View Full Version : Bulgarian Road Quality Map | Карта за качеството на пътищата в БГ

Pages : [1] 2 3 4

Tego
July 14th, 2011, 04:39 PM
http://195.149.248.189:8080/2011-07-14/af2a26bfe126565dc1b43d524241d718_600x0.jpg

Dear forumers,

The purpose of the present thread is to offer information about the quality of roads in Bulgaria. The aim is to have a regularly updated map, showing the surface quality of the roads that can be useful when deciding which road to use when driving in the country. Please feel free to post information that can help update the map with respect to any stretches of Bulgarian roads that have not been put on the map yet, or existing ones that have recently been renovated.

One of the Bulgarian forumers, seven7 (http://www.skyscrapercity.com/member.php?u=90225), has taken up the initiative to create this map. The data is provided by other Bulgarian forumers. Anyone, who wants to share more information about the quality of the roads in Bulgaria is more than welcome to do it in this thread or as a personal message to seven7 (http://www.skyscrapercity.com/member.php?u=90225).

Please find the updated Bulgarian Road Quality Map HERE (http://www.roads-bg.eu/). *The map is in Bulgarian (Cyrilic alphabet)

Map Key:
Red line - bad quality (potholes etc.)
Orange line - mediocre/satisfactory quality (the road is not perfect, eg not smooth etc.; no potholes)
Green line - good quality (smooth and comfortable ride)

*Useful tool for marking road sections (http://map.project-osrm.org/)

___________________________________________________________________________________________________________________

Уважаеми съфорумци,

Целта на тази тема е да се предостави информация относно качеството на пътищата в България. Стремежът е картата в тази тема да се актуализира редовно, за да дава информация за качеството на настилката на пътищата, която да бъде от полза като се избира маршрут при пътуване в страната. Моля, предоставяйте информация, която би могла да бъде полезна за актуализиране на картата относно нови отсечки, които все още не са отбелязани, или съществуващи такива, които наскоро са били ремонтирани.

Инициативата е на seven7 (http://www.skyscrapercity.com/member.php?u=90225), който предложи да направим настоящата карта. Информацията е предоставена от участници в този форум. Всеки, който иска да сподели повече за състоянието на някои отсечки, е добре дошъл да го направи в тази тема или като лично съобщение до seven7 (http://www.skyscrapercity.com/member.php?u=90225).

Картата за качеството на пътищата в България може да намерите ТУК (http://www.roads-bg.eu/).

Легенда на картата:
Червена линия - лош участък (неравности и дупки)
Оранжева линия - задоволителен участък (неравности, но без дупки)
Зелена линия - добър участък (гладка и комфортна настилка)

*Помощен интрумент за отбелязване на пътните отсечки (http://map.project-osrm.org/)

___________________________________________________________________________________________________________________

http://i56.tinypic.com/2lwaqhf.jpg

Pazzzo
July 14th, 2011, 05:32 PM
миналата година пътувах по отсечката русе-плевен и ми се стори в много добро състояние. Според мен, трябва да бъде зелен този участък.

Tego
July 14th, 2011, 05:44 PM
^^ Съгласен съм и отделно моля да се маркира участъка от АМ Тракия Горно Вършило - Пазарджик в червено.

sabotagor
July 14th, 2011, 06:01 PM
София - Пловдив е зелено. София - Поморие / Китен също. София - Свиленград е зелено по E80

JloKyM
July 14th, 2011, 06:18 PM
Междудругото как става маркирането? Възможно ли е повече потребители да получат достъп?

Earendil
July 14th, 2011, 06:18 PM
Похвална инициатива, но ми се струва, че задачата е доста за 1 човек.
Не знам дали има възможност да се разреши редактирането/маркирането и на още 2-3 избрани съфорумци. Според ще бъде необходимо.

Иначе от моя страна :

Сливен-Казанлък - безупречен
Варна - Бургас - с малки изключения за оранжево по прохода, но мисля, че можем да си затворим очите.
Несебър - Царево
Царево - Резово - клони на места за червено ама..
Дюлински проход - от Гюльовца до събирането му с Обзорския проход.
Бургас - Карнобат (по магистралата)

bmw318i
July 14th, 2011, 06:21 PM
От миналата тема се внесе много малко на картата. Има ли смисъл да казваме, щом чат пат се внася нещо?:ohno:

Viva_Bulgaria
July 14th, 2011, 06:47 PM
^^Вероятно този, който прави картата не може да нанася предложенията на всеки час...

А относно темата: Панагюрище-Пазарджик-Пещера - зелен (с някои малки изключения, като половината от пътя през Радилово, но не знам дали се брои); Пещера-Батак - оранжев (направиха ремонт, но си оставиха ръцете на някои места. Тук обаче не мога да кажа със сигурност дали трябва да е зелен или оранжев; това предполагам ще е проблем за всички, заети с начинанието...)

bmw318i
July 14th, 2011, 06:58 PM
Магистрала Тракия от Бургас до преди Карнобат. - Зелено

EEH
July 14th, 2011, 07:27 PM
^^ Съгласен съм и отделно моля да се маркира участъка от АМ Тракия Горно Вършило - Пазарджик в червено.

Чак пък червено там... твърде много се преувеличава лошото състояние на този участък - че е гаден, гаден е, но няма дупки и спокойно се кара с висока скорост. Имам чувството, че не сте виждали наистина лоши отсечки, по които се кара на 1-2-ра и е невъзможно да се обиколят всички дупки. Такива са за червено. Тези, по които е просто некомфортно, са за оранжев цвят.

TrueBulgarian
July 14th, 2011, 07:45 PM
София Гюешево -> оранжево. Предлагам да даваме информация и за съседните държави, особено за Македония и пограничните райони с другите.

sabotagor
July 14th, 2011, 07:56 PM
София - Пловдив е зелено. София - Поморие / Китен също. София - Свиленград е зелено по E80

bump, понеже виждам че картата е ъпдейтната пък пътищата не са нанесени..

Tego
July 14th, 2011, 08:17 PM
Чак пък червено там... твърде много се преувеличава лошото състояние на този участък - че е гаден, гаден е, но няма дупки и спокойно се кара с висока скорост. Имам чувството, че не сте виждали наистина лоши отсечки, по които се кара на 1-2-ра и е невъзможно да се обиколят всички дупки. Такива са за червено. Тези, по които е просто некомфортно, са за оранжев цвят.

Ти ако питаш някой швейцарец, точно тая отсечка в черно ще я сложи, ама, айде... :nuts: А пътищата, по които се кара на 1-ва - 2-ра, трябва просто да се закрият.

Der Rattenfänger
July 14th, 2011, 08:25 PM
Плевен - Никопол - зелено
Микре - Ловеч - оранжево
Плевен - Пордим - червено(не съм минавал скоро в интерес на истината,може и нещо да е пипнато по тази отсечка)

vbred
July 14th, 2011, 08:28 PM
Перник - Брезник - идеален
Казанлък - връх Шипка - супер. Останалата част на прохода е оранжева.
Целият подбалкан от с. Челопеч до Сливен е идеален. Останалата отсечка до София май сега я правят.
Димитровград - Хасково - Кържали е по-скоро добър.
Кърджали - с. Чифлик е добър.
с. Чифлик - с. Танково - бива.
с. Танково - с. Върбово - кофти
с. Върбово - Свилеград - добър
с. Малко Градище - Ивайловград сега го правят и ще стане супер :) (Една малка отсечка от него правят, останалото е много добре)

с. Плодовитово - Първомай - идеален.
с. Върбица - Чирпан - направо черен

"Скоростната магистрала" на Перник също е зелена :D
Ябланица - Търново си е идеална. Разклонът към стария път за Троян през Борима е оранжево-червен.
Троян - Априлци е по-скоро зелен.
с. Велчово до пресичането на пътя София - Варна - оранжево
Троян до пресичането на пътя София - Варна - зелен

pmalenkin
July 14th, 2011, 08:52 PM
Според мен, за участъци за които има спор какво качество е, със снимки веднага се разбира. :)

seven7
July 14th, 2011, 08:54 PM
Дюлински проход - от Гюльовца до събирането му с Обзорския проход.

Тук малко се затрудних. Дай по-подробен ориентир на този участък. Ако може с населени места ще е най-добре. Пример: От с. Гюловица до с.???

P.S. Имаме проблем! Участъците станаха доста и вече новите започнаха да се изреждат на 2-ра страница в менюто на картата. Лошото е, че на самата карта се визуализират само участъците, които са на съответната страница. И при вас ли е така?

mediar
July 14th, 2011, 09:11 PM
Много оптимистично си направил цялата дължина на ам. Тракия в зелено...

sabotagor
July 14th, 2011, 09:29 PM
Тук малко се затрудних. Дай по-подробен ориентир на този участък. Ако може с населени места ще е най-добре. Пример: От с. Гюловица до с.???

P.S. Имаме проблем! Участъците станаха доста и вече новите започнаха да се изреждат на 2-ра страница в менюто на картата. Лошото е, че на самата карта се визуализират само участъците, които са на съответната страница. И при вас ли е така?

Мдам.

EEH
July 14th, 2011, 09:31 PM

Същата работа. :ohno: Май инициативата ще пропадне.

EEH
July 14th, 2011, 09:34 PM
Ти ако питаш някой швейцарец, точно тая отсечка в черно ще я сложи, ама, айде... :nuts: А пътищата, по които се кара на 1-ва - 2-ра, трябва просто да се закрият.

Ама не питам швейцарец.:nuts:

Не трябва да се закриват, а да се ремонтират, особено онези, които нямат алтернатива или заобикалянето им е драстично. :)

Earendil
July 14th, 2011, 09:53 PM

От с. Гюльовца до събирането на въпросния път номер III-906, с главен път номер I-9.

Earendil
July 14th, 2011, 09:55 PM
Във връзка с проблема:
1. Питайте за съпорта на гуугъл за решение.
2. В най-лошия случай ни остава да отбелязваме само червените участъци!

HighwayFan
July 14th, 2011, 10:03 PM
P.S. Имаме проблем! Участъците станаха доста и вече новите започнаха да се изреждат на 2-ра страница в менюто на картата. Лошото е, че на самата карта се визуализират само участъците, които са на съответната страница. И при вас ли е така? Може информацията да се нанася в GoogleEarth, примерно използувайки Ruler, Path. Всяка крива може да се запази в избрана папка. Самата папка може да се запази като kmz файл, който да се предлага за сваляне и който да може да се гледа с GoogleEarth!

Pazzzo
July 14th, 2011, 10:05 PM
Tego, снимката от първия ти пост от България ли е ? Изглежда наистина страхотно ;)

becs
July 14th, 2011, 10:54 PM
Tego, снимката от първия ти пост от България ли е ? Изглежда наистина страхотно ;)

Входа към Враца откъм Монтана ако не се лъжа? :cheers:

Astimar
July 14th, 2011, 10:58 PM
Браво! Идеята за картата е страхотна. Ето няколко от мен:
- Хасково - Черноочене - Кърджали - зелено, макар че до разклона за Манастир е "скоростен път" (2х2) със стара настилка и доста шумно преминаването.
- Хасково - Манастир - Книжовник - Жълти бряг - Стамболово - Голям Извор - зелено извън населените места и оранжево в населените места.
- Голям Извор - Долно Ботево - Силен - Тополово - Долни Главанак - Маджарово - червено, от Силен до Маджарово пътя става по-тясен и с доста неравности и дупки
- Хасково - Димитровград - зелено/оранжево, "скоростен път" (2х2) на места с неравности.
- Кърджали - разклон за Джебел - зелено/оранжево, "скоростен път" (2х2)
- Горски Извор - Сусам - Хасковски Минерални Бани - зелено. Продължението (Брястово - Спахиево - Спахиево - Караманци - Петелово) до пътя Хасково - Черноочене - Кърджали от приятели, които пътуват до Кърджали знам, че е в добро състояние, но не мога да потвърдя.
- Хасково - Хасковски Минерални бани - оранжево. На места трасето е пропаднало настрани. По-голямата част е с гладък асвалт, но заради пропаданията водачите, които не са минавали от там трябва да бъдат внимателни.

- Оризово (слизане от АМ Тракия) - Плодовитово - зелено
- Плодовитово - Градина - оранжево, заради един ужасен участък с кръпки
- Градина - Първомай - Е80 - зелено, като моста над Марица да е в тъмно червено :D

Може би трябва и две междинни квалификации да се добавят.

Totalll
July 14th, 2011, 11:27 PM
с. Поповица (намира се на Е80) - с. Болярци, а от с. Болярци - Асеновград - има кръпки и на места неравности, но като цяло целият този участък (Поповица - Асеновград) е за червено. Кърпи се рядко и затова през повечето време, особено след зима, състоянието е лошо.

Горски Извор - Сусам - Хасковски Минерални Бани - оранжево, продължението до пътя за Кърджали от приятели, които пътуват до Кърджали знам, че е в добро състояние, но не мога да потвърдя.

^^ Преди месец минах по този път и ми се стори много добър. Изглеждаше като ремонтиран преди година-две. Но не знам.. може и да съм се заблудил нещо.

Astimar
July 14th, 2011, 11:31 PM
^^
Аз минавах преди около година и нещо от там и беше в добро състояние. Нарочно сложих малко по-критична оценка, защото не бях сигурен в какво състояние е. Щом си минавал наскоро, ще променя оценката.

TrueBulgarian
July 15th, 2011, 12:30 AM
Може информацията да се нанася в GoogleEarth, примерно използувайки Ruler, Path. Всяка крива може да се запази в избрана папка. Самата папка може да се запази като kmz файл, който да се предлага за сваляне и който да може да се гледа с GoogleEarth!
И в момента ако се свали kml-a и се отвори в Гугъл Земя се вижда цялата карта :)

begleca
July 15th, 2011, 12:34 AM
Драгичево - Перник (I-6) - зелен
Перник - Брезник (с. Мещица - Брезник /около 13 км/ е чисто нов) - (II-63) - зелен
Брезник - Трън - Стрезимировци (II - 63) - оранжев

Магистралите може да ги повдигнеш в по тъмно зелено или в синьо.

begleca
July 15th, 2011, 12:39 AM
И в момента ако се свали kml-a и се отвори в Гугъл Земя се вижда цялата карта :)

Как става това? За по компютърно неграмотните :lol:

TrueBulgarian
July 15th, 2011, 12:52 AM
Как става това? За по компютърно неграмотните :lol:
Има едно KML до Write a comment. Натискаш го и даваш да го отвори в Google Earth.
P.S. Добре е тази информация да се включи в първия пост в темата, за да е по-удобно...

begleca
July 15th, 2011, 01:03 AM
Супер! Благодаря!

