View Full Version : snijezna idila

gljiba
December 23rd, 2010, 11:20 PM
http://img98.imageshack.us/img98/2487/slikaw.jpg

DinoVabec
December 24th, 2010, 12:49 AM
Borici snijeg i nebo, definitivno dobitna kombinacija, al ovi copleki mi malo kvare dojam, zato 9..Ja bi to odrezao iznad krova i ove crne kacige i onda je to cista 10-tka.. :cheers:

gljiba
December 24th, 2010, 12:55 AM
^^ e kad bi ja znao rezat to :D
i da i ja sam skuzio da smetaju te glavurde :bash:

DinoVabec
December 24th, 2010, 01:06 AM
^^ e kad bi ja znao rezat to :D
i da i ja sam skuzio da smetaju te glavurde :bash:

Imas jedan program, zove se Photoscape...Besplatan ti je, jako se lako koristi, a moze se slozit takve stvari, kao da se odreze visak, promijenis velicine slika, popravis kontrast i te osnovne stvari..Odlican je..Preporucam ga..:cheers:

=CHUCK NORRIS=>
December 24th, 2010, 06:59 AM
devetka zbog donjeg dijela slike...a sto se tice preuređivanja...cim sliku preuredis to vise nije ta slika te su meni draze ovakve nego "umjetne"

MasonicStage™
December 24th, 2010, 09:26 AM
zasićenost premalena, oštrina bi isto mogla biti veća, a i ljudi kvare dojam.

ovako je 8, ali da si u photoshopu rješio te sitnice, bila bi 10 bez problema.

fafafa2233
December 24th, 2010, 12:06 PM
bez ovih 6-7 odrizanih glava bila bi 10 :D
a i naslov je moga bit maštovitiji, a ne copy/paste naslova tjedne teme :D

al sviđa mi se, evo ti 8 :)

gljiba
December 24th, 2010, 01:17 PM
Imas jedan program, zove se Photoscape...Besplatan ti je, jako se lako koristi, a moze se slozit takve stvari, kao da se odreze visak, promijenis velicine slika, popravis kontrast i te osnovne stvari..Odlican je..Preporucam ga..:cheers:

budem ja to probao thx :cheers:

MasonicStage™
December 24th, 2010, 02:21 PM
evo, kao primjer, ja sam izrezao donji dio i malo pojačao kontrast i zasićenost.

http://i.imgur.com/IRSki.jpg

dadekhr
December 24th, 2010, 02:37 PM
I to sad više nije dobra slika kao u originalu. Prije svega zbog kompozicije. Fali podnožje borova.

MasonicStage™
December 24th, 2010, 02:44 PM
slažem se s tim, ružno je kad je odrezano, ali htio sam samo na brzinu pokazati :)

LAMPAŠ8
December 24th, 2010, 04:47 PM
fotka je očito opaljena na skijanju iili takvom ,tako da pretpostavljam da se radi o fotki gdje se htjelo pokazati o kakvom se okolišu radi..problem je što nije prikazan ni close up da se pokaže ljepota drveća ili mjesto gdje je hladno, a niti široki kut gdje vidimo što ovi ljudi rade ,dal oni gledaju to drveće ili se pripremaju za skijanje ili nešto treće...crop pomaže jer sad vidimo o čemu se radi,ali stvar je što je kadar morao biti bolji..drugačija perspektiva,možda otići 5 metara lijevo desno .spustiti se..itd ...ovo je turistička fotka i ne vjerujem da je u nju uloženo puno truda..:)

Mordaunt-S
December 24th, 2010, 05:12 PM
Po meni ljudi nisu problem da su uhvaćeni cijeli u kadru. Ovako odsječeni mi samo kvare sliku koja je imala dosta potencijala. Ipak pošto je Božić dajem 7.