View Full Version : [Split] - Projekt Kila

Pages : [1] 2 3

Delmat
January 12th, 2011, 03:26 PM
Dakle, ovin projekton bi se triba napravit cili novi (manji?) kvart.
Stanovi će se radit za POS (poticanu stanogradnju).

7 nebodera po 15 katova, arhitekt Ante Kuzmanić (http://www.antekuzmanic-arhitekt.hr/).
Početak gradnje vjerojatno u travnju 2011., rok za izgradnju oko 18 miseci.

Za sada je ovo jedina slika plana koju imamo ali kako vrime bude odmicalo i kako budemo dobijali nove rendere, bit će stavljeni u uvodni post.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/images/2009-05-06/Split/POS%20KILA_thumb.jpg

Ballota
January 12th, 2011, 03:44 PM
Baš me zanima kako dežurni branitelji Keruma i njegove politike komentiraju činjenicu da je ovaj, kako Kerum kaže, "nepovoljan teren" najednom posta vrlo povoljan, od kad je njegov nećak doša u posjed istog. Isti taj nećak koji će investirat 75 milijuna eura u gradnju. Isti taj nećak, koji ima samo 23 godine. Zašto nama ne ide tako dobro u bizn'su? :lol:

Split3
January 12th, 2011, 04:00 PM
Na ovom linku je 3-D plan projekta, i e-mail za kontakt s javnoscu:

www.institutigh.com/BibliotekaReferenci/Kila.pdf

Splićanin88
January 12th, 2011, 04:28 PM
Svaka cast KERUMU sto pokusava ono sto "stoljecima" drugi ne uspijevaju,a to je jeftinim stanovima rijesiti problem podstanarstva.

Nimalo ne sumnjam da ce mu taj uspjeh "dezurni" kriticari u ovom ludom gradu itekako spocitavati jer u ovome gradu najbolje su prolazili oni koji nista nisu radili,niti pokretali.

Jedan od bitnijih predizpozicija za uspjeh jest veeliki zivci,i ne osvrtanje na kritizerstvo.

Sve dok je po zakonu.

Onaj tko misli da nesto nije po zakonu neka to isto prijavi,ali kod nas je najlakse pljuvanje,meni osobno mi puna kapa pljuvacine..

Koliko iz povijesnih knjiga vidim,pljuvacine u ovom gradu ne nedostaje,jos od vremena Marmonta kada su stari splicani zestoko oponirali Marsalu zbog gradnje "marmontove" (sadasnje) siroke ulice,zbog izmjestanja groblja izvan grada,zbog gradnje perivoja itd itd...

Covjeka izluduje mentalitet kritizerstva koji se od tada nije nimalo promijenio!

gorgoroth
January 12th, 2011, 04:37 PM
Isti taj nećak, koji ima samo 23 godine. Zašto nama ne ide tako dobro u bizn'su? :lol:

Nisi netjak kome treba :lol:

Odličan projekt :cheers:

Split3
January 12th, 2011, 04:38 PM
Nek se nađe i ovo (trenutno stanje na terenu):

http://oi52.************/j9n2ow.jpg

tp://oi52.************/2iw1tzs.jpg

http://oi54.************/347v2bq.jpg

ST_dasa
January 12th, 2011, 04:42 PM
di bi ove zgrade točno tribale upast?

Liu_kang
January 12th, 2011, 08:03 PM
Svaka cast KERUMU sto pokusava ono sto "stoljecima" drugi ne uspijevaju,a to je jeftinim stanovima rijesiti problem podstanarstva.

Nimalo ne sumnjam da ce mu taj uspjeh "dezurni" kriticari u ovom ludom gradu itekako spocitavati jer u ovome gradu najbolje su prolazili oni koji nista nisu radili,niti pokretali.

Jedan od bitnijih predizpozicija za uspjeh jest veeliki zivci,i ne osvrtanje na kritizerstvo.

Sve dok je po zakonu.

Onaj tko misli da nesto nije po zakonu neka to isto prijavi,ali kod nas je najlakse pljuvanje,meni osobno mi puna kapa pljuvacine..

Koliko iz povijesnih knjiga vidim,pljuvacine u ovom gradu ne nedostaje,jos od vremena Marmonta kada su stari splicani zestoko oponirali Marsalu zbog gradnje "marmontove" (sadasnje) siroke ulice,zbog izmjestanja groblja izvan grada,zbog gradnje perivoja itd itd...

Covjeka izluduje mentalitet kritizerstva koji se od tada nije nimalo promijenio!

Dobrodoša na forum, sa koje god planete da si

Liu_kang
January 12th, 2011, 08:06 PM
Pošto san se pomiria sa činjenicom da više ništa ne prolazi bez korupcije, nepotizma i ljigavosti, jednostavno ću prst u uvo i glavu ispod jastuka i nadat se da će neboderi lipo izgledat

gradski
January 12th, 2011, 09:46 PM
http://i52.************/2vi56wy.jpg

fafafa2233
January 12th, 2011, 10:34 PM
ovo je stvarno lip projekt ali nekima očito ništa ne valja :D

fafafa2233
January 12th, 2011, 10:35 PM
Baš me zanima kako dežurni branitelji Keruma i njegove politike komentiraju činjenicu da je ovaj, kako Kerum kaže, "nepovoljan teren" najednom posta vrlo povoljan, od kad je njegov nećak doša u posjed istog. Isti taj nećak koji će investirat 75 milijuna eura u gradnju. Isti taj nećak, koji ima samo 23 godine. Zašto nama ne ide tako dobro u bizn'su? :lol:

a kako će dežurni pljuvači komentirat činjenicu da se nešto radi/gradi ??? :)

Dobrodoša na forum, sa koje god planete da si

primjetih da je doša puno prije nas ;)

passat1717
January 12th, 2011, 11:16 PM
^^ Ma naravno da je svakome drago da se gradi ALI, dragi ljudi sa foruma... koji sigurno imate inteligencije (ošito dovoljno jer se znate logirat na forum)... ne treba biti prepametan... 23 godine i mali ima milijune (ma Bogati a?!)! Kako ja ne uspjevan nego prvo po Kaštelima, Solinu... nosan ormare priko student servisa, sad po zagrebu u skladištu... da bi platija režije i da mogu završit fax... a mlatimudan kojega novinar prikaže kao "menadžera", "poduzetnika" ima novce za napravit pola kvarta!
Svaka čast na gradnji i naravno... ja sam UVIK za izgradnju u Splitu pogotovo ako je u korist općeg dobra (čitaj podstanara) ALI.. nemojte me j* u mozak i zatvarat oči. Pametnomu dosta!

Split3
January 12th, 2011, 11:17 PM
^^ Ma naravno da je svakome drago da se gradi ALI, dragi ljudi sa foruma... koji sigurno imate inteligencije (ošito dovoljno jer se znate logirat na forum)... ne treba biti prepametan... 23 godine i mali ima milijune (ma Bogati a?!)! Kako ja ne uspjevan nego prvo po Kaštelima, Solinu... nosan ormare priko student servisa, sad po zagrebu u skladištu... da bi platija režije i da mogu završit fax... a mlatimudan kojega novinar prikaže kao "menadžera", "poduzetnika" ima novce za napravit pola kvarta!
Svaka čast na gradnji i naravno... ja sam UVIK za izgradnju u Splitu pogotovo ako je u korist općeg dobra (čitaj podstanara) ALI.. nemojte me j* u mozak i zatvarat oči. Pametnomu dosta!

+1,000.000.00

Make it so
January 12th, 2011, 11:25 PM

Ja mislin da je on sa 23 godine daleko od milijunasa ..prije bi reka da je to nacin da kerum skrene pozornost s toga da u biti ON ..veliki rico gradi taj kvart ;)

Split3
January 12th, 2011, 11:31 PM
http://www.h-alter.org/vijesti/politika/ne-moze-mu-nitko-nista

fafafa2233
January 12th, 2011, 11:43 PM

viruj mi da san na ovakve piz*arije posta potpuno ravnodušan.
nek se gradi, šta se mene tiče potpuno nebitno ko i priko koga.
na kraju krajeva, većina većih projekata je na ovaj ili onaj način "mutna". ne vidin ništa neobično za naše standarde.

e dragi moj, da si kerumov nećak nebi nosa ormare ;) ali nisi jbg
šta reć? željko se pobrinija za svoju familiju :D i to radi (bar u ovoj državi) svako ko je u mogućnosti.

okreni se oko sebe.
ijepa naša puna mafijaša, šta većih, šta manjih ;)

Split3
January 12th, 2011, 11:46 PM
na kraju krajeva, većina većih projekata je na ovaj ili onaj način "mutna". ne vidin ništa neobično za naše standarde.

šta reć? željko se pobrinija za svoju familiju :D i to radi (bar u ovoj državi) svako ko je u mogućnosti.

okreni se oko sebe.

Nemoj bit ravnodusan, to ne valja. Stari Hrvatski pjesnik Silvije S. Kranjcevic je pisao: Mrijeti ti ces kada pocmes sam u ideale svoje sumnjati.
Ideali bi trebali bit postenje i ne-korupcija. Svaki zlocin se na kraju otkrije, vidis di je sad Sanader.

Split3
January 12th, 2011, 11:48 PM
pos ili nas vuku za nos
KERUMOV MANEVAR NA KILI Podstanarima stanovi, ali zarada njemu

http://slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/126542/Default.aspx

passat1717
January 13th, 2011, 12:19 AM

okreni se oko sebe.

Prijatelju dragi... istina da je puna mafijaša.. ali ja kao mladi pripadnik društva, a vjerujem da i velika većina isto tako razmišlja pogotovo mladih, vjerujem da će ovo društvo ići prema boljemu... mislim da se to malo po malo i događa i da će biti još uhićenja, prijava korupcije... jednostavno smo došli do te točke da ćemo tako ili nikako.
Ali isto tako prijatelju, i ti i ja, i vjerujem svi ovdje na forumu želimo društvo gdje nema muljaže... gdje je neplaćanje poreza, bespravna izgradnja, ako već hoćeš - krađa - SRAMOTA a ne "snaša se čovik, naš je".
I tako triba razmišljat a pomalo dolazi i to vrime! :cheers2:

Ballota
January 13th, 2011, 01:38 PM
Vezano za lokaciju, baš mi je cool šta će se dić 7 nebodera u pripizdini, na mistu nekih kokošinjaca i okruženo džunglom....umisto na ranije prohvaćenoj lokaciji na Neslanovcu, uz Ul. Domovinskog rata.
Zašto bi imali 7 nebodera uz veliku aveniju, kad ih možemo imat u zoni sumraka? :lol:

+1,000,000,000,000,000

Za ostale budale koje podržavaju ovo, samo ću reć - sram vas može bit!
Znači, došli smo u tu fazu kad više nikakva zakonitost i moral nisu ni malo bitni?
SAMO NEK SE ZIĐA, JEL? :puke:

Ovo je toliko očit sukob interesa, da ne može bit očitiji. Takva prokleta lakrdija! Oni će prodavat priču kako je "sve po zakonu".
Nek mi onda kažu koja je to banka koja će klincu od 23 godine i bez diplome dat 75 milijuna eura kredit? Koja je to banka, da i ja odem i pitam za pare. :bash:

Vi koji tako olako prelazite preko ovakvih stvari, vi ste prave OVCE i upravo ono šta Kerumu treba da se održi na vlasti.
Samo nek se gradi...nije bitno kako i na koji način. Nije bitno šta gradonačelnik sam sebi namišta milijunske poslove i OD VAS RADI MAJMUNE!

Samo ću još reć ovo - oni kojima je ovakvo postupanje u redu i ZASLUŽUJU ovakvu gradsku vlast. Oči ćete otvorit onda kad bude prekasno, a onda nam ni dragi bog neće pomoć. Ljudi poput VAS su PRAVI problem ovog grada. Vi i vaš mentalitet!

A sad doviđenja. Idem povratit.. :puke:

Delmat
January 13th, 2011, 01:44 PM
Niko ti ne brani Ballota da kritiziraš ali nemoj moralizirat molin te.
Kažeš da od nas Kerum drži majmune? Ok, možda i je.

A šta onda kažeš na gospodina koji te je u facu laga, a opet ga glorificiraš? Znaš o kome se radi.
A i lokacija na Kili ti je prije bila u redu, a sad nevalja, pretpostavljan zato jer Kerum radi.

Ballota
January 13th, 2011, 01:49 PM
^^ Joj DAAAAJ! :lol:
Argument ti je prejak. Usporedba konfuzije o broju stolica neke dvorane i namještanja višemilijunskih poslova i kolosalnom sukobu interesa. :hammer:

Ma baš mene briga šta ćete vi mislit i reć.
Moja savjest je čista....a vi i dalje budite je*eni licemjeri! http://i44.************/2qursq1.jpg

fafafa2233
January 13th, 2011, 01:51 PM
ballota brale... pa di ti živiš ? :D i daj samo jedan primjer posta u kojen neko odobrava sukob interesa. kad to vidin onda možemo razgovarat. ne izvlači iz konteksta.

Prijatelju dragi... istina da je puna mafijaša.. ali ja kao mladi pripadnik društva, a vjerujem da i velika većina isto tako razmišlja pogotovo mladih, vjerujem da će ovo društvo ići prema boljemu... mislim da se to malo po malo i događa i da će biti još uhićenja, prijava korupcije... jednostavno smo došli do te točke da ćemo tako ili nikako.
Ali isto tako prijatelju, i ti i ja, i vjerujem svi ovdje na forumu želimo društvo gdje nema muljaže... gdje je neplaćanje poreza, bespravna izgradnja, ako već hoćeš - krađa - SRAMOTA a ne "snaša se čovik, naš je".
I tako triba razmišljat a pomalo dolazi i to vrime! :cheers2:

ma slažen se ja, naravno.
ali ni na zapadu ne postoji "društvo bez muljaže". to je utopija.
sigurno da su razmjeri manji ali glavna razlika je šta ovakve muljaže nisu društveno prihvaćene. također virujen da smo i mi po tom pitanju na dobrom putu.

Delmat
January 13th, 2011, 01:54 PM
Ballota, kako vitar puše si, kako u vezi gluposti ka šta su gejpederi, tako i u vezi projekata.
Da je ta promjena razmišljanja rezultat sazrijevanja, a ne osobnih utjecaja nebi ti ništa reka ali vidin da si posta pravi SDPov agitator.

MasonicStage™
January 13th, 2011, 01:55 PM
nije baš thread najbolje krenuo ... oh well.

kolike su šanse za realizaciju projekta?

Delmat
January 13th, 2011, 01:56 PM

Pročitaj prvi post. Izgleda da je sigurno.

fafafa2233
January 13th, 2011, 01:56 PM

nemoj brisat molin te.
civilizirano raspravljamo o neciviliziranin postupcima :D

šanse su velike, jako velike :cheers:

MasonicStage™
January 13th, 2011, 01:58 PM
pa da sam htio obrisat, obrisao bih :D

okay, rok je kao neki stavljen, ali mislio sam više na vaše dojmove?
znači moglo bi jel?

po meni je okay da se ovakve lijeve lokacije isto urbaniziraju, iz toga ne može proizaći loše, već samo ubrzati okolnu urbanizaciju.

passat1717
January 13th, 2011, 02:04 PM
Ma uz tih 7 nebodera od 15 katova bit će to pravi kvart :)
A vjerojatno će se otvoriti i supermarket poznatog brenda u blizini :D

fafafa2233
January 13th, 2011, 02:04 PM
da. šanse su jako velike.

a ovo livo će se (ako Bog da :D) također urbanizirat.

pomoli se za Split http://limun.hr/main.aspx?ID=666529 ili drži fige ako ti je draže :D

Even!
January 13th, 2011, 02:13 PM
Može netko označiti gdje se nalaze Kile?
Ne uzimajući u obzir lokaciju i Kerumov sukom interesa, stanovi i cijeli kvart za 1000 eura po kvadratu je za svaku pohvalu.

passat1717
January 13th, 2011, 02:33 PM
Može netko označiti gdje se nalaze Kile?
Ne uzimajući u obzir lokaciju i Kerumov sukom interesa, stanovi i cijeli kvart za 1000 eura po kvadratu je za svaku pohvalu.

+1
Ajde netko tko zna lokaciju nek samo označi na GE konačno :D

Delmat
January 13th, 2011, 02:39 PM
Samo u Google upišite split kila i izbacit će van prvi rezultat.

http://i55.************/23j6cug.png

fafafa2233
January 13th, 2011, 02:44 PM
^^ a znaš li di su točno ovi neboderi?

Delmat
January 13th, 2011, 02:46 PM
Hm ako neko ima plan daljnje izgradnje cesta prema istoku, pomoću toga ćemo moć odredit.
Na onoj maloj slici projekta se vide buduća križanja.

zivot na sjeveru
January 13th, 2011, 04:12 PM
Pošto san se pomiria sa činjenicom da više ništa ne prolazi bez korupcije, nepotizma i ljigavosti, jednostavno ću prst u uvo i glavu ispod jastuka i nadat se da će neboderi lipo izgledat

Sjajan komentar.

I ja cu isto...

z_lica
January 13th, 2011, 04:22 PM

1 - "jeftini" stanovi nisu Kerumov izum, u Splitu već postoje POSovi objekti, a o tome zašto ih ne postoji više dalo bi se diskutirati
2 - uzdizati Keruma koji unosan posao namješta nećaku je smiješno i vrlo, vrlo kratkovidno
3 - proglašavati ljude koji se protive nepotizmu kritizerima je nedostatak osnovnih sustava vrednovanja
4 - glorificirati čovjeka koji nije ispunio ništa od onoga što je nabajao prije izbora je smiješno

..budemo li se svi mirili sa tim i takvim pojavama onda nam se uistinu crno piše.

^^

..potpisujem.

..užasno zabrinjavajuć stav, posebno kada dolazi od strane mladih ljudi. Mogla bih ti o tome čitav esej napisati, ali čemu - ti bi to ionako smatrao moraliziranjem. Stoga ću ti samo poželjeti puno sreće u životu (trebati će ti uistinu) te da nikada na svojoj koži osobno ne osjetiš posljedice svega onoga nad čime sada sliježeš ramenima.

Za ostale budale koje podržavaju ovo, samo ću reć - sram vas može bit!
Znači, došli smo u tu fazu kad više nikakva zakonitost i moral nisu ni malo bitni?
SAMO NEK SE ZIĐA, JEL? :puke:

Samo ću još reć ovo - oni kojima je ovakvo postupanje u redu i ZASLUŽUJU ovakvu gradsku vlast. Oči ćete otvorit onda kad bude prekasno, a onda nam ni dragi bog neće pomoć. Ljudi poput VAS su PRAVI problem ovog grada. Vi i vaš mentalitet!

A sad doviđenja. Idem povratit.. :puke:

..uf Ballota, ti opleo malo prežestoko no slažem se sa svime što si napisao od slova do slova. Drago mi je što još ima mladih ljudi koji nisu izgubili osjećaj za moral ili pak upali u posvemašnju apatiju i ignorantstvo negativnosti kojima smo, svakodnevno, bombardirani. Zadrži svoje kriterije i ne daj se vozati, ali milogatiBoga, malo se skuliraj ;)

.dakle - neka se gradi, neka se radi, neka jeftinih stanova i brojnih ostalih projekata ALI ne pod svaku cijenu, NE u slučajevima očitog nepotizma, sukoba interesa, financijskih malverzacija i punjenja đepova polupismenih primitivaca. Pričajte što hoćete, ali ja ne želim da ovaj grad bude ićija prčija, a najmanje Kerumova.

Ballota
January 13th, 2011, 04:48 PM
^^ Moja reakcija je u skladu s očajem koji osjećan kad vidim u koju su apatiju ljudi upali. Ili ih uopće nije briga šta se događa, ili su toliko očajnički željni bilo kakve gradnje, da su spremani izist sva govna koja im se serviraju. Krajnje žalosno. :ohno:

A sad se pozabavimo onim textom u Slobodnoj:
Uostalom, samo tako je moguće objasniti i otkud friško diplomiranom ekonomistu, s dvogodišnjim iskustvom rukovođenja građevinske tvrtke Sapor d.o.o., čak 75 milijuna eura.

Naime, prethodni vlasnik zemljišta na Kili je bio upravo Željko Kerum, koji je, kao što je “Slobodna” pisala, tih 34.000 kvadrata s Institutom građevinarstva Hrvatske zamijenio za zemljište bivše tvornice “Nada Dimić” u Zagrebu.

Gradonačelnik je očito procijenio kako je bolje da se javnost čudi odakle tako mladom investitoru deseci milijuna eura nego da se pitaju zašto prvi čovjek grada krši Zakon o sprječavanju sukoba interesa.

No, postavlja se pitanje je li Kerum pri ispunjavanju obećanja poštovao zakonske propise, što valjda nije nebitan dio priče čijem se što skorijem raspletu nadaju splitski podstanari.

Da formalno izbjegne sukob interesa, zemljište je prebacio na nećaka, koji tvrdi da je upravo on jedini vlasnik i investitor te da će financirati komunalno opremanje zemljišta (dovođenje struje, priključak vode itd.), očito zato da bi se u začetku sasjekle spekulacije o tome da Grad financira privatni poslovni projekt člana gradonačelnikove obitelji.

Ovakva struktura čitavog projekta, u kojem je interes mladog poduzetnika vidljiv kroz izgradnju 40.000 kvadrata za poslovne i garažne prostore, s čijim korištenjem Grad neće imati nikakve veze, po nekima je samo dobro smišljen manevar da se izbjegne javni natječaj za izbor izvođača, što se u realizaciji POS-a podrazumijeva, nakon što državna Agencija za posredovanje nekretninama (APN) otkupi zemljište.

“Nitko normalan nije protiv gradnje stanova za mlade obitelji i podstanare, ali iza svega se krije nemoralna igra bogaćenja pojedinaca pod izgovorom brige za opći interes”, komentira predsjednik splitskog HDZ-a dr. Dujomir Marasović.

“Vladajuća garnitura je cjelokupno upravljanje Splitom doživjela kao prigodu za osobni probitak, što je apsolutna prijevara birača, kojima su obećavali nešto drugo, pa to i slijepci vide. Nije narod glup”, kaže dr. Marasović.

“Ovo nije sukob interesa, ovo nije korupcija, nego je ovo apsolutni javni skandal preko kojega Split šutke prelazi.

Pa odakle mladiću od 23 godine toliki kapital?” pita se dr. Marasović, naglašavajući kako bi, da je Kerumu opći interes toliko na srcu, odavno započeo gradnju jeftinih stanova na lokacijama koje su “sutra spremne za početak radova, kao recimo u Spinutu”

Ovo je možda prvi put u životu da se slažem sa nečim šta Duje Marasović govori. Pametnome dosta... :sleepy:

------------------------------------------------------

Btw. evo lokacije:
http://i51.************/21272uf.jpg

Na mistu ovih kokošinjaca.
Ma seoska idila, čoviće... :banana:

Boyledd
January 13th, 2011, 04:52 PM
^^

Stanari će iz nebodera imati prekrasan pogled na Lovrinac. :lol:

A sada lijepo, polako i trezveno: Tko mi može objasniti što je u ovom poslu nelegalno i protuzakonito?

