. Osim toga, predstavljen je predlozak po kojem ce se ubuduce uredjivati grobna mjesta, kategorizirat ce se, a naredne godine u obnovu idu i ostala gradska goblja.
Svidja mi se sto su ih projektirali kao parkove. Oni najstariji dijelo Centralnog su mi prekrasni :)
Evo par PrtSc-a iz priloga Ostv:
http://img413.imageshack.us/img413/7346/centralno.jpg (http://img413.imageshack.us/i/centralno.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://img41.imageshack.us/img41/4959/centralno1.jpg (http://img41.imageshack.us/i/centralno1.jpg/)
http://img535.imageshack.us/img535/6109/donjogradsko.jpg (http://img535.imageshack.us/i/donjogradsko.jpg/)
http://img713.imageshack.us/img713/7782/donjogradsko1.jpg (http://img713.imageshack.us/i/donjogradsko1.jpg/)
EDIT:
Osijek.hr
INVESTICIJE NA CENTRALNOM I DONJOGRADSKOM GROBLJU
Gradonačelnik Krešimir Bubalo sudjelovao je na konferenciji za novinare na kojoj je, s direktorom tvrtke Ukop d.o.o. Davorom Lamzom i predsjednikom Nadzornog odbora Gordanom Matkovićem, govorio o projektima iz Plana izgradnje objekata infrastrukture groblja za 2010.
Grad Osijek je za investicije u 2010. godini planirao milijun kuna, a opsežniji radovi počinju na Centralnom i Donjogradskom groblju. Na Centralnom groblju slijedi izrada geodetske podloge i idejnog rješenja za novo grobno polje te uređenje novih staza, a na Donjogradskom groblju izrada geodetske podloge, idejnog rješenja izgradnje i uređenja novog dijela groblja, pripremni radovi na uređenju terena te izgradnja ograde uz Crkvenu ulicu na novom dijelu groblja. Proširenje će donijeti 172 nova grobna mjesta na Centralnom i 236 mjesta na Donjogradskom groblju.
Izgradnja infrastrukture ovisi o prodaji mjesta, odnosno tijek će biti međusobno usklađen, naglasio je gradonačelnik Bubalo dodavši kako se daljnjim smanjivanjem troškova i racionalizacijom poslovanja, sredstva mogu usmjeriti za investicije, koje su, pak, dugoročan proces. Gradonačelnik je, ujedno, čestitao Upravi društva na provođenju racionalizacije.
Blaženka Alerić
tomostv July 9th, 2010, 06:19 PM +1
Npr.Ona polja od Karake pa prema Mercatoru to se sve može lijepo pretvoriti u jedno dobro i lijepo naselje...Ima puno prostora i sve što trebaju im je blizu (trgovina,pošta,škola,javni prijevoz itd...)
ovo: Nova Divbaltova by Rechner
http://www.rechner.hr/arhitektura/projekti.php?subaction=showfull&id=1168288549&cat=5
KKomarac July 9th, 2010, 06:26 PM ^^
Khm, khm... Tomo, ajd priupitaj sto je s novom upravnom zgradom Unikoma.
Vidim na Rechnerovoj stranici pod "Projekti u tijeku" rendere nove zgrade (za koju smo se vec vise puta ovdje slozili da je odlicna)
http://www.rechner.hr/arhitektura/projekti.php?category=5
Mene bi zanimalo jos koliko krajobraznih arhitekata imamo u Unikomu, tko osmisljava cvjetne gredice i planiraju li se neki noviteti u uredjenju hortikulture? Npr. znam da zelenilo u Vz izrajduje i skulpture od cvjeca....
Ne bih te gnjavila da su im web stranice iscrpne kao sto je Gradska ili GPP-ova, ali nisu :D
tomostv July 9th, 2010, 06:41 PM ^^Unikom. hm,neki dan na sjednici gradske cetvrti gornji grad je Zavrski pricao o Ruzinoj ulici i da ce vecina prometnih problema te ulice nestati sa odlaskom Unikoma na Vinkovacku.Nije spomenuo planove kad bi to bilo al vjerovatno kad su bili u tolikom minusu nije jos vrijeme za to.
btw. danas sam bio i na obnovi ceste i nogstupa u naselju A.cesarca :
Radove na rekonstrukciji kolnika i nogostupa, s uređenjem oborinske odvodnje na Vijencu Augusta Cesarca obišao je gradonačelnik Krešimir Bubalo, sa suradnicima.
Rekonstrukcija kolnika ceste i nogostupa s uređenjem oborinske odvodnje izvodi se na dionici dugoj 325 metara, a riječ je o radovima na pojačanju kolničke konstrukcije ceste i zamjeni konstrukcije nogostupa.
Za povećanje sigurnosti odvijanja cestovnog i pješačkog prometa izvodi se odgovarajuća oborinska odvodnja. Troškovi rekonstrukcije procjenjuju se na 360.000,00 kuna.
http://www.osijek.hr/var/osijek/storage/images/novosti/radovi-na-vijencu-augusta-cesarca/42399-2-cro-HR/RADOVI-NA-VIJENCU-AUGUSTA-CESARCA_image_galleria.jpg
=CHUCK NORRIS=> July 9th, 2010, 06:48 PM ^^zanima me kako razmišljate,pa evo malo raspravu da bacimo...mogu se i Brođani i ostali uključiti ako imaju nekakvo svoje razmišljanje ili prijedloge za poboljšanje odnosa...:)
Kako ste zadovoljni dosadašnjim mandatom gradske uprave na čelu sa Bubalom?Da li bi vratili Anteta Đapića?Koliko ste zadovoljni novim projektima i projektima koji stižu?Da li bi nešto promijenili i stavili druge projekte kao prioritete?Mislite li da li bi to Đapić bolje odradio?
Bubalo jako dobro broji potrosene spajalice u gradskoj upravi, te vrlo vjesto skriva svoj boravak u hercegovini kod pravog gradonačelnika, a mazanje ociju mislim da je doktorirao jedno tri puta (nema se love za nista, samo za najave projekata u blizoj buducnosti kao nadu u ocuvanje vlasti )
uspoređivati sadasnju i bivsu vlast je kranje DEGUTANTNO i uvredljivo za svakoga tko razmišlja svojom glavom
KKomarac July 9th, 2010, 06:52 PM ^^
a pogle' ga sto je vesel, k'o dijete koje se igra u pijesku :lol:
Super za A. Cesarca :okay:
Sa Zavrskim se ne bih nikako slozila jer prometni problemi Ruzine nisu uvjetovani Unikomom vec prevelikim brojem novogradnji tj. novih stanovnika i automobila, ali i losoj prometnoj povezanosti istoka i zapada grada (tj. nepoveznoscu Strossmayerove i Europske Avenije/Vukovarske) pa se citav promet odvija preko uskog grla jednosmjernih ulica u strogom centru i Gundulicevoj.
To da Unikomu nije mjesto u Ruzinoj, o tome nema rasprave. Iako, draze bi mi bilo novu zgradu Unikoma vidjeti tamo na zemljistu preko puta dvorane Gradski vrt, gdje su prije imali vrtni centar. Nekako bi dobro sjela tako reprezentativna gradjevina uz novi sportski kompleks, pogled na Eurodom, novo naselje na novoj Divaltovoj i obnovljenoj/prosirenoj Trpimirovoj (to je ionako najurbaniji i jedini PRAVI ulaz u grad) :) Steta sto su prodali to zemljiste....
tomostv July 9th, 2010, 07:06 PM @CHUCK; Nema potrebe za uvredama,svi na ovom forumu vjerovatno imaju svoj mozak i malo vise inteligencije i lokalpatriotizma od ostlaih građana jer nas ovo vise zanima nego ostale pa tako imamo i svoj mozak za zaokruzit na izborima koga zelimo ali tek svake 4g.
umjesto sto si uvrijedio lampasa pa i mene mogao si nabrojat projekte u prvoj godini đapićeva mandata.
kakva korist Bubalu da sad nabraja te projekte kad su izbori 3 g daleko??
a zapravo istina je da nema smisla sad uspoređivati,to se radi na kraju mandata.
@Komarac - naravno da nisu svi problemi RUzine vezani za Unikom ali dobrim dijelom ih ima zbog unikoma jer osim njihovim vozila tamo dosta ljudi dolazi platiti racune i parkira tamo sto usporava promet.
Sigurno da je jedan od glavnih prometnih problema Osijeka bas ta poveznica IStok-Zapad i bas zbog toga se naveliko razmislja o sjevernoj obilaznici i o tome da ovaj most kod Rokove crvke bude i cestovni a ne samo pjesacki.
zasto je vrtni centar prodan necu na ovom forumu jer i tako previse pisem o politici:lol:
esseker July 9th, 2010, 07:09 PM @ tomostv, kakve sad Rokove crkve? Pa ne misle valjda Solarski trg žrtvovat za most?! I dalje mislim da je jedino pametno planirat most u produžetku Kanižlićeve pored Pejačevićevog dvorca. I u Donjem gradu u Huttlerovoj.
Brko July 9th, 2010, 07:09 PM Ovo za Zrinjevac su odlične vijesti iako po meni ta lokacija zaslužuje novi eurodom ili gradsku vijećnicu. Nije mi jasno ovo za bijelu lađu - kakav je to javni natječaj kad građani u njemu ne mogu sudjelovati iako će ovaj projekt znatno promijeniti izgled grada?
p.s. koje katedrale su poslužile kao uzori za projektiranje osječke katedrale? Nedavno je u SAD-u dovršena jedna nova gotička katedrala, a u pripremi su još dvije nove.
tomostv July 9th, 2010, 07:14 PM @ tomostv, kakve sad Rokove crkve? Pa ne misle valjda Solarski trg žrtvovat za most?! I dalje mislim da je jedino pametno planirat most u produžetku Kanižlićeve pored Pejačevićevog dvorca. I u Donjem gradu u Huttlerovoj.
napisao sam KOD:) rokove crkve, ne znam ni ja tocno gdje ali valjda tamo negdje kad je planirano da izađe kod Zoo Hotela.Jel bilo uopce negdje napisano sta o tome?
@Stipson - javni natjecaj je zavrsio i vlajda su 2 pobjednika i sad kao traje javna rasprava i ceka se mislim Osijek Koteks..tak ja bar kontam
esseker July 9th, 2010, 07:16 PM @ Stipson, ma da? ima kakav link na te crkve u USA?
Uzor za osječku Katedralu je bila crkva Sv. Nikole u Hamburgu, kao i za mnoge neogotičke u području njemačkog kulturnog utjecaja, a konačni uzor je bila nikad dovršena crkva u Munchenu, svojedobno sam stavio bio usporedni prikaz. I naravno uzor je bila i Kolnska katedrala, ali opet generalno govoreći jer je ona u 19. st napokon dovršena u neogotičkom stilu koji je u nekim projektima htio biti i "gotičkiji" od gotike.
LAMPAŠ8 July 9th, 2010, 07:21 PM @ tomostv, kakve sad Rokove crkve? Pa ne misle valjda Solarski trg žrtvovat za most?! I dalje mislim da je jedino pametno planirat most u produžetku Kanižlićeve pored Pejačevićevog dvorca. I u Donjem gradu u Huttlerovoj.
pa u produžetku solarskog trga pješački most bi trebao ići ,a u kanižlićevoj cestovni most kao sjeverna obilaznica..:)
esseker July 9th, 2010, 07:32 PM A to, da... to mi se ne sviđa, trošit novce na dva mosta tako blizu (cestovni u Kanižlićevoj), a tu je i Kompa, simbol Osijeka koji bi tada vjerojatno lagano zamro. Zbilja nepotrebno.
Rocky031 July 9th, 2010, 07:35 PM ja bi prije stavio most kod donjeg grada....samo tamo baš i nije najbolje mjesto za most s obzirom da je preko puta drave prašuma a ulice pre uske pa bi se napravili zastoji u prometu....
KKomarac July 9th, 2010, 07:36 PM ^^
Meni je to malo bzvz i nepotreban trosak.
Cestovni moze biti s pjesackim stazama s obje strane, ako je bas nuzno (zbog biciklista, npr.), a Kompa je simbol i tradicija koju stvarno nije potrebno zamjenjivati. Oni koji su na suprotnu obalu dolazili autom, dolazit ce i nakon mosta, a oni koji su isli pjeske/Kompom, mogu tako i dalje.
Rocky031 July 9th, 2010, 07:41 PM i ja se slažem da je to nepotreban trošak ali ako baš moraju graditi most neka ga stave na neko prometno mjesto a ne da par auta prođe u cijelom danu....
KKomarac July 9th, 2010, 07:45 PM Ovako?
http://img686.imageshack.us/img686/5720/svjevernaobilaznica.jpg (http://img686.imageshack.us/i/svjevernaobilaznica.jpg/)
esseker July 9th, 2010, 07:47 PM @ Kkomarac, tako nekako bih i ja to zamislio, uz još spoj s Tvrđavicom direktno.
Seyzmo July 9th, 2010, 08:16 PM ^^
Meni je to malo bzvz i nepotreban trosak.
Cestovni moze biti s pjesackim stazama s obje strane, ako je bas nuzno (zbog biciklista, npr.), a Kompa je simbol i tradicija koju stvarno nije potrebno zamjenjivati. Oni koji su na suprotnu obalu dolazili autom, dolazit ce i nakon mosta, a oni koji su isli pjeske/Kompom, mogu tako i dalje.
Potpis!
brca1001 July 9th, 2010, 08:28 PM Meni je glupo o tome uopće raspravljat prije 2025. A uostalom mostovi će se raditi poštivajući GUP-ove.
Volio bih što prije taj Jug IV (mada je lokacija dosta daleko). A Nova Divaltova je predobra lokacija za tako malu katnost. Pitanje je želimo li se razbacivati za zemljištem na desnoj obali ili ne. Ako ćemo se razbacivati, onda ove ideje o sjevernoj obilaznici uopće nisu sulude, kao neki temeljac u daljnjem razvoju grada istok-zapad za nekih 10 godina.
=CHUCK NORRIS=> July 9th, 2010, 10:45 PM @CHUCK; Nema potrebe za uvredama,svi na ovom forumu vjerovatno imaju svoj mozak i malo vise inteligencije i lokalpatriotizma od ostlaih građana jer nas ovo vise zanima nego ostale pa tako imamo i svoj mozak za zaokruzit na izborima koga zelimo ali tek svake 4g.
umjesto sto si uvrijedio lampasa pa i mene mogao si nabrojat projekte u prvoj godini đapićeva mandata.
kakva korist Bubalu da sad nabraja te projekte kad su izbori 3 g daleko??
a zapravo istina je da nema smisla sad uspoređivati,to se radi na kraju mandata.
@Komarac - naravno da nisu svi problemi RUzine vezani za Unikom ali dobrim dijelom ih ima zbog unikoma jer osim njihovim vozila tamo dosta ljudi dolazi platiti racune i parkira tamo sto usporava promet.
Sigurno da je jedan od glavnih prometnih problema Osijeka bas ta poveznica IStok-Zapad i bas zbog toga se naveliko razmislja o sjevernoj obilaznici i o tome da ovaj most kod Rokove crvke bude i cestovni a ne samo pjesacki.
zasto je vrtni centar prodan necu na ovom forumu jer i tako previse pisem o politici:lol:
moja isprika ako sam nekoga uvrijedio, nije mi to bila namjera, iako ne znam cime sam to nekoga uvrijedio
usporedbe...dovoljno je bilo prosetati gradom prije dvije godine i danas...no udjemo li dublje u ovu temu bojim se da ce Masonac počet lupat banove...i da, ne pripadam niit jednoj opciji HSP ili HDSSB, tako da to pokusavam gledati vise objektivno
tomostv July 9th, 2010, 10:53 PM Nisam ni ja u stranci ni sekti(iskreno ne znam ni sam za kog bi glasao kad bi Vrdoljak ,Lovokovicka,Bubalo pa i Matkovic bili svatko zasebno na listi).
Te rasprave "dovoljno je prosetati tada gradom i sada" i jesu za baniranje i nisu za forum al konkretno ja bi bas volio da se nabroje po godinama svi projekti koji su zapoceti ili zavrseni pa da se stvarno objektivno moze pratiti ko sta radi a eventualno ak ododje sve na slicno ili isto onda usporedit i novce kolko je to svaka ekipa platila. mislim da je to jedini realan pokazatelj rada.
taj nacin rasprave bi bio ok za ovaj forum jer bi mogli stvorit neku crtu rasta Osijeka po godinama,da vidimo kako rastemo i napredujemo ili stagniramo..
=CHUCK NORRIS=> July 9th, 2010, 11:07 PM Masonac molim BANNAJ me...
tomo...grad nam je toliko prljav koliko u vrijeme rata nije bio prljav...autobusni kolodvor je prica bez kraja...ZAŠTO (samo jedno od)? OSJEČKI SPORT više ne postoji osim NK OSIJEKA kojemu sam mozda i najveci fan ovdje uz SF i Frnju ali sam svjestan da donosi najvise političkih poena, suradnja sa drzavom ne postoji jer se vode privatni ratovi...kome to treba?
tomostv July 9th, 2010, 11:15 PM a nemoj sad odmah te fore sa baniranjem i to. ajde stvarno ocu lijepo argumentirano pricati o PROJEKTIMA!!
evo sad sam otvorio topic CONSTRUCTION UPDATE 2006-2009 i vadim po mjesecima projekte kako su pocinjali i zavrsavali jer me stvarno zanima kak je to islo prije i kolko je trebalo za nesto. neces vjerovati ali ima zanimljivih stvari i obecanja koja se jos nisu ispunila :(
jel stvarno mislis da je grad tolko prljav?ja mislim da malo pretjerujes..
Zar stvarno za autobosni kolodvor krivis nekog drugog osim onoga tko je potpisao ugovor bez roka izgradnje??
=CHUCK NORRIS=> July 9th, 2010, 11:22 PM npr trg A.Starcevica...u kojem roku je zavrsen kad je Đaponja zagalamio, pruga do bikare koja je bila neizvediva 20g...odjednom se može...isto se moglo napraviti i sa kolodvorom koji cekamo 30g...pa danasnja vlast ne moze rjesiti javni wc u tvrđi...na FAN shopu NK Osijeka napišu FUN... halo
LAMPAŠ8 July 9th, 2010, 11:23 PM ^^ja nevidim tu nikakvog povoda za nekakve tenzije,govorimo o projektima i nema problema da se sve napiše kako stojimo sa projektima..a i taman smo na pola godine...
