View Full Version : НОВИ САД - праћење градилишта | NOVI SAD - construction updates

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58

vectom
July 13th, 2010, 03:13 PM
Boško Perošević je besmrtan! :D

neusatz!
July 13th, 2010, 03:50 PM
Boško Perošević je besmrtan! :D

Ako ništa drugo i zato što mu je ime u 10-hiljaditom postu na temu o Novom Sadu :cheers:

neusatz!
July 13th, 2010, 03:59 PM
Preostale barže uklanjaju se sutra

http://www.021.rs/images/stories/Barze_pontonskog_mosta_01.jpg

Uklanjanje barži pontonskog mosta trebalo bi da počne sutra, budući da je opao nivo Dunava, što je bila prepreka da se ovaj posao obavi prethodnih dana.

Pošto se radi o betonskim i čeličnim ostacima koji su teški oko 200 tona, za uklanjanje ovih delova angažovana je najveća dizalica u Srbiji, koja ranije nije mogla da prođe ispod mosta.

Rok za uklanjanje barži je 25 dana, obavljaće ga beogradska "Mostogradnja" za 20 miliona dinara.
Kada se barže uklone biće nastavljeno parterno uređenje ovog dela Keja, kako bi svi radovi bili okončani do kraja avgusta.

Izvor: Radio021

liman_drzava
July 13th, 2010, 04:02 PM
Već sam iznosio predloge za ime mosta i tunela.

Jedno ime je Đildo Pesapane. Ima savršenog smisla jer je on čovek koji je spasao tvrđavu (http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/19181/Moj-otac-Dildo-je-spasao-Petrovaradinsku-tvrdavu).

Drugo je Dragoš Đelošević, još jedan čovek koji je spasao tvrđavu (http://www.vojvodina.com/naslovna/arhiva8/071029.html). (čitajte drugi članak)

Mislim da nema primerenijih imena, i da će sve ostalo biti čisto političko masturbiranje.

Slazem se, zaboravih na to, a znao sam, koliko tek ljudi nema pojma o njima. Trebalo bi nekako odati postu tim ljudima, a most je sjajna prilika :cheers:

Сомборски булевар: Чекајући наставак радова
NiDRe018Je8
http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/somborski-bulevar:-cekajuci-nastavak-radova_200361.html

kasko
July 13th, 2010, 04:03 PM
Zao mi je, od pristupnih saobracajnica me boli glava! Ko zeli na kej neka izvoli iz Petrovaradina na buduceg Zezelja. Ko hoce u centar ovako i onako ce ici kroz Strazilovsku i Musica.
Sve ostalo je besprotrebno.
Ali mogu da sanjam o tome. Jak je betonski lobi koji ne zna bolje.

U sustini, ceo Beogradski kej bi trebalo prepoloviti, ostaviti jednosmeran saobracaj sa leve obale, organizovati bolje sporedne ulice i saobracaj na desnojstrani...
Kad smo kod keja, ostalo bi vise zelenila i prostora, dobio bi sirinu i namenu koju treba da ima... Uradjeno je to ovako kad se pogleda ok, upola je manje zelenila i eto... Ja ne verujem da je kej samom sebi cilj i svrha. Smisao je u tome da se tamo komotno osecaju ljudi, imaju prostora za odmor i rekreaciju, opustanje, a ne da budu opkoljeni bulevarima, parkinzima i hiljadama automobila na sat.

E da, i neka za pocetak donesu neke mobilne palme preko leta na setaliste, da nadomeste ovaj manjak drveca i trave. :)

kasko
July 13th, 2010, 04:12 PM
uostalom, sta je cilj? Da zastitimo "Gradic" a da unistimo levu obalu?
Bes logiku... :ohno:

liman_drzava
July 13th, 2010, 04:18 PM
^^Da, cilj je da se zastiti Gradic i izbaci saobracaj za Srem koji sad ide kroz uska grla u Jevrejskoj preko centra. Dramatizujes bez potrebe, ne znam sta se unistava osim nesto polu-trulih topola kod Kampusa, big deal...

kasko
July 13th, 2010, 04:25 PM
Dramatizujem? Pa da, 600 kvadrata ovamo, 500 onamo, asfalt po ovom travnjaku, parking na onom i tako malo po malo bez dramatizacije ima da postanemo najobicniji betonski grad.

Inace, za Srem se ide (i) mostom Slobode, Zezeljem, kao sto ce se ici buducim mostom kod Mornarice. Ovakav sklop pristupnih saobracajnica je malouman, a to ces tek da vidis kada se budes sa svog Limama setao ka Podbari za par godina. Ali onda ce biti kasno za dramatizaciju.

Nisam rekao da saobracaj ne treba da se izmesti iz gradica vec da ne treba da se PREMESTI na levu obalu. To je sve. Postoje inteligentniji nacini i lepsi po grad.

Isto to mogu da ti kazem za usko grlo kod Jevrejske. Premestice se na Cara Lazara. Tamo je vec sada haos u spicu kod Merkatora i otvorenih bazena. Treba mnogo bolje i mnogo vise unapred planirati, jer ovim tempom bez ozbiljnih zahvata i na tim raskrcnicama i ulicama, ceka nas kolaps.

Kabacum
July 13th, 2010, 04:34 PM
^^ Nisam video da su popločavali dalje od železničkog mosta, otići ću posle posla danas da overim. Odlično ako je tako. Trim staza je prekinuta kod Dunavske ulice a nastavljaće se od univerzitetskog parka što je malo retardirano, ali ne može drugačije zbog suženja keja.

Što se mosta tiče, ne vidim kako bi izgradnja tog mosta mogla da bude loša.

Što se zelenih površina tiče, livada između Naselja i Detelinare još uvek nije pretvorena u gradilište i nekako se nadam da će tu ipak jednom doći jedan moćan park. 'beš zgradice, nek' ih grade prema Sajlovu. Jedan fini zeleni klin koji će da "secne" grad :cheers: A onda sa druge strane, od Ribarca do početka Subotičkog još jedan debeo zeleni potez kad se sruši kasarna i "Depresija".
Nadam se da ćemo sledeće godine dobiti i jedno kvalitetno ozelenjavanje keja.

Po mojim saznanjima levi kompleks kasarne se nece rusiti.

A sto se tice Bul. Evrope sanjam o tome da oko rekonstruisane ranzirne stanice i pretvorene u muzej ili galeriju sine ogroman park. Po uzoru recimo na one u Berlinu...;)

podvodni
July 13th, 2010, 04:35 PM
Inace, za Srem se ide (i) mostom Slobode, Zezeljem, kao sto ce se ici buducim mostom kod Mornarice.

To funkcioniše pod uslovom da želiš da otpišeš sremsku stranu grada...

liman_drzava
July 13th, 2010, 04:39 PM
Dramatizujem? Pa da, 600 kvadrata ovamo, 500 onamo, asfalt po ovom travnjaku, parking na onom i tako malo po malo bez dramatizacije ima da postanemo najobicniji betonski grad.

Inace, za Srem se ide (i) mostom Slobode, Zezeljem, kao sto ce se ici buducim mostom kod Mornarice. Ovakav sklop pristupnih saobracajnica je malouman, a to ces tek da vidis kada se budes sa svog Limama setao ka Podbari za par godina. Ali onda ce biti kasno za dramatizaciju.

Nisam rekao da saobracaj ne treba da se izmesti iz gradica vec da ne treba da se PREMESTI na levu obalu. To je sve. Postoje inteligentniji nacini i lepsi po grad.

Isto to mogu da ti kazem za usko grlo kod Jevrejske. Premestice se na Cara Lazara. Tamo je vec sada haos u spicu kod Merkatora i otvorenih bazena. Treba mnogo bolje i mnogo vise unapred planirati, jer ovim tempom bez ozbiljnih zahvata i na tim raskrcnicama i ulicama, ceka nas kolaps.

Pa ako ukines jedan most, napravis drugi, sa vecim kapacitetom i boljom propratnom infrastrukturom... Ne vidim tu losu logiku, a potencijalna guzva kod Merkatora ce se sigurno lakse resiti nego sta se sad desava na onom tragicnom cosku kod Norka. Sve su bulevari 3+3, koji korektno mogu da sprovedu dalje saobracaj, a ne da nepotrebno zavlace ljude i buseve kroz centar, Gradic, kapije, da bi stigli u Pezos ili Karlovce...

Sto se zelenila tice, deluje mi da ces prvi ici da seces te topolice kad krenu mace sl. godine. Ili jos bolje, okrivljavati grad koji je retardirano posumljen topolama, umesto palmama :D

PS: I Liman nemoj da mi diras ;)

kasko
July 13th, 2010, 04:42 PM
To funkcioniše pod uslovom da želiš da otpišeš sremsku stranu grada...

Odkud ti sada to? Gde sam rekao da nije potreban most? Sremski deo je inace i Kamenica, Beocin...

Hocu samo da znam koliki procenat ljudi petrovaradinske strane grada (+karlovci,bukovac..) koji dnevno idu u grad i direktno na kej, da bi ovakva egzibicija sa pristupim saobracajnicama bila potrebna.

Studija izvoljivosti/isplativosti/uticaja na prirodnu sredinu. Posle toga moze da gradi sta god hoces.

liman_drzava
July 13th, 2010, 04:43 PM
Egzibicija je most ili petlja, ja ne razumem tvoj problem? Malo ti smeta ceo koncept saobracaja na levoj strani, sad ne das ljudima da se spustaju dole, ako ih uopste i ima na toj strani :nuts:

neusatz!
July 13th, 2010, 04:45 PM

Glavni saobraćaj će ići preko mosta uzvodno i tunela koji planiraju kroz Frušku Goru. Ali generalno, velki gradovi imaju i široke bulevare koji odvajaju delove grada, to je nužno za kvalitet života. Doduše veliki gradovi imaju i velike parkove da se unjima ljudi šetaju, a jedna velika ulica da se predje od Limana do Podbare, u šenji... kakav je to problem?

kasko
July 13th, 2010, 04:51 PM
Pa ako ukines jedan most, napravis drugi, sa vecim kapacitetom i boljom propratnom infrastrukturom... Ne vidim tu losu logiku, a potencijalna guzva kod Merkatora ce se sigurno lakse resiti nego sta se sad desava na onom tragicnom cosku kod Norka. Sve su bulevari 3+3, koji korektno mogu da sprovedu dalje saobracaj, a ne da nepotrebno zavlace ljude i buseve kroz centar, Gradic, kapije, da bi stigli u Pezos ili Karlovce...

Sto se zelenila tice, deluje mi da ces prvi ici da seces te topolice kad krenu mace sl. godine. Ili jos bolje, okrivljavati grad koji je retardirano posumljen topolama, umesto palmama :D

PS: I Liman nemoj da mi diras ;)

Veoma jasno sam napisao "Ovakav sklop pristupnih saobracajnica je malouman, a to ces tek da vidis kada se budes sa svog Limama setao ka Podbari za par godina" a mislim da ces se setati, jer ce ti biti brze nego kolima.

Most ni Liman ti ne diram ;). Pitanje se svodi samo to da li je potrebno po cenu narusavanja prirodne i drustvene celine graditi te i takve petlje. ja tvrdim da nije i da nije uradjena niti jedna studija koja pokazuje suprotno.
Nije mi poznato da ista postoji i za most... ali ajde recimo da jeste potreban. Potrebne su i tunelske cevi na bulevarima, kruzni tokovi, bolje organizovani zeleni talasi, velike i dostupne javne garaze da bi se i sa novim mostom delimicno resio problem (koji ce inace uvek postojati rastom grada) saobracaja.

Hocu da kazem da cemo izgraditi most i dobiti jos vise problema u gradu umesto da neke od njih resimo pre izgradnje istog. Mnogo je lakse sada raditi to nego sto ce biti onda.

Inace, zenske topole sam na vikendici naravno posekao i zasadio nesto sto raste brzo a ne izaziva alergijsku reakciju tako da sam zadrzao ekvilibrijum ;)

kasko
July 13th, 2010, 04:56 PM
Glavni saobraćaj će ići preko mosta uzvodno i tunela koji planiraju kroz Frušku Goru. Ali generalno, velki gradovi imaju i široke bulevare koji odvajaju delove grada, to je nužno za kvalitet života. Doduše veliki gradovi imaju i velike parkove da se unjima ljudi šetaju, a jedna velika ulica da se predje od Limana do Podbare, u šenji... kakav je to problem?

Bice problem guzvi u sabracaju, jos manje zelenila na keju i jos vece buke, smoga itd. Tesko da ces moci u tom kraju da se opustis, a kao sto rekoh ako cemo da izbetoniramo kej i preplavimo ga saobracajem onda cemu on uopste.

Moje licno misljenje. I ne brini te se, bice onako kako je vec unapred odluceno ;)

podvodni
July 13th, 2010, 04:57 PM
Hocu samo da znam koliki procenat ljudi petrovaradinske strane grada (+karlovci,bukovac..) koji dnevno idu u grad i direktno na kej, da bi ovakva egzibicija sa pristupim saobracajnicama bila potrebna.

kao neko ko živi na sremskoj strani, mogu ti reći da je taj procenat između 80 i 100%
uostalom, kod projektovanja infrastrukture nije poenta zadovoljiti trenutne potrebe, već otvoriti nove razvojne mogućnosti... a sremska strana svakako ima potencijala...

kad ne bi bilo odvajanja sa mosta za kej, sav saobraćaj iz petrovaradina za centar (dakle, sve ono što danas prođe bulevarom pupina) bi išlo na stražilovsku i vojvođanskih brigada.... zamisli taj čep...

takođe, sve i da se gleda unapred, između par stotina kvadrata neuređene zelene površine i urbanog jezgra iz XVIII veka, mislim da je ovo drugo bitnije da se sačuva (a to je i jedan od glavnih razloga zbog kojih se pristupa izgradnji mosta)...

kasko
July 13th, 2010, 05:01 PM
kao neko ko živi na sremskoj strani, mogu ti reći da je taj procenat između 80 i 100%
uostalom, kod projektovanja infrastrukture nije poenta zadovoljiti trenutne potrebe, već otvoriti nove razvojne mogućnosti... a sremska strana svakako ima potencijala...
takođe, sve i da se gleda unapred, između par stotina kvadrata neuređene zelene površine i urbanog jezgra iz XVIII veka, mislim da je ovo drugo bitnije da se sačuva (a to je i jedan od glavnih razloga zbog kojih se pristupa izgradnji mosta)...

Izmedju 80 i 100% ljudi silazi desno sa mosta po prelasku iz pravca Petrovaradina u centar? Ma 'ajde. Mozda me nisi razumeo. Mislio sam na procenat vozila koja silaze na Beogradski kej od ukupnog saobracaja preko mosta.

neusatz!
July 13th, 2010, 05:02 PM
Po mojim saznanjima levi kompleks kasarne se nece rusiti.

A sto se tice Bul. Evrope sanjam o tome da oko rekonstruisane ranzirne stanice i pretvorene u muzej ili galeriju sine ogroman park. Po uzoru recimo na one u Berlinu...;)

U Berlinu su razne gradove spojili u jedan grad. Ostale su gradske kuće u tim kvartovima... e sad, te prostore izmedju su, što je meni genijalno, pretvorli u parkove. Recimo kad sad što spajaju Novo Naselje i Novu Detelinaru. Da je po berlinskom receptu to bi bio park. Po novosadskom stambena zona.,. trebam l ida kažem da obožavam Berlin?

podvodni
July 13th, 2010, 07:35 PM
@kasko

kad ne bi bilo odvajanja sa mosta za kej, sav saobraćaj iz petrovaradina za centar (dakle, sve ono što danas prođe bulevarom pupina) bi išlo na stražilovsku i vojvođanskih brigada....

NIXIVOJE_NS
July 13th, 2010, 08:28 PM
a Strazilovska je vec sad haoticna,znam jer zivim u njoj :)

Pripadnik
July 14th, 2010, 07:02 PM
Konačno... Sklanjaju ...
http://www.zigns.rs/a2010/1007_13.jpg

... i amfiteatar ?!

Sad i ...
http://www.021.rs/images/stories/kej_buduci_sada.jpg

...u avgustu

http://www.021.rs/images/stories/kej_buduci_izgled.jpg

http://www.021.rs/images/stories/kej_buduci_iygled_2.jpg

liman_drzava
July 14th, 2010, 07:13 PM
^^ Prilicno dosadno...

Kot Behemot
July 14th, 2010, 08:51 PM
Jes' moglo i bolje.

neusatz!
July 14th, 2010, 09:03 PM
Da li se zna šta se dešava sa otvorenim bazenima na SPENS-u? To su pre nekoliko meseci pompezno najavljivali, a sada se o tome više nšta ne govori.

NIXIVOJE_NS
July 14th, 2010, 09:45 PM
bio sam na mostu slikao sam stavicu kasnije fotke

NIXIVOJE_NS
July 14th, 2010, 09:51 PM
kakav je to vatromet na pezosu,u vezi cega ?

psidza
July 14th, 2010, 11:13 PM
LSV slavi, valjda neku godisnjicu

Sawovsky
July 14th, 2010, 11:25 PM

http://www.b92.net/news/pics/2010/07/21392281314c3e1353eeade318372241_450x268.jpg

neusatz!
July 14th, 2010, 11:35 PM

U bašti Doma vojske, na Keju, je proslava 20 godina Lige, pa je to valjda tim povodom.

Ranko Su NS
July 15th, 2010, 12:20 AM
_gUV0bzd018&amp

Salajka Wyatt Earp
July 15th, 2010, 12:22 AM
^^

Ovo je Zona sumraka, interesna grupa, da ne kazem nesto teze, marsira, zadovoljna svojim rezutatima.....

Imaju i zasto da budu zadovoljni!

Salajka Wyatt Earp
July 15th, 2010, 01:26 AM
Gle!

Rukovodstvo Spensa najavilo je otkaze za deset odsto zaposlenih, kao i nov način raspodele slobodnih poslovnih prostora. Gradonačelnik Igor Pavličić, dao je ovom preduzeću rok da do kraja leta da osmisli novi koncept poslovanja.

Broj zakupljenih lokala na Spensu drastično se smanjio, a sve više zakupaca odlazi u jeftinije centre poput Merkatora. Zbog toga je gradonačelnik Pavličić zatražio da cene budu smanjene, zajedno sa brojem zaposlenih. Kako je on ocenio, poslovanje Spensa ne odgovara izazovima današnjice, a sva zarada ovog poslovnog centra odlazi na plate mnogobrojnih radnika.

"Ako ljudi ne mogu da plaćaju zakup, ne može se cela politika javnog preduzeća svoditi na to da teret prebace na zakupce. Novac građana Novog Sada više ne možemo trošiti na bilo čije plate, troškove i neracionalno poslovanje", rekao je on.

Pavličić kaže da će grad pomoći u isplati socijalnog programa za Spens, ali i za javna komunalna preduzeća poput "Stana" i "Gradskog zelenila". On ističe da promena rukovodstva nije ključno pitanje u ovoj priči, već je akcenat na poslovanju.

Kaprocki: menjamo način poslovanja

Direktor Spensa, Zvonimir Kaprocki, najavio je da će ovo preduzeće postupiti u skladu sa zahtevima Grada. Kako on kaže za Radio 021, biće otpuštena desetina od postojećih 316 radnika, ali tek kada bude rešeno pitanje socijalnog programa. "Smatramo da može da se smanji broj ljudi bez ugrožavanja posla i kvaliteta usluga, a planovi za socijalni program biće definisani na rebalansu u septembru", rekao je on.

Kao promenu u načinu poslovanja, Kaprocki je naveo novi pravilnik o raspodeli poslovnih Spens_prazni_lokaliprostora. Lokali na Spensu uskoro će se zakupljivati putem licitacije. Slobodni prostori biće objavljivani u oglasima, sa podacima poput mape poslovnog centra i kvadrature. Zainteresovani će slati svoje ponude, a na osnovu njih će se određivati početna cena licitacije.

Kaprocki je za 021 ocenio da će na ovaj način Spens privući nove zakupce. "Na ovaj način broj izdatih lokala će se povećati, cene će se formirati na tržištu, od ponude i potražnje će zavisiti cena za svaki lokal", rekao je on.

Novi pravilnik trebalo bi da bude usvojen do kraja meseca. Kako Kaprocki kaže za naš radio, poslovanje Spensa u ovom trenutku trpi, zbog mrtve letnje sezone i zbog vakuuma koji je nastao jer stari pravilnik o raspodeli lokala ne važi, a novi čeka usvajanje. (Asja Francisti)

*
Seljak veseljak - Želja pusta...
Gradonačelniku bi bolje bilo da malo detaljnije pročita na destine komentara vezanih za "most koji vidi nikuda" popularno nazvan Most FJ, čisto da ne misli da smo svi glupi i ludi i da nemamo pojma o čemu se radi. A Spensom neka se ON ne bavi na ovako paušalan način, jer lako je biti populista preko tudjih ledja. Da je pravi gradonačelnik, a nije, on bi morao najpre svojim ličnim primerom da pokaže kako treba raditi pošteno, bez korupcije i pranja naših novaca, pa tek onda komentarisati rad drugih. Ovako, posle komentara o pomenutom mostu, trebalo bi da se pokrije ušima i ćuti dok mu traje mandat, nadamo se ne još dugo. Morače kad tad da shvati, želje su jedno a mogućnosti nešto sasvim drugo! Na žalost, dok ON to ne shvati nama će pući kičma zbog njegovih "ideja".

*
13:39 • 14.07.2010. Analitičar - Filozof Pavličić
Mislio sam da je gradonačelnik pravnik, kad on filozof: "Ako ljudi ne mogu da plaćaju zakup, ne može se cela politika javnog preduzeća svoditi na to da teret prebace na zakupce", reče ON i ostade živ. Nije ni svestan da je to pre svega njegova odgovornost! Pre par dana je izjavio da Grad NS uplaćuje Spensu 140 miliona dinara godišnje za trenažni rad sportskih klubova. To nema veze sa istinom, a on neka proveri ako ne zna. Slazem se da korisnici usluga u Spensu ne treba da ponesu sav teret, to pre svega treba da učini njegov OSNIVAČ, grad NS i gospodin Pavličić kao "prvi čovek" grada, a ne da ostave Spens na milost i nemilost zakupcima, sportskim klubovima itd. koji se u ovim vremenima i sami bore za opstanak... Gradonačelniče, otvorite oči, suočite se sa problemom pa tek onda dajte izjave... Ovako ispadate smešni u borbi za svoj opstanak na vlasti...

*
11:46 • 14.07.2010. :D - ..daj meni maloo..., korupcija? ma neee
Kada stvarno budu odlucili da izdaju lokale, javite mi.. do sada su izdavali tako da kada predas zahtev prvo te kontaktira njihov "mali" da ti objasni da se ulaz placa u kesu a onda je lako za visinu zakupa kroz papire.. i to svi znaju.. sada znam ko je sigurno platio i koliko za ulaz u pojedine likale, bar na osnovu toga koliko su meni trazili, a nisam zeleo da ucestvujem u tome..

*
11:36 • 14.07.2010. ......idemo dalje.....
sramota, sramota, gore pomenuti..vise puta...uffff....I ja moram nesto reci ne vezano za spens. U cistocu primljeni novi zaposleni, naravno u kancelarije. Plate...pa znate i sami!!! Eto zasto se tuce po "radnicima" cistoce. Nemaju oni platu kakvu spominju doticni. Setimo se strajka i svega ostalog oko cistoce.....

Urednice, ajmo malo, pokrenite se........

*
09:41 • 14.07.2010. Rebarbara - Lokali u gradu
Grad zvrji od praznih lokala i stanova za izdavanje.
Cene za prosečne lokale odoše na nivo (50m2) 200-300 €.
Ako SPENS hoće da bude konkurentan moraće da ide najviše na te cene. To je 4-5€ /m2.

Kako od tolicnih sredstava da se namire troškovi, a SPENS je sav u preskupim pločicama, sa lošim krovom.

Ko se je malo tu ugradio?

*
08:19 • 14.07.2010. @DADA - Sacekajte
Samo malo sacekajte, Dado. Brzo ce se pokazati zasto je otisla bivsa direktorka (istina, na bolje mesto) i zasto je dovedena bas ova nova. Kad uzmete u obzir da su zbog nje menjali i statut *jer ovaj grad nema kadrova za tako znacajnu funkciju) bice jasno da je u pitanju rasprodaja preostalog, sto treba da usledi. Ekipa familije Marinkov sa njihovim zetom Ivkovicem je proces zapocela, a ovi treba da zavrse.
Konacno, nije li i ovaj direktor na SPENSU, poput nove direktorke u Zelenili, onog u Toplani, Stanu dovedeni ucenama i kombinatorikama organizovanih grupa?

*
07:58 • 14.07.2010. Spensovac - Nadamo se...
Dve izjave od dva "pokojnika"... Portir Kaprocki je vec zavrsio karijeru, otisao je malo da se odmori pre nego sto mu se uruci "ponuda koju ne moze da odbije"... A i gradonacelnik Pavlicic ce da dozivi istu sudbinu u gradu, pre ili kasnije. Verujemo da ce potezi novog rukovodstva dovesti do bolje situacije u preduzecu, licitacija za lokale bi samo dokazala transparentnost postupka a ne kao do sada da lokali zvrje prazni dok neko Igicu, Kaprockom i Ostojicu ne ubaci par desetina hiljada evrica u džepove!!! Nadamo se i da ce prilikom otpustanja radnika prvi na tapetu biti silni pripravnici i ostala kamarila pravnika i besposlenih sluzbenika koje je dvojac Igic-Kaprocki bespotrebno zaposljavao. Nadamo se...

*
07:37 • 14.07.2010. pekos021
Pavličić je stručnjak za sve i svašta od wc pa do basketa, ali su mi ovi njegovi iz gradskog veća još veći genijalci..ima tu i fotografa i arhivara, i mladih vojnika i trudnica..smešno društvo..ali uvek nešto pametno imaju da izjave..pa zar njegov predsednik nije onomad izjavio da se smanjivanjem plata radnicima i otpuštanjima ne može napraviti ušteda nego samo kontrolom kriminalnih javnih nabavki u koje se svi lepo ugrade!

*
23:37 • 13.07.2010. Dr Feelgood - E moj
E moj Pavlicicu, ti ces biti personifikacija pljacke i propasti zbog te iste pljcake, nesposobnosti i javasluka. Zapravo vec si.

