View Full Version : New Projects
meow March 10th, 2005, 04:55 PM Gürel Plaza
http://www.geocities.com/izmirpics/gurel.jpg http://www.geocities.com/izmirpics/gurel2.jpg
KSK Plaza
http://www.geocities.com/izmirpics/ksk.jpg http://www.geocities.com/izmirpics/ksk2.jpg
Izmir Shopping Center
http://www.geocities.com/izmirpics/isc.jpg
http://www.geocities.com/izmirpics/isc2.jpg
Izmir World Trade Center
http://www.geocities.com/izmirpics/iwtc.jpg
Bornova International Hotel & Hospital
http://www.geocities.com/izmirpics/bihh.jpg
Basmane Trade, Tourism & Culture Center
http://www.geocities.com/izmirpics/bttcc.jpg
Güzelyalı Konutları
http://www.geocities.com/izmirpics/gk.jpg
Turyağ Business Center
http://www.geocities.com/izmirpics/tbc.jpg
Yeşildere Towers
http://www.geocities.com/izmirpics/yes.jpg
falconi March 10th, 2005, 04:57 PM under construction:
gürel residance:
http://dunyaturk.com/tr26/Serkan_A_gurelres1_ser.jpg
http://dunyaturk.com/tr30/ata_maket.jpg
http://dunyaturk.com/tr30/ata_maket_2.jpg
http://dunyaturk.com/tr30/ata_Rotation_of_pano.jpg
http://dunyaturk.com/tr30/ata_gurel_insaat.jpg
http://dunyaturk.com/tr33/umit_Gurel_Resid.jpg
galeria:
http://dunyaturk.com/tr26/Serkan_A_galeria1_ser.jpg
http://dunyaturk.com/tr26/Serkan_A_galeria_ser.jpg
punta:
http://dunyaturk.com/tr26/Serkan_A_punta_ser.jpg
http://dunyaturk.com/tr26/Serkan_A_punta_ser1.jpg
falconi March 10th, 2005, 05:01 PM another project: arkadaslar bilmiyorum bu yapilacami diye, izin cikmamisti ama Küçükbay Grubu birseyler yapmak istiyordu!?
Kücükbay hotel:
http://ya2004.yeniasir.com.tr/05/19/gunluk/himgs/ilks1.jpg
http://ya2004.yeniasir.com.tr/05/19/gunluk/himgs/ilks1-1.jpg
meow March 10th, 2005, 05:01 PM it is surprising how fast the Gürel Plaza construction is going on! !,5 years ago when i was going to "dershane" right behind this location, there was nothing but a hole!
I also don't remember Hilton having been built.
Once it hadnot been there, then all of a sudden it was there.
I suppose if a project is to be realised, it is completed soon, if it is prolonged, it never happens.. unfortunately :cry:
falconi March 10th, 2005, 05:03 PM meow, sen yeni fotoraflarini cekermisin bu gökdelenlerin?
benim cektiklerim yine eskidi (6 ay oldu bile)!
meow March 10th, 2005, 05:05 PM Küçükbays' project was a residence if i'm not mistaken. and building a residence in Izmir is not a profitable enterprise, because in Izmir the land value is excessively high and there is not enough demand. All the rich are in Istanbul. Even Izmir's rich are..:lol:
izmir'e gidince çekerim de uzunca bi süre daa gitmem heralde
falconi March 10th, 2005, 05:08 PM no kücükbay is a hotel in cooperation with a japanese company!
falconi March 10th, 2005, 05:09 PM cok iyi olur, bir izinde cekersen :D
System_Halted March 10th, 2005, 05:10 PM Arkadaşlar bunları Euroscrapers'ta "Projects and Construction" a da yollayalım.
Projects are very nice, Izmir de harika olacak! :)
falconi March 10th, 2005, 05:14 PM yolla systemcim, cok sevinirim bunlarin hepsi yapilirsa!
meow March 10th, 2005, 05:18 PM Küçükbay Tower looks magnificent, if it's built it's going to be one of the best in Turkey
falconi March 10th, 2005, 05:22 PM kücübay bunu yapicaini aciklamisti, bakalim nereye yapicaklar (istanbula olmasin :D)
meow March 10th, 2005, 05:26 PM Yok ya onlar kökten izmirli. Yapmasınlar İstanbul'a. Gerçi serde kapitaliztlik var. para kazanalım die İstanbul'a yapabilirler:lol:
Bu Küçükbaylar Bornova merkezde Dokuz Eylül İlkokulunun karşısındaki o yeşil köşkün sakinleri bilio muydun?
