View Full Version : НОВИ САД - праћење градилишта | NOVI SAD - construction updates

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 56 57 58

tetris87
December 13th, 2010, 06:18 PM
Sad sam čuo na razglednicama da će se naplaćivati 35 din. sat vremena parkiranja u novom parkiralištu kod instituta...

Cigani ... :bash:

vladulns
December 13th, 2010, 10:25 PM
Нови пристан биће злата вредан

Према статистичким подацима, реком годишње у наш град стигне око 35.000 туриста. Ове године је Дунавом кроз Нови Сад прошло 540 бродова, од којих се чак 137
задржало уз пристан „Зеленила“ на Кеју. Сем туристичких, на пристан овог предузећа стају и трговачки, односно теретни бродови, што такође „Зеленилу“ доноси новац. Зато је ове године само од пристана ово предузеће зарадило више од 800.000 динара, а у фирми се надају да ће зарада до краја године бити преко милион динара. Због свега „Зеленило“ планира постављање новог пристана.
- Наредне године очекујемо да обим посла најмање удвостручимо, јер смо недавно обновили уговоре с великим светским туроператорима. Ово је веома уносан посао, јер сат привезивања брода уз пристан стаје 18 евра, искрцавање по путнику се наплаћује два, док истовар контејнера кошта 100 – истиче портпарол у овом предузећу Иван Ножинић.
Како сазнајемо, у Новом Саду има три пристана, „Зеленила“, приватног предузетника и Луке „Нови Сад“. Уколико бродови имају уговор са одређеном фирмом, на тај се пристан усидре, а ако немају Лука „Нови Сад“ одређује на који пристан ће се брод усидрити. Незваничне информације до којих смо дошли наговештавају да Лука, углавном веће бродове упућује код приватног предузетника.
Иначе, пројекат изградње новог пристана „Градског зеленила“ започет је пре пет година, а 2006. била је комплетирана и сва документација. До овог тренутка у бродоградилишту у Бачком Моноштору завршено је корито које се налази у „Водама Војводине“. Оно је у потпуности заштићено од пропадања – офарбано је и покривено.
- До сада је у изградњу новог пристана уложено 48 милиона динара, док је за завршетак, односно надоградњу и прилаз, потребно још око 30 милиона динара. Наредне године ћемо опет конкурисати код НИП-а, али и на другим местима, код других фондова, за тај новац. Надам се да ћемо успети да их обезбедимо – истиче Ножинић.
С обзиром да се град налази на коридору седам, Ножинић сматра да тај потенцијал треба у потпуности искористити.
- Нови пристан, који су пројектовали стручњаци са ФТН-а, бићеједан од најсавременијих на целом току Дунава, а моћи ће да му парирају само Беч и Будимпешта. Имаће 320 квадратних метара, с мењачницом, рестораном, продавницом. Планирано је да буде постављен на место садашњег, који би био пресељен на сремску страну града- предочава саговоник.
http://www.dnevnik.rs/node/16414

Kabacum
December 14th, 2010, 12:03 PM
Hmmm Budimpešta je čak i od Beča bolji primer kako grad treba da izlazi i živi na reci.

neusatz!
December 14th, 2010, 12:42 PM
Što se mene tiče čak je i Paraćin, sa ovim planiranim projekton SitiHola koji će se graditi na obali Crnice i koji je u beogradskim okvirima, pa čak i novosadskim, ništa specijalno - no u paraćinskim je kulturno kapitalan - mnogo bolji primer kako bi trebalo izaći na reku nego što se to u Novom Sadu uopšte i planira. Jedostavno u Novom Sadu vlasti, budući da sve mora da bude befelovano iz Beograda, gradske vlasti već jako dugo nemaju ni osećaj ni viziju kako bi Novi Sad trebalo da izgleda i da se razvija.

kasko
December 14th, 2010, 01:03 PM
Muzej holokausta Vojvodine u Novom Sadu

14. decembar 2010. | 11:31 | Izvor : Beta
NOVI SAD -
Muzej holokausta Vojvodine, budući arhivsko-dokumentacioni centar, biće izgrađen u Novom Sadu, najavila je danas saradnica Centra "Simon Vizental" Ana Frenkel.

Frenkelova je na Seminaru o holokaustu u Skupštini Vojvodine kazala da su sredstva za izgradnju tog muzeja odobrena od strane Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Prema njenim rečima, uloga muzeja biće da sačuva uspomenu o holokaustu, za nauk budućim generacijama, kroz stalne izložbe, održavanja seminara, izdavanja zbornika.

Današnji seminar o holokaustu namenjen je nastavnicima, učiteljima, profesorima istorije, književnosti, filozofije, kao i učenicima i studentima.

Organizuju ga Jevrejska opština Novi Sad i Centar "Simon Vizental" iz Jerusalima, a pokrovitelj seminara je predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši.

Ana Frenkel je na otvaranju kazala da seminar ima i akreditaciju od strane države.

Predavači na seminaru su ambasador Izraela u Srbiji Artur Kol, direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof, beogradski nadbiskup Rimokatoličke crkve Stanislav Hočevar, vladika bački Srpske pravoslavne crkve Irinej, istoričari Slobodan Marković i Aleksandar Veljić.

Po završetku seminara, učesnici će posetiti Spomenik žrtvama Novosadske racije, u kojoj su u januaru 12. godine mađarski fašisti pobili i pod led Dunava bacili više od 1.300 Jevreja, Srba i Roma. Pojedina najnovija istraživanja navode da je tada ubijeno i više od 2.000 Novosađana.

Prvi seminar ove vrste održan je u januaru prošle godine, takođe u Novom Sadu.

Kabacum
December 14th, 2010, 02:36 PM
Da li se u Norku planira jos nesto? Sinoc sam video da su svi ostali spratovi bili osvetljeni..

Ranko Su NS
December 14th, 2010, 02:54 PM
Verujem da Gaja nije rešio da otvori samo prizemlje. On ne radi polovično, ne krpi rupe.
A šta će sve biti ja nemam pojma

delija90
December 14th, 2010, 07:28 PM
par slika sa Holiday Inn-a

http://i53.tinypic.com/2py8fp2.jpg

http://i55.tinypic.com/sxyzcl.jpg

http://i51.tinypic.com/14e2fc6.jpg

Lepo je videti kako ovo brzo napreduje. :cheers:

neusatz!
December 14th, 2010, 10:10 PM
Muzej holokausta Vojvodine u Novom Sadu

Ima li neko predstavu gde bi trebalo da bude lokacija gde će muzej biti izgradjen?

Kabacum
December 14th, 2010, 10:59 PM
^^

Vidim jedan savremen, reprezentativan objekat gde bi dominirale staklene povrsine na Kamenickom ostrvu.

deemee3ye
December 15th, 2010, 01:43 AM
Kad se već pominje Arena, evo i malo više o tome:

Izvor: Rado021

Jel se zna gde ce moci da se nabave karte za to otvaranje?

neusatz!
December 15th, 2010, 02:09 AM
Samo da još kažu gde će u Vojvodini biti plasirana ta ulaganja...

Obezbeđene pare za građevinske radove

MILIJARDE - U narednih godinu dana u Vojvodini će biti realizovano 110 građevinskih projekata finansiranih iz republičkog budžeta. Naime, potpisan je ugovor između Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine i Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja kojim je za ove radove obezbeđeno šest milijardi dinara.

Izvor: 24sata

neusatz!
December 15th, 2010, 02:15 AM
Ovi će izgleda i uspeti da puste saobraćaj do Nove godine? :cheers:

Булевар Европе ускоро стиже на Руменачки пут

http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/images/krug.jpg

Две кружне раскрснице на новом делу Булевара Европе биће асфалтиране наредних дана, добиће и јавну расвету, а пружни прелази добиће одговарајућу сигнализацију, сазанајемо у Заводу за изградњу града. Како наводе у ЗИГ-у, радови напредују по плану, тако да се може закључити да ће и трећа деоница Булевара Европе, од Улице Корнелија Станковића до Руменачког пута, са кружном раскрсницом на сваком крају, бити пуштена у саобраћај до краја године, како је најављивано.
Додуше, коловоз ће до пролећа имати два носећа слоја, док се постављање хабајућег слоја асфалта, као и изградња пешачких и бициклистичких стаза очекује на пролеће.
Дуж скоро 1.800 метара треће деонице Булевара Европе изграђен је магистрални водовод, атмосферска канализација, саобраћајне површине и јавна расвета. Коловозне траке ширине седам метара раздвајаће острво широко пет метара, док ће пешачке и бициклистичке стазе бити изграђене, у прво време, само са источне стране Булевара, док се не реше имовинско-правни односи на западној страни.
На делу градилишта од 1.147 метара извођач радова је „Еуропарк“ из Јајинаца за 244.581.626 динара. Деоницу од 632 метра и реконструкцију 340 метара Руменачког пута ради „Пут-инвест“ из Сремске Каменице за 243.854.582 динара. ГП „Градитељ НС“ гради водовод и атмосферску канализацију за 113.148.887 динара. С. К.

Izvor: Dnevnik

kasko
December 15th, 2010, 12:16 PM
Al' su ga spi*cili! Pa tu postoji mesto samo za jednu traku! Cemu onoliki krug u sredini, moglo je to mnogo manje da se napravi. Zivo me zanima kako ce izgleda u spicu, hajde da budem optimista.

Bez_imena
December 15th, 2010, 01:02 PM
Svako ko proce kroz tok uspori. Po meni semafor je bolja opcija, ali evropa insistira na kruznim tokovima.

Veternik
December 15th, 2010, 01:04 PM
^^
za kaska:
a kako si ti primetio samo jednu traku? Uporedi sirinu valjka u toku, sa sirinom kolovozne trake! Ne svhatam potrebu da se kritikuje nesto sto nisi video, ipak su to malo strucniji ljudi projektovali. ;)

legalizacija NS
December 15th, 2010, 01:13 PM
Svako ko proce kroz tok uspori. Po meni semafor je bolja opcija, ali evropa insistira na kruznim tokovima.

Kruzni tokovi omogucavaju daleko brzi protok saobracaja od raskrsnica sa semaforom, bezbedniji su i za vozila i za pesake ...

Evo samo jedan site koji se bavi ovom temom. (http://www.roundaboutsusa.com/12.html)

kasko
December 15th, 2010, 01:24 PM
^^
za kaska:
a kako si ti primetio samo jednu traku? Uporedi sirinu valjka u toku, sa sirinom kolovozne trake! Ne svhatam potrebu da se kritikuje nesto sto nisi video, ipak su to malo strucniji ljudi projektovali. ;)

Poredim taj sa Slavijom...
Lepo sam rekao da cu biti optimista!
Mada kada kazes da su "malo strucniji ljudi projektovali", prekrstih se i pomolih da je tako. :p

tetris87
December 15th, 2010, 01:44 PM
Kružni tokovi su odlicno rešenje, ali po mom mišljenju ne na ovom mestu. Ovde prolazi veliki broj šlepera itd. Ipak je to jos uvek "tranzit".

Ranko Su NS
December 15th, 2010, 02:23 PM
Kružni tokovi su odlicno rešenje, ali po mom mišljenju ne na ovom mestu. Ovde prolazi veliki broj šlepera itd. Ipak je to jos uvek "tranzit".
videćemo

ovakav je saobraćaj u K Stankovića

ty1u02h2ceY

FutogCORE
December 15th, 2010, 03:36 PM
Al' su ga spi*cili! Pa tu postoji mesto samo za jednu traku! Cemu onoliki krug u sredini, moglo je to mnogo manje da se napravi. Zivo me zanima kako ce izgleda u spicu, hajde da budem optimista.

Ima mesta za dve trake, bez guranja. Kada ideš iz Kornelija Stankovića prema Novom Naselju, možeš preći kolima pa videti.

kasko
December 15th, 2010, 05:00 PM
Napreduju radovi na otvorenim bazenima "Spensa"

- RTV.rs

Radovi na otvorenom bazenu na novosadskom "Spensu", koji su započeti pre mesec dana, odvijaju se po planu, istakao je obilazeći gradilište zamenik gradonačelnika Novog Sada Zoran Mandić.
Prva faza radova, koja obuhvata mašinske i grube građevinske radove treba da bude gotova do februara. Za mesec dana sanirani su filteri za prečišćavanje vode i izvršene su pripreme za postavljanje cevne mreže.
"Trenutno se radi na hidroizolaciji, to su radovi koji mogu da se rade i po lošim vremenskim uslovima", rekao je zamenik gradonačelnika Novog Sada Zoran Mandić.
Po rečima vršioca dužnosti direktora Sportskog i poslovnog centara "Vojvodina" Živka Popova, loši vremenski uslovi ipak, neće uticati na zadate rokove, te da će u februaru početi naredna faza radova.
"U drugoj fazi radova će se spojiti postojeća tribina sa školjkom bazena, a zatim sledi finalni deo, postavljanje pločica, a novi bazen, pod vedrim nebom, dimenzija 50x21 metar, trebalo bi da bude otvoren u julu naredne godine", dodao je Popov.

Tonykzr
December 15th, 2010, 06:29 PM
danas sam video bilbord za film "Montevideo, Bog te video"
i morao sam da priđem koliko sam mogao, pa makar mi bus pobegao (bio sam preko i dosta dijagonalno)
i piše dole: premijera četvrtak 23. decembar, Arena Cineplex

nemam pojma, možda je ovo odavno već postavljeno, ja sam sad video.
na bulevaru, kod M.Gorkog raskrsnice

P.S. nije mi bus pobegao :)

Ranko Su NS
December 15th, 2010, 06:53 PM
prošo sam kružnim tokom. Nije uopšte mali. Baš pored mene i bus i dobro će to biti

Ranko Su NS
December 15th, 2010, 07:24 PM
www.enovisad.rs

YLDprQNYcFQ&

kasko
December 15th, 2010, 07:46 PM
NEVEROVATNO SAM SE IZNENADIO (toliko da moram da vicem!) kada sam na enovisad.rs video ovaj link na kojem se moze posmatrati uzivo saobracajna situacija u gradu!!!

Da li je moguce da nikome ovo nije poznato, pa ste precutali kada sam spominjao nedostatak webcam u gradu?!

Ovo se otvara u VLC ili Windows Media Playeru.

mms://89.216.69.20:8080

Ranko Su NS
December 15th, 2010, 10:10 PM
To je počelo pre oko dva meseca. Nisam znao da treba da obaveštavam:nuts::nuts:

kasko
December 15th, 2010, 10:20 PM
Nego sta nego treba! Zato smo tu.

albukerki
December 15th, 2010, 11:53 PM
Mnogi se boje kruznih raskrsnica jer se jedva snalaze i sa obicnim :lol:
PxCZzNvc53E

Boda Tajson
December 16th, 2010, 01:04 AM
evo kako je zavrsio 50m dalje
8ZvRm92GD0M

a pre par dana
J_hXqtjwd0Y&

stormwatchforever
December 16th, 2010, 01:26 AM
PxCZzNvc53E

Kako je ova ovo uspela?

neusatz!
December 16th, 2010, 01:44 AM
PxCZzNvc53E

Fenomenalno nebulozno, a sve to preko onog toliko uskog dela trotoara gde se dve osobe ne mogu mimoići bez da jedna mora sići na kolovoz. Tu ima picerija i kafić, da je neko izlazio ladno bi ga zgazio...

misar
December 16th, 2010, 04:28 AM
.
.
Da li je moguce da nikome ovo nije poznato, pa ste precutali kada sam spominjao nedostatak webcam u gradu?!

Ovo se otvara u VLC ili Windows Media Playeru.

mms://89.216.69.20:8080

A ni ovo nije loše: http://www.zigns.rs/saus/main_sr.htm
Osvežava se posle nekog vremena.

FutogCORE
December 16th, 2010, 08:07 AM
danas sam video bilbord za film "Montevideo, Bog te video"
i morao sam da priđem koliko sam mogao, pa makar mi bus pobegao (bio sam preko i dosta dijagonalno)
i piše dole: premijera četvrtak 23. decembar, Arena Cineplex

nemam pojma, možda je ovo odavno već postavljeno, ja sam sad video.
na bulevaru, kod M.Gorkog raskrsnice

P.S. nije mi bus pobegao :)

To je za nedelju dana! Da, napokon i mi dobijemo bioskop. :lol:

FutogCORE
December 16th, 2010, 08:13 AM
PxCZzNvc53E

Mogu samo da zamislim lice sudije kada krene da čita: "Vozeći se trotoarom, u suprotnom smeru, udario je auto..."! :lol:

Dobar je saobraćaj u NS-u. Samo se treba paziti taksista, službenih vozila, SM, RU, ZR tablica i mirna vožnja. :okay:

Fleetwood Brougham
December 16th, 2010, 09:45 AM
...skuterasa, biciklista, nepazljivih pesaka, likova sa bahatim kolima/motorima, busadzija, kerova na BMW/Beverlyima... i ko zna cega jos...

