cosinus1982
June 15th, 2012, 01:27 PM
zborurile de Milano Bergamo sunt sezonale din martie pana in octombrie iar Pisa e tot timpul anului
|
View Full Version : Mihail Kogălniceanu Int'l Airport (CND) cosinus1982 June 15th, 2012, 01:27 PM zborurile de Milano Bergamo sunt sezonale din martie pana in octombrie iar Pisa e tot timpul anului ington June 25th, 2012, 10:47 AM Sunt zvonuri ca Ryanair s-ar putea retrage de pe Constanta. In sistemul de rezervari curse de Pisa apar doar pana pe 2 noiembrie .:( cosinus1982 June 25th, 2012, 11:14 AM zvonuri lansate de cine? asa de ex. pt BGY ultima zi de rezervare este 1 nov in conditiile in care trebuia sa fie ultima cursa in oct. iar aleatoriu la o simulare Pisa-Dublin ultima zi este 3 nov. probabil ca inca nu si-au lansat orarul de iarna. (cu exceptia Warsaw) ington June 25th, 2012, 11:22 AM Pt BGY nu e nici o diferenta fata de anul trecut . Ce mi-e 28 oct (sau 29 ,nu mai tin minte) si ce mi-e 1 nov. Sper si eu sa fie asa ,sa nu fi lansat tot orarul de iarna ,insa de exemplu PSA - GRO poate fi rezervat pana in 2013 inclusiv. In ultimii ani ,din pacate, numai vesti proaste sau aberatii gen kontiky au venit dinspre CND (exceptie fiind intentia TK de a servi CND). cosinus1982 June 25th, 2012, 11:27 AM adevarat dar orarul de vara se termina la 27 oct iar acest 1 nov deja intra in orarul de iarna. (Pt BGY) inca un ex: Dublin-Ciampino ultima zi e 27 oct. sper sa nu fie cazul sa plece. ar fi o lovitura dura. oricum si-au primit banii pt intreg anul 2012 deci daca ar pleca ar trebui s-o faca din ianuarie incolo. ington June 25th, 2012, 11:32 AM Sa inteleg ca tu speri sa prinda BGY si orarul de iarna ?:) cosinus1982 June 25th, 2012, 12:39 PM ha ha da :) dar mi-e si frica sa spun cu voce tare AT30 June 29th, 2012, 08:17 PM Se reabilitează platformele de staționare a aeronavelor la Aeroportul Mihail Kogălniceanu (http://www.adevarul.ro/locale/constanta/Constanta-aeroport-Mihail_Kogalniceanu-lucrari-reparatii-aeronave_0_727727481.html) AT30 June 29th, 2012, 08:25 PM ^^ Încep lucrările de modernizare la Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu” (video) (http://www.reporterntv.ro/stire/incep-lucrarile-de-modernizare-la-aeroportul-international-mihail-kogalniceanu) feroviar June 30th, 2012, 10:00 AM Am eu impresia sau exista o legatura feroviara intre Aeroportul International Mihail Kogalniceanu si magistrala 804 (Medgidia - Tulcea)? http://img69.imageshack.us/img69/7154/mihailkogalniceanurailw.jpg RWO June 30th, 2012, 11:00 AM există, sau ma rog exista. din cate stiu portiunea aia de cale ferata era folosita pentru aprovizionarea bazei militare de la CND cu kerosen. UserCT June 30th, 2012, 03:23 PM Ce estimari arunca si astia de la aeroport: in anul 2036 aeroportul Mihail Kogalniceanu va ajunge la 640 000 pasageri pe an :lol: In prezent are vre-o 75000/ an :nuts: scrici July 1st, 2012, 02:16 AM Abia astept anul 2036 ,ce an bun o sa fie:))))) paulsv81 July 25th, 2012, 12:41 PM Am facut o intrebare , din curiozitate la Turkish Airlines cu privire la cursa de Constanta, am primit un raspuns ca "not in a close period of time". Am mai verificat si alte zboruri planificate, dar de exemplu cursa de IST- Houston va incepe in apr.2013. ington July 26th, 2012, 10:14 AM adevarat dar orarul de vara se termina la 27 oct iar acest 1 nov deja intra in orarul de iarna. (Pt BGY) inca un ex: Dublin-Ciampino ultima zi e 27 oct. sper sa nu fie cazul sa plece. ar fi o lovitura dura. oricum si-au primit banii pt intreg anul 2012 deci daca ar pleca ar trebui s-o faca din ianuarie incolo. In continuare ,pe siteul Ryanair nu poti face rezervari de la CND pt BGY decat pana pe 25 oct (ceea ce nu e o surpriza) iar pt PSA decat pana pe 5 nov ceea ce nu prea imi miroase a bine >( ington July 31st, 2012, 11:01 PM Aeroportul Constanta ,marti ,in asteptarea cursei Condor DE2964 venind de la FRA via BOJ . Se vad trei midibusuri destinate turistilor: http://img338.imageshack.us/img338/3730/img2600kc.jpg O mica coada la check-in : http://img835.imageshack.us/img835/2012/img2598ny.jpg Vine Condoru ' ! http://img94.imageshack.us/img94/1504/img2603d.jpg http://img16.imageshack.us/img16/8138/img2604sn.jpg Condorul la sol: http://img269.imageshack.us/img269/6417/img2608f.jpg http://img859.imageshack.us/img859/5167/img2615ge.jpg RWO August 2nd, 2012, 02:10 PM 767-300ER. Frumos, mai rar widebody-uri la LRCK. Mi-se pare ca si Austrian tot cu un 767 vine (daca se mai opereaza cursa) ington August 2nd, 2012, 02:40 PM Din pacate degeaba vine ditamai widebody-ul la CND ,ma tem ca majoritatea pax au coborat la BOJ tinand cont ca turistii erau asteptati cu doar 3 midibusuri . AIR06 August 3rd, 2012, 01:35 PM Am facut o intrebare , din curiozitate la Turkish Airlines cu privire la cursa de Constanta, am primit un raspuns ca "not in a close period of time". Am mai verificat si alte zboruri planificate, dar de exemplu cursa de IST- Houston va incepe in apr.2013. Un raspuns ,ceva mai optimist ,am primit astazi de la TK : "Dear ..., we're currently analyzing Constanta as a possible destination and we might fly there in the short term in accordance with the result of our analysis. Thank you for your interest." Pare incurajator "short term" !:) AT30 August 7th, 2012, 04:14 PM Aeroportul Kogălniceanu a "adus" pe litoral 11 mii de turişti în iulie Constanţa este plină de turişti străini. Dovadă sunt turiştii care vin pe litoral prin Aeroportul Mihail Kogălniceanu, la bordul unor aeronave. Sunt, conform datelor aeroportului, turişti din Austria, Germania, Rusia, Franţa şi Italia, sosiţi atât cu zboruri charter, cât şi prin cele regulate. Numai în luna iulie, 11.048 de pasageri străini au sosit la Kogălniceanu. La momentul actual, Constanţa este, practic, un bazin de colectare. Adică, nu multe persoane pleacă de aici, către destinaţii exotice, ci mai multe vin. În iulie am avut 11.048 de pasageri, a declarat, pentru Replica, Adrian Jiga, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu. Potrivit acestuia, paleta zborurilor este limitată, adică spre Italia, Pisa, Milano, Air Berlin către Nurnberg, Condor către Frankfurt, iar restul sunt zboruri charter, care operează ad hoc. Replica (http://www.replicaonline.ro/aeroportul-kogalniceanu-a-adus-pe-litoral-11-mii-de-turisti-in-iulie-76445/) ro.cologne August 7th, 2012, 11:42 PM ^^ Constanţa este plină de turişti străini. ... Numai în luna iulie, 11.048 de pasageri străini au sosit la Kogălniceanu. Optimismul e bun...atata timp cat nu da in ridiculozitate. :lol: Totusi o stire imbucuratoare. La mai mult! :cheers: AIR06 August 8th, 2012, 01:09 PM ^^"Constanţa este plină de turişti străini. ... Numai în luna iulie, 11.048 de pasageri străini au sosit la Kogălniceanu" Am o nelamurire :11000 pax intrati ar insemna cca 80-90 avioane aterizate /luna. Cca 3/ zi . Or ,conform orarului CND ,in care sunt incluse si o parte din chartere , aterizari curse externe ar fi cam 6 /sapamana .Ceva sub 1 /zi . Din aceste 6 curse saptamanale ,4 sunt Ryanair in care 90% sunt pasageri romani.Raman cele 2 chartere ,din care Condorul are majoritatea pasagerilor pt BOJ nu pt CND . Alte chartere ,neincluse in orarul aeroportului ,sa zicem ca ar fi cam inca 2 /saptamana. Nu stiu ce calcule "inflorite " i-au dat dnului Jiga acest numar :11048. O fi inclus si "turistii "americani :guns1: ,dar tot imi da cu virgula ! A ,da ! O fi pus si cursele Kontikisky pe care le anuntau in primavara !:tongue: frunzaverde August 8th, 2012, 03:09 PM Foarte probabil e citat (aiurea, ori de reporter, ori de directiunea aeroportului) numarul brut de pasageri ca numar de sosiri. Asa, 11000 pax = ~5500 sosiri, o cifra complet plauzibila. Si numarul asta include cu siguranta si cursele RYR (articolul vorbeste de ele), indiferent nationalitatea pax. cosinus1982 August 26th, 2012, 10:44 AM Din pacate se confirma iesirea Ryanair din orarul de iarna :ohno: Dear Customer, Thank you for contacting Ryanair. After an operational review of our routes it has been decided that flights operating from Constanta will only operate during our summer schedule. We hope to introduce flights again from Constanta in our Summer 2013 schedule. ^^Si cele doua fraze din raspuns se bat cap in cap. daca in prima spune ca vor opera numai in sezonul de vara, in a doua doar spera ca vor fi introduse in 2013... Asa ca pe celebrul site al aeroportului, la planificarea zborurilor in orarul de iarna, va fi o liniuta mare deoarece si Carpatair a renuntat la CND-TSR. Asadar din noiembrie posibilitati de plecare zero de pe CND. Va deveni aeroport sezonal si atat. Asta daca nu cumva intra pe felie TK insa dupa parerea mea, va fi in cel mai bun caz un Istanbul-Bucuresti-Constanta-Istanbul. Pe de alta parte, pe site-ul Blue Air a reaparut CND-BRU insa fara niciun zbor disponibil. AIR06 August 26th, 2012, 11:20 AM Din pacate se confirma iesirea Ryanair din orarul de iarna :ohno: ...After an operational review of our routes it has been decided that flights operating from Constanta will only operate during our summer schedule. We hope to introduce flights again from Constanta in our Summer 2013 schedule. ... Ti-am spus ,dar nu ai vrut sa ma crezi!:poke: Din pacate CND va ajunge ,alaturi de vecinul TCE ,in deloc ravnita postura de a fi singurele aeroporturi civile în functiune din tara fara nici o cursa regulata . Partea buna este ca mai rau de atat nu se poate ! Asa ca urmatoarele vesti nu au cum sa fie decat pozitive . cosinus1982 August 26th, 2012, 11:33 AM Ti-am spus ,dar nu ai vrut sa ma crezi!:poke:. ehh stiu! am fost