View Full Version : Dubai Kuleleri | Türkçe Başlık | Canceled

Pages : [1] 2 3

eastman
October 6th, 2005, 01:02 PM
bugünki hürriyet gazetesinin emlak ekinde istanbulda dubaili bir şirket tarafından ayazağa otobüs garajının olduğu yere bir alışveriş merkezinin inşa edileceği yazılmış..mipim'in projelendirdiği istower mi olacak, onu yazmıyor ama yakında açıklama yapılacağı ve dev bir proje olduğu yazıyor...

ENGLISH THREAD ABOUT DUBAI TOWERS ISTANBUL - http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=351472

messiah
October 6th, 2005, 01:37 PM
aninda bunu avrupa forumuna gönderiyorum :D Mükemmel haber,coktandir yeni haber cikmiyordu.2 gün önce Burj El Arab'in Istanbul'da dev bir yaitrim yapacagi yaziyordu.Senin haberde ise bu yatirmin IETT garaji arazisinde gerceklesecegi yaziyor belki ücüncü bir haberde proje hakkinda bilgi verirler :D Bu adam bir cok kücük gökdeleni su anda olmayan arab ülkesinde 80 katli gökdelenler yaptiriyor!!! :master:

grenoblecity
October 6th, 2005, 04:26 PM
inşallah twin olmasin,
200+ guzel olur.
Cok sevindim.

eastman
October 6th, 2005, 06:55 PM
Büyükşehir, 5 milyar dolarlık dev bir yatırım anlaşmasına imza atıyor...
Istanbul Büyükşehir Belediyesi, bugün Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın ve Başkan Kadir Topbaş’ın da katılacağı bir törenle Dubai ile 5 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzalıyor
Türkiye ile Avrupa Birliği arasında müzakere sürecinin başlaması yabancı sermayeyi de hareketlendirdi. İstanbul’un değerine değer katan anlaşmalara imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, büyük bir yatırıma daha imza atıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dubai İnternational Properties arasında bir süredir devam eden görüşmelerle, prensipte anlaşmaya varılan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) imza aşamasına geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘Yabancı sermayeyi İstanbul’a çekme ve büyük yatırımlarla ortaklık çalışması’nda sona yaklaşıldı. İstanbul’da gayrimenkul yatırımları yapacak olan Dubai İnternational Properties ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kuruyor. Yapılan prensip anlaşmasına göre, Dubai İnternational Properties süreç içinde 5 Milyar dolarlık bir yatırım yapmayı kabul etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ında katılacağı törenle, 5 Milyar dolarlık yatırım için anlaşma İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş ile Dubai Emiri Şeyh Muhammed Raşit El-Mahdum tarafından imzalanacak. Dev ortaklık için düzenlenecek imza töreni için, Dubai Emiri-Birleşik Arap Emirlikleri Savunma Bakanı ve Dubai Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Şeyh Muhammed Raşit El-Mahdum ve beraberinde 50 kişilik heyet İstanbul’a geldi.

5 milyar dolar demek ne demek yaw, yakında yeni projelr çıkar kesin :cheers:

messiah
October 6th, 2005, 07:03 PM
Valla Cannes da sergilenen bütün projeler gerceklesir bu parayla!!! Basimiza arap kondu!!!Mükemmel gelismeler bekliyor bizi!!!Eastmen bu haberi ghangi siteden aldin?Güvenilir mí?

eastman
October 6th, 2005, 07:27 PM
evet en güvenilir site ....www.ibb.gov.tr (http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Haberler/HaberDetay.html?HaberId=21061) ....işte size yeni bombalar....

Gayrimenkul yatırım ortaklığı anlaşmasının ilk hedefinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gayrimenkulleri, ikinci sırada ise Milli Emlak’a ait olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti; “Turizm, tarım, enerji ve ulaşım alanlarını kapsayan bu adım inşallah İstanbul’da kalmayacak, Türkiye’nin diğer şehirlerine de yansıyacak. İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi’ne ait eski Levent Garajı ve Yedikule’deki yerin dışında, Kartal’daki eski çimento fabrikası, F1 Pisti’nin çevresindeki arazi, Zincirlikuyu’daki Karayolları binasının arazisi de bu kapsamda değerlendirilecek. Ayrıca, Boğaz’da tüpgeçit ve köprü projelerine de yoğun talep var. Bundan sonra gerek Körfez ülkelerinden, gerekse AB ülkelerinden ülkemize ciddi yatırımlar gelecektir. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor, 2006 daha iyi olacaktır

eastman
October 6th, 2005, 07:28 PM
sanırım bosphorus tower gerçek oluyor ..karayolları arazisinden bahsediyor

messiah
October 6th, 2005, 08:03 PM
Umarim projeler güzel olur,Dubai gibi Dieneyland gibi bir sehire dönüsmez Istanbul.

www.sercan.de
October 7th, 2005, 12:04 AM
baya heyecanlandim yav simdik :D

icy
October 7th, 2005, 03:51 AM
Konuşulan projeler

Törende projelerin içeriği açıklanmadı. Ancak Dubai Properties'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan projelerin inşaat ve işletmesinde rol oynayacağı belirtiliyor. Üç yöntem üzerinde konuşuluyor. Yap - işlet - devret, 49 yıllığına kiralama veya kat karşılığı inşaat. Üzerinde konuşulan projeler ise şöyle:

Zincirlikuyu'ya gökdelen: Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'nün 80 dönümlük arsası üzerinde 200'er katlı biri ikiz, 650 metre yüksekliğinde üç kule.

Zeytinburnu'na Turizm & Business Center: Bu proje ile ikisi 55 katlı ofis, diğeri 35 katlı otel olmak üzere toplam 3 gökdelen yapımı öngörülüyor. Zeytinburnu sahili serbest bölgeye dönüştürülerek, dev bir ticari alan oluşturulması planlanıyor.

Kartal'a otel - alışveriş merkezi: Kartal Çimento Fabrikası'nın bulunduğu 400 dönümlük arsada otel, alışveriş merkezi, ofisler ve residence daireler ile eğlence merkezi inşaası öngörülüyor. 100 bin metrekarelik alana dev bir suni göl planlanıyor.

Tuzla'ya dev kent: Tuzla'daki Formula 1 tesislerinin ve Sabiha Gökçen Havaalanı'nın bulunduğu bölgede yaklaşık 3 milyon metrekarelik alana dev bir kent kurularak konuttan alışveriş merkezine, eğlence merkezinden ofislere çok sayıda bina yapılması öngörülüyor.

Dünyanın en yüksek binasının İstanbul'a yapılması planlanıyor

Dubaili Prens'in Zincirlikuyu'daki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'nün 80 dönümlük arsasına 2 milyar dolar harcayarak dünyanın en lüks gökdelenlerinden birisini yapmak için görüşmeler yaptığı belirtiliyor.
Ön görüşmelerde halen Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne ait olan arsanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi yönünde plan yapıldı. Dünyanın önde gelen gökdelen bilgi bankası Emporis şirketinin internet sitesinde yer alan bilgilere göre Büyükşehir Belediyesi'nin projesine göre buraya 650 metre yüksekliğinde dev üç gökdelen yapılacak. Her bir gökdelen ortalama 200 katlı olacak. Proje gerçekleşirse, dünyanın en yüksek binası olacak. Halen dünyanın en yüksek binası olan Tayvan'daki Taipei binası 101 katlı ve 509 metre yüksekliğinde, ondan sonra gelen Kuala Lumpur'daki Petronas Kuleleri ise 88 katlı ve 452 metre. 'Boğaziçi Kuleleri' olarak adlandırılan İstanbul'daki binanın ise toplam inşaat alanı yaklaşık 2.5 milyon metrekare olacak, içerisine alışveriş merkezi, oteller ve residence daireler ve eğlence merkezi yapılacak.
1997 yılından bu yana satışı gündemde olan 2004 yılı Nisan ayında 320 trilyon liraya satışa çıkarılan Karayolları'nın Zincirlikuyu arsası, imar izninin düşük yoğunlukta olması nedeniyle ilgi görmemişti.

http://www.milliyet.com.tr/2005/10/07/ekonomi/aeko.html

System_Halted
October 7th, 2005, 09:10 AM
oh oh oh! :banana: Yağı getirin bol bol sürelim!! :banana: :lol:

Valla ben o projelerin gökdelen olanlarına kimse aldırmaz sanıyordum, ama baksanıza Arapları sarmış projeler. Her halde İş Tower'ları yapacaklar, Bosphorus'ları değil.

Ya ama ikiz olması çok kötü yaw :cry: Bide bence hiç çekici değil ya kuleler! :( Şöyle güzel bir proje çeksin Arap kardeş. :(

System_Halted
October 7th, 2005, 09:13 AM
Beyler bu Arap amcanın e-mail'ini bilen var mı? Bizim Ankaradaki IFC Tower'da yatırımcı bekliyor. Bir e-mail atayım amcaya :rofl:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=210956

www.sercan.de
October 7th, 2005, 01:57 PM
3 gökdelen
nerede cikti

emporisden almislar

yani bana göre
esas proje baska

hava atmayalim diger forumlarda

www.sercan.de
October 7th, 2005, 01:58 PM
bizim basin manyak yav

http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=237769

Asim abi bu resmi koymus
bunlarda
3 gökdelen sanmis :D

Joya
October 7th, 2005, 02:15 PM
bizim basin manyak yav

http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=237769

Asim abi bu resmi koymus
bunlarda
3 gökdelen sanmis :D
:lol: :lol: :lol:

furQ
October 8th, 2005, 09:14 AM
Tüm haberleri böyle yapıyorlarsa yandık :D

http://www.sabah.com.tr/2005/10/08/im/F0DF37F254E56541A3E0C16Aa.jpg

Türkiye, Dubai Veliaht Prensi Şeyh El Maktum'u konuşuyor. İlk etapta dört projeye imza atacak. En önemlisi, "Bosphorus Tower" Her biri 650 metrelik üç kuleden oluşacak dev yapılar, İstanbul'un silüetini değiştirecek.

http://www.sabah.com.tr/gnd101.html

Istanbullu
October 8th, 2005, 09:42 AM
Adamlar ana başlığa koymuş bu haberi! :laugh:

Ya gerçek(ki sanmıyorum) ya da harbi sazan bunlar...

Stanpolitan
October 8th, 2005, 09:45 AM
Bir zamanlar bir fransiz firmasi Tuzla'da ya da Buyukcekmece (gorece) uydu kent projeleri vardi , onlar suya dustu demekki bunca burokratik orumcek aginda. Kactilar , belkide yeterli kredi de bulamadilar . Bu fransiz firmasi projelerini duyan var mi ? 90'li yillardaydi.

eastman
October 8th, 2005, 12:54 PM
^^ben onu bilmiyorumda, bir ara ,sanırım 95 gibi felandı,sinop açıklarında bi adayı hong kong benzeri bir ticaret merkezine dönüştürecekler diye bi söylenti çıkmıştı, gazeteler şaşalı şasalı anlatmıştı hatta meclise bile gelmişti proje ama sonra yok oldu giitti nedense..

