View Full Version : Favourite Summer Resort | Любим Летен Курорт

JloKyM
March 2nd, 2011, 01:39 PM
Which are your favourite summer destinations in Bulgaria?

bulgarian20
March 2nd, 2011, 02:17 PM
Несебър заради стария град и Златни Пясъци заради прекрасните плажове.Имат готини чалготеки и ресторанти.

Aleksandrov
March 2nd, 2011, 02:22 PM
Лозенец, защото е някак все още спокойно и много важно - няма чалга :)

ogibo
March 2nd, 2011, 02:49 PM
Колкото по на Юг толкова по-добре. Това за морето. Иначе колкото по на високо толкова по-добре.

krasen
March 2nd, 2011, 02:56 PM
Исках да гласувам за най-силистренския курорт- Кранево, но направих компромис и натиснах Албена :D

vass
March 2nd, 2011, 04:16 PM
Гласуах за Слънчев бряг. То там с Несебър и Влас всичко е слято и го приемам за един курот. Според мен няма по-добро място за забавления лятото. Иначе за истинска почивка може би някъде доста по на юг.:)

TrueBulgarian
March 2nd, 2011, 04:21 PM
Гласуах за Слънчев бряг. То там с Несебър и Влас всичко е слято и го приемам за един курот. Според мен няма по-добро място за забавления лятото. Иначе за истинска почивка може би някъде доста по на юг.:)
+1.

bulgarian20
March 2nd, 2011, 07:01 PM

И от мен + 1:cheers:

kudos
March 3rd, 2011, 12:42 AM
лозенец от година на година става по-зле, от както няма алкохол нищо не става там, слънчев бряг ис да бест :)

vass
March 3rd, 2011, 01:02 AM
лозенец от година на година става по-зле, от както няма алкохол нищо не става там, слънчев бряг ис да бест :)

Как така няма алкохол? Затворили са някви дискотеки ли?

bgrs
March 3rd, 2011, 01:15 AM
Честно казано Балчик най-много ми допада. И района. Слънчев Бряг...ехех..лунапаркове има и по-добри без да плуваш в лайна.

vass
March 3rd, 2011, 01:35 AM
Честно казано Балчик най-много ми допада. И района. Слънчев Бряг...ехех..лунапаркове има и по-добри без да плуваш в лайна.

Ми то лайната не са в Слънчев бряг, а в Ахелой. Иначе преди известно време имах много наприятната случка на Златните да се озова в морето и около мен да се носят такива красоти и от тогава не ходя там, пък и пясъкът не е хубав- Албена става.:)

TrueBulgarian
March 3rd, 2011, 02:17 AM
Честно казано Балчик най-много ми допада. И района.
Балчик беше супер преди няколко годинки. За съжаление, липсата на подобрения + вечно-продължаващия ремонт на ВИК инфраструктурата в града създават лошо впечатление.

Aleksandrov
March 3rd, 2011, 09:04 AM

Не всички искат да пият по дискотеките до късно вечер (разбирай сутрин). В последно време ходят главно семейства с малки деца, където е много подходящо, затова и аз ходя!

Иначе алкохол си има, само я няма дискотеката на плажа, която се казваше Алкохол. Тази година не знам какво ще е!

kudos
March 3rd, 2011, 10:09 AM
съгласен, но не е уточнено тип курорт за който гласуваме:) аз изказвам мнението си от моя гледна точка, последното лято бях първо на сл. бряг и след това на лозенец и мн съжалявах. да не говорим, че са са унесли брутално и с цените, та там е вече по-скъпо от сл. бряг.. а си е все същото селце :)

vasko1
March 3rd, 2011, 11:57 AM
За Несебър гласувах, но и аз го приемам като 1 с Слънчев бряг, Равда и Влас. Ако някой се опитва да ми обясни, че като отидеш там не можеш да си починеш само се залъгва. То цялото ако махнеш Слънчев бряг става и за семейна почивка, защото има места, където целият шум от Слънчев бряг го няма и спокойно си почиваш и релаксираш, а може и да го слееш с партитата на Слънчев бряг. Проблема идва от презастрояването и водата си е отвратително мръсна.

TERZIev
March 3rd, 2011, 12:50 PM
Колкото по на юг толкова по прекрасно

ti6o
March 3rd, 2011, 06:24 PM
Албена. Защото всички хотели са собственост на едноименния холдинг. Няма презастрояване, чисти и огромни плажове, поддържани хотели, зеленина, стил.

П.С.Огромно предимство за семейните с малки деца е, че много плавно морето става дълбоко и децата могат спокойно да си играят в него.

