View Full Version : Проекти та будівництво | Projects & Construction updates
Fira November 20th, 2008, 05:14 PM Цікава архітектурна стаття:
Я не сподівався такої зваби від Львова, – архітектор Маріо Кампі
– Львів має чудову архітектуру, і якщо ви хочете, щоб це місто вивчала, досліджувала спеціальна школа архітекторів, я б порадив звернути увагу на архітектурну школу Цюріха.
Маріо Кампі (Mario Campi) - відомий швейцарський архітектор, професор, автор кількох монографій. Викладав у Цюріхській Федеральній вищій технічній школі (декан архітектурного факультету), низці університетів у США (Гарвардський, Колумбійський, Корнельський, Прінстонський), Італії (Флоренція і Комо) та Швеції (Мальме).
Відзначений преміями за проекти історичного міста Унтерзеен, житловий комплекс в Лугано, штаб-квартиру IBM в Цюріху, готель «Schwanen» в Бадені, сільський центр в Цоллікон, житловий будинок в Білефельді, споруду хімічного факультету ETH Hönggerberg.
В ексклюзивному інтерв'ю ZAXID.NET Маріо Кампі ділиться своїми враженнями від Львова, його архітектури та архітектури взагалі.
- Що привело Вас, маестро, до Львова?
- Мої львівські друзі є настільки зачарованими своїм містом, що я сам вельми зацікавився - як же виглядає це місто.
- Ви не розчарувалися?
- Навпаки, я надзвичайно задоволений: я приїхав в місто, від якого не сподівався такої зваби, - як культурним впливом його архітектури, так і його характером. З мого сприйняття міста, Львів має величезний потенціал, щоб стати одним з дуже важливих культурних центрів Європи.
- І чим же Львів цікавий для світу на тлі, скажімо, Кракова чи Флоренції?
- Власне, зосередженням таких різних елементів, пов'язаних з різними часами в архітектурі, що робить місто конгломератом чудових архітектурних пам'яток і здатним конкурувати з іншими подібними містами в Європі.
- Наскільки це зосередження виглядає гармонійним?
- Ви знаєте, це навіть не питання того, щоби бути в гармонії, вони можуть бути також, якщо хочете, і в дисгармонії, але культурний вплив на людей, що відвідують місто, візуальний вплив, який ми тут маємо, є надзвичайно високим. Вчора, скажімо, я був в костелі св. Бернандина, це дійсно вражаюче. Але сьогодні вранці я знову пішов глянути на цей фасад, він наче магніт притягує до себе. Чи церква св. Юрія - кожен зразок львівської архітектури має дуже високу якість сам по собі, але одночасно є і продуктом різних архітектурних рухів різних часів; цей тип змішування нагадує мені деякі італійські міста, де і цивільні, і релігійні архітектори, як і представлені тут, у Львові, є однаково величні.
- Ви згадали про привабливість атмосфери Львова, його характеру...
- Колись мій друг, відомий історик архітектури Коллін Роу, сказав мені - ми спацерували через Флоренцію - що немає нічого виразнішого, ніж читати пам'ятники. Думаю, що ідея читання пам'яток, читання архітектури так чи інакше укорінена в людстві, люди хочуть зрозуміти, як і чому люди зробили ці пам'ятники. Цілком ймовірно, що саме це і надає місту Львову оцей присмак зваби.
- Чи текст Львова має продовження?
- В загальному історія цього міста показує нерозривність, це моє відчуття, і через це я думаю, що це легко відчитується.
- Чи можна сказати, в якому напрямку?
- З цим важче. Це залежить від декількох чинників. Це залежить від того, хто буде відповідальним за архітектору міста, це залежить також і від економічного потенціалу, від того, як воно зможе привабити інвесторів, гроші. Але, як я вже говорив, ця зваба, яку дає місто відвідувачу відразу з самого початку візиту, пов'язана з матерією міста, я відчуваю цей капітал, в який місто мусить інвестувати.
- Тоді, може, перефразую питання: яка з існуючих архітектурних шкіл найбільше пасує Львову?
- Знову ж таки, не думаю, що на це легко відповісти. Можу вам сказати, де я викладав. Я викладав в Штатах, в Корнелі і Гарварді, пізніше, з 1984 року, я двадцять років викладав у Вищій політехнічній школі в Цюріху. Тут, у Львові, в мене було мало часу, але, з моєї точки зору, Львів має чудову архітектуру, і якщо ви хочете, щоб це місто вивчала, досліджувала спеціальна школа архітекторів, я б порадив звернути увагу на архітектурну школу Цюріха, що є дуже адаптивна. Школа завжди може привнести докупи загальний інтерес до урбаністичних аспектів міста зі специфічним інтересом до кожної пам'ятки, як і до його цивільної архітектури. Вчора ми дивились на будинки в центрі міста, кожен з яких є дуже красивим, - вони є свідченням свого часу. Можливо, якраз через те, що я викладав в Цюріху і дещо знаю, як себе виражає ця школа, думаю, що з точки зору можливості дослідження урбаністики Львова варто звернути увагу на Цюріх.
Ідея в тому, що ми тепер живемо в час, коли майже все можливе («anything goes» - кредо постмодернізму - О.Д.), коли майже все в архітектурі є ймовірним. Відвідуючи міста в цілому світі, ви можете знайти сучасну архітектуру з історичним характером, і в той же час модерну архітектуру, що виражає себе цілком іншим шляхом. Згадаю двох архітекторів: один в Німеччині - Ганс Кольгофф, який проектує будинки з історичним характером, а з іншого боку, Френк Гері, що працює в Штатах в термінах архітектурного деконструктивізму. І одночасна присутність в містах світу обох елементів - я б сказав протилежних, є характеристикою наших днів. Що є важливим - це те, щоб саме місто повинно позиціонувати себе всередині архітектурних рамок, щоб бути спроможним задовольнити інтерес людей, які приїжджають відвідати і дослідити його.
- А чи Ваші ідеї пасували би до Львова?
- Щодо того, що я бачив, я особисто думаю, що мій шлях розуміння архітектури може підійти. В загальних термінах обов'язок архітекторів - реагувати на матерію міста, на місце, як і на завдання, що він збирається будувати: приватну резиденцію, велику адміністративну будівлю, церкву чи інші пам'ятки. В термінах архітектурної стилістики я вважаю себе модерним класицистом, стою на позиціях класицизму, реінтерпретуючи їх з використанням сучасної мови і сучасних матеріалів. Ідеєю є те, що ця моя архітектурна віра може бути пристосованою до характеру львівського міського образу.
- Тобто виникло бажання тут творити?
- Я був тут лише два дні, зрештою, і цього короткого часу достатньо, щоб відчути, що Львів має незвичний потенціал, щоб виразити себе, як одне з дійсно красивих міст Європи. І якщо достатньо так мало часу, щоб це зрозуміти, це місто дійсно повинно мати надзвичайний потенціал, я в цьому більш, ніж переконаний. Тому я вже сказав своїм друзям тут, що маю велике бажання якнайшвидше повернутись сюди - і, якщо є хоч якась можливість якимсь чином внести свій вклад образ цього міста, це мені леститиме і я вважатиму за велику честь докластися.
- Якщо відійти від Львова, як Ви б охарактеризували загальний тренд сучасної архітектури?
- В минулому були, як це сказати, дуже когерентні історичні періоди, такі як готика, ренесанс, бароко, які, фактично, базувалися на консенсусі між людьми; іншими словами, люди поділяли спільні цінності, що дало можливість збудувати красиві цілісні історичні міста, зокрема, такі як Львів. Сьогодні ми живемо у суспільстві, де маємо набагато менше цілісності, де вже не поділяємо спільних цінностей, і часто стикаємося з суспільством, в якому превалює ідеалізація індивідуалізму, в якому кожен хоче виділитись, на кожному рівню. Все це є причиною такого різного ставлення до стилів, підходів в архітектурі, які присутні одночасно в часі і просторі. Наведу приклад: моя фірма тепер працює в Китаї, тому я часто відвідую цю країну, і мав можливість бути свідком змін, починаючи з 1991 року. Якщо ви нині відвідаєте Шанхай, зіткнетеся містом, де кожна одиниця, кожна будівля хоче виділитися, щоб заявити про себе в нинішній міській матерії. Щодо мене, я маю інший підхід до архітектури, я - більше консерватор щодо цього.
- Якщо взяти до уваги опозицію, про яку Ви згадали: з одного боку кожен творець, і архітектор в тому числі, хоче самовиразитися у своєму творі; з іншого боку - він творить для людей, для задоволення їх потреб. Що зараз переважає в підходах архітекторів до творчості?
- Я б сказав, що є набагато більше індивідуалізму. Багато архітекторів мають схильність, тенденцію виразити, породжувати архітектуру як відбитки пальців, щоб відразу бути впізнаваним, бути самовизнаним. Отже, вони, за великим рахунком, роблять речі, які майже завжди є, в якійсь мірі, репринтами. Вони розуміють і творять архітектуру інакше як я. Я ставлюся до кожної роботи, яку роблю, як нагоду для нового дослідження архітектурної теми - дослідження місця, ознаки певного міста, місця дослідження особливостей міста, дослідження місця в місці і співвідносно до теми завдання. Я надаю перевагу цьому виду архітектурного еклектизму, замість архітектури, яка завжди репродукує себе.
- Загальною є метафора про те, що архітектура - це застигла музика. І тут я б звернув увагу на думку нашого відомого сучасного композитора Валентина Сильвестрова, що нині існує гостра ностальгія за мелодією.
- Ніколи не потрібно забувати, що архітектура - це особливе мистецтво зі своїми законами, це прикладне мистецтво. Музика - це щось набагато вищого рівня узагальнення. Тому, загалом кажучи, нелегко робити порівняння між музикою і архітектурою. Але, якщо дозволите продовжити це порівняння, то я сказав би, що зараз в архітектурі надто багато шуму.
http://www.zaxid.net/article/28549/
Fira November 20th, 2008, 09:54 PM Балкони не падатимуть
Мешканці міста можуть не переживати за свої голови. У мерії взялися за ремонт балконів у центральній частині Львова. Передусім ремонтуватимуть об’єкти, які перебувають у найгіршому стані. На це в цьогорічному бюджеті нашого міста закладено приблизно 700 тисяч гривень. Зокрема, таку суму передбачено для Галицької райадміністрації.
За словами начальника відділу житлового господарства Галицької районної адмі ністрації Ореста Тимчишина, за кошти, які виділило місто, вдалося відремонтувати балкони в 16 будинках. Окрім того, на ремонт іще двох об’єктів, які перебували в жахливому стані, мерія додатково скерувала понад 250 тисяч гривень.
“Голова Галицької райадмініс трації Ірина Маруняк звернула ся до міського голови й депутат ських комісій, щоб ті виділили гроші на ремонт двох об’єк*тів – на вулиці Куліша, 3 та Волощака, 4. Відповідне рішення виносили на сесію тричі, й лише після цього його ухвалили. Крім того, ми завершуємо ремонт балкону на
вул. Волощака, 4”, – розповів у коментарі “Газеті” пан Тимчишин.
За його словами, до ремонту балконів у центральній частині міста треба поставитися особливо ретельно. Адже більшість із них має художнє оформлення. Тому всі роботи на цих об’єктах погоджують в управлінні охорони історичного середовища.
“Якщо ми відновлюємо балкон, то застосовуємо лише ори гінальні матеріли. До прикладу, якщо балкон дерев’яний, відповідно використовуємо такий самий матеріал. Саме тому левову частку грошей отримує наш ра йон: тут зосереджені будинки старої забудови, відтак ремонтувати балкони складніше”, – каже Орест Тимчишин.
Він наголосив, що нині ремонту потребують балкони щонайменше ста будинків. Однак на такі роботи потрібно чимало коштів – приблизно 5-8 мільйонів гривень. Позаяк відновлення одного балкона (як, до прикладу, на Куліша, 3) може коштувати приблизно 200 тисяч гривень. Посадовець сумнівається, що наступного року вдасться відремонтувати всі заплановані об’єкти, адже міська рада не зможе виділити потрібну суму.
Додамо, загалом на ремонт усіх балконів цьогоріч місто виділило мільйон 263 тисячі гривень.
http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2008/11/20/36106/
Fira November 20th, 2008, 10:08 PM Оце справді супер новина!!! :banana:
“Укрсоцбанк” змінить вигляд
Фасад будівлі “Укрсоцбанку” в центрі Львова планують змінити. Про це в коментарі одному з інтернет-видань заявив міський голова Львова Андрій Садовий. Він наголосив, що вже проводив переговори з керівником банку, той виявив розуміння.
У коментарі “Газеті” головний архітектор Львова Юрій Криворучко наголосив, що така ідея виникла в мера ще торік. Однак до рівня ухвали чи відповідних рішень вона не просунулася.
“Ідея дуже хороша, тому що споруда “Укрсоцбанку” не відповідає довколишньому історичному ансамблю. Проте втілити її вкрай складно, адже для цього потрібно погодити рішення з керівником банку, а також проектантами споруди. Крім того, необхідно оголосити міжнародний конкурс на заміну фасаду”, – пояснює чиновник.
Він додав, що це не єдиний приклад будівлі, де допущено архітектурну помилку.
На думку пана Криворучка, фальшивою копією будівель ХVІІІ ст. є споруда “Укр ексімбанку”.
“Для чого дурити людей? Адже це фальшивий будинок, хоча, пишучи історію теперіш ньої архітектури, цю будівлю помилково вноситимуть до іншого століття. На мою думку, має бути сучасне вирішення питання”, – каже Юрій Криворучко.
http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2008/11/20/36107/
А от про Укрексімбанк не згоден, той будинок дуже гарно там вписався, набагато караще ніж той забацаний готель який був на його місці.
Fira November 21st, 2008, 07:01 PM У львівській "Дзизі" експонують проекти готелю, що постане на розі вул. Краківська-Вірменська
21 листопада у галереї "Дзиґа" розпочалася тижнева експозиція проектів фінального етапу Міжнародного архітектурного конкурсу на проект готелю на розі вулиць Краківської та Вірменської у Львові. Як поінформував ZAXID.NET начальник управління архітектури Львівської міської ради Юрій Криворучко, метою виставки є "показати львів’янам як одну ділянку в серці Львова, в середньовічній міській тканині, яку всі дуже добре знають і до якої усім не байдуже, уявляють різні архітектори з різних країн".
За його словами, "ці проекти дають широкий діапазон мислення архітектурного і доархітектурного також: від буквальних повторів, бездум’я, творчої лінивості - до думок, контроверсій, польоту фантазії, пошуку, і головне, знаходження відповідей. Конкурс показав діапазон можливих змін". Сама ж виставка - річ, яка готує львів’ян до майбутнього постання готелю на розі вул. Краківської-Вірменської, "допомагає розвинути їхнє бачення, зацікавити, заінтригувати, дозволяє подискутувати". Нагадаємо, що переможцем конкурсу став австрійський проект Герман і Валентино разом з партнером ZT-GESHB. Ю.Криворучко поінформував, що зараз замовник проекту - фірма "Будінвест" разом із переможцем ведуть переговори щодо пошуку готельного оператора "під цю територію, під 104 запроектованих номерів, який би сказав, що йому підходить ця концепція"
http://www.zaxid.net/newsua/2008/11/21/175207/
Ukr_Alex November 21st, 2008, 07:12 PM Це блокові, або безшпальні колії, в ті пази потім ще йдуть ґумові вставки і закріпляються рейки. Це знижує рівень вібрації та шуму і такі рейки легко потім замінювати. По простому ці колії називають "безшумні" або "чеські", чому "чеські", бо закупили цю технолоґію у чехів в кінці 90-их. Хоча мені здається що то німецька розробка, бо я також бачив багато таких колій у Бундесі.
Про канадські технолоґії не знаю, гадаю вони мають бути подібні до американських, а ті практично все на шпали ліплять бо у більшості випадків трамвайні колії в виділені в окремі лінії і мало перетинаються із дорожним полотном.
Дякую за пояснення.
Тут так це робиться. Серед дороги риють яму. Потім кладуть рейки так в повітрі, і заливають бетоном, коли я побачив то не міг повірити як воно дешево виглядає. Є якісь гумові елементи але не знаю для чого, просто якісь гумові ковпаки. Халява повна.......ще й бетон якийсь лівий бо сипеться як пісок.
Askold November 21st, 2008, 09:51 PM За Укрсоц банк то дуже радий але на рахунок другої споруди то теж не згідний. Як взагалі можна оперувати терміном "фальшивка" - це закомплексований дебілізм.
InfraBuilder November 22nd, 2008, 12:39 AM На Личаківському кладовищі відкрили меморіальний комплекс воїнів УПА
На Личаківському кладовищі відкрили меморіальний комплекс воїнів УПАУ Львові на Личаківському кладовищі відкрили меморіальний комплекс воїнів УПА - поле почесних поховань, розташоване між полем №86 і меморіалом "Личаківська військове кладовище".
Центральною на полі почесних поховань стала могила невідомого воїна УПА. 21 листопада відбулася урочисте перепоховання останків невідомого воїна УПА з с. Містковичі Самбірського району (псевдо - Гордий, сотник) на полі почесних поховань Личаківського цвинтаря. Ініціаторами перепоховання вступило Львівське крайове братство ветеранів національно-визвольної боротьби. Про це повідомила в прес-служба Львівської міської ради.
Для облаштування поля почесних поховань звели символічну стіну пам’яті невідомому воїнові з вкрапленням мармуру. Роботи коштують 900 тисяч грн.
Почесна варта курсантів "Львівської політехніки" перенесла труну невідомого воїна (1,5 м довжини, 40 см висоти) під державним прапором до Марсового поля. На полі оркестр виконав скорботну музику. Після виголошення промови труну опустили в крипту. До могили невідомого воїна та до місця символічного поховання Січових стрільців, воїнів, загиблих під час Великої Вітчизняної війни та до місця поховання жертв в’язниці на Замарстинові поклали 18 вінків.
У промовах звучало, що земля стала полем для примирення воїнів різних армій Західної України.
21-11-2008 17:11
http://www.lvivnews.info/news/2683.html
Askold November 22nd, 2008, 07:32 PM Chudova novyna
Bandera November 24th, 2008, 06:20 AM На Личаківському кладовищі відкрили меморіальний комплекс воїнів УПА
На Личаківському кладовищі відкрили меморіальний комплекс воїнів УПАУ Львові на Личаківському кладовищі відкрили меморіальний комплекс воїнів УПА - поле почесних поховань, розташоване між полем №86 і меморіалом "Личаківська військове кладовище".
Центральною на полі почесних поховань стала могила невідомого воїна УПА. 21 листопада відбулася урочисте перепоховання останків невідомого воїна УПА з с. Містковичі Самбірського району (псевдо - Гордий, сотник) на полі почесних поховань Личаківського цвинтаря. Ініціаторами перепоховання вступило Львівське крайове братство ветеранів національно-визвольної боротьби. Про це повідомила в прес-служба Львівської міської ради.
Для облаштування поля почесних поховань звели символічну стіну пам’яті невідомому воїнові з вкрапленням мармуру. Роботи коштують 900 тисяч грн.
Почесна варта курсантів "Львівської політехніки" перенесла труну невідомого воїна (1,5 м довжини, 40 см висоти) під державним прапором до Марсового поля. На полі оркестр виконав скорботну музику. Після виголошення промови труну опустили в крипту. До могили невідомого воїна та до місця символічного поховання Січових стрільців, воїнів, загиблих під час Великої Вітчизняної війни та до місця поховання жертв в’язниці на Замарстинові поклали 18 вінків.
У промовах звучало, що земля стала полем для примирення воїнів різних армій Західної України.
21-11-2008 17:11
http://www.lvivnews.info/news/2683.html
:applause: :cheers:
Tushkan November 24th, 2008, 11:41 AM http://www.lviv.ua/news/1706/attachments/news/1706/1706.jpg
На засідання містобудівної ради департаменту містобудування було представлено ескізний проект готелю на вул. Федорова, розроблений британською компанією "John SEIFERT ARCITEKTS".
Як повідомив головний архітектор проекту Джон Сіферт, на вул. Федорова має з’явитися п’ятизірковий готель міжнародного класу на 150 номерів. Зі східного боку вулиці Джон Сіферт пропонує збудувати VIP-крило готелю, а навпроти – ще один готельний корпус із баром, рестораном, басейном, спеціальною зоною відпочинку, оздоровчим та фітнес-клубами, переговорними кімнатами для дипломатів та ділових людей. Площа номерів має відповідати європейським стандартам – від 32 до 48 квадратних метрів. 15% номерів готелю буде спеціально обладнано для неповносправних осіб.
За словами представника фірми проектанта, концепція готелю не передбачає розміщення підземного паркінгу. Джон Сіферт зауважив, якщо при проведенні археологічних розкопок буде виявлено цінні експонати, їх буде законсервовано і використано в інтер’єрі готелю.
При розробці ескізного проекту було враховано історико–архітектурне середовище Львова, таким чином, що готель гармонійно впишеться в забудову вулиці та стане атракційним об’єктом, що сприятиме ревіталізації даної території міста. Одночасно Джон Сіферт повідомив, що ведуться переговори з готельним оператором Sheraton Hotels and Resorts щодо включення готелю на Федорова до міжнародної мережі готелів.
http://www.lviv.ua/news/902/page269.html
Fira November 24th, 2008, 03:13 PM Гарно, цей будинок має чудово вписатися у існуючий ансамбль. Тільки щось не можу допетрати де саме це місце на Федорова.
IllyaDe November 24th, 2008, 05:48 PM Оце справді супер новина!!! :banana:
http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2008/11/20/36107/
А от про Укрексімбанк не згоден, той будинок дуже гарно там вписався, набагато караще ніж той забацаний готель який був на його місці.
А можна фоточку УкрЕксімбанку в студію?
Fira November 24th, 2008, 07:43 PM А можна фоточку УкрЕксімбанку в студію?
Ось він. Якраз навпроти тої укросоцбанківськой потвори. Нижня світлина для порівняння, там будинок Укрексіму теж трошки видно :)
http://farm4.static.flickr.com/3218/2403402284_5578c18097_b.jpg
http://i114.photobucket.com/albums/n275/junemayka/IMG_2352-2.jpg
IllyaDe November 24th, 2008, 08:12 PM Дякую
так будинок Укрексімбанку досить красиво вписався в навколишнє середовище, а ось Соцбанк дійсно паплюжить вид площі :bash:
Tushkan November 25th, 2008, 08:56 AM Дякую
так будинок Укрексімбанку досить красиво вписався в навколишнє середовище, а ось Соцбанк дійсно паплюжить вид площі :bash:
Укрексімбанк, як на мене, зроблений з душею і акуратно. На нього приємно дивитись. За що авторам велика подяка. А Укрсоц.... не уявляю, як його можна переробити, щоби він не псував вигляду міста. В нього така прибацана форма... Хіба шо знести і шось нове побудувати....
І ще стосовно того, що нема сенсу будувати в центрі будинки в старовинному стилі - не згоден. Є ж таке поняття, як "дрес-код". Ну не можна пертися в шортах і футболці на вечірку, де всі приходять у смокінгах! Охорона не пропустить. А наша архітектурна "охорона" все пропускає - хоч в футболках, хоч в ластах...
kucher_if November 29th, 2008, 07:34 AM не знаю чи було...
Проект багатофункціонального комплексу
Проект зведення багатофункціонального комплексу в м. Львів по вул. Промислова передбачає забудову 11 га, на яких розташуються:
- три житлові мікрорайони
- торговий центр
- офісний центр
- спортивний комплекс
- багаторівневий паркінг
Загальний об'єм будівництва досягне 100 000 кв.м.
Забудову буде виконано в єдиній концепції та архітектурному стилі.
Обсяг інвестицій 130 млн. у. о.
http://monolitbuilt.com/media/objects/9.jpg
http://monolitbuilt.com/progekts/perspective/53.htm
kucher_if November 29th, 2008, 07:56 AM Житловий комплекс «Святослав»
Компанія «Комфортбуд» розпочала спорудження унікального житлового комплексу у Львові на площі князя Святослава, 5.
Комплекс, що отримав назву «Святослав», загальною площею 20 000 м2 знаходиться практично у центрі міста, відкриваючи краєвид на церкву святого Юра та Високий Замок. «Святослав» буде оснащений власною котельнею та трансформаторною підстанцією. До послуг мешканців — великий підземний паркінг та дитячий майданчик.
Цей об'єкт є власним житловим проектом мережі «Комфортбуд» у Львові. Продаж житла здійснюється через схему ФФБ. Управителем ФФБ є ВАТ «Фольксбанк».
Будівництво буде завершено у 2010 році. Технічний нагляд здійснює ВАТ «Будівельна Компанія «КОМФОРТБУД».
http://comfortbud.ua/gfx/_Lviv_/Svyatoslava/viz.jpg
http://comfortbud.ua/gfx/_Lviv_/Svyatoslava/1.jpg
http://comfortbud.ua/work_ua.php?i=154&s=r
========================================================
Бізнес-центр "Європа" (м. Львів)
У м. Львів ведеться розпочалися підготовчі роботи з будівництва нового бізнес-центру класу "Б".
Центр представлятиме собою 8-поверхову споруду із підземним паркінгом. На першому та другому поверсі будуть розташовані офісні приміщення та дворівневі торгові приміщення. З третього по сьомий поверх - офісні приміщення. На восьмому поверсі - конференц-зали, офіси, технічні приміщення.
Загальна площа бізнес-центру - близько 23 000 м2.
