View Full Version : [Varaždin] - Lumini centar

Pages : [1] 2

Trevor McPhee
January 19th, 2010, 10:41 PM
http://www.index.hr/images2/lumini-luminiHR540.jpg

Nakon izgradnje gotovo svih dućana koji postoje u Hrvatskoj, nakon izgradnje nekoliko kvazi shopping centara (Storeland, Supernova) i jedinog koji koliko-toliko liči na pravi shopping centrić (Merkator centar) došlo je vrijeme za prvi od najavljenih nekoliko "pravih" shopping centara - Lumini centar.

Ovdje možete vidjeti prikaz i popis dosadašnjih dućana i shopping zona:
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=39857116&postcount=2230

Lumini je pozicioniran je u naselju Kneginec Gornji, u južnom djelu kneginečke poduzetničke zone, proglašene najboljom prošle godine u HR. više o poduzetničkoj zoni Kneginec ovdje:
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=45784367&postcount=68

http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/lumini3.jpg?t=1263761009

http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/lumini4.jpg?t=1263761307

http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/lumini5.jpg?t=1263937099
ABOUT LUMINI PROJECT
· 34,000 m2 GLA (gross leasable area)
· One level layout
· More than 80 retail units
· 4 entrances / exits to the parking
· 2 entrances / exits to the shopping center
· App. 1,400 outdoor parking places
· Opening planned for the 1st quarter of 2010
· First international style shopping center in the county
· Regional importance

Norvežani ulažu 45 mil. eura u Kneginec

15.1.2010 11:22:00 | Izvor/autor: Business.hr/PressCut

Zagorje Tehnobeton počelo je obavljati pripremne radove za gradnju trgovačkog i zabavnog centra Lumini u Poslovnoj zoni Kneginec. Riječ je o 45 milijuna eura vrijednom ulaganju koje je norveška investicijska i razvojna grupa Verdispar najavila još sredinom 2008. godine. No, zbog prilika na tržištu gradnja objekta, koji je trebao biti otvoren ovoga proljeća kao najveći u varaždinskoj regiji, započet će idući tjedan svečanim polaganjem kamena temeljca.

Početak gradnje veseli nas zbog nekoliko razloga. Naime, ne samo da je riječ o velikoj investiciji, što se osjeća i još će se osjećati u općinskom proračunu, bilo kroz komunalne i druge naknade, bilo kroz doprinose budućih 300-tinjak zaposlenika, nego će Lumini poticajno djelovati na druge ulagače u našoj zoni, ističe Goran Kanišld, načelnik Kneginca, općine smještene uz grad Varaždin.

Iako je kneginečka Poslovna zona nekoliko puta dobivala priznanja kao najbolja mala poduzetnička zona, itekako je osjetila posljedice krize na tržištu nekretnina. Naime, od 50-ak ulagača i vlasnika parcela u zoni, samo su se najhrabriji lani odlučili početi graditi planirane objekte ili kupiti parcelu u zoni, pa je podbacila i prihodovna strana općinskog proračuna.

Nova godina donijela nam je optimizam jer vjerujemo da će početak gradnje cen-tra Lumini biti prekretnica te ohrabriti i druge ulagače. Naime, kada bude dovršen, sigurno će kao najveće ulaganje u našoj zoni privući i nove investicije, nada se Kaniški.

Norveški investitor kupio je u kneginečkoj zoni više od 100.000 četvornih metara zemljišta, na kojem će graditi objekt od 34.000 kvadrata bruto prodajne površine s mogućnošću širenja. U centru će se smjestiti više od 80 maloprodajnih jedinica, dječja igraonica, restorani, mnogobrojni uslužni lokali, hipermarket na 7200 četvornih metara te Cinestar multipleks sa šest kinodvorana.

Ekskluzivni zastupnik za iznajmljivanje prostora je Colliers International.
http://limun.hr/main.aspx?id=548112

BROŠURA o Lumini centru, sa svim informacijama i tlocrtima:
http://www.verdispar.com/images/Marketing/Projects/Lumini%20Shopping%20Center/lumini_broshura_ENG.pdf

http://i196.photobucket.com/albums/aa65/Sqrtbug/lumini.jpg

Kebra
January 19th, 2010, 10:46 PM
odlično, živjela nova dretva! :cheers:

Da ne moramo za svaku informaciju otvarati linkove, ajmo nabacit neke info u same postove - za početak, kad je planirano otvaranje centra?

Trevor McPhee
January 19th, 2010, 11:01 PM
^^
Po svemu sudeći trebat će im nekakvih godinu i pol dana za izgradnju, što znači sredinom 2011 ili možda mjesec-dva prije ako se budu luđački žurili (što je najčešći slučaj sa takvim objektima u HR). Pošto je izvođač "Zagorje - Tehnobeton" a u ovom slučaju sumnjam da će biti nekih "kung -fu" podizvođača, vjerujem da će stvar ići glatko i vrlo brzo.

RockawayDemurs
January 19th, 2010, 11:04 PM
Djeluje super. Bravo Varaždin!

Trevor McPhee
January 19th, 2010, 11:25 PM
Evo i pristupne situacije:
Glavni pristup biti će sa čvora Kneginec:

Karta:
http://i196.photobucket.com/albums/aa65/Sqrtbug/KartaKneginec.png

Južni kružni tok:
http://i196.photobucket.com/albums/aa65/Sqrtbug/IMG_4700.jpg

Sjeverno raskrižje:
http://i196.photobucket.com/albums/aa65/Sqrtbug/IMG_4668.jpg

Osim zagrebačkom ulicom, te brzom spojnom cestom VŽ- čvor VŽ, postoji i treća mogućnost pristupa kroz naselja Kučan, ta je možda i najbolja za bicikliste...
Udaljenost po toj varijanti sa Korza:
http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/lumini2-1.jpg?t=1263939713

Kebra
January 19th, 2010, 11:31 PM
jao, sori šta opet načinjem temu al ne mogu se baš suzdržat - ovdje će biti jedino varaždinsko pošteno kino? :( mislim, i za sam šoping mi je, ovako laički, promašeno, a kamoli za kino.. Jel bar vozi bus dole? Dobro bi bilo uložit u pravo gradsko kino (Gaj, jel?)..

Trevor McPhee
January 19th, 2010, 11:50 PM
jao, sori šta opet načinjem temu al ne mogu se baš suzdržat - ovdje će biti jedino varaždinsko pošteno kino? :( mislim, i za sam šoping mi je, ovako laički, promašeno, a kamoli za kino.. Jel bar vozi bus dole? Dobro bi bilo uložit u pravo gradsko kino (Gaj, jel?)..

nažalost - DA

Kino GAJ, u pravu si, je jedino gradsko kino nakon što se kino KULT ugasilo prije mjesec dana. Nažalost, za razliku od Kina Kult koje je bilo novo, otvoreno prije par godina i relativno udobno, kino GAJ je muzej, to trebate vidjeti...:nuts:

Postojalo je i kino DOM do prije 7,8 godina a ono je trenutno prazno. Zgrada je u vlasništvu grada i idealna je za obnovu jer je puno bolji odnos gledatelj - platno i neki drugi parametri dvorane. Baš me zanima što će poduzeti u vezi toga.Hmm.

Lokacija šopinga je i po meni promašena iz svih onih razloga koje sam naveo u construction dretvi (urbanizam) da se sad ne ponavljam. No što je tu je.:ohno: Postoji puno linija kako gradskih , tako i županijskih samo su desetljećima iza organizacije prometa kakav ima primjerice Pula-promet i na tome će se uskoro hitno trebati poraditi jer, prigradska naselja rastu (Hrašćica primjerice) a neadekvatno su povezana...

grofBombelles
January 19th, 2010, 11:54 PM

Da, ovaj Gaj što ga imamo teško je nazvati kinom... neudobno je lijepa riječ za iskustvo sjedenja na tim stolicama, naravno kino nema gotovo nikakav nagib pa ako se netko sjedne red ispred ništa ne vidiš... o digitalnom projektoru i 3D da ne pričamo...:ohno:

Ja bi ovako: neka kino u Luminiju bude za nove filmove, blockbustere i 3D projekcije, a da se u varaždinu uredi kino Gaj ili Dom za prikazivanje starijih filmova (treba mladim naraštajima i da su se nekad radili filmovi koji oduzimaju dah, i za to im nije bio potreban nikakav CGI) + da kino može poslužiti kao konferencijska dvorana.

Bus vozi po Knegincu, gdje mu je točno stanica neznam. Stanje s bus prometom prilično je kaotično zadnjih dana u Vž tak da više u ništa nemožeš bti siguran...

kutinA
January 19th, 2010, 11:58 PM
nažalost - DA

Kino GAJ, u pravu si, je jedino gradsko kino nakon što se kino KULT ugasilo prije mjesec dana. Nažalost, za razliku od Kina Kult koje je bilo novo, otvoreno prije par godina i relativno udobno, kino GAJ je muzej, to trebate vidjeti...:nuts:

...

A zbog čega se zatvorilo kino koje je otvoreno relativno nedavno?...pretopostavljam razlog,al reko da pitam :)

Trevor McPhee
January 20th, 2010, 12:04 AM
^^
Točno tako, Grofe.:)
I ja bih želio isto, s tim da bi u preuređenom Varaždinskom kinu rađe gledao baš sve filmove, pa tako i nove, ne samo stare ili "kinoteka" programe.Šteta da nisi nikad imao prilike doživjeti gledanje filma u bivšim kinima "Central" ili "Zagreb" u ZG. To su bila kina! Udobnost nije bila ništa manja nego u današnjim multipleksima, dapače, a lokacija u centru centra, kina puna, njih desetak ili više u samom centru...a bilo je to prije samo 10-15 godina.

Kutina,
kino kult se zatvorilo jer je gazda završil u čuzi (Horvat iz Fime) čija je podfirma rentala opremu samome sebi, ma neka zavrzlama, uglavnom to nije bilo gradsko nego privatno kino a služilo je i za različite druge priredbe pa i za famozni trash festival...dvorana je još uvijek u funkciji samo se ne koristi za kino...

kutinA
January 20th, 2010, 12:06 AM
A onda nije ono na kaj sam mislio. :D

Žalosna je cijela ta priča s kinima u cijeloj Hrvatskoj zapravo.

grofBombelles
January 20th, 2010, 12:08 AM
Dodao bih i da je biciklistički pristup tom Luminiju JADAN, ma NEMA GA. Ova ruta što ju ti predlažeš, Trevor, je užas za vožnju. Cesta uska, grbava, bez biciklističke staze i bankine, a vozači voze kao divlji, strah me za živu glavu kad se tamo vozim. Kad se skrene prema Plitvici situacija još i gora, tamo je neko postrojenje za kamen ili što već, i tamo svako malo prolaze teški građevinski kamioni iza kojih se diže oblak prašine. Vjeruj mi, ta cesta definitivno nije za "obiteljsku" vožnju biciklom, prije poligon za ekstremne sportove.

Prek Zagrebačke, ak se ide, ima biciklističkih staza/traka 95% ceste, al to je prilično obilazno pa nije najstrenije rješenje.

Po meni, najbolji način za rješiti pristup biciklima bio bi (od Luminija) preko nadvožnjaka, kraj Calzedonije, po zoni Kneginec sjever do istočne obilaznice (to je sve sagrađeno). E sad, napravit stazu ispod mosta na obilaznici, te spojiti sa završetkom industrijske zone Brezje (cesta do Solvisa). Zapravo, najbolje bi bilo kad bi se sagradila biciklistička staza uzduž istočne obilaznice, sve do rotora kod Baumaxa.

http://i196.photobucket.com/albums/aa65/Sqrtbug/bicput.jpg

Kebra
January 20th, 2010, 12:10 AM
nažalost - DA

Postojalo je i kino DOM do prije 7,8 godina a ono je trenutno prazno. Zgrada je u vlasništvu grada i idealna je za obnovu jer je puno bolji odnos gledatelj - platno i neki drugi parametri dvorane. Baš me zanima što će poduzeti u vezi toga.Hmm.

Lokacija šopinga je i po meni promašena iz svih onih razloga koje sam naveo u construction dretvi (urbanizam) da se sad ne ponavljam. No što je tu je.:ohno: Postoji puno linija kako gradskih , tako i županijskih samo su desetljećima iza organizacije prometa kakav ima primjerice Pula-promet i na tome će se uskoro hitno trebati poraditi jer, prigradska naselja rastu (Hrašćica primjerice) a neadekvatno su povezana...

Da, ovaj Gaj što ga imamo teško je nazvati kinom... neudobno je lijepa riječ za iskustvo sjedenja na tim stolicama, naravno kino nema gotovo nikakav nagib pa ako se netko sjedne red ispred ništa ne vidiš... o digitalnom projektoru i 3D da ne pričamo...:ohno:

Ja bi ovako: neka kino u Luminiju bude za nove filmove, blockbustere i 3D projekcije, a da se u varaždinu uredi kino Gaj ili Dom za prikazivanje starijih filmova (treba mladim naraštajima i da su se nekad radili filmovi koji oduzimaju dah, i za to im nije bio potreban nikakav CGI) + da kino može poslužiti kao konferencijska dvorana.

Bus vozi po Knegincu, gdje mu je točno stanica neznam. Stanje s bus prometom prilično je kaotično zadnjih dana u Vž tak da više u ništa nemožeš bti siguran...

Eto, onda rekonstruirat Kino Dom, Grad to isfura za 5-10 milja, za Varaždin to doista nije neka cifra.. Al da kino bude za sve, od bockbustera do kinoteke.. Osobno mi je puno veći gušt otić na film u grad nego u šoping centar.. :yes:
A s busevima će se situacija valjda popraviti do otvorenja centra.. :cheers:

grofBombelles
January 20th, 2010, 12:20 AM
^^
Točno tako, Grofe.:)
I ja bih želio isto, s tim da bi u preuređenom Varaždinskom kinu rađe gledao baš sve filmove, pa tako i nove, ne samo stare ili "kinoteka" programe.Šteta da nisi nikad imao prilike doživjeti gledanje filma u bivšim kinima "Central" ili "Zagreb" u ZG. To su bila kina! Udobnost nije bila ništa manja nego u današnjim multipleksima, dapače, a lokacija u centru centra, kina puna, njih desetak ili više u samom centru...a bilo je to prije samo 10-15 godina.

Vjerovat ću ti na riječ Trevore i reći da bih umro od sreće kad bi tako nešto imali u Varaždinu. Ma, volontirao bih svaki vikend, na svaku kinoprojekciju bih išao. Prava je šteta što se malogdje danas na velikom platnu u Hrvatskoj mogu pogledati svevremeni klasici, remek djela filma.

Tjedan dana koje sam proveo u Toplicama na školi medijske kulture minule godine, tih tjedan dana kad je zatvoreno kino u Toplicama ponovo oživjelo (a baš je lijepo kino, s vrlo udobnim stolicama) bio je jedan od najljepših tjedana mog života. Svake večeri jedna projekcija, uz kratak uvod nekog od naših najboljih filmskih kritičara, i minute uživanja u Felliniju, Fordu, Metastazama Branka Schmidta činile su se kao sekunde. Ah! Kako je tužno što se kod nas kulturi filma ne pridaje gotovo nikakva pozornost, naspram, izložbama, knjigama, kazalištu koje ipak dobiju kakvu-takvu pozornost.

Trevor McPhee
January 20th, 2010, 12:24 AM
Eto, onda rekonstruirat Kino Dom, Grad to isfura za 5-10 milja, za Varaždin to doista nije neka cifra.. Al da kino bude za sve, od bockbustera do kinoteke.. Osobno mi je puno veći gušt otić na film u grad nego u šoping centar.. :yes:
A s busevima će se situacija valjda popraviti do otvorenja centra.. :cheers:

Amen to that!
:cheers:

No poznajući čika Bradu, taj nebu pare dal samo tak. On umjesto Dobar dan veli "nemamo novaca".:lol:
Vidjet ćemo, znam samo da bum ga probal osobno isprovocirati s ovim Varaždin grad kulture, bez kina, gleda filmove u Knegincu...:lol:

Grofe,
Ovaj prijedlog Ti je odličan. U pravu si ova "moja" cesta je prestrašna, no ja se tam ionak vozim rekreativno povremeno nedjeljom kad nema prometa, pa mi nije bilo tak strašno. S vremenom bude se ona i sredila, no prije toga treba ispod staviti kanalizaciju a to ide spoooro, kad je Kučan užasno razvučen i nepodesan za kanalizaciju.
Najrealnije mi se čini izdvojena biciklistička staza uz ist. obilaznicu, kakva uostalom i postoji već na djelu između dva rotora (Baumax i Kitro)

karelcro
January 20th, 2010, 02:56 AM
Amen to that!

No poznajući čika Bradu, taj nebu pare dal samo tak. On umjesto Dobar dan veli "nemamo novaca".:lol:
Vidjet ćemo, znam samo da bum ga probal osobno isprovocirati s ovim Varaždin grad kulture, bez kina, gleda filmove u Knegincu...:lol:

Grofe,
Ovaj prijedlog Ti je odličan. U pravu si ova "moja" cesta je prestrašna, no ja se tam ionak vozim rekreativno povremeno nedjeljom kad nema prometa, pa mi nije bilo tak strašno. S vremenom bude se ona i sredila, no prije toga treba ispod staviti kanalizaciju a to ide spoooro, kad je Kučan užasno razvučen i nepodesan za kanalizaciju.
Najrealnije mi se čini izdvojena biciklistička staza uz ist. obilaznicu, kakva uostalom i postoji već na djelu između dva rotora (Baumax i Kitro)

Nije Čehok glup da pljusne nekoliko milja u kino tek tak, pogotovo dok bu sad cinestar u susjedstvu :lol:

El Diablo
January 20th, 2010, 09:55 PM
Nije Čehok glup da pljusne nekoliko milja u kino tek tak, pogotovo dok bu sad cinestar u susjedstvu :lol:

Rekao bih da nije dovoljno pametan za tak nekaj. Kaj će gradu kulture kino u centru? Bolje šusnemo par narodnjačkih birceva. :D

Trevor McPhee
January 20th, 2010, 11:43 PM
Danas je i službeno započela gradnja iako radovi traju već nekoliko dana punom parom:

Počela gradnja Lumini centra u Varaždinu
20.01.2010

http://www.jatrgovac.com/usdocs/lumini-centar-ftd.jpg

Norveška investicijska i razvojna grupa Verdispar počela je u poduzetničkoj zoni Kneginec s gradnjom trgovačkog i zabavnog centra Lumini, najvećeg takvog centra u sjevernoj Hrvatskoj, a investicija je vrijedna oko 45 milijuna eura
‘Zbog svojih komparativnih prednosti, Lumini će biti prvi regionalni trgovački centar treće generacije, čije je otvaranje planirano u proljeće 2011. godine. Svjesni smo da su pred nama brojni izazovi, ali i da svaka kriza pruža šanse za kvalitetne projekte i zdrave investicije, upravo kakav je i centar Lumini’, istaknuo je Erik Mohorović, direktor Verdispara za Hrvatsku, prilikom postavljanja kamena temeljca kojim je svečano obilježen početak radova čiji je izvođač Zagorje Tehnobeton.

Verdispar je u poduzetničkoj zoni Kneginec, neposredno uz južni ulaz u Varaždin, otkupio 102.000 m2 zemljišta na kojem će nastati objekt s jednom etažom prodajne površine 33.000 m2 te s mogućnošću širenja u budućnosti. Unutar trgovačkog centra bit će više od osamdeset prodajnih jedinica te Cinestar multipleks sa šest kino dvorana i hipermarket na 4940 m2. Centar će posjetiteljima nuditi velik izbor modnih brendova, igraonicu za djecu, restorane i razne kafiće, tako da će uz dobar šoping pružiti i puno zabave. Uz trgovački centar bit će i parkiralište sa 1360 mjesta koja će biti dostupna s četiri ulaza odnosno izlaza.

‘Buduće posjetitelje i kupce iz Varaždina, Čakovca, Koprivnice i drugih mjesta sa sjevera Hrvatske, ali i susjednih zemalja, Slovenije i Mađarske, planiramo privući vrhunskim svjetskim modnim markama i mnogobrojnim zabavnim sadržajem. Atraktivna lokacija, izvrsna infrastruktura, moderan koncept i iskusan tim koji sudjeluje u ovom projektu dovoljna su garancija da možemo reći da centar Lumini ima sve preduvjete za šoping odredište sjevera Hrvatske kojemu gravitira oko 400 tisuća ljudi’, naglasio je Domagoj Pavlek, direktor razvoja projekata u Verdisparu.

Verdispar, norveška financijska grupacija koja je 2007. u Zagrebu osnovala Verdispar International s mandatom širenja poslovnih aktivnosti u jugoistočnoj Europi, danas spada među deset najvećih investitora na hrvatskom tržištu nekretnina. (T-portal)
http://www.tportal.hr/ResourceManager/GetImage.aspx?imgId=68226&fmtId=29

LAMPAŠ8
January 21st, 2010, 01:14 PM
^^odličan centar...lijepo je kad lopata zagrebe..:)

znači oko 100000m2 a 33000 je centar,šta se podrazumijeva pod ovo širenje?

Brko
January 27th, 2010, 05:49 PM
Ima u današnjem Večernjaku veliki tekst o Lumini centru i par rendera(jedan malecki unutrašnjosti). Da su bolji uvjeti za slikanje stavio bih tekst tu da ga vidite.

Sve u svemu smatram ovo odličnim projektom. Ako ćemo iskreno tko misli nešto kupiti taj onda ide autom, a onda udaljenost ne igra odlučujuću ulogu.

Trevor McPhee
January 27th, 2010, 05:57 PM
Ima u današnjem Večernjaku veliki tekst o Lumini centru i par rendera(jedan malecki unutrašnjosti). Da su bolji uvjeti za slikanje stavio bih tekst tu da ga vidite.

Sve u svemu smatram ovo odličnim projektom. Ako ćemo iskreno tko misli nešto kupiti taj onda ide autom, a onda udaljenost ne igra odlučujuću ulogu.