Tego
July 15th, 2011, 08:35 AM

Снимката не е моя, брато, а на seven7 - да е жив и здрав! :cheers: 99% съм сигурен, че това е пътя Монтана - Враца, на който се вижда Врачанския балкан.

Първо беше тая, ама се съгласих, че наистина е твърде голяма:

http://sotirmarchev.tripod.com/yagodin.jpg

enterfornone
July 15th, 2011, 08:38 AM
За да ми е стотния пост малко полезен поне, ето малко околософийски от мен от вчера.
Долни Богров - Долно Камарци - зелен (току що е направен, няма даже още маркировка). От подбалканския път остана май само Долно Камарци - Челопеч за ремонт, но там е ужасно.
Обиколния на горния път - Горна Малина - Байлово - Много добро състояние за третокласен.
Наобратно - Байлово - Огняново - Елин Пелин - Мусачево - до подбалканския път - ужасен път, много дупки, остри ръбове, няма кръпки.

От миналата седмица:
Сливен - Ямбол е без забележки
Веселиново - Могила - Окоп - зле и скоро ще стане за червено - много тежък трафик откъм Лесово а пътя няма товароносимост и пропада
Ямбол - Роза на кръпки, край Ямбол си е направо за червено.
от разклона на Ямбол - Роза към Бояджик до Еленово - супер път
Еленово - Млекарево - става, тази година го изкърпиха, преди беше непроходим
Радево - Млекарево - Новоселец - Става за Формула 1 (сигурно местните я практикуват :))
Новоселец - Раднево - Направо го пишете червено - покрай хвостохранилището има един ужасен участук от около километър
Раднево - Стара Загора - току що изкърпен и се трае

poletar
July 15th, 2011, 08:50 AM
Чирпан - Стара Загора - зелен
Чирпан - Меричлери- Меричлери - Димитровград участъка който се намира в района на община Чирпан (с изключение на с.Целина) е плачевен, при преминаването в община Димитровград ,положението е в пъти по - добро.

За отсечката Чирпан - Върбица видях,че има коментар . Моят е следния - да се премахне от картата,а не да се оцветява в червено :)

Чирпан - Плодовитово - Поповица - супер
Обходния път на Чирпан - супер
уличната мрежа на град Чирпан - кърваво червено,за тези ,които преминават по случайност през града ,по-добре минете по околовръстното шосе.
Чирпан - Братя Даскалови - Брезово - участъка в района на община Чирпан - плачевен, този на територията на Братя Даскалови ,бе ремонтиран преди няколко години и все още е запазен, отсечката до Брезово е добра ,ако се мине през с.Верен,но в последните 4 км,отново е трагична.

mandjasgrozde
July 15th, 2011, 09:28 AM
И аз да се включа.
Троян - Ловеч - зелен, чисто нов с тук там довършителни работи. Удоволствие за шофиране.
ПВ Драгичево-Кюстендил-Гюешево - зелено, с изключение на около 10-на км в Конявския проход(доста стар асфалт).
Дупница-Кюстендил-между зелен и оранжев. Редуване на нови със стари участъци и такива в ремонт.
Щумен - Разград - червено. Или трябва да летите над дупките или трябва да правите слалом като Алберто Томба.
Айтос-Руен-Дългопол-Старо Оряхово(главен път Варна Бургас)- оранжево до към червено. Веднага след Айтос следват напречни ръбове и дупки. Към Дългополол имаше един участък сравнително добър, но тесен и обрасъл като тунел. След това отново дупки.

nickytod
July 15th, 2011, 10:35 AM
Ямбол-Бургас (през Средец)
Ямбол-Калчево: зелен
Калчево-Саранско: оранжев
Саранско-Тамарино: червен (там пътят е в период на полуразпад)
Тамарино-разклона Малина/Драка: оранжево, на отделни места червено (напр. изхода на с. Зорница страна Средец)
Разклона-Средец: червено
От Средец до Бургас пътят се ремонтира и се редуват участъци с изцяло подновен асфалт и такива, които още не са довършени/започнали ремонтни работи.

nickytod
July 15th, 2011, 10:45 AM
Българене-Свищов

Българене-Стежерово: червено
Стежерово-Божурлука: тъмно червено
Божурлука-гара Ореш: оранжево, с изключение на разклона за Белене и моста над жп линията до гарата, който участък реве за ремонт
гара Ореш-Свищов: зелено

Tiparnik
July 15th, 2011, 12:16 PM
Целия път от Роза до Тополовград през Генерал Инзово е червен.От Тополовград до село Хлябово е зелен,не знам дали са продължили ремонта на пътя към Любимец.

HighwayFan
July 15th, 2011, 01:43 PM
И в момента ако се свали kml-a и се отвори в Гугъл Земя се вижда цялата карта :):okay: Да бе, те хората от Гугъл се погрижили! Благодаря, че го забеляза!

blagun
July 15th, 2011, 04:30 PM
София - Пловдив е зелено.Да бе, зелен! От Калугерово до Пазарджик и между разклоните за Пловдив е между оранжево и червено.
Колкото и да се сърдят колегите от Стара Загора, бих маркирал АМ Тракия от Свобода до кръговото Стара Загора с оранжево заради кръпките и друсащите сцепки на мостчетата. Все пак изискванията за магистрала са по-големи предвид по-големите скорости.

seven7
July 15th, 2011, 06:33 PM

Това е единия вариант. Но ми се искаше картата да се показва чрез един клик и да е лесно и удобно за всички.

Затова реших да пробвам и чрез друг сайт - Communitywalk. Също позволява нанасяне на маршрути с различни цветове. На първия тест издържа до 50 маршрута и всичките се визуализират. Надявам се, че ще издържи и повече. Ето тестовата карта:
http://www.communitywalk.com/vratsa/proba/map/1333960

Кажете как ви се струва? Тежка ли е за зареждане и боравене?

И съответно кой вариант предпочитате?
Communitywalk или Google maps+Google Earth?

EEH
July 15th, 2011, 07:05 PM
Хахаха, много яки маршрути си нанесъл! :D

На тази карта не ми работи скрол бутона за увеличаване/намаляне. Ако е характеристика на картата, а не бъг, не бих я предпочел.

HighwayFan
July 15th, 2011, 07:19 PM
Хахаха, много яки маршрути си нанесъл! :D

На тази карта не ми работи скрол бутона за увеличаване/намаляне. Ако е характеристика на картата, а не бъг, не бих я предпочел.

:okay: и на мен не ми работи. Google Maps + Earth е стандарт, който най-вероятно ще е на разположение с години така, че съм за него!

krasen
July 15th, 2011, 07:21 PM
При мен се зарежда доста бързо.

seven7
July 15th, 2011, 07:50 PM
Така е! В CommunityWalk не може да се скролва. Ако ви е по-лесно Google Maps + Earth, ще продължаваме така. Междувременно, ако някой помогне с идея за друг подобен сайт, в който да могат да се нанасят маршрути с различни цветове, ще му бъда много благодарен.
Днес съм разгледал над 10, но освен вече споменатия CommunityWalk другите нямат такава функция.

krasen
July 15th, 2011, 08:03 PM
Скролването не е чак такъв проблем, от бутоните за навигацията пак става - кликваш два пъти минусчето и готово. Въпросът е, да е надеждна картата и да може да понесе повече маршрути.

HighwayFan
July 15th, 2011, 09:15 PM
Скролването не е чак такъв проблем, от бутоните за навигацията пак става - кликваш два пъти минусчето и готово. Въпросът е, да е надеждна картата и да може да понесе повече маршрути.
Но е мъка, а освен това в GoogleEarth всичко се вижда! :pepper:

sabotagor
July 15th, 2011, 11:04 PM
В Google Earth само ми излизат някакви квадратчета в различни цветове по картата.. как се махат?

seven7
July 15th, 2011, 11:34 PM
Добре, тогава продължавам да нанасям в Google Maps, a вие ще следите промените в Google Earth. Ето линк към KML файла, който ще ви зарежда картата там: ЛИНК (http://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=200299219099353578657.0004a7f182d4fc4ef84e2&ie=UTF8&authuser=0&output=kml)
Моля, Tego да го добави към първоначалното мнение и да обясни подробно, за да са наясно и тези, които не са следили дискусията.

Останалите можете спокойно да продължавате да давате сведения за състоянието на пътищата. Както вече казах, всичко ще бъде нанесено. Просто имайте малко търпение, защото се събраха доста участъци, а и доста време отне да избистрим вида на картата.

Относно снимката в първоначалното мнение. Потвърждавам! Местоположението е малко преди Враца, като идвате от Видин/Монтана. Насреща е Врачанския Балкан, а пътя е... зелен! :)

TrueBulgarian
July 16th, 2011, 12:25 AM
А bingmaps, на Microsoft, не го ли предлага? Иначе, и на мен ми е най-удобно Google maps + earth.

erik1001
July 16th, 2011, 12:38 AM
Мисля че след време ще се наложи добавяне на две междинни оценки освен тези трите. :) А иначе:

Русе - Две Могили - за второкласен е прекрасен, силно обрасъл обаче, зелен;
Кубрат - Тутракан (до разклона) - за второкласен е прекрасен, зелен;
Русе - Силистра - завършен ремонт по почти целия, зелен;
Русе - Николово - Мартен - ето тук трябва междинка между оранжево и зелено, по-скоро зелен;
Николово - Червена вода - приличен асфалт, тук-там бабуни, за селски път по-скоро зелен;
Разклон от път 501 към Червен - приличен асфалт, тук-там бабуни, за селски път по-скоро зелен;
Разклон от път 202 към Червен - приличен асфалт, тук-там бабуни, за селски път по-скоро зелен;
Разклон от път 202 към Сваленик - в началото е по-скоро оранжев, но накрая е нов асфалт, красив изглед и стръмни наклони, табелата за отбивката е дървен кол с височина 1 фут, по-скоро зелен;
Русе - Щръклево - Нисово - отново междинка между оранжево и зелено, по-скоро оранжево;
Николово - Долно Абланово - Ново село - много красив път, без дупки, но тук-таме неравности, от оранжев към зелен, по-скоро оранжев;
Русе - Ново село - приличен асфалт, но неравности, оранжево;
Сваленик - Нисово (пътят от изток покрай гората) - тесен път за една за по една кола, но в учудващо добро състояние, проблема е при Нисово, оранжево;
Борисово - Юделник - Хотанца до път 23 - селски път в западнало състояние, оранжево;
Кубрат - Каменар - изначално започва добре, но с времето се влошава, оранжево;
Сливо поле - Бисерци - не е чак крайно зле, но е много зле, червен;
Каменар - Просторно - започва лошо и завършва в Кандахар, червен;

seven7
July 16th, 2011, 01:01 AM
Добра новина! Открих нещо родно и то на ниво - MAP.BG
Позволява създаване на собствена карта със нанасяне на маршрути в различни цветове. Издържа теста на 70 маршрута и всичките ги визуализира. Работи и скрола. Ето как изглежда една пробна карта тук: http://map.bg/PreviewCustomMap.aspx?lk=pzJFdPJ1kvDXxE5BcG8%3d

sabotagor
July 16th, 2011, 07:27 AM
Тука е добре... при мен Гугъл Ърфа много ми влачи и не ми визуализира всичко от гнусни квадрати и точици..

TrueBulgarian
July 16th, 2011, 08:06 AM
Добра новина! Открих нещо родно и то на ниво - MAP.BG
Позволява създаване на собствена карта със нанасяне на маршрути в различни цветове. Издържа теста на 70 маршрута и всичките ги визуализира. Работи и скрола. Ето как изглежда една пробна карта тук: http://map.bg/PreviewCustomMap.aspx?lk=pzJFdPJ1kvDXxE5BcG8%3d
Изглежда добре. Някой в чужбина в момента да пробва дали зарежда като хората :)

kalinorela79
July 16th, 2011, 09:11 AM
Ами добре се зарежда от чужбина да. Поне при мен. Картата иъглежда малко странно, но маркираните отсечки се виждат много добре. Освен това позволява да се нанесат новопостроени отсечки. Гугъл докато актуализира минават месеци, ако не и години...

krasen
July 16th, 2011, 01:03 PM
Мене гугълската карта ме кефи повече, по-детайлна е.
Преди 2 месеца в един силистренски форум се зароди идеята да направим карта за състоянието на общиските пътища и в частност на града, ама нещо зацикли работата, пък и мене ме мързеше. Сега, като гледам как се получва, май пак ще повдигна въпроса на регионално ниво.

seven7
July 16th, 2011, 01:28 PM
Аз обаче мисля да работя с тази в Map.bg. Много по-приятна е за работа (по нанасянето), а и се визуализират едновременно всички маршрути. Ако някой има желание, може паралелно да нанася и в Google. Нека ми пише на лично и ще му предоставя данните към картата там. Няма лошо да имаме две карти, даже с оглед на сигурността е за предпочитане.

На този етап това ще е Картата за качеството на пътищата в БГ (http://map.bg/PreviewCustomMap.aspx?lk=pzJFdPJ1kvDXxE5BcG8%3d) и тук ще съвсем скоро ще видите всички маршрути, за които дадохте сведение в тази тeма, както и в Transportation III

Astimar
July 16th, 2011, 03:31 PM
А от map.bg има ли възможност да се експортват в някакъв формат данните?
За мен поне нанасянето на трасетата на Google Maps е доста по-лесно, използвайки опцията 'Draw a line along roads' когато чертаеш линия. Общо взето трябва да посочиш само първа и последна точка.
Иначе вместо Google Earth, за тези които имат проблеми им предлагам да използват Marble (http://edu.kde.org/marble/index.php) с карти от openstreetmap.org. Свалят се допълнително от тоя сайта на Marble. Лошото е че картите на openstreetmap.org не са пълни и някои пътища липсват, a също така и са доста шарени и малко трудно се различват маркираните пътища. :D. При импорт на KML файл не се получават точки, линиите излизат гладки. Ето две снимки за представа как изглежда картата с импортнат KML:
Общ изглед (http://www.diigo.com/item/image/1gjg7/3u6p?size=o)
Приближен изглед (http://www.diigo.com/item/image/1gjg7/sck9?size=o)

Svetlix
July 16th, 2011, 04:53 PM
Снимката не е моя, брато, а на seven7 - да е жив и здрав! :cheers: 99% съм сигурен, че това е пътя Монтана - Враца, на който се вижда Врачанския балкан.

Първо беше тая, ама се съгласих, че наистина е твърде голяма:

http://sotirmarchev.tripod.com/yagodin.jpg

Това си мисля, че е по-скоро Триградското ждрело!