MasonicStage™ July 9th, 2010, 11:27 PM Masonac molim BANNAJ me...
dobro daj se smiri :lol:
slobodno pričajte, ali nemojte da ode totalno u krivom smjeru. :cheers: ovo je sada sve ok ;)
tomostv July 10th, 2010, 02:03 AM @CHUCK - trg A . starcevica je skoro zavrsen pod Kramaricem,samo centar trga je zavrsen u koaliciji đapić-šišljagić(2005) kao i jos par projekata sto je poceo Kramaric(mislim sunčana,solarski trg..)
u koaliciji 2006 i pocetak 2007 je mislim bio tramvaj do mackamame,nova divaltova,kirova,opatijska,trg na kolodvoru,stepinceva,pocetak novog kolodvora,eurdom,esseker se vec gradio,hrpa trgovackih centara dolazi u grad..)
2007 pocinju svađe oko dvorane i onda se vode svađe i rasprave uz sporu izgradnju i zavrsetak nesto prije svjetskog 2009.
2008 i izborne 2009. zavrsava se trg u dgo nakon "sto"godina, obnova divaltove i tramvaj do bikare,natkhodnici iznad pruge kod kolodvora i secerane, zoo hotel, staza za nordijsko hodanje,promenada uređena,kip A.Starcevica,gunduliceva i biciklisticke,Epso i Porin,neki parkovi dobili navodnjavanje...
ako nesto fali nek me netko nadopuni..
stvarno sam se zainatio i proucavam onaj topic 2006-2009 i sad sam na 117 strani i dosao sam negdje do kraja 2008g
stvarno me zanima najava,tijek i zavrsetak radova na 10-15 vecih projekata u gradu .. ne toliko sa politickog aspekta koliko iz znatizelje koliko obicno kasne sva ta građenja od kad se najave tu na forumu ili po novinama pa do zavrsetka. stvarno ima smjesnih naslova i obecanja.(npr . obnova trpimirove 3mj prije rukometnog prvenstva se i dalje obecava da ce biti zavrsena do pocetka istog :) )
Jug4 se isto naveliko spominje 2007. kao i te luksuzne ville u novoj Divaltovoj...
uh svasta sam napisao ali citam taj topic pa se malo izgubim pa napisem tu ali uglavnom htio sam si u godine smjestiti tu izgradnju u gradu zadnjih 6-7 godina.
Eto ako nekog zanima mozda sam mu pomogao ak ne preskocite ovo :)
Seyzmo July 10th, 2010, 08:43 AM govorimo o projektima i nema problema da se sve napiše kako stojimo sa projektima..a i taman smo na pola godine...
Stojimo na mjestu koliko vidim i nikuda se ne micemo.:lol:
Ja zaista neznam sta bi istaknuo za ovih pola godine, eventualno nogostupi...:lol:
Ali kada je rijec o mlacenju prazne slame tu bi se imalo o cemu pisati, nekada imam osjecaj da je vlasti osnovna zanimacija iscekivanje sta ce reci Kovačević, Borzan i Srb/Đapić nebi li se imali s cim prepucavati.
Uglavnom sve se svodi na najave, a radi se minimalno.
Ice_Cube July 10th, 2010, 11:32 AM Pozdrav svima! :)
Jako mi je drago da ima foruma u kojima se priča o Osijeku...Za neke stvari ja iskreno nisam znao da se rade u gradu i da su u planu pa sam jučer proveo oko 2 sata gledajući ovaj forum i odlučio sam se registrirati....
Ja podržavam gradnju novog mosta samo ako on bude poboljšao promet između Mađarske i Hrvatske,ali ja u to čisto sumnjam....
Čemu Jug4 :?
Zar nebi bilo bolje sagraditi novu četvrt preko onih polja na produžetku divaltove?
Seyzmo July 10th, 2010, 11:41 AM Ja podržavam gradnju novog mosta samo ako on bude poboljšao promet između Mađarske i Hrvatske,ali ja u to čisto sumnjam....
??? ....inace pozdrav i dobrodosao!:)
Rocky031 July 10th, 2010, 11:45 AM nisam baš skontao šta si htio reći u vezi mosta ali dobrodošao na forum! :)
LAMPAŠ8 July 10th, 2010, 11:47 AM ^^vjerojatno misli na most koridora 5c...
pozdrav ice
Semper Fidelis July 10th, 2010, 01:05 PM Pozdrav Ice;)
kako mislis cemu Jug 4? Pa upravo zato da se napravi jedno kvalitetno novo naselje van grada. Tako da ljudi mogu birati hoce li kupiti stan u novoj zgradi negdje u gradu ili bi htjeli malo van grada:cheers:
A ovo za Divaltovu se isto razmišlja ;)
Rocky031 July 10th, 2010, 01:29 PM jug 4 će biti super samo da sad nebudu neke glomazne zgradusine od 12 katova...neka budu neke od 10 najviše....Iako rađe bi da bude nešta na onoj novoj divaltovoj....:|
Frnjchuga031 July 10th, 2010, 01:32 PM Pozdrav Ice i dobrodošao...
Ona tema politike... A zašto nitko nespominje kako je Đapić ostavio grad u dugovima i kada je došla nova vlast proračun je morao bit smanjen da bi se podmirila ta dugovanja...
I kako onda neko može krivit novu vlast da ništa neradi... Pa barem su pametni dovoljno da netjeraju grad u nove ogromne dugove... A koliko ja znam recesija u ovaj grad tek dolazi... Pada nam proračun za još jednu popriličnu svoticu...
tomostv July 10th, 2010, 02:15 PM Pozdrav Ice i dobrodošao...
Ona tema politike... A zašto nitko nespominje kako je Đapić ostavio grad u dugovima i kada je došla nova vlast proračun je morao bit smanjen da bi se podmirila ta dugovanja...
I kako onda neko može krivit novu vlast da ništa neradi... Pa barem su pametni dovoljno da netjeraju grad u nove ogromne dugove... A koliko ja znam recesija u ovaj grad tek dolazi... Pada nam proračun za još jednu popriličnu svoticu...
To ja cesto i govorim. Nije samo prosla vlast napravila tu prugu i te nathodnike jer to se sve jos placa i ove godine a nesto je i na kredit do 2023g.
Proracun ove godine ce biit negdje oko 460M kn za razliku od Đapićevih 590prosle godine. No nebi previse odlazio u to jer uvijek ce biti jednih koji su za ove a drugih za one. zato i pokusavam temu odvest na projekte a ne pusto mlacenje slame.
gore sam nabroja ote projekte koje su radili u prvom mandatu đaipić,šiljagic kao dogradonacelnik i Bubalo kao zupan koji je onda pola-pola radio 4 velika projekta u toj 2006 a kad su se razisli onda je hsp sa novim partnerima od vecih stvari radio prugu prema bikari,nathodniek,stazu za brzo hodanje i mislim zoo hotel + obnova par ulica i nesto biciklisticih staza(tu nebi govorio o duzini jer jedno je napravit biciklisticku a drugo nacrtat zutom bojom 3 km linije na promenadi i ubrojat to u kilometre napravljene biciklisticke).
Ja sam optimist i stvarno vjerujem da ce iduce godine biti pravi boom u gradu sa tim projektima ali svaki projekt treba dobru pripremu i dobro odrađenu dokumentaciju tako da i na to treba potrosit vrijeme ako ti prethodnik nije ostavio takve zavrsene projekte.
naravno ako se ne ispune sva ta obecanja i ja cu ih napast da ne rade jer mandat je na 4g a ne na 1g.
govoriti ad do sada nije nista ucinjenjo je zadnji pokusaj omalovazavanja jer ako su izabrani izvođači radova za istarsku i ulicu Jela a uskro oi vinogradsku a odmah nakon toga kad krenu i ti ostali radovi onda nece vise biti nikakvog oruzja za udarat po njima.
Od "nevidljivih" stvari ja bi rekao da se i zona u tenji popunila na svih 27 parcela i krece gradnja koja ce biti gotova u iducoj godini - znaci privlace se i proizvođači a ne samo trgovci(iako iduce godine otvaranjem portanove i avenue malla u trgovini sigurno raste broj zaposlenih za 1000ljudi ).
vracen je i pauk kojeg nije bilo par godina.
Urabnost grada sigurno se dosta povecala i dovođenjem taxi Camea(kakav takav je prema radnicima ali za Grad je veliki plus- inspekcije nek odrade svoje ).
Novac u praracunu je nas novac i vise investicja ce biit samo ako gradska poduzeca budu na pozitivnoj nuli a ne u gubicima kao do sada. moralo se negdje dici ciejne i smanjit place ali to je zalog za buducnost i opet za investicije.
Gpp je uveo te tarfine unije i sacuvao NASE milijune.
Ima tu materijala za pisati ali stvarno mislim da utakmica traje 90min tj 4g u ovom slucaju i pravi rezultati se vide u drugom poluvremenu i nadam se da ovima nece biti potrebni predizborni potezi koji se skupo placaju poslije izbora.
eto nadam se da je post konstruktivan i da ima argumente za raspravu!
Rocky031 July 10th, 2010, 02:17 PM ja mislim da bi vi to trebali raspravljati u birtiji zato jer nije zapravo mjesto politici na ovoj dretvi ;)
esseker July 10th, 2010, 02:57 PM Pozdrav svima! :)
Jako mi je drago da ima foruma u kojima se priča o Osijeku...Za neke stvari ja iskreno nisam znao da se rade u gradu i da su u planu pa sam jučer proveo oko 2 sata gledajući ovaj forum i odlučio sam se registrirati....
Ja podržavam gradnju novog mosta samo ako on bude poboljšao promet između Mađarske i Hrvatske,ali ja u to čisto sumnjam....Čemu Jug4 :?
Zar nebi bilo bolje sagraditi novu četvrt preko onih polja na produžetku divaltove?
Dobro došao! :cheers1:
...vezano za most, i ja podržavam ali samo ako poboljša prometnu povezanost grada sad i u budućnosti. A pješački most tome ne pomaže. Posebno ne tako blizu Kompi i eventualnom mostu pored dvorca Pejačević.
Ice_Cube July 10th, 2010, 03:26 PM nisam dobro napisao pa da nadopunim...
Mislio sam kada bi promet između mađarske i hrvatske bio jako velik onda bi bilo dobro napraviti most koji bi najvjerovatnije smanjio gužve ili nešta slično...kasnije bi najvjerovatnije poslužio za smanjenje prometa između Starog i Novog Osijeka...
Semper Fidelis July 10th, 2010, 03:42 PM ^^Imamo zapadnu obilaznicu, sav teretni promet ugl ide preko njega. E sada za autocestu ce kod nas biti super tek kada se spojimo s mađarima. A i jos kad se u BIH napravi:cheers:
A sada ovaj most, pojma nemam dal je toliko koristan. Eventualno da se cestra kroz Tvrđavicu produzi i onda preko Drave i u grad:) Da se smanje guzve u centru.
LAMPAŠ8 July 10th, 2010, 04:40 PM neznam sada jel to jedan rad poljoprivrednog jel mi se čini da je ovo do njega građevinski
http://i26.tinypic.com/2edcdpy.jpg
hotel osijek u drugačijem izdanju
http://www.wl-design.com/arh5.swf
prvo kappa centar,drugo obnova zgrade vege u tvrđi,te trga vatroslava lisinskog i ispod kazamata
http://www.wl-design.com/index2.htm
LAMPAŠ8 July 10th, 2010, 05:21 PM idejno rješenje iz 2008. za novu zgradu filozofskog fakulteta
http://i29.tinypic.com/1h5q38.jpg
http://i31.tinypic.com/21mzrs4.jpg
http://i31.tinypic.com/144dbk.jpg
LAMPAŠ8 July 10th, 2010, 06:30 PM http://i27.tinypic.com/mi2pvo.png
http://i28.tinypic.com/167nklg.png
http://i29.tinypic.com/28qtfr.png
http://i27.tinypic.com/2e3akwy.png
kohortaphoto July 10th, 2010, 07:26 PM idejno rješenje iz 2008. za novu zgradu filozofskog fakulteta
http://i29.tinypic.com/1h5q38.jpg
http://i31.tinypic.com/21mzrs4.jpg
http://i31.tinypic.com/144dbk.jpg
Nadam se da se ovaj projekt neće nikada relaizirati na predviđenom mjestu, zbog uništenja postojećeg igrališta i općenito dizjana koji se nikako ne uklapa u okolne građevine.
=CHUCK NORRIS=> July 10th, 2010, 07:50 PM Pozdrav Ice i dobrodošao...
moj Frnja, a kako drugacije nesto napraviti?
mislis da je Tedeschi kupio Drogu za keš?
Grad je pun vule, al se ceka zadnja godina mandata i onda tata iz Drenovaca daje zeleno svjetlo svim projektima koji privlace mase...politika je kurva, al Đapić to nije znao odigrati i zato je popusio...
Frnjchuga031 July 10th, 2010, 08:22 PM Pa naravno da se danas ništa nekupuje za keš... Ali ni neradi se to na takav način...
KKomarac July 10th, 2010, 11:41 PM Lampas, mrzim te, gadis mi se, zasto si tako zao.......mislim, naravno, na ove nikad ne realizirane nacrte koje tako bezobzirno keljiš na forum i nanosiš mi bol :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
(salim se, naravno. ali suze su opravdane i nakon danasnjeg posjeta Pecuhu i uvidjanju koliko je to PRAVI grad naprema nama.... odoh po lavor da u njega skupljam cendranje :D )
Brko July 10th, 2010, 11:41 PM Lampaš svaka čast za ovaj post o Eschovom urbanističkom planu središta Osijeka.:applause::applause::applause::applause: Stvarno sam uživao proučavajući ga i sa žaljenjem moram konstatirati činjenicu da danas više nema takvog vrhunskog urbanističkog planiranja.
@esseker - ova nova neogotička katedala je u Houstonu, a ove druge dvije moram pronaći na disku. Za jednu čak imam rendere i nacrte. Kamo sreće da se i mi vratimo starim stilovima kad je riječ o sakralnoj arhitekturi.
p.s. negdje sam pročitao da je glavni uzor za osječku katedralu ona u Speyeru, ali se ne mogu sjetiti gdje. Uglavnom i ta u Speyeru mi je prekrasna.
Brko July 10th, 2010, 11:47 PM Komarčice ispred riječi realizirane ti ne treba ono "ne". Uglavnom u razgovoru s jednim našim stručnjakom sam saznao da takve planove imaju svi naši gradovi jer je za vrijeme Kraljevine Jugoslavije izdana naredba da svi gradovi imaju obvezu izrade regulatornih osnova grada. One su rađene šablonski i struka ih smatra nekvalitetnima. Vjerujem da zato postoje argumenti, ali moj dojam je da su ti planovi remek djela urbanističkog planiranja u odnosu na ove današnje.
La_Linea July 11th, 2010, 08:50 AM Lampas, mrzim te, gadis mi se, zasto si tako zao.......mislim, naravno, na ove nikad ne realizirane nacrte koje tako bezobzirno keljiš na forum i nanosiš mi bol :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
(salim se, naravno. ali suze su opravdane i nakon danasnjeg posjeta Pecuhu i uvidjanju koliko je to PRAVI grad naprema nama.... odoh po lavor da u njega skupljam cendranje :D )
Ja već godinama sanjam kako ćemo napraviti izložbu nerealiziranih projekata-od pojedinih objekata do urbanističkih vizija... da je pola ostvareno kakav bi šmek imala šetnja ulicama našeg grada :)
esseker July 11th, 2010, 11:47 AM To bi svakako trebalo. Bilo bi interesantno vidjeti sve to na jednom mjestu, od potpuno ne realiziranih radova do onih koji su prispjeli na natječaje ali nisu bili odabrani i u usporedbi s onim projektima koji jesu odabrani.
La_Linea July 11th, 2010, 03:48 PM To bi svakako trebalo. Bilo bi interesantno vidjeti sve to na jednom mjestu, od potpuno ne realiziranih radova do onih koji su prispjeli na natječaje ali nisu bili odabrani i u usporedbi s onim projektima koji jesu odabrani.
Upravo je to ideja. No ne mogu ništa obećati, nije do mene.
LAMPAŠ8 July 11th, 2010, 05:04 PM ^^http://i28.tinypic.com/1nz5ef.jpg
http://i25.tinypic.com/dqlw6x.jpg
http://i26.tinypic.com/1z6zk2x.jpg
http://i25.tinypic.com/2uz9sh0.jpg
http://i28.tinypic.com/5xv04g.jpg
http://i26.tinypic.com/2a9seb5.jpg
tomostv July 11th, 2010, 09:53 PM dok svi normalni gledaju tekmu ja nesto trazim po netu i izgooglam Lampasev post o GUPu i mostovima :
dosadašnjim GUPOM-om predviđen pješački most u produžetku Huttlerove ulice, novi pješački most u produžetku Ribarske ulice, u blizini Solarskog trga, te most preko Drave u produžetku Kanižlićeve ulice kao rezerva u slučaju izgradnje na lijevoj obali Drave...
Planiran je i kolno-pješački most kojim se Strossmayerova ulica (izmedu Dubrovačke i Waldingerove ulice) novoplaniranom prometnicom veže s postojećim cestovnim mostom na pravcu Trpimirove ulice čineći tako južnu tangentu prostora na lijevoj obali Drave rezerviranu za buduće proširenje zahvata GUP-a. Smisao tog mosta bi bila je u rasterećenju prometa i omogućavanju povezanosti u daljoj budućnosti i na dio grada s lijeve obale Drave.
Znaci po GUPu su dosad vjerovatno htjeli taj pjesacki kod solarskog trga a ako bi radili kolno-pjesacki onda bi to radili negdje na sredini gornjodravske obale??
kazu da je novi GUP na jesen..valjda ce se u njemu vidjet sta ce se radit..
Semper Fidelis July 11th, 2010, 10:04 PM ^^Po meni bi bilo super kad bi se napravio most u produzetku Hutlerove, i da se preko raskrči ono drveće i napravi se velika plaža koja bi bila spojena s plažom kod želje :cheers:
http://i26.tinypic.com/2eegzyp.jpg
To bi sve ljepše izgledalo, i donjograđani bi dobili novu veliku plažu. E sada naravno da je ovo sto sam oznacio velik prostor, i da je za to potrebna poveća lova, uključujući i most koji bi se napravio. Ali eto mogao bi to biti jedan od "koraka" da urbaniziramo lijevu obalu:cheers:
tomostv July 11th, 2010, 10:21 PM e,zaboravio sam reci .veceras oko 23:30 imate reprizu stv vijesti sa prilogom o jugu 4 pa kog zanima nek pogleda
Semper Fidelis July 11th, 2010, 11:30 PM Evo ga:D Jbg slabo se vidi, al bolje išta nego ništa:D Sviđa mi se ideja da jedna od ulica bude kao Europska avenija.
