FutogCORE
February 20th, 2011, 03:17 PM
Baš tako...
|
View Full Version : НОВИ САД - праћење градилишта | NOVI SAD - construction updates Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
[54]
55
56
57
58
FutogCORE February 20th, 2011, 03:17 PM Baš tako... NIXIVOJE_NS February 20th, 2011, 07:14 PM Inace, kada ulazite u Dunavsku iz Zmaj Jovine, obratite paznju na zgradu desno (Irish pub), na fasadi iste cete videti djule (iz 19. veka) zabijenu izmedju prozora. :) http://www.skitaonica.com/?p=284 posmatrac February 21st, 2011, 12:07 AM Đule je ugrađeno kao spomen na 1848-mu. Ima još dva takva đuleta, od kojih još jedno može da se vidi. Nalazi se na dvorišnoj strani zgrade u kojoj je knjižara "Most" i kafana "Mamut", tačno iznad ulaza u dvorište pa pogledajte. nisam znao za ove kod mosta i mamuta..moram otici da ga vidim goran83 February 21st, 2011, 10:40 AM http://www.skitaonica.com/?p=284 Imam osecaj da si neko ko ne vidi najbolje kad pises ovolika slova ili si mali pa imas problem sa zeljom prema svemu sto je veliko. Opusti se malo bice sve u redu...:hi: nidx_NoviSad February 21st, 2011, 02:51 PM @NIXIVOJE_NS hvala:) Jos malo Radnicki... Ništa od obnove Radničkog Odlukom Skupštine grada odlučeno je da se deo dugovanja "Dnevnik holdinga" prema gradu naplati preuzimanjem 10 odsto vlasništva nad zgradom Radničkog univerziteta. Grad je tako postao manjinski vlasnik, dok NOU ima vlasništvo nad 90 odsto objekta. Prilikom donošenja te odluke novosadski čelnici su najavili da je ovo korak ka tome da se konačno nešto uradi, međutim, ništa nije urađeno. U Gradskoj kući sada na pitanja o statusu zgrade Radničkog univerziteta navode da se sve informacije mogu dobiti od uprave NOU-a. Direktor ove ustanove Mirko Karakaš kaže da za sada nema nikakvih nagoveštaja da će zgrada Radničkog biti sređena. – Nikakvih pregovora i razgovora nije bilo, a mi smo od grada pre usvajanja budžeta za 2011. godinu tražili da nas obaveste da li će nešto preduzimati. Bilo smo jesenas i na sastanku u Gradskoj kući, ali sve što su nam preneli je da žele nešto da urade i da imaju u planovima obnovu zgrade, ali da nema novca u budžetu i da moramo da i dalje čekamo – navodi Karakaš. Policija interveniše zbog narkomana i alkoholičara KONTROLA - Mirko Karakaš, direktor NOU, kaže da stalno dobijaju prijave o tome da je neko u napuštenom objektu, zbog čega se poziva i policija da interveniše. Problem je toliko aktuelizovan, da je i Savet za javni red i mir Skupštine grada pre nekoliko dana zatražio od policije da se zbog pojave narkomana, beskućnika i alkoholičara pojačaju kontrole objekta. Izvor: 24sata.rs nidx_NoviSad February 21st, 2011, 02:57 PM Apotekarska ustanova menja adresu NOVI SAD - "Apotekarska ustanova" Novi Sad, godinama smeštena kod Satelitske pijace, još uvek čeka svoju stalnu adresu. Izmeštanje "Apotekarske ustanove" Novi Sad iz zgrade pored Satelitske pijace problem je koji grad godinama pokušava da reši. Nakon pronalaska adekvatnog rešenja za tu ustanovu, u ovaj prostor trebalo bi da se useli policija i počne da radi stanica za Novo naselje, Satelit, Telep i druga naselja u zapadnom delu grada sa prigradskim zonama. liman_drzava February 21st, 2011, 03:30 PM I bi svetlo na "Karađorđu" Predstavnici slovačke firme "OMS" dogovorili su posao sa Fudbalskim klubom "Vojvodina", pa će u Novom Sadu uskoro zasijati svetla reflektora, saznaje Radio 021. Osvetljenje će biti postavljeno na četiri stuba i jačine su 1.400 luksa. Cena postavljanja reflektora iznosi oko 300.000 evra, bez pripremnih građevinskih radova, koji bi se realizovali uz pomoć novosadskih javnih preduzeća. U novosadskom klubu nisu želeli da komentarišu detalje dok se ugovor ne potpiše, ali, kako nezvanično saznajemo, do kraja nedelje će se znati kada će postavljanje rasvete početi. Ukoliko se u narednim danima potiše ugovor, Novi Sad će moći da bude domaćin finala Prvenstva Evrope za igrače ispod 17 godina, a "Vojvodina" će moći da igra evropske utakmice i u atraktivnim večernjim terminima. izvor: http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/I-bi-svetlo-na-Karadordu.html goran83 February 21st, 2011, 07:57 PM Izvor: Radio021 Na kojoj tacno lokaciji u Radnickoj i da li ima nekakav projrkat kako ce da izgleda? Kabacum February 22nd, 2011, 08:52 PM Novi konkurs za suvenire Konkurs za suvenir biće ponovo raspisan u martu i trajaće tokom cele godine. Pravo učešća imaće svako, a suvenir će moći da bude predmet od različitih materijala, pa čak i hrana. Oni koji zadovolje kriterijume dobiće nalepnicu kao zaštitni znak. Iako su izabrani još prošle godine, suveniri grada se još ne prodaju u suvenirnicama, već samo u info centru Turističke organizacije u ulici Modene. Razlog za to je što njihovi autori nemaju para za njihovu serijsku proizvodnju. Za zvanični suvenir grada izabrano je dugme sa slikom Katoličke porte, dok su drugo i treće mesto zauzeli snežna kugla sa Petrovaradinskom tvrđavom i oslikana hoklica. Ipak, mnogi su taj konkurs procenili neuspešnim, a dugme kao pogrešan izbor za zvaničan simbol Novog Sada. Izvor: 021 trothon February 24th, 2011, 08:36 AM Ko zadnji izadje nek ugasi svetlo. goran83 February 24th, 2011, 10:00 AM Evakuacija iz Libije se nastavlja Beograd -- S beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" trebalo bi da poleti još jedan avion za Tripoli, kako bi prevezao 20 preostalih državljana Srbije. Medju putnicima su i nasi FORUMASI: NIXIVOJE NS Ranko SU NS Kabacum Liman drzva nidix Novi Sad Posmatrac Sergio - m Kasko neusatz! Goxy Kot Behemot Saputnik Futog-Care Avion bi trebalo da sleti u 21 čas. Tim letom biće završena evakuacija srpskih državljana iz Tripolija avionima. Radujemo se dolasku nasih Forumasa !!!! Goxy February 24th, 2011, 01:26 PM Evakuacija iz Libije se nastavlja Beograd -- S beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" trebalo bi da poleti još jedan avion za Tripoli, kako bi prevezao 20 preostalih državljana Srbije. Medju putnicima su i nasi FORUMASI: NIXIVOJE NS Ranko SU NS Kabacum Liman drzva nidix Novi Sad Posmatrac Sergio - m Kasko neusatz! Goxy Kot Behemot Saputnik Futog-Care Avion bi trebalo da sleti u 21 čas. Tim letom biće završena evakuacija srpskih državljana iz Tripolija avionima. Radujemo se dolasku nasih Forumasa !!!! Ocekivao sam Mitrovicev avion, ali daj sta das, dobar je i JAT...:cheers: nidx_NoviSad February 24th, 2011, 04:36 PM ^^ Ovaj nidix Novi Sad..to sam ja??? :lol::lol::lol: delija90 February 24th, 2011, 05:54 PM I bi svetlo na "Karađorđu" Fala Bogu :master: Jedva cekam 29.05. i poslednji mec u prvenstvu sa Vosom i to na godisnjicu Barija.Bice pun Karadjordje. :cheers: kimi78 February 25th, 2011, 08:53 AM Da Delijo..i bice 2-0 za Vosu ,Merebashvilli i Aboubakar :) nidx_NoviSad February 26th, 2011, 12:32 AM Majdanpek na banner-u.. volim kad vidim neki nas grad :cheers::cheers::cheers: vojislav February 26th, 2011, 08:06 AM ^^ +1 LaneNS February 26th, 2011, 10:31 PM Ljudi, jeste prosli Uspenskom i ulicom Jovana Subotića ovih dana... Pa onaj asfalt se sav raspao, već su se i rupe pojavile!!! Katastrofa, pa tu ulicu su završili pre dve i po godine,ako se ne varam?!? Stvarno ne znam kada ce se nesto u ovom gradu valjano uraditi, pa to je za zatvor!!!:bash: Goxy February 27th, 2011, 04:15 PM Ljudi, jeste prosli Uspenskom i ulicom Jovana Subotića ovih dana... Pa onaj asfalt se sav raspao, već su se i rupe pojavile!!! Katastrofa, pa tu ulicu su završili pre dve i po godine,ako se ne varam?!? Stvarno ne znam kada ce se nesto u ovom gradu valjano uraditi, pa to je za zatvor!!!:bash: Slicno je i na Temerinskom putu, Klisanskom mostu i jos gomilu ulica koje su radjene u tom vremenskom periodu... E sad da li je upitanju kvalitet asvalta ili lose uradjeni pripremni radovi, to verovatno nikada necemo saznati, jedino sto je sigurno to je da cemo videti za godinu dve kako je uradjen bul evrope... LaneNS February 27th, 2011, 06:50 PM Pa ne znam da li ste primetili i onu rupu na bulevaru Kralja Petra I, preko puta Bubi grila?! Sada je već počela polako da se širi, a tu ulicu su letos presvlačili! Kao i te kadice ili kako da ih već nazovem, što se prave na semaforima... Ja to nigde drugde sem u NS nisam video... Strašno, stvarno nemam reči...:nuts: fat cat February 28th, 2011, 12:48 PM Ljudi, jeste prosli Uspenskom i ulicom Jovana Subotića ovih dana... Pa onaj asfalt se sav raspao, već su se i rupe pojavile!!! Katastrofa, pa tu ulicu su završili pre dve i po godine,ako se ne varam?!? Stvarno ne znam kada ce se nesto u ovom gradu valjano uraditi, pa to je za zatvor!!!:bash: Da, al mozda je jos uvek pod garancijom jer su jesenas radili ponovo oko shahtova koji su ulegli. Nadam se da ce i ovo srediti... goran83 March 1st, 2011, 10:40 AM A strajkujete li ? Strajkujete. Strajkujte, strajkujte ... SSJ5 March 2nd, 2011, 03:03 AM Ovo je ludilo :) NShronika March 2nd, 2011, 04:26 AM Forum "Skyscrapercity" na RTVojvodine 7_B_c8gz2G8 vojislav March 2nd, 2011, 07:14 AM ^^ Bravo Nixivoje!!! :cheers: sergio-m March 2nd, 2011, 08:32 AM ^^:cheers: goran83 March 2nd, 2011, 10:23 AM NIXIVOJE to si tiiiii !!!!!!!! Vucko March 2nd, 2011, 01:45 PM Bravo!!! :applause: lexaNS811 March 2nd, 2011, 02:21 PM Rekonstruiše se Jodna banja U toku je rekonstrukcija Jodne banje, koju sa više od 180 miliona dinara finansira Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine. Pošto je zgrada proglašena za kulturno dobro, radove kontrolišu stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture. "Potrudićemo se da Jodna banja zablista kao reumatološka ustanova, ali i da pružimo nešto više, da joj vratimo lekovitu vodu i druga balneološka obeležja, koja će biti uključena u savremeni način lečenja reumatizma. Ove dve kategorije bi trebalo da funkcionišu kao harmonična sredina", kaže direktorka Milijanka Lazarević. Stacionar Jodne banje ima 70 postelja, a svakog dana kroz bolnicu i ambulantu prođe oko 500 pacijenata. Jodna banja nastala je krajem 1897. godine, kada je kod Futoške šume, prilikom bušenja arteškog bunara za potrebe snabdevanja grada pijaćom vodom, izbila topla, mineralna, jodna voda temperature 24,6 stepeni. Zgrada je sagrađena na inicijativu novosadskog lekara Vilhelma Vilta, a projektant je bio poznati arhitekta Imre Franček iz Budimpešte. Počela je da radi 1910. godine, pošto je dobijeno zvanično odobrenje i status lekovite banje. jel zna neko kad ovo treba da se zavrsi? Saputnik March 2nd, 2011, 02:42 PM jel zna neko kad ovo treba da se zavrsi? Do kraja godine. Goxy March 3rd, 2011, 09:09 AM Forum "Skyscrapercity" na RTVojvodine 7_B_c8gz2G8 Respect:applause: Goxy March 3rd, 2011, 09:37 AM http://img339.imageshack.us/img339/8885/postojecestanje.jpg [NOVO STANJE] http://img339.imageshack.us/img339/869/novostanje2.jpg http://img339.imageshack.us/img339/1019/novostanje1.jpg http://img339.imageshack.us/img339/236/novostanje3.jpg Ista - slicna ovakva kuca-zgrada je nikla i na Temerinskom putu blizu Rodica, samo je u crno - sivoj varijanti... Otis.Driftwood March 4th, 2011, 08:06 AM Dobro jutro svima. Ja sam nov na forumu i zelim da ucestvujem u ovoj temi jer jako volim moj grad Novi Sad. http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Novi-Sad-naj-turisticka-destinacija.html#CommentForm Sta mislite o ovome ? Branko Rondović (iz Priboja) je diplomirani elektroinzenjer kojeg je Maja Gojkovic postavila za direktora TONSa. Smatram da novosadjani najvise znaju sta novom sadu treba kao i diplomirani turizmolog. Zar ne ? Meni ova titula da je novi sad najatrakcija u Srbiji ne znaci nista. Da li miliste da pesacka zona treba da se prosiri i postavi kaldrma da dobije stari izgled kakav je nekad postojao ? Da li mislite da natpise za firme u centru treba prilagoditi da sve imaju slican oblik i velicinu fonta ? goran83 March 4th, 2011, 10:00 AM [QUOTE=Otis.Driftwood;73720197]Dobro jutro svima. Ja sam nov na forumu i zelim da ucestvujem u ovoj temi jer jako volim moj grad Novi Sad. Zdravo i tebi, ali dzaba si dosao posto forumasi strajkuju, ja dolazim samo da upalim svetlo uvece da nebi neko provalio :uh: Kad se poravi stanje gradnje u NS vratice se oni nebrini, a mozes malo da me i odmenis pa da ti gasis svetlo ujutro, a ja palim uvece ... mislim da ne gori ceo dan, ne mozemo a da ne stedimo u najvecoj krizi :bash: goran83 March 4th, 2011, 10:07 AM I jos nesto da ne zaboravim uskoro stranica 666 ko se prvi nadje na njoj ima pravo da bira gde ce :devil::sleepy::angel1: ....aj sad pzdrav do 667!:wave: albukerki March 4th, 2011, 10:11 AM Neke stvari se ipak moraju ispratiti :bash: Vesti • 13:57 • 03. 03. 2011. | Radio 021 Matijević kupio imovinu Novotransa Novosadska Industrija mesa "Matijević" kupila je na aukciji svu imovinu nekadašnjeg novosadskog transportnog preduzeća "Novotrans" po početnoj ceni od 158 miliona dinara (oko 1,5 miliona evra). Reč je o 2,6 hektara zemljišta na Kisačkom putu, gde je i sedište ovog preduzeća, 2,7 hektara na Sajlovu i stanu od 65 kvadrata u Ulici Jovana Dučića. Predsednik Odbora poverilaca Milan Kumović rekao je nakon aukcije da je "Matijević" po povoljnoj ceni kupio "Novotrans", jer je Agencija za privatizaciju procenila imovinu tog preduzeća na 318 miliona dinara (oko tri miliona evra). "Nacionalni građanski" piše da će od prodaje "Novotransa" biti namireni njegovi najveći poverioci, oko 180 bivših radnika, kao i ostala pravna lica. Samo za plate radnika od 2003. do 2006. godine dug "Novotransa", bez zaračunatih kamata, iznosi 80 miliona dinara (oko 770.000 evra). "Novotrans" je već pet godina u stečaju, koliko je vremena bilo potrebno da ovo preduzeće sudskim putem povrati zemljište koje je otuđio prethodni vlasnik, s kojim je Agencija za privatizaciju 2005. godine raskinula ugovor o privatizaciji. Ica March 4th, 2011, 12:11 PM Ista - slicna ovakva kuca-zgrada je nikla i na Temerinskom putu blizu Rodica, samo je u crno - sivoj varijanti... Koja zgrada? Nisam video nista slicno. Daj sliku. lexaNS811 March 4th, 2011, 01:56 PM Uskoro pocinje rusenje i izgradnja nove zgrade prijemnog odeljenja decije bolnice. Goxy March 4th, 2011, 03:04 PM Koja zgrada? Nisam video nista slicno. Daj sliku. Slikam u ponedeljak pa kacim... hfusion March 4th, 2011, 11:45 PM „Водоводу” кредит, јавна гаража испод Трга републике Претходних седмица Град је у интензивним преговорима са страним банкама, највише са Европском инвестиционом банком (ЕИБ) и Европском банком за развој (ЕБРД), и како каже за “Дневник” градоначелник Игор Павличић, резултат тога јесте да ће за десетак дана бити потписан уговор за кредит ЕИБ-а од 15 милиона евра за потребе “Водовода и канализације”. У исто време, ЕБРД је исказао спремност да бесплатно обави консултантски посао припреме тендера за увођење приватног партнера за изградњу јавне гараже испод Трга републике. - Новац који ћемо обезбедити из кредита ЕИБ-а, већ је урачунат приликом пројектовања задужења града у овогодишњем буџету. Такође, сви учесници у поступку увођења приватног партнера у “Водовод” слажу се да је добро да подигнемо овај кредит, који ће предузеће касније отплаћивати – рекао је Павличић. Што се тиче понуде ЕБРД-а, Павличић је назначио да је идеја града да се приватнику понуди изградња подземне гараже на Тргу Републике, с тим да ће обавеза приватника бити да уреди надземни део трга, у складу с конкурсним решењем које већ постоји. Након одређеног времена, гаража би била враћена граду, односно “Паркинг сервису”. Процењено је да би овај посао коштао између пет и седам милиона евра, а да би могао да буде завршен за најмање девет месеци од расписивања тендера. По речима члана Градског већа за финансије Живка Макарића ЕБРД може да се укључи у посао и припреми документацију и тендер за уређење трга и изградњу подземне гараже за месец до два, те да град намерава да врло брзо након тога распише тендер. Како наводи Макарић, то би значило да би Трг републике могао да буде уређен крајем ове, или у прва три месеца наредне године. Кредит ЕИБ-а од 15 милион евра, пак, биће употребљен за изградњу нове фабрике воде на Петроварадинској ади и проширење фабрике воде са линијама за озонизацију и филтерима са активним угљем, као и резервораом од 10.000 кубика. Такође, уложиће се и у изградњу канализационог колектора кроз Улицу Косте Шокице. После скоро дводеценијске приче о протеби за новом фабриком воде, сада се дошло на корак од тога да Нови Сад добије постројење које би прерађивало додатних 200 литара сирове воде у секунди, што је око 15 одсто садашњег капацитета прераде. Уградњом озонизатора и ГАУ филтера у постојећу фабрику воде, побољшао би се квалитет пијаће воде у граду, али и обезбедила сигурност у случају загађења. Процењено је да би нова фабрика могла да кошта око 4,3 милиона евра, за фабрику воде на Штранду предвиђено је око 8,3 милиона, док би за колектор у Улици Косте Шокице било употребљено око 3,5 милиона евра. Izvor: Dnevnik Goxy March 5th, 2011, 10:50 AM Dobro jutro svima. Ja sam nov na forumu i zelim da ucestvujem u ovoj temi jer jako volim moj grad Novi Sad. http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Novi-Sad-naj-turisticka-destinacija.html#CommentForm Sta mislite o ovome ? Branko Rondović (iz Priboja) je diplomirani elektroinzenjer kojeg je Maja Gojkovic postavila za direktora TONSa. Smatram da novosadjani najvise znaju sta novom sadu treba kao i diplomirani turizmolog. Zar ne ? Meni ova titula da je novi sad najatrakcija u Srbiji ne znaci nista. Da li miliste da pesacka zona treba da se prosiri i postavi kaldrma da dobije stari izgled kakav je nekad postojao ? Da li mislite da natpise za firme u centru treba prilagoditi da sve imaju slican oblik i velicinu fonta ? Dobro nam dosao druze... Ako hirurg moze da bude ministar zivotne sredine i prostornog planiranja, sto se elektroinzinjer ne bi razumeo u turizam, kod nas se ljudi razumeju u sve svere drustva... Novi Sad najatrakcija u