View Full Version : НОВИ САД - праћење градилишта | NOVI SAD - construction updates

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 55 56

NIXIVOJE_NS
November 28th, 2010, 08:16 PM
evo, i ja sam se uclanio, imas dve nove teme :)

mukyz
November 28th, 2010, 08:18 PM
:cheers:

NIXIVOJE_NS
November 28th, 2010, 08:31 PM
Mislim da bi trebao napraviti foto i video galeriju na sajtu, to bi sigurno poboljsalo kvalitet :)

mukyz
November 28th, 2010, 08:48 PM
u planu je galirija projekata ali ne jos uvek, bar ne na ovom domenu
kada se sajt uhoda i kada se uzme neki pristojan hosting onda...

gently5210
November 28th, 2010, 08:51 PM
kako je izgledao most franca jozefa?

mukyz
November 28th, 2010, 08:57 PM
kako je izgledao most franca jozefa?

http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?pid=50418

post #55

gently5210
November 28th, 2010, 09:00 PM
podseca me na pancevac.steta sto nece imati za tramvaje,to bi bas lepo leglo ns-u...

uno beso fuerte
November 28th, 2010, 11:29 PM
Vidim da postoji malo zaziranje od kruznih tokova. Malo iznenadjujuce, ali kad ovo vidim, i kod drugih ima zbunjenosti
http://www.autoblog.com/2010/11/28/report-roundabouts-proliferating-in-america-drivers-confused/

gently5210
November 28th, 2010, 11:34 PM
ne treba se uporedjivati sa retardiranim amerima koji misle da je bogohuljenje ako se vozite javnim preovozom ili ici peske.Prosto su tako indoktrirani.Kako celom svetu odgovaraju kruzni tokovi a samo amerima smetaju i mozda nama?

uno beso fuerte
November 28th, 2010, 11:54 PM
ne treba se uporedjivati sa retardiranim amerima koji misle da je bogohuljenje ako se vozite javnim preovozom ili ici peske.Prosto su tako indoktrirani.Kako celom svetu odgovaraju kruzni tokovi a samo amerima smetaju i mozda nama?

Nikako. Kazem da je k.t. jako dobra stvar, u principu

neusatz!
November 29th, 2010, 12:19 AM
Danas prošao pored Park Sitija. Samo Macchiato se priprema, na ostalim lokalima piše da su za izdavanje. Toliko o sposobnosti izvesnog investitora da dovede jake brendove, što ne ostavlja puno nade u slučaju NORK-a.

Kot Behemot
November 29th, 2010, 07:50 AM
^^ Znači ništa Vapiano? Ehhh...

Pripadnik
November 29th, 2010, 10:31 AM
BIće mi žao ako ne bude Vapiano, ali doći će već oni... nego nije sve baš za izdavanje, otvoren je već jedan prilično veliki lokal ekskluzivnog nameštaja!

izvestac
November 29th, 2010, 10:45 AM
Danas prošao pored Park Sitija. Samo Macchiato se priprema, na ostalim lokalima piše da su za izdavanje. Toliko o sposobnosti izvesnog investitora da dovede jake brendove, što ne ostavlja puno nade u slučaju NORK-a.

pa pazi, ako je vapiano kupio lokal tamo nece oni odustati od restorana zbog Gajica, ili mozda gresim?! Mozda oni imaju finasijskih problema ili se ceka nesto. Predpostavljam da se stvari odvijaju kao i pre bez obzira na "dobrotvora" :)

Goxy
November 29th, 2010, 11:37 AM
Scorpio 76 daj neke slike sa raskrsnice Bul evropa i Kornelija Stankovica ako ti dobacuje fotoaparat...
Mislim da ce danas postavljati ivicnjake za ostrvo u raskrsnici...

mukyz
November 29th, 2010, 12:45 PM
http://*******.co.cc/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=11&id=77&Itemid=33#77

slike od pre sat vremena

neusatz!
November 29th, 2010, 01:57 PM
Gde je trebalo da bude pozicija Vapiana? Ja sam prošao ovim delom pored parka, sad jedino ako je taj lokal dole ka Limanju IV.

Scorpio76
November 29th, 2010, 05:19 PM
@Goxy
ma problem je što dok ja dođem sa posla već je mrak :)
a ujutro onako nerazbuđen uvek zaboravim :(

Goxy
November 29th, 2010, 08:40 PM
http://img444.imageshack.us/img444/9531/fotografija0194001.jpg (http://img444.imageshack.us/i/fotografija0194001.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Mozda malo veca slika sorry...
Objekat pored Londona Laze Teleckog...

neusatz!
November 29th, 2010, 09:41 PM
Konkurs za lokacije za trafike

Grad je raspisao konkurs za davanje u zakup oko 200 lokacija za kioske i barake u Novom Sadu i okolini. Zakup je na period od pet godina, a lokacije će se izdavati onome ko ponudi najviše. Vlasnica kioska i predstavnica malih preduzetnika, Slavica Brkić, kaže za Radio 021 da je problem u tome što Grad na licitaciji nudi infrastrukturu koju su zakupci obezbedili.

"Ovogodišnja licitacija dovodi nas u još smešniju situaciju. Mene zanima, odakle gradskim čelnicima pravo da na licitaciju stavljaju nešto u šta nisu uložili ni jedan jedini dinar? Licitacija može biti u "Poslovnom prostoru", gde vi dobijete objekat sa grejanjem i celom infrastrukturom, ili u "Tržnici" koja ulaže u tezge. Za nešto za šta mi je data samo ledina, a ja sam sve izgradila, odakle pravo na licitaciju?", pita se Brkićeva.

U ponudi je 145 lokacija. Prema odredbi konkursa nije dozvoljeno da jedna osoba zakupi više od trećine ponuđenih mesta, čime se sprečava da se stvori monopol. Konkurs je otvoren do 10. decembra a javno otvaranje ponuda će se obaviti 13. decembra u Skupštini grada. Detaljnije informacije o konkursu mogu se dobiti u Gradskoj upravi za komunalne poslove.

Izvor: Radio021

neusatz!
November 29th, 2010, 09:42 PM
Uskoro sadnja na Bulevaru Evrope

http://www.021.rs/images/stories/bulevar_evrope.jpg

Narednih dana će, u zavisnosti od vremenskih uslova, radnici Gradskog zelenila početi sa pripremama za hortikulturno uređenje Bulevara Evrope.

S obzirom na veliku površinu i otvorenost prostora na ovoj saobraćajnici, očekuje se da će zelenilo na Bulevaru pozitivno uticati na poboljšanje kvaliteta uslova za život. Bulevar Evrope će, spajajući velika stambena naselja grada, u budućnosti predstavljati popularno šetalište naših sugrađana. Sadnjom skoro 600 komada kvalitetnih raznorodnih sadnica drveća, prilagođenih takvoj vrsti saobraćajnica, kao i 7.200 komada ukrasnog šiblja, trebalo bi da budu umanjeni negativni efekti velike frekvencije saobraćaja na Bulevaru Evrope.

Među vrstama drveća i ukrasnog šiblja najviše će biti zastupljeni grab, hrast, spirea, karpinus, kotonaster, hibiskus, jorgovan i drugo drveće i rastinje. Radovi će koštati oko 19 miliona dinara, a rok za završetak radova je 31. mart naredne godine.

neusatz!
November 29th, 2010, 09:44 PM
Da li su spomenici preko potrebni?

http://www.021.rs/images/stories/vasa_stajic.jpg

Novi Sad će uskoro dobiti tri spomenika za velikane Vasu Stajića, Mihajla Pupina i Lazu Kostića, a njihovo postavljanje će koštati 45.000 evra. Početak ulice Modene od naredne godine krasiće spomenik velikanu domaće i svetske književnosti, Lazi Kostiću, dok će se statue Vase Stajića i Mihajla Pupina takođe biti na centralnim lokacijama u starom jezgru grada. Novosađani smatraju da je lepo što grad na ovaj način brine o svojim velikanima, ali kažu da spomenicima nije vreme, jer ima mnogo prečih stvari na koje bi se novac mogao potrošiti.

"Iako mislim da grad treba da ima spomenike, bolje je da dignu spomenik nama kao narodu što trpimo ovo što nam gospoda radi", rezignirana je jedna sugrađanka.

Čovek koji će Lazu Kostića izliti u bronzi, akademski vajar Stevan Filipović, kaže za da će legendarni pesnik biti predstavljen kao buntovni gospodin, u odelu i sa knjigom u ruci.

"Laza je, po mom utisku, imao jedan buntovni karakter, a usut je bio i intelektualac i poliglota. Stoga će on biti predstavljen kao gospodin u fraku i sa knjigom u ruci koja simbolizuje njegov intelekt, a biće u blagom iskoraku", kaže Filipović za 021.

Spomenik Vasi Stajiću nalaziće se ispred Banovine, i, prema rečima autora, Slobodana Bodulića, prikazivaće ovog rođenog Mokrinčanina kako drži jedan od svojih prepoznatljivih socijalističkih govora.

"Kao inspiracija mi je poslužila jedna fotografija Vase Stajića na kojoj on drži vatreni govor na Trgu Slobode", najavljuje ovaj akademski vajar.

http://www.021.rs/images/stories/mihajlo_pupin.jpg

Na društvenoj mreži "Fejsbuk" je pojavila interesanta grupa, koja predlaže da se spomenik Lazi Kostiću ipak nađe ispred kafane "Lipa", gde je ovaj bard književnosti voleo da popije hladan špricer, maštajući o prečistim skutima Lenke Dunđerski.

neusatz!
November 29th, 2010, 10:01 PM
Канализација за сва насеља

http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/images/MzAdice10_RHA.jpg

Градоначелник Игор Павличић ове године је у више наврата најавио да је циљ градских власти да на територији града сва насеља добију канализацију у догледно време.

Како сазанајемо од помоћника директора за техничке послове Завода за изградњу града Ђорђа Куљанчића, на основу тога, утврђени су која градска подручја и приградска насеља немају канализацију и пројектни задаци као основа за израду потребних пројеката.
- Из градског буџета издвојен је новац за пројектаовање канализације и одређени су приоритети на основу најлошијих тренутних услова у поједним насељима и деловима града, као и на основу најлакшег спајања нове канализације на постојећу. Тако смо утврдили да је најбрже могуће изградити канализацију на Сајлову, Адицама, деловима Ветерника, Петроварадина и у Бегечу – рекао је Куљанчић, изразивши наду да ће изградња моћи да почне већ наредне године. За Бегеч је предвиђено да ово насеље добије сопствени пречистач отпадних вода, а пројекат за ово постројње биће завршен почетком следеће године.
Поред тих задатака ЗИГ као инвеститор и Фонд за капитална улагања АПВ,као финансијер, раде заједно пројектовање и изградњу канализације у Кисачу, Степановићеву, Будисави, Ченеју, Руменки и Ковиљу. Што се тиче сремске стране града, Куљанчић наводи да ће се наредне године пројектовати канализација за Лединце, Боцке и околна насеља, али да мора да се сачека изградња пречистача отпадних вода.
- У току је израда пројекта спајања канализација Кисача и Руменке, у Кисачу следеће године почиње изградња канализације, док се за Степановићево ради пројекат пречистача отпадних вода за насеље. Изградња пречистача отпадних вода за Руменку и Кисач је у току. Почетком наредне године завршићемо пројекат секундарне канализације за Ченеј. Ово насеље треба да добије пречистач, а ми смо аплицирали да половину трошкова за опрему за ово постројење финансира један шведски фонд – каже Куљанчић.
По његовим речима, у Ковиљу су у току припремни радови за спајање будуће канализације на локални пречистач отпадних вода. Следеће године почеће изградња тог пречистача, чиме ће се стећи услови за изградњу канализације. Припремљен је и тендер за спајање Будисаве и Каћа, а у Будисави почиње изградња канализације наредне године.
Што се тиче Каћа, “Водовод и канализација” финансирају спајање овог насеља на градску канализацију и тај посао је у току. ЗИГ је припремио пројекат за 12 километара секундарне мреже, а изградња, по Куљанчићевим речима, може да почне од Нове године, док ће паралално бити израђивана пројектна документација за остатак насеља.
- За две недеље треба да буде завршен тендер за извођача радова за изградњу канализације на јужном Телепу дуж насипа ка Шодрошу. Тако да ће се и тамо стећи услови за спајање домаћинстава на градску канализацију – закључио је Куљанчић. С. К.

Пројектује и „Водовод”

У оквиру овог “задатка”, и “Водовод” је добио посао да испројектује канализацију за Садове, Поповицу, Чардак, Парагопво, Кип и Буковачки плато. Такође, ово предузеће треба да заврши пројекат западног колектора од Шумица све до Великог рита и Малог Београда, као и пројекат повезног колектора за сремску страну града који би водио до будућег пречистача отпадних вода. Како у “Водоводу” наводе, за овај посао још није обезбеђен новац, а кад то буде учињено потеребно је неколико месеци за завршетак пројектовања.

Izvor: Dnevnik

neusatz!
November 29th, 2010, 10:03 PM
Još malo o monitorovanju šta se radi po gradu :)

Преступи дају узбуну „великом оку”

http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/images/Informatika-veliki-brat-1-S.jpg

Двадесет четири сата, седам дана у недељи, осам стотина камера прате активности суграђана на улицама Новог Сада, било да су пешаци или моторизовани, деца или одрасли, пијани, трезни, весели, намрштени, све се то да приметити и регистровати зумирањем делова снимака на мониторима који добијају слику са камера. Могуће је уочити не само да ли је у питању мушкарац или жена већ се с обзиром на високу резолуцију слике могу видети детаљне физичке карактеристике. А ко то гледа, и где је "велико око" које прати све оно што се дешава на новосадским улицама?
- У граду постоје четири мониторинг центра и далеко је то од оне слике коју већина суграђана има- да је у питању једна просторија испуњена мониторима у којој целе дане и ноћи седе људи који будно прате све што се дешава па трче да јаве полицији. Већи центри за мониторинг налазе се у Полицијској управи Нови Сад и у Предшколској установи "Радосно детињство" која користи близу двесто камера, дакле четвртину од укупног броја - објашњава помоћник директора за техничке послове у ЈКП "Информатика", Владимир Кнежевић.
Како каже, осам монитора који су смештени у ЈКП "Информатика" служе не да би се пратила активност на улицама већ да би се детектовао евентуални квар на камерама, или у софтверу.
- Овде код нас је техничка централа. Пратимо исправност целог система. Првенствено гледамо да ли и како раде камере које су до сада постављене на улазним правцима у град, на ризичним раскрсницама, на домовима здравља, школама, вртићима и мостовима, у центру града, на Тврђави, у пешачким зонама, по трговима и у Католичкој порти - додаје Кнежевић.
Како смо имали прилику да видимо посматрајући мониторе смештене у "Информатици" изнад снимка на екрану постоји временска линија на којој се налазе црвене тачке које означавају почињене прекршаје, у овом случају, у саобрађају. Једним кликом мишем на црвену тачку добија се снимак момента у ком је прекршај начињен а резолуција слике је таква да су таблице јасно видљиве.
- Софтвер је намештен тако да има своје "окидаче" за недозвољене радње. На камерама које прате саобраћај, кад возило прође кроз црвено, укључи се сигнал који шаље податак мониторима и ми овде, као и људи у ПУ "Нови Сад" на временској линији која стоји изнад слике на монитору виде црвену тачку - маркер, односно знак да се нешто недозвољено десило. Тако на пример, систем који прати ПУ "Радосно детињство" подешен је тако да детектује све кретње у кругу вртића после девет сати увече. Када се то деси, сигнал иде на мониторе и полиција може да реагује кад види црвену тачку на временској линији - каже Кнежевић.
Поента овог система, каже, није да се ствара параноја међу грађанима како их у сваком моменту "велико око" посматра, већ да се превентивно делује на све оне који имају намеру да чине нешто противзаконито. У плану је постављање камере у Аполо центар и на још неколико локација у граду, што је још планира сде да увођење ј више од стотинак камера.
- Све је почело од школа и вртића, онда се и полиција укључила, па смо дошли до овог броја камера у граду и прилично разрађеног система. Људи су ишли на шестомесечну обуку како би се упознали са начином на који све ово функционише - додаје Кнежевић.
Како је градоначелник Игор Павличић прошле недеље изјавио, према подацима Полицијске управе, управо овај систем заслужан је за брже и ефикасније решавање тешких кривичних дела попут убистава, крађа и разбојништава али и саобраћајних прекршаја, разних облика вандализма од рушења жардињера до најскоријег инцидента са кошаркашком таблом која је по четврти пут разбијена протекле недеље на Београдском кеју. Дакле, суграђанима остаје да мирно спавају док кривичне пријаве путују на одговарајуће адресе. Ако су камере добро урадиле свој део посла, само треба да се надамо да ће и остали који учествују у ланцу решавања оваквих проблема, такође бити на нивоу задатка.

Ј. Здјеларевић

Bez_imena
November 29th, 2010, 11:30 PM
http://img444.imageshack.us/img444/9531/fotografija0194001.jpg (http://img444.imageshack.us/i/fotografija0194001.jpg/)

Mozda malo veca slika sorry...
Objekat pored Londona Laze Teleckog...

Tu se nekada nalazila stara stilska kuca. Ona je srusena i pise na tabli totalna rekonstrukciija objekta.
Iskreno se nadam da nece biti neki moderan objekat vec prikladan starom jezgru grada.

neusatz!
November 29th, 2010, 11:36 PM
Tu se nekada nalazila stara stilska kuca. Ona je srusena i pise na tabli totalna rekonstrukciija objekta.
Iskreno se nadam da nece biti neki moderan objekat vec prikladan starom jezgru grada.

Meni čovek, kad sam to bio sliko, rekao da će biti onako kako je i bilo. tako da se nadam da će tako i biti, verovatno sa lokalom otvoenim na ulicu. Što je nekako i primereno Laze Telečkog, s obzirom šta je sve tu već otvoreno...

neusatz!
November 30th, 2010, 02:25 AM
Solarne ploče na hotelu i internatu

SUNCE - Pokrajinski sekretarijat za energetiku sufinasiraće projekte korišćenja solarne energije za pripremu tople potrošne vode u sportsko- rekreativnim i turističkim objektima centrima za edukaciju i domovima učenika. Prvih 19 ugovora potpisanih u Vladi Vojvodine predviđa da kao budući korisnici novca u projektu učestvuju sa najmanje 20 odsto ukupnih troškova, a ušteda energije koju će ostvariti hotel “Bulevar”, “Salaš 137” i Dom učenika srednjih škola u Novom Sadu, je i do 70 odsto.

Izvor: 24sata

NIXIVOJE_NS
November 30th, 2010, 02:32 AM
Hotel Bulevar ?????

neusatz!
November 30th, 2010, 03:03 AM
Hotel Bulevar ?????