ALsfUb7T8ic
KKomarac July 11th, 2010, 11:38 PM ^^
Dammn', zasto ovo nece na lijevu obalu....
Imam dojam da je polozaj poprilicno udaljen od samog grada, bas je na periferiji i to jos jug... hocu reci, nekako mi je to preneravnomjerno, kao i u Zg, cijeli grad se zapravo slijeva u podnozje Medvednice (koda nas na obalu Drave) umjesto nekakvog "zvjezdastog", "okruglog" oblika (ne znam arhitektonski rijecnik pa se mozda krivo izrazavam :) ). U svakom slucaju, grad bi ravnomjernije bio rasporedjen da se ovakvo naselje lupi na lijevoj obali.
Ipak, drago mi da Nizozemci nisu odustali :cheers:
LAMPAŠ8 July 12th, 2010, 12:33 PM PROMETNO RASTEREĆENJE TRPIMIROVE ULICE
Uskoro gradnja spojne ceste od Gacke do Metroa
Gradnja spojne ceste od Gacke do ceste kod Baumaxa i Metroa (produžetak ulice kod PKC-a Mađara), projekt je značajan zagradske četvrti Novi grad i Industrijska četvrt.
“Ta ulica nam je značajna zbog rasterećenja prometa na Trpimirovoj, posebice u vrijeme kada su na stadionu ili u dvorani Gradski vrt masovnija okupljanja. Kada se, primjerice, održava koncert u dvorani, tamošnje parkiralište ne može prihvatiti automobile svih posjetitelja, te mnogi parkiraju uz spomenute trgovačke centre. Nakon koncerta, nastaje prometni kolaps”, kaže Anto Bošnjak. Predsjednik Vijeća Industrijske četvrti, kaže kako se na tome projektu intenzivno radi te otkriva kako je riječ o dvije, a ne jednoj ulici. “Gradske službe su u fazi projektiranja. Cesta do Baumaxa i Metroa će biti sagrađena možda već i ove godine. Riječ je, naime, o dionici od 200-tinjak metara, te nije u pitanju velik novci, tvrdi Tino Lončar.
tomostv July 12th, 2010, 04:03 PM evo bolja snimka o jugu 4.. nabacit cu jos par svjezijih videa vezanih uz temu ;)
http://www.youtube.com/watch?v=uibHq26VVtA
Semper Fidelis July 12th, 2010, 04:13 PM Stavio sam ga tu ovako, da se bolje vidi. Da se nemora bzvz ici na youtube:)
uibHq26VVtA
Ajde sljedece stavi isto tako;) znaci kopiras onaj dio iza "=" i stavis između [youtube] [/ youtube] ;) naravno sve ti mora biti spojeno.
Rocky031 July 12th, 2010, 04:51 PM ^^Po meni bi bilo super kad bi se napravio most u produzetku Hutlerove, i da se preko raskrči ono drveće i napravi se velika plaža koja bi bila spojena s plažom kod želje :cheers:
http://i26.tinypic.com/2eegzyp.jpg
To bi sve ljepše izgledalo, i donjograđani bi dobili novu veliku plažu. E sada naravno da je ovo sto sam oznacio velik prostor, i da je za to potrebna poveća lova, uključujući i most koji bi se napravio. Ali eto mogao bi to biti jedan od "koraka" da urbaniziramo lijevu obalu:cheers:
ovo sve izgleda na prvi pogled dobro i lijepo ali ta hutlerova ulica je previše mala za gradnju mosta koji bi trebao smanjiti promet...
tomostv July 12th, 2010, 04:53 PM pjesacki most je u pitanju i mislim da je on samo predviđen a sumnjam da ce se radit
LAMPAŠ8 July 12th, 2010, 04:55 PM ^^moje mišljenje je da nema smisla praviti most zbog plaže...
Semper Fidelis July 12th, 2010, 04:59 PM ovo sve izgleda na prvi pogled dobro i lijepo ali ta hutlerova ulica je previše mala za gradnju mosta koji bi trebao smanjiti promet...
Naravno to je problem + što se tamo nalazi i bolnica tako da bi gužve bile velike.
^^moje mišljenje je da nema smisla praviti most zbog plaže...
Pa naravno da nije samo zbog plaže, nego za povezivanje lijeve obale s desnom. :cheers:
Rocky031 July 12th, 2010, 09:02 PM Naravno to je problem + što se tamo nalazi i bolnica tako da bi gužve bile velike.
meni jedino logićno riješenje mosta u DGO bi bilo od Dome prema teslinom trgu pa preko...ali je u blizini škola+naši vozači=jedan veliki problem...:ohno:
esseker July 12th, 2010, 09:23 PM ^^ druga obala preko puta Donjogradske šetnice, ok plaže ali nikako posjeć svo drveće. Zelenilo nas čuva od ovih vrućina koje opet vladaju :)
...a Nizozemci... ideja odlična, već dugo, koliko se sjećam priv plan je bio da grade jug4 u nekom zvjezdastom obliku po uzoru na svoje nizinske tvrđave pa time i Tvrđu, čini se da su odustali, šteta.
No nadam se da će u projekt uklopljen i javni prijevoz, tj koridori za njega, posebno tramvaj koji se nadam da će zbilja zamijeniti buseve na Jugu sasvim.
Semper Fidelis July 12th, 2010, 09:37 PM ^^ druga obala preko puta Donjogradske šetnice, ok plaže ali nikako posjeć svo drveće. Zelenilo nas čuva od ovih vrućina koje opet vladaju :)
Ma ipak je taj dio zarastao i okolo su neke bare koje su samo leglo komaraca. Nije baš da nas taj dio cuva od vrucine:) Rađe da se to sredi i onda napravi lijepa uređena plaža i drvoredima nego ovo. Nije svo zelenilo bas toliko korisno.
No nadam se da će u projekt uklopljen i javni prijevoz, tj koridori za njega, posebno tramvaj koji se nadam da će zbilja zamijeniti buseve na Jugu sasvim.
Ma sumjam za ovo. Iako bi bilo da tramvaj na par godina i tamo prođe, no to je gotovo pa nemoguće. Ali opet nemoguće je zamjeniti buseve na jugu.
esseker July 12th, 2010, 09:41 PM @ SF, pa i mislim na to da se šuma kultivira, samo sam htio reći da treba čuvat hladovinu :)
Semper Fidelis July 12th, 2010, 09:47 PM Pa naravno, kakva je to plaža bez hladovine :cheers: Tako bi i za kopiku bilo dobro da se naprave neki suncobrani dolje ili nešto zasadi. Sam kazem da bi super bilo kad bi tamo bila neka plaža a iznad most :cheers: Eh Eh, i ja maštam:D
Rocky031 July 12th, 2010, 10:05 PM donjogradska obala je zajebana za gradnju mosta....Pogotovo zato jer most koji bi onda izlazio kod podravlja nebi imao čvrsto tlo....zato jer je s druge strane drave mekano tlo iz kojeg raste drveće i nema onih kamenih blokova kao na promenadi itd.....I razlika je velika u visini terena...
esseker July 12th, 2010, 10:11 PM @ Rocky, nek onda naprave viseći most od užadi, zakače štrik na lijevoj obali za neko drvo i prebace ga desno oko nekog stupa :lol:
Semper Fidelis July 12th, 2010, 10:13 PM donjogradska obala je zajebana za gradnju mosta....Pogotovo zato jer most koji bi onda izlazio kod podravlja nebi imao čvrsto tlo....zato jer je s druge strane drave mekano tlo iz kojeg raste drveće i nema onih kamenih blokova kao na promenadi itd.....I razlika je velika u visini terena...
Žičaru cemo napraviti :cheers::banana:
:lol:
Rocky031 July 12th, 2010, 10:16 PM ma najbolje ona žičara na dječjem igralištu :D
Zatrčiš se i brzo skočiš na to....ali onda bi se našli oni koji bi to iskoristili za kupanje....ljudi kao ja :D
Pa što se mene tiče može žičara....a mi forumaši iz Os se moramo prvi provozati zato jer smo dobiti ideju :D
Brko July 12th, 2010, 10:32 PM http://i29.tinypic.com/15guwi9.jpg
http://i27.tinypic.com/331oz8w.jpg
http://i30.tinypic.com/xeeiog.jpg
:tyty:
Semper Fidelis July 12th, 2010, 10:34 PM Ma milina za gledati. Thx Stipsone:okay: :cheers: Šteta sto se ovako veliko vise neplanira.
Brko July 12th, 2010, 10:36 PM ^^ :tyty::lol: Pa ovaj plan zapravo i nije tako star. Naprosto nas je rat vratio 300 godina unazad kad je riječ o urbanističkom planiranju.:bash:
MasonicStage™ July 12th, 2010, 10:44 PM ^^ :tyty::lol: Pa ovaj plan zapravo i nije tako star. Naprosto nas je rat vratio 300 godina unazad kad je riječ o urbanističkom planiranju.:bash:
žalosno, ali vrlo blizu istini.
LAMPAŠ8 July 12th, 2010, 11:07 PM ^^stipsone,svaka čast,knjige su moćna stvar.....da je imat jednu knjižnicu kod kuće ne bi se žalio...:cheers:
koliko vidim mostovi koji se najavljuju i koji bi trebali ići poklapaju se sa ovim nacrtima...tako da...zašto ne.....:)
pogledajte ovaj rigin most kako je osvjetljen,kad bi i mi mogli ovako nekako uljepšati mostove..stvarno daju odličan efekt ta osvjetljenja...
LAMPAŠ8 July 13th, 2010, 12:05 PM odmah nakon obnove fasade na gornjodravskoj 93 ,skele će se postaviti na zgradu do nje,znači na gornjodravsku 94...:)
KKomarac July 13th, 2010, 12:13 PM ^^
Stipson nas mrzi :cry: :lol: Salim se, hvala za ove nacrte (mrzim te :lol:)
Btw. zna li netko tko i sto kopa na Vukovarskoj-krizanje sa Zagrebackom?
LAMPAŠ8 July 13th, 2010, 02:48 PM ^^mislim da se radi o cjevovodu...
Semper Fidelis July 13th, 2010, 07:19 PM Počela je obnova ovog nebodera :cheers:
http://i42.tinypic.com/14xh25j.jpg
by: FranjoDalac
Rocky031 July 13th, 2010, 07:21 PM Počela je odavno to sam jednom usliko i stavio na dretvu s neboderima pa evo i ovdje se vide skele.....
http://img541.imageshack.us/img541/7092/img0235x.jpg (http://img541.imageshack.us/i/img0235x.jpg/)
MasonicStage™ July 13th, 2010, 10:15 PM ^^ :okay: bome je gadan stambenjak, nadam se da će ga lijepo sredit.
Rocky031 July 13th, 2010, 11:23 PM u al nije gori od četverolista....Nadam se da će i njega izglancat....
Semper Fidelis July 13th, 2010, 11:31 PM Nadam se i ja, i to ovako:cheers: Eto stanari ovog nebodera od 12 katova su sigurno prikupili lovu i sad krece obnova. Nadam se da ce tako i s četverolistom.
http://i49.tinypic.com/6zvns3.jpg
Rocky031 July 13th, 2010, 11:33 PM kad je ovakav bijel onda me podsjeća na one u Splitu i Rijeci.....
Semper Fidelis July 13th, 2010, 11:39 PM Je, s ovim borovima okolo i bjelom bojom baca na primorske gradove. Pa to nam je valjda jedini bijeli neboder, svi ostali su neki šareni:D
Kebra July 13th, 2010, 11:42 PM http://i49.tinypic.com/6zvns3.jpg
Kako ovo dobro izgleda.. :bow: :bow:
Samo da ga, kad jednom dođe na red, obnove u originalu, a ne nekom svojom kombinacijom..
Rocky031 July 13th, 2010, 11:49 PM Ima još bijelih nebodera u Os....Uglavnom na sjenjaku....ali su uglavnom žuti ili crveni.
http://img686.imageshack.us/img686/1460/img0286u.jpg (http://img686.imageshack.us/i/img0286u.jpg/)
Semper Fidelis July 13th, 2010, 11:52 PM ^^A da da, oni na snk su isto bijeli. Tj bili su:D Par ih se obnovilo, ali sada imaju neku bijelu i kremastu boju.
Kebra July 13th, 2010, 11:52 PM Nije to ni loše.. Ovo gore je fasadna cigla, ako se ne varam.. A to je najtrajnija fasada, barem mi se čini po onome šta vidim danas.. :cheers:
Semper Fidelis July 13th, 2010, 11:57 PM Je, je fasadna cigla. Ima dosta takvih po gradu. Valjd im je to bilo najisplativije.
Rocky031 July 14th, 2010, 12:00 AM Ovaj je prije bio bijel pa su ga obojali u ovu crveno-narančastu...
http://img248.imageshack.us/img248/7484/picture252z.jpg (http://img248.imageshack.us/i/picture252z.jpg/)
http://img717.imageshack.us/img717/3072/scyj37.jpg (http://img717.imageshack.us/i/scyj37.jpg/)
Kebra July 14th, 2010, 12:01 AM ^^ E to ne volim. :no:
A već sam negdje baš njega i komentirao, čini mi se..
Rocky031 July 14th, 2010, 12:10 AM pa bolje da bude ove boje nego da bude onako prljavo bijel/siv kao četverlist i ostali koji se ne održavaju najbolje....
Kebra July 14th, 2010, 12:55 AM pa bolje da bude ove boje nego da bude onako prljavo bijel/siv kao četverlist i ostali koji se ne održavaju najbolje....
Ma neee, bolje da ga obnove kakav je bio u originalu.. Arhitekt ga je valjda s razlogom takvim zamislio.. :)
kohortaphoto July 14th, 2010, 01:51 AM Ma neee, bolje da ga obnove kakav je bio u originalu.. Arhitekt ga je valjda s razlogom takvim zamislio.. :)
Hm, ružna, kockasta, socijalističko siva zgrada... Ovo je definitivno bolje od onoga kako je prije toga izgledala, definitivno je osvježilo taj dio promenade.
Najbanlniji primjer koliko primjena novih boja osvježi i uljepša prostor je Vukovarska ulica; od također odvratnih fasada u svim nijansama crno-sivo-smeđih tonova, dobar dio se pretvorio u sasvim lijep i nadasve oku ugodan prizor. Ipak tamo je odabir boja promišljenije napravljen(korištene su pastelne nijanse), pa ne djeluje kičasto kao na gorespomenuti neboder, ali kada pak njega usporedimo sa ovim, kako ga mnogi ovdje vole nazvati, urbanocidom koji je zadnjih par godina uzeo maha u Osijeku, u obliku novih stambenih monstruma u okružju prizemnica, ovo je sasvim ok.
Kebra July 14th, 2010, 02:33 AM Hm, ružna, kockasta, socijalističko siva zgrada... Ovo je definitivno bolje od onoga kako je prije toga izgledala, definitivno je osvježilo taj dio promenade.
Stvar ukusa, za moj pojam.. Što se mene tiče, 99 posto zgrada iz tog perioda, pogotovo ako se nalaze u kompleksima od nekoliko istih, obnovom fasade mimo orignalnog projekta je uništeno. I nikako ne razumijem zašto nova blještavo bijela fasada na ovoj zgradi ne bi barem jednako osvježila tu istu promenadu..
Najbanlniji primjer koliko primjena novih boja osvježi i uljepša prostor je Vukovarska ulica; od također odvratnih fasada u svim nijansama crno-sivo-smeđih tonova, dobar dio se pretvorio u sasvim lijep i nadasve oku ugodan prizor. Ipak tamo je odabir boja promišljenije napravljen(korištene su pastelne nijanse), pa ne djeluje kičasto kao na gorespomenuti neboder, ali kada pak njega usporedimo sa ovim, kako ga mnogi ovdje vole nazvati, urbanocidom koji je zadnjih par godina uzeo maha u Osijeku, u obliku novih stambenih monstruma u okružju prizemnica, ovo je sasvim ok.
Ne razumijem se previše u Osijek pa se neću petljati, ali taj urbocid koji opisuješ teško da može nadmašiti bilo koja obnova fasade, pa tako ni ova..
Al opet, prvi korak krem, drugi korak crvena, treći žuto-zelena, četvrti kravine točke i dugine pruge s Petržalke. Hvala, al ja tom cestom ne bih. :)
No dobro..
Rocky031 July 14th, 2010, 10:07 AM ja nemam ništa protiv bijele zgrade...Samo da se ona održava tj. da nepostane siva nakon nekog vremena....
Semper Fidelis July 14th, 2010, 10:11 AM Eo neke od obnovljenih na Vukovarskoj. Meni dobro izgledaju. Nisu prekricave boje:cheers:
http://i40.tinypic.com/95t0gp.jpg
http://i44.tinypic.com/dng40m.jpg
Rocky031 July 14th, 2010, 10:15 AM pa bolje da je šareno nego da je šugavo....
kutinA July 14th, 2010, 10:16 AM Baš mi se sviđaju zgrade u toj ulici,sam da malo pripaze na boje kod obnavljanja.
LAMPAŠ8 July 14th, 2010, 12:29 PM U Osijeku će se graditi još jedan pješački most
20.4.2010 9:58:00 | Izvor/autor: Vjesnik/PressCut
Jedan od prepoznatljivih simbola Osijeka, pješački viseći most koji spaja dvije obale Drave, sljedeće bi godine mogao dobiti - konkurenciju. Naime, već sljedeće godine u Osijeku bi se, prema najavama iz gradske uprave, trebao sagraditi još jedan pješački most kako bi se cijela obala, na kojoj je ZOO vrt te brojni sportsko-rekreacijski sadržaji, još bolje povezala s gradom.
"U planu nam je novi most sagraditi zapadno od središta grada, odnosno između središta grada i ZOO vrta. Jednostavnije rečeno, bit će otprilike na dijelu Drave ispod Dubrovačke ulice", rekao je gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji je u ponedjeljak lokaciju budućeg mosta obišao s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem.
Nakon što gradska uprava izradi novi GUP, a on bi prema riječima gradonačelnika Bubala trebao biti usvojen do lipnja, Grad će odmah raspisati natječaj za idejno rješenje mosta.
"Idejno rješenje mora biti takvo da ispod mosta mogu prolaziti brodovi. Naš je plan da novi most, dužine oko 200 metara, bude sagrađen tijekom 2011. godine", naglasio je Bubalo.