Srbiji... hmmm... pa to ce da se vidi po keshu koji ce da se slije od turista, a ne od nekih natpisa u novinama... Sto se tice reklama u gradu to ce se samo dovesti u red, jer komunalni inspektori pisu zapisnike, pa te salju u zig po dozvolu za postavlljanje reklame, a u zigu ili ti ne dozvole da je postavis ili ti toliko zapapre cenu da sam uzimas kljuc u ruke i skidas je... Nadje drzava mehanizam za sve, tako da nemoj da lomis mozak oko fontova i dimenzija, uskoro ih nece biti uopste... nidx_NoviSad March 5th, 2011, 07:07 PM ^^ Otis dobrodosao na forum :) Nadam se da ce zaziveti u skorije vreme.. Sto se tice podzemne garaze..nadam se da to nece ostati mrtvo slovo na papiru i da ce se konacno nesto odvijati po tom pitanju. Je l' ima neko sliku kako bi to sve trebalo da izgleda na kraju??? nidx_NoviSad March 5th, 2011, 07:25 PM Kratka vest Pocinje obnova fasade na Tanurdzicevoj palati (centar). Posao se radi na osnovu ugovora sa skupštinom stanara, koju je na obnovu fasade primorala građevinska inspekcija. solimns March 5th, 2011, 08:11 PM đavolski dobra stranica :cheers: magnumns March 6th, 2011, 09:26 PM Jel bi mogao neko ko se razume ili bar prati to da kaze kako se krecu cene stanova novih i starih u NS, koliko se isplati sad kupovati nesto, i sta ce biti u blizoj i daljoj buducmosti. Ne bi bilo lose da neko sabere sve subvencije i pogodnosti koje postoje jer sta nam vrede sve ove zgrade ako ljudi ne znaju kako i kad da ih kupe. lexaNS811 March 6th, 2011, 10:29 PM Лепота стара више стотина година Нед, 03/06/2011 - 21:15 * чланак | * хронике | * новосадска “Бели лав” ће прославити 291. рођендан Фото: С. ШушњевићНајстарија очувана зграда у Новом Саду, на углу улица Дунавске и Змај Јовине, „Бели лав“, ове године ће „прославити“ 291. рођендан. Подигнута је 1720. године, а подаци говоре да је тада била у власништву сапунџије Стојана Маслака који је умро 1738. Након тога, мењала је власнике. Крајем 18. века припадала је познатом књижару, штампару и књижевнику Емануелу Јанковићу, а потом, њени власници су били митрополит Стратимировић и породица Дунђерски. - Изворни изглед куће поуздано је сачуван у партерној зони где архитектонски елементи указују на барокни стил градње. У дну дворишта на адреси Змај Јовина 28 постојала је јединствена зидана висока ограда с капијом која је срушена због изградње тржног центра „Лупус“ - објашњава историчарка уметности Донка Станчић. На фасади „Белог лава“, 1990. године постављена је спомен-плоча поводом обележавања двестогодишњице књижарства у Новом Саду, а у колском пролазу, на левом зиду, налази се стари бунар на чекрк за који се тврди да је тековина начина градње турског периода. На сремској страни, најстарије куће налазе се у Сремској Каменици и Петроварадину. Најстарија кућа у Петроварадину саграђена је у Улици Владимира Гортана, на броју 8. Названа по власницима између два светска рата, породици Шпилер, веома је вредна барокна грађевина. По речима Донке Станчић постоји легенда да су по доласку у Петроварадин 1693. године, Језуити градили ову кућу као свој летњиковац. - По начину изградње ова кућа би требало да буде најстарија, но ово није егзактно као математика. У сваком моменту се може појавити доказ да је нека друга грађевина старија. По начину изградње кућа припада барокном стилу, а специфична сала у њеном средишту упућује на то да су је градили мајстори који су били вични изради сводова типа „капела“ - додаје саговорница. У овој кући скоро тридесет година живи Славица Калуђеровић која нам је објаснила да се око станарског права већ годинама води судски спор. Сазнали смо и да су у поменутој сали снимане секвенце филма „Поп Ћира и поп Спира“. У Сремској Каменици, у Улици Васе Стајића 2, налази се трећа очувана кућа која може да се сврста у ред најстаријих грађевина. Спратна кућа правоугаоне основе за коју није пронађена документација, драгоцена је као једина на територији града која је аутентично датирана на три места. На две камене плочице уграђене у забате бочних зидова уклесана је бројевима барокне стилизације 1773. година. Такође, година изградње може да се нађе и на дрвеној греди у плафону подрума који су власници куће Миодраг и Миладинка Радоички оспособили за становање. По речима Радоичког, његов отац је ову кућу купио од неког аустријског грофа. -Постоји легенда да је кућу градио капетан Петроварадинског пука док се градила Тврђава. На фасади у дворишту постоји траг од срушене воденице која се ту налазила. Кућу су власници знатно обновили али су ипак остали сачувани записи који сведоче о њеној дубокој старости - додаје она. Ј. Зђеларевић hmm..cudi me da je to najstarija zgrada.. SSJ5 March 7th, 2011, 12:25 AM Jel bi mogao neko ko se razume ili bar prati to da kaze kako se krecu cene stanova novih i starih u NS, koliko se isplati sad kupovati nesto, i sta ce biti u blizoj i daljoj buducmosti. Ne bi bilo lose da neko sabere sve subvencije i pogodnosti koje postoje jer sta nam vrede sve ove zgrade ako ljudi ne znaju kako i kad da ih kupe. Mislim da je trenutno dobar trenutak jer su opale cene kvadrata znatno. Na recimo, Somborskom bulevaru, koji je po meni dobra lokacija (i bice bolja) stan od 70 kvadrata mozes uzeti za 60.000 evra. TotalnoNoviTalas March 7th, 2011, 02:19 AM Код нас у Војводини се изгледа само Нови Сад гради...:( Otis.Driftwood March 7th, 2011, 08:45 AM hmm..cudi me da je to najstarija zgrada.. Zato sto je jedina prezivela bombardovanje. nsblues March 7th, 2011, 10:28 AM Jel bi mogao neko ko se razume ili bar prati to da kaze kako se krecu cene stanova novih i starih u NS, koliko se isplati sad kupovati nesto, i sta ce biti u blizoj i daljoj buducmosti. Ne bi bilo lose da neko sabere sve subvencije i pogodnosti koje postoje jer sta nam vrede sve ove zgrade ako ljudi ne znaju kako i kad da ih kupe. Mozda je ponajbolje da popricas sa Rankom, on je u toku, tj bavi se prodajom. Znam covjeka koji je ne tako davno uzeo u blizini centra, stan uknjzena zgrada 2004 gradjena, po 1000ev po m2, tj razlog prodaje ,trebale su prodavcu pare za neke masine u njegovoj fabrici pa je hitno prodao stan.( E sad dali je to povoljno ili nije?-kako za koga) Moje misljenje za stare stanove, skoro da nema neke velike razike izmedju starih i novih, ne ukljucujici olupine od zgrada iz bog zna koje godine . Od sredine osamdesetih pa do sada mogu i proci. Po meni je novo najbolja opcija ali vjerovatno i najskuplja. Moje misljenje je da se ispalti AKO ces ga rentirati, tj da ti se ipslacuje ,kao i nvesticija. Kabacum March 7th, 2011, 10:43 AM Zato sto je jedina prezivela bombardovanje. Bombardovanje 12. juna 1849. odnelo je najveci deo starog jezgra grada i tako izbrisalo najveci deo vrednog kulturno istorijskog nasledja novog sada. Dodao bih da je pored belog lava najstarija zgrada u samom gradu preko puta nje tj danasnja gradska biblioteka, a potom i dve zgrade na uglu z. jovine i pasiceve (mislim da je tu baby blue i springfild). a najstariji ocuvani spomenik pravoslavni krst koji je sada u porti saborne crkve a prvobitno je bio smesten na mestu danasnjeg spomenika j.j. zmaju. sergio-m March 7th, 2011, 09:37 PM .... a najstariji ocuvani spomenik pravoslavni krst koji je sada u porti saborne crkve a prvobitno je bio smesten na mestu danasnjeg spomenika j.j. zmaju.[/QUOTE] prvobitno je stajao na uglu mileticeve i zmaj jovine kasniej je premesten ispred valdicanskog dvora.... http://img851.imageshack.us/img851/4521/194001.jpg (http://img851.imageshack.us/i/194001.jpg/) http://img156.imageshack.us/img156/6710/krst5small.jpg (http://img156.imageshack.us/i/krst5small.jpg/) sergio-m March 7th, 2011, 09:42 PM aaaaaaaaaaaaaa upiso sam se na djavolju stranicu 666 gorecu aaaaaaa!!!! Otis.Driftwood March 8th, 2011, 08:43 AM Šta je ovo preko puta tvrđave sa novosadske strane i preko puta tvrđave preko puta Oficirca ? Šta je tu bilo i šta se sa tim desilo ? http://www.petrovaradinskatvrdjava.rs/images/stare_mape/velika_mapa_fortifikacije1747.jpg sergio-m March 8th, 2011, 06:08 PM mostobran porusen ovaj na mestu bul mihajla pupina prilikom izgradnje mosta kraljevica tomislava 1928 ono drugo odneo navodno dunav kao vidi se pri niskom vodostaju neki ostaci ali nije potvrdjeno..Šta je ovo preko puta tvrđave sa novosadske strane i preko puta tvrđave preko puta Oficirca ? Šta je tu bilo i šta se sa tim desilo ? http://www.petrovaradinskatvrdjava.rs/images/stare_mape/velika_mapa_fortifikacije1747.jpg nebojsamiseluk March 9th, 2011, 12:17 PM Prema istrazivanjima ,eknomskog instituta iz Linca poslovno okruženje u Novom Sadu je izuzetno loše . Radi se naime o neverovatnom padu standarda u izuzetno kratkom roku . Naime broj nezaposlenih u Novom Sadu prema zvaničnim statistika iznosi oko 32000 ljudi medjutim nezvanično reč je o blizu 75000 ljudi .Upravo zbog politike zavoda za zaposljavanje da sankcionisu i najmanje zakasnjenje prilikom prijave. Shodno tom lošem trendu Novi Sad je počeo da ostaje bez većeg broja radno sposobnog stanovništva ,što dovodi do blagog pada cena rentranja nekretnina ,kao i cena istih . Procenjeju se da će kada počne naplata poreza po osnovu imovine ,cene stanova pasti za najmanje 40% a cene rentiranja za čak 50% u odnosu na cene u februaru 2011. Pretpostavka je da će usred izuzetno teške materijalne situacije ,grad Novi Sad po prvi put imati značajno manju stopu ,pridošlica u grad .Čak šta više očekuje se da ta stopa bude ravna nuli ili ispod nje (više ljudi će otići nego što dođe) Drago mi je što smo ćutali sve ove godine tako nam i treba sramota Saputnik March 9th, 2011, 01:04 PM Prema istrazivanjima ,eknomskog instituta iz Linca poslovno okruženje u Novom Sadu je izuzetno loše . Radi se naime o neverovatnom padu standarda u izuzetno kratkom roku . Naime broj nezaposlenih u Novom Sadu prema zvaničnim statistika iznosi oko 32000 ljudi medjutim nezvanično reč je o blizu 75000 ljudi .Upravo zbog politike zavoda za zaposljavanje da sankcionisu i najmanje zakasnjenje prilikom prijave. Shodno tom lošem trendu Novi Sad je počeo da ostaje bez većeg broja radno sposobnog stanovništva ,što dovodi do blagog pada cena rentranja nekretnina ,kao i cena istih . Procenjeju se da će kada počne naplata poreza po osnovu imovine ,cene stanova pasti za najmanje 40% a cene rentiranja za čak 50% u odnosu na cene u februaru 2011. Pretpostavka je da će usred izuzetno teške materijalne situacije ,grad Novi Sad po prvi put imati značajno manju stopu ,pridošlica u grad .Čak šta više očekuje se da ta stopa bude ravna nuli ili ispod nje (više ljudi će otići nego što dođe) Drago mi je što smo ćutali sve ove godine tako nam i treba sramota Šta je ovo? Ekonomski institut iz Linca istražuje poslovno okruženje Novog Sada? Kako je moguće da NS ostaje bez većeg broja radno sposobnog stanovništva, ako je broj nezaposlenih narastao na 75 000:nuts:. A što se padanja cena stanova od najmanje 40% tiče, pa to slušamo već par godina. izvestac March 9th, 2011, 09:11 PM Holiday Inn http://jugo-mont.com/wp-content/uploads/2010/11/Holiday-Inn-09.03.11-3.jpg http://jugo-mont.com/wp-content/uploads/2010/11/Holiday-Inn-09.03.11-2.jpg http://jugo-mont.com/wp-content/uploads/2010/11/Holiday-Inn-09.03.11-1.jpg kovja.nick March 9th, 2011, 09:43 PM Ovo me vec dugo muci, ali tek nedavno stigoh uslikati: ČEMU služi ova ograda? Odnosno, preciznije, zašto ne ide dalje? Kao rampa se od te tačke levo i desno spušta, pa ne padneš sa 4 već sa 3.9metara visine?!! http://img535.imageshack.us/img535/7725/taraba3.jpg http://img171.imageshack.us/img171/3058/taraba2.jpg http://img13.imageshack.us/img13/696/taraba1.jpg vlada92ng March 9th, 2011, 10:48 PM taman sam hteo da pitam za holiday inn :cheers:::) albukerki March 9th, 2011, 10:57 PM Ovo me vec dugo muci, ali tek nedavno stigoh uslikati: ČEMU služi ova ograda? Odnosno, preciznije, zašto ne ide dalje? Kao rampa se od te tačke levo i desno spušta, pa ne padneš sa 4 već sa 3.9metara visine?!! postoji deo puta, ostao od pontonskog mosta, koji ide direkt na tu ogradu... da je nema u vrlo kratkom roku bi neko produzio pravo direkt u Dunav,tako da joj je to osnovna namena... da te spreci da ides pravo, a ne da padnes sa bedema zato sto si omasio sirinu od 4-5 metara :) ... albukerki March 9th, 2011, 11:08 PM Holiday Inn Ekstra dobar objekat na ekstra losem mestu :bash: ... Citam pre neki dan u novinama problem sa parkinzima u Moskvi i nastanak grupa ljudi koji unistavaju i skrnave nepropisno parkirana vozila po gradu... Nadam se da necemo docekati taj scenario :ohno: Bez_imena March 9th, 2011, 11:22 PM Pa bas je i fora izgraditi novi hotel na novom mestu. Jadnog dana ce taj bulevar biti kao bulevar oslobodjenja. A i lokacija sada nije nimalo losa...10 min od centra. Saputnik March 10th, 2011, 10:53 AM Ž. Bogosavljević - 10.03.2011. - 00:12 Pozorišni trg će tokom 2011. godine biti potpuno rekonstruisan i uređen... Posao se poklapa i da rekonstrukcijom SNP-a koji ove godine obeležava 150 godina od osnivanja i 30 godina od useljenja u zgradu na platou čije uređenje počinje. MERMER - Radove finansira pokrajina, preko Fonda za kapitalna ulaganja, a nadziraće ih Zavod za izgranju grada. Sređivanjem Pozorišnog trga će biti nastavljeni prošlogodišnji radovi na rekonstrukciji Trga slobode, Ulice kralja Aleksandra i ulice Modene. Takođe, kako je pre nekoliko godina popločana Zmaj Jovina i Dunavska ulice, završetkom i uređenjem Pozorišnog trga će pešačka zona po prvi put od njenog ustanovljenja početkom osamdesetih godina biti sređena. U Gradskoj upravi podsećaju da je tačno 30 godina prošlo od poslednjih radova na uređenju Pozorišnog trga, tako da je tokom vremena taj prostor značajno devastiran. Većina mermernih ploča ispucala je odavno, zelenilo je, i pored redovnog održavanja, takođe u lošem stanju, a klupe i kante su više puta menjane, ali su opet oštećene. I asflatne staze su pune rupa. Projekat rekonstrukcije i uređenja trga je napravljen pre nekoliko godina, a u međuvremenu je obavljena i njegova revizija. Načelno, trg će ostati skoro istovetan sadašnjem, samo što je još nepoznato da li će se zadržati mermer u onoj meri u kojoj sada postoji, odnosno da li će uopšte biti korišćen pri radovima. Korišćenjem drugog materijala, objašnjavaju u gradu, šetnja trgom bila bi sigurnija jer je po kiši i snegu mermer klizav, a uticaja na odluku ima i cena jer se mogu koristiti i drugi materijali za popločavanje koji daju isti vizuelni efekat, a koštaju manje. U gradu kažu da se sada obavljaju neophodne pripreme za tender za izbor izvođača radova. Kada će tačno početi radovi niko se ne usuđuje da precizira, ali se očekuje da budu završeni do početka pozorišne sezone na jesen. Spomenik Marini Olenjinoj kod SNP-a STATUA - Pozorišni trg će, pored rekonstrukcije, ove godine dobiti i spomenik posvećen balerini Mariji Olenjinoj. Budući spomenik se već izrađuje u ateljeu novosadskog vajara Lasla Silađija, a nalaziće se na zelenoj površini ispred SNP-a. Projekat podizanja spomenika osnivačici Baleta SNP pokrenut je pre dve godine. Izvor: 24 sata Otis.Driftwood March 10th, 2011, 12:54 PM Ja se bojim ce Bulevar Evrope unistiti. Pored toga što se već iskoristio prilicno siromašan i jadan asfalt kao i horizontalna signalizacija koja sad već vapi za novim premazivanjem ( a država je gluva na primenjivanje Hladne Plastike ) Novom Sadu treba novih Kulturnih i Naučno obrazovnih institucija. Bojim se da će biti samo stambeno poslovni objekti. Novom Sadu trebaju mnoge druge stvari pored zgrada kojima se ljušte fasade posle godinu dana. albukerki March 10th, 2011, 08:47 PM Pa bas je i fora izgraditi novi hotel na novom mestu. Jadnog dana ce taj bulevar biti kao bulevar oslobodjenja. A i lokacija sada nije nimalo losa...10 min od centra. Ako pod lokacijom smatras samo njenu poziciju u gradu, ova lokacija je odlicna... Ono o cemu ja pricam je parking i pristup hotelu prvenstveno... Na par stotina metara odatle imas takodje jedan "repreznetativan" hotel... Svaki put kad sam prosao pored njega sam morao da preskacem dostavna vozila i vozila hotela koja se nalaze na trotoaru jer nemaju mesta nigde drugo... vozila gostiju su jedino tamo gde im je mesto... vozila osoblja i zaposlenih su verovatno u onom blatu kod higijenskog zavoda ili pak trotoaru ispred njega... o tome ja pricam... Mesto ovom hotelu je npr zgrada President-a pored... a ovo cose je mogla da bude fontana, mali trg ili neko zelenilo koje ce biti celina sa hotelom,koji ce u svom dvoristu iza imati parking i garaze u suterenu... Cena investicije ista manje vise ista... Zadovoljniji posetioci hotela, zadovoljno osoblje,pa i gradjani koji se krecu tu... Ali nezadovoljan onaj ko je prodao to parce zemlje... SSJ5 March 10th, 2011, 09:26 PM Ako pod lokacijom smatras samo njenu poziciju u gradu, ova lokacija je odlicna... Ono o cemu ja pricam je parking i pristup hotelu prvenstveno... Na par stotina metara odatle imas takodje jedan "repreznetativan" hotel... Svaki put kad sam prosao pored njega sam morao da preskacem dostavna vozila i vozila hotela koja se nalaze na trotoaru jer nemaju mesta nigde drugo... vozila gostiju su jedino tamo gde im je mesto... vozila osoblja i zaposlenih su verovatno u onom blatu kod higijenskog zavoda ili pak trotoaru ispred njega... o tome ja pricam... Mesto ovom hotelu je npr zgrada President-a pored... a ovo cose je mogla da bude fontana, mali trg ili neko zelenilo koje ce biti celina sa hotelom,koji ce u svom dvoristu iza imati parking i garaze u suterenu... Cena investicije ista manje vise ista... Zadovoljniji posetioci hotela, zadovoljno osoblje,pa i gradjani koji se krecu tu... Ali nezadovoljan onaj ko je prodao to parce zemlje... Koliko sam ja upoznat Holiday Inn ce imati dva nivoa garaza ispod zemlje. To bi trebalo mnogo pomoci. izvestac March 10th, 2011, 11:45 PM Koliko sam ja upoznat Holiday Inn ce imati dva nivoa garaza ispod zemlje. To bi trebalo mnogo pomoci. tacno je 2 