*
20:58 • 13.07.2010. Панта - Веровали или не
Градоначелник истиче да промена руководства није кључно питање већ је акценат у пословању.
А пословање воде портири, чувари, мајстори, угоститељи и ...
Овакав бисер треба смислити!!!

*
20:13 • 13.07.2010. Anonimus - moliću fino
Zaiskali ste eto Vam ga. Izbori za dve godine pa gledajte kome dajete glas, a posle nema kukanja. Nikada Grad lošije nije funkcionisao, a mislili smo da 2008. će sve krenuti na bolje, 200.000. novih radnih mesta, novi most, rešavanje komunalnih problema na klisi i ostalim prigradskim naseljima, konkursi za izbor direktora... pa dokle više da nabrajam. Ovi sada su samo na sebe mislili, a radnike otpuštaju da mogu svoje partijske poslušnike da udome. Zar ovaj direktor SPENSA nije doveden kao ekspert da zameni neposlušnog direktora iz iste stranke??? Sramota za Novi Sad.

*
19:53 • 13.07.2010. dada - Sve pametan do pametnog...
Citat: „On (gradonačelnik op. dade) ističe da promena rukovodstva nije ključno pitanje u ovoj priči, već je akcenat na poslovanju.“. Naravski, tendencija se nastavlja, nije bitno ko je rukovodilac i koliko zna, jer se to, kako vidim iz citata, ne odražava na poslovanje. Bitno je samo da je rukovodilac podoban, moralno, a naročito politički… Pa kada smo već ovde da pitam za Zelenilo. Toliko hvaljena prethodna direktorica Snežana Repac, ode na drugo, daleko bolje mesto. A gle, Zelenilo u čabru. Naravno nije kriva nova direktorica, a stara beše toliko hvaljena. Kanda niko nije kriv?

*
18:58 • 13.07.2010. Dr Petrović - Kukuriku Kristifore
"Ako ljudi ne mogu da plaćaju zakup, ne može se cela politika javnog preduzeća svoditi na to da teret prebace na zakupce. Novac građana Novog Sada više ne možemo trošiti na bilo čije plate, troškove i neracionalno poslovanje" Zako je u celoj državi, a to su krivi halavi političari. Kljuse je umorno, gladno, ne može više da vuče!

neusatz!
July 15th, 2010, 01:50 AM
Lepo je kad se i periferni delovi Novog Sada razvjaju i kad se i u njih investira:

Rešenje za otpadne vode u Rumenki

U Rumenki su juče počeli radovi na centralnom prečistaču otpadnih voda, vredni 28 miliona dinara. Kako je prilikom obilaska pomenutih radova istakao gradonačelnik Igor Pavličić, Rumenka je prvo naselje gde će biti implementiran projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, čija je ukupna investiciona vrednost oko 220 miliona dinara. „Izgradnjom prečistača će se pozitivno uticati na život stanovnika Rumenke, na stanje ekosistema celog naselja, posebno sa zdravstvenog aspekta, kao i na razvoj privrednih delatnosti", rekao je gradonačelnik.

Izvor: 24Sata

Salajka Wyatt Earp
July 15th, 2010, 02:05 AM
Lepo je kad se i periferni delovi Novog Sada razvjaju i kad se i u njih investira:

Rešenje za otpadne vode u Rumenki

U Rumenki su juče počeli radovi na centralnom prečistaču otpadnih voda, vredni 28 miliona dinara. Kako je prilikom obilaska pomenutih radova istakao gradonačelnik Igor Pavličić, Rumenka je prvo naselje gde će biti implementiran projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, čija je ukupna investiciona vrednost oko 220 miliona dinara. „Izgradnjom prečistača će se pozitivno uticati na život stanovnika Rumenke, na stanje ekosistema celog naselja, posebno sa zdravstvenog aspekta, kao i na razvoj privrednih delatnosti", rekao je gradonačelnik.

Izvor: 24Sata
Koje privredne aktivnosti, reci mi da se salis molim te :nuts:
30000 nezaposlenih u Novom Sadu druze.

neusatz!
July 15th, 2010, 02:29 AM
Koje privredne aktivnosti, reci mi da se salis molim te :nuts:
30000 nezaposlenih u Novom Sadu druze.

Prečistači vode su jedan od uslova koje moramo da ispunimo za EU. Mislim da ga već rade dal u Žablju, il' Čuguru, a sad i u Rumenci što je veoma dobro. Bilo bi loše da sve rade samo u užem gradskom delu, a da periferija ostane zapuštena. Zato je recimo Somborski bulevar, mada tu nije reč o periferiji, po meni veoma bitan jer već sada taj deo Telepa izgleda svemirski u odnosu na situaciju od pre svega par godina.

Salajka Wyatt Earp
July 15th, 2010, 02:33 AM
da, ali... neko je spomenuo privredne delatnosti
30000 nezaposlenih

nešto ne štima :nuts:

o da, neko drugi će se tim pozabaviti - ne on :nuts:
On je dosta uradio sa brojnim investitorima, fabrikama u i oko Novoga Sada, što da se dodatno iscima, umorio se od brojnih uspeha :nuts:

neusatz!
July 15th, 2010, 02:38 AM
"privredne delatnosti"

30000 nezaposlenih

nesto ne stima

Gari, ovde se priča o izgradnji i pridruženim temama. Pavličić, što se mene tče, može da laže da će taj projekt da zaposli i 1000000 ili 10000000 ljudi, to su političke izjave. Apsolutno nebitno za ovaj forum jer ovde se priča o izgradnji, urbanizmu i pridruženim im temama. Dakle bitno je da prave prečistač, ostalog me mani. O tome i o broju nezaposlenih, sem ako će izgradnja grada da ih smanji, divani na nekom drugom mestu.

Salajka Wyatt Earp
July 15th, 2010, 02:51 AM
Gari, ovde se priča o izgradnji i pridruženim temama. Pavličić, što se mene tče, može da laže da će taj projekt da zaposli i 1000000 ili 10000000 ljudi, to su političke izjave. Apsolutno nebitno za ovaj forum jer ovde se priča o izgradnji, urbanizmu i pridruženim im temama. Dakle bitno je da prave prečistač, ostalog me mani. O tome i o broju nezaposlenih, sem ako će izgradnja grada da ih smanji, divani na nekom drugom mestu.

Aha dobro, po kom bitnom objektu ćemo ga zapamtiti? Evo meni samo pada na nesrećna sudbina nekih postojećih, nijedan novi.

Kej? Ulice? Skejt park? WC?...to je domet za nekoliko godina vlasti? :ohno::ohno::ohno:

neusatz!
July 15th, 2010, 03:16 AM
Aha dobro, po kom bitnom objektu ćemo ga zapamtiti? Evo meni samo pada na nesrećna sudbina nekih postojećih, nijedan novi.

Kej? Ulice? Skejt park? WC?...to je domet za nekoliko godina vlasti? :ohno::ohno::ohno:

Proširenje nekih ulica, tipa od Uspenske pa do Trga Marije Trandafil. Ne sećam se jesu li Hadži Ruvimovu probili ovi ini oni prethodni? Subotički i Somborski bulevar. Posle toliko godina dodeljen prostor SKC-u. Videćemo šta će uraditi od Kulturnog centra. Klinički centar, to ono veliko moderno što je nedavno otvoreno, mada tu dobrim delom Pajtić ima kredita. A za ove dve godine nimalo ne sumnjam da će nagurati nešto baš zanimljivo da se u predizbornu i izbornu godinu radi. Tako da se ne izleći previše...tek je poluvreme.

nsblues
July 15th, 2010, 08:01 AM
^^

Ovo je Zona sumraka, interesna grupa, da ne kazem nesto teze, marsira, zadovoljna svojim rezutatima.....

Imaju i zasto da budu zadovoljni!

Apsolutno se slazem, ovo je vise od zone sumraka..."Evropska Unija" zadovoljna ulaganjima u Srbiji,(citaj smatram Srbiju OTPADOM ) a predstavnici Srbije prezadovoljni ulaganjima u (pazi ovo) cistiju i bla bla bla kretenizam, da ne povjerujes ni ocima ni usima...
Ni jefitnijeg ni glupljeg naroda na planeti, kakv olos vlada Srbijom, a onom ugovoru o izgradnji mosta se moze knjiga napisati ,kako ne treba potpisivati ugovor, ako nemas imalo zdravog razuma i bar malo mozga u glavi...Srbiji se samo sve namece usmislu,,, potpisi da si budala, i da se odrices svega i zemlje i naroda....i sto je najgore samo nailaze na takve koji ce to potisati
elem u toj nezaposlenoj zemlji slovom i brojem ,,,milion i po nezaposlenih(sto se zna) a oni dovode strane izvodjace koje placaju pozajmljenim milijardama , koje niko i nikad ne moze da vrati sa ovakvom privredom...ono sto je najgore je to da svi ti bivsi i sadsnji politicari, smatraju svoj posao kao poziciju da licno dodju do novca bez obizra na posljedice ....a narocito vlada( lazno) misljenje da ce ti oni nesto dati , da ce kao doci prosperitet..ljudima tamo treba otvoriti oci da nigdje ama bas nigdje ne mozes dobiti ni zavakace gume za dzaba, e pa evo dobicete ulaganja da vam deponujemo sav smrad i otpad a vi cete da uzivate u tome kako rece ovaj iz Sapca (maloumnik)

Ranko Su NS
July 15th, 2010, 08:45 AM
@nsblues
+1

Nema šta da se čeka neusatz. Najgori smradovi u istoriji grada su ovi na čelu sa Pavličićem. Bukvalno su urnisali grad.

sergio-m
July 15th, 2010, 09:18 AM
jel ova ideja sa zutim plocicama neko resenje iz ´80 proslog veka?!? jbt gde smo mi od sveta :ohno::ohno:

Konačno... Sklanjaju ...
http://www.zigns.rs/a2010/1007_13.jpg

... i amfiteatar ?!

Sad i ...
http://www.021.rs/images/stories/kej_buduci_sada.jpg

...u avgustu

http://www.021.rs/images/stories/kej_buduci_izgled.jpg

http://www.021.rs/images/stories/kej_buduci_iygled_2.jpg

nsblues
July 15th, 2010, 09:53 AM
@nsblues
+1

Nema šta da se čeka neusatz. Najgori smradovi u istoriji grada su ovi na čelu sa Pavličićem. Bukvalno su urnisali grad.

Ranko ,sta znaci +1?

Ranko Su NS
July 15th, 2010, 10:19 AM
da se slažem sa tvojim komentarom. lakše je napisati +1 nego sve ponavljati

Kot Behemot
July 15th, 2010, 10:25 AM
Mogli su da smisle neku foru, kej je ipak lice grada i nije dovoljno da bude samo čist.

Ovako nešto?
http://farm4.static.flickr.com/3104/2553718267_805c114ac2_o.jpg
http://www.mimoa.eu/images/12639_l.jpg
http://www.hrlonline.co.uk/modules/blocks/hrladvert/uploads/insitu-1.jpg
http://www.pavingexpert.com/images/resins/brindley_square.jpghttp://www.archinect.com/images/uploads/Paving3.JPG
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/34/CopacabanaPavement.jpg
http://www.my-travel-photos.com/uploads/images/Alicante/alicante-crazy-paving.jpg

Oduzmite palme tamo gde treba :lol:
Nja... onog dana kad se u ovom gradu napravi neki urbani prostor koji nije samo puki prosek (ili ispod proseka) ću da se napijem od sreće.

misa
July 15th, 2010, 10:53 AM
http://www.mimoa.eu/images/12639_l.jpg

gde je ovo, dobro izgleda

FutogCORE
July 15th, 2010, 11:09 AM
gde je ovo, dobro izgleda

U Španiji...

http://archrecord.construction.com/projects/lighting/archives/0808plaza-1.asp

Salajka Wyatt Earp
July 15th, 2010, 11:30 AM
Proširenje nekih ulica, tipa od Uspenske pa do Trga Marije Trandafil. Ne sećam se jesu li Hadži Ruvimovu probili ovi ini oni prethodni? Subotički i Somborski bulevar. Posle toliko godina dodeljen prostor SKC-u. Videćemo šta će uraditi od Kulturnog centra. Klinički centar, to ono veliko moderno što je nedavno otvoreno, mada tu dobrim delom Pajtić ima kredita. A za ove dve godine nimalo ne sumnjam da će nagurati nešto baš zanimljivo da se u predizbornu i izbornu godinu radi. Tako da se ne izleći previše...tek je poluvreme.

Ulice? Ponovo ulice? Samo ulice? Ovakve ulice? Ulice sa rupama? To je domet?

Kliicki centar? :nuts: Lopovluk na kvadrat? Rupa bez dna? Tzv. dr L. i onaj drugi D.?

Poluvreme? Mozda 30000 govnjivih motki prekine utakmicu na poluvremenu?

PlanAktStatus
July 15th, 2010, 12:05 PM

Kliicki centar? :nuts: Lopovluk na kvadrat? Rupa bez dna? Tzv. dr L. i onaj drugi D.?

Sve to sa Urgentnim nije nista u odnosu na kerefeke s mostom gde mu mesto nije. i zaduzivanjem koje se tek sprema (i onim koje traje dok pricamo)...

FutogCORE
July 15th, 2010, 12:30 PM
Slažem se i ja da je ova vlast lopovska, takva je bila i prethodna, a biće i buduće... Ljudi, ovo je Srbija...

PlanAktStatus - Zašto mostu tu nije mesto? Mogu neki konkretni razlozi, osim zaduživanja...

Kot Behemot
July 15th, 2010, 12:50 PM
Биће „Породица” у амфитеатру

Упоредо с почетком уклањања баржи започела је и реконструкција партера споменичког платоа на Кеју жртава рације. Реконструкцијом и изградњом одбрамбеног зида и подизањем коте тротоара Кеја на 80 метара oвај посао постао је неопходан, јер се појавила висинска разлика од око 35 центиметара. Према информацијама из Завода за изградњу града комплекс на којем се налази споменик навећим делом остаје на истој висини.
Основна концепција обнове платоа је идеја да се сачува постојећа просторно - архитектонска композиција, уз санацију и реконструкцију оштећених делова, као и да се и уклони постојећа, уништена подна облога. За поплочавање ће се употребити жута „клинкер“ опека, коју је препоручио Завод за заштиту споменика културе, пошто она представља део давне и готово заборављене градитељске традиције Новог Сада. Нова композиција целог комлекса дефинисаће овај простор као мали амфитеатар.
Одбрамбени бедем је на месту где се налази споменик прекинут осам метара чиме је створен прилаз у равни тротоара не Кеју. Непосредно иза зида налазиће се две завојите рампе, на обе стране, широке четири метра. Део рампе ће бити издвојен и биће формирана рампа са челичним рукохватима ради лакшег кретања особа са тешкоћама у ходу.
Целом дужином платоа уз кејски зид биће направљење степенице за седење које ће формирати амбијент амфитеатра. Плато ће бити осветљен светиљкама које ће бити уграђене у зид, а предвиђено је и декоративно уређење самог споменика. Б. М.

A "žuta klinker opeka" nema veze sa žutom klinker opekom koja se inače može videti još samo u ulici Miloša Bajića i ponekom ulazu.
Čuvanje nasleđa... bolje da ništa nisu rekli. Da su ćutali, moglo se pomisliti da su znali šta rade.
Sećate li se Donke Stančić iz tog istog zavoda i "neovizantijske" ograde na Almaškom groblju?

Kabacum
July 15th, 2010, 02:49 PM
A "žuta klinker opeka" nema veze sa žutom klinker opekom koja se inače može videti još samo u ulici Miloša Bajića i ponekom ulazu.
Čuvanje nasleđa... bolje da ništa nisu rekli. Da su ćutali, moglo se pomisliti da su znali šta rade.
Sećate li se Donke Stančić iz tog istog zavoda i "neovizantijske" ograde na Almaškom groblju?

Uopste ne razumem zasto taj kompleks nazivaju amfiteatrom??? Imace tri stepenika na kojima ce moci da se sedi... koja glupost. Sada su se setili da evociraju uspomene i koriste materijale koji ce docarati one koji su se nekada koristili.. a sta je sa krovom na nedavno obnovljenom objektu na tvrdjavi molicu vas lepo... pih.. gadite mi se! Jedu g i palamude praznu slamu. Kako ih nije sramota od naroda. Kao da smo svi na nivou 4 razreda osnovne.
Zapravo, mi smo budale sto sve gledamo i samo pricamo umesto da se kolektivno pobunimo i te trutove motkama ne isteramo iz fotelja objekata koji pripadaju svima nama a do kojih dolaze autom. Umesto da od rampe pruze koji korak... S nadom po 1000 put da bi naredni bili bolji..

A sto se politiciziranja tice- ovde se jasno vidi iz razmisljanja forumasa ko je na cijoj strani. Realnost je da za period koliko su na vlasti nista vise i znacajnije nisu uradili u odnosu na prethodnu.

NShronika
July 15th, 2010, 04:02 PM

I taj skejt park je sramota jer napravljen na silu; hteli su prvo da traze od EU pare za to, da se sramotimo i molimo za 250.000 evra. Nikad nas nece shvatati ozbiljno budemo li se i dalje ciganili i stipsarili za takve sitnice pored budzeta od 150 miliona € (i to svake godine toliko)!

neusatz!
July 15th, 2010, 04:49 PM
@nsblues
+1

A po čemu su više urnisali grad ovi od onih koji su nekada porušili bitan deo centra da bi izidali SNP, ili od onih čiji je jedini domet bo da unakaze centar behatonom tko da izgleda kao ulaz u neki provincijski tržni centar?

neusatz!
July 15th, 2010, 04:58 PM

Ponoviću još jednom da se ovde bavimo izgradnjom. Ne i svm ostalim igrama koje se igraju iza scene. Znači, ako Pavličić dodje i kaže da će da obnove Radnički zato da bi se King Kong popeo na njega, to sa King Kongom bi bilo nebitno za forum. Bitno bi bilo da obnove Radnički bez obzira kakvu bi glupost neko za njega izvalio. Ulice su ekstremno bitne ne samo kao saobraćajni pravci jer se duž njih gradi. Kad probiješ neku ulicu investitori duž nje izgrade zgrade, stambene li neke druge. Što se tiče mosta, tu su stubovi mosta koji je već bio tu i na koji se nadovezivao tunel ispod Tvrdjave, dakle i ostatci mosta i tunel još uvek postoje. Dakle svi oni koji zanovetaju da tu mostu nije mesto i da je nedopustivo bušenje tunela su žestoko pobrkali lončiće. Što se tiče finansiranja, meni je svejedno da li je grad to fnansirao iz poreza, da li su iz EU dali pare, ili je Pavličić džepario po busevima da to finansira. Mi se ovde bavmo izgradnjom, ne politikom i političkom kampanjom. Klinički centar je gradjevina, a ko je imao posla sa novosadskim bolnicama zna koliko je to bitno što je sad tamo sve modernizovano i pod jednim krovom. Da li još nešto nije jasno?

Kabacum
July 15th, 2010, 05:32 PM
Ponoviću još jednom da se ovde bavimo izgradnjom. Ne i svm ostalim igrama koje se igraju iza scene. Znači, ako Pavličić dodje i kaže da će da obnove Radnički zato da bi se King Kong popeo na njega, to sa King Kongom bi bilo nebitno za forum. Bitno bi bilo da obnove Radnički bez obzira kakvu bi glupost neko za njega izvalio. Ulice su ekstremno bitne ne samo kao saobraćajni pravci jer se duž njih gradi. Kad probiješ neku ulicu investitori duž nje izgrade zgrade, stambene li neke druge. Što se tiče mosta, tu su stubovi mosta koji je već bio tu i na koji se nadovezivao tunel ispod Tvrdjave, dakle i ostatci mosta i tunel još uvek postoje. Dakle svi oni koji zanovetaju da tu mostu nije mesto i da je nedopustivo bušenje tunela su žestoko pobrkali lončiće. Što se tiče finansiranja, meni je svejedno da li je grad to fnansirao iz poreza, da li su iz EU dali pare, ili je Pavličić džepario po busevima da to finansira. Mi se ovde bavmo izgradnjom, ne politikom i političkom kampanjom. Klinički centar je gradjevina, a ko je imao posla sa novosadskim bolnicama zna koliko je to bitno što je sad tamo sve modernizovano i pod jednim krovom. Da li još nešto nije jasno?

Meni nije jasan tvoj nastup. Zapravo sugerises da se prica o politiciziranju usmeri u drugom pravcu koji i zastupa tema a onda u poslednjim postovima si ti zapravo taj koji najvise prica na temu politike... napisao si jednom bio jasan i tu stavi tacku.

A sto se tice klinickog. Nisi upucen dobro. Ne znam da li bi ti znacilo nesto ako bih napisao da je uradjeno 25 % ili mozda ni toliko od kompletnog objekta. Dakle tu se tek ocekuju najveca ulaganja i radovi. Tako da ce privilegiju za sada u njemu imati oni pacijenti kojima bude potrebna samo urgentna pomoc dok svi ostali (obzirom da pominjes iskustva ljudi sa bolnicama) ce sacekati neko bolje vreme kada ce bas tu bolju bolnicku uslugu i moci da dozive.

neusatz!
July 15th, 2010, 05:44 PM
Meni nije jasan tvoj nastup. Zapravo sugerises da se prica o politiciziranju usmeri u drugom pravcu koji i zastupa tema a onda u poslednjim postovima si ti zapravo taj koji najvise prica na temu politike... napisao si jednom bio jasan i tu stavi tacku.

A sto se tice klinickog. Nisi upucen dobro. Ne znam da li bi ti znacilo nesto ako bih napisao da je uradjeno 25 % ili mozda ni toliko od kompletnog objekta. Dakle tu se tek ocekuju najveca ulaganja i radovi. Tako da ce privilegiju za sada u njemu imati oni pacijenti kojima bude potrebna samo urgentna pomoc dok svi ostali (obzirom da pominjes iskustva ljudi sa bolnicama) ce sacekati neko bolje vreme kada ce bas tu bolju bolnicku uslugu i moci da dozive.

Izvini, ali ovo što si napisao nije istina. Ako neko ima 6 postova na forumu, od kojih su svi čisto politički, bez da se bave gradnjom, kako ja onda to najviše politiziram? Što čovek ne napiše nešto o izgradnji na Salajci, ako je ima, jer nas to ovde više interesuje od politiziranja? KC je, ma u kom procentu u kojem je završen u prvoj fazi, ipak nešto kapitalno što je izgradjeno i nešto što će u velikoj meri promeniti život gradjana na bolje. Dakle to je skroz u skladu sa temom, a jeftine političke propagande, sa blo koje strane i za blo koga, nisu u skladu. Imali smo ovde već više puta raznog politizieranja i znamo koliko je to bilo mučno. I šta ti tu još nije jasno?

makimax
July 15th, 2010, 05:58 PM
Stvarno,ovde su neki padobranci kao u sred izborne kampanje :lol: :ohno:.
Pracenje gradilista molim :cheers:......pozicija-opozicija :puke:.

Salajka Wyatt Earp
July 15th, 2010, 07:00 PM
@neusatz !

Ovo nije jasno. Pre svega na osnovu čega zaključuješ da je ovo politika? Dovodiš me u situaciju da se kao branim (ili ne daj Bože , da recimo branim Mirovića i slične) i još farbaš lepim bojama neopevani haos time što umanjuješ objektivne cinjenice. Znači, ako nisi s nama protiv nas si? Ili eventualno ne talasaj. Providno. Tebi bi možda bilo OK da i mi počnemo da divanimo kako se gradi, kako su "svi političari isti" i tako to. I dobro kaže Kabacum, u KC uopšte nije završeno, da ne govorim o opremljenosti. Saznaj koliko se tu namažnjavalo da sad, pa javi, zanimljivo je. A čak i da je završeno tu se lista dostignuća završava.

@makimax !
Ne bih da širim priču i sa tobom iz Sombora, imate onamo dovoljno svojih problema. Glavna ulica u Somboru, sve sam ti rekao. I moj smenjeni drug koji je hteo nešto promeniti, i smenjen, samo zbog toga..... a zamisli iz iste stranke kao i ovaj sadašnji.... Takvi kao ti su redovno povezani sa strukturama koje sve ovo rade, i onda se onako "neutralni" jave da kažu nešto. Ali ovim sa tobom zaista prekidam.

misel
July 15th, 2010, 07:15 PM
Приградским насељима канализација за две године

Сва приградска насеља би за две године требала да добију канализацију, најавио је јуче градоначелник Игор Павличић приликом обиласка градилишта пречистача отпадних вода за Руменку и Кисач, где су почели први земљани радови.
Председник Савета МЗ Руменка Бранислав Поповић рекао је да би за две године половина Руменке требала да добије секундарну канализацију, чију је изградња започета средином деведесетих.
- Наша приградска насеља немају решено питање канализације, део Новог Сада нема канализацију, а пречистаче отпадних вода немају ни Нови Сад ни приградска насеља. Руменка је прво насеље где крећемо с изградњом пречистача, који ће бити повезан и са Кисачем. Протокол са Фондом за капитална улагања АПВ потписан је пре две године. Вредност ове инвестиције је 220 милиона динара. Ове године ћемо радити и Каћ - изјавио је Павличић. Фонд за капитална улагања уложио је 28 милиона динара, док је остатак градска инвестиција.
Председник Савета Поповић рекао је да су грађани давали око 1.000 марака 1996. и 1997. за градњу секундарне мреже и да ће свима који су платили то бити уважено.
- Секундарна мрежа је изграђена тамо где је плаћено. Проблем је настао што између 1997. и 2008. године нико није помињао изградњу канализације. То смо покренули и следеће године ће грађани и ЗИГ по пола финансирати изградњу секундарне мреже са прикључцима. Постоје пројекти за 12 километара канализације, и за две године, када буде завршен пречистач, морамо да покријемо макар половину Руменке канализацијом, како би он могао да ради – закључио је Поповић.
Павличић је рекао и да је у приградским насељима било 408 улица без икаквог прекривача.“За сада смо насули туцаником две трећине од 150 километара улица, и у наредне две године завршићемо тај посао. И потрудићемо да их што више асфалтирамо. Свако може за две године да види шта је обећано и шта је урађено“, рекао је Павличић.
Међу окупљеним грађанима био је приличан број страначких активиста многих партија, вероватно због предстојећих избора за савет месне заједнице. Могло се чути да неки од њих плаћају 1.000 динара за пражњење септичких јама сваких пет дана, и поред тога што и „Водоводу“ плаћају за тај посао. У „Водоводу“ кажу да је велики број септичких јама изграђен мимо прописа, те да њихов ниво зависи и од подземних вода, пошто су водопропусне и често се пуне брже него што је предвиђено.

