View Full Version : Галасуй! Голосуй! Vote!

Singidunum
February 3rd, 2012, 07:58 PM
Прывітанне!

В ветке о формате форума началась интересная дискусия об этом как здесь (http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=1437) на форуме написаны названия городов Витебск и Могилёв по-английский.

Мы пришли к выводу, что по-английский надо писать - по-английский. Это значит писать их используя буквы английского алфавита и используя исторический сложившийся перевод.

С момента открытия этих секций там написано Vitebsk и Mogilev.

Эти варианты тогда были выбраны так как их используют горисполкоми этих городов на англоязычных версиях своих вебсайтах и так как это первичные названия на английской Википедии.

Сейчас некоторые форумчане предложили это изменить и написать по другому. На английской Википедии вторичные варианты в которых используются только буквы английского алфавита (есть и версии которые законно согласные но они являются транслитерацией или по простому это не английский а всё-таки беларуский но łacinka) следующие Viciebsk или Vitsyebsk и Mahilyow или Mogilyov. Вместе с первичными версиями это три варианта для каждого города. Эта голосовалка позволит вам выбрать собственый фаворит.

В самой ветке где обсуждался этот вопрос не замечено много участников и чтобы эта голосовалка была легитимной прошу вас принять более активное участие. Голосовать могут все участники форума из Беларуси.

Спасибо большое! :cheers1:

Tomasz M. Bladyniec
February 3rd, 2012, 09:17 PM
I'd prefer "Mahilou".

Singidunum
February 3rd, 2012, 09:34 PM
^^Оказывается что эта версия используется в португальском. Кроме того результаты поиска дают самое низкое количество результатов по сравнению с другими вариантами (Mogilev - 24,500,000, Mahilyow - 367,000, Mogilyov - 931,000) - только 68,000 и тут возникает вопрос, мы хотим чтобы кто-нибудь нашел этот форум в сети или нет?

Да ещё забыл упомянуть, идея там голосовать за один вариант по одному городу.

KiberDen_!!!
February 3rd, 2012, 09:49 PM
паважаны Tomasz M. Bladyniec трохі перастараўся :)

Gość
February 3rd, 2012, 11:24 PM
Viciebsk
Mahilou

Гэта па-беларуску лацінскімі літарамі, а не па-ангельску (нямецку, французку, руску і г.д.)
У сваіх краінах на сваіх мовах як хочуць няхай так і пішуць: Расейцы - Витебск, Могилёв; Палякі - Witebsk, Mohylew; і г.д.
На Беларусі мы павінны пісаць па-сваему, а не глядзець на іншых.

Singidunum
February 3rd, 2012, 11:40 PM
Viciebsk
Mahilou

Гэта па-беларуску лацінскімі літарамі, а не па-ангельску (нямецку, французку, руску і г.д.)
У сваіх краінах на сваіх мовах як хочуць няхай так і пішуць: Расейцы - Витебск, Могилёв; Палякі - Witebsk, Mohylew; і г.д.
На Беларусі мы павінны пісаць па-сваему, а не глядзець на іншых.

Keep in mind that the third name is supposed to be in English and not the Belarusian latin. The formula is Belarusian in title and Russian and English in subtitle.

iveman94
February 3rd, 2012, 11:44 PM
хм
правильно ли я понял, что смысл этого опроса состоит в том, писать ли название городов на английском по-английски?

Singidunum
February 3rd, 2012, 11:54 PM
хм
правильно ли я понял, что смысл этого опроса состоит в том, писать ли название городов на английском по-английски?

Да, только надо решить какую версию использовать. Значит ещё раз - не решаем о том как писать по беларуской лацинке, тут всё понятно, но здесь используется первичный и оффициальный алфавит кириллица. А в субтитрах каждой секции название по-русски и по-английски. И тут участники форума решают как писать на английском языке названия этих городов.

Gość
February 4th, 2012, 12:41 AM
Keep in mind that the third name is supposed to be in English and not the Belarusian latin. The formula is Belarusian in title and Russian and English in subtitle.