Ето малко инфо и от мен:
Ловеч - Троян - Зелен
Троян - Кърнаре - Зелен, с изключение на 5 км, които са след Беклемето и са до билото. Тези 5 км са Оранжеви
Карлово - Баня - Оранжев
Баня - Пловдив - Зелен
Баня - Хисаря - Калояново - Пловдив - Зелен
Белово - Юндола - Зелен
Катунци - Гоце Делчев - Девин - Зелен
Габрово - Казанлък (Шипченски проход) - Зелен
Търново - Гурково (Хаинбоаз) - Зелен
Царево - Резово - Оранжев, към Червен
Горна Росица - Стоките - Кръвеник - Априлци - Зелен
Троян - Черни Осъм - Зелен
Троян - Чифлика - Зелен
Чифлика - х. Хайдушка песен - Оранжево към Червено
Казачево - Априлци - Оранжев
Твърдица - Елена - Червен
Котел - Омуртаг - Зелен
Летница - Крушуна - Зелен
Гривица - Пордим - Червен
Плевен - Долна Митрополия - Зелен
Долна Митрополия - Гулянци - Между Зелен и Оранжев
Гулянци - Гиген - Зелен
Плевен - Никопол - Зелен
Лозица - Дебово - Оранжев
Лозица - Ореш - Зелен
Вързулица - Алеково - Царевец - Зелен
Царевец - Свищов - Оранжев
Полски Тръмпеш - главен път София-Русе - Зелен
Бяла - Търново - Зелен
Поликраище - Лясковец - Оранжев
Габрово - Търново - Зелен
Севлиево - Габрово - Зелен
Габрово - Узана - Зелен
Пирдоп - Сливен (подбалкански път) - Зелен
Стрелча - Подбалкански път - Оранжев
Стрелча - Панагюрище - Поибрене - Зелен
Поибрене - Петрич - Зелен
Петрич - Подбалкански път - Оранжев
Вакарел - Ихтиман (стария път София - Пловдив) - Червен
Вакарел - Нови хан - Зелен
Елин Пелин - Елешница - Зелен
Нови хан - Елин Пелин - Оранжев
Самоков - Дупница - Оранжев
Кюстендил - Бобов дол - Дупница - Между Зелен и Оранжев
Кюстендил - Цървена ябълка - Зелен
Симитли - Разлог (Проход Предел) - Зелен
Разлог - Якоруда - Червен
Якоруда - Юндола - Оранжев
Елешница - Потоп (стар път София - Варна) - Червен
Проход Арабаконак - Южен склон - Зелен, Южен - Червен
Ботевград - Правец (стар път София - Варна) - Оранжев
Златна Панега - Роман - Мездра - Оранжев
Върбишки Проход - Червен
Петрохан - Оранжев

Скоро очаквайте ъпдейт от мен, че нещо загубих муза и мисля, че взех да се повтарям :D

becs
July 16th, 2011, 05:54 PM
Това си мисля, че е по-скоро Триградското ждрело!

Скоро очаквайте ъпдейт от мен, че нещо загубих муза и мисля, че взех да се повтарям :D
То е, но той е писал за сегашната снимка, получило се е объркване малко :lol::cheers:

sabotagor
July 16th, 2011, 06:10 PM
Пътя Цалапица - АМ "Тракия" по репортаж на БТВ беше целия кърпен.. май е червено.

Svetlix
July 16th, 2011, 06:38 PM
Пътя Цалапица - АМ "Тракия" по репортаж на БТВ беше целия кърпен.. май е червено.

По-скоро Оранжево

Chilio
July 16th, 2011, 09:43 PM
То е, но той е писал за сегашната снимка, получило се е объркване малко :lol::cheers:
A според мен пък не е Триградското, а съседното към Ягодинската пещера. Там пътя е еднолентов край реката, към Триград пътя е двулентов, само високо при Дяволското гърло се стеснява, но там реката е под земята.

mediar
July 16th, 2011, 10:02 PM
A според мен пък не е Триградското, а съседното към Ягодинската пещера. Там пътя е еднолентов край реката, към Триград пътя е двулентов, само високо при Дяволското гърло се стеснява, но там реката е под земята.

+1

Ждрелото към Ягодинската пещера:
http://media.snimka.bg/9006/024266784-big.jpg

http://media.snimka.bg/9006/024266812-big.jpg

http://media.snimka.bg/9006/024266813-big.jpg

http://media.snimka.bg/9006/024266815-big.jpg

http://media.snimka.bg/9006/024266816-big.jpg

http://media.snimka.bg/9006/024266819-big.jpg

По-нататък по пътя има два импровизирани моста, тъй като истинските най-вероятно са били отнесени от реката. Имам снимка само на първия ( по-долу ), от който не си личи много ясно, но този факт се вижда много ясно при втория, защото там от едната страна асфалтовият път продължава още 100 метра по брега на реката след отклонението за моста и свършва в нищото, а на другия бряг на реката асфалтът свършва 50 метра преди моста.
http://media.snimka.bg/9006/024266830-big.jpg

io_bg
July 16th, 2011, 11:33 PM
Бургас - Карнобат (по магистралата)
Магистрала Тракия от Бургас до преди Карнобат. - Зелено
Според мен този участък трябва да е оранжев. Има немалко неравности по магистралата.:bash:

pmalenkin
July 17th, 2011, 12:51 AM
Според мен този участък трябва да е оранжев. Има немалко неравности по магистралата.:bash:

Не съм съгласен. Ако е така, тогава доста от посочените пътища в оранжево трябва да са в червено.
Има разбира се малки проблеми, но не за да се слага целия участък в оранжево.

termido
July 17th, 2011, 01:46 AM
Има по цялата магистрала единствено 1 кръпка и едно съвсем леко нагъване на асвалта , ако това трябва да е в оранжево , незнам какво трябва да е зелено.

mediar
July 17th, 2011, 07:44 AM
Е, не е точно леко нагъване:
http://media.snimka.bg/8355/022965015-big.jpg

Повече снимки:
http://mediar.hybridfire.net/photos/trakia-motorway-04-04-2011-2.html

sabotagor
July 17th, 2011, 08:28 AM
Момчилград - Крумовград е прясно рехабилитиран и е за зелено

Svetlix
July 17th, 2011, 09:35 AM

Съгласих се! Написах го по инерция като ориентир ... Буйновското ждрело е определено!

kalinorela79
July 17th, 2011, 01:20 PM
Под пътя Плевен-Никопол се има в предвид второкласния път №34 а не това което е маркирано... само като корекция...

Pazzzo
July 17th, 2011, 01:20 PM
Не съм съгласен. Ако е така, тогава доста от посочените пътища в оранжево трябва да са в червено.
Има разбира се малки проблеми, но не за да се слага целия участък в оранжево.

Според мен с изключение на проблемната зона от снимката на медиар, това е най-добрия път в България изобщо

Tego
July 17th, 2011, 03:53 PM
И аз да добавя малко пресни впечатления: :)

Околовръстното на Пловдив: зелено (малко пресилено може би, но и не е за оранжево все пак).

Пловдив - Асеновград - Наречен - Хвойна - Чепеларе - Пампорово: оранжево.

vbred
July 17th, 2011, 04:08 PM
София - Божурище - Бабица - Разклона за Брезник - оранжев. :)

Totalll
July 17th, 2011, 05:19 PM
Гледам на KML файла, че не сте нанесли Стара Загора - Карнобат. Стои празно все едно е дупка :lol:. Според мен си е за зелено.
Извинявам се ако е обсъждано вече.

Pazzzo
July 17th, 2011, 05:34 PM
Искам да попитам - за последно минавах 2004 по пътя Шумен-Разград и тогава ми се видя абсолютно перфектен...

Сега видях на картата, че е нанесен с червено, та се зачудих дали наистина за 7 години е възможно толкова да му се влоши състоянието ?

Astimar
July 17th, 2011, 05:40 PM
seven7 реши да нанася отсечките върху картата от map.bg, защото му е по-лесно. И мисля че просто KML-a не е променян скоро.

Tego
July 17th, 2011, 05:45 PM
Да, между другото връзката към новата карта е актуализирана на главната страница. Тази е:

Цък! (http://map.bg/PreviewCustomMap.aspx?lk=pzJFdPJ1kvDXxE5BcG8%3d)

HighwayFan
July 17th, 2011, 05:46 PM
Аз обаче мисля да работя с тази в Map.bg. Много по-приятна е за работа (по нанасянето), а и се визуализират едновременно всички маршрути. Ако някой има желание, може паралелно да нанася и в Google. Нека ми пише на лично и ще му предоставя данните към картата там. Няма лошо да имаме две карти, даже с оглед на сигурността е за предпочитане.

На този етап това ще е Картата за качеството на пътищата в БГ (http://map.bg/PreviewCustomMap.aspx?lk=pzJFdPJ1kvDXxE5BcG8%3d) и тук ще съвсем скоро ще видите всички маршрути, за които дадохте сведение в тази тeма, както и в Transportation III

Гледам на KML файла, че не сте нанесли Стара Загора - Карнобат. Стои празно все едно е дупка :lol:. Според мен си е за зелено. Извинявам се ако е обсъждано вече. seven7 реши да използува само Map.bg :ohno:, което е разочароващо за почитателите на GoogleEarth :sad2:. Разбира се, това може да се промени ако се намери доброволец да обновява KML файла. :wink2:

Tego
July 17th, 2011, 06:07 PM
Ако толкова някой държи да се прави всичко с чич' Google, не е проблем да се добавят и двете връзки в основната страница. :) Ще ми се първо обаче да се актуализира картата на Google и след това да се качва отново тук.

Astimar
July 17th, 2011, 06:25 PM
Да знаете дали с Google Earth не могат ли да се създават такива карти, на които да се маркира маршрут, или само с Google Maps става?

TrueBulgarian
July 17th, 2011, 08:47 PM
Да знаете дали с Google Earth не могат ли да се създават такива карти, на които да се маркира маршрут, или само с Google Maps става?
Това, което се прави на Google Maps със сваляне на kml файла се вижда и на Google Earth ;) Само трябва да се намери някой, който да ъпдейтва и Google Maps-a, аз просто нямам време да го правя непрекъснато и затова не се наемам.

sabotagor
July 17th, 2011, 09:15 PM
Заемам се да нанеса всичко в Мапс-а до утре... аз няма да ползвам картата в Гугъл-а, но дано на другите им е полезно.

Започвам и до 20 минути трябва да съм готов с повечето маршрути.

Това ще да е картата: http://maps.google.com/maps/ms?msid=217620772824068231146.0004a848b58bf06c7bd5a&msa=0&ll=51.795027,-118.830872&spn=0.935971,1.766052 *

*неработи

EEH
July 17th, 2011, 10:00 PM
Варна-Бургас си го объркал - нанесъл си Дюлинския проход, вместо пътя през Поморие, Несебър и Бяла.

sabotagor
July 17th, 2011, 10:05 PM
Нещо имам проблем с нанасянето на пътя през Бяла, затова ще го оправя по нататък.

Astimar
July 17th, 2011, 10:06 PM
Това, което се прави на Google Maps със сваляне на kml файла се вижда и на Google Earth ;) Само трябва да се намери някой, който да ъпдейтва и Google Maps-a, аз просто нямам време да го правя непрекъснато и затова не се наемам. Да разбирам това, но въпроса ми беше дали можеш да си чертаеш такива линии и на GE. Както и да е намерих в youtube видео, дето показва, че могат да се правят анотации. В GE ще се виждат всички маршрути и ми се струва по-удобно за работа. Освен това от GE също тряба да може да се експортва KML и да се импортне в някоя GM карта.
Обаче тая работа с анотациите е кофти за хората с по-слаби машини. Когато се понапълни картата ще отнема доста ресурси, за да се визуализира. Картата, която в момента е на maps.bg с нанесените маршрути до тук на доста добра машина се отваря бавничко, а като тръгна да приближавам също се позамисля. Същата ще е работата и с GE предполагам. Засега намерих някаква алтернатива в лицето на Marbel + OSM, както писах няколко поста по-нагоре, но ще видим като станат повечко данните.

seven7, пак да те попитам. Могат ли да се експортват данните от картата в maps.bg по някакъв начин?

sabotagor
July 17th, 2011, 10:40 PM
Тъпият Гугъл не ще да маркира повече пътища, незнайно защо... та и този опит май се осра.

Astimar
July 17th, 2011, 10:56 PM
Сега си мисля за друга възможност. Да нанасяме по няколко участъка в GM да експортваме KML файла и получените координати да добавяме към един общ KML файл направо с някой текстов редактор.

seven7
July 18th, 2011, 01:00 AM
Всички сведения за маршрути от тази тема са добавени в Картата за качеството на пътищата в България в MAP.BG (http://map.bg/PreviewCustomMap.aspx?lk=pzJFdPJ1kvDXxE5BcG8%3d)

Към този момент добавените маршрути са 133 и картата все още се държи и визуализира всички. Предполагам, че вече ви се зарежда малко по-бавно, но пък и в Google Maps нямаше да е по-различно.

Вярно е, че в Map.bg картата не е толкова детайлна, но така или иначе се предполага, че ще се ползва от потребители, които са предприели по-дълго пътуване в непозната част на страната. Та в тази връзка за тях ще е важна общата информация за съответния маршрут, а това, че в дадено населено място има примерно 3-4 км по-лош участък едва ли ще е проблем.

Astimar, не видях възможност да се експортират данните от картата. Все пак ще говоря с админите по този въпрос, хем ще ги уведомя и за инициативата ни.

Оттук нататък започвам да нанасям информацията дадена от другата тема, както и тази получена като лични съобщения :)

Ако някой от вас не вижда даден участък, за който е дал сведение тук, да не се притеснява да ми го напомни пак. Възможно е от 133 участъка да съм пропуснал някой. :)
Благодаря на всички, които се стараха да оцветяват маршрутите в съответните цветове и да дават по-обстойна информация за точния маршрут (със населените места по него).

Приятно разглеждане на картата и повече търпение докато зареди. :cheers:

begleca
July 18th, 2011, 01:04 AM
Благодаря за труда, който си положил! :cheers:

worldnet84
July 18th, 2011, 12:30 PM
Път Е81 от Монтана за Лом също е в перфектно състояние след преасфалтиране.

wili98
July 18th, 2011, 12:48 PM
А дали има възможност потребителите самостоятелно да попълват пътищата..?
Ако не:
Елена - Руховци - Марян - Константин - Майско (53) - Има дупки.. но се понасят.. оранжево..
Път 484 през Кипилово (в последствие до Котел) - ЗЕЕЕЕЛЕЕЕННН - малко тесен но страхотен път удоволствие...

Котел - Петолъчката - ЗЕЛЕН

tanashubav
July 18th, 2011, 01:50 PM
Шумен-Разград виждам, че е отбелязан с оранжево. Минавах от там миналата есен и пътя си бе нов и скоро отремонтиран. Не вярвам за една зима и то мека да се е разбил толкова.

