View Full Version : Champions League Final in Istanbul

Istanbullu
December 1st, 2004, 11:30 PM
http://wowturkey.com/tr31/Zaferr_uefa.jpg

''All systems go for Istanbul

Plans for the 2004/05 UEFA Champions League final have been unveiled at the Atatürk Olympic Stadium in Istanbul, where the match will be played on Wednesday 25 May.

Ticket sales

In addition to the branding that UEFA and the hosts feel will give the final - the first European club final staged in Turkey - a "unique identity on everything from tickets to street banners", the programme for ticket sales was also launched today. A total of 14,400 tickets will be offered to the general public, with half of that number on sale locally, via the Turkish Football Federation (TFF).

Available via uefa.com

The other half of the above amount will be available on the international market – via uefa.com - between 31 March and 15 April. In both cases, if demand exceeds supply, the 'lucky winners' will be decided by a ballot. UEFA said today that the stadium capacity for the final has been restricted to 69,000 seats, due to security and media requirements and the need to avoid the sale of seats with restricted views.

Range of prices

Ticket prices (in seven different categories) will range from €20 to €150. Each of the two finalists will be entitled to 20,000 tickets, while 14,600 will go to members of the UEFA football family - divided between the local organising committee, clubs, leagues, national associations, commercial partners and official guests.

Passion for football

"At UEFA, we know that in Turkey football is a passion," said first UEFA vice-president Senes Erzik, who attended the launch ceremony. "So we were delighted when the Turkish Football Federation offered to stage this showpiece match in the new Olympic Stadium. Never has a UEFA club final been played in this part of Europe.

Challenge

"Whatever we do at UEFA, we strive for the best. So whether we organise a top competition or a smaller competition, quality is the key word. For UEFA and the local organisers, it takes much more to make the event in May next year something to remember forever. It is a hugely demanding challenge but also a very exciting and interesting one which requires organisational talent, knowledge and experience, a positive attitude, co-operation and co-ordination, attention to details and, last but not least, hard work from everybody involved."

'Memorable occasion'

Erzik continued: "I am delighted to have heard from UEFA and [its Champions League marketing partner] TEAM, following their several site visits to Istanbul, that the representatives of Istanbul and the Turkish Football Federation have proved that they possess all these qualities in addition to dedication, commitment and enthusiasm to make the 2005 UEFA Champions League final a memorable occasion – for Istanbul, Turkey, UEFA and the game of football."

'Special feel'

TFF president Dr Levent Biçakci was also at the launch along with players from three of Istanbul's clubs, Galatasaray SK's Bülent Korkmaz, Mehmet Yozgatli of Fenerbahçe SK and Istanbulspor AS's Saffet Akbas. Looking ahead to next May, UEFA Chief Executive Lars-Christer Olsson said: "The design certainly gives this final a special feel. It is a symbolic event for European club football and I know our hosts are doing everything possible to make it an outstanding success."

Showpiece

Michele Centenaro, the senior product manager for the Champions League, said: "This event has come such a long way since the first [European] Champion Clubs' Cup was played in Paris and I'm sure the final in Istanbul will allow us to celebrate the showpiece of UEFA's leading club competition in a fantastic way."

from uefa.com

Istanbullu
December 1st, 2004, 11:42 PM
This is the Venue: Ataturk Olympic Stadium

http://dunyaturk.com/tr15/Faruk_olimpikstadi.jpg

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/UEFACup/142743_600X400.jpg

http://dunyaturk.com/tr01/stad8613a.jpg

Ataturk Olympic Stadium is also listed at the UEFA's ''five star stadia'' list:

http://www.ataturkolympicstadium.com/tr/images/5star.jpg

Genç
December 2nd, 2004, 12:13 AM
Beautiful Stadium! Beautiful Logo! Beautiful City! What more can I say? UEFA make the right choice in chosing Istanbul as the location for the '05 CL Final. Where else in Europe has more passion for football, like Turkey has?

