View Full Version : [Zagreb] - Javni prijevoz (ZET, HŽ, Taxi...)
sbrbot May 8th, 2010, 09:17 AM Za aplikaciju Métro (http://www.nanika.net/metro/) koja je namijenjana malim ručnim uređajima i koja se koristi za snalaženje u gradovima po pitanju javnog prijevoza radim popis ZET-ovih linija i pripadajućih stanica. Iako na to ime aplikacije upućuje (metro linije) u aplikaciji su i tramvajske, bus i željezničke linije.
Zanima me postoje li negdje na Internetu koordinate ZET-ovih tramvajskih stanica? Znam za ZET-ove stranice s dijagramima voznih linija, ali treba mi nešto više.
Cahura Mazda May 8th, 2010, 03:52 PM Pitaj ovdje:
http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?c=4
Sigurno će znati.
snupix May 9th, 2010, 07:28 PM Možda ti ovo pomogne:
http://www.zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=7133&postdays=0&postorder=asc&start=0
Najjednostavnije je otvoriti google Earth i pogledati koordinate.
sbrbot May 9th, 2010, 10:09 PM Pitaj ovdje:
http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?c=4
Sigurno će znati.
Zahvaljujem, sjećam se da sam jednom bio na tim stranicama, ali ih nisam mogao pronaći jer su po "željeznice", ali to je u principu ta ekipa. Vjerujem da bi oni mogli znati, veliki su zanesenjaci.
Možda ti ovo pomogne:
http://www.zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=7133&postdays=0&postorder=asc&start=0
Najjednostavnije je otvoriti google Earth i pogledati koordinate.
Zahvaljujem no otvoriti Google Earth i poskidati ba i nije najjednostavnije, najjednostavnije bi bilo ovo što pitam - nekakva lista koja već ima koordinate (ako netko npr. iz ZET-a napravio za neke svoje potrebe). Mislim da sam jednom čak i vidio nešto kod studije za zagrebački metro, ali nije baš bilo potpuno.
stric August 23rd, 2012, 12:36 PM Evo slika iz Večernjeg
http://www.vecernji.hr/data/slika/119/593410.jpg
Foto: arhiva VL
http://www.vecernji.hr/zagreb/u-tijeku-ostakljivanje-adrisove-zgrade-jagicevoj-ulici-clanak-444462
MasonicStage™ August 23rd, 2012, 01:36 PM niki hvala za slike.
ovu tramvajsku prugu bi trebalo također sredit. u najmanju ruku počupat drač.
grofBombelles August 23rd, 2012, 01:43 PM niki hvala za slike.
Problem je u tome da Zagreb nije sposoban kupiti dizalicu koja se može voziti i po tračnicama. Pa ćemo na ovakve prizore:
(iz metropole Balkana)
http://24.media.tumblr.com/tumblr_ljpsjxl62O1qixvz6o1_500.jpg
http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/57481607.jpg
http://www.savabridge.com/images/poze/july4/july04.jpg
Pričekati još... neko vrijeme.
MasonicStage™ August 23rd, 2012, 01:49 PM ma nije ni ta trava rješenje....naraste korov, trava se sprži preko ljeta i opet izgleda grozno.
šljunak bi isto bio čist okay. ali ova blatna kaljuža sa dračem je nedopustiva.
Emperor Diocletian August 23rd, 2012, 02:01 PM Dobro održavan šljunak bi bio sasvim okej. Možda da onu polovicu beskorisnih ZET-ovaca koji primaju plaću a ne rade ništa pametno potjeraju da naspu trasu šljunkom i da ga svaki dan poravnavaju?
grofBombelles August 23rd, 2012, 02:01 PM ma nije ni ta trava rješenje....naraste korov, trava se sprži preko ljeta i opet izgleda grozno.
šljunak bi isto bio čist okay. ali ova blatna kaljuža sa dračem je nedopustiva.
Kako onda objašnjavaš da u Begešu uz cjelonoćno igranje po splavovima ipak uspijevaju održavati travu zelenom?
MasonicStage™ August 23rd, 2012, 02:57 PM to nije slikano na +38 ;)
trava tako izgleda samo u travnju i svibnju. preko zime je u hibernaciji, pa nije onako zelena, a preko ljeta je skurena.
Sarcastic Saracen August 23rd, 2012, 05:03 PM niki hvala za slike.
Ovu? Pa tak zgledaju sve pruge u Zagrebu koje nisu popločene.:banana: I onda se meni smiju kad kažem da Beograđani više ulažu u grad.:nuts:
grofBombelles August 23rd, 2012, 05:12 PM to nije slikano na +38 ;)
trava tako izgleda samo u travnju i svibnju. preko zime je u hibernaciji, pa nije onako zelena, a preko ljeta je skurena.
Da i staviš šljunak (koji je bio prije), prođe dizalica 2-3 put i eto ti opet blata.
FredPerry August 24th, 2012, 10:53 AM Dobro održavan šljunak bi bio sasvim okej. Možda da onu polovicu beskorisnih ZET-ovaca koji primaju plaću a ne rade ništa pametno potjeraju da naspu trasu šljunkom i da ga svaki dan poravnavaju?
hm... Pa nek svaki napise jednu kaznu dnevno i isplatio je svoju dnevnicu. Ako napise 2 kazne, onda je to vec lijepi profit. Konacno taj ZET ima neku korist od svojih radnika.
Emperor Diocletian August 24th, 2012, 10:58 AM ZET je poznat po tome što ima duplo veći broj zaposlenih od sličnih kompanija po Njemačkoj. Učinkovitost mu je naravno također duplo veća. :laugh:
grofBombelles August 24th, 2012, 11:25 AM hm... Pa nek svaki napise jednu kaznu dnevno i isplatio je svoju dnevnicu. Ako napise 2 kazne, onda je to vec lijepi profit. Konacno taj ZET ima neku korist od svojih radnika.
Ja još nisam vidio ZET kontrolora koji je ispisao kaznu... najčešće krivac samo kupi kartu od njega po regularnoj cijeni, ili u najgorem slučaju mora dati 30 kuna za kavu...
grofBombelles August 24th, 2012, 11:26 AM ZET je poznat po tome što ima duplo veći broj zaposlenih od sličnih kompanija po Njemačkoj. Učinkovitost mu je naravno također duplo veća. :laugh:
Naravno, zbog svega navedenog je i duplo veća cijena u odnosu na standard sasvim opravdana :laugh:
Sarcastic Saracen August 24th, 2012, 11:31 AM Ja sam par puta vidio kako napiše kartu babama, a one drito mobitel u ruke i kažu, dobila sam kaznu, daj mi to sredi. Koliko ljudi radi u tom zetu, valjda svaki 3. putnik ima neku vezu tamo u leglu kriminala. A ja budala bi onda trebao plaćati? Ma hoću figu. Svatko tko kupuje kartu za taj ZET je debil.
Emperor Diocletian August 24th, 2012, 11:44 AM Ja sam par puta vidio kako napiše kartu babama, a one drito mobitel u ruke i kažu, dobila sam kaznu, daj mi to sredi. Koliko ljudi radi u tom zetu, valjda svaki 3. putnik ima neku vezu tamo u leglu kriminala. A ja budala bi onda trebao plaćati? Ma hoću figu. Svatko tko kupuje kartu za taj ZET je debil.
Amen. http://www.forum.hr/images/smilies/kava.gif
dadekhr August 24th, 2012, 04:30 PM Ista stvar je i s prometnim prekršajima. Ili se ide na žalbu ili brisanje iz evidencije prije unošenja u kompjuter, tj. uopće ne unošenje u kompjuter. Ovisno o tome tko ima koga i gdje "raspoređenog" od mjerodavnih. Ili tko ima bolje savjete. Muljanje je naš nacionalni sport. Ne može nama biti puno bolje nego što je. :)
ubodna pila August 24th, 2012, 08:13 PM Ista stvar je i s prometnim prekršajima. Ili se ide na žalbu ili brisanje iz evidencije prije unošenja u kompjuter, tj. uopće ne unošenje u kompjuter. Ovisno o tome tko ima koga i gdje "raspoređenog" od mjerodavnih. Ili tko ima bolje savjete. Muljanje je naš nacionalni sport. Ne može nama biti puno bolje nego što je. :)
upravo tako, svaki dan to sve više spoznajem...najgore od svega je što su svima usta puna poštenja, a zajebalo bi te dok nisi rekao keks...pa makar zbog totalno nebitne i bezvrijedne stvari...
Mordaunt-S August 25th, 2012, 12:08 AM A ti će ti najprije kritizirat...
NBG August 25th, 2012, 09:29 PM to nije slikano na +38 ;)
Trava je i tokom celog leta pa i na plus 40 zelena zato što su prilikom rekonstrukcije tramvajskih šina ugradili prskalice koje se automatski aktiviraju svake noći.
dadekhr August 26th, 2012, 06:04 PM Da, sad je Beograd pojam za zalenu travu usred ljeta... Svaka novorekonstruirana zelena površina u Zagrebu u zadnjih 6-7 ili 10 g. ima automatski sustav navodnjavanja s digitalnim centrom za nadzor s jednog mjesta u gradu. Bilo da se radi o parku, pojasu uz prometnicu itd. U pojasu uz tramvajsku prugu je šljunak zbog pristupa vozila za servis. Nikad nije bila, niti će biti trava.
grofBombelles August 26th, 2012, 06:26 PM Da, sad je Beograd pojam za zalenu travu usred ljeta... Svaka novorekonstruirana zelena površina u Zagrebu u zadnjih 6-7 ili 10 g. ima automatski sustav navodnjavanja s digitalnim centrom za nadzor s jednog mjesta u gradu. Bilo da se radi o parku, pojasu uz prometnicu itd. U pojasu uz tramvajsku prugu je šljunak zbog pristupa vozila za servis. Nikad nije bila, niti će biti trava.
Nema je zato jer je ZET nesposoban nabaviti dizalicu koja može voziti po tračnicama. Sva ostala vozila (za održavanje kontaktne mreže) to mogu.
Sarcastic Saracen August 26th, 2012, 06:28 PM Svaka novorekonstruirana zelena površina u Zagrebu u zadnjih 6-7 ili 10 g. ima automatski sustav navodnjavanja s digitalnim centrom za nadzor s jednog mjesta u gradu.
Koje su to?:lol:
lokomotiva August 26th, 2012, 08:00 PM Nema je zato jer je ZET nesposoban nabaviti dizalicu koja može voziti po tračnicama. Sva ostala vozila (za održavanje kontaktne mreže) to mogu.
a kako bi ta dizali došla ispred pokvarenog tramvaja? ili misliš na nekakvo vozilo koje ima kotače i za cestu i za prugu?
ili bi se dizalica trebala vraćat unatrag po pokvareni tramvaj? bilo bi zanimljivo da se tram pokvati recimo kog gjure. fino bi ta dizalica išla u rikverc od zapruđa držićevom do mihaljevca pa se vraćala po tramvaj?!? :lol:
grofBombelles August 26th, 2012, 11:07 PM a kako bi ta dizali došla ispred pokvarenog tramvaja? ili misliš na nekakvo vozilo koje ima kotače i za cestu i za prugu?
Nikad čuo za UNIMOG?
Naravno da sam mislio na cestovno vozilo sa šinskim kotačima.
Novo vozilo za održavanje mreže (u sredini podvozja su primjetni šinski kotači)
http://img204.imageshack.us/img204/2407/9m0124028dt1.jpg
Dizalica (koja te kotače nema) i zato ruje po šodru/travi/blatu:
http://img136.imageshack.us/img136/3311/h1019027ti4.jpg
Sarcastic Saracen August 26th, 2012, 11:23 PM Otkud to vozilo na prvoj slici ako ga je ZET nesposoban nabaviti?
grofBombelles August 26th, 2012, 11:34 PM Otkud to vozilo na prvoj slici ako ga je ZET nesposoban nabaviti?
Vozilo na prvoj slici je za popravak mreže. Nije sposobno dizati tramvaje koji iskoče iz tračnica. Za to je potrebna dizalica. Dizalicu koja može voziti po šinama ZET nema. Nabavili su dizalicu koja ne može voziti po šinama. Zašto?
ZET :troll:
ubodna pila August 27th, 2012, 01:36 PM a kako bi ta dizali došla ispred pokvarenog tramvaja? ili misliš na nekakvo vozilo koje ima kotače i za cestu i za prugu?
ili bi se dizalica trebala vraćat unatrag po pokvareni tramvaj? bilo bi zanimljivo da se tram pokvati recimo kog gjure. fino bi ta dizalica išla u rikverc od zapruđa držićevom do mihaljevca pa se vraćala po tramvaj?!? :lol:
bože mata :lol:
al dobro si sam u istom postu zaključio pa ti se oprašta :D
grofBombelles August 27th, 2012, 02:13 PM ^^ Da je ZET bio pametniji pri izgradnji mreže mogao je izgraditi svakih nekoliko stotina metara prijelaznice (spojeve između lijevog i desnog kolosijeka). To bi, osim mogućnosti da dizalica bude tračnička, omogućilo zaobilaženje kritičnog mjesta prije sanacije i odvijanje radova na jednom kolosijeku bez potpunog zatvaranja pruge (tramvaji bi se propuštali naizmjence).
Eh...
ubodna pila August 27th, 2012, 02:29 PM ^^ Da je ZET bio pametniji pri izgradnji mreže mogao je izgraditi svakih nekoliko stotina metara prijelaznice (spojeve između lijevog i desnog kolosijeka). To bi, osim mogućnosti da dizalica bude tračnička, omogućilo zaobilaženje kritičnog mjesta prije sanacije i odvijanje radova na jednom kolosijeku bez potpunog zatvaranja pruge (tramvaji bi se propuštali naizmjence).
Eh...
da je baba muško...
grofBombelles August 27th, 2012, 02:35 PM da je baba muško...
Može se baba operirati :D
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/84/Lidická%2C_kolejový_přejezd_u_zastávky_Zborovská_%2801%29.jpg/995px-Lidická%2C_kolejový_přejezd_u_zastávky_Zborovská_%2801%29.jpg
grofBombelles August 27th, 2012, 02:42 PM Živjela nova dretva :cheers:
Emperor Diocletian August 27th, 2012, 03:16 PM da je baba muško...
...zvala bi se Duško. :D
Svaka čast na ideji za novu dretvu o javnom prijevozu. :okay:
I odmah da na početku dretve spomenem majku odgovornima u ZET-u i u HŽ-u. Ti krkani već godinama nisu izgradili ni jedan kilometar tramvajske pruge, nije izgrađena nijedna željeznička stanica, samo je obnovljeno nekoliko njih. :bash:
Crash_N August 27th, 2012, 03:29 PM +1
Zašto je željeznička stanica "Maksimir" tamo gdje je a ne nasuprot okretištu Borongaj? Nema veze s mozgom.
Da ne kažem o nedostatku željezničke stanice kod Savskog mosta...
HŽ!
Emperor Diocletian August 27th, 2012, 03:35 PM Povezanost stanica ZET-a i HŽ-a zapravo ne postoji. U svakom drugom gradu bi se to maksimalno integriralo, tako da se odmah presjedne s vlaka na tramvaj, ali ne i u Zagrebu. Odnesi stanicu jednu od druge što dalje i maksimalno onemogući pristup dotičnoj tako da je ni Isus Krist ne može naći, a ne dao ti bog da napraviš kakav parking za aute kraj stanice, to je strašno svetogrđe. Željeznicom upravljaju još gori majmuni nego ZET-om. Kladim se da nitko od tih krkana nije sjeo u vlak. A o željeznici kao dijelu gradskog prometa samo su čitali u novinama, vjerojatno usput dok su čačkalicom čačkali ostatke janjetine između zuba.
passat1717 August 27th, 2012, 10:27 PM Slažem se sa ED po pitanju HŽa i ZETa o tome smoveć razglabali.
P.S. Potvrđeno je, čim se spomene begeš i splavovi, da se javi neki glesnogovornik u službi obrane otadžbine, neovisno o tome koji je thread :lol:
zacky August 31st, 2012, 04:15 AM Izmedju ostalog,vise neznaju vuci tramvaje bez dizalice,npr.drugim tramvajem
kao nekada!
grofBombelles August 31st, 2012, 11:17 AM Izmedju ostalog,vise neznaju vuci tramvaje bez dizalice,npr.drugim tramvajem
kao nekada!
Ma znaju, ali im je komplicirano.
oakwood.... September 3rd, 2012, 10:30 PM Izvor:zagrebancija.com
Cammeo u Zagrebu prevezao 4,3 milijuna putnika
Od travnja 2011. do danas vozila Taxi Cammea prevezla su u Zagrebu čak 4,3 milijuna putnika, a samo u prošloj godini u Zagrebu je prevezeno gotovo tri milijuna putnika.
Osim u Zagrebu, u zadnjih godinu dana Taxi Cammeo je u Osijeku prevezao gotovo 900.000 putnika, u Rijeci njih 250.000, a u Puli, gdje posluju manje od godinu dana, Taxi Cammeo je prevezao 200.000 putnika. Do kraja ove godine očekuju se rast broja putnika za 15 posto.