Иначе да допълня - Ветрино-Дългопол - Зелен.
Варна-Оброчище (шосе 902) - Зелен.
Варна-Зл. Пясъци-Албена - Зелен - настилката не е нова но дупки няма.
Оброчище-Каварна - Зелен.
Айтос-Дъскотна-оранжево към червено.
Добрчи-Силистра (шосе 71) - Зелен до края на шосе 71. След пресичането му с шосе 7 пътя е оранжев.

Малко за автомагистралите -
АМ Черно море - зелен.
АМ Хемус:
От Варна до п.в. Невша - зелен с изключение на естакада при Девня, която е оранжева.
Невша-Каспичан - оранжев.
Каспичан-Шумен - зелен.

leprikons
July 18th, 2011, 02:11 PM
София - Симитли - Банско - Гоце Делчев е в добро състояние. Зелен0

Celeborn
July 18th, 2011, 09:37 PM
От главния разклон за Сепарвена Баня до Паничище по пътя Дупница - Самоков - зелено
София - Самоков през Горубляне - оранжево. Няма хубава странична маркировка, която е задължителна за подобен път, доста чакъл и камъни по краищата, при дъжд отводняването не е добро на много места, иначе като цяло настилката е сравнително лишена от трапове, скоро ѝ правеха и леки ремонти.
Дупница - Сепарева Баня - оранжево. Отново няма добра хоризонтална и странична маркировка, на места има плитки дупки. Като цяло може да се държи добра скорост. Някой ако скоро е минавал към Самоков през Клисура да каже как е пътя.... знам, че има решение за ремонт на почти целия участък между Дупница и Самоков, но май нищо не е стартирало...

http://i.picasion.com/pic42/4c562ea035772e0e2eabce6f28634e91.gif (http://picasion.com/)

becs
July 18th, 2011, 10:43 PM
Давайте ги предложинеята си за нанасяне със снимки, по-лесно е за добавящия, пример:

http://27.imagebam.com/download/6hA61l9nfzYnMR_HvvV1Cw/14105/141042290/Screen49.png

:cheers2:

cyberdude
July 19th, 2011, 06:39 AM
Давайте ги предложинеята си за нанасяне със снимки, по-лесно е за добавящия, пример:

http://27.imagebam.com/download/6hA61l9nfzYnMR_HvvV1Cw/14105/141042290/Screen49.png

:cheers2:

Пътя Оряхово - Лесковец не е оранжев, а тъмночервен!!!!!!!!

becs
July 19th, 2011, 09:15 AM
Преди година може би съм минавал от там, но пътят си е с кръпки и приемлив, ако сега се е променило толкова много положението...

cyberdude
July 19th, 2011, 12:38 PM
Преди година може би съм минавал от там, но пътят си е с кръпки и приемлив, ако сега се е променило толкова много положението...

Сега по-скоро няма път, а огромни ями. На самия вход на Оряхово даже няма асфалт, а само чакъл.

becs
July 19th, 2011, 02:49 PM
Сега по-скоро няма път, а огромни ями. На самия вход на Оряхово даже няма асфалт, а само чакъл.Ехе, какво е ставало бре :lol: Значи червено! :cheers:

tanashubav
July 19th, 2011, 03:49 PM
За да намалим спама предлагам във всеки пост дори и да има коментар да се добавя и поне едно шосе!
:)

Старо Оряхово-Шкорпиловци - Зелен.
Виница-Аладжа манастир-път №9 - Зелен.
Каварна-Нос Калиакра - Зелен.
Шосе №6-Миролюбово-Каблешково-Ахелой - Оранжев

kalinorela79
July 19th, 2011, 08:24 PM
Път 3 от Ябланица до Плевен бих казал също е зелен.
Левски-Павликени - червен
Плевен - Ловеч - оранжев

cassini83
July 19th, 2011, 11:06 PM
Ихтиман - Костенец - Червен
Костенец - Белово - Оранжев
Панагюрище - Златица - Червен

Накой може ли да обясни, как АМ "Рила" от Дупница до Самоков е в оранжево, при положение, че още не е дори проектирана? :lol:

EEH
July 19th, 2011, 11:26 PM
Пътя Sofia - Kostenetz по последни впечатления 2008 е за зелена линия. Някой ако може да потвърди с по - скорошно мнение ще е добре

Това старият път Е80 ли е? Отдавна искам да мина по него, но ме е страх да не се натреса на лунен пейзаж - бях чувал страхотии за него преди години.

Ако коментара се отнася за мен, маркировка май няма, но асфалта е в добро състояние.

Вярно, че от 2008-а са минали 3 години, но мяма как зелен път за толкова време да стане непроходим. До Вакарел е оранжевочервен, но след Вакарел е проходим само с каруци или offroad машини. Вероятно не е ремонтиран от поне 20 години, а може би и откакто е пусната магистралата.

cassini83
July 19th, 2011, 11:39 PM
Части от пътя около Ихтиман са за оранжево, но при Мирово е доста зле. Между Мирово и Костенец има места с дупки. Впечатленията са от лятото на 2010г. Основен ремонт в този участък не е правен поне от 15г. Според мен в най-добрия случай трябва Ихтиман - Костенец трябва да е оранжев.

Вярно, че от 2008-а са минали 3 години, но мяма как зелен път за толкова време да стане непроходим.

Не е непроходим, но критерия за червено е дали има дупки, или не. Не са много, но ги има. Също така има и изобилие от неравности.

EEH
July 19th, 2011, 11:48 PM
Днес реших да го пробвам. От София до Вакарел е оранжев, но има доста места с опасни дупки - с повече от 60 рискуваш да се пребиеш. След Вакарел е буквално дупка до дупка - кара се на 1-ва. Срещнах една кола и попитах шофьора колко продължава лошия участък. Човекът каза, че до Ихтиман е все така. Направих две снимки, но ме е срам да ги показвам тук в междунарония форум, и се върнах обранто на магистралата.

VaL_
July 19th, 2011, 11:49 PM
Път 3 от Ябланица до Плевен бих казал също е зелен.
Левски-Павликени - червен
Плевен - Ловеч - оранжев

На Плевен-Ловеч не му ли се прави ремонт в момента?

cassini83
July 20th, 2011, 12:16 AM
Пътя Sofia - Kostenetz по последни впечатления 2008 е за зелена линия. Някой ако може да потвърди с по - скорошно мнение ще е добре

Това мнение няма как да е за "първокласния" път Най-вероятно става въпрос за магистралата, настилката на която в този участък наистина е в отлично състояние.

Chilio
July 20th, 2011, 07:00 AM
От главния разклон за Сепарвена Баня до Паничище ..

Пише се Сапарева баня :)
Така както си нанесъл пътя за Паничище от Сапарева баня е подвеждащ. Първите 3 километра до скалите са в много лошо състояние (не е разширен, еднолентов разбит), оттам нагоре е идеален (двулентов, преасфалтиран последните 2-3 години на етапи, маркировка, мантинели) до лифта за Рилските езера.

sabotagor
July 20th, 2011, 09:40 AM
За магистралата става въпрос :)

Celeborn
July 20th, 2011, 12:10 PM
Пише се Сапарева баня :)
Така както си нанесъл пътя за Паничище от Сапарева баня е подвеждащ. Първите 3 километра до скалите са в много лошо състояние (не е разширен, еднолентов разбит), оттам нагоре е идеален (двулентов, преасфалтиран последните 2-3 години на етапи, маркировка, мантинели) до лифта за Рилските езера.

Така е, извинявам се, заблудил съм се малко от картата на map.bg къде точно е изхода от Сапарева баня. Лошото е, че map.bg далеч не е толкова детайлна, колкото google maps, особено при малките планински пътища с много завои...

kalinorela79
July 20th, 2011, 01:48 PM
На Плевен-Ловеч не му ли се прави ремонт в момента?

Прави се само на първите 5км от Плевен до Брестовец. Другата отсечка не е планувана, а особенно частта в Плевенска област не е най-добра.

Tego
July 20th, 2011, 02:12 PM
Моля да се маркира на картата околовръстния път на Пловдив (от разклона на АМ Тракия при Царацово до разклона за Асеновград в зелено.

Моля също така да се маркира и пътя от околовръстното на Пловдив (при квартал Прослав) през с. Златитрап, до с. Брестовица в зелено. Макар и тесен, този път си е много добър. :)

Machkarski
July 20th, 2011, 08:30 PM
Калояново - Житница - Ново Железаре - Старо Железаре - червено - в окаяно състояние.
Черничево - Старо Железаре - Паничери - Старосел - зелено - сега е в ремонт но е почти завършен, маркиртовката му остава.
Паничери - Мътеница - зелено
Златица - Етрополе - червено
Етрополе - Бойковец - оранжево

cyberdude
July 20th, 2011, 08:30 PM
София - Костинброд - зелен
Костинброд - Бучин Проход - зелен с малко компромиси
Бучин Проход - Петрохан-Берковица - оранжев, клонящ към червен
Берковица - Монтана - оранжев
София-Нови Искър-Своге-Мездра- оранжев
Своге-Бучин проход - между оранжев и зелен
София - Сливница-Драгоман-Калотина - зелен
София-Владая-Перник - оранжев
София-Мало Бучино-Перник - червен
Перник-Брезник - зелен
Брезник-Трън-Стрезимировци - оранжев
Драгоман-Големо Малово - Бучин проход -оранжев към червен
Перник-Радомир-Кюстендил-Гюешево - зелен с оранжеви участъци в Конявска планина
Кюстендил-Дупница - оранжев към зелен
Петрич-Златарево-зелен
Петрич-Папазчаир - Гоце Делчев - зелен
Гоце Делчев - Доспат - зелен в началото, оранжев в края
Доспат-Девин - оранжев, макар да има и зелени участъци
Девин-Пампорово-Смолян - оранжев (ще се ремонтира около Пампорово)
Доспат-Батак - оранжево-червен (предстои ремонт)
Батак-Пещера-зелено с малко оранжеви участъци, основно в населените места
Батак-Цигов чарк-Ракитово-зелен
Ракитово-Велинград - оранжев
Батак-Свети Константин - зелен
Свети Константин-Дебърщица - зелен с оранжеви участъци на места
Септември-Велинград - оранжев (ремонт)
Велинград - Юндола (оранжев)
Юндола-Якоруда - Разлог - тъмнооранжев с доста червени участъци
Велинград-Сърница - зелен с много малко оранжеви участъци
Сърница - Доспат - оранжев с доста червено
.....

mediar
July 20th, 2011, 08:53 PM
Велико Търново - Шереметя - зелено
Шереметя - пътният възел, южно от Лясковец - оранжев/червен
пътният възел, южно от Лясковец - Търговище - зелен
Търговище - Белокопитово - зелено
Белокопитово - ам. Хемус - зелено

cyberdude
July 20th, 2011, 09:00 PM
Тешел - Триград - Кестен - зелен (нищо че е много тесен)
Тешел - Ягодина - Буйново - зелен с оранжеви места
Смолян - Соколовци- зелен
Соколовци- Средногорци - зелен
Соколовци-Рудозем - оранжев (май в ремонт)
Рудозем-Смилян - червен (само чакъл, няма асфалт, май трябваше да се ремонтира)
Смилян-Смолян -зелен с оранжеви места
Смилян - Могилица- зелен с оранжеви места
Соколовци - Рожен - Хвойна - Асеновград - оранжев (в ремонт)
Соколовци-Момчиловци-Малка Арда-Баните- зелен с доста оранжеви участъци
Баните-Давидково-Загражден - зелен с оранжеви участъци
Загражден - Белица - червен - прилича повече на горски път, без асфалт, в ремонт от 20 години
Давидково-вр. Свобода-Крушово - зелен
Рожен-Джурково-Лъки - оранжево с доста червено
Лъки -Югово - оранжево с доста червено
Лъки-Борово-Кръстова гора - зелен (макар и много тесен)
Асеновград - Черноочене - зелен с доста оранжево
Асеновград - Първомай - зелен с тук там оранжево
Горски извор - Минерални бани -Хасково - зелен
Хасково - Манастир - Книжовник - Стамболово - зелен
Кърджали-Чифлик-Долна Крепост - зелен с много малко оранжево
Кърджали-Енчец-Пъдарци - оранжев

cyberdude
July 20th, 2011, 09:41 PM
Кърджали - Момчилград-Подкова -Граница - оранжев (предстои ново трасе)
Момчилград - Татул - зелен с малко оранжево
Татул - Нановица - Звездел - оранжево
Момчилград - Крумовград - зелен
Крумовград - Ивайловград - зелен с доста оранжеви участъци
Ивайловград - Любимец - оранжев
Орешец - Малко Брягово - Малки Воден - оранжев (но много живописен)
Харманли - Доситеево - зелен (без населените места)
Харманли-Богомил - оранжев
Богомил-Овчарово-Симеоновград - оранжев
Раднево-Радецки - зелен с доста оранжево
Радецки - Маца - Скалица - оранжев с тъмночервени участъци
Скалица - Голям Манастир - Малък Манастир - Елхово - оранжев
Елхово - Болярово - зелен (ремонта е пред приключване)
Болярово - Средец - зелен с малко оранжево
Стража баир (Странджа) - Варовник - Босна - оранжево (но супер живописно)
Стража баир - Голямо Буково - оранжево
Голямо Буково - Голямобуковски манастир - червен
Звездец - Евренозово - Близнак - зелен с оранжеви участъци
Звездец - Малко Търново - оранжево
Малко Търново - Царево - оранжевочервено
Босна - Визица - Царево - оранжево
Приморско - Ясна поляна - Ново Паничарево - зелен (прословутия ремонт май свърши)
Маринка - Димчево - Присад - Дебелт - оранжев до Присад, после червен
Сарафово-Каблешково-Гюловица (начало на Дюлински проход) - зелен

blagun
July 20th, 2011, 11:23 PM
Превала-Пампорово: оранжево-червен, по-нататък Пампорово-Смолян: зелен.
Гърмен (Марчево) - Ковачевица: зелен с изключение на преминаването през Н.Дряново, което е червено.

Едно уточнение: Е79 на територията на цяла Враца е тъмночервен! За мен Враца е областният град с най-отчайващо качество на улиците.

Turnovec
July 21st, 2011, 08:33 AM
Едно уточнение: Е79 на територията на цяла Враца е тъмночервен! За мен Враца е областният град с най-отчайващо качество на улиците.