optimist! dupa cum probabil ti-ai dat seama sunt fan Ryanair si normal ca tineam sa ramana. pe de alta parte, daca iti mai aduci aminte, am fost primul care am semnalat ca nu se incarcasera zborurile de iarna insa la vremea aceea mi-ai spus ca era prea devreme. ce sa zic, am avut un presentiment pe semne. tot legat de RYR nu stiu de ce dar am impresia ca au renuntat la foarte multe rute pentru orarul de iarna, mai multe decat anul trecut. poate poti sa confrmi. e doar o parere nu am facut un studiu. AIR06 August 26th, 2012, 11:55 AM Nu am gasit a o cifra referitor la cate curse non stop au fost sacrificate de RYR pt orarul de iarna 2012/13 dar Larnaca a "zburat"complet din orarul de iarna ,multe rute daneze au disparut. cosinus1982 August 26th, 2012, 12:29 PM ^^in cazul asta putem sa fim optimisti ca vor reveni cu zboruri intre martie si octombrie? sau nu?:) AIR06 August 26th, 2012, 08:21 PM Stii ca Ryanairul nu vine gratis . Daca platesti ,vine (ma refer la CJ etc) . AIR06 August 26th, 2012, 08:43 PM Conform flightstats.com si info.flightmapper.net astazi am fost vizitati de un zbor charter unic ,Lufthansa LH 3581 , Boeing 737-300 venind din Dusseldorf (DUS) . cosinus1982 August 26th, 2012, 08:59 PM Stii ca Ryanairul nu vine gratis . Daca platesti ,vine (ma refer la CJ etc) . stiu. cjc-ul le-a virat deja banii pentru 2012 deci din punctul asta de vedere e ok. nu stiu insa ce parere au autoritatile locale despre acest exit al ryanair cel putin pe orarul de iarna si daca vor accepta continuarea colaborarii. totusi ar insemna costuri mai mici sau macar la nivelul actual. Saila September 6th, 2012, 07:16 PM 1964 Cursa Tarom Budapesta _Kogalniceanu http://www2.picturepush.com/photo/a/9265260/1024/Anonymous/kog.jpg (http://picturepush.com/public/9265260) scrici September 17th, 2012, 04:38 PM Se pare ca in aceasta iarna chiar ca o sa zboare doar pasarile pe AIMK,trist foarte trist...... cosinus1982 September 17th, 2012, 07:04 PM carpatair revin la sfarsitul lui martie. bine, asta deocamdata fiindca la fel trebuia sa se intample si anul asta insa au amanat momentul pana pe la jumatatea verii! ccbitiusca September 17th, 2012, 09:54 PM In schimb, multe schimburi de imo cargo si soldati (trupe). Mai ales in ultimile 3 saptamani cosinus1982 September 20th, 2012, 06:39 PM Carpatair a scos, se pare, definitiv Constanta de pe lista destinatiilor sale... scrici September 20th, 2012, 09:23 PM Sa nu uite sa stearga praful in aeroport ca o sa se aseze ceva in urmatoarea perioada,cum spuneam trist,foarte trist....... cosinus1982 September 21st, 2012, 08:24 AM ^^las' ca vine vremea rea si va reveni la functiunea de aeroport de rezerva pentru Otopeni. doar asa vor mai avea si ei activitate:lol: cosinus1982 September 25th, 2012, 07:12 PM peste jumatate de ora pleaca ultima cursa Condor spre Frankfurt de anul acesta. au renuntat la zborurile planificate pentru 2 si 9 octombrie. ro.cologne September 25th, 2012, 08:17 PM ^^ superb! condor sunt charterele neckermann/thomas cook... :ohno: paulsv81 September 28th, 2012, 11:51 AM http://www.wall-street.ro/articol/Turism/137845/aeroportul-international-sibiu-vrea-sa-atraga-companiile-low-cost.html Pe cand si la noi ? Cred ca o sa ramana numai pasarile sa decoleze de pe MK, imi pare ca Ryanair cred ca o sa se indrepte incolo. :( AIR06 October 4th, 2012, 08:15 PM "... TAROM va opera cursa Iaşi-Roma-Iaşi cu 3 până la 4 frecvenţe săptămânale, iar din sezonul de vară 2013 va începe operarea de pe aeroportul din Iaşi către alte destinaţii externe precum Torino, Verona, Paris şi Londra.Tot din sezonul de vară se iau în calcul operarea unor noi curse interne pe rutele Iaşi-Timişoara, Iaşi-Cluj Napoca şi Iaşi-Constanţa, precum şi mărirea numărului de frecvenţe pe ruta Bucureşti-Iaşi-Bucureşti, în funcţie de rezultatele analizelor de trafic efectuate în prezent." http://www.tarom.ro/despre-noi/noutati-si-presa/stiri/detalii-stire.html?news=103 scrici October 10th, 2012, 07:57 AM Ca decizii permanente, se pare că timisorenii au ales să anuleze cursele Timisoara- Sibiu(SBZ) si Timisoara-Constanta (CND). Read more: http://www.airbuzz.ro/2012/10/cursa-carpatair-timisoara-bucuresti-se-suspenda-pe-perioada-iernii/#ixzz28sB4UVkY Este bine,umeaza sa plece si Ryanair si o sa il facem numai aeroport militar.....trist scrici October 27th, 2012, 10:32 AM Aeroportul Kogălniceanu, propus spre descentralizare administrativă http://www.telegrafonline.ro/1351198800/articol/search/216191/aeroportul_kogalniceanu_propus_spre_descentralizare_administrativa.html AIR06 November 1st, 2012, 03:32 PM De astazi si aeroportul Craiova va avea zboruri Wizzair :http://www.craiovaforum.ro/stiri/craiova-oltenia/cj-dolj-semneaza-contractul-cu-wizz-air.html Numai orasul in care primarul :scouserd: se lauda in campanie ca sprijina turismul are aeroportul complet gol de curse comerciale pe orarul de iarna.:sad2: the SI November 1st, 2012, 04:54 PM solutia: pista de ski ca in dubai :lol: CTA November 1st, 2012, 07:36 PM trist, trist ... oamenii astia nu inteleg ca un oras nu poate evolua fara un aeroport. AbelT November 4th, 2012, 09:03 PM ^^ Radu CORNESCU November 4th, 2012, 09:16 PM Brasovul nu e la periferia/extremitatea tarii. "Toate" drumurile trec prin Brasov... gprs2011 November 7th, 2012, 05:57 PM Deci se poate inchide subiectul de aici ? S-a terminat cu aeroportul M.Kogalniceanu ? De fapt oricum pensionarii din Constanta stiu doar sa stea la coada la pui si orez nu sa se plimbe cu avionul. Serpe November 7th, 2012, 06:15 PM Macar sa devina aeroport militar. Dpdv strategic este amplasat excelent pentru aterizarea/decolarea viitoarelor F-uri :) AT30 November 7th, 2012, 07:49 PM De fapt oricum pensionarii din Constanta stiu doar sa stea la coada la pui si orez nu sa se plimbe cu avionul. Pensionarii aceia nu stau la cozi pentru ajutoare pentru ca doar asta stiu ei sa faca, nu se expun rusinii si laturilor aruncate de catre unii ca tine pentru ca asta le ofera vreo satisfactie, ci pentru ca au venituri foarte mici si nu pot supravietui cu amaratele de pensii pe care le primesc de la stat ca recunostinta pentru munca lor de o viata, pentru ca au cladit tara asta ca sa aiba cei mai tineri ce fura si sa se plimbe ei cu avionul. :bash: Dar sunt si pensionari care au bani multi si merg in fiecare an in concedii in strainatate, dar nu folosesc aeroportul Kogalniceanu, chiar daca isi doresc asta ci merg la Bucuresti, la fel ca cei tineri, oamenii de afaceri, marinarii si cei care lucreaza in strainatate. :( tase77 November 8th, 2012, 09:35 PM Trebuie sa fim realisti si vedem realitatea lipsei curselor de pe Kogalniceanu 1. Constanta este capat de drum adica potentialii clienti sunt in numar mic (nu avem atat de multi marinari cat sa se justifice zboruri zilnice si la ore convenabile ale marilor companii catre Londra, Paris, Amsterdam, Frankfurt, Istanbul sau alte huburi importante) 2. Puterea scazuta de cumparare 3. Turism slab dezvoltat (nu faci treaba doar cu 2 zile pe saptamana (week-end) si cocalari care vin sa isi etaleze fitele) 4. Este totusi un aeroport NATO si intro pozitie strategica importanta 5. Distanta mica fata de Otopeni, aeroport cu multe legaturi (odata cu finalizarea autostrazii distanta se parcurge in cel mult 2 ore si jumatate) etc. Asa ca oricat ne dorim noi sa avem un aeroport functional, trebuie sa fim realisti si sa vedem ca afacerile se fac pe bani nu pe dorinte. Nu va veni nimeni sa investeasca daca nu este sigur de profit si sincer vorbind nici eu nu m-as risca. Florin November 9th, 2012, 12:39 PM Ryanair va reveni în programul de vară la Constanţa? garcia.calavera November 12th, 2012, 01:03 PM Trebuie sa fim realisti si vedem realitatea lipsei curselor de pe Kogalniceanu 1. Constanta este capat de drum adica potentialii clienti sunt in numar mic (nu avem atat de multi marinari cat sa se justifice zboruri zilnice si la ore convenabile ale marilor companii catre Londra, Paris, Amsterdam, Frankfurt, Istanbul sau alte huburi importante) 2. Puterea scazuta de cumparare 3. Turism slab dezvoltat (nu faci treaba doar cu 2 zile pe saptamana (week-end) si cocalari care vin sa isi etaleze fitele) 4. Este totusi un aeroport NATO si intro pozitie strategica importanta 5. Distanta mica fata de Otopeni, aeroport cu multe legaturi (odata cu finalizarea autostrazii distanta se parcurge in cel mult 2 ore si jumatate) etc. Asa ca oricat ne dorim noi sa avem un aeroport functional, trebuie sa fim realisti si sa vedem ca afacerile se fac pe bani nu pe dorinte. Nu va veni nimeni sa investeasca daca nu este sigur de profit si sincer vorbind nici eu nu m-as risca. nu prea ai dreptate , s-a mai discutat mult pe aici despre necesitatea aeroportului , numarul marinarilor din Dobrogea este mult mai mare decat crede lumea , s-ar justifica lejer un zbor catre un hub mare daca s-ar vrea asa ceva , iar distanta mica cu tot cu autostrada catre Otopeni nu te incanta cu absolut nimic cand deranjezi pe cineva sa te duca in mijlocul noptii la aeroport ca sa prinzi avionul de dimineata. Si faptul ca este un capat de drum nu pare sa-i deranjeze deloc pe vecinii din Varna care au curse regulate si inafara sezonului cald si tare ma indoiesc ca au putere de cumparare mai mare ca a noastra. Nu are rost sa mai dezbatem pentru ca noi traim in Romania si am zis tot. Saila November 12th, 2012, 02:31 PM Corect mate! ^^ tase77 November 12th, 2012, 02:59 PM Distanta dintre varna si Sofia e dubla data de Constanta bucuresti; turismul lot este mult mai dezvoltat jar in plus varna nu este capat de drum ca si Constanta; nu