Izgleda da imamo sad zadatak da rešimo tu misteriju šta je Hotel Bulevar?

Goxy
November 30th, 2010, 08:41 AM
Ta kuca u Laze Teleckog vec sada ne izgleda kao sto je stara izgledala...
Pise da se gradi PO+P+PK...
Sa prednje strane su ostavljeni veliko otvori za stolariju sto na prethodnoj kuci nije bilo, sto dovodi do pretpostavke da ce biti neki kafic ili butik...
Gradi se i potkrovlje gde je isto ostavljen veliki otvor sa ulicne strane za stolariju...
Tako da te je zesce slagao taj sto ti je rekao da ce biti ista...

kasko
November 30th, 2010, 10:49 AM
Hotel Bulevar je firma kuma na Britanskim Devicanskim Ostrvima, pa sta vi mislite odakle dolaze svi ti solarni kolektori!! ;)

Ranko Su NS
November 30th, 2010, 11:24 AM
malo sam se zajebavo sa movie maker-om. Nije loše

NsI8FkOgFDE

fat cat
November 30th, 2010, 01:24 PM
e sad nevezno za ovo , sinoc ispred moje zgrade odnesose bilbord, ne znam da li firma za bilborde nije platila mesto, ili su smisli kako bilbordi kvare izgled ili mozda nesto trece :)

http://img641.imageshack.us/img641/1/dscn6055resize.jpg (http://img641.imageshack.us/i/dscn6055resize.jpg/)

Videh i ja juce kako skidaju jedan preko puta lutrije na bulevaru, a video
sam krajickom oka u prolazu i jedno postolje odakle je vec skinut al ne mogu sada da se setim gde je to bilo :nuts:

NIXIVOJE_NS
November 30th, 2010, 01:34 PM
sam krajickom oka u prolazu i jedno postolje odakle je vec skinut al ne mogu sada da se setim gde je to bilo :nuts:

nesto se cudno desava :)

NIXIVOJE_NS
November 30th, 2010, 01:35 PM
Izgleda da imamo sad zadatak da rešimo tu misteriju šta je Hotel Bulevar?

ja mislim da su oni mislili na Bulevar Centar

nidx_NoviSad
November 30th, 2010, 02:46 PM

Ja sam primetio na bulevaru kod futoske..

neusatz!
November 30th, 2010, 03:09 PM
Ta kuca u Laze Teleckog vec sada ne izgleda kao sto je stara izgledala...
Pise da se gradi PO+P+PK...
Sa prednje strane su ostavljeni veliko otvori za stolariju sto na prethodnoj kuci nije bilo, sto dovodi do pretpostavke da ce biti neki kafic ili butik...
Gradi se i potkrovlje gde je isto ostavljen veliki otvor sa ulicne strane za stolariju...
Tako da te je zesce slagao taj sto ti je rekao da ce biti ista...

verovatno je mislio da će gornja kota da ostane ista :lol:
no, u toj ulici su u skoro svm kućama otvoreni lokali, što se pokazalo kao dobro jer je to od zabačene ulice postalo mesto gde uveče izlazi najveći deo mlade populacije u gradu. još kad jednog dana srede Trifkovića, biće to veza Porte i Trifkovićevog rgra, koji će verovatnmo uveče okupirati mladi...dakle meni ok, a još da sačekamo kako će to da izgleda kada završe...

NIXIVOJE_NS
November 30th, 2010, 11:57 PM
Ja sam primetio na bulevaru kod futoske..

ne znam zasto skidaju te silne bilborde :bash:

neusatz!
December 1st, 2010, 02:15 AM
Setio se Duja kako da malo privuče ljude u klub :)

Dani arhitekture u Džez klubu

Svakog četvrtka u Džez klubu “Wheels”, od 20 sati održavaće se tribine pod nazivom “Kreativne konstrukcije” iz oblasti arhitekture i urbanizma...

NOVOST - Gosti i učesnici biće studenti i profesori arhitekture i građevinarstva, kao i projektanti i predstavnici JP “Urbanizam” i Zavoda za izgradnju grada. Teme tribina odnose se na kvalitet i ekologiju stanovanja, a program će voditi domaćin – uvodničar (izabran po pojedinim temama), a posle svakog skupa biće održana džez svirka. Prva u nizu tribina održaće se sutra u 20 sati pod nazivom “Ružna arhitektura”, na kojoj će govoriti prof. dr Radivoje Dinulović i prof. dr Slobodan Krnjetin. Nakon tribine goste će zabaviti maestro Aleksandar Dujin sa svojim džez triom u pratnji Nevene Reljin i “Latino Moments”

neusatz!
December 1st, 2010, 02:16 AM
„Bulevar kompani” radi Toplanu Sever

TENDER - Javno komunalno preduzeće “Novosadska toplana” je putem javnog tendera odabralo preduzeće “Bulevar kompani” za izvođača radova na rekonstrukciji Toplane Sever. Vrednost ove investicije iznosi blizu 275 miliona dinara.

Duja
December 1st, 2010, 11:05 AM
Setio se Duja kako da malo privuče ljude u klub :)

A ja gledam što me prozivaš... :wtf:

neusatz!
December 1st, 2010, 04:35 PM
Nek pocrkaju dušmani, mogu samo da nas mrze. Novi Sad dobja karting stazu :cheers:

Novi Sad dobija karting stazu i autodrom

Novi Sad će uskoro dobiti novi poligon za obuku vozača, koji će sadržati i karting stazu i autodrom, kaže za 021 član gradskog veća zadužen za saobraćaj, Siniša Bubnjević.

Prema njegovim najavama, nova lokacija poligona će biti u Kaćkom ataru. "Lokacija je poznata, i znamo da će novi poligon biti izgrađen između Kaća i auto-puta", kaže Bubnjević za 021.

Ono što je novina je da će poligon sadržati i modernu karting stazu, na kojoj će iskusniji vozači moći da uživaju u brzoj vožnji. Bubnjević kaže da je ovom odlukom definitivno izbačena opcija da se staza Mišeluk koristi za bilo šta osim za saobraćaj.

"Bilo je opcija da se za ovu namenu koristi Mišeluk, ali smo definitivno odustali od toga, jer je u pitanju veoma bitna deonica puta, koja treba da ostane gradska saobraćajnica. Prema tome, na Mišeluku neće biti nikakvog auto sporta, već samo neometan saobraćaj", objašnjava Bubnjević.

Karting stazu prave bogataši

Prema njegovim rečima, izgradnju karting staze neće finansirati grad, već lokalni bogataši, kojima je u interesu gradnja ovakve piste. "Izgradnju će finansirati privatnici. Karting je sport boljestojećih Novosađana, tako da oni imaju interes da, na primer, njihova deca ne moraju da idu u Kulu kako bi vozili, već da to mogu da imaju i u svom gradu".

Predsednik Auto-moto kluba "Novi Sad", Radmilo Pavlović, kaže za naš radio da će izmeštanje ljubitelja brze vožnje iz grada na obezbeđen prostor koristiti svima. "Svakako, pozdravljam odluku. Krajnje je vreme bilo da se iz grada izmeste ovi što divljaju po ulicama, i motoristi, i automobilisti", navodi Pavlović.

Poligon za obuku vozača kod Najlon pijace, koji su Novosađani do sad koristili, prostire se na 12.000 kvadratnih metara, ali, po ocenama stručnjaka, ispunjava samo minimum uslova za kvalitetnu obuku. (Miodrag Sovilj)

neusatz!
December 1st, 2010, 04:36 PM
A ja gledam što me prozivaš... :wtf:

Maestro iz vesti je vlasnik kluba, tako da ...

Ranko Su NS
December 1st, 2010, 08:31 PM
Ovih dana se završava nekoliko stambenki.
Evo ova u Tolstojevoj se useljava a čini mi se da je počela da se gradi u martu, aprilu

http://img413.imageshack.us/img413/8679/20101201115605.jpg (http://img413.imageshack.us/i/20101201115605.jpg/)

Ranko Su NS
December 1st, 2010, 10:26 PM
nešto sam tražio i naiđem na ovo interesantan tekst

http://vm.rs/index.php/prethodna-web-izdanja-vm/broj-16-avgust-2009/329-gradimo-novi-sad

kovja.nick
December 1st, 2010, 10:35 PM
Jedna uspesna rekonstrukcija na Telepu, u Heroja Pinkija
[POSTOJECE STANJE]
http://img339.imageshack.us/img339/8885/postojecestanje.jpg

[NOVO STANJE]
http://img339.imageshack.us/img339/869/novostanje2.jpg

http://img339.imageshack.us/img339/1019/novostanje1.jpg

http://img339.imageshack.us/img339/236/novostanje3.jpg

Ica
December 2nd, 2010, 12:29 AM
[QUOTE=kovja.nick;68158705]Jedna uspesna rekonstrukcija na Telepu, u Heroja Pinkija

Zgrada Pina se preporodila!

Kad ce sampanjac da se ispija? :)

Ranko Su NS
December 2nd, 2010, 01:52 AM
evo kako izgleda nova NS ulica

http://img32.imageshack.us/img32/6594/newpicture0.png (http://img32.imageshack.us/i/newpicture0.png/)

scEk30VT2_w

okeyns
December 2nd, 2010, 08:27 AM
[QUOTE=kovja.nick;68158705]Jedna uspesna rekonstrukcija na Telepu, u Heroja Pinkija

Jesu zadrzali i ovu zgradu ili prodali nekom? znam da se PIN preselio kod kacke petlje :)

Goxy
December 2nd, 2010, 08:34 AM
Sto se tice poligona za obuku vozaca, sumnjam da ce biti na toj lokaciji...
To je prica da bi se dobila lokacija za karting stazu ili sta vec, a provlaci se poligon da bi narod lakse progutao...
Za poligon treba da se ispune odredjeni uslovi, jedan od njih a po meni najbitniji je da se obezbedi neometani ulazak na javni put...
Gde izmedju kaca i autoputa moze da se obezbedi takav neometani ulazak???
Svi koji se vozikaju po Novom Sadu znaju dok je bilo polaganje na limanu kod Stranda kakve su guzve bile, a i danas kad se provozate kod najlona primecujete da najvece guzve pravi auto skola...
Neosudjujem auto skole jer oni samo uce, ali nemojte nam provlaciti takvu pricu jer je nerealna...

neusatz!
December 2nd, 2010, 09:56 AM
Sto se tice poligona za obuku vozaca, sumnjam da ce biti na toj lokaciji...
To je prica da bi se dobila lokacija za karting stazu ili sta vec, a provlaci se poligon da bi narod lakse progutao...
Za poligon treba da se ispune odredjeni uslovi, jedan od njih a po meni najbitniji je da se obezbedi neometani ulazak na javni put...
Gde izmedju kaca i autoputa moze da se obezbedi takav neometani ulazak???
Svi koji se vozikaju po Novom Sadu znaju dok je bilo polaganje na limanu kod Stranda kakve su guzve bile, a i danas kad se provozate kod najlona primecujete da najvece guzve pravi auto skola...
Neosudjujem auto skole jer oni samo uce, ali nemojte nam provlaciti takvu pricu jer je nerealna...

Počigpon ua obuku, ako se ja ne varam, je nekad bio kod Socijalnog i to je bila katastrofa.

Goxy
December 2nd, 2010, 10:31 AM
Počigpon ua obuku, ako se ja ne varam, je nekad bio kod Socijalnog i to je bila katastrofa.

Jeste do 90 i neke, tek je tamo bio haos ali je ispunjavao vise uslova nego ova lokacija...
Sadasnji poligon je osnovao grad i on ga odrzava, autoskole ga koriste besplatno jer je jedini u gradu koji MUP priznaje...
Postoji mogucnost kada privatnici naprave ovaj poligon da se ulazak naplacuje kao u austriji, pa lepo ubacis dva evra i vozaj se po poligonu ali za ta dva evra imas i toalet i kafic i zelenilo...
Ko je ikad bio na najlonu na poligonu zna da leti nema hladovine na vidiku, toalet je obliznji sumarak a kafana ima nemogu da se pozalim...
Inace na sadasnjem poligonu od nedelje u 14:00 do sledece nedelje u 6:00 ne bi smeli da se krecu i koriste obicni (civilni) automobili... Tako Stoji u propisu, ali tamo dolazi ko hoce pa policija dosta intervenise, cak sta i kaznjava...
Na privatnom poligonu makar u austriji moze da dodje ko hoce plati digne se rampa i udri - ne bukvalno...
Videcemo sta ce biti od toga ovde ali ja mislim da neko protura pricu, jer realno nema uslova za tako nesto...

kovja.nick
December 2nd, 2010, 02:13 PM
Nisu je zadrzali, druga je firma unutra!

[QUOTE=Ica;68164981]

Jesu zadrzali i ovu zgradu ili prodali nekom? znam da se PIN preselio kod kacke petlje :)

ns mod
December 2nd, 2010, 04:15 PM
video sam tu zgradu i uzivo, uzasna je

Ranko Su NS
December 2nd, 2010, 06:20 PM
evo rodni u razglednicama kaze iduce godine nastavak keja i bulevara. odustaju od mosta fj. radice se zezelj.

Kot Behemot
December 2nd, 2010, 06:42 PM
Šta tačno znači nastavak keja?
Promena popločavanja do Mornarice/štranda + izgradnja biciklističke i trim staze?

SSJ5
December 2nd, 2010, 06:45 PM
Zna li neko kad ce KFC?

Ranko Su NS
December 2nd, 2010, 07:06 PM
@kot
pa kaže do mornarice, a i povisivaće se duž kanala.

kasko
December 2nd, 2010, 07:24 PM
evo rodni u razglednicama kaze iduce godine nastavak keja i bulevara. odustaju od mosta fj. radice se zezelj.

samo Somborskog?
Ako je to - to, onda je grad totalno pukao.

Mada ne bih imao nista protiv da se ne izgradi ni metar novih bulevara sledece godine ali zato zakrpe sve postojece ulice u celom podrucju grada i tamo gde moze izasfaltira.

kasko
December 2nd, 2010, 07:29 PM
ALO LJUDI KOJA JE OVO MARVA, KO NAM NAMERNO UNISTAVA GRAD?!?!?!

http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/FOTO-Unistene-zardinjere-lipe-i-puzavice.html

Ranko Su NS
December 2nd, 2010, 07:44 PM
samo Somborskog?
Ako je to - to, onda je grad totalno pukao.

Ja sam razumeo samo Suboti;kog do autoputa

Saputnik
December 2nd, 2010, 07:53 PM
Suboticki sa mostom preko kanala do autoputa i Somborski sa raskrsnicom.

neusatz!
December 2nd, 2010, 08:16 PM
Zna li neko kad ce KFC?

I danas blo radova u njemu. Bio parkiran kombi zrenjaninskih tablica i neki radnici ulazili iz tog lokala u pomenuto vozilo :)

NShronika
December 2nd, 2010, 10:14 PM
Evo Rodni se javlja

ИНТЕРВЈУ: Игор Павличић, градоначелник Новог Сада

Град без динара кредита

Демографска експанзија главног града покрајине заиста је огромна: почетком деведесетих година прошлог века било је 200.000 бирача, а данас их је 310.000. Према последњим подацима у њему живи око 450.000 становника

http://static.politika.co.rs/uploads/rubrike/158484/i/1/novi-sad.jpg
Нови Сад: најпожељније место за живот у Војводини Фото Ж. Јовановић

Нови Сад – Најпожељније место за живот у Војводини јесте Нови Сад, показала су недавна истраживања. Демографска експанзија главног града покрајине заиста је огромна: почетком деведесетих година прошлог века било је 200.000 бирача, а данас их је 310.000. Са 140.000 запослених, исто толико стамбених јединица, 46.000 студената на државном и десетак хиљада на приватним универзитетима, овај град (према полицијским проценама) сада има око 450.000 становника. Како одговорити на потребе скоро дупло већег броја суграђана у времену погођеном економском кризом, разговарамо са градоначелником Игором Павличићем.

Када је преузета власт 2008. године, градски буџет је износио 20 милијарди динара, по курсу од 80 до 85 динара за евро, а данас је пао на 13,5 милијарди са курсом од 108 динара за евро. Како функционишете?

За седам милијарди се може изградити озбиљан мост преко Дунава! Реално, буџет је преполовљен и требало је повлачити озбиљне потезе да би се одржао ниво инвестиција. Пре две године, 70 одсто буџетских средстава је ишло за субвенције јавним предузећима, а 30 одсто је било у капиталној сфери. Сада је тај однос обрнут. На плате у јавним предузећима тада је трошено од 50 до 80 одсто прихода, а данас је то 30 одсто. На Градском већу смо донели одлуку да јавна предузећа не могу без сагласности да се задужују, узимају банкарске гаранције, или оптерећују имовину хипотекама...

Где је највише зашкрипало?

Од продаје грађевинског земљишта град је пунио око 27 одсто буџета. Са кризом, продаја се смањила, а такође и трансфери од Републике, који су са 1,8 милијарди пали на испод милијарде. Успели смо, међутим, да повећамо приходе од пореза на имовину, тако што смо утврдили да је прави број стамбених јединица 140.000, уместо 100.000 колико је Пореска управа имала на евиденцији. Порасли су и приходи од легализације, јер смо крајње поједноставили процедуру. Овде је огроман проблем био катастар, али смо у договору са републичким институцијама успели да доведемо нове људе и повећамо ефикасност. Сада се извод, на који се раније чекало 45 дана, добија за два дана!

Стратегија развоја града дефинисала је потребу градње нових булевара?

Један је Сомборски, а други бивши Суботички, сада Булевар Европе. У протекле две године из сопствених средстава решили смо све имовинско-правне односе и изградили више од десет километара са профилом аутопута. Завршавамо још два километра нове трасе Булевара Европе, после чега ће остати 3,2 километра да се изађе на аутопут. На Сомборском булевару треба да се заврши још око 800 метара. Реализацијом ових пројеката не само да се растерећује саобраћај, већ се добијају и зоне за становање и привредну изградњу.

Када ће почети изградња мостова?

Радови на Жежељевом мосту требало би да почну у марту. Нажалост, неће бити довољно средстава за изградњу моста на стубовима Франца Јозефа. За овај мост наредне године биће припремљена сва пројектна документација, али не желимо да у садашњим економским околностима задужујемо град. Без обзира на то што Нови Сад тренутно нема ни динара кредита и има најбољи кредитни рејтинг од свих градова у Србији.

Настављате са уређењем кеја?