System_Halted
October 8th, 2005, 01:14 PM
Allahim!! Bu basin cosmus. Yuh ya! Anlamiyorsaniz, bir bilene sorun. :rofl:

ASIMOV
October 8th, 2005, 01:40 PM
http://www.sabah.com.tr/2005/10/08/im/F0DF37F254E56541A3E0C16Aa.jpg

:lol:

ASIMOV
October 8th, 2005, 02:03 PM
Bu arada "Zeytinburnu projesi" de balon: Onu da Kerem eklemişti :D

Çok eski bir "proposed" proje. Epey zaman önce rafa kalktı...

Adam bizim televoleci basın yüzünden sonunda kaçıp gidecek Türkiye'den...

Dakika 1 gol 1!

falconi
October 8th, 2005, 03:32 PM
birsey yapilmadan once hic bir seye inanmiyorum artik!!

messiah
October 8th, 2005, 04:41 PM
Haydarpasa'da ki gökdelen haberleri de böyle gelismitir kesin.. :lol:

www.sercan.de
October 8th, 2005, 05:28 PM
ulan Asim abi
keske 3 Empires Towers kalsaydi
onuda eklerlerdi :D

benim yaptigim daha güzel bana göre :D

http://img225.exs.cx/img225/1/wwwsercandeyusufabipano5kf.jpg

:D

reignman
October 13th, 2005, 01:10 PM
:gaah: :gaah: :gaah:
http://www.objektifhaber.com/yeni/Detay.asp?GuvenlikID=72O66O73O71O

İstanbul yatırımları için attığı 5 milyar dolarlık imzanın mürekkebi kurumadan ülkesine dönen Dubai Prensi el Maktum’un, gelişmelerden üzüntü duyduğunu söyleyen bir dışişleri yetkilisi, ’Ertelenen toplantı, yatırımlardan vazgeçtik toplantısına dönüşebir’ dedi.

Çırağan Sarayı’nda Dubai Veliaht Prensi el Maktum ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan 5 milyar dolarlık gayrimenkul yatırım ortaklığı anlaşması çerçevesinde, henüz belediyeye ait bile olmadığı anlaşılan araziler üzerine kurulacağı açıklanan alışveriş merkezleri ve ticari alanlarla ilgili sorular kamuoyunda tartışılırken, Dubai’nin de bu gelişmeleri yakından izlediği anlaşılıyor.

Dışişleri Bakanlığı görevlisi olarak bulunduğu bölgede Dubai Holding’i Türkiye’ye yatırım yapmaya ikna eden isimler arasında yer alan bir yetkili, başta Muhammed Bin Raşit el Maktum olmak üzere İstanbul’a yatırım yapmaya hazırlanan holding yetkililerinin, Türkiye ziyaretleri sonrasında basında çıkan haberler ve oluşan kamuoyu nedeniyle büyük bir tedirginlik yaşamaya başladıklarını söyledi. Basın toplantısının da bu yüzden ertelendiğini ileri süren Dışişleri görevlisi, "Dubai Holding’in yatırımı, arkasından gelecek yatırımların yanında sıfır kalacaktı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dhabi de Türkiye’de yatırım hazırlıklarını başlatmıştı. Çünkü esas para, petrolün satıldığı bu şehirde bulunuyor. Ramazan ayından sonra onlar da görüşmeler için Türkiye’ye gelecekti, ama şimdi onlar da vazgeçmek üzere. Türkiye tüm dünyanın peşinden koştuğu yatırımları kaybetmek üzere" diye konuştu.

Görevi gereği Prens ve çevresiyle yakın ilişkiler içinde bulunan Dışişleri yetkilisi izlenimlerini şöyle aktardı: "Gelişmeleri izleyen Dubai Veliaht Prensi el Maktum, artık Türkiye’de Arap sermayesine karşı bir tavır oluştuğunu düşünüyor. Ortada proje falan yokken 650 metre bina yapılacak diye haberler çıktı. Oysa prensip olarak binaların 70 katı geçmemesi üzerine anlaşılmıştı. Dubai Holding, dünyanın en tanınmış mimarları ile çalışıyor. Ancak Mimarlar Odası basını yanlış yönlendirdi. Bu yatırım iptal edilirse, Oda’nın sorumluluğu çok büyük olacak."

Dubai Holding’i en çok üzen konunun rüşvet iddiaları olduğunu dile getiren Türk Dışişleri Bakanlığı görevlisi, Dubai Holding’in de bir kamu kuruluşu olduğuna dikkat çekerek, "İstanbul heyetini üzen bir başka konu da Sakal’ı Şerif’in Dubaililer’e gösterilmek üzere havalimanına getirildiği ya da Dubai’ye gönderileceği yönünde ortaya atılan iddialar oldu. Sakal-ı Şerif havaalanına getirildiğinde herkes çoktan Dubai’ye dönmüştü." Gelinen noktayı da değerlendiren Dışişleri yetkilisi, ’’IMF’den 300 milyon dolar kredi için çekilen eziyete bir bakın. Ama bu firma 5 milyar dolarlık yatırım yapacağım diyor. Aysbergin görünen kısmı bu kadar. Dubai Holding’in yatırımının ardından burası uluslararası bir ticaret merkezi olacak. Arkasından Abu Dhabi yatırıma gelecek. Ancak şu an İzmir Limanı ve Telsim ihalesine girmeye bile çekinecekler. Türkiye ayağına gelen bu fırsatı kaçırırsa yazık olur" diye konuştu.

reignman
October 13th, 2005, 01:19 PM
Keriz Zilliyet ve Zabah yüzünden başımıza gelenlere bak ya. İnanamıyorum.

Adamlar sazan gibi haber yaptı, mimarlar odası sazan gibi atladı olmayan projeye yorum yaptı, halk zaten her zaman sazan.

Ah. Ah.

messiah
October 13th, 2005, 01:49 PM
Bu gazeteler yüzünden o yatirimlar kacsin,o gazeteleri havaya ucurmassam internet ortaminin en adisi olayim :D

reignman
October 13th, 2005, 02:11 PM
Kaçarsa diye bir ihtimali düşünmek bile istemiyorum. İnanılmaz bir şey ya, düşünsenize, adam haberi ajanstan almış, gazeteye basacak, "bu resimsiz ve magazinsiz olmaz" diyerek girmiş internete, emporisi bulmuş google'dan. Gerisini de zaten biliyoruz. İnanılmaz ya, bir tarafta 5 milyar dolarlık yatırım, Koskoca bir şirket; diğer tarafta ciğeri beş para etmez adi bir muhabir. Basınımızın aşağılık habercilik anlayışının bize bu kadara patlayabileceğini hiç düşünmemiştim.

Bir de utanmadan ertesi gün "Hani böyle bir gökdelen projesi yoktu" diye haber yapıyorlar.
Ulan fındık faresi, sen bulduğun her projeyi "aha bunu yapacaklar" diye birilerine yamarsan daha çok yatırım/yatırımcı kaçar.

İnşallah ne yapıp edip, tekrar adamları razı ederler. Gerçi bundan sonra yatırım yapılsa bile gökdelen yatırımı olacağını zannetmiyorum. Sazanlar, halkı çok fena doldurdular.

eastman
October 13th, 2005, 05:10 PM
ne kadar saçma bir şey bu ya..benim bile hevesim gitti adam 5 milyar yatıracak bu işe oturup düşünmezmi bu herşeye köstek olan adamalar ileride bana niye olmasın diye...

ASIMOV
October 13th, 2005, 05:18 PM
http://www.milliyet.com.tr/2005/10/13/index.html

Milliyet'e gore seyh Istanbul'da yatirim yaptigina pisman oldu.

Gitti 5 milyar dolar... :D

ASIMOV
October 13th, 2005, 05:19 PM
Gerzek gazeteciler kiclarina kina yaksinlar

icy
October 13th, 2005, 06:06 PM
evet binalar 70 katli olacakmsi bizim basin emporisi sanki haberleri varmis gibi kaynak almis eh Asimov bundan sen sorumlusun galiba hehe..istersen su adami ara ikna et geri :D:D:D

www.sercan.de
October 13th, 2005, 06:39 PM
ada imza atti len :D
yok yöle kacmak

ama onlarda hemen "Arab düsmanligi" saniyorya tövbe tövbe

simdik gicik olarak
5 12 katli bina yapar

Istanbullu
October 13th, 2005, 06:54 PM
Yani bu ülke Aziz Nesin'i haklı çıkarmak için elinden geleni yapıyor...

Lombak
October 13th, 2005, 07:02 PM
http://www.milliyet.com.tr/2005/10/13/index.html

Milliyet'e gore seyh Istanbul'da yatirim yaptigina pisman oldu.

Gitti 5 milyar dolar... :D
Eger projeler uydurmaysa buyuk ihtimal buda uydurmadir sonucta ayni ekibin haberi... :)

icy
October 13th, 2005, 08:36 PM
Belkide 650 ydi herif haberler basina yansiyinca tirsti oda olabilir.

Ozkan
October 14th, 2005, 01:45 PM
Şeyh İstanbula yatırım yaparsam ne olayım demiş..
Ben o parayla Dubaiye birkaç mega proje daha yaparım diye düşünmüştür..
Gitti bizim gökdelen hayalleri..

Joya
October 14th, 2005, 02:39 PM
Bir gazetenin dangalaklığı yüzünden 5 milyar dolarlık yatırımdan vazgeçiliyor, enteresan. Bence bu şeyhler RTE’ın ısrarlarını kıramadılar ve göstermelik olarak “gidelim imza atalım” dönünce kıvırırız nasıl olsa” demişler gibi geliyor. 5 milyar dolar da atmasyon için tam bir seçmece rakam zaten, ordan belli oluyor.

Bu gazeteler de gün geçtikçe rezilleşiyorlar, internetten copy/paste medyası olmuş artık bizim medya. Onuda araştırmadan yapıyorlar zaten. Tekstil batarsa Hurriyet’e gazeteci olarak başvurmayı düşünüyorum. Surf yaparım, copy/paste var, atmasyon var, yazıları yanar dönerli kelimelerle süsleme var (Lombak’ın katkılarıyla) daha ne olsun. :)

Tekir
October 14th, 2005, 02:58 PM
5 milyar dolari sayiyorum, sayiyorum, cok cikiyor. :D

Yani bence bu haberlerin alayi asparagas...

5 milyar USD cok buyuk para. Ne yapacaksin 5 milyar dolarla? Sehri eski haline getirmeye bu para bile yetmez ancak, yeni gokdelen dikmek icin 5 milyar dolara luzum yok.

Bizim basin cok asagiliktir. Bir Fenerbahceli olarak Antu.com ve FBTV den baskasini izlemem...

messiah
October 14th, 2005, 03:12 PM
5 milyari basin degil ibb.gov.tr acikladi.