Izvor: Dnevnik

neusatz!
July 15th, 2010, 07:19 PM
@neusatz !

Ovo nije jasno. Pre svega na osnovu čega zaključuješ da je ovo politika? Dovodiš me u situaciju da se kao branim (ili ne daj Bože , da recimo branim Mirovića i slične) i još farbaš lepim bojama neopevani haos time što umanjuješ objektivne cinjenice. Znači, ako nisi s nama protiv nas si? Ili eventualno ne talasaj. Providno. Tebi bi možda bilo OK da i mi počnemo da divanimo kako se gradi, kako su "svi političari isti" i tako to. I dobro kaže Kabacum, u KC uopšte nije završeno, da ne govorim o opremljenosti. Saznaj koliko se tu namažnjavalo da sad, pa javi, zanimljivo je. A čak i da je završeno tu se lista dostignuća završava.

@makimax !
Ne bih da širim priču i sa tobom iz Sombora, imate onamo dovoljno svojih problema. Glavna ulica u Somboru, sve sam ti rekao. I moj smenjeni drug koji je hteo nešto promeniti, i smenjen, samo zbog toga..... a zamisli iz iste stranke kao i ovaj sadašnji.... Takvi kao ti su redovno povezani sa strukturama koje sve ovo rade, i onda se onako "neutralni" jave da kažu nešto. Ali ovim sa tobom zaista prekidam.

Ovaj forum je veoma otvoren i ko god ga je pretio zna da smo ovde mnogi od nas veoma kritični. Počev od onog nesrećnog eko parka gde smo svi odreda imali veoma jasan negativan stav. Ali ne politički stav, već objektivno kritizicirajući. Ako su oni bacili pare i posle toga nikom nšta, a od eko parka i botaničke bašte ni traga, to je onda jedna opravdana kritika. Ako neko dodje i kaže, fuj ovi su najgori i kradu to je politička parola. Kad se kaže da je pri probijanmju Subotičkog na jednoj raskrsnici potrošeno toliko i toliko na semafore, ako se uz to još i može uputiti na to gde je taj podatak javno dostupan, te koliko su ti semafori plaćeni u BGD recimo i koliko stvarno koštaju, to bi onda bila opravdana kritika. I niko ovde nema problema kada bi neko na taj način ovde sa tim izašao. Isto kao što smo ovde pljuvali dešavanja oko pomenutog eko parka što je veoma jasno i transparetno moglo da se ilustruje informacijama koje su dolazile i od vlasti i od EXIT-a.
Isto kao i kad su u pitanu pokretne stepenice u pothodniku, suma deluje velika, ako bi znali da li to stvarno, ili ne, toliko košta mogli bi da žestoko pohvalimo ili ispljujemo gradsku vlast. Svaka vlast, nije bitno čija je, mora da bude odgovorna javnosti i javnost mora da bude onaj faktor koje svlast boji i zbog koje mora da radi u interesu tih istoh gradjana. Ali to znači preciznost i objektivnost. Ne i političke pamflete. Ako je KC prošao uz lopovluk, a ne kaže se ko, koliko, kako i gde, onda to nije informacija. To je, dok se ne konkretno ilustruje proverenim informacijama, samo politička propaganda. A time se ovde ne bavimo, zar ne? U krajnjoj liniji, kak ovreme prodje mi zaboravimo ko je bi ona vlasti, ono što ostaje je ono što je izgradjeno. Meni je potpuno nebitno da li je nešto izgradila vlast u kojo jje bio Mirović ili vlast u kojoj je Novaković. Bitno mi je da je izgradjeno. Da je Mirović skupa sa Majom bio pametan, pa da nisu stopirali ideju o aerodromu, meni bi bilo odlično što bi postojao taj aerodrom. Ni najmanje mi ne bi smetalo što bi to onda bila zasluga pomenutih, a ne nekih drugih. Da li je sada jasnije?
BTW, opet nam nšta ne reče o izgradnji na Salajci?

smokiboy
July 15th, 2010, 08:57 PM
[QUOTE=Kabacum;60355437] Uopste ne razumem zasto taj kompleks nazivaju amfiteatrom??? Imace tri stepenika na kojima ce moci da se sedi... koja glupost ...

Izgleda da je propuštena prilika da se napravi pravi mini ‘amfiteatar’ na tom delu keja. Mogli su napraviti malo veće polukružne tribine da gledaju u Dunav, sa malim plato-om tik uz Dunav. A predstave mogu biti na tom platou ili na brodu u Dunavu. Tako nešto se radi na Ciriškom jezeru, i u drugrim gradovima.
Malo više vizije i kreativnosti bi voleo da vidim u Novom Sadu.

Ranko Su NS
July 15th, 2010, 10:21 PM
Neusatz ti najviše politizuješ. Ko o čemu kurva o poštenju. Kao prvo da te podsetim a vidim da zaboravljaš Hadži Ruvimovu su napravili prethodni. I Braće Ribnikar i deo Subotičkog, i bazen na Klisi i dvorane na Klisi i Futogu.
Ja ne navijam ni za jedne za razliku od tebe mladog aktiviste. Mogao si pročitati da hvalim Đilasa i Ješića a obojica su stranačke kolege Pavličiću.

A evo rezultata na poluvremenu: ocena
negativno:
- put RU-NS-TŠ sa tunelom ............................................0
- most Franc Jožef samo placen projekat...........................0
- most Žeželjev.............................................................0
- upravna zgrada u Radnickoj...........................................0
- bazen Spens...............................................................0
- uredenje Riblje pijace...................................................0
- Dovešce investitore u privredi........................................0
- Izgradnja dva mola.......................................................0
- pokretne stepenice......................................................0
- garaže ......................................................................0
- povecane cene vode, parkinga, reklama............................0
- proširenje plave zone....................................................0
- pojava bazena po ulicama..............................................0
- propast privrede..........................................................0
- marina na Dunavu........................................................0
- bačene pare za eko park...............................................0

pozitivno:
- SU bulevar jedan deo završen........................................2
- SO bulevar nezavršen manji deo.....................................2
- kej nezavršen ali ce ga završiti.......................................3
- wc ...........................................................................5
- kamere......................................................................2
- popločali Spens...........................................................2
- pola polovine tribine i semafor Karađorđa..........................3
- dve ulice asfaltirali na Novoj Detelinari.............................3
- skejt park..................................................................4

Mizeran rezultat za ovoliki grad. A najviše me nervira olako obećanje i onda ladno ništa.
Nisam sve napisao jer ne vodim evidenciju ali može se dopuniti ili ispraviti.

neusatz!
July 15th, 2010, 10:32 PM
Ej gari, mojne tako. Pazi kako se izražavaš, nećemo tako razgovarati. Ti si medju onima koji malo malo, pa krene u pljuvačinu da "goe od ovih nismo imali". Pri tome niko ne kaže da je budžet gradu kresan više puta. Što se tiče tvoje liste put za Temišvar i tunel ispod Fruške gore nije gradski projekt, to je prilično izvan teritorije grada i njegove nadležnosti. To je na nivou Republike i Pokrajine. Tvom spisku velikih propusta nisi dodao Muzej koji je trebalo da bude gradjen, pa su ga uprkos plaćenom projektu otkazali. Takodje i azhil za životinje. Ali sa tim vašim redovnim uletima o tome da gore vlasti nije bllo i sl ste već preterali. Što se mene tiče meni je Novakovićeva ideja, koju je imao još pre Maje i koju sad sprovode, o ravnomernom razvoju grada, a ne samo centralnog dela, odlična. Sramota je da Kać toliko dugo čeka na kanalizaciju. Ako uvode kanalizaciju u Rumenku i Kisač meni je to izvanredan potez, u susštini bitniji od objedinjene zgrade uprave u Radničkoj. Lakše je nama da obidjeno pet šaltera u tri zgrade nego da se ljudi na periferiji pate bez kanalizacije. To što je to sa kanalizacijom i jarcima po Klisi moralo da bude uradjeno mnog ranije, tačnije desetnama godina ranije, je sasvim neka druga priča,

Neusatz ti najviše politizuješ. Ko o čemu kurva o poštenju. Kao prvo da te podsetim a vidim da zaboravljaš Hadži Ruvimovu su napravili prethodni. I Braće Ribnikar i deo Subotičkog, i bazen na Klisi i dvorane na Klisi i Futogu.
Ja ne navijam ni za jedne za razliku od tebe mladog aktiviste. Mogao si pročitati da hvalim Đilasa i Ješića a obojica su stranačke kolege Pavličiću.

negativno:
- garaže ......................................................................0

pozitivno:
- wc ...........................................................................5

Mizeran rezultat za ovoliki grad. A najviše me nervira olako obećanje i onda ladno ništa.

makimax
July 15th, 2010, 11:03 PM
@makimax !
:dunno: :cheers:

Ranko Su NS
July 15th, 2010, 11:32 PM
Ako uvode kanalizaciju u Rumenku i Kisač meni je to izvanredan potez, u susštini bitniji od objedinjene zgrade uprave u Radničkoj. Lakše je nama da obidjeno pet šaltera u tri zgrade nego da se ljudi na periferiji pate bez kanalizacije.

Pa u tome i jeste problem. Daju milione uvek istima za neke projekte i to relativno nepotrebne, a sirotinja i dalje ostaje sirotinja. Projekat Radnička ne sme da bude prioritet, Što su to i pokretali ako su mislili da samo bace pare za idejno rešenje. Prioritet mora da bude rešavanje nezaposlenosti, dovođenje investitora, infrastruktura periferije ali i centra grada, putevi i bulevari. Juče videh još jedan bazen, gajba piva u njemu na sred puta. Ne htedoh da slikam, kao da ne budem dosadan. Pa jel se sećaš lupetanja oko hokejaške dvorane pa i eko parka. Svi se sećamo lupetanja o dovođenju investitora. Svi gradovi doveli bar po jednog investitora u Novom Sadu nula. Kao kriza je a da nije krize videli bi vi ko je Pavličić.
Za ovakav grad nije dorastao zadatku, sve i jedan promašaj, pogrešni prioriteti, upadanje u dužničku krizu, propadanje javnih preduzeća a sa druge strane olako bacanje teško stečenih para.

PS ubacio sam u listu i pola polovine tribine kao i ulice Veselina Masleše i dr svetislava Kasapinovića.

neusatz!
July 15th, 2010, 11:45 PM
Pa u tome i jeste problem. Daju milione uvek istima za neke projekte i to relativno nepotrebne, a sirotinja i dalje ostaje sirotinja. Projekat Radnička ne sme da bude prioritet, Što su to i pokretali ako su mislili da samo bace pare za idejno rešenje. Prioritet mora da bude rešavanje nezaposlenosti, dovođenje investitora, infrastruktura periferije ali i centra grada, putevi i bulevari. Juče videh još jedan bazen, gajba piva u njemu na sred puta. Ne htedoh da slikam, kao da ne budem dosadan. Pa jel se sećaš lupetanja oko hokejaške dvorane pa i eko parka. Svi se sećamo lupetanja o dovođenju investitora. Svi gradovi doveli bar po jednog investitora u Novom Sadu nula. Kao kriza je a da nije krize videli bi vi ko je Pavličić.
Za ovakav grad nije dorastao zadatku, sve i jedan promašaj, pogrešni prioriteti, upadanje u dužničku krizu, propadanje javnih preduzeća a sa druge strane olako bacanje teško stečenih para.

PS ubacio sam u listu i pola polovine tribine kao i ulice Veselina Masleše i dr svetislava Kasapinovića.

Kad sam ja jedno 10 puta govorio da krenemo da pišemo pismo gradu i medijima gde kao forumaši tražimo dogovore na neka pitanja samo je liman_država to podržao. Gradjani i mediji moraju da pritiskom imaju uticaj na vlast ma čija ona bila. Druga je stvar što ljudi jako brzo zaboravljaju. Video si i sam da ja već ni ne znam ko je tačno šta napravio u gradu. Ko se danas seća kakva je bila ulica Braće Ribnikar? Niko, svima kao da je oduvek ovakva. Čim se usele lokali u Aleksandrovoj zgradi na Bulevaru svima će biti kao je je to oduvek bilo tu. Hadži Ruvimova je oduvek bila probijena za nas. Zato svi oni, dakle blo koja politička opcija, tempiraju spektakularne stvari što pre pred izbore, kako bi to bile sveže i kako bi ljudi to povezali sa njima. Stoga ja i kažem da nas tek sledeće i one naredne godine očekuju neke veće stvari u gradu. Onda će biti i slikanja i televizija i novih lažnih obećanja na tim snimanjima i sl. Setimo se da su pred izbore u devedesetma nekoliko puta otvarali hadži Ruvimovu, a da se tu ni santimetar nikad nije bio uradio. To je jednostavno tako, svidel ose to nama ili ne. Uvek će im nešto veliko i upadljivo biti bitnije od kanalizacije na periferiji. Ovo drugo jednostavno nije zgodno za slikanje :bash:

Ranko Su NS
July 15th, 2010, 11:51 PM
Šta je ova pena u fontanici?
http://i29.tinypic.com/1y9stc.jpg

zgradica u Tolstojevoj napreduje. U martu su počeli
http://i31.tinypic.com/2l3jmx.jpg

isto tako niče i u Slobodana Bajića kod Sajma
http://i26.tinypic.com/2j1mm3r.jpg
http://i31.tinypic.com/muaowi.jpg

a te zgradice mi se sviđaju kao završene
http://i30.tinypic.com/2ni7i13.jpg

kojigod
July 15th, 2010, 11:54 PM
Polako, zakuvaju vas politikanti sa revolverom ocas. Ima pravilo da se krive drine ne ispravljaju bilo kako a najmanje preko foruma, najmanje je bitno ko je u pravu ( tastina) i stedite energiju koju trosite da se budala opameti, da mu se objasni itd. Dok bi jedan blesav postao pametan sto pametnih treba da polude. Prevelika cjena

Ranko Su NS
July 16th, 2010, 12:05 AM
@neusatz
slažem se sa tobom u zadnjem postu. Dao bog da bude tako da će se dogodine slikati što više baš kao i Majini pred izbore. A dotle ću da ih kritikujem a kad se budu slikali tad ću da ih hvalim. E kamo sreće da se rodni sliko zbog samo jedne fabrike.
Evo jedne panorame sa žutog nebodera na L4. Vidi se u daljini SO bulevar, kako se približio Limanima. Loše su slike, zaboravio galaxy, pa sam sliko sa k750. Slike su jučerašnje
http://i30.tinypic.com/2yynnzq.jpg
ova dole slika je spoj L4 i Telepa
http://i25.tinypic.com/709wlu.jpg, kao da nije u sred grada

ovde se lepo vidi lepotica Fruška gora
http://i31.tinypic.com/k1yvea.jpg

evo jedne interesantne
http://i26.tinypic.com/mha82s.jpg

i na kraju SU bulevar i Cara Dušana
http://i28.tinypic.com/ajnx9t.jpg

NShronika
July 16th, 2010, 12:08 AM
Kao prvo da te podsetim a vidim da zaboravljaš Hadži Ruvimovu su napravili prethodni. I Braće Ribnikar i deo Subotičkog, i bazen na Klisi i dvorane na Klisi i Futogu.

negativno:

pozitivno:
- pola polovine tribine i semafor Karađorđa..........................3
- dve ulice asfaltirali na Novoj Detelinari.............................3

Svidja mi se ova lista, treba nastaviti update-ovati je sa svim "projektima" najavljenim 2008. - dodaj taj azil - to je stvarno sramota, ne kosta puno a ne mogu da ga naprave.
Muzej savremene umetnosti je vise pokrajinski projekat ali je gradonacelnik presudio da se ne ide u izgradnju jer 50 miliona evra je puno za muzej dok ima precih komunalnih stvari. Skejt park moze isto da udje na listu.

Najgora mi je bila pljuvacina po halama i bazenu na Salajci i sramotenja da se dodje na otvaranje. A to sto deca nemaju gde se kupaju i treniraju plivanje to nije bitno. Mene je sramota da moj grad ima jedan bazen. Po jedan bazen imaju i Temerin i Becej.

Da ne spominjem Park City i gradonacelnika kako kritikuje sto se tu gradi takav kompleks, a kad su shvatili da su ovi uplatiti preko milijardu u gradski budzet odmah je bila druga pesma i hvalospevi o stranim investicijama iz Holandije...

PS Sad sam se setio da je proslo 7 meseci a u gradu nije rekonstruisana ni jedna ulica (ne racunam menjanje habajuceg sloja asfalta).

Salajka Wyatt Earp
July 16th, 2010, 12:25 AM
@neusatz ,

Svašta si ovde nabacao, s tim što mi i je dalje nejasno zašto objašnjavaš neke peoente sa kojim ase svi slažu: otvoren forum, svakog treba kritikovati i sl. Imaš i nekoliko dugih rečenica koje su tipične floskule i na koje je nemoguće odgovoriti. To kanda da post dobije na dužini. Kao Dnevnik iz '93.

Za tebe je "politizacija" kad se spomenu imena na čije spominjanje si alergičan, to je tebi i definicija te reči. O svemu možemo, samo da ne spomenemo da je Novaković ili Pavličić nešto odgovoran, ili vrednosne sudove efekata odgovrnih, tj. onih koji moraju biti odgovorni ali se ponašaju potpuno suprotno. Naivno je pomiskiti da možeš kanalisati diskusiju da se izbegne spominjanje imena.
Da li si pogledao listu koju je ranko sastavio? Lepo zar ne? Rezultati za plakati. I jesu li onda najgori ili šta? Nisam ni shvatio, hm... pokušaj nečega vezano za Salajku. Možda bi trebao da se ograničim na Salajku ili šta? Usput neko spomenu da si aktivista neke stranke... Zanimljivo, ja vidiš nisam

neusatz!
July 16th, 2010, 12:40 AM
Svidja mi se ova lista, treba nastaviti update-ovati je sa svim "projektima" najavljenim 2008. - dodaj taj azil - to je stvarno sramota, ne kosta puno a ne mogu da ga naprave.
Muzej savremene umetnosti je vise pokrajinski projekat ali je gradonacelnik presudio da se ne ide u izgradnju jer 50 miliona evra je puno za muzej dok ima precih komunalnih stvari. Skejt park moze isto da udje na listu.

Najgora mi je bila pljuvacina po halama i bazenu na Salajci i sramotenja da se dodje na otvaranje. A to sto deca nemaju gde se kupaju i treniraju plivanje to nije bitno. Mene je sramota da moj grad ima jedan bazen. Po jedan bazen imaju i Temerin i Becej.

Da ne spominjem Park City i gradonacelnika kako kritikuje sto se tu gradi takav kompleks, a kad su shvatili da su ovi uplatiti preko milijardu u gradski budzet odmah je bila druga pesma i hvalospevi o stranim investicijama iz Holandije...

PS Sad sam se setio da je proslo 7 meseci a u gradu nije rekonstruisana ni jedna ulica (ne racunam menjanje habajuceg sloja asfalta).

Muzej je, koliko se ja sećam, zapeo kod lokacije. Dakle grad je trebalo da odobri lokaciju, dalje bi bilo na Pokrajini. Tako da je to, po mom shvatanju, blam grada. Za azil jelena Tinska je tvrdila da je iz inostranstva bila obezbedila nekoliko miliona evra, dakle grad je samo trebalo da dodeli lokaciju. I po onome što je ona pričala tu je bio problem, dakle lokacije koje su verovatno za nešto drugo bili namenili u budućnosti. Bazena ima tri u gradu, jedan otvoreni na Sajmištu, i dva zatvorena - Klisa i SPENS. BTW, bečejski bazen je odličan, sad ne bih da ga poredim sa ovim našim jer ne znam koliko ti to išlo u korist novosadskim bazenima.
Što se tiče Park Sitija, to se nešto odužilo? Čujem da investitor nema para da sve dovrši kako treba, sad je li to istina ili ne nemam pojma.

neusatz!
July 16th, 2010, 12:49 AM
@neusatz ,

Svašta si ovde nabacao, s tim što mi i je dalje nejasno zašto objašnjavaš neke peoente sa kojim ase svi slažu: otvoren forum, svakog treba kritikovati i sl. Imaš i nekoliko dugih rečenica koje su tipične floskule i na koje je nemoguće odgovoriti. To kanda da post dobije na dužini. Kao Dnevnik iz '93.

Za tebe je "politizacija" kad se spomenu imena na čije spominjanje si alergičan, to je tebi i definicija te reči. O svemu možemo, samo da ne spomenemo da je Novaković ili Pavličić nešto odgovoran, ili vrednosne sudove efekata odgovrnih, tj. onih koji moraju biti odgovorni ali se ponašaju potpuno suprotno. Naivno je pomiskiti da možeš kanalisati diskusiju da se izbegne spominjanje imena.
Da li si pogledao listu koju je ranko sastavio? Lepo zar ne? Rezultati za plakati. I jesu li onda najgori ili šta? Nisam ni shvatio, hm... pokušaj nečega vezano za Salajku. Možda bi trebao da se ograničim na Salajku ili šta? Usput neko spomenu da si aktivista neke stranke... Zanimljivo, ja vidiš nisam

Ovde niko ne zna ko je neko drugi, tako ni za mene ovde čime se bavm, da li sam politički aktivan ili nisam. Može biti i da jesam i da nisam, ali to je nebitno. Ovo je forum o izgradnji, ne o kratkim izletima u vikanje političkih parola. Nije bitno na čiji račun, to jednostavno razvodnjava diskusiju. Mi smo drugi po redu po broju postova, ali ih nismo nabijali smajlijima, pričama o navijačima, kratkim eufotičnim izjavama o svom gradu, izveštajima o saobraćajnim nesrećama... već pričom i izgradnji jer se u Novom Sadu gradi. Sa Salajke nismo jako dugo imali izveštaj pa te zato pitah znaš li nešto o projektima koji su tamo započeti, koji stoje ili se možda završavaju. Ali i ako imaš nešto o izgradnji u bilo kom delu grada slobodno to podeli sa nama :cheers:

liman_drzava
July 16th, 2010, 01:23 AM
Šta je ova pena u fontanici?

Tash ili Fairy :D

kojigod
July 16th, 2010, 10:04 AM
http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Nekretnine/198260/Najveci-akvapark-u-Srbiji-na-Balkanu-u-Backom-Petrovcu

http://img204.imageshack.us/img204/2145/57640akvapark08krff.jpg (http://img204.imageshack.us/i/57640akvapark08krff.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

kasko
July 16th, 2010, 10:24 AM
- Zezelj bas i nema veze sa gradskom vlasti (30% sredstava). Sporost nase i evropske administracije...
- Molovi? Pa nece ih grad valjda graditi. Svasta.
- Tunel i autoput, opet svasta. Nije gradska tema.
- "propast privrede", jako pausalna ocena
Gradjevinari su totalno pukli, a tesko da je grad tu kriv. Priliv sredstava u budzet je sada toliki koliki je. Imaju u svakom slucaju jos 2 godine da urade par stvari sa te liste.

Ja licno mislim da treba i moze bolje, okrenite par stranica unazad, pa ce te videti da nisam partijski potrcko :). Pogotovo ovo stanje sa kraterima i rupama na ulicama, ali sa druge strane sam presrecan zbog Bulevara posle kojih je zivot i saobracaj u njihovoj okolni zivnuo i olaksan.

Kabacum
July 16th, 2010, 10:34 AM
[QUOTE=Ranko Su NS;60382965]Šta je ova pena u fontanici?

QUOTE]

Ljudi kako nam je lepa Katolicka porta... :)

Moramo apelovati da se uklone skrabotine i da nekako obezbede video nadzor i postave tablice sa opomenom na strogo kaznjavanje onih koji budu unistavali kulturna dobra. Zidovi razlicitih epoha u razvoju grada u porti su zaista naruzeni skrabotinama. Stepenista zupne crkve kao i zidovi neretko zatrpani limenkama, zagadjeni urinom...

FutogCORE
July 16th, 2010, 11:24 AM
Ljudi kako nam je lepa Katolicka porta... :)

Moramo apelovati da se uklone skrabotine i da nekako obezbede video nadzor i postave tablice sa opomenom na strogo kaznjavanje onih koji budu unistavali kulturna dobra. Zidovi razlicitih epoha u razvoju grada u porti su zaista naruzeni skrabotinama. Stepenista zupne crkve kao i zidovi neretko zatrpani limenkama, zagadjeni urinom...

Na tim zidovima nema ko se nije potpisao... Čini mi se da sam čak video i neki grafit "Skoplje". Svega ima... Jbg, porta je uvek bila mesto za "otpadanje". Ne može se ta masa rasterati, ali uvek može da se postavi video nadzor i to bi rešilo sve probleme...

kasko
July 16th, 2010, 11:42 AM
I samo bi snimili cin pisanja. Treba tu pozornik koji bi se muvao jevno vreme dok se ljudi ne odrode od skrabanja.

albukerki
July 16th, 2010, 02:45 PM
Mislim da mi se resenje ukazalo za vreme block-rocka...
prolazim portom nigde zive duse...samo par ljudi normalno sedi na klupama i uziva...
Nije fazon u represiji vec u prevenciji,ocit primer je skejt park ;)

Na tim zidovima nema ko se nije potpisao... Čini mi se da sam čak video i neki grafit "Skoplje". Svega ima... Jbg, porta je uvek bila mesto za "otpadanje". Ne može se ta masa rasterati, ali uvek može da se postavi video nadzor i to bi rešilo sve probleme...

NIXIVOJE_NS
July 16th, 2010, 04:55 PM
Sutra ili prekosutra pocinje rusenje Strazilovske 12,a na uglu Stevana Musica i Bul. Cara Lazara ogradjen plac i verovatno uskoro pocinje gradnja.

