View Full Version : New Ali Sami Yen Stadium Project
Kuvvaci June 3rd, 2005, 02:58 AM Yes, this s it. I am not sure if it is the final design. And Some Fenerbahçe fans think it will never be built (wishful thinking :D). New Stadium of Galatasaray. 55.000 ppl.
http://dunyaturk.com/tr50/yurdaerbagci_stad.jpg
KONSTANTINOUPOLIS June 3rd, 2005, 03:05 AM Kuvvaci do you have any interior pics?
Kuvvaci June 3rd, 2005, 03:17 AM No, unfortunatelly this is only one ı have met so far. Actually this project is always being talking. And Galatasaray wants to build it. They took a good area, maybe the best area for a stadium (unfortunatelly this area is missed for an Olympic Park :( ), it is not away from the downtown, but not inside, like your OAKA. And Galatasaray already took this area. however couldn't build it so far, because it is not a club like Fenerbahçe (I am proud Fenerbahçe fan, we built the stadium with our own money :okay:), they have no money. Galatasaray is the first club wich economically failed after the a major Europe chamionship in the world :D. But now, government will support them (not fair :( ) because of EURO 2012 cadidature. Prime Minister decalred a few days ago that they will support them with the condition of complating this stadium before 2012.
But if you ask Tekir, he says this stadium will never be built (as you guess, he is a Fenerbahçe fan too). But Sercan is always following this project and he can give more information. But as I told you, this design can be changed (it happened before). We will see.
KONSTANTINOUPOLIS June 3rd, 2005, 03:23 AM Ok, thanx for the info man.
messiah June 3rd, 2005, 09:34 AM Yillarir bekledigim proje resmi!Hayret Sercan niye bunu önceden görmemis!!!Vayy be stada bak!!!Disarida bir 1m² beton yok,hepsi cam ve celik!!! Sabah kalkar kalkmaz böyle bir haberi okumak muhtesem,umarim su anda rüya görmüyorumdur!!!
Taha June 3rd, 2005, 09:35 AM This stadium project is may not real. Because some body's who is a wowturkey member's has found that from somewhere else. Galatasaray president said that new project will be introduced in near future. So, we are sure yet about that. But don't worry about it, we will show you soon after we get the project.
Taha June 3rd, 2005, 09:37 AM Messiah, galatasaray'in projesi gercektende bu mu? Ben bunun sadece soylesi oldugunu biliyordum.
messiah June 3rd, 2005, 09:46 AM Bu resim simdiye kadar hic yayinlanmadi.Aslantepe alindiktan sonra planlanmis bir proje,eski porjeler hep eski stadin oldugu yere ciziliyordu bu ise aslantepe arazisinin üzerine cizilmis.Benimde fazla bir bilgim yok ama dedigim gibi proje aslantepenin üzerine cizili oldugu icin yeni olmasi gerek.
messiah June 3rd, 2005, 09:49 AM Resmin sol alt kösesindeki logo'da www.parklr.com.tr mi yaziyor? Öyle bir adres yok nedense.
edit: www.parkir.com.tr yaziyormus.
messiah June 3rd, 2005, 09:58 AM Ben sazan gibi mi atladim bu basliga yoksa bu olay gercek mi?Simdi www.parkir.com.tr ye baktim bu proje 2002 yilinda Emre Arolat tarafindan cizilmis.
Ayrica Izmir'de ki stadi da bu firma cizmis.
http://www.parkir.com.tr/stadsuyabatmaz.htm
Taha June 3rd, 2005, 09:59 AM Yok yav ben tam olarak emin olamadim. Bu proje gercek olsaydi butun medya bunu cokdan yayinlamis olmazmiydi. Stad ve cevresi fena gorunmuyor ama stadin icini goremedik henuz o yuzden'de stadyum hakkinda pek bir bilgiye sahip degiliz. :dunno:
www.sercan.de June 3rd, 2005, 01:29 PM Kuvacci
this is not the ASY project :D
its a stadium design of Emre Arolat from 2002
and this stadium looks more like 30,000-35,000
so, this is not the new ASY project
BUT; the architect will be the same.
The main design and plans are amde by the Amsterdam Arena Adviory and Emre Arolta made the final design, but pssstttt ;)
Kuvvaci June 3rd, 2005, 01:51 PM Sercan ben senin yerinde olsam yazdığkıklarım değiştiridim. Konuyu ben YASY'nin de bir başlığı olsun diye açtım bu konuyu, dediğim gibi son çizim bu değil ama bunu sunmaları da muhtemel bence. Bırak millet bu diye bilsin...