System_Halted
October 14th, 2005, 06:15 PM
isin komik yani bir sürü update yaptik hava attik. simdi iptal olursa, otururuz sapa. :D

www.sercan.de
October 14th, 2005, 06:22 PM
dün aksam gene su Dubai reklami gördüm
klavya birden kalkiyor
ve Calatrava gökdelenleri gibi oluyor

hayirlis olsun simdiden :)

eastman
October 14th, 2005, 06:28 PM
internet sitelerinde hiç bir haber yok türkiyeyle ilgili yaw...insan ister istemez huylanıyor ...

www.sercan.de
October 15th, 2005, 04:09 PM
o hangi sitedi?

eastman
October 15th, 2005, 07:19 PM
^^ www.dip.ae

System_Halted
October 15th, 2005, 09:33 PM
dün aksam gene su Dubai reklami gördüm
klavya birden kalkiyor
ve Calatrava gökdelenleri gibi oluyor

hayirlis olsun simdiden :)
Nerede gördün reklami?

reignman
October 15th, 2005, 09:43 PM
Bugün ben de gördüm reklamı ve derin bir oh çektim.

Korkacak bir şey yok demek ki.

System_Halted
October 15th, 2005, 09:56 PM
Oh iyi ya. Yani bizim ulusal kanallarda hala reklamlari dönüyor. Bu iyi. Ayrica herhalde simdi tepki çekmemek için hem özenli hem de güzel bir proje hazirladiklarini umuyorum. Dubai'vari köşeli ya da burgulu 250-300 m Levent'e süper olur. :eat: Insallah...

reignman
October 15th, 2005, 10:01 PM
Basının aptalca dolduruşundan sonra adamlar gökdelen yapmaktan vazgeçebilir diye korkuyorum.

Bizim halkı da anlamak mümkün değil. Sanki adamlar kötü bir şey yapacakmış gibi hemen başladılar "istemezük"e Ne istemezükçü bir halkız ya biz :D

System_Halted
October 15th, 2005, 10:06 PM
Neymis Istanbul'un dünya sehri olmak için öyle kulelere ihtiyaci yokmus, Manhattan portakal agacinda vitaminken, Istanbul üç imparatorlugun baskentiymis..

Tamam anliyorum koruyalim tarihi siluetimizi, elbette Istanbul'un illaki kulelere ihtiyaci yok, sehiri yenilemek asil sart olan ama herseye de karsi çikilmazki henüz bilmeden etmeden.

Taha
October 16th, 2005, 10:10 AM
Bence bu leventteki IETT garajina dubaiden ortak gelecegine istanbul'u yikip yeniden insa etsinler. Eminimki o zaman daha makbule gececektir. Daha istanbul yol sorunu ile bogusurken bu gokdelen meraki niye ?

System_Halted
October 16th, 2005, 11:38 AM
^^Yalniz onun için yatirimci çikmaz. Sonuçta kar etmek için yatirim yapilir. Sehri yenilemek belediyenin görevi.

Benim sahsi düsüncem bu tip yatirim ve projeler, Istanbul için daha fazla Business (yabanci yatirimciyi çekmek açisindan) ve turist demektir. Bu da belediyenin ve sehrin zenginlesmesi, zenginlesen belediyenin sehri yenileyebilmesi demektir. ;)

O yüzden Dubai'liye, ABD'liye, kulelere evet; ancak peskese ve sehre zarar verecek projelere hayir! :okay:

eastman
October 16th, 2005, 12:10 PM
bu arada güzel bi haber...dubai şeyhi 24 ekimde detaylı görüşmeler yapmak ve ibb ile GYO kurmak için tekrar istanbula geliyormuş..

messiah
October 16th, 2005, 12:14 PM
habeleri nerden aldin?Güvenilir kaynak mi?Biliyorsun isteseyen istedigni yaziyor artik bu konuda.650 metrelik ücüz kuleler gibi :lol:

eastman
October 16th, 2005, 12:16 PM
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Haberler/HaberDetay.html?HaberId=21129

sen hep aynı soruyu soruyorsun bende hep aynı cevabı veriyorum :D

www.sercan.de
October 16th, 2005, 12:41 PM
http://www.dip.ae/

ha
ana sayfada o reklamin bir parcasi var
ama bunlar hep su Calatrava gökdeleni gösteriyor
yani bizimkisi öyle olurmu bilmem simdik

reignman
October 16th, 2005, 01:16 PM
Arkadaşlar bu calatrava nedir yahu? Resim verebilecek var mı?

www.sercan.de
October 16th, 2005, 01:33 PM
Turnig Tromso
http://www.skyscraperpage.com/gallery/showgallery.php?si=turning+torso&cat=998&thumb=1&sort=2&perpage=16

Valencia (http://skyscraperpage.com/gallery/showgallery.php?cat=500&stype=1&thumb=1&si=<b34809>)

Fordham Spire (http://skyscraperpage.com/gallery/showgallery.php?cat=500&stype=1&thumb=1&si=<b39392>)

System_Halted
October 16th, 2005, 01:37 PM
^^Calatrava Isveç'teki "Turning Torso" ve Chicago'da yapilmasi planlanan "The Fordham Spire"in mimari. Bu iki gökdelende burgulu. Fotolarini arayip koyayim.

Edit: Sercan benden önce davranmis. :D

reignman
October 16th, 2005, 01:46 PM
Anladım yani adam kendi ekolünü oluşturmuş.

Fakat adamların reklamlarındaki herşey yukarı doğru kalkıp, burkuluyor :) Bence burada yapacakları binalarla ilgili değil daha genel bir şey.

www.sercan.de
October 16th, 2005, 01:50 PM
simdik bizim reklamda onu görünce bende o binalar gibi olacagini sandim
ama siteye baktiktan sonra öyle olmicak galiba

System_Halted
October 16th, 2005, 01:54 PM
O reklamin amaci sadece "alisilmisin disina çikmak" vurgusu yapmak için galiba.

Not: Milliyet bir kaç hafta önce ikiz burgulu gökdelenlerden bahsetmisti. Kesin reklamlara bakarak sıkmışlardır. :D

eastman
October 16th, 2005, 10:08 PM
:)

icy
October 16th, 2005, 10:11 PM
Su amca duble yollari bitirse daha faydasi olur...

messiah
October 16th, 2005, 10:13 PM
Icy iyi fikir.Daha dogrusu Ankara-Pozanti otobanini tamamlasin.Otobanlar parali oldugu icin parada kazanabilir!Erdogan'in akline gelse kulagina citladir prensimizin :D

icy
October 16th, 2005, 10:16 PM
Dusunsenize Turkiyede duble yollar tamamen islevde.O zaman heryere yatirimlar gider.Goc durur.Benzine zam gelince kimse ses cikarmiyor,otobanada cikarmazlar herhalde.

TheSkyIsTheLimit
October 16th, 2005, 11:53 PM
Arkadaslar, böyle rüya projelerini yazmaya devam edin! Cok yaziliyor ve konusuluyor ama hepsi bos! Bence o fantasi projelerini emporiste ve diger sitelerde silinmesi bizim isimize zarardan daha cok fayda getirir. Türk medyasininda bu konuda da biraz dikkatli olmalarini dilerim!!

Selamlar

Taha
October 17th, 2005, 12:00 AM
Su amca duble yollari bitirse daha faydasi olur...

Haklisin ICY herseyden onemlisi can guvenligi demek istiyorsun bende katiliyorum. Benim icin yol gosteristen daha onemli ilk once yol.

Icy iyi fikir.Daha dogrusu Ankara-Pozanti otobanini tamamlasin.Otobanlar parali oldugu icin parada kazanabilir!Erdogan'in akline gelse kulagina citladir prensimizin

Otobanlardan para kazanma cok iyi fikir benim sahsi fikrim ankara - kayseri - van arasinda bir otoban sart. mademki medeni olmak istiyoruz o zaman bu guzergaha parali otoban yapalim. Veya yap islet devret modeliylede olur.

messiah
October 17th, 2005, 12:02 AM
Dün turizm bakani Essen sehrine geldi ve dogal olarakta konsolosluk ilgilendi bakanla.
Bakan tam bir Istanbul hastasiymis ve uzun zaman babmla sohbet etmisler.Istanbul'a Antalya'dan cok turist getirmeye kafaya takmis ve bu Dubai yatiriminin da cok ciddi oldugunu söylüyor.Ayrica Ankara'da ki Esenboga havalimaninin 16 ay icinde bitecegini söyledi.Bir cok sey anlattis, mesela "all inclusive'in" önüne gecmek istedigini vs vs...
Yani bu haber sanirim balon degil,admlar gözümüzün önünde imzayi atti.

icy
October 17th, 2005, 12:09 AM
Bu dubaili adamin yatirimdan vazgectigini sanmam, dubai ye yeteri kadar yapiyorlar.Avrupada bence araplara soguk oldugu icin Istanbulu tercih etti. Iyide gokdelen dikince ne faydasi olacak, bence faydasi olan birseyler yapsinki insanlara is imkani olsun. Butun projeler vs Istanbula kayinca bence goc de artiyor.

Taha
October 17th, 2005, 06:17 AM
Su 5 milyar dolarlik yatirimi dogu anadolu bolgesine yapsalardi keske. Herkes yatirimi istanbula yapiyor istanbul doldu tasti artik sehir nufusu kaldirmiyor. :master:

eastman
October 17th, 2005, 11:37 AM
Dün turizm bakani Essen sehrine geldi ve dogal olarakta konsolosluk ilgilendi bakanla.
Bakan tam bir Istanbul hastasiymis ve uzun zaman babmla sohbet etmisler.Istanbul'a Antalya'dan cok turist getirmeye kafaya takmis ve bu Dubai yatiriminin da cok ciddi oldugunu söylüyor.Ayrica Ankara'da ki Esenboga havalimaninin 16 ay icinde bitecegini söyledi.Bir cok sey anlattis, mesela "all inclusive'in" önüne gecmek istedigini vs vs...
Yani bu haber sanirim balon degil,admlar gözümüzün önünde imzayi atti.

atilla koçtanmı bahsediyorsun :D
o adama çok gülüyorum yaw...durmadan uyuyor her toplantıda...bide durmadan gaf yapıyor...bkz:rus turistler görgüsüzdür ...ayrıca göreve geldiği ilk gün basın açıklamasında 'ben turizme karşı değilim' diyerek turizme karşı olmayan ilk turizm bakanı olarak tarihe geçmiştir...asıl bomba ise yunanistanda bir davete katılmış ve eşinide yanında götürmüş ...daha osnra basın mensuplarına eşimi uyursam beni uyandırsın diye götürüyorum diye bi açıklama yapmış...sonra aradan yarım saat geçmiş bilin bakalım ne olmuş...neyse en alt resme bakın anlarsınız ne olduğunu :D

http://67.15.4.84/images/news/atillakocuyurken.jpg

http://www.vatanim.com.tr/pics/news/51085000.jpg

http://www.milliyet.com.tr/2005/06/29/son/resim/sonsiy13.jpg

www.sercan.de
October 17th, 2005, 12:24 PM
adam para kazanmak icin 5 milyar Istanbula yatiriyor

yardim icin degil

niye anadoluya yatirsinki?
yada duble yol yapsinki?

