View Full Version : General Discussion
icy February 15th, 2005, 07:08 PM Bu baslikta herkes,genel istek,yorum ve tartismalarimizi devam edebiliriz.Istekleri olanlar yazabilir.Moderatore bunu sticky yapmasini istedim.Ama tartisirken kotu sozlerden ve hakaretlerden kacinalim diyorum.Birbirimizi kiracak yazilardan uzak duralim.Saygilar.
This thread is for General discussions.If you have demands,comments.You may write here in respectful manners.
Allan February 15th, 2005, 07:10 PM Bunun yerine skybar bolumu falan olsa..
icy February 15th, 2005, 07:11 PM Moderator,belki yapar bilmiyorum.Boyle bir baslik daha iyi degilmi en azindan sticky olursa.
Allan February 15th, 2005, 07:20 PM Olabilir aslinda. Keske "General discussions" yerine "General Insults" diye adlandirsaydin. Ya da "Er meydani" falan.
Saka saka....:)
icy February 15th, 2005, 08:14 PM Çin'in tuvalet kağıdı talebine ağaç dayanmıyor...
Dünyanın en çok tuvalet kağıdı tüketen ülkesi olan Çin'in sürekli artan talebi, ana hammadde olan kağıt hamuru fiyatlarının sürekli yükselmesinde etkili oluyor.
China Daily gazetesinin haberine göre, uluslararası standartların yüzde 30 olmasını öngördüğü ormanların ülke topraklarına oranı, Çin'de yüzde 18 seviyesinde bulunuyor. Bu durumda kağıt üretimi için hammaddeyi daha çok ithalat yoluyla karşılayan ülkenin en çok ithal ettiği üç madde arasında ham petrol, çelik ve kağıt hamuru bulunuyor.
Çin'de kağıt tüketiminin artmasını, ''sosyal kalkınmanın ve sanayinin güçlenmesini yansıtması açısından olumlu'' olarak değerlendiren Şanghay Kağıt Sanayicileri Birliği Başkan Yardımcısı Wang Yueqin, bunun sonucu olarak hammadde (ağaç) tüketiminin artmasını ise ''endişe verici'' buluyor.
Çin'in geçen yıl tükettiği 8.2 milyon ton kağıt hamurunun 6.03 milyon tonunu ithal ettiği, bunun da önemli bir kısmının tuvalet kağıdı üretiminde kullanıldığını kaydeden Wang, ''Birlik olarak kağıt tüketiminde tasarruf yapılmasını teşvik ediyoruz. Ayrıca yeni teknolojilerle, üretimde kağıt hamuru kullanımını düşürmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.
Wang'ın verdiği bilgiye göre, bu yöndeki çalışmaların sonucunda Çin'in Jiangsu eyaletindeki bir kağıt fabrikası, şekerkamışı posasından kağıt mendil üretebiliyor
Habere bakin cok komik geldi ya. :hahaha: :lol:
icy February 15th, 2005, 09:49 PM Allan skybar acacaklar galiba.Simdi bana sordu mod.Bende cogu kimse istiyor dedim
Allan February 16th, 2005, 02:25 AM Bu guzel bir haber :)
Fronxie February 23rd, 2005, 04:38 PM Şu "which nations are these" threadinde olayı biraz abarttık. Kompleksimiz olduğu biraz açığa çıktı. :(
Kuvvaci February 23rd, 2005, 04:50 PM Niye bence onların kompleksi olduğu orataya çıktı... Neden kompleks olsun, ben bunu hala anlamadım, ya?
Fronxie February 23rd, 2005, 05:29 PM Türkiye'nin tüm iç sorunları Avrupa 'ya taşındı. Şimdi de sırada kompleksimiz var anlaşılan.
Evropalıların, devletiyle milletiyle en iyi tanıdığı ülkelerden birisi olacağız. m))
icy February 23rd, 2005, 07:37 PM 20 ye 2 yetmedi galiba..Daha ne yapsaydik 100 kisimi bulsaydik buraya.
Osmanli February 23rd, 2005, 08:12 PM Türkiye'nin tüm iç sorunları Avrupa 'ya taşındı. Şimdi de sırada kompleksimiz var anlaşılan.
Evropalıların, devletiyle milletiyle en iyi tanıdığı ülkelerden birisi olacağız. m))
Kardesim, bukadar sevinme.
Avrupada yasiyorum ben. Burda okulda Türkiyeden, Osmanlilardan va önceki Türklerden konusmazlar, yoksa çok az.
Tembellik çok var, bazi çocuklarin kafasinda Türkiye'nin ve Arabie saoudit'in arasinda hiç bir fark yok (yane kizlarin basi örtü etc.)
çogu için Türkiye arap bir ülkedir.
Ve daha neler var...
Bir Türkün ve bir Avrupanin arasinda, düsünme sekili çok deyisik. Ama simdi bunu anlatmam çok uzun olur.
Benim tek istedigim : Türkler çaliskan olsunlar ve hiç kimseye muhtaç olmasinlar.
3tmk February 23rd, 2005, 09:00 PM I see you guys are talking about 'the' thread in the DML, could we get the answers kuvvaci? the only one I'm sure is J, since the map has Boavista writtent on it :D
and there's a bar which I think is northern italy... otherwise apart O which Fern said was also Portuguese, I don't really know the places
KMFDM February 23rd, 2005, 09:03 PM Ekonominin genel kuralı olarak yıllarca Avrupa'ya en fakirimiz ve cahilimiz gitti, gittikleri topluma entegre olamadılar. Gittikleri yerlerin dilini öğrenmediler. Geride kalmış bir çağın ya da Anadolu kırsal bölgesinin kıyafetleriyle dolaştılar. Bütün Türk karşıtlığının temelinde maalesef bizi imaj olarak en kötü temsil edecek vatandaşlarımız oraya gitmesi yatıyor. Tarihsel nedenler de tabii var ama Almanya ve Fransa dün düşman bugün dostsa tarih de ülke çıkarları doğrultusunda gerektiğinde unutulabiliyor. Benim bahsettiğim kamuoyundaki, yani sokaktaki Avrupalının Türk düşmanlığı. Adamları savunmak için yazmıyorum bunları ama nedenleri var kesinlikle.
Amerika'da son dönem dizilere bakmazsanız Türkiye'nin olumsuz bir imajı yok. Hem uzakta olduğu için fazla bilmiyorlar (dolayısıyla herhangi bir imajı yok da diyebiliriz), hem de oraya genelde fabrika işçisi değil, master/doktora öğrencisi ihraç ediyoruz. Orada da Meksika'lıları aşağılama var, biz Avrupa için neysek Meksika da onlar için o.
Neyse yine kaptırdım gidiyorum ama sorunun bizden kaynaklanan nedenleri de var. Bir sürü eğitimli ve düzgün Türk de var ama yeterli değil. Kendi insanımızı eğitip düşüncesini köhnemişlikten kurtaramazsak bu daha çok devam eder. Fakirlik de özür değil, zihniyet ve eğitimi ciddiye almak önemli. Rusya'nın GDP/head de bizimle aynı ama insanları eğitimli ve bu da çok fark yaratıyor.
Kuvvaci February 23rd, 2005, 09:04 PM It was a nice game, like guess this city... Oh, I can't believe some guys came and destroy something...
Fern knew the Portugese people :D but you couldn't know the others yet ;) it is hard , eh?
Ozcan February 23rd, 2005, 09:07 PM Kardesim, bukadar sevinme.
Avrupada yasiyorum ben. Burda okulda Türkiyeden, Osmanlilardan va önceki Türklerden konusmazlar, yoksa çok az.
Tembellik çok var, bazi çocuklarin kafasinda Türkiye'nin ve Arabie saoudit'in arasinda hiç bir fark yok (yane kizlarin basi örtü etc.)
Ve daha neler var...
Bir Türkün ve bir Avrupanin arasinda, düsünme sekili çok deyisik. Ama simdi bunu anlatmam çok uzun olur.
Benim tek istedigim : Türkler çaliskan olsunlar ve hiç kimseye muhtaç olmasinlar.
Helal olsun kardesim!! En dogru soz. Baskasinin bizi begenmesi gerekmiyor, bizim gelismemiz gerekiyor. bunu maalesef yapamadigimiz icin hepimiz biraz kompleksliyiz, zaman zaman palavra atmayi seviyoruz, mesela daha gecen Kamran Inan TSK dunyanin en guclu ordusu dedi :D
Keske olsa, ama kesinlikle degil, herseyi onlardan satin alarak mumkun degil, yarin satmazlarsa????
Kuvvaci February 23rd, 2005, 09:12 PM Ekonominin genel kuralı olarak yıllarca Avrupa'ya en fakirimiz ve cahilimiz gitti, gittikleri topluma entegre olamadılar. Gittikleri yerlerin dilini öğrenmediler. Geride kalmış bir çağın ya da Anadolu kırsal bölgesinin kıyafetleriyle dolaştılar. Bütün Türk karşıtlığının temelinde maalesef bizi imaj olarak en kötü temsil edecek vatandaşlarımız oraya gitmesi yatıyor. Tarihsel nedenler de tabii var ama Almanya ve Fransa dün düşman bugün dostsa tarih de ülke çıkarları doğrultusunda gerektiğinde unutulabiliyor. Benim bahsettiğim kamuoyundaki, yani sokaktaki Avrupalının Türk düşmanlığı. Adamları savunmak için yazmıyorum bunları ama nedenleri var kesinlikle.