Sve 5, no priznaj da je lokacija budućeg Brodskog Colloseuma 3 put bolja!
Naime, tamo možeš i u shopping (autom, naravno) , no možeš i "izači" s komadom u kino, primjerice, ili se naći na piću itsl. Ili se jednostavno prošetat kad si već u gradu, skoknut usput kad obavljaš nešto drugo, dakle nemoraš ciljano dolaziti...

Veeelika razlika;)

Zašto si u startu i takvu publiku odvratiti , e to ne razumijem. Prema tome nije dobra lokacija za sve opcije. Znači to je lokacija s hendikepom.

Inače renderi su u onoj PDF brošuri, pa vjerujem da su spuknuli to od tud...
:)

^^odličan centar...lijepo je kad lopata zagrebe..:)

znači oko 100000m2 a 33000 je centar,šta se podrazumijeva pod ovo širenje?

Podrazumjeva to da ima mjesta okolo koliko ti srce želi...ako se u VŽ ne izgradi niti jedan ovakav centar više, tada je sasvim izvjesno da će ovog morati širiti s vremenom.

Brko
January 27th, 2010, 06:06 PM
Znaš kako se kaže "bolje vrabac u ruci nego golub na grani", a ja sam pesimist kad je riječ o gradnji Coloseuma. Lumini je prije golub nego vrabac. Predstavnik investitora u Brodu je najavio otvorenje za Uskrs 2011. godine, a radova još nema ni na vidiku, a da se sagradi jedan takav zidani objekt treba oko 18 mjeseci rada (nešto sam naučio lutajući po brodskim gradilištima). Sumnjam da će se u iduće 3 godine uopće početi graditi zbog krize. Izgleda da je i Vendi stopiran, ali barem imamo Supernovu. Ova kriza nas je totalno unazadila.:ohno:

Kad je riječ o kinima mislim da je njihovo vrijeme prošlo i da ona mogu pozitivno poslovati samo u gradovima s velikim brojem studenata, dakle u izrazito urbanim sredinama. U Brodu bi ona vjerovatno jako teško poslovala, a 1980. godine su kina u Brodskoj općini imala 437 000 gledatelja !

Trebali ste te rendere izrezati iz pdf-a i staviti ih u prvi post gdje im je i mjesto.

tech_1
January 27th, 2010, 06:15 PM
Sve je rečeno.Lokacija katastrofa.
Za nas bicikliste potpuno nedostupno,kak ste rekli ona postojeća cesta je koma,preopasno je to,pogotovo po noći.
Opet,i da se napravi nova,predaleko je(osobno imam kakvih cca 20km tamo i natrag :nuts:,za bicikl je to malo to much).

Multiplex će im se vjerojatno isplatit,al moglo je i bolje.

p.s. pohvale za thread

Trevor McPhee
January 27th, 2010, 06:17 PM
Znaš kako se kaže "bolje vrabac u ruci nego golub na grani", a ja sam pesimist kad je riječ o gradnji Coloseuma. Lumini je prije golub nego vrabac. Predstavnik investitora u Brodu je najavio otvorenje za Uskrs 2011. godine, a radova još nema ni na vidiku, a da se sagradi jedan takav zidani objekt treba oko 18 mjeseci rada (nešto sam naučio lutajući po brodskim gradilištima). Sumnjam da će se u iduće 3 godine uopće početi graditi zbog krize. Izgleda da je i Vendi stopiran, ali barem imamo Supernovu. Ova kriza nas je totalno unazadila.:ohno:

Kad je riječ o kinima mislim da je njihovo vrijeme prošlo i da ona mogu pozitivno poslovati samo u gradovima s velikim brojem studenata, dakle u izrazito urbanim sredinama. U Brodu bi ona vjerovatno jako teško poslovala, a 1980. godine su kina u Brodskoj općini imala 437 000 gledatelja !

Trebali ste te rendere izrezati iz pdf-a i staviti ih u prvi post gdje im je i mjesto.

Ja vjerujem da hoće.
Coloseum je toliko dobro zamišljen i lociran da bi bila prava šteta da se ne izgradi...naprosto zato što je Brod preveliki da takvo nešto nema, i čim se situacija "stabilizira" graditi će se, bez brige.

Ovo za kina.
Čuj ja vjerujem da vrijeme kina tek dolazi. Samo suvremenijih, naravno. To Ti je tzv. "drugi val". Imam ja i kućno kino doma i sve te igračkice, no nije to - to. Ljudi smo društvena bića, volimo izaći, pogledati nešto u biranom društvu, mada nismo više studenti. Vidjet ćeš uostalom s vremenom. Stare navike teško umiru.
Uostalom svi multipleksi solidno rade...

p.s.Stignem popraviti to na uvodnoj stranici, mada mislim da nema potrebe...;)

Sve je rečeno.Lokacija katastrofa.
Za nas bicikliste potpuno nedostupno,kak ste rekli ona postojeća cesta je koma,preopasno je to,pogotovo po noći.
Opet,i da se napravi nova,predaleko je(osobno imam kakvih cca 20km tamo i natrag :nuts:,za bicikl je to malo to much).

Multiplex će im se vjerojatno isplatit,al moglo je i bolje.

p.s. pohvale za thread

Thanks!
Pa di si Ti?..., pridruži nam se!:)

Brko
January 27th, 2010, 06:21 PM
^^ Trevore bolje je da se stave ti renderi jer slika govori više od tisuću riječi.

Od Coloseuma se nije odustalo jer je samo u kupnju zemljišta uloženo 20 milijuna kuna, ali nitko ne zna kad bi to moglo krenuti u izgradnju.

tech_1
January 27th, 2010, 06:33 PM
Thanks!
Pa di si Ti?..., pridruži nam se!:)

Ma tu sam ja,čitam i dalje,samo ne postam ak nemam baš neke pametnog za reči :),a imam i nešto manje vremena u zadnje vrijeme(takav period).

Brko
January 27th, 2010, 06:35 PM
^^ oni dani :lol:

vbkluht
January 27th, 2010, 07:03 PM
Lokacija bi prestala biti problem kad bi se uvela stalna autobusna linija s gradom. Ja vjerujem da će se to i napraviti :cheers:

tech_1
January 27th, 2010, 07:03 PM
^^ oni dani :lol:

:D

Varazdinec
January 29th, 2010, 12:12 PM
Bas dobro izgleda taj Lumini centar na skici.
Kako se sve u zadnje vrijeme promjenilo,ako se tako nastavi graditi,uskoro budu sva sela sirom Varazdina spojena s gradom,Kucan Gornji,Kucan Marof,Kneginec,Turcin,Trnovec,Hrascica pa mozda i uskoro Gojanec.

karelcro
January 31st, 2010, 08:31 PM
Bas dobro izgleda taj Lumini centar na skici.
Kako se sve u zadnje vrijeme promjenilo,ako se tako nastavi graditi,uskoro budu sva sela sirom Varazdina spojena s gradom,Kucan Gornji,Kucan Marof,Kneginec,Turcin,Trnovec,Hrascica pa mozda i uskoro Gojanec.

A sad ta sela nisu spojena gradom, dijeli ih neprohodna šuma i kaljuža? :cheers:

grofBombelles
February 1st, 2010, 06:24 PM
Lumini se gradi punom parom, veli frend iz Kneginca :cheers:

Centar1
February 9th, 2010, 02:59 PM
ima na www.zona-kneginec.hr par fotki sa gradilišta Lumnija.

MasonicStage™
February 10th, 2010, 09:17 AM
lijep projekt :okay:
a i otvaranje bi trebalo doć brzo ak sve bude po planu, što je super :cheers:

Centar1
March 19th, 2010, 02:25 PM
Najnovije fotografije Luminija slikano sa nadvožnjaka.

http://www.imagesforme.com/upload/b456961c.jpg
http://www.imagesforme.com/upload/7b938dcd.jpg
http://www.imagesforme.com/upload/f950fde2.jpg

tech_1
March 20th, 2010, 01:42 AM
Ispada da je danas nekome s periferije ili okolice grada teže doći do centra grada (i pronaći slobodan parking), nego se otpeljati par kilometara dalje, i parkirati se na velikoj površini.

Ima i u tome istine,al svejedno ta udaljenost od urbanog područja će sigurno odvući dobar postotak ljudi(barem iz vž ,a i dosta onih koji dnevno gravitiraju vž-u zbog razno raznih razloga,koji bi odma mogli spojiti ugodno s korisnim),varaždinci će prije odabrati negdje bliže u shoping,u samom gradu(nije da nemamo izbora) + odbit će one (poput mene) koji nemaju auto na dnevnoj bazi,pogotovo mlađu populaciju..

Nitko ne kaže da centar ne bude dovoljno posjećen(ak bude dobra i jedinstvena ponuda + tu su ipak kina),no sve bi to bilo i bolje da je bliže gradu ili barem bolje povezan.
Apsolutno se slažem s trevorom.

Hvala za slike centar,ogromno gradilište.

grofBombelles
March 20th, 2010, 08:01 PM
Najnovije fotografije Luminija slikano sa nadvožnjaka.

..a baš sam i ja danas tamo bio :lol:

Trevor McPhee
March 22nd, 2010, 11:37 AM
^^
Došlo proljeće, jel...:)

Jesi fotkao štogod?

Thanks Centar1 na fotkama još jednom. Slobodno staviš i malo veće...:)

grofBombelles
March 22nd, 2010, 07:57 PM
^^
Došlo proljeće, jel...:)

Jesi fotkao štogod?

Thanks Centar1 na fotkama još jednom. Slobodno staviš i malo veće...:)

Ma jesam, al mobitelom i pri lošim svjetlosnim uvjetima, jer nisam prvotno planrao ići tako daleko, pa kad sam došao do tamo sunce je već zalazilo.

Drugi put budem ponjel pravi fotić. I da, uredili su već pristupnu prometnicu od kružnog toka sa zapadne strane, kojih 500 m, a koliko sam vidio, već su krenuli i neki radovi u zoni Kneginec-istok.

Trevor McPhee
March 23rd, 2010, 11:39 PM
Eto i na portalu evaraždin par fotki iz istog ugla:

http://www.evarazdin.hr/wp-content/uploads/2010/03/Zona_Kneginec_1.jpg

http://www.evarazdin.hr/wp-content/uploads/2010/03/Zona_Kneginec_2.jpg

kneginec.gornji
March 25th, 2010, 12:58 PM
Aktualno s gradilišta (http://www.kneginec.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=229:aktualno-s-gradilia-centra-lumini&catid=28:gospodarstvo&Itemid=63)

Trevor McPhee
March 25th, 2010, 05:02 PM
^^
Thanks! :) Al,opet nešto zeza link...neznam kaj je, zbilja.

Evo fotki:

http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/dsc01629w_v.jpg?t=1269529187

http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/dsc01630fp_v.jpg?t=1269529227

http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/dsc01637l_v.jpg?t=1269529257

http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/dsc01648eb_v.jpg?t=1269529288

Centar1
March 25th, 2010, 09:10 PM
Više o Luminiju može se saznati i na facebook-u.

LAMPAŠ8
May 7th, 2010, 07:47 PM
e kolege,kako ovo napreduje?nema dugo nekih informacija.:cheers:

Mordaunt-S
May 10th, 2010, 03:16 PM
Što je još važnije ni slika.

Trevor McPhee
May 10th, 2010, 04:44 PM
^^
A čujte dečki, mene nema doma, a i kad me ima samo projurim uz to čudo na putu prema naplatnim kućicama, jer već kasnim uobičajeno...

Ono što vidim jest izuzetno brza izgradnja. To i nije neki problem kad je tvornica betona na 5 km po glavnoj cesti, a trenutno se i izvode samo betoniranja, intenzivna.
Osim toga update je i na njihovoj stranici (svakih mjesec dana) a i na fejsbuku kojeg nemam , pa to možete vidjeti i tamo...

http://www.lumini.hr/

http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/lumini05mj.jpg?t=1273501996

Uglavnom, projekt koji će biti brzo gotov i nekoliko godina vrlo profitabilan, a možda i duže sve dok se ne izgradi nešto slično bliže centru a isto sa kinima...

tech_1
June 17th, 2010, 05:16 PM
Evo par rendera unutrašnjosti(kolko vidim nisu bili);

http://i46.tinypic.com/fkwuhx.jpg

http://i49.tinypic.com/zluhj5.jpg

http://i45.tinypic.com/bljza.jpg

tech_1
July 2nd, 2010, 02:52 AM
Slike iz lipnja ,s face-a;

http://i50.tinypic.com/2m9zbs.jpg

http://i46.tinypic.com/11uj8m1.jpg

http://i46.tinypic.com/2nlbw1v.jpg

http://i47.tinypic.com/2he8vi1.jpg

http://i47.tinypic.com/10hk429.jpg

http://i49.tinypic.com/29b28nl.jpg

http://i47.tinypic.com/2iudoo1.jpg

http://i47.tinypic.com/vd09d1.jpg

by lumini

grofBombelles
July 3rd, 2010, 11:56 PM
Dobro napreduje. :cheers:

Djeluje mi malo previše montažno, i zato kockasto. Bilo bi bolje da su se malo razigrali s arhitekturom.

stalrammer
July 26th, 2010, 11:48 AM
nađu se fotke s gradilišta i na youtube-u

http://www.youtube.com/watch?v=vwmUa6f-jdw

Trevor McPhee
July 27th, 2010, 06:31 PM
^^
Thanks!

A evo i jedna gdje se sve skupa najbolje vidi. Trebali bi mi iz skyscrapera nabaviti jedan helikopter i navažati se okolo po Hrvatskoj slikajući ovakve prizore:)

http://www.regionalni.com/images/stories/radovi%20na%20shopping%20centru%20lumini.jpg

MasonicStage™
July 27th, 2010, 09:37 PM
^^ dobra fotka.

Love ZG
July 27th, 2010, 11:56 PM
Bit će to dobar centar...šteta samo što je u ruralnom okruženju, tj. van grada...:cheers:

Rocky031
July 28th, 2010, 09:38 AM
pa proširit će se valjda Varaždin do njega jednog dana :)

Trevor McPhee
July 28th, 2010, 06:34 PM
^^
Hoće, ali samo u vidu spajanja postojećih industrijskih i poduzetničkih zona. Naime varaždinska ind. zona Brezje će se spojit sa kneginečkom poduzetničkom zonom u kojoj je "lumini". S južne strane eventualno će se približiti samo naselje Kneginec.Varaždinska stambena naselja ili buduća izgradnja ostaju podalje zauvijek!
Cijelu situaciju možeš vidjeti na prvoj stranici ove dretve kao i raspravu na tu temu.
Dakle to je "lokacija s hendikepom", kako sam već konstatirao.

Isti čas kad se napravi nešto slično sa multipleksom ali u samome gradu (uz istočnu obilaznicu ili na Banfici) lumini može pod ključ. Zato je dobro da je arhitektonski koncipiran kao moguće skladište, jednog dana.Za 5 -10 godina investicija će se isplatiti, vjerovali ili ne, a dalje je investitoru sve jedno.
Ono što nikako nemogu prežaliti je što je ta investicija potpuno "odmetnuta od grada". Uopće ne komunicira s njim, niti koristi prednosti koje donosi blizina grada. Puca gotovo isključivo na "kupce iz regije". Kao primjerice "zagrebački" WestGate. Međutim nemate li čvrstog urbanog zaleđa (kao što to ima Avenue mall, Garden Mall ili budući Arena centar) stvar propada, što jako dobro možemo vidjeti na primjeru WGa!

Prema tome Lumini će biti uspješan do trenutka pojave prave urbane konkurencije...

morpheus2410
September 16th, 2010, 07:55 AM
Update sa Facebook stranice centra: http://www.facebook.com/pages/Lumini-shopping-centar-nove-generacije/330793101348#!/pages/Lumini-shopping-centar-nove-generacije/330793101348

:banana::banana::cheers:

http://i53.tinypic.com/35iaezc.jpg

http://i51.tinypic.com/27ycqps.jpg

http://i53.tinypic.com/29bo5ye.jpg

http://i54.tinypic.com/20pssra.jpg

http://i55.tinypic.com/2zh2nis.jpg

http://i56.tinypic.com/28t966c.jpg

http://i54.tinypic.com/sql72o.jpg

http://i54.tinypic.com/2yvnret.jpg

http://i52.tinypic.com/af7p04.jpg

http://i56.tinypic.com/2f09mqh.jpg

http://i56.tinypic.com/a1lkps.jpg

http://i56.tinypic.com/i1jthk.jpg

http://i52.tinypic.com/111jolv.jpg

http://i54.tinypic.com/2cpoxa1.jpg

http://i53.tinypic.com/2ufeqt2.jpg

http://i54.tinypic.com/245jbsw.jpg

http://i55.tinypic.com/2dc8qrq.jpg

http://i54.tinypic.com/1071dv6.jpg

Semper Fidelis
September 17th, 2010, 12:22 AM
http://i53.tinypic.com/2ufeqt2.jpg

Počinje bacati na Avenue Mall s ovakvom fasadom :D

Trevor McPhee
October 14th, 2010, 09:20 PM
U nedostatku naših fotki, evo još malo novih sa fejsa:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs264.snc4/39525_483003146348_330793101348_6847173_3070303_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs264.snc4/39525_483003151348_330793101348_6847174_7745374_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs124.ash2/39525_483003156348_330793101348_6847175_951959_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs207.ash2/46996_483003606348_330793101348_6847182_7926122_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs207.ash2/46996_483003616348_330793101348_6847184_2725777_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs407.snc4/46996_483003626348_330793101348_6847185_3032111_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs207.ash2/46996_483003631348_330793101348_6847186_1637660_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs007.snc4/33727_483005381348_330793101348_6847256_5089651_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs365.ash2/64349_483005406348_330793101348_6847257_1170609_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs427.snc4/46996_483003596348_330793101348_6847180_60102_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs723.snc4/64349_483005416348_330793101348_6847259_5179178_n.jpg

Prilično je visok stupanj izgrađenosti tog čuda! Da su startali samo kojih dva -tri mjeseca ranije , moglo je biti gotovo čak do Božića, ovako je otvaranje na proljeće...
Obzirom na najavljeni drugi shopping centar potpuno iste koncepcije (sa kinom) i veličine a bliže gradu (atraktivnija lokacija), bit će zanimljivo vidjeti njihov međusobni "okršaj":)

grofBombelles
October 14th, 2010, 10:08 PM
Jao, jao, pa ko im slika te fotke?

Na svima visi horizont, kadriranje je upitno, ljudima su odrezane noge, nebo u pol fotki preeksponirano, i sve djeluju nekako isprano i tmurno. :bash: /photorant

A to s dva centra je glupost, teško da budu obadva mogla odlično poslovati... nadam se da budu barem kupci profitirali od konkurencije.

karelcro
October 15th, 2010, 10:33 AM
Prilično je visok stupanj izgrađenosti tog čuda! Da su startali samo kojih dva -tri mjeseca ranije , moglo je biti gotovo čak do Božića, ovako je otvaranje na proljeće...
Obzirom na najavljeni drugi shopping centar potpuno iste koncepcije (sa kinom) i veličine a bliže gradu (atraktivnija lokacija), bit će zanimljivo vidjeti njihov međusobni "okršaj":)

Pametno je što se nisu žurili, bolje da radnici rade nekaj prek zime nego da ih se šalje doma.

MasonicStage™
October 15th, 2010, 01:53 PM
super update :okay:

MILFA
November 13th, 2010, 08:23 PM
Moram priznati odličan update, ali kako sam uspio pročitati planira se još jedan centar?
Gdje?

Trevor McPhee
November 14th, 2010, 01:26 PM
^^

Evo, u ovom postu Ti sve piše:

http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=65382747&postcount=374

Znači, na samom ulazu u grad iz pravca ZG u sklopu postojeće južne shopping zone.

Inače ima i novijih fotki na njihovom fejsu, nek stavi neko kome se da:)

grofBombelles
November 14th, 2010, 02:24 PM
Evo ih:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs927.snc4/74023_492580426348_330793101348_7017636_4682850_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs148.ash2/40724_492580541348_330793101348_7017637_4939031_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs925.snc4/73866_492580606348_330793101348_7017638_2512674_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs919.snc4/73205_492580641348_330793101348_7017639_3924793_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs792.snc4/67262_492580696348_330793101348_7017640_2308211_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs828.snc4/68798_492580766348_330793101348_7017641_3453541_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs444.ash2/71771_492580926348_330793101348_7017642_6423374_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs892.snc4/72568_492580991348_330793101348_7017643_4104860_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs974.snc4/76739_496402606348_330793101348_7090081_2269493_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs994.snc4/76739_496402611348_330793101348_7090082_4323183_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs994.snc4/76739_496402616348_330793101348_7090083_4429701_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs994.snc4/76739_496402621348_330793101348_7090084_363018_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs494.ash2/76739_496402626348_330793101348_7090085_3969337_n.jpg

LAMPAŠ8
November 24th, 2010, 02:29 PM
http://i53.tinypic.com/i267g9.jpg

http://i54.tinypic.com/2dv66jb.jpg

http://i55.tinypic.com/2mdsco8.jpg

http://i53.tinypic.com/1z216w9.jpg

http://i51.tinypic.com/dnzzfq.jpg

:)

Klukas
December 23rd, 2010, 10:19 PM
Čuo sam glasine da su investitori broke i da nemaju love za završiti centar. Navodno ni Zagorje Tehnobeton nije dobilo lovu za dio dosadašnjih radova pa mu investitori nude ulazak u vlasništvo kao jedini način da se uspiju namiriti iz eventualne dobiti centra kroz godine.
Zna li neko obavješteniji ima li istine u ovome?

karelcro
December 25th, 2010, 01:36 PM
Čuo sam glasine da su investitori broke i da nemaju love za završiti centar. Navodno ni Zagorje Tehnobeton nije dobilo lovu za dio dosadašnjih radova pa mu investitori nude ulazak u vlasništvo kao jedini način da se uspiju namiriti iz eventualne dobiti centra kroz godine.

Dobro si čul.