FutogCORE
July 16th, 2010, 06:42 PM
Ruglo Rektorata do 2012. nova zgrada (http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Ruglo-Rektorata-do-2012-nova-zgrada-Foto.html)

Budući izgled Centralne zgrade
http://www.021.rs/images/stories/8.jpg

Sadašnji izgled zgrade rektorata
http://www.021.rs/images/stories/2.jpg

Ministar nauke i tehnološkog razvoja, Božidar Đelić, predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić i rektor Novosadskog univerziteta Miroslav Vesković - nakon potpisivanja ugovora
http://www.021.rs/images/stories/1.jpg

:cheers:

NShronika
July 16th, 2010, 09:29 PM
Ruglo Rektorata do 2012. nova zgrada (http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Ruglo-Rektorata-do-2012-nova-zgrada-Foto.html)

Budući izgled Centralne zgrade

Sadašnji izgled zgrade rektorata

Ministar nauke i tehnološkog razvoja, Božidar Đelić, predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić i rektor Novosadskog univerziteta Miroslav Vesković - nakon potpisivanja ugovora

:cheers:

Ovo mi je dobar projekat, pogotovo sto je to jedan od novosadskih skadrova, ali mi nije jasna racunica da zavrsetak izgradnje kosta 5,5 miliona evra!?! Koliko bi kostalo da se radi iz temelja?? Ta zgrada ima oko 3.000m2, da je grade iz temelja bilo bi 3.000m2 x 1.000€/m2 (maks. cena) = 3.000.000€ A posto je na tom objektu uradjen temelj i citava konstrukcija (sto je otprilike polovina cene radova), a treba uraditi jos zidove, fasadu, instalacije i na kraju opremiti objekat, nije mi jasno kako im treba jos 5,5 mil. € za zavrsetak?? Neka me neko ispravi ako gresim.

FutogCORE
July 16th, 2010, 10:16 PM
^^
Meni isto deluje skupo, s obzirom na to da je već dosta toga urađeno.

NShronika - Mala ispravka, cela zgrada će imati 4.000m2.

kojigod
July 16th, 2010, 10:42 PM
Pajtic kao da mu je seselj modni uzor pa nosi kosulju kratkih rukava i kravatu, jos bi se slagale suncane naocale na kosi

Fleetwood Brougham
July 16th, 2010, 10:43 PM
Jedna stvar mi je upala u oci... Kad dodje do gradnje mosta na stubovima F.J. prilazne saobracajnice ce pojesti deo parka ka Rektoratu. Ovde sam pokusao da skiciram..

http://i31.tinypic.com/27x0uo.jpg

Da li to znaci da ce se petlja i rekotorat sudarati ili ce samo biti prve komsije? I kako ce zaposleni u rektoratu moci da se skoncentrisu kad im je jedna od glavnih gradskih saobracajnica direktno ispod prozora...?

FutogCORE
July 16th, 2010, 11:02 PM
Da li to znaci da ce se petlja i rekotorat sudarati ili ce samo biti prve komsije? I kako ce zaposleni u rektoratu moci da se skoncentrisu kad im je jedna od glavnih gradskih saobracajnica direktno ispod prozora...?

Kao da oni nešto bitno i odgovorno rade. :D
Verovatno će se tući za kancelarije koje gledaju na Pravni i Filozofski...

Jesi siguran da će petlja baš biti tolika, kao što si skicirao? Veliko je dosta...

Fleetwood Brougham
July 17th, 2010, 12:50 AM
Moja skica je skroz proizvoljna ali ako je ovo "oficijelni" izgled, ispada da sam pogresio samo za par metara...

http://i28.tinypic.com/10wjg5y.jpg

FutogCORE
July 17th, 2010, 01:00 AM
Drveće bi trebalo da apsorbuje dobar deo zvuka.

Eto i odgovora na pitanje zašto zgrada košta tako puno. Zbog zvučne izolacije. :D

Ranko Su NS
July 17th, 2010, 01:03 AM
eto rešili smo enigmu cene rektorata. hahahaha

neusatz!
July 17th, 2010, 01:12 AM
Vizija po običaju pouzdana. U Slovačkoj jako brzo digli ovu zgradu, već i prozore stavljaju. Ostale zgrade okolo su radili sa lokalima u prizemlju, ovde je očigleno da ih neće biti:

http://img690.imageshack.us/img690/9311/fotografija0016q.jpg

neusatz!
July 17th, 2010, 01:17 AM
Iza ugla, u Dostojevskog, završavaju zgradu:

http://img37.imageshack.us/img37/7251/fotografija0017.jpg

neusatz!
July 17th, 2010, 01:23 AM
I konačno na Na žitnom Trgu, tj ugao Vojvode Bojovića, privedena je kraju izgradnja ove zgrade:

http://img689.imageshack.us/img689/5913/fotografija0019.jpg

Sve u svemu deo oko Socijalnog se polako urbanizuje, možda je već 50% površine izgradjeno, tako da taj deo grada već sad mnogo bolje izgleda.

NShronika
July 17th, 2010, 01:24 AM
Од понедељка шири део Булевара Европе

http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/images/bulevar-evrope.jpg

Проширење Булевара Европе од Улице браће Груловић до Футошке улице почиње у понедељак. Посао је припао ЈКП "Пут", а кошта око 126 милиона динара. Деоница од 1.300 метара изграђена је 2006. године, а у пуном профилу, са две коловозне траке ширине 10 метара, протеже се од Футошке улице до Улице Лазе Нанчића. Одатле, до Булевара цара Лазара коловоз се сужава на ширину од седам метара. До сада су изграђени паркинзи за 193 возила, бициклистичке стазе ширине два метра.

Приликом изградње булевар није био изграђен у пуном профилу, јер су власници парцела с десне стране булевара одбијали да се нагоде са Заводом за изградњу града. Ове године то питање је решено и Булевар Европе, бар његове две фазе, биће завршен.
Када буде завршен, а најављено да ће ове године бити урађен део од Улице Корнелија Станковића до Руменачког пута, Булевар Европе ће спајати аутопут и Рибарско острво, где је, по генералном плану, предвиђена изградња моста који би ову саобраћајницу спојио са обилазницом око Сремске Каменице. За сада преостаје да се изгради још око пет километара пута, надвожњак преко нове ранжирне станице и мост преко канала ДТД.
С. Крстић

neusatz!
July 17th, 2010, 07:30 AM
Da li smo već imali ovaj link za šetnju Novi Sadom?

Novi Sad prikazan u 360 stepeni (http://www.newdigitalvision.com/novisad/mileticsquare.html)

Meni se jako dopada kako su ovi ljudi iz New Digital Vision to uradili

kasko
July 17th, 2010, 10:14 AM
Koliko sam ja shvatio onaj rebalans,ove godine se radi samo projekat za produzetak do Rumenacke, a ne i sam put.

Kabacum
July 17th, 2010, 11:47 AM
Da li smo već imali ovaj link za šetnju Novi Sadom?

Novi Sad prikazan u 360 stepeni (http://www.newdigitalvision.com/novisad/mileticsquare.html)

Meni se jako dopada kako su ovi ljudi iz New Digital Vision to uradili

Svaka cast! Super odrađeno. A grad nam je tako lep....

vladulns
July 17th, 2010, 01:25 PM
Svaka cast! Super odrađeno. A grad nam je tako lep....

Pridruzujem se cestitkama, ekstra uradjena prezentacija....:cheers1:

NIXIVOJE_NS
July 17th, 2010, 02:58 PM
jel zna neko da li ce nesto da se gradi u Strazilovskoj 12,posto ruse stare kuce ili ce samo da ostane prazan plac ili privremeni parking :)

NIXIVOJE_NS
July 17th, 2010, 04:22 PM
Nesto od mene

http://i30.tinypic.com/9ao8t5.jpg

albukerki
July 17th, 2010, 05:02 PM
Odavno nisam palio 3D u NS i sad sam se odusevio,svaka cast i tebi i ostalim ljudima koji su odradili sve ove gradjevine :applause:

Nesto od mene

neusatz!
July 18th, 2010, 06:30 AM
Šta znači ovo "dovršetak škole Milan Petrović"? Na naselju nisu ni počeli, a u BraćeRibnikara je izidana odavno i nisam primetio da još nešto dozidjuju? Koji poslovni centar na Sentandrejskom putu je u pitanju?

Pokretne stepenice do oktobra

U drugoj polovini godine planira se završetak izgradnje škole "Milan Petrović", zamena pokretnih stepenica u pothodniku, kao i početak izgradnje poslovnog centra na Sentandrejskom putu, najavio je za Radio 021 direktor "Poslovnog prostora", Marko Cvijan.

Kako on kaže, ovo preduzeće će uprkos rebalansu realizovati sve investicije. Prema njegovim rečima, rok za dostavu novih stepenica je oktobar, ali očekuje se da stignu i ranije.

Cvijan je najavio i izradu projektne dokumentacije za novi Arhiv grada, kako bi njegova izgradnja mogla da počne sledeće godine. (Asja Francisti)

Izvor: 021

liman_drzava
July 18th, 2010, 12:17 PM
Radi se Milan Petrovic, bilo je ovo na forumu nedavno:
http://i25.tinypic.com/29oq4nd.jpg

http://i28.tinypic.com/2zjc1z4.jpg

Kabacum
July 18th, 2010, 09:18 PM
A zasto arhiv mora da ide iz zgrade u kojoj se trenutno nalazi?

nikns
July 18th, 2010, 10:22 PM
Nije bas o novom sadu, ali ce vam se svideti. Najlepsa gradjevina na svetu. :)

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1121/%D0%92%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/739426/%D0%9D%D0%B0%D1%98%D0%BB%D0%B5%D0%BF%D1%88%D0%B0+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%92%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0.html

Ranko Su NS
July 18th, 2010, 10:45 PM

pa sadašnji ne ispunjava uslove, kapacitet, vlaga itd.
Mislim da sam juče nabasao na tu lokaciju u Marka Miljanova kod Kosovske. Nisam siguran, ali mislim da je to mesto novog arhiva

http://i32.tinypic.com/11jqee8.jpg

http://i25.tinypic.com/k0k0uw.jpg

Ranko Su NS
July 18th, 2010, 11:14 PM
kej od željezničkog mosta ka Dugi
http://i28.tinypic.com/i3i81l.jpg
http://i28.tinypic.com/2vihyjr.jpg
http://i28.tinypic.com/os7ewm.jpg

ovde na donjoj slici se vidi dizalica koja je došla po baržu
http://i25.tinypic.com/11w9e28.jpg
http://i28.tinypic.com/2bqyd4.jpg

Ranko Su NS
July 18th, 2010, 11:19 PM
ima dva tipa svetiljki
http://i26.tinypic.com/fw3x29.jpg
http://i29.tinypic.com/nxomjl.jpg

nisu loše

Ranko Su NS
July 18th, 2010, 11:23 PM
od želj mosta ka luci
http://i29.tinypic.com/ztvnld.jpg
http://i32.tinypic.com/u4o5.jpg

NShronika
July 19th, 2010, 01:35 AM

1. zato sto se nalazi za 21. vek na neprimerenom mestu tj. u sredistu turistickog bisera i svojim prisustvom zauzima ogroman prostor koji je veliki turisticki potencijal

2. zato sto je predvidjen za prosirenje hotela Leopold I

3. zato sto se promenula definicija arhivarstva; to nije vise samo objekat u kome se nalaze vredni istorijski spisi (pa nije bitno kako se cuvaju), vec je danas to specijalna ustanova u kome se trajno cuvaju spisi (specijalni uslovi cuvanja; temperaturni senzori, regulacija vlage, svetla, kiseonika, specijalne kutije, folije, specijalna protivpozarna zastita...) a to ovaj objekat (Jednostavna kasarna na Petrovaradinskoj tvrdjavi) svakako ne nudi

3. ako je iko ikad bio unutra video bi na sta lici ta zgrada; enterijer je iz 18. veka i u tim uslovima se radi - katastrofa

4. zato sto vredna istorijska gradja stoji u zutim fasciklama i razbacana po podu ili nagurana na krajeve hodnika

5. zato sto je prerastao sam sebe i taj prostor mu je premali

neusatz!
July 19th, 2010, 02:53 AM
I opet o opštinama. što će, nadajmo se, doprineti bržem i bolje razvoju grada i izgradnji u istom:

За осам општина 4.000 потписа

Српски покрет обнове задовољан је кампањом промовисања своје платформе за формирање нових градских општина и до сада је прикупљено 4.000 потписа подршке грађана, саопштио је потпредседник ГО СПО Немања Старовић на јучерашњој конференцији за новинаре. Он је навео да су до сада активисти странке посетили скоро све месне заједнице где су разговарали с грађанима и промовисали платформу, и напоменуо да ће наставити да сакупљају потписе после летње паузе до цифре од 10.000 грађана који су за формирање осам градских општина: градске, Ветерника, Футога, Петроварадина, Сремске Каменице, Каћа, Клисе и Руменке.
По речима Старовића постигнути су изузетни резултати у промовисању платформе, пошто кампања траје нешто више од месец дана. С друге стране, СПО ће, како наводи Старовић, наставаити да интезивно сарађује са коалиционим партнерима у градској власти, како би испунили обећање да ће до краја мандата, 2012. године, бити донет нови Статут града, што би, по њему, био прави начин да се формирају нове градске општине.

Izvor : Dnevnik

Belgrado
July 19th, 2010, 03:08 AM
Mogli su da smisle neku foru, kej je ipak lice grada i nije dovoljno da bude samo čist.

Ovako nešto?
http://farm4.static.flickr.com/3104/2553718267_805c114ac2_o.jpgOduzmite palme tamo gde treba :lol:
Nja... onog dana kad se u ovom gradu napravi neki urbani prostor koji nije samo puki prosek (ili ispod proseka) ću da se napijem od sreće.

Gde je ovo?

neusatz!
July 19th, 2010, 05:47 AM
CIP: Projekat za most za sedam meseci

http://www.021.rs/images/stories/zezeljev_most.jpg

Generalni direktor Saobraćajnog instituta CIP Milutin Ignjatović izjavio je danas Tanjugu da je taj institut napravio generalni projekat za Žeželjev most u Novom Sadu, čija će gradnja koštati oko 60 miliona evra.

Komentarišući najavu da bi država krajem sledeće nedelje trebalo da raspiše tender za izgradnju tog mosta, Ignjatović je naglasio da će, ukoliko posle završetka tendera izvođač radova naruči izradu glavnog projekta od CIP-a, to biti veoma brzo završeno – za sedam ili osam meseci.

Dostavljanje idejne projektne dokumentacije za izgradnju novog drumsko-železničkog mosta u Novom Sadu trebalo je da bude završeno mnogo ranije, kako bi se što pre raspisao tender za gradnju, napomenuo je Ignjatović. Prema idejnom projektu kompanije za inženjering Italijanske železnice "Italfer", novi most bi trebalo da bude dug 470, a širok oko 25 metara i, osim saobraćajnih i železničkih traka, da ima pešačke i biciklističke staze.

Izvor: Radio 021

neusatz!
July 19th, 2010, 05:49 AM
Neko je pominjao grafite?

Brisanje grafita u Porti

Načelnica Gradske uprave za komunalne poslove Lidija Tomaš prisustvovaće danas akciji uklanjanja grafita sa fasada u Katoličkoj porti. Grad Novi Sad je za tekuću 2010. godinu za uklanjanje grafita sa fasada javnih zgrada hemijskim i drugim sredstvima, kao i za održavanje javnih zgrada i spomenika od grafita, planirao oko dva miliona dinara. Današnja akcija čišćenja organizuje se u 11 sati.

Izvor: 24sata

Ranko Su NS
July 19th, 2010, 07:58 AM
ovo je važno
021.rs

Počinje proširenje Bulevara Evrope

Danas počinju radovi na proširenju Bulevara Evrope, od Ulice braće Grulović do Futoške.
Prilikom izgradnje Bulevara 2006. godine, nije izgrađen u punoj širini, jer su vlasnici parcela sa desne strane ulice odbijali da se nagode sa Zavodom za izgradnju grada, što je ove godine rešeno.
Ove godine trebalo bi da bude urađen i deo od Ulice Kornelija Stankovića do Rumenačkog puta, čime će Bulevar Evrope spajati autoput i Ribarsko ostrvo. Preostalo je još da se izgradi pet kilometara puta, nadvožnjak preko nove ranžirne stanice kao i most preko kanala DTD.
Posao proširenja Bulevara obavljaće radnici JKP "Puta", a vrednost investicije je 126 miliona dinara.

Kot Behemot
July 19th, 2010, 08:45 AM
Gde je ovo?

St. Gallen

Ove godine trebalo bi da bude urađen i deo od Ulice Kornelija Stankovića do Rumenačkog puta, čime će Bulevar Evrope spajati autoput i Ribarsko ostrvo.

Obožavam ove novinare :nuts:

goran83
July 19th, 2010, 09:14 AM
jel zna neko da li ce nesto da se gradi u Strazilovskoj 12,posto ruse stare kuce ili ce samo da ostane prazan plac ili privremeni parking :)

ZIG ga priprema za prodaju. Najbolje lokacije se najbrze prodaju, verovatno cemo videti uskoro:cheers:

Ranko Su NS
July 19th, 2010, 09:53 AM
Ovde se vidi da cena izgradnje bulevara Evrope na ovoj deonici košta 126 miliona dinara.
A u ovom postu od prošle godine se vidi da je za idejni projekat mosta FJ dato isto toliko novaca

Potpisan ugovor za novi most
11.02.2009. - 11:15
Proširuju tunel ispod Tvrđave

NOVI SAD - Projektanti slovenačkog „Pontinga”, koji će raditi idejni projekat novog mosta na stubovima mosta Franca Jozefa, predvideli su da se već postojeći tunel ispod Petrovaradinske tvrđave proširi za potrebe buduće saobraćajnice. Predstavnik „Pontinga” Viktor Markelj je, prilikom jučerašnjeg potpisivanja ugovora u Zavodu za izgradnju grada, naveo da su odlučili da se postojeći tunel, sagrađen 1882. godine za potrebe železničkog saobraćaja, proširi i da je to rešenje, uz konsultacije sa gradskim službama, izabrano kao najbolje.

- Neće se praviti novi tuneli na mestu starog ili skretanje mosta ka nova dva tunela udaljenih nekoliko desetina metara od postojećeg. Dogovorili smo se da postojeći tunel proširimo na dve trake sa po sedam metara i pešačkom stazom. Tunel će deliti moderan veštački stub - naveo je Markelj.
Zaštitari spomenika se, podsetimo, protive radovima u tunelu zbog mogućeg uticaja na Tvrđavu, pozivajući se na studiju Instituta za građevinarstvo iz 2006. godine koja preporučuje da se prilikom radova obavlja miniranje. Građevinci u studiji ističu da je uslov za to da se uradi posebna studija uticaja miniranja na objekte Tvrđave u idejnom projektu. To će sada takođe biti posao „Pontinga”.
Odgovarajući na primedbe da je na konkursu ponuđen nacrt koji je „Ponting” već koristio u slovenačkim mestima Renče i Mozirje, Markelj je naveo da Novi Sad neće imati „most blizanac”, jer su ti prelazi „samo slični”.
- Nije u pitanju gradnja „ blizanca”, iako mostovi liče. Most sa lukom je poznato rešenje koje se dugo koristi i ovaj projekat je originalno rešenje. Mostovi će ličiti, kao što svi mostovi koji imaju luk liče jedan na drugi - zaključio je predstavnik „Pontinga”.
Borislav Novaković, direktor ZIG-a, i Viktor Markelj iz „Pontinga” potpisali su ugovor vredan 121,7 milion dinara, a slovenačka firma ima rok od 200 dana da završi idejni projekat.
U septembru se očekuje i konkurs za izradu generalnog projekta i izbor izvođača radova. Gradske vlasti, koje još nisu obezbedile novac za gradnju, očekuju da radovi počnu 2010. godine i da budu završeni tokom 2012. godine.

E sad posle idejnog ide i glavni projekat i koliko će on da košta.

Ranko Su NS
July 19th, 2010, 10:01 AM
čestitam svima milionitu posetu ovom threadu

NIXIVOJE_NS
July 19th, 2010, 05:27 PM
imam slike,rusenja Strazilovske 12 ali me toliko mrzi da kacim,al videcu sta mogu da ucinim :) :)

FutogCORE
July 19th, 2010, 06:02 PM
Obožavam ove novinare :nuts:

Бољи је овај цитат:

... Preostalo je još da se izgradi pet kilometara puta, nadvožnjak preko nove ranžirne stanice kao i most preko kanala DTD....

5 километара пута, надвожњак, мост... Док си рек'о кекс. :)

kasko
July 19th, 2010, 06:49 PM
Poceli radovi na Bulevaru Evrope. Slike kasnije.

Ranko Su NS
July 19th, 2010, 07:01 PM
oni misle da urade samo saobraćajnu traku, a parking prostor, trotoare ne, to će kao svaki investitor sam za sebe. mašala

Proširenje Bulevara za dva i po meseca

Izgradnja druge saobraćajne trake na Bulevaru Evrope, na deonici od Futoške do Ulice braće Grulović, počela je danas, a rok za njen završetak je oko dva i po meseca.
Takođe, radovi na trećoj deonici bulevara, od Kornelija Stankovića do Rumenačkog puta, planiraju se za dve nedelje. Deonica od Futoške do Braće Grulović imaće širinu od 10 metara, a biće dugačka 743 metra. Direktor Zavoda za izgradnju grada, Borislav Novaković kaže da izgradnja ovog bulevara ujedno unapređuje saobraćaj i privredu Novog Sada, stvarajući uslove za nova radna mesta.
"Gradnjom Bulevara Evrope stvaramo pretpostavku da dovedemo investitore, da preporodimo privredu, i da mnogo više investicija nego do sada dođe u Novi Sad", rekao je on.
Parkinzi, biciklističke i pešačke staze biće izgrađivane istovremeno sa poslovnim i stambenim objektima na ovoj strani bulevara. Pošto su te parcele u privatnom vlasništvu, Grad ne može da utiče na dinamiku radova i investicija. Izgradnja ove deonice košta oko 126 miliona dinara, a radove izvodi JKP "Put".

neusatz!
July 19th, 2010, 07:19 PM
oni misle da urade samo saobraćajnu traku, a parking prostor, trotoare ne, to će kao svaki investitor sam za sebe. mašala

Mislim da nije to ta kombinacija. Pre mi liči na situaciju iz Hadži-Ruvimove gde su čekali da se izgrade zgrade, da investitori izmire svoje takse, pa da onda krenu da rade trotoare i parkinge. Ne do bog da investitori fušere parkinge i biciklističke.

FutogCORE
July 19th, 2010, 07:25 PM
Ne do bog da investitori fušere parkinge i biciklističke.

То би онда изгледало као у Цара Лазара, у делу где су нове зграде... Са камена на земљу, па на песак, па степеник... Безвезе, ако буде тако. Неће ни на шта личити...

Ranko Su NS
July 19th, 2010, 07:31 PM
надам се да си у праву, биће да је тако. Значи кад ураде зграду, онда тротоар. А у оном изграђеном делу су направили тротоаре.

enemy
July 19th, 2010, 07:50 PM
Čestitam vam milionitu posetu! Svaka čast!

neusatz!
July 19th, 2010, 08:09 PM
Izgradnja hale na Najlonu krajem godine

Izgradnja hale i nadstrešnice na Najlon pijaci trebalo bi da počne u novembru, najavio je za Radio 021 direktor "Tržnice", Dušan Bajić.

Kako kaže, u narednim godinama, očekuje se opadanje prodaje odeće i slične robe, što predstavlja petinu prihoda na pijacama u gradu. Da bi se zarada nadoknadila, potrebno je fokusirati se na prodaju poljoprivrednih priozvoda.

"Šta je logičnije za nas nego da se bavimo veletrgovinom i maloprodajom voća i povrća? Da bismo to mogli jednog dana da radimo na kvalitetan način, preduslov je da imamo opremu i prostor".

U hali bi bilo mesta za 200 tona voća i povrća, dok bi u hladnjači bilo kapaciteta do 600 kubika. Površina hale iznosiće oko 150 kvadratnih metara, a ispred nje biće nadsteršnica površine 100 kvadrata.

Kako Bajić kaže, pribavljanje potrebnih dozvola trebalo bi da bude gotovo do kraja meseca, a datum početka radova umnogome zavisi od toga da li će se ovaj proces odužiti. (Asja Francisti)

Izvor: Radio 021

neusatz!
July 19th, 2010, 08:11 PM
I opet o grafitima, a dotiču se i onoga što je ovde pisano o video nadzoru:

Porta bez grafita

Grafiti u Katoličkoj porti biće uklonjeni do sutra. Iako su grafiti sa ovog mesta bili uklonjeni pre godinu dana, grad je opet investirao dva i po miliona dinara za to, kaže načelnica gradske uprave za komunalne poslove, Lidija Tomaš. Ona kaže da će fasade u Porti biti tretirane emulzijom protiv grafita tek kad se obnove.

http://www.021.rs/images/stories/grafiti_porta_1.jpg

Grafite u Katoličkoj porti ispisuju ili pojedinci ili navijačke grupe, kaže komandir Policijske ispostave Stari grad, Predrag Veličković. On napominje da se pisanje grafita kvalifikuje kao uništenje i oštećenje tuđe stvari, a ukoliko su u pitanju verski objekti, izazivanje verske mržnje.

On pojašnjava da video nadzor na raznim lokacijama u gradu pomaže u tome što policija može da otkrije počinioca ovakvih krivičnih dela, kao i da na sudu lakše dokaže da se incident desio.

http://www.021.rs/images/stories/grafiti_porta_2.jpg

Veličković kaže da su pre dve nedelje uhvaćena lica koja su pokušala da napišu grafit na Banovini, ali nije umeo da kaže da li je i kada uhvaćen neko ko piše grafite u Katoličkoj porti, koja je takođe pokrivena video nadzorom.

Izbor: Radio021

neusatz!
July 19th, 2010, 08:17 PM
Sajt posvećen Gradiću.

http://gradic.com/

Možda da ih pozovem da ovde redovno ostavljaju info ako se nešto novo dešava vezano za planove za Gradić...?

FutogCORE
July 19th, 2010, 08:18 PM
Поред толике проблематике у целом граду, не може се очекивати нон-стоп присуство полиције у Порти.
Опет, те камере могу превентивно деловати на потенцијалне уметнике и одвратити их од тога.

neusatz!
July 19th, 2010, 08:21 PM
Поред толике проблематике у целом граду, не може се очекивати нон-стоп присуство полиције у Порти.
Опет, те камере могу превентивно деловати на потенцијалне уметнике и одвратити их од тога.

