View Full Version : [Slavonija i Baranja] - Javni prijevoz

Pages : [1] 2

traxdata
September 30th, 2011, 12:07 PM
Evo otvaram ovaj Thread za širenje tram linija i autobusnih linija pa ko želi nešto reći ili napisati svaki komentar je dobrodošao.Smatrate li da bi grad trebao širiti busne linije i tram prugu do Višnjevca ali i šire slobodno pišite.:)

keko
September 30th, 2011, 03:13 PM
Ja potpuno podržavam širenje tramvajske mreže. Što se mene tiće mogli bi produžiti do kraja Josipovca, a ne samo, koliko sam skužio, 1200 metara u Višnjevac. ali i to je početak.

Tramvaj bi lijepo sjeo od Podgrađa preko Kanižlićeve, Gudnulićeve pa skretanjem u Županijsku prema kolodvoru ili Bikari.
Dobra bi bila i varijanta prema centralnom groblju...- produžiti liniju 1 prema istoku (do Standarda ili možda do Nemetina). I još negdje spojiti prugu linije 1 s prugom na Divaltovoj - možda kroz Trpimirovu ???

Al to su sve želje!!! Dobro je da se ipak nešto događa i da se shvaća da je ovaj oblik javnog prijevoza najbolji.

Rocky031
September 30th, 2011, 03:22 PM
Bilo bi super kada bi imali podosta tramvaja i novaca za nove linije.Ja bi također produžio prugu do Josipovca ali i spojio Bikaru i Zeleno polje.

keko
September 30th, 2011, 03:24 PM
Bikaru i Zeleno polje bi bilo najbolje spojiti tako da se obje linije produže na istok i spoje kod Standarda. Mislim da je to jeftinije nego graditi neki nadvožnjak...

traxdata
September 30th, 2011, 06:21 PM
Eto i ja da kažem kako bi bilo potrebno uvest više linija na jug2 te autobus da ide Kirovom ulicom a ne samo Srijemskom te stavit više autobusa u redovni promet tj na više relacija diljem grada.

esseker
September 30th, 2011, 07:44 PM
bilo bi jako dobro da se recimo uvede linija 3 koja bi išla od Višnjevca do Zelenog polja, ali preko Kolodvora. Recimo da dok na liniji 1 preko glavnog trga prođu dva tramvaja na liniji 3 prođe jedan tramvaj ili da se učestalost uskladi s važnijim polascima busa i vlaka, tako bi se opet dobila izravna veza glavni trg - kolodvor koja danas baš fali, a ono presjedanje na Đakovštini nema smisla. Vidim to jer često ljudi koji nisu iz Osijeka imaju problema i pitaju vozače.

Ta linija 3 bi dakle išla recimo ovako: Višnjevac - Glavni trg (uz hotel Central) - Županijska - Đakovština - autobusni/željeznički kolodvor - tržnica - Sakuntala park - Zeleno polje. U povratku sa Z.polja prema Višnjevcu bi ta linija prometovala kao linija 1.

MasonicStage™
September 30th, 2011, 10:44 PM
želim neki prijedlog za preimenovanje threada, ovaj nam se ne uklapa u format imenovanja...?

rosulje
September 30th, 2011, 10:57 PM
Nove tramvajske i autobusne linije

MasonicStage™
September 30th, 2011, 11:40 PM
za gradove koje?
tram ima samo osijek....

grofBombelles
September 30th, 2011, 11:41 PM
Ako ima Varaždin dretvu za javni prijevoz, može ju imati i Osijek ;) Naravno, ukoliko opravdate postojanje dretve aktivnošću.

keko
October 1st, 2011, 11:52 AM
Kad se produži pruga u Višnjevac bilo bi dobro da se negdje kod kolodvora (ne znam autobusnog ili željezničkog) napravi još jedan mimoilazni kolosijek i onda uvede neka linija 3 koja bi vozila Višnjevac - Kolodvor - Višnjevac ili Zeleno polje - Kolodvor - Zeleno polje. Svejedno je jer ljudi će ionako morati presjedati na trgu

Ili jednostavno je uvede ponovo kolodvorac - pa neće krepat zbog jednog tramvaja na toj liniji...

Problem je taj što nam je grad izdužen i nema baš nešto previše kombinacija koje bi sve zadovoljile.

traxdata
October 1st, 2011, 02:49 PM
Da Kolodvorac bi trebao opet biti u modi, te prigradski promet busevima pojačat a trebalo bi se vidit gdje se koje stajalište može dodat a di izbacit iz upotrebe.Primjer je Srijemska ulica gdje jako usko za prometovanje autobusa pa da se napravi neki plan izmještanja trase puta do juga 2!

traxdata
October 1st, 2011, 02:52 PM
Preimenujte ovaj moj thread u javni prijevoz u gradu Osijeku ak nisam dobro napisao na početku.:)Jel Baranja nema veze sa ovim ovdje što se piše:nuts:

Rocky031
October 1st, 2011, 02:55 PM
Pa i nije baš usko u Srijemskoj za bus,ok je,može on proći bez problema.

Volio bih kada bi napravili novu tramvajsku prugu kroz Tvrđu.Tako bi se napokon mogao izbaciti promet automobila iz Tvrđe.Te bih volio kada bi se jednom u dalekoj budućnosti produžilo okretište na zelenom polju,barem do toplane pa da onda od tamo tramvaj vozi kroz Vukovarsku te se spaja na radićevu.

traxdata
October 1st, 2011, 02:58 PM
[QUOTE=Rocky031;84303407]Pa i nije baš usko u Srijemskoj za bus,ok je,može on proći bez problema.

Volio bih kada bi napravili novu tramvajsku prugu kroz Tvrđu.Tako bi se napokon mogao izbaciti promet automobila iz Tvrđe.Te bih volio kada bi se jednom u dalekoj budućnosti produžilo okretište na zelenom polju,barem do toplane pa da onda od tamo tramvaj vozi kroz Vukovarsku te se spaja na radićevu.[/QUOTE ovo je dobar prijedlog da se produži tram pruga od ZP-a pa na vukovarsku ulicu.:)

traxdata
October 1st, 2011, 03:12 PM
Zanima bi li se mogla povući tram pruga na trpimirovu ulicu dolje na podvožnjak da se to spoji sa ovom na divaltovoj.

Rocky031
October 1st, 2011, 03:17 PM
Moglo bi se ali bi bilo zeznuto koja bi to bila linija i kako bi to funkcioniralo.Da imamo tramvajsku prugu na drugoj lijevoj obali onda bi imalo smisla praviti,ali ovako baš i nema.

keko
October 1st, 2011, 03:55 PM
Provući tramvaj kroz Vukovarsku ne bi baš imalo smisla jer i južno i sjeverno od Vukovarske vozi tramvaj, a još paralelno ide i željeznička pruga koju bi se trebalo malo bolje iskoristiti - vlak koji bi vozio od Donjeg grada (možda čak i od stanice Luka Osijek) do Josipovca sa stajalištima koja postoje + stajalište kod Portanove. To bi imalo smisla onog trenutka kad se urbanizira područje južno od željezničke pruge na potezu od Čepinske do Višnjevca ili Josipovca.
Sad sam otišao malo predaleko u razmišljanjima....

traxdata
October 1st, 2011, 09:09 PM
Nisi otišao daleko u^^ razmišljanju na istoj smo valnoj duljini...:)

lokomotiva
October 1st, 2011, 09:35 PM
ovako je trebala izgledati tram mreža u brodu po planu iz 80-ih, ali eto ni to se nije sagradilo. mislim da samo dobro ucrtao, ako sam dobro pohvatao stara i današnja imena ulica.

http://i48.photobucket.com/albums/f242/mata000/Untitled-1.jpg

ovo crveno je trebala biti probna pruga do bazena migalovci koju je ĐĐ htio pokloniti gradu, a za uzvrat bi ĐĐ dobio posao izgradnje mreže i tramvaja...

danas eto postoji javni prijevoz putem busa, pokriven je dobar dio grada, ali ja ga nikada nisam koristio. živim podosta od dvije meni najbliže linije i nikako mi se ne isplati, brže dođem pješke. pogotovo jer busevi na svim linijama prave nepotrebni, isti, krug po centru :bash:

Rocky031
October 2nd, 2011, 10:26 AM
Vidiš ja nisam znao da se trebala graditi tramvajska linija.

Šteta što je nemate,to bi po meni svaki veći grad trebao imati.

lokomotiva
October 2nd, 2011, 11:42 AM
normalno da bi trebao! i nije to neka investicija, problem je u glavama ljudi. sad gradimo bazene od 55 milijuna kn. s tim novcem se mogla napraviti i veća mreža od ove planirane. ali eto...

josipool
October 2nd, 2011, 04:53 PM
Nisam siguran da bi Brođani prihvatili vožnju tramvajem. Ipak je kod nas mentalitet takav da je glavni životni cilj kupiti si svoj auto. Uzmi samo za primjer broj auta u gradu za vrijeme radnog vremena, kod nas nitko nema para ali svi se vozaju autima.

Uz to autobusima se voze više manje ljudi iz Vinogorja i Podvinja i to uglavnom umirovljenici jer imaju besplatan prijevoz. Mislim da bi bolje bilo napraviti biciklističke staze kroz cijeli grad, a to bi svakako i jeftinije bilo...

traxdata
October 3rd, 2011, 11:08 AM
Mislim u svakom slučaju da bi trebali imati tram prugu ipak je Brod jedan od većih gradova i bilo bi super da ju imate.

brvnara
October 3rd, 2011, 11:53 AM
Nisam siguran da bi Brođani prihvatili vožnju tramvajem. Ipak je kod nas mentalitet takav da je glavni životni cilj kupiti si svoj auto. Uzmi samo za primjer broj auta u gradu za vrijeme radnog vremena, kod nas nitko nema para ali svi se vozaju autima.

Uz to autobusima se voze više manje ljudi iz Vinogorja i Podvinja i to uglavnom umirovljenici jer imaju besplatan prijevoz. Mislim da bi bolje bilo napraviti biciklističke staze kroz cijeli grad, a to bi svakako i jeftinije bilo...

Ma to su totalne gluposti, izvini ali jesu. Problem sadasnjeg JGP-a je nefunkcionalnost. Nekoliko je glavnih problema:
1. Sve linije idu istom trasom po gradu i onda se razdvajaju svaka u svom smjeru - totalno nepotrebno.
2. Ne moze se presjedati sa linije na liniju sa jednom kartom:bash:
3. Polasci su prerijetki - jednom svakih sat vremena po liniji.

To su glavni nedostaci brodskog javnog prijevoza. Da su polasci cesci i da je moguce presjedanje, vjeruj mi jako puno ljudi bi se odlucilo za javni prijevoz - evo ja prvi.

Ipak je kod nas mentalitet takav da je glavni životni cilj kupiti si svoj auto. Uzmi samo za primjer broj auta u gradu za vrijeme radnog vremena, kod nas nitko nema para ali svi se vozaju autima.

Onaj tko ima novaca za gorivo se vozi autom, a onaj tko nema se nevozi. Jako jednostavno!

Ovo za biciklisticke staze se slazem u potpunosti, bio bi najsretniji.

brvnara
October 3rd, 2011, 12:01 PM
Mislim u svakom slučaju da bi trebali imati tram prugu ipak je Brod jedan od većih gradova i bilo bi super da ju imate.

Ma ne treba nam to. Nasa infrastruktura to ne moze podnijeti. Bio bi sretniji kada bi imali funkcionalan autobusni javni prijevoz i dobru mrezu biciklistickih staza nego tramvaj.

U Brodu je jako tesko organizirati funkcionalan javni prijevoz upravo zbog izrazene centralizacije grada. Sva gusto naseljena naselja kao i administrativne sluzbe, banke, bolnica i ostali sadrzaji smjesteni su u sirem centru grada, a okolo nema nista osim stambenih naselja individualne gradnje uz tu i tamo pokoju manju stambenu zgradu. Izuzetak je Mali Pariz gdje su smjestene tri srednje skole ali to je ionako blizu centra. Rjesenje dakle lezi u policentricnom planiranju grada (ubuduce), tako da se neke sluzbe izmjeste iz centra malo prema periferiji. Oko tih centara bi se mogla osmisliti urbana gradska stambena naselja sa nesto vecom gustocom naseljenosti kojima bi taj javni prijevoz bio od velikog znacaja. To je po meni jedino rjesenje.

brvnara
October 3rd, 2011, 12:03 PM
normalno da bi trebao! i nije to neka investicija, problem je u glavama ljudi. sad gradimo bazene od 55 milijuna kn. s tim novcem se mogla napraviti i veća mreža od ove planirane. ali eto...

A moglo se kupiti i 18 autobusa i osnovati JGP koji bi na postojecih 6 linija imali polaske svakih 20 minuta. Po meni bolje nego tramvaj:dunno:
A ostatak novca uloziti u biciklisticke staze...

Seyzmo
October 3rd, 2011, 12:14 PM
A moglo se kupiti i 18 autobusa i osnovati JGP koji bi na postojecih 6 linija imali polaske svakih 20 minuta. Po meni bolje nego tramvaj:dunno:
A ostatak novca uloziti u biciklisticke staze...

Upravo to jer meni je nevjerojatno da grad velicine Broda (Brod definitivno nije mali grad povrsinski) nema vec JGP u obliku kakav imaju drugi gradovi tipa Osijeka, Zadra, Pule...Terzic Bus to nije.

brvnara
October 3rd, 2011, 12:21 PM
Upravo to jer meni je nevjerojatno da grad velicine Broda (Brod definitivno nije mali grad povrsinski) nema vec JGP u obliku kakav imaju drugi gradovi tipa Osijeka, Zadra, Pule...Terzic Bus to nije.

Pricaj mi...
Brod nije mal povrsinski nikako. Jednom sam na GE mjerio i izmjerio sam da je samo 20 ha manji od Osijeka, a mjerio sam samo naseljena podrucja - sve praznine su izbacene, ali ono sto je nas problem je taj sto su se naselja previse razvukla i gustoca naseljenosti u njima je relativno mala. Zato sam i napomenuo ovu policentricnost koja bi po meni trebala biti glavna strategija razvoja grada, a time i JGP-a.

Terzic bus je obicna sprdacina, ali bolji je i on nego Slavonijatrans koja je imala samo jednu liniju (danasnje linije 1 i 2) a autobusi su (bili) stariji od marije puljeve.

josipool
October 3rd, 2011, 01:00 PM
Ma to su totalne gluposti, izvini ali jesu. Problem sadasnjeg JGP-a je nefunkcionalnost. Nekoliko je glavnih problema:
1. Sve linije idu istom trasom po gradu i onda se razdvajaju svaka u svom smjeru - totalno nepotrebno.
2. Ne moze se presjedati sa linije na liniju sa jednom kartom:bash:
3. Polasci su prerijetki - jednom svakih sat vremena po liniji.

To su glavni nedostaci brodskog javnog prijevoza. Da su polasci cesci i da je moguce presjedanje, vjeruj mi jako puno ljudi bi se odlucilo za javni prijevoz - evo ja prvi.

Onaj tko ima novaca za gorivo se vozi autom, a onaj tko nema se nevozi. Jako jednostavno!

Ovo za biciklisticke staze se slazem u potpunosti, bio bi najsretniji.

Nisu to gluposti, samo sam izrazio svoj pogled na situaciju u Brodu. I to zasnovano na tome da ne poznam nikoga tko se vozi autobusima, bilo je par ljudi iz Podvinja dok sam u srednju išao, ali danas niti oni ne koriste autobuse i to jer:

1. Kako sam već spomenuo u ovom gradu gotovo svi imaju makar jedan auto i svi nekako imaju za gorivo, mada ne znam odakle.

2. Grad je relativno mal i možeš biciklom iz bilo kojeg dijela grada doći do centra za 20 minuta

3. A samim time, ljudima sa ne znam, Kolonije, Zrinsko-Frankopanski, Malog Pariza nije problem prošetati do centra ukoliko nemaju niti bicikli ni
auto. Najbolji primjer su srednjoškolci koji svakodnevno pješače, rijetko se tko vozi autobusom.

A drugo je pitanje to što se sve nalazi u centru, pa ljudi nemaju potrebu ići negdje dalje od centra.

brvnara
October 3rd, 2011, 03:21 PM
Nisu to gluposti, samo sam izrazio svoj pogled na situaciju u Brodu. I to zasnovano na tome da ne poznam nikoga tko se vozi autobusima, bilo je par ljudi iz Podvinja dok sam u srednju išao, ali danas niti oni ne koriste autobuse i to jer:

Nismo se dobro shvatili. Ja sam na ovo aludirao kada sam spomenuo gluposti. Mozda sam trebao naznaciti - moj bed.:cheers:

.. Ipak je kod nas mentalitet takav da je glavni životni cilj kupiti si svoj auto...

1. Kako sam već spomenuo u ovom gradu gotovo svi imaju makar jedan auto i svi nekako imaju za gorivo, mada ne znam odakle. Pa nemaju para, u tome i je stvar. Sad zamisli izdvajati oko 1000 kn mjesecno za gorivo ili 250 kn za mjesecnu kartu u dobro organiziranom JGP-u. Meni vise smisla ima ovih 250 kn, a ostatak neka popuni ionako tanki kucni buđet.

3. A samim time, ljudima sa ne znam, Kolonije, Zrinsko-Frankopanski, Malog Pariza nije problem prošetati do centra ukoliko nemaju niti bicikli ni
auto. Najbolji primjer su srednjoškolci koji svakodnevno pješače, rijetko se tko vozi autobusom. Da li ti to smatras plusom ili minusom? Ja svakako minusom. Evo ti samo primjer: u Osijeku nema sanse da ce ti netko ici pjeske 4-5 stanica koliko su udaljena neka od ovih naselja koje si nabrojao. Vjeruj mi, da linije imaju cesce polaske bilo bi i vise korisnika.

josipool
October 3rd, 2011, 05:14 PM
^^ Kad već spominješ Osijek, možda sam onda bio malo subjektivan kad sam mislio da se ne bi nitko vozio tramvajem/autobusom, jer kad sam u Osijeku pješačim i od centra do donjeg grada ako treba, jednostavno ne volim trošiti novce na prijevoz :lol:

Da normalno da je logično izdvojiti 250 kn, ali mi se stvarno čini da Brođani radije troše 1000 kn za gorivo. I to prvenstveno zbog broja auta, jer ih je stvarno previše u Brodu. U tri sata kad ljudi idu s posla grad je zakrčen. A i ti ljudi koji idu s posla su mogli autobusom. Zato sam rekao da nažalost naš mentalitet nije dorastao JGP.

