View Full Version : НОВИ САД - праћење градилишта | NOVI SAD - construction updates

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56

Ranko Su NS
October 11th, 2009, 09:25 PM
6001 post, samo toliko:banana:
evo malo cveca

http://i36.tinypic.com/21d3cye.jpg

neusatz!
October 11th, 2009, 09:49 PM
Nismo dugo. Park City, zastakljivanje, slikano po kiši tako da nisam mogao baš da biram ugao odakle ću slikati:

http://img517.imageshack.us/img517/2215/33690542.jpg

http://img397.imageshack.us/img397/7163/49928487.jpg

http://img136.imageshack.us/img136/8876/80032922.jpg

SSJ5
October 12th, 2009, 12:24 AM
Inache, mislim da je subotichki bulevar jako pogodan za izgradnju policijske stanice ... Naselje, Satelit i Telep stalno kubure sa nedostatkom prisustva policije.

neusatz!
October 12th, 2009, 12:31 AM
Inache, mislim da je subotichki bulevar jako pogodan za izgradnju policijske stanice ... Naselje, Satelit i Telep stalno kubure sa nedostatkom prisustva policije.

Mislim da nije problem da se odredi lokacija za policijsku stanicu u Novom Sadu, ali zbog racionalizacije radnih mesta u policiji mislim da je odgovor Ministra Dačića bio da "policija nema ljudi" za tu novu stanicu, tako da od nje neće biti ništa. Po meni bi idealno mesto za tu stanicu bilo stvoreno rušenjem Malog Satelita, dakle izmedju pijace i Novog Naselja. tu bi bila bliže i Naselju i Satelitu i Telepu.

neusatz!
October 12th, 2009, 12:40 AM
A sad pitanje da li neko zna šta je sa dogradnjom Narodne biblioteke u Dunavskoj uluci? Prošle godine je rečeno da je to na 56. mestu spiska Nacionalnog investicionog plana za ulaganja u kapitalne objekte u kulturi, i da je ovo godine trebalo da skoči na sam vrh tog spiska. Tako je bar Kojić izjavljivao da se nada. Svojevremeno je posojala ideja da se izida nova velika biblioteka na mestu gde je bila medjumesna stanica na Ribljoj pijaci, no očigledno se od toga odustalo. Da li iko ima predstavu da li će bar biti ove dogradnje?

Da li će sledeče godine u plan konačno ući ona najavljivana izgradnja marine na Dunavu?

neusatz!
October 12th, 2009, 12:51 AM
Prsten za odbranu od poplava

Bedemi na obalama Dunava i kanala DTD oko Novog Sada do proleća će biti podignuti do visine koja će grad štititi i od visokih vodostaja kakvi se beleže jednom u sto godina

Novi Sad – Poduhvat, na koji se čekalo nekoliko decenija, konačno je počeo: bedemi na obalama Dunava i kanala Dunav–Tisa–Dunav oko Novog Sada, do sada najranjivija odbrambena linija na čitavom toku ove reke kroz Vojvodinu, konačno će biti podignuti na neophodnu visinu. Time će Novi Sad biti zaštićen i od poplava kakve se događaju jednom u sto godina.

Rukovodilac Sektora za odbranu od poplava u Javnom vodoprivrednom preduzeću „Vode Vojvodine“ Mirko Galonja kaže za „Politiku“ da će se radovi odvijati u dve etape. Radnici i stručnjaci Akcionarskog društva „Vodoprivreda“ iz Smederevske Palanke već su otpočeli prvu fazu, odnosno podizanje odbrambene linije za 60 do 80 santimetara na desnoj obali kanala, od Savinog Sela do ušća u Dunav, u dužini od 4.171 metra. Radove će finansirati Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine sa blizu 155 miliona dinara, a rok za završetak je 150 dana.

– Pored klasičnih odbrambenih bedema, na 800 metara te deonice delimično ćemo koristiti i mobilnu opremu. To znači da ćemo kod novosadske „Luke“ izgraditi jednu ogromnu gredu u nivou platoa, na kojoj ćemo, kada voda dostigne kritičnu visinu, postaviti takozvane ankere, montažni odbrambeni sistem. No, nadam se da nećemo biti prinuđeni da te ankere skoro koristimo – kaže Mirko Galonja.

Iako je druga faza podizanja visine odbrambene linije predviđena na otprilike dvostruko kraćoj dužini, ona privlači znatno veću pažnju Novosađana, jer je reč o rekonstrukciji keja na levoj obali Dunava, duž šetališta koje obuhvata i sva tri novosadska mosta. Kada je posle katastrofalne poplave 1965. godine izgrađen sadašnji odbrambeni sistem celom dužinom Dunava od granice sa Mađarskom, jedino je novosadski kej, nadomak samog centra grada, ostao kraći za osamdesetak santimetara, da, kako je obrazloženo, ne bi zaklanjao pogled sa bačke strane na Petrovaradinsku tvrđavu. Međutim, kada je pre tri godine poplavni talas stigao do same ivice keja i kada je jedino zahvaljujući spletu srećnih okolnosti i „nadgradnji“ u vidu ogromnih vreća sa peskom sprečeno da se Novi Sad nađe pod vodom, postalo je jasno da se sledeća takva elementarna nepogoda ne sme dočekati nespremno.

No, ljubitelji lepog pogleda na tvrđavu i sremsku obalu Dunava neće ostati uskraćeni, jer će upravo na potesu s koga se najbolje vidi petrovaradinsko utvrđenje i sremski pejzaž biti postavljen pomenuti mobilni sistem odbrane koji će biti u funkciji samo pri visokom vodostaju.

U radovima na nadvišenju odbrambene linije pored samog keja učestvovaće i Zavod za izgradnju grada, „Gradsko zelenilo“ i druge komunalne službe. Jer, kako najavljuje gradonačelnik Igor Pavličić, osim nadvišenja odbrambene linije, kompletno će se rekonstruisati i deo grada uz obalu Dunava, pri čemu će biti proširene pešačke i biciklističke staze. Radovi u drugoj fazi, kako se procenjuje, koštaće oko 500 miliona dinara, a pored Fonda za kapitalna ulaganja finansiraće ih i gradska samouprava.

– Izgradnjom ove dve faze odbrambenih sistema biće formiran bezbednosni prsten oko grada ukupne dužine oko šest i po kilometara, pa Novi Sad više neće strahovati od poplava – zaključuje Mirko Galonja, rukovodilac Sektora za odbranu od poplava u „Vodama Vojvodine“.

Slavoljub Živković

Izvor: Politika

neusatz!
October 12th, 2009, 02:47 AM
Od pre dva dana, iz vesti objavljene na B92:

"Promet u Srbiji u prvih šest meseci opao je za oko 20 odsto, ali će 'Merkur grupa' ipak nastaviti sa širenjem mreže prodajnih objekata", kazao je Pongrac i dodao da će u narednih 10 godina biti otvoreno još osam trgovinskih centara.

Prema njegovim rečima, već sledeće godine biće otvoren još jedan prodajni objekat u Novom Sadu, a u planu je i otvaranje trgovinskih centara u Nišu i Kragujevcu."

neusatz!
October 12th, 2009, 02:57 AM
Ovi nisu još ni skroz završili tržni centar u Primorskoj, a već ga prodaju:

http://www.ekapija.com/dokumenti/27polocr_101108_1.gif

Duja
October 12th, 2009, 09:56 AM
^^ Pukli su, ima tome već neko vreme.

Istini za volju, Magnetron/Ziper je i bio najgori od svih lanaca u NS. Poslednji put kad sam ušao u Magnetron -- a ima tome godinu dana -- ličio je pre na SOS prodavnicu nego na hipermarket... podsetilo me na devedesete, onako rafovi napunjeni po jednim artiklom; na monitoru kasirke prst prašine. :bash: Ne znam je li to bila poslovna politika ili su već bili na debeloj nizbrdici, ali ne možeš tako voditi radnju u 21. veku.... j**š to što su bili 5% jeftiniji od drugih.

kasko
October 12th, 2009, 10:52 AM
Четири траке преко пруге

"- Ми смо у непрекидним договорима са “Железницама Србије” и могу да потврдим да ће четири траке прелазити пругу у Хаџи Рувимовој улици. Потрудићемо се да тај посао буде завршен кад и Суботички булевар, 1. новембра – навео је Куљанчић."

http://www.dnevnik.co.yu/node/9355

nikns
October 12th, 2009, 02:57 PM
E drugari dosta dugo vas pratim, pa evo i ja da se prikljucim aktivnim forumasima! :)
Par slika panorama NS-a od mene. Sliko sam danas, nadam se da ce vam se svideti...

http://i693.photobucket.com/albums/vv294/nikns84/IMG_0284-1.jpg

http://i693.photobucket.com/albums/vv294/nikns84/IMG_0285.jpg

http://i693.photobucket.com/albums/vv294/nikns84/IMG_0286.jpg

http://i693.photobucket.com/albums/vv294/nikns84/IMG_0287.jpg

http://i693.photobucket.com/albums/vv294/nikns84/IMG_0288.jpg

http://i693.photobucket.com/albums/vv294/nikns84/IMG_0289.jpg

http://i693.photobucket.com/albums/vv294/nikns84/IMG_0290.jpg

http://i693.photobucket.com/albums/vv294/nikns84/IMG_0291.jpg

http://i693.photobucket.com/albums/vv294/nikns84/IMG_0284.jpg

neusatz!
October 12th, 2009, 04:26 PM
Još jedan park u gradu i još po nešto ... :cheers:

Novo naselje dobija apoteku, dve osnovne i srednju školu

JUBILEJ - Novo naselje je proteklog vikenda proslavilo 30 godina postojanja. U okviru svečanog programa, uz osvrt na nastanak ovog dela grada i izložbu fotografija o Novom naselju, predstavljeni su i neki od planova za budućnost. „Naselje bi sledeće godine trebalo da dobije apoteku sa celodnevnim radnim vremenom“, najavljeno je iz Gradske kuće. Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović kaže da je reč o objektu u Vršačkoj ulici koji bi trebalo da pokriva ceo zapadni deo Novog Sada (Veternik, Futog, Novo naselje i Telep). Jovanović je još istakao i da nije u planu izgradnja pijace na Novom naselju, iako je primetno da se stvara divlja pijaca oko velikih marketa.
Ovaj deo grada trebalo bi u skorijoj budućnosti da dobije park. Direktor „Urbanizma“ Aleksandar Jevtić kaže da je već određena lokacija gde će se park nalaziti.
- Preko puta GRAS-ove okretnice nalazi se prostor od pet hektara na kom je predviđena veća zelena površina, odnosno park - najavio je on, uz napomenu da je u planu i izgradnja parka na strani Subotičkog bulevara, u prostoru kod stare ranžirne stanice.
Prema Jevtićevim rečima, Novo naselje će u budućnosti dobiti i dve osnovne i jednu srednju školu.

izvor: 24sata

Ranko Su NS
October 12th, 2009, 05:19 PM
dobro doso nikns. Jel si ti to sliko sa zoneda? Ova slika SU bulevara je super

nikns
October 12th, 2009, 07:45 PM
Hvala! Da, slikao sam sa Zoneda. Neverovatan je pogled od gore. Vidi se ceo grad, kao na dlanu. :)

Ranko Su NS
October 12th, 2009, 08:07 PM
Ovakve panorame treba da budu sa vecom rezolucijom od 800x600 ili 640x480, ako je ikako moguće.

Wuxa
October 12th, 2009, 08:09 PM
Ova slika sto pokazuje Liman, na njoj se takodje vidi stambena novogradnja. Bas, bas se puno gradi u Novom Sadu. :banana:

raqn
October 12th, 2009, 10:17 PM
Nisam primetio da je bilo ovde (ako je bilo, jbg).
Render za onaj "dodatak" Rodića se nalazi na ovom sajtu (nešto me net zeza, pa da ne kačim slike):
http://domusarh.com/
Ne izgleda loše sa obzirom na lokaciju, samo da ne zase*u sa staklima.

ivicasu
October 12th, 2009, 10:49 PM
^^ Da li se tamo uopšte radi nešto, meni deluje kao da stoje već poduže vreme...

Ban.BL
October 12th, 2009, 11:03 PM
imam osjecaj da se NS gradi vise od BG, sto se tice stambenog prostora. Da li je moguce da je tolika migracija u grad? Ili je razlog tome sto se prethodnih 15 godina nije ni jedan stan kupio-izgradio.

neusatz!
October 12th, 2009, 11:18 PM
imam osjecaj da se NS gradi vise od BG, sto se tice stambenog prostora. Da li je moguce da je tolika migracija u grad? Ili je razlog tome sto se prethodnih 15 godina nije ni jedan stan kupio-izgradio.

Ne bih rekao da se gradi više od Beograda. Stvar je samo u tome da je Beograd mnogo veći i tamo je gradnja manje uočljiva, a Novi Sad je mnogo manji i sve što se zida je uočljivije. Pre neki dan sam pročitao da inspekcija koja obilazi gradilišta mora u Novom Sadu da obidje još njih 550. Nisu to sve zgrade, deo se odnosi i na individualne kuće koje se zidaju često i bez dozvole, ali po nekoj mojoj proceni broj zgrada koje se prave u Novom Sadu sigurno u ovom momentu nije ispod 100. A tek kada se ovi Bulevari razmahnu, pa krene gradnja oko njih i u okolnim ulicama, imaćemo mi šta da slikamo. A što se tiče migracija, ako ovak onastavi da se pametno urbanistički sredjuje, Novi Sad će biti verovatno najkvalitetniji grad za život u Srbiji, tako da će sasvim izvesno biti još primamljiviji za doseljavanje.

Boda Tajson
October 12th, 2009, 11:24 PM
Nisam primetio da je bilo ovde (ako je bilo, jbg).
Render za onaj "dodatak" Rodića se nalazi na ovom sajtu (nešto me net zeza, pa da ne kačim slike):
http://domusarh.com/
Ne izgleda loše sa obzirom na lokaciju, samo da ne zase*u sa staklima.

Pricalo se ranije ali se na gradilistu nista nije pomaklo godinu dana, ako ne i vise. Sacekace neko bolje vreme :)

nikns, svaka cast za fotke :okay:

posmatrac
October 13th, 2009, 12:12 AM
A sad pitanje da li neko zna šta je sa dogradnjom Narodne biblioteke u Dunavskoj uluci? Prošle godine je rečeno da je to na 56. mestu spiska Nacionalnog investicionog plana za ulaganja u kapitalne objekte u kulturi, i da je ovo godine trebalo da skoči na sam vrh tog spiska. Tako je bar Kojić izjavljivao da se nada. Svojevremeno je posojala ideja da se izida nova velika biblioteka na mestu gde je bila medjumesna stanica na Ribljoj pijaci, no očigledno se od toga odustalo. Da li iko ima predstavu da li će bar biti ove dogradnje?

Da li će sledeče godine u plan konačno ući ona najavljivana izgradnja marine na Dunavu?

Zgrada gde je Biblioteka nije ni pod razno u planu da se dogradjuje, zasticena je kao spomenik kulture. Ti verovatno govoris o kuci na samom uglu Gimnaziske gde je sada izmedju ostalog knjizara antikvarnica Orfelin. Ona bi trebala da se rekonstruise i uredi, a ona takodje pripada biblioteci. Kada ce to biti, mislim da niko ne zna. O ideja da na Ribljoj pijaci bude biblioteka, ja licno prvi put cujem, a kako sam citao sve moguce ranije planove oko Riblje pijace zbog nedavnog konkursa oko uredjenja Trga republike i pijace, nisam video da je ikada tako nesto i predvidjano. Da nisi mislio na neki drugi trg?

Marina stoji. Nema se para.. mada iam ideja da se da nekim strancima da je grade, ali je to isto problematicno zbog price oko mosta preko Ribarskog ostrava, pa mornarice i tako toga sto jos tamo ima...

e evo i ovo iz Dnevnika (nastavak onog sto ej Blic pre neki dan pisao da krece Zezelj)

„Жежељ” креће на пролеће

– Изградња новог железничко-друмског моста преко Дунава код Новог Сада почеће следеће грађевинске сезоне

– оценио је за наш лист саветник за мостове у Министарству за инфраструктуру Дејан Ковачевић.
За око три године, на колико је процењен рок изградње, Нови Сад ће добити пре десет година у НАТО-овом бомбардовању порушени колос, заштитни знак града, познат као Жежељева ластавица. Нови мост ће имати исту силуету и биће сличан Жежељевом, само што ће, уместо бетонски, бити челични.
Израда идејног пројекта новог моста поверена је италијанској фирми “Италфер”. Када је урадила пројекат, државна ревизиона комисија није га прихватила и тражила је његову допуну јер је у међувремену закључено да би мост, осим две саобраћајне траке, требало да има два, а не један колосек. Касно “паљење” наручиоца посла да се мост налази на саобраћајном Коридору 10, преко којег ће у будућности ићи двоколосечна пруга Суботица – Нови Сад – Београд, проширило је пројектни задатак, а тиме продужило и рок за пројектовање моста.
Дејан Ковачевић каже да се идејни пројекат очекује најкасније до 20. октобра, када ће га размотрити државна ревизиона комисија и у складу с примедбама радиће се главни пројекат. Међутим, пошто се ради опширан идејни пројекат, на основу њега ће бити расписан тендер за избор градитеља моста. Конкурс се може очекивати после Нове године, како би радови почели на пролеће.
Изградњу моста финансираће ЕУ с 30 милиона евра, Покрајина с 20 милиона и град с десет милиона евра. Европска агенција за реконструкцију је преко програма КАРДС, који је био намењен обнови ратом порушених објеката, издвојила два милиона евра за израду главног пројекта новог Жежељевог моста и тај посао је још у мају 2007. године поверила италијанској компанији “Италфер. Првобитни рок за израду пројекта био је орочен на 22 месеца и истекао је у марту ове године.

neusatz!
October 13th, 2009, 12:33 AM
Zgrada gde je Biblioteka nije ni pod razno u planu da se dogradjuje, zasticena je kao spomenik kulture. Ti verovatno govoris o kuci na samom uglu Gimnaziske gde je sada izmedju ostalog knjizara antikvarnica Orfelin. Ona bi trebala da se rekonstruise i uredi, a ona takodje pripada biblioteci. Kada ce to biti, mislim da niko ne zna. O ideja da na Ribljoj pijaci bude biblioteka, ja licno prvi put cujem, a kako sam citao sve moguce ranije planove oko Riblje pijace zbog nedavnog konkursa oko uredjenja Trga republike i pijace, nisam video da je ikada tako nesto i predvidjano. Da nisi mislio na neki drugi trg?

Ne, nego bap na riblju pijacu. To je pre nekoliko godina postojalo kao ideja, čak su u Matici planirali da ako se to izgradi prebace Narodnoj biblioteci gomilu knjiga koje oni i ne moraju da čuvaju. Tačnije ja to bio i čuo baš od nekog iz Matice. Narodna biblioteka je u prilično lošoj situaciji, kažu da im knjige u podrumu s vremena na vreme plivaju u vodi, tako da je njima rešavanje njihove situacije neophodno.

Ranko Su NS
October 13th, 2009, 12:33 AM
U ns se do pre 3 godine gradilo 60% svih stanova u srbiji i tad je bio najvece gradiliste u evropi posle londona. U jednom trenutku je bilo oko 400 zgrada u izgradnji. Sad je to mnogo slabije i sad se u bg vise gradi. U bg se tada vise gradilo poslovnih hala, a u ns stanova.

posmatrac
October 13th, 2009, 12:53 AM
Ne, nego bap na riblju pijacu. To je pre nekoliko godina postojalo kao ideja, čak su u Matici planirali da ako se to izgradi prebace Narodnoj biblioteci gomilu knjiga koje oni i ne moraju da čuvaju. Tačnije ja to bio i čuo baš od nekog iz Matice. Narodna biblioteka je u prilično lošoj situaciji, kažu da im knjige u podrumu s vremena na vreme plivaju u vodi, tako da je njima rešavanje njihove situacije neophodno.

Cek malo koja bre Narodna bibloteka??? O kom ti objektu govoris? Narodna biblioteka u Beogradu vec 2-3 godine radi na rekonstrukciji zgradz i tako to (potrzi po netu pa ces naci http://www.nb.rs/events/event.php?id=18147) i nema veze sa NS. S druge strane, Matica je pre 2 godine otvorila novo krilo,a pre jedno 5-6 je dobila veci deo Ceskog magacina za cuvanje knjiga (ima bas danas u blicu tekst u Blicu gde pricaju o magacinu i to spominju), a ima jos par lokacija u gradu gde se knjige cuvaju. jeste da nisu reprezentativni objekti (milimd aje tu biser, zig koj icelokupnu arhivu cuva u starom magacinu u radnickoj i pri tome je zamalo izgoreo prosle godine), ali u njima i ne cuvaju nacionalno blago neko uglavnom kopije,a najvaznije je sklonjeno u posebnim prostorijama u Matici u novom bloku.
E da MS i NB su dve odvojene institucije i sto je zanimljivo, Srbija je jedan od retkih zemalja koja ima dve institucije koje se bave istim poslom, cuvanjem knjiga, novina i ostalkih publikacija. Tako da, sem mozda u slucaju nuklearnog holokausta, imamo vece sanse da ocuvamo svo to blago od nekih drugih zemalja u svetu, jer statisticki gledano, jako je tesko da u isto vreme nestanu i fond MS i NB pri cemu su knjige rasute na vise lokacija po BGD I NS.

neusatz!
October 13th, 2009, 01:09 AM
Cek malo koja bre Narodna bibloteka??? O kom ti objektu govoris? Narodna biblioteka u Beogradu ima novu zgradu u koju se vec 2-3 godine sele knjige i tako to (potrzi po netu pa ces naci) i nema veze sa NS. S druge strane, Matica je pre 2 godine otvorila novo krilo,a pre jedno 5-6 je dobila veci deo Ceskog magacina za cuvanje knjiga (ima bas danas u blicu tekst u Blicu gde pricaju o magacinu i to spominju), a ima jos par lokacija u gradu gde se knjige cuvaju. jeste da nisu reprezentativni objekti (milimd aje tu biser, zig koj icelokupnu arhivu cuva u starom magacinu u radnickoj i pri tome je zamalo izgoreo prosle godine), ali u njima i ne cuvaju nacionalno blago neko uglavnom kopije,a najvaznije je sklonjeno u posebnim prostorijama u Matici u novom bloku.
E da MS i NB su dve odvojene institucije i sto je zanimljivo, Srbija je jedan od retkih zemalja koja ima dve institucije koje se bave istim poslom, cuvanjem knjiga, novina i ostalkih publikacija. Tako da, sem mozda u slucaju nuklearnog holokausta, imamo vece sanse da ocuvamo svo to blago od nekih drugih zemalja u svetu, jer statisticki gledano, jako je tesko da u isto vreme nestanu i fond MS i NB pri cemu su knjige rasute na vise lokacija po BGD I NS.