falconi March 10th, 2005, 05:28 PM hayir bilmiyordum (enteresan), be o kadar izmirde ne oldugunu normalde bilmem! :D
falconi March 10th, 2005, 05:29 PM ehh ne olsada adamlar yag satarken zengin oldular :D
falconi March 10th, 2005, 05:30 PM birde bir bakarsin bornovaya bir gökdelen dikerler, o zaman onlara cok kizarim!!
ama bayrakliya o gökdelen cok yakisir!
meow March 10th, 2005, 05:34 PM Bornova'ya gökdelen dikmesinler mi?
Ya Bornova International Hospital and Hotel yapılırsa
Hotel-hastane konsepti de Bornovaya özgü mübarek. bkz. Ege Sağlık:lol:
falconi March 10th, 2005, 05:39 PM yok diksinler, ama bu hotel daha cok konaka ve bayrakliya yakisir, böyle gemile geldinmi güzel bir gökdelen seni karsilamali :D
meow March 10th, 2005, 05:46 PM haklısın, Allahım umarım Bayraklı artık güzel biyer olur yakın zamanda.
Ama diyelim İstanbuldan geliyosun, o zaman da Bornova'da bi gökdelen karşılamalı,
yok yok Bornova henüz küçük, yani nüfus olarak belki fazlaca büyük ama bi gökdelen için az gelişmiş. Merkezdeki eski binalar bi yenilensin gökdelen safhasına geçeriz.
Başka zenginleri var mı İzmir'in? ne iş yapıyo bunlar bina gökdelen dikseler ya!?
falconi March 10th, 2005, 05:55 PM bornova gökdelensizde güzel bir yer, ama umarim bir zaman bir iki güzel tasarlanmis (cok yüksek gerekmez) gökdelen merkeze yoksa baska bir yerine dikerler!
ben izmir zenginlerini hic bilmiyorum ve tanimiyorum,
1. kücükbay dedik, baska ??
valla bende bilmem :D
meow March 10th, 2005, 06:10 PM kim bilir, o kadar zenginimiz olsaydı, İzmir şimdiye dünya kenti olduydu zaten. İzmirin girişimleri biraz büyüyünce hoooop İstanbullular el koyuyo! bkz. Tansaş ( Doğuş aldı ), Kipa..
Bi dk. Nasıl unuturuz, Yaşar Holding var! Ooooo artık koskoca Yaşar da bi gökdelen dikmediyse İzmir'e, yuh! O kadar şeyi var, Pınar, Dyo, Altınyunus. Bi tek Pınar yeter be! İtimat gibi dandirik bi şirketin (dandirik değil de küçük sonuçta Pınar gıda devi!) bile kocaman binası var, neresi orası Ataşehir'de!!
Bu arada Büyük Efes Oteli de yenileniyo Swiss Hotel aldı da.. O da ayrı bir yılan hikayesi ya. Yani bu kadar da sorumsuzluk olmaz. Türkiye turizm tarihinin mihenk taşıdır bu otel ya! Türk filmlerinin yarısında geçer mutlaka. Bir Hülya Koçyiğit, Filiz Akın İzmir'e geldi mi, hoop Efes Oteli'ne.. Nese uzatmiyim, fotolar:
http://www.hasmimarlik.com.tr/projeler/detaylar/7-diger/efes_images/efes1.jpg
http://www.hasmimarlik.com.tr/projeler/detaylar/7-diger/efes_images/efes5.jpg
falconi March 10th, 2005, 06:13 PM ne bu simdi, hotelmi?
ve nerede, adami catlatma :D
meow March 10th, 2005, 06:20 PM Nasıl ya? bildiin Efes Oteli oğlum, hani Hilton'un yanında Cumhuriyet Meydanında
http://dunyaturk.com/tr31/SAFAK_28976875.jpg
falconi March 10th, 2005, 06:26 PM ahhh, simdi anladim!
dogru efesmis!! hoppala beyin durdu bir kac saniye... :D
Alonso March 10th, 2005, 07:31 PM http://www.geocities.com/izmirpics/ksk2.jpg
Do you have any information about this stadium? Which team is going to play there and how big is the stadium going to be?
icy March 10th, 2005, 07:34 PM messiah bunlari henuz gormedi galiba:)
meow March 10th, 2005, 07:40 PM sorry, this is only a project yet.
the stadium and the high rise building is Karşıyaka Sports Club's. And the complex is called KSK Plaza
KSK is not in Turkish premier league, it's in the secondary league, i suppose. Also the club may not be able to finance such a project.