sunt chiar atat de multi marinari si in plus cu in singur hub nu ii poti atrage pe toti. Daca ar zbura zilnic 70 de marinari ar insemna 2100 pe luna si 25200 pe an (enorm si toti sa aiba legaturi prin acelasi hub), si mai trebuie sa avem si inca cel Putin 70 de alti pasageri pe aceeasi ruta. Din bucuresti catre londra sunt 2 zboruri zilnice, si cati potentiali clienti are otopeniul (muntenia, oltenia, dobrogea si bucurestiul care are oficial 2 milioane de locuitori plus o groaza de expati. tase77 November 12th, 2012, 03:01 PM Scriu de pe un smartphone ASA ca scuzati greselile Saila November 12th, 2012, 03:11 PM Tase oricum ai da-o AVEM NEVOIE DE AEROPORT! Ce mai tura vura.. That's the way!!! garcia.calavera November 12th, 2012, 03:54 PM tase77 te-ai gandit vreodata ca Bucurestiul poate nu ar fi trebuit sa deserveasca atatea regiuni , de genul "muntenia, oltenia, dobrogea si bucurestiul care are oficial 2 milioane de locuitori" - conform recensamantului din 2011 numai se apropie deloc de 2 milioane ca sa iti faci o idee varna - sofia -445 km din care 150 pe autostrada , exista cursa zilnica de avion atat catre capitala cat alte curse semiregulate catre alte huburi gen Vienna sau Moskova Plovdiv - Sofia - 150 km din care 126 pe autostrada si totusi au aeroport nou nout cu curse semiregulate catre 2 huburi mari in directii opuse (Londra si Istanbul) , plus o gramada de chartere iarna si cateva vara Constanta - Otopeni 235 km pe autostrada nici o cursa Tulcea - Otopeni = 300 km din care 93 pe autostrada (se poate ocoli pe la Constanta pentru A2 dar la timp e cam la fel) Craiova - Otopeni 237 km din care 100 pe autostrada Drobeta - 350 km din care 100 pe autostrada Galati 250 km din care 100 pe autostrada Brasov - Otopeni 150 km , o distanta scurta dar daca prinzi Valea Prahovei aglomerata si te grabesti la aeroport iti vine sa ti dai foc la masina sa iti mai zic alte povesti tragice cu colegi marinari care vin din Iasi (400 km din care 0 - zero sunt autostrada) pentru ca pur si simplu nu au de ales Parerea mea e ca , cam multa lume isi deranjeaza apropiatii in mijlocul noptii ca sa ajunga dimineata la Otopeni. Deci daca aspiratorul centralizat numit Bucuresti incearca cu disperare sa isi mentina traficul ala frumos in aeroport pe carca la jumate de tara si noi restul din provincie suntem niste chestii neimportante in fata raiului pe pamant din capitala ma scuzi CTA November 12th, 2012, 04:32 PM De ceva timp s-au trezit transportatorii ce deservesc zona noastra si au curse pentru aeroport. Bineinteles, baza sunt marinarii. merg de mai bine de un an, daca nu ar fi profitabile nu ar mai fi acum! Am postat doua, ca sa fie concurenta :) Am mai vazut pe facebook un car shearing grup al constantenilor. Ceva de genul, ai treaba la Bucuresti, spui cand pleci si cate locuri ai disponibile si speri sa gasesti pasageri :)) http://www.crewforum.ro/forum/showthread.php/2989-Curse-Regulate-Constanta-Baneasa-Otopeni-Constanta http://www.crewforum.ro/forum/showthread.php/3006-Simpa-Trans-6-curse-Zilnice-Directe-Constanta-Aeroport-Bucuresti tase77 November 12th, 2012, 04:39 PM Sa nu ma intelegeti gresit, si eu imi doresc sa avem un aeroport functional, dar daca lasi entuziasmul deoparte, calculele arata ce spun. Afacerile se fac pe bani nu pe dorinte, imi doresc si tren de mare viteza, si transport in comun de calitate, etc Dar sunt constient ca toate astea costa, si daca investitorul ( chiar si o autoritate publica) nu este sigur de profit, nu se va realiza. CTA November 12th, 2012, 04:42 PM Ultimul meu drum spre Cacapeni. Atat de aproape, totusi foarte departe. Blocat in trafic chiar inainte sa o iau la dreapta pe DN1 din cauza unui accident. Naspa era ca mai aveam pana la "scurtatura" prin "orasul" Otopeni, care m-a mai ajutat sa scap de blocajele de pe DN1 si "varianta" si nu o puteam folosi. Asa ca mi-am ros unghile si imi multumeam ca nu sunt un visator care crede ca ajunge la aeroport pe autostrada intr-o ora jumatate. Domnilor eu plec cu cel putin 4 ore inainte si tot am emotii. Cum si Capitania si ANR-ul s-au mutat in orasul port numarul unu al tarii :)) eu nu-mi mai bat capul. Suntem doar numere care se aduna frumos la "traficul" de pe Otopeni. Cu forta spun eu :)) https://lh5.googleusercontent.com/-HwbP_Hhi3WU/UKEUYXr6RpI/AAAAAAAAASg/zj5px5_-Dtw/s800/P9150072.JPG ro.cologne November 12th, 2012, 05:38 PM nu prea ai dreptate , s-a mai discutat mult pe aici despre necesitatea aeroportului , numarul marinarilor din Dobrogea este mult mai mare decat crede lumea , s-ar justifica lejer un zbor catre un hub mare daca s-ar vrea asa ceva , iar distanta mica cu tot cu autostrada catre Otopeni nu te incanta cu absolut nimic cand deranjezi pe cineva sa te duca in mijlocul noptii la aeroport ca sa prinzi avionul de dimineata. Si faptul ca este un capat de drum nu pare sa-i deranjeze deloc pe vecinii din Varna care au curse regulate si inafara sezonului cald si tare ma indoiesc ca au putere de cumparare mai mare ca a noastra. Nu are rost sa mai dezbatem pentru ca noi traim in Romania si am zis tot. Si atunci de ce nu sunt curse??? Cadîr November 12th, 2012, 06:04 PM Pentru ca s-a obisnuit toata lumea sa mearga la Otopeni. AT30 November 12th, 2012, 06:49 PM Sa nu ma intelegeti gresit, si eu imi doresc sa avem un aeroport functional, dar daca lasi entuziasmul deoparte, calculele arata ce spun. Afacerile se fac pe bani nu pe dorinte... Da, afacerile se fac pe bani, dar atata timp cat Bucurestiul practica o concurenta neloiala vis a vis de Constanta, sa ne luam adio si de la afaceri dar si de la dorinte. Si cand spun concurenta neloiala ma refer la faptul ca aeroportul constantean este companie de stat. Conducerea de la Constanta intotdeauna va executa ordinele venite de la Bucuresti, (CND este un aeroport bucurestean ;)) direct de la Guvern si indirect din zona economica care intretine zona politica si apoi Bucurestiul merge pe propriul interes, nu crezi...Daca s-ar privatiza partea comerciala a aeroportului Kogalniceanu, atunci investitorul va avea tot interesul sa atraga clienti si curse catre hub-uri mari si eu cred ca ar avea succes. N-o sa se intample nicio privatizare, dar s-a tot vorbit despre asta. :nuts: CTA November 12th, 2012, 07:02 PM ^^ Asa vad si eu lucrurile. Nu am intereseaza Bucurestiul, nu am nimic cu el sau cu locuitorii lui. Este greu fara aeroport, lumea s-a schimbat, trebuieste unul functional. Eu o vad ca o piedica importanta in dezvoltarea orasului (si a zonei). Greu pt turisti, greu pt cei care "hranesc" orasul - marinarii, greu pt port, greu pt orasele satelit, greu ..:ohno: Eu m-am resemnat! Keep calm and Carry On! :lol: AT30 November 12th, 2012, 07:15 PM Distanta dintre varna si Sofia e dubla data de Constanta bucuresti; turismul lot este mult mai dezvoltat jar in plus varna nu este capat de drum ca si Constanta; nu sunt chiar atat de multi marinari si in plus cu in singur hub nu ii poti atrage pe toti. Daca ar zbura zilnic 70 de marinari ar insemna 2100 pe luna si 25200 pe an (enorm si toti sa aiba legaturi prin acelasi hub), si mai trebuie sa avem si inca cel Putin 70 de alti pasageri pe aceeasi ruta. Din bucuresti catre londra sunt 2 zboruri zilnice, si cati potentiali clienti are otopeniul (muntenia, oltenia, dobrogea si bucurestiul care are oficial 2 milioane de locuitori plus o groaza de expati. Pai sunt atat de multe zboruri de pe Otopeni tocmai pentru ca sunt foarte multi din afara Bucurestiului care il folosesc din obligatie. Constanta, Brasovul, Ploiestiul, Galatiul si toata zona de sud-est zboara de pe Otopeni, apoi nu vorbim numai de marinari, ci de toti cei implicati in spectrul economic care se desfasoara in aceasta zona si care este interconectat atat cu Bucurestiul (prin centralizare :lol:) dar si cu strainatatea prin si cu ajutorul companiilor mari, companii multinationale, institutii bancare, portuare, de turism samd. Eu cred ca daca ar exista un aeroport privat la Brasov si unul la Constanta, ar fi un pas important atat pentru aceste orase cat si pentru celelalte apropiate lor, singurul perdant ar fi Bucurestiul si ar pierde enorm, de aceea se tine capra in lant, ca sa nu se ingrase. :horse: CTA November 12th, 2012, 07:19 PM Ma uit la Sibiu, Craiova, Timisoara, Iasi ... si vad ca numarul populatiei, puterea de cumparare, kilometrii si alte justificari nu stau in picioare, de ce nu ar merge ceva aici? Plus Timisoara, Sibiu, Cluj, Iasi au sustinere masiva si sunt subventionati de consilii din bani publici (deci nu este chiar asa de privata toata chestia). Aeroportul Bucuresti este platit din bani publici. Unde naiba este AFACEREA de care se leaga toata lumea cand este vorba de Constanta ??!? Daca e 100 de euro Bucuresti - Munich, eu as da 150 de euro pt Constanta - Munich. Carpat cerea 150 pt Constanta-timisoara :), Motorina dus intors, soferul, masina plus riscul si nedormitul pana la Bucuresti se justifica sa platesc banii pt zbor de aici. Leaga Munich, sau Frankfurt pt vestul lumii si Istanbul ca optiunea 2 pentru est. Plus ca haburile se si concureaza, ai avea mai multe optiuni de ales pt destinatii similare. Aici merge cu un pret foarte mare pt last minute booking, pt ca companiile de shipping platesc pt marinari, prin care sa-si acopere costurile si ceva profit numai din cei nevoiti sa le foloseasca serviciile, iar pentru restul, un pret normal cu conditia sa rezervi cu ceva timp in avans. Ar merge de minune pt turisti si ceilalti constanteni, care nu sunt chiar asa de mari zburatori. Dorinte si teorii ... timpul trece la fel si viata. O sa