Goxy
December 16th, 2010, 10:04 AM
PxCZzNvc53E

Skontajte pesaka sa belom kesom na trotoaru koji prolazi kao da se nista nije desilo....:nuts::lol::ohno:

urbaNS
December 16th, 2010, 10:49 AM
Ima puno i naših NS vozača kojima treba oduzeti dozvolu tako da ih ne treba deliti strogo po registraciji kola kojima upravljuju. Meni nije jasno kako naš zakon toleriše da neko može ravnopravno da dobije vozačku dozvolu ako je imao obuku u recimo (bez uvrede) Žablju i neko ko je učio da vozi u Beogradu? Ovi prvi kada se dovezu u veći grad redovno se pogube a neki nikada i ne savladaju strah od "komplikovanijih" saobraćajnih situacija.
Žena koja je vozila punto očigledno se uspaničila čim je prvi put zakačila bankinu i umesto kočnice stisnula gas :)

nebojsamiseluk
December 16th, 2010, 03:45 PM
Na Mišeluku se gradilo prošle nedelje napravljen je put tj postojjeći je delom posut tucanikom

nebojsamiseluk
December 16th, 2010, 04:04 PM
http://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/IMG_4015.jpghttp://i1195.photobucket.com/albums/aa397/nebojsamiseluk/IMG_4016.jpg
Zimska idila inače ovde se prodaje sedam placeva ko ih prodaje ne znam (vlasnike) ali znam da je cena po kvadratu 18 do 15 eura pa ko voli nek izvoli

neusatz!
December 17th, 2010, 06:38 AM
Opa, vidi ti ovo... :cheers:

Projektovanje Trga počinje od februara

Centar bar do polovine 2011. neće dobiti dugo najavljivanu podzemnu garažu na Trgu republike. Direktor “Parking servisa” Ivan Ferko očekuje da projektovanje garaže počne od februara ili marta. “Da li će krenuti izgradnja i model finansiranja garaže o tome će reći projekti”, kaže Ferko.

Kot Behemot
December 17th, 2010, 07:53 AM
Neusatz, ja sam tu vest razumeo ovako: garaža se neće raditi, a možda i neće...

Goxy
December 17th, 2010, 09:22 AM
Neusatz, ja sam tu vest razumeo ovako: garaža se neće raditi, a možda i neće...

Hahahahahahahaaha napokon neko da cita izmedju redova...:cheers:

neusatz!
December 17th, 2010, 11:19 AM
Koji ste vi negativci? Vest je da garaže neće biti bar do polovine sledeće godine. U februaru kreće izrada projekta. bez projekta nema ni garaže, oko toga se slažemo. Od projekta zavisi model fnansiranja. Dakle, projekt je prvi korak. A uzmimo u obzr da je 2011. predizborna godina. Dakle šanse da garažu naprave do prvih mesec 2012. su veće nego bilo koje druge godine. Recimo da sam ja to tako razumeo?

neusatz!
December 17th, 2010, 11:28 AM
Samo da dodam još jednu stvar. Način fnansiranja je odavno poznat. Još za vreme one prethodne vlasti se znalo da će tu ući strani partner. Meni je neko iz tadašnje vlasti pričao da je planirano da jedna austrijska firma pokrije garažu ispod Trga Slobode za pravo, naravno, da naplaćuje parking u istoj. Onda je u merkatoru napravljena garaža, čime je prekršen neki ugovor sa firmom koja je valja uzema pravo da radi garažu na Limanu i dasu zato ti Austrjanci odustali jer se tadašnja vlast pokazala kao nepouzdana i verolomna po pitanju ugovora. Dakle uveren sam da će oni lako naći partnera za to, a pojekt je, jelte, put ka tome :)

Kot Behemot
December 17th, 2010, 11:40 AM
Ja se nadam da nikad neće napraviti garažu ispod Trga Slobode. Ako im treba garaža neka rade ispod Riblje pijace, neka rade ispod terena kod Sokolskog doma, neka prave jednu podzemno-nadzemnu iza hotela Centar umesto onih udžerica, i nek' zaobiđu trg Slobode i Trifkovićev trg.

lexaNS811
December 17th, 2010, 11:48 AM
Ja se nadam da nikad neće napraviti garažu ispod Trga Slobode. Ako im treba garaža neka rade ispod Riblje pijace, neka rade ispod terena kod Sokolskog doma, neka prave jednu podzemno-nadzemnu iza hotela Centar umesto onih udžerica, i nek' zaobiđu trg Slobode i Trifkovićev trg.

jeste,ko zna sta bi iskopali ispod trga..samo nam treba jos jedno arheolosko nalaziste:lol:
nego,ljudi,recite vi meni da li je normalno da drugi grad po velicini i broju stanovnika u Srbiji nema odlagaliste za elektronski otpad?:nuts:

vectom
December 17th, 2010, 11:50 AM
ima li to jos neki grad u Srbiji osim ovog nedavno otvorenog u Nishu? nisam u toku uopste, al cini mi se da su pricali po vestima da je ovo kao prvi takav centar (odlagaliste + reciklaza)

kasko
December 17th, 2010, 01:01 PM
E ja se nadam da ce dati da se napravi podzemna garaza gde god stignu!
Sto se izgradnje tice, clanak je idiotski napisan. Pa ne pravi se podzemna garaza za mesec dana da je centar "nece dobiti ni do polovine sledece godine". Da su poceli da je grade pa odugovlace bilo bi jos i ok. A ovako, to mi je ista izjava kao ona za bazene da ce grad "vec sledeceg Leta" dobiti otvorene bazene. A oni se "grade" "vec" 30 godina.
Pa i ovo za elektronski otpad. Ljudi bre, mi smo 20 godina iza sveta, jeste svesni toga kroz sta smo sve prosli a sad se u fazonu ljudimo sto nam busevi nisu klimatizovani i tipa ne dihtuju najbolje vrata. Bice, jednog dana sve pod konac (a ni onda nam nece biti po ukusu)

Sto se mene tice, treba dati nekome koncesiju na 50 godina za podzemne garaze i PODZEMNE SAOBRACAJNICE koje bi bile spustene tim putem pod zemlju (tipa da se napravi dijagonala od Jevrejske do Kosovske i sl. A to je samo moj san na zalost.

goran83
December 17th, 2010, 01:11 PM
Pa kazem ja da nismo sami u svemiru, znaci svet je tu negde 20 godina ispred nas?

kasko
December 17th, 2010, 02:43 PM
Ne. Mi smo nebeski, svet je ispod nas.

urbaNS
December 17th, 2010, 02:49 PM
Informacija iz prve ruke iz opštine Bački Petrovac je da radovi na izgradnji Akva Parka počinju u januaru a biće završeni u julu sledeće godine. Investicija je vredna 22 miliona evra, tako da ko ne bude mogao sledeće godine da ode na more moćiće da se zabavi na vodi u Petrovcu :)

NIXIVOJE_NS
December 17th, 2010, 03:56 PM
Konacno :D

Pripadnik
December 17th, 2010, 11:52 PM
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1371.snc4/164355_137191383004270_124965744226834_214033_5508356_n.jpg

Inače, danas oko podne saobraćajni haos na prilazima nezavršenom kružnom toku na uglu Kornelija Stankovića i Bul.Evrope... Biće tu problema čini mi se...

http://i262.photobucket.com/albums/ii100/mjux/15122010124.jpg

Više slika na http://www.*******.co.cc/index.php/forum/bulevari-i-ulice/77-bulevar-evrope-construction-update?limit=10&start=30

neusatz!
December 18th, 2010, 02:28 AM
Пируете на игралишту код Дунавског парка

http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/images/ns-kliz.jpg

Како “Дневник” незванично сазнаје од 24. децембра Новосађани ће добити клизалиште на отвореном. Оно ће се налазити у Дунавском парку тачније на рукометном игралишту. Ово клизалиште биће истих димензија

као што је било ранијих година на Штранду, простираће се на 600 квадрата. Још увек се не за у колико ће смена бити и да ли ће се изнајмљивати клизаљке. Иначе, како је наш лист раније писао, било је доведено у питање да ли ће најмлађи и они нешто старији суграђани, љубитељи овог зимског спорта имати где на отвореном да изводе пируете на леду.
До ове године, клизалишта на отвореном била су постављена на Штранду, код Соколског дома и у Мастер центру Новосадског сајма. Међутим, пошто од јуна, Соколским домом управља предузеће “Пословни простор”, руководство је одлучило да се двориште не издаје, бар када је у питању постављање клизалишта. Ове године клизања неће бити ни у Мастер центру Новосадског сајма, али ни на Штранду, на опште разочарање свих суграђана.
Новосађани бар за сада имају једно затворено клизалиште у Ладеној дворани Спенса. Тамо сезона већ увелико траје. Смене су радним данима од 10.30 и 12. 30 сати, улазница је 160 динара, 130 за децу до 12 година и 110 динара за студенте уз индекс. За смене радним данима од 17.15 и викендом, клизање је 210 динара, односно 160 за децу. Месечни сет карата за децу кошта 2.500, а за одрасле 3.600 динара.Љ. На.

Ranko Su NS
December 18th, 2010, 07:10 AM
Barem su pokrili ove fasade. Valjda ih i rade

http://img89.imageshack.us/img89/4250/img0435qj.jpg
By rankosuns (http://profile.imageshack.us/user/rankosuns) at 2010-12-17

Inače moja pretpostavka je da nema šanse da Arenu završe do kraja godine. Pa tu ima puno posla. Ovako je spolja ali je tako i unutra mada nisam uslikao

http://img101.imageshack.us/img101/8528/img0434u.jpg

http://img151.imageshack.us/img151/1872/img0433x.jpg

Dobro, strpljen spašen. Biće, biće

sergio-m
December 18th, 2010, 09:50 AM
ma jel moguce da sam doziveo da vidim skele na ovom prelepom zdanju na trifkovicevom trgu??!! bice smak sveta! jos samo da ne uporpaste kao sto umeju cesto pri "renoviranju"

[QUOTE=Ranko Su NS;69121741]Barem su pokrili ove fasade. Valjda ih i rade

http://img89.imageshack.us/img89/4250/img0435qj.jpg

Ranko Su NS
December 18th, 2010, 10:07 AM
Zašto volim ovu Futošku?
Zato što sam uvek srećan kad je prođem:nuts:

A3mujrDFdCo

Pripadnik
December 18th, 2010, 06:14 PM
:lol: E Ranko, svaka ti čast na ovim klipovima... za neko vreme biće to ozbiljna kolekcija i vrlo korisna...
Kako bi jedan tunel ovde dobro legao, kao po planu, od dnevnika pa do daltona. Ali možda neko ima privremeno rešenje u vidu kružnog toka :ohno::lol:

Inače, ovo oko arene je, sada se vidi, baš na frku. Možda je bilo pametnije da se ipak prolongiralo otvaranje, jer ovako se bojim da u četvrtak ljudi neće smeti da se očešu o zidove unutra da ne bi skinuli kreč...
Sada sam prolazio, unutra ima da ne preteram, možda čak i 30 majstora koji postavljaju rigips svugde, i ko zna koliko još unutra. Kapiram da rade 0-24. U svakom slučaju jedva čekam, iako me nekako sramota!? 21. vek a mi čekamo biosko...
U meku malo čudna (šarena) atmosfera... Lepo je dole desno u kafeu ali je mali prostor, svega nekoliko stolova. Na spratu je fino ali nekako, čini mi se, atmosfera više odgovara tinejdžerskom uzrastu. Sve šareno, moderne stolice, psihodelični zidovi,... Promena, definitivno, međutim ovde se po meni vidi da ipak fali još neki restoran u gradu jer prosto ne može sve da se "sprči" na jednom mestu a i da bude svima prijatno.
Da ne zaboravim, a to stvarno nisam znao, do 10 sati ujutru nema standardnog menija nego isključivo doručak meni. Ponuda u cafeu je standardno šerolika i ukusna.

NIXIVOJE_NS
December 18th, 2010, 09:02 PM
bio u Meku danas vrh je :)

mukyz
December 18th, 2010, 09:32 PM
evo par slika iz meka

http://*******.co.cc/index.php/forum/zavrseni-projekti/355-mc-cafe

deemee3ye
December 18th, 2010, 11:46 PM
jel su oni to skinuli ona drvena bela vrata sa meka?

neusatz!
December 19th, 2010, 08:37 PM
Pozorište više neće prokišnjavati

Slivanje vode usled kiše ili snega, u kancelarije, ali i dvorane Srpskog narodnog pozorišta, uskoro bi moglo biti prošlost. Rekonstrukcija krova zgrade ovog teatra trebalo bi da počne ovih dana.

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Milosavljević, kaže da je dobio uveravanja da sneg neće ometati radove, tako da se ne mora čekati proleće. "Očekujem da tokom takozvane zimske pauze, zbog praznika, kojih kod nas hvala Bogu ima dovoljno, zamenimo podove na sve tri scene. Za sada radimo toalete u foajeu", kaže Milosavljević.

Renoviranje toaleta trebalo bi da bude gotovo do kraja godine, ali je Milosavljević ranije više puta isticao kako rekonstrukcija objekta mora početi od krova, kako radovi zbog prokišnajvanja, ne bi bili uzaludni. Za obnovu zgrade Srpskog narodnog pozorišta, izgrađene 1981. godine, pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja izdvojio je 180 miliona dinara. Početak radova prvobitno je najavljen za prošlo leto, a kasnilo se, kako je obrazloženo, zbog trajanja javnih nabavki.

Procenjuje se da će kompletna obnova pozorišta trajati nekoliko godina, a u Fondu za kapitalna ulaganja, ranije je za Radio 021 potvrđeno da su uz prvobitno opredeljenih 180 miliona, za renoviranje izdvojili još 140 miliona dinara. (D.S.)

Izvor: Radio021

FutogCORE
December 20th, 2010, 11:11 AM
180 + 140 miliona RSD = 320 miliona = oko 3 miliona eura. Da li je moguće da popravka krova i toaleta toliko košta?

Vucko
December 20th, 2010, 11:16 AM
Pa mora i kumov mali da kupi novu bembaru nije da nije ;)

Fleetwood Brougham
December 20th, 2010, 12:12 PM
Pa mora i kumov mali da kupi novu bembaru nije da nije ;)

http://www.bmw.rs/rs/en/general/lokalni_sadrzaj/cenovnik.html

Ranko Su NS
December 20th, 2010, 12:19 PM
nije moguće.

Fleetwood Brougham
December 20th, 2010, 12:43 PM
nije moguće.

Slazem se, prosto je nemoguce odluciti se izmedju 330i xDrive sa 272 ks i 523i sa 204 ks koji kostaju skoro isto ( 42 soma i kusur e ).... :D

* ( Serija 3 je bolji izbor, pogotovo sa xDriveom ) ;)

Sawovsky
December 20th, 2010, 01:21 PM
Što bi reko Topuzić, opet se javlja isti problem, ne umem da procenim, bre! :D

neusatz!
December 20th, 2010, 01:33 PM
Kad je u pitanju pozorište ne bih se zaletao. Deluje jako puno, ali to ni malo nije jeftin projekt, ono je veoma ambiciozno gradjeno, kako rekoh voleo bih da neko dodje d ooriginalnog projeta pošto sam ja od nekoka čuo da je ono trebalo da ima još jedan sprat, što sad nije toliko ni bitno. Ono što hoću da kažem je to da sanacija nije ni najmanje jeftina, a šteta koja je nastala na pozorišu je velika. Na običnoj zgradi da srede ravan krov iznad stana uzmu, pri čemu to nije najskuplje rešenje, silne evre. Znam jer su kod mene u zgradi to radili. Dakle mi bi morali da znamo šta rade na krovu, a on je toliko propao da doslovno ima rupa kroz koje se sliva voda i gleda nebo, kakav se tu materijal koristi i koja tehnologija? Šta sve rade unutra i da li je u to ušlo, kao što je najavljivano, i popločavanje trgha oko pozorišta? Pričalo se da će menjati mermer. Dakle samo ako je moguće da se sazna šta se sve radi i kako pa da onda mi ovde, jelte, damo svoje mišljenje podržavanja ili ono obojeno gnevom pravednika :)

neusatz!
December 20th, 2010, 01:41 PM
Специјални материјали одбијају вандале

Након недавног отварања два фитнес центра на отвореном, једног у Лиманском парку за малишане, а другог на Сунчаном кеју за одрасле, многи су сумњали да они неће потрајати, имајући у виду вандалске испаде, попут превртања канти, ломљења клупа и разбијања коша на новом терену на Кеју. Међутим, како кажу у Заводу за изградњу града све справе су читаве, јер су направљење од специјалних материјала и искључиво су намењене за вежбалишта на отвореном. Отпорне су на ниске температуре, али и на евентуалне покушаје ломљења.
Постављање два мини фитнес центра на отвореном према реакцијама Новосађана је пун погодак. Све док није зазимело у Лиманском парку је била прилична гужва, а родитељи су са децом чекали на ред како малишани вежбали на справама. Слично је било и на Кеју где су вежбале све генерације, а најзанимљивији је податак да су справе користили и старији суграђани, пошто су оне немењене кардио вежбама које су погодне и за старије. Б. М.

neusatz!
December 20th, 2010, 01:42 PM
Нова школа ни до Нове године?