Semper Fidelis
October 3rd, 2011, 05:40 PM
Jeste skontali ovaj bus. Crni i HV tablica :lol:

http://i1232.photobucket.com/albums/ff376/krpan2061/IMG_7639fl_Osijek_33_AK_2011.jpg

Rocky031
October 3rd, 2011, 07:36 PM
^^ Kad već spominješ Osijek, možda sam onda bio malo subjektivan kad sam mislio da se ne bi nitko vozio tramvajem/autobusom, jer kad sam u Osijeku pješačim i od centra do donjeg grada ako treba, jednostavno ne volim trošiti novce na prijevoz :lol:

Kada gledaš 1 karta je puno novaca (10 kn u 1. zoni-Osijek,a npr. u 3. zoni-Čepin je 20 kn).Ali ako imaš "butru" nije toliko skupo,pa je to razlog zašto ima puno ljudi koji se voze busevima/tramvajima.A imamo i dosta često polaske za određena mjesta.Definitivno je raspored kojim busevi idu problem,trebaju dolaziti češće.To je jedini problem,a to da se nitko ne vozi je glupost,sigurno ima tone ljudi koji se voze ali jednostavno neprimjetiš ;)

KKomarac
October 4th, 2011, 08:11 AM
Djecaci, ajde postavite tu onu grafiku GPP-a s ucrtanim liniijama (ili neka netko tko ima smisla i vremena za grafiku napravi novu i ljepsu, postojeca je malo old school :)). Lakse je ucratavti ideje za nove linije i sl. na postojecoj mrezi, nego ih opisivati rijecima. Tesko da ce netko van Osijeka shvatitit o cemu govorimo ako to ne vidi na karti.

Sto se teme tice, ja sam i dalje za prosirenje tarifne unije na zeljeznicu te revitalizaciju nekadasnjeg prigradskog prometa - usteda na izgradnji novih pruga i dodatna pokrivenost linijama u dijelovima grada u koje tram nikad nece doci, a trenutno ili nisu pokriveni javnim prijevozom ili ih pokrivaju busevi koje vlak sisa po more kriterija.

traxdata
October 5th, 2011, 10:39 AM
Jučer opet zastoj na aveniji sa tramvajima ludnica!!!:bash:Opet je auto neki smetao koji je bio parkiran uz samu prugu!:ohno:

keko
October 5th, 2011, 12:28 PM
http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/LINIJE.png

traxdata
October 7th, 2011, 11:00 AM
Nešto sam načuo da će se izmjestit autobusno stajalište u Srijemskoj sad kuda neznam ali po planu gradske uprave je donijeta odluka.Možda se Bakarska ulica opet, bude koristila za prometovanje autobusa ali ta je cesta unistena tj propala je totalno tako da bi trebalo napravit rekonstrukciju ulice

brvnara
October 7th, 2011, 11:54 AM
Evo moj prijedlog reorganizacije JGP-a u Brodu. Nije bas najljepse uradeno ali ovako se najbolje vidi.

http://img842.imageshack.us/img842/5641/clipboard02ek.jpg

Glavne promjene su smanjenje sa 6 na 3 linije, ali ovo nije minus nego plus jer se ne mora ulagati u nove autobuse kako bi se povecala ucestalost polazaka. ovako prema mojim procjenama imamo polazak svakih pola sata po liniji sto je duplo vise od sadasnjeg.
Ove linije sijeku grad u svim smjerovima i kao sto se vidi na slici svi gradski kvartovi su povezani. Naravno, da ovakav sustav funkcionira potrebno je i uvesti promjenu u sustavu naplacivanja. Kao sto sam vec ranije naveo, kod nas kupljena karta vrijedi samo za liniju na kojoj je kupljena, a za svako presjedanje se kupuje nova karta-stvarno glupo.
Sada nemam vremena ali kada se vratim kuci napraviti cu nesto slicno ovome (http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/LINIJE.png) pa cete vidjeti koliko se linije poklapaju.

Sta vi mislite o ovome?

lokomotiva
October 7th, 2011, 01:17 PM
^^
samo dodati jednu liniju po budućoj srednjoj veznoj cesti i to je to... ovako je veliki razmak između budainke, kolonije, malog pariza i livade, ako se putuje između tih naselja...

Miki86
October 7th, 2011, 01:23 PM
Evo moj prijedlog reorganizacije JGP-a u Brodu. Nije bas najljepse uradeno ali ovako se najbolje vidi.

http://img842.imageshack.us/img842/5641/clipboard02ek.jpg

Glavne promjene su smanjenje sa 6 na 3 linije, ali ovo nije minus nego plus jer se ne mora ulagati u nove autobuse kako bi se povecala ucestalost polazaka. ovako prema mojim procjenama imamo polazak svakih pola sata po liniji sto je duplo vise od sadasnjeg.
Ove linije sijeku grad u svim smjerovima i kao sto se vidi na slici svi gradski kvartovi su povezani. Naravno, da ovakav sustav funkcionira potrebno je i uvesti promjenu u sustavu naplacivanja. Kao sto sam vec ranije naveo, kod nas kupljena karta vrijedi samo za liniju na kojoj je kupljena, a za svako presjedanje se kupuje nova karta-stvarno glupo.
Sada nemam vremena ali kada se vratim kuci napraviti cu nesto slicno ovome (http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/LINIJE.png) pa cete vidjeti koliko se linije poklapaju.

Sta vi mislite o ovome?

Dobro si to zamislio, sviđa mi se. Tako u biti i treba biti, da svaka linija ide od svog okretišta do okretišta, a ne da svi imaju dolazak i polazak iz iste točke.

brvnara
October 7th, 2011, 06:25 PM
Evo i klasicnog prikaza mog prijedloga JGP-a.

http://img707.imageshack.us/img707/3766/unled1res.jpg

Sta kazete?

Miki86
October 7th, 2011, 06:48 PM
^^ Lijepo dizajnirano. :okay:

traxdata
October 9th, 2011, 09:32 AM
Lijepo izgleda ovo sve fino na mjestu.

La_Linea
October 9th, 2011, 12:34 PM
Kad se produži pruga u Višnjevac bilo bi dobro da se negdje kod kolodvora (ne znam autobusnog ili željezničkog) napravi još jedan mimoilazni kolosijek i onda uvede neka linija 3 koja bi vozila Višnjevac - Kolodvor - Višnjevac ili Zeleno polje - Kolodvor - Zeleno polje. Svejedno je jer ljudi će ionako morati presjedati na trgu

Ili jednostavno je uvede ponovo kolodvorac - pa neće krepat zbog jednog tramvaja na toj liniji...

Problem je taj što nam je grad izdužen i nema baš nešto previše kombinacija koje bi sve zadovoljile.

Prije svega, ne bi bilo zgorega imati koji tramvaj na liniji Višnjevac-Bikara. To s presjedanjem zna biti dosta nepraktično, a riječ je o dva udaljena, a naseljena dijela grada. Primjerice, netko tko živi u Retfali ili zapadnije, a radi u šećerani, Kanditu ne bi imao ništa protiv. Pogotovo zato što je prva autobusna linija prema jugu tek od Kanižlićeve, znači ti ljudi savkodnevno putuju na toj relaciji koja je dosta duga moraju presjedati. A isplativost iste ne bi tebala biti u pitanju jer se sigurno može pokriti i s putnicima koji idu do trga A. Starčevića ili od trga prema Retfali odnosno Jugu. Također, dobili bismo direktnu liniju od Kolodvora prema Višnjevcu. Što je sigurno dodatni argument.

keko
October 9th, 2011, 02:10 PM
Slažem se s ovim što je napisano.
Međutim, za dobro organiziranje prometa potrebno je napraviti dodatne kolosijeke na okretištima - zbog voznih redova.
Moguće je i sada uvesti liniju bez ikakvih infrastrukturnih zahvata korištenjem okretišta u Podgrađu.

Još bi samo htio zamoliti admine nešto. Bilo bi zgodno kad bi se ova dretva odvojila na osječku i slavonskobrodsku. Malo je nezgodno pratiti što se sve događa. Ovako je sve zbrčkano. Malo Osijek, malo Brod... što će biti ako se počne pisati i o ostalim gradovima.

Miki86
October 9th, 2011, 02:17 PM
^^ Mislim da nema potrebe, naša dretva ne bi imala puno postova, sumnjam da bi bila nešto aktivna, naprotiv...

La_Linea
October 9th, 2011, 06:33 PM
Slažem se s ovim što je napisano.
Međutim, za dobro organiziranje prometa potrebno je napraviti dodatne kolosijeke na okretištima - zbog voznih redova.
Moguće je i sada uvesti liniju bez ikakvih infrastrukturnih zahvata korištenjem okretišta u Podgrađu.

Pa dobrom organizacijom možda i ne bi bilo potrebe. Ako se sjećaš, kada je pruga proširena do mačkamame, uvedene su linije do Mačkamama-Zeleno Polje i Mačkamama-Višnjevac. Obije su se preklapale najvećim dijelom s linijom Zeleno Polje-Višnjevac. S tim da je linija Mačkamama-Višnjevac ukinuta dosta brzo, a ova druga je bila aktualna, ako se ne varam, do otvaranja pruge za Bikaru. Dakako da bi zaobilazni kolosijci na okretištima bili bolje rješenje. Korištenja okretišta u Podgrađu ili na Mačkamami pak ne bi bila dobro rješenje jer ideja bi bila povezati izravnom linijom Višnjevac i Bikaru.

No kako nisam prometni stručnjak, a ni stručnjak za infrastrukturu, dopuštam i to da mi ideja nije dobra.

traxdata
October 9th, 2011, 07:13 PM
Da se to još razradit ima potencijala u tom svemu gore navedeno...

keko
October 9th, 2011, 07:49 PM
Višnjevac - Bikara bi bila potrebnija linija i ne bi je bilo loše imati. Pruga od Zelenog polja prema Trgu je praktički paralelna s prugom za Bikaru tako da ima smisla uvesti neku liniju 3 Višnjevac Bikara.

traxdata
October 11th, 2011, 11:10 AM
Jednog dana možda i spoje tu^^ liniju nije to toliko građevinski teško jer je Osijek zaslužio da se izgradi novi kilometri pruge.:)

LAMPAŠ8
October 11th, 2011, 11:33 AM
http://www.sib.hr/Osijek/voznja-tramvajem-odsad-uz-zvuke-slavonskog-radija.html

Vožnja tramvajem odsad uz zvuke Slavonskog radija

Tramvajima Gradskog prijevoza putnika uskoro će odzvanjati zvukovi etera Slavonskoga radija čija je ponuda na nedavnom natječaju proglašena najboljom.

GPP je prije nešto više od mjesec dana objavio Javni poziv radio postajama za emitiranje radio programa u svim svojim tramvajskim vozilima. Osim glazbe u programu Slavonskoga radija, u točno određenom vremenu, moći će se čuti sve informacije o uslugama GPP-a. Sve to sa svrhom što boljeg informiranja korisnika usluga u smislu davanja informacija o trenutnim zastojima u prometu, o najavama novih linija, mogućih preusmjerenja ili eventualnih promotivnih akcija.

"Na ovaj način nastavljamo sa trendom povećanja razine usluge javnog prijevoza u gradu Osijeku, na zadovoljstvo naših sadašnjih i budućih korisnika," kaže nam Sanja Mršo, voditeljica službe marketinga u GPP-u.

Tako će zvuci Slavonskog radija uveseljavati putnike na linijama Zeleno polje - Višnjevac te na liniji za Jug 2, a posebno će zanimljivo biti svima onima na popularnim noćnim linijama.

La_Linea
October 11th, 2011, 04:11 PM
http://www.sib.hr/Osijek/voznja-tramvajem-odsad-uz-zvuke-slavonskog-radija.html

Vožnja tramvajem odsad uz zvuke Slavonskog radija

Tramvajima Gradskog prijevoza putnika uskoro će odzvanjati zvukovi etera Slavonskoga radija čija je ponuda na nedavnom natječaju proglašena najboljom.

GPP je prije nešto više od mjesec dana objavio Javni poziv radio postajama za emitiranje radio programa u svim svojim tramvajskim vozilima. Osim glazbe u programu Slavonskoga radija, u točno određenom vremenu, moći će se čuti sve informacije o uslugama GPP-a. Sve to sa svrhom što boljeg informiranja korisnika usluga u smislu davanja informacija o trenutnim zastojima u prometu, o najavama novih linija, mogućih preusmjerenja ili eventualnih promotivnih akcija.

"Na ovaj način nastavljamo sa trendom povećanja razine usluge javnog prijevoza u gradu Osijeku, na zadovoljstvo naših sadašnjih i budućih korisnika," kaže nam Sanja Mršo, voditeljica službe marketinga u GPP-u.

Tako će zvuci Slavonskog radija uveseljavati putnike na linijama Zeleno polje - Višnjevac te na liniji za Jug 2, a posebno će zanimljivo biti svima onima na popularnim noćnim linijama.

A jel to znači da se više stanice neće izgovarati? Ili će onaj ženski glas prekidati prijem? :D

LAMPAŠ8
October 11th, 2011, 04:14 PM
i oćel bit muzike i subotom naveče,pa ljudi ne odu kuć..pa počnu tramvajske bitke?:D

bit će pizdarija garant :D

traxdata
October 17th, 2011, 10:08 AM
Koliko sam skužio glazbe u tram još nema ali ima u par buseva sam čuo da svira:cheers:

KKomarac
October 17th, 2011, 12:34 PM
^^
U ZG već neko vrijeme postoji ova fora, jedno vrijeme su puštali klasiku (ZG filharmonija), jedno vrijeme obični radio, a u zadnje vrijeme tram-radio (ZET ima neki svoj interni radio na kojem puštaju i informacije o zastojima i sl.) - fora!

Čuje se svaka stanica, nije problem.

Naravno, jedino je bed ako vozaču dopizdi pa sve pogasi :nuts:

keko
October 18th, 2011, 11:39 AM
NOVOSTI U JAVNOM GRADSKOM PRIJEVOZU

GPP kupuje još tri tramvaja i šalje više autobusa za Tenju

Kako bi se što bolje pripremili za zimu, u GPP-u su pregledali sve tramvaje i uskoro kreće javni natječaj za nabavu dodatna tri polovna tramvaja.
Direktor Igor Medić kaže kako će se tim potezom pripremiti za širenje tramvajske pruge do Višnjevca, a usporedno s tim, do kraja kalendarske godine bit će uređena i nova verzija prometa gradskog prijevoza.
- Već smo obavili razgovore s MO-om Tenja u vezi s povećanjem broja polazaka autobusa. Linije će ići kružno i bit će ih više, a putnicima će se tako omogućiti presjedanje u drugo vozilo, no o rasporedu ćemo se dogovarati naknadno. Novu verziju prometa prilagodit ćemo zahtjevima putnika, a riječ je zapravo o malim, ali korisnim modifikacijama sukladno potrebama putnika - najavio je Medić.
Isto tako, u tijeku je prikupljanje financijskih sredstava za nabavu optičkog kabela kako bi se povećao broj tramvaja i to posebice u jutarnjim satima što će, vjeruje, biti učinjeno do kraja godine. Za one koji se služe tzv. pametnim telefonima bit će dograđena aplikacija kojom će se u svakom trenutku znati gdje su vozila, a već duže vrijeme na raspolaganju je preko mobilnog telefona utvrditi za koliko dolazi sljedeće vozilo.
No, da ne bi sve bilo idealno pobrinuli su se putnici, točnije, učenici koji su pronašli nov način kako uštedjeti na voznim kartama. Medić tako kaže da je bilo slučajeva da korisnik karte izgrebe svoju fotografiju kako ne bi bila uočljiva pa se istom kartom vozi njih nekoliko! “U takvim slučajevima moraju zamijeniti kartu. Vidljivo je da to rade namjerno, jer dok smo ranije prodavali, sad poklanjamo plastične etuije kako bi butre bile bolje zaštićene”, rekao je Medić.

Marija MIHELIĆ

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=3&ID_VIJESTI=149514

traxdata
October 18th, 2011, 12:06 PM
NOVOSTI U JAVNOM GRADSKOM PRIJEVOZU

GPP kupuje još tri tramvaja i šalje više autobusa za Tenju

Kako bi se što bolje pripremili za zimu, u GPP-u su pregledali sve tramvaje i uskoro kreće javni natječaj za nabavu dodatna tri polovna tramvaja.
Direktor Igor Medić kaže kako će se tim potezom pripremiti za širenje tramvajske pruge do Višnjevca, a usporedno s tim, do kraja kalendarske godine bit će uređena i nova verzija prometa gradskog prijevoza.
- Već smo obavili razgovore s MO-om Tenja u vezi s povećanjem broja polazaka autobusa. Linije će ići kružno i bit će ih više, a putnicima će se tako omogućiti presjedanje u drugo vozilo, no o rasporedu ćemo se dogovarati naknadno. Novu verziju prometa prilagodit ćemo zahtjevima putnika, a riječ je zapravo o malim, ali korisnim modifikacijama sukladno potrebama putnika - najavio je Medić.
Isto tako, u tijeku je prikupljanje financijskih sredstava za nabavu optičkog kabela kako bi se povećao broj tramvaja i to posebice u jutarnjim satima što će, vjeruje, biti učinjeno do kraja godine. Za one koji se služe tzv. pametnim telefonima bit će dograđena aplikacija kojom će se u svakom trenutku znati gdje su vozila, a već duže vrijeme na raspolaganju je preko mobilnog telefona utvrditi za koliko dolazi sljedeće vozilo.
No, da ne bi sve bilo idealno pobrinuli su se putnici, točnije, učenici koji su pronašli nov način kako uštedjeti na voznim kartama. Medić tako kaže da je bilo slučajeva da korisnik karte izgrebe svoju fotografiju kako ne bi bila uočljiva pa se istom kartom vozi njih nekoliko! “U takvim slučajevima moraju zamijeniti kartu. Vidljivo je da to rade namjerno, jer dok smo ranije prodavali, sad poklanjamo plastične etuije kako bi butre bile bolje zaštićene”, rekao je Medić.

Marija MIHELIĆ

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=3&ID_VIJESTI=149514

Ajde super stvarno je potrebno više tramvaja u ranim jutarnjim satima jer je poznato koliko penzića ima ujutro u tramvajima:lol:

keko
October 18th, 2011, 12:18 PM
Mene samo zanima koji su to polovni tramvaji??? Odakle? Iz Zagreba, možda?

traxdata
October 18th, 2011, 12:24 PM
Iz Zagreba su sigurno tzv Bandićevi tramvaji:lol:al bolje išta nego ništa a što se tiče tramvja u ranim jutrnjim satima to je stvarno potreba jer je nemoguće ući u tram ujutro samo kad vidis koliko ih je muka ti je!:bash:

Rocky031
October 18th, 2011, 12:38 PM
Ajde super stvarno je potrebno više tramvaja u ranim jutarnjim satima jer je poznato koliko penzića ima ujutro u tramvajima:lol:

Ne toliko umirovljenika koliko srednjoškolaca i studenata.

Llukaa
October 18th, 2011, 09:13 PM
Ne toliko umirovljenika koliko srednjoškolaca i studenata.

Isti problem imamo mi u Splitu, ne triba više autobusa nego umirovljenicima triba održat lekciju. Najbolje je ić na pazar najranije ujutro kada dica idu u školu, da nebi pobigle najbolje glavice kupusa. Imaju besplatan pokaz, tlače mlađe da se dižu sa stolice, a onda se još i moraju vozit najranije ujutro ili popodne kad je vrime škole.

