View Full Version : НОВИ САД - праћење градилишта | NOVI SAD - construction updates

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58

liman_drzava
July 16th, 2009, 12:22 PM
^^^^ Hehehe, to sa Ranzirnom sam rekao u kontekstu kako se moze dogovoriti (pa i sa zeleznicom), a sto se vojske tice, i tu se stvari pomeraju, setimo se da su bile price sa povracajem kasarni gradu, a i sa Tvrdjave ce da se skolone... U sv. slucaju, najbolje da se ti pregovori zavrse dok je na svim nivoima ista vlast, jer posle ce biti veselo. A dobro da su spomenuli te nadvoznjake u tekstu, ja se vec zabrinuo... Israfirano na karti su ti "turisticko-sportsko-rektreativne povrsine" - dok ne dodje Vondel kapital :lol: ;) A ovo za Zezeljev je stvarno crtani film, slazem se sa tobom...

Novosadian
July 16th, 2009, 12:35 PM
Iskreno, ja bih i voleo da na tom prostoru dodje neko ozbiljan tipa Vondela. I taman imaju prostora da se razmasu da ne prave one tunele,. A i mogu da zamislim kakav kvalitetan sportsko-rekreativan centar bi dobili- verovatno tri otvorena terena zarasla u zbunje, balon u najboljem slucaju.:ohno:

sizif
July 16th, 2009, 01:44 PM
:nono:@novosadian

Gradi se iz sredstava Pokrajine, jer je pokrajina dobila sav novac od NIS-a (s tim da ona odlucuje u koje projekte iz svoje nadleznosti ce da ulaze). Niko drugi u drzavi u kojoj je NIS godinama imao i ima monopol nije dobio nista. Kada je prodavan Telenor pare su dobili (preko NIP-a) svi. Nemoj poluinformacijama da, bez razloga, unosis zabunu kod ljudi koji nemaju dovoljno informacija.

Ja sam isto za decentralizaciju i demetropolizaciju Srbije, ali hajde da to uradimo na nacin koji ce od nase zemlje napraviti bolje mesto za zivot svih :grouphug: , a ne da je poganim povicima "di su nasi novci" uvedemo u krug jalovih svadja i trazenja krivca tamo gde ga nema.

Ranko Su NS
July 16th, 2009, 02:50 PM

Gradi se iz sredstava Pokrajine, jer je pokrajina dobila sav novac od NIS-a (s tim da ona odlucuje u koje projekte iz svoje nadleznosti ce da ulaze). Niko drugi u drzavi u kojoj je NIS godinama imao i ima monopol nije dobio nista. Kada je prodavan Telenor pare su dobili (preko NIP-a) svi. Nemoj poluinformacijama da, bez razloga, unosis zabunu kod ljudi koji nemaju dovoljno informacija.

Ja sam isto za decentralizaciju i demetropolizaciju Srbije, ali hajde da to uradimo na nacin koji ce od nase zemlje napraviti bolje mesto za zivot svih :grouphug: , a ne da je poganim povicima "di su nasi novci" uvedemo u krug jalovih svadja i trazenja krivca tamo gde ga nema.

Potpisujem, :applause:

neoplanta
July 16th, 2009, 02:59 PM

Opa, Sizife! Prva rečenica pa promašaj. Pokrajina je dobila 50% sredstava a ostalo je dobila Republika. I ne samo to. Iz Beograda je odmah smišljeno kako ta sredstva treba da se troše isključivo na republičke obaveze: Žeželjov most, petlje na autoputu oko Novog Sada itd. Republika će ubirati sredstva a Pokrajina je dobila obavezu kako da utroši, kobajagi sopstvena sredstva. Rasprave ovog tipa su jalove ovde, ali na nekim drugim mestima će se sigurno još dugo voditi jer problem raspodele i otomanske centralizacije evidentno postoji. Najviše volim sledeći primer: Subotica je 1918. bila veća od Beograda. Koliko je milijardi iz čitave zemlje (u svim njenim oblicima) utrošeno u Beogradu da bi se između Subotice i Beograda napravila današnja razlika. Ali kako već rekoh, ovo je rasprava za neko drugo mesto.

PS

Usput, neko reče gore kako nam je Dačić otvorio još jednu salu SUPa kako ne bismo pocrkali u čekajući pasoše, lične karte i sl.. Na žalost, nije Dačić dao ni dinara, več gradonačelnik Pavličić i grad. Čak su i ljudi koji tu rade preseljeni iz drugih gradskih službi. Toliko o obavezama Republike.
Volim i ovaj primer: Novi Sad je dobio obavezu da iz gradskog budžeta plati za Univerzijadu 1.200.000 evra jer su u njemu odigrane dve (i brojkom 2) odbojkaške utakmice. Takmičari su dovezeni autobusima pred utakmicu i odmah posle nje vraćeni u Beograd. TO je 600.000 evra po utakmici. Sjajna cena, Slične harače platitli su i Vršac i Inđija gde su takođe i na isti način odigrane utakmice.

Vucko
July 16th, 2009, 03:32 PM
Pozdrav,kako se krecu cene stanova u Novom Sadu?

Kot Behemot
July 16th, 2009, 03:36 PM
Ček' deco, pa taj Žeželjev most finansira delom i grad jer preko njega prolaze i infrastrukturni koridori (cevi od izvorišta vode do fabrike vode) i koliko sam razumeo i deo drumskog saobraćaja, i to dobar deo.
Sadašnji most, PMDDŽM ima jako malu saobraćajnu propusnost (i za drumski saobraćaj i za nesretne brodove koji malo malo pa udare u stubove), a on i Varadinski zajedno jedva kao pola mosta Slobode.
Što se republike tiče... tu se uglavnom slažem sa vama. I tu nema pomoći, nažalost. Možemo eventualno sami da se organizujemo i posadimo poneko drvo ili žbun da ne živimo baš u Kandaharu jer grad nema para za drvorede (mislim prvenstveno na novu Detelinaru i Grbavicu) i dok se neko ne smiluje da reši da pravi neki kapitalni projekat možemo da gledamo kako drveće raste... Kapitalne projekte u Vojvodini u poslednjih 20 godina možemo ako hoćete da izbrojimo.
Što se železnica Srbije tiče, bolje da ne napišem šta mislim o njima, moraće moderator da mi edituje post.

sizif
July 16th, 2009, 05:00 PM
@neoplanta

Sraman je i jeftin tvoj naslov "Pogani Vojvodjani!". Treba, valjda, da ukaze da je takav moj odnos prema delu zemlje i ljudima koje izuzetno volim. I upravo zbog toga ulazim u opasnost da skocim samom sebi u usta i "udjem u krug jalovih svadja". Stoga cu i nakon samo jos jedne napomene prestati da diskutujem o ovome.

Nakon sto je uplatila prvih 200 miliona evra Vojvodini, Republika se obavezala da do kraja godine uplati jos 40 odsto ove svote. Taj novac nije "ekstra" prihod pokrajine, vec suma koju ona u domenu svoje autonomije raspodeljuje po sopstvenom nahodjenju.

Napominjem, kada su za slicne pare prodavani Duvanska industrija Nis, Duvanska industrija Vranje, Telenor, VIP itd, pare su ravnopravno rasporedjivane svim gradovima (pa i vojvodjanskim), dok je lokalnim samoupravama pripadalo samo po 5 odsto. Tacno je da je vecina NIS-ovih postrojenja u Vojvodini. Zbog toga je i sediste kompanije u Novom Sadu. Tacno je i da su se ona i zaposleni u njoj poslednjih godina dobro nafatirali zahvaljujuci monopolskom polozaju koji uziva.

Jos jednom: veliki sam pristalica decentralizacije, ali su mi direktno odvratni politikanti koji u tom procesu nalaze prostora za sebe. Da plasiranjem poluinformacija odvrate paznju sa izvora problema i sto je jos gore da potpuno bespotrebno izazivaju omrazu medju ljudima.

Cuj: "Pogani Vojvodjani!" Od koga si to i kada cuo, bednice.

Off

Ranko Su NS
July 16th, 2009, 05:18 PM
Najviše volim sledeći primer: Subotica je 1918. bila veća od Beograda. Koliko je milijardi iz čitave zemlje (u svim njenim oblicima) utrošeno u Beogradu da bi se između Subotice i Beograda napravila današnja razlika. Ali kako već rekoh, ovo je rasprava za neko drugo mesto.

Ja nesto mislim da Novi Sad uzima pare Subotici. Koliki je priliv novca i koliki je budžet Novog Sada, a koliki je Subotički. Nije valjda privreda SU i NS u tolikoj nesrazmeri. Pre neki dan se debil pohvalio kako NS ima najveći budžet u Srbiji.
Ne buniš se zbog tolike disproporcije budžeta NS i Su. Da li znaš zašto SU decenijama nije dobila status grada. Jer "grad" dobija posebno love pride. A NS je bio jedini zvanični "grad" u Vojvodini, i svu tu lovu je on sam delio na jednake delove, (a to znači sve sebi). To ti ne smeta

Malo prouči kako se troši novac od budžeta Srbije. Tog doktora kod koga se lečiš plaća država, nastavnika u školi takođe, profesora na faksu plaća država, svi NS penzioneri dobijaju lovu od Penzionog fonda Srbije, mladi policajac dobija platu iz BG, vojnik u kasarni na Majevici i njegov starešina itd itd...

U BG i centralnoj Srbiji već 30 godina nema nijedne veće investicije, sem Arene. Bg se po veka guši u saobraćaju na jednom mostu grad od 2 miliona, jer nema love, a sve opljačka od Novog Sada. A Novi Sad sve opljačka od Srbobrana Kule Vrbasa Odžaka Pančeva Subotice, Vršca, Kovina itd i hoće da ima 5 mostova, jer mu je 3 malo.
A Su je pre 80 godina bila 4 puta veca od NS a sad je NS 4x veći od Su. To tako treba jeli Neoplanta.

Jedino što ti je pametno je da je ovo tema za neko drugo mesto.

neusatz!
July 16th, 2009, 06:10 PM
Usput, neko reče gore kako nam je Dačić otvorio još jednu salu SUPa kako ne bismo pocrkali u čekajući pasoše, lične karte i sl.. Na žalost, nije Dačić dao ni dinara, več gradonačelnik Pavličić i grad. Čak su i ljudi koji tu rade preseljeni iz drugih gradskih službi. Toliko o obavezama Republike.
Volim i ovaj primer: Novi Sad je dobio obavezu da iz gradskog budžeta plati za Univerzijadu 1.200.000 evra jer su u njemu odigrane dve (i brojkom 2) odbojkaške utakmice. Takmičari su dovezeni autobusima pred utakmicu i odmah posle nje vraćeni u Beograd. TO je 600.000 evra po utakmici. Sjajna cena, Slične harače platitli su i Vršac i Inđija gde su takođe i na isti način odigrane utakmice.

Ta stanica još nije otvorena, mislim da su Dačiću poslali četiri dopisa iz Grada u kojima traže otvaranje policijske stanice na Novom Naselju. Zadnje što sam čuo da je Dačić izjavio je to da nema otvaranja novih mesta u MUP-u i da nema uslova za tu stanicu. Ako je nešto u medjuvremenu bilo drugo saopšteno izvinjavam se.

neoplanta
July 16th, 2009, 06:43 PM
@neoplanta

Sraman je i jeftin tvoj naslov "Pogani Vojvodjani!". Treba, valjda, da ukaze da je takav moj odnos prema delu zemlje i ljudima koje izuzetno volim. I upravo zbog toga ulazim u opasnost da skocim samom sebi u usta i "udjem u krug jalovih svadja". Stoga cu i nakon samo jos jedne napomene prestati da diskutujem o ovome.

Nakon sto je uplatila prvih 200 miliona evra Vojvodini, Republika se obavezala da do kraja godine uplati jos 40 odsto ove svote. Taj novac nije "ekstra" prihod pokrajine, vec suma koju ona u domenu svoje autonomije raspodeljuje po sopstvenom nahodjenju.

Napominjem, kada su za slicne pare prodavani Duvanska industrija Nis, Duvanska industrija Vranje, Telenor, VIP itd, pare su ravnopravno rasporedjivane svim gradovima (pa i vojvodjanskim), dok je lokalnim samoupravama pripadalo samo po 5 odsto. Tacno je da je vecina NIS-ovih postrojenja u Vojvodini. Zbog toga je i sediste kompanije u Novom Sadu. Tacno je i da su se ona i zaposleni u njoj poslednjih godina dobro nafatirali zahvaljujuci monopolskom polozaju koji uziva.

Jos jednom: veliki sam pristalica decentralizacije, ali su mi direktno odvratni politikanti koji u tom procesu nalaze prostora za sebe. Da plasiranjem poluinformacija odvrate paznju sa izvora problema i sto je jos gore da potpuno bespotrebno izazivaju omrazu medju ljudima.

Cuj: "Pogani Vojvodjani!" Od koga si to i kada cuo, bednice.

Off

Op, la! Ne samo neobavešten nego i bezobrazan. Reč "pogani" je citat iz tvog teksta (bedniče, reče ti) i odnosi se na one koji postavljaju pitanje "gde su naši novci". A to pitanje postavlja mnogo Vojvođana. Ergo, ako je pitanje koje postavljaju "pogano" onda su oni koji ga postavljaju "pogani", zar ne? Što se tiče ostatka novca koji će biti doznačen, možda si pobrkao sa čuvenih "ustavnih" 7% od kojih će nedostajući deo (jer Beograd ni ustav ne može da ispoštuje) biti doznačen kada bude usvojen "zakon o nadležnostima" i Statut (još jedna ustavna obaveza), što će, sudeći po trenutnoj situaciji, biti nikada. A što se tiče 400 miliona od prodaje NISa, NIKADA I NIGDE nije bilo ni zamišljeno da Vojvodina dobije sve pare, već samo 50%. Proveri nesrećo, pa onda vodi javne rasprave!
Usput, mnogo važnije od toga gde su postrojenja jeste pitanje gde je nafta, a ona je sva u Vojvodini i njeno višedecenijsko eksploatisanje puni budžet u značajnom procentu.
Ali sa ljudima koji ne poseduju osnovne informacije i bazična znanja svaki dijalog je uzaludan. On umesto argumenata ubrzo proizvede gomilu gluposti i uvreda tipa "bedniče", tako da se pretvori u veliko smarajuće NIŠTA. Izvinjavam se onima koji ovo moraju da čitaju.

neoplanta
July 16th, 2009, 07:15 PM
Ja nesto mislim da Novi Sad uzima pare Subotici.

Ti nešto misliš ili nešto znaš? Na žalost loše misliš a ništa ne znaš. Ko od koga uzima pare argumentuje se podacima. Čitaj sajt republičkog zavoda za statistiku. Uči! Trebaće ti.

Koliki je priliv novca i koliki je budžet Novog Sada, a koliki je Subotički. Nije valjda privreda SU i NS u tolikoj nesrazmeri. Pre neki dan se debil pohvalio kako NS ima najveći budžet u Srbiji.

Isto važi i za ove komentare.
Kad naučiš da koristiš sajt Republičkog zavoda, videćeš da Novi Sad ima najveći dohodak po stanovniku u Srbiji, što znači da je gledano tim pokazateljem, najbogatiji grad u zemlji. Isto tako ćeš naučiti da svi gradovi dobijaju jednaki procenat od onoga što ostvare i da taj procenat čini njihov budžet. "Debil" kako kažeš i kojeg nisi razumeo je rekao samo to, da Novi Sad ima najveći budžet po stanovniku, što je direktni rezultat činjenice da najviše stvara po stanovniku.

Ne buniš se zbog tolike disproporcije budžeta NS i Su. Da li znaš zašto SU decenijama nije dobila status grada. Jer "grad" dobija posebno love pride. A NS je bio jedini zvanični "grad" u Vojvodini, i svu tu lovu je on sam delio na jednake delove, (a to znači sve sebi). To ti ne smeta

Malo prouči kako se troši novac od budžeta Srbije. Tog doktora kod koga se lečiš plaća država, nastavnika u školi takođe, profesora na faksu plaća država, svi NS penzioneri dobijaju lovu od Penzionog fonda Srbije, mladi policajac dobija platu iz BG, vojnik u kasarni na Majevici i njegov starešina itd itd...

Ovo sad već posta groteskno. Ti izgleda misliš da Beograd pare "za mladog policajca" šalje iz svog džepa. To su pare skupljene iz čitave države, promešane da im se zavara trag i poslate nazad u opštine po kriterijumima koje je kroz zakone usvojila Narodna skupština.

U BG i centralnoj Srbiji već 30 godina nema nijedne veće investicije, sem Arene. Bg se po veka guši u saobraćaju na jednom mostu grad od 2 miliona, jer nema love, a sve opljačka od Novog Sada. A Novi Sad sve opljačka od Srbobrana Kule Vrbasa Odžaka Pančeva Subotice, Vršca, Kovina itd i hoće da ima 5 mostova, jer mu je 3 malo.

Novi Sad o ničemu ne odlučuje jer Pokrajinska skupština nema pravo da donosi zakone. Pljačkanje "Srbobrana, Subotice..." može se obaviti samo preko Narodne skupštine Republike Srbije.

A Su je pre 80 godina bila 4 puta veca od NS a sad je NS 4x veći od Su. To tako treba jeli Neoplanta.

Po podacima iz 1910. Novi Sad je imao 33.000 stanovnika, Subotica 93.000 a Beograd nešto manje od 90.000. S obzirom na današnje stanje, koje nadam se poznaješ, nije teško izračunati ko je najviše profitirao.

Uostalom, evo ti malo podataka sa sajta Republičkog zavoda za statistiku da učiš:

BROJ STANOVNIKA PREMA POPISU 2002:

1. Grad Beograd - 1.576.124
2. Grad Novi Sad - 299.294
3. Grad Nis - 250.518
4. Grad Kragujevac - 175.802
5. Opstina Subotica - 148.401

NACIONALNI DOHODAK PO STANOVNIKU:

1. Grad Novi Sad - 249.707 din
2. Grad Beograd - 194.133 din
3. Grad Nis - 149.970 din
4. Opstina Subotica - 145.680 din
5. Grad Kragujevac - 74.881 din

NIVO NACIONALNOG DOHOTKA (REPUBLIKA SRBIJA = 100)

1. Grad Novi Sad - 202
2. Grad Beograd - 157
3. Grad Nis - 121
4. Opstina Subotica - 118
5. Grad Kragujevac - 61

NETO PROSECNA ZARADA

1. Grad Beograd - 22.025 din
2. Grad Novi Sad - 21.745 din
3. Opstina Subotica - 17.060
4. Grad Kragujevac - 15.446
5. Grad Nis - 15.310

Jedino što ti je pametno je da je ovo tema za neko drugo mesto.

Na žalost, kod tebe nisam našao ništa pametno.:ohno:

Ranko Su NS
July 16th, 2009, 07:31 PM
А ти научи како се понаша на форуму. Цинизам и ароганција су одлике примитиваца, а не цивилизоване дискусије.

Sawovsky
July 16th, 2009, 08:41 PM
Неопланта, зар не видиш огромну количину себичности и саможивости у својим постовима? Експлоатишу нафту у Војводини ради буџета, паз бога ти. А где је Војводина, у Африци па је Србија експлоатише? А ако се већ толико бринеш да паре од нафте остану где требају, јел ти није пало на памет да се највећи део налазишта налази у Банату и у околини Суботице,а видим и Суботица и Зрењанин се убише од развоја,а јадан Нови Сад пати(ово није на рачун осталих Новосађана, да се разумемо!)

Од таквих арогонтних и себичних ''аутономаша''(феудалаца) нема вајде за истински развој Србије.

vasilevs
July 16th, 2009, 10:54 PM
Ta stanica još nije otvorena, mislim da su Dačiću poslali četiri dopisa iz Grada u kojima traže otvaranje policijske stanice na Novom Naselju. Zadnje što sam čuo da je Dačić izjavio je to da nema otvaranja novih mesta u MUP-u i da nema uslova za tu stanicu. Ako je nešto u medjuvremenu bilo drugo saopšteno izvinjavam se.

Пол. станица на Новом Насељу није отворена.
Отворена је још једна шалтер сала за издавање лк и пасоша на Булевару Ослобођења, код Моста Слободе.

Ranko Su NS
July 16th, 2009, 11:18 PM
Доже Ђерђа 16. марта:

http://i30.tinypic.com/2w1w8pk.jpg

исто то данас:

http://i28.tinypic.com/nee2z4.jpg

Дворац у А. Чехова:

http://i30.tinypic.com/2pt8n7t.jpg

кућа у А. Чехова:

http://i30.tinypic.com/69kume.jpg

Belgrado
July 17th, 2009, 12:49 AM
Postoje li neki planovi za ove dve lokacije?

http://www.wikimapia.org/#lat=45.2287526&lon=19.8202801&z=15&l=0&m=s&v=9

i

http://www.wikimapia.org/#lat=45.2295687&lon=19.8556209&z=16&l=0&m=s&v=9

I zanima me u kom se pravcu razvija NS ako nije problem da se pomeri krstic na wikimapiji i postavi link,hvala unapred :)

Ranko Su NS
July 17th, 2009, 08:25 AM
Iz 24 sata:

Na uglu Somborske i ulice Jožefa Atile danas počinju radovi na izgradnji Somborskog bulevara. Reč je o najvećoj investiciji grada u ovoj godini, čija će ukupna vrednost, prema ranijim procenama, iznositi oko milijardu dinara.
Somborski bulevar će biti građen duž trase bivše istoimene pruge na Telepu. Njime će zapadni deo grada biti povezan s Limanima i činiće deo južnog gradskog tranzita. Posao je organizovan u dve faze, od kojih će ovogodišnja podrazumevati rekonstrukciju glavnog dovodnika vode, izgradnju vrelovoda, kanalizacione mreže i 1.850 metara saobraćajnice od Futoške do ulice Jožefa Atile.
Bulevar će imati dve saobraćajne trake u oba smera, biciklističke i pešačke staze, kao i parkinge, a semafori će biti postavljeni na raskrsnicama sa Futoškim putem i Vršačkom ulicom. Urbanisti su duž Somborskog bulevara predvideli trospratne zgrade sa lokalima u prizemlju, a obilaznica oko Petrovaradina zamišljena je duž trase pruge, da bi se dalje uključivala u ulicu Račkog, kao deo buduće Banatske magistrale. Gradnjom ove saobraćajnice grad će dobiti alternativu Futoškoj ulici, te brži prolaz od Veternika ka Petrovaradinu kada bude izgrađen most na stubovima nekadašnjeg mosta „Franca Jozefa“.

liman_drzava
July 17th, 2009, 10:10 AM
Postoje li neki planovi za ove dve lokacije?

http://www.wikimapia.org/#lat=45.2287526&lon=19.8202801&z=15&l=0&m=s&v=9

i

http://www.wikimapia.org/#lat=45.2295687&lon=19.8556209&z=16&l=0&m=s&v=9

I zanima me u kom se pravcu razvija NS ako nije problem da se pomeri krstic na wikimapiji i postavi link,hvala unapred :)

Za prvu koliko znam ne postoje konkretni planovi, ni Ribarsko pored se ne radi, a mnogo je blize i vaznije za uredjenje. Na Miseluku (drugi link) se pre izgradnje Mosta Slobode planiralo sirenje grada na tu stranu (jedan od argumenata za most), ali su skontali da je kliziste, i nije se nista radilo, ili se nije imalo cime. Postojale su i studije, i urbanisticki planovi... U poslednje vreme se spekulise da kao neki Rusi gledaju placeve za vile, ali to su verovatno samo novinarske zabave. Taj deo ima ogromni potencijal, prakticno je 10 min od centra, a na brezuljcima i u prerodi, i nista nije izgradjeno, pa se nadam planskom i kvalitetnom urbanizovanju u buducnosti.

Sto se tice generalnog sirenja i razvoja, u NS ti je trend vec godinama da se delovima grada sa porodicnim kucama daje urbani izgled i da se na njihovom mestu grade 5-6 spratne zgrade. Tako su se prakticno skroz izmenile Grbavica i Detelinara, neki delovi oko centra, rade se plombe gde je ostalo... Planska izgradnja se takodje forsira na trasi Subotickog, a uskoro i Somborskog bulevara - o njima je bilo reci na prethodnih par strana.

nsblues
July 17th, 2009, 01:39 PM
Za prvu koliko znam ne postoje konkretni planovi, ni Ribarsko pored se ne radi, a mnogo je blize i vaznije za uredjenje. Na Miseluku (drugi link) se pre izgradnje Mosta Slobode planiralo sirenje grada na tu stranu (jedan od argumenata za most), ali su skontali da je kliziste, i nije se nista radilo, ili se nije imalo cime. Postojale su i studije, i urbanisticki planovi... U poslednje vreme se spekulise da kao neki Rusi gledaju placeve za vile, ali to su verovatno samo novinarske zabave. Taj deo ima ogromni potencijal, prakticno je 10 min od centra, a na brezuljcima i u prerodi, i nista nije izgradjeno, pa se nadam planskom i kvalitetnom urbanizovanju u buducnosti.

Sto se tice generalnog sirenja i razvoja, u NS ti je trend vec godinama da se delovima grada sa porodicnim kucama daje urbani izgled i da se na njihovom mestu grade 5-6 spratne zgrade. Tako su se prakticno skroz izmenile Grbavica i Detelinara, neki delovi oko centra, rade se plombe gde je ostalo... Planska izgradnja se takodje forsira na trasi Subotickog, a uskoro i Somborskog bulevara - o njima je bilo reci na prethodnih par strana.

^^Kratak,i izvrstan odgovor liman d..ali je ovaj o Miseluku veoma zanimljiv,ineresantan za rasprave,,,,i koga god upitate u agencijama za nekretnine za kupovinu placa na tom djelu, svi ce uglas da je to kliziste, na koju niko pa ne garantuje i ne daje dozvolu,,,ako mislimo na isto, to je dio od tvrdjave prema mostu slobode,,,sasvim je dovoljno pogledati u tvrdjavu i vidjeti da se nalazi na istom polozaju tj prirodni nastavak ,gdje je ovaj po meni drgulj, iz razloga sto gleda na rijeku sa visine,a i pogled na sam grad,izolovan od buke i vreve...moram i to reci, da je neke srece to u rukama pametnih i sposobnih, tu bi niklo fantasticno naselje,,,ALI, nazalost nije... ako je ono kliziste,koje se ne moze sanirati ,onda bi se tvradjava davnih dana srucila u dunav...ovo govorim jer sam svojim ocima vidio da je nagib toliko blag, da bi se i bez potpornih zidova moglo raditi... nemam slika ali kad bi uporidio prava klizista i kuce na njima ,onda bi ovo apsolutno izledalo smijesno...

N011
July 17th, 2009, 01:40 PM
Kakav je ono dvorac? Izgleda(o bi) fenomenalno..

Belgrado
July 17th, 2009, 01:43 PM
Hvala vam na odgovorima, pomogli su mi!

Imam jednu ideju pa me zanima vase misljenje...
Sta mislite kad bi se od ovog zaliva iskopalo jezero na tom slobodnom prostoru, i napravilo nesto poput Ade Ciganlije?

http://www.wikimapia.org/#lat=45.2603887&lon=19.8754907&z=16&l=0&m=s&v=9

Pozdrav!

neusatz!
July 17th, 2009, 02:02 PM
.

Po onome što meni Heftić pre nekoliko meseci reče, na Mišeluku se odustalo od intenzivne stambene gradnje i smislu nekih višespratnica i onih par stotina hiljada ljudi koji su tu trebalo da se nasele. Ono što sada planiraju jeste naselje sa porodičnim kućama, ja bih to uporedio recimo sa Beverly Hill-som. Dakle naselje za srednju klasu sa keoim porodičnim kućama. Otprilike nešto što je trebalo da bude Kamenica. Sad da li se i od toga odustalo ne znam?

neusatz!
July 17th, 2009, 02:03 PM
^^Kratak,i izvrstan odgovor liman d..ali je ovaj o Miseluku veoma zanimljiv,ineresantan za rasprave,,,,i koga god upitate u agencijama za nekretnine za kupovinu placa na tom djelu, svi ce uglas da je to kliziste, na koju niko pa ne garantuje i ne daje dozvolu,,,ako mislimo na isto, to je dio od tvrdjave prema mostu slobode,,,sasvim je dovoljno pogledati u tvrdjavu i vidjeti da se nalazi na istom polozaju tj prirodni nastavak ,gdje je ovaj po meni drgulj, iz razloga sto gleda na rijeku sa visine,a i pogled na sam grad,izolovan od buke i vreve...moram i to reci, da je neke srece to u rukama pametnih i sposobnih, tu bi niklo fantasticno naselje,,,ALI, nazalost nije... ako je ono kliziste,koje se ne moze sanirati ,onda bi se tvradjava davnih dana srucila u dunav...ovo govorim jer sam svojim ocima vidio da je nagib toliko blag, da bi se i bez potpornih zidova moglo raditi... nemam slika ali kad bi uporidio prava klizista i kuce na njima ,onda bi ovo apsolutno izledalo smijesno...

Tvrdjava nije na klizištu. Ona je na steni.

liman_drzava
July 17th, 2009, 02:17 PM
@ Nsblues: Kao sto ti je Neusatz rekao - Tvrdjava je fundirana na steni, nece nigde ;) A taj deo iza tunela i oko Mosta Slobode, tu gde je bila TVNS, i iza gde su petlje i trke pa do prvih naselja, to jeste naznaceno kao kliziste, a po meni to je jos prazno jer bi bez nekakvih skupih sanacija objekti bili ograniceni na malu spratnost, a to se jos nikome ne isplati da gradi. Ja sam srecan sto smo to sacuvali, dok se trziste malo ne rascisti, i standardi ne povecaju, pa da se odradi jedno kvalitetno (luksuzno) naselje, kao sto se planira. Nesto mi pada na pamet Accordia u Cambridgeu, ko hoce neka pogleda kako izgleda... Takodje, iz geologije se secam price kako je stub mosta sa sremske strane pod stalnim nadzorom, jer je takodje na potencijalnom klizistu.

@ N011: I ja sam tek pre nekih mesec dana provalio na nekim studentsim radovima taj dvorac, nisam ni znao. Stoji napusten, skupljju se beskucnici, propada, a cini mi se da su bile kao i sale za balove, pa neko streliste... Nadam se da ce nam neko reci vise. I nema jos planova za sanaciju, preskupo i slozeno!

@ Belgrado: Exit te preduhitrio :lol: To je ono ako si prati ovde kad smo spominjali Eko-park. Grad je sad ulozio 30mil za kultivisanje tog prostora, da bi se napravio kamp za egzitase, koje je na kraju ispao poplavljen i nista od njega, a da li grad stvarno i iskreno planira tu da napravi ogroman park, kamp, i sta su sve napricali - videcemo. Ili su samo mazali dok je Exit prica bila aktuelna...

Ranko Su NS
July 17th, 2009, 02:27 PM
Kakav je ono dvorac? Izgleda(o bi) fenomenalno..

Pošto sam ja postavio sliku da ja i pomognem. Na Grbavici je u centru NS. Evo linka pa vidi:

http://www.dvorci.info/dvorci/edjeseg/info.php

liman_drzava
July 17th, 2009, 02:29 PM
^^ Hvala Ranko, sve sam pogodio, slusao sam ih kad su mi objasnjavali :lol: Samo nisam bio siguran, ali da, razlog za preskupu sanaciju je upravo to sto je zasticen i sto bi se sve moralo vratiti u originalno stanje...

Stormwatch153
July 17th, 2009, 02:42 PM
Неопланта, зар не видиш огромну количину себичности и саможивости у својим постовима? Експлоатишу нафту у Војводини ради буџета, паз бога ти. А где је Војводина, у Африци па је Србија експлоатише? А ако се већ толико бринеш да паре од нафте остану где требају, јел ти није пало на памет да се највећи део налазишта налази у Банату и у околини Суботице,а видим и Суботица и Зрењанин се убише од развоја,а јадан Нови Сад пати(ово није на рачун осталих Новосађана, да се разумемо!)

Од таквих арогонтних и себичних ''аутономаша''(феудалаца) нема вајде за истински развој Србије.

Hvala Bogu da je bar neko i sa strane shvatio o kakvim se podmuklim fazonima radi kada se prica o vladavini NS-a u Vojvodini. Tacno je da su naftna nalazista vecinom 20-30km oko Subotice, kada krenes Budimpestanskom prugom naftne busotine ti pocinju jos u Subotici pa se prostiru sve do same granice sa madjarskom a Subotica od toga NEMA NI DINARA! PARE! NISTA! Vidim sve pare od prodaje NIS-a odose u NS za izgradnju mostova, bulevara, zgrada a Subotici NISTA, samo naravno da se exploatise i dalje sve sto se kod nas nalazi, Subotica se u NS-u nikada ne pominje u kontekstu davanja para za projekte ali se itekako pominje kada je potrebno pomagati drugim gradovima. To tako traje decenijama. Ako bih prvo nesto zaustavljao onda je to zaustaviti novoSADIZAMU Vojvodine, nama vojvodjanima nista drugo i ne treba da bi nam bilo bolje.

Duja
July 17th, 2009, 03:01 PM
Bilo mi je previse posla i ovo a da ih sve smanjujem verovatno bi rikno. :lol:
Ubuduce cu stavljati po manje slika pa nece biti problem da ih smanjujem.

Za ubuduće... Imate MS Image Resizing Toy (ImageResizer.exe):
http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/powertoys/xppowertoys.mspx

Selektuješ sve, desni klik iz eksplorera (Resize images), malo sačekaš da odradi, i eto ga...

Ranko Su NS
July 17th, 2009, 03:32 PM

Selektuješ sve, desni klik iz eksplorera (Resize images), malo sačekaš da odradi, i eto ga...

www.tinypic.com ti nudi u kojoj rezoluciji da usnimi sliku,

A sad sam probo to tvoje. Super je za vise slika. Smanji 100 slika za 10 sekundi. Hvala Duja

podvodni
July 17th, 2009, 03:50 PM
Hvala Bogu da je bar neko i sa strane shvatio o kakvim se podmuklim fazonima radi kada se prica o vladavini NS-a u Vojvodini. Tacno je da su naftna nalazista vecinom 20-30km oko Subotice, kada krenes Budimpestanskom prugom naftne busotine ti pocinju jos u Subotici pa se prostiru sve do same granice sa madjarskom a Subotica od toga NEMA NI DINARA! PARE! NISTA! Vidim sve pare od prodaje NIS-a odose u NS za izgradnju mostova, bulevara, zgrada a Subotici NISTA, samo naravno da se exploatise i dalje sve sto se kod nas nalazi, Subotica se u NS-u nikada ne pominje u kontekstu davanja para za projekte ali se itekako pominje kada je potrebno pomagati drugim gradovima. To tako traje decenijama. Ako bih prvo nesto zaustavljao onda je to zaustaviti novoSADIZAMU Vojvodine, nama vojvodjanima nista drugo i ne treba da bi nam bilo bolje.

maco, samo smo tebe čekali...

Limeni
July 17th, 2009, 04:26 PM

Hvala. :)

vasilevs
July 17th, 2009, 09:43 PM
Iz 24 sata:
Na uglu Somborske i ulice Jožefa Atile danas počinju radovi na izgradnji Somborskog bulevara.

Не знам како су почели, али су трагове добро прикрили, ништа се не види :)

Stormwatch153
July 17th, 2009, 09:51 PM
maco, samo smo tebe čekali...

Ne seri! (telepskim naglaskom).

neusatz!
July 18th, 2009, 12:18 AM
@ N011: I ja sam tek pre nekih mesec dana provalio na nekim studentsim radovima taj dvorac, nisam ni znao. Stoji napusten, skupljju se beskucnici, propada, a cini mi se da su bile kao i sale za balove, pa neko streliste... Nadam se da ce nam neko reci vise. I nema jos planova za sanaciju, preskupo i slozeno!

Da ste vi živi i zdravi, ja to merkam jedno 20 godina. To je fenomenalan prostor kod katoličkog groblja, izolovan je od okoline i bio bi odličan za razne delatnosti. Recimo galerijski i koncertni prostor za neke koncerte klasične muzike, ili bilo šta drugo. Sovjevremeno su pričali da će ga dati madjarskoj zajednici, no od toga nije bilo ništa. Sada to i onaj bioskop u pasažu gde je Gusan stoje prazni i propadaju, a stalno se kuka kako nema prostora?

neusatz!
July 18th, 2009, 12:23 AM

Po pbičaju lupetaš. A ako te baš interesuje plan prvobitno nije bio da naftna industrija i rafinerija budu u Novom Sadu, već u Kikindi, gde bi i bilo logično da budu. No, političarima i direktorima je bilo zgodnije da to bude u Novom Sadu, jer su računali da im je tu komfornije od Kikinde. Subotica tu nije bila ni u kakvom planu, niti je logično ni da bude. A Žeželjev most je investicija koja nadilazi Novi Sad jer je to medjunarodna pruga kojom idu i vozovi koji preko Subotice idu za Budimpeštu i dalje. Plus što više od pola novca obezbedjuju grad Novi Sad i EU. Dakle pucaš u prazno, po običaju. Dobili ste prečišćivač, dobili ste pare za pozorište, Novi Sad nema ni prečišćivač niti se renovira pozorište u Sokolskom domu u kojem su zbog dotrajalih instalacija predstave maltene opasne po život. Zato ajd lepo pali na svoj thread i ne pričaj ono u šta se ne razumeš.

Stormwatch153
July 18th, 2009, 09:28 AM
Dobili ste prečišćivač, dobili ste pare za pozorište, Novi Sad nema ni prečišćivač niti se renovira pozorište u Sokolskom domu u kojem su zbog dotrajalih instalacija predstave maltene opasne po život. Zato ajd lepo pali na svoj thread i ne pričaj ono u šta se ne razumeš.

Novi sad je na Dunavu pa mu precistac i ne treba :lol:, pozoriste ste dobili odavno kao i sve druge investicije koje ste pod izgovorom da "strasni" Beograd krade od Vojvodine brze bolje namakli sebi, ja shvatam da jaz izmedju glavnog grada i drugog grada u regiji mora da postoji, ali onolika razlika nije nista drugo nego KRADJA!

nsblues
July 18th, 2009, 10:39 AM
Kako je sva ova prica i prepucavanja na temu sve nam negdje odlazi novac ,bez veze, i ovi novinari sto konstantno pisu i podgrijevaju takve teznje ,koje naravno dolaze sa strane, i ciljano se plasiraju da bi se podsticala mrznja i zavist kojoj kod naseg svjeta ,kojem i ne treba puno da se ista ispolji ...

Nedavno ,nesto se zezam sa jednim slovencem, i ja ga malo zezam, kako ste kukali da sve ode za beograd,srbiju, ne moze to tako ,mi radimo a vi kajmak berete , odvajanje od yuge i sl, kako to ide po receptu nalogodavaca.. i rekoh ,,a sad ste na sva vrata zakucali po srbiji, sirite se ko kuga, nema mjesta gdje ne prodajete,otvarate sopinge, i ostalo, od gorenja do cega sve ne

A on ce ti meni,iskreno ,da bi dozivjeli potpuni krah ,da se nekako nisu vratili na bivse trziste (bivse yuge,narocito Bosne i Srbije),jer u neko vrijeme ( dok su ratovi buktili)su pokusavali da se probiju na ostala trzista prema evropi,ali nije islo...

pa rekoh vratiste se na sisu, po kojo ste pljuvali...on nijedne

liman_drzava
July 18th, 2009, 10:43 AM
Kaze Bora na kraju teksta o izgradnji Somborskog u Dnevniku da ce napraviti kruznu raskrsnicu na ukrstanju sa Cara Lazara i Dusana! :banana: Tome sam se jako nadao, secam se da smo ranije pricali o izvodljivosti i potrebi, i bas mi je drago, po meni jedino realno resenje! Takodje dalje kaze da sledece godine nastavljaju od J.Atile do Limana, a koliko sam shvatio posle toplovoda krecu odmah pun profil, a ne ko oni prethodni... :bash: Aj da se stvari pomere nabolje! :cheers:

Ranko Su NS
July 18th, 2009, 01:40 PM
Po planu koji si postavio na 238 strani to bi bio poprilicno velik kruzni tok, ako bi spojio 3 bulevara, c dusana i h pinkija i I Andrica

liman_drzava
July 18th, 2009, 02:30 PM
^^ Aha, ima se - moze se! ;) Ko zna kako ce to sve uklopiti, ali cini mi se da je tako najprakticnije, s obzirom koliki se promet tu ocekuje...

http://i27.tinypic.com/e5sh08.jpg

Ranko Su NS
July 18th, 2009, 04:24 PM
malo da isprave hp, sruse kucu na uglu cd i su bulevara i to je to

http://i31.tinypic.com/x40ln8.jpg

neusatz!
July 18th, 2009, 04:39 PM
Zašto je Noom Sadu potreban prečistač.

NOVI SAD - Novi Sad jedan je od retkih evropskih gradova bez prečistača otpadnih voda, pa se dnevno, kada nema kiše, u Dunav direktno svake sekunde ispusti oko dva kubika otpadnih voda, i to sa pet lokacija uz obalu sa obe strane grada. Uprkos činjenici da zbog količine vode u reci ovo zagađenje ne predstavlja veću opasnost, grad slovi za jednog od najvećih zagađivača Dunava, ne samo u zemlji nego i šire.

Pomoćnik direktora za sektor kanalizacije u "Vodovodu i kanalizaciji" Jovan Šućov navodi da su dva najveća ispusta kanalizacije u produžetku Radničke ulice (GC1) i u zoni Kvantaške pijace (GC2). Iz njih ističe 500 do 600 litara otpadnih voda u sekundi.
- Novi Sad maksimalno ispusti u Dunav dva kubika u sekundi, dok kada je srednji vodostaj Dunava protekne tri do četiri hiljada kubika vode u sekundi. Prirodna sreća je da je kroz grad velik vodotok, pa je veliko i razblaženje. Otpadna voda iza kanalizacije prolazi mehaničko čišćenje, ali ne i hemijsko i sigurno je da bi sa izgradnjom prečistača kvalitet dunavske vode bio bolji - navodi Šućov, piše "Blic".

Stručnjaci Zavoda za izgradnju grada, kojima je poveren posao izgradnje prečistača, u ovoj godini predvideo je pripremu tehničke dokumentacije za gradnju centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda, ali i dokumentaciju za povezivanje dva najveća kanalizaciona ispusta, kao preduslov za gradnju kolektora. Krajem aprila otvorene su prispele ponude za izradu idejnog projekta i studije opravdanosti za centralno postrojenja, a do sredine juna znaće se ko je od tri kandidata ponudio najbolji projekat.

Profesor Prirodno-matematičkog fakulteta dr Božo Dalmacija uključen je u gradski projekat i navodi da je Novi Sad posle Beograda najveći zagađivač Dunava u našoj zemlji, ali da predstoji dugačak put pripremanja dokumentacije i da je teško očekivati da će prvi radovi na gradnji prečistača početi pre 2012. godine.

- I sama izgradnja glavnog kolektora, koji bi spojio dva najveća gradska ispusta, košta 17 miliona evra. Po ovoj dinamici, Novi Sad bi do 2020. godine trebalo da ima rešen problem otpadnih voda. Na prvom mestu treba da rešimo industriju i to bi bila ta prva faza, da ih spojimo na kanalizacioni sistem, a da ne ispuštaju otpadne vode u kanal DTD. To bismo naplatili industriji, čime bi se deo projekta isplatio. Ali, do toga ima još mnogo. Izrada idejnog projekta očekuje se u januaru 2009. godine, pa onda sledi glavni projekat, a prvi ašov neće biti zaboden pre 2012. godine - ističe dr Dalmacija.

Ceo posao košta 85 miliona evra
Plan izgradnje prečistača otpadnih voda, i pored ekonomske krize, ostao je na listi prioriteta gradskih vlasti. Projekat je započet konkursom za izradu idejnog projekta i studije opravdanosti za centralno postrojenje na levoj obali Dunava. Međutim, za izgradnju prečistača biće potrebna decenija radova i najmanje 85 miliona evra, a sistem bi u punoj funkciji trebalo da bude do 2020. godine, saznaje „Blic”.

A evo i zašto je potrebna rekonstrukcija pozorišta:

Neophodna hitna rekonstrukcija zgrade Pozorišta mladih
Scena opasna po glumce

Zdanju Pozorišta mladih potrebna je hitna rekonstrukcija, a naročito su opasne instalacije, pre svih električne, koje nisu obnavljane otkada se Srpsko narodno pozorište odselilo iz ove zgrade pre više od 25 godina.

Po nalazima stručnih komisija, koje je formirao direktor pozorišta Zoran Đerić, dotrajao je pod na Velikoj sceni, a i portal kod Velike scene je opasan jer je napravljen od lako zapaljivog materijala.

Upravni odbor Pozorišta mladih nedavno je razmatrao izveštaje komisija i doneo odluku da se hitno učine svi koraci koji su potrebni radi što bržeg rešavanja problema.

- Dostavili smo izveštaje komisija gradskim vlastima, kao i zaključke našeg odbora, a trenutno smo u fazi prikupljanja ponuda kako bismo otprilike imali u vidu kolike su investicije u pitanju. Po Zakonu o javnim nabavkama, grad kao naš osnivačpreuzima dalje postupke sa tenderima i komunikaciju sa ponuđačima za radove. Svakodnevno smo u kontaktu i sa gradskim i sa pokrajinskim vlastima kako bismo uskoro našli rešenje za naš problem - istakao je Zoran Đerić, upravnik Pozorišta mladih.

Gradonačelnik Igor Pavličićje ovim povodom izjavio da grad neće dozvoliti da se stanje u Pozorištu mladih, koje spada u institucije od značaja i za Novi Sad i regiju, ne popravi.

Do kraja ove godine mora da se reši i status ovog pozorišta koje je podstanar, pošto je vlasnik zgrade Sokolski dom .

- Publika u našem Pozorištu nije ugrožena. Najviše su ugroženi glumci koji rade na dotrajalom podu u Velikoj sali, ali ovih dana se radi intenzivno na pregovorima sa svim nadležnim da se ovi problemi reše - ističe Tijana Delić, zadužena za odnose s javnošću u Pozorištu mladih.

Pozorište mladih osnovano je 1931. godine kao Lutkarsko pozorište, pri Sokolskom društvu u Novom Sadu i jedno je od najstarijih pozorišta u zemlji. Danas, gotovo 80 godina od nastanka, Pozorište mladih ima i dečju i dramsku scenu koja beleži više od deset premijera godišnje, a sve predstave na ovoj sceni su rasprodate.

makimax
July 18th, 2009, 06:08 PM
Ja ne znam postoji li neko mesto u Srbiji uz dunav koje ima precistac? Uglavnom sve sto isk....mo ide direktno u reku (plus "gradska industrija") uz mozda neke mehanicke obrade tih voda(kako i pise u tekstu) sto u sustini nije nesto.To treba da nam je prioritet nad prioritetima,barem ja to tako vidim.

everson
July 18th, 2009, 09:47 PM
malo da isprave hp, sruse kucu na uglu cd i su bulevara i to je to

Cek, a sta je sa Subotickim?
Po ovom planu (http://i25.tinypic.com/zjv7u1.jpg), njegova trasa bi trebala da izgleda otprilike ovako:
http://i30.tinypic.com/x4g489.jpg

Ako bi se radio kruzni tok na ukrstanju sa Somborskim, to bi bilo ovako:
http://i29.tinypic.com/2py6b01.jpg

A ako bi kruzni tok povezivao i HP - ovako:
http://i32.tinypic.com/21cro7t.jpg

Mozda je najbolje resenje da Suboticki na tom delu ide preko nadvoznjaka, odnosno da se napravi petlja na ukrstanju sa Somborskim/CL ...

jzd_car
July 20th, 2009, 04:47 AM
Bilo bi strava da se ugledaju na ovaj primjer :)

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&q=Columbus+Cir,+New+York,+New+York,+New+York+10023&sll=37.0625,-95.677068&sspn=45.553578,93.076172&ie=UTF8&cd=1&geocode=FcERbgIdbh6X-w&split=0&ll=40.768208,-73.982427&spn=0.002673,0.007725&t=h&z=18

Ranko Su NS
July 20th, 2009, 07:01 AM
iz Dnevnika:

Рашчишћавањем градилишта јуче је почела реконструција доводника воде, изградња секундарног водовода и канализације дуж будуће трасе Сомборског булевара
од Футошке улице до Улице Јожефа Атиле, и тиме и званично отпочела изградња будуће телепске трансверзале. Извођач ових радова је „Градитељ НС“ из Новог Сада, а њихова вредност је 144.454.091 динар, док је дат рок од 130 календарских дана за водовод и 90 календарских дана за канализацију.
Обилазећи градилиште, директор Завода за изградњу града Борислав Новаковић кратко је рекао да ће се поново састати с новинарима на истом месту 1. новембра, када буде био завршен део Сомборског булевара од Футошког пута до Улице Јожефа Атиле. Новаковић је више информација дао на презентацији пројекта у просторијама месне заједнице, где је рекао да Телеп и Адице нису потпуно комунално опремљени, а да ће Сомборски булевар оснажити ове делове града. Он је и нагласио да се град не одриче изградње новог моста, јер он даје пуни смисао Сомборском и Суботичком булевару.
- Предвиђамо просечну површину стана дуж Сомборског булевара од 60 метара квадратних, и око 2.800 станова са 130.000 квадрата - истакао је Новаковић, напомињући да ће дуж будућег булевара бити места за паркове, дом културе, локални тржни центар, дечији вртић, бензинску пумпу и пословне зграде. Тиме, наводи Новаковић, Сомборски булевар ће подстаћи економски развој и Телепа и Адица, и допринети квалитетнијем животу грађана.
Директор ЗИГ-а је напоменуо да ће Сомборски булевар и те како допринети и растерећењу саобраћаја, поготово Футошког пута, Футошке улице, Јеврејске улице и Булевара Михајла Пупина. Такође, смањиће се интензитет саобраћаја у улицама на Телепу и Адицама, а кључни комунални проблем града - стање путне мреже, биће, према Новаковићевим очекивањима, „побољшано и макар подношљивије с новим булеваром“.
Пројектна документација за други део Сомборског булевара од Улице Јожефа Атиле скоро је завршена, каже Новаковић, а половина имовинско-правних односа до сада је разрешена. Директор ЗИГ-а сматра да ће до краја године и сви имовински односи бити уређени, како би наредне године и тај део булевара био завршен.
Нови булевар имаће по две саобраћајне траке у оба смера, пешачке и бициклистичке стазе с обе стране, разделно острво и паркинге дуж већег дела. Пре путарских радова, дуж трасе од 1.850 метара биће изграђен и вреловод. На раскрсници с Улицом цара Душана и Булеваром цара Лазара, како је Новаковић најавио, биће изграђена раскрсница кружног тока. С. К.

Codara
July 20th, 2009, 04:13 PM
Evo nekog generalnog plana za SO bulevar, sa sajta zig-a. Ima i video prezentacija.

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/SOBulevar-1.jpg

Žuto-stambene jedinice
Zeleno-naravno parkovi (čak tri)
Crveno-poslovne jedinice
Jarko crvene-benzinska stanica i lokalni trzni centar
Plavo-obdaniste
Preko puta obdanista-dom kulture
:cheers:
Jedino nema nista o izgledu i polozaju kruznog toka.

Evo jos jedna zanimljiva slika buduce trase bulevara. Lepo se vidi kako je ostavljeno mesto za isti.
http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/trasaSObul.jpg

Codara
July 20th, 2009, 04:23 PM
Evo jos lepih vesti...

Uklanjanje preostalih barži pontonskog mosta

Autor: R. D.

Gradska uprava trebalo bi uskoro da raspiše tender kako bi se odredio izvođač radova za uklanjanje preostale dve barže pontonskog mosta. Kako je procenjeno, radovi će koštati oko osam miliona dinara.

Prve dve barže privremenog mosta uklonjene su još pre četiri godine, što je bio uslov za prohodnost plovnog puta, a druge dve su odnete prošlog proleća.

vasilevs
July 21st, 2009, 10:58 AM
Evo jos jedna zanimljiva slika buduce trase bulevara. Lepo se vidi kako je ostavljeno mesto za isti.

Па кад је ту била пруга :) Баш ме занима да ли ће на Подбари и Салајки тако нешто да ураде, или рецимо на Адицама :)

liman_drzava
July 21st, 2009, 06:10 PM
KC stoji:
Radovi na zgradi Kulturnog centra u Katoličkoj porti trenutno su obustavljeni zbog problema sa izvođačima.

Kada će biti nastavljeni, za sada nije poznato, kaže za Radio 021 Srđan Crkvenjakov iz "Poslovnog prostora". "Izvođač radova koji je do sada bio u ugovoru, priveo je kraju radove. Novi izvođač još nije počeo sa radom i ne znam tačno kada će, jer su neki od izvođača koji su konkurisali, nezadovoljni izborom izvođača", objašnjava Crkvenjakov.

Renoviranje zgrade počelo je u oktobru prošle godine. Po projektu, zgrada će sa spoljne strane ostati skoro nepromenjena, ali će iznutra dobiti dodatnih 500 kvadrata. Imaće pet sala, mala galerija u prizemlju biće proširena, dok će bioskopska sala biti višefunkcionalana, pa će se u njoj odigravati i pozorišne predstave. Ovu salu će, zbog specijalne platforme, bez poteškoća moći da koriste i osobe s invaliditetom.
R021

liman_drzava
July 21st, 2009, 06:26 PM
http://i31.tinypic.com/2q3u0lw.jpg

http://i29.tinypic.com/14bi782.jpg

http://i25.tinypic.com/f52dxw.jpg

Bas dominira, i mocno izgleda :banana:
http://i31.tinypic.com/2hf1e38.jpg

http://i32.tinypic.com/a1ljwl.jpg

Kopa se vredno...
http://i27.tinypic.com/29vkt1c.jpg

http://i28.tinypic.com/2dtxgzs.jpg

http://i28.tinypic.com/5k4vug.jpg

Kako je ovo naraslo...
http://i26.tinypic.com/255l7rc.jpg

http://i29.tinypic.com/de7kg2.jpg

Konacno je provucena biciklisticka od Bulevara do Fruskogorske, a izmenjen je i asfalt sa obe strane!
http://i27.tinypic.com/2vdo3nk.jpg

http://i26.tinypic.com/2u7ue6b.jpg

http://i29.tinypic.com/33cw0so.jpg

http://i28.tinypic.com/2irx7ci.jpg

http://i26.tinypic.com/2reifjr.jpg

http://i25.tinypic.com/2rg10ua.jpg

Dalje sad rade trotoar od te raskrsnice do Kabela :cheers: Sumnjam da ce ici kocka, mada bi mogli da razmisle da se ceo Bulevar osvezi novim urbanim mobilijarom i kvalitetnim poplocanjem...
http://i25.tinypic.com/rrtmwx.jpg

http://i32.tinypic.com/dcem2d.jpg

Sawovsky
July 21st, 2009, 06:33 PM

Апсолутно фантастично, уз Б23 , вероватно најквалитетнија и најлепша зграда која се тренутно ради у Србији. Поготово ценим што користе(бар на основу ове слике) квалитетна и лепа стакла.

Ranko Su NS
July 21st, 2009, 07:16 PM
Kulturni centar kod Katolicke porte danas:

http://i30.tinypic.com/2du0abl.jpg
a tu je i fontanica koja je ociscena i radi
http://i30.tinypic.com/2ai1wu0.jpg

i druga mnogo lepa u Dunavskoj u parku:
http://i26.tinypic.com/2ewnz44.jpg

liman_drzava
July 21st, 2009, 08:21 PM

Апсолутно фантастично, уз Б23 , вероватно најквалитетнија и најлепша зграда која се тренутно ради у Србији. Поготово ценим што користе(бар на основу ове слике) квалитетна и лепа стакла.

Moj utisak o zgradi je blizi misljenju ove devojke... :lol:
BX8SK1v6-Iw

Sawovsky
July 21st, 2009, 08:33 PM
http://i30.tinypic.com/2du0abl.jpg

http://i30.tinypic.com/2ai1wu0.jpg

Како стока овако нема поштовања према свом граду па жврља зидове у старом центру града :bash:

Belgrado
July 22nd, 2009, 12:32 AM
Jel moze neko na Wikimapii da mi oznaci gde se nalazi Zoned Penthouse
Hvala unapred.

EDIT i ako neko zna koliko ce otprilike kostati kvadrat tu...

podvodni
July 22nd, 2009, 12:57 AM
^^ trebalo bi da je to ovo...
http://wikimapia.org/13350946/Zoned-Penthouse
mada, kad je snimak nastao, nije jos pocelo da se gradi...
sto se cene kvadrata tice, pokusaj da se raspitas u nekoj agenciji za nekretnine ili direktno kod zoneda....

p.s. inace, zgrada je ruzna za sve novce...

Ranko Su NS
July 22nd, 2009, 07:44 AM
p.s. inace, zgrada je ruzna za sve novce...

^^Tebi ruzna, meni super. Zoned je sve samo ne ruzan. A ima brdo slika na thread-u i sam nek zakljuci.

sizif
July 22nd, 2009, 12:04 PM
@liman drzava

E, to je fotoreportaza. Zanimljiva, informativna, iz razlicitih uglova... Svaka cast.
Na Beobuildu sam napisao da je Aleksandar Bulevar Centar jedna od zgrada koje unose promaju u pomalo ustajalu urbanu sliku Novog Sada. Svezeg vazduha nikad dosta. Kada se zavrse jos Park apartmani, Zoned, pa i Matijeviceva zgrada, bice to snazna moderna injekcija Novom Sadu i nekako slutim da ce, zahvaljujuci njima, nove pomalo jednolicne petospratnice moci mnogo lakse da se progutaju.

Sto se tice kretena, poput Deje Lonca i njegovih raspisanih drugara, bojim se da bez formiranja komunalne policije tu nema leka. Konja od 20 godina, koji nema pametnija posla nego da po sveze okrecenim fasadama ostavlja svoj nemastoviti potpis, mozes da preispitas samo drakonskim kaznama. Lepa rec tu ne pomaze.

nsblues
July 22nd, 2009, 01:07 PM
Sreca je sto imamo ove vrjedne ljude, koji nas svakodnevno zasipaju novim slikama,gradilistima...ali bi mi licno bilo drago da postoji i neka galerija slika , kuca-manjih vila u N.Sadu,,,
Vidim da se ne smanjuje intenzitet gradnje uprkos -(izmisljenoj krizi), i da se investitori pocinju pomalo prebacivati na sremsku stranu, miseluk,kamenicu, sto je jako dobro da se i druga strana (obala) razvija...

brzumil
July 22nd, 2009, 01:14 PM
Sto se tice kretena, poput Deje Lonca i njegovih raspisanih drugara, bojim se da bez formiranja komunalne policije tu nema leka. Konja od 20 godina, koji nema pametnija posla nego da po sveze okrecenim fasadama ostavlja svoj nemastoviti potpis, mozes da preispitas samo drakonskim kaznama. Lepa rec tu ne pomaze.

Polako! Deja Lonac je pokojni navijac Vojvodine koji je stradao u obracunu navijaca vojvodine i navijaca partizana na zeleznickoj stanici u Futogu, te s toga on ne moze ni biti kriv za ove grafite! To ispisuju mladje generacije navijaca da ne bi bio zaboravljen, to mogu da razumem, ali ne i da opravdam saranje fasada u starom jezgru grada!

vlada_Ilina_h2o
July 22nd, 2009, 01:49 PM
http://i31.tinypic.com/2q3u0lw.jpg
http://i29.tinypic.com/14bi782.jpg
http://i25.tinypic.com/f52dxw.jpg
Bas dominira, i mocno izgleda :banana:

Jednostavno fantasticno!:applause:Mogu samo da zamislim kako izgleda uzivo.
Hvala na slikama.:cheers:

Goxy
July 23rd, 2009, 09:45 AM
Počeli radovi na izgradnji kolektora otpadnih voda u Rumenci

Novi Sad, 7. april - U Rumenci, naselju nadomak Novog Sada, predsednik Izvršnog veća Vojvodine mr Bojan Pajtić označio je početak radova na izgradnji relejne crpne stanice i kolektora otpadnih voda od crpne stanice do prečišćivača.

Radove finansira Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, u visini od 55 miliona dinara.

- Želimo da podignemo kvalitet života na selu, jer je Vojvodina poljoprivredno područje. U XXI veku nećemo po selima da imamo bunare i septičke jame, već vodovod i kanalizaciju i da živimo sa evropskim standardom – obratio se okupljenim meštanima predsednik Pajtić. On je izjavio da je Fond za kapitalna ulaganja garant evropskog kvaliteta života i naveo da se širom Vojvodine iz Fonda finansira 71 vodovodna i 111 kanalizacionih mreža. Od sela koja pripadaju Gradu Novom Sadu, Fond za kapitalna ulaganja finansiraće izgradnju kanalizacije i u Kisaču i Stepanovićevu, kao i prečišćivač otpadnih voda.
Predsednik Izvršnog veća Vojvodine izrazio je želju da se nakon izgradnje komunalne infrastrukture, kako je obavešten od izvođača radova – za godinu dana, ponovo okupe i završetak radova zajedno proslave.

Prema planovima Fonda za kapitalna ulaganja, kako je rekao direktor Momčilo Milović, u izgradnju kanalizacione mreže u Kisaču izdvojiće se 50 miliona i za Stepanovićevo 40 miliona dinara. Za prečišćivač fekalnih voda, koji će biti zajednički za Kisač i Rumenku, izdvojiće se sredstva u visini dva miliona evra. Izrada projektno-tehničke dokumentacije za ove namene koštala je 5,5 miliona dinara.
Predsednik MZ Rumenka Branislav Popović je izjavio će meštani Rumenke umeti da cene Izvršno veće, jer će konačno biti u selo uvedena kanalizacija, čija izgradnja je u zastoju već 12 godina.:doh:

Codara
July 23rd, 2009, 03:12 PM
Nema to veze sa legendama i ne legendama. Naravno da je Aleksić za mene veci heroj od gore spomenutih. Nemoj da mislis da samo ti znas sta je cojstvo i junastvo u pravom smislu te reci. Ja samo kazem da ono sto si gore napisao para usi, jer je covek mrtav (sto verovatno nisi znao)...aj uzdravlje...

Codara
July 23rd, 2009, 03:29 PM
Skinuli su skelu sa ove u Sremskoj. Ispostovan je render do kraja, a i ja sam uvek za fasadnu ciglu umesto neke lose odradjene fasade...
http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08030.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08032.jpg

U Maksima Gorkog su stigli do poslednjeg sprata...
http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08033.jpg

Danas pocinje svetsko juniorsko u atletici. Stadion je picnut. Slike su od juce. Jadni oni po ovom suncu...
http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08034.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08035.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08036.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08037.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08038.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08039.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08035.jpg

Ispred stadiona...
http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08040.jpg
:cheers::cheers:

Brace Ribnikar...
http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08041.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08042.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08045.jpg

Evo nesto sto me jako prijatno iznenadilo. Mislim da je prvi u Novom Sadu, a verovatno i sire. Semafor za bicikliste...
http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08043.jpg

liman_drzava
July 23rd, 2009, 03:44 PM
^^ Hvala na slikama Codara :cheers: Jos jedna dobra fasada je u Zeleznickoj pored Societe-Generale, skoro su skinuli skele i u zelenom kulir-plastu je i vrlo odmerena. Slikacu kad budem prolazio. A sam stadion su jos i uspeli da izvuku sa tim plavim detaljima, a sumnjam da ce biti neke posecenosti... nazalost. RTV ce prenositi svako popodne :banana: Inace, semafor za bicikle sam prosle godine video negde u Zrenjaninu i ostao zbunjen :nuts: Urbano, samo urbano... :lol:

Duja
July 23rd, 2009, 04:27 PM
Skinuli su skelu sa ove u Sremskoj. Ispostovan je render do kraja, a i ja sam uvek za fasadnu ciglu umesto neke lose odradjene fasade...
http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08030.jpg
http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08045.jpg

Usput, ovo s prve slike je "lažnjak" fasadna cigla, ali ne znam tačno kako se taj materijal zove. Dobro se zagledajte u ćoškove pa ćete videti -- u pitanju je neka vrsta pločica (ili čak panela) koje se lepe preko fasade, mislim da je slična tehnologija kao ova sa druge slike. Ne znam zašto više (gotovo?) niko ne radi fasadnu, valjda je preskupo :( U svakom slučaju, pretpostavljam da je skuplje i trajnije od onih demit fasada koje posive i otrcaju se posle desetak godina.

sizif
July 23rd, 2009, 04:28 PM
@codara

U zdravlje. Odlicna foto-reportaza.:cheers2:

liman_drzava
July 23rd, 2009, 04:46 PM
Usput, ovo s prve slike je "lažnjak" fasadna cigla, ali ne znam tačno kako se taj materijal zove. Dobro se zagledajte u ćoškove pa ćete videti -- u pitanju je neka vrsta pločica (ili čak panela) koje se lepe preko fasade, mislim da je slična tehnologija kao ova sa druge slike. Ne znam zašto više (gotovo?) niko ne radi fasadnu, valjda je preskupo :( U svakom slučaju, pretpostavljam da je skuplje i trajnije od onih demit fasada koje posive i otrcaju se posle desetak godina.

Edit: Prolazio sam kad su radili prvi sprat i zacudio se jer je prava retkost raditi fasadnu opeku, i jesu bile tanke, ali mi se cinilo da su ih komadno stavljali, nisam zagledao... Mozda su i bile neke panel ploce. Pronasao sam kod mene ovu sliku od ranije, i izgleda kao da je to na coskovima kod prozora sto kazes tih 6.5+1-2cm? :)
http://i27.tinypic.com/ruqu1g.jpg

Stormwatch153
July 23rd, 2009, 10:02 PM
1. Svaka cast za Bulevar centar, izgleda svemocno.
2. Nemojte mi reci da je jedna od onih slika ugao Jevrejske jer ako je tamo napravljeno ono govno od zgrade onda nemam reci.
3. Onaj semafor za bicikliste, nemojte pod onim prvi u sirem okruzenju da pomislite da je prvi semafor za bicikliste u Evropi :lol:

Ranko Su NS
July 23rd, 2009, 10:18 PM
2. Nemojte mi reci da je jedna od onih slika ugao Jevrejske jer ako je tamo napravljeno ono govno od zgrade onda nemam reci.

Ako mislis na ovu
to je Matijeviceva zgrada na uglu Jevrejske i Bulevara M. Pupina i ne znamo kako ce ispasti. Drugih slika na lokaciji Jevrejske nema:ohno:

posmatrac
July 23rd, 2009, 11:45 PM

jedini je u ns...a inace ako nisi znao jedini znak za zabranjeno kretanje bicikla u NS je u ulici Jovana Subotica..bas cu da ga uslikam ako stignem ovih dana, da vidis

MladenT
July 24th, 2009, 02:07 AM
Pozdrav, vredni ljudi!
Ja sam nov na forumu, iako ga pratim već možda dva-tri meseca (tj skoro isključivo ovu temu o NS-u). Ideja o praćenju gradilišta (i sve što ide uz to, lol) mi se je dopala odmah čim sam preko rezultata neke pretrage bio prvi put doveden ovde; ali sad već želim da se eventualno malo odužim i svojim skromnim doprinosom... ipak sam naučio puno (ne-toliko-stručnih) stvari o gradnji, gradskoj vlasti, projektovanju i samom gradu od vas. ;)

Ja sam student, Vranjanac, koji ovde živi već par godina. I igrom slučaja (pre će biti - nesretnih okolnosti u mom dosadašnjem životu, najpre po pitanju celokupnog zdravstvenog stanja; a tek mi je 23 god.) sam Novi Sad (i širu okolinu!) naučio bolje nego što sam ikada znao Vranje od 'pišljivih' 55 hiljada stanovnika. No, to beše posledica aktivnog zalaganja... :-P

Kako ovaj prvi post ne bi bio baš otprazan (a zaista smatrah potrebnim da se ukratko predstavim), evo i par fotografija koje sam načinio nešto ranije (pre dva meseca i pre mesec dana). Kvalitet i veličina im nisu sjajni, budući da su radjene mobilnim telefonom i to ne koristeći maksimum kvaliteta (2 mp), ali obećavam da ću uskoro foto-aparatom napraviti seriju boljih fotki sa gradilišta delova grada koji se ovde malo redje pojavljuju u slikama.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Evo fotke s mog prozora; u pitanju je ugao Hadži Ruvimove i Janka Čmelika (Nova Detelinara) :

http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00960.jpg

Obratite pažnju na roze zgradu tik desno od centra. To je najskorije završena zgrada u mojoj blizini, a da je na samoj Hadži Ruvimovoj.
S druge strane, ako pogledate skroz levo, videćete fasadu zgrade na istoj strani ulice na kojoj je i moja zgrada, samo preko puta J. Čmelika. Ono dole je, očigledno - predeo obrastao travom. Tu je ranije započeto spremanje temelja za zgradu od strane 'Si partnera', ali je, kako sam čuo - zbog bankrota, sve to odloženo te je ostao delimično ogoljen prostor, a delimično gusto rastinje tj užasna rupa medju zgradama...
Još jedna stvar koja mi jaaaaako smeta je što H. Ruvimova ima veliki problem sa pozelenjavanjem. Kad god nešto zasade na ostrvu (sa strane, ka trotoarima je nešto bolje) koje deli trake, to brzo uvene i ponovo ostane samo suva zemlja. Već TRI puta (koliko je moja malenkost primetila) nanovo sade biljke i seju travu i - ćorak. Mada, mestimično je vidljivo i to da nisu oni tu doneli posebnu, plodniju zemlju, već su nakon uredjivanja ulice po pitanju asvalta, ploča i betona vratili višak zemlje...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ovo je pogled s prozora udesno tj ka produžetku ulice Janka Čmelika (i ka Cankarevoj, te Koste Racina):
http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00962.jpg

U tom delu ulice se veliki broj zgrada privodi kraju, a zatim se čeka na uredjenje po pitanju pešačkih staza, zelenila, osvetljenja itd.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Evo (mesec dana stare fotke) i crkve u izgradnji na Novom Naselju, pri raskrsnici Raše Radujkova (tj njenog produžetka - bulevara Jovana Dučića) i Slobodana Jovanovića:
http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00952.jpg
Obećavam skoriju sliku ovog prizora još danas/sutra...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ovo je već planirani nastavak bul. Jovana Dučiča (obod N. Naselja, kod okretnice autobuskih linija 2, 8 i 9 tj Gradskog zelenila; blizu je i garaža JGSP-a, a preko žbunja i utabanih staza se stiže i do Veterničke rampe) :
http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00920.jpg

Evo i info-table jedne od zgrada (konkretno, ovaj div desno na prethodnoj slici) :
http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00921.jpg
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ovo je pogled sa strane (sa kolovoza budućeg produžetka bulevara, tridesetak metara nakon info-table) :
http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00925.jpg

A ovo je kompleks zgrada (ili, opet, jedna ogromna zgrada) iza malopredjašnje (mada, ako se orijentišemo samim tokom bulevara, to je - levo; uporedite sa jednom od ranijih slika) :
http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00922.jpg

http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00923.jpg
Izmedju zgrada očigledno ima mesta za neko igralište, a pre če biti - trg(ić)...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tad bejah svratio i do Šarengrada, ulice Stanoja Stanojevića (paralelno sa Mileve Marić) i uslikao uredjenje onog preko potrebnog trga:

http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00926.jpg
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Paz'te sad, ovo je 'uljez'; radi se o novoj zgradi na (čini mi se) Somborskoj ulici... to je skretanje sa Vršačke iz pravca Doma zdravlja Telep u ulicu Adi Endrea; tu mi je ranije živela gazdarica/vlasnica mog prošlog stana i mislim da je u pitanju upravo Somborska..:

http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00917.jpg
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nazad na trasu kojom bejah išao onda kada je većina ovih fotografija nastala.
Ovo je ul. Dr Svetislava Kasapinovića (dakle, ponovo moj komšiluk) :

http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00967.jpg

http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00969.jpg

http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00970.jpg

A ovo sam uslikao na pripoju iste ulice sa H. Ruvimovom, kada sam video (pre par dana) da su obeležili trake i pravce..:

http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00975.jpg
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Još jednom, ne zamerite što izveštaj nije sastavljen od svežijih informacija i fotografija, ali vidjah takve poteze ovde, te se nadam da ovo ne beše beskorisno.
I ponovljam - uskoro dobijate 'sveže' stvari, budući da je trenutno jedna traka Hadži Ruvimove zatvorena za saobraćaj zbog sredjivanja ul. Veselina Masleše (paralelna sa J. Čmelika i S. Kasapinovića, koja se još uvek radi) i da mi je tu digitalni aparat; volim šetnju, te mi ovo nije teško... :)

Stormwatch153
July 24th, 2009, 09:43 AM
Ako mislis na ovu
to je Matijeviceva zgrada na uglu Jevrejske i Bulevara M. Pupina i ne znamo kako ce ispasti. Drugih slika na lokaciji Jevrejske nema:ohno:

Jeste na to sa mislio samo sam cinicno prokomentarisao, pa ko dozvoli to govno da se tamo izgradi? Mesto da su napravili parkic ili fontanu oni digli ruglo.

Duja
July 24th, 2009, 09:59 AM
Edit: Prolazio sam kad su radili prvi sprat i zacudio se jer je prava retkost raditi fasadnu opeku, i jesu bile tanke, ali mi se cinilo da su ih komadno stavljali, nisam zagledao... Mozda su i bile neke panel ploce. Pronasao sam kod mene ovu sliku od ranije, i izgleda kao da je to na coskovima kod prozora sto kazes tih 6.5+1-2cm? :)

Evo našao sam nešto slično na www.waler.it:

sistema Sicurwall Cortina (http://www.waler.it/cicli_applicativi/Ciclo%20applicativo%20sistema%20Walerd%E4mmsystem%20Cortina.pdf) (150 kB)

U pravu si da se postavlja komadno, samo ipak nije prava opeka. Ali liči.

liman_drzava
July 24th, 2009, 01:19 PM
^^ Hvala za link. Upravo sam nasao odlicnu mapu Novog Sada, sa prevozom i vrlo detaljno... Valja je skinuti, ima 11mb http://www.4shared.com/file/119851276/a3057cfa/Novi_Sad_-_Plan_grada.html

Duja
July 24th, 2009, 02:02 PM
Parkinzi i kolovozi na Bulevaru Despota Stefana, na Limanu III, trebalo bi da budu završeni do 1. septembra, najavili su iz Zavoda za izgradnju grada. postavljaju_parking U martu je ZIG raspisao konkurs za najpovoljnijeg izvođača radova, a posao su dobili "Tvrđava" za izgradnju kanalizacije, a "Put-invest" za putarske radove. Izgradnja kanalizacije završena je u predviđenom roku, a u toku je izgradnja saobraćajnica i parkinga.

Ukupna vrednost radova je 26 miliona dinara.

Bio sam sinoć na štrandu pa parkirao kod domova. Prilično je raskopano, ali biće fino kad završte. Tako, Limanac, ako budeš u šetnji s fotoaparatom... (ja neću u skorije vreme).

MladenT
July 24th, 2009, 06:59 PM
Pozdrav, vredni ljudi!
Ja sam nov na forumu, iako ga pratim već možda dva-tri meseca (tj skoro isključivo ovu temu o NS-u). Ideja o praćenju gradilišta (i sve što ide uz to, lol) mi se je dopala odmah čim sam preko rezultata neke pretrage bio prvi put doveden ovde; ali sad već želim da se eventualno malo odužim i svojim skromnim doprinosom... ipak sam naučio puno (ne-toliko-stručnih) stvari o gradnji, gradskoj vlasti, projektovanju i samom gradu od vas. ;)

Ja sam student, Vranjanac, koji ovde živi već par godina. I igrom slučaja (pre će biti - nesretnih okolnosti u mom dosadašnjem životu, najpre po pitanju celokupnog zdravstvenog stanja; a tek mi je 23 god.) sam Novi Sad (i širu okolinu!) naučio bolje nego što sam ikada znao Vranje od 'pišljivih' 55 hiljada stanovnika. No, to beše posledica aktivnog zalaganja... :-P

Kako ovaj prvi post ne bi bio baš otprazan (a zaista smatrah potrebnim da se ukratko predstavim), evo i par fotografija koje sam načinio nešto ranije (pre dva meseca i pre mesec dana). Kvalitet i veličina im nisu sjajni, budući da su radjene mobilnim telefonom i to ne koristeći maksimum kvaliteta (2 mp), ali obećavam da ću uskoro foto-aparatom napraviti seriju boljih fotki sa gradilišta delova grada koji se ovde malo redje pojavljuju u slikama.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Evo fotke s mog prozora; u pitanju je ugao Hadži Ruvimove i Janka Čmelika (Nova Detelinara) :

http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00960.jpg

Obratite pažnju na roze zgradu tik desno od centra. To je najskorije završena zgrada u mojoj blizini, a da je na samoj Hadži Ruvimovoj.
S druge strane, ako pogledate skroz levo, videćete fasadu zgrade na istoj strani ulice na kojoj je i moja zgrada, samo preko puta J. Čmelika. Ono dole je, očigledno - predeo obrastao travom. Tu je ranije započeto spremanje temelja za zgradu od strane 'Si partnera', ali je, kako sam čuo - zbog bankrota, sve to odloženo te je ostao delimično ogoljen prostor, a delimicno gusto rastinje tj užasna rupa medju zgradama...
Još jedna stvar koja mi jaaaaako smeta je što H. Ruvimova ima veliki problem sa pozelenjavanjem. Kad god nešto zasade na ostrvu (sa strane, ka trotoarima je nešto bolje) koje deli trake, to brzo uvene i ponovo ostane samo suva zemlja. Vec TRI puta (koliko je moja malenkost primetila) nanovo sade biljke i seju travu i - ćorak. Mada, mestimično je vidljivo i to da nisu oni tu doneli posebnu, plodniju zemlju, vec su nakon uredjivanja ulice po pitanju asfalta, ploča i betona vratili višak zemlje...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ovo je pogled s prozora udesno tj ka produžetku ulice Janka Čmelika (i ka Cankarevoj, te ulici Koste Racina):
http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00962.jpg

U tom delu ulice se veliki broj zgrada privodi kraju, a zatim se čeka na uredjenje po pitanju pešačkih staza, zelenila, osvetljenja itd.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Evo (mesec dana stare fotke) i crkve u izgradnji na Novom Naselju, pri raskrsnici Raše Radujkova (tj njenog produžetka - bulevara Jovana Dučića) i Slobodana Jovanovića:
http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00952.jpg
Obećavam skoriju sliku ovog prizora još danas/sutra...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ovo je već planirani nastavak bul. Jovana Dučića (obod N. Naselja, kod okretnice autobuskih linija 2, 8 i 9 tj Gradskog zelenila; blizu je i garaža JGSP-a, a preko žbunja i utabanih staza se stiže i do Veterničke rampe) :
http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00920.jpg

Evo i info-table jedne od zgrada (konkretno, ovaj div desno na prethodnoj slici) :
http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00921.jpg
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ovo je pogled sa strane (sa kolovoza buduceg produžetka bulevara, tridesetak metara nakon info-table) :
http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00925.jpg

A ovo je kompleks zgrada (ili, opet, jedna ogromna zgrada) iza malopredjašnje (mada, ako se orijentišemo samim tokom bulevara, to je - levo; uporedite sa jednom od ranijih slika) :
http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00922.jpg

http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00923.jpg
Izmedju zgrada očigledno će, po render-u, biti trg(ić)...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tad bejah svratio i do Šarengrada, ulice Stanoja Stanojevića (paralelno sa Mileve Marić) i uslikao uredjenje onog preko potrebnog trga:

http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00926.jpg
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Paz'te sad, ovo je 'uljez'; radi se o novoj zgradi na (čini mi se) Somborskoj ulici... to je skretanje sa Vršačke iz pravca Doma zdravlja Telep u ulicu Adi Endrea; tu mi je ranije živela gazdarica/vlasnica mog prošlog stana i mislim da je u pitanju upravo Somborska..:

http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00917.jpg
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nazad na trasu kojom bejah išao onda kada je većina ovih fotografija nastala.
Ovo je ul. Dr Svetislava Kasapinovića (dakle, ponovo moj sadašnji komšiluk) :

http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00967.jpg

http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00969.jpg

http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00970.jpg

A ovo sam uslikao na pripoju iste ulice sa H. Ruvimovom, kada sam video (pre par dana) da su obeležili trake i pravce..:

http://i90.photobucket.com/albums/k245/MyNameIsMisery/DSC00975.jpg
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Još jednom, ne zamerite što izveštaj nije sastavljen od svežijih informacija i fotografija, ali vidjah takve poteze ovde, te se nadam da ovo ne beše beskorisno.
I ponovljam - uskoro dobijate 'sveže' stvari, budući da je trenutno jedna traka Hadži Ruvimove zatvorena za saobraćaj zbog sredjivanja ul. Veselina Masleše (paralelna sa J. Čmelika i S. Kasapinovica, koja se još uvek radi) i da mi je tu digitalni aparat; volim šetnju, te mi ovo nije teško... :)

posmatrac
July 25th, 2009, 12:56 AM
Prvo nek administrator obrise ova dva-tri naci komentara oko Srdjana Aleksica.
Momak je ucino hrabru stvar i najmanje je vazno koje je vere, nacije ili cega vec deo. Bio je COVEK i zato je zasluzio da mu se oduzimo.

a drugo evo nesto iz bllic..
http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/07_jul/24/vojvodina/radovi-x.jpg
Sportski kompleks niče bez potrebnih dozvola
Autor: Žarko Bogosavljević | Foto:j. lukić | 24.07.2009. - 11:20

Novi Sad - Gradski građevinski inspektori pokrenuli su postupak da bude porušen sportski kompleks, koji se gradi poslednja dva meseca u Ulici Stojana Novakovića, nakon što su utvrdili da firma „Delfin Wash” kao investitor nema potrebne dozvole za takve radove. Iako je investitor uložio žalbu, navode inspektori, ona „ne odlaže postupak rušenja jer se radi o nelegalnoj gradnji”, a sa upravom „Stana” već dogovaraju da njihovi radnici izađu na teren sa mehanizacijom.

U Ulici Stojana Novakovića, između vrtića „Radosnog detinjstva” i auto perionice, u poslednjih nekoliko nedelja rade građevinci koje je „Delfin Wash” angažovao za izgradnju sportskog kompleksa.
Urbanističkim planom je u ovoj ulici na razmeđu Novog naselja i Detelinare predviđena gradnja srednje škole, ali pošto ni grad ni pokrajina nisu nameravali da u dogledno vreme investiraju u podizanje takvog objekta, prostor od 5.000 kvadrata dat je pod zakup za privremeni sportski kompleks sa tri balon-hale. Zato je firma „Delfin Wash” na licitaciji u Zavodu za izgradnju grada krajem 2007. zakupila tri parcele na pet godina, dajući ukupno 6,31 milion dinara. Ista firma je pre toga zakupila i četvrtu parcelu, gde je uveliko sagrađena auto perionica.
Kada su radnici „AIC Project Internacionala”, angažovani za podizanje privremenog sportskog kompleksa, počeli posao, inspektori su ustanovili da radovi prevazilaze ono što je predviđeno urbanističkim planom, i da investitor nema potrebne građevinske dozvole.
- Inspektori su prilikom tri obilaska lokacije utvrdili da je na prometnom potezu, bez odobrenja za izgradnju i potvrde o prijavi početka izgradnje objekta, započeta izgradnja privremenih objekata za odvijanje sportskih aktivnosti. Utvrđeno je da je započeta izgradnja objekta sa svlačionicama, sanitarnim čvorovima i ugostiteljskim sadržajem, što nije u skladu sa izdatim urbanističkim uslovima „Urbanizma” - navode u gradskoj građevinskoj inspekciji.
Inspektori ističu da su do sada doneli rešenje kojim je investitoru naloženo da poruši sagrađeno i da lokaciju vrati u pređašnje stanje, a da sada pišu rešenje o prinudnom rušenju nelegalnog objekta. Za taj posao biće angažovani radnici „Stana”.

Direktor na putu
U preduzeću „Delfih Wash” juče nismo dobili komentar na navode inspekcije i podnetu žalbu, pošto su nam zaposleni preneli da je direktor Radislav Radeka na putu. On je, inače, nedavno u izjavi jednom lokalnom mediju naveo da se grade tereni za mali fudbal i tenis, svlačionice i kafić, kao i da će u kompleksu biti postavljeni i reflektori. Radeka je tada rekao i da ne gradi hale, jer zbog ekonomske krize za to nema novca.

ovo_nisamja
July 25th, 2009, 05:18 PM
Kad bi neko osmislio neko novo rjesenje za sakrivanje/maskiranje klima uredjaja na fasadama,NS bi bio jos mnogo ljepsi.Ili da se namjerno stavljaju u boji. :) I reklame se nalaze na svakom drugom zabatnom zidu stambenih objekata.

Naravno,grad je jako lijep,siroke ulice,dosta zelenila,stamb. objekti sa fasadnom opekom itd. Ali to sve vec znate...samo mi ove klime i reklame bas kvare cjelokupan izgled.

Pozdrav iz BL.
Ili sto bi rekla ova na snimku sa prethodne strane: Nice.

Alex_ZR
July 25th, 2009, 08:43 PM

jedini je u ns...a inace ako nisi znao jedini znak za zabranjeno kretanje bicikla u NS je u ulici Jovana Subotica..bas cu da ga uslikam ako stignem ovih dana, da vidis

Semafori za bicikle postoje u Zrenjaninu od 1983, kada je izgradjen Bulevar oslobodjenja koji celom duzinom ima biciklisticke staze...

posmatrac
July 26th, 2009, 12:38 AM
Jeste na to sa mislio samo sam cinicno prokomentarisao, pa ko dozvoli to govno da se tamo izgradi? Mesto da su napravili parkic ili fontanu oni digli ruglo.

pa dozvolio zig i Drustvo arhitekata..mislim idi malo na google i otkucaj matijevic,a ima i na nasim stranama odavno pisano bar jedno 100 strana unazad

Codara
July 26th, 2009, 02:47 AM
Evo malo vedrijih tema...
Mislio sam se gde da stavim ove slike i mislim da je ovde sada najpotrebnije da razbije ove glupe rasprave, koje svakako nisu za ovaj forum uopste, a kamoli ovaj thread...

Danas sam skoknuo do Karađorđa, da pogledam atletiku. Mladi sportisti iz celog sveta, stvarno su napravili nesvakidašnju atmosferu na stadionu i oko njega...
Evo nekih slika...:cheers:

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08049.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08050.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08052.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08055.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08060.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08065.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08067.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08068.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08069.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08073.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08074.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08078.jpg

http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08082.jpg

Cinilo mi se da organizacija funkcionise besprekorno, da su gosti veoma zadovoljni.
P.S. Semafor je stvarno vrhunski sto se tiče veličine i vidljivosti, a i ona glupa izbočina na novoj tribini je, kao sto vidite, lepo iskoršćena kao podijum za dodelu medalja pa nije tako ni štrčala.

Stormwatch153
July 26th, 2009, 01:46 PM
pa dozvolio zig i Drustvo arhitekata..mislim idi malo na google i otkucaj matijevic,a ima i na nasim stranama odavno pisano bar jedno 100 strana unazad

O svasta, ako su oni dozvolili (a zna se kako dozvoljavaju) sto ste to dozvolili VI? Pa ovo sto se gradi tamo je sramota.

Pavle4488
July 26th, 2009, 02:17 PM
Novi Sad odlično napreduje.

ivicasu
July 26th, 2009, 02:22 PM
O svasta, ako su oni dozvolili (a zna se kako dozvoljavaju) sto ste to dozvolili VI? Pa ovo sto se gradi tamo je sramota.

Treba suditi kada zgrada bude završena (mada nisam optimista)...i ja bih voleo da je to pretvoreno u plato sa fontanom, ali onaj zabatni zid, sve sa reklamom, jdenostavno nisam mogao da smislim, jako mi je to štrčalo tako da sam u neku ruku i sretan što se tu nešto gradi...a možda čak i bude ličilo na nešto...videćemo...

makimax
July 26th, 2009, 02:48 PM
http://i701.photobucket.com/albums/ww12/codara/DSC08050.jpg
P.S. Semafor je stvarno vrhunski sto se tiče veličine i vidljivosti, a i ona glupa izbočina na novoj tribini je, kao sto vidite, lepo iskoršćena kao podijum za dodelu medalja pa nije tako ni štrčala.
Eto odgovora a mi razbijali glavu :),mada nije valjda to tu projektovano specijalno za dodelu medalja jer to nema smisla.

Inace deluje da je celokupno prvenstvo lepo upakovano :cheers:.

Ranko Su NS
July 26th, 2009, 04:18 PM

Jebote kako si ti vidovit. :nuts:
Ne razumem tvoje kriterijume. Mesar sigurno tamo nece napraviti lakrdiju. Ja sam cak optimista i verujem da ce biti ok!

Codara super reportaza, svaka ti dala

sale_kg
July 26th, 2009, 05:50 PM
Ima li grada u kome Matijevic ne pravi zgradu?! :dunno:
Ovaj vas mesar i kod nas pravi zgradu... I to na extra lokaciji,doduse manju... :dunno: Unosan posao ovo mesao...

posmatrac
July 26th, 2009, 09:54 PM
Ima li grada u kome Matijevic ne pravi zgradu?! :dunno:
Ovaj vas mesar i kod nas pravi zgradu... I to na extra lokaciji,doduse manju... :dunno: Unosan posao ovo mesao...

bolje pitanje je ima li grada gde matijevic prodaje ispravno meso :):):)

Eva Dosler
July 27th, 2009, 09:11 AM
This may not be the right forum, but I hope someone will be able to help.
My family would like a photo of a house we used to live in before WW2.
It is on Gajeva ulica, Novi Sad near the corner of Pap Pavla.
From Pap Pavla it is on the left, the first past the corner.
We are not sure of the address, so if you could give me the house number it would be appreciated.
Hope someone will be able to help.
Thank you.

liman_drzava
July 27th, 2009, 10:33 AM
^^ I'm just about to go to Pap Pavla street :) Check the pics in the afternoon, I'll send you the links in "Private Messages".

liman_drzava
July 27th, 2009, 02:02 PM
Ova zgrada u Zeleznickoj mi je vrlo dobar primer nove fasade, odradjena je kulirplastom (zrnasta struktura - ne vidi se na fotkama). Pored je u toku nadogradnja stare zgrade, i obnova fasade...
http://i26.tinypic.com/m9opat.jpg

http://i26.tinypic.com/2565pa9.jpg

Nastavak poplocanja u Spensu:
http://i25.tinypic.com/mh90mr.jpg

http://i28.tinypic.com/20p54z5.jpg

http://i29.tinypic.com/33ynhx3.jpg

http://i27.tinypic.com/291kpvt.jpg

http://i29.tinypic.com/33ni9l0.jpg
:cheers:

Kot Behemot
July 27th, 2009, 04:22 PM
^^ A izlozi u prizemlju sa tim debelim belim lajsnama... :bash: ...i uopšte ta PVC stolarija... bila bi mi mnogo bolja sa nečim ne toliko jeftinog izgleda. Inače je pristojno.

posmatrac
July 27th, 2009, 08:16 PM
Evo nesto iz Blica..nije bilo na sajtu pa sam skenirao...Imao neku statistiku o ulicama, najduza, najsira i tako to pa ako nekome treba da se informise. (inace umesto subotickog su stavili sliku bulevara cara lazara)

http://img174.imageshack.us/img174/8851/proba.jpg

posmatrac
July 27th, 2009, 08:20 PM
A evo nesto iz Dnevnika...nema se nema..mislim para u budzetu

http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/images/ns-kasarna.jpg

Од касарне у Футошкој, станови и саобраћајница

Због другог ребаланса буџета који ће по свој прилици ићи наниже, Град ни ове године неће много одмаћи у преговорима с војском око куповине војних објеката. И поред велике заинтересованости за парцеле у власништву Војске Србије, овогодишњи буџет нема простора да преузме бар једну од три локације о којима се у претходном периоду преговарало. Град је заинтересован за три парцеле – касарне “Јанко Чмелик” на Транџаменту, “ Душан Вукасовић-Диоген” познатије као Морнарица и Војну команду у Футошкој улици. У недостатку новца надлежни у Заводу за изградњу града планирају да део некретнина исплате у становима, који су војсци увек потребни. Како је за “Дневник” рекао Маријан Петровић из Завода за изградњу града, човек који је део преговарачког тима, најдаље се стигло са зградом у Футошкој 26, за коју је Пореска управа урадила процену.
- Део те парцеле требало би да буде искоришћен за породично становање, док ће се на остатку направити саобраћајница која ће спојити Улицу Новосадског сајма с Футошком чиме ће се растеретити раскрница код Футошке пијаце и саобраћај у овом делу града – објаснио је Петровић.
На процену Пореске управе за ову зграду која је прелазила 300 милиона динара, Завод за изградњу града је приговорио и сад се чека да Пореска управа направи другу процену којом би требало да се утврди реална вредност некретнине.
- Замерили смо на методологији коришћеној приликом процењивања локације. Пореска управа је износ утврђивала на основу оног што би могло да се гради на тој локацији, а занемарила је чињеницу да ће Град ту направити коловоз који ће бити на услузи свима – објаснио је Петровић.
На другим локацијама, Транџаменту и у Морнарици, урбанистичким планом су предвиђени спортско - рекреативни садржаји и зеленило, који ће се по свему судећи мењати.
- Реч је о локацијама за које ће град издвојити велики новац те је логично очекивати да план буде измењен и прилагођен развоју града – рекао је Петровић.
Л. Никовић
Истопио се ентузијазам
Када ће Град бити у прилици да ове три парцеле укњижи на своје име не зна се, а ентузијазам с којим је ЗИГ кренуо у договоре с представницима Војске у јулу прошле године брзо се истопио. Томе су допринеле рецесионе тенденције које ће се по мишљењу Петровића наставити и догодине.

neusatz!
July 27th, 2009, 08:41 PM
A evo nesto iz Dnevnika...nema se nema..mislim para u budzetu

http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/images/ns-kasarna.jpg

Од касарне у Футошкој, станови и саобраћајница

Због другог ребаланса буџета који ће по свој прилици ићи наниже, Град ни ове године неће много одмаћи у преговорима с војском око куповине војних објеката. И поред велике заинтересованости за парцеле у власништву Војске Србије, овогодишњи буџет нема простора да преузме бар једну од три локације о којима се у претходном периоду преговарало. Град је заинтересован за три парцеле – касарне “Јанко Чмелик” на Транџаменту, “ Душан Вукасовић-Диоген” познатије као Морнарица и Војну команду у Футошкој улици. У недостатку новца надлежни у Заводу за изградњу града планирају да део некретнина исплате у становима, који су војсци увек потребни. Како је за “Дневник” рекао Маријан Петровић из Завода за изградњу града, човек који је део преговарачког тима, најдаље се стигло са зградом у Футошкој 26, за коју је Пореска управа урадила процену.
- Део те парцеле требало би да буде искоришћен за породично становање, док ће се на остатку направити саобраћајница која ће спојити Улицу Новосадског сајма с Футошком чиме ће се растеретити раскрница код Футошке пијаце и саобраћај у овом делу града – објаснио је Петровић.
На процену Пореске управе за ову зграду која је прелазила 300 милиона динара, Завод за изградњу града је приговорио и сад се чека да Пореска управа направи другу процену којом би требало да се утврди реална вредност некретнине.
- Замерили смо на методологији коришћеној приликом процењивања локације. Пореска управа је износ утврђивала на основу оног што би могло да се гради на тој локацији, а занемарила је чињеницу да ће Град ту направити коловоз који ће бити на услузи свима – објаснио је Петровић.
На другим локацијама, Транџаменту и у Морнарици, урбанистичким планом су предвиђени спортско - рекреативни садржаји и зеленило, који ће се по свему судећи мењати.
- Реч је о локацијама за које ће град издвојити велики новац те је логично очекивати да план буде измењен и прилагођен развоју града – рекао је Петровић.
Л. Никовић
Истопио се ентузијазам
Када ће Град бити у прилици да ове три парцеле укњижи на своје име не зна се, а ентузијазам с којим је ЗИГ кренуо у договоре с представницима Војске у јулу прошле године брзо се истопио. Томе су допринеле рецесионе тенденције које ће се по мишљењу Петровића наставити и догодине.

Rekoh ja da sa vojskom nije lako pregovarati. A što se tiče saobraćajnice. valjda će spojiti Ćirpanovu i Futošku, ne znam gde imaju prostor da probijaju sa obestrane ulicu u Ćirpanovoj?

Ranko Su NS
July 27th, 2009, 10:29 PM
Ne pregovara se sa Vojskom nego sa Vladom Srbije, odnosno Ministarstvom odbrane, U obema institucijama je na čelu DS. Vojska nema svoju imovinu, ona koristi imovinu Republike Srbije. U tim pregovorima može da učestvuje nego iz GŠ iz struke a to je neki general finansista ili nego iz Vojno građevinske direkcije, ali isključivo kao stručna lica, a ne neko ko odlučuje. Vojsci i oficirima je u interesu da se to što pre završi jer sada oni samo troše resurse na čuvanje praznih objekata, a i dalje su podstanari.

Grad ne može da tu napravi nikakav put koji bi spojio NS Sajma i Futošku jer kod Ćirpanove ima "smicanje" nekih 10m u levo ako se ide od Futoške. Vidite na GE.

neusatz!
July 27th, 2009, 10:46 PM
Ne pregovara se sa Vojskom nego sa Vladom Srbije, odnosno Ministarstvom odbrane, U obema institucijama je na čelu DS. Vojska nema svoju imovinu, ona koristi imovinu Republike Srbije. U tim pregovorima može da učestvuje nego iz GŠ iz struke a to je neki general finansista ili nego iz Vojno građevinske direkcije, ali isključivo kao stručna lica, a ne neko ko odlučuje. Vojsci i oficirima je u interesu da se to što pre završi jer sada oni samo troše resurse na čuvanje praznih objekata, a i dalje su podstanari.

Grad ne može da tu napravi nikakav put koji bi spojio NS Sajma i Futošku jer kod Ćirpanove ima "smicanje" nekih 10m u levo ako se ide od Futoške. Vidite na GE.

ne znam kako idu ti pregovori sa vojskom, znam samo da koliko sam čuo oni nisu ni malo blesavi i znaju koliko vredi njihova imovina, te šta hoće da daju, a šta ne. Recimo kažu da su spremni da o svemu pregovaraju, sem o onoj zgradi u Dunavskoj, a ne mili im se ni da prodaju Dom JNA na Keju.
U Futoškoj, po ovome što tu piše, oni izgleda nameravaju da probiju ulicu preko puta Elektro škole koja bi izašla na Ćirpanovu. E sad, izgleda da nameravaju da produže i Milana Toplice tako da spoji Novosadskog sajma i Ćirpanovu, pretpostavljam da su na to mislili? .

Ranko Su NS
July 27th, 2009, 11:12 PM
ne znam kako idu ti pregovori sa vojskom, znam samo da koliko sam čuo oni nisu ni malo blesavi i znaju koliko vredi njihova imovina, te šta hoće da daju, a šta ne. Recimo kažu da su spremni da o svemu pregovaraju, sem o onoj zgradi u Dunavskoj, a ne mili im se ni da prodaju Dom JNA na Keju.

Opet potenciram Vojska Srbije nije pregovarač, nego Vlada Srbije i Ministarstvo odbrane. Vojska je deo MO i ona izvršava ono šta glavešine tj političari odluče.

neusatz!
July 27th, 2009, 11:28 PM
Opet potenciram Vojska Srbije nije pregovarač, nego Vlada Srbije i Ministarstvo odbrane. Vojska je deo MO i ona izvršava ono šta glavešine tj političari odluče.

Ne znam kako oni pregovaraju i koliko, da li uoopte, imaju uticaja generali i ekonomisti zaposleni u vojsci, na te i takve pregovore. Verovatno si u pravu, a ja ne znam tako da mogu samo da ti verujem. ostaje samo da saćekamo i da vidimo gde će na drugu stranu da izbije ta novoprosečena ulica.

Ranko Su NS
July 27th, 2009, 11:37 PM
Sto se tice pregovora, ne pricam bez argumenata. To je sto posto tako i po zakonu i fakticki na terenu.
Za procenu zemljista ili placa nema tu ofrlje ko koliko misli da vredi. Tu postoje tabele i kriterijumi, i to je cista matematika kao kad kupujes stan pa ti poreska uprava odredi porez na osnovu vrednosti stana, a ne onoga sto pise u ugovoru. Procenitelj ima tabele (starost, lokacija) itd da ne skrecem sa teme. Da nije tako ti procenitelji bi bili malo mnogo korumpirani.

Ranko Su NS
July 28th, 2009, 07:26 AM
Iz 24sata:
POPLAVE Radovi na izgradnji gradskih nasipa počeće krajem leta ili početkom jeseni. Gradonačelnik Igor Pavličić kaže da je projektna dokumentacija za odbranu Novog Sada od velikih poplava u završnoj fazi, te da će prvi rezultati biti vidljivi do kraja godine. „Mi ćemo deo uz Kej uraditi tako da ga podignemo na nivo stogodišnjih voda, parterno ćemo ga urediti, uradićemo biciklističku stazu duž celog keja i trim stazu tamo gde je izvodljivo. Sledeće godine ćemo uraditi drugi deo nasipa, koji ide od Špica, odnosno silosa „Danubiusa“ do prevodnice na kanalu Dunav-Tisa-Dunav”, kaže gradonačelnik. U finansiranju radova će, osim grada, učestvovati i pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja, odnosno preduzeće „Vode Vojvodine“.

Nesto mi se cini da bi mogli lepo da srede Kej. :banana:Suncanom keju je potrebna i biciklisticka i tartan staza. Valjda ce biti jos nekih sadrzaja

vasilevs
July 28th, 2009, 10:06 AM
U Futoškoj, po ovome što tu piše, oni izgleda nameravaju da probiju ulicu preko puta Elektro škole koja bi izašla na Ćirpanovu. E sad, izgleda da nameravaju da produže i Milana Toplice tako da spoji Novosadskog sajma i Ćirpanovu, pretpostavljam da su na to mislili? .

Ћирпанова је већ спојена улицом Боре Продановића, која је прошле године сређивана, проширена, направљени паркинзи с обе стране...

Да би продужили Топлице Милана до Ћирпанове, чини ми се да би морали да руше зграде... једино логично ми је да се ради о улици Бранислава Нушића (пре Милана Тепића), која опет има кривину кад се спаја са Боре Продановића, и не знам како би то решили, мислим да су на тој "раскрсници" куће с обе стране, тако да би можда могло да се уради нешто "укосо" :) Већ кад се крене према Футошкој у улици Б.Н. су зграде.
Можда мисле да од оних "слепих" улица између Б.Н. и Николе Тесле направе једну која би спајала Н.С. и Футошку... ако мисле на улицу Николе Тесле која се наставља у Уроша Предића, за то им не смета касарна... ух што волим паметне новинаре који лепо и јасно напишу...

everson
July 28th, 2009, 11:17 AM
Mozda se mislilo na prosirenje B.N. tu kod kasarne, jer tu je usko grlo (nema ni parkinga ni postenog trotoara, a mnogi se parkiraju tako da ometaju saobracaj) ...

sale_kg
July 28th, 2009, 11:28 AM

Upravo tako. Covek je u pravu.

Ne znam kako oni pregovaraju i koliko, da li uoopte, imaju uticaja generali i ekonomisti zaposleni u vojsci, na te i takve pregovore.

Nemaju uticaja. Imaju u smislu da predloze izmestanje odredjenih struktura na novu lokaciju,ali direktnih uticaja nemaju. ;)

Sto se tice pregovora, ne pricam bez argumenata. To je sto posto tako i po zakonu i fakticki na terenu.
Za procenu zemljista ili placa nema tu ofrlje ko koliko misli da vredi. Tu postoje tabele i kriterijumi, i to je cista matematika kao kad kupujes stan pa ti poreska uprava odredi porez na osnovu vrednosti stana, a ne onoga sto pise u ugovoru. Procenitelj ima tabele (starost, lokacija) itd da ne skrecem sa teme. Da nije tako ti procenitelji bi bili malo mnogo korumpirani.

A reci mi jel i u NS-u MO trazi previse za kasarnu? Ja znam da u KG-u za onu u bas centru grada su stopirani pregovori,a za ovu drugu u gradu takodje nece biti pregovora do 2013. jer je MO promenilo plan prodaje. Znam da se po medijima vukla cifra za ovu centralnu od oko 380 miliona dinara pre jedno 3,4 godine,a sad je navodno skocila cena pa se sa pregovorima prestalo (za sad) a na toj lokaciji treba nici nekoliko vaznih gradskih objekata... :dunno: I od toga ja trebam resiti stambeno pitanje... :dunno:

Nemojte da prodaju Dom Vojske na Keju,bas je vrh... :cheers:
Inace,i sa domovima Vojske ima neke frke,da ne smaram. Recimo,u KG-u je "paralizovan",prazan je,ne koristi se,a ne prodaje se... :dunno:

Sta je u NS-u u planu da bude na mestu kasarne osim saobracajnice i stanova-nista vise?

I jedno nepoveznao pitanje- gde je u NS-u garnizona ambulanta(jer tamo treba da se lecim)? Moze neko i na PM da mi odgovori...

nsblues
July 28th, 2009, 01:42 PM
[QUOTE=sale_kg;40424472

Nemojte da prodaju Dom Vojske na Keju,bas je vrh... :cheers:

I meni bi isto bilo zao ako bi to uradili sa ovim Domom,samo jedan,jedini razlog,restoran ,basta ,,uvijek svjeza i dobra (domaca)klopa ,a za vrlo male pare,dzaba ,, jeftino a kvalitetno...takodje izuzetan je izbor dobrih i kvalitetnih restorana u nsu ,ali je znacajna i razlika u cjeni u poredjenju sa ovim..onako malo oronulim,izgledom

Ajd ja shvatam da bi izmjestili vojsku , ili kasarne zarad lokacije, a da li ti isti koji traze izmjestanje imaju rjesenje,vec osmisljeno sta tu treba da bude...ili je kupi istu, pa preprodaj , pa sta ispadne..neplanski...

neusatz!
July 28th, 2009, 02:49 PM
Ћирпанова је већ спојена улицом Боре Продановића, која је прошле године сређивана, проширена, направљени паркинзи с обе стране...

Да би продужили Топлице Милана до Ћирпанове, чини ми се да би морали да руше зграде... једино логично ми је да се ради о улици Бранислава Нушића (пре Милана Тепића), која опет има кривину кад се спаја са Боре Продановића, и не знам како би то решили, мислим да су на тој "раскрсници" куће с обе стране, тако да би можда могло да се уради нешто "укосо" :) Већ кад се крене према Футошкој у улици Б.Н. су зграде.
Можда мисле да од оних "слепих" улица између Б.Н. и Николе Тесле направе једну која би спајала Н.С. и Футошку... ако мисле на улицу Николе Тесле која се наставља у Уроша Предића, за то им не смета касарна... ух што волим паметне новинаре који лепо и јасно напишу...

Sad ja nisam siguran da li brkam Milana Toplice i Ivana Kosančića, one su paralelne koliko se sećam i obe su pobočne uloici Novosadskog sajma. ali ako se pogleda iz Ćirpanove koliko se ja sećam mže se videti da zgrada koja se u njoj zida u produžetku Milana Toplice, zida se kao ugaona zgrada. Dakle to znači da planiraju da tu ulicu produže do Ćirpanove i tako Ćirpanovu spoje ulicom Novosadskog sajma. Samo ne mogu da se setim šta je na drugoj strani Ćirpanove? Tamo ima jedna jako uska uličica, sa neporušenom kućom na na jednoj strani. tako da možda misle da tu uličicu proširuju i izbiju je na Futošku ulicu?

everson
July 28th, 2009, 03:05 PM
^^ To bas i nema nekakvog smisla. Previse posla/rusenja/ ... da bi se dobilo nesto sto je isto ili losije od vec postojece transverzale B.Prodanovica/B.Nusica ...

neusatz!
July 28th, 2009, 03:33 PM
Primetio sam da oni koji pošto poto žele da minimizuju Novi Sad imaju običaj da ga svode u mnogo manje okvire, tako da se neretko može čuti da Petrovaradin i Kamenica i nisu delovi Novog Sada, a u ekstremnijim slučajevima to se može čuti i za Novo Naselje (valjda zato što ima onih par stotina metara zelene površine oko njega. Sa druge strane nekoliko gradova u Srbiji širi svoje granice i do sela koja su par desetina kilometara daleko, bez fizičke povezanosti sa njima, sem naravno putevima, samo zato da bi fiktivno povećali broj stanovnika. U tom smislu sklon sam da recimo i Temerin i Beočin tretiram kao šire područje Grada Novog Sada. Stoga evo jedna lepa vest iz Beočina:

Beočin na poklon od „Lafarža“ dobija - trg

Kompanija „Lafarž BFC“ proglasila je pobednika konkursa za mlade arhitekte za idejno rešenje trga u centru Beočina u konkurenciji 48 radova. Međunarodni žiri jednoglasno je doneo odluku da prvu nagradu dobije rad pod šifrom „Lepeza“, koji je izradio bračni par Tomić (Jelena i Srđan) iz Aranđelovca.

http://www.24sata.rs/_customfiles/Image/2009/7JUL/28/trg.jpg

KONKURS - Tomićima je dodeljena nagrada u iznosu od 150.000 dinara, a projekat će biti realizovan u narednim mesecima.
– Vodeći se kriterijumima da ideja bude pre svega izvodljiva, zatim da budući trg bude funkcionalan, odnosno da posluži svrsi okupljanja građana, te da se dobro uklopi u postojeće okruženje, žiri je jednoglasno doneo odluku da pobednički rad bude autorsko delo mladog bračnog para iz Aranđelovca – rekao je, obrazlažući odluku, predsednik žirija i gradonačelnik opštine Beočin Bogdan Cvejić.
„Lafarž BFC“ ove godine obeležava 170 godina postojanja, a godišnjicu proslavlja nizom akcija tokom godine. Jedan od prvih projekata jeste i konkurs za rekonstrukciju centralnog gradskog trga u Beočinu.
– U godini kada obeležavamo 170 godina od osnivanja fabrike cementa u Beočinu želeli smo da se građanima Beočina odužimo za dugogodišnji suživot tako što ćemo im pokloniti mesto koje do sada nisu imali – trg u Beočinu. Ujedno, cilj nam je bio da mladim stručnjacima iz oblasti arhitekture pružimo šansu da pokažu svoju maštovitost. Trg je projekat koji objedinjuje delatnost fabrike, ali i potrebu građana, te tako predstavlja pravu i trajnu vezu u našoj zajednici – kaže Kostin Bork, generalni direktor „Lafarž BFC“.

Izvor: 24sata

neusatz!
July 28th, 2009, 03:35 PM
^^ To bas i nema nekakvog smisla. Previse posla/rusenja/ ... da bi se dobilo nesto sto je isto ili losije od vec postojece transverzale B.Prodanovica/B.Nusica ...

Samo jednu kuću ruše da bi to probili, ako to uopšte i budu radili, dok bi u suprotnom ulica koja već postoji izlazila na zgradu koju bi tu izidali i tu bi se i završavala.

Duja
July 28th, 2009, 03:43 PM
^^
Samo jednu kuću ruše da bi to probili, ako to uopšte i budu radili, dok bi u suprotnom ulica koja već postoji izlazila na zgradu
koju bi tu izidali i tu bi se i završavala.

Sad sam pogledao GUP. Vidi se da se planira proširenje i ispravljanje Heroja Tepića Branislava Nušića (produžetka braće Ribnikar) odnosno Bore Prodanovića. Kako to misle da izvedu, nije mi najjasnije, jer su obe mnogo uske i načičkane zgradama, a to navodno rušenje kasarne završilo bi tek pola posla. Ja se sad ne sećam detaljno šta sve ima s leve strane Bore Prodanovića (gledajući ka N. Sajma).

Još da provalim kako se ovde ubacuju slike... Imageshack? Lenj sam... 'Ajde:

http://img22.imageshack.us/img22/5531/gupnovisad.gif

neusatz!
July 28th, 2009, 03:51 PM
^^

Sad sam pogledao GUP. Vidi se da se planira proširenje i ispravljanje Heroja Tepića Branislava Nušića (produžetka braće Ribnikar) odnosno Bore Prodanovića. Kako to misle da izvedu, nije mi najjasnije, jer su obe mnogo uske i načičkane zgradama, a to navodno rušenje kasarne završilo bi tek pola posla. Ja se sad ne sećam detaljno šta sve ima s leve strane Bore Prodanovića (gledajući ka N. Sajma).

Još da provalim kako se ovde ubacuju slike... Imageshack? Lenj sam... 'Ajde:

http://img22.imageshack.us/img22/5531/gupnovisad.gif

Bore Prodanovića je već proširena i rekonstruiosana, ne vidim šta bi tu još, niti kako, mogli da urade?

Duja
July 28th, 2009, 04:02 PM
Bore Prodanovića je već proširena i rekonstruiosana, ne vidim šta bi tu još, niti kako, mogli da urade?

Ni ja, pravo da ti kažem. A ne vidim ni neke potrebe da se saobraćajno mnogo interveniše na tom potezu, em je skupo em se ne dobija mnogo. Ipak, imaj u vidu da su debele crne linije iz GUP-a više nekakvi zamišljeni gradski koridori, nego tvrdo zacrtani bulevari. Ne verujem da će išta biti od toga.

everson
July 28th, 2009, 06:00 PM
Ova skica gore lepo kaze da ce ispravljati krivu drinu, odnosno da ce spojiti BP i BN (posto se sada iz BP u BN ulazi preko Cirpanove).
Dakle rusice onu staru, prizemnu zgradu sa desne strane BN, kad se gleda iz pravca Futoske.

liman_drzava
July 28th, 2009, 06:11 PM
Nisam nasao nista na sajtu Urbanizma o tom probijanju, mozda mi je promaklo, a da se ukljucim sa tim da ne vidim cemu insistiranje na tome, nije neka bitna veza, a dosta cimanja je kako mi se cini. Usput sam pregledao neke zanimljive planove lokacija oko kojih smo i ovde raspravljali, pa evo bolji uvid, morao sam da ih zumiram dovoljno da se vide spratnosti planiranih objekata.

Petlja Suboticki-Somborski-Bul. cara Lazara i Depresija:
http://i28.tinypic.com/20qgepu.jpg
Suboticki znaci ide preko, a ovu petlju je Bora nazvao "kruznom raskrsnicom" :crazy: Vidi se da je socijolog :ohno:

Prostor iza SNP:
http://i32.tinypic.com/6yo1u9.jpg
Meni je ovo novo, pa da postavim. Garaza i u Njegosevoj, kulturni centar, fin trgic...

Nadam se da ce ovo uskoro poceti da resavaju kako bi sklonili ono ruglo iz centra grada (pozicija A - verovatno trzni centar):
http://i29.tinypic.com/erzx1l.jpg
Pozicija B bi morala biti vrlo kvalitetna! A eno je i fontana na pocetku Modene :)

I za kraj regulacija Bulevara oslobodjenja od M. Gorkog do Jevrejske, respektivno:
http://i30.tinypic.com/2881uaf.jpg

http://i26.tinypic.com/ibx7c9.jpg

http://i25.tinypic.com/288p9mu.jpg
Ovo obecava, a i najznacajnije je za sam imidz grada i zatvaranje tog poteza, mrzim tu raskrsnicu kako sad izgleda :bash:

neusatz!
July 28th, 2009, 06:31 PM
Prostor iza SNP:
http://i32.tinypic.com/6yo1u9.jpg
Meni je ovo novo, pa da postavim. Garaza i u Njegosevoj, kulturni centar, fin trgic...

Nisam uspeo da skapiram gde je tačno pozicija tog kulturnog centra, rekao bih da je na mestu gde je ranije bio Bioskop JNA, pa do ugla, sve do one inspekcije gde je nekad bila Bela ladja? Ako sam u pravu, zar nije to prostor koji je kupila banka zajedno sa Domom JNA?U svakom slučaju bilo bi to jako lepo. Taj polukruži trg iza pozorišta takodje obećava dosta, to bi trebalo da bude praktično spojena celina sa Trifkovićevim trgom čije sredjivanje svi čekamo već godinama.

urbaNS
July 28th, 2009, 08:17 PM
Na slici urb plana ulice Modene, vide se rampe za ulaz u podzemni parking koji je kao planiran ispod trga, mislim da je najbolje resenje da on ne ide do trga nego bio bio dovoljan ispod ulice i novog objekta koji bi se nalazio sa preko puta tanurdziceve palate.

vasilevs
July 28th, 2009, 08:29 PM
. Ja se sad ne sećam detaljno šta sve ima s leve strane Bore Prodanovića (gledajući ka N. Sajma).

Ред кућа ред нових зграда, мада овако по сећању, мислим да су до оне прве улице лево углавном куће.

И мени је некако "преуско" за неки битнији коридор... све и да испеглају састав са БН/ХМТ, остаје проблематично укључивање у улицу Н.С. Све и да ту ставе семафор, остаје проблем куда даље, на Булевар Ослобођења или у Хајдук Вељкову, јер је Бранимира Ћосића која је исто црна исто тако уска и не видим простора за неко преуређење јер је пре 3-4 године преуређивана, а остала непроходна.

Ту је требало испланирати један нормалан коридор и ускладити градњу с њим, али то се у Новом Саду не ради, једноставно ставиш зграду где је била кућа, и све оставиш како је било... ја на Грбавицу не улазим без преке потребе, по мени то је хаос.

УБР, шта ће се градити на простору између Сомборског бул. и Хероја Пинкија?

Ranko Su NS
July 29th, 2009, 06:45 AM
УБР, шта ће се градити на простору између Сомборског бул. и Хероја Пинкија?
I izmedju Heroja Pinkija i Ribarca?

Sa sajta www.rtv.rs:

НОВИ САД - Хотел "Путник" у центру Новог Сада већ увелико се реновира. У приземљу се реконструише велика и мала салу, нови власници су у мају ове године прибавили сву потребну документацију, то јест урбанистичко-техничке услове за санацију и реконструкцију простора.

Предузеће „Путник" је продато за 100.000 динара више од понуђене почетне цене од 203,3 милиона динара. Заступник конзорцијума фирми „Маестрал турс" из Будве и суботичког „Палића", бизнисмен Небојша Јестровић, истакао је да је су нови власници спремни да хотел, изгорео у подметнутом пожару у децембру 2007. године, до краја године обнови и стави у функцију.

posmatrac
July 29th, 2009, 12:17 PM
Vecina planova koji su sa urbanizma su stari vec par godina..neke i planriju da menjaju... A za modene mislim da sam ja jos tamo negde polovinom 2007. na forumu okacio nacrt obekata A i B. I umesto fontane bi trebao da ide spomenik Mihajlu Pupinu.

a evo nesto od danas u blicu ..o jebenom mostu opet

Zaštitari upozoravaju graditelje prelaza na Dunavu
Most sa četiri trake ne sme da ugrozi zaštitu Tvrđave
Autor: ŽARKO BOGOSAVLJEVIĆ | Foto: j. Jarić | 29.07.2009. - 11:42

Novi Sad - Dok se s jedne strane priprema izgradnja mosta na Dunavu čije će četiri saobraćajne trake prolaziti tunelom ispod Petrovaradinske tvrđave, s druge se prikuplja dokumentacija za stavljanje simbola grada na listu svetske baštine „Uneska“. Ulje na vatru dolila informacija da je nemački Drezden izbrisan sa liste „Uneska“ jer je, uprkos upozorenjima zaštitara i stručnjaka, u zoni zaštite izgrađen most sličan onom koji bi trebalo da se gradi u Novom Sadu. http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/07_jul/29/vojvodina/most-x.jpg
Odluka komiteta „Uneska“ da Drezden obriše sa liste svetske baštine je druga takva odluka u istoriji organizacije. Do sada je jedino osamdesetih godina Oman skinut sa liste i to kada je u toj zemlji zbog naftnih nalazišta posečena šuma u celom rezervatu. Uprkos upozorenju „Uneska“ Drezden je gradio most u zoni zaštite, a Novi Sad upravo to namerava da uradi u podnožju Petrovaradinske tvrđave, dok istovremeno pokušava da prikupi dokumentaciju potrebnu da simbol grada dospe na listu svetske baštine. http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/07_jul/29/vojvodina/most-xa2.jpg
Zbog prelaza preko Elbe u Drezdenu već godinama traju nesuglasice i građani su podeljeni na one koji zagovaraju gradnju zbog bolje povezanosti dva dela grada i one koji se zalažu za gradnju tunela i očuvanje starog izgleda. Vlasti tog grada su uporno odbijale sugestije stručnjaka „Uneska“ često izjavljujući da će turisti dolaziti i ako ne budu na listi.
U Novom Sadu do sada nije bilo javnih rasprava oko toga da li je most na stubovima nekadašnjeg „Franca Jozefa“ potreban ili ne, ali gradske vlasti svaku priliku koriste da napomenu da se to radi zbog rasterećenja saobraćaja. Iako se govorilo o tome da li će bušenje tunela oštetiti utvrđenje na Dunavu ili ne, oni tvrde da su ti tuneli probušeni pre više od 100 godina i da problema neće biti.
- Čuo sam za odluku „Uneska“ o skidanju Drezdena sa liste svetske baštine, ali verujem da to ne znači da će i Novi Sad izgradnjom mosta izgubiti mogućnost upisivanja Tvrđave na tu listu, kao ni da bi odustajanjem od novog mosta „Unesko“ tu mogućnost automatski dobio. Predstoje još godine ozbiljnog rada i pripreme dokumentacije, kao i pregovori sa „Uneskom“, posebno na zaštiti i obnovi objekta. Ipak, važno je imati na umu ono što se dogodilo Drezdenu, ali mogu da kažem da kada bih birao između mosta i Tvrđave pod zaštitom, odabrao bih ovo drugo - kaže Aleksandar Jovanović, predsednik Skupštine grada. http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/07_jul/29/vojvodina/most-xa1.jpg
On je dodao i da će, kada u septembru bude došla delegacija iz Ferare, grada prijatelja Novog Sada, koji je već godinama pod zaštitom „Uneska“ i čiji stručnjaci pomažu novosadskim zaštitarima na prikupljanju dokumentacije, razgovarati sa njima o Drezdenu i tome kakvog uticaja ta odluka može imati na Novi Sad.
- Vremena ima, pošto je i gradnja mosta odložena zbog nedostatka novca - kaže on.
Predsednica Komisije za saradnju sa „Uneskom“ Zorica Tomić nije želela da detaljnije priča o slučaju Drezdena i mogućim posledicama izgradnje novog mosta, navodeći da je Tvrđava još daleko od te liste.
- Kandidatura za listu svetske baštine traje dugo i samo mogu da kažem da je „Unesko“ organizacija koja traži i detaljnu dokumentaciju i ozbiljno ponašanje kandidata. O izgradnji mosta na Dunavu i zaštiti Tvrđave, kao i o slučaju Drezdena, tek će se govoriti - rekla je ona.
Pripremaju dokumentaciju i za gradnju i za zaštitu
U Zavodu za zaštitu spomenika grada kažu da neće da komentarišu odluku „Uneska“ oko mosta u Drezdenu i da oni pripremaju dokumentaciju potrebnu za obezbeđenje višeg stepena zaštite, koji će i omogućiti da Srbija jednog dana predloži da Tvrđava uđe na listu svetske baštine.
U Zavodu za izgradnju grada su nam rekli da direktor Borislav Novaković ne želi da govori o ovoj temi i da oni rade na projektovanju mosta, a da im je Zavod za zaštitu spomenika kulture već naveo šta je potrebno za zaštitu Tvrđave.
Zbog manjka novca odustali od merenja
Kada je odlučeno da počne priprema dokumentacije, najavljeno je i da će tokom održavanja ovogodišnjeg „Egzita“ stručnjaci meriti da li buka, oscilacije i velika posećenost utiču na stanje Tvrđave, ali, kako „Blic“ saznaje, to nije urađeno. U gradskim službama nije moguće saznati ko je bio zadužen za taj posao, ali, nezvanično saznajemo, od projekta merenja odustalo se kada su smanjena ulaganja u održavanje Tvrđave u okviru programa Zavoda za izgradnju grada. Naime, na poslednjoj Skupštini grada je promenjen program ZIG-a i za 60 miliona dinara smanjeno izdvajanje za održavanje i ulaganje u Tvrđavu.

inace ovo je biser : "U Zavodu za izgradnju grada su nam rekli da direktor Borislav Novaković ne želi da govori o ovoj temi i da oni rade na projektovanju mosta":bash::bash::bash::bash:

sizif
July 29th, 2009, 01:01 PM
Ovo mu dodje kao Tamni vilajet - Ko udje kajace se, ko ne udje i on ce se kajati.

Meni se cini da je ideja o izgradnji mosta na stubovima FJM vrlo vazna za Novi Sad, pogotovo sto bi se brzim prolazom kroz tunel ocas posla dolazilo u sremski deo grada koji bi u tom slucaju dobio neslucene mogucnosti.

Uz ovaj i, daj Boze, obnovljeni Zezeljev most, Suboticki i Somborski bulevar, kao i uz dovrsenu Severnu obilaznicu, ali i autoput Temisvar-Zrenjanin-N.Sad-Ruma-Sabac (takodje sa tunelom ispod Fruske Gore) Novi Sad postaje infrastrukturni biser ovog dela Evrope.

Ako bi uslov Uneska za upis Tvrdjave u svetsku bastinu bio odustajanje od Tunela i od Egzita, ja bih bio protiv. Benefiti od ove dve stvari su jako veliki, a Tvrdjava se ni sada ne nalazi na spisku, pa joj nista ne fali. Uzgred, ukoliko strucnjaci Uneska budu zatezali, treba ih pitati kako im ne smeta tunel sa budimske strane u Budimpesti.

liman_drzava
July 29th, 2009, 01:24 PM
^^ :okay: Potpis!

kovja.nick
July 29th, 2009, 02:19 PM
Ova zgrada u Zeleznickoj mi je vrlo dobar primer nove fasade, odradjena je kulirplastom (zrnasta struktura - ne vidi se na fotkama). Pored je u toku nadogradnja stare zgrade, i obnova fasade...
http://i26.tinypic.com/2565pa9.jpg

Napravili lepe velike francuske balkone i onda ih pokrili ovim limenim plocama! Nevidjeno...

Ranko Su NS
July 29th, 2009, 03:27 PM
Razgovarao sam sa vlasnikom projektnog biroa, specijalizovanog za mostove a i puteve. Čovek tvrdi da se ne moze izgraditi tunel ispod Tvrdjave bez ostecenja iste, i da je on skeptik po tom pitanju. E sad ako ce i tvrdjava da se urnise onda sam protiv mosta, tacnije, jebes stubove oni i nisu velika investicija, ja bi most pomerio ka Kamenici i onda bi imali i most i tunele i unesco i tvrdjavu.

neusatz!
July 29th, 2009, 03:44 PM
Razgovarao sam sa vlasnikom projektnog biroa, specijalizovanog za mostove a i puteve. Čovek tvrdi da se ne moze izgraditi tunel ispod Tvrdjave bez ostecenja iste, i da je on skeptik po tom pitanju. E sad ako ce i tvrdjava da se urnise onda sam protiv mosta, tacnije, jebes stubove oni i nisu velika investicija, ja bi most pomerio ka Kamenici i onda bi imali i most i tunele i unesco i tvrdjavu.

Tunel kojim je prolazila pruga. dužine tunela je 341. metar, već postoji ispod Tvrdjave. Tunel su izgradili još Austrijanci, tako da ako su oni mogli da naprave tunel i da ne oštete Tvrdjavu, onda zašto bi to danas bilo nemoguče?

sizif
July 29th, 2009, 06:01 PM
Pa to se i ja pitam. Tolike metroe ljudi napravise ispod istorijskih gradova, a nama problem jedan.

posmatrac
July 29th, 2009, 07:10 PM
Tunel kojim je prolazila pruga. dužine tunela je 341. metar, već postoji ispod Tvrdjave. Tunel su izgradili još Austrijanci, tako da ako su oni mogli da naprave tunel i da ne oštete Tvrdjavu, onda zašto bi to danas bilo nemoguče?

а kako znamo da Tvrdjava nije ostecena jos tada 1886??? tada bas niko nije ni brinuo o ovome sto mi sada govorimo....a drugo tvrdjava je sada jos 123 godine starija..tako da tada busenje i sada nije isto..pri cemu sada ovi oce da sire postojeci tunel i naprave jos jedan isti (imate sve to na netu i na ovom forumu)

sve u svemu ...taj most je najveca glupost koju gura neznalica od Bore solunca i to mu bez problema prolazi pored Igora mutavog

neusatz!
July 29th, 2009, 07:15 PM
а kako znamo da Tvrdjava nije ostecena jos tada 1886??? tada bas niko nije ni brinuo o ovome sto mi sada govorimo....a drugo tvrdjava je sada jos 123 godine starija..tako da tada busenje i sada nije isto..pri cemu sada ovi oce da sire postojeci tunel i naprave jos jedan isti (imate sve to na netu i na ovom forumu)

sve u svemu ...taj most je najveca glupost koju gura neznalica od Bore solunca i to mu bez problema prolazi pored Igora mutavog

Taj novi Bulevar i most nije osmislio Bora Novaković. Odluke za izgradnju istih su nasledjene, što oni sad neće pričati, od prethodne vlasti. Za tvoju informaciju pominje se i vertikalno bušenje pošto je u planu,. ako od toga nisu odustali, lift koji bi od tunela vodio do Tvrdjave gore...

Ranko Su NS
July 29th, 2009, 09:34 PM
Ma ako neko na tenderu ispuni uslove, a uslov bi trebao biti da gradi a da ne osteti tvrdjavu, neka gradi i neka busi, samo caka je u tome da je to za ovu vlast neizvodljivo, jer nemaju love. Nemaju sada nece imati nikada. Tu su se lepo ugradili slovenci sa po neko milionce od gradjana NS, a mi cemo i dalje ko i do sada. Koliko se secam Igor je pre po godine i nesto vise tvrdio da su obezbedjena sredstva za most, i da je to prioritet, kao i to da ima sredstava i za drugi most, i da nece biti odlaganja. Tacno se secam a ima i na threadu. E to me nervire, sta se palio i sto je palio i obmanjivo gradjane.

vasilevs
July 29th, 2009, 09:59 PM
Ma ako neko na tenderu ispuni uslove, a uslov bi trebao biti da gradi a da ne osteti tvrdjavu, neka gradi i neka busi, samo caka je u tome da je to za ovu vlast neizvodljivo, jer nemaju love. Nemaju sada nece imati nikada. Tu su se lepo ugradili slovenci sa po neko milionce od gradjana NS, a mi cemo i dalje ko i do sada. Koliko se secam Igor je pre po godine i nesto vise tvrdio da su obezbedjena sredstva za most, i da je to prioritet, kao i to da ima sredstava i za drugi most, i da nece biti odlaganja. Tacno se secam a ima i na threadu. E to me nervire, sta se palio i sto je palio i obmanjivo gradjane.

Шта год се убудуће буде радило, мислим да је јако битно да се представљање планова редовно одржава у Бечу, Минхену или Женеви.

posmatrac
July 30th, 2009, 12:07 AM
Taj novi Bulevar i most nije osmislio Bora Novaković. Odluke za izgradnju istih su nasledjene, što oni sad neće pričati, od prethodne vlasti. Za tvoju informaciju pominje se i vertikalno bušenje pošto je u planu,. ako od toga nisu odustali, lift koji bi od tunela vodio do Tvrdjave gore...

taj most se prvi put spomenuo 2001. godine kada je predsednik skupstine grada bio Borislav Novakovic (DS), a predsednik IO Branislav Pomoriski (LSV)... tada je donet novi GUP do 2021 i ubacen je most, pri cemu posto su ligasi imali malo vise vlasti (a i malo pameti vise od bore i demokrata) tada je receno da ce taj most biti gradjen tamo negde za 10-15 godina kada se napravi most slobode, novi zezelj i most u nastavku subotickog bulevara preko ribarskog ostrva ka kamenici i most preko ratnog ostrva i petrovadinske ade (pogledaj gup pa ces videti o kojim mostovima govorim). sve u svemu da bude poslednji priritet.. medjutim bora nikad nije odustao i stalno je to nesto kao gurao kao i jos par likova oko njega koji i tada i danas rade u zigu i nekim drugim gradskim institucijama....2004. dolazi maja i radikali..cute o svemu do 2007. kada Igor izlazi sa pricom o mostu jer je u medjuvrmenu ista ekipa koja je gurala most onda, tada uspela i da se sa njim skonta uz osnovnu pricu super je za propagandu stranke gradanja mosta ...tada CIP radi sta radi i tako dalje... onda promena vlasti i Bora sa ovima nastavlja da gura pricu oko mosta, a Igor koji do tada nije znao ni gde je Gradska kuca prihvata i tako vec ovo novo znate...
dakle toliko otome da je ovo ideja prethodn evalsti..sve su to isti momci
a krajni cilj tih pojeidnca je da BUDU ZAPAMCENI PO GRADNJI MOSTA JER SVE OSTALO STO SU URADILI bilo glupo i sranje..a i kako sad gruaju taj most tesko da ce imati po cemu da ih ljude pamte, sem po gluposti...
inace u sve je ukljucena i Exit..jer taman ce nas Unesko odbiti,a Exit ce ostati jer ce se tvrditi da je to zbog mosta , a ne exita

neusatz!
July 30th, 2009, 12:13 AM
taj most se prvi put spomenuo 2001. godine kada je predsednik skupstine grada bio Borislav Novakovic (DS), a predsednik IO Branislav Pomoriski (LSV)... tada je donet novi GUP do 2021 i ubacen je most, pri cemu posto su ligasi imali malo vise vlasti (a i malo pameti vise od bore i demokrata) tada je receno da ce taj most biti gradjen tamo negde za 10-15 godina kada se napravi most slobode, novi zezelj i most u nastavku subotickog bulevara preko ribarskog ostrva ka kamenici i most preko ratnog ostrva i petrovadinske ade (pogledaj gup pa ces videti o kojim mostovima govorim). sve u svemu da bude poslednji priritet.. medjutim bora nikad nije odustao i stalno je to nesto kao gurao kao i jos par likova oko njega koji i tada i danas rade u zigu i nekim drugim gradskim institucijama....2004. dolazi maja i radikali..cute o svemu do 2007. kada Igor izlazi sa pricom o mostu jer je u medjuvrmenu ista ekipa koja je gurala most onda, tada uspela i da se sa njim skonta uz osnovnu pricu super je za propagandu stranke gradanja mosta ...tada CIP radi sta radi i tako dalje... onda promena vlasti i Bora sa ovima nastavlja da gura pricu oko mosta, a Igor koji do tada nije znao ni gde je Gradska kuca prihvata i tako vec ovo novo znate...
dakle toliko otome da je ovo ideja prethodn evalsti..sve su to isti momci
a krajni cilj tih pojeidnca je da BUDU ZAPAMCENI PO GRADNJI MOSTA JER SVE OSTALO STO SU URADILI bilo glupo i sranje..a i kako sad gruaju taj most tesko da ce imati po cemu da ih ljude pamte, sem po gluposti...
inace u sve je ukljucena i Exit..jer taman ce nas Unesko odbiti,a Exit ce ostati jer ce se tvrditi da je to zbog mosta , a ne exita

Ma nije tačno, još za Vreme Maje meni je čovek iz Urbisa rekao da je to oko bulevara i mosta odlučena i gotova stvar. čak i da su počeli da prave finansijsku konstrukciju. Nije stvar u tome ko želi da bude zapamćen po Mostu, stvar je u tome da je taj Most veoma potreban Novom Sadu i da je ta priča o izmeštanju saobraćaja iz gradića i njegovom privodjenju nekim drugim namenama malo izvan političkih krugova i guraje je neki gradjani i neke arhitekte u gradu. I to je jako pametno i dobro po Novi Sad.

nsblues
July 30th, 2009, 04:36 AM
Napravili lepe velike francuske balkone i onda ih pokrili ovim limenim plocama! Nevidjeno...

Za tu istu zgradu u Zeleznickoj jos nesto a NEVIDJENO,po prvi put bar sto se mene tice,,
izvodjac radova je isao sa visokim stropovima ,gdje je visina upadljivo veca od sirine i duzine prostorija,samo zato jer je stan 30m2 ,plus balkon 3 i nesto kvadrata(ukupno blizu 34 po mjerenju) ,a sastoji se od malog hodnika, desno se ulazi u toalet a lijevo u kuhinju( bez imalo dnevnog svjetla i ventilacijom ,standard pikolo ventilator-mracna soba) i dvije manje sobe koje izlaze na balkon, aaaa stropovi nebu pod oblake...dvorisno ,sunca mozda 5 minuta dnevno
Ja sam inace ljubitelj viokih stropova ali samo u stanovima vece kvadrature gdje to ima smisla, a ovo (ne znam ime arhitekte) ,treba pogledati, mislim da je prvi sprat, za ostale ne mogu nista reci ,jer nisam bio...zaista odlicna lokacija , a inovacijama nilka kraja,male "ahhitektonske" igrarije

gimu
July 30th, 2009, 12:19 PM
http://img24.imageshack.us/img24/4748/img4096j.jpg

gimu
July 30th, 2009, 12:21 PM
http://img90.imageshack.us/img90/7941/img4104w.jpg

http://img56.imageshack.us/img56/5265/img4105.jpg

gimu
July 30th, 2009, 12:24 PM
http://img61.imageshack.us/img61/125/img4142.jpg

http://img220.imageshack.us/img220/7986/img4143.jpg

gimu
July 30th, 2009, 12:25 PM
http://img160.imageshack.us/img160/3475/img4146.jpg

gimu
July 30th, 2009, 12:31 PM
http://img54.imageshack.us/img54/2640/img4155.jpg
pogled iz Pavla Papa

http://img50.imageshack.us/img50/3467/img4157.jpg

http://img239.imageshack.us/img239/8105/img4159u.jpg

http://img83.imageshack.us/img83/2971/img4161p.jpg

http://img83.imageshack.us/img83/122/img4162.jpg

posmatrac
July 30th, 2009, 01:51 PM
Ma nije tačno, još za Vreme Maje meni je čovek iz Urbisa rekao da je to oko bulevara i mosta odlučena i gotova stvar. čak i da su počeli da prave finansijsku konstrukciju. Nije stvar u tome ko želi da bude zapamćen po Mostu, stvar je u tome da je taj Most veoma potreban Novom Sadu i da je ta priča o izmeštanju saobraćaja iz gradića i njegovom privodjenju nekim drugim namenama malo izvan političkih krugova i guraje je neki gradjani i neke arhitekte u gradu. I to je jako pametno i dobro po Novi Sad.

pa jes ti procitao sta sam napisao....od 2001. guraju tu glupost ....znaci pre maje
da ti pametni ljudi...poput onih koji su srusili jermensku crkvu bez potrebe ili napravili onaj sarkofag i zbog toga srusili tadasnji deo jevrejske...da vrlo pametni ljudi

neusatz!
July 30th, 2009, 02:07 PM
pa jes ti procitao sta sam napisao....od 2001. guraju tu glupost ....znaci pre maje
da ti pametni ljudi...poput onih koji su srusili jermensku crkvu bez potrebe ili napravili onaj sarkofag i zbog toga srusili tadasnji deo jevrejske...da vrlo pametni ljudi

Da, ali Maja tu priču nije stopirala već su radili na njoj. Dok su recimo priču o aerodromu stopirali.
Pametni ljudi su ovog puta mladji od onih starih koji su srušili Jermensku Crkvu i taj deo centra koji pominješ. Ti što su rušili su dobrano u penziji, ako su još uvek i živi. Ponoviću da je taj novi (stari) most jedna od najboljih stvari koje bi trebalo da se dese u Novom Sadu.

makimax
July 30th, 2009, 03:46 PM
http://img54.imageshack.us/img54/2640/img4155.jpg
pogled iz Pavla Papa
Auuuu..kakva kombinacija objekata.Levo,desno,preko puta...pravo :),ne zna gde covek prvo da pogleda.Kucica,malo veca kuca,indigo zgrada pa ultra-mega-giga zgradurina.Stvarno mi se svidja fotografija,dobro pokazuje danasnje kretanje stvari.

posmatrac
July 30th, 2009, 05:52 PM
http://img160.imageshack.us/img160/3475/img4146.jpg

vidi vidi monstrum zgrada dobila reklamu za Lav pivo..ovi bas oce da naprave ruglo do kraja:bash:

posmatrac
July 30th, 2009, 05:53 PM
Da, ali Maja tu priču nije stopirala već su radili na njoj. Dok su recimo priču o aerodromu stopirali.
Pametni ljudi su ovog puta mladji od onih starih koji su srušili Jermensku Crkvu i taj deo centra koji pominješ. Ti što su rušili su dobrano u penziji, ako su još uvek i živi. Ponoviću da je taj novi (stari) most jedna od najboljih stvari koje bi trebalo da se dese u Novom Sadu.

pretpostavaljam da ces kad bude unistena tvrdjava i dalje tvrdeti da su Exit i most i dalje najbolja star u NS

neusatz!
July 30th, 2009, 06:14 PM
pretpostavaljam da ces kad bude unistena tvrdjava i dalje tvrdeti da su Exit i most i dalje najbolja star u NS

Exit i most i jesu medju najboljim stvarima u Novom Sadu. A ne znam odakle ti toi da će Tvrdjava biti uništena?

Wuxa
July 30th, 2009, 06:45 PM
Jel moze neko da postavi renden za ovu veliku zgradu u bul. Oslobodjenja i za onaj penthouse? :)

liman_drzava
July 30th, 2009, 07:21 PM
^^
http://i25.tinypic.com/333btia.jpg

http://i31.tinypic.com/20pczep.jpg

http://i27.tinypic.com/2qlbdwj.jpg

http://i26.tinypic.com/f1ed1h.jpg

Sawovsky
July 30th, 2009, 07:28 PM
И једно и друго су колико видим зајебали рендер... Овај Зонедов пројекат је тако прелепо изгледао на рендеру са овом мермерно-зеленом бојом :ohno:

Ranko Su NS
July 30th, 2009, 09:14 PM
će vidimo kakva će biti boja

Johnny_kgc
July 30th, 2009, 11:34 PM
И једно и друго су колико видим зајебали рендер... Овај Зонедов пројекат је тако прелепо изгледао на рендеру са овом мермерно-зеленом бојом :ohno:

Hehe... sta su ti ukusi.

Meni se povraca od ove zelene boje. :)

Ali ovaj Aleksandar centar (tako se zove ova prva zgrada?) je fantazija... :banana:

neusatz!
July 30th, 2009, 11:37 PM
Hehe... sta su ti ukusi.

Meni se povraca od ove zelene boje. :)

Ali ovaj Aleksandar centar (tako se zove ova prva zgrada?) je fantazija... :banana:

"Problem" sa Aleksandar centrom, a danas sam gledao sa raznih uglova raskrsnice, je taj što će sad sve naspram njega biti malo. Mene živo interesuje, a nisam primetio da su stavili render, kako će izgledati zgrada koja se zida prekoputa? Ma kako da su je osmislili bojim se da će delovati patuljasto naspram Aleksandra.

Wuxa
July 30th, 2009, 11:39 PM
Mister Liman, thanks :bow:

Aleksandrija je extra i na odlicnoj lokaciji je.
Koliko kosta kvadrat u Aleksandriji?

Ranko Su NS
July 30th, 2009, 11:42 PM
garsonjere 1800

Drecun
July 31st, 2009, 02:21 AM
"Problem" sa Aleksandar centrom, a danas sam gledao sa raznih uglova raskrsnice, je taj što će sad sve naspram njega biti malo. Mene živo interesuje, a nisam primetio da su stavili render, kako će izgledati zgrada koja se zida prekoputa? Ma kako da su je osmislili bojim se da će delovati patuljasto naspram Aleksandra.

pa kad bi sagradili jos nekoliko zgrada visine kao aleksandar ili malo vise preko puta aleksanda i u njegovoj blizini onda alaksandar nebi odudarao, a mozda ce uskoro nesto i sagraditi.

neusatz!
July 31st, 2009, 02:39 AM
pa kad bi sagradili jos nekoliko zgrada visine kao aleksandar ili malo vise preko puta aleksanda i u njegovoj blizini onda alaksandar nebi odudarao, a mozda ce uskoro nesto i sagraditi.

A gde u bliozini imaju prostor da sagrade nešto tako veliko? Ima taj jedan mali plac preko puta na kojem već zidaju, ali pored njega su zgrade standardne visine. Ostalo je već sve izidano.

nsblues
July 31st, 2009, 01:37 PM
garsonjere 1800

Ja apsolutno vjerujem kako rece Ranko ,da traze toliko, ali mnogi koji stave okruglu cijenu, mislim na nove stanove, ne stavljaju da li je to SA ili BEZ PDVa, tako da se to mora dobro provjeriti, jer ako dodaju i pdv na to ti izadje blizu dvije,,pa za 25m2 treba izdvojiti preko 50 000 , sa prenosom i porezom od 3posto,,,

everson
July 31st, 2009, 03:12 PM
^^ mislim da je to sa pdv-om.
jel im ostalo jos kolko stanova?
da ne budem suvise grub, reci cu samo da zaista ne vidim nijedan razlog da se tamo kupi stan, osim eto, te blizine centru ...
cak i ne uzimajuci cenu u obzir.
a jos platiti toliko za to je ... dobro, rekao sam necu da budem grub :)

btw, nsblues: nema poreza od 3% ukoliko je nov stan ;)

Drecun
July 31st, 2009, 08:08 PM
A gde u bliozini imaju prostor da sagrade nešto tako veliko? Ima taj jedan mali plac preko puta na kojem već zidaju, ali pored njega su zgrade standardne visine. Ostalo je već sve izidano.

mislio sam ako budu rusili one stare kuce i kucice koje su preko puta aleksandra, a vide se na slici na prethodnoj strani. tamo ima dovoljno mjesta da se napravi jedna zgrada velicine beogradske kule usce (ako me slika ne vara), samo trebalo bi porusiti sve one stare kuce.

neusatz!
July 31st, 2009, 08:15 PM
mislio sam ako budu rusili one stare kuce i kucice koje su preko puta aleksandra, a vide se na slici na prethodnoj strani. tamo ima dovoljno mjesta da se napravi jedna zgrada velicine beogradske kule usce (ako me slika ne vara), samo trebalo bi porusiti sve one stare kuce.

To je ulica Pap Pavla i tu već postoje zgrade odredjene spratnosti, tako da sumnjam da bi se uklopilo da uz njih zidaju neke veće zgrade.

kovja.nick
July 31st, 2009, 09:44 PM
http://img90.imageshack.us/img90/7941/img4104w.jpg

Ove zgrade su na uglu Temerinske i mislim Koste Sokice... nema pozorista u blizini!

gimu
July 31st, 2009, 10:23 PM
Ove zgrade su na uglu Temerinske i mislim Koste Sokice... nema pozorista u blizini!
Majstore, ti se jos i naljuti :lol:

nsblues
August 1st, 2009, 05:44 AM
^^ mislim da je to sa pdv-om.
jel im ostalo jos kolko stanova?
da ne budem suvise grub, reci cu samo da zaista ne vidim nijedan razlog da se tamo kupi stan, osim eto, te blizine centru ...
cak i ne uzimajuci cenu u obzir.
a jos platiti toliko za to je ... dobro, rekao sam necu da budem grub :)

btw, nsblues: nema poreza od 3% ukoliko je nov stan ;)

Apsolutno se slazem s tobom(E) sto se tice kupovine stane u BC, mada su moji razlozi nesto siri, nebitno, svaki kupac ima svoje. I ja isto predpostavljam da je sa PDVom ali opet kazem mnogi to u startu precute, nije bas sve kako kazu
Mislim sam objekat je interesantan , neobican-nesvakidasnji , mislim da je to provalio Frank Lloyd Wright poodavno , taj sa brodskim folom ,pramac,kako li se vec zove ,poslije je i Opera u Sidneju postala popularna zbog tog istog fola, pa je za ocekivat da se dopadne ljudima jer nije klasika. Ono sto meni najvise smeta je da su njegovi objekti , tipa kasarne, samacki hoteli, bolnice i sl,hodnici po 35 metara,pa mislim da ce i ovdje biti isti tako,a mozda i grijesim, vidjecemo ..sama izvedba zavrsnih radova je fantasticna, vrlo uredno...ali je i cjena fantasticna, konstantno

Znam ja da se NE placa porez 3% ako se direktno pravi ugovor sa vlasnikom,investitorom,koji je u sistemu PDV ali imas ih koji odrade zgradu , a rade pod "fizicka lica i nisu u sistemu PDVa" tako da se mora platiti i tih 3%...i ima dosta petljanja/muljanja sa tim
Bez obzira ,treba otvoriti sestero ociju ako se bude neko upustao u isto, mnogi svasta obecaju, a tesko postuju obecano....
btw znaju oni u poreskoj poslati rjesenje,iako je zakonski drugacije receno..ne znam da li si imao dodira sa njima...mada su uglavnom veoma fer, mora se priznati

nsblues
August 1st, 2009, 06:04 AM

Ideja ti je izvrsna, svasta se moze napraviti na tom djelu, ali to tako ne funkcionise u NSu ,koliko ja znam,cujem ...uglavnom ,investitiori kupe jedan plac sa dvoristem, jednom ili dvije tri kuce na placu , napravi stambeni objekat maximalnog iskoristenja , da istu kvadraturu bivsim vlasnicima ,a slijedeci investitor uzima drugu( preskoci dva placa), i zato i jeste ovakva slika danas , novogradnja,pa stara kuca, pa opet novogradnja,stara i sve tako dok se ne popuni cijela ulica sa novim objektima... mislim da je na tom potezu socijalno zgrada ,usce toranj, bar za sada ...salim se, ima dosta podzemnih voda, nekakav pjesak( koji bas i nije tako stabilan) i treba biti oprezan sa visokom gradnjom, cuo sam neke price da su nekada tu bili silni kanali sa vodom, da li je istina ili ne, ne znam( nekakvi shajkashi), to mi rece jedan "pouzdan" investitor a i planom je zacrtano niza gradnja,kako rece..

liman_drzava
August 1st, 2009, 11:38 AM
„Корзо” постаје црквени медија центар
http://www.dnevnik.co.yu/sites/default/files/images/ns-8a.jpg
Мала и вредна зграда у стилу сецесије, бившег биоскопа "Корзо", у Змај Јовиној улици 4, после више година пропадања, ускоро ће бити обновљена. Након што је ово културно добро прошлог октобра враћено цркви у власништво, Црквена општина је почела припреме за ревитализацију овог атрактивног објекта. Како је "Дневник" сазнао од секретара Црквене општине Милоша Стојановића мајстори већ припремају поправку крова.
- Кров на згради је годинама прокишњавао и пре неки дан смо довели мајсторе да га макар површински закрпе како вода не би више улазила, а након тога ће следити комплетна обнова. Тренутно са Заводом за заштиту споменика културе прикупљамо документацију за реконструкцију, јер иако услови за обнову овог споменика културе постоје од 1993. године, од тада се стање променило и девастација је знатно напредовала - објаснио је Стојановић.
Сређен објекат служиће као конгресна сала и медија центар за потребе цркве и његове ТВ и радио станице "Беседа" која ће се налазити у великој згради. Међутим, Стојановић је истакао да ће она користити и за потребе Града и грађана. Обнову ће претрпети и велика зграда јер и она, иако обновљена 2002. године, прокишњава и обрушаваја јој се таваница. Радови на њој почеће за месец дана.
Овако оптимистична прича у вези са ревитализацијом бившег биоскопа "Корзо" била је актуелна и 2005. године, када је "Пословни простор" за обнову требало да издвоји 5,4 милиона динара. Тада су и стручњаци Завода за заштиту споменика културе упозоравали да објекат пропада великом брзином и да ускоро неће имати шта да се обнавља. Иако услови за рестаурацију зграде бишег биоскопа "Корзо" у Заводу постоје од 1993. године, објекат до дан данас није био обновљен. "Пословни простор" споменути новац није издвојио, а томе је, највероватније, кумовао Закон о реституцији имовине црквама и верским заједницама који је најављивао повраћај имовине, те је Град овај споменик културе оставио времену и новим власницим.
A. Видановић
http://www.dnevnik.co.yu/node/5355

Nadao sam se da ce biti neke druge namene kada/ako je budu sredjivali... Samo da crkva ne cima okolne kafane i ne uzurpira to dvoriste!

Codara
August 1st, 2009, 12:58 PM
^^Limanac, lel mu to dodje tamo kod "Gusana", ono gde je bila tombola, ili je nesto drugo?

liman_drzava
August 1st, 2009, 01:35 PM
^^ Jeste, bas bih se skenjao da se tu nesto menja...

kovja.nick
August 2nd, 2009, 07:34 PM
Majstore, ti se jos i naljuti :lol:

Ma jok, nema ljutnje... na ovu vrucincinu!

Ranko Su NS
August 2nd, 2009, 10:21 PM
lepa fontanica NORK-a:
http://i25.tinypic.com/2ch6xqv.jpg

Veliko gradiliste na pocetku Bulevara Kralja Petra
http://i30.tinypic.com/2dc8yeg.jpg

gimu
August 2nd, 2009, 10:38 PM
http://img99.imageshack.us/img99/6194/nsgirl.jpg
... ja na uglu stojim sasvim sam :) Znam da bi ovu sliku trebalo postovati negdje drugdje ali, izvinite, morao sam :cheers: Inace, djevojka se slucajno nasla u kadru.

gimu
August 2nd, 2009, 10:43 PM
lepa fontanica NORK-a:
http://i25.tinypic.com/2ch6xqv.jpg

Fontana ispred New Nork-a danju

http://img34.imageshack.us/img34/8047/nork.jpg

Ranko Su NS
August 2nd, 2009, 10:47 PM
Interesantna je ova u Mise Dimitrijevica:
http://i31.tinypic.com/2cse4aw.jpg

Wuxa
August 2nd, 2009, 10:50 PM
^^ Sto je gotivna fontana. Gde se nalazi tacno? :)

gimu
August 2nd, 2009, 10:52 PM
http://img10.imageshack.us/img10/6191/slika005r.jpg
Detalj iz centra koji mi se jako dopao, mislim da je u pitanju Mileticeva ulica. Kada je ovo postavljeno?

Alex_ZR
August 2nd, 2009, 11:04 PM

Na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Jevrejske, pored Robne kuce "NORK".

Ranko Su NS
August 2nd, 2009, 11:07 PM

u centru centra NS, ugao Jevrejske i Bul M Pupina, kod glavne poste, ili preko puta pozorista.

everson
August 2nd, 2009, 11:32 PM
Interesantna je ova u Mise Dimitrijevica
Zbog 3 nivoa potkrovlja?

Wuxa
August 2nd, 2009, 11:39 PM
:)Imam jedno pitanje: za kada je najavljenja izgradnja ona 2 bulevara (suboticki i jos jedan) sto se kasnije spajaju u bulevar Cara Lazara?:)

posmatrac
August 2nd, 2009, 11:51 PM
:)Imam jedno pitanje: za kada je najavljenja izgradnja ona 2 bulevara (suboticki i jos jedan) sto se kasnije spajaju u bulevar Cara Lazara?:)

u toku su radovi. somborski bulevar ce u vecem delu biti gotov ove godine,a 2010 bi trebao da izadje na Cara Lazara.
Suboticki s druge strane je vec 3 godine spojen sa Cara Lazara i ove godine se nastavlja njegova gradnja severno do Futoske ulice, ali je problem sto je u vec sagradjenom delu to samo ulica sa po jednom trakom, a ne pravi bulevar gledano u saobracajnom smislu. U gradu kazu da ce dobiti drugu polovinu kada se sagrade zgrade sa te strane ulice na mestu prizmenih kuca.

Sve u svemu rade na tome, a kada ce to stavrno sve biti gotoo i liciti na bulevare, to niko ne moze da garantuje 2010 ili 2011 ili 2012? pa pre 2020 sigurno

posmatrac
August 2nd, 2009, 11:54 PM
Fontana ispred New Nork-a danju

http://img34.imageshack.us/img34/8047/nork.jpg

ruzno i pri tome ne funkcionalno...svakih 2-3 meseca vidim radnike kako je popravljaju (radim u centru nedaljeko do nje i vec mi se zgadila)

posmatrac
August 2nd, 2009, 11:55 PM
Interesantna je ova u Mise Dimitrijevica:
http://i31.tinypic.com/2cse4aw.jpg

Jedan od par bisera potpune propasti urabanizma, arhitekture, gradnje i svega ostalog u Novom Sadu...:ohno::ohno:
Dok nije sagradjena Plavojka u Papa Pavla i posle Monstrum kod Futoske, bio je moj omiljeni argument za dokazivanje stava da sve zaposlene treba pohapsiti (a poneke i giljotirati) u gradskim sluzbama zaduzenim za razvoj grada (ZIG Urbanizam, Uprava za urbanizam, gradjevinska inspekcija...)
A i sada je ne zaboravljam...

Inace evo i jedan zanimljiv podatak za ovu zgradu (nije 100 poso tacan, ali 90 posto jeste..jer mozda se ljudi iselili). U njoj u jednom stanu zivi porodica koja je stan dobila od grada (za vreme maje gojkovic) posto imaju trojke. E sad nije stvar u toj porodici, nego u tome kako je grad dobio stan??? jel to investitor davanjem stana platio dazbine ili nesto trece?

i da jel sam rekao da je tu bilo predvidjeno samo p+3+p ..sta sad vidite? (uzgred lift ima 5 brojeva)

Kot Behemot
August 3rd, 2009, 08:43 AM
^^ oooooo da. A vidite li šta piše na fasadi?
LUPUS. Čuveni uništavač čega god da se dohvatio. Seljos bez premca. Onaj pasaž u Dunavskoj, i ono grozno četvorospratno čudovište u pozadini zgrade Belog Lava... jezivo. A tek priče koje prate izgradnju svih ovih objekata... užas!

neusatz!
August 3rd, 2009, 12:32 PM
Dve ponude za Arenu

- Radio 021

subota, 01 avgust 2009 14:27

Na tender za izdavanje u zakup bioskopa "Arena" javile su se dve beogradske kompanije - "Mirijus tak" i "Art vista".

Kome će biti povereno upravljanje bioskopom moglo bi se znati već za nekoliko dana, kaže v.d. direktor "Poslovnog prostora", Marko Cvijan.

On objašnjava da će se ponude vrednovati tako što će 15 bodova nositi cena zakupa, 35 projekat enterijera, a 50 bodova nivo ulaganja u bioskop.

Preduzeće "Mirijus tak" je za zakup ponudilo 151 dinar po kvadratu mesečno, a "Art vista" 49 dinara manje. "Tak" je ponudio više i kada su ulaganja u opremu i objekat u pitanju pa će, ukoliko se komisija odluči za njihovu ponudu, biti u obavezi da uloži 2.190.000 evra.

Računica "Art viste" je za 445.000 manja, kaže Zoran Cvetanović iz ove kompanije: "To je naša ponuda za šest sala, 1.015 mesta i mnogo ambiciozniji projekat. Mislim da kolege imaju problem sa svojim izvođačima građevinskih radova, koji ih deru. Ja ću im preporučiti ljude koji će im to uraditi jeftinije". Ipak, Vladan Sretenović iz "Taka" kaže da je više novca koje ta kompanija planira da uloži u odnosu na "Art vistu" bazirano na realnim osnovama i da odgovara ambicioznosti projekta, a kao primer navodi da će jedan od lustera koštati 60.000 evra.

Ukoliko prođe ponuda "Mirijus taka", "Arena" će verovatno imati pet sala, ali i 276 mesta manje u odnosu na 1.015, koliko predviđa projekat "Art viste".

Inače, "Mirijus tak" je otvaranje ponuda iskoristio za prezentovanje projekta bioskopa, na šta su konkurenti iz "Art viste" imali prigovor, jer smatraju da se na taj način vrši pritisak na komisiju koja odlučuje o ponudama. Na to su u "Poslovnom prostoru" kratko odgovorili da prezentacija nije protivzakonita, ali i da je za ponudu važna cena, a ne prezentacija.

U ovom javnom preduzeću očekuju da će preuređena "Arena" početi da radi na proleće naredne godine.

Izvor: Radio 021

Ivanka54
August 3rd, 2009, 12:54 PM
U poslednje vreme sam otkrila ovaj sajt i uzivam u njemu.Pitam se da li bi moglo da prilikom postavljanja slika i pracenja gradilista uvek kad imate podatke navodite i projektanta ,izvodjaca radova i po vasem misljenju koliko su uspesni,kreativni.
Zgrade koje su izgradjene
kakve su po kvalitetu, pa cak do podatka kako se krecu cene metra kvadratnog.
Mislim da ce to omoguciti da u gradu ne budu svi isti i da zgrade postanu prepoznatljive po svojim autorima i gradjevincima.
Bilo bi zanimljivo viteti ne samo procelja vec i dvorista zgrada.
Ivanka

Kot Behemot
August 3rd, 2009, 01:09 PM
U poslednje vreme sam otkrila ovaj sajt i uzivam u njemu.Pitam se da li bi moglo da prilikom postavljanja slika i pracenja gradilista uvek kad imate podatke navodite i projektanta ,izvodjaca radova i po vasem misljenju koliko su uspesni,kreativni.
Zgrade koje su izgradjene
kakve su po kvalitetu, pa cak do podatka kako se krecu cene metra kvadratnog.
Mislim da ce to omoguciti da u gradu ne budu svi isti i da zgrade postanu prepoznatljive po svojim autorima i gradjevincima.
Bilo bi zanimljivo viteti ne samo procelja vec i dvorista zgrada.
Ivanka

:) Ovaj forum je u potpunosti volonterski. Znači sve što se pojavljuje na njemu, informacije, fotografije i zapažanja su lični doprinosi, a ljudi koji ih postavljaju su entuzijasti... tako da, u principu, šta god želite na forumu da vidite, treba i da uradite :)
Drugar mi je jednom ukazao na geslo Rainbow skupa "ako vidiš posao-tvoj je"... tako i ovde treba da funkcionišu stvari...
Pozdrav i dobrodosla :) Nadam se da ces/cete postati redovan clan foruma!

liman_drzava
August 3rd, 2009, 03:33 PM
Obisao sam malo moj kraj, radi se, radi :cheers:

Novo decje igraliste u Limanskom parku, iznenadio sam se koliko je, a bice i nekih trambolina :banana: :lol:
http://i31.tinypic.com/24b8epi.jpg

Parking i prilaznice kod studentskih domova u Bulevaru Despota Stefana (a propo price o tome sta je bulevar, a sta ne, i zasto - ovaj mi je najveci biser :nuts:)
http://i28.tinypic.com/nmax46.jpg

http://i28.tinypic.com/116usuo.jpg

http://i26.tinypic.com/apk4kh.jpg

http://i29.tinypic.com/6yoe8j.jpg

IRSKA
Posle (prividne) pauze, sada su na fasaderskim radovima
http://i28.tinypic.com/scdus4.jpg

http://i26.tinypic.com/2h81gs1.jpg

http://i28.tinypic.com/3585l41.jpg

http://i25.tinypic.com/15ag7c.jpg

http://i26.tinypic.com/2ryhid0.jpg

PARK CITY
http://i29.tinypic.com/a16drk.jpg

http://i25.tinypic.com/1so2a1.jpg

http://i27.tinypic.com/2i1fokk.jpg

http://i28.tinypic.com/ejvbrd.jpg

http://i32.tinypic.com/bezjwl.jpg

http://i30.tinypic.com/muacs2.jpg

http://i25.tinypic.com/2zejvy1.jpg

http://i31.tinypic.com/2z7q6a8.jpg

http://i32.tinypic.com/23r1enm.jpg

http://i30.tinypic.com/5clz61.jpg

Zanimljivi su mi ovi momenti kako je razigrana fasada:
http://i25.tinypic.com/10ye5tx.jpg

http://i32.tinypic.com/14vps1d.jpg

http://i32.tinypic.com/2iicsa9.jpg

http://i31.tinypic.com/szcr5l.jpg

Drago mi je da ugaoni objekat nece zamotati u staklo, ceo... :)
http://i28.tinypic.com/2q22xhk.jpg

http://i28.tinypic.com/e965pj.jpg

http://i29.tinypic.com/11c5t9s.jpg

I sa krova
http://i32.tinypic.com/2n8oqvl.jpg

http://i31.tinypic.com/nmginn.jpg

Dok jedni rade,
http://i27.tinypic.com/2jdkjdt.jpg

drugi lade :lol:
http://i27.tinypic.com/rb9nrb.jpg

Kad smo vec kod entuzijasta sto Kot rece, nadam se da nisam smorio! Neko bi btw mogao da uslika one dve zgrade u Vojvode Bojovica kod Crne kuce, dobrano su izrasle :cheers:

sale_kg
August 3rd, 2009, 03:40 PM
Ma gde smorio... Hvala komsija... :D

Park city je ... :drool: :applause:

Znaci,Zoned+Bulevar Centar+Park City = :drool: (na kvadrat) :D

liman_drzava
August 3rd, 2009, 03:44 PM
Hvala komsija... :D

Znaci pala odluka? :) Neces se pokajati, vidimo se na pivcetu :cheers:

sale_kg
August 3rd, 2009, 03:49 PM
Znaci pala odluka? :) Neces se pokajati, vidimo se na pivcetu :cheers:

Veceras "trojni pakt" glasa... S tim sto ja imam dupli glas! :D I jedini poznajem NS koliko toliko... :D

A na pivce vas zovem obavezno... Tebe i ova moja 2 menadzera sa foruma(od kojih se nijedan ne javlja zadnjih dana :hm: :ohno:) :D ...

neusatz!
August 3rd, 2009, 03:52 PM
Kad smo vec kod entuzijasta sto Kot rece, nadam se da nisam smorio! Neko bi btw mogao da uslika one dve zgrade u Vojvode Bojovica kod Crne kuce, dobrano su izrasle :cheers:

Odlično obavljen posao mladiću, Liman se baš gradi i popunjavaju se prazni prostori na veoma lep i funkcionalan način. Što se tiče zgrada kod Crne kuće, nisu dve nego tri. Jedna je na uglu na samom Žitnom Trgu, druga je u priodužetku, iznikla je maltene preko noći, na drugom uglu. Mislim da je to ugao sa Hilandarskom, ali nisam siguran. Treća je preko puta, izmedju te dve, a na mestu gde je nekad bila pekara.

posmatrac
August 4th, 2009, 12:32 AM
http://gradjanskilist.co.rs/cms/mestoZaUploadFajlove/bojleri_792.jpg
Bojleri odlaze u penziju
Novinar: M. M. Idei–Trifunović, Fotoreporter:

Radovi na budućem Somborskom bulevaru se proširuju pošto i Novosadska toplana počinje izgradnju vrelovoda duž trase od 1.850 metara. Cevi se postavljaju od ulice Jožefa Atile do Futoškog puta i Bulevara kneza Miloša.

Vrelovodne cevi su, kako kažu u Toplani, duge 2.900 metara i biće maksimalnog prečnika od 250 milimetara pošto će s obe strane nove avenije biti izgrađene stambeno-poslovne zgrade. Toplovod će biti postavljen s desne strane bulevara gledano od ulice Jožefa Atile ka Futoškom putu, i to ispod biciklističke staze.

Radovi bi trebalo da traju 60 kalendarskih dana a koštaće 220 miliona dinara. Novac za radove obezbedili su Novosadska toplana, Zavod za izgradnju grada, a deo se plaća iz gradskog budžeta.

Izvođač radova je zrenjaninska firma "Izolir".

Inače, od 17. jula počela je izgradnja vodovodne i kanalizacione infrastrukture na Somborskom bulevaru, kao i raščišćavanje buduće bulevarske trase od ulice Jožefa Atile ka Futoškom putu i raskrsnici s Bulevarom kneza Miloša.

Izvođač radova vodovodne i kanalizacione mreže sa svim kućnim priključcima jeste "NS graditelj" iz Novog Sada, a vrednost tog posla je 144 miliona dinara. Na trasi od ulice Jožefa Atile do Futoškog puta otkupljene su sve privatne parcele, bašte i dvorišta, čime su imovinsko-pravni poslovi između grada i vlasnika razrešeni a izgradnja putne infrastrukture omogućena. Zemljani radovi i postavljanje komunalne infrastrukture, kao i sprovođenje telefonske, elektroenergetske i visokonaponske mreže, prethodiće svim putarskim radovima, to jest izgradnji saobraćajnice.

Drugi deo Somborskog bulevara, od ulice Jožefa Atile do raskrsnice ulice Cara Dušana i Bulevara cara Lazara trebalo bi da se gradi iduće građevinske sezone ne samo zato što za taj kraći deo bulevara nije obezbeđen novac u gradskoj kasi nego i zato što je ekspropijacija urađena polovično. Do kraja godine biće rešeni svi imovinsko-pravni poslovi i na tom delu Somborskog bulevara, kažu u Zavodu za izgradnju grada.

Codara
August 4th, 2009, 01:24 AM
Limanac, brao za slidze :cheers:

Evo kako bi trebalo da izgleda igraliste u parkicu nakon rekonstrukcije...
Sa sajta ZIGa:

Пројектом је предвиђена адаптација и изградња два полукружна платоа и пешачка стаза између њих, на простору од 950 m2.

Постојећа пешачка стаза, бетонских плоча црвене боје, биће продужена до краја платоа предвиђених за игралиште, а око њих биће изграђене шетне стазе од камених плоча. Уместо постојеће подлоге од шљунка изградиће се подлога од тартан плоча, које су мекше, а самим тим и безбедније за дечију игру.
Извршиће се нивелација терена, а одводњавање ће се вршити у зеленило.

Старе љуљашке и мултикомплекс справа за игру биће очишћене и поправљене. Нови реквизити којим ће се допунити игралиште предвиђени су за децу млађег узраста. Састојаће се од једног возића, вртешке и клацкалице. Сва ова опрема биће у складу са стандардом Европске уније ЕН 1176, који обезбеђује њихову потпуно сигурну употребу.

Уз реконструисани простор за игру деце поставиће се типске клупе и корпе.

Извођач радова је "ПУТ-СИСТЕМ" доо из Београда. Вредност инвестиције је 5.562.771 динара, а рок за завршетак радова је 28 календарских дана.

Goxy
August 4th, 2009, 09:47 AM
Da li neko zna sta ce biti sa nadvoznjakom na Rumenackom putu kod Matijevica???? Bilo je davno reci da ce se prosirivati, medjutim u poslednje vreme cujem da se nece prosirivati zbog izgradjenosti objekata pa ce trasa puta kod Matijevica ostati 10m a nadvoznjak ce biti pretvoren u nekakvu petlju koja ce sluziti kao okretnica za autobus!!!!:bash: Zamislite zbog izgradjene mesare odustaje se od prosirenja puta!!!!!!!:weird: I sta se desava sa pokusajem izgradnje sportskog centra u ulici Rase Radujkova kod perionice?????

Drecun
August 5th, 2009, 02:48 AM
kad bi prosirili za 1,5m mogle bi komotno biti 4 trake. nije valjda da nema toliko mjesta da se prosiri?

Goxy
August 5th, 2009, 11:04 AM
Ima mesta, ali je na tom mestu parking!!!!
Imas pare, imas moc, imas vlast!!!!!

Bob Rock
August 5th, 2009, 11:13 AM
http://img99.imageshack.us/img99/6194/nsgirl.jpg

:drool:

sale_kg
August 5th, 2009, 11:18 AM
:drool:

Pa jeste dobar PC Apolo,znam.. :D

sizif
August 5th, 2009, 12:18 PM
:clown: Савршен објекат.

makimax
August 5th, 2009, 02:36 PM
I tata bi sine! :bowtie:

sale_kg
August 5th, 2009, 02:38 PM
I tata bi sine! :bowtie:

Poslovni centar ili pozoriste? :D

makimax
August 5th, 2009, 02:48 PM
Da,da......:lol:

djoledjole
August 6th, 2009, 11:49 AM
I evo je zgrada koja se gradi preko puta Aleksandra tj. na uglu Bulevara i N. Sajma...
http://i220.photobucket.com/albums/dd136/djoledjole/06082009001.jpg

Podgoricanin
August 6th, 2009, 11:56 AM
Ovi veći projekti su extra (Park City, Zoned...), doprinose da NS dobije look & feel velikog grada...

nsblues
August 6th, 2009, 12:21 PM
Pa ova zgrada i ne djeluje bas tako mala, 7-8 spratova,,,cini mi se da ce se lijepo uklopiti sa BC-om....sta se desava sa uglom preko puta BCentra, vrlo zanimljiva lokacija, paralela na suprotnu stanu...ima li neka slika onih pomenutih zgrada sa ugla V.Bojovica i Hilandarske i ugla V.Bojovica i L.Musickog...neko rece da su dobro poodmakle..u visinu,nadam se

liman_drzava
August 6th, 2009, 12:27 PM
Hvala za render DjoleDjole :cheers: Sto je najgore, ovo i ne izgleda tako lose, u stilu "kako smo se nadali, dobro smo se i udali" :) Moze korektno da ispadne. Juce sam prolazio i iznenadio se kako napreduje Aleksandar na Bul. cara Lazara:
http://i26.tinypic.com/2iru9w2.jpg

edit: I da, sve je u Wienerberger porothermu :lovethem: :colgate: Verovatno ostalo od BC :lol:

Boda Tajson
August 6th, 2009, 01:27 PM
I evo je zgrada koja se gradi preko puta Aleksandra tj. na uglu Bulevara i N. Sajma...
http://i220.photobucket.com/albums/dd136/djoledjole/06082009001.jpg

meni nije nista posebno, samo jos jedna od hiljadu slicnih

edit: ali daleko je bolja od ostalih prema futoskoj pijaci :)

everson
August 6th, 2009, 06:29 PM
edit: ali daleko je bolja od ostalih prema futoskoj pijaci :)

Svakako. Moglo bi se reci da je ovo neki minimum. Ono prema jacpi je :ohno:

Ranko Su NS
August 6th, 2009, 08:14 PM
Juce sam prolazio i iznenadio se kako napreduje Aleksandar na Bul. cara Lazara:

A i pored nje su sve rascistili za produzetak Balzakove:banana:

SSJ5
August 6th, 2009, 08:17 PM
Raskrchili pochetak Zeleznhichke Kolonije, evo chujem testere i tome slichno. Tako da izgleda da su pocheli radovi na Subotichkom Bulevaru.

Ranko Su NS
August 6th, 2009, 08:25 PM
Raskrchili pochetak Zeleznhichke Kolonije, evo chujem testere i tome slichno. Tako da izgleda da su pocheli radovi na Subotichkom Bulevaru.

to neko sece drva za kuću:lol:

Drecun
August 6th, 2009, 10:26 PM

mislis na drugu traku koja jos nije izgradjena ili nesto oko postojece?

posmatrac
August 7th, 2009, 12:24 AM
Suboticki bulevar (tj. po jedna traka za oba smera od Futoske do Kornelija Stanokovica) nece poceti pre 15..verovatno 20 avgusta posto je Solunac (za one koji neznaju direktor ZIG Bora Novakovic na godisnjem)...

e evo malo opet o Eko kampu

„Еко–парк” живи само на билборду

Месец дана после измештања "Егзитовог" кампа на Транџамент, надошли Дунав увелико се повлачи, још увек се говори о јубиларном фестивалу, али Петроварадинска ада

по свему судећи није добила ништа значајно и од "Еко-парка", помпезно најављиваног заједничког пројекта Града и "Егзита". Официрац је и даље дивља плажа, а из удружења "Егзит" не оглашавају се о томе шта се дешава са 30 милиона динара из градске касе намењене амбициозном подухвату.
"Дневник" је руководству "Егзита", и то након договора, електронском поштом послао више питања у вези са "Еко-парком", али одговори ни после десет дана нису стигли на адресу наше редакције. Није нам одговорено да ли идеја о изградњи "Еко-парка" и даље "пије воду", као ни како је потрошено таих 30 милиона - постоје ли пројекти и шта је тим новцем конкретно урађено. Коначно, ако се одустало од парка, да ли ће новац бити враћен у буџет Новог Сада. Осим тога, остали смо ускраћени за разјашњење да ли су досадашњи радови били на изградњи кампа, или парка?
У међувремену, једини камп и једини парк који се могао наћи на Петроварадинској ади била је "Школа пријатељства". Према речима Маријане Стевановић из "Мале срећне колоније" овај хуманитарни камп окупио је да децу од 7 до 17 година из целе Војводине, а учествовали су волонтери из Швајцарске, Чешке, Италије и Турске. Организоване су уметничке радионице, едукације у вези са трговином људима... Ипак, ово мало насеље на ади нема никакве везе са "Еко-парком" најављеним на билбордима и плакатима по целом граду.
Репортери "Дневника" на тој локацији нису затекли никакву грађевинску механизацију нити иједног радника. Љубитељи воде и стални посетиоци аде кажу да су се сви повукли у тренутки када је "Егзитов" камп измештен. Пре тога насута су два пешчана платоа и на радовима је било ангажовано више градских предузећа. "Пут" је посипао туцаник, "Градско зеленило" секло дрвеће, а "Чистоћа" склонила дивљу депонију. Реконструисан је и водовод због потреба кампа, али сада све то стоји незаштићено, а лопови разносе славине.
Ипак, оно што сви рибари са аде истичу је да заиста нико није могао предвидети толику поплаву. Према њиховом сведочењу код Петроварадинске аде Дунав у јулу није био толико висок последњих шест деценија.
"Егзит" је "Еко-парк" најављивао као нову локацију за спортска и културна дешавања која би "значајно допринела развоју еколошких стандарда у Новом Саду". У Парку би наводно требало да буде највећи парк у граду који би садржао ботаничку башту, трим стазу, мобилне барове, купалиште, марину... Предвиђене су и уметнички павиљони, галерија на отвореном, мобилни барови, као и одржавање изложби и перформанса.
Приликом представљања пројекта у "Егзиту" су тврдили да Официрска плажа представља идеално место, јер тренутно тај простор нема никакву практичну корисну намену и изградњом парка не би био угрожен ниједан сегменат тог простора. То би донело и укидање дивље плаже, депоније и нелегалних угоститељских објеката. Такође, ова локација је у непосредној близини центра града и ово земљиште не прате никаква нерешена имовинска питања.
Једно од питања било је и како заштити изворишта воде на Петроварадинској ади које по правилу подразумевају први степен санитарне заштите. Тренутно аду или прекрива песак, или су посађене тополе. Та стабла су најекономичнија, брзо расту и лако се продају. Међутим, иако топола јесте најисплативије дрво у неким европским државама забрањено ју је садити поред великих токова река зато што загађује воду и штети риби. Толико о екологији.

Goxy
August 7th, 2009, 10:54 AM
http://www.nsurbanizam.rs/?id=11#
Izmene i dopune detaljne regulacije Bistrice u Novom Sadu!!!!

Goxy
August 7th, 2009, 11:51 AM
http://www.nsurbanizam.rs/?id=33#
detaljan plan regulacije pesackog i infrastrukturnog mosta u Novom Sadu

Goxy
August 7th, 2009, 12:06 PM
ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ РАДНЕ ЗОНЕ "СЕВЕР III" У НОВОМ САДУ

liman_drzava
August 7th, 2009, 12:28 PM
^^ Ne sljakaju ti poslednja dva linka, bacaju na opstu stranicu. Izvuci sa ctrl+print nesto ako je zanimljivo, pa stavi kao sliku, mnogi ni nemaju dwf viewer ;)

posmatrac
August 7th, 2009, 03:19 PM
ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ РАДНЕ ЗОНЕ "СЕВЕР III" У НОВОМ САДУ

ovaj..na sajtu ima vise desetina planova..ne moras bas da ih sve linkujes

SSJ5
August 8th, 2009, 11:20 AM
to neko sece drva za kuću:lol:
Pa ne bi me chudilo, kako su ranije ... XD

mihhor
August 8th, 2009, 04:44 PM
Nedavno je u Banovcima izgradjen muzej: Privatni muzej Macura.

Pre nego potrazite pricu o tome kako je gradjen i kakve su sanse (inace jako retke) za arhitektonski progres (koji cekamo decenijama) propustene, pod obavezno se prisetite primera Pariski magacin. "Zahvaljujuci" intervenciji investitora, umesto pomaka napred, umesto "umetnickog" dela (prva nagrada na Bijenalu arhitekture u Beogradu), dobili smo rucni vez klot-frket, domacice koja izgleda nema pametnija posla. Nije ni cudo sto je za pet dana zaboravljen pa i danas zvrji poluprazan.

Da, prica o Macura muzeju je na ovom sajtu:
http://www.dezeen.com/2009/08/06/museum-macura-by-nenad-katic-ivan-kucina-and-vladimir-macura/

liman_drzava
August 9th, 2009, 11:02 AM
Vesti za Somborski:

Otkupljena polovina parcela
- Radio 021
Za otkup zemljišta i kuća smeštenih na trasi Somborskog bulevara, od ulice Jožefa Atile ka ulici Cara Dušana, Grad će, prema procenama, morati da isplati više od deset miliona evra.

Koliko tačno, u Zavodu za izgradnju grada nisu mogli da kažu jer je dosad otkupljena polovina parcela, a ostale tek treba da se procene i potpišu kupoprodajni ugovori.

"Zavod u Somborskoj ulici otkupljuje samo one parcele koje se nalaze na trasi bulevara. Dosad smo isplatili 50 odsto zemljišta, na kojem su se nalazile pretežno porodične kuće, poneki poslovni prostor, garaža ili bašta. Otkupnu cenu utvrđuje Zavod za sudsko veštačenje i ona ove godine iznosi 40 evra. Otkup se vrši prema najnižoj ceni, ali u nekim slučajevima ona može biti i viša. Naravno, objekti se otkupljuju po tržišnim cenama stambenog prostora i kvadrat kuće u Somborskoj ulici ZIG je plaćao između 800 i 1.000 evra", rekao je za Građanski pomoćnik direktora za pravne poslove u ZIG-u Marjan Petrović.
Izvor: http://021.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=11980:otkupljena-polovina-parcela&catid=13:novi-sad&Itemid=9

nsblues
August 9th, 2009, 01:01 PM
Vesti za Somborski:

Izvor: http://021.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=11980:otkupljena-polovina-parcela&catid=13:novi-sad&Itemid=9

Zigovci su puni kao brod,ima se ...samo nek se pravi.

Goxy
August 11th, 2009, 08:32 AM
http://img6.imageshack.us/img6/7977/1707preview.gif (http://img6.imageshack.us/i/1707preview.gif/)http://img6.imageshack.us/img6/1707preview.gif/1/w800.png (http://g.imageshack.us/img6/1707preview.gif/1/)
SEVER III
PESACKI MOST
Valjda sam sad dobro uradio!!!!!!!

Goxy
August 11th, 2009, 08:59 AM
http://img210.imageshack.us/img210/3817/1677preview.gif (http://img210.imageshack.us/i/1677preview.gif/)http://img210.imageshack.us/img210/1677preview.gif/1/w621.png (http://g.imageshack.us/img210/1677preview.gif/1/)

Goxy
August 11th, 2009, 12:02 PM
http://img23.imageshack.us/img23/3863/1754preview.th.gif (http://img23.imageshack.us/i/1754preview.gif/)

SSJ5
August 12th, 2009, 06:23 AM
http://img33.imagefra.me/img/img33/2/8/11/ssj5/f_up7k68ndm_c033a48.jpg

http://img33.imagefra.me/img/img33/2/8/11/ssj5/f_up7k68ngm_b9555c2.jpg

Sechenje shume u Zeleznichkoj Koloniji (Subotichki Bulevar). U pozadini se vide bageri.

podvodni
August 12th, 2009, 10:10 AM
До марта поново ради „Арена”

Београдско предузеће “Арт Виста”, у чијем је власништву београдски биоскоп “Рода Синеплекс”, нови је власник новосадске “Арене”!
Ово је јуче одлучио Управни одбор “Пословног простора”, градске фирме која је након пропасти бившег власника “Звезда филма” преузела најбољи градски биоскоп. Други конкурент “Мириус Так”, власник београдског “Таквуд Синеплекса”, повукао је дописом своју понуду 7. августа.
“Арт Виста” закупила је “Арену” на 15 година. Од момента потписивања уговора, фирма има највише седам месеци да отвори “Арену” и испуни обавезе из своје понуде. Она предвиђа изградњу шест мултиплекс сала капацитета 1.015 гледалаца, улагање најмање 1.750.343 евра, полагање гаранције Пословне банке на годишњем нивоу у висини од 32.159 евра, плаћање месечне закупнине од 102 динара по квадратном метру (објекат има 2.070 квадрата) и да преузме десет радника “Звезда филма”.
Улагања новог власника “Арене” подразумевају уређење објекта (885,836 евра) и 864.507 евра за куповину нове опреме (пројекторе, звучнике, појачала, седишта...). Нови Сад ће након дуге паузе, најкасније до средине марта 2010, добити модеран биоскоп.Иг. М

www.dnevnik.rs

everson
August 12th, 2009, 12:55 PM
Sechenje shume u Zeleznichkoj Koloniji (Subotichki Bulevar). U pozadini se vide bageri.
To i ja videh pre neki dan. Valjda su krenuli da pripremaju teren za pocetak radova ...

N011
August 12th, 2009, 01:48 PM
Da li se ista desava na izgradnji autoputa oko Novog Sada?

neusatz!
August 12th, 2009, 03:41 PM
Paragovo i Popovica dobili novi cevovod i dve pumpe

VODOVOD - Juče su u rad pušteni novi cevovod i dve nove pumpne stanice na sremskoj strani grada, čime je delimično rešeno pitanje snabdevanja pitkom vodom žitelja Paragova i dela Popovice.
Prespajanje na novi cevovod višeg dela Popovice biće izvršeno sutra, što će prouzrokovati nestanak vode svim potrošačima u naselju, ali će, kako navode u JKP „Vodovod i kanalizacija“, nakon tih radova svi stanovnici naselja imati uredan pritisak vode u cevima.
Radovi na rešavanju problema vodosnabdevanja Paragova i Popovice počeli su prošle godine, a celokupna investicija vredna je oko 25 miliona dinara.

neusatz!
August 12th, 2009, 03:43 PM
Još malo o Areni. Ko prvi dodje do idejnih rešenja projekta i postavi ih ovde ima pivo...

Art Vista novi vlasnik Arene, Tuck odustao

Z. Čonkaš

Bioskop Arena dat je u zakup na 15 godina preduzeću za filmsku, TV i video distribuciju „Art Vista“ D.O.O. iz Beograda, odlučio je Upravni odbor JP „Poslovni prostor“. „Odlučili smo se za ovu ponudu jer je bila jedina. Naime, drugi ponuđač (Tuck) dopisom od 7. avgusta povukao je svoju ponudu“, kaže za „24 sata“ v.d. direktora „Poslovnog prostora“ Marko Cvijan.

BIOSKOP - „Art Vista“ je u obavezi da uredi objekat sa najmanje šest multipleks sala kapaciteta 1.015 sedišta i da uloži najmanje 1.750.343 evra, od čega oko 886.000 u objekat, a ostatak u opremu. Uz to je dužna da, nakon tri meseca, plaća mesečno na ime zakupnine 102 dinara po metru kvadratnom. Takođe, u obavezi su da zadrže 10 radnika „Zvezda filma“.
– U najskorijem roku kontaktiraćemo kompaniju „Art Vista“ iz Beograda i potruditi se da se što pre potpiše ugovor. Da bi se to učinilo, neophodno je da oni obezbede odgovarajuće bankarske garancije. Posle potpisivanja treba da se izradi odgovarajući projekat, koji mi treba da odobrimo, a svi radovi na izgradnji bioskopa trebalo bi da budu završeni sedam meseci od dana potpisivanja – kaže Cvijan.
Prema njegovim rečima, „svima je u interesu da Novi Sad što pre dobije bioskop, pa ukoliko se potpisivanje dogodi ovog meseca, realno je očekivati da do kraja marta Srpska Atina ponovo ima bioskop“.
Inače, prilikom dostavljanja ponude predstavnici „Art Viste“ pohvalili su se, pre svega, bioskopom „Roda sinepleks“ na Banovom brdu u Beogradu, koji je, kako ističu, već godinama među najboljim salama u Srbiji i koji je prošle godine posetilo 177.248 gledalaca. „Art Vista“ upravlja i bioskopima „Šumadija“ i „Roda 2“, takođe u prestonici.
– Tri godine sanjamo ovaj dan – kaže za „24 sata“ vidno uzbuđen Zoran Cvetanović, direktor i vlasnik „Art Viste“ i dodaje:
– Kao predsednik asocijacije prikazivača Srbije strahovao sam da Arenu ne zadesi sudbina mnogih bioskopa u zemlji. Imali smo želju da je sačuvamo i sada smo se izborili da naše ideje sprovedemo u delo.
Kao što je poznato, bioskopi Arena i Jadran ne rade od novembra prošle godine.

„Biće najlepši bioskop u zemlji”

„Novi Sad neće imati najveći bioskop, ali će on sigurno biti najlepši u zemlji. Obećavam!“, izjavio je za „24 sata“ direktor Art Viste. „Novi Sad će dobiti ono što zaslužuje. Dobiće bioskop sa najsavremenijom digitalnom opremom, šest multipleks sala, umetnički klub... ali će se bitno razlikovati od klasičnih američkih multipleksa. Arena će imati dušu“, ističe Cvetanović, uz napomenu da će do kraja nedelje novosadskoj javnosti prezentovati budući izgled Arene i idejna rešenja projekata.

Pripadnik
August 12th, 2009, 06:59 PM
Da li se ista desava na izgradnji autoputa oko Novog Sada?

То око НС стоји као и пре... Онај део према СУ се ради.

Иако је Мркоњић најављивао да то можемо сами да завршимо, све још увек стоји! Нажалост, мислим да није у питању способност наших фирми да то заврше него неспособност државе да спроведе експропријацију неких делова поред аутопута. МИслим да је то и разлог одласка "Винчија" из Србије, неплаћање од стране државе или споро плаћање...

hfusion
August 12th, 2009, 08:22 PM
To i ja videh pre neki dan. Valjda su krenuli da pripremaju teren za pocetak radova ...

Danas ujutru su bukvalno cupali prugu iz zemlje kod Futoske i tovarili na kamion. Bilo je komicno gledati. Popodne pruge vise nije bilo.

Goxy
August 13th, 2009, 09:10 AM
Iskreno mislim da vadjenje pruge nema nikakve veze sa buducom trasom Subotickog bulevara, vec da neki investitor priprema parcelu kako bi izgradio neke objekte!!!
http://img16.imageshack.us/img16/1023/16275651.png (http://img16.imageshack.us/i/16275651.png/)http://img16.imageshack.us/img16/16275651.png/1/w568.png (http://g.imageshack.us/img16/16275651.png/1/)

SSJ5
August 13th, 2009, 10:00 AM
Iskreno mislim da vadjenje pruge nema nikakve veze sa buducom trasom Subotickog bulevara, vec da neki investitor priprema parcelu kako bi izgradio neke objekte!!!
http://img16.imageshack.us/img16/1023/16275651.png (http://img16.imageshack.us/i/16275651.png/)http://img16.imageshack.us/img16/16275651.png/1/w568.png (http://g.imageshack.us/img16/16275651.png/1/)
Nije rech o toj pruzi nego pruzi koja je na samoj trasi bulevara. Mozesh videti na proshloj strani na drugoj slici se nazire pruga tachno iznad svog onog granja u dnu slike.

Goxy
August 13th, 2009, 10:01 AM
Da li ima neko informaciju o ovoj lokaciji, nesto se prica da ce tu biti kvantas?
Sad privatni ili drzavni vreme ce pokazati!!!!
http://img8.imageshack.us/img8/338/11758492.png (http://img8.imageshack.us/i/11758492.png/)http://img8.imageshack.us/img8/11758492.png/1/w487.png (http://g.imageshack.us/img8/11758492.png/1/)

Goxy
August 13th, 2009, 10:40 AM
Ovako bi valjda trebao da izgleda biskop Arena!?!?
http://img146.imageshack.us/img146/7209/bioskis.jpg (http://img146.imageshack.us/i/bioskis.jpg/)http://img146.imageshack.us/img146/bioskis.jpg/1/w540.png (http://g.imageshack.us/img146/bioskis.jpg/1/)

liman_drzava
August 13th, 2009, 11:15 AM
^^ WOW Goxy!? Ovo je bas ekskluziva :cheers: Ne razumem se u bisokope, ali verovatno znaju sta i zasto rade... :popcorn: :) Hvala jos jednom na renderu!

Goxy
August 13th, 2009, 12:26 PM
Pretpostavljam da su veliki prostor razdelili na manje sale zbog mogucnosti prikazivanja vise projekcija u isto vreme a kada se bude prikazivao bas neki veliki hit pustace se u svim salama isto!

sergio-m
August 13th, 2009, 01:21 PM
kakav horor od onako lepe velike sale napravise ove oborcice ko za prasice ! devastacija reprezentativnih objekata iz 60 god 20 veka se nastavlja....:ohno:

nsblues
August 13th, 2009, 01:28 PM
kakav horor od onako lepe velike sale napravise ove oborcice ko za prasice ! devastacija reprezentativnih objekata iz 60 god 20 veka se nastavlja....:ohno:

^^"domaca varijanta" multiplexa:nuts::ohno:

posmatrac
August 13th, 2009, 06:24 PM
Ovako bi valjda trebao da izgleda biskop Arena!?!?
http://img146.imageshack.us/img146/7209/bioskis.jpg (http://img146.imageshack.us/i/bioskis.jpg/)http://img146.imageshack.us/img146/bioskis.jpg/1/w540.png (http://g.imageshack.us/img146/bioskis.jpg/1/)

nece tako biti..to je bio takov predlog, a tak je odusta..imam ja original tak slike nacrta ali ih nisma hteo jos kaciti jer tender nije bio gotov..dobicu do ponedeljaka nacrte ovd ovih drugih pa cete videti svi...

posmatrac
August 13th, 2009, 06:24 PM
Da li ima neko informaciju o ovoj lokaciji, nesto se prica da ce tu biti kvantas?
Sad privatni ili drzavni vreme ce pokazati!!!!
http://img8.imageshack.us/img8/338/11758492.png (http://img8.imageshack.us/i/11758492.png/)http://img8.imageshack.us/img8/11758492.png/1/w487.png (http://g.imageshack.us/img8/11758492.png/1/)

ma gde je ovo???? i sta je uopste na slici?

Boda Tajson
August 13th, 2009, 06:28 PM
posle nadvoznjaka prema rumenci

FutogCORE
August 13th, 2009, 06:30 PM

Realno ni ne trebaju veće sale od ovih.... Ionako su jako retko popunjene. A, ako nekim čudom, bude ogromno interesovanje za neki film, moći će da budu iste projekcije u više sala....
Ma, samo neka dobijemo bioskop. Drugi grad u zemlji, a nema bioskop... :ohno:

liman_drzava
August 13th, 2009, 07:06 PM
Gradiliste na uglu Bul. Kralja Petra i Vojvode Supljikca, blizu Kisacke
http://i28.tinypic.com/10ii1bt.jpg

Bejah i na Detelinari - par zgrada u Janka Cmelnika:
http://i32.tinypic.com/2n7qfxs.jpg

http://i30.tinypic.com/2qi4pas.jpg

http://i29.tinypic.com/281ts9h.jpg

http://i29.tinypic.com/11w9195.jpg

Odmah iza ugla, Cankareva
http://i27.tinypic.com/33ux3c7.jpg

Radovi u ulici Veselina Maslese (paralelno sa buducim Subotickim):
http://i31.tinypic.com/281zlee.jpg

http://i29.tinypic.com/2myyhdi.jpg

http://i32.tinypic.com/ieflvn.jpg

http://i30.tinypic.com/28sn8fa.jpg

I radovi na rasciscavanju terena za Suboticki - slikano na raskrsnici sa Hajduk Veljkovom, dalje nisam isao:
http://i28.tinypic.com/wvzklz.jpg

http://i27.tinypic.com/sqjm0o.jpg

http://i28.tinypic.com/2s17o5y.jpg

http://i28.tinypic.com/jhqzjl.jpg

http://i26.tinypic.com/2cwn0qu.jpg

Pogled na trasu ka Limanima (eno ga Zoned Penthouse na horizontu :) )
http://i25.tinypic.com/11tqw6a.jpg

i ka auto-putu
http://i26.tinypic.com/2u4o7jl.jpg

djoledjole
August 13th, 2009, 11:05 PM
bice to mocan bulevar! sto siri to bolji! :)

SSJ5
August 14th, 2009, 08:48 AM
Odgovor na moje pitanje za Esceg

"Postovani gospodine Cerovic,
Povodom vaseg zahteva za pismeni informacije o mogucim radovima u okviru sportkog kompleksa "Esceg" u Novom Sadu obavestavamo vas o sledecem.
Vazecim Planom detaljne regulacije blokova oko ulice Danila Kisa u Novom Sadu ("Sluzbeni list grada Novog Sada" br.3/2006) na predmetnoj lokaciji planirano je sledece:

"8. Спортско-културни комплекс Еђшег - Антона Чехова 4 - блок 5

Завод за заштиту споменика културе Града Новог Сада започео је припремни поступак за проглашење постојеће зграде за непокретно културно добро.

Намена комплекса је спортско-културна где су слободне површине намењене традиционално за уређење спортских терена за кошарку док се постојећа партерна зграда са малим подрумом испод једног свог дела, намењује за јавне службе спорта и културе.

Осим реконструкције зграде могућа је доградња уз постојећу зграду и изградња анекса уз северну границу комплекса у границама означене грађевинске линије (према графичком приказу "План нивелације и регулације са планом намена површина и саобраћајем" у Р 1 : 1000). Спратност доградње ограничава се на П+Пк с тим да венац доградње не сме надвисити венац бочних крила главне зграде.

Површина комплекса је 0,36 ha."

Istovremeno Vas obaveštavamo da je uvid u graficki i tekstualni deo predmetnog plana moguce izvrsiti na nasoj internet stranici www.nsurbanizam.rs u delu vazeci planovi/planovi detaljne regulacije/1538 PDR blokova oko ulice Danila Kisa u Novom Sadu.

S postovanjem

Mr Biljana Vrbaski, dipl.inz.arh."

liman_drzava
August 14th, 2009, 10:16 AM
Iz 24 sata
Ovo je bioskop Arena
Z. Čonkaš - 14.08.2009. - 00:39
Arena će imati dušu – kaže za „24 sata“ Zoran Cvetanović, direktor i vlasnik „Art Viste“...
Novosadska javnost je sa olakšanjem dočekala vest da će grad konačno dobiti bioskop kakav zaslužuje, jer je Preduzeće za filmsku, TV i video distribuciju „Art Vista“ D.O.O. iz Beograda dobilo zakup Arene na 15 godina.
http://www.24sata.rs/_customfiles/Image/2009/8AVGUST/14/ar.jpg

DUŠA - „Art Vista“ za Arenu ima veoma ambiciozan i primamljiv plan. U prizemlju bioskopa nalaziće se dve sale sa po 150 sedišta u centralnom delu objekta u kojem će se nalaziti kafe bar, a sa strana će biti dve manje sale sa po 67 i 72 sedišta. Preostale dve sale, kapaciteta 500 i 76 mesta, biće smeštene na spratu i one će biti napravljene uz manje intervencije na već postojećim unutrašnjim zidovima objekta, a ispred njih biće sagrađena i galerija.
– Jedva čekamo da počnemo sa radovima. Sve sale biće opremljene najsavremenijom opremom uz 3D digitalne projektore. Napravićemo pravi umetnički klub za filmofile sa pratećom literaturom, pravićemo top-liste najgledanijih filmova, prenosićemo razne događaje putem satelita i napravićemo mnogo pratećih programa i sadržaja u samom objektu, što će Arenu učiniti posebnom i bitno drugačijom od klasičnih američkih multipleksa. Arena će imati dušu – kaže za „24 sata“ Zoran Cvetanović, direktor i vlasnik „Art Viste“.

Ulaganje najmanje 1.750.343 evra
Prema odluci „Poslovnog prostora“, „Art Vista“ je u obavezi da uloži najmanje 1.750.343 evra, od čega oko 885.836 evra u objekat, a 864.507 u opremu. Uz to je dužna da, nakon tri meseca, plaća mesečno na ime zakupnine 102 dinara po kvadratnom metru. Uslovi propisuju i da zakupac zaposli 10 radnika „Zvezda filma“ i da može najviše pet odsto ukupne površine objekta iskoristiti za ugostiteljstvo i sličnu delatnost. Takođe, dužan je da, najduže u roku od sedam meseci od dana potpisivanja ugovora radove privede kraju.

Sa R021
Uskoro biciklistička staza na Keju
četvrtak, 13 avgust 2009 18:33

Gradonačelnik Igor Pavličić najavio je da će do kraja godine biti napravljena biciklistička staza na Keju. Osim ulaganja u rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih staza, u planu za sledeću godinu su i servisi za iznajmljivanje biciklova.

"Treba da podignemo svest naših građana da se više voze bicikli i da to ne bude sramota kao što je to izvesno vreme bilo u jednom poremećenom sistemu vrednosti", rekao je Pavličić.

On je danas ispred Štranda delio građanima katance za bicikle kako bi promovisao nove parkinge za dvotočkaše otvorene na Trgu galerija, Štrandu i kod Srpskog narodnog pozorišta.

Radovi na nadvišenju nasipa
četvrtak, 13 avgust 2009 18:58

Obnova gradskog nasipa uz desnu obalu kanala počinje sledeće nedelje.
Mirko Galonja iz "Voda Vojvodine" kaže da će se raditi više od četiri kilometra nasipa, od ušća kanala u Dunav do prevodnice.

"Tu već imamo uklinjenje u visoku obalu, jer se prevodnica nalazi na terasi višoj za tri - četiri metra. Radovi na kanalu konkretno podrazumevaju izgradnju betonskog zida, koji će imati nivo za odbranu Grada od jednoprocentne velike vode", objašnjava Galonja.

Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja godine, ali će to zavisiti od vremenskih uslova tokom jeseni. Nadvišenje keja, odnosno dela obale od ušća kanala u Dunav do Telepa, trebalo bi da se radi naredne godine.

Podsetimo da je prema najavi gradonačelnika Igora Pavličića prvo trebalo da se radi kej, odnosno nadvišenje nasipa, parterno uređenje i izgradnja biciklističke i trim staze uz Dunav. Radove finansira pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja i u manjem delu Grad Novi Sad.

djoledjole
August 14th, 2009, 11:53 AM
evo par slika od jutros:

aleksandar:
http://i220.photobucket.com/albums/dd136/djoledjole/1.jpg

kod pecurke:
http://i220.photobucket.com/albums/dd136/djoledjole/2as.jpg

pored spasilde:
http://i220.photobucket.com/albums/dd136/djoledjole/3.jpg

preko puta futoske:
http://i220.photobucket.com/albums/dd136/djoledjole/4.jpg

FutogCORE