- Iako su rezultati koje smo do sada postigli izrazito dobri, svjesni smo kako postoji još jako puno prostora za napredovanje. Osobito smo ponosni na činjenicu da je upravo Taxi Cammeo pokrenuo revoluciju u taksi poslovanju, koja je rezultirala znatno nižim cijenama taksi prijevoza, kvalitetnijom uslugom i zadovoljnijim klijentima. Svakodnevno se susrećemo s pojačanim interesom za naše usluge i to nam je dovoljan kompliment, ali i poziv da naše poslovanje i dalje širimo. Imamo volju, i svu odgovarajuću infrastrukturu za daljnje širenje poslovanja - istaknuo je Vladimir Minovski, direktor Taxi Cammea.
U skorije vrijeme očekuje se širenje voznog parka zbog čega se trenutno radi na kvaliteti vozila, a uskoro kreće i interna akademija koja će vozačima Taxi Cammea dati sva potrebna znanja, vještine i odgovornosti koje su im potrebne da omoguće što bolju uslugu i da to uz njihov izgled, bonton i ponašanje, vizualni izgled vozila i ureda bude ono što Taxi Cammeo čini jedinstvenim.
Taxi Cammeo trenutno uvodi sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001, a u planu su i potpuno novi projekti usmjereni na uvođenje novih tehnologija te unaprjeđenje dispečerskog sustava i poslovanja. Tvrtka danas zapošljava više od 600 ljudi, od čega oko 500 vozača, te raspolaže s voznim parkom koji broji više od 190 vozila u četiri grada.
http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/cammeo-u-zagrebu-prevezao-43-milijuna-putnika_319573
Emperor Diocletian September 4th, 2012, 12:50 PM Ovo je fakat zanimljiva računica. Ako ZET godišnje preveze 298 milijuna putnika, a od prijevoza putnika lani je uprihodio oko 319 milijuna kuna, ispada da je pojedinačna vožnja koštala 1,07 kuna. :lol:
I sad neka mi netko objasni kako te magarčine u ZET-u uspiju s kartom od 12 kuna napucati tolike gubitke. Jebote bog, pa to ni moj retardirani ujak ne bi uspio tako razjebati kako ovi uspiju. :ohno:
Fascinantno! ZET-ova karta može stajati kunu!
http://danas.net.hr/novac/zagrebacki-elektricni-tramvaj-fascinantno-zet-karta-moze-stajati-jednu-kunu
Sarcastic Saracen September 4th, 2012, 01:08 PM I sad neka mi netko objasni kako te magarčine u ZET-u uspiju s kartom od 12 kuna napucati tolike gubitke. Jebote bog, pa to ni moj retardirani ujak ne bi uspio tako razjebati kako ovi uspiju. :ohno:
Evo ja ću ti objasniti, i za to mi ne trebaju ni briljantan um ni napredna vještina pretraživanja wikipedie. 11 od 12 putnika se šverca. Zadovoljan?
Emperor Diocletian September 4th, 2012, 01:13 PM Evo ja ću ti objasniti, i za to mi ne trebaju ni briljantan um ni napredna vještina pretraživanja wikipedie. 11 od 12 putnika se šverca. Zadovoljan?
Ja bih to prepravio u: 11 od 12 putnika ne plaća kartu. :lol:
Nije baš 11 od 12, ali barem pola putnika se šverca, a velik dio ima neke oblike popusta itd. Ali zato onima koji plaćaju pošteno oderu kožu.
Na kraju ispada da bi bilo najbolje spustiti cijenu karte na 2-3 kune, ali da apsolutno svi plaćaju punu cijenu, da nitko nema jebenog popusta. Tako bi ZET samo od putnika ubrao milijardu kuna, a karta bi bila bagatela. Prosto ko grah.
Sarcastic Saracen September 4th, 2012, 01:16 PM Po meni bi pošteno bilo slijedeće; 1 kuna za kartu do 3 stanice, 2 kune za kartu do 7 stanica i 3 kune za kartu od 8 stanica nadalje. Kladim se da bi im se prihodi povećali. Al ne, oni će i dalje biti gamad.
Emperor Diocletian September 4th, 2012, 01:18 PM pa može i to, zašto ne.
a mi imamo najgori sistem, da mali broj ljudi plaća za sve ostale. mislim da je ovdje računica jasna, da javni prijevoz u Zagrebu može biti jeftin, dostupan i rentabilan.
grofBombelles September 4th, 2012, 01:42 PM 1) smanjiti cijene mjesečnih karata na prihvatljivu razinu (to je ionako karta koju bi većina zagrepčana trebala imati)
2) studentsku kartu uključiti u cijenu semestralnog upisa (tako je u gradovima vani)
3) uvesti dodatne pogodnosti (dvosmjerne karte, obiteljske karte, karta za kratku štreku)
4) ukinuti besplatne karte SVIMA (osim invalidima i dobrovoljnim darivateljima krvi)
5) rigorozna kontrola
Voila :banana:
Emperor Diocletian September 4th, 2012, 01:48 PM NIKAKVE pogodnosti! Pogodnosti su ono što je i uništilo ZET. Zato karta i jest tako skupa jer toliko ljudi ima razne pogodnosti.
grofBombelles September 4th, 2012, 01:54 PM NIKAKVE pogodnosti! Pogodnosti su ono što je i uništilo ZET. Zato karta i jest tako skupa jer toliko ljudi ima razne pogodnosti.
Nisi me dobro shvatio. Nisam mislio pogodnosti u vidu "ako si jadni penzić, ne plaćaš ništa", nego (cijene su samo ilustrativne): jednosmjerna karta je 8 kuna, dvosmjerna karta je 14 kuna. Karta za kratku relaciju (do 5 stanica) je 4 kune. Dnevna karta je 20 kuna.
Fleksibilnost naplate potiče korisnike da kupuju više, a švercaju se manje.
Sarcastic Saracen September 4th, 2012, 01:59 PM Ako su ti karte od 1, 2 i 3 kune, nikakve pogodnosti ti više ne trebaju. Još i naplatiš recimo godišnju članarinu od 50 kuna za beskontaktnu karticu koja bi bilježila ulazak i izlazak iz vozila i sa koje bi se skidao iznos, i to je već 25 milijuna zarade kad bi ju pola zagrepčana imalo. Uvedeš kaznu od 1000 kuna za švercanje i nitko više ne bi riskirao za tako male iznose karte. Al ovi će i dalje biti gamad, makar manje zaradili.
Sarcastic Saracen September 4th, 2012, 02:01 PM dvosmjerna karta je 14 kuna
Jel ti radiš u ZETu? Još bi i povećao cijenu. Danas ti 12 kuna košta sms karta, vrijedi 90 minuta u svim smjerovima.
grofBombelles September 4th, 2012, 02:20 PM Ako su ti karte od 1, 2 i 3 kune, nikakve pogodnosti ti više ne trebaju. Još i naplatiš recimo godišnju članarinu od 50 kuna za beskontaktnu karticu koja bi bilježila ulazak i izlazak iz vozila i sa koje bi se skidao iznos, i to je već 25 milijuna zarade kad bi ju pola zagrepčana imalo. Uvedeš kaznu od 1000 kuna za švercanje i nitko više ne bi riskirao za tako male iznose karte. Al ovi će i dalje biti gamad, makar manje zaradili.
Već je ZET potrošio miljune na skoro beskorisne poništavače, ti bi ulupavao još?
Cijena od 1, 2, 3 kune je ipak nerealno mala. Računaj s tim da bi ta karta trebala vrijediti i za HŽ u krugu Grada Zagreba.
Kolika bi trebala biti cijena "osnovne karte", dakle 90 minuta u cijeloj mreži, podložno je raspravi. 5-8 kuna je po meni realan iznos.
Jel ti radiš u ZETu? Još bi i povećao cijenu. Danas ti 12 kuna košta sms karta, vrijedi 90 minuta u svim smjerovima.
Dvosmjerna karta u smislu "dupla vožnja". Dakle, 90 minuta nakon prvog poništavanja, i nakon toga još 90 minuta nakon drugog poništavanja.
SMS kartu treba ukinuti zasad jer nije moguće sprječiti muljažu s istom. To je za civilizirane ljude, ne muljatore poput nas.
grofBombelles September 4th, 2012, 02:26 PM Ovdje možete pogledati kakvu organizaciju cijena ima nama najbliži civilizirani sustav, Bečki gradski prijevoz.
Kad uspoređujete cijene, imajte na umu da je bečki sustav dva-tri puta veći, uključuje željeznicu i metro. Također je standard u Austriji 2-3 puta viši.
http://www.wienerlinien.at/eportal/ep/tab.do/pageTypeId/9083
Pazite, u Beču čak i psi moraju imati (dječju) kartu! :nuts:
Trevor McPhee September 4th, 2012, 02:33 PM NIKAKVE pogodnosti! Pogodnosti su ono što je i uništilo ZET. Zato karta i jest tako skupa jer toliko ljudi ima razne pogodnosti.
Neshvatljivo je da je npr. čak i početkom devedesetih ZETov pokaz ili kartu morao plačati svaki student i penzić, bez iznimke. Usred rata. Kad je standard bio nekoliko puta niži a prosječna plaća nekih 200 ili 300 maraka!!
S druge strane nema grada u ozbiljnoj državi u kojem je moguće nekažnjeno švercanje...recimo Berlinu ili Munchenu ili Beču, pa čak i u Pragu. Svuda sam nekoliko puta doživljavao vrlo rigorozne kontrole...bez pardona. Nije mi nikad padalo na pamet da se švercam.
grofBombelles September 4th, 2012, 02:36 PM Pa to je jasno ko banana, Bandić pokazima kupuje glasove.
Emperor Diocletian September 4th, 2012, 02:44 PM Neshvatljivo je da je npr. čak i početkom devedesetih ZETov pokaz ili kartu morao plačati svaki student i penzić, bez iznimke. Usred rata. Kad je standard bio nekoliko puta niži a prosječna plaća nekih 200 ili 300 maraka!!
S druge strane nema grada u ozbiljnoj državi u kojem je moguće nekažnjeno švercanje...recimo Berlinu ili Munchenu ili Beču, pa čak i u Pragu. Svuda sam nekoliko puta doživljavao vrlo rigorozne kontrole...bez pardona. Nije mi nikad padalo na pamet da se švercam.
Tako je. Ne znam što je ljudima neshvatljivo u logici - 1 karta = 3 kuna za sve. Pa 3 kune imaju svi, jebemu! Al ne, kod nas mora pola grada imati džabe, pa onda onda stenju pod teretom.
Emperor Diocletian September 4th, 2012, 02:49 PM Pa to je jasno ko banana, Bandić pokazima kupuje glasove.
Da, zahvaljujući logici koju i ti podržavaš. ;)
Velim vam ja ljudi, sve te popuste treba odmah ukinuti i uvesti istu cijenu za sve. Ali baš za SVE. Nikakve popuste studentima, penzionerima, davateljima krvi i drugim kurcima. Jebe mi se što si dao krv. Neki ti plati ministarstvo zdravsta, a ne ZET. Nije ZET ni Caritas da besplatno vozi penzionere a ni ministarstvo obrazovanja da vozi studente i učenike. Sve to samo podriva i poskupljuje sustav. Ovako, lupi 3 kune svima i neka plate. Tko nema tri kune, nek vozi bicikl ili nek sjedi doma. Ali čim ti otvoriš pandorinu kutiju pa daš popust jednoj skupini, odmah i druga kaže "a nama?", pa daš i njoj i na kraju evo ti sustava u kojem plaća samo šačica jadnih radnika koji nemaju drugog izbora, komapnija ode u gubitke, a govnari u gradskoj upravi se kurče kako se kod nas voze besplatno.
grofBombelles September 4th, 2012, 02:53 PM Pokaži mi i jedan grad u Europi koji ne omogućuje popust za studente i umirovljenike kad su u pitanju semestralne/godišnje karte.
Za nekoga tko se busa u prsa svojim ekonomskim znanjem pokazuješ prilično nerazumijevanje za raznolikost tržišta prijevozne usluge, ali i njegovu širu ulogu u životu i statusu jednog grada.
Također, tebi se sve vrti oko pojedinačne karte, a zaboravljaš da prevladavaju mjesečni i godišnji pokazi. Ljudi više vole "plati jednom pa se vozi koliko želiš" nego neizvjesnost plaćanja svaki put. Čak i ako im ova prva pogodnost izađe malo više. To je pogodnost i za ZET, jer time ima stabilnije prihode i praktički se kratkoročno beskamatno kreditira.
Emperor Diocletian September 4th, 2012, 02:56 PM Pokaži mi i jedan grad u Europi koji ne omogućuje popust za studente i umirovljenike kad su u pitanju semestralne/godišnje karte.
Za nekoga tko se busa u prsa svojim ekonomskim znanjem pokazuješ prilično nerazumijevanje za raznolikost tržišta prijevozne usluge, ali i njegovu širu ulogu u životu i statusu jednog grada.
Oprosti, ali za koji bih kurac studentu dao ikakav popust ako bi mu karta koštala 3 kune, ili ako bi mjesečni pokaz koštao 100 kuna? Ako nemaš 100 kuna za pokaz, odakle ti 500 za drogu i alkohol?
Ma bitno da si ti sve proguglao. :lol:
grofBombelles September 4th, 2012, 02:59 PM Oprosti, ali za koji bih kurac studentu dao ikakav popust ako bi mu karta koštala 3 kune, ili ako bi mjesečni pokaz koštao 100 kuna? Ako nemaš 100 kuna za pokaz, odakle ti 500 za drogu i alkohol?
Ma bitno da si ti sve proguglao. :lol:
Mjesečni pokaz za studente i sad košta 120 kuna, pa ne vidim baš da ga puno studenata koristi :laugh:
Emperor Diocletian September 4th, 2012, 03:01 PM Mjesečni pokaz za studente i sad košta 120 kuna, pa ne vidim baš da ga puno studenata koristi :laugh:
Naravno da ga ne koriste, kad mogu džabe. :lol:
Ali kad bi SVI plaćali kartu i kad bi svi plaćali cijelu kartu, pokaz ni za koga ne bi iznosio 360 kuna kao sad, već bi za sve koštao tu negdje oko 120. I gdje je tu onda problem?
Misliš da ti je Bandić nešto dao s tim popustom za studente, a zapravo ti je uzeo.
grofBombelles September 4th, 2012, 03:10 PM Naravno da ga ne koriste, kad mogu džabe. :lol:
Ali kad bi SVI plaćali kartu i kad bi svi plaćali cijelu kartu, pokaz ni za koga ne bi iznosio 360 kuna kao sad, već bi za sve koštao tu negdje oko 120. I gdje je tu onda problem?
Misliš da ti je Bandić nešto dao s tim popustom za studente, a zapravo ti je uzeo.
Pa razlika je sad definitivno prevelika.
Pazi ovo, godišnja karta u Beču dođe 365 eura. Zagreb?
3480 kn ZET, 6312 kn ZET+HŽ. Ne želim to ni preračunavati u Eure.
Seniorska karta je 224 eura, možeš ju kupiti sa 60 godina. Ali ne nudi neke pogodnosti koje nudi normalna godišnja karta (besplatan prijevoz psa, bicikla, dvoje djece subotom, dodatne pogodnosti u hotelima...)
U Beču studentska semestralna (5 mjeseci) dođe 150 eura. Kao što vidiš, cijena je praktički ista ko i godišnja karta.
E sad, ali grad Beč skida cijenu 50% studentima koji imaju prebivalište u Beču. Isto mogu učiniti i druge lokalne samouprave, naravno, o svom trošku.
Sarcastic Saracen September 4th, 2012, 03:54 PM Cijena od 1, 2, 3 kune je ipak nerealno mala. Računaj s tim da bi ta karta trebala vrijediti i za HŽ u krugu Grada Zagreba.
Ni karta ni pokaz ti danas ne vrijede i za HŽ. Moraš kupiti posebno ili u slučaju pokaza platiti skoro duplo.
5-8 kuna je po meni realan iznos.
Do nedavno je bilo 8 kuna pa su se ljudi švercali, dakle previše je, pogotovo kad 8 kuna košta i jedna stanica i čitava trasa.
FredPerry September 4th, 2012, 04:21 PM 8 kuna se ne isplati, ja prvi ne dam. 90% mojih ruta je 2 ili 3 stanice i to ne vrijedi vise od 2, 3 kune. Zato kupim kartu samo ako moram negdje dalje.
Ako uvedu naplatu po stanici ili kilometru, to bi bilo fer, a ne ovak da netko prođe pola grada, a netko 2 stanice, a svi plate isto.
Sad kad je kriza sve veca i sve vise ljudi stedi na svim stranama, pa tako i na benzinu, isplatilo bi im se spustiti cijene i tako navesti ljude da kupuju karte. Kad bi cijena karte bila 3 kune, koliko realno ta spora voznja i vrijedi, jos vise ljudi bi se vozilo i skoro svi bi kupovali kartu. Pa onda bi bilo OK i da uvedu vise zona, pa da duze voznje kostaju vise. Npr centar jedna zona, pa dalji kvartovi 2. zona, predgrađa 3. zona, VG 4. zona.
Uglavnom, nije fer da uzmu 10ak kuna za par stanica voznje brzinom od 10 km/h i dok se to ne promjeni ja izbjegavam voznju ili se svercam ako bas moram unutra.
grofBombelles September 4th, 2012, 04:24 PM Probali su s naplatom po udaljenosti u Osijeku, propao projekt. Ne funkcionira.
Sarki, znam, zato sam napisao "bi trebalo".
Normalna karta 5-6 kuna, kratka karta 2,5-3 kune. Fer cijena.