fie si aici ceva dar sa nu fie prea tarziu, iar tineretul productiv si-n putere sa nu se fi relocat prin alte locuri mai insorite (cu siguranta nu Bucuresti :))) CTA November 12th, 2012, 07:25 PM De urmarit aeroportul de la Tuzla. A aplicat pentru zboruri internationale. Nu stiu ce pista au ... dar mi se pare ambitios si interesant. Poate de-acolo vine surpriza placuta si asteptata :)) garcia.calavera November 12th, 2012, 08:06 PM Pai sunt atat de multe zboruri de pe Otopeni tocmai pentru ca sunt foarte multi din afara Bucurestiului care il folosesc din obligatie. Constanta, Brasovul, Ploiestiul, Galatiul si toata zona de sud-est zboara de pe Otopeni, apoi nu vorbim numai de marinari, ci de toti cei implicati in spectrul economic care se desfasoara in aceasta zona si care este interconectat atat cu Bucurestiul (prin centralizare :lol:) dar si cu strainatatea prin si cu ajutorul companiilor mari, companii multinationale, institutii bancare, portuare, de turism samd. Eu cred ca daca ar exista un aeroport privat la Brasov si unul la Constanta, ar fi un pas important atat pentru aceste orase cat si pentru celelalte apropiate lor, singurul perdant ar fi Bucurestiul si ar pierde enorm, de aceea se tine capra in lant, ca sa nu se ingrase. :horse: true that :cheers: Cosmin November 12th, 2012, 08:16 PM De urmarit aeroportul de la Tuzla. A aplicat pentru zboruri internationale. Nu stiu ce pista au ... dar mi se pare ambitios si interesant. Poate de-acolo vine surpriza placuta si asteptata :)) Categoric! :okay: http://www.photoavia.net/photos/00/00/2d/4f/wmmax.jpg http://www.photoavia.net/photo/view?id=11599&o=-added&tother%5B30%5D=on Saila November 12th, 2012, 08:24 PM Parca e aeroportul din Basankusu...^^ :lol: Bine zis surpriza! CTA November 12th, 2012, 11:32 PM :) Dar au interes! Am citit aici (http://www.aviatiamagazin.com/2012/10/30/aeroportul-tuzla-deschis-traficului-international-de-calatori-si-marfuri/) Ce conteaza super aeroport cu pista pt cele mai mari avioane daca li se ... ! :) Le Clerk November 13th, 2012, 07:47 AM Imi pare rau sa constat aici un complex al Bucurestiului. Sunt galatean si vad aceleasi probleme ca la Constanta - de asta suntem in aceeasi macroregiune poate. Iar problemele sunt de ordin politic si anume o clasa politica LOCALA execrabila si extrem de corupta. Nu Bucurestiul e de vina ca Galatiul sau Constanta au ajuns ce au ajuns, ci proprii locuitori si politicienii locali pe care ii produc si care iti provoaca voma. Asta e o parere obiectiva, reala. Daca vrem sa se schimbe ceva, trebuie sa incepem cu noi, cu locuitorii oraselor si nu cu a pasa in mod facil responsabilitatea in alta curte. PS: Ar trebui sa va intrebati de ce Bacaul are un trafic mult mai mare decat al Constantei, in conditiile in care e un oras mai mic si aeroportul nu a beneficiat de fonduri guvernamentale. E o tema de gandire. Astept variante. Insa un raspuns tine de economia locala pt cei care au fost in Bacau si sunt la curent cu economia locala. BTW: CND nu fusese bagat de Udrea (HUO!) pe fonduri europene? incredibil November 13th, 2012, 09:06 AM Categoric! :okay: http://www.photoavia.net/photos/00/00/2d/4f/wmmax.jpg http://www.photoavia.net/photo/view?id=11599&o=-added&tother%5B30%5D=on Are chiar 2 piste. Nykonn November 13th, 2012, 09:49 AM Nu stiu de ce, dar am impresia ca altele sunt motivele si interesele pentru care nu se doreste dezvoltarea CND pe linia dorita de noi. Este o baza prin apropierea lui... BaiatuVesel November 13th, 2012, 05:15 PM Nu stiu de ce, dar am impresia ca altele sunt motivele si interesele pentru care nu se doreste dezvoltarea CND pe linia dorita de noi. Este o baza prin apropierea lui... Vreo conspiratie ? :) Serios acum , companiile aviatice aleg aeroporturile in functie de cati pasageri pot "lua" la un interval regulat de timp astfel incat sa fie profitabil in timp ce pasagerii folosesc aeroportul la care pot ajunge cel mai rapid si/sau ieftin. Bucurestiul s-a dezvoltat mai mult nu doar pentru ca este cel mai mare oras dar si datorita pozitiei sale relativ centrale fata de orasele mai mari din sud , Craiova , Pitesti , BV, Gl ,Br, Ct : http://en.wikipedia.org/wiki/Central_place_theory. Decat sa investesti 300 de milioane de euro intr-un aeroport la Galati pe care o sa aterizeze 4 avioane pe saptamana mai bine modernizezi calea ferata ca sa ajungi la Otopeni ca intr-o tara europeana ,iar asta nu ar aduce beneficii doar aeroportului ci si economiei nationale in ansamblu . AT30 November 13th, 2012, 06:03 PM Vreo conspiratie ? :) Serios acum , companiile aviatice aleg aeroporturile in functie de cati pasageri pot "lua" la un interval regulat de timp astfel incat sa fie profitabil in timp ce pasagerii folosesc aeroportul la care pot ajunge cel mai rapid si/sau ieftin. Companiile aviatice aleg aeroportul, dar daca aeroportul respectiv le da cu flit (http://www.roinsect.ro/pesticid/insecticid-de-casa-spray-flit-500ml/490), pentru ca asta-i politica unei companii de stat subjugata de la centru, se duc in alta parte. Ai avea dreptate numai daca CND ar fi privatizat, numai atunci s-ar aplica regulile economiei de piata. :) Bucurestiul s-a dezvoltat mai mult nu doar pentru ca este cel mai mare oras dar si datorita pozitiei sale relativ centrale fata de orasele mai mari din sud , Craiova , Pitesti , BV, Gl ,Br, Ct : http://en.wikipedia.org/wiki/Central_place_theory. Bucurestiul s-a dezvoltat mai mult pentru ca a beneficiat si beneficiaza in continuare de statutul de capitala si/deci majoritatea companiilor multinationale isi au sediul central si financiar acolo. Este centrul decizional privind desfasurarea politicului si al economicului romanesc, dar asta nu inseamna ca toata economia se desfasoara numai in Bucuresti, ci dincontra. Daca vorbim de Rompetrol Rafinare (Petromidia), a treia companie din tara dupa OMV si Dacia si de ArcelorMittal Galați, cel mai mare combinat siderurgic din tara, daca vorbim de porturile romanesti, de toata economia implicata in zona turistica, daca vorbim de toate investitiile straine din zona de sud-est, care necesita o cooperare directa cu strainatatea, deci multe drumuri cu avionul in afara, daca vorbim de toate companiile mari, private sau de stat care au legaturi comerciale si financiare cu strainatatea, deci multe drumuri cu avionul, in cazul nostru si multe drumuri la Otopeni, deci timp si bani pierduti, daca vorbim de IMM-urile din zona sud-est care tin economia in picioare, cunosc pe cineva care are un cabinet stomatologic in Constanta si numai in acest an a facut peste 30 de drumuri in Belgia cu avionul de pe Otopeni (are contract cu o companie mare din aceasta tara :nuts:), un unchi de-al meu detine o farmacie mare care face parte dintr-un lant international si zboara in fiecare saptamana in multe tari, de pe Otopeni, desigur, dar cate astfel de firme sunt in toata zona asta!?! Cunosc multi angajati si fosti angajati importanti ai CND, oameni cu functii inalte care si-au exprimat, neoficial, acelasi punct de vedere, dar se stie oficial aceasta problema. :ohno: Decat sa investesti 300 de milioane de euro intr-un aeroport la Galati pe care o sa aterizeze 4 avioane pe saptamana mai bine modernizezi calea ferata ca sa ajungi la Otopeni ca intr-o tara europeana ,iar asta nu ar aduce beneficii doar aeroportului ci si economiei nationale in ansamblu . Poate tu ai face asta daca ai avea 300 de milioane de euro. :lol: BaiatuVesel November 13th, 2012, 06:53 PM Daca cineva a interzis vreo companie fara un motiv bine intemeiat atunci mi se pare grav pentru ca asta inseamna subminarea economiei . Eu observ insa ca pe acest forum predomina un fel de "mercantilism provincial" ,de care sunt satul :), in care economia este un joc cu suma zero iar atunci cand un oras (judet ) prospera altul saraceste ... ceea ce e total gresit .Aceiasi discutie era si in Br-Gl in care fiecare dorea ca podul sa se faca la el in judet :" daca se face la Braila atunci tot traficul trece pe la acolo si Braila va prospera in timp ce Galatiul va saracii " :lol: Orasele se specializeaza in timp si nu trebuie ca doua orase sa fie la fel ca sa prospere , Buc. are "centrul financiar " ( exista ?!?) si aeroport , Constanta are port , altii au munti ,altii au moldovence (:lol:) si tot asa ... Eu zic ca CND nu are prea mare succes pentru ca deserveste o zona prea restransa si din cauza asta nu se formeaza o masa critica ca in Cluj. Poate tu ai face asta daca ai avea 300 de milioane de euro. L'etat n'est pas moi :lol: AT30 November 13th, 2012, 07:23 PM Daca cineva a interzis vreo companie fara un motiv bine intemeiat atunci mi se pare grav pentru ca asta inseamna subminarea economiei . Welcome! :moods: Eu observ insa ca pe acest forum predomina un fel de "mercantilism provincial" ,de care sunt satul, in care economia este un joc cu suma zero iar atunci cand un oras (judet ) prospera altul saraceste ... ceea ce e total gresit. :scouserd: Orasele se specializeaza in timp si nu trebuie ca doua orase sa fie la fel ca sa prospere Da' cine-a zis asta? :dunno: I know, we are philosophers. :lol: Eu zic ca CND nu are prea mare succes pentru ca deserveste o zona prea restransa si din cauza asta nu se formeaza o masa critica ca in Cluj. Dezvolta ideea. Sunt curios care-s argumentele tale, putem porni o discutie pe acest...considerent. :) L'etat n'est pas moi Mais cela fait partie de votre vie. :yes: Le Clerk November 13th, 2012, 07:27 PM Vreo conspiratie ? :) Serios acum , companiile aviatice aleg aeroporturile in functie de cati pasageri pot "lua" la un interval regulat