My only regret is that UEFA reduced the seating size to 69,000, from 83,000.
14,000 seats are gonna be empty!! Why?? How can "security"/media occupy 14000 seats!?
Anyway, are the stadium upgrades finished yet? ( Wind panels, Video Screen, roads etc...) I know some are. Any new pics?

Mr. T
December 2nd, 2004, 03:59 AM
One of the teams who will be playing in that game........

http://sports.phantis.com/soccer/teams/crests/Olympiakos.gif :nocrook: :okay:

outback
December 2nd, 2004, 04:34 AM
Panathinaikos are better :bleh:

Istanbullu
December 2nd, 2004, 11:16 AM
One of the teams who will be playing in that game........

http://sports.phantis.com/soccer/teams/crests/Olympiakos.gif :nocrook: :okay:

Do you think you have a chance? Seriously asking?

Medo
December 2nd, 2004, 04:02 PM
Arsenal will beat the shit out of those teans. If not Arsenal then Chelsea.

Istanbullu
December 2nd, 2004, 06:41 PM
I hope Inter makes it to the final! Then i will be sitting near the Inter fans cheering for the team i support in Italy! :)

falconi
December 2nd, 2004, 06:45 PM
impessive stadium!

ASIMOV
December 2nd, 2004, 08:40 PM
Champions League Final in Istanbul

Correction:

Champions League Final in Ikitelli :D

(Luckily it will take place after December 17)

ASIMOV
December 2nd, 2004, 08:43 PM
"Biz Arabız, Sizden Farklıyız" logosu

Mr. T
December 3rd, 2004, 04:16 AM
Do you think you have a chance? Seriously asking?

Yes I do. Seriously answering.... :)

ASIMOV
December 3rd, 2004, 06:28 AM
Beautiful Stadium! Beautiful Logo! Beautiful City! What more can I say?

Beautiful Ikitelli! :D

http://dunyaturk.com/tr15/Faruk_olimpikstadi.jpg

Istanbullu
December 3rd, 2004, 11:47 AM

Asim sonuçta olay arz talep durumu. Adamlar bizi Osmanlının torunu olarak görüyor, o logoda da o izleri görebilirsin. :)

wanton6
December 3rd, 2004, 02:44 PM
Correction:

Champions League Final in Ikitelli :D

(Luckily it will take place after December 17)

parantez icinde yazdıın yorum kadar ezikçe bi yorum hayatımda ilk defa görüyorum!! millet olimpiyatları düzenliyo!!....bi şampiyonlar ligi finali mi bizim avrupaya girmemize engel olucak??? biz millet olarak bu tip organizasyonlardan alnımız akıyla çıkmayı bilmişizdir, bu seferde eminim ki en iyi final organizasyonlarından birine ev sahipliği yapıcağız!!!!!!!bu tip yorumlarını illa paylasmak istiyosan Türkçe yazda millete rezil olmayalım,komik arkadas...

messiah
December 3rd, 2004, 03:00 PM

Su an icin Asim hakli,ilk baktigimda benim gözüme de biraz "oryental" kacti ama genede cok muhtesem ve sicak bir logo olmus.10-15 yil icinde kendimizi bu tür seylelre tanitirken onlardan farkli oldugumuz icin gurur duyacagiz su anda bizi tanimadiklari icin tabi böyle bir logoyu gördükleri an "oryenta logo=islam=arab=türkiye" ama 10-15 yil icinde bu farkliligimizla gurur duyacagiz.

wanton6
December 3rd, 2004, 03:28 PM
baslı basına bir logonun(ki bence çok güzel olmus) yada bir final maçının, koskoca TC nin AB ye girmesine negatif bir etki yaratacagını düsünmek bence KOMİK ve ASAĞILAYICI!!! ki keske 17 Aralıktan önce olsaymış...kucuk de olsa kesinlikle pozitif bir katkısı olurdu....

falconi
December 3rd, 2004, 03:39 PM
bence güzel logo
kafamizi böyle seylere yormayalim
elimizde olmayan bir sey, logoyu nerden biliyorsunuz bir türk yapdiysa?
ehh normal bukadar arbeskden böyle logolarda cikar.
:runaway:

Urban Girl
December 3rd, 2004, 07:38 PM
ne logosu? nerde? logomogo göremedim ben!!!