Govorim o Narodnoj biblioteci u Novom Sadu. Češki magacin su dobili ranije od tih 5-6 godina, bar koliko se ja sećam. To novo krilo je otvoreno isto ranije. A pitaću sutra, sad mi je kasno da uznemiravam ljude, pa ću proveriti ponovo ovo što mi je tada bilo rečeno. Fond matice uključuje i knjioge koje nisu nacionalno blago i dobar deo toga bi oni rado prebacili Narodnoj biblioteci u Novom Sadu, kako sam ja obavešten, dakle neka vrsta viška koji imaju. Dakle ja govorim o Narodnoj biblioteci u Novom Sadu koja ima preko 350000 knjiga, još 12000 u zavičajnim zbirkama i oko 300 naslova koji su spomenici kulture, dakle izdati u 19. veku. Ja se sećam da su u jednom momentu rekli da postoji ideja da se na mestu medjumesne stanice na Ribljoj napravi nova zgrada biblioteke sve sa fontanom ispred. Ali očigledno to nije bila ozbiljna ideja. Na žalost. To se pričalo dok su planirali i pijacu da izmeste i sve prebace na Kvantaš, tako da bi bila biblioteka i ispred trg. Dakle ima tome dosta godina, jer su poodavno odustali od tog izmeštanja, a sad vidimo da pričaju će i Kvantaš da sele...

neusatz!
October 13th, 2009, 04:52 AM
U stvari izvinjavam se što sam napravio malu zbrku. gradsaka biblioteka u Novom Sadu osnovana je pod imenom Narodna biblioteka i ja je pamtim pod tim imenom. Da li se ona još i danas tako zove ne znam. Maltene od osnivanja oni od Urbanističkog zavoda traže lokaciju za izgradnju nove zgrade, privremeno su bili smeštano na razna mesta, čak i na Radnički univerzitet. Dakle u jednom momentu je postojala i ideja o izgradnji nove zgrade na mestu medjumesne stanice, sad da li je to bilo i u nekom urbanističkom planu ili se to samo tražil ood Urbisa, koji to možda nije ni uzimao u razmatranje ja ne znam. Čisto sve ovo napisah da ne bi bilo zabune...

neusatz!
October 13th, 2009, 05:20 AM
Liman, po svemu sudeći, posle 28 godina čekanja dobija otvorene bazene.

Uskoro konkurs za idejno rešenje bazenskog kompleksa na Spensu

PARE - Konkurs za idejno rešenje bazenskog kompleksa na Spensu, trebalo bi da bude objavljen ove ili tokom sledeće nedelje, najavio je direktor SPC „Vojvodina“ Zvonimir Kaprocki. On nije mogao da precizira kada će početi radovi na izgradnji kompleksa, s obrazloženjem da to zavisi od novca koji će moći da se obezbedi.
- Grad je naš predlog, odnosno konkurs, prosledio komisiji za Nacionalni investicioni plan. Očekujemo novac, kako od grada, tako i iz Nacionalnog investicionog plana, od Republike i evropskih fondova, kako bismo počeli da radimo bazene - kaže Kaprocki.
Prema njegovoj najavi, idejno rešenje će biti odabrano za oko dva meseca. Nakon toga, a najkasnije do polovine naredne godine, trebalo bi da se urade detaljni projekti.
- Potom će uslediti radovi na izgradnji bazena. Mi smo planirali da to radimo u fazama. Nakon što otvorimo prvi bazen, od postojeće školjke, izgradili bismo bazen za skokove, a potom i olimpijski bazen - objašnjava direktor Spensa.
Na otvorenom kompleksu planiraju se i određeni dodatni sadržaji, a poslednja faza podrazumeva objedinjavanje otvorenih i zatvorenih bazena pod jedan krov.

Izvor 24sata

MladenT
October 13th, 2009, 01:39 PM
A propos skorašnje priče o eventualnom otvaranju policijske stanice uz Subotički bulevar (već sada im nude objekat u Dušana Danilovića; mada ne znam da li, pre svega, veličina zadovoljava) :

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović obišao je u utorak, 13. oktobra, prostor koji će grad ponuditi Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije za policijsku ispostavu na Novom Naselju i tom prilikom najavio da će pozvati ministra MUP-a Ivicu Dačića da poseti ovaj deo grada, priča sa Novosađanima i Novosađankama o problemu bezbednosti na Novom Naselju i obiđe prostor koji grad nudi za potrebe policijske ispostave.

"Pitanje policijske stanice na Novom Naselju je problem koji je prisutan u ovom delu grada već godinama. Prilikom nedavnog obeležavanja 30 godina od nastanka Novog Naselja, građani i građanke su potvrdili da je nepostojanje policijske stanice najveći problem i mi želimo da pokažemo volju i želju da se ovo pitanje reši", istakao je Jovanović.

Prostor, veličine oko 110 kvadratnih metara, nalazi se u prizemlju zgrade u Ulici Dušana Danilovića 34. Pored velike prostorije, sadrži još dve manje kao i toalet.

Predsednik Skupštine grada kaže da je u nedavnom razgovoru sa direktorom JP "Poslovni prostor" Markom Cvijanom dobio podatke da je ovaj prostor najveći slobodan objekat, kojim trenutno raspolaže novosadsko gradsko preduzeće na Novom Naselju i koji može "danas da se useli."

"Ja pozivam ministra Dačića da dođe ovde, da razgovara sa građanima i građankama Novog Naselja, Satelita, Telepa i Adica, da vidi kakvo je stanje bezbednosti i da se uveri da ono nije zadovoljavajuće i da su ljudi revoltirani zbog loše bezbednosti", kazao je Jovanović.

Predsednik gradskog parlamenta je podsetio da je ranije tokom godine pisao ministru Dačiću sa zahtevom da se obavi sistematizacija unutar MUP-a, a koju je zatražila Policijska uprava Novi Sad, kako bi se povećao broj policajaca i otvorila policijska ispostava na Novom Naselju.

"Novi Sad je tokom ove godine učinio veoma mnogo za policiju. Izdvojili smo više od 20 miliona dinara za kupovinu opreme i otvorili smo novu šalter-salu za izdavanje ličnih dokumenata. Na ovaj način mi smo jasno pokazali dobru volju da želimo da pomognemo policiji, da želimo da poboljšamo njihov rad ali i bezbednost građana i građanki Novog Sad" podvukao je Jovanović.

On je kazao da sadašnja policijska stanica, koja se nalazi na Detelinari, a "pokriva" Novo Naselje, delove grada koji gravitiraju ka Novom Naselju i prigradska naselja, brine o bezbednosti više od 140 hiljada Novosađana i Novosađanki.

"To nije zadovoljavajuće. Novi Sad je drugi po veličini grad u državi i izdvaja dovoljno novca za budžet Republike Srbije i nije izgovor ako se kaže da nema dovoljno novca kako bi se zaposlili policajci koji bi radili u Novom Sadu", zaključio je Jovanović.

Izvor: http://www.rtv.rs/sr_ci/vesti/vojvodina/novi_sad/2009_10_13/vest_156585.jsp

DekiNS
October 14th, 2009, 12:44 PM
Evo samo jedna slika sta se trenutno radi na jednoj deonici Somborskog bulevara koji se privodi kraju,ugao Ilirske i S.bulevara
http://i34.tinypic.com/21j9d35.jpg

Druga je panorama 270 stepeni,slikana pre par meseci(pre pocetka radova) i vidi se kako je ovo nekad izgledalo
http://i33.tinypic.com/vjm8x.jpg

Ranko Su NS
October 14th, 2009, 01:44 PM
ove slike ti se ne vide,
ako ih stavljas na net preko www.tinypic.com onda nemas problema sa ovim.

neusatz!
October 14th, 2009, 02:42 PM
Za pet dana počinje gradnja skejt-parka

A. Vukovac

Izgradnja dugo najavljivanog skejt-parka u Limanskom parku počinje za pet dana, a radovi bi trebalo da budu završeni krajem decembra ili početkom januara. Kako je za „24 sata“ najavio predsednik skejt-kluba „MegdaNS“ Miloš Vukotić, park će u potpunosti biti u rangu sa sličnim objektima u Evropi i izgrađen po najvišim standardima.

TOČKIĆI - Mesto za vožnju rolera, skejta i BMX bicikla zvaće se „Skate at park“, a prostiraće se na 1.200 kvadrata u Limanskom parku, otprilike na potezu od Mosta slobode do kluba „Route 66“ - priča Vukotić.
Park će biti prilagođen za sva tri ekstremna sporta i uz sve neophodne elemente.
- Objekat će biti ograđen, imaće mini rampu, boksove, gelendere, piramide, benkove, rečju sve ono što je potrebno za kvalitetnu vožnju i napredak. Sa svake strane će biti postavljeno po nekoliko klupa, tako da će i zainteresovani Novosađani, pre svega klinci koji to najviše vole, moći da dođu da se druže i da posmatraju vratolomije ekstremnih sportista - najavljuje predsednik „MegdaNS-a“.
On navodi da će skejt-park moći da koriste svi koji se iole zanimaju za „vožnju“, kao i da će biti zabranjeno unošenje hrane, staklene ambalaže, oružja i bilo kakvih predmeta koji bi mogli da ugroze bezbednost korisnika sportskih poligona.
- Radovi startuju za pet dana, a rok za izgradnju podloge je 45 dana. Posle toga će biti određen i rok za izgradnju celokupnog parka, otprilike od 30 do 45 dana, što znači da će sve biti gotovo krajem ove, a najkasnije početkom naredne godine. Tada planiramo da, u zavisnosti od vremenskih uslova, organizujemo veliko takmičenje u snoubordu ili skejtu kao otvaranje parka - ističe Vukotić.
Radove na podlozi izvodi preduzeće „Borovica transport“, a, prema dosadašnjim procenama, izgradnja skejt-parka koštaće više miliona dinara.

Na proleće počinju takmičenja

Miloš Vukotić najavljuje i da će na proleće u skejt-parku biti organizovana takmičenja u ekstremnim sportovima. „Pravićemo takmičenja na državnom nivou. Još nismo odredili da li ćemo održati nadmetanja u pojedinačnim disciplinama ili sve odjednom. U svakom slučaju, posle velikog otvaranja trudićemo se da na što bolji način iskoristimo kapacitete koje ćemo imati“, kaže Vukotić.

Izvor: 24sata

Boda Tajson
October 14th, 2009, 02:43 PM
somborski, iseceno sa Dekijevih fotki

http://i37.tinypic.com/29w7jwo.jpg

lexaNS811
October 14th, 2009, 04:06 PM
Pozdrav ljudovi.
Evo jedne info sa Su bulevara.Na delu bulevara izmedju H.Ruvimove i K Stankovica u traci blizoj Naselju napravljen je izlaz iz te trake ka naselju...vec vidim..
a)zgrada ili vise verovatno
b)trzni centar
naravno,od parka nista..ako ko zna zbog cega je to napravljeno nek javi.
Pozdrav.

neusatz!
October 14th, 2009, 04:23 PM
Pozdrav ljudovi.
Evo jedne info sa Su bulevara.Na delu bulevara izmedju H.Ruvimove i K Stankovica u traci blizoj Naselju napravljen je izlaz iz te trake ka naselju...vec vidim..
a)zgrada ili vise verovatno
b)trzni centar
naravno,od parka nista..ako ko zna zbog cega je to napravljeno nek javi.
Pozdrav.

KAko smo videli iz ranijih vesti ovde park je predvidjen na delu gde je ranžirna stanica, bojim se omanji na žalost, kao i na Novom Naselju izmedju Šarengrada i GRAS-a. Tu je 5 hektara, nije preveliko, no mislim da nije ni premalo.

Ranko Su NS
October 14th, 2009, 08:11 PM
divim se ovim urbanistima, ili kako se već zovu ovi iz ZIG-a. Na sve misle, napravili su parkinge za bandere. Mislim da smo prvi u svetu po ovom genijalnom izumu. Prilog slike sa Grbavice:

http://i35.tinypic.com/20f6lpv.jpg

http://i34.tinypic.com/i4mi34.jpg

podvodni
October 14th, 2009, 08:20 PM
ma ja inace mislim da bi za grbavicu neko trebalo da odgovara... u najmanju ruku - sud casti inzenjerske komore i gubitak urbanisticke licence...
naselje van svake pameti....

Scorpio76
October 14th, 2009, 10:05 PM
divim se ovim urbanistima, ili kako se već zovu ovi iz ZIG-a. Na sve misle, napravili su parkinge za bandere. Mislim da smo prvi u svetu po ovom genijalnom izumu. Prilog slike sa Grbavice:

http://i35.tinypic.com/20f6lpv.jpg

ne ne, to je vizionarski, parking za "smart (for two)" :lol:

NIXIVOJE_NS
October 14th, 2009, 10:15 PM
e ljudi menja se plan novog mosta ,nista od petlji,danas sam citao u blicu ali nemogu nigde da nadjem text ,kao fora petlje zauzimaju neke atraktivne i skupe lokacije

MFL Djole
October 14th, 2009, 10:39 PM
e ljudi menja se plan novog mosta ,nista od petlji,danas sam citao u blicu ali nemogu nigde da nadjem text ,kao fora petlje zauzimaju neke atraktivne i skupe lokacije

evo ja sam pronasao http://www.blic.rs/vojvodina.php?id=115522 samo bas ga i ne kontam kad kaze sazidati most!*?=

posmatrac
October 14th, 2009, 10:45 PM
evo ja sam pronasao http://www.blic.rs/vojvodina.php?id=115522 samo bas ga i ne kontam kad kaze sazidati most!*?=

ma sad ispade da je vaznija petlja na back estrane, umesto tunela kroz Tvrdjavu....ma naravno koga i vise briga o Tvrdjavi..samo cekam da neko pametan izadje i kaze rusimo Tvrdjavu, sada ce tu da bude stambena zgrada (naravno bez parkinga, prostora za kontenjere, decijih igralista) ..j..im ja ma.. svima redom

a evo i teksta

Projekat za prelaz na reci na doradi
Menjaju izgled mosta
Autor: Hana Dunđerov | 14.10.2009. - 09:46

Idejno rešenje mosta na stubovima "Franca Jozefa" slovenačkog "Pontinga" moraće da pretrpi ozbiljne izmene pre nego što grad dozvoli izradu glavnog projekta za ovaj prelaz na Dunavu. Osnovna zamerka iz Gradske kuće na budući izgled mosta je, saznaje "Blic", to što prilazi zahvataju dve velike građevinske parcele na kojima bi grad mogao da zaradi milione evra. Jedna od njih je u Radničkoj ulici, gde bi mogao biti izgrađen i prestižni hotel sa svetskom licencom.

- Idejni projekat mosta je završen, ali su još u toku pojedina usaglašavanja. Problem su prilazni putevi i to samo sa bačke strane, jer bi petlja kakvu je predvideo projektant zahvatila dve važne parcele: jednu koja pripada Kampusu i gradsku u prvoj zoni, a grad sebi to ne sme da dozvoli - potvrđuje gradonačelnik Igor Pavličić.
On dodaje da se zato upravo razrađuju mogućnosti za izmenu bačkog prilaza mostu, tako da prihvati dovoljno automobila a ne ugrozi parcele.
Direktor Zavoda za izgradnju grada Borislav Novaković najavljuje da će razgovori sa projektantima iz "Pontinga" biti obavljeni do kraja nedelje.
- Očekuju nas ove nedelje razgovori sa "Pontingom" u vezi sa pristupnim saobraćajnicama sa novosadske strane. Taj deo obale i priobalja jedan je od najlepših delova grada. Zato nam je izuzetno važno da usvojimo rešenje koje neće narušavati estetiku tog prostora. To znači da pristupne saobraćajnice moramo projektovati tako da zauzmu samo najnužniji, odnosno najmanji mogući prostor. Sa druge strane, to rešenje mora biti i funkcionalno, u smislu da omogući optimalan protok saobraćaja i njegovo neometano odvijanje. Verujem da je kompromis između lepog i funkcionalnog rešenja moguć - kaže Novaković.
Kada će glavni projekat biti rađen i kada će most, nekada prioritet grada, biti zidan, zasad nije poznato. Jer, kaže gradonačelnik, sa pet milijardi dinara kraćim budžetom, on neće insistirati na gradnji mosta po cenu nekih za grad trenutno možda i značajnih projekata.
- Ako nešto bude trpelo, neka trpi taj most. Da je situacija onakva kakva je bila prošle godine, grad bi mogao da sazida taj most iz sopstvenih sredstava, ali eto, budžet je znatno tanji. Ipak, to ne znači da smo od mosta digli ruke. Naprotiv, kontaktirali smo s inostranim preduzećima koja bi mogla biti finansijeri mosta da sa njima pokušamo da oformimo javno - privatno partnerstvo i ipak ga sazidamo - kaže Pavličić.
Da li će i kada ulaganja u ovaj most biti nastavljena, zavisi i od toga, dodaju u Gradskoj kući, kako će teći pregovori oko gradnje gradskog prečistača otpadnih voda, uređenja trgova i izgradnje podzemnih garaža, gradske ili regionalne deponije.

Kružna raskrsnica ili zabrana saobraćaja
Gradonačelnik Igor Pavličić kaže da su za prilaz sa bačke strane najverovatnija rešenja kružna raskrsnica ili delimična zabrana saobraćaja na ovoj deonici.
- Kružna raskrsnica, ako bude izvodljiva, bila bi najbolje rešenje, mada uvek ostaje mogućnost da se saobraćaj u ovom delu keja delimično zabrani, tako da ostane samo direktna komunikacija dve obale. Koje god rešenje da izaberemo, njega će firma koju na konkursu izaberemo za izradu glavnog projekta morati da se pridržava - kaže Pavličić.

sergio-m
October 15th, 2009, 09:07 AM
tekst o medjumesnoj autobuskoj i zeleznickoj stanici u novom sadu
sajt radio 021

"stanice kakve ne prilice ni palanci"

http://www.021.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=14274:stanice-kakve-ne-prilie-ni-palanci&catid=13:novi-sad&Itemid=9

kasko
October 15th, 2009, 09:51 AM
Mostovi preko Dunava i Save
- Kao što je predsednik Tadić obećao, planiramo da završimo izgradnju pet mostova u Srbiji u naredne dve godine - kaže Mrkonjić.
Jedan od mostova se već radi - most preko Ade Ciganlije. Za drugi most, preko Dunava u Novom Sadu, vredan 70 miliona evra, završena je projektna dokumentacija. Novac daju naša i italijanska vlada svako po 30 miliona evra i „Železnice Srbije“ 10 miliona evra. Mrkonjić očekuje početak radova u decembru ili početkom iduće godine.
Za investiranje trećeg mosta preko Dunava, kod Galenike, ukupne vrednosti oko 250 miliona evra, vode se pregovori sa kineskom vladom, a početak izgradnje planiran je u martu iduće godine.
http://www.blic.rs/ekonomija.php?id=115633

kasko
October 15th, 2009, 09:54 AM
(economy)
"Građevinska kompanija Aleksandar gradnja iz Novog Sada završila je izgradnju Bulevar centra u Novom Sadu, u koji je investirano 42 miliona evra, izjavio je danas vlasnik kompanije Vojislav Gajić."

http://www.economy.rs/vesti/9977/Zavrsena-izgradnja-Bulevar-centra-u-Novom-Sadu.html

kasko
October 15th, 2009, 10:02 AM
(rtv)
"Most će biti veći od Mosta slobode i gradiće se tri godine" kaže gradonačelnik i dodaje da će se sledeće godine krenuti sa projektom.

http://www.rtv.rs/sr/vesti/privreda/privreda/2009_10_14/vest_156862.jsp

Goxy
October 15th, 2009, 11:08 AM
Sto se tice Aleksandar bulevar centra cuo sam od jednog izvodjaca radova da je od gazde jako tesko dobiti novac!!! Toliko tesko da najverovatnije mozda nece ni biti placeni za rad!!! Lako je tako zidati! jos jedan detalj koji sam cuo je da su moleri koji su radili unutrasnjost zgrade primetili da im se farba ljusti - inace radi se o nekoj kvalitetnoj italijanskoj farbi -! Pozvani su neki strucnjaci iz italije da ustanove o cemu je rec, ukoliko se ustanovi da je greska do farbe oni ce platiti ponovno izvodjenje radova, ukoliko se ustanovi da se kod nas nesto "muljalo" izvodjaci ce platiti ogromnu cifru prvo fabrici za troskove a potom i ponovno sredjivanje zidova!!! Tako da o zavrsetku zgrade jos nemojmo jos pricati!!!