de timp astfel incat sa fie profitabil in timp ce pasagerii folosesc aeroportul la care pot ajunge cel mai rapid si/sau ieftin. Bucurestiul s-a dezvoltat mai mult nu doar pentru ca este cel mai mare oras dar si datorita pozitiei sale relativ centrale fata de orasele mai mari din sud , Craiova , Pitesti , BV, Gl ,Br, Ct : http://en.wikipedia.org/wiki/Central_place_theory. Bucurestiul are o mostenire istorica a dezvoltarii, fiind asezat pe axa comerciala Levant-Europa, lucru care a determinat dezvoltarea economica, sociala si demografica inaintea si mult peste multe orase din Romania. Acest avantaj major s-a mentinut inainte si dupa ce a fost declarat capitala a principatelor unite. In prezent, Bucurestiul are un avantaj unic in raport cu multe orase din Romania si acela nu este centrul administrativ ci centrul educational al Romaniei, lucru care se vede si din nivelul de inventii inregistrate in raport cu restul tarii, precum si din faptul ca initiatiativa privata are un dinamism mult mai ridicat fata de restul tarii, tot datorita sistemului educational. Asta e un lucru care nu se intelege la noi (si s-a inteles la sud-coreeni, japonezi etc - nu ca as compara sistemul educational de la noi cu cel din tarile respective): educatia face economia dezvoltata. La noi sunt multe orase/sectoare care mizeaza pe imbecilitate politica prin realegerea unor ppersonaje dubioase, grobiene si subculturizate precum Mazare, Niculae (fost la Galati), Vanghelie etc, ceea ce denota preferinta pt subdezvoltare. Decat sa investesti 300 de milioane de euro intr-un aeroport la Galati pe care o sa aterizeze 4 avioane pe saptamana mai bine modernizezi calea ferata ca sa ajungi la Otopeni ca intr-o tara europeana ,iar asta nu ar aduce beneficii doar aeroportului ci si economiei nationale in ansamblu . Corect. Dupa ce GL/BR vor fi legate prin autostrada de Bucuresti, va fi la fel de rapid sa se ajunga la Bucuresti ca din Constanta. Daca acum se fac < 3 ore, probabil ca o autostrada va injumatati distanta. AT30 November 13th, 2012, 07:41 PM ^^ Cei mai multi imbecili politici sunt din locul unde educatia face economia dezvoltata, gen Becali, Vanghelie, Dan Diaconescu si chiar Mazare. :sly: Le Clerk November 13th, 2012, 07:43 PM Nu neg acest lucru. Conteaza insa si cat de masochisti sunt votantii ca sa puna in pozitii de decizie acesti imbecili politici. BaiatuVesel November 13th, 2012, 07:47 PM Da' cine-a zis asta? :dunno: I know, we are philosophers. :lol: Nu trebuie ca Constanta sa aiba aceleasi specializari ca Buc. ca sa fie la fel de prosper ... asta am spus ... Dezvolta ideea. Sunt curios care-s argumentele tale, putem porni o discutie pe acest...considerent. :) Clujul are o pozitie centrala si "aduna" din tot Ardealul in timp ce Constanta este "peste mana" . Doar tulcenii sunt mai izolati in rest pentru toti Otopeniul e mai aproape . AT30 November 13th, 2012, 07:49 PM Nu neg acest lucru. Conteaza insa si cat de masochisti sunt votantii ca sa puna in pozitii de decizie acesti imbecili politici. Dar nu atat de masochisti daca ar fi votat contracandidatii acestora, am inteles. :lol: Daca ai o problema cu asta si ai, atunci cred ca ai ales thread-ul potrivit. :fiddle: AT30 November 13th, 2012, 07:54 PM Clujul are o pozitie centrala si "aduna" din tot Ardealul in timp ce Constanta este "peste mana" . Doar tulcenii sunt mai izolati in rest pentru toti Otopeniul e mai aproape . Pai despre asta e vorba, ca si Constanta e cel mai aproape de Otopeni. :sad2: Le Clerk November 13th, 2012, 07:54 PM Dar nu atat de masochisti daca ar fi votat contracandidatii acestora, am inteles. :lol: Daca ai o problema cu asta si ai, atunci cred ca ai ales thread-ul potrivit. :fiddle: Daca tu esti de parere ca Mazare, Vanghelie etc sunt politicieni responsabili, Europeni, competitivi la nivel cel putin regional pt ceea ce reprezinta administratie in Europa la ora actuala, atunci ei vor ramane o alegere buna in continuare pt alegatori ca tine. BaiatuVesel November 13th, 2012, 07:57 PM Pai despre asta e vorba, ca si Constanta e cel mai aproape de Otopeni. :sad2: Bun , atunci cade teoria conspiratiei ? AT30 November 13th, 2012, 07:59 PM Daca tu esti de parere ca Mazare, Vanghelie etc sunt politicieni responsabili, Europeni, competitivi la nivel cel putin regional pt ceea ce reprezinta administratie in Europa la ora actuala, atunci ei vor ramane o alegere buna in continuare pt alegatori ca tine. Unde am definit ca astia-s modelul, consideratia, acceptiunea si viziunea mea politica privind aceste aspecte??? :doh: Dupa cum am spus, ai gresit thread-ul. :toilet: AT30 November 13th, 2012, 08:02 PM Bun , atunci cade teoria conspiratiei ? :badnews: :lol: Le Clerk November 13th, 2012, 08:03 PM Si eu unde am spus asta? Dar nu atat de masochisti daca ar fi votat contracandidatii acestora, am inteles. :lol: Daca ai o problema cu asta si ai, atunci cred ca ai ales thread-ul potrivit. :fiddle: In fine, raman la ideea ca educatia produce dezvoltare, iar lucrul asta se vede in cea mai mare parte a Romaniei din pacate. AT30 November 13th, 2012, 08:19 PM In fine, raman la ideea ca educatia produce dezvoltare, iar lucrul asta se vede in cea mai mare parte a Romaniei din pacate. Se vede in cea mai mare parte a Romaniei pentru ca educatia noastra a produs dezvoltare in alte tari. :weird: Daca ai chef de discutii pe acest subiect sau pe altele, sunt disponibil acum cu cea mai mare placere, dar te rog sa n-o facem pe acest thread pentru ca vor fi sterse si e pacat sa ne strofocam degeaba. :lol: Le Clerk November 13th, 2012, 09:05 PM Parerea mea e ca lipsa de educatie (inclusiv politica) e foarte on-topic pe orice thread, dar nu voi continua pt ca sunt de acord ca e o pierdere de timp. ro.cologne November 13th, 2012, 11:19 PM P.S. Cine acuza interese oculte la mijloc, tineti minte cifrele astea: CND: taxa de aterizare: 4.5 EUR/tona (include taxa de iluminat) + 9.525 EUR/pax (include taxa de securitate). OTP: taxa de aterizare: 8.0 EUR/tona (include taxa de iluminat) + 21.5 EUR /pax. BBU: taxa de aterizare: 6.25 EUR/tona (include taxa de iluminat) + 16.5 EUR/pax. TSR: taxa de aterizare: 9.10 EUR/tona (include taxa de iluminat) + 18.33 EUR/pax. CLJ: taxa de aterizare: 15.00 EUR/tona (include taxa de iluminat) + 25 EUR/pax CLJ (contract pe un an): taxa de aterizare: 11 EUR/tona + 16 EUR / pax. IAS: taxa de aterizare: 15.00 EUR/tona (include taxa de iluminat) + 14 EUR/pax. SUJ: taxa de aterizare: 7.00 EUR/tona (include taxa de iluminat) + 9.05 EUR/pax. TGM: tarif variabil de aterizare (2.13 - 3.49 EUR/tona, in functie de parametri stabiliti pentru curse regulate) + 4.05 EUR/pax + reduceri generoase pentru bazarea unui avion (acum inteleg de ce WZZ s-a bazat pe TGM, tarifele sunt incredibile pentru orice aeroport din lume). BCM: nu am gasit date dupa preluarea de Blueaero (JOR). Deci, CND e al doilea cel mai ieftin aeroport (cu capacitate de a prelua avioane comerciale medii) din Romania - de-aia opereaza RYR pe Constanta. Plus ca ofera 20% discount daca operezi 4 zboruri/saptamana cu 737, 30% daca operezi 5 zboruri/saptamana si 40% pentru zboruri zilnice. Asa ca oricine vrea sa intre pe CND, e asteptat cu bratele mai mult decat deschise! ©frunzaverde (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=88312400&postcount=478) :D Le Clerk November 14th, 2012, 07:44 AM Singura sansa pt CND este dezvoltarea economiei locale (nu de tranzit aka portul Constanta). Economia (si turismul) Constantei sunt mult subdezvoltate fata de potential, tinand cont ca orase-port similare din Europa sunt la capitolul dezvoltare peste orasele din in-land. Evident, pt asta e nevoie de o strategie coerenta de dezvoltare economica a orasului din partea conducerii, iar nu de proiecte de transformare a acestuia intr-un bordel international cum intentioneaza din cand in cand Mazare intre 2 vacante in Brazilia. La capitolul turism international, care ar putea aduce foarte mult trafic aerian precum Varna sau Burgas, Constanta sta iarasi foarte prost: nu sunt mai mult de cateva zeci de mii de turisti pe an, in timp ce la Bucuresti spre ex vorbim de aprox 1 milion de turisti straini pe an. Din punctul meu de vedere, Constanta are un potential economic enorm care e irosit sau neutilizat de o conducere incapabila sa gandeasca strategii de dezvoltare. Traficul de pe CND e o mica problema raportata la ansamblul de probleme ale Constantei. Apropos de ce spuneam mai sus: Un turoperator german vrea să promoveze România Miercuri, 14 Noiembrie 2012 ITS Reisen intenţionează să extindă, în anul 2013, promovarea pentru România, printr-o broşură dedicată ţării noastre, distribuită în Germania, Austria şi Elveţia. Broşura va prezenta destinaţii şi produse turistice specifice României, care o diferenţiază pe piaţa internaţională de turism. Delta Dunării, circuitele culturale, dar şi turismul activ şi în natură, manifestat mai ales sub formă de drumeţii şi activităţi de observare a florei şi faunei, sunt principalele forme de turism care vor apărea în broşura dedicată României. Catalogul, care urmează să fie produs în această toamnă, va fi distribuit anul viitor de circa 2.500 de agenţii care vând produsele ITS în Germania, Austria şi Elveţia. Totodată, România va continua să apară în catalogul “City Trips” al turoperatorului, cu destinaţii ca Bucureşti şi Sibiu. [...] http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/174138.html Constanta si litoralul nu apar din pacate iar asta ar trebui sa genereze reactii locale pt a indrepta acest trend negativ pe piata internationala de turism. CTA