Emperor Diocletian September 4th, 2012, 07:16 PM A evo i kako naš narod doživljava naplatu karte - kao nasilje. E, šta ti moje dijete imaš tražit kartu! Pazi ti, ona je "ogorčena" jer joj ZET-ovac djetetu želi naplatiti kartu. Nije problem u njoj koja mu nije kupila kartu! Sad će naravno uletit rođo Bandić koji će riješit stvar i naredit kontrolorima da ne maltretiraju djecu takvim pizdarijama poput financijske odgovornosti. Račun će kao i uvijek platiti porezni obveznici.
Zagrepčanka o kontroli ZET-a
'Djecu ne puštaju u bus, obračunavaju se s njima'
Ogorčena što, kako kaže, kontrolori ZET-a stvaraju probleme djeci koja su tek krenula u školu pa ih čak ostavljaju na stanicama i fizički se obračunavaju s njima, jedna se Zagrepčanka odlučila požaliti gradonačelniku. Bandić je obećao učiniti 'ono što je u njegovoj moći'.
http://danas.net.hr/hrvatska/zet-ovi-vozaci-i-kontrolori-djecu-ne-pustaju-u-bus-obracunavaju-se-s-njima
Sarcastic Saracen September 4th, 2012, 07:20 PM Istina je da još nisu uspjeli izvaditi pokaz, prvo trebaju ovjeru iz škole, pa predat, pa čekat da se kartica izradi i pošalje. Jebiga, ako dijete ide u školu i kao takvo ima pravo na pokaz, onda mu moraju omogućiti da ga na vrijeme dobije ili dati poček od barem 2 tjedna. Tako da Emperor nisi u pravu kad relativiziraš ovakav slučaj.
grofBombelles September 4th, 2012, 07:21 PM Care, fulao si futbal.
Nije problem u neplaćanju karte, nego ZET pavijanima iz službe za izdavanje pokaza koji nemaju ništa informatizirano, za dobiti jebeni pokaz svake godine moraš izvaditi tonu papirologije, čekati u redu satima, i onda često kasne s izradom :bash:
grofBombelles September 4th, 2012, 07:23 PM Istina je da još nisu uspjeli izvaditi pokaz, prvo trebaju ovjeru iz škole, pa predat, pa čekat da se kartica izradi i pošalje. Jebiga, ako dijete ide u školu i kao takvo ima pravo na pokaz, onda mu moraju omogućiti da ga na vrijeme dobije ili dati poček od barem 2 tjedna. Tako da Emperor nisi u pravu kad relativiziraš ovakav slučaj.
Zašto škole ne bi ovjere Zet-u poslale u paketu, elektronskim putem? Zašto bi uopće đak morao u ZET, zašto ga pokaz ne dočeka u sandučiću dva tjedna prije početka nastave?
Zašto se uopće mora smrdjeti u ZET-u za bilo što, zašto se sve ne može rješiti preko neta? Cinestar okreće milijune svaki tjedan preko interneta, a pišljiva su privatna firmica.
Sarcastic Saracen September 4th, 2012, 07:26 PM Zašto škole ne bi ovjere Zet-u poslale u paketu, elektronskim putem? Zašto bi uopće đak morao u ZET, zašto ga pokaz ne dočeka u sandučiću dva tjedna prije početka nastave?
Zašto se na vlasti stalno iznova vrte već dokazani nesposobnjakovići? Zašto je narod u kurcu? Zašto je glup, beznadan, nesposoban, nepoduzetan? Zašto je Tony Cetinski toliko popularan? Zašto.............?
Sarcastic Saracen September 4th, 2012, 07:29 PM Zašto se uopće mora smrdjeti u ZET-u za bilo što, zašto se sve ne može rješiti preko neta?
Zato jer ZET voli kad im ispuniš "ZAMOLBU". Onda nakon pomnog promišljanja, ako je sve u redu, u maniri najvelikodušnijeg vladara, oni ispune predmet molbe i tako malome čovjeku pokažu da je on nešto važniji od hrpe govana i smeća koje vozila čistoće prevoze na Jakuševac. ZET je velik, moćan i darežljiv. Ispunjava molitve većom učinkovitošću nego BOG i Crkva! Jest da više košta, al jebiga, kolko para tolko muzike!
grofBombelles September 4th, 2012, 07:31 PM ZET - 1000 zašto, 1 zato.
Emperor Diocletian September 4th, 2012, 07:33 PM O jebote, kao da ja nikad nisam vadio pokaz i kao da ne znam kakva je procedura! Sve se to može u jednom danu. Ovjeriš potvrdu u školi i odeš u ZET po pookaz. A taj jedan dan možeš kupiti i običnu kartu.
Prije bih rekao da se ta dječurlija baš i ne žure s vađenjem pokaza. To su ionako srednjoškolci, dok osnovnoškolci idu u školu u svom kvartu, a ne preko pola grada.
Sarcastic Saracen September 4th, 2012, 07:36 PM A s druge strane je i ta retardirana mama umjesto da se žali novinama, mogla klinca naučit kako se šverca pomoću SMS-a. Ti kaj se furt javljaju po medijima su u kurcu totalnome.
Emperor Diocletian September 4th, 2012, 07:38 PM Čekaj, sve bu to Bandić rešil.
grofBombelles September 4th, 2012, 07:41 PM Jeste li znali da ZET ima privatno odmaralište u Velom Lošinju, na top poziciji?
Emperor Diocletian September 4th, 2012, 07:45 PM Naravno, pa moraju se jadni negdje besplatno odmarati. Nego šta!
Sarcastic Saracen September 4th, 2012, 07:45 PM Jeste li znali da ZET ima privatno odmaralište u Velom Lošinju, na top poziciji?
Čuo sam i da financira čak 2 kluba lječenih alkoholičara. Jedan očito nije dovoljan.
Sarcastic Saracen September 4th, 2012, 07:46 PM Naravno, pa moraju se jadni negdje besplatno odmarati. Nego šta!
Zato i jebu ove klince, bez te love nema besplatnih ležaljki za plažu iduće ljeto.
oakwood.... September 4th, 2012, 10:05 PM Naravno, pa moraju se jadni negdje besplatno odmarati. Nego šta!
Vidio sam ove godine to odmaralište, stvarno je na top poziciji,i baš sam to komentirao sa nekoliko prijatelja. Mislim da je NJIMA besplatno, ali NAMA nije, sve to mi platimo. Pa baš se pitam, tko meni plaća godišnji ili vama?
Emperor Diocletian September 4th, 2012, 10:39 PM Sebi plaćam ja. A njima također plaćam ja. :lol:
grofBombelles September 9th, 2012, 08:49 PM Treba li komentirat... :ohno:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/politicari-se-prepucavaju-oko-subvencija-prijevoza-a-zet-na-djeci-trenira-strogocu-i-dvaput-ubire-novac-od-pokaza/636076.aspx
Najljepši je ovaj dio:
Da bi paradoks u ovoj priči bio veći, djeci koja su lani bila korisnici besplatnog javnog prijevoza pokazi bi trebali vrijediti sve do kraja rujna! No, mjesec rujan se zagubio u ZET-ovoj "crnoj rupi" između dviju školskih godina. Lanjski pokazi odjednom više ne vrijede, u što su se tijekom prvog tjedna ove školske godine uvjerili brojni učenici, a papire za nove nemoguće je bilo imati već prvog dana nove školske godine. Roditelji su stoga za mjesec rujan svojoj djeci kartice pokaza bili prisiljeni "napuniti" iz vlastitih džepova, jer djeca nekako moraju putovati do škole.
MasonicStage™ September 9th, 2012, 08:52 PM ma taj ZET :bash:
i njihovo izmišljanje pravila usred godine.
grofBombelles September 9th, 2012, 09:00 PM Tu je djelomično krivo i ministarstvo, jer subvencionira prijevoz srednjoškolcima samo ako idu u drudi grad/općinu, potpuno zanemarujući činjenicu da su gradovi poput Zagreba i Splita veliki ko nekoliko općina i da djeca isto moraju koristiti javni prijevoz.
Naravno, dok se političari prepucavaju, djeca ispaštaju.
MasonicStage™ September 9th, 2012, 09:03 PM prestrašno. žao mi je roditelja koji osim što krpaju kraj s krajem, moraju davati novce za ovakve dodatne neplanirane troškove.
7kuna September 9th, 2012, 10:59 PM sada zetovci imaju novu foru kod podhodnika/inportanea. Bus za goricu ili bilo koji kvart stane i otvori samo prednja vrata na koja stane zetovac i gleda dali imaš kartu. :lol:
Sarcastic Saracen September 9th, 2012, 11:53 PM A prije je to isto gledao vozac, meni svejedno, pokazem mu laznu sms kartu koju sam poslao s drugog mobitela i to dzabe, i ko ga jebe.
FredPerry September 10th, 2012, 03:38 PM sada zetovci imaju novu foru kod podhodnika/inportanea. Bus za goricu ili bilo koji kvart stane i otvori samo prednja vrata na koja stane zetovac i gleda dali imaš kartu. :lol:
Odes kod NSB-a pa uđes na zadnja vrata :D
grofBombelles September 10th, 2012, 04:18 PM Dovoljno je do Lisinskog :lol:
Gutenberg December 20th, 2012, 01:08 AM Evo, nije bilo ovdje ništa mjesecima...
ZET najavio nove displeje na velikim stanicama (koliko pratim zbivanja više-manje isti demode flip model kao i do sada)
http://www.vecernji.hr/zagreb/putnici-ce-moci-cuti-kad-im-dolazi-sljedeci-tramvaj-clanak-488871 (http://www.vecernji.hr/zagreb/putnici-ce-moci-cuti-kad-im-dolazi-sljedeci-tramvaj-clanak-488871)
Samo mi nije jasno koji je onda to LCD ekran koji planiraju postaviti i zašto nikome od njih nije stalo da se uvedu LCD ekrani i u vozila, sa recimo (čuda li tehnološkog) popisom stanica kojima tramvaji prolaze. A ne dao Bog da još opreme i autobuse pa da ljudi stvarno znaju kuda se voze. A da ne govorim možda da na stajalištima stoji i kakva mapa ili bilo što osim golemog izvoda iz tarifnih odredbi ili popis svih zona ZETa (recimo, baš mi je od informacije u Španskom da je u Bukovju prelaz iz 3 u 4 tarifnu zonu ili u Lučkom noćni vozni red tramvaja...). Toliko jednostavnih stvari, već viđenih svugdje po svijetu i muka mi je kada vidim da niti prepisati ne znaju. Jebeni copy paste. Pobogu. :picard:
vkreso December 20th, 2012, 01:40 AM Evo, nije bilo ovdje ništa mjesecima...
ZET najavio nove displeje na velikim stanicama (koliko pratim zbivanja više-manje isti demode flip model kao i do sada)
http://www.vecernji.hr/zagreb/putnici-ce-moci-cuti-kad-im-dolazi-sljedeci-tramvaj-clanak-488871 (http://www.vecernji.hr/zagreb/putnici-ce-moci-cuti-kad-im-dolazi-sljedeci-tramvaj-clanak-488871)
Samo mi nije jasno koji je onda to LCD ekran koji planiraju postaviti i zašto nikome od njih nije stalo da se uvedu LCD ekrani i u vozila, sa recimo (čuda li tehnološkog) popisom stanica kojima tramvaji prolaze. A ne dao Bog da još opreme i autobuse pa da ljudi stvarno znaju kuda se voze. A da ne govorim možda da na stajalištima stoji i kakva mapa ili bilo što osim golemog izvoda iz tarifnih odredbi ili popis svih zona ZETa (recimo, baš mi je od informacije u Španskom da je u Bukovju prelaz iz 3 u 4 tarifnu zonu ili u Lučkom noćni vozni red tramvaja...). Toliko jednostavnih stvari, već viđenih svugdje po svijetu i muka mi je kada vidim da niti prepisati ne znaju. Jebeni copy paste. Pobogu. :picard:
Kaj i očekivat od ZETa :cripes:
MasonicStage™ December 20th, 2012, 06:45 PM a i ti displeji isto :nuts:...1 minuta na ZET displeju jednaka je 5 normalnih zemaljskih minuta
Gutenberg December 20th, 2012, 08:38 PM Prijatelju, vrijeme je relativno i nemoj robovati tom linearnom protoku vremena koje ti serviraju. Minuta na Jupiteru je 4 na Zemlji, pa računaj :)
Gutenberg December 25th, 2012, 11:17 PM Evo, članak o prigradskoj željeznici iz Jutarnjeg:
http://www.jutarnji.hr/zeljeznica-iz-pakla/1074302/
Više manje dobro opisano...
Optimus pr1me January 9th, 2013, 09:28 AM SNAŽNA DETONACIJA U PODSUSEDU Teretni vlak naletio na eksplozivnu napravu: Popucala stakla na kućama u krugu od 400 m, na terenu stotinu policajaca!
http://www.jutarnji.hr/teretni-vlak-naletio-na-nepoznati-predmet-na-pruzi--prekinut-promet-alejom-bologne-/1077320/
Sarcastic Saracen January 9th, 2013, 10:32 AM "Terorizam" :rofl:
Svetoslav Suronja January 9th, 2013, 04:32 PM "Jutarnji" :rofl:
gripen January 9th, 2013, 04:39 PM http://hr.wikipedia.org/wiki/Terorizam
U biti ovisi o zakonodavstvu drzave u kojoj se dogodio incident, kak bus to klasificirao!
Do sada imas sve aspekte u toj prici koje vode u vid terorizma. Na kraju ovisi sto je bio cilj, da bude potrvdeno kao akt terorizma ili akt idiotizma individualca?
lokomotiva January 9th, 2013, 10:39 PM terorizam my ass!! neka budala odbacila bombu iz rata...
gripen January 9th, 2013, 11:51 PM terorizam my ass!! neka budala odbacila bombu iz rata...
Istraga jos nije zavrsena, a ti vec znas dal je lude ili osama :lol:
Koliko god to bilo apsurdno u tvojim ocima, ali Hrvatske je bila u vise navrata meta terorizma! Svi parametri u tom slucaju su u domeni klasicnog terorizma.
Bumo vidili, koji motiv stoji iza tog idiotizma, ali ovo je svakako ozbiljna stvar koja je na svu srecu dobro prosla!
Razgovarao sam danas sa starim i reako je da je navodno i pruga stradala od eksplozije!?! To rucna niti 100 kila petarda nemre!
Jedino protutenkovska mina ili eksploziv.
Na kraju puno spekulacije, a u biti nista ne znamo :)
vkreso January 10th, 2013, 12:41 PM Garant su oni occupy croatia il slični krivi :coffee:
gripen January 10th, 2013, 03:01 PM Sto posto Janez Janša radi LB!
Sarcastic Saracen January 10th, 2013, 04:36 PM Sto posto Janez Janša radi LB!
Postavili su najrazorniju bombu u Sloveniji, a nije uspjela ni izbaciti vlak iz tračnica, a svi znamo u kakvom su vrlom stanju i naši vlakovi i tračnice.:lol:
gripen January 10th, 2013, 08:30 PM :lol:
Optimus pr1me January 11th, 2013, 06:26 AM Niz detonacija zapadu zagreba jedna osoba ozlijedena !
http://www.vecernji.hr/vijesti/foto-niz-detonacija-zapadu-zagreba-jedna-osoba-ozlijedena-clanak-496427
evo decki sad se smijte al ocito je da su detonacije uz prugu nastavljene i krecu se prema centru grada...
Optimus pr1me January 11th, 2013, 06:28 AM Lokomotiva iskliznula iz tračnica kod Delnica, nema ozlijeđenih
http://www.vecernji.hr/vijesti/lokomotiva-iskliznula-tracnica-kod-delnica-nema-ozlijedenih-clanak-496429
Optimus pr1me January 11th, 2013, 06:31 AM Sudar tramvaja u Zagrebu
U nesreći je ozlijeđeno 19 putnika, težih ozljeda nije bilo, a pomoć je pružena i vozaču
http://www.vecernji.hr/zagreb/foto-svi-smo-bili-soku-ali-pohitali-smo-pomoc-putnicima-clanak-496024
svi smo culi/vidli al ipak,....
passat1717 January 11th, 2013, 02:29 PM danas čitam da će vještačenje uzroka trajati možda i 2 mjeseca... pa koji k* toliko dugo :nuts:
Svetoslav Suronja January 11th, 2013, 06:11 PM danas čitam da će vještačenje uzroka trajati možda i 2 mjeseca... pa koji k* toliko dugo :nuts:
Lokalni izbori su ti u 4. mjesecu, kampanja počinje u trećem, sad je još malo sredina prvog. You do the math :)
oakwood.... January 14th, 2013, 12:02 PM Gle čuda, opet je neke iznenadio snijeg.
Izvor:vecernji.hr
FOTO Vjerovali ili ne, u Zagrebu je kolaps – čitateljica: Mrzim ZET!
Građani prozivaju zetovce zato što nisu izmijenili pravila i pustili vozače brze linije 330 Zagreb-Velika Gorica da stanu na svim stanicama
Da bi jutros stigli na posao, mnogi su Zagrepčani krenuli i dva sata ranije. Uzalud. Iako je ZET izvijestio da su njihovi kolege iz Zimske službe cijelu noć bili na ulicama kako bi svojim sugrađanima omogućili da prvi dan radnog tjedna prođe bez glavobolje, barem što se tiče dolaska na posao, nije im to pošlo za rukom.
Ceste su donekle očišćene, no tramvajska i autobusna stajališta puna su snijega i bljuzge.