Amerika'da son dönem dizilere bakmazsanız Türkiye'nin olumsuz bir imajı yok. Hem uzakta olduğu için fazla bilmiyorlar (dolayısıyla herhangi bir imajı yok da diyebiliriz), hem de oraya genelde fabrika işçisi değil, master/doktora öğrencisi ihraç ediyoruz. Orada da Meksika'lıları aşağılama var, biz Avrupa için neysek Meksika da onlar için o.
Neyse yine kaptırdım gidiyorum ama sorunun bizden kaynaklanan nedenleri de var. Bir sürü eğitimli ve düzgün Türk de var ama yeterli değil. Kendi insanımızı eğitip düşüncesini köhnemişlikten kurtaramazsak bu daha çok devam eder. Fakirlik de özür değil, zihniyet ve eğitimi ciddiye almak önemli. Rusya'nın GDP/head de bizimle aynı ama insanları eğitimli ve bu da çok fark yaratıyor.
Ya kardeşim, bu sitedekilerin durumu o ön yargının çok ötesinde. Seni dinlemek bile istemiyorlarsa, ve sürekli hakaret etmeye kalkıyorlarsa bu önyargından çok daha farklı bir şeydir. Biz niye bütün doğu avrupalılara nataşa muammelesi yapmıyoruz, herşeye saygı gösteriyoruz. Onların imajı az mı kötü burada!
Ozcan February 23rd, 2005, 09:16 PM edit!
Ozcan February 23rd, 2005, 09:17 PM Ya kardeşim, bu sitedekilerin durumu o ön yargının çok ötesinde. Seni dinlemek bile istemiyorlarsa, ve sürekli hakaret etmeye kalkıyorlarsa bu önyargından çok daha farklı bir şeydir. Biz niye bütün doğu avrupalılara nataşa muammelesi yapmıyoruz, herşeye saygı gösteriyoruz. Onların imajı az mı kötü burada!
Yuzde yuz katiliyorum, tum gun kavga ettim serefsizlerle mod'dan uyari aldim sonunda!
Wicky, Poliochni, Jimm, Delphin hayatimda rastladigim en alcak insanlar.
icy February 23rd, 2005, 09:25 PM Kufur etmesene burada bayan kullanicilarin oldugunuda unutmayalim.Egitimden bahsedip kufurlu konusmak ne mantik.
Urban Girl February 23rd, 2005, 09:29 PM arkadaşlar miletin nicklerinide kullanmayın damlamasınlar hemen
Urban Girl February 23rd, 2005, 09:32 PM . Biz niye bütün doğu avrupalılara nataşa muammelesi yapmıyoruz, herşeye saygı gösteriyoruz. Onların imajı az mı kötü burada!
yapmıyor muyuz? saygı mı gösteriyoruz?
Kuvvaci February 23rd, 2005, 09:37 PM Evet, bu sitede öyle en azından... Hangi birimiz komuşlara, kuzey, kuzey batı komşularımıza laf söyledik şimdiye kadar? Sokaktaki adama bakma... Bunların bu sitedeki üyeleri bile sokaktaki adam seviyesinde, ne sorgulama var, ne saygı...
Urban Girl February 23rd, 2005, 09:48 PM çünkü bu sitedekiler çoluk çocuk ayrıca eminim buradakilerin çoğu hatta hepsi bu forumdaki Türklerin yaşam standartının 1/10 ne sahip değiller
Kuvvaci February 23rd, 2005, 10:10 PM Gelde sen bunu onlara anlat... Yanlız dikkat ettiysen, gençlerinde komunism sonrası boşluğu radikal milliyetçilik ve yabancı düşmalığı doldurmuş durumda. Korkunç bir durum bu...
Ozcan February 24th, 2005, 07:01 PM Gelde sen bunu onlara anlat... Yanlız dikkat ettiysen, gençlerinde komunism sonrası boşluğu radikal milliyetçilik ve yabancı düşmalığı doldurmuş durumda. Korkunç bir durum bu...
:applause: Vatansever olmak iyi bir sey ama, baskalarini dusman olarak gormek, onlarin yok olmasini istemek bir hastalik!! Boyle insanlar bizde ( buradaki forumculari tenzih ederim) de var ; kahrolsun Avrupa, kahrolsun Amerika!!! Niye kardesim, herkes kahrolsun oyle mi?
Fronxie February 25th, 2005, 05:45 PM Kardesim, bukadar sevinme.
Sevinmedim. Durum trajikomik ve rahatsız edici bir hâl aldı.
Kuvvaci February 25th, 2005, 05:48 PM Bugün Eurovision başlığında yaşanan olay da bunun bir kanıtı. O başlığa bir bakın lütfen ve bazılarının ne kadar Türk kompleksi içinde olduğunu görün. Tamamen aşağılılar
Allan February 25th, 2005, 06:27 PM igrenc insanlar. Nicin ulkemizin gelismesine ve boyle organizasyonlara katilmasini kiskaniyorlar. Yoksa burunlarinin dibinde bir Iran, Irak mi gormek istiyorlar bu insanlar.
Kuvvaci February 26th, 2005, 12:07 AM Arkadaşlar, sizden toplu bir ricam olucak... Lütfen forumumuzdaki post sayısınını arttıralım. Açılan başlılar hakında sık yazmak iyi bir olay, böylece daha aktif bir dorum oluruz. Alman forumunda başlık sayısı daha az olmasına rağmen adamlar çok mesja yolamışlar, ve alt forumları var. Birde arkadaşlarımıza tavsiye yolu ile daha fazla üye kazanalım. Yeni üyeler, lütfen daha taktif olun... Hadi çocuklar, bir şeyler yapalım...
System_Halted February 26th, 2005, 10:15 PM Valla ben durmadan çok süper harika demekten sıkılıyorum. Bir katkı sağlayamacaksam, çoğu konuya cevap yazmıyorum. (Yine de daha çok mesaj atmaya çalışacağım.)
Bir de biz hep kendi kendimize mesajlaşıyoruz. Kimse cevap vermiyor. Kavga çıkarmaya koşanlar ve bir iki istisna hariç. Görüntüleme sayıları da eh idare eder düzeyde, gerçi en az 20-25 tane Türk hiti dahil onlara. Az mesajı var denen Alman forumundaki hitlere bakın isterseniz, bizimlerin kaç katı...
Euroscrapers'ın eski forumuna girdim bugün. Oralarda bugünün kıdemli Wowturkey ve ssc üyeleri daha başka nick'ler ile başlıklar açmışlar zamanında. İnsanlar şehirler hakkında sorular sormuş, yorum yapmış...
Acaba geçen zamanda çok mu süper tanıttık ki ülkeyi kimse bir şey merak etmiyor? Ya da Biz nerede yanlış yapıyoruz ki düzeyli bir yazışmaya yada en azından tebrik mesajlarına ulaşamıyoruz?
:|
Ozcan February 26th, 2005, 10:35 PM Valla bence bir suru ruh hastasi Turk dusmani var burada, her gun bir yenisiyle tanisiyorum hehe...
Istanbullu February 26th, 2005, 11:06 PM @system halted
Bence gereğinden fazla topic açıyoruz sitemizde. Yani daha birini hazmedemeden diğerini açıyoruz. Bir topic açılıyor onun hakkında yeterince konuşulamadan hop üstüne başkası geliyor, onun üstünede hemen bir başkası, çoğu topic bu flood yüzünden gerektiği hiti alamıyor bence.
Diğer local forumlarla karşılaştırırsanız bizim forumdaki ''toplam mesaj/topic'' oranının diğer forumların epey altında olduğunu göreceksiniz.
Bence bunun etkisi olabilir...
Kuvvaci February 26th, 2005, 11:25 PM Bizde toplam thread sayısı fena değil ama mesaj sayısı az. İstanbullu haklı, bence ilk önce konuları hazmedelim. Uzun uzn görüş alış verişnde bulunup konuları en az bir kaç gün gündemde tutalım. Ne dersiniz?
Istanbullu February 27th, 2005, 01:41 AM Bu indigo denen gerizekalı neyin nesidir? Afgan mı gerçekten? Adamın bir derdi var ama anlayamadık.
Fronxie February 27th, 2005, 01:43 AM Birisi Portekizli olduğunu söyledi. Aşırı milliyetçi, büyüklük kompleksine sahip. Cevap yazmaya değmez.
Kuvvaci February 27th, 2005, 01:47 AM O piçe cevap vermeyelim. Neyin nesi ise! Bende durmamadım cevap yazdım hata ettim. Arkadaşlar sizden ricam, komsunun forumuna fazla girmeyelim. Gerekedikçe tabi. Onlarin mesaj sayısını artırmaya gerek yok. Onlar yazmıyorlar kendi forumlarına biz yaziyoruz...
Allan February 27th, 2005, 02:47 AM Wicky ve leaf'den sonra bi de bu salak cikti. Bu Afgan hikayesini ben uydurdum. Ama iyi tuttu sanirim, cunku bana daha sonra cevap veremedi. Bi daha Turkiye hakkinda sacma seyler yazarsa sizde oradan girin bence. Afgan diye diye artik bize yanasmaz heralde.