A ova nova ekološka policija? To bi moglo da bude u opisu njihovg posla, tako da mi deluje da bi oni trebali da ganjaju vandale koji gaze cveće i šaraju po zidovima.

Kabacum
July 19th, 2010, 09:11 PM

Mislim da bi plata na godisnjem nivou za sve policajce koji bi dan-noc u smenama patrolirali gradom i pokusali svojim prisustvom da sprece skrabanje spomenika kulture u strogom centru grada bile manje od tih 2,5 miliona dinara.

Nema opravdanja mi se uvek vodimo time da postoje prioriteti.. Svakako da postoje ali se i mnogi od njih na kraju obicno i ne rese a vlast krade pa krade. U tom smislu prioriteti ne postoje.

Ranko Su NS
July 19th, 2010, 11:13 PM
@kabacum
postoje

prioriteti su one aktivnosti gde se lakše može krasti.

Ranko Su NS
July 19th, 2010, 11:28 PM
evo tv izveštaj
rtv.rs

FNeCTgGvTzg&amp

neusatz!
July 19th, 2010, 11:44 PM
Smaraju sa pominjanjem investitora, te ovo će ih dovesti, te ono...nego počelo sredjivanje jednog od lokala u Aleksdndrovoj zgradi. Šta će tu biti otvoreno nemam pojma, al lepo videti da se neko tu useljava...

neusatz!
July 20th, 2010, 01:19 AM
Konačno semafor na Zmajevom trgu

Posle višegodišnjeg najavljivanja, Zavod za izgradnju grada konačno je počeo radove na izgradnji semafora na Zmajevom trgu u Sremskoj Kamenici.

Na raskrsnici na tom trgu saobraćaj je veoma frekventan i stvaraju se velike gužve, što ugrožava bezbednost pešaka i vozača. Radovi obuhvataju postavljanje šest stubova, koji bi trebali da omoguće pre svega bezbedan i lak prelazak dece na putu do škole, kao i svim drugim pešacima koji su se žalili na nedostatak semafora na ovom delu regionalnog puta R-107.

Izvođač radova je preduzeće ''Invest inženjering'', a vrednost radova je 4,4 miliona dinara. Rok za postavljanje semafora je 17 kalendarskih dana. Pored toga, planira se i izgradnje još jednog semafora u Kamenici, na uglu Bulevara cara Lazara i Hopovske ulice.

neusatz!
July 20th, 2010, 02:12 AM
Uskoro konkurs za obnovu fasada

Gradsko veće Novog Sada usvojilo je predlog JP „Poslovni prostor” da se gradskim novcem sufinansira obnova fasada samo na objektima u čijem vlasništvu grad ima udeo, odnosno u kojima to preduzeće ima lokale.
Zbog slabijeg punjenja gradske kase, rebalansom budžeta je sa predviđenih 25, za obnovu gradskih fasada opredeljeno 15 miliona dinara. Za taj novac moći će da konkurišu skupštine stanara u oko 800 stambenih zgrada, a u „Poslovnom prostoru” očekuju da bi konkurs mogao biti raspisan za desetak dana.
Pravilnikom je definisano da će skupštine stanara u obnovi fasade učestvovati sa najmanje 30 odsto sredstava. Kako kažu u „Poslovnom prostoru”, prioritet će imati objekti čije fasade najviše ugrožavaju prolaznike i čiji krovovi su u najgorem stanju. Posle objavljivanja konkursa, zainteresovanim skupštinama stanara biće ostavljen rok za pripremu dokumentacije. Iz „Poslovnog prostora” podsećaju da će pitanje skela na Adamovićevoj palati, kao i početak radova na toj i drugim važnim objektima u gradu, u mnogome zavisiti i od spremnosti stanara da izdvoje deo novca.

neusatz!
July 20th, 2010, 02:13 AM
Ovo sa polivanjem je glupost. Malo je blam da to nazivaju "uredjenim parkingom"

Do kraja nedelje novo parkiralište

Radovi na izgradnji parkinga u ulici Branimira Ćosića trebalo bi da budu završeni do kraja nedelje, a bili su prekinuti da bi se završilo uređenje parkirališta u ulici Narodnih heroja. Novi parking će imati 150 mesta i neće biti pod naplatom.
Stanovnici ulice Branimira Ćosića i okoline već godinama imaju velikih problema sa nedostatkom parking prostora. Ovo, ali ni druga privremena parkirališta po gradu neće biti asfaltirana niti na drugi način uređivana. Umesto toga, prema rečima portparola Parking servisa, to preduzeće će slati cisterne da polivaju parkirališta, zbog čestih primedbi građana da im se automobili uprljaju od velike količine prašine.
Jedno od najkritičnijih parkirališta je kod srednjeg ulaza na Štrand, ispod Mosta slobode, gde nakon nekoliko sati provedenih na kupalištu auto prekrije debeli sloj prašine, a ta prašina smeta i pešacima.
Inače, Parking servis trenutno obeležava parking mesta na Grbavici, u delu od Limanske pijace prema Futoškoj ulici, koja bi od septembra trebalo da budu u režimu naplate. Urediće se dve hiljade mesta u plavoj zoni.

NShronika
July 20th, 2010, 02:17 AM
Do kraja nedelje novo parkiralište
|||| - 20.07.2010. - 01:43

PRIVREMENO - Radovi na izgradnji parkinga u ulici Branimira Ćosića trebalo bi da budu završeni do kraja nedelje, a bili su prekinuti da bi se završilo uređenje parkirališta u ulici Narodnih heroja. Novi parking će imati 150 mesta i neće biti pod naplatom.
Stanovnici ulice Branimira Ćosića i okoline već godinama imaju velikih problema sa nedostatkom parking prostora. Ovo, ali ni druga privremena parkirališta po gradu neće biti asfaltirana niti na drugi način uređivana. Umesto toga, prema rečima portparola Parking servisa, to preduzeće će slati cisterne da polivaju parkirališta, zbog čestih primedbi građana da im se automobili uprljaju od velike količine prašine.
Jedno od najkritičnijih parkirališta je kod srednjeg ulaza na Štrand, ispod Mosta slobode, gde nakon nekoliko sati provedenih na kupalištu auto prekrije debeli sloj prašine, a ta prašina smeta i pešacima.
Inače, Parking servis trenutno obeležava parking mesta na Grbavici, u delu od Limanske pijace prema Futoškoj ulici, koja bi od septembra trebalo da budu u režimu naplate. Urediće se dve hiljade mesta u plavoj zoni.

Izvor: 24sata.rs

Parking servis ce slati cisterne?!? Vecu glupost nisam cuo.

FutogCORE
July 20th, 2010, 03:34 AM
Mislim da bi plata na godisnjem nivou za sve policajce koji bi dan-noc u smenama patrolirali gradom i pokusali svojim prisustvom da sprece skrabanje spomenika kulture u strogom centru grada bile manje od tih 2,5 miliona dinara.

С обзиром на то колика је плата полицајца, може се лако извести рачуница...

Nema opravdanja mi se uvek vodimo time da postoje prioriteti

Постоје, и то много већи од шарања зидова... Нажалост

Да не идемо много ван теме...

FutogCORE
July 20th, 2010, 03:35 AM
A ova nova ekološka policija? To bi moglo da bude u opisu njihovg posla, tako da mi deluje da bi oni trebali da ganjaju vandale koji gaze cveće i šaraju po zidovima.

Требало би свашта па није... ;)

hfusion
July 20th, 2010, 09:47 AM
Jutros sam video bager kako ravna zemlju kod pruge u nastavku subotičkog bulevara ka Rumenačkom putu. Ne znam da li ima veze sa izgradnjom bulevara, pošto je u novinama bilo najavljeno da radovi počinju za dve nedelje.

kasko
July 20th, 2010, 10:32 AM
Juce je bilo malo kopanja za slikanje. Kada bi tako radili, gradili bi ovaj deo godinu dana. 50 metara iskopa sirine 4m od prilike. Zemlju nose na trasu iza Vojvode Stepe. Mozda ce biti koriscen za nivelaciju u tom delu.

http://i26.tinypic.com/11l0uj4.jpg

http://i30.tinypic.com/2d85e91.jpg

kasko
July 20th, 2010, 10:38 AM
Penthouse
http://i25.tinypic.com/35laurc.jpg

Preko puta
http://i25.tinypic.com/24msy0h.jpg

kasko
July 20th, 2010, 12:27 PM
Izvor: 24sata.rs

Parking servis ce slati cisterne?!? Vecu glupost nisam cuo.

Haha uprljaju im se automobili od prasine, gluplji izgovor za trosenje para nisam cuo.
Nece Parking servis polivati nego ce biti placena firma nekog kuma ;)

NShronika
July 20th, 2010, 02:41 PM
Juce je bilo malo kopanja za slikanje. Kada bi tako radili, gradili bi ovaj deo godinu dana. 50 metara iskopa sirine 4m od prilike. Zemlju nose na trasu iza Vojvode Stepe. Mozda ce biti koriscen za nivelaciju u tom delu.

To je bas bilo za slikanje, kao nesto se radi, a i da se umire ovi iz JKP Put posto su prosle godine bili ispaljeni za sve velike poslove u gradu pa sad kao dajmo im nesto kao da rade...
Bojim se da to prosirenje nece izgledati lepo kako mozda ocekujemo, jer uspece da samo naprave kolovoz koji ce "cesati" neke kuce i objekte (pogotovo onu crkvu)

To prosirenje bulevara nije nikakav boljitak za gradjane i investitore, jedino ce pomoci u bezbednosti saobracaja posto je tu postalo kriticno - 3 trake a srednju koriste svi.

Del Boj slusamo ga vec 10 godina kako ponavlja mantru "...gravitira ka centru... zila kucavica... siri centar grada..." :)

Ranko Su NS
July 20th, 2010, 06:24 PM
ovo je ono o čemu pričamo, periferija zapuštena neregulisana divlja
Спречено илегално прикључење на новосадску водоводну мрежу

20. јул 2010. | 14:29 | Извор: Танјуг
НОВИ САД - Радници новосадског "Водовода и канализације" спречили су групу грађана у покушају да незаконито прикључе на водоводну мрежу читаву Улицу Лазе Пачуа у насељу Адице, саопштило је данас то јавно-комунално предузеће.
Контроли "Водовода" открили су починиоце на делу и о томе обавестили комуналну инспекцију, која је убрзо изашла на терен и сачинила записник, а коко је наведено, потом ће одлучити коју врсту пријаве ће да поднесу против несавесних грађана.

У саопштењу је наведено да је, упркос забрани, група станара Пачуове улице наставила прикључивање на водоводну мрежу, што ће бити додатно процесуирано.

Из "Водовода" се упозорава да такви потези директно угрожавају стабилност снабдевања водом околних улица као и функционисање читавог водоводног система града.

Ranko Su NS
July 20th, 2010, 06:31 PM
ovo je ono o čemu pričamo, periferija zapuštena, neregulisana, divlja. Normalno je da to nije rezultat samo ove vlasti već se to proteže mnogo dalje već dvadesetak godina. Ali to ne znači da to ne treba da se rešava
Спречено илегално прикључење на новосадску водоводну мрежу

20. јул 2010. | 14:29 | Извор: Танјуг
НОВИ САД - Радници новосадског "Водовода и канализације" спречили су групу грађана у покушају да незаконито прикључе на водоводну мрежу читаву Улицу Лазе Пачуа у насељу Адице, саопштило је данас то јавно-комунално предузеће.
Контроли "Водовода" открили су починиоце на делу и о томе обавестили комуналну инспекцију, која је убрзо изашла на терен и сачинила записник, а коко је наведено, потом ће одлучити коју врсту пријаве ће да поднесу против несавесних грађана.

У саопштењу је наведено да је, упркос забрани, група станара Пачуове улице наставила прикључивање на водоводну мрежу, што ће бити додатно процесуирано.

Из "Водовода" се упозорава да такви потези директно угрожавају стабилност снабдевања водом околних улица као и функционисање читавог водоводног система града.

neusatz!
July 20th, 2010, 06:39 PM
ovo je ono o čemu pričamo, periferija zapuštena neregulisana divlja

Hajde da je samo to, nego sam nedavno pročitao u novinama da u Kamenici Institut ima probleme jer su na vodovod nelegalno priključene mnoge luksuzne kuće u tzv elitnim naseljima na sremskoj strani. Naprave vilu, pa se priključe nelegalno, a bolnici onda stižu računi.

FutogCORE
July 20th, 2010, 06:39 PM
ovo je ono o čemu pričamo, periferija zapuštena, neregulisana, divlja. Normalno je da to nije rezultat samo ove vlasti već se to proteže mnogo dalje već dvadesetak godina. Ali to ne znači da to ne treba da se rešava

Било би занимљиво направити репортажу кроз Ветерник, делове Адица, Сајлово... Чисто да се види тај проблем дивље градње и да се покаже незаинтересованост града за тај проблем. А траје још од почетка 90-их....

Ranko Su NS
July 20th, 2010, 06:40 PM
i nešto lepše
pEdYTbXGCWQ&amp

kojigod
July 20th, 2010, 08:23 PM
sve je samo kobajagi, drzava, politicari, price, svi su kao zabrinuti, imaju vizije, trude se... a kao sjecikese gledaju ispod oka sta na sitno da usicare, ovaj iz ziga drzi govore ispred svakog novog sahta kojeg krpaju kad ga pokradu i samo bifla nekakve ulice - za taxsistu mozda, ali sumnjam i nisam siguran da bi to radio kako je potrebno. A na pitanje sta su oni to stvorili da ih preporucuje da predstavljaju zajednicu - neznam sta bi imali za reci...iako ih ne imanje odgovora nebi posramilo a tek na pitanje gdje su podnesli licnu zrtvu za interes iste zajednice tek tu nemaju sta da kazu. Ali zar smo bolje zasluzili - nismo. Ko misli suprotno sumnja u pravicnost univerzuma... Zato sam godinama davno unazad izbacio tv iz kuce i nista pametnije u zivotu nisam uradio.

Ranko Su NS
July 20th, 2010, 11:13 PM
ovakih smetlišta kolko hoćeš po gradu. Pre neki dan prolazim Šafarikovom umalo ne padoh u nesvest od smrada jednog takvog smetlišta (preko puta garaže). Dobro je što ovaj nadmeni Ćeran kratko priča. Ista priča nismo nadležni
eYnxDubjlW8&amp

neusatz!
July 20th, 2010, 11:19 PM
Vest je zapanjujuće idiotska. Tu je nekad bila kuća na sprat, uglavnom su ispred nje svi sedeli tih godina jer je preko puta bio dragstor. Onda je neko to srušio i počeo da zida ovo što tako stoji 20 godina. Zašto to nije oduzeto od investitora, grad na to ima pravo, te nakon toga dodeljeno nekom drugom da tu izida nešto normalno i prmereno Pašićevoj ulici? 20 godina im je trebalo da sad kažu da će "tražiti rešenje"? A rešenje je ejdnostavno, lokacija se na licitaciji dodeli onome ko ponudi najviše i taj onda tu izida ono zbog čega i uzme tu lokaciju, prosto da prostje ne može biti!

neusatz!
July 21st, 2010, 02:04 AM
Јефтинија станоградња пуни градску касу

На последњој седници градског парламента, одржаној 25. јуна, усвојене су измене одлуке о мерилима за уговарање накнаде за уређење грађевинског земљишта, чиме је практично удвостручен попуст на комуналије које инвеститори плаћају одједном, каже за “Дневник” помоћник директора за правне послове Завода за изградњу града Маријан Петровић. Уместо досадашњих, ефективних 17 одсто, инвеститорима је до краја године омогућен попуст од 40 процената, што је, по Петровићевим речима, наишло на веома повољне реакције инвеститора.
- Измене су недавно ступиле на снагу, те не постоје реални показатељи али, по реакцији инвеститора, уверени смо да ћемо на овај начин убрзати пуњење градског буџета и подстаћи грађевинарство, што је у складу са стратегијом републичке владе – наводи Петровић.
Он каже да је попуст велик, али да ће то стимулисати улагаче да уређење земљишта плаћају одједном и да ће, такође, овај потез повећати број инвестиција у станоградњи. Ове мере су орочене до 31. децембра, а од тада ће тај попуст износити 30 посто. Инвеститорима који граде стамбене зграде омогућена је и додатна погодност, пошто је дозвољено плаћање комуналија на 34 рате, уместо досадашњих 24, уз аванс од 30 процената.
- Ми смо свесни колико је грађевинарство комплексна привредна грана и колико повлачи све остале гране, те смо на овај начин дали допринос његовом развоју. На пример, ако узмемо да су комуналије до сада учествовале са око 100 евра по квадратном метру у цени стана у првој зони, сада је та цифра пала на 60 евра - указао је Петровић.
Он такође наводи да очекује да ће до краја године бити решена сва правно-имовинска питања на преосталој траси Сомборског булевара, те да ће следеће године бити изграђено преосталих 900 метара ове саобраћајнице у пуном профилу до спајања са Булеваром Европе. Петровић је подсетио да Град није успео да откупи све земљиште до почетка грађевинске сезоне, те да се због тога одустало од ове инвестиције. Ипак, за све парцеле на овом потесу утврђена је цена, док је велика већина плацева откупљена.
Што се тиче наставака изградње Булевара Европе, од Улице Корнелија Станковића до Руменачког пута, која би, по најави диртектора ЗИГ-а Борислава Новаковића, требало да почне за две недеље, Петровић каже да су решена сва имовинско-правна питања са Српском православном црквом, “Железницама Србије”, “Водама Војводине” и физичким лицима. Овај део Булевара Европе прелазиће преко постојеће пруге и на Руменачки пут изаћи код Ветеринарског института.

NShronika
July 21st, 2010, 03:58 PM
Jutros sam video bager kako ravna zemlju kod pruge u nastavku subotičkog bulevara ka Rumenačkom putu. Ne znam da li ima veze sa izgradnjom bulevara, pošto je u novinama bilo najavljeno da radovi počinju za dve nedelje.

Gradsko zelenilo uvek prvo "ulazi" u takve poslove pre izvodjaca da posece drvece, granje, siblje.

NShronika
July 21st, 2010, 04:04 PM

Dilema je razresena; u nastavku bulevara Evrope imacemo jos jedan pruzni prelaz! Divno.

kasko
July 21st, 2010, 04:20 PM
Inace se danas opet nesto radi na prelazu na Vojvode Stepe. Nije mi jasno sta sad opet kada je vec solidno uradjeno.

podvodni
July 21st, 2010, 05:09 PM
Dilema je razresena; u nastavku bulevara Evrope imacemo jos jedan pruzni prelaz! Divno.

zavisi kako tumačiš... bulevar može da prelazi prugu i nadvožnjakom... što se nadam da će biti slučaj... u suprotnom, teški je idiotizam projektovati bulevar sa šest traka (odnosno gradski autoput) koji se u nivou ukršta sa prugom beč-budimpešta-istanbul :)

hfusion
July 21st, 2010, 08:27 PM
zavisi kako tumačiš... bulevar može da prelazi prugu i nadvožnjakom... što se nadam da će biti slučaj... u suprotnom, teški je idiotizam projektovati bulevar sa šest traka (odnosno gradski autoput) koji se u nivou ukršta sa prugom beč-budimpešta-istanbul :)

Sada garantovano neće praviti nikakav nadvožnjak zato što je ta pruga privremena (istina, već decenijama). Nadvožnjak je predviđen preko Kornelija Stankovića, ali ni to neće graditi.

Inače tužno je što o ovakvim stvarimo moramo nagađati par dana pred početak radova. Projekat treba da je javan i lako dostupan.

everson
July 21st, 2010, 09:28 PM
Inace se danas opet nesto radi na prelazu na Vojvode Stepe. Nije mi jasno sta sad opet kada je vec solidno uradjeno.

Meni je jasno. Verovatno se neko zalio ...
Problem je bio sto je sama pruga bila u nizem nivou od asfalta pre i posle nje, sto znaci skokove autom. Sad skidaju po par metara asfalta pre i posle pruge ...

NShronika
July 21st, 2010, 09:57 PM
Sada garantovano neće praviti nikakav nadvožnjak zato što je ta pruga privremena (istina, već decenijama). Nadvožnjak je predviđen preko Kornelija Stankovića, ali ni to neće graditi.

Inače tužno je što o ovakvim stvarimo moramo nagađati par dana pred početak radova. Projekat treba da je javan i lako dostupan.

Npr. ne zna se da li ce nastavak bulevara prema Rumenackoj imati 2+2 ili 3+3 trake.

podvodni
July 21st, 2010, 10:39 PM

permutovao sam... mislio sam da je rec o ukrstanju sa glavnom prugom (paralelno sa rumenackom), a to ne pripada ovoj deonici

neusatz!
July 22nd, 2010, 09:17 AM
Novi vrelovod biće gotov do septembra

Novosadska toplana u proteklih mesec dana uradila je trećinu posla na izgradnji poveznog vrelovoda od Glavne razdelne stanice do Toplane „Sever”...
Reč je o najvećoj investiciji tog preduzeća u ovoj godini, koja bi, kako se najavljuje, trebalo da omogući sigurno grejanje za 50.000 domaćinstava u Novom Sadu. Direktor Toplane Vladimir Jelić izrazio je očekivanje da će radovi biti završeni u roku, do 1. septembra.

Reč je o projektu na koji Novi Sad čeka već 30 godina. Vrelovod je dugačak 1.800 metara i to je investicija koja se ne može odlagati - istakao je Jelić, dodajući da je dosad bilo manjih problema zbog vremenskih uslova, ali da se radi po planu. Vrednost ove investicije je oko 216 miliona dinara, od čega je 172 miliona izdvojeno iz gradskog budžeta, a ostatak finansira Toplana.
Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović naglasio je značaj izgradnje vrelovoda, napominjući da je ovaj posao najavljen još pre ekonomske krize.
- Ovim radovima nećemo završiti sve što je planirano. Ostaju kapitalne rekonstrukcije na Toplani „Sever”. Ipak, trudimo se da učinimo sve da građani koji žive na potezu od Železničke stanice do Limana, istočno od Podbare, imaju kvalitetno i stabilno grejanje - dodao je Jovanović.
Trasa novog vrelovoda prolazi kroz staro jezgro Novog Sada, ulicama Filipa Višnjića, Jovana Cvijića, Gundulićevom, Kisačkom, Kraljevića Marka i Bulevarom Jaše Tomića. Direktor Toplane izvinio se sugrađanima zbog zakrčenog saobraćaja u ovim ulicama i zamolio za strpljenje do septembra i završetka radova.
A u septembru se očekuje i usvajanje novog tarifnog sistema, na koji se čeka već nekoliko meseci, što će omogućiti naplatu grejanja po utrošku. Prema rečima portparolke Toplane Jelene Vujin, ako Evropska banka za obnovu i razvoj bude kreditirala projekat, to preduzeće će nabaviti i ugraditi opremu za svih 85 hiljada stambenih potrošača u Novom Sadu, a u tom slučaju će oprema po grejnom telu koštati oko 50 evra, što će se plaćati na rate, na dve do tri godine.

Na jesen strateški partner

Grad već mesecima traži strateškog partnera za preduzeće „Energija Novi Sad”, a, prema rečima pomoćnika gradonačelnika Vitomira Vučkovića, trenutno zainteresovani investitori prikupljaju informacije. Očekuje se da će ovaj proces biti završen do oktobra, što će omogućiti modernizaciju i proširenje Termoelektrane-toplane. Energija Novi Sad je zajednička firme Elektroprivrede Srbije i Grada Novog Sada. Planirano je da „Energija” bude nezavisni proizvođač struje i toplotne energije.

neusatz!
July 22nd, 2010, 09:19 AM
Mladima u Futogu teren za mali fudbal i druge sportove

U sportskom kompleksu stadiona Fudbalskog kluba „Futog” juče je svečano otvoren mini multifunkcionalni teren za mali fudbal, odbojku, rukomet i košarku, namenjen pre svega deci i omladini, koji će moći besplatno da ga koriste...
Zamenik gradonačelnika Saša Igić istakao je tom prilikom da savremeni način života i vladavina tehnologije sve više udaljavaju mlade od fizičke aktivnosti i da je upadljiv pad interesovanja za bavljenje sportom, koji je veoma važan za normalan rast i razvoj najmlađih.

http://www.24sata.rs/_customfiles/Image/2010/07JUL/22/ns/futog-v.jpg

Ulaganjem u sadržaje poput ovog terena šalje se mladima poruka da se borbenost, naporan rad i fer plej na kraju višestruko isplate. Zato, Novi Sad će nastaviti aktivno da radi na unapređenju uslova za treniranje i bavljenje sportom, a ovo je još jedan dokaz da se uz podršku Ministarstva naš grad razvija u pravom smeru i brine o mladim generacijama – zaključio je Igić.
Teren u Futogu vredan je 30.000 evra, a ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić Marković podsetila je da je otvaranje tog objekta deo velike akcije ministarstva na čijem je čelu, Fudbalskog saveza Srbije i Vlade Norveške. Tokom te akcije širom Srbije biće izgrađeno 52 mini multifunkcionalna terena, ukupne vrednosti 1,5 milion evra.
- Ovo je ujedno i poruka mladima da o njima vode računa država i stariji i da sada imaju gde kvalitetno da provedu svoje slobodno vreme. Nema boljeg mesta za to od sportskih terena - naglasila je Samardžić Marković i dodala da su ovakvi potezi u potpunosti u skladu sa politikom koju propagira Ministarstvo sporta.
Prema njenim rečima, prioritet Strategije razvoja sporta u Srbiji su deca, sportska infrastruktura i vrhunski sport, a ovakvi tereni sve te tri stvari mogu da sjedine, ali i da obezbede ravnomeran regionalni razvoj.
– Od 52 terena, samo tri se nalaze u Beogradu. To je važno, jer sva deca treba da imaju isti standard i mogućnosti za bavljenje sportom i druženje – kaže ona.