Rocky031
October 18th, 2011, 09:15 PM
Ma nije toliki problem to što idu umirovljenici već što nema često buseva i tramvaja koji voze u tom smjeru pa ima po 15 ljudi na svakoj stanici i di da oni stanu u tramvaj ili bus koji je već krcat?

Po meni bi bilo odlično uvesti još buseva i tramvaja i po mogućnosti da nisu polovne kante koje kupimo od Zagreba.

brvnara
October 18th, 2011, 10:16 PM
^^Po meni je najveca pogreska GPP-a ta sto su ukinuli one dodatne vagone (ili kako se vec zovu). Kada sam ja dosao u OS obnova tramvaja je tek krenila i bilo je jako puno onih starih sa dva vagona. Moram priznati da je puno komotnija bila voznja u njima...zapravo sam prestao koristiti javni prijevoz kada su dosli novi/obnovljeni tramvaji...upravo zbog tih guzvi.

Rocky031
October 18th, 2011, 10:21 PM
Da i ja bi htio da ima više tih dugačkih tramvaja,puno su bili bolji,kao i buseve koje su često zvali harmonike :D

esseker
October 19th, 2011, 10:14 AM
a jeste z(g)lobni prema GPP-u ;) :D

traxdata
October 19th, 2011, 05:11 PM
I ja sam za tzv harmonike bilo bi dapače odlično da uvedu to ponovo jer je ovako cirkus na svakoj stanici.

grofBombelles
October 20th, 2011, 03:40 AM
Jel znate koji će to novi tramvaji biti?

Pretpostavljam Česi :).

EDIT: Po spekulacijama na zeljeznice.net, ipak je vjerojatnije da će biti 3 Genšera, ali novijeg tipa.

BTW, svaka čast direktoru Meduću, kad bi ZET barem imao upola tako dobrog direktora :okay:

Radnicima s lažnim adresama stao na kraj – razvozi ih kući

Šestorica su se radnika osječkog Gradskog prijevoza putnika na posao posljednja dva mjeseca vozila “kao direktori”. Dvojica su kolega dolazila po njih na kućnu adresu, i do 70 kilometara udaljenu od GPP-a, i vraćala ih na kraju radnog dana. Četvorica su se ipak najednom odlučila preseliti u Osijek. Dvojicu još uvijek voze od vrata do vrata.Voze ih “kao direktore”Nije riječ ni o kakvim povlasticama. Direktor Igor Medić tako je odlučio stati na kraj zaposlenicima s lažnim prebivalištima. Sumnjiv mu je bio povelik broj djelatnika koji žive izvan Osijeka i za putne im se troškove isplaćuje i do 1500 kuna mjesečno. Pojedinci su se, otkrio je, prijavljivali na nekretninama koje imaju u mjestima od posebne skrbi ili drugdje, iako stvarno žive u Osijeku. Kupio je dva dostavna vozila i ključeve u ruke dao dežurnim vozačima. Oni su “sumnjive” kolege vozili doma, ali na adresu koju su naveli kao prebivališnu. Pilot projekt nazvan je jednostavno “Odvoz – dovoz”.– Najprije smo ih pozvali neka usklade prebivališnu adresu sa stvarnim mjestom stanovanja. Ne učine li to, a utvrdimo zlouporabu, pokrenut ćemo prekršajni postupak i otkazati im ugovor o radu – priča Medić.Kombiji se već isplatiliBilo je to 3. lipnja, a uslijedile su najveće “selidbe” u povijesti GPP-a. Na policiju je otrčalo i adresu promijenilo njih desetero. Šestorici drugih priopćeno je kako im se “želi olakšati muka svakodnevnog dolaska na posao” pa će ih se od 1. srpnja voziti. Neke su od njih, doznajemo, ostavljali pred kućama u kojima nema ni struje, vode ili kreveta. Ljubazno bi se pozdravili s vozačem i krenuli prema vratima. Kada bi ovaj poodmakao, sjedali bi u automobil koji su prethodno ostavljali na toj adresi i vraćali se istim putem u Osijek. Ujutro bi ga opet čekali na mjestu na kojem ih je ostavio dan ranije. Imali su pravo i na bonus da ih se dva puta mjesečno odveze gdje žele, no nitko ga nije iskoristio. Četvorica su ubrzo promijenila prebivalište.– Čak 136.499 kuna godišnje uštedjeli smo na tih ukupno 14 radnika. A dva polovna dostavna vozila, koja ćemo koristiti i u druge svrhe, stajala su nas 50.000 kuna – iznosi računicu Medić.Neki su varali, dodaje, i 20 godina. Dvojicu preostalih vozit će i dalje jer im je to, kaže, isplativije. Sindikati podržavaju njegov projekt.

– Ne podržavamo zlouporabe, za neke smo kolege znali što čine, ali nismo se željeli previše u to miješati. Nas je 366, ne možemo znati tko gdje živi – kaže sindikalist Stjepan Knežević.

traxdata
October 20th, 2011, 09:26 AM
Tramvaji su sigurno iz Češke:lol: a rekli su kako će pojačati promet u jutarnjim satima tj više tramvaja će ić van na ulicu:cheers:

Semper Fidelis
October 20th, 2011, 04:19 PM
Kako izgledaju ti novi genšeri? Nadam se da su barem duži od ovih čeha koje sad imamo.

=CHUCK NORRIS=>
October 20th, 2011, 06:45 PM
Kako izgledaju ti novi genšeri? Nadam se da su barem duži od ovih čeha koje sad imamo.

http://imageshack.us/photo/my-images/140/slcxb0.jpg/

Frnjchuga031
October 20th, 2011, 07:07 PM
http://imageshack.us/photo/my-images/140/slcxb0.jpg/

Ćesme...

Semper Fidelis
October 20th, 2011, 07:12 PM
:lol:

Al dobro, bolje išta nego ništa.

keko
October 20th, 2011, 08:41 PM
Njemačke tramvaje koje mi imamo su Düwag GT-6, a o ovima, o kojima se ovdje piše, su Düwag GT-6 Mannheimer .
To su sve jako dobri tramvaji iako bih ja više volio vidjeti Čehe na našim ulicama (ima više mjesta), a ne bi bilo zgorega vratiti i ona dva tri vagona koja imamo u jutarnje i popodnevne špice.

Düwag GT-6 Mannheimer
zeljeznice.net (autor fotografije: NT 2200)

http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/Linija13-itnjak943-1.jpg

keko
October 20th, 2011, 08:51 PM
A evo i jedne češke "harmonike".

VarioLF2plus

http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/1VarioLF2_plus15.jpg

Mislim da bi ovaj jako dobro sjeo u Osijeku... Iako ne bih imao ništa protiv zagrebačkog kraćeg niskopodnog tramvaja serije TMK 2300. Oni bi bili taman za Osijek.

TMK 2300
zeljeznice.net (autor fotografije: tram4)

http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/untitled-4.jpg

Rocky031
October 20th, 2011, 08:56 PM
A evo i jedne češke "harmonike".

VarioLF2plus

http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/1VarioLF2_plus15.jpg

Šteta što nemamo barem 3,4 ovakva tramvaja.Nadam se da će onda stari tramvaji biti u odličnom stanju a ne da fali pola stvari i da je unutrašnjost ofucana..

Frnjchuga031
October 20th, 2011, 08:59 PM
^^ Meni je žao što i ove sadašnje naše obnovljene čehe nisu obnovili na ovaj ljepši i malo skuplji način... Kao što je taj na slici... Za tim ću kontam žalit dok god su ovi tramvaji u pogonu...

Semper Fidelis
October 20th, 2011, 08:59 PM
Ehh da da bar imamo i ovake duže čehe, dobro bi nam došli. Pogotovo za te špice kad su velike gužve u tramvajima.

Al opet su puno skuplji no ovi stari što ce nam doći. Valjda će nam poslužiti.

keko
October 20th, 2011, 09:09 PM
Bitno je da vozi i služi svojoj svrsi. Česi su u Osijeku od '68. godine i uz ovu reparaciju vozit će još dosta godina. U Zagrebu su stari tramvaji Đure Đakovića mogli vozit još 50 godina. Nema elektronike, kompjutera i ostalih stvari kao na ovim novima koji se malo - malo zblesaju.

Trebamo biti sretni da je grad konačno počeo širiti tramvajsku mrežu i nadati se da na ovome neće stati nego da će se ići dalje. Malo koji grad u Europi se može pohvaliti time da mu se tramvajska mreža proširuje.

grofBombelles
October 20th, 2011, 09:43 PM
Ovo bi isto lijepo pasalo u Osijek, kad će ih Švabe rasprodavati :D

http://img.******************/images/Bus-Nahverkehr/Strassenbahnen/Ein-M8C-am-Saalbau-in-Essen-a22651312.jpg

Rocky031
October 20th, 2011, 09:45 PM
Ovo što si grofe stavio je meni odvratno,totalno komunistički,dizajn mi uopće nije lijep.

grofBombelles
October 20th, 2011, 09:59 PM
Ovo što si grofe stavio je meni odvratno,totalno komunistički,dizajn mi uopće nije lijep.

To je Duwag M8

Istina, slažem se. Nije baš ljepotan. Evo, tu malo bolje izgleda: http://www.youtube.com/watch?v=5HPnaE66nqY

No, tramvaj je izuzetno dobar: obostrana vožnja, stepenice na rasklapanje. Stara dobra švapska tehnika.

Evo nešto ljepše, ali to neće tako brzo na bubanj :D

http://www.railfaneurope.net/pix/de/trams/Essen/M8D-NF/ES0002.jpg

=CHUCK NORRIS=>
October 20th, 2011, 10:04 PM
prije ovo

http://i55.tinypic.com/ztfxxv.jpg

grofBombelles
October 20th, 2011, 10:13 PM
prije ovo

OMG, ovo izgleda ko želučana sonda... užas ružnoće.

Rocky031
October 20th, 2011, 10:13 PM
Meni ko punoglavac :D

=CHUCK NORRIS=>
October 20th, 2011, 10:15 PM
meni je bas COOL

VESP031
October 21st, 2011, 05:45 PM

Sta to znaci komunisticki?To bi kao bilo odvratno,a kapitalisticki bi bilo super?Daj to malo objasni,buduci da su oba uredjenja jednako odvratna

Rocky031
October 21st, 2011, 08:14 PM
Sta to znaci komunisticki?To bi kao bilo odvratno,a kapitalisticki bi bilo super?Daj to malo objasni,buduci da su oba uredjenja jednako odvratna

Mene to podsjeća na komunistički stil,bez imalo ukusa i stila.

grofBombelles
October 21st, 2011, 08:30 PM
Mene to podsje?a na komunisti?ki stil,bez imalo ukusa i stila.

Komunisti su itekako imali ukusa i stila, pogotovo u Jugi.

Rocky031
October 21st, 2011, 08:37 PM
Je da,koliko su toga porušili da bi sagradili svoje golubinjake i bezveznu tržnicu :bash:
Jedino lijepo što su po meni ostavili je: Pješački most,zgrada KBC-a Osijek

Kad pogledate šta su oni to točno ostavili da se mi možemo hvaliti ili ponositi,u prošlosti se bar mislilo na izgled.Baš sam danas čitao jednu knjigu u kojoj se navodi kako je jedan čovijek koji se sagradio palaču u Europskoj aveniji imao propisano da ta zgrada mora biti nešta od navedenogi: Prizemnica,obiteljska katnica ili višestambena zgrada.Mora imati bogato ukrašeno pročelje,predvrt širine 5 metara,te napravljen pločnik ispred zgrade.
Puno se više prije marilo o izgledu nego danas.

brca1001
October 21st, 2011, 09:04 PM
Rocky tu na popis slobodno možeš dodati gornjodravsku obalu (po meni s dosta ukusa napravljenu), blok centre, Sjenjak, promenadu..I što je najvažnije stvorili su iz jedne ruralne države srednji industrijski sloj. Besplatno odškolovali, higijenski uredili cijela mjesta, kvartove, unaprijedili prostor stanovanja (u smislu uštede energije, prirodnog svjetla, prozrake itsl). Stvorili preduvjete da se najveći broj ljudi osjeća najhumanije u svom prostoru boravka. Tog svega nema u lažnom kiču kraja 19st., koji je zbog svojih enormnih klasnih razlika, gdje su se manjina na dvorovima pijančevala i kurvala, a ogromna većina nije imala Wc, nego su srali u poljima i dovela do dva svjetska rata, i internacionalnog stila u arhitekturi.
"Komunistička" arhitekura možda nije lijepa u klasičnom antičkom smislu, ali je istinita. Ljepotu treba možda potražiti i u jednostavnosti, monumentalnosti, igri, spajanju različitih volumena..
Svidjeti će ti se mnoge stvari kasnije u životu, vidjet ćeš, ne bi vjerovao.

Frnjchuga031
October 22nd, 2011, 02:45 AM
Rocky tu na popis slobodno možeš dodati gornjodravsku obalu (po meni s dosta ukusa napravljenu), blok centre, Sjenjak, promenadu..I što je najvažnije stvorili su iz jedne ruralne države srednji industrijski sloj. Besplatno odškolovali, higijenski uredili cijela mjesta, kvartove, unaprijedili prostor stanovanja (u smislu uštede energije, prirodnog svjetla, prozrake itsl). Stvorili preduvjete da se najveći broj ljudi osjeća najhumanije u svom prostoru boravka. Tog svega nema u lažnom kiču kraja 19st., koji je zbog svojih enormnih klasnih razlika, gdje su se manjina na dvorovima pijančevala i kurvala, a ogromna većina nije imala Wc, nego su srali u poljima i dovela do dva svjetska rata, i internacionalnog stila u arhitekturi.
"Komunistička" arhitekura možda nije lijepa u klasičnom antičkom smislu, ali je istinita. Ljepotu treba možda potražiti i u jednostavnosti, monumentalnosti, igri, spajanju različitih volumena..
Svidjeti će ti se mnoge stvari kasnije u životu, vidjet ćeš, ne bi vjerovao.

:applause::applause:

traxdata
October 27th, 2011, 08:33 PM
Kad bi tramvaji trebali doci kod nas?Zna li se ista?

traxdata
October 28th, 2011, 04:17 PM
Nitko ne zna ništa????:cheer:

grofBombelles
October 28th, 2011, 06:23 PM
Nitko ne zna ništa????:cheer:

Zasad jos samo naklapanja, nista konkretizirano.

bee jay
October 28th, 2011, 10:40 PM

Koliko sam uspio upoznati ovaj forum, on se kloni politike, tako da se onda neću ni ja previše baviti njome, ali ljudi moji, dajte malo realnosti - komunizam je jedna velika nula kad govorimo o kulturnoj baštini.

Da npr. anketiraš ljude u Hrvatskoj ili bivšoj Jugoslaviji da sastave listu 100 najznačajnijih građevina, na njoj najvjerojatnije ne bi bilo nijedne iz doba komunizma! Toliko o tome što ljudi misle o komunizmu.

Imalo se stila npr. u muzici, slažem se, ali je najbolja muzika (barem meni) nastajala, gle čuda, u onim dijelovima zemlje koji su slovili kao najmanje komunistički, i obratno - što je sredina bila komunjarskija, to je ukus bio gori.

bee jay
October 28th, 2011, 10:42 PM
Tog svega nema u lažnom kiču kraja 19st., koji je zbog svojih enormnih klasnih razlika, gdje su se manjina na dvorovima pijančevala i kurvala, a ogromna većina nije imala Wc, nego su srali u poljima i dovela do dva svjetska rata

Kako znaš da komunisti nisu pijančevali? Zato što o tome tada nisu pisale novine, a danas pišu? Samo na temelju toga prosuđuješ?

brca1001
October 29th, 2011, 10:56 AM
^^

nebitno je sada jesu pjančevali ili ne. Razvojem novih materijala u građevinarstvu poput armiranog betona, stakla, željeza, arhitektura nije mogla ostati sveta krava. Morala se i ona razvijati ponajviše u pogledu projektiranja i stambenog zbrinjavanja velikog broja ljudi svuda u svijetu. Komunisti su samo preuzeli internacionalni stil u arhitekturi. Zgrada mora biti sigurna, funkcionalna, jeftina i tek na kraju estetski prihvatljiva (uklapanje u cjelinu itsl).

A što se tiče glazbe, navedi mi jedan bend s područja Juge, koji je doprinjeo glazbi u toj mjeri da je Svjetski poznat i da su nakon njega nastajali novi pravci u glazbi upravo inspirirani tim bendom. Radile su se blijede kopije kopija američkih i engleskih rock sastava, koji su se onda dizali u nebesa, a zapravo su bile u zakašnjenju sa svijetom kakvih 20-30 godina.

bee jay
October 29th, 2011, 11:26 AM
Zgrada mora biti sigurna, funkcionalna, jeftina i tek na kraju estetski prihvatljiva (uklapanje u cjelinu itsl).

U redu, ali počelo se govoriti o stilu.

Ne želim zatvarati oči pred svom tom divljom gradnjom koja nam se dogodila zadnjih 20 godina, naspram lijepih primjera stanovanja kao Sjenjak ili Novi Zagreb, ali npr. ovoliko neukusa kao što je ova zgrada na Jelačićevom trgu u Zagrebu se moglo očito samo u komunizmu dogoditi:

http://farm4.static.flickr.com/3012/2312337939_56d899532c.jpg

=CHUCK NORRIS=>
October 29th, 2011, 11:49 AM
ajmo sad malo o javnom prijevozu?

esseker
October 29th, 2011, 04:47 PM
Nisam mislio da ću morat baš branit "komunistički" dizajn u javnom prometu, ali morate priznati da je ovaj tramvaj Đure Đakovića i Končara TMK101 koji je vozio u Osijeku i Zagrebu jedan od lijepih primjera industrijskog dizajna 60ih godina 20st.

http://www.prometna-zona.com/gradski/infrastruktura/tmk-101.jpg

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSKFRbl9_aCR79KSbtBR3VxdeFpX7Xxxp5mII_mJ-K2yEPr8ubJEd3NqD7jtQ

Rocky031
October 29th, 2011, 05:30 PM
Ako bude u crvenoj boji kao na osječkim razglednicama onda nemam protiv,tada mi čak izgleda ok,ali ova plava je užas.

Brko
October 29th, 2011, 09:45 PM

^^ Ono što se gradilo u Jugoslaviji je daleko od vrhunaca komunističke arhitekture iz npr. Moskve, Petrograda, Berlina, Varšave, Magdeburga itd., a o čemu neki ovdje (ne ti) očito nemaju pojma...

=CHUCK NORRIS=>
October 29th, 2011, 09:54 PM
sam nek je komunisticko i Stipsonu je dobro :lol:

Brko
October 29th, 2011, 10:06 PM
^^ Imaš predrasude prema meni i to pogrešne.