O cijeni mosta nije htio govoriti, ustvrdivši da bi u ovoj fazi to bilo tek nagađanje. Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je interes građana za gradnju novoga mosta velik te je najavio da će gradska uprava na lijevoj obali urediti još dodatnih sportsko-rekreacijskih sadržaja.
"Želimo još jače povezati lijevu obalu s gradom. Ne želimo da Osijek bude grad pokraj Drave, nego grad na Dravi", poručio je gradonačelnik Bubalo, obećavši da će i popularna kompa, koja prevozi građane s jedne obale na drugu uza ZOO vrt, također ostati na svome mjestu kao tradicionalno prijevozno sredstvo.
^^članak je iz 4 mjeseca,al i gup je trebao biti usvojen do lipnja,a natječaj za idejno rješenje odma raspisan..stoga je jasno da od toga ništa jer nema gupa..to jest možda ima,al ga ja nisam vidio..
LAMPAŠ8 July 14th, 2010, 10:39 PM poslovna zgrada saponije u ulici matije gupca dobiva novu staklenu fasadu a zgradi do nje je obnovljena fasada u žuto pa sve to sad lijepo izgleda,pa ako netko bude u donjem gradu nek ufotka...i nova zgrada u krstovoj ,nekih 5-6 katova..:)
MasonicStage™ July 14th, 2010, 11:03 PM Baš mi se sviđaju zgrade u toj ulici,sam da malo pripaze na boje kod obnavljanja.
meni su isto boje odlične, uopće ne znam koje druge bi bolje pasale. :cheers:
Semper Fidelis July 14th, 2010, 11:10 PM poslovna zgrada saponije u ulici matije gupca dobiva novu staklenu fasadu a zgradi do nje je obnovljena fasada u žuto pa sve to sad lijepo izgleda,pa ako netko bude u donjem gradu nek ufotka...i nova zgrada u krstovoj ,nekih 5-6 katova..:)
Gdje nam je Deki sada? ;D
Jbt ljepše mi otici po zimi na -25 nego ovih pa skoro i 40 :cheers:
Rocky031 July 14th, 2010, 11:32 PM Gdje nam je Deki sada? ;D
Jbt ljepše mi otici po zimi na -25 nego ovih pa skoro i 40 :cheers:
šta će nama deki kada imate mene :lol:
obiđem ja sutra :)
KKomarac July 15th, 2010, 12:11 AM meni su isto boje odlične, uopće ne znam koje druge bi bolje pasale. :cheers:
Koliko znam, boje za zgrade u Vukovarskoj odredjuju konzervatori, sto se i vidi :okay:
Ovo sto decki komentiraju su novoizgradjene ili obnovljene zgrade koje masovno imaju apricot/narančaste fasade.... ne ide mi to u glavu, ocito je negdje bila akcija tih boja pa se ljudi polakomili....
Btw. ako ste primjetili, dio zgrada koje imaju fasade (obnovljene ili novoizgradjene) u tim bojama vec je izbljedilo - crvena na suncu lagano postaje pastelno roza (npr. zgrade pored nadvoznjaka na obilaznici, Reisnerova...) :nuts:
esseker July 15th, 2010, 06:44 AM šta će nama deki kada imate mene :lol:
obiđem ja sutra :)
A možda si ti Deki?! Hmm, bježiš od zakona jel, pa si inkognito, ha? :lol:
Rocky031 July 15th, 2010, 09:04 AM A možda si ti Deki?! Hmm, bježiš od zakona jel, pa si inkognito, ha? :lol:
ma tko bježi pred zakonom,Jel ja?! :lol:
Ma nisam ti ja deki....Šta je s njim uopće već dugo ga nisam vidio.....
Semper Fidelis July 15th, 2010, 12:04 PM OSJEČKI TEKSTILCI SVE VIŠE OSJEĆAJU POPUŠTANJE RECESIJSKIH STEGA
Četrdeset radnika Tekstil LIO-a od posla ne može ni na godišnji
Objavljeno: 15.7.2010OSIJEK - Hoće li biti naplaćena sva isporučena roba? - jedino je pitanje na koje u osječkom Tekstil LIO-u nemaju siguran odgovor. Sve ostalo čvrsto je u njihovim rukama, pa i usprkos padu u proizvodnji u prosjeku za 10-15 posto, ne manjka poslovnog optimizma.
- Osim postojećih klijenata, pojačali smo isporuke jastuka i posteljine za male obiteljske hotele duž jadranske obale zbog jednostavnog razloga što su se oni pokazali kao sigurniji platiše. Inače, i dalje 40 posto naše robe iz široke potrošnje plasiramo u inozemstvu, pa tako i u hotele posebice u Srbiji i Makedoniji, s kojima radimo unatrag pet godina - veli Zlatko Kozina, direktor tvrtke. Ovisno, prije svega, o ukupnim kretanjima u gospodarstvu, u LIO-u se nadaju dosegnuti prošlogodišnjih 11 milijuna kuna ostvarenog prometa, što bi ih usmjerilo k daljnjim investicijama.
Nastavak investicija
- Planiramo se tehnološki obnoviti nadopunom linije za proizvodnju konforel-vlakana, koje sada uvozimo. Iako je vrijednost investicije procijenjena na 100 tisuća eura, smatramo da bismo je isplatili za tri godine - navodi Kozina.
Kao i u slučaju prethodne investicije u liniju prošle godine za štepane programe, u LIO-u, uz vlastito osigurana sredstva, priželjkuju i pomoć kroz poticajne mjere resornog ministarstva gospodarstva. Ako ne krenu u tom smjeru, dovršili bi započetu izgradnju izložbenog - prodajnog salona. Postojeći, uz podosta skrivenu lokaciju, mjesečno ostvaruje prihode od 50 do 60 tisuća kuna, što bi svakako nova lokacija udvostručila.
Kozina ne skriva kako im je cilj kvalitetnim proizvodom pobijediti uvozno jeftinije, ali i manje kvalitetne konkurentne proizvode. Podsjetit će da upravo oni imaju vlastiti laboratorij, koji izdaje deklaracije o sastavu i kvaliteti tkanine te finalnog proizvoda za koji u konačnici jamče.
Bez kolektivnog odmora
Tekstil LIO trenutno upošljava 40-ak djelatnika, no oni neće ovog ljeta ići na kolektivni godišnji odmor, jer posla ima dosta. Možda bi se čak moglo razmišljati i o uvođenju druge smjene, a tomu bi u prilog išlo to da LIO konačno počne proizvoditi posteljinu i za osječki Klinički bolnički centar, koji je do sada, držimo, i ne baš samo zbog ekonomskih razloga, za njih još uvijek neosvojiva tvrđava.
BOGATI SAJAMSKI NASTUPI
Tekstil LIO gotovo cijelu godinu pokriva nastupima na sajmovima. Nedavno su u Skopju izlagali na sajmu interijera, za studeni je je planiran nastup na beogradskom sajmu, u siječnju su tradicionalno u Frankfurtu na središnjem europskom cehovskom sajmu Heimtextil. Naravno, ne izostaje nastupiti ni na domaćem - Osječkom sajmu.
Glas Slavonije
Lio super posluje:cheers: nadam se da ce ljudi ubrzo moci na godisnji te da ce doci do zapošljavanja novih radnika, jer očito je da im fali ljudi. :)
tomostv July 15th, 2010, 12:08 PM danas na Poglavarstvu par zanimljivih stvari:
-raspisan natjecaj za izvodzaca radova na obnovi skola
- idu semafori na divaltovu kod bijelo plavih i kod krizanja sa kirovom
-odabran video nadzor za nathodnike,za oko mjesec dana kamere trebaju biti postavljene
-GUP poslan u ministarstvo na neku ovjeru ili tak nest
-raspisan natjecaj za izvodzaca radova na cesti kroz kampus
- poceta radova na istarskoj i u ulici jela iduci cetvrtak
Semper Fidelis July 15th, 2010, 12:14 PM danas na Poglavarstvu par zanimljivih stvari:
-odabran video nadzor za nathodnike,za oko mjesec dana kamere trebaju biti postavljene
Super za ovo. Iako se moze proci, ali kad se auti poredaju, nekad sam stojiš i stojiš:nuts:
Bilo bi dobro da se semafori stave i na raskrižje, Svačićeve i Kninke (Rosinača) jer i tamo se znaju stvoriti kolone, tj nemozes par minuta izaci jer ide auto za autom iz jednog smjera i onda kad ih vise nema, taman iz dr smjera navale.
tomostv July 15th, 2010, 12:16 PM da.idu i tamo semafori. Zaboravio sam napisat to raskrizje i jos jedno prema sjenjaku al ne znam koje
Seyzmo July 15th, 2010, 12:38 PM Super za ovo. Iako se moze proci, ali kad se auti poredaju, nekad sam stojiš i stojiš:nuts:
Bilo bi dobro da se semafori stave i na raskrižje, Svačićeve i Kninke (Rosinača) jer i tamo se znaju stvoriti kolone, tj nemozes par minuta izaci jer ide auto za autom iz jednog smjera i onda kad ih vise nema, taman iz dr smjera navale.
Bravo Semper...bas sam to mislio napisati...da, dalekooo su semafori potrebniji na krizanju Svaciceve i Kninske kod Rosinjace...vidim staklo jucer tamo na asfaltu, sigurno je opet bio neki krs i lom.
kohortaphoto July 15th, 2010, 01:02 PM Na tom križanju je i problem što se nalazi praktički na pola nadvožnjaka, svaki puta vrat istegnem dok mogu vidjeti kak spada dali mi netko nailazi, semafor je tamo pun pogodak.
Semper Fidelis July 15th, 2010, 01:06 PM ^^Pa tamo malo, malo pa neko staklo. Jednostavno je sjebano, jer. Koliko znam, prije nije postojala Kninska a ni njezin nastavak prema Opatiskoj ulici. I onda je naknadno ovo napravljeno, pa ti auto tek skontas kad je 50-tak metara udaljen. Tamo bi sam tak sjeo semafor. Čudi me da na to nisu mislili. A i rasvjeta je preko Rosinjače potrebna. AL dobro to ce s novom obilaznicom doci, al opet.
tomostv July 15th, 2010, 01:10 PM pa napisao sam gore da ide na to raskrizje semafor al sam ga u pocetku zaboravio napisat :)
KKomarac July 15th, 2010, 01:14 PM ^^
Nadam se da ce prije Rosinjace staviti znak da se nailazi na semafor jer unatoc ogranicenju od 50 tamo i dalje ljudi dolijecu velikom brzinom (iz smjera Tenje)....
Gadno i nezgodno krizanje, da.
Semper Fidelis July 15th, 2010, 01:19 PM pa napisao sam gore da ide na to raskrizje semafor al sam ga u pocetku zaboravio napisat :)
Cek jel ide semafor kod Rosinjače ili?
Edit: Aha, vidim, napisao si da ide :) SUper:banana: :D
KKomarac July 15th, 2010, 01:36 PM danas na Poglavarstvu par zanimljivih stvari:
ODOBRENJE MINISTARSTVA FINANCIJA
Osijek posudio 10 milijuna kuna
Datum objave:
15.07.2010 13:10
Autor: Kruno Kartus, t-portal
Grad Osijek raspisuje javni natječaj za primanje ponuda za izvođenje radova obnove 17 osnovnih škola na gradskom području. Radovi će se plaćati novcem od bankovnog kredita u iznosu od 10 milijuna kuna za koliko se grad zadužio
Kako je na današnjem kolegiju rekao gradonačelnik Krešimir Bubalo radovi najvjerojatnije neće završiti do početka školske godine, ali za to krivi Ministarstvo financija.
'S radovima bi počeli ranije, ali ministar Šuker tek sada nam je dao odobrenje. A kada on državu zadužuje nikoga ne pita.', ocjenio je Bubalo. Grad u skladu s gospodarskom situacijom, kaže, vodi konzervativnu financijsku politiku.
'Ove godine vratili smo 100 milijuna kuna duga, a podigli kredit od 10 milijuna kuna.'. U školama će se od 1. kolovoza obnavljati parkete, instalacije, namještaj i drugo što je popisano na listi prioriteta, jer školske zgrade dugo nisu obnavljane.
Konačno je izrađen i prijedlog Generalnog urbanističkog plana čije se izmjene čekaju od 2007. godine. Novi GUP poslan je resornim ministarstvima na ocjenu, a ako sve bude po planu trebao bi biti prihvaćen početkom rujna, rečeno je. „Jedan od glavnih ciljeva je zaustavljanje krezube gradnje.“, kazao je Bubalo.
Pojam tzv. krezube gradnje u Osijeku se koristi za pojavu stihijske gradnje katnica s četiri i više etaža na mjestu srušene prizemnice gdje obično nema infrastrukture u vidu vodovoda, kanalizacije i parkirališta prilagođene naglo povećanom broju stanara.
Zahvaljujući neprikladnim GUP-ovima od početka 1990.-tih godina, slavonska metropola koja je u doba socijalizma izgradila zaokružene urbane cjeline, sada je suočena s društveno neodgovornim građevinskim tvrtkama koje novoizgrađenim objektima narušavaju kvalitetu stanovanja u gotovo svim dijelovima grada.
:cheers: Dobili smo i definiciju urbanistickog stila :nuts:
LAMPAŠ8 July 15th, 2010, 02:05 PM danas na Poglavarstvu par zanimljivih stvari:
KOLEGIJ GRADONAČELNIKA
U četvrtak, 15. srpnja 2010. godine, održan je 45. sastanak radi razmatranja predloženih materijala i akata. Izdvajamo, prihvaćanje Prijedloga Odluke o početku otvorenog postupka javne nabave, a u svrhu obnove osnovnih škola na području grada Osijeka. Iznos investicije je približno 10 milijuna kuna.
Prihvaćen je prijedlog Odluke o početku otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti za izvođenje radova na izgradnji prometnih površina za novu zgradu u sveučilišnom kampusu, a procijenjena je vrijednost 5.600.000,00 kuna. Među ostalim, prošao je prijedlog Zaključka o objavljivanju Poziva za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Osijeka za 2011. godinu, a koji će biti otvoren od 31. srpnja do 6. rujna 2010., te prijedlog Rješenja o objavi Javnog poziva za prikupljanje zahtjeva za sufinanciranje kupovine novosagrađenog stambenog objekta mladih obitelji s područja grada Osijeka koje stambeni objekt u 2010. godini kupuju prvi put. Doneseno je i Rješenje o imenovanju Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Osijeka te prijedlog Zaključka o utvrđivanju Konačnog prijedloga izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Osijeka.Gradonačelnik Bubalo posebno je apelirao građane na kulturu ponašanja u prometu, a posebice kada je riječ o nepropisnom parkiranju na mjesta za invalide. "Upravo su takvi slučajevi prioritet u efikasnom djelovanju pauk-službe", dodao je gradonačelnik.
cayenneos July 15th, 2010, 02:45 PM danas na Poglavarstvu par zanimljivih stvari:
Kako ovo misle izvesti, sa obzirom da je 20 metara dalje veliko i vrlo bitno križanje??? :bash::bash:
usporavat će promet, opet ništa nemisle svojom tikvom.
Seyzmo July 15th, 2010, 02:51 PM A tu je jos i izlaz sa Sjenjaka izmedju.:)
Mozda ce to biti samo semafor za pjesake.
cayenneos July 15th, 2010, 02:57 PM možda eventualno tamo kod one pizzerije, iduće raskrižje
tomostv July 15th, 2010, 03:19 PM hehe,ne napisem ja bas sve tocke dnevnog reda nego samo meni najbitnije.
npr. iduca tocka dnevnog reda je bila sinkronizacija semafora od trpimirove do kirove
cayenneos July 15th, 2010, 03:40 PM Daješ nam poluinformacije, a mi se onda tu sekiramo :)
tomostv July 15th, 2010, 03:47 PM :) naravno uz tu sinkornizaciju nadam se uskro oide i kruzni tok na trpimirova/divaltova pa ce zapravo onda prvi semafor biti taj pred bijelo-plavima
cayenneos July 15th, 2010, 04:16 PM Upravo će to i biti problem, kočiti će kružni tijek. Nema smisla tamo semafor. Klasičan primjer je ona 3 na Vukovarskoj. Tko ih je smislio taj je za zatvor. A bogami i onaj u Sarvašu kod crkve
Semper Fidelis July 15th, 2010, 04:32 PM E taj u sarvašu je nenormalan:nuts: :lol: Nesjecam se kad sam prosao a da nisam morao stati. Jeste skuzili da se on pali iako nema auta iz dr ulice, i pejšaka. :nuts: Mislim, zasto nisu napravili da se pocne crveno paliti kad pješak pritisne ili kad auto iz dr ulice dode. Bzvz.
A ono na Vukovarkoj je debilno.
1 i 2 semafor je izlaz/ulaz na VBK, i onda 30,40m dalje je izlaz/ulaz na Drvljanik. Sta se nije moglo napraviti 1 semafor za oba ulaza? :nuts: I onda šečer na kraju 3 semafor za pješake! :nuts:
Prije par dana sam isao u grad, i negledam i paf rampa za vlak se pocne spustati i ja u pola kolone, i cekam i cekam i cekam. Naravno uvijek se mora cekati 10-tak minuta da hebeni vlak prođe:bash: I onda se stvori tolika kolona + 3 genijalna semafora ispred sam cekaju:nuts: Užas
kohortaphoto July 15th, 2010, 04:37 PM E taj u sarvašu je nenormalan:nuts: :lol: Nesjecam se kad sam prosao a da nisam morao stati. Jeste skuzili da se on pali iako nema auta iz dr ulice, i pejšaka. :nuts: Mislim, zasto nisu napravili da se pocne crveno paliti kad pješak pritisne ili kad auto iz dr ulice dode. Bzvz.
A ono na Vukovarkoj je debilno.
1 i 2 semafor je izlaz/ulaz na VBK, i onda 30,40m dalje je izlaz/ulaz na Drvljanik. Sta se nije moglo napraviti 1 semafor za oba ulaza? :nuts: I onda šečer na kraju 3 semafor za pješake! :nuts:
Prije par dana sam isao u grad, i negledam i paf rampa za vlak se pocne spustati i ja u pola kolone, i cekam i cekam i cekam. Naravno uvijek se mora cekati 10-tak minuta da hebeni vlak prođe:bash: I onda se stvori tolika kolona + 3 genijalna semafora ispred sam cekaju:nuts: Užas
Valjd će uskoro krenuti sa tim podvožnjakom, pa da se napokon tamo normalizira situacija. Još samo da naprave nekakav pothodnik od drvljanika prema vbk i mirna bosna.
cayenneos July 15th, 2010, 05:29 PM E taj u sarvašu je nenormalan:nuts: :lol: Nesjecam se kad sam prosao a da nisam morao stati. Jeste skuzili da se on pali iako nema auta iz dr ulice, i pejšaka. :nuts: Mislim, zasto nisu napravili da se pocne crveno paliti kad pješak pritisne ili kad auto iz dr ulice dode. Bzvz.