Joya
October 17th, 2005, 01:17 PM
:gossip: 5 milyarlık yatırım yapacak, 2 sene sonra da yaptıklarını ofis, bina vs olarak 7-8 milyar dolara bizim “forbes” duayenlerine satıp gidecek. Projelerde Türkiye’de emlak fiyatlarının fırlamasından hemen sonraya denk geldi, tesadüf bu ya. İşte El Şamil Bin Kamil’ler buna akıllı yatırım diyorlar. Olsun bizimde birkaç kulemiz daha olacak ama umarım kuleler sağa sola dağılmadan Levent veya Maslak’ta hepsi bir arada yapılır.

reignman
October 17th, 2005, 02:44 PM
Elbetteki 5 milyar dolarlık yatırım yapıp 7-8 milyar dolar kazanacak. 5 koyup 3 kazanacak hali yok :D İşin doğası bu zaten arkadaşlar.

5 milyar dolarlık yatırım yapsın da varsın 10 milyar dolar kazansın. :okay:

grenoblecity
October 23rd, 2005, 02:08 AM
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/3424573.asp?m=1&gid=69

Tek bina için gelmiyoruz 5 milyar dolarda kalmayız

Nur BATUR

Gazete ve televizyonlarda son 15-20 gündür reklamları yayınlanan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle 5 milyar dolarlık ön anlaşma imzalayan Dubai International Properties Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Al Gergawi, ‘Türkiye ile işbirliğine bir binanın ötesinde bakıyoruz. İstanbul’a 5 milyar dolardan fazla yatırım düşünüyoruz’ dedi.

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi ile 5 milyar dolarlık Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı protokolü imzalayan Dubai International Properties’in (DIP) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Al Gergawi, Türkiye’de büyük bir yatırım potansiyeli gördüklerini belirterek, ‘Türkiye ile işbirliğine bir binanın ötesinde bakıyoruz’ dedi. İstanbul’da 5 milyar dolarlık emlak yatırımı dışında ek yatırımlar da yapmak istediklerini belirten Al Gergawi, ‘Teknoloji, haberleşme, enerji, sağlık, eğitim, turizm, emlak, finans, ağırlama, biyoteknoloji ve endüstriyel alanda başka projeler de var’ diye konuştu. Dubai Şeyhi Maktum ve Ailesi’nin sağ kolu olan, Dubai’nin gizli mimarı sayılan DIP Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Al Gergawi, İstanbul’a gelmeden önce sorularımızı yanıtladı.

Neden Türkiye’de yatırım yapmak istiyorsunuz?

- Turizm, teknoloji, medya, emlak alanında bütün dünyada yatırım yapıyoruz. Felsefemiz, bölgede iyi ilişkiler içinde olduğumuz ülkelere de bakmak. Oman, Fas ve Katar’a yatırım yaptık. Türkiye ile ilişkilerimiz 1971’de Birleşik Arap Emirlikleri kurulduğundan beri çok iyi. İstanbul’un büyük bir potansiyeli olduğunu saptadık. Türkiye Doğu ile Batı, Kuzey ile Güney arasında bir yol kavşağı. Son birkaç yılda Türkiye ekonomisi gelişti. Büyük potansiyel görüyoruz.

Türkiye’nin Avrupa’yla Ortadoğu’daki rolünü nasıl görüyorsunuz?

- Müthiş bir potansiyeli var. Türkiye’nin potansiyeline inanıyoruz. Ekonomik kalkınma için de iyi bir model. Türk ekonomisi büyüyecek. Eğer birlikte çalışabilirsek, bu Dubai ve İstanbul için kazanç olacak. Türk ekonomisinin geleceğine güveniyoruz. Bu yüzden kendimizi bağlıyoruz. Uzun vadeli yatırımlar için ideal bir ülke. Yapacağımız yatırımları da uzun vadeli düşünüyoruz.

Bu kararınızda AKP’nin, Başbakan Erdoğan’ın rolü ne oldu?

- Başbakan ve hükümetiyle ilişkimiz tamamen profesyonel ve yüksek iş anlayışına dayanıyor. Biz Hükümetin olumlu ekonomik planları olduğunu gözlüyoruz ve bence Erdoğan da çok çalışıyor.

5 milyar dolarlık yatırım neleri içerecek?

- Bakıyoruz. Dubai Internet şehri kurduk. Microsoft ve bütün büyük şirketlerin de içinde olduğu 1500 şirket var. Dubai Sağlık şehrimizde Harvard Tıp Fakültesi’yle işbirliği yapıyoruz. Turizm alanında yatırım yapmak istiyoruz. Bankacılık ve tarım sektörüne bakıyoruz. Telekom şirketimiz Telsim ihalesine giriyor. Türk limanlarıyla da ilgileniyoruz. Türkiye’yle işbirliğine bir binanın ötesinde bakıyoruz. İki ülke için de iyi olanı yapmak istiyoruz.

Levent’teki arazi size herhangi bir bedel ödemeden mi verilecek?

- Dubai ile İstanbul arasında bir ortaklık kuruyoruz. İki taraf da ortak olacak. Bir Türk firmasıyla da çalışacağız. Projenin süratle bitirilmesini istiyoruz. Ayrıca şunu da belirteyim. Teknoloji, haberleşme, enerji, sağlık, eğitim, turizm, emlak, finans, ağırlama, biyoteknoloji ve endüstriyel alanda başka projeler de var. Şu kadarını şöyleyeyim, endüstri alanında da yatırım yapacağız. 5 milyar dolarlık emlak yatırımının dışında, ek yatırımlar da olacak.

Türk şirketleriyle işbirliği yapabiliriz İstanbul uluslararası bir finans merkezi olabilir mi?

- Kesinlikle olur. Bütün özellikleri var. Biz yatırımlarımızın buna yardımcı olmasını ümit ediyoruz. İstanbul bizim Orta Asya, Rusya ve Balkanlara açılma noktamız olabilir. Ayrıca Türk şirketleriyle de işbirliği yapabiliriz. Fizibilite çalışmalarını yaptık. Türkiye’ye ve İstanbul’un potansiyeline inanıyoruz. Bu yüzden yatırım yapıyoruz.

Dubai mucizesinin gizli mimarı

800 bin nüfuslu Dubai’de kişi başı milli gelir 24 bin dolar. Nüfusun 300 bini Arap, geri kalanı 200 ayrı milletten oluşuyor. Dubai’de gelirin yüzde 94’ü petrol dışı sektörlerden, turizm, emlak, inşaat, ticaret ve finans sektöründen geliyor. Dubai mucizesinde ön planda Şeyh Al Maktum ve ailesi var. Ama perde arkasındaki gizli mimar 43 yaşındaki Muhammed Al Gergawi. Dubai Emirliği’ni yöneten El Maktum ailesinin sağ kolu, Al Gergawi, Michigan Üniversitesi mezunu.

Artık uluslararası kalp ve beyne sahip olmak gerek

Dubai’de zirveye nasıl tırmandınız? Amerika sizi etkiledi mi?

- Amerika büyük bir ülke. Amerikalılar çok iyi insanlar. Yaratılan iş dünyası, sağlanan eşit imkanlar Amerika’yı bu noktaya getirdi. Eğitim sistemi dünyadaki en iyilerden biri. Amerika’yı seviyorum. Döndükten sonra Maliye ve Kalkınma Bakanlıklarında çalıştım. Vizyonunuz varsa ve hırslıysanız merdivenleri süratle tırmanıyorsunuz. Günümüzde artık uluslararası bir kalbe ve beyne sahip olmanız gerekiyor.

İstanbul’un siluetini kesinlikle bozmayız

İstanbul’da nasıl bir bina yapacaksınız?

- İş merkezi yapma kararımız tamamen ekonomik. Ekonomi gelişiyor ve İstanbul’daki oteller ve konutlar yeterli olmayacak. Levent’te iş merkezi, otel ve eğlence kompleksi inşa edeceğiz. Kesinlikle İstanbul planlamasının dışında olmayacak. İstanbul’un siluetini bozmayacağız. O bölge için verilen izin çok açık. Saygı göstereceğiz. Biz iş ilişkisine böyle bakıyoruz. Mevcut yatırım koşulları ve kurallarına göre çalışacağız. Yatırımı yapacak şirketimiz bir emlak yatırım şirketi. En yüksek teknolojiyi, mimariyi ve mühendisliği kullanacağız.

Her görüşe saygımız var

Türkiye’de yaşanan İslam dayanışması gibi tartışmalar sizi rahatsız etti mi?

- Her gazeteye ve görüşe saygımız var. İfade özgürlüğü çok önemli. Ama sonuç her şeyden daha önemli olacak. Bakışımızı açıkça söylüyorum. Biz çok konuşmayız. Sonuçta yaptığınız iş gösterecek.

Topbaş: Gökdelen 650 değil en fazla 300 metre olacak

DAHA önce İstanbul’da Şişli ve Maslak bölgesinde gökdelen yapımına kesinlikle izin vermeyeceklerini söyleyen Kadir Topbaş, yarın Dubaili heyetle yapacakları anlaşma öncesi ağız değiştirerek ‘Gökdelen yapılabilir’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Dubai International Properties arasında imzalanan 5 milyar dolarlık Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Protokolü çerçevesinde yapılacak projelerle ilgili taslaklar üzerinde çalışılırken, Topbaş, 650 metrelik bir gökdelen projeleri olmadığını yineledi. Topbaş, ‘650 değil de en fazla 300 metre olur’ diyerek, bu tür gökdelenler için de adres olarak Kartal ve Bahçeşehir bölgesini gösterdi. Topbaş, Şişli ve Maslak bölgesinde de 3 emsalden fazla inşaata izin vermeyeceklerini belirterek, ‘Burada 650 metrelik gökdelen 210 kat demek. Bunu da her bir katı ancak 150 metrekare genişliğinde olur ki bu da kalem gibi bir şey olur, yani mantık dışı’ dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin pay sahibi olacağı bir GYO’ya ortak olması ve bunun için Belediye Başkanı Topbaş’a yetki verilmesine ilişkin teklifin, 6 Ekim’de Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından başlatılan çalışmalar hız kazanırken, Başkan Topbaş, proje çalışmalarının henüz netlik kazanmadığını ifade etti.

www.sercan.de
October 23rd, 2005, 02:30 AM
300m not for Levent and Maslak?
Only for Kartal or Bahçesehir? :(

grenoblecity
October 23rd, 2005, 03:24 AM
sanki metrekare de limit koydular,gokdelen 300metre den yuksek olabilir,
Ama ince bir gokdelen olur.
55 katli olur 33 katli da olur kat sinira yok.
Burada 650 metrelik gökdelen 210 kat demek. Bunu da her bir katı ancak 150 metrekare genişliğinde olur ki bu da kalem gibi bir şey olur, yani mantık dışı’ dedi

messiah
October 23rd, 2005, 12:05 PM
3 emsal ne demek?Kac kere Levent'de ki gökdelenlerin 3 emsali gecmeyecegini okudum.

falconi
October 23rd, 2005, 12:10 PM
kartal ve bahcesehir 1. derece deprem riskli bölge degilmi? niye oraya akilli ve mantikli bir insan gökdelen yapsin, maliyeti ikiye veya üce katlanir! :bash:
bence maslak daha mantikli... :cheers:

messiah
October 23rd, 2005, 12:13 PM
Bu arada önceden verilen haberlere göre projeler yarin aciklaniyor.