TaxiDriverKG
March 4th, 2011, 06:36 PM
Places I was 10 or more days:
Sveti Vlas 5, sozopol 5 (exept grass in water), nesebar 4, pomorie 4 (just passing by), černomorec 1.
(1 is worst...5 is very good)

chaosallover
March 6th, 2011, 06:32 PM
Гласувах за Лозенец, но защо няма Банско? Все пак се рекламира за целогодишен курорт.
EDIT: А и реално предоставя такива възможности.

vass
March 6th, 2011, 06:40 PM
Гласувах за Лозенец, но защо няма Банско? Все пак се рекламира за целогодишен курорт.

Не мисля, че е много популярен лятото. Никой нямаше да гласува за него. По същата логика трябваше морските курорти да се сложат и при зимните, защото някои работят и много хора празнуват Нова година там.

chaosallover
March 6th, 2011, 06:54 PM
Не мисля, че е много популярен лятото. Никой нямаше да гласува за него. По същата логика трябваше морските курорти да се сложат и при зимните, защото някои работят и много хора празнуват Нова година там.

Както се казава "умрем" да ходя на Банско лятото. Няма хора, времето е уникално, 5 звездни хотели за без пари - какво повече да желае човек. Зимата не ходя, но оределено ми е любимия летен курорт.

VariousArtist
March 7th, 2011, 08:57 PM
Гласувах за Златни пясъци заради перфектното обслужване:cheers:, но не бих казал, че останалите са нещо по-зле или не стават. Всеки от тях си има плюсове (и някои много минуси), дали ресторанти, барове, плажове, обслужване, инфраструктура, леглова база, цени, храна, алкохол, отпочиващи или купонясващи хора (мацки) и мн. др.
Не бих правил класация, но курортите, които могат да съберат най-много минуси от моя страна са Слънчев бряг, Китен и може би Варна и Бургас.

ПС: Много харесвам и ММЦ Приморско, но напоследък май го сляха с Китен и Приморско:(

vass
March 7th, 2011, 09:59 PM
Гласувах за Златни пясъци заради перфектното обслужване:cheers:, но не бих казал, че останалите са нещо по-зле или не стават. Всеки от тях си има плюсове (и някои много минуси), дали ресторанти, барове, плажове, обслужване, инфраструктура, леглова база, цени, храна, алкохол, отпочиващи или купонясващи хора (мацки) и мн. др.
Не бих правил класация, но курортите, които могат да съберат най-много минуси от моя страна са Слънчев бряг, Китен и може би Варна и Бургас.

ПС: Много харесвам и ММЦ Приморско, но напоследък май го сляха с Китен и Приморско:(

Варна и Бургас не са курорти, въпреки че някои хора ходят там на море.

VaL_
March 7th, 2011, 11:14 PM
Давам своя глас за Слънчев бряг и Несебър, както и от други за Камчия.

DunavFC
March 22nd, 2011, 12:01 AM
Аз гласувах за Слънчев Бряг,винаги ми е било интересно,защо толкова много се плюе по този курорт :nuts: Бил,застроен,бил претъпкан,бил развратен и т.н.Ако някой с такива стериотипи,отиде в Маями,сигурно би се обесил ритуално.Който иска спокойствие и дива природа,места на морето колкото искаш..А и ние нямаме 5000 км. крайбрежна ивица,да може да си позволим да имаме огромни природни паркове по-морето,защото природата си е природа,но тя пари не носи !

vass
March 22nd, 2011, 01:05 AM
^^
+1 Хората са като папагали, чули, че нещо било лошо и край, вече вярват и разпространяват слуха. Дори да имат обратното мнение не смеят да го кажат, да не ги помислят за... и аз не знам, народопсихология е тук да се плюе по родното.:lol:

DunavFC
March 22nd, 2011, 02:02 AM
За съжеление си прав и то доста...Не мога да разбера,защо изпитваме някаква такава мазохистична радост,да говорим негативни неща за себе си.Лошото е,че това се наслагва най-много от медиите и веднага давам пример.Когато излезе европейският доклад в който северозападна България беше обявена за най-бедният регион в ЕС,по-всички медии гърмяха,че това е най-бедният регион в ЕВРОПА,а не в ЕС,което остава впечатлението,че сме по зле и от Молдова,Албания.Македония,Косово,Черна Гора и Босна.Да не говорим и за глупоста,че България и Полша били единствените старни в ЕС,които нямали нито една завършена магирала,а пример за това също са Румъния,Малта,Естония,Латвия,Литва и мисля,че и Кипър,може и да греша с някой стррани,но въпроса е,че изпитваме удоволствие да тънем вечно в негативизъм.

TaxiDriverKG
April 15th, 2011, 06:07 PM
This summer, Pomorie is my choice. Can someone tell me something about that place, good restaurants, markets, old town - new town, prices...? Thank you

TrueBulgarian
April 16th, 2011, 12:54 AM
This summer, Pomorie is my choice. Can someone tell me something about that place, good restaurants, markets, old town - new town, prices...? Thank you
First, let me start with the question: what are you looking for in your holiday? Drinking, partying, wilderness, family holiday? Pomorie is not nearly as developed as Nessebar.