Будівництво вестиметься в декілька черг, наразі проводиться спорудження каркасу майбутнього бізнес-центру
http://comfortbud.ua/gfx/_Lviv_/Evropa/Viz/viz.jpg
http://comfortbud.ua/gfx/_Lviv_/Evropa/11.jpg
http://comfortbud.ua/gfx/_Lviv_/Evropa/12.jpg
http://comfortbud.ua/work_ua.php?i=110&s=r
Житловий комплекс на вул. Робітничій (м. Львів)
ТзОВ "БК "КОМФОРТБУД-1" на замовлення ТзОВ "ЕКРАН" веде спорудження багатоквартирного житлового комплексу у місті Львів, на вул. Робітничій, 1.
Площа майбутнього комплексу складе 30 000 м2, він являтиме собою п'ять житлових будинків, 12-14 поверхів.
Будівицтво триватиме два роки - до листопада 2009 р.
http://comfortbud.ua/gfx/_Lviv_/Ekran/Viz/1.jpg
http://comfortbud.ua/gfx/_Lviv_/Ekran/19.jpg
http://comfortbud.ua/work_ua.php?i=76&s=r
kucher_if November 29th, 2008, 08:03 AM Львів Проекти
Житловий будинок у м. Львів
Проект житлового будинку по вул. Назарука у м. Львів
Автор проекту: Віталій Козлов
http://comfortbud.ua/gfx/project/Lviv/Nazaruka/2.jpg
http://comfortbud.ua/gfx/project/Lviv/Nazaruka/1.jpg
=======================================================
Адміністративно-виробничий комплекс в Львові
Проект адміністративно-виробничого корпусу із складськими приміщеннями ЗАТ «Видавничий дім «Високий Замок» по вул. Городоцькій, 367 у Львові
Автор проекту: Андрій Швачук
http://comfortbud.ua/gfx/project/Lviv/Gorodotska/Zamok/1.jpg
http://comfortbud.ua/gfx/project/Lviv/Gorodotska/Zamok/2.jpg
http://comfortbud.ua/gfx/project/Lviv/Gorodotska/Zamok/3.jpg
http://comfortbud.ua/work_ua.php?i=134&s=p
Готельний комплекс у м. Львів
Проект готельного комплексу "Комфорт" по вул. Ремісничій у м. Львів
Автор проекту: Віталій Козлов
http://comfortbud.ua/gfx/project/Lviv/hotel_comfort/1.jpg
http://comfortbud.ua/gfx/project/Lviv/hotel_comfort/2.jpg
http://comfortbud.ua/work_ua.php?i=91&s=p
IllyaDe November 29th, 2008, 12:26 PM не знаю чи було...
Проект багатофункціонального комплексу
Проект зведення багатофункціонального комплексу в м. Львів по вул. Промислова передбачає забудову 11 га, на яких розташуються:
- три житлові мікрорайони
- торговий центр
- офісний центр
- спортивний комплекс
- багаторівневий паркінг
Загальний об'єм будівництва досягне 100 000 кв.м.
Забудову буде виконано в єдиній концепції та архітектурному стилі.
Обсяг інвестицій 130 млн. у. о.
http://monolitbuilt.com/progekts/perspective/53.htm
Ого маштабний проект, а рендерів ще не намалювали? і яка вірогідність його забудови?
Askold November 29th, 2008, 06:26 PM Чергова афера: конкурс на проект готелю у Львові
• Львівщина • Влада •
Майдан-ІНФОРМ: 28-11-2008 19:17 // URL: http://maidan.org.ua/static/news/2007/1227892639.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти
Міжнародний замовний архітектурний конкурс на проект готельного комплексу в умовах регенерації історичного кварталу на розі вул. Краківської та Вірменської, що проводиться в один тур, відбувся синхронно із рішенням виконкому про його… організацію, тобто «заднім числом», – про це сьогодні, 28 листопада, повідомив кореспондент ЗІКу.
Рівно два тижні тому у п'ятницю,14 листопада о 13.00, у приміщенні НУ «Львівська політехніка» відбулося засідання міжнародної архітектурно-містобудівної ради, члени якої становили журі із визначення переможця конкурсу на забудову кварталу на вул. Краківській-Вірменській у Львові.
Цікаво, що на той час іще не було рішення виконкому Львівської міськради про організацію конкурсу. Воно з'явилося допіру того ж дня, коли конкурс увійшов у свою фінальну стадію.
Можливо, організація конкурсу заднім числом дає відповідь на запитання, яке досі було риторичним: чому один із професорів НУ «Львівська політехніка» довідався про свою участь у журі тільки за кілька годин до конкурсу.
З п.1.8.2 погоджених рішенням виконкому ЛМР «Програмою та Умовами міжнародного замовного архітектурного конкурсу на проект готельного комплексу в умовах регенерації історичного кварталу на розі вулиць Краківської та Вірменської, що проводиться в один тур» випливає, що витрати на конкурс здійснює «Організатор».
Пункти 1.3.1. та 1.3.2 згаданих «Програми та Умов» свідчать, що організаторами конкурсу є управління архітектури департаменту містобудування ЛМР та ТзОВ «Будінвест». І аж ніяк на «відділення Спілки архітекторів», про що увівши в оману громаду Львова, офіційно повідомила своєму прес-релізі від 14 листопада «Прес-служба» Львівської міської ради.
Як з'ясував кореспондент ЗІКу вказана у «Програмі та Умовах» відповідальна за проведення конкурсу особа – координатор проекту Христина Маренич є працівницею ТзОВ «Будінвест».
На запитання про те, як відбувалося фінансування організації і проведення конкурсу. Христина Маренич повідомила, що фінансували його частково управління архітектури та «Будінвест». У яких саме частках це відбувалося, Христина Маренич обіцяла поінформувати після 14.00. Однак на вказану годину її в офісі не виявилося.
Нагадаємо, що за «Програмою та Умовами» організатор конкурсу здійснює витрати на виплату грошових гонорарів учасників, премій переможцям конкурсу, поштові послуги з розсилки запрошень на участь у конкурсі, а також програми конкурсу та конкурсної документації, оприлюднення у ЗМІ підсумків конкурсу, опублікуванні конкурсних проектів, влаштування виставки конкурсних проектів, оренду, прибирання та охорону приміщень, необхідних для проведення конкурсу, розроблення конкурсної документації, включаючи її тиражування, оплату роботи відповідального секретаря конкурсу, членів журі та експертів конкурсу, оплату приїзду та поселення членів журі та експертів конкурсу, та інші витрати на проведення конкурсу.
Якщо координатор проекту стверджує, що конкурс фінансували два його організатори, то виникає логічне питання про бюджетні кошти, адже саме вони є в диспозиції управління архітектури як бюджетної установи.
Друге, що викликає здивування: як можна було примудритися влаштувати конкурс, коли його «Програма та Умови» не були затвердженими? Чому у нелегітимному на той час конкурсі узяли участь «серйозні» закордонні фірми та «серйозні й авторитетні» члени журі? Зрештою, чи не підлягатиме оскарженню втілення запроектованого міжнародними конкурсантами готелю, який є агресивним втручанням в охоронну зону ЮНЕСКО, до того ж коли проектанти не врахували, що на оренду під забудову згаданої ділянку, де тепер є дитячий майданчик, винесла свій протест прокуратура? Одне слово: чи не має Львів справу із іще однією аферою мера Андрія Садового та його «команди фахівців»?
Fira November 30th, 2008, 06:54 AM Адміністративно-виробничий комплекс в Львові
Проект адміністративно-виробничого корпусу із складськими приміщеннями ЗАТ «Видавничий дім «Високий Замок» по вул. Городоцькій, 367 у Львові
Автор проекту: Андрій Швачук
http://comfortbud.ua/gfx/project/Lviv/Gorodotska/Zamok/1.jpg
http://comfortbud.ua/gfx/project/Lviv/Gorodotska/Zamok/2.jpg
http://comfortbud.ua/gfx/project/Lviv/Gorodotska/Zamok/3.jpg
Дякую за оновлення. Ось цей проект сподобався, ніби простий, але щось у ньому є.
Tushkan December 1st, 2008, 02:15 PM Будова на Робітничій заморожена. Вона в такому вигляді стоїть вже досить давно. Приблизно з травня місяця.
Fira December 1st, 2008, 05:50 PM На Городоцькій вже з‘єднали рейки нові і старі.
http://www.picatom.com/r/Torgova0811301-1.html
Острівок на самому початку Городоцької.
http://www.picatom.com/r/Torgova0811302-1.html
За Оперою теж роблять острів. Довгий, на всю довжину (чи то ширину) театру.
http://www.picatom.com/r/Torgova0811303-1.html
На Осмомисла починають класти плити.
http://www.picatom.com/r/Torgova0811304-1.html
http://forums.mashke.org/cgi-bin/forum.cgi?n=1&f=l&a=lm&t=2105&ft=1&s=nd&fm=2919&lm=2938
Askold December 1st, 2008, 08:08 PM Diakuju za update.
Tushkan December 4th, 2008, 09:40 AM Пригадую тут цікавилися, як попасти на Емпоріс. Але чогось там нікого нового не видно... Передумали?
Fira December 4th, 2008, 04:37 PM Remont vulyci Naukovoji
http://www.picatom.com/s/Naukova0812031-1.html
http://www.picatom.com/s/Naukova0812034-1.html
Fira December 4th, 2008, 05:17 PM На Личакові буде Стіна пам’яті воїнів УПА
На Марсовому полі, що біля Личаківського цвинтаря, розпочали спорудження меморіальної Стіни пам’яті воїнів Української Повстанської Армії. Про це кореспонденту “Леополіса” розповів директор Личаківського цвинтаря Ігор Гавришкевич.
За його словами, на ці роботи з міського бюджету виділено 900 тисяч гривень. На стіні із вкрапленням сірого мармуру напишуть прізвища воїнів, які загинули. Керівництво цвинтаря уже звернулося до Спілки ветеранів УПА, аби сформувати список прізвищ загиблих воїнів. Також на стіні будуть архітектурні прикраси (раніше на місці нової споруди була фанерна перегородка). Біля меморіальної стіни планується здійснити перепоховання частини воїнів УПА.
Автор ескізу меморіальної стіни – сам Ігор Гавришкевич (за освітою він художник). Проект споруди здійснили спеціалісти інституту “Укрзахідпроектреставрація”. Роботи планують завершити наступного року, але конкретні терміни залежать від фінансування.
http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=70081
wrc December 4th, 2008, 05:22 PM скидуйте больше фоток!!! а то новости не интересно читать!!!
Askold December 5th, 2008, 06:54 PM Os' rendery togo urodstva jake majut' zbuduvaty:
http://www.phl.ua/files/2008/11/25/33816/266825_large.JPG
http://www.phl.ua/files/2008/11/25/33816/266823_large.JPG
http://www.phl.ua/files/2008/11/25/33816/266822_large.JPG
Общество почитателей Львова протестуют против строительства нового отеля
Общество почитателей Львова обращается к ЮНЕСКО, Государственной службы охраны национального культурного наследия, Министерства строительства и регионального развития, прокуратуры Львовской области и лично городского председателя Львова, с просьбой придерживаться законов и не допустить агрессивное вмешательство новейшей застройки в историческом центре города,
Накануне 10-летия внесения Львова в перечень мирового наследства ЮНЕСКО Общество почитателей Львова, пораженное результатами конкурса на архитектурный проект гостиницы, сооружение которого запланировано на пересечении ул. Армянской и Краковской во Львове, решило апеллировать к мировым и отечественным институциям охраны памятников с просьбой не допустить нарушения законности при реализации этого проекта, поскольку тот не отвечает характеру исторической застройки города.
По мнению Общества почитателей Львова, строительство новой 5-пятизвездочный гостиницы на углу ул. Армянской и Краковской, только ухудшит ситуацию с плотностью застройки и притоком транспортных средств. «Плотность застройки в центральной части города вдвое превышает европейские нормативы» – отмечает архитектор Вера Балаж, которая советует львовский власти сделать упомянутый участок упорядоченной зеленой зоной свободного доступа.
фотоновости других проектов:
IllyaDe December 5th, 2008, 09:27 PM Це що в центрі Львова тюрму збираються будувати?
_Hawk_ December 5th, 2008, 09:42 PM Це що в центрі Львова тюрму збираються будувати?
Це точно проект не дуже вдалий!
_Hawk_ December 5th, 2008, 09:53 PM дел
Fira December 5th, 2008, 10:36 PM ^^ i de same take planujut' zbuduvaty?
_Hawk_ December 5th, 2008, 11:35 PM ^^ i de same take planujut' zbuduvaty?
Точного адресу не знаю,але на скільки я поняв за історичним центром,або взагалі за містом.В центрі нема стільки вільного міця шо б розмістити цей комплекс та ше і з Гольв полем.На сайті написано шо історичний особняк шо на рендерах існую і є історичною памяткоютік ,так шо лишається лише знайти схожий особняк в Львоі або за межеми Львова.
Стосовно реалізя цього проекта то наскільки я поняв з даних на сайті,то це покишо інвест проект.
Askold December 6th, 2008, 06:17 AM Це що в центрі Львова тюрму збираються будувати?
- aga i pershogo kogo by ja tam posadyv to buv by arhitektor :)
Askold December 6th, 2008, 06:20 AM A projekt duzhe spodobavsia! Jedyne, to ja b zabrav parkat dovkola ozera - ato vygliadaje sho zamok stojit' po seredyni baseju.
Fira December 9th, 2008, 01:03 AM Trošky onovlen' ščodo remontu pl. Torhovoji
На Торговій сьогодні.
Початок Городоцької відкрили для руху транспорта.
http://www.picatom.com/s/Torgova0812061-1.html
Відкрили частину вул. Торгової для руху транспорту з просп. Свободи на Чорновола.
http://www.picatom.com/s/Torgova0812062-1.html
http://www.picatom.com/s/Torgova0812063-1.html
За театром Заньковецької (дай Бог йому ремонту) теж роблять острів для пішоходів на всю ширину театру.
http://www.picatom.com/s/Torgova0812064-1.html
http://forums.mashke.org/cgi-bin/forum.cgi?n=1&f=l&a=lm&t=2105&ft=1&s=nd&fm=2957&lm=2976#s-2976
Askold December 9th, 2008, 02:31 AM Shos' vin trohy kryvuvatyj, chy to meni tak zdajetsia?
http://www.picatom.com/s/img/Torgova0812061-1.jpg
Tushkan December 9th, 2008, 11:35 AM http://www.gazeta.lviv.ua/gfx/i/2007/06/05/11.jpg
Цехова солідарність
Зводити нові будинки в центральній частині Львова чи відбудовувати старі? Це питання постає все частіше.
Здавалося, архітектори мали б розпочати фахову дискусію щодо цього. Вирішувати такі питання на рівні “подобається – не подобається” в місті, яке належить до світової спадщини ЮНЕСКО, певно ж, не пасує. Натомість міські архітектори якщо й сперечаються, то роблять це “на каві” та воліють публічно не критикувати колег.
Черговим показовим прикладом стала презентація нового проекту забудови на розі вулиць І. Франка та В. Шухевича. Тут має постати семиповерховий торговельно-офісний центр. Інвестори будівництва – приватне підприємство “Аракс”. Саме вони після проведення конкурсу на найкращий проект із декількох варіантів вибрали роботу молодого архітектора Данила Швеця.
Під час обговорення, яке відбувалось у Ратуші, проект отримав схвальні відгуки.
Його рецензентами виступили Богдан Черкес, директор Інституту архітектури Національного університету “Львівська політехніка”, та Михайло Ягольник, заступник голови Львівського відділення національної спілки архітекторів України, знаний львів’янам, зокрема, архітектурним вирішенням пам’ятника Никифору.
До речі, під час побудови цього монумента всі говорили, як важливо “вписати” його в довкілля. Цитата з тогочасної дискусії: “У скверику біля Домініканського собору в масштабах Никифор не заважатиме історичним пам’ятникам, що дуже важливо”. Масштаби Никифора та семиповерхового скляного офісного центру таки дуже різняться, а історичний центр – і біля Домініканців, і на розі І. Франка –
В. Шухевича...
Отже, обидві рецензії були схвальними. Рецензенти заявили, що план будинку зроблено дуже грамотно. Зауваження стосувалися, зокрема, вирішення транспортної та пішохідної проблем. Ця ділянка доволі складна для автомобільного та пішого руху, тож звучали зауваження, що варто обмежити площу приміщень і залишити більше простору для руху. Подбали і про паркінг – його відсутність може стати проблемою і для службових авто, і для руху вулицею І. Франка.
Єдине кволе зауваження прозвучало від Миколи Гайди, заступника директора Львівської галереї мистецтв, члена ІКОМОС. У нього виникли певні застереження щодо висоти будинку. Пан Гайда вважає, що споруда домінуватиме над рештою забудови, зокрема з боку вулиці В. Шухевича. Проте його зауваження не викликали жодних емоцій.
Знаний архітектор підтвердив відсутність здорової дискусії на громадських слуханнях. Каже, що в його середовищі не заведено (!) артикулювати зауваження публічно. Показовим прикладом можуть слугувати також слухання щодо побудови “пломби” на проспекті Свободи, які відбулися нещодавно. Авторами проекту, про який писала “Газета” в матеріалі “Скляна “пломба” для Свободи”, виступали... Богдан Черкес і Євген Воронич. Тоді зі сцени звучали тільки схвальні рецензії. А відтак у коридорах архітектори говорили дещо інші речі... Матеріал “Газети” спричинив обурення серед архітекторів, оскільки вони були здивовані, що деякі опубліковані коментарі суперечать загальному схваленню в залі.
Схоже, що й останні слухання дуже важко назвати дискусією. Здебільшого колеги-архітектори ставили запитання і... йшли, не слухаючи відповіді. Цікавий момент – модератором слухань була Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища(!). Хіба ця посада не передбачає насамперед збереження пам’яток? Невже у Львові вже все зберегли й тепер можна взятися за доцільність побудови “пломб”? І головне – власне ті, хоч і кволі, але застереження, торкалися передовсім не самого скляного будинку, а того, як він вписується (точніше, зовсім не вписується) в історичне середовище. І хіба не Лілії Онищенко першочергово дбати про це? Як спеціаліст вона могла б надати фахову оцінку. Проте її не прозвучало.
Стосовно проекту на проспекті Свободи вона наголошувала, що до його розгляду треба підходити дуже обережно, і якщо громадськість висловиться проти спорудження торгового центру, то, запевняла: його не будуватимуть. Казала, що управління декілька разів повертало проект на доопрацювання... Тут усе погоджено. До речі, проект побудови дуже схожого скляного будинку свого часу майже погодили для втілення на розі Вірменської-Краківської. Автором виступав також Данило Швець.
До речі, історико-архітектурне містобудівне обґрунтування проекту, яке уможливило будівництво на цьому місці саме такої висотності та габаритів будівлі, розробляв інститут “Укрзахідпроектреставрація”, директором якого є Володимир Швець. А управління охорони історичного середовища дозволило цей проект, хоча саме на цьому етапі можна було суттєво обмежити “апетити” інвестора.
– Я підтримую свого сина, але не роблю жодних залаштункових кроків, – заявив “Газеті” Володимир Швець. – Усе відбувається відкрито. Щодо будівництва на І. Франка, то ніяк не міг лобіювати чиїсь інтереси. Це суто бізнесовий проект. До речі, щодо цього проекту, то подано пропозиції, які ще можна виправити. Стосовно ж будівлі, я завжди був прихильником сучасного будівництва в місті. Це порівняно нескладний проект з огляду на планування. Він більш-менш нормально зроблений. Щодо використання сучасних засобів будівництва, я це підтримую. Якщо виправити зауваження рецензентів, зазначений проект треба продовжувати.
Прихильності до нової архітектури Володимир Швець ніколи не приховував. Зокрема, відчайдушно захищав побудову нового офісу “Укрсоцбанку” на площі Міцкевича.
– Я позитивно ставлюся до “Укрсоцбанку”, – каже він. – Підтримую цей підхід до архітектури. Звісно, там є помилки. Але це дає змогу дискутувати про архітектуру. Натомість про будівлі, які потім загубляться в архітектурі, ніхто не говорить. Наприклад, будівля на Старому Ринку чи “Укрексімбанк” не викликали жодних емоцій. Через декілька десятків років це буде лише добра реміснича робота. Вони не просунули архітектуру вперед. Найпростіший шлях – робити копію. Але це сумнівний шлях.
Водночас Микола Гайда говорить, що до будівництва в центрі потрібно братися дуже обережно.
– Це відповідальна річ, – зазначив він, – вирішувати такі питання треба іншим шляхом. Управління охорони історичного середовища повинно виробити правила забудови в цьому місці, щоб майбутній будинок вписався в середовище. Тобто визначити, якої висоти має бути споруда, які дахи, з яких матеріалів тощо. І крім того, вважаю, що будівництво в центрі міста має відбуватися шляхом відкритого конкурсу. Цього не відбулося. Поданий проект не підходить за масштабом до свого середовища, оскільки навколо значно нижча забудова.
Однак під час слухань ніхто не зауважив цього. Чи буде змінено проект? Невідомо. Але однозначно, жоден із львівських архітекторів не виступить публічно й не критикуватиме колег. Спроба журналістів “Газети” зібрати коментарі спеціалістів завершилася провалом. Нам говорили, що коментувати проект неетично.
Найбільшою проблемою видається, далебі, не зведення нових будинків. Зрештою, свого часу критикували пам’ятник Міцкевичу, який сьогодні вважаємо зразком стилю. Лякає, що львівські спеціалісти задля недоречних сентиментів, казатимуть не те, що думають. Нам залишається орієнтуватися на думку нефахівців, до прикладу, активістів “Опори”, які завжди “проти”. Однак чи завжди вони мають рацію? І чи, прислухаючись до них, не потрапляємо в пастку іншого штибу, коли не подобається все, що пропонує влада?
http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2007/06/05/23870
Tushkan December 9th, 2008, 03:02 PM http://i331.photobucket.com/albums/l449/allitah/100_9821.jpg
Ось так будується офісний центр Інтер Сіті на Сихові, біля церкви. До речі, на просппекті Чорновола біля Арсену схожий стоїть. І так само називається.
Fira December 9th, 2008, 03:09 PM ^^ Ну вони і місце під той центр вибрали, в дідька в дупі :ohno:
Fira December 9th, 2008, 03:09 PM Shos' vin trohy kryvuvatyj, chy to meni tak zdajetsia?
http://www.picatom.com/s/img/Torgova0812061-1.jpg
ага, мені теж він кривим видався.
_Hawk_ December 9th, 2008, 09:03 PM http://i331.photobucket.com/albums/l449/allitah/100_9821.jpg
Ось так будується офісний центр Інтер Сіті на Сихові, біля церкви. До речі, на просппекті Чорновола біля Арсену схожий стоїть. І так само називається.
Класний Бізнес Центр получився,мені подобається!
Я наприкінці літа біля нього був,тоді ше тільки один каркас стояв,фасад получився класний.
Fira December 10th, 2008, 04:11 PM У Львові буде ще більше вулиць з одностороннім рухом
"Львів має туристичний потенціал. Він в майбутньому не буде основним, але пріоритетним. Також у Львові є сприятливі умови для розвитку науки, освіти, а також розвитку ринкової інфраструктури. Також буде введено більше вулиць з одностороннім рухом, а центральна частина буде пішохідна або з дуже обмеженим в’їздом автотранспорту, - зазначив сьогодні, 10 грудня, на громадських слуханнях керівник авторського колективу, що виконував коригування генплану, Віталій Дубина.
"Місто знаходиться неподалік західних кордонів, на перетині двох шляхів міжнародного значення, тут є великий вузол залізничного транспорту. Львів може стати центром міжнародної торгівлі (розподіл, транспортування товарів, товарні потоки). Тому тут не повинні розташовуватися підприємства І та ІІ рівня викидів. Натомість тут можуть розташовуватися підприємства легкої та харчової промисловості, які не є водо- та енергоємкими", - додав він.
Для перетворення Львова на комфортне місто у генплані концептуально закладено способи та напрямки реформування системи транспортного сполучення. Як зазначив В.Дубина, потрібно перетворити наші радіальні вулиці у радіально-кільцеві, з розв’язками різного рівня.
"Тенденції, що проявилися в останній період, свідчать, що не можна більше розглядати Львів як окреме місто, треба розглядати цілу систему - єдиний урбаністичний простір Львова та 24 сільських та міських населених пунктів у межах кільцевої дороги, а також населених пунктів, розташованих поблизу до неї. Так виникла ідея створення генплану містобудівної системи "Великий Львів" із кількістю населення 812 тис. мешканців", - заявив Віталій Дубина.
До "Великого Львова" "входять" с. Сокільки, Зимна Вода, Малехів, Рясна-Руська, Лисиничі, Бібрка, Лапаївка та ін.
http://www.zaxid.net/newsua/2008/12/10/153520/
Пріоритетним видом транспорту для Львова стане трамвай
"Генплан передбачає, що пріоритетним видом транспортної системи у Львові буде трамвай. Трамвайний вид транспорту має високу проїзну здатність. Відтак, трамвайну колію планується провести в північний район Львова, продовжити лінію трамваю №4, трамвай на Сихів, будівництво трамвайної колії на Рясне, до Сокільник, також до автовокзалу та стадіону до Євро 2012", - зазначив сьогодні, 10 грудня, на громадських слуханнях керівник авторського колективу з коригування генплану Львова Віталій Дубина.