Genç June 3rd, 2005, 01:59 PM Yes, this isnt the final design of the stadium, which is a good thing becuase I dont like it much :D
However, will the new stadium be a copy of the Amsterdam Arena?
messiah June 3rd, 2005, 02:01 PM Irfan abi,altina bari türkce olarak yazyasdin gercegi,sabah kalkar klkmaz böyle bir haberi görünce cok sevinmistim :(
Bu arada bence bunun tasarimi Amsterdam Arena'dan daha iyi.
Kuvvaci June 3rd, 2005, 02:05 PM Ama messiah büyük bir ihtimalle hadise budur. Çünkü mimarı aynı. Bence üzerinde sadece oynanı bunun o kadar
messiah June 3rd, 2005, 02:08 PM Insallah böyle olur.Alt tribünlerin yere gömülü olmasi benim icin önemli,hepsi yeryüzünde olunca stadin dis mimarisinin tadi kaciyor bence.
www.sercan.de June 3rd, 2005, 02:43 PM tam olarak bumu bilmiyoruz (daha)
buna benzer yaklasik..yani köseler bungibi oval olacak
ama pojesi esas AAA yapti..Emre Arolat sadece son rötüslari yapti
Kuvvaci June 3rd, 2005, 02:47 PM Ben bu yüz<den bu son şekli değil diye yazdım ya... Blirsin, aslında projeler önceden hazırlanır ve müşteri geldiğinde onlara sunulur, ve üzeinde bazı değişiklikler yapılır isteğe göre. Hadise yaklaşık budur.
Kuvvaci June 3rd, 2005, 02:48 PM O yüsden önceki postunu editle de beni yalancı çıkarma
www.sercan.de June 3rd, 2005, 02:54 PM Irfan abi,
ama bu proje 3 senelik ve yeni projelen hic alakasi yok...sadece bu stadyumdada köseler oval ve 2. katli tribün...ama en fazla bana göre 10% ayni...onun icin
Kuvvaci June 3rd, 2005, 02:55 PM Olsun yeni proje gelince proje değişti deyip yenisini ekleriz.Böyle giderse millet ASY prjesi diye bir şey olmayacak sanacak. "Yoksa yok mu gerçekten?"
www.sercan.de June 3rd, 2005, 02:57 PM projeyi ve planlar verildi gecen ay ve GS böylece 30 senelik üst kullanim hakkini aldi
resme olarakda GS AAA'da projeyi aldi
maet suan kulüpte, daha önce Emre Aroltad'daydi
icy June 3rd, 2005, 03:04 PM Siz en iyisi Metin Arolati cagirinda size konse versin :D.Napacaksiniz stadi ?:D :jk:
icy June 3rd, 2005, 03:05 PM :) Ama modern stadlara ihityacimiz var Euro2012 ye kadar.
Kuvvaci June 3rd, 2005, 03:26 PM Sercan sen de Türkçe yazman gerekeni ngilizce, İngilizce yazman geekeni Türkçe yazıyotsun be kardeşim :)
www.sercan.de June 3rd, 2005, 03:28 PM vallahi, türk forumda nyie bazen inglizce yaziyoruz :D
Burasi Türkiye, burdan cikis yok :D
Kuvvaci June 10th, 2005, 12:33 PM Türk forumuda yabancılar türkiye hakkında bilgi sayibi olsun diye yazıyoruz. Bu forumlar aslnında herkesle paylaştığımız forumlar, sadece Türkiye'nin tanıtıldığı kısım burası. Uluslararası fuar gibi düşün
--------------------------------------------------------------------------
NEW STADIUM OF GALATASARAY
http://wowturkey.com/tr50/Ghan_im902.jpg
:) :cheers: ASLANTEPE
Kuvvaci June 10th, 2005, 06:03 PM didn't you see the new stadium of Galatasaray yet :D here it is ^^^^
Genç June 10th, 2005, 08:19 PM :ohno:
www.sercan.de November 25th, 2005, 02:07 PM ´Seyrantepe bizimdir
G.Saray yöneticisi Refik Arkan, Seyrantepe projesi için çok kararlı konuştu: 'Ama öyle, ama böyle... Stadımızı mutlaka oraya yapacağız...'