Imaš takav isti u Bizovcu
Seyzmo July 15th, 2010, 06:54 PM Valjd će uskoro krenuti sa tim podvožnjakom, pa da se napokon tamo normalizira situacija.
Nece, ipak je bitniji most preko Drave koji ne vodi nikamo.:cheers:
Dzurkov July 15th, 2010, 11:24 PM ^^ opet oni o zaustavljanju krezube gradnje, pa to što se dosad izgradilo neka i ostane stršati :bash:
Rocky031 July 16th, 2010, 11:44 AM kako sam i reko obišo sam saponiju i usliko skele
http://img709.imageshack.us/img709/3110/dsc00787p.jpg (http://img709.imageshack.us/i/dsc00787p.jpg/)
LAMPAŠ8 July 16th, 2010, 11:53 AM ^^a ništa staklena strana i nova fasada?:)
Rocky031 July 16th, 2010, 11:55 AM ^^a ništa staklena strana i nova fasada?:)
žurio sam i bilo mi je dosta vruće pa ono.....Budem sutra :lol:
tomostv July 16th, 2010, 12:15 PM ^^ opet oni o zaustavljanju krezube gradnje, pa to što se dosad izgradilo neka i ostane stršati :bash:
sto je sjebano to se ne moze popravit. problem krezube gradnje nije samo izgled . bitniji problem je infrastruktura ispod i okolo tih zgrada- dakel parking,kanalizacija,vodovod...
tomostv July 16th, 2010, 03:31 PM OBNOVA PROČELJA STAMBENIH ZGRADA
Zavod za stanovanje d.o.o. u suradnji s PBZ-om, a uz potporu Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, i ove godine kreditira suvlasnike zgrada, u svrhu obnovu pročelja, krovova, dizala i toplinskih podstanica.
Lokacije u Bosutskoj 5 i Vukovarskoj 124 obišli su gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić.
Do sada Zavod je sklopio 182 ugovora o kreditu u ukupnom iznosu od 28.850.000,00 kuna. Radovima je ovih mjeseci obuhvaćeno 18 objekata, neki su već završeni, a na nekima radovi još traju, kao što su Vukovarska 124, Franjevačka 12, Županijska 10, Vijenac I.Česmičkog 1, Sjenjak 12 i Sjenjak 33.
tomostv July 16th, 2010, 03:32 PM PRILAZNE STAZE ŠEĆERANSKOME MOSTU
Radove na izgradnji prilaznih staza Šećeranskome mostu obišao je gradonačelnik Krešimir Bubalo, sa suradnicima. Sanacija parternih površina predviđena je, u duljini od 47 metara, prema Vukovarskoj ulici i, 67 metara prema, prema Frankopanskoj ulici.
Izgradnjom pješačkog nathodnika kod kolodvora Donji grad u Osijeku, u koj je uloženo blizu 5 milijuna kuna, nastala je potreba uređenja dotrajalih parternih površina Tvorničke ulice na kčbr 7289, 8950/1 k.o. Osijek. Od urbane opreme na južnoj strani pored stubišta predviđene su dvije klupe, uz istočnu ogradu stalak za bicikle, ispred stubišta koševi za otpatke, podna rasvjeta, te visoki rasvjetni stupovi raspoređeni u zelenoj površini uz zapadnu i južnu pješačku površinu.
Zelena površina odvojena je od susjednih površina metalnom ogradom, na sjevernoj strani predviđen je visoki, a na istočnoj niski drvored.
Na srednjoj pješačkoj površini postoji postolje za skulpturu te rubno betonski zidovi za sjedenje, koje je potrebno obložiti kamenim pločama od granita (za vanjske površine).
Rocky031 July 16th, 2010, 03:35 PM ajde da se i to napokon sredi
Dzurkov July 16th, 2010, 05:17 PM sto je sjebano to se ne moze popravit. problem krezube gradnje nije samo izgled . bitniji problem je infrastruktura ispod i okolo tih zgrada- dakel parking,kanalizacija,vodovod...
ma znam, ali valjda će biti dozvoljena gradnja do 3 kata da ne budu toliko vidljivi prijelazi. ali svejedno pod obavezno srušiti dio Županijske i straćare kojima u gradu nije mjesto.
La_Linea July 17th, 2010, 01:11 PM ma znam, ali valjda će biti dozvoljena gradnja do 3 kata da ne budu toliko vidljivi prijelazi. ali svejedno pod obavezno srušiti dio Županijske i straćare kojima u gradu nije mjesto.
Bio sam jučer u Novom Sadu. Ondje su postojale ulice poput Strossmayerove i Divaltove, još se vide tragovi. No, rušili su te kuće i gradili 5-6 katnice u nizu. Arhitektura je manje više ok. To ostavlja sasvim drugačiji dojam. Ne bi u Strossmayerovoj ili Županijskoj ograničiti visinu gradnje. U Ružinoj, Aninoj, Ilirskoj... da!
Brko July 17th, 2010, 01:32 PM ^^ Ti si konzervator, a dopustio bi izgradnju višekatnica koje bi sakrile katedralu? :ohno: U Županijskoj ulici su zgrade od 3-4 kata maximum koji bih ja tamo dozvolio.
brca1001 July 17th, 2010, 01:37 PM ^^
tako je 3 kata u Županijskoj, i nebi suzu pustio da sad sruše cijeli južni blok županijske. A ono u NS je kič u rangu Divaltove (doslovno, samo 2 kata višlje).
http://i31.tinypic.com/2i9qs0y.jpg
Semper Fidelis July 17th, 2010, 07:30 PM ^^Ovakvu visinu zgrada od jedno 6,7,8 katova napraviti na Novoj Divaltovoj do Mercatora :) Naravno ne ovako kričavo:nuts:
Otvorio se Technomarket u Emezeti:)
Rocky031 July 17th, 2010, 07:47 PM samo da nije neka nakaradna gradnja....Znači da su sve zgrade iste ili da ima samo dvije vrste znači da nije svaka zgrada drugačija kao na divaltovoj...
E SF jeli najvišlja zgrada na jugu ona blizu sportske dvorane?mislim da ima 7 katova ili tak nešt....
Semper Fidelis July 17th, 2010, 07:54 PM Tako je p+7 :) Postoje 2 kod dvorane i 3 kod Bikare.
Na fotkama su te dvije kod dvorane.
http://img143.imageshack.us/img143/9486/30072727.jpg (http://img143.imageshack.us/i/30072727.jpg/)
http://img571.imageshack.us/img571/4062/30738571.jpg (http://img571.imageshack.us/i/30738571.jpg/)
Uh zimee :D
Rocky031 July 17th, 2010, 07:54 PM u prijevodu Jug 2 nema nebodera.....Treba nam jedan pod hitno! :D
Semper Fidelis July 17th, 2010, 07:56 PM u prijevodu Jug 2 nema nebodera.....Treba nam jedan pod hitno! :D
Ma šteta sto ove nisu bar 3,4 etaže višlje. Pricalo se da bi se na jug 4 išlo sa zgradama do 10 katova:) Ehh sada koliko je to istina.
Rocky031 July 17th, 2010, 07:59 PM meni je to sad bezveze da zgrade na rubu grada budu neboderi...ljepše je barem meni ako su višlje zgrade koncentrirane u centru ili sredini grada a ne na rubnim djelovima....
Semper Fidelis July 17th, 2010, 08:00 PM A ehh sada, meni je ok samo da se gradi nesto. Iako je jug 2 površinski mislim najvece stambeno naselje, tak da bi se neboderi uklopili :)
Rocky031 July 17th, 2010, 08:09 PM Neke moje đendarije na paintu....
Znači crveni kvadrati su neboderi od 8-10 katova a žuti su niži od 8 katova
http://img62.imageshack.us/img62/1874/jug2.jpg (http://img62.imageshack.us/i/jug2.jpg/)
Meni bi bilo fenomenalno kada bi radili zgrade preko bašti prema bajeru...
Semper Fidelis July 17th, 2010, 08:22 PM ^^Vidio si kartuu ono prilogu :) Jug 4 ce ici od Konzuma preko Bajera prema istoku :) Tako da ce bašće sigurno nestati :cheers:
Rocky031 July 17th, 2010, 08:24 PM pa iskreno nisam gledo....pogledat ću kada budu počeli radovi...jer ovo sada mogu biti samo puste priče....
Semper Fidelis July 17th, 2010, 09:41 PM ^^Pa lol :lol: Pogledaj o cem se govori:) Imas cjelu kartu kako je naselje planirano. Al sumnjam da ce se graditi neke višlje zgrade.
Seyzmo July 18th, 2010, 12:29 AM ^^Ovakvu visinu zgrada od jedno 6,7,8 katova napraviti na Novoj Divaltovoj do Mercatora :) Naravno ne ovako kričavo:nuts:
Otvorio se Technomarket u Emezeti:)
NS je inace lijep grad, ali ova ulica i zgrade izgledaju nakaradno.
Bio sam u TM i razocarao se...police poluprazne.
Mislim da nece ugroziti Emmezetin odjel tehnike.
esseker July 18th, 2010, 01:30 AM ^^ hehe, a zašto tolika patnja za neboderima? Pa to je tek nehuman život u tim kokošinjcima.
Po meni, nova naselja ni ne trebaju ići višlje nego postojeći Jug2 ili Petrove Gore. Eventualno krezube ulice srediti da budu ujednačene i to kako je netko ovdje davno rekao, na način da prema križanju idu na sve niže.
I definitivno za novogradnje dati obvezu ujednačenja s postojećim kućama-zgradama u ulici da ne bude vašar ko ta ulica u NS :nuts:
La_Linea July 18th, 2010, 08:44 AM ^^ Ti si konzervator, a dopustio bi izgradnju višekatnica koje bi sakrile katedralu? :ohno: U Županijskoj ulici su zgrade od 3-4 kata maximum koji bih ja tamo dozvolio.
Nisam konzervator. A uz katedralu stoje povijesne zgrade koje se ne smiju dirati. Međutim onaj niz prizemnica je ruglo grada. Možda ne 5 katova ondje, ali svakako ga treba dići u treću dimenziju i dakako time ne naružiti već oplemeniti postojeći ambijent. (ovo da ondje ne treba ograničiti visinu gradnje sam lupio, a da nisma promislio) S druge strane Strossmayerova je sasvim primjerena za višekatne nizove kao ulica avenijskoga tipa.
La_Linea July 18th, 2010, 08:47 AM [QUOTE=brca1001;60463227]^^
tako je 3 kata u Županijskoj, i nebi suzu pustio da sad sruše cijeli južni blok županijske. A ono u NS je kič u rangu Divaltove (doslovno, samo 2 kata višlje).
Dakako ima ondje svega, ali na pojedinim mjestima (tj blokovima bliže centru) vidio sam zanimljiva rješenja. A jbg, kada nisam nosio fotić.
Semper Fidelis July 19th, 2010, 02:47 PM GPP UVEO NOVU LJETNU AUTOBUSNU LINIJU
Autobusom do Kopike za samo dvije kune!
Građani koji će osvježenje ovoga ljeta potražiti na Kopiki, do bazena od subote mogu javnim gradskim prijevozom! GPP je, naime, s ciljem da pokrije interesne relacije započeo s prijevozom na relaciji Billa (na Trpimirovoj) - Kopika, uz dva stajanja do Kopike, odnosno jednog u povratku.
- Originalno stajalište nemamo, već autobus kreće ispred ulaza u Billu, uz jedno stajanje pokraj Ine, prekoputa Zavoda za zapošljavanje i jedno prije Tuđmanovoga mosta, pokraj GPP-a, odnosno ulaza u Tvrđu. U povratku s Kopike autobus staje kod Srednjoškolskog centra, te kod Bille - pojasnio je Igor Medić, direktor GPP-a.
Inače, cijena karte za ovu kratku, ali građanima vrlo značajnu relaciju, iznosi dvije kune. Autobus će voziti od 11 do 20 sati svakoga dana do daljnjeg, osim u slučaju ekstremnih vremenskih uvjeta kad kupača na Kopiki nema. S polazišta ispred Bille kreće svakih 20 minuta s polaskom u puni sat, dok se s Kopike vraća u puni sat i deset minuta, te nadalje svakih 20 minuta.
U poslijepodnevnim satima, dodao je Medić, oko 18 pa sve do 20 sati očekuju se najveće gužve pa je sukladno tome, moguće da dođe do pomaka u navedenom rasporedu. Inače, prometna je policija obećala pomoć u smislu prednosti prolaska autobusa kod najvećih gužvi.M.Mihelić
Glas Slavonije
:)
Semper Fidelis July 19th, 2010, 02:51 PM Gradski bicikli iznajmljuju se 10-ak puta tjedno
http://i28.tinypic.com/2e6d0cx.jpg
Najam jednog od trideset gradskih bicikala predanih na korištenje Gradskom savezu za sportsku rekreaciju tjedno zatraži 10-ak sugrađana ili turista, saznajemo iz Saveza. Prema riječima Zorana Pupovca iz GSSR-a interesom građana su zadovoljni, a naplatom dnevnog najma od 25 kuna pokrivaju se troškovi redovnog servisiranja bicikala.
- Cijena je simbolična, a za tih 25 kuna sugrađani dobiju kvalitetan, uredan, održavan i servisiran bicikl kojim pouzdano mogu krenuti i na rekreativne vožnje zahtjevnijim stazama. Drago nam je što postoji interes, a baš smo prošlog vikenda imali i grupu turista iz Turske koji su unajmili bicikle te s njih razgledali grad i okolicu - kaže Pupovac.
Inače, oni koji nemaju svoj bicikl mogu ga dobiti besplatno kada se organiziraju biciklijade. Iduća će se, kažu u Savezu, održati u kolovozu.
- Zadovoljni smo odnosom građana prema biciklima koje vraćaju bez oštećenja, a iznimno rijetko dogodi se da pukne guma. Ovih 30 bicikala za sada se pokazalo kao idealna brojka i nema potrebe za kupnjom novih - dodaje.
Zainteresirani za najam bicikla trebaju se javiti u Gradski savez za sportsku rekreaciju, Istarska 1 ili na 208-135. I.Sekol
Glas Slavonije
Mislim da ce uskoro početi veca potraznja za biciklima, tih 25kn na dan je super.
Semper Fidelis July 19th, 2010, 08:56 PM Divaltova
http://img826.imageshack.us/img826/5418/dsc04129.jpg (http://img826.imageshack.us/i/dsc04129.jpg/)
http://img832.imageshack.us/img832/7511/dsc04130.jpg (http://img832.imageshack.us/i/dsc04130.jpg/)
Uske Njive
http://img828.imageshack.us/img828/549/dsc04134.jpg (http://img828.imageshack.us/i/dsc04134.jpg/)
Temelji za još jednu zgradu:)
http://img826.imageshack.us/img826/1539/dsc04133.jpg (http://img826.imageshack.us/i/dsc04133.jpg/)
Još sam na Uskim Njivama vidio min 5 kuca koje se grade
Rocky031 July 19th, 2010, 09:02 PM jućer kad sam išo do bizovca sam vidio tu na uskim njivama....brzo rade boga mi....Ovu na divaltovoj dugo nisam vidio...morat ću obići jedanput...
kohortaphoto July 19th, 2010, 09:10 PM Ma te zgrade na Uskim njivama su žešći šit. Sve rigips gradnja... A i kuće su isto priča za sebe. Od vrhunskih arhitektonskih riješenja, do totalnog neukusa koji najblaže podsjeća na gastabajterski kič...
Semper Fidelis July 19th, 2010, 10:51 PM ^^I ja sam cuo da nisu stanovi nest. Al bar eto okej izvana izgleda.
Btw u OBŽ se 2009 rodilo negdje oko 130 beba više u odnosu na 2008 god:)
kohortaphoto July 19th, 2010, 11:09 PM Cura mi je živjela u jednoj od tih zgrada, zidovi su takvi da čuješ susjede na zadnjem katu sa prvog, a stubište komplet u rigipsu, nedaj bože da nosiš nekakav namještaj i zapneš za zid, ode zgrada u PM :lol:
Još jedna kriminalna stvar jest to što su svim stanarima u tim zgradama ugradili nekakve Junkersove kombi bojelere, koji su masovno pocrkavali netom nakon isteka garancije. Kaže mi lega što montira klime i grijanja, da se tamo poprilično naradio:hammer:
A najgore jest to što iako tamo živi dosta branitelja i invalida, zgrade nemaju lift!
Semper Fidelis July 20th, 2010, 12:18 PM A cuo sam da stanovi nisu bast nesto. E sada mozda ovisi koja je zgrada. Mozda su neke bolje napravljene.
Semper Fidelis July 20th, 2010, 12:43 PM Nešto se događa u vezi našeg najvišljeg stambenjaka, a to je naravo da je dio fasade otpao, pitam se zašto :|
RUŠI SE PROČELJE NA VIJ. IVANA MEŠTROVIĆA 102
Betonski komadi padali s 11. kata “četverolista[B]
Dvadesetak velikih komada betona palo je s pročelja zgrade na Vijencu I. Meštrovića 102! Komadi koji su se odlomili s visine 11. kata, srećom, nisu ozlijedili nikoga, a stanari ove zgrade, poznatije kao četverolist, kažu kako ovo nije prvi put da se lomi pročelje koje nije uređeno još od 70-ih godina prošloga stoljeća kad je zgrada sagrađena. “Pila sam kavu toga jutra u kuhinji. Odjednom sam vidjela komade betona kako padaju i baš sam se uplašila! Na svom balkonu našla sam, srećom, samo manje komade, no da sam, kao i obično, pila kavu na balkonu ozlijedili bi me”, priča stanarka Ana Buzetić. [B]U podnožju ove, jedne od najvećih zgrada u Osijeku, u tom trenutku nije bilo nikoga, iako ondje u jutarnjim satima šeću mnogi stanari pa i ostali prolaznici koje od betonskih komada ne bi spasile ni željezne mreže koje su postavljene baš u tu svrhu. Naime, od Krešimira Katušića, predstavnika stanara, doznajemo da dijelovi pročelja otpadaju često, a budući da padaju s velike visine, lako mogu probiti i zaštitnu mrežu. Dodatan je problem taj, kaže Katušić, što manji komadi betona padaju i izvan zaštitne mreže što je vrlo opasno. Podsjetimo, prije tri godine također se odlomio dio pročelja, no sa suprotne strane zgrade i s visine 16. kata! “Podnio sam zahtjev Zavodu za stanovanje za sanaciju pročelja i kad dobijem ponude, zatražit ću potpise stanara. Do tada svi trebamo izbjegavati zadržavanje oko zgrade, posebno djeca koje je u zgradi mnogo. S te visine komadi bi sigurno ubili nekoga”, zaključio je Katušić. M.Mihelić
Sanacija - tri milijuna kuna
Darijan Rudan, direktor Zavoda za stanovanje, potvrdio je kako je ovo treći put da se preko natječaja traži izvođač za sanaciju pročelja “četverolista”. “Cijena će ugrubo iznositi oko tri milijuna kuna, no uz vrlo nisku kamatu od oko 4 do 4,5 posto. Iskreno, ne znam hoće li se ovaj put prikupiti potrebnih 80 posto potpisa suvlasnika stanara, no znam da će Grad kao vlasnik četiriju stanova u zgradi dati svoj potpis”, rekao je Rudan.