За його словами, розвиватиметься також тролейбусна система: тролейбуси курсуватимуть там, куди не заїжджатиме трамвай. Автобусами доїжджатимуть до місць пересадки на трамвай чи тролейбус.
http://www.zaxid.net/newsua/2008/12/10/165417/
Tushkan December 11th, 2008, 02:40 PM http://i331.photobucket.com/albums/l449/allitah/_67-046.jpg
А це старший брат попереднього офісного центру. Стоїть на просп. Чорновола (біля Арсену)
Fira December 11th, 2008, 03:38 PM ^^ Oho jak tam vse zminylosja. Znajomi miscja :)
Ščodo samoji budivli to syhivs'kyj variant taky cikavišyj.
marekUkr December 11th, 2008, 04:00 PM typovy nimec'ky bisnes-centr
Fira December 11th, 2008, 07:56 PM Цього року у Львові відремонтовано вуличне освітлення на 234 вулицях
У 2008 році у Львові освітлено 234 вулиці та житлові масиви. На реконструкцію і капітальний ремонт зовнішнього освітлення Львова було освоєно 11 млн 105 тис. грн кредитних коштів. Це кошти, які ЛКП "Львівсвітло" торік виграло у державному конкурсі на пільгових умовах в кредит. За два роки зроблено робіт на понад 14 млн грн, - повідомили ZAXID.NET в прес-службі Львівської міської ради.
За ці кошти цьогоріч відремонтовано майже 102 км мереж зовнішнього освітлення. Замінено 5 665 світильників, стільки ж ламп на енергоощадні. Крім того, встановлено 84 металеві опори, 20 залізобетонних. За 2007-2008 рр. було замінено 282 електролічильники на багатотарифні, що дозволило зекономити 42 коштів за спожиту електроенергію.
"Найбільше ми освітили Сихівський район. Практично все вуличне освітлення ми відновили, залишилось тільки на вул. Г. Хоткевича. Реконструйовано освітлення на магістральних вулицях: Б. Хмельницького, Зелена, Стрийська, Суботівська, Наукова, Скорини, Левандівській та інші", - каже головний інженер ЛКП "Львівсвітло" Юрій Потурай.
Підприємство "Львівсвітло" також проводить поточний ремонт мереж освітлення та ліквідовує аварійні ситуації. Таким чином було відремонтовано 11 км мереж, замінено 793 світильники та 28 металевих опор. За 9 місяців було замінено 2 211 ламп.
На технічне обслуговування апаратури диспетчерського зв’язку системи вуличного освітлення та ліквідації аварійних ситуацій мереж зовнішнього освітлення з бюджету міста освоєно 749 тис. гривень
http://www.zaxid.net/newsua/2008/12/11/172403/
Fira December 11th, 2008, 08:31 PM Львів вбирається у святкове.
Великої міської ялинки ще не встановили (вона засяє на Миколая - 19 грудня), проте то тут то там спалахують вогники маленьких ялиночок, що причаїлися у вітринах магазинів, кав’ярень, готелів.
Є класичні, розцяцьковані – на їхніх гілках вмістилася вся веселкова гама, є у стилі “модерн”, одно- чи двоколірні або просто зроблені “під природу”: присипані штучним снігом, з іграшками “а-ля бурульки”.
Міська рада традиційно проводитиме конкурс на найбільш творчо оформлену вітрину. Кореспондент “Леополіса” вирішила подивитися, що саме цього року оцінюватимуть експерти.
Мандруючи вулицями, помітила багато небагатоколірних декорів. Чи то святковий настрій вповні не розкрутився, чи економія на прикрасах? Найпоширеніші деталі – сніжинки: білі, блакитні або блискучі. Їх розвішують поміж виставлених на вітрині товарів. Інколи білизну сніжинок підкреслюють яскравими іграшками, прикріпленими поряд. Зверху можна вивести плівкою привітання: “Веселих свят”.
З вітрин на нас дивляться багато білих ялинок, прикрашених прозорими іграшками. Вітрина магазину Gerri Vebber, що на площі Ринок, виконана у сріблясто-білих тонах. Поряд з іграшками та гірляндами на ялинках оселилися вишукані квіти. “Оформленням вітрини займався дизайнер, - розповідає кореспондентові “Леополіса” касир пані Ніна.
Інший магазин одягу прикрасив вітрину не лише гарно, а й функціонально. На маленьку штучну ялиночку накидали, замість іграшок, одягу, поруч - новорічні подарунки: фірмові пакети, розставлені як торбинки Діда Мороза, напхали “по вінця” одягом.
А от кондитерська “Вероніка” у прикрашанні залів і вітрин від класики не відходить. “Ми самі займаємося декоруванням кондитерської, – розповідає власник кондитерської Андрій Іонов. – Подобається класика: ялинка, жовті свічечки, яскраві іграшки. Буваючи за кордоном, придивляємося гарні прикраси. Цьогорічні іграшки – з Англії”.
Без допомоги дизайнера готується до Нового року і готель “У Бюргера”. “Я сама займаюся прикрашанням готелю до свят, – розповідає кореспондентові “Леополіса” власник Юлія Свердлова. – Цього року ялинку прикрасили блакитними, сріблястими і золотистими іграшками. Ці кольори мені до вподоби”.
На фірмах, які займаються декоруванням вітрин, стверджують, що цьогоріч актуальні світлі кольори, зокрема білий, бежевий. “Проте справа не лише в моді, – розповідає кореспондентові “Леополіса” директор фірми “Медіарекс” Василь Ліпінський. – Білий добре виглядає на тлі темної вітрини”. “Хоча це не означає, що використовувати інші кольори заборонено, – говорить інший фахівець, приватний підприємець Сергій Кісь. – Декор – справа смаку. Більшість тепер бажає виставити якнайбільше товарів чи повідомити про знижки”.
Фахівці кажуть, що внаслідок кризи клієнти намагаються зекономити на дизайні, просять, аби було гарно, але дешево.
А тим часом...
Свята пампуха не буде?
“Внаслідок кризи міський бюджет дуже слабо наповнюється, важко сказати, якою буде програма різдвяних свят у Львові”, - повідомив начальник управління культури і туризму Львівської міської ради Андрій Сидор. Місто відмовляється від усіх проектів. Точно відбудеться хіба що відкриття ялинки та проект “Велика коляда” на Різдво. А от свята пампуха, яке тішило львів’ян минулоріч, цього року може і не бути.
Окрім того, важко спланувати культурну програму на наступний рік. “День міста і день незалежності буде точно, - гарантує Андрій Сидор. – Хочемо акцентувати увагу на ключових заходах, які вже багато років відбуваються у Львові”.
За словами Андрія Сидора, міськрада ще навіть не профінансувала ті заходи, які уже відбулися. Зокрема, фестиваль «Драбина», святкування 190-ліття школи №8, фестивалі «На крилах дитинства», «Джаз Без».
Коментар для «Леополіса»
Ірина МАРУНЯК, голова Галицької райадміністрації
Ми вже розповсюдили серед підприємців інформацію про участь у конкурсі вітрин. Закликаємо усіх власників магазинів, кав’ярень, ресторанів якнайгарніше прикрасити свої вітрини. Просимо зробити акцент на ілюмінації, адже це допоможе зробити місто вишуканішим. Переможців визначатимемо у січні. Минулого року їх було троє. Жодних конкретних вимог до оформлення немає: основне, щоб виглядало гарно. Маємо намір також гарно освітлити центр міста. Оскільки у бюджеті району на ці потреби не передбачено нічого, то просимо допомоги у підприємців. Зокрема, закликаємо посприяти в освітленні кленів на проспекті Шевченка. Кожному підприємцеві “доручили б” одне дерево. Наразі на нашу пропозицію відгукнулася лише одна компанія – МТС.
http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=70221
Fira December 11th, 2008, 08:35 PM Найстарішому універмагу міста загрожує обвал
http://www.wz.lviv.ua/image/3883/articles/70223-178x122.jpeg
Поки область та місто судяться за право власності, будинок руйнується
У кам’яниці №32 на площі Ринок здавна “оберталися гроші”. Реконструйований у 1912 році за проектом Міхала Лужецького, будинок слугував приміщенням для одного з найбільших торгових домів у Львові – “Дому Ціппера”, де продавали годинники та коштовності. У 1970-х роках кам’яницю ґрунтовно перебудували. Торгують тут і тепер, що дає право будівлі називатись найстарішим універмагом Львова.
У старовину це була багато декорована гарна споруда. Сьогодні будинок виглядає “гидким каченям” на тлі своїх доглянутих сусідів. Кавалки штукатурки, що падають з фасаду, повністю затоплені стелі, дах, що промокає наскрізь, – красномовніші за будь-які слова. Чому ж будинок оминають увагою львівські чиновники?
У старовину це була багато декорована гарна споруда. Сьогодні будинок виглядає “гидким каченям” на тлі своїх доглянутих сусідів. Кавалки штукатурки, що падають з фасаду, повністю затоплені стелі, дах, що промокає наскрізь, – красномовніші за будь-які слова. Чому ж будинок оминають увагою львівські чиновники?
“Будинок має орендарів, котрі винаймають це приміщення тривалий час, однак не опікуються ним як належить, – розповіла кореспондентові “Леополіса” начальник управління охорони історичного середовища Львова Лілія Онищенко. - Міська рада теж не може ефективно долучитись до реставрації. Вже кілька років точаться судові суперечки на предмет, чия це власність – міська чи обласна? Поки ця проблема не вирішена, питання реставрації “висить у повітрі”.
В орендаря, котрим вже понад п’ятнадцять років виступає АТЗТ “Львівський універмаг “На ринку”, інша точка зору. “Ми орендували це приміщення в обласної ради у 1990-х роках, - розповів директор АТЗТ “Львівський універмаг “На ринку” Богдан Грабовий. – Де-юре цей будинок перебуває в комунальній власності області. Однак у 2004-му в боротьбу за право власності втрутилась міська влада. Поки триває судова суперечка, ми не можемо приступити до реставрації. Самостійно щось вирішити ми теж не в силах, бо повністю залежимо від орендодавця”.
За словами директора, якби не судові тяганини, тут вже давно функціонував би чудовий торговий центр. Оскільки це історична частина міста, жодних модерних проектів з вітринами чи дзеркальними вікнами не передбачено. Але будинок принаймні був би врятований, бо він в аварійному стані. Директор щотижня скеровує на дах працівників, аби хоч трохи підлатати його.
“Цього року ми провели попередній огляд кам’яних обелісків, розет та ваз, що є елементами декору будинку, - продовжує Лілія Онищенко. - Зафіксували надзвичайно поганий стан даху: він проіржавів у крокві, і верхні поверхи замокають. Найбільше турбує зовнішній вигляд кам’яниці. Ми демонтували елементи, що загрожували обвалом, а захисні дашки на рівні першого поверху замінили на сітку, котра ефективніше затримує штукатурку, що обвалюється. Серйозніші елементи, на кшталт кам’яних обелісків на даху, закріплені надійно і обвалом не загрожують. Наступного року плануємо провести ґрунтовне обстеження будівлі, виробити паспорт фасаду та підготувати будинок до реставрації”.
Як розповіли кореспондентові “Леополіса” у прес-службі Львівської міської ради, Вищий господарський суд України визнав приміщення на площі Ринок, 32, власністю міської ради. Обласна рада подала апеляцію, отож тяганина продовжується.
На фасаді універмагу є табличка, яка повідомляє, що ця споруда є архітектурною пам’яткою. Привернула увагу остання фраза: “Руйнування пам’ятки архітектури карається законом”. Кого і як варто покарати у цій ситуації?
http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=70223
Dobre hoč bažannja joho vidnovyty je. Jedynyj budynok na Rynku ščo vyhljadaje jak bil'mo v oci.
Fira December 11th, 2008, 08:36 PM Криву Липу відремонтують до 22 грудня
http://www.wz.lviv.ua/image/3883/articles/70229-178x122.jpeg
У проїзді Крива Липа будівельники працюють над укладанням бруківки. Вона тут різнокольорова – червона і сіра. Роботи тривають у дві зміни, до першої ночі. 80% вулиці вже відремонтовано. Роботу планують завершити до 22 грудня.
«На ремонт проїзду Крива Липа вже витрачено заплановані 1 млн. 200 тис. гривень, - розповідає начальник управління інженерного господарства Львівської міськради Тетяна Семенюк. - Зараз за погодженням депутатського корпусу використовують додаткові кошти, щоправда, невеликі. Замість звичайної бруківки на цій вулиці ми вирішили класти клінкерну. Вона вирізняється міцністю, морозостійкістю і стійким кольором”.
За словами Тетяни Семенюк, окрім бруківки, в проїзді поміняли 80 метрів водопроводу. Роботи виконують працівники київської фірми “Укрспецтехнології”, яка виграла тендер. Невдовзі тут з’явиться кругова лавка навколо старого липового дерева, яке й дало назву проїзду. Її за власні кошти обіцяють встановити представники фірм, офіси яких розташовані у Кривій Липі.
http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=70229
Tushkan December 12th, 2008, 09:16 AM Житлові будинки по вул. Панча. 18А - зліва, 18Б - зправа, будується.
http://i331.photobucket.com/albums/l449/allitah/001.jpg
Офісний центр Домінант-Плаза (колишній Полярон)
http://i331.photobucket.com/albums/l449/allitah/004.jpg
Tushkan December 12th, 2008, 11:22 AM На сайті ТПК виклали нові проекти:
Львів, вул. Любінська,160
В будинку запроектовано 52 квартири. Будівля трьохсекційна, 8-10
поверхів. В цокольному поверсі знаходяться офісно-торгові приміщення та
автостоянка загальною площею 1500 кв. м.
http://www.tpk.ua/application/uploads/bshad68td/sz5ern6ai_1_s.jpg
Львів (більше нічого не вказано)
12-14-поверховий житловий будинок з вбудованими адміністративно-офісними і
торговими приміщеннями та підземним паркінгом. Конструктивна схема будівлі
– монолітна, залізобетонний каркас з кроком. Зовнішні стіни – зашклені
алюмінієві фасадні системи та самонесучі з керамцегли.
http://www.tpk.ua/application/uploads/bshad68td/hans3aifk_3_s.jpg
Готель «Дністер».
Пропонується один із варіантів реконструкції діючого готелю «Дністер».
Споруда, що реконструюється, розташована у центральній частині Львова по
вул. Матейка, 6. Це існуюча будівля, в якій вже функціонує готель
«Дністер». Реконструкція обумовлена підвищенням сучасних вимог до готелів
такого рівня як туристично-готельний комплекс «Дністер» та необхідністю
доведення його до загальноєвропейських та світових стандартів.
Реконструкція цієї споруди є особливо актуальною в контексті проведення у
2012 році у Львові Чемпіонату Європи з футболу і необхідністю забезпечення
якісними готельними послугами відвідувачів цього заходу, а також надання
його просторів (конференц-залів, прес-центрів, ресторанів тощо) для подій,
що відбуватимуться в рамках чемпіонату. Проектним рішенням пропонується
реконструкція готелю «Дністер». В процесі реконструкції планується
доведення його до рівня чотирьох зірок у відповідності з міжнародними та
українськими стандартами.
http://www.tpk.ua/application/uploads/iik3aay54/2febaszyd_1_s.jpg
Реконструкція готелю «Львів». Існуючий 3-х зірковий готель передбачено реконструювати і довести до рівня 4-х зіркового.
http://www.tpk.ua/application/uploads/3keeififf/3y9kra2y5_1_s.jpg
Офісний центр. Львів, вул. Зелена, 147
13-ти поверхова будівля бізнес-класу вирішена, як одна з містобудівних
домінант забудови вул. Зеленій. Будівля призначена для використання під
офіси. На першому поверсі запроектовані приміщення банку, кафе, швидкого
харчування, нотаріуса і т.д. На верхньому поверсі розташоване кафе з критою
терасою, з якої відкривається панорама міста. Будівля каркасно-монолітна.
Фасад вирішений в двох конструктивних схемах: стрічкове оселення вітражними
системами і вентильований фасад з використанням фасадних панелей ТПК.
http://www.tpk.ua/application/uploads/zkik34th3/kza5s7z6a_2_s.jpg
http://www.tpk.ua/application/uploads/zkik34th3/kza5s7z6a_3_s.jpg
http://www.tpk.ua/application/index.php/contest/projects/
Tushkan December 12th, 2008, 11:29 AM Ну а це - з розряду фантастики:
Месторасположение: Львів, вул. Мазепи, 1
Номинация: Архитекторы будущего
http://www.tpk.ua/application/uploads/8tbf657ff/zfrd8i668_2_s.jpg
kucher_if December 12th, 2008, 11:46 AM гарні проекти!
wrc December 12th, 2008, 12:04 PM хорошие проекты! а последний нестандартный проект
_Hawk_ December 12th, 2008, 04:11 PM Останій проект взагалі суперский!
http://www.tpk.ua/application/uploads/8tbf657ff/zfrd8i668_1_m.jpg
wrc December 12th, 2008, 04:22 PM ^^^^^^^^
а вообще его планируют строить?:cheers:
Fira December 12th, 2008, 04:41 PM Дякую за оновлення Тушкан. Якщо останній проект буде втілено, це вчинить архітектурну революцію у консервативному Львові :) Мазепи 1, це на місці розваленого спорткомплексу, що після Варшавської?
Цікаво було подивитися на те що зробили з Полярону, нічого екстраординарного, але краще так ніж щоб просто валився.
Найбільше потішив проект реконструкції готелю Львів, нарешті за ту потвору візьмуться. :banana:
Askold December 12th, 2008, 07:53 PM Не знаю хлопці, той на Мазепи ще ок а інші жахливі. Вони нічим не виділяются, такі собі провінційні коробки, дизнай мені нагадує те що будуєтся в Донецьку. Не кажу вже про рендери - той що з готелю Львів чомусь зоображено на фоні Парижу. Може вони думають що коли збудують таке страхіття то це буде як Париж? :( Невже проживаючи на границі з Заходом наші архітектори не могли би хотяби заглянути як будуются такі речі в Польші чи Чехії??? Сидно за рідне місто.
Fira December 15th, 2008, 04:29 PM Підприємців зобов’язали відремонтувати фасади своїх приміщень у центрі Львова
Власників нежитлових приміщень на перших поверхах 42 будинків у центральній частині Львова цього року Галицька райадміністрація зобов’язала провести ремонти фасадів. "Я, як член комісії з введення в експлуатацію, не ставлю підпису доти, поки фасади не приводять у відповідність", - пояснила сьогодні, 15 грудня, під час прес-конференції голова райадміністрації Ірина Маруняк.
І.Маруняк поінформувала, що цього року у Галицькому районі було виявлено 106 об’єктів, що зазнали самочинного перепланування чи будівництва. 16 демонтували, 20 -змусили привести до попереднього стану, 86 - узаконили. "Це внутрішні перепланування. За це передбачені штрафи - 10% від вартості виконаних робіт з перепланування з фізичних осіб та 25% з юридичних осіб. Таким чином ми акумулювали 88,3 тис. грн, що використовуються на ремонти фасадів", - пояснила вона.
Також райадміністрація встановила 176 обмежувальних стовпчиків, що перешкоджають паркуватися на тротуарах біля головного корпусу ЛНУ ім. І.Франка, на пл. Д.Галицького, біля Успенської церкви, на вул. Ференца Ліста. Придбання 40 із них профінансували підприємці. Цю роботу адміністрація має намір продовжувати і в наступному році.
Проте на райадміністрацію також покладено обов’язок боротися із незаконною та стихійною торгівлею. І,Маруняк поінформувала, що за рік демонтовано 16 МАФів, власники яких не мали жодних дозволів, та ліквідовано переважну більшість місць стихійної торгівлі. "Представники адміністрації разом з міліцією проводять щоденні рейди. Таким чином вдалося домогтися ліквідації стихійної торгівлі на вул. Кн. Романа, на пл. Галицькій, на вул. Зерова, пр. Шевченка і Свободи і багатьох інших. Проблемними залишаються вул. Стара та Шпитальна, де періодично виникає стихійна торгівля", - прокоментувала І. Маруняк.
http://www.zaxid.net/newsua/2008/12/15/163039/
Fira December 17th, 2008, 10:24 PM Vidkryto muzej pošty na pl. Rynok
http://www.zaxid.net/images/photo/ImageSrc_1532.jpg
http://www.zaxid.net/images/photo/ImageSrc_1536.jpg
http://www.zaxid.net/images/photo/ImageSrc_1530.jpg
bil'še svitlyn os' tut
http://www.zaxid.net/article/30336/
IllyaDe December 17th, 2008, 11:08 PM добрі новини, а музей приватний чи державний?
Fira December 18th, 2008, 02:23 AM Vežu bilja Virmenky remontujut'! :banana:
http://img5.travelblog.org/Photos/13215/325615/f/2867894-LVIV-0.jpg
_Hawk_ December 18th, 2008, 03:38 PM Vidkryto muzej pošty na pl. Rynok
http://www.zaxid.net/images/photo/ImageSrc_1532.jpg
Я дував шо цей музей вже давно відкрили,адже зовні будинок вже більше 2-х років реконструуйований.
_Hawk_ December 18th, 2008, 03:39 PM Vežu bilja Virmenky remontujut'! :banana:
http://img5.travelblog.org/Photos/13215/325615/f/2867894-LVIV-0.jpg
Чо за вежа?
Fira December 18th, 2008, 04:10 PM добрі новини, а музей приватний чи державний?
Dokladno ne znaju, ale naskil'ky ja zrozumiv, do joho stvorennja dobre pryklalasja Ukrpošta.
Fira December 18th, 2008, 04:16 PM Чо за вежа?
Nu jak že ž, ce duže vidoma l'vivs'ka veža na Virmens'kij, dorohoju do Dzygy. Bula častynoju rezydenciji virmens'koho mytropolyta. Parvda dosi vona perebuvala u žahlyvomu stani tomu na neji malo hto zvertav uvahu. Porjad je odna iz mojih uljublenyh knajp, nazyvajet'sja Kilikija (rekomenduju!)
Fira December 18th, 2008, 08:56 PM Фото з відвідин площі Осмомисла. Завершення робіт.
http://www.picatom.com/s/Torgova081218-1.html
http://forums.mashke.org/cgi-bin/forum.cgi?n=1&f=l&a=lm&t=2105&ft=1&s=nd&fm=3052&lm=3071
Tushkan December 19th, 2008, 11:33 AM Будівництво житлового масиву "Пасічний"
http://www.vashdim.com.ua/projects/per1/steps/2008_11/AERO1195.jpg
http://www.vashdim.com.ua/projects/per1/steps/2008_11/AERO1187.jpg
http://www.vashdim.com.ua/projects/per1/steps/2008_10/AR151973.JPG
http://www.vashdim.com.ua/projects/per1/steps/2008_08/pas_zvik_08.jpg
Tushkan December 19th, 2008, 12:23 PM Ось ще трохи картинок з сайту ТПК.
Житловий будинок.
http://www.tpk.ua/application/uploads/7h48d6a29/zbbtbaazy_1_m.jpg
Автоцентр «Аврора». Львів, вул. Залізнична, 7. В проектованій споруді передбачається розміщення паркінгу на 40 автомісць, торговий зал з сервісом по обслуговуванню автомобілів, ресторан, SPA-салон та офісні приміщення.
http://www.tpk.ua/application/uploads/6thf8bz24/dkd48ai7s_1_s.jpg
Львів, Кругла, 7а. Багатоповерховий житловий будинок з вбудованими приміщеннями
соцкультпобуту, магазину та підземної автостоянки.
http://www.tpk.ua/application/uploads/zky7i6sn4/7bnnhhkzk_1_s.jpg
Львів, вул. Городоцька, 23. Функція торгового центру вибрана не випадково, адже місце будівництва
розташоване на одній з головних вулиць міста Львова. Вулиця Городоцька ще
від початку свого існування була торгівельною вулицею, на якій було
зосереджено велика кількість малих і великих торгових точок, вулиця була
важливою торговою артерією. Тому для підтримки історичної значимості вулиці
було вирішено робити проект саме торгового центру. Крім того, на
сьогоднішній день на даній вулиці зосереджений великий людський і
транспортний потоки. Примикання вулиці до головного вокзалу і зосередження
на ній цінних історичних споруд, дає їй великий наплив туристів. Проектна
споруда має чотири надземних поверхи та один підземний в якому знаходиться
паркінг на 30 автомобілів. Цікавим вирішенням є головний вхід до торгового
центру, який розміщено на головній осі фасаду. Його запроектовано за
принципом наближення товару до покупця. Для магазинів які мають витягнутий
в глибину торговий зал дуже важливим є візуальне повідомлення перехожих про
товари, які представлені в магазині. У вітринах які запроектовано при вході
можуть експонуватися найкращі товари торгових фірм, таким чином вітрини
служитимуть приманкою для покупців.
http://www.tpk.ua/application/uploads/rs7hyryha/f83rbttr7_1_s.jpg
Львів. Багатоквартирний житловий будинок з квартирами покращеного планування
запроектований в сучасному стилі планується збудувати в одному із спальних
районів міста. Також проектом передбачено підземний паркінг.
http://www.tpk.ua/application/uploads/rf5i3dy5s/hinkyf79s_1_s.jpg
http://www.tpk.ua/application/uploads/rf5i3dy5s/hinkyf79s_3_s.jpg
http://www.tpk.ua/application/uploads/rf5i3dy5s/hinkyf79s_2_s.jpg
Адміністративно-спортивний комплекс «Софі». Адміністративно-спортивний комплекс запроектований на ділянці площею 0,9 га
при в`їзді в місто Львів на вул. Шевченка. Будівля буде функціонувати як
центр бізнесу з офісами, готелем і спортивними спорудами. Офіси
розмістяться в північному 13-поверховому крилі комплексу. До нього під
кутом примикає семиповерхова будівля готелю. Офіси і готель організовані
при центральному атріумі, що виростає на три поверхи. Циркуляційний
каньйоноподібний простір атріуму наповнений світлом і служить місцем
зустрічей і відпочинку. Весь об’єм комплексу окреслений триповерховим
подіумом, що вміщує функції спорту і відпочинку як для пасивної так і
активної рекреації. Будівля ніби пливе по воді завдяки відображенню у
басейні фонтану з каскадом водоспаду перед головним входом. Розміщений на
рівнинній території, комплекс буде створювати виразний візуальний акцент на
далеких відстанях.
http://www.tpk.ua/application/uploads/dha5zy7h9/bz485y4if_2_s.jpg
Бизнес-центр.
http://www.tpk.ua/application/uploads/25eds7i69/dis9drhn8_1_m.jpg
wrc December 19th, 2008, 01:16 PM Во Львове появятся небоскребы
На заседании архитектурно градостроительного совета во Львове рассмотрели градостроительное обоснование размещения многофункционального центра ЧП "Юридикси" на ул. Стрыйской,35, который хотят построить возле круглого конференц-зала за домом Государственной налоговой администрации.
