View Full Version : НОВИ САД - праћење градилишта | NOVI SAD - construction updates
ivicasu February 9th, 2007, 12:42 AM http://img169.imageshack.us/img169/1019/p1300014hw5vr0.jpg
Ljudi meni se u celoj ovoj priči ne sviđa samo jedna stvar. Šta će biti sa onom kućicom na koju sam pokazao strelicom. Mislim da svako može primetiti da je suviše mala da se na tom prostoru sagradi zgrada između budućeg poslovnog centra i zgrade koja je već u izgradnji (valjda Metals banka). Kakva je budućnost te kućice, ostaće pod pritiskom dve zgradetine koje će je svojim masivnim temeljima jednog dana urušiti, a nemoguće je bilo šta na tako malom prostoru sagraditi, ista scena kao sa kućicom između nove zgrade Meridijan banke i susedne veće,ali starije, zgrade na Bulevaru Oslobođenja. Zašto iz Zavoda za urbanizam ništa ne preduzimaju? :ohno:
Boda Tajson February 9th, 2007, 12:52 AM Ta kucica je odavno prazna sto verovatno znaci da je neko vec otkupio. A moze se tu stosta napraviti...
ivicasu February 9th, 2007, 01:25 AM ^^ Šta se tamo može uglaviti? Bojim se da to ne postane ruglo između dve nove moderne zgrade.
Boda Tajson February 9th, 2007, 01:32 AM Delom si sam odgovorio, moze se uglaviti neko stambeno ruglo umesto ovog sadasnjeg. A mozda parking servis napravi parking :P
Pripadnik February 9th, 2007, 09:37 AM U današnjem dnevniku piše da se uklanjaju kiosci na uglu ulica Pap Pavla i Jevrejske gde je Matijević kupio plac. Izmeđuostalog kaže se da će poslovna zgrada na tom mestu imati prizemlje, 3 sprata i biti u visini ostalih objekata. Želja Matijevića je da: 'izgradi lep objekat koji će biti pečat grada za pokoljenja'. Arhitekta Radoje Cvetkov radi na projektu, i treba da ukopi novu gradnju sa robnom kućom Nork , SNP-om i zgradom pošte.
Ništa od nekog konkursa kao i što smo predpostavili, ne znam zašto toliko daju tom Cvetkovu da radi, videli smo kako je "uklopio" novu autobusku stanicu sa okolinom koja nije bila toliko zahtevna. Kako će se onda tek snaći sa mnogo težim zadatkom?
Stvano se uklanjaju kiosci, ja video. Neka nam je bog u pomoci pa da ta lokacija bude reprezentativna onakva kakva treba da bude. Inace "Matiejvic" planira da samo jedan sprat zadrzi za sebe a ostalo prodaje. Plan je da do leta pocne gradnja, do zime da se stavi pod krov a na zimu da se uradi enterijer.
Pripadnik February 9th, 2007, 09:38 AM Crtanje „Žeželja” počinje u maju
Evropska agencija za rekonstrukciju raspisala je međunarodni tender za izradu glavnog projekta drumsko-železničkog mosta u Novom Sadu, koji je otvoren do 19. marta. Najbolji ponuđač potom bi trebalo da bude izabran do 19. aprila, što praktično znači da će projektovanje nove ćuprije početi oko 1. maja. No, nije zgoreg napomenuti i da će onaj ko dobije posao za izradu glavnog izvođačkog projekta, raditi i glavni i idejni projekat mosta.
DŽon Vajt iz Evropske agencije za rekonstrukciju izjavio je za “Dnevnik” da je od 15 pretkvalifikovanih učesnika, tenderske uslove zadovoljilo sedam – konzorcijumi iz Velike Britanije, Nemačke i Danske, dva iz Italije, te dva iz Francuske, s tim da je unutar jednog od njih i novosadska firma Euro Gardi grup. Dakle, među ovim kompanijama će se, nakon dostavljanja ponuda, birati najbolji.
Za izradu projektne dokumentacije EAR je namenila dva miliona evra preko programa KARDS, ali još uvek nema pouzdanih informacija ko će platiti izgradnju novog mosta, čija se vrednost procenjuje na oko 40 miliona evra. Naša država, na žalost, nije uspela da od ovog programa namenjenog obnovi izvuče više novca i tako vrati Novom Sadu i treći most porušen u NATO bombardovanju pre osam godina.
Državni sekretar za saobraćaj Miodrag Jocić izjavio je za “Dnevnik” da izgradnja novog drumsko-železničkog mosta preko Dunava u Novom Sadu nije na listi projekata koji će se realizovati ove i sledeće godine u okviru Nacionalnog investicionog plana. Razlog za to leži, kako je pojasnio, u složenoj proceduri za izradu dokumentacije, koja će se raditi najmanje godinu dana, tako da će cela 2007. biti potrošena za projektovanje, te shodno tome izgradnju mosta ne treba očekivati pre 2008. Do tada će se vozovi i kamioni naizmenično propuštati privremenim mostom, koji, podsetimo, ne odgovara pravilima Dunavske plovidbe, a nije ni naročito siguran.
U svakom slučaju, tender za izgradnju mosta biće raspisan tek nakon što bude poznat investitor. Ako se ostvare obećanja direktora JP “Putevi Srbije” Branka Jocića i ove se godine s Evropskom bankom za obnovu i razvoj i Evropskom investicionom bankom reši pitanje finansiranja izgradnje mosta, moguće je da tender bude raspisan odmah po izradi projektne dokumentacije.
DNEVNIK NS
Pripadnik February 9th, 2007, 06:24 PM Samo jedno pitanje za novosađane. Interesuje me da li neko ima sacuvane neke podatke o objektu koji je bio predložen na lokaciji rukometni teren u dunavskom parku? Ako se sećate bio je planiran neki multimedijalni prostor sa ulične strane i tribine sa druge strane, postojao je nekada sajt ali izgleda da ga više nema.
podvodni February 9th, 2007, 07:39 PM Stvano se uklanjaju kiosci, ja video. Neka nam je bog u pomoci pa da ta lokacija bude reprezentativna onakva kakva treba da bude. Inace "Matiejvic" planira da samo jedan sprat zadrzi za sebe a ostalo prodaje. Plan je da do leta pocne gradnja, do zime da se stavi pod krov a na zimu da se uradi enterijer.
s obzirom da cvetkov potpisuje zgradu, mala je verovatnoca da ce to na nesto liciti... klasican primer rodjacko-burazerske arhitekture...
:bash:
valjda ce se i tome jednom stati na rep...
podvodni February 9th, 2007, 07:41 PM Samo jedno pitanje za novosađane. Interesuje me da li neko ima sacuvane neke podatke o objektu koji je bio predložen na lokaciji rukometni teren u dunavskom parku? Ako se sećate bio je planiran neki multimedijalni prostor sa ulične strane i tribine sa druge strane, postojao je nekada sajt ali izgleda da ga više nema.
mogu da nabavim sve u vezi sa tim... ocekuj ovih dana
Pripadnik February 9th, 2007, 07:59 PM Nesto sam pretpostavio da ti imas te informacije. Aj bilo bi dobro.
Nego gde ste vi ljudi ovih dana?
podvodni February 10th, 2007, 12:07 AM dok ne stignu sveze informacije, evo update poslovne zgrade na trifkovicevom trgu koja se privodi kraju
http://img258.imageshack.us/img258/9957/trifkovicgu8.jpg (http://imageshack.us)
posmatrac February 10th, 2007, 05:24 PM E evo dopune za zgradu na uglu Maksima Gorkog i Strayilovske juce popodne sam slikao.http://img65.imageshack.us/img65/5206/zanet1mk1.jpg
http://img65.imageshack.us/img65/2074/zanet2ru6.jpg
ex.ns February 10th, 2007, 08:42 PM A dobro ima li nekih planova za uredjenje Podgradja u Petrovaradinu? Lep je usminkani Novi Sad, a cim se predje most - ruglo. Zna li neko nesto o tome?:ohno:
Pripadnik February 10th, 2007, 09:46 PM Prvo da te pozdravim ex.ns. Što se tiče podgrađa nema ništa novo, posle pokušaja prethodne vlasti da krene u sređivanje fasada u podgrađu ništa se nije desilo. U pitanju je problem sa vlasništvom. Naravno, mislim da se bliži vreme kada će se krenuti sa nulte tačke i to vrlo brzo. Mislim da će novi hotel Varadin doprineti tome a i još neke stvari tipa izmeštanja terrtnog saobraćaja iz gradića. A inače se i ja slažem da je podgrađe biser grada.
ex.ns February 11th, 2007, 11:06 PM I ja pozdravljam i Pripadnika i sve ostale ucesnike u diskusiji.
U vezi sa "problemom vlasnistva" u podgradju, Pripadnice, nasta se zapravo misli? Koliko znam, ako je neko nesto tamo otkupio od stanara, to su stanovi, ali ne i fasade niti npr.krovovi. A takodje, cini mi se da je sve sto se ne moze otkupiti pod zastitom drzave, ili bar tako volimo da se tesimo. Hoce li biti izmestanja stanara? Pricalo se o zameni ovih stanova za neke u novogradnji, kako se to vec i ranije radilo drugde. Prosto, postoji li ikakva zvanicna informacija, ili je sve rekla-kazala?
urbaNS February 11th, 2007, 11:57 PM Koliko ja znam ne postoji još uvek neka zvanična informacija u vezi sa obnovom podgrađa.Preuređeno podgrađe uz tvrđavu, predstavljali bi najveću turističku atrakciju u okviru gradova Srbije i ne mogu da verujem da taj potencijal nije još uvek iskorišćen.
Pripadnik February 12th, 2007, 09:46 AM E pa ne sećam se baš tačno koja je priča bila u vezi tog vlasništva. Uglavnom ako se dobro sećam problem je što su te kuće u vlasništvu ljudi, a tih ljudi ima puno, dele objekte i prilično su siromašni. Nemaju nikakva sredstva da ulože a grad nije zainteresovan da nekom sređuje kuću a da nema ništa od toga, tačnije da ne može da dobije prostor tamo ili da ne može da traži da se privede određenoj nameni. Planirano je da se u podgrađu dozvoli otvaranje galeija, ateljea, restorana, kafića u prizemlju i u potkrovljima, da se podgrađe pretvori u pešačku zonu s tim da bi u budućnosti samo tramvaj ulazio tamo, da se kompletno parterno uredi i tako. Ne znam da li sam baš skroz u pravu, sigurno je problem još dublji ali to je suština.
Mada kad bolje razmislim, ne bi ni trebalo ništa raditi bar dok su ovi na vlasti jer ne daj bože da se i tamo krene sa behatonom. UrbaNS je dobro rekao to je stvarno turistički biser i možda stvarno treba sačekati pa da se to uradi kvalitetno, kada se steknu svi uslovi.
Radukin February 13th, 2007, 02:47 AM Vratio se raduka!
Zaboravio da plati internet pa 3 dana bio bez njega :(
Pripadnik February 13th, 2007, 09:08 AM O raduka, jesi položio ispit? Sad krećemo da radimo ozbiljno?!?!
Radukin February 13th, 2007, 10:07 AM Polozio :)
Sledi nam ozbiljan rad
No1 February 13th, 2007, 11:39 PM Nova šansa za Žeželjev most
Evropska investiciona banka planira da od 2007. do 2011. godine sa čak 8,7 milijardi evra kreditira projekte u državama kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo u Evropskoj uniji, najavio je ovih dana predsednik te banke Filip Majstat. Kako i Srbija stoji u redu da postane član velike evropske porodice, logično je što i ona očekuje deo tog kolača, odnosno povoljnije kredite kojima bi finansirala razvoj.
Odnosi naše zemlje s Evropskom investicionom bankom regulisani su okvirnim sporazumom još 2002. godine. Samo do 2004. je na ime kredita izdvojeno 724 miliona evra, koji su korišćeni uglavnom za izgradnju infrastrukture (saobraćaj, vodovod, kanalizacija, avio-saobraćaj, energetika), zdravstvo, obrazovanje...
U toku prošle godine EIB je, od rekordnih 412,5 miliona evra za projekte na Zapadnom Balkanu, za Srbiju i Crnu Goru izdvojio 277 miliona evra. Među njima su projekti koji se odnose na Železnice Srbije i rekonstrukciju puteva i mostova.
Brisel od ove godine uvodi, međutim, značajne promene u načinu izdvajanja pomoći za zemlje jugoistočne Evrope, i to kroz novi instrument za pretprijemni period – IPA, koji će važiti od 2007. do 2013. godine i zameniće dosadašnje programe podrške, kao što su CARDS, PHARE, ISPA i SAPARD i biće proširen na zemlje potencijalne kandidate, među kojima je i Srbija.
Program IPA predviđa implementaciju pomoći kroz pet komponenti za države kandidate, a kroz dva za potencijalne kandidate, kao što smo mi. To su podrška tranziciji i jačanje institucija (nastavak programa PHARE i nacionalnog CARDS) i regionalna i prekogranična saradnja (nastavak regionalne komponente programa CARDS).
Na Konferenciji o IPA fondovima istaknuto je da bi Srbija od 2007. do 2009. godine mogla da računa na približno 600 miliona evra pretpristupnih sredstava, od ukupno više od deset milijardi evra koji su po raznim osnovama opredeljeni za ceo region. No, buduće predloge projekata neophodno je zasnivati na već postojećima koji se finansiraju iz CARDS programa. Tek, u prva tri kvartala tekuće godine radi se programiranje, a u četvrtom se može očekivati i odobravanje finansijske pomoći od Evropske komisije.
U uputstvu za pripremu predloga projekata koji se finansiraju iz fondova EU neophodno je da se navede rok realizacije, da projekat doprinosi ostvarivanju opštih strateških prioriteta u Srbiji i da uvaži pitanje prekogranične saradnje, pri čemu se mora prikazati potreban iznos novca po svakoj stavci. Projekte je neophodno povezati s prethodno sprovedenima u konkretnoj oblasti, kao i tekućim i aktivnostima finansiranim iz budžeta Srbije.
Bilo kako bilo, s obzirom na to da je Evropska agencija za rekonstrukciju već odobrila dva miliona evra za izradu projekta drumsko-železničkog mosta preko Dunava u Novom Sadu, a da je preporuka da se novi projekti u okviru programa IPA naslone na one koji su već započeti u okviru prograam CARDS, očigledno se pruža dobra prilika da se obezbedi finansiranje izgradnje ovog izuzetno značajnog mosta.
Jer, ne treba ni podsećati da se on nalazi na saobraćajnom Koridoru 10 i da se preko njega odvija teretni saobraćaj između severozapadne i jugoistočne Evrope i Bliskog istoka. Propuštenu priliku za odobravanje donacije sada treba iskoristiti bar za dobijanje povoljnog kredita.
Inače, u Ministarstvu za kapitalne investicije su svojevremeno ocenili da prioritet predstavljaju projekti koji obezbeđuju vezu između “šengenske Evrope” i pravaca koji vode prema ruskom delu Azije, Bliskog istoka i severnom delu Afrike. A među tim „srpskim projektima za novo doba” izdvajaju se planovi u vezi s beogradskim železničkim čvorom, zatim gradnjom pruge Beograd – Novi Sad – mađarska granica, ali i pruge Beograd–Niš, te sređivanjem pruge Niš – Dimitrovgrad – granica s Bugarskom.
Dnevnik NS
Pripadnik February 14th, 2007, 07:00 PM Lepa je ovo priča ali ja nešto nisam siguran. Ne znam da li se sećate, još pre dve i po godine kada su SRS došli na vlast, iz evrope su najavili da nema više ulaganja u NS dok su ovi na vlasti. To je njihov princip i sigurno je da od njega neće odustati. Tako da ove priče mi deluju smešno sve dok se ne dogodi neka promena na vlasti. Novosađani će se setiti, bilo je raznih radova koje je finansirala EU (vodovodi,most slobode,razne donacije,...) po gradu, ali sve je to prekinuto promenom vlasti. Sve ovo pojačava još i trenutna situacija u kojoj ni jedan dan ne može da prođe bez svađe prepucavanja preko medija (prenosi se situacija sa nivoa republike na grad) u kojoj ni jedna strana nije u pravu. Verujem da u takvoj situaciji nije realno očekivati da se EU odluči na bilo kakvu pomoć pa čak ni kredite.
HenkMan February 14th, 2007, 07:34 PM pre dve i po godine kada su SRS došli na vlast, iz evrope su najavili da nema više ulaganja u NS dok su ovi na vlasti
Nisam pristalica Radikala ni 1%, ali ovo je ortodoksno debilni stav.
posmatrac February 16th, 2007, 08:42 AM Quote:
Originally Posted by Pripadnik View Post
pre dve i po godine kada su SRS došli na vlast, iz evrope su najavili da nema više ulaganja u NS dok su ovi na vlasti
Ej nabroj bar jednu stvar koju je evropa finsirala u NS otkad su radikali dosli. Pa ovi iz sveta su jos vise popizdeli kada je njihova Maja otvorila most na svoju ruku u pratnji radikala , socijalisti i dss-ova
urbaNS February 16th, 2007, 12:29 PM Ne znam da li ste gledali pre neki dan emisiju upitnik na rts-u, u kojoj su gostovali Novaković i Mirović i naravno se prozivali oko pozorišta, exita, i ostalih stvari u gradu, sve u svemu Mirović je opet najavio rusku gasnu elektranu čiji je proces pribavljalja dokumentacije u toku. Ali ja sam i dalje skeptičan oko toga
HenkMan February 16th, 2007, 01:12 PM Quote:
Originally Posted by Pripadnik View Post
pre dve i po godine kada su SRS došli na vlast, iz evrope su najavili da nema više ulaganja u NS dok su ovi na vlasti
Ej nabroj bar jednu stvar koju je evropa finsirala u NS otkad su radikali dosli. Pa ovi iz sveta su jos vise popizdeli kada je njihova Maja otvorila most na svoju ruku u pratnji radikala , socijalisti i dss-ova
Pa ne kazem da lazes, nego da je stav Evrope glup.
Bob Rock February 16th, 2007, 03:14 PM Nisam pristalica Radikala ni 1%, ali ovo je ortodoksno debilni stav.
taj "ortodoksno debilni stav" je eu i protiv (dela-) austrije (clanica EU) primenila, kada je jörg haider tamo dobar deo glasova dobio, tako da svetska zavera protiv srbije u ovom slucaju pada u vodu.
inace, eu nije skup mazohista, koji od tebe traze da pljujes po njima, a za uvrat ces dobiti € .
Majevčan February 16th, 2007, 10:31 PM ^^dobijem €-re ali u kreditu lol
Bob Rock February 17th, 2007, 02:27 AM ^^ nisam govorio o kreditima, nego o bespovratnoj pomoci, koja je zadnjih nekoliko godina iznosila vise milijadi evra i koja ce naredne 3 godine iznosit oko 700 miliona evra.
sto se kredita tice, pa sasvim je normalno da ce evropska banka da pomaze gradovima koji su pro evropski orijentisani. isto tako je pomagala zemljama koje su nedavno usle u eu. inace, zemlje istocne evrope imaju vrlo zdrav odnos prema kreditima. poljska, ceska, slovacka, madjarska, rumunija, bugarska ... svi su zaduzeni sa 30% - 60% BDP-a, sto je u proseku manje nego u zemljama zapadne evrope.
Bob Rock February 17th, 2007, 02:54 AM a ja bi voleo da radikali ugoste u srbiju predsenike (belo) rusije i drzave nesvrstanih, pa da nam se ispricaju o toj cuvenoj uniji sa srbijom, ili je sve to jedna velika zajebancija, kao ona, kada je seselj tvrdio ja sr jugoslavija ima tesla oruzije, sa kojim bi mogla da unisti citav svet.
Pripadnik February 17th, 2007, 07:33 PM E malo ste odlutali od teme pa da probamo da se vratimo. Evo skoro je gotova nova zgrada u samom centru grada pdmah pored kulturnog centra. Ako neko zna nešto bilo bi dobro da napiše, nekako smo skroz zaboravili na ovaj objekat.
http://i135.photobucket.com/albums/q155/pripadnik/17-02-075.jpg
Skoro je gotova i ova zgrada na uglu L.Telečkog i Zmaj Jovine.
http://i135.photobucket.com/albums/q155/pripadnik/17-02-074.jpg
http://i135.photobucket.com/albums/q155/pripadnik/17-02-072.jpg
ivicasu February 17th, 2007, 08:35 PM ^^ Kad su već zalazili u detaljnu rekonstrukciju mogli su osvežiti i fasadu na prizemnom delu. Sada deluje kao da je zgrada farbana u dve boje.
posmatrac February 18th, 2007, 01:14 AM pa ova u mite ruzica je bas ruzna
ivicasu February 18th, 2007, 01:24 AM http://i135.photobucket.com/albums/q155/pripadnik/17-02-074.jpg
Možda tražim dlaku u jajetu, ali da li ono viri pur pena iz okvira gore na prva dva prozora. (a i korištena je nova PVC stolarija što baš nije u skladu sa tom zgradom, al ajd dosadan sam već samom sebi) :)
Pripadnik February 18th, 2007, 04:02 PM Au bre ivice stvarno si picajzla pa nije još gotova rekonstrukcija, mada slažem se da nije smela da ide PVC stolarija i da su morali da urade i donji deo zgrade. Naravno mislim da će kad tad morati da menjaju prozore jer u centralnom delu grada neće smeti da se koristi drugi materijal osim drveta (poput Manual radnji).
Nego, koga zanima, pre neki dan je u "građanskom listu" izašao intervju sa PR Merkatora koji je izneo neke podatke o merkatoru. Dakle, završeni su svi grubi radovi i postavljene su sve betonske konstrukcije uskoro se prelazi na zatvaranje objekta i na fine unutrašnje radove (trenutno se postavlja ventilacija, krov je potpuno postavljen). Površina celog objekta je 38000 kvadrata, od čega nešto preko 5000 zauzima prodavnica, ostalo standardno merkatorove robne marke, kafei, restorani, banke, zlatare,.... Parking je za oko 500 vozila a ulazi će biti sa dve strane, sa bul.Oslobođenja i bul.C.Lazara. Planirano je da sve bude gotovo do septembra mada ovim tempom nije isključeno da će biti gotovo i ranije ali svakako će ga otvoriti tek u septembru.
Pripadnik February 23rd, 2007, 11:17 PM Aj da malo podignem ovu temu nešto su se novosađani uspavali. Dve nove skoro gotove stambene zgrade u radničkoj i u stevana musića. Atraktivna lokacija, prilično kvalitetne.
Stevana Musića
http://i135.photobucket.com/albums/q155/pripadnik/DSC09322.jpg
Radnička ugao
Sa prednje strane
http://i135.photobucket.com/albums/q155/pripadnik/DSC09329.jpg
Pogled iz radničke
http://i135.photobucket.com/albums/q155/pripadnik/DSC09325.jpg
Pogled od nazad
http://i135.photobucket.com/albums/q155/pripadnik/DSC09324.jpg
I jedna nova na limanu, spada u kategoriju najružnijih i najiritantnijih zgrada u gradu. Inače postoji neka priča oko nje. Investitor bankrotirao, banka uzela zgradu, dovršila, itd.