=CHUCK NORRIS=>
October 29th, 2011, 10:18 PM
šala Stipsone :D

Brko
October 29th, 2011, 10:23 PM
Sve ok.:okay:

Rocky031
October 30th, 2011, 12:37 AM
Eh kamo sreće da je kod nas komunizam bio kao u Moskvi,onda mi uopće nebi smetao.

brvnara
October 30th, 2011, 12:13 PM
Eh kamo sreće da je kod nas komunizam bio kao u Moskvi,onda mi uopće nebi smetao.

Da li si ti svjestan sta si upravo rekao?

Rocky031
October 30th, 2011, 12:56 PM
Ma pod tim mislim samo na arhitekturu,ostalo mi se gadi,i ovdje i tamo.

brvnara
October 30th, 2011, 01:06 PM
Ma pod tim mislim samo na arhitekturu,ostalo mi se gadi,i ovdje i tamo.

Pa da, ali upravo ta arhitektura (staljinisticka, ako pricamo o istome) je isti drek kao i ova secesijska, historisticka i ostala ''isticka'' arhitektura - arhitektura za povlastene, a ne za mase, iako se Staljin izvlacio pod geslom, da u proleterskom svijetu svaki radnik moze ziviti u takvim zgradama, sto se pokazalo totalno netocno i zato je period te staljinisticke gotike trajao jako kratko. Zato sam ja veliki ljubitelj moderne koja je najprikladnija svijetu u kojem zivimo i ima jako puno prekrasnih zdanja koje mogu parirati secesiji i historicizmu estetski, a narocito po pitanju funkcionalnosti i pristupacnosti.

Brko
October 30th, 2011, 01:14 PM
Trajala je kratko jer je bila preskupa jednako kao i genijalni art deco.

Ne bih se složio da moderna može estetski parirati historicizmu kao što ni historicizam ne može po funkcionalnosti i pristupačnosti parirati moderni.

Suvremena gradogradnja u Hrvatskoj se praktično svela na izgradnju stambeno-poslovnih zgrada od kojih je velika većina ružna ili bezlična, a projektante baš briga za građevne pravce, gabarite i uklapanje u okolinu. Posljedice su katastrofalne. Ja bih više volio da se kod nas gradi po uzoru na glavni gradski trg u Bergenu nego što arhitektima dajemo punu slobodu da rade rugla.

brvnara
October 30th, 2011, 01:21 PM
Trajala je kratko jer je bila preskupa jednako kao i genijalni art deco.

Ne bih se složio da moderna može estetski parirati historicizmu kao što ni historicizam ne može po funkcionalnosti i pristupačnosti parirati moderni.

Ovo je sve jako subjektivno. Netko vise voli ravne, jasne linije od kicenosti secesije npr. I kod jednih i kod drugih ima jako puno primjera (gotovo) savrsenstva ali i onih jadnih.

Suvremena gradogradnja u Hrvatskoj se praktično svela na izgradnju stambeno-poslovnih zgrada od kojih je velika većina ružna ili bezlična, a projektante baš briga za građevne pravce, gabarite i uklapanje u okolinu. Posljedice su katastrofalne. Ja bih više volio da se kod nas gradi po uzoru na glavni gradski trg u Bergenu nego što arhitektima dajemo punu slobodu da rade rugla.

Ja bas i nisam ciljao na hrvatsku secesiju, historicizam ili modernu, vec na svjetsku.

-----------------
Edit: Aj da vise ne spamamo ovdje...mozemo nastaviti na Arhitektura i Urbanizam (http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=2919)

esseker
October 30th, 2011, 02:51 PM
Društvo, ovo je ipak rasprava o javnom prijevozu ;)

Što se njega pak tiče u Slavoniji i Baranji, nužno je obnoviti pruge Osijek - Virovitica - Zagreb, Beli Manastir - Osijek - Brod, Vinkovci - Brod - Zagreb za brzine barem 160 km/h, a ostale lokalne pruge barem 100 km/h. Onda se može govoriti o javnom prijevozu koji bi bio poticaj za ostanak ljudi u svojim selima, gradovima, umjesto iseljavanja u ZG.

Vozio sam se nedavno novim Končarevim vlakom od Vk do Zg, brzina do Broda je bila 160 što je sasvim pristojno, no od Gradiške je pala na samo 80 km/h sve do ZG i to je puževa brzina.

Vlakovi koje imamo čak i nisu tako loši samo džabe nam i oni kad ne mogu razvijati ni približno maksimalne brzine.

traxdata
October 31st, 2011, 11:10 AM
Ostavite se komunizma i ostalih režima ovo je topic o javnom prijevozu!!!!

La_Linea
November 1st, 2011, 12:13 PM
Društvo, ovo je ipak rasprava o javnom prijevozu ;)

Što se njega pak tiče u Slavoniji i Baranji, nužno je obnoviti pruge Osijek - Virovitica - Zagreb, Beli Manastir - Osijek - Brod, Vinkovci - Brod - Zagreb za brzine barem 160 km/h, a ostale lokalne pruge barem 100 km/h. Onda se može govoriti o javnom prijevozu koji bi bio poticaj za ostanak ljudi u svojim selima, gradovima, umjesto iseljavanja u ZG.

Vozio sam se nedavno novim Končarevim vlakom od Vk do Zg, brzina do Broda je bila 160 što je sasvim pristojno, no od Gradiške je pala na samo 80 km/h sve do ZG i to je puževa brzina.

Vlakovi koje imamo čak i nisu tako loši samo džabe nam i oni kad ne mogu razvijati ni približno maksimalne brzine.

Pa to i jest najveći problem.

bee jay
November 1st, 2011, 05:13 PM
Osijek - Virovitica - Zagreb

Ovu trasu pogotovo treba renovirati. Podravina tj. područje od Koprivnice do Našica je danas najizoliraniji dio države, kojem zapravo uopće ne manjka razvojnih resursa, ali na investicije se ne može računati bez kvalitetne infrastrukture. Tu bi brža željeznica i četverotračna cesta mogle čuda napraviti.

traxdata
November 3rd, 2011, 07:03 PM
Kad bi trebali tramvaji stići oni koji su najavljeni još otprije?

Semper Fidelis
November 3rd, 2011, 09:39 PM
Još se nezna, napisat ćemo kad bude nešto od toga :)

traxdata
November 14th, 2011, 10:07 AM
Sve mi se čini da ćemo morat dugo čekat te tramvaje, a jutros takve gužve da to nije normalno u tramvajima strašno:bash:

Rocky031
November 14th, 2011, 10:22 AM
Jedan je već došao,ostali se valjda sređuju.

LAMPAŠ8
November 23rd, 2011, 11:21 AM
Božićna bajka u osječkom tramvaju GPP-a

Na press konferenciji u prostorijama GPP-a održanoj danas u 10 sati, predsjednik Igor Medić govorio je o analizi istraživanja o uslugama GPP-a i pojektu Božićna bajka u osječkom tramvaju.

Anketa o korištenju javnog prijevoza provedena je tijekom listopada ove godine slučajnim odabirom 300 korisnika GPP-ovih usluga i 300 ispitanika koji usluge GPP-a koriste vrlo rijetko ili uopće ne. Ispitanici su odabrani slučajnim odabirom filter-pitanjem. 40 % ispitanika smatra da se usluga javnog prijevoza konstantno povećava, a 58,8 % ispitanika smatra da su cijene karata realne.

- GPP će ovu godinu završiti u skladu s onime što je cijelu godinu radio, približiti javni prijevoz građanima koliko je to maksimalno moguće. Tako smo za one najmlađe, ali i njihove roditelje, odlučili organizirati Božićni tramvaj koji će svakoga dana od 3. do 31. prosinca krenuti s trga Ante Starčevića. U božićnom tramvaju djecu će dočekati Djed Božićnjak s poklonima i važno je naglasiti da će svako dijete imati svoje mjesto. – rekla je Sanja Mršo, direktorica marketinga.

Organizirane posjete rezervirane su od 9 do 12 sati, a pojedinačne posjete od 16 do 19 sati. Cijena vožnje bit će 25 kn po osobi, a trajat će do 45 minuta. Važno je naglasiti da je svaka ulaznica nagradni kupon za nagradno putovanje u Gardaland, a izvlačenje će se održati 31. prosinca tijekom zadnje vožnje.

Sve informacije bit će na vrijeme objavljene na portalu Osijek031.com

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=35156#ixzz1eWSaJsZ6

traxdata
November 25th, 2011, 10:19 AM
Nešto sam načuo da će tramvaji uskoro stići na našu prugu vrlo skoro...Oni koji su bili najavljeni još otprije.

Rocky031
November 25th, 2011, 02:18 PM
Sad sam se vozio u onom od sokolskog doma,moram reći da je izvana ok ali je unutrašnjost očajno loša.Mogli su barem prefarbati ili lakirati malo jer je stanje očajno.

LAMPAŠ8
November 25th, 2011, 05:15 PM
U ponedjeljak, 28.studenog, krenut će nova autobusna linija Filipovica – Tvrđavica.

Polazak autobusa, kome će prisustvovati i gradonačelnik Krešimir Bubalo, zakazan je za 8.30 sati iz Filipovice, odnosno početka Bednjanske ulice.

http://i41.tinypic.com/np5d3n.jpg

Semper Fidelis
November 25th, 2011, 07:16 PM
Pa aj dobro, al češće polazi bus za AM nego ovaj :nuts: Jedino što ovaj vozi skroz do Tvrđavice.

traxdata
November 26th, 2011, 10:06 AM
U ponedjeljak, 28.studenog, krenut će nova autobusna linija Filipovica – Tvrđavica.

Polazak autobusa, kome će prisustvovati i gradonačelnik Krešimir Bubalo, zakazan je za 8.30 sati iz Filipovice, odnosno početka Bednjanske ulice.

http://i41.tinypic.com/np5d3n.jpg

Na ovoj karti izgleda kao slalom vožnja Ivice Kostelića:lol:

LAMPAŠ8
November 30th, 2011, 11:55 AM
GPP: Još više polazaka na kružnoj liniji Tenja - Osijek - Tenja

Sukladno sugestijama i opravdanim zahtjevima sugrađana iz Tenja, GPP d.o.o. Osijek je, u dogovoru s MO Tenja, odlučio dodatno podići razinu usluge prijevoza putnika iz Tenje, povećanjem broja polazaka na postojećoj kružnoj autobusnoj liniji: Tenja – Osijek – Tenja koja prometuje od rujna 2010. godine.

Tako će od četvrtka, 01. prosinca 2011. godine na predmetnoj kružnoj liniji autobusi prometovati nešto izmijenjenom trasom prema sljedećem:

Svačićeva – Divaltova – Huttlerova - Vukovarska – Svačićeva (Kampus) – Cara Hadrijana – Trpimirova – Vukovarska – Huttlerova – Divaltova – Svačićeva - Tenja 4/3,

koristeći sva postojeća autobusna stajališta.

Odnedavno je u funkciji javnog gradskog prijevoza i novo autobusno stajalište u Huttlerovoj ulici (kod "Plodina") neposredno prije križanja sa Frankopanskom ulicom u smjeru prema Tenji.

Ukupno će biti 17 polazaka na kružnoj liniji Tenja – Osijek – Tenja.

U promotivnom, testnom razdoblju, radnim danom u određenom vremenu prometovati će samo kružna, predmetna linija, po kronologiji koja će biti postavljena na polaznim i svim prolaznim stajalištima na navedenoj liniji, kao i na našoj web stranici GPP-a po modificiranoj trasi (povratak iz Trpimirove je Vukovarskom do Huttlerove ulice umjesto Svačićeve, kako bi se koristila važna stajališta kod "Izolirke" i "Arbanasa").

Linija je još uvijek definirana tako da najkraćim putem dodiruje ili presijeca sve autobusne i tramvajske linije, te se putnici pozivaju na prilagodbu novom obliku prijevoza - presjedanje na frekventnije linije u dolasku u grad, isto tako i na nužnost presjedanja pri povratku iz grada u smjeru Tenja 4/3 samo na stajalištima koja su na trasi linije, što znači da nema polazaka s Đakovštine, Ulice Hrvatske republike, Gajevog trga i Zagrebačke ulice, u vremenu: od 07,30 do 11,30 sati i od 15,30 do 18,30 sati.

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=35300#ixzz1fBX8By5S

Rocky031
November 30th, 2011, 11:59 AM
Sad sam se sjetio da je osječka linija Bolnica-Jug 2 dobila novi bus :)

Semper Fidelis
November 30th, 2011, 02:55 PM
Božićna bajka u osječkom tramvaju

Tijekom mjeseca prosinca, po prvi puta u gradu Osijeku, ulicama će se provozati i djecu uveseljavati božićni tramvaj.

Projekt je to Gradskog prijevoza putnika koji u centar događanja stavlja svojevrstan brend Osijeka - tramvaj. Sve to na način da će se u njemu odvijati prava božićna bajka, sa svim onim elementima koji bajku djeci i čine bajkom. Cilj je da manifestacija postane tradicionalna te da se nove generacije vesele svakom nadolazećem Božiću i zbog nje.

"Naš će tramvaj, bogato okićen božićnim ukrasima, ugostiti brojnu dječicu iz grada i regije, koja će ondje moći uživati u božićnoj predstavi glumačke skupine pod nazivom „Čarobna gruda", isprobati čarobni face painting i naravno, upoznati Djeda Mraza koji će ih tom prilikom i darivati," rekla je Sanja Mršo, voditeljica službe marketinga GPP-a

http://www.sib.hr/images/stories/lifestyle/2011/ostalo/bozicni_tramvaj_prednja.jpg

Božićni tramvaj voziti će se ulicama grada od 03. do 31. prosinca, osim na sami dan Božića, i to u vremenu od 9 do 12 sati za organizirane skupine djece iz vrtića i škola, a za pojedinačne posjete rezerviran je termin od 16 do 19 sati, a tramvaj polazi sa Trga A. Starčevića. Osim tramvaja na trgu vas očekuje i čarobna kućica GPP-a i mađioničar, a sve s ciljem popularizacije gradskog prijevoza.

"Tvrtke kupite ulaznice za one koji to ne mogu!""Kako, na žalost, uvijek ima onih koji nisu u mogućnosti, a silno žele sudjelovati u ovakvim događanjima, ovom bismo prilikom željeli pozvati naše osječke tvrtke, da za siromašnu i djecu bez roditeljske skrbi, kupe ulaznice za božićni tramvaj, te na taj način omoguće i njima da osjete duh božića i dožive ovu prvu pravu božićnu bajku u osječkom tramvaju," dodali su u GPP-u.

http://www.sib.hr/images/stories/lifestyle/2011/ostalo/bozicni_tramvaj_zadnja.jpg

Cijena jedne vožnje, koja uključuje brojne poklone za mališane iznosi 25 kuna po djetetu dok će roditelji u pratnji imati besplatnu ulaznicu.

http://img338.imageshack.us/img338/4925/38099925410875464410812.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/338/38099925410875464410812.jpg/)

http://www.sib.hr/Ostalo-Lifestyle/bozina-bajka-u-osjeckom-tramvaju.html

:D

esseker
November 30th, 2011, 08:37 PM
NEULAGANJE HŽ-A U PRUGE STVORILO REGIONALNI PROBLEM
Vlak od Požege do Velike jurit će 20 km na sat!

Objavljeno: 29.11.2011

PLETERNICA - Ukidanje pruge Pleternica - Našice, kao i zamjenske autobusne linije koja će također biti ukinuta stupanjem na snagu novoga voznog reda HŽ-a 10. prosinca, te nepoštovanje Zakona o zaštiti na radu od strane Uprave HŽ Infrastrukture bile su teme konferencije za novinare sindikalnog povjerenika Sindikata prometnika vlakova Slavonije i Baranje Branka Cindrića i povjerenika sindikalne podružnice Požega Ivice Kocijana.
- Ukidanje zamjenske autobusne linije bit će izravni udar na džep stanovnika čaglinskog kraja zbog velike razlike u cijenama između željezničkih i autobusnih karata. Sve se, na žalost, radi u tišini, unatoč obećanjima koja je Uprava HŽ-a svojevremeno davala da do ukidanja zamjenske linije neće doći. Stanovništvo vezano uz željeznicu na ovoj dionici bit će u još većoj prometnoj izolaciji, a razlog cijele nastale situacije je višegodišnje neulaganje HŽ Infrastrukture u ovu prugu, čime je smanjena brzina kretanja vlakova. To je u konačnici dovelo i do nerentabilnosti pruge, iako se nerealno svake godine prikazuju uštede u desecima milijuna kuna. Ovime se ujedno krši i Zakon o željeznici, u kojemu stoji da jedino Sabor RH na prijedlog Vlade može donijeti odluku o potpunoj obustavi prometa na pojedinoj dionici javnog prijevoza - rekao je Branko Cindrić, dodajući da se ukidanje linije neće odraziti na šezdesetak zaposlenika HŽ-a koji su zaštićeni kolektivnim ugovorom o radu.
- Želimo upozoriti javnost da se i na pruzi Požega - Velika stupanjem na snagu novoga voznog reda brzina kretanja vlakova smanjuje na 20 km/h, što znači da će se kompozicije kretati brzinom traktora. Ne bude li ulaganja u infrastrukturu, može se dogoditi ukidanje i ove prometne linije - rekao je povjerenik požeške podružnice sindikata HŽ-a Ivan Kocijan.

Krše zakon
- Ukidanjem zamjenske autobusne linije Pleternica - Našice krši se i Zakon o željeznici, u kojemu stoji da jedino Sabor RH na prijedlog Vlade može donijeti odluku o potpunoj obustavi prometa na pojedinoj dionici javnog prijevoza - rekao je Branko Cindrić.

Hrvoje KUSIK

Tri put hura za H(D)Ž!!! :bash: :bash: :bash:
Ajmo Slavoniju još više izolirati jer najjači smo kad je najteže! :ohno:

Murrayri
November 30th, 2011, 08:44 PM
NEULAGANJE HŽ-A U PRUGE STVORILO REGIONALNI PROBLEM
Vlak od Požege do Velike jurit će 20 km na sat!

Objavljeno: 29.11.2011

PLETERNICA - Ukidanje pruge Pleternica - Našice, kao i zamjenske autobusne linije koja će također biti ukinuta stupanjem na snagu novoga voznog reda HŽ-a 10. prosinca, te nepoštovanje Zakona o zaštiti na radu od strane Uprave HŽ Infrastrukture bile su teme konferencije za novinare sindikalnog povjerenika Sindikata prometnika vlakova Slavonije i Baranje Branka Cindrića i povjerenika sindikalne podružnice Požega Ivice Kocijana.
- Ukidanje zamjenske autobusne linije bit će izravni udar na džep stanovnika čaglinskog kraja zbog velike razlike u cijenama između željezničkih i autobusnih karata. Sve se, na žalost, radi u tišini, unatoč obećanjima koja je Uprava HŽ-a svojevremeno davala da do ukidanja zamjenske linije neće doći. Stanovništvo vezano uz željeznicu na ovoj dionici bit će u još većoj prometnoj izolaciji, a razlog cijele nastale situacije je višegodišnje neulaganje HŽ Infrastrukture u ovu prugu, čime je smanjena brzina kretanja vlakova. To je u konačnici dovelo i do nerentabilnosti pruge, iako se nerealno svake godine prikazuju uštede u desecima milijuna kuna. Ovime se ujedno krši i Zakon o željeznici, u kojemu stoji da jedino Sabor RH na prijedlog Vlade može donijeti odluku o potpunoj obustavi prometa na pojedinoj dionici javnog prijevoza - rekao je Branko Cindrić, dodajući da se ukidanje linije neće odraziti na šezdesetak zaposlenika HŽ-a koji su zaštićeni kolektivnim ugovorom o radu.
- Želimo upozoriti javnost da se i na pruzi Požega - Velika stupanjem na snagu novoga voznog reda brzina kretanja vlakova smanjuje na 20 km/h, što znači da će se kompozicije kretati brzinom traktora. Ne bude li ulaganja u infrastrukturu, može se dogoditi ukidanje i ove prometne linije - rekao je povjerenik požeške podružnice sindikata HŽ-a Ivan Kocijan.