Нова Школа за основно и средње образовање “ Милан Петровић” на Новом насељу, ипак, није завршена до краја новембра, а када ће бити, још увек се не зна.

http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/images/SkolaMilan_PetrovicUIzgardn.jpg

Заменик директора “Пословног простора” Срђан Црквењаков за “Дневник” каже да радови касне, те да чак ни сви спољни радови нису завршени, попут партерног уређења. Да ли ће све моћи да буде готово до Нове године, Црквењаков није могао да потврди. Када је изградња почела, крајем 2009. године, рок за завршетак радова био је септембар ове године. Према речима директора “Пословног простора” Марка Цвијана до померања рокова дошло је услед лоших временских прилика прошле зиме.
У изградњу нове школе, која се налази на углу улице Сељачких буна и Бате Бркића, уложено је око 165 милиона динара. Када буде готов овај објекат имаће 8.000 квадратаних метара и биће опремљен по свим стандардима неопходним за боравак деце с инвалидитетом. Школа је пројектована по принципима дизајна са специјализованим рехабилитационо-терапеутским целинама. За ученике је предвиђен и интернатски смештај, с капацитетом од 40 лежајева, а школу би требало да похађа између 500 и 600 ђака. За третман моторичких поремећаја код деце предвиђен је базен за хидротерапију, кинези-сала и електротерапеутски блок, за ученике с оштећењем вида тифло кабинет и адекватне сензорне собе, а оне са оштећењем слуха аудио-кабинет и специјализоване учионице. У ову школу ће ићи деца различитог типа ометености, али ће у њој бити организоване и доквалификације, преквалификације, едукације и програми инклузивног карактера.
Планирано је да се у школи изгради поливалентна сала за едукације, конференције, семинаре, концерте, представе и слично, као и радионице за практичну наставу у 15 образовних профила са продајноуслужним простором, учионице, кабинети, фискултурна сала, учионица и спортски терени на отвореном.

A. Видановић

neusatz!
December 20th, 2010, 01:43 PM
Били смо овде и пре 70 векова

Археолошки тим Завода за заштиту споменика културе завршио је ископавања на делу локалитета на Сајлову преко којег ће прећи нова деоница Булевара Европа.

http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/images/iskopine_0.jpg

Ископан је велики део покретних и непокретаних добара која доказују континуирано насељавање овог простора уназад 7.000 година. Ипак, ту послу археолога није крај.
- Завршили смо део послова по уговору, сада остаје да се све документује и анализира, што је обиман посао. Такође, с обзиром да се археолошки локалитет на Сајлову простире на 10 хектара, наши ће археолози и наредна два месеца радити на терену – рекао је за “Дневник” дирекотор Завода Милан Ђеран.
Пронађена покретна добра ће, како објашњава Ћеран, након обраде и конзервације бити предата Музеју града, у којем ће она бити и представљена јавности.
Локалитет на Сајлову лоциран је на старој, високој обали Дунава, а планирана саобраћајница пресеца локалитет и стару обалу у зони између Новог гробља и Руменачког пута. На том су потесу пронађени остаци кућа карактеристичних за ово подручје, делови изгорелих стамбених објеката, уломци кућне грнчарије, некрополе, делови радионичког материјала, каменог и коштаног алата, жрвња и коштани остаци домаћих животиња. Прелиминарно датовање ископаних налаза на терену сеже од праисторије, од времена неолита и најстаријих земљорадника који су живели на овом простору пре 7.000 година, преко насеља из касноантичког и потом средњовековног периода.
С обзиром на то да су ова истраживања рађена по светским стандардима, постављањем археолошког кампа с одличном организацијом, намеће се питање, у складу с тим стандардима, хоће ли овакво налазиште добити третман какав заслужује. Сајлово би могло да постане туристичка атракција, када би се изградио археолошки парк у којем би могла да буду показана и сва значајна непокретна добра.
Пропуштено је да се због недостатка новца, слична ствар учини на Петроварадинској тврђави када је 2002. године пронађен неандерталац. Овај вредни налаз остао је и даље дубоко у земљи. Слична ситуација десила се и 2007. године приликом археолошких истраживања у Католичкој порти.

А. Видановић

MilosPG20
December 21st, 2010, 12:18 AM
narode treba mi par info.
ja i par drugara idemo u NS za novu godinu i treba da nadjemo smjestaj. Moze li mi ko od vas dati nesto korisno ,link ili slicno.

Prastajte za off , saljite u inbox.
Hvala
pozz

Ranko Su NS
December 21st, 2010, 08:15 AM
Bio sam u pravu

Otvaraju se samo pojedine sale Arene

Bioskop "Arenа" bi, po nаjnovijim nаjаvаmа, trebаlo dа bude otvoren 29. decembrа, predviđа direktor kompаnije "Art Vistа" Zorаn Cvetаnović. Po njegovim rečimа moguće je dа do tog dаtumа neće biti sve sаle u funkciji već sаmo one koje su prioritet - Velikа sаlа i 3D sаlа, kаo i foаje i kаfe-bаr, piše Dnevnik.
"Mаnje sаle su prаktično gotove, stigli su projektori i u fаzi smo montirаnjа sedištа i аudio i video uređаjа. U Velikoj sаli momentаlo rаdnici postаvljаju podove, а sledi krečenje i postаvkа sedištа" kаže Cvetаnović.
Kаko dodаje, u zаvisnosti od brzine rаdovа moglo bi dа se desi dа svih šest sаlа budu gotove, međutim, većа je verovаtnoćа dа će sаmo deo "Arene" biti dostupаn zа posetioce nа dаn nаjаvljenog spektаkulаrnog otvаrаnjа koje bi trebаlo dа bude prаćeno novosаdskom premijerom filmа "Montevideo-Bog te video!". Datum otvaranja bioskopa do sad je pomeren nekoliko puta.

Duja
December 21st, 2010, 03:00 PM
Ovo mi je stiglo mailom, kontam zanimaće vas.

Izlozba - KA EVROPI, BULEVAROM?

Izlozba prostornih instalacija studenata prve godine arhitekture KA EVROPI, BULEVAROM? bice odrzana u cetvrtak, 23. decembra 2010. godine sa pocetkom u 18h u hali „Kolnice“, kompleks Ranzirne stanice, Lozionička bb, Novi Sad.

Pozivamo vas na otvaranje izlozbe KA EVROPI, BULEVAROM? na kojoj će biti prikazani radovi studenata prve godine arhitekture na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehnickih nauka u Novom Sadu.

Sta rade studenti koji tek pocinju da se bave arhitekturom?
Kako razmisljaju?
Kako istrazuju probleme vezane za prostor, drustvo, politiku... ?

Nastali u specificnom prostornom kompleksu Ranzirne stanice, na Bulevaru Evrope, koji spaja Novi Sad sa Evropom, a istovremeno ukazuje i na evropsku crtu grada, radovi treba da odgovore na pitanja grupnog identiteta studenata u kontekstu sredine i epohe u kojoj zive.

Proglasenje pobednika i razgovor o radovima bice odrzani u 21 cas u Dzez klubu Wheels, Natoseviceva 2.
Muzicki program Aleksandra Dujina - Virtuelne price Putovanje Evropom, pocinje u 22 casa.

Partneri projekta: Zeleznice Srbije - Direkcija za prevoz -Sekcija ZOVS Novi Sad, Dzez klub Wheels

Srdacan pozdrav,

-----
Departman za arhitekturu i urbanizam
Fakultet tehnickih nauka-Univerzitet u Novom Sadu

neusatz!
December 21st, 2010, 05:16 PM
Kružni tok na Bulevaru Evrope uskoro otvoren

Rekonstruisana deonica Bulevara Evrope, od Kornelija Stankovića do Rumenačkog puta, dužine blizu dva kilometra biće otvorena za saobraćaj početkom sledeće nedelje. Gradonačelnik Novog Sada, Igor Pavličić, kaže da su u toku završni radovi na kružnim raskrsnicama.

http://www.021.rs/images/stories/Jelena/Bulevar_Evrope_treca_faza_1.jpg

"Trebaće malo vremena da se sugrađani naviknu ali bezbednost mora biti na prvom mestu. Ja ne mogu više da slušam roditelje čija deca ginu na pešačkim prelazima na velikim bulevarima. Gledaćemo da gde god možemo postavimo kružne tokove jer oni stavljaju bezbednost na prvo mesto i omogućavaju protok saobraćaja", objašnjava Pavličić.

http://www.021.rs/images/stories/Jelena/Bulevar_Evrope_treca_faza_2.jpg

Uređenje kružnog toka i izgradnja biciklističkih i pešačkih staza će se raditi tek sledeće godine. Pavličić dodaje da je za 2011. planirano da se gradi deonica od Rumenačkog puta do autoputa.

http://www.021.rs/images/stories/Jelena/Bulevar_Evrope_treca_faza_3.jpg

"Tu može malo da nas uspori most preko kanala koji se gradi već duže vreme, ali time će Novi Sad izaći na autoput. Uradićemo veliku stvar za grad i za žitelje većeg dela Novog Sada. Računajući od Limana, Telepa, stare i nove Detelinare, Novog naselja i uz Klisu do autoputa, na ovaj način ćemo rešiti pola Novog Sada, i otvorićemo nove zone za privredu", navodi Pavličić.

http://www.021.rs/images/stories/Jelena/Bulevar_Evrope_treca_faza_4.jpg

Samo za izgradnju dva kilometra puta sa osvetljenjem, kanalizacijom i vodovodom izdvojeno je 602 miliona dinara.

http://www.021.rs/images/stories/Jelena/Bulevar_Evrope_treca_faza_5.jpg

http://www.021.rs/images/stories/Jelena/Bulevar_Evrope_treca_faza_6.jpg

http://www.021.rs/images/stories/Jelena/Bulevar_Evrope_treca_faza_7.jpg

FutogCORE
December 21st, 2010, 06:40 PM
Bio sam u pravu

Dobro, nije loše. Bar će moći da se gledaju filmovi. :)

Nadam se da će napraviti deo za pušače. :D

hfusion
December 21st, 2010, 07:29 PM
Tu može malo da nas uspori most preko kanala koji se gradi već duže vreme, ali time će Novi Sad izaći na autoput.

Ima li neko pojma o čemu ovaj priča? Već duže vreme se gradi most preko kanala za buduću deonicu bulevara? Kako to da mediji ne izveštavaju o tome?

Kot Behemot
December 21st, 2010, 07:55 PM
Ima li neko pojma o čemu ovaj priča? Već duže vreme se gradi most preko kanala za buduću deonicu bulevara? Kako to da mediji ne izveštavaju o tome?

I mene je to zbunilo. Možda je lapsus tipa: može nas usporiti most jer se on gradi duže vremena (duži vremenski period je potreban da se napravi).
Ne verujem da su krenuli da grade most.

NShronika
December 22nd, 2010, 03:21 AM

Ma kakvi, nema tu ni projekta jos.

neusatz!
December 22nd, 2010, 04:02 AM
Ma da, tranzitni put kroz grad i ostale priče...da ih <cenzurisano> četiri trake :bash:

Prva kružna raskrsnica u gradu do Nove godine

Završni radovi na izgradnji treće deonice Bulevara Evrope, od Ulice Kornelija Stankovića do Rumenačkog puta, pri kraju su, a nadležni očekuju da početkom sledeće nedelje i taj deo saobraćajnice bude otvoren...

http://www.24sata.rs/_customfiles/Image/2010/12DECEMBAR/22/ns/ng-v.jpg

BULEVAR - Na tom potezu biće izgrađena i prva kružna raskrsnica u gradu koja, prema rečima gradonačelnika Igora Pavličića, osim što poboljšava protok saobraćaja, značajno doprinosi i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Buduća saobraćajnica biće duga oko 1.800 metara, imaće četiri trake, razdelno ostrvo, biciklističke i pešačke staze.

Goxy
December 22nd, 2010, 10:28 AM
Kad je u pitanju pozorište ne bih se zaletao. Deluje jako puno, ali to ni malo nije jeftin projekt, ono je veoma ambiciozno gradjeno, kako rekoh voleo bih da neko dodje d ooriginalnog projeta pošto sam ja od nekoka čuo da je ono trebalo da ima još jedan sprat, što sad nije toliko ni bitno. Ono što hoću da kažem je to da sanacija nije ni najmanje jeftina, a šteta koja je nastala na pozorišu je velika. Na običnoj zgradi da srede ravan krov iznad stana uzmu, pri čemu to nije najskuplje rešenje, silne evre. Znam jer su kod mene u zgradi to radili. Dakle mi bi morali da znamo šta rade na krovu, a on je toliko propao da doslovno ima rupa kroz koje se sliva voda i gleda nebo, kakav se tu materijal koristi i koja tehnologija? Šta sve rade unutra i da li je u to ušlo, kao što je najavljivano, i popločavanje trgha oko pozorišta? Pričalo se da će menjati mermer. Dakle samo ako je moguće da se sazna šta se sve radi i kako pa da onda mi ovde, jelte, damo svoje mišljenje podržavanja ili ono obojeno gnevom pravednika :)

Slazem se sanacija ravnog krova zna da kosta brdo para, jos ako je totalna rekonstrukcija cifre znaju da budu velike. Samo se nadam da ce ga uraditi da valja inace ce doci sledeci koji ce reci da to nije dobro uradjeno da treba ugraditi bolji materijal, pa sledeci koji ce reci da majstori nisu dobro ugradili taj materijal i tu se onda otvara i pitanje kupovine novog BMW za onog ko angazije sve te ljude, jer je kod nas poznato da se nista ne radi ako neko nije dobar odredjeni broj procenata (deo kolaca )...

neusatz!
December 22nd, 2010, 04:16 PM
Vest iz Dnevnika, a ima i video:

http://www.dnevnik.rs/node/17340

Саобраћај креће наредне недеље (видео)

http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/images/kruzni-tok-2-SUS.jpg

Градоначелник Игор Павличић и директор Завода за изградњу града Борислав Новаковић обишли су јуче завршне радове на изградњи треће деонице Булевара Европе, на потесу од Улице Корнелија Станковића до Руменачког пута. Овом приликом градоначелник је најавио да ће ова деоница Булавара за саобраћај бити отворена почетком наредне недеље.
- Ово су финални радови на кружним раскрсницама јер, као што сам раније рекао, безбедност мора бити на првом месту. Где год стручњаци кажу да је то могуће, поставићемо кружне токове који омогућују проток саобраћаја и већу сигурност. У следећој години ће се с једне стране градити бициклистичка и пешачка стаза па ће овај део Булевара бити у потпуности завршен. Већ смо направили план за следећу годину, а радиће се пројекат за потес од Улице Руменачке до аутопута и очекујемо да у следећој години и то буде завршено - истакао је Павличић.

- Оно што смо обећали да ћемо урадити до краја грађевинске сезоне и учинили смо, а кроз програм за идућу годину обезбеђен је новац за четврту фазу од Руменачке улице до аутопута и то је добра вест за све Новосађане - рекао је Новаковић.
Будућа саобраћајница је дугачка око 1.800 метара и имаће два коловоза са по две саобраћајне траке.
На пролеће се планира асфалтирање раскрсница и саобраћајница завршним слојем асфалта, а већ до краја недеље на кружни ток треба да се постави расвета. Завршен је посао и на обезбеђивању пружног прелаза, постављена је рампа и одговарајућа сигнализација.Б. М.

Pripadnik
December 22nd, 2010, 10:42 PM
Niko ne komentariše nove nadstrešnice za klupe na keju?

neusatz!
December 23rd, 2010, 01:16 AM
Bulevar Evrope iz ugla studenata arhitekture

IZLOŽBE - Izložba prostornih instalacija studenata prve godine arhitekture „Ka Evropi, Bulevarom?” otvara se večeras u 18 sati u hali „Kolnice”, u kompleksu stare novosadske Ranžirne stanice u Ložioničkoj bb. Nastali u specifičnom prostornom kompleksu Ranžirne stanice, radovi treba da odgovore na pitanja grupnog identiteta studenata u kontekstu sredine i epohe u kojoj žive. Proglašenje pobednika i razgovor o radovima održaće se u 21 sat u Džez klubu „Wheels”.

Goxy
December 23rd, 2010, 08:18 AM

Meni su skroz ok... E sad ostaje vecito pitanje koliko ce dugo trajati da se ne polome i ne prefarbaju u neki grafit tipa "marko voli micu"...

sergio-m
December 23rd, 2010, 10:48 AM
a gde su fotografije tih nastresnica? ide li neko na izlozbu na ranzirnoj mogao bi uslikati ako nije problem?! :cheers:

kasko
December 23rd, 2010, 11:41 AM

Nadstresnice?

Kabacum
December 23rd, 2010, 11:50 AM
pa da li ce neko slikati te nadstresnice :) ... a i veceras izlozbu u hali ranzirne...