Glas Slavonije.
Ako grad sad neuskoci nikad nece. Jer ovo je katastrofa na sta lici fasada. Ehh veliko je i pitanje dali ce 80% stanara dati potpis.
drokg July 20th, 2010, 01:09 PM ^^Ovakvu visinu zgrada od jedno 6,7,8 katova napraviti na Novoj Divaltovoj do Mercatora :) Naravno ne ovako kričavo:nuts:
Izvini sto se vracam,ali mislim da ne zelis ovako nesto. :)
Do preksutra i zvanicno ce mi stan jos biti u toj ulici a onda se selim. To je Bulevar Cara Lazara btw,i nije uzivo toliko "Tirana" style koliko na photoshopiranoj slici izgleda,ali taj novi deo bulevara je uzas naspram starog koji je po meni sjajan. Same zgrade u novom delu su uzas,tj. produkt kapitalizma gdje svako juri da sto vise kvadrata uglavi. ;)
Semper Fidelis July 20th, 2010, 01:18 PM Ma naravno ne tako isto. Na tuđim pogreškama se uči. Ali dale bi se napraviti zgrade koje bi bilo puno bolje rješene, Drvece ispred zgrade, podzemna parkirališta, park neki :)
Ovo je slicno nekim ulicama u Os gdje su nove zgrade dosovno nabijene na cestu
Semper Fidelis July 20th, 2010, 01:22 PM KONAČNO RJEŠENJE ZA RASKRIŽJA DIVALTOVE S KIROVOM I WILSONOVOM ULICOM
Novi semafori i “zeleni val” u Divaltovoj ulici
Odlukom gradonačelnika o početku postupka javne nabave za prikupljanje idejnih projekata, započeo je projekt semaforizacije Divaltove. Ove jeseni bit će postavljeni semafori na niz lokacija diljem Divaltove, među kojima svakako valja izdvojiti križanja te ulice s Kirovom i Wilsonovom na koja građani dugo upozoravaju. Posebice se to odnosi na prometniju Kirovu, iz koje je ponekad “nemoguće” izići na Divaltovu. Raskrižje kod Wilsonove, pak, relativno je nepregledno, te je potrebno duboko izići na Divaltovu što stvara prometne poteškoće. “Hvala Bogu da će konačno postaviti semafor. Wilsonova je problem, samo u zadnjih par dana bile su dvije kvrcavice”, kaže tamošnji stanovnik. Osim na ta dva raskrižja, semafor će biti postavljen i kod ulaza na Sjenjak 49-55, ponajprije zbog blizine OŠ F.K. Frankopana (na opasnosti pješačkog prijelaza do škole upozorila je i policija). Paraleno, u izradi je i projekt usklađivanja postojećih sa semaforima koji se trebaju postaviti, kako bi se formirao tzv. zeleni val. Osim spomenutih, semafori će se do jeseni postaviti i na križanju Svačićeve i Kninske ulice (ispred nadvožnjaka Rosinjača), gdje je s naseljavanjem Uskih njiva, te otvaranjem dvorane Jug i nekoliko trgovačkih centara promet u posljednje vrijeme znatno inteziviran. GČ Novi Grad pozdravlja ovaj projekt, posebno dio koji se odnosi na povećanje sigurnosti osnovnoškolaca. “Ukupno smo na temelju izrađenih studija definirali 15-ak lokacija u gradu i proveli natječaje. Odjel za promet ima još neke zahtjeve koje ćemo rješavati u cilju ubrzavanja protočnosti prometa, ali i povećanja sigurnosti” - kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo.M.Mihaljević
Glas Slavonije
Napokon vise necu izbjegavati Wilsonovu, ajde ak imas srece za 20 sec se mozes ukljuciti, a nekad je to duga priča, možeš ladno u trgovinu onu otici i kupit si sok i novine i vratit se u auto i još bi cekao i cekao:lol:
tomostv July 20th, 2010, 03:13 PM REKONSTRUKCIJA KOLNIKA VUKOVARSKE ULICE
Započeli su radovi na postavljanju novoga sloja asfalta na kolniku Vukovarske ulice. Radove su zajedno obišli gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić, sa suradnicima.
Županijska uprava za ceste u sklopu planiranih radova izvanrednog održavanja u 2010. godini, u ukupnom iznosu od 15.500.000.00 kuna na području cijele Osječko-baranjske županije, otpočela je s radovima obnove kolnika novim asfaltnim slojem i na području grada Osijeka.
Planirano je izvođenje radova obnove kolnika na tri dionice na području grada Osijeka u ukupnoj vrijednosti radova od 1.319.000,00 kuna:
- na županijskoj cesti Ž 4068, na dionici Vukovarske ulice od II. Policijske postaje do raskrižja s Gupčevom ulicom (upravna zgrada INA) u dužini od 1,15 kilometara, počeli su radovi uklanjanja starog asfaltnog sloja i nakon toga postavljanje novog asfaltnog sloja debljine 5 cm. S obzirom na to da Vukovarska ulica na ovoj dionici ima četiri vozna traka radovi se izvode na dva kolnička traka, a promet će se odvija na preostala dva. Vrijednost ovih radova je 870.000,00 kuna.
- na županijskoj cesti Ž 4086 na dionici Vinkovačke ulice, od kružnog toka Đakovština do skretanja za Dunavsku ulicu u dužini od 0,55 kilometara, po završetku radova na Vukovarskoj ulici izvodit će se slični radovi, uklanjanje starog sloja asfalta i postavljanje novog sloja asfalta. Vrijednost ovih radova je 257.000,00 kuna.
- na županijskoj cesti Ž 4082 na dionici od Biljske ceste, do početka naselja Tvrđavica u dužini od 0,5 kilometara, već je izvršena obnova kolnika novim asfaltnim slojem debljine 5 cm. Vrijednost ovih radova je 192.000,00 kuna.
Na svim navedenim dionicama radove uklanjanja starog asfaltnog sloja i postavljanja novog asfaltnog sloja izvodi tvrtka „Osijek-koteks“ iz Osijeka, a radove obilježavanja horizontalnom prometnom signalizacijom, odnosno iscrtavanje središnje bijele crte i oznaka na kolniku izvodi tvrtka „Cesting“ iz Osijeka.
tomostv July 20th, 2010, 03:13 PM OBNOVA HORIZONTALNE SIGNALIZACIJE U SARAJEVSKOJ ULICI
Gradonačelnik Krešimir Bubalo, sa suradnicima, obišao je radove na obnovi horizontalne signalizacije u Sarajevskoj ulici, a koje izvode djelatnici Cestinga.
Podsjećamo, za provedbu Programa prioriteta u Donjem gradu ove je godine planirano 800.000,00 kuna:
- za nogostupe iz programa prioriteta – ukupno 350.000,00 kn – Crkvena (ispred škole Jagode Truhelke), Zmaj Jovina, Lanosovićeva, Vukovarska i Gupčeva – trenutno se radi Crkvena, pa dalje Zmaj Jovina
- rasvjeta u Krstovoj i Kišpatićevoj – cca 300.000,00 kn – u tijeku provedba natječaja
- projekt energetske učinkovitosti u Gupčevoj – 750.000,00 kn
- parkiralište u Cvjetkovoj – 100.000,00 kn – u tijeku izrada projektne dokumentacije
- održavanje nerazvrstanih cesta – Zeleno polje, križanje Zeleno polje i Olimpije te Zmaj Jovina – 200.000,00 kn – trenutno se radi Zmaj Jovina
- rekonstrukcija Vinogradske
- prilazna površina kod pješačkog nathodnika i postavljanje nadzornih kamera – odabran najpovoljniji ponuditelj
- rekonstrukcija nogostupa i biciklistička staza u Gupčevoj, od Petkove do Zelenog polja
- čitav niz investicija unutar sveučilišnog CAMPUSA – cjevovod pitke vode, novi objekti vrelovoda, plinofikacija, prilazna cesta
tomostv July 20th, 2010, 03:14 PM ZAMJENA PLOČICA NA LUČKOM PRILAZU
U tijeku su radovi na rekonstrukciji pješačke zone dijela Lučkog prilaza, a riječ je o ponovnom postavljanju dijela keramičkih pločica. Izvođenje radova popratio je i gradonačelnik Krešimir Bubalo, ponovivši kako je nedopustivo da je izgradnja bila tako loše odrađena, a da za to nitko nije odgovarao.
Procjenjuje se da će radovi biti završeni ovaj tjedan, na način da se ugrađene pločice podignu, očiste te se nalijepe na prethodno očišćenu i pripremljenu podlogu. Riječ je o površini od 175 m˛. Oštećene pločice zamijenit će se novima.
VESP031 July 20th, 2010, 06:22 PM Cura mi je živjela u jednoj od tih zgrada, zidovi su takvi da čuješ susjede na zadnjem katu sa prvog, a stubište komplet u rigipsu, nedaj bože da nosiš nekakav namještaj i zapneš za zid, ode zgrada u PM :lol:
Još jedna kriminalna stvar jest to što su svim stanarima u tim zgradama ugradili nekakve Junkersove kombi bojelere, koji su masovno pocrkavali netom nakon isteka garancije. Kaže mi lega što montira klime i grijanja, da se tamo poprilično naradio:hammer:
A najgore jest to što iako tamo živi dosta branitelja i invalida, zgrade nemaju lift! Ja sam zivio 4 godine na broj 133 u posovim zgradama! Otisao sam jer mi je bio premali )klinci,sta ces)!Da sam imao jos jednu sobu ne bih nikada odlazio! Ja nisam imao nikakvih vecih primjeraa na kvalitetu izgradnje,osim lose unutarnje stolarije i ulaznih vrata !Ulazna vrata sam zamjenio !Sve ostalo je bilo ok !Cak i bolje nego kod nekih koji su mi se smijali zasto to kupujem!Ja sam kvadrat platio 670 e,a oni 1300.Kvalitet podjednak ili losiji,osim spomenute stolarije,u moju korist!Pa sad razmislite!Sto se tice rigipsa,to su izvedene instalacije tipa struja,telefon itd sto je odlicno rijesenje jer kod nekih kvarova nema stemanja vec samo otpilis i vratis!Rigips je samo na hodniku i naslonjen je na zid,znaci nema zbukanja! to je prvoklasno rjesenje!Sto se tice toplinske izolacije imam samo pohvale jer su rezije izrazito male!zvucna izolacija je kao i u bilo kojim zgradama!to su zgrade radjene za stanovanje,a ne za disko klub i tulume! Sve u svemu,da sam bio pametniji kupio bi trosobni u istoj zgradi!
Rocky031 July 20th, 2010, 06:30 PM Gradnja stambenjaka u ulici Krste Frankopana brzo napreduje ima podosta radnika
http://img843.imageshack.us/img843/7932/picture188v.jpg (http://img843.imageshack.us/i/picture188v.jpg/)
http://img682.imageshack.us/img682/2909/picture189fq.jpg (http://img682.imageshack.us/i/picture189fq.jpg/)
Semper Fidelis July 20th, 2010, 06:33 PM Jesi možda slikao zgradu sa Svaciceve? Jedna zgrada i totalno promjeni izgled raskršča.
Rocky031 July 20th, 2010, 06:38 PM jbg nisam....
Obnova fasade u Reisnerovoj
http://img44.imageshack.us/img44/9024/picture215p.jpg (http://img44.imageshack.us/i/picture215p.jpg/)
još se obnavlja jedna koliko sam vidio kod Zrinjevca
oriontrail July 20th, 2010, 06:39 PM Ja i zaboravio da postoji ovaj podforum! :D
Rocky031 July 20th, 2010, 06:41 PM tak smo aktivni ha? :D
tomostv July 20th, 2010, 08:19 PM ZAMJENA PLOČICA NA LUČKOM PRILAZU
U tijeku su radovi na rekonstrukciji pješačke zone dijela Lučkog prilaza, a riječ je o ponovnom postavljanju dijela keramičkih pločica. Izvođenje radova popratio je i gradonačelnik Krešimir Bubalo, ponovivši kako je nedopustivo da je izgradnja bila tako loše odrađena, a da za to nitko nije odgovarao.
Procjenjuje se da će radovi biti završeni ovaj tjedan, na način da se ugrađene pločice podignu, očiste te se nalijepe na prethodno očišćenu i pripremljenu podlogu. Riječ je o površini od 175 m˛. Oštećene pločice zamijenit će se novima.
da ne kazu da smo neaktivan forum :cheers:
on9ON1c9zuw
tomostv July 20th, 2010, 08:20 PM REKONSTRUKCIJA KOLNIKA VUKOVARSKE ULICE
Započeli su radovi na postavljanju novoga sloja asfalta na kolniku Vukovarske ulice. Radove su zajedno obišli gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić, sa suradnicima.
Županijska uprava za ceste u sklopu planiranih radova izvanrednog održavanja u 2010. godini, u ukupnom iznosu od 15.500.000.00 kuna na području cijele Osječko-baranjske županije, otpočela je s radovima obnove kolnika novim asfaltnim slojem i na području grada Osijeka.
Planirano je izvođenje radova obnove kolnika na tri dionice na području grada Osijeka u ukupnoj vrijednosti radova od 1.319.000,00 kuna:
- na županijskoj cesti Ž 4068, na dionici Vukovarske ulice od II. Policijske postaje do raskrižja s Gupčevom ulicom (upravna zgrada INA) u dužini od 1,15 kilometara, počeli su radovi uklanjanja starog asfaltnog sloja i nakon toga postavljanje novog asfaltnog sloja debljine 5 cm. S obzirom na to da Vukovarska ulica na ovoj dionici ima četiri vozna traka radovi se izvode na dva kolnička traka, a promet će se odvija na preostala dva. Vrijednost ovih radova je 870.000,00 kuna.
- na županijskoj cesti Ž 4086 na dionici Vinkovačke ulice, od kružnog toka Đakovština do skretanja za Dunavsku ulicu u dužini od 0,55 kilometara, po završetku radova na Vukovarskoj ulici izvodit će se slični radovi, uklanjanje starog sloja asfalta i postavljanje novog sloja asfalta. Vrijednost ovih radova je 257.000,00 kuna.
- na županijskoj cesti Ž 4082 na dionici od Biljske ceste, do početka naselja Tvrđavica u dužini od 0,5 kilometara, već je izvršena obnova kolnika novim asfaltnim slojem debljine 5 cm. Vrijednost ovih radova je 192.000,00 kuna.
Na svim navedenim dionicama radove uklanjanja starog asfaltnog sloja i postavljanja novog asfaltnog sloja izvodi tvrtka „Osijek-koteks“ iz Osijeka, a radove obilježavanja horizontalnom prometnom signalizacijom, odnosno iscrtavanje središnje bijele crte i oznaka na kolniku izvodi tvrtka „Cesting“ iz Osijeka.
3Lp5Y9E5gko
Semper Fidelis July 20th, 2010, 08:25 PM Odlično Tomo!:cheers: Sad pracenje radova uz slike imamo i na youtube-u :cheers:
esseker July 20th, 2010, 08:35 PM ^^ napokon pločice kod Europe :)
A zna li se kad se misli popraviti stupiće na ulazu u pješačku zonu iza Katedrale Kod Zeke? potpuno su nestali, najprije su se kidali kad su "ne pažljivi" (bahati) vozači manevrirajući ih iskidali, a onda i uklonjeni preostali, zašto??
Isto je na malom kružnom toku na prijelazu Županijske u pješačku zonu.
:ohno:
Dzurkov July 21st, 2010, 10:30 AM Čujem jučer od vaterpolista da uskoro počinje izgradnja bazena Gradski Vrt te da će radovi biti gotovi do kraja 2011. godine. Navodno da je sve već riješeno sa vlasnicima onih kuća koje se trebaju rušiti na tom dijelu, cijeli projekt je dobrano pogurao Mato Škojo u čijem je interesu da se to što prije izgradi radi ulaska vaterpolo kluba Kruna Osijek u 1.B ligu.
Živi bili pa vidjeli :cheers:
Semper Fidelis July 21st, 2010, 12:17 PM ^^Da je tako, onda bi kuce vec bile srušene i radovi bi krenuli. Mozda ce radovi početi u 2011, a tako je i bilo planirano.
KKomarac July 21st, 2010, 02:37 PM LJUBOMIR NOVOSELIĆ DIREKTOR VODOVODA OSIJEK
Novcem iz EU gradit će se 110 kilometara vodovoda
Objavljeno: 21.7.2010
Premda je prošle godine pri ponovnom dolasku na čelo tvrtke, tvrdi, zatekao neugodnu situaciju i ogroman gubitak, direktor Vodovoda Osijek Ljubomir Novoselić poručuje kako su nastojanja da se poslovanje tvrtke stabilizira - urodila plodom.
Vodovod je prošlu godinu završio s gubitkom od gotovo 42 milijuna kuna, ali već polovinom ove godine približio se “pozitivnoj nuli”. “Usprkos svim problemima, za rad tvrtke jedna od najvažnijih činjenica je da se s investicijama nije stalo. Grad Osijek je u proračunu predvidio gotovo 23 milijuna kuna za gradske investicije, od kojih su najznačajniji odvodni sustav Tenja, Cvjetno naselje, Sarvaš te ostale investicije koje se vezuju uz rekonstrukcije i izgradnje prometnica u gradu (Istarska, Svilajska itd.)”, kaže.