Пројекат кеја није само 2,2 километра шеталишта, већ и више од четири километра уз канал ДТД, што чини преко шест километара одбрамбеног зида на нивоу стогодишњих вода. Сада се припрема пројектна документација за партерно уређење још три километра, од Булевара цара Лазара до Морнарице, где ћемо урадити много спортских садржаја и засадити више зеленила. Жеља нам је да се на овакав начин кеј уреди и у телепском делу, а у будућности и читавим одбрамбеним насипом.

Јесу ли планирана још нека велика улагања?

Највећи инвестициони пројекат који нас очекује јесте изградња пречистача отпадних вода и реконструкција фабрике воде. Тражимо стратешког партнера којем бисмо поверили управљање јавним предузећем на 25 година, по моделу који је дао добре резултате у многим европским земљама. Нама се тренутно комплетна канализација излива у Дунав, поред кога се налазе три главна изворишта воде, што је потпуно неприродна ситуација. И у случају да нађемо партнера, град би задржао контролу цене воде.

Сазнајемо да ћете на исти начин покушати да решите питање јавних гаража?

На састанак са градоначелником Беча до краја године отићи ће једна наша делегација, да видимо какав нам они модел сарадње нуде. Жеља нам је да испод Трга Републике са Рибљом пијацом, где имамо идејно решење, сместимо јавну гаражу. Пројекат је вредан од пет до седам милиона евра. Приватни партнер би направио све што је предвиђено изнад земље, а за узврат би добио да гаражу користи одређени број година. Уколико се пројекат покаже добрим, исто ћемо понудити и за гаражу на Тргу слободе, у коју би се улазило из правца Улице Модене, а излазило у Његошевој.

Шта ће се радити на периферији?

Највећи проблеми у приградским насељима били су лоши путеви, недостатак канализације и јавна расвета. Имали смо 408 улица, преко 150 километара, које су биле у блату и неусловне за живот. Насули смо их туцаником и почећемо да их постепено асфалтирамо. У припреми су 33 пројекта канализационе мреже, од којих ће десетак бити завршено до краја године, а остали до маја, јуна. Током наредне две године требало би да урадимо и потпуну електрификацију Новог Сада, са свим приградским насељима.

У чему видите предност Новог Сада?

Ово је град са највећим бројем младих и највише високообразованих: преко 50.000 наших суграђана има факултетску диплому. Зато смо у времену комуникација оптичку инфраструктуру прогласили комуналном делатношћу и поверили је на управљање јавном предузећу, које никада неће бити приватизовано. Положили смо оптичке каблове велике пропусне моћи дуж свих булевара, тако да је преко 70 одсто града покривено. Уз помоћ оптике поставили смо 800 камера видео надзора, а сладећи корак је увођење бесплатног Интернета на више локација: у центру, на Петроварадинској тврђави, дуж кеја, у свим парковима... Сутра ћемо моћи да грађанима понудимо кућни Интернет и кабловску телевизију по најповољнијим условима.

Мирољуб Мијушковић

--------------------------------------------------------

За легализацију до 500 евра

Имате 37.000 захтева за легализацију. Колико ће то коштати власнике објеката?

Пошто смо грађанима понудили максималне олакшице, легализација у просеку не би требало да кошта више од 500 евра по објекту. Сав новац који добијемо од легализације следеће године усмерићемо у инфраструктуру у тим деловима града, а у највећем броју реч је о приградским насељима где је комунална опремљеност недовољна.

објављено: 03.12.2010.

Извор: Политика

SSJ5
December 3rd, 2010, 12:24 AM
I danas blo radova u njemu. Bio parkiran kombi zrenjaninskih tablica i neki radnici ulazili iz tog lokala u pomenuto vozilo :)
Dobro je da se nesto radi. Imaju jos pola meseca do kraja jeseni. Bas da vidimo dal' ce nesto uraditi do tada.

kasko
December 3rd, 2010, 09:52 AM
Уколико се пројекат покаже добрим, исто ћемо понудити и за гаражу на Тргу слободе, у коју би се улазило из правца Улице Модене, а излазило у Његошевој.

Nadam se da je ovo samo tako lupio i da ne postoji tacna ideja za izlaske i ulaske. Obavezno mora biti jedan u Jevrejskoj da bi se izbegle guzve po tim manjim ulicama i Bulevaru.

Kot Behemot
December 3rd, 2010, 10:05 AM
Ja se nadam da se uopšte neće raditi ta garaža.

Ranko Su NS
December 3rd, 2010, 10:12 AM
@Kot
+1
Pa i ova je prazna kod pozorišta

kasko
December 3rd, 2010, 10:30 AM
E pa ja se bas nadam da ce je graditi i time skloniti parkinge iz Modene, I.Pavlasa i I. Ognjanovica gde bi trebala biti pesacka zona!

... a ta garaza kod SNP je privremena i znate dobro sta je planirano na tom mestu.

sergio-m
December 3rd, 2010, 10:38 AM
pa sto ne rade garazu ispod modene celom njenom duzinom i sirinom ima toliko mesta da trg ne treba ni dirati!!! po meni jos bolje mesto za tako nesto prostor ispod bivse prigradske autobuske stanice i riblje pijace!

Goxy
December 3rd, 2010, 10:59 AM
Dokaz da u Novom Sadu moze da se napravi podzemna garaza je merkator...
Doduse merkator ne naplacuje parkiranje pa se jos ceka procena isplativosti eventualne garaze na prostoru ispod trga slobode, tako da je ova privremena garaza iza SNP kao neko zamorce...
A kad budu kopali kod riblje pijace pa na dubini od 30cm naidju na groblje od pre 10000 godina, ima garaza da se pravi ko skadar...:bash:
I jos samo da "mika" kupi masine i da osnuje firmu negde u inostranstvu, pa da mu "pera" kao nismo se poznavali namesti posao i eto nama garaze koja ce mu se dati na upravljanje 20 godina...:ohno:
Citajte dok ne obrisu post...:cheers:

Pripadnik
December 3rd, 2010, 11:01 AM
Zna li neko kad ce KFC?

Radi se ventilacija i klimatizacija u lokalu, provirio sam u prolazu. Inače lokal je prilično velik i što vreme više odmiče sve mi se više čini da je izbor lokacije jako dobar za KFC. Parking je jedini problem tamo. Čini mi se da neće, kada završe ove grube, "nevidljive" unutrašnje radove, imati puno problema da završe sve. Tačnije, neće im trebati puno vremena jer ostaje samo ubacivanje opreme i nameštaja a to ide priličo brzo u takvom tipu objekata. Da li će biti do nove godine, ne znam.
Zanimljivo mi je to što nisam znao da je McDonalds zatvoren skroz. Poslednji put kada sam bio, bio je zatvoren jedan deo lokala a u drugom su bili radovi. I U Meku su radovi u punom jeku... Eto šta konkurencija uradi, bio bi mekić još 10 godina ovakav da nije KFC-a :lol: a ovako su morali malo da se "modernizuju". Davno je mekić zreo za jedan drive in negde u širem centru grada ili na naselju ali eto neće u trošak dok ih ne natera opet neka muka (čitaj:konkurencija)! A ovako im je lepo, tačno ispred ulaza u KFC je bilbord za Mc Cafe :lol:

pa sto ne rade garazu ispod modene celom njenom duzinom i sirinom ima toliko mesta da trg ne treba ni dirati!!! po meni jos bolje mesto za tako nesto prostor ispod bivse prigradske autobuske stanice i riblje pijace! Pa to i jeste plan, i modene i njeogoševa i trg republike... Jedino što oni tvrde da je potrebno i ispod samog trga slobode napraviti parking.

gently5210
December 3rd, 2010, 11:02 AM
Trebaju se raditi garaze obavezno.

Ako vam je glavni trg trg slobode kod njega se ne sme praviti podzemna garaza jer to treba biti striktno pesacka zona bez automobila!

okeyns
December 3rd, 2010, 11:43 AM
Radi se ventilacija i klimatizacija u lokalu, provirio sam u prolazu. Inače lokal je prilično velik i što vreme više odmiče sve mi se više čini da je izbor lokacije jako dobar za KFC. Parking je jedini problem tamo. Čini mi se da neće, kada završe ove grube, "nevidljive" unutrašnje radove, imati puno problema da završe sve. Tačnije, neće im trebati puno vremena jer ostaje samo ubacivanje opreme i nameštaja a to ide priličo brzo u takvom tipu objekata. Da li će biti do nove godine, ne znam.
Zanimljivo mi je to što nisam znao da je McDonalds zatvoren skroz. Poslednji put kada sam bio, bio je zatvoren jedan deo lokala a u drugom su bili radovi. I U Meku su radovi u punom jeku... Eto šta konkurencija uradi, bio bi mekić još 10 godina ovakav da nije KFC-a :lol: a ovako su morali malo da se "modernizuju". Davno je mekić zreo za jedan drive in negde u širem centru grada ili na naselju ali eto neće u trošak dok ih ne natera opet neka muka (čitaj:konkurencija)! A ovako im je lepo, tačno ispred ulaza u KFC je bilbord za Mc Cafe :lol:

KFC i Mek, ne dolazi kao neka strana investicija, da oni otvaraju lokale i procenjuju trziste... vec se radi o fransizama, tako da moze bilo ko, ko ima para da plati tj. da kupi fransizu i skonta da mu se isplati, da otvori i MEK i KFC i jos dosta slicnih lokala...

Ranko Su NS
December 3rd, 2010, 01:43 PM
U NORK-u se radi.

http://img443.imageshack.us/img443/2599/img0317x.jpg (http://img443.imageshack.us/i/img0317x.jpg/)

Zgrada na uglu Železničke i Laze Kostića se završava

http://img808.imageshack.us/img808/219/img03250.jpg (http://img808.imageshack.us/i/img03250.jpg/)

Ranko Su NS
December 3rd, 2010, 01:54 PM
Sređuju palatu

http://img24.imageshack.us/img24/3653/img0322sv.jpg (http://img24.imageshack.us/i/img0322sv.jpg/)

Boda Tajson
December 3rd, 2010, 02:05 PM
Zna li se sta ce biti u prizemlju Norka?

Kot Behemot
December 3rd, 2010, 02:23 PM
Zna li se sta ce biti u prizemlju Norka?

Navodno DM.

vectom
December 3rd, 2010, 02:55 PM
kakva je ovo palata? dajte neki link za neku prichu o ovoj zgradi. sta je sada u njoj i gde je to u NS?

Ranko Su NS
December 3rd, 2010, 03:15 PM
http://wikimapia.org/13418746/sr/Trg-Mladenaca

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A2%D1%80%D0%B3_%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B0

u http://maps.google.com/

ukucaš trg mladenaca

čak i u GE ukucaš isto

Pripadnik
December 3rd, 2010, 03:42 PM
KFC i Mek, ne dolazi kao neka strana investicija, da oni otvaraju lokale i procenjuju trziste... vec se radi o fransizama, tako da moze bilo ko, ko ima para da plati tj. da kupi fransizu i skonta da mu se isplati, da otvori i MEK i KFC i jos dosta slicnih lokala...
Naravno, znam da je reč o franšizama. Mada ne vidim da to ima veze sa ovim što sam ja hteo da kažem.
Dakle, vrlo je verovatno da je mek krenuo u sređivanje upravo u trenutku kada stiže konkurencija. To je neko moje mišljenje, jer mogli su davno da rade na Mc Cafe-u... a možda im je to i u planu za ovu godinu?!
A što se tiče otvaranja druge lokacije meka to sam prokomentarisao onako usput.

Pripadnik
December 3rd, 2010, 03:52 PM
Navodno DM.
Sigurno DM... na posteru, koji je skinut, stajalo je obaveštenje da je i otvaranje negde 16. decembra, ako se ne varam.

SSJ5
December 3rd, 2010, 08:55 PM
Naravno, znam da je reč o franšizama. Mada ne vidim da to ima veze sa ovim što sam ja hteo da kažem.
Dakle, vrlo je verovatno da je mek krenuo u sređivanje upravo u trenutku kada stiže konkurencija. To je neko moje mišljenje, jer mogli su davno da rade na Mc Cafe-u... a možda im je to i u planu za ovu godinu?!
A što se tiče otvaranja druge lokacije meka to sam prokomentarisao onako usput.
Fali nam jos Burger king. Kaze drug koji je bio u Austriji nekoliko nedelja, odes u Burger king, hamburger kao kod nas sto kupis pljesku, tj te velicine, a ukus ni nalik, tj vise podseca na Mek, ali je i od njih razlicit (valjda ti njihovi americki recepti), dok su hamburgeri u Meku isti kao kod nas. Tako da definitivno podrzavam tako nesto. Treba sto vise konkurencije na tom polju. Zaprziti corbu i domacim proizvodjacima (za koje je javna tajna da mesaju sve i svasta u pljeske, od kartona, preko leda do neutralnih gradjevinskih materijala). Naravno, mesaju i oni sve i svasta, ali barem imaju neke sanitetske standarde :)

Kabacum
December 3rd, 2010, 10:13 PM
E pa ja se bas nadam da ce je graditi i time skloniti parkinge iz Modene, I.Pavlasa i I. Ognjanovica gde bi trebala biti pesacka zona!

... a ta garaza kod SNP je privremena i znate dobro sta je planirano na tom mestu.

Sta je planirano na tom mestu?

Kabacum
December 3rd, 2010, 10:16 PM
Sigurno DM... na posteru, koji je skinut, stajalo je obaveštenje da je i otvaranje negde 16. decembra, ako se ne varam.

Sranje za taj DM u stogom centru grada u objektu koji moze da ponudi mnogo vise.

Umesto da se utrkuju H&M robna kuca (u Norku) i C&A (hotel centar) nama se na takvim lokacijam dice lilly i dm... Eeee daleko smo mi od razvijenog sveta!

kasko
December 3rd, 2010, 10:31 PM
Sta je planirano na tom mestu?

Polukruzni trg sa muzickim sadrzajima koji se nastavljaju na skolu. Ne mogu sad da nadjem, bilo je na threadu.

EDIT: evo http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=40444220&postcount=4868

FutogCORE
December 4th, 2010, 09:19 AM
Sređuju palatu

http://img24.imageshack.us/img24/3653/img0322sv.jpg

Dobro su se setili pre nego što je neko poginuo od parčeta fasade... Jedna od najlepših zgrada u gradu, definitivno.

FutogCORE
December 4th, 2010, 09:22 AM
Sranje za taj DM u stogom centru grada u objektu koji moze da ponudi mnogo vise.

Umesto da se utrkuju H&M robna kuca (u Norku) i C&A (hotel centar) nama se na takvim lokacijam dice lilly i dm... Eeee daleko smo mi od razvijenog sveta!

Ćuti, mogla je biti i mesara. :)

Kada smo kod toga kakvi sve lokali postoje u centru i na top lokacijama... Obrati pažnju pri kraju Jevrejske, sa leve strane kada se ide prema SNP-u, postoji poljoprivredna apoteka... Stvarno nije za centar.

goran83
December 4th, 2010, 10:49 AM
Jedna uspesna rekonstrukcija na Telepu, u Heroja Pinkija
[POSTOJECE STANJE]
http://img339.imageshack.us/img339/8885/postojecestanje.jpg

[NOVO STANJE]
http://img339.imageshack.us/img339/869/novostanje2.jpg

http://img339.imageshack.us/img339/1019/novostanje1.jpg

http://img339.imageshack.us/img339/236/novostanje3.jpg

... pa i nebih rekao da je bas uspesna... izgleda mi malo ( vise ) bezveze, mozda je uzivo bolje :colbert:

neusatz!
December 4th, 2010, 01:43 PM
Hoće neko da nazdravi sa mnom? :cheers:

Arena se otvara do kraja meseca

http://www.021.rs/images/stories/radovi_se_privode_kraju.jpg

Svečano otvaranje bioskopa Arena, kada će Novosađani imati priliku da premijerno vide film "Montevideo, Bog te video", trebalo bi da bude 22. ili 23. decembra, piše Dnevnik.

Ipak, Zoran Cvetanović, direktor kompanije Art Vista koja je zakupila ovaj prostor na 15 godina, nije ni potvrdio ni demantovao ovu vest navodeći da će konkretne informacije imati već sledeće nedelje. - Trenutno traje borba oko definitivnih termina. Ono što mogu sa sigurnošću da kažem je da će otvaranje biti spektakularno i da ćemo se svim silama potruditi da Novosađanima priredimo otvaranje kakvo zaslužuju nakon svih ovih meseci koje su proveli bez bisokopa - kaže Cvetanović.

U svim salama su zidovi obloženi gipsom, postavljene su sve potrebne instalacije i sprovedena je struja. Majstori mahom rade na postavljanju tribina odnosno podloga na kojima će biti postavljena sedišta. Svaka od šest sala ima poseban oblik pa čak i one koje su po broju sedišta iste, imaju svaka svoje specifičnosti koje su vidljive i pored prašine i šuta koji se još uvek nalaze u njima.

Kako je ranije najavljeno, rekonstrukcija bi trebalo da bude završena u decembru. Po završetku radova, Arena će imati šest multipleks sala ukupnog kapciteta od preko 1.000 sedišta.

neusatz!
December 4th, 2010, 01:47 PM
U četvrtak, kad je udario onaj grad, baš ovaj deo koji se vidi na slici definitvno nije bio progodan bez gumenih čizama.