Artagun
October 23rd, 2005, 12:35 PM
Benim bildigim kadariyla yuksek binalar depreme karsi daha dayanikli. 4-5 katli binalarin rezonans frekanslari cok daha riskli daha yuksek ve alcak binalara gore.

System_Halted
October 23rd, 2005, 01:19 PM
3 emsal ne demek?Kac kere Levent'de ki gökdelenlerin 3 emsali gecmeyecegini okudum.
Emsalin ne demek olduğunu öğrendim. Emsal belli metrekaredeki arsaya kaç metrekarelik inşaat yapılabileceğini belirliyor. Emsal'in belli numaraları var, 1 emsal, 2 emsal, 2,1 vs. gibi değerler de alabiliyor... Mesela 1 emsal olan arsan, 5000 metrekare ise, 5000 metrekarelik inşaat yapabiliyorsun. 2 emsal ise 10000, 3 emsal ise 15000...

Ancak bir de h serbestliği varmış. Bu binanın yüksekliğini belirliyor. Genelde geniş arazilerde, serbest olurmuş. Yani sen 5000 metrekarelik arazinin ortasına incecik bir gökdelen kondurup, toplamda 5000 metrekare olacak, bilmemkaç kat yapabilirsin, zemin, statik ve mimari olarak mantıklı ise..

messiah
October 23rd, 2005, 01:51 PM
Emsal ozaman yüksekligi etkilemiyor?Cünkü Maslak'a konulan "h" degil "emsal" siniri.DOI projesi tehlike de degil.

www.sercan.de
October 23rd, 2005, 02:17 PM
so we have to know whow big the area is in Levent

www.sercan.de
October 23rd, 2005, 02:36 PM
Dubaili Prens'in Zincirlikuyu'daki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'nün 80 dönümlük arsasına 2 milyar dolar harcayarak dünyanın en lüks gökdelenlerinden birisini yapmak için görüşmeler yaptığı belirtiliyor.

http://www.milliyet.com.tr/2005/10/07/ekonomi/aeko.html
if is it true
then we can say the area is 80,000m²
so the floor area can be max. 3x80,000=240,000m²!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dalian International Trade Center (325,1m/420m) is 288,566 m²
Jin Mao Tower (366m/420,5m) is 278,707 m²
JW Marriott Financial Center (357m) is 197,000 m²
2 International Finance Centre (416m) is 185,805 m²
Central Plaza (309m/374m) is 172,798 m²
Wuhan International Securities Building (290m/336m) is 150,000 m²
Bank of China Tower (305m/367,4m) is 135,000 m²

Ozkan
October 23rd, 2005, 04:22 PM
Great news, but 2 billion $ is little exaggeration..
Not even the Burj Al Arap costed that much ( around 1 billion $),
It wont be profitable that way,, During the first press conference they said they will invest around 300 million $ on Iett plot in Levent,,
The one in zincirlikuyu would be around the same,,

Milliyet artik iyice sacmalamaya basladi :bash:

Most of that 5 billion $ will go for privatization,, They are targeting Telsim and some harbour tenders..

But we should still expect 200+ project in levent,,

Levent'te,sislide, maslakta insaat alani sinirlamasi var,, emsal den kasit bu,,
Kat sinirlamasi yok,, Yeni yapilarin cogu konut, otopark, alisveris merkezi gibi projeleride iceriyor ve izinli insaat alaninin cogu buraya gidiyor,,, Mesela Kanyon,,
sabirsizlikla projeleri bekliyorum,,, 300 metrelik gokdelen dikeceklerse takla atarim valla,,, fazlasinda gozumuz yok,, tasarimi iyi olsun yeterse,,
Icinde de soyle kalite bir zincir otel olursa amuda kalkar Antalyadan istanbula oyle giderim :cheers:

messiah
October 23rd, 2005, 04:42 PM
Levent'de ki projeler gökdelen ciksin bana yeter.Isterse 170m olsun.

www.sercan.de
October 23rd, 2005, 05:12 PM
so tomorrow they will show it?

messiah
October 23rd, 2005, 05:24 PM
hopefully but you know how things work in Turkey ;)

icy
October 23rd, 2005, 06:29 PM
The skycrapers will be 300 meters not 650 meters as Mr.Topbas said.

Metropolist
October 23rd, 2005, 06:53 PM
it's better this way, 650m was too much.. hope it will have a nice design.

messiah
October 23rd, 2005, 07:16 PM
guys guys ucuyorsunuz,gene sert calilacaksiniz.Dedigim gibi Levent'e bir tane 170m'lik bina yapsin bana yeter.

www.sercan.de
October 23rd, 2005, 08:28 PM
i hope Messiah
but i believe it will be a BIG ONE :D
300m roof
330 with Spire

System_Halted
October 23rd, 2005, 09:53 PM
I want a sharp, unordinary design. App. 200m is enough for me :D

reignman
October 23rd, 2005, 10:01 PM
+150m, nice and original designed any building acceptable for me.

Tomorrow, I am going to stay at IBB webside all day ;)

TheSkyIsTheLimit
October 23rd, 2005, 10:30 PM
Everybody is starting to have fantasies again. Offcourse i hope like all of you that they will build minimum 170 meters but i think it is better to wait for the real plans before we talk about this height or that height! And when we hear after that it isnt what we all expected, we are all dissapointed.

So arkadaslar, lets wait and see the plans before we imagen about 300 meters.

reignman
October 23rd, 2005, 10:34 PM
Yes, lets wait 15-or 16 hours for talking ;)

messiah
October 23rd, 2005, 10:53 PM
I can't wait any longer :D
Acayip heyecan yapti bu olay,valla yarini bekliyemiyorum.

www.sercan.de
October 23rd, 2005, 10:57 PM
so is it clear with EMSAL 3 for the area?
if yes i am sure it will be +250m tower
btw
i also do not belive this 2 bil $-US

reignman
October 23rd, 2005, 11:05 PM
I think that amount was for Burj Dubai, hehehe ;) You silly journalists!

If someone spends that amount for only a project, it will be amazing like Petronas and other big projects.

Again, you silly journalists ;)

www.sercan.de
October 23rd, 2005, 11:09 PM
according to google eart the area is appr. 155mx157m = 24,335m²
so the floor area can be max. 3x24,335=73,000m²

:(

www.sercan.de
October 23rd, 2005, 11:16 PM
Diamond Of Istanbul will be 140.000 m² (12,000m² area)
MesseTurm is 61,711 m²
Chelsea Tower 65,920 m²

the area is too big
IMO we will see twins

reignman
October 23rd, 2005, 11:20 PM
Hey Sercan, are you one of the shareholder of DIP? :D

Don't worry, just wait less than one day. We will see altogether. :okay:

www.sercan.de
October 23rd, 2005, 11:32 PM
yes i am :D
should i show you the last design :D

reignman
October 23rd, 2005, 11:58 PM
:) Really? You should do, you should ;)

System_Halted
October 24th, 2005, 09:31 AM
so is it clear with EMSAL 3 for the area?
if yes i am sure it will be +250m tower
btw
i also do not belive this 2 bil $-US

Well, those 650m (which were a fantasy actually) towers took so many negative reactions from many. So I believe they won't be making such a high tower compared to others. I guess they will stop about the height of Isbank, or a bit higher, or maybe lower..

I also feel like it will be twins :bash: I hope it is not. And also I hope it is not cylindirical. I want a sharp one.

2 bil $-US must be for all skyscraper projects in Istanbul. It is really absurd for one tower :lol:

Well even dreaming of those scrapers is really fun. We will see altogether what will they look like.. :cheers:

Joya
October 24th, 2005, 09:43 AM
Does this mean we'll have turning turso's brothers ? Or it's just a logo picture ?

http://img461.imageshack.us/img461/2481/istdub34uv.jpg (http://imageshack.us)

http://img461.imageshack.us/img461/724/istdub28ll.jpg (http://imageshack.us)

Joya
October 24th, 2005, 09:46 AM
Yeees, they are the real project

http://img461.imageshack.us/img461/9498/reasl2gv.jpg (http://imageshack.us)

www.sercan.de
October 24th, 2005, 12:16 PM
bumu bumu?

cevap verin
kalpden gidecem

falconi
October 24th, 2005, 12:19 PM
evet, cnn de live izledim !
buuuuu arkadaslar, buuuuu, yippppieeeee!! :cheers: :cheers: :cheers:

www.sercan.de
October 24th, 2005, 12:24 PM
aglmak istiyorum
simdik katlari sayalim :D

System_Halted
October 24th, 2005, 12:25 PM
103 saymışlar. :D

English Disscusion in Turkey Forum: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=272734

http://img374.imageshack.us/img374/6745/dubaitowers0va.jpg

eastman
October 24th, 2005, 01:24 PM
awesome ;)

Genç
October 24th, 2005, 01:39 PM
I love 'em!

(I would still have prefered one tall tower, rather than 2...)

System_Halted
October 24th, 2005, 03:30 PM
Türkçe tartışmaları burada yapalım.

Ara ara girip gelişme var mı diye bakıyorum, forumlara, Hurriyet.com.tr'deki yorumları okudum da evlere şenlik!!!

Arap Kulesi diyenler mi dersiniz (bu mimarinin şu andaki tek örneği İsveç'te desem suratındaki ifadeyi merak ediyorum ), Şişli Plaza'nın dış cephe tuğlaları kalitesiz diye depremde yıkılacağını sananları mı :rofl:, yoksa önce gecekonduları kaldırsınlar, yol yapsınlar (sanki Dubai'li benim kara kaşıma kara gözüme yapıyorya binaları ), bölgedeki son yeşil alanda gidecek (arsa iett'nin iğrenç durumdaki otobüs durağı ) diyenler mi... :hahano: :no:

Kuvvaci
October 24th, 2005, 03:48 PM
Cehalet işte

eastman
October 24th, 2005, 04:20 PM
puhahaha yeşil alanmı....herhalde iettnin yeşil otobüslerini kastediyolardır :)

Haradrim
October 28th, 2005, 01:04 PM
Gazstede okuduğuma göre bu binaların yapılabilmesi için 40 kadar kuruluştan izin alması gerekiyormuş-en önemlisi de genelkurmay. bizim boğazları koruyan füze sisteminin menzilinde olmaması gerekiyor. ayrıca atatürk havalimanı nın pistlerinden birinin iniş sınırları içinde olmaması gerekiyor. ayrıca ışıklandırma gerekiyormuş(olmazsa ayıp :) ) gerçi o bölgede zaten türkiye nin en yüksek binası duruyor´- bunda niye sorun çıksın?

