View Full Version : НОВИ САД - праћење градилишта | NOVI SAD - construction updates
Ranko Su NS February 12th, 2010, 10:02 AM Nije bas izgradnja ali po meni vazna vest:
www.021.rs
Kineska investicija u Novom Sadu
Kineska korporacija "Ito grup" pokreće ove godine proizvodnju traktora u saradnji sa preduzećem "Agrovojvodina mehanizacija".
Ona će proizvoditi za evropsko tržište, a centrala i pogoni biće u Novom Sadu. Projektna dokumentacija je izrađena, a trenutno se ugovara kupovina opreme. Početni plan je da se traktori sklapaju od kineskih delova u novosadskim pogonima.
Dugoročni cilj je da se u traktore vremenom ugrađuje što više domaćih komponenti, kako bi dobili sertifikat "mejd in Srbija". Prema rečima direktora VIP fonda, Branislava Bugarskog, iako se ne može precizirati kada će tačno početi proizvodnja, očekuje se da to bude do kraja ove godine.
"Morate da imate određenu rezervu što se tiče vremenskog perioda, ali je vrlo realno pretpostaviti da proizvodnja započne do kraja ove godine. Tu polažemo nade da ćemo sa takvim primerima i takvim modelima moći da privučemo i druge proizvodne investitore u Novi Sad", ocenio je Bugarski za Radio 021.
"Ito korporacija" je već šest godina prisutna na tržištu Srbije putem "Agrovojvodina mehanizacije" koja je njen distributer za Jugoistočnu Evropu.
goran83 February 12th, 2010, 12:22 PM http://tinypic.com/r/30ml555/6
goran83 February 12th, 2010, 12:25 PM Imas PM :)
drugar, ajd malo preciznije :)
p je picture, a m je i dalje nepoznanica :):cripes:
liman_drzava February 12th, 2010, 12:27 PM Moras staviti full link slike u [img] zagrade. Najbolje se pokazao tinypic.com za kacenje. Imas opciju Preview Post, pa isprobavaj dok ne ubodes ;) Znaci na tinypic otvori nalog i tamo ih uploaduj (rezolucija da ne prelazi 17'') i onda kopiras link slike - sa leve strane, imaces vec ponudjenu opciju za forume, u tim zagradama.
liman_drzava February 12th, 2010, 12:29 PM drugar, ajd malo preciznije :)
p je picture, a m je i dalje nepoznanica :):cripes:
PM je za Private Message :) U gornjem desnom uglu, plavi ti se Private Messages. Trebao je da ti stigne i obavestenje na mail koji si stavio u konakt. Tu sam ti dao par saveta, a dalja dopiska neka ide preko njih, da ne oprterecujemo thread :cheers:
BLoom85 February 12th, 2010, 01:48 PM [QUOTE=goran83;51716957]
moja zgrada
http://i49.tinypic.com/f2pr8p.jpg
http://i50.tinypic.com/2u90jfk.jpg
WTF??? :ohno:
Boda Tajson February 12th, 2010, 02:09 PM Ne podnosim te mekane forme, polukruzne terase i bog-te-pitaj kakve oblike. Cini mi se da se u poslednje vreme to ispravlja i grade se "ostrije" zgrade :)
Wuxa February 12th, 2010, 02:25 PM http://i50.tinypic.com/2u90jfk.jpg
Srpska Barselona :D
goran83 February 12th, 2010, 07:18 PM Ne podnosim te mekane forme, polukruzne terase i bog-te-pitaj kakve oblike. Cini mi se da se u poslednje vreme to ispravlja i grade se "ostrije" zgrade :)
slazem se sa tobom:banana2:
goran83 February 12th, 2010, 10:52 PM da li neko zna sta se novo planira u Radnickoj? Cujem da se na prolece radi rekonstrukcija(ASFALTIRANJE) te ulice. Meni je super ona kaldrma pa mi licno zao:(
albukerki February 12th, 2010, 11:04 PM Meni je Radnicka najlepsa i najpovoljnija ulica za zivot u celom gradu...
Neodoljivo podseca na neke ulice Banjaluke :)...
Jedino sto je ruzi je kanalizacioni kolektor na kraju ulice...
i nadam se da je nece menjati :bash:,pogotovo ne dirati drvored
da li neko zna sta se novo planira u Radnickoj? Cujem da se na prolece radi rekonstrukcija(ASFALTIRANJE) te ulice. Meni je super ona kaldrma pa mi licno zao:(
vladulns February 12th, 2010, 11:10 PM Зрело за нови надвожњак?
http://www.dnevnik.co.yu/node/17280
goran83 February 12th, 2010, 11:14 PM cao,evo nesto sam nabavio od druga mozda bi vam izgledalo interesantno ,u pitanju je rk"nork",rekostruncija bi trebala da se radi sledece godine.
http://img61.imageshack.us/img61/162/nork1dn7.jpg (http://imageshack.us)
http://img456.imageshack.us/img456/1433/norkcosakxn7.jpg (http://imageshack.us)
Secate li se ovoga? da je kao na ovim fot. verovatno bi sad bila puna kao bazar ili merkator. steta za grad:wallbash::badnews:
Ranko Su NS February 12th, 2010, 11:29 PM a sta fali ovom
http://i48.tinypic.com/2mcazr6.jpg
i ovom
http://i50.tinypic.com/2whe26r.jpg
i ovom
http://i45.tinypic.com/vpx6di.jpg
Problem Norka je sto je prostorno mali unutra i vertikalan je kako bi reko, sto se ne svidja klijentima. Uske stepenice i sve usko.
A spolja nije los, to nije razlog sto je propao, mada je ovo novo resenje mnogo lepse.
Boda Tajson February 12th, 2010, 11:34 PM Kad smo vec kod norka, jel ono na krovu nadogradjeno ili je tako bilo i pre? Nimalo mi se ne svidja.
goran83 February 12th, 2010, 11:42 PM Kad smo vec kod norka, jel ono na krovu nadogradjeno ili je tako bilo i pre? Nimalo mi se ne svidja.
mislim da je tu od pocetka. po meni zgrada je promasaj, unutra kao u tamnici, izvana plocice ili nesto nalik tome. Ipak je to centar grada, a pogledajte sad tu raskrsnicu, bliske uglove: matijevic sa jednom pricom, nork druga prica, a cujem da ce i postanska stedionica ostati tamo gde jeste tj. nece se rusiti Kakva IKEBANA!!!:tiasd:
podvodni February 13th, 2010, 12:01 AM naravno da je nadogradjeno... zgrada je rekonstrukcijom trajno unakazena...
Ranko Su NS February 13th, 2010, 12:02 AM Ovaj novi NORK mi je bas super.
kasko February 13th, 2010, 01:10 PM Tamna stakla prizemlja mi stalno odaju utisak tamnice. Uzas.
Bazar ima lepe, otvorene lokale koji pozivaju unutra sa ulice. Ovo je ocajno i nadam se da ce se nesto ucini da prestane da lici na skladiste.
BLoom85 February 13th, 2010, 02:19 PM Srpska Barselona :D
ma kakva barcelona,tamo je tu uradjeno u svom vremenu sa kvalitetnijim materijalima i nekim ukusom u dekoraciji
goran83 February 13th, 2010, 03:12 PM Ovaj projekat je ODLICAN!! Super bi 'legao' u tom prostoru. ovakvih stvari fali, sve su zgrade manje, vise na isti kalup, a ovo odskace od klasicne gradnje. samo je potrebno da se ugrade kvalitetni materijali kako bi imala (i zadrzala) smek
EX DA JE BILO SRECE...:ohno:
Ranko Su NS February 14th, 2010, 08:05 PM 021.rs:
Hotel Centar samo detalj budućeg kompleksa
Hotel "Centar" kompanije "Matijević" samo je detalj onoga što se u ovom delu grada planira i tek nakon što sve bude izgrađeno moći će da se komentariše izgled ove zgrade, ocenila je članica arhitektonske komisije za ovu građevinu, Vesna Prosenica.
Kako ona tvrdi za Radio 021, u sadašnjem sklopu okolnih objekata vlada stilska neusklađenost, pa je ova zgrada trebalo da izgleda neutralno. Prema njenim rečima, izgrađeni objekat nije isti kao u projektnoj dokumentaciji, a razlika je u izgledu fasade. Međutim, ona kaže da članovi komisije nisu mogli uticati na konačan rezultat.
"To zaista nije stvar konkursne komisije, moja još manje, postoji tu nadzor na gradilištu koji prati da li se sprovodi projekat, postoji komisija za tehnički prijem koja treba da prati kako šta izgleda, tako da ja nisam osoba za odgovor", rekla je Prosenica.
Negativne reakcije kao otpor prema promenama
Prosenica kaže da u blizini treba da bude izgrađena i višespratna garaža, kao i da se urede okolne zgrade. Takođe, severno od Srpskog narodnog pozorišta planira se i polukružni trg i tek sa njim će hotel "Centar" moći da se posmatra u okviru te celine. Ona smatra da su negativne reakcije građana na ovu zgradu posledica otpora prema novim stvarima, kao i da kombinovanje savremene i stare gradnje nije ništa loše.
"Imate na sred Beča na glavnom trgu, preko puta katedrale, najsavremeniju moguću zgradu. Nama kad odemo u Pariz ili u Beč to ne smeta, a smeta nam u našem gradu, ne znam zašto", kazala je Prosenica.
Slušaoci Radija 021 su u decembru hotel "Centar" proglasili najvećim građevinskim ruglom u Novom Sadu. Član arhitektonske komisije za tu zgradu, Darko Polić, tada je izjavio da zgrada ne liči na svoj projektni nacrt.
i komentari na istom sajtu:
Vladimir
Zaista niko nije putovao po svetu osim gospodjice (ili
gospodje) Prosenice i shokiran sam da je ovo tek pocetak
izgradnje koja treba da obelezi najstroziji centar grada.
Zanima me sta znaci da clanovi komisije nisu mogli uticati
na izgled zgrade... Pa ko je mogao? Naravno da gradjani nisu
protiv kombinacije stare i moderne gradnje, a zeli li se
time reci da je Matijevicev kazamat moderna gradjevina???
To
je kontejner sa rostilj fasadom i nista ruznije nismo mogli
zamisliti. Ako je prvobitni projekat bio podnosljiv, onda
neka neko ko je nadlezan ospori "ovo" sto je
izgradjeno.
Martin
Ma kakav Beč ili Pariz,, da li je ta Prosenica ikada bila u
ta dva grada? Tako ružnu zgradu nisam video u životu, i
ona nema nikave veze sa uklapanjem novog i modernog u staro.
Ta zgrada je obična konzerva...
sosa
ovo nije moderno nego je ruzno
velika razlika
kako je resena
protiv pozarna?
Nenad P.
Nisam upoznat sa dosadašnjim aktivnostima našeg gradskog
arhitekte, ali u ovom slučaju žena ima puno pravo. Novi
Sad je ponekad takvo jedno selo!
Druga je stvar što i
Prosenica i mlađani D. Polić uprkos svemu ipak nemaju ni
hrabrosti ni profesionalnog integriteta da stanu iza ovog
projekta, pa pričaju priče o tome kako se zgrada jako
razlikuje od njega (što uopšte nije tačno).
podvodni February 15th, 2010, 03:40 AM ^^ čime su slušaoci radija 021 i građani kvalifikovani da daju sud o arhitekturi...
Npr- onaj koji tvrdi da tako ružnu zgradu nije video u životu, zar je moguće da nije pogledao preko puta i video kako je rekonstrukcijom i nadogradnjom norka uništena visinska razlika, kako je zgrada "obučena" u potpuno neprikladno odelo... zar je moguće da se nije okrenuo na drugu stranu, duž uspenske ulice i pogledao dinamikinu ružičasto-plavu zgradu... ili se prošetao grbavicom i novom detelinarom koji su urbanistički košmar (grbavica posebno)...
zgrada možda nije najbolja na svetu, ali je jedna od arhitektonski najkvalitetnijih koje su izgrađene poslednjih nekoliko godina u Novom Sadu (ne treba gubiti iz vida da je zgrada samo deo bloka koji bi trebalo da bude zatvoren izgradnjom spratne garaže na mestu terminala GSP)... Ako ništa drugo, barem nije sramotna, za razliku od novije arhitektonske produkcije u NS
everson February 15th, 2010, 11:29 AM ^^ exactly. Od reci do reci.
kojigod February 15th, 2010, 11:56 AM "Svi sve znaju" fenomen: ko predsjednik drzave - ma taj nema pojma, kad bi ja... bio sam kad doktora taj nista nezna..., zgrada nisam ruzniju vidio - i hop tu smo gdje smo... nista nije kako bi trebalo ili barem moglo biti
FutogCORE February 15th, 2010, 01:17 PM Podvodni je sve lepo rekao... Ne znam zbog čega se tolika bura digla baš zbog te zgrade. Jeste, odskače malo iz konteksta, ali treba sačekati i videti šta će biti sa okolinom. Meni se lično dopada kako izgleda, za razliku od 90% stakleno-aluminijumskih monstruma u gradu.
Kot Behemot February 15th, 2010, 03:33 PM Zavod za izgradnju raspisao je još jedan oglas za prodaju sedam lokacija u gradu, samo nedelju dana nakon što je raspisao prvi.
Najvrednija parcela, koja se ovaj put našla u ponudi, nalazi se na uglu Ulice Bajči Žilinskog i Puta Šajkaškog odreda. Početna cena ovih 4.800 kvadrata iznosi oko 140,3 miliona dinara.Na ovom prostoru može se graditi poslovni objekat ili tržni centar.
Pored toga ponuđene su i dve parcele namenjene za otvaranje industrijskih pogona. Plac od oko 3.500 kvadrata u Novoj ulici, između ulice Mileve Simić i Miroslava Prodanovića Micka u radnoj zoni "Sever I" biće ponuđen po početnoj ceni od oko 17,4 miliona, a parcela od oko 6.100 kvadrata u Novoj ulici, severno od Privrednikove u radnoj zoni "Sever II" imaće početnu cenu od oko 29,8 miliona dinara.
Pored nabrojane tri, na licitaciji 16. marta naći će se još četiri parcele.
Izvor još jednom 021...
Mmmm... pogledajte opet komentare na Matijevićevu zgradu na istom sajtu :lol:
liman_drzava February 15th, 2010, 03:36 PM Obozavam 021, znaci koja je to ekipa, nevidjeno... :ohno: Sav onaj najnegativniji NS mentalitet se tu potpiruje i odrzava vec godinama, a najjace mi je 'argumentovano' kokodakanje protiv Exita :bash:
posmatrac February 15th, 2010, 06:42 PM Matijevicev "Kavez" (ako niste znali tako vec svi zovu zgradu) je trenutno najruzniji objekat u centru
jedini resenje je da se srusi i to je to...
liman_drzava February 15th, 2010, 07:02 PM ^^ Evo jedan komentara koji bih ja potpisao, i mnogo ce ti reci kako je javnost pouzdan i relevantan komentator.
Čitao sam kako su novosađani reagovali na gradsku kuću
svojevremeno, početkom XX veka. Kič, kopija graske kuće
iz... (mislim Lajpciga, ali, ne sećam se sada....), užas,
blam... Tako su pisali po tadašnjim novinama. A sada je
kulturno nasleđe, bitna za identitet grada. Ne kažem da je
Matijević u tom rangu, zapravo i nije, ali dajte mu malo
vremena da se slegne i uklopi, pa ćete videti da i nije
tako loš. I stvarno, što napisa Dukelander, kako ovo može
od svih mnogobrojnih nakaza a bude najgore? Ovaj hotel je
zapravo korak u dobrom smeru, savremen, zanimljiv, jedino
je pitanje uklapanja u kontekst. Ali, treba da vidimo kako
će sve da izgleda kada se završi. A neke druge zgrade su
odvratne i u kontekstu i van konteksta, a svi se zakačili
za ovu.
Dok me jako zabavljaju ovakva diletantska istresanja:
Zasto ne smete da objavite moj komentar da ta zgrada izgleda
kao *****na zamisao nekog ko je sisao sa brda sa dva razreda
osnovne i ima para pa mu je sve dozvoljeno????
Sve se coveku izmesalo :nuts: I verovatno 90% ljudi koji ga zovu 'kavez' razmisljaju na tom nivou - uzeo mesar bojice i nacrtno nasto sto mu izgleda moderno :lol: Uvek ce biti otpora prema novim stvarima, da ne dodamo jos sad i frustracije od mesara... Sacekajmo ceo kompleks, zgrada jeste jako napadna i van konteksta, ali svakako je iskorak i popunila je ono ruglo u samom centru (svi vole ovaj argument, 'sam centar'!).
Izbacili su jos par novih vesti:
Gradi se novo strelište
- Radio 021 ponedeljak, 15 februar 2010 16:32
Spens će ove godine za sve kapitalne investicije uložiti ukupno 45 miliona dinara.
Za izgradnju novog strelišta izdvojiće se 16 miliona dinara. Kako je za "24 sata" rekao direktor Spensa Zvonimir Kaprocki, strelište, koje će biti najveće za vazdušnu pušku u Srbiji, nalaziće iznad kuglane na Sajmištu.
Pored toga, deo novca će se izdvojiiti za izradu projektne dokumentacije, za otvorene bazene. Prema rečima Kaprockog, nakon toga probaće ostatak novca da dobiju od Grada rebalansom, iz pokrajinskog i republičkog budžeta i iz pretpristupnih fondova EU.
Između ostalog uložiće se i u ozvučenje, osvetljenje i uređenje zapadnog hola, gde su se do sada često održavale svirke.
A ovo jos niko nije slikao, nisam ni znao da su poceli radovi
Niče nova Škola "Milan Petrović"
- Radio 021 ponedeljak, 15 februar 2010 13:18
Prva faza radova na novoj Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" trebalo bi da bude gotova do leta.