Krše zakon
- Ukidanjem zamjenske autobusne linije Pleternica - Našice krši se i Zakon o željeznici, u kojemu stoji da jedino Sabor RH na prijedlog Vlade može donijeti odluku o potpunoj obustavi prometa na pojedinoj dionici javnog prijevoza - rekao je Branko Cindrić.

Hrvoje KUSIK

Tri put hura za H(D)Ž!!! :bash: :bash: :bash:
Ajmo Slavoniju još više izolirati jer najjači smo kad je najteže! :ohno:

O čemu da pričamo, pa kako očekivati od HŽ-a da vode brigu o ovom smjeru kad glavni međunarodni pravac, liniju od ZG, preko Broda za Vinkovce i dalje, koja je najfrekventnija u cijeloj RH, zapuštaju iz godine u godinu !!!
Posljedično, svake se godine smanjuju dozvoljene brzine vožnje iz sigurnosnih razloga, što se odražava direktno na satnicu, tj. vozni red, a da i ne spominjemo da bi ovaj smjer trebalo modernizirati, što se odgađa preko 15 godina!

esseker
November 30th, 2011, 08:48 PM
Davne 2003 je bio donesen plan razvoja HŽ-a. Da se proveo, sad bi imali jednu od modernijih željeznica u srednjoj Europi. Ovako smo u rangu najnerazvijenijima. Sramota. Da ne kažem kako ovo ukidanje pruge koje se sad čini konačnim uništava cijelu jednu mikro regiju Požeštine. Brod barem ima autocestu, Čaglin i Velika su osuđeni na iseljavanje.

Kako mogu mirno spavati, mater im njihovu izdajničku?!?!?!?!?!

LAMPAŠ8
December 3rd, 2011, 02:36 PM
Božićni tramvaj

http://img607.imageshack.us/img607/4333/39323725457601793071512.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/607/39323725457601793071512.jpg/)

jukkaz
December 5th, 2011, 01:36 PM
^^ koji je ovo kičeraj :lol:

traxdata
December 5th, 2011, 01:39 PM
Izgleda jako zanimljivo,a jutros gužva sa tramvajima ono nenormalna...

Semper Fidelis
December 5th, 2011, 01:49 PM
^^ koji je ovo kičeraj :lol:

Pa za djecu i mora biti takvo :)

jukkaz
December 5th, 2011, 01:53 PM
a dobro znam, al ipak su pretjerali :)
samo čekam da izađe onaj coca cola djed mraz

Semper Fidelis
December 5th, 2011, 01:56 PM
Ma nisu :) Pa i ja sam ko djete volio da sve bude što kričavije i da je sam nabacano :lol:

Rocky031
December 5th, 2011, 02:12 PM
Ma nisu :) Pa i ja sam ko djete volio da sve bude što kričavije i da je sam nabacano :lol:

+1 :lol:

LAMPAŠ8
December 11th, 2011, 11:38 AM
božićni tramvaj

http://img841.imageshack.us/img841/9323/37729025485705124593210.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/841/37729025485705124593210.jpg/)

esseker
December 15th, 2011, 10:58 AM
Evo jedno moje viđenje željezničke mreže u Slavoniji s glavnim središtem u Osijeku kao vjerojatno budućem glavnim upravnim središtem Slavonije i Baranje kad se provede regionalizacija (EU) sveučilišnim središtem i najvećim gradom, a koji svojom dobrom povezanošću s regijom ne utječe na iseljavanje odnosno nepotrebno doseljavanje u glavni centar.

http://img62.imageshack.us/img62/599/slavonijakartalinijeelj.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/62/slavonijakartalinijeelj.jpg/)

Mreža regionalne željeznice bila bi podijeljena na dva poluzasebna sustava:
- podravsko-zapadnoslavonsko-baranjsko-istočnoslavonski sa središnjom točkom u Osijeku
- posavsko-zapadnoslavonsko-istočnoslavonski s nepostojećom središnjom točkom jer se radi o longitudinalnoj liniji s koje se na više mjesta ostvaruje presjedanje na vlakove za Osijek i dalje, s završnim točkama u Požegi i Vukovaru te Gradiški i Tovarniku.

Linije regionalne željeznice bile bi numerirane baš kao što je to slučaj u gradskom prijevozu, a služile bi ujedno i kao nekada postojeća osječka gradsko-prigradska veza. Bile bi ujedno i u bojama za lakše snalaženje (to sam vidio u Beču i odlično funkcionira).

Vozni red bio bi taktni, svakih 1h do 1,5 sat vremena s jednog kraja linije na drugi, s tim da bi sve linije kretale ujutro oko 4h, a završavale oko 00h.

Pri takvom voznom redu, vlak bi u prometu između većih Slavonskih središta zamijenio autobusni prijevoz koji bi veću važnost imao u dovođenju lokalnog stanovništva do terminalnih točaka križanja sa željeznicom.

Dodatna linija "1ir" bila bi interregionalna linija Pečuh - Osijek koja bi se jednako u taktu nastavljala na liniju 1 u Belom Manastiru, a slično bi se napravilo i na pravcima iz Varaždina/Zagreba s "4ir" i spojem u Virovitici i iz Zagreba s "5ir" i spojem u Novoj Gradiški. Kao preduvjet za to bilo bi uspostavljanje iste regionalne željeznice Središnje Hrvatske.

Ovdje se dakle radi o lokalnim odnosno regionalnim vlakovima, dok bi naravno IC vlakovi imali direktne pravce primjerice za Osijek, samo se treba vidjeti kojom linijom, Podravskom ili Posavskom.

Naravno za sve ovo je preduvjet obnova pruga.

Eto to je moja božićno-novogodišnja želja :D

LAMPAŠ8
December 16th, 2011, 11:44 AM
sviđa mi se Esseker,pogotovo numerizacija..:)

evo novo oslikani tramvaj Hrvatski sokol

http://img12.imageshack.us/img12/8761/38829330836163586352117.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/12/38829330836163586352117.jpg/)

LAMPAŠ8
December 18th, 2011, 02:31 PM
još jedan božićni

http://img88.imageshack.us/img88/5354/33038227310109273924210.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/88/33038227310109273924210.jpg/)

KKomarac
December 18th, 2011, 02:50 PM
Evo jedno moje viđenje željezničke mreže u Slavoniji s glavnim središtem u Osijeku kao vjerojatno budućem glavnim upravnim središtem Slavonije i Baranje kad se provede regionalizacija (EU) sveučilišnim središtem i najvećim gradom, a koji svojom dobrom povezanošću s regijom ne utječe na iseljavanje odnosno nepotrebno doseljavanje u glavni centar.

http://img62.imageshack.us/img62/599/slavonijakartalinijeelj.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/62/slavonijakartalinijeelj.jpg/)

Mreža regionalne željeznice bila bi podijeljena na dva poluzasebna sustava:
- podravsko-zapadnoslavonsko-baranjsko-istočnoslavonski sa središnjom točkom u Osijeku
- posavsko-zapadnoslavonsko-istočnoslavonski s nepostojećom središnjom točkom jer se radi o longitudinalnoj liniji s koje se na više mjesta ostvaruje presjedanje na vlakove za Osijek i dalje, s završnim točkama u Požegi i Vukovaru te Gradiški i Tovarniku.

Linije regionalne željeznice bile bi numerirane baš kao što je to slučaj u gradskom prijevozu, a služile bi ujedno i kao nekada postojeća osječka gradsko-prigradska veza. Bile bi ujedno i u bojama za lakše snalaženje (to sam vidio u Beču i odlično funkcionira).

Vozni red bio bi taktni, svakih 1h do 1,5 sat vremena s jednog kraja linije na drugi, s tim da bi sve linije kretale ujutro oko 4h, a završavale oko 00h.

Pri takvom voznom redu, vlak bi u prometu između većih Slavonskih središta zamijenio autobusni prijevoz koji bi veću važnost imao u dovođenju lokalnog stanovništva do terminalnih točaka križanja sa željeznicom.

Dodatna linija "1ir" bila bi interregionalna linija Pečuh - Osijek koja bi se jednako u taktu nastavljala na liniju 1 u Belom Manastiru, a slično bi se napravilo i na pravcima iz Varaždina/Zagreba s "4ir" i spojem u Virovitici i iz Zagreba s "5ir" i spojem u Novoj Gradiški. Kao preduvjet za to bilo bi uspostavljanje iste regionalne željeznice Središnje Hrvatske.

Ovdje se dakle radi o lokalnim odnosno regionalnim vlakovima, dok bi naravno IC vlakovi imali direktne pravce primjerice za Osijek, samo se treba vidjeti kojom linijom, Podravskom ili Posavskom.

Naravno za sve ovo je preduvjet obnova pruga.

Eto to je moja božićno-novogodišnja želja :D

Vidim, nitko te ne hvali pa cu ja :)

Svaka cast na trudu! Da bar, da bar ...

P.s. stavi i onu drugu varijantu (prosirenu) i kopiraj onaj dio s frekvencijama polazaka.

brvnara
December 18th, 2011, 03:25 PM
^^Imas i raspravu na ovo na zeljeznicama (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=592508&page=157)

KKomarac
December 18th, 2011, 03:31 PM
Znam, ali zasto ne bi bila i ovdje ;)

brvnara
December 18th, 2011, 03:34 PM
^^Pa neka je i tu, ali samo kazem da je vec ima tamo

Semper Fidelis
December 19th, 2011, 11:07 AM
Da pitam one koji znaju, dal se ovi tramvaji još koriste po Zg? Zadnji put kad sam bio nisam vidio niti jednog :? Mislim da bi nam super došli sad kad se produži pruga do centra Višnjevca što ce najvjerovatnije (nemora značiti) povećati broj putnika, pogotovo u satima kad su gužve najveće. S ovakim tramvajima bi se bilo fino vozit a i okej izgledaju

http://www.zeljeznice.net/galerija/data/media/125/IMG_1732.jpg

agent_01
December 19th, 2011, 11:23 AM
Voze, samo su oni proizvedeni u vrlo maloj seriji, tako da ih nema puno.

grofBombelles
December 21st, 2011, 04:14 AM
Vi bi najljepše ZG tramvaje uzeli (sad kad više nema Genšera, OK ima ih al ne voze), a to ne ide tako! :D

Ti su stari kakvih 15 godina (radili su se kroz par godina) i ima ih 16. Za izradu su korištena podvozja stojadina koji su otpisani.

Još će dugo (nadam se) voziti Zagrebom. Najglađe voze i elektronika im "pjeva", što se meni jako sviđa :). Uglavnom svi voze na 5-ici, pa ih jedino i na toj liniji možete i vidjeti.

LAMPAŠ8
December 21st, 2011, 05:21 PM
U TRAMVAJU VILENJAK, PAHULJICA I DJED MRAZ

Četiri tisuće djece u Božićnom tramvaju

Mnoštvo djece oduševljava čarobna vožnja s Vilenjakom, Pahuljicom i Djedom Mrazom iz GPP-ove “Božićne bajke u osječkom tramvaju”.
Od 3. prosinca do sada prodano je približno 4.000 karata! Svaka karta ujedno je kupon koji će, ubačen u čarobnu kutiju, sudjelovati u izvlačenju nagradnog putovanja u Gardaland tijekom zadnje vožnje na Silvestrovo. U prijepodnevnoj “Božićnoj bajci” od 9 do podneva uživaju osječki vrtićarci i osnovci, a među 3.108 prevezenih putnika dogovorenim organiziranim putovanjem bio je 4.b razred OŠ Retfala s učiteljicom Ružicom Jerbić. “Pahuljica je otkrila da Osijek nije na Sjevernom polu! Pokazala nam je kako zna brojiti do pet, pjevali smo i dobili poklone”, radosno će desetogodišnja Hana Lončar, dok se Luki Vukiću svidjelo kako Pahuljica pravi Snjegovića i kad je ušla u vreću s darovima! “Ispričat ću roditeljima i prijateljima iz Kozjačke ulice kako je Pahuljica vesela i glavna u predstavi”, kaže Barbara Bartoloti. “Tramvaj je jako lijep, ukrašen žaruljicama, unutra je topao ugođaj”, dojmljivo će Ana Salaić, dodajući kako joj se svidio Vilenjak i Djed Mraz, jer su ispričali sve o sebi što djeca ne znaju. “Opet bih se htio voziti. Roditeljima i bratiću ispričat ću kako je bilo”, veli Marko Petričević, a Fran Štelcer dodaje: “Bilo je zabavno. Tramvaj je zbilja dobro okićen.” “Zamišljala sam da se vozimo u velikim sanjkama. Sve blista u bijeloj boji i ugodno sam se osjećala. I glumci su dobri”, pohvaljuje Loren Drnasin glumačku družinu Dječje igraonice “Moltonko”. Luka Szegi, Tomislav Knježević i Marin Valenčak ocjenjuju Pahuljicu najboljom i voljeli bi ostvarenje želje Djeda Mraza, koji poručuje: “Sretan Božić, dobre ocjene i neka nam u Osijek dođe mnogo snježnih pahuljica za sanjkanje!” “Zbog iznimnoga interesa za karte u slobodnoj prodaji, osim u 16, 17 i 18 sati, božićni tramvaj polazi i u 19 sati s Trga Ante Starčevića. Karta s darom stoji 25 kuna, koliko i za osobu u pratnji koja, ako ne zauzima posebno mjesto, vožnju ne plaća. Prvu humanitarnu vožnju GPP je dao SOS Dječjem selu Ladimirevci, a Unikom djeci Klasja. Pokrovitelji su: Croatia, Eurohertz, B1 plakati, Penta Pula, Unikom i Čarobni tim, a medijski pokrovitelji su Glas Slavonije i portal SiB.hr”, kaže Sanja Mršo, glavna GPP-ova organizatorica “Božićne bajke”.

LAMPAŠ8
December 24th, 2011, 08:55 PM
http://www.osijek-online.com/moj-osijek/vijesti-iz-osijeka/ritam-grada/item/2185-za-blagdane-vi%C5%A1e-autobusa-i-tramvaja.html

Za blagdane više autobusa i tramvaja

Tradicionalno uoči božićnih blagdana i uoči dočeka Nove godine osječki GPP uvodi više vožnji autobusima i tramvajima. Već u 4 sata ujutro, od 24. prosinca do 26. prosinca, te od 3 sata 30. prosinca do 1. siječnja GPP će prometovati na noćnim linijama.

Tramvaj će na liniji Zeleno polje - Višnjevac - Zeleno polje polaziti s postaje Tvrđa u 1 sat, 1.30, 2, 2.30, 3, 3.30, 4 i u 4.30 sati u smjeru Zelenog polja i Višnjevca.

Na liniji Trg A. Starčevića - Mačkamama - Trg A. Starčevića polasci s Trga A. Starčevića (odmah po presjedanju putnika iz tramvaja koji ide od Tvrđe prema Višnjevcu) su u: 1.05, 1.35, 2.05, 2.35, 3.05, 3.35, 4.05 i u 4.35.

Na Badnjak (24. na 25. prosinca) i na Silvestrovo (31. na 1. siječanj) na liniji za Mačkamamu prometovat će dva noćna tramvaja duž cijele linije do okretišta na Bikari prema kronologiji polazaka: 0.35, 1.05, 1.35, 2.05, 2.35, 3.05, 3.35, 4.05 i u 4.35.

Polazi se od Bikare prema Trgu A. Starčevića u 1.05, 1.35, 2.05, 2.35, 3.05, 3.35, 4.05 i u 4.35.

Autobusna noćna linija Tuđmanov most - Jug 2 ima polaske autobusa od Tuđmanovog mosta prema Jugu 2 poslije 1 sat, 1.30, 2, 2.30, 3, 3.30, 4 i u 4.30, jer autobus čeka prolaz tramvaja od Tvrđe prema Zelenom polju zbog eventualnog prijelaza putnika prema Jugu 2.

LAMPAŠ8
December 30th, 2011, 10:55 AM
Šestomjesečni besplatni prijevoz za umirovljenike koji se ne voze u "špici"

Tijekom 2011. godine osječki Gradski prijevoz putnika prevezao je više od 11 milijuna putnika, od kojih je petero umirovljenika nagrađeno nadopunom butre i GPP-ovim poklonom. Uz blagdansku čestitku darovani su: Vesna Pristojković, Andrija Colnarić, Dragutin Gas, Šimo Vuković i Josip Lazar.

- Na temelju evidencije ulaznih prijava odabrali smo najsavjesnije umirovljenike koji su se vozili više od 700 puta gradskim prijevozom, ali nikada ujutro između 7 i 8 sati, kada su najveće gužve. U prometnim "špicama" tramvaji voze svake tri minute kako bi putnici imali što više mjesta i pohvalno je što naši vjerni korisnici umirovljenici izbjegavaju gužvu pa im na ovaj način zahvaljujemo.

- Drago mi je što 57 posto naših putnika ima umirovljeničke karte i koriste gradski prijevoz - kazao je mr. Igor Medić, direktor GPP-a, dodajući kako je od nagrađenog umirovljenika doznao kako se on uplašio kada su ga zvali da dođe u GPP jer se vozio više od 700 puta. Naime, putnik je najprije pomislio da ga zovu jer je previše koristio butru i zato bi, možda, mogao biti kažnjen.

- Pobojao se kažnjavanja, ali naprotiv, u GPP-u ga je dočekala nagrada s nadopunom butre za šest mjeseci vožnje u 2012. godini. Upoznavši nagrađene vidim kako dobro izgledaju i uvjeren sam da će biti još dugo naši putnici, što me raduje - zaključuje Medić.

- Sve obavljam vozeći se malo tramvajem, malo autobusom, ali nikada ujutro, kada su vozila puna školaraca i radnika, jer bude velika gužva - kaže Vesna Pristojković, koja je domaćinima u GPP-u zahvalila domaćim blagdanskim kolačima.

Pohvala GPP-ovim vozačima

- Gradskim prijevozom prije stignem obaviti što trebam, ali sam uvijek obziran prema radnicima i ne idem u gužvu. Najčešće se vozim oko 10 sati i podneva jer su oko 13 sati gužve zbog učenika. Stanujem u Vukovarskoj, ribič sam i bar dva puta tjedno putujem u Sarvaš, zbog čega butru nadoplatim s 30 kuna. Hvala GPP-u na daru. Vozači su za pohvalu! Volio bih da na kraju Sarvaša imamo treće ugibalište i ne moramo pješačiti od crkve do vikendica - predlaže Dragutin Gas.