Joya
October 28th, 2005, 01:38 PM
bizim akıllı füzeler bu kulelerin etrafından dolanır merak etme

Haradrim
October 28th, 2005, 02:06 PM
akıllı mıdır bilmem ama efendime söyleeim, geçmiş zaman içinde ben lise2 de iken, bizi okulca lüleburgaz daki tugaya götürmüşlerdi...silahtır, panzerdir, 1948 yapımı ABD tankıdır derken asıl 'bomba' nın içine girmiştik...yerli yapım ASELSAN olmasına karşın 40trilyon (40 milyon YTL :) ) idi...askeri bir mercedes kamyonun içindeki bilgisayar sistemi ülke genelindeki bir çeşit radar ağı ile havada uçan yabancı cisimleri tespit edip istenirse kendi karar verdiği füze bataryalarını kullanarak, istenirse elle seçim yapılarak gelen cismi 'indirebiliyordu'...önceden hazırlanmış bir seneryo ile bize bi canlandırma yapmışlardı...menzilini ve elimizde kaç tane olduğunu da söyledilerdi ama kendimi rapor veren casus gibi hissettim..baksanıza yaw bunlar devlet sırrı falan değildir dimi?! :eek2:

System_Halted
October 28th, 2005, 06:48 PM
bizim akıllı füzeler bu kulelerin etrafından dolanır merak etme

:lol: Süper ya!

eastman
October 30th, 2005, 09:57 PM
ATO'dan Dubai kuleleri yerine 'Kuleturka' önerisi

ATO, İstanbul'a Dubai kuleleri yerine 'belediye ve kamu için daha karlı olacak yerli kuleler yapmaya' talip oldu.

Ankara Ticaret Odası (ATO), Dubai Holding’in iş ve alışveriş merkezi olarak kullanılmak üzere İstanbul’a inşa etmeyi planladığı kuleler yerine, "belediye ve kamu için daha karlı olacak yerli kuleler yapmaya" talip olduğunu açıkladı.

Oda’dan yapılan açılamada ATO Başkanı Sinan Aygün’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a bir mektup yazarak, İstanbul’da kule yapmaya talip olduğu bildirildi.

Aygün’ün mektubunda kuleleri inşa etmek için kurulan ortak şirketin yüzde 20 hissesinin belediyeye, yüzde 80 hissesinin ise Dubai Holding’e ait olduğu anımsatılarak, "belediyeye yüzde 50 hisse" teklif edildiği açıklandı. Aygün mektubunda şunları iletti:

"ATO olarak çok daha iyi şartlarda, örneğin yapılacak inşaatın yüzde 50’si belediyenize bırakılmak kaydıyla aynı kulelerden daha iyisini yapmayı taahhüt ediyoruz. Belediyenin kasasına çok daha fazla para girmesine yol açacak ve dolayısıyla kamu çıkarını da koruyacak talebimize evet diyeceğinizi umuyoruz."

"DUBAİ HOLDİNG TÜRK SERMAYESİNİ ALIP ÜLKESİNE DÖNECEK"

Mektupta, 46 bin metrekarelik arazide 3 emsale göre 138 bin metrekarelik bir yapı alanı oluştuğunu kaydeden Aygün, "500 milyon dolar maliyeti bulunduğu belirtilen projenin tahsis edilen arazinin değerinin altında kaldığını düşünmekteyiz" dedi.

"KULETURKA'YA 'EVET' DEYİN"

Aygün, kulelerdeki ofis ve dükkanlara taleplerin başladığına dikkat çekerek, şu görüşleri dile getirdi:

"Kulelere yabancı sermaye gelmeyecek. Yapılan ofis ve dükkanları yerli sermaye satın alacak. Maliyeti 100 bin dolar olan 100 metrekarelik ofisler 600 bin dolara satılacak. Dubai Holding, bu satışlardan elde ettiği Türk sermayesini alıp ülkesine dönecek. Kule yapmak için Dubai prensine ihtiyacımız yok. Kuleturka yapacak yerli girişimciler de var. Gelin Türk sermayesi olduğunu da görün ve Kuleturka’ya evet deyin."

akılları yeni başlarına gelmiş arkadaşların...daha önce neredeydiniz???

messiah
October 30th, 2005, 10:32 PM
blöf yapiyorlar.Bugüne kadar nerdelerdi?Dubai tower'in yaninda temeli kazilmis eski bir insaat kaltinsi var,oraya da onlar kuleturka diksinler ozaman.

reignman
October 30th, 2005, 10:37 PM
eastman bırak bu şovmeni ya.

Sen önce Armada 2'yi dik bakalım. 1-1.5 yıldır bekliyoruz, haber bile yok. Ayrıca Armada'yı bile 4-5 ortakla yaptın da 500 milyon dolarlık projenin altından nasıl kalkacaksın e dümbelek?

Ayrıca Ankara Ticaret Odası olarak İstanbul'dan daha önce Ankara'yı düşünmen gerekmez mi? Zaten İstanbul'a yeter derecede ilgi var. Bir sen mi eksiksin?

Kusura bakmayın arkadaşlar ama bu son gelişmeler yüzünden geçirdiğimiz komedi filmi gibi bir ay sinirlerimi iyi gerdi. Üstüne bu şovmen de katılınca ortama, ağız bozmamak zor oluyor.

falconi
October 30th, 2005, 10:39 PM
türkiyedeki odalarda is yok sadece bol laf var...
belliki türkiyede nerde önemli bir posisyon var adamlar gidiyor en geri kafali bol laf ve az is yapan biri var, onu koyyolar basina!!

reignman
October 30th, 2005, 10:45 PM
Bu adam Türk kamuoyunda boş konuşma bakımından zirveye oynayan birisi. Ekonomiden Kıbrıs'a, Futboldan Filistin sorununa kadar herşeye karışıyor ve "uzmanlarınca!!" hazırlandığını iddia ettiği raporları çözüm önerisi olarak kamuoyuna sunuyor.

(Ama tamamen de hakkını yemeyelim, Banka kredi kartı faizlerinin indirilmesinde kamuoyu nezdinde yaptığı girişimler başarılı olmuştu.)

TheSkyIsTheLimit
October 31st, 2005, 01:00 AM
Istanbulda kule yapmak icin arazi mi yok? Adamlarin konustuklari hep bos, simdiye kadar neredelerdi? Gitsinler baska bir yerde DTI'a benzer kule diksinler! Tabi ki gücleri yeterse!!

System_Halted
October 31st, 2005, 12:56 PM
Is Bankasi'nin mimari, Dogan Tekeli, Is Bankasi'ni 181 m yaptigi için pismanmis. :eek2: :eek2: :eek2:

Milliyet Pazar'daki 4 ünlü Türk mimar ile yapılan söylesi : http://www.milliyet.com.tr/2005/10/31/pazar/axpaz01.html

DENIZLI
October 31st, 2005, 01:23 PM
O'nun sorunu baska, DTI yapilirasa, onun yaptigi yapilanin yaninda devede kulak kalicak da ondan.
Hani derlerya "kedi erisemedigi ete pis dermis"

Is Bankasi'nin mimari, Dogan Tekeli, Is Bankasi'ni 181 m yaptigi için pismanmis. :eek2: :eek2: :eek2:

Milliyet Pazar'daki 4 ünlü Türk mimar ile yapılan söylesi : http://www.milliyet.com.tr/2005/10/31/pazar/axpaz01.html

System_Halted
November 2nd, 2005, 07:32 AM
Topbaş meydan okudu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dubai Towers konusunda meydan okudu. Topbaş, araziye talip olduklarını açıklayan Anavatan milletvekillerine ve Ankara Ticaret Odası’na, aynı şartlarla araziyi teklif etti.

NTV
Güncelleme: 00:42 02 Kasım 2005 Çarşamba

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp-Piyerloti ile Haliç arasında inşa edilen teleferiği hizmete açtı.Teleferiğin Haliç ayağında düzenlenen törende konuşan Topbaş, Dubai Holding ile kurulan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na ilişkin eleştirileri yanıtladı.

Bu yatırımın 5 milyar dolarla sınırlı kalmayacağını, çok daha ötesine geçeceğini ifade eden Topbaş, şunları söyledi:
“Biz kat karşılığı arsa vermiyoruz. Amacımız, dışarıdan kaynak getirerek, bunu reel yatırıma dönüştürmek. Yani arzu ettiğimiz, kağıt alıp yarın panik olduğu zaman bırakıp kaçacak bir yatırım değil. Ama (biz daha fazlasını veririz) diyorlar. Hayır, aynen gelsinler, Türkiye’de 5 milyar doları getiren, (bu şartlarla biz de varız) diyenle, İETT garajının olduğu yerde oturur onlarla bu projeyi yaparız. Biz Dubai Holding ile kuracağımız Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na başka bir yerde devam ederiz. Hodri meydan, buyursun getirsinler parayı. Öyle siyaset yapmak, tribünlere oynamak için biz hep bunları gördük. 32 yıldan beri siyaset içindeyiz. Sadece boş konuşma. Bulundukları makam ve mevkileri işgal edenler, boş konuşamazlar. Boş tenekenin sesi çok çıkar. Bunu gayet iyi biliyorlar.”
Topbaş, Dubai Holding ile yapılan anlaşmanın kat karşılığı olmadığını yineleyerek, “Kat karşılığı verseniz yüzde 50-60 alırsınız, doğru. Şişli’de yapılan kat karşılığı. Bu başka bir şey. Siz öyle bir şey getiriyorsunuz ki dünya takip ediyor. Diğer sermayeler, (İstanbul’da neler oluyor, biz de bunun içinde olalım, biz de bu ortaklığı kaçırmayalım) diye dikkat kesiliyorlar” diye konuştu.

Doğru söylemiş, bunlarınki boş konuşma. Verseler 20 yılda bitiremezler binaları. Hem bugüne kadar neredeydiler? Daha Istanbul'da değerli çok arsa var, buyursun onlara diksinler Kule Turka'larını. Ayrıca, ATO başkanı da önce kendi büyük ve iddialı proje korkağı ve düşmanı, bitmemiş büyük projeler şehrine baksın.

Sonra niye yabancı yatırımcı Türkiye dururken, gider Romanya'ya yatırım yapar diye düşünürüz. :no: Adamları bu kadar sıkarsanız, kaçarlar, sonra da ağzınız açık AB hayallerine dalarsınız, bitmeyen kulelerinize bakıp biz kendimize yeteriz naraları atarsınız.

Joya
November 2nd, 2005, 09:07 AM
^^ sana katilmamak mümkün degil

Shodan
November 2nd, 2005, 09:40 AM
Absolutely correct.

System_Halted
November 2nd, 2005, 09:45 AM
^^Shodan, Looking for Khan. Who are they? Please englighten me! :D

I must say it is really cool nick-avatar combination :)

falconi
November 2nd, 2005, 12:12 PM
it must be a scene of Star Trek II The Wrath Of Khan!

Shodan
November 2nd, 2005, 11:12 PM
Correct. That scene was poked fun at very hard by www.ytmnd.com

eastman
November 14th, 2005, 07:39 PM
yaw arkadaşlar alakasız olacak ama bugün maslakta ilginç birşey gördüm...maslakta askeriyeye ait olan kocaman bir araziyi kullanıma açmışlar yani dev gibi bir arsamız oldu maslakta ...acaba diyorum bu dubaililerle bi alakası olabilirmi...bu arada cuma günü o arsa askeriye sınırları içindeydi ama bugün bi baktım askeriye çitlerini geriye almış ve oradaki ağaçları kesmiş kocaman bir arsa maslağın içinde bomboş duruyor...büyük bir proje gelebilir..ama alakasız bişeyde olabilir,mesela metro inşaatı...