Усред центра рупе, вода и мрак

http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/images/ns-postanska.jpg

Поштанска улица, која је потпуно девастирана и чека коначну обнову више од деценије изгледа то неће дочекати ни у наредној години. Како кажу у Заводу за изградњу града, тек након усвајања програма уређивања грађевинског земљишта за 2011. годину у Скупштини града биће познато да ли ће за обнову Поштанске улице бити издвојена средства. У овим кишним данима та улица у првој градској зони претвара се у језеро. Испуњена је рупама, закрчена саобраћајем и камионима оближњег маркета и у потпуном мраку када падне ноћ.
Дванаест предузетника и занатлија из ове улице поднело је 4. септембра канцеларији градоначелника захтев да се што пре крене у решавање проблема, али одговор нису добили.
- Највећи проблем је вода која се скупља и формира право мало језеро. Сви су нам до сада обећавали решења, али ништа се конкретно никада није десило. Упорно покушавамо надлежнима да докажемо да је ово центар града и веома фреквентна улица и да је потпуна санација неопходна што пре – објашњава трговкиња Мирјана Зорић.
Пре две недеље срушен је и канделабр тако да је ноћу улица у мрклом мраку. То је резултирало обијањем неколико возила у протекле две недеље а неки власници радњи чак су и скратили радно време из страха да не буду оробљени. Због мрака имају и све чешћи проблем са суграђанима којима због близине центра и „лепог“ скровишта ова улица постаје омиљена дестинација за малу нужду.
- Момци из оближњег кафића самоиницијативно су попунили рупе шутом, иначе су то били огромни кратери, али опет то не може зауставити скупљање воде - рекао је обућар Бранислав Суботин.
Поштанска улица је од 2006. у плану поправки, а приоритет су очигледно добијале ипак неке друге.
А. Латас

neusatz!
December 4th, 2010, 01:48 PM
Гаража ипак ниче у Каменици?

http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/images/Gradska-garaza_NST.jpg

Према речима члана Градског већа за саобраћај Синише Бубњевића још увек није донета одлука на којој локацији ће се налазити нова монтажно- демонтажна гаража попут оне код Српског народног позоришта, али велике су шансе да ће се она поставити код института у Сремској Каменици. Ова опција ће навероватније бити изабрана уместо простора у Улици Милоша Бајића, јер би била финансијски исплатљивија.
Код института се тренутно сређује паркиралиште, са око 200 места, које ће бити под наплатом, а Бубњевић каже да ће се сачекати око месец дана како би се видело како ће тај паркинг функционисати, и да ли ће бити потребе за још места. Ако се то покаже као тачно, монтажна гаража биће постављена у Сремској Каменици.
Бубњевић подсећа да се гаража код Српског народног позоришта исплатила за три, док би по неким проценама новопостављена могла да се исплати већ за две године, и све након тога била би чиста добит. Како су се овакви паркинзи показали као исплативи, Новом Саду они свакако требају. Места за овакве гараже било би у околини Најлон пијаце, на Лиманима па чак и на неким местима у центру града.
Како смо раније сазнали, након одабира локација поменута гаража би могла да почне да се монтира врло брзо, али да ће тај посао зависити од времена. У "Паркинг сервису" кажу да у граду свакако треба још нека озбиљна гаржа, подземна или надземна. Међутим, ако то није изводљиво, како кажу, и монтажни паркинзи решавају недостатак паркинг места на улицама. Б. М.

neusatz!
December 4th, 2010, 01:49 PM
У Карловцима градња преполовљена

За 50 одсто смањена је градња нових објекта у Сремским Карловцима у односу на прошлу годину, према процени грађевинског инспектора у карловачкој општини Ђорђа Урошевића.

Ове године започета је велика винарија на путу за Стражилово, кућа у близни бензинске пумпе у центру и стамбени и помоћни објекат у Стражиловској улици. Према резултатима досадашњег надзора инспектора, у сва три случаја инвеститори имају уредну документацију и придржавају се прописа.
- Градилишта ће и даље бити предмет контроле, јер то што је до сада све било у реду, не значи да у наредном периоду неће доћи до некаквог одступања - каже Урошевић. - Према мојим сазнањима, у припреми је градња хотела у центру, али тренутно се на парцели предвиђеној за то, руши стари објекат.
Остали објекти, чија градња је у току, су из прошле или ранијих година и са прописном документацијом. Без дозволе за градњу су, према налазима грађевинског инспектора, два објекта. Један се налази на Кривцу. Реч је о грађевини мањих димензија, против чијег власника је поднета кривична пријава, а други објекат је на Ћушилову. По Урошевићевим речима, у питању је подрум чији габарити у великој мери премашују квадратуру објеката који се по плану детаљне регулације у тој викенд зони могу градити. С обзиром да се власник оглушио о упозорење да не може да настави са градњом ако нема дозволу, без обзира што је поднео захтев за легализацију, издато му је решење за рушење и поднета кривична пријава против њега. Оно што је по речима Урошевића, обележило ову годину јесте често рушење потпорних зидова због дотрајалости, или услед клизања тла. Најчешћа мера коју је инспектор изрекао јесте забрана коришћења парцела, а у једном случају је забранио и употребу куће. Показало се да је на парцелама које су од раније забрањене за употребу, ове године наставила да се одрањава земља. Међу таквима је и Сремска улица, где је за разлику од осталих, ове године санирано клизиште уз помоћ контрагреде и шипова. З. Мл.

Bez_imena
December 4th, 2010, 02:39 PM
Spaja se novi i stari deo subotickog bulevara. Uklonjeni su semafori i izgleda da se pravi kruzni tok.
http://i54.tinypic.com/2j1wvvo.jpg
http://i54.tinypic.com/54emwo.jpg

Prekinut je saobracaj na jednom delu bulevara.
http://i52.tinypic.com/30rkvo1.jpg

Na putu ka novom naselju sa desne strane se nesto gradi?
http://i51.tinypic.com/2hhztkh.jpg

mukyz
December 4th, 2010, 04:24 PM
novi update, slike sa zemlje ;) ne mogu da prebacujem ovde ipak moram malo da reklamiram novi forum :)
http://www.*******.co.cc/index.php/forum?func=view&catid=11&id=77&limit=10&start=10#232

Ranko Su NS
December 4th, 2010, 04:50 PM
neka neka samo reklamiraj, bolje dva dobra sajta nego jedan.
Jel su to obrisi kružnog toka?

tetris87
December 4th, 2010, 04:54 PM
Spaja se novi i stari deo subotickog bulevara. Uklonjeni su semafori i izgleda da se pravi kruzni tok.
http://i54.tinypic.com/2j1wvvo.jpg
]

Izgleda da, da... vidi se prosirenje ostrva tamo u produzetku.. :)

P.S. Mogao si sacekati da prodje kamion :D

podvodni
December 4th, 2010, 05:35 PM
^^ sudeći prema ovoj slici, to neće biti kružni tok nego kružni tokić... prilično neprimeren saobraćajnicama koje se u njega ulivaju

FutogCORE
December 4th, 2010, 05:51 PM
^^ sudeći prema ovoj slici, to neće biti kružni tok nego kružni tokić... prilično neprimeren saobraćajnicama koje se u njega ulivaju

Jeste. Deluje maleno na slikama.

Kabacum
December 4th, 2010, 06:04 PM
U četvrtak, kad je udario onaj grad, baš ovaj deo koji se vidi na slici definitvno nije bio progodan bez gumenih čizama.

Koja glupost! Kakva frekventna ulica?!

Ja bih tu ulicicu pretvorio u iskljucivo pesacku! Sa kaldrmom, kandelabrima i renoviranim malim zanatskim ducanima, bioskopom, spomenikom Jakova Ignjatovica i mozda jednim kafe-restoranom sa letnjom bastom koja bi leti mogla da se koristi kao letnja pozornica za muzicke performanse klasicne muzike. Ulicica bi zivela jednu staru a novu pricu i bila povezana sa Trgom mladenaca na kome su izuzetno vredna zdanja za istoriju grada.

izvestac
December 4th, 2010, 06:57 PM
Arena se otvara do kraja meseca

http://www.021.rs/images/stories/radovi_se_privode_kraju.jpg

Svečano otvaranje bioskopa Arena, kada će Novosađani imati priliku da premijerno vide film "Montevideo, Bog te video", trebalo bi da bude 22. ili 23. decembra, piše Dnevnik.
Ipak, Zoran Cvetanović, direktor kompanije Art Vista koja je zakupila ovaj prostor na 15 godina, nije ni potvrdio ni demantovao ovu vest navodeći da će konkretne informacije imati već sledeće nedelje. - Trenutno traje borba oko definitivnih termina. Ono što mogu sa sigurnošću da kažem je da će otvaranje biti spektakularno i da ćemo se svim silama potruditi da Novosađanima priredimo otvaranje kakvo zaslužuju nakon svih ovih meseci koje su proveli bez bisokopa - kaže Cvetanović.
U svim salama su zidovi obloženi gipsom, postavljene su sve potrebne instalacije i sprovedena je struja. Majstori mahom rade na postavljanju tribina odnosno podloga na kojima će biti postavljena sedišta. Svaka od šest sala ima poseban oblik pa čak i one koje su po broju sedišta iste, imaju svaka svoje specifičnosti koje su vidljive i pored prašine i šuta koji se još uvek nalaze u njima.
Kako je ranije najavljeno, rekonstrukcija bi trebalo da bude završena u decembru. Po završetku radova, Arena će imati šest multipleks sala ukupnog kapciteta od preko 1.000 sedišta.

info:radio 021

izvestac
December 5th, 2010, 02:38 PM
malo holiday inn-a i jos ponesto :)

Holiday Inn

http://i51.tinypic.com/4jpz5h.jpg

http://i54.tinypic.com/imv47n.jpg

http://i51.tinypic.com/1lzl.jpg

http://i51.tinypic.com/16i8c4o.jpg

http://i53.tinypic.com/6zu93a.jpg

i par objekata na Bul. Evrope

http://i53.tinypic.com/34s2rli.jpg

http://i56.tinypic.com/mlkx8p.jpg

i simpatican gotov objekat.. izvodila buducnost

http://i56.tinypic.com/2z553c1.jpg

NIXIVOJE_NS
December 5th, 2010, 05:15 PM
Holiday inn super izgleda :)

FutogCORE
December 5th, 2010, 06:08 PM
Holiday inn super izgleda :)

I napreduje dosta brzo! :cheers:

nebojsamiseluk
December 5th, 2010, 06:16 PM
O Mišeluku se dugo piše ,neke individue po gradjanskom oglasniku i drugim sredstvima informisanja prodaju stanove na Mišeluku .Pa kao stanovnik ulice Mišeluk mogu da pošaljem neke slike i potvrdim da ovde nema ,zgrada ,nema kanalizacije ,nema vode i nema puta .Neko vas laže ovde se ništa ne gradi .Evo slike puta .
Inače je lokacija odlična ali nema komunalne opremljenosti a to košta mnogo .
P.S trebaće mi vremena da postavim slike

FutogCORE
December 5th, 2010, 06:22 PM
Samo kači Nebojša. Dobro nam došao! :cheers:

nebojsamiseluk
December 5th, 2010, 06:29 PM
Samo imam problem molim kratak tutorijal kako nakaciti slike

nebojsamiseluk
December 5th, 2010, 06:31 PM
Mislim da ću dati svoj minimalni doprinos jer ljudi dolaze i čude se kako nema gradilišta kada su im obećali stanove

nebojsamiseluk
December 5th, 2010, 07:12 PM
http://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/IMG_3914.jpg
Ovako izgleda "elitni " deo naselja Mišeluk od 40.000 ljudi na današnji dan

nebojsamiseluk
December 5th, 2010, 07:12 PM
http://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/IMG_3922.jpg
Izlaz na petlju Mišeluk

nebojsamiseluk
December 5th, 2010, 07:15 PM
http://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/IMG_3912.jpg
Na samo 2100 metara od Merkator centra

neusatz!
December 5th, 2010, 07:15 PM
Samo imam problem molim kratak tutorijal kako nakaciti slike

Odeš recimo na http://img816.imageshack.us
Tamo selektuješ sliku, opcija browse, na svm hard disku. Zatim stisneš upload. Nakon toga, kad uploaduje, Ispod imaš Links to share yout image. Izabereš direct link i kopiraš link koji se tu nalazi. gde da to staviš ovde u poruku? Ovde iznad ovog prozora za pisanje poruka imaš neke ikonice, četvrta sa leve strane, pored onog oblačića u kojem se u stripu upisuje tekst, je ikonica za stavljanej slika. Nju stisneš i u prozor koji ti iskoči kopiraš link sa sajta koji sam ti dao gore i to je cela mudrost. Nadam se da sam ti pomogao.

neusatz!
December 5th, 2010, 07:18 PM
Pravi se plan za regionalnu deponiju

Novi Sad i još šest vojvođanskih opština u budućnosti će odlagati otpad na veliku regionalnu deponiju.

Tim povodom gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i direktorka Fonda za zaštitu životne sredine Željka Jurakić potpisali su ugovor o sufinansiranju izrade Regionalnog plana upravljanja otpadom. Vrednost projekta je 6,6 miliona dinara. Iz Fonda je za te namene opredeljeno 5,9 miliona dinara, a ostatak novca izdvojiće Novi Sad.

Plan predviđa izgradnju regionalne deponije na kojoj bi se odlagao čvrsti otpad iz Novog Sada, Bačkog Petrovca, Beočina, Žablja, Srbobrana, Temerina i Vrbasa. Lokacija deponije biće određena strateškim planom koji će uskoro biti izrađen.

nebojsamiseluk
December 5th, 2010, 07:22 PM
http://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/Miseluk.jpg

http://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/Mielukulica.jpg
Tačna lokacija "ulice" ili pre blatnjavog puta Mišeluk ,inače ulica se tako zove Mišeluk i predstavlja nastavka ulice Dinka Šimunovića iz Petrovaradina

neusatz!
December 5th, 2010, 07:28 PM
http://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/Miseluk.jpghttp://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/Mielukulica.jpg

Kako bi ovde dobro čučnulo jedno elitno naselje vila, onako sa zdravim vazduhom i pogledom koji puca na Dunav i Limane...

nebojsamiseluk
December 5th, 2010, 07:29 PM
Satelitski snimak je iz 2007 godine broj kuća je utrostručen

nebojsamiseluk
December 5th, 2010, 07:30 PM
Kako bi ovde dobro čučnulo jedno elitno naselje vila, onako sa zdravim vazduhom i pogledom koji puca na Dunav i Limane...
Nemože nema pogled na limane vidi se Fruška Gora vazduh je osetno drugačiji nego u Novom Sadu

nebojsamiseluk
December 5th, 2010, 07:56 PM
http://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/IMG_3246.jpghttp://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/IMG_3245.jpghttp://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/IMG_3824.jpghttp://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/IMG_3255.jpg

Malo pojašnjenje slika ovako izgleda kada se dva kamiona zaglave pa padne kiša koja ulicom budući da je ulica vododerina teče kao na slici .I jedna slika je kada je cev od kanlizacije pukla i tada je ponovo tekla voda samo vrlo neprijatnog mirisa.

Da li iko zna nekog investitora koji bi došao da uradi nešto ovde .Placevi su jeftini i ima ih poprilično .Imamo struju ,telefon i plin

nebojsamiseluk
December 5th, 2010, 08:16 PM
http://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/IMG_3187.jpg

Mišeluk ulica posle kiše .
Problem je lako rešiv da bi se ova ulica dovela u pristojno stanje neophodno je 7300 eura .U Ulici postoji mesna industrija ,ljudi koji rade trgovinu voćem ,nekoliko zanatskih radnji limarske,automehaničar.
Međutim komšije ne žele da se dogovore i da srede put ,mnogo je lakše izdvojiti najmanje 12000 eura za popravke svih automobila u ulici nego novac za put .
Strašno

Bez_imena
December 5th, 2010, 08:32 PM
Utopijski urbanistički projekat Novog Sada 2051

http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2010/11/utopija-novi-sad-1.jpg

http://www.gradnja.rs/utopijski-urbanisticki-projekat-novog-sada-2051/

neusatz!
December 5th, 2010, 09:12 PM
Utopijski urbanistički projekat Novog Sada 2051

http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2010/11/utopija-novi-sad-1.jpg

http://www.gradnja.rs/utopijski-urbanisticki-projekat-novog-sada-2051/

Ova dva vozila koja se vide, crveno i žuto, uopšte nisu nešto utopistička i futuristička. Ista takva vozila na električni pogon trenutno testiraju u Zagrebu gde planiraju da ih umesto da teraju bicklu voze zagrebački poštari.

NIXIVOJE_NS
December 5th, 2010, 09:36 PM
a ovo gore sto leti ce voziti zagrebacki smetlari :)

inace evo tog postanskog zagrebackog vozila buducnosti :)

http://www.24sata.hr/images/francuski-postari-autima-na-struju-raznose-postu-900x600-3980.jpg

a ovo sto se vidi na ovim slikama je onaj peugeot koncept sto lici na usisivac :)

http://peugeot.epgame.net/images/cars3141.jpg

mislim da je ipak ovaj zagrebacki malo skromniji :)

Bez_imena
December 5th, 2010, 10:14 PM
Mene bi bilo sramota sesti u bilo koji od tih.

neusatz!
December 5th, 2010, 10:22 PM
Mene bi bilo sramota sesti u bilo koji od tih.

Čuj, bolje da poštari voze ovo gde maju i dosta mesta za poštu i pošiljke u ovom delu ptpozadi što liči na gepek, nego da i dalje ganjaju kere dok teraju biciklo. Plus sa strane ima neka plastika kojom se zatvore pa ne kisnu, dakle njima to deluje kao premija...

nebojsamiseluk
December 6th, 2010, 08:48 AM
Plata Poštara u Srbiji je 45000 dinara neto što za osobu sa trogodišnjom srednjom školom i nije tako loše (u odnosu na prosek od 250 eura )
Kod mene poštar dolazi po onom blatu (mora ) grdi ali dolazi

vladulns
December 6th, 2010, 08:55 AM
Grad će se širiti duž Dunava
Novi Sad bi najkasnije do 2031. godine trebalo da dobije marinu na Dunavu, a prema GUP-u, isti projekat predviđa i produžetak izlaska grada na obalu ove reke.