Kako je za Dnevnik izjavila direktorka škole Slavica Marković, izgradnja napreduje i pored usporenih radova zbog hladnoće i padavina. Prema njenim rečima, unutrašnji radovi planirani su za leto, a škola će sigurno početi da radi od sledeće godine.
Izgradnja je počela sredinom novembra, a Grad je u ovaj projekat investirao oko 165 miliona dinara. Objekat, koji se nalazi na uglu ulice Seljačkih buna i Bate Brkića, imaće 8.000 kvadratanih metara i biće opremljen po standardima neophodnim za boravak dece s invaliditetom.
Škola je projektovana po principima dizajna sa specijalizovanim rehabilitaciono-terapeutskim celinama. Za učenike je predviđen i internatski smeštaj s kapacitetom od 40 ležajeva, a školu bi trebalo da pohađa između 500 i 600 đaka.
Ranko Su NS February 15th, 2010, 07:23 PM Evo da ne vices na nas
http://i45.tinypic.com/wipxds.jpg
liman_drzava February 15th, 2010, 07:29 PM ^^ :okay: :)
vojislav February 16th, 2010, 02:11 PM svaka cast, ali zasto opet "Gardi"???
liman_drzava February 16th, 2010, 02:50 PM Uskoro tender za projekat Radničke 2
utorak, 16 februar 2010 11:30
http://021.rs/images/stories/projekat_radnicka_2.jpg
Tender za izradu projekta nove zgrade pravosudnih, pokrajinskih i gradskih organa u Radničkoj 2 trebalo bi uskoro da bude raspisan, saznaje Radio 021.
Objekat će imati sedam spratova i 25.000 kvadrata prostora. Uz to, u planu su i podrumska garaža sa 302 parking mesta, kao i četrvorospratna javna garaža sa 430 parking mesta. Tatjana Gašović iz Zavoda za izgradnju grada kaže da će u zgradi biti smešteni svi važni sudski organi u Novom Sadu.
Od raspoloživog prostora će 7.000 kvadrata biti obezbeđeno za potrebe gradskih organa vlasti, 9.000 za pravosudne, 5.000 za pokrajinske i 2.000 za Republički geodetski zavod. Ove godine su predviđena sredstva za izradu projekta, ali Tatjana Gašović kaže za Radio 021 da se početak radova ne može očekivati u toku ove godine.
"Nije realno da se iste godine vrši izvođenje radova, pretpostavljam da će naredne godine ili narednih godina biti izdvojena sredstva za izgradnju objekta", rekla je ona.
Investitori su Ministarstvo pravde i Grad Novi Sad koji će ravnomerno deliti troškove izgradnje. Za izradu projekta, svako je izdvojio po 20 miliona dinara.
Izvor (http://021.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=19083:uskoro-tender-za-projekat-radnike-2&catid=13:novi-sad&Itemid=9)
Svidja mi se imenovanje zgrada po ulici i broju, so British :cheers: :)
goran83 February 16th, 2010, 08:04 PM A da je ovakav matija nebi bio loš (mislim da je ova zgr u Temišvaru)
http://i45.tinypic.com/efl8qw.jpg
Mogao je KAVEZ i ovako da izgleda, po meni bi onda bilo OK.:speech:
Ranko Su NS February 16th, 2010, 08:21 PM @goran83
+1
Ranko Su NS February 16th, 2010, 11:46 PM Dragi Ranko čestitam ti hiljaditi post
Ranko Su NS February 16th, 2010, 11:47 PM hvala, hvala
ivan21000 February 17th, 2010, 02:47 PM Izvinjavam se na postu, posto nema direktno veze sa temom, ali kontam da ima ljudi koji mogu da mi pomognu. Unapred hvala!
Devojka mi ima kucu u ulici Paje Markovica Adamova (Banatic)... treba da odradi stalnu legalizaciju za dogradjeni deo kuce...
Pa me interesuje da li neko zna kojoj to gradskoj zoni pripada (gradjevinskoj), zbog procene cene legalizacije po 1m2
NIXIVOJE_NS February 17th, 2010, 11:06 PM ako neko vidi Alexandriju sa prozora neka pogleda kako svetski izgleda,nocu naravno
liman_drzava February 18th, 2010, 09:58 PM Da osvezim thread :)
Bolnica na dugme
http://www.novosti.rs/upload/images/2010/02feb/1702/rep-Urgentni.jpg
PRVU „pametnu“ bolnicu na Balkanu u kojoj će operacione sale i liftovi raditi na daljinsko upravljanje, dobiće Novi Sad i to najdalje za mesec i po dana.
Majstori su se razmileli od prizemlja do potkrovlja novoizgrađenog Urgentnog centra, i upravo ugrađuju skupocenu opremu u operacione sale, video-nadzor, komandne pultove ...Prve pacijente novosadska „pametna bolnica“, deo Kliničkog centra Vojvodine, primiće ovog proleća. Izgradnju je finansirao vojvođanski fond za kapitalna ulaganja sa dve milijarde dinara, a sama oprema, pristigla iz SAD i Nemačke, koštala je još milijardu.
- U ovoj zgradi, prvi put na jednom mestu, biće smeštene sve urgentne službe izuzev ginekologije: hirurgija, internistička služba, neurologija i otorinolaringologija - kaže prof. dr Dragan Drašković, direktor Kliničkog centra Vojvodine. - Daljinskim sistemom, upravljaće se operacionim salama i liftovima, a iz kontrolnih soba na svakom spratu, otvaraće se vrata, puštati medicinski gasovi u operacione sale, kontrolisati i dozirati grejanje i osvetljenje...
Većina bolesničkih soba, od ukupno njih 55, biće dvokrevetne. Svaka će imati sanitarni čvor, dok su višekrevetne sobe predviđene za pacijente na odeljenju intenzivne nege.
- Nastojaćemo da izbegnemo praksu sličnih ustanova u našoj zemlji koje se bave „hladnim zahvatima“ - naglašava dr Drašković.- Mi ćemo pacijente hospitalizovati najduže nekoliko dana, koliko to njihovo stanje dopušta, a zatim će oni biti razmešteni po odgovarajućim odeljenjima koja se nalaze u prizemlju bolnice.
U prizemlju će nadohvat ruke biti smeštene i tri operacione sale i laboratorija. Sobe za pacijente pod poluintenzivnim nadzorom smeštene su na prvom, a Intenzivna nega na drugom spratu.
Na trećem su četiri operacione sale kakvih do sada nije bilo u Srbiji: iz sistema u obliku staklenog kaveza, pričvršćenog za tavanicu, naime, pritiskom na dugme, aktiviraće se strujanje specijalnih gasova koji obezbeđuju sterilnost vazduha kompletne sale - od vazduha do operacionog stola. Najzad, u potkrovlju su smeštene komandne table i silna aparatura za pokretanje u pogon bolnice.
A da epitet „pametna“ nije preforsiran, potvrđuje i podatak da medicinari, inženjeri i radnici koji će biti zaduženi za rukovanje pojedinim aparatima, već mesecima pohađaju obuku.
NAVALA LEKARA
KAKO bi „pametna“ bolnica funkcionisala najpametnije što može, biće potrebno najmanje 310 ljudi: 50 lekara, 148 sestara, 110 inženjera i ostalog nemedicinskog osoblja. Koliko se nadaleko raščula novosadska „pametna“ bolnica, svedoči i podatak da se na upravo zatvoreni konkurs za prijem 20 lekara, prijavilo njih čak 285. Polovina je iz Vojvodine, a polovina iz ostalih krajeva Srbije.
OD KOSTURA - LABUD
DA se bajka o ružnom pačetu može preslikati i na arhitekturu, svedoči upravo novosadska „pametna“ bolnica. Kosturu od armiranog betona započetom, pa zaboravljenom još osamdesetih godina prošlog veka, trebalo je bezmalo tri decenije da izraste u pravog labuda, odnosno „najpametniju“ bolnicu na Balkanu. Trebalo je „samo“ osavremeniti projekat i obezbediti sredstva u pokrajinskom budžetu.
novosti
clouseau February 18th, 2010, 10:04 PM kad bi ovako bili svi klički centri onda bi bio vrh. Nadam se da će sve kliničke centre modernizovati tako da budu vrhunski
Ranko Su NS February 18th, 2010, 10:34 PM zeleznicka i l kostica
http://i49.tinypic.com/1zt0tg.jpg
Fleetwood Brougham February 18th, 2010, 10:43 PM @ limanac gari
Niko ne spominje heliodrom a originalni projekt ga je predvidjao u okviru bolnice...
liman_drzava February 18th, 2010, 10:50 PM Ma niko ne spominje ni ostalih 5/6 originalnog projekta :ohno: Treba sad da skacemo do neba sto su posle 30 godina nakrpili sredstva za prvu lamelu... Al ajde, i to je nesto, do sad gde su radili nije bilo uslovno :bash:
Evo ga originalni projekat za one koji nisu videli ranije, imao sam prilike da izucavam to, i stvarno je bilo svetski zamisljeno :cheers: Odradjena je procena stanja i projekat sanacije lamele B, ali bog zna kad ce se krenuti dalje...
http://i45.tinypic.com/68t07a.jpg
Za sad se nameni privode dakle samo ova najmanja lamela A sa ulaznim holom i odradjen je komunikacioni most.
Ranko Su NS February 18th, 2010, 10:57 PM Nismo svesni koliko su recimo u BiH u gradjevinskom smislu bolji objekti klinickih centara nego u Srbiji. U tom pogledu zaostajemo jako puno za bilo kojom zemljom u okruzenju. NS medicinski centar se ne moze meriti sa klinickim centrima u mnogo manjim gradovima BiH. Ali ajde otčepilo se, čini mi se da će u narednom periodu da se ulaže u iste.
liman_drzava February 18th, 2010, 11:03 PM Da, verujem, bili su krenuli to da isprave sa ovom megalomanijom, ali stalo je sve od '90tih :ohno: Slicna prica i sa zrenjaninskom bolnicom, sjajan projekat, ali prilicno velikog obima i snasla ga ista sudbina... Inace, Dubrava u ZG jako lici na nju, kao i zgrada TVNS sa HRTom tamo, bar meni malo vuce :nuts:
NIXIVOJE_NS February 18th, 2010, 11:14 PM ....
goran83 February 19th, 2010, 03:15 PM http://i48.tinypic.com/1218twk.gif
goran83 February 19th, 2010, 03:23 PM [http://i48.tinypic.com/1218twk.gif]
vladulns February 19th, 2010, 06:07 PM Novi Sad nudi investitorima 14 slobodnih parcela
http://www.smedia.rs/biznis/detalji.php?id=9896
NIXIVOJE_NS February 19th, 2010, 07:25 PM novi most vec oznacen na google earth-u
http://i50.tinypic.com/t0g8m1.jpg
Fleetwood Brougham February 19th, 2010, 07:30 PM Ja se najvise radujem tom mostu, ne izgleda nista spektakularno ali to sto ulazi u djavu i sto je pravi "gradski most" to mi je skroz cool... :)
IgqPpDs6L90
Veternik February 19th, 2010, 07:58 PM ^^^^
Koji bre most, sanjarite bez potrebe... Pre cu ja biti direktor ZIG-a, nego sto ce oni taj most da urade! :)
albukerki February 19th, 2010, 08:59 PM Potpisujem :cheers: ... Bar do novih izbora nema nista,a mozda ni tada :lol:
^^^^
Koji bre most, sanjarite bez potrebe... Pre cu ja biti direktor ZIG-a, nego sto ce oni taj most da urade! :)
gently5210 February 19th, 2010, 09:16 PM Hahaha...Ocekujte pricu o tome pred izbore do tada mozete da se slikate(sa projektima mosta).
No hard feelings,to je surova realnost.
Fleetwood Brougham February 19th, 2010, 11:12 PM Mosta ce biti....samo mozda nas biti nece... :D
NShronika February 20th, 2010, 12:35 AM Novi Sad nudi investitorima 14 slobodnih parcela
http://www.smedia.rs/biznis/detalji.php?id=9896
ПРЕЗЕНТАЦИЈА КАТАЛОГА ЛОКАЦИЈА 2010. 19.2.2010.
Дана, 19. фебруара 2010. године у ЈП Завод за изградњу града одржана је јавна презентација Каталога локација 2010.
Презентацију је одржао Борислав Новаковић, директор Завода у сарадњи са својим сарадницима Гашовић Татјаном, помоћником за грађевинско земљиште и Петровић Маријаном, помоћником за правне послове.
Овом догађају су присуствовали представници Фонда за подршку инвестиција у Војводини, Канцеларије за локални економски развој, Новосадског сајма, Удружења страних инвеститора, Канцеларије за европске послове, Агенције за страна улагања и промоцију извоза и други.
Борислав Новаковић је истакао да је Нови Сад први град у Србији који је поступајући по новом Закону о планирању и изградњи извршио конверзију права коришћења грађевинскoг земљишта у право својине. Тиме су створене основне претпоставке да наш град први објави два огласа о отуђењу, односно продаји грађевинског земљишта на 14 локација. Огласи су објављени дана 06. и 13. фебруара 2010. године у више дневних новина, а јавно надметање за отуђење наведених парцела биће одржано 09. и 16. марта 2010. године у просторијама ЈП Завод за изградњу града.
Директор Завода упутио је позив свим домаћим и страним инвеститорима да улажу у наш град, што ће створити позитивну инвестициону климу и омогућити отварање нових радних места.
Овде можете преузети Каталог 2010. у PDF формату (18,4 Mb)
http://www.zigns.rs/misc/katalog_2010%20.pdf
Ranko Su NS February 20th, 2010, 01:44 AM jos o tome
dnevnik
Почиње борба за сваког инвеститора
“Нови Сад је добро место за улагање”, поручио је јуче диретор Завода за изградњу града Борислав Новаковић, на састанку са представницима
институција које највише сарађују са страним инвеститорима. Представљајући каталог локација које ЗИГ намерава да прода ове године, директор ЗИГ-а је нагласио да је потребно појачати сарадњу с наведеним институцијама које могу да помогну развоју града, јер ће се ове године водити борба за сваког инвеститора, а од висине буџета града зависи и стандард Новосађана.
- Нови Сад је први у Србији превео земљиште у власништву Републике у јавно власништво града и први је огласио продају 14 локација, чија је укупна почетна вредност пет милиона евра – навео је Новаковић пред представницима Фонда за подршку инвестиција у Војводини, Удружења страних инвеститора, Канцеларије за европске послове, Агенције за страна улагања и промоцију извоза, Канцеларије за локални економски развој, Новосадског сајма и привредних комора Војводине и Новог Сада.
Прве лицитације биће одржане 9. и 15. марта, а Новаковић очекује да ће се инвеститори највише интересовати за плацеве на Булевару ослобођења 29, на Римским шанчевима и у Улици Бајчи Жилинског крај излаза на аутопут, затим за локацију на Каћкој петљи, на уласку с аутопута и низ парцела намењених привреди у индустријским зонама Север 1 и 2. У понуди ЗИГ-а налази се и шест парцела за стамбене зграде и неколико за породично становање. У наредних 30 дана у продају ће бити пуштена и трећа група земљишта.
Подршку и похвале на рачун представљања локација у штампаном и електронском облику дали су и диретор Новосадског сајма Горан Васић, председник Привредне коморае Војводине Никола Стојшић, директор ВИП фонда Бранислав Бугарски, као и Милош Томић из регионалне привредне коморе Нови Сад. Они су исказали спремност да у оквиру својих презентација представе и каталог локација ЗИГ-а, а од конкретних догађаја градска понуда земљишта наћи ће се пред улагачима у Прагу и Бечу, као и једном од највећих сајмова некретнина у Француској.
Помоћник директора ЗИГ-а за правне послове Маријан Петровић рекао је да на цену није утицала чињеница да се сада земљиште трајно даје у власништво а не у закуп, те да је за очекивати да страни улагачи покажу веће интересовање, пошто им је увек било тешко да схвате да су власници објеката, али не и земљишта на којем се ти објекти налазе. Помоћница директора за грађевинско земљиште Татјана Гашовић казала је да је по закону основни критеријум за продају земљишта највиша постигнута цена, али да ЗИГ, поред низа олакшица улагачима, од децембра инвеститорима нуди и попуст до 50 процената, ако изграде објекат вредан најмање милион евра и запосле 50 радника.
Kot Behemot February 20th, 2010, 02:30 PM Sećate li se ovog rešenja za most ispod tvrđave?
Most je radio Ladislav Silađi davno pre ovog konkursa, a nedavno mi je dao ovaj video.
Malo mi je diskutabilno to pokretno stepenište do tvrđave a ostalo uopšte nije loše. Ja bih mu promenio koji detalj, i tu pešačku nadstrešnicu pojednostavio i bio bi bombonica.
WahlV6_wXyo
BTW, slušao sam priču o Rodićevom centru kod Auto-Puta, i radovi tamo će se nastaviti najranije na jesen, kad on završi druge projekte koje je započeo. Zagrizao je malo više nego što je smeo u ovoj krizi. Uglavnom, planira to da završi.
Kot Behemot February 20th, 2010, 03:02 PM zeleznicka i l kostica http://i49.tinypic.com/1zt0tg.jpg
Slikano iz odličnog ugla! Sad samo reci da nisi slikao iz stana nekih prijatelja nego si zvonio random ljudima :lol: Šalim se... super što si se potrudio da slikaš iz drugog ugla.
Ranko Su NS February 20th, 2010, 03:12 PM pa iz stana, dobro si primetio ugao, svaka čast. Nisam niikom kucao, toliki ludak nisam:)
sergio-m February 20th, 2010, 05:32 PM zar nije laslo siladji?