Na stranu emocije, sentimenti i ostale popratne pojave. Pitam pravnike, ako ih ima tu na forumu:

Što je u ovom poslu protuzakonito i nelegalno. Pa u Slobodnoj lijepo piše da je gradonačelnik, kada je izabran na tu dužnost, prvo na svog nećaka prebacio svoje dvije tvrtke (Kerum ing i Igos), a sada i projekt izgradnje 800 stanova (ukupno 60.000 kvadrata) na Kili.

Po zakonu Kerum i tvrtke u njegovom vlasništu zbog sukoba interesa ovo ne bi mogle i smjele graditi, ali tvrtke u nečijem drugom vlasništvu na zemlji koja se vodi na njima smiju itekako. Bez obzira što je riječ o Kerumovom nećaku.

Naime, prethodni vlasnik zemljišta na Kili je bio upravo Željko Kerum, koji je, kao što je “Slobodna” pisala, tih 34.000 kvadrata s Institutom građevinarstva Hrvatske zamijenio za zemljište bivše tvornice “Nada Dimić” u Zagrebu.

Znači, te dvije tvrtke i samo zemljište Željko Kerum je prebacio u vlasništvo svog nećaka. Zemljište je privatno, privatna tvrtka uzima 75 milijuna eura kredita kod privatnih banaka (banke su, znamo svi, u stranom vlasništvu i spremne da to kreditiraju i to je samo njihova poslovna politika i rizik). Ja doista ne vidim gdje je razlog za uzbunu.

Evo, u Slobodnoj piše ta će ta privatna nećakova tvrtka sama financirati i dovođenje cijele komunale i infrastrukture do tog zemljišta. Jedina veza ovog projekta sa gradom Splitom je ta što će prioritet imati kupci sa gradskog spiska zainteresiranih podstanara. A uz to, projekti POS-a na Neslanovcu i Mejašima idu kako je i predviđeno. Po meni pametna i vizionarska ideja, da se u kombinaciji ove gradnje i POS-a što hitrije riješi problem podstanara u gradu Splitu.

Jel možda netko kroz ovaj projekt zahvata u džepove grada Splita, Županije ili države Hrvatske?

Takvim razmišljanjem bi vi otjerali i ono par domaćih ljudi koji još uvijek imaju kapital i spremni su ga investirati u svojoj domovini. Pa tko bi u Splitu trebao investirati ako ne onaj tko ima kapital, tko voli taj grad i u njemu živi, kakav je, nadam se, Željko Kerum.

Mate Kokičar možda? Ili čekati na zainteresirane strane investitore za gradnju stanova u Splitu po 1000 eura do 2456. godine?

Delmat
January 13th, 2011, 06:22 PM
^^
A sada lijepo, polako i trezveno: Tko mi može objasniti što je u ovom poslu nelegalno i protuzakonito?

Na stranu emocije, sentimenti i ostale popratne pojave. Pitam pravnike, ako ih ima tu na forumu:

Što je u ovom poslu protuzakonito i nelegalno. Pa u Slobodnoj lijepo piše da je gradonačelnik, kada je izabran na tu dužnost, prvo na svog nećaka prebacio svoje dvije tvrtke (Kerum ing i Igos), a sada i projekt izgradnje 800 stanova (ukupno 60.000 kvadrata) na Kili.

Po zakonu Kerum i tvrtke u njegovom vlasništu zbog sukoba interesa ovo ne bi mogle i smjele graditi, ali tvrtke u nečijem drugom vlasništvu na zemlji koja se vodi na njima smiju itekako. Bez obzira što je riječ o Kerumovom nećaku.

Znači, te dvije tvrtke i samo zemljište Željko Kerum je prebacio u vlasništvo svog nećaka. Zemljište je privatno, privatna tvrtka uzima 75 milijuna eura kredita kod privatnih banaka (banke su, znamo svi, u stranom vlasništvu i spremne da to kreditiraju i to je samo njihova poslovna politika i rizik). Ja doista ne vidim gdje je razlog za uzbunu.

Evo, u Slobodnoj piše ta će ta privatna nećakova tvrtka sama financirati i dovođenje cijele komunale i infrastrukture do tog zemljišta. Jedina veza ovog projekta sa gradom Splitom je ta što će prioritet imati kupci sa gradskog spiska zainteresiranih podstanara. A uz to, projekti POS-a na Neslanovcu i Mejašima idu kako je i predviđeno. Po meni pametna i vizionarska ideja, da se u kombinaciji ove gradnje i POS-a što hitrije riješi problem podstanara u gradu Splitu.

Jel možda netko kroz ovaj projekt zahvata u džepove grada Splita, Županije ili države Hrvatske?

Takvim razmišljanjem bi vi otjerali i ono par domaćih ljudi koji još uvijek imaju kapital i spremni su ga investirati u svojoj domovini. Pa tko bi u Splitu trebao investirati ako ne onaj tko ima kapital, tko voli taj grad i u njemu živi, kakav je, nadam se, Željko Kerum.

Mate Kokičar možda? Ili čekati na zainteresirane strane investitore za gradnju stanova u Splitu po 1000 eura do 2456. godine?

To i ja govorin. Ne vidin di je nešto nelegalno.
Šta bi to tribalo ić na javni natječaj za privatno zemljište?
Investitorima je ionako omogućeno da sami provode natječaje po svojin uvjetima, a koji naravno udovoljavaju određenin kriterijima (GUPu i sl. stvarima).

Dakle...?

Drugo, postoji li ijedan jedini investitor koji bi gradija stanove za 1000€? Kaže neko da je već bija POS. Bija je JEDAN jedini. I tu je Kerum sudjelova ;)

passat1717
January 13th, 2011, 06:24 PM
^^ Najžalosnije od svega je što si u pravu i što se za ovakve prilike moramo hvatati kao za slamku spasa jer ako neće na ovakav MUTAN način nešto se napraviti neće nikako.
I pustimo sad pravne strane i ovo ono... kad svi mi znamo ovdje o čemu se radi... pravno ni Lokomotiva nije Dinamo B... :lol:
A sad... da je netko drugi umjesto Kerumovog nećaka, "milijunaša" pokušao u dogovoru sa gradom realizirati POS upitno je koliko bi uspio. A uostalom... Kerumu idu i glasovi tih obitelji koje kupe stanove.. jer kakvo god mišljenje o njemu imali ako "osigura" krov nad glavom... to je ipak prioritet svih zar ne?

Liu_kang
January 13th, 2011, 06:24 PM
Zapravo me ovo ništa više ne dotiče. Hrvati su deklarativno protiv ovakve korupcije i nepotizma, dok je zapravo prešutno podržavaju. Zašto? Zato jer bi i samo bili takvi da in se pruži prilika. Prosječan Hrvat ustaje, jede i ide leć misleći samo na to kako će krast.

Ova muljaža oko izgradnje, vrlo lukavo izvedena samo je još jedna u nizu. Ni prva ni zadnja.

Split je duboko zaglibioi. U duhovnom i moralnom smislu. Marjan se nemilosrdno sječe. Zgrade se nagurivaju stanarima u pijat. Ljudi ruše i grade kućetine, pregrađuju postojeće, sijeku stabla, parkiraju se di oće i bacaju smeće di in se potrefi. I prolaze lišo. Kruna svega je primitivni gradonačelnik koji je grad pretvoria u poligon za ostvarenje vlastitih interesa. Najgore je šta to prolazi uz blagoslov čitave struke - ekonomske, urbanističke i arhitektonske. Sve vrijedno življenja u ovon gradu načeto je i uništava se. Uzeći u obzir da i na ovom forumu ima bezlične ravnodušnosti po tom pitanju, ili pak naivnog optimizma u stilu bolje išta nego ništa, situacija je još gora.

Imali smo šansu bit grad bez premca i nismo je iskoristili. Današnji Split nema veze sa onim divnim, zabavnim, razvijenim i tolerantnim predratnim Splitom. Nisam tad živio al sudeći po komentarima mojih staraca, njihovih prijatelja i nostalgičnim komentarima na stare slike na fejsu - bilo je tako.

Delmat
January 13th, 2011, 06:26 PM
Zapravo me ovo ništa više ne dotiče. Hrvati su deklarativno protiv ovakve korupcije i nepotizma, dok je zapravo prešutno podržavaju. Zašto? Zato jer bi i samo bili takvi da in se pruži prilika. Prosječan Hrvat ustaje, jede i ide leć misleći samo na to kako će krast.

Ova muljaža oko izgradnje, vrlo lukavo izvedena samo je još jedna u nizu. Ni prva ni zadnja.

Ajde reci jasno šta je šta.

Split je duboko zaglibioi. U duhovnom i moralnom smislu. Marjan se nemilosrdno sječe. Zgrade se nagurivaju stanarima u pijat. Ljudi ruše i grade kućetine, pregrađuju postojeće, sijeku stabla, parkiraju se di oće i bacaju smeće di in se potrefi. I prolaze lišo. Kruna svega je primitivni gradonačelnik koji je grad pretvoria u poligon za ostvarenje vlastitih interesa. Najgore je šta to prolazi uz blagoslov čitave struke - ekonomske, urbanističke i arhitektonske. Sve vrijedno življenja u ovon gradu načeto je i uništava se. Uzeći u obzir da i na ovom forumu ima bezlične ravnodušnosti po tom pitanju, ili pak naivnog optimizma u stilu bolje išta nego ništa, situacija je još gora.

Imali smo šansu bit grad bez premca i nismo je iskoristili. Današnji Split nema veze sa onim divnim, zabavnim, razvijenim i tolerantnim predratnim Splitom. Nisam tad živio al sudeći po komentarima mojih staraca, njihovih prijatelja i nostalgičnim komentarima na stare slike na fejsu - bilo je tako.

Fala Bogu, ti si se spasija.

Split3
January 13th, 2011, 06:33 PM

Meni je super bila ideja Crnogorskog Ministra kulture (Rambo Amadeus) da se za svaki sat o Povijesti mora odrzati i jedan sat o Buducnosti!
:lol:

Delmat
January 13th, 2011, 06:34 PM
Meni je super bila ideja Crnogorskog Ministra kulture (Rambo Amadeus) da se za svaki sat o Povijesti mora odrzati i jedan sat o Buducnosti!
:lol:

Meni je ovo isto dobra ideja, imat predmet budućnost. Samo u lošin rukama lako bi došlo do pranja mozgova mladih ljudi.

Liu_kang
January 13th, 2011, 06:36 PM
Ajde reci jasno šta je šta.

Fala Bogu, ti si se spasija.

Brate mili jesi brz. Istina boli?

Ako ti misliš da čitava ova priča oko prebacivanja zemljišta, i tvrtke na nećakovo ime ( čisti nepotizam, blaža varijanta korupcije ) nije dokaz onda neznan šta bi ti reka.

Misliš li pri ovoj niskoj provokaciji to šta san otiša studirat u Zagreb, samo ću ti reć da je meni usprkos svim sranjima Split i dalje naj, al to ne znači da ću zatvorit oči na ista. Upravo iz nostalgije se i vrćan doli kad god mogu, a i svoj diplomski namjeravan nastavit doli.

Ta ista sranja prisutna su i u Zagrebu da se razumimo, Medvednica je njihov Marjan, Botinec, Blato,Sv. Klara njihovi Kila i Neslanovac, a bogami vidia san i žešćih primjera katastrofalnog urbanizma u Zagrebu nego od onih u Splitu

Delmat
January 13th, 2011, 06:44 PM
Brate mili jesi brz. Istina boli?

Ako ti misliš da čitava ova priča oko prebacivanja zemljišta, i tvrtke na nećakovo ime ( čisti nepotizam, blaža varijanta korupcije ) nije dokaz onda neznan šta bi ti reka.

Misliš li pri ovoj niskoj provokaciji to šta san otiša studirat u Zagreb, samo ću ti reć da je meni usprkos svim sranjima Split i dalje naj, al to ne znači da ću zatvorit oči na ista. Upravo iz nostalgije se i vrćan doli kad god mogu, a i svoj diplomski namjeravan nastavit doli.

Ta ista sranja prisutna su i u Zagrebu da se razumimo, Medvednica je njihov Marjan, Botinec, Blato,Sv. Klara njihovi Kila i Neslanovac, a bogami vidia san i žešćih primjera katastrofalnog urbanizma u Zagrebu nego od onih u Splitu

O kakvoj istini govoriš, nije mi jasno? Kerum je pribacija zemljište i 2 firme na nećaka. Piše ti i u Slobodnoj, a koja na drugoj stranici od toga istoga radi senzaciju ka da otkrivaju toplu vodu. Ne zaboravi u čijoj službi je EPH i koja je godina.

Ovo je veća glupost države zbog lošeg zakona o sprječavanju sukoba interesa koji se kosi sa ustavnin pravon da nekažnjavani čovik ima pravo birat i bit biran, pa makar posjedova pola države.
Zato je Kerum mora formalno pribacit svoje tvrtke u vlasništvo ljudi kojima viruje. Pa neće firme i zemlju pribacit meni ili tebi! Nije pribacija javno zemljište svon nećaku nego njegovo vlastito, pa ti to nazivaj nepotizmon...
Naravno da svi znaju i svugdi u svitu bi bilo nerealno da će dignit ruke od firmi i zemlje... Zakon ne valja i on obmanjuje javnost. U Australiji (za koju san siguran) takav zakon ne postoji. Vjerojatno je i u svin razvijenin zemljama.

Ova 'provokacija' je bila odgovor na tvoje pljuvanje po gradu.

Liu_kang
January 13th, 2011, 06:50 PM
Split je uvijek bio zabavan i tolerantan grad, ali baš divan i razvijen nije bio nikada.

Svi imaju običaj reći: Ah, ta divna, stara vremena!

Današnji Split je u biti do sada najbolji i najkvalitetniji Split, jer ja vrlo dobro pamtim i onaj prijeratni, koji je bio prometno izoliran od ostatka svijeta do dolaska autoceste.

Tadašnji Split se sviđao tvojim roditeljima iz razloga što je 80% građana bilo fiktivno uposleno i što je radilo u tvrtkama koje su počivale na državnom upravljanju, a razliku i višak su nadomještali zapadni krediti u dolarima.

Prijeratna Jugoplastika je imala preko 13.000 uposlenika. Pa danas glavna Mercedesova tvornica ima nešto preko 20.000 zaposlenih, a godišnje producira preko 330.000 najkvalitetnijih automobila.

Od tih 13.000 djelatnika prijeratne Jugoplastike, možda je njih max. 2000 bilo potrebito za radni proces i za postizanje tržišne cijene njihovih proizvoda. Sve ostalo su bili uhljebi i radnici na izmišljenim radnim mjestima, koji su samo smetali i trošili zarađeno, a kad bi toga ponestalo, država bi namirila iz američkih kredita. Zato je ta priča i krahirala, i to uz veliki prasak. Tvornice su bile ničije, na papiru svačije. Nije bilo odgovornosti, konkurencije, zalaganja, nije bilo ničega. Samo slika prividnog raja kakav danas u svijet šalje režim u Sjevernoj Koreji.

O tome koliko je zabavan svjedoče negodovanja, žuganja i puste grupe po fejsu kako se u Splitu nema di izać. Osobno mislim da su pretjerivanja, i da je velika većina tih žugatora jadna, al ipak je to uvriježeno mišljenje. Koliko je tolerantan pokazat će gay pride koji će se navodno održat u lipnju ( protiv njega sam, ne jer mi smetaju homoseksualci, već parade smatram nepotrebnom provokacijom koja samo povećava mržnju). Znam da to nije jedini dokaz tolerancije, al po nekom europskom modelu kojim mi toliko težimo ipak jest bitan.

Što se Jugoplastike tiče, moja baka je tamo radila i potvrdila moju priču o moćnoj firmi koja je uz brodogradilište hranila pola Splita. A ona je veliki domoljub i katolik, pa nema priče o nekakvoj jugonostalgiji. Split JEST bio razvijen. Bogatiji kulturni i zabavni program idu usporedno sa tim. Kruna svega bio je MIS, nitko ne može poreći grandiozan efekt koji je on imao za Split.

U ekonomsku situaciju ne želin zalazit, al Hrvatska danas ima veći dug nego šta je Jugoslavija imala pred raspad. I to nešto govori.

Istina je da sad i ja pljujen i žugan, al od većine onih koji to rade razlikujem se po jednoj bitnoj stvari. Ja ne krivin vlaje i hercegovce za takvu situaciju i mislin da se tu radi o teškoj, rasističkoj pizdariji.

Split3
January 13th, 2011, 06:50 PM
Vanjski dug države HR je max. 8-9 milijardi eura. Sve ostalo je dug privatnog sektora i građanstva kroz investiranja i kredite, što je popratna pojava svakog tržišnog gospodarstva. I ova priča neće krahirati, već će ići prema sretnijem završetku, ali uz mnogo znoja, truda, zalaganja i promjena u glavama ljudi, od kojih je komunizam stvorio začahurene, neinventivne i nekreativne ljude, navikle da sve dobiju, da im se sve naredi, pojasni, servira, pa makar i mizerno. Glavno je da je sigura, pa makar i nezarađena.

Da, stvorio ljude koji nam sad sjede u vladi i sjede sjede od 91.

Vanjski (javni) dug Republike Hrvatske objedinjuje dugovanja države i pravnih subjekata inozemnim bankama i organizacijama. Prema najnovijim podacima, vanjski dug Hrvatske malo je manji od 44 milijarde eura. Dug središnje države, izvanproračunskih fondova i lokalne države iznosi 117,9 milijardi kuna, što je 35,4 posto BDP-a. Vanjski dug središnje države iznosi 5,15 milijardi eura, što je udio od 11,8 posto u ukupnom vanjskom dugu. Ostalo su izravna strana ulaganja s iznosom 7,37 milijardi eura (16,1 posto), vanjski dug banaka je 9,89 milijardi eura (22,7 posto) te vanjski dug ostalih sektora (poduzeća, građani i dr.) s 21,52 milijarde eura (49,4 posto).[1]

http://hr.wikipedia.org/wiki/Vanjski_dug_Republike_Hrvatske

Split3
January 13th, 2011, 06:54 PM
U ekonomsku situaciju ne želin zalazit, al Hrvatska danas ima veći dug nego šta je Jugoslavija imala pred raspad. I to nešto govori.

Dugujemo vise i od Srbije.:ohno:

Delmat
January 13th, 2011, 06:55 PM
Jugoslavija je bila zadužena mislin oko 1 milijardu €. Kako god okreneš, stanje u ovoj državi je loše.

Boyledd
January 13th, 2011, 06:58 PM
Jugoslavija je bila zadužena mislin oko 1 milijardu €. Kako god okreneš, stanje u ovoj državi je loše.

14,6 milijardi eura pred raspad, s tim da je to u biti bio dug države, pošto je sve bilo u državnom vlasništvu.

A od tada je 20 godina. Koliko tih 14,6 milijardi iz 1990. godine danas vrijedi, ne znam.

Boyledd
January 13th, 2011, 07:00 PM
Da, stvorio ljude koji nam sad sjede u vladi i sjede sjede od 91.

Vanjski (javni) dug Republike Hrvatske objedinjuje dugovanja države i pravnih subjekata inozemnim bankama i organizacijama. Prema najnovijim podacima, vanjski dug Hrvatske malo je manji od 44 milijarde eura. Dug središnje države, izvanproračunskih fondova i lokalne države iznosi 117,9 milijardi kuna, što je 35,4 posto BDP-a. Vanjski dug središnje države iznosi 5,15 milijardi eura, što je udio od 11,8 posto u ukupnom vanjskom dugu. Ostalo su izravna strana ulaganja s iznosom 7,37 milijardi eura (16,1 posto), vanjski dug banaka je 9,89 milijardi eura (22,7 posto) te vanjski dug ostalih sektora (poduzeća, građani i dr.) s 21,52 milijarde eura (49,4 posto).[1]

http://hr.wikipedia.org/wiki/Vanjski_dug_Republike_Hrvatske

Eto vidiš!

Boyledd
January 13th, 2011, 07:03 PM
O tome koliko je zabavan svjedoče negodovanja, žuganja i puste grupe po fejsu kako se u Splitu nema di izać.

Vidiš, za vrijeme Juge nije bilo niti fejsa, niti interneta, niti žuganja, niti negodovanja. Bilo je uvijek ekstrema i hrabrih pojedinaca koji bi to i uradili, ali je još više bilo lopata i ostalih alatki na Dugom Otoku, u Zenici i Foči.

Liu_kang
January 13th, 2011, 07:04 PM

Gledaj, popljuvao bih vjerojatno bilo koji grad da sam iz njega i da je situacija ovakva. Upravo radi toga šta je cila država u banani. Nisam napao Split radi Splita.

Zagreb je puno sličniji Splitu nego šta mislimo, al se zbog veličine grada ne govori o tome kao kod Splita. Sve nabrojano, plus redoviti incidenti bilo navijački, rasistički ili homofobni. U Osijeku nisam bio, al kažu mi neki poznanici da je to grad koji se potpuno predao. Rijeka i Pula žive na staroj slavi ''pionira'' europejstva i napretka, al ni oni zapravo nisu ništa posebno. Zadar se nešto razvija, al velikim dijelom na sumnjivi način, preko kojeg je sjarčeno milijune (nepoznatih) kuna.

Kao jedini svijetli primjer naveo bih Varaždin, koji je stvarno oaza napretka u ovoj jadnoj državi.

Split3
January 13th, 2011, 07:05 PM
Eto vidiš!

Ne vidim, jer je to sve isto. Otud i broj nezaposlenih 18,3 % i raste.

Delmat
January 13th, 2011, 07:07 PM
^^ i zadužujemo se više, a nemamo ni sjenu one stare industrije.

passat1717
January 13th, 2011, 07:19 PM
Sorry ali mislim da je malo previše off topic otišlo koliko god da je dobra rasprava!!!!

MasonicStage™
January 13th, 2011, 11:14 PM
iako vas moram pohvalit da se znate sami kontrolirat i da znate kada prijeđete granicu, još uvijek to sasvim ne provodite u praksi :lol:

probajte se ne doticat tih toliko "zanimljivih" tema, a ako vas već muči gradska politika, možete o tome prodiskutirat na glavnom splitskom threadu, dok za generalnu politiku znate di je mjesto -> caffe ;)

i molim vas dosta više o toj jugi, ne mogu to više čitat :hammer:

i najbitnije...stick to the topic! ;)

Split3
January 14th, 2011, 03:54 PM
14.01.2011. | 09:30

http://slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/126691/Default.aspx

tragom najave gradnje na kili koju je splitski gradonačelnik povjerio svojem nećaku zastupnik miljenko dorić kaže
GRADNJA NA KILI Dorić: Kerum je već prijavljen Povjerenstvu za sukob interesa

Po svim dosad poznatim elementima, tu ima elemenata za priču o sukobu interesa, ali Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa tek treba razmotriti čitav slučaj - komentar je Miljenka Dorića, člana Saborskog povjerenstva za sukob interesa, na vijest o projektu gradnje jeftinih stanova na Kili, što je u “Slobodnoj Dalmaciji” najavio mladi splitski poduzetnik Igor Sapunar, nećak gradonačelnika Željka Keruma.

Povjerenstvo razmatra slučajeve eventualnog sukoba interesa isključivo na temelju prijava, nakon čega od prozvanih dužnosnika, ako procijeni da za to ima osnove, traži očitovanje i dokumentaciju o slučaju.