Planovi detaljne regulacije su završeni, a u toku je pribavljanje i otkup parcela, koje su samo delom u vlasništvu Grada.
Prema tom planu, marina na Dunavu obuhvatala bi tri dela koja su definisana različitim planovima. Marina, podrazumeva celokupni izlazak grada na Dunav, a idejni projekat, sastoji se i iz izgradnje marine kao pristaništa. Zapravo, na tom prostoru predviđena je izgradnja dve marine. Jedne kod Mornarice, a druga će biti u na teritoriji sadašnjeg kupališta Šodroš.
Predviđa se produžetak izlaska grada na obalu Dunava, a obuhvata područja Kameničke ade, Ribarskog ostrva i dela između Mornarice i Štranda. Izlazak Novog Sada duž Dunava podrazumevaće izgradnju sportsko-rekreativnih objekata, hotela, komercijalno-poslovnih sadržaja. Na Kameničkoj adi trebalo bi da se grade komercijalno-poslovni centar, hotelski kompleks, kao i marina, koja je uslovljena nasipanjem središnjeg dela Ade. To je i prostor predviđen za jahting klub, jedriličarski klub, sportove na vodi, eventualno klizalište, jer nam je cilj da jedan ovakav kompleks „živi“ cele godine.
Ribarsko ostrvo predviđeno je za tri osnovne namene - turizam, sport i rekreaciju - a u okviru slobodne neizgrađene površine akcenat je stavljen na uređenje prostora sa neznatnom izgradnjom objekata. Ribarsko ostrvo bi se podelilo u četiri celine. Prvi prostor je između auto-kampa i Kanala Šodroš, prostor namenjen auto-kampu planiran je kao druga prostorna celina, park-šuma treća, a naselje Ribarac četvrta. Kad je u pitanju Ribarsko ostrvo, prema planu neće biti posečeno ni jedno drvo, ni jedan novi objekat neće biti izgrađen, dok će u prostoru marine biti dosta promena. Investitor celog projekta je Grad Novi Sad.
zvor Dnevnik

nebojsamiseluk
December 6th, 2010, 10:32 AM
Ima li neko informacije o zgradi televizije na Mišeluku kada će se nešto graditi na tom mestu?
P.S nije radioaktvno znam 100%

nebojsamiseluk
December 6th, 2010, 11:46 AM
Ovako izgleda moj pogled na 1996 metara od Merkator centra
http://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/IMG_3959.jpg
http://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/IMG_3960.jpg

http://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/IMG_3961.jpg

http://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/IMG_3962.jpg

Mišeluk na današnji dan mir priroda ,nema infrastrukture puno praznih placeva gradsko građevinsko zemljište .
Investitori krenite sa gradnjom

neusatz!
December 6th, 2010, 02:14 PM
Mislim, do 2031. Jesu oni normalni? Kinezo za dve nedelje dignu hotel sa gomilom spratova, a ovi će 20 da polažu kamečić po kamenčić danaprave jednu običnu marinu? Nema izgovora da čekaju investitore jer se okolo ništa ne gradi...

posmatrac
December 6th, 2010, 04:24 PM
nebojsa s miseluka... reci mi samo koliko vas tamo ima dozvolu za gradnju?

neusatz!
December 6th, 2010, 05:05 PM
Nije direktno izgradnja, ali je povezano sa urbanizmom i potrebama grada. Mnogo smo mi opterećeni pogonima za proizvodnju šrafova i valjanje limova, a budućnost je u uslugama. Novosadski studio Case 3D je za američku firmu Schopfer Yachts radila 3D vizuelizaciju za njihov ultra luksuzni model jahte Occulus, čija je cena prava sitnica od svega 95 miliona dolara. Složićemo se da je to dobar posao i zato je u Novom Sadu potrebno kancelarijskog prostora od 200 do 500 kvadrata gde bi takve firme mogle da rade i da zatim te svje usluge prodaju u inostranstvu. I zato bih ja duž Subotičkog voleo da vidim zgrade sa takvim prostorima, a ne kao ona zgrada preko puta Daltonke, na istoj strani Bulevara a ka pijaci, gde su šatro poslovni prostori u stvari klasičćne garse. Ja bio pre neki dan u njoj i sve se krstim kako je to loše koncipirano :bash:

kasko
December 6th, 2010, 05:20 PM
Izvini ali tu "vizuelizaciju" moze da uradi jedan covek u Maya ili 3DStudio zavisno koji tip, u sobi od 20 kvadrata. Potrebno je jedino vreme. Govorim, jer znam.

/izvinjavam se na offtopic

neusatz!
December 6th, 2010, 05:32 PM
Primer je bio samo zato da ukažem da se usluge odavde mogu prodavati bez problema širom sveta. I da za takve poslove firme, pod čime pod ozbiljnom firmom sposobnom da radi kvalitetne poslove podrazumevam da ima više ljudi od tog pomenutog jednog , trebaju dovoljno veliki radni prostor. Recimo onakav kakav je napravila ona programerska firma na Trgu Mladenaca na prvom spratu. I to je još relativno mali prostor za ozbiljne poslove. Da nije tako, ako dobro čujem, ne bi Rusi isplanirali da skoro ispražnenu zgradu NIS-a rentiraju drugim mnjkim firmama koje trebaju odgovarajući poslovni prostor.

neusatz!
December 6th, 2010, 06:14 PM
Nazire li se kraj za krizuz u neimarstvu? Prilog sa RTV, obratiti pažnju na kojem smo mestu po brzini izdavanja gradjevinskih dozvola u svetu (23 ili 34 sekunda na snimku). A ovo Dulićevo pravilo ćutanja...šta reći ^^

http://www.youtube.com/watch?v=icPOPVG1vUg

nebojsamiseluk
December 6th, 2010, 07:18 PM
nebojsa s miseluka... reci mi samo koliko vas tamo ima dozvolu za gradnju?

Svi imamo legalne i uknjižene objekte i placeve na svom imenu čudno ali je tako jer nas ima 11

Boda Tajson
December 6th, 2010, 07:42 PM
^^
Kako se krecu cene zemljista? Kad je poslednji put prosao voz tuda i ima li nekih planova sa tom prugom?

NIXIVOJE_NS
December 6th, 2010, 11:39 PM
Bodo moj, to ni oni ne znaju :)

neusatz!
December 7th, 2010, 02:00 AM
Opet o poligonu. sad šta će od toga biti a neko ovde reče da sigurno neće biti ništa, viečemo:

Novi centar za obuku vozača u blizini Kaća

Z. Čonkaš - 07.12.2010. - 23:59

Novi Sad bi do leta sledeće godine trebalo da dobije auto-drom i savremeni poligon za obuku vozača...
Ovim potezom, smatraju predstavnici gradske vlasti, ljubitelji brzine bili bi izmešteni sa gradskih ulica, a budućim vozačima bila bi pružena prilika za izuzetno kvalitetnu obuku kakvu do sada nisu imali.

http://www.24sata.rs/_customfiles/Image/2010/12DECEMBAR/07/ns/voza-v.jpg

KARTING - Kako za naš list najavljuje član Gradskog veća zadužen za saobraćaj Siniša Bubnjević, auto-drom i poligon za obuku vozača nalaziće se između Kaća i autoputa na svega par kilometara od grada.
- Izgradnjom ovog prostora, gde će biti i karting staza, izmestićemo nesavesne vozače koji vole brzu vožnju sa ulica i samim tim povećati bezbednost u saobraćaju - tvrdi Bubnjević.
U Novom Sadu stazu na Mišeluku, gde se inače održavaju trke, ljubitelji brze vožnje koriste za dokazivanje i razne vratolomije sa svojim ljubimcima na dva ili četiri točka. Čast izuzecima, mnogi od njih ne mare za obične vozače koji se tuda kreću ka Mostu slobode sa sremske strane.
- Bilo je opcija da se za ovu namenu koristi Mišeluk, ali smo definitivno odustali od toga jer je u pitanju veoma bitna deonica puta koja treba da ostane gradska saobraćajnica. Prema tome, na Mišeluku neće biti nikakvog auto-sporta, već samo neometan saobraćaj - ističe Bubnjević.
Zanimljiva je i činjenica da izgradnju karting staze neće finansirati grad.
- Izgradnju će finansirati ljudi dobrog imovinskog stanja, ali i dobre volje. Karting je sport imućnih Novosađana. Oni imaju interes da, na primer, njihova deca ne moraju da idu u Kulu kako bi vozili, već da to mogu da imaju i u svom gradu - objašnjava Bubnjević, ne želeći da otkriva identitet privatnika koji su zainteresovani za ovo ulaganje:
- Nakon dogovora sa finansijerima, na potezu će biti Zavod za izgradnju grada za pronalaženje lokacije u kaćkom ataru, tako da se nadamo da će neki konkretni radovi krenuti po završetku zime - kaže Bubnjević.
Na pomenutoj lokaciji grad će jedino finansirati izgradnju novog poligona za obuku vozača u saradnji sa Udruženjem auto-škola.

Novosađani očajni vozači

OBUKA - Poligon za obuku vozača kod Najlon pijace, prema ocenama stručnjaka, ispunjava samo minimum uslova za kvalitetnu obuku. “Novi Sad praktično nema poligon za obuku vozača. Ovaj postojeći je u izuzetno lošem stanju, ne ispunjava adekvatne uslove za obuku i nalazi se u gusto naseljenom delu grada, što je veoma nepraktično. Pravljenje novog poligona po najvišim standardima bi umnogome uticalo i na kvalitet budućih vozača”, kaže Bubnjević i dodaje da su “Novosađani u poslednjih nekoliko godina postali očajni vozači, dobrim delom i zbog neadekvatne obuke”.

neusatz!
December 7th, 2010, 02:01 AM
Spomen-soba Prve kopnene Brigade

Spomen-soba Prve brigade kopnene vojske biće otvorena danas u 11 sati u zgradi Komande u Dunavskoj ulici 33. Ovde će biti izloženi eksponati koji datiraju od oslobađanja Novog Sada u Prvom svetskom ratu, pa sve do formiranja Brigade. Otvaranju će pored ostalih prisustvovati i predstavnici Vojske Srbije i predstavnici Grada.

neusatz!
December 7th, 2010, 02:02 AM
Al su se pretrgli da napišu dugačku vest ^^

Fasade najzad došle na red

Radovi na obnovi fasada sedam zgrada su u toku. Grad je za obnovu fasada ove godine izdvojio 15 miliona dinara...

Veći deo novca, odnosno 70 odsto, obezbediće "Poslovni prostor".

NIXIVOJE_NS
December 7th, 2010, 02:58 AM
Opet o poligonu. sad šta će od toga biti a neko ovde reče da sigurno neće biti ništa, viečemo:

Podrzavam :cheers::banana:

nebojsamiseluk
December 7th, 2010, 10:34 AM
^^
Kako se krecu cene zemljista? Kad je poslednji put prosao voz tuda i ima li nekih planova sa tom prugom?

Znamo da je pruga neupotrebljiva poslednji voz je prošao 2006 godine pisali su da će ta pruga da se obnovi ,verovatno od trećeg do sedmog limburga meseca .
1645 je broj GUP a

nebojsamiseluk
December 7th, 2010, 10:35 AM
Cene zemljišta su od 12 do 15 eura i ima još dosta praznih placeva na kojima može individualna gradnja

Goxy
December 7th, 2010, 10:43 AM
http://img98.imageshack.us/img98/5550/new2an.jpg (http://img98.imageshack.us/i/new2an.jpg/)

Kod benziske pumpe Minut...
Lokacija za autodrom perfektna,:cheers: ali za poligon za obuku vozaca ocaj...:ohno:

nebojsamiseluk
December 7th, 2010, 10:47 AM
Pitanje komšija je pre 4 godine počeo da gradi stanbenu zgradu blizu nas ,pošto je u pitanju neozbiljan čovek sagradio je tri sprata zgrade površine oko 1000 kvm i ostavi tako upao je u dugove itd .Nema priključaka interesuje me pošto se tu skupljaju psi lutalice i sve je zaraslo u šiblje ,a on je zidao bez dozvola i papaira šta može da se uradi ?

FutogCORE
December 7th, 2010, 10:56 AM
Kod benziske pumpe Minut...
Lokacija za autodrom perfektna,:cheers: ali za poligon za obuku vozaca ocaj...:ohno:

Šta fali onom poligonu kod Najlona? Da li nam je baš neophodan još jedan?

Goxy
December 7th, 2010, 11:40 AM
Šta fali onom poligonu kod Najlona? Da li nam je baš neophodan još jedan?

Pre svega sanitarni cvor, poligon mora da poseduje vecinu stvari koje mozes da sretnes u saobracaju, raskrsnice svih mogucih varijanti, semafore, uzbrdicu, nizbrdicu, osmice, parkinge projektovane prema procenjenom broju vozila, mora da ima obezbedjen izlazak na javni put ali da to ne bude magistralni ili autoput...
Ako si nekad bio na vojnom poligonu koji se koristi kao autodrom u Beranovcu - Kraljevo onda ti je sve jasno, tamo ima vecina stvari ali i do je iz doba komunizma-socijalizma i fali jos dosta stvari...
Kao sto primecujes kod najlona nema 10% od ovog (klasican parking) i kao i sve u gradu to je samo privremeno resenje...
Ova lokacija sto sam je postavio je ocajna sa poligon jer izlazi ili na auto put ili na neki put na kojem kandidat nece moci da pokaze svoje stecene vestine u saobracaju, jedno je poligon gde su zasticeni, a drugo je saobracaj...

neusatz!
December 7th, 2010, 01:52 PM
ispred Arene sredjivali danass stepenište do parkinga. Ništa spektakularno, ali u svakom slučaju bolje nego ranije.

okeyns
December 7th, 2010, 01:52 PM
Otvaranje obilaznice oko Novog Sada

Obilaznica oko Novog Sada, koja je sastavni deo autoputa E-75, sutra će biti otvorena za saobraćaj, saopštilo je danas javno preduzeće "Putevi Srbije".

Saobraćaj će na toj deonici, kako je najavljeno, pustiti u rad ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić i generalni direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Projekat je finansiran iz kredita Evropske investicione banke (EIB) u okviru "Projekta evropskih puteva - B2", navodi se u saopštenju.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/222027/Otvaranje-obilaznice-oko-Novog-Sada

?? O kom delu se tu radi?? jel, izmedju Kacke petlje i Temerinske??

AloBre
December 7th, 2010, 02:04 PM

Pardon to je nekadasnja zgrada PIN-a. Nova PiN-ova zgrada je na Zrenjanisnkom putu.

Kot Behemot
December 7th, 2010, 02:43 PM
?? O kom delu se tu radi?? jel, izmedju Kacke petlje i Temerinske??

O celoj deonici koja spaja oba izgrađena dela autoputa oko Novog Sada, tj. 10km autoputa sa još 4 trake obilaznice. Nadam se da se odmah otvara sve...

neusatz!
December 7th, 2010, 03:50 PM
Брже до папира за легализацију

http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/images/pavlicicKatastar01_RHA.jpg

Листа непокретности и копија плана сада се добија за два дана, а не као што је то било пре месец и по када су грађани у намери да легализују бесправно саграђене објекте морали да чекају и до 45 дана.

Ово је речено јуче приликом посете градоначелника Игора Павличића и директора Републичког геодетског завода Ненада Тесле, Служби за катастар непокретности у Железничкој улици.
Павличић је рекао да ће се у наредном периоду отворити још шалтера за издавање документације потребне не само за легализацију већ и за изградњу нових објеката. Како је предочио наш град предњачи по броју склопљених уговора за легализацију објеката али и у станоградњи.
- Вредност склопљених уговора сада износи око 290 милиона динара, односно у градску касу је стигло око 80 милиона од бесправних инвеститора који су одједном платили трошкове легализације - навео је Павличић.
Према његовим речима да није тих пара не би се могли наставити радови на Булевару Европа. Подсетио је, да је новац од легализације намењен за изградњу комуналне инфраструктуре у приградским местима.
Ненад Тесла је казао да ће се радити реорганизација ове службе, али да је већ сада извесно да ће се у новосадском катастру отворити још седам шалтера и десетак канцеларија. Где ће се оне налазити Тесла није знао прецизно да каже. А Павличић је додао да Град планира да повеже ову службу с комуналим предузећима, чије су потврде потребне ради легализације. На питање новинара зашто инвеситори који желе да по убрзаној процедури добију папире за градњу плаћају дуплу таксу, Тесла је казао, да је у другим земљама то уобичајено и да су инвеститори спремни да то плате.

З. Делић

Pripadnik
December 7th, 2010, 05:05 PM
O celoj deonici koja spaja oba izgrađena dela autoputa oko Novog Sada, tj. 10km autoputa sa još 4 trake obilaznice. Nadam se da se odmah otvara sve...
Da, cela deonica ali bez servisnih, bez naplatnih, bez onog dela kod kaćke petlje i par stotina metara pre i posle nje... Znači otvaraju samo zbog prohodnosti ništa tu nije završeno još. Ima tu posla do maja, juna...

kasko
December 7th, 2010, 10:17 PM
Zasto bez servisnih? Asfalt sam ja jos letos slikao na servisnim, nema razloga da one ne budu pustene takve kakve su, pa da se posle doradjuju ulice ili zatvara naplata.

NShronika
December 7th, 2010, 11:00 PM
Zasto bez servisnih? Asfalt sam ja jos letos slikao na servisnim, nema razloga da one ne budu pustene takve kakve su, pa da se posle doradjuju ulice ili zatvara naplata.

Jedva cekam da vidim sta ce biti otvoreno, prosle nedelje je autoput jos bio pod radovima.

NShronika
December 7th, 2010, 11:02 PM
Архив и Музеј засијали

http://dnevnik.rs/sites/default/files/images/fasada-muzeja-grada-11SUS_0.jpg

Фасаде зграда Топовњаче и Једноставне касарне на Петроварадинској тврђави, у којима се налазе Музеј града и Архив, обновљене су и освежене новим кречењем.Боје фасада се нису мењале, те је Музеј и овај пут окречен у жуту, а Архив у бело сиву боју. Обнова лица тих зграда почела је крајем октобра, завршена је пре неколико дана а за ову инвестицију „Пословни простор“ је издвојио око 20 милиона динара. А. В.

Извор: Дневник

Lepa vest, ali i sramota da su tek sada to uradili.

neusatz!
December 7th, 2010, 11:36 PM

Kada izgrade zgradu novu arhiva na Podbari, ima li neko informaciju za šta će da koriste ovaj prostor na Tvrdjavi koji se sad korist za Arhiv?

NShronika
December 7th, 2010, 11:58 PM
Kada izgrade zgradu novu arhiva na Podbari, ima li neko informaciju za šta će da koriste ovaj prostor na Tvrdjavi koji se sad korist za Arhiv?

...za prosirenje hotela Leopold, to je poznato jos od kad je izdat hotel.

neusatz!
December 8th, 2010, 12:21 AM
Bolje da nisam ni pitao...

Ranko Su NS
December 8th, 2010, 07:26 AM
ZiD49Xj0WxY&

Ranko Su NS
December 8th, 2010, 07:32 AM
Отвара се обилазница код Новог Сада

08. децембар 2010. | 01:55 | Извор: Танјуг
НОВИ САД - Министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић и председник Владе Војводине Бојан Пајтић данас ће пустити у саобраћај обилазницу код Новог Сада, на деоници ауто-пута Е-75 код Темеринске петље, саопштили су Јавно предузеће "Путеви Србије" и Покрајински секретаријат за информације.
Та обилазница, заједно са изграђеним северним саобраћајницама на Коридору 10 дужине 12,5 километара, тренутно је највећи грађевински пројекат у Србији.

Вредност укупне инвестиције, за изградњу леве стране пута Е-75 од Новог Сада до Београда и рехабилитацију моста на Дунаву код Бешке, износи 120 милиона евра а финансира се кредитом Европске инвестиционе банке, наведено је у саопштењу.

Meni uopšte nije jasno zašto to zovu obilaznica. To je deo autoputa koji se otvara za saobraćaj i koliko ja razumem, sad će biti neprekidan ap od Beške pa do jedno 15km od NS prema SU.

