PDA

View Full Version : НОВИ САД - праћење градилишта | NOVI SAD - construction updates

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35

belgrey
September 16th, 2009, 07:56 AM
Hteo bih da dam primer uzasnog planiranja iz centra grada. Ulice Petra Drapšina, Laze Kostića, Vase Pelagića, Avgusta Cesarca se nalaze u bloku između Železničke, Bulvara i Jevrejske. Nije strogi centar ali je centar. Kvart je veoma prometan i po mom mišljenju trajno uništen. Na mestu prizemnih predratnih kuća koje su činile prelepu ambijentalnu celinu sa drvoredima duž ulica danas su tamo postavlili zgrade visoke od 4-5 spratova. Ove zgrade se nalaze na istom rastojanju jedna preko puta druge kao i one stare kuće. Ulice su postale izuzetno uzane i tesne, nema dovoljno parking mesta. Mesta za kontejnere nema, pa tako stanari u Petra Drapšina moraju da nose svoje smeće stotinama metara do najbližeg kontejnera. Ustvari u samoj ulici su postavljena dva ali zbog nedostatka prostora na ulici oni su stavljeni u dvorišta novosagrađenih zgrada negde na sredini ulice. Međutim stanari tih zgrada ne dozvoljavaju drugima da koriste te kontejnere. Prete, zaključavaju kapiju i sl. Veoma je česta pojava da ujutro ispred lokala zateknemo kese sa đubretom koje je neko ostavio jer ga je mrzelo da nosi dalje.
Drugi problem je kanalizacija, koja nije prilagođena promeni kvarta i broja stanovnika u njemu. Ujutro kada otvorim kancelariju hoću da se ugušim od smrada fekalija. Lokal je nemoguće provetriti i smrad se može samo malo ublažiti ali ne i eliminisati. Stepen smrada zavisi od vremenskih prilika i vazdušnog pritiska. Još jedan veliki problem su i vrata na lokalima. Naime svi sa kojima sam razgovarao su mi rekli da je to potpuno ispravno i pravilno po našim građevinskim standardima. U pitanju je otvaranje vrata na lokalima ka spolja. Naime pojedini "stučni" ljudi kažu da je to obavezno zbog nedaj bože nekog požara, ekspozije ili bilo koje druge vanredne situacije pa da bi se ublažile posledice i omogućila lakša evakuacija. E, sad, ako je to tako onda u redu ali mi nije jasno kakva je to masovna evakuacija potrebna iz lokala koji ima 12 kvadrata !!! Samo zato što se on smatra javnim prostorom ne znači da za njega važe isti uslovi kao za Spens. Vrata koja su otvorena na spoljnu stranu, ka trotoaru prouzrokuju brojne probleme. Ionako uske ulice postoja još uže sa mnoštvom prepreka. Često su moja otvorena vrata prolaznici besno zalupili, ili pored njih nije mogla da prođe majka sa detetom u kolicima. Kada pada kiša nemoguće je ta vrata držati čak ni odškrinuta, dakle, unutra je da umreš bez vazduha. Kada duva povetarac ta vrata se neprestano kreću i proizvode buku i sl. I sad mi kažu da je to normalno i standardno. A ako se pogleda duž ulice, polovina lokala ako ne i više ima vrata koja se jednostavno otvaraju na unutra i mogu da se lako "zalepe" na zid i da nikome ne smetaju.
Ovde postoji i problem trotoara koji su ne samo uski i neravni već i nisu nivelisani sa ostatkom ulice. Najdrastičniji primer je desna strana Avgusta Cesarca iz pravca Bulevara. Ulica je tek nedavno završena i potpuno je uništena. Troatoar je toliko talasast da je njime veoma teško proći udobno i sigurno. Invalidi ovde nemaju šanse. Pri tom su ekstremno uski i još iz prodavnica izbace frižidere koji im oduzmu 2/3 širine. Užas.
O arhitekturi i da ne govorim. Zgrade koje su ovde sazidane predstavljaju pravo ruglo. Fasade se ljušte već posle prve godine. Boje su kao sa kineskih flomastera. Sve u svemu od jedne prelepe ambijentalne celine došli smo do apsolutno nezdravog, prljavog, smrdljivog i nimalo lepog centralnog gradskog kvarta. I sve to zahvaljujući lokalnim urbanistima, arhitektama i prostornim planerima. :ohno:

sergio-m
September 16th, 2009, 08:51 AM
^^belgrey na zalost vrlo si u pravu! opsta urbana anarhija rastura novi sad jako me zanima kako ce sve to izgledati za 10 ili 20 godina....

izvestac
September 16th, 2009, 08:58 AM
evo jos jedna zgrda na Subotickom

http://i31.tinypic.com/29381lv.jpg

ta zgrada je na bulevaru Cara Lazara, Aleksandar investitor

@belgrey:
apsolutno se slaze sa tobom, plasim se samo da tu tradiciju "planiranja" ne nastave na delove koji tek treba da se izgrade.

gimu
September 16th, 2009, 09:05 AM
Nesto se lijepo desava sa NS thread-om :banana: Skoro da ima vise postova za zadnjih 5 dana nego za zadnjih 5 mjeseci. Samo naprijed :cheers:

Pripadnik
September 16th, 2009, 09:44 AM
NIXIVOJE_NS

RTV je u vreme vlasti radikala menjala objekat/plac na mišeluku za plac u gradu i najavljivala to kao dobar potez. Međutim, dali su objekat od 50-60 hiljada kvadrata za plac od 5-6 hiljada kvadrata, ako se ne varam toliki je plac na bul.C.Lazara... pa sad vi procenite koliko je to dobar posao... čak i kada se uzme u obzir da je oštećena zgrada na mišeluku u jako lošem stanju i skuplje je njeno rušenje i čišćenje, maltene, od gradnje nove.
Dolaskom novog direktora u RTV, jedan od prvih ciljeva mu je bio da raskine taj, po RTV, nepovoljan ugovor. To se i desilo pre nekih par meseci, kada je dogovoreno da se u zamenu za plac na mišeluku dobije plac na prostoru novosadskog sajma prema novom SU bulevaru.
Znači, kada se bude gradila i ako se bude gradila nova zgrada RTV biće na, po meni odličnoj lokaciji.
Nova zgrada RTV-a gradiće se najverovatnije uz novu trasu Subotičkog bulevara, na Novom naselju, izjavio je za Radio 021 direktor RTV-a, Blažo Popović.

To je lokacija koju je ZIG poslednju ponudio RTV-u, pošto plac u Radničkoj ulici nije dovoljno velik za televiziju, kaže Popović. Sa gradom još nije postignut dogovor oko konkretnog zemljišta, ali postoji nekoliko lokacija koje su ponuđene RTV-u.

Popović kaže da zemljište na Mišeluku gde je pre deset godina srušena zgrada televizije još nije ponuđen na prodaju, ali da veruje da će biti zainteresovanih kupaca.

Nekadašnja direktorka RTV-a, Dina Kurbatvinski Vranešević, sa gradom je sklopila ugovor o tome da se televizija gradi na kraju Radničke ulice.

Što se tiče denivelisanja raskrsnica na SU bulevaru mislim da je, i pored moje velike želje da se to desi, to trenutno potpuno besmisleno. Taj put ne izlazi nigde, tačnije, završava se na limanu i na Kornelija Stankovića što praktično znači da bi samo raskrnica sa futoškom i Hadži Ruvimovom bile denivelisane!?

sale_kg
September 16th, 2009, 09:50 AM
...

Goxy
September 16th, 2009, 12:01 PM
Slazem se da se trenutno Suboticki bulevar zavrsava kod Kornelija Stankovica, ali treba da se produzi skroz preko kasarne Majevica preko Rumenackog puta pa na Klisu do Auto puta!:rock: Ako nebudu denivelisali raskrsnicu sa Rumenackim putem eto nama jos jednog saobracajnog chepa!!!:gunz:

Goxy
September 16th, 2009, 12:06 PM
Jos nesto jel neko primetio kad je nasa delegacija bila u Kini koja je Zastava bila na stolu ispred Jovanovica??? Umesto da stoji Srpska stojala je Jugoslovenska!

nsblues
September 16th, 2009, 12:24 PM
Nesto se lijepo desava sa NS thread-om :banana: Skoro da ima vise postova za zadnjih 5 dana nego za zadnjih 5 mjeseci. Samo naprijed :cheers:

^^Za sve je kriv Nixivoje, ne ispusta aparat iz ruku, a radi i danju i nocu.:lol:

Belgrey, slazem se s tobom vezano za ovu pricu,samo ono s otvaranjem vrata , u javnim objektima je u redu, a mislim ako je lokal tvoje vlasnistvo niko ti nece zabraniti ,u slucaju da zelis da promjenis ,na otvaranje unutra..

NIXIVOJE_NS
September 16th, 2009, 02:48 PM
^^Za sve je kriv Nixivoje, ne ispusta aparat iz ruku, a radi i danju i nocu.:lol:

Belgrey, slazem se s tobom vezano za ovu pricu,samo ono s otvaranjem vrata , u javnim objektima je u redu, a mislim ako je lokal tvoje vlasnistvo niko ti nece zabraniti ,u slucaju da zelis da promjenis ,na otvaranje unutra..

bice jos slika :)

NIXIVOJE_NS
September 16th, 2009, 02:48 PM
ta zgrada je na bulevaru Cara Lazara, Aleksandar investitor

@belgrey:
apsolutno se slaze sa tobom, plasim se samo da tu tradiciju "planiranja" ne nastave na delove koji tek treba da se izgrade.

da greska je slucajna izvinjavam se nakacio sam pogresnu sliku,ispravio sam

Marco Materazzi
September 16th, 2009, 08:37 PM
Jos nesto jel neko primetio kad je nasa delegacija bila u Kini koja je Zastava bila na stolu ispred Jovanovica??? Umesto da stoji Srpska stojala je Jugoslovenska!

a ima li neko predstavu sta su ti likovi mogli u Kini da dogovore!? Da se razumemo, nisam u politici niti me ista zanima ali kad pogledam Jovanovica, Bubnjevica, Kravica... i onda ide prica o privrednoj saradnji dve zemlje... to je da puknes! Priznajem da im zavidim, uzeli dnevnice, bili u Kini... boli ih uvo!

Marco Materazzi
September 16th, 2009, 08:41 PM
NIXIVOJE_NS

Što se tiče denivelisanja raskrsnica na SU bulevaru mislim da je, i pored moje velike želje da se to desi, to trenutno potpuno besmisleno. Taj put ne izlazi nigde, tačnije, završava se na limanu i na Kornelija Stankovića što praktično znači da bi samo raskrnica sa futoškom i Hadži Ruvimovom bile denivelisane!?

Pa besmisleno je to sto pricas, izvini! Ali, nauka zvana PUT CE NEGDE DA IDE!!! E sad, nase pitanje KADA!? E to je nesto drugo, rekao bih i nadamo se uskoro! To sto je kod nas 20 godina sve naopako i sto se ne gleda unapred to ne znaci da ne treba, i ja mislim da je ekstremno glupo sto ih odmah nisu denivelisali. Zamisli da krenes od Kornelija St. do Limana bez stajanja, a kasnije i od auto puta! E to je trebalo. Ovako, nije uradjeno zbog jeftinog politikanstva ZIGa i gradske uprave koje posto poto hoce da nesto otvori i da Bora sociolog ode da se slika. I sada stvarno mislim da to NIKADA nece biti uradjeno kako treba, kao i mnogo toga u ovoj zemlji.

belgrey
September 16th, 2009, 09:02 PM

Nije moj lokal, ali svejedno skupa je to investicija. Uostalom, nije mi jasno da li je to sa vratima obavezan standard ili je samo pravilo ili je tek preporučljivo. Kako god da je, nešto nije kako treba pošto je većina lokala sa vratima na unutra a samo nekolicina sa vratima koja su na spolja. Pri tom nema logike kada se pogleda veličina lokala. Uopšte mi nije jasno. Ako je to pravilo (standard, šta god) zašto se onda ne primenjuje svuda, a ako nije obavezno onda koji to "mozak" može da postavi tako. Ja ni jednu prednost tako postavljenih vrata na lokalima nisam uspeo da pronađem.
Još jedna glupost koju sam primetio ali ona već ima veze sa građevinarima. Skoro u svakom stanu u kome sam bio (pričam o novogradnji) rešetka u kupatilu je postavljena tik ispred lavaboa tako da onaj ko koristi lavabo nužno mora da je bar malo očepi i tako se desi da se vrlo brzo polomi, iskrivi, ispadne i svašta nešto. Prosto sam zapanjen, koliko na takve jednostavne detalje niko ne obraća pažnju u toku izgradnje.

Što se tiče Zonedove vavilonske kule na novom bulevaru, video sam je izbliza i to mi je izazvalo mučninu u stomaku. Nema tih reči kojima bih mogao opisati količinu užasa koju sam osetio. Zgrada je preglomazna, apsolutno dominira celim krajem i šire, potpuno je besmislena. Spoljašnost izgleda kao da je sklepana od više takođe ružnih zgrada. Uostalom takve su mi sve Zonedove zgrade. Ne postoji ni jedan oku prijatan oblik. Kao da se dete koje još ne pojmi prostor igralo kockicama.

Kabacum
September 16th, 2009, 09:06 PM
dimnjak ostaje kao spomenik industriskog razvoja grada i secanje na to da je tu nekada bila industirska zona (do otpriliek polovine sedamdesetih godina proslog veka)

To mi se vec dopada, a ne da ruse sve pred sobom! Ovaj grad zasluzuje da bude obogacen kulturno istorijskim momentima.

Novosadian
September 16th, 2009, 10:41 PM
Pa besmisleno je to sto pricas, izvini! Ali, nauka zvana PUT CE NEGDE DA IDE!!! E sad, nase pitanje KADA!? E to je nesto drugo, rekao bih i nadamo se uskoro! To sto je kod nas 20 godina sve naopako i sto se ne gleda unapred to ne znaci da ne treba, i ja mislim da je ekstremno glupo sto ih odmah nisu denivelisali. Zamisli da krenes od Kornelija St. do Limana bez stajanja, a kasnije i od auto puta! E to je trebalo. Ovako, nije uradjeno zbog jeftinog politikanstva ZIGa i gradske uprave koje posto poto hoce da nesto otvori i da Bora sociolog ode da se slika. I sada stvarno mislim da to NIKADA nece biti uradjeno kako treba, kao i mnogo toga u ovoj zemlji.

To i ja mislim. A sve i da se odluce da ga nekad urade kako treba, bice to bas onda kada se ljudi naviknu na novi bulevar i pocnu masovno da ga koriste i onda ce da ga zatvore i naprave haos svuda, jer sada nisu odradili posao kako je trebalo:ohno:

neusatz!
September 16th, 2009, 10:44 PM
To i ja mislim. A sve i da se odluce da ga nekad urade kako treba, bice to bas onda kada se ljudi naviknu na novi bulevar i pocnu masovno da ga koriste i onda ce da ga zatvore i naprave haos svuda, jer sada nisu odradili posao kako je trebalo:ohno:

Doibro, ok, slažem se. Ali sada, objektivno gledano, to i nije neophodno. To postaje aktuelno kada izgrade novi most i obilaznicu kroz tunel oko Gradića, te sa druge strane produže Bulevar ka Klisi.

NIXIVOJE_NS
September 17th, 2009, 12:20 AM
Nesto se asfaltira oko Subotickog ,priprema se buduca raskrsnica,

http://i31.tinypic.com/20zzmtk.jpg

i jedno pitanje da li se u toku 2010. godine planira nastavk bulevara ka klisi i auto putu i ako bi neko moga tacnu trasu da mi ucrta na GE posto mi nije sve bas jasno oko te trase

NIXIVOJE_NS
September 17th, 2009, 12:22 AM
Park City kao da stoji,ili mi se cini

http://i28.tinypic.com/o5p0di.jpg

sale_kg
September 17th, 2009, 12:33 AM
Park City kao da stoji,ili mi se cini

http://i28.tinypic.com/o5p0di.jpg

Ma gde bre stoji,bude me svaki dan... Tj. budili su me a i opet ce... Rade dosta njih nesto unutra u onom delu gde je staklo stavljeno... A i na ovom delu se cuje neka buka i busenje negde na 5,6 spratu... :okay:

Radi se ne brini... :okay:

NIXIVOJE_NS
September 17th, 2009, 12:34 AM
dobro je,da ne bude da zabusavaju :)

NIXIVOJE_NS
September 17th, 2009, 12:38 AM
e jel zna neko,pricalo se pre dve-tri godine o spajanu J.Tomica i Temerinske planirao se neki manji bulevar,zna li neko nesto o tome

NIXIVOJE_NS
September 17th, 2009, 12:42 AM
ustvari Venizelsove i J. tomica

nsblues
September 17th, 2009, 12:45 AM
Nije moj lokal, ali svejedno skupa je to investicija. Uostalom, nije mi jasno da li je to sa vratima obavezan standard ili je samo pravilo ili je tek preporučljivo. Kako god da je, nešto nije kako treba pošto je većina lokala sa vratima na unutra a samo nekolicina sa vratima koja su na spolja. Pri tom nema logike kada se pogleda veličina lokala. Uopšte mi nije jasno. Ako je to pravilo (standard, šta god) zašto se onda ne primenjuje svuda, a ako nije obavezno onda koji to "mozak" može da postavi tako. Ja ni jednu prednost tako postavljenih vrata na lokalima nisam uspeo da pronađem.
Još jedna glupost koju sam primetio ali ona već ima veze sa građevinarima. Skoro u svakom stanu u kome sam bio (pričam o novogradnji) rešetka u kupatilu je postavljena tik ispred lavaboa tako da onaj ko koristi lavabo nužno mora da je bar malo očepi i tako se desi da se vrlo brzo polomi, iskrivi, ispadne i svašta nešto. Prosto sam zapanjen, koliko na takve jednostavne detalje niko ne obraća pažnju u toku izgradnje.