[QUOTE=Kot Behemot;52211745]Sećate li se ovog rešenja za most ispod tvrđave?
Most je radio Ladislav Silađi davno pre ovog konkursa, a nedavno mi je dao ovaj video.
Malo mi je diskutabilno to pokretno stepenište do tvrđave a ostalo uopšte nije loše. Ja bih mu promenio koji detalj, i tu pešačku nadstrešnicu pojednostavio i bio bi bombonica.
liman_drzava February 20th, 2010, 05:40 PM Grad sufinansira obnovu fasada (http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/gradske-vlasti-novog-sada-sufinansiraju-obnovu-ostecenih-fasada_174616.html)
3E5XGx_AVWw
Јавне гараже у приватном власништву (http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/javne-garaze-u-privatnom-vlasnistvu_174572.html)
Inace, taj predlog za most mi se uopste ne svidja, suvise skrece paznju na sebe i nije ni malo elegantno resenje, plus podseca na Most slobode, sto je bezveze... Stepenice nisu tako losa ideja, a i dalje mislim da je najbolji predlog izabran :cheers:
Kot Behemot February 20th, 2010, 06:02 PM zar nije laslo siladji?
Jeste. Laslo, Lacika Silađi zove se i Ladislav.
Rođen je u tom periodu pre drugog svetskog rata kad je postojala tendencija slovenizovanja svih neslovena, pa i Mađara. I tako su svi imali po dva imena :)
Da nisi ti radio prezentaciju? Znam da imaš neke veze sa tom agencijom.
Inace, taj predlog za most mi se uopste ne svidja, suvise skrece paznju na sebe i nije ni malo elegantno resenje, plus podseca na Most slobode, sto je bezveze... Stepenice nisu tako losa ideja, a i dalje mislim da je najbolji predlog izabran :cheers:
Pa taj predlog je napravljen eto tako, ne znam iz koje pobude. Postojao je vrlo sličan predlog mosta sa dva pilona i kosim zategama koji je uradio Nikola Hajdin, i koji je umanjena kopija mosta Slobode. Ovaj ipak ima duple pilone-kapije...
A ja i dalje mislim da je najbolje rešenje na konkursu bilo ono sa čeličnom zalučenom rešetkom ispod i iznad kolovoza.
Inače bih bio srećan da vidim i ovaj koji je izabran al' nešto sumnjam da će ga raditi u skorije vreme.
NIXIVOJE_NS February 20th, 2010, 06:17 PM Grad sufinansira obnovu fasada (http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/gradske-vlasti-novog-sada-sufinansiraju-obnovu-ostecenih-fasada_174616.html)
3E5XGx_AVWw
Јавне гараже у приватном власништву (http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/javne-garaze-u-privatnom-vlasnistvu_174572.html)
vec zamisljam
http://farm4.static.flickr.com/3187/2891972021_4e1b66b74f.jpg
clouseau February 21st, 2010, 01:10 AM Dan turističkih vodiča
WXkTGv-4s10
gently5210 February 21st, 2010, 01:16 AM Slazem se za most,stvarno je tupavo da prave slican Mostu Slobode,a reklama na kraju me podseti na onu kontrareklamu koju radise protiv djilasa na proslim izborima koja je bila u fazonu,vidite da mogu da napravim most :)
Ranko Su NS February 21st, 2010, 02:25 AM Danas slikano
prva je useljena, druga nije
http://i46.tinypic.com/2rf7fbk.jpg
sergio-m February 21st, 2010, 10:10 AM [QUOTE=Kot Behemot;52220925]Jeste. Laslo, Lacika Silađi zove se i Ladislav.
Rođen je u tom periodu pre drugog svetskog rata kad je postojala tendencija slovenizovanja svih neslovena, pa i Mađara. I tako su svi imali po dva imena :)
Da nisi ti radio prezentaciju? Znam da imaš neke veze sa tom agencijom.
laciku poznajem licno kao i njegov rad...fotkao sam mu tada novootvorenu rajfajzen banku na bulevaru oslobodjenja...
prezentaciju ( ako mislis na animaciju ) je radio lik koji se zove djera inace 3d animator i rasturac na tom polju iz temerina...i sve to tada za hammer creative i akciju most....
od cele price naravno ostalo je tapsanje po ramenu i obecanja od kojih nikada nista naravno nije ispunjeno...tada je gradonacelink bio bora novakovic isti ovaj sto sada sedi u zigu...
p.s. lacika mi inace ispricao pregrst interesantnih prica o projektima koji ( hvala bogu ) nisu nikada realizovani jedan je bio i ideja da se sa varadinskog mosta probija bulevar do sinagoge gde bi se nalazio oko nje kruzni tok!!! zamislite koliko bi tek tada centra bilo "rascisceno"!!!
"srecom" ( hm ) prihvacen je projekat sa skretanjem ka jevrejskoj i gradnje poste tu gde je danas....
vladulns February 21st, 2010, 11:23 PM Оронуле зграде праве места новој градњи
http://www.dnevnik.co.yu/node/17830
neusatz! February 22nd, 2010, 04:49 AM Grad delimično obnavlja fasade
BEZBEDNOST Gradske vlasti će ove godine sufinansirati rekonstrukciju fasada u Novom Sadu, a budžetom je „Poslovnom prostoru” dato 25 miliona dinara za ove svrhe. Pomoć za obnovu fasada dobiće vlasnici građevina koje su u najlošijem stanju i koje najviše ugrožavaju bezbednost prolaznika. „Sredstva će biti raspoređena prema više kriterijuma, a prvi je to da li je neka fasada opasna po bezbednost. To se odnosi ne samo na objekte koji su spomenici kulture ili pod zaštitom već i na ostale objekte. Na primer, na Limanu gde su delovi zgrada iz 60-ih godina, zbog višegodišnjeg neodržavanja, padali na zemlju i ugrožavali prolaznike”, rekla je za RTV članica Gradskog veća za urbanizam Jelena Atanacković-Jeličić. Skupštine stanara će tokom narednih meseci biti pozvane da prikupe dokumentaciju i prijave se gradu kako bi mogle da dobiju pomoć u renoviranju fasada.
Izvor: 24sata
neusatz! February 22nd, 2010, 04:56 AM Na prodaju 14 građevinskih lokacija vrednih 5 miliona €
Prema novom zakonu o planiranju i izgradnji, Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji je izvršio konverziju prava korišćenja zemljišta u pravo svojine i u skladu sa tim ovlastio Zavod za izgradnju grada da na licitacije, zakazane za 9. i 16. mart, ponudi 14 lokacija građevinskog zemljišta ukupne vrednosti od oko pet miliona evra.
ODLUKA - Moja poruka investitorima je vrlo jednostavna i glasi: Dođite u Novi Sad - izjavio je direktor ZIG-a Borislav Novaković prilikom prezentacije lokacija, uz napomenu da je Novi Sad uz Beograd najvažnija gravitaciona tačka za sve investitore.
- Pošto je reč o licitacijama, moguće je da ćemo neke lokacije prodati po početnoj ceni, moguće je da će oko nekih lokacija biti veći interes i da ćemo ih prodati po većoj ceni od početne, a nadam se da neće biti lokacija koje će ostati bez interesa potencijalnih investitora - izjavio je direktor ZIG-a.
Prema njegovim rečima, najveće interesovanje vlada za lokacijama predviđenim za gradnju poslovnih objekata, pa se na toj listi nalazi parcela na Bulevaru oslobođenja 29 i u ulici Bajči Žilinskog, koja se nalazi u Radnoj zoni Sever 3 pored puta M7 Novi Sad - Zrenjanin.
- Ova lokacija nalazi se uz kanal DTD i preko puta „Tempa”, a sa druge strane je kompleks „Agrohema”. Lokacija će izazvati pozornost jer ima ulazni pravac iz Beograda i već postoji poslovna navika Novosađana da posećuju ovaj deo kada je u pitanju kupovina - rekao je Novaković.
Što se tiče lokacija za izgradnju privrednih objekata, najveće interesovanje, smatra Novaković, pobudiće zemljište u radnoj zoni Sever 1, severno od Primorske ulice, koja predstavlja vezu između radne zone i grada.
- Najviše lokacija za stambenu gradnju nalazi se na Telepu, čak tri parcele u ulici Heroja Pinkija, dok se očekuje da će najviše interesovanja biti za lokaciju na Podbari, na uglu Patrijarha Čarnojevića i Đorđa Rajkovića, a posebno su zanimljive dve građevinske parcele u Stražilovskoj ulici na brojevima 12 i 14. Taj deo mislimo da može izazvati najviše intersovanja investitora jer se nalazi u užem centru grada u blizini Spensa, kampusa i vrlo važnoj saobraćajnici – Bulevaru cara Lazara koji vodi ka novom mostu - smatra Novaković.
Najskuplje lokacije na predstojećim licitacijama 9. i 16. marta
Lokacija vrsta objekta površina (u m2) početna cena
1. Bajči Žilinskog poslovni 12.000 140.385.446
2. Bulevar oslobođenja 29 poslovni 1.450 92.825.480
3. Rimski šančevi poslovni 9.500 49.665.407
4. Nova ulica (Radna zona „Sever 2”), parcela 2222/4 privredni 6.623 32.230.763
5. Nova ulica (Radna zona „Sever 2”), parcela 2222/5 privredni 6.125 29.807.251
Prodaje se 35.000 kvadratnih metara
Na licitaciji će se naći ukupno 35.000 kvadratnih metara zemljišta, sa parcelama za izgradnju poslovnih i privrednih objekata i objekata za stanovanje, a ukupna početna licitaciona vrednost ovih lokacija je pet miliona evra. „Mislim da će to biti snažna podrška budžetu grada Novog Sada, a ovo je tek početak i verujem da tokom ove godine, a pogotovo u godinama koje dolaze, s obzirom na lokacije kojima raspolažemo, možemo značajno doprineti drugačijoj investicionoj klimi u Novom Sadu i otvaranju novih radnih mesta”, izjavio je direktor ZIG-a Borislav Novaković.
Izvor: 24sata
Stražilovska 12 i 14? Da l ije to pored onih apartmana kod fakulteta, gde je bio Gard i neki gari što je popravljao bicikla? ne znam kako idubrojevi u Strailovskoj, a sve se nešto nadam da će tu rupčagu gde je bio Gard da sruše u tu izidaju,nadam se, nešto normalno.
Ranko Su NS February 22nd, 2010, 08:51 AM сви бројеви иду од центра (у НС од градске куће), са леве стране непарни, а са десне парни
ту је стражиловска 12 и 14
http://i50.tinypic.com/314qlw2.jpg
Пролазим кејом јуче, па они ништа нису урадили са кејом, само су га урнисали. неки зид подигли код железничког моста и направили свињац по кеју
NIXIVOJE_NS February 23rd, 2010, 12:47 AM Strazilovska 12 i 14 Ode mi zadnje parce pogleda koje sam imao sa prozora :)
liman_drzava February 23rd, 2010, 12:52 AM ^^ Cuti bre, hvala bogu da sklanjaju to ruglo! Prolazim cetvorkom neki dan i skontam na sta lici (verovatno cesto iskuliram jer sam se vec navikao), ma bruka&sramota, a jos i u 'katastarskom Limanu' kako nas Fleet nauci :D
NIXIVOJE_NS February 23rd, 2010, 02:42 AM hahahaha dosta vise sa tim katastarskim Limanom :) :)
liman_drzava February 23rd, 2010, 04:56 PM Кинеска четврт само за културу
Део Булевара Деспота Стефана на Лиману 3 познатији као „Кинеска четврт“, иако се налази између Лиманског парка и Кеја делимично је запуштена.
http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/images/kincetvrt.jpg
Грађани овај део града избегавају, јер неретко туда шетају хорде паса луталица. Ранијих година испланирано је да се на том месту изгради Музеј савремене уметности, а да ли ће ова идеја заживети, још увек се не зна.
Власник већине локала у Кинеској четврти је предузеће „Пословни простор“, које је направило план везан за измештање радионица и осталих простора у другу зону града. Ако све буде текло по плану ово би могло да се догоди у наредне три године. Директор педузећа „Пословни простор“ Марко Цвијан рекао је за наш лист да се тренутно у овом предузећу прави студија о томе шта би дефинитивно требало да се гради у овом делу града.
- Једно је сигурно, овај кварт биће намењен за културна збивања у граду, док у Кинеској четврти више неће бити радионица и производње. За радионице и друге производне делатности, што би био својеврстан технолошки инкубатоор, пронашли смо нову локацију - објашњава Цвијан.
Према његовим речима, производња која сада постоји у Кинеској четврти требало би у будућности да буде пребачена на Римске шанчеве( на Сентандрејски пут), где би „Пословни простор“ обезбедио парцелу од Завода за изградњу града.
- На тој парцели која има 70.000 квадратних метара, нашим пословним партнерима би понудили суинвеститорски посао. Значи они би учествовали у изградњи објеката, а наше предузеће би обезбедило и сву комуналну инфраструктуру. Понудили би им уговоре о дугорочном закупу, тако да би имали већу сигурност него што је имају сада – појашњава Цвијан додајући да би овај посао био рађен слично као са закупцем биоскопа „Арена“.
Љ. Натошевић
Рушиће бараке у Радничкој 2
У програму редовног инвестиционог одржавања предузеће „Пословни простор“ планира да среди објекат у Улици Ласла Гала 32 и припреми га за пресељење градске управе за урбанизам, која је сада у Радничкој 2. Директор „Пословног простора“ Марко Цвијан каже да ће се бараке на тој локацији рушити а док се не изгради пословни објекат највероватније ће тај плац привремено дати на коришћење предузећу „Паркинг сервис“.
http://www.dnevnik.rs/node/17936
smokiboy February 23rd, 2010, 08:03 PM Danas slikano
prva je useljena, druga nije
http://i46.tinypic.com/2rf7fbk.jpg
A gde je ovo? Novo naselje pretpostavljam.
Ranko Su NS February 23rd, 2010, 08:13 PM Да крај Новог насеља, иза окретнице, тј између Новог насеља и Ветерника
MFL Djole February 24th, 2010, 12:13 AM evo naše Delte i njenog power centra
Prolazim tu već nekoliko dana zaredom i vidim da je pala ona ograda koju su stavili nedavno, izgleda da niko ne mari za to, što znači da tamo nema nikog i da se još uvek ništa ne radi.
A planovi su im veoma anbiciozni.
http://i46.tinypic.com/30ku0jm.jpg
izgleda da će one male ružne kućice na Temerinskoj ulici ostati, jer ne verujem da će ih srušiti čisto da bi posadili ovo drveće.:ohno:
Evo kako to sad trenutno izgleda
http://i47.tinypic.com/2s18vt3.jpg
i kako će izgledati - mala montaža
praktiker na mestu hladnjače
http://i49.tinypic.com/116lt0m.jpg
čak se i urbanistički plan slaže sa izgledom
http://i46.tinypic.com/vpcco6.jpg
DELTA POWER CENTAR, NOVI SAD
Lokacija se nalazi u severno-istočnom delu Novog Sada između Dunav-Tisa-Dunav kanala, železnice Subotica-Beograd i Temerinske i Tekeljine ulice. Činjenicom da se ovoj zoni može pristupiti sa tri vrste prevoza, očekuje se da će potencijal ove lokacije biti efikasno eksploatisan u budućnosti, kroz povećane razvojne aktivnosti i korišćenje postojećih trgovinskih kapaciteta.
U ovom trenutku se graniči sa Temerinskom i Partizanskom ulicom, strateški lociran na glavnom radijalnom putu koji povezuje grad sa autoputem do Beograda, E70. Lokacija, sama po sebi profitira, samim tim što se nalazi direktno između istorijskog centra grada i jedne od glavnih rezidencijalnih i komercijalnih oblasti. Praktično je nemoguće ne opaziti ovo zemljište bilo da ulazite ili izlazite iz grada, ili ako ste se preko Kanala uputili ka rezidencijalnoj ili komercijalnoj zoni.
U ovom trenutku se na lokaciji nalazi TEMPO koji je izgrađen na severnom delu objekta. Trenutni dizajn projekta takođe predviđa izgradnju prodavnice „Praktiker“ od 7.200m2 ukupne površine (6.480m2 neto površine), veći maloprodajni objekat sa “Shopping“ erijom na mezaninu čiji će objekti pokrivati ukupnu površinu od 24.150m2 (21.735m2 neto površine) i manji “ Mol“ u okviru istog, sa prodavnicama od 8.100m2 bruto površine (7.290m2 neto površine).
Kao završni deo, objekat će na bokovima sa obe strane južnog dela biti zastupljen sa dva auto dilera, Delta Motors na bruto površini od 1.600m2 (1.400m2 neto površine) i Verano Motors na bruto površini od 1.600m2 (1.440m2 neto površine).
Parking će biti obezbeđen na preko 780 mesta na otvorenom parkingu i na više od 21 nivoa natkrivenog parkinga koji nudi još 780 mesta(ukupno 1530 parking mesta)
NIXIVOJE_NS February 24th, 2010, 01:24 AM Jedan od najvećih svetskih lanaca samousluga, francuski "Karfur" je najavio da sa grčkom kompanijom "Marinopulos" planira da u Srbiji otvori markete.
"Cilj je da otvorimo hipermarkete i supermarkete u okviru Karfur franšize na Balkanu. Plan je da se proširimo u Srbiji, Albaniji, Bosni, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji", rekli su za list "24 sata" u francuskoj kompaniji, dodavši da su "Karfur" i "Marinopulos" koji ga zastupa u Grčkoj, odlučili da osnuju zajedničku kompaniju.
U "Karfuru" nisu mogli da navedu kada i u kojim gradovima u Srbiji planiraju da ponude svoje usluge, ali su rekli da bi nova kompanija 60 odsto bila u vlasništvu Francuza, dok bi ostatak bio u rukama "Karfur-Marinopulosa", zajedničke firme osnovane pre 17 godina.