Mali Ivica
January 12th, 2011, 06:28 PM

ujebote. zar i ovde?!

Trevor McPhee
January 12th, 2011, 06:35 PM
^^
Ja čujah da je prolongirano otvorenje za peti mjesec:) Trebalo je biti u ožujku. Kad pogledaš njihvu stranicu baš im nešto nejde iznajmljivanje. Još budu me optužili da sam ih zacopral,ha,ha:lol:

U svakom slučaju veselim se onom drugom shopping centru (kod Baumaxa) koji bi trebal početi nicati na proljeće...

karelcro
January 13th, 2011, 12:19 AM
^^
Ja čujah da je prolongirano otvorenje za peti mjesec:) Trebalo je biti u ožujku. Kad pogledaš njihvu stranicu baš im nešto nejde iznajmljivanje. Još budu me optužili da sam ih zacopral,ha,ha:lol:

U svakom slučaju veselim se onom drugom shopping centru (kod Baumaxa) koji bi trebal početi nicati na proljeće...

Otvorenje bu u proljeće.
Sumnjam da budu uopće počeli delati ovaj šoping centar kod baumax-a izgleda da je zaštekalo financiranje.

Mali Ivica
January 13th, 2011, 01:48 PM
Otvorenje bu u proljeće.
Sumnjam da budu uopće počeli delati ovaj šoping centar kod baumax-a izgleda da je zaštekalo financiranje.

I bolje tak, čim manje centara van grada, tim bolje jezgra funkcionira. NEkak je jezgra fakat krepana i osuđena na propast

Trevor McPhee
January 13th, 2011, 05:12 PM
I bolje tak, čim manje centara van grada, tim bolje jezgra funkcionira. NEkak je jezgra fakat krepana i osuđena na propast

Eh , naša jezgra je još u fenomenalnom stanju , kad je usporedim sa nekim drugim HR gradovima. Ja bih najrađe da se taj famozni shopping centar napravi u strogom centru grada pa da i grad i investitor imaju koristi. Naravno to je gotovo nemoguće...

Isto bi bio protiv ovog najavljenog kod baumaxa (City point) ,no obzirom da je lokacija u Knegincu i više nego kriminalna, onda sam baš zluradi :D
Da je Verdispar napravio to čudo na baš ovoj lokaciji , to bi bio pun pogodak i ni riječ nebi imao protiv. Naime zona kod Baumaxa bi onda bila jedna od rijetkih potpuno zaokruženih shopping zona u Rvackoj! Tako da, ako nisu oni - onda nek napravi netko drugi.

Trevor McPhee
January 15th, 2011, 10:12 PM
Otvorenje bu u proljeće.

Bilo kako bilo projekt je izgleda spreman.

http://www.f-o.hr/Projects.htm

"The tow-level City Point, whose construction will start in spring 2011, has been developed directly at the eastern by-pass of the city, adjacent to the existing retail agglomeration. The regional shopping centre with a gross floor area of approx. 31.500m˛ will open in autumn 2012."

Radi se o shopping centru treće generacije, srednje veličine.
Pozicioniran je u južnoj shopping zoni, zajedno sa mnogim drugim dućanima (Baumax,Lesnina,Merkur,Storeland-mini shopp centar,Plodine,Getro,Lidl...) uz glavnu prilaznu cestu gradu iz pravca Zagreba.

Koncepcija je na tri etaže i to podrum sa parkiranjem, veliki market u prizemlju a multipleks sa 5 kina na katu.
Dakle, klasična shema.

položaj:
http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/citypointloc.jpg?t=1295124867

situacija:
http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/citypointsit.jpg?t=1295122835

prizemlje:
http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/citypointground.jpg?t=1295122835

prvi kat:
http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/citypointfirst.jpg?t=1295122835

pročelje:
http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/citypointfas.jpg?t=1295122835

grofBombelles
January 15th, 2011, 10:27 PM
Sve super, jedino im ja nebi odobril križanje sa istočnom obilaznicom. To je "brza" cesta koja treba imati što je manje križanja moguće. Izlaz na Gospodarsku je dovoljan.

karelcro
January 15th, 2011, 10:40 PM
Sve super, jedino im ja nebi odobril križanje sa istočnom obilaznicom. To je "brza" cesta koja treba imati što je manje križanja moguće. Izlaz na Gospodarsku je dovoljan.

slažem se, ili da napravi odvojni trak + nadvožnjak+trak za ubrzanje. Ali to sumnjam da budu im dozvolili.
Zanimljivo kak su i oni prolongirali početak građenja, znam da je humus bil skinut i tabla postavljena.

tomekk_2008
January 15th, 2011, 11:00 PM

Istina, ak budu tu 4 trake to je stvarno previše.Sad neki dan baš gledam da su napravili onaj izlaz iz industrijske u Knegincu kojim se skoro niko ne vozi, onda gore bude izlaz od buduće "spalionice" otpada, a ne tako daleko iznad je još jedan prilaz kojim se sad vozi do odlagališta di su bale tak da se to moglo spojit skupa.
ak bude svakih 20 m neki priključak onda po takvom obilaznica gubi svoj smisao...

grofBombelles
January 15th, 2011, 11:21 PM
Istina, ak budu tu 4 trake to je stvarno previše.Sad neki dan baš gledam da su napravili onaj izlaz iz industrijske u Knegincu kojim se skoro niko ne vozi, onda gore bude izlaz od buduće "spalionice" otpada, a ne tako daleko iznad je još jedan prilaz kojim se sad vozi do odlagališta di su bale tak da se to moglo spojit skupa.
ak bude svakih 20 m neki priključak onda po takvom obilaznica gubi svoj smisao...

Ja se nadam da su to samo privremeni priključci. Onaj od Solvisa je zato jer cesta sa stražnje strane još nije izgrađena. A spalionica bi se trebala nekak priključivati tam kod benzinske. I između ništ.

Trevor McPhee
January 16th, 2011, 01:34 AM

I meni je vrlo čudno kak su si to oni zamislili da se samo tako priključe na "istočnu obilaznicu", tim prije što bi ona već ove godine trebala biti duplirana, tj. trebali bi već na proljeće započeti radovi na tome...već ovi iz Kneginca su napravili spačku sa svojom "industrijskom" cestom, neznam ko im je za to uopće dao dozvolu!
U bti jedini poželjni priključci na tu cestu su cehovska (šilec) i gospodarska. I točka. Ovo ostalo je nelegalno.
Da stvar bude gora, i Lumini se misli priključit direktno na brzu cestu A4-Varaždin! Ste skužili?:ohno: Nevjerojatno! A 100 metara dalje su napravili "izlaz Kneginec"!
Ko tu koga...:nuts:

grofBombelles
January 16th, 2011, 01:41 AM
I meni je vrlo čudno kak su si to oni zamislili da se samo tako priključe na "istočnu obilaznicu", tim prije što bi ona već ove godine trebala biti duplirana, tj. trebali bi već na proljeće započeti radovi na tome...već ovi iz Kneginca su napravili spačku sa svojom "industrijskom" cestom, neznam ko im je za to uopće dao dozvolu!
U bti jedini poželjni priključci na tu cestu su cehovska (šilec) i gospodarska. I točka. Ovo ostalo je nelegalno.
Da stvar bude gora, i Lumini se misli priključit direktno na brzu cestu A4-Varaždin! Ste skužili?:ohno: Nevjerojatno! A 100 metara dalje su napravili "izlaz Kneginec"!

Hrvatska posla. Dovoljno je pogledati Slavonsku u Zagrebu. Svaka kuća, svaka poslovna zgradica, svaka benzinska, svaka cestica ima izlaz na tu najbitniju zagrebačku prometnicu.Jbt, ko u Albaniji! :ohno:

Ak će Lumini krenuti raditi izlaz na brzu cestu, vjere mi, napisat ću prosvjedno pismo!

Trevor McPhee
January 16th, 2011, 01:50 AM
Ak će Lumini krenuti raditi izlaz na brzu cestu, vjere mi, napisat ću prosvjedno pismo!

Onda možeš odmah početi pisati...:lol:
Naime lijepo se vidi kak su izbetonirali mostić preko onog "kanala" uz cestu. Zato i velim...

grofBombelles
January 16th, 2011, 02:03 AM
Onda možeš odmah početi pisati...:lol:
Naime lijepo se vidi kak su izbetonirali mostić preko onog "kanala" uz cestu. Zato i velim...

Eh, pisao bih kad bi me slušali. Al bojim se bi to bile riječi bačene u vjetar. Možemo biti sretni kaj nisu postavili semafor. (da su pametni, napravili bi pješačko-biciklistički pothodnik, po sjevernoj zoni već su napravili staze, sad samo treba napraviti ispod plitvičkog mosta na obilaznici i povući stazu do rotora kod Baumaxa. I evo super biciklističke veze Kneginec-Lumini-Varaždin!)

Mali Ivica
January 16th, 2011, 01:11 PM

mislim da je tu v pitanju samo nestručnost. valjda projektria neko bez vozačke dozvole. k'o ono skretanje iza Dravskog mosta v Međimurskoj s 80-90 (ima naravno i prek 100) na 30

projekt je spremni samo valjda ih je strah da ne prdnu v prazno s obzirom da nam se broj nezaposlenih penje na 350 hiljada. Vremena su fakat jebena. Danas sam videl i oglase za stanove: palo je na 820€/m2, ima i ispod 750... :ohno:
Dečki, 'ko ima keša sad, e...

SpicyMcHaggis
January 27th, 2011, 09:37 PM
Bil sam danas pokraj.. nisam previše impresioniran eksterijerom... valjda bude bolje unutra..

Trevor McPhee
January 28th, 2011, 11:11 AM
Bil sam danas pokraj.. nisam previše impresioniran eksterijerom... valjda bude bolje unutra..
Pa nemreš tu biti impresioniran s ničim oko tog projekta. Šoping centar ko šoping centar. Na krivom mjestu,orjentiran sam na sebe, konfekcija, sa ogromnim zemljištem okolo, pa je lagano usamljen...:)

Mogući reklamni slogani:
Dođite u polje na šoping!
Šoping u prirodi!
Ekološki šoping!
Zeleni šoping!

Mali Ivica
January 28th, 2011, 12:05 PM
Nestanite iz gradske vreve u idilu prirode! Lumini

kneginec.gornji
February 1st, 2011, 08:37 AM
Mogući reklamni slogani:
Dođite u polje na šoping!
Šoping u prirodi!
Ekološki šoping!
Zeleni šoping!

:ohno:

grofBombelles
February 8th, 2011, 11:37 PM
Lumini iluminiran Suncem:

http://i1098.photobucket.com/albums/g361/grofBombelles/Lumini/lumini0111002.jpg

http://i1098.photobucket.com/albums/g361/grofBombelles/Lumini/lumini0111003.jpg

http://i1098.photobucket.com/albums/g361/grofBombelles/Lumini/lumini0111004.jpg

http://i1098.photobucket.com/albums/g361/grofBombelles/Lumini/lumini0111005.jpg

http://i1098.photobucket.com/albums/g361/grofBombelles/Lumini/lumini0111006.jpg

http://i1098.photobucket.com/albums/g361/grofBombelles/Lumini/lumini0111007.jpg

http://i1098.photobucket.com/albums/g361/grofBombelles/Lumini/lumini0111008.jpg

http://i1098.photobucket.com/albums/g361/grofBombelles/Lumini/lumini0111009.jpg

http://i1098.photobucket.com/albums/g361/grofBombelles/Lumini/lumini0111010.jpg

http://i1098.photobucket.com/albums/g361/grofBombelles/Lumini/lumini0111011.jpg

http://i1098.photobucket.com/albums/g361/grofBombelles/Lumini/lumini0111012.jpg

http://i1098.photobucket.com/albums/g361/grofBombelles/Lumini/lumini0111013.jpg

http://i1098.photobucket.com/albums/g361/grofBombelles/Lumini/lumini0111014.jpg

I moj vjerni železni (dobro, aluminijski) konj :)

http://i1098.photobucket.com/albums/g361/grofBombelles/Lumini/lumini0111001.jpg

Trevor McPhee
February 9th, 2011, 12:54 AM
^^
Oho, pala je "vožnjica"!:)

:banana::banana:

Bogme si se potrudil!
Super su Ti fotke, gledano na činjenicu da su sve fotke u kontralightu:) Ovaj Lumini je zbog toga užasno nezahvalan za fotkanje. Dolazi u obzir samo ranojutarnja vožnja. Ono, cik zore:lol:

Kolko se da vidjeti zgrada je gotova. Izvana. Vjerojatno i iznutra većim djelom (nisam gledal facebook već dugo).Također i ova pristupna cesta s istočne strane. Čeka se...koji ono mjesec, Travanj? Svibanj?

grofBombelles
February 9th, 2011, 01:08 AM
^^
Oho, pala je "vožnjica"!:)

:banana::banana:

Bogme si se potrudil!
Super su Ti fotke, gledano na činjenicu da su sve fotke u kontralightu:) Ovaj Lumini je zbog toga užasno nezahvalan za fotkanje. Dolazi u obzir samo ranojutarnja vožnja. Ono, cik zore:lol:

Kolko se da vidjeti zgrada je gotova. Izvana. Vjerojatno i iznutra većim djelom (nisam gledal facebook već dugo).Također i ova pristupna cesta s istočne strane. Čeka se...koji ono mjesec, Travanj? Svibanj?

To mi je i u planu narednih dana! Danas nisam ni mislio fotkati, ali kad sam već prolazio, i mobitel je poslužio! Odlična je HDR opcija na novom iPhoneu, u kojem poslika tri slike: podeksponiranu, normalnu i preeksponiranu, te ih stopi tako da niti jedan dio kadra nije izgoren niti zacrnjen. I spremi normalnu i HDR, pa lako odaberem kasnije kaj je bolje ispalo. Nekoliko fotki gore su HDR.

Bio sam i na Dravi, slike možeš pogledati u Fototeki. Ak za vikend pribavim DSLR, kreće prava akcija! :)

P.S.: Na Faceu im samo piše proljeće 2010.

rosulje
February 9th, 2011, 02:18 AM
grofe,bravooooo :cheers: kad će bit gotov centar? što će bit zanimljivo u njemu?kino?

grofBombelles
February 9th, 2011, 02:26 AM
grofe,bravooooo :cheers: kad će bit gotov centar? što će bit zanimljivo u njemu?kino?

Hvala :)

Ako sve bude po planu, na Facebooku im piše proljeće 2010. 4-5 mjesec, pretpostavljam. Unutra će, osim standardnih malih dučančića, biti supermarket, mali food court, i što je najbitnije, Cinestar sa 6 dvorana. :cheers:

rosulje
February 9th, 2011, 03:01 AM
Hvala :)

Ako sve bude po planu, na Facebooku im piše proljeće 2010. 4-5 mjesec, pretpostavljam. Unutra će, osim standardnih malih dučančića, biti supermarket, mali food court, i što je najbitnije, Cinestar sa 6 dvorana. :cheers:

hvala na odgovoru :cheers:

odlično,sve što je potrebno za malog čovjeka :cheers:

cinestar :master:

grofBombelles
February 9th, 2011, 11:57 AM
hvala na odgovoru :cheers:

odlično,sve što je potrebno za malog čovjeka :cheers:

cinestar :master:

Bilo bi još bolje da je bliže gradu. Ako se izgradi, kao što se planira, shopping centar s kinom kraj Lidla i Baumaxa na ulazu u grad, preuzet će većinu prometa Luminiju. Jer do Luminija je teško doći ako nemaš auto. Nadam se da će poboljšati biciklistički pristup i uspostaviti liniju gradskog prijevoza.

tomekk_2008
February 9th, 2011, 07:41 PM
Bilo bi još bolje da je bliže gradu. Ako se izgradi, kao što se planira, shopping centar s kinom kraj Lidla i Baumaxa na ulazu u grad, preuzet će većinu prometa Luminiju. Jer do Luminija je teško doći ako nemaš auto. Nadam se da će poboljšati biciklistički pristup i uspostaviti liniju gradskog prijevoza.

Istina, biciklistički pristup bi trebalo poboljšati, no mislim da nije loša opcija ić biciklom kroz Brezje i onda tamo kroz industrijsku zonu u Knegincu...

staklokrilac
February 13th, 2011, 04:13 AM
Završetak izgradnje Luminija - u proljeće (http://varazdinske-vijesti.hr/gospodarstvo/zavrsetak-izgradnje-luminija-u-proljece.html)
...Završetak izgradnje centra planiran je u proljeće, ističu u Općini Gornji Kneginec te dodaju kako se na terenu intenzivno izvode građevinski i obrtnički radovi na izgradnji centra. Ukupna vrijednost investicije iznosi više od 40 milijuna eura, a glavni izvoditelj radova je varaždinska tvrtka Zagorje Tehnobeton...

Da li je to investicija srezana za 5 milijuna, jer je bilo najavljeno 45 milijuna...

Norvežani ulažu 45 mil. eura u Kneginec
...Zagorje Tehnobeton počelo je obavljati pripremne radove za gradnju trgovačkog i zabavnog centra Lumini u Poslovnoj zoni Kneginec. Riječ je o 45 milijuna eura vrijednom ulaganju koje je norveška investicijska i razvojna grupa Verdispar najavila još sredinom 2008. godine. No, zbog prilika na tržištu gradnja objekta, koji je trebao biti otvoren ovoga proljeća kao najveći u varaždinskoj regiji, započet će idući tjedan svečanim polaganjem kamena temeljca...

Sarcastic Saracen
February 13th, 2011, 08:26 PM
http://i1098.photobucket.com/albums/g361/grofBombelles/Lumini/lumini0111005.jpg

Prva asocijacija mi je bio ulaz u kaznionicu:crazy:

Trevor McPhee
February 14th, 2011, 02:25 AM
^^
Duhovito i možda vizionarski!:)

Trevor McPhee
February 16th, 2011, 12:11 AM
A evo još malo alcatraza iznutra:D

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/168452_10150142181561349_330793101348_8006975_4837557_n.jpg

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/168428_10150142181871349_330793101348_8006987_3269650_n.jpg

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/169068_10150142181946349_330793101348_8006989_7674104_n.jpg

http://l25.sphotos.l3.fbcdn.net/hphotos-l3-ash1/168636_10150142182001349_330793101348_8006992_2931380_n.jpg

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/182852_10150142182226349_330793101348_8007002_4894918_n.jpg

Osobno smatram da su jednoetažni shopping centri dramatično inferiorni arhitekturom onim višeetažnim. Senzacija, odnosno doživljaj prostora kod višeetažnih naspram onih jednoetažnih je usporediv sa senzacijom sjedanja u veliku limuzinu naspram fiće...
ah taj "šparen,šparen" koncept:ohno:
Varaždin je "šparen,šparen" metropola hrvatske:lol:

grofBombelles
February 16th, 2011, 12:43 AM
Osobno smatram da su jednoetažni shopping centri dramatično inferiorni arhitekturom onim višeetažnim. Senzacija, odnosno doživljaj prostora kod višeetažnih naspram onih jednoetažnih je usporediv sa senzacijom sjedanja u veliku limuzinu naspram fiće...
ah taj "šparen,šparen" koncept:ohno:
Varaždin je "šparen,šparen" metropola hrvatske:lol:

Je, nažalost tak je. I predaleko je od centra. Koliko god me veseli da se bilo kakav shopping centar otvara, nadam se da budu za nekoliko godina investitori prepoznali pravi potencijal i izgradili masivniji shopping centar bliže središtu. Recimo, kod Visa. Centar koji bi objedinio željeznički kolodvor i autobusni kolodvor.

Trevor McPhee
February 16th, 2011, 12:59 AM
Je, nažalost tak je. I predaleko je od centra. Koliko god me veseli da se bilo kakav shopping centar otvara, nadam se da budu za nekoliko godina investitori prepoznali pravi potencijal i izgradili masivniji shopping centar bliže središtu. Recimo, kod Visa. Centar koji bi objedinio željeznički kolodvor i autobusni kolodvor.

Ja Ti tak nekaj sanjam (skiciram) još od studentskih...ma vraga ,srednjoškolskih dana! Upravo tu lokaciju na mjestu VISa bi iskoristio za novi centar grada. Pisao sam već o tome...

Nevjerojatno je kak je urbanizam zapravo jednostavna kategorija. Zamislimo ga kao namještanje stana. Mislim, možemo mi staviti wc školjku posred dnevnog boravka a televizor u špajzu, no nebi baš funkcioniralo.:nuts:
Ili recimo ljudsko tijelo. Zamislite čovjeka koji srce ima u peti a penis umjesto nosa... malo bi čudno izgledao ne? Da ne govorim o "funkcionalnosti"...:lol:

Tako i ovo. Jedan elitni centralni gradski sadržaj smjestiti na periferiju, posred industrijske (ipak je tamo calzedonija i meteor - TVORNICE) zone, civilizacijski je nazadak za ovaj grad malo žeščih razmjera. To se jednostavno nije smjelo desiti. sanader je poklonio državno zemljište općini Kneginec radi izgradnje tvornica, ne za shopping centre. I što bi bilo da nam sad dođe neki investitor poput, recimo, "chevroleta". Sorry, gospodo, slovaci su dali korejcima zemljište i sto milijuna eura za KIU ali mi moramo graditi shopping centre, znate...odite vi lijepo u Srbiju, možda tam imaju zemlje...:bash:

Jadna li si...

grofBombelles
February 16th, 2011, 01:06 AM
Ja Ti tak nekaj sanjam (skiciram) još od studentskih...ma vraga ,srednjoškolskih dana! Upravo tu lokaciju na mjestu VISa bi iskoristio za novi centar grada. Pisao sam već o tome...