Allan February 27th, 2005, 02:50 AM Bence de konulari hazmetmek gerek. Bir cok kereler saka yonlu soyledim. Cogu zaman Turk forumundaki threadlere yetisemiyorum. Tek tek bakmaya vakit kalmiyor. Isterseniz gunde yalniz bir thread acilsin. Bilmiyorum bunu nasil organize ederiz?
icy February 27th, 2005, 03:14 AM Bir durum oldugu zaman toplu olarak orada bulunalim ben diger forumlari takip etmiyorum.Birileri haber verse iyi olur.
Kuvvaci February 27th, 2005, 03:17 AM mesela şu an clasik arkitecure bölümünde taaruz var
icy February 27th, 2005, 03:18 AM TÜRKİYE'den yurtdışına kaçırılan eserler ve bulundukları ülkeler şunlar:
Almanya: 1- Boğazköy Sfenksi, 2- Bergama-Zeus Sunağı, 3-Aphrodisias-İhtiyar Balıkçı Heykeli, 4- Konya-Beyhekim Camii Mihrabı, 5- Hacı İbrahim Veli Türbesi, 6- Troya eserleri.
Rusya: Troya eserleri.
Avusturya: Suben sınır kapısında ele geçirilen eserler.
ABD: 1- Herakles heykeli, 2- Kumluca eserleri.
Danimarka: Diyarbakır Müzesi Sfenks figürini; Akşehir Seydi Mahmut Hayrani Türbesine ait sanduka; Cizre Ulu Camii kapı tokmağı.
İtalya: İtalya Interpolünce ele geçirilen yazıt.
Fransa: Lidya eserleri.
Kuvvaci February 27th, 2005, 03:20 AM Arkadaşlar tekrar ediyorum, başkalarının forumlarını şişirmeyelim. ozellikle alt kattaki konsunun. Bence Gerekmedikçe yazmaya gerek yok. Başkaları geremedikçe bizim foruma gelmiyorlar... Gelenlerin cogu saldırı amaclı. Iyi niyetle geleler de var, ama az... Başkaları gelsin bizim başlıkları düzgün mesajlarla şişirsin biraz...
Allan February 27th, 2005, 03:21 AM DML de tv logolari ile ilgili thread var, orada bir taaruz var. Bir de Yunan kisminda var, indigo salagi bos durmuyor. sanki buraya sirf turk dusmanligi yapmak icin uye olmus.
icy February 27th, 2005, 03:36 AM Alanya basliginda obur irkciya, logo basligindada oteki irkciya cevap yazdim.Adlarini soylemek istemiyorum.Burayida gelip kirletmesinler.
Allan February 27th, 2005, 03:45 AM ^
kirletseler bile bisey yapamazlar salaklar.Cunku anlamiyorlar dilimizden.(hem konustugumuz dilden hemde hissettiklerimizden.) DML'ye bir thread mi acalim neyapalim?
" Nicin insanlar Turkiye'yi "bash" yapiyorlar? Biz usandik boyle seylerle ugrasmaktan" diye. Elbette modlarin dikkatini ceker, ve bi onlem alirlar. Inanin ben cok usandim boylelerine cevap yazmaktan. Ignore da yapamiyorum ki. Toplu olarak ignore listesi yapip bu sahislari hepimiz ignore listesinemi alalim, neyapalim? Bu sekilde protesto etmis oluruz. Kafam cok karisik................................................
Kuvvaci February 27th, 2005, 03:58 AM denetçilerde suç, göz yumuyorlar!
icy February 27th, 2005, 04:09 AM Delinin dedigini kulagi duymuyor hem Turklerle arkadasim seviyorum diyor hem AB ye girmeyin diyor
Fronxie February 27th, 2005, 04:13 AM ya arkadaşlar "eyvallah" deyin, adam sevmiyorsa bırakın kendi başına. her threade döşenip, avrupa-türkiye tartışması yapmak hem anlamsız, hem de bize kötü bir imaj veriyor.
icy February 27th, 2005, 04:27 AM Oraya yeni baslik actim bakalim kim ne yazacak.Avrupanin en acik goruslu insanlari
Allan February 27th, 2005, 07:47 AM ya arkadaşlar "eyvallah" deyin, adam sevmiyorsa bırakın kendi başına. her threade döşenip, avrupa-türkiye tartışması yapmak hem anlamsız, hem de bize kötü bir imaj veriyor.
Haklisin fronxie. Cok olgun dusunuyorsun biliyorum. Ama problem inan Turkiye'yi sevip sevmemeleri ile degil. Normal bir discussiona bile katilamayorsun, turksun diye. Niye o zaman Avrupa bolumundeyiz? Koysunlar bizi Orta-dogu kismina ben raziyim. Bu salaklarla ugrasmayiz hic degilse. Yaptigimiz bir threadde positive ya da negatif yorumlar alacagimiza, insanlar kisiligimize saldiriyorlar. Bence bu haksizlik. Allah'in iranlisi, pakistanlisina bile ne guzel seyler yazanlar, turkiye kismina abuk-subuk seyler yaziyorlar.
Belki de sukunet en dogrusu. Elbette bu kadar haksizligin icinde gercegi goren birikeri vardir.
icy February 27th, 2005, 09:29 AM Bir iskenderin torunu daha gelmis benim actigim baslik eski unan medeniyetleri olacakmis oyle yazmis.Daha basliklarin iceriklerini okumuyorlar.Anadoludaki efsanelerden bahsediyoruz normal Turkiyeden degil.Ya bu kadar irkci millet olamaz herhalde(unan yazdim bas harfini kullanmadim anlamasin bunlar)
KMFDM February 27th, 2005, 11:04 AM Ben de eğer söyleyecek birşeyim yoksa genelde post atmıyorum, yoksa resimli threadler falan gayet güzel ve çoğuna bakıyorum. Belirli konular üzerine tartışma threadleri olursa thread başına post oranımız da artar.
Urban Girl February 27th, 2005, 02:34 PM ben jan'a mesaj attım belki birşeyler yapar enazından benim bildiğim kadarıyla o türkleri seviyor ve bu forumun patronu.
Matthieu February 27th, 2005, 02:35 PM I see you guys are talking about 'the' thread in the DML, could we get the answers kuvvaci? the only one I'm sure is J, since the map has Boavista writtent on it :D
and there's a bar which I think is northern italy... otherwise apart O which Fern said was also Portuguese, I don't really know the places
Damn, we need a Turkish speaking moderator, what do you think of Asimov?
Istanbullu February 27th, 2005, 02:53 PM Asimov is cool but serving at the millitary right now! :)
System_Halted February 27th, 2005, 04:09 PM Şu günde tek thread açma işi mantıklı gözüküyor. Yada hafta da 4 thread mesela. O sırada da mevcut thread'lere yeni bir şeyler kazandıracak post'lar atarız.
Bana kalırsa mod'ların çoğu da Türk'lere karşı iyi ancak durmadan bu pisliklerle uğraşmak onları da sıkıyor ve aldırmıyorlar.
NOT: şu afgan (!) :) salak bir thread açmış "başkentlerin modern yapıları diye" buraya sakın ha Anıtkabir'i fln yollamayalım. Ama diğer Atakule, Sheraton'ı fln yollayabiliriz. Ancak daha topic'i açarken amacını belli ediyor, saymış şehirleri... Kavga çıkarmamaya özen gösterin, boş verin ne derse desin...
System_Halted February 27th, 2005, 04:12 PM Damn, we need a Turkish speaking moderator, what do you think of Asimov?
Asimov is serving at the millitary right now, but can we suggest another experienced Turkish forumer?
icy February 27th, 2005, 07:12 PM indigonun fisi cekilmesine az kaldi merak etmeyin.Modlar zaten onun yazdiklarini bir yere kaydediyormus.
icy February 27th, 2005, 07:13 PM Damn, we need a Turkish speaking moderator, what do you think of Asimov?
If anyone doesn't reject,I offer Kuvvaci as a Turkish mod.Because he is usually online.
Allan February 27th, 2005, 07:24 PM indigonun fisi cekilmesine az kaldi merak etmeyin.Modlar zaten onun yazdiklarini bir yere kaydediyormus.
Nerden biliyorsun bunu.
Fronxie February 27th, 2005, 07:28 PM Yeah Kuvvaci is ok for me too. He's usually online and attentive to several threads.
icy February 27th, 2005, 07:28 PM Nerden biliyorsun bunu.
Cunku alyehimizde yazdigi butun mesajlari bulup modlarin hepsine postaladim.Exch mod.da sagol bizde zaten onun mesajlarini topluyoruz diye cevap yazdi
Bu arada 8 kisilik irkci listesi yapip onuda postaladim.
Allan February 27th, 2005, 07:30 PM Icy muthissin. Bir de en son yaptigi threde ankara resmini koyalim hadi. atakuleyi falan. bakalim ne dicek?
icy February 27th, 2005, 07:32 PM Ozel mesajinizda cevabi gorebilirsiniz.Ben sessiz kalmicam butun iftiralari karalamalarii kaydedip butun modlara yolluyorum sizde aynisini yapin.
Allan February 27th, 2005, 07:34 PM en dogrusu bu, cevap yazip kendimizi yipratmayalim.
Fronxie February 27th, 2005, 07:36 PM icy
başka kimlerin listesini yapıp gönderdin? bana da özelden ırkçı postları ve ırkçılık kokan mesajları atar mısın.. teşekkürler.
icy February 27th, 2005, 07:50 PM Allan Ankara resimlerini oraya postaladim.