Besplatno korišćenje

Multifunkcionalni teren u Futogu moći će besplatno da koriste mladi do 18 godina. Veštačka podloga (trave) omogućava da se i po nepovoljnijim vremenskim uslovima igraju mali fudbal, odbojka, rukomet i košarku, uz prethodni dogovor sa upravom FK „Futog” kako ne bi dolazilo do gužvi i „preklapanja” termina

neusatz!
July 22nd, 2010, 09:21 AM
Obnova Betanije biće završena najkasnije do sredine novembra

Obnova najstarijeg dela novosadske Ginekološko-akušerske klinike biće završena do sredine novembra. Trenutno su u toku građevinski, mašinski i elektroinstalacioni radovi, a niži deo zgrade se nadograđuje kako bi imao dva sprata. Posle završenih radova, u saradnji sa klinikom, Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine će doneti odluku o tome kada i kako će ovaj deo zgrade biti opremljen. Biće obnovljen i operacioni blok, sa novim salama za uvođenje u anesteziju i buđenje iz nje. U klinici će nakon rekonstrukcije biti 150 kreveta na raspolaganju, pri čemu će svaka soba imati kupatilo. Radovi na obnovi počeli su u oktobru 2008. godine i vrede 694 miliona dinara.

hfusion
July 22nd, 2010, 09:31 AM
Npr. ne zna se da li ce nastavak bulevara prema Rumenackoj imati 2+2 ili 3+3 trake.

Prošle godine je Novaković (ili beše Pavličić?) izjavio da će od Kornelija Stankovića do autoputa biti 2+2.

neusatz!
July 22nd, 2010, 09:50 AM
Prošle godine je Novaković (ili beše Pavličić?) izjavio da će od Kornelija Stankovića do autoputa biti 2+2.

Ako već prave auto put zašto ne prave, kao što je i red, 3+3?

kimi78
July 22nd, 2010, 10:05 AM
Msm ne razumem ako ce praviti nadvoznjak kod K.S. na koju foru ce izvesti sa 2+2 na 3+3 ?
Nema nikakvog smisla da kroz grad ide 3+3 a prilaz da bude 2+2 tako da ne verujem ja tim pricama.

NShronika
July 22nd, 2010, 07:19 PM
Msm ne razumem ako ce praviti nadvoznjak kod K.S. na koju foru ce izvesti sa 2+2 na 3+3 ?
Nema nikakvog smisla da kroz grad ide 3+3 a prilaz da bude 2+2 tako da ne verujem ja tim pricama.

Za budzet nije svejedno da li je 2+2 ili 3+3 jer 3+3 povecava za 50% cenu projekta. Do Rumenacke ulice mozda i bude 3+3, ali odatle do auto-puta sumnjam da ce biti isto tako.

neusatz!
July 22nd, 2010, 10:12 PM
Sledeće nedelje raspisuju konkurs za izvodjača radova otvorenog bazena na SPENS-u. Planiraju da sledeće godine, kada bude 30 godina od izgradne SPENS-a, bude bazen i otvoren za kupače.

neusatz!
July 23rd, 2010, 01:46 AM
A sad vidi mda ima i opširnija vest o bazenima i SPENS-u:

Uskoro počinju da se grade tri otvorena bazena

Dokumentacija za izgradnju bazenskog kompleksa na Spensu se kompletira i uskoro će biti raspisan tender za prve dve faze radova, najavio je zamenik gradonačelnika Saša Igić...
Finansije su obezbeđene, tako da više nema otežavajućih okolnosti i izgradnja bazena bi trebalo da počne ove građevinske sezone, istakao je Igić.

http://www.24sata.rs/_customfiles/Image/2010/07JUL/23/ns/spejsi-v.jpg

Prema njegovim navodima, bazeni bi mogli da budu završeni do kraja ove sezone, a eventualni završni radovi će se raditi na proleće.
- Uveren sam da ćemo najkasnije sledeće godine otvoriti bazene i da će Novosađani dogodine moći već i da se kupaju - kaže Igić.
Ministarka sporta Snežana Samardžić-Marković naglasila je da veliki grad kao Novi Sad mora da ima dovoljno kupališta.
- Štrand je stvarno super i ja mislim da treba da budete ponosni na njega, ali su potrebni i bazeni. Sa druge strane, Novi Sad je zaista puno dao i tokom Univerzijade i drugih sportskih takmičenja i red je da se ovom gradu uzvrati. Mi smo u ministarstvu mislili da je ovo pravi način, jer tako je moguće i da sportisti treniraju, da se vaterpolo razvija, da se plivači takmiče što bolje, a i građani da uživaju svakodnevno - istakla je ministarka.
U godini u kojoj Spens obeležava 29 godina rada, gradiće se tri nova bazena, posle čega će u Novom Sadu moći da se održavaju velika evropska i svetska prvenstva u plivačkim sportovima. To je ujedno i najveća ovogodišnja investicija u najvećem sportskom centru u gradu. Za najbolje idejno rešenje bazenskog kompleksa izabran je projekat arhitekte Miroslava Krstonošića, u saradnji sa Borisom Petrovskim i preduzećima „Sigma inženjering” iz Novog Sada i „Jubel” iz Beograda. Prvo će se raditi na završetku otvorenog bazena za koji je školjka izlivena pre 19 godina. Izgradiće se tri nova bazena sa ukupno osam hiljada sedećih mesta, a osim otvorenog bazena, gradiće se novi, sa skakaonicom, kao i još jedan olimpijski. Grad Novi Sad i Ministarstvo za sport izdvojili po 65 miliona dinara za završetak prve faze radova.

Radovi i na postojećem bazenu

Uslediće i rekonstrukcija postojećeg, zatvorenog objekta, sa najmodernijim pratećim sadržajima. Arhitekta Miroslav Krstonošić je podvukao da je projekat rađen tako da se postigne maksimalna energetska efikasnost Spensa, koji je dugo godina unazad ogroman potrošač energije. „Radiće se sa savremenim izolacionim materijalima, prikupljaće se solarna i reciklirana energija, a otpadne vode će se pročišćavati pre izvođenja u Dunav”, izjavio je Krstonošić, navodeći da će budući bazenski kompleks sa pratećim sadržajima imati ukupno više od 50.000 kvadrata.

Dogradnja kuglane, nova streljana...

Osim bazena, ove godine će se na Spensu realizovati još neke veće investicije, u prvom redu dogradnja sprata postojeće Kuglane, gde će se raditi nova streljana, ali i početak izgradnje sistema klimatizacije, grejanja i hlađenja, završetak zamene podne obloge i plafona.

neusatz!
July 23rd, 2010, 01:49 AM
Urgentni centar tek krajem avgusta

Iako je bilo najavljivano da će Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine početi sa radom polovinom jula, prvi pacijenti će u novu zgradu ući tek pred kraj avgusta.

http://www.021.rs/images/stories/urgentni_centar_25062010.jpg

Pomoćnik direktora za zdravstvo Kliničkog centra, Ivan Levakov, kaže za Radio 021 da je razlog za odlaganje to što još nije nabavljen neophodni CT aparat. Kliničkom centru je obećano da će aparat, koji je već naručen, stići polovinom avgusta.

Nakon toga je potrebno sedam dana da se on instalira i pusti u rad, tako da se očekuje da prvi pacijenti u Urgentni centar budu primljeni između 20. i 25. avgusta. Levakov kaže da su sva ostala oprema i aparati spremni za početak rada.

neusatz!
July 23rd, 2010, 01:55 AM
Ovo već zvući mnogo lepo:

Grade bazen u školi

Osnovna škola "Kosta Trifković" prva je škola u Novom Sadu i Vojvodini koja će imati i bazen, saznaje "Blic". Napraviće ga u novom delu škole koji treba da se gradi na jesen, a novac za izgradnju dobijaju od Evropske investicione banke. Bazen će koristiti osnovci u okviru nastave, ali i vannastavnih aktivnosti, za korektivne vežbe i obuku neplivača.

http://www.blic.rs/data/images/2010-07-22/60115_nsskola-foto-akamasi_f.jpg?ver=1279828687

Radovi na proširenju počinju od jeseni, ali neće ugroziti nastavu: OŠ „Kosta Trifković“

Nadogradnja škole "Kosta Trifković" će početi na jesen, radovi će koštati oko 1,3 miliona evra, a u prizemlju novog dela zgrade biće napravljen bazen. Direktor škole Milan Spasojević kaže da se time ostvaruje njihova davnašnja želja da imaju bazen i da deca mogu bolje i kvalitetnije da se bave sportom, ali i da čuvaju zdravlje.

- Pare za izgradnju bazena smo tražili i ranije, na više adresa, ali nismo uspeli da ih obezbedimo. Podaci kažu da su deca sve gojaznija, da imaju problema sa držanjem i kičmom. Svi ti nedostaci mogu da se poprave vežbama u bazenu, plivanjem i rekreacijom, pa je to i osnovna svrha i razlog zbog kojeg pravimo bazen - objašnjava Spasojević i napominje da će deo zgrade imati i bočni ulaz, jer tako zahtevaju savremeni standardi.

Bazen će, dodaje Spasojević, imati dimenzije šest sa 12 metara.

Prema njegovim rečima, neće biti veliki, ali će biti sasvim dovoljan da zadovolji potrebe oko 1.000 učenika ove škole.

- Deca prema programu imaju tri časa fizičkog nedeljno, a jedan od njih rezervisan je za sportske aktivnosti. Sada imamo košarkaški, odbojkaški i fudbalski klub u kojima deca treniraju, a kada dobijemo bazen, moći će i da imaju rekreaciju u vodi. U nižim razredima se dešava i da mališani ne znaju da plivaju, pa ćemo imati i obuku neplivača - objasnio je Milan Spasojević.

Delegacija Evropske investicione banke obilazila je prošle jeseni novosadske škole koje rade u tri smene, kako bi obezbedili novac za nadogradnju. Tada su u školi "Kosta Trifković" u okviru projekta nadogradnje, izneli i plan za pravljenje bazena.

- Projekat smo uradili, ovih dana se pravi projekat električnih instalacija koji će biti završen do kraja jula, posle čega se raspisuje tender, a radovi bi mogli da započnu u septembru ako sve bude u redu. Izgradnja neće ni na koji način remetiti nastavu, tako da se ne mora čekati raspust da bi posao započeo. Osim što će Evropska investiciona banka dati novac za izgradnju, oni će u potpunosti i opremiti novi objekat - objasnio je Spasojević i napomenuo da će novi deo zgrade biti pravljen u delu dvorišta prema ulici Kraljevića Marka.

Bazen će imati svega šest traka i biće namenjen isključivo deci koja idu u ovu školu. Spasojević kaže da oni sada imaju nešto manje od hiljadu učenika, pa dok sve đake podele u smene, kako bi mogli da koriste bazen, neće biti prostora za decu iz drugih škola.

- Naši đaci imaju nastavu u tri smene, što praktično znači da u svakoj od njih imamo po više od 300 učenika. Dok svi oni dođu na red, neće ostati nijedan termin za decu iz drugih škola - objasnio je Spasojević.

On dodaje i da u Srbiji bazen već imaju škola u Kragujevcu i OŠ "Laza Kostić" u Beogradu, pa nema razloga da i Vojvodina i Novi Sad ne dobiju bazen u bar jednoj školi.

Izvor: Blic

Kot Behemot
July 23rd, 2010, 07:29 AM
^^ Jes', zvuči lepo. Jedino što od toga nema ništa. Dogradnja će se raditi, ali bez bazena.

makimax
July 23rd, 2010, 03:09 PM
Ja nisam siguran da je danas tim bazenima mesto tamo pored Spensa,kontam ja da su to planovi od pre koju deceniju kada je to bilo vise nego logicno ali taj je kraj u medjuvremenu potpuno promenio licni opis,urbanizacija je odradjena skoro do kraja i sad tu nakarikati bazene.....nisam siguran,mozda gresim :dunno:.

neusatz!
July 23rd, 2010, 03:18 PM
Ja nisam siguran da je danas tim bazenima mesto tamo pored Spensa,kontam ja da su to planovi od pre koju deceniju kada je to bilo vise nego logicno ali taj je kraj u medjuvremenu potpuno promenio licni opis,urbanizacija je odradjena skoro do kraja i sad tu nakarikati bazene.....nisam siguran,mozda gresim :dunno:.

Tim pre ima logike da tu budu bazeni. SPENS je izmedju ostaloga i sportski kompleks, dakle mngo pre tih molova "ceo grad na jednom mestu" tu ideju je realizova SPENS i sa ovim bazenima to se jednostavno zaokružuje.

makimax
July 23rd, 2010, 03:31 PM
Tim pre ima logike da tu budu bazeni. SPENS je izmedju ostaloga i sportski kompleks, dakle mngo pre tih molova "ceo grad na jednom mestu" tu ideju je realizova SPENS i sa ovim bazenima to se jednostavno zaokružuje.
Da,kao zaokruzivanje sportskog davno isplaniranog kompleksa to je o.k.Samo sam hteo da kazem da je to danas skoro centar grada,bazeni medju zgradama i u gradskoj saobracajnoj vrevi meni ne deluju kao savrsena ideja.

neusatz!
July 23rd, 2010, 03:38 PM
Da,kao zaokruzivanje sportskog davno isplaniranog kompleksa to je o.k.Samo sam hteo da kazem da je to danas skoro centar grada,bazeni medju zgradama i u gradskoj saobracajnoj vrevi meni ne deluju kao savrsena ideja.

Ak ose ja dobro sećam sve te zgrade preko puta, sem jedne, postojale su i u vreme izgradnje SPENS-a. Jedino ove preko puta, iza pečurke, te ove kod garaža i u Stražilovskoj, nisu tada bile tu... ali tim pre je ljudima koji tu žive bazen u blizini velika pogodnost koja život čini lepšim. A sa obe strane ili nema saobraćaja, ili je minimalan budući da je sa strane DIF-a to zapravo parking prostor i pristup do njega. javna garaža je tu prilično neiskorištena, dakle mesta za parkiranje ima, pristup bez pomenute saobraćajne vreve je moguć sa dve strane, Limani su preko puta, dakle pristupačno je mnogima tako da mislim da je lokacija baš odlična za bazene.

FutogCORE
July 23rd, 2010, 03:41 PM

+1
Слажем се у потпуности. Није им више место ту.

neusatz!
July 23rd, 2010, 03:49 PM
+1
Слажем се у потпуности. Није им више место ту.

Zašto? Po čemu bi Novosadjanima bilo bolje da tu bude i dalje zapušten plac zarastao u korov? Za koju drugu namenu bi taj prostor mogao da bude iskorišten bolje od bazena?

neusatz!
July 23rd, 2010, 03:53 PM
Uklonjena divlja deponija u Futogu

Radnici "Čistoće" očistili su veliku divlju deponiju koja se nalazila u Industrijskoj ulici u Futogu.

Sa ove lokacije na gradsku deponiju je odneto više od 5.000 kubika različitog otpada.

Početkom meseca uklonjene su i velike divlje deponije u Kisaču i Rumenki, odakle je odneto oko 19.000 kubika različitog smeća.

FutogCORE
July 23rd, 2010, 04:21 PM
Zašto? Po čemu bi Novosadjanima bilo bolje da tu bude i dalje zapušten plac zarastao u korov? Za koju drugu namenu bi taj prostor mogao da bude iskorišten bolje od bazena?

За било коју другу ствар, осим отвореног базена. Може се лепо средити, а намену бих оставио стручнијима од себе...

Чак и да се ти базени доведу ред, не би био неки осећај купати се у њима док ти је Булевар под носом. Друго је базен код сајма. Окружен је зеленилом, удаљен од саобраћајница и није упадљив. Док би овај доминирао и био уочљив. Тако нешто не приличи урбаним целинама. И раније сам писао да сам за измештање спортских садржаја ван центра града. Једноставно, мислим да им није ту место...

А то што си написао да ће базен олакшати живот људима који ту живе... Штранд је удаљен 5 минута пешке...

neusatz!
July 23rd, 2010, 04:27 PM
За било коју другу ствар, осим отвореног базена. Може се лепо средити, а намену бих оставио стручнијима од себе...

Чак и да се ти базени доведу ред, не би био неки осећај купати се у њима док ти је Булевар под носом. Друго је базен код сајма. Окружен је зеленилом, удаљен од саобраћајница и није упадљив. Док би овај доминирао и био уочљив. Тако нешто не приличи урбаним целинама. И раније сам писао да сам за измештање спортских садржаја ван центра града. Једноставно, мислим да им није ту место...

А то што си написао да ће базен олакшати живот људима који ту живе... Штранд је удаљен 5 минута пешке...

Tj bazen je već odavno iskopan, tj školjka stoji. Da li ga iko primećuje? Ne jer postoji i ograda, baš kao i zeleni pojas koji je održavan prvih desetak godina. Koliko je bazen kod Sajmišta odvojen zelenilom od ulice, takodje prometne, toliko će i ovaj biti odvojen. Ako ne i više. ZTo što je Štrand par autobuskih stanica odatle ne znači da nema onih kojima taj bazen neće koristiti. Sećaš se da su prošle deca razboljevala od kožnih bolesti na Štrandu? Ko neće da se kupa u Dunavu, taj će na bazene.

FutogCORE
July 23rd, 2010, 04:38 PM
Tj bazen je već odavno iskopan, tj školjka stoji. Da li ga iko primećuje? Ne jer postoji i ograda, baš kao i zeleni pojas koji je održavan prvih desetak godina. Koliko je bazen kod Sajmišta odvojen zelenilom od ulice, takodje prometne, toliko će i ovaj biti odvojen. Ako ne i više. ZTo što je Štrand par autobuskih stanica odatle ne znači da nema onih kojima taj bazen neće koristiti.

Не знам можда си у праву. али колико ми је неприродно да у историјском центру града око тебе трче деца са фудбалском лоптом, тако ми је неприродно да у делу града који је стварно урбан, изграђен, пицнут, где се налази универзитет, виђам голе људе у папучама, са сунцобранима... :dunno:
То ми је некако одлика малих градова. Скркај све у центар и добар си.

Sećaš se da su prošle deca razboljevala od kožnih bolesti na Štrandu? Ko neće da se kupa u Dunavu, taj će na bazene.

Дужа је листа болести које се могу зарадити на базену... Дунав је безбедан по том питању. То је огромна река, текућа вода... У базен нисам ушао 10 година баш из тог разлога :)

neusatz!
July 23rd, 2010, 04:49 PM
Не знам можда си у праву. али колико ми је неприродно да у историјском центру града око тебе трче деца са фудбалском лоптом, тако ми је неприродно да у делу града који је стварно урбан, изграђен, пицнут, где се налази универзитет, виђам голе људе у папучама, са сунцобранима... :dunno:

Дужа је листа болести које се могу зарадити на базену... Дунав је безбедан по том питању. То је огромна река, текућа вода... У базен нисам ушао 10 година баш из тог разлога :)

Ograda oko tog dela SPENS-a je mislim oko 2 metra visoka. Teško da će da se spolja vidi neka golotinju, iza ograde ide ukrasno šiblje, takozvana živa ograda... tako da će taj bazen, očekujem, da bude ne baš previše upadljiv.

makimax
July 23rd, 2010, 04:59 PM
Moze se i tako reci....Ja sam vise mislio na cinjenicu da ako ja idem negde da se opustim i rashladim to sigurno nece biti mesto medj' betonom,zgradama isaobracajnicama...
Ali naravno to je plus ako su u pitanju zvanicna sportska takmicenja......pitanje je sta je vaznije.....
:) Kanda je Sombor veci grad od NS s' obzirom da je bazen van (ne puno) grada :D.Inace,uvek je pun,imas mesta i da se cvaris na suncu i da odspavas sat-dva u hladovini drveca :).Doduse i ja izbegavam bazen (nisam bio godinama),drazi mi je nas strand i kanalsko kupaliste :).

kojigod
July 23rd, 2010, 04:59 PM
Urgentni centar tek krajem avgusta
Malo je iscasena ova ustaljena navika da se nesto otvara pa nakon otvorenja ne funkcionise
dali oni ne misle ili misle da drugi nista ne misle

neusatz!
July 23rd, 2010, 05:15 PM
A mene sad interesuje da li su u glavnim evropskim gradovima bazeni uvek negde izvan grada? Jeste li vi sigurni baš u to? U rimu imaju bazen, koji nije tu desetina godina već je mnogo frižak, relativno blizu Koloseuma, a ja ne bih baš rekao da je Rim mali grad...sasvim slučjno znam za taj bazen jer se tu održavao neki džez festival u okviru manifesticje "Pod senkom Koloseuma". Dakle dobro uklopljen i iskorišten bazen je u redu u centru Rma, ali ne i u centru Novog Sada?

FutogCORE
July 23rd, 2010, 05:34 PM
Не знам стварно. Имао сам прилику да посетим само околне земље... :(

Подсетило ме ово на једног мог познаника из Ваљева, који се чудом чудио како не може да пронађе вулканизера у центру Новог Сада. Питам га ја где је био. Каже он: "Био код оног позоришта, на тргу, у оној улици са кафићима... Нема нигде!". Јбг, брате које су шансе да у центру Париза или Беча наћеш вулканизера. :D ... Није ово неко поређење, само сам се сетио бзвз. Било ми је смешно тада. :)

А тај базен ми је колико-толико прихваљив само ако није нападан. Мада, и даље мислим да му ту није место...

Ranko Su NS
July 23rd, 2010, 05:39 PM
mesto bazenima je kod kineske četvrti između Limanskog parka i Dunava pored štranda, da to bude zaokružen kompleks, tu bi se sjatilo po Vojvodine. Ustvari da to bude aqua park koji bi bio jedna celina sa obalom Dunava.

Kot Behemot
July 23rd, 2010, 06:09 PM
To što je na drugim mestima urađeno na jedan način, ne mora da znači da i ovde treba.

Prvo, pojas od Kineske četvrti do Depresije je u statusu "ne lipši magare do zelene trave". Znajući kako kod nas funkcioniše prikupljanje dokumentacije, otkup zemljišta (rešavanje imovinsko-pravnih odnosa), projektovanje, finansiranje, infrastrukturno uređenje, odluka da se bazeni grade tamo bi dovela do toga da čekamo još 20 godina da se završe.

Drugo, priča o izmeštanju sportskih sadržaja van centra grada ima smisla, ali teško da će se desiti jer sport apsolutno nije profitabilan, a na tom potezu ne može da se izgradi bar u ovom trenutku ništa što bi moglo da plati novi sportski kompleks.

Treće, krenuli su u priču oko bazena, i nek' ih završe do izbora (da imaju sa čim da paradiraju), pa da se rešavaju neki drugi problemi.

Četvrto, mislim da dva kompleksa otvorenih bazena i dalje nisu dovoljna za potrebe ovog grada.

Inače, primetio sam nešto. Reći ćete da sam paranoičan, ali u priči o završavanju Subotičkog se pominje da se proširuje do ulice Braće Grulović. Da li to znači da spajanje sa bulevarom Cara Lazara i dalje ostaje usko grlo? Čini mi se da da, i onda ovo proširenje i nema nekog većeg značaja.

SSJ5
July 23rd, 2010, 07:51 PM
Četvrto, mislim da dva kompleksa otvorenih bazena i dalje nisu dovoljna za potrebe ovog grada.

Bice i ovaj na Novom Naselju ...

LaneNS
July 23rd, 2010, 08:36 PM
Bice, bice... Vidim slovenci rade punom parom :D

Kabacum
July 23rd, 2010, 10:00 PM
mesto bazenima je kod kineske četvrti između Limanskog parka i Dunava pored štranda, da to bude zaokružen kompleks, tu bi se sjatilo po Vojvodine. Ustvari da to bude aqua park koji bi bio jedna celina sa obalom Dunava.

Pozdravljam ovu ideju. To bi zaista bio lep kompleks. ne mora biti kod kineske cetvrti. Sredjivanjem dela ka ribarcu tj brodogradil. produzenjem Bul. Evrope, most Evrope.. to se tkdj moze pomeriti ali bi zaista takav jedan kompleks bio ok. Jedan takav primer su gradski bazeni i gradska plaza kopaka bana na Dravi u OSijeku. Istina od ovog leta ogradom su razdvojeni jer kupaci iz Drave necistoce unose kupanjem i u bazenu... ;)

neusatz!
July 23rd, 2010, 10:14 PM
Na SPENS-u su od početka predvidjeni otvoreni bazeni. Samo meni nije jasno što je problem da i tu budu bazeni? Kažem namerno da i tu zato što ne vidim problem da se naprave sportski kompleksi u raznim delovima grada, zapravo to je tako i planirano. Liman III i Liman IV su , recimo, ako se dobro sećam bili predvidjeni da se na njima, jednom ili drugom, napravi teren za hokej na travi. Temerin ima bazen, Klisa ima zatvoreni bazen, zašto isto tako ne bi bazene imali i Kać, Salajka, Petrovaradin itd? Nije problem ako se stvari rade u centru, problem je ako se rade samo u centru. Pariz im 38 javnih otvorenih bazena, par njij je u centru, ostali nisu. Poenta je u tome, a ne da ništa ne sme u centar. Tako nešto bi bilo malo smešno, zar ne? A što se tiče Kneske četvrti nju ne treba dirati, već bni je trebalo privesti u potpunosti kulturnim sadržajima najrtazličitije vrste. Bazene graditi na raznim mestima, pa i recimo negde uz Subotički bulevar, tamo u produžetku pored Detelinare. Da i taj kraj malo dobije na kvalitetu života, kako izgradjeni deo, tako i onajk koji će zidati.

-nixon-
July 23rd, 2010, 10:18 PM
Malo offtopic ali sutra u Bistro (ulica Modena) u 21:00 bice mali NS meeting.
-nixon-, RankoSU NS i FutogCORE i ko jos hoce da se pridruzi....

Ranko Su NS
July 23rd, 2010, 10:41 PM
A što se tiče Kneske četvrti nju ne treba dirati, već bni je trebalo privesti u potpunosti kulturnim sadržajima najrtazličitije vrste.

Kulturne sadržaje u centar, a bazene na Dunav. Tako da Dunav, Štrand, Limanski park i aqua park budu zaokružen kompleks gde bi bilo letnje ludilo.

neusatz!
July 23rd, 2010, 11:22 PM
Kulturne sadržaje u centar, a bazene na Dunav. Tako da Dunav, Štrand, Limanski park i aqua park budu zaokružen kompleks gde bi bilo letnje ludilo.

Kineska četvrt se već formira kao alternativni kulturni centar Novog Sadfa i to ne bi trebalo narušavati. Pogotovo što je tu blizu skejt park koji nije samo sportska već i sociološka kategorija budući na specifičnost potkulture skejtera i nejne povezanosti sa alt. muzikom i sl.
Ako već hoćeš bazene uz Štrand, ima ona površina pored njega gd eje nakad bila Žuta kuća. Ali Kinesku ne bi trebalo dirati.

