View Full Version : General Discussion

Pages : 1 2 [3]

icy
March 12th, 2005, 07:33 PM
Emporis link vermiyor disari grrrrr.Emporisten nasil resim yuklenir?

Kuvvaci
March 12th, 2005, 07:35 PM
parasını bastırınca :D

icy
March 12th, 2005, 07:37 PM
Hehe bir yolunu biliyorum ama...:)..

icy
March 12th, 2005, 07:56 PM
http://www.yousendit.com/

Bu site hakkinda bilgisi olan varmi?Bilgisayardaki 1 GB kadar olan dosyalari emaila gondermek iciin yapilmis

outback
March 12th, 2005, 08:30 PM
Evet en fazla 1GB a kadar transfer yapilabilir. Yaptiktan sonra bir link veriyorlar onu istedigin kisiye yolluyorsun onlar da bir siteden download eder gibi indirmeye basliyorlar. Emaila da gidiyor link ama önemli olan o linkin sende bulunmasi. 1 aya kadar kaliyor transfer edilen dosya(lar) o linkte ve sonra siliniyor.

icy
March 12th, 2005, 11:11 PM
Star Wars III Revenge of Sith fragmani cikti (19 mayista)

Tikla izle (http://pdl.stream.aol.com/aol/us/moviefone/movies/2004/lucasfilm/aol/auth/switzler084d_dl.mov)

http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/twentieth_century_fox/star_wars__episode_iii__revenge_of_the_sith/starwarsepisodeiii_bigposter.jpg

http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/twentieth_century_fox/star_wars__episode_iii___revenge_of_the_sith/hayden_christensen/sith.jpg

http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/twentieth_century_fox/star_wars__episode_iii___revenge_of_the_sith/ewan_mcgregor/sith2.jpg

http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/twentieth_century_fox/star_wars__episode_iii___revenge_of_the_sith/wookieecaptain.jpg

http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/twentieth_century_fox/star_wars__episode_iii___revenge_of_the_sith/hayden_christensen/sith2.jpg

http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/twentieth_century_fox/star_wars__episode_iii___revenge_of_the_sith/anthony_daniels/sith.jpg

http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/twentieth_century_fox/star_wars__episode_iii___revenge_of_the_sith/_group_photos/frank_oz4.jpg

outback
March 12th, 2005, 11:17 PM
Simdi izledim fragmanini. :eek2: Sinemalara gelince gidecem kesin

icy
March 12th, 2005, 11:24 PM
2.ci resimdeki Anakin skywalker

Osmanli
March 13th, 2005, 12:01 AM
Türkiyemiz miss avrupa 2005 olmadi

http://www.startv.com.tr/missturkey2004/images/kizlar/16.jpg

Ozcan
March 13th, 2005, 12:04 AM
edit

Osmanli
March 13th, 2005, 12:15 AM
Buda nerden cikti Osmanli :)

Dunya guzeli benim: gormedin mi?

O miss Türkiye 2004.

Yaa silsene su fotorafi, korkunç birsey. Adami korkuttun, çok cittiyim :(

icy
March 13th, 2005, 12:16 AM
:)Harbi bu nasil resim ya...Arkada MIB yaziyor bu Man in Black setinden mi?

Ozcan
March 13th, 2005, 12:18 AM
Osmanli ciddimisin canimin ici :) Sileyim

Icy, google'a monster yazdim boyle seyler cikti :lol:

icy
March 13th, 2005, 12:21 AM
:) o kelime monster degil bit bir kere :D

Osmanli
March 13th, 2005, 12:22 AM
Osmanli ciddimisin canimin ici :) Sileyim

Malesef ciddiyim, fotorafa bakamadim, korkuttu beni... Belki yorgunluktandir... bilmem.

Ozcan
March 13th, 2005, 12:27 AM
Osmanli ben senin yasindayken cok cabuk korkardim, biri arkamda yavasca he.. dese kalp krizi gecirirdim neredeyse :( veya ses duydugumda, sonra gecti :)

Osmanli
March 13th, 2005, 12:34 AM
Osmanli ben senin yasindayken cok cabuk korkardim, biri arkamda yavasca he.. dese kalp krizi gecirirdim neredeyse :( veya ses duydugumda, sonra gecti :)

Aksamlar tek olurken ve yorgun olurken, daha kolay korkarim. Yedisi, gündüz bukadar hasas deyilim. Ama koydun fotorafa gündüz baksaydim, galiba genede korkardim, çok korkunç birseydi, sanki kafa gerçek gibiydi...

Artik geçdi biti :)

Ben umarim bir yada iki ay sonra Türkiyeye gidicem (Ankara), insallah, ve bol bol fotoraf alirim, eyer gidersem tabiki ;)

Ozcan
March 13th, 2005, 12:37 AM
:)

icy
March 13th, 2005, 12:50 AM
LOL

outback
March 13th, 2005, 12:51 AM
Neyse ki ben görmeden silinmis foto :happy:

icy
March 13th, 2005, 12:53 AM
Aman ya sizde altustu bir maskeydi..Hep filmlerde var. :)

Ozcan
March 13th, 2005, 11:10 AM
lol

Osmanli
March 13th, 2005, 12:32 PM
Bizim bannerimiz nezaman geçecek ?

Ozcan
March 13th, 2005, 12:34 PM
Ya su banner nereye gececek nolcak anlamadim :|

falconi
March 13th, 2005, 12:36 PM
valla, 20sine kadar bizimkisi yok daha, simdi baktim!
beldi 20sinden sonra koyarlar...???

Ozcan
March 13th, 2005, 12:42 PM
Nereye koyarlar????????????????????????????????????????????????????????????

falconi
March 13th, 2005, 12:55 PM
buraya (http://207.44.228.232/images/PIX/forumheaders/)
;)

Ozcan
March 13th, 2005, 01:09 PM
Peki orasi neresi, onemi ne, kim bakiyor :sly:

falconi
March 13th, 2005, 01:14 PM
ne demek, orasi neresi, kim bakiyorki???
eh su yukarda gördügün bannerlerin, linki iste, bannerleri bir kac gün önce koyyorlar oraya ve site otamatikmen oradan her gün aliyor!!

ve bizim banner orada daha 20sinekadar eklenmemis!!

icy
March 13th, 2005, 07:38 PM
Ozcan sende boga resmi koyup polonyali yazmissin,kizdirmissin onlarda deve resmi koymus.Konusmalarin basi nasildi bilmiyorum ama yani....

falconi
March 13th, 2005, 07:44 PM
:D biraz kasinmis!

Ozcan
March 13th, 2005, 10:32 PM
O boga resmini onlar post etti once, neyse ya....

Beynim iyi calismiyor iki gundur bilmeden sacmaliyorum :sleepy:

icy
March 14th, 2005, 12:08 AM
Ozcan spain vs poland forumunda bence biraz ortaligi karistirmissin onlarda bunu Turkler diye algilayip sonra antipati duyuyorlar....Senin iki ulkeylede pek ilgin yok anlamiyorum?