А навошта у вогуле заклапочваць сабе галаву аб тым як трэба пісаць па-ангельску, мы пішам назву як яна гучыць па-нашаму згодна з правіламі нашай мовы, але лацінскімі літарамі.

Формула павінна быць - па беларуску кірыліцай і па беларуску лацінкай.

P.S. Нажаль зараз на дарожных знаках можна прачытаць: КАЗЛОВІЧЫ KOZLOVICHI - і што гэта нармальна??? для неразумеючых кірыліцу (а такіх у Еўропе працентаў пад 90 як не больш), назва мяйсцовасці напісана па расейску.

Singidunum
February 4th, 2012, 12:48 AM
А навошта у вогуле заклапочваць сабе галаву аб тым як трэба пісаць па-ангельску, мы пішам назву як яна гучыць па-нашаму згодна з правіламі нашай мовы, але лацінскімі літарамі.

Формула павінна быць - па беларуску кірыліцай і па беларуску лацінкай.

Well that is an interesting proposal, you can open a poll with a suggestion to remove English and add Belarusian Latin instead. But as it is today the formula is Belarusian / Russian - English so that is what the question is about.

KiberDen_!!!
February 4th, 2012, 10:51 AM
хе хе :) амаль 50 на 50

ну, з манкуртамі ўсё зразумела, яны плявалі на беларускую мову, таму і назвы беларускіх гарадоў па-ангельску жадаюць бачыць выключна ў расейскамоўным выкананьні, а вось галасы спадара Ікса мяне вельмі зьдзівілі, скажыце, калі ласка, Ваша беларускамоўнасьць - гэта фальшывая маска?

яшчэ я ўпэўнены ў тым, што тыя, хто прагаласаваў за беларускамоўныя варыянты, могуць абгрунтаваць сваю кропку гледжаньня, а большасьць з тых, хто прагаласаваў супраць беларускамоўных варыянтаў, нават і не задумваліся над сэнсам апытанкі - проста прагаласавалі за тыя варыянты, якія раней бачылі, не задумваючыся над іх дакладнасьцю - гэта яшчэ раз даказвае тое, што вырашэньня такіх пытаньняў шкалату дапускаць нельга :)

KiberDen_!!!
February 4th, 2012, 10:59 AM
Паважаныя беларусы, яшчэ раз заклікаю Вас галасаваць за варыянты Viciebsk і Mahilyow, першы з варыянтаў наогул ідэальны, бо поўнасьцю супадае з беларускай лацінкай, другі варыянт з беларускай лацінкай не супадае, але ўсё роўна перадае на ангельскую мову менавіта беларускамоўную назву нашага горада

Калі ў Вас засталася хоць кропля беларускасьці, калі Вы паважаеце сябе, як беларуса, у Вас ёсьць шанец зрабіць маленькі, але вельмі значны ўнёсак у справу абароны нашых нацыянальных інтарэсаў!

Singidunum
February 4th, 2012, 12:41 PM
а вось галасы спадара Ікса мяне вельмі зьдзівілі, скажыце, калі ласка, Ваша беларускамоўнасьць - гэта фальшывая маска?

Ещё раз - кто вам дает право допрашивать других участников? У каждого есть право голоса и может свободно это право использовать без какого-либо преследования. Сколько раз вас надо предупреждать, допустите другим свободно голосовать. Здесь мог бы даже сравнить ваши действия с тем одного знаменитого беларуского политика но не буду.