25.11.2005
3 tarafımız su da nimetlerinden nemalanmıyoruz, 4 tarafı kapalı bir stadın VIP ve yedek kulübesi dışında her yerden yağmur suyu yemişiz ne olur derseniz bilemem. Ama bir gerçek var ki, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırımın gerçek bir başarısı olan Şükrü Saracoğlu Stadyumu, o kadar güzelliğe rağmen 4 tarafından yağmur yemektedir. Bu başarılarına ve stadın şanına yakışır şekilde tribünlerin kapatılmasını dileyerek Türkiyenin en güzel stadından dışarı çıkıp, en güzel olma yolunda adımları atılan Seyrantepeyi konuşmaya başlayalım.
Bir değer yaratma başarısını gösteren Fenerbahçe, gocunmadan tebrik edilmelidir. Aynı zamanda Galatasaraylılar tüm ümitsizliklerine rağmen rakiplerinin statlarına bakıp hayale dalacaklarına Seyrantepe Stad Projesine inanmalılar ve mevcut yönetimi veya yeni gelecek yöneticilerini ısrarla desteklemeliler.
Bakın başarılı yönetici Refik Arkan neler anlatıyor. Ona inanıp inanmamak elinizde. Ama anlattıklarına bakılırsa kamuoyunun yine ön yargılı bakıp gözardı ettikleri gerçekler var. Kızanlar olabilir ama ben inandım Sayın Arkana. Çok safsın demeyin, inanmazsanız yine bildiğinizi okuyun:
* Bu arazi gündeminize nereden girdi Sayın Arkan?
- Seyrantepe süreci 19 Mayıs 2004 tarihinde Galatasarayın talebi ve devlet büyüklerimizin vermiş olduğu kararla başladı. İlk tasarlanan, Seyrantepenin stad olarak kullanılması, Ali Sami Yenin ise sportif amaçlı bir toplantı ve kongre merkezi olarak değerlendirilmesiydi. Bu da Seyrantepe Arazisindeki inşaatın tamamlanmasından sonraki projeydi. Yani Ali Sami Yen Stadı'nda maçlarımızı oynayıp, stat inşaatı bittikten sonra Seyrantepede karşılaşmalarımıza devam edip Ali Sami Yen merkezine başlayacaktık.
Bu tapunun alınması ilk olarak 7 Eylül 2004 tarihinde Maliye Bakanımızın onayıyla oldu. O tarihe kadar geçen süreç görüşmelerle geçti. 7 Eylülde İstanbulda gelen yazı, Şişli Tapu Sicil Müdürlüğüne geldiğimizde Tapu Sicil Muhafızı Maliye Bakanından gelen yazının içinde kanunun emredici hükümlerine uyum olmayan bir iki ifadeden dolayı işlem yapılamayacağını söyledi.
* Gerçek bu değil mi, çünkü üzerinde çok tartışıldı size ithamlarda bulunuldu.
- Hepsini belgeleyebilirim.
* Tabi Sayın Arkan, benim endişem yok zaten.
- Bilahare tapunun kendi bir üst kurulu var Sultanahmette, oraya bu sorunları intikal ettirdik. Kurul, İstanbuldaki Tapu Sicil Muhafızlarından oluşuyor. Bir araya geldiler, Şişli Tapu Sicil Muhafızının söylediği kanuna uyum sağlamayan hususları değerlendirdiler ve bunları şöyle bunları da böyle halletmen lazım. Bunları da halledemezsen düzeltilmesi gerekir gibi açıklamalar yaptılar. Aldık elimize dosyaları Maliye Bakanlığına gittik Ankaraya.
* Ne kadar zahmetli işler böyle...
- Konuşması kolay işte. Bir de işin ilginç yanı problemi hallettikten sonra sanki hiçbir şey yokmuş, bu kadar uğraşmamışsınız gibi oluyor.
* Neyse lafınızı bölmüştüm özür dilerim...
- Bakanlıkta düzelttirdik ve tekrar İstanbula geldik ve 14 Ekim tarihinde Seyrantepe tapusunu aldık.
* Hayırlı olsun efendim...
- Olacağına inancım tam. İrtifa hakkı tapusunu aldıktan sonra yapılması gereken şey, arazinin vaziyet planı ve değerlendirilmesiyle ilgili kısım.
* Sayın Arkan yine lafınızı keseceğim ama hani siz istifa sözü vermiştiniz oraya gelecek misiniz?
- Geliyorum tabi merak etme. Daha var oraya.
Galatasaray el atınca, değerlendi!
* Tamam, hani ben gazeteci olarak görevimi yapayım da.