Ranko Su NS
December 23rd, 2010, 12:30 PM
E ovo me iznenadilo.
Došo nam Lav Nikolajevič Tolstoj u Tolstojevu ulicu

http://img204.imageshack.us/img204/3143/20101223114308.jpg (http://img204.imageshack.us/i/20101223114308.jpg/)

Joj kad to vide Puškin, Danilo, Aleksa, Gogolj i Čehov biće svašta

Bez_imena
December 23rd, 2010, 01:18 PM
Na subotickom bulevaru sade zbunje izmedju traka...trenutno sadi cak 75 radnika :nuts:

Pripadnik
December 23rd, 2010, 01:34 PM
^^ I mene iznenadilo ali opet ne znam kako da prokomentarišem?! Da je lepo, lepo je ali moglo je to malo inventivnije, bar kada je stalak u pitanju...

Nadstrešnice su korektne i deluju upadljivo jer su možda malo predimenzionirane, ali velki je to prostor. Polulučnog oblika su i postavljene su iznad nekoliko klupa, ako sam dobro video uglavnom onih bez naslona. Tako da su sada i one dobile naslon... Slikaću danas.

A pošto nemam te slike probaću da vas zadovoljim slikama novog dela dela autoputa kod novog sada. Tačnije onog dela od naplatnih rampi do kaćke petlje.

http://i53.tinypic.com/2q20ewj.jpg

http://i53.tinypic.com/xbzasi.jpg

http://i56.tinypic.com/33tpgnr.jpg

http://i54.tinypic.com/ckugj.jpg

http://i56.tinypic.com/k2fr5d.jpg

http://i56.tinypic.com/2vs0vme.jpg

http://i52.tinypic.com/9bi0lz.jpg

goran83
December 23rd, 2010, 02:16 PM

ma video sam smo me buni sto su jos uvek suplje, ne znam da li je neka umetnost ili ce biti i natkriveno... hm, a cime?:bash: novi panoi za grafite :bash:

Ranko Su NS
December 23rd, 2010, 10:10 PM
ovo je stvarno interesantno

Словенија отвара конзулат у Новом Саду

23. децембар 2010. | 19:06 | Извор: Бета
ЉУБЉАНА - Словеначка влада је данас усвојила одлуку о отварању конзулата у Новом Саду у Србији.
На отварање конзулата у "главном граду српске аутономне покрајине Војводине влада се одлучила јер је Србија један од приоритета стратешких опредељења словеначке спољне политике", речено је на данашњој седници.

За почасног конзула је именован Рајко Марић, "који важи за одличног познаваоца српског тржишта, српске и словеначке културе и историје".

Влада је данас усвојила и одлуку о отварању конзулата у Мумбају у Индији.

SSJ5
December 23rd, 2010, 10:10 PM
E ovo me iznenadilo.
Došo nam Lav Nikolajevič Tolstoj u Tolstojevu ulicu

http://img204.imageshack.us/img204/3143/20101223114308.jpg (http://img204.imageshack.us/i/20101223114308.jpg/)

Joj kad to vide Puškin, Danilo, Aleksa, Gogolj i Čehov biće svašta
Odlicno! Jedino sto mi je bezveze je sto nije poplocano ispod biste.

Goxy
December 24th, 2010, 09:35 AM
ma video sam smo me buni sto su jos uvek suplje, ne znam da li je neka umetnost ili ce biti i natkriveno... hm, a cime?:bash: novi panoi za grafite :bash:

A mozda ce na te nadstresnice da postave sliku onog ko je otvorio kej i zahvalnicu???:cheers:

neusatz!
December 24th, 2010, 10:16 AM
Meni u Areni deluje kao da ima još mesec dana posla. No čovek ispred, sav euforičan, nam se zaklinjao da će u sredu svih šest sala biti otvoreno za gledaoce.

Ranko Su NS
December 24th, 2010, 10:40 AM
ne verujem da će se Arena otvoriti pre Nove godine

Pripadnik
December 24th, 2010, 11:29 AM
Arena bi morala da se "otvori", zvanično, pre nove godine zato što je to "deadline" koji su dobili nakon trećeg probijanja rokova.
Ostaje pitanje šta će biti otvoreno odnosno koji delovi će biti otvoreni i da li će samo svečano otvoriti bioskop premijerom filma i onda ga zbog praznika zatvoriti i dati majstorima još nekoliko dana za finiš.

Pripadnik
December 24th, 2010, 01:43 PM
Evo i te nadstrešnice... u pitanju je samo konstrukcija, nije ničim pokriveno. Lučni nosači su drveni a stubovi i poprečni flahovi su metalni.
Inače, izgleda da će sve klupe biti pokrivene?!

http://i53.tinypic.com/2a9aazs.jpg

http://i55.tinypic.com/2dgthyd.jpg

http://i56.tinypic.com/1551jz9.jpg

P.S. U areni upravo unose stolice a ono što se dalo videti je da posla još ima. Koga zanima, ovo je proizvođač stolica koje će biti montirane.

http://www.destrospa.com

Kabacum
December 24th, 2010, 01:47 PM
^^
Pa svidjaju mi se nadstresnice. nadam se iskreno da ce ih pokriti providnim materijalom :)

liman_drzava
December 24th, 2010, 01:47 PM
Hvala za slike, bas me je zanimalo kako izgledaju te nadstresnice, strava ce biti ako jos puste neko zelenilo :cheers:

Pripadnik
December 24th, 2010, 01:52 PM
^^ Nema na čemu :cheers: . Kad Ranko uzme par dana odmora mora neko da ubaci po neku sliku :lol: .

goran83
December 24th, 2010, 01:53 PM
Hvala za slike, bas me je zanimalo kako izgledaju te nadstresnice, strava ce biti ako jos puste neko zelenilo :cheers:

jeste, pa leti komarci da uzivaju :lol:

sergio-m
December 24th, 2010, 02:00 PM
meni ovo deluje da bi po tome trebalo da puze neko rastinje bar sam tako ovde po svabiji slicno vidjao mozda se varam...

Evo i te nadstrešnice... u pitanju je samo konstrukcija, nije ničim pokriveno. Lučni nosači su drveni a stubovi i poprečni flahovi su metalni.
Inače, izgleda da će sve klupe biti pokrivene?!

http://i53.tinypic.com/2a9aazs.jpg

http://i55.tinypic.com/2dgthyd.jpg

http://i56.tinypic.com/1551jz9.jpg

P.S. U areni upravo unose stolice a ono što se dalo videti je da posla još ima. Koga zanima, ovo je proizvođač stolica koje će biti montirane.

http://www.destrospa.com

fat cat
December 24th, 2010, 02:16 PM
I ja kontam da je moguce da ce da puste neke puzavice, mada sto neko rece
da mogu biti problem insekti ali da se i to resiti... Inace ovako izgledaju super :)

neusatz!
December 24th, 2010, 03:17 PM
Arena bi morala da se "otvori", zvanično, pre nove godine zato što je to "deadline" koji su dobili nakon trećeg probijanja rokova.
Ostaje pitanje šta će biti otvoreno odnosno koji delovi će biti otvoreni i da li će samo svečano otvoriti bioskop premijerom filma i onda ga zbog praznika zatvoriti i dati majstorima još nekoliko dana za finiš.

Ja to isto pitao čoveka unutra koji je nešto objašnjavao radnicima. Čovek se zaklinje da će sve biti gotovo... ali meni to nije tako izgledalo.

Pripadnik
December 24th, 2010, 04:11 PM
Teško da mi možemo imati tačno ideju o tome da li može ili ne može da bude gotovo do srede. Prosto jer ne znamo ništa više od onoga što vidimo a čini mi se da je daleko važnije da je oprema u smislu projektora, tehnike, stolica, na mestu. Ove gipsarske i molerske radove mislim da mogu uraditi... e sad da li će se osušiti :lol:

Svakako, glupo je bilo ovo najavljivanje. Ali kako to samo ovde kod nas postaje normalno, najvaljivanje pa čak i bilbordi i onda odlaganje, da čovek ne poveruje...:ohno::lol:

Duja
December 24th, 2010, 04:46 PM
Odlicno! Jedino sto mi je bezveze je sto nije poplocano ispod biste.

Zbog sakupljača sekundarnih sirovina, u zemlju su posađene nagazne mine. :guns1:

Ranko Su NS
December 24th, 2010, 05:12 PM
-MPPrSZ2e6U

Goxy
December 24th, 2010, 05:16 PM
Evo sta se dogodi kad pokusas da se vozis u ulici gde se izvode radovi...:ohno::nuts:
Inace u pitanju je ulica zlatne grede gde se postavlja novi vodovod...

http://img716.imageshack.us/img716/3171/fotografija0204.jpg (http://img716.imageshack.us/i/fotografija0204.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Ranko Su NS
December 24th, 2010, 05:17 PM
Budžet NS 20300000000 din

DLLPy57ZZZw&

Goxy
December 24th, 2010, 05:24 PM
Budžet NS 20300000000 din

Pa ako naprave most i nadvoznjak u 2011 godini ja glasam za njih na izborima, a oni obecavaju i spajanje sa autoputem i zavrsetak somborskog bulevara...
Super sto ima novca ali da li je to moguce fizicki uraditi za jednu gradjevinsku sezonu???

Srecno...

Goxy
December 24th, 2010, 05:31 PM

Stolice izgledaju fantasticno, 100x bolje nego one socijalne od skaja,:cheers: ali vec imam sliku od zalepljenih zvaka koje ce tesko ocistiti sa ovih stolica...:bash:

misel
December 24th, 2010, 05:34 PM
I ja kontam da je moguce da ce da puste neke puzavice, mada sto neko rece
da mogu biti problem insekti ali da se i to resiti... Inace ovako izgledaju super :)

Tu će doći LEXAN, po mojoj slobodnoj proceni.

Ranko Su NS
December 24th, 2010, 05:50 PM
Pa ako naprave most i nadvoznjak u 2011 godini ja glasam za njih na izborima, a oni obecavaju i spajanje sa autoputem i zavrsetak somborskog bulevara...
Super sto ima novca ali da li je to moguce fizicki uraditi za jednu gradjevinsku sezonu???

Srecno...

koji most

Goxy
December 24th, 2010, 07:29 PM
koji most

Od raskrsnice na Rumenackom putu pa prema autoputu treba prvo da se izgradi nadvoznjak koji prelazi preko medjunarodne pruge i ranzirne stanice, onda put prolazi negde izmedju papir servisa (vidi se na GE) i dolazi do kanala gde mora da se pravi most, i dalje su manje vise njive do autoputa...

neusatz!
December 24th, 2010, 09:15 PM
Od raskrsnice na Rumenackom putu pa prema autoputu treba prvo da se izgradi nadvoznjak koji prelazi preko medjunarodne pruge i ranzirne stanice, onda put prolazi negde izmedju papir servisa (vidi se na GE) i dolazi do kanala gde mora da se pravi most, i dalje su manje vise njive do autoputa...

Most preko kanala nije tako veliki poduhvat kao preko Dunava, ali ipak sumnjam da ga mgu uraditi za jednu godinu.

NIXIVOJE_NS
December 25th, 2010, 02:46 AM
F_hd8ZrZwkc

Ranko Su NS
December 25th, 2010, 09:36 AM
fenomenalno

sergio-m
December 25th, 2010, 09:49 AM
tako su se onomad u audiciji sprdali o istocnom i zapadnom sarajevu...izgleda sve cemu se smeju i sprdaju postaje stvarnost....:ohno::ohno:

F_hd8ZrZwkc

FutogCORE
December 25th, 2010, 11:21 AM
^^ :lol:

jakodobarns
December 25th, 2010, 01:02 PM
Spomenik azerbejdžanskom kompozitoru na Keju?

Skupštini grada predloženo je da se na Beogradski kej postavi preko tri metra visoka bista azerbejdžanskog kompozitora Uzeira Hadžibakova, tvorca prve muslimanske opere.

Savet za kulturu je predložio ovo obeležje na inicijativu ambasade Azerbejdžana.

Opozicija je ovaj predlog kritikovala, ne samo zbog toga što u Novom Sadu za ovog kompozitora niko nije čuo, već i zbog predimenzioniranosti spomenika.

Predsednik Saveta za kulturu, Miloš Pankov, kaže za "Nacionalni građanski" da je cilj ove inicijative jačanje kulturne i privredne saradnje Srbije i Azerbejdžana. On je napomenuo da na postavljanje, ukoliko ga Skupština odobri, ne bi bila trošena sredstva iz budžeta grada.

Radio 021

jakodobarns
December 25th, 2010, 01:04 PM
ono sto je najspornije of svega je to sto ce BISTA biti visoka preko 3,5 metra! ima da plasi decu po keju...

FutogCORE
December 25th, 2010, 01:21 PM
Ne razumem te stvari sa nama i Azerbejdžanom. Tašmajdan u BG-u, sad ovo kod nas...
Verovatno vlada Azerbejdžana ima neki projekat, pa gradi spomenike svuda po Svetu u cilju sopstvene promocije. Ništa mi drugo ne pada na pamet. :dunno: Ko je taj kompozitor?

Kot Behemot
December 25th, 2010, 02:07 PM
Ne razumem te stvari sa nama i Azerbejdžanom. Tašmajdan u BG-u, sad ovo kod nas...
Verovatno vlada Azerbejdžana ima neki projekat, pa gradi spomenike svuda po Svetu u cilju sopstvene promocije. Ništa mi drugo ne pada na pamet. :dunno: Ko je taj kompozitor?

A mene umalo da izgazi BMW 5 u sredu na trgu Slobode. Uhvatio šofer pa ga okreće ko da je na livadi. Kad ono, to već treći ato sa Azerbejdžanskim zastavicama koji se zaustavlja ispred gradske kuće. Znači, zato su bili tu, sve sa ženama i sitnom decom.

Ranko Su NS
December 25th, 2010, 02:23 PM
A i ovog Tolstoja, tutnuli u blato. Trebali su poločati tih 4-5m2.
Naša posla

FutogCORE
December 25th, 2010, 02:26 PM
Naša posla

Da ne mogu mangupi da mu priđu i oštete ga. Doskočili su im. :D

NIXIVOJE_NS
December 25th, 2010, 02:34 PM
jao boze, samo mi jos treba bista Sadama Huseina :bash::bash:

ili Putinova, pored Tolstojeve

NIXIVOJE_NS
December 25th, 2010, 02:35 PM
inace kad se otvara Bulevar Evrope ?

jakodobarns
December 25th, 2010, 02:41 PM

evo, doznala se i cela prica u medjuvremenu. pouzdano:

ambasada azerbejdzana je poklonila gradu beogradu 2 miliona jura za uredjenje nekog parka, a za uzvrat su "zamolili" da se postavi po jedan spomenik u beogradu i novom sadu. djilas im je to naravno obecao, a rodni i kompanija u novom sadu se nisu nista pitali, vec im je samo ostalo da sprovedu djilasovu naredbu. toliko o nasem gradonacelniku i interesima novog sada... :ohno:

liman_drzava
December 25th, 2010, 02:59 PM
^^ tragicno :bash:

Goxy
December 25th, 2010, 03:01 PM

Evo jednog predloga da se nasa vlada dozove pameti:ohno:
Duško Trifunović

Svi znamo ko je on!!!!
Bio je skroman covek a jednom je izjavio:

"Imam sezdeset i pet godina i prije neki dan sam otisao u penziju. Sad treba da sakupim jos para da bih otplatio u Novom Sadu stan od trideset kvadrata, koji su mi prijatelji obezbijedili. Onda cu sacekati da umrem, pa da daju moje ime nekom vrticu. Kakva divna buducnost. Uzivam u Vojvodini, u suncu, samo mi ovdje nista ne sme ispasti iz ruke, jer bi odmah niklo."

Zar nama treba 3,5m umetnika pored kojeg ce se i stranci krstiti i pitati ko je on:weird: (ko boze me prosti neznani junak), umesto zlatnih ljudi kojih smo imali pa da ih na ceo kej poredjamo???

FutogCORE
December 25th, 2010, 03:17 PM

ambasada azerbejdzana je poklonila gradu beogradu 2 miliona jura za uredjenje nekog parka, a za uzvrat su "zamolili" da se postavi po jedan spomenik u beogradu i novom sadu. djilas im je to naravno obecao, a rodni i kompanija u novom sadu se nisu nista pitali, vec im je samo ostalo da sprovedu djilasovu naredbu. toliko o nasem gradonacelniku i interesima novog sada... :ohno:

Ako je istina, onda je stvarno tragično kakvi ljudi vode grad... :ohno:

Ajde da su nešto donirali Novom Sadu, pa da čovek razume. Ali ovako...