nivoa ispod, sa koliko ja znam 64 garazna mesta... lexaNS811 March 11th, 2011, 12:01 AM Ž. Bogosavljević - 10.03.2011. - 00:12 Pozorišni trg će tokom 2011. godine biti potpuno rekonstruisan i uređen... Posao se poklapa i da rekonstrukcijom SNP-a koji ove godine obeležava 150 godina od osnivanja i 30 godina od useljenja u zgradu na platou čije uređenje počinje. MERMER - Radove finansira pokrajina, preko Fonda za kapitalna ulaganja, a nadziraće ih Zavod za izgranju grada. Sređivanjem Pozorišnog trga će biti nastavljeni prošlogodišnji radovi na rekonstrukciji Trga slobode, Ulice kralja Aleksandra i ulice Modene. Takođe, kako je pre nekoliko godina popločana Zmaj Jovina i Dunavska ulice, završetkom i uređenjem Pozorišnog trga će pešačka zona po prvi put od njenog ustanovljenja početkom osamdesetih godina biti sređena. U Gradskoj upravi podsećaju da je tačno 30 godina prošlo od poslednjih radova na uređenju Pozorišnog trga, tako da je tokom vremena taj prostor značajno devastiran. Većina mermernih ploča ispucala je odavno, zelenilo je, i pored redovnog održavanja, takođe u lošem stanju, a klupe i kante su više puta menjane, ali su opet oštećene. I asflatne staze su pune rupa. Projekat rekonstrukcije i uređenja trga je napravljen pre nekoliko godina, a u međuvremenu je obavljena i njegova revizija. Načelno, trg će ostati skoro istovetan sadašnjem, samo što je još nepoznato da li će se zadržati mermer u onoj meri u kojoj sada postoji, odnosno da li će uopšte biti korišćen pri radovima. Korišćenjem drugog materijala, objašnjavaju u gradu, šetnja trgom bila bi sigurnija jer je po kiši i snegu mermer klizav, a uticaja na odluku ima i cena jer se mogu koristiti i drugi materijali za popločavanje koji daju isti vizuelni efekat, a koštaju manje. U gradu kažu da se sada obavljaju neophodne pripreme za tender za izbor izvođača radova. Kada će tačno početi radovi niko se ne usuđuje da precizira, ali se očekuje da budu završeni do početka pozorišne sezone na jesen. Spomenik Marini Olenjinoj kod SNP-a STATUA - Pozorišni trg će, pored rekonstrukcije, ove godine dobiti i spomenik posvećen balerini Mariji Olenjinoj. Budući spomenik se već izrađuje u ateljeu novosadskog vajara Lasla Silađija, a nalaziće se na zelenoj površini ispred SNP-a. Projekat podizanja spomenika osnivačici Baleta SNP pokrenut je pre dve godine. Izvor: 24 sata :bash::bash: 1.odlicno da ce srediti pozoriste i sam trg. 2.jel oni to nas zajebavaju sa podatkom da ce nakon 30 godina pesacka zona u centru biti potpuno sredjena?:bash::ohno: pa u kom to gradu na svetu pod uredjenim centrom drze asfaltirane 2 od 4 najvaznije ulice?:nuts: ne misle valjda da ulica kralja aleksandra ostane vecno pod asfaltom?ulica modene?zbog cega grad ne investira novac u neku veliku fontanu u tom delu?sta je sa takodje unistenim mermerom u ulici modene? Sto se pozorista tice,velika je sramota da grad ne investira par hiljada evra u video nadzor celog objekta jer je bruka i sramota za grad i gradjane da varvari svako malo isaraju zgradu snp-a.oni klosari sa skejtovima su izvrljali ceo ulaz u pozoriste..sta je sledece?da uriniraju po istom?:ohno: napravljen im je skejt park u limanskom parku pa nek se teraju tamo. SSJ5 March 12th, 2011, 10:47 AM Da li neko zna da li su je planu u ovoj godini regulacija Ranzirne stanice i izgradnja parka oko iste? Takodje da li neko zna da li su potpuno reseni pravno-imovnski odnosi sa Zeleznicom? kasko March 12th, 2011, 11:26 AM Nije. Nisu. Nema se para da ih grad izmesti. nebojsamiseluk March 14th, 2011, 10:30 AM Sta je sa prugom Petrovaradin Beocin ? http://www.b92.net//biz/vesti/srbija.php?yyyy=2008&mm=02&dd=13&nav_id=284717 Sta je sa ugovorima koji su potpisani hahahahahaha SSJ5 March 14th, 2011, 05:02 PM Grad ima da sija! Mračne ulice u gradu, ali i prigradskim naseljima, od ovog proleća bi trebalo da budu prošlost, kažu nadležni. Gradske vlasti rešile su da u ovoj godini zamene do 90 odsto problematičnih bandera ili sijalica. Pomoćnica direktora Zavoda za izgradnju grada, Zorica Ninić Stupar, kaže za Radio 021 da to znači da će biti zamenjeno 6.000 svetiljki u prigradskim naseljima, 4.500 stubova javne rasvete, te bar još toliko svetiljki u gradu. "Dinamika realizacije teći će u zavisnosti od priliva finansijskih sredstava. Moram da napomenem da neće moći da se urade ulice u rubnim delovima grada, gde ne postoji nadzemna niskonaponska mreža. Prosto tu su potrebni novi projekti, nove investicije", kaže pomoćnica direktora Zavoda za izgradnju grada. Zorica Ninić Stupar dodaje da su trenutno najugroženiji blokovi kolektivnog stanovanja, kao i pojedina prigradska naselja: "Pre svega Sremska Kamenica i Kać, dakle najveća prigradska naselja, s najvećim problemima u javnom osvetljenju. Zatim, na terigoriji grada znamo da imamo veliki broj stubova koji su u veoma lošem stanju, skloni padu, tako da smo planirali da se i oni zamene". Izbor izvođača radova trebalo bi da usledi krajem marta, a prve zamene javne rasvete mesec dana kasnije ... http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Grad-ima-da-sija.html lexaNS811 March 14th, 2011, 07:20 PM Povoljniji uslovi za kupovinu stana u Novom Sadu Stambeni krediti bez kamate već od aprila Hana Dunđerov, Ana Lalić | 14. 03. 2011. - 00:02h | Foto: S. Vojnović | Komentara: 2 NOVI SAD - Novosađani koji nemaju rešeno stambeno pitanje do kraja marta dobiće jedinstvenu šansu da konkurišu za stambeni kredit u kome će im celokupnu kamatu platiti - grad. Kako kaže gradonačelnik Igor Pavličić, nekadašnji kreditno-pronatalitetni fond transformisan je u gradsku agenciju čime su se stekli zakonski uslovi da davnašnja ideja grada o beskamatnim stambenim kreditima za višečlane porodice zaživi i to u narednih nekoliko nedelja. Kreditno-pronatalitetni fond ranije je obezbeđivao za porodice sa dvoje i više dece deo novca, najviše do 15.000 evra, s tim da se određen deo po isplati kredita vrati u gradski budžet. Po rečima Pavličića, za većinu Novosađana ovo je i dalje bio neprihvatljiv sistem i deo onih koji su dobili pomoć grada ipak nije mogao redovno da plaća rate. Pogotovo nakon skoka evra i divljanja kamata. Sa troje i više dece 3.500 porodica - Ukoliko se ipak dogodi da nas nešto spreči da realizujemo ovaj koncept, nameravamo da ceo fond usmerimo u kupovinu i podelu stanova za porodice sa troje i više dece. Ipak, takvih porodica je u gradu 3.500 i bojimo se da bi jako malo njih moglo da reši stambeno pitanje na ovaj način, tako da ćemo učiniti sve da prođe ideja o beskamatnim kreditima - napominje Igor Pavličić. - Pokazalo se da je taj metod nedelotvoran, komplikovana je birokratija, a promenljivost kamatnih stopa suviše je opterećivala kućni budžet. Stoga smo se odlučili da grad bude taj koji će snositi troškove kamate, dok će budući vlasnici stana plaćati isključivo glavnicu – kaže Pavličić. Za ove svrhe već postoji određenih 40 miliona dinara, 20 iz 2010. godine i 20 miliona izdvojenih u 2011. godini. Novac je oročen u jednoj komercijalnoj banci i iz dana u dan svota raste. Koliko će novosadskih porodica iz ovog budžeta moći da se finansira zavisi od toga koliko će ih konkurisati i kolike će stanove birati… - Trenutno pregovaramo sa nekoliko zainteresovanih banaka koje bi mogle da budu partneri grada. U par nezvaničnih razgovora koje smo vodili banke su već pokazale interesovanje za ovakav vid saradnje. Već ove nedelje imaćemo prve dogovore između gradske agencije i poslovnih banaka - kaže gradonačelnik. Ukoliko pregovori budu išli kako treba, a po rečima Pavličića nema razloga da tako ne bude, tender će biti raspisan u narednih nekoliko nedelja, a nakon toga i konkurs za bračne parove. :nuts::ohno: lude li zemlje. sad cemo mi da finansiramo onako nepovoljne kredite,umesto da trziste samo odradi posao..tj. smanjena traznja->manje cene do novog ekvilibrijuma.kad se uspostavi novi ekvilibrijum ponude i traznje trziste ce se regulisati. ali ne,bankama pala zarada pa da cemo mi ionako bedni da finansiramo njihove divlje kamate,potom da finansiramo korupciju u gradskim strukturama koje izdaju milion dozvola a za nista nisu odgovorni,i na kraju nase lokalne tajkune/zidare i njihove 150% zarade/m2.:ohno: a u gradu 75 000 nezaposlenih,najvece preduzece u gradu nam je gsp,inflacija ubija i onako bedne zarade onih koji rade. ovo je strahota. albukerki March 14th, 2011, 07:27 PM Vesti • 11:34 > 12:57 • 14. 03. 2011. | Radio 021 Ništa od elektronskih karata i manjih gužvi Od uvođenja sistema za elektronsku naplatu karata u javnom gradskom prevozu za sada nema ništa, a pitanje je da li će i kada biti. Kako je za Radio 021 rečeno u Gradskom saobraćajnom, uvođenje sistema elektronske naplate nije prioritet u investicionoj politici tog preduzeća za ovu godinu. Javni gradski prevoznik poslednjih godina pokušavao je nekoliko puta da započne proces modernizacije sistema naplate karata i praćenja vozila, ali su javne nabavke redom propadale zbog žalbi nezadovoljnih ponuđača. Izvršni direktor organizacije "Transparentnost Srbija", Nemanja Nenadić, kaže da ne zna da li je u konkretnom slučaju reč o opstrukciji konkurencije od strane nezadovoljnih ponuđača ili o nesposobnosti Gradskog saobraćajnog da sprovede složeniju javnu nabavku. Izvesno je, međutim, da sastav državne komisija za zaštitu prava ponuđača sve do pre nekoliko meseci nije bio u skladu sa zakonom, kaže Nenadić. "I nije imala sopstvenu službu uopšte. Tako da su kašnjenja sasvim sigurno bila velika, a to naravno otvara i pitanje problematičnosti samih odluka. Efikasan rad komisije i efikasna zaštita prava ponuđača jedan je od najbitnijih stubova sistema javnih nabavki i naravno da čitava procedura gubi svrhu ako se ne postupa u kratkim rokovima", objašnjava Nenadić. Glavna novina elektronskog sistema naplate odnosila bi se na uvođenje bezkontaktne elektronske karte, koja bi se kupovala na kioscima, a putnici bi u skladu sa svojim potrebama dobili mogućnost izbora velikog broja tarifnih paketa. Broj vožnji za određenu relaciju mogao bi se kombinovati sa brojem linija ili elektronskom kupovinom pojedinačnih karata. Cilj je da sistem gradskog prevoza funkcioniše sa što manje pojedinačnih karata, kako bi se smanjile gužve. U sledećoj fazi, trebalo bi da se radi na postavljanju displeja, koji bi putnike u autobusima i na stanicama obaveštavali o vremenu kretanja vozila gradskog prevoza, po čemu bi Novi Sad mogao biti jedinstven u Srbiji. (D.S.) fat cat March 15th, 2011, 01:31 PM Ne znam jeste li primetili da li je vec bila vest da je pocela rekonstrukcija decije bolnice. Slikacu sa mojim losim telefonom ako budem prolazio ovih dana. SSJ5 March 15th, 2011, 07:09 PM Konačno otvaranje Kulturnog centra Rekonstruisana zgrada Kulturnog centra Novog Sada konačno bi trebalo da bude otvorena 5. aprila. Rekonstrukcija te zgrade je počela u jesen 2008. godine. Radovi su nekoliko puta zaustavljani, a rokovi konstantno odlagani zbog, kako su objašnjavali predstavnici gradskih vlasti, žalbi pojedinih učesnika u postupcima javnih nabavki. Rekonstrukcija zgrade Kulturnog centra, koja je proširena za 500 kvadrata, koštala je oko 170 miliona dinara. (D.S.) http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Konacno-otvaranje-Kulturnog-centra.html Inace tema je totalno zamrla. Ne znam sta se desava. tetris87 March 16th, 2011, 04:23 AM Evo malo slika od danas http://i53.tinypic.com/2n04syh.jpg http://i56.tinypic.com/2871wsk.jpg Interesantno, jest' da stoji tu vec pola godine... http://i53.tinypic.com/4tx4au.jpg Kraj biciklisticke staze, bul. Evrope. http://i53.tinypic.com/28bwcck.jpg Evo ga i onaj najavljivani saobracanji znak :) http://i54.tinypic.com/2m4u2xd.jpg Otis.Driftwood March 16th, 2011, 08:56 AM Zivim na keju i evo update za neke koji nisu dugo bili. 1. Jedna informaciona tabla je polomljena 2. Jednoj kanti je otkinut gornji deo. 3. Bar na 2 mesta su pokidani ili savijeni oni stubovi sa horizontalnim sipkama. 4. Bar na 5 mesta grafiti "Podbara" "firma1989" "SNTRM" (ili tako nesto )"bulevar" itd itd 5. Pesacke staze imaju bled i prljav izgled od soli , biciklisticke staze su prljave , blatnjave i prasnjave , citav kej izgleda uzasno , kao da je radjen pre 3 godine. Stvarno bi mogli da to operu. 6. Poceli su da iskopavaju zemlju i da prave temelje za ono sranje od parka posvecenom onom Azerbejdzanskom kompozitoru. Lokacija je tacno na uglu Visarionove i Beogradskog keja. Postavlja se pitanje : gde ja to zivim ? Sigurno ne u Novom Sadu kojeg sam nekad znao....... fat cat March 16th, 2011, 02:12 PM Zivim na keju i evo update za neke koji nisu dugo bili. 1. Jedna informaciona tabla je polomljena 2. Jednoj kanti je otkinut gornji deo. 3. Bar na 2 mesta su pokidani ili savijeni oni stubovi sa horizontalnim sipkama. 4. Bar na 5 mesta grafiti "Podbara" "firma1989" "SNTRM" (ili tako nesto )"bulevar" itd itd 5. Pesacke staze imaju bled i prljav izgled od soli , biciklisticke staze su prljave , blatnjave i prasnjave , citav kej izgleda uzasno , kao da je radjen pre 3 godine. Stvarno bi mogli da to operu. 6. Poceli su da iskopavaju zemlju i da prave temelje za ono sranje od parka posvecenom onom Azerbejdzanskom kompozitoru. Lokacija je tacno na uglu Visarionove i Beogradskog keja. Postavlja se pitanje : gde ja to zivim ? Sigurno ne u Novom Sadu kojeg sam nekad znao....... Preterujes, ali onako bash! Polomljen je jedan coshak jedne table i to samo plasticni deo jer je ostalo nemoguce polomiti, gornji deo jedne kante je nista s obzirom na to koliko ih ima i sta se desilo sa onim u limanskom parku, a grafita je uvek bilo i uvek ce ih biti... Juce sam se vozao bajsom po keju i staza nije blatnjava... Kej izgleda super i ljudi uzivaju vrseci razne aktivnosti. Otis.Driftwood March 16th, 2011, 03:49 PM Preterujes, ali onako bash! Polomljen je jedan coshak jedne table i to samo plasticni deo jer je ostalo nemoguce polomiti, gornji deo jedne kante je nista s obzirom na to koliko ih ima i sta se desilo sa onim u limanskom parku, a grafita je uvek bilo i uvek ce ih biti... Juce sam se vozao bajsom po keju i staza nije blatnjava... Kej izgleda super i ljudi uzivaju vrseci razne aktivnosti. Pa OK , zasto moram reci koji tačno deo table je polomljen ? Eto , ti si rekao koji deo i super. To i dalje ne menja stvar da je tabla oštećenja i nije zamenjena. A nisu stavili ni novi deo kante. Zasto je to po tebi onda preterivanje ? Ja ne znam jesi li ti slep ali citave staze su prasnjave i prljave. I sad pitam koga ti tu branis ? fat cat March 17th, 2011, 02:59 PM Pa OK , zasto moram reci koji tačno deo table je polomljen ? Eto , ti si rekao koji deo i super. To i dalje ne menja stvar da je tabla oštećenja i nije zamenjena. A nisu stavili ni novi deo kante. Zasto je to po tebi onda preterivanje ? Ja ne znam jesi li ti slep ali citave staze su prasnjave i prljave. I sad pitam koga ti tu branis ? :ohno: Zasto bi branio bilo koga!? Samo iznosim svoje misljenje i realno stanje. Opet ponavljam da nije tabla ostecena nego plastika tako se ne mora menjati cela tabla kao sto ti kazes... Kanta nije zamenjena jer su spori i smotani ali opet to je sitnica s obzirom da se radi o poklopcu jedne kante. Te stvari ce retko ko primetiti a tvoj post zvuci kao da je na keju apokalipsa. Ja se na naprosto ne slazem sa tobom. I da, jos uvek me sluzi vid ;) I da, vozio sam bajs i nije blato kao sto si ti napisao. SSJ5 March 17th, 2011, 11:19 PM :ohno: Zasto bi branio bilo koga!? Samo iznosim svoje misljenje i realno stanje. Opet ponavljam da nije tabla ostecena nego plastika tako se ne mora menjati cela tabla kao sto ti kazes... Kanta nije zamenjena jer su spori i smotani ali opet to je sitnica s obzirom da se radi o poklopcu jedne kante. Te stvari ce retko ko primetiti a tvoj post zvuci kao da je na keju apokalipsa. Ja se na naprosto ne slazem sa tobom. I da, jos uvek me sluzi vid ;) I da, vozio sam bajs i nije blato kao sto si ti napisao. Mene zgrozava cinjenica da uopste neko nalazi za shodno da lomi kante i bilo sta drugo po gradu. fat cat March 17th, 2011, 11:37 PM Mene zgrozava cinjenica da uopste neko nalazi za shodno da lomi kante i bilo sta drugo po gradu. Jasno. Kada sam video da su sve do jedne polomili u limanskom parku kad me nije shlog strefio! Ja sam se trudio da razumem taj mentalni sklop ali mi nikako ne uspeva tako da mora da je cista obest ili foliranje pred nekim curicama... Sve u svemu treba ih dobro namlatiti tim kantama :) Otis.Driftwood March 18th, 2011, 09:12 AM :ohno: Zasto bi branio bilo koga!? Samo iznosim svoje misljenje i realno stanje. Opet ponavljam da nije tabla ostecena nego plastika tako se ne mora menjati cela tabla kao sto ti kazes... Kanta nije zamenjena jer su spori i smotani ali opet to je sitnica s obzirom da se radi o poklopcu jedne kante. Te stvari ce retko ko primetiti a tvoj post zvuci kao da je na keju apokalipsa. Ja se na naprosto ne slazem sa tobom. I da, jos uvek me sluzi vid ;) I da, vozio sam bajs i nije blato kao sto si ti napisao. E ovih dana cu bas ici da slikam cisto da dokazem da ti nisi u pravu nsblues March 18th, 2011, 10:32 AM E ovih dana cu bas ici da slikam cisto da dokazem da ti nisi u pravu Ako ti nije mrsko uslikaj i koje gradiliste, a ako mozes i u M.Miljanova na pocetku, neposredmo blizu keja velika zgrada trebala da se pocne graditi ,sa ne znam koliko hiljada kvadrata, milsim da je receno 11 000. Otis.Driftwood March 18th, 2011, 01:03 PM Nije na pocetku nego na kraju tj blizu Kosovske. Plac je stvarno velik , mislim da ce Buducnost da ga radi i iskop za temelje ,predpostavljam garaze , je jako dubok , ima 10 metara sigurno. nsblues March 18th, 2011, 02:08 PM Nije na pocetku nego na kraju tj blizu Kosovske. Plac je stvarno velik , mislim da ce Buducnost da ga radi i iskop za temelje ,predpostavljam garaze , je jako dubok , ima 10 metara sigurno. U pravu si, dobro si obavjesten, gradi Buducnost,,,,ali u