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=35854#ixzz1i0hH7Hls

traxdata
January 12th, 2012, 11:49 AM
Zbog 93 tramvajska zastoja, GPP oštećen za 273.500 kuna
Objavljeno: 12.1.2012

Iako je tijekom 2011. godine u Osijeku bilo 14 tramvajskih zastoja manje nego 2010., kada su zbog tuđeg nemara i krivnje tramvaji stajali 107 puta, osječki GPP lani je evidentirao štetu u visini 273.508 kuna.
Tramvaji su prisilno stajali čak 131 sat i 57 minuta! “Najčešći uzroci zastoja tramvaja su nepropisno parkirana vozila uz tramvajsku prugu zbog čega je 2011. bilo 49 zastoja, i to najčešć
TRAMVAJI STAJALI gotovo 132 SATA
“Ukupno vrijeme zastoja tramvaja u 2011. godini bilo je u trajanju od 7.918 minuta, odnosno 131 sat i 57 minuta. Zbog nepropisno parkiranih vozila tramvaji su stajali 45 sati i 12 minuta, a prometne nezgode “zaustavile” su tramvaje 86 sati i 45 minuta. U odnosu prema 2010. godini (evidentirane ukupno 9.143 minute stajanja ili 152 sata i 23 minute), smanjeno je vrijeme trajanja zastoja tramvaja za 20-ak sati”, zaključuje Maričić.
e u Divaltovoj ulici, Županijskoj i Strossmayerovoj. Prometne nezgode prouzročile su 44 zastoja, uglavnom na lokacijama u Strossmayerovoj, Divaltovoj i u Europskoj aveniji. Sveukupno zastoja je lani bilo 93. Nedvojbeno je kako su zastoji u prometovanju izazvani tuđom krivnjom GPP-u nanijeli materijalnu štetu koja sveukupno iznosi 273.507,51 kunu. Od 49 zastoja tramvaja zbog nepropisno parkiranih vozila, za 22 slučaja (45 posto) zaključen je ugovor o izvansudskoj nagodbi, pri čemu su uzročnici zastoja tramvaja ostvarili popust od 25 posto te je za iste do sada naplaćeno 27.920 kuna. Zbog zastoja nastalih zbog prometne nezgode naknada štete se potražuje od osiguravajućih društava, po polici automobilske odgovornosti vozila odgovornog za prometnu nezgodu. Za ostale, nerealizirane predmete zastoja tramvaja u tijeku je postupanje preko suda, dok za nekoliko slučajeva očekujemo dostavu podataka od Policijske postaje Osijek o vlasnicima vozila koja su prouzročila zastoj tramvaja”, pojašnjava Jean-Pierre Maričić, zamjenik direktora Gradskog prijevoza putnika Osijek.

TomePanonium
January 13th, 2012, 02:33 PM
Pozdrav, kolega Semper Fi me pozvao da izvjesim red vožnjepa evo :cheers:

http://www.icm-vukovar.info/index2.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=125&Itemid=35

Red vožnje buseva u Vukovaru, tko se odluči posjetiti grad pa poželi kojim slučajem vožnju busom :D

Inaće Borovo naselje je četvrt najsjevernije uz Dunav(gdje piše Savulja ili Trpinjska cesta, bus vozi dalje na sjever), Novo groblje je najjužnija točka do koje možete busom.Tržnica Vukovar označava centar.Inaće moram kritizirat vozače koji su prilično nesusretljivi :down:

Što se vlakova tiće, uskoro ću označit sve na planu grada pa vam postati da imate bus linije i točno označena mjesta gdje se kolodvori nalaze, bit će u editu posta. Malo sam napisao ovo navrat-nanos što bi se reklo :D Živi bili :cheers:

Semper Fidelis
January 13th, 2012, 02:43 PM
Glupo mi je da već u pola 9, 9 nema buseva :nuts: Trebali bi min do 23:30 prometovat.

Jel postoji nekakva karta sa linijama?

TomePanonium
January 13th, 2012, 02:48 PM
Tražim baš po netu ali nema, tako da ću vjeroajtno izraditi sam na planu grada.
Psotojali su busevi ali načuo sam 2 priče,klasika moram priznat... Prva je da su poslije zih 9 sati u buseve ulazili ono klinci pod hormonima pa da je bilo problema, druga je da nemaju računicu tu pa su jednostavno skratili. Tko će ih znat...

Semper Fidelis
January 13th, 2012, 02:57 PM
Tražim baš po netu ali nema, tako da ću vjeroajtno izraditi sam na planu grada.
Psotojali su busevi ali načuo sam 2 priče,klasika moram priznat... Prva je da su poslije zih 9 sati u buseve ulazili ono klinci pod hormonima pa da je bilo problema, druga je da nemaju računicu tu pa su jednostavno skratili. Tko će ih znat...

Bzvz, trebali bi tu te noćne produžiti... Bilo bi super kad bi mogao napraviti kartu ;)

:cheers:

Doat par slika buseva koje sam našao na autobusi.org

http://i1139.photobucket.com/albums/n553/AMFan6/12ef030a.jpg

http://i1139.photobucket.com/albums/n556/matijaslike/Centrolinervu774ba.jpg

http://i264.photobucket.com/albums/ii179/makyCRO/Autobusi%20-%20slike/P1020179.jpg

http://i264.photobucket.com/albums/ii179/makyCRO/Autobusi%20-%20slike/P1020180.jpg

http://i264.photobucket.com/albums/ii179/makyCRO/Autobusi%20-%20slike/P1020182.jpg

http://i264.photobucket.com/albums/ii179/makyCRO/Autobusi%20-%20slike/P1020185.jpg

http://i1204.photobucket.com/albums/bb417/autobusi11/IMG_1465.jpg

http://i1204.photobucket.com/albums/bb417/autobusi11/IMG_1318.jpg

Semper Fidelis
January 13th, 2012, 02:58 PM
http://i1204.photobucket.com/albums/bb417/autobusi11/IMG_1326.jpg

http://i1204.photobucket.com/albums/bb417/autobusi11/IMG_1330.jpg

http://i1204.photobucket.com/albums/bb417/autobusi11/IMG_1331.jpg

autobusi.org

Bobo Vu
January 13th, 2012, 04:19 PM
Glupo mi je da već u pola 9, 9 nema buseva :nuts: Trebali bi min do 23:30 prometovat.

Isto tako zadnji bus iz Osijeka za Vukovar polazi u 20.00 sati.

Bobo Vu
January 13th, 2012, 04:31 PM
Mislim da bi Vukovaru dobro došao jedan gradski zglobni autobus u špicama kad učenici idu u školu, posebno na liniji Savulja-Sajmište.

Bobo Vu
January 13th, 2012, 07:57 PM
Vozila koja prometuju u gradskim autobusnim linijama u Vukovaru, a slike su u današnjem drugom postu Sempera Fidelisa. Izvor: autobusi.org

4 - MAN SL 283 Lion's Classic

OS-435-GC - 2006.
OS-436-GC - 2006.
OS-437-GC - 2006.
OS-438-GC - 2006.

2 - MAN EL 262 Eurobus - ex ZET Zagreb

VU-600-L
VU-934-AI

Semper Fidelis
January 13th, 2012, 08:07 PM
A ja sam mislio da je jedan sa osječkim tablicama. Znaci 4 komada. Jesu to možda od Gpp-a busevi?

Bobo Vu
January 13th, 2012, 08:15 PM
Ti su autobusi kao novi došli u Vukovar, a ne znam zašto imaju osječke tablice.

esseker
January 13th, 2012, 08:24 PM
Vidim da se na VU construction updateu počelo o tramvajima pa da se nadovežem :)

Po mojoj procjeni, tramvaj bi u Vu bio super stvar i imao bi dvije linije:

Trpinjska cesta - centar - Sajmište
Borovo naselje - centar - Novo groblje

Ostale potrebne linije mogli bi pokrivati autobusi.

TomePanonium
January 13th, 2012, 10:18 PM
I to da idu do pola trpinjske i borovske (12 redarstvenika) ceste, preko gospodarske zone, po priljevu ispred bolnice ravno do trga.
Al to je naravno malo veća investicija koju ni fondovi unije ne mogu donjet XD

traxdata
January 14th, 2012, 09:48 AM
Tramvaj u Vukovaru bilo bi fora to viditi a sad neznam kolika je širina ceste da bi stao tramvaj te kolika bi bila duljina trase.

traxdata
January 14th, 2012, 10:35 AM
GPP: Nemamo više što dati, pet polazaka s Juga 2 je dovoljno!

Još nije počelo drugo polugodište, mladi se ne voze rano prijepodne autobusom, a gužve u “jugovcu” koji vozi prema Retfali su zaista velike, posebice od 8 do 9.30 sati. “GPP se hvalio s više polazaka na liniji s Juga 2, međutim, to nije riješilo problem kasnijih gužvi”, negoduje putnica koja kaže kako već dva prijepodneva na postaji u Vukovarskoj, kod Drvljanika, uspije ući u autobus i do središta grada stoji na stepenicama nasuprot vozaču. Dražen B. također ima istovjetnu primjedbu jer “bus bude pretrpan umirovljenicima i onima koji rade od 9 sati”, pitajući zašto autobusi ne voze češće i poslije 8 sati do 9.30, nego samo u “špici” zbog školaraca i radnika. “Na liniji 1 povećan je broj autobusa za jedno vozilo. Autobusi prometuju s Juga 2 prema Kanižlićevoj i na Vijenac Petrove gore od 5 do 7 sati s Juga 2 radnim danima u razmaku svakih 15 minuta, a između 7 i 8 sati vozi pet autobusa u razmaku 11, 9, 4 i 13 minuta, dok od 8.30 do 9.30 sati vozi pet autobusa i putnici imaju šest polazaka. Gužve u vozilima na liniji 1 nisu pravilo, nisu svakodnevne. To potvrđuje broj prijavljenih putnika na ulazu u vozilo. Nitko nije negodovao kada su donedavno vozila četiri autobusa, niti se u posljednje vrijeme u GPP-u itko žalio zbog gužvi. U “sporno” vrijeme pet autobusa sa šest polazaka je dovoljno, odnosno šest autobusa sa sedam polazaka u samo sat vremena (7 - 8 sati) s Juga 2 je optimalno jer za ovu linije nemamo više što dati, niti ima autobusa niti vozača. Dio putnika može koristiti tramvajski prijevoz Divaltovom, a Vukovarskom prolaze i autobusi na drugim linijama”, pojašnjava Josip Nađ, zamjenik direktora osječkog GPP-a.:lol:

TomePanonium
January 14th, 2012, 05:24 PM
Ne vjerujem da bi mogao prometovati cestom, jer nema šanse da tramvaj ubace nekako na glavnu :nuts: , jedino možda da izrežu onaj drvored a to ima ja neću dat, ono tijelom pred buldožere :lol:

Vjerojatno bi se radio i neki čvor kod Radničkog doma u Borovu n pa i nadvožnjak preko pruge i ceste u gospodarskoj zoni, to su malo realno (pre)velike investicije...

Ali baci pogled kada budeš prolazio kroz Vukovar, većinom ste Osječani pa pogledajte koliko mjesta ima na Trpinjskoj između kuća sa desne strane i ceste,ista je situacija na Priljevu i Mitnici...
Al eto poznavajući trenutnu situaciju i nespremnost na bilo kakve promijene u našem gradu ne vjerujem da će ikada biti narpavljeno tako nešto.Iako "kul" ideja, ostat će samo na postovima nas par entuzijasta :)

TomePanonium
January 14th, 2012, 05:32 PM
Kad doamo još tu i most na samom ulazu u Vukovar, 20-ak km (valdja će u 2 smjera ić :D ) tračnica, uređenje ovog prostora između kuća i ceste na Priljevu,stanice,betonaže i štotijaznam

Ne znam koliko bi ljudi trebalo prometovati dnevno na relaciji da bi imalo ikakvog smisla, najveći plus bi svakako bila ostavština budućim generacijama što je i najvrjednije, samo ako se nastavi ovakva situacija u Vukovaru pitam se hoće li i biti tih generacija ;)

Samo nekako mi je jedna stvar u glavi, ne moraju oni sagraditi sustav u roku 3 godine neka ga postupno grade i pokažu nekakav smisao za planiranje unaprijed i nadu u prosperitet, nešto "opipljivo", slučajno je to "tramvaj" tema za koju sam zapeo, ne znam ni sam zašto :)

esseker
January 14th, 2012, 07:37 PM
Pa u svakom slučaju bi građani svih naših većih gradova poput Vukovara, Broda... morali planirati i unaprijed pa i ako se ne bi tramvaj uvodio u narednih 10-20 godina, da se ostavljaju koridori za buduće radove koji će sigurno kad-tad biti potrebni.

...
samo, zanimljivo je da se u hrvatskim gradovima vizionarskije gledalo na javni promet prije 100-120 godina nego danas... tramvaj su imali (tada mali gradovi): Osijek, Zagreb, V.Gorica, Rijeka, Opatija, Pula, Dubrovnik

Semper Fidelis
January 19th, 2012, 05:29 PM
TaiUUH0yhl8

Rocky031
January 29th, 2012, 04:13 PM
Uskoro će biti jedna nova stvar među osječkim tramvajima,ali šta konkretno nesmijem napisat.

traxdata
January 29th, 2012, 04:42 PM
Aj Rocky, ne zajebaj piši što će biti^^ da se veselimo:lol:

Rocky031
January 29th, 2012, 04:53 PM
Pitajte me u inbox pa vam odgovorim,nebih smio o tome pisati na forumu.

traxdata
January 29th, 2012, 05:00 PM
Na proljeće počinje proširenje tram linije do Višnjevca jeli tako?

Rocky031
January 29th, 2012, 05:03 PM
Meni je nekako bolje kada bi ljudi iz Višnjevca pričekali malo tramvaj,a da se prvo spoji 1 i 2 linija.Uostalom za proširenje tram. mreže treba još tramvaja,a nevjerujem da imamo novaca za kupnju novih.

traxdata
January 29th, 2012, 05:15 PM
Treba više buseva za Jug 2 uvesti jer je ovo što ima vrlo malo a na ovu tram liniju Bikara trg A Starčevića uvest one genšere da voze jer tehnički uvjeti bi trebali dozvoljavat da vozi na toj pruzi.

kohortaphoto
January 31st, 2012, 06:01 PM
Novi fan page Panturista:

http://www.facebook.com/panturist

Izvodi iz voznih redova, fotke buseva, informacije, itd...

esseker
January 31st, 2012, 09:47 PM
Uvijek zaboravim pitati vas ovdje za mišljenje.
Primijetio sam već davno da su nazivi autobusnih stajališta na mjestima gdje ih dijele s tramvajima različiti. Pa tko je tu lud? :lol:

Npr, ako se kojim slučajem trebaš naći s nekim na Đakovštini, tramvaj te iskipa na stajalištu "Đakovština", bus na "Županijska", a u Divaltovoj te tramvaj iskipa na "Kirovoj", a bus na "Arbanas", a što će ako se jednom pekarnicu odluči premjestiti? :nuts:

traxdata
February 1st, 2012, 09:31 AM
Da vidiš, to je zanimljivo a jutros je bio zastoj na Svačićevoj jer rampa bila spuštena 15min prije nego je vlak krenuo.

lokomotiva
February 1st, 2012, 09:40 AM
joj ti prijelazi su mi fantastični!! u brodu kad se zatvori rampa u osječkoj ulici, vlak tek došao u kolodvor koji je više od kilometra udaljen. da ne govorim kad vlak dolazi od vinkovaca, zatvore prijelaz još dok je vlak u vrpolju :lol:

Frnjchuga031
February 1st, 2012, 09:52 AM
joj ti prijelazi su mi fantastični!! u brodu kad se zatvori rampa u osječkoj ulici, vlak tek došao u kolodvor koji je više od kilometra udaljen. da ne govorim kad vlak dolazi od vinkovaca, zatvore prijelaz još dok je vlak u vrpolju :lol:

To mi se dogodilo prvi puta kada sam došao u brod... Čekao sam cca 15 min... :nuts:

lokomotiva
February 1st, 2012, 10:04 AM
ma nakon 20-ak godina otupiš. više ni ne primjećujem da pruga tamo stoji :lol: najgore je što je osječka ulica glavni ulaz u grad s istoka. lako za putnike, ali sranje je kad hitna ili vatrogasci tamo zapnu...

Frnjchuga031
February 1st, 2012, 10:08 AM
ma nakon 20-ak godina otupiš. više ni ne primjećujem da pruga tamo stoji :lol: najgore je što je osječka ulica glavni ulaz u grad s istoka. lako za putnike, ali sranje je kad hitna ili vatrogasci tamo zapnu...

Vjerujem, no ja sam se iznenadio kada sam došao... Malo čudno djeluje kada na tako prometnoj ulici bude zastoj, a neznaš ni zašto... Pogotovo kada je kolona tolika da ni nevidiš prugu... Barem je meni tako bilo... :)

traxdata
February 1st, 2012, 10:11 AM
Valjda će u budućnosti, biti riješen taj prijelaz na Svačićevoj sa nekim pametnim rješenjem.

Rocky031
February 6th, 2012, 10:36 AM
Evo ono što sam rekao da će biti novo među osječkim tramvajima :)

http://www.sib.hr/lifestyle/ostalo-lifestyle/4221-foto-piratski-brod-na-ulicama-osijeka.html

Semper Fidelis
February 6th, 2012, 10:56 AM
Fora

http://www.sib.hr/images/stories/lifestyle/2012/gpp_brod_velika.jpg

Frnjchuga031
February 6th, 2012, 10:59 AM
^^ Fora...

LAMPAŠ8
February 6th, 2012, 11:07 AM
hahah kad bude klizio po snijegu:)

fora mi je što se sad tramvaji maletene ni ne čuju kako idu..

Rocky031
February 6th, 2012, 11:20 AM
Mislim da bi mi trebali imati što više takvih tramvaja i to tijekom cijele godine :)

ArtNouveauFan
February 6th, 2012, 01:56 PM
:lol: Odlična ideja, super je. :)

LAMPAŠ8
February 7th, 2012, 01:29 PM
http://www.sib.hr/vijesti/osijek/4263-zivot-grada-pod-pola-metra-snijega.html

GPP: 10 puta više putnika

Osječani su zbog izbjegavanja problema s parkiranjem idući na posao ostavili zametena vozila na parkingu ili u garaži. Vjerujući u sigurnost gradskoga prijevoza, nisu pogriješili jer topli prijevoz stiže s neznatnim kašnjenjem u odnosu prema voznom redu.