November 14th, 2012, 01:24 PM Deşi Milano este prima cursă anunţată oficial, nu este exclus ca primul zbor de pe Aeroportul din Craiova la preţuri mici să fie pe altă rută. Cel mai probabil, în luna ianuarie, aeroportul va scoate la licitaţie, individual, celelalte rute pe care le doreşte, Londra, Barcelona, Köln, Paris şi Bruxelles. Caietul de sarcini al licitaţiei va fi publicat şi în jurnalul european al achiziţiilor publice, astfel că este posibil ca la licitaţie să se înscrie şi alţi operatori mai puţin cunoscuţi în România. Chiar dacă preţul pe cursă, calculat pentru fiecare persoană, este important, nu acesta este criteriul definitoriu pentru desemnarea companiilor câştigătoare ale acestor rute. ce se liciteaza acolo? astia de la Craiova dau bani sau cer bani? :) Nykonn November 14th, 2012, 02:43 PM Cine crede ca adevaratele jocuri se fac in public nu cunoaste istorie. Va rog sa cititi cel putin 3 surse diferite despre perioada 1914-1948 si veti intelege ce spun. Cum vad eu lucrurile referitor la CND: - turismul la Marea Neagra. Cine este vinovat de distrugerea lui? - lipsa investitiilor importante in zona. Cine e de vina? - lipsa campaniilor de marketing pe piata locala. Cine e de vina? - alungarea operatorilor. Cine e de vina? (si ce daca e al 2-lea cel mai ieftin aeroport din tara, daca operatorii nu sunt doriti....) Poate veti spune ca e o conducere mediocra. Oare chiar asa e?! Dar cine e de vina pentru asta? Ganditi-va serios la aceste intrebari si spuneti-mi si mie la ce concluzii ati ajuns! Le Clerk November 14th, 2012, 02:51 PM Cine crede ca adevaratele jocuri se fac in public nu cunoaste istorie. Va rog sa cititi cel putin 3 surse diferite despre perioada 1914-1948 si veti intelege ce spun. Cum vad eu lucrurile referitor la CND: - turismul la Marea Neagra. Cine este vinovat de distrugerea lui? - lipsa investitiilor importante in zona. Cine e de vina? - lipsa campaniilor de marketing pe piata locala. Cine e de vina? - alungarea operatorilor. Cine e de vina? (si ce daca e al 2-lea cel mai ieftin aeroport din tara, daca operatorii nu sunt doriti....) Poate veti spune ca e o conducere mediocra. Oare chiar asa e?! Dar cine e de vina pentru asta? Ceiling cat! http://3.bp.blogspot.com/-Fkz52dYTlPQ/TyXBXbr2SFI/AAAAAAAADgc/CJBDqrtwgVU/s1600/0afd0e45-15fd-4cbf-a52b-395a77c57f47.jpg AIR06 November 14th, 2012, 04:42 PM Vestea buna este ca de la primavara revine Ryanair ,deja se pot rezerva zboruri spre Bergamo incepand cu 31 martie si Pisa de la 1 aprilie.:cheers1: Cosmin November 14th, 2012, 04:49 PM Pastele ma-tii de bucuresteni imputiti! http://youtu.be/RFMCE2DNFRI?t=50s gprs2011 November 15th, 2012, 08:00 AM Nu va mai faceti griji. De acum "Mayor of Mamaia" (cum a fost prezentat castigatorul festivalului de cluburi de la Montecarlo - vedeti stirile de la tv) va face suficiente oportunitati de dezvoltare pentru turistii care vor veni vara in cluburile de fiţe din Mamaia. Cand parcati vara in mamaia, voi nu gasiti masinile tapetate cu reclame la saloane de masaj, cum nu este dezvoltat turismul in aceasta zona ??? paulsv81 November 15th, 2012, 10:30 AM tase77 te-ai gandit vreodata ca Bucurestiul poate nu ar fi trebuit sa deserveasca atatea regiuni , de genul "muntenia, oltenia, dobrogea si bucurestiul care are oficial 2 milioane de locuitori" - conform recensamantului din 2011 numai se apropie deloc de 2 milioane ca sa iti faci o idee varna - sofia -445 km din care 150 pe autostrada , exista cursa zilnica de avion atat catre capitala cat alte curse semiregulate catre alte huburi gen Vienna sau Moskova Plovdiv - Sofia - 150 km din care 126 pe autostrada si totusi au aeroport nou nout cu curse semiregulate catre 2 huburi mari in directii opuse (Londra si Istanbul) , plus o gramada de chartere iarna si cateva vara Constanta - Otopeni 235 km pe autostrada nici o cursa Tulcea - Otopeni = 300 km din care 93 pe autostrada (se poate ocoli pe la Constanta pentru A2 dar la timp e cam la fel) Craiova - Otopeni 237 km din care 100 pe autostrada Drobeta - 350 km din care 100 pe autostrada Galati 250 km din care 100 pe autostrada Brasov - Otopeni 150 km , o distanta scurta dar daca prinzi Valea Prahovei aglomerata si te grabesti la aeroport iti vine sa ti dai foc la masina sa iti mai zic alte povesti tragice cu colegi marinari care vin din Iasi (400 km din care 0 - zero sunt autostrada) pentru ca pur si simplu nu au de ales Parerea mea e ca , cam multa lume isi deranjeaza apropiatii in mijlocul noptii ca sa ajunga dimineata la Otopeni. Deci daca aspiratorul centralizat numit Bucuresti incearca cu disperare sa isi mentina traficul ala frumos in aeroport pe carca la jumate de tara si noi restul din provincie suntem niste chestii neimportante in fata raiului pe pamant din capitala ma scuzi Sunt nevoit sa te contrazic. Mai nou, exista curse de microbuz regulate din Constanta(cu extindere la Tulcea pentru 2 curse) catre aeroportul Otopeni, oferite de Kirvad(transportpersoaneturistic.com)care acopera inclusiv noaptea din ambele sensuri. Am mai vazut o chestie pe Otopeni, ca oamenii mai incantati erau sa ia taxiul spre Bucuresti decat mijloacele de transport in comun, asa cred ca e si in acest caz. paulsv81 November 15th, 2012, 10:47 AM Din cate am observat eu, inca Turkish Airlines n-au exclus de tot posibilitatea de a zbura de pe CND(trimiteau in acest caz un comunicat in acest sens). Poate totusi 2013 ne va rezerva o surpriza de genul asta. the SI November 15th, 2012, 12:27 PM totusi, eu cred ca nu e cerere atat de mare incat companiile aeriene sa ia in calcul intreoducerea de curse pe CND. nu contest ca bucurestiul "profita" de situatie dar totusi, daca era cerere mare, vedeam curse regulate pe CND ro.cologne November 15th, 2012, 05:22 PM ^^ nu prea ai dreptate , s-a mai discutat mult pe aici despre necesitatea aeroportului , numarul marinarilor din Dobrogea este mult mai mare decat crede lumea , s-ar justifica lejer un zbor catre un hub mare daca s-ar vrea asa ceva , iar distanta mica cu tot cu autostrada catre Otopeni nu te incanta cu absolut nimic cand deranjezi pe cineva sa te duca in mijlocul noptii la aeroport ca sa prinzi avionul de dimineata. Si faptul ca este un capat de drum nu pare sa-i deranjeze deloc pe vecinii din Varna care au curse regulate si inafara sezonului cald si tare ma indoiesc ca au putere de cumparare mai mare ca a noastra. Nu are rost sa mai dezbatem pentru ca noi traim in Romania si am zis tot. Se pare ca s-a facut deja un market-research, asa ca nu poate sa fie vorba decat de o conspiratie. :) tase77 November 15th, 2012, 07:37 PM Nu poti sa atragi toti marinarii cu in zbor spre in hub, deoarece nu toti au acelasi grassy, kirvad are si 2 extensii spre tulcea datorita numarului redus de clienti la unele curse si in plus cati incap intrun sprinter 20 ori 4 sau 5 curse pe zi la capacitate maxima ( greu de crezut) tôt nu sunt destui pasageri pentru ŕ fi rentabil zborul, si in plus v-am mai spus nu toti au acelasi traseu. De la Otopeni sunt 2 curse pe zi spre londra si au atatia potentiali clienti ( o multime de expati, bucuresteni care 7-8 ori mai multi ca noi, etc, Constanta ce are? ( Constanta, tulcea si cam atat,, nu économie ,nu turism). Daca o companie crede ca este rentabil un zbor de aici fiti siguri ca vin singuri ( toata lumea vrea sa castige), mai ales ca avem taxe mici de aeroport ceea ce i mai mult profit. Vom avea si noi cateva curse mai bunicele in viitor dar pana atunci trebuie sa mai crestem la buzunar si la economie. tase77 November 15th, 2012, 07:40 PM Scuze iar pentru greseli, predictia asta ma omoara. garcia.calavera November 16th, 2012, 12:43 PM Constanta ce are? ( Constanta, tulcea si cam atat,, nu économie ,nu turism). Daca o companie crede ca este rentabil un zbor de aici fiti siguri ca vin singuri ( toata lumea vrea sa castige), mai ales ca avem taxe mici de aeroport ceea ce i mai mult profit. Vom avea si noi cateva curse mai bunicele in viitor dar pana atunci trebuie sa mai crestem la buzunar si la economie. pai si cinei de vina ca nu avem turism si economie la malul marii cand orice stimulent este interzis pe interese locale si nationale (politice) , cu ce ar ajuta o cursa partial sponsorizata de guvern la constanta? Pai ar fi un stimulent economiei locale , dar pe cealalta parte ar fi impotriva intereselor centralizate ale capitalei , ca acea mica crestere a economiei ar fi preferata la ei nu la noi , ba chiar le-ar dauna acelor oameni asa ceva , la OTP s-ar simti poate nu instantaneu dar in parcurs de un an da. Nu avem turism si din aceasta cauza si curse de vara mai multe la aeroport , pai si a cui e vina?? Credeti ca succesul litoralului din Bulgaria sau din Georgia (vezi Batumi si aeroportul sau) e datorat doar autoritatilor locale de acolo , e imposibil asa ceva , o dezvoltare serioasa fara suport la nivel national nu prea merge oricat de multe partyuri ar da Mazare vara ca sa atraga baietii cu bani :))))) (desi am auzit ca Mamaia lui a fost destul de profitabila vara asta). Acum mai e o piedica care zice ca nu e aeroport compatibil Schengen si in curand vom putea primi curse doar din UE , adica adio Istanbul si adio viselor lui Mazare de a veni arabi sau Moskoviti bogati care lasa acum milioane de dolari prin Batumi si asa certati cum sunt tarile pe acolo. Asa ca lasatio moarta , Otopeniul a fost si e aeroportul Romaniei si asa va fi multe zeci de ani pana se supara vreunii serios si se lasa cu altele. the SI November 16th, 2012, 04:58 PM vezi ca in litoralul bulgaresc au investit nemtii CTA November 16th, 2012, 