Međutim, dodaje, Vodovodu je najvažnije što su Hrvatske vode za ovu i iduću godinu predvidjele gotovo 13 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije u cilju priprema projekata za pretpristupne i strukturne fondove EU, među kojima su najznačajniji pročišćivač otpadnih voda te izgradnja novog sjevernog kolektora u Osijeku, na potezu od Zimske luke do vojarne Vrbik. “Značajan je i regionalni projekt Osijek, gdje je namjerava projektirati, a potom uz pomoć pretpristupnih fondova izgraditi gotovo 110.000 metara nove vodovodne mreže, kojom bi se sva naselja u okolici Osijeka povezala u jedinstveni sustav. Osim ovih projekata, planira se izraditi niz cjevovoda za pitku vodu te rekonsturirati pogon za proizvodnju vode u Osijeku. Vrijednost svih ovih investicija za Osijek je 60 milijuna eura, a za regiju još 30 milijuna eura”, kaže Novoselić. Vodovod godinama unaprijed izrađuje projekte, te za njih osigurava potrebne dozvole, zbog čega su danas u završnoj fazi i pregovori s Hrvatskim vodama za izgradnju projekata u Osijeku i okolici “teških” gotovo 70 milijuna kuna. Radovi trebaju početi krajem ove, a završiti krajem sljedeće godine.
voda neće ponovno poskupjeti
Radi stabilizacije komunalnog dijela tvrtke povećana je cijena vode (na 30. smo mjestu u RH), što bi trebalo osigurati povećanje prihoda za desetak milijuna kuna. Nova poskupljenja nisu u planu. “Korekcija cijene uvijek je prouzročena povećanjem troškova. Moja je obveza osigurati da sustav funkcionira kvalitetno i sigurno, i to mi je uvijek prioritet”, dodaje. Istovremeno, istekom ugovora na određeno i odlascima u mirovine, smanjen je broj radnika s 840 na 742. Ovih dana privremeno je primljeno 14 novih radnika.
Mario MIHALJEVIĆ, GS
Lmapas, daj pestaj ostale stvari iz GS-a :D
Dzurkov July 21st, 2010, 03:54 PM Zna li netko šta se radi u Šamačkoj, vidio sam da je zabranjeno za promet a nije mi se dalo šetati do tamo..
Semper Fidelis July 21st, 2010, 04:38 PM ^^Šamačka je zatvorena, Lučki prilaz raskopan, Vukovarskom se prometuje jednim trakom...
Vijesti::Život031
Prometni kolaps u Šamačkoj ulici označio je početak intenzivnih radova na vrelovodnoj mreži. Prema riječima Ivice Mihaljevića, direktora HEP Toplinarstva, obavlja se građevinski dio radova, a cesta će biti zatvorena za promet do 2. kolovoza.
- Takvi se radovi uvijek izvode tijekom ljetnih mjeseci, odnosno izvan sezone grijanja. Očekujemo da će dinamika izvođenja radova i ovaj put biti u skladu s planovima te ne očekujemo nikakva kašnjenja - rekao je Mihaljević.
Vozači su tako sve do 2. kolovoza prometnom signalizacijom upućeni na alternativne smjerove. Međutim, mnoštvo zbunjenih vozača upozoravalo je da signalizacija ipak nije bila postavljena na vrijeme. Srećom, jučer se promet koliko-toliko normalizirao i gužvi nije bilo. Radi se i u drugim dijelovima grada. Gradonačelnik Krešimir Bubalo jučer je obišao radnike koji obnavljaju kolnik u Vukovarskoj ulici gdje se uklanja dotrajali sloj asfalta umjesto kojeg dolazi novi. U pratnji župana Vladimira Šišljagića istaknuo je 870.000 kuna vrijedno ulaganju u 1.150 metara četverotračnog kolnika od II. policijske postaje prema istoku. Posao u Vukovarskoj bit će gotov do polovine idućeg tjedna, a radovi se tada sele na Vinkovačku, od kružnog toka do Dunavske. Uz već obavljen posao na Biljskoj, time se zaokružuju tri značajna ulaganja u prometnice u Osijeku.
Počeli su radovi i u Lučkom prilazu koji je ni punih pet godina nakon tri milijuna kuna vrijedne rekonstrukcije, koja je trajala više od godinu dana, postao opasan za kretanje pješaka. Nakon niza prigovora sugrađana odlučeno je da sve pločice Lučkog prilaza treba presložiti, a oštećene se zamjenjuju novima. Naime, kako je rekao gradonačelnik, pri skidanju pločica pokazalo se kako se lako odljepljuju, kao rezultat štednje materijala i nestručno obavljenog posla.
- Više se neće događati da u neki natječaj nije ugrađen i garantni rok. Kada govorimo o Lučkom prilazu, nadzor nije bio najbolji, ali prošlo je previše vremena da bismo reklamirali napravljeno. Posao nije dobro napravljen, nije dobro pripremljena podloga, čak ni fugne. Ovaj put odradit ćemo to kako treba, rekao je Bubalo dodavši kako je svaki posao preskup ako se mora raditi dva puta. Ovaj popravak koštat će 50.000 kuna.
Povećanje razine sigurnosti oko osječkih vrtića i škola
Bubalo je obišao i djelatnike Cestinga koji su počeli obnavljati horizontalnu signalizaciju u Sarajevskoj ulici.
- Nakon provedenog natječaja sklopljen je ugovor s Cestingom vrijedan 295.000 kuna, a tim ugovorom je definirano iscrtavanje 50 kilometara bijelih linija, 10 kilometara žutih te cijeli niz horizontalnih oznaka na cestama. Ti će radovi trajati idućih mjesec i pol dana, a najvažnije je da se signalizacija oko škola i vrtića završi do početka školske godine, rekao je Bubalo.
Frnjchuga031 July 21st, 2010, 04:47 PM ^^ E da sam to jučer znao dobro bi mi došlo...
tomostv July 21st, 2010, 09:34 PM sta kazete na aqua park na kopiki ;) ?
Semper Fidelis July 21st, 2010, 09:37 PM Kakav aqua park? Vec imamo aqua park tamo:D
tomostv July 21st, 2010, 11:10 PM znat cu valjda vise detalja ovih dana ali vec su neki spanjolski investitori bili u gradu i postoji mogucnost gradnje uz kopiku . Ne znam velicinu ni izgled al valjd nest iskopam ovih dana
Semper Fidelis July 21st, 2010, 11:21 PM Šta stvarno!? :cheers: Pa ajde vidi sto mozes izvuci. A sta se negovori nista o tome?
Rocky031 July 22nd, 2010, 10:53 AM Za koju godinu ovo će biti slika za temu Osijek : Before and Now
http://img252.imageshack.us/img252/1874/jug2.jpg (http://img252.imageshack.us/i/jug2.jpg/)
Kad bi se otprilike Jug4 trebao početi s gradnjom?
KKomarac July 22nd, 2010, 11:19 AM Osijek.hr
RADOVI U ISTARSKOJ I ULICI JELA
Osječke tvrtke Gradnja d.o.o. i Osijek-Koteks d.d. u ponedjeljak, 26. srpnja, kreću s radovima na izgradnji prometnice u Ulici jela, odnosno na rekonstrukciji Istarske ulice u Osijeku. Nadzor će obavljati Zavod za urbanizam i izgradnju d.d. Osijek.
Naime, gradonačelnik Krešimir Bubalo, u ime Grada Osijeka, potpisao je Ugovor o izvođenju radova na izgradnji javne prometne površine u Ulici jela, s direktorom tvrtke Gradnja d.o.o. Berislavom Šmitom te Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Istarske ulice, s predsjednikom Uprave tvrtke Osijek-Koteks d.d. Dragom Tadićem. Ugovor o stručnom nadzoru za ove radove sklopljen je sa Zavodom za urbanizam i izgradnju d.d. Osijek, u čije je ime potpis stavio direktor Nikola Škaro.
U postupku javne nabave izabrana je najpovoljnija ponuda za rekonstrukciju Istarske ulice, a riječ je o ponudi Osijek-Koteksa u iznosu od 2.927.761,35 kn bez pdv-a, odnosno 3.601.146,46 kn s PDV-om, a za izgradnju prometnice u Ulici jela najpovoljnija je bila ponuda Gradnje u iznosu od 2.172.191,86 kn bez pdv-a, odnosno 2.671.795.99 kn s pdv-om. Najpovoljnija ponuda za nadzor radova bila je, u oba slučaja, ponuda Zavoda za urbanizam i izgradnju u iznosu od 20.300,00 kn bez pdv-a, odnosno 24.969,00 kn s pdv-om za Istarsku te u iznosu od 15.900,00 kn bez pdv-a, odnosno 19.557,00 s pdv-om za Ulicu jela.
Blaženka Alerić
tomostv July 22nd, 2010, 12:46 PM danas na "poglavarstvu" :
8. Prijedlog Rješenja o zaključenju Kupoprodajnog ugovora radi kupovine 1/3 suvlasničkog dijela prava vlasništva nekretnine označene kao k.č.br. 9701/6 k.o. Osijek - Kajetan Šeper
12. Prijedlog Rješenja o odabiru najpovoljnije ponude u otvorenom postupku javne nabave velike vrijednosti za izvođenje radova na izgradnji biciklističke staze i rekonstrukciji pješačke staze kroz Ulicu M. Gupca od Sv. Petka do Zelenog polja
13. Prijedlog Rješenja o odabiru najpovoljnije ponude u otvorenom postupku javne nabave male vrijednosti za izradu projektne dokumentacije (idejni, glavni i izvedbeni projekt) za rekonstrukciju Vinogradske ulice
25. Prijedlog Odluke o početku otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti za izvođenje radova na izgradnji javnih prometnih površina Svilajska - Petefijeva
S-cesta je cini se sad rjesena
KKomarac July 22nd, 2010, 12:52 PM danas na "poglavarstvu" :
8. Prijedlog Rješenja o zaključenju Kupoprodajnog ugovora radi kupovine 1/3 suvlasničkog dijela prava vlasništva nekretnine označene kao k.č.br. 9701/6 k.o. Osijek - Kajetan Šeper
12. Prijedlog Rješenja o odabiru najpovoljnije ponude u otvorenom postupku javne nabave velike vrijednosti za izvođenje radova na izgradnji biciklističke staze i rekonstrukciji pješačke staze kroz Ulicu M. Gupca od Sv. Petka do Zelenog polja
13. Prijedlog Rješenja o odabiru najpovoljnije ponude u otvorenom postupku javne nabave male vrijednosti za izradu projektne dokumentacije (idejni, glavni i izvedbeni projekt) za rekonstrukciju Vinogradske ulice
25. Prijedlog Odluke o početku otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti za izvođenje radova na izgradnji javnih prometnih površina Svilajska - Petefijeva
S-cesta je cini se sad rjesena
46. KOLEGIJ GRADONAČELNIKA
U četvrtak, 22. srpnja 2010. godine, održan je 46. sastanak radi razmatranja predloženih materijala i akata. Izdvajamo, prihvaćanje prijedloga Rješenja o zaključenju Kupoprodajnog ugovora radi kupovine 1/3 suvlasničkog dijela prava vlasništva nekretnine označene kao k.č.br. 9701/6 k.o. Osijek - Kajetan Šeper.
Koliko je važno zaključenje ovoga ugovora potvrđuje zajedničko stajalište gradonačelnika Krešimira Bubala i njegova zamjenika Ivana Vrdoljaka, a izravno je vezano uz izgradnju tzv. S-ceste. „Cilj je ove gradske uprave da Osijek u dogledno vrijeme postane središte buduće europske regije. Stoga, bez S-ceste nema Gospodarske zone Jug, bez te zone nema razvoja gospodarstva, a bez razvoja gospodarstva, Osijek ne može postati središtem europske regije“, složili su se obojica. „Ovo je velik korak u rješavanju dugogodišnjeg pregovaranja, uz iskrenu zahvalu Grada Osijeka gospodinu Kajetanu Šeperu, koji je odlučio prodati dio zemljišta, kako bi Grad mogao pokrenuti projekt izgradnje S-ceste,“ dodao je gradonačelnik Bubalo.
Prihvaćen je prijedlog Rješenja o odabiru najpovoljnije ponude u otvorenom postupku javne nabave velike vrijednosti za izvođenje radova na izgradnji biciklističke staze i rekonstrukciji pješačke staze kroz Ulicu M. Gupca od Sv. Petka do Zelenog polja, radove će izvoditi Gradnja d.o.o., a vrijednost investicije iznosi 564.766,30 kn bez pdv-a, što je za oko 30% manje u odnosu na projekcije prošlogodišnjih cijena. Isto tako, prošao je i prijedlog Rješenja o odabiru najpovoljnije ponude u otvorenom postupku javne nabave velike vrijednosti za radove na izgradnji i sanaciji javne rasvjete na području Grada Osijeka, ukupne vrijednosti oko 3 milijuna kuna te prijedlog Rješenja o odabiru najpovoljnije ponude u otvorenom postupku javne nabave male vrijednosti za izvođenje radova na postavljanju i popravku
rasvjete na športskim igralištima. Spomenute radove izvodit će osječka tvrtka Parangal.
Blaženka Alerić
Semper Fidelis July 22nd, 2010, 12:53 PM Ajde napokon da su se sporazumjeli...
KKomarac July 22nd, 2010, 12:57 PM Ček', nije li S-cesta trebala ici preko onog "slijepog" nadvoznjaka pored Portanove pa prema Zracnoj luci Čepin i onda do Avenue Malla?
A oni sad spominju poslovnu zonu Jug.... Znači, taj prostor bi trebao biti zona "Jug"?
Semper Fidelis July 22nd, 2010, 12:59 PM ^^Je da, tako nekako.
tomostv July 22nd, 2010, 01:01 PM poslovna zona JUg je uz "S" cestu..mislim da tamo ide jos jedan cesta,DIGIT cesta, u proracunu je osiguran novac za nju ove godine..bila je osigurana i lova za S cestu ali je rebalansom maknuta -hehe mozda je to bila igra da Šeper spusti cijenu
Semper Fidelis July 22nd, 2010, 05:50 PM Današnje Vijesti:)
T7_J4FJ_46c&
Nadam se da ce jednom doci na red, nova rasvjeta u Vukovarskoj i Matije Gupca. Mislim na istočnije djelove tih ulica. Vukovarska kod Pivovare je u totalnom mraku :| Kao i dio kod toplane.
tomostv July 22nd, 2010, 08:50 PM evo kom se neda citati o S cesti :
v0dcPYluZLA
i o obnovi istarske:
3YFgbTci7k8
Semper Fidelis July 22nd, 2010, 11:02 PM ^^:okay: Ali aj sam napravi da se tu moze gledati:)
Semper Fidelis July 23rd, 2010, 11:48 AM Prolazim kraj Lia, i uvijek vidim da ima dosta djece koja treniraju tamo. Interes je bio velik:okay:
KKomarac July 23rd, 2010, 03:35 PM EU PROJEKT – ZA REKONSTRUKCIJU OŠ „LJUDEVITA GAJA“
U maloj vijećnici Osječko-baranjske županije, u povodu početka projekta iz IPA prekograničnog programa EU-a Mađarska – Hrvatska, održana je konferencija „Zajednička istraživanja i razvoj energetske efikasnosti u pograničnim područjima“ koju je otvorio gradonačelnik Krešimir Bubalo.
Ugovor s EK o provedbi projekta, u ime Grada Osijeka, potpisao je zamjenik gradonačelnika Ivan Vrdoljak.
Projekt pod nazivom CHEE – „Zajednička istraživanja i razvoj energetske efikasnosti u pograničnim područjima“ odobren je kroz program Europske unije IPA CBC Mađarska – Hrvatska. Iako je projekt bio odobren krajem 2009, zbog bankrota projektnog partnera Grada Szigetvara provedba je bila upitna, no iznimnim trudom Grada Osijeka i Regionalne razvojne agencije te uz strpljivost i razumijevanje Zajedničkog tajništva IPA programa iz Budimpešte projekt je spašen.
Projekt CHEE, ukupne vrijednosti 491.890 Eura je prvi projekt ove razine kompliciranosti u kojoj je Grad Osijek nositelj. Grad Osijek je jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji je prepoznao koristi inteligentnog gospodarenja energije ne samo za gradski proračun već i za okoliš. Osim brojnih edukacija koje planiramo u ovom projektu u Osijeku i Pečuhu, te izdavanja raznih promotivnih materijala u sklopu projekta planiramo rekonstrukciju Osnovne škole Ljudevita Gaja u Osijeku i staračkog doma u Szigetvaru, na temelju principa energetske učinkovitosti.
Obnovom škole po principima energetske učinkovitosti ne samo da ćemo osvježiti izgled škole koja svoju rekonstrukciju predugo čeka, već ćemo napraviti i znatne uštede na energentima škole. Iako je ovo tek demo projekt i prva takva škola koju obnavljamo na principima energetske učinkovitosti, Grad Osijek planira tijekom idućih godina i posebice nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju iskoristiti sve dostupne fondove kako bismo obnovili sve škole, vrtiće pa i ostale objekte u vlasništvu grada na istom principu energetske efikasnosti.
Blaženka Alerić, Osijek.hr
Rocky031 July 23rd, 2010, 08:53 PM Evo na jubilarnu 100-tu stranu Os CU ću staviti sliku stambenjaka koji se gradi....
http://img94.imageshack.us/img94/8383/pictureigb.jpg (http://img94.imageshack.us/i/pictureigb.jpg/)
Semper Fidelis July 23rd, 2010, 09:46 PM Jedna zgrada izmjeni izgled tog djela. Šta da se naprave još par zgrada tamo:cheers:
Ali da to sve lijepo izgleda.
Rocky031 July 23rd, 2010, 09:54 PM ima još ja mislim 3-4 prazna mjesta u toj ulici :)
Bilo bi lijepo da sruše onu zgradu na pijaci u Novi gradu i da na njenom mjestu naprave neku lijepu staklenu zgradu (ili da daju zgradi neku svrhu...) ,isto tako se može nešta napraviti u rupi od silosa koja je malo manja od površine eurodoma...
Semper Fidelis July 24th, 2010, 11:50 AM OBNOVA TRPIMIROVE: KAKO ĆE IZGLEDATI JEDNA OD NAJVAŽNIJIH GRADSKIH PROMETNICA?
http://i32.tinypic.com/212hglf.jpg
Dva nova kružna toka na Trpimirovoj
Objavljeno: 24.7.2010Nakon što je Gradsko vijeće nedavno odborilo Hrvatskim cestama da komunalni doprinos za izgradnju južnog kolnika južne obilaznice plate u ratama, otvoren je put početku projekta obnove Trpimirove ulice.