neposrednoj blizini (se garde 2 velika gradiliasta) jedna drugoj u M.miljanova , ova na koju ja mislim je na broju 17, bliza Dunavu(keju) a ta je cini mi se ,po sjecanju 40( nisam siguran)blize Kosovskoj. Nema ni veze, ako ti bude zgodno uslikaj ih. :cheers: Ovo za vandale, to treba zakonom rijesiti, najbolje novcano.. toga ima svugdje i bice ga, ali treba ga i suzbijati maximalno. Otis.Driftwood March 18th, 2011, 03:17 PM Pa nimalo me nije cudilo da Buducnost tu radi zgradu jer je nekada Buducnost tu imao ogranak firme , sto im je lepo leglo :) A kao drugu lokaciju verovatno mislis na fabriku Nive sto je srusena u Ulici Dusana Vasiljeva. To se nalazi pored doma za ucenik srednjih skola Brankovo Kolo. Bilo je pre koju stranu vest da ce na tom mestu da se gradi Arhiv Vojvodine , ja mislim. nsblues March 19th, 2011, 10:32 AM Pa nimalo me nije cudilo da Buducnost tu radi zgradu jer je nekada Buducnost tu imao ogranak firme , sto im je lepo leglo :) A kao drugu lokaciju verovatno mislis na fabriku Nive sto je srusena u Ulici Dusana Vasiljeva. To se nalazi pored doma za ucenik srednjih skola Brankovo Kolo. Bilo je pre koju stranu vest da ce na tom mestu da se gradi Arhiv Vojvodine , ja mislim. Za prvo ne znam ,,ali ima logike, da iskoriste svoj plac da naprave stam.zgradu. Nisam mislio na tu lokaciju, vjerovatno i hoce arhiv...ovo sto sam ja cuo je cim udjes sa keja u M.Miljanova blize Dunava.. e sad kad ce to biti i je su li poceli ne znam...spominjao se septembar za tu prvu lokaciju a pocetak ove godine feb/mart za ovu drugu blize rijeci..mozda su 2 velika projekta golem zalogaj u sadsnjem stanju nekretnina ,cak i za Buducnost.. nsblues March 22nd, 2011, 05:29 AM Sta je s Rankom,, nema nikoga da postavi koju sliku gradilista,narocito novih? Duja March 22nd, 2011, 09:53 AM Bio nevaljao: http://www.skyscrapercity.com/member.php?u=338546 ...a ostali štrajkuju, iz solidarnosti, šta li, eno ih u kafani. Uprava foruma se potresla, ko Ministarstvo prosvete. Tako da je ovde, ko što se da primetiti, blagi fajront. Nicisyyo March 22nd, 2011, 04:26 PM BANNED:ohno:????sta je radio?? Kabacum March 22nd, 2011, 09:08 PM Da li se nekim planom predvidja izlazak pesacke zone centra grada na Dunav, tj pretvaranje cele Dunavske ulice u pesacku? sergio-m March 23rd, 2011, 09:47 AM Da li se nekim planom predvidja izlazak pesacke zone centra grada na Dunav, tj pretvaranje cele Dunavske ulice u pesacku? slicna ideja je postojala pre 20 i vise godina da se podrucje od jovine gimnazije do dunava pretvroti u nesto slicno al nista od toga ...za ovu verziju sada prvi put cujem... kojigod March 23rd, 2011, 08:34 PM Jos disete??? Pogled sa Cardaka prema NS. http://img143.imageshack.us/img143/4472/smogn.jpg (http://img143.imageshack.us/i/smogn.jpg/) Otis.Driftwood March 23rd, 2011, 11:00 PM Kakva smogcina ...jbt ! Tj da li je ? goran83 March 24th, 2011, 10:50 AM A dimnjak?:nuts: Ipak ce da ga ruse i to vrlo uskoro :banana: Goxy March 24th, 2011, 11:47 AM Za prvo ne znam ,,ali ima logike, da iskoriste svoj plac da naprave stam.zgradu. Nisam mislio na tu lokaciju, vjerovatno i hoce arhiv...ovo sto sam ja cuo je cim udjes sa keja u M.Miljanova blize Dunava.. e sad kad ce to biti i je su li poceli ne znam...spominjao se septembar za tu prvu lokaciju a pocetak ove godine feb/mart za ovu drugu blize rijeci..mozda su 2 velika projekta golem zalogaj u sadsnjem stanju nekretnina ,cak i za Buducnost.. Jedino sto sam ja video u tom kvartu je srusena zgrada "NIVE"... Parcela izlazi na dve ulice, prostor je ogroman, ali se rusi i jos jedna stara fabricka zgrada prekoputa saobracajne skole, pretpostavljam da je verovatno od iste firme.... Problem citavog tog kraja je parking, znaci bez pola sata kruzenja tesko da ces negde da udenes auto, a kad se podbara do kraja pretvori iz individualno u kolektivno stanovanje tu ce biti blagi haos... Ali ne brigajte tu je Jeknic i ekipa da rese sve vase probleme... Goxy March 24th, 2011, 11:51 AM Koja zgrada? Nisam video nista slicno. Daj sliku. My mistake:hammer: nit je ista, nit je slicna...:wallbash: sorry... Saputnik March 24th, 2011, 01:01 PM A~AKFC i Mek na Spensu Restoran brze hrane "Kentaki fraj čiken" će uskoro otvoriti svoj objekat na Spensu, na mestu gde je donedavno bila Gradska kafana. Prema rečima direktora Spensa Živka Popova, konačna odluka će biti poznata za desetak dana. Ukoliko KFC zauzme prostor na prvom spratu, vrlo je verovatno da će i "Mek donalds" na ovoj lokaciji otvoriti drajv in restoran, odnosno mesto za kupovinu hrane iz automobila. Predstavnici obe kompanije su u poslednje vreme u dva navrata imali sastanke sa rukovodstvom ovog javnog preduzeća. Lokacija im najviše odgovara zbog blizine Univerziteta i studentskog doma. Izvor:021.rs TaxiDriverKG March 24th, 2011, 05:30 PM E ljudi, mali tj malo veći off ali može samo da koristi. Imate u metrou fotoaparat praktika 5.0mp za 3600, a ako hoćeš 3 komada plaćaš po ceni dva. Znači tri komada za 7.200din ili 2400 po komadu. Jeste da nije neka marka i jačina ali za 23-24 evra imaš nov aparat. Udruže se troje i super. Isto i JVC cd za kola, 3kom. za 9600. 3200 po komadu je super cena. albukerki March 24th, 2011, 09:25 PM Prvo sam se zaprepastio kad sam video drvece, ali onda je sve doslo na svoje mesto Drvored leski umesto javora na Bulevaru U četvrtak, 24. marta, počinje rekonstrukcija drvoreda duž celog Bulevara oslobođenja. Rekonstrukcija podrazumeva zamenu 434 stabla javora koja su u veoma lošem stanju novim sadnicama leski. Do 31. maja biće posađeno ukupno 534 leske, što znači da će biti 100 stabala više. Trenutno, na Bulevaru postoji dvostruki drvored – platana i javora. Zamenom drvoreda javora drugom vrstom, otpornijom na gradske uslove, umanjiće se negativni efekti visoke frekvencije saobraćaja na Bulevaru oslobođenja, saopšteno je iz "Gradskog zelenila". fat cat March 24th, 2011, 10:25 PM Prvo sam se zaprepastio kad sam video drvece, ali onda je sve doslo na svoje mesto u gradskom zelenilu rade totalni kreteni od ljudi i ja vise nemam reci i ne znam gde je kraj njihovoj gluposti! ti su toliko nasih para uzalud sjebali da je to neverovatno! mozemo da krenemo do razdelne povrsine na bulevaru koja je bila lepa 7 dana (sto je i trogodisnje dete moglo da predpostavi) pa preko nemara za svako novo posadjeno drvo koje opstane pola godine pa se osushi, pa sve do ove gluposti, dok mi svi hodamo po blatu jer namaju para za bedne betonske kugle. da ne pricamo o japanskom sistemu koji su spominjali pre nekoliko godina :lol: ja bi ih sve pobio tamo ko zeceve! :puke: PS nemojte zameriti na grubim recima ali jos se i uzdrzavam koliko sam besan i koliko ih mrzim. :cripes: djoledjole March 24th, 2011, 11:12 PM Nikad nisam ozbiljno razmisljao o Gradskom zelenilu al uvek mi se cinilo da oni ok rade.. Bas mi se cini da se trude, za razliku od Gradske cistoce.. mada ne znam.. Otis.Driftwood March 25th, 2011, 08:53 AM Haha ? Za hotel „Centar” osvojili nagradu Salona arhitekture http://24sata.rs/novisad.php?id=92148 Josh jedna vest. Poslao sam mail gradonacelniku da se zalim da mi se ova nova podloga u centru ne svidja i i da su kamene ploce bile mnogo bolje , tj kaldrma i da bi trebali da prosire pesacku zonu i na to sam tek danas dobio odgovor ....dakle Поштовани, Поводом Вашег обраћања, овим путем желимо да Вам се захвалимо на указаном поверењу, као и да Вас обавестимо, а на основу Информације Јавног предузећа "Завод за изградњу Града" у Новом Саду, да je на основу Програма уређивања грађевинског земљишта за 2005. годину, Јавно предузеће "Завод за изградњу Града" у Новом Саду било инвеститор радова на партерном уређењу центра које је обухватило Дунавску, Змај Јовину, Пашићеву и Гимназијску улицу, да су радови настављени и следеће године, када су уређене и улице: Илије Огњановића, Исе Бајића, Константина Данила и дела Улице Игњата Павласа, уз напомену да је радовима било неопходно приступити с обзиром на то да су улице у најужем центру Града биле у лошем стању, односно коловоз, тротоари и асфалт су били дотрајали и захтевали су реконструкцију, као и водоводне инсталације, јавно осветљење и атмосферске канализације. Указано је да су радови изведени на основу важећих прописа и стандарда, при чему је уважено мишљење урбаниста и стручњака из области заштите споменика културе, уз напомену да је опредељење стручне и шире јавности, као и представника градске власти, утицало да се уклоне камене коцке из Дунавске и Змај Јовине улице. Такође Вас обавештавамо, а на основу Информације Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада, да су камене коцке, а не калдрма како сте Ви навели у обраћању, постављени у Дунавској и Змај Јовиној улици 1981. године, уз напомену да је Ваш предлог да се прошири пешачка зона у Новом Саду са становишта Завода оправдан, те да је исти у оквиру струке предвидео проширење пешачке зоне, на шта је сагласност дала Влада Републике Србије, а да је у поступку добијања сагласности о проширењу пешачке зоне потребно да се изјасне и други надлежни органи. Срдачан поздрав. ЗАМЕНИК ШЕФА СЛУЖБЕ Сања Завртаник-Парошки albukerki March 25th, 2011, 10:21 AM Nije bas tako strasno, po meni je veci problem bahatost gradjana... Doduse, da ne brinu o novozasadjenim stablima to stoji... pre dve godine su popunili drvored do veternika, na mestima na kojima se prva stabla nisu odrzala, usadili su neke sadnice 3-4m visoke, mislim cak da i u neodgovarajuce vreme... sada dva godine kasnije, kvalitet drvoreda je isti, jer se od tih novih satabala primilo mozda 10%... i pritom evo ni ovog proleca nece biti nove sadnje :bash: Ali pre par dana sam prosao kejom, vidim da automatsko zalivanje radi ok... nadam se da ce poziveti duze od par meseci :cheers: u gradskom zelenilu rade totalni kreteni od ljudi i ja vise nemam reci i ne znam gde je kraj njihovoj gluposti! ti su toliko nasih para uzalud sjebali da je to neverovatno! mozemo da krenemo do razdelne povrsine na bulevaru koja je bila lepa 7 dana (sto je i trogodisnje dete moglo da predpostavi) pa preko nemara za svako novo posadjeno drvo koje opstane pola godine pa se osushi, pa sve do ove gluposti, dok mi svi hodamo po blatu jer namaju para za bedne betonske kugle. da ne pricamo o japanskom sistemu koji su spominjali pre nekoliko godina :lol: ja bi ih sve pobio tamo ko zeceve! :puke: PS nemojte zameriti na grubim recima ali jos se i uzdrzavam koliko sam besan i koliko ih mrzim. :cripes: albukerki March 25th, 2011, 10:24 AM Sta si zeleo da postignes mail-om? :) Haha ? Josh jedna vest. Poslao sam mail gradonacelniku da se zalim da mi se ova nova podloga u centru ne svidja i i da su kamene ploce bile mnogo bolje , tj kaldrma i da bi trebali da prosire pesacku zonu i na to sam tek danas dobio odgovor ....dakle fat cat March 25th, 2011, 01:14 PM Nije bas tako strasno, po meni je veci problem bahatost gradjana... Doduse, da ne brinu o novozasadjenim stablima to stoji... pre dve godine su popunili drvored do veternika, na mestima na kojima se prva stabla nisu odrzala, usadili su neke sadnice 3-4m visoke, mislim cak da i u neodgovarajuce vreme... sada dva godine kasnije, kvalitet drvoreda je isti, jer se od tih novih satabala primilo mozda 10%... i pritom evo ni ovog proleca nece biti nove sadnje :bash: Ali pre par dana sam prosao kejom, vidim da automatsko zalivanje radi ok... nadam se da ce poziveti duze od par meseci :cheers: Slazem se u potpunosti da je bahatost gradjana problem ali smatram da je posao zelenila pored sadnje i odrzavanja takodje i zastita tih istih zelenih povrsina. Nema smisla raditi nesto ako nemas plan kako to i sacuvati a to je upravo njihov najveci problem. Kej izgleda super ali ne smatram da ih treba pohvaliti za to jer je to potpuno novo a oni su nesposobni da sacuvaju ono sto je tu vec desetinama godina. Dobar primer njihovog nemara je takodje i ulica Novosadaskog Sajma... Ima 6-7 godina da su je iskasapili i na gomili mesta vec ne postoji drvece koje su zasadili dok ostatak izgleda zakrzljalo i jadno...Zasto bi ja njima verovao da ce na bulevaru da bude drugacije... Moze se primetiti razlika u radu, nekada i sada, na dosta mesta u gradu. Npr. kod isidorine gimnazije ili kod spensa imamo primere gde je stablo ostavljeno na sred pesacke staze ili da pesacka staza ima krivinu samo da bi zaobisla neko drvo, dok se danas pri bilo kakvoj rekonstrukciji prvo ukloni svo zelenilo pa se onda radi dalje. Pa pola tih stabala na bulevaru koje su juce isekli se osusilo ili bivalo iseceno kada je nesto gradjeno na toj lokaciji (dalton, one banke i slicno) i to se sve desavalo pred njihovim i nasim ocima a da niko prstom nije mrdnuo i onda dodju posle par godina i kazu pa ovaj drvored je u ocajnom stanju hajde da ga zamenimo pa iseku i ono sto je ostalo. Ja garantujem da je u NS-u nestalo 20-30% zelenila u poslednjih 20 godina. Otis.Driftwood March 25th, 2011, 04:35 PM Sta si zeleo da postignes mail-om? :) Da vidim oce li vracati kaldrmu :) albukerki March 25th, 2011, 06:29 PM Pocelo je postavljanje nekih metalnih elemenata (drzaca) u rupe na mestu stiropora na bedemu keja... to su samo drzaci sa strane,predpostavljam da ce i "ispune" biti iste takve... imam i sliku, kacim kad je prebacim... albukerki March 25th, 2011, 07:21 PM Evo je slika... predpostavljam da je ovo cudo gore namenjeno fiksiranju kod betoniranja... http://i51.tinypic.com/30ju3i0.jpg Otis.Driftwood March 25th, 2011, 08:49 PM Meni se čini kao da će tu biti neke rampe , portal ili nešto slično. kovja.nick March 26th, 2011, 08:12 PM Evo je slika... predpostavljam da je ovo cudo gore namenjeno fiksiranju kod betoniranja... http://i51.tinypic.com/30ju3i0.jpg Kako cemo sad voziti bajs po zidicu!? Marko021 March 26th, 2011, 09:43 PM Jos disete??? Pogled sa Cardaka prema NS. http://img143.imageshack.us/img143/4472/smogn.jpg (http://img143.imageshack.us/i/smogn.jpg/) prilicno los ps :) Goxy March 27th, 2011, 08:10 AM "Drvored leski umesto javora na Bulevaru U četvrtak, 24. marta, počinje rekonstrukcija drvoreda duž celog Bulevara oslobođenja. Rekonstrukcija podrazumeva zamenu 434 stabla javora koja su u veoma lošem stanju novim sadnicama leski. Do 31. maja biće posađeno ukupno 534 leske, što znači da će biti 100 stabala više. Trenutno, na Bulevaru postoji dvostruki drvored – platana i javora. Zamenom drvoreda javora drugom vrstom, otpornijom na gradske uslove, umanjiće se negativni efekti visoke frekvencije saobraćaja na Bulevaru oslobođenja, saopšteno je iz "Gradskog zelenila"." Ajde da kazemo da je ok da zamene drvored, zbog bezbednosti, izgleda... Ali zasto bas lesku??? Broj alergicnih na polen ovog drveta sve vise raste http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/235549/Umirite-simptome-alergije-na-polen a oni ce da ga stave na bulevar gde se seta x ljudi dnevno... Nije dovoljno sto je bulevar, a i ceo grad pun smoga sto smo mogli videti na slici sa chardaka, nego jos i alergicni nece moci da disu... Poruka: moze zamena drvoreda ali razmisljajte malo... hfusion March 27th, 2011, 04:32 PM Bulevarom na autoput dogodine Bulevarom Evrope se u ovoj godini neće moći izaći na autoput. Početak izgradnje ove saobraćajnice od Rumenačkog puta ka autoputu, počeće u drugoj polovini godine, ali bi spajanje trebalo da bude završeno polovinom naredne godine, kaže za Radio 021 pomoćnica direktora Zavoda za izgradnju grada, Zorica Ninić Stupar. "Planiramo da projektnu dokumentaciju završimo u prvoj polovini godine. Paralelno s izradom projektne dokumentacije radi se na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa. Nakon toga pristupamo pribavljanju građevinske dozvole, formiranju tenderske dokumentacije i izboru najpovoljnijeg ponuđača, odnosno izvođača radova", objašnjava pomoćnica direktora ZIG-a. Zorica Ninić Stupar dodaje da povezivanje bulevara i autoputa ne može biti ranije završeno, jer treba izgraditi dva složena objekta: "To su most preko Kanala Dunav - Tisa - Dunav i nadvožnjak iznad pruge". Planirano je da četvrta deonica Bulevara Evrope, koja od Rumenačkog puta preko kanala vodi do autoputa, bude duža od tri kilometra. (D.S.) http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Bulevarom-na-autoput-dogodine.html SSJ5 March 27th, 2011, 05:07 PM Video sam pre neki dan Pajtica i Miskovica u staroj ranzirnoj stanici. Izgleda da Misko ima interesa za kupovinu zemljista. Otis.Driftwood March 27th, 2011, 09:17 PM Video sam pre neki dan Pajtica i Miskovica u staroj ranzirnoj stanici. Izgleda da Misko ima interesa za kupovinu zemljista. Samo njih ? Mozda su imali sexualne odnose SSJ5 March 28th, 2011, 02:01 AM Samo njih ? Mozda su imali sexualne odnose Imali su naravno i svitu naoruzanih manijaka oko sebe. A za seksualne odnose ne sumnjam :) goran83 March 28th, 2011, 05:32 PM [QUOTE=Otis.Driftwood;74890181]Haha ? Za hotel „Centar” osvojili nagradu Salona arhitekture http://24sata.rs/novisad.php?id=92148 PLACENO. znam iz vrlo pouzdanih izvora:colgate: albukerki March 28th, 2011, 05:56 PM Pocinje jos jedna izborna saga, bulevar ce jednog suncanog petka,dva dana pred izbore, izaci na obilaznicu koja se gradi 5+ godina i autoput koji se gradi 25+ godina... mozda nece imati zavrsni sloj asfalta, ili ce imati samo jedan most ili jedan nadvoznjak ali ce biti "zavrsen" tacno u petak pred izbore :cheers: Bulevarom na autoput dogodine Bulevarom Evrope se u ovoj godini neće moći izaći na autoput. Početak izgradnje ove saobraćajnice od Rumenačkog puta ka autoputu, počeće u drugoj polovini godine, ali bi spajanje trebalo da bude završeno polovinom naredne godine, kaže za Radio 021 pomoćnica direktora Zavoda za izgradnju grada, Zorica Ninić Stupar. "Planiramo da projektnu dokumentaciju završimo u prvoj polovini godine. Paralelno s izradom projektne dokumentacije radi se na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa. Nakon toga pristupamo pribavljanju građevinske dozvole, formiranju