"Karfur", koji posluje 40 godina, prvi je po veličini trgovinski lanac u Evropi i drugi u svetu. Ima 15.500 prodavnica u 35 zemalja, zapošljava 495.000 ljudi, a 95 odsto robe se proizvodi u zemlji u kojoj se nalazi market.
NIXIVOJE_NS February 24th, 2010, 01:35 AM a evo i Strazilovske 12 i 14
http://i48.tinypic.com/m95e6u.jpg
i ugla Maksima Gorkog i Strazilovske
http://i47.tinypic.com/2nk1bnr.jpg
NIXIVOJE_NS February 24th, 2010, 01:42 AM i opet medju ovim lokacijam koje su na prodaju nema dela izmedju Radnicke i C. Lazara,dokle ce vise to ruglo tu da stoji
http://i50.tinypic.com/fxcs3a.jpg
Ranko Su NS February 24th, 2010, 08:49 AM meni ono Deltino liči na sve samo ne na nešto dobro i lepo.
misel February 24th, 2010, 10:57 AM Да крај Новог насеља, иза окретнице, тј између Новог насеља и Ветерника
Da li neko zna kada treba da se gradi nastavak bulevara Jovana Dučića, prema Veterniku?
Pozdrav svim forumašima!
Kot Behemot February 24th, 2010, 11:45 AM Da li neko zna kada treba da se gradi nastavak bulevara Jovana Dučića, prema Veterniku?
Pozdrav svim forumašima!
Treba da se produžava i Bulevar Jovana Dučića i Bulevar Vojvode Stepe, i da ulica Somborska rampa dobije neki jači profil. Te dve zgrade sa fotografije su deo kompleksa koji treba da dobaci do Somborske Rampe, a u nekoj agenciji za nekretnine u Stevana Musića je visio veliki plan toga.
Okačio sam fotografiju davno na forum...
http://img217.imageshack.us/img217/2528/jovanaducicamp2.jpg
A kad će to da se događa...? Uz malo sreće, za 10 godina će neko od gradskih otaca to pomenuti...
goran83 February 24th, 2010, 01:04 PM i opet medju ovim lokacijam koje su na prodaju nema dela izmedju Radnicke i C. Lazara,dokle ce vise to ruglo tu da stoji
http://i50.tinypic.com/fxcs3a.jpg
Sta ce se graditi na ovom mestu? Ta kuca na Radnickoj ulici je deciji vrtic, da li mozda znas kad se planira rusenje tj. gradnja i sta?:wave:
liman_drzava February 24th, 2010, 01:20 PM Koliko se ja secam, bilo je price da taj markirani 'jezicak' sto izlazi na Radnicku, sada prazan plac, postaje zgrada, a za ostalo ne znam... Jel tu prema Cara Lazara RTV planirala da gradi zgradu, pa su sad premestili zelju na Suboticki?
Ranko Su NS February 24th, 2010, 03:19 PM Nisam ni znao da se ovaj hotelčić otvorio
http://i50.tinypic.com/6zx94i.jpg
SUper lokacija. To je koliko mi se čini 22. u NS
NIXIVOJE_NS February 24th, 2010, 07:04 PM Koliko se ja secam, bilo je price da taj markirani 'jezicak' sto izlazi na Radnicku, sada prazan plac, postaje zgrada, a za ostalo ne znam... Jel tu prema Cara Lazara RTV planirala da gradi zgradu, pa su sad premestili zelju na Suboticki?
taj markirani jezicak je obdaniste i ono treba da se rusi,a izmedju obdanista i crvene zgrade postoji ulaz na privremeni parking
http://i48.tinypic.com/ab5z4j.jpg
kojigod February 24th, 2010, 08:25 PM Nisam ni znao da se ovaj hotelčić otvorio
Koja je ekonomska logika "explozije" tolikog broja hotela po novom sadu, ok poznato je da krimosi vole kupovati i otvarati hotele - jer to im sugerise da zaradjuju a nista nerade i nemisle ali isplativost???
podvodni February 24th, 2010, 08:29 PM ^^ u svom pitanju si dao polovinu odgovora... ;)
liman_drzava February 24th, 2010, 10:46 PM taj markirani jezicak je obdaniste i ono treba da se rusi,a izmedju obdanista i crvene zgrade postoji ulaz na privremeni parking
http://i48.tinypic.com/ab5z4j.jpg
My bad :bash: Sad sam se setio te kuce, mislio sam da je do NOU prazno, zapuc... Kad smo vec kod Radnicke, mislim da bih vise dramio od Gentlyja kad bi zapretili da ce da je poseku :D Najsmekerskija ulica u gradu :master: :cheers:
sale_kg February 24th, 2010, 10:59 PM vec zamisljam
http://farm4.static.flickr.com/3187/2891972021_4e1b66b74f.jpg
Odakle li ova slika,pitam se... :)
NIXIVOJE_NS February 24th, 2010, 11:38 PM Odakle li ova slika,pitam se... :)
hahahaa izvini zbog autorskih prava :cheers:
a kad smo vec ko sredjivanja fasade i nadgranje evo jednog jako loseg primera,bar po meni,u pitanju je Jirecekova ulica
http://i47.tinypic.com/ziufq0.jpg
ova iza sto se nazire se isto nadogradjuje kao i dve iza nje,a vidim da tu prvu farbaju u neku zelenu boju,pored ove crvene sa druge strane ima jedna zutokrem,i jos jedna koja ceka nadogradnju,najvise mi se svidja zgrada na limanu 2 kod OS Jovan Popovic gde su zadrzali strau boju zgrade samo su je osvezili
Kot Behemot February 24th, 2010, 11:50 PM ^^ Za tu nadogradnju su ih 3-4 puta odbili za upotrebnu dozvolu ako se ne varam. Mislim da su radili isti ljudi koji su projektovali i Bulevar centar...
Ako sam pogrešio, neko će me već ispraviti.
To je primer baš loše nadogradnje. Ne znam šta su hteli sa tim prostornim prozorima i sa "duplim" krovom kad su mogli za manje para da naprave održivije i estetski kvalitetnije rešenje.
NIXIVOJE_NS February 25th, 2010, 12:00 AM ^^ Za tu nadogradnju su ih 3-4 puta odbili za upotrebnu dozvolu ako se ne varam. Mislim da su radili isti ljudi koji su projektovali i Bulevar centar...
Ako sam pogrešio, neko će me već ispraviti.
To je primer baš loše nadogradnje. Ne znam šta su hteli sa tim prostornim prozorima i sa "duplim" krovom kad su mogli za manje para da naprave održivije i estetski kvalitetnije rešenje.
ona zuta pored je super,al ova je katastrofa:bash:
render
http://i49.tinypic.com/2u9u7vd.jpg
Luksuzni stanovi na nadogradnji u Jirečekovoj ulici br. 5, Novi Sad. Jirečekova ulica je jedna od najtraženijih lokacija u NS, u neposrednoj blizini Novosadskog Univerziteta i Dunava sa odličnom komunikacijom sa centrom grada i Limanima. Polazeći od činjenice da je Jirečekova 5 jedinstvena lokacija u Novom Sadu jer u okolini nema, niti će biti mogućnosti za izgradnju stambenog prostora, a imajuću u vidu atraktivnost i potrebu tržišta za porodičnim stanovima Home Invest doo se opredelio da postojeći objekat nadogradi korpusom od samo 20 visokokvalitetnih stanova u dva nivoa koji će biti opremljeni najkvalitetnijom opremom i gde će biti ugrađena 4 vrhunska hidraulična lifta. Budući stanovi neće imati zajedničke instalacije sa ostatkom objekta osim kanalizacije, a Home Invest doo se obavezao da o svom trošku dovede ostatak zgrade u približno stanje koje će karakterisati buduću nadogradnju. Treba istaći jedinstveno idejno rešenje dosada neprimenjivano u praksi gde nadogradnja nema kosina ni na jednoj etaži ili su one dekorativne prirode što ističemo kao značajan doprinos idejnog tvorca g-dina Mihaila Čanka d.i.a. Kontinuirano prosvetljenje sa zastakljenim lođama od kojih neke sa pogledom na Dunav i sa svetlarnikom sa staklenim prizmama kao osvetljenje stepenišnog prostora čini ovaj projekat jedinstvenim i vrlo atraktivnim.
NIXIVOJE_NS February 25th, 2010, 12:05 AM na njihovom sajtu ima i ova zgrada pise da je u Heroja Pinkija
http://i48.tinypic.com/25so6s7.gif
Veoma atraktivna lokacija poslovnog prostora, koji sa svojom površinom izlazi na tri veoma frekfentne ulice, Heroja Pinkija , Kotorsku i Vatroslava Jagića u Novom Sadu. Poslovni objekat od 2800m2 površine, spratnosti Su+P+2+Pk, na veoma atraktivnoj lokaciji, idealan za sve vrste poslovnih delatnosti. Pripremljena kompletna dokumentacija sa idejnim projektom koji je izradio projektni biro multi.plan iz Novog Sada.
NIXIVOJE_NS February 25th, 2010, 02:52 AM Nisam ni znao da se ovaj hotelčić otvorio
Hoteli
1.Putnik
2.Park
3.Vojvodina
4.Leopold
5.Novi Sad
6.Prezident
7.Centar Matijevic
8.Aurora
9.Aleksandar
10.Voyager
11.Mediterano
12.Zenit
13.Planeta Inn
14.Garni Rimski
15.Garni Panorama
16.Car Royal
17.Ille de France
18.Sajam
19.Gymnas
20.Elite
21.A Centar
22.Arta
23.Stari Krovovi
24.TAL Centar
25.Duga
26.Vigor
27.Jet Set
28.FontanA
29.Master Sajam
30.Masters
31.Epicentar
Hosteli
1.Sova
2.Downtown Hostel
3.OPP Hostel
4.Lazin Hostel
5.Exit Hostel
6.Bajic Hostel(preko leta)
7.Podbara Hostel
Kot Behemot February 25th, 2010, 08:16 AM ^^ a šta je ono kod Jovine Gimnazije? Bela Lađa ili tako nekako, neki guest house...
Ranko Su NS February 25th, 2010, 08:57 AM a master na sajmu?
http://i45.tinypic.com/9fpn4i.jpg
A Masters u Birčaninovoj?
A hotel Epicentar (vlasnici Braća Drinić u Adicama)?
http://i49.tinypic.com/34oequa.jpg
hotel Adice? (Branka Ćopića 62)
pa neki hotel u Veterniku preko puta Lipovo gaja?
Pripadnik February 25th, 2010, 09:21 AM Koja je ekonomska logika "explozije" tolikog broja hotela po novom sadu, ok poznato je da krimosi vole kupovati i otvarati hotele - jer to im sugerise da zaradjuju a nista nerade i nemisle ali isplativost???
Što je najluđe ja mislim i da postoji računica. Čak mislim da postoji još dosta prostora za hotelijerstvo ali se i slažem sa tobom u jednom delu. Tačnije nisu to samo krimosi nego i neki ljudi koji svesno višak para investiraju u kasnije potencijalno dobar posao.
Uglavnom, za vreme nekih većih manifestacija evidentan je nedostatak kreveta a s obzirom na poslovni smer kome grad teži lično mislim da je hotelijerstvo dobar biznis odnosno zauzimanje pozicije za budućnost. Sve kategorije su u opticaju.
E sad koliko je to sve kvalitetno i ozbiljno verovatno će vreme pokazati...
Kot Behemot a šta je ono kod Jovine Gimnazije? Bela Lađa ili tako nekako, neki guest house...
Zar nije hostel?
FutogCORE February 25th, 2010, 09:22 AM pa neki hotel u Veterniku preko puta Lipovo gaja?
To su Stari Krovovi. Naveo je Nixivoje
FutogCORE February 25th, 2010, 09:33 AM Što je najluđe ja mislim i da postoji računica. Čak mislim da postoji još dosta prostora za hotelijerstvo ali se i slažem sa tobom u jednom delu. Tačnije nisu to samo krimosi nego i neki ljudi koji svesno višak para investiraju u kasnije potencijalno dobar posao.
Uglavnom, za vreme nekih većih manifestacija evidentan je nedostatak kreveta a s obzirom na poslovni smer kome grad teži lično mislim da je hotelijerstvo dobar biznis odnosno zauzimanje pozicije za budućnost. Sve kategorije su u opticaju.
E sad koliko je to sve kvalitetno i ozbiljno verovatno će vreme pokazati...
Jedan moj dalji rođak je renovirao jedno staro odmaralište jedne propale državne firme na Fruškoj gori i od toga napravio pristojan hotel pre par godina. Kolima je to 10-15 minuta od centra, generalno nije daleko, ali mu je propao posao skroz... Popunjeni kapaciteti za vreme poljoprivrednog sajma i još par manifestacija. Ostalim danima su mu dolazili likovi sa švalerkama i to su mu manje više bili svi gosti...
Opet ne znam koliko su svi ti hoteli isplativi. Moje mišljenje je da velika većina tih vlasnika samo pere novac sa njima...
Ranko Su NS February 25th, 2010, 10:01 AM Ima neki razlog, najverovatnije je pranje love. Ali da ne bude baš uvek u pitanju neki kriminal, možda i imaju i ekonomsku računicu i korist od poslovanja. Znam samo da ljudi protiv kojih se vode istrage ili "istrage" imaju u svom vlasništvu nejveće hotele (Park, Leopold, Putnik, Vojvodina itd). Znam da je ekonomski gledano suludo praviti hotel u Adicama. I nijedan se nije zatvorio. Znam da mnogi nemaju ama baš nikakvu reklamu, evo ta Planeta inn, nisam ni znao da u toj ja bi reko kući u Jevrejskoj ima hotel.
Pripadnik February 25th, 2010, 10:02 AM Ma jasno mi je to, razumem da ima i dosta onih koji nisu uspeli ali generalno hotelijerstvo ima budućnost u zemljama kakva je naša. Kako bih ti rekao, slična je priča i sa tržnim centrima i šoping molovima. Znaš, mnogi će reći "toliko je tih tržnih centara jedino nema ko da kupuje" ali veliki je potencijal u toj privrednoj grani i u perspektivi može samo da raste. Pitanje ko je koliko jak i pametan da se na vreme postavi na tržištu. Zato je Merkator i žurio da uđe u Srbiju da bi se pozicionirao! Recimo uporedi samo broj kvadratnih metara shoping mall-ova u nekim zapadnim zemljama i kod nas i videćeš koji je potencijal. Nije Nork propao zbog toga što ljudi nemaju para nego zbog lošeg i neozbiljnog rada
Da se vratimo ipak na hotele, veliki je broj firmi koji do sada nisu imale gde da smeste svoje poslovne partnere sada imaju čak i izbor. A ako je suditi prema onome što se očekuje u budućnosti, mislim na izgradnju i dolazak sve više stranih investitora i poslovnih partnera naravno i da je za očekivati da će se i broj gostiju povećavati. Tu je još i sve jači turizam, čak i kongrasni turizam na kome grad nešto radi u poseldnje vreme u saradnji sa sajmom ja bih rekao da budućnost za hotelijere ipak postoji. Svakako oni koji su ozbiljni će i opstati.
P.S. Ne kažem da nema onih i koji samo peru novac ili se bave organizacijom svadbi i presvlačenjem mladenaca ali to je jednostavno tako danas. Već sutra pitanje kakakv će interes postojati...
liman_drzava February 25th, 2010, 12:18 PM Evo dve cudne stvari. Nije mi jasno zasto su poskidali skele na zgradi u Sremskoj
http://i46.tinypic.com/xp4xlx.jpg
i u Zeleznickoj
http://i48.tinypic.com/2wdrjna.jpg
http://i45.tinypic.com/28hptvn.jpg
kad je ocigledno da renoviranje/nadogradnja nisu zavrseni :dunno:
Inace, onaj fitnes&wellness iz Bazara se seli u Park City u maju, tako da nam je to neki pouzdan rok za zavrsetak radova :banana:
Fleetwood Brougham February 25th, 2010, 12:30 PM Slozio bi se sa Pripadnikom. Naravno, neki od tih hotela su sigurno napravljeni cisto radi pranja kesa a ako neki gost slucajno uleti, jos bolje... Medjutim, dobra stvar je lep broj hostela koji imaju goste cele godine. Novi Sad je prilicno interesantan za studente, mladje ljude, globetrottere i slicnu ekipu. Relativno cesto vidjam one likove na bajsovima sa bisagama i torbama koji na 2 tocka prolaze celu Evropu, oni ce uvek uvek odsesti u hostelu.
goran83 February 25th, 2010, 12:33 PM Secate li se ovoga? http://i47.tinypic.com/2d819up.jpghttp://i48.tinypic.com/33wks29.jpg
goran83 February 25th, 2010, 12:41 PM Evo dve cudne stvari. Nije mi jasno zasto su poskidali skele na zgradi u Sremskoj
http://i46.tinypic.com/xp4xlx.jpg
i u Zeleznickoj
http://i48.tinypic.com/2wdrjna.jpg
http://i45.tinypic.com/28hptvn.jpg
kad je ocigledno da renoviranje/nadogradnja nisu zavrseni :dunno:
Inace, onaj fitnes&wellness iz Bazara se seli u Park City u maju, tako da nam je to neki pouzdan rok za zavrsetak radova :banana:
Ma nisu mogli da se odluce u koju boju ce da farbaju fasadu, pa su otisli da razmisle :runaway:
liman_drzava February 25th, 2010, 01:20 PM Secate li se ovoga?