Как сообщает ZIK, фирма "Юридикси" намеревается взять недостроенный конференц-зала, который в свое время сооружали для Львовского обкома компартии, и на участке около него построить общественный центр, жилые дома на 500 жителей и гостиницу на 650 мест, с паркингом на 400 мест под сплошной платформой.
По проекту, предложенному израильскими архитекторами, это должна быть высотная застройка. Две башни 18-этажных небоскребов будут выше сооружения налоговой, формируя абсолютно новый силуэт будущего админцентра Львова, который вскоре появится на месте теперешней военной части.
wrc December 19th, 2008, 01:17 PM красивые проекты) особенно последние!
Fira December 19th, 2008, 04:09 PM Б
http://www.vashdim.com.ua/projects/per1/steps/2008_08/pas_zvik_08.jpg
Дякую за оновлення. Це вже десь під Винниками?
_Hawk_ December 19th, 2008, 04:23 PM Наскільки я зрозумів будівництво ведеться за межами Сихова,в приватному секторі.
_Hawk_ December 19th, 2008, 04:27 PM красивые проекты) особенно последние!
Мені наприклад 5-тий проект сродобався,а останій галімий,може ти мав наувазі передостаній!
IllyaDe December 19th, 2008, 06:01 PM Две башни 18-этажных небоскребов :rofl:
Fira December 19th, 2008, 06:05 PM Наскільки я зрозумів будівництво ведеться за межами Сихова,в приватному секторі.
То не Сихів, гадаю назва району походить від вул. Пасічної, а це на Майорівці.
Fira December 19th, 2008, 06:29 PM Міська рада Львова підписала контракт на розробку транспортної стратегії з німецьким консорціумом
Сьогодні, 19 грудня, у Львівській міській раді відбулося підписання контракту на розробку Стратегії розвитку транспортної інфраструктури Львова на 20 років між департаментом містобудування та консорціумом німецьких компаній PTV AG-VCDB GMBH.
Власне, консорціум PTV AG-VCDB GMBH переміг у міжнародному відкритому кваліфікаційному конкурсі з розробки стратегії, проведений за грантові кошти німецького банку KFW. У конкурсі взяло участь три компанії. Організатори зазначають, що компанія-переможець акцентувала у своїй заявці тісну співпрацю із львівськими проектними інституціями, врахування існуючих попередніх напрацювань.
Як повідомив під час прес-конференції представник консорціуму Клаус Раінхард, особливістю реалізації проекту у Львові є дуже стислі терміни - усього п’ять місяців. За цей час колектив фахівців має продіагностувати сучасний стан транспортної системи Львова та розробити прогнози його розвитку; розробити техніко-економічне обґрунтування добудови трамвайної колії до стадіону, де відбуватимуться матчі Євро-2012, а також оцінити вартість такого будівництва. "Ціллю нашого проекту є розробити пропозиції для забезпечення стійкого покращення транспортної ситуації у Львові", - заявив Клаус Раінхард.
Начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Сергій Кіраль, своє чергою, заявив, що на основі Стратегії розвитку транспортної інфраструктури Львова Львівська міська рада готуватиме інвестиційні пропозиції з її реалізації. "Уже сьогодні такі банки як ЄБРР, Європейський інвестиційний банк чекають на ці пропозиції, щоб розглядати можливість з їх фінансування. Так ЄІБ надіслав у міністерство економіки уряду України офіційного листа, де повідомляє, що готовий розглядати фінансування проектів у Львові на 150 млн євро", - поінформував С.Кіраль.
http://www.zaxid.net/newsua/2008/12/19/135401/
wrc December 19th, 2008, 08:09 PM Мені наприклад 5-тий проект сродобався,а останій галімий,може ти мав наувазі передостаній!
ну да) 2 предпоследних проекта хорошие! а это всё остольное мусор
wrc December 19th, 2008, 08:10 PM :rofl:
для львова это небоскребы))
STEN15 December 20th, 2008, 05:26 PM Порівняно з Дніпропетровськом чи Донецьком в Львові дуже слабо розвинуте висотне будівництво.
kucher_if December 20th, 2008, 05:50 PM Я вважаю це хорошим показником, так як Львів перш за все це культурний центр як Західної та і цілої України, йому не притаманний характер ділового міста! це чисто моя суб'єктивна думка.
Для прикладу візьмемо Рим, у ньому немає висотних будинків, хоча важко говорити, про необізнаність римських архітекторів і будівельників... просто намагаються усіма правдами і не правдами зберегти ту атмосферу, яка панувала у тому місті в часи його розквіту, ренесансу....
Зараз мене напевно заб'ють :)
Тому я проти висотного будівництва у Львові, хіба десь аж за об'їзною, чи в районі нового стадіону :)
STEN15 December 20th, 2008, 06:02 PM Висотне будівництво якраз є показником розвитку міста чим вищі хмарочоси і їх більше тим розвинутіше і багатше місто.Зрузуміло шо в історичному центрі не варто будувати висоткі з скла і бетону,але якшо би в Львові був свій район сучасного модерного будівництва (Citi) цеб тільки пішло йому на користь.
Askold December 20th, 2008, 09:00 PM Jakogo hrina tam prylipyly bigudi?! :bash::bash::bash:
http://www.tpk.ua/application/uploads/rs7hyryha/f83rbttr7_1_s.jpg
flatron December 21st, 2008, 01:35 PM ^^картинка сделана вообще мегапохабно,один трамвай чего стоит...И проект не смотрится вообще...Может вживую всё это лучше будет выглядеть?
6opuC December 21st, 2008, 06:35 PM dobryj boze, chlopci! treba zibraty trochi hroshei na nitrohliceryn..:bash:
Playmaker December 21st, 2008, 07:31 PM Звідти ракети вилітають чи конфеті. Жахливий проєкт :ohno:
_Hawk_ December 21st, 2008, 09:14 PM Мда,рендер скіпали за 5 хвилин,та і сам прок га*но!
Сподіваюсь там шось набагато краше збудують.
Tushkan December 22nd, 2008, 08:34 AM Висотне будівництво якраз є показником розвитку міста чим вищі хмарочоси і їх більше тим розвинутіше і багатше місто.Зрузуміло шо в історичному центрі не варто будувати висоткі з скла і бетону,але якшо би в Львові був свій район сучасного модерного будівництва (Citi) цеб тільки пішло йому на користь.
Висотне будівництво саме по собі нічого не показує. З таким же успіхом можна сказати, що наявність окулярів на носі в людини свідчить про її розум. Але ж окуляри може надягти будь-хто. Так само в будь-якій дірі можна побудувати купку хмарочосів і казати - "дивіться, які ми багаті та розвинуті!". І при цьому в ста метрах від цих хмарочосів бомжі будуть ритися в смітниках. До речі в багатьох місцях саме так все і виглядає.
STEN15 December 22nd, 2008, 10:33 AM Самі багаті і розвинуті регіони світу,або ті які активно розвиваються такі як США,Японія, Південно-Східна Азія,Дубаї,Москва якраз наглядно показують звязок фінансової потужності з кількістю хмарочосів на квадратний кілометр.Наприклад отак виглядає фінансова столиця Німеччини http://www.piligrim.ua/atlas/countries/city.html?id=441 Інша справа шо бомжі вони всюди є.Покажи мені якесь бідне африканське місто з таким скайлайном :)
Fira December 22nd, 2008, 04:19 PM У Львові хочуть їздити, як у Мюнхені або Празі
Чи можемо їздити по-європейському? На це питання намагалися дати відповідь під час конференції, присвяченої підготовці транспортної системи міста до чемпіонату Євро-2012. Свій проект “InfoTransport до Євро-2012” презентувала громадська організація “Центр Молода Дипломатія”.
Молоді дипломати пропонували створити у Львові транспортну систему на зразок мюнхенської або празької. Вона передбачає розподілення Львова разом із навколишніми населеними пунктами на 14 секторів. Відповідно до цих секторів диференціюється й оплата за проїзд. “На кожній маршрутці треба буде встановити стандартні таблички українською та англійською мовами з вказанням маршруту та розкладом руху, - розповідає координатор проекту Марта Дорош. - Плануємо запровадити санітарний огляд маршруток та перевірку контрольних зупинок”.
http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=70493
Bohdan Astro December 23rd, 2008, 09:16 PM To Tushkan:
Ну це Ви вже загнули :) Наявність хмарочосів свідчить найперше про інженерний рівень будівельників міста, чи країни. Немає того рівня - немає хмарочосів. По друге, земля в нас дорога і ціна на землю відіграє значну роль у формуванні ціни на житло, зокрема, у Львові. Звичайно, що в центрі хмарочосів будувати не потрібно. Але розвиненому місту потрібний діловий центр. І діловий центр має бути висотнім. У Львові це може бути пр.Чорновола, або ж кінець вул. Б.Хмельницького (від кільця до Гальцького перехрестя), вул. Липинського тощо. Ну і ще, звичайно, Львів має бути діловим центром:) Деякі спальні райони теж мають бути висотніми. А взагалі, то справа смаку. І якщо хтось пробує дикутувати, що має бути, а що не має бути у Львові, то це можна назвати міщанським архітектурним "расизмом".
Askold December 24th, 2008, 05:07 AM Богдан, я згідний на рахунок висотного будівництва, але мені здаєтся що в Львовська область не настільки економічно розвинута щоб збудувати висотки. Слідкуючи за архітектурними новинами я взагалі бачу що будівництво в Західних регіонах не таке активне як на Сході.
Bohdan Astro December 24th, 2008, 07:43 PM Так, Аскольде, мушу погодитись. Просто мене завжди коробить від архітектурних "ман'яків-класиків", які стараються перетворити слабкості розвитку модернової архітектури нашого міста на чесноти. Поляки і австріяки збудували те, що ми стараємось зберегти (не завжди це виходить, бо час від часу старі будинки у Львові або завалюються, або вибухають), а от цікаво, чи ми, українці кінця 20-го -- початку 21-го століття, крім хрущовок, та жахливих "вуликів" щось залишимо в архітектурі нашого міста?!. З економікою нам дійсно не пощастило. Але Львів, то те унікальне місце в Україні, де талановитим архітекторам і забудовникам впарі можна було б налагодити архітектурний діалог між найкращим минулим і найкращим теперішнім. Але для цього місцевим сторожам архітектурної спадщини потрібно б було перетворитись з агресивних охоронців на спеціалістів, а місцевій владі створити макимально вигідні умови для приваблення таких експериментальних забудовників.
Askold December 25th, 2008, 07:56 AM Ну тут вже справа не в грошах а в смаку. Не обовязково будувати висотки - можна і малу забудову але головне щоб зі смаком. Наприклад мені подобаєтся що до стадіону залучили австрійців - Львівський стадіон буде приємно виділятися серед більшості інших. Те саме треба і з решта будівлями щоб не будувати рагульского кічу.
Bohdan Astro December 25th, 2008, 07:11 PM Так, але Львівський стадіон, якщо його збудують, буде знову ж прикладом австрійської архітектури. А наші архітектори що, здатні тільки на "рагульський кіч"? Власне архітектектурний смак має бути суттєвою складовою їхнього фаху. А дати раду втіленим "архітектурним монстрам" зможуть хіба що багаті люди із смаком, які зможуть їх викупити і після знесення побудувати щось більш гарне (благо, що новобудови не стають відразу пам"ятками архітектури). Так що шлях для ліківідації помилок є.
Fira December 27th, 2008, 06:53 AM У Львові на фасаді багатоповерхівки створять інтерактивний кросворд
http://www.zaxid.net/images/news/summary/ArticleSummaryIcon_31393.jpg
29 грудня у Львові на вул. Сахарова, 82 відбудеться відкриття найбільшого у Львові арт-об’єкту "Кросворд" (інтерактивний кросворд на стіні багатоповерхівки), - повідомили ZAXID.NET організатори.
"Вперше не тільки у Львові, але й в Україні на фасаді звичайного житлового будинку створено концептуальний проект. Можливо, це стане зразком олюднення простору для інших міст та слугуватиме прикладом трансформації банальної утилітарної архітектури у нестандартний інтерактивний мистецький твір", - зазначено у повідомлення.
Автором проекту є молодий львівський митець Сергій Петлюк. Куратором - директор мистецького об’єднання "Дзиґа" Маркіян Іващишин.
Проект здійснюється за підтримки будівельно-інвестиційної компанії "Комфорт-Інвест".
http://www.zaxid.net/newsua/2008/12/26/161854/
Hlupota, jak na mene, krašče by ščos' u kol'ori zrobyly...
IllyaDe December 27th, 2008, 02:04 PM ну чому досить таки креативно, мені ідея сподобалась
Tushkan December 30th, 2008, 08:36 AM [№ 14 від 05.11.2008] засідання архітектрно-містобудівної ради
1. Розгляд проектних пропозицій розміщення будівлі офісних приміщень з об’єктами торгівлі та громадського харчування на вул.Кульпарківській, 200 у м. Львові.
Доповідач: Д.Швець –– головний архітектор проекту ТзОВ «АБМК»
Рецензенти:
Б.Черкес –– професор, доктор архітектури, директор Інституту Архітектури НУ «Львівська Політехніка»;
В.Дубина – керівник АПМ-2 ДІПМ «Містопроект»
Доповідач п. Д.Швець в першу чергу зупинився на рішеннях раніше погодженого управлінням архітектури містобудівних обгрунтувань, де, на розі вулиць Кульпарківської-Виговського, погоджувалось розміщення автосалону, а потім офісної споруди максимальною поверховістю 9 поверхів.
Вказав, що авторським колективом, за узгодженням із замовником, запропоновано поданими проектними пропозиціями на відведеній в оренду земельній ділянці розміщення офісної будівлі з об’єктами торгівлі та громадського харчування поверховістю до 21-ого поверху та висотою до 90 м. Дане рішення було прийняте, з огляду на те, що ділянка для розміщення офісної будівлі знаходиться на пересіченні 2-ох магістральних вулиць міста Кульпарківської та Виговського, у місці розташування значного транспортного вузла при в’їзді у місто зі сторони вул.Кульпарківської, поблизу значних громадських комплексів міста та кварталів житлової забудови.
Крім цього, дане рішення ув’язано із загальною містобудівною концепцією формування та розвитку комплексу споруд громадсько-ділового та житлового призначення на перехресті вулиць Кульпарківської-Виговського-Володимира Великого (споруд готельно-розважального характеру на території колишнього ВАТ «Львівагромашпроект» на вул.Вол.Великого, 58 та висотної житлової забудови з протилежної сторони на вул.Кульпарківській), що запропонована інститутом «Містопроект». Зокрема, це стосується розміщення окремих висотних будівель висотою в 14 та 17 поверхів, на фоні існуючої 9-типоверхової житлової забудови.
Поданими проектними пропозиціями об’ємно-просторове вирішення офісної будівлі формується за рахунок 2-ох різних по висоті блоків: 7-миповерхового стилобату та висотного офісного блоку в 21 поверх. Крім цього під спорудою розміщений 2-охрівневий піземний паркінг на 179 машино/місць, біля неї відкрита автостоянка на 65 машино/місць.
Основне функціональне призначення споруди – для розміщення офісних приміщень на 1500 працюючих, за винятком приміщень 1-ого поверху, що передбачаються під торгову функцію для влаштування магазину спеціалізованої торгівлі та приміщень 2-ого поверху для розміщення закладу громадського харчування в складі із кафе та рестораном.
Архітектурний образ пропорційно зформований за рахунок суцільного зашклення та сучасних фасадних систем, що відтворені у стилобаті та висотній частині будівлі.
Tushkan December 30th, 2008, 08:37 AM дел
IllyaDe December 30th, 2008, 10:35 AM а світлин цих проектів нема?
Tushkan December 30th, 2008, 01:57 PM а світлин цих проектів нема?
Я ніби прикріпив картинку до повідомлення... Не видно?
Тоді дивитись тут:
http://www8.city-adm.lviv.ua/info_01/guam.nsf/dabf59b0ac48ed61c225652d002d315f/f21408c4aa1b592cc225751a002beda5/$FILE/7.jpg
_Hawk_ December 30th, 2008, 03:51 PM Офісний будинок
http://www.tpk.ua/application/uploads/rfi9yf895/4n2835379_1_s.jpg
Проект передбачає створення сучасного офісного будинку-вставки неподалік від історичного центру міста в оточенні забудови кінця 19—початку 20 ст. Об’ємно-просторове рішення полягає у формуванні окремих офісних просторів, поєднаних простором головної сходової клітки. Архітектурне вирішення фасадів визначено бажанням вписати об’єм будівді в оточуюче середовище, не порушуючи цілісності містобудівельного ансамблю вулиці, забезпечивши при цьому високу домінантність будівлі.
Офісний будинок
http://www.tpk.ua/application/uploads/2ebzrh3yi/ad3z5zat5_1_s.jpg
http://www.tpk.ua/application/uploads/2ebzrh3yi/ad3z5zat5_2_s.jpg
Малоповерховий житловий будинок
http://www.tpk.ua/application/uploads/34s6554y3/nn776k94k_1_s.jpg
5-поверховий будинок з підземним паркінгом на 20 місць. Запроектовано 20 квартир (2-, 3- та 4-кімнатні). Цікавий образ створюють нерегулярні балкони (кожна квартира має мін. 1 балкон) та віконні прорізи з матового скла, що у свою чергу формує нерегулярний внутрішній простір і робить кожну квартиру індивідуальною. Оскільки ділянка розміщена на крутому рельєфі, будинок зорієнтований так, що відкривається мальовничий краєвид на історичну частину міста.
Будинок для людей похилого віку
http://www.tpk.ua/application/uploads/34s6554y3/ky3ar9927_1_s.jpg
Завод «Кінескоп» — масштабна споруда післявоєнних років. Його реорганізація полягає у повному перетворенні та гуманізації цієї території з повною зміною функції. Ми свідомо розробляємо «соціальну архітектуру», а саме комплекс для людей похилого віку. Створюються умови для активного та повноцінного життя у похилому віці. Мета даного комплексу — забезпечити не лише проживання, лікування та догляд, а й надати психологічну підтримку людині, яка перейшла у нову фазу життя та зруйнувати стереотипи про старість.
Офісно-розважальний комплекс
http://www.tpk.ua/application/uploads/s9zyn765s/dnnedr863_1_s.jpg
http://www.tpk.ua/application/uploads/s9zyn765s/dnnedr863_2_s.jpg
Офісно-складські приміщення
http://www.tpk.ua/application/uploads/298s2en7r/d6z3yhd38_1_m.jpg
http://www.tpk.ua/application/uploads/298s2en7r/d6z3yhd38_2_m.jpg
http://www.tpk.ua/application/uploads/298s2en7r/d6z3yhd38_3_m.jpg
Споруда каркасного типу (несучі елементи — металеві колони, зв'язані
вертикальними та горизонтальними зв'язками; конструкція даху — металеві
ферми з опиранням по колонах). Проектом передбачено трьохповерхова споруда
офісно-складського приміщення (2 та 3-й пов. — адміністративні приміщення),
на першому поверсі знаходяться складські приміщення. Зовнішня обшивка
павільйонів – фасадні панелі сірого кольору. Дахове покриття над
павільйонами передбачено з відповідного типу металевого профнастилу ТПК та
утеплювач Rokcwool.
Торгово-офісний центр Мaxima
http://www.tpk.ua/application/uploads/46tdr9kfs/sr93ztr7a_1_m.jpg
Готельний комплекс
http://www.tpk.ua/application/uploads/zkik34th3/kd637b6tb_1_m.jpg
http://www.tpk.ua/application/uploads/zkik34th3/kd637b6tb_2_m.jpg
IllyaDe December 30th, 2008, 08:46 PM Щось дуже гарні, сучасні проекти у Львові стали малювати
IllyaDe December 30th, 2008, 08:47 PM Я ніби прикріпив картинку до повідомлення... Не видно?
Тоді дивитись тут:
http://www8.city-adm.lviv.ua/info_01/guam.nsf/dabf59b0ac48ed61c225652d002d315f/f21408c4aa1b592cc225751a002beda5/$FILE/7.jpg
о отпер видко, гарний проект, вони хоч його прийняли?
_Hawk_ December 30th, 2008, 08:57 PM Щось дуже гарні, сучасні проекти у Львові стали малювати
Я і сам здивувався шо ці проекти для Львова,досить оригінальні проекти,вже буруть приклад із західних архітекторів.Мені наприклад дуже сподобався перший проект.
Це нам більш менш проекти подобаються,а зараз прирйде Playmarek і напише шо ці всі проекти лайнові,бо їх спроектували Україніскі архітектори,а не західні!
wrc December 30th, 2008, 09:17 PM картинку не загружает(
Askold December 31st, 2008, 08:04 PM Duzhe spodobalys'! Osoblyvo pershyj projekt, chymos' nagaduje Linz.
Fira January 5th, 2009, 02:15 AM До Євро-2012 Львів планує відремонтувати усі 1 300 вулиць
У 2008 році у Львові відремонтували 306 міських доріг на загальну суму 112 млн грн. До ремонту доріг були залучені українські та іноземні підрядні організації. На 280 доріг головним розпорядником коштів були районні адміністрації. Серед найбільших об’єктів - площі Торгова та Осмомисла, вул. Стуса, Генерала Чупринки, Володимира Великого, Наукова, Тракт Глинянський, Б. Хмельницького, І. Франка, Гуцульська, Лисенка. Також слід зазначити, що вулицю Наукову ремонтували з використанням нових для Львова і звичних для Європи технологій. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Також минулого року розпочалась реалізація проекту до Євро-2012 "Трамвай на Сихів" - будівництво трамвайної колії, яка з’єднає центральну частину міста та найбільший житловий масив Львова - Сихів. Загальна протяжність трамвайної лінії в одноколійному обчисленні -11 км. Закінчення будівництва планується восени 2011 року.
Загалом на дорожніх роботах у 2008 році у Львові було залучено близько 20 підприємств. З них лише десяток змогли завершити роботи у встановлені терміни.
У Львові є 1300 вулиць. До Євро-2012 вони повинні бути відремонтовані усі.
http://www.zaxid.net/newsua/2009/1/4/144559/
Fira January 8th, 2009, 08:48 PM Львів отримав грант у 500 тисяч євро на транспортну стратегію
Львів отримав 500 тисяч євро гранту на стратегію розвитку міського транспорту. Сьогодні було підписано угоду між містом і урядовим банком Німеччини KfW щодо надання гранту для розробки стратегії розвитку міського транспорту. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Кошти буде спрямовано на оплату послуг німецькому консорціуму PTV AG - VCDB GMBH, який є переможцем Міжнародного відкритого кваліфікаційного конкурсу з розробки стратегії розвитку міського транспорту і буде її розробляти.
"Цей договір є другим із серії договорів щодо реалізації проекту розробки концепції загальноміського руху. Його підписано між містом і банком, що гарантує відповідні кошти на оплату концепції", - зауважив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль.
Нагадаємо, що у Львові буде розроблено власну стратегію розвитку міського транспорту. Розроблятиме її консорціум німецьких компаній PTV AG - VCDB GMBH.
19 грудня Львівська міська рада вже підписала з компанією угоду про співпрацю, що дає старт розробці загальноміської транспортної стратегії, що покликана адаптувати та розвинути усю транспортну мережу Львова, аби уникнути корків та "оживити" вулиці. Розроблятись стратегія буде за грантові кошти Урядового банку Німеччини KFW у сумі 500 тис. євро тривалістю на 20 років.
Концепція дасть змогу впорядкувати рух у місті, визначити пріоритетні транспортні напрямки руху в місті та запропонувати вже готові проекти по їх розвитку.
В результаті розробки концепції має бути визначено проекти в сфері дорожньої інфраструктури, громадського та міського транспорту, управління транспортними потоками розвитку міського транспорту на 20 років.
"Розроблятиметься стратегія 5 місяців. Складатиметься вона з трьох частин. Перша частина - оцінка поточної ситуації та напрацювання прогнозів. Друга частина - підготовка техніко-економічного обгрунтування. Третя - підготовка проектів. Ціль проекту - покращення транспортної системи міста", - зауважив представник консорціуму німецьких компаній PTV AG - VCDB GMBH Клаус Раінхард.
Також Львову на безоплатній основі передадуть програмне забезпечення, що буде використовуватись при розробці даної концепції консорціумом PTV AG - VCDB GMBH.
"Окрім того, цього стратегія дуже добре вписується в генеральний план міста і транспортну схему Львова", - зауважив директор департаменту містобудування Андрій Павлів.
Визначення компанії, що розроблятиме стратегію
Одним з аспектів, що передбачатиме дана стратегія є проведення трамвайної колії до стадіону до Євро-2012.
Компанію-переможця з розробки стратегії визначали на Міжнародному відкритому кваліфікаційному конкурсі з розробки стратегії розвитку міського транспорту, на який було подано 3 заявки компаній. Серед них окрім PTV AG -VCDB GMBH були також Poyry Infra та Intecsa-Inavca.