Naime, premda je od ranije poznato da Hrvatske ceste - pod čijom je ingerencijom ta ulica bila godinama - neće izravno sudjelovati u rekonstrukciji Trpimirove, novac od komunalnog doprinosa za dogradnju južne obilaznice (HC će do kraja ove godine uplatiti 4, a ukupno 13,3 milijuna kuna) bit će usmjeren upravo u taj projekt. Riječ je o zajedničkom projektu Županijske uprave za ceste i Grada Osijeka - ŽUC će biti nositelj projekta, dok će gradska uprava biti zadužena za uređenje zelenih površina, biciklističke i pješačke staze, te javne rasvjete. U radove će biti uključen i Vodovod, a u kasnijoj fazi i GPP. Riječ je o dionici od južne obilaznice do križanja s Drinskom na kojoj će Trpmirova dobiti i dva kružna toka - kod dvorane Gradski vrt te na križanju s Divaltovom/Gackom kroz koji će prolaziti i tramvaju.
- Značajan je to projekt koji obuhvaća dva kružna toka, a riječ je o jednom od ulazaka u grad kojega treba dostojno urediti. Riječ je o velikoj investiciji, no ne volim govoriti o okvirnim iznosima, nego sačekati provedbu natječaja. Do sada, gdje god smo išli s procijenjenim vrijednostima prema onome kako je to radila bivša uprava, sve je bilo 30 i više posto jeftinije - kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo.
Problem s dva bespravno sagrađena objekta
Ranije procjene govorile su o projektu vrijednom devet milijuna kuna. No, premda je ishođena potvrda glavnog projekta, a Grad rebalansom proračuna osigurao sredstva za ovu godinu, te se očekuje da će ŽUC uskoro raspisati natječaj, konkretnih datuma o početku radova još uvijek nema - nisu, naime, riješeni svi imovinsko-pravni problemi. Pročelnica za urbanizam Branka Andraši, pojašnjava kako su s dvije gradske parcele u sjevernom dijelu Stadionskog naselja uklonjeni derutni objekti, no postoji problem na druge dvije parcele. Tamo su na gradskom zemljištu bespravno sagrađena dva objekta.
Krešimir Bubalo
gradonačelnik
Riječ je o velikoj investiciji, no ne volim govoriti o okvirnim iznosima, nego sačekati provedbu natječaja
Glas Slavonije
http://img511.imageshack.us/img511/599/1002717fe6.jpg
by Mattekk
Nadam se ce i ovo ubrzo krenuti. Jer kad naprave obilaznicu, pa srede Trpimirovu onda ce to super izgledati. Ovo sada je jako loše.
Semper Fidelis July 24th, 2010, 11:54 AM IZLOŽBENI PROSTOR NA TRGU BANA JOSIPA JELAČIĆA PREŠAO JE POD NADLEŽNOST TRŽNICE
http://i29.tinypic.com/2q3n1og.jpg
Umjesto izložbi lutaka - trgovina, knjižara i papirnica
Odlukom Grada Dječje kazalište Branka Mihaljevića ostalo je bez izložbenog prostora na Trgu bana Jelačića koji je prešao pod ingerenciju Tržnice, te je prenamijenjen u tri poslovna prostora. Infrastruktura potrebna za trgovačku djelatnost je postavljena, a u ponedjeljak je zaključen i natječaj za najmoprimce. No, unatoč velikom interesu koji je vladao za poslovanje u ovom atraktivnom objektu, izlicitiran je samo jedan poslovni prostor. “Kroz natječaj smo dobili samo jednu ponudu i to za najveći prodajni prostor od 36 četvornih metara koja je i prihvaćena. Za druga dva prostora od 30 “kvadrata” nije bilo ponuda, što nas je iznenadilo, jer je uoči raspisivanja natječaja bilo nekoliko ozbiljnih interesenata. S obzirom na činjenicu da su u tijeku godišnji odmori pretpostavljamo da su tvrtke s kojima smo kontaktirali natječaj previdjeli pa ćemo ih unutar osam dana žalbenog roka kontaktirati i još jednom im dati na znanje da se prostori iznajmljuju. Vjerujem kako će oni pozitivno reagirati, te da natječaj nećemo morat ponavljati”, kaže Željko Krivić, direktor Tržnice. U poslovnom prostoru koji je našao svoga najmoprimca bit će otvorena prodavaonica darova, i to najkasnije do 1. kolovoza. Uspiju li pregovori u poslovni prostor bliže Dječjem kazalištu mogla bi useliti teološka knjižara, a u onaj bliže parku papirnica sa školskim i uredskim priborom. I.Kukić
Glas Slavonije
Semper Fidelis July 24th, 2010, 05:14 PM Štrosmajerova. Gradi se zgrada.
http://i29.tinypic.com/358tkbl.jpg
I vidio sam da sređuju fasadu na Saponiji, od strane ulice Matije Gupca. Lijepo izgleda:cheers:
javasluk July 24th, 2010, 09:29 PM Glede vijećnice:
1. Trebala je biti izgrađena na prostoru Parka Kralja Petra Krešimira IV. Zato se taj prostor neko vrijeme zvao Vijećnički trg. Odmah pokraj trebala je niknuti i nova zgrada HNK.
3. Nekakav retro još može proć (ako je jaaaaako umjeren), ali graditi identičnu ovakvu gradnju je i kič (u rangu kiča da žene počnu hodati u krinolinama, muškarci sa sijedim perikama...), a i stil modernog života, kada je riječ o interijerima, uvelike odudara od onog iz 19. stoljeća, tako da bi primjena ondašnjih standarda učinila novogradnju jednako nepraktičnom kao da živiš u starijoj kući. Osim što možda zidovi ne vlaže.
4. Moj posao je zaštita kulturne baštine. Takva simulacija stare gradnje, naročito tamo gdje takva gradnja već postoji je s konzervatorskog stajališta neprihvatljivo. Uvijek se mora jasno vidjeti što je izvorno, a što nije.
5. To što je nekom stara arhitektura ljepša od moderne, stvar ukusa, a ne prednosti starije nad novom. Osim ako netko modernom ili uopće arhitekturom smatra ova rugla koja niču po gradu. Osim toga šta s ovom plavo-bijelo zgradurinom na Divaltovoj koja emulira neki mišmaš historicizam i apartmansku divlju gradnju devedesetih??? Ili ono Biloševo, neznam kak da na zovem...?
Jel to trebalo biti na potezu od Europske Avenije da Zvonimirove ulice? (okrenuto prema istoku?) A gdje bi trebalo onda kazalište?
I da li, ako se može riječima pojasniti što bi bioo "jako umjeren retro"? Naime, svjedoci smo bili projekata/prijedloga sredinom devedesetih kad se kretalo s ratom uništenih kuća na selima, da su postojali projekti "replika" izvornih panonskih kuća (dugi bočni trijem), čak su ih predstavljali i kao montažne objekte!
A što se tiče "kopiranja" (vjerojatno upućeni imaju šira saznanja) ali postoji primjer da je u Maleziji izgrađen stadion koji je blago redizajnirani Poljud, tako što je malezijski šef države od tamošnjih arhitekata zatražio monografiju svih svjetskih stadiona te mu se splitski najviše svidio i odlučio da isprojektiraju "poljud" samo veći (60 tisuća sjedećih mjesta). Ja sam pročavao fotke tog malezijskog i stilski on je "poljud" i ambijent je taj ali ima razlika i može se bez poteškoća (usprkos sličnosti) skontati da to nije stadion u Splitu. E, da li to je ili nije replika? Pitanje replike je i kopija manastira Gračanica iz Kosova Polja, izgrađen (navodno vrlo vjerna kopija) u blizini TRebinja u Hercecovini! Opet pitanje što je to? kič ili nešto drugo? kako tretirati takve "falcifikate"? Ma ima toga po svijetu sigurno još, samo se ne zna ili slabo zna.
Rocky031 July 24th, 2010, 11:21 PM Danas kad sam ja nešt tražio po tavanu sam naišao na ovo:
Časopis o arhitekturi u kojemu se priča o Osijeku (u svakom časopisu je neki drugi grad)
Godina izdanja 1992
http://img135.imageshack.us/img135/4276/slika0067.jpg (http://img135.imageshack.us/i/slika0067.jpg/)
Već su tada bili planovi za Uske Njive i Jug 4
http://i25.tinypic.com/20h69o9.jpg
http://i27.tinypic.com/1zb7yg5.jpg
La_Linea July 25th, 2010, 07:27 AM Jel to trebalo biti na potezu od Europske Avenije da Zvonimirove ulice? (okrenuto prema istoku?) A gdje bi trebalo onda kazalište?
I da li, ako se može riječima pojasniti što bi bioo "jako umjeren retro"? Naime, svjedoci smo bili projekata/prijedloga sredinom devedesetih kad se kretalo s ratom uništenih kuća na selima, da su postojali projekti "replika" izvornih panonskih kuća (dugi bočni trijem), čak su ih predstavljali i kao montažne objekte!
A što se tiče "kopiranja" (vjerojatno upućeni imaju šira saznanja) ali postoji primjer da je u Maleziji izgrađen stadion koji je blago redizajnirani Poljud, tako što je malezijski šef države od tamošnjih arhitekata zatražio monografiju svih svjetskih stadiona te mu se splitski najviše svidio i odlučio da isprojektiraju "poljud" samo veći (60 tisuća sjedećih mjesta). Ja sam pročavao fotke tog malezijskog i stilski on je "poljud" i ambijent je taj ali ima razlika i može se bez poteškoća (usprkos sličnosti) skontati da to nije stadion u Splitu. E, da li to je ili nije replika? Pitanje replike je i kopija manastira Gračanica iz Kosova Polja, izgrađen (navodno vrlo vjerna kopija) u blizini TRebinja u Hercecovini! Opet pitanje što je to? kič ili nešto drugo? kako tretirati takve "falcifikate"? Ma ima toga po svijetu sigurno još, samo se ne zna ili slabo zna.
1. Za kazalište se razmatralo nekoliko lokacija. No mislim da je konačna bila između planirane vijećnice i doma zdravlja. Dakle odmah pokraj. I ja sam zaključio da je ulaz u vijećnicu trebao biti okrenut prema istoku.
2. Pa jako umjeren retro je teško objasniti. To bi bilo nešto što je nedvojbeno moderna arhitektura s nekim elementima starijih stilova, nipošto replika. Poljud ti nije primjer jer ovdje je riječ o izgradnji objekata u historijskom i secesijskom stilu u ambijentu koji je povijesno takav. Dakako da su u to vrijeme arhitekti i investitori kopirali slične objekte koje su viđali u drugim mjestima. Zgrada županije je maltene tipska. Isto su tako županijski oci tražili na uvid nacrte drugih županijskih zgrada i onda između njih izabrali onu koja je izvedena.
3. Takve replike danas su meni Las Vegas. Kič. Ima toga posvuda... No ja zastupam tezu (ponavljam nisam konzervator, ispalo je da jesam) da se strogo mora ograničiti povijesni od modernog sloja. Kada bi nastavak Županijske popunili građevinama kakve su na njezinom početku (dakle historicistička eklektika tipična za 60-te godine 19. stoljeća) dobio bi homogenu vizuru, ali bi ona stvarala dojam da je Osijek izgledao tako u 19. stoljeću. To nema smisla. Poanta je da svako vrijeme ostavlja svoj trag. Bilo bi sjajno da naše vrijeme bude prepoznatljivo prema inventivnoj aute4ntičnoj arhitekturi i urbanizmu. Nažalost, bit će prepoznatljivo po krezuboj gradnji i lošem ukusu+nekvalitetnoj izvedbi...
Semper Fidelis July 25th, 2010, 10:38 AM Gledam ovaj jug 4 iz 1992. Pa to je isto kao i današnji jug 4, uz neke izmjene, al uglavnom je to to:cheers:
esseker July 25th, 2010, 12:54 PM hoće li taj novi kružni tok Trpimirova - Divaltova tramvaj usmjeriti kao i ostali promet ili opet neko polovično rješenje? Još jedan kružni tok koji siječe tramvaj?
Semper Fidelis July 25th, 2010, 01:00 PM ^^Koliko vidim po nacrtima tramvaj ce siječi kružni tok. Malo je to nezgodno.
javasluk July 25th, 2010, 01:53 PM 1. Za kazalište se razmatralo nekoliko lokacija. No mislim da je konačna bila između planirane vijećnice i doma zdravlja. Dakle odmah pokraj. I ja sam zaključio da je ulaz u vijećnicu trebao biti okrenut prema istoku.
2. Pa jako umjeren retro je teško objasniti. To bi bilo nešto što je nedvojbeno moderna arhitektura s nekim elementima starijih stilova, nipošto replika. Poljud ti nije primjer jer ovdje je riječ o izgradnji objekata u historijskom i secesijskom stilu u ambijentu koji je povijesno takav. Dakako da su u to vrijeme arhitekti i investitori kopirali slične objekte koje su viđali u drugim mjestima. Zgrada županije je maltene tipska. Isto su tako županijski oci tražili na uvid nacrte drugih županijskih zgrada i onda između njih izabrali onu koja je izvedena.
3. Takve replike danas su meni Las Vegas. Kič. Ima toga posvuda... No ja zastupam tezu (ponavljam nisam konzervator, ispalo je da jesam) da se strogo mora ograničiti povijesni od modernog sloja. Kada bi nastavak Županijske popunili građevinama kakve su na njezinom početku (dakle historicistička eklektika tipična za 60-te godine 19. stoljeća) dobio bi homogenu vizuru, ali bi ona stvarala dojam da je Osijek izgledao tako u 19. stoljeću. To nema smisla. Poanta je da svako vrijeme ostavlja svoj trag. Bilo bi sjajno da naše vrijeme bude prepoznatljivo prema inventivnoj aute4ntičnoj arhitekturi i urbanizmu. Nažalost, bit će prepoznatljivo po krezuboj gradnji i lošem ukusu+nekvalitetnoj izvedbi...
Misliš na zgradu Županije u OSijeku? Nisam se s tim do sada susretao? Ali moguće u svakom slučaju.
Mislim da je dobar primjer tipske arhitekture željezničke stanice (navodno da je autor jedan mađar rođen u Dardi ili u blizini, koji je na području Ugarske bio autor svih ili većine zgrada željezničkih kolodvora) tako mogu posvjedočiti da sam prošle godine primjetio da je zgrada želj. kolodvora u Dombovaru vrlo slična osječkoj, samo što ta u Dombovaru ima jos mali dijelić na kraju još kao malo u L, ostalo je sve isto. Sličan primjer tipske arhitekture imamo i u RH uz prugu Knin-Zadar, gdje su u mjestma izgrađeme male zgrade gotovo identične, ima ih sigurno desetak.
La_Linea July 25th, 2010, 07:07 PM Misliš na zgradu Županije u OSijeku? Nisam se s tim do sada susretao? Ali moguće u svakom slučaju.
Mislim da je dobar primjer tipske arhitekture željezničke stanice (navodno da je autor jedan mađar rođen u Dardi ili u blizini, koji je na području Ugarske bio autor svih ili većine zgrada željezničkih kolodvora) tako mogu posvjedočiti da sam prošle godine primjetio da je zgrada želj. kolodvora u Dombovaru vrlo slična osječkoj, samo što ta u Dombovaru ima jos mali dijelić na kraju još kao malo u L, ostalo je sve isto. Sličan primjer tipske arhitekture imamo i u RH uz prugu Knin-Zadar, gdje su u mjestma izgrađeme male zgrade gotovo identične, ima ih sigurno desetak.
Da, zgrada Županije u OS.
Glede kolodvora, i to je tipska zgrada. Originalni su nacrti u Budimpešti, a vjerujem da imaju primjerak i u Muzeju HŽ-a. Kod nas su samo neke adaptacije.
La_Linea July 25th, 2010, 07:08 PM ^^Koliko vidim po nacrtima tramvaj ce siječi kružni tok. Malo je to nezgodno.
Zaista ne kužim, u čemu je problem malo saviti prugu u normalno je uključiti u promet umjesto da se zaustavljaju automobili nasred kružnog? Mislim, kad se već sve kopa... iako je rečeno da će se u završnoj fazi uključiti GPP, što možda ipak znači modifikaicje na pruzi.
gorgoroth July 25th, 2010, 11:24 PM Stranci žele uz Kopiku graditi vodeni park
Osijek prvi u regiji dobiva aquapark?
OSIJEK Strani investitori žele na području Kopike graditi veliki vodeni park, a takvu su ideju nedavno, doznali smo, predstavili i osječkim gradskim čelnicima.
Riječ je, neslužbeno doznajemo, o velikoj europskoj tvrtki sa svjetskim referencama u polju izgradnje zabavnih (vodenih) atrakcija, a da su visoki predstavnici te tvrtke uistinu posjetili Osijek potvrdili su nam gradonačelnik Krešimir Bubalo, njegov zamjenik Ivan Vrdoljak i Zvonko Ibriks, direktor Športskih objekata.
- Istina je, posjetili su nas potencijalni investitori za projekt aquaparka. Pregovaramo. Vjerujem da bi im Osijek mogao biti zanimljiv budući da je središte šire regije i sjecište međunarodnih puteva. Obišli smo grad, prostor Kopike bio im je zanimljiv i mislim da će pronaći svoj interes - optimističan je gradonačelnik.
M. MIHALJEVIĆ
Investicija od 5 milijuna eura
Inače, cijena izgradnje takvih vodenih parkova kreće se od tri do čak 15 milijuna eura. Kako bi osječki Aquapark bio jedan od manjih parkova, koštao bi između tri i pet milijuna eura. No, Osječani ne trebaju strahovati da si neće moći priušiti (svakodnevni) odlazak na kupanje. vodeni park, naime, obuhvaćao bi tek dio Kopike.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Kronike/osijek-prvi-u-regiji-dobiva-aqua.aspx
Semper Fidelis July 25th, 2010, 11:40 PM To je to sto nam je Tomo spomenio. A mozda bude nesto :)
gorgoroth July 25th, 2010, 11:50 PM Ajde držimo fige da se ostvari :cheers:
tomostv July 25th, 2010, 11:50 PM To je to sto nam je Tomo spomenio. A mozda bude nesto :)
Tomo puno stvari sazna prije svih :cheers:
|
|