Što se tiče Zonedove vavilonske kule na novom bulevaru, video sam je izbliza i to mi je izazvalo mučninu u stomaku. Nema tih reči kojima bih mogao opisati količinu užasa koju sam osetio. Zgrada je preglomazna, apsolutno dominira celim krajem i šire, potpuno je besmislena. Spoljašnost izgleda kao da je sklepana od više takođe ružnih zgrada. Uostalom takve su mi sve Zonedove zgrade. Ne postoji ni jedan oku prijatan oblik. Kao da se dete koje još ne pojmi prostor igralo kockicama.

Shvatam te, imao sam slicnu situaciju tvojoj ali prije dvadesetak godina. Nije mi bilo dozvoljeno da na svom lokalu ,postavim izlog sa vratima , na otvaranje unutra, a silno sam zelio. Danas se to promjenilo, vidis iz primejra svoje ulice, ali sta se tu moze, nova vremena. Svuda je to isti standard, bez obzira na kvadraturu, sop,centar sa nekoliko hiljada m2 ili manji lokal., pravdano da ako dodje do necega ,masa moze da gura ispred sebe vrata, a ne da ih otvara, pa izlazi, misleci na evakuaciju, tipa pozara i sl...sasvim logicno..
To sto pises za te investititorske brljotine po stanovima, pa u najmanju ruku bi se jedna knjiga mogla napisati, a da ne pricam da imas investitora , koji imaju tako od 15-30 , neki i vise, nekvalifikovanih radnika, koji rade "SVE" sta gazda kaze, a niko ih ne kontrolise i provjerava...sve prolazi, na kraju..pisao sam ja par puta ranije o tim fuserajima, a cini mi se da je i to postao standard, koji se ne moze izbjeci...
Onaj kraj sto si opisivao, je meni nekako veoma drag, vrlo cesto sam pio kafu,citao novine na onom uglu ,cini m i se L.Kostice i P.Drapsina, nikad guzve ,prijatna atmosfera, pa maciato, izba i ostali...a sad sva ova izgradnja naokolo, sta tu mozes, tako je kako je...nadajmo se boljem:)

smokiboy
September 17th, 2009, 12:47 AM
To i mene zanima, taj potez je 'missing link' i mnogo će pomoći da saobraćaj u tom kraju lakše prolazi.

neusatz!
September 17th, 2009, 12:48 AM
Jedno poitanje veztano za Park City. Da li će ovi stubovi koji se vidi biti zatvoreni staklom, ili će to biti otvoren i natkriven deo prema ulici?

neusatz!
September 17th, 2009, 12:51 AM

Koliko se ja sećam bilo je dosta protesta medju gradjanima Podbare da se gradi takva saobraćajnica. Sad da li će je i graditi to ne znam?

posmatrac
September 17th, 2009, 12:53 AM

stopirano do daljnjeg..sto zbog nvca, sto zbog pobune gradjana...videcemo sta ce biti ...iovako sad nemaju para da grade jos neki bulevar i otkupljuju placeve i tako dalje sta sve treba

smokiboy
September 17th, 2009, 12:54 AM
Ja sve mislim da sam video na neki render da će stubovi ostati otvoreni, tj. neće biti za stakleno.

posmatrac
September 17th, 2009, 12:54 AM
i jos jedna sa Subotickog

http://i29.tinypic.com/9jd8yd.jpg

ako se nevaram to je slika gradislista Matijevicevog hotel...imas na ranijim postovima pisali smo o tome..ili upisi na google pa ces naci podatke

sale_kg
September 17th, 2009, 12:56 AM
Jedno poitanje veztano za Park City. Da li će ovi stubovi koji se vidi biti zatvoreni staklom, ili će to biti otvoren i natkriven deo prema ulici?

Pa ja kontam da ce sve biti zatvoreno staklom... :dunno: Bar tako renderi valjda kazu... :dunno:

smokiboy
September 17th, 2009, 12:58 AM
"zbog pobune građana" volim tako kad lokalci uspore progres. Taj produžetak Jaše Tomića je važam potez i ne bi trebalo da bude zaustavljen radi 'grupa građana.'

posmatrac
September 17th, 2009, 12:59 AM
a ima li neko predstavu sta su ti likovi mogli u Kini da dogovore!? Da se razumemo, nisam u politici niti me ista zanima ali kad pogledam Jovanovica, Bubnjevica, Kravica... i onda ide prica o privrednoj saradnji dve zemlje... to je da puknes! Priznajem da im zavidim, uzeli dnevnice, bili u Kini... boli ih uvo!

nisu imali neke posebne dnevnice...a kinezi su sve platili... inace kada su kinezi bili u junu bio je isti sistem placanja.
nasi ljudi grese kad misle da se tu zdipi lova..uglavnom je sve po principi vi nama dodjete mi sve platimo, pa kad mi vama dodjemo vi sve platite..tako da sve u svemu bude trosenja,ali je sve to zanemarljivo...
o cemu su pricali...pa nista posebno...daleko je Kina...ovo je samo lepa poseta i pokusaj da se ne zaboravi da su NS i Cangcun pobratimi vec decenijama..mislim taj grad ima vise stanovnika nego Vojvodina i BGD zajedno..nematu tu sta da se puno radi sem da se malo putuje i salju umetnici, studenti i mozda po neki privrednik...zato NS iima punu bolju saradnju sa Dortmundom i gradovima koji su pribliyno njegove velicine nego Niznjim Novgorodom i Cangcunom koji su ogromni..

NIXIVOJE_NS
September 17th, 2009, 01:00 AM
ako se nevaram to je slika gradislista Matijevicevog hotel...imas na ranijim postovima pisali smo o tome..ili upisi na google pa ces naci podatke

ok pogledacu

posmatrac
September 17th, 2009, 01:01 AM
"zbog pobune građana" volim tako kad lokalci uspore progres. Taj produžetak Jaše Tomića je važam potez i ne bi trebalo da bude zaustavljen radi 'grupa građana.'

hm..ne znam nisam se udubljivao u tu pricu, moyda su gradjani u pravu..samo znam sta je sad..
i na kraju krajeva bilo bi mnogo bolej da se nasi gradjani vise bune, jer ovako dok cute grad nam se sve vise unistava...a i mi kukamo ovde na forumu a nikada nismo nista javno uradili

posmatrac
September 17th, 2009, 01:03 AM

ispravka...Bora Solunac nije sociolog, on je apsolvent marksizma...i kad ga vec spominjemo pazite ovu izjavu (iz Dnevnika, a ima i na drugim sajtovima) http://www.dnevnik.rs/node/7958

Улици Веселина Маслеше до сада је завршена реконструкција водовода и канализације, асфалтирање и изградња паркинга и пешачких стаза на делу од Улице Бранка Бајића до Хаџи Рувимове улице. У току је исти посао у другом делу улице од Хаџи Рувимове до Улице Корнелија Станковића и изградња јавног осветљења. Градилиште је јуче обишао и директор Завода за изградњу града Борислав Новаковић који је изјавио да, Ново насеље и Детелинара више неће бити исти после завршетка три велике овогодишње инвестиције у овом делу града, дакле реконструкције улица Светислава Касапиновића и Веселина Маслеше и изградње Суботичког булевара.
- Ово је само наизглед комунално опремање Детелинаре, пошто оно доноси три погодности: квалитетнији живот, привлачење инвестиција и могућност за отварање радних места - рекао је Новаковић.
Радови су почели 19. јуна, изграђено је 12 хидраната, 46 кућних водоводних и канализационих прикључака, постављена је атмосферска канализација, апосао је обавио "Градитељ НС" за 20.675.853 динара.
Изградња коловоза ширине 5,5 метара, тротоара широких три метра и попречних паркинга с леве стране коловоза, вредна је 44.709.468 динара и поверена је "Путу". Постављање 35 стубова јавне расвете дуж 1.300 метара улице поверено је "Тесли" из Петроварадина, које је за тај посао добило 11.890.884 динара.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...pa u V.M. i S. K. su napravili kucne prikljucke za vodu, kanalizaciju i grejanje i stavili asfalt kod zgrda koje to nisu imale..pri tome nema dovoljno parkinga, ni jedne zelene povrsine, a drvece koje je i postojalo posekli, a kontenjeri i dalje stoje na safaltu...EJ JEL smo mi ludi, kad samo dozvolili da nam neki lik prica kako gradnjom "kucnih prikljucaka na kanalizaciju" otvara radna mesta?????????:bash::bash::bash:

NIXIVOJE_NS
September 17th, 2009, 01:06 AM

Novi Sad - Industrija mesa Matijević pobedila je na jučerašnjoj licitaciji u Zavodu za izgradnju grada i za 40 miliona dinara kupila parcelu na uglu Futoškog puta i Novog bulevara, bivša Subotička pruga. Kako je najavljeno, Matijević će na 1.147 metara kvadratnih izgraditi tržni centar, a verovatno i hotel.

NIXIVOJE_NS
September 17th, 2009, 01:07 AM
ali mislim da onaj objekat u izgradnji na slici nije deo tog Matijevicevog komplesa,vec ce taj kompleks tek da se gradi na tom ogradjenom mestu

sale_kg
September 17th, 2009, 01:09 AM
Pa kako data zgrada lici na trzni centar?! :dunno:

posmatrac
September 17th, 2009, 01:11 AM
ali mislim da onaj objekat u izgradnji na slici nije deo tog Matijevicevog komplesa,vec ce taj kompleks tek da se gradi na tom ogradjenom mestu

pa moras onda da vidis koja tabla stoji pored gradislista...mada koliko se secam to je taj plac,a ono u pozadini je posebna zgrada..izmedju ima prostor da se prodje

liman_drzava
September 17th, 2009, 01:12 AM
Ta zgrada nema veze sa tim 100%, bio je i konkurs za hotel, ali bez izabranog resenja. Ne znam sta se dalje tu radi. A za nastavak Subotickog do auto-puta, Nixivoje, prevrti thread malo u nazad, bilo je kako ce to sve izgledati.

smokiboy
September 17th, 2009, 01:13 AM
@ posmatrac imaš pravo, treba kukati ali samo u smislu 'constructive criticism' ne u onom fazonu 'Nimby' kao, može treba to Novom Sadu, ali ne baš tu u moje dvorište.

NIXIVOJE_NS
September 17th, 2009, 01:13 AM
pogledacu sutra

NIXIVOJE_NS
September 17th, 2009, 01:15 AM
ljudi mogli bi neko okupljanje forumasa da organizujemo :))))

NIXIVOJE_NS
September 17th, 2009, 01:16 AM
ovo pogledacu sutra se odnosi na ono posmatracevo a ne na Limancev post

liman_drzava
September 17th, 2009, 01:16 AM
Sto se tice stubova na Park Cityju, ja uopste ne mogu da provalim sa rendera. Na jednom mi izgleda kao da deo jeste, a deo nije. U objektima A i B su zatvoreni, ali su i mnogo manji, ne mora da znaci da ce biti tako i ovde. Videcemo uskoro, radi se sad punom parom unutra :cheers:

sale_kg
September 17th, 2009, 01:18 AM
ljudi mogli bi neko okupljanje forumasa da organizujemo :))))

Naravno da bi mogli... :colgate: To sam i ja predlozio,ali ovo nije mesto gde treba to da pitas,imas kafanu... I nije da te kritikujem,ali probaj da 3 pitanja stavis u jedan post a ne u 3 zbog preglednosti... I da budu on topic postovi... :okay:

NIXIVOJE_NS
September 17th, 2009, 01:19 AM
Naravno da bi mogli... :colgate: To sam i ja predlozio,ali ovo nije mesto gde treba to da pitas,imas kafanu... I nije da te kritikujem,ali probaj da 3 pitanja stavis u jedan post a ne u 3 zbog preglednosti... I da budu on topic postovi... :okay:

ok prihvatam :)

albukerki
September 17th, 2009, 02:39 PM

i jos jedna sa Subotickog

http://i29.tinypic.com/9jd8yd.jpg

Zgrada koja se vidi u izgradnji je obelezena zutom bojom,
desno se nalazi kran na President-ovom gradilistu koji je oznacen zelenom,
a Matijevicev hotel je oznacen crvenom i trenutno je ogradjen u korovu :)

Jel zna ko kakv je plan za prostor izmedju???
http://i31.tinypic.com/33dz7cy.jpg

liman_drzava
September 17th, 2009, 03:01 PM
Komunikaciona ulica, sta drugo? :dunno:

Nicisyyo
September 17th, 2009, 03:27 PM
Bogoboja Atanackovica,manja zgrada
http://D:/Slikeee/Nova%20fascikla/Picture%20243.jpg

http://D:/Slikeee/Nova%20fascikla/Picture%20248.jpg

Nicisyyo
September 17th, 2009, 03:37 PM
Zasto mi se slike ne vide??????

liman_drzava
September 17th, 2009, 03:47 PM
Imas "preview post", pa cackaj dok ne uspe. Najbolji se pokazao http://www.tinypic.com/, dace ti on kad uploadujes i link za forume (oblika .....)

Nicisyyo
September 17th, 2009, 04:04 PM
HVALA MNOGO
http://i31.tinypic.com/2you4on.jpg

http://i31.tinypic.com/2wdplwl_th.jpg

Kabacum
September 17th, 2009, 05:40 PM
Da li neko moze da mi pomogne oko uploadovanja slike. Ne znam kako...

liman_drzava
September 17th, 2009, 05:49 PM
Evo za sve koji nam se prikljucuju :cheers: Ide se na pomenuti http://www.tinypic.com/ i tamo napravi nalog (join now!), standardna procedura... Ulogues se i onda ces imati svoju stranicu http://www.tinypic.com/yourhome.php gde ces moci da uploadujes slike pritiskom na Browse - nadjes je na hard disku, image je otkaceno, i pored na kraju izaberes rezoluciju. Mozes ih sam na kompu pre toga smanjiti (brze ucitava tako) ili ce ih on automatski. Na forumima se ne preporucuje preko 17'' (1024x768). Kada je uploadovana, nacices se na stranici te slike i sa leve strane ce biti ponudjeni linkovi ispod "Grab Your Code". Tebi za forum treba "IMG Code for Forums & Message Boards" i taj link kopiras i stavis na sajt da svi vidimo! :)

Kabacum
September 17th, 2009, 07:59 PM
Interesuje me da li ce se u skorije vreme zapoceti obnova podgradja i izmestiti saobracaj iz tog dela Petrovaradina?

http://i27.tinypic.com/2eozp11.jpg

Kabacum
September 17th, 2009, 08:05 PM
http://i25.tinypic.com/2lifssy.jpg

podvodni
September 17th, 2009, 08:10 PM
@kabacum

dobrodosao na forum.... za slike novog sada (koje nemaju veze sa izgradnjom grada) imas thread novi sad 2009 u podforumu SSSSlike. I drzi se rezolucije slika 800/600 koja se smatra standardnom za forume (zbog ljudi sa manjim monitorima ili sporijim internetom)
pozdrav

p.s.
drago mi je da vidim dosta novih aktivnih clanova iz NS na forumu. pozdrav svima + samo napred

Kabacum
September 17th, 2009, 08:10 PM
Ok, sa prvom se jos nisam ustosio... tnx liman drzava!

neusatz!
September 17th, 2009, 08:29 PM
A sad još malo o bioskopima. Mala sala Arene nije ušla u ovo renoviranje i neće biti deo multipleksa. Ona ide, skupa sa Jadranom, REX-om, Letnjom baštom i Narodnim bioskopom u Futogu na dražbu za mesec ili dva. Sad ja suimnjam da će je iko kupiti tako malu i izdvojenu...mislim da je velika greška što nije i ona iskorištena za multipleks, makar za dečije filmove preko dana ili da su je dali Kulturnom centru za specijalne nekomercijalne projekcije, ili bilo šta drugo. No, ono što je zanimljivo je to da bivši bioskop Narodni još uvek postoji. Ja sam mislio dasu ga pravljenjem tržnog centra uništili.

kojigod
September 17th, 2009, 08:49 PM
ok pogledacu
tu parcelu na futoskoj je matijevic trampio sa gajicem za lokale u aleks. bul. centru

neusatz!
September 17th, 2009, 08:55 PM
tu parcelu na futoskoj je matijevic trampio sa gajicem za lokale u aleks. bul. centru

Neće valjda tamo da otvori mesare? :bash:

NIXIVOJE_NS
September 17th, 2009, 10:11 PM
Ljudi asfaltira se Somborski,ali nemam slike

sale_kg
September 17th, 2009, 10:16 PM
Ljudi asfaltira se Somborski,ali nemam slike

Ccccccc,bruka... :lol: :okay: Mogao bi da pomogne neko nixiju oko slikanja...

NIXIVOJE_NS
September 17th, 2009, 10:20 PM
heheh ma netreba ici cu ja sutra,to sam malopre na Panoniji video,bili su nasi dragi Bora i Igor :) :)

NIXIVOJE_NS
September 17th, 2009, 10:21 PM
ewo ga

Radovi na Somborskom bulevaru
Četvrtak, 17. Septembar 2009.
Somborski bulevar, koji će značajno rasteretiti saobraćajnice Novog Sada, biće završen 1. novembra. Asfaltiranje je već započeto, a ukupna ulaganja u ovaj deo posla su oko 217 miliona dinara. Radovi na rekonstrukciji dovodnika vode, vredni vredni više od 144 miliona dinara, se privode kraju. Značaj ove investicije se ogleda prvenstveno u tome što će zapadni deo grada biti konačno povezan sa Limanima, i tako činiti deo južnog gradskog tranzita u pravcu budućeg mosta na Dunavu. Bulevar će imati saobraćajne trake u oba smera, razdelno ostrvo, biciklističke staze, kao i parkinge, a semafori će biti postavljeni na uglu sa Futoškom i Vršačkom ulicom. Deonica ima ukupnu dužinu od 1850 metara.

NIXIVOJE_NS
September 17th, 2009, 10:30 PM
ewo ga i video http://www.dnevnik.rs/node/8022

liman_drzava
September 17th, 2009, 10:33 PM
Hahahah, eno ga Bora sa planovima opet, pokazuje Igoru :rofl: Iz ove vesti gore mediji su preneli kao da se sad spaja sa Limanima, ali na Dnevniku je preneto da je do J. Atile (to je 2.2km, 1.8 je do Vrsacke). A kada ide do Limana - ne zna se :dunno:

edit: Nixivoje, leba ti, aj proveri ti to sutra sta-gde-dokle, nista ja njima ne verujem ;)

Veternik
September 17th, 2009, 10:47 PM
^^

Dogodine. Ja sam ubedjen da ce ga zavrsiti, jer u ovoj duzini i nema nekog bitnijeg znacaja.

Ranko Su NS
September 17th, 2009, 10:53 PM
mnogo bre pricate::)
Park city se zavrsava:
http://i31.tinypic.com/24l4gud.jpg
meni je lep, kvalitetna stakla:
http://i26.tinypic.com/xly1ok.jpg
http://i26.tinypic.com/302nas6.jpg
irac zabušava:
http://i27.tinypic.com/160pmd3.jpg
http://i25.tinypic.com/ff9zbr.jpg

Aleksandar raste i na drugom bulevaru:
http://i29.tinypic.com/b4jif9.jpg
i od nazad (iz Tolstojeve)
http://i28.tinypic.com/nge1s.jpg

cara dušana se baš izgradila:
http://i29.tinypic.com/invgo3.jpg
novo veliko gradiliste u cara dušana:
http://i28.tinypic.com/2dgv02o.jpg
http://i29.tinypic.com/11i0pyp.jpg

nova zgrada se završava isto u cara dušana, nije loša:
http://i26.tinypic.com/1zxwcie.jpg

kojigod
September 17th, 2009, 11:07 PM

Da nevidi se dobro je zamaskirao na stiropor je zalepio kamen stavio nekakve drecave boje jeftine klime i kao kad biras zenu pa zanemaris karakter tako i kad kupisstan na vanjski sjaj a "nezaviris"

Codara
September 17th, 2009, 11:21 PM
ewo ga i video http://www.dnevnik.rs/node/8022

Joj, ovaj Bora i Pavlicic :doh: ,zar ne kontaju koliko su smesni. Kao ovaj mu pokazuje planove :doh::doh::lol:
No, lep ce ovo putic da bude, samo, dok se ne produzi do Limana nema bas neku svrhu osim ljudima u blizoj okolini. To bi stvarno morali brzo da zavrse. Obecali su sledece godine. Aj da im verujemo...

posmatrac
September 17th, 2009, 11:50 PM
Interesuje me da li ce se u skorije vreme zapoceti obnova podgradja i izmestiti saobracaj iz tog dela Petrovaradina?

http://i27.tinypic.com/2eozp11.jpg

e na to pitanje samo neki prorok tipa nostradamus zna odgovor ... i ja

dakle ovako sledece godine ce da bude nesto oko toga,ali nebi jos otkrivao jer ni sam nisam siguran koliko je informacija sigurna (treba mi potvrda bar iz jos 1 izvora)...sve u svemu ako uspe ideja bice neceg, ako ne...ova gradska vlast ce sve stopirati do daljnjeg.

posmatrac
September 18th, 2009, 12:10 AM
evo slika sa Somborskog i naravno Del boj i Rodni u glavnoj ulozi

http://img443.imageshack.us/img443/1376/novisadobilazakradovana.jpg
http://img198.imageshack.us/img198/1376/novisadobilazakradovana.jpg
http://img525.imageshack.us/img525/1376/novisadobilazakradovana.jpg
http://img443.imageshack.us/img443/2455/novisadobilazakradovanav.jpg
http://img176.imageshack.us/img176/1376/novisadobilazakradovana.jpg
http://img176.imageshack.us/img176/6260/novisadobilazakradovanay.jpg
http://img246.imageshack.us/img246/1376/novisadobilazakradovana.jpg
http://img188.imageshack.us/img188/1376/novisadobilazakradovana.jpg
http://img42.imageshack.us/img42/1376/novisadobilazakradovana.jpg

plus tekst iz gradjanskog

http://gradjanskilist.co.rs/cms/mestoZaUploadFajlove/valjak_831.jpg

Parni valjak guta metre
Novinar: M. M. Idei-Trifunović, Fotoreporter:
Samo dva meseca nakon što su počeli radovi na izgradnji Somborskog bulevara, na kraćoj deonici od 850 metara, koju gradi firma "Put-invest", juče je asfaltirano prvih 350 metara trase buduće moderne saobraćajnice. Prvi od tri sloja asfalta počeo je da se navlači od ulice Ilariona Ruvarca ka Futoškom putu. Izgradnji bulevarskog profila koji će imati po dve trake za oba smera prethodili su radovi na ugradnji dovodnika vode i izgradnji sekundarnog vodovoda, kao i toplovoda.
Rasveta malo kasni
Izvođač radova kaže da su celom dužinom deonice postavili podlogu i tampon zonu i da je dovodnik vode potpuno završen, mogli su asfaltirati u jednom cugu svih 850 metara kolovoza punog profila avenije.
Radove su obišli direktor Zavoda za izgradnju grada Borislav Novaković i gradonačelnik Igor Pavličić. Novaković je naglasio da izgradnja ide predviđenom dinamikom i sudeći po tome, ugovoreni rok, 1. novembar, ispoštovaće svi izvođači radova.
– Somborski i Subotički bulevar su trenutno najveće investicije u gradu, a doprineće većoj bezbednosti i komforu, te smanjiti saobraćajne gužve u Novom Sadu. Izabrano je i preduzeće koje će raditi javnu rasvetu na bulevaru. Moguće je da će postavljanje stubova za rasvetu malo kasniti, ali će najdalje do sredine novembra i taj posao biti završen – rekao je Novaković.
Pavličić je kazao da je izgradnja dva bulevara vredna dva i po miliona dinara i da lokalna samouprava ne odustaje od investicija, iako je budžet grada manji za pet miliona dinara.
"Borovici" treba prostora
– Telep će biti infrastrukturno opremljen, nastavljamo i s nadvišenjem keja, a i iduće godine planiramo da gradimo bulevare – rekao je Pavličić.
Drugi deo Somborskog bulevara gradi firma "Borovica transport" iz Rume i oni bi ovih dana trebalo da započnu asfaltiranje kolovoza. Kako saznajemo na terenu, ova firma ima veliku mehanizaciju i njima je potrebno više prostora za manevrisanje te čekaju da se ostali izvođači radova na komunalnoj infrastrukturi pomere, kako bi nesmetano asfaltirali kilometar kolovoza.
Somborski bulevar će zapadni deo Novog Sada povezati s Limanima i činiće deo južnog gradskog tranzitnog pravca ka novom mostu.
Sekundarna vodovodna i kanalizaciona mreža su završene, a do kraja meseca trebalo bi da bude ugrađen dovodnik vode. Ove radove je izvodilo preduzeće "Graditelj NS", a koštali su 144,5 miliona dinara. Vrednost putarskih radova "Put-investa" je blizu 218 miliona dinara.
S biciklom nema kolapsa
Na pitanje novinara zašto se istovremeno radi na tri putna pravca s Novog naselja ka centru zbog čega je saobraćaj svakodnevno u kolapsu, gradonačelnik Igor Pavličić je odgovorio da su investicije najvažnije i da se i pored dobrog planiranja neke deonice poklapaju, te da se gužve ne mogu izbeći.
– Na vodovodnoj mreži imamo 40 odsto gubitaka zbog dotrajalih cevi, pa u Futoškoj ulici posao nije mogao da se izbegne. Pored toga, građani moraju da promene navike. Ne mogu baš svi kolima u centar da stignu. Kada se izgradi Somborski bulevar, biće biciklističkih staza, tako da će i Futožani biciklom moći do grada – objasnio je Pavličić.

Codara
September 18th, 2009, 12:19 AM
^^Ovaj se u tekstu bas posvadjao sa ciframa.

NIXIVOJE_NS
September 18th, 2009, 12:34 AM
..

NIXIVOJE_NS
September 18th, 2009, 12:35 AM
Ewo i kod Tusha se neshto radi

http://i28.tinypic.com/23hum8o.jpg

NIXIVOJE_NS
September 18th, 2009, 12:37 AM
Erker ugao Kralja Petra i Kisacke

http://i28.tinypic.com/2n7iah4.jpg

NIXIVOJE_NS
September 18th, 2009, 12:40 AM

Da nevidi se dobro je zamaskirao na stiropor je zalepio kamen stavio nekakve drecave boje jeftine klime i kao kad biras zenu pa zanemaris karakter tako i kad kupisstan na vanjski sjaj a "nezaviris"

ko je tu investitor

Ranko Su NS
September 18th, 2009, 08:09 AM
A ja se mislim na koga me podsećaju, a ono del boj i rodni:applause::applause:

Goxy
September 18th, 2009, 08:12 AM
Bravo Posmatrac Del boj i Rodni:applause::okay:

enemy
September 18th, 2009, 10:42 AM
Aleksandar raste i na drugom bulevaru:
http://i29.tinypic.com/b4jif9.jpg

Koji je ovo objekat? Jel postoji render? Čini mi se da ga nisam video na thread-u...
Po gabaritu, poziciji i obliku deluje mi vrlo zanimljivo... Živo me interesuje kako je isprojektovana fasada.

P.S.
Da li neko raspolaže aero-foto snimkom (ili foto-asamblažom) Novog Sada u visokoj rezoluciji?
Sorry za off!

liman_drzava
September 18th, 2009, 10:49 AM
^^ To je Aleksandrova zgrada, preko puta njegovog hotela na Bulevaru cara Lazara. Sada jos nije probijeno spajanje sa Mise Dimitrijevic (produzetak Balzakove), ali bice uskoro.
http://i27.tinypic.com/2gua5hh.jpg

Sto se tice snimka, nisam siguran da li mislimo na isto, ali ja imam snimak rezolucije 8978x9012, velicine 29MB

kojigod
September 18th, 2009, 12:31 PM

ko je tu investitor

Vinko i Slobodan "Vinks" - gledao sam stanove stvarno izvana gladac iznutra jadac uostalom kao i od vecine ostalih sto investitora sto izvodjaca - evo neke moje kratke liste ok investitora a to su oni koji izmedju ostalog neprave stiropor ili demit fasade: buducnost bajlova, aleksandar, dinamika.... koje bi vi jos dodali - pitanje je prakticno da bi potencialni kupci znali listu prioritetnih tj kvalitetnijih????

Duja
September 18th, 2009, 02:22 PM
Evo ovo smo nekako preskočili...

http://www.021.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=13260:podbara-dobija-novi-trg&catid=13:novi-sad&Itemid=9]
Podbara dobija novi trg
Novi Sad
- D.P.
četvrtak, 17 septembar 2009 13:06

Autobuska okretnica na uglu ulica Filipa Višnjića, Kosovske i Jaše Ignjatovića biće izmeštena, a na tom mestu će se sagraditi trg, rekao je za Radio 021 predsednik Saveta Mesne zajednice "Podbara", Sava Vojnović.

Prema njegovim rečima, gradske vlasti, kao i pojedina javna preduzeća složili su se sa tim, a veći deo radova platiće građani Podbare. (?!)

"Razgovarali smo, između ostalog, i sa direktorom Grasa, koji se složio da se autobuska stanica za linije šet i jedanaest proširi u industrijsku zonu. Gradsko zelenilo će nam takođe izaći u susret tako što će nam dati na poklon klupe, koje će biti postavljene na zelenoj površini", ispričao je on.

Trg će se zvati Sava Vukosavljev, u čast Podbarca koji je dao velik doprinos razvoju muzike. Kako kaže Vojnović, tu će se održavati, razne manifestacije i koncerti. "U planu je da se postavi jedan stalni stejdž, gde bi se izvodili različiti muzički programi, poput nastupa tamburaša ili muzičkih bendova. Mi na ovaj način želimo malo da oživimo Podbaru, i da joj damo dušu", ističe on.

Preuređenje, koje košta oko 100.000 dinara treba da počne u oktobru, a završetak radova, koje će izvoditi radno telo ove Mesne zajednice, očekuje se u maju. Tada bi se po prvi put na novom Trgu Save Vukosavljeva održala manifestacija "Podbari s ljubavlju", u okviru Dana Podbare.

Kot Behemot
September 18th, 2009, 03:07 PM
^^ trg za 100.000 dinara !!? Pa eto kako će to Podbarci da finansiraju :lol:
E baš ću da ga pitam pa vam javim o čemu se tu radi.

Codara
September 18th, 2009, 03:18 PM
Evo ja predlazem da svaki novosadjanin da po dinar i o'ma spržimo 4 takva.

NIXIVOJE_NS
September 18th, 2009, 03:33 PM
to bi bilo dobro ,akcija dinar za trg

Ranko Su NS
September 18th, 2009, 06:52 PM
evo neke moje kratke liste ok investitora a to su oni koji izmedju ostalog neprave stiropor ili demit fasade: buducnost bajlova, aleksandar, dinamika.... koje bi vi jos dodali - pitanje je prakticno da bi potencialni kupci znali listu prioritetnih tj kvalitetnijih????

Aleksandar ima jako los raspored prostorija, zna da pravi trouglaste kuhinjice itd.

Od preko 100 investitorskih firmi, tu su jos Vizija, Vlasina, Vaer, Zlatibor, Vektra K, city gradnja, prezident.

djoledjole
September 18th, 2009, 10:00 PM
sto se investitora tice...
sta mislite o Gardiju i Konnvestu??
Onaj Bogdanic ima jako kvalitetne zgrade... sve je jako lepo odradjeno...al je sama arhiktetura ruznjikava...sa onim mustrama...

Kabacum
September 18th, 2009, 10:55 PM
Evo ovo smo nekako preskočili...

Alo breee kakav Sava?????!!!!!!!!!

O cemu pricate ljudi! Jel to trg podbaraca ili svih novosadjana i onih koji dolaze u Novi Sad i koji tu treba da uzivaju?

Ne razumem odakle njima pravo da biraju ime buduceg trga? Verujem da 80 % sugradjana nije culo za pomenutog muzicara!

Uzgred sta bi sa planovima oko trga Republike?

kojigod
September 18th, 2009, 11:24 PM
Svi malo smanjuju standarde i kvalitet pod pritiskom krize - slazem se za zlatibor invest da treba da udje u listu boljih ali i oni npr kod futoske na ovom novom bulevaru odustaju od planirane fasade i stavljaju nekakvu parsezonsku stiropor koja se nakon par godina iskrza probledi i postane nakazna - estetski a o funkcionalnosti i netreba ni govoriti pa pragovi se neukopavaju vec se stavljaju izvan ravni podova itd Do ranije nezamislivo. I sto je jos jako uocljivo - svi na svim objektima koji su pri kraju imaju gomile praznih stanova svih struktura i na svim spratovima

liman_drzava
September 18th, 2009, 11:36 PM
Urgentni centar do kraja godine
petak, 18 septembar 2009 19:53

Novi Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine biće završen do kraja godine i tada će primiti prve pacijente. Svu opremu kupuje Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, a u prvoj fazi nabavke, kupljena je oprema vredna 200.000.000 dinara. Radovi su još uvek u toku, a po prvi put u Novom Sadu, urgentne službe neće biti smeštene u tri objekta, kaže za Radio 021 pomoćnik direktora Kliničkog centra zadužen za zdravstvo dr Ivan Levakov.

"Urgentni centar će osim hirurgije, interne medicine i neurologije, koje su u tri objekta, sada imati i orl i oftalmologiju kao amb za urg intervencije. Urgentni centar će u novoj zgradi imati i operacione sale, kao i jedinicu za intenzivnu negu, tako da će u Novom Sadu sve biti skoncentrisano na jednom mestu", rekao je Levakov.

Novi Urgentni centar ima i toplu vezu na dva nivoa sa Klinikom za interne bolesti. Svi hirurški pacijenti će nakon intervencije u Urgentnom centru biti smešteni u novim jedinicama intenzivne i poluintenzivne nege, te neće morati da ih prebacuju u druge klinike nakon operacije.

http://021.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=13394:urgentni-centar-do-kraja-godine&catid=13:novi-sad&Itemid=9

posmatrac
September 18th, 2009, 11:36 PM
Alo breee kakav Sava?????!!!!!!!!!

O cemu pricate ljudi! Jel to trg podbaraca ili svih novosadjana i onih koji dolaze u Novi Sad i koji tu treba da uzivaju?

Ne razumem odakle njima pravo da biraju ime buduceg trga? Verujem da 80 % sugradjana nije culo za pomenutog muzicara!

Uzgred sta bi sa planovima oko trga Republike?

joj..ti kanda nisi odavde kad ne znas ko je Sava Vukosavljev.

aj lepo na google pa malo procitaj ili pitaj nekog starijeg..ili idi na www.podbara.com

uzgred Sava Vukosavljev je jedan od retkih koji ima i Trg i Ulicu, ulica je na Adicama vec skoro 20 godina,a trg je dobio ime pre par meseci...

e da i ya sve
ovi danas na skupstini izglasali "Bulevar Evrope" kao ime Subotickog bulevara:bash::bash::bash::bash::bash::bash:

posmatrac
September 18th, 2009, 11:41 PM
jos jedna nesreca na gradilistu...

http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/09_septembar/18/vojvodina/gradiliste-ver.jpg

iz blica

Povređen radnik na gradilištu u Kopernikovoj
Pao sa četvrtog sprata i polomio ruku i nogu
Autor: Ana Lalić | Foto:j. lukić | 18.09.2009. - 10:11

Građevinski radnik Slavoljub Živković (22) pao je juče pre podne sa četvrtog sprata zgrade u izgradnji u Kopernikovoj ulici na Detelinari i zadobio prelom desne noge i naprsnuće kosti desne ruke. Živković je zbog povreda zadržan na lečenju na Odeljenju za ortopediju Kliničkog centra Vojvodine i van je životne opasnosti.

- Slavoljub se, što je najbitnije, dobro oseća i nije u životnoj opasnosti. U toku dana, noga će mu biti operisana, a prema rečima lekara, za desetak dana će napustiti bolnicu - rekao je za „Blic“ Božidar Milošević, izvođač radova na zgradi u Kopernikovoj ulici čiji je investitor „Union gradnja“. Prema njegovim rečima, nesreća se dogodila oko sati, dok su majstori radili na četvrtom spratu zgrade.
- Kolica koja je Slavoljub pridržavao su se otkačila sa dizalice. On nije uspeo da ih pusti na vreme i povukla su ga dole - objašnjava Milošević, ističući da je Živković imao na glavi zaštitni šlem. Mladić je pao sa visine od desetak visine metara, neposredno pored kolica koja su pala sa njim.
- Čula sam jak udarac u zemlji. Sa terase sam ugledala radnika koji leži na zemlji i zapomaže, a kolege su mu pritrčale u pomoć - kaže stanarka susedne zgrade, koja je prisustvovala incidentu.
Povređeni građevinac bio je svestan, dodaje ona, kolege su mu Letvicama imobilisale povređenu nogu, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć i prevezla mladića u Klinički centar. Gradilište je juče bilo zatvoreno, kako bi policija i građevinska inspekcija utvrdila uzrok nesreće.
Živković je petnaesta žrtva incidenata na novosadskim gradilištima od početka godine. Radnici su u 13 slučajeva bili teže povređeni, dvojica lakše, a jedan je preminuo nakon pada sa nesigurno postavljenih merdevina.
Najviše povreda na gradilištima upravo se i događa zbog pada sa visine, jer u ovom domenu i poslodavci i zaposleni najmanje poštuju propise. Poslodavci, prema navodima inspektora, izostankom zaštitne opremi nastoje da uštede vreme i novac, a radnici je, čak i kada je imaju, izbegavaju da je nose, računajući na svoje iskustvo. Nekada se, čak, dešava da poslodavac obezbedi opremu, ali radnicima nametne takve rokove da oni ne mogu da stignu da je pravilno upotrebe i da poštuju propise.
- Zbog povreda na radu na gradilištima pokrenuli smo 20 prekršajnih postupaka, od čega četiri protiv radnika, a ostala protiv pravnih lica ili preduzetnika koji su brinuli o gradilištu - navode u inspekciji zaštite na radu, napominjući da je situacija ipak bolja u odnosu na ranije godine.

liman_drzava
September 19th, 2009, 12:03 AM
e da i ya sve
ovi danas na skupstini izglasali "Bulevar Evrope" kao ime Subotickog bulevara:bash::bash::bash::bash::bash::bash:

:doh::gaah:

CrazySerb
September 19th, 2009, 12:04 AM
Fuj!:ohno:

neusatz!
September 19th, 2009, 12:13 AM
Nema tako ružnog smajlija koji bih mogao da stavim uz ovu vest. Ja ću ovde i daljeda ga zovem Subotičkim bulevarom.

liman_drzava
September 19th, 2009, 12:15 AM
^^ Kao i svi, svugde i zauvek. Boze, koji moroni :bash::bash::bash: Sad je na redu Somborski - da krenemo sa licitiranjem? :lol:

neusatz!
September 19th, 2009, 12:21 AM
^^ Kao i svi, svugde i zauvek. Boze, koji moroni :bash::bash::bash: Sad je na redu Somborski - da krenemo sa licitiranjem? :lol:

Kineski bulevar? Da svi stubovi spoljne politike polako počnu da dobijaju svoje bulevare?

everson
September 19th, 2009, 12:41 AM
^^ Jok.
S obzirom da smo dobili bulevar Evrope, sad je red na Kosovo! ;)
Jer, znas kako se kaze "I Evropa i Kosovo" (i Metohija pride)

NIXIVOJE_NS
September 19th, 2009, 12:42 AM
Somborski ce da bude Bulevar Rusija :bash:

NIXIVOJE_NS
September 19th, 2009, 12:51 AM
ako su bas hteli da mu promene ime zasto se ne zove Bul. Zorana Djindjica

FutogCORE
September 19th, 2009, 01:37 AM
ako su bas hteli da mu promene ime zasto se ne zove Bul. Zorana Djindjica

Ma, isto ko i Bulevar Evropa.... Idiotski, politički obojen naziv koji će se menjati kada god neka druga vlast dođe.... Pa, onda kad dođu ponovo oni naprednjaci, narodnjaci, seljaci, ne znam ni ja ko već, iskopaće nekog ratnog "heroja" profitera koji se prejeo i umro od infarkta pre par godina i po njemu će nazvati bulevar :bash:.

Ako gradska vlast već hoće da bude cool, evropska i in, neka ga nazovu po glavnim i odgovornim - " Only Fools And Horses Boulevard" :)

FutogCORE
September 19th, 2009, 01:44 AM
To tako počinje, a završava se postavljanjem spomenika Bob Marliju, Rokiju, Tarzanu.... Cenim da bi kod nas Betmen mogao umesto Miletića, a Spajdermen na Keju....
:bash:

liman_drzava
September 19th, 2009, 10:45 AM
^^ Iliti
http://images.mirror.co.uk/upl/m4/nov2008/6/9/DDF58E74-BC98-2090-C9292DD8AADB80FA.jpg
posto smo ustanovili ko je ko :lol: Bodo care, uvek umrem od smeha kad vidim tvoj avatar ;) Mogli bi da izliju to na ono poljance, gde ce se spojiti "Kosovo" i "Evropa" :puke:

Kabacum
September 19th, 2009, 12:28 PM
Predlazem recimo Bulevar Mira :nuts:

Mislim cak da ne bi bilo lose da se setimo i nekih znacajnih zena u istoriji ove ili one zemlje...
Bulevar kraljice Marije
Bulevar kraljice Natalije

Nesto se ne znam da postoje ulice
kneginje Zorke
kneginje Olge
princeze Jelene...

Ili nekog inostranog velikana koji je zaduzio ovaj grad.

Ocigledno se ovde razmislja samo o lokalnoj reprezentativnosti.
Ili politicki obojenoj.

kojigod
September 19th, 2009, 01:56 PM
^^ Jok.
S obzirom da smo dobili bulevar Evrope, sad je red na Kosovo! ;)
Jer, znas kako se kaze "I Evropa i Kosovo" (i Metohija pride)

Ima u Bgd na zarkovu jedan zgodan grafit. Ispod grafita kosovo je srbija neko je dopisao -znamo, objasnite to siptarima

albukerki
September 19th, 2009, 04:15 PM
Jeste da nema velikih i malih priznanja...ali mislim da Nikola Tesla zasluzuje mnogo vece priznanje ovog grada od ulicice pored Futoskog parka...
Zasto da ne Milutin Milankovic,Nikola Tesla,...
ili kao sto Kabacum kaze neko od velikih zenskih imena nase istorije npr. Kneginje Milice,a primetih da toga u novom sadu nema i da ni jedna velika saobracajnica ne nosi neko zensko ime
veci cin evropeizma je dati najvecem bulevaru u gradu ime zenske osobe nego mu da ti ime bulevar evropa(klasican uvlakacki cin,zbog toga ga pisem malim slovom) :)

Predlazem recimo Bulevar Mira :nuts:

Mislim cak da ne bi bilo lose da se setimo i nekih znacajnih zena u istoriji ove ili one zemlje...
Bulevar kraljice Marije
Bulevar kraljice Natalije

Nesto se ne znam da postoje ulice
kneginje Zorke
kneginje Olge
princeze Jelene...

Ili nekog inostranog velikana koji je zaduzio ovaj grad.

Ocigledno se ovde razmislja samo o lokalnoj reprezentativnosti.
Ili politicki obojenoj.

liman_drzava
September 19th, 2009, 04:35 PM
A Bulevar Marije Terezije :| Ipak je od nje krenulo, red je da se oduzimo zeni, a i verovatno bi Raiffeisen&Hypo krediti bili mnogo povoljniji :lol:

posmatrac
September 19th, 2009, 04:58 PM
A Bulevar Marije Terezije :| Ipak je od nje krenulo, red je da se oduzimo zeni, a i verovatno bi Raiffeisen&Hypo krediti bili mnogo povoljniji :lol:

e ovo podrzavam..ipak da nije bilo MT nebi ns ni bio grad

Kabacum
September 19th, 2009, 06:14 PM

Svaka cast Liman drzava! Nju sam i hteo da pomenem ipak je ona kumovala ovom gradu a on joj se ni nazivom ulice nije oduzio sramota! A rhitektura, mentalitet starih novosadjana toliko mirise na drzave bivse Austrougarske... Sramota.

Kabacum
September 19th, 2009, 06:18 PM
Predlazem da pokrenemo peticiju sa predlogom naziva za "Somborski bulevar"!

everson
September 19th, 2009, 06:19 PM
Dobra ideja, zaista. Podrzavam! Mozda bolje da je Suboticki tako nazvan ... Sad je kasno.
Da ne bude kasno i za Somborski ...

sale_kg
September 19th, 2009, 06:39 PM
Po nekome zasluznom iz istorije FK Vojvodine ... Moj predlog... :colgate: :cheers:

FutogCORE
September 19th, 2009, 07:21 PM
Po nekome zasluznom iz istorije FK Vojvodine ... Moj predlog... :colgate: :cheers:

Bata? :lol:

NIXIVOJE_NS
September 19th, 2009, 10:03 PM

Deja Lonac

NIXIVOJE_NS
September 19th, 2009, 10:39 PM
e ljudi nisam odavno bio jel pocelo asfaltiranje "evrope"

posmatrac
September 19th, 2009, 11:43 PM
Deja Lonac

:lol::lol::lol::lol::lol::lol: e ovo ti je dobro...

inace da ja prekinem ovu pricu jer ce ispasti da ne znamo kako se zove ulica gde se sada izvod eradovi... somborski bulevar ce se tako i zvati jer tamo gde se i gradi se sada nalazi somborska ulica, mozete pogledati na bilo kojoj karti grada.

posmatrac
September 19th, 2009, 11:43 PM
e ljudi nisam odavno bio jel pocelo asfaltiranje "evrope"

nije..i po mojoj proceni bar jos 7 dana nece..mozda i duze

NIXIVOJE_NS
September 20th, 2009, 02:07 AM
:lol::lol::lol::lol::lol::lol: e ovo ti je dobro...

inace da ja prekinem ovu pricu jer ce ispasti da ne znamo kako se zove ulica gde se sada izvod eradovi... somborski bulevar ce se tako i zvati jer tamo gde se i gradi se sada nalazi somborska ulica, mozete pogledati na bilo kojoj karti grada.

pa nalazila se i tu gde je suboticki ,suboticka ulica pa nista

NIXIVOJE_NS
September 20th, 2009, 02:08 AM
nije..i po mojoj proceni bar jos 7 dana nece..mozda i duze
jebiga ja sam mislio da ce ranije

Ranko Su NS
September 20th, 2009, 08:48 AM
Suboticka ulica je paralelna sa subotickim bulevarom i dalje ce postojati

NIXIVOJE_NS
September 20th, 2009, 01:39 PM
Suboticka ulica je paralelna sa subotickim bulevarom i dalje ce postojati

aha pa verovatno su mu zato i promenili ime jer ne mogu biti dve iste ulice u gradu

sale_kg
September 20th, 2009, 02:07 PM
aha pa verovatno su mu zato i promenili ime jer ne mogu biti dve iste ulice u gradu

Pa nije isto ime... :) Ovo je ulica a ovo bulevar... :)

Ranko Su NS
September 20th, 2009, 05:24 PM
trebali su ukinuti ime ulice a ne bulevara

kojigod
September 20th, 2009, 06:39 PM
Ulicama dati brojeve, max praktik, neobojeno ideolosko-politicki i krajnje rjesenje koje zadovoljava sve

Novosadian
September 20th, 2009, 07:30 PM
^^I poprilicno bezlicno. Trebali su ostati Somborski i Suboticki, a Maria Theresien straat (ili tako nesto) moze sebi da dozvoli belgijski Leuven, a NS u zemlji u kojoj se sve maksimalno ispolitizuje nema sanse, a da ne bude proglaseno separatistickim teznjama. Pa skoro se u gradskom paralmentu raspravljalo o tome da li 1.februar uopste treba da bude dan grada, jer smo povelju dobili od druge drzave. A:weird:
I sad treba neko od politicara da se usudi da predlozi i prihvati da se bulevar zove po austrougraskoj carici?:lol: A kad bi vec davali ime po zeni koja je gradu odobrila status i ime, meni bi recimo centralna petrovaradinska ulica bila sasvim odgovarajuca, da se ne zove Beogradska. Ovako bi to garant bilo proglaseno drzavnim udarom:hammer:
Nego da se vratimo na izgradnju. Ova zgrada u Mike Antica se definitivno rusi, ali tako da se cuva fasada , u sta nisam mogao da poverujem. I dalje ne znam da li to znaci da ce i onu crvenu na uglu takodje sacuvati, ali se samo nadam da projekat nece biti retardiran, jer bi to moglo i skroz dobro da izgleda

http://i35.tinypic.com/o0o35u.jpg

Kot Behemot
September 20th, 2009, 07:50 PM
^^ jel' to kuća u kojoj je živeo Đorđe Tabaković ili se varam? Ju bre, šta se događa sa ovim gradom? Pa nema više ništa sveto.

Novosadian
September 20th, 2009, 08:00 PM
Mislim da je u kuci do nje ziveo Tabakovic

kojigod
September 21st, 2009, 07:59 AM
Novosadian
I poprilicno bezlicno

Jeste, ali kako sve zadovoljiti a svi su tu - umjerene i normalne tj. neostrascene pa nacionaliste koji bi poginuli da im se zove ulica ratka mladica i ove koji bi vojvodinu neznam ni ja kud i kako pripajali i nazivali ??? Gradove koji su nicali koliko toliko osmisljeno po urb planu i lice na sahovsku tablu - najlakse je organizovati po brojevima pa makar i parcijalno npr NY. Svi vole da su u nekoj grupi pa da su protiv nekog drugog a kad na kraju dodje noz pod vrat - onda su zrtve.

sergio-m
September 21st, 2009, 09:09 AM
^^ jel' to kuća u kojoj je živeo Đorđe Tabaković ili se varam? Ju bre, šta se događa sa ovim gradom? Pa nema više ništa sveto.

tabakoviceva je preko puta na cosku ima reljef iznad ulaznih vrata ...
ne nema vise nista u novom sadu sveto ovi s parama razjebase ono sto ni ratovi ni nepogode ni zub vremena nisu uspeli....tuzno tuzno....:ohno::ohno:

Novosadian
September 21st, 2009, 03:16 PM
Novosadian
I poprilicno bezlicno

Jeste, ali kako sve zadovoljiti a svi su tu - umjerene i normalne tj. neostrascene pa nacionaliste koji bi poginuli da im se zove ulica ratka mladica i ove koji bi vojvodinu neznam ni ja kud i kako pripajali i nazivali ??? Gradove koji su nicali koliko toliko osmisljeno po urb planu i lice na sahovsku tablu - najlakse je organizovati po brojevima pa makar i parcijalno npr NY. Svi vole da su u nekoj grupi pa da su protiv nekog drugog a kad na kraju dodje noz pod vrat - onda su zrtve.

NS nije toliko isparcelisan da bi takvo obelezavanje bilo dovoljno jasno. A i bilo bi suvise konfuzno uciti sad sve ulice po brojevima. A ako nismo u stanju ni da se dogovorimo oko toga ko zasluzuje ulicu, a ko ne, onda stvarno... ondaa smo i zasluzili brojeve po ulicama. I to u najmanju ruku... A zna se ko moze po nekim univerzalnim vrednostima. Nikola Tesla, moze, Petefi Sandor moze, moze i treba i onaj madjarski deda sto je odbio da ubija ljude poi NSu samo zato sto su Srbi, pa je poginuo testerisuci drva jer nije dobio penziju od Madjarske (a ni SFRJ), kao i onaj Kotov Italijan sto je spasao tvrdjavu od rusenja...I sramota je sto je jos nisu dobili. A ugadjanjem ostrascenih bilo koje vrste davanjem imena tipa Ratko Mladic ili Kosut Lajos cemo najlakse stici do nozeva pod vratom, tako da ne treba svima ni ugadjati.

albukerki
September 21st, 2009, 03:43 PM
ja sam ovde nov,pa ne znam da li ovde medju forumasima ima ljudi iz gradskih sluzbi...ali mislim da bi bilo dobro ukljuciti ljude na ovaj forum iz nekih gradskih preduzeca,sluzbi i raznih tela i odbora koji se bave temama koje se spominju na ovom tredu...jer ovde stvarno ima dosta zanimljivih tema,a prava je steta da to neko ko moze da odlucuje ne cuje,pa ako se sta ostvari,ostvari,a ako ne bar smo pokusali :)

Nicisyyo
September 21st, 2009, 04:01 PM
BC sa vidikovca na popovici
http://i38.tinypic.com/2ivxilw.jpg

Zoned
http://i35.tinypic.com/9jiuzn.jpg

posmatrac
September 21st, 2009, 06:01 PM
ja sam ovde nov,pa ne znam da li ovde medju forumasima ima ljudi iz gradskih sluzbi...ali mislim da bi bilo dobro ukljuciti ljude na ovaj forum iz nekih gradskih preduzeca,sluzbi i raznih tela i odbora koji se bave temama koje se spominju na ovom tredu...jer ovde stvarno ima dosta zanimljivih tema,a prava je steta da to neko ko moze da odlucuje ne cuje,pa ako se sta ostvari,ostvari,a ako ne bar smo pokusali :)

paze ne znam da li ima neko iz grada a da je clan foruma..ali mogu ovo da vam kazem da sam kad sam bio jednom u zigu video kako neki radnici gledaju bas ns stranicu foruma..

NIXIVOJE_NS
September 21st, 2009, 06:26 PM
Ewo malo Somborca sveze slike od pre dva-tri sata

http://i33.tinypic.com/9bb12a.jpg

neusatz!
September 21st, 2009, 06:29 PM
NS nije toliko isparcelisan da bi takvo obelezavanje bilo dovoljno jasno. A i bilo bi suvise konfuzno uciti sad sve ulice po brojevima. A ako nismo u stanju ni da se dogovorimo oko toga ko zasluzuje ulicu, a ko ne, onda stvarno... ondaa smo i zasluzili brojeve po ulicama. I to u najmanju ruku... A zna se ko moze po nekim univerzalnim vrednostima. Nikola Tesla, moze, Petefi Sandor moze, moze i treba i onaj madjarski deda sto je odbio da ubija ljude poi NSu samo zato sto su Srbi, pa je poginuo testerisuci drva jer nije dobio penziju od Madjarske (a ni SFRJ), kao i onaj Kotov Italijan sto je spasao tvrdjavu od rusenja...I sramota je sto je jos nisu dobili. A ugadjanjem ostrascenih bilo koje vrste davanjem imena tipa Ratko Mladic ili Kosut Lajos cemo najlakse stici do nozeva pod vratom, tako da ne treba svima ni ugadjati.

Mislim, a ako grešim ispraviće me već neko, da su po brojevima obeležene ulice u Šangaju.

NIXIVOJE_NS
September 21st, 2009, 06:30 PM
da i u Sajlovu

Novosadian
September 21st, 2009, 09:43 PM
Prvo, izgleda da ipak ne ruse onu zgradu u Mike Antica, nego preuredjuju potkrovlje. Nadam se da se sa ulice nece nista promeniti

paze ne znam da li ima neko iz grada a da je clan foruma..ali mogu ovo da vam kazem da sam kad sam bio jednom u zigu video kako neki radnici gledaju bas ns stranicu foruma..
:lol: I jos kad bi to uticalo na njih barem toliko da porazmisle o nekim stvarima...
Mislim, a ako grešim ispraviće me već neko, da su po brojevima obeležene ulice u Šangaju.

da i u Sajlovu

:dunno:

a mozda i cekaju na imena

sale_kg
September 21st, 2009, 11:01 PM
Jel su oni iz Bogdanica normalni? Malopre sam video da imaju jos jednu zgradu osim one na bulevaru koja je na isti fazon uradjena sa sve onim cetvorouglovima.. :weird: Ruzno...

Inace stavili su prvi stakleni panel na deo na cosku u Park city-ju... Prvo mi se ucinio da je svetliji ali nije... Isti je kao i ovi na ostalim delovima... :okay: Samo biju svaki dan... Mogao bih da poslikam ujutru tonu stvari , ali me mrzi jer nemam gde da nakacim zbog neta...

posmatrac
September 21st, 2009, 11:25 PM
aaaaa
evo dej boja i rodnija opet...
jeste skontali kako stalno obilaze jedna te ista gradilsta Veselina Maslese, pa Somborski, pa Suboticki i tako u krug...joj luzera//sad ce i Kej za koji dan...eto citava 4 gradilista imaju da obidju...
nego pogledajte snimak videcete da niko ne radi sem oko njih..inace ovi prestaju sa radovima svaki dan oko 18 h i onda nastave ujutru od 6-7 jer nemaju rasvetu ..mislim koji je ovo fazon da idu u 19h kao sta?, da pokazu kako ovi rade nocu, a zapravo ne rade i to zna svako ko je prosao uvece pored somborskog ili subotickog *ispravaka evropskog bulevara

Радови на Суботичком булевару по плану
21. септембар 2009. | 22:17 | Извор: РТВ
Читaј ми!

Тест верзија. У сарадњи са ФТН и фирмом AlfaNum.

НОВИ САД - Градоначелник Новог Сада, Игор Павличић у друштву директора Завода за изградњу града Борислава Новаковића, обишао је радове на изградњи Суботичког булевара, од Футошке до улице Корнелија Станковића.

Саобраћајница би требало да буду завршена до 1. новембра. ...

http://www.youtube.com/watch?v=MbsyJ1MzotA&feature=player_embedded

liman_drzava
September 22nd, 2009, 01:34 AM
Prvo, izgleda da ipak ne ruse onu zgradu u Mike Antica, nego preuredjuju potkrovlje. Nadam se da se sa ulice nece nista promeniti

Nadam se da je tako, a za onu kucu pored nemam reci ako se bude nesto intervenisalo, totalno skrnavljenje :ohno:

Sto se tice kasarni o kojima smo pricali, ipak nista skoro:

Kasarne za sada bez kupca
ponedeljak, 21 septembar 2009 21:31

Problem brojnih praznih prostora u Novom Sadu neće biti rešen u skorije vreme. Prema rečima gradonačelnika Igora Pavličića, sa vojskom postoje pregovori o otkupu kasarni Trandžament i Maršal Tito, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava bilo je potrebno izdvojiti prioritete."Sad nam je važno da rešimo pitanje ranžirne stanice, a što se tiče kasarni, postoji volja da se to reši. Međutim, finansijska kriza je takva da mi u ovom trenutku ne možemo da isplatimo površinu od dvadesetak hektara kao što je Trandžament", kaže on. Kako tvrdi Pavličić, na računu grada je prošle godine bilo osam milijardi dinara, dok je ove godine ta cifra upola manja.
http://021.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=13352:kasarne-ostaju-prazne&catid=13:novi-sad&Itemid=9

Goxy
September 22nd, 2009, 08:21 AM
Jel zna neko sta se desava sa prostorom uz Rumenacki put dijagonalno od Reno servisa Cvijic??? Koliko ja znam to je crkvena zemlja,ali tamo ima nekoliko porodica koje zive u starim kucama! To je ona shumica sa leve strane kada krenete prema groblju pre benziske pumpe Vjestica. Cini mi se da je bilo reci da ce se ta zemlja odkupiti od crkve a pored treba da prodje Suboticki (Evropa) bulevar. Juce su stigle kanalizacione cevi (gomila) a jutros sam video da su poceli nesto zesce da raskopavaju!!! Svojevremeno je prostor uz prugu (NS- Sombor) nasipavan gde bi trebala da bude raskrsnica novog bulevara i Rumenackog puta.

deemee3ye
September 22nd, 2009, 09:35 PM
da li se nesto planira u vezi ovih parcela? i uopste unutrasnjeg dela bloka?

http://i411.photobucket.com/albums/pp196/deemee87/radnicka.jpg

liman_drzava
September 22nd, 2009, 09:58 PM
^^ Za ovu u Stevana Musica mislim da po Nesicevom projektu (arh. susedne dve zgrade) postoji plan da se zatvori taj ugao, a kad i da li se pregovara sa vlasnicima onih kuca, ne znam. Radnicka ce verovatno doci na red uskoro, a Dragstor mi ne diraj! :)

NIXIVOJE_NS
September 22nd, 2009, 10:03 PM
malo offtopic za moju zgradu ovu na uglu strazilovske i Cara Lazara arhitekta je neki Miroje Maras,kao da je kupio diplomu arhitekte

NIXIVOJE_NS
September 22nd, 2009, 10:05 PM
a tamo pored crvene zgrade u radnickoj ne verujem da ce se ista na nju naslanjati jer sastrane postoje prozori ,a ova crvena u Stevana Musica treba da se nastavi ali je problem sa tim kucama na uglu,iz tih kuca se vecina njih iselila ali je i dalje problem sa vlasnistvom a u medjuvremenu u njih su se nastanili drugovi romi

liman_drzava
September 22nd, 2009, 10:05 PM
malo offtopic za moju zgradu ovu na uglu strazilovske i Cara Lazara arhitekta je neki Miroje Maras,kao da je kupio diplomu arhitekte

Tu gde je Budah Bar? Slicna je i ona na uglu Papa Pavla i Bulevara - jezivo :bash: Meni ni ona preko puta gde je Palermo nije bas za pohvalu, ali zuta nosi medalju :)

a tamo pored crvene zgrade u radnickoj ne verujem da ce se ista na nju naslanjati jer sastrane postoje prozori

Pa nece je lepiti, bice ulica za garaze izmedju, ali na placu pored ima mesta za dalje...

NIXIVOJE_NS
September 22nd, 2009, 10:08 PM
Tu gde je Budah Bar? Slicna je i ona na uglu Papa Pavla i Bulevara - jezivo :bash: Meni ni ona preko puta gde je Palermo nije bas za pohvalu, ali zuta nosi medalju :)

da. strasno jos da zivis u njoj video bi,a slicna je i ona na uglu B Ribnikar i Futoske samo sto je ona braon boje

a ova zgrada prekoputa je isto katastrofa sa svih strana je neko nesto dogradjivao i pregradjivao a plus svega toga mozes kod komsije na terasu da preskocis bez velikog mucenja,a o fasadi da nepricamo

NIXIVOJE_NS
September 22nd, 2009, 10:12 PM
zanima me da li postoje fotke tih zgrada dok su se gradile ?

posmatrac
September 22nd, 2009, 11:31 PM
Evo nekih slika koje sam nabavio (ne pitajte kako) a pravljene su za potrebe grada i ovogodisnjih radova na Somborskom bulevaru

http://img12.imageshack.us/img12/2607/airfoto.jpg
http://img24.imageshack.us/img24/2607/airfoto.jpg
http://img12.imageshack.us/img12/250/mestospajanjadvabul.jpg

posmatrac
September 22nd, 2009, 11:33 PM
Evo nekih slika koje sam nabavio (ne pitajte kako) a pravljene su za potrebe grada i ovogodisnjih radova na Somborskom bulevaru

http://img524.imageshack.us/img524/8960/airfoto2.jpg
http://img12.imageshack.us/img12/250/mestospajanjadvabul.jpg

liman_drzava
September 22nd, 2009, 11:38 PM
^^ :bow: Hvala puno, prava retkost!

posmatrac
September 22nd, 2009, 11:38 PM
a evo i ove promotivne slike ziga somborski bulevar (bas je velika fotka)
http://img42.imageshack.us/img42/7121/somborskibulevarmapa.jpg

Wuxa
September 22nd, 2009, 11:39 PM
Bas njesra sto ce zgrade i u ovom bul. biti kose. :(

posmatrac
September 22nd, 2009, 11:42 PM
a ovo sta reci sem :bash::bash::bash::bash::bash::bash:
http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/09_septembar/21/vojvodina/lokali-x.jpg
Besparica zakočila legalizaciju lokala
Grad bez rešenja za ruglo na stadionu
Autor: Ž. BOGOSAVLJEVIĆ | Foto:S. Vojnović | 21.09.2009. - 09:38

Novi Sad - „Dolina sponzoruša“ i dalje će ostati ruglo pošto su gradski čelnici ocenili da nije isplativo trošiti vreme i novac na uklanjanje ili legalizaciju lokala ispod severne tribine stadiona „Karađorđe“. Kako navode, imovinsko-pravne odnose nemoguće je rešiti bez višegodišnjih sudskih sporova, a lokali i kafići koji su tu nikli početkom devedesetih godina neće biti smetnja za rekonstrukciju terena FK Vojvodine.

- Na rešavanju rugla ispod severne tribine stadiona trenutno ne radimo ništa. Za godinu dana samo jednom smo na sastancima Gradskog veća spominjali pitanje tih lokala i kafića, ali smo se složili da trenutno nema mogućnosti da se posvetimo tom problemu, jer u gradu ima mnogo većih problema. Moram reći da ni ova politička struktura, kao ni prethodne nema volje da se bavi tim pitanjem - kaže Aleksandar Kravić, član Gradskog veća zadužen za sport.
Prema njegovim rečima, lokale i kafiće sagrađene bez potrebnih dozvola nasledili su od prethodnih vlasti, a oni su tu nikli početkom devedesetih godina.
- Reč je o jednom skoro nerešivom imovinsko-pravnom pitanju, kojim niko i ne želi da se bavi. Nama je potreban jedan Eliot Nes koji bi to rešio, pri tom tamo ne postoji samo jedan Al Kapone, nego više njih. Mnogo toga treba razjasniti. Neki lokali su navodno otkupljeni, a drugi izdati zakupcima zakupaca. Osim toga, ugovori o zakupu su svojevremeno potpisivani i sa upravom FK Vojvodine koja na to nikada nije imala pravo. U stvari, ne zna se ni ko je sve sa kim potpisivao ugovore i po kom osnovu - priča Kravić.
On naglašava da nerešen status lokala neće sprečiti rekonstrukciju stadiona. Osim što nije poznato kada bi rekonstrukcija uopšte i mogla da počne, urbanisti i građevinci su, tvrdi Kravić, procenili da postojanje lokala i kafića ne predstavlja smetnju.
U gradu nisu mogli da nam kažu gde je dokumentacija koju je „Spens“ pre dve godine prikupio o lokalima ispod severne tribine, na zahtev tadašnjih gradskih čelnika.

Nije na spisku „Spensovih“ prostorija
Zvonimir Kaprocki, direktor „Spensa“, preduzeća koje upravlja stadionom i koje bi trebalo da izdaje te lokale, kaže da te lokale i nemaju na spisku svojih poslovnih prostorija.

SSJ5
September 23rd, 2009, 01:30 AM
a evo i ove promotivne slike ziga somborski bulevar (bas je velika fotka)

Gde si nabavio ovo? Ima li i za subotichki ovako neshto?

Novosadian
September 23rd, 2009, 01:48 AM
Gde si nabavio ovo? Ima li i za subotichki ovako neshto?

[QUOTE=posmatrac;43490150]Evo nekih slika koje sam nabavio (ne pitajte kako) a pravljene su za potrebe grada i ovogodisnjih radova na Somborskom bulevaru

Covek lepo rece da ga to ne pitamo,a po komentaru deluje kao da ih je licno ukrao iz kancelarija ZIGa:)

Sve slike su sjajne, Posmatrac, a posebno ova, gde se odlicno vidi kakvo ce cvoriste biti Cara Lazara/Cara Dusana/Ive Andrica/Suboticki/Somborski/Heroja Pinkija?, a i da za Somborski ne treba puno rusenja, sve same livade

P.S. Ne mogu da verujem da planiraju cak 3 parkica na Somborskom i to na svim onim mestima gde se sire livade, pa ne moraju da ruse kuce zbog toga. Valjda ce se drzati plana

SSJ5
September 23rd, 2009, 03:49 AM
Covek lepo rece da ga to ne pitamo,a po komentaru deluje kao da ih je licno ukrao iz kancelarija ZIGa:)

Ummm, to je rekao za ove prethodne ... A ne za tu ....

Nego, kako da pregledam ovaj urbanisticki plan grada sa zigns sajta? Nikako ne mogu da ga otvorim ljudski.

smokiboy
September 23rd, 2009, 06:42 AM
Posmatrac, svaka ti čast što si postavio slike, odlične su ... može još - preko veze ???

nsblues
September 23rd, 2009, 06:50 AM
^^Dobre, samo opet treba paliti helikopter,cesnu i sl:)

nsblues
September 23rd, 2009, 06:51 AM
A mozda je i vazdusni balon,

sergio-m
September 23rd, 2009, 09:16 AM
http://www.021.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=13505:nema-para-za-varoko-kupatilo&catid=13:novi-sad&Itemid=9
:ohno:

Duja
September 23rd, 2009, 09:26 AM
Nego, kako da pregledam ovaj urbanisticki plan grada sa zigns sajta? Nikako ne mogu da ga otvorim ljudski.

Misliš na .dwf fajlove? Treba ti Autodesk Design Review (http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?id=12423405&siteID=123112) (ili AutoCAD :tongue2:).

Kot Behemot
September 23rd, 2009, 09:33 AM
Ljudovi, ajde kad prolazite pored Zoned-a, pogledajte malo pažljivije fasadu one najviše vertikale. Učinilo mi se sinoć da su počeli da je postavljaju i da će biti od "drvenih" ploča, onih kao što su postavljene na Levi 9.
Ako je tako, imaćemo savršen trash.

podvodni
September 23rd, 2009, 11:09 AM
Misliš na .dwf fajlove? Treba ti Autodesk Design Review (http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?id=12423405&siteID=123112) (ili AutoCAD :tongue2:).

mislim da autocad ne otvara dwf fajlove...
autodesk design review je odlicna aplikacija za windows korisnike, skida se mufte sa autodeskovog sajta http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?id=12423405&siteID=123112&CMP=ILC-GN9219645015

alternativa za mac je McDwiff... moze da se preuzme sa http://www.macdwf.com/

enemy
September 23rd, 2009, 12:35 PM
Zašto li su ovi momci iz ZIG-a odustali od one verzije sa kružnim tokom, na spajanju Somborskog i Subotičkog Blvd. ? To mesto je dušu dalo za kružni tok, novi trg, formiranje mini centra... Ima prostora, bio bi to lep landmark Novog Sada.

smokiboy
September 23rd, 2009, 02:48 PM
^^ Potpuno se slažem sa tobom, problem je da za takvu ideju potrebno je malo vizije ...

Pripadnik
September 23rd, 2009, 03:28 PM
Niko nije odustao od toga, to nije ni bilo u planu. U planu je denivelisanje te raskrsnice jer je jako velika i deo je unutrašnjeg gradskog prstena. Tu priču o kružnom toku je pokrenuo Bora Novaković kada su došli na vlast i u istom periodu je postavljen semafor na raskrsnici u IveAndrića i Heroja Pinkija. Bora je, verovatno želeći da se dodvori glasačima odmah pomenuo i kružni tok, kao prelazno rešenje, jer će se dugo čekati na denivelaciju. Subotički se tu diže i ide na novi most! I realno, taj kružni tok bi bio dobro privremeno rešenje ako se izvede kako treba ali to se neće desiti dok somborski ne izađe na liman!

Goxy
September 23rd, 2009, 03:38 PM
Ako je stvarno istina da krisom gledaju ovaj forum ovi iz ZIG-a valjda nece biti toliko ludi da odustanu od kruznog toka! Ima mesta, jeftinije je od semafora lepse izgleda, brzi protok saobracaja...

albukerki
September 23rd, 2009, 03:54 PM
Sad primetih u generalnom planu da je u ovom delu planiran jos jedan bulevar koji ce dosta doprineti razvoju Telepa,Adica i Veternika
http://i37.tinypic.com/axy4nn.jpg
http://i38.tinypic.com/2urvy8p.jpg

smokiboy
September 23rd, 2009, 05:03 PM
^^ Jeli, kako će se zvati taj budući bulevar? Jel se to vidi na GUP-u?

@ Pripadnik - zar ne može da se Subotički diže posle kružnog toka? Misliš da nema dovoljno lufta do dunava da dođe do određene visine?

Duja
September 23rd, 2009, 05:20 PM
^^ Jeli, kako će se zvati taj budući bulevar? Jel se to vidi na GUP-u?

@ Pripadnik - zar ne može da se Subotički diže posle kružnog toka? Misliš da nema dovoljno lufta do dunava da dođe do određene visine?

Planirano je da Subotički tu bude žila kucavica, tj. da se sa mosta direktno silazi sa njega i dalje ka autoputu. Nije logično da sav taj saobraćaj direktno udari u kružni tok i napravi zagušenje na mostu, i u toj konstelaciji on ne bi bio dobro rešenje. No, ne verujem da će se to desiti narednih 15 godina, te bi bolje bilo da se dobro smisle šta hoće. Bolje je da sad naprave kružni tok pa da ga za 15-20 god. menjaju, nego da naprave neki budž u startu.

Što se tiče onog "bulevara", u GUP-u jeste podebljana ta trasa, ali to prosto znači da će to biti važnija saobraćajnica, ne nužno i pravi bulevar. Išao bi od budućeg produžetka Bul. vojvode Stepe, preko Futoškog puta kod Zelenila, do Petlovog salaša. Sadašnje ulice na tom potezu su Šumska (Telep) i Somborska rampa (Naseljska strana). I to je daleka budućnost.

NIXIVOJE_NS
September 23rd, 2009, 05:52 PM
koliko daleka 5-10-15 godina ?

Veternik
September 23rd, 2009, 07:03 PM
Ljudovi, ajde kad prolazite pored Zoned-a, pogledajte malo pažljivije fasadu one najviše vertikale. Učinilo mi se sinoć da su počeli da je postavljaju i da će biti od "drvenih" ploča, onih kao što su postavljene na Levi 9.
Ako je tako, imaćemo savršen trash.

Ja sam danas prolazio, stvarno postavljaju neke braon panele na cosak... neka imitacija drveta, videcemo kako ce izgledati, malo odudara od one plavicaste fasade, ali nikad se ne zna :)

liman_drzava
September 23rd, 2009, 07:06 PM
Evo vesti:

Uskoro popis nedovršenih i srušenih objekata
- Radio 021
sreda, 23 septembar 2009 16:18

Gradska uprava za inspekcijske poslove naredne sedmice dobiće od Grada bicikle, skutere i automobile za terenski rad inspektora komunalne, građeviinske, saobraćajne i ekološke inspekcije. Načelnik Uprave za inspekcijske poslove, Željko Radulović, rekao je da je u ovu instituciju stiglo 17 računara i podseća da je u pitanju javna nabavka Grada.

Prioritet Građevinske inspekcije će biti popis polusrušenih objekata koji su opasnost za okolinu i saobraćaj, kao i popis poluzavršenih objekata. Popis nedovršenih objekata trebalo bi da se obavi u sledećih 90 dana.

Građani koji su do 11. septembra gradili bez dozvole mogu da podnesu zahtev za legalizaciju objekata u Upravi za urbanizam u Radničkoj 2.

Arena čeka građevinsku dozvolu
- Radio 021
sreda, 23 septembar 2009 10:18

Rekonstrukcija bioskopa "Arena" počeće nakon što "Art vista", firma koja je zakupila ovaj prostor, dobije građevinsku dozvolu. Rekonstrukcija bioskopa nakon dobijanja dozvole Direktor "Art viste", Zoran Cvetanović, rekao je da se nada da će to biti u toku sledeća dva meseca. Trenutno se rade ispitivanja i procena stanja prostora, koji je u veoma lošem stanju.

"Art vista" će od gradske Uprave za saobraćaj tražiti dozvolu da se težište radova prebaci na dvorišni izlaz "Arene", kako se ne bi ometao saobraćaj na Bulevaru Mihajla Pupina.

Pripadnik
September 23rd, 2009, 08:02 PM
Planirano je da Subotički tu bude žila kucavica, tj. da se sa mosta direktno silazi sa njega i dalje ka autoputu. Nije logično da sav taj saobraćaj direktno udari u kružni tok i napravi zagušenje na mostu, i u toj konstelaciji on ne bi bio dobro rešenje. No, ne verujem da će se to desiti narednih 15 godina, te bi bolje bilo da se dobro smisle šta hoće. Bolje je da sad naprave kružni tok pa da ga za 15-20 god. menjaju, nego da naprave neki budž u startu.

Što se tiče onog "bulevara", u GUP-u jeste podebljana ta trasa, ali to prosto znači da će to biti važnija saobraćajnica, ne nužno i pravi bulevar. Išao bi od budućeg produžetka Bul. vojvode Stepe, preko Futoškog puta kod Zelenila, do Petlovog salaša. Sadašnje ulice na tom potezu su Šumska (Telep) i Somborska rampa (Naseljska strana). I to je daleka budućnost.
^^ To.:cheers:

smokiboy
September 23rd, 2009, 08:20 PM
Neznam samo zašto treba "Subotički tu bude žila kucavica." Ako taj 'autoput' kroz grad (Subotička) treba da bude neka vrsta obilaznica, onda zašto ne zaobilazi grad, tamo negde kod Veternika? :bash:
Ovako se samo priprema teren za velike gužve celom dužinom Subotičkog bulevara. A ona ideja za petlje kod Fuškog puta i K. Stanković, je čista budalaština.

enemy
September 23rd, 2009, 08:47 PM

Čini mi se da denivelacija saobraćaja već od ukrštanja ova dva bulevara nije baš najracionalnije rešenje. Udaljenost te tačke od leve obale Dunava je 1450 metara, neće valjda km i po bulevara da drže na stubovima dok se ne "ulije" na most?! E sad, ako tako stoji u GUP-u, onda je to neko valjda brižljivo isplanirao. Uostalom, to će sve plaćati građani Novog Sada.
Meni se čini da je mnogo racionalnije da se denivelacija obavi od ukrštanja (trenutno nepostojećeg produžetka) Subotičkog bulevara sa ulicom 1300 kaplara (850 m od Dunava) ili još bolje sa ulicom Sime Matavulja (650 m od Dunava). Na ovaj način bi saobraćaj sa mosta ka auto-putu mogao naići na bar dve značajne raskrsnice (Narodnog fronta i 1300 kaplara) nakon čega bi se ulivao u famozni kružni tok.
Naravno, ovo je samo jedno razmišljanje, verujem da u ZIG-u sede stručnjaci koji mnogo bolje sagledavaju ovu problematiku...:colgate:

liman_drzava
September 23rd, 2009, 08:53 PM
Jao, jao :lol: sto se sad svi ucuruju od kad smo culi da nas posmatraju? :angel:

Ranko Su NS
September 23rd, 2009, 08:56 PM
Pa da, vi pričate, a ko će da slika?

Somborski:

raskrsnica sa Gorana Kovačića:

http://i36.tinypic.com/2567hug.jpg

http://i34.tinypic.com/sooho3.jpg

raskrsnica sa Šarplaninskom:

http://i33.tinypic.com/il98v7.jpg
http://i33.tinypic.com/anl9bs.jpg
http://i36.tinypic.com/sll1jb.jpg

raskrsnica sa Vršačkom:
http://i33.tinypic.com/2py81mg.jpg
http://i38.tinypic.com/vgm85.jpg

deemee3ye
September 23rd, 2009, 09:33 PM
za kolko procenjujete da ce novi sad stati bez jednoporodicnog stanovanja?

smokiboy
September 23rd, 2009, 09:44 PM
@ enemy - potpuno se slažem sa tvojim razmišljanjem. Ne treba valjda 1.5 km za 'dizanje' bulevara pre dunava.

@ ranko - hvala za sveže slike Somborskog. Nisam znao da se tamo toliko izgradilo, baš fino napreduju.

Ranko Su NS
September 23rd, 2009, 09:44 PM

?:nuts::?:?:?

kojigod
September 23rd, 2009, 10:01 PM

Tito izdao direktivu da se uniste sve koze - koze su cinile ljude neovisnim, mogli su da se prehrane i zive - tako je pocelo... industrijalizacija, kolektivno stanovanje, objedinjeni racuni i kontrola nad narodom ili prosto seljacki stjeraj ovce u tor da ih lakse sisas - proces je u toku i blizi se kraju - svako u svoju betonsku rupu - valjda nema prostora pa se sirimo ka gore - nebeski nema sta

smokiboy
September 23rd, 2009, 10:01 PM

Ako oduzmeš delove grada koje će biti sačuvani i neke značajne kuće tu i tamo, onda slobodna procena je za nekih 10-15 godina, ajde možda i 20. NS prolazi kroz neobeleženo brzu transformaciju.

enemy
September 23rd, 2009, 10:08 PM
[QUOTE=Ranko Su NS;43538156]Pa da, vi pričate, a ko će da slika?

raskrsnica sa Vršačkom:

Ovo je baš lep objekat. Kad se izgradi bulevar i urede zelene površine ima da zablista.

Inače Ranko potpuno si u pravu, mora neko i da slika. Samo što je za razliku od Novog Sada, izgradnja u Beogradu skoro potpuno stala. Malo toga se radi...
Svaka čast za fotke. :okay:

deemee3ye
September 23rd, 2009, 10:13 PM
Ako oduzmeš delove grada koje će biti sačuvani i neke značajne kuće tu i tamo, onda slobodna procena je za nekih 10-15 godina, ajde možda i 20. NS prolazi kroz neobeleženo brzu transformaciju.

prvo da ispravim sebe *ostati :D

meni je najvaznije da ne diraju onaj deo izmedju vase stajica i radnickog...a i telep bi bilo steta da uniste

neusatz!
September 23rd, 2009, 10:24 PM

raskrsnica sa Vršačkom:

Ovo je baš lep objekat. Kad se izgradi bulevar i urede zelene površine ima da zablista.

Inače Ranko potpuno si u pravu, mora neko i da slika. Samo što je za razliku od Novog Sada, izgradnja u Beogradu skoro potpuno stala. Malo toga se radi...

Nisam prolatio tuda par godina, sad ne mogu da poverujem da ne poznajem grad u kojem živim. Recimo nisam imao pojma da se Vršačka tako gradi, kad vidim ove slike kao da gledam neki drugi grad.

neusatz!
September 23rd, 2009, 10:25 PM
prvo da ispravim sebe *ostati :D

meni je najvaznije da ne diraju onaj deo izmedju vase stajica i radnickog...a i telep bi bilo steta da uniste

Što se tiče Telepa meni to nije neka šteta. telep će urbanizovati, a porodično stanovanje će ostati sigurno u Sadovima u Petrovaradinu i možda na Klisi. Mada sam već primetio da zidaju zgradu pre Najlona.

deemee3ye
September 23rd, 2009, 10:31 PM
Što se tiče Telepa meni to nije neka šteta. telep će urbanizovati, a porodično stanovanje će ostati sigurno u Sadovima u Petrovaradinu i možda na Klisi. Mada sam već primetio da zidaju zgradu pre Najlona.

mislim da jeste...ne kazem ja da ne treba to sve srediti, ali ne moraju se rusiti kuce i praviti zgrade....novi sad ne treba vise da se siri (u smislu populacije) od ovog trenutnog stanja, sve sto treba je da srede postojece stanje...ionako je 90% onog sto se gradi djubre i neadekvatno

deemee3ye
September 23rd, 2009, 10:36 PM
i zaboravio sam da pomenem futoski put, sto mislim da je katasrtofa sta su tamo poceli da grade

sergio-m
September 23rd, 2009, 10:39 PM

raskrsnica sa Vršačkom:

o ukusima ne vredi raspravljati ali ova zgrada je gadna do bola i jako mi lici na ovo ovde!!!!:bash::bash::bash:

http://img34.imageshack.us/img34/8823/0000337.jpg (http://img34.imageshack.us/i/0000337.jpg/)

bunker u hamburgu autor fotke andreas fehner

Novosadian
September 23rd, 2009, 11:34 PM
Čini mi se da denivelacija saobraćaja već od ukrštanja ova dva bulevara nije baš najracionalnije rešenje. Udaljenost te tačke od leve obale Dunava je 1450 metara, neće valjda km i po bulevara da drže na stubovima dok se ne "ulije" na most?! E sad, ako tako stoji u GUP-u, onda je to neko valjda brižljivo isplanirao. Uostalom, to će sve plaćati građani Novog Sada.
Meni se čini da je mnogo racionalnije da se denivelacija obavi od ukrštanja (trenutno nepostojećeg produžetka) Subotičkog bulevara sa ulicom 1300 kaplara (850 m od Dunava) ili još bolje sa ulicom Sime Matavulja (650 m od Dunava). Na ovaj način bi saobraćaj sa mosta ka auto-putu mogao naići na bar dve značajne raskrsnice (Narodnog fronta i 1300 kaplara) nakon čega bi se ulivao u famozni kružni tok.
Naravno, ovo je samo jedno razmišljanje, verujem da u ZIG-u sede stručnjaci koji mnogo bolje sagledavaju ovu problematiku...:colgate:
Sa ovim se slazem. Ne znam koliko visok i zasto bi trebao da bude taj most da bi se prilazni put penjao 1500 m:nuts:. A bas su se pre par dana na NS razglednicama stanari 1300 kaplara zalili kako im je vec sada povecan br. automobila zbog Subotickog, tako da bi ove raskrsnice skroz imale smisla
U breee, Dimitrije, ima vremena... Vidi samo na Posmatravcevim slikama koliki je Telep, pa Adice, a zatim i Veternik i Futog.... A blok Vase Stajica valjda vise nece dirati...
+1
A uvek me iznova iznenadi da se toliko gradi tamo
mislim da jeste...ne kazem ja da ne treba to sve srediti, ali ne moraju se rusiti kuce i praviti zgrade....novi sad ne treba vise da se siri (u smislu populacije) od ovog trenutnog stanja, sve sto treba je da srede postojece stanje...ionako je 90% onog sto se gradi djubre i neadekvatno

Zasto da ostane na ovome?Vise stanovnika, vise poslova, vise potrosaca, veca kulturna i svaka druga ponuda i tako ukrug.. Mnogo vise bih voleo da se grad razvija natalitetom nego na racun drugih mesta, ali uopste ne vidim razlog da se na ovome ostane. A i bolje da raste u visinu, nego na racun polja i da se razvlaci u nedogled...
A kvalitet novogradnje jeste los i mora da se popravio, ali to nema veze sa ovim.

Wuxa
September 23rd, 2009, 11:35 PM
Jbt u Novom Sadu se vise gradi nego u Beogradu :)

posmatrac
September 23rd, 2009, 11:56 PM
[QUOTE=enemy;43541748]

o ukusima ne vredi raspravljati ali ova zgrada je gadna do bola i jako mi lici na ovo ovde!!!!:bash::bash::bash:

http://img34.imageshack.us/img34/8823/0000337.jpg (http://img34.imageshack.us/i/0000337.jpg/)

bunker u hamburgu autor fotke andreas fechner

odlicno poredjenje :lol::lol::lol:

nego jel ovo iz II svetskog rata protiv avionsko utvrdjenje??? iste ovakve sam video na NG kada su pricali o bitci za Berlin 1945..samo sto su u berlinu skoro sve srusene sem jedne

NIXIVOJE_NS
September 24th, 2009, 12:46 AM
jel zna neko dokle se u buducnosti planira produzetak V.Stepe ? i kakva se to ulica planira koja spaja V.Stepe i Suboticki

NIXIVOJE_NS
September 24th, 2009, 01:06 AM
najveca glupost koju sam video na GUP-u mi je produzavanje Kralja Petra do keja ,rusiti stari deo grada zbog nekog bulevarcica koji nema nikavu svrhu bzv

Novosadian
September 24th, 2009, 01:21 AM
jel zna neko dokle se u buducnosti planira produzetak V.Stepe ? i kakva se to ulica planira koja spaja V.Stepe i Suboticki
1.Lupam, ali predpostavljam da ce uci u Veternik bar do spoja do spoja sa ovim bulevarom koji je nacrtao Albukerki. A verovatno bi i onaj zapoceti produzetak Bul. Jovana Ducica tu trebao da se zaustavi. Jel' zna neko sta bi sa tim, kad smo vec kod toga?
Sad primetih u generalnom planu da je u ovom delu planiran jos jedan bulevar koji ce dosta doprineti razvoju Telepa,Adica i Veternika
http://i37.tinypic.com/axy4nn.jpg
http://i38.tinypic.com/2urvy8p.jpg

2. Kornelija Stankovica je produzetak Bul. Stepe Stepanovica, pa ce oni biti spojeni cim Suboticki stigne dotle, ne? Ili ima jos nesto?

neusatz!
September 24th, 2009, 01:33 AM
najveca glupost koju sam video na GUP-u mi je produzavanje Kralja Petra do keja ,rusiti stari deo grada zbog nekog bulevarcica koji nema nikavu svrhu bzv

Ne mislim da je to loše, samo ne znam kako bi mogli da prošire Dositejevu, kad je ona delom već izgradjena, do Temerinske, pa posle kako da to spoje sa Gundulićevom? Verovatnmo bi to posle spojioli sa venizelesovom i tako izbili na Kej? U svakom slučajiu to bio bio još saobraćajni pravac koji bi bio obilaznica oko centra. Postojala je ranije ideja da se i Njegoševa, MIletićeva i Pašićeva zatvore za saobraćaj, meni takvo širenje pešačke zone u centru recimo zvuči jako dobro. A ako je potrebno napraviti obilaznice oko centra nemam ništa protiv.

NIXIVOJE_NS
September 24th, 2009, 01:40 AM
1.Lupam, ali predpostavljam da ce uci u Veternik bar do spoja do spoja sa ovim bulevarom koji je nacrtao Albukerki. A verovatno bi i onaj zapoceti produzetak Bul. Jovana Ducica tu trebao da se zaustavi. Jel' zna neko sta bi sa tim, kad smo vec kod toga?

2. Kornelija Stankovica je produzetak Bul. Stepe Stepanovica, pa ce oni biti spojeni cim Suboticki stigne dotle, ne? Ili ima jos nesto?

ne nemislim na to nego na ovu ulicu koju sam obelezio zelenom bojom

http://i36.tinypic.com/25528g3.jpg

NIXIVOJE_NS
September 24th, 2009, 01:43 AM
Ne mislim da je to loše, samo ne znam kako bi mogli da prošire Dositejevu, kad je ona delom već izgradjena, do Temerinske, pa posle kako da to spoje sa Gundulićevom? Verovatnmo bi to posle spojioli sa venizelesovom i tako izbili na Kej? U svakom slučajiu to bio bio još saobraćajni pravac koji bi bio obilaznica oko centra. Postojala je ranije ideja da se i Njegoševa, MIletićeva i Pašićeva zatvore za saobraćaj, meni takvo širenje pešačke zone u centru recimo zvuči jako dobro. A ako je potrebno napraviti obilaznice oko centra nemam ništa protiv.

nisam siguran da bi izbijalo na Venizelsovu posto posto Jase Tomica treba da izbije na Venizelsovu,cini mi se da je u pitanju Marka Miljanova,a ovo za Njegosevu i Mileticevu je super ideja

neusatz!
September 24th, 2009, 01:47 AM
nisam siguran da bi izbijalo na Venizelsovu posto posto Jase Tomica treba da izbije na Venizelsovu,cini mi se da je u pitanju Marka Miljanova,a ovo za Njegosevu i Mileticevu je super ideja

Tek to mi nije jasno. To bi značilo da izbiju na Temerinsku negde kod pijace, ili baaaš gde je pijaca, pa da produže ili Kočićevom ili Obilićevom do Marka Miljanova? Previše je tu rušena, a nisam siguran ni da na putu nema izgradjenih zgrada. Mada u to već nisam siguran, ne mogu u glavi da to tačno predstavim.

NIXIVOJE_NS
September 24th, 2009, 01:49 AM

V. Stepe ipak ide malo duze od tog bulevara,nastavlja se i dalje posle njega, Jovana Ducica ce da ide tacno do njega,i mislim da tog produzetka,J Ducica nece biti skoro zato sto sad to nema svrhu dok se neizgradi taj bul,A Jovana Ducica bi mogao da bude jedan od duzih pravaca,J.Ducica,H.Ruvimova.B Popovic,K. Petra pa onda do keja

NIXIVOJE_NS
September 24th, 2009, 01:52 AM
Tek to mi nije jasno. To bi značilo da izbiju na Temerinsku negde kod pijace, ili baaaš gde je pijaca, pa da produže ili Kočićevom ili Obilićevom do Marka Miljanova? Previše je tu rušena, a nisam siguran ni da na putu nema izgradjenih zgrada. Mada u to već nisam siguran, ne mogu u glavi da to tačno predstavim.

ja nemogu sad najboje da se snadjem u GUP-u poredim malo sa google earthom ali je problem sto u GUP-u ima mnogo novih ulica i mostova koji jako zbunjuju

NIXIVOJE_NS
September 24th, 2009, 01:54 AM

ja ne mogu sad najboje da se snadjem u GUP-u poredim malo sa google earthom ali je problem sto u GUP-u ima mnogo novih ulica i mostova koji jako zbunjuju,mislim da je u pitanju M.Miljanova i da ce biti petlja kod Zezeljevog,i bice nekih kruznih tokova sve u svemu opsti haos

NIXIVOJE_NS
September 24th, 2009, 02:01 AM
http://i37.tinypic.com/r0wf2e.jpg
zeleno je Venizelsova a crveno novi bulevar

Kot Behemot
September 24th, 2009, 09:04 AM
To crveno se neće nikad desiti. To je ulica koja je trebalo da spoji Bul. Kralja Petra I i Marka Miljanova, tako što bi kroz Dositejevu i deo Almaške, od Temerinske do crkve išle po dve trake u oba smera, a onda bi ulica skretala kroz podbarske blokove... sa puno rušenja i opet dve trake.
Od plana se odustalo, napravljen je detaljan regulacioni plan Almaškog kraja po kom čak nije dozvoljena ni gradnja više od P+1 u tom kraju... sve to na organizovanu inicijativu stanovnika tog kraja.
Ova druga ulica, od Jaše Tomića do Venizelosove će takođe biti manjeg profila (ne više od 2+2). Na budućoj trasi se već grade zgrade (Erker kod nadvožnjaka) i praktično se čeka da investitori reše imovinsko pravne zavrzlame između vlasnika parcela u tom kraju... znači, nije žurba.

Duja
September 24th, 2009, 09:19 AM
Čini mi se da denivelacija saobraćaja već od ukrštanja ova dva bulevara nije baš najracionalnije rešenje. Udaljenost te tačke od leve obale Dunava je 1450 metara, neće valjda km i po bulevara da drže na stubovima dok se ne "ulije" na most?!.

Htedoh da pitam gde nađe 1450 m, a onda sam uzeo i izmerio sam (http://www.daftlogic.com/projects-google-maps-distance-calculator.htm), i u pravu si. No, pitanje je koliko je ta distanca relevantna: do brodogradilišta, gde je početak Šodroša, je <800 m.

Poređenja radi, na Mostu slobode je od obale Dunava (Štranda) do početka stubova (kod bivšeg Ponte Rosa, odn. sadašnje pasošnice) nekih 550 m. I nije neka posebna visina da se savlada stubovima. No, teoretišemo... ko zna kako će to izgledati i da li ćemo dočekati.

deemee3ye
September 24th, 2009, 10:13 AM
http://i411.photobucket.com/albums/pp196/deemee87/madn.jpg

narandzasta linija - ostaje jednoporodicno stanovanje

crvena - treba da se gradi

plava - treba da se grade sportski objekti

PO MENI

ps zaboravio sam da oznacim ovaj somborski bulevar crvenom linijom!!

liman_drzava
September 24th, 2009, 10:39 AM
Tekst iz Dnevnika - bar znamo na cemu smo:

Усклађивање програма рада и планова инвестиција градских предузећа и установа са јунским ребалансом буџета, на прошлонедељној седници Скупштине града прошло је без много буке осим у делу програма уређивања грађевинског змљишта, а самим тим и плана рада Завода за изградњу града. Одустало се од радова на Варадинском мосту, повећан је износ за изградњу Сомборског и Суботичког булевара, пет милиона динара мање ће отићи за дечја игралишта, а за сада се неће радити ни планови за Трг републике са Рибљом пијацом нити за општеградски центар у Радничкој улици.
Из Завода за изградњу града поручују да се није одустало ни од једне инвестиције, те да за сваку ставку потоје добри рзлози зашто је измењена. Наиме, програм уређења грађевинског земљишта остао је исти у износу намењеног новца, само што је пребачено додатних 162.757.000 динара за изградњу Сомборског и Суботичког булевара. Овај новац, како наводе у ЗИГ-у, намењен је за убрзавање радова, али и повећање њиховог обима и квалитета.
Последња констатација односи се на изградњу семафора за три раскрснице Суботичког булевара са Футошким путем, Хаџи Рувимовом улицом и Улицом Корнелија Станковића. Из ЗИГ-а кажу да ће за тај новац бити уложен и осавремењавање надзора и управљања јавним осветљењем, те је због за то потребне опреме дошло и до повећања цене.
Додатни новац за два булевара намакнут је делом и због одустајања од антикорозивне заштите Варадинског моста, услед несупелог тендера. Наиме, град је наменио оквирних 48 милиона динара како би Варадински мост био заштићен од рђе, те је у априлу расписао тендер. У ЗИГ-у наводе да су се јавила три понуђача, а да је “Антикор” из Београда поднео примедбе, које је Управни одбор предузећа у јуну одбио као неосноване.
Следи жалба “Антикора” Комисији за заштиту права, која делимично усваја примедбе и налаже Заводу за изградњу града поновно оцењивање понуда. Када је ЗИГ то учинио, утврђено је да ниједна понуда не одговара. Како је за радове потребно два месеца, а они због природе посла он не могу да се раде када је температура нижа од 15 степени, расписивање новог тендера одложено је за почетак следеће године.
Ступање на снагу новог Закона о планирању и изградњи одложило је израду идејног и главног пројекта општеградског центра у Радничкој улици, и израду идејног пројекта уређења Трга републике са Рибљом пијацом. Наиме, планови детаљне регулације за ове делове града треба да буду усклађени с новим законом, како би се на основу њих израђивала даља пројектна документација.
Због новог закона ЗИГ је тренутно обуставио оглашавање закупа градског грађевинског земљишта, те, како наводе из предузећа, непоходно је да се донесе акт којим би се детаљније регулисао тај поступак у складу с новим Законом о планирању и изградњи. Најављено је да ће се до краја године наставити издавање градског земљишта. Такође, из Завода за изградњу града најављују да ће до краја године бити завршен откуп земљишта на траси Сомборског булевара од Улице Јожефа Атиле до Булевара цара Лазара. Половина земљишта је откупљена, а у ЗИГ-у не сумњају да ће следеће године завршити и други део централне телепске саобраћајнице.

Nije izgradnja, ali jeste razvoj :cheers:
Uskoro bežični internet u centru Novog Sada
23. septembar 2009. | 10:39 | Izvor: RTV

NOVI SAD - Uži centar grada, Dunavski park i Studentski trg trebalo bi da budu pokriveni bežičnim internetom do kraja godine, saznajemo u JP Informatika. Novosađani će tako besplatni internet moći da koriste u Dunavskoj, Zmaj Jovinoj, ulici Modene, Kralja Aleksandra, delu Njegoševe, Miletićeve i Laze Telečkog.

Pomoćnik direktora JP Informatika za informacione tehnologije, Duško Novaković, za RTV navodi da je u toku nabavka uređaja otpornih na kišu i sneg, koji stižu iz uvoza i očekuju se u novembru, pa bi ceo projekat trebalo da bude završen do kraja godine.

Bežični internet u centru grada deo je projekta razvoja telekomunikacione infrastrukture u Novom Sadu, u okviru kojeg će do kraja godine po gradu biti postavljeno i 700 kamera za video nadzor.

deemee3ye
September 24th, 2009, 11:46 AM
општеградски центар у Радничкој улици

nisam dosad cuo za ovo...gde to treba tacno da se nalazi?

Kot Behemot
September 24th, 2009, 12:07 PM
^^ Pogledaj unazad na forumu. Bio je konkurs na kom je pobedio Boris Podrecca. Lokacija je između suda i SPENS-ove garaže, gde bi se deo garaže ako sam dobro razumeo rušio.

Marco Materazzi
September 24th, 2009, 01:53 PM
[QUOTE=Kot Behemot;43563836]To crveno se neće nikad desiti. To je ulica koja je trebalo da spoji Bul. Kralja Petra I i Marka Miljanova, tako što bi kroz Dositejevu i deo Almaške, od Temerinske do crkve išle po dve trake u oba smera, a onda bi ulica skretala kroz podbarske blokove... sa puno rušenja i opet dve trake.
Od plana se odustalo, napravljen je detaljan regulacioni plan Almaškog kraja po kom čak nije dozvoljena ni gradnja više od P+1 u tom kraju... sve to na organizovanu inicijativu stanovnika tog kraja.
QUOTE]

E to crveno ce se izvesno desiti, samo tacno kada naravno glupo je da licitiramo.
Dositejeva se siri postepeno i na jedini moguci nacin, za koji naravno nisam siguran da je dobar... ali je jedini. Postepenom gradnjom, nove zgrade su uvucene na svojim parcelama i za X godina ce biti sira ulica, potom se ide Almaskom do kosovske, gde se nalazi onaj servis Jugoalata ili tako nesto, to je danas ulica Pavla Stamatovica, Ulica Pavla S. se siri na racun dvorista servisa i potom ta "crvena linija" se produzava do kruznog toka kod danasnjeg Kulpina. I vrlo izvesno da ce se do desiti posto jedini deo koji treba probiti je na delu gde su hale Elektroporcelana i jedna hala u vlasnistvu Poslovnog prostora.
Tako da ce to biti vrlo lepo, samo da se desi!
A za Almaski si u pravu, sad je bio na javnom uvidu novi predlog PDR-a, koji je dosta bolji od prvog resenja. A ekipa iz MZ se dosta trpa i nisam siguran koliko doprinose sem sto zaista jeste pritisak javnosti uticao na promenu onog prvog resenja.

liman_drzava
September 24th, 2009, 02:35 PM
Mozda gresim, ali meni ovo crveno izgelda mnogo potrebnije, logicnije i izvodljivije od zelenog o kome se prica? Kralja Petra Dositejevom do Temerinske jos ajde, ali ove egzibicije dalje... :dunno:
http://i36.tinypic.com/t0p1g7.jpg

Drecun
September 24th, 2009, 06:35 PM
ovo sad nema veze sa ovom temom.
zna li neko kada ce biti zavrsen most preko dunava kod beske?

liman_drzava
September 24th, 2009, 07:28 PM
^^ Pogledaj na BESKA - pracenje gradilista :) Salim se, neko ce ti valjda reci, ili prevrti thread o autoputevima (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=336045), sigurno ima neka Mrkina izjava od skoro.

Nisam se ulenjio, evo malo i mojih slika od danas.
Krecem sa Matijevicem:
http://i33.tinypic.com/207nsy8.jpg

http://i35.tinypic.com/2yjucsy.jpg

http://i35.tinypic.com/4fvj4k.jpg

http://i38.tinypic.com/20j2t8k.jpg

http://i33.tinypic.com/2zi5zzs.jpg

Bulevar Centar (pa nije ga dugo bilo, nemojte tako?! :nuts:)
http://i33.tinypic.com/d438g.jpg

http://i35.tinypic.com/2q8wm7s.jpg

http://i34.tinypic.com/2isjxit.jpg

http://i33.tinypic.com/or8l7b.jpg

I zguza (bas ne bih voleo ovde stan)
http://i36.tinypic.com/2i1mwpe.jpg

http://i35.tinypic.com/2zdqexz.jpg

http://i37.tinypic.com/2heluuo.jpg

Ovi preko se nameracili
http://i34.tinypic.com/33m61pi.jpg

Erkerova zgrada kod Gaje i dalje nista
http://i35.tinypic.com/2qdbyna.jpg

a kod Spasilde se bas radi
http://i33.tinypic.com/9ig1tf.jpg

NIXIVOJE_NS
September 24th, 2009, 08:47 PM
Nisam se ulenjio, evo malo i mojih slika od danas.
Krecem sa Matijevicem:

Alexandriji niko nemoze prici

liman_drzava
September 24th, 2009, 08:49 PM
^^ Ja polazem velike nade u Matijevica ;)

ps: ne moras me quotovati sa sve slikama, mozes samo ^^ i komentar, ljudima ce se zapucati net od puno slika na jednoj stranici :nuts: :)

NIXIVOJE_NS
September 24th, 2009, 08:51 PM
moze neko da mi da link za onu novosadsku kafanu il kako se vec zove taj thread

liman_drzava
September 24th, 2009, 08:52 PM
Dobro nam dosao :cheers: - http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=780838

smokiboy
September 24th, 2009, 09:04 PM
A morao je da stavi u velikim zelenim slovima 'Aleksandar Group' baš je lik.

everson
September 24th, 2009, 09:04 PM
Nece se zapucati net od duplih slika (jer se jednom ucitavaju), samo je ruzno ...

Ranko Su NS
September 24th, 2009, 09:19 PM
Nixivoje, nixivoje, nisi morao sve slike da ponavljas, zbog jedne recenice. Mogo si ih ladno izbrisati, i objaviti samo tu koju zelis. Malo eksperimentisi

NIXIVOJE_NS
September 24th, 2009, 09:23 PM
ok :)

Duja
September 25th, 2009, 03:00 PM
Počelo asfaltiranje Subotičkog Evropskog :bash:, kažu... evo da ugrabim muštuluk... :cheers:

http://www.021.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=13611:asfalt-od-hadi-ruvimove-do-kornelija-stankovia&catid=13:novi-sad&Itemid=9

Asfalt od Hadži Ruvimove do Kornelija Stankovića
Novi Sad - Radio 021
petak, 25 septembar 2009 13:34
U okviru radova na izgradnji Subotičkog bulevara, danas je počelo asfaltiranje saobraćajnice na deonici od Hadži Ruvimove do Ulice Kornelija Stankovića.

U toku je izgradnja torotoara od betonskih ploča, a ovih dana može se očekivati i asfaltiranje biciklističkih staza. U zavisnosti od vremenskih uslova, za oko nedelju dana planira se asfaltiranje kolovoza završnim slojem asfalta.

Direktor Zavodza za izgradnju grada, Borislav Novaković, kaže da će otvaranjem novog bulevara biti rasterećen saobraćaj na Bulvaru oslobođenja, kao i na Detelinari i Novom naselju. "Ovaj bulevar, kada je u pitanju njegova saograćajna dimenzija, nije samo od gradskog značaja. On jednim svojim krakom prelazi na sremsku stranu i vodiće prema auto-putu Beograd – Zagreb. Drugim delom izlazi na auto-put Subotica – Beograd i toliko će značiti i u nacionalnim razmerama“, ističe Novaković. On dodaje da će izgradnja Subotičkog bulevara, koji se gradi između Detelinare i Novog naselja, uticati i na poboljšanje ponude privrednih i kulturnih sadržaja u ovodm delu grada.

Na čitavoj deonici Subotičkog bulevara, do sada su završeni radovi na polaganju cevovoda koji je spreman za probno testiranje, a privode se kraju radovi na izgradnji atmosferske i fekalne kanalizacije. Na delu novog bulevara od Futoške ulice do Hadži Ruvimove, u toku je izgradnja kolovozne konstrukcije i postavljanje ivičnjaka.

Izgradnja saobraćajnih površina, vodovoda i kanalizacije u ukupnoj dužini od 1.420 metara novog bulevara, poreske obveznike će koštati više od 517 miliona dinara, a krajnji rok za završetak svih radova je 1. novembar ove godine.

FutogCORE
September 25th, 2009, 04:39 PM
Počelo asfaltiranje Subotičkog Evropskog :bash:, kažu... evo da ugrabim muštuluk... :cheers:

Baš sam danas, posle nekoliko dana prošao tuda.... Radi se punom parom, a kolima se prolazi za pola sata....:)

neusatz!
September 25th, 2009, 04:39 PM
Ok, uzeo sam novi mobilni tako da ću vas sada malo, s vremena na vreme, maltretirati sa slikama. Najpre sam krenuo od Sajma. Preko puta Mašinske škole se završava jedna zgrada:

http://img89.imageshack.us/img89/4817/34519064.jpg

U produžetku Kralja Petra, negde otprilike preko puta doma zdravlja i doma za nezbrinutu decu, zida se ova zgrada:

http://img19.imageshack.us/img19/9028/31901682.jpg

Zgrada će biti ugaona, što se vidi po renderu, tako da je zanimljivo pitanje kako će biti rešen prostor pored nje?

http://img136.imageshack.us/img136/3664/45961103.jpg

I u istoj ulici ona zgrada, na uglu sa Kisačkom, koju smo već više puta videli ovde na forumu:

http://img182.imageshack.us/img182/4495/88576861.jpg

liman_drzava
September 25th, 2009, 04:51 PM
^^ Ma samo maltretiraj :okay: Sto vise slika, nadam se da ce neko svratiti i do Subotickog skoro da overi te radove, bas sam zadovoljan sto se to privodi kraju kako je planirano :banana: Jos da ekspropriraju onu polovinu do cara Lazara, bice milina...

neusatz!
September 25th, 2009, 04:57 PM
Idemo dalje, na početku Kisačke ulice Verting završava zgradu:

http://img18.imageshack.us/img18/3746/14237587.jpg

U produžetku radi se renoviranje, ili šta se već radi, one stare zgrade gde je nekad bilo Jugodrvo.

http://img23.imageshack.us/img23/4089/14221318.jpg

Odmah tu pored kuća u kojoj je bio prvi novosadski kafić, Sans, očigledno čeka rušenje.

http://img182.imageshack.us/img182/7415/28291287.jpg

Da li iko ima predstavu ili informaciju šta je predvidjeno sa zelenom površinom izmedju ove dve slike? To je lep polukružni prostor i po nekom mom mišljenju bio bi idealan za nekakav cvetki trg sa klupama, ili nešto slično. Mislim da ne bi bilo dobro da taj prostor upotrebe za zidanje. No nebitno. U produžetku te kuće na zadnjoj slici, porušeno je nekoliko kuća izmedju dve već izgradjene zgrade i tako je stvoren prostor za gradjevinu prilično solidne veličine:

http://img185.imageshack.us/img185/4540/16558735.jpg

Dijagonalno odatle, na Trgu Marije Trandafil, upravo je useljena zgrada:

http://img12.imageshack.us/img12/9478/18730842.jpg

U smeru Pašićeve ulice, samo jedna kuća ih deli, zida se zgrada:

http://img143.imageshack.us/img143/3170/64361629.jpg

Mislim da su slike gradjevina i prostora ovde stavljene slike jako bitnih zahvata u delu grada koji može, po mom mišljenju, potpunom urbanizacijom postati deo užeg centra.

neusatz!
September 25th, 2009, 05:08 PM
Iza ugla, u Temerinskoj ulici blizu pijace, čekamo da Gardi počne da zida:

http://img143.imageshack.us/img143/8941/12676230.jpg

Malo dalje zgrada čije su slike, dok se zidapa, postavljane ovde je završena i meni te terasice u cik-cak skupa sa klimama pored deluju ... da ne govorim ružne reč i sada, no u produžetku se, što se da videti na slici, zida nova zgrada. Zapravo pri kraju je:

http://img156.imageshack.us/img156/9964/65570627.jpg

neusatz!
September 25th, 2009, 05:14 PM
E sad, odatle sam se prošetao ulicom Arhimandrita Rajića. Ja i dalje predlažem aktivizam na ovom forumu, samo ovog puta moj je predlog da u decembru mesecu glasamo za najuspešniju gradjevinu u Novom Sadu u protekloj godini, uzimajući u obzir razne kriterijume. Tu se dvoumim oko Kliničkog centra, izmedju ostalog i zbog značaja, Park Sitija i Aleksandrove zgrade na Bulevaru. Istovremeno predlažem da dodeljujemo anti-nagradu, recimo da se zove Zlatno gradjevinarsko go*no. Ja odmah nominujem za pobednika te kategorije ovo nešto što sam video na uglu Arhimandrita Rajića i Lukijana Mušickog (to je inače par minuta hoda od Trga Marije Trandafil), pri čemu to uživo deluje još 10 puta gore.

http://img28.imageshack.us/img28/3779/27205201.jpg

FutogCORE
September 25th, 2009, 05:20 PM
^^
http://img28.imageshack.us/img28/3779/27205201.jpg

sad se vidi ova monumentalna građevina :bash:.
Ne bi išlo to glasanje.... Za najlepšu bi bila mala konkurencija... Između par zgrada.... Dok bi nam za dodeljivamje nagrade "zlatno građevinsko go*no" trebalo jedno godinu dana. Dok pogledamo i prodiskutujemo sve kandidate... :lol:

neusatz!
September 25th, 2009, 05:24 PM
I istom trasom dolazimo do Vojvode Šupljikca:

http://img177.imageshack.us/img177/6831/57238385.jpg

I dalje u Djurdja Brankovića:

http://img182.imageshack.us/img182/4732/74494613.jpg

Pa onda iza ugla u Kraljevića Marka u kojoj se gradnja skoro skroz zaokružila

http://img97.imageshack.us/img97/379/15644502.jpg

U Svetojovanskoj nisam uspeo da slikam pošto je ulica bila zakrčena kamionima i nekim čudom valjda za ispumpavanje vode iz temelja, ili šta god to bilo. Drugi put verovatno slikam i to... eto toliko od mene za ovaj put.

Ranko Su NS
September 25th, 2009, 05:34 PM
bravo, svaka cast za turneju, i treba nam ulazak u ulicice, a ne samo na glavnim pravcima.
Ideja za takmicenje ti je super.

NIXIVOJE_NS
September 25th, 2009, 08:06 PM
^^ Ma samo maltretiraj :okay: Sto vise slika, nadam se da ce neko svratiti i do Subotickog skoro da overi te radove, bas sam zadovoljan sto se to privodi kraju kako je planirano :banana: Jos da ekspropriraju onu polovinu do cara Lazara, bice milina...

jao sutra odma palim na Evropu da vidim shta se deshava

liman_drzava
September 26th, 2009, 12:18 AM
jao sutra odma palim na Evropu da vidim shta se deshava

Nemoj molim te tako da ga zoves, precice ti u naviku i sta cemo onda? :lol:

Evo je "maketa bulevara", skinuta sa Dnevnika. Znam da je ovo samo orijentacioni prikaz za potrebe medija, ali i naznaka da ce se ovako ozeleniti me veseli:
http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/images/ns-subul-maketa.jpg

Video o obilasku radova sa Ziga:
http://www.zigns.co.rs/movies/090925_subul.htm
(obratite paznju na nekih 10 sekundi pred kraj kada Bora-marksista lupa behaton plocu da vidi kakvog je kvaliteta - priceless! :rofl:)

sergio-m
September 26th, 2009, 09:13 AM

Evo je "maketa bulevara", skinuta sa Dnevnika. Znam da je ovo samo orijentacioni prikaz za potrebe medija, ali i naznaka da ce se ovako ozeleniti me veseli:

(obratite paznju na nekih 10 sekundi pred kraj kada Bora-marksista lupa behaton plocu da vidi kakvog je kvaliteta - priceless! :rofl:)

slicno s pocetka 90 god proslog veka...

http://img24.imageshack.us/img24/9343/dscn6908small.jpg (http://img24.imageshack.us/my.php?image=dscn6908small.jpg)

NIXIVOJE_NS
September 26th, 2009, 01:29 PM

extra izgleda ta maketa, jel ono okruglo ranzirna stanica ?

liman_drzava
September 26th, 2009, 01:36 PM
^^ Jeste, nadogradjena sa druge strane. Zgrade okolo i sa te strane mi deluju kao da ce biti poslovni objekti, sto je isto odlicno, narocito ona visoka na uglu K.S., da Zoned ne ispadne bas van konteksta...

Pijaca na Detelinari (http://021.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=13605:detelinarska-pijaca-za-dva-meseca&catid=13:novi-sad&Itemid=9)
Radio 021, subota, 26 septembar 2009 09:56

Uskoro počinje uređenje pijace na Detelinari, a svi radovi treba da budu završeni za dva meseca.

Pijaca će biti obnovljena, a na zatvorenom delu će biti popravljen krov, postavljene nove tezge i centralni sistem za rashlađivanje.

Radove će izvoditi firma "Omega" i za njih je izdvojeno 20 miliona dinara iz budžeta grada.

SSJ5
September 26th, 2009, 04:27 PM
^^ Jeste, nadogradjena sa druge strane. Zgrade okolo i sa te strane mi deluju kao da ce biti poslovni objekti, sto je isto odlicno, narocito ona visoka na uglu K.S., da Zoned ne ispadne bas van konteksta...

Pijaca na Detelinari (http://021.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=13605:detelinarska-pijaca-za-dva-meseca&catid=13:novi-sad&Itemid=9)
Postoji pijaca na Detelinari?

neusatz!
September 26th, 2009, 04:32 PM
Postoji pijaca na Detelinari?

Apsolutno, okvirno je izmedju nekadašnje kafane Kolubara i umetničke škole, tj kad ideš od ove prve ka ovoj drugoj, pijaca je na sredini na levoj strani.

sale_kg
September 26th, 2009, 04:38 PM
Uskoro slike Subotickog,Zoneda,jos malo zgradica odozgo,Park city-ja,mozda i Bulevar centra... :naughty: Samo da nas Klark Kent - Nixivoje stigne kuci... :okay:

NIXIVOJE_NS
September 26th, 2009, 07:15 PM
Uskoro slike Subotickog,Zoneda,jos malo zgradica odozgo,Park city-ja,mozda i Bulevar centra... :naughty: Samo da nas Klark Kent - Nixivoje stigne kuci... :okay:

stizu slike

NIXIVOJE_NS
September 26th, 2009, 07:19 PM
Suboticki

http://i33.tinypic.com/2gy68gx.jpg

http://i38.tinypic.com/rsh921.jpg

NIXIVOJE_NS
September 26th, 2009, 07:23 PM
zgradica u V. Maslese

http://i33.tinypic.com/mt71q1.jpg

http://i33.tinypic.com/rm0dw2.jpg

NIXIVOJE_NS