But the club already has its own stadium and it's playing its matches there.
www.sercan.de March 10th, 2005, 08:01 PM Bu proje kabul edilmedi maalesef, sanirim maaliyeti bir hayli yüksekti
http://www.bulentturan.com/makaleler/08.htm
falconi March 10th, 2005, 08:45 PM cok üzüldüm simdi!
Kuvvaci March 10th, 2005, 09:00 PM Wonderful projects. but I am really sorry that KSK plaza and stadium won't be realized :( Why are the sport clups of Izmir so weak? Izmir doesn't have any team at the Super League.
wich projects are one the road now? do you have more info?
Urban Girl March 11th, 2005, 09:23 PM super projects for izmir, im very happy now
outback March 13th, 2005, 02:12 AM KENT YENİLEME PROJESİNDE İLK ADIM
Ballıkuyu, Vezirağa, Kadifekale ile Bayraklıdaki heyelan bölgesinde oturan vatandaşlar ile Karşıyaka Yalı Mahallesinde sağlıksız gecekondularda yaşayanların taşınacağı toplu konutların inşası için ilk adım atıldı. Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka ve Konak Belediye Başkanları Cevat Durak, Muzaffer Tunçağ ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar arasında protokol imzalandı. Protokol uyarınca, mal ve can emniyeti bulunmayan heyelan bölgesinde yaşayanlar için Uzunderede 3000-3500, Karşıyaka yalı Mahallesinde oturanlar için ise Örnekköyde 800 konut inşa edilecek.
Yapılacak konutlara, Konak ilçesinin İmariye, Kosova, Yeşildere, Vezirağa, 19 Mayıs, Hasan Özdemir, 1. Kadriye, Altay ve Kadifekale mahallelerinde, Karşıyaka Bayraklıdaki heyelan bölgesinde bulunan çiçek, Alpaslan, Fuat Erdip Baksı mahallelerinde bulunanlar Uzunderede yapılacak çağdaş konutlara, Mavişehirdeki Yalı Mahallesindeki gecekondularda güç koşullarda yaşam süren vatandaşlar ise Örnekköyde yapılacak konutlara taşınacak. Vatandaşların sağlıklı ve güvenli konutlara taşınmasının ardından boşalacak heyelan bölgeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ağaçlandırılıp yeşil alan olarak düzenlenecek.
Protokol imza töreninde konuşan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, uygulanacak projenin, İzmirde kent yenilenmesi alanında bir başlangıç olacağını söyledi. Aydın, "Ankara imkansızlıklar için yeşillendirildi. İzmire çok haksızlık ettik. İzmir çok şık bir şehir ancak bu şıklığı genişletmemiz lazım. İzmir deprem kuşağında, ona uygun konutlar yapmamız lazım.
Kente huzur getirecek çalışmalar beni mutlu ediyor" diye konuştu.
SÖZ VERMİŞTİK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise imza törenindeki konuşmasında., 28 Mart 2004 seçimlerinde tüm belediye başkan adaylarının kent yenilemesi projelerine önem verecekleri vaadinde bulunduğunu hatırlattı. Kocaoğlu, belediyeler ile TOKİnin İzmirde güzel bir işbirliği gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkiye, yüzde 70 olan kırsal nüfusunu 40 yılda yüzde 30lara çekerken kentlere yönelik yoğun göç yaşandı. Bu süreçte nüfusumuz da hızla arttı. Ama Türk insanı, Anadolu ruhu ile dayanışma içinde bu dönüşümün üstesinden gelmeyi bildi. Günümüzde, nüfus artışı ve göç biraz yavaşladı. Biz şimdi, kent yenileme ve kentsel dönüşüm projeleri ile bu göçün yarattığı sorunları da başarı ile aşacağız" dedi.