“Na GPP-ovim linijama u jutarnjoj špici do 7.15 sati prihod od prodanih karata novim putnicima iznosi do 1.000 kuna. Ujutro prvog radnog dana u tjednu (jučer) bio je udeseterostručen, a vozači su naplatili 12.000 kuna. Nije besprijekorno, ali s manjim zastojima zbog kvrcavica i kraćih kašnjenja, sve linije funkcioniraju. Zahvaljujući ralici, izrađenoj od rezervnih dijelova preko natječaja za inovativno rješenje, tramvajska pruga je očišćena od snijega. Problem su autobusna stajališta koja ne stignemo očistiti zbog čega se ispričavamo građanima. Postoji ugovor s osječkim zatvorom koji u praksi ne funkcionira jer GPP-u sada žurno treba 20 osoba za čišćenje stajališta, ali ih nema toliko koji bi kaznu mogli odrađivati na “slobodi”. Odlično surađujemo s Cestingom, Unikomom i posebno sam zahvalan Vodovodu koji je očistio autobusna okretišta. Protiv smrzavanja borimo se cjelonoćnim grijanjem autobusa u remizi”, kaže Igor Medić, GPP-ov direktor.

I topli vlakovi s osječkog Glavnog kolodvora za sada polaze točno na vrijeme, jedino ima manjih kašnjenja u dolascima iz Zagreba.

^^jučer sam išao voziti se javnim prijevozom da vidim kako funkcioniraju...i moram ih pohvalit..nema većih kašnjenja i sve ide po rasporedu :)

traxdata
February 7th, 2012, 06:37 PM
Da također, da i ja kažem kako su stvarno organizirani danas se vozio a gužva je bila strašna ali eto fino će se napuniti blagajna gpp-a. :)Moram pohvaliti vrlo uljudne vozače tramvaja pogotovo ženske vozačice,svaka im čast.:cheers:

agent_01
February 7th, 2012, 09:33 PM
Da također, da i ja kažem kako su stvarno organizirani danas se vozio a gužva je bila strašna ali eto fino će se napuniti blagajna gpp-a. :)Moram pohvaliti vrlo uljudne vozače tramvaja pogotovo ženske vozačice,svaka im čast.:cheers:

Ja očito živim u nekom drugom gradu i vozim se nekim drugim GPP-om.

Rocky031
February 7th, 2012, 11:18 PM
Ja očito živim u nekom drugom gradu i vozim se nekim drugim GPP-om.

+1

traxdata
February 7th, 2012, 11:49 PM
Vidim neki su u čudu što sam pohvalio gpp.:nuts:

esseker
February 8th, 2012, 09:33 AM
Vozim se zbilja jako često na dnevnoj bazi tramvajem pa mogu također sigurno 90% vozača i vozačica GPP-a iskreno pohvaliti. Neki su i zbilja pristojni i ugodni. Ne mali broj puta sam vidio i kako pomažu starijima ili trudnicama ući unutra, pomalo neki govore i Engleski pa pomažu strancima. Ne bih im bio u koži kad recimo poneki zalutali švercer pokuša ušuljati se u tramvaj jer ga tada oni moraju loviti.

...

Jedino što mi posebno ovih hladnih dana, ali ni inače, nije jasno je - ZAŠTO SE UVIJEK NA STAJALIŠTU OTVARAJU SVA VRATA? Čemu služe ona tipkala? Ovako se tramvaji bezpotrebno hlade jer vrata budu otvorena i po minutu :nuts:

traxdata
February 8th, 2012, 11:29 AM
Jučer nisu, radila sva vrata na liniji Z.P -Višnjevac samo prednja su se otvarala popodnevna špica je bila tako da su svi na prednja vrata ulazili i izlazili.

esseker
February 8th, 2012, 11:48 AM
to valjda zbog nepotpuno očišćenih stajališta od snijega pa se nisu ni mogla sasvim otvoriti. tak je i na liniji za Bikaru.

ali i inače ne razumijem čemu otvaranje svih vrata kad postoje one tipke za otvaranje.

traxdata
February 8th, 2012, 12:08 PM
Mnogi, ne znaju za čega to služi tipkalo pa misle što bi to moglo biti.^^

LAMPAŠ8
February 10th, 2012, 02:20 PM
piratski tramvaj

http://img825.imageshack.us/img825/3863/40249529586844714479210.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/825/40249529586844714479210.jpg/)

traxdata
February 10th, 2012, 02:30 PM
Di je ^^ slikano?

Semper Fidelis
February 10th, 2012, 02:46 PM
Ovo je negdje na DGO.

traxdata
February 10th, 2012, 02:53 PM
Može biti, da je potez Divaltova nekako mi se čini ali nisam siguran.

Semper Fidelis
February 10th, 2012, 02:55 PM
Na divaltovoj pruga nije na obje strane :)

traxdata
February 10th, 2012, 03:10 PM
E, pa da onda je Gupčeva nisam dobro gledao a ovaj me snijeg zafrknuo.:nuts:

LAMPAŠ8
February 11th, 2012, 12:38 AM
http://i42.tinypic.com/2njlyrc.jpg

ArtNouveauFan
February 11th, 2012, 10:48 AM
^^ :lol: Baš super, svaka im čast! :cheers:

KKomarac
February 11th, 2012, 11:40 AM
I, zacudo, pristojne novogradnje.

LAMPAŠ8
February 11th, 2012, 01:29 PM
http://www.osijek-online.com/Gospodarstvo/Tvrtke/Kriza-utje%C4%8De-i-na-poslovanje-osje%C4%8Dkog-GPP-a-razmatraju-ukidanje-povlastica.html

Kriza utječe i na poslovanje osječkog GPP-a, razmatraju ukidanje povlastica

Zbog povećanja cijena goriva i ostalih energenata, porasta PDV-a, ali i kreditnog zaduženja u iznosu od 214.869.539 kuna, osječki GPP prinuđen je razmotriti opciju ukidanja povlastica putnicima kako bi se izbjeglo poskupljenje javnog prijevoza.

Osijek je, trenutno, grad u kojemu putnici plaćaju najnižu cijenu javnog prijevoza, svega 9 posto putnika plaća punu cijenu dok ostalih 91 posto plaća cijenu koja je u rangu od 5 do 30 posto od stvarne cijene.

- Naše kreditno zaduženje ključni je razlog zbog kojeg se GPP nalazi u gubitku. No, drago mi je da se grad Osijek više nikada neće zaduživati na način kako su se bivše gradske uprave zaduživale, a to je da GPP vraća kredit za Grad Osijek jer zbog toga ćemo iduću godinu završiti s gubitkom od 16,7 milijuna kuna. Realno ćemo, pak, godinu završiti s operativnim gubitkom od 4 milijuna kuna, što je vrlo dobra kada ga usporedimo s ostalim gradskim tvrtkama. - izjavio je direktor GPP-a Igor Medić.

Dodatna otežavajuća okolnost je i činjenica što se dolaskom novog Zakona o plaćanju dosadašnji rok plaćanja od 90 dana skraćuje na 60 dana.

No, hoće li se cijene promijeniti, ali ne i povisiti, doznat će se tek nakon što financijska izvješća budu potpuna i nakon što Grad, kako je Bubalo istaknuo, zajedno s GPP-om razmotri sve mogućnosti.

Inače, građani Osijeka u provedenoj anketi usluge i rad GPP-a u protekloj godni ocijenili su "vrlo dobrim", odnosno četvorkom. Istu ocjenu GPP je dobio i 2010. godine.

LAMPAŠ8
February 23rd, 2012, 10:55 PM
http://osijeknet.com/1843_Raste-cijena-gradskog-prijevoza-!.htm

Raste cijena gradskog prijevoza ?!

Rast cijena goriva negativno će po svemu sudeći utjecati na gradski prijevoz u gradu Osijeku. Barem je tako naznačio gradonačelnik Krešimir Bubalo gostujući danas na Radio Osijeku u emisiji „Gradonačelnik ima riječ…“.

Unatoč obećanju da cijene komunalija neće rasti, te prigovoru Vijeću za voden usluge u kome se traži da preispita odluku o povećanju fiksnog dijela najniže osnovice cijena vodnih usluga, GPP ipak izgleda neće uspjeti održati nivo trenutnih cijena usluga.

Imali smo sastanak sa predstavnicima GPP-a i radili simulacije. Jasno da se stvari koje se događaju i promijene cijena goriva, sa ovim što imamo u proračunu i sa najavama države smanjivanja poreza na dohodak, što će biti udar na naš proračun, sigurno nećemo moći povećati subvencije za GPP, rekao je gradonačelnik Bubalo za Radio Osijek.

Naime, Grad Osijek GPP subvencionira sa 23 milijuna kuna, ali usprkos racionalizaciji prethodnih godina, povećanja subvencije neće biti, jer su mogućnosti racionalizacije iscrpljene.

Ako cijene goriva nastave ovako ići gore, mi ćemo jednostavno morati izvršiti korekciju cijena prijevoza, jer GPP više neće moći izdržati, rekao je Bubalo za Radio Osijek dodavši kako je 23 milijuna subvencija GPP-u prag,osobito ukoliko država ostane dosljedna najavljenom potezu vezanom za porez na dohodak, a koji je faktički već napravila.

traxdata
March 9th, 2012, 04:18 PM
http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=37246

Danas su u Remizu dovezena tri tramvaja modela GT-6 (među Osječanima znani i kao genšeri) koje je od ZET-a kupio GPP. ZET se, kao jedini ponuđač, javio na nedavni natječaj GPP-a. Iako su u upotrebi u Zagrebu bili do prije dvije godine - kad su ih zamijenili novi niskopodni tramvaji, ovi tramvaji su u relativno dobrom stanju, klimatizirani i 20-tak godina mlađi od postojećih istovrsnih tramvaja koji prometuju Osijekom.

Da se radi o vrlo dobrom poslovnom potezu govori i činjenica da je svaki tramvaj kupljen za cijenu koja je 186 puta manja od cijene novog niskopodnog tramvaja, odnosno 75 puta manja od cijene restauriranog tramvaja.

Iz GPP-a najavljuju da ćemo ih na osječkim ulicama moći vidjeti i u njima se voziti najranije za mjesec dana, koliko je potrebno za potpunu provjeru ispravnosti, servis i čišćenje.

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=37246#ixzz1odJub5rh

Semper Fidelis
March 9th, 2012, 04:45 PM
http://www.osijek031.com/slike/novosti_2012_03/2012_03_09_gpp-tramvaj_400.jpg

http://www.osijek031.com/slike/novosti_2012_03/2012_03_09_gpp-tramvaj_2_400.jpg

http://www.osijek031.com/slike/novosti_2012_03/2012_03_09_gpp-tramvaj_3_400.jpg

LAMPAŠ8
March 9th, 2012, 07:46 PM
al onaj žuti što se voza kod nas sa Poli salamom..kakav užas :)

Rocky031
March 9th, 2012, 07:48 PM
al onaj žuti što se voza kod nas sa Poli salamom..kakav užas :)

I ja kažem :D

To je valjd bio onaj piratski.

LAMPAŠ8
March 9th, 2012, 07:50 PM
http://img823.imageshack.us/img823/3890/47075732170146454587110.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/823/47075732170146454587110.jpg/)

http://img840.imageshack.us/img840/3659/47670832170296787905410.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/840/47670832170296787905410.jpg/)

kronher
March 10th, 2012, 03:07 PM
^^

kolko cemo sad imat tih dvodjelnih tramvaja u uporabi? 5?

Semper Fidelis
March 10th, 2012, 03:32 PM
8 :?

esseker
March 10th, 2012, 03:45 PM
jel to iz metropole došlo? neka, volim te Duwage, tihi su a veliki

Semper Fidelis
March 10th, 2012, 03:49 PM
Ma jok, iz Babine grede :D

Ovo su okej tramvaji za Os, dovoljno veliki.

traxdata
March 10th, 2012, 07:11 PM
Ti su tramvaji za jutarnje špice ako se ne varam ali će tek za mjesec dana na tračnice dok se sve ne sredi i uredi.

Rocky031
March 11th, 2012, 12:27 AM
A moš mislit što ih urede,pod je katastrofalan,zidovi su išarani i ogluljena je boja,sjedala su loša.Jedino što izgleda naprave u tramvaju su oni aparati za prijavu.

LAMPAŠ8
March 12th, 2012, 11:37 AM
Uskoro kreće Party bus!

Studentska udruga "Akademis" iz Osijeka i tvrtka App Požega uskoro započinju sa jednim jako zanimljivim projektom - PARTY BUS!

Tri visokoturistička autobusa opremljeni sa wi-fi internetom, LCD ekranima uz prisutnost DJ-a u autobusu će svaki četvrtak i subotu dovoziti mlade iz mjesta u radijusu od 40 km oko Osijeka u Tvrđu – središte noćnog života u Osijeku i to u 2 navrata tako da prva grupa dolazi u 22 a druga grupa u 23:30 te se odvoz kućama vrši u 03:00 odnosno 04:00 sata. Projekt su pokrenuli APP Požega i "Akademis" s obzirom da ne postoji organiziran javni prijevoz u tim vremenima za Osijek i iz Osijeka sa područja osječkog prstena u kojem živi 70.000 ljudi, a istovremeno smo u pregovorima sa ministarstvom unutarnjih poslova s obzirom da bi se tako, a osim što bismo mladima učinili pristupačnijim sadržaje u Osijeku, također smanjio broj prometnih nesreća u kasnim noćnim satima koje su najčešće upravo četvrtkom i subotom.
Mladi će uz ulaznicu za party bus dobijali i niz popusta od ugostiteljskih lokala koji su svi smješteni u povijesnom dijelu grada Osijeka – Tvrđi u radijusu od 300 metara koja je već godinama središte noćnog života ne samo u Osijeku nego i u regiji.

Kao "uvertira" u projekt PARTY BUS organiziran je "BESPLA PARTY WEEKEND U ILOKU" ( 1. PARTY BUS ) by Akademis, APP & Cinema Ilok, koji je krenuo 10.03. – subota.

http://studos.net/vijesti/327-besplatan-studentski-vikend-u-iloku

pepy
March 13th, 2012, 06:16 PM
GPP KUPIO TRI KLIMATIZIRANA TRAMVAJA STARA ČETRDESET GODINA
Putnici će uskoro sami morati otvarati vrata tramvaja

Osječki GPP kupio je od zagrebačkog ZET-a tri tramvaja koji će do kraja ožujka biti uređeni za prijevoz putnika. Također u tramvajskom prometu, od 19. ožujka uvodi se usluga korištenja tipkala uz izlazna vrata. Naime, kada tramvaj stane na stajalištu, putnik će pomoću tipkala otvoriti vrata za izlaz. U GPP-ovim vozilima prekida se praksa otvaranja svih vrata na svakom zaustavnom mjestu. Uz sva vrata u tramvaju stajat će natpis “ukoliko želite izaći na stajalištu, koristite tipkalo” i naputak će slijediti glasovna najava. Ovih dana “gepepovci” educiraju putnike o korištenju tipkala za otvaranje vrata, a GPP-ovo poslovodstvo novu uslugu smatra racionalizacijom potrošnje energije koja će se pokazati najkorisnijom kada je hladno. “Uporaba tipkala će koristiti u boljoj protočnosti putnika u tramvajima i bit će smanjen gubitak energije prilikom čestog otvaranja svih vrata istodobno. Problem je u malom razmaku između stajališta. U autobusima s tipkalom otvaranje vrata se najavljuje vozaču”, pojašnjava mr. Igor Medić, direktor Gradskog prijevoza putnika Osijek, te dodaje: “Kupili smo tri tramvaja, doduše nisu novi već stari 40 godina, ali su bolji od polovnih koje imamo i mlađi od sadašnjih “genšera” starih 50-60 godina. To su prva tri klimatizirana tramvaja u Osijeku. Kad ih servisiramo i temeljito uredimo unutrašnjost, primjerice, stolice, izgledat će puno mlađe. Tramvaje smo kupili javnom nabavom na natječaju i jedini se javio ZET s jeftinom ponudom i kvalitetom koja udovoljava našim potrebama. Tri tramvaja GPP stoje 323.982 kuna, uključujući PDV, dovoz i servis, a bez spomenutog 263.400 kuna. Da je kupljen jedan novi tramvaj za 2 milijuna eura, Osijek više ne bi imao najjeftiniji gradski prijevoz”, zaključuje Medić.

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=3&ID_VIJESTI=158359

lokomotiva
March 13th, 2012, 08:56 PM
^^
3 kvalitetna tramvaja za 50 tisuća eura?! svaka čast :bow:

Sauter
March 14th, 2012, 03:58 PM
Meni su ti tramvaji najdraži :)

LAMPAŠ8
March 19th, 2012, 04:02 PM
http://osijek-online.com/Regija/Slavonija/%C4%90akovo-dobiva-gradski-prijevoz.html

Đakovo dobiva gradski prijevoz

U Đakovu su predstavljene prve naznake onoga što će postati funkcionalan gradski prijevoz. Grad Đakovo ujedno je s tvrtkom Panturist potpisao ugovor o subvencioniranju mjesečnih karata za srednjoškolce, studente i umirovljenike.

Cijena pojedinačne karte za vožnju po Đakovu je 7 kuna, vrijedi tri sata, pa se putnik s istom kartom može vratiti i kući, ukoliko stvari u gradu obavi unutar ta tri sata - kazali su gradonačelnik Vinković i Panturistov direktor Ribić na konferenciji za novinare.

Iznos mjesečnih karata, sufinanciranih od grada je 150 kuna za umirovljenike i starije od 65 godina, 300 kuna za srednjoškolce i 600 kuna za studente koji putuju do Osijeka ili Slavonskog Broda.

Mjesečne karte vrijedit će i izvan školske i akademske godine. Ugovor je na snazi od prvoga ožujka, a gradski prijevoz će krenuti već za koji dan.

U Panturistu kažu kako će se uz postojeća stajališta, sukladno zakonu, uvoditi i nova.

Pojedinačne karte moći će se kupiti u autobusu i na prodajnim mjestima Panturista. Promet po gradu pokrit će se postojećim autobusnim linijama, no razgovara se o jednom, isključivo gradskom autobusu.

Njegovo uvođenje ovisi o popunjenosti postojećih linija u iduća tri mjeseca.

svarto
March 19th, 2012, 05:11 PM
http://osijek-online.com/Regija/Slavonija/%C4%90akovo-dobiva-gradski-prijevoz.html

Đakovo dobiva gradski prijevoz

U Đakovu su predstavljene prve naznake onoga što će postati funkcionalan gradski prijevoz. Grad Đakovo ujedno je s tvrtkom Panturist potpisao ugovor o subvencioniranju mjesečnih karata za srednjoškolce, studente i umirovljenike.

Cijena pojedinačne karte za vožnju po Đakovu je 7 kuna, vrijedi tri sata, pa se putnik s istom kartom može vratiti i kući, ukoliko stvari u gradu obavi unutar ta tri sata - kazali su gradonačelnik Vinković i Panturistov direktor Ribić na konferenciji za novinare.

Iznos mjesečnih karata, sufinanciranih od grada je 150 kuna za umirovljenike i starije od 65 godina, 300 kuna za srednjoškolce i 600 kuna za studente koji putuju do Osijeka ili Slavonskog Broda.