Консорціум PTV AG - VCDB GMBH набрав найбільшу кількість балів, друге місце посіла іспанська Intecsa-Inavca та третє відповідно Poyry Infra.
PTV AG - VCDB GMBH відома своїми проектами в Австралії та Німеччині. Останнім її відомим проектом був бізнес-план для Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати).
Як зазначають організатори конкурсу, компанія-переможець акцентувала у своїй заявці тісну співпрацю із львівськими проектними інституціями, тобто до розробки концепції вони будуть враховувати усі попередні напрацювання.
http://www.zaxid.net/newsua/2009/1/8/183043/
:banana:
Fira January 13th, 2009, 05:45 PM Львів хоче відмовитися від газу
За розпорядженням міського голови Львова, починаючи з цього року при модернізації газових котелень у Львові, їх будуть демонтовувати, замість них ставитимуть котельні, в яких джерелом енергії буде електроенергія, вугілля, мазут, тирса. Про це 13 січня під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.
За словами голови міста, це не вплине за здешевлення оплати за тепло, але дозволить припинити шантаж нашої країни.
Щодо великих котелень - ТЕЦ-1, ТЕЦ-2, Кінескоп, то мер дав доручення (вже розробляються ТЕО) щодо можливості переходу з наступного опалювального сезону цих котелень на альтернативні види енергії. "На ТЕЦ-2 можна спалювати мазут, вугілля. ТЕЦ-1, "Кінескоп" - брикети із перероблених відходів деревини. Це практика, за якою йде весь світ. Можливо, це не дуже вигідно у плані комфорту, але за незалежність треба платити", - зазначив А.Садовий.
Він наголосив, що незалежність держави, зараз це, в першу чергу, енергетична незалежність: "Конфлікт закінчиться тоді, коли в українському політикуму об’єднаються всі політики. Росія використовує наші непорозуміння".
Щодо фінансування переведення котелень на альтернативні види енергії, то мер зазначив: "У загальному фонді бюджету закладено 4 млн грн на антикризові заходи, ще 1 млн грн - в стабілізаційному фонді, 15 млн грн - у бюджеті розвитку, з так званого стабілізаційного фонду, крім того, підприємства, на балансі яких є котельні, повинні самостійно шукати кошти".
http://www.zaxid.net/newsua/2009/1/13/151416/
Askold January 13th, 2009, 07:19 PM За словами голови міста, це не вплине за здешевлення оплати за тепло, але дозволить припинити шантаж нашої країни.
- Bravo, molodets'!
Fira January 13th, 2009, 11:54 PM Кольорові кулі над Львовом
Львівська компанія ТзОВ «Горизонт-Захід 1», яка є однією із дочірніх компаній київського інвестора, проводить передпроектні погодження із Львівською міською радою, необхідні для будівництва престижного багатоповерхового офісного центру на вул. Чорновола, 45б. Компанія має намір розпочати будівництво бізнес-центру нового висотного для Львова рівня у першій половині цього року. Про це ZAXID.NET повідомив член правління інвестиційної компанії Нестор Поліщук. Він поінформував, що бізнес-центр планується збудувати та здати в експлуатацію за 1,5-2 роки. Для того, щоб остаточно визначитись з параметрами споруди, щоб об'єкт гармонійно вписався в оточуюче середовище, компанія «Горизонт-Захід 1» 13 січня взяла участь в акції «Кольорові кулі над Львовом».
http://www.zaxid.net/images/photo/preview_ImageSrc_1642.jpg
http://www.zaxid.net/images/photo/ImageSrc_1643.jpg
Ось на цій ділянці, що за адресою пр. Чорновола, 45-б, невдовзі збудують престижний багатоповерховий офісний центр
http://www.zaxid.net/article/32189/
IllyaDe January 14th, 2009, 10:34 AM залишилося дочекатися рендерів, але я не зрозумів до чого тут кулька в небі?
Fira January 14th, 2009, 08:40 PM Львів підписав із німецьким банком угоду на 500 тис. євро для розробки транспортної стратегії
14 січня влада Львова підписала угоду із урядовим банком Німеччини KfW щодо надання гранту для розробки стратегії розвитку міського транспорту. Завдяки підписаній угоді для Львова на безоплатній основі буде розроблено схему розвитку транспорту на наступні 20 років. Про це ZAXID.NET повідомила прес-служба Львівської міської ради.
"Цей договір є другим із серії договорів щодо реалізації проекту розробки концепції загальноміського руху. Його підписано між містом і банком, що гарантує відповідні кошти на оплату концепції", - зауважив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль.
Кошти буде спрямовано на оплату послуг німецькому консорціуму PTV AG - VCDB GMBH, який є переможцем Міжнародного відкритого кваліфікаційного конкурсу з розробки стратегії розвитку міського транспорту і буде її розробляти. Концепція дасть змогу впорядкувати рух у місті, визначити пріоритетні транспортні напрямки руху в місті та запропонувати вже готові проекти по їх розвитку.
"Робота компанії PTV AG - VCDB GMBH над розробкою концепції розпочнеться вже з наступного тижня", - зазначив директор бюро KfW в Києві Крістіан Дьорнер.
У результаті розробки концепції має бути визначено проекти в сфері дорожньої інфраструктури, громадського та міського транспорту, управління транспортними потоками розвитку міського транспорту на 20 років.
"Транспортні проблеми є одні з найважливіших для Львова. Тому для нас дуже важливо, що в результаті здійснення проекту ми будемо мати концепцію розвитку транспортної схеми Львова. Ми на цей проект не передбачаємо коштів в міському бюджеті. Ми матимемо повністю стовідсоткове фінансування за рахунок грантових коштів банку KfW", - зауважив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.
Нагадаємо, у Львові буде розроблено власну стратегію розвитку міського транспорту. Розроблятиме її консорціум німецьких компаній PTV AG - VCDB GMBH. 19 грудня Львівська міська рада вже підписала з компанією угоду про співпрацю, що дає старт розробці загальноміської транспортної стратегії, що покликана адаптувати та розвинути усю транспортну мережу Львова, аби уникнути корків та "оживити" вулиці. Розроблятись стратегія буде за грантові кошти Урядового банку Німеччини KFW у сумі 500 тис. євро тривалістю на 20 років.
"Розроблятиметься стратегія 5 місяців. Складатиметься вона з 3 частин. Перша частина - оцінка поточної ситуації та випрацювання прогнозів. Друга частина - підготовка техніко-економічного обґрунтування. Третя - підготовка проектів. Ціль проекту - покращення транспортної системи міста", - зауважив представник консорціуму німецьких компаній PTV AG - VCDB GMBH Клаус Раінхард.
Також Львову на безоплатній основі передадуть програмне забезпечення, що буде використовуватись при розробці даної концепції консорціумом PTV AG - VCDB GMBH.
"Окрім того, дана стратегія дуже добре вписується в генеральний план міста і транспортну схему Львова", - зауважив директор департаменту містобудування Андрій Павлів.
Одним з аспектів, що передбачатиме дана стратегія, є проведення трамвайної колії до стадіону до Євро-2012. Компанію-переможця з розробки стратегії визначали на Міжнародному відкритому кваліфікаційному конкурсі з розробки стратегії розвитку міського транспорту, на який було подано 3 заявки компаній. Серед них окрім PTV AG -VCDB GMBH були також Poyry Infra та Intecsa-Inavca.
Консорціум PTV AG - VCDB GMBH набрав найбільшу кількість балів, друге місце посіла іспанська Intecsa-Inavca та третє відповідно Poyry Infra. PTV AG - VCDB GMBH відома своїми проектами в Австралії та Німеччині. Останнім її відомим проектом був бізнес-план для Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати).
Як зазначають організатори конкурсу, компанія-переможець акцентувала у своїй заявці тісну співпрацю із львівськими проектними інституціями, тобто до розробки концепції вони будуть враховувати усі попередні напрацювання.
http://www.zaxid.net/newsua/2009/1/14/181030/
Takož narešti zjavyvsja prystojnyj turystyčnyj sajt L'vova. Hadaju bahato komu stane u pryhodi :)
http://www.cultureandtourism.lviv.ua/en/
Управління культури і туризму Львівської міськради має свій сайт
14 січня у Львівській міській раді презентували сайт управління культури і туризму www.cultureandtourism.lviv.ua. Сайт має анімоване зображення Львова: як будувався та розвивався проспект Свободи - атракція для львів’ян та туристів. Про це повідомив координатор сайту Сергій Терещенко.
"На сайті міститься найактуальніша інформація про новини культури і туризму міста Львова. Все про заходи, які відбуваються у Львові, новинки з туристичної галузі та важливі події з культурного життя міста: фестивалі, концерти, конференції, виставки, проекти, інформація про музеї, галереї, бібліотеки, театри, концертні та виставкові зали, кінотеатри. Також інформація про туристичні об’єкти Львова (довідкова інформація про екскурсії по місту та інші корисні пропозиції щодо перебування у Львові). Також інтерактивна мапа міста Львова дозволяє кожному легко знайти місцезнаходження закладів культури та туристичних об’єктів", - зазначив Сергій Терещенко.
За його словами, сайт перекладений чотирма мовами: українською, англійською, польською й російською. "Календар подій на сайті інтерактивний: можна, натиснувши на певний день, дізнатися, що відбудеться у культурних установах Львова цього дня", - додав координатор.
http://www.zaxid.net/newsua/2009/1/14/183403/
Fira January 15th, 2009, 07:32 PM Готель на розі Краківської-Вірменської «потягне» під 7 мільйонів
6 мільйонів 750 тисяч євро - стільки коштуватиме будівництво готелю на розі вулиць Краківської-Вірменської.
Переможець міжнародного конкурсу на проектування готелю австрійський архітектор Губерт Герман презентував свій проект. Архітектор бачить новий готель як сучасну інтерпретацію старого.
http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=70878
Fira January 16th, 2009, 03:43 PM Рух у Львові нарешті впорядкують. За роботу беруться німці
З наступного понеділка у Львові розпочнуться роботи щодо розробки стратегії розвитку міського транспорту. До міста прибувають фахівці німецькому консорціуму PTV AG - VCDB GMBH, які і розроблятимуть новий "транспортний документ" міста протягом наступних 5 місяців. Основна мета концепції - впорядкувати рух у місті, визначити пріоритетні транспортні напрямки руху в місті та запропонувати вже готові проекти по їх розвитку.
Нагадаємо, що цього тижня місто підписало угоду про фінансове забезпечення німецького консорціуму за рахунок грантових коштів Урядового банку Німеччини KFW в обсязі 500 тисяч євро. А ще раніше, в грудні 2008 року, було проведено Міжнародний відкритий кваліфікаційний конкурс, де і визначили німецький консорціум PTV AG - VCDB GMBH як переможця на розробку стратегії.
"Розроблятиметься стратегія 5 місяців. Складатиметься вона з 3 частин. Перша частина - оцінка поточної ситуації та випрацювання прогнозів. Друга частина - підготовка техніко-економічного обґрунтування. Третя - підготовка проектів. Ціль проекту - покращення транспортної системи міста", - зауважив представник консорціуму німецьких компаній PTV AG - VCDB GMBH Клаус Раінхард.
"Для нас дуже важливо, що в результаті здійснення цього проекту ми будемо мати концепцію внутрішнього розвитку транспортної системи. Окрім того, на цей проект не передбачаємо коштів з міського бюджету. Стовідсоткове фінансування будемо мати за рахунок гранту", - зауважив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.
http://www.zaxid.net/newsua/2009/1/16/134315/
Fira January 16th, 2009, 06:31 PM Хвилястий готель у центрі Львова
http://gazeta.lviv.ua/gfx/i/2009/01/15/05.jpg
12 січня проїздом у Львові побував професор Германн Хуберт (Австрія) – архітектор ескізного проекту будівництва готелю, який заплановано звести в місті до 2012 року на розі вулиць Краківської-Вірменської. Зустріч з іноземцем мала відбутися у форматі громадських слухань. Та, як стало відомо згодом, громадськість на заслуховування проекту будівництва готелю ще запросять.
Репрезентуючи ескізи майбутньої готельної споруди, професор Германн Хуберт повідомив, що під час розробки проекту він намагався максимально дотримуватися тих параметрів, які притаманні центральній частині Львова. Найцікавіше в проекті те, що його фасадна частина візуально нагадуватиме хвилі.
Пан Хуберт повідомив, що проект готелю передбачає партер і чотири поверхи. Кожна кімната відрізнятиметься одна від одної, що, за задумом архітектора, має відповідати атмосфері старих будинків у центральній частині міста. Типовими залишаться хіба що санвузли.
У своєму проекті професор також запропонував організувати ресторан і бар, які виходили б на вулицю Краківську. А на тій частині території, де зараз сквер, австрієць пропонує створити сад, який був би доступним для громадськості. Саму споруду готелю, зазначає професор Германн, “відірвуть” від сусідніх будинків, розташованих на вулицях Краківській і Вірменській, аби між ними зберігалися маленькі вулички, що також притаманно для центральної частини Львова.
“Нагорі готелю заплановано звести дворівневий “небесний бар” із видом на Вірменську церкву. Загалом, у своєму задумі максимальну увагу я приділив світлу й тіні”, – зазначив Германн Хуберт. Щодо стоянок для автомобілів, то, за словами автора проекту, він проти них, оскільки не вбачає за доцільне “притягувати” до центру автівки.
Після свого виступу професор Хуберт вислухав усі зауваження, які прозвучали стосовно проекту, та наголосив, що цей проект – лише попередній варіант, а тому подальша його робота полягатиме в удосконаленні задуму, враховуючи всі застереження.
Нагадаємо, інвестором бу дів ництва готелю на розі вулиць Краківської-Вірменської виступила фірма “Будінвест”. Нині компанії належить три чверті території, на якій заплановано звести готель, а на решті землі (близько 800 квадратних метрів) розташовані гаражі Національного музею. За словами головного архітектора Львова Юрія Криворучка, вже досягнуто домовленості, що територію під гаражами таки передадуть для будівництва готелю, натомість у комунальній частині міста інвестори збудують нові гаражі.
http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2009/01/15/36819/
Askold January 17th, 2009, 10:47 AM :ohno::ohno::ohno::bash:
_Hawk_ January 17th, 2009, 01:10 PM Готель більше на тюрьму схожий:bash:
STEN15 January 17th, 2009, 01:13 PM Дизайн оригинальний,але по цьому рендеру важко шось судити.
KruEv January 17th, 2009, 01:35 PM Думаю, что на деле будет лучше выглядеть
Fira January 18th, 2009, 05:46 AM Готель-«опудало» відлякує туристів
Фото з архіву «ВЗ»
Сюзанна БОБКОВА
Якщо орендар готелю «Львів» й надалі не виконуватиме своїх зобов’язань, міськрада розірве з ним угоду
У центрі міста на початку проспекту Чорновола впродовж багатьох років “красується” восьмиповерховий “беззірковий“ готель. Сіра будівля – неприваблива ззовні та “совкова” всередині – ганьба для Львова. Чому такий важливий об’єкт досі залишається поза увагою влади (адже попереду – футбольний чемпіонат Євро-2012), дізнавалася кореспондент “ВЗ”.
Начальник міського управління комунального майна Євген Климкович банально не піднімає слухавки, коли йому телефонують журналісти… Першого заступника міського голови Олега Синютку від преси надійно “охороняє” його помічниця… Натомість депутат міської ради Роман Зафійовський припускає, що готель “Львів” у мерії начебто збираються віддати під заставу якомусь банку, аби отримати позику - 200 мільйонів гривень на будівництво євростадіону. “Але тоді готель буде в розпорядженні банківської установи. Місто не зможе навіть реконструювати його без згоди іншої сторони”, - каже депутат.
Пролив світло на ситуацію, яка склалася з готелем-“опудалом”, міський голова Львова Андрій Садовий. За його словами, готель перебуває в оренді, але орендна плата дуже й дуже мінімальна. Цей готель має бути класу 4-х “зірок”. “Якщо орендарі стоятимуть на своїй позиції, ми змушені будемо розірвати з ними угоду й шукатимемо нових. Керівництво готелю не виконує домовленостей, - каже Андрій Садовий. – Там треба робити серйозну реконструкцію”.
Відомо, що впродовж кількох років орендар звертався до мерії з проханням дозволити йому приватизувати готель. “Будь ласка, ось вам оціночна ціна – викупляйте, - веде далі міський голова. – Вони на сьогодні зупинили цей процес, можливо, не мають фінансів. Якщо не мають фінансів, я не можу чекати. Для мене важливо, щоб там був готель високого класу”. Мер запевнив кореспондента “ВЗ”, що питання застави готелю не обговорювалося на жодній комісії.
Натомість директор готелю “Львів” Василь Гощук каже, що чотири “зірки” – це дуже проблематично. Тоді треба все міняти, перебудовувати. Деякі номери ми вже почали ремонтувати – переводимо їх у покращені. У готелі 50 на 50 – номери з вигодами та без них. “Гроші шукатимемо, бо місто навряд чи їх дасть, - каже В. Гощук. – За попередніми підрахунками, треба як мінімум 35 мільйонів грн. Та все залежить від того, скільки буде “зірок”. Мало би бути щонайменше три”. Проектні пропозиції у керівництва готелю вже є. Залишилося отримати дозвіл на реконструкцію у міськраді…
http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=70914
Fira January 22nd, 2009, 09:00 PM Євросоюз дав 700 тисяч євро на «латинські» таблички
Практичне втілення проекту заплановане на осінь 2009-го – весну 2010 року, а влітку 2009-го проект повинні завершити. Про це кореспонденту “Леополіса” розповів заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів.
Проект з туристичного ознакування міста передбачає роботу в кількох напрямках: забезпечення Львова усіма необхідними табличками, вказівниками, стрілками, картами; заміна табличок з назвами вулиць у центральній частині Львова на таблички з транслітерацією латинкою (для зручності туристів-іноземців); дослідження і розробка загальноукраїнського державного стандарту туристичного ознакування.
Проект здійснюється за гроші Європейського Союзу – 700 тисяч євро. “Експерти спочатку визначають туристичні потоки у Львові, аби чітко знати місця, де доцільно встановлювати певні знаки”, - каже Василь Косів.
http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=71038
wrc January 23rd, 2009, 08:50 PM У Львові готель під Євро-2012 відкрили у історичній пам'ятці
23 січня віце-прем'єр-міністру України Івану Васюнику показали у Львові чотиризірковий готель, який має прийняти гостей "Євро-2012".
Під назвою "Citadel inn" установа розмістилася у східній вежі історично-культурного ландшафтного комплексу Цитаделі, яка збудована ще за Австро-Угорської імперії в другій половині 19 ст.
Реконструкція вежі під готель тривала близько 3 років.
Як зазначив головний менеджер готелю Дмитро Семків, оздоблювальні роботи завершені на 95%, залишилось облаштувати вхідну зону і у березні-квітні готель відкриють. Він містить 26 номерів, 2 з яких - номери-люкс, решта - стандарт.
Тут також буде ресторан на 120 місць, лобі-бар, казино і spa-зона, величезний паркінг. За попередньою інформацією, готель має трьох власників, два з яких є співвласниками мережі супермаркетів "ВАМ".
Про будівництво готелю в історично-культурному комплексі "Цитадель" у Львові вперше довідалися в липні 2005 року.
Тоді під час прес-конференції начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Андрій Левик зазначив, що підприємство "Галицька цитадель", яка переобладнуватиме вежу, подала до міської ради відповідну заяву.
Fira January 23rd, 2009, 09:32 PM ^^ враховуючи факт що та "пам'ятка" до реконструкції була у жахливому стані, це справді хороша новина.
Askold January 23rd, 2009, 09:47 PM Chudova novyna! Rekonstruktsija Tsytadeli jakraz i bula dyplomna robota mogo kolegy.
alfichek January 23rd, 2009, 10:03 PM ну в поганому стані то дцже культурно сказати...притон бомжів. А деякі з веж(тих шо по-менше уже й не стоять:(
а взагалі з цитаделі при наявності інвестицій можна було би зробити шось типу диснейленду(місця то завалісь),а то блін банки офіси,стоянки...не цікаво...
kucher_if January 23rd, 2009, 10:28 PM а фотки можна, тієї вашої цитаделі? :) можна навіть і до реконструкції :)
_Hawk_ January 23rd, 2009, 10:32 PM Фото Цитаделі,шо правда старі
http://lviv.ridne.net/files/images/anc_20080411o_IMG_2899.jpg
kucher_if January 23rd, 2009, 10:36 PM мммм...круто, відповідає своїй назві :)
і ще питання, де вона знаходиться?
_Hawk_ January 23rd, 2009, 10:41 PM біля історичного центру,вулицю не знаю,зато є панорамка, по якій можна визначити місе знахоження.
http://img-fotki.yandex.ru/get/19/hawk5555.5/0_10260_90fff5ab_XL
Fira January 23rd, 2009, 11:34 PM мммм...круто, відповідає своїй назві :)
і ще питання, де вона знаходиться?
До неї можна дістатися двома шляхами, піднявшись догори вулицями Драгоманова або ж Коперника (потім йдуть невеличкі провулки з нікому невідомими назвами :) що підіймаються до пагорба де та цитадель розташована. Tа вежа на світлині то лише частина комплексу.
kucher_if January 24th, 2009, 10:02 AM ^^дякую!
я уже на карті знайшов, а потім у гугл Ерс!
то є такі дві вежі і ще комплекс укріплень :)
ніколи не здогадувався про їхнє існування :)
Tushkan January 26th, 2009, 03:20 PM Фото Цитаделі,шо правда старі
http://lviv.ridne.net/files/images/anc_20080411o_IMG_2899.jpg
Ці укріплення побудували шведи, коли захопили Львів, щоби придушувати бунти. І тогочасне місто прострілювалося з них повністю, на 360 градусів.
Fira January 26th, 2009, 03:43 PM Ці укріплення побудували шведи,
a ne avstrijaky časom? :) V XIX storičči švediv u našyh krajah zrodu ne bulo.
Fira January 26th, 2009, 04:24 PM Znajšov svižu svitlynu z vidremontovanoju vulyceju Čuprynky.
http://www.lviv.tramway.ru/Gallery/files/Photo/Tatra_KT4SU-1143_1117.jpg
IllyaDe January 26th, 2009, 04:27 PM у вас ходять трамваї гормошки? :nuts:
Fira January 26th, 2009, 04:30 PM Ce zvyčajna Tatra KT4SU, u vas hiba takyh nemaje?
IllyaDe January 26th, 2009, 04:41 PM ніц немає, і ніколи не було
Fira January 27th, 2009, 03:32 PM Новий бізнес-центр з’явиться скоро у Львові
Скоро у Львові на вул. Чорновола, 45б з'явиться новий бізнес-центр. Концепція центру - повноцінне "ділове містечко", що пропонує своїм "жителям" широкий спектр послуг: мінімаркет, ресторан, кафе, хімчистка, авіа, залізничні та автобусні каси; банки, банкомати, DHL, турагентства та інше. Архітектура будинку буде зразком вдалого поєднання класичного львівського затишку із сучасним напористим діловим стилем. Із вікон центру відкриватимуться чудові краєвиди всього міста Лева, які в вечірній і нічний час будуть доповнюватися змінюваною художньою підсвіткою офісного центру.
Цей бізнес-центр преміум-рівня будуватимуть львівські будівельники.
"Ми не будемо завозити у Львів будівельників з Києва чи інших міст. У Львові є достатньо кваліфікованих будівельників, будівельних компаній, що можуть виконувати проекти такої складності" - прокоментував ZAXID.NET представник інвестора Нестор Поліщук наміри компанії "Горизонт-Захід" щодо будівництва бізнес-центру у Львові на вул.Чорновола, 45б. Н.Поліщук поінформував, що зараз ведуться попередні переговори з відбору виконавців будівництва. У час економічної кризи ця робота буде серйозною підтримкою для львівських будівельників. Архітектурний проект розробляє львівський архітектор Володимир Следзь, який брав участь у міжнародних архітектурних конкурсах. Над зовнішнім оздобленням будівлі працюють також відомі українські дизайнери
Земельну ділянку, площею 0,2030 га, на вул.Чорновола,45б компанія придбала на земельному аукціоні 1 квітня цього року. Нестор Поліщук прокоментував ZAXID.NET: "Нам дуже імпонує підхід влади Львова щодо продажу землі під бізнес-проекти. Для бізнесу тут увімкнене "зелене світло". Багато речей одразу були закладені в умовах аукціону, що усуває непотрібні бюрократичні перепони". Він додав, що "зараз відбувається обговорення передпроектної документації. Дуже жваво, дискусійно, але це на користь справі. Ми не бачимо жодних перешкод, навпаки, ми бачимо бажання і реальну підтримку влади".
Н.Поліщук поінформував, що бізнес-центр планується збудувати й здати в експлуатацію за 1,5-2 роки. "Ми переконані в перспективі проведення Євро-2012 в Україні, і у Львові зокрема. Будівництво бізнес-центру буде нашим особистим вкладом у підготовку до Євро-2012", - зазначив він.
http://www.zaxid.net/newsua/2009/1/27/151653/
Askold January 27th, 2009, 08:28 PM Ö³ óêð³ïëåííÿ ïîáóäóâàëè øâåäè, êîëè çàõîïèëè Ëüâ³â, ùîáè ïðèäóøóâàòè áóíòè. ² òîãî÷àñíå ì³ñòî ïðîñòð³ëþâàëîñÿ ç íèõ ïîâí³ñòþ, íà 360 ãðàäóñ³â.