DekiNS
October 15th, 2009, 12:35 PM
Asfaltiranje Somborskog,raskrsnica Ilirske i bulevara
http://i35.tinypic.com/2l8ano8.jpg

Put Invest je asfaltirao traku od Ilariona Ruvarca do GSPa,kompletnu duzinu,mislim da se danas radi drugi sloj.
Izgleda da ce ipak barem sto se tice puta biti sve zavrseno pre 1. novembra,a za parkinge i staze cemo malo pricekati :)

makimax
October 15th, 2009, 02:00 PM
^^Jel to opticka varka,to uzvisenje na sred raskrsnice.Pretpostavljam da jeste inace bi to bila prava lansirna rampa. :lol:

DekiNS
October 15th, 2009, 02:03 PM
^^Jel to opticka varka,to uzvisenje na sred raskrsnice.Pretpostavljam da jeste inace bi to bila prava lansirna rampa. :lol:

hahahaha jeste opticka varka,posto ovaj asfaltirani krak ide u stranu,pa se dobije takav osecaj :)

Boda Tajson
October 15th, 2009, 02:04 PM
varka, asfaltiraju ukoso

neusatz!
October 15th, 2009, 04:56 PM
(economy)
"Građevinska kompanija Aleksandar gradnja iz Novog Sada završila je izgradnju Bulevar centra u Novom Sadu, u koji je investirano 42 miliona evra, izjavio je danas vlasnik kompanije Vojislav Gajić."

http://www.economy.rs/vesti/9977/Zavrsena-izgradnja-Bulevar-centra-u-Novom-Sadu.html

Bulevar centar sa strane. Vidi se da jos stoje skele sa unutrašnje strane.

http://img444.imageshack.us/img444/4373/90665752.jpg

Radi se još i na stepenicama, kao i na lokalima u prizemlju:

http://img385.imageshack.us/img385/792/78439404.jpg

Lokali ka uglu sa Novosadskog sajma su, pak, već zastakljeni.

http://img390.imageshack.us/img390/7127/74860124.jpg

Bulevar Centar sa unutrašnje strane:

http://img389.imageshack.us/img389/5258/32820881.jpg

I još jedna sa iste strane:

http://img394.imageshack.us/img394/8691/80523973.jpg

Dakle ma šta vlasnik kompanije izjavljivao, meni ovo još ne deluje kao završena zgrada.

neusatz!
October 15th, 2009, 05:03 PM
Nadogradnja dela Peteši Šandor škole:

http://img94.imageshack.us/img94/4403/72434171.jpg

http://img517.imageshack.us/img517/8910/70585180.jpg

neusatz!
October 15th, 2009, 05:08 PM
Zgrada u Ćirpanovoj, već smo je vidjali ovde. Sad su uradili fasadu i sačuvaj me bože kako slažu boje u ovoj ulici.

http://img377.imageshack.us/img377/7867/81973231.jpg

neusatz!
October 15th, 2009, 05:14 PM
Matijević, pričali smo o onoj rešetkastoj strukturi fasade, očigledno je da će ona biti zadržana kao i na renderu:

http://img243.imageshack.us/img243/3973/76370919.jpg

http://img243.imageshack.us/img243/5250/29725044.jpg

Nego neko je pominjao pivo za onog ko prvi uslika Matijevića ^^

neusatz!
October 15th, 2009, 05:18 PM
Ugao Njegoševe i Šafarikove. Mesecima se nije videlo da išta na zgradi rade, no sad su krenuli zastakljivanje i postavili skele za sredjivanje fasade.

http://img50.imageshack.us/img50/2193/44395098.jpg

neusatz!
October 15th, 2009, 05:24 PM
Vojvode Bojovića/Žitni trg. već sredjuju fasadu mada tu još ima da se radi:

http://img444.imageshack.us/img444/5070/14564183.jpg

Ova druga je takodje izgradjena, što se tiče zidanja, izrasla koliko je trebalo i sad čekamo finije radove:

http://img444.imageshack.us/img444/8448/19153907.jpg

kojigod
October 15th, 2009, 08:08 PM
Naravno da investitori veceg formata della Aleksandar neisplacuju u novcu nego u kvadratima a ti se saradnici nazivaju kooperanti, kompenzanti itd e sad njihovo nezadovoljstvo, ako ga ima, proizlazi iz preracunate kvadrature za koju su pristali da rade i investiraju ali i oni preracunaju svoje vrjednosti tako kad prevari jedan drugoga niko nije prevaren. Zadnji u lancu kupac - sve poravna i kad se jednom "otvori" za stan - ubuduce se moze jos samo otvoriti na wc skoljci i to sa malim ucinkom - nigdje vise.

nsblues
October 16th, 2009, 04:09 AM
Naravno da investitori veceg formata della Aleksandar neisplacuju u novcu nego u kvadratima a ti se saradnici nazivaju kooperanti, kompenzanti itd e sad njihovo nezadovoljstvo, ako ga ima, proizlazi iz preracunate kvadrature za koju su pristali da rade i investiraju ali i oni preracunaju svoje vrjednosti tako kad prevari jedan drugoga niko nije prevaren. Zadnji u lancu kupac - sve poravna i kad se jednom "otvori" za stan - ubuduce se moze jos samo otvoriti na wc skoljci i to sa malim ucinkom - nigdje vise.

^^Investitori to namjerno rade, razvlace, ucjenjuju a kad prodaju, nema kooperanata,kompenzacija i sta svega ne...vec pare. Jednom rijeci vrlo nefer prema saradnicima,tj ucjenjivacki,a ne djele zaradu na jednake djelove. To je glad, prokletstvo a profesionalizma i gradjevinarstva najmanje.
Drugim rijecima vrlo dobro znaju da obecaju,slatkorijecivi kad im treba a kad treba platiti, gase telefone,,sta reci, bagra kojoj je sve dopusteno u toj drzavi, Cast izuzetcima, mali broj Vizija i slicni...

neusatz!
October 16th, 2009, 04:11 AM
Oko 200 razvojnih projekata u Nacrtu biznis plana grada

Z. Čonkaš - 16.10.2009. - 00:04

Strategija privrednog razvoja grada rađena je u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj USAID...
Gradske vlasti usvojile su Nacrt strategije privrednog razvoja Novog Sada, odnosno tzv. „biznis plan“ grada za period od 2010. do 2014. godine. U Strategiji je navedeno više od 200 različitih projekata koji će biti osnova za privlačenje stranih investicija i donacija.

http://www.24sata.rs/_customfiles/Image/2009/10OKTOBAR/16/most.jpg

Nakon pola godine rada na usaglašavanju Strategije, taj dokument u čijoj izradi su učestvovali predstavnici grada, privrednog i javnog života, odborničkih grupa i Univerziteta, uz stručnu i tehničku pomoć Mega-programa koji finansira USAID, trebalo bi da se nađe pred odbornicima Skupštine grada 27. novembra.
Kako najavljuju iz Radne grupe koja je radila Strategiju, taj dokument će ići na javnu raspravu 15 dana, a u Strategiju razvoja biće uključeni svi projekti i predlozi građana za koje Radna grupa utvrdi da su interesantni, korisni i, naravno, izvodljivi.
Strategija privrednog razvoja grada rađena je u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj USAID, a gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić kaže da je to „živ dokument“ i da ga je, stoga, moguće menjati. Uvidom u veoma obiman dokument, stiče se utisak da je on sastavljen od veoma ambicioznih planova vezanih za izgradnju infrastrukture, realizaciju strateških ciljeva, ali i drugih „manjih“ projekata koji će učiniti grad boljim i lepšim mestom za stanovanje.
Neke od kapitalnih investicija u Strategiji već su dobro poznate javnosti, a odnose se na izgradnju mostova, saniranje klizišta u zoni Mosta slobode, izgradnja zapadne obilaznice oko Novog Sada i obilaznica oko Veternika i Petrovaradina, izgradnja vreolovodne mreže i magistralnog vrelovoda, izgradnja bulevara... Mnogo je pažnje poklonjeno i promociji grada, tako da su se u strategiji razvoja našli i projekti stvaranja novog komercijalno industrijskog parka, ciljanih nastupa na investicionim sajmovima, a tu su i projekti podrške razvoja malih i srednjih preduzeća, edukacije i podrške preduzetničkom menadžmentu i poboljšanju obrazovnog sistema uopšte.

http://www.24sata.rs/_customfiles/Image/2009/10OKTOBAR/16/mostmapa.jpg

Pet ključnih oblasti

Strategija razvoja grada sastoji se od pet ključnih oblasti: privlačenje investicija i stvaranje pozitivne poslovne klime, podrška i razvoj malih i srednjih preduzeća, razvoj savremenih tehnologija i unapređenje obrazovnog sistema, unapređenje turizma i razvoj poljoprivrede. Prema strategiji, ove oblasti biće finansirane uz pomoć stranog i domaćeg kapitala, a konačni modeli biće nađeni u toku realizacije projekata.

KAPITALNI PROJEKTI
Zapošljavanje mladih
Izgradnja veletržnice
Dogradnja pristana za brodove, jahte i čamce
Izgradnja bulevara
Izgradnja mostova
Izgradnja obilaznica
Primena solarne energije u gradu
Izgradnja naučno-tehnološkog parka
Centralni gradski prečistač otpadnih voda
Izgradnja podzemnih garaža

PROJEKTI KOJI „ŽIVOT ZNAČE“
Azil za kućne ljubimce
Zoološki vrt
Otvoreni turistički autobus za razgledanje grada
Novosadski pasoš
Ekrani na dodir i info izlozi po gradu
Biznis info-centar
Kamp
Uređenje parkova
Brend proizvodi Novog Sada
Razvoj senzora za primene u zaštiti životne sredine

nsblues
October 16th, 2009, 04:12 AM
Nego neko je pominjao pivo za onog ko prvi uslika Matijevića

^^I zasluzio si je ovim zadnjim slikama...:cheers:
A ko treba da ispuni obecanje?

neusatz!
October 16th, 2009, 04:16 AM
Nego neko je pominjao pivo za onog ko prvi uslika Matijevića

^^I zasluzio si je ovim zadnjim slikama...:cheers:
A ko treba da ispuni obecanje?

Ne znam ja, nego je li neko primetio ove njihove planove? Do 2014. planiraju zoo vrt, kamp (nadam se da je to onaj eko kamp na oficircu) i još po nešto zanimljivo? Na žalost nema aerodroma, ali ima nekih intrigantnih momenata. Recimo ovo o korištenju solarne energije? Nema ni pothodnika, Liman država lepo ti njima tokom javne rasprave pošalji mejl, iako sumnjam da ima smisla možda ti ipk to uvrste u plan?

Goxy
October 16th, 2009, 08:40 AM
Vidim da se spominje i izgradnja veletrznice, jel zna neko hoce li to biti privatna ili drzavna veletrznica? Vec vise od godinu dana se gradi navodno privatni kvantas na putu prema Rumenki! Plac je ogroman, hala takodje, prilazni put je gotov , postavljena je rasveta, a trenutno se hala podzidjuje sa blokom i priprema se neka skela za pokrivanje krova!!!

Kot Behemot
October 16th, 2009, 11:26 AM
Ne znam ja, nego je li neko primetio ove njihove planove? Do 2014. planiraju zoo vrt, kamp (nadam se da je to onaj eko kamp na oficircu) i još po nešto zanimljivo? Na žalost nema aerodroma, ali ima nekih intrigantnih momenata. Recimo ovo o korištenju solarne energije? Nema ni pothodnika, Liman država lepo ti njima tokom javne rasprave pošalji mejl, iako sumnjam da ima smisla možda ti ipk to uvrste u plan?

Ja sam pominjao :cheers:
Whenever 'ocete, samo da nije do 4 jer do tad radim.
Moglo bi to biti prvo okupljanje forumasa, gradjevinskih fanatika :lol:

neusatz!
October 16th, 2009, 07:31 PM
Otvorena Fabrika betona u Novom Sadu

16. oktobar 2009. | 13:29 | Izvor: Beta, RTV

NOVI SAD - Predsednik uprave hrvatske Nekse grupe Ivan Ergović izjavio je danas na otvaranju Fabrike betona u Novom Sadu da je u tu fabriku od 2007. godine uloženo 2,5 miliona evra, dok je predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić rekao da svaku novu investiciju u Vojvodini doživljava kao priliku za povećanje produktivnosti privrede i otvaranje radnih mesta.

Ergović je rekao da je ponosan što ta fabrika ispunjava sve ekološke standarde i dodao da će iz nje biti isporučivan svež beton najboljeg kvaliteta.

On je naveo je Nekse grupa nedavno kupila i jednu betonjerku u Beogradu što će sa fabrikom u Novom Sadu, kako se očekuje, omogućiti da Nekse postane lider u proizvodnji betona u Srbiji.

Fabrika betona u Novom Sadu je prva grinfild investicija Nekse grupe u Srbiji i prva fabrika te vrste u Srbiji sa instalisanim proizvodnim kapacitetom od 80 kubnih metara svežeg betona na sat.

Fabrika betona potpuno je automatizovana a pored moderne opreme za proizvodnju svežeg betona poseduje i kamione-miksere za transport betona i pumpe za ugradnju betona.

Takođe je opremljena laboratorijskom opremom za kontrolu ulaznih sirovina i ispunjava zahteve evropskog standarda EN 206-1.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da svaku novu investiciju u Vojvodini doživljava kao priliku za povećanje produktivnosti privrede i otvaranje radnih mesta.

"Nekse grupe je značajan činilac u građevinskoj industriji Srbije. Drago mi je da njihove fabrike prate najviše evropske standarde i da su takve investicije primer onoga što želimo da vidimo u Vojvodini i Srbiji", kazao je Pajtić.

Nekse grupa je u Srbiji većinski vlasnik Poleta iz Novog Bečeja, koji proizvodi crep, preduzeća Jelen Do, koje proizvodi kreč i kameni agregat, Polet Keramike iz Novog Bečeja koja proizvodi keramičke pločice, i fabrike opeke "Stražilovo" u Sremskim Karlovcima.

U Srbiji je Nekse grupa od 2003. godine investirala oko 90 miliona evra, od čega oko 54 miliona u modernizaciju proizvodnih kapaciteta. U pogonima Nekse grupe u Srbiji trenutno radi 831 zaposleni.

Izveštava novinarka Radio Novog Sada Senka Stanković.

Izvor: Radio-televizija Vojvodine

Snimak na Youtube. (http://www.youtube.com/watch?v=nRS3zprh8L8&feature=player_embedded#)

neusatz!
October 16th, 2009, 08:02 PM
Novosadska gradilišta na meti inspektora

16. oktobar 2009. | 12:14 |

NOVI SAD - Prema statističkim podacima Novi Sad je među prva tri grada u Evropi po broju gradilišta. Da li se i koliko gradilišta obezbeđuju , posao je građevinske inspekcije koja ih svakodnevno obilazi i kontroliše.

Već nekoliko dana iznad saobraćajnice na Limanu tri u Novom Sadu visi dizalica sa blokom i na taj način ugrožava saobraćaj. Inspektori su obišli gradilište i očekuje se njeno vraćanje u okvir gradilišnog prostora, istakla je Slavica Lazov, građevinski inspektor.

Pre početka izgradnje investitor mora dostaviti inspekciji za zaštitu na radu elaborat o uređenju gradilišta u kome se navodi položaj svake građevinske mašine, ograde i dizalice. pre samog početka gradnje inspektor izlazi na lice mesta i proverava u kakvom su stanju građevinske masine i dizalice.

U slučaju nepravilnosti inspekcija donosi rešenje o obustavi radova.

Najčešće nepravilnosti na koje inspekcija nailazi na terenu vezane su za ogradu koja mora biti od čvrstog materijala, netransparentna i statički stabilna. Inspektor putem knjige inspekcije obaveštava investitora o eventualnim propustima koje je ovaj odmah dužan da otkloni, kako ne bi bila ugrožena bezbednost prolaznika i saobraćaja.

Izvor: RTV

Ranko Su NS
October 16th, 2009, 08:09 PM
treci u evropi po broju gradilista. Po kojim to podacima pisac pise. Koji su to statisticki podaci?

neusatz!
October 16th, 2009, 08:14 PM
treci u evropi po broju gradilista. Po kojim to podacima pisac pise. Koji su to statisticki podaci?

Nemam pojma, to je vest sa RTV, jedino da im pošalješ mejl i pitaš za pojašnjenje. Možda po odnosu površine, broja stanovnika i gradilišta? No tu imamo problem jer se verovatno računa po statističkim podacima sa zadnjeg popisa, a broj stanovnika u Novom Sadu je od tada dupliran.

Ranko Su NS
October 16th, 2009, 10:09 PM
ne kaze po broju gradiista u odnosu na broj stanovnika nego "po broju gradilista". To novinar nema pojma i koristi podatke od pre nekoliko godina kad je to bilo istina. Sad je gradnja u NS tri do cetri puta manja.

Marco Materazzi
October 16th, 2009, 10:51 PM
Izvor: Radio-televizija Vojvodine

Snimak na Youtube. (http://www.youtube.com/watch?v=nRS3zprh8L8&feature=player_embedded#)

mislim, stvarno smo...
dodje neko i otvori betonjerku, i sad je to vest dana! Sramota!
I to kao neki veliki brend, velika grupacija... pa sto ja tamo ne otvorim, koje fore i fazoni, kako ih nije sramota da tako pumpaju pricu o tome...
Pa samo u Novom Sadu ima 20-30 betonjerki, od kojih bar 5-10 veceg kapaciteta i slicnih karakteristika (DAK, Beton Gradnja, Buducnost, Novotehna, Zlatibor Gradnja, NG...). Vecina ima i sertifikate koje i ovi imaju, neki i sve to bolje i modernije. Smeta mi sto se od neke poluznacajne gluposti pravi senzacija, samo zato sto su stranci.
Iskreno malo mi smeta i sto su oni, a ne bih da idem u pricu, zasto neka nasa firma NIKADA nece u Nasicama ili Osijeku otvoriti betonjerku, sve su to lobiji i politicka djubrad, koje ih proteziraju a unistavaju srpsku gradjevinsku industriju. A posebna prica su Alpina, PORR, Strabag i Sirbegovic i namestanja posla njima.
To sto NEXE radi je normalna stvar za nekoh ko ima proizvodnju cementa na 200km, tako plasira svoj cement i direktno skida % konkurenciji. Betonsku proizvodnju u Beogradu ima Holcim, sad su kupili i Kamenko Gagrcin u Somboru i sire se i na Vojvodinu. Jedino od ovih cementara bton se ne bavi Lafarge koji je i najozbiljniji igrac od svih njih, mada je i Holcim gigant.

Ovi Hrvatski sibicari su mali igraci, i na ovaj nacin pokusavaju da drmaju trziste, ali nema sanse sa udju sa vecim procentom u NS, nije lose da bude konkurencije i u pogledu cene i kvaliteta, treba pocistiti ove male Indijance koji i nemaju kvalitet ali NIJE VREDNO TOLIKE MEDIJSKE POMPE. Celo vece nam pune glavu na TV Apolo da je ovo vest dana!

posmatrac
October 17th, 2009, 12:38 AM
strategija je bas zanimljivo stivo ..sto bi neki rekli spisak lepih zelja i projekata za koje je vecina nas cula u prethodnih par godina od ovog ili onog clana gradske vlasti ..evo dva linka

http://enovisad.rs/images/stories/pdf/Strategija_privrednog_razvoj_GNS.pdf

http://www.novisad.rs/content/natsrt-strategi-e-privrednog-razvo-a-grada-novog-sada

SSJ5
October 17th, 2009, 03:27 AM
Kolko vidim oba kolovoza na subotickom bulevaru su zavrsena, a trotoari pochinju da se rade intenzivnije ... Sutra mozda uslikam ako budem imao vremena.

Veternik
October 17th, 2009, 09:25 AM
^^^^

Posebno mi se svidja sto su stajalista za bus, na oba bulevara, radjena betonom. No more talasa!! :cheers::cheers:

Marco Materazzi
October 17th, 2009, 10:18 AM
strategija je bas zanimljivo stivo ..sto bi neki rekli spisak lepih zelja i projekata za koje je vecina nas cula u prethodnih par godina od ovog ili onog clana gradske vlasti ..evo dva linka

http://enovisad.rs/images/stories/pdf/Strategija_privrednog_razvoj_GNS.pdf

http://www.novisad.rs/content/natsrt-strategi-e-privrednog-razvo-a-grada-novog-sada

A jel moze kompletna strategija da se nadje negde? (pitanje nije na mestu ako je to neki od ovih linkova, sad cu da ih pogledam)

Mada, mogu da zamislim na sta to lici, i ko bi to mogao da napise, sakupili su ekipu iz Javnih preduzeca, kojekakve politicare, nevladine... itd. Uglavnom sve one koji nikad nista sa privredom nisu uradili osim eventualno nekad neku firmu upropastili... ali posto moramo da je imamo, lepa prilika da se radi na tome i uzmu honorari, to sve plati itd.

Ranko Su NS
October 17th, 2009, 12:28 PM
ajde da malo filozofiram:
jel se secate kad je rodni prico ne treba nam bazen na spensu, (verovatno zato sto je to mirovic planiro), francov most je prioritet, zgrada opstinske uprave je prioritet. sve moze da stane, ali francov most ne. za to smo obezbedili pare.
pitao sam tada a sto ne iskoriste otvoreni univerzitet. Ne oni hoce novu zgradu. Odjednom nema mosta ni u mislima, nema ni zgrade u radnickoj.
Jedino sto je njima prioritet je da plate ogroman novac za projekte jednoj firmi po mogucstvu da se zove ponting jer se onda lova deli, i to brze bolje sto pre.

Codara
October 18th, 2009, 11:48 AM
Poceli su da kopaju temelje za zgradu na uglu Sremske i Zeleznicke. Mislim da je proslo jedno godinu dana od kako su rusili, tako da me ovo stvarno obradovalo, jel je ovako stvarno ruglo. Nisam imao aparat sa sobom ali evo stare fotke da znate o cemu se radi...

http://i32.tinypic.com/zohmyg.jpg

sale_kg
October 18th, 2009, 11:52 AM
Jel to bese Diagonala koliko se secam? :?