tenderske dokumentacije i izboru najpovoljnijeg ponuđača, odnosno izvođača radova", objašnjava pomoćnica direktora ZIG-a. Zorica Ninić Stupar dodaje da povezivanje bulevara i autoputa ne može biti ranije završeno, jer treba izgraditi dva složena objekta: "To su most preko Kanala Dunav - Tisa - Dunav i nadvožnjak iznad pruge". Planirano je da četvrta deonica Bulevara Evrope, koja od Rumenačkog puta preko kanala vodi do autoputa, bude duža od tri kilometra. (D.S.) Saputnik March 29th, 2011, 03:33 PM Posle više od dve godine renoviranja, 5. aprila biće otvoren Kulturni centar Novog Sada. Renovirana zgrada ima 500 kvadarata više nego ranije, pa će sada biti dovoljno prostora za organizaovanje različtih kulturnih sadržaja. U utorak, na dan svečanog otvaranja, biće priređen i bogat kulturni program. Za renoviranje Kulturnog centra izdvojeno je 170 miliona dinara. Renovirana zgrada ima novi prostor tzv. Tribinu mladih gde će biti održavane različite kulturne manifestacije. Novi izgled dobila je i sala za prikazivanje predstava gde je sada nešto manje mesta nego pre, ali su sedišta udobnija. Otvaranje je kasnilo zbog obaranja tendera za nabavku nameštaja. Kulturni centar kroz svoje programe promoviše i kreira muzičko, likovno i scensko stavaralaštvo. Tako će 5. aprila nastupiti mnogobrojni di – džejevi, grupa Frajle a biće izvedeno i nekoliko performansa. Na današanjoj konferenciji u Gradskoj kući, rečeno je, da zbog ograničenosti prostora, tamo neće biti održavani jedino veći koncerti. Izvor: Novosadska tv Saputnik March 29th, 2011, 09:47 PM Naredne sedmice će, posle više od 15 godina, biti nastavljena izgradnja Rektorata Novosadskog univerziteta, potvrdio je u emisiji “Šesto pitanje” Novosadske televizije pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, prof. dr Dragoslav Petrović. Iz kredita Evropske investiicione banke od 200 miliona evra koji je odobren Srbiji, rekao je za našu televiziju pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, prof. dr Dragoslav Petrović, prvi projekti biće realizovani u Vojvodini. Za završetak centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu namenjeno je pet i po miliona evra, a u ponedeljak, 4.aprila u podne simbolično će početi radovi na ovom zdanju koje već petnaest godina predstavlja ruglo tog dela grada. Zgrada bi trebalo da bude završena za deset meseci. Drugi projekat vredan više od 20 miliona evra, najavio je prof.dr Dragoslav Petrović, biće prvi tehnološki park u Srbiji, koji će biti izgrađen na prostoru Univerziteta i čiji je nosilac Fakultet tehničkih nauka. U 24 hiljade kvadrata najmodernijeg prostora biće smešteni proizvodni kapaciteti novih tehnologija IT sektora, novih materijala, prehrambenu industriju i Veterinarski institut. Prva faza ovog projekta biće završena za dve godine. Izvor: Novosadska tv Vucko March 29th, 2011, 10:03 PM ljudi izglasase u vezi insajder debate u kojoj je ucestvovao dulic juce na b92 glavni komentar da je u vezi neke pumpe ili gasne stanice koja se gradi usred centra Novog Sada bez ikakvih dozvola. Zanima me,o cemu se tu radi i imali neko slike tog spornog objekta? SSJ5 March 30th, 2011, 02:30 AM ljudi izglasase u vezi insajder debate u kojoj je ucestvovao dulic juce na b92 glavni komentar da je u vezi neke pumpe ili gasne stanice koja se gradi usred centra Novog Sada bez ikakvih dozvola. Zanima me,o cemu se tu radi i imali neko slike tog spornog objekta? U centru Novog Sada ne znam da igde ima mesta za benzinsku pumpu, niti znam da se igde u centru gradi ista. Duja March 30th, 2011, 08:23 AM Jedina pumpa koja se trenutno gradi je na Bulevaru vojvode Stepe, kod kružnog toka... oko 300 m od postojeće Ekove pumpe, poznatije kao "Bistrica". :bash: Ne znam ko je tamo nasadi, ali ne verujem da je Dulić. Goxy March 30th, 2011, 11:07 AM Jedina pumpa koja se trenutno gradi je na Bulevaru vojvode Stepe, kod kružnog toka... oko 300 m od postojeće Ekove pumpe, poznatije kao "Bistrica". :bash: Ne znam ko je tamo nasadi, ali ne verujem da je Dulić. A pa za tu buducu OMV ovu pumpu je neko uzeo doooooobre pare, ajde sto je blizu raskrsnice, navikne se narod, ajde sto je blizu druga pumpa to je promesaj investitora, ali sto je na 200 m trafo stanica koja cesto varnici, to mi nije jasno da moze da se dobije dozvola za pumpu gde su zesca isparenja... Posto znamo cije su pumpe OMV onda po politickoj liniji mozemo da pretpostavimo ko se omastio za dozvole... Duja March 30th, 2011, 01:57 PM ali sto je na 200 m trafo stanica koja cesto varnici 20 m je malo bliže istini... Dobro, i ja ga preterah, ali više od 100 nema. :ohno: Vucko March 30th, 2011, 07:45 PM Verovatno je to to.Hvala Goxy March 31st, 2011, 10:49 AM Brate koliki temelj prave za onog kompozitora na keju ima da bude veci od miletica.... Goxy March 31st, 2011, 11:16 AM Evo komentara za tunel koji ce navodno biti gradjen iduce godine kroz frusku goru, gde je verovatno vec postavljena tabla sa zahvalnicom predsedniku vlade vojvodine... "Cena od 38 miliona za minimalno 7.5km tunela (Irig-Popovica)!? Kilometar tunela ide minimalno 10 miliona eura (sa opremom) ako teren nije rastresit (a Fruska je puna laporca), ako nema podzemnih voda, geoloskih raselina... i to samo za jednu cev a koliko vidim megalomani iz Novog Sada hoce i autoput do Rume. Ako na ovo dodamo vijadukte za zaobilazenje Iriga jer nema smisla busiti obronke Fruske pre Iriga ( Irig je na 190mnv a Ruma na 165mnv)ispada da bi gradnja tunela kroz Frusku za magistralni put (samo jedna cev) kostala 120 miliona eura po sadasnjim cenama. To je vise od 3 puta nego sto vrli predsednik vlade iz Backe prica o njegovim zeljama u predizbornoj godini. Nikakva studija isplativosti i slicno naravno nije predocena jer na sadasnji prosecan broj automobila po danu (manje od 5 hiljada koliko me secanje sluzi) to bi bilo ubedljivo najskuplje parce puta u Srbiji. Mislim da onih par ljudi u pokrajinskoj direkciji za zemljiste koji znaju znanje zbog partijskog kljuca ne smeju da dignu glas protiv megalomanije predesdnika vlade im. Uzgred, prica se da predsednik iz Backe sadi vinograd sa nase suncane sremske strane Fruske... ero jos jednog razloga za tunel koji vemo svi mi placati. (sremac, 29. mart 2011 22:13)" Inace u citavu pricu ce biti umesana i odredjena banka koja ce dati ogoman kredit a za uzvrat ce biti fiiiiiinaaaa kamatica, a u banci sve funkcioner do funcionera... Sto kaze jedan prijatelj, ako ovako nastave bice i vojvodina a mozda i cela srbija teritorija zabranjenog leta... izvestac March 31st, 2011, 01:21 PM Holiday inn http://jugo-mont.com/wp-content/uploads/2010/11/DSC_0047.jpg http://jugo-mont.com/wp-content/uploads/2010/11/DSC_0044.jpg http://jugo-mont.com/wp-content/uploads/2010/11/DSC_0041.jpg i jedna slika zoneda sa sremske strane.. refleksija sunca od onih staklenih kosina, ubija oci :) http://i54.tinypic.com/2affsyo.jpg Duja March 31st, 2011, 01:52 PM Evo komentara za tunel koji ce navodno biti gradjen iduce godine kroz frusku goru, gde je verovatno vec postavljena tabla sa zahvalnicom predsedniku vlade vojvodine... Pa ne bih baš verovao komentaru random jerk from the internet, kakav sam doduše i ja. :) Evo šta je na primer pisao Blic pre 6 meseci (http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/193668/Buse-tunel-kroz---Frusku-Goru) (čini mi se da smo imali ovu vest al' ko će je sad iskopati): Za tunel su, prema projektu, planirane dve varijante: prva predviđa dužinu od 1.233 metra, a druga 2.790 metara. Autor projekta, inženjer Bogdan Đurđević, sugerisao je drugu opciju jer bi efekat bio veći, i u saobraćajnom i u ekološkom smislu. Prvo, od Paragova do ispod Iriga u dužini od 11,5 kilometara ne bi bilo uspona većeg od četiri procenta, a uštede samo na gorivu isplatile bi troškove izgradnje cele trase za 16 godina. Najvažniji značaj ovog tunela je što bi se zauvek rešio ogroman problem prolaska teretnjaka preko Fruške gore i Iriga, kroz koji prolazi najprometnija saobraćajnica u Srbiji, gde je dnevni prosek prolaska 10.000–12.000 vozila. Studija je pokazala da je izgradnja tunela najbolji način da se zaštiti Nacionalni park „Fruška gora“. Završetak ovog projekta donosi i druge višestruke koristi: postojeći put bi služio kao turistički za obilazak istorijskih znamenitosti i planine, a uštedelo bi se i na gorivu jer bi tunel „ispeglao“ uspone. Put do Novog Sada do Rume bio bi kraći i bezbedniji i uštedelo bi se u vremenu. Istovremeno smanjilo bi se zagađenje Nacionalnog parka. Glavni inženjer za podzemne radove Dragoljub Vojinović navodi da u slučaju gradnje dužeg tunela, bušenje treba istovremeno da počne s obe strane jer to pojeftinjuje posao. Ako bi se kopao samo s jedne strane, izgradnja bi trajala bezmalo tri godine, a sa obe, ceo posao bi bio gotov za najviše 18 meseci. [...] Cena puta i sigurnost - sa tunelom od 1.223 metra cena bi bila oko 30 miliona evra - sa tunelom od 2.790 metara cena je veća deset miliona evra - u svakoj varijanti kao najveća prednost izgradnje navodi se da bi put Ruma – Novi Sad postao mnogo bezbedniji A evo ovde kompletnih planova: http://www.zavurbvo.co.rs/index_detail.php?recordID=36 Trasa: http://www.zavurbvo.co.rs/doc/m21/000M-21_PPPPN-STRATESKA%20PROCENA-2-100000-Model.jpg Nije mi najjasnije je li to varijanta od 1.2 ili 2.8 km, naoko ova druga, ali me mrzelo da se udubljujem. SSJ5 March 31st, 2011, 06:55 PM Brate koliki temelj prave za onog kompozitora na keju ima da bude veci od miletica.... Bas me interesuje kako ce ispasti. Barem cemo dobiti lep park. Vucko March 31st, 2011, 06:57 PM Bice sigurno kraca,ipak manje novca kosta,kada su nesto uradili da je dobro za narod? Kabacum March 31st, 2011, 07:11 PM Počela izgradnja dečje Poliklinike http://i53.tinypic.com/2ufc93a.jpg Izgradnja Poliklinike Dečje bolnice trebalo bi da bude završena do kraja godine. Predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić, kaže da bi nova Poliklinika trebalo da objedini sve službe neophodne za efikasno pružanje pomoći ambulantnim pacijentima. "Ukupno 350 miliona dinara će biti investirano u Polikliniku i očekujemo da bude završena do kraja ove godine. Procena je da će preko 100 hiljada pacijenata godišnje ovde dolaziti. To pokazuje koliko je važna izgradnja ove Poliklinike", kaže Pajtić. Napominjući da će u novoj Poliklinici biti objedinjene klinike za pedijatriju i dečju hirurgiju, direktor Dečje bolnice Georgios Konstantinidis je istakao da će nova zgrada, opremljena prema najsavremenijim svetskim standardima, pre svega znatno smanjiti gužve u hodnicima. Postojaće i deo koji će se koristiti za izolaciju potencijalno zaraznih pacijenata. Izvor: 021 Kabacum March 31st, 2011, 07:17 PM Rektorat se gradi nakon 15 godina http://i53.tinypic.com/2di12jp.jpg Izgradnja zgrade Rektorata Novosadskog univerziteta biće nastavljena u ponedeljak, nakon 15 godine pauze. Nov objekat prostiraće se na 4.300 kvadrata, a planirano je da u suterenu budu prostor za radionice, univerzitetski arhiv, garaže, kao i celokupan informacioni sistem. U prizemlju će se nalaziti veliki amfiteatar, galerijski prostor, biblioteka i internet centar koji će raditi 24 sata, kao i prostorije za Studentski parlament i Univerzitetski klub. Drugi sprat će zauzimati Rektorat sa radnim službama univerziteta, dok će se treći koristiti za naučne centre pokrajinske administracije. Zgrada bi trebalo da bude završena do kraja godine, a vrednost investicije je 5,5 miliona evra. Takođe, u planu je izgradnja naučno-tehnološkog parka Univerziteta. Radovi bi trebalo da počnu na jesen, a od kredita Evropske investicione banke koji je odobren Srbiji za to je izdvojeno 20 miliona evra. Centralna zgrada parka biće izgrađena na uglu Fruškogorske ulice i Bulevara cara Lazara. Izvor: 021 Otis.Driftwood April 1st, 2011, 08:50 AM Rektorat se gradi nakon 15 godina http://i53.tinypic.com/2di12jp.jpg Izgradnja zgrade Rektorata Novosadskog univerziteta biće nastavljena u ponedeljak, nakon 15 godine pauze. Nov objekat prostiraće se na 4.300 kvadrata, a planirano je da u suterenu budu prostor za radionice, univerzitetski arhiv, garaže, kao i celokupan informacioni sistem. U prizemlju će se nalaziti veliki amfiteatar, galerijski prostor, biblioteka i internet centar koji će raditi 24 sata, kao i prostorije za Studentski parlament i Univerzitetski klub. Drugi sprat će zauzimati Rektorat sa radnim službama univerziteta, dok će se treći koristiti za naučne centre pokrajinske administracije. Zgrada bi trebalo da bude završena do kraja godine, a vrednost investicije je 5,5 miliona evra. Takođe, u planu je izgradnja naučno-tehnološkog parka Univerziteta. Radovi bi trebalo da počnu na jesen, a od kredita Evropske investicione banke koji je odobren Srbiji za to je izdvojeno 20 miliona evra. Centralna zgrada parka biće izgrađena na uglu Fruškogorske ulice i Bulevara cara Lazara. Izvor: 021 Dok ne vidim da krenu da rade necu verovati jer ta prica traje vec 2 godine. nsblues April 1st, 2011, 08:56 AM Rektorat se gradi nakon 15 godina http://i53.tinypic.com/2di12jp.jpg Izgradnja zgrade Rektorata Novosadskog univerziteta biće nastavljena u ponedeljak, nakon 15 godine pauze. Nov objekat prostiraće se na 4.300 kvadrata, a planirano je da u suterenu budu prostor za radionice, univerzitetski arhiv, garaže, kao i celokupan informacioni sistem. U prizemlju će se nalaziti veliki amfiteatar, galerijski prostor, biblioteka i internet centar koji će raditi 24 sata, kao i prostorije za Studentski parlament i Univerzitetski klub. Drugi sprat će zauzimati Rektorat sa radnim službama univerziteta, dok će se treći koristiti za naučne centre pokrajinske administracije. Zgrada bi trebalo da bude završena do kraja godine, a vrednost investicije je 5,5 miliona evra. Takođe, u planu je izgradnja naučno-tehnološkog parka Univerziteta. Radovi bi trebalo da počnu na jesen, a od kredita Evropske investicione banke koji je odobren Srbiji za to je izdvojeno 20 miliona evra. Centralna zgrada parka biće izgrađena na uglu Fruškogorske ulice i Bulevara cara Lazara. Izvor: 021 SRBIJA grca u dugovima, a ovi se zaduzuju i zaduzuju... milione i milione, a svesno znaju da ih ne mogu vratiti...sto cr rerzultirati jednog dana ,ovo vise nije vase, sad je nase..uzela banka drzavu a i roblje sa njom. SSJ5 April 2nd, 2011, 05:42 PM SRBIJA grca u dugovima, a ovi se zaduzuju i zaduzuju... milione i milione, a svesno znaju da ih ne mogu vratiti...sto cr rerzultirati jednog dana ,ovo vise nije vase, sad je nase..uzela banka drzavu a i roblje sa njom. Ok, nema razloga za politicke prepirike/izjave na ovoj temi. nsblues April 4th, 2011, 09:29 AM Ok, nema razloga za politicke prepirike/izjave na ovoj temi. Apsolutno nema veze sa politikom, Srbija posudjuje 20 miliona evra da bi od tog dala 5,5 za nastavak gradjevinskih radova.. koje ja podrzavam da se rede, narocito za ovakve ustanove...ali ono sto ja mislim jeste,, pa zapnite malo pa zaradite, pa zatim gradite,a ne svake godine milione i milione posudjivati...tj zivjeti na kreditima Evropske investicione banke, koje ce ona debelo naplatiti, a tih 5,5 miliona rektorat ne moze nikada vratiti, i da li je pametno uloziti u to sto se nece vratiti, zasigurno? Toliko toga ima da Srbija moze da napravi , samo lakse je posuditi nego raditi. SSJ5 April 4th, 2011, 02:12 PM Apsolutno nema veze sa politikom, Srbija posudjuje 20 miliona evra da bi od tog dala 5,5 za nastavak gradjevinskih radova.. koje ja podrzavam da se rede, narocito za ovakve ustanove...ali ono sto ja mislim jeste,, pa zapnite malo pa zaradite, pa zatim gradite,a ne svake godine milione i milione posudjivati...tj zivjeti na kreditima Evropske investicione banke, koje ce ona debelo naplatiti, a tih 5,5 miliona rektorat ne moze nikada vratiti, i da li je pametno uloziti u to sto se nece vratiti, zasigurno? Toliko toga ima da Srbija moze da napravi , samo lakse je posuditi nego raditi. Pa ocigledno je bila opaska upucena vlasti. I nije vezana za gradjevinu. Mislim, samo kazem kako to meni izgleda, i sta su meni svi rekli kad sam napravio slicnu opasku. vlada92ng April 4th, 2011, 07:59 PM koliko spratova ce biti na holiday inn-u? :) SSJ5 April 5th, 2011, 04:46 AM koliko spratova ce biti na holiday inn-u? :) Koliko se secam sedam. I dva nivoa ispod. Tonykzr April 5th, 2011, 10:46 AM zar nije 16 ukupno? evo i teksta, uostalom: Hotel će imati ukupno 16 etaža: dva nivoa podzemnih garaža, prizemlje (ulazni deo sa recepcijom, lobi bar, restoran), mezanin sa oko 500 kvadratnih metara savremenog konferencijskog prostora, tehničku etažu, šest spratova standardnih soba i tri "executive" sprata sa sobama i apartmanima Bez_imena April 5th, 2011, 03:04 PM Evo pa prebrojte :) http://hotelsopening.com/wp-content/uploads/2011/02/Holiday-Inn-hotel-opening-Novi-Sad-beograd-serbia-2.jpg SSJ5 April 5th, 2011, 05:12 PM Pardon, moja greska :) Izgleda mnogo visa nego sto mi se ucinilo da ce biti. Kabacum April 6th, 2011, 11:25 AM Uskoro garaža ispod Trga republike? Projekat izgradnje garaže na Trgu republike trebalo bi da se nađe na dnevnom redu još jedne sednice novosadskog parlamenta koja se planira ovog meseca. Garaža će, kako kaže član Gradskog veća za saobraćaj Siniša Bubnjević, zauzimati prostor od Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" do Arhiva Vojvodine, odnosno biće ispod platoa na kome se nalazi Riblja pijaca i nekadašnja autobuska stanica. Prema njegovim rečima, biće to podzemna garaža na dva nivoa, kapaciteta 450 mesta. Planirano je da se na tom mestu omogući i smeštanje montažno-demontažnih tezgi, kako bi prostor u jednom delu dana funkcionisao kao pijaca, a potom bi se pretvarao u šetalište. Ukoliko Odluka bude usvojena, Bubnjević očekuje da radovi počnu krajem ove ili početkom naredne godine. Bubnjević je dodao da bi uskoro trebalo da se dogradi i javna garaža u Sremskoj Kamenici kod Instituta za kardiovaskularne bolesti, kako