Protiv Keruma je proteklih dana, kaže saborski zastupnik HNS-a Dorić, Povjerenstvo već primilo jednu prijavu zbog navodnog sukoba interesa, što će biti na dnevnom redu sjednice Povjerenstva koja će se održati u idućih desetak dana. Inače, u obzir se uzimaju i anonimne prijave.

Zakon o sprečavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti, u članku 3., stavak 3, kaže: “Dužnosnici ne smiju koristiti javnu dužnost za osobni probitak ili probitak osobe koja je s njima povezana. Dužnosnici ne smiju biti ni u kakvom odnosu ovisnosti prema osobama koje bi mogle utjecati na njihovu objektivnost.”

‘Povezane osobe’

Članak 4. spomenutog zakona jasno definira da se u “povezane osobe” ubrajaju “srodnici po krvi u uspravnoj lozi (...), srodnici u pobočnoj lozi do drugog stupnja i srodnik po tazbini do prvog stupnja, te ostale osobe koje se prema drugim osnovama i okolnostima opravdano mogu smatrati interesno povezani s dužnosnikom”.

I ako bi, prema najavama, Grad u čitav projekt trebao biti uključen samo kao posrednik, tj. gradska tvrtka “Split gradnja” će kao svojevrsna agencija posredovati između podstanara s tzv. liste POS-a i investitora, splitsku je oporbu posebno uzbunio podatak da posao vrijedan 75 milijuna eura vodi 23-godišnji gradonačelnikov rođak, koji tvrdi da je upravo on vlasnik parcele što ju je nedavno upravo Željko Kerum zamijenio s IGH-om za zemljište na kojemu je bivša tvornica “Nada Dimić” u Zagrebu.
‘Stvarno previše’

“Svi pozdravljamo gradnju jeftinih stanova, jer neki ljudi drukčije nikad neće moći riješiti pitanje krova nad glavom za svoju obitelj, ali ovo je stvarno previše! Ovo je više od sukoba interesa”, tvrdi čelnik splitskih pravaša dr. Hrvoje Tomasović, što će reći da HDZ, SDP, HNS, a evo sada i HSP-ovci, imaju jedinstven stav o najnovijoj Kerumovoj poduzetničko-političkoj inicijativi.

“Prešao je mjeru dobrog ukusa ovim manevrom, svima nam se ruga. Zgranuti smo jer Kerum Split pretvara u mini kraljevinu gdje je, naravno, on monarh”, drži dr. Tomasović.

Hrvoje Prnjak
Poteštat u eteru: Gradit ćemo i crkvu na Kili

Ne nasjedajte na provokacije, insinuacije i netočne informacije u medijima. Nije istina da na Kili ima zarade. Ako netko misli da se tu može zaradit s cijenom od 1000 eura po kvadratu, neka sam gradi! – komentirao je Željko Kerum u programu Radio Splita napise o projektu koji je u “Slobodnoj” predstavio njegov nećak, ili “mali”, kako ga je gradonačelnik nazvao.

Upitan za poslovne prostore u sklopu najavljene novogradnje, Kerum je kazao da će tamo biti “minimalno poslovnih prostora, a i tko će vam to danas kupiti, pa i u Splitu poslovni prostori leže prazni”.

Nekoliko puta je ponovio kako “sve radi da bi održao obećanje o rješavanju problema podstanara”, a pojasnio je kako će “na Kili niknuti pravi mali grad, u kojem će se izgraditi i crkva”.

“Zatražit ćemo od nadbiskupije dozvolu za gradnju crkve”, najavio je. Oporbu je javno upitao što su to oni sagradili. Zamoljen za komentar činjenice da je nositelj projekta ipak njegov nećak, dakle, član obitelji, “što budi neke sumnje”, nije izravno odgovorio, rekavši da može graditi “i Marko i Janko, tko god želi”.

Na pozive novinara “Slobodne” se nije odazivao.
Od opomene do prijedloga za ostavku

Zakon o sprečavanju sukoba interesa za različite oblike kršenja predviđa sljedeće sankcije za javne dužnosnike: od obustave isplate dijela neto plaće (od dvije do maksimalno 20 tisuća kuna), preko opomene i javnog objavljivanja te odluke Povjerenstva na trošak dužnosnika, pa do sankcije, prijedloga za razrješenje od javne dužnosti.

:nuts:

Ballota
January 14th, 2011, 06:07 PM
^^
Ne nasjedajte na provokacije, insinuacije i netočne informacije u medijima. Nije istina da na Kili ima zarade. Ako netko misli da se tu može zaradit s cijenom od 1000 eura po kvadratu, neka sam gradi! – komentirao je Željko Kerum u programu Radio Splita napise o projektu koji je u “Slobodnoj” predstavio njegov nećak, ili “mali”, kako ga je gradonačelnik nazvao.

Upitan za poslovne prostore u sklopu najavljene novogradnje, Kerum je kazao da će tamo biti “minimalno poslovnih prostora, a i tko će vam to danas kupiti, pa i u Splitu poslovni prostori leže prazni”.

Koju gospu onda gradiš poslovne prostore, ako misliš da neće bit koristi od njih? A da nije možda zato kako bi se onda ovo sve još čvršće vodilo kao privatna investicija i izbjegao javni natječaj? :|

Nevjerovatno koliko je ovaj čovjek GLUP. Evo, ovo gori je još jedan zorni primjer toga. :lol:

Bravo! :applause:

Ovime si vrlo zorno opisa, kako samu Hrvatsku i Hrvate, tako i neke naše forumaše. :yes:

--------------------------------------------------------------

Btw. evo malo veći render:
http://split.com.hr/galerija/albums/userpics/12591/normal_20110108_kila_01.jpg

:cheers:

Delmat
January 14th, 2011, 06:16 PM
Ballota, nema tebi nade. Već san ti pisa u vezi načina provedbe natječaja koji je btw proveden prije Keruma, a on ga je naknadno otkupija.
I je, privatna je investicija, ma koliko god ti trubija drugačije iz gradskog proračuna se projekt neće financirat.

A ovo o optužbi forumaša za korupciju... :lol::hahano:

fafafa2233
January 14th, 2011, 06:18 PM
^^ i nepotizam :lol:

ajmo, ko sa foruma "ustaje, jede i ide leć misleći samo na to kako će krast" ?? :weird:

je i ovaj ballota ponekad zna s*at :D

Ballota
January 14th, 2011, 06:40 PM
Samo vi zatvarajte oči i pravite se ludi. Rumke i ekipa to i očekuju od vas. Živili. :cheers1:

fafafa2233
January 14th, 2011, 06:58 PM
Samo vi zatvarajte oči i pravite se ludi. Rumke i ekipa to i očekuju od vas. Živili. :cheers1:

brale, ponekad se ponašaš ka da si popija svu pamet ovog svita. :nuts:

nego vratimo se mi temi. osobno san jako zadovoljan lokacijon. živija nama ovaj lipi projekt (na stranu sad ostale pizdarije). jedva čekan nove rendere :banana:

passat1717
January 14th, 2011, 09:34 PM
Ja jedva čekam bagere :colgate: a mislim da je tako i po pitanju Ballote unatoč nepotizmu :D

z_lica
January 15th, 2011, 07:40 AM
..njegovom veleum izjavi i ostade živ:"Nije istina da na Kili ima zarade. Ako netko misli da se tu može zaradit s cijenom od 1000 eura po kvadratu, neka sam gradi!"

...kako bi bila u trendu izjavjujem - klanjam se do poda našem gradonačelniku (najvećeg srca na svitu) koji gradi stanove na kojima neće zaraditi i koji podiže nove poslovne prostore od kojih neće imati profita, a sve u svrhu zbrinjavanja podstanara i smanjivanja nezaposlenosti :master::master::master:

..njemu ne trebaju "kritizeri niti moarlizatori", on samog sebe pokopa svaku put čim zine no treba se imati inteligencija par približna sobnoj temperaturi da bi se to shvatilo :nuts:

ST_dasa
January 15th, 2011, 01:03 PM
..njegovom veleum izjavi i ostade živ:"Nije istina da na Kili ima zarade. Ako netko misli da se tu može zaradit s cijenom od 1000 eura po kvadratu, neka sam gradi!"

...kako bi bila u trendu izjavjujem - klanjam se do poda našem gradonačelniku (najvećeg srca na svitu) koji gradi stanove na kojima neće zaraditi i koji podiže nove poslovne prostore od kojih neće imati profita, a sve u svrhu zbrinjavanja podstanara i smanjivanja nezaposlenosti :master::master::master:

..njemu ne trebaju "kritizeri niti moarlizatori", on samog sebe pokopa svaku put čim zine no treba se imati inteligencija par približna sobnoj temperaturi da bi se to shvatilo :nuts:

vidiš kako je on poseban... poduzetnik, lopov, političar, samo-kritičar, benefaktor- dobrotvor, pustolov i čovjek! sve u jednom! nema takvoga!

be.redy
January 15th, 2011, 02:04 PM
Nekoliko puta je ponovio kako “sve radi da bi održao obećanje o rješavanju problema podstanara”, a pojasnio je kako će “na Kili niknuti pravi mali grad, u kojem će se izgraditi i crkva”.

“Zatražit ćemo od nadbiskupije dozvolu za gradnju crkve”, najavio je. Oporbu je javno upitao što su to oni sagradili.
Zna on di triba udrit u ovome uberkršćanskome mentalitetu. Kao kad je na plakatima za mjesne izbore ovde na Brdima nalijepio projekt Crkve uz obećanje kako će je napokon izgradit. I sada se crkva uselila u školski dvor i tamo se gradi - tj. grad i crkva su mijenjali zemljišta - ono koje je bilo otkupljeno za gradnju crkve (na kojem ima problema očito) išlo je u gradske ruke u zamjenu (za ono vrijednije) školsko. :bash:

Da ne govorim da je projekt za neku stvar (by Kerumov proteže Jeremaz). Iman ga na papiru. Ne mogu pojmit da netko može nešto takvo glupavo nacrtat. Još su za ne falit nacrtali i školu u pozadini da se još bolje vidi kako će cila stvar gadno izgledat.

Da ne govorim da se sada zbog nove pozicije crkve planira zatvoriti ulica Put Brda na potezu od Hercegovačke do Mostarske kako bi se tu formirao trg (kojeg bi pazite ovo sa jedne strane činile škola, crkva a sa druge tržnica koja je napravljena tako da joj je orijentacija na tu stranu apsolutno nebitna) i kao centerpiece svega - trgovina Kerum! Inače zatvaranjem tog poteza, 4ka mijenja rutu svakako jer se više po Brdima nema onda gdje zaokrenit, pa će tako morat oko Kauflanda vjerojatno. Tako da svima onima iza Mostarske tamo na onu stranu prema Solinu još malo dužeg pješačenja najranije ujutro dok idu na posal a i općenito ne gine. Ono urbanizam na djelu samo takav. Sredi i ono malo javne gradske mreže što valja.

Kerum nije novak u makinacijama građevinskim zemljištem (što se i ovdje dogodilo) a sve da zadovolji one najjeftinije prioritete na koje ljudi očito padaju. Samo je pitanje na čiji sve to interes ide.

Ballota
January 15th, 2011, 04:12 PM
brale, ponekad se ponašaš ka da si popija svu pamet ovog svita. :nuts:

Nisan ja pobra svu pamet, nego se držin principa i bar nekakvih moralnih načela.
Ovo sranje možda i JE po zakonu, ali nema veze sa moralnim i etičkim poslovanjem i politikom. Svatko sa imalo mozga to vidi. Pitanje je samo koliko niske kriterije netko mora imat, da šutke pređe preko svega toga... http://i44.************/2qursq1.jpg

vidiš kako je on poseban... poduzetnik, lopov, političar, samo-kritičar, benefaktor- dobrotvor, pustolov i čovjek! sve u jednom! nema takvoga!

Ja iskreno mislim da zaslužuje 100m visoku statuu na vrhu Marjana! :master:

passat1717
January 15th, 2011, 04:29 PM
Nisan ja pobra svu pamet, nego se držin principa i bar nekakvih moralnih načela.
Ovo sranje možda i JE po zakonu, ali nema veze sa moralnim i etičkim poslovanjem i politikom. Svatko sa imalo mozga to vidi. Pitanje je samo koliko niske kriterije netko mora imat, da šutke pređe preko svega toga... http://i44.************/2qursq1.jpg

Ovaj dio se slažem u potpunosti...

Ja iskreno mislim da zaslužuje 100m visoku statuu na vrhu Marjana! :master:

... a ovaj ne jer bi ipak sačuvao Marjan :colgate:

Split3
January 15th, 2011, 04:38 PM
Ovaj dio se slažem u potpunosti...

... a ovaj ne jer bi ipak sačuvao Marjan :colgate:

A sta nema na Kili ona gromada od stijene: taman moze posluzit kao pedestal za Kerumov kip. Tako nasi podstanari nikad ne bi uspjeli zaboravit svog "dobrocinitelja". A i vjernici bi se imali kome klanjat. :righton::righton::righton:

Ballota
January 15th, 2011, 05:43 PM
A sta nema na Kili ona gromada od stijene: taman moze posluzit kao pedestal za Kerumov kip. Tako nasi podstanari nikad ne bi uspjeli zaboravit svog "dobrocinitelja". A i vjernici bi se imali kome klanjat. :righton::righton::righton:

To je to! :master:

http://www.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/images/2008-10-09/Split/ST161105KILA1.jpg

A i lokacija je primjerena njegovom karakteru! :D

passat1717
January 15th, 2011, 05:46 PM
^^ Ta slika je ne 1000 nego 10000000 riječi :lol:
RUŠI SVE !!! :D

Delmat
January 15th, 2011, 06:03 PM
Vratimo na vlast one koji su dopustili tu izgradnju! :banana:

Ballota
January 15th, 2011, 06:06 PM
Evo, ako se ikad raspiše javni natječaj za taj kip (yeah right :lol: ), ja imam spreman projekt:
http://i53.************/30wwlcp.jpg

Na plaketi pod kipom će pisat:
"Kerumu, našem dobročinitelju, koji nas je izveo na pravi put i na Kili prekinuo ilegalnu gradnju, zamjenivši ju polulegalnom."

Ipak je to mali korak za Split, ali ogroman za Kilu! :master:

:D

Kanazir
January 15th, 2011, 06:31 PM
svaki dan 2,3 puta pregledam sve nove postove, i nemogu virovat sta vi ljudi pisete... ono, od 100 postova mozda su 3,4 pozitivna... meni ste iskreno tragikomični, da nebi reka neku drugu ric.. bokte svaki novi projekt je vama - korupcija, sukob interesa i neznan šta... bokte, pa to je "normalno" (u smislu da je kriva vlas i prije 5,10,20 godina sta je to dopustila) u zivotu, pogotovo u splitu di je sve pravno sjebano i di nista skoro nije 1/1 a vi tu nesto idete srat svoje "stavove" i pravit se pametni... kad ste tako pametni lipo se skupite i sami izgradite POSove stanove (ili bilo šta malo znacajnije) za 1000Eura na koji god nacin znate i mozete pa onda nesto tu glumatajte i rugajte se svima... o nekima sam ima bolje misljenje al eto... (i nije da branim ja keruma, meni je on isti ko i kuret i ostali prije njega (cast iznimkama) i mislim da nikad nije sve tako jednostavno, a vama je najlakse rec ma kerum je kriv, ili spustit se na nivo špiljskog covika i tako se zabavljat)...

PS i samo pogledajte ovu sliku gore (bez kipa koji meni uopce nije smišan)... jeli vama to lipo??? i koliko znam kerum nije kriv za nijednu tu kucu... kriva je i vlast prije 20 godina isto toliko... tako da, pricate nebuloze... tocka!

Ballota
January 15th, 2011, 06:39 PM
svaki dan 2,3 puta pregledam sve nove postove, i nemogu virovat sta vi ljudi pisete... ono, od 100 postova mozda su 3,4 pozitivna... meni ste iskreno tragikomični, da nebi reka neku drugu ric.. bokte svaki novi projekt je vama - korupcija, sukob interesa i neznan šta... bokte, pa to je normalno u zivotu, pogotovo u splitu di je sve pravno sjebano i di nista skoro nije 1/1 a vi tu nesto idete srat svoje "stavove" i pravit se pametni..

Haha. Evo nam tipičnog licemjernog Hrvata, da ne može bit tipičniji. :lol:

Prodavat će ovakvu priču, dok će u isto vrime vodit žučne rasprave, tvrdeći kako u ovoj državi ništa ne valja i kako su nas pokrali i kako nas i dalje kradu...kako to više nema smisla i kako se konačno treba počet borit protiv toga. :banana:
Davat će primjere raznih skandinavskih zemalja, raznih Njemački...govorit kako je drugdi bolje, i kako smo si sami krivi za stanje u državi.

Ali vidi ti sad vraga. Čim se malo namirisala neka korist, bila osobna, bila za grad, odma svi ti ideali padaju u vodu i taj prosječni Hrvat govori "pa šta sad, i onako svi kradu...i onako ništa ne može bez korupcije.......najbolje da budemo zadovoljni time šta imamo, time šta se radi..i šutimo ko pi*ke".

Delmat
January 15th, 2011, 06:47 PM
svaki dan 2,3 puta pregledam sve nove postove, i nemogu virovat sta vi ljudi pisete... ono, od 100 postova mozda su 3,4 pozitivna... meni ste iskreno tragikomični, da nebi reka neku drugu ric.. bokte svaki novi projekt je vama - korupcija, sukob interesa i neznan šta... bokte, pa to je "normalno" (u smislu da je kriva vlas i prije 5,10,20 godina sta je to dopustila) u zivotu, pogotovo u splitu di je sve pravno sjebano i di nista skoro nije 1/1 a vi tu nesto idete srat svoje "stavove" i pravit se pametni... kad ste tako pametni lipo se skupite i sami izgradite POSove stanove (ili bilo šta malo znacajnije) za 1000Eura na koji god nacin znate i mozete pa onda nesto tu glumatajte i rugajte se svima... o nekima sam ima bolje misljenje al eto... (i nije da branim ja keruma, meni je on isti ko i kuret i ostali prije njega (cast iznimkama) i mislim da nikad nije sve tako jednostavno, a vama je najlakse rec ma kerum je kriv, ili spustit se na nivo špiljskog covika i tako se zabavljat)...

PS i samo pogledajte ovu sliku gore (bez kipa koji meni uopce nije smišan)... jeli vama to lipo??? i koliko znam kerum nije kriv za nijednu tu kucu... kriva je i vlast prije 20 godina isto toliko... tako da, pricate nebuloze... tocka!

+1

fafafa2233
January 15th, 2011, 06:55 PM
+1

+2

Ballota
January 15th, 2011, 06:56 PM
(i nije da branim ja keruma, meni je on isti ko i kuret i ostali prije njega (cast iznimkama) i mislim da nikad nije sve tako jednostavno, a vama je najlakse rec ma kerum je kriv, ili spustit se na nivo špiljskog covika i tako se zabavljat)...

Hahahaha. O, naivo naivna... :lol:

Ma da. Ništa Kerum nema s ovim. Ništa on tu nije "kriv".
Samo šta upravo ON potajno investira u ovo, stanovima dodavajući poslovne prostore, koji "i onako neće bit isplativi"..kako kaže on toj naivnoj i neobrijanoj raji. A raja puši...i pušit će za vijeke vjekova. Zato će Balkan uvik bit Balkan, a ostatak razvijeng svita ono šta i je - razvijen.

Vi samo nastavite spuštat glavu i šutit. To se od vas i očekuje. :cheers:

fafafa2233
January 15th, 2011, 07:01 PM
balota je posta prvi u redu kad triba udarat po "zatucanima". stalno ponavlja iste parole.
počea je podsjećat na neke redikule na slobodnoj. sve su krivi vlaji, primitivci i nepismene spodobe kojih se naselilo kol'ko oš (a baš bi volija znat odakle su njegovi ;) )svako par potova pljuca po istima, a istok grada mu je nezaobilazan u tom pljucanju.
malograđanština, kvazi liberalizam i licemjerje na djelu.

i molija bi da više ne skrećemo sa teme. ovo nigdi ne vodi

Delmat
January 15th, 2011, 07:27 PM

Samo šta upravo ON potajno investira u ovo, stanovima dodavajući poslovne prostore, koji "i onako neće bit isplativi"..kako kaže on toj naivnoj i neobrijanoj raji. A raja puši...i pušit će za vijeke vjekova. Zato će Balkan uvik bit Balkan, a ostatak razvijeng svita ono šta i je - razvijen.

Potajno investira? Opet iste gluposti. Da je potajno, nebi ti sad ovako laja.

Dodavajući poslovne prostore? Projekt su napravili HDZovci još kad je Puljić bija gradonačelnik... Također, GUPon je regulirano koliko poslovnih prostora se može izgradit. GUP se opet radija prije Keruma. Ako se prekorači, onda postoji osnova za ovo šta govoriš.
Uostalon, zar bi bilo dobro ponovo radit nekakve Pujanke, samo stambene zgrade bez ijednog jedinog poslovnog prostora?

Split3
January 15th, 2011, 07:31 PM
Vidim svi ste se nabrusili na Ballotu a cini se da jedva cekate da on nesto napise pa da mozete u kontru. Pametnome dosta. Nego, sta niko osim Ballote nema foto aparat???:ohno: Ajte ljudi malo na teren, dajte par slija s Kile. A o Split Construction update necu ni govorit. Zadnji update s Poljicke je valjda bio prije dva mjeseca!?:nuts:

Delmat
January 15th, 2011, 07:37 PM
Vidim svi ste se nabrusili na Ballotu a cini se da jedva cekate da on nesto napise pa da mozete u kontru. Pametnome dosta. Nego, sta niko osim Ballote nema foto aparat???:ohno: Ajte ljudi malo na teren, dajte par slija s Kile. A o Split Construction update necu ni govorit. Zadnji update s Poljicke je valjda bio prije dva mjeseca!?:nuts:

Mrzin kad se po bilo čemu se*e, a ne postoji pokriće.
Kad se tiče Keruma, Ballota je uvik protiv šta god bilo, a ne daje dobre argumente, IMO. A prije Keruma je bija za ovaj projekt.
Ja mu argumentiran koliko mogu, a on okrene na neuku raju, Balkan, poziva se na zakone koji govore drugačije od njega.
Liu Kang isto.

A nema ni jednog VALJANOG argumenta!

Split3
January 15th, 2011, 07:42 PM
Kad se tiče Keruma, Ballota je uvik protiv šta god bilo, a ne daje dobre argumente, IMO. Ja mu argumentiran koliko mogu, a on okrene na neuku raju, Balkan, poziva se na zakone koji govore drugačije od njega.
Liu Kang isto.

Pa nije bas da neki od vas zele cuti bilo sta protiv Keruma. Ima vas puno koji ga jedino zelite branit, a i ti si jedan od njih.:) Nisam nikad procita da si rekao nesto kontra njega. Meni je ta tema vec totalno dosadna, tip je sad na vlasti, ali nece bit uskoro. Ne treba mi ovaj site za informacije o Kerumu ili protiv njega. Dosta mi je pogledat sta pisu moji Facebook frendovi, ili nazvat doma.

miro111
January 15th, 2011, 07:44 PM
Svaka čast malom Sapunaru kad ima hrabrosti sa 23 godine uć u projekat od 75 mil eura.
Neki puno iskusniji i sposobniji ne bi tek tako ulazili u ovakve projekte mora bit da mali stvarno zna šta rad. Eto prije si mora radit projekte kod onog pjesnika Rošina sad vlada Kerum pa svi projekte moraju radit u onog nekog Jeremaza ili kako već...... sve u svemu koja smo mi lakrdija od grada.... Vidi se da i fani ima dobar nos (mislim fizićki,a i za biznis)

z_lica
January 15th, 2011, 07:49 PM
svaki dan 2,3 puta pregledam sve nove postove, i nemogu virovat sta vi ljudi pisete... ono, od 100 postova mozda su 3,4 pozitivna...