Ranko Su NS
December 8th, 2010, 07:54 AM
Poprilično veliko novo gradilište na uglu dva Janka (J Čmelika i J Veselinovića)

http://img818.imageshack.us/img818/9900/img0385t.jpg (http://img818.imageshack.us/i/img0385t.jpg/)

Ranko Su NS
December 8th, 2010, 07:56 AM
Prave kružni tok i nedeljom rade. Videćemo kako će ispasti

http://img46.imageshack.us/img46/5279/img0350i.jpg (http://img46.imageshack.us/i/img0350i.jpg/)

http://img163.imageshack.us/img163/1876/img0351f.jpg (http://img163.imageshack.us/i/img0351f.jpg/)

http://img835.imageshack.us/img835/8506/img0352h.jpg (http://img835.imageshack.us/i/img0352h.jpg/)

http://img249.imageshack.us/img249/5060/img03530.jpg (http://img249.imageshack.us/i/img03530.jpg/)

albukerki
December 8th, 2010, 08:09 AM
tu ti je neka opsta skica
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=21742146&postcount=1226
autoput ti je tu sirok 2+3+3+2,krajnje dve trake su fizicki odvojene i "besplatne za upotrebu" => ima osnova da se zovu "obilaznica",
ali pun smisao dobijaju tek izgradnom obilaznice kroz Petrovaradin,mostom u Petrovaradinu i mostom preko Ribarskog ostrva i zavrsetkom Subotickog Bulevara

Meni uopšte nije jasno zašto to zovu obilaznica. To je deo autoputa koji se otvara za saobraćaj i koliko ja razumem, sad će biti neprekidan ap od Beške pa do jedno 15km od NS prema SU.

Ranko Su NS
December 8th, 2010, 08:17 AM
ljFeYvyrWwo

Pripadnik
December 8th, 2010, 09:06 AM
Jedva cekam da vidim sta ce biti otvoreno, prosle nedelje je autoput jos bio pod radovima. Pa ništa biće otvorena druga strana autoputa u celoj dužini, sa sužavanjima kod kaćke petlje i iza rodića. Juče sam prolazio tamo i sve je bilo spremno, signalizacija, ograde,...
Servisne je prosto nemoguće pustiti jer nemaju konekciju, odnosno nisu završene petlje na ulazu i izlazu. Uostalom videćemo danas...

Goxy
December 8th, 2010, 10:28 AM
Izgleda da je pocelo nesto da se radi na onom gradilistu Buducnosti na uglu Marka Miljanova i Kosovske, ulaze izlaze kamioni, malo pre dodje neka dizalica verovatno da montira kran...

AloBre
December 8th, 2010, 10:52 AM
Izgleda da je pocelo nesto da se radi na onom gradilistu Buducnosti na uglu Marka Miljanova i Kosovske, ulaze izlaze kamioni, malo pre dodje neka dizalica verovatno da montira kran...

Da vec danima ispumpavaju vodu, svako malo nesto kao kopaju. Doneli su i neke prefrabrikovane elemente. No zasad sve deluje tromo, neorganizovano ... Okacicu i fotke od kuce.

Kabacum
December 8th, 2010, 11:12 AM

Ali je i dalje najveca sramota sa ruglom u vezi parkinga, blata, natrpanih automobila, unistenih zelenih povrsina...

kasko
December 8th, 2010, 12:29 PM
Ma ja bi zabranio parkiranje gore osim za goste hotela i radnike. Ostali neka parkiraju na donjem platou, kod semafora i setaju malo. Zdravo je...

kasko
December 8th, 2010, 12:41 PM
U saobraćaj puštena obilaznica kod Novog Sada

U saobraćaj puštena obilaznica kod Novog Sada

08. decembar 2010. | 01:55 → 12:15 | Izvor : Tanjug
NOVI SAD -
Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić otvorili su danas za saobraćaj, na Koridoru 10, novoizgrađenu obilaznicu oko Novog Sada, dugačku 12,5 kilometara.

Otvoreno je 8,5 kilometara punog profila autoputa i prilazne saobraćajnice, a izvođači radova "Energoprojekt niskogradnja" i "Interkop" Šabac najavili su da će, pored temerinske petlje, do aprila ili maja biti otvorena i zrenjaninska petlja, ukoliko to vremenski uslovi budu dozvoljavali.

Mrkonjić je kazao da su kritike predsednika Srbije Borisa Tadića zbog kašnjenja u realizaciji nekih infrastrukturnih projekata bile vrlo konstruktivne i da je na ovom delu Koridora 10 urađeno i više nego što je planirano.

Prema njegovim rečima, izgradnja 110 kilometra autoputa na severnom kraku Koridora 10 od Novog Sada do Horgoša i Kelebije biće završena do početka februara iduće godine.

Ministar je istakao da je to trenutno najveće gradilište u Evropi i da se izvode radovi, ili su u pripremi, na ukupno 170 kilometra puta.

Vrednost radova na obilaznici oko Novog Sada iznosi oko 40 miliona evra i finansira se iz kredita Evropske investicione banke.

Mrkonjić je dodao da izgradnja novog mosta kod Beške dobro napreduje i da bi radovi trebalo da budu gotovi pre maja 2011. godine.

Kot Behemot
December 8th, 2010, 02:03 PM
Ma ja bi zabranio parkiranje gore osim za goste hotela i radnike. Ostali neka parkiraju na donjem platou, kod semafora i setaju malo. Zdravo je...

Ne treba nikome zabraniti parkiranje gore, samo naplatiti ulaz autom na gornju tvrđavu 10e po vozilu, pa te pare uložiti u neke opravke.
Za te pare bi samo "face" ulazile gore kolima, i taman ne bi bilo ni gužve...

stormwatchforever
December 8th, 2010, 02:13 PM
Da li ovo otvaranje zaobilaznice znaci da su zavrsili i pristupne saobracajnice autoputu sa starog Subotickog puta?

kasko
December 8th, 2010, 02:13 PM
Video autoputa

View Video (http://tinypic.com/r/w00vtv/7)

gently5210
December 8th, 2010, 02:19 PM
Cek bre,lopovi ne zavrsise petlju i kazu da je gotova obilaznica???

I kako je to obilaznica kada ne ide oko mosta jer samo tangira gradsko jezgro?

Ranko Su NS
December 8th, 2010, 02:24 PM
pa lepo, lepo, nije da nije

okeyns
December 8th, 2010, 02:25 PM
Video autoputa

View Video (http://tinypic.com/r/w00vtv/7)

Pre ce biti da je ovo video snimak, promrzlih glavonja koji jedva cekaju da odu na jagnjetinu!!!
:drunk:

Pripadnik
December 8th, 2010, 02:31 PM
http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/slike/2010/12/08/temerisnka-petlja-obilaznica-novi-sad-autoput-koridor-10_500x250.jpg

http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/slike/2010/12/08/obilaznica-novi-sad-autoput-temerinska-petlja_500x250.jpg

neusatz!
December 8th, 2010, 02:59 PM
Kad smo kod parkinga evo i sledeća vest:

Parkiralište kod Instituta pod naplatom

http://www.021.rs/images/stories/parking_kod_instituta.jpg

Parkiralište kod Instituta u Sremskoj Kamenici od sledeće nedelje biće pod naplatom. Parking servis je saopštio da se parkiranje neće naplaćivati do ponedeljka ujutro u 7h kada zvanično počinje naplata.

Parkiralište je pod rampom, što znači da se parking naplaćuje na izlasku sa parkirališta, a cena za sat parkiranja košta 35 dinara. Parking kapaciteta 204 mesta će se naplaćivati svakog dana od 7 do 20 časova.

Saopšteno je da je parkiralište izgrađeno na inicijativu Instuta koji se zbog velikih problema sa parking prostorom, za pomoć obratio Upravi za saobraćaj i puteve Grada.

Negde je parking luksuz i tu bi ga i trebalo naplaćivati, tipa na Tvrdjavi. Ovo mi je degutantno jer ovde ljudi dlaze da dvezu bolesne ili da ih posete...

lexaNS811
December 8th, 2010, 03:25 PM

Negde je parking luksuz i tu bi ga i trebalo naplaćivati, tipa na Tvrdjavi. Ovo mi je degutantno jer ovde ljudi dlaze da dvezu bolesne ili da ih posete...

ovo je bruka i sramota.
gradski celnici treba da se stide ove odluke!

kasko
December 8th, 2010, 03:28 PM
...

http://www.rts.rs/upload/storyBoxImageData/2010/12/08/6682600/obilaznica-527.jpg

http://www.rts.rs/upload/storyBoxImageData/2010/12/08/6682614/obilaznica-2-527.jpg

Jel neko spomenuo Severnu petlju?

Ranko Su NS
December 8th, 2010, 03:30 PM
ovo je bruka i sramota.
gradski celnici treba da se stide ove odluke!

oni su nestidljivi.:bash:

FutogCORE
December 8th, 2010, 03:31 PM

Apsolutno. Bezobrazluku Parking servisa se ne može stati na put. Nema čak ni zgrada u blizini, pa da im za izgovor posluži to da se ne zauzima parking. :ohno:

Sledeće je, pretpostavljam, crtanje parkinga ispred svih gradskih groblja. To se zove osećaj za biznis. Videli oni, moraju ljudi tu da dođu, što znači da moraju i da parkiraju. Još para! Juhuu!!!
Strašno... :ohno:

kasko
December 8th, 2010, 03:47 PM
Futog, odma obrisi sta si napisao dok nisu procitali!!! :D

FutogCORE
December 8th, 2010, 04:06 PM
Futog, odma obrisi sta si napisao dok nisu procitali!!! :D

To su njima dugoročni planovi. Ovo je samo priprema terena. :)

Kabacum
December 8th, 2010, 04:35 PM
Ne treba nikome zabraniti parkiranje gore, samo naplatiti ulaz autom na gornju tvrđavu 10e po vozilu, pa te pare uložiti u neke opravke.

I taman bi se bahatile u najnegativnijem smislu gore. Kako samo oni to znaju.. Ko bi im onda tek mogao zabraniti da se nepropisno parkiraju i bilo sta drugo sugerisE za njihovih "10e"!?!

Kabacum
December 8th, 2010, 04:41 PM
^^
A da, zaboravio sam. Takvi obicno nista i ne placaju. Tako da povlacim sve sto sam napisao prethodno.

fat cat
December 8th, 2010, 06:00 PM
Ali je i dalje najveca sramota sa ruglom u vezi parkinga, blata, natrpanih automobila, unistenih zelenih povrsina...

+1

Ono ruglo pored socijalnog su takodje sredili, postavili novu travu
i posadili drvece, izgleda odlicno, da ne poverujes, ali su vec neki MALOUMNICI
prolazili kolima uz sam zgradu socijalnog po ovom vlaznom vremenu i ostavio
je naravno ukopane tragove i kaljudu iza sebe. Ja stvarno ne razumem kako ih bar nije sramota...

FutogCORE
December 8th, 2010, 07:00 PM
+1

je naravno ukopane tragove i kaljudu iza sebe. Ja stvarno ne razumem kako ih bar nije sramota...

Da su malo veće bankine, ostavio bi točak iza sebe. ;)

Presavesni Parking servis bi mogao malo da obrati pažnju i na to.

gently5210
December 8th, 2010, 07:05 PM
Apsolutno. Bezobrazluku Parking servisa se ne može stati na put. Nema čak ni zgrada u blizini, pa da im za izgovor posluži to da se ne zauzima parking. :ohno:

Sledeće je, pretpostavljam, crtanje parkinga ispred svih gradskih groblja. To se zove osećaj za biznis. Videli oni, moraju ljudi tu da dođu, što znači da moraju i da parkiraju. Još para! Juhuu!!!
Strašno... :ohno:

Dobrodosli u BG :lol:

neusatz!
December 8th, 2010, 08:36 PM
+1

Taj parking izgleda sad pristojno, mada i on i Trifković jesu samo pristojno uredjeni i ništa preko toga. Kad smo kod Sicijalnoga, sredili su malo jedno veće ruglo, a to je sam Žitni Trg, tj onaj deo preko puta Loline škole. Nekad to bila kaljuga, sad su sredili travu i zasadili drveće. U produžetku, ugao Vojvode Bojovića i mislim Vuka Karadžića, stavili su render i zgrada je već krenula da niče iz zemlje. Još nisu napravili prvu ploču, ali po svemu sudeći ako se vreme drastično ne pokvari brzo će. Bio mrak pa nisam slikao, ali ako budem sutra tuda prolazio hoću.

Goxy
December 8th, 2010, 09:26 PM
Sto se tice parkinga kod instituta ne samo sto ce biti pod naplatom nego planiraju tamo da postave i montaznu garazu kao sto je kod SNPa...
Mali im prostor da otimaju od tudje muke, pa nisu ljudi dosli tamo na odmor nego jer ih je muka naterala, a ovi da se ocesu o njih, sramota...:ohno:

Ranko Su NS
December 8th, 2010, 09:27 PM
Super
Гради се „Президент” хотел у Карловцима
Колико до јесени следеће године, у центру Сремских Карловаца биће изграђен хотел са пет звездица, што сигурно ни највећи оптимисти нису могли да претпоставе.
Инвеститор је реномирана новосадска грађевинска компанија “Президент”, која је пре две године подигла луксузни хотел под истим именом у Футошкој 109 у Новом Саду. Објекат у Карловцима биће саграђен поред Богословије, на парцели у Карађорђевој улици 2, где је тренутно у току рушење приземне куће.
Хотел у Карловцима ће, како сазнајемо од менаџерке компаније “Президент” Ивоне Боројевић, имати педесетак лежајева, односно око 25 соба. Имаће свечану салу са око 300 места, у којој ће осим семинара, конгреса, конференција и других скупова, моћи да се одржавају и свадбе. Гости ће моћи да уживају у велнес и спа центару, затвореном базену, а хотел ће имати и теретану, сауну, ресторан и кафић.
- Резултати истраживања тржишта које смо спровели, показали су да постоји велика потреба за повећањем смештајних капацитета у Карловцима – објашњава Боројевић. - Сремски Карловци су историјско и кутлурно благо Србије и као такви представљају идеално место за градњу једног оваквог хотела, који може да задовољи све потребе домаћих и страних туриста и пословних људи. Намера нам је да привучемо госте из земље и иностранства, али и да промовишемо такозвани викенд туризам. Мислим да ће овим хотелом Војводина и Србија добити репрезентативан објекат, идеалан за пословне скупове, који ће дати нови квалитет туриситичкој понуди како Карловаца, тако и Новог Сада.
По речима Боројевићеве, својим изгледом хотел ће се уклопити у амбијент Сремских Карлобваца, о чему води рачуна Републички завод за заштиту споменика културе, са којим пројектанти интензивно сарађују последњих месеци. З. Мл.

Награда отишла у праве руке
Хотел "Президент" у Новом Саду добитник је престижне интернационалне награде Интернатионал љуалитy цроњн ањард Лондон 2010 за квалитет услуге, управљање и успешно пословање, коју додељује Б.И.Д. Интернатионал ЉуалитyЦонвентион. Бест Њестерн То јеједини хотел у Европи који је добио ово признање. Уручење награде уприличено је недавно у хотелском комплексу Гуоман Тоњер у Лондону.

Goxy
December 8th, 2010, 09:33 PM
Sto se tice parkinga kod instituta ne samo sto ce biti pod naplatom nego planiraju tamo da postave i montaznu garazu kao sto je kod SNPa...
Mali im prostor da otimaju od tudje muke, pa nisu ljudi dosli tamo na odmor nego jer ih je muka naterala, a ovi da se ocesu o njih, sramota...:ohno:

FutogCORE
December 8th, 2010, 11:28 PM
Dobrodosli u BG :lol:

Ne znaš ti šta je novosadski Parking servis... :ohno:

Vaš je još i ok, u poređenju sa našim.

neusatz!
December 9th, 2010, 12:49 AM
Lepo, lepo...

Švedska kompanija Ikea zainteresovana je da otvori četiri velika šoping centra u Srbiji i na toj investiciji se intenzivno radi.

Šef ekonomsko-trgovinskog odeljenja Ambasade Švedske u Srbiji Dimitrije Ivanović kaže da Ikea planira da otvori dva šoping centra u Beogradu i po jedan u Novom Sadu i u Nišu.

http://www.trojka.rs/files.php?file=slike/svet/1/ikeafly_949970472.jpg

U svaki od njih trebalo bi da bude uloženo 200 miliona evra i zaposleno od 1.500 do 2.000 radnika, naveo je Ivanović.

Ivanović je dodao je da je fabrika švedske kompanije Tetra-pak u Gornjem Milanovcu najbolja od sve 44 fabrike širom sveta i podsetio na značajne švedske investicije u Srbiji, poput kompanija Huskvarna, Erikson, Volvo, Elektroluks, Astra Zeneka.

Izvor: Trojka.rs

neusatz!
December 9th, 2010, 01:05 AM
Rekonstruisan Čenej posle pola veka

Mesna zajednica Čenej prvi put je rekonstruisana od kako je sagrađena davne 1948. godine. Grad je za taj posao, koji je završen proteklih dana, obezbedio 12 miliona dinara, a uređeno je ukupno 650 kvadrata prostora. Ukupno u protekla tri meseca u Čenej je uloženo oko 20 miliona dinara. Kada je reč o prigradskim naseljima, gradonačelnik Pavličić je najavio da će do kraja godine biti završeno 12 od ukupno 33 projekta.

neusatz!
December 9th, 2010, 01:07 AM
Obilaznica neće trajno rešiti problem saobraćajnih gužvi

Deo obilaznice oko Novog Sada na autoputu E-75 kod Temerinske petlje juče je pušten u rad. Izgradnja ovog dela puta koštala je oko 40 miliona evra...
Prebukirani Novi Sad na ovaj način neće rešiti problem gužvi jer ostaje više saobraćajnica koje moraju pod hitno da se rekonstruišu.

http://www.24sata.rs/_customfiles/Image/2010/12DECEMBAR/09/ns/obil-v.jpg

CILJEVI - Kompletna obilaznica, koja obuhvata i izgradnju petlje Sever i rekonstrukciju Zrenjaninske petlje, trebalo bi da bude završena do maja sledeće godine.
Prema rečima izvođača radova iz “Energoprojekt niskogradnje” i “Interkopa”, Zrenjaninska petlja je pod punim opterećenjem. Na tom potezu je veliki protok vozila i radovi na petlji su otežani, koje još više usporava izmeštanje kolovoza ispod Zrenjaninskog mosta.
Čak ni Temerinska petlja nije u potpunosti završena jer se javio problem sa postojećim naftovodom i gasovodom, za čije izmeštanje je potrebno dodatnih 15 miliona evra. Nadležni očekuju da se taj posao završi do proleća i kažu da će otvaranje Temerinske petlje rasteretiti saobraćaj u tom delu grada, ali i da će Novi Sad moći da odahne tek kada se reši problem sa Kaćkim mostom i izlazom na autoput preko Bulevara Evrope. Prema rečima gradonačelnika Igora Pavličića, tek tada će Novi Sad biti rasterećen iz više pravaca, što će smanjiti gužve u saobraćaju.
- Na taj način oslobodićemo i nove zone za privredni razvoj, što nam je trenutno veliki problem. Recimo, kod Kaćke petlje su firme kupile zemljište, ali otežano rade zbog lošeg pristupa. Uskoro očekujemo i taj problem da se reši, tako da očekujemo i brži razvoj - istakao je Pavličić.
Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić prisustvovao je otvaranju Temerinske petlje i tom prilikom izjavio da je rok za završetak izgradnje autoputa E-75 februar iduće godine.
- Građevinari rade non-stop, a mi ćemo se truditi da u interesu građana puštamo deonicu po deonicu kako se one budu završavale da bismo olakšali saobraćaj - istakao je Mrkonjić.