Pripadnik February 23rd, 2007, 11:31 PM Aj da malo podignem ovu temu nešto su se novosađani uspavali. Dve nove skoro gotove stambene zgrade u radničkoj i u stevana musića. Atraktivna lokacija, prilično kvalitetne.
Stevana Musića
http://i135.photobucket.com/albums/q155/pripadnik/DSC09322.jpg
Radnička ugao
Sa prednje strane
http://i135.photobucket.com/albums/q155/pripadnik/DSC09329.jpg
Pogled od nazad
I jedna nova na limanu, spada u kategoriju najružnijih i najiritantnijih zgrada u gradu. Inače postoji neka priča oko nje. Investitor bankrotirao, banka uzela zgradu, dovršila, itd.
http://i135.photobucket.com/albums/q155/pripadnik/DSC09333.jpg
Izvinjavam se zbog prethodnog posta otišao u etar pre vremena .:bash:
I jedan mali update trenutnih radova.
Hotel u okviru master centra po planu treba da se otvori u maju. Trenutno se završava postavljanje stakala i kreću unutrašnji radovi.
Hotel Varadin, na tvrđavi, sveobuhvatni radovi su u toku, u planu je otvaranje i tri restorana na velikoj terasi.
Metals banka, takođe dobija finalni izgled spolja, unutrašnji radovi još traju.
Na lokaciji ugao jevrejske preko puta RK Nork uklonjeni su svi kiosci. Očekuje se početak radova na poslovnoj zgradi Matijević.
U RK Nork, vlasništvo kompanije Aleksandar, unutrašnje raščićavanje uveliko traje.
Novosadsko pozorište, privode se kraju spoljašnji radovi i radovi na nadstrešnici.
Poslovna zgrada na trifkovićevom trgu, dobija finalni glanc na enterijeru.
Toliko za sada.
Boda Tajson February 24th, 2007, 12:46 PM I jedna nova na limanu, spada u kategoriju najružnijih i najiritantnijih zgrada u gradu. Inače postoji neka priča oko nje. Investitor bankrotirao, banka uzela zgradu, dovršila, itd.
http://i135.photobucket.com/albums/q155/pripadnik/DSC09333.jpg
Tu je zgradu gradio metals-komerc(metals-banka) ali su radovi stajali zbog sudskog procesa koji su pokrenuli stanari ove zgrade iza. I u pravu su bili ali dzabe, umesto lepog parkica sad imamo ovo :(
HenkMan February 24th, 2007, 05:43 PM Koji mozak je smislio one... boje?
BL February 24th, 2007, 08:52 PM neki pekar
urbaNS February 27th, 2007, 10:20 PM Zgrada nije nikakva, naročito boje, a objekat koji je u prvom planu je TMD i trebao bi da se ruši, bar je tako nešto u planu, pripada univerzitetu i na tom prostoru bi se gradio novi objekat slične namene. Inače, žao mi je što nemam sliku montažnog objekta pored TMD-a, koji je lep sa obzirom da je gradjen modulima, tj kontejnerima. Jel ima neko sliku zgrade na koju mislim?
Pripadnik February 27th, 2007, 10:58 PM Lokacija je idealna ali opet se postavlja pitanje vlasništva. Nemam sliku modernog kontejnera na koji misliš ali sam nešto raspoložen ovih dana da slikam pa će biti. Nešto su se novosađani pritajili u poslednje vreme, a nadam se da ćemo nastaviti tamo gde smo stali.
P.S. Da li misliš na sliku stare zgrade ili kontejnera?
urbaNS February 28th, 2007, 01:21 AM Mislim na sliku objekta građenog tim kontejnerima i mislim da je koristi firma koja se bavi projektovanjem kompjuterskih sistema, ali ne bitno.
Pritajili smo se, ne bi sada da se pravdam, ali biće nekih sličica uskoro i sa moje strane čisto da se iskupim :)
posmatrac February 28th, 2007, 02:44 PM Evo nas...
radise pa se ne stize..
E za onu metals glupost na limanu cuo sam da je to dozvoljeno posto je zigor behaton mirovic dosao na celo ziga i povukao tuzbu protiv banke. Ma ista prica kao i oko metals banke pored radnickog. Zigor pokupio kintu i povukao tuzbe grada protiv metals banke koja je odmah posle krenula sa radovim i zavrsetkom an obe lokacije, aprosle godine su radikali to legaliyovlai promenom regulacionih planova na skupstini...
Nego sta kazete na ovo:
NIJE ZNAO DA MU TREBAJU DOZVOLE 28.02.2007.
13:15 - Kuća u Avgusta Cesarca 5 biće srušena tek pošto dosadašnji vlasnik i naručilac radova Vojislav Milutin pribavi dozvolu za rušenje i projekat za obezbedjenje okolnih objekata. On je danas gradjevinskim inspektorima rekao da nije znao da su mu potrebne te dozvole.
Inspekcija je reagovala jer su radnici prilikom rušenja pokidali vrelovod i oštetili obližnju kuću. Predsednica MZ "I Vojvodjanska brigada" Snežana Krgović kaže za Radio 021 da će posle ovog najnovijeg slučaja kada su neodgovorni investitori ugrozili život drugih tražiti da grad sve preduzme kako bi se ovakva praksa zaustavila.
Gradjani koji žive u ulici Avgusta Cesarca Radiju 021 su ranije ispričali da je Vojislav Milutin prodao kuću investitoru Dragu Bogdaniću koji je sagradio već nekoliko objekata u ovoj ulici. (021)
http://www.radio021.info/radio021new/front/uimages/image14043.jpg
posmatrac February 28th, 2007, 02:45 PM evo i komentara sa 021
Determinator 2-.-0.2007, 28: 0
Za neobaveštene - Bogdanić company je investitor izgradnje zgrade na broju 5 i 7 i kao investitor snosi sve pravne posledice koje mogu nastati usled neadekvatne pripreme gradilišt za radove, uključujući tu prethodno rušenje objekta koje izvodi Voja Milutin ili neko treći. To šta će se dogovoriti njih dvojica i kako će prebiti troškove je njihova interna stvar, ali je JKP "Novosadska toplana" izdala energetsku saglasnost za podstanicu (btw koju su u nedelju upropastili i pokidali vrelovod) INVESTITORU Dragi Bogdaniću, t.j. njegovom pravnom zastupniku. Pametnom je i ovo dosta, a ako baš misli da sa rušenjem nema veze videće kad krenu krivične prijave. Nadam se da radikali ne kotrolišu i sud, pošto mogu da ruše i grade gde im se ćefne.
ma Drago je NAJBOLJI 2-.-0.2007, 28: 0
Gospodine ogorceni, , ovo sto vi radite naziva se kleveta . Naime ja sam KUPAC stana u jednom od kako ste izbrojali pet izgradjenih objekata koje je izgradio DRAGO BOGDANIC, I naime ne samo da taj stan postoji i da ja zivim u njemu i da sam PREZADOVOLJNA nego postoji I na PAPIRU . Dakle budimo iskreni i ako cete ga pljuvati samo zato sto NIJE NOVOSMRADJANIN onda u redu , ali da govorite da gradi bez dozvola nemojte molim Vas. I mozda bi bilo bolje po Vas, da pocnete da brojite svoje poslovne uspehe , ako ih uopste i imate i znate sta je to. Manite se tudjeg dvorista, gledajte u svoje , verujte mozda vise ne budete ogorceni
Nt 2-.-0.2007, 28: 0
Baš me interesuje kako grad može da spreči nekoga da ruši kuću ako za to nema nikakvih saznanja? Možda pomoću pasulja?
Drago je OK 2-.-0.2007, 28: 0
Covek je skroz OK, nije tacno da radi bez dozvola. Jedan od retkih koji se bavi tim poslom a da nije mafijas nego posten covek. Konkurencija je tu da se unisti, pa makar i ovakvim tekstovima koji su proizvoljni, neprovereni i netacni. Zasto niste usli u neku od tih njegovih zgrada pa proverili sa kupcima da li su zadovoljni ili ne? I da li imaju bilo kakvu zamerku na COVEKA?
2-.-0.2007, 28: 0
Kakva dozvola bre.U ovom gradu se sve radi na franko dlan.Plati na ruke pa rusi i Katedralu.Prodjite prema Rumi iza Barutane a ispod Velelepnog Tatarskog brda niklo veliko zdanje ma bre PRAVA PILANA.Ruglo veliko.Cik uz njega lepo odgajan vinograd remeti izgled gradjevine sa desne strane a Burazer sa leve digao zid dva metra.U Gupu postoji plan za to da je namena za SPORTSKO REKREATIVNI CENTA.Gde je ispekcija ona sve vidi samo to ne vidi.Kazu da to Radi neki VUJKE a ispktor Dragan ciji je to reon dobio na dlan pa sad sa Kuce M.Bojanica sa Tatarskog brda pise zapisnik,a prici ne sme.U kom mi Gradu zivimo reci nam nasa MAJO,posto je i ispekcija nasa.
patak 2-.-0.2007, 28: 0
ja samo znam da je drago castan,cestit i pravi domacin
baki 2-.-0.2007, 28: 0
Covek je u pravu, sve je to mafija
ogorcen gradjanin 2-.-0.2007, 28: 0
INVESTITOR je napravio 5 objekata u Novom Sadu a nije resio nikakve dozvole koje su naravno neophodne svima, a daje sebi za pravo da zida dalje, a posle, sta posle. Nije lako dati ogroman novac za stan koji nigde ne postoji na papiru i biti OBJEKTIVAN. Vi mislite da covek cija je kuca rusena nije pitao doticnog INVESTITORA za nacin na koji da srusi objekat i koji su papiri potrebni. Verovatno ga je INVESTITOR savetovao RUSI nemas brige,..
samo vi rusite i rusite..........dozvole se za to u ovom gradu bar lako dobijaju!
objektivni CITALAC 2-.-0.2007, 28: 0
ja ne znam da li to ljudi vise ne znaju da citaju ? pa jel lepo pise da je VOJA MILUTIN narucilac radova, da je ON trebao da pribavi dozvole . Pa sta su Bogdanici krivi ? To sto ce tu da grade ? jel se to dize hajka na gradjevince sve uopste ili samo na njih, jer su DODJOSI ? i pozdrav za PKC
ogorcen na ogorcene 2-.-0.2007, 28: 0
a kako to svi sve znaju o svima a cute dok se nesto ne desi? ako ste cutali pre, pa zasto tako i ne nastavite? I kako Vi gospodine ogorceni gradjanine znate da neko ima kucu na brdu Tatarskom i to sa 20 (dvadeset ) soba ?? Da ne znate i kakve gace nosi ? Jer mene bi bas zanimalo ...
PCK 2-.-0.2007, 28: 0
Postovani Radio 021 posto sistematski spominjete ime i prezime odredjene osobe u negativnom kontekstu, a koja pravno gledano sa dosadasnjim dogadjajima nema nikakve veze, ne bi bilo cudno da se ova tema nastavi i na sudu. Pozdrav.
Neyavisni Vojvodjanin 2-.-0.2007, 28: 0
ajmo i mi njegovu gajbu da srusimo ,ionako smo neobavesteni da ne smemo to raditi
OGORCEN GRADJANIN 2-.-0.2007, 28: 0
Treba svi da znaju da doticni Drago Bogdanic covek cije zgrade nicu po Novom Sadu bez gradjevinskih dozvola i da taj covek radi sta hoce, on naime misli da je BOG (radikalski). Njegov sin inace decak sa 25 godina sklon sumljivim poslovima (kao i otac) upravo otvara ili otvorio udruzenje NAS taxi. Imaju i kucu na Tatarskom brdu naravno nelegalnu sa 20 soba. Ko su ti ljudi i sta oni misle dokle ce oni tako raditi! Najbolje bi bilo da se vrate u Bosnu ili u NJemacku odakle su i dosli!!!
Pa sta ako nije znaio? To je kao da nekoga uhvate u kradji pa da pred sudom izjavi da nije znao da ne sme da krade. Bio je duzan da zna kao sto je onaj ko mu je registrovao gradjevinsku firmu morao da se uveri da je buduci vlasnik upoznat sa zakonom i da je adekvatno obrazovan.
SineTale 2-.-0.2007, 28: 0
Ja mu verujem. Pa covek nije znao.
posmatrac 2-.-0.2007, 28: 0
Čovek Voja Milutin je naivan kao bečka sobarica, valjda.
Pripadnik February 28th, 2007, 05:09 PM E mislim da nije dobro da postavljas ove komentare. Novosadjani mozda i znaju o cemu se radi ali nekog drugog ne interesuje bas a i ne znaci mu puno. Kapiram da treba malo vise paznje posvetiti slikama i novim interesantnim objektima.
Da podsetim 5.marta bi trebalo da budu otvorene koverte sa ponudama za izgradnju novog mosta na starim stubovima, sa prilaznim petljama. Biće interesantno videti kako to sve izgleda.
A 5. marta se odlucuje i o organizavciji evropskog prvenstva u atletici što će značiti da će se rešavati pitanje stadiona. Proširivanje, pokrivanje tribina, sređivanje podtribinskog prostora, itd.
posmatrac February 28th, 2007, 11:31 PM malo mi nije jasan stav druge nece interesovati? pa treba da se cuje
pa ns je vec 15 godina urbanistickom haosu i samo se zidaju ruzne zgrade kojima ne da nije mesto u ns nego nigde. dosli ovi brdjani i neuki pa eto misle da znaju nesto o arhiketuri, pri cemu imaju razne cvetkove da im pomazu u tome..
i sta most? jel bre ti imas imalo mozga ili stvarno verujes da ce radikali da grade most????? pa odakle im bre pare? budzet je prazan a niko iz Evrope nece da im da novac. Pa ranija gradska valst nije to ni uspel ada pokrene jer ni oni nisu imali novca, a bili su u boljoj poziciji od vadikala. to su bre jeftini politicki poeni, kao "mi pravimo most" i to prolazi kod njihovih glupih biraca
a za stadion, ako nisi znao reflektori su vec naruceni u franacuskoj (ili u nekoj drugoj zapadnoj evropskoj zemlji) i ceo posao ce ici preko neke of sor kompanije koja sluzi kao paravan za pranje novca jedne nase domace partije. Mislim da ne treba da pisem ko ce da zaradi.
posmatrac February 28th, 2007, 11:41 PM http://www.radio021.info/radio021new/front/uimages/image14035.jpg
KOMENTARI NA VEST " NIJE ZNAO DA MU TREBAJU DOZVOLE "
[ dodaj novi komentar ]
1 2-.-0.2007, 28: 1
Ako ste negde mogli da posteno zaradite tolike pare,zbog cega ste dolazili u Novi Smrad i postali novosmradjani? Trebali ste ostati na svojoj livadi ili planini
HAHAHAHA 2-.-0.2007, 28: 0
"Zaradili smo posteno i doneli sa sobom u Novi Sad. "....JESTE JESTE SVE STE POSTENO ZARADILI.
Novosadjanka - dodjos 2-.-0.2007, 28: 0
Odgovor na Novosadjankino pitanje "Odakle vam novac ?" Zaradili smo posteno i doneli sa sobom u Novi Sad. Da li bi mozda Novosadjani bili sretniji da smo dosli da prosimo po Novosadskim ulicama ? Da li je jedini problem sto mi imamo a neki Novosadjani nemaju da kupe stan pa cemo odmah da se mrzimo ?
@osvetljeni 2-.-0.2007, 28: 0
O tome ko je investitor objekta zna gotovo svako ko živi u ulici Augusta Cesarca, a za ostalo potrebno je malo logike i poznavanje zakona. I ne vidim razlog što bi branili nekog ko zarad svoje životne sredine ugrožava tuđu. Pa u ovom gradu živi 300.000 ljudi, zamislite da se svako tako ponaša, gde bi nam bio kraj? Verovatno u Novom Sadu više ne bi bilo Novosađana. Kvalifikacija "novosmrađani" koju bez imalo stida i srama neko može da koristi a živi u istom gradu, više je nego opominjuća. Oduprimo se bahatosti i bezobrazluku - budimo Novosađani.
Novosadjanka-rodjena 2-.-0.2007, 28: 0
Citajuci komentare vidim da se brkaju mnoge stvari emocije sa cinjenicam, sto je najgore. Jedni brane drugi napadaju i svi imaju svoje motive. Ima vrlo ruznih komentara, kao naprimer novosmradjani. Ko daje za pravo nekome da vredja sve gradjane grada u koji ste dosli da zivite, bez obzira iz kog razloga? Zar niste dobro primljeni? Mogli ste da kupite stan. Odakle vam novac? Da li znate da mnogi novosadjani ne mogu da kupe stan? A svi hocete da izvite na Mileticevom trgu! Da li znate da su mnogi delovi garda koji su istorijski poruseni od strane takvih koji su vama izgradili nove stanove zahvaljujuci samo strankama na vlasti koje su omogucile tako nesto uz onu poznatu "RAZVALJUJ"...
Zbunjen 2-.-0.2007, 28: 0
a da li se uopste i zna sta se tamo desilo ? ili je sve to samo novinarska patka. Moj drugar , inace sin od VOJE MILUTINA, kaze da uospte nije ostalo 50 objekata u okolini bez grejanja,kako je navedeno, vec je samo komsiji upala koja cigla u dvoriste, doduse i ta kuca ce se valjda rusiti kao i njihova er je stara i sta li vec, tako da i nije neka steta, povredjenih nema, ja ne znam kakva se to fama digla? i kome danas verovati ? Jel iko i bio tamo da pogleda sta se desava ili svi samo ovde pricaju na osnovu objavljenog clanka, i slike srusene kuce ? Zar se moze verovati svemu sto se procita ili cuje ?
- 2-.-0.2007, 28: 0
ne znam da li doticni investitor radi legalno ili ne, ali kao i svi ostali radi bahato. dok god investitori budu ovako radili, grad ce biti sve ruzniji, ostajace bez autenticne arhitekture i dobijati ruzne zgrade, neasfaltirane prilaze, nedostatak parking mesta, razorane bivse zelene povrsine itd. kamo srece da se opet zida kao pre 30 godina.
Osvetljen 2-.-0.2007, 28: 0
Determinatoru , ko je tebe tako lepo uputio u sve to ?
ivicasu March 1st, 2007, 11:29 AM ^^ :)
urbaNS March 1st, 2007, 12:59 PM Ivice, mislim da je tvoj sarkazam nepotreban
ivicasu March 1st, 2007, 01:56 PM :(
caki March 1st, 2007, 07:27 PM ^^
Ivice stalno se nesto izvinjavas a non stop pljujes po Novom Sadu,je li ijedan tvoj post ili komentar na ns bio u pozitivnom smislu? Ns jeste jedno od najvecih gradilista(3) u evropi ako se uzme broj izgradjenih kvadrata u odnosu na broj stanovnika,to sto se vecinom grade stanovi i to ne dobrog kvaliteta,cast izuzecima,to je druga stvar.Mislim da je lako izvesti zakljucak da ti imas komplekse ovog grada i da bi voleo ziveti ovde,da je ns takav kakvim ga ti smatras ne bi niko hteo doci u njega a ustvari stvar je obrnuta a to je da je ns najpozeljniji grad za zivot u drzavi za zivot!
ivicasu March 1st, 2007, 08:59 PM :(
caki March 1st, 2007, 09:43 PM ^^
da se razumemo,ja ne podrzavam ovu vlast iako tebi to mozda tako izgleda,ja sam izneo kako ja vidim tvoje gledanje na aktivnosti u ns,takodje ne podrzavam kako lokalna vlast nema razumevanja za ljude koji hoce da ulazu u ns ,ima tu mnogo primera da ne navodim,oni jednostavno cute i sigurno je da nemaju kapacitete za mnoge stvari,ovde nije mesto da raspravljamo o stvarima koje imaju veze sa politikom i ko koga podrzava,meni je jednostavno zapalo u oci kako ti vidis stvari u gradu u kom ne zivis,nerealno!
lindenthaler March 2nd, 2007, 09:53 PM Project Name: Novi Sad Mall
Type: Mix Development, Retail & Office
Status: In design process
Size: 45,000 SQM
This Mix Development complex includes of 45,000 SQM mall as well as 25,000 SQM for office use. The project is located at a rapid growing area in Novi-Sad, Serbia.
http://www.m-y-s.com/user_files/projects/retail/01_pictures/novisad_01_2.jpg
http://www.m-y-s.com/user_files/projects/retail/novi_sad/novisad_02.jpg
http://www.m-y-s.com/user_files/projects/retail/novi_sad/novisad_03.jpg
http://www.m-y-s.com/user_files/projects/retail/novi_sad/novisad_04.jpg
Boksa1 March 2nd, 2007, 10:03 PM ^^ zna se ko prvi nabavlja informacije:applause:
jel ovo deltin projekat, lici mi na onaj mall na autokomandi sto planiraju, koliko ce ova zgrada biti visoka? Super projekat.
edit: sad sam video delta m na zgradi
Majevčan March 2nd, 2007, 10:08 PM Bas mocno :okay:
HenkMan March 3rd, 2007, 12:48 AM Il mi se prividja il ova kula ima +35-40 spratova :D
Svidja mi se novi Deltin dizajn i imidz, mocno!
Nadam se da ce da pocne masovna gradnja ovakvih monstruma po gradovima u Srbiji i regionu :banana:
Nego ima li nagde bolje rendere Autokomande, poput ovih?
Dziggy March 3rd, 2007, 08:54 AM Joj super projekat, napred Novi Sadee!!! :D :D :D
urbaNS March 3rd, 2007, 09:00 PM Fino izgleda, ali meni je zao te lokacije koja ce biti potrosena na izgradnju spensa pored spensa, ova lokacija koja je dragulj u gradu po meni bi trebalo drugacije da se iskoristi, recimo pravljenjem gradskog mini "city-ja" gde bi se izgradile visespratnice-kule na celom tom prostoru uz neke dodatne sadrzaje. Jasno je da ce na zalost ovaj deo grada u buduce biti brendiran deltom i bice mi malo cudan taj kontrast dva ogromna objekta istog tipa (spensa i delta city-ja) jednog pored drugog. Plasim se da Delta ne ubije Spens, na koji smo svi toliko ponosni, pogotovo jer je sagradjen samodoprinosom novosadjana, ali to je druga prica :( vremena se menjaju.