Taha
December 4th, 2004, 06:28 AM
I want to see greek team in istanbul. :jk:

;) no no it's not a joke.

ASIMOV
December 4th, 2004, 08:49 AM
Daha sade bir dille anlatayım:

İkitelli'de yapılacak herhangi bir uluslararası organizasyon bizi dünyaya sadece rezil eder.

IOC, bu "çevredeki" bir stada olimpiyatları vermeyeceğini açık seçik ilan etti. Nitekim İstanbul'u 2012'nin short list'ine bile almadı. Bu "çevredeki" stadyumla gireceğimiz hiçbir adaylığın short list'ine de almayacak.

Siz hiç İkitelli'de maça gittiniz mi? Ben gittim. ;)

Ve şu kadarını belirteyim: Durum vahim.

Sırf yol üzerindeki gecekondu okyanusu bile adamlara "bu Türkiye hem çok çirkin, hem de çok fakir; o halde ne işi var aramızda?" dedirtecektir.

Oysa bu stadyum Maslak'ta olsaydı, gelenlere tam tersi yorumu yaptırırdı.

Sizi bilmiyorum ama bu kıro siyasetçiler neye ellerini atsalar kıroca yapıyorlar. Onların elinin deyip de kıroca gerçekleşmeyen bir tek organizasyon yok.

Tabloyu tamamlamak için de türbanlı İran İslam Cumhuriyeti first ladylerimizi tribüne bekliyoruz.

ASIMOV
December 4th, 2004, 08:54 AM
Doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlarmış... :D

Carpe diem
December 4th, 2004, 02:43 PM
I see there is a little debate about the logo? You guys don't like it?

I find it very nice :) The cup and the star that resemble the turkish flag is very cool and clever :okay:
And the whole logo has an oriental "taste" which magnetizes you

wanton6
December 4th, 2004, 07:07 PM
abdi ipekçi de boktan bi bölge de, (ikitelli kdr olmasa da!!) ama cok guzel bi eurovision düzenlediğimizi düsünüorum...söylediğin herşeye kelimesi kelimesine katılsam da,bence boktan bi yanımızı bulup sataşmak isteyen bazı insanlara bosu bosuna malzeme vermek cok dogru diil...en azından sadece finale gelenlere rezil oluruz boylelikle...gelmeyenler hala macta gordukleriyle yetinirler!! olimpiyatlar atina gibi biyere veriliyosa; bence Istanbul ikitelli ye hayli hayli verilebilir...yarın bile duzenleyebiliriz...2012 shortliste alınmamamızın sebebi de atina nın rezil bi hazırlık donemi gecirip son gune kdr hala civi cakıo durumda olmasıydı....bence kendimizi bu kdr ezmeye gerek yok biraz pozitif olmalıyız!!

Arpels
December 5th, 2004, 03:25 PM
I want to see greek team in istanbul. :jk:

;) no no it's not a joke.
wat for man?

falconi
December 5th, 2004, 04:38 PM
bence dogru asimov,
nerde en dandik yer bizimkiler oraya stadlari dikiyor, olurmu böyle is??
bizdemi cin gibi yapalim, etirafina büyük bi durar örüp ve üserine cicekmi boyasaz ;)

Urban Girl
December 5th, 2004, 05:39 PM
sonunda gördüm logoyu ve çok beğendim bence harika olmuş. sadece istanbul yazısını modernize edebilirler.

bence asimov haklı ama böyle şeyleri türkçe yazsa daha iyi olur enazından oraları görmeyenlerin gözüne zorla sokmamıza gerek yok. ama zaten olimpiyatlar düzenlenene kadar o bölge böyle kalmaz, gelişir. ama asıl olay statda bence kötü bi stat böyle organizasyonlar için iyi ama olimpiyatlar bu statta olmaz, en azından stat modifiye:D edilmeli.

Istanbullu
December 5th, 2004, 06:16 PM
gecekondu hususunda asim haklı. hoş o gecekondular er ya da geç kalkacak ama finalde orada olacaklar sonuçta. Mekan dışında stad çok hoş bence. kameralar dışarıya odaklanmasın yeter! :)

ASIMOV
December 5th, 2004, 06:54 PM
Abdi İpekçi'nin yerinin nesi kötü? :D

Hemen yanı başında:

Theodosius II surları (450), Porta Aurea (380), Yedikule (405-1458), Porphyrogenitus (Tekfur) Sarayı (1136), Anemas Zindanları (641), Chora (Kariye) Manastırı (1337), St. John Kilisesi (5. Yüzyıl), etc...

Hele gece surlar ve Yedikule aydınlatıldığında süper duruyor. :okay:

İkitelli ile mukayese bile edilemez!

ASIMOV
December 5th, 2004, 07:01 PM
İkitelli'de boyasız/sıvasız tuğla yığınları dışında görülecek ne var?

ASIMOV
December 5th, 2004, 07:07 PM
bence asimov haklı ama böyle şeyleri türkçe yazsa daha iyi olur en azından oraları görmeyenlerin gözüne zorla sokmamıza gerek yok

Zamanı gelince bizzat görmeyecekler mi? Üstelik o resimde sadece çorak ve düzensiz, yer yer kazılmış bir yeşillik gözüküyor (o bile çirkin duruyor) ama hiç değilse uçsuz-bucaksız tuğla yığınları gözükmüyor. Bir de onları görselerdi ne düşünürlerdi acaba?

Kral çıplak!

Istanbullu
December 5th, 2004, 09:09 PM
Bence abartıyorsun ama neyse. Stadın güzelliği o kadar ön planda ki(maç sırasında da öyle olacak), insanların arka plana dikkat ettiklerini veya edeceklerini bile sanmıyorum.

Bu arada gecekondular bu ülkenin büyük şehirlerinin bir gerçeği ve bir süre daha öyle kalacaklar. Bunları ne kadar saklamaya çalışsan bile bir yerlerden guguk diyeceklerdir. Bu ister Ataturk Havalimanı olsun, ister Olimpiyat stadı vs olsun.

İstanbul otobanını kullanırken, Sultanbeyli civarından geçerken kaçımız burayı nükleer bomba ile yok etme fantezisi kurmadı. Bir de İzmir'in o arka kısımları, Sultanbeyliden bile felaket! Bunları saklamak imkansız. Yok etmek mümkün ama o da zaman alır.

www.sercan.de
December 5th, 2004, 10:35 PM
Asim abi hakli...ben 2 kere gittim...ilk önce Ikitelli cok cirkin..beton...toz...hic modern birsey yok....stada giden ilk yolda sagde ve solda agac dikmisler...güzelde...ama bir sehirci olarak insan genede etrafa bakiyor...ve agaclar'da kücük daha..yani okdar fark etmiyorsun bile....2. yol tam berbat...yol güzelde..ama gercekten sanki Afganistandasin gibi....sadece tas, toprak gözükiyor, gecekondular dolu...yani gercek gecekondu....bir katli.....cok kötü...resmen "slum"....bana göre cok erken aldik.....Olimpiyat köyü bitikten sonra daha iyi olurdu...cünkü ozaman daha cok yesillik olacak....

Istanbullu
December 5th, 2004, 10:51 PM
Ya ben daha gitmedim aslında. Durum o kadar vahimse kötü tabi. Belki paravanla örterler ne bileyim! :D

wanton6
December 6th, 2004, 07:05 PM
arkadaslar, elinizde bi fırsat olsa geri vericeksiniz nerdeyse finali! yapmayın noolur...
asimov haklıysa o zmn; Türkiyeyle ilgili hiçbişey gizlemeyelim! Levent fotoğraflarının yanında sanayi mahallesini, Şişlinin yanında kağıthane fotolarını da koyalım, nasıl olsa gelince görücekler!!!!....(bana cok mantıklı gelmiyo!!)
yurtdışında bir süre yaşamış bir Türk genci olarak,sunu soyleyebilirim ki;ztn yeterince kötü tanınıyoruz...artık kendimizi biraz daha iyi tanıtmanın vakti gelmedi mi dersiniz?? olduğumuzdan da daha iyi tanıtırsak bence kaybettiğimiz zamanı geri kazanırız belki...
Ben asimovun yazdığı (final allahtan 17 Aralıktan sonra) yazısını gören bi Turist olsaydım; açıkçası Türkiye hakkında ztn hali hazırdaki kötü görüşlerim daha iyi yönde etkilenmezdi... yeterince bok atılıyoruz ztn beyler!! bari kendimiz kendimize atmayalım,anlatmaya çalıştığım buydu...neyse teşekkür ederim...ben yinede çok iyi bi şampiyonlar ligi finali, çok iyi bi formula1 ve izmir 2005 üniversite olimpiyatlarıyla birlikte 2005 in Türkiye için çok yararlı geçiceğine inanıyorum...kadehimi bütün Türk forumdaşlara kaldırıyorum :yes::cheers2::cheers2:

www.sercan.de
December 6th, 2004, 08:32 PM
ama gende Final cok erken...bana göre tanitim olmicak..tam tersi....cok erken aldik...birseyi yaparsak en iyisini yapmamiz gerek...ama suan öyle degil...biz onu elestiriyoruz..

Istanbullu
December 6th, 2004, 09:53 PM
Arkadaşlar atina 1994 finalini aldı. Stadları bizim stadın yanında gecekondu gibi kalırdı o zaman(olimpiyatlar için yenilemeden önce), şehirleri bana kalırsa şimdi bile büyük bir gecekondu diyarı gibi gözüküyor,birde 1994 yılını düşünün.

Bence fazlası ile haksızlık ediyoruz kendimize.

www.sercan.de
December 6th, 2004, 11:17 PM
bizim ikitelli atinadan daha cirkin...bana göre..ama asim abi..sende herhalde gittin oraya...bana cok cirkin geldi..hele o stadin arka tarafi..sanki brezilyadaki favelami nedir

Urban Girl
December 12th, 2004, 03:24 PM
aslında formula 1 pistinin olduğu yerde çok iyi biyer değil. etrafı boş ama oraya giderken yol üzerinde çarpık yapılaşmanın olduğu dolu mahalle var. üstelik yarışa aylar kaldı. üstelik turistlerin avrupa yakasında kalcağını ve yarış için karşıya kara yoluyla geçceğini düşünürsek oldukça kötü görüntülerle karşılaşıcaklar.

icy
April 29th, 2005, 10:40 PM
A special ball is designed for Championship Final

http://www.sporlife.com/lib/images/content/10315.jpg

Genç
April 29th, 2005, 11:36 PM
Cool! Does it have any reference to Istanbul?
Also, what's the latest news about the stadium, the CL final isnt too far away and the Turkish cup final is getting closer too. Have the roads been finished/trees planted etc? Any new pics?

www.sercan.de
April 30th, 2005, 12:02 PM
this is the CL Final ball 2005

http://www.hurriyetim.com.tr/displayimage/0,,190056,00.jpg

18,000 trees of 43,000 are planted

i think the roads are ready....

Kuvvaci
April 30th, 2005, 12:24 PM
We'll see everything at the Final game of Turkish Cup. I am so curious...

www.sercan.de
April 30th, 2005, 02:19 PM
actually the turkish cup final agme will a disaster....the prces are so high...unbeliveable...35,000 will be..so it wouldn't be a real test

Kuvvaci
April 30th, 2005, 03:32 PM
actually the turkish cup final agme will a disaster....the prces are so high...unbeliveable...35,000 will be..so it wouldn't be a real test
why do you think like this?

www.sercan.de
April 30th, 2005, 05:32 PM
the ticket proces are 40 YTL, 75 YTL and 100YTL

in teh league the 40YTL is 9 YTL, 75 YTL is 30 YTL and 100 YTL 150 YTL

Istanbullu
April 30th, 2005, 09:17 PM
I think i will be at the final, hopefully!