FutogCORE
December 25th, 2010, 03:24 PM
Spomenik istog u Bakuu

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/Uzeir_baku_monument.jpg

NIXIVOJE_NS
December 25th, 2010, 04:47 PM
ako ce ovo da stave na kej onda stvarno :bash:

jakodobarns
December 25th, 2010, 05:03 PM
ako ce ovo da stave na kej onda stvarno :bash:

pa, nece... bice jos gore: bista od nekih 1,5 metra, na postamentu visine 2 metra,

NIXIVOJE_NS
December 25th, 2010, 05:11 PM
hahahahaha :)

Vucko
December 25th, 2010, 05:15 PM
Spomenik azerbejdžanskom kompozitoru na Keju?

Skupštini grada predloženo je da se na Beogradski kej postavi preko tri metra visoka bista azerbejdžanskog kompozitora Uzeira Hadžibakova, tvorca prve muslimanske opere.

Savet za kulturu je predložio ovo obeležje na inicijativu ambasade Azerbejdžana.

Opozicija je ovaj predlog kritikovala, ne samo zbog toga što u Novom Sadu za ovog kompozitora niko nije čuo, već i zbog predimenzioniranosti spomenika.

Predsednik Saveta za kulturu, Miloš Pankov, kaže za "Nacionalni građanski" da je cilj ove inicijative jačanje kulturne i privredne saradnje Srbije i Azerbejdžana. On je napomenuo da na postavljanje, ukoliko ga Skupština odobri, ne bi bila trošena sredstva iz budžeta grada.

Radio 021

Ahahahahaha

Koji carevi djile i kompanija :lol:

Ladno i vas terorisu.Bar imate srece,ovaj u bg-u spomenik ce imati 5 metara

jakodobarns
December 25th, 2010, 05:22 PM
videcemo jos sta ce biti do kraja na skupstini grada, posto je po informacijama koje ja imam, pored opozicije, na savetu za kulturu i lsv bila protiv tog spomenika, a spo je istog dana expresno smenio svoju clanicu saveta koja je glasala pozitivno... moguce je da do kraja nece biti vecine na skupstini za ovu odluku, mada je moguce i da se utale do kraja, ne bi bio prvi put :dunno:

FutogCORE
December 25th, 2010, 05:24 PM
videcemo jos sta ce biti do kraja na skupstini grada, posto je po informacijama koje ja imam, pored opozicije, na savetu za kulturu i lsv bila protiv tog spomenika, a spo je istog dana expresno smenio svoju clanicu saveta koja je glasala pozitivno... moguce je da do kraja nece biti vecine na skupstini za ovu odluku, mada je moguce i da se utale do kraja, ne bi bio prvi put :dunno:

Ko je glavni u tom "savetu za kulturu"?

mukyz
December 25th, 2010, 07:46 PM
konacno novi renderi zezeljevog mosta
******* (http://*******.co.cc/index.php/forum/autoput-magistrale-elezniki-i-reni-saobraaj/13-novi-eeljev-most?limit=10&start=10)

jakodobarns
December 25th, 2010, 08:00 PM
Ko je glavni u tom "savetu za kulturu"?

evo ti spisak sa sajta skupstine grada (http://skupstinans.org/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=41&limit=1&limitstart=5):

САВЕТ ЗА КУЛТУРУ
председник:
1. МИЛОШ ПАНКОВ
заменик председника:

2. ЈЕЛЕНА ЈОВИЋ
чланови:

3. ИВАНА ИНЂИН
4. ДЕСПИНА ШАРУ
5. СЛАЂАНА КРИЖАНИЋ
6. ВЕРА КОПИЦЛ
7. ДАНИЕЛ БОРБАШ
8. БОШКО БАРОШ
9. ЂУРАЂ ЈАКШИЋ
10. ЂУРО ДРЉАЧА
11. ДРАГАН ИГЊАТОВИЋ

neusatz!
December 25th, 2010, 08:47 PM
Klizalište ipak kod Sokolskog doma

Klizalište u dvorištu Sokolskog doma biće postavljeno u narednih nekoliko dana.

Bilo je planirano da klizalište bude na rukometnom igralištu u Dunavskom parku, ali se od toga odustalo jer je, kako je saopštilo "Gradsko zelenilo", potrebno mnogo vremena i sredstava kako bi se stvorili uslovi za rad klizališta na terenu koji godinama nije korišćen.

Klizalište je površine 600 kvadratnih metara, a datum otvaranja, radno vreme, cene ulaznica i iznajmljivanja klizaljki još nisu poznati.

neusatz!
December 25th, 2010, 08:48 PM
Hajdin: Novi Žeželjev most biće impozantan

http://www.021.rs/images/stories/2010/most_zezeljev.jpg

Novi Žeželjev most, čija izgradnja treba da počne sledeće godine, imaće dvokolosečnu prugu i po dve trake za drumski saobraćaj, izjavio je predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Nikola Hajdin.

On je rekao da je taj most veoma značajan za saobraćajnu infrastrukturu, podsetivši da je stari most, koji je srušen za vreme NATO bombardovanja 1999. godine, imao samo jedan kolosek za železnicu na putu od Beograda do Subotice. Novi most će, prema njegovim rečima, biti veći, a imaće dva luka i po svom izgledu u potpunosti će podsećati na stari.

Hajdin, koji je u našoj zemlji ali i širom sveta priznat kao vrstan konstruktor mostova, kazao je da će novi Žeželjev most imati impozantne raspone i da će glavni luk biti dugačak više od 200 metara. Predsednik SANU je rekao da će novi Žeželjev most obezbediti siguran prelaz vozova preko Dunava, dodajući da radovi na njegovoj izgradnji neće biti ništa složeniji od izgradnje drugih mostova, na primer mosta preko Dunava kod Beške ili Mosta Slobode u Novom Sadu.

Tenderski postupak za izgradnju novog Žeželjevog mosta je, kažu u Ministarstvu za infrastrukturu, u završnoj fazi za projekat izgradnje tog objekta, a ukupna investicija je vredna 60 miliona evra.

Projekat starog mosta je uradio naš poznati građevinski inženjer Branko Žeželj, koji se zbog izraženih sumnji u bezbednost mosta prilikom probe, tokom prelaska najtežeg teretnog voza, ispod mosta vozio čamcem da bi svima pokazao kako veruje u svoje delo.

hfusion
December 25th, 2010, 10:18 PM
Danas je kružni tok u Kornelija Stankovića uzeo svoje prve dve žrtve. :D Dva vozila su se lepo "parkirala" na ostrvu u sredini, lepo iskrivivši točkove pri tome. Imam i fotografiju, ali ne mogu trenutno da je izvučem iz telefona.

FutogCORE
December 25th, 2010, 10:25 PM
He, he, he... Očekivano. :D

SSJ5
December 26th, 2010, 12:11 AM
Danas je kružni tok u Kornelija Stankovića uzeo svoje prve dve žrtve. :D Dva vozila su se lepo "parkirala" na ostrvu u sredini, lepo iskrivivši točkove pri tome. Imam i fotografiju, ali ne mogu trenutno da je izvučem iz telefona.
E zivota mi, treba sutra otici, postaviti kameru i ostaviti par dana. I onda baciti best of na youtube XD

nidx_NoviSad
December 26th, 2010, 12:24 AM
Ne svidja mi se ideja za spomenik na keju..:bash:

NIXIVOJE_NS
December 26th, 2010, 01:48 AM
ne svidja se nikome, huligani gde ste sad kad treba :), salim se naravno :D (ali i ovako mu dajem dva dana zivota maximalno)

Da li peticija ista vredi ???

STOP BEOGRADIZACIJI !!!!!

FutogCORE
December 26th, 2010, 04:14 AM
STOP BEOGRADIZACIJI !!!!!

Sad kad nam dođe azerbejdžanizacija, žalićemo za beogradizacijom. :lol:

Goxy
December 26th, 2010, 09:41 AM

Sta, kako, slike please...:ohno:

NShronika
December 26th, 2010, 04:42 PM

Taj kruzni tok me jako zabrinjava zbog mogucih guzvi u spicevima.
Moze kruzni tok na izlazu grada kod groblja, ali ovde... ne znam zasto onda nisu svuda stavili (na raskrsnici kod Hadzi Ruvimove, Futoskog puta...) ako je tako dobro resenje.

Daj sliku sto pre.

NShronika
December 26th, 2010, 04:59 PM
Naša posla

Svidela mi se ideja da se postavljaju novi spomenici i biste u gradu, ali da ce usred urbanistickog kica staviti spomenik Tolostoju, e to je stvarno... zar par godina ce biti ruglo. Sramota gde je ambasador dosao, bilo je i boljih lokacija.

Nisu mogli pravi spomenik Tesli da naprave u NS 2006. a sad se podizu spomenici po politickoj nagodbi. Ako je vec tako onda nek se odvoji deo keja i podigne vise spomenika u nizu pa da imamo spomenicku lokaciju to mislim da bi bilo OK.
Eto pored tog kompozitor iz Azerbejdzana, mogao bi nas Mokranjac.

fat cat
December 26th, 2010, 05:46 PM
Zezelj izgleda odlicno i ultra mi je drago sto ce izgledati kao i pokojni.
Zna li se mozda tacan podatak koliko je tomahavka primio stari pre nego
sto je pao?

mukyz
December 26th, 2010, 06:02 PM
3. deo bulevara Evrope je skoro gotov sve je odradjeno osim osvetljenja koje je do stiglo do kasarne sa desne strane, trebalo bi za par dana da ga puste u promet
Na *******-u ima nekih 100+ danashnjih slika pa uzivajte

fat cat
December 26th, 2010, 06:21 PM
E da, ne znam jeste li snimili ovaj fusheraj na trgu...
Kada se nisam izvrnuo od smeha, a ustvari je tuga bozija...
http://i1211.photobucket.com/albums/cc427/fatcat11/Fotografija-0073.jpg

neusatz!
December 26th, 2010, 09:56 PM
Konačno policijska stanica na Novom naselju

Novo naselje naredne godine dobija stanicu policije, potvrdio je direktor srpske policije Milorad Veljović, a prenosi Novosadska televizija.

"Policijska stanica na Novom naselju u Novom Sadu jedan je od prioriteta u 2011. godini", rekao je Veljović.

Policijska uprava u Novom Sadu trebalo bi da dobije i poseban status, po modelu Beograda, jer je po obimu kriminaliteta odmah iza prestonice, prenosi Novosadska televizija.

NIXIVOJE_NS
December 27th, 2010, 12:15 AM

otkad sam ja na ovom forumu, ova vest je bila 5000 puta, i opet nista, garant opet lazu !!!:bash::bash:

a kriminal cveta......

R1rP0Hxfcx0

BTW, razlika izmedju ove teme i NS kafane je sve manja, a to me plasi.

NShronika
December 27th, 2010, 01:04 AM
Отвара се трећа деоница Булевара Европе

Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић, заједно са градоначелником Новог Сада Игором Павличићем и директором Завода
за изградњу града Бориславом Новаковићем данас ће свечано отворити трећу деоницу Булевара Европе, која се налази између Руменачког пута и Улице Корнелија Станковића.

На око 1.800 метара булевара изграђене су две коловозне и четири саобраћајне траке и за сада су пресвучене са два основна слоја асфалата, док ће завршни бити нанет на пролеће. Ову деоницу са постојећим улицама спајају две кружне раскрснице. Цео посао коштао је око 600 милиона динара, радила су га предузећа “Еуропарк”, “Пут-инвест” и “Градитељ НС”. С. К.

NIXIVOJE_NS
December 27th, 2010, 01:50 AM

u koliko sati ?

nidx_NoviSad
December 27th, 2010, 02:23 AM
Apel

Novosadska policija uputila je apel građanima da preuzmu svoja novoizrađena lična dokumenta kojih trenutno ima blizu 6.000 u Policijskoj upravi. Iz policije podsećaju vlasnike da urađene lične karte i pasoše mogu preuzeti u šalter-sali na Bulevaru oslobođenja 143, svakog radnog dana od 7 do 21 sat, i subotom, od 8 do 16 sati.

Ako neko nije pokupio svoja dokumenta:lol:

nidx_NoviSad
December 27th, 2010, 02:25 AM
@fat cat

Bez nerviranja..Mogu da se kladim da je to privremeno resenje :nuts:

SSJ5
December 27th, 2010, 02:29 AM
u koliko sati ?
11.00 časova

http://www.novisad.rs/sh/content/otvaranje-deonice-bulevara-evrope-za-saobracaj

NIXIVOJE_NS
December 27th, 2010, 02:40 AM
11.00 časova

http://www.novisad.rs/sh/content/otvaranje-deonice-bulevara-evrope-za-saobracaj

moram otici :)

neusatz!
December 27th, 2010, 03:24 AM
Bez gužvi na Kaćkom mostu tek od proleća

Rekonstrukcija Kaćkog mosta i dalje traje, a osim vremenskih uslova, na to utiče i način izvođenja radova...
Kako god okrenuli, građevinci, prema najavama, neće uspeti da završe ovaj posao do proleća. To će svakako najteže pasti vozačima koji umesto tri saobraćajne trake pre mosta iz pravca grada, sada koriste samo jednu.

http://www.24sata.rs/_customfiles/Image/2010/12DECEMBAR/27/ns/most-v.jpg

ŠPIC - To u jutarnjem i popodnevnom saobraćajnom špicu stvara velike gužve, pa je autom potrebno mnogo više vremena za prelazak mosta.
Na pitanje zašto se rekonstrukcija mosta ne ubrza, u Zavodu za izgradnju grada kažu da je rekonstrukcija uslovljena tehnologijom izvođenja radova.
- U pitanju su betonski radovi. Sam beton zahteva određeno vreme za sazrevanje i u vrlo nepovoljno vreme se to radi. Ja sam dao neki rok do proleća i mislim da trenutno ne postoje mogućnosti da se ti radovi ranije završe - kaže pomoćnik direktora ZIG-a Đorđe Kuljančić.
On je najavio da će dalja dinamika radova zavisiti od oštrine zime.
Načelnik gradske Uprave za saobraćaj i puteve Radivoj Pavlov kaže da su radovi bili neizbežni. On objašnjava da je utvrđeno je da je stabilnost mosta krajnje ugrožena, što je, prema procenama građevinskih stručnjaka, svakog trena moglo da dovede do iznenadnog rušenja.
Analizu je još letos uradilo preduzeće "Most-NS", koje je ustanovilo da je Kaćki most opasan i po vozače i po brodove.
Ipak, vozačima koji svakodnevno tuda prolaze, strpljenje popušta. Ono što ih dodatno iritira jeste što često ne vide radnike, a, kako nam je objašnjeno, to je posledica činjenice da oni rade na sanaciji takozvanog sanduka, odnosno same unutrašnjosti mosta, pa jednostavno nisu u ravni sa kolovozom.
Primedaba ima i na rad saobraćajaca koji su retko na mostu. U policiji kažu da saobraćaj uglavnom regulišu kada su najveće gužve, ali da zbog velikog priliva vozila malo šta mogu da učine. Najveća gužva je u špicevima, to jest kada je početak i kraj radnog vremena.

Temerinska petlja pomaže
AUTOPUT - Iako Temerinska petlja još nije završena, dve trake ove saobraćajnice su otvorene ovog meseca, što je donekle rasteretilo gužve u gradu, bar za one vozače koji tuda mogu da izađu na autoput. Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić kaže da bi otvaranje petlje trebalo da pomogne i brži nastavak radova na Kaćkom mostu. "Sledeće godine očekujemo još jedan izlaz na autoput, preko Bulevara Evrope, tako da će grad konačno biti rasterećen iz više pravaca", kaže Pavličić

Izvor 24sata

Goxy
December 27th, 2010, 09:17 AM
^^
Izvor 24sata

Ma koje su to price da ce sledce godine izaci na auto put sa bulevarom evrope, jel oni misle da je narod glup???:ohno:

goran83
December 27th, 2010, 11:14 AM

Neka onda pored azerbejdzanca postave i rodnija kad se on vec nista ne pita bar nek covek ima bistu pa cemo da vidimo ko ce da bude vislji :lol:

goran83
December 27th, 2010, 11:22 AM
e, a jeste li videli sto pale zmigavce kad ulaze u kruzni tok? :)

hfusion
December 27th, 2010, 11:30 AM
Arena otvorena za sve Novosađane 30. decembra

Bioskop "Arena sineplex" će u četvrtak, 30. decembra biti otvoren za sve Novosađane. Direktor "Art viste" Zoran Cvetanović, kaže za Radio 021 da će građani ulaznice za film "Montevideo, Bog te video" u režiji Dragana Bjelogrlića moći da kupe na jednoj od šest blagajni bioskopa.

"Svečano otvaranje će biti u sredu i to je bez ulaznica, isključivo sa pozivnicom, a dan kasnije počinje normalno da radi biletarnica", objašnjava Cvetanović. On dodaje da će građani moći da rezervišu ulaznice i preko interneta.

"Biće i mogućnost on lajn rezervacije. Kad se uvede pej pal opcija, građani će moći karte da kupe od kuće, odštampaju i donesu u bioskop", navodi Cvetanović.