+1! Отвратително е да преминаваш през Враца и по Васил Кънчов(Е79) и през центъра, а да излезеш към Монтана...

fransiz
July 21st, 2011, 04:34 PM
Целия Симеоновград е в павета, после от Симеоновград до Гълъбово пътя направо да го затварят е моето мнение.
Кара се на 1-ва и полусъеденител. Разминаване между ТИР и кола става като колата слезе в банкета. Няма осветление, няма маркировка. Дупките са безброй и е невъзможно дори с 2км/час поне 1-та ти гума да не е в дупка. Най-често са 2 или 3 гуми едновременно.

Да обобщим:
Симеоновград - Гълъбово е направо черно.

Svetlix
July 21st, 2011, 04:45 PM
Плевен - Ловеч - оранжев

С уточнението, че идва реч само и единствено за пътят на територията на Плевенска област. В участъкът на територията на Ловешка област пътят си е зелен

HighwayFan
July 21st, 2011, 05:24 PM
Целия Симеоновград е в павета, после от Симеоновград до Гълъбово пътя направо да го затварят е моето мнение.
Кара се на 1-ва и полусъеденител. Разминаване между ТИР и кола става като колата слезе в банкета. Няма осветление, няма маркировка. Дупките са безброй и е невъзможно дори с 2км/час поне 1-та ти гума да не е в дупка. Най-често са 2 или 3 гуми едновременно.

Да обобщим:
Симеоновград - Гълъбово е направо черно.:ohno: Изглежда е напълно уместно въвеждането на черен цвят - смъртно опасен (най-малкото за автомобила) път ...:sad2:

tanashubav
July 21st, 2011, 06:15 PM
Айде стига бе! Разград-Шумен червен?! Миналата есен си бе зелен. Дори повечето от шосето си бе прясно ремонтирано!
BTW, картата се зарежда доста бавничко и файърфокса забива за 5 сек. Бавен ми е компа или нета май.

krasen
July 21st, 2011, 06:31 PM
^^ И аз на това се чудя, явно е станала грешка. Картата и при мен вече взе малко да зацикля. Работя по въпроса за нова карта, която ще ''работи'' безотказно, ама ми трябва малко време.

mediar
July 21st, 2011, 08:01 PM
А защо не направите 4 карти - Североизточна България, Северозападнала България, Югоисточна България и Югозападна България? Така няма да забива, а и всяка част ще има по-голям потенциал за повече информация, от колкото сега - макар и не много подробна, картата вече стана доста бавна.

Svetlix
July 21st, 2011, 10:18 PM
А защо не направите 4 карти - Североизточна България, Северозападнала България, Югоисточна България и Югозападна България? Така няма да забива, а и всяка част ще има по-голям потенциал за повече информация, от колкото сега - макар и не много подробна, картата вече стана доста бавна.

Тоест като примера, който дадох в Транспортейшън 3, преди да се роди тази тема?

mediar
July 21st, 2011, 10:38 PM
^^ Не знам къде какъв пример си давал, аз до сега не съм срещал такова предложение. Но ако разделим картата на четири части, това би увеличило капацитета на картата с над 4 пъти.

EEH
July 22nd, 2011, 12:13 PM
За да ми е стотния пост малко полезен поне, ето малко околософийски от мен от вчера.
Долни Богров - Долно Камарци - зелен (току що е направен, няма даже още маркировка). От подбалканския път остана май само Долно Камарци - Челопеч за ремонт, но там е ужасно.
Обиколния на горния път - Горна Малина - Байлово - Много добро състояние за третокласен.
Наобратно - Байлово - Огняново - Елин Пелин - Мусачево - до подбалканския път - ужасен път, много дупки, остри ръбове, няма кръпки.

Актуализация от днес:

Байлово - Смолско: тъмночервено, само за джипове! На места дори липсва асфалт!
Смолско - Бенковски - път 6 (София-Карлово): оранжево
Челопеч - разклона за Бенковски/Мирково: вече е асфалтиран, макар да не са довършени канавките и да няма маркировка - зелено

seven7
July 22nd, 2011, 03:53 PM
Съжалявам, че не успявам да нанеса цялата информация. Честно казано, не очаквах толкова голям интерес и трудно ще се справям сам да актуализирам картата навреме. Ако има желаещи да ми съдействат в нанасянето нека ми пишат на лично. Ще им дам паролата и напътствия. Така картата ще се актуализира по-често.

Относно състоянието на улиците в гр. Враца. Понеже съм лично заинтересован и имам известни наблюдения, мога да кажа следното:
В момента ситуцията малко се подобри, защото през последния един месец изкърпиха почти всички по-главни улици + нова маркировка. Няма да се преасфалтират улиците, докато не завърши "голямото копане". Сигурно, някой от вас знаят, че Враца и Габрово спечелиха доста сериозни европроекти за подмяна на водопровод и канализация. Поне във Враца подмяната касае почти целия град.
А специално за участъка от Е79 на територията на гр. Враца, по думите на Дянков, Плевнелиев и ко всеки момент трябва да започне ОСНОВНИЯ ремонт на първия етап (от Химко до Автогара Враца).

maniakus
July 22nd, 2011, 04:26 PM
Ловеч - Абланица - зелен
Ловеч - Плевен - зелен

Svetlix
July 22nd, 2011, 07:20 PM
^^ Не знам къде какъв пример си давал, аз до сега не съм срещал такова предложение. Но ако разделим картата на четири части, това би увеличило капацитета на картата с над 4 пъти.

Натисни точно ТУК (http://map.4i4ovci.com/)

HighwayFan
July 22nd, 2011, 07:37 PM
Натисни точно ТУК (http://map.4i4ovci.com/):okay: Това се чете значително по-бързо от map.bg! :) Можеш ли да добавиш още 5 сектора със същия размер, 4 да припокриват по половината от всяка една от съществуващите части (по двойки), а петата, в средата, по четвърт от съществуващите. Така ще се осигури удобен последователен преход от една част в друга.

mediar
July 22nd, 2011, 08:19 PM
^^ Логично, това е просто JPEG изображение. Но все пак представя нагледно това което имам ( или по-скоро имаме ) в предвид.

HighwayFan
July 22nd, 2011, 08:28 PM
^^ Логично, това е просто JPEG изображение. Но все пак представя нагледно това което имам ( или по-скоро имаме ) в предвид.Да, знам, че е логично :lol:. Идеята е да имаме 9 припокриващи се изображения, за по удобно.

fransiz
July 22nd, 2011, 10:06 PM
Варна - Оброчище - Балчик е перфектен. - зелено

ogibo
July 23rd, 2011, 09:53 AM

Да обобщим:
Симеоновград - Гълъбово е направо черно.

От колко време не си минавал през Симеоновград? Може би 2 години!?! Симеоновград – Гълъбово е в ремонт и е затворен в момента. Мостът е ремонтира вече и може да се преминава по него, а от една година и половината от паветата са премахнати и вече е гладък асфалт. Кога ще бъдат премахнати и останалите никой не знае понеже общината няма пари за смяна на водопровода по улицата.

io_bg
July 23rd, 2011, 07:45 PM
Натисни точно ТУК (http://map.4i4ovci.com/)
Супер е картата, но не видях следните пътища на нея, затова ще спомогна малко за попълването ѝ :)
Бургас (от разклона за Крайморие) - Малко Търново - червено.
Бургас - Карнобат (по първокласния път) - зелено
Бургас - Карнобат (по магистралата) - оранжево. На места има неравности. А магистралата е на едва няколко години.

donceci1981
July 24th, 2011, 09:18 AM
Супер е картата, но не видях следните пътища на нея, затова ще спомогна малко за попълването ѝ :)
Бургас - Карнобат (по магистралата) - оранжево. На места има неравности. А магистралата е на едва няколко години.

Братле,какви неравности бе?Ти нещо да не се побърка?За стандарта на нашите пътища тази отсечка на тракия от Карнобат до Бургас е просто на много високо ниво.Що въобще се изнервям.... айде лек ден!

Svetlix
July 24th, 2011, 10:23 AM

За съжаление тази карта, която си цитирал не се актуализира. Просто я дадох за пример.

ВМРО
July 24th, 2011, 11:18 AM
Скоро не бях влизал в раздела и съм приятно изненадан от темата. Рядко добра инициатива. Въпреки това имам едно предложение и една забележка около методологията с качеството на пътищата. Мисля, че различните потребители мерят с различен аршин. Едни сравняват със средното за страната и по този начин изкуствено завишават оценката. В крайна сметка ние сме част от ЕС и трябва да сравняваме пътищата ни със западноевропейските. Затова предлагам да въведем още един клас пътища и да станат 4, както са в националната методология, въпреки че там положението е малко по-различно.

Тъй като дупки и неравности се срещат дори на магистралите, моето виждане е следното:

Черна линия(с bold във форума) - лош участък с много неравности и дупки - неприятен за каране и нуждаещ се от цялостно преасфалтиране
Червена линия - незадоволителен участък с присъствие на неравности и дупки - поносим за каране, но с участъци за преасфалтиране
Оранжева линия - задоволителен участък с леки неравности и малко напуквания и дупки - позволяващ спокойно каране път с нужда от подобрения на отделни места
Зелена линия - добър участък с гладка и комфортна настилка, нуждаещ се единствено от поддръжка
По тези критерии Ябланица - Велико Търново е твърдо оранжев. Дупките в действителност са малко, но неравности не липсват. Още повече, че вече има дефекти дори сред ремонтирани участъци от 2007-2008. На фона на разбитата пътна мрежа в България може и да е зелен, но все пак вече сме в ЕС и трябва да имаме малко по-глобален поглед. Да добавя, че има зелени участъци, но няма смисъл заради тях да си затваряме очите за цялата отсечка от 150 км. Състоянието на пътя е задоволително. Просто ако приемем, че "Хемус" е в зелено, макар да има няколко кофти места, останалата част от пътя до ВТ е едно качество по-долу.

Pazzzo
July 24th, 2011, 12:42 PM
Освен това според мен трябва да се даде възможност на всички потребители да нанасят отсечки, защото ми се струва, че работата е много за 1 човек ....

io_bg
July 24th, 2011, 01:17 PM
Братле,какви неравности бе?Ти нещо да не се побърка?За стандарта на нашите пътища тази отсечка на тракия от Карнобат до Бургас е просто на много високо ниво.Що въобще се изнервям.... айде лек ден!
Какви неравности ли? Ами ето такива например: http://media.snimka.bg/8355/022965015-big.jpg
На много места са сложени знаци за неравности и максималната скорост е ограничена, което за мен е недопустимо за магистрала, строена наскоро. И стига с това „за стандарта на нашите пътища“. Като се прави нещо, по-добре да се прави като хората. Лек ден и от мен.

EEH
July 24th, 2011, 01:28 PM
Скоро не бях влизал в раздела и съм приятно изненадан от темата. Рядко добра инициатива. Въпреки това имам едно предложение и една забележка около методологията с качеството на пътищата. Мисля, че различните потребители мерят с различен аршин. Едни сравняват със средното за страната и по този начин изкуствено завишават оценката. В крайна сметка ние сме част от ЕС и трябва да сравняваме пътищата ни със западноевропейските. Затова предлагам да въведем още един клас пътища и да станат 4, както са в националната методология, въпреки че там положението е малко по-различно.

Тъй като дупки и неравности се срещат дори на магистралите, моето виждане е следното:

По тези критерии Ябланица - Велико Търново е твърдо оранжев. Дупките в действителност са малко, но неравности не липсват. Още повече, че вече има дефекти дори сред ремонтирани участъци от 2007-2008. На фона на разбитата пътна мрежа в България може и да е зелен, но все пак вече сме в ЕС и трябва да имаме малко по-глобален поглед. Да добавя, че има зелени участъци, но няма смисъл заради тях да си затваряме очите за цялата отсечка от 150 км. Състоянието на пътя е задоволително. Просто ако приемем, че "Хемус" е в зелено, макар да има няколко кофти места, останалата част от пътя до ВТ е едно качество по-долу.

Вече има твърде много нанесено, за да се нанася отново с нови означения.
Освен това, за да не мерим с различен аршин, определния като "малко" и "много" дупки/неравности/напуквания не трябва да има. Все пак, от основно значение е дали по даден път може да се кара спокойно и комфортно с максималната разрешена скорост, с повишено внимание или на практика е невъзможно с нормална кола.

Мисля, че досегашните означения са достатъчно еднозначни - има дупки и/или на практика непроходим, няма дупки, но с неравности и гладка и комфортна настилка. Не мисля, че ако на 30 км има 1-2 моста с неравности, това означава, че целият участък не става.

Да маркираш Бургас-Карнобат или Ябланица-В. Търново с оранжево е несериозно и компрометира цялата инициатива.

tanashubav
July 24th, 2011, 01:35 PM
Какви неравности ли? Ами ето такива например: http://media.snimka.bg/8355/022965015-big.jpg
На много места са сложени знаци за неравности и максималната скорост е ограничена, което за мен е недопустимо за магистрала, строена наскоро. И стига с това „за стандарта на нашите пътища“. Като се прави нещо, по-добре да се прави като хората. Лек ден и от мен.

Това на снимката ти е едно пропадане за което и аз споменах. Но освен него останалата част си е супер.
Айтос Карнобат е зален с изключение на един участък край разклона за село Соколово където си е оранж.

PhirgataZFs1694
July 24th, 2011, 06:07 PM
Червени:
АМ Тракия-Септември
с.Ягода-Николаево
с.Ялово-Килифарево

Оранжеви:
Севлиево-Дряново
с.Пушево-I-4

Зелен:
с.Соколово-с.Керека-с.Пушево
Дряново-с.Пушево
с.Ялово-Дряново

HighwayFan
July 24th, 2011, 07:26 PM
Освен това според мен трябва да се даде възможност на всички потребители да нанасят отсечки, защото ми се струва, че работата е много за 1 човек ....И аз това си мисля. Чудя се :dunno:дали няма някакъв вариант с Уикимариа, в който всеки един да може да допринася. Някой има ли мнение по въпроса?

tanashubav
July 24th, 2011, 08:17 PM
^^С уикимапиа няма как. Трябва да намерим друг начин, защото сега картата е много тежка. А и има отделни участъци от всеки път, които се различават от основния а не се отбелязват.

begleca
July 24th, 2011, 08:56 PM
Аз съм нанесъл доста от участъците на Гоогле Мапс. И мога да поканя и други хора за сътрудници, които също да правят поправки по картата доколкото виждам!

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=201803317243074847444.0004a8b3b51863795af09

И между другото картата на Google Earth върви перфектно, а има доста нанесени участъци!

HighwayFan
July 24th, 2011, 09:50 PM
Аз съм нанесъл доста от участъците на Гоогле Мапс. И мога да поканя и други хора за сътрудници, които също да правят поправки по картата доколкото виждам!

