View Full Version : A new monument on the IZMIR-MANISA border!

falconi
November 27th, 2004, 06:10 PM
This new ATATÜRK monument is on the IZMIR-MANISA Highway!!
i know very classical, but it looks very cool and very high!
http://dunyaturk.com/tr30/yildirim_Ataturk_Aniti.jpg :)

messiah
November 27th, 2004, 08:43 PM
Bunu niye yol kenarina dikmisler?Atatürke minnettariz ama her bos bulunan yere bir heykel dikilmez ki,isin suyunu cikariyorlar.

falconi
November 27th, 2004, 09:12 PM
niye olmasin
güzel bir monument dikmisler iste
dikiyorsun bir alem, dikmiyorsun bir alem
bu milletde ne istedigini bilmiyor ya!!

önerde baska bir adamin heykelini diksinler
okadar cok kahramanlarimiz yok mahlesef.

messiah
November 27th, 2004, 09:54 PM
Atatürk heykeli dikilmedi diye bir tartisma cikmadi hic!Hayir heykel deyince insanin aklina niye sadece atatürk geliyor.Modern bir heykel yapilabilirler,her heykel bir kahramanin ya da bir insanin heykeli mi olmasi gerek?Heykelden cok yol benim hosuma gitti.

falconi
November 27th, 2004, 11:08 PM
evet dogru yolda benim hosuma gitti
bu heykel isini bize sormadilar dikerken
ama olsun ne yapalim bununla idare etmeliyiz :)

outback
November 28th, 2004, 06:02 AM
Çok kahraminimizin olmasina gerek yok örnegin osmanlida veya türkiyede büyük rol oynamis önemli biri ki zaten yeteri kadar kahraminimiz var. Mesela Piri Reis in anitini da dikebilirler en meshur denizcilerimizden. Ama tabi rastgele bir yere degil mesela büyük bir meydana.

wanton6
November 28th, 2004, 06:28 AM
Bence gayet uygun bir yere,MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN heykelini dikmişler,ben gurur duydum açıkçası!! keşke her köşede onun bi fotorafı yada heykeli olabilse de; bir heykelin müstehcen olduğu iddiasıyla yıkılmasını talep eden belediye baskanlarının zihniyeti bu ülkeden silinip gitse!!!

Urban Girl
November 28th, 2004, 08:13 PM
bana Atatürk heykelleri herzaman gurur duydurur ama açıkçası bu heykel bana fazla estetik gelmedi. belki camla fln kaplayabilirler taştan olan yerleri, bide güzel bi aydınlatmayla çok güzel bir heykel olabilir. ayrıca ben şahsen ünlü ve eski edebiyatçılarımızın, sanatçılarımızın heykellerinide görmek isterim. avrupada mozart adına shakspeare adına yada diğer başka önemli şahıslar adınada çok güzel anıtlar yapılıyor. bizde de fuzulinin, yunusemrenin yada şuan aklıma gelmeyen başka sanatçılar adına anıtlar yapılabilir. yada bugün bazı ortaasya türk devletlerinde eski(göktürklerden, hunlardan) türk büyükleriyle ilgili harika heykeller var onlara benzer birşeyler yapılabilir. ama ben daha çok Atatürk heykelide istiyorum.
heykeller bir şehirin en önemli mobilyası bence.

meow
March 6th, 2005, 12:32 AM
Aaa! yok öyle demeyin! o kadar güzel bi yere o kadar muazzam bi heykel olmuş ki!
İzmir'in demokrasinin Kemalizmin kalesi ne biliyim Türkiye'nin modern yüzü olduğunu düşünürsek, Bu yoldan, İstanbul'dan İzmire doğru giderken nasıl bir şehre yol aldığınızı gösteriyo.
Bir de Manisa'nın insanın gözündeki itibarını da acaip yükseltiyo. Çünkü gerçekten görkemli ve benzersiz bi heykel olmuş. Öyle her kasabadaki bi-örnek Atatürk heykelleri gibi değil, muazzam bişiy.
çok mu abarttım ne?!:)

PS: classical değil, çünkü bu bitmemiş hali, heykelin kaidesine yakın bikaç insan figürü eklendi. gece ışıklandırmayla, bi de ormanlık bi yerde olunca yeşillkler arasında falan, güzel görünüyo..

falconi
March 6th, 2005, 12:40 AM
o kadar güzel anlattinki insan bir fotoraf cekerde buraya koyar ;)

fotorafi bekliyorum....