Codara
October 18th, 2009, 03:29 PM
Jeste "Dijagonala" je.

podvodni
October 18th, 2009, 11:38 PM
Dobra vest... i mislim da je vredna pomena na forumu...

POOŠTREN NAČIN IZBORA PROJEKTANATA

Jeftini projekti krivi za greške urbanista

Autor: Hana Dunđerov | Foto:S. Vojnović | 17.10.2009. - 09:00
Novi Sad - Projekti gradskih bulevara ili šetališta gde su greškom urbanista izbrisani čitavi drvoredi, izostavljena mesta za kontejnere ili su bandere „zaboravljene“ nasred ulice, postaće prošlost za Novi Sad. Gradsko veće, ogorčeno čestim greškama projektanata, naložilo je svim javnim preduzećima i ustanovama da ubuduće, pre nego što se upuste u planiranje i gradnju objekata koji će se plaćati iz budžeta grada, obavezno raspišu arhitektonski konkurs.

Staza za slepe kod „Spensa“ vodi na igralište

- Jednostavno, smatramo da je arhitektonski konkurs najbrži put da se stane na put greškama u projektovanju. Više se neće događati da neko preduzeće kada ulazi u gradnju primeni postupak javne nabavke male vrednosti, pa odabere projektantski biro samo na osnovu niske cene, zbog čega onda projekat izgleda tako kako izgleda, pa nam i grad u pojedinim delovima izgleda tako kako izgleda. Svakom će objektu koji se finansira iz budžeta sada prethoditi javni konkurs, biće konsultovane najbolje arhitekte, a stručni žiri će biti taj koji će presuditi koji projekat valja, a ne niska cena - kaže gradonačelnik Igor Pavličić.
Za manje projekte, kaže prvi čovek Novog Sada, biće raspisivani konkursi na koje će biti pozvane domaće arhitekte, ali će kapitalni ići na međunarodne konkurse. Tako će se, nada se Pavličić, dobiti najbolje idejno rešenje projekata, kao što je to slučaj bio sa Trgom republike, o čijem je izgledu, zahvaljujući konkursu, razmišljalo više od 60 arhitekti.
- Arhitektonski konkurs je definitivno put da Novi Sad dobije kvalitet i u tom smislu. Nije toliko važno da li će biti raspisan lokalni, republički ili međunarodni konkurs, važno je da će on okupiti nove ljude, nove ideje i da će konačnu reč o izgledu davati struka - kaže Lazar Kuzmanov, predsednik Društva arhitekata Novog Sada.
Da arhitektonski konkursi zaista doprinose boljem izgledu grada, kaže Kuzmanov, najbolje se može videti na primeru Zagreba, gde je pre tri godine preduzeta slična mera.
- Do sada je u Zagrebu podignuto više od 70 objekata za koje su raspisivani arhitektonski konkursi, a boljitak se već vidi - zaključuje Kuzmanov.
I gradske vlasti, kao i novosadske arhitekte, zaključuju da to što će cena projektovanja biti neznatno viša zbog troškova organizovanja samog konkursa i što će procedura možda duže trajati, postaje zanemarljivo kada se uzme u obzir da se više neće događati situacija kao nedavno na keju, koji umalo da ostane bez drvoreda.

Najveći promašaji
- bandere ostavljene nasred ulice Pala Karasa
- novi izgled keja projektovan bez ijednog drvoreda
- na Subotičkom bulevaru zaboravljena mesta za kontejnere
- staze za slepe u ulici Jovana Subotića i kod „Spensa“ vode u telefonske govornice, bašte, igrališta i na put
- ulica Novosadskog sajma ostavljena bez zelenila
- Limanski park bez zalivnog sistema

www.blic.rs

everson
October 19th, 2009, 12:09 AM
Zaista dobra vest!

neusatz!
October 19th, 2009, 02:25 AM
Skejt park za četiri meseca

subota, 17 oktobar 2009 15:51

Iako je prvobitno najavljeno da će skejt park u Novom Sadu biti završen za mesec i po dana, njegova izgradnja očekuje se za tri do četiri meseca.

http://www.021.rs/images/stories/bora_skejter.jpg

Direktor Zavoda za izgradnju grada, Borislav Novaković, kaže da su za budući skejt teren u Limanskom parku obezbeđena sredstva u Programu uređivanja građevinskog zemljišta, te da će izgradnja koštati 12,5 miliona dinara.

Skejt park će se prostirati na 1.200 kvadratnih metara i trebalo bi da ima sve neophodne elemente koje sadrže moderni parkovi tog tipa u Evropi.

Postupak javne nabavke za rekvizite je u završnoj fazi, a sigurno je da će podlogu raditi "Borovica – transport" iz Rume, dok su radovi oko osvetljenja pripali "Neonu" iz Novog Sada.

Izvor: Radio 021

neusatz!
October 19th, 2009, 02:29 AM
Ne znam da li će skejt park i dalje izgledati kao kad su ga najavili pre par godina, ali da se potsetimo tada je projekt izgledao ovako:

http://img188.imageshack.us/img188/9100/skejtx2.jpg

neusatz!
October 19th, 2009, 02:38 AM
Počinje sređivanje keja

Nadvišenje i uređenje Novosadskog keja počinje danas. Na deonici od Univerzitetskog parka do Varadinskog mosta i od Varadinskog do Drumsko-železničkog mosta rekonstruisaće se dovodnik sirove vode, a na potezu od Dunavske do ulice Marka Miljanova dovodnik čiste vode.

http://www.24sata.rs/_customfiles/Image/2009/10OKTOBAR/19/kej.jpg

Rukovodilac Službe za zaštitu od poplava u preduzeću „Vode Vojvodine“ Mirko Galonja rekao je za „24 sata“ da će Kej biti kompletno nadvišen za oko pola metra.
- U prvoj fazi planira se rekonstrukcija nasipa na desnoj obali kanala Novi Sad – Savino selo, od ušća u Dunav pa do Bulevara cara Lazara, odnosno do nasipa koji je sada viši od šetne staze i kejskog zida. Rok za njihov završetak je 150 dana. Nakon okončanja radova, naredne godine, Novi Sad će biti bezbedniji od mogućih poplava, odnosno „stogodišnjih voda“ - kaže Galonja.
Kako je on objasnio, projektom se za neki budući period ostavlja izgradnja „prstena“ oko Novog Sada, sa poprečnim nasipima, odnosno druge odbrambene linije od poplava. S druge strane, Kej će biti obogaćen brojnim novim sadržajima. Bedemi će biti povišeni za 80 centimetara, pešačke staze izmenjene, postavljene drugačije klupe i sadržaji. Radovi na Keju koštaće, prema procenama, oko 500 miliona dinara. Nadvišenja Keja finansiraće Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, a njegovo parterno uređenje Novi Sad, preko Zavoda za izgradnju grada.

Raspored radova
Faza Šta Vrednost

Prva Rekonstrukcija vododovne mreže oko 106 miliona
Druga Nadvišenje keja oko 150 miliona
Treća Pešačke i biciklističke staze, parking... oko 120 miliona
* Poslednje će se raditi urbani mobilijar, nova javna rasveta, hortikulturno uređenje...
** Cene su u dinarima.

Deki
October 19th, 2009, 02:30 PM
Postupak javne nabavke za rekvizite je u završnoj fazi, a sigurno je da će podlogu raditi "Borovica – transport" iz Rume, dok su radovi oko osvetljenja pripali "Neonu" iz Novog Sada! Borovica je u Rumi radio puteve ulice to je katastrofa...

albukerki
October 19th, 2009, 03:19 PM
Od jutros je zatvorena KOLOVOZNA(u najavi radova predvidjena je saobracajna) traka iz pravca N.Naselja na Futoskom putu od Subotickog do Cara Dusana,sada zbog povezivanja kanalizacione mreze...
Tako da sada treba upustvo za prolazak kroz dati pravac i naravno MNOGO strpljenja,ceste "kolapse" na raskrsnici kod bolnice,ne psotojanje gsp stanice kod Higijenskog...
Sve u svemu opsta agonija koja traje evo vec 3 meseca iako verovali ili ne rok za zavrsetak je bio 45 dana,pa se pitam da li mi zivimo u istom vremenskom prostoru sa nadleznim sluzbama i preduzecima...Evo obavestenje sa sajta JKP "Vodovod i kanalizacija"
POČETAK RADOVA U FUTOŠKOJ ULICI 21. JULA

21. jula počinju glavni radovi na izgradnji kanalizacionog kolektora i rekonstrukciji kanalizacione mreže u delu Futoškog puta od Ulice Cara Dušana do Subotičkog bulevara.

Radovi su vredni preko 70 miliona dinara i to je najvrednija investicija našeg preduzeća u ovoj godini.

Kao posledica početka radova, doći će do izmene režima saobraćaja na raskrsnici Ulice Cara Dušana i Futoškog puta.

Od sutra za saobraćaj će biti zatvorena kolovozna traka na raskrsnici Ulice Cara Dušana i Futoškog puta sa desne strane u pravcu Kliničkog centra Vojvodine, dok će saobraćaj biti preusmeravan u drugu u kojoj će se odvijati dvosmerno.

Po završetku radova zatvorene kolovozne trake, ona će biti otvorena za saobraćaj dok će druga biti zatvorena za saobraćaj.

Po završetku radova u Ulici Cara Dušana, uslediće radovi na Futoškom putu koji će se takođe odvijati na kolovozu, ali neće značajnije uticati na saobraćaj, jer će biti blokirana po jedna saobraćajna traka sa obe strane puta.

U okviru radova neće biti oštećen drvored platana koji se nalazi na Futoškom putu.

Novi kanalizacioni kolektor koji se gradi namenjen je prvenstveno Kliničkom centru Vojvodine, a u okviru radova biće zamenjena i kanalizaciona mreža stara više decenija.

Rok za završetak radova je 45 kalendarskih dana, a izvođač radova je konzorcijum „Gradis“ iz Čačka i „Tvrđava nova“ iz Novog Sada

Duja
October 19th, 2009, 03:46 PM
^^ Nisi upratio vest od pre neki dan...

http://www.021.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=14263:zvretak-radova-u-futokoj-ulici-poetkom-novembra&catid=13:novi-sad&Itemid=9

Bez kazni za prekoračenje roka
Novi Sad
- D.P.
sreda, 14 oktobar 2009 09:23
Izvođač radova na vodovodnim cevima u Futoškoj ulici neće biti kažnjen zbog prekoračenja roka za završetak, jer je ugovor produžen.

Načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove, Željko Radulović, kaže za Radio 021 da je Komunalna inspekcija utvrdila da se svi radovi izvode po propisima. "Komunalna inspekcija je ustanovila da investitor ima rešenje nadležne Gradske uprave za saobraćaj za raskopavanje ove površine, koji je produžen do 5. novembra", rekao je Radulović.

Prema njegovim rečima, Građevinska inspekcija je takođe utvrdila da investitor poseduje validnu dozvolu, koja po starom zakonu nema predviđen rok za završetak radova. Investitor na ovoj lokaciji je Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija".

Kako je ranije za naš radio izjavio Davor Santrač iz "Vodovoda", ni oni kao ni izvođač radova nisu krivi što posao nije završen do kraja avgusta kako je bilo najavljeno. "U pitanju je nemar nekog ko je pre nekoliko decenija gradio tu kanalizacionu mrežu i postavljao ostalu infrastrukturu, tako da u ovom konkretnom slučaju ni ne očekujem da bude bilo kakvih negativnih posledica", istakao je on.

:bash:

neusatz!
October 19th, 2009, 05:31 PM
Kakvih sad pa više godina? Jel to oni nas malo... da ne koristim sad baš neke ružne reči kojima nije mesto ovve?!

Pregovori u toku

19.10.2009. - 03:18

RANŽIRNA - Pregovori o otkupu stare Ranžirne stanice od preduzeća „Železnice Srbije“ još nisu završeni. Kao što je i ranije najavljivano, ovaj objekat se neće rušiti, nego će biti renoviran i očuvan kao celina. Direktor „Urbanizma“ Aleksandar Jeftić ističe da će biti neophodno više godina da grad preuzme prostor gde je Ranžirna stanica, nakon čega je u planu da se ukloni deo pruge, deo objekata sruši, a deo zadrži i pretvori u muzej i galerije. Slobodan prostor će se iskoristiti za park, trgovinu i ugostiteljstvo, kao i za izgradnju stambenih objekata.

Pripadnik
October 20th, 2009, 09:38 AM
Још један базен отвара врата

http://www.dnevnik.co.yu/sites/default/files/images/ns-slanabara.jpg

http://www.dnevnik.co.yu/node/10032

Aj kad je već napravljen da i počne sa radom!:cheers:

P.S. Za one koji ne znaju hala levo je bazen a desno je sportska hala sa tribinama.

liman_drzava
October 20th, 2009, 04:00 PM
Evo jos malo o keju:

pQcxnkOhVek

Tonykzr
October 20th, 2009, 06:30 PM
upravo postavise semafore na subotičkom/hadži ruvimovoj
ali nije bas vreme za slikanje.

Ban.BL
October 20th, 2009, 06:41 PM
40 godina im je trebalo za projekt od 90 miliona RSD, ili 1mil €?! :bash:

Ranko Su NS
October 20th, 2009, 07:27 PM

ne razumem o cemu ti to?

Ranko Su NS
October 21st, 2009, 12:07 AM
ove zgrade na uglu su bulevara i futoske su poprilicno odmakle i nisu male

http://i33.tinypic.com/ej60t4.jpg
http://i35.tinypic.com/hsue60.jpg

mnoge zgrade se u ns zavrsavaju. ova je u gogoljevoj
http://i38.tinypic.com/68a1rk.jpg

dominusova zgrada u doze djerdja je godinu dana stajala a da nije ni cigla pomerena. Sada su poceli da sredjuju fasadu. Mora da je kupcima laknulo.
http://i36.tinypic.com/2lc5tw.jpg

posmatrac
October 21st, 2009, 12:54 AM

ne znam sta si hteo da ovim kazes

ali problem sa kejom su bili novosadski urbanisti... do 2006. nisu hteli da daju dozvolu da kej bude visi jer "navodno kvari pogled na Tvrdjavu i most".
e sada onda posto je bilo puno vode je ipak pokrenuto jer se ipak videlo da je zastita grada vaznija od gledanja sa jedne na drugu obalu
ali radova nije bilo ipak jer eto politcari to nisu hteli da odobre.... medjutim kako su pajtic, pavlicic i kompanija skonali kako da ucare cirka oko 200 miliona dinara (od oko 700 miliona koliko ide iy pokrajinske, gradske i republicke kase, preko VIK-a, ZIG-a, VV-a, FKP-a itd) eto nama radova usred zime ...ima da bude probijanja rokova uzas jedan (nebi sad objasnio detaljno,ali samo da spomenem da se nasipi prave od zemlje..a neki hidroizinjer ako hoce nek objasni detaljnije zasto to niko ziv ne radi kada pada kisa i kada je hladno).

Novosadian
October 21st, 2009, 03:44 AM
Video sam ono sto su poceli da stavljaju na zgradu Matijevica i za sada mi se nista ne svidja. Izgleda kao da su ih radnici sami sastavljali od delova aparata za kuhinju. A stakla su takva da zahtevaju neku zastitu, inace bi zaposleni bili k'o u izlogu...

podvodni
October 21st, 2009, 10:08 AM
Video sam ono sto su poceli da stavljaju na zgradu Matijevica i za sada mi se nista ne svidja. Izgleda kao da su ih radnici sami sastavljali od delova aparata za kuhinju. A stakla su takva da zahtevaju neku zastitu, inace bi zaposleni bili k'o u izlogu...

u pitanju je hotel :) namena je promenjena nakon što je na konkursu izabrano idejno rešenje....

Goxy
October 21st, 2009, 10:41 AM
Iskreno ljudi meni je vec dosadilo ovo guranje sa autom oko novih bulevara, slazem se da ce kad se zavrse grad prodisati sto se saobracaja tice ali sto je mnogo mnogo je. Jedva cekam 1 novembar da se ovi funkcioneri zvanicno slikaju pa da ga predaju gradjanima na upotrebu, mada citajucu prethodne postove, vidim da ce komunalna inspekcija i ovde kao shatro morati da im odobri produzenu dozvolu za izvodjenje radova, jer koliko vidim to nece biti gotovo 1 novembra! Pretpostavljam da ce biti ona varijanta "zatvara se desna kolovozna traka zbog..."!!!

nsblues
October 21st, 2009, 11:28 AM
dominusova zgrada u doze djerdja je godinu dana stajala a da nije ni cigla pomerena. Sada su poceli da sredjuju fasadu. Mora da je kupcima laknulo.

Ma kakvi laknulo. Morali se samoorganizovati,tj da doplate,,te nasli izvodjaca da im zavrsi da mogu da usele, mislim da je firma buducnost , neka im je sa srecom i jos taj ima zgrada na istu foru, ,,,usput sad se reklamira vise nego ranije. Nevjerovatno...slucajno znam jednog ojadjenog kupca..

Ranko Su NS
October 21st, 2009, 11:42 AM
i jos taj ima zgrada na istu foru, ,,,usput sad se reklamira vise nego ranije.

takva smo drzava i narod. Zakone pravimo mi preko nasih predstavnika u skupstini. Nije on kriv, i ja bi da mogu jer znam da mi niko nista ne moze? zakon stiti krimose. Pa 2000 posle 05. oktobra je prvi pritisak zapada bio da se poboljsaju uslovi u zatvorima. Ne u starackim domovima, skolama, vrticima nego u zatvorima, da njihovi pajtasi imaju cg klimu dobru klopu itd.

NIXIVOJE_NS
October 21st, 2009, 02:01 PM
Matijevic

http://i36.tinypic.com/2ztg1h3.jpg

http://i38.tinypic.com/if4ftd.jpg

http://i38.tinypic.com/v3pxys.jpg

NIXIVOJE_NS
October 21st, 2009, 02:05 PM
pomenuti ugao Sremske i Zeleznicke temelji

http://i34.tinypic.com/b8s49d.jpg

NIXIVOJE_NS
October 21st, 2009, 02:08 PM
malo Putnika,cini mi se da su ovi gore prozori novi

http://i37.tinypic.com/29povud.jpg

http://i35.tinypic.com/11auxyd.jpg

NIXIVOJE_NS
October 21st, 2009, 02:09 PM
U Gimnaziskoj na fasadi crtaju neshto,samo neznam sta to predstavlja

http://i36.tinypic.com/o5sw9g.jpg
http://i36.tinypic.com/2wg97ys.jpg

NIXIVOJE_NS
October 21st, 2009, 02:10 PM
..

NIXIVOJE_NS
October 21st, 2009, 02:12 PM
Prazan Plac kod Erste banke ,sta ce tu biti ?

http://i36.tinypic.com/33namtw.jpg

liman_drzava
October 21st, 2009, 03:01 PM
^^ Dogradnja Erste banke, bio je ranije konkurs, dok je to jos bila Novosadska, po resenju bi se sacuvala ta prednja fasada, ali mislim da se konkretno ne zna kada ce se raditi.

liman_drzava
October 21st, 2009, 03:29 PM
Konacno i ja da obidjem Suboticki, bilo lepo vreme pa sam se premijerno provozao bajsom :) Krenuo sam od raskrsnice sa Kornelija Stankovica, pa prema Futoskoj:
http://i37.tinypic.com/5b2if.jpg
Novi parking u Veselina Maslese (mala ulica, skoro sredjena, paralelana sa bulevarom)
http://i36.tinypic.com/imos5l.jpg

http://i36.tinypic.com/2w4wlcp.jpg

http://i38.tinypic.com/aom5qs.jpg

http://i37.tinypic.com/35kvluw.jpg

Pristojna sirina biciklistickih i trotoara
http://i37.tinypic.com/hwml4i.jpg

Nova zgrada na prvom cosku
http://i38.tinypic.com/4qsfo5.jpg

http://i36.tinypic.com/20idweg.jpg

http://i37.tinypic.com/24m9d0i.jpg

http://i36.tinypic.com/2e5uuk6.jpg

Golemo,
http://i36.tinypic.com/33ctap1.jpg

golemo...
http://i36.tinypic.com/2rhmrth.jpg

Ajao, sad sam skontao banderu na sred trotoara!? Pa zar nije moglo to malo odgovornije? :bash: :ohno: Jednom im ne platis i nalozis da o svom trosku pomere, pa ce se malo vise paziti...
http://i33.tinypic.com/rk0gi9.jpg

Jos trotoara u V. Maslese
http://i38.tinypic.com/t8akyb.jpg

i zelenila :banana:
http://i36.tinypic.com/jjy053.jpg

Nova ulica sto ce izlazi na bulevar
http://i38.tinypic.com/acxthd.jpg

liman_drzava
October 21st, 2009, 03:32 PM
Na raskrsnica sa Hadzi Ruvimovoj je kao u osinjaku :nuts:
http://i33.tinypic.com/4hfpyd.jpg

http://i36.tinypic.com/2d9eg0h.jpg

http://i35.tinypic.com/2hey9hg.jpg

http://i34.tinypic.com/2epiyh2.jpg

http://i37.tinypic.com/6yh7bq.jpg

http://i33.tinypic.com/2q21zic.jpg

http://i38.tinypic.com/wjdg91.jpg

http://i33.tinypic.com/25fhtnl.jpg

http://i36.tinypic.com/sdogvk.jpg

http://i36.tinypic.com/2wqwp6v.jpg

http://i37.tinypic.com/jayv81.jpg

http://i33.tinypic.com/29z8x9i.jpg

Ranzirna stanica koja se spominje kao buduci kulturni centar, sa parkom okolo
http://i36.tinypic.com/2z721ja.jpg

Nadam se gustom visokom drvecu kako bi se zaklonile ove skrnaveti od zgrada :ohno:
http://i36.tinypic.com/2lk5snm.jpg

http://i35.tinypic.com/t96s8n.jpg

http://i35.tinypic.com/29xg4ly.jpg

http://i35.tinypic.com/9ibeb8.jpg

http://i34.tinypic.com/23wo40n.jpg

Ovde fali jos zavrsni sloj asfalta na nekih 50m, vidi se razlika
http://i34.tinypic.com/kd96p0.jpg

http://i34.tinypic.com/2dtbymb.jpg

I kraj kod Futoske
http://i34.tinypic.com/256emn4.jpg

http://i33.tinypic.com/ftzs53.jpg

Vide se i betonska buska stajalista sto su spominjana :cheers:
http://i35.tinypic.com/deldhv.jpg

http://i34.tinypic.com/2r2pqmo.jpg

nenad_kgdc
October 21st, 2009, 04:36 PM
:applause::applause::applause:

kasko
October 21st, 2009, 06:09 PM
4. Slika: Četvoro posmatraju dok 1 radi. Isti ljudi nesto nize, jos jedan se prikljucio "radovima".