Inace ne znam da li ste primetili, ali prva i poslednja slika u nizu kao da predstavljaju jedan projekat a slike u sredini drugi, (vidi se razlika ako se malo bolje zagledate kod dela objekta koji se nadovezuje desno od glavnog ulaza). To mi nije jasno, vise mi se svidja ta zaobljena "teflonska" varijanta.
napred NS. :banana:
MtlCrue March 4th, 2007, 10:26 AM Fino izgleda, ali meni je zao te lokacije koja ce biti potrosena na izgradnju spensa pored spensa, ova lokacija koja je dragulj u gradu po meni bi trebalo drugacije da se iskoristi, recimo pravljenjem gradskog mini "city-ja" gde bi se izgradile visespratnice-kule na celom tom prostoru uz neke dodatne sadrzaje. Jasno je da ce na zalost ovaj deo grada u buduce biti brendiran deltom i bice mi malo cudan taj kontrast dva ogromna objekta istog tipa (spensa i delta city-ja) jednog pored drugog. Plasim se da Delta ne ubije Spens, na koji smo svi toliko ponosni, pogotovo jer je sagradjen samodoprinosom novosadjana, ali to je druga prica :( vremena se menjaju.
Inace ne znam da li ste primetili, ali prva i poslednja slika u nizu kao da predstavljaju jedan projekat a slike u sredini drugi, (vidi se razlika ako se malo bolje zagledate kod dela objekta koji se nadovezuje desno od glavnog ulaza). To mi nije jasno, vise mi se svidja ta zaobljena "teflonska" varijanta.
napred NS. :banana:
Lokacija jeste "dragulj" u gradu ,ali ipak mislim da je premala za pravljenje "city"-ja.A i ne verujem da ce Delta smetati Spensu ,mislim da ce Delta biti objekat malo drugacijeg sadrzaja....A inace i mene je oduvek zanimalo gde bi u gradu mogla da se nadje lokacija za gradjenje takozvanog "central-business-district"-a ,ali cini mi se da nigde nema toliko praznog prostora koliko je potrebno za tako nesto.
podvodni March 4th, 2007, 10:49 AM ^^ po meni je kamenicka ada idealna lokacija za business district. u pitanju je poluostrvo juzno od telepskog dunavca... ukoliko pogledate na mapi grada, iznenadicete se kolika je povrsina u pitanju.... za dvadeset godina, to ce biti siri centar grada ako se nastavi ovakvo sirenje grada
postoje dva problema sa tom lokacijom... 1. infrastruktura koja ne postoji; i 2.problematicno tlo za neku ozbiljnu gradnju.
oba problema su resiva
ne bih se te lokacije ni setio da pre tri nedelje nisu u gradu boravili predstavnici jedne investicione kompanije iz UAE.... onda su im ovi iz ZIG-a pokazivali neke coskove po gradu, parcelice, na sta su ovi rekli da njih ne zanimaju investicije od 2-3 miliona evra, jer na tome nema zarade (za njihove pojmove), vec nesto krupnije, tipa 200-300 miliona....i uperili prstom u kamenicku adu i pitali sta je ovo... onda su nasi poceli kako je to problematicno tlo, maksimalna visina P+6 itd.....pesak... ovo....ono...da bi ovi iz emirata odgovorili "pa sta ako je pesak.... nasa kompanija je sve podigla na pesku... mi trenutno radimo palme u moru dubaiju, ne razumemo u cemu je problem"... ono sto je meni bilo najcudnije, to je zainteresovanost nekog da tako ozbiljne pare ulaze u novi sad i srbiju... medjutim, oni smatraju da je najveci profit tamo gde je najveci rizik, a najmanji troskovi... zbog toga vrsljaju po ovakvim zemljama...
MtlCrue March 4th, 2007, 11:02 AM ^^ Neces mi verovati ,al Kamenicka Ada je prva lokacija koja mi je i pala napamet. Ali sam je odma otpisao zbog tog "nesigurnog tla"....Al tacno je da bi to mogao da bude bas onako jedan "novosadski Manhattan" :) Ako moze da se resi taj problem sto je pesak (a eto vidimo da moze) onda nema sta. Jos bi se gradnja mogla prosiriti preko Limana IV pa do studenjaka mozda ,ako bi se premestilo brodogradiliste i kasarna (mislim da je bilo reci o tome negde) ....Ali sve u svemu ,idealna lokacija....Jos uz Dunav....:)
urbaNS March 4th, 2007, 04:35 PM Da, to smo komentarisali kad su bile izbacene slike za lokaciju novog muzeja savremene umetnosti u cijoj se pozadini jasno videla velicina "kamenicke ade" poznatije kao Ribarsko Ostrvo. Svidja mi se ta prica sa Arapima, jos kad bi ulozili pare pa da se taj prostor sredi.
http://img101.imageshack.us/img101/1984/dunavribarskoostrvoblugz7.jpg (http://imageshack.us)
roki March 4th, 2007, 05:31 PM Plasim se da Delta ne ubije Spens, na koji smo svi toliko ponosni, pogotovo jer je sagradjen samodoprinosom novosadjana, ali to je druga prica :( vremena se menjaju.
Ne bi bas rekao da je bio samodoprinos novosadjana. Trebao bi da znas da je bio samodoprinos cele vojvodine i to zbog svetskog prvenstva u stonom tenisu 81(mislim glupi izgovor da se uzmu pare od cele vojvodine). Da je bio samo vas samodoprinos, mozda bi izgradili samo ulaz u spens. Prvo proveri sta pricas, pa se tek onda hvali kako je to od vase krvi sagradjeno.Inace kao sto znas i veci deo vaseg cenjenog grada je sagradjen od vojvodjanskih para.
urbaNS March 4th, 2007, 07:20 PM Roki:
1. Nervozan si bez razloga
2. Samodoprinos je finansiranje koje nastaje tek posle referenduma na lokalnom nivou vezanog za raspolozenje gradjana da se tako nesto finansira, tako da tvoje price padaju u vodu.
3. Sve i da si u pravu, Spens i drugi po tebe sporni objekti ne koriste samo gradjani Novog Sada nego cele Vojvodine i Srbije, takodje sve te ustanove uplacuju porez u republicku i pokrajinsku kasu pa se taj novac deli i ostalim sredinama.
ivicasu March 4th, 2007, 07:35 PM ^^ Ja sam najpametniji kad ćutim tako da neću ništa komentarisati. Nećemo ponovo potezati političke i druge teme koje nemaju veze sa forumom. :ohno:
MtlCrue March 5th, 2007, 02:17 AM Ne bi bas rekao da je bio samodoprinos novosadjana. Trebao bi da znas da je bio samodoprinos cele vojvodine i to zbog svetskog prvenstva u stonom tenisu 81(mislim glupi izgovor da se uzmu pare od cele vojvodine). Da je bio samo vas samodoprinos, mozda bi izgradili samo ulaz u spens. Prvo proveri sta pricas, pa se tek onda hvali kako je to od vase krvi sagradjeno.Inace kao sto znas i veci deo vaseg cenjenog grada je sagradjen od vojvodjanskih para.
Ovaj komentar je vise nego suvisan....da ne kazem nesto gore :ohno:
roki March 5th, 2007, 11:12 AM Roki:
1. Nervozan si bez razloga
2. Samodoprinos je finansiranje koje nastaje tek posle referenduma na lokalnom nivou vezanog za raspolozenje gradjana da se tako nesto finansira, tako da tvoje price padaju u vodu.
3. Sve i da si u pravu, Spens i drugi po tebe sporni objekti ne koriste samo gradjani Novog Sada nego cele Vojvodine i Srbije, takodje sve te ustanove uplacuju porez u republicku i pokrajinsku kasu pa se taj novac deli i ostalim sredinama.
Priznajem da sam naglo i nepromisljeno reagovao, ali kad sam video tvoj post stvarno sam se iznervirao, jer sam ubedjen, odnosno pricali su mi moji roditelji da je cela vojvodina davala pare za spens.
Ne znam sta pise u zakonu o samodoprinosu, ali veruj mi nisu samo novosadjani davali pare.
Bilo bi lepo da se u subotici odluce na lokalnom nivou da zelimo jedan objekat tipa spensa, i da onda zbog nase odluke daju svi pare iz vojvodine( priznajes da to bas i ne bi islo). Druga je stvar ako je bio referendum na nivou pokrajine( sto je verovatno i bilo), pa se onda i donela odluka. Nemam ja nista protiv spensa i vas iz novog sada, samo zelim da se prizna da je on gradjen od para iz cele vojvodine, kao sto je i gradjen
Pozdrav
ivicasu March 5th, 2007, 11:29 AM ^^ Pa cini mi se da ce pokrajina ucestvovati sa nekih 10% na nasem bazenu. No, druga su danas vremena, a druga su bila onda. Dok mi svake godine sklapamo montaznu halu na bazenu, u NS-u imaju takav multifunkcionalni i grandiozni objekat. Smesne su mi izjave da cela Vojvodina ima koristi od toga. Mislim sada mi treba da idemo na trening 100 km od kuce i sl.
Da se ne raspravljamo mnogo, mi provincijalci smo na forumu u manjini (vecina je iz NS i BG) pa ne smemo nista da kazemo. Tu su Subotica, Zrenjanin, Sombor i mnogi drugi kioji su nekada bili veliki i razvijeni gradovi, a danas nece da im daju obican status grada kako bi im se veci deo sredstava vracao iz republicke kase. Vlada vec 15 god. ne vidi dalje od BG-a i NS-a. To je tako, ali niko nece priznati. :ohno:
roki March 5th, 2007, 02:10 PM Roki:
Ovo se zove demagogija. Voleo bi i ja da mogu da pricam bajke za malu decu.
p.s opet mi je skocio pritisak
posmatrac March 7th, 2007, 12:01 AM Malo smo skrenuli sa teme...zar jesa duopste i vazno je ko pltio spens. Pitanje je ko ce platiti njegovu rekonstrukciji. Mislim da je sadasnji direktor negde oko nove godine rekao (najavljujuci gradnju bazena) da im treba novac i za opravke procenjujuci da im treba oko 80 evra po kvadratu. neznam koliko spens ima kvdrata ali 10.000 ih sigudno nema i verovatno ta cifra dostize vise stotina miliona evra.
A stose tice onog deltinog oblakodera i molla, nadam se da ce nas bog pogledati i bar stopirati ovakvu glupost. bilo ih je i previse u ovom gradu poslednjih stanica. Evo pogldajte sad frku oko ATP-a i MAS-a.
BL March 7th, 2007, 07:41 AM 80x10,000= vise stotina miliona????
ivicasu March 7th, 2007, 08:30 AM ^^ Poršina objekta је 85.091 м2, а korisna površina zatvorenog sportskog prostora је 46.319м2. Znači za rekonstrukciju vam treba 6.807.280 evra, kakve bre crne stotine miliona. Ako mene pitate ovo uopšte nije velika cifra, grad bi to mogao sam da isfinansira možda u dve godine. :)
posmatrac March 7th, 2007, 09:29 AM e vidim da me prozivate. napisao sam 80 evra a kad sam rekao 10.000 kvadrata mozete videti da sam mislio da ima daleko vise od toga...a da ce biti vise stotina miliona trebalo je da pise dinara a ne evra...greska u kucanju
MtlCrue March 7th, 2007, 09:32 AM Zasto bi gradnja Deltinog City-ja bila glupost???? I kakve veze ima to sa onim stanicama?
ivicasu March 7th, 2007, 12:01 PM ^^ Jedno pitanje, da li je Delta kupila tu lokaciju kod Spensa, ili je samo napravila rendering za neki idejni projekat? Inače super izgleda, ali 100% neće tako izgledati kada su bude gradio, mislim da se to može zaključiti na osnovu njihovih projekata koji su trenutno U/C u BG-u, PG-u...
Mislim da je besmisleno govoriti da će Spens pored njega zvrjiti prazana, različite su im namene, Spens je pretežno sportski objekat gde usput možete nešto kupiti i pojesti dok je Delta mall strogo poslovno-prodajni objekat. :)
posmatrac March 8th, 2007, 03:29 PM Ovo nadjoh na sajtu 021.
OBLAKODER I ŠOPING MOL PORED SPENSA 07.03.2007.
17:15 - Na mestu sadašnjih teniskih terena i pomoćnog fudbalskog igrališta kod Spensa planira se gradnja velikog tržno-poslovnog centra kompanije Delta, saznaje Radio 021.
U e-mailu koji je Radio 021 dobio nalaze se fotografije budućeg objekta pod imenom "Mall of Novi Sad" (1, 2, 3 i 4). U propratnom tekstu se navodi da su to slike kompjuterske projekcije budućeg objekta koji bi imao 48 hiljada kvadratnih metara. Visina objekta bi bila do nivoa Spensa uz veliku kulu prekoputa zgrade Elektrovojvodine.
Komentar direktora Urbanizma Aleksandra Jevtića nismo mogli da dobijemo jer je ove nedelje odsutan, a podsećamo da je on ranije najavljivao da će se na mestu teniskih terena graditi velelepan oblakoder.
Naravno, pre nego što Delta ili neko drugi bude tu gradio objekat moraće da se donese novi urbanistički plan, kao i da grad na licitaciji da u zakup to zemljište. (021)
evo i komentara
Pop 3-.-0.2007, 08: 0
Pa ako budeš stvari posmatrao u stilu "ja tamo neću raditi" onda je tako kako ti kažeš. Ali, drugar, više zaposlenih ljudi=više para=više trgovine=više proizvodnje=veći standard. U tom slučaju je svima bolje. Imate li vi uopšte ikakve predstave o ekonomiji i ekonomskim mehanizmima. A, za Limuntusa: jeste u Novom Sadu je otvoreno ili prošireno nekoliko fabrika, samo to više nisu mastodonti sa po 5 000 zaposlenih. prošetaj se pravcem iznad N. Naselja. Uostalom razvijene zemlje, npr. Kanada najveći deo svog BDP-a ostvaruju ne od industrije nego od usluga. Konkretno u slučaju Kanade 72%. Ali, kontam ja vas, vi ste oni koji bi voleli da ništa ne ide napred, da sve propadne , pa da možete da kažete nešto kao u stilu "eto kaz'o sam vam da smo najgori na svetu". Ali džaba možda se još ne vidi, ali grabimo krupnim koracima. Uostalom, ne volim ni ja Miškovića, ali nije se ni Rokfeler obogatio baš legalno. Mi smo sada u fazi akumulacije kapitala. Tako je kako je.
Za Pop-a 3-.-0.2007, 08: 0
Ostajem pri stavu da licno necu imati nikakve koristi. To koliko ce ljudi raditi tu me apsolutno ne zanima, posto necu i sam tamo raditi, radim kod privatnika. A sto se tice shoping centra, sta ce mi to, spens ne vidim vise od 2x godisnje. Da to chudo gradi neki anonimus ili stranac ne bih mozda ni obratio paznju. Ali Miskovic & Co. stvarno je previse.
becha 3-.-0.2007, 08: 0
OK.Moze sve to,podrzavam!Izgleda svetski! Ali neka nam Miskovic da pola para za izgradnju novog stadiona, a pola neka daju lopovi sto ce dobiti pare za ustpanje tog zemljista! Sta je to za njih!
Limuntus 3-.-0.2007, 08: 0
Kakva radna mesta? Još 600 robova pred samoubistvom od iscrpljenosti, ponižavanja i maltretiranja? Da li ste svesni da u Novom Sadu za 7 godina nije otvorena nijedna fabrika gde bi mladi ljudi mogli da nauče neki zanat? Istovaranje kamiona i rad po 16 sati za 15.000 dinara baš i nije neka perspektiva za našu omladinu. Neko se pobrinuo da im to bude jedini izbor, a mi se čudimo kada mlad čovek izvrši samoubistvo na jednom od takvih mesta.
za Grobar stila 3-.-0.2007, 08: 0
Zasto bi poredjenje sa Parizom bilo pogresno ? Zar treba da se poredimo sa bukurestom ili tiranom ?? Novi Sad je uvek bio i ostao najevropskiji grad u Srbiji ili se ja to samo varam ? Gradjen planski sa sirokim bulevarima a ne kao Beograd koji vise lici na tursku kasabu nego na grad. Neko se dobro setio da napise koliko ce se tu ljudi zaposliti i to je potpuno tacno ako u spensu radi 200 devojcica po prodavnicama ovde ce raditi jos 600 a toliko radnih mesta odjednom uopste nije za podcenjivanje. Uostalom da li treba uopste komentarisati onu betonsku konstrukciju preko puta elektrovojvodine ? ili sud za prekrsaje ?? Na sta sve to lici. Zasto grad ne bi postavio uslov da investitor napravi na tri ili pet spratova tog oblakodera sud za prekrsaje gde ce sve izgledati kako treba da izgleda i onda srusiti stari sud i tu napraviti park ? U krajnjoj liniji ja licno para nemam tako nesto da sazidam, ali licno smatram da je ideja dobra medjutim postoje ljudi od struke, urbanisti, pa ako oni daju zeleno svetlo ja sam potpuno za !
havijer clemente 3-.-0.2007, 08: 0
Joj, mani te se Pompidua. Kao sto neko rece, simbol jedne epohe, ideje ali ga je dala jedna nacija, grad i SISTEM! Mi sve to nemamo,mi imamo samo pohlepu prljavih profitera da zgaze sve sto mogu... ako cemo tako putetati, onda pogledajte SportSttate komplekse u Kelnu,Hamburgu, Olimpijske parkove u Minhenu, Berlinu (samo se zovu Olimpijski a koriste ih SVI) ili komplekse Prater u Becu ili Hejsel u Briselu... ljudi, u ovog gradu, kao isvakom drugom mestu gde zive LJUDI ima jos drustvenih aktivnosti i socioloskih fenomena sem JEFTINE tranzicione pohlepe za kupovinom... Naravno ovi sto hoce to da proguraju ili to rade iz osionosti, moci, neznanja, koristi, provizije... nije bitno... Ovim odvratnim resenjem vise gubimo, a ne dobijamo po obicaju nista!
a 3-.-0.2007, 08: 0
da li neko razmislja o pomocnom terenu, koji je neophodan uslov za bilo kakvu normalnu fudbalsku utakmicu u gradu?
dokle bre... 3-.-0.2007, 08: 0
Bitna je samo jedna stvar ljudi, Miskovic ima para /pokradenih od nas/ da kupi celu Srbiju. Sta je vama ljudi??? Dajte mu i ceo Novi Sad da kupi............kao i ovim lopinama koje su u dilu s njim. Pa svi znamo kako se to radi, pogotovo kako to radi isti Miskovic, trenutno najbogatiji covek u Srbiji. Mars odavde vise....
- 3-.-0.2007, 08: 0
ovo je dobra ideja za razrovanu poljanu koja je neiskoristena. u neposrednoj blizini se vec nalazi park, kej, strand, tako da novi nije potreban, a jedan cestit shopping mall je preko potreban s obzirom da vecina apsolutno nigde ne putuje. odjednom se svi bave sportom, setaju po prirodi itd. treba biti kritican, al bas ovoliko... konacno ce se nesto graditi, a da to ne podrazumeva rusenje starih autenticnih kuca i zidanje sklepanih zgrada bez parkinga i s neizbetoniranim prilazima, ili megalomanskih kuća u bosanskom stilu na 3-4 sprata, nikad omalterisanih i ofarbanih
Veljko B. Uzicanin 3-.-0.2007, 08: 0
Prvo ce da vam maznu super lokaciju za sitne pare, a onda tu da vam prodaju kineske gace i carape. Uostalom, zasto NS da se razlikuje od ostalih gradova po Srbiji : svi su se pretvorili u ogromne buvljake i kafane.
vanjus 3-.-0.2007, 08: 0
izglijeda preterano!!! kad pocinje gradnja? nek na krovu naprave teniske terene, samo da sruse onaj krs preko puta elektrovojvodine. sada nam jos samo fali world trade center ali u srbijanskoj izvjedbi sa tri kule. moze na mestu onog rugla pored taxi stanice u centru. a onda na ribarcu disneyland....
walking dead 3-.-0.2007, 08: 0
jel neko gledao film "Zora zzivih mrtvaca?" Zombije vecc imamo,treba nam dakle joss trzzni centar:))
Pop 3-.-0.2007, 08: 0
Komentari tipa "neka ogromna zgradurina od koje JA neću imati nikakve koristi" su potpuno bezveze. Naravno da će svi od toga imati koristi. Je li neko razmišljao koliko će ljudi da radi u tom centru. Nekom smeta to što Radikali imaju inicijativu. Ali, malo ko se bunio kada smo dobili LUPUS i PARISKI usred centra. Ovo bar priliči tu gde je zamišljeno. I by the way, nisam Radikal. Bojim se jedne druge stvari. Da sve ne prođe kao sa Robnom kućom na Bulevaru, koja već 100 godina stoji nezavršena. Što se tiče parkova, OK, ali ajde prvo da sredimo ove koje imamo. Naprimer Limanski.
3-.-0.2007, 08: 0
Glasam za predlog da se tu izgradi park! Ima mesta i za teniske terene!
Vosa forever 3-.-0.2007, 08: 0
Ukini ce nam "Liman garos" !?!