ßê³ ùå òàì Øâåäè? :) Öèòàäåë³ áóëî çáóäîâàíî Àâñòð³éöÿìè â 19 ñò. ³ íà òîé ÷àñ öå áóâ îñòàíí³é ï³ñê â ìîä³ îáîðîííîãî ìèñòåöòâà. Âñüîãî òàêèõ öèòàäåë³â º ÷îðèòè. ßê íà ìåíå òî ðåêîíñòðóêö³ÿ íà ö³é ñâ³òëèí³ º íå äóæå, ìîãëè áè çðîáèòè ùîñü ïîö³êàâ³øå.
InfraBuilder January 28th, 2009, 10:26 AM Ет, Цитадель - це ще куди не йшло. А ось в якому стані зараз пам'ятка архітектури XVIII століття - Палац Бесядецьких (див. фото). Таке враження, що він не ремонтувався з часів оборони Львова. Європейці точно повтрачають свідомість від такого його вигляду.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3b/Lviv_-_Besyadetski_Palace_-_03.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f3/Lviv_-_Besyadetski_Palace_-_02.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bf/Lviv_-_Besyadetski_Palace_-_01.jpg
Askold January 28th, 2009, 07:56 PM Navit' ne kazhy...:( Ale z inshoji tochky - ne mozhna vidrestavruvaty vidrazu use. Ja dumaju sho po trohy vsi tsentral'ni kamianytsi budut' vidnovlenymy. Oz' zaraz ide restavratsija kamianytsi sho na kutku Rynku bilia katedry. I tse pryjemno.
_Hawk_ January 28th, 2009, 10:13 PM Мда,будівля в жахливому стані,скоро розвалиться,Львівська влада напевно тільки цього і хоче:ohno:Коли в нас буде так як на заході,там будинки в такому стані місто інвесторам безплатно відає(як би в оренду на 50-100років)або ставлять вимоги шоб 50% плоші будівлю інвестор відав під музей місту, лишби інвестор реконстроював чи рейстрував будівлю,шоб нашадкам шось лишилась та зовнішній вигляд міта не портило.Хоча в нашій країні з нашими жлобами,такого ніколи не буде,а тисячі таких памятників по всій Україні просто розваляться в найближчі роки.
От відалиб мені хочаб на 50 років,я б його за пів року реконструював:)а так розвалиться:ohno:
alfichek January 28th, 2009, 11:51 PM то не жилий будинок....купить його скоро якийсь мажор не пережевайте:)
Hryhir January 29th, 2009, 12:31 AM Трохи більш обдрапається, ціну знизять, а інвестор в подяці Садовому ліпше бабок запхає.
На давніх понімецьких землях в Польщі багато жахливіших прикладів. Інвестори накупили палаців 10 і більше років тому, сьогодні купа з них вже зовсім в руїні.
InfraBuilder January 29th, 2009, 02:01 AM Трохи більш обдрапається, ціну знизять, а інвестор в подяці Садовому ліпше бабок запхає.
На давніх понімецьких землях в Польщі багато жахливіших прикладів. Інвестори накупили палаців 10 і більше років тому, сьогодні купа з них вже зовсім в руїні.
Було б справді по-дурному на таке сподіватися - він швидше зовсім розвалиться. Цей палац вже дуже давно в такому стані, як і десятки інших подібних пам'яток архітектури у Львові.
Продаж на умовах реставрації чи передача його в довготермінову концесію - чи не єдиний вихід (бо від держави на реставрацію грошей не дочекаєшся). Жоден інвестор тоді не стане вкладати гроші в покупку такого палацу, щоб потім просто дати йому розвалитися - відреставрує його обов'язково.
Fira January 29th, 2009, 04:13 PM Щось я цього будинку не можу пригадати. Де саме він знаходиться? Я чомусь не певен що то є його фронтальна частина, мені вона більше видається на задвірок. Хоча навіть як і для задвірка стан є жахливий. :ohno:
Kупи будівельного сміття і розкопані комунікації вселяють певну надію на реставрацію. :)
Ukr_Alex January 29th, 2009, 04:41 PM Щось я цього будинку не можу пригадати. Де саме він знаходиться? Я чомусь не певен що то є його фронтальна частина, мені вона більше видається на задвірок. Хоча навіть як і для задвірка стан є жахливий. :ohno:
Kупи будівельного сміття і розкопані комунікації вселяють певну надію на реставрацію. :)
Пала́ц Бесяде́цьких – пам'ятка архітектури, що находиться у Львові на площі Галицькій, 10
wiki
Fira January 30th, 2009, 04:40 PM Львівські "хрущовки" добудують та модернізують
"Управління житлового господарства Львівської міської ради розробило перелік будинків у Сихівському районі, у яких буде проведено надбудову. Сьогодні виконавчий комітет затвердив цей перелік", - повідомив у коментарі ZAXID.NET директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Юрій Голець.
До переліку увійшли 16 житлових будинків Сихівського району Львова: будинки №№ 2,4 на вул. Карбишева, №№ 4, 8, 10, 11, 14, 15, 19 на вул. Литвиненка, №№ 5, 23, 25 27 на вул. Угорській, а також будинки на вул. Литовській,10, вул. Мишуги,32, вул. Ярославенка,43.
"Ці будинки мають суміщену плоску покрівлю та не мають горищ. Це "хрущовки" 60-х років ХХ століття, які виглядають дуже непривабливо. Згодом буде оголошено конкурс на виготовлення інвестиційного проекту на добудову цих будинків. Інвестор має добудувати додатковий поверх, а також замінити усі інженерні мережі в будинку, утеплити його. З кожного такого будинку місту залишиться щонайменше по одній квартирі для того, аби відселяти людей з аварійного житла та надавати квартири черговикам", - розповів Юрій Голець.
За його словами, після надбудови та проведення згаданих робіт, такі будинки зможуть служити місту ще 50-100 років.
http://www.zaxid.net/newsua/2009/1/30/155417/
IllyaDe January 30th, 2009, 05:27 PM а у вас у Львові чьо не знають про існування інших міст України?
точно такий проект був розроблений в Запоріжжі у 2005 році після розмов наверху про зніс хрущьовок.
Так тільки в нас розглядалось збільшення аж до 9 поверхів, і не повірете економічна обоснованість навіть одного поверху що цього би вистачала на будівництво нових багато поверхівок замість приватного сектора
Tushkan February 2nd, 2009, 03:04 PM а у вас у Львові чьо не знають про існування інших міст України?
точно такий проект був розроблений в Запоріжжі у 2005 році після розмов наверху про зніс хрущьовок.
Так тільки в нас розглядалось збільшення аж до 9 поверхів, і не повірете економічна обоснованість навіть одного поверху що цього би вистачала на будівництво нових багато поверхівок замість приватного сектора
Так, у нас у Львові знають знають про існування інших міст України. А у вас?)))
IllyaDe February 2nd, 2009, 06:35 PM тоді просто незрозуміло навіщо розглядати такі проекти по котрим вже були зроблені невтішні висновки?
Fira February 3rd, 2009, 12:07 AM ^^ Львову на відміну від Запоріжжя особливо нема куди розширятися. Практично всі сільради тих сіл що оточують Львів категорично проти посування меж міста. Інша справа що купа тих хрущівок збудовано неподалік центру і з ними щось треба робити аби не виглядали шкарадно на фоні нормальних будівель. Східні німці і прибалти он модернізують, і все ок. Те що розглядали це практично кaлька з латвійських проектів модернізації, няз.
IllyaDe February 3rd, 2009, 08:41 PM але мені щось мало віриться що якийсь інвестор заради одного поверху захоче провадити повну модернізацію будинку, а більше поверхів фундамент не витримає
_Hawk_ February 3rd, 2009, 09:37 PM то не жилий будинок....купить його скоро якийсь мажор не пережевайте:)
В найближчі 2 роки точно ніхто не купить,як би його та ше декілька десятків подібних історичних будинків хтось хотів купити то вжеб давно купив,Львів це не Київ где є дуже багато багатіїв,та і в Києві багато таких памяток та ше і красивіших і такіж самі стоять нікому вони не подрібні,занадто багато з ними мороки.
_Hawk_ February 3rd, 2009, 09:49 PM ^^ Львову на відміну від Запоріжжя особливо нема куди розширятися. Практично всі сільради тих сіл що оточують Львів категорично проти посування меж міста. Інша справа що купа тих хрущівок збудовано неподалік центру і з ними щось треба робити аби не виглядали шкарадно на фоні нормальних будівель. Східні німці і прибалти он модернізують, і все ок. Те що розглядали це практично кaлька з латвійських проектів модернізації, няз.
В них на модернізацію держава або банки виділять гроші на модернізацію конкретного будинка,існують спеціальні програми по модернізацї районів.Вони то будинок модернізють навіть без твої згоди,але потім кожному власнику кварти виставлять рахунок який він повинен буде сплатити за модернізацію,але дають йому розсрочку в 10 років на виплату цьої суми.або шо місячну долю виплати включабть в кварт плату.
На заході ніхто нічого не робить безплатно,за все всеодно доведеться заплатити,але з рострочкою.
Fira February 4th, 2009, 04:32 AM У центрі Львова планується встановити 11 паркоматів
Управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради очікує на розгляд на сесії проекту положення "Про правила паркування транспортних засобів на території Львова". Якщо депутати проголосують за це положення, то система паркування у місті зазнає суттєвих змін. Про це 3 лютого під час прес-конференції повідомив заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Андрій Швайка.
Зокрема, за словами А.Швайки, пропонується поділити Львів умовно на дві зони. Паркування у першій зоні - центральній частині міста, обмеженій вулицями Словацького - Підвальна - Городоцька - Івана Франка, має коштувати втричі дорожче, аніж в другій зоні, за її межами. Сьогодні розмір плати за паркування у Львові становить 1 грн за годину, тому у першій зоні мав би сягнути 3 грн.
Також положення передбачає застосування сучасних технологій для облаштування паркувальних зон. Передбачене встановлення паркоматів, запровадження мобільної системи плати за паркування. "Метою запровадження технічних новацій є те, щоб прибрати з паркувальної зони працівників, які збирають плату за паркування. Має залишитися лише контролер", - зазначив А.Швайка. Він повідомив, що ЛМР запропонувала 11 місць у центральній часині міста львівському підприємству, яке виробляє паркомати, де їх можна встановити. "Вартість одного паркомату 3-3,5 тис. євро. Міська рада не буде їх купувати, їх поставить підприємство. Воно зараз аналізує, де встановлювати", - сказав заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР. Він відмовився уточнити назву цього підприємства.
А.Швайка поінформував, що положенням також пропонується розширити перелік карних заходів за безоплатне паркування. Так на вузьких вулицях, куди не можуть в’їхати евакуатори, пропонується застосовувати пристрої для блокування коліс.
http://www.zaxid.net/newsua/2009/2/3/181029/
Fira February 9th, 2009, 05:07 PM У Львові презентували нові норми будівництва паркінгів
Сьогодні, 9 лютого, у Львові відбулося спільне засідання Ради з питань будівництва паркінгів, гаражів та автостоянок при Мінрегіонбуді України та архітектурно-містобудівної ради Львівської міської ради, на якому обговорювалися шляхи розв’язання проблем із паркуванням автотранспорту. Заступник голови Ради з питань будівництва паркінгів, гаражів та автостоянок при Мінрегіонбуду України Юрій Тарас поінформував, що з 1 лютого 2009 року набули чинності зміни до державно-будівельних норм, що забезпечують правову базу для будівництва паркінгів в Україні.
"Міністерство створило правову базу, яка дозволяє створити будь-яку кількість паркінгів на будь-яку кількість паркомість, підземні і наземні. Естафетна паличка передана місцевим владам. Першим зацікавився Львів", - зазначив Юрій Тарас.
За його інформацією, відповідно до цих змін, у житлових районах має бути забезпечене постійне зберігання усіх автомобілів, які належать мешканцям цього району, а також тимчасове зберігання автомобілів відвідувачів на рівні 20% від розрахункового парку автомобілів жителів району.
Належну увагу приділено зонам під’їзду спеавтотранспорту - комунального, автомобілям швидкої допомоги, пожежників, міліції. У цих зонах паркування автомобілів заборонене.
Мінрегіонбуд рекомендує реконструювати існуючі кооперативи одноповерхових гаражів у 3-5-поверхові механізовані гаражі, аналогічно - і відкриті автостоянки. Біля транспортно-пересадкових вузлів, наприклад станції електропоїздів, перехрестки транспортних магістралей, слід розміщувати багатоповерхові гаражі. Це має допомогти зменшити потік автомобілів, що в’їжджають щодня в місто. Їх водії можуть паркувати авто у цих "пересадкових" паркінгах, й далі користуватися послугами громадського транспорту.
За словами Ю.Тараса, Мінрегіонбуд зайняв принципову позицію щодо паркування автотранспорту в історично сформованому середовищі, в межах ареалів історико-архітектурнїо спадщини. Тут можуть розміщуватися виключно підземні паркінги.
Керівник архітектурно-планувальної майстерні №2 інституту "Містопроект" Віталій Дубина, презентуючи проект відкоригованого генерального плану Львова, показав, що більшість запропонованих Мінрегіонбудом новацій враховані в генплані для розв’язання транспортних проблем Львова. Зокрема, передбачено будівництво багаторівневих надземних паркінгів у житлових мікрорайонах та на транспортних вузлах і будівництво підземних паркінгів в центральній частині Львова.
За інформацією В.Дубини, на сьогодні у мешканців Львова налічується 125 тис. автомобілів. Рівень автомобілізації складає 170 автомобілів на 1 тис. мешканців. На сьогодні лише 55% забезпечені паркомісцями.
Генпланом передбачено, що у 2012 році кількість авто у львів’ян зросте до 145 тис. Рівень автомобілізації - до 200 автомобілів на 1 тис. мешканців. У 2025 році кількість автомобілів прогнозується на рівні 225 тис., а рівень автомобілізації - 300 авто на 1 тис. мешканців. "До 2025 року потрібно забезпечити 155 тис. паркомісць. Частину із них зможуть забезпечити забудовники, які будуватимуть нове житло. Це - на рівні 50-55 тис. стоянок. Ще 100 тис. має забезпечити місто", - поінформував В.Дубина.
http://www.zaxid.net/newsua/2009/2/9/150008/
nickmet12 February 10th, 2009, 04:41 PM Щось я цього будинку не можу пригадати. Де саме він знаходиться? Я чомусь не певен що то є його фронтальна частина, мені вона більше видається на задвірок. Хоча навіть як і для задвірка стан є жахливий. :ohno:
Це колишня бібліотека на площі Галицькій. утди мав переїхати історичний факультет Універу Франка, однак не склалося. бібілотеку виселили на пр. Шевченка. а будівля розвалюється. :ohno:
Fira February 10th, 2009, 09:03 PM О, свіжі львів'яни на форумі, вітання! Nickmet12, замельдуйся ось тут, як матимеш вільну хвилину.
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=296119&page=48
Tushkan February 11th, 2009, 08:46 AM Цей будинок вже будують. На розі Кримської і Зеленої. Офіційна адреса - Кримська 107.
http://i.io.ua/img_aa/large/0358/09/03580993.jpg
http://i331.photobucket.com/albums/l449/allitah/007.jpg?t=1234338606
http://i331.photobucket.com/albums/l449/allitah/005.jpg?t=1234338295
http://i331.photobucket.com/albums/l449/allitah/006.jpg?t=1234338330
Tushkan February 11th, 2009, 08:54 AM http://www.zaxid.net/images/news/full/ArticleImage_1_26396.JPG?
http://i331.photobucket.com/albums/l449/allitah/008.jpg?t=1234338838
XAPAKTEPHИK February 11th, 2009, 09:05 AM ^^ часом не дитсадок?
Tushkan February 11th, 2009, 09:08 AM До речі, як на мене, для Львова варто зробити окремий розділ, як в Києва чи Дніпропетровська. А то все намішано - аеролорт, стадіон, інші будівлі. Що скажете, колеги?
Tushkan February 11th, 2009, 09:10 AM ^^ часом не дитсадок?
Як раз дитсадок)))
XAPAKTEPHИK February 11th, 2009, 09:40 AM ^^ Тоді чудово! Якшо можна подивитися на будівлю і сказати шо це!
Бачили б ви той дитсадок в якому я виріс..... жах. У такому було б веселіше :)
nickmet12 February 11th, 2009, 11:58 AM О, свіжі львів'яни на форумі, вітання! Nickmet12, замельдуйся ось тут, як матимеш вільну хвилину.
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=296119&page=48
Дякую. Хоч я в екзилі ( в столиці) але я львів"янин :) вже мельдуюся.
nickmet12 February 11th, 2009, 12:22 PM До речі, як на мене, для Львова варто зробити окремий розділ, як в Києва чи Дніпропетровська. А то все намішано - аеролорт, стадіон, інші будівлі. Що скажете, колеги?
підтримую
wrc February 11th, 2009, 12:45 PM согласен! темболие город претендует на Евро и без своей страничке это глупо!!
Tushkan February 11th, 2009, 02:00 PM То ж давайте так зробимо, щоби всі львівські теми були в одному розділі. Хто тут цим командує?
Fira February 11th, 2009, 03:31 PM ^^ Ви хлопаки мабуть правил форуму не читали. Щоб створити окремий розділ необхідно назбирати хоча б ~20 тем по одному місту. Створенням розділів керують старші модератори, Артемка (місцевий мод) цього не може робити, але він знає з ким сконтактовуватись із тих інших модів. Я особисто не маю достатньо часу щоб зґенерувати стільки тем, до того ж я вже давно у Львові не мешкаю, тож не маю змоги робити правдивих оновлень. Хоча якщо хтось за таку справу візьметься, з радістю допоможу :cheers:
wrc February 11th, 2009, 03:46 PM тогда у Львова не будет 20 тем)
Tushkan February 11th, 2009, 04:00 PM ^^ Ви хлопаки мабуть правил форуму не читали. Щоб створити окремий розділ необхідно назбирати хоча б ~20 тем по одному місту. Створенням розділів керують старші модератори, Артемка (місцевий мод) цього не може робити, але він знає з ким сконтактовуватись із тих інших модів. Я особисто не маю достатньо часу щоб зґенерувати стільки тем, до того ж я вже давно у Львові не мешкаю, тож не маю змоги робити правдивих оновлень. Хоча якщо хтось за таку справу візьметься, з радістю допоможу :cheers:
Необхідну кількість тем при бажанні можна створити. Я в цьому проблеми не бачу. В цій темі вже стільки всього навалено - тільки погортати треба. А будуть теми - буде і оновлення. Я сам регулярно ходжу по місті і фотографую будови. Але тут цього нема де показувати, бо нема системи. Спробуйте знайти потрібну фотку - треба 50 строрінок передивитись. Порівняйте це з Емпорісом - там Львів проілюстровано краще за будь-яке інше місто України.
wrc February 11th, 2009, 04:13 PM Необхідну кількість тем при бажанні можна створити. Я в цьому проблеми не бачу. В цій темі вже стільки всього навалено - тільки погортати треба. А будуть теми - буде і оновлення. Я сам регулярно ходжу по місті і фотографую будови. Але тут цього нема де показувати, бо нема системи. Спробуйте знайти потрібну фотку - треба 50 строрінок передивитись. Порівняйте це з Емпорісом - там Львів проілюстровано краще за будь-яке інше місто України.
это хорошо! так надо тебе наснимать всяких домов которые строяться!!!
Tushkan February 11th, 2009, 04:35 PM это хорошо! так надо тебе наснимать всяких домов которые строяться!!!
Регулярно фотографирую. Сюда мало загружаю, потому что при теперешней системе это превратится в кашу.
kucher_if February 11th, 2009, 04:58 PM Львів'яни, ви мені нагадуєте Харків'ян коли ті теж просили окрему гілку для свого міста, а потім зрозуміли, що поки не буде достатньо тем нічого з того не буде, тому вони почали створювати теми для різних об'єктів і почали проявляти активність! тепер уже троха бамбук курять, за то мають свій розділ!!!!
тому моя вам порада, закликайте своїх друзів на форум, гугліть, знаходьте проекти, рендери, беріть фотоапарати в руки і бігайте по місту і знімкуйте будівництво! потом створюєте тему в Регіонах, аля "[Львів/Lviv/Lemberg]Бізнес центр "Європа" 25 floors, 85m вул.Липинського"
от щось в цьому дусі!!!!
назбираєте 20 тем і будете активно їх обновляти і будете мати свою гілку!!!
а потом хочете обновляйте, хочете куріть бамбук, ніхто її у вас не забере!!!!
Випрошувати не тре, старайтесь самі чогось досягати, а не просити!!!!!!
П.С.: Успіху і Бажання вам.
:cheers:
wrc February 11th, 2009, 05:32 PM Регулярно фотографирую. Сюда мало загружаю, потому что при теперешней системе это превратится в кашу.
ну так если не захотят тогда надо делать кашу))) а потом всё переннисут в отдельную ветку))
nickmet12 February 11th, 2009, 05:32 PM флуууд. себто 2 однакових повідомлення у різних топіках. по темі - можу взятися за топік торгові чи бізнес центри. існуючі майбутні. з впорядкуванням по рендерах і інфою. Також можна виділити окремий топік по новинах...
Askold February 11th, 2009, 05:53 PM Ne vvazhaju okremu gilku pro L'viv potriboju - nu sho v nas zaraz okrim Stadionu konkretno budujetsia? Majzhe nichogo.
nickmet12 February 12th, 2009, 10:16 AM Кінгкрос леополіс, Леополіс центр, БЦ Європа, ТЦ на Франка, готель на герцена - це нічого??
Так криза підзаморозила проекти, а стадіон будується хз через які домовленості.
Tushkan February 12th, 2009, 10:45 AM Це все стереотипи. Я періодично викладаю тут фотографії з львівських будов - а мені кажуть, що у Львові нічого не будується. Ну-ну... Може вам просто не цікаво? Таке теж буває.
Nickmet12 - я так розумію, ви маєте інформацію про деякі львівські об'єкти?
XAPAKTEPHИK February 12th, 2009, 12:16 PM ^^ Хлопці - тут хтось казав - ну неможливо гортати під 50 сторінок шоб шось знайти!!!
Зробіть окремі гілки для тих будов - йоп-перейоп!
А то все накупу - ноц не розбереш якшо не місцевий....
В натурі - давайте - звідтам і почнемо.
Fira February 12th, 2009, 04:48 PM Автовокзал – це не тільки перон для стоянки
Морально застарілий комплекс доповнять готелем, паркінгом і торговельним залом
Стрийський автовокзал збираються перетворити на поліфункціональний термінал. Таку проектну пропозицію від архітектурної групи СПД ФО розглядали на засіданні архітектурно-містобудівної ради департаменту містобудування.
Головний архітектор проекту Денис Белюх наголосив, що зараз є невідповідність функцій споруди сучасним ринковим умовам. “Змінилася кількісна і якісна структура пасажиропотоків, - каже архітектор. - Автовокзал не може функціонувати лише як перон”. Водночас оновлена будівля, за задумом групи архітекторів, повинна мати ту ж форму трилисника, як і зараз.
Вокзал умовно можна буде розділити на три частини: власне зону автовокзалу, зону обслуговування і торговельного центру та зону паркінгу. В оновленому терміналі запланували розмістити готель на 500 місць. Цокольний поверх доповнять торговельним рядом та кав’ярнею. На інших поверхах планують розмістити конференц-зал на 320 місць, ресторан, офісні приміщення, торговельні ряди та фаст-фуд. Проект також включає підняття терас, оскільки зараз вокзал технічно не може приймати автобуси єврокласу. Реконструкція дозволить збільшити кількість відправлень вдвічі.
Новий проект сприйняли неоднозначно. Схвальну реакцію, зокрема й начальника департаменту архітектури і містобудування Андрія Павліва, отримав сам факт модернізації автовокзалу, який вважають морально застарілим та небезпечним через його технічний стан. Однак один з архітекторів-творців існуючої будівлі Стрийського автовокзалу Микола Столяров вкрай негативно відреагував на запропонований Денисом Белюхом проект модернізації. Микола Столяров вважає, що автовокзал є пам’яткою архітектури, і реконструкцію його чи перебудову варто робити лише за участі авторів-архітекторів вокзалу.
Під час обговорення невиправданою назвали форму трилисника – вона, мовляв, збільшує теплозатрати приміщення і звужує його внутрішній простір, що суперечить прагматизму сучасної архітектури. Дійшли висновку, що проект потребує доопрацювання. А реконструкція автовокзалу потрібна, і вдвічі актуальною вона стає в контексті Євро-2012.
З досьє «Леополіса»
Будівництво Стрийського автовокзалу тривало від 1976 до 1980 року. Архітекторами проекту були М.Столяров та В.Сагайдаковський. За задумом архітекторів, вокзалу надали форму трилисника, яка ділить його на три зони: зону перед вокзалом з боку міської автомагістралі, зони прибуття і відправлення автобусів.
http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=71602
wrc February 12th, 2009, 05:19 PM хорошая новость!
InfraBuilder February 13th, 2009, 12:55 PM согласен! темболие город претендует на Евро и без своей страничке это глупо!!
+1.
kucher_if February 13th, 2009, 05:21 PM не знаю, може і було.
Офісний центр на вул. Науковій (м. Львів)
http://www.comfortbud.ua/gfx/_Lviv_/Naukova_of_c/25.jpg
На вул. Науковій завершена реконструкція лабораторного корпусу науково-дослідного інституту під офісний центр. Центр отримав назву "Оптіма Плаза"
Iснуюча будівля представляла собою незавершене будівництво дев'ятиповерхової споруди. До будинку було надбудовано десятий та одинадцятий поверхи. На першому поверсі запроектовані приміщення банківської установи, кафе, офісні приміщення, торгові приміщення. На другому поверсі - офісні та торгові приміщення. З третього по восьмий поверх займатимуть офісні приміщення. На останньому поверсі запроектовано зал засідань на 100 осіб, офісні та технічні приміщення.