Arena renovirana u skladu sa najnovijim svetskim standardima

Poseduje šest vrhunski opremljenih sala ukupnog kapaciteta od oko 1.000 mesta. Sve sale su opremljene projekcionom tehnikom poslednje generacije, luksuznim sedištima kao i sistemima za klimatizaciju. Novi Sad je dobio i prvu salu u Vojvodini sa 3D Dolby Digital tehnologijom koja omogućava vrhunski doživljaj 3D fimova.

Na repertoaru Arene svakodnevno će biti preko petnaestak različitih filmova, koji će se prikazivati u skoro četrdeset projekcija tokom čitavog dana. Najavljeno je da će svakog dana na repertoaru biti nekoliko filmova za decu, a jednom nedeljno će biti organizovan i "Happy day", dan kada će karte biti prodavane po nižim cenama.

Cena ulaznice će biti 250 dinara za redovne filmove i oko 400 dinara za 3D filmove.

Izvor: Radio 021

mihhor
December 27th, 2010, 11:51 AM
Za sve one kojima su "novine" primarni izvor informacija preporucujem da procitaju i Cement, poslednje izdanje besplatno i na site-u kuda.org:
http://www.kuda.org/
Za one koji zele i da aktivno ucestvuju u razvoju grada preporucujem da se prikljuce javnim raspravama organizovanim od strane istog u saradnji sa mnogim drugima.

Duja
December 27th, 2010, 01:14 PM
Spomenik istog u Bakuu

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/Uzeir_baku_monument.jpg

Odlično bi se uklopio na temelje srušene jermenske crkve preko puta Bazara... da simbolika bude kompletna. :cripes:

solimns
December 27th, 2010, 01:24 PM
...

Ranko Su NS
December 27th, 2010, 01:45 PM
solimns
samo dva posta pre tebe ista vest. malo prati da ne dupliramo

solimns
December 27th, 2010, 02:01 PM
primetio sam... pokušao sam da izbrišem, ali nisam uspeo... zato sam stavio ... :-)

Kabacum
December 27th, 2010, 03:39 PM
Отворена трећа деоница Булевара Европа

27. децембар 2010. | 02:15 → 13:04 | Извор: РТВ |

Трећу деоницу Булевара Европе од улице Корнелија Станковића до Руменачког пута у дужини од 1.800 метара, свечано су отворили пресецањем врпце председник Владе Војводине Бојан Пајтић, градоначелник Новог Сада Игор Павличић и директор ЈКП "Завод за изградњу града" Борислав Новаковић.

Тиме је растерећен правац из Руменке и Кисача, а по први пут Нови Сад је добио и две раскрснице кружног тока, на укрштању булевара са улицом Корнелија Станковића и са Руменачким путем.

http://i56.tinypic.com/wvwia0.jpg

Завршетак последње деонице Булевара Европе и спајање са ауто-путем Суботица-Београд очекује се до пролећа 2012. године, а то ће омогућити бржи и интензивнији привредни развој не само Новог Сада него и општина које гравитирају ка њему, нагласио је председник Владе Војводине Бојан Пајтић приликом отварања.

Kabacum
December 27th, 2010, 03:41 PM
http://i54.tinypic.com/2qa1imo.jpg

everson
December 27th, 2010, 04:36 PM
Kakvi klovnovi! :D
Stanlio, Olio i izmedju njih lider u presecanju vrpci!

nebojsamiseluk
December 27th, 2010, 04:56 PM
Peticija zbog teskog deficita u zasluznim licnostima ,grad Novi Sad bi trebao da se okrene i potrazi ,zasluzne licnosti po svetu .Recimo pored svetski poznatog kompozitora prve islamske opere (Novi Sad inace grad sa dugom islamskom istorijom) bi trebao da o trosku budzeta postavi spomenik svetski poznatom Turkmenistanskom moderatoru skolstva ,pa Kazahstanskom medicinskom inovatoru ,a ne treba zaboraviti ni mongolske arhitekte vredne pomena .
Stoga sto pre pokrenuti peticiju ,mada razmisljam da napravimo spomenik predsedniku Vencuele ili Irana ,e tada bi za nas znao ceo svet

hfusion
December 27th, 2010, 06:03 PM
Evo i pomenute fotografije. U levom delu blizu ivice vidite drugog pacijenta koji je bio izvlačen oko pola sata nakon što sam slikao ovo.

http://img651.imageshack.us/img651/1053/25122010064medium.jpg (http://img651.imageshack.us/i/25122010064medium.jpg/)

Vucko
December 27th, 2010, 06:51 PM
Peticija zbog teskog deficita u zasluznim licnostima ,grad Novi Sad bi trebao da se okrene i potrazi ,zasluzne licnosti po svetu .Recimo pored svetski poznatog kompozitora prve islamske opere (Novi Sad inace grad sa dugom islamskom istorijom) bi trebao da o trosku budzeta postavi spomenik svetski poznatom Turkmenistanskom moderatoru skolstva ,pa Kazahstanskom medicinskom inovatoru ,a ne treba zaboraviti ni mongolske arhitekte vredne pomena .
Stoga sto pre pokrenuti peticiju ,mada razmisljam da napravimo spomenik predsedniku Vencuele ili Irana ,e tada bi za nas znao ceo svet

:applause:

nebojsamiseluk
December 27th, 2010, 08:21 PM
Umesto Miletića spomenik Ahmeninedzadu !
Živela islamska revolucija je!!!
Ljudi gde može da se pobunimo protiv ovog spomenika to je strašno biće me sramota detetu da kažem da se nisam bunio

NIXIVOJE_NS
December 28th, 2010, 12:28 AM
Huliganiii trebamo vas :)

kontam da su ovo uradili samo da bi huliganima skrenuli paznju sa Tolstoja i sa kosarkaskih terena :)

ovo bi bio prvi put da kazem, huligani svaka vam vam cast tako treba !!!!!!, nek nose to g*vno u Baku gde mu je i mesto, koji ce mi k*rac ovde na keju

uno beso fuerte
December 28th, 2010, 12:45 AM
Huliganiii trebamo vas :)

kontam da su ovo uradili samo da bi huliganima skrenuli paznju sa Tolstoja i sa kosarkaskih terena :)

ovo bi bio prvi put da kazem, huligani svaka vam vam cast tako treba !!!!!!, nek nose to g*vno u Baku gde mu je i mesto, koji ce mi k*rac ovde na keju

Da malo ipak ne prelazis granicu ukusa ili i nesto vise?

Ko bi, po tebi, trebao da ima spomenik u Gradu? Daj neka imena.

Fleetwood Brougham
December 28th, 2010, 12:55 AM
Ako izuzmemo domacu selekciju zasluznih gradjana ( istorija-umetnost-politika ) i ako hocemo da nekom strancu ucinimo cast i ovekovecimo ga na taj nacin, uvek mozemo da zabodemo jednog Ajnstajna. Covek je ziveo ovde 2 godine i navodno dosta toga i uradio dok je stanovao u Kisackoj 20... ;)

Ica
December 28th, 2010, 01:28 AM
Je l' su stavili na kruznom toku obavestenje koliko se puta smes vrteti u krug? :)

NIXIVOJE_NS
December 28th, 2010, 01:59 AM
Da malo ipak ne prelazis granicu ukusa ili i nesto vise?

Ko bi, po tebi, trebao da ima spomenik u Gradu? Daj neka imena.

ima ih

na prvom mestu Djindjic

zatim

Tesla
Ajnstajn
Milutin Milankovic
Branko Zezelj
Karadjordje
Dusko Radovic
Marija Terezija

Roki :) salim se

ima ih

uno beso fuerte
December 28th, 2010, 02:16 AM
ima ih

na prvom mestu Djindjic

zatim

Tesla
Ajnstajn
Milutin Milankovic
Branko Zezelj
Karadjordje
Dusko Radovic
Marija Terezija

ima ih

Spisak ispod jos i ide, ali kako brate Dindjic ispred Tesle i Ajnstajna !? :lol:

Posto je za pok. Djindjica 20% glasackog tela bila misaona imenica gde bismo onda trebali spomenik Tadicu?! On je dobacio 25 %....
Uostalom, zasto ispred svih njih ne Micunovica ili Cavoskog :banana:

Ili Pajtica? :)
Ups, on ima spomenik. Pardon, imao ih je vise.

Neki stvarno misle da je Novi Sad palanka. Tuzno, pretuzno...

Ranko Su NS
December 28th, 2010, 07:47 AM
stavljam interesantan video (http://www.dnevnik.rs/node/17898) video ne mogu ovde postaviti pa eto link

misel
December 28th, 2010, 08:33 AM
Da, zanimljiv je posebno zadnji pasus u vezi zaduženja grada.
Podržavam, iako nisam njihov ''fan''. Logično je valda da ljudi u 21 veku imaju kanalizaciju. A zašto baš sad, pa izbori naravno! I drugo, potrošili su pare od legalizacije upravo na Bulevar Evrope, pa moraju da obezbede iste za kanalizaciju.

Kabacum
December 28th, 2010, 08:43 AM
Mislim da sve novosadjane treba da bude sramota sto nema ni jedan spomen Mariji Tereziji!

Goxy
December 28th, 2010, 08:58 AM
e, a jeste li videli sto pale zmigavce kad ulaze u kruzni tok? :)

Kad ulazis u kruzni tok i odmah hoces da skrenes desno (znaci prvi izlaz) nepisano pravilo je da upalis zmigavac da obavestis ovog iza sebe gde ces ici da bi se on prebacio u levu traku pri ulasku u raskrsnicu, to ti je kao neka kolegijalnost...:cheers: mada kod nas ne daju zmigavac ni kad skrecu u ulicu:ohno:

Inace vozikao sam se kroz kruzne tokove i ma koliko ja znao da prodjem kroz njih jos uvek moram dobro da obratim paznju jer ima likova koji ocigledno cekaju zeleno na semaforu kojeg nema....:bash:

Goxy
December 28th, 2010, 09:10 AM
ima ih

na prvom mestu Djindjic

zatim

Tesla
Ajnstajn
Milutin Milankovic
Branko Zezelj
Karadjordje
Dusko Radovic
Marija Terezija

ima ih

Opet ponavljam Dusko Trifunovic, pa deci mozes da kazes to je cika koji je pisao one pesme koje ucis u skoli, a sta da kazem za ovog osim "ma tu je neko uzeo debele pare da bi postavio ovaj spomenik"...:ohno:

Goxy
December 28th, 2010, 09:19 AM
Павличић: Град узајмљује 3,5 милијарди динара

По речима градоначелника Игора Павличића, Нови Сад ће позајмити и утрошити око 3,5 милијарде динара за изградњу дела Булевара Европе до аутопута, али и за изградњу канализације у градским и приградским насељима. Како је навео, на пролеће ће бити завршена 33 пројекта за изградњу канализације, а модел ће највероватније подразумевати да ће град градити примарну канализацију, а мештани секундарну. Већ почетком године град ће расписати неколико тендера за избор најповољнијег кредита код банака и других финансијских институција.

Ok slazem se, ali ako kroz legalizaciju platis izgradnju npr. kanalizacione mreze zasto ti onda vodovod i kanalizacija jos posle naplati prikljucak??? Pa jel to meni naplacuju prikljucak na mrezu koju sam ja izgradio???

FutogCORE
December 28th, 2010, 10:59 AM
Ako izuzmemo domacu selekciju zasluznih gradjana ( istorija-umetnost-politika ) i ako hocemo da nekom strancu ucinimo cast i ovekovecimo ga na taj nacin, uvek mozemo da zabodemo jednog Ajnstajna. Covek je ziveo ovde 2 godine i navodno dosta toga i uradio dok je stanovao u Kisackoj 20... ;)

+1 Apsolutno se slažem za Ajnštajna.

Bilo bi lepo kada bi se grad malo obogatio spomenicima, ali ne bi bilo lepo da se pretera sa tim. Npr., gledajući slike Skoplja primetio sam da su posadili raznorazne spomenike po celom gradu. Neki su ok, neki bezveze, a generalno je kičeraj jer ih ima previše...

A, ako bi se zezali kao u Žitištu, Međi ili Mostaru, iz zajebancije bih postavio spomenik nekom strip junaku ili superheroju. Recimo Spajdermen se zakačio na glavnu poštu i posmatra prolaznike. :D

Boda Tajson
December 28th, 2010, 11:19 AM
Spajdermen bi vise prilicio nekim skyscraperolikim gradovima :)
Znate ono, popne se Spajdermen na Beogradjanku, gleda okolo pa kaze "Gde sad koju picku materinu?"

Fleetwood Brougham
December 28th, 2010, 11:22 AM
Ja sam skroz za neki zez spomenik strip junaku. Posto je NS u bivsoj Jugoslaviji bio meka stripa ( Stripoteka, Zagor, Dilan Dog..... i jos brdo izdanja su izlazila ovde ), bilo bi pre cool kada bi imali spomenik Dilan Dogu ili Marti Misteriji... :D

Ovo je moja lista zasluznih Nsadista:

Ajnstajn
Mika Antic
Vuk Karadzic - nije novosadista ali je ziveo jedno vreme ovde i jak je lik
Danilo Kis - isto
Vasko Popa
Branislav Nusic - takodje je ziveo
Aleksandar Tisma

Ima jos par imena koja su sve srpska i koja bi mogla da dobiju spomenik ( Milankovic na primer ). Iskreno, nisam za Djindjica. Jos je rano

mukyz
December 28th, 2010, 12:34 PM
Obavestavam vas da se od danas nakon upesnih mesec dana rada sajt ******* nalazi na novoj stalnoj adresi http://www.*******.rs

Ranko Su NS
December 28th, 2010, 12:52 PM
čestitam mukyz i nadam se da će ******* dostići slavu beobilda i normalno ssc-a
I mogu ti reći da si dobro počeo

uno beso fuerte
December 28th, 2010, 01:01 PM
Ceda Jovanovic i Jelena Karleusa, anyone?

Imaju dobre stavove i potrebnu sirinu

Ranko Su NS
December 28th, 2010, 01:04 PM
ej ajde se sprdajte u ns kafani

lexaNS811
December 28th, 2010, 02:22 PM

na toj adresi treba napraviti kucu muzej sa bistama ajnstajna i mileve maric u prirodnoj velicini,..
da su malo inovativniji,ispred hotela vojvodina u centru grada naslo bi se mesta za neku bistu gosce tog hotela marlen ditrih.
neko je vec spomenuo..velika je sramota za novi sad sto nema spomenik mariji tereziji koja je dala najvece slobode srbima u backoj,banatu,sremu,slavoniji,baranji,itd..a ona je ujedno kuma novom sadu jer mu je dala ime i proglasila ga slobodnim kraljevskim gradom.
itd.
sve u svemu,ako se oni likovi iz grada kojim slucajem usude da nam u grad postave spoemnik kantautoru prve muslimanske opere,pozvacu vas da organizujemo neku akciju..recimo,prekrivanje tog spomenika..ne pada mi na kraj pameti da ga rusim,saram,itd..i tako uvredim nekoga,ali u isto vreme mi ne pada na kraj pameti da dopustim rodniju i del boju da uriniraju po gradjanima novog sada zbog njihovih boolja u stranci

Fleetwood Brougham
December 28th, 2010, 03:16 PM
Marija Terezija je bitan lik i zasluzuje spomenik.

EagleX
December 28th, 2010, 03:25 PM
ima ih

na prvom mestu Djindjic

zatim

Tesla
Ajnstajn
Milutin Milankovic
Branko Zezelj
Karadjordje
Dusko Radovic
Marija Terezija

ima ih

Milena Ajnstajn,
Johan Straus II

lexaNS811
December 28th, 2010, 03:33 PM
I da dodam jos nesto.politicarima ni u ludilu ne bih dao imena ulica dokle god ne postoji izvesna istorijska distanca,kako se ne bi desilo da sa novom vlasti dolaze nova imena ulica...(a to je kod nas vrlo poznata patkometrijska disciplina)

NShronika
December 28th, 2010, 04:05 PM
Nije Marija Terezija dala slobodu Novom Sadu, vec su tadasnji stanovnici grada uzajmili ogromnu kolicinu para uz svoj pocetni ulog i na taj nacin novcem otkupili status "slobodnog kraljevskog grada". Marija Terezija je tu samo sarnula povelju.

lexaNS811
December 28th, 2010, 04:28 PM
Nije Marija Terezija dala slobodu Novom Sadu, vec su tadasnji stanovnici grada uzajmili ogromnu kolicinu para uz svoj pocetni ulog i na taj nacin novcem otkupili status "slobodnog kraljevskog grada". Marija Terezija je tu samo sarenula povelju.

ja bih sad platio Boti da nam potpise istu povelju,i dao bi mu glavnu ulicu u gradu:banana:
to je cinjenica sto si napisao..samo,to je bilo samo nekih 200+ godina iza nas,kada su centralnoj srbiji bili zahvalni sto su im poturcili samo 3 od 4 deteta:nuts:

ako ni zbog ceg drugog(mada,Novi Sad je tek nakon toga poceo svoj razvoj kao grad) onda zbog ovoga

Град је званично добио име Нови Сад (Neoplanta на латинском језику) 1748. када је постао слободан краљевски град. Царица Марија Терезија је тим поводом 1. фебруара 1748. издала едикт који гласи:

„Ми, Марија Терезија, Божјом милошћу царица римска а краљица Угарске, Чешке, Далмације, Хрватске, Славоније, Раме, Србије, Галиције, Лодомерије итд. итд. дајемо гласом овога писмена на знање свакоме, кога се тиче да тај толико пута спомињани наш Петроварадински камерални град, који лежи на другој страни Дунава у бачкој жупанији на земљишту Сајлово, силом наше краљевске моћи и угледа из раније наведених разлога учинимо својим слободним краљевским градом и да га уврстимо, примимо и упишемо у број, круг и ред осталих наших слободних краљевских градова наше краљевине Угарске тако и наших наследних земаља, укидајући му досадашње име Петроварадински Шанац, нађосмо за добро да се убудуће зове и да му наслов буде Неопланта, мађарски Uj-Videgh, немачки пак Ney-Satz, српски Нови Сад и бугарски Млада Лоза.