Grobar Stila 3-.-0.2007, 08: 0
Auuuu Gaso :) Pa centar Pompidu je prvo i prvo kulturni centar, drugo, taj centar dokazuje jedan stav, jednu ideju... Ovaj Miskovicev hram potrosacke kulture ne dokazuje nista (rica mu je samo mlacenje para) niti se od njega moze napraviti atrakcija. Poredjenje sa Parizom je potpuno pogresno.
gasa 3-.-0.2007, 08: 0
Ok, neka je i ruzno i glupo ali sta onda treba da kazu parizani o njihovom centru Pompidu ?? Zgrada je duzine oko 200m sirine oko 60m i pet ili sest spatova visine. A napravljena je od raznobojnih cevi !!! Veceg ili manjeg precnika, pored je trg i hiljade turista dolaze tamo da vide to cudo. Da li nekome to smeta u samom parizu ili ne, ne znam. Jedino sto sigurno znam da oni strahovito zaradjuju od toga. Da ne kazemo da ajfelov toranj stoji tamo preko sto godina. Ko god bio vlasnik trznog centra ili te zgradurine pored stadiona zaradjivace grdne pare, to je sigurno ali ako ima bar malo zakona u ovoj drzavi isti taj lik ce morati grdne pare da da i na konto poreza od zarade a to ce takodje biti grdna dobit svakog dana za grad. Naravno da ja nemam pojima ni o cemu i mislim da bi bilo bolje da zabranimo prevoz automobilima u gradu nego da se lepo vrate konjske zaprege jer je to vise ekoloski a ti isti konji bi mogli istovremeno da djubre parkove po novom sadu kako bi zelenilo bilo bolje i bujnije. p.s. predlazem da se u tom slucaju angazuje poni expres za hitnu pomoc !
neko 3-.-0.2007, 08: 0
Besmisleno je i raspravljati o ovoj rugobi od gradjevine. Generalni urbanisticki plan se menja na svakih 20 god. a ovi futoshki primitivci ga preradjuju svakih 20 dana. Previse je mocan taj Miskovic, ali bio je i Karic :). Ovaj deo grada je predvidjen GUP za sportske objekte, a to sto je miroic sa bratijom uzeo milionski procenat za ordinarnu glupost, to se nas ne tice, svakako cemo mu pokazati na ulici, a mozda i u Alekse >Santica, zavisno od toga kako se bude ponasao, jedna poruka ostaje: Igore, koliki god da su ti procenti i zastitnici, i ti si covek od krvi i mesa, dostupan obicnom gradjaninu, recimo meni, ili bilo kome drugom. Nije potrebno previse komentarisati sta ce se desiti, a desice se. Samo da vidim one "tehnicke odbornike" iz DSS da li ce podrzati ovo gnusno cudoviste4 i slogan " dokazacemo razliku" ili cxe i neko od njih uleteti u tal za milionima. Uglavnom , ovo vise nije politika Igore, sada je doope u pitanju, pazi sta radish!
novosadjanka 3-.-0.2007, 07: 1
Nema dovoljno negativnih komentara za kolosalne gluposti
bager 3-.-0.2007, 07: 1
Al ce komsija sa stadiona da poludi od srece!
za Zoltana 3-.-0.2007, 07: 1
Sto se Engleske tice ne znam ali za Pariz znam da ima ogromne soping centre kao sto ih ima i po Austriji a ni za jednu od te dve zemlje ne moze se reci da je istocna evropa. Sta vise, jedan ogroman soping centar postoji blizu luvra, sene i svih onih istorijskih gradjevina. A da ne pricamo da pod zemljom ispod luvra takodje postoji shoping centar, nije bas da je ogroman ali nije ni mali s obzirom da je skroz ispod zemlje.
gasa 3-.-0.2007, 07: 1
Koliko se ja razumem u arhitekturu jedan deo izgleda kao krov od neke hale ili sportske dvorane i uopste mi nije jasno zasto u takvom centru ne bi bila i jedna sportska dvorana kao i tereni za tenis ili sta bilo drugo. Uostalom samo neka naprave podzemnu garazu dovoljnog kpaciteta za sve to a ako se urbanisti sloze zasto da ne ?
jazavac 3-.-0.2007, 07: 1
izgleda fantasticno glupo!!! nek ostanu tereni samo nek se to sve jos malo popravi i nek bude park,hocu da se tu zezam i da bacam frizbi,ne treba mi trzni centar i beton od kog bas nista nemam!!!!
brka 3-.-0.2007, 07: 1
ovo na slici deluje fantasticno, mada bi na krovu mogao da bude teniski teren-extra ili da se tereni presele na deo oko spensa gde se sada nalazi mb-bus i gde se vec 30tak godina planira gradnja bazena...
Bob 3-.-0.2007, 07: 1
Da li se iko seca kada je u nasem gradu poslednji put uredjen neki novi park? Zasto bas svaki slobodan pedalj prostora u gradu mora da bude pokriven betonskim rugobama?!
Bandiera Rossa 3-.-0.2007, 07: 0
Ovakve zgradurine se grade van grada, tamo gde je mega market Rodic npr. . Na ovom mestu treba da se urade recimo tribine za neke bolje teniske terene, jos neki soprtski objekti, i zasto da ne i oblakoder. Ali shoping mall na tom mestu je apsolutno nepotreban. Bolje neka se napravi neki park.
E.K. 3-.-0.2007, 07: 0
Nije problem što će se tamo graditi taj komplex, Novom Sadu je potrebno tako nešto, problem je u tome što se već unapred zna ko će biti investitor, a da pritom nije bilo nikakvog javnog tendera. Projekat zgrade je očigledno već spreman, dok urbanistički plan još nije ni promenjen. Sve u svemu, ovo mi miriše na još jedan radikalski dil, po uzoru na MAS/ATP, NOU, njihovu zgradu pored IVV, itd. Ekipa M (Maja, Mirović, Mišković, ...) će i ovaj put lepo da se omasti.
InForma 3-.-0.2007, 07: 0
Ima jedna zanimljiva prica o drugom objektu na istoj toj lokaciji! http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=28142&st=0
Marko NS 3-.-0.2007, 07: 0
E, pa nece to bas tako lako proci...FCV iznad svega!!!
3-.-0.2007, 07: 0
Sada znam kod koga su nase pare :( Koje ce kao nama da vrati kroz zgradu od koje necu imati nikakve koristi.
--021-- 3-.-0.2007, 07: 0
MISLIM DA JE NOVI SAD RELATIVNO MALI GRAD DA BI IMAO TOLIKO TRZNIH CENTARA NA TAKO MALOM PROSTORU. DOK NAM NE PORASTE KUPOVNA MOC, ONI CE I ONAKO BITI VEC "DEMODE".MISLIM DA NAM SPORTSKIH OBJEKATA JOS NEDOSTAJE, PA BI SE TAJ PROSTOR MOGAO ZAOKRUZITI U JEDNU LEPU CELINU SA NEKIM TENISKIM STADIONOM.PA,JEDNOG DANA DA ORGANIZUJEMO I NEKI TENISKI TURNIR, BILO BI LEPO...
he-man 3-.-0.2007, 07: 0
a spens ce da sruse i na njegovom mestu ce da naprave teniske terene!?
ZORANS 3-.-0.2007, 07: 0
DA BI STADION BIO U FUNKCIJI ZA MEĐUNARODNA TAKMIČENJA I FUDBALSKE UTAKMICE POTREBNO JE DA PORED TEHNIČKIH USLOVA NA SAMOM STADIONU BUDE ISPUNJEN I USLOV ZA BEZBEDNOST GLEDALACA,ODREĐENI BROJ ULAZA-IZLAZA IDEFINISAN PARKING PROSTOR. U OVOM SLUČAJU TO NEĆE BITI MOGUĆE I JEDINO REŠENJE JE PRESELJENJE SAMOG STADIONA NA NEKU MANJE ATRAKTIVNU LOKACIJU I JEFTINIJE ZEMLJIŠTE. KOME TO IDE NA RUKU I U DŽEPOVE PROCENITE SAMI.
cccc 3-.-0.2007, 07: 0
eto mirovicu novih milion evra provizije...mislim da ce posle ovog posla u penziju
OK_NS 3-.-0.2007, 07: 0
Ma da, kao bolje ovkao da ostane poljance za trecerazredne cirkuse i luna parkove... Super ideja za trzni centar, zgrada je predivna.
Crvena Pravda 3-.-0.2007, 07: 0
Hmmm. Lose resenje jer koji ce qratz tu jos jedan soping centar kad vec ima spens i na 200 metara merkator? Drugo pomocni teren treba stadionu i Vosi za utakmice u evropskim kupovima i za atletsko prvenstvo. To Jevta opet ganja neku proviziju i tali se sa Miskovicem. Videli ste sta se desilo u Kopenhagenu pre nekoliko dana ,e to je nista prema onome sta ce se desiti Miskovicu i ostalim smradovima ako pokusaju da nam otmu stadion...
SkyEye 3-.-0.2007, 07: 0
A zasto i ko je odustao od sportskih terena na tom mestu? Treba li nam Delta bas na tom mestu? Neka je prave u Futogu!
za calca 3-.-0.2007, 07: 0
Sta pricas? Pokusavas da kontriras stalno, Gradska vlast se izborila za to prvenstvo i ono ce biti odrzano. To prihvati i plachi :)
Miki 3-.-0.2007, 07: 0
Iako mi je zao teniskih terena, veci deo tog prostora zaista trenutno ne lici ni na sta. Ne vidim zasto se na krovu novog centra ne bi ponovo postavili teniski tereni, ne bi to bilo ni prvo a ni poslednje takvo resenje u svetu - mozda bi grad trebao insistirati na tako necemu, pa da ipak dobije lep i nov prostor, ali da ne ostane bez sportskih terena.
novosadjance 3-.-0.2007, 07: 0
uzas
PTP 3-.-0.2007, 07: 0
Opet Mišković ?!?
OK_NS 3-.-0.2007, 07: 0
Ovo je predivno... podrzavam ideju
calc 3-.-0.2007, 07: 0
A Novi Sad je upravo dobio organizaciju juniorskog evropskog prvenstva u atletici 2009. koje nece moci da se odrzi na stadionu ako nema pomocnog terena koji se tu nalazi.
Zoltan 3-.-0.2007, 07: 0
Jedva cekam, nadam se da ce i zaziveti. U odnosu na zapadne shoping centre, SPENS je postao ruglo. Ali interesantno, u engleskoj i francuskoj nisam video da su veliki shoping centri ikad usli u modu, nasuprot istocnoevropskim zemljama i naravno SAD.
podvodni March 8th, 2007, 11:14 PM ovaj copy/paste tudjih komentara nikog ne zanima... samo gushi temu... ostavi link i kratko objasnjenje o cemu se radi...
MtlCrue March 9th, 2007, 01:59 AM Ne znam....ja bas mislim da bi trebalo tu da se izgradi taj Delta City....Ne mora biti bas Delta i ne mora biti mall ,ali mesto je skroz cool za podizanje jednog oblakodera....Mada bih ja licno ,kao sto sam napomenuo ,nasao neki veliki prostor u gradu gde bi se samo visoke zgrade pravile da to bude taj takozvani "central business district" ....Mada za tako nesto treba uloziti dosta novca....
posmatrac March 9th, 2007, 09:49 AM komentare sam stavio jer je u skladu sa temom..jednostavno vidi se da su nasi sugradjani kao i mi podeljeni oko toga da li graditi tu zgradurinu ili ne..
mada moram priznati da se niko niej isvrnuo na to da to zemljiste jos nije izdato nikome pa cak ni delti. na kraju krajeva odakle uopste delti pravo da ovako nesto pravi.
inace projekat je radila neka izraelsak firma. video sam na nekom sajtu link ka njima i video iste fotke.. videcu da ih kasnije nadjem i stavim link ka tom sajtu jer ima prezentacije jos nekih objekata ka gradnji nekih zgrada i molova u bgd i kragujevcu
Stormwatch153 March 9th, 2007, 11:11 AM Malo smo skrenuli sa teme...zar jesa duopste i vazno je ko pltio spens. Pitanje je ko ce platiti njegovu rekonstrukciji.
Ajao...opet smo ga mi iz drugih gradova nagrabusili, jer se zna ko ce platiti opravku, udruzene snage vojvodjana kako bi svi zajedno isli kolekivno na bazen...ako smo izgradili jedan Ns ajde izgradicemo i drugi, dotle se u vecini gradova Vojvodine dva auta ne mogu normalno mimoici po uskim i neasfaltiranim ulicama ali vazno je da lova ize za NS. :cheers:
MtlCrue March 9th, 2007, 11:35 AM Mislim da bi svaki grad u Vojvodini (a i u celoj Srbiji) trebalo da zivi i da se gradi od svog rada ,svoje industrije ,a manji deo neka odvaja za drzavu. A i nije to samo politika. I ljudi su nekad sami krivi. Evo zar nije dokaz primer Apatinaca koji su nakon privatizovanja pivare pokupovali stanove u Novom Sadu ,da bi ih izdavali ili ne znam ni ja sta.A te pare su mogli svi uloziti u nesto u Apatinu ,nesto tamo izgraditi....Ali eto svima je lakse da kupe stanove ,da ih izdaju i tako da nista ne rade a parice fino kaplju. :)
Bob Rock March 9th, 2007, 12:13 PM Project Name: Novi Sad Mall
Type: Mix Development, Retail & Office
Status: In design process
Size: 45,000 SQM
This Mix Development complex includes of 45,000 SQM mall as well as 25,000 SQM for office use. The project is located at a rapid growing area in Novi-Sad, Serbia.
http://www.m-y-s.com/user_files/projects/retail/novi_sad/novisad_02.jpg
buduca lokacija mall-a
http://img247.imageshack.us/img247/175/postojecefu8mf5.th.jpg (http://img247.imageshack.us/my.php?image=postojecefu8mf5.jpg)
:cheers:
montesky March 9th, 2007, 12:58 PM ^^ Ruse li se ovi teniski tereni?
Bob Rock March 9th, 2007, 01:53 PM Ne znam....ja bas mislim da bi trebalo tu da se izgradi taj Delta City....Ne mora biti bas Delta i ne mora biti mall ,ali mesto je skroz cool za podizanje jednog oblakodera....Mada bih ja licno ,kao sto sam napomenuo ,nasao neki veliki prostor u gradu gde bi se samo visoke zgrade pravile da to bude taj takozvani "central business district" ....Mada za tako nesto treba uloziti dosta novca....
srusiti stadion, prodati prostor investitorima, izgraditi novi multifunkcionalni stadion (kao LTU arena (http://www.ltuarena.de/template_list_galleries.php4?contentGroup=5_0_0&template_title=EXTRAS))sa 30 do 40 k gledalaca negde blizu autoputa, podici na prostoru "bivseg" stadiona 3-4 kule , izgraditi moderan fitness i wellness center ...
MtlCrue March 9th, 2007, 04:37 PM ^^ po meni je kamenicka ada idealna lokacija za business district. u pitanju je poluostrvo juzno od telepskog dunavca... ukoliko pogledate na mapi grada, iznenadicete se kolika je povrsina u pitanju.... za dvadeset godina, to ce biti siri centar grada ako se nastavi ovakvo sirenje grada
postoje dva problema sa tom lokacijom... 1. infrastruktura koja ne postoji; i 2.problematicno tlo za neku ozbiljnu gradnju.
oba problema su resiva
ne bih se te lokacije ni setio da pre tri nedelje nisu u gradu boravili predstavnici jedne investicione kompanije iz UAE.... onda su im ovi iz ZIG-a pokazivali neke coskove po gradu, parcelice, na sta su ovi rekli da njih ne zanimaju investicije od 2-3 miliona evra, jer na tome nema zarade (za njihove pojmove), vec nesto krupnije, tipa 200-300 miliona....i uperili prstom u kamenicku adu i pitali sta je ovo... onda su nasi poceli kako je to problematicno tlo, maksimalna visina P+6 itd.....pesak... ovo....ono...da bi ovi iz emirata odgovorili "pa sta ako je pesak.... nasa kompanija je sve podigla na pesku... mi trenutno radimo palme u moru dubaiju, ne razumemo u cemu je problem"... ono sto je meni bilo najcudnije, to je zainteresovanost nekog da tako ozbiljne pare ulaze u novi sad i srbiju... medjutim, oni smatraju da je najveci profit tamo gde je najveci rizik, a najmanji troskovi... zbog toga vrsljaju po ovakvim zemljama...
Ipak mislim da bi ovo bilo pravo resenje....Stadion treba da ostane gde jeste i da se prosire kapaciteti ,da se pokrije ,sve u svemu da se skroz rekonstruise. A za Deltin oblakoder bi tu bilo mesta ,mogao bi da se izgradi tu gde je predvidjen....Ali kao sto kaze podvodni ,Kamenicka Ada je najidealnija za gradnju CBS ,a eto ispostavilo se da je i pescano tlo resiv problem.
Homer Jay March 10th, 2007, 05:13 PM Delta city je mnogo vise od obicnog trznog centra i to treba da ljudi iz NS-a imaju u vidu, da nije u pitanju jos jedan hiper-mega-super Rodic, gde mozete da kupite Frutellu, MB pivo i cujete po neki hit "Zvezda Granda"... u pitanju je sasvim nov koncept, dosad nepoznat nasim potrosacim gde na jednom mestu imate i supermarket, ali i butike, prodavnice, postu, banku, kuglanu, fitnes centar, restorane i multipleks bioskop (cini mi se cak da NS danas ima manje bioskopskih sala nego Tuckwood cineplex, a da ne govorimo o beogradskim Delta Cityima ili Usce centru)... Pre bi se reklo da je stadion neprimeren takvoj lokaciji (iz pregrst razloga zbog kojih bi trebalo otvoriti novu temu), prica o pomocnim terenima je glupa s obzirom da Vojvodina poseduje centar "Vujadin Boskov", pa i mnogi stadioni u poredjenju sa kojima stadion Vojvodine izgleda kao uzbekistanska njiva nemaju pomocni teren.... Uostalom stadion ce, hvala Bogu, biti rekonstruisan do 2009. (zbog juniorskog prvenstva u Atletici).... Samo kazem da ne treba pljuvati radi pljuvanja, cak je i poredjenje Karica i Miskovica (za koga ne sporim da je "tajkun") do te mere neumesno da cu razglabanje o toj temi sada jednostavno preskociti....
Boksa1 March 10th, 2007, 06:26 PM srusiti stadion, prodati prostor investitorima, izgraditi novi multifunkcionalni stadion (kao LTU arena (http://www.ltuarena.de/template_list_galleries.php4?contentGroup=5_0_0&template_title=EXTRAS))sa 30 do 40 k gledalaca negde blizu autoputa, podici na prostoru "bivseg" stadiona 3-4 kule , izgraditi moderan fitness i wellness center ...
to je dobra ideja, stadion sto dalje od centra i izgraditi moderan stadion kakav vosa zasluzuje, eto pobedise i zvezdu 3:0:ohno:
a prostor iskoristiti za kule od 20-30 spratova sto kaze cipi ili za neku drugu svrhu ali samo da se makne ono ruglo od stadiona odande
posmatrac March 10th, 2007, 09:30 PM citam i ne mogu da verujem sta vi pisete. "treba deltin centar"!!! jel vi znate o kome govorite? o miskovicu! o onom sto se 90 obogatio dok smo mi jedva imali da jedemo. o coveku koji i sada na iste nacine dolazi do para. jebo mu ja mater. necu da u mom gradu jedan kriminalc i mafijas pravi svoju zgradu. nek ide negde drugde. necu da moj grad bude zapamcen po tome sto je miskovic u njemu napravio zgradurinu.
posmatrac March 10th, 2007, 09:32 PM ustvari zbog vas takvih nama je i dalje kostunica premijer, a miskovic verovatno i najbogatiji covek u zemlji... sedite ovde i kucate sranja o arhitekturi a nista ustvari ne znate. kada bude kasno shvaticete,ali tada nece biti niko da vam pomogne
posmatrac March 10th, 2007, 09:48 PM izvinjavam se ako sam nekog uvredio ali dosta mi je vise toga da cutim o tome dok kriminalci oko mene unistavaju sve (a i ni raniej nisma nesto puno cutao) a ljudi samo savijaju glave...
Stormwatch153 March 10th, 2007, 10:05 PM citam i ne mogu da verujem sta vi pisete. "treba deltin centar"!!! jel vi znate o kome govorite? o miskovicu! o onom sto se 90 obogatio dok smo mi jedva imali da jedemo. o coveku koji i sada na iste nacine dolazi do para. jebo mu ja mater. necu da u mom gradu jedan kriminalc i mafijas pravi svoju zgradu. nek ide negde drugde. necu da moj grad bude zapamcen po tome sto je miskovic u njemu napravio zgradurinu.
Gospodin Miskovic prica sa jedne strane o tome kako mi u Srbiji ne znamo sta je to radna navika, ja znam samo jedno...ON SIGURNO NE ZNA STA JE radna navika jer sa onakvom facom covek NE MOZE biti posten.
roki March 10th, 2007, 10:17 PM izvinjavam se ako sam nekog uvredio ali dosta mi je vise toga da cutim o tome dok kriminalci oko mene unistavaju sve (a i ni raniej nisma nesto puno cutao) a ljudi samo savijaju glave...
Mene nisi uopste uvredio, u potpunosti se slazem sa tobom. Taj miskovic je u rangu sa markom milosevicem( nek mi neko kaze da ne rade zajedno), karicima, bekom, hamovicem, drakulicem. Sve bivsi funkcioneri genexa. Izgleda da je taj genex rasadnik mafijasa.....
Boksa1 March 11th, 2007, 12:29 AM citam i ne mogu da verujem sta vi pisete. "treba deltin centar"!!! jel vi znate o kome govorite? o miskovicu! o onom sto se 90 obogatio dok smo mi jedva imali da jedemo. o coveku koji i sada na iste nacine dolazi do para. jebo mu ja mater. necu da u mom gradu jedan kriminalc i mafijas pravi svoju zgradu. nek ide negde drugde. necu da moj grad bude zapamcen po tome sto je miskovic u njemu napravio zgradurinu.
haha bez nerviranja prijatelju nije dobro za zdravlje,
lopov je lopov ali ovaj bar ulaze u srbiju i gradi nesto karici sve sto su uradili je bilo cista pljacka i iznosenje para iz zemlje, pa sta mislis da smo mi jedina zemlja u kojoj se to desilo, kradja u periodu tranzicije je zahvatila sve postkomunisticke zemlje, pogledaj rusiju, ukrajinu, poljsku, hrvatsku (todoric nesto slicno nasem miskovicu takodje poseduje pola hrvatske a bogami i dosta toga u srbiji) nemoj da si naivan, sada smo u procesu prvobitne akumulacije kapitala ko je zagrabio zagrabio, sta mislis miskovic nije mogao kao abramovic da lepo iskesira 300 000 000 eura da kupi arsenal lupam i da ladi j..a u londonu, covek bar ulaze u srbiju nesto, ne zelim da branim nikog od njih ali to nam je realnost danas
HenkMan March 11th, 2007, 01:01 AM haha bez nerviranja prijatelju nije dobro za zdravlje,
lopov je lopov ali ovaj bar ulaze u srbiju i gradi nesto karici sve sto su uradili je bilo cista pljacka i iznosenje para iz zemlje, pa sta mislis da smo mi jedina zemlja u kojoj se to desilo, kradja u periodu tranzicije je zahvatila sve postkomunisticke zemlje, pogledaj rusiju, ukrajinu, poljsku, hrvatsku (todoric nesto slicno nasem miskovicu takodje poseduje pola hrvatske a bogami i dosta toga u srbiji) nemoj da si naivan, sada smo u procesu prvobitne akumulacije kapitala ko je zagrabio zagrabio, sta mislis miskovic nije mogao kao abramovic da lepo iskesira 300 000 000 eura da kupi arsenal lupam i da ladi j..a u londonu, covek bar ulaze u srbiju nesto, ne zelim da branim nikog od njih ali to nam je realnost danas
Jbga... secam se sta je jednom Miskovic rekao o poslovanju tokom 90tih.. „više na tuđu glupost, nego na sopstvenu pamet"
Stefan1 March 11th, 2007, 04:07 AM Taj miskovic je u rangu sa markom milosevicem( nek mi neko kaze da ne rade zajedno), karicima, bekom, hamovicem, drakulicem. Sve bivsi funkcioneri genexa. Izgleda da je taj genex rasadnik mafijasa.....
Ajde navedi samo jedno krivicno delo koje su ti "lopovi" uradili? Ti kao gradjanin, ukoliko to ne prijavis, postajes saucesnik (karikiram naravno).
Srbi ne prastaju uspeh definitivno. Ljudi su najbolje sto su mogli iskoristili to vreme, kada je moglo da se bogati. Ja ne vidim sta je ne zakonito ako radis kao jedan od direktora u Genexu, napustis tu firmu, a zadrzis kontakte sa stranim partnerima, otvoris svoju firmu, i nastavis posao. To mozda jeste ne moralno, ali nije ne zakonito.