Prema posljednjim informacijama, zbog zimskih uvijeta na djelovima trasa tramvajskih linija tramvaji linija 5 i 17 prometuju skraćeno do Savskog mosta dok tramvaji linija 6 i 8 voze preusmjereno do Heinzelove, 7 od Autobusnog kolodvora Ulicom grada Vukovara te Savskom cestom do Savskog mosta do kuda voze skraćeno i tramvaji linije 14.
Doznajemo i kako je na Horvaćanskoj tramvaj izletio s tračnica.
Snijeg na stajalištima
Na Trgu Franje Tuđmana snijeg je tijekom čišćenja natrpan tik uz prugu pa su tramvaji na jedvite jade otvarali vrata.
Sreća je što su uopće i stizali tako pretrpani do zadnjeg milimetra pa su putnici ostajali čekati u snijegu do koljena.
Žurim na posao, pomakni se malo. Ne mogu proći. Čekajte da izađem... Zagrepčani nisu imali razumijevanja za gužve i dugotrajno čekanje u snijegu kojeg je noćas napadalo čak 40 centimetara.
– Živimo na Knežiji, i tu je dosta počišćen snijeg, zapravo. Moj momak radi na Maksimiru, radno vrijeme mu je od devet do pola šest, a na posao je krenuo oko osam i deset. Čuli smo se u devet, kaže da je do Cibone stigao bez problema (za gotovo sat vremena, pa toliko mu pješke treba!) ali da je na Savskoj kolaps. Tramvaji koji i voze imaju čudno ispisane linije, pa ljudi na svakoj stanici masovno izlaze jer ih tramvaj nije odvezao kamo je trebao. Katastrofa! Mrzim ZET, kaže jedna čitateljica.
Čitatelj Boris ipak ima razumijevanja za ZET. Kaže, nije ovo normalna situacija.
– Putujem linijom 160, Savski most-Lipnica. Jutrošnji autobus iz Lipnice s polaskom u 7.15 čekao sam već 40 minuta kad je prošao kroz Odranski Obrež, gdje ja stanujem, ali razbijena prvog kraja i u pratnji ZET-ova vozila s mehaničarima. Kasnio sam jedan sat, ali ih opravdavam, napisao nam je u e-mailu.
Čitateljica iz Dubrave priznaje da je ralica jutros ušla u njezinu ulicu, ali je pritom napravila "neoprostivi gaf".
- Sav snijeg ralica je gurnula na ulaz u moju garažu u kojoj je bio auto kojim sam trebala ići na posao. Možete li zamisliti kako je to izgledalo i koliko mi je vremena trebalo da premjestim tu količinu snijega na drugo mjesto, katastrofa, piše nam ona.
"Naredite im da stanu"
Posebno ogorčeno osjećali su se putnici ZET-ove linije 268 koja prometuje od Velike Gorice do Glavnog kolodvora u Zagrebu i obratno. U najvećoj prometnoj špici, između sedam i osam sati ujutro, plavog ZET-ova vozila nije bilo na vidiku. Ni u jednom pravcu.
Čitatelji nam javljaju kako su na stanicama stajali promrzli čekajući i dulje od sat vremena.
– A onda je došla samo jedna kratka "268-ica". Tko bi u nju stao... Pitali su se, prozivajući zetovce što nisu izmijenili pravila i pustili vozače brze linije 330 Zagreb-Velika Gorica da stanu na svim stanicama.
– Treba narediti da "330" staje cijelim putem do Zagreba, smatra čitatelj iz Velike Gorice. To će biti spas za studente i zaposlenike, smatra on dodajući kako imaju 10-ak brzih autobusa 330.
– Krenuo sam na Borongaj od Studentskog doma Stjepan Radić. Tramvaj prometuje sasvim solidno. Najveće poteškoće su na raskrižjima jer ralice kad čiste snijeg prođu samo po sredini, a sav snijeg nabaca se na trake za skretanja, smatra čitatelj.
U ZET-u su nam kazali kako svaka linija prometuje svojom trasom i autobusi ne smiju stajati na stanicama za koja nemaju dozvole. Rješenje izdaje nadležni gradski ured i u ovako izvanrednim situacijama nije moguće "ad hoc" izmijeniti odluku pa tako putnici vozačima ne trebaju uzeti za zlo ako prođu pored punog stajališta. Na njemu, primjerice linija 330, ne smije stati.
Građane mole za strpljenje i razumijevanje s obzirom na vremenske uvjete.
No, građani strpljenja nemaju.
- Nijedan nogostup i stajalište nisu očišćeni. Potpuna nekordinacija u ZET-a. Mali trmavaji voze na frekventnim relacijam,a na sporednim oni veliki, ljutit je Tomislav pa nastavlja:
- Starci preskaču bedeme snijega na raskršćima, nijedan traktor ne čisti nogostup kao prije 20 godina. Zagreb odavno nije Zagreb, vec glavni grad Hercegovine pa tako izgleda i funkcionira, oštar je Tomislav.
Najgore je ipak prošlo 20-ak putnika koji su ozlijeđeni u sudaru dvaju ZET-ovih autobusa na staroj Karlovačkoj...
Iz HŽ-a su pak javili kako u gradsko-prigradskom prijevozu vlakovi voze uz velike poteškoće i kasne od 5 do 30 minuta.
http://www.vecernji.hr/zagreb/foto-vjerovali-ili-ne-zagrebu-je-kolaps-citateljica-mrzim-zet-clanak-497299
Troopchina January 14th, 2013, 06:29 PM Ekipa standardno previše pljuje. Izvanredni uvjeti su i ne može sve funkcionirat po voznom redu a ovaj Tomislav se može slobodno odselit po hitnom postupku i svoju zatucanost ponijet sa sobom.
ubodna pila January 14th, 2013, 06:42 PM ljudi su debili...
jebote ja sam danas napravio ohoho km po gradu...treba desetak minuta više nego inače, al to je i očekivano...uglavnom, sve je prohodno.
glavne prometnice su očišćene onoliko koliko mogu biti... ljudi moji, vani je 60cm snijega i padao je cijeli dan...ne mogu ralice proć kroz svaku ulicu, ne mogu ceste biti apsolutno čiste... ne znam koji je kurac ljudima pa su toliko nadrkani...
tramvaji kasne, nemoj me zajebavat, tko bi rekao...ja mislim da je normalno očekivat da idu brže nego inače po ovakvim uvjetima.
majko mila glupih ljudi...
lokomotiva January 14th, 2013, 07:07 PM a jel nisu mogli nabaciti nekakvu ralicu na onu brusilicu i s njome počistiti barem malo tračnice na dionicama koje su odvojene od kolnika- vukovarska, držićeva, zvonimirova i av. dubrovnik??
Optimus pr1me January 14th, 2013, 07:14 PM Troop i pila jel ste isli pjesice danas po gradu ? :cheers:
ubodna pila January 14th, 2013, 07:21 PM najbolje da je ispred svakog tramvaja išla jedna...
pa jebote mi smo par cm udaljeni od najveće visine snijega od kad se to počelo mjeriti... :nuts:
jel tramvaji voze? voze...sa zastojima, al voze...
jel praktički svi autobusi voze? voze...sa kašnjenjem, al voze...
izvanredni uvjeti, što je sasvim normalno... na zemlji nema 10 cm snijega (što je uobičajeno), nego 6 puta više...malo više strpljenja i razumijevanja ne bi falilo.
ako nije nužno, ne ideš nigdje...
ako moraš ići, kreneš pola sata ranije i pomiri se da ćeš doći pola sata kasnije nego inače...
ubodna pila January 14th, 2013, 07:22 PM Troop i pila jel ste isli pjesice danas po gradu ? :cheers:
jesam... autom i pješice, čak i bio na nekim gradilištima...
što bi ti htio? kakva treba biti situacija u ovakvim uvjetima?
Optimus pr1me January 14th, 2013, 07:48 PM jbt danas hodam po vukovarskoj pola sata tramvaji stoje jedan za drugim totalna blokada.... hodam hodam dok mi nije puklo u glavi i dok nisam skočil pred taxi ..reko vozi me za zapruđe..jebote....
pa neznam meni nije normalno da mi do doma treba 2 sata duže nego obicno.... :ohno:
oakwood.... January 14th, 2013, 07:56 PM Moje pitanje glasi: koliko ljudi sa foruma je danas primilo lopatu u ruke, te počistilo ispred svog praga?
Da vas čujem, tko je, tko nije, a tko će se prihvatiti čišćenja sutra?
ubodna pila January 14th, 2013, 07:59 PM Moje pitanje glasi: koliko ljudi sa foruma je danas primilo lopatu u ruke, te počistilo ispred svog praga?
ja sam ujutro počistio dvorište (čisto da se može prolaziti)... ulica je bila očišćena, valjda je netom prije prošla ralica... osatak dana je stari dežurao i čistio...
Optimus pr1me January 14th, 2013, 08:03 PM ja sam danas cistil 2 puta....
oakwood.... January 14th, 2013, 08:14 PM Ja sam opalio otprilike dva i pol sata sa lopatom oko zgrade, moram reći da je u mojoj zgradi ekipa (stanari) dosta složna po ovom pitanju. Imamo raspored čišćenja po katovima, te ga se uglavnom svi pridržavaju, naravno u svakom žitu ima kukolja. Takvi su mi najjači, oni pametnjakovići, još kad prolaze pored tebe te fino podbodu. Ono zajeb...tski, kao sused jel ide, pa zatim ide po običaju izmotavanje, samo da se ne primi lopate. Da li imate slične situacije i u svome susjedstvu?
Emperor Diocletian January 14th, 2013, 08:18 PM Moje pitanje glasi: koliko ljudi sa foruma je danas primilo lopatu u ruke, te počistilo ispred svog praga?
ja nisam, na redu sam za 2 dana. :coffee:
Emperor Diocletian January 14th, 2013, 08:21 PM Ja sam opalio otprilike dva i pol sata sa lopatom oko zgrade, moram reći da je u mojoj zgradi ekipa (stanari) dosta složna po ovom pitanju. Imamo raspored čišćenja po katovima, te ga se uglavnom svi pridržavaju, naravno u svakom žitu ima kukolja. Takvi su mi najjači, oni pametnjakovići, još kad prolaze pored tebe te fino podbodu. Ono zajeb...tski, kao sused jel ide, pa zatim ide po običaju izmotavanje, samo da se ne primi lopate. Da li imate slične situacije i u svome susjedstvu?
imam, pola zgrada uopće neće da čisti, svi su ili "bolesni" ili su "oni jadni stari" ili ih "nema doma". na kraju ispadne da od cijele zrgade čisti pet-šest ljudi. al mene to ne jebe, ja počistim kad je moj red po rasporedu, a za ostale me boli kurac, bili stari ili bolesni.
Emperor Diocletian January 14th, 2013, 08:30 PM BTW zanimljiva je jedna druga stvar koju sam primijetio po zgradama. svi ovi stariji se žale kako ne mogu ovo i ono. pa ne žele čistiti snijeg jer su stari i bolesni. pa ne žele plaćati kućne režije i čišćenje stubišta jer su njima male penzije. pa bi to valjda trebali svi ostali raditi za njih.
tako me jednom jedna stara susjeda zaustavila na stubištu pa počela nešto baljezgati o današnjem kućnom odgoju, o tome kako su nekad susjedi jedni drugima pomagali, kako su išli po namirnice u dućan, pogotovo mlađi starijima, to je bilo normalno. a danas nikog nije briga za susjede, pa mogli bi mi mlađi malo više paziti na njih stare i nemoćne. meni puko film, pa joj velim: znači ja bih trebao ići tebi u dućan? veli baba: bilo bi lepo. reko ja njoj: baba, hoćeš kad odapneš meni ostavit svoj stan ili svojoj djeci? djeci? to sam i mislio. e pa nek ti oni idu u dućan.
oakwood.... January 14th, 2013, 08:33 PM imam, pola zgrada uopće neće da čisti, svi su ili "bolesni" ili su "oni jadni stari" ili ih "nema doma". na kraju ispadne da od cijele zrgade čisti pet-šest ljudi. al mene to ne jebe, ja počistim kad je moj red po rasporedu, a za ostale me boli kurac, bili stari ili bolesni.
Zna se tko je star i tko nemože čistiti, takvi ljudi nisu problem i nije za očekivati da će se oni prihvatiti lopate. Ali ovi mudrijaši koji gledaju kroz prozor kak ostali čiste, dok oni i nepomišljaju se prihvatit svoje građanske dužnosti, meni ponekad dođe da im odem do stana, pokucam na vrata, te kad ih otvore,samo bi ih opalio lopatom prek bulje onak zidarski, te otišao bez riječi. Da se razmemo, nikad mi nije bio problem očistiti snijeg, i više nego treba, ako je potrebno i oko susjedne zgrade, ali me živciraju takvi pametnjakovići, i njihova izmotavanja.
oakwood.... January 14th, 2013, 08:35 PM BTW zanimljiva je jedna druga stvar koju sam primijetio po zgradama. svi ovi stariji se žale kako ne mogu ovo i ono. pa ne žele čistiti snijeg jer su stari i bolesni. pa ne žele plaćati kućne režije i čišćenje stubišta jer su njima male penzije. pa bi to valjda trebali svi ostali raditi za njih.
tako me jednom jedna stara susjeda zaustavila na stubištu pa počela nešto baljezgati o današnjem kućnom odgoju, o tome kako su nekad susjedi jedni drugima pomagali, kako su išli po namirnice u dućan, pogotovo mlađi starijima, to je bilo normalno. a danas nikog nije briga za susjede, pa mogli bi mi mlađi malo više paziti na njih stare i nemoćne. meni puko film, pa joj velim: znači ja bih trebao ići tebi u dućan? veli baba: bilo bi lepo. reko ja njoj: baba, hoćeš kad odapneš meni ostavit svoj stan ili svojoj djeci? djeci? to sam i mislio. e pa nek ti oni idu u dućan.
Nije ti bezveze nadimak : Car
Svaka čast na odgovoru. :lol:
ubodna pila January 14th, 2013, 08:45 PM meni je susjedska idila...očistimo sve živo, poslije na rakijicu pa se štogod i nareže...
danas su stari i susjed fino trošili... :lol:
Optimus pr1me January 14th, 2013, 08:48 PM Ja sam opalio otprilike dva i pol sata sa lopatom oko zgrade, moram reći da je u mojoj zgradi ekipa (stanari) dosta složna po ovom pitanju. Imamo raspored čišćenja po katovima, te ga se uglavnom svi pridržavaju, naravno u svakom žitu ima kukolja. Takvi su mi najjači, oni pametnjakovići, još kad prolaze pored tebe te fino podbodu. Ono zajeb...tski, kao sused jel ide, pa zatim ide po običaju izmotavanje, samo da se ne primi lopate. Da li imate slične situacije i u svome susjedstvu?
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
ma meni stvarno nije bed cistit snjeg.... dobro je za rekeraciju a i osjeca se covjek korisno.... cistim dok je moj red i uletavam dok nije ...
oakwood.... January 14th, 2013, 09:02 PM meni je susjedska idila...očistimo sve živo, poslije na rakijicu pa se štogod i nareže...
danas su stari i susjed fino trošili... :lol:
E to ja zovem dobrosusjedski odnosi, a ne ovi kaj jedva čekaju da susjedu kuća izgori, da bi oni mogli otvoriti bocu dobrog pića da nazdrave. Kamo sreće da je više takvih susjeda sa kojim možeš kad treba raditi, ali i zaj...ti se kad je dobra prilika. :cheers1:
oakwood.... January 14th, 2013, 09:04 PM :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
ma meni stvarno nije bed cistit snjeg.... dobro je za rekeraciju a i osjeca se covjek korisno.... cistim dok je moj red i uletavam dok nije ...
Svaka čast kad tako misliš, samo nemoj pretjerati sa uletavanjem, da ne pregoriš. Najavljuju još snijega tokom tjedna, čak se očekuje za četvrtak jače nego danas.
Optimus pr1me January 14th, 2013, 09:13 PM ali recimo moj stari nema sanse da se primi lopate :lol::lol::lol:
lik vise ni nezna kak lopata izgleda :lol:
FredPerry January 14th, 2013, 10:52 PM Ja cekam svoj red. Pa kad dođe, onda se probudim rano ujutro i pocistim od ulaza do ceste, ne svercam se.
Ima ljudi koji ciste kad nisu na redu, svaka cast.
Ja ipak cekam svoj red, priznajem da mi se neda. Danas sam samo pocistio svoj auto.
Vise me zamara chat sa susjedima nego ciscenje.. Izbjegavas ih cijelu godinu, i onda te u tih sat vremena izresetaju za sljedecih godinu dana.
oakwood.... January 14th, 2013, 11:00 PM E sad bu "veselo", Bandinjo preuzeo kordinaciju čiščenja snijega u gradu:
Tramvaji u kaosu, Bandić: Nema spavanja dok se grad ne očisti
Nema spavanja dok se sve ne očisti! - tako je gradonačelnik Milan Bandić najavio večeras na sjednici Glavnog i Operativnog stožera Zimske službe preuzimanje vodstva, nezadovoljan njenim dosadašnjim radom.