Deklaratorija (Rescriptum Declaratorium Illyricae Nationis) Marije Terezije od 16. jula 1779. godine.

"Marija Terezija, po božjoj milost rimska carica, ugarska i česka kraljica... Pošto se nama prema Našoj najvišoj službi svidelo da one poslove koje je nedavno ukinula Srpska dvorska deputacija u delima vere i privilegija srpskog naroda otpravljala, milostivo poverimo pridvornim vlastima nadležnih zemalja i Vojne granice, koje su sve ostale poslove ovog naroda i dosada svagda otpravljale: - pa koliko zbog toga što je ovim nastala promena u otpravljanju dela, koje je bilo propisano proglašenim regulamentom od god. 1777, toliko i zbog toga što su nesjedinjeni grčkoga zakona(pravoslavni) najponiznije zamolili da bismo, po Našoj carskoj i kraljevskoj milosti, odstupili od nekih tačaka rečenoga Regulamenta, milostivo smo naredili: da kako rečeni Regulament tako i onaj od god. 1770 pokupe od onih vlasti po Vojničkoj granici kojima su dostavljeni bili radi proglašenja i radi vlastitog uputstva, uz dodatak da se i oni komadi imaju pokupiti što su ih pojedini ljudi za svoju vlastitu potrebu pokupovali; pa svi da se vrate u ruke Našeg Dvorskog ratnog saveta - a Regulament da se na ovaj način izmeni, tako izmenjen da se proglasi i da se svi oni kojih se tiče obvežu na tačno njegovo izvršavanje, i to:

1. Mi ćemo naš srpski narod, dokle god ostane u vernosti i u dužnoj pokornosti prema Nama, najmilostivije štititi, držati u uživanju privilegija, što su od Nas i od Naših predaka najmilostivije podeljene i potvrđene, a po smislu i po razumevanju ovoga Našeg najmilostivnijega Reskripta, kao i po smislu onoga Reskripta koji je preko Naših gore spomenutih dvorskih vlasti dne 6 i odnosno 30. aprila ove godine izdat na pravoslavnog mitropolita i koji je ujedno dostavljen radi uprave Našim pograničnim General-komandama, a preko ovih dostavljen je dijecezalnim vladikama pravoslavnih stanovnika u Vojnoj granici.

2. Kao što će pravoslavni srpski narod: u Karlovačkoj, Banskoj, Varaždinskoj, u Slavonskoj i u Banatskoj Vojnoj granicu u delima koja se tiču vere, savesti, zakona i uopšte duše, zavisiti od svoga mitropolita i od svojih vladika, tako će isto srpski narod, skupa sa svojim sveštenstvom u Vojnoj granici, zavisiti najpre od Naše u svakoj Granici postavljene Generalkomande, a onda od Našeg Dvorskog ratnog saveta; bilo kakva žalba upućena neposredno nama, mimo spomenute vlasti neće se uvažiti.

3. Arhiepiskop i mitropolit za svoga života samo je u crkvenim delima vrhovni starešina, ali nikako nije u građanskim poslovima glava srpskog naroda; mitropolita neka bira narod u unapredak, ali ostaje Našoj cr. i kr. vlasti da taj izbor potvrđujemo, da ga u Narodnom saboru proglašujemo i da predajemo dostojanstvo i vlast novoizabranom mitropolitu preko Našeg c. kr. poverenika, kada Nam se mitropolit prethodno zakune, po svojoj dužnosti, na vernost, na odanost i pokornost.

58. Kako bi lakše bilo i srpskom sveštenstvu i narodu nabavljati potrebne knjige, dali smo stoga ovde podići posebnu stampariju za srpski i ostale istočne jezike, iz koje će ubuduće one knjige koje su dosada iz tuđih zemalja skupo nabavljane - iste kakvoće ali pa manju cenu moću dobivati.

60. Kao dosada tako i ubuduće bez Naše prethodne dozvole nije slobodno pravoslavnim držati opšti ili partikularni Sabor. I kada se zamoli dopuštenje za držanje Sabora, treba ujedno Nama naznačiti za to potrebne troškove. Isto tako, nije slobodno ni od strane mitropolita, ni od sveštenika, niti od strane pravoslavnih odašiljati izaslanstva ili deputacija k Našem dvoru, dok se pre ne imenuju osobe, dok se ne prijavi zbog čega deputacija hoće da dođe, dok se ne iskaže odakle će se za to namaći trošak bez opterećivanja vojništva i poreskih obveznika i dok se za to ne dobije Naša najmilostivnija dozvola, pa i onda zabranjuje se najozbiljnije i mitropolitu, i vladikama, i svima pravoslavnima sabiranje priloga bilo kakvim vidom.

64. Držanje staroga kalendara, koga su se pravoslavni pred do godine 1769. držali, najmilostivnije potvrđujemo i nadalje. Ali u onim mestima gdje pravoslavni pomešano stanuju s rimokatolicima moraju pravoslavni osim nedelje, koja se i onako s obe strane zajednički svetkuju, veće rimokatoličke praznike, a poimence: praznik rođenja Hristova ili Božić i praznik Telova(Brašančevo) skupa s rimokatolicima svetkovati, ili da ne bi bilo sablazni, moraju svoje dućane i radionice bar zatvorene držati celoga dana i ne raditi nikakvih rabotnih poslova. Ostale rimokatoličke praznike ne moraju pravoslavni svetkovati, ali su dužni od 8 do 10 časova do podne, kada se služi rimokatolička misa, sve dućane i radionice pozatvarati i ne raditi ni zanatlijskog posla kod koga se lupa, niti drugoga koga kojim bi se moglo dati do povoda javnoj smetnji ili nemiru.

65. Pravoslavni smeju some one praznike svetkovati koji su sinodalno potvrđeni 1774. godine i koji su naznačeni u prilogu pod slovom E). Na sve ostale praznike što su razrešeni od ovoga i od pređašnjega Sinoda treba da svaki ide sa svojim poslovima i da te dane ne svetkuje.
Osim toga ipak dopuštamo, što pravoslavni u kakvoj teškoj nevolji, osobite svetitelje izabraše za zaštitnike i zavetovaše se da će ih svetkovati, i što taj zavet prenese i na svoje potomstvo. Takve, dakle, zavetne praznike mogu oni po oni po starodavnom običaju po ceo dan svetkovati, kako pojedine porodice tako i cele mesne opštine, pa čak i čitavi okruzi, i niko ih ne sme goniti da na te dane rade.

Ali ubuduće nije slobodno nijednoj opštini ni sebe ni svoje potomke ovakvim zavetima obvezivati dok prethodno, preko vladike, ne prijave mitropolitu uzrok i posebnost zaveta i dok na to ne dobiju dozvole, potvrde i blagoslova; a to mitropolit neka ne daje tako lako, nego ako bi baš imao važna uzroka da uvaži takvu molbu ove ili one opštine, ima to nama javiti preko dotične dvorske vlasti.

Kako su mnogim svetiteljima čije je svetkovanje Sinod razrešio crkve podignute i posvećene, to neka je slobodno svetkovati u tim mestima i te praznike, ili crkvene zaštitnike.„

sergio-m
December 28th, 2010, 04:39 PM
ja predlazem veliku dobrotvorku mariju trandafil!

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0_%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BB

SSJ5
December 28th, 2010, 04:53 PM
ja predlazem veliku dobrotvorku mariju trandafil!

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0_%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BB
Vidis, to ne bi bilo lose. Nisam ni cuo za nju, a trebao sam :) Mada mislim da je prioritet Ajnstajn, posto dosta ljudi ne zna da je ziveo u Novom Sadu, a svetski je poznat.

lexaNS811
December 28th, 2010, 05:07 PM
Vidis, to ne bi bilo lose. Nisam ni cuo za nju, a trebao sam :) Mada mislim da je prioritet Ajnstajn, posto dosta ljudi ne zna da je ziveo u Novom Sadu, a svetski je poznat.

jel si ti iz NS?
jedan od centralnih gradskih trgova nosi njeno ime.:shifty:

uno beso fuerte
December 28th, 2010, 05:09 PM

Primer Praga nije los, slicno se moze videti i u Sloveniji. Ukratko, oni su od krajnje banalnih (cesto) ili manje banalnih dogadjaja i likova napravili jednu lepu, zaokruzenu pricu pa cete sresti raznorazne stvarcice koje vam privlace paznju. Znaci kada bi bila neka vizija sta hoce od tih spomenika, pa da se onda odredimo je li prihvatljivo ili sta da se koriguje, a ne izolovani slucajevi koji jedan sa drugim nemaju veze.
Ovde je nesto drugo, vaznija je stranka na vlasti ili donacija za park nego rodjena majka.

Nemam nista protiv ni tog azerbejdzanskog pisca, kada bi se to lepo i argumentovano predtsavilo i bilo prihvaceno od onih koji ce svakji dan prolaziti pored, ali ovako podlo i na mala vrata, je zaista za osudu. Da bar javnost zna o kakvom se dilu radi, ali cak ni to.

Ranko Su NS
December 28th, 2010, 05:33 PM
rade fasade na Trgu mladenaca

http://img26.imageshack.us/img26/7029/img0550q.jpg
By rankosuns (http://profile.imageshack.us/user/rankosuns) at 2010-12-28

http://img218.imageshack.us/img218/3293/img0549d.jpg

http://img339.imageshack.us/img339/5381/img0574eze.jpg

lexaNS811
December 28th, 2010, 05:43 PM
rade fasade na Trgu mladenaca

jel su se paraziti sa clanskim kartama mafije iselili iz adamoviceve palate?

SSJ5
December 28th, 2010, 08:29 PM
jel si ti iz NS?
jedan od centralnih gradskih trgova nosi njeno ime.:shifty:
Jesam iz Novog Sada, ali za taj trg u zivotu nisam cuo.

Primer Praga nije los, slicno se moze videti i u Sloveniji. Ukratko, oni su od krajnje banalnih (cesto) ili manje banalnih dogadjaja i likova napravili jednu lepu, zaokruzenu pricu pa cete sresti raznorazne stvarcice koje vam privlace paznju. Znaci kada bi bila neka vizija sta hoce od tih spomenika, pa da se onda odredimo je li prihvatljivo ili sta da se koriguje, a ne izolovani slucajevi koji jedan sa drugim nemaju veze.
Ovde je nesto drugo, vaznija je stranka na vlasti ili donacija za park nego rodjena majka.

Nemam nista protiv ni tog azerbejdzanskog pisca, kada bi se to lepo i argumentovano predtsavilo i bilo prihvaceno od onih koji ce svakji dan prolaziti pored, ali ovako podlo i na mala vrata, je zaista za osudu. Da bar javnost zna o kakvom se dilu radi, ali cak ni to.
Slazem se. U Novom Sadu nema puno turisticki atraktivnih lokacija. A moglo bi se napraviti puno od ovoga sto imamo na raspolaganju, uz malo kreativnosti i investicija.

FutogCORE
December 28th, 2010, 08:58 PM
Jesam iz Novog Sada, ali za taj trg u zivotu nisam cuo.

Kako ne? :nuts: U centru grada je...

SSJ5
December 28th, 2010, 09:22 PM
Kako ne? :nuts: U centru grada je...
Nemam pojma XD Tj mozda i jesam cuo, ali nisam zapamtio.

kasko
December 28th, 2010, 10:16 PM
Nije Marija Terezija dala slobodu Novom Sadu, vec su tadasnji stanovnici grada uzajmili ogromnu kolicinu para uz svoj pocetni ulog i na taj nacin novcem otkupili status "slobodnog kraljevskog grada". Marija Terezija je tu samo sarenula povelju.

Da ne zapocinjemo politicko prepucavanje, ovo je malo zlonamerna izjava koja oslikava Mariju Tereziju kao nekog piona, jer da nije Marija Terezija htela da potpise ukaz ne bi slobodu otkupilo ni svo zlato ovog sveta. A sta nam je osim slobodnog grada jos podarila zapisano je u Istoriji i moze da se nabraja.

kasko
December 28th, 2010, 10:18 PM
Nemam pojma XD Tj mozda i jesam cuo, ali nisam zapamtio.

Ukrstanje Kisacke, Temerinske, Jovana Subotica i Pasiceve.

SSJ5
December 29th, 2010, 12:24 AM
Ukrstanje Kisacke, Temerinske, Jovana Subotica i Pasiceve.
Aaaaaaaaahaaaaaaa. E vidis nisam ni znao da to ima ime :D

hfusion
December 29th, 2010, 11:00 AM
Ovaj put nemam sliku, ali sam čuo od prijatelja da se rano jutros jedan Golf namestio na centralni deo kružnog toka :D kako bi lepo legla jedna kamera tamo...

FutogCORE
December 29th, 2010, 11:17 AM
Ovaj put nemam sliku, ali sam čuo od prijatelja da se rano jutros jedan Golf namestio na centralni deo kružnog toka :D kako bi lepo legla jedna kamera tamo...

Jeste. :D Video sam ga sinoć, samo me mrzelo da ga slikam. Uslikaću ga danas, ako je i dalje tamo...

everson
December 29th, 2010, 11:28 AM
Yup! Sad prosao i video golfa kako je zaorao. Jbg, ne kazu dzabe da je to najbolja poljo masina posle traktora :D

kasko
December 29th, 2010, 11:31 AM
To moze samo neka pijana budala. Juce sam doduse video jednog koji je stao na ulasku i razmisljao jedno vreme sta mu je raditi iako vozila nije bilo.

Ono sto je izuzetno opasno je presecanje pri izlasku iz kruznog toka pravo iz unutrasnje trake tik ispred vozila u spoljasnjoj bez davanja ikakvog signala. Ocekujem prvi takav udes u sledecih nedelju - dve.

kasko
December 29th, 2010, 11:45 AM
Oтвара се омиљени градски биоскоп

Свечано отварање биоскопа „Арена Синеплекс“ заказано је за данас у 20.30 часова, када ће у Новом Саду премијерно бити приказан најновији филм домаће продукције „Монтевидео, бог те видео!“,

у режији Драгана Бјелогрлића. Сценарио је писао Срђан Драгојевић у сарадњи са Ранком Божићем, а на основу истоимене књиге познатог спортског новинара Владимира Станковића, која говори о фудбалским јунацима из 1930-те године.
Свечаном отварању присуствоваће само гости са позивницама и представници медија док ће Новосађани већ од сутра, од 11 сати ујутро, карте за пројекције моћи да купе на благајнама „Арене“. Још увек није познато које ће бити цене карата, нити шта ће бити на репертоару, али како кажу из компаније „Арт Виста“, износ ће бити пријемчив грађанима а зависиће од тога у којој сали је пројекција, који је дан или термин у питању.
По речима првог човека „Арт Висте“, иначе закупца биоскопа „Арена“ Зорана Цветановића, још се не зна које ће све сале, поред Велике у којој ће вечерас бити приказан филм, бити оспособљене за рад јер мајстори и даље раде на повезивању уређаја и „шминкању“ сала. Питали смо и да ли је бисокоп добио употребну дозволу, која се издаје на основу извештаја теренске грађевинске комисије надлежних служби а која потврђује да се закупац у свему држао одобреног плана, у овом случају плана реконструкције биоскопа.
- Упоредо са радовима иде и процес за добијање употребне дозволе али сад не могу ништа више да кажем о томе, у огромној сам фрци, не спавам ноћима, и трудим се да ово што пре завршимо. О свему ћемо да причамо после отварања- каже Цветановић.

- dnevnik

lexaNS811
December 29th, 2010, 02:34 PM
To moze samo neka pijana budala. Juce sam doduse video jednog koji je stao na ulasku i razmisljao jedno vreme sta mu je raditi iako vozila nije bilo.