U svakom slucaju morao sam ovo da napisem, posto se ne slazem sa ljudima koji misle da je svako manje ili vise bogatiji od njih nuzno lopov.
Samo mi recite kako bi ste se vi ponasali da ste bili u toj situaciji...ja znam kako bih...
roki March 11th, 2007, 11:59 AM O tom periodu na pocetku devedesetih ima jedna odlicna domaca igarana serija TOPLO-HLADNO, mislim da se pustala 96-97 godinu. Odlicno je opisana atmosfera u srbiji, i kako su se direktori tadasnjih veliki firmi snalazili, odnosno kako su odlazili u inostranstvo i pravili posao.
Problem kod Miskovica je taj sto ne zna da stane( kao sto bi rekao Velja Ilic:banana: ), usao je u sve privredne grane, i desice se to da cemo jednog dana ziveti u jednom velikom Delta centru. Za sve ce on da se pita, bice jaci od premijera, predsednika i svih ministara zajedno, ako to vec nije slucaj. Ucenjivati dobavljace robe svojih trgovinskih radnji, da moraju da se osiguraju u njihovoj osiguravajucoj kuci ili njihova roba ne moze da se prodaje u maxiju, pekabeti, c marketu, je veliki bezobrazluk. To je problem kad covek uzme ceo lanac privrednih aktivnosti i onda moze da ucenjuje i da radi sta hoce.
Ali nije nicija gorela do zore.....:goodnight
MtlCrue March 11th, 2007, 12:36 PM citam i ne mogu da verujem sta vi pisete. "treba deltin centar"!!! jel vi znate o kome govorite? o miskovicu! o onom sto se 90 obogatio dok smo mi jedva imali da jedemo. o coveku koji i sada na iste nacine dolazi do para. jebo mu ja mater. necu da u mom gradu jedan kriminalc i mafijas pravi svoju zgradu. nek ide negde drugde. necu da moj grad bude zapamcen po tome sto je miskovic u njemu napravio zgradurinu.
Pa znas li ti KOLIKO je vec zgrada i zgradica izgradjeno od strane ljudi "s one strane zakona" u Novom Sadu....Covece. Izgradili su sebi palate (jos nadimke nakacili na krov da se zna cija je (samo jedan primer)) A izgradili su na stotine stambenih zgrada gde zid mozes probiti rukom ,a kvadrat kosta da se useres.Tako da me to sto Miskovic oce da izgradi Delta Centar uopste ne nervira....Jbg ,ja ne znam kako je on dosao do para ,covek me ne interesuje ,nisam ni za njega ni protiv. I ja NISAM od onih zbog kojih je Kostunica jos uvek premijer ,meni je MUKA od ove garniture vlasti kompletno ,i republicke ,a pogorovu od gradske! Necu vise ni da razmisljam o toj Delti ,vise me brine onaj behaton i sve ono sto sadasnja gradska vlast (ne)radi....Neko se tu posteno ogradjuje....
Boksa1 March 11th, 2007, 01:57 PM O tom periodu na pocetku devedesetih ima jedna odlicna domaca igarana serija TOPLO-HLADNO, mislim da se pustala 96-97 godinu. Odlicno je opisana atmosfera u srbiji, i kako su se direktori tadasnjih veliki firmi snalazili, odnosno kako su odlazili u inostranstvo i pravili posao.
Problem kod Miskovica je taj sto ne zna da stane( kao sto bi rekao Velja Ilic:banana: ), usao je u sve privredne grane, i desice se to da cemo jednog dana ziveti u jednom velikom Delta centru. Za sve ce on da se pita, bice jaci od premijera, predsednika i svih ministara zajedno, ako to vec nije slucaj. Ucenjivati dobavljace robe svojih trgovinskih radnji, da moraju da se osiguraju u njihovoj osiguravajucoj kuci ili njihova roba ne moze da se prodaje u maxiju, pekabeti, c marketu, je veliki bezobrazluk. To je problem kad covek uzme ceo lanac privrednih aktivnosti i onda moze da ucenjuje i da radi sta hoce.
Ali nije nicija gorela do zore.....:goodnight
vidi se da nemas pojma kako sve u srbiji funkcionise a i sire u svetu biznisa, pa pitaj ljude tj one male privrednike koji jos uvek nesto proizvode u srbiji koliko su morali da plate da bi se njihova roba nasla u merkatoru koji dolazi iz te evropske unije koja promovise jednakost, transparentnost, slobodu trzista, borbu protiv korupcije itd.
Tu je bilo prvo das besplatno robe u vrednosti od 10 000 eura da bi je samo stavili na police, naravno to ne garantuje da ce saradnja biti nastavljena, tako da nismo mi najgori niti jedini koji to rade ne boj se
roki March 11th, 2007, 02:05 PM ^^
Mislis da nisam znao za te fore za davanje besplatne robe da bi se uopste i nasla u prodavnicama. Ili za davanje stotine eura svakog meseca da bi roba imala bolji tretman na policama ili pored kasa. Izmislio si toplu vodu. Normalno je da se to radi svuda u svetu, ali tamo ipak ima zakon o monopolu koji se postuje, a ne kao kod nas. Kad bi miskovic imao do 25 posto trzisnog ucesca u trovini u Srbiji, ne bi mogao da ucenjuje na taj nacin dobavljace, ali posto ima preko 40 posto, onda moze. To je vec monopol. A mi se bunili sto bi c-market kupili slovenci, umesto nasih ljudi. Bolje bi bilo da su ga oni kupili, barem bi bila bolja trzisna utakmica. Kod nas je maxi ubedljivo najskuplji, ali moze mu se kad je za sitnu lovu kupio lokal u epicentru subotice. Opet je bila u pitanju korupcija.
Boksa1 March 11th, 2007, 02:30 PM ^^
Mislis da nisam znao za te fore za davanje besplatne robe da bi se uopste i nasla u prodavnicama. Ili za davanje stotine eura svakog meseca da bi roba imala bolji tretman na policama ili pored kasa. Izmislio si toplu vodu. Normalno je da se to radi svuda u svetu, ali tamo ipak ima zakon o monopolu koji se postuje, a ne kao kod nas. Kad bi miskovic imao do 25 posto trzisnog ucesca u trovini u Srbiji, ne bi mogao da ucenjuje na taj nacin dobavljace, ali posto ima preko 40 posto, onda moze. To je vec monopol. A mi se bunili sto bi c-market kupili slovenci, umesto nasih ljudi. Bolje bi bilo da su ga oni kupili, barem bi bila bolja trzisna utakmica. Kod nas je maxi ubedljivo najskuplji, ali moze mu se kad je za sitnu lovu kupio lokal u epicentru subotice. Opet je bila u pitanju korupcija.
pa niko tebe ne tera da kupujes u maxiju i ne bi se slozio da je korupcija normalna pojava u svetu i da treba da bude normalno da se placa za ulazak robe u bilo koji supermarket, delta posluje mozda u 10-15 gradova srbije i mozda pokriva 40 % stanovnistva srbije i ne bih se slozio da su monopolisti u celoj srbiji u bgd-u definitivno jesu, mada i tu imas sirok izbor i ako ne zelis nikad ne moras da udjes u njihovu prodavnicu, uostalom niko tebi ne brani da otvoris svoju prodavnicu ili lanac ili sta vec, i kako to onda da merkator koji eto ima zanemarljivo trzisno ucesce moze da ucenjuje da se pojave na njegovim policama, to dakle nema nikakve veze sa trzisnim udelom, a merkator je skuplji od bilo koje deltine prodavnice za 20 %najmanje sa tempom necu ni da poredim
Stefan1 March 11th, 2007, 04:40 PM pa pitaj ljude tj one male privrednike koji jos uvek nesto proizvode u srbiji koliko su morali da plate da bi se njihova roba nasla u merkatoru
e zato je kod nas najunosnije baviti se trgovinom i pruzanjem usluga, a ne proizvodnjom.
Stormwatch153 March 11th, 2007, 05:35 PM Ja bih ipak u Subotici, Novom Sadu i ostalim delovima Vojvodine ipak voleo da vidim vojvodjanske lance super-marketa, zasto ne bi Angro Hit bio nas vojvodjanski simbol?
podvodni March 11th, 2007, 05:59 PM ^^ pa imas ih.... univerexport, npr... pa i rodic se moze smatrati vojvodjanskim lancem, iako ih je capio mercator
HenkMan March 11th, 2007, 06:32 PM Ok ako ste se dosta ispljuvali po Miskovicima i sl evo slika gotove Bus stanice, Nasao sam je sad slucajno na ES madzonu, neko postavio temu
http://www.elitemadzone.org/t250113-Nova-autobuska-NS
Pa... fino izgleda enterijer :)
Mali March 11th, 2007, 08:31 PM ^^ Odlicno izgleda
Stormwatch153 March 11th, 2007, 09:34 PM ^^ pa imas ih.... univerexport, npr... pa i rodic se moze smatrati vojvodjanskim lancem, iako ih je capio mercator
Heh...izgubili smo i nas lanac marketa...kako da ga gledam kao naseg kad je dospeo u ruke Slovencima, eno sad kad vam naprave Merkator u Novom Sadu igraces chardas kad ti se zavrti od cena, moj kolega iz Slovenije mi kaze da svako normalan tamo zaobilazi merkator jer je bezobrazno skup (postoje i male merkator prodavnice da se zna), svi idu u Spar i Lidl.
Btw, sto se tice nove autobuske stanice u Novom Sadu, Suboticka je ipak jos uvek remek delo po pitanju arhitekture i velicine pa mi se i vise svidja od ove nove.
Boksa1 March 11th, 2007, 09:52 PM Ja bih ipak u Subotici, Novom Sadu i ostalim delovima Vojvodine ipak voleo da vidim vojvodjanske lance super-marketa, zasto ne bi Angro Hit bio nas vojvodjanski simbol?
haha ne zelis da te kradu ali ako su tvoji onda nek nose nema veze, kakve veze ima odakle je vlasnik ako cene nisu najnize, pa da je vlasnik ne znam moj najbolji drug ne bih kupovao tu ako nije najjeftiniji, vojvodjanski lanac:kakva korist ako nije najjeftiniji da ne bi kupovao tu ako imas da kupis jeftinije mozda?
nero March 11th, 2007, 10:13 PM Ja bih ipak u Subotici, Novom Sadu i ostalim delovima Vojvodine ipak voleo da vidim vojvodjanske lance super-marketa, zasto ne bi Angro Hit bio nas vojvodjanski simbol?
Moj simbol neće nikad biti neka prodavnica. Supermarketi služe da bi donosili zaradu vlasniku, a ne zbog lokal-patriotizma :cheers:
Stormwatch153 March 12th, 2007, 12:24 AM Moj simbol neće nikad biti neka prodavnica. Supermarketi služe da bi donosili zaradu vlasniku, a ne zbog lokal-patriotizma :cheers:
Ko to trazi? Ja samo zelim da bar nesto ostane u Vojvodini.
urbaNS March 12th, 2007, 12:45 AM Aj ne gusite temu bespotrebnim raspravama o ekonomiji.
Nego, drugarica koja je radila u jednom od kafica na bulevaru oslobodjenja kod futoske pijace (prema mostu), mi juce rece da nece vise raditi tamo jer treba da ruse taj kafic. Nadam se da konacno pocinje uredjenje tog dela bulevara. Da li neko zna nesto vise o ovome?
roki March 12th, 2007, 12:53 AM Bio sam u petak u Novom Sadu posle godinu dana, i moram da priznam da mi se svidjaju ove nove staklenke na bulevaru. Hocu da pitam ona zgrada na bulevaru kod spensa sto ima veliku reklamu Meridijan banke, da li je to poslovna zgrada ili poslovno-stambena. Izgleda mocno uvece.
Boda Tajson March 12th, 2007, 01:38 AM Aj ne gusite temu bespotrebnim raspravama o ekonomiji.
Nego, drugarica koja je radila u jednom od kafica na bulevaru oslobodjenja kod futoske pijace (prema mostu), mi juce rece da nece vise raditi tamo jer treba da ruse taj kafic. Nadam se da konacno pocinje uredjenje tog dela bulevara. Da li neko zna nesto vise o ovome?
ceo taj red lokala se rusi ali nemam pojma sta ce se graditi
Bio sam u petak u Novom Sadu posle godinu dana, i moram da priznam da mi se svidjaju ove nove staklenke na bulevaru. Hocu da pitam ona zgrada na bulevaru kod spensa sto ima veliku reklamu Meridijan banke, da li je to poslovna zgrada ili poslovno-stambena. Izgleda mocno uvece.
to je nova upravna zgrada Meridijan banke
podvodni March 12th, 2007, 11:00 AM Aj ne gusite temu bespotrebnim raspravama o ekonomiji.
o kojoj lokaciji je tacno rec? onaj mali "las vegas" gde su one kockarnice i caribic, times...?
Boda Tajson March 12th, 2007, 11:38 AM ^^ ja pretpostavljam da je mislio na to
posmatrac March 12th, 2007, 05:04 PM da nekucam evo vesti s 021..mislim da je sve jasno...inace samo da dodam da je komisija za planove skupstuine grada pre dve nedelje ovim vlasnicima odobrila da zidaju zgradu. pre nego sto to krene mora jos skupstina da usvoji regulacioni plan. to ce biti malo teze jer je to plan koji rpedvidja garaze u avgusta cesarca a to je posebna prica...sve u svemu ja bi srusio te lokale bas su ruzni...ako nparve zgradu ili nove lepe lokal enek ostanu mada mi smeta i sto se tu uvece stalno okupljaju klinci i divljaju mislim bre strah me je da posle ponoci tu prodjem a da ne naletim an neku grupu pijanih klinaca...bilo bi dobro da neko pocne da postuje zabranu tocenje alkohola...
dakle vest
ŽIVI ZID ZAUSTAVIO RUŠENJE 12.03.2007.
14:02 - Bašte kafića na uglu Jevrejske i Bulevara oslobodjenja, i pored najava, nisu danas srušene. Komunalna inspekcija je vlasnicima lokala, nakon dvosatnih pregovora iza zatvorenih vrata, dala novi rok od tri dana da sami uklone bašte, a radnici "Stana" su postavili ogradu oko kafića.
Šef komunalnih inspektora Dragi Bulatović rekao je da su vlasnici pristali da sami sruše objekte, ali je delimično potvrdio i da je na odluku o odlaganju rušenja uticalo i to što su ispred kafića vlasnici i radnici napravili živi zid, najavivši da će sledeći put doći sa više policije. Bulatović je napomenuo i da se objekti uklanjaju jer nemaju dozvolu, pošto tu mogu da budu letnje bašte, a ne natkrivene bašte.
Vlasnici lokala, koji nisu hteli da daju izjavu u diktafon, kao ni da se pojave pred kamerama, kažu da će ponovo uložiti žalbu i da su spremni da sami uklone objekte kada uskoro bude usvojen novi regulacioni plan koji će im omogućiti da na tom mestu sagrade zgradu u koju će smestiti lokale.
U foto priči "Neuspelo rušenje" pogledajte još fotografija. (021)
[ Komentari (2) ]
Dziggy March 17th, 2007, 02:08 PM Ljudi, posto se doslo do 31 strane, jel biste otvorili novu temu Novi Sad construction update, ali i da napravite malu listu bitnih gradjevina i neki banner da to lepo izgleda, kao sto ima Beograd npr...? bilo bi sweet
podvodni March 20th, 2007, 12:46 AM Zatvaranje dela Keja danas oko podneva izazvalo je gužve u saobraćaju, tako da je sada potrebno i do pola sata čekati kako bi se prošlo tim delom grada . Saobraćaj je zabranjen zbog radova na rekonstrukciji komunalne infrastrukture, kolovoza i trotoara na Keju žrtava racije i Beogradskom keju, od Radničke do Dunavske ulice.
Iz Uprave za saobraćaj su saopštili da će Kej biti zatvoren do 30. juna. Vozila se preusmeravaju iz pravca Bulevara cara Lazara ka Limanima, a od Beogradskog keja prema ulici Marka Miljanova i obratno.
(izvor: radio021 (http://www.radio021.info))
http://radio021.info/radio021new/front/udocuments/document2116.jpg
urbaNS March 22nd, 2007, 07:18 PM Grad Novi Sad proglašen je za ''Super brend'' Srbije u kategoriji javne urbane celine - sopšteno je danas iz kabineta gradonačelnice Novog Sada Maje Gojković.
Glavni grad Vojvodine je to prestižno priznanje dobio od od Saveta međunarodne firme ''Superbrands'', sastavljenog od vodećih ličnosti iz privrede, marketinga i medija, kao i glasova građana, koje je u ovom slučaju obradila beogradska filijala ''Medijum Galupa''.
BL March 22nd, 2007, 07:47 PM ^^sta sve nece izmisliti
urbaNS March 22nd, 2007, 07:52 PM Evo svezeg projekta za deo Novog Naselja kod igralista Mladosti. Konacno su poceli da popunjavaju te ogromne travnate povrsine
http://img381.imageshack.us/img381/8073/zgradaic9.jpg (http://imageshack.us)
Boda Tajson March 22nd, 2007, 09:58 PM Grad Novi Sad proglašen je za ''Super brend'' Srbije u kategoriji javne urbane celine - sopšteno je danas iz kabineta gradonačelnice Novog Sada Maje Gojković.
Glavni grad Vojvodine je to prestižno priznanje dobio od od Saveta međunarodne firme ''Superbrands'', sastavljenog od vodećih ličnosti iz privrede, marketinga i medija, kao i glasova građana, koje je u ovom slučaju obradila beogradska filijala ''Medijum Galupa''.
To je vec okaceno jednom ovde. Stvarno bezveze zvuci :D
urbaNS March 22nd, 2007, 11:38 PM predpostavio sam da jeste, ali ta vest je ponovo aktuelna jer su izdali neku publikaciju bas juce gde je NS jedini grad kao brend u njoj. Ne znam kakve ce koristi grad imati od toga. Mada ko zna, mozda nekom investitoru strancu i znaci takva titula ...
caki March 24th, 2007, 02:24 PM moze neko da postavi vest u originalu ako hoce ,ja samo prenosim ono sto sam cuo preko tv a to je da je potpisan ugovor izmedju zavoda za izgradnju grada i televizije vojvodine o izgradnji nove zgrade televizije na lokaciji izmedju radnicke i strazilovske ulice(tu je ona stara zgrada sa ogromnim dimnjakom)a za one koji malo slabije se orjentisu to je prostor preko puta exitovog kampa(sa druge strane bul.Cara Lazara).Lokacija je po meni odlicna a izvodjenje prvih tehnickih radova ocekuje se negde pocetkom proleca 2008 godine.Srusenu zgradu i sad vec bivsu zgradu televizije novi sad preuzece grad.
PyRoMaNiAc March 24th, 2007, 02:52 PM ^^
RTV gradi novu zgradu u gradu
Novi Sad - Zavod za izgradnju grada i RT Vojvodine dogovorili su da zamene placeve - RTV će gradu ustupiti plac na Mišeluku, površine preko 61 hiljade metara kvadratnih, na kojem se nalazi srušena zgrada u NATO bombardovanju 1999. godine, za plac u gradu, u Radničkoj 20, površine blizu dve hiljade kvadrata na kojem će RTV graditi svoju novu poslovnu zgradu.
Protokol o ovoj razmeni potpisali su juče direktor ZIG Igor Mirović i direktor RTV Dina Kurbatvinski-Vranešević. Predviđeno je da se pre potpisivanja sporazuma o zameni placeva proceni vrednost obe lokacije i utvrde međusobne obaveze.
Mirović je najavio da će Skupština grada na narednoj sednici doneti regulacioni plan lokacije na kojoj će se graditi nova zgrada vojvođanske televizije, kao i da će uskoro, posle 25 godina, biti usvojeni regulacioni planovi Mišeluka I, II i III, na kojem je ranije bila predviđena izgradnja stambenih zgrada. On je kazao da će budući investitori morati da snose troškove raščišćavanja terena na Mišeluku gde je srušeno zdanje RTV Novi Sad zauzimalo 23 hiljade metara kvadratnih.
Dina Kurbatvinski-Vranešević je rekla da je izgradnja nove televizijske zgrade jedan od prioriteta, te da očekuje finansijsku pomoć republičke i pokrajinske vlade, kao i Grada Novog Sada, ali i donatora.
http://www.danas.co.yu/
ivicasu April 3rd, 2007, 07:00 PM Ej ljudi, čuo sam na B92 da je novosadska skupština donela odluku o izmeni imena ulica, gde će dve ulice nositi imena nekih generala koji su predvodili vojnu paraformaciju u agresiji na Vukovar i pominju se u Hagu :ohno: .
Nije tema za ovu stranicu, ali mene interesuje šta vi mislite o ovakvoj odluci?
MtlCrue April 3rd, 2007, 07:27 PM Pa ono ,ako je to tacno ,onda nista idiotskije nisam cuo. Opet ,ako nije ,isto tako nista idiotskije nisam cuo.
No1 April 3rd, 2007, 09:45 PM ^^
ivicasu April 3rd, 2007, 10:07 PM Vec ti je jednom skrenuta paznja na politiku,znas onda kada si pisao o ratu sa cudnim imenom i kada si hrabro izasao da se hvalis.I opet pominjes "agresije" i sl.stvari,smiri se malo,oladi.I nemoj toliko da gledas HRT-ove moze da povuce besnilo.
A sto se tice ulice ako su napravili zlocin ne mogu da dobiju ulicu.
Ma nećemo ovde o politici, samo sam se zgrozio kada sam to čuo pa želim da čujem šta drugi kažu. Nisam to čuo na HRT-u nego na B92. Preneo sam kako su oni rekli, a i novosadska lokalna opozicija (DS, LDP...) je odluku najoštrije kritikovala.
Pominješ da sam se pre hvalio sa ratom. Ja sam se možda žalio,ali nikako hvalio. Samo najveća budala može da se hvali ratom, a pogotovo niko, ni sa jedne od sukobljenih strana, ne zaslužuje svoje spomen obeležje. To je sramota za celu veliku Jugu. Ni u Berlinu nemaš bulevar Adolfa Hitlera.
No1 April 3rd, 2007, 10:40 PM Obrisacu ovo ako medarotor pre svega ovoga ne obrise sve.
Vec ti je jednom skrenuta paznja na politiku,znas onda kada si pisao o ratu sa cudnim imenom i kada si hrabro izasao da se hvalis.I opet pominjes "agresije" i sl.stvari,smiri se malo,oladi.I nemoj toliko da gledas HRT-ove moze da povuce besnilo.
A sto se tice ulice ako su napravili zlocin ne mogu da dobiju ulicu.
Ali u Zagrebu imas ratnog zlocinaca Tudjmana!
I zasto to postavljas kao pitanje kao da je bitno ovde sta mi mislimo i to na pricama o gradnji Novog Sada.