Da li cita ovo neko od odgovornih? PA KAKO VAS NIJE SRAMOTA!!!
Normalno da "fini" radovi nece biti gotovi u roku. Rok vam je misaona imenica.

kasko
October 21st, 2009, 06:13 PM
Moram da pohvalim ove spustene ivicnjake sa poslednje slike. I to smo doziveli: aleluja.

sale_kg
October 21st, 2009, 07:06 PM
Komsija,zajebao si Nixivoja i mene zajedno... :applause:

Fino... :okay:

Ban.BL
October 21st, 2009, 08:51 PM
Je li se ovi zidovi zidaju samo ovom ciglom, ili postoje i blokovi iza?

http://i38.tinypic.com/4qsfo5.jpg

DekiNS
October 21st, 2009, 08:52 PM
4. Slika: Četvoro posmatraju dok 1 radi. Isti ljudi nesto nize, jos jedan se prikljucio "radovima".

Da li cita ovo neko od odgovornih? PA KAKO VAS NIJE SRAMOTA!!!
Normalno da "fini" radovi nece biti gotovi u roku. Rok vam je misaona imenica.

:lol::lol::lol:
ovaj komentar me podseca na ovu sliku
http://i33.tinypic.com/33tlf2d.jpg

Ban.BL
October 21st, 2009, 08:54 PM
ne razumem o cemu ti to?O keju, kazu da projekat kosta 95 miliona.

Veternik
October 21st, 2009, 11:05 PM
E, nema nista dok se gradjevinac ne dohvati foto-aparata.. Svaka cast Liman, stvarno extra slike. :applause::applause::applause:

Obozavam puteve. Danas sam isao za Beograd, intezivno se radi na delu od one petlje na putu za Zrenjanin do punog profila ap. Nadam se da ce ta "obilaznica" biti zavrsena do maja.

Ranko Su NS
October 21st, 2009, 11:48 PM
Aleksandar poceo da kreci zgradu na bul CL
http://i35.tinypic.com/mj7omp.jpg

cudi me da nije i bulevar centar ofarbo u zeleno

liman_drzava
October 22nd, 2009, 12:15 AM
^^ 100% su hodnici BC zeleni :lol: Zezam se, ali su mi rekli da su zavrsni radovi u BC totalna katastrofa! Koliko je Buducnost dobro odradila konstrukciju - toliko je masa podizvodjaca zajebala zavrsne, jako se zurilo, jedni preko drugih... Bas steta :ohno:

@Ban.BL: Nema blokova iza, ispuna je od opeke, a to je 25cm vec, di ce jos i blok iza, i zasto bi?

http://i33.tinypic.com/33tlf2d.jpg
:hilarious Sta ces kad su placeni po satu...

posmatrac
October 22nd, 2009, 12:35 AM
Prazan Plac kod Erste banke ,sta ce tu biti ?

http://i36.tinypic.com/33namtw.jpg

pisali smo o tome na forumu nekoliko puta... erste banka je jos zimus trebala da radi ali nista... idi unayad npr u novembar i decembar 2008. pa ces naci i slike buduce zgrade ako se nevaram

e sad a ovo...neznam sta da kazem...da li ona bandera na trotoaru ili bujno rastinje da izdvojim iz inace fenomenalnih slika

http://i36.tinypic.com/jjy053.jpg:bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash:

nixy
October 22nd, 2009, 01:02 AM
Odlicne slike... Bice to super kad se zavrsi... :cheers:

NIXIVOJE_NS
October 22nd, 2009, 02:22 AM
Komsija,zajebao si Nixivoja i mene zajedno... :applause:

Fino... :okay:

hehehe ja nisam dugo kacio ucio sam za neke ispite :bash:

Svaka cast za slike pohvala i od mene :cheers::cheers:

Mislim da ce ovo da bude prava avenija :banana::banana:

NIXIVOJE_NS
October 22nd, 2009, 02:22 AM
^^ Dogradnja Erste banke, bio je ranije konkurs, dok je to jos bila Novosadska, po resenju bi se sacuvala ta prednja fasada, ali mislim da se konkretno ne zna kada ce se raditi.

Hvala Limanac i Posmatrac

NIXIVOJE_NS
October 22nd, 2009, 02:24 AM
ako sutra uhvatim malo vremena moram obici Somborski,ali cisto sumnjam da cu uspeti :)

ako neko bude tuda prolazio nek uslika jako me zanima kako sad izgleda nisam dugo bio

hfusion
October 22nd, 2009, 08:32 AM
Obozavam puteve. Danas sam isao za Beograd, intezivno se radi na delu od one petlje na putu za Zrenjanin do punog profila ap. Nadam se da ce ta "obilaznica" biti zavrsena do maja.

Sumnjam da će biti gotovo. Od starog nadvožnjaka kod Rodića ka Beogradu odlično napreduju radovi, ali od tog nadvožnjaka ka Subotici nisu započeti ni grubi zemljani radovi :bash: Ima tu dosta pravnih zavrzlama koje sprečavaju završetak ovog projekta, o kojima je već nekoliko puta bilo reči. U normalnim zemljama bi one bile rešene pre početka izgradnje, a ovako smo dobili ono što smo dobili.

Ranko Su NS
October 22nd, 2009, 08:40 AM
od rodica ka su rade u duzini 15 km

kasko
October 22nd, 2009, 10:02 AM
ako sutra uhvatim malo vremena moram obici Somborski,ali cisto sumnjam da cu uspeti :)

ako neko bude tuda prolazio nek uslika jako me zanima kako sad izgleda nisam dugo bio

Slikam u Subotu. Ako se neko drugi ne javi do tada :)
Trebalo bi da budu uradjene raskrnice sutra, pa cemo da vidimo...

Tonykzr
October 22nd, 2009, 10:17 AM
nema nista specijalno na mom delu (BOROVICA)
a neko mi reče da onaj drugi deo vec obelezavaju

juce je betonirana autobuska kod Magme na (ugao sa subotičkom)
jel ima neko ideju kad ce se znati nove, tj. izmenjene linije, koje ukljucuju nove bulevare.

inace, na SO fali još gornji sloj, to je očigledno po visini šahtova, i spoja sa okolnim ulicama (izvukli su i asfalt za B. Šuputa). a na novom asfaltu u subotičkoj, sinoc bile dve rupčage 2sa2, nesto su zaboravili izgleda.

najzanimljivija bi bila raskrsnica sa vršačkom, ali nju je teško slikati, a da se vidi nesto korisno

Codara
October 22nd, 2009, 10:30 AM
Bra'o Limanac i ostali za fotke.:cheers:
Ja vise ne stizem da skljocam. Stiglo drugo dete :)
Nisam bio do SU bulevara i ovo mi obecava, osim tih sitnijih propusta. I ove poprecne ulice se cine ok. Najvise me raduje puno mesta za zelene povrsine i drvece. Nadajmo se da tu nece nesto da za...u.

Pripadnik
October 22nd, 2009, 10:34 AM
Ja vise ne stizem da skljocam. Stiglo drugo dete :)...

Bravo za slike ali bravo i za tebe :lol:... Aj :cheers: i ja čekam drugo!

liman_drzava
October 22nd, 2009, 10:35 AM
^^ Cetsitam Codara na prinovi :cheer::cheers1::cheer: I necemo da se ljutimo ako nas malo stavis u drugi plan ;) :D

Edit: Da upotpunimo pricu o bulevarima

Нови булевари грабе ка циљу

Први новембар, датум до којег треба да буду завршена два булевара Сомборски и Европе (екс Суботички), није далеко, а из Завода за изградњу града уверавају јавност да ће радови бити завршени на време. На Булевару Европе, на који се тренутно спаја Улица Бранка Бајића, постављају се семафори на раскрсницама са Хаџи Рувимовом улицом и Улицом Корнелија Станковића, док ускоро почиње постављање додатних семафора на раскрсницу са Футошком улицом. Цео посао, вредан 20,5 милиона динара, изводи предузеће "Инвест – инжењеринг".
И док Булевар Европе убрзано добија тротоаре и бициклистичке стазе, па ускоро и јавну расвету, дотле се на Сомборском булевару пресвлачи хабајућим слојем асфалта део од 800 метара између Футошког пута и Улице Илариона Руварца. Постављање семафора на раскрсницу с Вршачком улицом уследиће након петка, када се очекује завршетак изградње ове раскрснице. И овде семафоре поставља предузеће “Инвест – инжењеринг” за 18.063.116 динара.
У међувремену, грађани у близини Илирске улице скренули су нам пажњу на детаљ с градилишта где се две ивице пута разилазе за око метар, што се може видети на фотографији нашег фоторепортера. Како наводе из Завода за изградњу града, није у питању никаква грешка у грађењу, већ ће се на ширем делу поставити бетонске плоче и сливничке решетке за атмосферску канализацију.
Да подсетимо, око 1.420 метара другог дела Булевара Европе коштаће Новосађане 517.551.101 динар. Радови су почели 17. августа. Изградња канализације и водовода на Сомборском булевару, од Улице Јожефа Атиле до Футошког пута, почела је 17. јула, затим је уследила изградња скоро три километра вреловода, и на крају су дошли и путарски радови. Цела инвестиција кошта око 657 милиона динара.

ОД ДАНАС ЗАТВОРЕН ДЕО СУБОТИЧКЕ УЛИЦЕ
Кроз цео Телеп само Илирском

Део Суботичке улице и Улице Јожеф Атиле у близини Сомборског булевара, биће затворени за саобраћај од данас до понедељка, саопштено је из Завода за изградњу града. Разлог за овакав потез јесте изградња раскрснице са поменутим булеваром, а из ЗИГ-а моле возаче да потраже алтернативне правце. Како ће раскрсница Вршачке улице и Сомборског булевара бити затворена до петка, возачима који у наредна два дана буду хтели да из северног пређу у јужни Телеп, остаје једино Илирска улица или Булевар Европе. С. К.

A za ovo boldovano nemam reci, oni ce nama ex-Suboticki :bash:

Codara
October 22nd, 2009, 10:53 AM
Hvala na cestitkama :)
Pripadnik, srecno i samo napred :cheers:
Inace tu sam ja, ne idem nikud...:)

NIXIVOJE_NS
October 22nd, 2009, 11:39 AM
Ja vise ne stizem da skljocam. Stiglo drugo dete :)
Nisam bio do SU bulevara i ovo mi obecava, osim tih sitnijih propusta. I ove poprecne ulice se cine ok. Najvise me raduje puno mesta za zelene povrsine i drvece. Nadajmo se da tu nece nesto da za...u.

cestitam,svaka cast, :cheers::dance:

belgrey
October 22nd, 2009, 02:47 PM
Molio bih vas ako znate nešto o izgradnji skejt parka u sred Limanskog parka da se javite. Danas sam pokušao da šetam svog psa na jedinom dozvoljenom mestu na Limanima gde neću biti kažnjen i tamo sam zatekao bagere koji raskopavaju baš taj deo parka. On će biti betoniran i pretvoren u skejt park!!!

Ban.BL
October 22nd, 2009, 02:55 PM
^^ 100% su hodnici BC zeleni :lol: Zezam se, ali su mi rekli da su zavrsni radovi u BC totalna katastrofa! Koliko je Buducnost dobro odradila konstrukciju - toliko je masa podizvodjaca zajebala zavrsne, jako se zurilo, jedni preko drugih... Bas steta :ohno:

@Ban.BL: Nema blokova iza, ispuna je od opeke, a to je 25cm vec, di ce jos i blok iza, i zasto bi?

:hilarious Sta ces kad su placeni po satu...
Drug koji ima kucu u NS kaze da se gradi po principu blokovi i onda cigla kao izolacija. Jer sama cigla je nista.

liman_drzava
October 22nd, 2009, 03:04 PM
^^ To su ti sendvic zidovi, s tim sto onda opeka ne ide u ovoj debljini koja je ovde i bude fasadna. Na ovu opeku ce sigurno doci demit fasada ili sta je vec projektivano kao izolacija... Niko ne bi pravio zidove od 50cm, koliko bi u ovom slucaju iznosili sa blokovima, kad postoje izolacioni materijali koje su mnogo laksi i jeftiniji.

hfusion
October 22nd, 2009, 03:04 PM
od rodica ka su rade u duzini 15 km

Grade autoput koji je nastavak obilaznice. Sama obilaznica (tj. deo autoputa pored Novog Sada sa servisnim saobraćajnicama) na mestu gde sam opisao nije ni započeta, video sam juče.

Pripadnik
October 22nd, 2009, 03:19 PM
^^ Da u pravu si, deo levo od Rodica se ne radi uopste! Kada gledas iz pravca grada levo... to je onaj deo gde AP treba da se ispravi odnosno pomeri (postojeci profil ostaje kao servisna saobracajnica) i da se podigne na nadvoznjak preko pruge. Mislim da je nadvoznjak gotov a prilazni putevi ni na pola puta!
Ovde se bolje vidi
http://i38.tinypic.com/2en8gid.jpg

Ranko Su NS
October 22nd, 2009, 03:37 PM
Otkrio sam ko je kupio onaj stakleni apartman preko od futoske. Slucajno sreo prijatelja i on mi se pohvalio, da je on vlasnik. kaze 200m2 a cena manje od 400k, nije reko tacno. E sad dao u zakup krov i vec montiraju reklamu su mlekare. Inace on nije iz ns vec iz jednog sela 50km severno od ns. toliko od mene
codara cestitam na prinovi, nek je sa srecom...

Ban.BL
October 22nd, 2009, 03:44 PM
^^ To su ti sendvic zidovi, s tim sto onda opeka ne ide u ovoj debljini koja je ovde i bude fasadna. Na ovu opeku ce sigurno doci demit fasada ili sta je vec projektivano kao izolacija... Niko ne bi pravio zidove od 50cm, koliko bi u ovom slucaju iznosili sa blokovima, kad postoje izolacioni materijali koje su mnogo laksi i jeftiniji.
Kod njega je i malter preko toga. Nijefasadna cigla, nego baz ova zuta koju sam samo vidio u NS.

Ranko Su NS
October 22nd, 2009, 04:10 PM
evo i mojih slika mesarevog hotela.
inace drag mi je taj objekat jer je pokrio ono ruglo od raskrsnice i taj cosak ce biti nesto sasvim drugacije nego sto je bio:
http://i33.tinypic.com/vo7mh1.jpg
http://i35.tinypic.com/efrja9.jpg

Ranko Su NS
October 22nd, 2009, 04:10 PM
inace ja mislim da je potreban uticaj grada u cilju usmerenja izgradnje grada. NS je spreman da predje na drugu obalu. Petrovaradin je deo grada ali kao da nije. Ja bi usmerio izgradnju u Preradovicevu i napravio bulevar koji bi se normalno zvao Beogradski, sve dok ovi nasi iskompleksirani Evropljani ne promene ime u "bulevar evropa 2"
Isto bi voleo kad predjem na sremsku stranu sa mosta slobode da izadjem na novi bulevar krcat zgradama. I zato mi je krivo sto nema obecanog mosta, jer bi on pospesio izgradnju sremske strane.

Boda Tajson
October 22nd, 2009, 05:38 PM
hoce li se postavljati jos neki paneli preko stakala na mesari?

posmatrac
October 22nd, 2009, 06:00 PM
Osnovana komisija za zaštitu Tvrđave i Podgrađa
Gradić iseljavaju i otvaraju restorane, galerije i kafiće
Autor: Ž. BOGOSAVLJEVIĆ | 22.10.2009. - 11:30

Odlukom gradonačelnika Igora Pavličića osnovana je stručna komisija zadužena za planiranje zaštite Petrovaradinske tvrđave i Podgrađa. Sve je izvesnije da će stanarima tog dela grada, gde su gotovo sve zgrade trošne i sklone padu, biti ponuđeni stanovi u drugim naseljima, a da će ono biti pretvoreno u turistički centar. Ipak, stanari tvrde da ovu ideju ne čuju prvi put, ali da, uprkos obećanjima, u Gradiću već decenijama nije ništa urađeno.

U Radnu grupu za koordinaciju poslova zaštite Petrovaradinske tvrđave sa Podgrađem ušli su predstavnici Gradskog veća, Zavoda za izgradnju grada, „Poslovnog prostora“ i Zavoda za zaštitu spomenika kulture, a za predsednika je imenovan pomoćnik gradonačelnika Goran Bolić.
- Niko do sada nije hteo da potpuno reši probleme u Podgrađu, a taj prostor je zajedno sa Tvrđavom jedna od glavnih turističkih destinacija u gradu. Izgradnjom dva nova mosta dobićemo mogućnost da izmestimo saobraćaj iz Podgrađa, pa je potrebno što pre srediti taj veoma zapušten prostor i pretvoriti ga u pravu turističku atrakciju - kaže Pavličić.
Komisija će pokušati da u narednih nekoliko meseci reši problem uređenja Podgrađa, kaže on, jer gradu se trenutno ne isplati da ulaže u sređivanje fasada, koje su u lošem stanju, jer stanari koji imaju obavezu da ih održavaju nemaju novca za to.
- Grad ima stanove za raseljavanje, a pošto ljudi u Podgrađu žive u lošim uslovima, videćemo da im te stanove ponudimo kako bismo mi mogli da uložimo novac u uređenje kuća i zgrada. Potrebno je naći model kojim bismo uredili odnose sa njima i mislim da će to verovatno biti neki model javno-privatnog partnerstva. Očekujem da radna grupa osmisli kako sve to da uradimo i pretvorimo Podgrađe u turističku destinaciju sa restoranima, galerijama, kafićima... - priča Pavličić.
On dodaje da je potrebno urediti imovinske odnose u Podgrađu, ali da problema ima dosta. Primer toga je, kaže, kuća bana Jelačića za koju je zainteresovana Hrvatska, ali je zbog toga što ima više vlasnika i sve je papirološki neuređeno, teško dogovoriti obnovu.
Gradonačelnik kaže i da su blizu postizanja dogovora sa jednim od vlasnika zgrada u Podgrađu i ako se to reši uspešno, taj model će koristiti i dalje.
U Zavodu za zaštitu spomenika kulture nemaju posebnih komentara o novim planovima, ali pozdravljaju svaku inicijativu koja će pomoći da se ovaj važan kulturno-istorijski spomenik zaštiti od daljeg probadanja.
Stanovnici Podgrađa kažu da nije prvi put da čuju da grad planira da uredi njihovo naselje, ali da za sada nije bilo rezultata.
- Podržavam ideju da se Podgrađe pretvori u turističku atrakciju i po tome mislim da se ne razlikujem od ostalih stanovnika Novog Sada. Opet, šta i kako raditi pitanje je na koje vlast mora da da odgovor, jer grad ništa nije radio na zaštiti i ovde su uslovi života lošiji nego u ostatku grada. Lično sam za preseljenje stanovnika u drugi deo grada, ali mora prvo grad da napravi plan i da vidimo šta i kako žele da urade – kaže stanovnik Podgrađa Miroslav Šanta.
S druge strane, Marija Trifunović mislim da je ipak većina njenih komšija želi da ostane u tom delu grada.
- Znam da grad nešto planira i čekam da vidim taj plan. Preseljenja može biti i tu grad dosta lako može da preseli stanare koji koriste opštinske stanove, ali mnogi i ne žele da se sele nego hoće da ovde pokrenu neki svoj biznis. Kada bismo imali mogućnost da držimo galeriju ili kafić, svi bismo imali dovoljno i za ulaganje u popravke i održavanje zgrada. Trenutno ljudi nemaju novca za rekonstrukciju i naravno da zgrade propadaju - ona.

Anketa: Šta bi trebalo uraditi sa Podgrađem
Marija Kunej
Potpuno bih renovirala celo Podgrađe i zabranila saobraćaj u tom delu ako je to moguće. Upravo zbog kamiona i autobusa sve i propada.
Milka Novakov
Pretvorila bih ga u pešačku zonu i turističku atrakciju sa puno prodavnica suvenira, muzejima, ateljeima, galerijama, kafićima, restoranima...
Petar Hervizi
Pograđu bi trebalo vratiti nekadašnji izgled i sve potpuno urediti. Trebalo bi i saobraćaj izmestiti, jer on doprinosi daljem propadanju.
Dušica Kokotović
Trebalo bi srediti zgrade, a pošto je to naselje naše blago, novac u sređivanje bi trebalo da ulažu grad, pokrajina i republika, a ne stanari.
Zdenka Marović
Podgrađe bi trebalo da za Novi Sad bude ono što je za Pariz Monmartr. Znači, samo galerije, prodavnice, muzeji, ateljei i slično.
Siniša Nikolić
Podgrađe treba da bude mesto puno kafića, lokala, diskoteka, kazina... Trebalo bi što pre odatle izmestiti saobraćaj i uložiti novac u obnovu.
Ljubomir Stankov
Podgrađe bi trebalo da ostane ono što jeste, ali da bi se to dogodilo potrebno je napraviti obilaznicu što pre i izmestiti saobraćaj.
Ladislav Repić
Renovirao bih ga i sredio da bude kao neko etno selo. Novac mora da da pokrajina, a ne da se čeka da to stanovnici sami poprave.