..nije istina. Svatko tko se potrudi bar površno prolistati topice ostati će ugodno iznenađen pozitivnom atmosferom i (po meni) čak pretjeranim entuzijazmom nad gotovo svim i svačim što se u ovom gradu gradi/renovira i sl

meni ste iskreno tragikomični, da nebi reka neku drugu ric.. bokte svaki novi projekt je vama - korupcija, sukob interesa i neznan šta... bokte, pa to je "normalno" (u smislu da je kriva vlas i prije 5,10,20 godina sta je to dopustila) u zivotu, pogotovo u splitu di je sve pravno sjebano i di nista skoro nije 1/1 a vi tu nesto idete srat svoje "stavove" i pravit se pametni... kad ste tako pametni lipo se skupite i sami izgradite POSove stanove (ili bilo šta malo znacajnije) za 1000Eura na koji god nacin znate i mozete pa onda nesto tu glumatajte i rugajte se svima...

..aaaaaaaaaa sad' mi je jasno od kud onaj demagoški uvod u post :lol: ..pa što odmah ne kažeš da te žuljaju negativne kritike na Kerumove projekte??.. a što drugo i očekivati od osobe koja nepotizam smatra "normalnim", a najjači argument mu je tipa:"aj, sagradite vi..."
...dakle, hoće li ti stanovi uistinu biti po 1000 eura, to ćemo tek vidjeti. Osobno sumnjam. Dalje - evo, JA ću ih sagraditi za 1300 eura, ukoliko mi ti ili Kerumko date na tacni 70000eura za investiranje. Budući da se to neće dogoditi, uzimam si za pravo i dalje "glumatati i rugati" sa svim pojavama i ljudima koji mi vrijeđaju inteligenciju + prave svoju lokalnu prčiju od grada koji volim.

balota je posta prvi u redu kad triba udarat po "zatucanima". stalno ponavlja iste parole.

malograđanština, kvazi liberalizam i licemjerje na djelu.

..gle, 100 ljudi, 100 ćudi. Ja u Balloti vidim mladog čovjeka sa čvrsto formiranim moralnim vrijednostima koji se ne ustručuva popa nazvati popom, a boba bobom. Doduše, malo prežestoko, ali to je valjda stvar temperamenta i godina. S druge strane, ljude koji ovakve i slične poteze vrlog nam gradonačelnika smatraju "normalnim" smatram ljudima bez kičme koji će podržati sve što im u datom trenutku odgovara - ljudima koji će danas aplaudirati Kerumu jer im je jedino bitno da se gradi, a sutra bi pljuvali po tom istom Kerumu ukoliko bi, zbog nepotizma i ostalih muljaža kom je ovaj sklon, netko njihov bližnji ostao "kratkih rukava".

..dobronamjerni savjet svima kojima su zbivanja oko Kile "normalna" - prešutnim odobravanjem takvih poteza (od bilo koga da dođu) samo stvarate klimu u kojoj će vam se kad tad neki takav potez, ovog ili nekog drugog kerUMka, obiti o glavu.

A sada bi baš i mogli pričekati da vidimo što će reći povjerenstvo za sukob interesa, a potom vas (ukoliko do gradnje dođe) željno čekam na ovim stranicama kada se dozna konačna cijena stanova. :cool:

Split3
January 15th, 2011, 07:50 PM
Korupcija ili ne, transparentnost ovog projekta govori sama za sebe, renderi su od prije koliko godina? I to jedna jedina slija koja se ponavlja?
Vazno je da se zna koliko ce kostat. :lol:

http://www.etvrtke.biz/tvrtka/kerum-ing-doo/29580/

KERUM ING D.O.O.
SPLIT, 21000
PUT BRODARICE 6

Tel:
Fax:

e-mail:
web:

Broj zaposlenih: 4

???

Delmat
January 15th, 2011, 07:50 PM
Pa nije bas da neki od vas zele cuti bilo sta protiv Keruma. Ima vas puno koji ga jedino zelite branit, a i ti si jedan od njih.:) Nisam nikad procita da si rekao nesto kontra njega. Meni je ta tema vec totalno dosadna, tip je sad na vlasti, ali nece bit uskoro. Ne treba mi ovaj site za informacije o Kerumu ili protiv njega. Dosta mi je pogledat sta pisu moji Facebook frendovi, ili nazvat doma.

Kad se govori o krivin projektima. Šta se tiče Hajduka, Kerum je lipo počea, a kasnije je gadno zasra.

Šta se tiče gradnje na Marjanu, Kerum opet ima legalno pravo za Prvu vodu. Ali ja nisan da se iti jedan bor sa Marjana skine samo zato jer to neki zakon dopušta. Triba je prominit pravila i maksimalno zaštitit Marjan.

Smeta mi i to šta odugovlači sa projektima, zapadnon obalon i Spaladiumon kad ga je već preuzea na sebe.
Smeta mi šta nije i izgleda da neće pokrenit gradsku banku, a za koju je da obećanje prid izbore.
I Ballota zna da san govorija kako je malo projekata napravljeno u ove dvi godine, ali Kerum stvarno ima kakvo takvo realno opravdanje - recesiju koja je od svih gradonačelnika dopala samo njega.
Zato, za konačan sud, ja se mogu strpit i sačekat još 2 godine (ili koliko je još ostalo) jer izgleda da će se stvari tek sad zahuktat. U prvon redu mislin na NVG i Kilu, a već to, bez ostalih projekata, je puno više nego šta je napravljeno od svih gradonačelnika dosad zajedno.

A i moran ti priznat da mi je najveća fobija šta se tiče grada eventualni dolazak Ostojića na misto gradonačelnika. U ton slučaju očekujen bar 4 godine sigurne hibernacije, a to si ovaj grad više nemože dozvolit.

ST_dasa
January 15th, 2011, 07:56 PM
upravo zbog svega ovoga ća pišete ja se suzdržajen od komentara. jedni u kupe, drugi u špade. s mog osobnog stajališta pre rano mi je za uć u raspravu jer neman dovoljno informacija, glupo mi je ić govorit iz nekakve subjektivnosti. miriše mi na mutno, a oće li ispast tako na kraju vidit ćemo.

z_lica
January 15th, 2011, 07:58 PM
Kad se tiče Keruma, Ballota je uvik protiv šta god bilo, a ne daje dobre argumente, IMO. A prije Keruma je bija za ovaj projekt.
Ja mu argumentiran koliko mogu, a on okrene na neuku raju, Balkan, poziva se na zakone koji govore drugačije od njega.
Liu Kang isto.

A nema ni jednog VALJANOG argumenta!

..ovo nije valjani argument?:

"Zakon o sprečavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti, u članku 3., stavak 3, kaže: “Dužnosnici ne smiju koristiti javnu dužnost za osobni probitak ili probitak osobe koja je s njima povezana. Dužnosnici ne smiju biti ni u kakvom odnosu ovisnosti prema osobama koje bi mogle utjecati na njihovu objektivnost.”

‘Povezane osobe’

Članak 4. spomenutog zakona jasno definira da se u “povezane osobe” ubrajaju “srodnici po krvi u uspravnoj lozi (...), srodnici u pobočnoj lozi do drugog stupnja i srodnik po tazbini do prvog stupnja, te ostale osobe koje se prema drugim osnovama i okolnostima opravdano mogu smatrati interesno povezani s dužnosnikom”. "

...sestrin sin spada u "zabranjenu" kategoriju.
..doduše, možda se i provuće na foru kako će grad samo posredovati bla bla bla....rupa u zakonu ima koliko ti duša želi no i djeci u vrtiću je jasno što se zbilo i da to što se zbilo nije ok (najblaže rečeno). Da ne spominjem kako se nije zbilo prvi put.

ST_dasa
January 15th, 2011, 07:59 PM

haha, to legendo :cheers:

fafafa2233
January 15th, 2011, 08:01 PM
[B]
..gle, 100 ljudi, 100 ćudi. Ja u Balloti vidim mladog čovjeka sa čvrsto formiranim moralnim vrijednostima koji se ne ustručuva popa nazvati popom, a boba bobom. Doduše, malo prežestoko, ali to je valjda stvar temperamenta i godina.

ma ballota je super lik http://www.forum.hr/images/smilies/five.gif

na kraju krajeva, mislin da svi želimo dobro ovom grad.
ali jbg.oko nekih stvari se ni približno ne slažemo.
imamo različite stavove i normalno je da s vrimena na vrime dolazi do "sukoba".

fafafa2233
January 15th, 2011, 08:02 PM
a ovo da delmat nije pisa ništa protiv rumkea je veeelika glupost.

Delmat
January 15th, 2011, 08:02 PM

"Zakon o sprečavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti, u članku 3., stavak 3, kaže: “Dužnosnici ne smiju koristiti javnu dužnost za osobni probitak ili probitak osobe koja je s njima povezana. Dužnosnici ne smiju biti ni u kakvom odnosu ovisnosti prema osobama koje bi mogle utjecati na njihovu objektivnost.”

‘Povezane osobe’

Članak 4. spomenutog zakona jasno definira da se u “povezane osobe” ubrajaju “srodnici po krvi u uspravnoj lozi (...), srodnici u pobočnoj lozi do drugog stupnja i srodnik po tazbini do prvog stupnja, te ostale osobe koje se prema drugim osnovama i okolnostima opravdano mogu smatrati interesno povezani s dužnosnikom”. "

..doduše, možda se i provuće na foru kako će grad samo posredovati bla bla bla....rupa u zakonu ima koliko ti duša želi no i djeci u vrtiću je jasno što se zbilo i da to što se zbilo nije ok (najblaže rečeno). Da ne spominjem kako se nije zbilo prvi put.

U redu za zakon.

Ali opet, di je tu sukob interesa?
Nećak će gradit privatni projekt za kojeg već postoji dozvola i koji je reguliran GUPon. Jedino šta će preuzet gradsku listu prijavljenih za POS i to siguran san, ako oni (ljudi sa popisa) to žele.

Ako nešto propuštan, ukažite mi na to.

ST_dasa
January 15th, 2011, 08:03 PM

‘Povezane osobe’

fino argumentirano :cheers: ovako bi se sve trebalo objašnjavati...

miro111
January 15th, 2011, 08:04 PM
trebali bi napravit portal di bi iznosili sve da javnost vidi šta se dešava oko njih i da se malo probudi, a ne da nas polupismeni čovjek sve masla

ST_dasa
January 15th, 2011, 08:17 PM
trebali bi napravit portal di bi iznosili sve da javnost vidi šta se dešava oko njih i da se malo probudi, a ne da nas polupismeni čovjek sve masla

odlična ideja :cheers: po mom mišljenju za današnje doba politika ''iza zatvorenih vrata'' je potpuno zastarila. sve bi tribalo bit javno prikazivano priko portala, tv-a, svi dogovori šta se tiću grada... tako bi se izbjeglo masu ovakvih sranja...

Delmat
January 15th, 2011, 08:21 PM
Stvari se i kod nas pokreću.
Svaka gradska sjednica je na nekoj od gradskih televizija ili čak na dvi (TV Dalmacija i TV Jadran) već nekoliko godina.
Može se pratit sa vrimena na vrime iako većina ljudi ni to ne prakticira. Zato se može manipulirat ljudima kroz medije koji puno puta prikazuju krivu sliku.

z_lica
January 15th, 2011, 08:34 PM
Zato, za konačan sud, ja se mogu strpit i sačekat još 2 godine (ili koliko je još ostalo) jer izgleda da će se stvari tek sad zahuktat. U prvon redu mislin na NVG i Kilu, a već to, bez ostalih projekata, je puno više nego šta je napravljeno od svih gradonačelnika dosad zajedno.

..hm, kada se spominjao proračun, onda si rekao da pričekamo kraj godine jer se koješta može promijeniti u zadnjem kvartalu. Što se i kako "promijenilo, valjda znaš i sam.
..sada bi pak čekao 2 godine. Ok. Divim ti se na optimizmu, ali ja, sa grčem u želucu, čekam te 2 godine.
..zadnja rečenica ti je teški fail. Zar zaista trebam nabrajati sve projekte od rata do danas????

A i moran ti priznat da mi je najveća fobija šta se tiče grada eventualni dolazak Ostojića na misto gradonačelnika. U ton slučaju očekujen bar 4 godine sigurne hibernacije, a to si ovaj grad više nemože dozvolit.

..imaš kristalnu kuglu or what????
..ozbiljno, ne kontam ljude koji se usude razbacivati ovakvim izjavama o osobi koja nikada nije obavljala nikakve slične dužnosti na osnovu kojih bi ju se moglo procijeniti. :ohno:
..pa čak niti ja se nisam usudila prognozirati da će Kerumko biti baš ovako očajno loš premda sam imala "čast" s njim surađivati prije par godina i još onda rekla doma svojima kako gluplje i amoralnije čeljade ne sretoh do sada. Nekako sam se nadala da će imati pametne savjetnike koji će ga usmjeravati. I nitko sretniji od mene da su mi se nade ispunile.

Delmat
January 15th, 2011, 08:42 PM
..hm, kada se spominjao proračun, onda si rekao da pričekamo kraj godine jer se koješta može promijeniti u zadnjem kvartalu. Što se i kako "promijenilo, valjda znaš i sam.
..sada bi pak čekao 2 godine. Ok. Divim ti se na optimizmu, ali ja, sa grčem u želucu, čekam te 2 godine.
..zadnja rečenica ti je teški fail. Zar zaista trebam nabrajati sve projekte od rata do danas????

Eko kaštelanski zaljev je hvale vrijedna stvar. Rodilište i Domovinskog rata također. Nadan se da pod projekte ne smatraš uređenje Rive.

..imaš kristalnu kuglu or what????
..ozbiljno, ne kontam ljude koji se usude razbacivati ovakvim izjavama o osobi koja nikada nije obavljala nikakve slične dužnosti na osnovu kojih bi ju se moglo procijeniti. :ohno:
..pa čak niti ja se nisam usudila prognozirati da će Kerumko biti baš ovako očajno loš premda sam imala "čast" s njim surađivati prije par godina i još onda rekla doma svojima kako gluplje i amoralnije čeljade ne sretoh do sada. Nekako sam se nadala da će imati pametne savjetnike koji će ga usmjeravati. I nitko sretniji od mene da su mi se nade ispunile.

Vidiš, usudin se na temelju njegova nepostojećeg predizbornog programa, njegovih nepoznatih afiniteta, njegova ophođenja s okolinon, njegova nepoznatog prebivališta, njegove političke prošlosti, njegovih političkih uvjerenja...
Osobi sa toliko nepoznanica ja neću dat glas, ti slobodno možeš, tvoje pravo.

Na kraju Kerumove vladavine baren će se moć napravit suma sumarum.

z_lica
January 15th, 2011, 08:43 PM

..slažem se i mislim da je dobro otvoreno diskutirati samo što ste vi ko' hepo kockice...lakozapaljivi ;)

passat1717
January 15th, 2011, 08:55 PM

+1

Slažem se s ovim i bojim se da ćemo to i dočekati (moje subjektivno mišljenje) :ohno:. A što se tiče Keruma... mislim da se previše postova na njega i cilu tu situaciju izgubilo na ovom threadu, koji možemo i pametnije iskorsitit a ne raditi opet političke rasprave.

Svakako mislim da ne treba uzmati ništa zdravo za gotovo (pogotovo jer mu mediji nisu naklonjeni i jedva čekaju da ga sje**) po mnogim pitanjima i pustit čovika da završi mandat, iako iskreno i meni mnoge stvari ne mirišu na dobro. Ali opet.. mislim da općenito ima dobre namjere (kako god bilo tko mislio) i da sačekamo što će napraviti. I ne moraš biti slijepac u ovoj situaciji pa zaključiti da onaj momak od 23 godine nema milijune i da iza toga stoji Kerum... i da je općenito situacija takva da ne postoji pošteno zemljište u cilom gradu di se može nešto napraviti jer je puno stvari urbanistički odavno "sređeno" zadnjih 20ak godina... pa i da je stupanj tolerancije po nekim pitanjima među svima nama pomaknut.. sve stoji.. ali ipak ajmo pričati o 7 nebodera na Kili, o urbanizaciji Kile, Mejaša... gradnji cesta... možda lagano problemima i dolazi kraj čim je većini ipak stalo i po pitanju politike i nepotizma da se nešto promijeni!

:cheers2:

Ballota
January 15th, 2011, 10:41 PM

Nebi bilo zabavno kad bi se uvik slagali.
Malo kvalitetne forumaške koljačine uvik dobro dođe za mentalno razgibavanje. :D

U redu za zakon.

Ali opet, di je tu sukob interesa?
Nećak će gradit privatni projekt za kojeg već postoji dozvola i koji je reguliran GUPon. Jedino šta će preuzet gradsku listu prijavljenih za POS i to siguran san, ako oni (ljudi sa popisa) to žele.

Ako nešto propuštan, ukažite mi na to.

Ali kad se netko (nadam se namjerno) ovako pravi glup, šta da mu čovik radi? :lol:

I ne moraš biti slijepac u ovoj situaciji pa zaključiti da onaj momak od 23 godine nema milijune i da iza toga stoji Kerum...

Kako ne? Vidi Delmata. :colgate:

‘Povezane osobe’

Sve je rečeno. :cheers1:

Kanazir
January 15th, 2011, 11:23 PM
Haha. Evo nam tipičnog licemjernog Hrvata, da ne može bit tipičniji. :lol:

Prodavat će ovakvu priču, dok će u isto vrime vodit žučne rasprave, tvrdeći kako u ovoj državi ništa ne valja i kako su nas pokrali i kako nas i dalje kradu...kako to više nema smisla i kako se konačno treba počet borit protiv toga. :banana:
Davat će primjere raznih skandinavskih zemalja, raznih Njemački...govorit kako je drugdi bolje, i kako smo si sami krivi za stanje u državi.

Ali vidi ti sad vraga. Čim se malo namirisala neka korist, bila osobna, bila za grad, odma svi ti ideali padaju u vodu i taj prosječni Hrvat govori "pa šta sad, i onako svi kradu...i onako ništa ne može bez korupcije.......najbolje da budemo zadovoljni time šta imamo, time šta se radi..i šutimo ko pi*ke".

majke mi ti si ******** lik :ohno: pregledaj sve moje postove pa onda to ponovi sta si reka :bash:
ako si vec tako za promjenu, ricima neces nista prominit viruj mi... skupi gerilce, naoruzajte se i pocmite hrv.terroristicku skupinu ko ovi u Tunisu ;) ako to zelis
ja te NE podrzajem...

Kanazir
January 15th, 2011, 11:26 PM

lol lol lol lol LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

bokte, pa kako svit funkcionira, naravno da neko ko ulaže MORA imat KORISTI!!!

aj ti napravi nešto tako vridno i skupo da nemaš nikakvu korist!!! to tako ne ide, pa ni ja nebi ulozija neznan 50 miljuna eura a da posli necu dobit bar 15,20 posto više nazad, tako svit funkcionira... bokte, ja san mislia da ste vi akademski obrazovani i da imate soli u glavi al u biti samo znate srat o svemu i uvik je neko drugi kirv...

Hvala dovidjenja o ovoj temi od mene!!! :cheers:

PS - nekome gore da odg. ja ne branim ni zeljka ni nepotizam, BOLI ME NEKA STVAR ZA NJEGA (dapace poznanica mi je obiteljska prij. s kerijem i sve najgore mi je rekla o njemu tako da ;) ) ili nekog 5 gradonacelnika, bitno mi je da se nešto kreće kako god pa napravia to šime ili joško, jer trenutno bolje ni ne moze i drugacije, al vi to nemozete svatit... takvo je stanje u ciloj drzavi... a ako vi niste zadovoljni pusku u ruke i gradjanski rat!!!
pa samo pogledajte druge gradove i njihove projekte, pa po mom znanju ja se ponosim projektima u splitu koji su vrhunski, sta bi bilo da zivite u nekom gradu di se u 3,4 god. izgradi jedna obicna zgrada od 4,5 katova XD (karikirano receno)... al vec sam reka, splitsko stanje uma - po svemu pljuj i budi najpametniji!

Ballota
January 15th, 2011, 11:43 PM
^^ Samo se nemoj živcirat. Loše je za ten. :D

Kanazir
January 15th, 2011, 11:52 PM
^^ Samo se nemoj živcirat. Loše je za ten. :D

nisan izivciran... :) ovako nebitne stvari i forumske licnosti (ne mislim na fizicke osobe) me nemogu izivcirat bas tako lako...
... al dosta mi je da se 2,3 puta dnevno logam i vidim 10 novih postova a niti 1 nije konstruktivan ili pametan (cast iznimkama koji su vecinom isjecci iz novina) ili tvoje i necije slike koje su veliki + i svaka cast na tome... vec se samo prepucajete vecinom off topic ili govorite pizdarije :ohno: to mi vec pomalo dosadjuje na ovom forumu...
... ja se obradujem procitat nesto novo, a ono, prica o kerumu i neznan kojin pizd... xDDD

ps - zato ja i previse ne pisem, jer nastojim napisat nesto pametno... a eto, neman toliko vrimena ni volje da odem slikat par slija, jer u gradu ima masu stvari sta se gradi i fasada koje se sredjuju za koje masu ljudi ne zna... i slicne stvari... ali sam svaki dan 2,3 nekad i vise puta na forumu i sve pratim ko Big Bro!!!

passat1717
January 15th, 2011, 11:54 PM
^^ Neću biti tako ekstreman ali ima i istine u tome što kažeš.. dosta off topica... kad spomene neko Keruma, Kureta, Ostojića.. ubuduće odite na thread o politici. Ovdi je izgradnja :)

Ballota
January 16th, 2011, 12:07 AM
Onda, ko ide samnom slikat one kokošinjce, prije nego ih sataru? :D

passat1717
February 14th, 2011, 12:02 AM
Onda, ko ide samnom slikat one kokošinjce, prije nego ih sataru? :D

Ballota nešto dugo te čekamo sa slikama? :colgate:

Ballota
February 14th, 2011, 12:09 AM
Zaboravia ja... :lol:

Rabatajica
February 21st, 2011, 03:45 PM
Boss na Kili

Od lokalnih izbora na kojima je sredinom 2009. godine postao splitski gradonačelnik, Željko Kerum više je puta najavljivao da će redefinirati štetne ugovore o najmu Spaladium arene, kojima je njegov prethodnik Ivan Kuret pogodovao investitorima, konzorciju građevinskih tvrtki IGH, Konstruktor i Dalekovod, omogućivši im ubiranje tromiljunske mjesečne najamnine, iako nisu dovršili natječajem definiran projekt.

Uz Arenu je trebao niknuti stometarski poslovni toranj, na osnovu čije bi gradnje Grad Split ubrao 60 milijuna kuna samo od komunalnog doprinosa, međutim, ni nakon godinu i pol dana Kerumovih pregovora s konzorcijem, nije se promijenilo ništa - niti su investitori izgradili toranj, niti im je Grad Split prestao plaćati najamninu. No gradonačelnik Kerum pregovore s investitorima Spaladium arene iskoristio je kako bi ipak zaključio značajan posao: IGH je pristao preuzeti njegov privatni projekt poslovnog centra u Zagrebu, u kojem je on sam zaglibio, a s druge strane mu prepustiti projekt poticane stanogradnje u Splitu, u kojem je IGH zapeo, a koji će Kerum sada otkočiti pomoću svojih gradonačelničkih ovlasti.

Kako je prošlog tjedna Zagrebačku burzu izvijestio Institut IGH, ta je tvrtka pod vodstvom Jure Radića otkupila od tvrtke Kerum za 31,3 milijuna kuna 50-postotni udio u tvrtki Elpida, investitoru u poslovni centar na mjestu bivše zagrebačke tvornice Nada Dimić. Istovremeno, IGH je za 40,25 milijuna kuna prenio na Kerumova nećaka Igora Sapunara stopostotni udio u tvrtki Kila, u čijem je vlasništvu 34.000 četvornih metara zemljišta namijenjenog stanogradnji u istoimenom splitskom naselju.

Dvadesettrogodišnji Igor Sapunar sin je Kerumove sestre Mare i zeta Petroslava Sapunara, kojeg je Kerum postavio za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije i kluba Hajduk. Na njihova je sina splitski gradonačelnik tijekom 2009. godine već prebacio dio poslovanja, prepisavši mu dvije svoje tvrtke, Kerum-Zagreb i Kerum-ing. Iste je godine mladi Sapunar postao direktor Kerumove tvrtke Rapsodija i član Nadzornog odbora udruge NTL, u čijem je sastavu trgovački lanac Kerum. Sada mu je ujak povjerio i zemljište na Kili, koje je gradskim planovima namijenjeno poticanoj stanogradnji, a Sapunar je već najavio kako će uložiti 75 milijuna eura u gradnju sedam nebodera s ukupno 800 stanova.

Splitskim GUP-om propisano je da barem 30 posto izgradnje na Kili. No Kerumov nećak neće realizirati stanove prema Zakonu o društveno poticanoj stanogradnji, koji predviđa da investitor i vlasnik zemljišta za projekte POS-a mora biti državna Agencija za promet nekretninama (APN). Budući da APN ni na koji način neće biti uključen u priču, Kerumov bi nećak, kao i svaki drugi građevinski poduzetnik, trebao sam potražiti 800 kupaca za svoje stanove, što je u uvjetima sloma tržišta nekretnina.

POS je zakonom reguliran i jasan model koji je HNS osmislio 2000. godine i koji je zaživio u svim hrvatskim gradovima, a Kerumov model poticane stanogradnje ne postoji. Nema gradskog dokumenta na kojem bi bio zasnovan, nema garancije za kvalitetu i cijenu stanova, niti garancije kupcima u slučaju da tvrtka Kerumova nećaka bankrotira. To je čisto privatni projekt koji je Kerum prenio na nećaka - kaže Goran Kovačević, oporbeni gradski vijećnik i predsjednik splitskog HNS-a, dodajući da je Kerum ušao u niz upitnih kombinacija s konzorcijem investitora u Spaladium arenu, od kojih je u igri i preseljenje gradske administracije u toranj koji je konzorcij trebao izgraditi.

Poznato je da je Kerum velik dio kapitala uložio u nekretnine i da su mu ta sredstva u krizi sterilizirana. Dogovor s IGH-om o zamjeni zagrebačkog projekta za zemljište u Splitu na kojem će graditi stanove njegov je način da taj kapital sada aktivira - kaže Kovačević. No poticanoj stambenoj gradnji (POS), a mladi je Sapunar nedavno najavio da će svi stanovi biti ponuđeni po pristupačnim cijenama od oko 1.000 eura po metru na poprilično preuzetno čak i od tako ambicioznog mladića. Međutim, Kerumova je računica bezobrazno jednostavna. Nećak će figurirati kao investitor u stanove, a Kerum će mu, nakon što mu je u pregovorima s IGH-om već osigurao zemljište, kao gradonačelnik osigurati i kupce i bankarske kredite. Naime, još je Kuretova gradska uprava u travnju 2009. raspisala natječaj za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova POS-a na Kili, na koji se javilo 989 splitskih obitelji.

U vrijeme raspisivanja natječaja vlasnici zemljišta na Kili još uvijek su bili Konstruktor-inženjering i IGH, a APN je bio spreman otkupiti trećinu kako bi se na njoj podigli stanovi POS-a. Nakon smjene vlasti, Kerumova gradska uprava nastavila je proceduru provjere statusa kandidata za stanove POS- a, da bi u studenom 2010. objavila službenu listu reda prvenstva, na kojoj se našlo 859 obitelji. Otprilike u isto vrijeme kada je javnost doznala da je zemljište namijenjeno POS-u na Kili vlasnički preuzeo njegov nećak, splitski je gradonačelnik kandidatima s liste za POS uputio poziv da se tijekom prvih 18 dana veljače pojave s dokumentima u nekoj od poslovnica Splitske, Privredne ili Zagrebačke banke i tamo provjere svoju kreditnu sposobnost.

Drugim riječima, ove tri banke provjerit će za Kerumov račun koliko je kandidata s gradske liste za POS sposobno kupiti njegove stanove, a potom im za to dati kredite. To znači da će za gradonačelnikov privatni projekt, koji će on realizirati preko nećaka, biti iskorištena gradska lista za POS koji se trebao realizirati preko APNa, te da će Grad Split obaviti sve kontakte s bankama i kupcima. Štoviše, prema najavama samog Igora Sapunara, novoosnovana gradska tvrtka Split gradnja trebala bi službeno posredovati između njega i budućih kupaca. Ne samo da je apsolutni splitski boss na ovaj način privatizirao POS na Kili, radi kojega su svojevremeno bile provedene i izmjene GUP-a, nego se nakon neviđenog sukoba interesa u slučaju zahvata njegove supruge u Park-šumi Marjan, upustio u možda još teži slučaj zloupotrebe gradskih resursa i institucija za realizaciju svojeg privatnog projekta.

http://limun.hr/main.aspx?ID=680072

ST_dasa
April 20th, 2011, 12:11 PM
19.04.2011. | 22:14

iz banovinE još nema konkretnih informacija O TOME kada će početi gradnja kvadrata za podstanare na neslanovcu i mejašima

Sapunar za POS na Kili vadi papire, a na gradske stanove pala šutnja

ako je gradnja prvih gradskih stanova za podstanare najavljena za ožujak ove godine, a poslije rok početka radova prebačen na prve dane travnja, iz Banovine još uvijek nema konkretnih informacija kada će konačno započeti najiščekivaniji projekt trenutne vlasti na čelu sa Željkom Kerumom.

Mladi poduzetnik Igor Sapunar

I dok u Banovini šute o projektu jeftinih stanova, mladi poduzetnik Igor Sapunar, nećak gradonačelnika Željka Keruma koji vodi projekt izgradnje stanova na Kili, tvrdi nam kako njegova tvrtka trenutno radi na dokumentaciji za početak investicije od 75 milijuna eura na periferiji grada.
Mladi poduzetnik:
Radimo užurbano

– Trebali bismo s iskopima početi u srpnju ove godine. Također, zbog brojnih spekulacija oko ove investicije uskoro ćemo čitavi projekt predstaviti javnosti sa svim informacijama koje mogu zanimati građane. Ponavljam, radimo užurbano i želja nam je što prije započeti izgradnju jeftinih stanova – tvrdi Sapunar.

Podsjetimo, na Kili, zemljištu koje je već godinama “rezervirano” za izgradnju POS-a, Sapunar bi gradio oko 800 stanova namijenjenih isključivo građanima bez riješenoga stambenog pitanja, podstanarima i mladim obiteljima prema projektu splitskog arhitekta Ante Kuzmanića, koji je na tom području od otprilike 34 tisuće četvornih metara zamislio sedam nebodera od 15 katova, poslovne prostore, javne sadržaje i garaže. I dok je mladi Sapunar pun optimizma, u gradskoj upravi su, barem kako kažu, iz straha da oporba ne opstruira gradnju jeftinih stanova na Neslanovcu i Mejašima, odlučili do daljnjega u vezi s tim pitanjem šutjeti.

Građanima i zainteresiranim kupcima će se javno obratiti, tvrdi dogradonačelnik Jure Šundov, kada procijene da je za to došao trenutak.
– Kad god nešto pokrenemo, naši oponenti traže način kako da to opstruiraju. Više nećemo govoriti kada to netko želi, nego kad nam bude odgovaralo. Projekt izgradnje stanova po cijeni od tisuću eura za metar četvorni ide, na njemu radimo intenzivno i bit će sasvim sigurno realiziran.
Šundov: Ispunit
ćemo obećanje
To smo obećali ljudima, i to ćemo izvršiti. Istina je da ljude zanima što se događa u vezi s tim, u Banovinu nam stižu dopisi zainteresiranih građana, no isto tako ljudi trebaju znati da gradonačelnik Kerum ne može u svega godinu i pol dana ispraviti sve pogreške i probleme koji su nastali u posljednjih dvadeset godina, a koji su nam servirani od prošlih gradskih uprava – istaknuo je Šundov.

Inače, od Marija Dadića, direktora gradske tvrtke “Split gradnja” koja je zadužena za projekt jeftinih stanova, danima smo pokušavali dobiti odgovore na nekoliko pitanja vezanih uz izgradnju Kerumove inačice POS-a, no, na žalost, Banovina je uvela silenzio stampa. Stoga nismo uspjeli doznati u kojoj fazi je trenutno projekt, kada bi bageri mogli ući na gradilište na prvoj lokaciji na Neslanovcu, kada će se znati točan broj ljudi koji su se prijavili za kupnju stana a kreditno su sposobni, kada će se otvoriti obećani ured zadužen samo za praćenje ovog projekta...

– Projekt ide... – doslovno je sve što smo uspjeli iscijediti iz Dadića.

leo kovačić

Podstanari: Čekanje se oteglo
Potencijalni kupci stanova, splitski podstanari, već polako gube nadu da bi se uskoro mogli useliti u vlastite kvadrate.
– Čekamo, čekamo i čekamo. Tako već pet godina od izgradnje POS-a na Brodarici. Bar da nam se netko iz Grada javi i kaže što nam je činiti, hoće li stanova biti, možemo li ih kupiti, ili da nam netko konačno kaže kako je sve ovo opet jedna utopija... Obitelj mi se nada tom stanu već godinama, od Brodarice točnije, ali to je predugo. Do sada smo, čekajući gradske vlasti, potrošili desetke tisuća kuna za podstanarstvo.
Mogli smo za to već otkupiti koji kvadrat svoga stana – kazuje nam Ivica Š., četrdesetogodišnji splitski podstanar, jedan od potencijalnih kupaca s liste prvenstva za jeftini gradski stan.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/135543/Default.aspx

passat1717
May 29th, 2011, 12:43 PM
Kakva je situacija sa ovim projektom... ima kakvih planova? :dunno:

butchbear.only
May 30th, 2011, 10:35 PM
Kakva je situacija sa ovim projektom... ima kakvih planova? :dunno:

Bog te pita. Ništa u Javnost ne izlazi, bar za sada. Znam samo da Kerumov netijak, u Erste banci podigao ogromna sredstva sa poslovnog računa projekta POS Kila.

fafafa2233
May 31st, 2011, 11:16 AM
Priča je kero o tome jučer u dnevniku nove-tv. ako mu je virovat, to ubrzo kreće.

butchbear.only
May 31st, 2011, 08:52 PM
Priča je kero o tome jučer u dnevniku nove-tv. ako mu je virovat, to ubrzo kreće.

Pa mora položit kamen temeljac, bliže se izbori, najavio je najmanje 3 zastupnika u Hrvatskom Saboru.

butchbear.only
June 2nd, 2011, 07:40 AM
Današnja Slobodna na st. 20 donosi naslov Sedam nebodera sa 700 jeftinih stanova.

ST_dasa
June 2nd, 2011, 09:20 AM
^^ odlično, ko prvi uvati slobodnu neka skenira ili nešto... :cheers:

Rabatajica
June 2nd, 2011, 12:29 PM
Na Kili 700 jeftinih stanova

2.6.2011 10:45:00 | Autor/Izvor: Linda Perić/Slobodna Dalmacija/PressCut

Projekt od 75 milijuna eura kreće u realizaciju, a Igor Sapunar kaže da se Marina Wallner uključila zbog zahtjevnosti projekta. Poduzetnica ističe da joj je važna socijalna dimenzija projekta. Sredinom lipnja poziv kupcima s liste POS-a. Posrednik između njih i investitora bit će gradska tvrtka Split gradnja. Dugo čekani projekt izgradnje jeftinih stanova na Kili po cijeni od tisuću eura za četvorni metar - konačno je pred realizacijom. Za koji dan, ovisno o vremenu, kreću pripremni radovi na gradilištu, koji podrazumijevaju rušenje postojećih objekata i čišćenje terena.

Novost u čitavoj priči je što se u projekt uključila i splitska poduzetnica Marina Wallner, čija će tvrtka Elanija, kako doznajemo, i voditi izgradnju stanova po pristupačnoj cijeni. Elanija je, naime, ušla u vlasničku strukturu trgovačkog društva Kila, zajedno s investitorom projekta na Kili, vrijednog 75 milijuna eura, Igorom Sapunarom, koji je javnosti poznatiji kao nećak gradonačelnika Željka Keruma. Stručna osoba poput Marine Wallner trebala nam je zbog zahtjevnosti ovog projekta, odnosno namjere da se napravi najbolji posao, a da se zadrži cijena kvadrata od 1000 eura, što je bilo predizborno obećanje Željka Keruma, kazao nam je Sapunar.

Vlasnica Elanije ističe kako ponudu da uđe u vlasničku strukturu tvrtke Kila nije dobila samo od investitora, nego i od Grada Splita, te banaka zainteresiranih za sudjelovanje u projektu. S obzirom na niske cijene kvadrata, druge građevinske tvrtke u tomu vjerojatno nisu našle interes, a ja sam ponudu odlučila prihvatiti, iako ne očekujem nikakvu ekstra dobit. Moja je politika, naime, da nas jedino rad može izvući iz ove krize, a važna mi je i socijalna dimenzija cijelog ovog projekta, govori Marina Wallner i dodaje kako je niska cijena kvadrata ostala, među ostalim, i zato što je investitor uspio osigurati nisku cijenu zemljišta. Iako je isprva bilo najavljivano kako će se na 34 tisuće četvornih metara na Kili graditi 800 stanova, taj broj je sada smanjen na 700, zbog poštovanja svih parametara Generalnog urbanističkog plana. To znači da se, ipak, na ovaj način neće moći stambeno zbrinuti sve 863 splitske obitelji s liste POS-a koja je u međuvremenu postala i konačna.

Sredinom lipnja pozvat će se zainteresirani kupci s te liste kojima će bitiponuđena kupnja stana na Kili po povlaštenim uvjetima i prvenstvenim pravom kupnje. Između njih i investitora posredovat će gradska tvrtka Split gradnja, koja će obavljati agencijske poslove. Samo da cijena kvadrata ne raste Iako je riječ o privatnoj investiciji, gradnju jeftinih stanova na Kili shvaćamo kao da je gradski projekt. Najvažnije nam je da se ispuni obećanje gradonačelnika Željka Keruma o cijeni kvadrata koja ne bi smjela biti viša od planiranih tisuću eura. Osobno, bojim se da bi ulaskom poduzetnice Marine Wallner cijena mogla skočiti, a to ne bi bilo prihvatljivo s obzirom na situaciju i plaće običnih građana, reakcija je Arsena Radmana iz Udruge ST-POS koja okuplja splitske podstanare, na najavu skorašnjeg početka gradnje 700 stanova. Također, interes nam je da se konačno objavi lista prvenstva za kupnju stanova te da se što prije krene s potpisivanjem predugovora s potencijalnim kupcima, kazao nam je Radman, dodavši kako vjeruje gradskoj upravi da će se usporedno s Kilom raditi i na projektu jeftinih stanova na Neslanovcu i Puljankama, koje bi trebala graditi gradska firma Split gradnja.

Možda se tijekom same realizacije ukaže mogućnost gradnje još stanova, naravno, sve u okviru postavljenih parametara GUP-a. Morate, međutim, uzeti u obzir i to da sva 863 potencijalna kupca s POS-ove liste možda neće biti ni kreditno sposobna-govori Marina Wallner. Stanovi na Kili trebali bi, prema njezinim riječima, biti izgrađeni do početka 2013. godine. Predviđeno trajanje radova je godinu i pol dana do dvadeset mjeseci. Radovi na pripremi terena, koji počinju ovaj tjedan, potrajat će dva mjeseca, tako da bi u kolovozu krenuli i zemljani radovi na prvim zgradama. Dinamika izgradnje odvijat će se u četiri etape, i to u razmaku od par mjeseci između svake, koliko zahtijeva vrijeme pripreme za svaku pojedinu fazu, napominju iz uprave tvrtke Kila.

http://limun.hr/main.aspx?ID=713067

passat1717
June 2nd, 2011, 12:40 PM
^^ Koje će to biti gradilište na istoku grada... NVG + projekt Kila :nuts:

Split3
June 2nd, 2011, 12:52 PM
^^ Koje će to biti gradilište na istoku grada... NVG + projekt Kila :nuts:

Split osvaja Istok! ^^^^

butchbear.only
June 2nd, 2011, 04:19 PM
Na Kili 700 jeftinih stanova

Stručna osoba poput Marine Wallner trebala nam je zbog zahtjevnosti ovog projekta, odnosno namjere da se napravi najbolji posao, a da se zadrži cijena kvadrata od 1000 eura,

S obzirom na niske cijene kvadrata, druge građevinske tvrtke u tomu vjerojatno nisu našle interes, a ja sam ponudu odlučila prihvatiti, iako ne očekujem nikakvu ekstra dobit. Moja je politika, naime, da nas jedino rad može izvući iz ove krize, a važna mi je i socijalna dimenzija cijelog ovog projekta,

Sredinom lipnja pozvat će se zainteresirani kupci s te liste kojima će bitiponuđena kupnja stana na Kili po povlaštenim uvjetima i prvenstvenim pravom kupnje.

Osobno, bojim se da bi ulaskom poduzetnice Marine Wallner cijena mogla skočiti,

Možda se tijekom same realizacije ukaže mogućnost gradnje još stanova, naravno, sve u okviru postavljenih parametara GUP-a. Morate, međutim, uzeti u obzir i to da sva 863 potencijalna kupca s POS-ove liste možda neće biti ni kreditno sposobna

Sve jasno kao sunce na nebu za kišna dana

gorgoroth
June 3rd, 2011, 11:23 AM
Koliko će katova imati,da ne listam prethodne stranice :cheers:

ST_dasa
June 3rd, 2011, 11:26 AM
^^ mislim oko 15, ali nezna se sigurno još--

gorgoroth
June 3rd, 2011, 11:33 AM
AAAAAAAAAA biti će to moćno kada se izgradi :nuts::cheers:

Jedva čekam ovo ljeto u vaše krajeve,točnijeTrogir,svako sam ljeto tamo,pa možda svratim i do Splita,po mogučnosti kada luka bude krcata kruzera

ST_dasa
June 3rd, 2011, 11:37 AM
^^ javi se za tour :okay:

gorgoroth
June 3rd, 2011, 11:43 AM
^^ znaš ja sam ti sramežljiv :lol::lol:

Ma šala,nemam komp dole niti internet pa sam sav izgubljen :lol::cheers: ali zato uživam u Okrugu,najljepša plaža

Split3
June 3rd, 2011, 11:53 AM
Koliko će katova imati,da ne listam prethodne stranice :cheers:

Projektiranje objekata na Kili ugovoreno je s arhitektonskim projektnim uredom Ante Kuzmanića čiji je rad pobijedio prije nekoliko godina na natječaju koji je raspisao Grad Split za tu lokaciju. Idejno rješenje donekle je izmijenjeno zbog usklađivanja s GUP-om, pa će sedam predviđenih nebodera imati po 12, a ne po 15 katova kako je isprva bilo najavljivano.

U sklopu stambenog naselja sa 700 stanova predviđeni su i svi prateći sadržaji: supermarket, dječji vrtić, jaslice, banka, ugostiteljski objekti, uredi...

http://slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/139603/Default.aspx

ST_dasa
June 3rd, 2011, 12:25 PM
^^ samo :cry:

gorgoroth
June 3rd, 2011, 12:25 PM
Svejedno će biti moćno,samo ne znam zašto se uvjek ti neboderi skraćuju,pretpostavljam da za sada nema nikakav render osim onoga na prvoj stranici dretve :cheers:

ST_dasa
June 3rd, 2011, 12:26 PM
^^ misteriozan projekt, kao i svaki di je upleten kerum :lol:

Split3
June 3rd, 2011, 12:27 PM
^^ samo :cry:

ma ne placi, ionako ce im bit: S punistre se vidi/vonja Karepovac.^^

Make it so
June 3rd, 2011, 05:54 PM
A jbg ..nisu na rivi pa da in se vidi šolta :D

butchbear.only
June 3rd, 2011, 09:02 PM
mislim oko 15, ali nezna se sigurno još--

15 katova i to nazivaju neboderom. ako se još ne zna sigurno će biti manje od 13 katova, jer je i smanjen broj obitelji koji će moći kupiti stan.

damien37
June 4th, 2011, 08:18 PM
ali zato uživam u Okrugu,najljepša plaža

Meni nije nešto inspirirajuće lipa...A evo baš san se okupa tamo ima 2 sata :banana:

passat1717
July 18th, 2011, 02:51 PM
‘Split gradnja’ će zvati kupce s liste za stanove na Kili

http://www.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/images/2011-07-18/Split/SAPUNAR-101101_thumb.jpg
Mladi investitor?? Igor Sapunar, nećak gradonačelnika Keruma, zadovoljan je napredovanjem poslova u vezi s izgradnjom na Kili

Za desetak dana, kako doznajemo od Igora Sapunara, investitora gradnje jeftinih stanova za podstanare na Kili, gradska tvrtka “Split gradnja” trebala bi i službeno ući u projekt kojim će oko 700 obitelji prvi put dobiti vlastiti krov nad glavom.

- Potpisat ćemo ugovor sa “Split gradnjom” nakon čega bi oni već mogli pozivati ljude koji se nalaze na listi potencijalnih kupaca jeftinijih stanova, a nešto kasnije s njima i potpisivati prve predugovore za stambene kvadrate. Što se tiče našeg dijela posla, radovi na gradilištu idu po planu.

Bageri čiste teren kako bi u devetome mjesecu mogli početi iskopi. Također, uskoro ćemo poslati gradskoj upravi i papire za gradnju te bismo trebali spremni dočekati rujan. Za sada je sve onako kako smo i planirali - kazao nam je Sapunar, inače nećak gradonačelnika Željka Keruma.

U projekt uključena i ‘Elanija’

Podsjetimo, jeftini stanovi na Kili namijenjeni isključivo građanima bez riješenog stambenog pitanja, koštat će oko tisuću eura po kvadratu. Na parceli od 34 tisuće četvornih metara trebalo bi se izgraditi oko 700 stanova, a čitavi projekt vrijedan je 75 milijuna eura.

Sapunar je u njega prije mjesec i po dana uključio i tvrtku “Elanija” u vlasništvu poznate splitske poduzetnice Marine Wallner, koja je preuzela operativni dio posla.

S druge strane, još uvijek nema informacija o tome što je s gradskim stanovima za podstanare, Kerumovoj inačici poticane stanogradnje, iako se početkom godine spekuliralo s pet-šest lokacija na periferiji Splita na kojima je već, barem kako je najavljivao gradonačelnik, trebala početi gradnja jeftinih kvadrata.

Donedavno najaktualniji je bio Neslanovac, no u Banovini su od njega odustali zbog neriješenih vlasničkih odnosa.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/143759/Default.aspx

ST_dasa
September 2nd, 2011, 10:12 PM
poduzetnik igor sapunar, nećak gradonačelnika željka keruma, najavljuje skorašnju gradnju nebodera
Podstanari, idući tjedan birat ćete svojih 300 jeftinih stanova na Kili u Splitu!

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/147708/Default.aspx

evo i prvih konkretnijih rendera:
http://urednik.slobodnadalmacija.hr/DesktopModules/DnnForge%20-%20NewsArticles/ImageHandler.ashx?Width=468&Height=468&HomeDirectory=/Portals/0/Images/2011-09-02/Split&FileName=KILA-SIMULACIJA.jpg&q=1

http://urednik.slobodnadalmacija.hr/DesktopModules/DnnForge%20-%20NewsArticles/ImageHandler.ashx?Width=468&Height=468&HomeDirectory=/Portals/0/Images/2011-09-02/Split&FileName=KILA-SIMULACIJA2.jpg&q=1

Brko
September 2nd, 2011, 11:51 PM
^^ Gdje je Kila i hoće li se ovi neboderi isticati u panorami tog dijela grada?

Llukaa
September 3rd, 2011, 01:33 AM
To je sve u zabiti, kratko i jasno. Zamisli Dicmo, i dodaj par nebodera, i koje polje kupusa i rastike okolo, a moze i di koja baba sa maramon

Trsteničanin
September 3rd, 2011, 09:00 AM
Učinilo mi se ka da san izbroja 15 katova na slici.Ako je tako tribali bi se dobro vidit u panorami grada.Lokacija je namjerno izabrana loše jer nema di više nać jeftinije kvadrate nego tamo:dunno::dunno:

passat1717
September 3rd, 2011, 09:23 AM
To je sve u zabiti, kratko i jasno. Zamisli Dicmo, i dodaj par nebodera, i koje polje kupusa i rastike okolo, a moze i di koja baba sa maramon

:lol: nije baš tako.. mora se grad i širiti a u slučaju splita moguće je jedino u tom smjeru... kad se napravi taj projekt, u blizini NVG, CCO... neće to biti tolika zabit... pa ljudi normalno žive i u stobreču :D

fafafa2233
September 3rd, 2011, 10:41 AM
^^ Gdje je Kila i hoće li se ovi neboderi isticati u panorami tog dijela grada?

neboderi će se itekako isticati :D

evo ti novija fotografija lokacije na kojoj će se graditi:

http://www.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/images/2011-01-17/Split/POS_KILA1-100110.2_thumb.jpg

a evo ti i lokacija, imaš na prethodnm stranicama. kila:

http://i55.************/23j6cug.png

projekt:

http://i51.************/21272uf.jpg

ST_dasa
September 3rd, 2011, 11:02 AM
^^ prvi korak u urbanizaciji Kile :)
nadajmo se ne i zadnji.

Semper Fidelis
September 3rd, 2011, 11:28 AM
Izgleda da cete morat sanirati ovo smetlište i počet odlagat negdje dalje. Zar ljudima tam nesmrdi?

ST_dasa
September 3rd, 2011, 11:39 AM
Izgleda da cete morat sanirati ovo smetlište i počet odlagat negdje dalje. Zar ljudima tam nesmrdi?

o premištanju smeća iz karepovca se priča već godinama, no još nije pronađeno adekvatno riješenje :ohno: premještanje u zagoru bi učinilo ekološku katastrofu, jer bi se zagadile rijeke ponornice i split bi tako možda i izgubija pitku vodu!

Semper Fidelis
September 3rd, 2011, 11:59 AM
Ha ništa, uvalite smeće otočanima :lol:

Rocky031
September 3rd, 2011, 12:07 PM
Ajme u kojoj je to zabiti :nuts:

Ajde samo neka krene više :)

fafafa2233
September 3rd, 2011, 12:27 PM
trenutno se uklanjaju postojeći objekti:

http://urednik.slobodnadalmacija.hr/DesktopModules/DnnForge%20-%20NewsArticles/ImageHandler.ashx?Width=468&Height=468&HomeDirectory=/Portals/0/Images/2011-09-02/Split&FileName=radovi_kila-010911.jpg&q=1

passat1717
September 3rd, 2011, 04:19 PM
Ajme u kojoj je to zabiti :nuts:

Ajde samo neka krene više :)

Trenutno je "zabit" jer se nije dogodio niti jedan ovakav projekt. Ali biš ovo je pravi korak za napredak tog dijela grada koji će, kada se to izgradi, biti sasvim pristojan.

Trsteničanin
September 3rd, 2011, 04:57 PM
Nisu svi iz Splita.Predlažem da uvedemo pojmovnik :D

Trenutno je "zabit" jer se nije dogodio niti jedan ovakav projekt. Ali biš ovo je pravi korak za napredak tog dijela grada koji će, kada se to izgradi, biti sasvim pristojan*.

*sasvim pristojan-u Splitu se ovaj izraz koristi kad neki kvart ima ispred zgrada makadam i makiju sa manjim uskim cestama i divljim parkiralištima u okolici.Uglavnom nema većih divljih životinja(samo mačke u kontejnerima.Naravno,ako uopće ima kontejnera).Uključuje i slabu rasvjetu.Fasade uglavnom išarane sa većim brojem Torcidinih grafita.

Ballota
September 3rd, 2011, 05:04 PM
^^ So true. :rofl:

Llukaa
September 3rd, 2011, 05:05 PM
Ajde, neka oni prosire i urede onu cestu i garant ce se jos zgrada pocet gradit

masklin
September 3rd, 2011, 08:40 PM
U planu grada je da se sruse kuce i izgrade zgrade između ceste za pos i city centar (tu je predvideno min 4 kata), a investitore bi trebali naci vlasnici ili ce ih grad naci, jer taj dio je lice grada i nebi trebale biti onakve kuce.

Splićanin88
September 4th, 2011, 03:30 PM
Nema srece za taj dio grada dok se ne zavrsi Vukovarska do kraja sa uvezivanjem na buducu brzu cestu Omis- Split,te jos vaznije,dok se ne poveze brza cesta Split-Klis na potezu od Mravinca do Stobreca.

Tada ce taj dio grada postati najatraktivniji dio grada Splita,a to znaci da tamosnji pripadajuci slam i poljske kucice sele prema Mosoru.

Asti Gospe
September 4th, 2011, 09:09 PM
Odlične zgrade na Kili! Lajk!

zivot na sjeveru
September 4th, 2011, 09:55 PM
Nema srece za taj dio grada dok se ne zavrsi Vukovarska do kraja sa uvezivanjem na buducu brzu cestu Omis- Split,te jos vaznije,dok se ne poveze brza cesta Split-Klis na potezu od Mravinca do Stobreca.

Tada ce taj dio grada postati najatraktivniji dio grada Splita,a to znaci da tamosnji pripadajuci slam i poljske kucice sele prema Mosoru.

Nema srice za ti dil grada dok se ne sanira karepovac.

A kad (ako) se sanira onda bi se moga dogodit rapidni napredak...

ST_dasa
September 6th, 2011, 03:02 PM
Razgovori o kupnji stanova na Kili počinju u srijedu

''U sklopu projekta stanova za podstanare, u planu je gradnja 700 stanova na Kili, na površini od 34 tisuća metara četvornih, a vrijednost cijelog projekta iznosi 75 milijuna eura. Na Kili će biti sagrađen neboder s 13katova i jedan paviljon sa četiri kata, a cijena kvadrata je tisuću eura.''

valjda je mislija neboder-i :)

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/148023/Default.aspx

ST_dasa
September 6th, 2011, 03:12 PM
znači, ovo jest finalni render. 13 katova.

http://urednik.slobodnadalmacija.hr/DesktopModules/DnnForge%20-%20NewsArticles/ImageHandler.ashx?Width=468&Height=468&HomeDirectory=/Portals/0/Images/2011-09-02/Split&FileName=KILA-SIMULACIJA.jpg&q=1

Llukaa
September 6th, 2011, 04:22 PM
Ja se nadan da je mislia neboderi

fafafa2233
September 6th, 2011, 04:41 PM
Razgovori o kupnji stanova na Kili počinju u srijedu

''U sklopu projekta stanova za podstanare, u planu je gradnja 700 stanova na Kili, na površini od 34 tisuća metara četvornih, a vrijednost cijelog projekta iznosi 75 milijuna eura. Na Kili će biti sagrađen neboder s 13katova i jedan paviljon sa četiri kata, a cijena kvadrata je tisuću eura.''

valjda je mislija neboder-i :)

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/148023/Default.aspx

a ko zna šta je redikul mislija :bash:

jedno je sigurno, 700 stanova ne stane u neboder s 13katova i jedan paviljon sa četiri kata. :lol:

mislin da bi tribalo izgledat slično objavljenim renderima.

passat1717
September 10th, 2011, 11:31 AM
IZNENAĐENJE ZA KUPCE Za jeftine stanove na Kili 20 posto učešća

Napokon je došao taj dan – prvih deset potencijalnih kupaca koji se nalaze na listi prvenstva za društveno poticanu stanogradnju – jeftine stanove na Kili, odradilo je u četvrtak u Banovini prve sastanke s predstavnicima gradske tvrtke “Split gradnja”, koja ovaj posao obavlja za nositelja cjelokupnog projekta - tvrtku “Kila”, na čelu koje su poduzetnici Igor Sapunar, nećak gradonačelnika Željka Keruma, i odnedavno Marina Wallner. Podsjetimo, cijena tih stanova je povlaštena i iznosi tisuću eura za četvorni metar.

Rok od osam dana

Ono što do sada javnosti nije bilo poznato, a pomalo je iznenadilo potencijalne kupce, jest informacija o obveznom učešću u vrijednosti od 20 posto ukupnog iznosa za kupnju stana.

Taj novac se mora uplatiti u roku od osam dana od dana potpisa predugovora, što nam je potvrdio Mario Dadić, direktor “Split gradnje”.

- Najvjerojatnije je da taj iznos učešća banke provuku kroz stambeni kredit, kazao nam je Dadić i dodao kako će projekt gradnje jeftinih stanova pratiti Zagrebačka i Splitska banka.

Borisu Milaviću (49) pripala je čast da prvi ima mogućnost odabira jednog od ukupno 320 stanova koji će se u prvoj fazi graditi na Kili, i to na lokaciji neposredno uz križanje Vukovarske i Lovrinačke ulice.

- Osjećaji su nam podijeljeni, s jedne strane strahujemo ući u kredit, a s druge strane nam treba stan jer imamo troje djece, od koje je jedno s Downovim sindromom, a živimo s roditeljima – kazuje nam Borisova supruga Ana, inače 52-godišnja službenica u jednoj građevinskoj tvrtki, dok je suprug Boris psiholog u vojsci.

Na sastanku u Banovini predstavljeni su im stanovi u buduća tri nebodera od 13 katova i tri četverokatna paviljona, kao i svi uvjeti kupnje i njihove otplate. Milavići su najskloniji odluci da kupe stan od 68 kvadrata, koji bi im najviše odgovarao s obzirom na broj članova obitelji. Kad je novac u pitanju, uzeli bi, da mogu, najmanji stan.

Bolesno dijete

- Svakako ćemo uzeti drugi ili treći kat, još nismo odlučili, jer smo htjeli izbjeći lift zbog bolesnog djeteta – kaže Ana Milavić.

O svim tim detaljima, veli, moraju odlučiti do ponedjeljka u 14 sati, kada će se opet sastati s nadležnima u Banovini da bi potpisali predugovor o kupnji.

Lokacija im u ovom slučaju nije od životne važnosti, osim što im, nastavlja naša sugovornica, nije baš po volji blizina trafostanice na Brniku.

S osmijehom na licu iz sobe 401 na četvrtom katu zgrade gradske uprave, gdje su prostorije “Split gradnje” izišli su Renato (42) i Branka Grgatović (39), inače treći na listi prvenstva. Prvi dojmovi sa sastanka su im i više nego pozitivni.

‘Zadovoljni smo’

- Ljudi su baš prijazni i susretljivi, dali su nam sve potrebne informacije, odmah nam je priznao Renato, inače policijski djelatnik.

Ova obitelj također ima troje djece, još uvijek su “podstanari kod roditelja” na Kmanu i ovo im je prilika da se konačno osamostale i započnu novi život. Njima je za oko zapeo trosobni stan od 83 kvadrata jugozapadne orijentacije.

Još se uvijek dvoume koji kat izabrati – 11., 12. ili 13., jer, kažu, pogled će s tog mjesta biti divan.

- Bili smo na toj lokaciji, i sad je tamo bezveze, neke su stare kućerine na zemlji, ali super je što se parcela nalazi na visini, pa kad se napravi neboder, imat ćemo super pogled. Zadovoljni smo i razmještajem stana – samo dnevni boravak će nam imati 30 kvadrata! – pokazuje nam Renato nacrt svoga budućeg životnog prostora i dodaje kako će im i kupaonica već biti opremljena prije useljenja.

Visoku poziciju na listi “zaradili” su zahvaljujući visokoj stručnoj spremi, broju djece i braniteljskom statusu. Ipak, nisu bili baš posve zadovoljni kad su čuli za informaciju o 20 posto učešća.

- Iznenadila nas je ta informacija, ali rečeno nam je da će taj iznos riješiti banke kroz stambeni kredit, veli Renato.

Nada se samo da će i banke povoljnim kreditima novopečenim stanarima izići u susret, kako ne bi svaki mjesec idućih 30 godina stenjali pod teškim jarmom otplate rata i kamata.

Radovi početkom studenoga

Kako nas je izvijestio Mario Dadić, tvrtka “Split gradnja“ odaslala je ukupno 320 poziva na sastanke na adrese potencijalnih kupaca s liste prvenstva, jer će se toliko stanova, po cijeni od tisuću eura po kvadratu, graditi u prvoj fazi, a radovi bi trebali početi početkom studenoga. Sastanci, koji prosječno traju oko pola sata, u Banovini se nastavljaju i danas, a sljedećeg tjedna će se njihov broj i povećati. Na Kili je predviđena gradnja ukupno 700 stanova na površini od 34 tisuće metara četvornih, a vrijednost cijelog projekta iznosi 75 milijuna eura.

Na listi Kuret, Roguljić, Brčić...

Na web-stranicama Grada www.split.hr objavljena je jučer i konačna lista reda prvenstva podnositelja zahtjeva za kupnju jeftinih stanova koja broji 860 ljudi. Dok se ta lista ne “oslobodi“, dakle, dok svi s nje ne budu stambeno zbrinuti, neće biti novog natječaja.

Na listi smo primijetili i nekoliko poznatih imena, poput bivšega gradonačelnika Ivana Kureta, koji je na 274. mjestu i po svoj prilici će upasti u ovu prvu turu izgrađenih stanova, zatim gradskog vijećnika HSP-a Luke Roguljića (340. mjesto), predsjednika Uprave “Prometa“ Držislava Brčića (490. mjesto)...

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/148369/Default.aspx

Ballota
September 12th, 2011, 05:03 PM
Idžemo nAkilu! :banana:

http://i56.************/2dq29w.jpg

http://i54.************/dz87sj.jpg

http://i55.************/2njlgsg.jpg

http://i54.************/2db3w4l.jpg

http://i55.************/2r6mdmo.jpg

http://i54.************/2eg5xz9.jpg

Muko Is'sova, koja vukojebina... :nuts:

Make it so
September 12th, 2011, 05:54 PM
Dobro bar ce se transformirat vukojebina u nesto pristojnije a vukovi napokon nece bit izjebani svaki dan :D

Rocky031
September 12th, 2011, 06:28 PM
Ja tu nebi živio :D

Delmat
September 12th, 2011, 07:22 PM
To tu još dobro izgleda. Tribali ste produžit prema Karepovcu...

Split3
September 13th, 2011, 12:23 AM

Ipak se i taj dio Splita pocinje mijenjat (POS Kila, i CCO). Karepovac je najveca kocnica tog dijela grada. :bash:

Trsteničanin
September 13th, 2011, 02:26 PM
sad lipo pošaljite te slike na CNN i recite da su to najnovije fotografije stanja u libiji:lol:

Ballota
September 13th, 2011, 03:45 PM
Ovaj Tinypic nije normalan! Slike opće ne liče na stanje u kojem su bile kad san ih uploada. Totalno su upropaštene. Smanjena saturacija i zamućene su!
Koji k... ?? :bash:

Llukaa
September 13th, 2011, 10:26 PM
Ovaj Tinypic nije normalan! Slike opće ne liče na stanje u kojem su bile kad san ih uploada. Totalno su upropaštene. Smanjena saturacija i zamućene su!
Koji k... ?? :bash:

Ja uopće neznan zašto koristiš taj tinypic. Imageshack je meni najbolji, i da ti jedno 15 linkova za sliku, za forum, za blog, za fejs, za web stranicu i tako dalje, a i možeš sam minjat format i kvalitetu

Usput ono raskrižje di ide, putić (neću reć cesta) je nedovršeno i opasno. Nesigurno za pješake, kamere su postavljene samo na dva semafora dok ostala tri nisu pokrivena a na njima je najveći promet. I mogli su bar završit nogostup do kraja te bar početak ceste prema kili sredit. Usput jel iko zna kada i namjeravaju li završit produženje Vukovarske. Danas san bia u CCO i rekli su mi da oni ko centar nemogu utjecat na tu cestu jer su investitori tražili pristupni put, a grad je to iskoristia i napravia ovo i reka da je to pristupni put sa jednon, a ne dvi trake te da komunalni doprinos od CCO troše u druge stvari, zbog čega investitori i nisu baš zadovoljni jer to sve plaćaju sa krediton.

Ballota
September 13th, 2011, 11:01 PM
Ja uopće neznan zašto koristiš taj tinypic. Imageshack je meni najbolji, i da ti jedno 15 linkova za sliku, za forum, za blog, za fejs, za web stranicu i tako dalje, a i možeš sam minjat format i kvalitetu

Ma i iden sad na njega! Dosta mi je ovog shita! :bash:

Brko
September 13th, 2011, 11:28 PM
^^ Još jedna prednost imageshacka je ta što se ne moraš mučiti s pisanjem onog napornog koda.:cheers:

I meni ovo na slikama liči na rađaonicu vukova.:lol: Na što vas asocira kila? Idem na kilu... ma ideš ti na ki.u...teram mini modu dok me ne nabodu...

@ripperius
September 14th, 2011, 08:33 AM
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/148818/Default.aspx

Boze sacuvaj..sta je ovo.....na kraju nece biti nista od kompletnog projekta....

Rojsman
September 14th, 2011, 10:27 AM
Nesigurno za pješake, kamere su postavljene samo na dva semafora dok ostala tri nisu pokrivena a na njima je najveći promet.

To nisu nikakve kamere nego senzori za zeleno svjetlo na sporednim ulicama. Na glavnoj cesti stalno gori zeleno dok netko iz sporedne ne dođe do semafora i aktivira senzor. Zato se i stavlja samo na sporedne ulice i liva skretanja iz glavnih.

Llukaa
September 14th, 2011, 02:39 PM
To nisu nikakve kamere nego senzori za zeleno svjetlo na sporednim ulicama. Na glavnoj cesti stalno gori zeleno dok netko iz sporedne ne dođe do semafora i aktivira senzor. Zato se i stavlja samo na sporedne ulice i liva skretanja iz glavnih.

Aha znaći ono na poljičkoj i domovinskog rata i na još nekin križanjima kao i kod lovrinca nisu kamere? :bash::bash::bash:
Ja se baš ponada da smo postali napredni i da ulažemo u sigurnost na cestama, ko ono u americi kad prođeš kroz crveno.

zivot na sjeveru
September 15th, 2011, 08:59 AM
Sanacija Karepovca i razvoj cestovne mreze na podrucju sjevero-istocno od Malla bi otvorila fenomenalne mogucnosti za razvoj tog dila grada.

O sanaciji Karepovca vise ne triba trosit rijeci, a cestovna mreza (Put Mostina, nastavak Lovrinacke prema sjeveru...)sa pripadajucom infrastrukturom bi stvorila elementarne preduvjete za investitore.

Danasnje stanje stvari izgleda kao slikoviti primjer hrvatske stihijske halapljivosti gradjevinskog lobija (u prevodu na hrvatski : "daj jedan zubic tamo, neboderic vamo, centric tute, a kucicu unde").

Bojin se da postajemo svjedoci stvaranja Barutane novog doba, jednog urbanisticki nesredjenog, neurednog i neplaniranog prostora cija je primarna svrha privremeno utaziti pohlepu mocnika.
I bojin se da ce neki novi forumasi na SSC za 20 godina (!) prezirati ovu gradjevinsku stihiju koja nam se pred ocima radja na isti nacin kako mi sanjamo da netko sa zemljom sravni Barutanu, Kamen, Visoku, Mejase...

Rijec je o zadnjoj ogromnoj gradjevinskoj povrsini iznimnog potencijala i vaznosti za grad koji je nazalost ugrozen te postoji mogunost da ga kroz nekoliko godina i mi i Split nepovratno izgubimo u totalnom urbanistickom kaosu - Mejasima novog doba :ohno:

cimavica
September 16th, 2011, 09:03 AM

http://i56.************/2dq29w.jpg[/IMG]

http://i54.************/dz87sj.jpg[/IMG]

http://i55.************/2njlgsg.jpg[/IMG]

]http://i54.************/2db3w4l.jpg[/IMG]

]http://i55.************/2r6mdmo.jpg[/IMG]

]http://i54.************/2eg5xz9.jpg[/IMG]

:lol: :hahaha:

@ripperius
September 16th, 2011, 09:27 AM
TIM STRU?NJAKA FRANE MAGAZINOVI?A SASTAVIO JEDAN OD PRVIH ZAHTJEVA U IME VLASNIKA OBJEKTA NA CRNO
EVO PO?TO PAPIRI! Stvarni tro?kovnik: legalizacija ku?e u Stro?ancu 70.000 kuna

Frane Magazinovi?: Morat ?ete napraviti i novi projekt ku?e Vlasnici bespravnih ku?a kona?no mogu legalizirati svoje objekte - prije mjesec dana usvojen je, naime, Zakon o postupanju s nezakonito izgra?enim zgradama, koji propisuje ?itavu proceduru.

Unato? tomu, ljudi jo? nemaju jasnu predod?bu o tomu koliko ?e ih sve na koncu ko?tati jer su im, prije svega, nepoznate cijene arhitektonskih i geodetskih usluga.
Obiteljsko zdanje

Stoga donosimo jedan primjer bespravno izgra?ene ku?e u Stro?ancu, ?iji je vlasnik me?u prvima podnio zahtjev za legalizaciju ?upanijskom Upravnom odjelu za prostorno ure?enje.

To?nije, za taj posao ovlastio je tim stru?njaka koje je okupio Frane Magazinovi?, voditelj tvrtke "Requiro", za posredovanje nekretninama.

- Rije? je o obiteljskoj ku?i povr?ine 223 kvadrata. Prvo smo provjerili ima li vlasnik uredne vlasni?ke papire, a potom je arhitekt izi?ao na teren da vidi je li ku?a u skladu s Prostornim planom.

Ako se poka?e da nije, osnova za legalizaciju jednostavno nema i to bi ljudi trebali znati prije nego ?to im netko uzme novac, a ku?u ne mogu legalizirati. Budu?i da je u slu?aju ku?e u Stro?ancu sve bilo ?isto, na teren je mogao izi?i geodet - rekao nam je Magazinovi?, pokazuju?i nam usput elaborat od preko sto stranica koji je trebalo prilo?iti uz zahtjev za izdavanje rje?enja o izvedenom stanju.

Mehani?ka otpornost

Za geodetsku snimku parcele povr?ine 450 kvadrata na kojoj je smje?tena ku?a u Stro?ancu vlasnik je trebao platiti 5500 kuna. Potom je s poslom nastavio arhitekt, jer za legalizaciju objekta treba prilo?iti i tri primjera arhitektonske snimke.

- Ako je netko i imao projekt ku?e, morat ?e napraviti novi koji odgovara sada?njem stanju. Na?a stranka iz Stro?anca arhitektu je za obavljeni posao platila 21.000 kuna, ali je dobila - kako mi ka?emo - dokument za vje?nost.

Budu?i da se pri legalizaciji tra?i i dokaz o ispunjenom bitnom zahtjevu mehani?ke otpornosti i stabilnosti, trebali smo, naravno, i usluge stati?ara, koje su, na koncu, napla?ene 3200 kuna, iako bi realna cijena mo?da bila i 5000 kuna - obja?njava Magazinovi?.

Ku?a u Stro?ancu pripada, ina?e, drugoj podstranskoj zoni, u kojoj su cijene komunalnog i vodnog doprinosa istovjetne onima u petoj (najjeftinijoj) splitskoj zoni, primjerice u Srinjinama.

To zna?i da komunalni doprinos za ku?u od 223 kvadrata iznosi 27.000 kuna (44 kune po kubiku), a vodni je doprinos ne?to malo vi?i od 9000 kuna (15 kuna po kubiku). Kad se, dakle, zbroje pla?eni doprinosi, te usluge arhitekta, geodeta i stati?ara, legalizacija ku?e u Stro?ancu od 223 kvadrata stoji 65.700 kuna.

Iznos naknade

- Tomu bi trebalo dodati i legalizacijsku naknadu, koja jo? nije precizno definirana, ali za ovakav objekt sigurno ne?e biti ni?a od 4000 kuna. To ?e se naknadno pridodati tro?kovniku. Dakle, ni?ta manje od 70.000 kuna - ka?e Magazinovi?.

Cjenik za "dozvolu", sukladno svemu navedenom, ispada znatno "te?i" od onoga koji se spominjao nakon dono?enja zakona.

Za arhitektonsku snimku navodio se tako iznos od 3500 kuna (u stvarnom primjeru iz Stro?anca cijena je 21.000 kuna), za procjenu stati?ara 2000 kuna (u na?em primjeru 3200 kuna), a cijena geodetske snimke bila je pribli?no to?na - 4500 kuna, dok je u elaboratu iz Stro?anca stvarna cijena 5500 kuna.

Prema tim prvim i grubim procjenama, vlasnik ku?e u Stro?ancu za legalizaciju je trebao izdvojiti 50.000 kuna. U stvarnosti, dozvola za ku?u ko?tat ?e ga ?ak 20.000 kuna vi?e...

Tro?kovnik

Tro?kovnik za legalizaciju ku?e u Stro?ancu od 223 ?etvorna metra:

27.000 kn komunalni doprinos
9000 kn vodni doprinos
21.000 kn arhitektonske snimke
5500 kn geodetska snimka
3200 kn o?itovanje stati?ara o mehani?koj otpornosti
4000 kn legalizacijska naknada
69.700 kn ukupni tro?ak

Na Sirobuji ?e biti skuplje

Sukladno iznesenim cijenama usluga arhitekta, geodeta i stati?ara, legalizacija ku?e od dvjestotinjak kvadrata na Sirobuji stajat ?e oko 80.000 kuna, odnosno 10.000 kuna vi?e nego u Stro?ancu. Naime, na Sirobuji su vi?e cijene komunalnog i vodnog doprinosa. Tako ?e vlasnik ku?e od 220 kvadrata na Sirobuji platiti oko 33.000 kuna komunalnog doprinosa (55 kuna po kubiku), a za vodni doprinos izdvojit ?e oko 13.500 kuna (22,5 kuna po kubiku).

Slobodna Dalmacija

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/149039/Default.aspx

Selendra se legalizira :(

damien37
September 16th, 2011, 01:48 PM
Ja bi to "legalizira" vrićom kašikara :P

Kanazir
September 16th, 2011, 05:25 PM
http://www.youtube.com/watch?v=lppFyLKDRck - rock n roll, ovo trba bacit iza zaobilaznice xD... steta sta nema nekakav objekat da se vidi velicina explozije, ja sam ovo gleda na discoveriju... zastrašujuće!

passat1717
September 19th, 2011, 10:25 PM
Podstanari: Projekt na Kili je neozbiljan! Grad: Sve će biti OK
Premda gradska tvrtka “Split gradnja”, posrednik u projektu jeftinih stanova za podstanare na Kili koje će graditi Igor Sapunar, nećak gradonačelnika Željka Keruma, već tjedan dana građanima s Liste prvenstva nudi predugovore za kupnju stambene kvadrata iako projekt još uvijek nema građevinsku dozvolu, a nejasno je i na koji će način banke pratiti projekt, potencijalni kupci nezadovoljni su načinom na koji se odvija prodaja stanova.

Osim što kupuju na neviđeno, podstanari još uvijek ne znaju ni hoće li im banke odobriti stambene kredite, te po kojim uvjetima će plaćati učešće u iznosu od čak 20 posto. Zanima ih i zašto u ponuđenim predugovorima nigdje nije naznačena čestica zemlje, te zašto im je za donošenje vjerojatno najvažnije odluke u životu ostavljen rok od svega sedam dana.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/images/2011-09-19/Split/7POS_FIN_thumb.jpg

- Čekali smo više od dvije i po godine da se Lista prvenstva formira, a sada su nas doveli u poziciju da moramo imat učešće ili gubimo pravo na kupovinu stana. Mislim da je cijeli posao odrađen traljavo. Glupost je da prvo moramo dati kaparu, a tek onda čekati hoće li nam banke odobriti kredit. Ne znamo gdje smo, hoće li se stanovi izgraditi, kada, tko stoji iza projekta, ma ništa.

Ovo je traljavo napravljen posao i za nas predstavlja samo gubljenje živaca. Nije lako ni u ovo vrijeme podići kredit, ja evo imam troje malodobne djece, znate kakva je situacija... Istina je i da ovo nisu socijalni stanovi, već su samo 30 posto povoljniji od onih na tržištu. Sve u svemu ozbiljan posao se ne može ovako raditi - govori nam Mladen Bužančić, jedan od potencijalnih kupaca stana na Kili koji se našao pri vrhu Liste prvenstva.

Usporedba Kile i POS-a

Usporedbu dvaju projekata, ovog na Kili i prvog i jedinog splitskog POS-a na Brodarici, dao nam je Pavle Ligutić, koji je prije pet godina predstavljao kupce POS stanova.

- Koliko vidim, sada se traži 20 posto učešća, dok smo mi za Brodaricu trebali dati 15 posto, no nas su tada pratile banke i to učešće je bilo uključeno u stambeni kredit. Važno je naglasiti i da smo mi predugovore potpisivali tek nekoliko mjeseci prije useljenja, kada je zgrada doslovno već bila 95 posto izgrađena. Ne znam koliko je pametno dizati kredit za nešto što još nema ni građevinsku dozvolu, i stanove koje gradi firma s jednim zaposlenikom. Iza POS- a na Brodarici ipak je stajala država, odnosno Agencija za promet nekretninama. Gledajući ovako sa strane i meni sve to izgleda malo neozbiljno - smatra Ligutić.

S druge strane, Mario Dadić, direktor tvrtke “Split-gradnja”, uvjeren je kako će banke stati iza projekta.

- Nema razloga da zainteresirane banke ne stave svoja založna prava na zemljište na Kili dok se stanovi ne izgrade. Što se tiče izbora stanova, dali smo ljudima da pogledaju nacrte i da izaberu stan koji žele upravo kako bi temeljem broja kvadrata tražili stambeni kredit. Nitko ih ne sili da išta potpisuju, to će napraviti tek kada im se krediti odobre - tumači Dadić.

Prema njegovim riječima do sada je u Banovini stanove pogledalo oko 60 obitelji s Liste, a njih petnaest je već odabralo stan i potpisalo predugovor.

- Postoji mogućnost da ponovno održimo prezentaciju projekta, odnosno da sva sporna pitanja objasnima barem preko web stranica grada - zaključio je Dadić.
---------------------------------------------------------------------------------

‘Pregovaramo s bankama’
Upravo pregovaramo s bankama koje će pratiti projekt da se pitanje učešća riješi na način da kupci podignu nenamjenski kredit koji bi se kasnije pripojio stambenom kreditu. Kako je riječ o više banaka, nastojimo da se kamatne stope izjednače, da ne bude razlika među ljudima, a izvršit ćemo pritisak da one budu što manje.

Još uvijek tražimo najbolji model, no u svakom slučaju ići ćemo na ruku podstanarima i trudit ćemo se da na koncu dobiju što povoljnije kredite - ustvrdio je Igor Sapunar, investitor jeftinijih stanova na Kili.
Sapunar je dodao i kako je istina da građevinska dozvola za projekt još nije gotova, no istaknuo je da kupci zbog toga ne trebaju strahovati.

- Građevinska dozvola će biti riješena i prije nego što je bilo predviđeno. Uskoro ćemo započeti s građevinskim radovima na zemljištu. Trenutačno uklanjamo objekte koje smo zatekli na parceli - kazao je Sapunar.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/149423/Default.aspx

Liu_kang
September 21st, 2011, 06:19 AM
Mene zanima ko će normalan platit učešće od 20 posto za projekt koji doslovno ima samo render...bit će in baza za nekih 5-6 godina živit između smeća i groblja...

Jao jao, tužnog li grada i države...

Asti Gospe
September 25th, 2011, 06:26 PM
Teren se očistija.

http://img705.imageshack.us/img705/2238/47259922.jpg

http://img832.imageshack.us/img832/1780/90337550.jpg

http://img851.imageshack.us/img851/7844/77925099.jpg

http://img98.imageshack.us/img98/2802/56787818.jpg

cimavica
September 25th, 2011, 10:10 PM
Mene zanima ko će normalan platit učešće od 20 posto za projekt koji doslovno ima samo render...bit će in baza za nekih 5-6 godina živit između smeća i groblja...

e :ohno:

Split3
September 26th, 2011, 06:40 PM
:bash: Kerumov radio interview o Kili...

http://www.hrt.hr/index.php?id=471&tx_ttnews[tt_news]=131502&tx_ttnews[backPid]=470&cHash=4bc942edd3

:bash:

Ballota
September 26th, 2011, 11:25 PM
Šta je reka? Neman ga živaca slušat. :lol:

passat1717
September 30th, 2011, 09:54 AM
POS Kila: "Kerum je stao na stranu nesposobne birokracije"

Sedamdesetak obitelji s liste POS-a otvorenim se pismom obratilo gradonačelniku Željku Kerumu jer od njega do petka nisu dobili odgovor na zahtjev koji su mu uputili.

Tražili su s njim hitan sastanak zbog problema i nepoznanica na koje su naišli oko kupovine stanova na Kili. Traže potpisivanje predugovora tek nakon izdavanja pravomoćnog rješenja za građenje zgrade koju izdaje gradski Ured za prostorno uređenje.

Zahtijevaju izmjenu članka 13. predugovora po kojem su ugovorne stranke suglasne da zbog eventualnog kašnjenja u izgradnji zgrade ili građevina komunalne infrastrukture te izvođenja priključaka na infrastrukturu nije pravo ni obaveza prodavatelja pa on ne snosi nikakvu odgovornost po tom pitanju te se kupac odriče potraživanja bilo kakve vrste naknade štete prema prodavatelju.

Obitelji s POS-ove liste prvenstva smatraju da se Grad mora obvezati na vrijeme izgraditi cestu do zgrade koja je u konačnici gradska za zgrade POS-a i priključak na komunalnu infrastrukturu. Traže i da se definira koje će ih banke i pod kojim uvjetima financijski pratiti.

Namjera im je bila ukazati na propuste službe koja je trebala odraditi poslove pripreme i izrade potrebne pravovaljane dokumentacije. Tvrde da su htjeli svojim stručnim znanjem pomoći da se izbjegne destruktivno, nestručno i krajnje ponižavajuće prisiljavanje kandidata za POS-ove stanove na Kili da potpisuju Predugovor s obvezom plaćanja u roku 8 dana, a sve to bez pravovaljane dokumentacije.

Umjesto da ih zaštiti, imaju dojam da je Kerum stao na stranu nesposobne i nestručne birokracije koju i sam često proziva.

http://www.dalmacijanews.com/Hrvatska/View/tabid/77/ID/68122/POS-Kila-Kerum-je-stao-na-stranu-nesposobne-birokracije.aspx

Split3
September 30th, 2011, 10:56 PM
Trafika Predraga Lucića

Novcem u čelo!

Jesi podstanar? Jesi. Jesi na listi za POS? Jesi. Pa šta onda čekaš? Šta ne razumiš? Zato i jesi podstanar šta ništa ne razumiš. Oš ti ikad imat svoj stan? Ako oš, onda lipo potpiši pridugovor, uplati dvaest posto kapare i Bog te veselija. Čuj, oklen tebi novci?! Aj na banku, digni zeru kredita, donesi nami novce i stavi prst u uvo pa pivaj. Di to još ima: kvadrat stana za tisuću eura, ajde, kažider di?! Kupija bi ga čovik za kokoši držat, a di neš za se i za familiju...

Šta seru na banki? Koja građevinska dozvola?! Šta banku briga di je nami dozvola?! Znadu li oni ko stoji iza ovoga? A znadeš li ti? Pa kad znadeš, šta se misliš? Viruješ li ti banki ili svomu gradonačelniku? Šta ima veze ako ne gradi Kerum nega firma njegova netijaka? Opet on o banki i o građevinskoj... Jebala te banka i jebala te dozvola! Oš stan ili neš? Šta oš: sastanak s Kerumon?! Misliš ti da on bere vrime na grani?! E moj čovik, s kime mi iđemo poslovat...

Uznemirili se u gradu Splitu podstanari s liste prvenstva za Program društveno poticane stanogradnje. I oni što su već položili kaparu i potpisali predugovore za stanove koje im obećava izgraditi gradska tvrtka »Split gradnja« u sprezi s rodijačkom firmom »Kila« u vlasništvu gradonačelnikova nećaka Igora Sapunara. I oni što su uzalud obilazili banke u potrazi za stambenim kreditima, pa umjesto novca dobivali objašnjenja da zgrada u kojoj bi trebali stanovati još nema ni građevinsku dozvolu i da investitor s bankarima nije dogovorio još ništa, pa tako ni kredite s povoljnijom kamatom. Okupili se i jedni i drugi na pustopoljini gdje bi trebali niknuti njihovi stanovi, slikali se za novine i zatražili da ih gradonačelnik hitno primi...

A gradonačelnik, vidjevši to, načisto ispalio, dvadeset minuta urlao u programu Radio Splita, potužio se da je zbog te priče oko stanova pretrpio živčani slom, kenjkao kako on – dobrotvor nad dobrotvorima – zbog ljudske nezahvalnosti i bezobrazluka uvijek »pojide govno«, kako mu je puna kapa i politike i svega, kako jedva čeka da ode na selo ili na neki otok... Na konkretna pitanja o nepostojanju građevinske dozvole i uzimanju novca od kupaca za stanove bez potrebne dokumentacije, odgovarao je ludujući i kerumujući: bjesneći na »politiku« zbog koje se nadležni činovnici boje izdati građevinsku dozvolu i prijeteći bankovnim službenicama koje ljudima otkrivaju poslovnu tajnu da te dozvole nema...

Trebalo je sve to odslušati i sačekati da se Kerum ili netko njegov izlane, pa da saznamo što se zapravo krije iza te radijske dreke. Smisao urlanja na »politiku« i banke razotkrila je – valjda i ne htijući – Kerumova poslovna partnerica Marina Wallner, kazavši kako građevinska dozvola nije ni mogla biti izdana, jer još nisu završeni ni projekti za gradnju stanova, pa tako ni za pristupne ceste, niti su dovršeni nužni radovi na kolektoru... Eto, u tome je sva ta Kerumova »politika«.

A Kerum? On, naravno, nije otišao ni na selo ni na otok, nego na proslavu Dana policije, gdje je muzikantima lijepio novčanice od 500 eura na čelo. A podstanari? Eno ih još uvijek čekaju na obećani razgovor sa svojim spasiteljem.

I valjda uvježbavaju njegovu omiljenu pjesmu »Posljednji boem«. Tko bude lijepo pjevao i bude te sreće da mu se prostrano čelo nađe nadohvat Kerumove široke ruke, možda dobije i dvije naljepnice od po 500 eura. Kvadrat stana po glavi podstanara.

http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumne/Trafika-Predraga-Lucica/Novcem-u-celo

Rocky031
October 2nd, 2011, 03:08 PM
Ovo ide baš KILAvo :D

Asti Gospe
October 25th, 2011, 07:32 PM
http://antekuzmanic-arhitekt.hr/assets/components/phpthumbof/cache/e43378029a46377223f668c5b10cfc9a.204d77cba501d1eed491b31e45c88659.jpg

http://antekuzmanic-arhitekt.hr/assets/components/phpthumbof/cache/5f64e180f69d4aa8c938482d86f2e14a.204d77cba501d1eed491b31e45c88659.jpg

http://antekuzmanic-arhitekt.hr/assets/components/phpthumbof/cache/4f8042f08551ec0540eaefe7cdcc84cd.204d77cba501d1eed491b31e45c88659.jpg

http://antekuzmanic-arhitekt.hr/assets/components/phpthumbof/cache/47265aca75036e128f9dc190eb3f25ea.204d77cba501d1eed491b31e45c88659.jpg

Lipe zgradice :)

ST_dasa
October 25th, 2011, 08:22 PM
^^ ma izgledaju super...samo šta je sve ostalo kilavo

Ballota
October 25th, 2011, 09:16 PM
Pa ovo je prva liga! :)

ibanezstagg
October 25th, 2011, 11:59 PM
Ovo izgleda odlicno! Ima li netko kakve informacije u kakvoj je fazi?

Kanazir
October 26th, 2011, 12:51 AM
u fazi mirovanja i kopanja kanala xD pa bilo u novinama ima 3,4 dana :D

Make it so
October 26th, 2011, 01:45 AM
^^ ma izgledaju super...samo šta je sve ostalo kilavo

Baš tako ..kilavo i nikako da počne

Rojsman
October 26th, 2011, 11:26 AM
Super konačno nešto novo u Splitu preko 10 katova. Al da je kilava situacija oko svega je.

Trsteničanin
October 26th, 2011, 10:36 PM
Ovo izgleda odlicno! Ima li netko kakve informacije u kakvoj je fazi?
^^
u fazi razmišljanja o nabavi dokumenata za početak izgradnje koji će najvjerojatnije bit kad se Afrička tektonska ploča podvuče po Euroazijsku i teren postane previsok i strm te nekvalitetan za izgradnju zbog potresa i izbijanja magme

Rocky031
October 27th, 2011, 07:43 PM
Super izgleda,da bar što prije krene.

fabijan
October 30th, 2011, 08:38 PM
ovo je stravično, ovo je teški socijalizam...ovako ružne zgrade u zadnje u Sovjetskom savezu gradili, sami beton, bez ikakve mašte...

kao zgrade iz Paićeve ulice, pa još nanizane u visinu i malo razbacane i obavezno SIVO CRVENE, omiljene boje hrvatskih novogradnji...zasto nisu bijele?
uzas....

http://antekuzmanic-arhitekt.hr/assets/components/phpthumbof/cache/e43378029a46377223f668c5b10cfc9a.204d77cba501d1eed491b31e45c88659.jpg

http://antekuzmanic-arhitekt.hr/assets/components/phpthumbof/cache/5f64e180f69d4aa8c938482d86f2e14a.204d77cba501d1eed491b31e45c88659.jpg

http://antekuzmanic-arhitekt.hr/assets/components/phpthumbof/cache/4f8042f08551ec0540eaefe7cdcc84cd.204d77cba501d1eed491b31e45c88659.jpg

http://antekuzmanic-arhitekt.hr/assets/components/phpthumbof/cache/47265aca75036e128f9dc190eb3f25ea.204d77cba501d1eed491b31e45c88659.jpg

Lipe zgradice :)

passat1717
October 30th, 2011, 08:41 PM
^^ Dobrodoša na forum ;)

fabijan
October 30th, 2011, 08:44 PM
hvala, došao sam da sijem oganj, vatru,bijes i mačeve :-)

ovaj užas zvan Kila(kila bila kila ostala, je teška katastrofa, to me prvo iznerviralo) :-))

^^ Dobrodoša na forum ;)

Ballota
October 30th, 2011, 08:46 PM
^^ Bil rađe da je osta oni kokošinjac? :tongue: :D

Trsteničanin
October 30th, 2011, 08:53 PM
koje idilični renderi novih nebodera,ulica,stabala....

na kraju će zgrade bit išarane,auta parkirana svugdi,stabla raščupana,nema rasvjete a okolo projekta makija i borovina sa vukovima:lol:

Ballota
October 30th, 2011, 08:54 PM
I individualno opiturani balkoni u veselim bojama. :lol:

fabijan
October 30th, 2011, 08:57 PM
ma to ne, ja bi porušio sve divlje gradnje bez milosti, ali ove zgrade ko da su projektirane 1957. a ne 2010...vidi se da je ovo radio student na volontiranju u birou :nuts:

^^ Bil rađe da je osta oni kokošinjac? :tongue: :D

Ballota
October 30th, 2011, 09:00 PM
Ovo su socijalni stanovi. Šta ti očekuješ? Duple staklene fasade sa LED-icama, solarnim panelima i helipadom na krovu? :D

Asti Gospe
October 30th, 2011, 09:03 PM
Eto, doživija san da se lik buni zašto nove zgrade nisu bijele.
Novopečeni, zaslužuješ aplauz od srca!

fabijan
October 30th, 2011, 09:07 PM
Jesi vidio mozda socijalne stanove u Italiji ili Nizozemskoj? i to ne ajde iz 2010. ...iz '86.te? i ti su bolji od ovih

Ovo su socijalni stanovi. Šta ti očekuješ? Duple staklene fasade sa LED-icama, solarnim panelima i helipadom na krovu? :D

poseidon123
October 30th, 2011, 09:09 PM
Jesi vidio mozda socijalne stanove u Italiji ili Nizozemskoj? i to ne ajde iz 2010. ...iz '86.te? i ti su bolji od ovih

jesi li ti?

fabijan
October 30th, 2011, 09:11 PM
ne samo vidio, i obišao... i nisu uopče skupe, ni nekakvo čudo, ali ipak puno bolje od ovoga...ovo je strašno...a ove boje, da privuču sirote ljude...:-)
jesi li ti?

zivot na sjeveru
October 31st, 2011, 10:56 AM
Ne tribas ic u Italiju ili Nizozemsku za vidit zgrade koje su lipse od ovih na Kili, a gradjene su 80-tih godina bez LED-ica, helipada...

Ima ih koliko oces po Splitu - Split 3, Mertojak...

A moran rec i da mi je bezveze razmisljanje tipa "A jel ti bilo bolje kad su bili kokosinjci...?".

Ako budemo tako razmisljali onda cemo samo umisto velikog govna dobit malo govno (koje ce se za desetak godina pretvorit u sirotinjski getto), a mogli bi imat nesto sta bi moglo bit u najmanju ruku ok - tipa POS-ovi stanovi na Brodarici koji su po meni skroz ok (pa cak i razigrani sa onin pizdarijicama po krovovima) i koji se nece pritvorit u getto.

Prije 30 godina se gradija npr Mertojak - kvart na kraju grada sa potencijalon da se pretvori u getto, ali se kvalitetnon arhitekturon, promisljanjen javnih povrsina i sadrzaja (park, setnice...) doslo do toga da je danas, nakon skoro 30 godina, to jedan kvart u kojem bi brojne mlade familje sa dicon zelile zivit (bez obzira na sve postojece mane kvarta)...

Straj me je da ce se napravit jedan neatraktivan kvart na kraju grada koji nema perspektivu i u kojem ce zivit siromasan svit cime ce se otvorit brojni socijalni problemi, maloljetnicki kriminal... Greska koju su napravili u brojnim europskim gradovima, a Split je vise-manje izbjega (do sad)...

Nadan se da san u krivu...

Ballota
October 31st, 2011, 11:09 AM
^^ Ti odma u najcrnji scenarij. :nuts:
Ovdi se raspravljalo o estetici tih nebodera, al ne o samom konceptu kvarta...koji se, po nekom mom viđenju, ne razlikuje puno od npr. Plokita (i onih pet tornjeva na sjeverozapadnom dilu). Ne vidim tamo nikakvu getoizaciju ni maloljetnički kriminal. Dapače, jedan je od ugodnijih kvartova za živit. A zgrade su tamo ružne za poludit (osim spomenutih tornjeva). :cheers:

cimavica
October 31st, 2011, 11:18 AM
ovo je stravično, ovo je teški socijalizam...ovako ružne zgrade u zadnje u Sovjetskom savezu gradili, sami beton, bez ikakve mašte...

kao zgrade iz Paićeve ulice, pa još nanizane u visinu i malo razbacane i obavezno SIVO CRVENE, omiljene boje hrvatskih novogradnji...zasto nisu bijele?
uzas....

slazen se...definitivno previse betona, a prozori i tarace premaleni :(

a boje...pod hitno triba napravit neko uresno povjerenstvo koje ce doredit koje boje se mogu koristit za fasade, tende itd. Nije nuzno da sve bude bilo, ali ove kricave ili mrtvacke boje ubacene tu i tamo zbilja bodu ocu :(
Sarene zgrade su negdi dil tradicije pa ne smetaju, ali u nas di privladavaju svitle boje to je saka u oko :(

Ballota
October 31st, 2011, 11:25 AM
slazen se...definitivno previse betona, a prozori i tarace premaleni :(

Joj daj molin te, prozori i balkoni mi pare identični ovima koje ja iman na Pujankama. I raspored i dimenzije. Ja ih nikad nisan doživljava ka premale. Dapače, balkon mi je prevelik i opće ga ne koristin. :lol:

zivot na sjeveru
October 31st, 2011, 11:36 AM
^^ Ti odma u najcrnji scenarij. :nuts:
Ovdi se raspravljalo o estetici tih nebodera, al ne o samom konceptu kvarta...koji se, po nekom mom viđenju, ne razlikuje puno od npr. Plokita (i onih pet tornjeva na sjeverozapadnom dilu). Ne vidim tamo nikakvu getoizaciju ni maloljetnički kriminal. Dapače, jedan je od ugodnijih kvartova za živit. A zgrade su tamo ružne za poludit (osim spomenutih tornjeva). :cheers:

Plokite su ipak inkorporirane u tijelo grada, bez obzira sta nisu najlipse na svitu, a Kila je izolirana. To me brine.
Kamo srice da se na Kili napravi park, dicje igraliste i jos neki javni sadrzaj koji bi ljudima diga razinu zivljenja.
Danas zivimo u jednon drugon vrimenu koje je malo okrutnije od vrimena kad su se Plokite gradile. Zato triba pri gradnji bit osjetljiv na socijalna pitanja...
I razmisljat o buducnosti i dici koja ce tamo rast...

damien37
October 31st, 2011, 12:59 PM
Joj daj molin te, prozori i balkoni mi pare identični ovima koje ja iman na Pujankama. I raspored i dimenzije. Ja ih nikad nisan doživljava ka premale. Dapače, balkon mi je prevelik i opće ga ne koristin. :lol:

Ne znaš šta propuštaš - balkon na Pujankama je najlipši dio stana! Ujutro si napraviš doručak i sidneš vani na balkon, ako je vruće spustiš tendu, ako je ladno ali sunčano, guštaš u jutarnjem suncu. Pogled na zelenilo, livadu, stabla i dječja igrališta. Nema buke od prometa, samo crvčci i tice.

Još kad središ balkon (mali sklopivi stol, dvi-tri udobne vrtne katrige, tenda, pitari sa cvićen, gradele) nema većeg gušta nego izać na balkon...

damien37
October 31st, 2011, 01:03 PM
Plokite su ipak inkorporirane u tijelo grada, bez obzira sta nisu najlipse na svitu, a Kila je izolirana. To me brine.
Kamo srice da se na Kili napravi park, dicje igraliste i jos neki javni sadrzaj koji bi ljudima diga razinu zivljenja.
Danas zivimo u jednon drugon vrimenu koje je malo okrutnije od vrimena kad su se Plokite gradile. Zato triba pri gradnji bit osjetljiv na socijalna pitanja...
I razmisljat o buducnosti i dici koja ce tamo rast...

Nije uopće toliko izolirana - te zgrade se rade na prostoru 100 metara od Vukovarske na Mejašima koja je već sad prilično urbana. Isto tako je i 100 metara od CCO-a.
A svi javni sadržaji dođu nekako sami od sebe di god dođe cesta, infrastruktura i stanovnici.
Je da će tribat par godina (na Pujankama je tribalo 10 godina da zaživi trgovački centar), ali dogodit će se isto šta se sad događa sa Žnjanom i Pazdigradom (koji su ista stvar ka i Kila, samo bliže moru)

Split3
October 31st, 2011, 01:08 PM
Ne znaš šta propuštaš - balkon na Pujankama je najlipši dio stana! Ujutro si napraviš doručak i sidneš vani na balkon, ako je vruće spustiš tendu, ako je ladno ali sunčano, guštaš u jutarnjem suncu. Pogled na zelenilo, livadu, stabla i dječja igrališta. Nema buke od prometa, samo crvčci i tice.

Još kad središ balkon (mali sklopivi stol, dvi-tri udobne vrtne katrige, tenda, pitari sa cvićen, gradele) nema većeg gušta nego izać na balkon...

Balkon je jedini razlog zasto volim nas stan u Splitu. U Splitu imat stan bez balkona je kao imat kucu u Alpama bez krova za snijeg.

Asti Gospe
October 31st, 2011, 03:18 PM

Mislim da je ovo jedna od zgrada u Splitu s najviše prozora i balkona!

Split3
October 31st, 2011, 03:24 PM

Mislim da je ovo jedna od zgrada u Splitu s najviše prozora i balkona!

Tu ima prozora i balkona vise nego na vise od pola kuca u starom Splitu, tj. u Varosu ili Radunici, pa opet nekima su ta podrucja bolji Split od bilo koje novogradnje. Da mi neko ponudi ili stan na Kili ili stan u nekom mracnom dvoru bez ikakvog pogleda u Radunici, moram priznat da bi se mislio.

Trsteničanin
October 31st, 2011, 03:59 PM
^^
da mi neko ponudi živit na ulici ili na kili i ja bi se mislija:nuts:

Split3
October 31st, 2011, 04:03 PM
^^

Jos si dijete. :lol:

Asti Gospe
October 31st, 2011, 04:36 PM
^^

Blago tebi.

fafafa2233
October 31st, 2011, 04:54 PM
Tu ima prozora i balkona vise nego na vise od pola kuca u starom Splitu, tj. u Varosu ili Radunici, pa opet nekima su ta podrucja bolji Split od bilo koje novogradnje. Da mi neko ponudi ili stan na Kili ili stan u nekom mracnom dvoru bez ikakvog pogleda u Radunici, moram priznat da bi se mislio.

da, i?
u čemu je poanta?

najbolje je ne gradit ništa, ipak je kila zasran kvat u kojen niko nebi živija. pustimo da propada...

Split3
October 31st, 2011, 04:58 PM
da, i?
u čemu je poanta?

najbolje je ne gradit ništa, ipak je kila zasran kvat u kojen niko nebi živija. pustimo da propada...

procitaj ponovo moj post pa ces mozda skuzit poantu. Nije toliko tesko.

Asti Gospe
October 31st, 2011, 04:58 PM
Krivo si skužija Splita tri :D

Split3
October 31st, 2011, 05:04 PM
Krivo si skužija Splita tri :D

bice se tek probudia...:lol:

fafafa2233
October 31st, 2011, 05:05 PM
ajme, krivo san shvatija http://www.forum.hr/images/smilies/zubo.gif

ispričavan se. napadan bez razloga http://i39.************/16k3pzb.gif

edit: još se nisan probudija :D

Split3
October 31st, 2011, 05:06 PM
ajme, krivo san shvatija http://www.forum.hr/images/smilies/zubo.gif

ispričavan se. http://i39.************/16k3pzb.gif

aj neka...:)

Delmat
October 31st, 2011, 07:19 PM
Pa Radunica... :)

zivot na sjeveru
November 1st, 2011, 09:31 AM
Nije uopće toliko izolirana - te zgrade se rade na prostoru 100 metara od Vukovarske na Mejašima koja je već sad prilično urbana. Isto tako je i 100 metara od CCO-a.
A svi javni sadržaji dođu nekako sami od sebe di god dođe cesta, infrastruktura i stanovnici.
Je da će tribat par godina (na Pujankama je tribalo 10 godina da zaživi trgovački centar), ali dogodit će se isto šta se sad događa sa Žnjanom i Pazdigradom (koji su ista stvar ka i Kila, samo bliže moru)

^^ ^^ ?? ??

Pa o tome ti i govorin.

Nije valjda da smo poceli uzimat Znjan ka referentni primjer kvalitetnog urbanizma. Jedino sta valja na znjanu je da je blizu mora, a sve ostalo je sranje, sa izuzetkon nekih objekata (Vila filomena...).

Nema dicjih igralista, javnih prostora ni nicega sta dize kvalitetu zivota.
Prijatelj mi stoji u onin kucama na znjanu ispod skole Trstenik i nemoze pustit dite da se igra isprid kuce jer je isprid kuce samo parking i cesta. Uzmi primjer Splita 3 ili Mertojaka di se planskom gradnjom omogucilo dici i odraslima "konzumiranje" svoga kvarta. Unutar tih kvartova nema auta nego je sve setnica.

Nemojte me krivo svatit da san ja protiv gradnje na kili, dapace, to je odlicna ideja, ali ako pricamo o dugorocnoj vrijednosti projekta onda se ka uzor triba uzet gore navedene splitske kvartove gradjene 80-tih godina, a ne Znjan i pazdigrad.

Ako se ne poradi na tome dobit ce se jeftine spavaonice sa tendencijom da se pretvore u getto u kojen ce nazalost odrastat nove generacije "kutija".

Dabogda ja bija u krivu i dabogda Elanija, Kerum , Sapunar & Co sagradili vrhunski kvart sa svin sadrzajima koji ce bit za popizdit "child friendly" i u kojem ce stasavat nove generacije akademika obrazovanih na nasen splitskon Campusu...

Ali san ipak malo skeptican i sumnjan da je javni interses prioritet projekta Kila... :bash: :bash: :bash:

passat1717
November 1st, 2011, 06:07 PM
Podstanari: Kerume, otvori karte oko Kile

http://urednik.slobodnadalmacija.hr/DesktopModules/DnnForge%20-%20NewsArticles/ImageHandler.ashx?Width=468&Height=468&HomeDirectory=/Portals/0/Images/2011-10-30/Split&FileName=KILA_RADOVI1-211011.1.jpg&q=1
Na Kili se izvode radovi na kolektoru za buduću zgradu, ali budući stanari žele više informacija o projektu

Više od 140 podstanarskih obitelji s liste za kupnju jeftinih stanova još jednom je zatražilo sastanak s gradonačelnikom Željkom Kerumom zbog problema s realizacijom projekta na Kili, ali i temeljitu reviziju i izmjenu nedavno ponuđenih im predugovora.

Prije mjesec dana

Razgovor su tražili i prije mjedec dana - uzaludno, iako je Kerum tada javno obećao kako će ih primiti “kad god to oni požele”. Međutim, od njega ni pisma ni razglednice, tvrde razočarani građani. Potencijalni kupci stanova na Kili, koje će, ponovimo, graditi tvrtka “Kila”, Kerumova nećaka Igora Sapunara i poduzetnica Marina Wallner, i dalje su nezadovoljni predugovorima koje im je servirala gradska tvrtka “Split gradnja” i koje će uskoro morati potpisati ako žele konačno doći do krova nad glavom.

Novi predugovori su, tvrde, nedorečeni, pa i nezakoniti, zbog čega su poslali zahtjev Kerumu da se potpisivanje predugovora odgodi dok investitor ne dobije pravomoćno rješenje za građenje čitave prve faze projekta (tri nebodera i tri paviljona), dok im ne predoči posjedovni i vlasnički list te ovjereni glavni projekt, zatim punomoć između tvrtke “Kila” i tvrtke “Split gradnja” koja za njih posreduje u prodaji stanova, te na koncu dok banke konačno ne daju suglasnost na projekt i ne prezentiraju uvjete kreditiranja.

Ukratko, građani traže sve ono što su dobili i kupci POS-ovih stanova na Brodarici u projektu na koji se nadovezuje i ovaj na Kili.

- Nakon što su uslijedili pozivi iz tvrtke “Split gradnja” za dostavu novog predugovora, te naznake da bi ih uskoro trebali potpisati, zaključili smo da je krajnje vrijeme da gradonačelnik konačno prihvati naš poziv, te da zajedno pokušamo riješiti probleme koji postoje od samog početka u projektu Kila. S obzirom na to da smo cijelo vrijeme pod dojmom da nas se ne uzima kao ravnopravne sudionike projekta, poduzeti su određeni koraci - kazali su nam podstanari.

Od životne važnosti

Održali su dva sastanka na kojima je prisustvovao velik broj obitelji, te su definirani zahtjevi prema gradonačelniku i “Split gradnji”. U tom zahtjevu izneseni su problemi koji ih tište i koji nisu minorni da bi ih se ignoriralo, kako kažu. Svjesni su da u velikom i složenom projektu može doći do teškoća, ali poručuju da je jedino zajedničkim naporima svih zainteresiranih moguće pronaći zadovoljavajuće rješenje.

- Ovaj projekt nam je od životne važnosti i pristupamo mu krajnje odgovorno, a to očekujemo i od svih ostalih koji su uključeni u njegovu realizaciju. Nismo politički delegirani i ne želimo opstruirati projekt. Ako je nekom u interesu da se on konačno i pokrene, onda smo to mi, koji već dugo čekamo njegovu realizaciju.

Još smo strpljivi i nastojimo razboritim postupcima inicirati pozitivne pomake. Ali isto tako možemo kazati da broj nezadovoljnih kandidata s Liste svakim danom raste, te nisu isključeni ni drugi oblici nastupa u zakonskim okvirima, naravno, ako se ne udovolji zahtjevima - poručili su podstanari s Liste, ne želeći otkrivati detalje mogućih poteza.

Dozvola i bagera nema

Iako je poduzetnica Marina Wallner više puta ponovljala kako bi građevinska dozvola, odnosno akt o građenju za prvu zgradu na Kili trebao stići do 20. listopada, još nema konkretnih informacija kada će započeti radovi na najiščekivanijem projektu u Splitu.

Kako neslužbeno doznajemo iz gradske uprave, dozvola za prvi neboder još je u fazi ishođenja i mogla bi biti gotova najranije idući tjedan. Dozvole za ostale objekte na Kili još su ni na nebu ni na zemlji i u ovom trenutku teško je spekulirati kada bi mogle biti gotove.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/153641/Default.aspx

damien37
November 2nd, 2011, 11:00 AM
^^ ^^ ?? ??

Pa o tome ti i govorin.

Nije valjda da smo poceli uzimat Znjan ka referentni primjer kvalitetnog urbanizma. Jedino sta valja na znjanu je da je blizu mora, a sve ostalo je sranje, sa izuzetkon nekih objekata (Vila filomena...).

Nema dicjih igralista, javnih prostora ni nicega sta dize kvalitetu zivota.
Prijatelj mi stoji u onin kucama na znjanu ispod skole Trstenik i nemoze pustit dite da se igra isprid kuce jer je isprid kuce samo parking i cesta. Uzmi primjer Splita 3 ili Mertojaka di se planskom gradnjom omogucilo dici i odraslima "konzumiranje" svoga kvarta. Unutar tih kvartova nema auta nego je sve setnica.

Nemojte me krivo svatit da san ja protiv gradnje na kili, dapace, to je odlicna ideja, ali ako pricamo o dugorocnoj vrijednosti projekta onda se ka uzor triba uzet gore navedene splitske kvartove gradjene 80-tih godina, a ne Znjan i pazdigrad.

Ako se ne poradi na tome dobit ce se jeftine spavaonice sa tendencijom da se pretvore u getto u kojen ce nazalost odrastat nove generacije "kutija".

Dabogda ja bija u krivu i dabogda Elanija, Kerum , Sapunar & Co sagradili vrhunski kvart sa svin sadrzajima koji ce bit za popizdit "child friendly" i u kojem ce stasavat nove generacije akademika obrazovanih na nasen splitskon Campusu...

Ali san ipak malo skeptican i sumnjan da je javni interses prioritet projekta Kila... :bash: :bash: :bash:

Bojim se da možemo zaboravit na nove kvartove u stilu onih iz 80-ih. Tad je bilo puno jednostavnije - državna firma je radila GUP, državna firma arhitektonsko rješenje, zemljište je bilo državno ili izvlašteno pa državno i građevinarska firma je bila državna.
Danas ka prvo nema tako velike firme koja bi bila u stanju izgradit cili kvart; a drugo, puno bitnije, čak i za jednu jedinu zgradicu obično se moraš natezat sa 10-ak vlasnika zemljišta koji bi te tili šta je moguće više izmust. A onda se moraš natezat i sa gradom da ti dovede cestu, sa državom da ti da dozvole...:nuts:
Zato sad imamo 3 lovaša koja grade zgradu po zgradu, di in se oslobodi bokun prostora i di se dogovore sa glavešinama...

passat1717
November 2nd, 2011, 11:09 AM
Bojim se da možemo zaboravit na nove kvartove u stilu onih iz 80-ih. Tad je bilo puno jednostavnije - državna firma je radila GUP, državna firma arhitektonsko rješenje, zemljište je bilo državno ili izvlašteno pa državno i građevinarska firma je bila državna.
Danas ka prvo nema tako velike firme koja bi bila u stanju izgradit cili kvart; a drugo, puno bitnije, čak i za jednu jedinu zgradicu obično se moraš natezat sa 10-ak vlasnika zemljišta koji bi te tili šta je moguće više izmust. A onda se moraš natezat i sa gradom da ti dovede cestu, sa državom da ti da dozvole...:nuts:
Zato sad imamo 3 lovaša koja grade zgradu po zgradu, di in se oslobodi bokun prostora i di se dogovore sa glavešinama...

Sve to stoji. Ali se GUP-om može neki prostor proglasiti za određene namjene i kako građevine na njemu trebaju izgledati, u smjernicama. Dakle, po pitanju min. i max. visine, katnosti, boje fasade, parkinga... itd.

Un principu GUP to i danas u načelu radi ali samo da se nekima pogoduje kratkoročno da nasade negdi svoju zgradicu i ajmo dalje. Ali kad bi se GUP-om definirao tako budući "izgled" kvarta moglo bi biti drugačije bez obzira koliko privatnika radi zgrade na istom dijelu grada... nek se drži smjernica ili nikako... al teško će to kod nas :ohno:

poseidon123
November 18th, 2011, 09:43 AM
Kako pise slobodna ishodjena je gradjevinska dozvola za prvi neboder i gradnja krece 2.prosinca...

Posta bi i link i tekst ali nisu jos objavili na internetu
:)

Llukaa
November 18th, 2011, 10:20 PM
Ah znaći, kako smo i očekivali, svaku dvi godine jedan neboder, znaći gotovo do 2020

passat1717
November 19th, 2011, 02:20 PM
Ajde bar da taj 1 neboder krene u izgradnju da se makar nešto događa. I da konačno dobijemo neboder sa "one" strane obilaznice :D

poseidon123
November 19th, 2011, 02:34 PM
Ajde bar da taj 1 neboder krene u izgradnju da se makar nešto događa. I da konačno dobijemo neboder sa "one" strane obilaznice :D

a neznam....po meni ce izgledat dosta lipo cili taj dio iako su neki zugali oko boje...:cheers:

fabijan
November 19th, 2011, 07:13 PM
Ja ne vidim tu nista lipo... Teski socijalizam, socka socka...

ST-DISPET
November 26th, 2011, 02:39 AM
Ja ne vidim tu nista lipo... Teski socijalizam, socka socka...
:applause:upravo tako!!!!!!!!!!!!!

Kanazir
January 21st, 2012, 07:08 PM
Evo današnje stanje u 11h, u 2 se već nije ništa radilo B)

http://img534.imageshack.us/img534/6749/sdc12114.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/534/sdc12114.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

@ripperius
January 21st, 2012, 07:14 PM
Ništa od toga koliko vidin..

passat1717
January 21st, 2012, 08:35 PM
^^ A to se inače kao radi?? :poke:

Kanazir
January 21st, 2012, 08:46 PM
pa jebemu, jesam lipo slikao xD ocito se radi nesto... =) nema još betona... ali nesto se radi xD

Ballota
February 9th, 2012, 07:32 PM
Inspekcija zatvorila gradilište Kerumovog nećaka na Kili (http://www.dalmacijanews.com/Hrvatska/View/tabid/77/ID/79540/Inspekcija-zatvorila-gradiliste-Kerumovog-necaka-na-Kili.aspx?fb_comment_id=fbc_10150557806781312_22310106_10150557904371312#f1ebe97a2f2bd2e)

Mutna posla.. :|

passat1717
February 10th, 2012, 10:37 AM
^^ A Kerum na to:

Neće mene nitko zajebavat!

...

http://www.dalmacijanews.com/Hrvatska/View/tabid/77/ID/79569/Kerum-dozivio-zivcani-slom-zbog-Kile-Nece-mene-nitko-zajebavat.aspx

Make it so
February 10th, 2012, 03:20 PM
Morate se keruma rijesit sta prije ..taj je covik za split zlo :(