Nevjerojatno je kak je urbanizam zapravo jednostavna kategorija. Zamislimo ga kao namještanje stana. Mislim, možemo mi staviti wc školjku posred dnevnog boravka a televizor u špajzu, no nebi baš funkcioniralo.:nuts:
Ili recimo ljudsko tijelo. Zamislite čovjeka koji srce ima u peti a penis umjesto nosa... malo bi čudno izgledao ne? Da ne govorim o "funkcionalnosti"...:lol:

Tako i ovo. Jedan elitni centralni gradski sadržaj smjestiti na periferiju, posred industrijske (ipak je tamo calzedonija i meteor - TVORNICE) zone, civilizacijski je nazadak za ovaj grad malo žeščih razmjera. To se jednostavno nije smjelo desiti. sanader je poklonio državno zemljište općini Kneginec radi izgradnje tvornica, ne za shopping centre. I što bi bilo da nam sad dođe neki investitor poput, recimo, "chevroleta". Sorry, gospodo, slovaci su dali korejcima zemljište i sto milijuna eura za KIU ali mi moramo graditi shopping centre, znate...odite vi lijepo u Srbiju, možda tam imaju zemlje...:bash:

Jadna li si...

I opet se moram u svemu složiti s tobom. :lol:

Netko je zgodno primjetio, da Lumini jako sliči hali, pa kad se vlasnicima isplati investicija u shopping centar, a netko drugi otvori bolji, da će to i postati.

Dobro je da smo privukli Calzedoniju i time zaposlili manje obrazovanu radnu snagu, ali ono što nama zbilja treba da bi postali grad budućnosti i visoke tehnologije su tvrtke poput Solvisa, da privuku mlade i obrazovane ljude koji će razvijati, a ne samo proizvoditi. U duhu premijerkinih naklapanja, zamisli si tamo jedan Google kampus! :drool:

Miki86
February 16th, 2011, 09:06 PM
Ovaj vaš Lumini je slične vrijednosti ko naš Colosseum. Lumini će imati nešto više od 80 trgovina i 6 kino dvorana a Colosseum 76 (tako piše na prvoj stranici dretve) i 4 kino dvorane. Oko 400 parkirališnih mjesta više imat će Lumini. Lumini: 34.000 kvadrata bruto prodajne površine. Colosseum: građevinska brutto površina nadzemnih etaža: 34.031.50 m2. Dakle dosta slično, a razlika je u lokaciji te u izgledu samog centra naravno.

E sad skužite ovo: "Naime, ne samo da je riječ o velikoj investiciji, što se osjeća i još će se osjećati u općinskom proračunu, bilo kroz komunalne i druge naknade, bilo kroz doprinose budućih 300-tinjak zaposlenika..."

A Colosseum navodno 600. U čemu je kvaka da je razlika baš tolika, za duplo u broju zaposlenih? Naravno ako je ovaj broj od 600 približno točan.

grofBombelles
February 16th, 2011, 09:15 PM
Ovaj vaš Lumini je slične vrijednosti ko naš Colosseum. Lumini će imati nešto više od 80 trgovina i 6 kino dvorana a Colosseum 76 (tako piše na prvoj stranici dretve) i 4 kino dvorane. Oko 400 parkirališnih mjesta više imat će Lumini. Lumini: 34.000 kvadrata bruto prodajne površine. Colosseum: građevinska brutto površina nadzemnih etaža: 34.031.50 m2. Dakle dosta slično, a razlika je u lokaciji te u izgledu samog centra naravno.

E sad skužite ovo: "Naime, ne samo da je riječ o velikoj investiciji, što se osjeća i još će se osjećati u općinskom proračunu, bilo kroz komunalne i druge naknade, bilo kroz doprinose budućih 300-tinjak zaposlenika..."

A Colosseum navodno 600. U čemu je kvaka da je razlika baš tolika, za duplo u broju zaposlenih? Naravno ako je ovaj broj od 600 približno točan.

Hmm... ne znam kolki su zahtjevi zapošljavanja po dućanima. Al ak uzmemo da je većina malih dućana koji trebaju samo dvoje zaposlenih, te samo nekoliko većih koji trebaju 3, 4 ili više, to je prosjek negdje 3 po dućanu*80=240 ljudi. Recimo da supermarket treba 30 ljudi, Cinestar 20 ljudi, i još 10 radi na čišćenju i održavanju centra. Dođemo do brojke 300 zaposlenih ili nešto više.

Rovinjac
February 16th, 2011, 10:01 PM
Evo da se i ja pridružim s dvije loše...

http://farm6.static.flickr.com/5252/5451696056_2dcf6cebaf_z.jpg
http://farm6.static.flickr.com/5293/5451084639_31fdcb4a41_z.jpg

karelcro
February 17th, 2011, 03:38 PM

Nerealno je razmišljati da će se zaposliti 300 ljudi baš iz jedne te iste općine.

karelcro
February 17th, 2011, 03:42 PM
I opet se moram u svemu složiti s tobom. :lol:

Netko je zgodno primjetio, da Lumini jako sliči hali, pa kad se vlasnicima isplati investicija u shopping centar, a netko drugi otvori bolji, da će to i postati.

Dobro je da smo privukli Calzedoniju i time zaposlili manje obrazovanu radnu snagu, ali ono što nama zbilja treba da bi postali grad budućnosti i visoke tehnologije su tvrtke poput Solvisa, da privuku mlade i obrazovane ljude koji će razvijati, a ne samo proizvoditi. U duhu premijerkinih naklapanja, zamisli si tamo jedan Google kampus! :drool:

Daleko smo ti mi od grada budućnosti i visoke tehnologije, prvenstveno u glavama ljudi posebice ovih kaj vode grad, sve kaj je dosad učinjeno je šminka, nitko ali ama baš nitko ti ne prepušta olako svoju visoku tehnologiju u stranu državu kao prvo i kao drugo nikome nije interes razvijanje određenog kraja/grada već isključivo ekonomske i slične povlastice.

grofBombelles
March 8th, 2011, 07:58 PM
Lumini je izvana skoro dovršen!

Počeli su asfaltirati i prilaz s JZ obilaznice, izgleda da će na tom mjestu biti samo izlaz, a ulaz je već napravljen stotinjak metara istočnije u sklopu izgradnje čvora Kneginec.

Na Facebookovim stranicama kažu i kako će uskoro dati više detalja o otvorenju, nadam se i datum. :cheers:

Trevor McPhee
March 10th, 2011, 08:53 AM
^^
Da sam na njihovom mjestu požurio bi...mogli bi skupiti kakve dvije godine rada "bez konkurencije", do otvorenja City pointa. Poslije komotno mogu zatvoriti.
Prošle su dvije godine ili kolko od najave gradnje a ja se još uvijek ne mogu načuditi diletantizmu tih ulagača. Kako drukčije nazvati takav promašaj oko lokacije? Nadam se da će zagorje-tehnobetonu platiti sve radove, a poslije tako više nije važno... unutra može biti svašta.:)

grofBombelles
March 19th, 2011, 05:10 PM
Lumini - ožujak 2011.

Slike s njihovog Facebooka:

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/199688_10150170593936349_330793101348_8301885_6532672_n.jpg

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/199688_10150170593941349_330793101348_8301886_384145_n.jpg

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/199688_10150170593946349_330793101348_8301887_7381973_n.jpg

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/199688_10150170593956349_330793101348_8301888_6619074_n.jpg

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/199688_10150170593961349_330793101348_8301889_8046895_n.jpg

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/200373_10150170595131349_330793101348_8301893_5473173_n.jpg

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/200373_10150170595116349_330793101348_8301890_6662108_n.jpg

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/200373_10150170595121349_330793101348_8301891_6993692_n.jpg

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/200373_10150170595126349_330793101348_8301892_3081018_n.jpg

Kažu da će tehnički pregled uskoro, ali o datumu otvaranja "mudro" šute.

Mali Ivica
March 19th, 2011, 10:17 PM
nema se para...

Trevor McPhee
March 21st, 2011, 03:16 PM
^^
Ma nema se pameti...kod investitora.

Onako diletantski prići projektu.:ohno: Nevjerojatno!:cripes:
Prostor im još nije niti 50% iznajmljen. Imaju li uopće ugovor s hipermarketom?

Zašto? CIJENE Prostora!!!

Zar misle da ovdje mogu ići s duplo većom cijenom nego u ZG? Zbilja nisu normalni...:ohno:

Mali Ivica
March 21st, 2011, 05:25 PM
^^

ko da smo prvi put to videli; i dok Stanoing (i njihovi kooperanti) ne smu prodavati stanove ispod 8000kn/m2, a rabljeni stanovi su čak oko 6000kn/m2 marlex-invest dere prek 10 somova /m2. O POS-u v Hrašćici da i ne govorimo. Mislim, rado bi i ja deral, ali kad nejde - nejde...

karelcro
March 21st, 2011, 11:25 PM
ko da smo prvi put to videli; i dok Stanoing (i njihovi kooperanti) ne smu prodavati stanove ispod 8000kn/m2, a rabljeni stanovi su čak oko 6000kn/m2 marlex-invest dere prek 10 somova /m2. O POS-u v Hrašćici da i ne govorimo. Mislim, rado bi i ja deral, ali kad nejde - nejde...

Da mi je znati tko od običnih ljudi kupuje? :bash: Valjda ih se na prste jedne ruke može izbrojati. A transferi tih stanova su uglavnom kompenzacije.

Mali Ivica
March 22nd, 2011, 09:24 AM
Da mi je znati tko od običnih ljudi kupuje? :bash: Valjda ih se na prste jedne ruke može izbrojati. A transferi tih stanova su uglavnom kompenzacije.

tak se i meni nudi, ali kome bum ga do vraga prodal?
MENI TREBA KEEEEEEEEŠ!

staklokrilac
March 23rd, 2011, 01:19 PM
...Kažu da će tehnički pregled uskoro, ali o datumu otvaranja "mudro" šute...
http://www.regionalni.com/
^^

http://i1201.photobucket.com/albums/bb360/staklokrilac/SH080.jpg
http://i1201.photobucket.com/albums/bb360/staklokrilac/SH079.jpg

Trevor McPhee
March 23rd, 2011, 02:28 PM
^^
Bolje i profesionalnije osmišljen , lociran centar nebi nikakva kriza sprječila da se popuni u roku "keks"...
Hoćete primjer? PRVO se izlazi s imenom hipermarketa i najboljim brendovima! Sve ostalo je čisti amaterizam.

Jednostavno nesposoban investitor.

Mislite da su ovi iz interspara bedasti? Očito se nedaju iskorištavati od takvih diletanata...

karelcro
March 23rd, 2011, 05:13 PM
^^
Bolje i profesionalnije osmišljen , lociran centar nebi nikakva kriza sprječila da se popuni u roku "keks"...
Hoćete primjer? PRVO se izlazi s imenom hipermarketa i najboljim brendovima! Sve ostalo je čisti amaterizam.

Jednostavno nesposoban investitor.

Mislite da su ovi iz interspara bedasti? Očito se nedaju iskorištavati od takvih diletanata...

Gle, nemoj tak olako dijeliti epitete nesposobnosti i slično, pogotovo neko tko ima 2 milijuna kvadaranih metara po Europi i nekoga tko je pljusnul 45 milijuna eura. Si razmišljal da su Norvežane naši "šabani" izigrali i "nahvalili" lokaciju ? Malo frziraš statistike tu i tam koje mito padne i to je to.

Trevor McPhee
March 23rd, 2011, 07:28 PM
Gle, nemoj tak olako dijeliti epitete nesposobnosti i slično, pogotovo neko tko ima 2 milijuna kvadaranih metara po Europi i nekoga tko je pljusnul 45 milijuna eura. Si razmišljal da su Norvežane naši "šabani" izigrali i "nahvalili" lokaciju ? Malo frziraš statistike tu i tam koje mito padne i to je to.

Tu si u pravu, uopće ne sumnjam da su ti naši kak veliš , šabani, zmuljali svašta. No ipak...

Evo pogledaj City point. Odmah su izašli: gradimo shopping centar na tolko i tolko kvadrata, te i te generacije sa tim i tim, a glavni zakupac nam je hipermarket konzum, zatim ti i ti brandovi vezani uz njega itd.itd.

O lokaciji da ne pričamo. Pa valjda bi investitori trebali znati jednu najlogičniju činjenicu koja se iskristalizirala s godinama u praksi kod takvih investicija.
Postoje dvije mogućnosti:
1.shopping centar na rubu grada u sklopu shopping zone
2.shopping centar unutar gradskog tkiva i to - a) u samome centru i b) u sklopu nekog većeg gradskog naselja

NITI JEDAN od tih kriterija ne ispunjava Lumini. City point ispunjava prvi kriterij.

Dalje, lokacija je nepovoljna i iz tog razloga što je zapravo - slijepo crijevo.
Naime ono što primjerice ispunjava čak i West Gate a kamoli varaždinska Supernova - uvijet da se nalazi uz tranzitnu cestu kojom svakodnevno stanovnici iz okolice u grad putuju u školu/na posao itd.- ovdje NIJE slučaj!
Tu prolaze samo ljudi koji putuju za ZG i natrag u VŽ. A4 je izrazito malo korištena u prigradskom i mikroregionalnom prometu. NITKO ne prolazi iz smjera Čakovca, vrlo malo iz smjera Ludbrega, skromno iz VŽ toplica, NITKO iz N. Marofa...A4 se koristi u "daljinskom" prometu najviše. E a takvi "daljinski" putnici sigurno neće svratiti u shopping u Lumini.

Znači samo malo analize govori da ovdje "impulzivni" kupci NEĆE svraćati. Samo oni ciljani. A takvima treba malo veći motiv od jednog malo većeg dućana na ledini, nikome na putu. Kužite?

Recimo, kad idem do Lesnine, skočim i u Baumax pogledati neke sitnice, onda napravim i shopping u Plodinama i bacim oko u neki od onih tekstilnih dućana u Storelandu. Zašto? Jer su jedan pokraj drugog. Nemoram niti auto premještat. Nagradno pitanje: da li bi pogledao sve te dućane da nisu na hrpi? Odgovor: Naravno da ne! Ne pada mi na pamet. Imam i pametnija posla od navažanja po dućanima.

kneginec.gornji
April 1st, 2011, 10:56 AM
Eh, pa zar je moguce ta su ti sabani tako sposobni da su uspjeli smuljati iskusne svjetske biznismene koji su po Europi ulozili na stotine milijuna eura?
I sad dosli u mali Kneginec, Bogu iza nogu, gdje ih nasamarilo lokalno pleme urodjenika sa vrhunaravnim sabanom!?
Imate pravo, cijelu zonu treba sravniti s zemljom! I po mogucnosti, zasaditi buniku...

grofBombelles
April 1st, 2011, 11:09 AM
Kaj ti briješ? Kneginec je ODLIČNA lokacija za gospodarsku zonu. Gospodarsku, ne trgovačku.

kneginec.gornji
April 1st, 2011, 01:06 PM
Reci to investitorima. Oni su se zajebunili...

karelcro
April 1st, 2011, 01:46 PM
Eh, pa zar je moguce ta su ti sabani tako sposobni da su uspjeli smuljati iskusne svjetske biznismene koji su po Europi ulozili na stotine milijuna eura?
I sad dosli u mali Kneginec, Bogu iza nogu, gdje ih nasamarilo lokalno pleme urodjenika sa vrhunaravnim sabanom!?
Imate pravo, cijelu zonu treba sravniti s zemljom! I po mogucnosti, zasaditi buniku...

Šalu/ogorčenost na stranu, Norvežani su bili izigrani i ne pišem s ciljem da omalovažavam lokaciju ili Kneginec ili zonu. A izigrali su ih njihovi zaposlenici u RH i ekipa iz "državnih službi... itd", ne bih o imenima. Dovoljno govori činjenica da je nadzor višestruko preplaćen, navodno nekoliko stotina tisuća eura samo za nadzor.

Gifu
April 24th, 2011, 10:30 PM
Cinestar u Varaždinu, točnije u centru Lumini u Gornjem Knegincu, u rujnu otvara svoje multipleks kino, u kojem će biti ukupno 786 sjedala i tri 3D dvorane.
Nakon Zagreba, Rijeke, Zadra, Šibenika, Splita i Osijeka, Cinestar ove godine otvara vrata i u Varaždinu.
Od rujna u centru Lumini u Gornjem Knegincu stanovnici našeg kraja moći će na prostoru od 1400 kvadratnih metara uživati u doživljaju vrhunskog kina.
Multipleks u Varaždinu sastojat će se od ukupno šest digitaliziranih kino dvorana, od čega će biti tri Real 3D dvorane.
Ukupni kapacitet varaždinskog multipleksa bit će 786 sjedala.

http://www.evarazdin.hr/wp-content/uploads/2011/04/Cinestar_Varazdin_2.jpg

http://www.evarazdin.hr/wp-content/uploads/2011/04/Cinestar_Varazdin_3.jpg

http://www.evarazdin.hr/wp-content/uploads/2011/04/Cinestar_Varazdin_1.jpg

http://www.evarazdin.hr/cinestar-varazdin-lumini/

Jel će ovo bit drugo kino u Varaždinu poslije onog na korzu?

Mordaunt-S
April 25th, 2011, 12:38 PM
Cinestar u Varaždinu, točnije u centru Lumini u Gornjem Knegincu, u rujnu otvara svoje multipleks kino, u kojem će biti ukupno 786 sjedala i tri 3D dvorane.
Nakon Zagreba, Rijeke, Zadra, Šibenika, Splita i Osijeka, Cinestar ove godine otvara vrata i u Varaždinu.
Od rujna u centru Lumini u Gornjem Knegincu stanovnici našeg kraja moći će na prostoru od 1400 kvadratnih metara uživati u doživljaju vrhunskog kina.
Multipleks u Varaždinu sastojat će se od ukupno šest digitaliziranih kino dvorana, od čega će biti tri Real 3D dvorane.
Ukupni kapacitet varaždinskog multipleksa bit će 786 sjedala.

http://www.evarazdin.hr/wp-content/uploads/2011/04/Cinestar_Varazdin_2.jpg

http://www.evarazdin.hr/wp-content/uploads/2011/04/Cinestar_Varazdin_3.jpg

http://www.evarazdin.hr/cinestar-varazdin-lumini/

Je li ovo već izgrađeno ? :eek: ili su preuzete slike odnekud drugo?

Sarcastic Saracen
April 25th, 2011, 02:26 PM
Da, iz Zagreba, na prvoj slici je IMAX iz Arena centra.

grofBombelles
April 25th, 2011, 10:59 PM
Je, baš budu tak velke dvorane u Varaždinu :lol:

Nije još ni izdaleka gotovo, a dvorane budu puno manje.

Mordaunt-S
April 25th, 2011, 11:19 PM
Bilo mi je čudno.

kneginec.gornji
April 27th, 2011, 03:43 PM
Pitanje za Trevor McPhee-a:
Da li bi centar Lumini bio tako napadan na ovom mjestu da je slučajno gospodin Čupić voditelj projekta?
Bi li se tada pisalo da je Lumini promašaj?

I još jedno pitanje:
Da li se na parceli City pointa misli uzgajati trava i ljekovito bilje s obzirom da je istekla lokacijska dozvola i da nema prilaz na obilaznicu?

karelcro
April 27th, 2011, 04:53 PM
Da li bi centar Lumini bio tako napadan na ovom mjestu da je slučajno gospodin Čupić voditelj projekta?

I još jedno pitanje:
Da li se na parceli City pointa misli uzgajati trava i ljekovito bilje s obzirom da je istekla lokacijska dozvola i da nema prilaz na obilaznicu?

:lol::lol: čekal sam da netko ovo pita :lol::lol: bilo je i vrijeme

Business.Man
April 28th, 2011, 10:25 AM
Evo ako smijem komentirati problematiku iz perspektive poduzetnika i "potencijalnog" zakupca prostora u navedenom trgovačkom centru, moram priznati da i uz sve moguće brošure i grozničavo traženje najboljih mogućih strana ulaska u jedan takav centar, nisam našao isplativu računicu za eventualni zakup prostora.

Mislim da je g. Trevor na predhodnoj stranici dobro analizirao situaciju, a upravo činjenica da u zakup nije ušao praktički niti jedan globalni investitor, govori u prilog tezi da je lokacija potpuno promašena. Problem je samo u tome, kako se i predhodno navodi, da je lokacija "namjerno" promašena, naravno, iz nekih drugih interesa... ;)

Jedino je šteta naših naivnih zakupaca iz drugih sredina, kojima položaj centra nije prezentiran na pravi način. Ali, opet nažalost, ubrzo će se uvjeriti...

karelcro
April 28th, 2011, 01:31 PM
Evo ako smijem komentirati problematiku iz perspektive poduzetnika i "potencijalnog" zakupca prostora u navedenom trgovačkom centru, moram priznati da i uz sve moguće brošure i grozničavo traženje najboljih mogućih strana ulaska u jedan takav centar, nisam našao isplativu računicu za eventualni zakup prostora.

Mislim da je g. Trevor na predhodnoj stranici dobro analizirao situaciju, a upravo činjenica da u zakup nije ušao praktički niti jedan globalni investitor, govori u prilog tezi da je lokacija potpuno promašena. Problem je samo u tome, kako se i predhodno navodi, da je lokacija "namjerno" promašena, naravno, iz nekih drugih interesa... ;)

Jedino je šteta naših naivnih zakupaca iz drugih sredina, kojima položaj centra nije prezentiran na pravi način. Ali, opet nažalost, ubrzo će se uvjeriti...

Preskupi najam/cijena poslovnog prostora nije problem ni obilježje luminija već cijele RH i samog Vž-a, shodno tome je normalno i logično da su najprofitabilnije djelatnosti u samom centru. U centru Vž-a ima hrpa neiskorištenih poslovnih prostora zbog nerealnih cijena najma, u tim slučajevima bi sam Grad kroz neke poticaje i olakšice morao uskočiti.

Business.Man
April 28th, 2011, 01:55 PM
Nebi rekao da su preskupe cijene najma, tj, čini mi se da Lumini pao sa početnih 80 eura na sada 40eura + prva godina besplatana, pa opet, prema svemu sudeći, poslovanje nikome neće biti isplativo.

S druge strane, u centru grada najam je danas povoljniji nego ikad, problem je u činjenici što većinu praznih prostora čine oni koji su u vlasništvu grada (koji nema sredstva da ih uredi) ili u vlasništvu velikih privatnih tvrtki, kojima nije u interesu iznajmiti prostor dugoročno po današnjim uvjetima.