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=201803317243074847444.0004a8b3b51863795af09

И между другото картата на Google Earth върви перфектно, а има доста нанесени участъци!:applause: Браво, страхотно е!:applause:Свалих си кml файла и мога да си включвам и изключвам различни участъци по мое усмотрение!:horse:

seven7
July 24th, 2011, 11:30 PM
Освен това според мен трябва да се даде възможност на всички потребители да нанасят отсечки, защото ми се струва, че работата е много за 1 човек ....

Няма никакъв проблем. И по-горе казах, че ще дам паролата за редактиране на картата в MAP.BG на всеки, който пожелае. Нека само ми драсне едно лично и ще му пратя паролата и инструкции за работа с картата.

Междувременно няма да е лошо да потърсим по-добър сайт, който да предлага функция за създаване на карта с маршрути в различни цветове, да е достатъчно лека за зареждане независимо от броя на добавените маршрути и да е достатъчно детайлна.
За съжаление нито един от вариантите, които използваме (и обсъждахме досега) не отговаря на всички тези критерии.

cassini83
July 24th, 2011, 11:57 PM
гр. Костенец - с. Костенец - оранжев
гр. Костенец - Боровец - оранжев

Прилагам и снимки от двата участъка:
http://img838.imageshack.us/img838/85/dsc01486e.jpg
http://img195.imageshack.us/img195/4645/dsc01513cw.jpg

tanashubav
July 25th, 2011, 09:43 AM

И между другото картата на Google Earth върви перфектно, а има доста нанесени участъци!

Обаче Тракия например защо е лилава?

erik1001
July 25th, 2011, 10:44 AM
Русе - Иваново - Две Могили - зелен
Дулово - Ситово - завършват го в момента, зелен
Русе - Кубрат - оранжев
Шумен - Силистра - оранжево-червен, изберете си
Моля поправете и Сваленик - път 202 - Червен - път 501, написах че е по-скоро зелен, има само минимални забележки като за селски участък е повече от добро. Същото важи и за Русе - Писанец, после си е оранжево.

krasen
July 25th, 2011, 11:26 AM
^^ Силистра-Шумен: на територията на ОПУ Силистра е оранжев, а на територията на ОПУ Шумен е червен (от Силистра, покрай с.Калипетрово, до околовръстното - зелен; в гр.Алфатар-червен)

Околовръстен път на Силистра: зелен;
Околовръстен път на Добрич (от кв.Рилци до разклона за Варна): зелен;
ГКПП Йовково - Добрич: зелен.

VaL_
July 25th, 2011, 12:11 PM
Русе - Иваново - Две Могили - зелен
Дулово - Ситово - завършват го в момента, зелен
Русе - Кубрат - оранжев
Шумен - Силистра - оранжево-червен, изберете си
Моля поправете и Сваленик - път 202 - Червен - път 501, написах че е по-скоро зелен, има само минимални забележки като за селски участък е повече от добро. Същото важи и за Русе - Писанец, после си е оранжево.

Не съм съгласен. Пътя до Писанец е отличен само до ДЗС-то. Оттам нататък започва лунния пейзаж при ДЗС и участъка край Бъзън, който е крайно неравен, тъй като има страшно много кръпки. Онзи ден минавах оттам.

cassini83
July 25th, 2011, 06:03 PM
Обаче Тракия например защо е лилава?

Това може лесно да се промени. Вчера пратих едно лично съобщение на begleca. Аз съм на разположение да му помогна, но за сега нямам отговор.

begleca
July 26th, 2011, 08:26 PM
^^ Повдигнал съм всички магистрали в друг цвят и по-дебела линия, защото според мен магистралите трябва да се отличават по някакъв начин, но ако не сте съгласни с този начин, ще измислим нещо друго. :)

VaL_
July 27th, 2011, 12:53 AM
^^ Повдигнал съм всички магистрали в друг цвят и по-дебела линия, защото според мен магистралите трябва да се отличават по някакъв начин, но ако не сте съгласни с този начин, ще измислим нещо друго. :)

Те хубаво се отличават, но по този начин няма оценка на състоянието на магистралата. :)

cassini83
July 27th, 2011, 01:52 AM
Те хубаво се отличават, но по този начин няма оценка на състоянието на магистралата. :)

Сега как е? Хемус и Черно Море ги оставих както си бяха, понеже нямам информация за качеството на настилката.

VaL_
July 27th, 2011, 02:16 AM
Екстра! :)

danevpl1956
July 29th, 2011, 07:46 PM
гр. Славяново - с. Коиловци - зелено
гр. Славяново - гр. Пордим - червено
гр. Славяново - с. Тотлебен - червено

tanashubav
July 31st, 2011, 09:48 AM
Шосе I-7 от шосе 213 до шосе 71 - оранжев.
Шосе 213 от шосе I-7 до кръгово в Силистра - зелен.

Svetlix
July 31st, 2011, 10:04 AM
От гл. път Варна-Бургас до с. Емона - н. Емине - ЧЕРВЕН
От гл. път Варна-Бургас до къмпинг Камчия - Зелен
Благоевград - х. Бодрост - Зелен

Earendil
July 31st, 2011, 10:39 AM
От гл. път Варна-Бургас до с. Емона - н. Емине - ЧЕРВЕН

Преди 1 седмица ходих до Емона/Емине.. (с джип).По пътя имаше 2 коли със счупен картер и изтекло масло, така че бих препоръчал с ниски коли да не се ходи или да се подхожда мноооого бавно и внимателно. Като цяло на 80% от пътя няма асфалт, а където го има - по-добре да го нямаше :)

Cyberflow
July 31st, 2011, 10:39 AM
Подбалкански път:
София - Елин Пелин зелен
Челопеч - Иганово зелен
Иганово - Сопот оранжев
Сопот - Сливен зелен
Сливен - Карнобат оранжев

В момента ремонтират участъка Елин Пелин - Челопеч. Тенденцията е скоро да стане зелен

Също така
Казанлък - Стара Загора зелен
казанлък - Връх Шипка зелен
Връх Шипка - Габрово оранжев
село Мухово - Костенец червен
Пловдив - Карлово зелен

Svetlix
July 31st, 2011, 11:07 AM
Връх Шипка - Габрово оранжев

Въпрос: Кое е оранжевото на този път? Няма нито една дупка, няма неравности. Това, че тук-там има по някоя кръпка, която не се усеща въобще при преминаване през нея ....

Снимки: http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=79847648&postcount=2

krasen
July 31st, 2011, 11:21 AM
http://img713.imageshack.us/img713/3801/roadsy.jpg

път 21-Сребърна-Ветрен: зелен;
път 21-Главиница-Калугерене: зелен;
път 21-Гарван: оранжев;
път 21-Нова Попина(зелен)-Искра(оранжев);
път 21-Ситово-Дулово: зелен;
Стефан Караджа-Завет: зелен;
Силистра(околовръстен път)-Брадвари-Дулово: оранжев;
Силистра-Шумен: в силистренско е оранжев, а в шуменско е червен (тези дни трябва да започне и ремонта на този път)

Това е засега, после ще добавя и други отсечки.

Cyberflow
July 31st, 2011, 01:42 PM
Въпрос: Кое е оранжевото на този път? Няма нито една дупка, няма неравности. Това, че тук-там има по някоя кръпка, която не се усеща въобще при преминаване през нея ....

Снимки: http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=79847648&postcount=2

Ами така смятам, защото южната страна на прохода е ремонтирана и в момента пътната настилка е страхотна. Северната вече е на доста години и някак си не върви да ги поставим на едно ниво. Пък и не знам кога за последно си минавал от там. След като минах последната седмица, в съзнанието ми се оформи преценката, че ако Юг е зелено, Север трябва да е оранжево. Но това си е мое мнение.

Svetlix
July 31st, 2011, 03:44 PM
Е да но пък въпреки, че не и е правен основен ремонт над 10 години, настилката е в отлично здраве. При интерес мога да кача доста снимки. Не виждам причина да я причисляваме към лошите пътища. Оранжев беше южния склон преди ремонта,а всички знаем каква традедия беше тогава.

mediar
July 31st, 2011, 05:44 PM
При интерес мога да кача доста снимки.

Би било страхотно!

begleca
August 1st, 2011, 01:59 AM
Мисля че вече заедно с cassini83 сме нанесли почти всички пътища, за които имаме информация (може би с изключение на няколко междуселски пътища). Ако имате забележки спрямо някои отсечки пишете. Моля също така да давате информация за ненанесени отсечки (най-вече за първи, втори и трети клас пътища), защото все още доста липсват! :cheers:

cassini83
August 1st, 2011, 03:02 AM
Напълно се присъединявам към горното мнение. Картата трябва не само да е изчерпателна, но и достоверна. Също така аз правя списък с местата, които не мога да ги намеря на картата (има 2-3 села в Родопите, които google не знае, че съществуват). Иначе, картата стана доста изчерпателна, но има няколко важни отсечки, които липсват. Монтана - Видин например е отсечка, от която има снимки в panoramio, но преди да се нанесе, ще е добре да се вземе предвид мнението на някой, който е пътувал натам.

JloKyM
August 1st, 2011, 07:41 AM
Пътят Шипка -Бузлуджа - гр. Шипка е оранжев, даже бие към червено.

Chilio
August 1st, 2011, 07:51 AM
Пътят Шипка -Бузлуджа - гр. Шипка е оранжев, даже бие към червено.

{offtopic} да не си ходил тия дни на събор :) {/offtopic}

tanashubav
August 1st, 2011, 08:29 AM
Аз пак да попитам само при мен ли картата всеки път забива като тръгна да я отварям. Ползвам Мозила, компютъра ми е i5 Вайо 2,4 с 4 Рам. Не е чак толкова слаб, че всеки път Файърфокса да забива. Може би нета ми не става - 19лв. на Спектрум. Ако има мнения дайте. Отделно не виждам много от отсечките които аз съм дал, но ще систематизирам и ще ви дам инфо през седмицата.

krasen
August 1st, 2011, 08:41 AM
^^
Дайте подробна информация за Варна-Добрич, защото там положението е 50% зелено и 50% оранжево, според мен. Често пътувам по него, но все не си записвам кои бяха оранжевите отсечки.

Изцяло липсва Добрич-ГКПП Йовково, който беше рехабилитиран наскоро и е зелен.

При Силистра-Шумен се е получило малко размнинаване. На територията на Област Шумен (малко преди село Загориче) пътят е изцяло червен.

JloKyM
August 1st, 2011, 08:55 AM
{offtopic} да не си ходил тия дни на събор :) {/offtopic}

Хахха, освен, за да застрелям присъстващите не виждам поради каква друга причина бих ходил на този събор. :lol: Просто докато ремонтираха южната част на прохода се минаваше от там и беше в лошо състояние, а ме съмнява да са го ремонтирали :)

sabotagor
August 1st, 2011, 09:01 AM
Хахха, освен, за да застрелям присъстващите не виждам поради каква друга причина бих ходил на този събор. :lol: Просто докато ремонтираха южната част на прохода се минаваше от там и беше в лошо състояние, а ме съмнява да са го ремонтирали :)

Anders Breihvik (така ли му се пишеше името на оня?) :lol:

tanashubav
August 1st, 2011, 09:46 AM
^^
Дайте подробна информация за Варна-Добрич, защото там положението е 50% зелено и 50% оранжево, според мен. Често пътувам по него, но все не си записвам кои бяха оранжевите отсечки.

Записвай:
Кръговото на Летище Варна е Зелено към Оранжево. Няма дупки но е неравно и с много кръпки. Според мен да го оставим Оранж. От там към Добрич пътя е новоремонтиран до разклона за Новаково. От там до Добрич пътя е със стар асфалт, който обаче няма дупки. По-неравно е от разклона за Новаково до входа на Стожер. Но да обобщим: от разклон Новаково до вход на Добрич е оранж.

krasen
August 1st, 2011, 10:19 AM
В Стожер какъв хубав и гладък асфалт имаше доскоро, а сега е пълно с кръпки. В бъдеще трябва да се помисли за някакъв обход на това село, голяма тапа е с тези тирове там през лятото. Добре че ремонтираха около Аксаково, преди беше някакъв ад там.

Преди време някой ми беше споменал и за пътя Нови Пазар-Добрич, че бил добре направен, но не разбрах дали се отнася за целия участък, ако някой знае, нека да каже как стоят нещата по него.

cassini83
August 1st, 2011, 06:57 PM
Аз пак да попитам само при мен ли картата всеки път забива като тръгна да я отварям. Ползвам Мозила, компютъра ми е i5 Вайо 2,4 с 4 Рам. Не е чак толкова слаб, че всеки път Файърфокса да забива. Може би нета ми не става - 19лв. на Спектрум. Ако има мнения дайте. Отделно не виждам много от отсечките които аз съм дал, но ще систематизирам и ще ви дам инфо през седмицата.

Просто ѝ идва множко на тази карта. Затова с begleca работим по другата в google maps. Там почти всичко е нанесено и си върви много добре. За да видиш цялата карта трябва да имаш google earth.

Записвай:
Кръговото на Летище Варна е Зелено към Оранжево. Няма дупки но е неравно и с много кръпки. Според мен да го оставим Оранж. От там към Добрич пътя е новоремонтиран до разклона за Новаково. От там до Добрич пътя е със стар асфалт, който обаче няма дупки. По-неравно е от разклона за Новаково до входа на Стожер. Но да обобщим: от разклон Новаково до вход на Добрич е оранж.

Изтегли kml файла и ми кажи дали съм го нанесъл правилно.

ogibo
August 1st, 2011, 07:15 PM
Аз имам една забележка. Хасково – Подкрепа по скоро оранжев. От разклона за Узунджово започват едни подскоци че по-добре да не вдигаш повече от 60 – 70.

krasen
August 1st, 2011, 07:40 PM
Изтегли kml файла и ми кажи дали съм го нанесъл правилно.

Правилно е нанесен, но защо е светлозелен и по-тънък от останалите пътища ?

cassini83
August 1st, 2011, 08:39 PM
Правилно е нанесен, но защо е светлозелен и по-тънък от останалите пътища ?

Оправих цвета. Магистралите са по-дебели за да се отличават. Иначе дебелината е същата, като на всички останали пътища.

Аз имам една забележка. Хасково – Подкрепа по скоро оранжев. От разклона за Узунджово започват едни подскоци че по-добре да не вдигаш повече от 60 – 70.

Оправих го. Ако е толкова зле може дори да се обозначи червен.

ogibo
August 1st, 2011, 10:18 PM
За червен едва ли. Няма дупки, но е доста не равен и при по-висока скорост можеш да загубиш управление.

Capt.Vimes
August 1st, 2011, 10:19 PM
Кой определи Шумен-Разград като червен? За мен (минах от там преди няколко дни) е за жълтата боичка пътя. A в същото време Юндола-Якоруда е в жълто. Нещо критериите сериозно се разминават, защото Шумен-Разград е цвете спрямо другия път.