Паважаныя беларусы, яшчэ раз заклікаю Вас галасаваць за варыянты Viciebsk і Mahilyow, першы з варыянтаў наогул ідэальны, бо поўнасьцю супадае з беларускай лацінкай, другі варыянт з беларускай лацінкай не супадае, але ўсё роўна перадае на ангельскую мову менавіта беларускамоўную назву нашага горада

И ещё вы провоцируете замешательство постоянным комментированием о беларуском и русском языках когда здесь идет речь о английском языке. Прекратите. Мне всё равно какой вариант будет, только причина по которой мне чуть больше нравится сегодняшний вариант состоится в том что эти варианты далеко самые используемые что мне доказывают результаты поиска и что они тем образом обеспечат чтобы нас нашли новые пользователи, но на самом деле об этом решают форумчане и пусть им этого сделать свободно. А если у вас возникнет желание ответить мне на этот пост, пожалуйста в личку, давайте пропустим дальнейшее ораторство.

KiberDen_!!!
February 4th, 2012, 07:51 PM
добра, не буду перакаджаць :) калі апытаньне будзе скончанае, прывяду вельмі цікавую аналогію ;)

пытаньне наконт галасаваньня: ці могуць у ім удзельнічаць небеларускія ўдзельнікі форуму?

pauk2000
February 4th, 2012, 08:16 PM
Голосовать могут все участники форума из Беларуси.

Как минимум KruEv - не из Беларуси. И как минимум ещё одного я вообще до этого на форуме не видел.

p.s. просьба Tomasz M. Bladyniec считать как белоруса, на нашей ветке форума он проводит больше времени, чем на польской. )))

KiberDen_!!!
February 4th, 2012, 11:29 PM
наконт "засланых казачкоў" - ужо зараз бачна, што некалькі прагаласаваўшых за расейскамоўны варыянт перакладу, да Беларусі і да беларускага форуму ніякага дачыненьня не маюць ;) яшчэ некалькі фарумчанаў быццам бы з Беларусі, але першы раз бачу іх на форуме, нешта раней ніякай актыўнасьці ад іх бачна не было :)

затое за беларускамоўны варыянт на 90% прагаласавалі актыўныя ўдзельнікі форуму, і амаль усе з Беларусі, паважанага Томаша таксама можна лічыць беларусам, бо ён ледзь не самы актыўны ўдзельнік беларускага форуму ;)

канчатковыя вынікі галасаваньня можна будзе падводзіць дзесьці вечарам у панядзелак, пасьля таго, як у першы рабочы дзень да рабочых кампутараў дабяруцца астатнія фарумчане, але ўжо зараз бачна, што вынік будзе прыкладна 50 на 50, то біш нічыя :) ну і што будзем рабіць у такім выпадку? ёсьць прапанова далучыць у дужках да ангельскамоўных варыянтаў варыянты на беларускай лацінцы, але гэта абмяркуем потым, перад гэтым мною будзе прыведзена разгромная паралель у бок апанентаў ;) Галасуйма!

Stazhar
February 5th, 2012, 12:40 AM
Лічу што транслітарацыя назваў беларускіх гарадоў павінна адпавядаць беларускай фанетыцы. Сябры, наша мова і так знаходзіцца пад моцным ціскам рускай мовы. Памятаеце што казаў наш славуты паэт Францішак Багушэвіч: "Не пакідайце ж мовы нашай беларускай, каб не ўмёрлі"

AndreySche
February 5th, 2012, 09:07 AM
Хочу ещё раз обратить внимание публики на то, до какой степени местные националисты политизируют архитектурно-строительный форум, способствуя конфликтам и разобщению участников форума.

Gość
February 5th, 2012, 10:26 AM
Хочу ещё раз обратить внимание публики на то, до какой степени местные националисты политизируют архитектурно-строительный форум, способствуя конфликтам и разобщению участников форума.

І што мясцовы пан паплечнік русіфікацыі бачыць ў гэтым дрэннага. Дыскусія вядзецца не ў тэме пра архітэктуру, а ў адпаведным трэдзе, дзе кожны мае права выказаць свае думкі і погляды. І пан русіфікатар таксама, то пан і выказвай а не разводзь дэмагогію пад выглядам "местные националисты разводят политику, палітыка - гэта некранальнае табу, палітыкай мае права толькі адзін чалавек займацца".