bi se rešio problem parkiranja ispred te zdravstvene ustanove. (D.B) izvor: 021 Otis.Driftwood April 7th, 2011, 01:10 PM Da li neko ima informaciju da li će i Varoško kupatilo biti obnovljeno u sastavu Jodne Banje ? http://i238.photobucket.com/albums/ff164/fotokros/varoskokupatilo.jpg Kabacum April 7th, 2011, 02:32 PM ^^ u planu je da se potpuno srusi i izgradi navodno isto takvo. ali za sada ne. Otis.Driftwood April 7th, 2011, 03:38 PM Evo update za Holiday In danas. http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/Slika0007.jpg A poceli su i da brisu one grafite SRBIJA CEKA SESELJA I SESELJ DOLAZI ! http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/Slika0008.jpg Zivim preko puta mesta gde ce da rade bistu onom A. Kompozitoru , sad postavljaju celicnu konstrukciju. A ona suverdzirnica vise nema one resetke , demontirali su ih i sad stavljaju neke nalepnice sa Evropskim gradovima. Toliko od mene ;) Bez_imena April 7th, 2011, 06:12 PM Ostalo jos 3 sprata da izgrade na Holiday In :) sergio-m April 7th, 2011, 06:14 PM bruka i sramota kako se brine o arhitektonskom nasledju!!!!:bash::bash: Da li neko ima informaciju da li će i Varoško kupatilo biti obnovljeno u sastavu Jodne Banje ? http://i238.photobucket.com/albums/ff164/fotokros/varoskokupatilo.jpg sergio-m April 7th, 2011, 06:18 PM boze kako jedan lep most i jos lepsi prilaz istom!!! vidim jede ga polako rdja izrdjo dabog da! Evo update za Holiday In danas. A poceli su i da brisu one grafite SRBIJA CEKA SESELJA I SESELJ DOLAZI ! http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/Slika0008.jpg Zivim preko puta mesta gde ce da rade bistu onom A. Kompozitoru , sad postavljaju celicnu konstrukciju. A ona suverdzirnica vise nema one resetke , demontirali su ih i sad stavljaju neke nalepnice sa Evropskim gradovima. Toliko od mene ;) Kabacum April 8th, 2011, 12:48 AM boze kako jedan lep most i jos lepsi prilaz istom!!! vidim jede ga polako rdja izrdjo dabog da! :okay: nsblues April 8th, 2011, 09:01 AM :okay: Kakvo je to razmisljanje, u jednom receno sto ne popravljavaju ovo(kupatilo) a u drugom dabogda propao. Zar ne bi trebalo napraviti, renovirati kupatilo,ako je izvodljivo a i most prefarbati i zastitit da ne trune. Ili je ponajbolje sravniti obadvoje do temelja, pa po kredite u evropsku kreditnu banku., :bash::bash: Otis.Driftwood April 8th, 2011, 11:12 AM Jutros sam prolazio pored mosta i grafiti koji su "krasili " most nisu obrisani , samo su za nijansu bledji ....FAIL Kabacum April 8th, 2011, 11:39 AM Kakvo je to razmisljanje, u jednom receno sto ne popravljavaju ovo(kupatilo) a u drugom dabogda propao. Zar ne bi trebalo napraviti, renovirati kupatilo,ako je izvodljivo a i most prefarbati i zastitit da ne trune. Ili je ponajbolje sravniti obadvoje do temelja, pa po kredite u evropsku kreditnu banku., :bash::bash: predpostavljam da se meni obracas, obzirom da si moj post citirao. kao prvo, na temu kupatila sam samo dao odgovor na postavljeno pitanje. a o svojim zaslugama na temu zastite spomenika kulture necu uopste da pisem a po najmanje se sa tobom uplicem u diskusiju na tu temu. kao drugo, moje pa mogu reci i skoro strucno misljenje o simbolici i reprezentativnosti mosta duga sam pisao na vise mesta do sada. u tom smislu mi most nije drag ali isto tako nigde nisam napisao to kako si ti interpretirao moje razmisljanje. sta mislis o tome da se ubuduce ne bavis analizama mojih razmisljanja koja ti zapravo i nisu najjasnija? nebojsamiseluk April 8th, 2011, 12:20 PM Poziv forumasima mole se svi forumaši da ponesu neophodno oruđe za rad (kolica,lopate,krampove) i da počnu 15 aprila 2011 sa izgradnjom tunla kroz Frušku Goru .Cilj akcije je da se napravi mesto za tablu predsedniku vlade ,forumaši će dobiti po sok ,novinari ručak a predsednik vlade kredit Otis.Driftwood April 8th, 2011, 03:59 PM Evo update sa keja. Pogodite sta je ovo ? :( http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/Slika0012-1.jpg http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/Slika0009.jpg A evo i novi izgled suvernirnice http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/Slika0011-1.jpg Bez_imena April 9th, 2011, 04:38 PM NOVI SAD | Projects & Construction (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=75764859#post75764859) :cheers2: nsblues April 10th, 2011, 02:39 AM predpostavljam da se meni obracas, obzirom da si moj post citirao. kao prvo, na temu kupatila sam samo dao odgovor na postavljeno pitanje. a o svojim zaslugama na temu zastite spomenika kulture necu uopste da pisem a po najmanje se sa tobom uplicem u diskusiju na tu temu. kao drugo, moje pa mogu reci i skoro strucno misljenje o simbolici i reprezentativnosti mosta duga sam pisao na vise mesta do sada. u tom smislu mi most nije drag ali isto tako nigde nisam napisao to kako si ti interpretirao moje razmisljanje. sta mislis o tome da se ubuduce ne bavis analizama mojih razmisljanja koja ti zapravo i nisu najjasnija? APSOLUTNO, se ne obracam tebi, niti se bavim tim o cemu ti razmisljas. Ne mogu samo da shvatim da neko podrzava ovakvo misljenje, a na to imas pravo,tvoja stvar. Kabacum April 10th, 2011, 10:44 PM ^^ Ubuduce bi mogao da postujes neka pravila na forumu pa da me ne citiras ukoliko se ne bavis mojim razmisljanjima. Kabacum April 10th, 2011, 11:03 PM Gde će se rušiti, a gde graditi u centru? Gde će to u strogom centru grada ubuduće moći da se ruši i zida, objedinjeno je novim planom detaljne regulacije starog gradskog jezgra, koji bi uskoro trebalo da usvoji Skupština grada. Arhitekta novosadskog Urbanizma, Darko Polić, kaže za Radio 021 da će strogi centar u velikoj meri zadržati stari izgled, ali i da je deo zgrada moguće zameniti objektima iste spratnosti. "Nova izgradnja je planirana uglavnom na obodima. To je pre svega u zoni iza Srpskog narodnog pozorišta, zatim u Ulici Modene gde su sada svi oni lokali preko puta Tanurdžićeve palate, te blok na uglu Ulice Modene i Bulevara Mihajla Pupina, koji sada deluje nezavršeno", objašnjava Polić. Na tim lokacijama gradiće se višespratnice, dok preostala nova gradnja podrazumeva objekte manje spratnosti. U nekim slučajevima biće moguća totalna rekonstrukcija objekata, kao što se to sada radi u Ulici Laze Telečkog, koja faktički podrazumeva da novoizgrađeni objekat izgleda kao stari. "Postoje objekti koji su ne samo kategorizovani, nego za koje se zna da su vrlo kvalitetno građeni i da imaju takve istorijske, kulturne i arhitektonske vrednosti da su nezamenljivi. Totalnoj rekonstrukciji se pristupa kod objekata koji nisu od velike vrednosti, ali su deo šireg područja koje ima određene karakteristike. Kao što je Ulica Laze Telečkog", kaže Polić. On dodaje da se iza Srpskog narodnog pozorišta planira izgradnja polukružnog trga, kao i nekoliko javnih garaža na obodima gradskog jezgra. Garaže su planirane ispod Trga republike, u Ulici Josifa Runjanina, kao i na uglu Jovana Subotića i Đure Jakšića, kaže Polić i dodaje da bi one trebalo da spasu centar od zagađenja, ali i da Trifkovićev trg prepuste pešacima. "Ostaje jedna saobraćajna kolska komunikacija između Njegoševe i Miletićeve ulice, ali će apsolutno sva ostala površina biti pešačka. Deo uz objekte koji su sada prizemni, a planirani su za nadogradnju, od broja jedan do devet, u nastavku apoteke, oni će moći da otvore svoja prizemlja i da budu objekti u kojima se mogu dešavati aktivnosti kao u Ulici Laze Telečkog", kaže Polić. Granica zaštićenog dela grada, površine 35 hektara, ide Bulevarom Mihajla Pupina, Uspenskom, potom Ulicom Jovana Subotića, Trgom Marije Trandafil, zatim Pašićevom i delom Ulice Zlatne grede, tako da Zmaj Jovina gimnazija čini deo zaštićene zone. Granica Daničićevom ulicom preko Trga republike dolazi do Ulice Žarka Vasiljevića, a s Bulevarom Mihajla Pupina ponovo se spaja ulicama Ignjata Pavlasa, Ise Bajića, Ilije Ognjanovića i Modene. (D.S.) izvor: 021 Ica April 11th, 2011, 11:52 AM Evo kako će izgledati zgrada Rektorata u Novom Sadu. http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2011/04/rektorat-novi-sad-01.jpg http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2011/04/rektorat-novi-sad-06.jpg http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2011/04/rektorat-novi-sad-07.jpg http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2011/04/rektorat-novi-sad-09.jpg Ima jos par slika na http://www.gradnja.rs/kako-ce-izgledati-centralna-zgrada-univerziteta-u-novom-sadu/ goran83 April 11th, 2011, 12:36 PM Evo update sa keja. Pogodite sta je ovo ? :( http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/Slika0012-1.jpg http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/Slika0009.jpg A evo i novi izgled suvernirnice http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/Slika0011-1.jpg NE !!!!!???? :guns1: Otis.Driftwood April 11th, 2011, 01:13 PM Na vidiku josh jedan Radijator. Evo kako će izgledati zgrada Rektorata u Novom Sadu. http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2011/04/rektorat-novi-sad-01.jpg http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2011/04/rektorat-novi-sad-06.jpg http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2011/04/rektorat-novi-sad-07.jpg http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2011/04/rektorat-novi-sad-09.jpg Ima jos par slika na http://www.gradnja.rs/kako-ce-izgledati-centralna-zgrada-univerziteta-u-novom-sadu/ EagleX April 11th, 2011, 02:05 PM Ako budu koristili odgovarajuce materijale bice odlicno. makimax April 11th, 2011, 04:43 PM Ja ne vidim slike. Magelano April 11th, 2011, 05:29 PM Ljudi, jedna mala digresija sa moje strane... moze li mi neko reci, dokle se se stiglo sa "kompletiranjem" obilaznice oko NS-a, sta je jos eventualno ostalo da se uradi (mislim da fali samo jos Zrenjaninska petlja za pun profil Ap-a), i kad ce se po vama sve to zavrsiti? Hvala unapred... SSJ5 April 11th, 2011, 09:41 PM Evo kako će izgledati zgrada Rektorata u Novom Sadu. http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2011/04/rektorat-novi-sad-01.jpg http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2011/04/rektorat-novi-sad-06.jpg http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2011/04/rektorat-novi-sad-07.jpg http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2011/04/rektorat-novi-sad-09.jpg Ima jos par slika na http://www.gradnja.rs/kako-ce-izgledati-centralna-zgrada-univerziteta-u-novom-sadu/ Neko izgleda igrao Minecraft :) Tonykzr April 11th, 2011, 10:25 PM šta bi sa "Bubijem" kod stadiona? nema ga više. neko "renoviranje" ili kraj? delija90 April 12th, 2011, 12:29 AM "Karadjordje" http://www.napredvosa.com/razno/vosa/fudbal/000002.jpg http://www.napredvosa.com/razno/vosa/fudbal/000003.jpg :cheers: Duja April 12th, 2011, 09:03 AM šta bi sa "Bubijem" kod stadiona? nema ga više. neko "renoviranje" ili kraj? A evo i pojašnjenja, za sve one što, kao ja, ne prate fudbalska dešavanja... (A evo kopiraću i Dela i Rodnija, pošto bez njih ne mož' da prođe :bash:) STADION VOJVODINE DOBIJA OSVETLJENJE (http://www.kurir-info.rs/vesti/stadion-vojvodine-dobija-osvetljenje-83935.php) Sreda, 6. April, 2011.| Autor: Počeli radovi na izgradnji reflektora na stadionu FK Vojvodina, a završetak je planiran za kraj maja. Stubovi će biti visoki 45 metara NOVI SAD - U maju će sijati reflektori na stadionu Vojvodine. Pored stadiona Crvene zvezde i Partizana, reflektore će uskoro dobiti i stadion Vojvodine. Početak radova na izgradnji osvetljenja stadiona Karađorđe obišli su Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada, Aleksandar Kravić, član Gradskog veća za sport i omladinu, i Borislav Novaković, direktor JP Zavod za izgradnju grada. http://www.kurir-info.rs/static/imgs/article_thumbs/632x474/uploads/2011-04/54590.jpg - Trenutno se završavaju pripremni radovi, koji obuhvataju bušenje bunara radi snižavanja nivoa podzemnih voda. U narednom periodu izlivaće se temelji za postavljanje četiri stuba visine 45 metara, a na svaki će se montirati po 72 reflektora. Pored toga, ove godine radimo adaptaciju javnog osvetljenja u celom Novom Sadu. To je investicija vredna 677 miliona. Prijave pristižu do 11. aprila, a izvođači radova biće na terenu 20. aprila - rekao je Novaković. Prema njegovim rečima, biće izgrađena i nova trafo-stanica, a u skladu s međunarodnim propisima, postaviće se adekvatan rezervni izvor napajanja u obliku električne agregatne stanice, što će se koristiti u slučaju nestanka električne energije. Planirano je da radovi na izgradnji novog, modernog osvetljenja gradskog stadiona budu završeni tokom maja, nakon čega će se stvoriti uslovi za održavanje fudbalskih utakmica i atletskih takmičenja u večernjim terminima. vladulns April 12th, 2011, 09:47 AM Биће још округлих раскрсница Пон, 04/11/2011 Град за сада има два кружна токаНови Сад има две ганц нове кружне раскрснице, једну на Булевару Европе, код Улице Корнелија Станковића, и другу на укрштању тог булевара са Руменачким путем. Како кажу у Заводу за изградњу града (ЗИГ) основни критеријуми који се узимају у обзир приликом избора типа раскрснице која ће се градити су сигурност, проток, просторно уклапање и економичност. Кружне раскрснице су, по њиховим речима, посебно добро решење јер се ефикасно смањују трошкови одржавања опреме, смањује се загађење а посебно важна чињеница је што се повећава безбедност у саобраћају. Кружне раскрснице, или ротори у великом броју случајева добијају предност у односу на класичне раскрснице, због тога што је брзина вожње у кружном току мала, а тиме се смањује могућност удеса. Занимљиво је да се поред свега наведеног у првих месец дана по отварању раскрсница догодило неколико судара. Према информацијама из ЗИГ-а, сударе је највероватније изазвало непоштовање прописане саобраћајне сигнализације, а потребно је и извесно време како би се возачи привикли на ову новину. Најбитније је да се на овим раскрсницама брзина смањи и да се поштују знакови, јер на њима важи „правило леве руке” а оно даје предност возилима која су већ у раскрсници. У поменутом предузећу додају да ће се изградња кружних раскрсница наставити на Булевару Европе, а поред тога кружни токови се планирају на углу Приморске улице и Сентандрејског пута, Индустријске улице и Пута новосадског партизанског одреда, на Темеринском путу после надвожњака, као и у Улици краља Петра у Ветернику. Како кажу, тек након завршних консултација са Градском управом за саобраћај и завршетком израде пројектне документације тачно ће се дефинисати на којим местима ће се градити нове кружне раскрснице у Новом Саду. Izvor Dnevnik hfusion April 12th, 2011, 10:58 AM Juče su se radnici vratili na Bulevar Evrope kod Kornelija Stankovića i počeli su da rade na izgradnji pešačkih i biciklističkih staza. miregrobar April 12th, 2011, 11:42 AM Град дао 6,6 милиона евра за рефлекторе и околну инвестицију, а други клубови и њихови терени се распадају... Ето пример ФК Нови Сад који носи име града, има стадион у тоталном хаосу, а иначе припада граду... Неком не одговара да НС има бар два јака клуба. goran83 April 12th, 2011, 12:44 PM Град дао 6,6 милиона евра за рефлекторе и околну инвестицију, а други клубови и њихови терени се распадају... Ето пример ФК Нови Сад који носи име града, има стадион у тоталном хаосу, а иначе припада граду... Неком не одговара да НС има бар два јака клуба. TO SE KAZE IZVINITE ZA OFF! :gaah: miregrobar April 12th, 2011, 01:38 PM TO SE KAZE IZVINITE ZA OFF! :gaah: Од кад је OFF коментарисање поруке (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=75911119&postcount=13434) у теми? :tongue3: Duja April 12th, 2011, 02:31 PM SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Serbian Forum > Изградња и развој > Србија > Војводина > НОВИ САД - праћење градилишта U koju od navedenih kategorija (osim, uslovno, "Serbian Forum") spada finansijski položaj FK Novi Sad? deemee3ye April 12th, 2011, 02:35 PM vi nemate pametnija posla nego da smarate coveka? sve sto je napisao savrseno odgovara forumu, a i da ne odgovara koga briga deemee3ye April 12th, 2011, 02:36 PM ukoliko je u pitanju sarkazam i zezanje, izvinjavam se na optuzbi :)...ali bilo je ranije takvih stvari Ica April 12th, 2011, 03:16 PM Kacka petlja od pre par dana. Ima li kraja ovome? http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2010/11/nadputnjak-kacki-april-2011.jpg http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2010/11/nadputnjak-april-2011-02.jpg http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2010/11/nadputnjak-april-2011-03.jpg Kabacum April 12th, 2011, 05:53 PM Град дао 6,6 милиона евра за рефлекторе и околну инвестицију, а други клубови и њихови терени се распадају... Ето пример ФК Нови Сад који носи име града, има стадион у тоталном хаосу, а иначе припада граду... Неком не одговара да НС има бар два јака клуба. ne razumem se ali da li je moguce da reflektori toliko kostaju i sta podrazumevaju pod okolnom investicijom??? delija90 April 12th, 2011, 08:07 PM Reflektori kostaju oko 400.000 a koliko sam razumeo ostatak ce se koristiti za obnavljanje ulicne rasvete po celom gradu. RBRS April 12th, 2011, 08:27 PM Povodom proslave južni deo Spensa dobiće ove godine i tri nova sadržaja - sportski kompleks za hokej na travi i mali fudbal, otvoreni bazen, a u planu je i gradnja supermarketa. Tonykzr April 14th, 2011, 10:39 AM tereni su gotovi, manje više: 3, za sada neodvojena za fudbal se vide. verovatno će biti neke montažne pregrade, jer za hokej treba ceo teren ako se ne varam. http://img862.imageshack.us/img862/4515/img9588.jpg reflektori su postavljeni, jedino što nemaju nikakvu zaštitu, kao ni ti silni prozori. morala je ograda biti viša bar sa te strane. http://img858.imageshack.us/img858/8814/img9589.jpg što se tiče bazena, nisam mogao prići, ali čisto da se vidi da ima radnika http://img848.imageshack.us/img848/4075/img9590.jpg