05:23 PM activism la iasi (http://www.ieseniivoraeroport.org/despre/cine-suntem/) au aeroport cu destule curse, care ar face fericiti multi constanteni daca sunt si pe CND, dar se zbat in continuare. AT30 November 16th, 2012, 07:29 PM ^^ Problema este ca sunt prea putini constanteni carora sa le pese de acest oras, foarte multi sunt avocatii Bucurestiului. :bash: AbelT November 17th, 2012, 08:00 AM ^^era un post al lui Frunzaverde http://skyscrapercity.com/showpost.php?p=88718980&postcount=581 referitor la problema traficului .. ma rog, sau a lipsei traficului pe MK.. mi s-a parut foarte pertinent, venind evident si de la un insider Le Clerk November 17th, 2012, 08:15 AM pai si cinei de vina ca nu avem turism si economie la malul marii cand orice stimulent este interzis pe interese locale si nationale (politice) , Tot aud chestia asta repetandu-se in gol pe acest thread. Poti sa fii concret? Ai exemple clare? Le Clerk November 17th, 2012, 08:17 AM activism la iasi (http://www.ieseniivoraeroport.org/despre/cine-suntem/) au aeroport cu destule curse, care ar face fericiti multi constanteni daca sunt si pe CND, dar se zbat in continuare. Mda, de la Iasi la Bucuresti faci 6 ore, iar de la Iasi la Bacau faci 3 ore. Le Clerk November 17th, 2012, 08:26 AM pai ar fi un stimulent economiei locale , dar pe cealalta parte ar fi impotriva intereselor centralizate ale capitalei , ca acea mica crestere a economiei ar fi preferata la ei nu la noi , ba chiar le-ar dauna acelor oameni asa ceva , la OTP s-ar simti poate nu instantaneu dar in parcurs de un an da. :rofl: ce paranoia ai!? Ai idee cat reprezinta traficul Constantei pe OTP? In cifre, fara bla bla. Le Clerk November 17th, 2012, 08:32 AM ^^era un post al lui Frunzaverde http://skyscrapercity.com/showpost.php?p=88718980&postcount=581 referitor la problema traficului .. ma rog, sau a lipsei traficului pe MK.. mi s-a parut foarte pertinent, venind evident si de la un insider Iar primaria lui Mazarica nu face NIMIC pt CND, in timp ce Craiova, Cluj sau Timisoara se zbat sa atraga fonduri UE sau sa aloce fonduri de la bugetul local. Ceea ce inseamna ca in administrarea actuala Constanta e un oras mai sarac decat Timisoara, Craiova, Cluj, care au gasit inteligenta financiara sa identifice si aloce finantare. De asta zic ca totul tine si de cultura politica. Sau poate ca administratia locala a concluzionat ca nu merita investitia? BTW: ce se mai intampla cu proiectul de finantare UE a modernizarii CND, avansat de Udrea? garcia.calavera November 17th, 2012, 09:11 AM :rofl: ce paranoia ai!? Ai idee cat reprezinta traficul Constantei pe OTP? In cifre, fara bla bla. dar te rog impartaseste cu noi cat reprezinta traficul de la OTP din fiecare regiune a tarii daca ai aceasta imformatie oficiala si nu doar bla bla , cred ca daca s-ar face prin absurd un experiment in care sa te lase in aeroport doar daca ai buletin de Bucuresti , Ilfov ar bate vantul si praful prin terminalul ala nou Le Clerk November 17th, 2012, 09:16 AM dar te rog impartaseste cu noi cat reprezinta traficul de la OTP din fiecare regiune a tarii daca ai aceasta imformatie oficiala si nu doar bla bla , cred ca daca s-ar face prin absurd un experiment in care sa te lase in aeroport doar daca ai buletin de Bucuresti , Ilfov ar bate vantul si praful prin terminalul ala nou Esti penibil! Deci nu ai habar despre ce vorbesti, nu te bazezi pe NIMIC concret, dar faci afirmatii puternice, bombastice, fix ca orice politician de nimic! Stii vorba aia cu fudulia romaneasca nu? PS: Experimentele alea unde le-ai gasit? In cartile de colorat? UNDE ai pomenit tu ca se fac in felul asta niste studii relevante? Ai idee cat e traficul de afaceri in Bucuresti? In fine, cu tine am constatat ca imi bat capul degeaba, pt ca afirmatiile tale nu au nicio baza serioasa. garcia.calavera November 17th, 2012, 09:20 AM ma acuzi si pe mine si pe altii ca nu avem nimic concret si doar "bla bla" dar tu esti in aceasi situatie , ai murdarit , postat pardon 5 posturi consecutive mai sus in care nu ai adus absolut nici un fel de imformatie concreta , doar acuzatii politice , cinei politicianul la faza asta??? think about it ps: reactia ta la cererea unor imformatii oficiale lasa de dorit Le Clerk November 17th, 2012, 09:22 AM Omule, tu ai facut afirmatii concrete si clare (si aberante) legate de traficul Constantei prin OTP, iar eu ti-am cerut sa le demonstrezi, crezand in seriozitatea ta. Insa m-am lamurit. Multumesc! BTW: nu ai raspuns nici la solicitarea asta (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=97410763&postcount=864) de date concrete. AT30 November 17th, 2012, 11:00 AM Asta cu trebuie sa creasca economia Constantei ca sa existe un trafic mare pe CND sunt gogosi ieftine pentru cei care nu cunosc realitatea. :bash: Traficul pe CND este unul penibil, de zece ori mai mic ca pe Timisoara si Cluj, este un trafic de comuna parasita nu de un oras mare si un judet foarte important unde exista atatea companii mari, oameni care realizeaza venituri mari, oficial sau neoficial, unde exista un comert dezvoltat, porturi, turism, investitii samd. Poate sa creasca economia Constantei de zece ori pe atat, degeaba, traficul pe CND va fi in continuare extrem de mic, motivul l-am exprimat deja de prea multe ori. :dizzy: AT30 November 17th, 2012, 11:13 AM Iar primaria lui Mazarica nu face NIMIC pt CND, in timp ce Craiova, Cluj sau Timisoara se zbat sa atraga fonduri UE sau sa aloce fonduri de la bugetul local. Ceea ce inseamna ca in administrarea actuala Constanta e un oras mai sarac decat Timisoara, Craiova, Cluj, care au gasit inteligenta financiara sa identifice si aloce finantare. De asta zic ca totul tine si de cultura politica. Sau poate ca administratia locala a concluzionat ca nu merita investitia? BTW: ce se mai intampla cu proiectul de finantare UE a modernizarii CND, avansat de Udrea? Nu stiu cum e la Cluj, Timisoara si Craiova, dar primaria lui Mazarica nu are actiuni la CND, deci nu se poate zbate sa atraga fonduri UE si/sau sa aloce bani de la bugetul local. Consiliul Judetean Constanta detine de putin timp 25% din actiunile aeroportului si chiar incearca sa atraga fonduri, dupa cum se vede in acest articol (http://lideruldeopinie.ro/66129/pe-aeroportul-kogalniceanu-vor-ateriza-140-milioane-de-lei), ce-i drept este nevoie de mult mai mult. Le Clerk November 17th, 2012, 11:39 AM CJ Constanta nu a fost intotdeauna majoritate PSD Mazare?! Rhemaxos November 17th, 2012, 11:57 AM Proiectul de care spuneți este finanțat în cadrul POS Transporturi (vezi aici (http://www.ampost.ro/main.php?module=articleview&action=view&id=292)) și nu are, prin urmare, nicio treabă nici cu Udrea, nici cu Consiliul Județean. Sincer, n-aș fi crezut că după postările lui frunzăverde (aici (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=88302014&postcount=472) și aici (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=88718980&postcount=581)), un om rațional mai poate susține tema conspirației bucureștene împotriva CND. Cu atât mai mult cu cât, față de momentul în care puneam pentru prima oară problema asta: Bun, deci avem aşa: - infrastructura aeorportuară bine pusă la punct; - tarife mai mult decât prietenoase; - "sponsorizarea" de către CJC (al cărui reprezentant în AGA posta cu ceva vreme în urmă pe SSC) a unui operator low cost. Nu înţeleg, în condiţiile astea în ce constă şi cum se manifestă "sabotajul" de la centru. Între timp a apărut și proiectul POS-T în valoare de aprox. 170 de milioane de lei din care mai mult de 90 de milioane sunt co-finanțare eligibilă și neeligibilă de la bugetul de stat. Toate astea sunt, firește, apă de ploaie pentru AT30 și garcia.calavera care "știu" mult mai bine cum stau lucrurile. Sincer, nu cred să existe pe tot forumul discuție mai absurdă ca asta. Drept pentru care eu mă opresc aici. AT30 November 17th, 2012, 12:09 PM De asta zic ca totul tine si de cultura politica. Sau poate ca administratia locala a concluzionat ca nu merita investitia? Si care-i cultura politica in Romania? Nu suntem stat federal unde politica locala sa fie independenta fata de centru. La noi, in special privind CND, cultura politica este dictata de la Bucuresti. Pana nu se privatizeaza aeroportul comercial, degeaba vorbim de economie, trafic si altele. CND nu va suferi investitii adevarate si niciodata nu va avea un trafic pe masura asteptarilor atata timp cat va ramane sub control politic. Threadul acesta trebuie inchis, se tot reiau aceleasi discutii si nu se ajunge niciodata la un consens, nu se poate discuta pe temei economic cand totul pute a politica damboviteana. :lock::lock::lock: Le Clerk November 17th, 2012, 12:32 PM Proiectul de care spuneți este finanțat în cadrul POS Transporturi (vezi aici (http://www.ampost.ro/main.php?module=articleview&action=view&id=292)) și nu are, prin urmare, nicio treabă nici cu Udrea, nici cu Consiliul Județean. Sincer, n-aș fi crezut că după postările lui frunzăverde (aici (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=88302014&postcount=472) și aici (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=88718980&postcount=581)), un om rațional mai poate susține tema conspirației bucureștene împotriva CND. Cu atât mai mult cu cât, față de momentul în care puneam pentru prima oară problema asta: Între timp a apărut și proiectul POS-T în valoare de aprox. 