I uporedio si neverovatnu stvar,naciste i Srbiju i konstantno provociras.Ako ti smeta Srbija a ti u svoju domovinu ionako si pisao o nekakvo domovinskom ratu i to ponosito.A za to poredjenje bi trebao da dobijes ban,momentalno.
I vervovatno zalis za svojim "herojima" Gotovinom i Cermakom.Ali oni su ti doveli mrske izbeglice u Vojvodinu,posto Srbiju retko kada spominjes,pa moraces njima da se zalis zasto su napravili zlocin.Eno ih u Hagu tumaraju a ti pravac u Holandiju-Nizozemsku(moram da prevedem ne znam da li razumes) da im se jadas.
ivicasu April 3rd, 2007, 11:04 PM ^^ Moderatori banujte ovaj idiotizam gore. Šteta za thread!!!
No1 April 3rd, 2007, 11:09 PM Pazi,on jos zali za temom.Postavlja politicka pitanja i izvinjava se unapred a onda se zali.Ja cu sve da izbrisem ako ti sve izbrises.Postavi temu gde joj je mesto.
Dziggy April 3rd, 2007, 11:46 PM Ivice, ne znam da li posecujes Hrvatsku, ali tamo ima mnogo ulica koje nose imena po ratnim zlocincima. Iskreno ja sam protiv ovoga sto je ucinjeno, ali nas ljudi u Srbiji ne velicaju ni upola onoliko zlocince koliko celi narod eto uzeli smo primer Hrvatske, velica svoje. Mediji ubijaju ljude tamo.
A katedrala u Zagrebu, ona velika, nosi naziv Stepinca, koji ce i da postane svetac za koju godinu ako vec nije, a ako nisi upoznat sa time sta je taj isti Stepinac radio, mogu da ti u kratkim crtama kazem da je licno nareddjivao ubistva nekatolika u Hrvatskoj za vreme 2 sv. rata, saradjivao i blagoslovio vojnike koji su bacali ljude u jame u Jasenovcu i drugim logorima, itd...
Ne kazem da treba da se takmicimo ko ce da bude gori, ja sam prema ovome sto se desilo u NS ravnodusno negativno raspolozen, ali ako takav lik kao Stepinac moze da postane svetac u jednoj zemlji (naravno politika zapada prema hrv je drugacija), onda je prebacivanje krivice na sebe kako ova zemlja podrzava zlocince malo mazohisticka. Najbolje bi bilo sto se tice svega toga da se precuti i pusti, a za ovu ulicu je bas bezveze sto je promenjeno...
Mada je svaka politika presipanje iz supljeg u prazno, ali ko ne razmislja svojom glavom nego uporno trazi sredinu izmedju 2 vrste medija i drugih misljenja , tu nema leba.
ivicasu April 3rd, 2007, 11:58 PM Šta ste me ljudi spopali sa Hrvatskom? Njihov problem. Ja pričam o Novom Sadu, prestonici Vojvodine. Vojvodina je multinacionalna sredina, i oni ovakvim potezima lupaju šamare svim građanima. Kod nas ti je tolerancija glavna, ne želim da nas NS predstavlja u lošem svetlu. Uništiće nas ova politika.
Dziggy April 4th, 2007, 12:01 AM ^^ E jebiga, to nek se dogovore u skupstini, ali bezveze sto menjaju naziv ulica...
Rascian April 4th, 2007, 02:31 AM ^^
Ma to je najobicnije radikalsko provociranje...
Licno osudjujem taj potez, kao da nema dovoljno pisaca, slikara i ostalih znamenitih ljudi u Srbiji po kojima bi mogli nazvati ulicu...
Najobicnija politicka provokacija.. verovatno nesto u kontekstu spora oko nedavanja ulice Zoranu Djindjicu...
Slazem se da je u Hrvatskoj situacija mnogostruko gora po tom pitanju.. ali to ne znaci da trebamo krenuti njihovim stopama i glorifikovati ljude koji su cinili zlocine... to neka njima sluzi na cast....
..i ostavite Ivicu na miru... ne vidim po cemu ste zakljucili da je on nelojalan gradjanin Srbije :)
... stvarno nas ubi politika....
nero April 4th, 2007, 12:16 PM ^^
Ma to je najobicnije radikalsko provociranje...
Licno osudjujem taj potez, kao da nema dovoljno pisaca, slikara i ostalih znamenitih ljudi u Srbiji po kojima bi mogli nazvati ulicu...
Najobicnija politicka provokacija.. verovatno nesto u kontekstu spora oko nedavanja ulice Zoranu Djindjicu...
Slazem se da je u Hrvatskoj situacija mnogostruko gora po tom pitanju.. ali to ne znaci da trebamo krenuti njihovim stopama i glorifikovati ljude koji su cinili zlocine... to neka njima sluzi na cast....
..i ostavite Ivicu na miru... ne vidim po cemu ste zakljucili da je on nelojalan gradjanin Srbije :)
... stvarno nas ubi politika....
+1 :cheers:
Dziggy April 5th, 2007, 01:21 AM Bilo bi bolje da ima ulica Milana Mladenovica :)
posmatrac April 5th, 2007, 09:35 AM cisto da zakljucimo temu o ulicama...hteli mi to ili ne ovi radikalis u usvojili te predloge..evo vesti sa 021
Skupština grada prihvatila je da komandant paravojne formacije iz Republike Srpske "Vukovi s Vučjaka", Veljko Milanković, i nekadašnji komandant Novosadskog korpusa koji je učestvovao u napadu na Vukovar, general JNA Mladen Bratić, dobiju ulice na Klisi, odnosno u Veterniku.
Usvojen je regulacioni plan dela grada oko ulice Petra Drapšina u kojem se predlaže gradnja dve velike javne garaže, čemu se protive stanovnici ovog dela grada, a Grad se odrekao osnivačkih prava nad Novosadskim otvorenim univerzitetom. Smenjen je direktor "Informatike", Miroslav Malobabić, a za novog direktora izabran je Zoran Delić.
Sednica je trajala dva sata, odbornici vladajuće većine glasali su za sve predloge koji su bili na dnevnom redu, a nisu prihvatili da se uvrsti ni jedna tačka koju je predlagala opozicija, kao što su smena direktora ZIG-a Igora Mirovića, članova Gradskog veća Vučete Toškovića i Radovana Jokića, i rasprava o MAS-u. Sednica je bila prekinuta na 10 minuta, jer su odbornici opozicije, nakon što su odbijeni svi njihovi predlozi, izašli pred govornicu sa transparentima "Stop! Lopovi ne dirajte stanicu".
Predsednik Skupštine, Zoran Vučević, tada je prekinuo sednicu na 10 minuta, nakon čega su opozicioni odbornici napustili zasedanje, najavljujući da će tražiti vanrednu sednicu.
Zasedanju je prisustvovala i gradonačelnica Maja Gojković, koja je vređala odbornike opozicije i pretila im tužbama, ali nije želela da novinarima odgovori na pitanja o spornim temama, između ostalog da li će u Novom Sadu biti dve ili jedna Međumesna autobuska stanica. Na gradonačelnicino vredjanje reagovala je jedino odbornica G17 plus Uranija Kozmidis Luburić, koja joj je u skupštinskom holu odgovorila istom merom. (021)
MtlCrue April 5th, 2007, 08:35 PM Dodje mi da se odselim iz NS i da se vratim kad se neke stvari na vrhu malo promene.
Dziggy April 5th, 2007, 09:44 PM ^^ Nemoj da izdajes grad zbog necega sto je prolazno... Inace evo ga Velja na tleviziji Vojvodina...lud je.
renco April 5th, 2007, 11:34 PM Ivice, ne znam da li posecujes Hrvatsku, ali tamo ima mnogo ulica koje nose imena po ratnim zlocincima. Iskreno ja sam protiv ovoga sto je ucinjeno, ali nas ljudi u Srbiji ne velicaju ni upola onoliko zlocince koliko celi narod eto uzeli smo primer Hrvatske, velica svoje. Mediji ubijaju ljude tamo.
A katedrala u Zagrebu, ona velika, nosi naziv Stepinca, koji ce i da postane svetac za koju godinu ako vec nije, a ako nisi upoznat sa time sta je taj isti Stepinac radio, mogu da ti u kratkim crtama kazem da je licno nareddjivao ubistva nekatolika u Hrvatskoj za vreme 2 sv. rata, saradjivao i blagoslovio vojnike koji su bacali ljude u jame u Jasenovcu i drugim logorima, itd...
Ne kazem da treba da se takmicimo ko ce da bude gori, ja sam prema ovome sto se desilo u NS ravnodusno negativno raspolozen, ali ako takav lik kao Stepinac moze da postane svetac u jednoj zemlji (naravno politika zapada prema hrv je drugacija), onda je prebacivanje krivice na sebe kako ova zemlja podrzava zlocince malo mazohisticka. Najbolje bi bilo sto se tice svega toga da se precuti i pusti, a za ovu ulicu je bas bezveze sto je promenjeno...
Mada je svaka politika presipanje iz supljeg u prazno, ali ko ne razmislja svojom glavom nego uporno trazi sredinu izmedju 2 vrste medija i drugih misljenja , tu nema leba.
Ti si totalni kreten!:ohno:
Vortex6 April 6th, 2007, 01:12 PM A zbog cega je kreten?Jel postoji i jedan ustasha iz WW2 koji nema svoju ulicu u Hrvatskoj?Osim,verovatno,Pavelica jer bi vas za to bilo blam...dosta smo se mi Srbi posipali pepelom a svi oko nas su 5 puta gori.Postaje mi sve jasnije zasto su u NS radikali najjaci...na zalost.
marillion April 6th, 2007, 03:09 PM je l' moze jedan dan da se prestane o srbima,hrvatima,radikalima,demokratima.. pogledajte naslov teme pa pishite ako imate shta! ni deca u osnovnoj shkoli na pismenom iz srpskog ne pomashuju ovol'ko teme..
Dziggy April 6th, 2007, 04:55 PM Ti si totalni kreten!:ohno:
a ne ne, gresis sinko, da se ja pitam, ljudi bi ziveli srecno :) a ako mislis da sam kreten sto sam iskazao cinjenice koje se tebi ne svidjaju, treba sa sobom da porazgovaras zasto je to tako... ;)
caki April 6th, 2007, 10:44 PM renco ,dziggy je totalno u pravu i ne vidim razlog sto tako reagujes ,ustvari istina boli i moras se pomiriti sa tim,najlakse je odreagovati prostim jezikom koji si ti upotrebio mesto da izneses argumente kojima bi dokazao suprotno a i sam znas da je to nemoguce
renco April 7th, 2007, 03:19 PM MOlim te kojie je dokaze on iznio.Njegovi dokazi su isti kakve su imali i komunisti na režiranom suđenju Stepincu.Ma uostalom bolje da se ne nerviram.Vani je lijep dan,a ja preko interneta nikoga neću uvjeriti da promjeni mišljenje.
pozdrav
snupix April 7th, 2007, 05:37 PM ...moj doprinos miru u svijetu... :cheers:
Dragan April 7th, 2007, 05:47 PM dobro decki ovaj thread je o Novom Sadu i ako zelite o njemu da diskutejete dobro dosli ste ako ne onda nema mesta ovom smecu koji postavljate jer unistava diskusiju o nasem novom sadu.
snupix April 7th, 2007, 05:49 PM dobro decki ovaj thread je o Novom Sadu i ako zelite o njemu da diskutejete dobro dosli ste ako ne onda nema mesta ovom smecu koji postavljate jer unistava diskusiju o nasem novom sadu.
Naravno. Nemojte se ljutiti, nisam mogao ne reagirati na ovakve provokacije, što je previše, previše je. Ne razumijem da neki ljudi mogu biti toliko puni mržnje.
Ali evo obećajem da više neću spamati thread offtopic postovima...
Za Novi Sad: :cheers:
Dragan April 7th, 2007, 05:57 PM samo nemojte pricati o politici i nikada necemo nervirati jedni druge. Realnost je da u srba, hrvata i bosnjaka postoje tri razlicita misljenja i to bog nemoze promeniti tak da je uzaludno diskutovati o politici. Ako cemo diskutovati o ekonomskim temama i izgradnju u regiji to je uredu ali nemojmo politicke teme.
marillion April 7th, 2007, 08:14 PM @ snupix
PoZ za hrvatsku! ja sam jedan od malobrojnih koji vole hrvatsku i njen narod,a mrze politichare..
a sada konachno da se vratite na temu i da vidimo kako napreduju gradilishta u novom sadu!
Dziggy April 7th, 2007, 08:24 PM ^^ ne vidim zasto si tako jedinstven i malobrojan kad je pola srbije takvo? :)
podvodni April 9th, 2007, 10:07 PM trzni centar na uglu strazilovske i maksima gorkog
http://img64.imageshack.us/img64/3906/dsc00864800az4.jpg (http://imageshack.us)
podvodni April 9th, 2007, 10:14 PM stambena zgrada na uglu radnicke i strazilovske...
http://img75.imageshack.us/img75/3430/dsc00865800lc3.jpg (http://imageshack.us)
urbaNS April 10th, 2007, 02:53 PM trzni centar na uglu strazilovske i maksima gorkog
Cudno je sto za ovaj objekat nije postavljena tabla sa podacima vezanim za zgradu i renderom (ili je bar ja nisam video), pa je njen buduci izgled za mene velika enigma :nuts:
podvodni April 11th, 2007, 07:07 PM ne samo za tebe... enigma je za sve nas... nadam se da ce liciti na nesto, posto je lokacija dosta dobra...
poceli su da oblazu zgradu merkatora fasadnim panelima. srecom, ipak nisu zuti paneli... malo mi je lakse sada...
http://img73.imageshack.us/img73/7940/mercator1xz0.jpg (http://imageshack.us)
http://img401.imageshack.us/img401/8936/mercator2lt6.jpg (http://imageshack.us)
Dziggy April 13th, 2007, 04:33 AM stambena zgrada na uglu radnicke i strazilovske...
http://img75.imageshack.us/img75/3430/dsc00865800lc3.jpg (http://imageshack.us)
^^ Ova zgrada mi se jako svidja, morao bih uzivo da je vidim, da kazem to sa sigurnoscu, ali ako je kvalitet dobar, jako mi se dopada...
E ljudi, mogli biste da otvorite novi thread o NS sa malom prezentacijom na prvoj stranici, ovaj je ionako vec popunjen i star ;)
urbaNS April 14th, 2007, 12:19 AM Evo clanka iz prekjucerasnjeg Dnevnika :
http://img76.imageshack.us/img76/5393/tenisoa8.jpg (http://imageshack.us)
Gutenberg April 14th, 2007, 01:58 PM ^^ Ova zgrada mi se jako svidja, morao bih uzivo da je vidim, da kazem to sa sigurnoscu, ali ako je kvalitet dobar, jako mi se dopada...
E ljudi, mogli biste da otvorite novi thread o NS sa malom prezentacijom na prvoj stranici, ovaj je ionako vec popunjen i star ;)
Bio sam na nekoj konferenciji u NS krajem prošle godine i ostao oduševljen gradom i ljudima. Glede kvalitete stambenih zgrada ne bi išao tako daleko. Naime, kao budućem inženjeru mi je bilo jako zanimljivo da većina novogradnji koje sam vidio ima vanjske i pregradne zidove od pune zigle, što je standard od prije 30tak godina. Ne mogu se sjetiti gdje sam zadnji put vidio ikakav oblik zidanja koji ne uključuje opeku sa ćelijama (termoizolacijsku). Zgrade jako lijepo izgledaju, izvrsno su opremljene, ali tehnički nisu baš najbolje izvedene...
Inače, NS je zaslužio naslo grada-branda jer stvarno izgleda uređeno i pristupačno turistima (a i pljeskvice su predobre...
Pozdrav NS i društvu sa Tehnološkog fakulteta...
BL April 15th, 2007, 09:58 AM @ snupix
PoZ za hrvatsku! ja sam jedan od malobrojnih koji vole hrvatsku i njen narod,a mrze politichare..
a sada konachno da se vratite na temu i da vidimo kako napreduju gradilishta u novom sadu!
mozda zato sto zivis u Zajecaru, daleko od svega, ali vjerovatno ne volis Bugare. to tako ide s teritorijom :)
Boksa1 April 15th, 2007, 08:57 PM Bio sam na nekoj konferenciji u NS krajem prošle godine i ostao oduševljen gradom i ljudima. Glede kvalitete stambenih zgrada ne bi išao tako daleko. Naime, kao budućem inženjeru mi je bilo jako zanimljivo da većina novogradnji koje sam vidio ima vanjske i pregradne zidove od pune zigle, što je standard od prije 30tak godina. Ne mogu se sjetiti gdje sam zadnji put vidio ikakav oblik zidanja koji ne uključuje opeku sa ćelijama (termoizolacijsku). Zgrade jako lijepo izgledaju, izvrsno su opremljene, ali tehnički nisu baš najbolje izvedene...
Inače, NS je zaslužio naslo grada-branda jer stvarno izgleda uređeno i pristupačno turistima (a i pljeskvice su predobre...
Pozdrav NS i društvu sa Tehnološkog fakulteta...
osdakle ti ideja da se radi o punoj opeci? Mislim samo na osnovu spoljasnjeg razgledanja kako si to zakljucio? i inace mislim da se takva vrsta cigle ne koristi u stambenoj izgradnji odavno pogotovo ne za stambene zgrade, punu ciglu koriste jos mozda ljudi na selima kada grade svoje kuce a i to vrlo vrlo retko
ivicasu April 15th, 2007, 09:37 PM osdakle ti ideja da se radi o punoj opeci? Mislim samo na osnovu spoljasnjeg razgledanja kako si to zakljucio? i inace mislim da se takva vrsta cigle ne koristi u stambenoj izgradnji odavno pogotovo ne za stambene zgrade, punu ciglu koriste jos mozda ljudi na selima kada grade svoje kuce a i to vrlo vrlo retko
Dobro je čovek rekao, puna opeka se uveliko koristi u NS, a i kod nas u SU. :bash: Pogledaj bilo koju zgradu u izgradnji, pa i one "najelitnije".
Boda Tajson April 15th, 2007, 10:06 PM ^^ tacno, koristi se
Boksa1 April 15th, 2007, 10:40 PM Dobro je čovek rekao, puna opeka se uveliko koristi u NS, a i kod nas u SU. :bash: Pogledaj bilo koju zgradu u izgradnji, pa i one "najelitnije".
to je onda idiotizam, ne znam mozda je razlika u ceni velika pa investitori to koriste, ja licno u srbiji nisam video das iko koristi takve cigle ali svasta je moguce
BL April 16th, 2007, 12:08 AM ja to nisam vidio 100 god. mislim tu punu ciglu. sto kaze Boksa ja to jedino gdje sam vidio je po selima i to neke stare razrusene kuce. Ne znam gdje se to mez i kupiti, znam da je kod nas bila ta cigla trazena za unutrasnju dekoraciju i da joj je cijena bila prilicno visoka i bas zbog toga.
Gutenberg April 16th, 2007, 12:44 AM ja to nisam vidio 100 god. mislim tu punu ciglu. sto kaze Boksa ja to jedino gdje sam vidio je po selima i to neke stare razrusene kuce. Ne znam gdje se to mez i kupiti, znam da je kod nas bila ta cigla trazena za unutrasnju dekoraciju i da joj je cijena bila prilicno visoka i bas zbog toga.
Ne kažem da su baš sve kuće tako rađene, ali od 10 novogradnji koje sam imao prilike vidjeti, 9 ih je imalo i vanjske i unutarnje zidove od pune cigle. Osobno bi volio kada bi cijela Europa prešla na pasivne kuće sa super izolacijom, ali me posebno boli kada investitori deru raju i daju im loš proizvod za slabom energetskom iskoristivošću prostora za ogromne pare (a koliko znam u NS naplaćuju takve kvadrate do 1000 €). Ako već plačaš tolike pare za kvadrat stana, zar ne želiš kvalitetu? Eto, nemojte misliti da kritiziram grad NS: kritiziram investitore koji štede na kupcima.
P.S. Čisto jedan primjer o energetskoj neučinkovitosti pune cigle. Ispitivanja su pokazala da u centru Zagreba (zgrade građene do 1930tih) temperatura zimi je do 3C viša nego u ostalim dijelovima grada, jer veliki dio energije koji služi za grijanje stanova ne ostaje u zgradama, nego grije ulice prolazeći kroz slabo izolirane pune cigle. Eto, čisto za usporedbu...
BL April 16th, 2007, 01:08 AM ma ne kazem ja nista, samo se cudim, ja nemam pojma kako je u NS govorim za BL.
Ali to je strasno ako to koriste, ponavljam ko to jos proizvodi.
marillion April 16th, 2007, 01:13 AM mozda zato sto zivis u Zajecaru, daleko od svega, ali vjerovatno ne volis Bugare. to tako ide s teritorijom :)
nemam nishta protiv bugara..ma,ja sam u fazonu "za mene ne postoje granice" and stuff..verovatno zbog toga i imam ovakve komentare na te stvari :)
Bob Rock April 16th, 2007, 01:37 AM људи, тема има преко 670 коментара, а дозвољено је 500 :нутс:
:lock: :lock: :lock:
Bob Rock April 16th, 2007, 01:40 AM :cheers:
kovja.nick April 16th, 2007, 09:39 AM P.S. Čisto jedan primjer o energetskoj neučinkovitosti pune cigle. Ispitivanja su pokazala da u centru Zagreba (zgrade građene do 1930tih) temperatura zimi je do 3C viša nego u ostalim dijelovima grada, jer veliki dio energije koji služi za grijanje stanova ne ostaje u zgradama, nego grije ulice prolazeći kroz slabo izolirane pune cigle. Eto, čisto za usporedbu...
Kad bi se uradio termo-snimak tih zidova, primetili bi se crveni tragovi na mestima spojnica a ne na mestima opeke. Dakle, grejanje spoljnog vazduha nije rezultat prolaska toplote kroz opeku, vec kroz dotrajale malterske spojnice. Ko je ziveo u starom delu grada, poput mene u zgradi iz 1932 godine, u NS, zna koliko je originalni prvobitni malter dotrajao (pogotovo kad nesto treba usrafiti ili zakucati ekser). A tome sto je centar grada topliji od periferije svakako mnogo vise doprinosi broj automobila - jer, topliji je i leti kad u stanovima nema grejanja, zar ne?
kovja.nick April 16th, 2007, 09:53 AM trzni centar na uglu strazilovske i maksima gorkog
Ovo je stambenjak. Poslovni deo je samo prizemlje i mezanin... Ima tabla neka smrljava na granici sa ovim postojecim objektom u M.Gorkog, ali nema slike... A vrh je informacija o prodaji stanova, napisana hemijskom olovkom i uokvirena ko umrlica nekom crnom trakom!!!
podvodni April 17th, 2007, 01:35 AM ^^ onda mogu da pretpostavim kakvu arhitekturu mozemo ocekivati...
p.s. u novinama (dnevnik, cini mi se) je pisalo da je u pitanju trzni centar...
ivicasu April 17th, 2007, 01:53 AM ^^ Meni je to suviše malo za tržni centar. Pa ako se pogleda međuspratno rastojanje, koje je takođe malo, reklo bi se da je ipak stambenjak.
Boda Tajson April 19th, 2007, 10:20 PM Mali update:
Trzni centar na uglu Maksima gorkog i Strzilovske je ipak stambeni objekat.
http://img459.imageshack.us/img459/821/image024dj2.jpg
ovo je izgleda poslednji sprat
http://img69.imageshack.us/img69/5347/image0021mv8.jpg
Metals banka ide punom parom, useljenje je sredina-kraj maja.
http://img459.imageshack.us/img459/9696/bankaou6.jpg
http://img459.imageshack.us/img459/3734/image015ga8.jpg
Na onom malom prostoru izmedju banke i zgrade, gradice se neki apartmani.
montesky April 20th, 2007, 08:11 PM unutra ce izgledat ludnica
podvodni April 20th, 2007, 10:15 PM isti objekat - metals banka... samo pogled sa druge strane
http://img356.imageshack.us/img356/8392/dsc00949ov3.jpg (http://imageshack.us)
podvodni May 3rd, 2007, 08:30 PM ...u nedostatku materijala...ponovo metals banka, ovaj put pogled iz ulice zarka zrenjanina.... skinuta je skela sa dela fasade...
http://photos.hi5.com/0003/293/688/NiPyDH293688-02.jpg
Boda Tajson May 3rd, 2007, 08:53 PM Ne znam da li je neko skoro prolazio ali na onom potezu izmedju sajma i naselja prema detelinari (to mozda i jeste detelinara :D) su izgradjeni citavi kvartovi zgrada :omg:
Singidunum May 3rd, 2007, 09:04 PM Koji je to soliter iza? Jel to ono sto je izgorelo pre par godina?
Boda Tajson May 3rd, 2007, 09:12 PM To je taj.
SkydiverNS May 7th, 2007, 04:25 AM Interesuje me da li neko zna nesto o sredjivanju platoa ispred pozorišta?
Da li će se raditi i rekonstrukcija zgrade Srpskog narodnog pozorišta?
SkydiverNS May 7th, 2007, 04:52 AM Interesuje me da li neko zna nesto o sredjivanju platoa ispred pozorista?
Da li ce se raditi i rekonstrukcija zgrade Srpskog narodnog pozorista?
Boda Tajson May 13th, 2007, 05:55 PM merkator
http://img75.imageshack.us/img75/4111/84776387jn8.jpg
PyRoMaNiAc May 15th, 2007, 02:46 AM ZAVRŠEN TENDER EAR ZA IZRADU GLAVNOG PROJEKTA MOSTA U NOVOM SADU
Evropska agencija za rekonstrukciju koja vodi tender za izradu glavnog projekta drumsko-železničkog mosta preko Dunava u Novom Sadu, predložila je projektanta između sedam pretkvalifikovanih ponuđača za ovaj posao. Kako je za naš list izjavio Dragan Lalić iz EAR, ime projektanta biće poznato do kraja nedelje, čim potpiše ponuđeni ugovor. Ukoliko izabrani ponuđač prihvati ugovor, već sledeće nedelje može da počne projektovanje novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu, porušenog pre osam godina u NATO bombardovanju.
Prema neslužbenim informacijama, ugovor je ponuđen jednoj od dve italijanske kompanije koje su konkurisale s još pet ponuđača iz Velike Britanije, Nemačke, Danske i Francuske. Posle izrade projektne dokumentacije, za šta će, prema ocenama stručnjaka, biti potrebna ova cela godina, sledi raspisivanje tendera za izbor izvođača radova.
Za izradu projektne dokumentacije EAR je namenila dva miliona evra preko programa KARDS, a izgradnja mosta procenjuje se na oko 40 miliona evra. Iako je taj program bio namenjen obnovi porušenih objekata, lista je mimoišla izgradnju ovog novosadskog mosta, koji će se, najverovatnije, prema najavama iz Javnog preduzeća “Putevi Srbije, finansirati kreditima evropskih banaka. CIP je uradio generalni projekat drumsko-železničkog mosta, koji je sličan onom porušenom, samo umesto betonskog, predlaže se izgradnja čeličnog lučnog mosta, koji bi se oslonio na postojeće stubove. U planu su dve drumske saobraćajne trake i železnički kolosek, s tim što bi bio tako izgrađen, da se u perspektivi sve trake premeste u železničke, jer se planira izgradnja dvokolosečne pruge Horgoš - Beograd. U Evropskoj agenciji za rekonstrukciju kažu da izabrani projektant može da uzme u obzir predložena rešenja iz generalnog projekta, međutim, kakav most će se graditi, znaće se posle izrade idejnog i glavnog projekta.
Početak radova očekuje se 2008. godine.
http://www.dnevnik.co.yu/modules.php?name=News&file=article&sid=23678
Dziggy May 15th, 2007, 03:00 AM ^^ DIVNO :banana:jel to onaj gde je bio Zezeljev? na tom mestu?
PyRoMaNiAc May 20th, 2007, 09:59 PM Italijani grade novi "Žeželj"
IZGRADNJA novog “Žeželjevog mosta” preko Dunava u Novom Sadu napokon je sasvim izvesna: Evropska agencija za rekonstrukciju potpisala je ugovor o projektovanju budućeg drumsko-železničkog mosta sa italijanskom firmom “Italfer”.
Projektant neće gubiti vreme, već će, kako “Novosti” saznaju, već ovog meseca započeti posao koji je u tenderskom nadmetanju priželjkivalo čak sedam ponuđača.
Novi “Žeželjev most” nadviće se na istom mestu gde su NATO bombarderi, 27. aprila 1999. godine, porušili stari. Složen i obiman projektantski zadatak zahtevan je i vremenski.
U najskorije vreme biće raspisan tender za izgradnju mosta, kao i tender za izbor izvođača radova. Procenjuje se da će izgradnja novog mosta na Dunavu koštati Srbiju oko 40 miliona evra, za koje će se, prema ranijim najavama nadležnih, kreditno zadužiti kod Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke.
Saobraćajni institut CIP je uradio generalni projekat novog drumsko-železničkog mosta, koji nalikuje porušenom, s tim što bi se, umesto betonskog, gradio čelični lučni most, koji bi se oslonio na postojeće stubove. Predlog je da se primeni savremenije rešenje, da lukovi budu nakošeni, a ne paralelni. Preostaje da ovakav projekat, podržan Generalnim urbanističkim planom Novog Sada, prihvati italijanski projektant.
Predviđena je i izgradnja dve drumske saobraćajne trake i železnički kolosek.
U Evropskoj agenciji za rekonstrukciju očekuju da izgradnja novog mosta započne krajem iduće godine, a završetak se očekuje oko 2010.
STUBOVI
NOVI “Žeželj” gradiće se 80 metara nizvodno od sadašnjeg, privremenog drumsko-železničkog mosta.
Pretpostavka je da se postojeći stubovi, jedan u vodi a dva na obali, mogu iskoristiti.
http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=5&status=jedna&vest=103955&datum=2007-05-20
caki May 20th, 2007, 10:03 PM Evo malo da osvezimo ovaj thread o ns,slike su vecinom slikane iz kola pa nisu najboljeg kvaliteta.Nesto je vec vidjeno a nesto je mozda i po prvi put ovde okaceno.Nisam hteo da slikam stambene objekte u izgradnji jer mi ne bilo dovoljno ni par dana, a po mojoj proceni u ns se gradi ne manje od 400 zgrada.
ova zgrada je vec slikana,ugao strazilovske i m.gorkog i vidi se da ima jos 2 nova sprata
http://img233.imageshack.us/img233/9610/razne2022iz1.jpg
metals banka
http://img378.imageshack.us/img378/5305/razne2033hp3.th.jpg
http://img233.imageshack.us/img233/3876/razne2055lu9.th.jpg
rekonstrukcija robne kuce"nork"
http://img453.imageshack.us/img453/9139/razne2066ls0.th.jpg
Grbavica ,stambeni objekat jedan od mnogih koji se u ovom delu grada gradi
http://img458.imageshack.us/img458/342/razne2099ep4.th.jpg
zgrada u produzetku meridijan banke,ispred njih se nalaze kuce koje se pocinju rusiti kako bi se ulica Brace Ribnikar prosirila
http://img57.imageshack.us/img57/4660/razne2199lh3.th.jpg
jos uvek smo na grbavici a ovde je trenutno pripremanje terena za novi objekat tacno preko puta meridijan banke
http://img230.imageshack.us/img230/7429/razne2200ej8.th.jpg
nova daltonka
http://img61.imageshack.us/img61/4861/razne2222da7.th.jpg
Minakva
http://img58.imageshack.us/img58/1178/razne2288sp4.th.jpg
e evo nekih objekata u veterniku,pumpa avia napravljena nedavno
http://img521.imageshack.us/img521/9910/razne2300ut9.th.jpg
hotelcic u veterniku:)
http://img131.imageshack.us/img131/7004/razne2311fo2.th.jpg
zgrade u veterniku a ispred je neki nezavrseni objekat ,ne znam sta ce predstavljati
http://img71.imageshack.us/img71/5973/razne2322sy8.th.jpg
http://img527.imageshack.us/img527/2241/razne2333qd1.th.jpg
iza gsp,novo naselje valjda:)
http://img66.imageshack.us/img66/8806/razne2366oe5.th.jpg
Poslovni centar Merkur na Detelinari, mutna slika http://img526.imageshack.us/img526/8783/razne2466nl0.th.jpg
sportski objekat na klisi
http://img134.imageshack.us/img134/1206/razne2477un2.th.jpg
http://img409.imageshack.us/img409/1724/razne2499oe6.th.jpg
sve je slikano danas,nadam se da ce uskoro biti jos
caki May 20th, 2007, 10:06 PM jebga,slike su trebale biti sve kao prva al sam pogresan link kopirao izgleda
Dragan May 20th, 2007, 10:41 PM jbga ja nemogu videti nista. Ali izgleda da su ti odlicne slike
Boda Tajson May 20th, 2007, 10:58 PM evio sredjeno
ova zgrada je vec slikana,ugao strazilovske i m.gorkog i vidi se da ima jos 2 nova sprata
http://img233.imageshack.us/img233/9610/razne2022iz1.jpg
metals banka
http://img378.imageshack.us/img378/5305/razne2033hp3.jpg
http://img233.imageshack.us/img233/3876/razne2055lu9.jpg
rekonstrukcija robne kuce"nork"
http://img453.imageshack.us/img453/9139/razne2066ls0.jpg
Grbavica ,stambeni objekat jedan od mnogih koji se u ovom delu grada gradi
http://img458.imageshack.us/img458/342/razne2099ep4.jpg
zgrada u produzetku meridijan banke,ispred njih se nalaze kuce koje se pocinju rusiti kako bi se ulica Brace Ribnikar prosirila
http://img57.imageshack.us/img57/4660/razne2199lh3.jpg
jos uvek smo na grbavici a ovde je trenutno pripremanje terena za novi objekat tacno preko puta meridijan banke
http://img230.imageshack.us/img230/7429/razne2200ej8.jpg
nova daltonka
http://img61.imageshack.us/img61/4861/razne2222da7.jpg
Minakva
http://img58.imageshack.us/img58/1178/razne2288sp4.jpg
e evo nekih objekata u veterniku,pumpa avia napravljena nedavno
http://img521.imageshack.us/img521/9910/razne2300ut9.jpg
hotelcic u veterniku:)
http://img131.imageshack.us/img131/7004/razne2311fo2.jpg
zgrade u veterniku a ispred je neki nezavrseni objekat ,ne znam sta ce predstavljati
http://img71.imageshack.us/img71/5973/razne2322sy8.jpg
http://img527.imageshack.us/img527/2241/razne2333qd1.jpg
iza gsp,novo naselje valjda:)
http://img66.imageshack.us/img66/8806/razne2366oe5.jpg
Poslovni centar Merkur na Detelinari, mutna slika http://img526.imageshack.us/img526/8783/razne2466nl0.jpg
sportski objekat na klisi
http://img134.imageshack.us/img134/1206/razne2477un2.jpg
http://img409.imageshack.us/img409/1724/razne2499oe6.jpg
urbaNS May 21st, 2007, 12:22 AM Sjajno !
Rekonstrukcija Norka nece biti radjena po projektima i renderima koji su bili okaceni na ovom forumu, vec ce se raditi samo osvezavanje postojece fasade, jer ce se navodno tako bolje uklopiti sa zgradama poste i snp-a
Boda Tajson May 21st, 2007, 08:24 AM Znas li nesto detaljnije? Hoce li biti bela fasada?
podvodni May 21st, 2007, 11:59 AM sudeci prema reklami na gradilistu i prema postavljenoj potkonstrukciji, bice porcelanosin sistem ventilisanih fasada...
ne verujem da ce biti bela boja... pre neka siva ili bezz
PyRoMaNiAc June 9th, 2007, 07:39 PM Zoned Penthouse Building
http://www.zonedgradjevinar.com/content/view/17/39/
Analizirajući tražnju na tržištu, preduzeće je došlo do odluke da se pravac daljeg razvoja nameće u povećanju obima gradnje a time i ponude naših proizvoda koja trenutno ne zadovoljava tražnju na tržištu. Preduzeće je kupilo novi plac za gradnju iz sopstvenih izvora finansiranja na lokaciji Subotički bulevar, br.katastarske parcele 4618/1, ukupne površine 2816 m˛. Na navedenoj lokaciji je predviđen stambeno-poslovni objekat u ukupnoj površini od 31.000 m˛ (bruto).
Idejno rešenje objekta u ul. Novi Bulevar
Orijentaciona vrednost investicije za ovaj nesvakidašnji objekat koji će biti jedinstven po mnogo čemu je oko 18 miliona Eura. Objekat će se nalaziti na vrlo atraktivnoj lokaciji i biće opremljen sopstvenim bazenom za stanare, saunom, fitnes salom itd. Ove činjenice su doprinele da već postoji veliko interesovanje kupaca za poslovne i stambene jedinice.
Zgrada je zamišljena tako da funkcioniše kao grad u gradu. Pored nabrojanih osnovnih sadržaja, u zgradi su predviđeni i restoran sa bogatim dnevnim menijem specijalno za stanare, fastfood-ovi, perionica za veš, peglaonica, perionica za automobile i svi ostali sadržaji koji su stanarima neophodni za svakodnevnom život.
http://www.zonedgradjevinar.com/images2/penthouse/2.1.jpg
http://www.zonedgradjevinar.com/images2/penthouse/2.2.jpg
http://www.zonedgradjevinar.com/images2/penthouse/2.6.jpg
http://www.zonedgradjevinar.com/images2/penthouse/2.8.jpg
http://www.zonedgradjevinar.com/images2/penthouse/3.1.jpg
Majevčan June 9th, 2007, 09:22 PM Meni se svidja :)
euroTRASH June 9th, 2007, 09:44 PM preterano. ocu tamo stan.
koji bulevar se zove Novi bulevar? gde je?
postoji negde na netu dobra mapa NS sa postojecim nazima ulica? :D
БЛ June 10th, 2007, 12:28 AM megalomanski :bash:
Dziggy June 10th, 2007, 05:01 AM ^^ Iako izgled nije bas skroz sjaj, svidja mi se ideja da se jedna ovakva zgrada izgradi u NS. To vec menja izgled i osecaj kada se recim prolazi pored te zgrade ili kada se gleda u tom bulevaru..
HenkMan June 10th, 2007, 11:44 AM megalomanski :bash:
Priznaj, hteo bi da bude celo tvoje :lol:
Bilo bi lepse da se istakne gornji deo malo vise.
Majevčan June 11th, 2007, 02:29 AM megalomanski :bash:
Sigurno bih djelovalo tako ako bi to bila jedina takva zgrada u okruzenju, ali ako bih cijeli kvart (i dalje) napunili i fino povezali sa slicnim zgradama onda mislim da bi smo dobili malo metropolskog duha u NS-u.
urbaNS June 11th, 2007, 01:26 PM Novi ili Suboticki bulevar predstavljace paralelu vec postojecem Bulevaru Oslobodjenja, tako da ne treba sumnjati u okruzenje ove zgrade koje ce biti slicne spratnosti i gabarita.Vec su na tom potezu izgradjeni neki objekti koji svedoce o tome, prica se da bi grad mogao da blokira idavanje dozvola investitorima za gradnju na drugim lokacijama sve dok se ne izgradi ovaj potez dugacak par kilometara.
MtlCrue June 11th, 2007, 01:37 PM Da se ja pitam, na novom bulevaru ne bih ni gradio zgrade sa manje od 10 spratova. A u visinu nek idu koliko hoce. :)
Stormwatch153 June 11th, 2007, 03:51 PM Ja se pitam jel' se ove zgrade sve prave u nekom programu koji ih generise na osnovu neke sare ili kako to ide? Pa na sta ovo lici? Post socialisticka zgrada sredine 70' u Mexico City-ju :lol:
urbaNS June 11th, 2007, 05:45 PM A ja se pitam kako tebe niko do sada nije banovao?
Pali odavde kompleksasu
Stormwatch153 June 11th, 2007, 05:53 PM A ja se pitam kako tebe niko do sada nije banovao?
Pali odavde kompleksasu
Ja se pitam kako tebe nisu daaavno banovali? Sta je tu lose pitano? Zgrada izgleda ko klasicno genericko sranje, nije valjda da ja ne smem da prokomentarisem nesto ovde u NS threadu posle svih onih vasih tupljenja u SU threadu, ko si uopste ti da mi branis?
Boda Tajson June 11th, 2007, 06:17 PM Ne svidja mi se. Prva asocijacija...
http://www.zonedgradjevinar.com/images2/penthouse/2.1.jpg
http://images14.fotki.com/v224/photos/1/105162/2337834/cruiser-vi.jpg
urbaNS June 11th, 2007, 08:09 PM Ja se pitam kako tebe nisu daaavno banovali? Sta je tu lose pitano? Zgrada izgleda ko klasicno genericko sranje, nije valjda da ja ne smem da prokomentarisem nesto ovde u NS threadu posle svih onih vasih tupljenja u SU threadu, ko si uopste ti da mi branis?
Ne bi bio problem da stvarno imas zelju nesto da prokomentarises nego jedva docekas da se pokenjas po bilo cemu sto ima veze sa Novim Sadom. Zadrzi hejt za sebe a svoje nezadovoljstvo izgledom zgrade si mogao iskazati i na neki drugi nacin.
Dziggy June 11th, 2007, 11:25 PM U ako se naprave velike zgrade kroz taj bulevar bice do jaja!
Stormwatch153 June 12th, 2007, 02:08 PM Ne bi bio problem da stvarno imas zelju nesto da prokomentarises nego jedva docekas da se pokenjas po bilo cemu sto ima veze sa Novim Sadom. Zadrzi hejt za sebe a svoje nezadovoljstvo izgledom zgrade si mogao iskazati i na neki drugi nacin.
Kao prvo nemoj lupati gluposti jer ti prvi mom postu pristupas sa predrasudama jer ja imam zelju da prokomentarisem svaku skarabudznu zgradu koja se pravi bilo gde. Drugo, za tvoju informaciju ja nemam nista protiv NS ali imam protiv unistavanja arhitektonskog nasledja tog grada posto u zadnjih 5 godina zeleo ti to da priznas ili ne Novi Sad ne lici ni na sta osim na arhitektonski haos, ovde je neko spominjao zgrade u Strazilovskoj ulici, da su sve vase arhitekte sledile nacin gradnje tih zgrada u poslednjih pola decenije imali bi ste ubedljivo najlepsi grad u okruzenju, a ovako...jos kada vidim modernizovan Post Komunisticki plan zgrade za taj Novi Bulevar ne znam sta drugo da kazem osim Neinventivno Arhitektonsko Djubre.
павле June 12th, 2007, 08:53 PM ја ових новосађана и суботичана...право да човјек не повјерује...
podvodni June 12th, 2007, 08:54 PM Kao prvo nemoj lupati gluposti jer ti prvi mom postu pristupas sa predrasudama jer ja imam zelju da prokomentarisem svaku skarabudznu zgradu koja se pravi bilo gde. Drugo, za tvoju informaciju ja nemam nista protiv NS ali imam protiv unistavanja arhitektonskog nasledja tog grada posto u zadnjih 5 godina zeleo ti to da priznas ili ne Novi Sad ne lici ni na sta osim na arhitektonski haos, ovde je neko spominjao zgrade u Strazilovskoj ulici, da su sve vase arhitekte sledile nacin gradnje tih zgrada u poslednjih pola decenije imali bi ste ubedljivo najlepsi grad u okruzenju, a ovako...jos kada vidim modernizovan Post Komunisticki plan zgrade za taj Novi Bulevar ne znam sta drugo da kazem osim Neinventivno Arhitektonsko Djubre.
...najcesce nije problem u arhitektama, nego u investitorima...
a sto se tice zgrade.... slazem se....djubre... kao i sve ostale 'zonedove' zgrade... ali mi se svidja spratnost za novi bulevar...
Stormwatch153 June 13th, 2007, 01:39 AM ...najcesce nije problem u arhitektama, nego u investitorima...
a sto se tice zgrade.... slazem se....djubre... kao i sve ostale 'zonedove' zgrade... ali mi se svidja spratnost za novi bulevar...
Svaka zgrada izgleda gora jedna od druge, ne verujem da je to bas toliko do investitora, pa valjda se i arhitekta pita nesto kada projektuje i crta zgradu??!?!?
ivicasu June 13th, 2007, 10:49 AM Ja znam samo onu ZONED zgradu na Bulevaru Oslobođenja. Znači arhitektonska sramota. Po dužini i visini (deo sa bulevara) još ajd (mada i sa tog pogleda ružno izgleda) ali širina zgrade u profilu je neverovatna, na jednom kraju je svega 3-4m široka (možda sam i puno rekao). Ko ne veruje nek prošeta i pogleda uživo, ja se krstio kad sam to video.
Za razliku od nje ova nova zgrada ima impresivne gabarite, tako da mi se u neku ruku i sviđa. Jedino, znajući da je gradi Zoned, malo sam skeptik oko same fasade zgrade. :ohno:
lindenthaler June 13th, 2007, 12:26 PM Svaka zgrada izgleda gora jedna od druge, ne verujem da je to bas toliko do investitora, pa valjda se i arhitekta pita nesto kada projektuje i crta zgradu??!?!?