Дата завершення будівництва - четвертий квартал 2007 року.
wrc February 13th, 2009, 06:03 PM було
asotUA February 16th, 2009, 02:18 PM А що, мені дуже подобається дезайн!
Fira February 17th, 2009, 12:28 AM Львів визнано одним із майбутніх IT-центрів
Поряд з 30-ма іншими містами світу Львів увійшов до переліку найбільш перспективних міст в світі для розвитку аутсорсингу в галузі IT-індустрії. Про це йдеться в дослідження провідної консалтингової компанії KPMG, - повідомляє прес-служба Львівської міськради з посиланням на finchannel.com.
Як повідомляє finchannel.com, в той час як провідні центри з аутсорсингу, такі як Шанхай та Бангалор, перенасичуються, нові центри мають шанс захопити велику частку послуг в галузі IT-аутсорсингу.
"Корпорації мусять знати, на які міста їм орієнтуватись у подальшому. Є багато місць в світі, які є здатними запропонувати відповідні аутсорсингові послуги. Однак, є нюанси, які стосуються навиків робочої сили, нішових спеціалізацій та стимулювання з боку органів влади. Саме ці аспекти дозволили нам виокремити ці 31 міста як зірки майбутнього", - повідомив голова групи IT-консультантів компанії KPMG Едж Зарелла під час щорічного форуму з питань аутсорсингу бізнес-послуг NASSCOM, який відбувся минулого тижня в Індії.
"Потреба в розвитку нових, ефективніших з точки зору затрат аутсорсингових напрямів виникла внаслідок економічних подій останніх кількох місяців. Компанії намагаються зменшити затрати як на довготермінових, так і короткотермінових проектах. Наше дослідження має на меті показати переваги різних міст", - повідомив Едж Зарелла.
До решти міст, які найшвидше розвиваються як центри IT-аутсорсінгу, дослідження зарахувало 10 міст в Північній та Південній Америці (Буенос-Айрес, Кампінас, Курітіба, Калгарі, Куеретаро, Боіс, Індіанаполіс), 10 міст в азійсько-тихоокеанському регіоні (Брісбен, Чанша, Ганчжоу, Ахмадабад, Джайкур, Нагпур, Пенанг, Давао, Ілойло, Хо-Ші-Мін) та 11 міст в регіоні Європи, Близького Сходу та Африки (Софія, Загреб, Каїр, Порт Луіс, Белфаст, Гданськ, Клуй-Напока, Ростов-на-Дону, Белград, Туніс та Львів).
http://www.zaxid.net/newsua/2009/2/16/143648/
Fira February 17th, 2009, 09:34 PM 17.02.2009 12:43
Львівські депутати виділили землю під будівництво транспортних розв’язок до Євро-2012
16 лютого під час сесії Львівської міської ради депутати виділили дві земельні ділянки під проектування та будівництво у Львові двох транспортних розв’язок - на вул. Ряшівській та перетині вулиць Стрийської-Наукової-Хуторівки.
Згідно з прийнятими ухвалами, для проектування та будівництва транспортної розв’язки на вул. Ряшівській від вул. Кульпарківської до вул. Патона у постійне користування управління капітального будівництва Львівської міської ради виділено 24 га землі. Під транспортну розв’язку на перетині вулиць Стрийської-Наукової-Хуторівки УКБ у постійне користування виділено 25 га за рахунок землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики та оборони.
http://www.zaxid.net/newsua/2009/2/17/124347/
Fira February 18th, 2009, 01:27 AM Хокейним містом Львів може стати ще цьогоріч
Іще до кінця цього року у Львові може постати льодовий палац. Загалом у нашій області планують спорудити три такі об’єкти. Необхідні кошти Кабінет Мі ністрів уже виділив, а міська ра да – земельну ділянку.
Ухвалою сесії Львівської місь кої ради від 4 грудня 2008 ро ку під спорудження льодового палацу відведено земельну ділянку орієнтовною площею 2,8 га на вул. І. Пулюя – вул. Трускавецькій. Водночас цього тижня стало відомо, що в межах державної цільової соціальної програми “Хокей України” Кабінет Міністрів виділив 150 мільйонів гривень на спорудження трьох льодових палаців у Львівській області.
Один із них з’явиться у Львові, інший – у Дрогобичі, а де збудують третій, наразі не відомо. “Пропонували міській владі Червонограда збудувати льодовий палац спорту, але вона відмовилася: мовляв, місту за бракне коштів на його утримання, – розповів “Газеті” виконавчий директор відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області Іван Яремко. – Нині розглядають варіант будівництва в місті Лева двох палаців. Інший може постати десь у районі проспекту Чорновола”.
За словами пана Яремка, для спорудження такого об’єкта потрібно вісім місяців. Але спершу коштом міського бюджету Львова треба здійснити проектування та будівництво систем тепло-, водо-, електропостачання та водовідведення. А для цього, за інформацією прес-служби місь кої ради, в місцевий бюджет роз витку необхідно закласти п’ять мільйонів гривень. Однак Кабінет Міністрів виділив кошти лише безпосередньо на будівництво критої спортивної споруди зі штучним льодом.
Нині у Львові функціонують три хокейні команди. Усі вони аматорські, тренуються та проводять матчі на ковзанці “Медик”. “Доступ до ковзанки в хокеїстів з’являється в так би мовити неліквідний час, тобто рано-вранці або пізно ввечері, – розповів “Газеті” заступник президента Федерації хокею Львівщини Михайло Чіканцев. – Звісно, спорудження льодового палацу сприяло б розвитку не тільки нашого виду спорту, а й фігурного катання чи ковзанярства. Але, щиро кажучи, настрій у мене вже не такий оптимістичний, як колись. Усі говорять, обіцяють, але про те, що справа зрушила з місця, можна буде сказати лише тоді, коли розпочнуть будівництво”.
http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2009/02/12/37050/
Fira February 18th, 2009, 01:29 AM Паркінги “підуть” угору
Від 1 лютоговсі приватні автомобілі у Львові повинні мати місце в гаражі або на стоянці поблизу місця проживання їх господарів. Окрім того, в спальних ра йонах необхідно створити умови для “гостьового” зберігання авто, для чого зарезервують 20% місць паркінгу. Такі зміни запроваджено в державно-будівельних нормах – повідомляє Zaxid.net.
За словами заступника голови Ради з питань будівництва паркінгів, гаражів та автостоянок при Мінрегіонбуді України Юрія Тараса, хоча Львів першим в Україні зацікавився новими нормами будівництва гаражів і паркінгів, у місті з цим надто багато проблем. Нині у Львові 170 тисяч автомобілів, і лише 55% із них мають місце ночівлі. І якщо нічого не робити, то проблема лише загострюватиметься, адже до 2025 року у Львові буде уже 225 тисяч автівок.
Частково труднощі вдасться подолати за допомогою гаражів під новозбудованими будинками. Натомість діючі тепер і нові гаражі доведеться переобладнувати на чотири- та п’ятиповерхові. Крім того, на під’їзді до центральної частини міста створять “перехоплюючі” паркінги, де автомобілісти зможуть залишити своїх сталевих коней і поїхати до середмістя громадським транспортом. Такі стоянки планують створити на перехрестях вул. Хмельницького-Липинського, Промислова-Липинського, Чорновола-Липинського, Замарстинів ська-Липинського, Ярошенка-Шевченка-Левандівка, основний вузол – на Привокзальній площі.
http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2009/02/12/37057/
Fira February 18th, 2009, 01:32 AM Поляки продовжать фінансувати реставрацію Вірменського та римо-католицького кафедрального соборів Львова
16 лютого. - Українсько-польська співпраця у сфері охорони об’єктів спільної культурної спадщини у цьому році продовжиться. Будуть продовжені роботи на Личаківському цвинтарі, у Вірменському та римо-католицькому кафедральному соборах. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
Як повідомила начальник управління охорони історичного середовища Ліля Онищенко, українська та польська сторона погодили порядок та терміни проведення робіт. «Під час зустрічі з представника департаменту у справах польської культурної спадщини за кордоном Міністерства культури і національної спадщини Польщі ми погодили всі питання нашої співпраці на цей рік. Так, буде зроблено ряд робіт у катедральному соборі, найголовнішою з яких є закінчення реставрації і встановлення на місце Гробу Господнього. Це заплановано зробити до кінця липня. Також продовжуватимуть реставрацію стінопису у Вірменському соборі. Роботи виконуватимуть знову таки наші і польські фахівці», – говорить Ліля Онищенко.
Крім того, триватимуьб роботи і на Личаківському цвинтарі. Так, протягом травня – листопада заплановано відреставрувати надгробки Артура Гротгера, Кароля Шайнохи, Маркіяна Шашкевича, Ісаковича та родини Вензель. Також проводитимуть розпочату минулого року інвентаризацію могил на кладовищі.
Усі роботи фінансуються Міністерством культури і національної спадщини Польщі.
http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2009/02/12/37092/
Fira February 20th, 2009, 04:27 PM У Львові відкрили Почесне консульство Бельгії
У Львові 20 лютого на вул. Івана Франка,14 відкрили Почесне консульство Бельгії в Західному регіоні України. Відкриття відбулося за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Бельгії в Україні Марка Вінка. Почесним консулом Бельгії у Львові став бізнесмен та спортсмен Ярослав Гарцула.
Робота над відкриттям консульства тривала два роки. Ярослава Гарцулу було обрано Почесним консулом у Львові, оскільки він вже 12 років співпрацює із бельгійськими бізнесменами та володіє англійською та французькою мовами. Сфера повноважень консульства поширюється на Львівську, Тернопільську, Івано-Франківську, Волинську області.
Метою відкриття консульства є налагодження ділової співпраці між Бельгією та Львовом. "Незабаром ми плануємо привезти торгову місію з Бельгії до Львова, нам цікава присутність у Львові, наші бізнесмени, незважаючи на кризу, готові інвестувати в Україну, тим більше, нам цікаво вести тут бізнес у зв’язку із Євро-2012. Незабаром представники 15 компаній приїдуть до Києва, аби ознайомитися із можливістю інвестування. Також це туристично привабливий регіон", - зазначив посол Бельгії.
Своєю чергою, Я.Гарцула повідомив, що бельгійські бізнесмени зацікавленні у будівництві на Львівщині заводу з виготовлення стелажів: "Більш чітких домовленостей з цього приводу ми досягнемо за два-три місяці".
http://www.zaxid.net/newsua/2009/2/20/140247/
orland February 21st, 2009, 08:19 PM НІМЕЦЬКИЙ ЛІДЕР З ПРОДАЖУ БУДІВЕЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ ТА ТОВАРІВ ДЛЯ ДОМУ – PRAKTIKER – ВІДКРИВАЄ ТРЕТІЙ ГІПЕРМАРКЕТ В УКРАЇНІ.
З більш ніж 420 магазинами в дев’яти країнах Praktiker Group є одним з чотирьох лідерів, що постачають в Європі товари формату „Зроби Сам”. Відкривши гіпермаркети у Макіївці (Донецьк) та Миколаєві, який став сотим магазином групи за межами Німеччини, Praktiker став першою міжнародною компанією у своєму секторі, що вийшла на ринок України. Наразі Praktiker продовжує експансію, відкриваючі напередодні новорічних свят третій гіпермаркет у Львові.
На загальній площі 8140 кв. м. представлено більш ніж 40 000 різноманітних товарів для будівництва, декору, садівництва та облаштування дому. Головний акцент компанія робить на асортименті та якості від найвідоміших світових виробників.
Гіпермаркет у Львові має власний паркінг на 400 місць, затишну кав’ярню та чудово обладнану торговельну залу. Просторі ряди, організована система інформаційних точок і кваліфікований персонал полегшують пошук необхідних товарів. До того ж, клієнти Praktiker можуть скористатися супутніми послугами: різка дерева, тонування фарби, оренда інструментів, а також доставка товарів додому.
Будівництво гіпермаркету тривало 10 місяців. Попри глобальну економічну кризу об’єм інвестицій у будівництво склав понад 10 млн євро. Така сума дозволила гіпермаркету відповідати європейським вимогам до приміщення, якості та широті асортименту, а також рівню обслуговування. Львівський гіпермаркет забезпечив роботою 106 чоловік.
„У нас є все, щоб надихати професіоналів зі звичайними людьми на реалізацію найсміливіших будівничих та дизайнерських ідей”, – каже генеральний директор Praktiker-Україна Міхаель Трапп. Щоб наочно продемонструвати, як Praktiker надихає звичайних людей на оригінальні рішення, наріжною складовою кампанії відкриття гіпермаркету стало міське середовище. Чимало лавочок та стін у місті будуть перетворені у справжні витвори мистецтва за допомогою товарів, які можна знайти тільки у Praktiker. „Концепція „все під одним дахом”, – продовжує пан Трапп – „передбачає, що навіть одне відвідання гіпермаркету наблизить Вас до створення будинку Вашої мрії. Ми впевнені, що формат „Зроби Сам” близький українцям. Саме тому, вже найближчим часом ми плануємо відкрити ще кілька магазинів – у Києві, Одессі та інших великих містах”.
Гіпермаркет Praktiker у Львові
Сокільники, вул. Стрийська, 30
Час роботи: 08:00-21:00
Тел.: 8 (032) 242 91 50
Факс.: 8 (032) 242 91 59
www.praktiker.ua
Відкриття 20 грудня 2008 року
http://www.praktiker.ua/praktiker-international/html/uk_UA/305648/index.html#anker_305649
http://www.praktiker.ua/praktiker-international/get?versionNum=0&contentElementRef=cbi:///cms/311273&mediatype=html
http://www.praktiker.ua/praktiker-international/get?versionNum=0&contentElementRef=cbi:///cms/311277&mediatype=html
http://www.praktiker.ua/praktiker-international/get?versionNum=0&contentElementRef=cbi:///cms/311279&mediatype=html
http://www.praktiker.ua/praktiker-international/get?versionNum=0&contentElementRef=cbi:///cms/311282&mediatype=html
http://www.praktiker.ua/praktiker-international/get?versionNum=0&contentElementRef=cbi:///cms/311283&mediatype=html
http://www.praktiker.ua/praktiker-international/get?versionNum=0&contentElementRef=cbi:///cms/311292&mediatype=html
Фото
http://www.praktiker.ua/praktiker-international/html/uk_UA/311261/index.html#anker_311262
IllyaDe February 21st, 2009, 08:41 PM а от дівчата на першій світлині навіть дуже і нічого, таких як раз і треба відправляти на міс Всесвіт
_Hawk_ February 21st, 2009, 09:59 PM а от дівчата на першій світлині навіть дуже і нічого, таких як раз і треба відправляти на міс Всесвіт
Угу,треба вже створити тему присвячану Українським красуням,тіпа Красуні твого міста.В КР тема про дівчат вже є але там викладують фотки своїх дівчат,а це вже зовсім інше.
IllyaDe February 22nd, 2009, 11:04 AM ги, щоб усі туди переїхали з проектів будівництва як китайці :lol:
Askold February 22nd, 2009, 11:09 AM Угу,треба вже створити тему присвячану Українським красуням,тіпа Красуні твого міста.В КР тема про дівчат вже є але там викладують фотки своїх дівчат,а це вже зовсім інше.
Давно про це думав - але не знаю де розмістити гілку. Хотілося би в інтернаціональні секціі щоб розрекламувати нашу країну але не знаю де саме.
IllyaDe February 22nd, 2009, 11:18 AM Давно про це думав - але не знаю де розмістити гілку. Хотілося би в інтернаціональні секціі щоб розрекламувати нашу країну але не знаю де саме.
всі і таки іноземці знають що краще дружину обирати в Україні, тому краще на Батьківщині, щоб усі у госці ходили, а там диви і в архітектуру полізять як на дівок на дивляться :)
_Hawk_ February 22nd, 2009, 10:35 PM всі і таки іноземці знають що краще дружину обирати в Україні, тому краще на Батьківщині, щоб усі у госці ходили, а там диви і в архітектуру полізять як на дівок на дивляться :)
На**й іноземців, кращі та найкрасивіші дівчата мають Українцям діставатись,а вони хай женяться на своїх 150 кілагромових бігімотінах,які навіть готовити не вміють і постіно всім не довольні.
Хоча в нас дівчата найкрасивіші,але от їхні стереотипі про гламурне життя мене добиває,треба перевоспитувати:bash:наприклад в Полячок взагалі нема такого понятя як Гламур,багатство їх чомусь не цікавить,а більше цікавить яка людина.В нас такі тоже зустрічаються але то переважно селючки,або провінціали з не величких міст.
Sergiy Gordienko February 23rd, 2009, 12:04 AM да ну, вы посмотрите на них))
такие испуганные глаза))) не думаю что они думают о багатстве)
IllyaDe February 23rd, 2009, 11:14 AM да ну, вы посмотрите на них))
такие испуганные глаза))) не думаю что они думают о багатстве)
а навіщо їм думати про багатство?
таких як рах і не вистачає Україні(простих та гарних):)
alfichek February 26th, 2009, 09:20 PM http://zaxid.net/article/35554/
Iнтерв'ю
26.02.2009 08:25
Наш діловий центр сформує попит у Львові, – Нестор Поліщук
– Наш діловий центр – це буде маяк, своєрідний «Бурж аль-Араб» у Львові, у Західній Україні. «Бурж аль-Араб» – це єдиний у світі семизірковий готель у Дубаї, висотою 350 метрів.
Сегмент бізнес-центрів у Львові має великий потенціал, який ґрунтується на великому потенціалі Львова як однієї з найбільших ділових столиць України. Про це часто говорять аналітики, це знають і самі бізнесмени. Цікаво, що, на їх думку, ця перспектива перетвориться у дійсність зовсім скоро.
Пропонуємо увазі читачів ZAXID.NET інтерв'ю з інвестором спорудження у Львові бізнес-центру нового рівня Нестором Поліщуком.
- Чому ви обрали Львів для реалізації цього проекту?
- Львів у нас асоціюється зі столицею Галичини, а Галичина з прадавніх часів була центром культури в широкому розумінні, державництва. Була столицею не тільки Галицько-Волинського князівства, історично це був форпост усієї Європи. Львів - центр Галичини і ворота в Європу.
Попри те, що Львів поки що недостатньо розвинений як центр промисловості, як центр великого бізнесу, але місто має таку історію, яку практично жодне інше місто України немає. У Києві вона знищена, ця безперервність. Львів зберіг і має наступність. Тут збереглася генетична пам'ять.
Ми віримо, що Львів стане великим промисловим і бізнесовим центром. Зокрема через те, що це місто - ворота в Європу. Але насамперед тому, що Львів має великий науковий і людський потенціал.
У виборі Львова зіграв ще й особистий чинник, сімейний. Мої діди і прадіди жили в Австро-Угорщині, мали маєтності біля Збруча. Мама дуже вболівала за долю України. Вона була депутатом народних зборів, голосувала у 1939 році за возз'єднання України. Тоді вона була дуже щаслива, і казала: «Тепер ми дамо собі раду!» Історія повернула інакше. І щоб здобути освіту, мені довелося їхати до Києва. Я з 1967 року живу в Києві.
Я завжди думав, що як тільки з'явиться можливість, Західна Україна почне дуже швидко розвиватися. На превеликий жаль, цього не сталося. Мені дуже боляче, що після виходу з СРСР у Західній Україні відбулася така глибока руйнація. Основна маса людей працює де завгодно - в Європі, і в Києві, але не у себе вдома, обслуговує всю Європу. Це взагалі для мене нонсенс - наші високоосвічені люди роблять найбруднішу роботу для іноземців, бо ті краще забезпечені. Я з цим не можу змиритися, і ніколи не змирюся.
- Ви вважаєте, що за декілька років у Львові може пожвавитися ділова активність?
- Поки що я відношу Львів до другої категорії міст, де розвинені ділові кола. У першій категорії - південь України, Донбас, Харківщина, Дніпропетровщина. У Львові поки що немає великий грошей. Великі підприємства, в тому числі великі європейські і світові бренди зареєстровані і платять податки в Києві, хоча багато з них працює і у Львові.
Враховуючи ці моменти, ми віримо, що з часом, за два-три роки, у Львові буде істотне пожвавлення ділової активності, бізнесу. З якого середовища воно почнеться? З культурного, наукового, туристичного, точно визначити важко...
Безперечно, сподіваємося, що 2012 рік також дасть поштовх до розвитку міста. Тисячі, сотні тисяч людей побувають у Львові, і побачать, що це місто дуже близьке до інших столиць Європи: до Відня, Парижу, Мілану.
Я впевнений, що великі компанії, зокрема європейські, світові бренди, які мають свої головні офіси в Києві, прийдуть сюди відкривати свої офіси. Їм буде зручніше проводити ділову політику у Львові, а може й починаючи зі Львова. Враховуючи це, ми розпочинаємо будівництво бізнес-центру у Львові.
- Проте чи буде попит на бізнес-центр такого високого класу в нашому місті?
- Вважається, що коли є потреба, потрібно шукати засоби для задоволення цієї потреби. Що робимо ми? Ми йдемо для того, щоб змінити цю формулу. Не попит буде формувати бізнес-центр, збудований бізнес-центр сформує попит. Людям захочеться працювати і робити бізнес у нас.
- Чому захочеться?
- Це буде перший у Львові високофункціональний діловий центр. Це буде ціле ділове містечко в одному будинку. Ми зробимо все для того, щоб наш офісний центр був привабливим для бізнесу. Ми створимо ідеальні умови праці для ведення бізнесу, для такої праці.
Зараз компанія, яка знаходиться в радіусі ста кілометрів від Львова, а Київ і східні міста значно далі, робить вибір, де розмістити свій офіс, відповідно до існуючих умов роботи і життєзабезпечення. Зазвичай вирішується: «Краще будемо літати до Києва, на Схід. Бо у Львові належні умови для ведення цього бізнесу ще не створені». Ми їх створимо. Львів буде привабливим для західних бізнесових кіл.
- Яким чином?
- Перш за все, буде забезпечене безперебійне постачання усіх необхідних ресурсів. Ми передбачимо два-три незалежні джерела енергетики.
Питань із водою не буде. Якщо буде потрібно, то зробимо свою артезіанську свердловину. Якщо говорити відверто, то я розумію проблеми Львова. Вони об'єктивні, але значною мірою говорять про недостатню увагу влади до потреб людей. Я проти, щоб робити у Львові революцію. Водночас я проти того, що люди миряться з недоліками, не сприймають способів виходу з проблеми.
Крім безперебійного постачання води, електроенергії, тепла, ми забезпечимо безмежні можливості зв'язку. Будуть усі засоби і в необмеженій кількості.
Приміщення будуть влаштовані таким чином, щоб їх легко було адаптовувати до потреб, смаків клієнтів. Внутрішні стіни будуть звуко- та теплопоглинаючі, але адаптативні. Їх можна буде пересувати так, щоб адаптувати внутрішній простір до потреб орендарів. Якщо компанії потрібен один великий зал - будь ласка, хочуть поділити на кабінет - ми це теж можемо зробити. Для кожного ми підбиратимемо колір стін, декор, меблі.
Потреби клієнтів враховуються до найдрібніших аспектів, аж до того, хто саме з персоналу має обслуговувати офіс конкретного орендаря. До потреб, а навіть примх орендарів ми прислуховуємося.
У бізнес-центрі обов'язково буде передбачена місце, де можна поїсти дешево і смачно. Там не буде гурманства. Це для тих, чия кишеня дозволяє такий спосіб харчування. Але буде й ресторан або вищого рівня кафе, де буде інше меню, весь набір для людей, які звикли до шикарного обслуговування і до білосніжних накрохмалених скатертин та кришталю.
У бізнес-центрі будуть працювати банки, міні-маркети, бюро туристичних послуг, перукарня, залізничні, авіаційні та автобусні каси. До послуг клієнтів - підземні парковки або стоянки на вулиці з цілодобовою охороною.
До нашого бізнес-центру будуть приходити фотографуватися молоді люди, що беруть шлюб, от побачите. А ті, хто тут працюватиме, не буде квапитися йти додому.
- Щоб забезпечувати такий рівень сервісу, потрібна дуже фахова команда, чи не так?
- Чим відрізняється високий рівень обслуговування і просто обслуговування. Рівень у тому, щоб не було видно персоналу, і клієнти не задумувалися над тим, хто це забезпечує.
Хіба може дозволити всесвітньо відома компанія, щоб, коли вони працюють, їм у вікна заглядав альпініст, який миє вікна? Звичайно, ні. Тому всі роботи з прибирання, профілактичні, ремонтні мають виконуватися за відсутності орендарів. Якщо є нагальна потреба, це може робитися тільки вночі чи у вихідні, чи під час канікул.
У львівському бізнес-центрі буде фаховий і ввічливий персонал. Вони пройдуть стажування у нашому бізнес-центрі «Горизонт Бізнес Таувер» у Києві. А тут ми маємо свої традиції, нам виповнюється 10 років.
У нас орендують офіси компанії, чиї імена - це світові бренди. Досить сказати, що така відома компанія як ВВС з самого початку, відколи вирішила працювати в Україні, працює у нас, і навіть веде з цього офісу радіопередачі. Ми щасливі, що світові компанії такого рівня працюють у нас. Їм комфортно в нас. Це означає, що їх влаштовує все - і ціна, і рівень обслуговування, і рівень безпеки. Ми хочемо, щоб так було у Львові. Щоб людям було комфортно працювати, щоб вони були спокійні за свою особисту безпеку і майно, щоб вони відчували повагу до себе. І я абсолютно впевнений, що ми цього доб'ємося.
- Вочевидь, бізнес-центр буде висотною будівлею?