Kako ne?! :lol: Jesmo mi to komsije? Ici cu na krov ovih dana da vidim situaciju pa stavljam sveze slike, sad kad je fasada skoro gotova...
kovja.nick February 25th, 2010, 01:31 PM ona zuta pored je super,al ova je katastrofa:bash:
render
http://i49.tinypic.com/2u9u7vd.jpg
Treba istaći jedinstveno idejno rešenje dosada neprimenjivano u praksi gde nadogradnja nema kosina ni na jednoj etaži ili su one dekorativne prirode što ističemo kao značajan doprinos idejnog tvorca g-dina Mihaila Čanka d.i.a.
Mislim da je Mika Canak originalni projektant objekta.
goran83 February 25th, 2010, 01:33 PM Kako ne?! :lol: Jesmo mi to komsije? Ici cu na krov ovih dana da vidim situaciju pa stavljam sveze slike, sad kad je fasada skoro gotova...
Izgleda da jesmo:) ko se na krov ti ili ja? :colgate:
Ranko Su NS February 25th, 2010, 01:40 PM ma to je sa saletove zgrade slikano:)
NIXIVOJE_NS February 25th, 2010, 02:32 PM a master na sajmu?
http://i45.tinypic.com/9fpn4i.jpg
A Masters u Birčaninovoj?
A hotel Epicentar (vlasnici Braća Drinić u Adicama)?
http://i49.tinypic.com/34oequa.jpg
hotel Adice? (Branka Ćopića 62)
pa neki hotel u Veterniku preko puta Lipovo gaja?
sad cu dodati na spisak
Kot Behemot February 25th, 2010, 03:05 PM Mislim da je Mika Canak originalni projektant objekta.
Ma ja sam nešto permutovao, zato sam se i u startu ogradio... Uglavnom mi je rečeno da je nadogradnja više puta odbijena. Da li su uspeli da je u međuvremenu legalizuju i dobiju upotrebnu dozvolu, nemam pojma.
Generalno, šta god da je već izgrađeno i stoji (nije konstruktivno kritično), neće se rušiti osim ako baš nije izgrađeno na nekom instalacionom koridoru, ako ne izlazi van građevinske i regulacione linije na saobraćajnicu i slično.
smokiboy February 25th, 2010, 06:14 PM Upravo hteo da pitam kako napreduje Park City? I kad je 'closing date'?
Ranko Su NS February 25th, 2010, 06:30 PM hotel sveti Georgije u Petrovaradinu
http://i45.tinypic.com/33kx1tt.jpg
liman_drzava February 25th, 2010, 06:56 PM ^^ :rofl: Kako, ali kako neko moze ovako nesto da napravi?!
FutogCORE February 25th, 2010, 07:04 PM Do jaja objekat! :lol:
Ranko Su NS February 25th, 2010, 07:11 PM svašta pi*ka rodi
liman_drzava February 25th, 2010, 07:13 PM ^^ :bow::bow::bow::rofl:
Wuxa February 25th, 2010, 07:21 PM :rofl:
:rofl:
Fleetwood Brougham February 25th, 2010, 07:50 PM hotel sveti Georgije u Petrovaradinu
http://i45.tinypic.com/33kx1tt.jpg
ne znam sta da vam kazem, ja sam se jednom izgubio u pezosu i naleteo sam na taj hotel. u tom momentu, u mraku, meni je delovao skroz simpaticno i vise ga nikad nisam video... :D
To bi onda trebao da bude No 32 na Nixivojevom spisku...
goran83 February 25th, 2010, 08:16 PM Da li je to ,,iglica,, na krovu povezana sa zisama struje ili mi se cini??? :(((( O BOZE OPROSTI MU NEZNA STA JE NAPRAVIO.
goran83 February 25th, 2010, 08:32 PM hotel na Haitiu http://i50.tinypic.com/2zxruz6.jpg
Boda Tajson February 25th, 2010, 08:33 PM To cudo je tu vec 10 godina :) Prvo je bilo staracki dom, a kasnije je prenamenjeno u hotel. Nasuprot njemu je napravljen staracki dom.
Kakav im je sajt, hotel je masterpis :)
Ranko Su NS February 25th, 2010, 09:04 PM jbt koliki je ovaj grad. ceo dan brojimo hotele
NIXIVOJE_NS February 25th, 2010, 09:52 PM KONACAN SPISAK HOTELA
Hoteli
1.Putnik
2.Park
3.Vojvodina
4.Leopold
5.Novi Sad
6.Prezident
7.Centar Matijevic
8.Aurora
9.Aleksandar
10.Voyager
11.Mediterano
12.Zenit
13.Planeta Inn
14.Garni Rimski
15.Garni Panorama
16.Car Royal
17.Ille de France
18.Sajam
19.Gymnas
20.Elite
21.A Centar
22.Arta
23.Stari Krovovi
24.TAL Centar
25.Duga
26.Vigor
27.Jet Set
28.FontanA
29.Master Sajam
30.Masters
31.Epicentar
32.Sveti Georgije
33.Bela Ladja
34.Lupus
35.Bonaca
36.Bojana(Temerinski put)
37.Stari Fijaker(nije hotel,ali ima smestaj)
38.Apartmani carica
39.Vila Una
Hosteli
1.Sova Hosteli
2.Downtown Hostel
3.OPP Hostel
4.Lazin Hostel
5.Exit Hostel
6.Bajic Hostel(preko leta)
7.Podbara Hostel
8.Brankovo Kolo(za vreme Exita)
9.Zeleno Zvono Hostel
Ranko Su NS February 25th, 2010, 10:30 PM a motel lupus branka ćopića 62, tel 6543000 prenoćište 3500 sa doručkom?
NIXIVOJE_NS February 25th, 2010, 10:38 PM a motel lupus branka ćopića 62, tel 6543000 prenoćište 3500 sa doručkom?
Mozemo ovako do sutra :)
Lupus je definitivno hotel,motel je nesto drugo
FutogCORE February 25th, 2010, 10:39 PM Bonaca kod Veriga fali :)
NIXIVOJE_NS February 25th, 2010, 10:44 PM Bonaca kod Veriga fali :)
vise ne fali :cheers:
Ranko Su NS February 25th, 2010, 10:49 PM bonaca izdaje stanove na duže, na primer neće da izda na mesec dana. jednosoban sa tv i klima 170 jevra. To nije klasičan hotel, mada ima recepciju. U Bonaci žive porodice,
NIXIVOJE_NS February 25th, 2010, 10:52 PM bonaca izdaje stanove na duže, na primer neće da izda na mesec dana. jednosoban sa tv i klima 170 jevra. To nije klasičan hotel, mada ima recepciju. U Bonaci žive porodice,
vodi se kao hotel
NIXIVOJE_NS February 25th, 2010, 10:54 PM da li su motel Adice i Lupus isto ?
FutogCORE February 25th, 2010, 10:57 PM bonaca izdaje stanove na duže, na primer neće da izda na mesec dana. jednosoban sa tv i klima 170 jevra. To nije klasičan hotel, mada ima recepciju. U Bonaci žive porodice,
170 evra? Bolje da moji stanari ne pročitaju ovo :lol:. Nisam znao da je tako...
Ja sam pre dve godine tamo platio sobu 3500 RSD...
Ranko Su NS February 25th, 2010, 11:07 PM sada je na mestu Adica Lupus. Dali se menjao i gazda ili samo naziv to nemam pojma.
NIXIVOJE_NS February 25th, 2010, 11:08 PM sada je na mestu Adica Lupus. Dali se menjao i gazda ili samo naziv to nemam pojma.
aha ok :cheers:
-nixon- February 25th, 2010, 11:19 PM bonaca izdaje stanove na duže, na primer neće da izda na mesec dana. jednosoban sa tv i klima 170 jevra. To nije klasičan hotel, mada ima recepciju. U Bonaci žive porodice,
170 eura?? ima li neko broj tog "hotela" da podhitno napravim rezervaciju za celo leto... :cheers:
vladulns February 25th, 2010, 11:54 PM Израелци чекају документацију
http://www.dnevnik.co.yu/node/18163
Ranko Su NS February 26th, 2010, 12:08 AM 24сата.рс
Uskoro tender za novu elektranu
25.02.2010. - 00:07
TOPLANA Više jeftinije primarne energije cilj je izgradnje novog postrojenja preduzeća „Energija-Novi Sad”. Na investicionoj konferenciji predstavnici Grada i Elektroprivrede Srbije upoznali su potencijalne investitore sa projektom izgradnje postrojenja, kako bi se pripremili za predstojeći tender. Potrebna sredstva za izgradnju novog bloka Termoelektrane–Toplane procenjena su na oko 200 miliona evra. „Energija-Novi Sad” je nezavisno i zajedničko preduzeće Grada, EPS i stranog investitora. Iako je zainteresovanost pokazalo devet stranih kompanija, investicionoj konferenciji prisustvovalo je njih sedam. Novi blok Termoelektrane-Toplane trebalo bi da bude završen do 2012. godine.
MladenT February 26th, 2010, 12:58 AM Hehe, odmah primetih da među hostelima nije navedeno 'Zeleno zvono' (Green Bell)... I on je na nezgodnoj lokaciji, ali hajde, izgleda pristojno + blizu je Futoška (a sad već i Somborski bulevar) sa dobrim gradskim/prigradskim prevozom...
Nalazi se u ulici Ilariona Ruvarca, bliže novom bulevaru tj dalje u odnosu na Futošku:
http://www.virtualnigrad.com/Zeleno_Zvono_prenociste_hostel_smestaj_sobe-show-27023
(prolazio sam tuda 'milion' puta, pa sam odavno saznao za taj hostel; znam samo za još onaj u zgradi 'Limeni čovek' kod katoličke crkve i onaj u Laze Telečkog) ;)
NIXIVOJE_NS February 26th, 2010, 01:34 AM Hehe, odmah primetih da među hostelima nije navedeno 'Zeleno zvono' (Green Bell)... I on je na nezgodnoj lokaciji, ali hajde, izgleda pristojno + blizu je Futoška (a sad već i Somborski bulevar) sa dobrim gradskim/prigradskim prevozom...
Nalazi se u ulici Ilariona Ruvarca, bliže novom bulevaru tj dalje u odnosu na Futošku:
http://www.virtualnigrad.com/Zeleno_Zvono_prenociste_hostel_smestaj_sobe-show-27023
(prolazio sam tuda 'milion' puta, pa sam odavno saznao za taj hostel; znam samo za još onaj u zgradi 'Limeni čovek' kod katoličke crkve i onaj u Laze Telečkog) ;)
taj kod limenog coveka je Downtown a u Laze Teleckog je Lazin Hostel
NShronika February 26th, 2010, 02:52 AM Evo izvestaj sa terena kako napreduju radovi (ako se secate gradski ministar je "obecao" zavrsetak do 31.12.2009.)
liman_drzava February 26th, 2010, 02:52 AM Sad sam prolazio pored Norka i izgleda da dizu skelu... A veceras sam i dobio informaciju (meni novu) da ce se otvoriti Vappiano (http://www.vapianointernational.com/vapiano/) u Park Cityju :banana::cheers: Takodje, jos par softverskih firmi ce se tamo preseliti.
NShronika February 26th, 2010, 02:56 AM Malo dalje u produzetku ulice...
...primer dobro izvedene izolacije na zgradi u Lasla Gala (ne vidim skele ili naznaku da ce zapoceto biti dovrseno?!)
podvodni February 26th, 2010, 03:12 AM Sad sam prolazio pored Norka i izgleda da dizu skelu... A veceras sam i dobio informaciju (meni novu) da ce se otvoriti Vappiano (http://www.vapianointernational.com/vapiano/) u Park Cityju :banana::cheers: Takodje, jos par softverskih firmi ce se tamo preseliti.
da... otvara se vapiano... :cheers:
liman_drzava February 26th, 2010, 03:18 AM Reci da jos bude na onom cosku sa Sekpirovom prema parku :| BTW, na mestu Coste u Apolu se otvorio neki butik! Cudi me da su se zatvorili na takvoj lokaciji :dunno: Nije im islo ili sta?
FutogCORE February 26th, 2010, 09:36 AM Reci da jos bude na onom cosku sa Sekpirovom prema parku :| BTW, na mestu Coste u Apolu se otvorio neki butik! Cudi me da su se zatvorili na takvoj lokaciji :dunno: Nije im islo ili sta?
Naravno da im nije išlo. Kad god sam prolazio bilo je prazno, a samo jednom sam se zeznuo i ušao unutra...
kasko February 26th, 2010, 10:27 AM da... otvara se vapiano... :cheers:
Poznato je vec barem 6 meseci da ce se tamo otvoriti.
Sa cenama kao u BG mogu odma da ga zatvore. Dok je to u inostranstvu opusteno mesto za klopati, kod nas ce biti steciste fensera i kompleksasa.
goran83 February 26th, 2010, 11:39 AM Sad sam prolazio pored Norka i izgleda da dizu skelu... A veceras sam i dobio informaciju (meni novu) da ce se otvoriti Vappiano (http://www.vapianointernational.com/vapiano/) u Park Cityju :banana::cheers: Takodje, jos par softverskih firmi ce se tamo preseliti.
Otvara se i novi MACCHIATO cafe, prvi veliki lokal do parka :drunk::banana:
Fleetwood Brougham February 26th, 2010, 11:39 AM Reci da jos bude na onom cosku sa Sekpirovom prema parku :| BTW, na mestu Coste u Apolu se otvorio neki butik! Cudi me da su se zatvorili na takvoj lokaciji :dunno: Nije im islo ili sta?
Jedina Costa koja pristojno sljaka je ona u Delta Cityu i verovatno ona na Lukoil pumpi ( autoput ) preko puta Minuta. Sve ostale lokacije su diskutabilne... Ja navijam za Starbucks ali izgleda da im ovaj deo sveta nije interesantan...
liman_drzava February 26th, 2010, 11:48 AM ^^ Pa po meni je onda to teski fail :lol: Imati kafeteriju na trgu... Jest da je gore bilo uvek prazno, dole se cirkulisalo, cudno mi to, bilo je skupo, al reko' valjda znaju sta rade... Starbucks bas i ne volim, al bih isto voleo da dodje, znam da ljude 'voza' :) Eto, mozda sam 'kompleksas i fenser', al za Subway bas navijam ;)
Otvara se i novi MACCHIATO cafe, prvi veliki lokal do parka :drunk::banana:
:okay:
Fleetwood Brougham February 26th, 2010, 11:57 AM Limanac gari, ocemo piti kafu u makijatu u park sitiju.... uz jedno 3 miliona drugih limanaca koji nece izlaziti iz te kafane toliko da ce im posta stizati na tu adresu... mogu da zamislim leto, od mirne sekspirove ima da postane krkljanac sa skuterima i kolima... ali to volim, summer in the city... :D
liman_drzava February 26th, 2010, 12:00 PM ^^:D :okay:
Kot Behemot February 26th, 2010, 12:12 PM Ja navijam za nešto tipa Einstein Kaffee, mada tek to nema šanse da dođe u Srbiju, niti da preživi ovde. Oni su bolji od Starbucksa, manje izvikani i manje iritantni. Od Starbucksa mi je bolji i Greenet.
A što se tiče Park City-ja, mislim da smo pominjali već da se u dve lamele u Narodnog Fronta useljava Telvent i DMS. Trebao je tamo da se doseli Levi 9 ali pored one zgrade na Trifkovićevom trgu stvarno nisu imali interesa.
Definitivno će živnuti taj kraj grada! :cheers:
podvodni February 26th, 2010, 12:19 PM Poznato je vec barem 6 meseci da ce se tamo otvoriti.
Sa cenama kao u BG mogu odma da ga zatvore. Dok je to u inostranstvu opusteno mesto za klopati, kod nas ce biti steciste fensera i kompleksasa.
cene u Vapianu u BG su sasvim OK... ne razlikuju se mnogo od cena u prosečnom restoranu (400-800 dinara jelo)... s tim da je pasta najbolja koju sam u srbiji jeo, tj. najpribliznija onome što žabari prave...
što se Coste tiče, Apolo centar je uvek bio ukleto mesto... Tamo nikad ništa nije zaživelo... A svašta je bilo u tom lokalu...
goran83 February 26th, 2010, 12:24 PM ,,L I M A N M A C C H I A T O C A F E,,
kasko February 26th, 2010, 12:25 PM Kafa od 4 evra u Srbiji? Jednog lepog dana, a i tada - neka fala :)
Limanci, sta se desava sa zgradom opstine, tamo uz irce? Odavno je trebalo da bude renovirano ili da krenu radovi, pa nista?
urbaNS February 26th, 2010, 12:26 PM Limanac gari, ocemo piti kafu u makijatu u park sitiju.... uz jedno 3 miliona drugih limanaca koji nece izlaziti iz te kafane toliko da ce im posta stizati na tu adresu... mogu da zamislim leto, od mirne sekspirove ima da postane krkljanac sa skuterima i kolima... ali to volim, summer in the city... :D
Računajte i na populaciju od nekih milion telepčana koji će koristiti pogodnosti park sitija i opsedati vam kraj skuterima :)
kasko February 26th, 2010, 12:30 PM cene u Vapianu u BG su sasvim OK... ne razlikuju se mnogo od cena u prosečnom restoranu (400-800 dinara jelo)... s tim da je pasta najbolja koju sam u srbiji jeo, tj. najpribliznija onome što žabari prave...
Najjeftinija pasta i pica su 500din, i to one za vegetarijance.
I meni je upravo je u tome problem, za te pare cu pre sesti u restoran i biti usluzen nego cekati stojeci 10 minuta u redu. Cena treba da je pola toga u Srbiji, pa bi imali neki promet. Obicni ljudi tu bas i nece jesti.
U Vapijanu se za te pare jos nikada nisam najeo, mada ne sporim da je odlicna hrana i prijatno.
Da ne zagadjujem dalje tred, videcemo! Pozdrav!