Kabacum April 17th, 2011, 11:32 PM Protest zbog rušenja dimnjaka u Radničkoj Grupa sa Fejsbuka koja broji oko 200 članova najavila je da će u ponedeljak pokušati da spreči rušenje industrijskog dimnjaka u Radničkoj 20. Osnivač grupe i arhitekta, Aleksandar Deđanski kaže za 021 da je ovaj objekat u javnosti prepoznat kao jedan od ključnih simbola prve industrije Novog Sada. - Taj dimnjak je i pre promene regulacionog plana bio planiran da ostane. Pre par godina je u potpunosti saniran u cilju da se ne sruši već da bude statički stabilan. Naše društvo očigledno ima dvostruke aršine - smatra Deđanski. On kaže da su građani mesecima mogli da se izjasne o regulacionim planovima koji su izneti na uvid javnosti, ali da niko nije reagovao. Dodaje i da su svoje prisustvo najavili bivši gradonačelnik Jova Dejanović i Donka Stančić iz Zavoda za zaštitu spomenika. Rušenje dimnjaka je zakazano za 10 časova. Po novom regulacionom planu na ovom mestu u Radničkoj ulici treba da bude vrtić. (J. Radić) izvor:021 Otis.Driftwood April 18th, 2011, 11:30 AM Dimnjak je srušen , bravo Novi Sade , dokazao si da više ne volis svoj grad. fat cat April 18th, 2011, 02:54 PM Ovde ima i video... http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/VIDEO-Srusen-stari-industrijski-dimnjak.html vlada92ng April 18th, 2011, 08:38 PM moze neki update holiday-inn-a? :) sergio-m April 19th, 2011, 08:58 AM citam da je u ns 200 spalo 20 aktivnih gradilista???? Duja April 19th, 2011, 09:08 AM citam da je u ns 200 spalo 20 aktivnih gradilista???? A jel' čitaš i to što napišeš? :nuts: vladulns April 19th, 2011, 10:32 PM „Žeželj” se nasukao na glavni projekat Kada je krajem januara u Vladi Vojvodine potpisan ugovor o izgradnji novog železničko-drumskog mosta na mestu pre 12 godina porušenog Žeželjevog, koji su u aprilu 1999. NATO-ovi bombarderi gađali pet puta, šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer je obećao da će radovi početi s prvim lepim danima. Međutim, sudeći po informacijama koje smo juče saznali u kancelariji Evropske komisije i JP „Železnice Srbije” – koje su preuzele prava i obaveze investitora izgradnje novog mosta u ime države Srbije – od radova do daljeg ništa. Razlog je glavni projekat, čija je izrada tek počela. U „Železnicama Srbije” ističu da će most biti izgrađen za 32 meseca, kao što je predviđeno ugovorom, a računanje vremena počinje od 10. marta, kada je počela izrada glavnog projekta. Za završetak tog dokumenta treba šest meseci, što znači da će biti gotov u septembru, ali i mesec dana za tehničku kontrolu, što nas uvodi već u oktobar, kada je, praktično, kraj građevinske sezone. Za maj su najavljena geološka istraživanja i geodetska snimanja, tako da će, praktično, ovo leto proći bez otvorenog gradilišta, za kada je Vensan Dežer obećao intenziviranje izgradnje da bi, kako je rekao, na kraju svoga mandata 2013. prešao preko novog mosta. Tender za izgradnju i projektovanje novog mosta te uklanjanje postojećeg privremenog dobio je špansko-italijanski konzorcijum, koji čine dve španske firme – AZVI i „Horta Koslada” i italijanski „Tadei”. Novi „Žeželj” ličiće na prethodni, osim što će lukovi biti nakošeni prema unutra i izgrađeni od čelika, a ne betona. Ukupna vrednost radova na tom mostu prvobitno je bila procenjena na oko 60 miliona evra, od kojih bi EU preko IPA fonda dala polovinu, Pokrajina 20 miliona i grad ostatak. Međutim, konkurencija je, očito, uradila svoje i cena je snižena na 45 miliona evra, tako da će uštede biti uložene u prilazne puteve za most i za druge projekte u zemlji. Izgradnju čelične konstrukcije mosta finansiraće EU iz bespovratnih sredstava s oko 26,2 miliona evra. Autonomna Pokrajina Vojvodina i grad Novi Sad finansiraće demontažu privremenog i montažu novog mosta, ukupno vredne oko 19,1 miliona evra, u odnosu dva prema jedan: Pokrajina obezbeđuje oko 12,7 miliona evra, a Novi Sad oko 6,4 miliona. Generalni projekat za izgradnju novog „Žeželjevog„ mosta davno je uradio Saobraćajni institut CIP, a Evropska agencija za rekonstrukciju je, preko programa KARDS, koji je bio namenjen obnovi ratom porušenih objekata, izdvojila dva miliona evra za izradu idejnog projekta novog mosta i taj posao je još u maju 2007. godine poverila italijanskoj kompaniji „Italfer”. Trebalo je 22 meseca da on bude završen, nakon čega su se naši setili da se most nalazi na saobraćajnom Koridoru 10 i da bi trebalo da ima dvokolosečnu prugu, pa je proširenje projektnog zadatka produžilo rok. Ako glavni projekat bude gotov do jeseni, ove godine bi možda mogla početi priprema gradilišta, a ozbiljniji radovi sledeće građevinske sezone. Temelji postoje Po idejnom projektu italijanske projektantske kuće „Italfer”, novi most bi trebalo da ima dva železnička koloseka, dve drumske i dve pešačke staze, dužinu 474 metra i širinu 25, a sastojaće se od dva povezana luka od 180 i 220 metara. Po rečima predsednika Komisije za mostove u Ministarstvu za infrastrukturu Dejana Kovačevića, na ovim elementima temeljiće se glavni projekat koji mora da obezbedi izabrani izvođač radova. Izvor Dnevnik vladulns April 19th, 2011, 10:34 PM Još 10,5 miliona za bazen pod nebom Pomoćnica ministarke za omladinu i sport u Vladi Srbije Zagorka Petrović Zlatanović obišla je juče gradilište na otvorenom bazenu Spensa, i tom prilikom saopštila da je Ministarstvo, pored već odvojenih 65 miliona, obezbedilo i dodatnih deset i po miliona dinara kako bi bazen već u predstojećoj kupališnoj sezoni bio obložen najkvalitetnijim keramičkim pločicama. Ona je dodala da su do sada odrađeni zemljani i zidarski poslovi, betoniranje ploče iznad tehničkog kanala, sanacija filtera i drugo. - Iz bazena je ispražnjena voda, očišćen je od višegodišnjeg nataloženog mulja, i sada sledi izrada bazenske tehnike i saniranje školjke. Nakon toga će biti postavljena hidroizolacija na koju će neposredno posle toga ići pomenuute keramičke pločice - istakla je Zagorka Petrović Zlatanović. Direktor Spensa Živko Popov rekao je da posao na bazenu napreduje ustaljenom dinamikom i da su zadovoljni odrađenim. Dodao je da se danas otvaraju ponude izvođača za A2/2 fazu posla koja se odnosi na postavljanje rasvete,keramike, i uz to i hidroizolacija na tribinama. Prema njegovim rečima bazen će biti gotov sredinom juna, a 1. jula će zvanično biti otvoren. Izvor Dnevnik albukerki April 20th, 2011, 03:03 PM Sve se moze kad se hoce... Policijska stanica na Satelitu za dve nedelje Prostorije nove policijske ispostave kod Satelitske pijace trebalo bi da budu otvorene najkasnije za dve nedelje, najavio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović. On je, obilazeći prostor koji je policiji ustupila Apotekarska ustanova "Novi Sad", rekao da ostaje da se reši problem sa manjkom kadra. "Ja sam u protekle tri godine tražio da se poveća broj policajaca u Novom Sadu, s obzirom na to da postoji potreba za još jednim brojem uniformisanih lica. Nadam se da će Ministarstvo unutrašnjih poslova imati razumevanja, jer nije dovoljno samo otvoriti novi prostor i prebaciti zaposlene iz drugih stanica, jer bi mogao da nastane novi problem", kaže Jovanović. Direktor Apoteke "Novi Sad" Dušan Milošević izjavio je da se uprava te ustanove seli privremeno u Rumenačku, a potom bi trebalo da dobije objekat u Kosovskoj ulici. Prema njegovim rečima, u zgradi pored Satelitske pijace zasad će ostati da rade apoteka, pošta i kancelarija Gradske uprave. (D.B) Radio021 Ica April 21st, 2011, 01:17 PM A o kakvom se bojkotu radi? Ja ipak kacim par fotki zgrade Holiday Inna od prekjuce. http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2011/04/hotel-01.jpg http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2011/04/hotel-02.jpg http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2011/04/hotel-04.jpg http://www.gradnja.rs/wp-content/uploads/2011/04/hotel-07.jpg Ima jos par slika na http://www.gradnja.rs/kako-napreduje-gradnja-hotela-holiday-inn/ CrazySerb April 21st, 2011, 03:54 PM Uz duzno postovanje Ranku, moram reci, za nekog ko vecini nas na ovom forumu moze da bude otac, covek se ponekad ponasa kao nekakvo dete. Tako da malo koga ovde njegovo banovanje cudi (iako je svima zao da je do toga doslo) a bilo kakav bojkot foruma je jednostavno GLUP. kojigod April 21st, 2011, 11:26 PM naravno da se ne radujem sto je ranko dobio metlu, kopito ili kako se vec to informaticki kaze ali zbog njegovog grubog i na granici bezobzirnog polemiziranja sa mojim postovima ja sam prestao da pisem komentare da se nebi nasao u situaciji da se branim ili napadam a i sam sam se uvukao u kriticizam i pljuvacinu bez cega mi je zivot ljepsi - tako da mi je ranko samo pripomogao da to ranije shvatim vladulns April 22nd, 2011, 04:01 PM Zig dobar za 120.000 evra i atraktivnu parcelu Zavod za izgradnju grada dva puta će profitirati prodajući istu građevinsku parcelu na Novom naselju. Naime, slovenačka kompanija “Tuš” odustala je od izgradnje sportsko-poslovnog centra “Bistrica” na Bulevaru Jovana Dučića, saznaje “Nacionalni građanski”, što su u ZIG-u i potvrdili. Razlog što će grad prisvojiti parcelu jeste to što investitor, “Tuš”, nije sa ZIG-om sklopio ugovor o naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta, a nije ni izgradio objekat, nego je samo izlio temelje i ogradio parcelu. Slovenci nisu ispoštovali ugovor To znači da će ZIG opet dati zemljište na licitaciju, u skladu sa zakonom, ali još nije poznato kada će to učiniti. Naime, “Tuš” je prema odredbama starog Zakona o planiranju i izgradnji stekao zakup nad zamljištem, a na osnovu nedavno usvojenih izmena i dopuna novog zakona, zakup se može pretvoriti u svojinu nad zemljištem i tada je ono slobodno za prodaju. Akt o prestanku zakupa donosi gradonačelnik na predlog UO ZIG-a, a “Tuš” ima pravo na povraćaj uplaćenog iznosa zakupnine, umanjen za 20 odsto na ime troškova postupka davanja zemljišta u zakup. “Tuš” je novembra 2005. godine kupio zemljište od 16.170 kvadratnih metara na 90 godina, i to za više od 62 miliona dinara. Posebno je zanimljivo da je ovaj plac prodat tek iz trećeg pokušaja, jer na prve dve licitacije nije bilo zainteresovanih investitora. Bazen na čekanju ZIG i “Tuš” zaključili su ugovor u januaru 2006. godine o davanju gradskog građevinskog zemljišta u zakup radi izgradnje bazena i sale za male sportove s višenamenskim klupskim i poslovnim prostorima. Po ugovoru, Tuš je bio u obavezi da pribavi dokumentaciju za izgradnju objekata na lokaciji, sklopi ugovor o naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta i nakon toga izgradi objekat. U martu 2009. godine doneto je rešenje kojim se menja odobrenje od 9. maja 2008, koje je glasilo da će se u prvoj fazi graditi otvoreni olimpijski bazen s pratećim sadržajem, ekonomski ulaz za hipermarket i dva ulaza za krovnu garažu, a iz ugovora je izbačena i izgradnja parking prostora za 91 vozilo. U drugoj fazi gradio bi se hipermarket spratnosti VP i sportsko-poslovni prostor spratnosti P + galerija + 1, dok bi treća faza podrazumevala sportski prostor P + galerija + 1. Prema urbanističkom projektu, ova lokacija predviđena je za izgradnju sale za male sportove s višenamenskim klupskim i poslovnim prostorima. http://www.nacionalnigradjanski.com/vesti/novi-sad/zig-dobar-za-120-000-evra-i-atraktivnu-parcelu/ Otis.Driftwood April 25th, 2011, 04:21 PM http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Nove-garaze-trzni-centar-i-fontane-u-centru.html sergio-m April 25th, 2011, 09:45 PM http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Nove-garaze-trzni-centar-i-fontane-u-centru.html ovakve baljezgarije ponavljaju jos od generalnog urbanistickog plana iz 1985 za period do 2005! :bash::bash::bash: bar da su smislili neku novu laz! price za naivne i malu decu! hfusion April 26th, 2011, 01:10 PM Sa 021: Rekonstrukcija Međumesne autobuske stanice trebalo bi da počne do kraja godine. Prema rečima člana Gradskog veća za saobraćaj Siniše Bubnjevića, u MAS se nije ulagalo otkad je, pre gotovo pola veka, puštena u rad, jer nisu bili rešeni vlasnički odnosi nad tim zemljištem i imovinom. "Dok se mi dogovorimo ko je upravljač, ko je vlasnik, šta je sve potrebno od papira i za sve to obezbedimo sredstva, prođe nažalost dosta vremena, ali do kraja godine ima šanse da se krene sa rekonstrukcijom i obavezno je da se krene", kaže Bubnjević. Kako navodi, projektom je predviđeno da se obezbedi lakši prilaz stanici i omogući brži protok putnika i vozila. Radiće se na proširenju peronskih stajališta, kvalitetu prijema putnika, uklanjanju objekata koji smetaju, a postoji mogućnost da se izgradi još jedan deo stajališta za autobuse. Prvu fazu radova finansiraće Gradsko saobraćajno preduzeće sa 78 miliona dinara. (D.B) Zorlus April 29th, 2011, 08:14 PM Poz svima. Nov sam član ali pratim SC već godinama pa reko' da se i ja uključim malo u diskusije... :) :) :) Vucko April 29th, 2011, 08:34 PM Vidi ovog!!! Dobrodosao :) Zorlus April 29th, 2011, 08:39 PM Dobrodošao - Hvala :) Vucko April 29th, 2011, 08:46 PM Sta ti hvala-hvala? Doprinosi forumu sa slikama izgradnje iz tvog kraja inace ima da te banujemo ;) Zorlus April 29th, 2011, 08:56 PM Polako drugar...samo da se uđem u štos! Biće sijaset fotki... nebojsamiseluk April 30th, 2011, 09:38 AM Da li neko ima zvanicne podatke koliko stanova i gradjevinskih placeva je prodato tokom 2010 Prema nekim podacima koje ja imam ,u N.S je prodato tokom prosle godine 86 stanbenih jedinica i 49 placeva za izgradnju ,kako zgrada tako i porodicnih kuca . Prosek je 7 stanova i 4 placa na ovoliki grad .Mislim da izgradnja mora da stane ako su ove informacije tacne ne na godinu dve vec najmanje na 10-12 godina nsblues April 30th, 2011, 02:22 PM Da li neko ima zvanicne podatke koliko stanova i gradjevinskih placeva je prodato tokom 2010 Prema nekim podacima koje ja imam ,u N.S je prodato tokom prosle godine 86 stanbenih jedinica i 49 placeva za izgradnju ,kako zgrada tako i porodicnih kuca . Prosek je 7 stanova i 4 placa na ovoliki grad .Mislim da izgradnja mora da stane ako su ove informacije tacne ne na godinu dve vec najmanje na 10-12 godina Vjerovatno ima Ranko ali on nije tu, a i ne zna se kada ce nazad. Usput ja ne znam sta se desava,ali je forum od najaktivnijeg dosao u fazu da potpuno zamre. Kod nas je sve naopako, sad dodje neko i prepadne ih ,kriza je,i oni svi stanu,, pametni :investitori"(edukovani na pijaci),,umjesto da sad najvise grade kad je cijena radne snage najniza, da ne govorim da su se skoro svi veliki obogatili upravo na krizama. Otis.Driftwood April 30th, 2011, 04:37 PM Evo malo update : 1- Mesto gde ce biti arhiv http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/Slika0023.jpg 2- Mesto gde je nekad bilo sediste firme "Buducnost". Sada nice veliki stambeno poslovni objekat. Izvinjavam se sto je slika ovakva ali je ploca bila jako visoko i sunce je sijalo pa nije moglo bolje ispasti sa mojim mobilnim telefonom. http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/Slika0025-1.jpg smokiboy April 30th, 2011, 05:55 PM Vidim dimnjak u pozadini. Neko treba javiti ovima u gradskoj upravi da to treba srušiti što pre. Otis.Driftwood April 30th, 2011, 05:57 PM Ima josh jedan kod ovog gradilista , iza Kosovske ulice , samo taj je netaknut ,a ne okacen raznim antenama kao ovaj SSJ5 May 1st, 2011, 12:04 AM Evo malo update : 1- Mesto gde ce biti arhiv http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/Slika0023.jpg 2- Mesto gde je nekad bilo sediste firme "Buducnost". Sada nice veliki stambeno poslovni objekat. Izvinjavam se sto je slika ovakva ali je ploca bila jako visoko i sunce je sijalo pa nije moglo bolje ispasti sa mojim mobilnim telefonom. http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/Slika0025-1.jpg Sa koje je ove strane tacno? Tj koji cosak? nsblues May 1st, 2011, 05:57 AM Evo ,mozda se na mapi moze vidjeti..predpostavljam da je to ovaj desni ugao http://www.virtualnigrad.com/Mapa_Novog_Sada_Novi_Sad_mapa_plan_grada-30-12412 Pricalo se da u stvari pocinju sa izgradnjom dva velika objekta, tj ja msilim da je to onaj prvi a drugi je cini mi se bolji i atraktivniji, blizi Dunavu.. na njihov sajtu ama bas nista, samo zakljuchci sa nekakvih predhodnih sjednica iz nekog predhodnog vremena,,, za update/azuriranje, se niko i ne brine..bas me cudi kao tako popularna respektabilna firma sa dosta gradilista iza sebe,nema ni e mail adrese , tuga...kako prodaju sve stanove, vjerovatno ..dodjite da se dogovorimo ( da ne vidi i ne cuje niko) Otis.Driftwood May 1st, 2011, 10:54 AM SSJ5 , evo moje slobodne procene , mozda i malo gresim oko velicine placa. Goxy May 1st, 2011, 02:48 PM ^^ Sa druge strane ulice, prekoputa ovih zgrada je tacna lokacija... Otis.Driftwood May 1st, 2011, 05:59 PM Vidi stvarno , tek sam sada primetio. Sad cu da se ispravim Evo ovako http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/1-2.jpg SSJ5 May 1st, 2011, 10:44 PM Ah, tako sam i pretpostavio. Nekako je zvrjao prazan taj plac, a na odlicnoj je lokaciji. EDIT: Greska u citanju karte. Ipak nije gde sam mislio. Mislio sam da je u krugu one fabrike/toplane, sta god je vec. liman_drzava May 3rd, 2011, 07:55 PM Par slika bazena kod Spensa i radovi na Rektoratu: http://www.*******.rs/index.php/forum?func=view&catid=9&id=352#601 http://www.