- Bize bazı kooperatiflerin müracaatı oldu birlikte araziyi değerlendirelim, satın alalım diye. Bunun görüşmelerini yaptık ve ne olursa olsun sonunda, ister Galatasaraya satın alma yoluyla ister üst kullanım hakkı şeklinde bu arazi üzerinde tasarrufta bulunulacaksa, her türlü imar çalışmasından sonra belli yerlerin kamuya terki gerekiyor. Yani yolların, okul, cami, hastane yerinin terki gerekiyor. Bu yetkiyi geçen sene 11 Aralık 2004teki genel kurulda aldık. Yani imar durumu için, oradaki terklerin iadesi için yetki istedik ve aldık.
Hep aralık ayına denk geldiği için söylüyorum, o tarihte ihale açılmış olsaydı daha düşük bedelle ihale yapılacaktı. İhale onay tarihi 1 Ocak 2005 oldu. Yer değer tespiti yapıldı. 65 trilyondan ihaleye çıkmıştı. Evvelce de 2-3 kez ihaleye çıktı alan olmadı. Ne zaman ki Galatasaray ilgilendi şimdi herkes şu kadar milyon dolar ver, bu kadar ver dedi. Ama üç kez ihaleden ses çıkmamış. İhale 25 Şubat tarihinde ihaleye katılındı ve ertelendi. Ertelenme gerekçesi imar durumunun belirlendikten sonra ihaleye çıkılması. Ben de oradaydım.
* Evet Fenerbahçe Kulüp Müdürü Serkan Acar da oradaymış...
- Defterdarlık da oradaydı ama bu araziyle ilgisi yoktu. İhalenin iptal gerekçesi elimde. Sonra tekrardan durum değerlendirilmesi yapıldı ve plan çalışması için Bayındırlık Bakanlığına gidildi. Bakanlık Şişli ve İstanbul Belediyesine bazı yazılar yazdı. Bunlar yasal prosedürler. Cevabının gelmesini beklemeleri lazım. Bunlar tamamlandı, sonra Galatasaray Kulübü olarak bize düşen ne varsa hazırlayıp ilgili mercilere verdik. Ondan sonra takdir devletindir. İhale tarihi belirlerler ve ihaleyi açarlar. Onu devlet bilir.
İstifa etmedim çünkü...
* Galiba istifanıza geldik.
- Evet şimdi geldik. Bakın ben o Galatasaray Kulübünün hazırlaması gereken evrakları, yani bana ait tüm sorumlulukları, 15 Mayıs 2005 tarihinde devlete teslim etmem gereken her şeyi teslim edeceğime dair sözü verdim. Tamamlayamazsam istifa ederim dedim. Tamamladım verdim ama ihaleyi açacak olan ben değilim, devlet. Maliye Bakanlığı da o tarihten sonra ihaleyi açmayı uygun görmedi. Bayındırlık Bakanlığından planlar geldi askıya çıktı ve bu aşamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaşın burada bir hastane ile ilgili kısmın büyütülmesi talebi oldu. Kendisiyle bu konu en az iki üç defa görüşüldü. Hatta birkaç defasında da Sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan'ın da Başkanımız Özhan Canaydına bu olayın çözülüp görüşülmesi yönünde önerisi oldu. Hepsini yerine getirdik, Kadir Beyle de bir anlaşmazlığımız olmadı ve projede yolumuza devam ediyoruz. Yani son olarak Bayındırlık Bakanlığından gelen plan bir değişikliğe uğradı. Hastane yeri biraz daha büyüdü, mesele budur.
* İddia şu ki; Seyrantepe hayali bitmiştir. Bunu diyenlerin bir bildiği mi var?
- Bu iş bizim bakış açımıza bağlı. Eğer biz 30 sene üst hakkıyla yolumuza devam etmeyi kabul ediyorsak ve mülkiyeti edinme gibi bir derdimiz olmayacaksa, Seyrantepe Tapusu Galatasarayın kasasındadır. Ama biz bu mülkün tapusunu almak istiyoruz diyorsak, Sayın Kadir Topbaş ile yapılan görüşmelerin sonucunu bekleyip ondan sonra bakmalıyız.
Kongreye de saygı duyarız
* Seyrantepe Galatasarayındır diyorsunuz açık açık.