Gordion
November 14th, 2005, 09:22 PM
[QUOTE=System_Halted]Doğru söylemiş, bunlarınki boş konuşma. Verseler 20 yılda bitiremezler binaları. Hem bugüne kadar neredeydiler? Daha Istanbul'da değerli çok arsa var, buyursun onlara diksinler Kule Turka'larını. Ayrıca, ATO başkanı da önce kendi büyük ve iddialı proje korkağı ve düşmanı, bitmemiş büyük projeler şehrine baksın.
:applause: Istanbul'da bir suru yarim kalmis bina var, gidip onlari tamamlasinlar.

www.sercan.de
November 15th, 2005, 11:46 AM
yaw arkadaşlar alakasız olacak ama bugün maslakta ilginç birşey gördüm...maslakta askeriyeye ait olan kocaman bir araziyi kullanıma açmışlar yani dev gibi bir arsamız oldu maslakta ...acaba diyorum bu dubaililerle bi alakası olabilirmi...bu arada cuma günü o arsa askeriye sınırları içindeydi ama bugün bi baktım askeriye çitlerini geriye almış ve oradaki ağaçları kesmiş kocaman bir arsa maslağın içinde bomboş duruyor...büyük bir proje gelebilir..ama alakasız bişeyde olabilir,mesela metro inşaatı...
google earthde göstere bilirmisin?

messiah
November 15th, 2005, 02:46 PM
alarko olmasin?

eastman
November 15th, 2005, 05:15 PM
http://img330.imageshack.us/img330/5444/maslak17ba.jpg

havadan olduğu için biraz küçük veya büyük olabilir.

System_Halted
November 15th, 2005, 08:01 PM
^^ o resimde yanda görünen temel hangi binaya ait.

www.sercan.de
November 15th, 2005, 08:45 PM
AI Tower?

System_Halted
November 15th, 2005, 08:48 PM
hmm. adini duyuyorum ama hiç hatirlamiyorum, modellemesini falan.

Not: sercan bu arada, ssp'de istanbul'un gökdelen uzunluklarinda hep hatalar var. eksikleri ekleyeyim, yoksa daha alçak binalardan devam edeyim dedim, ama onlari görünce vazgeçtim.

messiah
November 15th, 2005, 09:20 PM
Mashatten sitesine yol baglantisi yapilacak gelcekte,proje resimlerinde de gözüküyor,onun icin de olabilir bu calismalar.

http://img330.imageshack.us/img330/5444/maslak17ba.jpg

www.sercan.de
November 15th, 2005, 09:28 PM
evet
Mashattan icin yol calismasidir
http://www.tasyapi.com/images/projeler/mashattan/7b.jpg
Murata göre emporisdeki sayilar yanlis
onda planlari var bir kac projenin

messiah
November 15th, 2005, 09:33 PM
Mashatten'in önündeki yesil alana ben en az 7-8 gökdelen hala SIKISTIRIRIM :evil:
Neyse Mashatten sayesinde arkadaki sanayi siteleri daha hizli bir sekilde kaybolacak!

eastman
November 15th, 2005, 09:38 PM
evet demekki yol çalışması ama gerçekten büyük bir arazi , yol için harcanması kötü olmuş...

www.sercan.de
November 15th, 2005, 09:44 PM
asker izin verirmi gökdelen oraya?

messiah
November 15th, 2005, 10:48 PM
Bosuna ümitlenmiyleim,zaten yol calismasi olacak.
Askeriye nereye izin verir mi?Mashatten'in önünde ki yesil alana mi?

www.sercan.de
November 16th, 2005, 01:14 PM
askeri alanin önünde
zaten bana göre Maslakta artik "öldü"
ITÜ ve asker var
baska arazi kalmadi
belki 3. köprü yapilinca Sariyere dogru gider hepsi

messiah
November 16th, 2005, 04:48 PM
Maslak daha isin basinda.Maslak su anda o kadar cok yikilmayi bekleyen depo türü bina varki.Zamani gelince Migros'u bile oradan kaldirip yerine 3-4 bina dikerler.Heleki arkadaki sanayi sitesi kalksin,ki 100% kalkacak baska caresi yok ozman sen izle Maslak'in gelisimini!!

eastman
November 16th, 2005, 06:34 PM
bu arada arkadaşlar bugün önünden geçerken baktımda tabelayı asmışlar,köprülü kavşak yapılacakmış oraya ,neyse maslak trafiği biraz daha göçecek demekki önümüzdeki günlerde

System_Halted
November 16th, 2005, 11:29 PM
sonrasi için iyi olacak.. :)

System_Halted
November 22nd, 2005, 09:38 PM
İstanbul'da Plaza Doluluk oranları:

Toplam Plaza alanı: 1,5 milyon metrekare
Dolu Plaza alanı: 1,2 milyon metrekare
Doluluk oranı: %80

Semtlere göre doluluk oranları:

Avrupa Yakası: %84.6
Anadolu Yakası: %76.3

Levent: %98 (Dubai Kulelerinin yapılacağı semt)
Taksim: %93.6
Maslak: %93.2
Altunizade: %76.1
Atatürk Havalimanı çevresi: % 61.5
Kozyatağı : %72.5

http://www.arkitera.com/news.php?action=displayNewsItem&ID=5345&PHPSESSID=3bb5ee93affecc59955bbe449055ff70

Metro olan bölgelerde doluluğun çok yüksek olduğunu da belirtmişler.

www.sercan.de
November 22nd, 2005, 10:19 PM
bosluk orani 2003-2005
Levent: 2% (2004: 2,5%, 2003: 7%)
Maslak: 6,8% (2004: 10%, 2003: 18%)
Altunizade: 23,9% (2004: 24%, 2003: 40%)
Kozyatağı : 27,5% (2004: 35%, 2003: 50%)

System_Halted
November 23rd, 2005, 10:39 AM
Valla Levent Maslak adina sevindim. Ama Kozyatagi adina üzüldüm. Bu bir seyi daha gösterir, Kartal'a gökdelen yapilirsa, en azindan orada ciddi bir cluster olusana, ve metro gelene kadar (Kartal'dan metro geçecek mi?)... :ohno:

eastman
November 23rd, 2005, 12:06 PM
bosluk orani 2003-2005
Levent: 2% (2004: 2,5%, 2003: 7%)
Maslak: 6,8% (2004: 10%, 2003: 18%)
Altunizade: 23,9% (2004: 24%, 2003: 40%)
Kozyatağı : 27,5% (2004: 35%, 2003: 50%)

bu aslında çok güzel bir gösterge...her ne kadar anadolu yakasında boşluk oranı büyük olsada her sene biraz daha azalmış..bu da ofis katlarına talebin günden güne arttığını gösteriyor.

YunuS
May 23rd, 2006, 05:44 PM
neler oluyor?

Onur
May 23rd, 2006, 06:32 PM
^^ Boş yere mesaj(spam) atmayı bıraksan diyorum :sleepy:

Timur
May 24th, 2006, 11:28 PM
bu arada arkadaşlar bugün önünden geçerken baktımda tabelayı asmışlar,köprülü kavşak yapılacakmış oraya ,neyse maslak trafiği biraz daha göçecek demekki önümüzdeki günlerde

pardon eastman anlayamadım,köprülü kavşak tam olarak nereye yapılacak?

Turkish Sultan
May 26th, 2006, 01:43 AM
arkadaslar bu proje simdi belediye tarafindan tam olarak durduruldumu?

hic bir gelisme yok gördügüm kadariyla... :bash:

bos yere sevinmisdik desenize, bari üstüne bi soguk su icelim... :cheers:

Onur
May 26th, 2006, 06:17 PM
^^ Haziran ayında yapımına başlanacak.

pardon eastman anlayamadım,köprülü kavşak tam olarak nereye yapılacak?
Uydu fotoğrafını görmedin mi? Maslak'ın doğusuna yapılacak

www.sercan.de
May 29th, 2006, 03:46 PM
wow'dan alinti

Bakın Dubai Towers a çeşitli gerekçelerle karşı çıkan İstanbul Mimarlar Odası 1968 yılında 1. köprünün yapımı için ne demiş;

6 Mart 1968/ İstanbul mimarlar odasında yapılan basın toplantısında Boğaz Köprüsü nün bugün için gereksiz olduğu öne sürüldü ve Asma Köprü özellikle otomobil sahiplerinin kullanacakları ve keyiflenecekleri dev bir '' oyuncak '' olarak nitelendi. Toplantıda ayrıca ''İstanbul Köprüsünün politik tercihlerle alınan kararlara bağlı olarak yürütülmesi yakın bir gelecekte dönüşü olmayan tam bir felaket dönemi açacak, köprünün çevre yolları etrafında 15 ile 30 milyar liralık bir arazi sipekülasyonu başlayacaktır'' denildi.

Bu paragrafın aslını aşağıdaki linke tıklayarak görebilirsiniz;

www.ekonomitarihi.blogspot.com/2006/02/1968.html

Artagun
May 30th, 2006, 01:28 AM
wow'dan alinti

Bakın Dubai Towers a çeşitli gerekçelerle karşı çıkan İstanbul Mimarlar Odası 1968 yılında 1. köprünün yapımı için ne demiş;

6 Mart 1968/ İstanbul mimarlar odasında yapılan basın toplantısında Boğaz Köprüsü nün bugün için gereksiz olduğu öne sürüldü ve Asma Köprü özellikle otomobil sahiplerinin kullanacakları ve keyiflenecekleri dev bir '' oyuncak '' olarak nitelendi. Toplantıda ayrıca ''İstanbul Köprüsünün politik tercihlerle alınan kararlara bağlı olarak yürütülmesi yakın bir gelecekte dönüşü olmayan tam bir felaket dönemi açacak, köprünün çevre yolları etrafında 15 ile 30 milyar liralık bir arazi sipekülasyonu başlayacaktır'' denildi.

Bu paragrafın aslını aşağıdaki linke tıklayarak görebilirsiniz;

www.ekonomitarihi.blogspot.com/2006/02/1968.html

aslinda dedikleri olmus... dooru soolemisler...

Timur
May 30th, 2006, 07:10 PM
Siz katılıyormusunuz bunlara?? abiler bunlar safsata saçmalık Türkiye'nin gelişmesine engel olmaya çalışan dış kaynaklı ne olduğu belirsiz tipler bunlar. Yakın zamanda hızlı trene kumandalı tren veya tüp geçite de lunaparktaki korku tüneli gibi bunlara gerek yok diyebilirler.

İddia ediyorum bunların amacı uzay çağında Türkiye'yi hala faytonlarla görmekti,o yüzden bu kadar infial halindeler.

Timur
May 30th, 2006, 07:15 PM
Bu adamlar yıllarca Tem yolunu eleştirdi,Türkiye'de otobana gerek yok diye peki soruyorum size, Avrupada bırak almanyayı fransayı minicik ülkelerde bile örümcek ağı gibi fersah fersah her yer otoban değilmidir? Yollar gelişmişliğin göstegesidir arkadaşlar. Sermaye düşmanı bu insanların oyununa gelmeyin.