Allan February 27th, 2005, 07:54 PM gordum muhtesem resimler.
Istanbullu February 27th, 2005, 07:55 PM Arkadaşlar ben özellikle kışkırtıyorum artık bugün open minded threadinde yaptığım gibi. :D Kekler hemen tuzağa düşüyor! :D
Bir kaç kişi gerçekten ırkçılık düzeyinde işi büyüttü, bunlar Türk olan her şeye bok atıyor. Bunlar en başta Viki(Türkçe yazılışlarını yazıyorum çakmasınlar diye) olmak üzere, indgo ve portekizli yavşak.
Bunlar ne zaman toz olur biz de ozaman rahata erişiriz...
icy February 27th, 2005, 07:58 PM Herkese birsey diycem eger cok kucultucu mesaj yaklarasaniz hepnisi birikitrip butun modlara postalayin.Baska care yok
Allan February 27th, 2005, 07:58 PM Yaprak "boy" u salagini da unutma. Gocaps de hizaya geldi sanirim, eskisi kadar yirtici degil. Bu Giri Turk mu?
Fronxie February 27th, 2005, 08:00 PM yaprak boy dedigin kim allan? giri fransız.
icy February 27th, 2005, 08:01 PM Merak etme o yaprak biti bugun yine yapmis yapacagini anadolu basligimin altina kusmus yine irkci ofkesini ben onuda sikayet ettim oteki n ile baslayan irkciyida
Allan February 27th, 2005, 08:02 PM Leafs tabiki. Giri, fransizim diyor ama bizden biri de olabilir. Bazi arkadaslar yapiyorlar bunu.
Fronxie February 27th, 2005, 08:03 PM hehe... yaprak fanatiği diyorsunuz :) anladım şimdi.
Allan February 27th, 2005, 08:04 PM yaprak gibi suyunu sikasim geliyor bazen. Gercek adini bilsem toronto 'ya gormeye evine gidicem.
Fronxie February 27th, 2005, 08:04 PM Giri'nin konuşma tarzından çıkardığım kadarıyla Fransız komünisti. O yüzden açık yazılar yazıyor. Bir de Fransız tarihine ve kültürüne hakim. Bana kalırsa gerçek bir Fransız.
Allan February 27th, 2005, 08:05 PM o zaman erkek adammis vesselam.
icy February 27th, 2005, 08:06 PM Biz gidip kimsenin ulkesini asagilamiyoruz,her firsatta yalanlariyla gelmis karalamsilar.Dun ben Avrupanin en acik goruslu insanlari kim diye yalandan actim o basligi hepsi sinifta kaldi.Arap kadinlarinin resmini bulup Turk diye postalayan nedir irkcidir.
Istanbullu February 27th, 2005, 08:09 PM Herif yemen sitesinden bulup koymuş fotoyu! E bravo dedim ben de!
yaprak biti yorumu kopardı bu arada! :D
Ozcan February 27th, 2005, 08:09 PM yaprak fanatik benimle surekli kavga ediyor, cok adi insan :(
Allan February 27th, 2005, 08:09 PM Ben de onu anlamiyorum zaten. Madem o kadar korkuyorsun o gibi carsafli insanlardan bari senin gibi dusunen insanlara sahip cik di mi. Zorla Turkiye'yi afganistan mi yapacaksin? Ben kendimi hep Avrupali zannederdim, imaj problemimiz oldugunu bu forumda anladim.
Allan February 27th, 2005, 08:12 PM O yaprak biti gozunu kapatiyor, basliyor saldirmaya. Gozu bir sey gormuyor. Bari mantikli seyler soylese....
icy February 27th, 2005, 08:12 PM Avrupada egitim herhalde irkci olarak veriliyor bir dahakine sorucam papa irkcilik hakkinda ne dusunuyor diye?Bizde gidip Avrupali diye Hitler Milosevic resmimi koyalim yani?
Kuvvaci February 27th, 2005, 08:12 PM Giri, ve space invader, bir de ukraynalılar harbi çocuklar. Bu arada yaprağın eski ekürisi varya, yukarda qadını andınız... Bana özelden mesaj yazdı, neyse bir düşman yok edip bir insan kazandık galiba, çocuk acayip bir değişim geçiriyor...
Ozcan February 27th, 2005, 08:15 PM Giri, ve space invader, bir de ukraynalılar harbi çocuklar. Bu arada yaprağın eski ekürisi varya, yukarda qadını andınız... Bana özelden mesaj yazdı, neyse bir düşman yok edip bir insan kazandık galiba, çocuk acayip bir değişim geçiriyor...
Kuvvaci, yaprak fanatiik mi?
Allan February 27th, 2005, 08:15 PM niye acaba, bu herif eskiden yaprakla bir olup asagilik seyler yazardi. Neoldu da degisti?
icy February 27th, 2005, 08:16 PM Bence hep toplu hareket edelim.Bir yanlislik gorursek hep Modlara sikayet edelim.Mod olmak kolay degil bence sikayet olmadan her mesaji goremeyebilirler.O yaprak biti zor degisir.paranoya bazi insanlari oldurur bu gidisle.Ya ne cok korkutmusuz bunlari hepsi bizden korkuyor cahil cuhela takimlariyla atistigimiza inanamiyorum.Bizim koylerdeki insanlarin cogu bile bunlardan daha kulturlu.Kuvvaci mod olsun diyorum.Cunku diger basliklarida takip edebiliyor.Surekli burada.
Allan February 27th, 2005, 08:16 PM ozcan gocapten bahsediyoruz.
Istanbullu February 27th, 2005, 08:18 PM Ya arkadaşlar bu arada ehehe şimdi aklıma geldi, geçenlerde hürriyette okudum.
İsrailden Zohar bilmemne diye bir erkek manken Sibel Can ile bir dizide oynamak için gelmiş. Ya adam bizim Zohar'a da benziyordu baya hatırladığım kadarı ile! Dedim aman bre bu bizim forumdaki Zohar olmasın?!
Dikkat ettim Zohar bu aralar ortalıkta yok! :D Kendisi Sibel Can hayranıydı birde bize burada söylemişti! heheheh! İlginç! :)
Allan February 27th, 2005, 08:19 PM bence de kuvvaci ya da system halted. Aslinda hepsinin hakkindan istanbullu gelir ama herkes onu taniyor.
Ozcan February 27th, 2005, 08:19 PM Evet Allan o kisi idare eder...simdilik
Kuvvaci February 27th, 2005, 08:19 PM Yaprak değişmez. Ama eski ekürisi değişti. Artık onlardan biri bize saldırsa, araya girip ortalığı yaıştırmaya çalışıyor. Benim Türkler hakkındaki fikirlerim değişti diye mesaj yazmış. Çünkü biz onlara saldırmadık. Biraz akıl sahibi görür. Ama yaprak görmez. Çünkü o ruh astasi. Onun degisecegini hiç sanmıyorum. Galiba onun adı lefter falan, bu benim tahminim tabi...
Istanbullu February 27th, 2005, 08:21 PM Giri, ve space invader, bir de ukraynalılar harbi çocuklar. Bu arada yaprağın eski ekürisi varya, yukarda qadını andınız... Bana özelden mesaj yazdı, neyse bir düşman yok edip bir insan kazandık galiba, çocuk acayip bir değişim geçiriyor...
space invader hele tokat gibi cevaplar yazdı cahil köpeklere, adam bizim ülkeyi çok iyi anlamış acayip saygı duymuştum!
Istanbullu February 27th, 2005, 08:23 PM Yaprak fanatiği harbi anlaşılması zor bir insan. Komplekslerinin esiri olmuş gibi geliyor bana...
icy February 27th, 2005, 08:24 PM Biz Turkler olarak gidip kimsenin ulkesini kotulemiyoruz.Kotu birsey yazmiyoruz.Ama adamlar bilincli yapiyor aramizdaki Kultur farki bu.Avrupali olmak boylemi oluyor?
dingonun imzasina ozellikle bakin tam savasci bir zihniyet oldugu belli zaten
Ozcan February 27th, 2005, 08:24 PM Ya arkadaşlar bu arada ehehe şimdi aklıma geldi, geçenlerde hürriyette okudum.
İsrailden Zohar bilmemne diye bir erkek manken Sibel Can ile bir dizide oynamak için gelmiş. Ya adam bizim Zohar'a da benziyordu baya hatırladığım kadarı ile! Dedim aman bre bu bizim forumdaki Zohar olmasın?!
Dikkat ettim Zohar bu aralar ortalıkta yok! :D Kendisi Sibel Can hayranıydı birde bize burada söylemişti! heheheh! İlginç! :)
hehehehe...:D Evet ya Zohar benim arkadasim, super insan, son zamanlar mesajlasmiyoruz :( Olabilir yani..