Pazzzo
August 1st, 2011, 11:05 PM
Добре, аз вече се обърках коя карта е активна... от първата страница едната карта е явно неактуална, а другата забива

seven7
August 2nd, 2011, 12:16 AM
Тази в Map.BG направо я махнете от първото мнение. Никой не прояви желание да помага там, а и явно картата е доста тежка за зареждане.

cassini83
August 2nd, 2011, 03:42 AM
Кой определи Шумен-Разград като червен? За мен (минах от там преди няколко дни) е за жълтата боичка пътя. A в същото време Юндола-Якоруда е в жълто. Нещо критериите сериозно се разминават, защото Шумен-Разград е цвете спрямо другия път.

Явно е грешка. Назад в темата е коментирано и консенсуса май е, че си е за зелено. Вече го оправих. Утре ще прегледам темата отначало за да видя дали някой е писал и за други грешки.

Добре, аз вече се обърках коя карта е активна... от първата страница едната карта е явно неактуална, а другата забива

Картата в google earth си работи перфектно. Ето и директен линк към kml файла: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&authuser=0&msa=0&output=nl&msid=201803317243074847444.0004a8b3b51863795af09

След като няма развитие по другата е по-добре този линк да е едиствения в първото мнение за да не се объркват хората. Може и да се напише, че този файл се отваря с google earth.

tanashubav
August 2nd, 2011, 08:49 AM
Ще го обясня лаишки но дано се разбере:
Шосе номер 6 от Айтос посока Карнобат. От разклона за село Соколово гледаме първия ляв завой. От там мерим 1500 метра. Те са оранжеви към червени. Отвратителни пропадания на настилката, не просто дупки.
Да допълня и за Окоп-Елхово - пътя е с ужасни дупки. Проблема е, че ужким настилката изглежда здрава и изведнъж някаква яма дълбока 30см. Според мен участъка си е червен. От Окоп чак до южния край на елховското околовръстно. От там до Лесово си е зелено.
Пътя от Ст. Оряхово до Шкорпиловци е зелен.
Варна-Виница-Аладжа манастир-пътя за Зл. Пясъци - зелен.

Да допълня и забелязани грешки на kml картата в Гугъл ърт:
Пътя от Дългопол до първата естакада над яз. Цонево си е зелен и идеален.
Околовръстното на Силистра между изхода за Варна и изхода за Шумен е оранжев.

Svetlix
August 2nd, 2011, 05:43 PM
Би било страхотно!

Поради възродилия се спор между мен и Cyberflow относно състоянието на прохода Шипка от северния му склон, реших да кача някоя друга снимка. Според Cyberflow пътят трябва да е оранжев, а според мен си е направо зелен!

Снимките са правени на 10.06.2011 г. Пътят държа да подчертая, че нямаше нито 1 дупка, а само кръпки тук-там, през които като се преминава не се усеща даже.

Снимките са правени от север на юг.
http://media.snimka.bg/9106/024467857.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/9106/024467859.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/9106/024467861.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/9106/024467864.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/9106/024467865.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/9106/024467867.jpg?r=0

Ето това е въпросната кръпка. При преминаване по нея не се усеща нищо.
http://media.snimka.bg/9106/024467869.jpg?r=0

Svetlix
August 2nd, 2011, 05:47 PM
.. продължението ..

http://media.snimka.bg/9106/024467871.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/9106/024467872.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/9106/024467873.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/9106/024467874.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/9106/024467876.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/9106/024467878.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/9106/024467880.jpg?r=0

sabotagor
August 2nd, 2011, 05:47 PM
Пътя си е зелен отвсякъде...

Svetlix
August 2nd, 2011, 05:49 PM
И последната снимка:

http://media.snimka.bg/9106/024467854.jpg?r=0

Лично мое мнение: На този път не е правен основен ремонт повече от 10 години (говорим за северния склон само) но е закърпен много кадърно и пътят е в отлично здраве.

cassini83
August 2nd, 2011, 07:58 PM
Ще го обясня лаишки но дано се разбере:
Шосе номер 6 от Айтос посока Карнобат. От разклона за село Соколово гледаме първия ляв завой. От там мерим 1500 метра. Те са оранжеви към червени. Отвратителни пропадания на настилката, не просто дупки.
Да допълня и за Окоп-Елхово - пътя е с ужасни дупки. Проблема е, че ужким настилката изглежда здрава и изведнъж някаква яма дълбока 30см. Според мен участъка си е червен. От Окоп чак до южния край на елховското околовръстно. От там до Лесово си е зелено.
Пътя от Ст. Оряхово до Шкорпиловци е зелен.
Варна-Виница-Аладжа манастир-пътя за Зл. Пясъци - зелен.

Да допълня и забелязани грешки на kml картата в Гугъл ърт:
Пътя от Дългопол до първата естакада над яз. Цонево си е зелен и идеален.

Както я обясни отсечката до Соколово си е направо за червено. Ще помоля всички, когато давате информация за дадена отсечка да бъдете консервативни в оценката си. По-добре е да минеш през хубав път, който е обозначен неправилно като оранжев или дори червен, отколкото да си потрошиш колата по "зелен" път. Също така ако по една 10-км отсечка има 1км дупки и 9км нов асфалт - тя е червена. Невъзможно е да се следи състонянието на всеки километър. Съмнявам се, че дори и АПИ имат подобна система. Ако е само между големите населени места е по-поносимо.
Окоп-Елхово и Елхово-Лесово ги нанесох.
Дългодол-Яз Ценово според мен няма нужда да се нанася в друг цвят, ако това е единствената добра отсечка от Айтос - Старо Оряхово в друг цвят.
За околовръстното на Силистра се разберете с Krasen. Той даде информацията за нея на предишната страница.
Можеш ли да нанесеш отсечката при Аладжа манастир върху някоя карта, понеже си нямам представа къде се намира?

Celeborn
August 2nd, 2011, 08:23 PM
Пътя си е зелен отвсякъде...

Според мен още в началото трябваше да има малко по-детайлно разграничение, защото един път не е само настилката... има неща като хоризонтална и вертикална маркировка, обезопасеност, поддръжка (на снимките горе има доста растителност, която скрива от погледа знаци и евентуално пешеходци, ходещи по банкета). Така че за мен това горе не е зелено... аз бих карал с още по-повишено внимание, отколкото един подобен планински път предполага... представям си го и по тъмно, когато не се вижда нищо...

cassini83
August 2nd, 2011, 08:24 PM
Все още нямам информация за няколко важни отсечки:
1. Монтана - Видин
2. Ришки проход (Карнобат - Шумен)
3. Върбишки проход
4. Котел - Омуртаг
5. Твърдишки проход (Твърдица - Елена)
6. Враца - Монтана
7. Пловдив - Павел Баня
8. Габрово - Севлиево
9. Харманли - Тополовград
10. Голяма част от Свиленград - Нова загора - Гурково

Ако някой знае нещо за тях да не се притеснява и да си каже :)

lsfc
August 2nd, 2011, 08:35 PM
Здравейте,
искам да добавя от мен за отсечката Търговище-Попово че е отвсякъде за зелено - пътят е перфктен и чисто нов - от пролетта.Същото може да се каже за пътя Попово- Бяла с изключение при влизането в Б(яла.Ако някой му се играе може да коригира това в гугъл ъртх,гарантирам за качеството на пътя.

krasen
August 2nd, 2011, 08:40 PM

За околовръстното на Силистра се разберете с Krasen. Той даде информацията за нея на предишната страница.

Аз картата я направих преди 2-3 седмици, може да съм се заблудил нещо, няма значение, 3км. не са чак такъв проблем, не е лош пътя. Пак напомням за Силистра-Шумен: на територията на област Шумен е изцяло червен.

Svetlix
August 2nd, 2011, 09:03 PM
1. Монтана - Видин Само през Димово е на едни гадни павета, там е оранжево през целия град
3. Върбишки проход
4. Котел - Омуртаг
6. Враца - Монтана
8. Габрово - Севлиево

Ето ти малко инфо от мен. В темата за проходите има инфо за състоянието на много от тях.

Някои от тях съм ги писал и тук: http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=81568076&postcount=62

cassini83
August 2nd, 2011, 09:43 PM
Здравейте,
искам да добавя от мен за отсечката Търговище-Попово че е отвсякъде за зелено - пътят е перфктен и чисто нов - от пролетта.Същото може да се каже за пътя Попово- Бяла с изключение при влизането в Б(яла.Ако някой му се играе може да коригира това в гугъл ъртх,гарантирам за качеството на пътя.

Готово.

Аз картата я направих преди 2-3 седмици, може да съм се заблудил нещо, няма значение, 3км. не са чак такъв проблем, не е лош пътя. Пак напомням за Силистра-Шумен: на територията на област Шумен е изцяло червен.

Оправих го.

Ето ти малко инфо от мен. В темата за проходите има инфо за състоянието на много от тях.

Някои от тях съм ги писал и тук: http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=81568076&postcount=62

Много благодаря!

Pazzzo
August 2nd, 2011, 09:52 PM
Направи ми впечатление, че прохода през Мало- и Големо Бучино е маркиран в червено. Доколкото си спомням, трябваше да го ремонтира Лапа Мангиз и Плевнелиев дори говореше, че след ремонта, пътя е в по-добро състояние, от преди да започне строежа на магистралата.

blagun
August 2nd, 2011, 11:01 PM
7. Пловдив - Павел Баня
Все още не е готов мостът на р.Стряма между Стряма и Калековец и прекият път Пловдив за Раковски и Брезово е затворен. Байпасът е през следващия пътен възел на АМ Тракия в източна посока.

cassini83
August 3rd, 2011, 12:40 AM
Проход Арабаконак - Южен склон - Зелен, Южен - Червен

Кой склон е зелен и кой - червен?

cassini83
August 3rd, 2011, 12:42 AM
Все още не е готов мостът на р.Стряма между Стряма и Калековец и прекият път Пловдив за Раковски и Брезово е затворен. Байпасът е през следващия пътен възел на АМ Тракия в източна посока.

Аха. Ясно. Драсни някой ред в тази тема когато го направят за да го нанеса.

cassini83
August 3rd, 2011, 12:55 AM
Румънците май имат нещо подобно на нашия проект. Обаче по-забавно :lol:

http://www.btv.bg/videos/novini/video/1954911735-Veseli_tabeli_po_rumanskite_patishta.html

begleca
August 3rd, 2011, 01:11 AM
Някой знае ли какво е състоянието на пътя от СОП през Бистрица до Железница и Ковачевци? Доколокото си спомням щяха да го ремонтират, но не знам дали са завършили ремонта...
Също така някой ако знае за пътя от Каварна до Дуранкулак как е да сподели моля!

Chilio
August 3rd, 2011, 03:07 AM
Някой знае ли какво е състоянието на пътя от СОП през Бистрица до Железница и Ковачевци? Доколокото си спомням щяха да го ремонтират, но не знам дали са завършили ремонта...
Също така някой ако знае за пътя от Каварна до Дуранкулак как е да сподели моля!
В ремонт, частта от СОП до Бистрица е затворена, обикаля се през Симеоново или Панчарево. В Бистрица в момента асфалтират и вече е много добре, оттам до Ковачевци са довършителни работи - всичко е нов асфалт, нови канавки и т.н. Но още монтират мантинели, знаци и т.н. и има доста строителна техника да щъка. Като цяло вече е за зелен цвят, но нека приключат и тогава.

mediar
August 3rd, 2011, 07:49 AM
Румънците май имат нещо подобно на нашия проект. Обаче по-забавно :lol:

http://www.btv.bg/videos/novini/video/1954911735-Veseli_tabeli_po_rumanskite_patishta.html

С малко сме ги изпреварили, само дето при нас е на ниво неправителствена организация. Споменават Австрия - ето какво имат в предвид:

http://media.snimka.bg/8406/023066527-big.jpg

cyberdude
August 3rd, 2011, 08:14 AM
1. Монтана - Видин
3. Върбишки проход
4. Котел - Омуртаг
6. Враца - Монтана
7. Пловдив - Павел Баня
8. Габрово - Севлиево
9. Харманли - Тополовград
10. Голяма част от Свиленград - Нова загора - Гурково

Монтана-Видин - зелено, без участъка през Димово, който е паваж и е оранжев
Ришки проход - червен (в момента в ремонт)
Върбишки проход - непроходим, липсва път след Върбица
Котел-Омуртаг - зелен
Твърдица-Елена - червен, затворен от години с липсващ асфалт
Враца-Монтана -зелен
Габрово-Севлиево - зелен с много малки оранжеви участъци

Tego
August 3rd, 2011, 08:28 AM
Моля да се нанесе пътя:

с. Горски Извор - с. Добрич (община Димитровград) в оранжево и с. Добрич - разклона на пътя Хасково - Димитровград в зелено.
Също така и Минерални Бани (Хасковска област) - с. Спахиево - с. Караманци - с. Петелово - разклона на пътя Хасково - Кърджали в зелено.

Благодаря! :)

enterfornone
August 3rd, 2011, 12:19 PM
На картата в Google Maps са изчезнали някой от пътищата, така че ги давам пак (Мап.бг не знам как е - тя направо ми крашва мозилата):
Мусачево - до подбалканския път - ужасен път, много дупки, остри ръбове, няма кръпки.
Ямболско:
Веселиново - Могила - Окоп - зле и скоро ще стане за червено - много тежък трафик откъм Лесово а пътя няма товароносимост и пропада
Еленово - Млекарево - става, тази година го изкърпиха, преди беше непроходим
Радево (не е РадНево) - Млекарево - Новоселец - Става за Формула 1 (сигурно местните я практикуват :))
Новоселец - Раднево - Направо го пишете червено - покрай хвостохранилището има един ужасен участък от около километър

enterfornone
August 3rd, 2011, 12:35 PM
Ямбол-Бургас (през Средец)
Ямбол-Калчево: зелен
Калчево-Саранско: оранжев
Саранско-Тамарино: червен (там пътят е в период на полуразпад)
Тамарино-разклона Малина/Драка: оранжево, на отделни места червено (напр. изхода на с. Зорница страна Средец)
Разклона-Средец: червено
От Средец до Бургас пътят се ремонтира и се редуват участъци с изцяло подновен асфалт и такива, които още не са довършени/започнали ремонтни работи.