A da grad uskoči sa poticajima ili olakšicama?! :nuts: Taj film nebudemo nikad gledali u Vž, ovdje se jedino može uvesti još neki dodatni harač, nikakav poticaj obrtništvu ili trgovini u centru. :ohno:

karelcro
April 28th, 2011, 03:52 PM
Nebi rekao da su preskupe cijene najma, tj, čini mi se da Lumini pao sa početnih 80 eura na sada 40eura + prva godina besplatana, pa opet, prema svemu sudeći, poslovanje nikome neće biti isplativo.

S druge strane, u centru grada najam je danas povoljniji nego ikad, problem je u činjenici što većinu praznih prostora čine oni koji su u vlasništvu grada (koji nema sredstva da ih uredi) ili u vlasništvu velikih privatnih tvrtki, kojima nije u interesu iznajmiti prostor dugoročno po današnjim uvjetima.

A da grad uskoči sa poticajima ili olakšicama?! :nuts: Taj film nebudemo nikad gledali u Vž, ovdje se jedino može uvesti još neki dodatni harač, nikakav poticaj obrtništvu ili trgovini u centru. :ohno:

http://www.njuskalo.hr/nekretnine/poslovni-prostor-varazdin-ulicni-lokal-70-m2-oglas-2747815
http://www.njuskalo.hr/nekretnine/poslovni-prostor-varazdin-ulicni-lokal-270-m2-oglas-2410005
http://www.njuskalo.hr/nekretnine/poslovni-prostor-varazdin-ulicni-lokal-70-m2-oglas-1923566
http://www.njuskalo.hr/nekretnine/varazdin-poslovni-prostor-trgovina-130-m2-oglas-1073596
Kolko je ovo povoljno?

Business.Man
April 29th, 2011, 09:18 AM
http://www.njuskalo.hr/nekretnine/po...-oglas-2747815
http://www.njuskalo.hr/nekretnine/po...-oglas-2410005
http://www.njuskalo.hr/nekretnine/po...-oglas-1923566
http://www.njuskalo.hr/nekretnine/va...-oglas-1073596
Kolko je ovo povoljno?

Neznam da li je to bilo retoričko pitanje, ali prema ovome što je u ponudi, cijena između 25 i 30 eura za kvadrat u samom središtu je realna obzirom na situaciju. Još ne tako davno cijene su bila između 35 i 40 eura.

Trevor McPhee
May 1st, 2011, 12:51 PM

Moj osobni stav nema veze sa nikakvim imenima niti prezimenima. Samo, jedino i isključivo sa logikom, zdravom pameću i ponešto znanja o urbanizmu i funkcioniranju grada.

Znam da mi Hrvati imamo običaj pronalaženja osobnih interesa, veza, vezica, kumstava i sličnih nepotističkih i inih interesa, pravljenja zavjera oko svega i svačega no u mom slučaju to Ti nije slučaj, badava trud u tome smjeru ;)

Pisao bih da je to promašaj taman da je investitor Sveti Otac Benedikt16-ti ili Čehok, Čačić, Mačić, Đura z Međimurja ili kogod...nebitno.

I još jedno pitanje:

E to ne znam. U slučaju izgradnje onog njihovog nakaradnog spoja na istočnu "obilaznicu" već sam rekao bit ću SNAŽNO protiv. Jednini spoj koji tu dolazi u obzir (i to ako) je denivelirani sa buduće četverotračne istočne obil. kao što je izveden za Arenu ZG sa Jadranske avenije.

Nažalost, cijeli taj "milenijski" promašaj oko luminija rezultat je političkih igara i igrica koje su se igrale dok je salzburški pritvorenik još drmao Hrvatskom. U ovome slučaju na velikom gubitku su građani Varaždina i okolice kojima još nije dostupan jedan normalan gradski sadržaj u 21. stoljeću , a kad i (ako) ikada bude bit će potpuno neadekvatan...

Iz ove se epizode također može puno, puno naučiti. Urbanizam je interdisciplinarna znanost. Kad jedna u od tih "disciplina" prevlada, tj. postane isključivi kriterij, kao što je u ovome slučaju politika , rezultat može biti i više nego katastrofalan, i to baš po sve aktere u "igri": investitora, čelnike dotične općine, građane naselja Kneginec.G. ,građane grada VŽ i okolice, graditelje u izgradnji (GK Zagorje-tehnobeton), potencijalne zakupce...

Sve to se nebi moglo dogoditi da nije bilo reforme lokalne samouprave iz 1992/1993 kojom je grad izgubio bilo kakvu ingerenciju nad svojom vlastitom okolicom, kojom je onemogućen da donosi planove o razvoju vlastite okolice i kojom je kao grad degradiran , ponižen i simbolički ubijen.
Jedino rješenje bi bila takva reforma lokalne samouprave koje bi satelitske općine stavile "pod kapu" grada kao gradske općine ,kako bi se taj cijeli prostor mogao jedinstveno i koordinirano dalje razvijati.

Mali Ivica
May 1st, 2011, 06:16 PM
Iz ove se epizode također može puno, puno naučiti. Urbanizam je interdisciplinarna znanost. Kad jedna u od tih "disciplina" prevlada, tj. postane isključivi kriterij, kao što je u ovome slučaju politika , rezultat može biti i više nego katastrofalan, i to baš po sve aktere u "igri": investitora, čelnike dotične općine, građane naselja Kneginec.G. ,građane grada VŽ i okolice, graditelje u izgradnji (GK Zagorje-tehnobeton), potencijalne zakupce...

Sve to se nebi moglo dogoditi da nije bilo reforme lokalne samouprave iz 1992/1993 kojom je grad izgubio bilo kakvu ingerenciju nad svojom vlastitom okolicom, kojom je onemogućen da donosi planove o razvoju vlastite okolice i kojom je kao grad degradiran , ponižen i simbolički ubijen.
Jedino rješenje bi bila takva reforma lokalne samouprave koje bi satelitske općine stavile "pod kapu" grada kao gradske općine ,kako bi se taj cijeli prostor mogao jedinstveno i koordinirano dalje razvijati.

Pak se slažemo! :D

karelcro
May 1st, 2011, 10:27 PM
Neznam da li je to bilo retoričko pitanje, ali prema ovome što je u ponudi, cijena između 25 i 30 eura za kvadrat u samom središtu je realna obzirom na situaciju. Još ne tako davno cijene su bila između 35 i 40 eura.

To je daleko daleko od povoljnog, jučer nakon izlaska se nisam mogel načuditi kolko je poslovnih prostora u centru prazno, ljudi jednostavno traže prevelike najamnine, pa s čim bi se ti moral baviti osim banke i pekare da tebi ostane 1500-2000 eura samo za najmninu?

karelcro
May 1st, 2011, 10:48 PM

Nisam za to da svaki zaselak ima svoju općinu, ali Kneginec i Trnovec s po 5,000 stanovnika su opravdano općine i nek oni razvijaju svoj prostor bez ikakvog patronata grada ili nekog trećeg, a sve ove floskule oko degradacije,urbanizma itd. možda su s tvoje strane iskrene, ali sa strane onih koji su na vlasti u gradu isključivo služe za fiktivno širenje grada, punjenje kase i povećanje interesnog/utjecajnog dometa mešetara zemljištem i sličnih. Grad ima još jako puno posla da sredi trenutni prostor i svi takvi apetiti bi trebali biti zamjenjeni metenjem ispred vlastitog praga.
A kolko je gradska ingerencija efektivna najbolje pokazuju Donji Kučan, Zbelava,Kučan Marof,Gojanec ... tolko je prostor uklopljen da se i strani arhići dolaze diviti.

Brko
June 5th, 2011, 04:14 PM
Ova tema je malo zamrla, jel imate kakvih novih slika? :cheers:

Trevor McPhee
June 5th, 2011, 04:38 PM
Ova tema je malo zamrla, jel imate kakvih novih slika? :cheers:

Sve je odavno gotovo, ima tome već dva mjeseca, vjerojatno. Trava okolo fino raste, rasvjeta noću uredno svjetli, čak su jednom i upalili svjetlo (za probu) na glavnom trokutastom djelu gdje će jednom biti reklame.Izgledalo je impresivno...ma idila. Jedino što nema nigdje nikog. Izgleda kao prizor iz nekog postapokaliptičnog filma gdje odjednom nestanu svi ljudi, ostaju samo zgrade...

Sve u svemu centar još nije otvoren. A kad će - NE zna se.:lol:

Brko
June 5th, 2011, 08:16 PM
^^ Pa jel imate barem kakve informacije zašto se odugovlači s otvorenjem? Mislim da Lumini sigurno može dobro poslovati sve dok se u samom Varaždinu ne sagradi neki novi trgovački centar koji bi po ponudi potukao Lumini.

Business.Man
June 6th, 2011, 08:42 AM
^^

Lumini može dobro poslovati samo do dolaska novog centra, novi centar dolazi za dvije godine, a ugovor o najmu prostora u Luminiju sigurno se ne potpisuje na kraće od 5 ili 10 godina. Računica isplativosti ulaska u Lumini (ulaganja u prostor, inventar, povart ulaganja, dugoročno poslovanje...) je zapravo nikakva.

Zato, niti jedna velika tvrtka ne ulazi u rizik u Luminiju, pa počnite smišljat novu namjenu tog prostora. :)

karelcro
June 6th, 2011, 01:25 PM
^^

Lumini može dobro poslovati samo do dolaska novog centra, novi centar dolazi za dvije godine, a ugovor o najmu prostora u Luminiju sigurno se ne potpisuje na kraće od 5 ili 10 godina. Računica isplativosti ulaska u Lumini (ulaganja u prostor, inventar, povart ulaganja, dugoročno poslovanje...) je zapravo nikakva.

Zato, niti jedna velika tvrtka ne ulazi u rizik u Luminiju, pa počnite smišljat novu namjenu tog prostora. :)

Kojeg novog centra ? :lol:

Trevor McPhee
June 7th, 2011, 12:38 AM
Kojeg novog centra ? :lol:

Kaj hoćeš reći?
Da imaš neke inside info o City Pointu?:)

Inače cijelo to vrijeme dok se mi ovdje nadmudrujemo na ovoj dretvi, supernova sasvim dobro posluje. A nebi živ čovjek unutra kročio , obzirom kakva je da; a) ima ikakvu konkurenciju i b)nema tako dobru lokaciju

karelcro
June 7th, 2011, 06:26 AM
Kaj hoćeš reći?

Inače cijelo to vrijeme dok se mi ovdje nadmudrujemo na ovoj dretvi, supernova sasvim dobro posluje. A nebi živ čovjek unutra kročio , obzirom kakva je da; a) ima ikakvu konkurenciju i b)nema tako dobru lokaciju

Možda imam , možda nemam. :lol::lol: Mislim da Mali Ivica ima detaljnije infomacije. Lokacija je jako važna, ali dok se ljudi priviknu, nauče na neki šoping centar teško da budu odlazili u novi makar ima bolju lokaciju. Paralela bi se mogla povući s Merkurom i Baumaxom. Merkur je imal pristojnije ljude, kvalitetniju robu, roba je bila poslagana ko u apoteki za razliku od baumax-a, ali je ipak zatvoril štacun jer su se ljudi jednostavno naučili na taj j..i baumax. A kaj se tiče luminija i city centra, mislim da bu ekipa iz luminija pod svaku cijenu probala stopirati projekt city centra, a u našem sustavu to nebi trebal biti problem , nažalost. A s druge strane "city grupa" ne posluje najbajnije po zg-u i imaju novo gradilište na zg-istoku koje ih fino košta tak da sumnjam da im je ovo u Vž-u primarni projekt.

Business.Man
June 7th, 2011, 08:46 AM
Kaj hoćeš reći?

Kaj je, je, Supernova u biti izgleda kao benziska crpka u amerčkim filmovima. Ali, to je ne sprečava da solidno posluje, tj, samo neki lokali solidno posluju, jer ima upravo onu ponudu i one brendove koji su zanimljivi građanima niže platežne moći.
Kod Luminija je više od lokacije problem taj što nisu uspjeli potpisat ugovor s niti jednim relevantnim brendom koji bi bio nositelj projekta. S druge strane, famozni City, unatoč tome što još nisu zabili lopatu u zemlju, već imaju mnogo veću perspektivu nego bilo koji drugi centar, upravo zbog toga što su skupili masu zvučnih imena, koja sama po sebi pridonose sigurnosti ostalih potencijalnih ulagača.

Živi bili pa vidjeli, ali bojim se da Lumini nebudemo doživjeli. :nuts:

Miki86
June 7th, 2011, 02:14 PM
Čudi me kako to da je Supernova napravila takav objekt u Vž-u (ne znam kako izgleda) dok je recimo u Brodu napravila pravi trgovački centar.

karelcro
June 7th, 2011, 04:10 PM
Čudi me kako to da je Supernova napravila takav objekt u Vž-u (ne znam kako izgleda) dok je recimo u Brodu napravila pravi trgovački centar.

Pa sličan objekt je i u Karlovcu

Trevor McPhee
June 7th, 2011, 07:57 PM

"Supernova" je u ovom slučaju "igrala na sigurno", i dobila. Mali troškovi a opet najveći shopp. centar u VŽ, u razdoblju od kakvih nekoliko godina, dovoljno da pokrije investiciju.
Naime svjesni činjenice blizine većih trgovačkih centara (Maribor, Ptuj,Mađarska,Zagreb...), a također svjesni skorog dolaska ambicioznijih igrača od njih odlučili su se za tu socijalnu varijantu zvanu "shopping park":

http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/supernovaVZ-1.jpg?t=1288569366

U Brodu im je bila možda i prva investicija tog tipa u tom djelu HR ali i Europe, pa su naravno htjeli i zaigrali malo ambicioznije, vjerujem da nisu pogriješili. Naime oko Broda ipak nema ničega, zapadna Europa je daleko a ni Zagreb nije baš blizu...

grofBombelles
June 7th, 2011, 09:35 PM
U Brodu im je bila možda i prva investicija tog tipa u tom djelu HR ali i Europe, pa su naravno htjeli i zaigrali malo ambicioznije, vjerujem da nisu pogriješili. Naime oko Broda ipak nema ničega, zapadna Europa je daleko a ni Zagreb nije baš blizu...

^^ Ali su se zato u Zagrebu totalno zeznuli.

Miki86
June 7th, 2011, 09:43 PM
Je, brodska Supernova je prva Supernova u Hrvatskoj. Zato me i čudilo ovo jer su ove ostale građene nešto kasnije. Nama ni Os nije daleko, odnosno novom autocestom je još bliže. Doduše tad nije bilo Portanove i Avenue Malla al sad su tu pa se Colosseum opet diže.

Inače i kod nas su Supernova i OBI jedno do drugog.

Trevor McPhee
June 7th, 2011, 09:59 PM
^^
Taj uspjeh i "dobar nos" u Brodu valjda ih je opio pa su počeli delati bedastoće kao u Zagrebu...
^^ Ali su ze zato u Zagrebu totalno zeznuli.

Je , baš sam danas prolazio tamo i malo se bolje zagledao...pa tamo je sve stalo! Armatura hrđa. Niđe nikog.:ohno: Koji amateri. A lijepo smo im govorili. Kao i za Lumini uostalom. Zbilja mi nije jasno kaj ti investitori od silnog ega ne vide realnost svoje investicije ili što?

Sva je sreća što Zagorje Tehnobeton nije dobilo taj posao...nek im sad bude! :lol:

karelcro
June 8th, 2011, 04:34 PM
^^
Taj uspjeh i "dobar nos" u Brodu valjda ih je opio pa su počeli delati bedastoće kao u Zagrebu...

Je , baš sam danas prolazio tamo i malo se bolje zagledao...pa tamo je sve stalo! Armatura hrđa. Niđe nikog.:ohno: Koji amateri. A lijepo smo im govorili. Kao i za Lumini uostalom. Zbilja mi nije jasno kaj ti investitori od silnog ega ne vide realnost svoje investicije ili što?

Sva je sreća što Zagorje Tehnobeton nije dobilo taj posao...nek im sad bude! :lol:

Mislim da to nije do ega već do toga da ti svakodnevno moraš razmišljati o kontinuitetu povećanja sustava, u biti jako jednostavna stvar jer te jedino takvo razmišljanje može dugoročno održati.

Kaj hoćeš reći s tim , lijepo smo im govorili? :)

A ovo kaj Zagorje nije dobilo posel je valjda neka Božja/kozmička pravda jer su u početku bili proglašeni pobjednikom natječaja, ali je onda Dalekovod odigrao svoju igru i sad bu možda popušil.

LAMPAŠ8
June 15th, 2011, 08:02 PM
http://i54.tinypic.com/wv3dd4.jpg

puffykit
June 23rd, 2011, 08:53 PM
ipak se nesto krece.
u Lumini ulazi potpuno novi trgovacki lanac.
Sad ili je Delhaize koji je stigao u Srbiju ili neko sličan. uglavnom dolazi iz Verdisparovog kraja

http://www.smartflex.hr/jobs.php?mid=702&cid=729&kid&t=hp&jid=356

Trevor McPhee
June 23rd, 2011, 11:39 PM
^^
Hvala za info.
Nešto će na posljetku morati s tim biti, evidentno. Vidjet ćemo.
I Hvala Lampaš na odličnoj fotki! :) Odakle Ti?

kdmmmk
July 6th, 2011, 01:33 PM
Današnja objava za medije, marketinške agencije "Pragma".

USKORO NAJVEĆI SHOPPING CENTAR NA SJEVERU HRVATSKE
na jesen ove godine otvara se shopping centar treće generacije Lumini u Varaždinu
Varaždin, 6. srpnja 2011. – Na jesen 2011. godine otvara se trgovački i zabavni centar Lumini u Varaždinu. Lumini će tako postati prvi regionalni trgovački centar treće generacije i dosad najveći shopping centar na sjeveru Hrvatske.
Shopping centar Lumini nalazi se na glavnom, južnom ulazu u grad Varaždin iz smjera Zagreba, na području poduzetničke zone Kneginec. Radi se o lokaciji kojoj izravno gravitira oko 400,000 hrvatskih građana te je lako i brzo dostupna i iz susjednih zemalja, Slovenije i Mađarske.
Da se radi o regionalnoj shopping destinaciji potvrđuje i činjenica da je norveški investitor Verdispar otkupio čak 102,000 m2 zemljišta na kojem je nastao projekt sa 26,000 m2 prodajne površine. Trgovački i zabavni centar Lumini ima jednu etažu što posjetiteljima i trgovcima omogućuje bolju komunikaciju i vidljivost. Sam parking trgovačkog centra ima 1,360 parking mjesta koja su dostupna sa čak četiri ulaza, odnosno izlaza, što stanovnicima Varaždina, Čakovca, Koprivnice i ostalih naselja omogućuje brzu dostupnost i prometnu komunikaciju.
Unutar trgovačkog centra nalazi se više od osamdeset prodajnih jedinica te Cinestar multipleks sa šest kino dvorana i hipermarket na 4,920 m2. Centar će posjetiteljima nuditi veliki izbor modnih brandova, igraonicu za djecu, restorane i razne kafiće te će uz dobar shopping pružiti i puno zabave.
Uz norveškog investitora na projektu shopping centra Lumini rade i stručnjaci iz renomirane britanske arhitektonske kuće Chapman Taylor koji su razvili koncept projekta, Studio XXL kao glavni projektant te Colliers International kao ekskluzivni zastupnik za iznajmljivanje. Glavni izvođač radova je Zagorje Tehnobeton, jedno od najznačajnijih građevinskih poduzeća na području Hrvatske.
Brand koncept razvila je konzultantska tvrtka Sinergie u suradnji s tvrtkom Interbrand, Zintzmeyer & Lux, a daljnji marketinški razvoj i stvaranje prate agencije Bruketa&Žinić te Pragma komunikacije.
Upravo atraktivna lokacija, izvrsna infrastruktura, moderan koncept kao i iskusan tim koji sudjeluje u ovom projektu dovoljna su garancija da centar Lumini bude shopping odredište sjevera Hrvatske.

Business.Man
July 6th, 2011, 03:29 PM
Današnja objava za medije, marketinške agencije "Pragma".

USKORO NAJVEĆI SHOPPING CENTAR NA SJEVERU HRVATSKE
na jesen ove godine otvara se shopping centar treće generacije Lumini u Varaždinu
Varaždin, 6. srpnja 2011. – Na jesen 2011. godine otvara se trgovački i zabavni centar Lumini u Varaždinu. Lumini će tako postati prvi regionalni trgovački centar treće generacije i dosad najveći shopping centar na sjeveru Hrvatske.
Shopping centar Lumini nalazi se na glavnom, južnom ulazu u grad Varaždin iz smjera Zagreba, na području poduzetničke zone Kneginec. Radi se o lokaciji kojoj izravno gravitira oko 400,000 hrvatskih građana te je lako i brzo dostupna i iz susjednih zemalja, Slovenije i Mađarske.
Da se radi o regionalnoj shopping destinaciji potvrđuje i činjenica da je norveški investitor Verdispar otkupio čak 102,000 m2 zemljišta na kojem je nastao projekt sa 26,000 m2 prodajne površine. Trgovački i zabavni centar Lumini ima jednu etažu što posjetiteljima i trgovcima omogućuje bolju komunikaciju i vidljivost. Sam parking trgovačkog centra ima 1,360 parking mjesta koja su dostupna sa čak četiri ulaza, odnosno izlaza, što stanovnicima Varaždina, Čakovca, Koprivnice i ostalih naselja omogućuje brzu dostupnost i prometnu komunikaciju.
Unutar trgovačkog centra nalazi se više od osamdeset prodajnih jedinica te Cinestar multipleks sa šest kino dvorana i hipermarket na 4,920 m2. Centar će posjetiteljima nuditi veliki izbor modnih brandova, igraonicu za djecu, restorane i razne kafiće te će uz dobar shopping pružiti i puno zabave.
Uz norveškog investitora na projektu shopping centra Lumini rade i stručnjaci iz renomirane britanske arhitektonske kuće Chapman Taylor koji su razvili koncept projekta, Studio XXL kao glavni projektant te Colliers International kao ekskluzivni zastupnik za iznajmljivanje. Glavni izvođač radova je Zagorje Tehnobeton, jedno od najznačajnijih građevinskih poduzeća na području Hrvatske.
Brand koncept razvila je konzultantska tvrtka Sinergie u suradnji s tvrtkom Interbrand, Zintzmeyer & Lux, a daljnji marketinški razvoj i stvaranje prate agencije Bruketa&Žinić te Pragma komunikacije.
Upravo atraktivna lokacija, izvrsna infrastruktura, moderan koncept kao i iskusan tim koji sudjeluje u ovom projektu dovoljna su garancija da centar Lumini bude shopping odredište sjevera Hrvatske.