Fronxie February 27th, 2005, 08:26 PM gocepsle çok eskidan münasebetim olmuştu. çok negatif düşünüyordu. gençliğinden dolayı yola gelmiş biraz. yaprak'ın yaşı başı geçik.adam öyle zonta gidecek :)
Allan February 27th, 2005, 08:26 PM ah bir de soy adini bilsem. Buradaki yunanlar hep oyle. 20 yil oncesinin dusmanligi ile yestistirilmisler. toronto'daki yunan sokagindan gecerken turk oldugumu anlayip bana saldiracaklar diye korkardim. o sokak uzerindeki butun dukkanlar, abartisiz soyluyorum butun dukkanlar "aman turkiye'ye gitmetin soyle terorizm var" aman "boyle seyler var" diye afis asmislardi cammekanlarina.
icy February 27th, 2005, 08:28 PM yaprak biti,vicik,polo,dingo bunlarin hepsi paranoya kurbani
Gozunuz,Ankara resimlerinde olsun.Merak ediyorum ne yazacaklarini DLM deki
Biz 21.yy dayiz onlar halen 15.yy dalar malesef
Fronxie February 27th, 2005, 08:32 PM icy.. yorumlarin kopardi. yaprak biti, polo, dingo.. puhahaha..
@Allan
telefon rehberi yok mu ? :) yaprak'i öyle bulabilirsin belki. yaşı 31miş.
Allan February 27th, 2005, 08:32 PM ne yazacaklari belli. Turkiye asya'da .burada isi ne gibi abuk sabuk seyler.
Allan February 27th, 2005, 08:34 PM @fronxie,
adi lefke diyor kuvvaci, bir de soyadini bilsem, bulmam is bile degil. Gidip ziyaret edicem.
icy February 27th, 2005, 08:34 PM @Fronxie sifreli konusuyorum sikayete kurban gitmeyelim.Hem ben onlarin dedikleri ni ceviririm.Internette cevirici buldum.:))).Sizede vereyim adresini bakin.
Allan February 27th, 2005, 08:35 PM alem milletiz vesselam.
Ozcan February 27th, 2005, 08:36 PM Dingo da kim hehe..? :)
icy February 27th, 2005, 08:37 PM Burada (http://www.worldlingo.com/en/products_services/worldlingo_translator.html)
bitin dilini ceviriyor
@ozcan denetcilerin takip ettigi tip dingo
Allan February 27th, 2005, 08:37 PM indigo
Istanbullu February 27th, 2005, 08:38 PM Ozcan söylersek esprisi kalmaz! :D Aklına gelen dallamalardan nicki dingo ile kafiyeli olanı bul işte! :)
Allan February 27th, 2005, 08:39 PM ya ben korkmuyorum nolcak ki adlarini gorurlerse.
Fronxie February 27th, 2005, 08:39 PM dingo
avustralya'da vahşi bir köpek türü.. kuduz mikrobu bulaşmış gibi durmadan sağa sola saldırır bu tür..
hehe
in + dingo -->> ...... ;)
Allan February 27th, 2005, 08:41 PM O kopekler ustelik bastard da olabilirler.
Ozcan February 27th, 2005, 08:41 PM :D Tam chat ortami, eh daha daha nasilsiniz?
Kuvvaci February 27th, 2005, 08:45 PM size bir şey söyleyeceğim icy biliyor zaten... Benim hatun da koşu kızı :D inşallah ilerde çoluğa çocuğa karışacağız. Biliyor musunuz, o bile benimle tanışmadan önce bizi sevmiyordu, öyle yetiştirlmişler. Ama biraz dostlukla, ve tanıyınca değişiyorlar. Ama yaprak değişmez. Adam ırkçı ve aşagilik hisleriyle donatilmis, ama digerlerine ne oluyor, o okyanus yosunu, vak vak, sonra dingonun ahiri...
Allan February 27th, 2005, 08:45 PM ozcan bu zohar ile arkadaslik nerden? aman dikkat et! beni evinde agirlamk bile istedi yazdigim postlara bakarak.
Kuvvaci February 27th, 2005, 08:47 PM zoharla ben de chat yaptım, iyi çocuk ama uzaktan sohbet dha iyi, ne olur ne olmaz, eski avatarını hatırlarsiniz
Allan February 27th, 2005, 08:47 PM unutmak ne mumkun?
Fronxie February 27th, 2005, 08:50 PM @icy
Tercüme sitesine biraz baktım. Çok iyi çeviri yapmıyor.
Yunan forumundaki yunanca yazılardan birisinde, bizim forumdaki Anadolu Mitolojisi başlığına değinmişler. Senin gerçeği çarpıttığını söylemişler. Notis yazmıştı bunu
icy February 27th, 2005, 08:53 PM Fronxie latince yazilanlari deneme eski yunanca yazilanlari dene
icy February 27th, 2005, 08:54 PM notis midir nedir icerigini okumadan yazdigi o kadar belliki bir kere olimpos dagi basliginda kac tane olimpos nerde diye bilig var..ISte herkes kimin ne kadar onyargili oldugunu gorsun ben o bitle onuda sikayet ettim.
Ozcan February 27th, 2005, 08:55 PM Allan, Kuvvaci sacmalamayin, lutfen cocugun kiz arkadasi var!! Arti o Israil'de, ne yapacakmis bize???
Fronxie February 27th, 2005, 08:56 PM Latin harfleri ile yazılanları tercüme etmiyor, haklısın. Ama tercüme appleti doğru tercüme yapmıyor. Babelfish daha iyiydi. Babelfish kullan. Babelfish'in Yunanca tercümesi daha doğru.
Fronxie February 27th, 2005, 08:57 PM http://babelfish.altavista.com/
Kuvvaci February 27th, 2005, 09:04 PM ya bu kadar orayda konuşmalalım... Fronxie lütfen edit yap şu son bir iki postuna. Bizim bu thread'in seyredlme oranı acayip yükseldi, millet biz izliyor...
Kuvvaci February 27th, 2005, 09:05 PM neyse aramızdan bir mod seçelim, derhal yapıp bildirelim bu işi. bisin bizde rahat edelim...
Fronxie February 27th, 2005, 09:07 PM Bir kere yazdık, Kuvvaci, silersem arkamızdan dedikodu yapıyorlar derler. Daha kötü bir görüntü ortaya çıkar. Boş ver böyle kalsın. İzleyen de izlesin. Reklamın iyisi kötüsü olmaz :D
Ozcan February 27th, 2005, 09:07 PM Istanbul-Warsaw oylamasina katilmayanlar var aramizda, katilmayani dovucem...Polonyalilardan nefret ettim cunku!!
http://skyscrapercity.com/showthread.php?t=184592
icy February 27th, 2005, 09:25 PM Kuvvaci mod olsun diyorum.
Ozcan February 27th, 2005, 09:35 PM Sagol Icy esitledin :) Evet Kuvvaci istiyorsa mod olsun!!!
Kuvvaci February 27th, 2005, 09:42 PM benim için fark eytmez, olurum. başka arkadaş olmak istemiyorsa olurum...
Ozcan February 27th, 2005, 09:45 PM Tamam o zaman!
icy February 27th, 2005, 09:49 PM Benim Kuvvaciyi onermemin nedeni.Butun forumlari takip edebiliyor.Birde diger yabancilarla arasi cok kotude degil.
icy February 27th, 2005, 10:01 PM Evet anadolu efsaneleri basligindaki son iki mesaji okuyun.irkciya bak ya biz herkesi kesmismisiz.buyuk iskenderleriyle karistirmis.iyi cevabini almis.Terbiyesiz forumumu kilitletti.
Kuvvaci February 27th, 2005, 10:08 PM Çocuklar size bir tavsiyem var. Bütün bu salaklara cevap bile vermeyelim. Yeter, bir şey olursa sadece mod'lara bildirelim. Sadece bunu yapalım. Bırakın onlar kötü olsunlar...
icy February 27th, 2005, 10:09 PM Su an onlarin forumunda bizim hakkimizda konusuluyor.galiba eurovizyonla ilgili Bu sever babelfish kullandim Fronxie :))O irkci bizim hakkimizda biseyler yumurtlamis.nono olan :))
Istanbullu February 27th, 2005, 10:11 PM Icy kapanan threadi yeniden açsana. mod ile konuştum eğer yeni threadi açarsan eski threadi komple silecekmiş. moda rica ettim aç diye, şu herife cevap vermem lazım dedim, açmaz isen o pisliğin son yazıyı sil dedim, tek tek silemem, zaman alıyor dedi. Bu onun bunun çocuğu aşağılık yunanlının yazdığı pislik yazı kalırsa orda gözüm açık giderim! :D
Icy sen yeniden aç o threadi, ben mod ile konuşup eskisini sildireyim.
Ozcan February 27th, 2005, 10:14 PM Yuh, ama tek tarafli, abartili bir degerlendirme lol.... Benim herzaman komik buldugum dunyada en cok insan oldurenler batili oldugu halde baskalarini daha barbar gostermeye calisiyorlar....bu arada tabiki bizde sandigimiz gibi insan sever degilmisizdir mutlaka lol....
Kuvvaci zamanin olursa bana kisa aciklama yapabilirmisin bir gun bu konuda?
Kuvvaci February 27th, 2005, 10:15 PM icy o thread i kopyala ve yeni başlıkta aç lütfen...
Istanbullu February 27th, 2005, 10:22 PM Bu arada benim aday da Kuvvaci! :)
Buraya en kısa zamanda bir Türk mod gerek!!!
Istanbullu February 27th, 2005, 10:24 PM zoharla ben de chat yaptım, iyi çocuk ama uzaktan sohbet dha iyi, ne olur ne olmaz, eski avatarını hatırlarsiniz
eski avatarı nasıldı? merak ettim şimdi...