- Mülkiyeti şu anda değil ama üst kullanım tapusu bizimdir. Bakın şu anda ben Seyrantepenin etrafını telle çeviririm ve kimseyi sokmam. İstiyorsanız deneyin. Tapu kasamızda. Problem olan bir şey yok. Biz kulübün menfaatlerini düşünerek mülkiyet tapusu almanın daha yararlı olduğunu söylüyoruz. Eğer Galatasaray kongresi, tapu mapu istemiyoruz, stadımızı buraya yapıp 30 sene kullanıp sonra terk edelim diyorlarsa, o da bir karardır saygı gösteririz. Ama bizce menfaatler bunu gerektirmiyor. Bu mülk bir şekilde Galatasarayın aktifleri içine girmelidir.
* Fenerbahçe söylentilerdeki gibi bir engel girişiminde bulundu mu sizce?
- Zannetmiyorum. Belki gazetelerde çıkan yazılar bu bürokratik çalışmalarda bürokratlara bir tedirginlik yaratmış olabilir ama yapılan iş tamamen kanuni bir iş. Kanunsuz işi devlet yapmaz.
Fenerbahçe'yi yorumlamam
* Peki felsefedeki gibi tersten gidelim biraz. Fenerbahçeye böyle bir arazi verilseydi siz ne yapardınız?
- Galatasaray Kulübünün bu konularla ilgili davranış şekli her zamanki gibidir. Sadece kendi işlerimizle ilgileniriz. Diğer kulüplerle ilgili hiçbir şeyi bugüne kadar gündeme getirdiğimiz görülmemiştir.
* O zaman Fenerbahçeden gelen açıklamaları nasıl görüyorsunuz?
- Fenerbahçenin yaptığı açıklamalar medyada yer aldı ama ben gözümle açıklama yaptıklarını görmedim, duymadım. Doğru mu değil mi bilmiyorum. Keşke herkese verilse. Bunlar kamu yararına bir dernektir. Sonuçta ne Özhan Canaydın, ne de Sayın Aziz Yıldırım bu tapuları alıp evlerine götürecek. Camialara kalacak değerlendirilecektir. Kaldı ki Türkiye olarak çok gerilerdeyiz, kendi aramızdaki çekişmelerden dolayı, ileriyi göremiyoruz. Real Madrid örneğini unutmayın. Madrid Belediyesi, bir arazi verdi ve kulübe şehir merkezindeki araziyi sattırdı. Bugün statla ilgili birçok finansman şirketiyle görüşüyorum. Hepsinin bana söylediği belediye ne kadar bu işin içinde?... Amsterdam Arena Stadının, yanılmıyorsam yüzde 35i belediyenin katkısıyla yapılmıştır. Belediyenin görevleri arasında bunlar da var. Bir maç, bir organizasyon olduğu zaman dükkanlar çalışıyor, insanlar aktif oluyor ekonomi dönmüyor mu? Otoparklar, sosyal olgu var. Bilhassa İstanbulda belediyeler kulüplere mesafeli duruyor. Anadoluda belediyeler kulüplerin içinde. Fenerbahçe bir stat yapıp değer oluşturdu, biz yapıp değer oluşturacağız. Bunlar sonuçta kamunun. Satışı, devri söz konusu değil ki. Kar amacı güden bir şirket, faaliyet yok ki ortada.
* Seyrantepe Arazisine gittiğiniz zaman ne hissediyorsunuz?
- Bana heyecan veriyor. Bazı arkadaşlar burada stat olmaz diyor. Hiç katılmıyorum, çünkü şehir o istikamete doğru gelişiyor. Otoyolun kenarı, metro istasyonu geliyor. Türkiyede de böyle bir stat konumu olduğunu zannetmiyorum. Hangi stadın içine metro giriyor, görmedim. Bir alt geçitle stada ulaşacak taraftar.
Stadın bittiğini görmek istiyorum
* Seyrantepe ile ilgili en büyük hayaliniz nedir?
- Stadın açıldığı günü görmek istiyorum.
* O gün yöneticiliğinizin son günü mü olacak?
- Bir bayrak yarışı. Gelen alır götürür bayrağı hiç şüphem yok. Ama yapılacak stadın üstünün kapalı olması için uğraşıyoruz. Yani sadece 4 tarafı değil, tamamı kapanacak. Güneşli havalarda açılacak, yağmurda, karda kapanacak. Dar ve dik bir stat olacak, etrafında da atletizm pisti olmayacak. Tapuyu aldıktan sonra taraftarın beklentilerini aldım statla ilgili olarak. Ve 15 bin maili tek başıma okudum. Genelde müşterek olan talepleri tespit ettim. İki katlı olacak ve içinde kreş olacak. Ayrıca Sami Yendeki gibi ikinci kat birinci katın bir ölçüde üzerine gelecek. Tam tur loca olacak. Aslan ağzından stada girilecek. Aslanlı yol olacak ve orada Galatasaraya büyük emeği geçmiş insanlarımızın heykelleri olacak. Zaten bölgenin ismi Aslantepe olarak belirlendi gibi. Komplekse de Ali Sami Yen Kompleksi ismi yakışır. Stadın ismi belki bir gruba satılabilir.
* Güzel şeyler anlatıyorsunuz da neden o zaman sizin aksinize birilerinin hayal gücü tükendi?
- Belki de bizden kaynaklandı. İyi açıklama yapamadık galiba. Ama şunu gördük ki bazı açıklamaları yapmak projeye zarar veriyor. Önümüze engel çıkıyor.
* Sürpriz bir gelişme olabilir mi, yani yakında açıklayacağınız yeni bir gelişme Seyrantepe ile ilgili olarak?
- Her an olabilir. Biz durmuyoruz devam ediyoruz. Stat yüzde 100 Seyrantepede olacak. Ama üst hakkı bizdeyken, ama tapusu bizdeyken olacak. Ufak bir nüans var, bu giderildikten sonra mutlaka oraya stat yapılacak.
* Favori stadınız hangisi?
- Münihteki Alliance Arena... Ama imkansız. 400 milyon Euroluk bir stat. Gerçekçi olmak lazım.
* Hiç gizlice stat gezmeye gittiniz mi?
- Hollanda ve Almanyaya gittim. Portekize gidecektim gidemedim. Schalkeye gittik.
* Bu kadar şey anlatıyorsunuz, özel hayatınızda çok zorlandığınız kesin. Nasıl altından kalkıyorsunuz?
-Finansman sıkıntılarımız olmasa her şey daha kolay olurdu. Ne yapılacağı belli. Ama ilk hareketin başlaması lazım. Sayın Kadir Topbaş çok iyi niyetli bize karşı. Sayın Başkan benim de bulunduğum bir toplantıda 15 Aralık 2005 tarihinde sorunun sonuçlandırılabileceğini ifade etti.
http://www.e-kolay.net/fanatik/FutbolHaber.asp?PID=249&HID=6&HaberID=336519
SnowPower November 25th, 2005, 05:28 PM In your dreams... :)
Ozkan November 25th, 2005, 07:17 PM One day you will have a proper stadium, dont worry.
Your grand grand children might see it :)
www.sercan.de November 26th, 2005, 01:58 PM artik yönetim birsey yapamaz
herhalde Ararlikta Kurul hem Riva ve Seyrantepe icin oy verecek
100% kurul "tapuyuda alin" diyecek
yani ozaman GS Topbaslan anlasmasi gerek o hastane icin
ve buda gene sürer
System_Halted November 26th, 2005, 05:15 PM Kuvvaci bu wowturkey linki gözüksün diye, o kadar gidip wowturkey'de bos mesaj açtim, resmi yapistirip, önizleme yaptim. Enfes bir stad bekliyorum, ne göreyim... >( :bash:
http://img456.imageshack.us/img456/2338/ghanim9024ch.jpg (http://imageshack.us)
Bana borçlusun.. :D
antigr12 November 29th, 2005, 06:31 AM will this stadium be built ? could you traduce and sumarize the above article whole idea for all people ? what does that say ? thanks
Joya November 29th, 2005, 11:23 AM will this stadium be built ? could you traduce and sumarize the above article whole idea for all people ? what does that say ? thanks
The article is about a GS official's dreams of building a new stadium.
antigr12 November 29th, 2005, 09:42 PM is it only a dream ? because gs has a project of building a stadium like the arena on this land of seyrantepe , i guessed it was the subject of the article with serious infos on this , what's its status ?
www.sercan.de November 30th, 2005, 04:28 PM they are waiting for the decision of the committee in december.
Either to buold only the stadium (with the 30 year employment right)
or to buy the area with 3 cooperatives
But then they have to agree with the Istanbul major about the size of a planned hospital in this area
Joya November 30th, 2005, 04:45 PM Sercan, if agreed on everything, Will they build the old project or there is a new project or a new project is still to be made ?
www.sercan.de November 30th, 2005, 04:55 PM the old project from 1996 died
it was for Mecidiyeköy
there is a new project
Some guys already saw the maquette
Joya November 30th, 2005, 05:13 PM there is a new project
Some guys already saw the maquette
Who are the guys ? Where did they see it ?
www.sercan.de November 30th, 2005, 05:33 PM :D
GS SK members
they saw it in France
But they saw it in January
|
|