Izgleda da ništ iz toga, to je samo busanje u prsa, kao i zadnjih godinu i pol, koliko centar kasni.
Ako se za razvoj ovog koncepta brinu tako renomirane europske tvrtke, onda one dobr znaju da se pri reklamiranju centra najprije "izlazi van" sa onim najjačim imenima ili brendovima koji drže zakup, a koje oni, ipak, nemaju. Jer, upravo je njima svima jasno da je lokacija potpuno promašena i da je dugoročna perspektiva poslovanja u centru naprosto nikakva.

No, živi bili, pa vidjeli....

Trevor McPhee
July 6th, 2011, 03:37 PM
^^
I ja kažem isto to...
Živi bili pa vidjeli.

Hvala Ti na info Kdmmmk!:)

Iz teksta u biti ništa novo. Možda tek ohrabrenje potencijalnim zakupcima da će im sve te silne renomirane firme nekoga valjda i privući u taj prostor...

Business.Man
July 6th, 2011, 03:48 PM
^^

Mislim da je to čista propaganda, ohrabrenje prije kapitulacije. Jer, niti cinestar neće otvoriti prije nego dobije garanciju da u centar ulazi poneko jako ime, a koliko sam čuo, već je odustalao ili namjerva odustati nekoliko od onih desetak do sad najavljenih zakupaca. Treba uzeti u obzir da se već 3 godine zna sve o tome centru, pa ako u tom razdoblju nisu uspjeli motivirati nikog, neće niti u ova dva recesijska mjeseca....

Nažalost, vrijedna investicija, ali 4 kilometra predaleko...

Trevor McPhee
July 6th, 2011, 03:55 PM
^^

Mislim da je to čista propaganda, ohrabrenje prije kapitulacije. Jer, niti cinestar neće otvoriti prije nego dobije garanciju da u centar ulazi poneko jako ime, a koliko sam čuo, već je odustalao ili namjerva odustati nekoliko od onih desetak do sad najavljenih zakupaca. Treba uzeti u obzir da se već 3 godine zna sve o tome centru, pa ako u tom razdoblju nisu uspjeli motivirati nikog, neće niti u ova dva recesijska mjeseca....

Nažalost, vrijedna investicija, ali 4 kilometra predaleko...

Uf...ako je tako, onda zaista...

Što je najbitnije takav centar Varaždinu i regiji zaista treba! I to pod hitno. Meni je već muka odlaženja u Zagreb samo radi kina :nuts:

Jedan je to normalan urbani sadržaj za 21. stoljeće.

No kolko znam onaj City point ipak stoji bolje...

Business.Man
July 6th, 2011, 04:09 PM
Uf...ako je tako, onda zaista...

Što je najbitnije takav centar Varaždinu i regiji zaista treba! I to pod hitno. Meni je već muka odlaženja u Zagreb samo radi kina :nuts:

Jedan je to normalan urbani sadržaj za 21. stoljeće.

No kolko znam onaj City point ipak stoji bolje...

Pitanje je tko u današnje vrijeme kako stoji, primjer može biti Supernova u Buzinu, gdje su radovi stali... No, City ima daleko veću perspektivu, obzirom da ima predugovore sa daleko jačim zakupcima i brendovima. S druge strane, Lumini nema ugovor s niti jednim globalnim trgovcem! I to ponešto govori, zar ne?!

Bez dileme, Lumini odlično izgleda i zaista je centar tog tipa odgovarajući našem podneblju i prostoru. No, opet, uzevši u obzir da je naša županija samo prividno napredna, uzevši u obzir najniža prosječna primanja građana u zemlji, blizinu zagreba i maribora, dva outlet centra, pitanje je koliku kvadraturu centara Varaždin može izdržati.
Možda je Mecrator najbolji primjer, napola propala investicija u samom centru grada, pa kako će onda "no name brand" centar u Knegincu?!

tomekk_2008
July 6th, 2011, 10:15 PM
U Varaždinu to tako ide, sve se seli izvan grada.Meni osobno, kaj se tiče tih većih trgovačkih centara, je to puno bolje.Vanjski toliko ne zaguše sam grad, a sami Varaždinci lijepo mogu u shoping s biciklima.City point ima odličnu lokaciju, samo početak radova???
Onaj dio na ulazu u Varaždin se odlično razvio.Sve je na jednom mjestu tak da opće ne trebaš ulazit u centar.Jedino me sad zanima kaj je s Merkurom?Jesu možda nekog unutra smjestili ili samo od toga imaju troškove održavanja?Sve još svijetli ko u Betlehemu...Da nebi i Lumini tako završio :/

Mordaunt-S
July 7th, 2011, 04:07 PM
Znači svugdje problemi.

Trevor McPhee
July 7th, 2011, 04:48 PM
Znači svugdje problemi.

S time da su ovi problemi ovdje specifični i inicrirani od strane nevjerojatno nespretnog i nespremnog investitora te njegovih suradnika.
Epic Fail, reklo bi se...

:ohno::lol:

Ako može supernova VŽ raditi dobro jer je kvalitetno pozicionirana i osmišljena , onda svaki kvalitetno pozicioniran i osmišljen centar može to isto, samo još bolje...jer supernova VŽ je šupa , to nije shopping centar , kamoli treće generacije.

puffykit
July 7th, 2011, 04:56 PM
pa s obzirom na kronicni manjak shopping centara u ovoj sjevernoj regiji, mislim da Lumini ni ne bi trebao biti tako drastično osuđen na propast kako se to ovdje prikazuje. Za Varaždin je lokacija vjerojatno mogla biti samo bolja, no za Međimurje, Podravinu, lokacija je ista ili bolja od City pointa koji, ocito je, isto ne ide po planu i programu

Trevor McPhee
July 7th, 2011, 05:05 PM
pa s obzirom na kronicni manjak shopping centara u ovoj sjevernoj regiji, mislim da Lumini ni ne bi trebao biti tako drastično osuđen na propast kako se to ovdje prikazuje. Za Varaždin je lokacija vjerojatno mogla biti samo bolja, no za Međimurje, Podravinu, lokacija je ista ili bolja od City pointa koji, ocito je, isto ne ide po planu i programu

10, pa i sto puta bolja lokacija za Međimurje i Varaždin ( ne zaboravi Međimurje je vrlo kompaktni kraj gdje se cijelo uzima kao Čakovečka aglomeracija, znači preko 100 000 ljudi) je na Dravi ili na Banfici na prostoru sadašnjeg kompleksa za tehnički pregled i kamionskog parkirališta a tek onda uz Baumax. Dnevna migracija na tom prostoru je OGROMNA iliti najveća.
Dnevna migracija na prostoru Kneginca uz autocestovni priključak je NIKAKVA, zanemariva.
Objašnjavao sam to već na stranicama prije...
Malo će podravaca objektivno u shopping u VŽ i njima je svejedno, to da.

staklokrilac
July 8th, 2011, 12:23 PM
...Možda je Mecrator najbolji primjer, napola propala investicija u samom centru grada, pa kako će onda "no name brand" centar u Knegincu...
Mercator je zapravo žrtva vlastite kratkovidnosti, prvo zbog poznate mućke s zemljištem grada i Parkova, pa posljedično velikog bunta okolnih stanara, te same gradnje centra u doba najvećeg sukoba Hrvatske i Slovenije oko hrvatskog mora i granice na moru sa Slovenijom, a posljedica je "tihi" bojkot svega slovenskog, iako je sam centar smješten u jednoj od najprometnijih ulica Varaždina...
...za Međimurje...Dnevna migracija na prostoru Kneginca uz autocestovni priključak je NIKAKVA, zanemariva...
Ova konstantacija je naprosto kriva, jer velika većina Čakovčanaca koriste izlaz/ulaz Varaždin za putovanje prema Zagrebu i natrag. Od centra Čakovca do ulaza Varaždin na autocestu je 23km, okolo od Čakovca preko ulaza na autocestu Čakovec pa do izlaza Varaždin je 30km plus 6 kuna više za cestarinu ili ukupno 12 kuna dnevno i nekih 14 km više. Treba samo vidjeti kakve su gužve na varaždinskoj zaobilaznici ujutro i popodne iz smjera Čakovca i obratno. Migracija pokraj Luminija je velika, ali ako ostanu na nivou "outleta" Sv. Helena kamo se samo jednom zaluta i nikad više, najbolje je da niti ne otvaraju...

puffykit
July 8th, 2011, 03:53 PM
Ova konstantacija je naprosto kriva, jer velika većina Čakovčanaca koriste izlaz/ulaz Varaždin za putovanje prema Zagrebu i natrag. Od centra Čakovca do ulaza Varaždin na autocestu je 23km, okolo od Čakovca preko ulaza na autocestu Čakovec pa do izlaza Varaždin je 30km plus 6 kuna više za cestarinu ili ukupno 12 kuna dnevno i nekih 14 km više. Treba samo vidjeti kakve su gužve na varaždinskoj zaobilaznici ujutro i popodne iz smjera Čakovca i obratno. Migracija pokraj Luminija je velika, ali ako ostanu na nivou "outleta" Sv. Helena kamo se samo jednom zaluta i nikad više, najbolje je da niti ne otvaraju...

mogao bih se sloziti s ovim

Trevor McPhee
July 8th, 2011, 04:13 PM

Uf...ovo sam već objašnjavao.
Ajmo opet:

Ako promatramo dnevne migrante onda ciljna skupina mogu biti samo dnevni migranti iz okolice u VŽ, nikako ne i dnevni migranti iz ČK/VŽ u ZG!!
Zašto? Pa zato što u ZG imaju shopping centre, zaboga! Jel kužiš sad;)

A dnevni migranti iz okolice (Novomarofski kraj) ne koriste autocestu. Jedino možda oni iz Varaždinskih Toplica,i manjim djelom Ludbrega.

VESP031
July 8th, 2011, 07:08 PM
Mercator je zapravo žrtva vlastite kratkovidnosti, prvo zbog poznate mućke s zemljištem grada i Parkova, pa posljedično velikog bunta okolnih stanara, te same gradnje centra u doba najvećeg sukoba Hrvatske i Slovenije oko hrvatskog mora i granice na moru sa Slovenijom, a posljedica je "tihi" bojkot svega slovenskog, iako je sam centar smješten u jednoj od najprometnijih ulica Varaždina...

Ova konstantacija je naprosto kriva, jer velika većina Čakovčanaca koriste izlaz/ulaz Varaždin za putovanje prema Zagrebu i natrag. Od centra Čakovca do ulaza Varaždin na autocestu je 23km, okolo od Čakovca preko ulaza na autocestu Čakovec pa do izlaza Varaždin je 30km plus 6 kuna više za cestarinu ili ukupno 12 kuna dnevno i nekih 14 km više. Treba samo vidjeti kakve su gužve na varaždinskoj zaobilaznici ujutro i popodne iz smjera Čakovca i obratno. Migracija pokraj Luminija je velika, ali ako ostanu na nivou "outleta" Sv. Helena kamo se samo jednom zaluta i nikad više, najbolje je da niti ne otvaraju...Neka Mercator snizi cijene i nestati ce tihi bojkot

staklokrilac
July 8th, 2011, 09:03 PM
Uf...ovo sam već objašnjavao.
Ajmo opet:
Ako promatramo dnevne migrante onda ciljna skupina mogu biti samo dnevni migranti iz okolice u VŽ, nikako ne i dnevni migranti iz ČK/VŽ u ZG!!
Zašto? Pa zato što u ZG imaju shopping centre, zaboga! Jel kužiš sad;)
A dnevni migranti iz okolice (Novomarofski kraj) ne koriste autocestu. Jedino možda oni iz Varaždinskih Toplica,i manjim djelom Ludbrega.
Kome se isplati od tih dnevnih migranata ići još u Jankomir, West Gate, D. Stupnik i ine zagrebačke centre poslije posla ako može kupovinu obaviti usput u Luminiju samo treba skrenuti s postojeće rute od par 100m. Jedini problem je ako Lumini ne ponudi istu kvalitetu i kvantitetu dućana. Naprimjer tko će ići u Donju Bistru ili Jankomir u Technomarket ako ima takav isti takav u Luminiju pokraj kojeg prolazi svakodnevno, ako ne radi nećeg drugog samo radi one užasavajuće gužve po zagrebačkim cestama i stajanja po svim onim silnim semaforima...

Business.Man
July 11th, 2011, 08:56 AM
^^
Koliko ja poznajem dnevne migrante, oni gotovo po praviliu svoje šopinge obavljaju u Zg. Zašto? Zato jer sigurno neće ići u kupovinu u 6.30 ujutro kad putuju prema zg i čekaju na ulaz na autocestu, ali niti u 17.00 kad izlaze iz autoceste nakon puta, te se žurno vraćaju svojim domovima.
Uostalom, pa zar najuspješniji centri u Zg nisu redovito tik uz najfrekventiju gradsku prometnicu što bliže centru ili što bliže najvećoj gradskoj vrevi?

Uostalom, ako malo izanaliziramo puteve iz smjera Zg prema Vž i Čk, u povratku su ondje Avenue Mall, buduća Supernova s jedne strane, Metro, novi City Centar One, Garden mall, te Sv. Helena, dakle, oko 500 trgovina s najjačim brendovima, nasuprot Luminiju.
Dakle, mislim da dnevni migranti neće činiti previše značajnu klijentelu, te će se Lumini pretvorit isključivo u vikend odredište, tipa West gate, koji se, za sad, pokazao kao potpuni promašaj.

Danny2904
July 11th, 2011, 01:59 PM
^^
Koliko ja poznajem dnevne migrante, oni gotovo po praviliu svoje šopinge obavljaju u Zg. Zašto? Zato jer sigurno neće ići u kupovinu u 6.30 ujutro kad putuju prema zg i čekaju na ulaz na autocestu, ali niti u 17.00 kad izlaze iz autoceste nakon puta, te se žurno vraćaju svojim domovima.
Uostalom, pa zar najuspješniji centri u Zg nisu redovito tik uz najfrekventiju gradsku prometnicu što bliže centru ili što bliže najvećoj gradskoj vrevi?

Uostalom, ako malo izanaliziramo puteve iz smjera Zg prema Vž i Čk, u povratku su ondje Avenue Mall, buduća Supernova s jedne strane, Metro, novi City Centar One, Garden mall, te Sv. Helena, dakle, oko 500 trgovina s najjačim brendovima, nasuprot Luminiju.
Dakle, mislim da dnevni migranti neće činiti previše značajnu klijentelu, te će se Lumini pretvorit isključivo u vikend odredište, tipa West gate, koji se, za sad, pokazao kao potpuni promašaj.

Pozdrav! Ja sam jedan od dnevnih migranata, iz Međimurja preko VŽ na autocestu pa do ZG-a, i navečer natrag doma. Svako, ali svako od mojih kolega migranata zna da se po povratku doma ne ide u grad već se traži najkraći izlaz na zaobilaznicu Zagreba, pa crta doma prek Varaždina. Uglavnom, zadnjih 5 godina koliko migriram, shopping obavljam dok idem doma u Varaždinu (Baumax, Lesnina, ponekad Plodine i Storeland, a kod APa perem auto ;)), dok kućne potrepštine većinom kupujem u Kitro megamarketu kod rotora. Dakle, sve usput u Varaždinu. Nekad znam skrenuti prek jugozapadne obilaznice do Obija i Zoocentra u Supernovi, ali to su već izuzeci (većinom kad se napalim na neku akciju u Obiju), tak da meni Lumini bio dobrodošla postaja.

P.S. Cinestar - po meni najatraktivniji dio cijelog kompleksa koji će povući centar naprijed. Kad jednom odeš pogledati neki film, kupiš karte, obaviš šoping, draga si pogleda krpice, popiješ sokić u nekom kafiću ... sve na jednom mjestu. Do otvorenja Cinestara (koji mislim da bude imal prođu u našoj "kino-zabiti") to bude samo jedan od onih već viđenih shopping centara.

P.P.S. - jej, moj prvi post, pratim ovaj forum već godinama i konačno sam prevladao lijenost da se regam.

staklokrilac
July 11th, 2011, 02:22 PM
^^
U prvoj rečenici navodiš da dnevni migranti šopingiraju u Zagrebu, dok u drugoj već demantiraš sam sebe jer navodiš: "neće ići u kupovinu u 6.30 ujutro kad putuju prema zg i čekaju na ulaz na autocestu, ali niti u 17.00 kad izlaze iz autoceste nakon puta", ako je radno vrijeme u Zagrebu od 8-16h, a u 17 su već u Varaždinu znači da šopingiraju za vrijeme radnog vremena?
Od navedenih šoping centara moglo bi se uzeti u obzir samo položaj Avenue Mall-a kao usputnog, dok ostali imaju puno veći odmak od pravca nego Lumini. Pozicija Luminija u odnosu na Varaždin je svakako loša isto kao i za City point, bila bi bolja bliže centru negdje recimo između carine i židovskog groblja ili čak na Banfici preko puta Konzuma.
Valjda će u Luminiju shvatiti da pod hitno trebaju osigurati redovnu bus gradsku liniju.

Business.Man
July 11th, 2011, 06:13 PM
U prvoj rečenici navodiš da dnevni migranti šopingiraju u Zagrebu, dok u drugoj već demantiraš sam sebe jer navodiš: "neće ići u kupovinu u 6.30 ujutro kad putuju prema zg i čekaju na ulaz na autocestu, ali niti u 17.00 kad izlaze iz autoceste nakon puta", ako je radno vrijeme u Zagrebu od 8-16h, a u 17 su već u Varaždinu znači da šopingiraju za vrijeme radnog vremena?
Od navedenih šoping centara moglo bi se uzeti u obzir samo položaj Avenue Mall-a kao usputnog, dok ostali imaju puno veći odmak od pravca nego Lumini. Pozicija Luminija u odnosu na Varaždin je svakako loša isto kao i za City point, bila bi bolja bliže centru negdje recimo između carine i židovskog groblja ili čak na Banfici preko puta Konzuma.
Valjda će u Luminiju shvatiti da pod hitno trebaju osigurati redovnu bus gradsku liniju.

Ne bih rekao da šopingiraju za vrijeme radnog vremena, već, sasvim mi je logično da ako možeš birat između malo dužeg zadržavanja u Zg sa izborom od 500 trgovina i luminija sa većinom manje etabliranih brandova, da ćeš izabrati Zg.

Upravo mislim da je loš položaj luminija utoliko što nikad neće postati "usputni" trgovački centar i da neće privući dneven migrante i svakodnevne kupce.

kneginec.gornji
July 12th, 2011, 02:31 PM
A biznis.men je toliko nabrusen protiv luminija da je naprosto ocito da dolazi iz tabora city pointa!
Bilo kako bilo, ipak se nesto krece kad je izasao oglas u subotnjem jutarnjem za hyper b hipermarket.

grofBombelles
July 12th, 2011, 03:36 PM
Hyper b? Što je to?

kneginec.gornji
July 12th, 2011, 03:59 PM
Sory, zove se b-hyper. Imas oglase na netu a bilo je i u varazdincu.
Jos jedni koji su "nasanjkani". :-P

Uglavnom, radi se o nekom novom hipermarketu. Da li je to neki novi brand ili neki skandinavski lanac, nemam pojma...

staklokrilac
July 12th, 2011, 05:41 PM
[/URL]
[U]Who is B Hyper? (http://bhyper.com/)
B Hyper is made by experienced management team from Scandinavia and the Baltic States as well as adjusted by our local team in the Balkam countries
The team has developed concept stores for ICA/Ahold and IKI (Citybank/REWE) and have worked in the retail sector for more than 20 years with development
The B Hyper management team has opened more than 200 stores for different chain networks in Europe. (RIMI, ICA, MAXI, RIMI hypermarket, IKI, Leaderprice)
The development of B Hyper is supported by private equity funds and we are currently working on development in Croatia, Serbia, B&H, Albania, Estonia, Latvia, Lithuania, Belarus, Ukraine, Azerlaijan & Russia

Facts about B Hyper Lumini:
B Hyper will open a store of 5000 square meters in Lumini
B Hyper will employ more than 100 people at the store in Lumini Shopping
B Hyper will offer assorment of more than 30 000 articles from local and international suppliers in various product groups
B Hyper expect to have more than 35 000 customer per week in avarage
B Hyper expect to see more than 50 000 visitors to Lumini Shopping per week

http://www.bhyper.com/allfiles/images/plans1.png
Koliko sam skužil od ovog svega ovi prodaju "pamet" za uređenje dućana s ovim različitim bojicama...

puffykit
July 12th, 2011, 05:51 PM
izgleda kao nesto prilicno inovativno taj bhyper...

jos se nista ne zna o konkretnijim datumima ili mjescu otvaranja centra ?

grofBombelles
July 12th, 2011, 11:40 PM
izgleda kao nesto prilicno inovativno taj bhyper...

jos se nista ne zna o konkretnijim datumima ili mjescu otvaranja centra ?