Istanbullu February 27th, 2005, 10:26 PM Icy abi hadi yeniden açıver threadi. O yazı orada durdukça bana rahat yok!
icy February 27th, 2005, 10:47 PM Ya ben kimseyi provoke felan etmiyorum.Ankara resimlerini niye postalayamiyorum AB den bahsedilmiyor orada.Avrrupa baskentleri denmis
Istanbullu February 27th, 2005, 10:51 PM Mod'a sor bence sebebini...
System_Halted February 27th, 2005, 11:25 PM Bu Türk mod konusunda en son ne duruma gelindi.
Bence messiah da mod olabilir. Hem çok eski forumculardan hem de öyle kolay kolay kavgalara karışmaz, soğukkanlıdır.
Bence Exs. aracılığı ile istekte bulunalım, herhalde o da yönetici ile görüşüp cevabını verir. Bir anket açıp seçeriz mod'umuzu.
@Allan
bence o "Başkent'lerin modern yapıları" postunu editleyip, Çok sembolik olmayanları kaldırabilirsin. Sadece Atakule, Sheraton ve Armada gibi çok göz önünde olanlar kalabilir. Hatta bu resimlerin önüne k_ takısı eklersen wowturkey'deki küçük hallerini yollarsın. Artık o kadarına da bir şey diyemezler.
System_Halted February 27th, 2005, 11:32 PM Bu da "Ankara is not a European Capital" diyenlere kapak olsun..
http://www.european-capitals.org/
http://www.european-capitals.org/home/capitals/
Istanbullu February 27th, 2005, 11:38 PM :righton:
icy February 28th, 2005, 06:16 PM :) :)
Ozcan February 28th, 2005, 06:32 PM Kim banlamis?
icy March 1st, 2005, 07:44 AM Halen o cirkin resimleri niye silmiyorlar anlamadim.
Allan March 1st, 2005, 07:47 AM gordunuz mu arkadaslar, bosuna ugrasiyormusuz yaprak oglanin amerikada yasayan hemsehrisi ile. herif "teenager" mis. bir de bulgarli denetci va. adini yazmicam. O da "teenager" mis. :hahaha:
icy March 1st, 2005, 07:54 AM kac yasindaymis yaprak
Allan March 1st, 2005, 07:54 AM ^yaprak degil, polisten bahsediyorum
icy March 1st, 2005, 07:58 AM go olan mi evet o da kucukmus bayagi :))Bunlar kendi yerlerinde hararetli hararetli denetci istediklerini tartisiyorlar.
icy March 1st, 2005, 08:14 AM Bizde kac forumcu var...hesap yapalim..
Ben bildiklerimi yazayim..
Allan, Kuvvaci, Genc, Urban Girl,Taha,System_Halted,kANAT,messiah, www,sercan,de, Tekir, Fronxie, Istanbullu, Lombak, GTAsa, Ozcan, falconi, outback, Uskudar1990, Osmanli, Jakob, unals, KMFDM, papillon, DENIZLI,Galandar, wanton6,ĉlex ,Vatan, MeReK,SnowMan,Asimov, icy.....
Bazi isimler aktif degil.Unuttugum varsa kusura bakmasin kendini eklesin.
33 sanirim.
Ozcan March 1st, 2005, 01:18 PM Icy, Galandar azeri, ama olsun :) Kanat da var
Kuvvaci March 1st, 2005, 01:20 PM Galandar Türktür, ayrı devlet olmamız bunu değiştirmez. Konuştukları dil benim babannemin konutştuğu dil.
Ozcan March 1st, 2005, 02:05 PM Galandar Türktür, ayrı devlet olmamız bunu değiştirmez. Konuştukları dil benim babannemin konutştuğu dil.
Saka mi yapiyorsun Kuvvaci, bunu ben de biliyorum lol :D Yav ben televizyonda onlari hic anlayamiyorum :(
Galandar kardes saka yaptim, hic gozukmuyor yalniz....
System_Halted March 1st, 2005, 07:31 PM arkadaşlar şu gerizekalı kapışmaya daha fazlaa resm yolamayın adamlar sırf doggu av. dan topladıılar o kadar oyyu bi bok da göndermden ham de. Hatta iknci hesaplılaerden de şüphe etmiyo deilim. sifreeli yazmk da çok zormmuş. :)
Kuvvaci March 1st, 2005, 07:36 PM zaten hepsınin ıkınç hesaplariı var... Aslinda niye muhattap oluroruz ki... Tam inşaatlar şehri, neyse adam gibi resmler yollamayı öğrendiler başkalarına bok atmak yerine. Iki posta herşeyi düzeltti. İsterlerse 100 oy alsinler, hedleri bıldirıldie.
icy March 1st, 2005, 07:36 PM Bende sivfreli yazalm diyorm..ama tabi onlarin bylamayacgy byr dylde:))Harbi zormus
Lombak March 1st, 2005, 08:04 PM Agabigi,
Kugus digiligi kugulaganagaligim.hegehegehege
icy March 1st, 2005, 08:06 PM yazrken 1 harf eksk yazalm
Ozcan March 1st, 2005, 08:06 PM Ammma komikksinnizzz yaws :D
Allan March 1st, 2005, 08:08 PM neden sifreli konusuyonuz. Gizli bir konu mu var?
icy March 1st, 2005, 08:09 PM Ya dalga geciyoruz Allan,Bu arada orada hararetli bir Turk modu tartismasi cikmis.Kendilerini bu kadar defansa ceken bir millet gormedim.Onu bile kendilerine herhalde birsey algiliyorlar
Istanbullu March 1st, 2005, 08:09 PM Bu yazıyı çeviren gerizekalı bir Yunanlıdır! :D
Fronxie March 1st, 2005, 08:10 PM ssl hrflr kllnmylm. ztn trkcd "ünlü uyumu" krl vr. hrks n yzldğn nlr.
hehehehe :D
Fronxie March 1st, 2005, 08:12 PM üstteki mesajıma baktım da.. türkçeye Lehçe'ye benzeyecek. adamlarda israf olmasın diye dillerindeki tüm sesli harfleri atmışlar :D
icy March 1st, 2005, 08:13 PM Bu yazıyı çeviren gerizekalı bir Yunanlıdır! :D
Beni guldurdun Allahta seni guldursun... :laugh:
icy March 1st, 2005, 08:14 PM Ben istedigim gibi yazarim onlar once gidip o Eurovizyon basligini silsinler
Fronxie March 1st, 2005, 08:15 PM Gerçekten onlar türkçeyi tercüme ediyorlar mı icy?
icy March 1st, 2005, 08:17 PM Bence evet.Bir tanesi Turkce biliyormus galiba mete gibi bir ismi olan
icy March 1st, 2005, 08:19 PM Allan, Kuvvaci, Genc, Urban Girl,Taha,System_Halted,kANAT,messiah, www,sercan,de, Tekir, Fronxie, Istanbullu, Lombak, GTAsa, Ozcan, falconi, outback, Uskudar1990, Osmanli, Jakob, unals, KMFDM, papillon, DENIZLI,Galandar, wanton6,ĉlex ,Vatan, MeReK,SnowMan,Asimov, icy,Metu
Simdi 34 oldu.
Allan March 1st, 2005, 08:21 PM baya sayimiz fazla imis.
Allan March 1st, 2005, 08:29 PM geri zekali yaprak biti Dml'de itiraf etmis.Demis ki otuziki yasindayim ama hala onsekiz gibi davraniyorum demis.hakikaten oyle :D
System_Halted March 1st, 2005, 08:33 PM bu arada http://www.wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=106805 linkinde bizim şehirlerin kalkınma bazında avrupa şehirleri ile karşılaştırmaları var.
Gerçi hedef olan ve mevcut şehirler biraz karışmış bu metinde. Önce bir burada hangisi ne olacak karar verelim.
Vilnius = Hakkari ile eşmiş mesela. Litvanyalı yumurcaklara ilk fırsatta bu gerçek sokulacak!!!! :rofl:
Bir de MSN adreslerimizi nasıl paylaşsak, herkes forumda iken msn'de konuşalım.
System_Halted March 1st, 2005, 08:37 PM Bir de bekın bir heta yapmaşız "yeditepe şehirimiz"in kişi balına kırışılan manisi önsekzbin deil sekzbin miş!! :laugh:
Istanbullu March 1st, 2005, 08:40 PM Bir de bekın bir heta yapmaşız "yeditepe şehirimiz"in kişi balına kırışılan manisi önsekzbin deil sekzbin miş!! :laugh:
muahaha yazıya bak! :D
yaw dittirin edin, dadam dibi donuşalım! :D
icy March 1st, 2005, 08:54 PM Harbi duzgun yazin sadece onlarin isimleri haric
Ozcan March 1st, 2005, 09:11 PM Valla butun kelimeleri anlayamadim :D
Allan yaprak biti birsey itiraf etmedi, hala islevi 18 yasinda ki gibi dedi :D
Kuvvaci March 2nd, 2005, 12:11 AM Çocuklar bir hata yapıyoruz:
bu forumda daha aktif olmamaız lazım. Ya seyrek gelp bir iki bir şey yazıp gidiyor arkadaşlar, ya da Tüm enerjlerini saçma sapan city v. city, rate our tall gibi sitelere harcıyorlar. Ama oralarda harcanan zaman ve emek bize hiçbir şey kazandırmadığı gibi, kavgalara sebep olup, sinir kat sayımızın artmasına sebep oluyor. Lütfen forumumuza odaklanalım. lütfen burada her konu üstünde konuşalım, resimler gönderelim, açılan başlıkları tekrar resimlerle güncelleştirelim. Alt forum istiyorssak bunları yapmamız lazım.
icy March 2nd, 2005, 12:25 AM Evet 34 kisi saydim tahminen ama sadece burada istirak eden 9-10 kisi var.Bencede herkes katilsin.En azindan buldugunuz bir iki resmi ilistirin.Ben simdi modlara 34 kisi var desem hani nerede bunlar diyecek.
Kuvvaci March 2nd, 2005, 12:34 AM Var olan arkadaşlar, lütfen enerjinizi, zamanınızı, o saçma city v city, rate our bilmem ne forumlarında harcamayın. Afedersiniz o "sidik yarışlarının" kimseye bir faydası yok. Buraya bir resim, iki resim ekleyin, eski başlıkları güncelleştirin. Sevin bu forumu ona bakın ve aktif kılın. Lütfen fotoğraf yüklemeyen arkadaşlar en azından gelip ne güzel yer diye yazsınlar. Bir şeylşer yapalım ki bir şeyler elde edelim.
icy March 2nd, 2005, 01:47 AM Allan, Kuvvaci, Genc, Urban Girl,Taha,System_Halted,kANAT,messiah, www,sercan,de, Tekir, Fronxie, Istanbullu, Lombak, GTAsa, Ozcan, falconi, outback, Uskudar1990, Osmanli, Jakob, unals, KMFDM, papillon, DENIZLI,Galandar, wanton6,ĉlex ,Vatan, MeReK,SnowMan,Asimov, icy,Metu,Toraman, jericho
36
System_Halted March 2nd, 2005, 10:12 AM Bir de bekın bir heta yapmaşız "yeditepe şehirimiz"in kişi balına kırışılan manisi önsekzbin deil sekzbin miş!! :laugh:
Bu ne bea!! :lol: :lol:
Neyse düzgün konuşalım boşverin. Bu arada altımızdaki forumdakilerin yazıları güzel ve kolay çözülüyor.
Bu ne sidik yarışıdır ya, onlar da mod isteriz diye tutturmuş :weirdo:
Ozcan March 2nd, 2005, 01:11 PM Ciddi birsey sorucagim, sadece bilen cevap versin!!!
Warsova resimlerine dikkatlice baktim, onlarin gokdelenleri cok cok daha kaliteli ve guzel, bizdekiler basit, ucuz gorunumlu ve mavi :(
Neden?????
Kuvvaci March 2nd, 2005, 03:10 PM Ozcan istanbul'da genlede gökdelenlerin mavi olmasının bir kaç sebebi var. Birincisi şehir silüteinde çok falza bu binların öne çıkması istenmiyor. Mavi gökyüzü ile kamufle oluyor. İkincisi İstanbul'un rengi mavi :) Blue Mosque, Bosphorus, Karadeniz, Marmara...
Ozcan sana bir site göstereyim bir oraya bak daha iyi görürsün herşeyi
http://www.emporis.com dediğin yerler hep aynı binları gösteriyorlar...
Ozcan March 2nd, 2005, 03:15 PM Ozcan istanbul'da genlede gökdelenlerin mavi olmasının bir kaç sebebi var. Birincisi şehir silüteinde çok falza bu binların öne çıkması istenmiyor. Mavi gökyüzü ile kamufle oluyor. İkincisi İstanbul'un rengi mavi :) Blue Mosque, Bosphorus, Karadeniz, Marmara...
Ozcan sana bir site göstereyim bir oraya bak daha iyi görürsün herşeyi
http://www.emporis.com dediğin yerler hep aynı binları gösteriyorlar...
Tamam, sagol Kuvvaci...
System_Halted March 2nd, 2005, 05:01 PM ^O zaman şehrin başka yakasına yapsınlar. İlla ki Avrupa Yakası iş merkezi diye kasmak zorunda değiller. Anadolu Tarafında öyle gölgede bırakılacak bir siluet de yok.
Valla bir şey diyeyim bence onların bu konularda daha iyi olmasının bir nedeni şehir olarak bu yapıları sahiplenmesi. Oysaki İstanbul'da bir çok insan Levent yada Maslak'tan nefret ediyor, yüksek yapılara karşı.
Mimari olarak da İstanbul'a biçilen kalıp genelde silindirik ve mavi camlı yapılar. Kuvvaci'nin dediğini düşününce pek de garip gelmiyor nedeni.
Istanbullu March 2nd, 2005, 06:41 PM Polonyalıların bir tane hoş gökdeleni var bana kalırsa, şu üstünde saat olan. O da komünist dönemin hatırası olsa gerek...
System_Halted March 2nd, 2005, 06:50 PM Adamlar gökdelenleri şehirlerini tamamlayıcı unsur olarak, turistik amaca da hizmet eden, bir prestij göstergesi olarak yapıyor. Doğal olarak mimarileri, ışıklandırmaları daha güzel daha şaşalı.
Bizimkiler sadece iş amaçlı.
Ozcan March 2nd, 2005, 06:54 PM Polonyalıların bir tane hoş gökdeleni var bana kalırsa, şu üstünde saat olan. O da komünist dönemin hatırası olsa gerek...
saka yaptigini umarim :eek2:
Allan March 2nd, 2005, 07:27 PM Ozcan senin uslubunu komik buldugumu bilmeni istedim. Buyuzden sana hic kizamiyorum.
Ozcan March 2nd, 2005, 08:34 PM Ozcan senin uslubunu komik buldugumu bilmeni istedim. Buyuzden sana hic kizamiyorum.
Neresi komik :dunno: kizilacak ne var :eek2:
icy March 2nd, 2005, 09:14 PM bit artik resim diye abartti,adam cibildak resimleri yine koymus
Allan March 2nd, 2005, 09:32 PM Neresi komik :dunno: kizilacak ne var :eek2:
Kizilacak bi sey yok canim. Cumlelerin hep beni gulduruyo...
Kuvvaci March 2nd, 2005, 10:35 PM Ya çocuklar şu bit resmen cinsel sapık. Tamam adam abaza olabilir ama böyle bir siteyi kendi cinsel emellerine alet ediyorsa bir tuhaflık vardır bence...
System_Halted March 2nd, 2005, 10:52 PM O komsu kizlari thread'i değil mi? Valla sayfaya ilk okulda girdim. Neyseki birileri görmeden kapadım, rezil olacaktım az daha. Maşallah Soft p seviyesine vardırmışlar.
Beni ararsanız Komşu kızlarına bakıyor olacağıııım :runaway: :lol: :jk:
icy March 2nd, 2005, 10:54 PM Medeniyet dedigin tek disi kalmis canavar :)
icy March 2nd, 2005, 11:06 PM Allan, Kuvvaci, Genc, Urban Girl,Taha,System_Halted,kANAT,messiah, www,sercan,de, Tekir, Fronxie, Istanbullu, Lombak, GTAsa, Ozcan, falconi, outback, Uskudar1990, Osmanli, Jakob, unals, KMFDM, papillon, DENIZLI,Galandar, wanton6,ĉlex ,Vatan, MeReK,SnowMan,Asimov, icy,Metu,Toraman, jericho,SkyFront
37
icy March 3rd, 2005, 03:05 AM Bitlerin forumuna hangi sehir daha iyi diye bir oylama acilmis.Bence gidip oy verin
Allan March 3rd, 2005, 03:21 AM O komsu kizlari thread'i değil mi? Valla sayfaya ilk okulda girdim. Neyseki birileri görmeden kapadım, rezil olacaktım az daha. Maşallah Soft p seviyesine vardırmışlar.
Beni ararsanız Komşu kızlarına bakıyor olacağıııım :runaway: :lol: :jk:
Ben de okulda girdim. Biri gorucek diye kendime gulmustum. :)
icy March 3rd, 2005, 03:27 AM Bir tane densiz var hani buraya gelip abuk subuk yazilar yazmistiya sozde Turkmus.Gidip baska forumlari karistirmaya kalkiyor.Benim actigim insanlar basligina gelen tip.
Kuvvaci March 3rd, 2005, 03:37 AM Hangi başlıkta o herif. Kesin bölücülerden alçak...
icy March 3rd, 2005, 03:39 AM Kuvvaci sen gostermistin ya en son yazdigini
icy March 3rd, 2005, 03:40 AM Arama ozelliginin iptal edilmesi ne mantiktir?DLM de marmaris videosundaki kizi taniyan biri cikmis :)Eurovizyon basliginda niye halen cirkin resimler silinmiyor anlamadim ben.Biri anliyorsa bana anlatsin.
Fronxie March 3rd, 2005, 03:52 AM Jan, deneme amaciyla arama ozelligini kaldirmis. Forumun performansini yukseltmek calismalar yapiyorlar, sanirim.
Fronxie March 3rd, 2005, 03:54 AM Linkleri atsana ozelden icy.
Fronxie March 3rd, 2005, 03:56 AM Bu arada, icy, forum uyesi Turkler'in oldugu o listeye chains adli bir arkadas var idi. Onu da ekle. Ama chains artik yazmiyor galiba.
Ve xgokhan.
icy March 3rd, 2005, 04:04 AM Allan, Kuvvaci, Genc, Urban Girl,Taha,System_Halted,kANAT,messiah, www,sercan,de, Tekir, Fronxie, Istanbullu, Lombak, GTAsa, Ozcan, falconi, outback, Uskudar1990, Osmanli, Jakob, unals, KMFDM, papillon, DENIZLI,Galandar, wanton6,ĉlex ,Vatan, MeReK,SnowMan,Asimov, icy,Metu,Toraman, jericho,SkyFront,chains,xgokhan
39
Allan March 3rd, 2005, 06:35 AM sayimiz geometrik olarak cogaliyo... :D
Kuvvaci March 3rd, 2005, 06:45 AM Ama bu arkadaşların kaçı aktif, herkesi sitede gözükmesi lazım
papillon March 3rd, 2005, 09:50 AM ya, ben bu aralar cok yogunum, malesef tam destek olamiyorum. :bash:
ileride daha aktif olup bunu telafi ederiz. :guns1:
icy March 4th, 2005, 07:32 PM messiah cok iyi bisey yapmis.Aleyhimize yazilanlari afise etmis,modlarin dedigine gore bir kac kisi daha bugun sutlanacakmis.Bende o eurovision basligindaki cirkin resimlerin silinmesini istedim.Sonunda silindi.Belki biz burada bizim aleyhimizde cirkin yazilar yazanlari afise etmeliyiz.
Fronxie March 4th, 2005, 07:44 PM Allan, Kuvvaci, Genc, Urban Girl,Taha,System_Halted,kANAT,messiah, www,sercan,de, Tekir, Fronxie, Istanbullu, Lombak, GTAsa, Ozcan, falconi, outback, Uskudar1990, Osmanli, Jakob, unals, KMFDM, papillon, DENIZLI,Galandar, wanton6,ĉlex ,Vatan, MeReK,SnowMan,Asimov, icy,Metu,Toraman, jericho,SkyFront,chains,xgokhan, utahjazz
40
Allan March 4th, 2005, 07:54 PM wanton6 & ĉlex ayni kisiler. Cok uzun zamandir postlarini gormuyorum.
falconi March 4th, 2005, 08:16 PM hehe, ben aktivim ;)
icy March 4th, 2005, 09:04 PM Yorum yok yorum yok yorum yok
icy March 5th, 2005, 12:35 AM Buenos Aries basliginda animasyon yapmislar.Cok degisik olmus
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=183461&page=3&pp=20
Su Dubaililer birazda gelip bizim sehirlere binalar insaa etseler.Adamlar dunyada en cok gokdelen olan sehir unvanini almak istiyor galiba,
icy March 5th, 2005, 12:50 AM http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=161389
Dubai Katar arasina deniz uzerinden 300 km lik kopru yapiliyormus :eek2:
icy March 5th, 2005, 03:49 AM liste verilmis. buraya gelip bize kufur eden o densizde koyulmus
Kuvvaci March 5th, 2005, 04:20 AM Hangisi
liste nerde
icy March 5th, 2005, 04:22 AM dlm
Kuvvaci March 5th, 2005, 04:45 AM çocuklar, bu iyi bir olay aslında, geç bile kalındı, aylarca sinirimiz bozuldu. Merak ediyorum diğer kıtaların forumlerı Euroscrapers kadar karışık mı?
Ozcan March 5th, 2005, 12:42 PM http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=161389
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee????????????????????????????????????????
falconi March 5th, 2005, 02:05 PM yok yaaa, o enformasyon yanlisdir ;)
300km hic olmaz o köprü! hehe :runaway:
icy March 5th, 2005, 04:46 PM Bitlerin forumu iyice kirmizi nokta olmaya baslamis.Turkce muzik kliplerinin linklerini versekmi?
icy March 5th, 2005, 09:05 PM Allan, Kuvvaci, Genc, Urban Girl,Taha,System_Halted,kANAT,messiah, www,sercan,de, Tekir, Fronxie, Istanbullu, Lombak, GTAsa, Ozcan, falconi, outback, Uskudar1990, Osmanli, Jakob, unals, KMFDM, papillon, DENIZLI,Galandar, wanton6,ĉlex ,Vatan, MeReK,SnowMan,Asimov, icy,Metu,Toraman, jericho,SkyFront,chains,xgokhan, utahjazz,Metropolist,meow
42
Kuvvaci March 5th, 2005, 11:54 PM Son zamanlarda çok sevnidirici olan şey, sayıdan çok, herkesin daha çok şeysaj yazmaya başlaması, ve yeni gelen arkadaşların da başlıklar açmaya başlamış olması. İşte bu tip hareketler bizi kalkındırır. Son üç gündür, bu site için herkes çok güzel şeyler yapmaya başladı, umarım bu devam eder, hem de artarak :okay:
Hadi arkadaşlar, bu forumumuza sahip çıkalım...
meow March 6th, 2005, 12:24 AM http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=161389
afedersiniz para b*k gibi olunca böyle sapıtık projeler çıkıyo demek ki!
dünya üstünde bu kadar aç insan varken, töbe töbe..:)
icy March 6th, 2005, 12:26 AM Meow aslinda ters oranti var gibi bence o binalar sadece turistler icin sokakta yuruyen halk pek zengin gibi durmuyor
meow March 6th, 2005, 12:36 AM ewt ewt zaten "dünya üstündeki bu kadar aç insan"ların arasında kendi insanları da var, şey gibi parası olan Dubai, Katar emirlerinin..:) yine de yazık
sevabına ist'a 3. köprüyü de yaparlar mı acep?
Kuvvaci March 6th, 2005, 12:40 AM Arkadaşlar bu arada post sayımız 5000 i gecti, pitlerinkinin iki katindan daha fazla. 300 post sonra almanları yakalıyacağız, ama başlık sayımız almanlardan fazla, onlar geyik ayaprak bu yerlere geliyorlar. hadi ne olursa olsun,- başlıklarımıza mesaj yollayalım... Ama konu dışına da taşmayalım. birde prestijli başlıklarımızı ingilizce yazmaya özen gösterelim...
falconi March 6th, 2005, 12:47 AM cok güzel!
yazmaya devam, marsch, marsch....
meow March 6th, 2005, 01:06 AM ya thread açacam resim eklemeyi bilmiyorum. biliyorum çok cahil gözüküyorum ama:P
insert image diyince açılan kutucuğa remin locationunu mu giriyoruz??
icy March 6th, 2005, 01:07 AM Linkle yuklemen lazim resimleri.Resimleri bir yere yuklemen lazim once.Imageshack yada photobucket olabilir.Yada webden bulduysan onun linkini koy.
Once linki mesaj kutusuna paste et.Sonra hepsini mousela highlight yap.Sonra o isarete bas.
Yada boylede yazabilirsin link
icy March 6th, 2005, 01:09 AM Bu arada Dunyanin yedi yeni harikasi oylamasinda malesef Aya Sofya cok geride kalmis :(
http://cms.n7w.com/
Ozcan March 6th, 2005, 12:25 PM Icy, bilmiyorum bakmadim, hangisi birinci bir bakayim...
Fronxie March 6th, 2005, 02:00 PM Önemli değil icy, üzülme. Tac Mahal birinci olacak ya da sıralamaya girecek.
Tac Mahal'ı da Türk mimarlar inşa etmişlerdi. :)
Kuvvaci March 6th, 2005, 06:51 PM bu arada mesaj sayımız bugün çok şükür iyice arttı. Maşallah... Yeni arkadaşlar bize güç kattılar, yeni projeler güzel başlıklar doğurdu. Hepinize çok teşekkürler. Artık saldırılar azaldı... Dikkat ettiniz mi?
falconi March 6th, 2005, 06:54 PM masallah, nazar deymesin!
:)
icy March 6th, 2005, 07:02 PM ya bu uk irlanda basliginda ne sacma sapan seyler tartisiyorlar hayret,Modlardan biride orada onlara ayak uydurmus
Kuvvaci March 6th, 2005, 07:06 PM birde alt katın, bitlerin son konusuna bir bakın,çok güldüm :D
icy March 6th, 2005, 07:17 PM :D :D Etme Bulma dunyasi :D :D kac basligimi kendi mahvetti
Istanbullu March 6th, 2005, 08:25 PM Yaprak biti yakında uyruğunu değiştirip bize katılır artık! :D
icy March 6th, 2005, 08:27 PM Bize katilmasi icin on gorusme yapmasi lazim+tarih almasi lazim+muzakerelere baslamamiz icin gerekli sartlari yerine getirip butun uyelerle tek tek gorusmesi ve oylamaya sunmamiz lazim+tahmini 10 sene surer :D
Istanbullu March 6th, 2005, 08:30 PM muahahahahahaa Icy! :D
Kuvvaci March 6th, 2005, 08:36 PM yani birisi bir makale yayınladı diye trol oluyor, hem de gerçekleri yansıttı diye vah vah bitin beli kirilmiştir... Ehhh, havaları bozuldu, yok oyunlardan yeni resmler, yok oyunlar fırında, oyunlar, haşlama, bütün konular fotolar aynı. bizim projeleri görünce ilişmemeye başladılar, seslerı soluklari kesildı :D
icy March 6th, 2005, 08:38 PM Adam yakinda ilk marsa yunanilar cikti diye baslicak yazmaya :D
|
|