Tiparnik
April 16th, 2011, 08:12 PM
Аз гласувах за Слънчев Бряг,винаги ми е било интересно,защо толкова много се плюе по този курорт :nuts: Бил,застроен,бил претъпкан,бил развратен и т.н.Ако някой с такива стериотипи,отиде в Маями,сигурно би се обесил ритуално.Който иска спокойствие и дива природа,места на морето колкото искаш..А и ние нямаме 5000 км. крайбрежна ивица,да може да си позволим да имаме огромни природни паркове по-морето,защото природата си е природа,но тя пари не носи !

Нормално това си ни е народна черта.А на всички които викат,че Слънчев бряг е бил като гето мога само да им кажа да отидат и да се поразходят до някой от ефтините испански курорти да види какво значи пияни англичани скачащи от терасата на хотела в басейна.Слънчев бряг е за купон.Който иска тишина и пак да има лукс.Има Албена,Златни пясъци,и тука таме някои качествени затворени комплекси.Който иска усъмотение има различни къмпинги където човек може да си опъне палатка,каравани.Който иска пък да хептен в дивото както се казва има Иракли,и най различни все още неусвоени плажове.

EEH
April 18th, 2011, 12:15 AM
Това му е хубавото на нашето крайбрежие, че има места за всички вкусове, буквално.

Taxi.driver.KG
May 1st, 2011, 03:06 PM
First, let me start with the question: what are you looking for in your holiday? Drinking, partying, wilderness, family holiday? Pomorie is not nearly as developed as Nessebar.

the last one - family holiday, me, my wife and kid 3 years. Discoteqes, alkohol...excluded, just normal relacsation. Im looking for some small apartment for 12-15 days. I found some on sites bgstay.bg, pochivka.bg, bghotelite.bg, namore.bg and bezplatno.bg. Do you know some other site? Thank you

Vojvoda
May 1st, 2011, 03:20 PM
^^ Dude, it sounds like you need to go to Balchik. I would in a similar situation. Or you're focued on the South only?

Check out the town here: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=670844

Tiparnik
May 1st, 2011, 04:32 PM
the last one - family holiday, me, my wife and kid 3 years. Discoteqes, alkohol...excluded, just normal relacsation. Im looking for some small apartment for 12-15 days. I found some on sites bgstay.bg, pochivka.bg, bghotelite.bg, namore.bg and bezplatno.bg. Do you know some other site? Thank you

I will suggest you to go in Albena.Its a bit more expensive,but its more luxury.This is some site-http://bgstay.com/en-t-1-hotels-in-albena-bulgaria.Also Balchik is near Albena.

vass
May 1st, 2011, 05:19 PM
^^
+1 Albena is better than Balchik. If you don't like the crowd you can check up Lozenec or even Sinemorec.

TrueBulgarian
May 1st, 2011, 05:30 PM
Yeah, Albena is very good for family holidays. The best option in Bulgaria for this type of tourism.

Taxi.driver.KG
May 2nd, 2011, 03:19 PM
I prefered south because people told me north is more could and windy. Also I like too much Burgas, so Im looking for some places close to that city. Maybe they are wrong about wind and temp.but honestly I didnt think 1% about Albena and those north places. Also I never been in Varna, is it nice town like Burgas?

TrueBulgarian
May 2nd, 2011, 03:27 PM
I prefered south because people told me north is more could and windy. Also I like too much Burgas, so Im looking for some places close to that city. Maybe they are wrong about wind and temp.but honestly I didnt think 1% about Albena and those north places. Also I never been in Varna, is it nice town like Burgas?
It's certainly bigger, but it's really nice too. Actually, I prefer Varna to Burgas, it's more cosmopolitan. It might be colder but only by 2-3 degrees Celsius. The prices are a bit higher, though, compared to some of the southern resorts but it's certainly offers better quality. Albena is the best resort for family vacations on the Bulgarian coast.

gmacruyff
June 2nd, 2011, 03:34 PM
For CLASS see VLAS.

TheWizzard
October 16th, 2011, 09:06 AM
Това му е хубавото на нашето крайбрежие, че има места за всички вкусове, буквално.

Вярно е. Обаче, ако си млад и си отишъл за купона според мен Слъчнев бряг е без конкуренция (Може би само Лозенец вече). Иначе като цяло има много добри куророти. Ужасно лошо впечатление ми направи Созопол. Стария град тотално са го развалили и понеже са го отворили за коли, е станало ужасяващо наблъскано и грозно. Освен това е много мръсно. За мен поне Созопол вече не е това, което беше и ме загуби.