NIXIVOJE_NS
October 22nd, 2009, 06:24 PM
evo i mojih slika mesarevog hotela.
inace drag mi je taj objekat jer je pokrio ono ruglo od raskrsnice i taj cosak ce biti nesto sasvim drugacije nego sto je bio:
http://i33.tinypic.com/vo7mh1.jpg
http://i35.tinypic.com/efrja9.jpg

ovaj objekat ima velike potencijale,mogao bi biti i vise od ocekivanog,super ce da izgleda zajedno sa Norkom kad se zavrsi

NIXIVOJE_NS
October 22nd, 2009, 06:30 PM
Suboticki

http://i34.tinypic.com/124wp6g.jpg

http://i38.tinypic.com/34pjkf8.jpg

http://i35.tinypic.com/t51zia.jpg

http://i38.tinypic.com/wl6esw.jpg

NIXIVOJE_NS
October 22nd, 2009, 06:33 PM
Zgrada prekoputa masinske pri kraju

http://i35.tinypic.com/1556l28.jpg

http://i33.tinypic.com/b7f3pv.jpg

NIXIVOJE_NS
October 22nd, 2009, 06:36 PM
Kod Socijalnog

http://i34.tinypic.com/2dm7a4m.jpg

i u istoj ulici malo dalje prema Temerinskoj objekat As Gradnje

http://i34.tinypic.com/2zjlvsj.jpg

Ugao Temerinske i Njegoseve

http://i36.tinypic.com/14ybvw7.jpg

liman_drzava
October 22nd, 2009, 07:20 PM
Eto, jedan dan ih pustis, i vec ti isaraju bulevar :), a zgrada kod masinske je blago receno odvratna :ohno:

Moram i da se poradujem za ovu Posmatracevu vest o Komisiji za Podgradje, bilo je krajnje vreme, samo da se nesto pomeri sa mrtve tacke. :banana:

NIXIVOJE_NS
October 22nd, 2009, 07:48 PM
Eto, jedan dan ih pustis, i vec ti isaraju bulevar :), a zgrada kod masinske je blago receno odvratna :ohno:

Moram i da se poradujem za ovu Posmatracevu vest o Komisiji za Podgradje, bilo je krajnje vreme, samo da se nesto pomeri sa mrtve tacke. :banana:

Limanac potpuno se slazem s tobom za tu zgradu ovo je tezak zlocin prema arhitekturi

Ranko Su NS
October 22nd, 2009, 08:22 PM
ta zgrada kod masinske uopste nije losa, fasada ima garanciju 50 godina. Kvalitet gradnje je dobar. Slucajno sam danas bio u njoj i usliko sam za vas slike hodnika u zgradi pa vi sami donesite zakljucke:
http://i37.tinypic.com/29cur04.jpg
http://i38.tinypic.com/35m4gf7.jpg
http://i37.tinypic.com/hx24i8.jpg
http://i33.tinypic.com/2py29zs.jpg

DekiNS
October 22nd, 2009, 08:27 PM
ta zgrada kod masinske uopste nije losa, fasada ima garanciju 50 godina. Kvalitet gradnje je dobar. Slucajno sam danas bio u njoj i usliko sam za vas slike hodnika u zgradi pa vi sami donesite zakljucke:

Auuuuuuu jel ovo neki hotel ili sta???
Ovde ima vise slika nego u Luvru :D

Ban.BL
October 22nd, 2009, 08:28 PM
Koliko slika...
izgleda kao hotel unutra

liman_drzava
October 22nd, 2009, 09:03 PM

O, pa ovo se ne vidja svaki dan. Ne mogu reci da mi je bas stil prijemcljiv, ali su se isprsili, vidi se. Tim vise mi je zao sto je fasada onako nakaradnog izgleda, materijali su kazes kvalitetni, tako da se trebalo bolje isprojektovati i uklopiti. Bas steta, ali hvala za ekskluzivne snimke! :cheers:

neusatz!
October 22nd, 2009, 11:10 PM
Fenomenalno ako uspeju da to srede sa Gradićem. Što se tiče slika samo mala ispravka, nadam se da mi ne zamerate. Na onoj jednoj nije ugao Njegoševei Temerinske, već Njegoševe i Šafarikove. Zgrada preko puta Mašinske je spolja krš, iznutra simpatična. Čuo sam da je poodavno još jedna zgrada slično opremljena slikama po hodnicima, naime kažu da je tako u jednoj zgradi na početku Novosadskog sajma. Nisam bio pa ne znam.

posmatrac
October 22nd, 2009, 11:11 PM
:wallbash::badnews::down:

spolja ruzno, a unutra kic...strasno strasno

neusatz!
October 22nd, 2009, 11:21 PM
A sad malo Kulturni centar. Imao sam problem da nadjem slike kako je nekad izgledao:

http://nocmuzeja.org/var/noc_muzeja/storage/images/gradovi/novi-sad-zona-3/kulturni-centar-novog-sada/11658-1-ser-SR/Kulturni-centar-Novog-Sada_nm_large.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_Sj9k3XQL65c/Rn4o9xZ4l-I/AAAAAAAAABw/b2z7qUTsqpY/s320/DSCN0784.JPG

Dakle to je sve što sam uspeo da nadjem i to jedva na nekom ruskom blogu. No, vidi se otprilike kako je izgledao.
Ovo je današnja slika rekonstrukcije Kulturnog centra, malo je lošija jer je snimljena posle 18 časova kad su se već svetla palila, no šta je tu je...

http://img198.imageshack.us/img198/7599/20520585.jpg

Da budem iskren nisam siguran da će mi se rekonstruisana fasada više dopadati od one prvobitne.

BTW, kad se već priča o Porti kako vam se svidja kako je sredjena Atina? Meni je sasvim OK sem ona dva stuba u sredini...

neusatz!
October 22nd, 2009, 11:24 PM
:wallbash::badnews::down:

spolja ruzno, a unutra kic...strasno strasno

Čuj, ako uporedimo sa onim zgradama po Grbavici i na Novoj Detelinari gde su uski hodnici i sa strane načičkane garsonjere kao u nekom jeftinom motelu za sirotinju iz američkih filmova, ovo je vrhunska umetnost. Ako od tehnološkog minimalizma predju na kič, pa potom i na nešto normalno meni i to zvuči kao obećavajuće jer se bar nešto menja ka boljem. Zato ja imam simpatija prema takvim trendovima, naracno ako se ne ostane na ovome.

neusatz!
October 22nd, 2009, 11:41 PM
Još malo o skejt parku:

Počeli radovi u Limanskom parku
Poligon za skejtere na 1.200 kvadrata
Autor: Žarko Bogosavljević

Pripremom terena u Limanskom parku kod Mosta slobode započeta je proteklog vikenda gradnja prvog poligona namenjenog skejterima, rolerašima i biciklistima. Skejt park će se, kako je najavljeno, prostirati na 1.200 kvadratnih metara, imaće 15 rampi i specijalnu podlogu za ekstremne sportove, a ceo posao biće završen za tri do četiri meseca i, prema računici Zavoda za izgradnju grada, koštaće ukupno 14,5 miliona dinara.

http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/10_oktobar/19/vojvodina/skejt-poligon-x.jpg

Parterno uređenje prostora u Limanskom parku povereno je firmi „Borovica transport”, a radnicima ovog preduzeća dat je rok od 45 dana da izgrade betonske podloge, prilazne staze, ograde, klupe i dodaju korpe za smeće i ostali urbani mobilijar. Za te radove je izdvojeno 10,8 miliona dinara. Nakon toga u Limanski park će izaći i radnici preduzeća „Neon”, angažovanog da u roku od mesec i po dana postavi i rasvetu po ceni od 3,7 miliona dinara. Zaposleni u Zavodu za izgradnju grada će narednih dana odabrati i firmu koja će skejt park opremiti neophodnom opremom, rampama i drugim rekvizitima potrebnim za vožnju skejtova, rolera i BMX-a. Novosadski skejteri gotovo deceniju nastoje da dobiju prostor adekvatan za bavljenje tom veštinom. Investicija je nekoliko puta odlagana i malo je nedostajalo da se to dogodi i ove godine, ali je prilikom rebalansa gradskog budžeta izdvojeno dodatnih nekoliko miliona dinara kako bi posao ipak bio konačno završen.
- Stepenište Srpskog narodnog pozorišta je kultno mesto novosadskih skejtera i voleli bismo da, kada za tri-četiri meseca budu napravljen novi skejt park, to bude njihovo novo okupljalište. Po okončanju radova u Limanskom parku, Novi Sad će biti stavljen na evropsku mapu gradova koji imaju potpuno nove skejt parkove - rekao je Borislav Novaković, direktor Zavoda za izgradnju grada.
Skejteri, o čijim se željama i predlozima vodilo računa prilikom projektovanja, ocenjuju da će novosadski skejt park po površini i opremi biti jedan od većih ne samo u Srbiji, nego i u okolnim zemljama.

Izborili smo se za mesto za nas
Skejteri očekuju, uz mnogo bolje uslove za vožnju, da će po završetku u svom prostoru moći da organizuju i takmičenja.
- Posle 10, 15 godina, koliko smo se borili za ovo, ZIG nam je izašao u susret da bi se osiguralo neko mesto za nas. To će biti naš kutak i ZIG je ispoštovao sve naše želje u vezi sa opremanjem parka. Organizovaćemo i takmičenja na državnom i širem nivou - kaže skejter Miloš Vukotić.

Izvor: Blic

Marco Materazzi
October 22nd, 2009, 11:43 PM
http://i37.tinypic.com/29cur04.jpg
http://i38.tinypic.com/35m4gf7.jpg
http://i37.tinypic.com/hx24i8.jpg
http://i33.tinypic.com/2py29zs.jpg

jaaaaooooo...
pa super! Samo nam je jos ovo debilisanje falilo, a verovatno je ove slike kupio negde sa haube na Najlonu!
A znajuci ko je investitor, cenjeni postovaoc i poznavaoc umetnosti, ubedjen sam da iskreni i duboki razlog ove debilane moze biti mozda i ne mogucnost prodaje stanova. Pa se covek sada trudi da privuce neku budalu, koja isto tako poznaje umetnost i pada na jefitini kineski polirani granit da mu uvali stan. A slike ce verovatno nestati netragom, opet na neku haubu, posle par dana...
hahahaha odlicno!
ovo je jos ne zabelezeno...
i naravno, stilska slicnost izmedju odvratnog plavog alubonda (koji jos jedino na Bulevaru na jednoj zgradi stoji) i ove "neznamkakobijekvalifikovao" umetnosti...
a vidim, nikom nije upalo u oci, da frajer ima u hodniku stepenice, bas super za nekog sa invalidskim kolicima, ili majku sa malim detetom, ali zato pored tih istih stepenica OGLEDALO!!!

neeeeeee....

vlada_Ilina_h2o
October 22nd, 2009, 11:46 PM
^^Zar je bilo tesko izbrisati ?

cornacum
October 23rd, 2009, 12:46 AM
Јел може неко да потврди локацију на овoj слици?

http://i33.tinypic.com/25fhtnl.jpg

Рекао би да је то на транзиту код граса, али не верујем да су толико ископали град од када сам отишао из србије пре мало више од месец дана.

Да ли ћу препознати Нови Сад када дођем у децембру? Добро питање...

liman_drzava
October 23rd, 2009, 12:55 AM
Raskrsnica Hadzi Ruvimove i Subotickog bulevara koji se sad zavrsava. Tu se radi ono sporno prosirenje uskog grla preko pruge...

Novosadian
October 23rd, 2009, 01:33 AM
u pitanju je hotel :) namena je promenjena nakon što je na konkursu izabrano idejno rešenje....
Tim gore:) Hteli, ne hteli pola grada bi videlo sve sto se desava u sobama.
hoce li se postavljati jos neki paneli preko stakala na mesari?
Hoce, a mozes i da vidis kakvi u onoj ulici koja vodi ka Pap Pavla

P.S. Hvala Limancu na slikama, a Codari i Pripadniku cestitam prinove:cheers:

Ranko Su NS
October 23rd, 2009, 07:52 AM
Čuo sam da je poodavno još jedna zgrada slično opremljena slikama po hodnicima, naime kažu da je tako u jednoj zgradi na početku Novosadskog sajma. Nisam bio pa ne znam.

jeste, bio sam u njoj, odmah pored gradilista na pocetku Novosadskog sajma. Ima i portira. Ali u njoj vlasnik zgrade iznajmljuje stanove namestene. Kazu da ce i kontroverzna zgrada pored masinske imati portira, ali nisam video gde bi on bio. Ima ih jos po gradu sa slikama u hodnicima, cini mi se.

Veternik
October 23rd, 2009, 09:54 AM
Ljudi da vidite kucu u kojoj zivi investitor ove zgrade, preko puta masinske... ovo vam ne bi licilo na kic, verujete mi! :nuts::nuts:

kasko
October 23rd, 2009, 10:09 AM
Preduhitrili su me

http://www.dnevnik.co.yu/node/10243

cornacum
October 23rd, 2009, 02:17 PM
Preduhitrili su me

http://www.dnevnik.co.yu/node/10243

Хоће Сомборски изаћи дo Суботучког?

Duja
October 23rd, 2009, 02:32 PM

Hoće, ali tek iduće godine (navodno).

Mislim da se još nisu odlučili kako će da reše tu ogromnu raskrsnicu na Limanu V, gde će se sticati 5-6 bulevara (a koja će se u budućnosti nastaviti i ka budućem mostu preko Dunava, koji će počinjati tu negde oko brodogradilišta). U opcijama su kružni tok, petlja u više nivoa... a ja se bojim da će se završiti na 2-3 gadna semafora na gomili.

vectom
October 23rd, 2009, 02:53 PM
oce neko da postavi neku finu mapu gde su ti bulevari, mesta za buduce raskrsnice, itd itd, sve u jednom ako moze :D posto nisam iz NS a interesuje me

Ranko Su NS
October 23rd, 2009, 02:54 PM

ne, do Evrope:bash:

liman_drzava
October 23rd, 2009, 03:27 PM
oce neko da postavi neku finu mapu gde su ti bulevari, mesta za buduce raskrsnice, itd itd, sve u jednom ako moze :D posto nisam iz NS a interesuje me

Evo ga isecak iz GUPa, tu sam obelezio sve. Plavo je ono sto treba da se gradi, dakle spajanje Subotickog sa E75, i na drugom kraju produzetak do novog mosta preko Dunava i spajanje sa obilaznicom oko Sr. Kamenice. Na pocetku Subotickog sada je uradjen samo "polu-bulevar", pa ono usko plavo uokvireno znaci da tu jos dolazi prosirenje na normalan profil od 3+3 kao sto ce sve biti, kada se zavrse imovinsi odnosi... Za Somborski ista prica, s tim sto nisam siguran do koje raskrsnice se sad prema Limanima ide, nadam se da sam potrefio. Sledece godine najavljuju njegov izlazak do zute takce, sto je ukrstanje dva nova bulevara i postojeceg Cara Lazara u koji se Somborski uliva, a Suboticki ce ici preko svih ukrstanja, jednog dana, nadvoznjacima, sto je tamnijom zelenom na GUPu i ucrtano.
http://i38.tinypic.com/15dmotd.jpg

Detalj raskrsnice Subotickog i Somborskog:
http://i37.tinypic.com/rlgjmp.jpg

neusatz!
October 23rd, 2009, 03:46 PM
Evo ga isecak iz GUPa, tu sam obelezio sve. Plavo je ono sto treba da se gradi, dakle spajanje Subotickog sa E75, i na drugom kraju produzetak do novog mosta preko Dunava i spajanje sa obilaznicom oko Sr. Kamenice. Na pocetku Subotickog sada je uradjen samo "polu-bulevar", pa ono usko plavo uokvireno znaci da tu jos dolazi prosirenje na normalan profil od 3+3 kao sto ce sve biti, kada se zavrse imovinsi odnosi... Za Somborski ista prica, s tim sto nisam siguran do koje raskrsnice se sad prema Limanima ide, nadam se da sam potrefio. Zuta tacka je najzanimljivije ukrstanje dva nova bulevara i postojeceg Cara Lazara u koji se Somborski uliva, a Suboticki ce ici preko svih ukrstanja, jednog dana, nadvoznjacima, sto je tamnijom zelenom na GUPu i ucrtano.

Mislim da se ove godine u slučaju Somborskog bulevara ide samo do raskrsnice sa Subotičkom ulicom.

Duja
October 23rd, 2009, 04:08 PM
Mislim da se ove godine u slučaju Somborskog bulevara ide samo do raskrsnice sa Subotičkom ulicom.

Pa da, tako je Limanac i nacrtao, nemoj da zbunjuješ...

Nego, Limanac, jel' se sećaš jesu li rekli da je to konačni plan te petlje na "Limanu V"? Ima mi tu par nelogičnih stvari, kao što su:

Gde završava Ćirila i Metodija? (Ili se ukida :) )
Jel' se ja to varam ili se Heroja Pinkija ukršta sa Evropom u nivou (tj. semaforom)?
Po ovom planu, Evropa će da pregazi Sime Matavulja... koju su nedavno asfaltirali (:bash:) ("meseci rada mogu ti uštedeti sate planiranja")

liman_drzava
October 23rd, 2009, 04:45 PM
Nego, Limanac, jel' se sećaš jesu li rekli da je to konačni plan te petlje na "Limanu V"? Ima mi tu par nelogičnih stvari, kao što su:

Gde završava Ćirila i Metodija? (Ili se ukida :) )
Jel' se ja to varam ili se Heroja Pinkija ukršta sa Evropom u nivou (tj. semaforom)?
Po ovom planu, Evropa će da pregazi Sime Matavulja... koju su nedavno asfaltirali (:bash:) ("meseci rada mogu ti uštedeti sate planiranja")

Taj plan sam nasao na sajtu Urbanizma, da li je konacan ili podlozan promenama stvarno ne znam, Bora Solunac je bio najavljivao "kruznu raskrsnicu", da li je to njemu to ili ima neke druge informacije :dunno: Po meni je ovo OK resenje, mozda bi kruzni tok i zakrcio vise nego sto bi pomogao s obzirom koliko se saobracaja ocekuje kada se sve izgradi. Za Heroja Pinkija mi deluje da ce biti presecena i prepolovljena :)

Ovo mi se svidja: "Liman V"! :horse:

Duja
October 23rd, 2009, 05:29 PM
^^ Nije ni meni tako loše to rešenje, ali mi je ta raskrsnica Heroj Pinkija<->Evropa misterija... Kad već dižu Evropu na nadvožnjak, mogli bi i Heroja Pinkija da podvuku pod njega. No, videćemo... svi projekti su podložni promenama.

sale_kg
October 23rd, 2009, 06:58 PM
Ovo mi se svidja: "Liman V"! :horse:

:naughty: :lol: :okay:

podvodni
October 23rd, 2009, 07:14 PM
^^ Nije ni meni tako loše to rešenje, ali mi je ta raskrsnica Heroj Pinkija<->Evropa misterija... Kad već dižu Evropu na nadvožnjak, mogli bi i Heroja Pinkija da podvuku pod njega. No, videćemo... svi projekti su podložni promenama.

i dalje mi nakaradno zvuci to bulevar evropa... somborski ce se, kako se svari razvijaju, zvati bulevar rusija :)

albukerki
October 23rd, 2009, 09:52 PM
i dalje mi nakaradno zvuci to bulevar evropa... somborski ce se, kako se svari razvijaju, zvati bulevar rusija :)

Ako bi Kinezi uleteli koji evric za raskrsnicu(kao u bg za most) zasto da ne Bulever NR Kine :bash:

posmatrac
October 23rd, 2009, 10:47 PM

samo da ispravim nije Bulevar Evropa nego Bulevar Evrope, to kazem jer su se na skusptini raspravljali dali da bude Evropa ili Evrope

koji moroni.

za mene je to jesete i ostace Suboticki bulevar

posmatrac
October 23rd, 2009, 10:47 PM
nego evo ovo s 021

Temerinska petlja do kraja 2010.
Novi Sad
- D. P.
petak, 23 oktobar 2009 21:06
Petlja "Centar", poznatija kao "Temerinska petlja", kod marketa "Rodić" gradi se duže od dve godine, a neće biti završena još godinu i po dana, saznaje Radio 021.

temerinska_petljaKako su nam rekli u Javnom preduzeću "Putevi Srbije", razlog odugovlačenja radova je sređivanje dokumentacije i izdavanje dozvola, jer u izgradnji ovog dela saobraćajnice učestvuje nekoliko firmi. Petlja treba da bude završena do kraja 2010. godine, a da bi se ispoštovao ovaj dogovor, potrebno je da se u posao aktivno uključe Zavod za izgradnju grada, JP "Urbanizam", Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, projektanti, nadzorni organi i izvođači radova.

Osim izgradnje saobraćajnica, na ovom delu puta se izmeštaju i obezbeđuju elektroenergetski i telekomunikacioni vodovi, kao i instalacije naftovoda i gasovoda. Ovaj deo posla još nije završen, kao ni asfaltiranje slojeva na ulazno-izlaznim rampama.

Takođe treba uklopiti saobraćajnicu na petlji sa Temerinskom ulicom i regionalnim putem R-120. Uklapanje novoizgrađenih saobraćajnica trenutno može da se izvede samo privremenim rešenjem, jer je konačno rešenje uslovljeno izradom i usvajanjem urbanističko-tehničke dokumentacije za administrativno područje grada Novog Sada.

Vrednost radova izgradnje Temerinske petlje je dvesta miliona dinara.

liman_drzava
October 24th, 2009, 11:58 AM
Povodom obeležavanja 65 godina od oslobođenja Novog Sada, Vojvođansko društvo za železnicu organizovalo je do kraja meseca u Apolo centru izložbu nazvanu „50 godina od izgradnje Bulevara u Novom Sadu".