NIXIVOJE_NS
July 24th, 2010, 02:58 AM
Malo offtopic ali sutra u Bistro (ulica Modena) u 21:00 bice mali NS meeting.
-nixon-, RankoSU NS i FutogCORE i ko jos hoce da se pridruzi....

jel primate mene ? :):cheers:

neusatz!
July 24th, 2010, 06:48 PM
jel primate mene ? :):cheers:

Zahvaljujem forumašu koji mi je poslao poziv na PM, doći ću možda ako stane pljusak. U svakom slučaju dobro se provedite.

NShronika
July 25th, 2010, 03:38 AM
I zvanicna potrvrda da nema nista od bazena na Novom naselju - eto bar ce gradu ostati temelji.
Smatram da sad grad treba da udje u ovu pricu i zavrsi projekat na radost svih novosadjana.

Добре локације мамац за инвеститоре

http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/images/GARDI-rusenje1_NST.jpg
Плацеви у Стражиловској улици сређују се за инвеститоре

Завод за изградњу града спремио је 12 локација за јесен, чију ће продају огласити наредне суботе, најавила је за „Дневник“ помоћница директора за грађевинско земљиште Татјана Гашовић. Тако ће се 2. и 9. септембра пред потенцијалним купцима наћи земљиште чија укупна почетна цена досеже скоро 183 милиона динара, а међу којима се издвајају две парцеле за стамбене зграде у Стражиловској улици и парцела за изградњу пословне зграде у Улици Теодора Мандића.

По речима Гашовић, парцела у Стражиловској 12 биће понуђена по цени од око 48 милиона динара, док ће парцела до ње на броју 14 ићи пред купце по цени од око 51 милион динара. За станоградњу су намењене још две парцеле: у Улици Корнелија Станковића, између улица Јанка Чмелика и Веселина Маслеше, која је процењена на 30 милиона, док је она на Подбари у Улици патријарха Чарнојевића, на углу с Улицом Ђорша Рајковића процењена на 20,5 милиона динара.
На Ченеју су предвиђена четири плаца за породичне куће, просечне цене од око 1,3 милиона, у Руменки два плаца од по милион динара, као и у Каћу, где се продаје парцела у Улици Жарка Зрењанина са почетном ценом од милион динара. Земљиште намењено изградњи пословне зграде у Улици Теодора Мандића процењено је на 25 милиона динара.

Ово ће бити пета и шеста лицитација и, како наводи Гашовић, до сада је од продаје земљишта Град зарадио око 150 милиона динара, односно 37,91 одсто планираног прихода. У исто време, ЗИГ је од уређења земљишта уплатио у градску касу 1.942.000.000 динара, што је 53,23 посто од предвиђеног.
Гашовић наводи да је заинтересованост инвеститора велика за плацеве у Стражиловској улици, али да је велика тражња и за земљиштем за породичне куће у приградским насељима.
До краја године ЗИГ ће расписати лицитације за још десетак локација, а у предузећу се спремају за минхенски сајам некретнина почетком октобра, где ће понудити око 20 хектара земљишта намењеног производњи, у индустријским зонама Север 1 и 4.
Од већих послова око земљишта, Гашовић наводи да предстоји уређење земљишта за доградњу “Котекспродукта” у Приморској улици, где шпанска фирма “Вискофан” дограђује халу од 10.000 квадрата.
Што се тиче земљишта на углу Улице Бате Бркића и Булевара Јована Дучића на Новом насељу, које је купио словеначки “Туш“ за изградњу базена и спортско-пословног центра, Гашовић наводи да је Словенцима истекло право да граде, пошто је прошло три године. Она каже да ће, након летње паузе, у договору с градом бити решено ово питање.

С. Крстић

Izvor: Dnevnik.rs

neusatz!
July 25th, 2010, 04:00 AM
I zvanicna potrvrda da nema nista od bazena na Novom naselju - eto bar ce gradu ostati temelji.
Smatram da sad grad treba da udje u ovu pricu i zavrsi projekat na radost svih novosadjana.

Yupppppi... konačno su srušili Gard. Što se tiče bazena, bila bi šteta da ga tam one izgrade. No sumnjam da će od toga biti išta pošto m je verovatno više zinulo, da ne kažem sad šta, za pare nego za bazen. A na Satelitu se već decenijama čuje, bar sam ja tu istu rečenicu slušao od gomile njih, da im je potreban samo bazen i eventualno bioskop ša da budu grad za sebe, ali eto ne da im se ...

neusatz!
July 25th, 2010, 04:04 AM
A evo još malo o Žeželjevom mostu i domaćoj "pameti":

Прво умешаш бетон, онда питаш какав треба

Након 11 година од рушења железничко-друмског моста преко Дунава код Новог Сада, кога су НАТО-бомбардери 1999. циљали више пута како би га сравнили са земљом, приводе се крају припреме за изградњу новог моста.

Како је потврђено нашем листу у Министарству за инфраструктуру, тендер за подизање новог колоса биће расписан до краја јула. Нови “Жежељ” личиће на претходни, осим што ће лукови бити укошени према унутра и изграђени од челика, а не бетона. Финансијска конструкција је утаначена: ЕУ ће преко ИПА-фонда дати 30 милиона евра, Покрајина 20 милиона и град 10 милиона евра. Иако су три финансијера, инвеститор је један – Јавно предузеће “Железнице Србије”, које ће водити цео посао изградње новог моста.
Према идејном пројекту италијанске пројектантске куће “Италфер”, нови мост би требало да има два железничка колосека, две друмске и две пешачке стазе, а биће дуг 470 и широк 25 метара. По речима председника Комисије за мостове у ресорном министарству Дејана Ковачевића, на овим елементима темељиће се главни пројекат кога ће морати да обезбеде изабрани извођач радова. То, заправо, значи да Министарство за инфраструктуру планира да распише међународни тендер за избор извођача новог моста само на основу идејног пројекта, без готовог главног – који је основна подлога за изградњу!? Дакле, заинтересоване компаније ће у својој темдерској понуди морати да рачунају и с послом израде главног пројекта, као и да нађу пројектантску кућу која ће им урадити тај пројекат.
У Министарству објашњавају да ће се на овакав начин уштедети на времену јер ће се једним тендером изабрати и извођач и пројектант. Међутим, такву „идеју” већ смо имали прилику да видимо код изградње новог моста преко Дунава код Бешке. Тада је такође расписан тендер за избор и градитеља моста и пројектанта. А колико је то било успешно, види се по огромном кашњењу радова. Због лоше урађеног посла државна комисија је одбацила првобитни пројекат, па је извођач радова, аустријско-немачки конзорцијум “Алпина - Дилингер”, тражио другог пројектанта. Изгубљено је драгоцено време, тако да су код бешчанског моста пробијени сви рокови.
Коментаришући причу око доделе послова за изградњу објеката без потпуне пројектне документације, као што је бешчански мост, министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић у више наврата је поновио како се за његовог мандата тако нешто неће практиковати. Али расписивање тендера за изградњу Жежељевог моста без готовог главног пројекта – говори управо супротно. Министар је такође поручио и да је циљ да посао на изградњи новог моста добију домаћи неимари, а Дејан Ковачевић наводи да ће главни критеријум бити најнижа понуђена цена. Но, како је реч о међународном тендеру и великој финансијској помоћи ЕУ која је обезбедила половину новца за изградњу моста, није тешко закључити да ће, заправо, бити фаворизоване велике стране компаније, што је, такође, већ виђено на великим пројектима у нашој земљи који су извођени уз помоћ донација или међународних кредита.
Подсетимо, генерални пројекат за изградњу новог Жежељевог моста давнијех је дана урадио Саобраћајни институт ЦИП, а Европска агенција за реконструкцију је преко програма КАРДС, који је био намењен обнови ратом порушених објеката, издвојила два милиона евра за израду главног пројекта и тај посао је још у у мају 2007. поверила италијанској компанији „Италфер”. Рок за израду пројекта био је орочен на 22 месеца, али је државна ревизиона комисија неколико пута враћала идејни пројекат и тражила допуну. И то не због пропуста Италијана, већ су се наши стручњаци накнадно сетили да се мост налази на саобраћајном Коридору 10 и да би, поред две саобраћајне друмске траке, требало да има и два, а не један колосек (као што је првобитно захтевано), јер је у плану изградња двоколосечне пруге Суботица - Нови Сад - Београд. Проширење пројектног задатка аутоматски је, наравно, продужило и рок за пројектовање моста.
Како год, предвиђено је да се нови друмско-железнички мост ослони на постојеће стубове, а укошени лукови тумаче се као савременије решење у односу на пређашње паралелне. Тражено је, такође, и да се нивелета моста подигне метар и по више од оне код порушеног, како би бродови могли несметано да пролазе и да не запињу за његов доњи део. Иначе, стари Жежељев мост изграђен је 1961. године, а откако је срушен 1999, једина железничка веза Бачке и Срема, али и севера и југа Србије и Европе је монтажно-демонтажни мост који се налази 150 метара низводно и за који је употребна дозвола истекла још пре пет година.

Ранка Даутовић

Ништа пре 2014. године

Како сазнајемо у Министарству за инфраструктуру, тендер за понуду извођача биће отворен 90 дана, а расписаће се два лота: за изградњу доњег и горњег строја моста. Уколико би ЦИП радио главни пројекат, требало би му, кажу, седам до осам месеци, што значи да би радови на изградњи могли да почну половином следеће године. За изградњу се планирају три године, тако да би нови мост могао да буде готов тек 2014.

Direkt
July 25th, 2010, 04:04 AM
^^
Bazen?! Naselje??
U pravu si ! Ovo bi bilo SJAJNO :banana:

neusatz!
July 25th, 2010, 04:06 AM
I još malo o domaćem nemaru:

Обрушавање стакла прети пролазницима?

Пет фасадних стакала на првом спрату тржног центра „Меркатор“, на Булевару ослобођења, видно је напукло, а једно је и замењено (судећи по другачијој боји). Директно испод оштећеног стакла налази се тротоар за пешаке,

као и баште два кафића, у којима постоје сунцобрани. Пешаци у поменутом случају, немају надстрешницу приликом пролаза поред објекта и самим тим никакву заштиту, што би могло да представља опасност. Посетиоци центра су спекулисали да је узрок пуцања стакала слегање тла или велика разлика у температури унутар зграде и ван ње. Притом стари Лиманци веома добро знају на колико се несигурном, песковитом тлу налази овај део града, који је некада био обична мочвара. Ипак, из „Меркатор С“ за „Дневник“ тврде да је у питању механичко оштећење и да нема никакве опасности ни по безбедност посетилаца тржног центра, нити пролазника.
„У два наврата, 24. и 30. јуна, дошло је до механичког оштећења фасадног стакла са спољне стране Меркатор центра, што су забележили уређаји за надзор. У току је замена стакала која, поред високе визуелне компоненте и климатске контроле у објекту и високих и стандарда при избору материјала, задовољавају високе стандарде у заштити и сигурности грађевине. Услов за добијање дозволе за употребу одређеног материјала су високи стандарди у погледу сигурности људи у објекту и ван њега. Фасадна унутрашња страна стакала је плексиглас, који се понаша као стакло у аутоиндустрији и у случају оштећења остаје на фолији“, трвде у компанији „Меркатор С“.
Уједно наводе да је фасада направљена од сигурносно каљених фасадних стакала, дебљине 12 милиметара, и да само јака и концентрисана механичка сила може да доведе до њиховог оштећења, те да се у овом случају управо то и десило. Тврде и да су одмах спроведене мере предострожности и видног обележавања простора испод оштећеног стакла, а уједно су обавештене и надлежни и осигуравајуће куће, па се замена спољних оштећених стакала одвија у време и на начин који не угрожава безбедност пролазника.
Обележене просторе испод оштећења, на тротоару, наша екипа у четвртак није приметила, али смо зато уочили доста посетилаца у кафићима испод стаклене фасаде, као и велик број пролазника. Напуклине на појединим окнима приметили су тек они који су погледали ка првом спрату. Остала фасадна стакла на читавој згради, као и она на локалима у приземљу су цела и нема трагова никаквог оштећења. Парчићи стакла, попут оног које видимо на асфалту након судара аутомобила, били су видљиви на тротоару, директно испод замењеног окна. Ипак, немамо сазнања да ли се услед пуцања неки део одломио и пао, или су мајстори у неком мање прометном термину обарали напуклу стаклену плочу на тло како би је заменили новом.

С. Танурџић

Лађиновић: Нема слегања тла

Уз „Меркатор С“, спекулације о пуцању стакала услед слегања тла је демантовао и професор статике са ФТН-а Ђорђе Лађиновић.
- Слегање тла догађало се у првих годину дана од изградње објекта и сада би могло да се понови само када би се поред зграде градио неки нови објекат, што није случај. Сматрам да није узрок ни температура у згради, јер су стакла издржала до сада без пуцања. Зато сам готово 90 одсто сигуран да је механичко оштећење довело до ове појаве – казао је Лађиновић.

kojigod
July 25th, 2010, 11:35 PM
^^
Vise puta su lokali u merkatoru stavljali nova stakla ( npr. prodavaona igracaka ) zbog sleganja objekta, sta god postovani staticar tvrdio

liman_drzava
July 26th, 2010, 11:03 AM
Novi parkinzi za bicikle
"Parking servis" je postavio još četiri parkirališta za bicikle i to na Tvrđavi, kod Elektrotehničke škole, u Ulici Modene i na Bulevaru oslobođenja, kod šalter sale policijske uprave.

Sva parkirališta su obeležena tablama i nalaze se pod video-nadzorom.

U narednom periodu ovakva parkirališta izgradiće se i kod Limanske i Riblje pijace, u univerzitetskom gradu i na platou kod Železničke stanice.

http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Novi-parkinzi-za-bicikle.html

Kot Behemot
July 26th, 2010, 11:52 AM
^^ Ako je to ono što mislim da je, videćete ga već na ulazu u ulicu Modene.
Metalne cevi obrnutog U oblika koje su ubetonirane. Ja to ne bih nazvao nekom vešću.

FutogCORE
July 26th, 2010, 02:09 PM
За њих је вест и киоск за продају сувенира... Зашто не би било и ово

liman_drzava
July 26th, 2010, 02:11 PM
Ja sam se ponadao da zapravo prave parkiralista, posto je uz vest isla slika nekog od onih zatvorenih kao kod Stranda :bash:

podvodni
July 26th, 2010, 02:26 PM
ma bolje da ne prave te kaveze

liman_drzava
July 26th, 2010, 08:45 PM
http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Policijska-stanica-na-Naselju-do-kraja-godine.html
Policijska stanica na Naselju do kraja godine

Novo naselje će do kraja godine dobiti policijsku stanicu, koja bi trebalo da bude otvorena kod Satelitske pijace, na mestu gde se sada nalazi apoteka. Dogovoreno je da se za apoteku nađe drugi prostor, u zamenu za ovaj gde se trenutno nalazi.

Renoviranje prostora će finansirati grad, a Policijska uprava će nabaviti opremu, pišu Novosti. Predsednik Skupštine grada, Aleksandar Jovanović, kaže da je i dalje problem to što, osim otvaranja nove stanice, treba i povećati broj policajaca u gradu.

Stanica će, osim Novog naselja, pokrivati i Telep, Adice i Satelit. Sada ova područja pokriva policijska stanica na Detelinari.

http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Poceli-radovi-na-Trgu-slobode.html
Počeli radovi na Trgu slobode

Radovi na rekonstrukciji saobraćajnih površina počeli su danas zamenom parternih ploča na Trgu slobode kao i rekonstrukcijom kolovoza i trotoara u Njegoševoj ulici. Prema rečima načelnice Gradske uprave za komunalne delatnosti, Lidije Tomaš, za Radio 021, na ovom poslu su angažovani radnici "Puta" i "Lisja".

"Ove nedelje će se raditi Njegoševa ulica, dok će se sledeće nedelje preći na ulicu Kralja Aleksandra. Potom slede ulice Modena i Ilije Ognjanovića", navodi Tomaševa.

Oko spomenika Svetozaru Miletiću i u ulici Modene biće postavljene granitne i betonske ploče, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja avgusta. Vrednost posla je 70 miliona dinara.

FutogCORE
July 26th, 2010, 11:13 PM
http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Policijska-stanica-na-Naselju-do-kraja-godine.html

Policijska stanica na Naselju do kraja godine

Добра вест!

Direkt
July 27th, 2010, 12:08 AM
Добра вест!

A tek mesto, odlicno!
Ja ovo, zajedno sa pozeljnim renoviranjem Pijace (koje je najavljiano, ali su slagali kao i sve ostalo), vidim kao zametak ozivljavanja Novog Naselja i Satelita i formiranja jedne pristojne celine.
Ne mogu dovoljno da naglasim koliko bi se bazeni u ovo uklopili
K'o budali samar.
Svima lepo, jedna nova celina koja bi ujedno rasteretila krug oko Zmaj Jovine i SPENS-a.

Tu je i zaboravljena kancelarija Opstine....pa onda eventualno ozivljavanje Malog Satelita (sto je, koliko znam, takodje ispala).... Ranzirna stanica sa novim kulturnim sadrzajem na Bulevaru Evrope... prosto sve ukazuje da se treba razmisljati u tom pravcu, pravcu rasterecivanja nekoliko lokacija u centru. Svima je to u interesu.

posmatrac
July 27th, 2010, 12:28 AM
http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/200170/Park-siti-prepustaju-Aleksandar-gradnji

Holandskom investitoru račun u blokadi:bash::bash::bash::bash::bash:
„Park siti“ prepuštaju „Aleksandar gradnji“:ohno::ohno::ohno::ohno:
Ana Lalić | 27. 07. 2010. - 00:02h | Komentara: 0

Novi Sad - Holandska firma „Vondel kapital“ zbog blokade računa i duga od 35 miliona evra prepustiće kompleks „Park siti“ preduzeću „Aleksandar gradnja“, saznaje „Blic“. Pregovori između banke i dve kompanije su u finalnoj fazi, navode u „Vondel kapitalu“, a novosadska „Aleksandar gradnja“ bi do kraja nedelje i zvanično trebalo da postane vlasnik prvog luksuznog stambeno-poslovnog kompleksa u Novom Sadu.
Kvadrat u kompleksu košta i do 2.200 evra

Kompleks sa četiri luksuzne zgrade od ukupno 60.000 kvadratnih metara skoro je potpuno završen, ali „Vondel kapital“ zbog finansijskih problema nije mogao da finalizuje radove i završi zgradu koja je trebalo da bude useljena još prošlog oktobra. Uporedo s tim, pojedini izvođači radova počeli su da potražuju novac od „Vondela“, a banka je holandskoj firmi blokirala račun zbog duga većeg od tri milijarde dinara. U strahu da ih investitor neće isplatiti, neki izvođači radova su se i uselili u deo zgrade.

- Zbog svega toga, „Vondel“ je rešio da ustupi „Park siti“ drugom investitoru, bez obzira na to što situacija nije ni približno toliko dramatična. Stanovi su mahom svi završeni i kupci nemaju razloga da strahuju - kaže Vladimir Gogoljev, predstavnik „Vondela“ u Srbiji.

Prema njegovim rečima, problemi su nastupili nakon što je banka koja im je odobrila kredit, „po dolasku krize počela da menja uslove kreditiranja“.
- Banka je po dolasku ekonomske krize smanjila kreditni opseg, a početnu kamatnu stopu trostruko uvećala, što nas je primoralo da dalje radove na kompleksu finansiramo od prodaje stanova i lokala. Sve to nas je usporilo i dovelo do probijanja rokova - kaže Gogoljev, dodajući da ovo nikako ne znači da će izvođači radova, kojima „Vondel“ duguje deo novca, kao i kupci, na bilo koji način biti oštećeni.

- Zgrada je 97 procenata završena. Ostali su još fini radovi u pojedinim stanovima, dok je većina već praktično useljiva. Takođe, izvođačima radova „Vondel“ duguje nešto manje od milion evra, što nije velika suma u odnosu na činjenicu da je ceo projekat vredan oko 45 miliona evra - kaže Gogoljev. On napominje i da će izvođačima preostali dug uskori biti izmiren.

- „Vondel“ je odlučio da izađe iz ove priče upravo kako bi „Park siti“ što pre bio dovršen i useljiv. Pregovori sa „Aleksandar gradnjom“ su u finalnoj fazi i verujem da će do kraja nedelje biti završeni - kaže Gogoljev.

„Aleksandar gradnja“ bi trebalo, navode u holandskoj firmi, da preuzme prodaju preostalih stanova, dok će pojedini izvođači kojima „Vondel“ duguje preuzeti neke od poslovnih prostora u kompleksu. Iz „Aleksandar gradnje“ do sada nije bilo zvaničnih potvrda o preuzimanju kompleksa.

I novosadska policija je poslednje dve nedelje proveravala ispravnost poslovanja „Vondela“. Kako „Blic“ nezvanično saznaje, inspektori za privredni kriminal, koji ispituju dokumentaciju holandske firme, za sada nisu našli nepravilnosti u poslovanju.

Zgrada vredna 45 miliona evra
Gradnja „Park sitija“ koštala je nešto manje od 45 miliona evra. Zgrada ima 280 stanova i luksuznih apartmana površine od 30 do 420 metara kvadratnih, podzemnu garažu sa oko 400 garažnih mesta. Pojedini stanovi, čiji kvadrat je stajao i do 2.200 evra, imaju svoje bazene, opremljeni su „nevidljivim“ klimama, liftovi vode direktno u stanove i kreću se tri metra u sekundi, a osvetljenje se programira.

liman_drzava
July 27th, 2010, 12:42 AM
E konacno neke vesti o Park Cityu! Sad bar znamo da ce ga kreciti u zeleno :hahano: Zao mi je sto Vondel nije uspeo sve da iznese sam do kraja, al' ako mora ovako, neka, samo da ga privedu nameni, vec me smorilo onako prazno...

neusatz!
July 27th, 2010, 01:28 AM
Evo slika, sa Dnevnikovog sajta, radova na trgu:

http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/images/fotodanna_12.jpg

trtmrt
July 27th, 2010, 02:07 AM
Znaci stavljace granit samo oko spomenika, a ne na celom trgu?

neusatz!
July 27th, 2010, 02:34 AM
Još malo o centru. Po meni je to trošenje para, trebalo je da krenu u temeljnu rekonstrukciju centra, da ulicu Modene srede tako što bi porušili onu privremenu gradjevinu, napravli veliku fontanu posred Zmaj Jovine, tu gde se spaja sa Kralja Aleksandra, uradli isto dugačke fontane ili vodoskoke duž ulice Modene i sve popločali mermerom i granitom. I imali bi centar za pet... ovako će kad ga ponovo budu sredjivali, a moraće kad tad, da sve te ploče lupaju...

Centar raskopan do septembra

http://www.24sata.rs/_customfiles/Image/2010/07JUL/27/ns/raskop-v.jpg

Spomenik Svetozaru Miletiću na Trgu slobode okružen je građevinskim trakama i prolaznici ga od juče zaobilaze. Osim toga, radi se i u bližoj okolini, a razlog su radovi koji obuhvataju širi centar grada, a u koje investira grad.
U okviru programa održavanja putne privrede u Novom Sadu juče su počeli radovi na obnovi habajućeg sloja asfalta u Njegoševoj ulici od Trifkovićevog trga do Trga Slobode, kao i oko Miletićevog spomenika, gde će postojeće behaton ploče biti zamenjene granitnim.
Radovi će u narednom periodu biti započeti i u ulicama Modene, Kralja Aleksandra i Ilije Ognjanovića. Ova investicija planirana je u ovogodišnjem gradskom budžetu. Izvođači radova su javna preduzeća Put, kojem je povereno presvlačenje asfaltnog pojasa i Lisje, koje će postavljati granitne ploče. Ukupna vrednost investicije, kako napominju u Gradskoj kući, iznosi oko 70 miliona dinara.
Najavljeno je da bi radovi na uređenju pešačke zone i ulica u užoj centralnoj zoni trebalo da budu završeni do kraja avgusta. Očekuje se da vremenski uslovi neće uticati na njihovu dinamiku, kao i da će rokovi biti ispoštovani.

Salajka Wyatt Earp
July 27th, 2010, 10:57 PM
Gospoda lopovi ponovo nabavljaju dizel autobuse. Zasto ne gas?

021.rs
===========================
Posle tri godine novi gradski autobusi

autobusiPostupak nabavke 26 novih autobusa i uvođenje sistema elektronske naplate karata, gradski prevoznik ponovo će pokrenuti početkom narednog meseca.

Kako je za Radio 021 izjavio pomoćnik direktora Gradskog saobraćajnog, Branislav Bogaroški, biće raspisano ukupno tri tendera, a otvaranje ponuda može se očekivati do polovine septembra. "Za elektronski sistem naplate prediviđeno je oko 180 miliona dinara, za nabavku dizel autobusa oko 360 miliona, a za nabavku mini buseva i autobusa na gas, oko 270 miliona dinara", kaže Bogaroški.

Ukoliko javne nabavke budu uspešne na novosadskim ulicama trebalo bi da se nađe 15 novih dizel autobusa, šest autobusa na gas i pet mini buseva. Gradsko saobraćajno već tri godine nije nabavilo ni jedan novi autobus, a osim neuspešnih tendera za vozila, ovo preduzeće nekoliko puta nije uspelo ni da počne s uvođenjem sistema elektronske naplate karata.