Ranko Su NS February 26th, 2010, 02:20 PM Radnici izmileli, ;uju se mešalice:
http://i47.tinypic.com/119ms0p.jpg
http://i45.tinypic.com/z1fs5.jpg
http://i47.tinypic.com/2rgjsrm.jpg
http://i50.tinypic.com/2eg8k6w.jpg
http://i47.tinypic.com/i3bb53.jpg
http://i45.tinypic.com/p9h08.jpg
liman_drzava February 26th, 2010, 04:03 PM I na kraju - sta ce biti u NORKu?
Nastavlja se kej
R021 petak, 26 februar 2010 08:35
Radovi na Beogradskom keju od uliva kanala DTD do Bulevara cara Lazara su nastavljeni.
Rekonstrukcija sada veoma brzo napreduje, kaže za Radio 021 Mirko Galonja iz "Vode Vojvodina". "Postavljeno je preko 100 metara betonskog zida i radovi se dalje nastavljau, a kada će tačno biti gotovi zavisi od vremenskih uslova. Mi se dogovaramo sa izvođačima radova na koji način bi mogli da ih ubrzamo, kako bi što pre bili gotovi", naveo je Galonja.
Radovi su obustavljeni krajem januara zbog veoma niskih temperatura.
Do tada je postavljen jedan deo temelja, a počela je i izgradnja kejskog zida.
http://www.dnevnik.rs/node/18167
Новосађане нервирају климаве скеле
Аљкавост на градилиштима свакодневна је градска слика, а Новосађане највише иритирају неограђени простори, климаве скеле, шут на зеленилу, необезбеђени ископи на тротоарима, грађевински материјал изручен на паркиралиште. Због тога је комунална инспекција почела учесталије контроле инвеститора. Од почетка године до данас 250 пута су били у контроли на 150 градилишта, од чега је тренутно у граду активно 56. Шеф комуналне инспекције Срђан Јаковљев рекао је за „Дневник“ да су у тим контролама исписали 40 управних поступака, а у оквиру тога су мандатне казне, записници и решења за одлазак код судије за прекршаје.
- У оквиру тих контрола 20 записника односи се на градилишних ограда и шест због скела, 12 због грађевинског материјала и три због прљања јавне површине. Наплаћено је и 17 мандатних казни – наводи Јаковљев и додаје да су по налогу инспекције уклоњене ограда у улици Данила Киша и скела у Железничкој улици.
Јаковљев очекује да ће појачаним присуством и казнама успети да наведу бар већину бахатих инвеститора и извођача радова да почну да се придржавају основних прописа као што је ограђивање градилишта и прекину праксу да се материјал ставља ван радне зоне, ометајући пролазнике и саобраћај.
Како сазнајемо од нашег саговорника, Новосађани се у принципу највише жале тамо где су и највећа градилишта, попут „Парк ситија“ „Александрових“ здања, а прошле године су највише притиужби имали са Сомборског и Суботичког булевара. За било који прекршај Одлуке о уређењу града, предузећа се кажњавају са 5.000 до 500.000 динара, приватни предузетници од 2.500 до 250.000 динара, а одговорне особе и грађани од 250 до 2.500 динара. Висина казне зависи од одлуке судије за прекршаје. Мандатне казне су од 800 до 10.000 динара.
NIXIVOJE_NS February 26th, 2010, 05:09 PM jel Nork i dalje Aleksandrov ?
makimax February 26th, 2010, 05:45 PM Medjutim, dobra stvar je lep broj hostela koji imaju goste cele godine. Novi Sad je prilicno interesantan za studente, mladje ljude, globetrottere i slicnu ekipu. Relativno cesto vidjam one likove na bajsovima sa bisagama i torbama koji na 2 tocka prolaze celu Evropu, oni ce uvek uvek odsesti u hostelu.
Postoji ta dunavska biciklisticka ruta i mogu da potvrdim iz prve ruke da vecina tih biciklista i globetrotter-a pretstavljaju NS kao ''prvu metu za par dana'' kod nas.Ne samo oni nego NS je cilj vecini ovih stranaca sa mini jahtama,camcima i kajacima-kanuima koji se spuste niz Dunav.To nije neka velika brojka ali ipak.....Mada ne mozete verovati kakvi se likovi i u kakvim skalamerijama se oni usudjuju spustati niz dunav (prema crnom moru)....pre bih rekao da su vise raspolozeni za dunavske obale NS i vrece za spavanje nego neki hosteli :).
Fleetwood Brougham February 26th, 2010, 06:02 PM Znam o cemu pricas, ja sam dobar deo godine na camcu i cesto vidjam strana plovila ( namerno plovila - jer ima od 20metarskih jahti do microtonera od 4.25 m ) na proputovanju. Uglavnom plove pod evropskim zastavama ali najcudnije sto sam video je bila jedna lepa jedrilica od jedno 45 stopa, koja plovi pod US zastavom i dolazi iz St Petersburga ( Florida )... Podsetila me je na one brodove vezane u kanalima Amsterdama, sva je bila u hippy fazonu sa biciklovima okacenim po njoj... :)
Kot Behemot February 26th, 2010, 08:44 PM Uglavnom plove pod evropskim zastavama ali najcudnije sto sam video je bila jedna lepa jedrilica od jedno 45 stopa, koja plovi pod US zastavom i dolazi iz St Petersburga ( Florida )...
Meni su u gostima bili Kanađani koji su doputovali do Novog Sada na jedrilici od 11-12 metara na kojoj su krenuli oko sveta. Ćale ih je sreo u čamcu pa doveo kući. Otplovili su iz Novog Sada 23.03.1999. Nikad nisam čuo kako su se proveli dalje.
Što se biciklista tiče, do sad sam ugostio (vidi Couchsurfing (http://www.couchsurfing.org/) ) 5-oro koji su krenuli iz Evrope uglavnom za Aziju (Indija, Nepal, Tajland) ili Afriku kopnom... Dobri likovi, ali što neko reče nisu nešto baš nešto hostelski opredeljeni. Doduše, ni ne znam da su ovi naši novosadski (a ne znam ni za beogradske i niške) hosteli bike-friendly...
Donauradweg (Eurovelo 6) je neverovatno popularna biciklistička ruta i dovodi puno ljudi u NS. Te ljude uglavnom ne zadržavaju klasični turistički sadržaji (skupi i isprazni) već nešto drugo i nešto više. Novi Sad bi mogao malo da se pozabavi tim što je alternativno... Mainstream će uvek neko imati bolji, skuplji i veći od nas.
goran83 February 26th, 2010, 09:07 PM jel Nork i dalje Aleksandrov ?
Izgleda da onako lepu:puke: i funkcionalnu:bash: zgradu niko ipak nije hteo da kupi. Pise u danasnjem Dnevniku da je i dalje njegova, da se pere fasada i da ce uskoro biti novi pokusaj trznog centra. :ohno: MOZDA HOTEL:lol::lol:
NIXIVOJE_NS February 26th, 2010, 09:10 PM Izgleda da onako lepu:puke: i funkcionalnu:bash: zgradu niko ipak nije hteo da kupi. Pise u danasnjem Dnevniku da je i dalje njegova, da se pere fasada i da ce uskoro biti novi pokusaj trznog centra. :ohno: MOZDA HOTEL:lol::lol:
ali samo pokusaj :bash:
goran83 February 26th, 2010, 09:18 PM IDEMO MALO DA SE IGRAMO DOK SE NOVI SAD NEPROBUDI. KO PRVI POGODI KOJI JE OVO GRAD? SLEDI NAGRADA:)
http://i45.tinypic.com/11rdajc.jpg
Ranko Su NS February 26th, 2010, 10:12 PM @ goran83
Ima za to poseban thread. Razni pogodi ovo, pogodi ono. A ima i Novosadska kafana za razne zajebancije
Nije ovo mesto za takve igre.
@ Kot behemot
ima čamaca na Dunavu, ali ima bogme i u gradu.
Evo ovaj lenčari u centru u Zmaj Jovinoj u pasažu
http://i48.tinypic.com/t0g511.jpg
Boda Tajson February 26th, 2010, 11:21 PM Gorane, Banja Luka. Al nije ti bas pravo mesto za pitanje :)
Fleetwood Brougham February 27th, 2010, 12:37 AM Donauradweg (Eurovelo 6) je neverovatno popularna biciklistička ruta i dovodi puno ljudi u NS. Te ljude uglavnom ne zadržavaju klasični turistički sadržaji (skupi i isprazni) već nešto drugo i nešto više. Novi Sad bi mogao malo da se pozabavi tim što je alternativno... Mainstream će uvek neko imati bolji, skuplji i veći od nas.
Slazem se, ipak alternativnije sadrzaje je relativno tesko nametnuti, oni se uglavnom stvaraju vremenom. Medjutim, ako se ne mogu stvoriti instant, neke stvari se mogu kanalisati i usmeriti. Recimo, kad i ako do pretvaranja podgradja u pesacku zonu dodje, to bi bio odlicna lokacija za sve turiste koje ne interesuje hotel u staklu i jakuzzi u sobi. Neka grad samo pomogne i da nekakav okvir za takvo delovanje, ljudi ce se pobrinuti za ostalo.. ;)
NIXIVOJE_NS February 27th, 2010, 02:26 AM IDEMO MALO DA SE IGRAMO DOK SE NOVI SAD NEPROBUDI. KO PRVI POGODI KOJI JE OVO GRAD? SLEDI NAGRADA:)
http://i45.tinypic.com/11rdajc.jpg
imas ovde dole kod mene u signature dva kviza pa postavi u koji hoces :):cheers:
podvodni February 27th, 2010, 05:32 PM Gorane, Banja Luka. Al nije ti bas pravo mesto za pitanje :)
Ja sam bio ubeđen da je Tirana... Pojedini delovi Tirane izgledaju identično...
P.S. slažem se da nije mesto za pitanje...
goran83 February 27th, 2010, 05:58 PM @ goran83
Ima za to poseban thread. Razni pogodi ovo, pogodi ono. A ima i Novosadska kafana za razne zajebancije
Nije ovo mesto za takve igre.
@ Kot behemot
ima čamaca na Dunavu, ali ima bogme i u gradu.
Evo ovaj lenčari u centru u Zmaj Jovinoj u pasažu
http://i48.tinypic.com/t0g511.jpg
Bas me ispljuvaste evo sav sam se zarumenio. A ti Ranko izvini molim te:master::master::master::master::poke:
Ranko Su NS February 27th, 2010, 11:14 PM ma u tome je stvar da ti kvizovi traju. Ko pogodi taj postavlja pitanje itd i onda se to otegne i ovaj thread više nije to što jeste. A može se nekad pustiti neka zajebancija, ali opet da se ne udaljujemo od teme.
Poz
Ranko Su NS February 28th, 2010, 01:12 AM Prikaz svih hotela u Novom Sadu. Nisam prikazao hostele.
Poređano je od lošijih ka boljim.
Postaviću i u sekciju hoteli. Voleo bi da vidim takve preglede i od ostalih gradova.
Ja iskreno nisam znao za pola ovih hotela:)
uYNlhyXvYWM
Wuxa February 28th, 2010, 02:04 AM Kad vec pricate o hotelima, kolika je popunjenost za vreme Exita?
Ranko Su NS February 28th, 2010, 02:42 AM sve je prepuno. Ljudi izdaju svoje stanove i sele se na selo za vreme Exit-a. Dobra prilika da se za nekoliko dana zaradi nekoliko stotina evra
Wuxa February 28th, 2010, 02:44 AM sve je prepuno. Ljudi izdaju svoje stanove i sele se na selo za vreme Exit-a. Dobra prilika da se za nekoliko dana zaradi nekoliko stotina evra
Bozeeee.....
NIXIVOJE_NS February 28th, 2010, 03:53 AM pogresio si kod Hotela Novi Sad u pitanju je Bulevar Jase Tomica,a ne Jovana Ducica
NShronika February 28th, 2010, 06:51 AM Prikaz svih hotela u Novom Sadu. Nisam prikazao hostele.
Poređano je od lošijih ka boljim.
Postaviču i u sekciju hoteli. Voleo bi da vidim takve preglede i od ostalih gradova.
Ja iskreno nisam znao za pola ovih hotela:)
Svaka cast za prezentaciju. Ovo nema ni ministarstvo turizma, a da ne spominjem TONS.
Kad vec spominjemo pogreske - kod hotela Aleksandar umesto "bulevar Cara Lazara..." treba "Bulevar cara Lazara..."
Ranko Su NS February 28th, 2010, 11:20 AM Hvala na primedbama. Ko radi taj greši. Ispravio sam. Mislim da je sad sve u redu
Fleetwood Brougham February 28th, 2010, 01:24 PM Svaka cast Ranko!
Sto se tice zvezdica, Leopold i Park imaju po 5, aleksandar ima 4 i more onih sa po 3...
Hotelska ponuda je daleko bolja nego pre ali i dalje mislim da bi nam trebao jedan veliki brend name hotel.
Ranko Su NS February 28th, 2010, 02:06 PM I to na uglu Keja i Bulevara cara Lazara.
Mada koliko se secam Majini su planirali kod Spensa ima i render, uklonili su i bus.
Ranko Su NS February 28th, 2010, 02:13 PM sa 4*
Aleksandar
Voyager
Ill de France
A centar
Arta
Car royal
Gymnas
Planeta in
Masters
Vidi se na filmu.
podvodni February 28th, 2010, 03:17 PM sa 4*
Aleksandar
Voyager
Ill de France
A centar
Arta
Car royal
Gymnas
Planeta in
Masters
Vidi se na filmu.
mislim da samo aleksandar od ovde pobrojanih ima ****...
arta mislim da ima **, a za većinu drugih nisam siguran ni da su kategorisani...
na kategoriju hotela ne utiče stanje u kakvom je hotel i usluga, već gomila zadovoljenih tehničkih standarda koji su propisani pravilnikom o kategorizaciji ugostiteljskih objekata...
Druga stvar je što je u Srbiji sve poludivlje, pa vlasnici hotela sami sebi lepe zvezdice na reklamama... Kategorisani hoteli bi trebalo da pored ulaza imaju zvaničnu plavu tablu dimenzija 30 x 28 cm na kojoj je istaknuta kategorija hotela...
Ranko Su NS February 28th, 2010, 03:27 PM da slažem se i nelogično mi je da npr planeta in ima 4*. Ali tako piše na sajtovima tih hotela i na turističkim sajtovima. E sad da istražujem ko laže a ko ne to mi ne pada na pamet.
Master, Prezident, Putnik, Aurora nemaju zvezdice jer su ili sad otvoreni ili su još u izgradnji.
Lupus, Fontana i Bela lađa isto nemaju zvezdice, ali ni ne mogu da ih imaju:ohno:
Pripadnik February 28th, 2010, 03:33 PM Sad kad pogledam ovako na gomili ima tu još puno prostora za nove hotele. A i nedostaje još mnogo ako se uzme u obzir broj kreveta kojima grad raspolaže. Nažalost, u svemu ima i malo onog lošeg. Na primer, posle preuzimanja hotela "Park" i hotela na tvrđavi Bata nam je doneo posle mnogo godina hotele sa 5 zvezdica što je jako dobro za grad. Međutim, prema mojim informacijama to je odbilo neke ozbiljnije svetske lance koji su bili zainteresovani za ulaganje, tada, ali i sada je problem manje zainteresovanosti s obzirom da postoje lux hoteli. Naravno, to će samo na kratko da okrene ove ozbiljnije, nadam se, jer postoji tvrdim još mnogo prostora za hotelijere. Domaći tajkuni rade na tome da se što više odloži dolazak jakih igrača kako bi oni stigli da se pozicioniraju i što više učvrste, to je tako kod nas jer smo ipak zemlja u tranziciji.
Davno sam otvorio jednu temu vezanu za NS hotele ali ne mogu sada da je nađem, izgleda da je brisana. A dobro bi bilo da uporedimo situaciju od pre par godina.
Neko je pominjao hotel kod spensa koji je planiran u svim planovima, tačnije lokacija mu je na mestu nekadašnjeg busa ide do nekih 10 spratova,... TO su sve neki stari planovi koji i nisu toliko loši jer recimo logično je da spens kao sportski kompleks sadrži i jedan hotel. U tim starim planovima koji se vuku je i planirani veliki hotel nekog ozbiljnijeg lanca na uglu cara Lazara i Keja, kao što znate. A nekada je planiran i jedan manji hotel u sklopu stadiona, tačnije na mestu Mcpjoleta preko puta elektrovojvodine koji bi naravno bio povezan sa stadionom. Sve je to lepo zamišljeno :), šteta što nije realizovano a moglo je!
P.S. Ne znam da li je na spisku a ne znam da li znate i da li je otvoren ostoji jedan hotel koji će imati možda čak i 5 * a nalazi se preko puta sadašnje carine. Levo od agrovojvodine (shipons) kompleksa sa desne strane autoputa E75? Ako pronađem sliku stavljam.
FutogCORE February 28th, 2010, 04:02 PM Sad kad pogledam ovako na gomili ima tu još puno prostora za nove hotele. A i nedostaje još mnogo ako se uzme u obzir broj kreveta kojima grad raspolaže. Nažalost, u svemu ima i malo onog lošeg. Na primer, posle preuzimanja hotela "Park" i hotela na tvrđavi Bata nam je doneo posle mnogo godina hotele sa 5 zvezdica što je jako dobro za grad. Međutim, prema mojim informacijama to je odbilo neke ozbiljnije svetske lance koji su bili zainteresovani za ulaganje, tada, ali i sada je problem manje zainteresovanosti s obzirom da postoje lux hoteli. Naravno, to će samo na kratko da okrene ove ozbiljnije, nadam se, jer postoji tvrdim još mnogo prostora za hotelijere. Domaći tajkuni rade na tome da se što više odloži dolazak jakih igrača kako bi oni stigli da se pozicioniraju i što više učvrste, to je tako kod nas jer smo ipak zemlja u tranziciji.