Izgradnjom bulevara sa šest kolvoznih traka, šesdesetih godina prošlog veka, glavni grad pokrajine postao je moderan i savremen grad.

Izvor:http://www.rtv.rs/sr/vesti/vojvodina/novi_sad/2009_10_23/vest_158392.jsp

Vec vidim nase slike na proslavi 50 godina Subotickog i Somborskog ;)

cornacum
October 24th, 2009, 02:53 PM
Detalj raskrsnice Subotickog i Somborskog:
http://i37.tinypic.com/rlgjmp.jpg

Не могу казати да ми се ово свиђа.

Још једно питање, да ли ће суботички булевар (овај постојећ крак) бити проширен, односно да ли ће бити коловоза са ове друге стране где је тренутно земња?

kasko
October 24th, 2009, 07:27 PM
Stizu prve slike. Ubi me lose vreme...
Asfalt je izuzev 200 na poslednjoj deonici do Suboticke ulice uradjen. Ali osim asfalta i semafora nema nicega sem blata. Dakle, za sada ni u najavi neka pesacka staza, pesacki prelazi se zavrsavaju na poljanama, a pojedine raskrsnice u dvoristima :lol:
Autobuska stajalista su uradjena. Bilo bi interesantno koje linije ce prolaziti tuda. Nekako predpostavljam da ce 6.ca biti produzena do GSP.

Idemo...
Od GSP do Koci Ivana

http://img20.imageshack.us/img20/6606/001800x600.jpg

http://img24.imageshack.us/img24/8618/002800x600f.jpg

http://img23.imageshack.us/img23/8701/003800x600t.jpg

http://img10.imageshack.us/img10/1396/004800x600.jpg

http://img20.imageshack.us/img20/3871/005800x600.jpg

kasko
October 24th, 2009, 07:35 PM
Isto, samo sad pogled prema GSP od krivine ispred Koci Ivana.

http://img26.imageshack.us/img26/4836/009800x600.jpg

http://img39.imageshack.us/img39/2494/006800x600.jpg

http://img62.imageshack.us/img62/5803/007800x600.jpg

http://img26.imageshack.us/img26/5611/008800x600.jpg

MFL Djole
October 24th, 2009, 07:36 PM
Bulevar Evrope ex Subotički

Obišao sam danas bul. i vidim da su radovi dosta ubrzani i da brzo napreduju, samo me plaši da u toj brzini nešto i ne zabrljaju, što je vrlo verovatno.

Nadam se da ćemo proslaviti taj prvi novembar:cheers:

evo jedne zamerke, opet na uglu Hadži Ruvimove i Bulevara.
Pešaci i biciklisti koji idu novim bulevarom ne mogu preći Hadži Ruvimovu ulicu i nastaviti bulevarom, jer ostrvo na sredini Hadži Ruvimove u liniji pešačke staze i staze za bicikliste nije spušteno u nivou asfalta. Dok pešaci i mogu nekako se popeti na ostrvo, biciklistima ne ostaje ništa drugo nego da uzmu svoje bicikle u ruke i prenesu ih preko H.R ulice i onda nastave stazom duž bulevara.
Da stvar bude još smešnija, u produžetku raskrnice na strani Novog Naselja napravljeno je novo ostrvo koje je spušteno u nivou za pešake i bicikliste, a da sa te strane nema uopšte pešačke i biciklističke staze duž bulevara niti će se graditi u skorije vreme.
http://i38.tinypic.com/140het4.jpg

još jedna bandera
i to na autobuskom stajalištu
http://i37.tinypic.com/aujbxk.jpg

uskoro još jedna novogradnja na Bulevaru, odnosno Veselina Masleše
http://i36.tinypic.com/30us4tc.jpg

biće valjda nekog zelenila ovde, na slici se vidi i nova rasveta
http://i33.tinypic.com/2wrnb4h.jpg

skoro sva horizontalna i vertikalna signalizacija je završena
http://i36.tinypic.com/hwyi6x.jpg

sve u svemu nije loše, bul. je extra,
ali nigde nijednog parking mesta, izgleda će opet treća traka biti rezervisana za sva 4:ohno:

kasko
October 24th, 2009, 07:47 PM
Dalje, do Jovana Popovica:

http://img291.imageshack.us/img291/6531/011800x600.jpg

http://img257.imageshack.us/img257/2459/012800x600.jpg

http://img259.imageshack.us/img259/7577/013800x600.jpg

http://img337.imageshack.us/img337/705/015800x600.jpg

http://img337.imageshack.us/img337/4374/014800x600.jpg

http://img337.imageshack.us/img337/3875/016800x600.jpg

kasko
October 24th, 2009, 07:48 PM
Druga polovina posle vecere :)

liman_drzava
October 24th, 2009, 07:56 PM
Hvala za slike momci :cheers: Sto se tice parkiranja u Subotickom, ja verujem da kada bude bilo potrebe zbog novoizgradjenih zgrada, oni ce biti vec obezbedjeni kao garaze ili neki parking prostori kao ono na kraju ka Kornelija Stankovica. Ovaj bulevar se vodi kao gradski autoput, pa kontam da zbog toga nije predvidjeno penjanje kao sto je uobicajeno, da bi sve tri trake bile maksimalno prohodne.

vlada_Ilina_h2o
October 24th, 2009, 08:08 PM
Svaka cast na slikama!:cheers:
1.Ne vidim nikakav problem sa ovom banderom kod autobuskog stajalista na Subotickom.
2.Zasto ovo (http://img337.imageshack.us/img337/705/015800x600.jpg) autobusko stajaliste nije asfaltirano?Jel je tako svuda u NS?
3.Nije nista sporno povodom ovoh nedostatka koje ste naveli tokom reportaze.Bulevari su u fazi izgradnje i na kraju ce se i to srediti.

Obozavam ovakve bulevare!Sada ste me malo oraspolozili.:cheers:

cardinals1
October 24th, 2009, 08:11 PM
Odlične slike. Jel' može neko da ucrta to na maps.google.com da vidimo gdje prolaze ti bulevari?

kasko
October 24th, 2009, 08:15 PM
Odlične slike. Jel' može neko da ucrta to na maps.google.com da vidimo gdje prolaze ti bulevari?

aj sad klik na jednu stranicu unazad i sve ce ti biti jasno...

Stormwatch153
October 24th, 2009, 08:16 PM
samo da ispravim nije Bulevar Evropa nego Bulevar Evrope, to kazem jer su se na skusptini raspravljali dali da bude Evropa ili Evrope

koji moroni.

za mene je to jesete i ostace Suboticki bulevar

:lol: Hah, odlicne slike ali ovo "Bulevar Evrope" me podseca vise na ime pekare...verovatno ce Evropa na Evropi imati bar 3-4 radnje sa jedne i druge strane. :lol::lol::lol:

liman_drzava
October 24th, 2009, 08:20 PM

Neka, neka, evo u Google Earthu da se vidi. A tamo iza na stranici neka pogleda objasnjenja sta-dokle-kad-zasto ;)
http://i38.tinypic.com/api8l.jpg

I da, nemojte vise s tim Bulevar Evrope, preci ce vam u naviku i sta onda? :lol: Ja bojkotujem!

kasko
October 24th, 2009, 08:24 PM
Dalje prema Kis Ernea. Inace, neko je gore spominjao Liman V, a meni su one zgrade od crvene cigle na kraju K.Abrasevica jos iz detinjstva ostale upamcene kao pocetak nikad izgradjenog Limana 5.Verovatno urbana legenda za decu ;)

http://img24.imageshack.us/img24/818/020800x600.jpg

http://img43.imageshack.us/img43/3875/016800x600.jpg

http://img24.imageshack.us/img24/3427/017800x600.jpg

http://img257.imageshack.us/img257/3361/018800x600.jpg

http://img406.imageshack.us/img406/9739/019800x600.jpg

cardinals1
October 24th, 2009, 08:26 PM

Ma ne snalazim se tamo. Evo liman_drzava je ucrtao, htio sam da kažem da sam već sam "ukapirao" na GE ali hvala svejedno! Jedino sam mislio da će taj Somborski bulevar da se spoji sa Subotičkim na raskrsnici. Porke not?

Inače, ovo su ekstra uradili! :cheers:

liman_drzava
October 24th, 2009, 08:26 PM
Hahahahahhaha, ova zuta zgrada na poslednjoj slici!!!! :bash::bash::bash::bash:

@ Cardinals: Nece biti raskrsnice jer se ocekuje veliki protok vozila, nesto popot auto puta, i ni sa cim se nece ukrstati u nivou. Ne znam kako ce to izgledati sledece godine posto se tad planira spajanje, ali ne i produzetak Subotickog i izgradnja jos jednog mosta, a ni izlaz na E75 kada bi to zaista i postao auto put, ali videcemo...

kasko
October 24th, 2009, 08:30 PM
Do Sarplaniske / K.Abrasevica

http://img43.imageshack.us/img43/9099/021800x600.jpg

http://img43.imageshack.us/img43/8899/022800x600.jpg

http://img267.imageshack.us/img267/6951/023800x600.jpg

http://img248.imageshack.us/img248/2496/024800x600.jpg

http://img40.imageshack.us/img40/5081/025800x600.jpg

kasko
October 24th, 2009, 08:35 PM
http://img32.imageshack.us/img32/7746/028800x600.jpg

http://img39.imageshack.us/img39/5081/025800x600.jpg

http://img36.imageshack.us/img36/4804/026800x600.jpg

http://img36.imageshack.us/img36/7433/027800x600.jpg

kasko
October 24th, 2009, 08:36 PM
Poslednjih 200m mi je crkla baterija a i devojka otkazala poslusnost :D. Ovim putem joj se javno zahvaljujem na logistici i drzanju kisobrana :)

Zato na kraju jos 3 slike raskrsnice sa Subotickom ulicom. Pogled na Istok - buduci produzetak do Limana 4, Zapad - Somborski, i sam ugao.

http://img237.imageshack.us/img237/2407/032800x600.jpg

http://img16.imageshack.us/img16/7804/030800x600.jpg

Pogled iz Suboticke ul.

http://img527.imageshack.us/img527/3730/031800x600.jpg

liman_drzava
October 24th, 2009, 08:41 PM
Super su ti slike i ovo je stvarno fenomenalna stvar za Telep :cheers: Pitam se koliku lovu ce da trazi ovaj baja u neomalterisanoj kuci :)

kasko
October 24th, 2009, 08:55 PM
Hvala, hvala. :cool: A taj lik sa kucom je resio probleme sledece tri generacije svoje porodice :D :eek2:

kasko
October 24th, 2009, 09:19 PM
2.Zasto ovo (http://img337.imageshack.us/img337/705/015800x600.jpg) autobusko stajaliste nije asfaltirano?Jel je tako svuda u NS?

skoro sve stanice u ns su betonske. to je uradjeno u proteklih cc 10g.

DekiNS
October 24th, 2009, 09:28 PM

Buska stajalista su od betona,posto je beton otporniji na guzvanje nego asfalt.
Inace Put Investu svaka cast kako rade,a Borovica samo :down:,deluje kao razbijena banda sa lopatama i nesto mehanizacije,bez ikakvog rukovodjenja i plana.

Ranko Su NS
October 24th, 2009, 09:31 PM
jbt koliko smo dobili fotografa :)
ja vise ne moram da slikam.
evo malo karte:
zeleno: u planu za koju godinu
crveno: sad se radi i so i su
plavo: uradjen su jedna traka

http://i37.tinypic.com/ir3ryh.jpg

kasko
October 24th, 2009, 09:39 PM
jbt koliko smo dobili fotografa :)
ja vise ne moram da slikam.
evo malo karte:
zeleno: u planu za koju godinu
crveno: sad se radi i so i su
plavo: uradjen su jedna traka

Ijaaaooo optimiste! I za to da ne moras vise da slikas a i za ovo zeleno :)

Ranko Su NS
October 24th, 2009, 09:49 PM
evo i u GE
boje isto znace:

http://i35.tinypic.com/6pz22b.jpg

liman_drzava
October 24th, 2009, 09:54 PM
Ranko, jesam li ja tebi na ignore listi?
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=45064264&postcount=6170
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=45123207&postcount=6192
;)

Ranko Su NS
October 24th, 2009, 09:58 PM
Ranko, jesam li ja tebi na ignore listi?

naprotiv, puno si mi nedostajo, nije te bilo mesec dana,:) a tvoje slike sam moro da dopunim ,nasim gostima nije sve jasno, cim se ponavljaju:nuts:

liman_drzava
October 24th, 2009, 10:01 PM
naprotiv, puno si mi nedostajo, nije te bilo mesec dana,:) a tvoje slike sam moro da dopunim ,nasim gostima nije sve jasno, cim se ponavljaju:nuts:

:hug: :D Dobro, dobro... oprosteno ;)

Ranko Su NS
October 24th, 2009, 10:05 PM
idem na pivo, da proslavim, posto mi je oprosteno:banana:

vlada_Ilina_h2o
October 25th, 2009, 12:18 AM
skoro sve stanice u ns su betonske. to je uradjeno u proteklih cc 10g.
Meni lepse deluje kada su asfaltirane.Ovako mi beton nekako odskace...
Buska stajalista su od betona,posto je beton otporniji na guzvanje nego asfalt.

Odakle ti ovaj podatak?Ne verujem da je to tacno...

liman_drzava
October 25th, 2009, 12:26 AM

Veruj mi da jeste, pa i prostom logikom, od cega je koji napravljen? Pre ce da pukne ako mu se prekoraci nosivost (krt je), nego da se istalasa i izdeformise kao asfalt (duktilan je), a to je bio cest problem u gradu na stajalistima...

Kot Behemot
October 25th, 2009, 12:36 AM
^^ Da, a posebno je problem leti, kad krenu više temperature asfalt omekšava... to mu je tehnološki nedostatak, nije otporan na kočione sile, pa se prave kolotrazi, a ako se stavi više agregata, da bude čvršći, onda postaje hrapav i brže se haba.
Da je beton jeftiniji i lakši za proizvodnju & ugradnju, svi autoputevi bi se pravili od betona, ma svi putevi.
U Americi se oko 5% puteva pravi od betona, i to baš one najopterećenije deonice.
Imam i ja slike Somborskog od danas, ali nema smisla da ih postavljam kad je Kasko to tako lepo pokrio. Bravo!

vlada_Ilina_h2o
October 25th, 2009, 12:50 AM
Momci,hvala na objasnjenju.Cudno mi je to bilo posto nikada nisam video (ili nisam obratio paznju) da negde postoje betonska stajalista.Npr. kod nas u Kg-u nema ni jedno jedino betonsko stajaliste.

posmatrac
October 25th, 2009, 12:53 AM
evo sad cu biti totalno neiformisan,a stvarno znam mnogo toga..ali koje ce to linije GSP-a ici bulevarima???
pitam par likova iz GSP koje znam, a oni mene zbunjeno gledaju i sve kao, ma jes ti siguran da si video stajalista????

tako da ako neko zna nek napise ovde....
znam da je bilo price oko linije 12 da se malo promeni trasa na Telepu,ali nevidim kako kada Somborski sada bas preseca sve i ide ona prica oko uvodjenja linije 13 do kraja godine ili pocetkom 2010(Naselje-Liman, a ide od Bul.J.Ducica, preko Hazdijeve, pored Sajma i dalje tako da ne ide preko bulebva)...dakle jel neko ima ideju zasta su ova stajalista?

DekiNS
October 25th, 2009, 01:40 AM

Ma kad se malo asfalt isprlja,bice skoro iste boje,to sad tako izgleda malo bzvz dok je asfalt nov :)

Bus broj 12 ce verovatno ici Somborskim,umesto do sada Petefi Sandora,pa na Vrsacku i dalje nastavljati svojom trasom,samo ne znam gde ce mu biti okretnica.
Nema logike da ide dalje od Vrsacke bulevarom,jer je pitanje kuda bi mogao iz Suboticke?!

Ranko Su NS
October 25th, 2009, 10:13 AM
sa www.021.rsj jako zanimljiv tekst, koji govori o uvođenju reda u građenju stanova. Ako bude tako, biće super i to me jako obradovalo:

Uvođenjem jedinstvenog kompjuterskog programa u sudove koji će početi da funkcioniše od decembra, biće eliminisana mogućnost višestruke prodaje iste nepokretnosti, pošto će kupac moći da proveri da li je stan za koji je zainteresovan već nekome prodat, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen.
On je rekao da će kupci koji su ostali bez para i bez željenih stanova, kao žrtve višestruke prodaje, biti obeštećeni pošto osumnjičenima bude oduzeta imovina.

Predsednik Društva za borbu protiv prevara Saša Pribičević složio se da bi rešenje problema višestruke prodaje stanova različitim kupcima moglo da bude kompjutersko umrežavanje sudova u Srbiji kako bi postojao tačan uvid kada je urađena kupoprodaja i šta je prodato.

Potrebne bankarske garancije

Pribičević je, takođe, poručio kako je najsigurnije za kupce stanova u izgradnji da kupuju od investitora koji ima bankarsku garanciju. "Na taj način bi kupci bili zaštićeni od opasnosti da postanu žrtve ne samo prevare višestrukom prodajom stanova, već i od situacija kada ulagač padne i slomi nogu, ode u inostranstvo, razvede se od supruge ili supruga, jer novac kojim banka garantuje ostaje i zgrada može da se završi", kazao je Pribičević.

Garancija banke je, međutim, po njemu, izuzetno retka. Niko nije ozbiljno pokrenuo pitanje nametanja zakonske obaveze prema kojoj bi investitor morao da ima garanciju banke prilikom ulaska u posao izgradnje, rekao je Pribičević i založio se da država propiše tu obavezu. On je naveo da u ovom trenutku idealnu situaciji predstavlja kupovina gotovog stana, ili stana koji je najmanje 90 odsto završen, i dodao da je za krivično delo prevare zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

1.300 registrovanih prevarenih kupaca

U Novom Sadu trenutno ima 1.300 registrovanih prevarenih kupaca stanova u izgradnji, a isto toliko i u Beogradu, napomenuo je Pribičević. Naveo je primer jednog investitora u Novom Sadu koji je primio od kupaca 1,5 miliona evra za izgradnju stanova, mada je zgrada trebalo da košta 560.000 evra.

"Urađen je samo temelj i zidovi do prve ploče, a potom je firma zatvorena preko noći. Kupci su ostavljeni na cedilu, sada moraju sami da završe čitavu zgradu, o svom trošku iako su već dali pare", naveo je Pribičević.

Ban.BL
October 25th, 2009, 10:22 AM

Jeste tacno to sam vidio na mnogo mjesta u Evropi, a ista stvar se radi i sa raskrsnicama, jer na raskrsnicama je velik promet i dolazi do ostecnja.
Svaka cast za NS i tu ideju.

U BL je asfaltirano, pa ti rece da je ruzno :lol:

Ban.BL
October 25th, 2009, 10:25 AM
^^ Da, a posebno je problem leti, kad krenu više temperature asfalt omekšava... to mu je tehnološki nedostatak, nije otporan na kočione sile, pa se prave kolotrazi, a ako se stavi više agregata, da bude čvršći, onda postaje hrapav i brže se haba.
Da je beton jeftiniji i lakši za proizvodnju & ugradnju, svi autoputevi bi se pravili od betona, ma svi putevi.
U Americi se oko 5% puteva pravi od betona, i to baš one najopterećenije deonice.
Imam i ja slike Somborskog od danas, ali nema smisla da ih postavljam kad je Kasko to tako lepo pokrio. Bravo!
Betonski AP nisu dobra stvar, jesu otporniji, ali su nebezbjedniji i ne mogu se popravljati.

nsblues
October 25th, 2009, 11:32 AM
sa www.021.rsj jako zanimljiv tekst, koji govori o uvođenju reda u građenju stanova. Ako bude tako, biće super i to me jako obradovalo:

Kakava indijanska prica, ako bi ovo ono, zakona ni na mapi, ko divlji, boze me sacuvaj... preporuka garancija banke a to ne postoji, ja preporuke:lol:
Umjesto da uvedu red oni predlazu, predlazu,tj odlazu da ovi jos koju prevaru naprave( u hiljadama), a registrovanih agencija bez ikakvog obrazovanja i uvida u katastar, a naprodavase se ko ludi u saradnji sa investitorima,citaj prevarantima...umjesto metak u celo, i dozivotna robija, oni se kao sjetili da stanu prevarantima u kraj...sha la la la , nikad...sto rece Ranko,bilo bi super,,,bi, ali ja ne vjerujem ,iz razloga,,, nije to naviklo na red i rad i zakon...vec suprotno i toboze nekoj nadi da se nesto promjeni, a sud podmitljiv za (pisljivih) hiljadu dinara...sta reci, dalje za sudstvo...sad kao uvode kompjuterski sistem:ohno:

gimu
October 25th, 2009, 01:16 PM
Cuo sam negdje, ne tvrdim, da je kolovoz u tunelima po evropskoj uniji od betona. Uzrok je valjda to sto se prije par godina u nekom od njih prevrnula cistijerna sa gorivom, zapalila a uz nju je izgorio i asfalt. To je bio povod za izmjenu standarda. Kazu da je i tunel Sozina u CG betonski.

vlada_Ilina_h2o
October 25th, 2009, 02:59 PM
U BL je asfaltirano, pa ti rece da je ruzno :lol:

Nigde nisam rekao da je ruzno zato sto je asfaltirano,vec zato sto je lose uradjeno.A i nisam koristio termin "ruzno" vec sam rekao "da je moralo mnogo bolje da se uradi".