Bogaroški kaže da te javne nabavke nisu bile uspešnje jer gradski prevoznik nije dobijao ispravne ponude. "Tenderi nisu uspevali zbog greške ponuđača u sačinjavanju njihove ponude, tako da ni sada ja ne mogu da garantujem za ponuđače. Ono što mogu da garantujem jeste da će biti kvalitetna konkursna dokumentacija, kao što je to i do sada bio slučaj, o čemu govori činjenica da nikad nije bilo žalbi na uslove naših tendera. A da li će ponuđači biti ozbiljniji nego što su bili do sada – ja se iskreno nadam", kaže pomoćnik direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Iz gradskog budžeta će za ove nabavke biti izdvojeno 355 miliona dinara. Ostatak će izdvojiti Gradsko saobraćajno, ali neće biti povećanja zaduženja, jer će iznos sredstava biti identičan sredstvima na osnovu lizinga i kredita koji ističu ove godine. (D.S.)

posmatrac
July 28th, 2010, 12:25 AM
Nejasna odluka gradskih čelnika
Granit na Trgu preči od popravke puteva
Žarko Bogosavljević | 28. 07. 2010. - 00:02h | Foto: A. Kamaši | Komentara: 0

Novi Sad - Na uređenje Trga slobode i nekoliko ulica u pešačkoj zoni biće utrošena četvrtina ukupne sume izdvojene u 2010. godini za popravku gradskih saobraćajnica, posao je poveren radnicima „Puta“ i „Lisja“, a radi se po nalogu saobraćajne inspekcije napisanom 22. jula. Objašnjenja gradske uprave zašto je ovaj posao ekspresno uvršten u prioritete, dok su pojedini bulevari i prometne saobraćajnice i dalje pune rupa, za sada nema, kao ni jasnog odgovora iz gradskih službi po čijoj se odluci radi.
Posao ekspresno uvršten u prioritete: Radnici „Lisja“ na Trgu slobode

Radnici „Lisja“ nastavili su juče da uklanjaju podlogu oko spomenika Svetozaru Miletiću, a u Njegoševoj su se pojavili i radnici „Puta“ da pripreme ulicu za presvlačenje kolovoza asfaltom. Iz Gradske kuće dan ranije saopšteno je da će se u centru do kraja avgusta obnavljati habajući sloja asfalta u Njegoševoj, od Trifkovićevog do Trga slobode, kao i u ulicama Modene, Kralja Aleksandara i Ilije Ognjanovića. Pored toga, oko Miletićevog spomenika behaton ploče biće zamenjene granitnim. Posao će, kako je saopšteno, biti plaćen sa 70 miliona dinara iz programa održavanja putne privrede. Grad će tako četvrtinu novca planiranog za održavanje novosadskih saobraćajnica iskoristiti za sređivanje pešačkih površina u centru, iako su istovremeno i dalje primetne rupe na najvažnijim ulicama poput Bulevara oslobođenja ili Partizanske.

Zanimljivo je i da su radovi započeti mesec dana nakon odluke Skupštine grada da izdvoji dodatnih 150 miliona dinara za popravku puteva, jer je ranije predviđenih 100 miliona potrošeno u prvih šest meseci. Nakon radova u pešačkoj zoni, do kraja godine će ostati oko 80 miliona dinara za sve ostale saobraćajnice.

Koliko će novca otiči za popravke pešačkih površina u centru, pokazuje i podatak da će za drugu traku Bulevara Evrope, od Futoške do Braće Grulović, biti utrošeno tek oko 50 miliona dinara više. Međutim, u gradskoj upravi se trenutno ne može dobiti informacija o motivima da se započnu radovi u centru, kada mnoge saobraćajnice pune rupa nisu ni ušle u planove. Zanimljivo je i da je realizacija tog naloga saobraćajne inspekcije odmah započeta, a istovremeno mnogi od blizu 80 takvih akata već mesecima stoje u fiokama nadležnih.

Saobraćajni inspektori kažu da oni ne određuju prioritete, ali dodaju i da su i ranije pisali naloge da se urede površine u centru, ali da ni 2008. ni 2009. godine za to nije bilo novca.

U Zavodu za izgradnju grada navode da oni samo pišu naloge „Putu“ i „Lisju“, a da se to radi po nalogu Gradske uprave za komunalne poslove, te da u Gradskoj kući imaju informacije o tome zašto je taj posao uvršten u prioritete. Međutim, ni iz vrha gradske vlasti nije se mogao dobiti jasan odgovor. Gradonačelnik Igor Pavličić je na odmoru, a u Gradskoj kući uputili su nas na članicu Gradskog veća zaduženu za urbanizam Jelenu Atanacković-Jeličić.

- Ovi radovi se izvode u sklopu renoviranja Pozorišnog trga jer se obavlja uređenje SNP-a, a potrebno je bilo i ranije urediti ceo taj prostor. Nalog za popravku je izdala saobraćajna inspekcija, a zašto je odlučeno da se ovo radi pre neke druge saobraćajnice to ne znam i to je pitanje za Zavod za izgradnju grada i druge službe i oni mogu na njega dati odgovor - bilo je sve što je članica veća juče mogla da kaže na ovu temu.

neusatz!
July 28th, 2010, 03:52 AM
Početak Njegoševe danas bo maltene neprohodan zbog radova. U Aleksandrovu zgradu se u jedan od lokala useljava SBB. U Pap Pavla konačno Erker izgleda krenuo da radi na parceli što je dve kuće od kafane Valjevo...

neusatz!
July 28th, 2010, 03:55 AM
Biće još placeva na prodaju

Zavod za izgradnju grada je od početka godine održao 22 licitacije za prodaju gradskog građevinskog zemljišta od kojih je prodato samo šest parcela. Zbog toga, prihodi grada su značajno smanjeni, jer se u budžet slilo nešto manje od 200 miliona dinara. U gradskoj vlasti i ZIG-u kažu da je ovo posledica još primetne ekonomske krize, pa je Upravni odbor ZIG-a Gradskom veću predložio da dozvoli prodaju još nekoliko parcela, od kojih su neke na vrlo dobrim lokacijama. Te parcele trebalo bi uskoro da se nađu u prodaji, a oglasi za licitaciju biće objavljeni na sajtu Zavoda www.zigns.rs i u javnim glasilima.

neusatz!
July 28th, 2010, 03:56 AM
Nastavljeni radovi na uređenju Tvrđave

Na Petrovaradinskoj Tvrđavi nastavljeni su brojni radovi koji su prekinuti zbog održavanja Egzita, a među njima je i posao postavljanja zaštitnih ograda. Njega je na tenderu Zavoda za izgradnju grada dobilo preduzeće Slovan Progres iz Selenče, a vrednost radova iznosi oko dva miliona dinara.

neusatz!
July 28th, 2010, 04:01 AM
Tatjana Gašović, pomoćnik direktora Zavoda za izgradnju grada Novog Sada za zemljište

Investiranje u Novi Sad dobar i vrlo isplativ biznis

Najveći strateški adut za privlačenje stranih investitora u Novi Sad je prodaja a ne zakup zemljišta u vlasništvu grada, što je dozvoljeno novim Zakonom o planiranju i izgradnji.

- Iako su nekretnine zbog kašnjenja zakona o imovini i dalje u vlasništvu države, ova godina značajna je za Novi Sad zbog usvajanja novog Zakona o planiranju i izgradnji, koji daje mogućnosti da gradsko zemljište prodajemo a ne dajemo u zakup, pa će investitori postati i vlasnici zemljišta na kome će graditi objekte. Ovo su dobre vesti za strane investitore kojima smo ranije mogli objašnjavati zbog čega ne mogu postati vlasnici zemljišta na kome grade svoj objekat - priča za „Blic” Tatjana Gašović, pomoćnik direktora Zavoda za izgradnju grada Novog Sada za građevinsko zemljište.

A koje su lokacije najatraktivnije za gradnju poslovnih objekata koje Novi Sad nudi investitorima, ona objašnjava:

- Jedna od najatraktivnijih lokacija nalazi se kod Kaćke petlje, zapadno od puta M-7, površine 1,8 hektara, na kojoj je predviđena izgradnja objekta poslovne namene s visokim prizemljem i dva sprata. Lokacija je idealna jer se nalazi u blizini dva važna saobraćajna pravca: autoputa E-75 i puta Zrenjanin - Novi Sad.

Lokacija je potpuno komunalna opremljena, čak je izgrađena pešačka i biciklistička staza i postavljena javna rasveta, pa očekujemo da će ovo biti lokacija koja će, očekujemo, izazvati i najveću pažnju potencijalnih investitora.
Vrlo interesantna zbog svog položaja jeste i parcela na Salajci u Ulici Bajči Žilinskog. Nalazi se u neposrednoj blizini Slobodne carinske zone i Luke Novi Sad. Površina parcele je nešto preko 4.800 kvadratnih metara, a na tom prostoru predviđena je izgradnja poslovnog objekta spratnosti prizemlje, plus četiri sprata, što, kada se sabere površina svih etaža, dobija se objekat sa više od 12.000 kvadrata. Interesenata ima, a početna cena za javno nadmetanje je 140 miliona dinara. Pošto ima zainteresovanih, očekujemo da ova parcela dobije uskoro i novog vlasnika. Uredbom Vlade Srbije o uslovima pod kojim bi lokalne samouprave mogle da otuđe zemljište po ceni manjoj od tržišne donetoj u martu 2010. godine, navodi se da se zemljište može dati po ceni koja je manja od tržišne ili bez naknade ako je objekat u funkciji realizacije projekata ekonomskog razvoja, a čijom realizacijom se povećava broj zaposlenih u privredi grada za najmanje jedan odsto. U ovom slučaju, to podrazumeva da bi bez naknade zemljište dobio investitor koji bi gradio fabriku ili drugi privredni objekat u kome bilo zaposleno oko 1.500 radnika - objašnjava Tatjana Gašović.

Ima li Novi Sad raspoložive lokacije i za gradnju novih fabrika?
- Naravno. U pripremi je dokumentacija za davanje u zakup zemljišta u radnoj zoni Sever II na Putu novosadskog partizanskog odreda i u radnoj zoni Sever I, gde se spajanjem više parcela mogu dobiti placevi veći od 20 hektara. Na takvom prostoru moguća je i gradnja privrednih objekata. Naravno, mi ne možemo da kažemo hoće li biti zainteresovanih za gradnju fabrike koja će zapošljavati 1.500 ljudi, to ćemo videti na licitaciji, ali svakako posedujemo zemljišta na kojima bi mogao da se nađe takav objekat.

http://www.blic.rs/data/images/2010-07-27/61280_bulevaroslobodjenjafotojlukic_f.jpg?ver=1280260261
Bulevar oslobođenja, Novi Sad

Grad je doneo stimulativne propise za investitore. Koje su to pogodnosti?
- Što se tiče gradske regulative, Novi Sad je jedini grad u državi koji investitorima kod izgradnje objekata nudi mogućnost umanjenje naknade za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta za 50 odsto ukoliko se gradi objekat vrednosti preko milion evra koji je značajan za privredni razvoj grada i u kome će se zna neodređeno vreme zaposliti više od 50 lica. Ova odredba nedavno je uvrštena u gradsku Odluku o merilima za ugovaranje visine naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, a troškovi uređivanja građevinskog zemljišta umanjivaće se uz saglasnost Gradskog veća. Takođe, prema ranijim odlukama, za izgradnju proizvodnih hala i prostora deo naknade za uređivanje građevinskog zemljišta umanjuje se za polovinu, ali i u slučaju kada se naknada za uređivanje uplati u celosti, prema važećoj gradskoj regulativi, investitori ostvaruju popust od čak 30 odsto.

Ova vrsta predusretljivosti prema investitorima ipak ostaje u senci velike ekonomske krize, nema novih gradilišta...
- Uprkos nepovoljnim efektima ekonomske krize, činjenicu da se Novi Sad investiciono najbrže razvija u Srbiji moramo potvrditi i ove godine, pre svega kroz realizaciju onih projekata koji privlače strane i domaće ulagače i omogućavaju otvaranje novih radnih mesta. Svoju pomoć u promovisanju novosadske ponude ponudili su nam i predstavnici privrednih komora Vojvodine i Novog Sada, Novosadskog sajma, fondovi AP Vojvodine. Ono što je najvažnije jeste da ova kriza neće večno trajati i da se isplati investirati u Novi Sad, a lokacije o kojima smo pričali budućim investitorima nude mnoge prednosti koje mogu iskoristiti za razvoj posla.

Ima li Novi Sad koristi od prodaje ovih lokacija?
- Prodajom zemljišta i ubiranjem prihoda na ime naknade za uređenje građevinskog zemljišta obezbedićemo značajno veći priliv novca u gradski budžet. Naravno, kada budemo imali dobar i zdrav budžet, možemo očekivati i više investicija u celom Novom Sadu. Donet je novi zakon i postavljena su nova pravila. Ovo je tek početak i verujem da tokom ove godine, a pogotovo u godinama koje dolaze, s obzirom na lokacije kojima raspolažemo, možemo doprineti znatno doprineti drugačijoj investicionoj klimi u Novom Sadu.
Dve strateški značajne investicije realizovane su u protekloj godini - a to su gradnja Somborskog bulevara i Bulevara Evrope. Izvesno je da će Bulevar Evrope u budućnosti biti centralna gradska saobraćajnica u pravcu sever-jug, koja će imati i nacionalni značaj jer će jednim krakom izlaziti na autoput Subotica - Beograd, a drugim na sremsku stranu preko budućeg mosta. Izvesno je da će uz novi bulevar, tu pre svih mislim na Bulevar Evrope, nicati nova stanogradnja, ali i poslovni objekti i sigurno je da će ovaj bulevar višestruko isplatiti svaki dinar koji je uložen u njega. Očekujem da će i Bulevar Evrope i Somborski bulevar bitnije uticati na priliv sredstava u gradski budžet po osnovu ustupanja građevinskog zemljišta, odnosno licitacija. I kada krene gradnja objekata, po osnovu naknade za uređenje građevinskog zemljišta priticaće više novca u gradski budžet.

Koje su najinteresantnije lokacije bliže centru?
- Veliko interesovanje vlada za dve lokacije koje upravo pripremamo a koje se nalaze u centru grada, u Stražilovskoj ulici. Obe su namenjene izgradnji više porodičnih objekata do četiri sprata, sa mogućnošću izgradnje poslovnog prostora u prizemlju, a svaki objekat bi imao oko 2.000 kvadrata. Lokacija je u neposrednoj blizini Spensa i oko 500 metara od najstrožeg centra, tako da tu očekujemo prestižne objekte - kaže na kraju razgovora za našu redakciju Tatjana Gašović.

Izvor: Blic

FutogCORE
July 28th, 2010, 11:36 AM
Most ”Žeželj” gradiće se od jeseni (http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=07&dd=28&nav_id=448332)

28. jul 2010. | 10:58 | Izvor: Novosti

Beograd -- Ove ili naredne sedmice biće raspisan međunarodni tender za izradu glavnog projekta i izbor izvođača radova na novom ”Žeželjevom mostu” kod Novog Sada.

http://www.b92.net/news/pics/2010/07/5195745944c4ff300c9108427095877_extreme.jpg

Reč je o objektu dugom 440, a širokom 25 metara, čija gradnja će da košta 60 miliona evra, a trebalo bi da bude završena za 36 meseci.

Do raspisivanja tendera, kažu u beogradskoj kancelariji Evropske komisije, preostala je još samo pravno - tehnička korektura dokumentacije.

Odnosno neophodan je prevod na sve jezike zemalja EU koja će, iz Instrumenata za predpristupnu pomoć, obezbediti 30 miliona evra, ili tačno polovinu novca neophodnog za gradnju.

Početak gradnje mosta jedne od najvažnijih strateških tačaka na panevropskom železničkom koridoru 10 očekuje se već tokom predstojeće jeseni, najverovatnije na njenom izmaku.

Od preostalih 30 miliona evra, 20 će da obezbedi pokrajina Vojvodina, a deset grad Novi Sad. Početna sredstva koja je, za tu namenu, u ovoj godini Vojvodina izdvojila preko Fonda za kapitalna ulaganja iznose 600, dok je Novi Sad, u budžetu Zavoda za izgradnju grada, u istu svrhu planirao 300 miliona dinara.

Nosilac gradnje mosta koji će praktično biti replika starog ”Žeželja”, građenog od 1957. do 1961, a srušenog u NATO bombardovanju 26. aprila 1999. godine, u ime republičke Vlade biće ”Železnice Srbije”.

Prema rečima Janka Kovljanića iz tog javnog preduzeća, reč je o vrlo zahtevnom objektu u koji će biti ugrađeno više 120.000 tona čelika.

Za razliku od ”prethodnika”, koji je bio prvi most u Evropi građen od prenapregnutog betona, novi most će, naime, biti od čelika, izuzev, naravno, tri noseća betonska stuba, dva obalna i centralnog rečnog koji će jedini biti izgrađen na temelju onog koji je nosio i stari.

Na stubovima Franca Jozefa

Novi ”Žeželjev most” imaće dva železnička koloseka, dve trake za drumski saobraćaj i dve pešačko - biciklističke staze. Novi Sad trenutno ima dva trajna mosta (”Varadinsku dugu” i ”Most slobode”) i privremeni drumsko - železnički most koji će biti uklonjen kada novi ”Žeželj” bude završen. U narednih nekoliko meseci bi, inače, trebalo da počne gradnja još jednog novog drumskog prelaza preko Dunava, i to na stubovima nekadašnjeg ”Mosta Franca Jozefa”.

kojigod
July 28th, 2010, 03:23 PM
Park city prelazi u vlasnistvo Aleksandra, niko ne komentarise. Koja je prava slika tog desavanja ?

FutogCORE
July 28th, 2010, 04:12 PM
Park city prelazi u vlasnistvo Aleksandra, niko ne komentarise. Koja je prava slika tog desavanja ?

Ко зна чије је то у ствари и било. Холандска фирма може да буде и поштанско сандуче у Холандији у рукама домаћег "бизнисмена". Какве су ту шеме, варијанте, бог зна...
Но, није то битно. Битно је да се помера са мртве тачке и да ће ускоро бити готово и оживети.

Tonykzr
July 28th, 2010, 04:50 PM
dešava se nesto i u Stevana Musića, iskopali su one baruštine već.
jedan bagerčić + 15ak radnika. tu je i kamp kućica za čuvara.

a u nastavku SO bulevara niče nešto, rekao bih da su temelji iskopani, gomila peska i materijala ima okolo,
ali mi je lokacija malo "čudna". kao da ce bulevar udariti u to kad bude bio na redu.
znam da Somborska ulica malo tu skrece, ali ovo mi bas deluje na pogrešnom mestu, kao da će bulevar naglo da skrene

LaneNS
July 28th, 2010, 08:03 PM
E to i mene zanima... Ispada da ce onda da ruse ovo dvoriste od Rotora pored?!?

kasko
July 28th, 2010, 08:25 PM
a u nastavku SO bulevara niče nešto, rekao bih da su temelji iskopani, gomila peska i materijala ima okolo,
ali mi je lokacija malo "čudna". kao da ce bulevar udariti u to kad bude bio na redu.
znam da Somborska ulica malo tu skrece, ali ovo mi bas deluje na pogrešnom mestu, kao da će bulevar naglo da skrene

^^ upravo moje razmisljanje kada sam pre neki dan video temelje tog novog objekta

kasko
July 28th, 2010, 08:28 PM
http://img815.imageshack.us/img815/9515/28072010580.jpg

http://img697.imageshack.us/img697/4808/28072010581.jpg
http://img829.imageshack.us/img829/9946/28072010582.jpg
http://img696.imageshack.us/img696/9857/28072010583.jpg
http://img243.imageshack.us/img243/4857/28072010584.jpg
http://img830.imageshack.us/img830/1493/28072010585.jpg

lici na tramvajsku okretnicu :)

kasko
July 28th, 2010, 08:48 PM
Buduca trasa pravo u daljini. Postojeca prolazi levo na Severozapad, a zatim pravi veliku krivinu na Severoistok - to ostaje servisna saobracajnica. Sam put je u katastrofalnom stanju. Takva je i bezbednost na putu i obezbedjenost radova.

http://img237.imageshack.us/img237/4961/28072010544.jpg

pogled sa postojeceg puta ka novoj trasi ka Severu

http://img205.imageshack.us/img205/4633/28072010571.jpg

kasko
July 28th, 2010, 08:49 PM
Siriški most
http://img52.imageshack.us/img52/4473/28072010548.jpg

http://img409.imageshack.us/img409/8849/28072010569.jpg

http://img838.imageshack.us/img838/8614/28072010570.jpg

kasko
July 28th, 2010, 08:53 PM
Izgradnja, ostalo...
http://img695.imageshack.us/img695/3223/28072010547.jpg

http://img805.imageshack.us/img805/3705/28072010560.jpg

http://img683.imageshack.us/img683/8964/28072010568.jpg

Servisne saobracajnice

http://img69.imageshack.us/img69/7829/28072010575.jpg

http://img830.imageshack.us/img830/1522/28072010577.jpg

http://img202.imageshack.us/img202/6528/28072010574.jpg

Pripadnik
July 28th, 2010, 09:57 PM
Lepa repotaža... nisam dugo išao na tu stranu prema Subotici a vidim da i tamo lepo napreduju radovi. Nije mi jasno samo ovo oko ovog mosta, zar on ne treba da se ruši odnosno uklanja skroz? Na onim projektima koje smo ranije videli nema ga...

http://img838.imageshack.us/img838/8614/28072010570.jpg

http://i32.tinypic.com/10wk1sz.jpg

kasko
July 28th, 2010, 10:23 PM
Iskreno nemam pojma (mozda se i rusi, u nekom nedefinisanom stanju je, ja sam pomislio da se renovira).
Taj most je izmedju petlje centar (Temerin) i sever. Tu se pravi silaz za servisne saobracajnice, tako da ga mozda zato nema na ovoj skici, jer nije veza sa autoputem.

Kot Behemot
July 28th, 2010, 10:52 PM
Nema ga na projektima zato što nije deo obilaznice. Nije spojen sa petljom nego samo prelazi preko auto-puta, a trebalo bi da ima 4 trake jer se očekuje proširivanje celog Sentandrejskog puta na 2+2.
Rušili su ga jer je bio preuzak da propusti 10 traka, ovo sad mu je zamena.

podvodni
July 28th, 2010, 10:56 PM
što se tiče keja, hoće biti nešto od one tartan staze ili ostaje asfalt?

neusatz!
July 29th, 2010, 03:13 AM
Ovo sa terenom za košarku mi se dopada...

Uskoro gotovi radovi na Keju

Uređenje Keja žrtava racije privodi se kraju, a od većih poslova ostalo je još da se završi sancija spomeničkog kompleksa koja je počela prošle nedelje.
Pored toga, potrebno je da se uredi oko 150 metara trotoara i biciklističke staze od Bulevara cara Lazara do barži.
Postavljanje javne rasvete takođe se privodi kraju, a uskoro bi trebalo da budu uređena i dva nova autobuska stajališta, da se sredi košarkaški teren i teren za boćanje u blizini montažno-demontažnog mosta, kao i da se postave tri javne česme, korpe za smeće i češljevi za bicikle. Kompletno uređenje Keja trebalo bi da bude gotovo u avgustu.

Izvor : 24sata

neusatz!
July 29th, 2010, 03:14 AM
Rekonstrukcija fasade Muzeja grada

Kako su najavili nadležni iz Gradske uprave, rekonstrukcija fasade Muzeja grada na Petrovaradinskoj tvrđavi najverovatnije će početi u septembru. Za ovaj posao je iz budžeta Grada izdvojeno 20 miliona dinara.

neusatz!
July 29th, 2010, 03:16 AM
Uklanjaju se barže

U Zavodu za izgradnju grada kažu da je uklanjanje ostataka nekadašnjeg Pontonskog mosta na novosadskoj strani pri kraju, a da je posao započet i sa sremske strane. Rok za završetak radova je 25 dana, a uklanjanje barži košta 16 miliona dinara.

neusatz!
July 29th, 2010, 03:22 AM
Ove godine bez rušenja nelegalnih objekata

Rušenje bespravno izgrađenih objekata na području Novog Sada, koji ne mogu biti legalizovani, u ovoj godini nije u planu, a za to nije izdvojen novac, niti je određeno ko će taj posao obaviti.

Predsednik Radne grupe za legalizaciju, Srboljub Bubnjević, kaže za Radio 021 da su do sada za hiljadu i po predmeta vlasnici prikupili potrebnu dokumentaciju, te da pod sadašnjim okolnostima ne može biti legalizovano oko tri odsto objekata. "Politika je sledeća – ono što se zaista ne mora, neće biti rušeno. Ali je bespredmetno pričati o objektima ispod dalekovoda, na klizištu ili vitalnoj saobraćajnici", kaže Bubnjević.

Iz Uprave za urbanizam do sada je odgovoreno na 15.000 zahteva za legalizaciju, ali je u 90 odsto slučajeva potrebna dopuna dokumentacije, što nije blizu ni polovini od oko 37.000 zahteva ukupno registrovanih na području grada. Uprkos tome, Bubnjević kaže da će ovaj posao u Novom Sadu biti završen za oko dve i po godine, što je duplo brže od predviđenog republičkog proseka.

"Osnovna odlika ove legalizacije je to što je jednostavna i jeftina. Jednostavno se izdaje dokumentacija, a jeftina je jer su cene za objekte manje površine zaista minimalne. A kao i svuda u svetu, luksuz se plaća. Sve što je preko 150 kvadrata, plaća se ekstra", kaže Bubnjević. On dodaje da je za legalizaciju kuće od 120 kvadrata na Klisi, Adicama ili u Veterniku, potrebno najviše hiljadu i po evra.

U poslednja dva meseca, Grad je od legalizacije bespravno izgrađenih objekata prihodovao 37 miliona, ali je za sređivanje infrastrukture u ovoj godini već uloženo 50 miliona dinara. Na posipanju tucanika, saniranju rupa i rešavanju problema atmosferske kanalizacije trenutno se radi u prigradskim naseljima s bačke strane grada, dok će ovi poslovi i u sremskom delu biti završeni do polovine oktobra. (D.S.)

kasko
July 29th, 2010, 11:24 AM
što se tiče keja, hoće biti nešto od one tartan staze ili ostaje asfalt?

Mislim da ce tartan da ide preko asfalta.
Teren za bocanje se vec koristi, a teren za basket se pravi. Bila je neka reportaza pre neki dan na RTV kako se ljudi zale sto se basket pravi na mestu gde se izlivaju fekalije u Dunav, pa je veliki smrad. Novodno se iz tog razloga u okolini ni deca ne igraju po parkovima. Ako je verovati bakici sa snimka...

LaneNS
July 29th, 2010, 01:55 PM
Ljudi je'l zna neko zasto vec duze vreme ne radi dekorativno osvetljenje na Katedrali?!?

liman_drzava
July 29th, 2010, 02:14 PM
I mene to zanima... :dunno: Ako osvane tekst na nekom NS mediju ovih dana na tu temu, znacemo da smo posmatrani ;)