Kocaoğlu, İzmirde uygulanacak kent yenileme projesi ile yaşam tehlikesi bulunan yerlerde yaşayan İzmirlilerin, güvenli ve çağdaş konutlara taşınacağını kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Sağlıksız konutlarla dolu bu bölgeleri belediye olarak yeşil ile donatacağız. Körfezin çevresinde oluşturduğumuz yeşil kuşağı, Kadifekale çevresinde de oluşturacağız. Bu dönüşümü başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bize destek veren Başbakanımıza, Devlet Bakanımız Mehmet Aydına ve TOKİ Başkanına teşekkür ediyorum. "
PLANLI GELİŞME
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise hükümetin planlı gelişme programı kapsamında, daha önce Bakanlar Kurulu kararı ile "heyelan bölgesi" ilan edilen Kadifekale bölgesinde bulunan vatandaşların, devlet imkanları ile Uzundereye taşınacağını söyledi. Bayraktar, Karşıyaka Mavişehirde Karşıyaka Belediyesi ve TOKİ mülkiyetindeki gecekondu alanında oturanların da Örnekköyde yapılacak 800 konuta taşınacağını belirterek, desteklerinden ötürü belediye başkanlarına teşekkür etti.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kent yenileme ve kent dokusunun değişimi için yıllardır çözülemeyen bir konunun işbirliği içinde çözülmesinin sevindirici olduğunu söylerken, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ da projenin İzmir için çok önemli olduğunu söyledi. Tunçağa, " Biz, bu konuya önem vereceğimizi seçim kampanyasında da vurgulamıştık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TOKİnin sayesinde sorunu çözeceğiz. Uzunderede konutların yapılacağı bölgeye çok güzel bir rekreasyon alanı yapacağız. İzmir için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
http://www.izmir-bld.gov.tr/Menu.asp?menuID=1013&MenuName=Projeler
icy March 13th, 2005, 06:59 PM ODTÜLÜ ÖĞRENCİLER İZMİRİN VİZYONUNU ÇİZDİ
ODTÜ 4. sınıf öğrencileri 2 yıl boyunca İzmir ve Manisayı inceledi.
Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri, İzmir Manisa Kentsel Bölgesi stratejik planlarını oluşturdu. İki kentin turizm, ticaret, sanayi, çevre, doğal yaşam, tarım potansiyelini inceleyen öğrenciler, 1/100.000 ölçekli haritalar üzerinde vizyon çalışması yaptı.
Buna göre Manisa teknolojide, Aliağa petrokimyada, Torbalı, Ödemiş, Tire tarımda markalaşmalı ve yeni liman Aliağada kurulmalı.
ODTÜ öğrencileri, iki kentin vizyonuna ilişkin hazırladıkları çalışmalarını, 10.03.2005Perşembe günü İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda
İzmirlilerle paylaştı. Öğrencilerin sunumunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Topal, ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri ve belediye bürokratları izledi.
Çalışmalarından dolayı üniversite öğretim üyelerini ve öğrencileri kutlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Daha önce ODTÜde bizi konuk ettiniz. Çalışmalarınızı orada izleme fırsatı bulduk. Gerçekleştirdiğiniz bu çalışmanın, İzmir master planının oluşumuna katkısı olacağına inanıyorum diye konuştu.
ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Türel, öğrencilerin 2 yıldır İzmir üzerine çalıştıklarını belirterek, ABye uyum sürecinde İzmir başlığı altında geçtiğimiz yıl bir çalışma yaptık. Çalışmalarımızı İzmir Büyükşehir Belediyesine ilettik. Bu çalışmayla İzmirin küreselleşme sürecindeki performansının, İstanbulun, hatta Türkiye ortalamasının gerisinde olduğunu gördük. Halbuki İzmirin gelişme potansiyeli var. Sanayi ürünleri ithalat ve ihracatında umulan performansı bulamadık. Bu yılki çalışmamızı İzmir üzerinde İzmir Manisa Kentsel Bölgesi stratejik planı olarak belirledik. 15 başlık altında sanayi, ticaret, doğal yaşamlar ve çevre gibi bilgiler toplandı. 63 bin ticari kuruluş özetlendi. Derlenen veriler ışığında bu kentlere ilişkin vizyonlar oluşturuldu. 100 bin ölçekli haritalar üzerinde stratejik planlar hazırlandı. Bunun gerçek stratejiye dönüşebilmesi için rollerin üstlenilip hayata geçirilmesi gerekiyor dedi.
Prof. Dr. Türel, öğretim üyelerinin gözetiminde öğrencilerin, yürüttüğü bu projenin Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarına katkı koymasını dilediğini sözlerine ekledi.
Öğrencilerin 1/100.000 ölçekli vizyon sunumlarında şu bilgiler yer aldı;
* Yerelde ihtisaslaşan dünyada marka olur.
* Petrokimyada Aliağanın bir marka yaratması gerekiyor.