Mjesečne karte vrijedit će i izvan školske i akademske godine. Ugovor je na snazi od prvoga ožujka, a gradski prijevoz će krenuti već za koji dan.

U Panturistu kažu kako će se uz postojeća stajališta, sukladno zakonu, uvoditi i nova.

Pojedinačne karte moći će se kupiti u autobusu i na prodajnim mjestima Panturista. Promet po gradu pokrit će se postojećim autobusnim linijama, no razgovara se o jednom, isključivo gradskom autobusu.

Njegovo uvođenje ovisi o popunjenosti postojećih linija u iduća tri mjeseca.

po meni to i nije neki gradski prijevoz jedino eto lijepo sto ce za sela biti jeftinija karta

traxdata
April 2nd, 2012, 12:31 PM
http://i.imgur.com/HTw6B.jpg

Zg Genšer unutrašnjost:)

LAMPAŠ8
April 2nd, 2012, 02:12 PM
Kohortin navijački

http://www.youtube.com/watch?v=dmbVXSd_OdU&feature=player_embedded

traxdata
April 10th, 2012, 04:43 PM
Evo za koji dan kreću tri tramvaja iz Zagreba na redovno prometovanje našim linijima tj.Zeleno Polje-Višnjevac.:cheers:

kohortaphoto
April 10th, 2012, 10:48 PM
Zaustavili su buseve: Oko 200 djece nema prijevoz do kuće

Učenici, njih 200 s područja Velike i Jakšića kod Požege prvog dana nakon Uskršnjih blagdana ostali su bez autobusnog prijevoza, jer su inspektori Ministarstva prometa i veza u utorak koncesionaru Slavonija Bus iz Novog Grada s autobusa poskidali registarske pločice.

- Ovo je neviđen teror kojeg inspektori provode po naputku iz Zagreba samo da bi me istisnuli s ovog područja, a vezano za dug kojeg imaju prema moćnicima Autobusno prometnog poduzeća Požega (APP). Sa spomenutim općinama imam ugovore kakve imam u nekoliko općina na području Brodsko-posavske županije i s cijenama nižim za 50 posto od dotadašnjeg prijevoznika APP-a, koji su na tom području važeći, ali ne i u Požegi. Prije dva mjeseca počela je inspektorska hajka na mene i moje djelatnike.U šezdeset dana napravili su 25 kontrola, isto toliko i zapisnika što drugima ne urade godinama. Očito je da sam APP-u trn u oku i sada inspektori moraju odraditi posao za neke koje su APP-ovci zadužili. Koriste ovu smjenu ministara, no, nisu tu ministri u igri već oni koji žive u njihovoj sjeni dobro se bogateći. Znam pojedince koji su svake godine ovdje u Požegi gosti APP-a za Grgurevo. Veliki je novac u pitanju kojeg za subvenciju prijevoza dobivaju prijevoznici i s tim istim novcem sada žele uništiti nas male prijevoznike - rekao je Franjo Matijašević, vlasnik tvrtke Slavonija Bus.

- Imam samo dva autobusa i s njih su mi skinuli registarske pločice, roditelji me neprestano zovu, jer njihova djeca neće u APP-ove autobuse, ne znaju kako da djecu pošalju u školu. Strahuju zbog toga što izostaju s nastave, jer nema još mnogo do kraja školske godine, tko će im opravdati izostanke. Njih ne zanima to što mi inspektori uporno pogrešno ispisuju zapisnike u kojima navode da vozim redovnu umjesto posebnu liniju za koju imam ugovor s općinama. Ne mogu shvatiti da u jednoj državi isti ugovori u jednoj županiji vrijede, a u drugoj ne - rekao je Franjo Matijašević.
Još nema odgovora iz ministarstva

Mladen Ajduk, djelatnik Ministarstva mora prometa i infrastrukture kojeg Matijašević drži odgovornim za novonastalu situaciju nije se želio očitovati o ovom problemu rekavši kako nema ovlasti razgovarati s novinarima, uputivši nas na glasnogovornicu ministarstva od koje je zatraženo očitovanje u svezi učeničkog prijevoza s područja Velike i Jakšića. Odgovor se očekuje.

- Ogorčeni smo na sve ovo. Očito ne funkcionira pravna država, čim se nekome dozvoljava da manipulira drugima, pa i inspektorima. Jako nam je poznato kakav je monopol držao APP i bili smo sretni kada smo dobili jeftinijeg prijevoznika, posebno mi koji imamo više srednjoškolaca. Mi smo danas morali ići po svoje dijete u Požegu, ali ako ovako nastave neka budu sigurno da ćemo se mi roditelji organizirati da zaštitimo sebe i svoju djecu - rekla je Željka Grgić, majka srednjoškolca iz Velike.

www.24sata.hr/crna-kronika-news/zaustavili-su-buseve-oko-100-djece-se-nema-kako-vratiti-kuci-261382

LAMPAŠ8
April 17th, 2012, 10:33 AM
http://www.glas-slavonije.hr/164724/3/Putnici-u-tramvajima--od-sada--se-voze-uz-program--Slavonskog-radija

NOVI VELIKI ISKORAK U RAZVOJU NAJSLUŠANIJE RADIJSKE POSTAJE U ŽUPANIJI

Putnici u tramvajima od sada se voze uz program Slavonskog radija

Brojni građani od jučer se još ugodnije voze tramvajima Gradskog prijevoza putnika jer preko razglasa mogu čuti popularni i rado slušani - Slavonski radio!

Čelnici GPP-a, Glasa Slavonije i Slavonskog radija jučer su tijekom promotivne vožnje tramvajem novinarima objasnili kako je došlo do ove zanimljive i hvale vrijedne suradnje. "GPP uvijek pokušava biti inovativan i izići u susret našim sugrađanima i putnicima. Krajem prosinca okončali smo javno nadmetanje u kojem smo tražili partnera za projekt emitiranja programa radijske postaje u svojem tramvajskom prometu", objasnio je direktor GPP-a Igor Medić. Javile su se dvije postaje, a ponuda Slavonskog radija, ističe, bila je povoljnija. "Njihov program stoga će se emitirati u našim tramvajima, a zauzvrat Slavonski radio ustupit će nam dnevno određeni broj minuta svojeg radijskog prostora, za potrebe servisnih i općih informacija, kao što su obavijesti o trenutnim zastojima u prometu, najave novih linija, moguća preusmjerenja trase i ostale korisne informacije. Uz to, ovaj novitet služi i za zabavu. Osobno sam se tijekom testnog razdoblja uvjerio kako su ljudi čak i plesali jer Slavonski radio pušta dobru glazbu", objasnio je direktor GPP-a Igor Medić. Svoje zadovoljstvo novom uspješnom poslovnom suradnjom iznio je i Ivan Šimić, predsjednik Uprave Glasa Slavonije. "Ovo je najveća investicija Glasa Slavonije i Slavonskog radija u ovoj godini. Iznimno smo ponosni i velika nam je čast da je upravo Slavonski radio dobio priliku i na ovaj način sudjelovati u životu svojih slušatelja. Naglašavam da on jedini ima radijsku koncesiju za cijelu Osječko-baranjsku županiju i vjerujem da će se ekipa Slavonskog radija sada dodatno potruditi i zbog putnika u tramvajima. Koliko nam je poznato, ovakva suradnja jedinstven je primjer u Hrvatskoj", kazao je Šimić. Naglasio je kako je Slavonski radio u kategoriji svih dobnih skupina najslušanija radijska postaja na području Osijeka i županije jer "nudi odličnu kombinaciju informativnosti, dobre zabave i glazbe". Potvrdilo nam je to i nekoliko jučerašnjih putnika. "Ovo je super novost. Vozim se tramvajem svaki dan, a posebno mi je drago što će u tramvajima puštati Slavonski radio, jer njega najviše volim slušati", kazala je studentica Ivana.

kronher
April 17th, 2012, 11:20 AM
Sviđa mi se kako Medić vodi gpp.

finska
April 17th, 2012, 11:39 AM
ja bi njega u zračnoj luci :)

LAMPAŠ8
April 18th, 2012, 01:27 PM
http://osijek-online.com/Moj-Osijek/Ritam-grada/Cijene-javnog-prijevoza-i-vrti%C4%87a-se-ne-mijenjaju.html

Cijene javnog prijevoza i vrtića se ne mijenjaju

Cijene javnog gradskog prijevoza i vrtića neće se mijenjati potvrđeno je na stotom po redu kolegiju u gradskoj upravi održanom u utorak.

Dobre su to vijesti za sve korisnike osječkog gradskog prijevoza, naime usprkos drastičnom poskupljenju energenata Grad Osijek, koji je vlasnik GPP, odlučio je ne povećavati cijene. Javni prijevoz, uz bicikl, većini građana još uvijek je najjeftinija opcija prijevoza.

Povećanje cijene energenata izazva lančano povećanje gotovo svih usluga. Druga dobra vijest je kako neće poskupjeti gradski vrtići, stoga će Osijek i dalje ostati jedan od rijetkih velikih gradova koji nije mijenjao cijene vrtića. Poručeno je kako će se sadašnje cijene nastojati zadržati i u predstojećem razdoblju.

Cijena korištenja usluga Centra za predškolski odgoj Osijek s kojom roditelj korisnik usluga sudjeluje u cijeni programa dječjih vrtića i jaslica određuje se prema primanjima po članu obitelji, a Grad je nedavno omogućio niže cijene vrtića za 153 jednoroditeljske (samohrane) obitelji.

Semper Fidelis
April 23rd, 2012, 11:19 AM
Izgleda da se GPP sprema kupiti 9 rabljenih autobusa; 2 komada duljine do 9 m i 7 komada do 12 m. Znači ništa od harmonika ni ovaj put.

http://www.gpp-osijek.com/nabava_pdf/GOD2012/01_RABLJENI_AUTOBUS/DOKUMENTACIJA.pdf

http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=3030.45

LAMPAŠ8
May 1st, 2012, 08:37 PM
ide javno nadmetanje za nabavu tračnica za tramvajsku prugu..radi se o GPPU Osijek..do 17.05 traje nadmetanje..

p.s ide i javno nadmetanje za usluge asfaltiranja..isto za GPP

Nabava i dovoz na skladište u GPP Osijek žljebaste tračnice tipa Ri-60, čvrstoće 90 N/mm˛, u dužinama od 15 m po komadu.

Količina:120 komada

2. Nabava i dovoz na skladište u GPP Osijek žljebaste tračnice tipa Ri- 60, čvrstoće 70 N/mm˛, u dužinama od 15 m po komadu.

Količina:225

BusFan2
May 2nd, 2012, 08:17 PM
Sad gledam ovo za linije u Slavonskom Brodu što je kolega napravio.. Od 6 linija, samo 3, super! Ali postoji par problema. Na početku i kraju linija bi trebalo napraviti okretišta, i ovi minibusi što voze po SB npr. na liniji 6 bi se trebali prodati i kupiti veliki niskopodni autobusi. I ideja o JGP Slavonski Brod je sjajna. Kad bi bilo 3 linije, JGP bi po mom mišljenju trebao kupiti par zglobnih autobusa za početak. Bilo bi bajno!!
Malo mojih slika Terzić Busa:
http://img140.imageshack.us/img140/9475/img0412kc.jpg

http://img718.imageshack.us/img718/1203/fotografija1593.jpg

http://img41.imageshack.us/img41/3586/fotografija0079r.jpg

http://img3.imageshack.us/img3/7938/fotografija1895.jpg

http://img607.imageshack.us/img607/1723/fotografija1914.jpg

http://img813.imageshack.us/img813/371/fotografija1951.jpghttp://img26.imageshack.us/img26/4825/fotografija0099f.jpg

http://img208.imageshack.us/img208/8681/img0199yp.jpg

LAMPAŠ8
May 6th, 2012, 12:29 AM
u sklopu projekta Osijek-Grad dobrih poruka oslikat će se nova dva tramvaja

http://i1240.photobucket.com/albums/gg494/lampas8/150728_304588286284059_276198472456374_677170_1746598358_n.jpg

http://i1240.photobucket.com/albums/gg494/lampas8/389328_304588762950678_276198472456374_677180_126234999_n.jpg

http://i1240.photobucket.com/albums/gg494/lampas8/577627_304588919617329_276198472456374_677184_1766790438_n.jpg
http://i1240.photobucket.com/albums/gg494/lampas8/574925_304588342950720_276198472456374_677171_1204293766_n.jpg

Miki86
May 8th, 2012, 11:38 AM
Ako sam dobro shvatio i zapamtio od jednog taksista, u Brodu imamo 33 taxi vozila. S tim da se taj broj stalno povećava, a još dosta vozila kupi ljude na crno, pogotovo subotom iz grada.

LAMPAŠ8
May 10th, 2012, 12:41 PM
u tijeku je oslikavanje 2 tramvaja na trgu

http://i1240.photobucket.com/albums/gg494/lampas8/P1010004-3.jpg

http://i1240.photobucket.com/albums/gg494/lampas8/P1010005-3.jpg

LAMPAŠ8
May 10th, 2012, 01:05 PM
Uključite se u projekt „Osijek – Grad dobrih poruka“!

U organizaciji Udruge za rad s mladima Breza, a uz podršku i pokroviteljstvo Europske komisije i Grada Osijeka, započeo je rad na projektu „Osijek – Grad dobrih poruka“. Cilj projekta je kroz akciju na društvenim mrežama, te kroz radionice u udrugama civilnog društva i javnim ustanovama, sakupiti što više „dobrih“ poruka koje bi krasile osječke fasade, prometnice, podvožnjake, kontejnere...

Prve poruke osvanule su na novim osječkim klimatiziranim tramvajima, koji će gradom početi voziti već danas! Tri tramvaja kupljena su od zagrebačkog ZET-a, a iako se radi o tramvajima starim četrdesetak godina, renoviranjem, klimatiziranjem i oslikavanjem udahnut im je novi život!
Cilj projekta je u ovo tužno doba grad učiniti što ljepšim mjestom za život, kao i potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u oblikovanju izgleda osječkih ulica, kako kroz osmišljavanje poruka, tako i kroz pretvaranje poruka u mini-grafite.

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=38431#ixzz1uSoMLU7e

još fotki tramvaja na linku :)

odlični su mi,

LAMPAŠ8
May 10th, 2012, 01:20 PM
još neke fotke tramvaja

http://i1240.photobucket.com/albums/gg494/lampas8/533145_408244355875248_171679659531720_1262696_1210685079_n.jpg

http://i1240.photobucket.com/albums/gg494/lampas8/528554_408244632541887_171679659531720_1262702_1856025709_n.jpg

http://i1240.photobucket.com/albums/gg494/lampas8/543361_408244499208567_171679659531720_1262698_1750083619_n.jpg

i jedna vijest :)

PROJEKTNA DOKUMENTACIJA ZA TRAMVAJSKU PRUGU U VIŠNJEVCU

U prostorijama MO Višnjevac potpisana su dva ugovora vezana uz rekonstrukciju ceste i izgradnju tramvajske pruge u Ulici bana Josipa Jelačića, u Višnjevcu.

Riječ je o Ugovoru o izradi projektne dokumentacije i Ugovoru o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za Ulicu bana J. Jelačića u Višnjevcu i dijela Ulice Nove Dalmacije (do Dalmatinske ulice) u Josipovcu. Ugovor o sufinanciranju potpisali su gradonačelnik Krešimir Bubalo i Tihomir Glavaš, direktor Županijske uprave za ceste, a sufinanciranje se odnosi na projektnu dokumentaciju za III. i VI. fazu zahvata, odnosno rekonstrukciju ceste, kolnih ulaza i oborinske odvodnje te zacijevljenje kanala Crni fok u punom koridoru ulice, u iznosu od 225.000,00 kuna.

Po završetku postupka javne nabave, kao najpovoljniji ponuditelj izabrana je tvrtka Rencon d.o.o. iz Osijeka te su Ugovor o izradi glavnog i izvedbenog projekta građevinsko prometnog rješenja Ulice bana J. Jelačića u Višnjevcu i dijela Ulice Nove Dalmacije (do Dalmatinske ulice) u Josipovcu potpisali gradonačelnik Krešimir Bubalo i Josip Bošnjak, direktor Rencona. Vrijednost ugovora iznosi 618.750,00 kuna. Projekt će se provoditi u sedam faza, a osim rekonstrukcije ceste i izgradnje tramvajske pruge, obuhvaćena je javna rasvjeta, odvodnja, pješačke i biciklističke staze, zacijevljenje kanala Crni fok, trafostanice, servisne ceste, parkirališta i ispravljačke stanice.

„Izgradnja tramvajske pruge i rekonstrukcija županijske ceste u Ulici bana Jelačića u Višnjevcu jedan je ključnih zajedničkih projekata ove godine, u koji će Grad i Županija zajednički uložiti blizu 30 milijuna kuna. Grad Osijek planirao je oko 20 milijuna, a Županija približno 9 milijuna kuna“ zaključili su gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić.

KKomarac
May 10th, 2012, 02:01 PM
Uključite se u projekt „Osijek – Grad dobrih poruka“!

U organizaciji Udruge za rad s mladima Breza, a uz podršku i pokroviteljstvo Europske komisije i Grada Osijeka, započeo je rad na projektu „Osijek – Grad dobrih poruka“. Cilj projekta je kroz akciju na društvenim mrežama, te kroz radionice u udrugama civilnog društva i javnim ustanovama, sakupiti što više „dobrih“ poruka koje bi krasile osječke fasade, prometnice, podvožnjake, kontejnere...

Prve poruke osvanule su na novim osječkim klimatiziranim tramvajima, koji će gradom početi voziti već danas! Tri tramvaja kupljena su od zagrebačkog ZET-a, a iako se radi o tramvajima starim četrdesetak godina, renoviranjem, klimatiziranjem i oslikavanjem udahnut im je novi život!
Cilj projekta je u ovo tužno doba grad učiniti što ljepšim mjestom za život, kao i potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u oblikovanju izgleda osječkih ulica, kako kroz osmišljavanje poruka, tako i kroz pretvaranje poruka u mini-grafite.

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=38431#ixzz1uSoMLU7e

još fotki tramvaja na linku :)

odlični su mi,

Lijepo. Upoce vise ne podsjecaju na one smrdljive, ustajale zagrebacke kante :okay:

esseker
May 10th, 2012, 10:02 PM
Ovo s oslikavanjem tramvaja mi je odlično i nešto po čemu Osijek može biti prepoznatljiv u široj regiji.

A mogu primijetiti i da je oslikavanje sa svakim novim projektom sve više profi, najs :)

LAMPAŠ8
May 17th, 2012, 06:25 PM
nakon prometne nezgode

http://i1240.photobucket.com/albums/gg494/lampas8/546049_412691455430538_171679659531720_1275191_1914978214_n.jpg

http://i1240.photobucket.com/albums/gg494/lampas8/542026_412691752097175_171679659531720_1275197_979389101_n.jpg

Rocky031
May 17th, 2012, 06:49 PM
Šta se majke ti zabilo u njega? :nuts:

Jeli bilo ozlijeđenih?