Ямбол - Бургас през Средец е даден на Google Еarth изцяло зелен, така ли е или е грешка, защото цитатът говори различно нещо?
Искам да мина оттам, но преди три години (когато за последно го ползвах) доста се влошаваше и не ми се рискува.

vectom
August 3rd, 2011, 02:02 PM
this is my previous post on BG-Bulgarian highways thread, so I was informed to ask here:

sorry to ask possibly inappropriate question here, but can anyone give me link with photo report or tell me in a sentence or two, about the road between Sofia and Vidin? I am planing to drive it possibly this weekend, but on a chopper bike, so it would be nice if the road is more or less decent for a hardtail motorbike as this.

I presume that the road is decent enough and nature beautiful as well, but is there anything I should know more? I see on google maps that there are two possible roads from Sofia up there, one via Svoge and another via Berkovitza, which one would be nicer in terms of tarmac, and nature/traffic frequency?

How does this Svoge - Buchin Prohod - Godech - Kalotina road look like? Anyone went there recently? Cos I might cut it there without detouring to Sofia (I'm departuring/arriving in Nish, Serbia).

many thanks!!!!!

anyway, I'm mostly interested to ride from Nish to over the border, Kalotina or Dragoman, and cut my way to Belogradchik and Vidin in order not to loose time around Sofia. I checked that interactive map, and there's no colored input for this roads from above. Any info, guys?

cassini83
August 3rd, 2011, 02:25 PM
this is my previous post on BG-Bulgarian highways thread, so I was informed to ask here:

sorry to ask possibly inappropriate question here, but can anyone give me link with photo report or tell me in a sentence or two, about the road between Sofia and Vidin? I am planing to drive it possibly this weekend, but on a chopper bike, so it would be nice if the road is more or less decent for a hardtail motorbike as this.

I presume that the road is decent enough and nature beautiful as well, but is there anything I should know more? I see on google maps that there are two possible roads from Sofia up there, one via Svoge and another via Berkovitza, which one would be nicer in terms of tarmac, and nature/traffic frequency?

How does this Svoge - Buchin Prohod - Godech - Kalotina road look like? Anyone went there recently? Cos I might cut it there without detouring to Sofia (I'm departuring/arriving in Nish, Serbia).

many thanks!!!!!

anyway, I'm mostly interested to ride from Nish to over the border, Kalotina or Dragoman, and cut my way to Belogradchik and Vidin in order not to loose time around Sofia. I checked that interactive map, and there's no colored input for this roads from above. Any info, guys?

Use this (http://maps.google.com/maps/ms?authuser=0&vps=2&ie=UTF8&msa=0&output=nl&msid=201803317243074847444.0004a8b3b51863795af09) alternate map. You need to have google earth installed.

cassini83
August 3rd, 2011, 03:03 PM
Монтана-Видин - зелено, без участъка през Димово, който е паваж и е оранжев
Ришки проход - червен (в момента в ремонт)
Върбишки проход - непроходим, липсва път след Върбица
Котел-Омуртаг - зелен
Твърдица-Елена - червен, затворен от години с липсващ асфалт
Враца-Монтана -зелен
Габрово-Севлиево - зелен с много малки оранжеви участъци

Svetlix малко-по нагоре е на същото мнение, така, че тези отсечки ги считам за порвърдени.

Направи ми впечатление, че прохода през Мало- и Големо Бучино е маркиран в червено. Доколкото си спомням, трябваше да го ремонтира Лапа Мангиз и Плевнелиев дори говореше, че след ремонта, пътя е в по-добро състояние, от преди да започне строежа на магистралата.

Тази отсечка е лот 33 и за нея се кандидатства за финансиране (http://infrastructure.bg/show.php?storyid=1133173). Новината е от днес.

Моля да се нанесе пътя:

с. Горски Извор - с. Добрич (община Димитровград) в оранжево и с. Добрич - разклона на пътя Хасково - Димитровград в зелено.
Също така и Минерални Бани (Хасковска област) - с. Спахиево - с. Караманци - с. Петелово - разклона на пътя Хасково - Кърджали в зелено.

Готово. Знаеш ли как е пътя Димитровград - Стара Загора?

На картата в Google Maps са изчезнали някой от пътищата, така че ги давам пак (Мап.бг не знам как е - тя направо ми крашва мозилата):

Готово.

vectom
August 3rd, 2011, 03:09 PM
thanks a lot!

tanashubav
August 3rd, 2011, 03:24 PM
Готово. Знаеш ли как е пътя Димитровград - Стара Загора?

От околовръстното на Стара Загора до началото на община Димитровград е зелен. След това от началото на община Димитровград до южния изход на града е оранжев.

ogibo
August 3rd, 2011, 03:32 PM
Ямбол - Бургас през Средец е даден на Google Еarth изцяло зелен, така ли е или е грешка, защото цитатът говори различно нещо?
Искам да мина оттам, но преди три години (когато за последно го ползвах) доста се влошаваше и не ми се рискува.

Миналата година го ремонтираха. Лично не съм минавал, но един приятел скоро пътуваше до Бургас и сподели че отсечката е 6.

tanashubav
August 3rd, 2011, 03:55 PM
^^Аз доколкото зная се ремонтира Елхово-Средец-Бургас. От Ямбол до Средец предстои ремонт по Транзитни пътища V, но все още не е започнато.

ogibo
August 3rd, 2011, 07:37 PM
Извинявам се. Пак съм прочел отгоре и на бързо. Точно Елхово-Средец-Бургас имах предвид.

EEH
August 3rd, 2011, 08:32 PM
Моля да се нанесе пътя:

Точно обратното е. :) Г. Извор-Добрич е по-скоро ремонтирания и е зелен. Другият участък е тъмно оранжев.

Tego
August 4th, 2011, 12:38 AM
Може би са ти по-пресни данните, не мога твърдо да кажа. Но Горски Извор - Добрич винаги пропадаше. Ако са успели наскоро да решат този проблем, евала наистина! А Добрич - разклона откога е за оранжево? Идеален път си беше доскоро!

cassini83
August 4th, 2011, 01:27 AM
^^Аз доколкото зная се ремонтира Елхово-Средец-Бургас. От Ямбол до Средец предстои ремонт по Транзитни пътища V, но все още не е започнато.

Отбелязах го, както е описан от nickytod. Когато завършат проекта ще го хаправим пак зелен. :)

cassini83
August 4th, 2011, 01:45 AM
Някой има ли информация за 55 Хаинбоаз - Нова Загора - Свиленград? Имаме само една малка отсечка от Радево до Новоселец.

Svetlix
August 4th, 2011, 09:53 AM
Кой склон е зелен и кой - червен?

Сории ... на проход Арабаконак - зелен е южния, червен е северния склон.

cassini83
August 4th, 2011, 03:00 PM
Сории ... на проход Арабаконак - зелен е южния, червен е северния склон.

Няма проблем. :) Кажи ми дали сега е нанесен правилно. Не съм сигурен точно къде започва и къде свършва.

ogibo
August 4th, 2011, 03:02 PM
Някой има ли информация за 55 Хаинбоаз - Нова Загора - Свиленград? Имаме само една малка отсечка от Радево до Новоселец.
Хаинбоаз – Нова Загора жълт. В темата за проходите дори написах къде пътят е с павета. Нова Загора – Полски Градец до разклона за Маца зелен. От там до пътен възел „Голямата Звезда” жълт, а към Свиленград ярко зелен.

EEH
August 4th, 2011, 06:40 PM
Може би са ти по-пресни данните, не мога твърдо да кажа. Но Горски Извор - Добрич винаги пропадаше. Ако са успели наскоро да решат този проблем, евала наистина! А Добрич - разклона откога е за оранжево? Идеален път си беше доскоро!

Поне от две години е както съм го написал. :) Що се отнася до пропадането, така и не изринаха цялата основа и да я подновят и заздравят - само асфалтират отгоре и до 5 години е пак същото.

Herzog Tryn
August 4th, 2011, 07:07 PM
Благоевград-Станке Лисичково, като цяло оранжев.

cassini83
August 5th, 2011, 12:42 AM
Хаинбоаз – Нова Загора жълт. В темата за проходите дори написах къде пътят е с павета. Нова Загора – Полски Градец до разклона за Маца зелен. От там до пътен възел „Голямата Звезда” жълт, а към Свиленград ярко зелен.

Нямаме жълти участъци, а и вече са нанесени стотици отсечки, така, че е късно да се добавят нови цветове. Можеш ли да я оцениш по този критерий? Благодаря предварително.

Легенда на картата:
Червена линия - лош участък (неравности и дупки)
Оранжева линия - задоволителен участък (неравности, но без дупки)
Зелена линия - добър участък (гладка и комфортна настилка)

За сега предполагам, че имаш предвид "оранжев". Ако не е нанесен правилно ми кажи и ще го променя.

cassini83
August 5th, 2011, 01:29 AM
Между другото, за който се интересува... картата вече е видяна над 3000 пъти без това да включва директното теглене на kml файла (http://maps.google.com/maps/ms?authuser=0&vps=16&ie=UTF8&hl=en&oe=UTF8&jsv=358a&msa=0&output=nl&msid=201803317243074847444.0004a8b3b51863795af09). Нанесените отсечки са 337, като част от тях са различни видове настилки по един и същ път. Благодаря на всички, които ни дават информация! С приноса си спестявате незнаен брой окачвания, ненужни разходи, нерви, а може би и някой човешки живот :)

tanashubav
August 5th, 2011, 10:57 AM
Шосе 7 от пътния възел с шосе 2 североизточно от Шумен до разклона за Велики Преслав - оранжев.
Каварна-Българево-нос Калиакра - зелен.

ogibo
August 5th, 2011, 11:29 AM
Нямаме жълти участъци, а и вече са нанесени стотици отсечки, така, че е късно да се добавят нови цветове. Можеш ли да я оцениш по този критерий? Благодаря предварително.

За сега предполагам, че имаш предвид "оранжев". Ако не е нанесен правилно ми кажи и ще го променя.
Баси, май съм станал далтонист. :nuts: Точно оранжев имах предвид.

enterfornone
August 5th, 2011, 11:32 AM
Вероятно горе е дискутирано, но само да кажа, че Тракия около Пловдив не може да е залено, пътят е много зле и кръпките вече не стават. На места е толкова зле, колкото до Пазарджик.

nickytod
August 5th, 2011, 01:28 PM

Миналата година го ремонтираха. Лично не съм минавал, но един приятел скоро пътуваше до Бургас и сподели че отсечката е 6.

@ogibo Приятелят ти се е объркал. Както намекна tanashubav, сигурно е имал предвид Елхово-Средец.

Жена ми е от Ямбол и като ходим на море, предпочитаме пътят през Средец, заради спокойното шофиране и това, че не минаваме през самия Бургас. Пътувам по този път поне по два пъти годишно от 2004-а насам. Тази година вече два пъти - през април и през юни. Така че смея да твърдя че съм добре запознат със състоянието му, което за жалост се влошава с всяка изминала година, особено след две-три лета, когато товарното движение изцяло го бяха отклонили през Средец и Ямбол.

ogibo
August 5th, 2011, 02:38 PM
@ nickytod
Ами в следващият си пост съм се извинил за моето объркване.
Извинявам се. Пак съм прочел отгоре и на бързо. Точно Елхово-Средец-Бургас имах предвид.

Celeborn
August 5th, 2011, 05:08 PM
Виждам, че от Долно Камарци до разклона за Бенковски по Подбалканския е маркиран в червено, много зле ли е? Ще карам с чужда и нова кола, та се чудя тези 30 км. дали си заслужават или да позаобиколя до Копривщица през Пловдив > Карлово...

tanashubav
August 5th, 2011, 08:02 PM
Ахелой-Каблешково-Миролюбово-шосе 6 е оранж. Няма дупки но е доста бъмпи-кръпки и потъвания на места. Като цяло е и добра алтернатива ако пътуваш от Варна за Южна България. Спестява минаването през Бургас и е доста по-спокойно.

Earendil
August 5th, 2011, 08:53 PM
Виждам, че от Долно Камарци до разклона за Бенковски по Подбалканския е маркиран в червено, много зле ли е? Ще карам с чужда и нова кола, та се чудя тези 30 км. дали си заслужават или да позаобиколя до Копривщица през Пловдив > Карлово...

Вчера минах оттам. Нарязано е за ремонт, но се асфалтира своевременно и участъка с изрязано но неасфалтирано беше макс. 4-5 км. Имаше сериозна активност.. след кръпките се полага плътен пласт асфалт.. правят се и канавки. С това темпо до 1-2 седмици ще са свършили с кръпките, а сигурно до месец - месец и половина - с цялостното полагане.
Иначе София - Несебър по подбалканския.. като се има предвид бавенето в участъка с ремонт - 4 часа и 30 мин, без да бързам... много спокойно и приятно пътуване.. предпочитам го пред ужаса по магистралата и след нея..

Svetlix
August 5th, 2011, 09:31 PM
Определено този участък не трябва да е червен ... не знам по чия идея е такъв.

Celeborn
August 5th, 2011, 09:35 PM
Благодаря ви; хубави вести :cheers:

Svetlix
August 6th, 2011, 10:48 AM
Искам да отразя няколко неточности: Плевен - Ловеч - този път е оранжев от Плевен до границата между двете области. От там до Ловеч си е зелен та дрънка!
Пътят между Вакараел и Нови хан по стария път София - Пловдив също си е зелен. Настилката е съвсем нова!

Добавям също:
Страхилово - Полски Тръмбеш - зелен.
Страхилово - гл. път Русе - София - Зелен
Севлиево - Ловеч (през селата Кормянско и Петко Славейков ) - До с. Петко Славейков е зелен, а от там до Ловеч - оранжев. От този път до с. Къкрина има 2 разклона. И двата разклона са зелени!
Летница - Крушуна - Зелен
Обнова - Каменец - Летница - Зелен
Сливен - Ичера - Зелен
с. Добърско - с. Баня - Зелен
Добринище - разклон за с. Кремен (през 4-класния път) - Зелен
Кочериново - Рилски манастир - Зелен
Кочериново - Бараково - Зелен
Бараково - път Е79 оранжев
Бараково - Благоевград (стар път) - Зелен
Габрово - Зелено Дърво - м. Узана - Зелен
Горна Росица - Стоките - Кръвеник - Априлци - Зелен

cassini83
August 7th, 2011, 12:01 AM
Вероятно горе е дискутирано, но само да кажа, че Тракия около Пловдив не може да е залено, пътят е много зле и кръпките вече не стават. На места е толкова зле, колкото до Пазарджик.

Кажи по-конкретно къде е лошата отсечка.

tanashubav
August 7th, 2011, 09:19 AM
Околовръстното на Пловдив от км 121 до 133 е чистак оранжада.

vectom
August 7th, 2011, 03:00 PM
just got back from a small trip to Vidin from Vrshka Chuka (yeah, Petrohan next time).

Vrshka Chuka - Kula = green
Kula - Vidin = solid orange