170 de milioane de lei din care mai mult de 90 de milioane sunt co-finanțare eligibilă și neeligibilă de la bugetul de stat. Toate astea sunt, firește, apă de ploaie pentru AT30 și garcia.calavera care "știu" mult mai bine cum stau lucrurile. Sincer, nu cred să existe pe tot forumul discuție mai absurdă ca asta. Drept pentru care eu mă opresc aici. Mersi pt observatie. Te citez pt continutul informatiei. :cheers: AT30 November 17th, 2012, 12:33 PM Toate astea sunt, firește, apă de ploaie pentru AT30 și garcia.calavera care "știu" mult mai bine cum stau lucrurile. Sincer, nu cred să existe pe tot forumul discuție mai absurdă ca asta. Drept pentru care eu mă opresc aici. Eu nu am vazut nicio discutie, nici macar un apropo, din partea voastra, cu privire la privatizarea companiei de stat Aeroportul International Constanta, care a avut si inca are o conducere numita politic, un management defectuos, exprimat printr-un trafic extrem de mic si lipsa investitiilor. :ohno: Normal pentru ca va convine de minune situatia, hai sa dam vina pe economia locala, pe Mazare si lasa ca totul merge bine si asa, tipic. AT30 November 17th, 2012, 12:39 PM Constanteni, mergeti in continuare si luati avionul de la Bucuresti si nu uitati, ciocu' mic, stim noi cum este mai bine pentru voi. :wink2: Le Clerk November 17th, 2012, 01:01 PM Tu realizezi cat de penibil esti cand vorbesti (prostii) de unul singur in numele altora?! :lol: UserCT November 17th, 2012, 01:46 PM Discutiile astea interminabile despre subminarea Constantei de pe toate threadurile Constantene sunt de-a dreptul obositoare. Ca sa inteleaga toata lumea de ce astfel de discutii exista doar la noi, la Constanta , va spun eu, e foarte simplu: de ani de zile Mazare spune de cate ori are ocazia la TV(si nu numai) ca nu are bani pt nimic, ca Bucurestiul pune bete in roate, ca Bucurestiul nu ii da bani, ca de unde bani pentru asta si pt. cealalta cand "el" nu are bani ( desigur se refera la primaria pt ca "el" nu are astfel de probleme financiare) - ati spune ca toate declaratiile astea sunt niste ineptii si ati avea dreptate dar uitati-va ca este primar de 4 mandate cu niste procente covarsitoare deci inseamna ca majoritatea Constantenilor chiar il cred cand spune ca Orasul Constanta este SARAC, desi adevarul este ca dupa Bucuresti, Constanta are de departe cel mai mare buget din Romania ( erau niste date oficiale postate de un coleg pe acest forum in urma cu cateva luni). Si mie mi-ar face placere sa iau avionul direct din Constanta dar sunt realist si imi dau seama ca din moment ce nicio companie nu vine inseamna ca nu este profitabil. Ce companie credeti ca ar fi refuzat "sa puna mana" pe aeroportul din Constanta daca acest lucru le-ar fi adus intradevar bani?! Tamba November 17th, 2012, 01:53 PM Felicitari AT30! Felicitari garcia.calavera! ro.cologne November 17th, 2012, 04:57 PM ^^ Bun venit, TaxiCo :lol: garcia.calavera November 17th, 2012, 05:15 PM Ce companie credeti ca ar fi refuzat "sa puna mana" pe aeroportul din Constanta daca acest lucru le-ar fi adus intradevar bani?! si pana cand CND nu se va elibera de conducerea capitalei nu vom sti niciodata. Daca este asa neprofitabil de ce nu este lasat pe mana autoritatilor locale? ma refer bineinteles la partea comerciala nu la altele ps: pentru userii care au nevoie inca si azi de dovezi ca in Romania se lucreaza pe interese politice in defavoarea celor economice .... chiar nare rost o dezbatere , coincidenta uimitoare e ca acei useri sunt din Bucuresti Le Clerk November 17th, 2012, 05:56 PM chiar nare rost o dezbatere , coincidenta uimitoare e ca acei useri sunt din Bucuresti Eu inca astept sa-mi dai acele date de care esti atat de sigur. Dar cum sunt convins ca nu le ai, uite in ce cred eu: http://farm8.staticflickr.com/7237/6963157770_0b0a037a0b_z.jpg Le Clerk November 17th, 2012, 05:59 PM Discutiile astea interminabile despre subminarea Constantei de pe toate threadurile Constantene sunt de-a dreptul obositoare. Ca sa inteleaga toata lumea de ce astfel de discutii exista doar la noi, la Constanta , va spun eu, e foarte simplu: de ani de zile Mazare spune de cate ori are ocazia la TV(si nu numai) ca nu are bani pt nimic, ca Bucurestiul pune bete in roate, ca Bucurestiul nu ii da bani, ca de unde bani pentru asta si pt. cealalta cand "el" nu are bani ( desigur se refera la primaria pt ca "el" nu are astfel de probleme financiare) - ati spune ca toate declaratiile astea sunt niste ineptii si ati avea dreptate dar uitati-va ca este primar de 4 mandate cu niste procente covarsitoare deci inseamna ca majoritatea Constantenilor chiar il cred cand spune ca Orasul Constanta este SARAC, desi adevarul este ca dupa Bucuresti, Constanta are de departe cel mai mare buget din Romania ( erau niste date oficiale postate de un coleg pe acest forum in urma cu cateva luni). Si mie mi-ar face placere sa iau avionul direct din Constanta dar sunt realist si imi dau seama ca din moment ce nicio companie nu vine inseamna ca nu este profitabil. Ce companie credeti ca ar fi refuzat "sa puna mana" pe aeroportul din Constanta daca acest lucru le-ar fi adus intradevar bani?! Tu ai mai vazut primar in Romania atat de petrecaret si plimbaret? Intrebare: de unde are bani de toate aceste escapade? Le Clerk November 17th, 2012, 06:06 PM Inca ceva: in cazul in care se va construi o autostrada Constanta-Varna, vor fi numai ~ 100 -120 km pana la aeroportul din Varna, asa incat probabil CND va avea o alta concurenta "neloiala" din partea aeroportului de acolo.:nuts: Le Clerk November 17th, 2012, 06:12 PM Felicitari AT30! Felicitari garcia.calavera! Felicitari pt? Ca nu ne spun nimic concret. Ca si tine de altfel. :lol: Le Clerk November 17th, 2012, 06:15 PM si pana cand CND nu se va elibera de conducerea capitalei nu vom sti niciodata. Daca este asa neprofitabil de ce nu este lasat pe mana autoritatilor locale? ma refer bineinteles la partea comerciala nu la altele Daaa! In special pe mana lui Mazare, totul, ca a ramas fara bani la Monaco! Sigur vor navali investitorii cand vor auzi de Mazare. UserCT November 17th, 2012, 06:28 PM Tu ai mai vazut primar in Romania atat de petrecaret si plimbaret? Intrebare: de unde are bani de toate aceste escapade? :lol: Le Clerk, cred ca nu mi-ai citit cu atentie comentariul; explica-le altora chestiile astea pt ca eu nu am nici un dubiu in privinta provenientei averii colosale pe care o detine Mazare :) Daaa! In special pe mana lui Mazare, totul, ca a ramas fara bani la Monaco! Sigur vor navali investitorii cand vor auzi de Mazare. Mai vrea sa ia si Portul Constanta si portul Midia in caz ca nu stiai. Sa ne fereasca dumnezeu sa se intample asa ceva vreodata ! Mihail.Coiciu November 17th, 2012, 06:32 PM Au ajuns toti taranii la Bucuresti, din catune infecte, sa ne spuna cat de incompetenti suntem noi. Le Clerk November 17th, 2012, 06:35 PM Si cireasa de pe tort: insulta! Si cu asta ne-am spus toate argumentele! :bow: Le Clerk November 17th, 2012, 06:38 PM :lol: Le Clerk, cred ca nu mi-ai citit cu atentie comentariul; explica-le altora chestiile astea pt ca eu nu am nici un dubiu in privinta provenientei averii colosale pe care o detine Mazare :) Ba am citit, insa chiar nu inteleg cum de inca mai umbla liber. Mai vrea sa ia si Portul Constanta si portul Midia in caz ca nu stiai. Sa ne fereasca dumnezeu sa se intample asa ceva vreodata ! Pai o sa-i ajunga un an doi pt Monaco si Brazilia, dupa care o sa ajunga la concluzia ca e nerentabil sa bage bani in el si o sa-l vanda la oferta. Insa sper si eu sa nu se faca prostia asta, ar fi cea mai mare idiotenie facuta de statul roman. Tamba November 17th, 2012, 08:00 PM Au ajuns toti taranii la Bucuresti, din catune infecte, sa ne spuna cat de incompetenti suntem noi. Excelenta remarca! Felicitari! :cheers: garcia.calavera November 17th, 2012, 08:18 PM din nou 5 posturi consecutive pentru a murdari threadul , multumim frumos replicilor cu citate foarte atent selectate pentru a iesi din context , care acuza lipsa informatiilor concrete sau oficiale dar totusi refuza sa ofere acest tip de imformatii la randul lui cheers mate cred ca ar fi o idee buna ca moderatorii forumui sa stearga toate posturile de pe undeva de la postul #800 cand s-a incetat postarea de imformatii utile si relevante CND si s-a inceput manjirea cu noroi Cosmin November 17th, 2012, 08:35 PM 45 pages and almost 900 posts, yet one single rant and a rebuttal (and then a rebuttal to the rebuttal) that could fit in just 2-3 pages at most. Basically, all this is the same rant on repeat. Useful, on-topic content is rare here, for reasons that are obvious, given the lack of traffic, but that's not an excuse to go off-topic and argue over the same thing over and over again. Hardly what an airport thread should be used for and seeing how you don't refrain from ranting when there's no news or genuine new development to discuss, I've taken the decision to close this thread for an unlimited time. From now on please use the general Aviation (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1130003&page=170) thread. You can also open a thread to discuss aviation-related developments in the SE region, but don't think you can then use that for the same rants, because I'll close that one too. Also: -don't PM me in regards to this decision; I won't respond; -don't open a new, identical thread; it will get locked and you'll get an infraction, plus a week in the brig; -don't threaten me or any other staffers that you'll leave the forum since that won't get you nowhere and you're not the first ones to try it; -don't start rating on other threads; your posts will be deleted and you might get a warning or infraction, depending on your action and your existing infraction history. |