Gradnja Žeželjevog mosta kreće na proleće
OBEĆANJE - Kako je najavio ministar Mrkonjić, sledeće godine, paralelno sa radovima na autoputu, trebalo bi da počne izgradnja i drumsko-železničkog mosta. “Ono što je most kod Beške za drumski, to je Žeželjev most za železnički saobraćaj na koridoru 10. Finansira se sredstvima evropskih banaka, grada i pokrajine, tako da sredstva ne predstavljaju problem, a gradnja će biti početa na proleće”, najavio je Mrkonjić, uz napomenu da je nezahvalno govoriti o rokovima za završetak radova koji nisu još ni počeli.

Ranko Su NS
December 9th, 2010, 07:23 AM
^^A vidite ovo
Čak ni Temerinska petlja nije u potpunosti završena jer se javio problem sa postojećim naftovodom i gasovodom, za čije izmeštanje je potrebno dodatnih 15 miliona evra.

Koja je to lova:ohno::ohno:

Kot Behemot
December 9th, 2010, 08:18 AM
^^A vidite ovo

Koja je to lova:ohno::ohno:

Ja jutros čitam u drugom glasilu 10 miliona evra. Šta je 5 miliona tamo, vamo...
Druga stvar je pitanje gde će voditi petlja Sever kad se završi u Maju? Može eventualno da bude veza zatvora sa auto-putem, ili gradski oci stvarno misle da završavaju Subotički bulevar i prave most na kanalu? :shocked:

Goxy
December 9th, 2010, 08:58 AM

Inace u planu je postavljanje montazne garaze na tom parkingu kod instituta...
I samo da posetim JKP parking servis, da je preostao jos gerentoloski na novom naselju, nekoliko grobalja i dosta ambulanti...

Goxy
December 9th, 2010, 09:03 AM
Pitanje kako se izlazi na te servisne saobracajnice i gde???
I gde se sa njih iskljucuje???

Goxy
December 9th, 2010, 11:34 AM
http://www.youtube.com/watch?v=xkBCGsOfosc
Evo jedne kapitalne investicije znacajne i za Novi Sad i za okolinu... :banana:
Pocinje sledece godine a zavrsava se......:cheers:

Goxy
December 9th, 2010, 11:47 AM
http://www.youtube.com/watch?v=ln73CfKj04A&feature=related
Hmmmmm:hm:

FutogCORE
December 9th, 2010, 12:48 PM
http://www.youtube.com/watch?v=ln73CfKj04A&feature=related
Hmmmmm:hm:

Šta reći osim... :bash: Malo tebi, malo meni u džep, trošimo pare građana da bi im uzimali još. Jednostavna i dobro oprobana kombinacija.

Inače, skoro je završen "kružni tok". Vozio sam se po njemu danas iz pravca Detelinare prema N. Naselju. Šta ja znam... Nekako izgleda kao malo veća raskrsnica. Možda ne bi bilo loše rešenje ovakav tip raskrsnice, kakav već postoji na nekoliko mesta na N. Naselju:

http://i54.tinypic.com/14j010o.jpg

kasko
December 9th, 2010, 12:49 PM
Kompletna obilaznica, koja obuhvata i izgradnju petlje Sever i rekonstrukciju Zrenjaninske petlje, trebalo bi da bude završena do maja sledeće godine.

Sad i to znamo...

Inace, najmanji je problem novac sto se tice naftovoda. Problem je sto je to glavni magistrani naftovod koji je jako komplikovano izmestiti, pogotovo sto tu nema mesta za neka nova kopanja pored puta.
Slicna situacija kao sto je sa medjunarodnim dalekovodom na trasi Y kod Subotice.

neusatz!
December 9th, 2010, 01:18 PM
Koliko sam video, iz auta po kiši tako da me nemojte držati za reč, da se u NORKu u prizemlju postavljaju već police sa robom tako da je otvaranje izgleda veoma skoro.

fat cat
December 9th, 2010, 02:06 PM
Taj parking izgleda sad pristojno, mada i on i Trifković jesu samo pristojno uredjeni i ništa preko toga. Kad smo kod Sicijalnoga, sredili su malo jedno veće ruglo, a to je sam Žitni Trg, tj onaj deo preko puta Loline škole. Nekad to bila kaljuga, sad su sredili travu i zasadili drveće. U produžetku, ugao Vojvode Bojovića i mislim Vuka Karadžića, stavili su render i zgrada je već krenula da niče iz zemlje. Još nisu napravili prvu ploču, ali po svemu sudeći ako se vreme drastično ne pokvari brzo će. Bio mrak pa nisam slikao, ali ako budem sutra tuda prolazio hoću.

Na zalost ili srecu i mislio sam na Zitni trg. Nisam prolazio tuda par dana ali
ako opet bude sve izrovareno zato sto se zelenilo nije pobrinulo da
uradi jos tih 5% posla (da ogradi povrsinu), bicu jako besan...

neusatz!
December 9th, 2010, 02:12 PM
Na zalost ili srecu i mislio sam na Zitni trg. Nisam prolazio tuda par dana ali
ako opet bude sve izrovareno zato sto se zelenilo nije pobrinulo da
uradi jos tih 5% posla (da ogradi povrsinu), bicu jako besan...

Tu klupa nedostaje i neka staza preko te zelene površine. A što se tiče ogrdjivanja, mogli su staviti recimo živu ogradu, bilo bi i dekorativno i efektno. Prevelika zelena površinma bez, recim, nmekog cvetnog aranžmana u onom širem delu tik do Socjalnog. No sačekaćemo da drveće poraste... ako opstane od huligana :bash:

Pripadnik
December 9th, 2010, 02:19 PM
Sad i to znamo...

Inace, najmanji je problem novac sto se tice naftovoda. Problem je sto je to glavni magistrani naftovod koji je jako komplikovano izmestiti, pogotovo sto tu nema mesta za neka nova kopanja pored puta.
Slicna situacija kao sto je sa medjunarodnim dalekovodom na trasi Y kod Subotice.
Novac je problem iz svakog ugla ali si u pravu, verovatno najmanji. Prvo puno je to para (cela deonica je 40 miliona iz evropskih para), drugo problem je nastao kada je iz republike stiglo očekivanje da grad uradi izmeštanje (u suštini to je gradski vod ali nije logično da samo grad daje pare) i treće je ovo što si ti naveo dakle komplikovano izmeštanje. Daj bože da se taj problem uspešno reši do maja sledeće godine, da ne bi dobili još neko privremeno rešenje!
Koliko sam video, iz auta po kiši tako da me nemojte držati za reč, da se u NORKu u prizemlju postavljaju već police sa robom tako da je otvaranje izgleda veoma skoro.
Pričali smo o tome, DM otvara vrata 16. ili 18. decembra, dakle sledeće nedelje! Bilo je obaveštenje na plakatu...

NIXIVOJE_NS
December 9th, 2010, 03:37 PM
kad smo vec kod otvaranja, kad ce vec jednom Kentucky :)

makimax
December 9th, 2010, 05:26 PM
Zanimljivost o parking servisu.
Pre neki dan bio moj ortak u NS,posle parkiranja priupitao onog parking baju da li je parkiranje vremenski ograniceno.Odgovor je bio da nije i dokle god se parkiranje uredno produzava i placa svakih sat vremena nece biti problema i onda sledi pitanje baje ''odakle si?".....i na odgovor ortaka da je iz Sombora baja rece ''onda plati samo prvih sat vremena i vise ne moras :)''.Ortak tako i uradio i nije imao problema,znaci moze i tako u NS :).

edit. Ovo za naplacivanje ispred bolnice je skandal :ohno:.

Marko_breee
December 9th, 2010, 06:01 PM

I onda ja posten gradjanin ove zemlje udjem onako slucajno kolima i bude plati 1000 dindzi ili se parkiraj gde god pa se vrni peske. Ja ne bih znao gde da stanem pa bi se verovatno vratio u grad pa onda bus-peske kombinacija do tvrdjave:D

Inace nije mi jasno zasto se ulaz u sve gradske tvrdjave ne naplacuje nesto simbolicno na primer 10 dinara. I to je nesto. Bilo bi dovoljno da se oprave klupe ili kupe kante...

FutogCORE
December 9th, 2010, 06:10 PM
Inace nije mi jasno zasto se ulaz u sve gradske tvrdjave ne naplacuje nesto simbolicno na primer 10 dinara. I to je nesto. Bilo bi dovoljno da se oprave klupe ili kupe kante...

Konkretno na Petrovaradinsku tvrđavu može da se uđe na otprilike 100 mesta. Teško bi bilo izvesti tu naplatu, osim ako je ne bi opasali ogradom i stotinama sekuritija (kao za vreme EXIT-a).

Marko_breee
December 9th, 2010, 06:40 PM
Jel kod vas u planu da se izgradi nesto tipa TC Usce, Delta city i sl. Vidim i u KG-u se radi plaza centar koji ce biti (bar po najavama) veci od ovih BG centara. Pitam jer citam vest da se bioskop arena radi a u ovakvim centrima se moderni bioskopi podrazumevaju...takodje, nevezano za boskop, NS zasluzuje jedan veliki centar da bi dopunio svoju ponudu.

kasko
December 9th, 2010, 06:46 PM
Pa uz kanal bi trebao da nikne barem jedan soping mol. Izgradnje je najavljivana jos prosle godine, al' kriza...

Gogbor
December 9th, 2010, 07:08 PM
Prsident gradi hotel u Sr. Karlovcima

Колико до јесени следеће године, у центру Сремских Карловаца биће изграђен хотел са пет звездица, што сигурно ни највећи оптимисти нису могли да претпоставе.

Инвеститор је реномирана новосадска грађевинска компанија “Президент”, која је пре две године подигла луксузни хотел под истим именом у Футошкој 109 у Новом Саду. Објекат у Карловцима биће саграђен поред Богословије, на парцели у Карађорђевој улици 2, где је тренутно у току рушење приземне куће.
Хотел у Карловцима ће, како сазнајемо од менаџерке компаније “Президент” Ивоне Боројевић, имати педесетак лежајева, односно око 25 соба. Имаће свечану салу са око 300 места, у којој ће осим семинара, конгреса, конференција и других скупова, моћи да се одржавају и свадбе. Гости ће моћи да уживају у велнес и спа центару, затвореном базену, а хотел ће имати и теретану, сауну, ресторан и кафић.
- Резултати истраживања тржишта које смо спровели, показали су да постоји велика потреба за повећањем смештајних капацитета у Карловцима – објашњава Боројевић. - Сремски Карловци су историјско и кутлурно благо Србије и као такви представљају идеално место за градњу једног оваквог хотела, који може да задовољи све потребе домаћих и страних туриста и пословних људи. Намера нам је да привучемо госте из земље и иностранства, али и да промовишемо такозвани викенд туризам. Мислим да ће овим хотелом Војводина и Србија добити репрезентативан објекат, идеалан за пословне скупове, који ће дати нови квалитет туриситичкој понуди како Карловаца, тако и Новог Сада.
По речима Боројевићеве, својим изгледом хотел ће се уклопити у амбијент Сремских Карлобваца, о чему води рачуна Републички завод за заштиту споменика културе, са којим пројектанти интензивно сарађују последњих месеци. З. Мл.

Хотел "Президент" у Новом Саду добитник је престижне интернационалне награде Интернатионал љуалитy цроњн ањард Лондон 2010 за квалитет услуге, управљање и успешно пословање, коју додељује Б.И.Д. Интернатионал ЉуалитyЦонвентион. Бест Њестерн То јеједини хотел у Европи који је добио ово признање. Уручење награде уприличено је недавно у хотелском комплексу Гуоман Тоњер у Лондону.

Gogbor
December 9th, 2010, 07:09 PM
Prsident gradi hotel u Sr. Karlovcima

Goxy
December 9th, 2010, 07:52 PM
Pocelo rasciscavanje dugo ogradjenog gradilista na uglu Sumadijske ulice, kod saobracajne skole, bivsa kafana jazavac za one koji su isli u saobracajnu skolu...:cheers:

NIXIVOJE_NS
December 9th, 2010, 09:17 PM

Srbijooooo :bash::bash:

SSJ5
December 9th, 2010, 10:52 PM
Jel kod vas u planu da se izgradi nesto tipa TC Usce, Delta city i sl. Vidim i u KG-u se radi plaza centar koji ce biti (bar po najavama) veci od ovih BG centara. Pitam jer citam vest da se bioskop arena radi a u ovakvim centrima se moderni bioskopi podrazumevaju...takodje, nevezano za boskop, NS zasluzuje jedan veliki centar da bi dopunio svoju ponudu.
Trebala su da se grade tri shopping molla ove i naredne godine. Jedan znam da je Deltin, jedan je izraelski, a ovaj treci, se valjda zvao Mozaik ili tako nesto i render je stvarno bio impresivan. Ne znam sta bi od svega toga.

Kabacum
December 10th, 2010, 10:14 AM
Trebala su da se grade tri shopping molla ove i naredne godine. Jedan znam da je Deltin, jedan je izraelski, a ovaj treci, se valjda zvao Mozaik ili tako nesto i render je stvarno bio impresivan. Ne znam sta bi od svega toga.

Koliko sam ja razumeo mozaik plaza je umesto river plaze na istoj lokaciji.

vladulns
December 10th, 2010, 02:29 PM
Nedavno završeno parterno uređenje keja u Novom Sadu obuhvatilo je izgradnju saobraćajnih površina na Keju žrtava racije i Beogradskom keju, između puta i odbrambenog zida od Bulevara cara Lazara do kanala DTD. Na ovom potezu, u dužini od oko 2.500 metara, izgrađene su pešačka i biciklističkaa staza. Pored biciklističke napravljena je i trim staza dužine oko 1.100 metara.

Na ovom omiljenom novosadskom šetalištu postavljene su 93 svetiljke "CitySpiritStreet Color" proizvodnje "Philips", instalirane na dekorativnim kosim stubovima. Ove svetiljke imaju ugrađene metalhalogene "Master Colour CDM-T" sijalice snage 70W koje istovremeno obezbeđuju vernu reprodukciju boja, uštedu energije i srednju horizontalnu osvetljenost od preko 15 lx, kao i specijalni RGB LED modul koji omogućava osvetljenje prstena svetiljke u razlicitim bojama. Boje mogu biti konstantne ili se može izabrati neka od preprogramiranih scena promena boje. Ova jedinstvena kombinacija omogućava da svetiljke budu rešenje za osvetljenje, ali i vizuelni orjentir u okviru turističkih manifestacija.

Takođe je rekonstruisan i spomenički kompleks, čija nova kompozicija definiše ovaj prostor kao mali amfiteatar, ugodan za okupljanje i druženje građana. U večernjim časovima obasjava ga novo podno osvetljenje izvedeno "Philips" svetiljkama "Marker LED" i "DecoScene".

Kej žrtava racije, odnosno spomenik "Porodica", izgrađen je u znak sećanja na masovni zločin koji su okupatori počinili januara 1942. godine, kada su ubili i pod dunavski led bacili 1.246 Novosađana, mahom Jevreja i Srba.
http://www.ekapija.com/website/sr/page/376315

neusatz!
December 10th, 2010, 07:52 PM
OK to za deo Keja koji je uradjen, ali da li se zna šta tačno planiraju sa ovim delom koji ide ka Limanu i koji najavljuju za sledeću godinu?

kasko
December 10th, 2010, 09:24 PM
Evo, zalili ste se kako je nekada bilo mnogo vise zelenila na sadasnjoj trasi Bulevara Evrope.

Počelo ozelenjavanje Bulevara Evrope
10. decembar 2010. | 20:04 | Izvor: RTV
bulevar evrope NOVI SAD -

U okviru radova na hortikulturnom uređenju grada danas je počelo uređenje novosadskog Bulevara Evrope.
...

Za realizaciju projekta ozelenjavanja iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 19 miliona dinara.

http://www.youtube.com/watch?v=zm5l0scu974&feature=player_embedded

kasko
December 10th, 2010, 09:47 PM
Rade kamere, radeee!!!

"Nasilničku vožnju" taksiste snimile kamere
10. decembar 2010. | 20:03 | Izvor: RTV
kamra NOVI SAD -

Novosadska policija počela je da koristi snimke sa kamera postavljenih na raskrsnicama tog grada, a akter jednog od današnjih snimaka je jedan taksista.
...

Policija navodi da je reč i primeru nečga što bi moglo da se okarakteriše kao "nasilnička" vožnja.

http://www.youtube.com/watch?v=J_hXqtjwd0Y

neusatz!
December 10th, 2010, 09:50 PM
Mislim, ovo je mrcvarenje i strava bez kraja... :bash:

Radovi na Poštanskoj štedionici na proleće

http://www.021.rs/images/stories/postanska_stedionica2.jpg

Radovi na nedovršenoj zgradi Poštanske štedionice u centru Novog Sada trebalo bi da počnu na proleće, saznaje Radio 021.

Iako je nastavak radova posle skoro dvadeset godina bio najavljen za ovo leto, u Pošti Srbije kažu da je do kašnjenja došlo zbog veštačenja Građevinskog fakulteta."To je bilo neophodno zato što se na objektu dugo nisu obavljali nikakvi radovi, pa je pravljen "presek stanja", kao bi se videlo šta se sve mora uraditi da bi se zgrada stavila u funkciju", rekao je za Radio 021 portparol pošte, Vladan Đakovački.

Radove će izvoditi Pošta, Poštanska štedionica i privatna firma "Ateks invest", a njihove prostorije će se nalaziti u zgradi.

Isti investitori, sa "Invest domom" umesto "Ateksa", započeli su izgradnju ovog objekta 1993. godine. Radovi su obustavljeni zbog njihovih nerešenih vlasničkih odnosa, kao i nedostatka novca za završetak gradnje.

Ova nedovršena zgrada predstavlja jedno od najvećih novosadskih građevinskih rugla.

neusatz!
December 10th, 2010, 09:53 PM
Grad sufinansira obnovu fasada

http://www.021.rs/images/stories/fasade_krecenje.jpg

Novosađani koji planiraju da u narednoj godini sređuju fasade, mogu računati da im iz gradskog budžeta bude pokriveno 70 odsto troškova obnove. Na to će međutim, pravo imati mali broj građana, jer će gradske vlasti za fasade i u narednoj godini izdvojiti 15 miliona dinara, koliko su izdvojili i ove, a što je bilo dovoljno za sanaciju samo sedam objekata. Takođe, za sufinansiranje torškova i dalje će moći da konkurišu samo stanari u čijim zgradama se nalazi prostor kojim upravlja Grad.