Pita se investitor, tja, neće ti arhitekta govoriti šta da gradiš na svom placu. Isti slučaj i u Subotici nažalost.
ivicasu June 13th, 2007, 12:48 PM ^^ Istina, zašto bi arhitekta projektovao npr. neku kič zgradu sa tornjevima, to je po meni pravi blam za arhitekte, ali investitori žele da se bukvalno kurče sa svojom zgradom koja će tamo stojati kao simbol pomodarstva. Svi novopečeni bogataši teže za tim kičerajskim luksuzom, pogotovo u Srbiji.....
podvodni June 13th, 2007, 09:54 PM ^^ nije cak ni to u pitanju... nego investitori stvari uglavnom ekonomski posmatraju...
pojmovi "LEPO", "SKLADNO" i "TRAJNO" nisu nikakvi argumenti pred investitorom (pogotovo ako to lepo, skladno i trajno kostaju 150 evra po kvadratu fasadne povrsine) koji je stanove prodao jos u izgradnji (i boli ga uvo za ono "trajno") i tih 50.000 evra razlike (koliko kosta to "lepo" i "skladno") ce radije da utuce u novi BMW nego u ventilisanu fasadu za stambenu zgradu koju je ionako 75% prodao jos dok je postavljao armaturu za temelje...
isto tako... ako je dozvoljen erker 120cm, ne postoji investitor koji ce ga se odreci zarad estetike... arhitektima je erker element na fasadi koji najcesce kvari izgled zgrade, a investitoru je erker vrednost izrazena kao:
dubina erkera*duzina fasade*broj etaza*cena kvadrata stana, odnosno:
1,20m * 12m * 7 *1000 e/m2 = 100.800 evra
i kada dodamo tu onih 50.000 evra koje je ustedeo na fasadi (a ustedeo je i vise, posto ni jeftinu demit fasadu nije platio keshom, vec je uradio kompenzaciju za stan, a on ga je kostao 400, a ne 1000 evra po kvadratu), dodjemo do cetvrt miliona evra kojih bi se malo ko odrekao zarad estetike...
dokle god je svest kupca stana na nivou da dobije sto vise kvadrata za onoliko novaca koliko ima, gradice se takve zgrade...
a na to utice mnogo vise faktora nego sto su arhitekta i investitor...
ima slucajeva, ali su retki, uglavnom na boljim (gde se to moze i naplatiti) lokacijama da se trazi i nesto vise (oprema stanova, ulaz, stepenista i hodnici, prilazi, trajnost fasade, okruzenje...), ali oni se jos uvek izrazavaju jednocifrenim procentima.... iako je ta tendencija u porastu...
a zasto zgrade koje trebaju da budu reprezentativne izgledaju kao ove zonedove... pa zato sto se zonedu ne isplati da da 30.000 kvadrata kvalitetnom arhitekti, koji svoje usluge naplacuje 10-12 evra po kvadratu, vec ce da uposli svog nazovi arhitektu koji mu je na platnom spisku (a to je obicno chicha od 50 i kusur godina, koji ima pecat, licencu i nesto iskustva u nekom OUR-u za projektovanje, kojeg je vreme pregazilo i koji nije uspeo da se kvalitetom izbori za samostalnu delatnost) i pet klinaca koji mrljave nesto u archicadu za 200-300 evra mesecno...
i onda se dobije to sto se dobije....
[cvetkova iskljucujem iz ove price... on je poseban slucaj... o njemu bi se mogao thread otvoriti]
kovja.nick June 14th, 2007, 10:06 AM Podvodni, svaka cast, potpuno se slazem sa svim gore navedenim.
Nidzvara June 14th, 2007, 11:38 AM :) podvodni bio si blizu, nema 50 godina nego bliže 35 i nema 5 ljudi nego dva koji brljave u ArchiCADu za 200 - 300 e. Rekao bih da znam ko je gospodin.
Ajd okači nešto od Cvetkova. Jel to onaj biro na keju. Mislim da mu poznam sina.
podvodni June 14th, 2007, 08:50 PM ^^ da...to je taj cvele... covek koji je uspeo da upropasti bar deset najatraktivnijih lokacija (ili pak poslova) u gradu u poslednjih 5 godina... s obzirom da njegov biro radi za matijevica projekat zgrade na uglu jevrejske i uspenske, siguran sam da ce se taj trend nastaviti...
p.s. lupio sam za 'zonedov' projektni biro... ali to je princip... :)
Stormwatch153 June 14th, 2007, 10:39 PM Evo ja sam danas lepo uzduz i popreko prosao Novim Sadom i ono sto sam video ni malo me nije fasciniralo, pogotovo Bulevar Cara Lazara gde je kompletan gradjevinski haos, prosetao sam i Novim Bulevarom i onih 4-5 novih zgrada sto su tek napravljene mi se ni malo ne svidjaju a potez od Nove Detelinare prema Novom Naselju pa o tome ne smem ni da pricam, jedino mi se od novijih zgrada u tom delu svidja ona Grepingova na uglu Rumenacke i Pravca ali ta je dosta davno izgradjena jos za vreme dok sam ja ziveo u NS, sem toga potvrdio sam i ono sto sam oduvek govorio...zgrade su em sto su ruzne i jako nekvalitetne, pa sa tek zavrsene zgrade padaju ukrasi, kruni se fasada i vide se napukline, ova zgrada koju ste prezentovali samo je nastavak ruiniranja i nije mi jasno da li je bas toliko bitno tih 150.000 - 200.000 eur da bi gradu u nasledstvo ostavili neku krs izgled zgradu u kojoj ce stanari imati problema tokom celog perioda boravka :ohno:
HenkMan June 14th, 2007, 11:32 PM Jasta, kad sam bio u Novom Sadu ove godine osim centra i Petrovaradina samo sam prolazio na osi Autobus stanica-centar i iako na zgrade u tom pravcu nisam imao neke posebno lose utiske kad god bi pogledao na sporedne ulice i iz profila se vidi kakva su rugla nove stambene zgrade u NS.
Iako mi se ona zgrada i svidja ako celina zavrsi kao dosadasnje bice sranje ko i sve ostalo, samo malo vece.
Da nije problem sto u NS ima uglavno mnogo malih investitora koji samo pokusavaju da se takmice s jednim drugima? Zar nema nikog da gradi organizovane nove blokove kao u Nisu?
Nidzvara June 15th, 2007, 12:24 AM U NS sam čuo priču da je glavnokomandujući iz, sad zavoda za zaštitu ili urbisa, skinuo zaštitu sa objekta od značaja da bi uradio nadogradnju pa je nakon završetka vratio. rekao bi da je prof. Krstić nešto spomenuo
ps.. čitao samu nekom članku da su tog cvetkova dobro pretukla dva momka u deset uveče u njegovom birou. :bash: povredili su mu glavu ili sl.
ovaj zonedov blok je megalomanski za ns. tu je indeks izgrađenosti 100:lol: to više liči na bangladeš ili hong kong nego na ns
Stormwatch153 June 16th, 2007, 01:15 AM ovaj zonedov blok je megalomanski za ns. tu je indeks izgrađenosti 100:lol: to više liči na bangladeš ili hong kong nego na ns
Ma super je velicina samo da je to mnogo lepse stilizovano i da zgrada u svakom pogledu odskace od ostalih, ovako...auhh....:ohno:
PyRoMaNiAc June 18th, 2007, 11:42 PM Gradnja dogodine
Na konkurs raspisan januara ove godine za izradu zgrade Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu pristiglo je 70 radova. Konkurs je anoniman, radovi su prispeli pod šifrom, a tek po odluci međunarodnog žirija koji zaseda od 21. do 24. juna biće otvorene koverte prva tri nagrađena rada i dva koji će dobiti otkupne nagrade. Izložba svih prispelih radova biće otvorena prvog jula u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Dunavskoj ulici.
Za učešće na konkursu prijavilo se, 170 timova arhitekata iz 11 zemalja centralne i jugoistočne Evrope, ali pristiglo je nešto više od trećine prvobitno zainteresovanih - 70 radova.
- Gradske vlasti su izuzetno korektne. Bez ikakvog uslovljavanja za novu zgradu Muzeja su nam dali najbolju lokaciju u gradu - lokaciju stare fabrike "Petar Drapšin" između Limanskog parka i mosta Slobode. Brzo smo dobili i urbanističke uslove na osnovu kojih je i raspisan međunarodni konkurs - kaže za "Novosti" Živko Grozdanić, direktor Muzeja savremene umetnosti Vojvodine. - Površina novog Muzeja biće oko 9.000 kvadratnih metara. To je jedan od uslova na konkursu. Računamo sa atraktivnom arhitekturom samog zdanja, jer danas su upravo muzeji najatraktivnije arhitektonske tvorevine koje privlače ljude.
Novo zdanje bi, po Grozdanićevim rečima, trebalo da košta od 10 do 15 miliona evra. U 2008. treba da bude urađena kompletna projektna dokumentacija i priprema terena za gradnju.
Muzej bi, kako tvrdi Živko Grozdanić, mogao da bude otvoren 2010. godine, a on je, kako kaže, u Veneciji već ugovarao izložbu kojom bi novo zdanje moglo da bude svečano otvoreno. "U načelu, dogovorio sam da to bude izložba Jana Fabrea".
http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=12&status=jedna&vest=105075&datum=2007-06-18
urbaNS June 19th, 2007, 09:17 PM Uskoro pocinje prosirenje uskog grla centra Novog Sada, ulice Jovana Subotica, srusene su neke zgrade tako da se oslobadja prostor na atraktivnoj lokaciji za neku novu i lepsu...
http://img266.imageshack.us/img266/7166/17062007102ce4.jpg (http://imageshack.us)
Nidzvara June 19th, 2007, 10:58 PM Usko grlo će proširiti ali neće moći do početka Temerinske. Jovana Subotića ima značajnih objekata do trga M. Trandafil - Dve crkvice, Vatrogasni dom, Mađarsko pozorište, kafanu Jedno mesto gde se pol. patrola zaustavlja svako veče:) ... Baš me interesuje šta je ovde namenjeno da se gradi
urbaNS June 19th, 2007, 11:54 PM Po meni ceo taj pravac od pocetka temerinske pa do autobuske okretnice u centru je najvece ruglo u gradu (uz kisacku ulicu), pod hitno je potrebno bar renovirati asfalt koji je totalno propao.
Pripadnik June 20th, 2007, 08:42 AM http://radio021.info/radio021new/front/udocuments/document2476.jpg
http://radio021.info/radio021new/front/udocuments/document2477.jpg
http://radio021.info/radio021new/front/udocuments/document2478.jpg
Nidzvara June 20th, 2007, 12:27 PM Ahaa još jedna plekana limenka. Novi Sad će uskoro preplaviti alu ili još gore aluko-bond fasade i staklene zavese. Da nije ZONED i arh. Nebojša Erić umešao ovde prste jer joj je ona na bulevaru ko mlađa sestra. Istina malo svedenija ali u nivou studenata III godine.
U BG postoje gradske celine od izuzetnog značaja na kojima se može izvoditi samo objekat koji pobedi na konkursu koga organizuje DAB, kao npr. zgrade oko Hrama pa ovakva čuda više ne zavise od investitorove milosti. Tu praksu bi trebalo primeniti i u ns.
HenkMan June 20th, 2007, 02:04 PM ^^ :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
Staje toliko zanimljivo kod ovih okruglih izbocina?
Rascian June 20th, 2007, 04:00 PM ....
U BG postoje gradske celine od izuzetnog značaja na kojima se može izvoditi samo objekat koji pobedi na konkursu koga organizuje DAB, kao npr. zgrade oko Hrama pa ovakva čuda više ne zavise od investitorove milosti. Tu praksu bi trebalo primeniti i u ns.
Zaista, a koje to osim prostora oko Hrama?
Nadam se da se to odnosi kojim slucajem i na Karadjordjevu...
Pretpostavljam da podrucje oko Skupstine nije proglaseno takvom celinom...
podvodni June 20th, 2007, 05:52 PM Ahaa još jedna plekana limenka. Novi Sad će uskoro preplaviti alu ili još gore aluko-bond fasade i staklene zavese. Da nije ZONED i arh. Nebojša Erić umešao ovde prste jer joj je ona na bulevaru ko mlađa sestra. Istina malo svedenija ali u nivou studenata III godine.
potpuno se slazem...
Nidzvara June 20th, 2007, 08:43 PM Zaista, a koje to osim prostora oko Hrama?
Nadam se da se to odnosi kojim slucajem i na Karadjordjevu...
Pretpostavljam da podrucje oko Skupstine nije proglaseno takvom celinom...
pa takav zaljubljenik u svoj grad a nema Generalni Urbanistički Plan Beograda :) . Šalim se! Na karti broj 17, koja nosi naziv Urbanistički instrumenti sprovođenja plana, ima ucrtane zelene elipse koje označavaju "- područija za izradu konkursa i javne provere" kao i oznake "Područija velikih integralih projekata". Vidi da nađeš GUP pa malo čitkaj.
Rascian June 20th, 2007, 10:27 PM hmm, hvala :)
PyRoMaNiAc June 20th, 2007, 10:49 PM Matijević kupio plac za tržni centar i hotel
Novi Sad - Industrija mesa Matijević pobedila je na jučerašnjoj licitaciji u Zavodu za izgradnju grada i za 40 miliona dinara kupila parcelu na uglu Futoškog puta i Novog bulevara, bivša Subotička pruga. Kako je najavljeno, Matijević će na 1.147 metara kvadratnih izgraditi tržni centar, a verovatno i hotel.
Za ovu parcelu nadmetali su se i Zlatibor investgradnja, D-Dalton d.o.o. iz Novog Sada i Energogroup doo iz Beograda. Početni iznos zakupnine bio je 38.858.286,82 dinara.
Matijević je već ranije kupio atraktivan plac u centru grada preko puta SNP, ali još nije počeo da gradi poslovnu zgradu.
http://www.danas.co.yu/20070621/vojvodina1.html
podvodni June 28th, 2007, 12:59 AM ...
Museum of contemporary art - Competition results. 27.06.2007.
The jury met on 22nd and 23rd of June to examine 69 submitted projects.
The jury was presided by sculptor
Zivko Grozdanic (Director of the Museum of Contemporary Art Vojvodina) and
included Prof. Kokan Grcev, architect
(Macedonia), Tomaz Kancler, architect (Slovenia), Academician Prof.
Branislav Mitrovic, architect, representing Union
of Architects of Serbia (Serbia), Prof. Ljiljana Blagojevic, architect
(Serbia), Branislava Andjelkovic, art historian,
Director of the Museum of Contemporary Art Belgrade (Serbia) and Ilja
Mikitisin, architect, representing Association
of architects of Novi Sad (Serbia).
Two jury members were not able to attend jury sessions: Odile Seyler,
architect (France) and Prof. Radivoje Dinulovic, architect
(Serbia).
The jury designated the following prize winners:
1st prize (entry marked with the code 503726ES)
Robert Claiborne,
Ivan Markov,
Lia Ruccolo
2nd prize (entry marked with code 148378ES)
Boris Podrecca,
Sandi Pirs
with collaborators: Jure Balentin, Florian Bergerhoff, Jason Bergeron,
Chiara
Riccardi, Jaka Napotnik, Ana Miceta, Franceska Verardo,
and consultants:B+G Ingenieure, Bollinger und Grohmann GmbH, Beč, Dipl.
Ing. Hoffmann
/structure/, Arup GmbH, London, Prof. Brian Cody /HVAC/, Dr. Claudia Haas
/Consultant
for museums and cultural institutions/
3rd prize (entry marked with code 895476QW)
Mustafa Music,
with collaborators: Ela Nesic, Vanja Panic, Danilo Nedeljkovic, Una
Momirovic, Mladen Ivanovic
The jury decided to designate four, rather than two mentions:
1st mention (entry marked with code 555577MV)
Igor Stipac,
Sasa Cudanov
2nd mention (entry marked with code 010101AB)
Zoran Radojcic
3rd mention (entry marked with code 111100AA)
Jelena Atanackovic Jelicic,
Stanislav Grgic,
Emir Hadziahmetovic,
Bojana Miskeljin,
Ivana Miskeljin,
Marko Todorov
4th mention (entry marked with code 155316BN)
Ljilja Brajkovic,
Branka Stojanovic,
Niksa Coko
Competition results will be officially announced on Wednesday, 27th of
June, in daily paper and on the
web. Jury's minutes and explanations will be available on the Museum of
Contemporary Art Vojvodina web site,
www.msuv.org
All 69 entries will be exhibited in the exhibition space of the Museum of
Contemporary Art Vojvodina, in
no. 37 Dunavska Street in Novi Sad, from 1st till 15th of July.
Boda Tajson June 28th, 2007, 01:08 AM cestitam, mada nista od kinte :P
podvodni June 28th, 2007, 01:35 AM ^^ hvala :)
Pripadnik June 28th, 2007, 12:57 PM Dnevnik
http://www.dnevnik.co.yu/modules/htmlarea/upload27/admin_449.gif
Senzori za merenje brzine i protoka saobraćaja
Taman što su građani pomislili da se u Novom Sadu sve radi naopako, pa se tako najpre asfaltira put, a potom seče da bi se dodavali drugi elementi, izvođači radova na Beogradskom keju juče su nas razuverili. Naime, na Beogradskom keju u toku je, kako su nam objasnili izvođači radova iz beogradske firme “Hidropromet inženjering”, postavljanje petlje za komandni centar.
- Petlje nismo mogli da postavljamo pre ili u toku asfaltiranja, jer bi na visokim temperaturama vreo asfalt istopio kablove - izjavio je za “Dnevnik” poslovođa u ovoj firmi Zlatan Stojakovski.
On je objasnio da radnici ispod asfaltne baze postavljaju senzore, koji će registrovati protok saobraćaja na Beogradskom keju, brzinu kojom se automobili kreću, kao i prolaske kroz crveno svetlo na semaforu.
- Sve informacije prosleđuju se u policijsku stanicu, tako da će nadležni imati podataka o svakom eventualnom saobraćajnom prekršaju. Postavili smo 23 senzora na tri raskrsnice - kaže Stojakovski.
On je rekao da su takvi senzori prošle godine postavljeni u još nekoliko ulica u gradu, odnosno na Sentandresjkom putu, na Bulevaru cara Lazara, Mišeluku, u fruškogorskoj i Primorskoj ulici.
Radovi bi trebalo da budu završeni u toku dana, kažu radnici iz “Hidropromet inženjeringa”. S. I.
POČINJE OBNOVA ALMAŠKE CRKVE 28.06.2007.
09:08 - Prva faza renoviranja Almaške crkve počeće uskoro, odnosno odmah po postavljanju skela, skinutih sa Saborne crkve. Starešina hrama, protojerej Milivoj Mijatov, kaže za "Dnevnik" da bi prvom fazom obnove trebalo da bude oguhvaćena popravka krova, potkrovni venci, veliki deo fasadne plastike, kao i konzervatorsko-restauratorska obnova kamenih portala i drugih oštećenja na kamenu.
Obnovu Almaške crkve gradske vlasti finansiraće sa 15, a republičke sa 10 miliona dinara. Gradnja crkve Sveta tri jerarha, treće po redu koja je sagrađana na tom mestu, završena je 1808 godine. (021)
Pripadnik June 28th, 2007, 03:38 PM URGENTNI CENTAR U MAJU 2008. 28.06.2007.
13:52 - Gradnja Urgentnog centra u Novom Sadu trebalo bi da bude gotova u maju naredne godine. Rukovodstvo Kliničkog centra i pokrajinska vlada, koja sa skoro 1,8 milijardi dinara finansira radove, očekuju da uskoro bude raspisan tender za odabir izvodjača. Trenutno se izvode pripremni radovi, koji podrazumevaju da se uklone nepotrebne instalacije i saniraju oštećenja u nedovršenim zgradama u krugu Kliničkog centra.
Direktor Dragan Drašković kaže da će ovakav objekat mnogo značiti u zbrinjavanju pacijenata, jer se sada oni primaju u neodgovarajućem prostoru u podrumu Urgentne hirurgije.
Kako je najavljeno, u sklopu Urgentnog centra (1, 2, 3 i 4) u budućnosti će se verovatno naći i heliodrom, dok Pokrajina planira da obezbedi sredstva za završetak druge dve zgrade u koje bi se smestile druge službe Kliničkog centra. (021)
http://radio021.info/radio021new/front/udocuments/document2510.jpg
http://radio021.info/radio021new/front/udocuments/document2512.jpg
http://radio021.info/radio021new/front/udocuments/document2513.jpg
http://radio021.info/radio021new/front/udocuments/document2514.jpg
http://radio021.info/radio021new/front/udocuments/document2515.jpg
posmatrac June 30th, 2007, 03:14 PM eto mene opet..
i vidim komentarisete zgradurinu na uglu njegoseve i safarikove, pa i aj nesto da kazem.
jedno recju glupost,ali zar smo mogli i bolje ocekivati..
inace lepoce izgledati ovaj Urgentni,ali nije mi jasno sta ce biti s ostalim delovima nedovrsene zgrade? i gde ce biti heliodrom?
I ako se nevaram ovaj glavni ulaz natriven, cinimise da ce biti gde je sad sanitariej ili ako se vec zove na firma na Futoskom.
podvodni June 30th, 2007, 08:51 PM ^^ ja bih izbacio ove crvene elemente sa fasade....potpuno bespotrebno...
podvodni July 4th, 2007, 08:10 PM konkus za MSUV
1. nagrada - Robert Claiborne, Ivan Markov, Lia Ruccolo
http://www.msuv.org/arhitecture/images/001nagrada01v.jpg
2. nagrada - Boris Podrecca, Sandi Pirs i saradnici
http://www.msuv.org/arhitecture/images/002nagrada03v.jpg
3. nagrada - Mustafa Music i saradnici
http://www.msuv.org/arhitecture/images/003nagrada01v.jpg
otkupi:
1. Igor Stipac, Sasa Cudanov
http://www.msuv.org/arhitecture/images/z01v.jpg
2. zoran radojcic
http://www.msuv.org/arhitecture/images/z02v.jpg
3. Jelena Atanackovic Jelicic, Stanislav Grgic, Emir Hadziahmetovic, Ivana Miskeljin, Bojana Miskeljin, Marko Todorov
http://www.msuv.org/arhitecture/images/z03v.jpg
4. Ljilja Brajkovic, Branka Stojanovic, Niksa Coko
http://www.msuv.org/arhitecture/images/z04v.jpg
HenkMan July 4th, 2007, 09:00 PM ima li malo boljih slika 1. rada?
urbaNS July 4th, 2007, 09:53 PM Ima boljih radova od prvonagradjenog, na zalost prilikom izbora izgleda da se najvise vodilo racuna o stepenu realnosti izvodjenja idejnog resenja.
podvodni July 4th, 2007, 11:59 PM ima li malo boljih slika 1. rada?
http://www.msuv.org/arhitecture/1prize.html
sergio-m July 7th, 2007, 11:10 AM sve se nesto plasim da ce i ovi cool projekti kao i mnogi do sada zavrsiti u nekoj fioci za skupljanje prasine.....neznam zasto al nepopravljivi sam pesimista nakon mnogo godina iskustva!!:ohno:
|
|