Ono sto je izuzetno opasno je presecanje pri izlasku iz kruznog toka pravo iz unutrasnje trake tik ispred vozila u spoljasnjoj bez davanja ikakvog signala. Ocekujem prvi takav udes u sledecih nedelju - dve.

mislim da gresis.ljudi ovde jednostavno nisu navikli na kruzne tokove.mislim da je problem u vozackoj (ne)kulturi,a jos vise u neznanju.
zrenjaninci bi se snasli bez problema:lol:,mislim da imaju vise kruznih nego ostatak zemlje zbirno:lol:
nego,ja cenim da kruznom toku tu nije mesto..i da su to bacene pare.
cenim da ce za maks 2-3 godine biti pokrenuta inicijativa da se postave semafori..

FutogCORE
December 29th, 2010, 03:48 PM
Evo kružnog toka. Šteta, Golf je sklonjen. :)

v1EhBQiuCGI

Ranko Su NS
December 29th, 2010, 08:00 PM
021.rs

Od 2011. Novosađani dužni 3,5 milijardi dinara

U narednoj godini, Novosađani mogu da očekuju obnovu škola, nove saobraćajnice i objekte, obećao je gradonačelnik Igor Pavličić, pravdajući na Skupštini grada planirani budžet za sledeću godinu. Međutim, među obećanjima je i zaduživanje Novog Sada u iznosu od 3,5 milijarde dinara, koje će biti iskorišćene za izgradnju kanalizacije u prigradskim naseljima i spajanje Somborskog i Bulevara Evrope.
Pavličić je najavio obnovu škola, izgradnju novog vrtića, novi bazen na Spensu, kanalizaciju u prigradskim naseljima, policijsku stanicu na Novom naselju i početak izgradnje drumsko železničkog mosta. Takođe, kao izuzetno važan projekat, istakao je završetak izgradnje Bulevara Evrope i njegovo spajanje sa Somborskim bulevarom.
"Očekujemo da ćemo na potezu novog bulevara dobiti nove privredne zone za razvoj grada, dobiti nove parcele, pa ćemo od svega toga puniti budžet u budućnosti, a to je naš osnovni cilj", rekao je on.
Opozicija: Budžet rasipnički
Odbornici opozicije su budžet okarakterisali kao nerealan i rasipnički. Kako je istakla odbornica Srpske radikalne strane, Snežana Mušicki, građani nisu zainteresovani za izgradnju kružnih tokova i velelepnih objekata, jer ih muče poskupljenja, nezaposlenost i nemaština.
Međutim, član Gradskog veća za finansije, Živko Makarić, kaže da je budžet napravljen vrlo obazrivo. "Znamo da je do 24. decembra prihodna strana budžeta za 2010. godinu ostvarena sa preko 92 odsto, što nam daje sigurnost za temeljna planiranja u narednoj godini", smatra on.
Zaduživanje od 3,5 milijarde dinara
Međutim, da bi se izgradila kanalizacija i spojila dva nova bulevara, Grad planira da se zaduži za 3,5 milijardi dinara. Ovo je izazvalo oštre kritike odbornika opozicije. Odbornik Demokratske stranke Srbije, Branislav Ristivojević, istakao je da je ovakvo pitanje moralo da se nađe na referendumu, kako bi se građani sami izjasnili o tome da li su spremni na zaduživanje.
"Ovo nije zaduživanje samo nas koji živimo u ovom gradu, ovo je i zaduživanje naših potomaka i oni će ovo vraćati, oni koji tek treba da se rode u narednih 20 godina. Elementarna pristojnost nalaže da gradonačelnik pita građane za dozvolu, jer se ne sećam da je zaduživanje bilo njegovo predizborno obećanje", kaže on.
Gradonačelnik tvrdi da takav potez ne bi imao ni smisla, ni zakonsku osnovu. "Po meni bi referendum bio samo bežanje od odgovornosti, a u ovom slučaju prebacivanje odgovornosti na građane. Građani su nas birali i mi izlazimo sa jasnom slikom šta nam je cilj ovog zaduženja", kazao je Pavličić. On je dodao da su ovakva zaduživanja postojala i do sada, kroz pozajmice javnih preduzeća.
Najmanje novca zdravstvu
Kako je on najavio, zaduživanje će se realizovati putem emisije municipalnih obveznica ili uzimanjem kredita kod nekoliko banaka, koje bi zbog konkurencije pozajmice nudile pod povoljnim uslovima. Zajedno sa ovom pozajmicom i sredstvima iz različitih investicionih fondova, budžet za 2011. godinu iznosiće oko 20 milijardi dinara.
Kako je navedeno u predlogu odluke, skoro 40 odsto budžeta biće opredeljeno za ekonomske poslove – to podrazumeva investicije u oblasti turizma, poljoprivrede i saobraćaja. Oko petnaest procenata će biti izdvojeno za poslove stanovanja i zajednice, odnosno vodosnabdevanja, ulične rasvete i razvoja.
Okvirno ista količina para biće potrošena na stavku opšte javne usluge, odnosno rad organa uprave, a toliko će ove godine biti izdvojeno i za obrazovanje. Najmanje novca će naredne godine biti potrošeno na socijalnu zaštitu, javni red i bezbednost i zdravstvo. (Asja Francisti)

Ranko Su NS
December 29th, 2010, 11:20 PM
na žalost bio sam u pravu

Арена Синеплеx - мајстори и ВИП у истом холу

29. децембар 2010. | 22:56 | Извор: РТВ
НОВИ САД - Премијером филма "Монте видео, Бог те видео" Нови Сад је вечерас требао да добије прави модеран биоскоп. И добио га је - али !!!
"Арена синеплекс" (Cineplex) примила је своје прве посетиоце, иако су радови на реновирању још трајали.

Y-bMlZoitBA&

jakodobarns
December 29th, 2010, 11:28 PM
^^ bwahahahaha!!!!!

i, bravo za RTV, konacno malo pravog novinarstva

Ranko Su NS
December 29th, 2010, 11:28 PM
www.enovisad.rs

"Arena" i večeras kasnila!
Sreda, 29. Decembar 2010. 22:08
Autor: Djordje Dragomirović
Iako je otvaranje renoviranog bioskopa Arena bilo najavljeno za 20 sati došlo je do velikog kašnjenja projekcije filma „Montevideo, bog te video“, zbog ,kako su organizatori objasnili, oštećenog bioskopskog platna.

Posetioci su ipak ušli u objekat u najavljeno vreme, ali su ih tamo zatekli radnici koji su još uveliko radili na poslovima poput postavljanja stolica u bioskopskoj sali, ali i drugim reklo bi se vrlo važnim stvarima kada je u pitanju jedan bioskop. Inače, u Arena Cineplex, kompanija Art Vista je uložila dva miliona evra. Bioskop će imati 6 projekcijskih sala, od kojih bi već sutra trebalo da budu otvorene dve. Otvaranju Arene, pored direktora Art Viste, Zorana Cvetanovića, prisustvovao je i gradonačelnik, Igor Pavličić.

Pripadnik
December 29th, 2010, 11:34 PM
^^ Jesi... ali moram priznati da me, posle ovolikog čekanja, ono što sam video raduje. Mislim, kad bude gotovo biće baš lepo :lol: :cheers:

NIXIVOJE_NS
December 29th, 2010, 11:50 PM
super je Arena.

Bez_imena
December 29th, 2010, 11:59 PM
Upravu su bili oni koji su rekli da nema sanse da se zavrsi na vreme :lol::lol:

Ranko Su NS
December 30th, 2010, 12:11 AM
o čestitam vam baner:cheers:

Fleetwood Brougham
December 30th, 2010, 12:31 AM
Hvala takodje, bas sam se iznenadio kad sam ga video. Kome treba da zahvalimo? :)

neusatz!
December 30th, 2010, 12:42 AM
Super je banner, a št ose tiče Arene lepa vest, samo ja sutra ne idem iako sam planirao. Neću da mi još kad kupim kartu uvale da pre predstave nešto malterišem ili štemujem...

Bez_imena
December 30th, 2010, 12:46 AM
Hvala takodje, bas sam se iznenadio kad sam ga video. Kome treba da zahvalimo? :)

Pogledaj ovde http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1168849&page=26 :D

Ranko Su NS
December 30th, 2010, 12:47 AM
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=69648367&postcount=519

lexaNS811
December 30th, 2010, 01:06 AM
kad ste vec kod djave,da li znate gde se mogu iskopati slike tvrdjave iz perioda opre nego sto je napravljen put ispod nje?

NIXIVOJE_NS
December 30th, 2010, 02:30 AM
po meni ovaj baner bi bio extra :)

http://img705.imageshack.us/img705/3963/99507057.jpg (http://img705.imageshack.us/i/99507057.jpg/)

NShronika
December 30th, 2010, 03:14 AM
Evo kružnog toka. Šteta, Golf je sklonjen. :)

v1EhBQiuCGI

ko je imao prednost tu; ti ili kamion? cini mi se ti jer dolazis sa puta sa pravom prevenstva prolaza, ali ajde posto se vec zaleteo onda ok :)

NIXIVOJE_NS
December 30th, 2010, 03:45 AM
Suboticki je sporedni, imas znak

NShronika
December 30th, 2010, 03:51 AM
Usvojen je budzet Grada Novog Sada za 2011. a ima i zanimljivih izjava i odluka.

Инвестициони буџет и задуживање

Одборници у Скупштини града јуче су усвојили градски буџет од 20,3 милијарде динара, донели су одлуку да се град задужи за 3,5 милијарде динара, усвојили и програме и планове јавних предузећа.

Изабрани су нови вршиоци дужности директора: у "Пословном простору" то је Гордана Могић уместо Марка Цвијана, а у "Стану" је Рајко Бојчић уместо Миленка Перичина, док је нови председник УО Спенса Жарко Сувајџић.

У свом експозеу, градоначелник Игор Павличић навео је да је буџет за наредну годину већи за 9,5 процената од прошлогодишњег, да је изворни градски буџет 13,68 милијарди, а да ће остатак бити набављен задуживањем и из улагања Фонда за капитална улагања и Националног инвестиционог плана. Павличић је буџет оценио као инвестициони, и навео да ће се градити Булевар Европе до аутопута и канализацију у граду и приградским насељима, и то од 3,5 милијарде које ће бити набављене из кредита или муниципалним обвезницама.

Градоначелник је за говорницом рекао да ће ове године бити завршен Сомборски булевар и да ће бити спојен с Булеваром Европе кружном раскрсницом. За изградњу наследника Жежељевог моста град ће ове године издвојити 300 милиона динара, а одустало се од изградње новог моста испод Тврђаве како би се избегло додатно задуживање.

Павличић је изјавио и да ће бити реконструисано 46 спортских игралишта, да ће почети и уређење простора између градских блокова, наставиће се и реконструкција јавног осветљења. Реконструкција градске обале наставиће се Суначаним кејом све до Морнарице. За "Водовод" је одабран начин увођења страног приватног партенра оснивањем заједничког предузећа у којем ће град бити већински власник, како би имао утицај на избор инвестиција и политику цена.

Како је нагласио Павличић, а касније то подржала и опозиција, Нови Сад је омогућио померање старосне границе за вантелесну оплодњу. Што се тиче образовања, градиће се спортска хала у ОШ "Доситеј Обрадовић", а у Радничкој улици до 2012. године биће завршен вртић са 510 места, колики је и број деце на листама чекања.

На Новом насељу биће завршена зграда средње школе “Др Милан Петровић”, а почеће и изградња зграде Историјског архива града.

Због недостатака пословног простора у центру, након што град црквама врати неколико хиљада квадрата, зграда Дома здравља на углу Грчкошколске и Милетићеве улице пребачена је у надлежност “Пословног простора”.

По речима Павличића, следеће године биће завршени отворени базени на Спенсу, а Сајмиште ће бити реконструисано. Домови здравља у Сремској Каменици и Шангају биће проширени, а Павличић је истакао и да ће се наставити озелењавање града, у којем зелене површине заузимају свега пет процената.

Шеф одборничке групе СРС Ђурађ Јакшић након тога је изјавио да буџет није инвестициони већ предизборни, те да уместо реалног и скромног буџета, градска власт се разбацује милијардама. Он је навео да се наставља губиташка политика и да се повећавају задуживања јавних предузећа како би им пала вредност пред приватизацију. Одборник ДШ-а Бранислав Ристивојевић изјавио је да град не може да функционише на задуживању, већ једино на штедњи. Ристивојевић је позвао на реконструкцију комуналног система, тако што би се сва предузећа, осим монополских, приватизовала, док би Завод за изградњу града и "Пословни простор" постали дирекције градске управе.

Новом одлуком о комуналним таксама, по речима градског финанса Живка Макарића, град је олакшао пословање привредницима и умањењем таксе за истицање назива фирме и то највише у приградским насељима, где је смањење 17 посто. Укинута је и такса за држање музичких уређаја за угоститеље, као и наплата за кампове. Умањење од 90 процената на таксу за истицање назива фирме, које је до сада важило само за старе занате, сада важи за 90 процената свих занатлија, како би се подстакло занатство. Такође, у наредној години неће бити повећања цене закупа пословног простора. До закључења листа седница са 81 тачком још је трајала.

С. Крстић

ДСС остао без одборничке групе

Последња овогодишња седница почела је изненађењем, пошто су редове одборника ДСС-а напустили Жељко Травица и Слободан Веселиновић, који су затим ступили у одборничку групу "За Европски Нови Сад". Одборничка група ДСС-а тако је престала да постоји, пошто су остала само два одборника ове странке, а опозиција се свела на 26 радикала и двоје преосталих представника ДСС-а.

Извор: Дневник

Prim. aut. od danas DS sa URS ima vecinu u Skupstini grada bez potrebe za podrskom ostalih manjih stranaka

Новосадски буџет око 20 милијарди динара
29. децембар 2010. | 17:36 | Извор: РТВ, Танјуг

НОВИ САД - Скупштина града Новог Сада усвојила је буџет за идућу годину у износу око 20 милијарди динара, што је за 9,5 одсто више од овогодишњег.

Буџет је развојни, истакао је градоначелник Игор Павличић образлажући предлог тог документа, наводећи да ће бити настављене велике инвестиције као што су завршетак изградње Булевара Европе, канализациона мрежа у граду и приградским насељима, довршетак Новосадског кеја.

Павличић је напоменуо да ће за Жежељев мост на Дунаву, чија би изградња требало да почне у првој половини следеће године, из градске касе бити издвојено 300 милиона динара.

Он је додао да је у новом градском буџету више новца него у претходном опредељено за културу, образовање и социјалне намене.

Одборници су претходно усвојили одлуку о задуживању града у износу 3,5 милијарди динара.

1yMVlA86gaE

Извор: РТВојводине

PlanAktStatus
December 30th, 2010, 04:19 AM
Zaduzivanje?! Jos?!
Divno. Novosadjani cestitam vasoj deci sto ce morati ove novce godinama da vracaju. To sto jos nisu nio svesni je sitnica.

neusatz!
December 30th, 2010, 05:21 AM
Kakav je tranzitni smisao novog bulevara ako su odustali od mosta?

neusatz!
December 30th, 2010, 05:53 AM
Park umesto groblja

UREĐENJE - Sanacija stočnog groblja u Kaću biće završena uskoro. Po uređenju, na mestu dosadašnjeg stočnog groblja biće napravljen park. Vrednost investicije je 39 miliona dinara.

neusatz!
December 30th, 2010, 05:54 AM
Nova rasveta za Limane, Novo naselje...

Rekonstrukcijom javne rasvete, koja traje već pet godina, u 2011. godini trebalo bi da budu obuhvaćeni Novo naselje, Limani, deo Petrovaradina, kao i nekoliko prigradskih naselja...

SVETLOST - U ZIG-u kažu da je javno osvetljenje do sada rekonstruisano u prigradskim naseljima, Klisi, najvećem delu Telepa, kao i na bulevarima i glavnim gradskim saobraćajnicama. U toku je pilot-projekat uvođenja LED rasvete u Mičurinovoj ulici, a diodne svetiljke bi prvo trebalo da budu postavljene u pešačkim zonama. Osim toga, u toku je uvođenje upravljanja javnim osvetljenjem, koje se sastoji iz smanjivanja intenziteta svetla kako odmiče noć. Tokom 2010. grad je za javnu rasvetu platio 1,3 miliona evra.

Ranko Su NS
December 30th, 2010, 07:44 AM
ko je imao prednost tu; ti ili kamion? cini mi se ti jer dolazis sa puta sa pravom prevenstva prolaza, ali ajde posto se vec zaleteo onda ok :)

na ulazu u kružni tok iz svih pravaca ima znak "nailazak na put sa prvenstvom prolaza". Što znači da je kružni tok put sa prvenstvom prolaza i svako u krugu ima prednost u odnosu na onog koji čeka da uđe u kružni tok.

hfusion
December 30th, 2010, 08:08 AM
Kakav je tranzitni smisao novog bulevara ako su odustali od mosta?

Odustali su od mosta ispod Tvrđave, a ne onog u nastavku subotičkog. Od tog mosta nisu odustali, jer ga nisu nikad ni spomenuli ozbiljno. Spominju završetak subotičkog bulevara sledeće godine, što je opet prodavanje magle, jer taj bulevar ne može biti završen dok se ne spoji sa obilaznicom oko Sremske Kamenice.