Ovo je katastrofa, sve je neočišćeno, ljudi ne dolaze na posao, djeca u školu. Jelačić plac je neočišćen, na kamionima sjede manekeni iz Čistoće. Nećemo spavati dok se stanje u gradu ne stabilizira. Prvi zadatak nam je do ponoći stabilizirani javni gradski prijevoz – izjavio je Bandić. Kao prioritet novopečeni čelnik zimske službe istaknuo je javni prijevoz. Naglasio je i da treba očistiti sve prilaze vrtićima, školama i bolnicama te organizirati građane unutar mjesnih zajednica.
– 55 metara snijega je napadalo. I Vakula može pogriješiti. Nema odmora, ljudi će ići na posao javnim prijevozom i stizati na vrijeme – istaknuo je Bandić.
Najavio je i da će od sutra u gradskoj upravi biti otvoren besplatan telefon na koji će građani javljati koji su i gdje problemi uzrokovani snijegom, pa će ih se preusmjeriti na zimsku službu...................
http://www.vecernji.hr/zagreb/tramvaji-kaosu-bandic-nema-spavanja-dok-se-grad-ne-ocisti-clanak-497299
Gmaz January 14th, 2013, 11:00 PM Počistio ujutro, tokom dana dežurala stara, počistih i navečer nešto pred samim ulazom u dvorište. Inače uredno svaki put počistim i dvorište i cestu ako nije prošla ralica. Ne žalim se kao dobar dio ljudi i ne čekam ralicu da ju iskoristim kao moji susjedi preko puta...
oakwood.... January 14th, 2013, 11:06 PM Ja cekam svoj red. Pa kad dođe, onda se probudim rano ujutro i pocistim od ulaza do ceste, ne svercam se.
Ima ljudi koji ciste kad nisu na redu, svaka cast.
Ja ipak cekam svoj red, priznajem da mi se neda. Danas sam samo pocistio svoj auto.
Vise me zamara chat sa susjedima nego ciscenje.. Izbjegavas ih cijelu godinu, i onda te u tih sat vremena izresetaju za sljedecih godinu dana.
Pošteno, nemora se čistiti kad nije red, ali nesmije se preskakati čiščenje onda kad je na redu, odnosno kad si po rasporedu. Ljudi jednostavno trebaju shvatiti da i sami mogu puno napraviti, samo treba djelovati, a ne misliti uvijek će to netko drugi obaviti umjesto njih.
passat1717 January 14th, 2013, 11:47 PM Moje pitanje glasi: koliko ljudi sa foruma je danas primilo lopatu u ruke, te počistilo ispred svog praga?
20 nas u kući, dolazim pješke u 18h u novi zagreb i vidim nitko nije k* mrdnuo, uzmem lopatu i očistim sve oko kuće za pola sata... tovar u zagrebu :cheers2:
oakwood.... January 15th, 2013, 12:02 AM 20 nas u kući, dolazim pješke u 18h u novi zagreb i vidim nitko nije k* mrdnuo, uzmem lopatu i očistim sve oko kuće za pola sata... tovar u zagrebu :cheers2:
Nisu jadni imali vremena, netko je morao cijeli dan gledati TV i usput komentirati kako je grad katastrofalno loše očišćen. :bash:
Svaka čas kaj si se primio čišćenja, jel i to je jedan pokazatelj kulture i solidarnosti svakog građanina sa pozitivnim građanskim razmišljanjem i osjećajem za grad. :cheers:
DOMZG January 15th, 2013, 12:15 AM Kod mene uredno podstanari se prave grbavi, valjda zato kaj ne pise njihovo prezime na popisu za ciscenje, vec od vlasnika stana, i to vec par puta se dogodilo, al boli me tuki kad dodje inspekcija njih ce kaznit. Inace danas sam ja uletio (makar nije bio moj red ) umjesto jednog od tih pametnjakovica ,zato sto jedan te isti susjed cisti nonstop umjesto tih debila, pa mi ga bilo zao i rekoh aj da mu pripomognem. Ovoj bandi kaj se prave grbavi bi sam pozvao inspektore koliko mi dizu zivce .
oakwood.... January 15th, 2013, 12:28 AM Kod mene uredno podstanari se prave grbavi, valjda zato kaj ne pise njihovo prezime na popisu za ciscenje, vec od vlasnika stana, i to vec par puta se dogodilo, al boli me tuki kad dodje inspekcija njih ce kaznit. Inace danas sam ja uletio (makar nije bio moj red ) umjesto jednog od tih pametnjakovica ,zato sto jedan te isti susjed cisti nonstop umjesto tih debila, pa mi ga bilo zao i rekoh aj da mu pripomognem. Ovoj bandi kaj se prave grbavi bi sam pozvao inspektore koliko mi dizu zivce .
Ma dobar dio građana se pravi grbavo, kaj je najgore, uvijek isti čiste,dok ovi drugi uvijek pametuju. I tako svake godine, točno već unapred se zna tko će obaviti svoju dužnost, a tko neće.
DOMZG January 15th, 2013, 12:52 AM Prosle godine sam napravio popis da bude fer i da se slucajno ne dogodi da losom srecom uvijek isti ne ciste snijeg (kakav zaheb)
Tko ocisti snijeg nije na redu dokle god se svi na popisu ne izredamo cisteci (pa makar trajalo godinama) , Kad ocistis potpises se pored svog imena, i miran si ,ali NEE tek tad su neki dobili "dozvolu" za hvatanje krivina i opet su jedni te isti cistili i to jos cesce nego po standardnom sistemu .
Ove godine sam vratio popis s datumima pored prezimena , , barem sam miran ako inspekcija uleti i nabije nam kaznu,zna se tko je zaduzen taj određeni dan pa neka placa..
Kad hoces biti fer prema ljudima ljudi onda te pojedinci jos jace sprcaju .
vkreso January 15th, 2013, 02:15 AM BTW zanimljiva je jedna druga stvar koju sam primijetio po zgradama. svi ovi stariji se žale kako ne mogu ovo i ono. pa ne žele čistiti snijeg jer su stari i bolesni. pa ne žele plaćati kućne režije i čišćenje stubišta jer su njima male penzije. pa bi to valjda trebali svi ostali raditi za njih.
:lol::lol:
Tak i treba. Nabij ju na.. :D
20 nas u kući, dolazim pješke u 18h u novi zagreb i vidim nitko nije k* mrdnuo, uzmem lopatu i očistim sve oko kuće za pola sata... tovar u zagrebu :cheers2:
:cheers:
Moje pitanje glasi: koliko ljudi sa foruma je danas primilo lopatu u ruke, te počistilo ispred svog praga?
Nije bio naš red danas, al smo svejedno ujutro otišli i počistili. :)
A kad je palo ona ogromna količina snijega prije nekoliko tjedana smo mi i još jedni, jedini u cijeloj zgradi išli čistit. :ohno: Al smo očistili dobro :)
Čak je došo i čovjek koji u našoj zgradi ima garažu, a tu ne živi, pomoč.
P.S. Kaj svi imaju toliko protiv toga snijega. Meni je baš milina :D
Svetoslav Suronja January 15th, 2013, 08:55 AM Moje pitanje glasi: koliko ljudi sa foruma je danas primilo lopatu u ruke, te počistilo ispred svog praga?
Meni nije padalo na pamet jučer ići čistiti dok pada snijeg, a da mi je kojim slučajem došao netko u inspekciju pobrao bi šaku zbog džon-obraz faktora...
Idem sada popit kavu i probati naći auto, znam da je negdje pod snijegom... :lol: Ali čišćenje pločnika mi je nekako najveća tlaka jer sam nakon čišćenja dvorišta zreo za pauzu od jedno dva-tri mjeseca, no kaj se mora nije teško itd. itd.
Trevor McPhee January 15th, 2013, 09:23 AM Trebam pomoć!
Koji je najbolji način za doći od autobusnog kol. Do Dugava?
Nemojte me samo na stranicu zet-a,please!
Emperor Diocletian January 15th, 2013, 09:31 AM Trebam pomoć!
Koji je najbolji način za doći od autobusnog kol. Do Dugava?
Nemojte me samo na stranicu zet-a,please!
Taxi. Ako ga uspiješ uloviti.
renco January 15th, 2013, 09:35 AM kaj fali busum?
linija 220 čini mi se
Gmaz January 15th, 2013, 09:35 AM Direktnog tramvaja nema, ali ti je najbolje skočit na tram [dvojka ili šestica] pa pičit do glavnog, proći pothodnikom u importaneu i uvaliti se na autobus 220 koji ide direktno do dugava.
Trevor McPhee January 15th, 2013, 09:37 AM Taxi. Ako ga uspiješ uloviti.
Ufff. Daj mi radje reci gdje staje 220 u N.Zagrebu. Na kojim stajalištima?
Trevor McPhee January 15th, 2013, 09:39 AM Direktnog tramvaja nema, ali ti je najbolje skočit na tram [dvojka ili šestica] pa pičit do glavnog, proći pothodnikom u importaneu i uvaliti se na autobus 220 koji ide direktno do dugava.
Znaci to je bolje nego 6icom do NZG pa presjesti na bus?
Gmaz January 15th, 2013, 09:41 AM Znaci to je bolje nego 6icom do NZG pa presjesti na bus?
Možeš i tako, možda je čak i vremenski kraće, a autobusno stajalište ti je odmah kod Avenue Mall-a.
Trevor McPhee January 15th, 2013, 09:43 AM Možeš i tako, možda je čak i vremenski kraće, a autobusno stajalište ti je odmah kod Avenue Mall-a.
Dakle 220 sigurno staje kod AM?
Ako je tako onda odlično! Puno hvala!! :-)
Gmaz January 15th, 2013, 09:44 AM Ne, čekaj. Mislim da samo travno staje kod AM-a, a 220 staju odmah pored okretišta tramvaja. Sori.
Tako je, provjerio sam; http://www.zet.t-com.hr/media/45934/glavni%20kolodvor.pdf
Uglavnom, bolje za tebe, ne moraš na semafor :D
Trevor McPhee January 15th, 2013, 09:56 AM Ne, čekaj. Mislim da samo travno staje kod AM-a, a 220 staju odmah pored okretišta tramvaja. Sori.
Tako je, provjerio sam; http://www.zet.t-com.hr/media/45934/glavni%20kolodvor.pdf
Uglavnom, bolje za tebe, ne moraš na semafor :D
Aha kod okretišta ...onog na aveniji Dubrovnik, kak se točno zove ta stanica ?(nije za mene,siteu kaj gnjavim)
Gmaz January 15th, 2013, 09:59 AM Stanica Sopot ;)
passat1717 January 15th, 2013, 10:12 AM Stajalište Sopot nije kod Avenue Malla (Muzej suvremene umj.) nego je jednu stanicu dalje na istoku. A najbliže koliko ja znam je doći sa 6 (tram) do Središća na križanje sa S.R.Njemačke pa tamo na bus prema Dugavama...
Gmaz January 15th, 2013, 10:15 AM Ako laže ZET, lažem i ja, pogledaj na linku: http://www.zet.t-com.hr/media/45934/glavni%20kolodvor.pdf
passat1717 January 15th, 2013, 10:18 AM Ako laže ZET, lažem i ja, pogledaj na linku: http://www.zet.t-com.hr/media/45934/glavni%20kolodvor.pdf
Kao prvo ti ne lažeš nego ne vidiš da ima stanica prije Sopota. A kao drugo ZET laže jer se ta stanica više ne zove Siget nego se zove Muzej suvremene umjetnosti i nalazi se na velikom križanju kod istoimenog muzeja, INE i Avenue Mall-a.
Njemu ne treba to križanje nego križanje S.R.Njemačke i Av.Dubrovnik
Gmaz January 15th, 2013, 10:22 AM Kod samog MSU-a za GK je stanica, a onda dolazi stanica prije okretišta, pa tek onda Središće. Da li se zove Sopot po novom, ne znam jer sam se davno vozio.
passat1717 January 15th, 2013, 10:24 AM Istina... ali s obzirom da on dolazi od istoka zašto nebi izašao na Središće i onda otišao na autobus za Dugave... nema smisla da ide do Sopota pa da se busom vraća natrag...
I da, stanice od zapada prema istoku su redom Muzej s.u.-Sopot-Središće
Gmaz January 15th, 2013, 10:28 AM http://i.imgur.com/w0IkP.png
Plavo; Sopot, crveno MSU. Vezano na Središće, može i tako ići; siđe dolje sa tramvaja na središće, pa na autobus. Ja sam mu ponudio prijedlog da se ne muči kemijanjem stanica, izgubit će malo vremena, doći do samog kraja pa stanicu nazad.
passat1717 January 15th, 2013, 10:29 AM ^^
to nije istina... plava stanica se zove M.S.U.... pa na istom je križanju pobogu :nuts:
To je stanica za baš 220 koji dolazi iz smjera sjever (GK) i skreće na tom raskrižju na istok... pa nije valjda da on po tebi nema stanicu M.S.U.
oakwood.... January 15th, 2013, 10:32 AM Dođe sa tramvajem br. 6 do zgrade porezne uprave, znači na križanje SR. Njemačke i Av.Dubrovnik, prijeđe cestu i odmah mu tamo stoji bus 220 za Dugave. Ima i bus 219 za Sloboštinu, ali ona je sa druge strane SR Njemačke (sa desne,a Dugave su sa lijeve), pa onda mora prijeći cestu. Ali nema potrebe, bus 220 dosta često ima linije,dovoljno je pogledati samo raspored vožnje.
Raspored vožnje linije 220 (GL.kolodvor-Dugave)
http://www.zet.hr/media/99999/220.pdf
Gmaz January 15th, 2013, 10:33 AM ^^
to nije istina... plava stanica se zove M.S.U.... pa na istom je križanju pobogu :nuts:
To je stanica za baš 220 koji dolazi iz smjera sjever (GK) i skreće na tom raskrižju na istok... pa nije valjda da on po tebi nema stanicu M.S.U.
Kratko - označi mi onda sopot.
oakwood.... January 15th, 2013, 10:35 AM Kratko - označi mi onda sopot.
Stanica Sopot je iduća stanica nakom MSU-a. a prije stanice nakon što bus skrene u SR. NJemačke kod porezne uprave.
passat1717 January 15th, 2013, 10:38 AM http://i49.tinypic.com/14sfbif.jpg
Crveno - Muzej s.u. sa pripadajućim stajalištima oko raskrižja
Ljubičasto - stanica sopot sa pripadajućim stajalištima
Crno - stanica središće sa pripadajućim stajalištima.
Strelice pokazuju smjer busa 220 kad ide prema Dugavama. Pogledaj malo na satelitu pa ćeš prepoznati stajališta koja sam ti označio.
Trevoru treba crno križanje. Stanica (za bus 220) na tom križanju je odmah na početku S.R.Njemačke dakle smjer jug...
Gmaz January 15th, 2013, 10:39 AM Tako je, preskočio sam jednu, potpuno sam zaboravio na to stajalište.
oakwood.... January 15th, 2013, 10:48 AM Trevore neznam kad trebaš ići u Dugave, ali pripremi se na ovakav scenariji:
FOTO Zastoj u N. Zagrebu – Tramvaj iskliznuo s tračnica
sada u 9.30 sati još uvijek tramvaji ne voze kroz Novi Zagreb, ljudi čekaju i smrzavaju se na stanicama. Pa da pošalju barem autobuse! U čemu je problem, pita se.
Objasnili su da je jedan tramvaj prednjim "kotačima" iskliznuo s tračnica, a riječ je o vozilu koje je bilo na pruzi tijekom njezine pripreme za ponovnu uspostavu tramvajskog prometa.
Tramvajski promet Avenijom Dubrovnik u smjeru Zapruđa još je u prekidu, dok u smjeru Savskog mosta tramvajske linije prometuju redovito
Tramvaji ne voze ni prema Savišću, tramvaji linija 2, 3 i 13 voze do Heinzelove. No, iz ZET-a poručuju kako će se i na toj relaciji promet uskoro normalizirati.
http://www.vecernji.hr/zagreb/foto-zastoj-n-zagrebu-tramvaj-iskliznuo-tracnica-clanak-497726
Nisam htio pisati cijeli tekst, samo ovaj dio o zastoju.
Emperor Diocletian January 15th, 2013, 10:59 AM Ufff. Daj mi radje reci gdje staje 220 u N.Zagrebu. Na kojim stajalištima?
pusti buseve po ovakvom vremenu. tko zna gdje ćeš stići. :lol:
a ako ti treba za inače, po normalnom vremenu, najbolji način je ovo što je napisao oakwood:
Dođe sa tramvajem br. 6 do zgrade porezne uprave, znači na križanje SR. Njemačke i Av.Dubrovnik, prijeđe cestu i odmah mu tamo stoji bus 220 za Dugave.
Raspored vožnje linije 220 (GL.kolodvor-Dugave)
http://www.zet.hr/media/99999/220.pdf
Gmaz January 15th, 2013, 11:01 AM Emperor je dobro napisao; taxi. Em je jeftin, em se ne moraš zajebavat.
oakwood.... January 15th, 2013, 12:51 PM I da, nakon što je Bandinjo polaganjem ruke iscjelio dvije ralice na Žitnjaku,
počinje svoju propovjed. :lol:
Bandić smijenio Operativni stožer zimske službe, sad on šefuje
Nije dugo trebalo pa da gradonačelnik Milan Bandić primi stvar u svoje ruke. Iako je sve do posljednjeg trenutka tvrdio da imamo najbolju Zimsku službu na svijetu, danas je odlučio smijeniti kompletni Operativni stožer Zimske službe i na čelno mjesto postavio sebe.
http://www.vecernji.hr/zagreb/bandic-smijenio-operativni-stozer-zimske-sluzbe-sad-on-sefuje-clanak-497773
Trevor McPhee January 15th, 2013, 01:37 PM Emperor je dobro napisao; taxi. Em je jeftin, em se ne moraš zajebavat.
Hvala puno svima na uputama, operacija je uspjela a pacijent (ženski) jako zadovoljan! :)
Čak sam i dobio pohvale kako se dobro kužim u javni prijevoz,ha,ha:lol:
Dužan sam rundu!
btw, kad sam u ZG idem autom, Nemam živaca da me vozaju, to mogu i sam...
oakwood.... January 15th, 2013, 01:51 PM :cheers2:Hvala puno svima na uputama, operacija je uspjela a pacijent (ženski) jako zadovoljan! :)
Dužan sam rundu!
Bitno da je pacijent (ženski) zadovoljan, jel, to nam je i svrha nama muškima. :lol:
Trevore :cheers2:
Emperor Diocletian January 15th, 2013, 02:49 PM Hvala puno svima na uputama, operacija je uspjela a pacijent (ženski) jako zadovoljan! :)
Dužan sam rundu!
nisi napisao kako si stigao? ;)
FredPerry January 15th, 2013, 03:30 PM Jebeno su slozili ovaj crotram, sa onim ratkapama koje stalno padaju.
Koji genijalac se samo sjetio staviti ratkape na tramvaj, to je valjda unikat u svijetu.
Sarcastic Saracen January 15th, 2013, 04:07 PM Koji genijalac se samo sjetio staviti ratkape na tramvaj, to je valjda unikat u svijetu.
Koja si ti trolčina. :nuts: Upiši si tram pics u google slike i vidjeti ćeš da svi novi tramvaji imaju "ratkape". Ajde da si barem bio umjereniji u svojoj kritici, a ne dijametralno suprotno od istine.
Inače, crotram je u početku vozio golih kotača i ljudi su prigovarali kak je to ružno, a pogotovo mi tu na forumu pa su se odgovorni odmah javili da će nakon probnog perioda kotači biti pokriveni. Ne bih rekao da ne shvaćaš kako dizajn i izgled nisu bitni, više mi se čini da prigovaraš tek toliko da prigovaraš. Inače su mogli uzet limene kontejnere, izrezat za prozore i vrata, stavit na podvozje i forma i funkcija su zadovoljeni.
Optimus pr1me January 15th, 2013, 04:38 PM Glavni zagrebački kolodvor zatvara se na 10 dana!
http://www.poslovni.hr/hrvatska/glavni-zagrebacki-kolodvor-zatvara-se-na-10-dana-227298?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_campaign=FB%2Bpage%2Bstatusi
Evo i ovo smo dočekali ! :cheers:
FredPerry January 15th, 2013, 04:49 PM Koja si ti trolčina. :nuts: Upiši si tram pics u google slike i vidjeti ćeš da svi novi tramvaji imaju "ratkape". Ajde da si barem bio umjereniji u svojoj kritici, a ne dijametralno suprotno od istine.
Inače, crotram je u početku vozio golih kotača i ljudi su prigovarali kak je to ružno, a pogotovo mi tu na forumu pa su se odgovorni odmah javili da će nakon probnog perioda kotači biti pokriveni. Ne bih rekao da ne shvaćaš kako dizajn i izgled nisu bitni, više mi se čini da prigovaraš tek toliko da prigovaraš. Inače su mogli uzet limene kontejnere, izrezat za prozore i vrata, stavit na podvozje i forma i funkcija su zadovoljeni.
pa da upisao sam taj tram pics i vidim da samo neki jadni modeli imaju ratkape, a ovi moderni naravno nemaju:
http://railforthevalley.files.wordpress.com/2010/08/lyon_tram.jpg
Sarcastic Saracen January 15th, 2013, 05:14 PM ^^Ovaj na slici ima pokrivene kotače, o čemu ti?:nuts:
ubodna pila January 15th, 2013, 05:32 PM ^^Ovaj na slici ima pokrivene kotače
i ružan je ko hijena...
FredPerry January 15th, 2013, 05:36 PM ^^Ovaj na slici ima pokrivene kotače, o čemu ti?:nuts:
Pa upravo o tome kako ima pokrivene kotace. S ovog nema sto otpasti jer ne strse nikakve ratkape.
FredPerry January 15th, 2013, 05:40 PM Bandić: Dijelove tramvaja podhitno pokupiti, inače će ih pokupiti naši prijatelji Romi
http://www.index.hr/images2/stitnici_tramvaj3-150113damirkrajacCropix.jpg
http://www.index.hr/vijesti/clanak/bandic-dijelove-koji-su-otpali-s-tramvaja-treba-hitno-pokupiti-inace-ce-ih-pokupiti-nasi-prijatelji-romi/657116.aspx
:ohno:
Emperor Diocletian January 15th, 2013, 06:03 PM I ja sam jutros naišao na jednu u Mihanovićevoj, i mislim da je i bolje da je pokupe Bandićevi prijetelji Romi, s obzirom na stanje u koje se nalazi.
passat1717 January 15th, 2013, 06:18 PM pola ih je puklo tako da su više neupotrebljive... ovakve u jednom komadu su rijetke
Optimus pr1me January 15th, 2013, 06:53 PM Izradili budu nove :cheers:
MasonicStage™ January 15th, 2013, 09:21 PM Mene niš ne čudi što radkape padaju, zapravilo, bilo bi čudno da nisu pale :lol:
alo ljudi, pa vani je elementarna nepogoda, niskopodni tramvaj se uopće ne može niti probiti preko tog silnog snijega, pa nije nikakvo čudo da ledene hrglje zapinju za radkape i kidaju ih.
mislim da se već vodila diskusija o tome, niti jedan niskopodni tramvaj ne prolazi dobro na snježnim uvijetima, a kamoli kad su ovako drastični kao u zagrebu zadnja 2 dana.
Powers 1791 January 15th, 2013, 10:10 PM ^^
Super bwana, to je istina kaj pises. Ali ljudi samo da bi pljuvali.
Nego zakaj je optimus u brigu?
gripen January 15th, 2013, 11:26 PM Bandićevi biseri: 'Skupite dijelove tramvaja ili će to učiniti Romi'
"Kad mu je netko od suradnika priopćio da su dijelovi plastični, nonšalantno je vratio: Dokaži ti njima da je to plastika."
:lol:
Sarcastic Saracen January 15th, 2013, 11:37 PM Romi alkemičari.
flitmo February 1st, 2013, 02:17 PM Da li postoje kakve nove naznake da će početi gradnja tramvajske pruge prema Blatu?
Što veli Bandić ili Ostojić, vezano za gradnju novih (kilo)metara tramvajske pruge?
Optimus pr1me February 1st, 2013, 06:47 PM dobro si napisal...mislim da bude jedna kila tramvajske pruge :lol:
Emperor Diocletian February 2nd, 2013, 08:55 AM Da li postoje kakve nove naznake da će početi gradnja tramvajske pruge prema Blatu?
Što veli Bandić ili Ostojić, vezano za gradnju novih (kilo)metara tramvajske pruge?
Ne vele ništa.
oakwood.... February 3rd, 2013, 02:26 AM Izvor:mppi.rh
Rasprava o integriranom javnom prijevozu u Zagrebu
U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture u cilju poboljšanja usluga javnog prijevoza i opstanka pružatelja prometnih usluga danas je održana rasprava o integriranom javnom prijevozu putnika u gradu Zagrebu.
Integrirani javni prijevoz značio bi ujedinjavanje svih tipova prometa u jedinstveni prometni sustav, jedinstvene prijevozne karte, odnosno stvaranje tarifne unije, redovite polaske i promotivne akcije za kvalitetno informiranje građana, a ujedno bi doprinio i pojavljivanju alternativnih oblika prijevoza, poput biciklističkog.
Prednosti integriranog javnog prijevoza predstavio je Borna Abramović, voditelj katedre za željeznički promet Fakulteta prometnih znanosti, istaknuvši da bi za krajnje korisnike javnog prijevoza to značio velik broj linija i veću mobilnost.
Jednako značajno bilo bi i za prijevoznike, kazao je, kojima bi ulazak u ovakav model omogućio dugoročno planiranje poslovanja, ugovore u trajanju od minimalno sedam godina što bi na kraju donijelo stabilnost u radu i veće prihode.
Veliku korist imale bi i lokalne uprave zbog optimalnih subvencija i jeftinijeg održavanja prometnica, a prednost bi se osjetila i u gospodarstvu povećanjem bruto nacionalnog dohotka i mobilnosti radne snage, dodao je Abramović.
Naglasio je pritom da je za ostvarivanje takvog modela prijevoza nužno definirati problem, izraditi statističko-dokumentacijsku osnovu, predvidjeti potražnje prijevoza, a zatim izgraditi i model temeljen na podacima. Kao najvažniji preduvjet istaknuo je nužnost suradnje svih sudionika.
Kao primjer dobre prakse naveo se glavni grad Štajerske, gdje postoje dvije tvrtke sa 64 prijevoznika i pokrivaju područje od oko 1, 2 milijun stanovnika. Njihova je zadaća integracija prigradskih vlakova, tramvaja i autobusa, formiranje zajedničke karte, ali i posebnih popusta. Da bi građani, odnosno svi korisnici javnog prijevoza bili mobilniji i jednostavnije mijenjali vrste prijevoza, na svim stajalištima postoje razrađeni informacijski sustavi.
Ipak, u raspravi se moglo čuti i kako zemlje EU imaju dobro izgrađenu infrastrukturu koja je jedan od preduvjeta za postavljanje integriranog prijevoza. Pa iako Hrvatska, u svom Operativnom programu promet provodi niz projekta iz fondova EU koji se odnose na rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove prometne infrastrukture, čeka je dugačak proces pripremanja uvjeta, zaključeno je.
http://www.mppi.hr/default.aspx?id=9741
http://www.mppi.hr/UserDocsImages/PREZ-HZPP%20BA%2029-1_13.pdf
oakwood.... February 4th, 2013, 04:55 PM GKKpLXdqoRI
ubodna pila February 4th, 2013, 05:54 PM Što veli Bandić ili Ostojić, vezano za gradnju novih (kilo)metara tramvajske pruge?
bandić se gruda, postavlja klupe, obilazi seoske derneke...
ostojić održava "predavanja" u kojima 95% sadržaja stane u: ponosan sam, iznimno sam ponosan, psebno sam ponosan, ponosim se, ponosno mogu reći i sl...
oakwood.... February 5th, 2013, 11:11 AM ostojić održava "predavanja" u kojima 95% sadržaja stane u: ponosan sam, iznimno sam ponosan, psebno sam ponosan, ponosim se, ponosno mogu reći i sl...
Ja, ja, ja, i opet ja, pa onda dugo nitko, i na kraju opet ja. Možeš misliti kako taj čovjek misli o dobrobiti drugih, a kvalitetan gradonačelnik itekako mora misliti na dobrobit svojih građana. Ovome su puna usta sebe, i nevidi dalje od svog nosa, tako da tko bude glasao za njega, komotno može vidjeti da glasa upavo za NJEGA, a ne za svoj grad.
Forumas February 5th, 2013, 11:34 AM Da li postoje kakve nove naznake da će početi gradnja tramvajske pruge prema Blatu?
Ne vele ništa.
bandić se gruda, postavlja klupe, obilazi seoske derneke...
ostojić održava "predavanja" u kojima 95% sadržaja stane u: ponosan sam, iznimno sam ponosan, psebno sam ponosan, ponosim se, ponosno mogu reći i sl...
Dobro ste vi to rekli! :lol: Da, na žalost je to tako - ni jedan ni drugi nisu ništa rekli u pogledu ne samo ove moguće pruge, već niti o bilo kojoj temi iz prometne problematike, a ni drugih tema iz dugoročnog razvoja grada!
Međutim, između njih dvojice mi je ipak Bandić draži, makar mi nije simpatično "ideološki gledano" kako se postavio u zadnje vrijeme (desničarenje, šurovanje s Crkvom i slično). Ali, ne živi se od ideologije, nego od rada, ideja, projekata. A Bandić se ipak koliko-toliko trudi da nešto napravi i unaprijedi u gradu, barem ide okolo među ljude, pozna svaki kvart, svaku rupu na cesti, svaki problem i slično. A Ostojić stvarno nije takav tip da bi išao okolo po gradu i rješavao komunalne probleme građana - on voli priče iz "visoke politike", te priče o zdravlju, nezaposlenosti i slično, a to baš nije posao gradonačelnika... Međutim, ovo će sve biti "izabrati između dva lošega manje lošega", jer me ipak i Bandić razočarao. Tj. ni on u ovoj (pred)kampanji ne spominje ni jednu temu iz razvoja grada, nema više viziju ni jednog projekta, itd. Eto, čak se ni Branimirova ne može spojiti, pa to je stvarno već apsurd! Smanjili su ju samo na pola profila, a sad ni to nije na vidiku! Tako da se bojim da će tkogod od njih pobijedio grad samo nazadovati i da se bar još dugo vremena neće naći neki VIZIONAR poput recimo Holjevca, koji je stvarno gledao stvari i po 50 godina unaprijed i koji je stvarno nešto velikoga napravio za grad! Takav nam netko treba!
oakwood.... February 5th, 2013, 12:05 PM Dobro ste vi to rekli! :lol: Da, na žalost je to tako - ni jedan ni drugi nisu ništa rekli u pogledu ne samo ove moguće pruge, već niti o bilo kojoj temi iz prometne problematike, a ni drugih tema iz dugoročnog razvoja grada!
Međutim, između njih dvojice mi je ipak Bandić draži, makar mi nije simpatično "ideološki gledano" kako se postavio u zadnje vrijeme (desničarenje, šurovanje s Crkvom i slično). Ali, ne živi se od ideologije, nego od rada, ideja, projekata. A Bandić se ipak koliko-toliko trudi da nešto napravi i unaprijedi u gradu, barem ide okolo među ljude, pozna svaki kvart, svaku rupu na cesti, svaki problem i slično. A Ostojić stvarno nije takav tip da bi išao okolo po gradu i rješavao komunalne probleme građana - on voli priče iz "visoke politike", te priče o zdravlju, nezaposlenosti i slično, a to baš nije posao gradonačelnika... Međutim, ovo će sve biti "izabrati između dva lošega manje lošega", jer me ipak i Bandić razočarao. Tj. ni on u ovoj (pred)kampanji ne spominje ni jednu temu iz razvoja grada, nema više viziju ni jednog projekta, itd. Eto, čak se ni Branimirova ne može spojiti, pa to je stvarno već apsurd! Smanjili su ju samo na pola profila, a sad ni to nije na vidiku! Tako da se bojim da će tkogod od njih pobijedio grad samo nazadovati i da se bar još dugo vremena neće naći neki VIZIONAR poput recimo Holjevca, koji je stvarno gledao stvari i po 50 godina unaprijed i koji je stvarno nešto velikoga napravio za grad! Takav nam netko treba!
Problem je u tome što se ovi vraćaju 50 godina u nazad i gledaju što je Holjevac radio, umjesto da gledaju 50 godina u napred i planiraju razvoj grada na vizionarski način.
vkreso February 5th, 2013, 01:57 PM Dobro ste vi to rekli! :lol: Da, na žalost je to tako - ni jedan ni drugi nisu ništa rekli u pogledu ne samo ove moguće pruge, već niti o bilo kojoj temi iz prometne problematike, a ni drugih tema iz dugoročnog razvoja grada!
Pa kvragu kaj je vama ljudi moji... Kakav izbor između dva čovjeka.. Ovo su izbori i ova dva kretena nisu jedini za koga možeš glasat. Pa ako treba i sam se kandidiraj, ali nemoj govorit da su nam oni jedini izbor, jer nisu!
Naravno da bandić ne spominje više projekte kad ih je valjda već sve moguće bio spomenuo i za pretpostavit je da ima barem trunku ljudskosti i savjesti u sebi da ih više i ne spominje, jer su sve te najave imale samo jedan cilj, a to je njega ostavit u fotelji.
Love ZG February 5th, 2013, 03:05 PM Dobro ste vi to rekli! :lol: Da, na žalost je to tako - ni jedan ni drugi nisu ništa rekli u pogledu ne samo ove moguće pruge, već niti o bilo kojoj temi iz prometne problematike, a ni drugih tema iz dugoročnog razvoja grada!
Mene naprosto fascinira ta kontradiktornost bandićevih glasača...odmah nakon deklaracije o istom, skaču sami sebi u usta...:ohno:
Svetoslav Suronja February 5th, 2013, 04:00 PM A da mi uvezemo jednog kandidata iz inozemstva kad su svi aktualni tuzemni fuj?
Recimo, damo sljedeći oglas na Njuškalo.hr: "traži se gospon iz Anifa pored Salzburga za posao gradonačelnika Zagreba, ranih 50-ih, po mogućnosti da se odaziva na ime Habsburg-Lothringen, plaća u naturi, novcu i rodbinskim vezama (gornji limit 3 koljeno po linea transversalis), postoji mogućnost nabave malog tenkića na polovici mandata"... :)
oakwood.... February 6th, 2013, 06:34 PM Izvor:jutarnji.hr
GLOBUS ISTRAŽUJE: ZET pred bankrotom, a naplaćuje vam najskuplje karte u Europi! Ali za 4316 radnika to je i dalje posao iz snova
Da, plaćate najskuplju voznu tarifu u Europi, ali tako omogućavate radnicima gubitaškog ZET-a da imaju plaću od 7500 kuna neto, da preko svojih sindikata kupuju tehničku robu s 25% popusta, dobivaju pozajmice od 30.000 kuna, da se odmaraju u toplicama za 260 kuna i kupaće gaće dobivaju po 10% nižoj cijeni. I još nešto: od 4316 zaposlenika samo njih 258 zatražilo je od svog poduzeća pokaz – svi ostali uzimaju gotovinu. Ne mislite valjda da se švercaju...
Ako u subotu u noći doteturaš do tramvajske stanice na Jelačić placu, bolje ti je da si se unaprijed pripremio, piše Globus .
Recimo, možda nisi iz Zagreba, a noćnim bi tramvajem rado došao do Jaruna. Na velikom displeju nasumično svijetle brojke. Broj 34, za Trešnjevku, stići će za kakvih 10 minuta, još desetak minuta poslije toga do stanice bi se trebao dokoturati tramvaj broj 32. Prečko, piše pored brojke na displeju. Ali ti ne znaš na koji bi broj trebao sjesti pa ćeš na ZET-ovom info stupu poželjeti naći popis noćnih linija. E, sad, tramvajska te karta košta 12 kuna išao ti jednu ili 20 stanica, a sad bi još za taj novac da ti ZET-ovci baš na svaku banderu nalijepe vozni red?
Možda da još i u vozilo stave mapu tramvajskih linija?
Ili barem broj tramvaja kako bi, kad u žurbi uletiš u vozilo, znao kojom se uopće linijom voziš?
“ Ma čekajte malo...”, zagrmit će predstavnici četiri ZET-ova sindikata dok u pauzi vrijednim djelatnicima prodaju jeftini kiseli kupus, suhomesnate proizvode i posoblje.
Stvar je zapravo jednostavna: želiš li da te vozni red dočeka baš na svakoj tramvajskoj stanici, budi spreman da će ti zbog tog velikog troška u skoro vrijeme opet porasti cijena prijevoza.
Na stranu to što već i sada plaćaš jednu od najskupljih vožnji u Europi.
Ima u Zagrebu puno nelogičnosti u sustavu javnog gradskog prijevoza, ali najsmješnije je sljedeće: između tramvajske stanice Srednjaci i Horvati na Horvaćanskoj cesti točno je sto metara tramvajske pruge.
Kad za tu jednu stanicu mobitelom platiš 12 kuna, pristao si na najskuplju tarifu na svijetu – kilometar vožnje zapravo stoji okruglih 120 kuna pa ti se sad stari zagrebački taksisti vjerojatno čine poput zaboravljenih, dragih drugova.
To u ZET-u ne smatraju pretjerano spornim jer, ruku na srce, tu bi jednu stanicu ionako trebao ići pješice. Divota!
Kako god okreneš, priča o zagrebačkom javnom prijevozu uvijek se vrati na iste stare predrasude.
Da su Zagrepčani razmaženi i da su se dovoljno dugo Zagrebom vozili besplatno
http://www.jutarnji.hr/zet--jedini-javni-prijevoznik-koji-vozi-u-osamdesete-/1083471/
oakwood.... February 14th, 2013, 01:20 AM Izvor:vecernji.hr
Novi taksisti izlaze na ulice, zvat će se Taxi Zagi i zasad ih ima sto
Startna cijena bit će 9,90 kuna, kilometar vožnje 4,90, a čekanje po satu naplaćivat će se 40 kuna.
Na ulice Zagreba uskoro će novi taksisti, a za sada njih stotinjak vozit će pod imenom Taxi Zagi. S radom počinju 1. ožujka, od kada će proraditi i njihov broj na koji će ih se moći dobiti.
Zagi će funkcionirati kao udruženje. To su obrtnici kojima mi nudimo uslugu centrale. Imamo ugovore o zajedničkom nastupu na tržištu, a svi oni vozit će pod jednim imenom s prepoznatljivim znakom vjeverice – kazao je Roman Ukmar iz novog udruženja taksista.
Startna cijena bit će 9,90 kuna, kilometar vožnje 4,90, a čekanje po satu naplaćivat će se 40 kuna.
– Naše cijene su tržišne, među najnižima u gradu, i s njima ćemo početi raditi – dodao je Ukmar.
Vozači koji će voziti za Zagi uglavnom su obrtnici koji su na zadnjem javnom gradskom pozivu dobili dozvole za taksiranje. No ima i onih koji su prešli iz drugih tvrtki.
– Uvjeti za ulazak u udruženje su iskustvo u ovom poslu, dozvola i položen ispit iz poznavanja grada. Svakodnevno nam se javljaju vozači iz drugih tvrtki koji bi prešli k nama, a imamo i informaciju da će njih 40 iz Udruženja Radio-taxi doći k nama – dodao je Ukmar.
Iz Radio-taxija pak poručuju da takvih među njima nema.
– Ne znam tko stoji iza Zagija, no u svakom slučaju naši članovi ne prelaze u tu tvrtku. Je li se netko od potencijalnih obrtnika koji je zatražio dozvolu na ovom javnom pozivu odlučio za njih, to ne znamo – objasnio je Željko Petković, predsjednik Udruženja starih taksista.
Petković Zagiju ne predviđa svijetlu budućnost.
Podjela na 80 zona
– I mi smo prije nekoliko godina pokušali organizirati udruženje na takav način, no ispalo je da je to nemoguće. Sto je taksista premalo da bi mogli funkcionirati i odgovoriti na pozive građana – dodao je Petković.
Novi će taksisti manji broj vozila pokušati nadoknaditi novom organizacijom centrale.
– Imat ćemo 80 zona, i najbližeg taksista slati na adresu s koje poziv dolazi. Tako će putnici dobiti jednostavniju i bržu uslugu – kazao je Ukmar.
Grad je raspisao javni poziv za 200 novih dozvola, no odlukom gradonačelnika Bandića, čemu se protive neki taksisti, broj se povećao na 350. Grad još nije objavio koliko je dozvola dodijelio svakom taksi prijevozniku. A ne zna se ni kad će.
http://www.vecernji.hr/zagreb/novi-taksisti-izlaze-ulice-zvat-ce-se-taxi-zagi-zasad-ih-ima-sto-clanak-509511
Sarcastic Saracen February 14th, 2013, 01:34 AM Ako u subotu u noći doteturaš do tramvajske stanice na Jelačić placu, bolje ti je da si se unaprijed pripremio, piše Globus .
Recimo, možda nisi iz Zagreba, a noćnim bi tramvajem rado došao do Jaruna. Na velikom displeju nasumično svijetle brojke. Broj 34, za Trešnjevku, stići će za kakvih 10 minuta, još desetak minuta poslije toga do stanice bi se trebao dokoturati tramvaj broj 32. Prečko, piše pored brojke na displeju. Ali ti ne znaš na koji bi broj trebao sjesti pa ćeš na ZET-ovom info stupu poželjeti naći popis noćnih linija. E, sad, tramvajska te karta košta 12 kuna išao ti jednu ili 20 stanica, a sad bi još za taj novac da ti ZET-ovci baš na svaku banderu nalijepe vozni red?
Bolje bi bilo novinaru Globusa da se unaprijed pripremio. Noćna karta košta 20 do 25 kuna, a ne 12.
oakwood.... February 14th, 2013, 01:43 AM Bolje bi bilo novinaru Globusa da se unaprijed pripremio. Noćna karta košta 20 do 25 kuna, a ne 12.
Pa kaj misliš da se on kad vozio u noćnom tramvaju?
Svetoslav Suronja February 14th, 2013, 05:04 PM Normalno da je, pa kada bi "u subotu u noći doteturao do tramvajske stanice".. Sad jedino ne znam da li bi povratio u tramvaju ili ispred tramvaja (odnosno autobusa, budući da autobusi prometuju noću na tim linijama već neko vrijeme, al to je valjda previše teško istražiti)...
Sarcastic Saracen February 24th, 2013, 01:12 AM Jedan manje :banana:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/nema-ozlijedjenih-zbog-pozara-na-tramvaju-obustavljen-tramvajski-promet-u-maksimirskoj/664143.aspx
Svetoslav Suronja February 24th, 2013, 02:00 AM A s obzirom da su drveni... :)
http://www.youtube.com/watch?v=mcW5Rupj39Y
Optimus pr1me February 24th, 2013, 03:23 AM Ima boga :cheers:
MasonicStage™ February 24th, 2013, 09:37 AM :lol: srećom pa nitko nije nastradao, ali ovo je samo dokaz da te starudije moraju što prije u smeće.
Miki86 February 24th, 2013, 12:15 PM A taman sam se jučer vozio u njemu prema ravnicama al koji sat ranije. I još sam komentirao: jbt, ovi Đurini tramvaji voze 40 godina već. :hilarious
Semper Fidelis February 24th, 2013, 02:43 PM Lako se to obnovi, bit će još ljepši i još stariji! :troll:
Powers 1791 February 24th, 2013, 05:09 PM :lol: srećom pa nitko nije nastradao, ali ovo je samo dokaz da te starudije moraju što prije u smeće.
Ne moraju u smece, pa ti bikovi su najbolji tramvaji. Negdje doslo do kurcslusa, vjerojatno nesto s osiguracima. Jebiga to se zivim dogadja.
Ne vjerujem da ga budu isli obnoviti, iako bi bilo moguce. Steta.
Emperor Diocletian February 24th, 2013, 06:14 PM Ne moraju u smece, pa ti bikovi su najbolji tramvaji. Negdje doslo do kurcslusa, vjerojatno nesto s osiguracima. Jebiga to se zivim dogadja.
Ne vjerujem da ga budu isli obnoviti, iako bi bilo moguce. Steta.
Logično da to misliš, jer su to tramvaji tvoje mladosti. Ali deda, u međuvremenu je tehnologija nepredovala. :lol:
Sarcastic Saracen February 24th, 2013, 06:20 PM Ne vjerujem da ga budu isli obnoviti, iako bi bilo moguce.
Tramvaj je u potpunosti izgorio, to se zove totalka i nije ju moguće popraviti, to čak ni švabe nemreju deda.
FredPerry February 24th, 2013, 07:39 PM Logično da to misliš, jer su to tramvaji tvoje mladosti. Ali deda, u međuvremenu je tehnologija nepredovala. :lol:
Nek TMK2200 odvozi koliko je prosjecni bik odvozil, to bi znacilo da je Koncar napravio odlican tramvaj.
Mozemo pricati da je ruzan, da ne neudoban, ali nikako da je nekvalitetan.
Powers 1791 February 24th, 2013, 08:47 PM Logično da to misliš, jer su to tramvaji tvoje mladosti. Ali deda, u međuvremenu je tehnologija nepredovala. :lol:
Brundek, zabadav se cinicno cerkas! :lol:
Bez obzira kaj je tehnologija napredovala ipak su to najbolji tramvaji u kojima sam se vozio. Doticni s novom tehnologijom nisu u stanju ovim starima ni osovine polizati!!!!!!!!! :lol:
Osim toga tramvaji mojeg djetinstva su M 24 i stojadin! :cheers: Hvala bogu da sam ih dozivio!
Tramvaj je u potpunosti izgorio, to se zove totalka i nije ju moguće popraviti, to čak ni švabe nemreju deda.
Sarci, u pravu si da to nemreju ni svabe popraviti, ali zato to mogu nasi u ZET-u. To su vec stotine puta dokazali, i to vrlo kvalitetno. :banana:
Nek TMK2200 odvozi koliko je prosjecni bik odvozil, to bi znacilo da je Koncar napravio odlican tramvaj.
Mozemo pricati da je ruzan, da ne neudoban, ali nikako da je nekvalitetan.
U pravu si purgeru, medjutim bik nije ni ruzan, a ni neudoban!
gljiba February 24th, 2013, 09:00 PM powers je najveci kralj na svijetu :lol:
Powers 1791 February 24th, 2013, 09:05 PM powers je najveci kralj na svijetu :lol:
Gljibec, a kak to sad mislis, dali pozitivno ili negativno???????? :)
Powers 1791 February 24th, 2013, 09:44 PM Evo par postova s Zeljeznice. net foruma!
tram4
Članovi
5436 Poruka:
LocationZagreb
Poslano 23.02.2013. - 23:27
tramvajac, on 23 Feb 2013 - 23:22, said:
Evo zapalio se 214, još jedan bik manje. Sudeći prema fotografijama šteta je poprilična i ne vjerujem da će ga popravljati.
[
=http://i47.tinypic.com/rtgtqo.]
Šteta, znači ostalo nam ih je još 17.
99% da ide u rashod. Već je praktički na pola puta.
Ne, ostalo ih je samo 14. 203, 217 i 218 su otpisani još u proljeće 2012.
203 stoji kod praone (zajedno sa 704) i napola je rastavljen, prikolica također. 217 stoji na kolosijecima između hangara i nove radione, u stanju sličnom kao 203, ne znam gdje je 218 smješten, no zadnje je informacija da je on kompletan ali nema niti policu osiguranja niti je pregledan. Možda osposobe 218 pošto je 214 očito odvozio svoje.
van_T-101
Članovi
3850 Poruka:
Poslano 24.02.2013. - 12:58
Zanimljivo, zašto su 201 sada tako zapaljivi na snijegu, ili su postali zapaljivi općenito? Ne sjećam se da je prije bilo požara na njima, a sad 223 i 214 u nekoliko tjedana...
Odgovori
MultiCitat
Članovi
5436 Poruka:
LocationZagreb
Poslano 24.02.2013. - 16:22
Ivan_T-101, on 24 Feb 2013 - 12:57, said:
Zanimljivo, zašto su 201 sada tako zapaljivi na snijegu, ili su postali zapaljivi općenito? Ne sjećam se da je prije bilo požara na njima, a sad 223 i 214 u nekoliko tjedana...
Bikovi su inače "zapaljivi". Naime tokom eksploatacije je bilo nekoliko slučajeva da bi se zapalili na isti način te ih je bilo potrebno gasiti. Gotovo je u 99% slučajeva zapaljenja uzrok bio pregrijanost kablova koji vode iz kontrolera prema postolju.
U 223 se zapalilo nešto oko kompresora, tako da je to ipak izdvojeni slučaj, no 214 se zapalio na način na koji su se svi dosadašnji bikovi zapalili.
Baš sam jučer razgovarao sa drazenomb67 i on mi je rekao da je on prije 10-ak godina isto tako gasio svog bika, ali je na vrijeme reagiralo pa su izgorjeli samo kablovi i malo unutrašnje oplate. Kaže da su kablovi bili toliko usijani da su pocrvenjeli. Osim tog slučaja, on zna za još par kad su tramvaji spašavani zahvaljujući brzoj intervenciji vozača.
Bikovi su super tramvaji ali imaju neke velike mane (pregrijavanje kablova, deformiranje sanduka, loša toplinska izolacija, premali prozori) zbog kojih možda i bolje da ih nije bilo cca 100 komada (kao čeha).
PS. naknadno sam vidio da je Dražen napisao isto to, koji opako kasni na službu sudeći po načinu na kojemu je post napisan.
m4
Članovi
5436 Poruka:
LocationZagreb
Poslano 24.02.2013. - 16:54
Kablovi su smješteni između vanjske i unutarnje oplate, ispod lijeve strane kabine i ispod poda, ne znam točno gdje idu visokonaponski (mislim kroz lijevu stranu tramvaja između oplata). Naravno klablovi imaju izolaciju, no nešto se desi da se pregriju. Ne znam detaljno u čemu je točno problem, očito da na neki način snijeg ili kiša mogu doprijeti do njih te ako je izolacija oštećena lako se izazove kratki spoj. Mene također čudi kako se samo ponekad mogu pregrijati, uostalom lako se proračuna poprečni presjek kabla, te ako su kablovi poddimenzionirani zašto se ne ugrade drugi.
Kontroler je kao velika elektro-mehanička sklopka. Bakreni batići prespajaju razne kontakte otpora te tako vučni motor dobiva veću ili manju struju, i naravno da je onda u igri visoki napon (600V).
214 je inače generalno uređen 2008.
Odgovori
MultiCitat
Članovi
5436 Poruka:
LocationZagreb
Poslano 24.02.2013. - 21:23
trainspotter, on 24 Feb 2013 - 18:43, said:
Na slici se vidi podignut pantograf, zar je sve tako brzo planulo da je vozač samo stigao otvorit vrata i izači van, pa ne mogu vjerovat da se prvo nije osjetio miris paljevine i ostali predznaci koji sugeriraju zaustavljanje i isključivanje struje.
Meni su bikovi uvijek bili najljepši prizor na ulici pa mi je žao ovoga koji se zapalio i volio bi da barem dva ostanu (jednog dana) kao muzejski ili turistički.
I meni je bilo čudno da je pantograf ostao dignut dok žica nije pukla. Možda se vatra tako i raširila jer se pantograf odmah nije odvojio od žice. A s druge strane možda je zbilja vatra odmah zahvatila prostor oko kontrolera, a štanga kroz koju ide uže je odmah uz tu kutiju pa vozač možda nije mogao prići ili se nije usudio.
Za sada je sigurno sačuvana jedna kompozicija, dakle motorna kola i prikolica (211 i 701). Iako su još oboje u prometu, uvršteni su u registar dobara RH.
Odgovori
MultiCitat
zet-ovac
Članovi
1186 Poruka:
LocationZG
Poslano 23.02.2013. - 23:27
Ono što bi bilo dodatno zanimljivo je to da je gornji vod dobrano strgan na samom mjestu događaja, ali i na jednom neočekivanom.
Jedno ~200m prije stajališta Hondlova u smjeru centra grada, odmah kod rasklopca.
T4-B4 je stajao prije rasklopca i imao je napona, a neočekivani detalj je jedan nt2200 koji se kretao u istom smjeru prema mjestu nesreće iako je gornji vod visio strgan.
Poslije je i taj nt2200 bio bez napona, a ispravljačka stanica očito nije odmah izbacila napon iako je vod visio i dodirivao cestu u tom trenutku kada sam naišao sa autom.
Odgovori
MultiCitat
tram4
Članovi
5436 Poruka:
LocationZagreb
Poslano 23.02.2013. - 23:31
zet-ovac, on 23 Feb 2013 - 23:26, said:
Ono što bi bilo dodatno zanimljivo je to da je gornji vod dobrano strgan na samom mjestu događaja, ali i na jednom neočekivanom.
Jedno ~200m prije stajališta Hondlova u smjeru centra grada, odmah kod rasklopca.
T4-B4 je stajao prije rasklopca i imao je napona, a neočekivani detalj je jedan nt2200 koji se kretao u istom smjeru prema mjestu nesreće iako je gornji vod visio strgan.
Poslije je i taj nt2200 bio bez napona, a ispravljačka stanica očito nije odmah izbacila napon iako je vod visio i dodirivao cestu u tom trenutku kada sam naišao sa autom.
Možda onda ipak nije kriv bik, nego je gornji vod pao na njega te uzrokovao zapaljenje.
Tako se prošle godine zapalio i 492 ali je na sreću sve dobro prošlo te je popravljen.
Odgovori
MultiCitat
zet-ovac
Članovi
1186 Poruka:
LocationZG
Poslano 23.02.2013. - 23:41
Samo ova dva događaja su na udaljenim mjestima u suprotnim smjerovima.
Mislim da je 214 prvo oštetio vod kod sebe, pa se cijela linija olabavila i možda je zato ovo drugo puknuće.
Cijeli gornji vod visi labavo na tom djelu Maksimirske.
Biće zanimljivo vidjeti koliko će trajati uviđaj policije i popravak ekipe gornjeg voda poslije.
Bojim se da bi vozači iz TPD mogli imati neplanirano produženje radnog vremena večeras.
Odgovori
MultiCitat
P.S. ZET-ovac je vozac tramvaja!!!!!
Svetoslav Suronja February 25th, 2013, 09:00 AM Ideja za ove naše mulce u ZET-u..
Izdvojiti jedno 5-6 komada, preurediti malo, al ne preveć mijenjati unutrašnjost da se zadrži ovaj starinski štih (npr. eventualno dodati neku klimu bi bilo poželjno), lupit tam kod vozača turističkog vodiča i pustiti ih da rade turističke ture po centru, garantiram vam da bi Japanci, Amerikanci itd. svršavali na to i bili u deliriju.
Turistima bi to bio doživljaj, a ZET bi, ukoliko naprave izdvojeni turistički odjel, možda napokon ostvario neko pozitivno poslovanje, barem u tom jednom segmentu...
gljiba February 25th, 2013, 09:14 AM Gljibec, a kak to sad mislis, dali pozitivno ili negativno???????? :)
oboje. da te nema bilo bi dosadno :lol::cheers:
Prieure February 25th, 2013, 02:05 PM Ima li itko info kako stoje tipovi tramvaja u odnosu na potrošnju električne energije (po prevezenom čovjeku ili po jedinici vremena vožnje)?
Negdje načuh da je problem novih taj parametar.
Također i cijena održavanja tijekom godine / preventivni vs korektivnih aktivnosti), ukoliko netko zna...
Powers 1791 February 25th, 2013, 02:49 PM Ideja za ove naše mulce u ZET-u..
Izdvojiti jedno 5-6 komada, preurediti malo, al ne preveć mijenjati unutrašnjost da se zadrži ovaj starinski štih (npr. eventualno dodati neku klimu bi bilo poželjno), lupit tam kod vozača turističkog vodiča i pustiti ih da rade turističke ture po centru, garantiram vam da bi Japanci, Amerikanci itd. svršavali na to i bili u deliriju.
Turistima bi to bio doživljaj, a ZET bi, ukoliko naprave izdvojeni turistički odjel, možda napokon ostvario neko pozitivno poslovanje, barem u tom jednom segmentu...
Sveti Sura, da te malo prosvjetlim, pa to vec sve ima s M24!!!!!!!!!!
oboje. da te nema bilo bi dosadno :lol::cheers:
Ima li itko info kako stoje tipovi tramvaja u odnosu na potrošnju električne energije (po prevezenom čovjeku ili po jedinici vremena vožnje)?
Negdje načuh da je problem novih taj parametar.
Također i cijena održavanja tijekom godine / preventivni vs korektivnih aktivnosti), ukoliko netko zna...
O svemu tome imas na forumu zeljeznice.net
To je jedna vrlo opsirna tematika, i bilo bi dobro kad bi se tam regal, ne kosta nista.
Osim toga tam ti je i nas bivsi moderator blubelsica, odnosno grofek bombica. :lol:
zacky February 26th, 2013, 07:21 AM Samo tamo je ekipa većinom malo zabrijala.
Mnogi od njih su uvjereni i da Hž i Zet mogu naprijed uz minimale popravke!
Npr. dosta tramvajca ne vidi alternativu tramvaju,čak niti malo(nešto poput šahista kod taxista)
I u Hž dosta njih ne smatra brzinu željeznice važnom stvari!
Lože se na stare diesele i nove domaće EMV-ove!
gljiba February 26th, 2013, 09:16 AM http://www.zet.hr/vijesti/novosti/10-dana-bez-linije-1-linija-10-preko-glavnog-kolodvora.aspx
10 dana bez linije 1, linija 10 preko Glavnog kolodvora!
Zbog zatvaranja željezničkog kolodvora - Zagreb Glavni kolodvor, od subote, 2. ožujka u 4 sata, do nedjelje, 10. ožujka do 24 sata, u prometu će biti izvanredna tramvajska linija 10, a tramvajska linija 1 (Zapadni kolodvor - Borongaj) u navedenom se razdoblju privremeno ukida.
Za vrijeme obustave željezničkog prijevoza na relaciji Zapadni kolodvor – Glavni kolodvor – Maksimir, uspostavit će se izvanredna tramvajska linija 10:
Zapadni kolodvor – Jukićeva – Glavni kolodvor – Zvonimirova – Borongaj.
Razlog izmjeni u prometu su radovi na zamjeni sustava signalno-sigurnosnih uređaja koji su sagrađeni između 1936. i 1940. te su tako zastarjeli postali preprekom urednom tijeku željezničkog prometa preko Zagreb Glavnog kolodvora.
nije mi jasno. zasto je potrebno ukidat liniju i uvodit novu na tih par dana?? Kakve veze imaju tramvaji sa zeljeznickom signalizacijom?
Edit: prevoze putnike od stajalista maksimir do zapadnog kolodvora direkt kuzim :D
A kaj oni to tocno rade da nijedan vlak nemre vozit preko gk? Kaj fakat nisu mogli jedan kolosijek ostavit za promet a ne da idu okolo naokolo prek ranzirnog
zacky February 26th, 2013, 12:40 PM Dobro pitanje!
Ali oni jedva idu i kad imaju signalizaciju!
Tamo iznad Savske vlakovi stoje minutama da pristupe ulazu u Glavni kolodvor!
passat1717 February 26th, 2013, 06:55 PM Sve se moglo ali ljudi... ovo je HŽ toga budite svjesni.
A da su imalo normalni, sposobni :lol: i sl, mogli su barem prigradske linije ostaviti da prometuju preko gk, čak i ne mora biti stajalište al samo da nije presječen promet... ma...
Powers 1791 February 26th, 2013, 10:06 PM Sve se moglo ali ljudi... ovo je HŽ toga budite svjesni.
A da su imalo normalni, sposobni :lol: i sl, mogli su barem prigradske linije ostaviti da prometuju preko gk, čak i ne mora biti stajalište al samo da nije presječen promet... ma...
Vitre, nisu u pravu, to bi bilo preopasno. Sve skupa je vrlo slozeno, i tu nitko nemoze garantirati sigurnost.
Ova odluka je potpuno u redu.
passat1717 February 26th, 2013, 10:55 PM U pravu si, s obziron da im jednom tjedno vlakovi iskaču sa tračnica bolje je da GK skroz zatvore nego da idu u lude avanture ostavljanja jednog kolosijeka u funkciji prolaska vlakova.
oakwood.... March 3rd, 2013, 11:15 PM Izvor:vecernji.hr
Putnici ljutiti zbog presjedanja, opće zbrke i kašnjenja
Unatoč brojnim najavama, putnici uglavnom nisu znali za radove na Glavnom kolodvoru
Zatvaranje Glavnog kolodvora zbog radova izazvalo je potpuni kaos u željezničkome prometu u subotu jer unatoč podijeljenim letcima i brojnim objavama u medijima putnici uglavnom nisu znali za proceduru i izmijenjeni vozni red te da su stanice na Maksimiru i Zapadnom kolodvoru početne postaje prema ostalim dijelovima grada, županije i ostalih dijelova zemlje. Putnici su se uzrujavali jer su, da bi stigli na većinu destinacija izvan grada, morali presjesti u Sesvetama.
I iako su bili ljubazni i trudili se pomoći putnicima, ni radnici HŽ-a nisu se snašli, posebno djelatnica koju su zbog ove situacije preselili s Ranžirnog kolodvora.
– Vraćam se iz noćne smjene i čekam vlak više od sat vremena. Prvo su mi rekli da kreće u 10.10, pa onda u 10.19, a na kraju taj vlak uopće ne vozi subotom. Pa tko je tu lud? Ne srede li se do ponedjeljka, moglo bi se svašta dogoditi kad ljudi polude i krenu tražiti krivca. Jedini točan vozni red je online koji dijelu putnika nije dostupan ili za njega ne znaju – kaže zaštitar iz Vrbovca koji šest dana tjedno putuje na Trg bana Jelačića gdje radi.
Preskaču ogradu
Ljutit je na HŽ-ovce koji slažu vozne redove. A HŽ-ovci se s pravom ljute na one putnike koji preskaču zaštitnu ogradu i prelaze prugu da bi brže stigli do stanice. Radnica HŽ-a vjeruje da će većina putnika prigradskih linija koristiti ZET-ove autobuse prema Sesvetama, za Čulinec i Trnavu.
http://www.vecernji.hr/zagreb/putnici-ljutiti-zbog-presjedanja-opce-zbrke-kasnjenja-clanak-518656
oakwood.... March 3rd, 2013, 11:19 PM ^^
Ah još jedna tipična priča iz Hrvatske, masa ljudi nije znala za radove na glavnom kolodvoru, HŽ-ovci djeluju neusklađeno, i sve je u kaosu. Kao da su svi skupa pali sa Marsa, jedino što mi trenutno pada na pamet je: "Lud, zbunjen, normalan".
Svetoslav Suronja March 4th, 2013, 11:08 AM Da, to sam si i ja mislio, svi kao tuke u čudu zinuli... Jedno mjesec dana se već piše, izvještava, govori o tome i sad kao da su svi ispuzali ispod nekog kamena i iznenađeni, ne daj Bože da se prilagodiš novonastalim okolnostima pa kreneš 15 minuta ranije :ohno:
fskobic March 5th, 2013, 08:28 AM Da, to sam si i ja mislio, svi kao tuke u čudu zinuli... Jedno mjesec dana se već piše, izvještava, govori o tome i sad kao da su svi ispuzali ispod nekog kamena i iznenađeni, ne daj Bože da se prilagodiš novonastalim okolnostima pa kreneš 15 minuta ranije :ohno:
Ne samo da se VIŠE od mjesec dana piše, nego je već i trebalo biti prvih 10 dana veljače, pa su odgodili i prebacili na prvih 10 dana ožujka. :ohno:
Jebiga, HŽ, kriva ti je bila odluka da ljude informiraš putem vijesti i novina. Trebao si staviti obavijest za vrijeme Sulejmana, onda bi apsolutno svi znali. :bash:
Svetoslav Suronja March 6th, 2013, 11:24 AM Zagreb prvi grad u regiji koji je dobio prikaz prometa "uživo" putem Google karte.
http://tehnoklik.net.hr/vijesti/google-maps-live-traffic-prikaz-prometa-u-zagrebu-prvi-u-regiji
Ne znam za vas, ali ja sam iznenađen što smo to dobili prije Beča, Graza, Ljubljane, Budimpešte i ostalih gradova regije :D
Svetoslav Suronja March 6th, 2013, 04:22 PM Jebiga, HŽ, kriva ti je bila odluka da ljude informiraš putem vijesti i novina. Trebao si staviti obavijest za vrijeme Sulejmana, onda bi apsolutno svi znali. :bash:
http://img27.imageshack.us/img27/8826/sulejman29112012625.jpg
Ovaj turban dušu dao za informacije i oglase :D
Croatian heritage March 6th, 2013, 06:08 PM Praise the Hurem:rock::rock:
Miki86 March 10th, 2013, 01:07 PM Previše se odmaknulo od teme javnog prijevoza i otišlo u smjeru politike i kandidata pa je prebačeno u odgovarajući topic: lokalni izbori.
Optimus pr1me March 10th, 2013, 07:09 PM ZET uvodi posebne cijene za sjedenje
http://zagreb-times.com/zet-uvodi-posebne-cijene-za-sjedenje/?fb_action_ids=10151441539502752&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210151441539502752%22%3A541805259183789%7D&action_type_map=%7B%2210151441539502752%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D
Emperor Diocletian March 10th, 2013, 07:32 PM Jel ovo neka losa sala? Kad pomislis da ne moze nize, moze.
Sarcastic Saracen March 10th, 2013, 08:52 PM lols Bez brige, to je samo fora zetovog PR-a, svake godine izbace neku foru koja će spriječiti švercanje, od uvođenja elektronskog ometanja signala mobitela preko ukidanja sms-a do kupovanja posebnih sms strugalica, naravno sve apsurdne fore koje bi kao trebale prestrašiti švercere.
Powers 1791 March 10th, 2013, 09:12 PM [B]ZET uvodi posebne cijene za sjedenje
]
Novi ZET-ov idiotizam. :bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash:
passat1717 March 11th, 2013, 01:38 AM :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash:
:ohno:
FredPerry March 11th, 2013, 02:02 AM Komedija
coki March 11th, 2013, 11:59 AM Jel ovo neka losa sala? Kad pomislis da ne moze nize, moze.
Da se referiram na jedan drugi topic - jesi ti to pesimističan? ;)
Emperor Diocletian March 11th, 2013, 12:01 PM Da se referiram na jedan drugi topic - jesi ti to pesimističan? ;)
Što pokušavaš dokazati?
Svetoslav Suronja March 11th, 2013, 01:08 PM Ja sam optimist kaj se tiče ove vijesti, tj. nadam se da bu se ispostavilo da je istu plasirao netko s previše slobodnog vremena :lol:
vkreso March 11th, 2013, 01:21 PM No pa pogledajte ostatak te stranice:
Hrvatsko neurološko društvo: Bandić ne može dobiti moždani udar od odglumljene ljutnje
http://zagreb-times.com/hrvatsko-neurolosko-drustvo-bandic-ne-moze-dobiti-mozdani-udar-od-odglumljene-ljutnje/
:lol:
Svetoslav Suronja March 11th, 2013, 05:58 PM Smrznuo mu se penis: Mrtav pijan je silovao snjegovića! http://www.24sata.hr/cudne-vijesti/grcio-se-od-boli-pijan-silovao-snjeska-penis-mu-nastradao-300074 (http://www.24sata.hr/cudne-vijesti/grcio-se-od-boli-pijan-silovao-snjeska-penis-mu-nastradao-300074)
Jedan od tisuću primjera zašto me više ništa ne bi iznenadilo... :lol:
I jedna dobra vijest, Gl. koldovor je opet u funkciji
http://www.vecernji.hr/zagreb/ponovno-normalno-preko-glavnog-kolodvora-clanak-522355
coki March 11th, 2013, 06:18 PM Što pokušavaš dokazati?
Da biti pesimist i realist u ovoj zemlji nije isto, iako je slično. I da biti optimist znači biti član HDZ-a i čekati novi osmogodišnji mandat koji uskoro slijedi. A onda će sve biti onako kako je dragi Bog zamislio - s rukom na optimizmom ispunjenom srcu dok svira himna, a džepovi se pune novcem poreznih obveznika.
Koji su nezadovoljni životom koji žive. I vjerojatno zato djeluju pomalo pesimistično.
Emperor Diocletian March 11th, 2013, 08:33 PM Da biti pesimist i realist u ovoj zemlji nije isto, iako je slično. I da biti optimist znači biti član HDZ-a i čekati novi osmogodišnji mandat koji uskoro slijedi. A onda će sve biti onako kako je dragi Bog zamislio - s rukom na optimizmom ispunjenom srcu dok svira himna, a džepovi se pune novcem poreznih obveznika.
Koji su nezadovoljni životom koji žive. I vjerojatno zato djeluju pomalo pesimistično.
Ako ti tako kažeš, onda je tako. Upućujem te na odgovarajuću dretvu:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1600121
|
|