Prostora za hotele ima, to definitivno, ali mislim da je potrebna da se dogodi neka manifestacija kao što je bio Eurobasket 2005, pa da se krene u proširenje hotelskih kapaciteta. Sumnjam i da bi Park dobio 5* da nije bilo toga... A što se tiče dolaska svetskih lanaca hotela, mislim da nam to i nije toliko bitno. Mislim, bitno je zbog imidža najviše, ali i oni većinom funkcionišu kao franšize, tako da je svejedno kako se zove taj hotel, jer će vlasnik opet biti neki domaći tajkun...
Fleetwood Brougham February 28th, 2010, 04:21 PM P.S. Ne znam da li je na spisku a ne znam da li znate i da li je otvoren ostoji jedan hotel koji će imati možda čak i 5 * a nalazi se preko puta sadašnje carine. Levo od agrovojvodine (shipons) kompleksa sa desne strane autoputa E75? Ako pronađem sliku stavljam.
Nije mi jasno koja je to lokacija, Rimski Sancevi?
Jel mozes da pokazes na karti?
U svetlu price o NS hotelima, kada se zavrsi ceo trzni centar Rodic na auto putu, on bi uz ostale sadrzaje trebao da ima i hotel...
@ Ranko, jel se zna tacan broj hotela ( svih kategorija ) po tvom popisu. Koliko sam video oko 45 objekata ( hotela i hostela ) postoji. Mislim da je to prilican broj.
Ranko Su NS February 28th, 2010, 04:51 PM pa nixivoje je nabrojo na 407 strani da ima raznih 48 (39+9) hotela, hostela i prenoćišta. Ja ne mislim da su ovo dole hoteli, ali to je to nek ih zove ko kako hoce
35.Bonaca
36.Bojana(Temerinski put)
37.Stari Fijaker(nije hotel,ali ima smestaj)
38.Apartmani carica
39.Vila Una
Po meni ni onaj Lupus ne zaslužuje status hotela.
jakodobarns February 28th, 2010, 05:55 PM Kada spomenuste hotele, evo jedne proverene informacije - Aleksandar prikuplja dokumentaciju za izgradnju 5* hotela na SO bulevaru. Hotel ce biti pod fransizom jednog veoma uglednog svetskog lanca. Updateovacu preciznije informacije kako budu pristizale
FutogCORE February 28th, 2010, 06:16 PM ^^
Ako je tačno, onda super... Mada bi mu bilo pametnije da prvo završi sve što je počeo. Možeš nam reći koji je lanac u pitanju?
podvodni February 28th, 2010, 07:12 PM Kada spomenuste hotele, evo jedne proverene informacije - Aleksandar prikuplja dokumentaciju za izgradnju 5* hotela na SO bulevaru. Hotel ce biti pod fransizom jednog veoma uglednog svetskog lanca. Updateovacu preciznije informacije kako budu pristizale
SO ili SU bulevar? navodno je aleksandar otkupio od matijevića lokaciju na uglu SU bulevara i futoške...
Pripadnik February 28th, 2010, 09:10 PM Nije mi jasno koja je to lokacija, Rimski Sancevi?
Jel mozes da pokazes na karti?
Hotel je skoro završen sa spoljne a deluje kao i da je i sa unutrapnje. NIsam bap siguran sada, ali čini mi se da je natpis hotel postavljen i čak i zvezdice (možda su one kao fora). Spolja deluje kao sigurne 4* a iznutra gotovo sigurno 4 (ako bude hotel!?) jedino ne znam ono za bazen i šta još ulazi u neophodne stavke za 5* ... Nema slike, ne mogu da nađem.
http://i49.tinypic.com/33wpcgp.jpg
http://i46.tinypic.com/c2lwk.jpg
U svetlu price o NS hotelima, kada se zavrsi ceo trzni centar Rodic na auto putu, on bi uz ostale sadrzaje trebao da ima i hotel...
Da, to mi je logično.
Fleetwood Brougham February 28th, 2010, 09:31 PM Vrlo interesantno, hvala!
Ali i dalje mi ne ide u glavu lokacija, pored je Shipons i gomila skladista, rezervoara za gorivo, hangara i sl. - dakle, skroz industrijska lokacija. mislim da je prekoputa Iveco ili Volvo Service ( neki servis kamiona je sigurno ) a okolo su njive... Ok, jeste da je E75 na 100 m odatle ali ipak, okruzenje je nikakvo, pogotovo za hotel sa 4 zvezdice...
Kada pricamo o svim hotelskim kapacitetima u NS, onda se mora spomenuti i jos jedna specificnost koja dosta upotpunjuje ugostiteljsku scenu u gradu a to su salasi. Poslednjih par godina su postali veoma in lokacije i sve ih je vise i vise. Skoro svi obuhvataju i prenociste a neki imaju i solidne kapacitete... Recimo da ima oko 10tak bas aktivnih salasa...
http://www.salas137.rs/
http://www.serbiatouristguide.com/live/Destinations/Salas_estates/Salas_84
Ovo su, na primer, samo dva najpoznatija i veoma su poseceni. Konkretno, ako ste redovni posetilac Salasa 137, onda se lako moze desiti da su vam "komsije" neke poznate licnosti koje "opustaju" daleko od ociju svojih takodje poznatih bracnih drugova i javnosti. Ono sto se tamo vidi sada, za mesec dana je u tabloidima sirom ex Yu... ;)
Mozda se neko nadje pametan pa krene da komentarise da salasi nisu direktno novosadska stvar ali svi se nalaze 5-10 km od grada tako da nema potrebe komentarisati... :)
kimi78 February 28th, 2010, 10:38 PM poz svima ja sam new ovde :)
mozda je predlog bzvz ali recimo sta ako bi grad ili i pokrajina napravila neki teniski atp turnir u rangu Djokovicevog ?
to bi sigurno uticalo i na pomenute hotele a bogami i na jos neke stvari..
kasko February 28th, 2010, 11:57 PM poz svima ja sam new ovde :)
mozda je predlog bzvz ali recimo sta ako bi grad ili i pokrajina napravila neki teniski atp turnir u rangu Djokovicevog ?
to bi sigurno uticalo i na pomenute hotele a bogami i na jos neke stvari..
Dobrodosao!
Da to tako funkcionise milion gradova bi imalo ATP turnir.
Cak i za Challenger postoje uslovi kako novcani tako infrastrukturni koji ne mogu biti ispunjeni u NS u neko dogledno vreme.
jakodobarns February 28th, 2010, 11:58 PM ^^
Ako je tačno, onda super... Mada bi mu bilo pametnije da prvo završi sve što je počeo. Možeš nam reći koji je lanac u pitanju?
Pregovori su jos u toku, ali koliko znam u igri su Hyatt i Holiday Inn, s tim sto bi u tom drugom slucaju mogle biti i svega 4*...
jakodobarns March 1st, 2010, 12:00 AM SO ili SU bulevar? navodno je aleksandar otkupio od matijevića lokaciju na uglu SU bulevara i futoške...
Definitivno je u pitanju plac na Somborskom. Problem je u predvidjenoj povrsini parkinga koje pomenuti lanci zahtevaju kao standard za svoje hotele, pa sad Aleksandar o tome pregovara sa gradskom upravom.
podvodni March 1st, 2010, 01:31 AM Dobrodosao!
Da to tako funkcionise milion gradova bi imalo ATP turnir.
Cak i za Challenger postoje uslovi kako novcani tako infrastrukturni koji ne mogu biti ispunjeni u NS u neko dogledno vreme.
Pa Novi Sad je sredinom devedesetih dve godine za redom organizovao ženski Challenger... Takmičenje se održavalo na terenima SPENS-a i u Dunavskom parku... S tim da je završnica turnira bila na terenima u parku... Bilo je to u vreme Ječmenice, recimo 1996-1997.... Sećam se da sam bežao sa časova da gledam turnir :)
Ranko Su NS March 1st, 2010, 09:31 AM www.enovisad.rs:
Gradnja na Mišeluku za nekoliko godina
Nedelja, 28. Februar 2010. 14:55
Autor: Daliborka Sremački
Gradnja elitnog stambenog naselja na centralnom platou Mišeluka, može se očekivati tek za nekoliko godina.Prema svim dosadašnjim urbanističkim planovima, Novi Sad bi trebalo da se širi i na ovaj deo sremske strane grada.
Prema rečima direktora „Urbanizma“, Aleksandra Jevtića, Mišeluk bi zaista trebalo da bude plansko i sređeno naselje, jer do sada zbog ne izgrađene infrastrukture nije napadnut tkz. divljom gradnjom.
goran83 March 1st, 2010, 10:36 AM Kada spomenuste hotele, evo jedne proverene informacije - Aleksandar prikuplja dokumentaciju za izgradnju 5* hotela na SO bulevaru. Hotel ce biti pod fransizom jednog veoma uglednog svetskog lanca. Updateovacu preciznije informacije kako budu pristizale
Mozda moze da ga napravi na Bulevaru Oslobodjenja pored zgrade dnevnika on tamo vec ima plac, a bio bi blizu ALEKSANDAR BULEVAR CENTRA :speech:
Fleetwood Brougham March 1st, 2010, 12:37 PM Mislim da je Alexandar ostao bez tog placa kod Dnevnika
Pripadnik March 1st, 2010, 01:07 PM ^^^^ Aleksandar je ostao bez onog placa kod "simpa", koji je sad opet na prodaju, plac kod "Dnevnika" je kupio Bata, HTUP "Park" prošle godine.
liman_drzava March 1st, 2010, 08:09 PM Uklanjanje barži na proleće
- D.P. ponedeljak, 01 mart 2010 18:44
Barže nekadašnjeg pontonskog mosta na Dunavu trebalo bi da budu uklonjene u toku ovog proleća.
Kako je za Radio 021 rekao Đorđe Kuljančić iz ZIG-a, u narednom periodu preduzeće bi sa Gradom trebalo da se dogovori na koji način će se barže skloniti.
"Zavod za izgradnju grada u programu za uređenje zemljišta nema poziciju za uklanjanje barži na Dunavu, ali kao Javno gradsko preduzeće, pokušaće sa Gradom da pronađe način kako bi se taj problem rešio. Radovi na uklanjanju barži trebalo bi da budu započeti i završeni tokom ove građevinske sezone", kaže on.
Podizanje nasipa na Keju neće moći do kraja da se završi ukoliko se barže ne uklone, rekao je za naš radio Mirko Galonja iz "Voda Vojvodine". "Mi smo uputili zahteve Gradu i ZIG-u da se što pre uklone barže kako ne bi ometale završetak radova na podizanju nasipa", istakao je on.
Podsetimo, prošle nedelje nastavljeni su radovi na Keju, koji su bili obustavljeni u januarau zbog loših vremenskih uslova. Do tada je postavljen jedan deo temelja, a počela je i izgradnja kejskog zida.
Izvor: http://021.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=19783:uklanjanje-bari-na-prolee&catid=13:novi-sad&Itemid=9
Belgrader March 1st, 2010, 08:16 PM Evo dobrih vesti za NS.
http://www.ekapija.com/website/sr/page/297290
liman_drzava March 1st, 2010, 08:23 PM WOW :shocked: Ovo mi izgleda jako zanimljivo! Sjajne vesti, i velika stvar za dalji razvoj SU bulevara :cheers:
Evo slika iz teksta, da osvezimo thread:
http://www.ekapija.com/dokumenti/holiday_inn_novi_sad_010310.jpg
http://www.ekapija.com/dokumenti/bojan_popivoda_010310.jpg http://www.ekapija.com/dokumenti/holiday_inn_novi_sad_1_010310.jpg http://www.ekapija.com/dokumenti/holiday_inn_novi_sad_2_010310.jpg
NIXIVOJE_NS March 1st, 2010, 08:35 PM ziveo Aleksandar :):cheers:
Ranko Su NS March 1st, 2010, 10:10 PM E jbg moraću opet da menjam film:)
MFL Djole March 1st, 2010, 10:40 PM Ovo su super vesti kako za Novi Sad tako i za Subotički bulevar.:banana::drunk:
Dolazak Holiday Inn-a sa objektom od 11 miliona eura, znači poziv za sve ozbiljnije firme da grade na Subotičkom bulevaru i od njega stvarno naprave jedan reprezentativni deo grada odnosno novi centar grada.
Biće super ako se Aleksandar drži rendera, mada ozbiljna je to firma.
Nadam se da ga neće prefarbati u zeleno.
Luka March 1st, 2010, 10:44 PM WOW :shocked: Ovo mi izgleda jako zanimljivo! Sjajne vesti, i velika stvar za dalji razvoj SU bulevara :cheers:
http://www.ekapija.com/dokumenti/bojan_popivoda_010310.jpg http://www.ekapija.com/dokumenti/holiday_inn_novi_sad_1_010310.jpg http://www.ekapija.com/dokumenti/holiday_inn_novi_sad_2_010310.jpg
Super izgleda :okay:
MFL Djole March 1st, 2010, 10:58 PM evo ovde malo više informacija http://www.savath.rs/novisad.html
Holiday Inn Novi Sad
Savath Hospitality Management je za potrebe investitora - Aleksandar gradnja iz Novog Sada, uradio Studiju izvodljivosti, kao i potpisao Ugovor o menadžmentu hotela. Očekivani početak rada hotela planiran je za 2011. godinu.
Hotel Holiday Inn u Novom Sadu je predvidjen na raskrsnici Futoškog i Subotičkog bulevara, delu Novog Sada koji postaje sve značajnija lokacija grada.
Prema predviđenoj kategorizaciji, hotel će imati 4 zvezdice, strukture Pr+6+ 2 povučena sprata.
sobe 124 sobe uključujući 2 sobe za osobe sa posebnim potrebama - 30m˛,
Executive sprat i 2 duplex apartmana na poslednjem spratu površine- 80m˛
Restoran kapaciteta 85 mesta - 200m˛
Konferencijski sadržaji 4 sale - 400m˛
Wellness i Spa Sauna, parno kupatilo, teretana, unutrašnji bazen, masaža 250m˛
MFL Djole March 1st, 2010, 11:28 PM evo bio sam vredan
po projektu Mustafe Musića 2009
http://i49.tinypic.com/2q8nat3.jpg
http://i49.tinypic.com/31529hi.jpg
http://i47.tinypic.com/2c0lk8.jpg
http://i48.tinypic.com/2v332tu.jpg
http://i49.tinypic.com/sngi82.jpg
http://i47.tinypic.com/20joky8.jpg
http://i50.tinypic.com/27xih4w.jpg
http://i46.tinypic.com/hs4x3t.jpg
http://i48.tinypic.com/2q8q7q1.jpg
http://i49.tinypic.com/4v36o2.jpg
http://i49.tinypic.com/v68bva.jpg
http://i49.tinypic.com/szxx5x.jpg
http://i50.tinypic.com/1zv3nyo.jpg
Wuxa March 1st, 2010, 11:35 PM Svetski :okay:
liman_drzava March 1st, 2010, 11:45 PM Bravo majstore! :master:
NIXIVOJE_NS March 1st, 2010, 11:58 PM Jedva cekam:cheers:
misel March 2nd, 2010, 12:22 AM Kad je već reč o hotelima, čuo sam nedavno da su neki Izraelci zainteresovani za kupovinu Htup Park. Zna li neko nešto više?
Novosadian March 2nd, 2010, 01:50 AM Sjajne vesti za ovaj hotel, hvala Belgrader! Ako ga pristojno odrade i budu vodili racuna sta (g)rade oko Ranzirne, jos i ima nade za ovaj Suboticki. Nego, s obzirom da ga otvaraju sledece godine i da ce verovatno gledati da ga otvore pre Poljoprivrednog sajma, pretpostavljam da to znaci da ce verovatno u ovo vreme sledece godine biti gotov ili bar pri kraju :)
NShronika March 2nd, 2010, 04:31 AM Sjajna vest za hotel i jos jednu veliku investiciju u NS, ali ne delim misljenje da je lokacija dobra (to je sadasnja ogradjena namenska lokacija za hotel koju je Matijevic zakupio od grada) - okolina je katastrofa i iza nje su koje kakve novogradnje... mislim da bi bolje bilo da je na kraju Bulevara cara Lazara na keju gde je i predvidjen eksluzivni hotel.
Kot Behemot March 2nd, 2010, 08:58 AM Spori suuuu...
Novosađani će na novi kej morati da sačekaju do leta
A. Vukovac - 02.03.2010. - 03:44
Bedemi će biti povišeni za 80 centimetara, pešačke staze izmenjene, postavljene drugačije klupe i sadržaji...
Rekonstrukcija Beogradskog keja, od uliva kanala DTD do Bulevara cara Lazara, nastavljeni su u proteklom periodu usled poboljšanja vremenskih uslova, a, u zavisnosti od vremena, radiće se i narednih dana. Ipak, dok barže bivšeg pontonskog mosta ne budu uklonjene, radovi neće moći da budu završeni. Kako saznajemo u Zavodu za izgradnju grada, taj posao će biti realizovan na proleće.
http://www.24sata.co.yu/_customfiles/Image/2010/03MART/02/kej.jpg
BARŽE - Zavod za izgradnju grada će se u narednom periodu dogovoriti s predstavnicima gradskih vlasti na koji način će se barže skloniti - ističe inženjer u tom preduzeću Đorđe Kuljančić. On dodaje da, iako ZIG u programu za uređenje zemljišta „nema poziciju za uklanjanje barži na Dunavu”, kao javno gradsko preduzeće pokušaće sa Gradom da pronađe način kako bi se taj problem rešio. Da rekonstrukcija keja neće moći do kraja da se završi ukoliko se barže ne uklone, potvrdio nam je i Mirko Galonja iz Voda Vojvodine.