KiberDen_!!!
February 5th, 2012, 11:05 AM
AndreySche

так ужо склалася, што Ваш ідал забараніў простаму люду займацца рэальнай палітыкай пад пагрозай зьняволеньня, таму мы вымушаны займацца палітыкай віртуальнай ;) хаця ў дадзеным выпадку мы хутчэй вырашаем не палітычныя пытаньні, а як ужо сказаў паважаны Stazhar, пытаньні фанетыцы.

паважаныя ўдзельнікі форуму, якія прагаласавалі за расейскамоўныя варыянты Vitebsk і Mogilev, цяпер задумайцеся над тым, што Вы аўтаматычна прагаласавалі за Byelorussia, а не за Belarus, як я Вам настойліва прапаноўваў, ну і хто Вы цяпер пасьля гэтага? ;)

iveman94
February 5th, 2012, 11:55 AM
русский язык - Могилёв; Витебск; Беларусь или Белоруссия - по нормам русского языка, ни тот, ни другой варинаты не содержат ошибок;
"беларуская мова" - Магілёў; Віцебск; Беларусь;
English - Mogilev; Vitebsk; Belarus.
С уважением
Кэп.

AndreySche
February 5th, 2012, 01:51 PM
Gość, на других белорусских специализированных форумах такой темы бы даже не возникло. Там люди больше о тематике форума думают, чем о политике. Благодаря этому, риск конфликтов невелик, что положительно сказывается на развитии и содержании форума.

KiberDen_!!!, так занимайтесь ею на специализированных политических форумах или в политических разделах общетематических форумов, развитие которых идёт именно за счёт подобных политических дискуссий.

Лукашенко -- не мой идол, никогда за него не голосовал. И давайте без бла-бла-бла на эту тему.
---

Vitebsk и Mogilev являются самыми узнаваемыми вариантами названия данных белорусских городов у англоязычных пользователей. Их в сотни раз чаще ищут в поисковиках, чем альтернативные варианты. И ассоцируются они у англоязычных, в первую очередь, именно со страной под названием Belarus, а не Byelorussia.

А вообще, когда хотят изменить название улицы, то опрашивают жителей этой улицы, а не всего города. Надеюсь, аналогия понятна. Посмотрите за какой вариант голосуют витебляне и всё станет понятно.

Singidunum
February 5th, 2012, 01:52 PM
KiberDen_!!! - вы вообще не уважаете мои просьби. Не только что продолжаете допрашивать инакомыслящих а вы тоже и политизируете этот форум. Я вас последний раз предупреждаю, не заставляйте меня использовать санкции.

Как минимум KruEv - не из Беларуси...

Конечно, считать такие голоса не будем. Но нет технической возможности им запретить голосовать или удалить голос, но поэтому голосовалка открытая и таким образом можно позже вручную посчитать голоса.

Andrey1989
February 5th, 2012, 04:03 PM
ааааа.....
Уважаемый модератор, мой голос отнимите от "Vitebsk" и приплюсуйте к "Viciebsk"!
Я нечаянно промазал. :guns1:

Gość
February 5th, 2012, 05:39 PM
@AndreySche

Рызыка канфліктаў мала там, дзе суразмоўцы шануюць правы адзін другога на ўласныя погляды. Здаровая дыскусія з аппанентам нават з цалкам супрацьлеглымі поглядамі мажліва пад варункам выказвання сваіх ідэй і паглядаў без абражэння іншых.

Рэч ідзе аб мовазнаўстве - а дакладней аб напісанні назоваў гарадоў, а не аб палітыцы. Частцы суразмоўцаў не абыякавы лёс беларускай мовы - калі ласка шануйце.

AndreySche
February 5th, 2012, 07:00 PM
Рызыка канфліктаў мала там, дзе суразмоўцы шануюць правы адзін другога на ўласныя погляды. Здаровая дыскусія з аппанентам нават з цалкам супрацьлеглымі поглядамі мажліва пад варункам выказвання сваіх ідэй і паглядаў без абражэння іншых.

Да, в теории всё красиво. А на практике на этом форуме так не получается. Хотя, почему-то получается на других белорусских форумах, где я бываю. Потому что там уважают друг друга, а тут нет. И эта тема тому доказательство. И не только эта. А раз не получается, значит нужно что-то предпринимать: или принять правило, запрещающее политические темы, или строго и незамедлительно наказывать проявления грубого неуважения и переход на личности.

На других спец. форумах почему-то не пытаются создать виртуальное государство с националистической идеологией. Почему именно тут? Вы последовательно продавливаете политические темы, типа политизированной эмблемы, теперь это. Что следующее: удаление русского языка из заголовков подфорумов и тем? А потом запрет русского языка вообще? Естественно, что людей с националистическими взглядами такая ситуация сюда привлекает, а с противоположными отгоняет. Но форум ведь должен привлекать людей, интересующихся архитектурой! Без разбора по политическим пристрастиям!

Рэч ідзе аб мовазнаўстве - а дакладней аб напісанні назоваў гарадоў, а не аб палітыцы.
"Спасите нашу мову" и "абарона нацыянальных интарэсау" это не языкознание, а национализм. Ну или патриотизм, если в умеренных количествах. Понятия политические.

Языкознанием вопрос данного опроса не решишь. Потому что оба популярных варианта правильны с точки зрения этой науки (хотя за кальку с белорусского я не ручаюсь, вам виднее).

AndreySche
February 6th, 2012, 02:42 AM
Singidunum, прошу Вас всё же пояснить, почему жители Бреста, Минска и других городов решают как называть Витебск и Могилёв. Обычно решение о наименовании или переименовании географических объектов принимает или власть или же жители этих объектов (городов, улиц и.т.д). Я считаю, что правильнее чтобы жители этих городов решали как будут написаны названия их городов по-английски. Городских подразделов у нас не так много (всего 4 на данный момент), чтобы было сложно провести индивидуальный опрос для каждого города, учитывая лишь голоса жителей этих городов. По Витебску и Могилёву можно воспользоваться результатами текущего опроса.

----
Кстати, недавно витебский астроном открыл новый астероид и зарегистрировал его в международном реестре как Vitebsk. Многочисленные доменные имена содержат в себе слово vitebsk. Даже известный новостной витебский сайт, владельцем которого является белорусскоговорящий националист, имеет домен news.vitebsk.cc.

Всё это лишний раз говорит о том, с каким международным названием видят свой город витебляне, желающие достучаться до мирового сообщества.

Gość
February 6th, 2012, 10:46 AM
^^ Хоць пытанне не да мяне, спрабую даць адказ таму што гэта публічны форум, а не прыватная перапіска.

Віцебск і Магілёў - беларускія гарады, а не замежныя. Таму заканамерна слушная неабыякавасць беларусаў да назваў сваіх гарадоў, не важна беларусаў з Мінска, Гродна, Брэста, Віцебска, Магілёва. Шаноўны пан так апантана пісаў што нібы "мяйсцовыя нацыяналісты" падзяляюць, а на самой справе тут атрымліваецца што сам прапануе падзяліць беларусаў на тых што маюць права выказваць свае погляды на тэму назоваў Віцебска і Магілёва і на тых што не маюць, а мусяць сядзець моўчкі.

Згодна такой логіцы, то навошта ўвогуле беларусаў пытаць. Гаворка ідзе аб "напісанні па ангельску". Што пытаць беларусаў? Трэба ангельцаў спытаць як правільна па ангельску будзе Віцебск ці Магілёў.

AndreySche
February 6th, 2012, 11:54 AM
Віцебск і Магілёў - беларускія гарады, а не замежныя. Таму заканамерна слушная неабыякавасць беларусаў да назваў сваіх гарадоў, не важна беларусаў з Мінска, Гродна, Брэста, Віцебска, Магілёва.

Повторно приведу аналогию с улицами: всем жителям города не все равно как переименуют какую-то улицу, но опрашивают именно тех, кто на ней живёт.

Гаворка ідзе аб "напісанні па ангельску". Што пытаць беларусаў? Трэба ангельцаў спытаць як правільна па ангельску будзе Віцебск ці Магілёў.

А тут англоязычные уже проголосовали, причём политически неангажированными голосами. Существует статистика количества запросов в поисковиках (она показывает сколько раз в поисковиках набирали какое-то слово или фразу). Например, Гугла:

Слово / кол-во запросов в месяц (в среднем за последние 12 месяцев)

Vitebsk 246000
Viciebsk 46
Vitsyebsk 110
Witebsk 4400

Mogilev 246000
Mahilyow 320
Mogilyov 140

Источник: http://www.adwords.google.com/keywordtool

Как видим, слово Vitebsk в гугле набирают в 5348 (!) раз чаще слова Viciebsk.

AndreySche
February 6th, 2012, 12:54 PM
Есть и ещё один довод. Минчане в этом опросе превалируют над жителями всех остальных городов. Таким образом, судьбу английского названия Витебска тут решают минчане. Жители одного города решают судьбу другого города. Это справедливо? Нет.

Справедливо будет, если название Витебска будут выбирать витебляне, Могилёва - могилевчане, Минска --минчане, Бреста -- брестчане. Поэтому, "моўчкі" будут сидеть все по очереди. Справедливо и без каких-то обид. Это называется местное самоуправление)

Тем, кто уже проголосовал в этом конкретном опросе, но голоса которых не будут зачтены, я готов принести извинения.

Korkh.
February 6th, 2012, 01:26 PM
А хіба нельга наўпрост дадаць да ўжо існуючых зараз варыянтаў яшчэ па аднаму на беларускай латініцы, мяркую з тэхнічнага боку гэта мусіць быць ня вельмі складана, затое ўсе бакі будуць задаволены.

Ress
February 6th, 2012, 01:35 PM
Надо намекнуть москвичам, что название их города не так на английских картах пишется :yawn:

Stazhar
February 6th, 2012, 01:57 PM
А хіба нельга наўпрост дадаць да ўжо існуючых зараз варыянтаў яшчэ па аднаму на беларускай латініцы, мяркую з тэхнічнага боку гэта мусіць быць ня вельмі складана, затое ўсе бакі будуць задаволены.

Добрая прапанова, я дарэчы таксама падумаў, малайчына што прапанаваў ...

AndreySche
February 6th, 2012, 02:01 PM

Я не против.

pauk2000
February 6th, 2012, 03:44 PM
Повторно приведу аналогию с улицами: всем жителям города не все равно как переименуют какую-то улицу, но опрашивают именно тех, кто на ней живёт.
.

Дрэнны прыклад. Размова не ідзе аб перайменаванні. Гэтыя гарады носяць назвы «ВІЦЕБСК» і «МАГІЛЁЎ», а не «ВІТЕБСК» і «МОГІЛЁВ».

Как видим, слово Vitebsk в гугле набирают в 5348 (!) раз чаще слова Viciebsk.

Так, але ў гэтым свеце ўсё змяняецца і чаму б не пачаць з сябе?

AndreySche
February 6th, 2012, 04:32 PM
Дрэнны прыклад. Размова не ідзе аб перайменаванні. Гэтыя гарады носяць назвы «ВІЦЕБСК» і «МАГІЛЁЎ», а не «ВІТЕБСК» і «МОГІЛЁВ».

По-русски Витебск и Могилёв. Но тут речь идёт об английском названии. Замене одного названия на другое. Это не переименование города в реальности, но смысл тот же.

Так, але ў гэтым свеце ўсё змяняецца і чаму б не пачаць з сябе?
Текущий вариант прост, легко запоминается и его узнают. Меня устраивает текущий вариант, я не вижу смысла в его изменении. И я уверен, что большинство жителей Витебска также не видят в этом смысла.

Korkh.
February 11th, 2012, 04:10 PM
Калі будзем падводзіць вынікі?
Пакуль без уліку замежных і неапазнаных юзэраў расклад такі:
Vitebsk 15
Viciebsk 20

Mogilev 14
Mahilyow 18

Singidunum
February 11th, 2012, 08:58 PM
Вот результаты

Vitebsk - 17
Viciebsk - 18
Mogilev - 15
Mahilyow - 17

Вместе с третьим вариантом очевидно что тут нет никакого консенсуса. Не знаю что делать. Когда выбирали эмблему тоже была голосовалка по той же причине - чтобы никто через неделю не спрашивал все изменить. И тогда все было ясно а здесь практически 50-50. А мне важно чтобы этот вопрос был решен постоянно а не чтобы кажудью неделю об этом здес участники писали и спрашивали что-то изменить.

Вопрос - устроило бы всех предложение Korkha добавить латинку к нынешнем описанию

Витебск | Vitebsk | Viciebsk

Могилёв | Mogilev | Mahiloŭ

?

AndreySche
February 11th, 2012, 09:08 PM
Меня устраивает. Справедливо.

Gość
February 11th, 2012, 09:14 PM
Вопрос - устроило бы всех предложение Korkha добавить латинку к нынешнем описанию

?

Вось гэта ўжо можа быць заакцэптавана. Толькі калейнасць трэба паправіць. Беларускую назву на першае месца.

AndreySche
February 11th, 2012, 09:18 PM
Беларускую назву на першае месца.

На кириллице белорусское название и так в заголовке подфорума, крупным шрифтом. Поэтому справедливо, если тут будет Vitebsk и Mogilev стоять первыми.

И ещё я хочу вам сказать, что написание "Витебск" (Витепск, Витебськ) (и производное от него Vitebsk) вовсе не является результатом политики русификации. Именно через "т" писалось название города ещё в 13 веке. Так оно и писалось в государственном языке ВКЛ -- "руском языке". А написанию "Віцебск" немногим более ста лет.

KiberDen_!!!
February 12th, 2012, 12:59 AM

?

я ЗА :banana:

Stazhar
February 12th, 2012, 01:54 AM
Я згодзен з такой прапановай:)

Korkh.
February 12th, 2012, 08:19 AM
падтрымліваю

Ress
February 13th, 2012, 08:18 AM
Чтоб закрыть эту тему, можно сделать так, как предложил Singidunum.
Хотя, не совсем понятно, почему не нужно учитывать небелорусские голоса. Скорее было бы логичней голоса белорусов исключить из результатов голосования, т.к. название латиницей предназначено прежде всего для иностранцев.

Беларускую назву на першае месца.
А вот это не надо.

Gość
February 15th, 2012, 09:29 AM
Хотя, не совсем понятно, почему не нужно учитывать небелорусские голоса. Скорее было бы логичней голоса белорусов исключить из результатов голосования, т.к. название латиницей предназначено прежде всего для иностранцев.

Супэр, у кропку :)

Згодна такой логіцы, то навошта ўвогуле беларусаў пытаць. Гаворка ідзе аб "напісанні па ангельску". Што пытаць беларусаў? Трэба ангельцаў спытаць як правільна па ангельску будзе Віцебск ці Магілёў.

Калі гэтак:
На кириллице белорусское название и так в заголовке подфорума, крупным шрифтом. Поэтому справедливо, если тут будет Vitebsk и Mogilev стоять первыми.
то ў вогуле пытанняў няма, цалкам згодны

KiberDen_!!!
February 15th, 2012, 07:54 PM
для мяне непрынцыпова, на якім месцы будзе стаяць назва на беларускай лацінцы, галоўнае, каб яна наогул зьявілася на даляглядзе :)

паважаны Singidunum, калі Вы плануеце падвесьці вынікі галасаваньня і прыняць канчатковае рашэньне, і што для гэтага патрабуецца?

Singidunum
February 15th, 2012, 08:11 PM
I honestly don't know when the admin will change the code, but it shouldn't be more than a week.