Ozcan
March 14th, 2005, 12:23 AM
Bastan izledin mi?

Hayir, ben onlarin koydugu o boga midir nedir, iste o resmi begendim, ama dusunmeden yanlis yazmisim acele ile, silemeden yanlis anlamislar, benim baska maksadim yoktu valla, zayif bir animdi kendimde degildim :D Kafam karisik...(saka degil !!)

icy
March 14th, 2005, 12:24 AM
Ozcan iyide son sayfaya kadar devam etmissin.Adamlar annoying yazmis..

Ozcan
March 14th, 2005, 12:30 AM
Ne yapmissim soylesene Icy, bende ogreniyim...

Polonyalilari cok mu seviyorsun?

icy
March 14th, 2005, 12:32 AM
Ozcan ben sana oyle birsey mi dedim sayfanin sonuna dogru oku.....ben yazilanlari diyorum......sen espri yaptikca onlar yanlis anlamis......herseyi yanlis anliyorsun..ben seni modlara sikayet ederler diye uyariyorum sadece....Sen farkinda degilsin ama lafi her turlu tutup Turkiyeye getiriyorlar.

Kuvvaci
March 14th, 2005, 02:46 AM
Yani sen burada kendin olarak varolmadığın için bazı sorumlulukların var, hepimizin var ve bu sorumlulukları bilmek zorundayız. Adamların thread'lerinde gayri-ciddi davranmamak, kışkırtıcı davranışlardan uzak kalmak, Türkiye'yi ne olursa olsun hedef göstermemek gibi, çünkü adamlar fırsat kolluyorlar. Bu sitedeki adamlar kimsenin liseden sınıf arkadaşları değiller. Senin kendi adına yapacağın her hareket, "bakın Ozcan ne yapmış" olarak değil, "bakın şu Türk ne yapmış" olarak algılanıyor. Onlarala espiri yapma hakkın ne senin var, ne de bizim... Umarım bu sözlerimi yanlış anlayıp sinirlenmezsin...

icy
March 14th, 2005, 03:17 AM
Arkadaslar son zamanlarda forum biraz geyige ve Turkceye donmeye basladi..Her baslik altinda bence geyik yapmayalim. Bir basliga yorum yaparken Turkce yazmayalim cok fazla Turkceyi geyikte yazalim.....Hepimiz ister istemez yapiyoruz bunu......

Ozcan
March 14th, 2005, 10:47 AM
Tamam arkadaslar.....niye sinirleniyim Kuvvaci :)

Osmanli
March 14th, 2005, 09:34 PM
Arkadaslar son zamanlarda forum biraz geyige ve Turkceye donmeye basladi..Her baslik altinda bence geyik yapmayalim. Bir basliga yorum yaparken Turkce yazmayalim cok fazla Turkceyi geyikte yazalim.....Hepimiz ister istemez yapiyoruz bunu......

Geyig nedir :) ?

Oldu, daha sik Inglilizce konusalim :)

Kuvvaci
March 14th, 2005, 09:47 PM
Osmali, bir sorduğun soruya bakıyorum, bir avatarındaki resme... Çok masum sorular soruyorsun avatarındaki sert adama göre :D

icy
March 14th, 2005, 09:53 PM
Geyik yani havadan sudan.........O tur sohbette olsun ama benim dedigim onemli basliklar icinde cok olmasin.

Osmanli
March 14th, 2005, 10:31 PM
Osmali, bir sorduğun soruya bakıyorum, bir avatarındaki resme... Çok masum sorular soruyorsun avatarındaki sert adama göre :D

:lol: !

Eeee iste yurt disinda yasadim için, türkceyi sizin kadar iyi bilmiyorum, kelime eksikliyim var ve bazen bazi cümleleri iyi yazamiyorum, iyi döndüremiyorum :)

Avatardaki adam Tamerlan :D bakisini çok sevdim, çok etkileyici, onun için onu yazdim :D

EDIT: Iste :D

http://www.grupoese.com.ni/2001/bn/09/18/images/Timurlane.jpg

icy
March 14th, 2005, 10:34 PM
Timurlenk mi?Timurlenk Turkmuydu?

Osmanli
March 14th, 2005, 10:36 PM

Tabi tabi Türkdü, Timurlenk, Tamerlan, Timur lang, çok deyisik yazma sekil var.

CengizHan'da Türkdü... Kubilyan han, Mete Han hepsi.

Nasil bilmiyorsun bunlari ?

icy
March 14th, 2005, 10:37 PM
:) Ben Timurlenk mogol saniyordum :)

Kuvvaci
March 14th, 2005, 10:38 PM
Tekir'e göre Türk, bana göre değil! :D Ama en az Büyük İskender kadar bizdendir yani...

icy
March 14th, 2005, 10:39 PM
Timurlenk mogol asillidir Turklugunu bilmiyorum sonradan Turkum dediyse.

Kuvvaci
March 14th, 2005, 10:41 PM
:lol: !

Eeee iste yurt disinda yasadim için, türkceyi sizin kadar iyi bilmiyorum, kelime eksikliyim var ve bazen bazi cümleleri iyi yazamiyorum, iyi döndüremiyorum :)

Avatardaki adam Tamerlan :D bakisini çok sevdim, çok etkileyici, onun için onu yazdim :D

EDIT: Iste :D

http://www.grupoese.com.ni/2001/bn/09/18/images/Timurlane.jpg
Yo bence Türkçen iyi... Sen yumuşak ruhlu, duygusal birsin, ama avatarına bakınca insan ürküyor... :D

Osmanli
March 14th, 2005, 10:41 PM
Tekir'e göre Türk, bana göre değil! :D Ama en az Büyük İskender kadar bizdendir yani...

Türk ! yüzde yüz eminim, bir kitabim var, Türklerin hakkinda, Timurlenk Türk.

Su kitap : http://www.parutions.com/images/p1-image_1-1059.jpg

Siz Türkiyede mi yasiyorsunuz ?

icy
March 14th, 2005, 10:43 PM
:) Yok ben Turkiyede degilim

Osmanli
March 14th, 2005, 10:44 PM
Yo bence Türkçen iyi... Sen yumuşak ruhlu, duygusal birsin, ama avatarına bakınca insan ürküyor... :D

iyi gözüküyor, çünkü yavas yavas yaziyorum, iyi düsünüyorum etc. ama azimlan konusunca, aksanim varmis, öyle diyorlar :( ve bazi Cümlelerde kelime karistiriyorum yoksa cümlemi kuramiyorum...

icy
March 14th, 2005, 10:45 PM
Timurun hatta iranli oldugunu soyluyorlar.

Kuvvaci
March 14th, 2005, 10:47 PM
Biz Türkiye'de yaşıyoruz... Osmanli sen bakma o kitaplara. O kitapların hiçbir bilimselliği yok. Ben Batılıların türk tarihi hakkında yazdığı şeylere inanmam... Onlar, bizi Moğol gösterip, Türkiye'den kovmak için hazırlanmış kitaplar. Kurtuluş Savaşında " Türkleri geldikleri yere, Orta Asya'ya geri göndericez" diye saldırmamışlarmıydı bize. Adamlar böyle kitaplar yazıp, sonrada bize " siz bu Anadolu'da işgalcisiniz" diyorlar...

icy
March 14th, 2005, 10:47 PM
Tamerlane, the name was derived from the Persian Timur-i lang, "Temur the Lame" by Europeans during the 16th century. His Turkic name is Timur, which means 'iron'. In his life time, he has conquered more than anyone else except for Alexander. His armies crossed Eurasia from Delhi to Moscow, from the Tien Shan Mountains of Central Asia to the Taurus Mountains in Anatolia. From 1370 till his death 1405, Temur built a powerful empire and became the last of great nomadic leaders.

Timur's religious practices with their admixture of Turco-Mongolian shamanistic elements belonged to the Sufi tradition. Timur avowed himself the disciple of Sayyid Baraka, the holy man of the commercial city of Tirmidh. He also constructed one of his finest buildings at the tomb of Ahmad Yaassawi, who was doing most to spread Folk Islam among the nomads.

In religion as in other aspects of his life Timur was above all an opportunist; his religion served frequently to further his aims, but almost never to curcumscribe his actions. It was in the justification of his rule and his conquests that Timur found Islam most useful.

The same as Jenghiz Khan, Timur rose from a nomad ruler; however unlike Jenghiz Khan, he was the first one based his strength on the exploitation of settled populations and inherited a system of rule which could encompass both settled and nomad populations. Those who saw Timur's army described it as a huge conglomeration of different peoples - nomad and settled, Muslims and Christians, Turks, Tajiks, Arabs, Georgians and Indians

The war machine was composed of 'tumen', military units of a 10,000 in the conquered territories. It consisted of his family, loyal tribes particularly the Barlas and Jalayir tribes, recruited soldiers from nomadic population from as far as the Moghuls, Golden Horde and Anatolia, and finally Persian- speaking sedentarists.

http://www.silk-road.com/images/timur.gif

http://www.silk-road.com/artl/timur.shtml

Osmanli
March 14th, 2005, 10:53 PM
Timurun hatta iranli oldugunu soyluyorlar.

Yok, Timurlanin gittiyer Irandi, Iranli deyildi, Irandakilere karsi savas yapti, hatta savasi kazaninca, büttün Iranli köpeklerini öldürdü :D

:) Yok ben Turkiyede degilim

Ondan Türkleri pek tanimiyorsun, ben Türkleri bir kaç seneden beri iyi taniyorum, ve Türklerin böyle oldugnu hiç sanmazdim. Türkler sibiryadan geliyorlar.

Kitap aç, oku (türklerin hakkinda) ;) çok güzel.

icy
March 14th, 2005, 10:56 PM
:):):)Ben butun okullari Turkiyede okudum sagol. Bence Timur tam Turk degil.Mogoldur.

Kuvvaci
March 14th, 2005, 10:57 PM
Yok, Timurlanin gittiyer Irandi, Iranli deyildi, Irandakilere karsi savas yapti, hatta savasi kazaninca, büttün Iranli köpeklerini öldürdü :D

Ondan Türkleri pek tanimiyorsun, ben Türkleri bir kaç seneden beri iyi taniyorum, ve Türklerin böyle oldugnu hiç sanmazdim. Türkler sibiryadan geliyorlar.

Kitap aç, oku (türklerin hakkinda) ;) çok güzel.
Osmanli peki sen Timur'un kaç tane Türk'ü öldürdüğünü, Osmanlı'yı batırdığını, İzmiri yağmalayıp, yaktığını biliyor musun? Adam tüm Türkiye'yi işgal etti...

Osmanli
March 14th, 2005, 10:57 PM
Biz Türkiye'de yaşıyoruz... Osmanli sen bakma o kitaplara. O kitapların hiçbir bilimselliği yok. Ben Batılıların türk tarihi hakkında yazdığı şeylere inanmam... Onlar, bizi Moğol gösterip, Türkiye'den kovmak için hazırlanmış kitaplar. Kurtuluş Savaşında " Türkleri geldikleri yere, Orta Asya'ya geri göndericez" diye saldırmamışlarmıydı bize. Adamlar böyle kitaplar yazıp, sonrada bize " siz bu Anadolu'da işgalcisiniz" diyorlar...

Yok, okudum kitaplar öyle degil, güzel kitaplar, ciddi kitaplar. Benim bir üvey dedem var burada, o çok kitap okur ve tabiki, Türkleri çok seviyor, Atatürke hayran, o tavsi etti bana.

Vardir öyle tembel adamlar, kötü kitap yazanlar... ama ben onlari okumuyorum :)

Nekadar kötü olur benim için hiç bir kitap okumamak, ülkemi okadar tanimazdim...

icy
March 14th, 2005, 11:00 PM
Ankara savasinda Yildirim Beyazitla savasti. Ama bence Mogol.Mogollarin Turk olduguna pek inanmiyorum

Osmanli
March 14th, 2005, 11:03 PM
:):):)Ben butun okullari Turkiyede okudum sagol. Bence Timur tam Turk degil.Mogoldur.

Senin için türk olmak ne ?

Benim bildiklerim bu :

Türkce konusan bir kisi Türkdür.

çok önce, seneler önce, türklerin oldu yerde çogu kardesler kendi klanini kurdu, deyisik yerlere gittiler, ve kendi aralarinda savas ediyorlardi. Yane su türkler, su türklerlen savas ettiler deyince, benim için normal. Ama öyle deyince, çogu insanlar onlarin türk oldugna inanmazlar, çünkü aralarinda savas ettiler...

icy
March 14th, 2005, 11:03 PM
Ankara savasi Mogol-Osmanli savasi diye geciyor bildigim kadariyla.

Kuvvaci
March 14th, 2005, 11:07 PM
Osmanli hiç birimiz Orta Asya'dan falan gelmedik, Türkiye'nin çok azının atası Orta Asya'dan gelmedir.

Atatürk " Türkiye Cumhuriyetini kuan Türkiye halkına Türk milleti denir" diyor. Bence çok açık bir tarif...

Osmanli
March 14th, 2005, 11:09 PM
Ankara savasinda Yildirim Beyazitla savasti. Ama bence Mogol.Mogollarin Turk olduguna pek inanmiyorum

Mogolar "biz mogoluz" dediler, ama bizim ve onlarin kökeni ayni, dilimiz ayni (yazma sekili). Yüzlerimiz deyisik onlardan, onlarinki daha çekik, ama biz baya karistik öbür insanlarlan, onun için onlar gibi deyiliz.

Türklerin tarihsi okadar uzun ki insanlar unutuyor, herseyi bilmiyorlar.

Mesela, Osmanli zamaninda, okulda saadice osmanlilardan konusuyorlardi, türklerin nereden geldiklerini söylemiyolardi. Yane biz çok unuttuk.

icy
March 14th, 2005, 11:10 PM
Osmanli cin seddide cinliler tarafindan mogol akinlarina karsi insa etmisler. Nedense Turklere karsi yapilmistir diyenlerde var. O devirde Turkler farscada bilirdi simdi farsca konusuyor diye farsli olmuyorlar.

Osmanli
March 14th, 2005, 11:13 PM
Arkadaslar, ben uyicam, size iyi geceler yarin konusuruz

icy
March 14th, 2005, 11:15 PM
:):)

meow
March 14th, 2005, 11:19 PM
şimdi bi Türk dünyası kavramı var, onun içine Türkmenler, Özbekler, Tacikler, Kırgızlar, Tatarlar, Kırım Türkleri bla bla bla bissürü millet giriyo
Bi zmanlar Moğollar, Bulgarlar, Macarlar falan da giriyomuş.. Çünkü hepsinin soyu bir ortak bir köke uzanıyomuş. Haliyle zamanla halklar karışmış etmiş, başka milletlerin etkisinde kalmış, kültürleri değişmiş. Bugün bir Bulgar'ın Türk olduğunu iddia etmek aptallık olur. Ama kimse soyunu inkar edemez. Hiç bir Macar ben Türk'üm demez ama Türk kökenli olduğunu bilir. Adları üstünde HUNgary...
Bugün eğer Moğollar biz Türk'üz demiyolar, Türk gibi yaşamıyolar, bize Türk demeyin diyolar ise kimse Türk demesin:)

Osmanli
March 14th, 2005, 11:20 PM
Osmanli hiç birimiz Orta Asya'dan falan gelmedik, Türkiye'nin çok azının atası Orta Asya'dan gelmedir.

Atatürk " Türkiye Cumhuriyetini kuan Türkiye halkına Türk milleti denir" diyor. Bence çok açık bir tarif...

Ne yazikki, Türkleri iyi tanimiyorsunuz. Benim Türk dediym saadice Türkiyede oturanlar deyil.

Tabiki çok karistik, ama kültürümüz, dilimiz, düsünme sekilimiz onlarin hespi o Türklerden geliyor, Türk olmak, kandan Türk olmak deyil, yada Türk olmak Türkiyede yasamak deyil, Türk olmak Türkce konusmak !

Sen, ben, o, kandan yüzde yüz Türk deyiliz, zaaten türkler için öyle birsey yok. Ama niye türküz ? çünkü türkce konusuyoruz, aynen kazaklar gibi, yada mogolar gibi (tabiki kelime deyisikliyi var, ama yazma sekili ayni !)

Kuvvaci
March 14th, 2005, 11:25 PM
Arkadaşlar, size söylüyorum, bütün bunlar bizi burada işgalci göstermek için yapılan propagandalar... Eski Türklerin, Orta Asya Türklerinin bizimle bir kan bağı yok. Çok önemli bir Türkolog olan Lev Guilev, Eski Türkler adlı kitabında " eski Türkler, adlarını ve dillerini kendileriyle hiç kan bağı olmayan milletlere bırakıp tarih sahnesinden aniden çekildiler" der... Çok öemli bir araştırmacı yazardır, kitaplarını tavsiye derim...

Osmanli
March 14th, 2005, 11:25 PM
haydi ben uyicam simdi, yarin konusuruz ;)

Iyi geceler

icy
March 14th, 2005, 11:30 PM
Meow benim burada tanidigim bir macar var Atilla Turk deyince hayir degil diyordu.:).Kabul etmiyorlar malesef.

meow
March 14th, 2005, 11:32 PM
Hun diyolardır.
Hunlar da mı Türk değilmiş, iyi abicim olmasın
walla hiç derdim değil :lol:

bu arada şu andaki banner iirenç
bizim sonuncu seçilen banner bile daha iidir yani :lol:

Istanbullu
March 14th, 2005, 11:59 PM
Türkiye'deki insanların %90'ının kökeni Balkan, Anadolu, Kafkas halklarına dayanmakta...

outback
March 15th, 2005, 05:46 AM
Biz zaten herkese türk diyoruz yakinda bush a da türk deriz :D Cengiz han a genellikle mogol olarak biliniyor ama mesela türkçe de cengiz diye bir isim var. Ama ben türklerin mogollarla bir bagi olduguna inanmiyorum yani eski türklerin de. Enteresan olan da mogolca türkçeninde bulundugu uralo-altaic gruba giriyor hatta bu iki grubu ayirirsak mogolca ve türkçe altaic dil grubuna giriyor. Onlari da ayirirsak turkic diller ve mogolca ortaya cikiyor. Gramatik olarak benzerlikler var ve bazi kelimeler benziyor mogolcaya. Ulus kelimesi bile mogolcaldan geliyor. Bana göre bu ayni bölgede yasadiklarindan kaynaklaniyor veya belki ayni toplumdular ama sonra herkes bir yöne gitti degisime ugradi falan filan. Ama macarlarla bir bag var o kesin bence. Onlar sadece türklerden önce avrupaya daldi bulgarlarla birlikte. Avar türkleri deniliyordu yanlis hatirlamiyorsam. Macarcaya bakarsak onlar da uralo-altaic grubunun uralic bölümüne giriyor fince ve estonyaca ile birlikte. Altaic grubu gibi bu da finno-ugric diye ayriliyor fince ve estonyaca finno ya macarca ise ugric e. Mesela farkliliklar olsa da macarca da bir çok kelime ve grameri türkçe nin kine çok benziyor. Türkçe de ki gibi kelmeler sonlarina taki aliyor. Yani anladiginiz kadariyla çok karisik türklerin tarihi tam kesin belli degil nerden geldikleri ama bu kesindir ki orta asyadan geliyorlar. Kimi diyor orta asyadan önce anadolu da yasarlardi türkler hatta trojanlar bile türk olabilir kimi diyor sümerlilerle baglari var. Bu arada türkiyede ki türkler çogunlukla balkan asillidir tabi.

Urban Girl
March 15th, 2005, 03:28 PM
burada sizin konuştuklarınızdan şöyle bir sonuç çıkıyor; biz Osmanlı Türküyüz ve eski anadolu medeniyetlerinin mirasçısı konumundayız. orjinal Türk kanı sıfırlanmamıştır ama %100 Türküz, orta asyadan geldik gibi şeyler hikaye bence. orta asyadan falan gelmedik kardeşim biz hep anadoludaydık sadece orta asyalı Türklerele kan bağı kurduk ve Osmanlıları yani yeni Türk milletini oluşturduk!! Bugün ben Türküm diyen herkes Türktür. Atatürk boşuna dememiş; "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" sözünü.

Istanbullu
March 15th, 2005, 06:22 PM
Bugün Anadolu medeniyetlerinin ve hatta Bizans'ın bile siyasi olarak mirasçısı bizizdir. Osmanlı zaten Bizans'ın devamıdır bir nevi. Bu biraz yadırganır hatta tabu olarak görülür çünkü Bizans hristiyandır ve bu yüzden Chirac bizi Bizans'ın mirasçısı olarak gösterdiğinde, kimi tarih bilmez ''ne saçmalıyor ulan bu Chirac şincik'' gibi tepkiler verebilir. Mazur görünüz.

Yunanlılar dış güçlerin poh pohlaması ve birazda bizim acizliğimizden, tarihimize sahip çıkmazlığımızdan fırsat bilip ota boka sahip çıkmıştır. Devir uyanma devridir, kimi Yunanlıların rahatsızlığıda buradan gelmektedir...

Bu acizliğimiz bize pahalıya patlıyor, kendi yurdumuzda, orta asyadan bavulu ile gelen, hazıra konmuş bir millet olarak lansediliyoruz. Bütün o uygarlıklar başkaları tarafından kurulmuş, sonra o insanlar hokus pokus ile yok olmuş ve yerlerine bizler gelmişizdir. Her şeyi yıkıp yakan orta asyalı barbar Türkler. E senin kendi tarih kitapların bile bu saçmalığa çanak tutar ise olacağı budur.

Size orta asyalı mongol muamelesi yapana lütfen münasip bir yerinizi gösterin...

Kuvvaci
March 15th, 2005, 06:27 PM
Ben Istanbullu'nun dediklerine katılıyorum...
Aslında Anadolu Türklüğünün başlangıç noktası Selçukluların bölünmesi ve Anadolu Selçuklu devletinin ortaya çıkışıdır. Osmanlılar çok uluslu bir devletti, Türklüğe sahip çıkmamışlardı, ne zaman diğer devletleri kaybetmeye başladılar, o zaman ilk önce Pan-İslamizm, denendi, sonra Osmanlıcılık, sonra Pan-Turanism ve en son Türklğe sarıldılar ayakta kalma için, çünkü ellerine Türklerden başka millet kalmamıştı...

Ozcan
March 15th, 2005, 06:40 PM
Evet katiliyorum ama ben o ulkeleri isgal eden Osmanlilari hakli bulmuyorum, yani kim kimi isgal ediyorsa igrenc birsey, ABD'nin yaptigi gibi....

Tabi eskiden daha fazla oluyordu, hatta surekli herkes birbirini isgal etmekle mesguldu lol....

Batililar, kuzey-Amerika, guney Amerika, Avustralya ve yeni Zelanda'yi isgal ettiler....

Tabi artik o yeni sinirlar gecerli, isgal ettirmeselerdi onlarda ulkelerini Yunanlilar, Bulgarlar gibi.....:D

Istanbullu
March 15th, 2005, 07:00 PM
Yunanlı bir kaç dallamanın beni burada sevmemesinin bir kaç sebeplerinden biri de budur. Baktım herifler şu mahabbeti yapıyor ''şu türklerde alem insanlar, hem yunandan nefret et, hem de ülke tanıtım videolarında hep yunan medeniyetlerine ait yapıları göster''.

E cevapta şöyle bir şey oldu halince ''lem yaprak biti misin nesin, sen kimsin ki dağdan geldin bağcının üzümünü sahipleniyorsun yavşak!'', ''ben hep buradaydım, bu medeniyetler benim tarihimin, topraklarımın, ülkemin bir parçası''.

Adamlar başta afallıyor tabi, çünkü alışmışlar Türklerin kendi medeniyetlerine olan duyarsızlığına. Heriflerin cevap senin beyninin yıkamışlar oluyor klasik, oysa dallama bilse bizim yalan kitaplarda tam zıttı öğretiliyor. Bizimkiler sırf müslüman olduğu için arap medeniyetine sahip çıkar ama kendi topraklarının medeniyetlerine sırtını çevirir. Gelir o Melih Gökçek denen yobazımsı lale, Ankaranın hitit güneşi amblemini, hilkat garibesi camili ata kuleli bir ambleme dönüştürür. Ama adam biliyor, bizim halk tepki göstermez, tarihini, değerlerini sahiplenmez, koyundur, vurursun ensesine alırsın lokmasını, koca medyadan bu işi takip eden bir Emin Çölaşan oldu. O da tek başına bir yere kadar. herhalde başka bir ülkede böyle saygısızlığa cürret eden bir belediye başkanı kitleler tarafından linç edilirdi! Böyle komedi olamaz.

Her neyse bunlara böyle boya badana çektikçe baktım son tartışmalarda ''ikimizin de ortak değerleri'' demeye başladı bizim yaprak biti ve tayfası. E hadi buna da razı olayım dedim, buradan Yunanistan'a göç eden Anadolular hatrına.

Kısacası bu konuda biraz doluyum... :)

Ozcan
March 15th, 2005, 07:05 PM
Yav birde gecmiste kalmamak lazim, gelecek onemli ve gelecek farkli, uzay cagina giriyoruz, O yaprak biti hala o eski kalintilarla gurur duyuyor :|
Bizim salaklar da ayni, Osmanli da Osmanli...birakin kardesim gelecege bakin sinirlendirmeyin adami....

Aslida hemen butun ulkelerin tarihi eski!!! Ha Fransiz ha Cinli ha Turk....Bazi salaklar sadece kendi ulkelerinin tarihi var saniyorlar :|
ABD'nin bile tarihi cok eski aslinda :D Cunku onlar Avrupa kokenli :)

Not: hala guluyorum Chiraca kizan bizim bazi yobazlara, biz nasil olur da Bizans kokenli oluruzmus mus da mus mus :lol:

Ben Bizansliyim, var mi ulan karsi cikan, heyyyt :D

( Bunu Muhsin Yazicioglu ve Devlet Bahceliye soyluyorum :D )

Kuvvaci
March 15th, 2005, 07:21 PM
Yunanlı bir kaç dallamanın beni burada sevmemesinin bir kaç sebeplerinden biri de budur. Baktım herifler şu mahabbeti yapıyor ''şu türklerde alem insanlar, hem yunandan nefret et, hem de ülke tanıtım videolarında hep yunan medeniyetlerine ait yapıları göster''.

E cevapta şöyle bir şey oldu halince ''lem yaprak biti misin nesin, sen kimsin ki dağdan geldin bağcının üzümünü sahipleniyorsun yavşak!'', ''ben hep buradaydım, bu medeniyetler benim tarihimin, topraklarımın, ülkemin bir parçası''.

Adamlar başta afallıyor tabi, çünkü alışmışlar Türklerin kendi medeniyetlerine olan duyarsızlığına. Heriflerin cevap senin beyninin yıkamışlar oluyor klasik, oysa dallama bilse bizim yalan kitaplarda tam zıttı öğretiliyor. Bizimkiler sırf müslüman olduğu için arap medeniyetine sahip çıkar ama kendi topraklarının medeniyetlerine sırtını çevirir. Gelir o Melih Gökçek denen yobazımsı lale, Ankaranın hitit güneşi amblemini, hilkat garibesi camili ata kuleli bir ambleme dönüştürür. Ama adam biliyor, bizim halk tepki göstermez, tarihini, değerlerini sahiplenmez, koyundur, vurursun ensesine alırsın lokmasını, koca medyadan bu işi takip eden bir Emin Çölaşan oldu. O da tek başına bir yere kadar. herhalde başka bir ülkede böyle saygısızlığa cürret eden bir belediye başkanı kitleler tarafından linç edilirdi! Böyle komedi olamaz.

Her neyse bunlara böyle boya badana çektikçe baktım son tartışmalarda ''ikimizin de ortak değerleri'' demeye başladı bizim yaprak biti ve tayfası. E hadi buna da razı olayım dedim, buradan Yunanistan'a göç eden Anadolular hatrına.

Kısacası bu konuda biraz doluyum... :)
Istanbullu bizde nedense hep siyasal tarih yazılmış, gerisi yok gibi algılanmış. Ben Bu konuda epey araştırdım, isterseniz ilgilenen arkadaşlar olursa sizinle paylaşabilirim. İsterseniz ingilizce olarak bile yazarım ama damlayan olur hemen...

Istanbullu
March 15th, 2005, 07:25 PM
İlgileniriz tabi Kuvvaci! :)

Aman ingilizcesini boşver çünkü karşı tarafta aklı selim tartışacak insanlar yok, sonuçta kitlenir o thread...

Ozcan
March 15th, 2005, 07:25 PM
Kuvvaci benim biraz geyikle dolu soylediklerim hakkinda ne dusunuyorsun?

Not: benim kalin bir kitabim var Hollanda tarihi ile ilgili, cok ilginc 2000 yillik tarihi gunumuze kadar acik bicimde anlatmislar :)

icy
March 15th, 2005, 08:30 PM
Yunanlilardan biri lombakin bir sozunu imzasi yapmis

icy
March 15th, 2005, 08:34 PM
Bugün Anadolu medeniyetlerinin ve hatta Bizans'ın bile siyasi olarak mirasçısı bizizdir. Osmanlı zaten Bizans'ın devamıdır bir nevi. Bu biraz yadırganır hatta tabu olarak görülür çünkü Bizans hristiyandır ve bu yüzden Chirac bizi Bizans'ın mirasçısı olarak gösterdiğinde, kimi tarih bilmez ''ne saçmalıyor ulan bu Chirac şincik'' gibi tepkiler verebilir. Mazur görünüz.

Yunanlılar dış güçlerin poh pohlaması ve birazda bizim acizliğimizden, tarihimize sahip çıkmazlığımızdan fırsat bilip ota boka sahip çıkmıştır. Devir uyanma devridir, kimi Yunanlıların rahatsızlığıda buradan gelmektedir...

Bu acizliğimiz bize pahalıya patlıyor, kendi yurdumuzda, orta asyadan bavulu ile gelen, hazıra konmuş bir millet olarak lansediliyoruz. Bütün o uygarlıklar başkaları tarafından kurulmuş, sonra o insanlar hokus pokus ile yok olmuş ve yerlerine bizler gelmişizdir. Her şeyi yıkıp yakan orta asyalı barbar Türkler. E senin kendi tarih kitapların bile bu saçmalığa çanak tutar ise olacağı budur.

Size orta asyalı mongol muamelesi yapana lütfen münasip bir yerinizi gösterin...

buyuk iskenderin yaptigi gibi oda bavulu alip kapmis onlar once ona baksin,

outback
March 15th, 2005, 08:55 PM
Yunanlilardan biri lombakin bir sozunu imzasi yapmis

Hangi sözü?

Osmanli
March 15th, 2005, 09:09 PM
Arkadaşlar, size söylüyorum, bütün bunlar bizi burada işgalci göstermek için yapılan propagandalar... Eski Türklerin, Orta Asya Türklerinin bizimle bir kan bağı yok. Çok önemli bir Türkolog olan Lev Guilev, Eski Türkler adlı kitabında " eski Türkler, adlarını ve dillerini kendileriyle hiç kan bağı olmayan milletlere bırakıp tarih sahnesinden aniden çekildiler" der... Çok öemli bir araştırmacı yazardır, kitaplarını tavsiye derim...

Hiç bir Türk kandan yüzde yüz türk degil ! Türkceyi konusan, Türkdür !

Türkiye'deki insanların %90'ının kökeni Balkan, Anadolu, Kafkas halklarına dayanmakta...

Tabiki çok deyisik köklervar, ama dediym gibi, kök okadar önemli deyil türk olmak için (kandan kökler), ama kültür, dil, o tür kökler önemli.

Benim annem, bana küçükken karnim ariyinca, su sarkiyi derdi :"Geç geç dallara taslara geç geç geç..." Bu nereden geliyor ? Eski Samanlimizdan, kim samandi ? Eski türkler, orta asyada, sibiryada kiler.

çogu türkler karisik : türk-yunan, türk-iran, yada nebilim, öyle seyler, ama çogu zaman, türklerin eski türk kanida var, tabiki herkezin deyil, bazi türklerin hiç eski türklerin kani yok, o insanlardavar ama hepimiz, nereden geliyorsak, türküz, çünkü dilimiz türk.

Yani anladiginiz kadariyla çok karisik türklerin tarihi tam kesin belli degil nerden geldikleri ama bu kesindir ki orta asyadan geliyorlar. Kimi diyor orta asyadan önce anadolu da yasarlardi türkler hatta trojanlar bile türk olabilir kimi diyor sümerlilerle baglari var. Bu arada türkiyede ki türkler çogunlukla balkan asillidir tabi.

Asilin önemi yok, dilin önemi var.

burada sizin konuştuklarınızdan şöyle bir sonuç çıkıyor; biz Osmanlı Türküyüz ve eski anadolu medeniyetlerinin mirasçısı konumundayız. orjinal Türk kanı sıfırlanmamıştır ama %100 Türküz, orta asyadan geldik gibi şeyler hikaye bence. orta asyadan falan gelmedik kardeşim biz hep anadoludaydık sadece orta asyalı Türklerele kan bağı kurduk ve Osmanlıları yani yeni Türk milletini oluşturduk!! Bugün ben Türküm diyen herkes Türktür. Atatürk boşuna dememiş; "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" sözünü.

Bu bir "point of vu" (türkcesini bilmiyorum :D ) söyle de düsüne bilirsin : biz sibiryadaydik, anadoluyakadar geldik ve orada ki insanlarlan karistik, bu deyisik bir "point of vu" ve ben daha çok böyle düsünüyorum.

Simdi, baska birsey diyecektim, sen diyorsun ki orta asyadan gelmiyoruz, onlar hikaye.
Ben sana diyorum ki, orta asyadan gelmeseydik, su an türkce konusmazdim, baska bir ülkede olurdun. Yada hiç yasamazdin...
Orta asyadan gelen ne ? Insanlar (kan karisimi oldu) ve dil, kültür (türk olmak, türkce konusmak demek).

outback
March 15th, 2005, 09:45 PM
Asilin önemi yok, dilin önemi var.

Önemli olan dil degildir. Mesela Afrikanin yarisindan fazlasi fransizca konusuyor ama hiç biri fransiz degildir. Latin amerika da öyle ispanyol degil mesela onlar.

icy
March 15th, 2005, 10:02 PM
Hangi sözü?

Ingilizce yazilmis simdi o herifin adini soylersem anlasilir

Osmanli
March 15th, 2005, 10:06 PM
Önemli olan dil degildir. Mesela Afrikanin yarisindan fazlasi fransizca konusuyor ama hiç biri fransiz degildir. Latin amerika da öyle ispanyol degil mesela onlar.

Iste, dediyn doru, Latin amerikalarin, ispanyollarin, hepsinin için, messela, fransizca konusmak, fransiz olmak demek deyil, onlar için öyle.

Ama türkler için (ne yazik ki sizin gibi bazi türkler için artik öyle deyil :( ) türk olmak, türkce konusmak demek ! tabiki türkceyi konusurken, bir türk gibi düsünüyorsun, yane türk gibi bir kültürün var.
Bu türk tarihsinde hep böyle oldu.

Ben buyuk bir üzüntüyle görüyorumki bazi türkler bunlari bilmiyor, ve çok yazik, çünkü bu demekdir ki türklünüzü kayip ediyorsunuz.

Ben "Türk" deyince, türkiyedeki yasayanlar olmuyor sadece, ama "Türk" deyince kazaklara düsünüyorum, mogollara (çok uzak kardeslerimiz), azerlilere, ve öbür türklere.

Kardesimler, türkiyede size bukadar kötü mü örütiyorlar okulda ?
Vallahi öyle ise -> Türkey disapoint me a lot !!!

icy
March 15th, 2005, 10:09 PM
Osmanli simdiki Mogollar kendine Turk dermi sence?Azerileri bende seviyorum ama Azerbaycana gitmek icin vizeye gerek var biliyormusun?

outback
March 15th, 2005, 10:28 PM
Iste, dediyn doru, Latin amerikalarin, ispanyollarin, hepsinin için, messela, fransizca konusmak, fransiz olmak demek deyil, onlar için öyle.

Ama türkler için (ne yazik ki sizin gibi bazi türkler için artik öyle deyil :( ) türk olmak, türkce konusmak demek ! tabiki türkceyi konusurken, bir türk gibi düsünüyorsun, yane türk gibi bir kültürün var.
Bu türk tarihsinde hep böyle oldu.

Ama türkiye nin türkçesi türki cumhuriyetin dillerine ne kadar benzese de farkli. Ayni kökden geliyorlar tamam ama farkli. Mesela türkçeyle azerice çok benziyor ama yazilislar ve de bazi gramatik seyler farkli. Yani italyanca ispanyolca da ayni kökten geliyorlar ama farkli diller sonuçta latinceden türeyen diller. Mesela Ingilizce germanik bir dildir hatta ingilizlerin soylari bile germaniktir. (türkçe yazilisini bilmiyorum) angles, saxons ve jutes larin ingiltereye göçünden olusmustur ingiliz halki Engle+land= England böylece de keltler batiya (galler) ve kuzeye (iskoçya) dogru itilmistir. Ama mesela ingilizler tutup ta biz alman asilliyiz demezler. Hollandalilar bile ki o kadar yakin almanyaya her bakimdan demezler biz alman asillyiz diye. Yani bu da ayni sey oluyor.

Ben buyuk bir üzüntüyle görüyorumki bazi türkler bunlari bilmiyor, ve çok yazik, çünkü bu demekdir ki türklünüzü kayip ediyorsunuz.

Ben "Türk" deyince, türkiyedeki yasayanlar olmuyor sadece, ama "Türk" deyince kazaklara düsünüyorum, mogollara (çok uzak kardeslerimiz), azerlilere, ve öbür türklere.

Kardesimler, türkiyede size bukadar kötü mü örütiyorlar okulda ?
Vallahi öyle ise -> Türkey disapoint me a lot !!!

Ben ilkokul 4e kadar türkiyede okudum ve inan ki tr de bile öyle ögretiliyordu mesela türk devletleri diye bir liste yapmistik tarihe göre ve birinci sirada hun imparatorlugu vardi. Ama mogollarin hiç bir zaman türklerle iliskisi oldugunu duymadim. Tamam belki çook eskilerden ayni bölgede aysadiklari için bazi seyler benziyor ama kan bagi yok.

Osmanli
March 15th, 2005, 10:28 PM
Osmanli simdiki Mogollar kendine Turk dermi sence?Azerileri bende seviyorum ama Azerbaycana gitmek icin vizeye gerek var biliyormusun?

Anlamadin demek istediymi, tabiki viza lazim, ama ben türklerin büyük aylesinden konusuyorum, türkiyedeki oturanlardan konusmuyorum.

Türk büyük aylesi : azer, kazak etc. Ama ben bunlara "türk" diyorum çünkü türkler, ayle türk, dil türk etc.

Bir kelime yokki bütün bunlardan konusmak için, ben Türk diyorum, ama bu sadece bir kelime, Türkiyedeki oturanlar deyil.

Farki görmen lazim : türklümüzden konusunca ve türkiyedeki oturanlardan konusurken :)

icy
March 15th, 2005, 10:31 PM
Senin demek istedigini anliyorum. Ama o insanlarin coguna sorsan bugun bizim atalarimiz Turklerdi derler mi?

icy
March 15th, 2005, 10:40 PM
Bu arada tarimda yaprak bitleriyle en iyi mucadeleyi ugur bocekleri yapiyormus :)

Istanbullu
March 15th, 2005, 11:17 PM
Osmanli biz evet Türküz ama Anadolu insanıyız, Orta Asya değil. Bu kadar basit...

icy
March 15th, 2005, 11:33 PM
Birileri wowturkeye baksin bazi arkadaslar bizim SSC de resim kullanmamiza kizmis.Bende altina yorum yazdim. Falconiye soz hakki dusmus. Falconi kotu birsey yapmadiki...Wowturkey logosu oldugu surece herkes her resmi kullanabilir.

falconi
March 15th, 2005, 11:53 PM
birak icy, türkiyeyi tanitiyoruz diye kiskananlar hep olur ;)

kendisi koymak istiyorosa gelsin fotoraflarini koysun, ama diger fotoraflarada sayip cikmasin
cünkü onun fotoraflar degil!!
wowturkeydeki fotoraflari raklam amacli kullanmak yasak degil!!

icy
March 15th, 2005, 11:58 PM
1 seneden fazladir wowturkeye uyeyim,tartismalara ve yorumlara pek girmem ama ilk defa bu kadar acaip bir istek gordum. Bende okudum sok oldum.Sanki sen kesmissin logolarida resimler benim diye yayinlamissin.

falconi
March 16th, 2005, 12:14 AM
simdiye kadar saniyorum hic kimse burada kendisine ayit olmayan fotoraflara benim fotorafim demedi!!
adamlar lüzümsuz yerde neler cikariyorlar, cok komik ;)

falconi
March 16th, 2005, 12:18 AM
saten o durumdan wowturkeye artik hic birsey yazmiyorum!!
herkez orada site bekcisi gibi davraniyor, ve huzurlu bir ortam degil bece!!
ilk kurulusda (2001 mi 2002mi tam hatirliyamiyorum) cok güzeldi ve 10-15 kisi giriyordu, ne zaman o haberler bölgesine insanlar daha cok önem vermeye basladi, huzurda hemen kacti!!

icy
March 16th, 2005, 12:27 AM
:sleepy: :sleepy: bilmiyorum ben cokmu sert uslup kullaniyorum...kizdimmi gecici sure tabi boyle uslup kullanabilirim..........sonra eririm o yuzden kendime icy adini verdim................. :sleepy: :sleepy:

falconi
March 16th, 2005, 12:49 AM
;)

Kuvvaci
March 16th, 2005, 02:24 AM
Böyle bir başlık altında alemizide yazılan yazıya bakın. Yazan da bizden diyebileceğimiz bir kişi

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=191687

icy
March 16th, 2005, 02:27 AM
Ermenilere neden sormuyorsun cumlesi benim hic hosuma gitmedi

Kuvvaci
March 16th, 2005, 02:30 AM
Ben de onu kast ediyorum zaten. Söyleyen de göya bizden sayabileceğimiz biri...

icy
March 16th, 2005, 02:41 AM
Insanlar hic acaba azinliklar nasil isyan baslatti.Kurtulus savasi nasil oldu neden oldu diye soruyormu?

Kuvvaci
March 16th, 2005, 02:43 AM
Ben o kıza PM yolladım, bakalım nezaketen bile olsa cevap yazacak mı?

icy
March 16th, 2005, 02:44 AM
Bende ne demek istedigini sordum

Kuvvaci
March 16th, 2005, 02:45 AM
Ya, biz bu konuyu alt komşunun makedonya konusu gibi bir konu olarak başlık haline dönüştürsek mi?

icy
March 16th, 2005, 02:47 AM
Millet ne guzel masallara inanmis.Simdi Kurtulus savasi diye baslikmi acayim yani

Kuvvaci
March 16th, 2005, 02:50 AM
Ona gerek yok, Ermeni meselsni açıp işin aslını anlatsak mı? biz sustukca millet kabulleniyoruz sanıyor...

icy
March 16th, 2005, 02:52 AM
Silerler merak etme.

icy
March 16th, 2005, 02:53 AM
Altimizdakilerin actigi basliga baksana Kuvvaci...Bu ne simdi

Kuvvaci
March 16th, 2005, 02:57 AM
ohaaaaaaaaaaaaaaaa, çüşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

Allan
March 16th, 2005, 02:57 AM
Sukunet bilgeliktir!

icy
March 16th, 2005, 02:58 AM
Kasiniyorlar resmen provokasyon..o baslgii acan tipin imzasini gordunuzmu

icy
March 16th, 2005, 02:59 AM
Bende ilk kolelik nerde basladi diye baslik acayim o zaman.

icy
March 16th, 2005, 03:01 AM
Bunlarin atalariysa o resimdekiler ne kro tiplermis ya

icy
March 16th, 2005, 03:08 AM
http://i2.photobucket.com/albums/y46/Stormicy2/untitled.jpg

Adi:Ugurbocegi
Gorevi:Yaprakbitleriyle mucadelede birebir.Tarimcilara cok buyuk faydasi vardir :)Hatta Amerikaya Avrupadan getirilmistir.Bitsever :D

Kuvvaci
March 16th, 2005, 03:11 AM
karışmayalım hiçbirimiz

Allan
March 16th, 2005, 04:24 AM
:dance:

Amacimiza ulastik iste, lutfen bunu devan ettirelim.
Verilen cevaplari okuyun lutfen.
Kimi ilgilendirir artik biz avrupa'liyiz ya da degiliz:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=190520

:dance:

Istanbullu
March 16th, 2005, 08:19 AM
^^
Katılıyorum...

Istanbullu
March 16th, 2005, 08:37 AM
Aman alttaki konuya mesaj yazmayın. gerekirse Kurtuluş Savaşı hakkında topic açalım, anlatalım bu ezik köpeklerin yerel halka yaptıklarını ve nasıl tarihin en hızlı geri çekilmesini gerçekleştirdiklerini, Türk süvarilerden biri anısında şöyle yazmış ''gece gündüz dört nala gitmemize rağmen yunanlıları yakalayamadık'', buna döt korkusu denmez de ne denir! :D

Boşnak kıza ben de pm attım. Malesef insanlar böyle işte. Bir yalanı bu kadar çok tekrarlarsan insanlar kanabiliyor. O kıza kızmamak lazım, kendi ülkemizin hatası yine, şu dakkaya kadar uyuduk, yumurta dayanınca harekete geçiyoruz. Bor'un pazarı geçti geçiyor bile.

Ermeniler 80 sene bu yalanı tekrarladılar, bizler de bir 80 sene daha doğruyu anlatmalıyız ki insanlar inanmaya başlasın.

Ozcan
March 16th, 2005, 09:49 AM
@Istanbullu

Evet manyak tembel ve ongoru'den yoksun toplumuz :sleepy:

Ozcan
March 16th, 2005, 09:55 AM
edit

Kuvvaci
March 16th, 2005, 10:00 AM
80 sene değil... ikinci dünya savaşından sona israil kurulunca, onlarda "unlan biz de böyle şeylr yazalım, bizimde bir arsamız olur belki" dediler, şark kurnazlığı işte. bizimkiler hiç ciddiye almadılar... Özcan sana gönderdiğim siteye baktın mı?

Ozcan
March 16th, 2005, 10:03 AM
Hangi site :sly: Ben tum PM boxumu silmistim......
Hangi konuyla ilgiliydi Kuvvaci, o Avrupadaki insan haklari ihlalleri mi, onu diyorsan evet....yuh onlara.

Matthieu
March 16th, 2005, 11:02 AM
As you guys know, we lock and send threads with more than 600 posts to the archives (it's to keep the forum fast). So, I'm doing it now about this one and leave you a redirect.