Ne znam baš, klasičan ophod u smjeru kazaljke na satu (što se istraživanjima pokazao kao preferirani smjer), koji te baca što dublje u supermarket :D

puffykit
July 13th, 2011, 06:19 AM
Ne znam baš, klasičan ophod u smjeru kazaljke na satu (što se istraživanjima pokazao kao preferirani smjer), koji te baca što dublje u supermarket :D

ma nism mislio na redosljed u trgovini, nego na izgled samih polica, standova i slicno. izgleda da imaju malo drukciji pristup, no zivi bili pa vidjeli.
vec samim tim sto su novi na trzistu je plus, jer ce sigurno biti ponudjeni neki njihovi proizvodi lokalnog karaktera koji do sad nisu bili dobavljivi u ostalim lancima, sto je svakako mali plus

Centar1
July 13th, 2011, 07:14 AM
Vidim na web stranici Luminija da su objavili neke nove zakupce. Neki očito nisu navedeni .... Super da bude i bowling ...

grofBombelles
July 13th, 2011, 07:29 AM
Jedina stvar koju ja imam "protiv" Luminija je njegova grozomorna dislokacija zbog koje neću moći do njega pješice ili biciklom. I to što neće imati terasu za pijuckanje kavice s pogledom na Dravsku šumu.

kneginec.gornji
July 13th, 2011, 08:13 AM
Super da bude i bowling ...

E to te ja pitam! :-)

Business.Man
July 13th, 2011, 01:01 PM
A biznis.men je toliko nabrusen protiv luminija da je naprosto ocito da dolazi iz tabora city pointa!
Bilo kako bilo, ipak se nesto krece kad je izasao oglas u subotnjem jutarnjem za hyper b hipermarket.

Hvala na komplimentu, nažalost, nisam iz tabora City pointa, makar ne bih imao ništa protiv da jesam, obzirom na potencijal, idejno rješenje, brendove i položaj spomenutog centra.

Btw, kneginščanec, neznam zašto kod nas vlada toliko primitivno razmišljanje "ako nisi za, onda si protiv", zašto čovijek nebi mogao imati pravo na svoje mišljenje, ma kakvo ono bilo? Zaista nemam ništa protiv otvaranja bilo kakvog poslovnog objektam koji može donjeti novo zapošljavanje i egzistnciju stotina ljudi. No, opet, potrošeni su milijuni eura za uređenje objekta za koji nitko imalo stručan u tim poslovnim vodama ne bi dao ruku u vatru da će izdržat i nekoliko godina, pogotovo nakon otvaranja najavljenih centara...

puffykit
July 13th, 2011, 01:12 PM
No, opet, potrošeni su milijuni eura za uređenje objekta za koji nitko imalo stručan u tim poslovnim vodama ne bi dao ruku u vatru da će izdržat i nekoliko godina, pogotovo nakon otvaranja najavljenih centara...

Ispada ko da je netko retardiran imao miljune eura viska, i nije znao pametniji nacin za potrosit ih od izgradnje Luminija, i onda jos interesantnije i nekoliko desetaka hrvatskih zakupaca, pretpostavljam također retardiranih takodjer nije znalo kak potrosit lovu pa su uzeli lokale u Luminiju, i to sve redom retardi koji manje vise imaju lance svojih ducana, kina sto li vec po cijeloj HR...i manje vise posluju uspjesno u ovim vremenima, inace se vjerojatno ne bi sirili, osim ako nisu retardirani :-)

Jako zanimljiva teza, ako nisi retardiran :tyty:

karelcro
July 13th, 2011, 02:14 PM
Hvala na komplimentu, nažalost, nisam iz tabora City pointa, makar ne bih imao ništa protiv da jesam, obzirom na potencijal, idejno rješenje, brendove i položaj spomenutog centra.

Btw, kneginščanec, neznam zašto kod nas vlada toliko primitivno razmišljanje "ako nisi za, onda si protiv", zašto čovijek nebi mogao imati pravo na svoje mišljenje, ma kakvo ono bilo? Zaista nemam ništa protiv otvaranja bilo kakvog poslovnog objektam koji može donjeti novo zapošljavanje i egzistnciju stotina ljudi. No, opet, potrošeni su milijuni eura za uređenje objekta za koji nitko imalo stručan u tim poslovnim vodama ne bi dao ruku u vatru da će izdržat i nekoliko godina, pogotovo nakon otvaranja najavljenih centara...

I kaj to onda tebe kopka? Tebi kak i većini nas ni iz džepa ni u džepa, a o uspješnosti ili neuspješnosti ovog ulaganja se more govoriti nakon 2-3 godine kad se povuće crta i zavrte brojke.

Business.Man
July 14th, 2011, 01:41 PM
^^
"Niti z žepa, niti v žep", ali mislim da se u demokratskom društvu mogu razmjenjivati različita mišljenja. Obzirom da sam poslovno vezan uz neke iznajmljivače prostora u drugim hrvatskim gradovima, mislim da mogu slobodno debatirati o problemima poslovanja u objektu za koji niti jedan lokalni gospodarstvenik ne tvrdi da ima blistavu budućnost, naprotiv. Uostalom, koliko naših, lokalnih (i dobro upoznatih) iznajmljivača ima trenutno u Luminiju?!

Ispada ko da je netko retardiran imao miljune eura viska, i nije znao pametniji nacin za potrosit ih od izgradnje Luminija, i onda jos interesantnije i nekoliko desetaka hrvatskih zakupaca, pretpostavljam također retardiranih takodjer nije znalo kak potrosit lovu pa su uzeli lokale u Luminiju, i to sve redom retardi koji manje vise imaju lance svojih ducana, kina sto li vec po cijeloj HR...i manje vise posluju uspjesno u ovim vremenima, inace se vjerojatno ne bi sirili, osim ako nisu retardirani :-)

Jako zanimljiva teza, ako nisi retardiran :tyty:

Ok, ne bih se spuštao tako nisko kao Vi, te neistomišljenike nazivao "retardiranima". Takvi izrazi ponajviše govore o Vama i vašem stupnju intelekta.

Činjenica je da je Lumini jedini centar u zemlji čija je izgradnja dramatično kasnila. Isto tako je i jedini centar u zemlji koji se počeo graditi, gradio se i izgradio, a da nije imao barem 2-3 jaka zakupca kao nositelje projekta. Činjenica je i da se i dan danas, tri godine nakon početka projekta, centar nije ispunio zakupcima niti 50%. Činjenica je i da se početna cijena zakupa drastično smanjila, kako bi se "dovukao" bilo koji zakupac.

Sve ovo ide u prilog tezi da nije sve baš tako sjajno i bajno, kako Vi tvrdite.

karelcro
July 14th, 2011, 11:49 PM
^^
"Niti z žepa, niti v žep", ali mislim da se u demokratskom društvu mogu razmjenjivati različita mišljenja. Obzirom da sam poslovno vezan uz neke iznajmljivače prostora u drugim hrvatskim gradovima, mislim da mogu slobodno debatirati o problemima poslovanja u objektu za koji niti jedan lokalni gospodarstvenik ne tvrdi da ima blistavu budućnost, naprotiv. Uostalom, koliko naših, lokalnih (i dobro upoznatih) iznajmljivača ima trenutno u Luminiju?!

Ovo nije razmjenjivanje mišljenja(koje apsolutno podržavam) već sustavno i uporno "tovljenje" da ovaj centar nebude uspjel, ok bi bilo da se je sve zadržalo na jednom postu, ali ovo se razvuklo na nekoliko strana i ima vas upornih koji uporno tvrditi da centar nebude uspjel, u redu, vaše je mišljenje primljeno na znanje i ne treba ga svaki put ponavljati.

grofBombelles
July 15th, 2011, 01:48 AM
Dečki, nemojte se svađati.

Puffykit, vrijeđanje drugih forumaša na ovom forumu ne toleriramo, prvi ti je puta i još si nov pa ću ti progledati kroz prste, ali ubuduće pripazi na način izražavanja.

kneginec.gornji
July 15th, 2011, 08:18 AM
Grofe, uz duzno stovanje, ali gdje je to puffykit nekoga vrijedjao? Mozda je bio malo ironican, nista vise...

Business.Man
July 15th, 2011, 09:51 AM
Ovo nije razmjenjivanje mišljenja(koje apsolutno podržavam) već sustavno i uporno "tovljenje" da ovaj centar nebude uspjel, ok bi bilo da se je sve zadržalo na jednom postu, ali ovo se razvuklo na nekoliko strana i ima vas upornih koji uporno tvrditi da centar nebude uspjel, u redu, vaše je mišljenje primljeno na znanje i ne treba ga svaki put ponavljati.

Ok, sorry momci, malo me zanjela sva ta euforija oko "svjetskih" novotarija, kao stari Varaždinec prilično sam zabrinut činjenicom da sve ono što je grad činilo lijepim polako izumire, poglavito tradicionalni "cehovi", na uštrp prolaznog blještavila.
No, živi bili pa vidjeli, europska iskustva nas uče da se nakon početnog bljeska lošet pozicionirani centri polako gase, a vrijeme će pokazati da li i mi pratimo trendove. Do sad uvijek jesmo... ;)

grofBombelles
July 15th, 2011, 03:48 PM
Grofe, uz duzno stovanje, ali gdje je to puffykit nekoga vrijedjao? Mozda je bio malo ironican, nista vise...

Jako zanimljiva teza, ako nisi retardiran

Nda.

puffykit
July 15th, 2011, 05:47 PM
Nda.

LOL

znaci omalovazavanje u rukavicama je dozvoljeno, a kad netko direktno veli kaj drugi misli, to nekome smeta
klasicni jal, rekao bih. pa onda kad se netko izrazi puckim rjecnikom, vuce se ga za intelekt. jako dobro. da opet ne velim za koga
umjesto da podupremo ideju koja ce se tek vidjeti kako ce se razvijati, ona se klasicno za nase podneblje, minira prije nek je krenula, i to do te mjere, kao sto je kolega iznad primjetio da postaje degutantno.

nda :lol:

grofBombelles
July 15th, 2011, 05:50 PM
LOL

znaci omalovazavanje u rukavicama je dozvoljeno, a kad netko direktno veli kaj drugi misli, to nekome smeta

nda :lol:

Ak ti se ne sviđaju pravila ovog foruma, slobodno možeš i ne pisati po njemu ;)

A sad fajrunt.

kdmmmk
July 15th, 2011, 09:48 PM
Pragma komunikacije - PR Luminija intenzivno radi svoj posao
Evo novog priopćenja..........

BOGATI SADRŽAJI U SHOPPING CENTRU LUMINI
NOVI RENOMIRANI ZAKUPCI PREPOZNALI POTENCIJAL CENTRA LUMINI – PRVOG SHOPPING CENTRA TREĆE GENERACIJE KOJI SE OTVARA NA JESEN OVE GODINE U VARAŽDINU
Varaždin, 14. srpnja 2011. – Poznate talijanske modne linije Terranova i Terranova kids, renomirani svjetski brand zabavnih sadržaja kuglana Stadium bowling te najveći hrvatski maloprodajni centar obuće Planet obuća novi su partneri trgovačkog i zabavnog centra Lumini koji su uz već postojeće DM – drogerie markt, Hrvatski Telekom, Tehnomarket (K i K Elektronika), Algoritam, Blitz-Cinestar, Limoni parfumerije i mnoge druge prepoznali potencijal prvog regionalnog shopping centra na sjeveru Hrvatske koji će se na jesen otvoriti u Varaždinu.
Potpisivanje novih Ugovora o zakupu s uglednim tvrtkama te zadovoljenje svih tehničkih uvjeta i dobivanje uporabne dozvole pokazatelj je izvrsne infrastrukture centra Lumini i dokaz uspješnosti uspostave novih partnerskih odnosa na samom projektu. Širenje mreže partnera ujedno je dokaz da su vodeće tvrtke prepoznale da se radi o perspektivnom projektu i pouzdanom investitoru koji je sa svojom atraktivnom lokacijom predodređen postati regionalna shopping destinacija. U centru Lumini u više od osamdeset prodajnih jedinica, osim vrhunskih svjetskih modnih brandova, buduće posjetitelje očekuju i raznovrsni zabavni sadržaji te bogata gastronomska ponuda.

A stigle su i fotografije

http://i1097.photobucket.com/albums/g357/akovzd/Lumini_1.jpg

http://i1097.photobucket.com/albums/g357/akovzd/Lumini_2.jpg

http://i1097.photobucket.com/albums/g357/akovzd/42962076.jpg

http://i1097.photobucket.com/albums/g357/akovzd/Lumini_4.jpg

http://i1097.photobucket.com/albums/g357/akovzd/Lumini_5.jpg

kneginec.gornji
July 15th, 2011, 09:58 PM
A sad da cujemo kak bude biznismen proglasil ove zakupce, da se politicki korektno izrazim, osobama sumnjive inteligencije... :D

grofBombelles
July 15th, 2011, 10:01 PM
Ja ću samo reći da mi se interijer nimalo ne sviđa, izgleda jeftino, skučeno i ono što me najviše smeta-nema prirodnog svjetla ni pogleda na nebo.

rosulje
July 15th, 2011, 10:14 PM
kdmmmk,super fotke :okay:

Interijer :dunno:

baredice
July 16th, 2011, 11:55 AM
Ja ću samo reći da mi se interijer nimalo ne sviđa, izgleda jeftino, skučeno i ono što me najviše smeta-nema prirodnog svjetla ni pogleda na nebo.

:okay:

kneginec.gornji
August 11th, 2011, 08:19 AM
www.bhyper.com

Par informacija o ovoj "zamjeni za Konzum" u Luminiju. Jer, koliko mi se cini, Konzum je prvi trebao doci u Lumini pa su odustali i otisli u drugi shopping centar...

puffykit
August 27th, 2011, 01:07 PM
ima kakovih pomaka u svezi ovog centra ili niti od jesenskog otvorenja neće biti ništa ?

grofBombelles
August 28th, 2011, 03:31 PM
ima kakovih pomaka u svezi ovog centra ili niti od jesenskog otvorenja neće biti ništa ?

Zadnji proglas na njihovoj službenoj Facebook stranici je od 20. lipnja, pa zaključi...

Trevor McPhee
September 15th, 2011, 11:46 AM
^^
Nekog vraga ipak postavljaju na onaj gigantski reklamni stup, vidjeh jučer u prolazu...ne znam , možda stignem i danas.

Danny2904
September 15th, 2011, 06:17 PM
^^
Nekog vraga ipak postavljaju na onaj gigantski reklamni stup, vidjeh jučer u prolazu...ne znam , možda stignem i danas.

Stavili su veliki pano s nazivom Lumini i logom Cinestara, ali da je baš živo oko centra kak zna biti dok se uređuje pred otvorenje ... nije!

morpheus2410
September 19th, 2011, 07:05 AM
Evo, stavljen je na glavnu zgradu natpis Lumini, a na Facebook stranici su u ponedjeljak stavili obavijest da će uskoro biti obavijesti oko otvorenja. Živi bili pa vidjeli.

Trevor McPhee
September 22nd, 2011, 10:50 AM
Je živi bili, kažem i ja...

Kad se ovih dana otvara sve i svašta možda otvore i onaj ( po meni jako loše pozicionirani) Lumini o kojem već dugo nitko ne piše. Evo, pred koji dan ga osvijetlili, građevinski radovi davno gotovi, al nema zakupaca, pa nema. Ali pošto se ovdje bavimo građenjem a ne trgovinom, eto, nije mi bilo jasno baš čemu takva žurba u građenju ako se znalo da nema dosta za otvaranje ( recimo , parking se radio po smrznutom terenu u sred zime, podloga se nije ni stigla slegnuti). Ali, možda sad Jaca ipak i to otvori. Onak, samo da otvori i prikaže "ulaganje"...

Sumnjam...evo nekih zanimljivih linkova:

http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=no&u=http://www.verdispar.info/&ei=jXN5TvrgLsLQhAfD27Rb&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CBkQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dverdispar%2Bforum%26hl%3Dhr%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DQWv%26rls%3Dorg.mozilla:hr:official%26prmd%3Divns

http://www.eeld.no/images/Marketing/EELD/Prospekt_EELD_1912.pdf

http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=no&tl=en&u=http://avis.dn.no/artikler/avis/article358866.ece

http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=no&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.dn.no%2Fforsiden%2Fnaringsliv%2Farticle1692375.ece

Iz svega ovoga da se isčitati da nekaj nije u redu, u najmanju ruku...
Još na početku sam tvrdio da je taj investitor "malo" čudan, baš ne kuži u što se uvalio...

puffykit
September 22nd, 2011, 11:22 AM
neki dan mi je negdje zapelo za oko, da je DM negdje izjavio da otvaraju ducan u Luminiju u 3.mj 2012.
E sad da li je to i datum otvaranja i cijelog centra ili samo njihovog ducana ne bih znao

morpheus2410
October 2nd, 2011, 10:53 AM
Evo, slučajno sam dobio insajderski info o otvaranju. Dakle, Cinestar bi trebao biti otvoren krajem godine, dok bi se dućani otvorili na proljeće...

Trevor McPhee
October 2nd, 2011, 12:29 PM
Evo, slučajno sam dobio insajderski info o otvaranju. Dakle, Cinestar bi trebao biti otvoren krajem godine, dok bi se dućani otvorili na proljeće...

Odeš u Cinestar i nemaš niti gdje popiti kavu poslije...:lol:
:cripes:

puffykit
October 14th, 2011, 01:16 PM
jos jedan oglas

http://www.moj-posao.net/Posao/182647/Upravitelj-multiplexa-mz/

zorano
October 14th, 2011, 02:17 PM
Zvao tehnomarket i oni kažu da još ne mogu otvoriti dućan jer centar još nije izgrađen!?
Nakon moje informacije njima da je skoro sve gotovo, bilo je samo "da moraju provjeriti, jer da su oni obaviješteni da građevinski radovi neće ni biti skoro gotovi".

morpheus2410
October 18th, 2011, 01:06 PM

evo i potvrde:

http://www.evarazdin.hr/lumini-cinestar-i-kuglana-u-prosincu-ostatak-u-proljece/

Trevor McPhee
October 18th, 2011, 01:15 PM
^^
Ajde fala Bogu...:)

Međutim mora im se priznati kreativnost u izmišljanju izgovora:lol::lol:

"...Razlog preseljenja otvorenja trgovačkog dijela je u dodatnim radovima na uređenju prostora zakupnika, kao i utjecaja sezona na modnu industriju..."

:rofl::rofl::hahaha::hahaha:

Brko
October 18th, 2011, 10:54 PM
--

Trevor McPhee
October 18th, 2011, 11:56 PM
--

:lol:

Trevor McPhee
November 3rd, 2011, 03:24 PM
Još jedna u nizu najava...jesen, proljeće,jesen,proljeće,jesen,proljeće...:nuts: (a u meni zima:lol:)

Već su pomalo dosadni al ajde.:|

http://www.evarazdin.hr/lumini-otvara-prvo-multipleks-kino-u-sjeverozapadnoj-hrvatskoj/

Lumini otvara prvo multipleks kino u sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Centar Lumini najavljuje otvorenje zabavnog segmenta sa Cinestar kinom, a bit će to prvo multipleks kino u SZ Hrvatskoj...

Prvi shopping centar treće generacije, sagrađen na južnom ulazu u Varaždin, najavljuje otvorenje zabavnog dijela centra. Nakon uspješno obavljene primopredaje prostora, Lumini shopping centar otvorit će svoja vrata sa Cinestar multipleks kinom i ostalim dodatnim zabavnim i ugostiteljskim sadržajima, kao i sadržajima za najmlađe. Isto tako, posjetiteljima će biti osiguran i besplatan javni prijevoz do samoga shopping centra.

Cinestar kino u Lumini centru bit će prvo multipleks kino u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a prostirat će se na površini od 1.400 kvadratnih metara sa 6 kino-dvorana i 3D sustavom.

Mreža Cinestar multipleksa proteže se na području cijele Hrvatske i nakon završetka izgradnje novih multipleksa sastojat će se od 12 multipleksa s 90 dvorana ukupnog kapaciteta preko 15.000 sjedala. Da Blitz-Cinestar prati suvremene standarde u audio-vizualnoj tehnologiji dokaz je otvorenje trećeg CineStar multipleksa u Arena Centru koji uključuje 10 dvorana među kojima se nalazi i 1 IMAX dvorana i 2 GoldClass dvorane ukupnog kapaciteta 1712 sjedala. Platno IMAX dvorane CineStar Arene spada među 3 najveća u Europi, a zvučnički sustav spada među najmodernije u svijetu.

Ostatak Lumini centra biti će otvoren u proljeće, a osim mnogih poznatih brendova poput Terranova i Terranova kids, Planet obuća, DM – drogerie markt, Hrvatski Telekom, Tehnomarket (K i K Elektronika), Algoritam, Limoni parfumerije otvorit će se i hipermarket B-Hyper, internacionalna tvrtka čiji je menadžment u zadnja dva desetljeća otvorio i upravljao s više od 200 supermarketa na području skandinavsko-baltičke regije te poslovao u sastavu različitih trgovačkih lanaca, a dolaskom u Lumini najavljuje širenje i na hrvatsko tržište.

B-Hyper hipermarket u Lumini centru otvoriti će gotovo 100 radnih mjesta te ponuditi više od 30 000 artikala raznih domaćih i međunarodnih dobavljača. Inovativnim i zanimljivim konceptom uređenja pružiti će svojim posjetiteljima ugodno iskustvo kupovanja.

...

Ima još, kliknite ak vas baš zanima...

puffykit
November 3rd, 2011, 03:59 PM
jel ne vidim, ili opet nema datuma...