- До питання визначення висотності будівлі ми ставимося дуже серйозно. Це буде маяк, своєрідний «Бурж аль-Араб» у Львові, у Західній Україні.
«Бурж аль-Араб» - це єдиний у світі семизірковий готель у Дубаї, висотою 350 метрів. Перебуваючи там, я зрозумів, чому він семизірковий, і чому так називається. Це світило, це еталон. Ми далекі від того, щоб будувати еталонний діловий центр. Але він буде значно кращий від існуючих. І ми думаємо, що на нього будуть рівнятися інші, підтягуватися до нашого рівня.
І щоб цю ідею сприйняли самі львів'яни, ми провели заміри на місцевості. Використали для цього давній спосіб, який колись застосовували, будуючи церкви. Колись на місці, де збиралися зводити храм, розпалювали вогонь, і за допомогою диму визначали те, як вписуватиметься висотна церква у краєвид міста.
Вогнищ у Львові ми не розпалювали, а запустили на вул. Чорновола повітряні кулі. За цим спостерігали з оглядового майданчика Високого Замку, щоб уявно спроектувати висоту майбутнього офісного центру, наочно переконатися, що ця будівля не тільки не спотворює Львів, але й значно урізноманітнює його вигляд. Пізніше ми побачили доволі схвальні відгуки у пресі на цю акцію, і жваве обговорення проекту.
- Перш, ніж почати будівництво, необхідно придбати земельну ділянку та пройти низку дозвільних і погоджувальних процедур. Як можна оцінити у цьому сенсі співпрацю з місцевою владою?
- Земельну ділянку на вул. Чорновола, 45б для будівництва бізнес-центру було придбано на аукціоні. Ми були дуже приємно здивовані форматом проведення аукціону, адже багато важливих аспектів одразу були закладені в умовах аукціону. У Львові фактично відкрита зелена вулиця для інвесторів. Влада Львова у цьому питанні поводиться добре, як ніяка інша. У Києві отримати землю було б значно важче, бюрократично складніше.
Зараз відбувається обговорення передпроектної документації. Дуже жваво, дискусійно. Але це на користь справі. У таких дискусіях краще проробляється доля будинку, ми зацікавлені, щоб вона була якомога раціональнішою, красивішою, а відтак, прибутковішою.
Жодних перешкод ми не помітили. Навпаки, ми бачимо величезне бажання і реальну підтримку влади у розвитку бізнеспроектів. Найближчим часом буде погоджено передпроектну документацію, і тоді ми почнемо підготовчі роботи до будівництва.
Плануємо за 1,5-2 роки повністю завершити будівництво, і здати об'єкт в експлуатацію, поселити перших людей.
- Як можна окреслити ціновий сегмент, в якому буде працювати бізнес-центр?
- Він буде вищий, ніж є зараз у так званих бізнес-центрах, переобладнаних житлових будинках. Він буде дорожчим, але не буде найдорожчим. Ми не можемо зараз сказати, якою буде точна ціна, її визначатиме ринок.
До нас прийдуть люди, які вміють і хочуть працювати, заробляти гроші, і які хочуть, щоб ніщо не заважало їм у цьому. Навпаки, щоб умови їх праці були сприятливими. Ми впевнені, що вони виберуть нас, і в тому числі через ціну. Щодо ціни ми домовимося. Ціна буде абсолютно індивідуальною, залежно від орендарів і їхніх потреб. У нас ціни в київському центрі навіть в рази відрізняються. Вони ґрунтуються на запитах, потребах і вимогах, можливостях компаній-орендарів.
Ми не хочемо з кимось конкурувати. Ми просто запропонуємо свою нішу, цікаву людям.
- На яку окупність проекту ви розраховуєте?
- Термін окупності залежатиме від того, яку ціну оренди ми зможемо призначити. Швидше за все, на початку ми не будемо укладати довготермінові орендні угоди. Спершу ціни оренди можуть бути дещо занижені, щоб люди могли оцінити наш рівень послуг. Ми будемо працювати над тим, щоб стало престижно орендувати офіси у нас.
Загалом же для такого типу об'єктів термін окупності 10-15 років, це - нормально. Будемо прагнути до цього.
Fira March 2nd, 2009, 10:49 PM Львів поверне собі землю для доріг
2 березня. - Для початку – анекдот. До американського фермера приходить інженер залізниці: "Через Вашу ферму ми плануємо прокласти залізничну колію". "І ви думаєте, що я буду кожен раз вставати вночі, щоб відкрити хвіртку, аби він проїхав?".
Львівська мерія залізничної колії поки-що не будує, однак дороги розбудовувати намір має, щоб до моменту проведення Євро чемпіонату-2012 у нас хоч трохи стало легше з транспортним сполученням. Для цього планується продовжити вулицю Ряшівську з транспортними розв"язками до вулиць Патона та Кульпарківської а також транспортну розв"язку на перетині Стрийської-Наукової-Хуторівки.
Проблема полягає в тому, що значна частина землі, через яку планується прокласти нові траси належить не місту – розповів заступник начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Ігор Гуменчук. Загалом йдеться про сім гектарів землі. Зараз значна частина цих земельних ділянок використовується садово-городніми кооперативами, ще частина – під торгові павільйони, які в принципі можливо перенести в інше місце. Частина землі має конкретних господарів, і в цьому випадку йдеться про викуп цих ділянок, Ще частина використовується без дозволу та права власності – така земля буде просто вилучена.
Ігор Гуменчук розповів, що вже проведено інвентаризацію земельних ділянок і згодом відбудеться їх грошова оцінка. Подальший механізм – виділення грошей на викуп землі із бюджету.
Зауважимо, що досі місто лише виступало продавцем земельних ділянок, це ж буде фактично перший випадок, коли воно стане покупцем землі. Безпосередньо в бюджеті грошей на викуп земельних ділянок не передбачено, там йдеться про фінансування будівництва доріг – зазначив у коментарі "Газеті" депутат ЛМР Юрій Батюк. Тож, за його словами, депутати вимагатимуть від міського голови пояснення, за рахунок яких саме коштів він планує робити викуп землі. До того ж, якщо йдеться про вулицю Ряшівську, то більша частина її планується по межі парку, і майже ніяких споруд там не має: "Якщо не помиляюсь, в зону цього будівництва потрапляє одна автозаправка та автомийка", – розповів Юрій Батюк.
http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2009/02/26/37212/
asotUA March 3rd, 2009, 08:57 AM а от дівчата на першій світлині навіть дуже і нічого, таких як раз і треба відправляти на міс Всесвіт
тА що з права Зачотна!:)
Playmaker March 4th, 2009, 03:26 PM У Львові завершили перший етап будівництва фундаменту стадіону
http://sport.img.com.ua/img/forall/a/5334/70.jpg
Компанія Азовінтекс закінчила будівництво прямої частини фундаменту на північній трибуні майбутнього стадіону для Евро-2012 у Львові. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
Вартість першого етапу будівництва фундаменту стадіону склала близько 7 млн грн.
За словами керівника дирекції з будівництва стадіону Віталія Сулими, вже сьогодні будівельники розпочали вирівнювання і підготовку ділянки під будівництво прямої частини фундаменту на східній трибуні стадіону.
Згідно із ґрафіком будівництва стадіону, в березні буде споруджено фундамент під східну і південну трибуни.
Раніше повідомлялося, що у Львові дотримуються всіх ґрафіків будівництва стадіону до проведення фінальних матчів Чемпіонату Европи з футболу Евро-2012.
http://ua.korrespondent.net/sport/761993
Fira March 4th, 2009, 11:39 PM http://www.phototrans.eu//images/photos/big/17/299799.jpg
http://www.phototrans.eu/14,299799,0.html
Uvaha na zadnij plan svitlyny... :)
Fira March 5th, 2009, 12:02 AM Vidremontovana vulycja Čuprynky...
http://www.phototrans.eu//images/photos/big/42/299778.jpg
http://www.phototrans.eu//images/photos/big/33/300045.jpg
http://www.phototrans.eu//images/photos/big/22/301322.jpg
http://www.phototrans.eu/14,299778,0.html
http://www.phototrans.eu/14,300045,0.html
http://www.phototrans.eu/14,301322,0.html
Askold March 5th, 2009, 04:38 AM Chysten'ko v Lembergu :)
Fira March 5th, 2009, 06:37 PM Для розбудови інженерно-транспортної інфраструктури Львова до цієї спортивної події міськрада прийняла дві ухвали – будувати магістраль на вул. Ряшівській (з розв’язками від вул. Кульпарківської до вул. Патона) і транспортну розв’язку на перетині вулиць Стрийської, Наукової і Хуторівки
Як розповів заступник начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Ігор Гуменчук, для будівництва транспортних розв’язок вилучатимуть або викуплятимуть земельні ділянки, які перебувають у користуванні юридичних і фізичних осіб або мають власників. Щодо Стрийської-Наукової-Хуторівки, то там треба припиняти договори оренди на 15 МАФів та вилучати приватні та орендовані ділянки.
Для будівництва магістралі на Ряшівській треба буде вилучити 47 ділянок з власності двох садово-городніх кооперативів. Загалом передбачено вилучити понад 7 гектарів земельних ділянок, з них компенсовано буде лише 6,5 га (це загальна площа земельних ділянок приватної власності). За словами Ігоря Гуменчука, усіх землекористувачів запросили до мерії – аби з’ясувати питання подальшого користування ділянками. На це визначено 7-10 днів. Після індивідуальних співбесід із землевласниками управління замовить ліцензованим організаціям експертну оцінку вартості цих ділянок - для їх подальшого викупу, а також оцінку вартості майна, яке є на ділянках.
Якщо землевласник не погодиться із цією оцінкою (а так, швидше за все, буде. – Авт.), міська рада може дещо збільшити вартість землі, але в межах розумного. Проте такі дії не можуть бути стандартними для всіх, каже чиновник. Після цього на сесію представлять проект ухвали щодо виділення коштів ЛМР для викупу цієї землі (для приватних власників). Щодо орендарів, то угоди оренди їм не продовжать. Власникам МАФів запропонують іншу земельну ділянку для їх встановлення. Якщо особа добровільно не погодиться на вилучення землі, справу розглядатимуть в судовому порядку. Проте Ігор Гуменчук сподівається уникнути судової тяганини. Управління проводитиме широку роз’яснювальну роботу, аби громадяни зрозуміли, що їхні ділянки справді потрібні місту.
http://www.wz.lviv.ua/pages.php?atid=72170
Fira March 5th, 2009, 08:14 PM У Львові створять Меморіальний музей жертв тоталітаризму "Тюрма на Лонцького"
5 березня депутати на сесії Львівської міської ради проголосували за те, щоб створити Меморіальний музей жертв тоталітаризму "Тюрма на Лонцького".
Нагадаємо, у вересні минулого року Львівська міська рада оголосила міжнародний відкритий конкурс на кращу концепцію втілення ідеї Меморіального комплексу пам’яті жертв окупаційних режимів у Львові.
Довiдка ZAXID.NET
У вересні за підсумками міжнародного відкритого конкурсу на кращу концепцію втілення ідеї Меморіального комплексу пам’яті жертв окупаційних режимів конкурсна комісія відзначила кращі роботи. В рамках конкурсу було визначено лише 3 місце. 3-тє місце - конкурсна пропозиція, яка є найближчою до заданої тематики і найкраще пропрацьованою (під назвою - "132465", автори ПП "Архітектори Чаплинський Трофименко") - винагородити сумою 2500 Євро. Заохочувальні премії отримали пропозиції: "200266" архітектор Рибенчук Микола Миколайович) - 1300 Євро; "В’язниця волі 153482" (автор архітектор Маркіян Коссак) - 900 Євро; пропозиціям "100219" (Австрійська архітектурна фірма PASMOS, автори Robert Voros, Piter Eichberger) та "888888" (автор архітектор Михайло Ягольник) - по 900 Євро.
http://www.zaxid.net/newsua/2009/3/5/172733/
IllyaDe March 5th, 2009, 08:16 PM о дивлюся у вас теж вже кладуть безшовні рейки
це радує
Fira March 5th, 2009, 08:19 PM Ti rejky počaly pošyrjuvatysja Ukrajinoju jakraz zi L'vova. L'viv kupyv tu tehnologiju u čehiv šče v kinci 90yh :)
Клайд March 6th, 2009, 03:57 PM Купил,не значит что внедрил..
Fira March 6th, 2009, 04:05 PM ^^ Sumarno vže ~20km kolij perešyly. Ce odyn z najbil'šyh pokaznykiv po Ukrajini.
_Hawk_ March 6th, 2009, 07:31 PM Житловий будинок вул. Олеся, 25
Площадь застройки: 3735 кв. м
Общая площадь: 9477 кв. м
Строительный объем: 57673 куб. м
http://www.tpk.ua/application/uploads/fbani3h8b/hz5nhnf62_1_m.jpg
http://www.tpk.ua/application/uploads/fbani3h8b/hz5nhnf62_2_m.jpg
http://www.tpk.ua/application/uploads/fbani3h8b/hz5nhnf62_3_m.jpg
Житловий будинок вул. Кульпарківська, 158в
http://www.tpk.ua/application/uploads/fbani3h8b/7284asezh_1_m.jpg
http://www.tpk.ua/application/uploads/fbani3h8b/7284asezh_2_m.jpg
http://www.tpk.ua/application/uploads/fbani3h8b/7284asezh_3_m.jpg
_Hawk_ March 6th, 2009, 07:32 PM Опера-пасаж
http://www.tpk.ua/application/uploads/4h43sea46/4nt3bn989_1_m.jpg
http://www.tpk.ua/application/uploads/4h43sea46/4nt3bn989_2_m.jpg
http://www.tpk.ua/application/uploads/4h43sea46/4nt3bn989_2_s.jpg
http://www.tpk.ua/application/uploads/4h43sea46/4nt3bn989_3_m.jpg
Трьохповерховий будинок № 6 по вул. Л. Курбаса збудований в 1895-1896 роках
був відомий як готель Belle Vue. Внутрішнім двориком, який служив пасажем,
будинок пов’язаний з чотирьохповерховим будинком на проспекті Свободи, 27
(пам’ятка архітектури ХІХ ст.). В будинках, які складають комплекс,
збереглися фасади, які виходять на пр. Свободи та вул. Л. Курбаса, деякі
елементи конструкцій перекрить та окремі фрагменти декору. Першою стадією
проектних робіт була розробка заходів по виведенню комплексу з аварійного
стану. Фахівцями ТОВ «Архітектурне бюро „АБ”» старі та невеликі підвали, що
частково збереглися під будинками, перетворено на повноцінний підвальний
поверх під всім комплексом (завдяки пониженню рівня підлоги існуючих
підвалів шляхом влаштування монолітної залізобетонної плити, яка одночасно
виконала роль підсилення фундаментів усіх споруд комплексу та утворенням
підвалу у внутрішньому дворику-атріумі). Проектом реконструкції комплексу
передбачається підвали та приміщення 1-3 поверхів в обох будинках і 4-го
поверху зі сторони вул. Л. Курбаса пристосувати під торгові приміщення
(салони, бутіки). На 4-му поверсі також запроектовано ресторан для
відвідувачів пасажу, а на надбудованих 5-му та 6-му поверхах розташовані
дворівневі квартири. Над торговими залами зі сторони вул. Л. Курбаса
передбачені технічні приміщення. Передбачається реконструкція наскрізного
проходу у внутрішній дворик з влаштуванням перекритого скляним куполом
атріуму на висоту 4-х поверхів. Для відвідувачів комплексу у внутрішньому
дворику-атріумі запроектовано ліфти та ескалатори. Існуючі сходи обох
будинків реконструюються та облаштовуються ліфтом для мешканців квартир.
Надбудова запроектована так, що не проглядається з рівня землі, що дозволяє
фасади обох будинків візуально залишити без змін. На даний час комплекс
будівель знаходиться в стадії будівництва та реконструкції. Практично
завершуються загально-будівельні роботи, встановлені ескалатори.
http://www.tpk.ua/application/index.php/contest/projects/189/
Askold March 7th, 2009, 01:33 AM Ostannia novyna duzhe pryjemna, diakuju.
Pablitisimo Maximo March 7th, 2009, 09:52 PM Не можу сказати, що я радію надбудові історичного будинку у центрі Львова двома поверхами.:(
Chef March 7th, 2009, 11:05 PM Не можу сказати, що я радію надбудові історичного будинку у центрі Львова двома поверхами.:(
зараз у Львові такого багато як і фарбування в різні кольори фасадів і т ін
Bandera March 8th, 2009, 05:33 AM Chysten'ko v Lembergu :)
Як би ще будинки реставрували то взагалі їм ціни би небуло.
asotUA March 8th, 2009, 01:56 PM еехх прикольно там у вас транспорт їздить по тих вулицях де трамваї.:) Треба орієтвуватись і бути обережним коли ззаді трамвая їдеш чи обжанаєш його. У нас впринципі так само буває на нашій головній вул. Соборній але у нас якось більше такого і тому було б напевно тяжко комусь слідкувати як їй їхати коли перший раз у Львові. Но з часом усі звикають я думаю:cheers:
P.S ага, і правда чистий на останніх фотках)) Доречі, чому ще старі траліки, Шкоди?...всеж таки керувальники самого підприємства ЛАЗ понімаєш:lol:, де ті красавці з низкою підлогую?
Chef March 8th, 2009, 07:11 PM Бц на пл. Петрушевича
http://stts.mosfont.ru/photo/149270.jpg
_Hawk_ March 8th, 2009, 07:25 PM Chef,вітаєм на форумі!!!...відміться тут http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=296119&page=52
Дякую за фото,БЦ вже видно майже добудували.
Askold March 9th, 2009, 06:11 AM Íå ìîæó ñêàçàòè, ùî ÿ ðàä³þ íàäáóäîâ³ ³ñòîðè÷íîãî áóäèíêó ó öåíòð³ Ëüâîâà äâîìà ïîâåðõàìè.:(
- Tse ne stil'ky nadbudova jak vidtvorennia dahu z mansandramy (nu mozhe trohy bil'she vikon prylipyly). Ne zabuvaj sho pid chas vijny dahy bagatioh budynkiv buly znachno vyschi ale koly vony zgorily to sovok jih ne vidbudovuvav. Te same i v Kyjevi - bagato budivl' v istorychnomu tsentri zalyshylysja bez dahiv.
Pablitisimo Maximo March 9th, 2009, 10:05 AM З того даху у когось буде чудовий вид на весь старий Львів.:|
Fira March 9th, 2009, 03:52 PM Nepohano. Ja by tišyvsja jakby šče htos' pasaž Mykulec'koho zibravsja vidnovyty...
Fira March 11th, 2009, 05:42 PM Випита пляшка пива в парках Львова може коштувати від 85-300 грн. Відео
Відтепер оберігати здоров’я мешканців має заборона на продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів у місцях масового перебування людей. Зокрема, від спиртних напоїв та цигарок очистять парки Львова. Щоправда, заборона на продаж алкоголю та тютюну торкнулася тільки маленьких кіосків.
За дотриманням заборони стежитиме спеціальна служба податкової інспекції, виявлятиме порушників і влада.
За продаж спиртного та цигарок у парковій зоні сьогодні вже можуть відібрати ліцензію, продавцям доведеться заплатити і штраф: спершу 1700 грн, а за повторне порушення – вдвічі більше.
Штрафи передбаченні і для тих, хто любить відпочивати у парку із спиртним. Відтак, пляшка пива чи оковитої може обійтися «поціновувачу природи» від 85 грн до 300 грн.
http://www.zaxid.net/article/36467/
Fira March 12th, 2009, 05:38 AM У 2009 році на ремонт водопроводу та каналізації у Львові витратять 16,4 млн грн
На виконання робіт на об’єктах водопровідно-каналізаційного господарства Львова у бюджеті на 2009 рік передбачено 16 422,9 тис. грн, - повідомив 11 березня директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Юрій Голець під час звіту про роботу департаменту у 2008 році.
За словами Юрія Голеця, у 2008 році Львівська міська рада виділила ЛМКП "Львівводоканал" на повернення позики Світовому банку за впровадження проекту "Водопостачання та каналізування Львова" 5 598,3 тис. грн, а також 3 134,8 тис. грн - на сплату відсотків за користування позикою. Також здійснено відшкодування підприємству за втрату доходів за надання послуг населенню зони депресивної лійки на суму 2,6 млн грн, відремонтовано об’єктів та водопровідно-каналізаційних мереж на суму 34 508,7 тис. грн.
На покращення водопостачання у 2008 році у Львові виділено 74,25 млн грн, освоєно 34,508 млн грн. Рівень розрахунку мешканців за водопостачання і водовідведення у 2008 році становив 87%.
Заборгованість населення перед теплопостачальними підприємствами становить 79% і на початок 2009 року становить 116,9 млн грн. На модернізацію та реконструкцію об’єктів теплоенергетичного господарства Львова у 2008 році з державного та місцевого бюджету було витрачено 62,9 млн грн.
http://www.zaxid.net/newsua/2009/3/11/193624/
Fira March 12th, 2009, 05:39 AM Цьогоріч у Львові відремонтують доріг на 140 млн грн
У 2009 році на капітальний ремонт доріг у Львові передбачено 71 431,2 тис. грн із спецфонду міського бюджету та 70 000,0 тис. грн - з фонду розвитку Львова на 2009 рік, - повідомив 11 березня директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Юрій Голець під час звіту про роботу департаменту у 2008 році.
За словами Юрія Голеця, у 2009 році у Львові заплановано провести реконструкцію вул. Кн.Ольги, вул. Кульпарківської, вул. Стрийської, а також капремонт вул. Бортнянського, вул. Дж. Вашингтона, вул. Лесі Українки, вул. Пластової, вул. Польоту, вул. Сахарова, вул. Соняшникової, вул. Староєврейської, вул. Юнаківа. Окрім того, планується завершити ремонтні роботи, не закінчені у 2008 році - на вул. Науковій, вул. Я.Мудрого, вул. Скорини, вул. Ужгородській, вул. Франка, вул. Шпитальній, у проїзді Крива Липа.
"На капремонт та реконструкцію об’єктів шляхово-мостового господарства Львова у 2008 році було використано 30 570,0 тис. грн. Минулого року у Львові було відреконструйовано та відремонтовано 69,06 тис. кв м дорожнього покриття", - зазначив Юрій Голець.
На експлуатацію та капремонт систем зовнішнього освітлення міста у 2008 році було витрачено 8 342,77 тис. грн, в результаті чого покращено освітлення 112 вулицях. Освітленість вулиць міста становить 83%. У 2009 році на зовнішнє освітлення передбачено у міському бюджеті 11 651,8 тис. грн.
http://www.zaxid.net/newsua/2009/3/11/192012/
IllyaDe March 12th, 2009, 06:52 AM Випита пляшка пива в парках Львова може коштувати від 85-300 грн.
http://www.zaxid.net/article/36467/
гарна новина, подивимося як вона буде діяти в реальності
Fira March 13th, 2009, 07:20 PM На ремонт підпірної стіни костелу святого Климентія у Львові міськвиконком виділив 55 тис. грн
Сьогодні, 13 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради виділив з резервного фонду міського бюджету Львова на 2009 рік 55 тисяч гривень на ремонт підпірної стіни костелу святого Климентія, що знаходиться у Львові на вул. Генерала Чупринки.
"Управлінням капітального будівництва Львівської міської ради було доручено фахівцям інституту "Львівмістопроект" обстежити обвал підпірної стінки костелу святого Климентія на вул. Чупринки. Вчора ми одержали попередню інформацію щодо необхідних робіт та їх вартості", - повідомив начальник управління капітального будівництва міської ради Богдан Коваль.
За його словами, за ці кошти також буде виконано ревізію та реконструкцію дощовідвідної системи костелу.
http://www.zaxid.net/newsua/2009/3/13/181700/
Fira March 17th, 2009, 09:54 PM Бані однієї з найстаріших пам’яток - Церкви Святої Параскеви П’ятниці у Львові - вивели з аварійного стану. По це 17 березня під час брифінгу повідомив мер Львова Андрій Садовий.
Завершено заміну покрівлі бань та даху Церкви Святої Параскеви П’ятниці у Львові. На реконструкцію бань було витрачено 1 млн 54 тис. грн коштів субвенції з держбюджету. За словами о. Михайла Савчака фундамент храму датують1211 роком: "В нашій церкві зберігся один з найгарніших іконостасів в Україні початку XVII століття. Раніше церква булла з дерева. Після пожежі в середині XVII століття вона набрала сучасного вигляду".
Цього року в місті планують завершити реконструкцію ще кілько церков. "Церкви Пресвятої Євхаристії (Домініканський собор), Вірменської церкви, церкви св. Трійці. Також нам необхідно цього року вивести з аварійного стану церкву св. Климентія. Щодо Вірменської церкви (друга половина XIV століття), то там зараз працює комісія. Підрядник, який виконував роботи, провів їх неякісно. Ми подаватимемо до суду на підрядника щодо повернення коштів, крім того, ми подаватимемо всі необхідні документи в правоохоронні органи", - повідомив мер.
Також мер Львова зазначив, що у місті буде впроваджено нові правила для грального бізнесу. Відтепер пропонується обмежити місця для нього. "Ми хочемо максимально обмежити цю діяльність. Але є велика загроза, що сьогодні цей бізнес пішов в приміщення. Це велике руйнування душі. Треба, щоб громада Львова, отці, і всі ми всі разом постійно про це наголошували . Не будуть туди ходити - не буде тої біди. Місто як зможе буде допомагати зі свого боку", - зазначив мер Львова Андрій Садовий.
http://www.zaxid.net/newsua/2009/3/17/175622/
Fira March 18th, 2009, 04:52 PM |