- Mi smo uputili zahteve Gradu i ZIG-u da se taj posao što pre reši, kako barže ne bi ometale podizanje nasipa - naglasio je Galonja, dodajući da će radovi svakako biti nastavljeni.
Dosad je postavljeno više od 100 metara betonskog zida, nadvišenje i uređenje keja se dalje nastavlja, a u Vodama Vojvodine ističu da se dnevno dogovaraju sa izvođačima radova na koji način bi mogli da ih ubrzaju. Prethodno, rekonstrukcija keja je obustavljena krajem januara zbog veoma niskih temperatura.
Po završetku celokupnog posla, Novi Sad će biti bezbedniji od mogućih poplava, a projektom se za budući period ostavlja izgradnja „prstena” oko Novog Sada, sa poprečnim nasipima, odnosno druge odbrambene linije od poplava. S druge strane, kej će biti obogaćen brojnim novim sadržajima koji će i te kako obradovati Novosađane. Bedemi će biti povišeni za 80 centimetara, pešačke staze izmenjene, postavljene drugačije klupe i sadržaji. Planira se potpuno parterno uređenje keja i promena njegovog kompletnog izgleda. Pešačke staze biće široke tri do pet metara, a biciklističke dva metra. Između pešačkih i biciklističkih traka biće ostavljena površina od dva metra širine na koju će biti postavljene klupe i ostali mobilijar, kažu u Zavodu za izgradnju grada.
Radovi vredni 500 miliona dinara
Novi kej, osim novog izgleda, dobiće i prve niše za turističke autobuse, jedinstvene u Novom Sadu. One će biti postavljene između Ulice Maksima Gorkog i raskrsnice kod Varadinskog mosta, kao i između Dunavske i Ulice Miloša Bajića. Sve te niše imaće mesta za parkiranje po tri turistička autobusa. Između raskrsnice Beogradskog keja i Ulice Kozačinskog i između ulica Episkopa Visariona i Marka Miljanova gradiće se parkinzi za putnička vozila, između drveća i stubova javne rasvete, a planirano je oko 30 mesta. Radovi na keju koštaće ukupno, prema procenama, oko 500 miliona dinara.
Ima li neko ideju kako će ti parkinzi da izgledaju? I, šta će nam parkinzi na keju?
----------------------
Holiday Inn je baš fini (i Musić je vrlo solidan arhitekta), samo me interesuje šta se desilo sa onim konkursom što je bio raspisan? Znam da nije bilo prve nagrade, al' opet, bilo je nekoliko ok rešenja. I, zna li neko kad je ta parcela prešla od Matijevića do Aleksandra?
goran83 March 2nd, 2010, 10:34 AM Sjajna vest za hotel i jos jednu veliku investiciju u NS, ali ne delim misljenje da je lokacija dobra (to je sadasnja ogradjena namenska lokacija za hotel koju je Matijevic zakupio od grada) - okolina je katastrofa i iza nje su koje kakve novogradnje... mislim da bi bolje bilo da je na kraju Bulevara cara Lazara na keju gde je i predvidjen eksluzivni hotel.
Slazem se oko lokacije.:)
Mozda sam malo pesimistican ali sve mi se cini da od toga, uopste price o gradnji hotela nece biti nista:ohno: bar ne tako brzo:ohno:
Da li neko zna koliko je kvadrata prodato na bulevar centru?:hahano:
Pripadnik March 2nd, 2010, 10:38 AM Sjajna vest za hotel i jos jednu veliku investiciju u NS, ali ne delim misljenje da je lokacija dobra (to je sadasnja ogradjena namenska lokacija za hotel koju je Matijevic zakupio od grada) - okolina je katastrofa i iza nje su koje kakve novogradnje... mislim da bi bolje bilo da je na kraju Bulevara cara Lazara na keju gde je i predvidjen eksluzivni hotel.
Svakako sjajna vest a što se tiče lokacije ipak treba gledati malo širu sliku. Ne samo okolne objekte. Treba uzeti u obzir širinu tog dela bulevara kada bude gotov, pa onda kulu prekoputa (drugi ugao SU i Futoške) i tako dalje. Mislim da taj bulevar svakako ima, ukupno gledano, dobru perspektivu i nadam se da je ovo samo dobar početak.
Ono što sam hteo da kažem je da me brine to što je taj SU bulevar planiran, praktično, kao jedan autoput i da u perspektivi (sa svim petljama i objektima) neće biti baš idealno mesto za život. Razumete me, sad se svi lože kao idealna lokacija bulevar itd., ali postoji opasnost da jednog dana to bude mana a ne prednost. To će se desiti na detelinari vrlo brzo, dakle sve one stare zgrade će se uskoro naći na "AP" i više verovatno neće imati miran san.
E zbog svega ovoga hotel je dobro pozicioniran, po meni. Dakle, na ulaznom pravcu, bulevarski tip, jednostavan i lak pristup, ugao velike raskrsnice, vidljivost... Druga stvar, mislim "Holliday Inn" nije iz te kategorije ekskluzivnih hotela pa upravo zbog toga oni i biraju takve lokacije. Moramo biti strpljivi još neko vreme i ja se nadam pojaviće se nešto ozbiljnije zbog čega će vredeti "potrošiti" onu divnu lokaciju na keju.
goran83 March 2nd, 2010, 10:56 AM Svakako sjajna vest a što se tiče lokacije ipak treba gledati malo širu sliku. Ne samo okolne objekte. Treba uzeti u obzir širinu tog dela bulevara kada bude gotov, pa onda kulu prekoputa (drugi ugao SU i Futoške) i tako dalje. Mislim da taj bulevar svakako ima, ukupno gledano, dobru perspektivu i nadam se da je ovo samo dobar početak.
Ono što sam hteo da kažem je da me brine to što je taj SU bulevar planiran, praktično, kao jedan autoput i da u perspektivi (sa svim petljama i objektima) neće biti baš idealno mesto za život. Razumete me, sad se svi lože kao idealna lokacija bulevar itd., ali postoji opasnost da jednog dana to bude mana a ne prednost. To će se desiti na detelinari vrlo brzo, dakle sve one stare zgrade će se uskoro naći na "AP" i više verovatno neće imati miran san.
E zbog svega ovoga hotel je dobro pozicioniran, po meni. Dakle, na ulaznom pravcu, bulevarski tip, jednostavan i lak pristup, ugao velike raskrsnice, vidljivost... Druga stvar, mislim "Holliday Inn" nije iz te kategorije ekskluzivnih hotela pa upravo zbog toga oni i biraju takve lokacije. Moramo biti strpljivi još neko vreme i ja se nadam pojaviće se nešto ozbiljnije zbog čega će vredeti "potrošiti" onu divnu lokaciju na keju.
E to je lokacija:nuts: Taj kraj je po meni najbolji u gradu, uopste Radnicka,Strazilovska,Maksima Gorkog i to do sve Dunava narvno:banana:
liman_drzava March 2nd, 2010, 12:24 PM :banana:
Čak 4.500 reklama na zgradama bez dozvole
Žarko bogosavljević | 02. 03. 2010. - 10:14h |
http://www.blic.rs/data/images/2010-03-02/17530_nsreklame--zgrada-na-uglu-modene-i-trga-slobode-1_f.jpg?ver=1267521530
Služba za rušenje gradske inspekcije i radnici „Stana“ počinju uklanjanje stotine reklamnih oznaka sa novosadskih stambenih i poslovnih zgrada. Akcija je započeta nakon što je vlasnicima oko 5.000 reklama, panoa i firmi, za koliko se procenjuje da odudaraju od propisa, juče istekao rok da pribave dozvole od grada.
Sve potrebne papire ima tek nekoliko desetina vlasnika, utvrdile su gradske službe, a od 1.000 zahteva podnetih u međuvremenu, gradska komisija prihvatila je svaki drugi.
Na udaru gradske komunalne inspekcije će se prvo naći najveće reklamne oznake na zgradama u centru koje i ne mogu da dobiju dozvole. Inspektori su u protekla dva meseca popisali reklamne oznake u centru, ali i ostalim naseljima.
- Inspektori su obišli centar, ali i Limane, Novo naselje, Bulevar oslobođenja i druge lokacije u gradu. Popisali smo više od 1.000 reklama, što je i dalje samo manji deo od ukupnog broja reklamnih oznaka u gradu. Procenjuje se da ih ima oko 5.000 - kaže Srđan Jakovljev, šef komunalne inspekcije.
Tek deo vlasnika svih ovih reklama je pokrenuo postupak pred gradskom Komisijom za opšte i komunalno uređenje grada. Do sada je podneto oko 1.000 prijava, a komisija je dala saglasnost na oko 500 reklama. Dozvolu od Zavoda za izgradnju grada dobio je tek mali deo vlasnika, koji je pri tome platio i komunalnu taksu.
- Mali broj njih zapravo ima sve saglasnosti i dozvole, ali imali su šest meseci da ih pribave. Zato će sada inspekcija krenuti da proverava redom, od centra grada, prvo Zmaj Jovinu ulicu i Dunavsku, ko ima dozvolu, a ko nema. Oni koji nemaju saglasnost će ostati bez reklame. Inspektori će imati razumevanja za one koji već imaju već saglasnost komisije i samo im nedostaje jedna dozvola iz ZIG-a, ali ni njima se neće ostavljati dug period da kompletiraju dokumentaciju - objašnjava Jakovljev.
Sa JKP „Stan“ je sklopljen i ugovor, najavljuju inspektori, pa će u martu biti uklonjene reklame „Frikoma“ sa zgrade Radio Novog Sada, „Karneksa“ sa Tanurdžićeve palate, „Univereksporta“ sa zgrade na uglu Pap Pavla i Jevrejske, „Dinamika“ sa zgrade u Šafarikovoj, natpisi „Unikredit banka“ i „Svislajon Takovo“ sa ugla Trga slobode i Modene, a kao i reklama jednog taksi preduzeća i veliki televizijski ekran sa iste zgrade.
Pojedine reklame su vlasnici sami uklonili prethodnih nedelja, nakon što su obavešteni da za njih ne mogu dobiti dozvolu, pa su tako skinuti natpisi „Matijević“ sa zgrade ove firme na uglu Jevrejske i Uspenske, „Jelen pivo“ sa zgrade u Ulici Modene i platno „Donkafe“ sa Radničkog univerziteta.
Jakovljev je apelovao na vlasnike reklama u celom gradu da podnesu zahtev gradskoj komisiji kako bi dobili saglasnost i izbegli nepotrebne troškove njihovog uklanjanja. On takođe savetuje vlasnike kojima je komisija odbila zahtev da sami uklone reklamu, jer će akcija trajati kontinuirano jer je namera gradskih vlasti da to pitanje reši do kraja 2010. godine.
http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/178972/Cak-4500-reklama-na-zgradama-bez-dozvole
Agonija se nastavlja
Još će se čekati na javni toalet
- A.F. ponedeljak, 01 mart 2010 19:51
Izgradnja javnog toaleta u centru grada je u završnoj fazi, ali nije poznato kada će on biti otvoren za građane. Gotovi su građevinski i instalaterski poslovi, a trenutno se postavljaju keramika, gipsani plafoni i sanitarna oprema. Direktor investicija JP „Stan“, Duško Vojnović, kaže za Radio 021 da je Zavodu za izgradnju grada poslata ponuda da ovo preduzeće izvodi i dodatne radove.
"U dodatne radove spadaju postavljanje dela mašinske opreme, dela elektro-opreme i instalacija, kao i sistema ozvučenja i sistema video nadzora", kaže on.
Vojnović nije znao da kaže kada će biti ugovoreni ovi dodatni radovi. Takođe, postavljanje lifta nije ugovoreno sa „Stanom“, niti se zna ko će obavljati taj posao, budući da tender još nije raspisan. Za proširenje i renoviranje javnog toaleta u centru, izdvojeno je skoro 12 miliona dinara.
http://021.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=19627:jo-e-se-ekati-na-javni-toalet&catid=13:novi-sad&Itemid=9
goran83 March 2nd, 2010, 12:43 PM Pa bas nesto razmisljam kao bi izgledala ova zgrada bez reklama.Sa ovakvom fasadom, poput nekog napustenog zatvora:(
http://i50.tinypic.com/35a8wzo.jpg
liman_drzava March 2nd, 2010, 12:49 PM Pa dok ne organizuju bager, mozda da razmisle o nekom zanimljivom muralu... Ili bar po tiranskom modelu da je osveze, samo nesto originalnije :) A od tih reklama se jezim blago receno :bash:
goran83 March 2nd, 2010, 12:51 PM http://i46.tinypic.com/a1pf0h.jpg
goran83 March 2nd, 2010, 12:54 PM http://i47.tinypic.com/11qtpqq.jpg
limanac, evo ti po obecanju saljem
liman_drzava March 2nd, 2010, 12:59 PM ^^ Ne sljakaju ti slike, proveri ponovo...
goran83 March 2nd, 2010, 01:04 PM ^^ Ne sljakaju ti slike, proveri ponovo...
Ma vidim, ali evo nesto drugo samo za tebe da se malo najezis :lol:
http://i45.tinypic.com/2nq5buf.jpg
goran83 March 2nd, 2010, 01:05 PM Opet nista a u ku++c!
liman_drzava March 2nd, 2010, 01:07 PM Najbolje da koristis 'preview post' pre nego sto ga posaljes na thread, dok ne ubodes, a stare postove mozes da editujes i ispravis da en stoje tako :)
Ranko Su NS March 2nd, 2010, 01:19 PM evo da vidimo dali radi tiny
http://i45.tinypic.com/20ax9hl.jpg
danas slikano na Tvrđavi.
ne radi im sajt, nije do gorana. Valjda će ga popraviti
liman_drzava March 2nd, 2010, 02:22 PM @Goran: I mi konja za trku imamo! ;)
http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/12_decembar/22/vojvodina/centri-v.jpg
Pazi, jos to u HK mi i ne smeta, takve su im ulice i to prosto ocekujes, al' kod nas mi je totalna ciganija i neukus... Vidi na sta lici!!! :bash:
goran83 March 2nd, 2010, 02:52 PM limanac moram priznati da si upravu
Fleetwood Brougham March 2nd, 2010, 03:00 PM WOW :shocked: Ovo mi izgleda jako zanimljivo! Sjajne vesti, i velika stvar za dalji razvoj SU bulevara :cheers:
Lepe vesti i slazem se da ce lokacija ima veliki potencijal, pogotovo dolaskom ovakvog hotela. Ono sto mi smeta su "samo" 4 * i mislim da to zaista nije u redu... :D
A ono sto bi najvise voleo da vidim je Kampinski ( ko o cemu, baba o kampinskom... ) :D
FutogCORE March 2nd, 2010, 03:14 PM Lepe vesti i slazem se da ce lokacija ima veliki potencijal, pogotovo dolaskom ovakvog hotela. Ono sto mi smeta su "samo" 4 * i mislim da to zaista nije u redu... :D
A ono sto bi najvise voleo da vidim je Kampinski ( ko o cemu, baba o kampinskom... ) :D
Pa, Holiday Inn i nije neka ekskluziva kao Kampinski, Hilton, Sheraton... Za očekivati je 4+
Codara March 2nd, 2010, 03:26 PM http://www.24sata.co.yu/_customfiles/Image/2010/03MART/02/kej.jpg
Jel postoje jos neki renderi za buduci izgled keja?
Ovo je prvi koji ja vidim :dunno:
Naravno da konkursa nije ni bilo :ohno:
liman_drzava March 2nd, 2010, 03:32 PM Ni ja nisam nista video, a verovatno ce neko iz ZIGa samo nacrtati i tako ce izbehatonirati :ohno: Ovo sto je stavljeno izgleda jako dosadno i provincijalno... Steta, bas se mogao preko konkursa oplemeniti kej nekim kvalitetnim i zanimljivim mobilijarom, kao i poplocanjem, kad se vec sredjuje.
@FutogCORE: Ma to Steva ima fetish na Kampinski, vidis da ne moze da se suzdrzi :lol:
Johnny_kgc March 2nd, 2010, 04:58 PM evo bio sam vredan
po projektu Mustafe Musića 2009
http://i49.tinypic.com/2q8nat3.jpg
http://i49.tinypic.com/31529hi.jpg
...
Wow! Odlicno! :cheers:
Ranko Su NS March 2nd, 2010, 07:20 PM Popravljen tinypic
http://i45.tinypic.com/20ax9hl.jpg
današnji snimak na Tvrđavi
Wuxa March 2nd, 2010, 07:22 PM Jel ovo Leopold?
Pripadnik March 2nd, 2010, 07:43 PM Na mestu novog Shoping centra "BigCEE" sada je ledina, nema više neimarovih baraka...
http://i46.tinypic.com/259y1cj.jpg
http://i50.tinypic.com/6gfsxz.jpg
http://i50.tinypic.com/25jh08l.jpg
http://i50.tinypic.com/345g1h1.jpg
Priliazni put
http://i46.tinypic.com/hreewy.jpg
Pripadnik March 2nd, 2010, 07:51 PM Jel ovo Leopold?
Nije, to je onaj objekat na velikoj terasi. On se renovira i u njemu se trenutno nalaze restorani. Renovira se zato što grad planira da osposobi taj prostor za prijeme visokih zvanica umesto gradske kuće. Enterijer je renovirao htup "Park" po ugovoru koji važi i za hotel lepopold a spoljašnju zaštitu i obnovu radi grad.
goran83 March 2nd, 2010, 07:54 PM ^^Ma da li je moguce da se to kod nas rusi bagerima, a ne ljudskim misicima?:bash:
Tj. da li je moguce da neruse cigani kao sve do sada sto sam ja video po gradu?!:ohno::ohno::ohno:
|
|