Trevor McPhee
November 3rd, 2011, 06:31 PM
jel ne vidim, ili opet nema datuma...
Dobro vidiš, bez brige. ;)
Nema , naravno. Da ih slučajno ne bi morali hvatati za datum. Važna je prisutnost u medijima. Zato su i platili one ,kak se već zovu, da im rade PR. Cilj je upecati još pokojeg zakupca.

kneginec.gornji
November 7th, 2011, 03:08 PM
A evo i datuma:

http://www.evarazdin.hr/otvorenje-cinestar-varazdin/ :popcorn:

grofBombelles
November 7th, 2011, 05:11 PM
E sad treba najti načina kak se porinuti na otvorenje :D

kneginec.gornji
November 9th, 2011, 08:13 AM
Ja bih rađe na otvorenje bowlinga... :D

Update:

http://www.youtube.com/watch?v=zsqqQMw5iXk

Čisto da se ima kaj komentirati... :)

karelcro
November 9th, 2011, 03:09 PM
E sad treba najti načina kak se porinuti na otvorenje :D

Ovisi kolko si spreman izdvojiti ^^^^ :lol: ?

grofBombelles
November 10th, 2011, 12:52 AM

Update:

^^ Interesantan video, dosta slika interijera koje dosad još nismo vidjeli. I dvorane su već skoro gotove, samo još stolice trebaju montirati :okay:. Izgleda da će biti crvene :).

salinovec
November 10th, 2011, 10:00 AM

Update:

meni se svidja i sigurno idem u kino dok dodjem doma za bozic :D

student@vz
November 12th, 2011, 12:12 PM
Baš me zanima kako će biti rješena prometna povezanost za ljude iz grada? Pošto u Vž studira dosta studenata koji su uz mlade ciljna skupina Cinestara, jel se mogu očekivat nešto kao što su autobusne linije za WestGate? Moram priznat da jedva čekam Cinestar u Varaždinu, no za nas studente u gradu, nebicikliste:), će to biti problem. Pa i da imam bicikl, ne pada mi na pamet djevojku u 1. mjesecu naložit i vozit:)

Edit...
Na fejsbuku imaju otvoren profil pa sam i ja mogao nešto vidjet bez logiranja.
Odgovor na Cinestar pitanje:
Lumini - shopping centar nove generacije: Parking je besplatan za sve posjetitelje centra, a biti će osigurana i autobusna linija do Lumini centra, s besplatnim prijevozom.

Trevor McPhee
November 21st, 2011, 04:31 PM
Inače, zanimljivo, nisam samo ja taj koji tvrdi da je Kneginec Varaždin:lol:

http://www.evarazdin.hr/cinestar-lumini-otvorenje-varazdin/

Damir Milinić, član uprave i izvršni direktor Cinestara izjavio je:

- CineStar Varaždin naše je deveto Kino u Hrvatskoj te se njime broj naših dvorana u Hrvatskoj penje na 71, s ukupnim kapacitetom od 12500 sjedala. U varaždinsko kino ćemo, osim najbolje tehnologije ugraditi i naše iskustvo koje smo stjecali godinama i koje su potrošači prepoznali uvrštavajući nas, prema neovisnom istraživanju, među 30 brendova od visokog potrošačkog povjerenja. Vjerujemo da će Varaždinci koji su nas dosad godinama posjećivali u Zagrebu, ali i publika iz okolice, u svome gradu zaista uživati u kinima s pet zvjezdica. Otvaramo u blagdansko vrijeme, donosimo izvrsne filmove i zabavu te prigodne božićne poklone Varaždinu tijekom blagdana.

CineStar Varaždin bit će u potpunosti digitalizirano kino sa 6 dvorana ukupnog kapaciteta 800 sjedala. Čak 3 dvorane bit će opremljene RealD 3D tehnologijom, a CineStar će i u Varaždinu predstaviti svoju ultimativnu kino dvoranu, tzv. CineStar eXtreme, s ogromnim platnom premazanim srebrom i jačom ugrađenom tehnologijom, za koju sam slogan Čisti adrenalin-CineStar eXtreme dovoljno govori. Redovito prikazivanje filmova započet će 24. prosinca, a večer prije bit će upriličen i event svečanog otvorenja kina uz cijenjene uzvanike i posebne projekcije.

U ovom najvećem kinu u regiji prikazivat će se prosječno 150 novih filmskih naslova godišnje, a osim filmova posjetitelji će moći uživati i u alternativnim sadržajima poput live prijenosa koncerata, opera, baleta i sportskih događanja, objedinjenih pod nazivom Spektakli u CineStaru.

Eto. Je tu nigdje ne vidim Kneginec Gornji:dunno:

Kužite sad kolko je bedasto to cjepkanje na sićušne nukleuse?

Aj živjeli.

kneginec.gornji
November 21st, 2011, 04:56 PM
Da nije bilo tog cjepkanja na nukleuse, Kneginec ne bi bio to sto je: najrazvijenija opcina u zupaniji, jedna od najuredjenijih opcina u drzavi...
A fina gradska gospoda bi svoje smece i dalje badava vozila na nasu deponiju, problem sa mbo postrojenjem ne bi ni postojao...
A na mjestu luminija bilo bi brdo smeca, zar ne?
Da, bas zalim sto nismo dio grada, prosperirali bi u izobilju kao Kucani, Zbelava, itd... mos' si mislit...

*Cole*
November 21st, 2011, 07:11 PM
^^^^ Da, u pravu si, Varaždin je selo pokraj grada Knjeginca :nuts::lol:

grofBombelles
November 21st, 2011, 07:33 PM
Da nije bilo tog cjepkanja na nukleuse, Kneginec ne bi bio to sto je: najrazvijenija opcina u zupaniji, jedna od najuredjenijih opcina u drzavi...
A fina gradska gospoda bi svoje smece i dalje badava vozila na nasu deponiju, problem sa mbo postrojenjem ne bi ni postojao...
Da, bas zalim sto nismo dio grada, prosperirali bi u izobilju kao Kucani, Zbelava, itd... mos' si mislit...

Gle, nismo mi protiv općine Kneginec kao takve, ok je da postoji usmjerena izravna samouprava. Ali trebalo bi grad i okolne općine ujediniti u zajednicu (kotar), kako bi se lakše providila prostorna i infrastrukturna politika. ;)

kneginec.gornji
November 21st, 2011, 08:10 PM
^^^^ Da, u pravu si, Varaždin je selo pokraj grada Knjeginca :nuts::lol:

Nisam to rekao...

kneginec.gornji
November 21st, 2011, 08:13 PM
Gle, nismo mi protiv općine Kneginec kao takve, ok je da postoji usmjerena izravna samouprava. Ali trebalo bi grad i okolne općine ujediniti u zajednicu (kotar), kako bi se lakše providila prostorna i infrastrukturna politika. ;)

U neku ruku si u pravu... ali, zar nemamo za to zupaniju? :)

grofBombelles
November 21st, 2011, 09:13 PM

Županija je pretroma, previše široko fokusirana i sa premalo ovlasti. Trebalo bi ih demontirati, i umjesto njih uvesti regionalni sustav (5-7 regija), svaka podjeljena na gradske kotare, koji su dalje podjeljeni na općine/okruge.

Trevor McPhee
November 21st, 2011, 10:58 PM

I u pravu si na neki način. Ta nas je odvojenost prisilila na radikalna i bolna rješenja, koja još uvijek nisu u potpunosti zaživjela,ali nadamo se da uskoro hoće.
No jel to smeće s ove ili one strane Plitvice zapravo je (nažalost) svejedno, jer je taj prostor toliko mali da je zbilja smiješno da je nekoordiniran. Smrdi u Knegincu, smrdi i u Varaždinu. Kamo god da ga stavimo. Mali smo teritorij, gusto naseljen...
Kućani i Zbelava (i Črnec npr) su nam pak "uvaljeni" kao najnerazvijenija mjesta , bez gotovo pa ikakve infrastrukture, razvučena uz ceste, dugačka, nepodesna za urbanizaciju sa strahovito skupim projektima razvlačenja primjerice kanalizacije. Kao križ gradu. Eto vi imate- vi možete. Sva mjesta koja su bila iole snažnija, urbanija, gomilastija, bogatija, uzela su svoju općinu.
Ja pokušavam gledati dobrobit cijelog tog prostora.
Ne samo Varaždina ili samo Kneginca. Cjeline! A cjelina se mora razvijati skladno. Stoput sam već rekao da je to kao kuća koja se gradi s nacrtima. Gdje se radi raspored namještaja koji ima smisla, a ne da wc ide posred dnevnog boravka ili TV u špajzu...
Evo uzmimo da je ostala stara općina VŽ. Siguran sam da bi ionako rješenje za smeće donjeli u međuvremenu, bez toliko političkih prepucavanja i drama. No još sam sigurniji da bi imali respektabilan gradski prijevoz na području cijele općine VŽ, gdje bi svakih 10-15 minuta u udobnim gradskim autobusima mogli iz Kneginca doći u VŽ ili bilo koji kutak ex općine VŽ. Isto tako sam siguran da bi na području naselja Kneginec bila istinska industrijska zona na ponos cijeloj Hrvatskoj gdje bi možda proizvodili i automobile a ne samo čarape...shopping centar najnovije generacije već bi odavno bio izgrađen i otvoren kod Baumaxa, poljoprivredno zemljište bi koristili puno svrsishodnije... no ima jedna korist koja bi bila nemjerljiva za sve nas. Grad Varaždin (ex općina) imala je 96 000 stanovnika! Bila je peta urbana cjelina po broju stanovnika U HR! Ili šesta , tik uz Zadar! Trebam li napominjati koliko bi nam ta činjenica donjela love /prestiža/značaja svima nama? Koliko bismo se lakše izborili za sveučilište, centar HTVa, sudove, sve silne centralne funkcije koje bi varaždincima i knegišćancima kao i stanovnicima cijelog kraja podigle kvalitetu života na viši nivo!! Da ne spominjem strane investitore , regionalne centre pojedinih firmi...nije isto ako uz grad stoji 50 000 ili 100 000 stanovnika. Veeelika razlika ! ;)

No, nama se dogodilo ono staro zlokobno..."podijeli , pa vladaj"! I to od strane naše, hrvatske države. Usitnili nas da smo što manji i minorni. Da nas lakše posvade. Strašno.

Evo, Grof Ti je rekel upravo ono kaj bi i ja. Isto mislimo. 100 puta sam rekel da bi i Knegincu i svima ostalima ostavil općinu...ali bi ih povezal sve sa gradom puno čvršće u ono kaj i Grof i ja zove Kotar, a teritorij je manje - više bivše općine Varaždin. Tako bi bilo i sa Ivancem i njegovom okolicom, kao i sa Ludbregom, Novim Marofom. Možda bi mala promjena bila to što bih uveo i Kotar Vinica (sa Vinicom, Cesticom i Voćom npr) , te kotar Varaždinske Toplice. Nebitno za ovu raspravu...
Bit je u tome da županija tu ulogu ne radi niti je adekvatna za to. Nije isti odnos Varaždin - Kneginec i Varaždin - Visoko. To je potpuno različita stvar. Varaždin i Kneginec su u potpunoj interakciji i vezani jedan na drugog, a Varaždin i Visoko imaju između sebe jednu stepenicu (Novi Marof) koju je glupo preskakati... Novi Marof je za Visoko ono što je Varaždin za Kneginec. Da ne spominjem zajedničke komunalne, prostorne, funkcijske i ine probleme/zadatke.

kneginec.gornji
November 22nd, 2011, 03:02 PM
Respect Trevore. :)
Pravo zboris, ali situacija je takva kakva jest. Slazem se da bi trebalo napraviti preustroj lokalne samouprave, ukinuti zupanije takve kakve jesu, itd...
Ali nazalost, u svemu tome ima jedan politikanski moment, pa niti nakon vrlo vjerojatne promjene vlasti nece biti nista od preustroja.

kneginec.gornji
December 19th, 2011, 09:36 PM
http://www.kneginec.hr/index.php/vijesti-iz-opine/opina/588-kneginanci-spremni-za-otvorenje-luminija

FYI!
Inače, "onaj drugi projekt shoping centra" se i dalje nije maknuo od početne točke...
A toliko se najvaljivalo taman pred prošle izbore za gradoalko... pardon... gradonačelnika... :D

Trevor McPhee
December 20th, 2011, 10:05 AM
http://www.kneginec.hr/index.php/vijesti-iz-opine/opina/588-kneginanci-spremni-za-otvorenje-luminija

FYI!
Inače, "onaj drugi projekt shoping centra" se i dalje nije maknuo od početne točke...
A toliko se najvaljivalo taman pred prošle izbore za gradoalko... pardon... gradonačelnika... :D

Pa i napravljena je cijela najava zbog izbora, fala Bogu.:) No lijepo su rekli da će početi sa radovima u sječnju. Tako da...

Inače bilo bi nam očito bolje da je to i polučilo neki efekt. Jese vi vidli igdje našeg novog gradonačelnika, od "onoga dana" kad si je gucnul? Ja ne.:ohno:
A vrijeme prolazi...sve mi se čini da smo "vritnuli f kmicu" z njim i to žešće!:ohno:

Nego, ajde i za ovo fala Bogu da su više odlučili otvoriti. Već skoro 9 mjeseci je zgrada useljiva.

:popcorn:

Trevor McPhee
December 24th, 2011, 10:22 AM
I to smo dočekali. Lumeni se otvorio. Barem u tom "zabavnom dijelu" , znači bowling, kino i to...
Ćemo provjeriti ovijeh dana kad stignemo. ;)

Glede arhitekture, kad je već tamo gdje je i kad već je jednoetažni kakav je s tom osvjetljenom fasadom mislim da su izvukli maksimum. U biti cijela priča i jest "furanje na film". Fenomen je u novijoj urbanoj povijesti u Hrvata to što je jedan tipični gradski sadržaj stavljen u industrijsku zonu, "da svijetli" pa sam siguran da će taj primjer služiti u stručnoj literaturi kao eklatantan primjer nekog novog trenda na koji nitko nije bio spreman , kao simbol dezintegracije urbanog i svaranja novog realiteta...

8MM5WQ8VNP0

Evo i rasporeda kretanja "gradskog busa"
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/396146_10150551752746349_330793101348_10782232_903741410_n.jpg

Ako ste slučajno se ponadali, ne nije riječ o gradskom busu već o Turkiše made "ISUZU za zagorske brege":bash::lol: type, turističkom minibusu kojeg toliko vole u ovome komadićku svijeta:ohno:

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/388911_10150553058036349_330793101348_10786760_1391011958_n.jpg

Predlažem akciju skupljanja dobrovoljnih priloga za bokce iz APa za kupovinu jednog gradskog autobusa.

p.s.Jučer sam se kasno vratio iz SLO pa sam se tek oko deset stigao tamo provozati, imam i par fotkica, ali nemam vremena uploadati sad...

grofBombelles
December 24th, 2011, 11:29 AM
^^

ISUZU za zagorske brege :rofl:

Otišel bum ja u kino za koji dan pa mogu detaljno pofotkati eksterijer/interijer ;)

Trevor McPhee
December 26th, 2011, 06:29 PM
Eksterijere još kolko tolko, ali od interijera zbilja nemaš kaj slikati. Unutra nema još ništ. Samo dva restorana, dječja igraonica i kino. Bowling nisam stigao vidjeti.

Tako nekako:

http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/24122011563.jpg

Eksterijer je noću zbilja OK.

http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/23122011557.jpg

http://i225.photobucket.com/albums/dd121/trevor-mcp/23122011558.jpg

zaguric2
December 26th, 2011, 06:35 PM
Bio sam nedavno u Luminiju i najviše mi se sviđa to što je na parkiralištu zasađeno dosta drveća.

Miki86
December 26th, 2011, 08:02 PM
^^ Nije loš iznutra, dosta je širok ovaj prolaz što mi se sviđa.

grofBombelles
December 26th, 2011, 08:25 PM
Fala Trevor :cheers:

Fino je, ali nekako pusto. Naravno, fali ljudi, ali i zelenila. Nadam se da će oplemeniti prostor pokojom biljčicom u loncu, pa makar i plastičnom :D.

rosulje
December 26th, 2011, 08:31 PM
Trevore :okay:

morpheus2410
December 26th, 2011, 10:51 PM
Bowling još uvijek nema uporabnu dozvolu (ako sam dobro skužio pisanja na fejs stranici centra). Bio sam danas u Cinestaru pa sam skoknuo i mogu potvrditi. Kafić kod bowlinga radi, ali staze su offline pa je cijeli prostor sablasno prazan.

S druge strane, kafići kod Cinestara su prepuni, ali sa samo jednim konobarom po kafiću pa se čeka po 20 minuta na narudžbu. Isto tak, Cinestar je danas bio prepun ljudi. Mislim da su sve projekcije od 19 nadalje bile skoro pa rasprodane, a masa ljudi je tražila ulaznice i na licu mjesta pa su odlazili nezadovoljni (rezervacije bar 2 dana ranije zasad preporučam). Organizacija Cinestara zasad malo kaska (ulazak na projekciju Sherlocka se čekao do 5 minuta prije zakazanog početka, zbog presporog čišćenja dvorane), a najviše mi smeta premali ulazni prostor u sam Cinestar di se na istim blagajnama prodaju ulaznice i "snacks" pa se stvaraju ogromne gužve na svim blagajnama. Još kad se doda čekanje na ulazak na projekciju koji se odvija na istom mjestu (odmah uz blagajne počinju dvorane), dobije se popriličan broj ljudi na relativno malom prostoru.

Sve u svemu, šteta što bowling ne radi, ali na primjeru Cinestara se vidi koliko je nedostajao multiplex u Varaždinu. Samo, trebaju ljudi pohvatati sva "pravila" (on-line rezervacije koje se moraju podići pola sata ranije i sl.), jer je bilo ljudi danas koji su karte htjeli kupiti od studenata koji su stajali na ulazima u dvorane :)...

Trevor McPhee
December 27th, 2011, 10:23 AM
^^
Da, čuo sam da je gužva i organizacijsko nesnalaženje veliko.
Ne bih zamjerio nimalo, međutim Cinestar je ipak firma koja ima iskustva u takvim stvarima...dugo radim s njima pa znam.
Očito su malo podcjenili vlastiti marketinški potencijal i mentalitet/količinu ovdašnje populacije.

Naravno da je Varaždinu trebao multiplex. Govorim to već desetak godina. Zapravo od kad znam za sebe pokušavao sam na razno razne načine nagovoriti (bezuspješno) gradske oce da investiraju lovu u pravo kino. Kino Gaj sad mogu pretvoriti u savršeno očuvani muzej kinematografije te povremeno otvarati za projekcije pretpotopnih filmova gdje bi dolazili nostalgičari. Baš kao što se danas voze u muzejskim vlakovima diljem Svijeta...
Kino Dom pak mogu renovirati u art kino. Suvremeno i udobno ;)
Nećemo sad o toj temi tu.

Za Cinestar Lumini ide jedna veelika zamjerka a ta je premali ulazni hall. Pokraj onolikog praznog prostora pokraj sada izgleda smiješno i nestvarno glupo.

Isto tako ideja otvaranja samo kina a ne i preostalog shopping djela medvjeđa je usluga budućim (i sadašnjim) zakupcima. Postoji nešto što se zove impulsivna kupnja. Taj momenat je uvijek važan u životu nekog centra. Oni su se toga ovim činom odrekli. Koji amateri...:ohno::lol:
Zar misle da će drugim otvorenjem postići isti efekt? Dvaput prvi put? To može samo Chuck Norris. :lol:

p.s.
Mozgalica za varaždinske gradske oce. Nije teško - za treći razred osnovne škole.
Što mislite nije li se isplatilo napraviti JPP s nekim stranim/domaćim partnerom pa pretvoriti ex robnu kuću VAMA u multipleks sa shoppingom i bowlingom i svim čudima...ha? Nebi li za život grada, ŽIVOST grada, njegov opstanak i golo preživljavanje u vidu vrijednosti poslovnih prostora u centru grada... ... bilo bolje da je ovih nekoliko tisuća posjetitelja samo prvih dana završilo - U GRADU?
Ima li života na Marsu?
I ostala pitanja...

morpheus2410
December 27th, 2011, 11:33 AM
^^
p.s.
Mozgalica za varaždinske gradske oce. Nije teško - za treći razred osnovne škole.
Što mislite nije li se isplatilo napraviti JPP s nekim stranim/domaćim partnerom pa pretvoriti ex robnu kuću VAMA u multipleks sa shoppingom i bowlingom i svim čudima...ha? Nebi li za život grada, ŽIVOST grada, njegov opstanak i golo preživljavanje u vidu vrijednosti poslovnih prostora u centru grada... ... bilo bolje da je ovih nekoliko tisuća posjetitelja samo prvih dana završilo - U GRADU?
Ima li života na Marsu?
I ostala pitanja...

:bash:

Svaki puta kad prolazim kraj gradilišta garaže upravo to mi proleti kroz glavu. Kad su rekli da će povezati garažu sa robnom kućom, javio se tračak nade da bude nekaj od toga. Da i mi imamo svoj BBI centar (ili nekaj u tom stilu) :cheers:

IMO nije za to kasno, ali mislim da u tom slučaju novi multiplex ne bi bio potreban, ali da se na tom mjestu mogu napravit čuda za grad i vraćanje života u centar, mislim da mogu. S tim da u mojim "mokrim" snovima nije preuređenje VAMA-e, već rušenje i novi objekat na tom mjestu.

Dario_Maksimir
December 28th, 2011, 09:34 AM
bio sam na štefanje u liminiju, nisam ostao baš oduševljen, ljudi je bilo abnormlano puno a sve je dosta loše organizirano, posebno od strane cinestara, gužva užasna i ljudi se nikako ne snalaze, loše su to izveli....nisam ostao oduševljen možda baš zato jer sam bio prisutan tijekom gradnje pa sam već znao kako će to biti, izvana je stvarno ok, puno svjetla, veliki parking, drveća po parkingu itd...mislio san da će kod onog trokuta di je oglas "cinestar" biti restorančić jer je pogled odličan i jedino na tom mjestu lumini ima drugi kat, ali za sad nije tam još ništa, kao što rekoh, interijer mi je dosta loš za sad (iako ima prostora za napredak dok se otvore dućani i sve to), ne sviđa mi se pristup wc-ima, predaleko je od svega, moraš hodati 5 minut do wc-a, ne sviđa mi se način na koji je riješena kuglana jer iz restorana gledaš kako netko kugla, bezveze mi je to totalno, i ne sviđa mi se što kod cinestara hrana i piće nije odvojena od zone prodaje karata jer se stvaraju užasne gužve