Codara
October 25th, 2009, 03:20 PM
Nije izgradnja ali pominjali smo i takve stvari ovde. Recimo da jeste razvoj.
Priča je "insajderska" od lika iz GSP-a, a priča mi je moj drug. Taj lik je lično bio poslat u Holandiju, a neki drugi i u ostale EU drzave da vide kako funkcionise prica o besplatnom prevozu biciklima za građanstvo. Navodno on kaze da su sve gradske strukture jako zagrizle za priču, a posebno gradonačelnik koji sve to gura. Posto znamo iz nekih njegovih ranijih izjava da se zalaze za uvodjenje ovog tipa prevoza, a posto sada znamo da su i konkretno slati inžinjeri da se upoznaju sa sistemom funkcionisanja istih, mozda postaje realno očekivati da se uskoro, mozda već na proleće, ovako nesto pojavi na ulicama N. Sada. Po meni bi ovo bio kulturoloski pomak napred. A uostalom, ako je neki grad stvoren za ovo, što geografskom strukturom, što infrastrukturom, to je NS.:cheers:

MFL Djole
October 25th, 2009, 03:27 PM
Ljudi ekskluzivne vesti sa terena!

Sutra u podne trebalo bi da se održi svečano puštanje saobraćaja na Subotičkom bulevaru!!!!:banana::banana::banana:

MFL Djole
October 25th, 2009, 03:32 PM
Radovi na deonici između Kornelija Stankovića i Hadži Ruvimove su završeni, ostalo je samo da se posadi zelenilo, dok na drugoj deonici dovršavaju se pešačka i biciklistička staza. :scouserd::applause::applause:

sutra svi na Bulevar

Wuxa
October 25th, 2009, 03:32 PM
^^ Viiiiiiii :happy:

Ban.BL
October 25th, 2009, 03:41 PM
Nigde nisam rekao da je ruzno zato sto je asfaltirano,vec zato sto je lose uradjeno.A i nisam koristio termin "ruzno" vec sam rekao "da je moralo mnogo bolje da se uradi".
TO je tvoje vidjenje stvari, s moje tacke gledista nista ne fali ugibalistu, mada bi bilo bolje da je betonsko kao u NS.

liman_drzava
October 25th, 2009, 04:43 PM
Suboticki pre roka?! :banana: Jel SPS u vlasti kod nas? :lol:

@Codara: Sjajna vest za bicikle, bas sam se obradovao! Primetio sam da ih Pavlicic forsira, staze su ispopravljane, a ovo bi bas bio veliki napredak. Ja vec 4-5 godina svugde idem bajsom i treba narodu to pribliziti jer je mnogo prakticnije od buseva, a cesto i od kola, a NS je idealan... Samo da ne zavrse svi na Najlonu za dve nedelje od pustanja sistema :nuts: Ako neko zna detaljije kako ti sistemi funkcionisu sa strane bezbednosti, zloupotreba i placanja moze i na PM ili u kafanu da mi napise, bas me zanima koja resenja postoje... :cheers:

Ranko Su NS
October 25th, 2009, 05:05 PM
^^Pa sad sam proso hadzi ruvimovom, ne mogu da verujem da ce da zavrse poslove na su bulevaru do sutra.:ohno:
bolje da ga otvore i u petak, a da bude kompletan. Svakako ce se del boj i rodni slikati, nece im to pobeci.

MFL Djole
October 25th, 2009, 05:35 PM
naravno da je bolje da slikanje ostave za sledeću nedelju, odnosno dok se u potpunosti ne završe svi radovi, a ovako će vozila samo smetati radnicima da rade svoj posao i na taj način oduže radove, ali šta ove to briga kad se oni slikaju i otvore pre roka, a mi iz naselja ćemo i dalje ići u kolonama a pešaci kroz blato, jer od detelinare do NN ne vodi ni jedna staza, a o uskom grlu i da ne pričamo.

posmatrac
October 26th, 2009, 12:38 AM
naravno da je bolje da slikanje ostave za sledeću nedelju, odnosno dok se u potpunosti ne završe svi radovi, a ovako će vozila samo smetati radnicima da rade svoj posao i na taj način oduže radove, ali šta ove to briga kad se oni slikaju i otvore pre roka, a mi iz naselja ćemo i dalje ići u kolonama a pešaci kroz blato, jer od detelinare do NN ne vodi ni jedna staza, a o uskom grlu i da ne pričamo.

nece biti pre roka jer nije sve ni gotovo , npr. nema rasvete a nemoze saobracaj bez rasvete (bar ne u ponedeljak, pre mislim mozda sreda)...a i del boj bas umislio da je mrkonja pa bi i on pre roka..

i nek rade jos 3 meseca ako treba al nek urade kako valja iovako ti bulevare cekaju da budu sagradjeni nekoliko decenija..nece niko praviti frku za par dana ili par nedelja kada ce ceka decenijama

neusatz!
October 26th, 2009, 12:46 AM
I ja potpisujem to. Neka produže ako je potrebno rok za sedam dana, ili 14, ali neka urade to kvalitetno. A što se tiče Holandije i besplatnog biciklističkog prevoza to ne znam kako funkcioniše, ali znam da sam tamo vidjao kišobrane po autobuskim stajalištima. U slučajiu kiše po potrebi neko ih uzme i ostavi na stajalištu najbližem svom odredištu. Dok nisu prošli naši i slični i pokrali sve kišobrane... dakle ja ne bih baš previše da se uzdam u prenošenje amsterdamskih obrazaca ponašanja ovde ... odmah bi to ovde sve pokrali, kad kradu bicikle iz biciklana, krali bi još više ove što su za besplatan prevoz...

gently5210
October 26th, 2009, 12:55 AM
Pozdrav.Moze li mi neko objasniti gde se na mapi nalazi novosadska obilaznica i dokle se stiglo sa njenom izgradnjom?Hvala!

Ranko Su NS
October 26th, 2009, 02:12 AM
Ovi nas zajebavaju sa crtanjem mapa

albukerki
October 26th, 2009, 02:29 AM
Ovi nas zajebavaju sa crtanjem mapa
Evo mladi puleni jos uvek puni entuzijazma ce da prietknu u pomoc :banana:

Dole imas link ka postu koji se nalazi par stranica iza :nuts:

http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=45126159&postcount=6203

Pripadnik
October 26th, 2009, 09:45 AM
:lol::lol:

... A što se tiče Holandije i besplatnog biciklističkog prevoza to ne znam kako funkcioniše, ali znam da sam tamo vidjao kišobrane po autobuskim stajalištima. U slučajiu kiše po potrebi neko ih uzme i ostavi na stajalištu najbližem svom odredištu. Dok nisu prošli naši i slični i pokrali sve kišobrane... dakle ja ne bih baš previše da se uzdam u prenošenje amsterdamskih obrazaca ponašanja ovde ... odmah bi to ovde sve pokrali, kad kradu bicikle iz biciklana, krali bi još više ove što su za besplatan prevoz...
Znaš kako, nekada moraš od nečega početi... Nekada ti obrasci izgledaju kao utopija, a svi se zalažu za to?! Da ne dužim, nego da pređem na konkretno. Dakle, ti biciklovi nisu nešto što je interesantno za ukrasti, tačnije izgledaju drugačije i prilagođeni su nameni. MIslim da čak ne mogu ni da se rastave! U suštini i tamo odakle potiču imaju problema sa istim stvarima (lopovi, krađa) pa su morali da se snađu. To je jedna dobra ideja i jedino što može da brine u celoj priči je da se to sprovede u delo kvalitetno, od početka do kraja (mislim i na kvalitet i na marketing,...) jer to je ono što je problem u Srbiji, pa se posle pitamo gde je moral i zašto svi pljuju...

Pričali smo o ovoj temi davno, a evo pogledajte kako je to rešeno i kako to izgleda u Parizu recimo... http://www.en.velib.paris.fr/
http://movementbureau.blogs.com/projects/images/2007/12/09/user_code.jpg

Ranko Su NS
October 26th, 2009, 11:17 AM
svi veliki projekti u pocetku izgledaju kao utopija, ali bez pokusaja, nema napretka. Ideja je super, i treba je podržati.

Ban.BL
October 26th, 2009, 11:27 AM
Ti bicikli nisu potpuno besplatni, osim toga ne mogu se "uzeti" ako nemas bankovnu ili kreditnu karticu ili aktivan racun u banci. Tako da su se oni osigurali, ako sta zafali biciklu skidaju s racuna 600€. Ne ide sen kod njih na postenje.
Evo slucaj Beca postojali su potpuno besplatni bicikli u koje se ubacivalo kao kaucija 2€, pa se ona dobije nazad kad se vrati bicikl (kao u supermarketu) u roku od godinu dana projekt je propao, jer su bicikli ili pokradeni ili unisteni, jedan je nadjen na granici s Grckom :nuts: Takodje ljudi su uzimali bicikle, pa nisu vracali nikako, nego su ih prisvojili.
Tako da to nema veze s postenjem, koliko s organizacijom sistema. Sad kad ti prijeti 600€ ako biciku nesto fali svi postuju sve.

Stormwatch153
October 26th, 2009, 11:32 AM
Ti bicikli nisu potpuno besplatni, osim toga ne mogu se "uzeti" ako nemas bankovnu ili kreditnu karticu ili aktivan racun u banci. Tako da su se oni osigurali, ako sta zafali biciklu skidaju s racuna 600€. Ne ide sen kod njih na postenje.
Evo slucaj Beca postojali su potpuno besplatni bicikli u koje se ubacivalo kao kaucija 2€, pa se ona dobije nazad kad se vrati bicikl (kao u supermarketu) u roku od godinu dana projekt je propao, jer su bicikli ili pokradeni ili unisteni, jedan je nadjen na granici s Grckom :nuts: Takodje ljudi su uzimali bicikle, pa nisu vracali nikako, nego su ih prisvojili.
Tako da to nema veze s postenjem, koliko s organizacijom sistema. Sad kad ti prijeti 600€ ako biciku nesto fali svi postuju sve.

Bas se pitam ko je pounistavao sve bicikle po Becu...hmmm...kao grad sa 100.000 nasih ljudi mogu se kladiti da je 98% stete ukljucujuci i bicikl na granici s Grckom delo nasih ljudi.

Goxy
October 26th, 2009, 12:06 PM
Sto se tice betonskih puteva osim skupog odrzavanja proizvode veliku buku tako da nisu primereni za grad!!!

kasko
October 26th, 2009, 12:11 PM
Sto se tice bulevara, treba da se otvori sto pre i to kako koja deonica sabracajnice bude ZAVRSENA (ne do pola, ne bez poslednjeg sloja i obelezenih traka, nego skroz), jer je totalni haos i kolaps u gradu. Fini radovi, pesacke staze, cvece i sl. ne smeju da budu smetnja da se ulice puste u saobracaj. Idalno bi naravno bilo da sve bude istovremenom, ali ovo gde zivimo nije Diznilend nego Srbija i nemoj sad da se pravimo blesavi i zamisljamo da zivimo u idealnom svetu.

Iz istog razloga, moram da vas podsetim i da se razumemo, ne postoji nista besplatno. Tako ni ovi bicikli ne bi pali sa neba nego bi ih kupili gradjani Novog Sada. Njihovo odrzavanje takodje.
Ja imam osecaj da uporno pokusavamo da preskocimo neke evolucijske lestvice i da u jednom totalno korumpiranom drustvu i propalom sistemu vrednosti skocimo u neke naucnofanstasticne vode tipa "besplatni bicikli". Ili ona prica o elektronskoj prodaji autobuskih karata, a bez da postoji normalan i funkcionalan tarifni sistem (primer: od Bolnice od zeleznicke stanice idete busom br11 i platite 1. kartu, ili busom br.2, pa busom br 4, sto dodje isto broj kilometara, ista zona, ali platite dve karte. I sad mi mastamo o eletronskoj prodaji karata, a nemamo ni osnove za ovaj postojeci sistem!). Da, naravno da vozaci treba da voze autobuse a ne prodaju karte! Ali ne tako sto cemo u korov posejati travu. Sve u svemu, uzas. I sve u svemu i u svakoj varijanti se ne radi u interesu gradjana nego "biznismena". To ce te videti kada dodjemo do toga da se ove ideje stvarno proguraju, pa poslove dobiju firme zetova, surjaka, moj mojega itd. po isto takvim cenama. A mi cemo sve to platiti. I dalje mastati o sreci...

Ne, ne treba da gradjani Novog Sada placaju ikome i subvencionisu mogucnost prevoza (sem mozda finansijski ugrozenima). Ako postoji volja da se ista poboljsa u gradu, onda treba da se radi na sigurnosti gradjana i licne imovine. Pa neka se naprave uslovi da biciklisti budu zasticeni od ludaka u dzipovima, a da bicikli cuvani na par javnih garaza od onih koji bi i dusu prodali za 1000din na najlonu. Neka se uspostave norme i sistem normalnih vrednosti. Pa da vidite kako ce se i biciki voziti. Bicikala ima o ho ho u gradu, samo ljudi NE SMEJU da sednu na njih, jer ce ih neko ubiti ili im isti ukrasti.

Kada savladamo te korake, mozemo da razmisljamo o necem drugom, tipa najma bicikala.

Besplatne biciklove bih sacuvao za vreme kada kod nas bude vladao svedski standard.

Napravite osnove i sredite ovaj grad, milion stvari treba uraditi, pre nego sto pocnemo da sanjarimo o Diznilendu.

I za kraj bih zeleo da pozdravim patrolu policije koja je na izlasku iz grada jutros nesto posle 5 na praznom putu i mestu na kojem nikada nema saobracajki postavio radar dok su se sinoc ispred merkatora izivljavali motori na zadnjim tockovima, a policija pijuckala po kaficima pored.

Toliko o tome.

lexaNS811
October 26th, 2009, 03:55 PM
Pozdrav za gradjevinske sladokuRce(by slavko cvitkovic)..imam vest za Vas.Duz subotickog bulevara,tj bulevara evrope gradice se soliteri od 17 spratova.Lepa vest za vas koji to volite.Ali odmah da pitam ove mentolcine iz gradske kuce koji citaju ovaj forum da mi objasne gde ce se svi ti ljudi parkirati,gde ce prosetati,i gde ce uzeti kiseonik preko leta na 35 stepeni u betonskoj dolini?HOCEMO PARK!Ako ste bulevaru dali vec evropsko ime procitajte malo o evropskim standardima vezano za uredjenje evropskih gradova. Sigurno ne prave ovakve betonsko asfaltne dzungle kao vi ovde!

sizif
October 26th, 2009, 05:55 PM
Е, ако у 90 метара, колико је широк Булевар Европе, нема места за паркинг и зеленило...

Ranko Su NS
October 26th, 2009, 06:37 PM
glupost, nema ko ih nije unistavao, dakle svi.

potpis, :applause:

Pozdrav za gradjevinske sladokuRce(by slavko cvitkovic)..imam vest za Vas.Duz subotickog bulevara,tj bulevara evrope gradice se soliteri od 17 spratova.Lepa vest za vas koji to volite.

jee, super, ovo je vest dana, obozavam velike zgrade na bulevarima.

Ja nislim da SU bulevar ima velike sanse da nadmasi bulevar oslobodjenja.:banana:

liman_drzava
October 26th, 2009, 06:41 PM
Е, ако у 90 метара, колико је широк Булевар Европе, нема места за паркинг и зеленило...

Ima naravno, nego ljudi vole da panice malo ;) A sta bi sa onim otvaranjem? :lol: Evo trazim po vestima, nigde nista... Ako ne bude Del boy sad u Razglednicama, izgleda je MFL Djole hteo da nas ispamuje... :)

O aerodrumu na Ceneju iz Blica:

Aerodrom na Čeneju dobija betonsku pistu
Autor: HANA DUNĐEROV | Foto:j. jarić | 26.10.2009. - 10:12

Novi Sad - Iako je po pompeznom otvaranju preduzeća Aerodrom „Čenej” pre pet godina priča o izgradnji prvog komercijalnog aerodroma u Vojvodini utihnula, gradske vlasti naložile su javnim preduzećima da pripreme dokumentaciju potrebnu za uređenje vazdušne luke. Kad bi izgradnja tornja i betonske piste na Čeneju mogla da počne, niko se još ne usuđuje da kaže, ali se u gradu nadaju da bi već naredne godine mogli da završe pripremu dokumentaciju i konkurišu za kredit nekog od evropskih fondova.

- Od kada je 2004. godine osnovano javno preduzeće, koje inače nikada nije zaživelo i postoji samo na papiru, ništa nije urađeno na ovom značajnom projektu, pa je sada neophodno mnogo toga nadoknaditi. Održana je serija sastanaka predstavnika grada, Aerokluba „Čenej”, Zavoda za izgradnju grada i „Urbanizma”. Dogovoreno je da najpre pustimo „Urbanizam” da popiše parcele na kojima se nalazi aerodrom, utvrdi njihovo vlasništvo i napravi predlog za otkup ili eksproprijaciju - priča Siniša Bubnjević, član Gradskog veća zadužen za saobraćaj.
Dok u „Urbanizmu” popisuju parcele i kontaktiraju njihove vlasnike, Uprava za saobraćaj traga za projektantskom kućom licenciranom za revidiranje projekta aerodroma urađenog pre 10 godina. Firma „Aeroinženjering” iz Beograda, kojoj je ovaj posao prvi put poveren, više ne postoji.
- Neophodno je da utvrdimo i šta će se dogoditi sa javnim preduzećem osnovanim pre pet godina - kaže on.
Tek nakon toga, objašnjava on, direktor buduće firme moći će da se obrati direkciji za kontrolu leta i pokuša da izdejstvuje dozvole za aerodrom, a potom, uz pomoć grada i sa već izrađenom dokumentacijom, da konkuriše za kredit.
- Da bismo smanjili troškove, radićemo po projektu koji podrazumeva kraću pistu, onu od 1.600 metara, koja ne zahteva izmeštanje obližnjeg dalekovoda. Bila bi to betonska pista, sa pratećom opremom, koja bi omogućila sletanje aviona sa najviše 40 mesta, sto znači da bi uz privredni i transportni, ovde mogao da se odvija i putnički saobraćaj - ističe Bubnjević.

Turistički potencijal
Kako bi pomogli u oživljavanju aerodroma, u Turističkoj organizaciji Novog Sada planiraju potpisivanje ugovora sa klubovima. Ugovorom bi bila organizovana promocija tih klubova, ali i njihovo uključivanje u promociju grada. Obuka padobranaca, tandem skokovi i panoramsko razgledanje grada samo su neke od aktivnosti koje će se uskoro naći u turističkoj ponudi.

posmatrac
October 26th, 2009, 08:58 PM
Pozdrav za gradjevinske sladokuRce(by slavko cvitkovic)..imam vest za Vas.Duz subotickog bulevara,tj bulevara evrope gradice se soliteri od 17 spratova.Lepa vest za vas koji to volite.Ali odmah da pitam ove mentolcine iz gradske kuce koji citaju ovaj forum da mi objasne gde ce se svi ti ljudi parkirati,gde ce prosetati,i gde ce uzeti kiseonik preko leta na 35 stepeni u betonskoj dolini?HOCEMO PARK!Ako ste bulevaru dali vec evropsko ime procitajte malo o evropskim standardima vezano za uredjenje evropskih gradova. Sigurno ne prave ovakve betonsko asfaltne dzungle kao vi ovde!

nece se graditi...pisali smo o tome pre nepunih 6 meseci posto je promenjen regulacioni plan i smanjena je spratnost na 10 spratova
(ljudi citajte malo ono sto se pise po forumu a ne ovako da ponavljamo iste price) i ako pogledas jedno 10-15 strana nazad videces i kompijuterski 3D slike iz ZIG-a Subotickog bulevara pa se vide i te predvidjene zgrade ..bice i parkinga i svega bar u tom delu oko te tri zgrade i osnovne i srednje skole (na mestu meridijane)

inace u SREDU U 12 DEL BOJ I RODNI otvaraju bulevar (99 posto sigurno)

posmatrac
October 26th, 2009, 09:10 PM
evo nadje slike

http://img121.imageshack.us/img121/7769/subotickitotal.jpg
http://img121.imageshack.us/img121/9963/subotickiprikaz1.jpg

MFL Djole
October 26th, 2009, 09:58 PM
Odloženo je otvaranje bulevara kao što je Posmatrač gore naveo, izgleda da juče nisu stigli sve da završe,:ohno: ili političari nisu bili danas slobodni. A što se tiče osvetljenja, u potpunosti je završeno, a i veći deo mehanizacije je već odveženo.

hfusion
October 26th, 2009, 11:13 PM
Jeste primetili da se na prosirenju kod pruznog prelaza u Hadzi Ruvimovoj ne radi nista jos od onih dana kad su kao poceli sa prosirenjem?

posmatrac
October 27th, 2009, 12:17 AM
Jeste primetili da se na prosirenju kod pruznog prelaza u Hadzi Ruvimovoj ne radi nista jos od onih dana kad su kao poceli sa prosirenjem?

e sad koliko kod kritikovao zigovce tu nisu oni krivi, ustvari nisu potpuno. naime zeleznice srbije jos nisu dale saglasnost da se prosiri pruzni prelaz i dok se to ne desi nece biti prosirenja... e sad ako rade brzo kao i njihovi vozivi ima da sacekamo par godina dok to ne urade ili grad odluci da na divlje i na brzinu to uradi i nametne im prosirenje

posmatrac
October 27th, 2009, 12:43 AM
Evo nesto iz centra
KCNS radovi teku..vide se radnici, kao i Putnik
http://img196.imageshack.us/img196/3889/katolickaporta01.jpg
http://img36.imageshack.us/img36/246/katolickaporta02.jpg
http://img269.imageshack.us/img269/5161/katolickaporta03.jpg
http://img36.imageshack.us/img36/8706/putnik01.jpg
http://img11.imageshack.us/img11/5951/putnik02.jpg
http://img195.imageshack.us/img195/3940/putnik03.jpg

i da proradila atina sa jednim debilnim dodatkom sa strane katolicke porte:bash::bash::bash::bash::bash:
hoce li vec jednom prestati da upropascuju te stare zgrade u centru??

http://img20.imageshack.us/img20/5044/atina.jpg