*******.rs/index.php/forum?func=view&catid=9&id=597#597 Bez_imena May 6th, 2011, 12:15 AM U martu 2012. otvaranje "Holiday Inn" u Novom Sadu - Formiran tim za pripremu uspešnog poslovanja hotela Drugi hotel renomiranog svetskog lanca "Holiday Inn" u Srbiji biće otvoren u martu 2012. u Novom Sadu, a početkom marta ove godine zvanično je počeo da radi prvi tim tog objekta, čiji je zadatak da u narednih godinu dana postavi temelje za uspešno poslovanje hotela. - Faza pred otvaranje hotela ili "pre opening" faza ključna je za svaki novi hotel. U zavisnosti od tipa i veličine hotela, može da traje od 12 do 18 meseci za srednje i veće hotele i od šest do devet meseci za hotele od oko 50 soba. U "pre opening" fazi šrafe se svi oni zupčanici koji kasnije bez ikakvih problema treba da državaju rad čitavog mehanizma. Ako tu napravite greške, posledice ćete snositi kasnije, a one često mogu da budu i velike - objašnjavaju u kompaniji "Savath Hospitality Management", koja je angažovana za upravljanje projektom i poslovanjem hotela. "Aleksandar gradnja" će u ovaj objekat od oko 10.000 m2, na raskrsnici Subotičkog bulevara i Futoškog puta, uložiti 11 mil EUR. Projekat su uradili projektanti beogradskog "Zenit inženjeringa" na čelu sa arhitektom Mustafom Musićem. http://hotelsopening.com/wp-content/uploads/2011/02/Holiday-Inn-hotel-opening-Novi-Sad-beograd-serbia-2.jpg ekapija Bez_imena May 6th, 2011, 12:28 AM Holiday Inn NS :cheers: http://i55.tinypic.com/ouo7ea.jpg http://i55.tinypic.com/zmec81.jpg Bez_imena May 7th, 2011, 07:00 PM Holiday Inn gradi svoj poslednji sprat. http://i53.tinypic.com/29z76mx.jpg Slike sa druge strane http://i51.tinypic.com/i4eidy.jpg http://i54.tinypic.com/r8tp5c.jpg http://i55.tinypic.com/24eo03l.jpg http://i54.tinypic.com/2znxvfc.jpg Nova stambena zgrada koja se gradi u blizini. http://i55.tinypic.com/2w4wbw3.jpg Bez_imena May 7th, 2011, 07:01 PM Na keju se izgleda postavlja nekakav spomenik, zna neko kome? http://i52.tinypic.com/2qx18co.jpg Tu su i prskalice koje se automatski pale. Gotovo su neprimetne dok ne izadju iz zemlje. http://i53.tinypic.com/2coihog.jpg http://i54.tinypic.com/24b6e7k.jpg http://i54.tinypic.com/28iov0l.jpg djoledjole May 8th, 2011, 12:35 AM Mislim da spomenik na keju treba da bude onom nekom arzebejdzanskom kompozitoru.. u sklopu one price arzebejdzansko - sprskog prijateljstva.. A Holiday Inn super izgleda.. mada je po meni taj deo bulevara Evropa vec unisten onom gomilom ruznih i sarenih stambenih zdrada.. tu bi trebalo da se planski gradi, da zdrade budu nekako grupisane i slicnog izgleda i boje ako su stambene, a sto se tice hotela i poslovnih zgrada, one treba da budu zanimljive i da odudaraju.. a prskalice.. pa lepo je videti da su se ti skupi a vazni elementi ugradili tokom radova na keju.. uglavnom su oni nevidljivi pa se na njima uglavnom kraducka sto kaze onaj nesrecni Velja.. btw hvala za slike, super su :) SSJ5 May 8th, 2011, 03:50 AM http://i54.tinypic.com/24b6e7k.jpg Auuuu, ova slika je vrlo idilicna. Odlicno odradjeno! stefan032 May 10th, 2011, 02:23 PM ^^ Цео Нови Сад је идиличан. :cheers2: http://i919.photobucket.com/albums/ad39/stefan32/DSC01578.jpg Булевар albukerki May 11th, 2011, 12:22 PM Malo najava... Спојиће се Сомборски с Булеваром Европе Нед, 05/08/2011 - 21:14 Завршетак Сомборског булевара, почетак изградње последње деонице Булевара Европе, реконструкција неколико улица и Каћког моста, овогодишњи су задаци пред Заводом за изградњу града. По речима помоћнице директора за техничке послове ЗИГ-а Зорице Нинић Ступар неки рокови су већ познати, тако да би низводна трака Каћког моста требало да буде завршена до 1. јула, извођач радова за Сомборски булевар биће познат крајем маја, до краја јула биће готов пројекат последње етапе Булевара Европе до аутопута... Што се тиче Каћког моста, санација је почела у октобру прошле гдоине. Због лошег стања и хитности посла „Путеви Србије” ангажовали су свог уговореног извођача „Мостоградњу” која је кроз програм одржавања кренула у посао. Током зиме посао је сведен на на минимум због временских услова, а сада се поново интезвино кренуло у поправку дотрајалог дела моста. Укупна инвстиција вредна је 70 милиона динара, од чега је ЗИГ обезбедио 25 милиона, а остатак је дало предузеће „Путеви Србије”. Сомборски булевар коначно ће се спојити с Булеваром Европе, а како наводи Нинић Ступар, преостало је да се откупи још неколико плацева, а уколико то не успе, булевар ће бити изграђен у пуном профилу осим тамо где су спорни плацеви. У склопу тог посла, биће изграђена кружна раскрсница са Булеваром Европе, реконструисаће се раскрснице Булевара цара Лазара и Улице цара Душана и Улице Ива Андрића и Улице хероја Пинкија. Покренут је поступак за избор извођача радова који ће почети на лето, а претходно ће „Водвод и канализација” изградити своју инфраструктуру од Улице Јожеф Атиле до Улице браће Груловић. По речима Нинић Ступар, изградња последње етапе Булевара Европе, од Руменачког пута до аутопута, зависиће од кредита који град буде узео. Завод за изградњу града финансира израду главног пројекат, који би, што се тиче саобраћајница могао да буде завршен до почетка лета, док ће пројекти надвожњака над пет колосека и моста преко канала ДТД бити завршени до краја јула. Булевар ће имати две коловозне траке од по седам метара, као и пешачке и бициклистичке стазе. Крајем маја „Водовод и канализација” започеће изградњу водоводне и канализационе мреже у Улици Бранка Бајића, да би након тога ЗИГ финансирао изградњу саобраћајница дуж 850 метара улице од Улице браће Поповић до Улице Веселина Маслеше. Коначно ће бити изграђена и атмосферска канализација, што ће решити тешкоће са задржавањем воде у овој улици. У току је тендер за рекоснтрукцију 1,5 километра Мажуранићеве улице у Петроварадину, а и овде ће прво „Водовод” да започне посао. Теку припреме тендера и за изградњу друге траке на Сентадрејском путу од Улице Теодора Мандића до моста преко канала ДТД. С. К. albukerki May 11th, 2011, 12:34 PM Dobra vest za resavanje problema jedne od najgore resenih raskrsnica u NS Стижу спортски терени и кружни ток (видео) Пет, 05/06/2011 - 21:12 Градоначелник Игор Павличић обишао је јуче почетак асфалтирања кошаркашког и рукометног терена, као и терена планираног за изградњу дечјег игралишта у Ветернику. У питању је површина од 1.500 квадрата, а вредност овог посла је око 1.150.000 динара. - Договорили смо се да ћемо урадити терене за кошарку, мали фудбал, односно рукомет, а план је да одмах поред изградимо и терен за боћање јер су стновници Ветреника изразили жељу за тим. Након асфалтирања и фарбања треба да обезбедимо реквизите, а очекујем да ће то бити завршено до краја овог месеца. У другом делу посла намера нам је и да ове терене оградимо - рекао је Павличић. Он је додао да је у Ветернику 38 километара улица насуто туцаником, да је сређен плато испред цркве, а најавио да ће током овог месеца почети радови у улици која повезује Адице и Ветерник. Према његовим речима план је да се на углу Новосадског пута и улице Краља Петра изгради кружна раскрсница, а тренутно се ради на експропријацији куће која је у власништву Железнице Србије. Б. М. Otis.Driftwood May 13th, 2011, 01:44 AM Ko nije bio na keju kad padne mrak neka to uradi i videce ovako nesto i mogu reci da mi se jako svidja :) Zao mi je zbog malo mutne slike ali ocekujte uskoro nove slike koje ce docarati ovu atmosferu http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/P1010001.jpg albukerki May 13th, 2011, 02:18 PM Ispalo je mnogo bolje nego sto sam ocekivao, samo da vidimo jos kako ce izgledati cuveni Azerbejdzanac... Ko nije bio na keju kad padne mrak neka to uradi i videce ovako nesto i mogu reci da mi se jako svidja :) Zao mi je zbog malo mutne slike ali ocekujte uskoro nove slike koje ce docarati ovu atmosferu Otis.Driftwood May 13th, 2011, 03:48 PM Evo sam slike od danas , bez vode iz fontane :) https://picasaweb.google.com/ZiltoidSveznajuci/Kej13052011BezVode?authkey=Gv1sRgCJLtz7O_osWjoQE# fat cat May 13th, 2011, 04:06 PM stvarno su lepo odradili taj kutak. super slike Otis. Zorlus May 16th, 2011, 02:39 PM Poz svima. Evo par exkluzivnih fotki sa budućeg Holiday Inna. Ako neko ima neka stručna pitanja, neka slobodno postavi i lično... CIAO https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke#5607289696915555570 https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE#5607289659763679090 https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE#5607289696915555570 https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE#5607289701560848834 https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE#5607289724317833442 https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE#5607289745465889922 https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE#5607289748578723330 https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE#5607289793440411186 https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE#5607289801943380066 https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE#5607289814288660786 https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE#5607289824549118098 https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE#5607289842823380162 https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE#5607289876458103618 https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE#5607289895529059026 https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE#5607289928652679218 https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE#5607289948740426066 https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE#5607289998166256674 Adresa svih fotki je ovdje: https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE# TrTomir_Ni May 16th, 2011, 04:33 PM [SIZE="3"]http://hotelsopening.com/wp-content/uploads/2011/02/Holiday-Inn-hotel-opening-Novi-Sad-beograd-serbia-2.jpg Bas ce super da izgleda Holiday Inn, cekam samo da krenu slike radova na fasadi, nadam se da ce da ispostuju render do kraja.. :) EagleX May 16th, 2011, 06:06 PM Poz svima. Evo par exkluzivnih fotki sa budućeg Holiday Inna. Ako neko ima neka stručna pitanja, neka slobodno postavi i lično... CIAO Aresa svih fotki je ovdje: https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/HolydayInnFotke?authkey=Gv1sRgCPro1-WOqf6J7wE# ODLICNO! Hvala ti na slikama! :applause: Otis.Driftwood May 16th, 2011, 06:59 PM Sta ce biti ono skroz gore ? Zorlus May 16th, 2011, 07:25 PM Sta ce biti ono skroz gore ? Gore će biti SPA...mislim da će biti fantastično. Jedino je pitanje da li će biti otvoreno samo za goste hotela ili i za ostalu "Raju" :) Otis.Driftwood May 17th, 2011, 04:29 PM Evo kako izgledaju oni profili koji ce da stite Novi Sad od eventualnih poplava http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/Slika0027.jpg A evo jedne lepe zgrade na uglu Zeleznicke i Laze Kostica , polako se zavrsava http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/Slika0026.jpg http://i22.photobucket.com/albums/b349/TypeO-Hickey/Slika0028.jpg Zorlus May 17th, 2011, 04:55 PM Interesantna im je ova keramička fasada (mogla je doduše neka malo svetlija boja po meni) - ne sećam se da sam je ranije negde kod nas u NSu viđao. Dobro mi je to stepenasto izvođenje u odnosu na front prema Željezničkoj ulici :) Vucko May 17th, 2011, 05:20 PM Utorak, 17. maj, 2011. Otvaranje ponuda za izgradnju I faze Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu Postupak javnog otvaranja ponuda, pristiglih na poziv za javnu nabavku: Izvođenje radova na izgradnji zgrade departmana za građevinarstvo Fakulteta tehničkih nauka kao I faze Naučno-tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu, sproveden je u ponedeljak, 16.maja 2011.godine. Okvirni rok za donošenje Odluke o izboru najpovoljnijg ponude je petnaest (15) dana od dana otvaranja ponuda http://piu.rs/news.php?id=15 kasko May 23rd, 2011, 05:17 PM Na inicijativu Igora Pavličića gradonačenika Novog Sada, u JP „Urbanizam“ radi se studija „Da li je opravdano uvođenje tramvaja u saobraćaj?“. Ovaj dokument radi se na osnovu Osnovne studije iz 1992. i njene revizije iz 1997. godine, koja je uneta u tekstualni deo Generalnog urbanističkog plana. Ovaj dokument trenutno se nalazi na reviziji kod raznih konsulatanata, a nakon toga sredinom juna biće predstvaljen široj javnosti. Investitor čitavog posla jeste JP Zavod za izgradnju grada. Ukoliko Novi Sad ponovo dobije tramvaje, to će pre svega značiti rešavanje saobraćajnih gužvi u centru grada i manje zagađenje životne sredine. Planirane su dve linije. Jedna bi trebalo da ide od Železničke stanice, duž Bulevara oslobođenja, do Sremske Kamenice i druga od garaže GSP-a, na Novom naselju, Futoškim putem, Jevrejskom ulicom i Bulevarom Mihajla Pupina do okretnice u Petrovaradinu. Novosadski tramvaji saubraćali su na dve linije sve do 50-tih godina, kada su usled tada popularnijih vozila na benzin i naftu definitivno ukinuti. Jedna linija išla je od Oficirskog doma, Dunavskom i Zmaj Jovinom ulicom, Futoškim putem, do sadašnjeg Bulevara Evrope i tu je bila okretnica. Druga linija prostirala se od kanala DTD, Temerinskim putem, kroz centar i pešačku zonu, potom Železničkom ulicom, do Limanske pijace-tadašnje Putničke železničke stanice u Novom Sadu. Dakle, postoji volja i kod nadležnih i kod građana da se tramvaji vrate u naš grad. Dok se to ne obistini, ostaje na Trčika, makar da s vremena na vreme popijemo „kafu na šinama“. Zorlus May 23rd, 2011, 08:47 PM Poz svima, Mislim da sam viđao ranije postove o ovom objektu ali smatram da je intenzitet gradnje za svaku pohvalu i da objekat vredi prikazati još jednom. Za neupućene, reč je o objektu na Novom Naselju u Braće Dronjak, koji grade montažnim elementima. Zgrada buja... čuo sam da su stanovi rasporadati još pre par meseci (ne znam koja je bila cena u izgradnji...). https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/InoBackaObjekatNaNovomNaselju#5609983390606608034 http://s1210.photobucket.com/albums/cc405/ZORLUS/?action=view¤t=InoBakaNaselje3-Copy.jpg http://s1210.photobucket.com/albums/cc405/ZORLUS/?action=view¤t=InoBakaNaselje3-Copy.jpg#!oZZ12QQcurrentZZhttp%3A%2F%2Fs1210.photobucket.com%2Falbums%2Fcc405%2FZORLUS%2F%3Faction%3Dview%26current%3DInoBakaNaselje3.jpg http://s1210.photobucket.com/albums/cc405/ZORLUS/?action=view¤t=InoBakaNaselje3-Copy.jpg#!oZZ9QQcurrentZZhttp%3A%2F%2Fs1210.photobucket.com%2Falbums%2Fcc405%2FZORLUS%2F%3Faction%3Dview%26current%3DInoBakaNaselje5-Copy.jpg http://s1210.photobucket.com/albums/cc405/ZORLUS/?action=view¤t=InoBakaNaselje7.jpg Poređenja radi, ovde je prikazan prethodno izgrađeni objekat iste firme. U njemu sam bio kod jednog drugara i mogu reći da je vrhunska gradnja. http://s1210.photobucket.com/albums/cc405/ZORLUS/?action=view¤t=InoBakaNaselje3-Copy.jpg#!oZZ7QQcurrentZZhttp%3A%2F%2Fs1210.photobucket.com%2Falbums%2Fcc405%2FZORLUS%2F%3Faction%3Dview%26current%3DInoBakaNaselje6.jpg http://s1210.photobucket.com/albums/cc405/ZORLUS/?action=view¤t=InoBakaNaselje7.jpg#!oZZ17QQcurrentZZhttp%3A%2F%2Fs1210.photobucket.com%2Falbums%2Fcc405%2FZORLUS%2F%3Faction%3Dview%26current%3DInoBakaNaselje1-Copy.jpg Stara i nova zgrada: http://s1210.photobucket.com/albums/cc405/ZORLUS/?action=view¤t=InoBakaNaselje7.jpg#!oZZ2QQcurrentZZhttp%3A%2F%2Fs1210.photobucket.com%2Falbums%2Fcc405%2FZORLUS%2F%3Faction%3Dview%26current%3DInoBakaNaselje11.jpg Sve fotografije možete pogledati ovde: https://picasaweb.google.com/108875102170192634771/InoBackaObjekatNaNovomNaselju# Otis.Driftwood May 24th, 2011, 09:07 AM Nisam nesto odusevljen sa gradnjom kasko May 24th, 2011, 11:32 AM Uskoro poštanska štedinoca na Pozorišnom trgu 23. maj 2011. | 20:14 | Izvor : RTV NOVI SAD - Lane su posle skoro dve decenije iz Pošte Srbije stigle najave da će se nastaviti izgradnja poštanske štedionice na Pozorišnom trgu u Novom Sadu. Posle dva pomeranja rokova, u PTT-u za kažu da bi svi ugovori između investitora trebalo da budu potpisani u narednih nekoliko dana, nakon čega bi završni radovi vrlo brzo mogli da počnu. Kako nam je rečeno, radovi kasne zbog veštačenja Građevinskog fakulteta, kojim su Pošta, Poštanska štedionica i novi ulagač "Ateks Invest" utvrdili suvlasničke delove objekta i cenu završetka radova. djoledjole May 24th, 2011, 12:00 PM Uskoro poštanska štedinoca na Pozorišnom trgu 23. maj 2011. | 20:14 | Izvor : RTV NOVI SAD - Lane su posle skoro dve decenije iz Pošte Srbije stigle najave da će se nastaviti izgradnja poštanske štedionice na Pozorišnom trgu u Novom Sadu. Nista ne verujem dok ne vidim radnike, masine i materijal.. tu bi trebalo napraviti prolaz da se normalno povezu pozorisni trg i kralja aleksandra.. ne znam jel to u planu !?! limundo May 24th, 2011, 12:50 PM nadam se da će se sa ovim slikama prekinuti blokada NS foruma http://img694.yfrog.com/img694/9691/20110524113739.jpg (http://yfrog.com/ja20110524113739j) http://img96.yfrog.com/img96/1269/20110524114005.jpg (http://yfrog.com/2o20110524114005j) http://img818.yfrog.com/img818/6692/20110524114419.jpg (http://yfrog.com/mq20110524114419j) http://img17.yfrog.com/img17/9494/20110524114509.jpg (http://yfrog.com/0h20110524114509j) http://img191.yfrog.com/img191/7490/20110524114754.jpg (http://yfrog.com/5b20110524114754j) http://img813.yfrog.com/img813/5250/20110524115001.jpg (http://yfrog.com/ml20110524115001j) http://img829.yfrog.com/img829/4308/20110524115131.jpg (http://yfrog.com/n120110524115131j) http://img594.yfrog.com/img594/5171/20110524115425.jpg (http://yfrog.com/gi20110524115425j) Zorlus May 24th, 2011, 02:59 PM nadam se da će se sa ovim slikama prekinuti blokada NS foruma Extra fotke!!! Šteta što nisu ofarbali reflektore u crveno (ili bar crveno-belo)...mnogo bi lepše izgldalo :-) Evo šta o svemu kaže RTVojvodina: http://www.youtube.com/watch?v=T-8NmTTog0o&feature=player_embedded#at=14 Bez_imena May 25th, 2011, 01:48 PM Uskoro obnova Eđšega http://www.021.rs/images/stories/milena/edjseg.jpg Јavno preduzeće "Poslovni prostor" obratilo se gradskom Zavodu za zaštitu spomenika kulture sa zahtevom za izradu uslova i mera tehničke zaštite za rekonstrukciju zgrade stare streljane - Eđšega koja se nalazi u Ulici Antona Čehova 4. Predmet i predračun potrebnih arhitektonsko - građevinskih radova na pomenutom objektu upravo su u fazi izrade u Zavodu za zaštitu spomenika kulture a za realizaciju radova na Eđšegu grad je već izdvojio novac iz budžeta, piše Dnevnik. radio 021.rs |