* Kentin yayılmasını önlemek için gecekondu bölgelerinin kentsel dönüşüme dahil edilmesi gerekiyor.
* Çiğli Organize Sanayi Bölgesi ile Menemen Organize Deri Serbest Bölge, giyim üzerine marka yaratmak üzerine seçildi.
* Manisa bölgesi, elektrik - elektronik ve beyaz eşya çalışmalarından dolayı bu yönde markalaşmalı.
* Batı aksı turizm bölgesi olarak değerlendirildi.
* Torbalı, Ödemiş ve Tire tarım toprakları nedeniyle tarım alanlarında markalaşmalı.
* Yeni liman bölgesini Aliağada kurulmalı.
* Çiğli ve Aliağaya otoyol uzatılmalı.
* Yeni konut alanları Kemalpaşa, Menemen, Urla ve Seferihisarda oluşturulmalı. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi daha iyi değerlendirilmeli.
* Kemalpaşa Manisa otoyol projesi hayata geçirilmeli.
* İzmiri teknopark, kongre merkezi ve limanı kullanımı olarak tanımlanmalı. Konak, İzmirin finansal - yönetsel merkez olarak belirlendi.
* Narlıdere, tüm turistik ilçelere yakınlığı, doğal güzelliği ve termali ile önemli bir ilçe.
* Uydukentler Urla, Kemalpaşa ve Torbalıda olmalı.
* Urla, Kemalpaşa Torbalı, Aliağa ve Çiğli toplu konut alanları olarak değerlendirilmeli.
Izmirlilerin yorumlarini alalim?:)
meow March 13th, 2005, 07:16 PM ne katmış şimdi bu çalışma yani?
orjinal ve yeni bi fikir göremiyorum
falconi March 13th, 2005, 07:24 PM umarim simdi, izmir ve manisa belediyesi herkezin bildigi ve gerekli seyleri hayata gecirir bu arastirmadan sonra!
Ozcan March 13th, 2005, 07:43 PM Arkadaslar su Koniaceqz (Polonyali) Turkiyeyi yine asagayan fotolar post etmis moda sikayet ettim Poland vs Spain basligida...
outback March 13th, 2005, 08:01 PM Tam olarak nerde hangi thread de post etmis?
Ozcan March 13th, 2005, 08:07 PM Poland vs Spain, benim masum post'tan sonra..
http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?forumid=467
falconi March 13th, 2005, 08:17 PM moda bildir silsin ;)
Ozcan March 13th, 2005, 08:32 PM Coktan bidirdim, silmedi henuz.
meow March 13th, 2005, 08:51 PM bu muabbeti general'a taşıyalım pls
falconi March 13th, 2005, 09:01 PM hoppa dogru, threadi karistirmisim, pardon!
konuya gelince:
izmir limani ne zaman oradan kalkacak?
meow March 13th, 2005, 09:13 PM limanı kaldırmayacaklar da sadece turizm amaçlı yolcu gemilerinin yanaştığı bi liman olacak
o da ancak ne zaman olabilir? Yeni liman nereye kurulacaksa, Aliağa mı Çandarlı mı artık neresiyse, oraya bi otoyol yapıldıktan ve liman tamamıyla bitip hizmete sokulana kadar
en aşağı bi 15 yıl diyorum ben
falconi March 13th, 2005, 11:12 PM 15 yil biraz cok geldi bana!
o kadar cok uzun sürdümü izmir hic gelismez!
icy March 17th, 2005, 03:55 AM Mavisehir is still developing
http://dunyaturk.com/tr41/haldun1974_Mavisehir.jpg
meow March 17th, 2005, 04:29 PM http://www.geocities.com/izmirpics/hisch.jpg
icy June 21st, 2005, 05:59 PM Soyak Mavisehir Project
Supposed to be completed within 12 or 18 months
http://wowturkey.com/tr52/SERARA_soyak.jpg
http://wowturkey.com/tr52/haldun1974_BetonsaMavisehir.jpg
http://wowturkey.com/tr52/SERARA_Mavisehir_Bostanli2.jpg
falconi June 21st, 2005, 09:01 PM yapsinlar bakalim...... ;)
falconi April 16th, 2006, 01:03 PM new project for izmir?
http://img85.imageshack.us/img85/5390/umitdsc056407wn.jpg
meow April 16th, 2006, 11:30 PM i think it's already under construction
somewhere near Adliye, Bayraklı
|
|