Na pitanje novinara Radija 021, zašto za pokrivanje dela troškova neće moći da konkuriše velika većina Novosađana, gradonačelnik Igor Pavličić kaže da tako nešto, za sada nije moguće. "Nije moguće ako nemate suvlasničke odnose. Grad bi ovako ulagao u nečiju privatnu svojinu, što nije moguće. Naša postojeća odluka i postojeći dokumenti Grada nam ne daju mogućnost da ulažemo u privatnu svojinu", kaže Pavličić.

Na osnovu ovogodišnjeg konkursa, odnosno ugovora koji su zaključeni s "Poslovnim prostorom", fasade bi do proleća trebalo da budu obnovljene na Adamovićevoj palati, Učiteljskom domu, te na još pet objekata (Pašićeva 26, Pozorišni trg četiri, Maksima Gorkog 38, Temerinska osam i Njegoševa 16). (D.S.)

Izvor: Radio 021

liman_drzava
December 10th, 2010, 10:23 PM
Odlicne vesti, osim ove jbn Postanske stedionice, muka mi je vise njih i odlaganja :gaah: Bager je odavno to trebao da sanira...

neusatz!
December 10th, 2010, 10:36 PM
Meni nije problem samo poštanska štedionica, već i ono ruglo dijagonalno preko ulice, a iza Matijevićevog hotela. To ruglo bi podhitno trebalo da se poruši, sve uključujući i one kuće gde su graver i lokali na početku Pap Pavla, tako da se to kao jedinstvena celina zaokruži nekom primerenom gradjevinom.

liman_drzava
December 10th, 2010, 10:45 PM
Naravno, i to podrazumevam da se mora desiti, Matijevic je kazu bio samo I faza, ali znajuci nas i faze, bojim se da cemo se nacekati...

neusatz!
December 10th, 2010, 10:51 PM
Ono što je još problem vezan za tu štedionicu, je to što uzmedju nje i ove kuće pored Trčike, postji rupa. Lepo je št os utu napravili trotoar, nekad smo išli kolovozozom kad smo tuda prlazili, ali i kad završe tu šteduonicu, koja je po meni arhitektonski promašaj devedesetih, ići ćemo pored dela ulice koji je em ružan, em je jedna velika rupa u prostoru. Bila je priča da će to zatvoriti nekakvim "šanelom", ali ja stvarno nemam ideju šta im je to značilo i kada i kako to misle da izvedu?

Kabacum
December 10th, 2010, 11:33 PM
Pre svega zgrada stedionice po meni i nije toliki promasaj kada pogledam neke druge po gradu. Istina je da su tada trebali da uzmu u obzir taj deo koji sada predstavlja jedan ruzan i neiskoriscen prostor u strogom centru, a moglo je biti drugacije. A i dan danas sa konacnim uredjenjem tog trotoara koji povezuje Pozorisni Trg i Kralja Aleksandra taj potez deluje veoma nesigurno i smatram da vecini pesaka nije prijatno da tuda prolazi. Definitivno da je taj ugao mogao dobiti jedan mnogo bolji, lepsi i najvaznije funkcionalni izgled.

Neusatz nadam se da nisi mislio i na zgradu koja je na samom uglu Jevrejske i Pavla Papa u cijem prizemlju je Lilly.. jer to bi se granicilo sa idiotizmom!

neusatz!
December 11th, 2010, 12:13 AM
Pre svega zgrada stedionice po meni i nije toliki promasaj kada pogledam neke druge po gradu. Istina je da su tada trebali da uzmu u obzir taj deo koji sada predstavlja jedan ruzan i neiskoriscen prostor u strogom centru, a moglo je biti drugacije. A i dan danas sa konacnim uredjenjem tog trotoara koji povezuje Pozorisni Trg i Kralja Aleksandra taj potez deluje veoma nesigurno i smatram da vecini pesaka nije prijatno da tuda prolazi. Definitivno da je taj ugao mogao dobiti jedan mnogo bolji, lepsi i najvaznije funkcionalni izgled.

Neusatz nadam se da nisi mislio i na zgradu koja je na samom uglu Jevrejske i Pavla Papa u cijem prizemlju je Lilly.. jer to bi se granicilo sa idiotizmom!

Ne zaboga. Mislio sam na one gradjvine koje se nalaze izmedju Matijevićevog hotela i autobuske okretnice. A u Pap Pavla to zahvata i kuće preko puta Lilly, tj iza Matijevićevog hotela. Sve skupa sa onim kafeom koji se nekad zvoa Zec i onim srušenim delom kuće pored njega. Dakle mislio sam na ceo taj potez koji se nadovezuje na Matijebćev hotel i višespratnicu pored njega.
A što se tiče rupe pored štedionice, ona je, po meni, ružna i kad se gleda sa druge strane ulice, čak i vše nego kad se prolazi pored nje. Totalno mi je neshvatljivo da u samom centru ostave prostor za bar dva poslovna prostora da ne služi ničemu.

solimns
December 11th, 2010, 12:20 AM
Ono što je još problem vezan za tu štedionicu, je to što uzmedju nje i ove kuće pored Trčike, postji rupa. Lepo je št os utu napravili trotoar, nekad smo išli kolovozozom kad smo tuda prlazili, ali i kad završe tu šteduonicu, koja je po meni arhitektonski promašaj devedesetih, ići ćemo pored dela ulice koji je em ružan, em je jedna velika rupa u prostoru. Bila je priča da će to zatvoriti nekakvim "šanelom", ali ja stvarno nemam ideju šta im je to značilo i kada i kako to misle da izvedu?

^^
a moglo je ovako da se izvede :)
http://www.gradnja.rs/poslovno-trzni-centar-blok-gradska-kuca-novi-sad/

neusatz!
December 11th, 2010, 01:04 AM
^^
a moglo je ovako da se izvede :)
http://www.gradnja.rs/poslovno-trzni-centar-blok-gradska-kuca-novi-sad/

Ko je pratio šta pišem zna da ja nisam za ovako moderna rešenja u samom centru, ali i ovo je bolje od ovog što su krenuli da zidaju, pa prekinuli.

neusatz!
December 11th, 2010, 01:10 AM
Ako neko bude otišao da li može da napravi neke fotografije i okači ih ovde? Ja nemam aparat sa blicem, hvala unapred.

Registar novosadskih prostora u SULUV-u

http://www.021.rs/images/stories/aukcija.jpg

U galeriji SULUV-a, u Bulevaru Mihajla Pupina 9 će u ponedeljak biti otvorena izložba A(u)kcija – registar novosadskih prostora.

Izložba "A(u)kcija" predstavlja aktuelne promene u gradu kroz više od 125 m2 podataka, preko 215 unosa/logova o Novom Sadu i preko 250 unosa o regionalnim promenama.

Informacije su prikupljene u razgovorima sa 17 gradskih aktera/ki, među kojima su Jelena Atanacković-Jeličić, članica Gradskog veća zadužena za urbanizam i zaštitu čovekove sredine, Srđan Crkvenjakov, pomoćnik direktora Poslovnog prostora, Jovan Đerić, asistent na Departmanu za arhitekturu FTN, Siniša Žarin, vlasnik preduzeća The Manual Co.

Novi Sad poslednjih godina prolazi kroz značajnu transformaciju. Nastali su čitavi kvartovi, investirano je u mnoge (stambene) objekte – divlje ili ne, gradila se infrastruktura.

S druge strane, nedostaju bioskopi, gradskim kasarnama sledi rasprodaja, a Tvrđava i Podgrađe na pragu su kapitalizacije u ime turizma.

Sve se ovo dešava dok celokupno društvo prolazi kroz strukturalnu, političku i ideološku tranziciju čiji se pravac utvrđuje usput, u atmosferi opšte neizvesnosti.

Novi Sad, uslovljen promenom obima i karaktera upravljanja gradom, možda i više nego drugi gradovi u okruženju, ide putem špekulacija muljevitim tokovima u kojima motivi, ciljevi i odgovornosti učesnika nisu jasni.

Drugi krug "A(u)kcije" održaće se u subotu u 19 sati u Omladinskom centru CK13, gde će se sastavljati "Rečnik gradskih dilema" uz učešće ljudi iz javnog i kulturnog života grada i distribuirati publikacija projekta kao i novine "Cement".

SSJ5
December 12th, 2010, 01:51 AM
Sadjenje drva na Bulevaru Evrope je stalo na onome sto ste videli na videu. Dosao covek, posadio drvo i pobegli i gradsko zelenilo i kabinet gradonacelnika XD

neusatz!
December 12th, 2010, 03:54 AM
Стратешки партнер стиже на јесен?

До фебруара би требало да буде завршен предтендерски поступак за увођење стратешког партнера у ТЕ-ТО „Нови Сад“, односно у заједничко предузеће града и ЕПС-а – „Енергија Нови Сад“, каже за „Дневник“ нови председник управног одбора „ЕНС-а“ и помоћник градоначелника Витомир Вучковић. До лета се очекује да инвеститори доставе обавезне понуде, а затим почињу преговори са сваким инвеститором, наводи Вучковић.
- Надамо се да би стратешки партнер могао да преузме постројења ТЕ-ТО на јесен наредне године, односно на почетку грејне сезоне 2011/2012 begin_of_the_skype_highlighting 2011/2012 end_of_the_skype_highlighting. У поступку избора нећемо следити искључиво економску логику, већ ће много тога зависити од оцена техничких служби. Једини услов града јесте да цена топлотне енергије из ТЕ-ТО буде знатно јефтинија од садашње – рекао је Вучковић.
За сада, по Вучковићевим речима, потенцијални инвеститори, њих девет, имају приступ свим подацима у вези са ТЕ-ТО и воде разговоре с актуелним менаџментом око начина функционисања овог постројења. На првој инвеститорској конференцији ове године, девет предузећа из Канаде, Грчке, Италије, Русије, Словачке, Словеније и америчко-пољско предузеће, показали су занимање да уђу у затворено акционарско друштво ЕНС, инвестирајући око 200 милиона евра у изградњу новог парогасног блока у ТЕ-ТО „Нови Сад“.
Иако је раније најављено да би до 2012. године требао да буде завршен, парогасни блок од 450 мегавата и 300 термичких мегавата намењених за градски систем даљинског грејања, евидентно је да ће бити завршен касније. Нови рок биће прецизиран у уговору са стратешким партнером, а Нови Сад очекује да ће на основу јефтиније енергије штедети годишње између 200 и 400 милиона динара. Ново постројење биће много ефикасније од садашњег и производиће и струју и топлотну енергију. С. К.

Kabacum
December 12th, 2010, 02:30 PM
Sadjenje drva na Bulevaru Evrope je stalo na onome sto ste videli na videu. Dosao covek, posadio drvo i pobegli i gradsko zelenilo i kabinet gradonacelnika XD

Smrzli se ljudi. Nemoj da si na kraj srca :D

sergio-m
December 12th, 2010, 05:13 PM
sad sam slucajno video u dnevniku rtv reportazu o bombama u naselju suncano stagod...pa me zanima ima li igde fotografija ili bilo sta o naselju jer onako na prvi pogled nakratko nije mi delovalo uopste hrdjavo! hvala

Aukcija
December 12th, 2010, 05:18 PM
Pozdrav forumaši i forumašice,
Želimo da vas obavestimo da je vaš forum uključen u gradski registar na izložbi "A(u)kcija", u odeljku "Prostor za građane". Ovom prilikom vas i pozivamo na izložbu:

http://kuda.org/aukcija-registar-novosadskih-prostora-izme-u-li-nih-interesa-i-javnih-potreba

http://kuda.org/sites/kuda/files/photos/baner-srednji2.jpg

Ako neko bude otišao da li može da napravi neke fotografije i okači ih ovde? Ja nemam aparat sa blicem, hvala unapred.

neusatz!
December 12th, 2010, 05:38 PM
sad sam slucajno video u dnevniku rtv reportazu o bombama u naselju suncano stagod...pa me zanima ima li igde fotografija ili bilo sta o naselju jer onako na prvi pogled nakratko nije mi delovalo uopste hrdjavo! hvala

Potraži na netu tu vest kako je emitovana na TV. Tu se u dobroj meri vide i zgrade oko tog mesta gde su nadjene bombe.

SSJ5
December 12th, 2010, 06:52 PM
Smrzli se ljudi. Nemoj da si na kraj srca :D
Jadni :) Ali, dobro, nije da im je to posao ... XD

Kot Behemot
December 13th, 2010, 07:50 AM
Evo malo gradske demagogije.

http://www.021.rs/images/stories/bulevar_evrope_zelenilo.jpgHortikulturalno uređenje na Bulevaru je zvanično počelo ovog vikenda, a osnovni cilj je umanjivanje negativnih efekata saobraćaja i očuvanja životne sredine.

Stručnjaci tvrde da će sadnjom 600 komada kvalitetnih raznorodnih sadnica drveća, prilagođenih ovoj vrsti saobraćajnica, kao i 7.200 sadnica ukrasnog šiblja, sigurno biti umanjeni negativni efekti velike frekvencije saobraćaja na Bulevaru Evrope. Za realizaciju ovog projekta iz budžeta grada izdvojeno je oko 19 miliona dinara, a među sadnicama najzastupljeniji će biti grab, hrast, spirea, karpinus, kotonaster, hibiskus i jorgovan.

Do kraja godine planira se da se završi uređenje drugog dela keja sve do špica, a iduće godine da se ozeleni i Somborski bulevar.

Pripadnik
December 13th, 2010, 02:15 PM
Otvoren je Mc Cafe u okviru renoviranog Mcdonallds restorana. Izgleda sasvim pristojno,moderno i prijatno.
U objektu bulevar centra intenzivirani su radovi na KFC restoranu, veliki prostor dobra lokacija. Ne očekujem da radovi budu gotovi do nove godine ali nikada se ne zna. U toku su radovi na klimatizaciji, ventilaciji u gornjoj galeriji već i gipsarski radovi...
Inače u istom objektu, polako se otvaraju i ostali lokali. Desno od kfc, prema bulevaru,pored sbb-a i neke kladionice otvoren je butik hapening a levo u novosadskog sajma čini se da je u pripremi veliki lokal.
U bisokopu Arena, majstori su konačno izašli na videlo :lol: srušili su spoljne portale (nekadašnja pekara), finiširaju radove na krovu,... U unutrašnjem delu se završavaju gipsarski radovi, prilaz odnosno stepenište isped je uređeno/centrirano prema glavnom ulazu a završena je i prilazna rampa. Po svemu sudeći i ovde je finiš ali da li će to sve biti do "obećanog" kraja godine ostaje da se vidi.
Dešava se nešto i u Park City-ju. Caffe Machiato Liman :yes: je pred otvaranjem, otvoren je i veliki salon enviro nameštaja, useljenje su i neke kancelarije u jednom krilu... Nadam se da neće biti velikih promena u odnosu na planirane lokale. Tačnije nadam se da će i Vapiano otvoriti restoran.

Ubrzano se završavaju kružni tokovi na bulevaru Evrope a radi se intenzivno i na najvećem gradilištu trenutno, hotelu Holliday Inn.

neusatz!
December 13th, 2010, 02:27 PM
Kad se već pominje Arena, evo i malo više o tome:

Otvaranje Arene za desetak dana

Rekonstruisani bioskop "Arena" biće otvoren do kraja sledeće dve nedelje.

http://www.021.rs/images/stories/Arena_radovi.jpg

Direktor "Art viste", Zoran Cvetanović, kaže za Radio 021 da su radovi u završnoj fazi. "Izvesno je da će biti, samo je pitanje koji dan. Ne mogu da preciziram, jer postoji još dosta stvari da se obavi. Sigurno će biti pre kraja godine", kaže Cvetanović.

Potvrdio je da će prvi film koji će biti prikazan biti domaće ostvarenje "Montevideo, Bog te video".

Obnovljeni bioskop će imati šest multipleks sala, kapaciteta od oko hiljadu sedišta. U prizemlju će se nalaziti kafe bar, a na spratu galerija. Bioskop će biti opremljen digitalnim projektorima sa dodacima za 3D i biće postavljen Dolby digital sistem.

"Art vista" je bioskop zakupila na 15 godina.

Izvor: Rado021

kasko
December 13th, 2010, 04:11 PM
Počela obnova zgrade Srpskog narodnog pozorišta

13. decembar 2010. | 15:41 | Izvor : Tanjug
NOVI SAD -
Obnova zgrade Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu, za koju je iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja izdvojeno 180 miliona dinara, počela je danas radovima u foajeima dok je sanacija ravnog krova odložena za sledeći mesec.

Radnici novosadskog preduzeća "Dijagonala" prvo će obnoviti 16 toaleta u pozorišnim foajeima i taj posao trebalo bi da bude gotov do kraja ove godine, rekao je novinarima direktor Tehnike u SNP-u Rade Bukumirović.

Rekonstrukcija zgrade, izgrađene 1981. godine, s ukupnom površinom od 24.000 kvadratnih metara, trebalo je po prvobitnom planu da počne od krova, ali još nije okončana nabavka materijala za te obimne radove na oko 8.000 kvadrata, napomenuo je on.

Bukumirović je istakao da su prethodno "snimljene" sve rupe na krovu, kroz koje se kiša već dugo sliva u kancelarije pa čak iu pozorišne dvorane, pa čim stigne neophodan materijal, radovi bi mogli da počnu i ako vremenske prilike dozvole, budu završeni do kraja januara.

U međuvremenu bi, dodao je on, trebalo da budu i zamenjene daske na sve tri pozorišne scene.

Radovi na obnovi zgrade tog najstarijeg domaćeg teatra počeli su tako, uz zakašnjenje od skoro tri meseca, pre svega zbog duge procedure odabira izvođača.

Radovi zato najverovatnije neće moći da budu potpuno završeni do marta iduće godine, kada SNP obeležava 150. godišnjicu postojanja i rada.

Upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević ranije je izjavio da će to pozorište za veliki jubilej, ipak biti najvećim delom sređeno, napominjući da radovi na obnovi zgrade neće uticati na ostvarivanje planiranog repertoara u ovoj sezoni.

izvestac
December 13th, 2010, 04:40 PM
par slika sa Holiday Inn-a

http://i53.tinypic.com/2py8fp2.jpg

http://i55.tinypic.com/sxyzcl.jpg

http://i51.tinypic.com/14e2fc6.jpg

liman_drzava
December 13th, 2010, 04:47 PM
^^ Ovi bas razbijaju!

Hvala za slike i Pripadniku za izvestaj sa terena :cheers: