View Full Version : Favourite Winter Resort | Любим Зимен Курорт

JloKyM
March 2nd, 2011, 02:28 PM
Which is your favourite winter resort in Bulgaria? :)

bulgarian20
March 2nd, 2011, 08:06 PM
Боровец,като вафлите.... Иначе и в Пампорово е супер подредено и красиво.

VariousArtist
March 7th, 2011, 10:05 PM
^^:okay:

JloKyM
November 28th, 2012, 03:03 AM
Някой има ли представа дали тази година по големите ни курорти са правени някакви инвестиции? Нови машини за сняг, лифтове, нещо?

tanashubav
November 28th, 2012, 04:29 PM
Много ясно че Банско. Класа над всичко друго у нас. Естествено ако искаш спокойствие и не ти се дават пари може и другаде.

А относно инвестициите мисля, че в Пампорово бяха се похвалили с нови оръдия за сняг.

Cris I H
November 29th, 2012, 09:33 PM
Ските са скъпо удоволствие, а и Банско та и Пампорово са доста далеч от много градове в България...Трябва да се помисли да се подобрят условията и да сложат изкуствен сняг предвид краткия сезон в Централна и Западна Стара планина.

Vojvoda
November 29th, 2012, 09:41 PM
Някой има ли представа дали тази година по големите ни курорти са правени някакви инвестиции? Нови машини за сняг, лифтове, нещо?

Боровец открива зимен сезон 2012-2013 с нови придобивки
http://www.dariknews.bg/uploads/news_images/201211/photo_verybig_1002546.jpg

И тази година концесионерът на пистите в Боровец продължава своята мащабна инвестиционна програма на обща стойност 40 млн. евро. През новия сезон любителите на зимните спортове ще се възползват от изградената в последните години модерна система за изкуствено заснежаване в ски зони Ситняково /Централен Боровец/ и Ястребец и закупените нови оръдия за сняг. Изкуствено заснежаване вече ще има и в отсечката при финала на писта „Ястребец 1", като по този начин се осигурява идеалното заснежаване и обработване на нaд 300 дка писти в курорта.

Пистите са рекултивирани, а системата за снегозадържане в ски зона „Маркуджик" е с удвоена дължина. Двойно увеличен е и капацитетът на помпената станция, което ще позволи много по-бързото заснежаване на ски зоните и по-дълъг снежен сезон.

Подобрения за новия зимен сезон ще има и в най-модерната атракция в Боровец - Borosport Snow Park. Паркът, превърнал се в любимо място, както за опитните сноубордисти и фристайлъри, така и за начинаещите търсачи на силни усещания, тази година ще предложи още по-висок адреналин на своите посетители с нова още по-интересна конфигурация на скоковете и препятствията. Oбслужващият парка влек е с удвоена дължина.

Тези от любителите на екстремните изживявания, които нямат възможност да посещават парка редовно, ще могат да следят какво се случва там чрез двете нови уеб камери, монтирани в Borosport Snow Park. С тях камерите с висока резолюция, подаващи картина от пистите в курорта директно към сайта на Боровец www.borovets-bg.com, стават общо девет. В допълнение към тях Бороспорт поддържа пет метеостанции на ключови позиции, които следят метеорологичната обстановка непрестанно и подават точна и навременна информация за времето и състоянието на пистите.

http://www.dariknews.bg/uploads/photos_more/201211/path_90026.jpg

http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=1002546

Иначе нямам любим сред зимните курорти, ските не ме привличат. В Банско ходим само по кръчмите.

JloKyM
November 29th, 2012, 10:25 PM
Мерси, Войводо :)

Радвам се, че са сложили оръдия за сняг на Ястребец 1, миналата година почти всеки път като ходих беше затворена след междинна надолу. В същото време карането на естествен сняг там е невъобразимо по-готино от карането на смес по 2 и 3 например :) И все пак, стискам си палци да завали сняг рано, рано, за да може 15-те дена, в които ще съм в България за Коледа и Нова Година да мога да покарам ски :)

Vojvoda
November 29th, 2012, 11:13 PM
Честно казано, почивките в планината с цел каране на ски ми се виждат ненужно сложни. То приготовления, то екипировка, в трудни условия стигаш горе, после влекове, трябва да си много внимателен, има опасност от наранявания, постоянно нагоре-надолу, и т.н. Колко по-лесно е да движиш по морето лятно време на слънце. Боли те дедовеца. Донякъде си обяснявам това отношение и с трудностите ми да запазвам равновесие на лед. Още в училище забелязвах, че не се чувствам сигурен, пускайки се със засилка по участъците със замръзнали локви по двора. Аз съм от Източна България. Тука като че ли липсва такъв афинитет към ските, за разлика от Западна. Предполагам заради близостта до планините. Все пак съм наясно, че изпускам ударните дози адреналин, за които говорят всички скиори. :)

pobre diablo
November 29th, 2012, 11:39 PM
^^

Планинските курорти са много добри и през лятото.

JloKyM
November 30th, 2012, 12:15 AM
Честно казано, почивките в планината с цел каране на ски ми се виждат ненужно сложни. То приготовления, то екипировка, в трудни условия стигаш горе, после влекове, трябва да си много внимателен, има опасност от наранявания, постоянно нагоре-надолу, и т.н. Колко по-лесно е да движиш по морето лятно време на слънце. Боли те дедовеца. Донякъде си обяснявам това отношение и с трудностите ми да запазвам равновесие на лед. Още в училище забелязвах, че не се чувствам сигурен, пускайки се със засилка по участъците със замръзнали локви по двора. Аз съм от Източна България. Тука като че ли липсва такъв афинитет към ските, за разлика от Западна. Предполагам заради близостта до планините. Все пак съм наясно, че изпускам ударните дози адреналин, за които говорят всички скиори. :)

Е освен карането на Лалето април месец на нощна, попринцип пистите не са от лед, а сняг :lol: Иначе си прав, че за хората от източна България е по-трудно, поради разстоянието. До Боровец например спокойно можеш да тръгнеш в 8, да си там до 9 и да си на пистите в 9:30 сутринта, караш до 15-16 и в 18 най-късно си в София :) За Витоша да не говорим. Демек за софиянци ските лесно могат да са one day experience, докато за един варненец задължително трябва да отдели поне 2 дена. Но пък от друга страна, същото е с морето. Ние не можем за 1 ден да отидем на плаж :)

ПП: И все пак нямам търпение за снега. В момента си спомням едно конкретно спускане по Ястребец 1 февруари месец.. Беше едно от най-прекрасните спускания в живота ми. Перфектна писта, нито един човек, слънце и синьо небе! Уникално!

pobre diablo
November 30th, 2012, 02:47 AM
^^

Малко офф, но може ли да не се използва думата демек?

tanashubav
November 30th, 2012, 10:58 AM
Ските са скъпо удоволствие, а и Банско та и Пампорово са доста далеч от много градове в България...Трябва да се помисли да се подобрят условията и да сложат изкуствен сняг предвид краткия сезон в Централна и Западна Стара планина.

Е то на мене Банско ми е на 8 часа път ама не ме е отказало. Както и много мои познати. Варненци ходят масово и на Пампорово, все пак е най-близкия от голямите курорти. Но то като ще е гарга да е рошава. Тъй и тъй ще се кара много, поне да отидеш на хубави условия.

JloKyM
November 30th, 2012, 01:21 PM
^^

Малко офф, но може ли да не се използва думата демек?

Специално за теб ще използвам сиреч:nuts::lol:

fransiz
December 2nd, 2012, 08:56 AM
По-важно е дали Алеко ще работи тази зима, че борда чака в килера. :)

JloKyM
December 7th, 2012, 08:12 PM
Borovets is waiting for us :)

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/261469_10151196473926824_784600198_n.jpg