Joya
May 31st, 2006, 12:28 PM
"Dubai international properties" adını "Sama Dubai" olarak değiştirmiş, Bişeyler dönüyo dur bakalım.

Onur
May 31st, 2006, 03:03 PM
^^ Aynısını ben de söylemiştim. :sleepy:

www.sercan.de
June 8th, 2006, 12:53 AM
http://img206.imageshack.us/img206/5902/139125955f67a8cf0c26hv.jpg

www.sercan.de
June 9th, 2006, 11:20 AM
Dubai Towers 2008'de bitecek
Sama Dubai'nin Türk- Arap İş Forumu'nda dağıttığı dokümanlarda, devam eden projeler arasında sayılan Dubai Towers'ın 2008'de bitirileceği belirtiliyor

Başbakan Erdoğan, Dubai İstanbul Towers'ı da yapacak firmanın standının bulunduğu fuar alanını gezdi. Sama Dubai'nin forumda dağıttığı dökümanlarda devam eden projeler arasında İstanbul'daki Dubai Towers'un da sayılıyor. Basına dağıtılan kitlerde ise İstanbul Dubai Towers projesinin detayları da ilk kez ortaya çıktı.

Projenin özelliklerinin anlatıldığı bölümde, "İstanbul 4. Levent'te inşa edilecek olan Dubai Kuleleri modern iş dünyasının tüm gereksinimleri göz önüne alınarak tasarlanıyor. Ofis alanları, çalışanların ihtiyaçlarına cevap verecek hizmetlerin hemen yanıbaşında olacak şekilde tasarlanmıştır. İstanbul Dubai Kulelerinde alışveriş merkezi önemli bir yer kaplayacak. İstanbul Dubai Kuleleri, aynı Doha'daki muadili gibi, dünyanın en seçkin markalarını, bankacılık hizmetlerini, eşsiz yemek ve eğlence mekanlarını bir araya getiren bir alışveriş merkezini de bünyesinde barındırıyor. Son teknolojileri bünyesinde barındıran proje kapsamında bir sağlık merkezi, 5 yıldızlı bir butik otel ve eşyalı / eşyasız rezidanslar bulunacak'' denildi. Projenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte geliştirilen proje kapsamında 467 daire, 192 odalı bir butik otel, 50 bin metrekare alana sahip A sınıf ofis alanı ile 17 bin metrekare alana sahip alişveriş ve eğlence merkezi bulunacak. Projenin bitiriliş tarihi ise 2008'in son çeyreği olarak duyuruldu.

TÜRKİYE GELECEK VAADEDİYOR

Türk Arap Ekonomik Forumu'na sponsorlarından Sama Dubai'nin CEO'su Farhan Faraidoni, "Sama Dubai olarak Türkiye'de gelecek vaad eden pekçok iş imkânı olduğuna inanıyoruz ve Forum'a sponsorluğumuzun da Türkiye ve Arap dünyası arasındaki güçlü ilişkileri daha da ileriye götürmek için büyük bir katkı sağlayacağına inanıyoruz'' dedi. Dubai ve diğer ülkelerdeki yatırımlarını forumda sergileyen Sama Dubai'nin portföyünde kuleler (Dubai Towers markası altında), büyük çaplı tatil köyleri (Salam markası altında), ve mega alışveriş merkezleri bulunuyor.

Kaynak: YeniSafak Gazete

DENIZLI
June 9th, 2006, 11:48 AM
bitsin, bitsin de bizde bir söyleee rahatca "OOOHhhhhhhhhhhhhhhhh" cekelim

Stanpolitan
June 9th, 2006, 11:50 AM
Bazen ıste nese doluyo , insan birden bire. Hatta arapca ogrenmek duygusu depresiyo , boyle

www.sercan.de
June 9th, 2006, 11:54 AM
bu ara bu naslik türkce
yani diger baslikta edit yapip ya silin ve buraya ekleyin
yada inglizce yazin

Mumcu birsey yapamaz
nekadar rüsvet parasi geciyor bu projeden bi bilseniz

Kuvvaci
June 9th, 2006, 01:22 PM
evet bence de yapamaz... O şimdi muhalefet partisi olarak, tabi ki öyle propaganda yapacak. Nede olsa seçim atmosferine girdik. Şimdi hükümetin kozlarına saldırıp halkın önünde propaganda yapıyor herkes...

whereisflat
June 9th, 2006, 01:26 PM
pardon yanlislikla ingilize basligi post atmisim. Tekrar buraya atiyorum.

Bunun nesini inglizce yazalim Genc, rezilligi mi ortaya dökelim! Erkan Mumcu ismini koydu ortaya bu kule yapilamaz, hic bir kanuna uymuyor diye. Turizm alani diye kilifina uydurmaya calismislar oda olmadi... Adam diyorki "benim zamanimda turizm yüzde 300 büyüdü ve Galaport fikri de ben tarafindan ortaya atilmistir ve cok kolay gerceklestirebilinir bir projeydi ama ancak AKP siyasi cikari yüzünden proje ile oynamaya baslayinca cikmaza girdiler bnun benzeri hatta daha beterini simdi Dubai Kulelerinde yasiyoruz, o kuleler asla dikilemez oraya, hukuksal bir durum bu, araplara söz verdiler ama gerceklestiremiyecekler" gibisinen konustu.

whereisflat
June 9th, 2006, 01:27 PM
Mumcu ben birsey yaparim demiyor olayi anlatiyor. Mumcu beni fazlasiyla etkiledi. Tipik parti lideri gibi konusmadi yani AKP'yi sirf suclamadi! Güzel yaptiklari seyleride acikca söyleyip kutladi! Inandirici geldi bna dedikleri hatta oyumu ANAP'a vermeyi bile düsünüyorum.

Kuvvaci
June 9th, 2006, 02:07 PM
Sevgili dostum, o kuleye öyle saldırması normal Mumcunun..Muhalefet da... Şimdi bunlar hep seçim konuşmaları...

Gökkafesi hatırla, onun hiç elle tutulur yanı yoktu. Şimdi bunu tamamen hükümet destekliyorken hukukuda hazırlanır. Sen moralini bozma...

whereisflat
June 9th, 2006, 02:16 PM
Irfan abi adam yapilmasin demiyorki, yapilmasida yanlis da demiyor, yapilamaz diyor. Secim taktigi filan degil... Diyorum ya adam cok objektif konustu, hic camur atmadi, bir cok yerde AKP'yi de kutladi. Haziranda insaat basliyacak, görecez bakalim.

Kuvvaci
June 9th, 2006, 02:18 PM
tamam, görelim... Ama ben umutsuz değilim onu söyliyim sevigili kardeşim. Haktan umut kesilmez...

whereisflat
June 9th, 2006, 02:21 PM
Peki yillardir Galataport insaati niye basliyamadi?

Kuvvaci
June 9th, 2006, 02:23 PM
sebebi açık...Tam ihaleye çıktı, o Ofer'e ihale kuralları dışında yamanmaya çalıştı. Mahkeme de ihaleyi iptal etti. Gaşataport'un statüsü ile bu iett garajını statüsü farklı. IETT garajı belediyenin malı.

DENIZLI
June 9th, 2006, 04:00 PM
bence bu is olucak, hem sonra bunca arap yatirimci, bu yatirimi referenz alicaktir!

yani diyorum, sen git adamlari binbir güclüklerle buraya yatirim yapmalari icin gel getir, davet et, tüm dünyaya kalk zilli zurnali tanit...
sonrada daha ilk projede yariyoldan geri dön, olurmu böyle sey, olmaz tabi! gereken herneyse hazirlanacaktir "Minareyi calan kilifini uydururmus" ;)

Turkish Sultan
June 9th, 2006, 04:10 PM
bu bina ya yapilacak, YA YAPILACAK!

Timur
June 9th, 2006, 05:21 PM
Turkish, Fatih Sulan Mehmet gibi konuşmuşsun :) ben de yapılacağına inanıyorum, pürüzler giderilsin başlarlar inşallah.

DrasQue
June 9th, 2006, 05:24 PM
içimdeki şey diyorki ...
neyse... =)

whereisflat
June 9th, 2006, 06:11 PM
sebebi açık...Tam ihaleye çıktı, o Ofer'e ihale kuralları dışında yamanmaya çalıştı. Mahkeme de ihaleyi iptal etti. Gaşataport'un statüsü ile bu iett garajını statüsü farklı. IETT garajı belediyenin malı.

Belediye'nin mali da, kamu mali oldugu icin ihalesiz devredilmiyor. AKP bunu yapmaya calisiyor ve tabi aklimizin ermedigi binlerce oyun var bunun icinde!

Kuvvaci
June 9th, 2006, 06:33 PM
Belediye'nin mali da, kamu mali oldugu icin ihalesiz devredilmiyor. AKP bunu yapmaya calisiyor ve tabi aklimizin ermedigi binlerce oyun var bunun icinde!
amaç zaten devir değil. Arsa hala belediyenin arsası olacak. Belediye ortaklaşa bu binayı dikecek. Yani başkasına satma veya devretme gibi bir durum yok...

www.sercan.de
June 10th, 2006, 10:35 AM
Topbas demedimi
Ihale yada bunun gibi birsey yapacak
böylece herkes rahatlasin diye?!!!

Stanpolitan
June 10th, 2006, 10:49 AM
Evet , ben daha yeni okudum. Peskes cekiliyor, goruntusu verilmemesi icin ihaleye verilecek. Eminler ki , Emirlik sirketinden daha fazla veren olmayacak. Bunu medyanin , muhalefetin gazabindan kurtulmak icin yapacaklar. Bence en sagliklisi da bu zaten , daha seffaf bir satis olacak. Yeter ki , dava acanlar , toplu protesto yuruyusleri falan olmasin.

icy
June 21st, 2006, 05:56 AM
'Dubai Towers' yapılmayabilir

Sonbaharda gerçekleştirilecek ihaleyi Dubai Holding kazanamazsa, kule projesi suya düşecek.

46 bin metrekarelik araziyi 100 milyon dolar bedelle Dubai Holding'e veren Büyükşehir Belediyesi tepkiler üzerine geri adım attı ve ihale açmaya karar verdi

Dubai Holding ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ortaklığının ilk ürünü olması hedeflenen Dubai Kuleleri'nin inşaatı tehlikeye girdi. Gökdelenlerin yapılacağı Levent'teki arazinin fiyatını düşük belirlediği gerekçesiyle eleştirilere hedef olan belediye yönetimi ihaleye çıkıyor. Arazi devri ya da kat karşılığı şeklinde ihaleye çıkabileceklerini belirten bir üst düzey belediye yetkilisi, "Spekülasyonların önüne geçmek için bu kararı aldık" diye konuştu.
Dubai Holding İcra Kurulu Başkanı Muhammed El Gergavi ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın geçen yıl imzaladığı 5 milyar dolarlık gayrimenkul yatırım ortaklığı protokolüne göre 300 metrelik Dubai Kuleleri belediyenin 46 bin metrekarelik arazisi üzerinde 500 milyon dolar maliyetle 2008'e kadar tamamlanacaktı. Belediye arazisinin değeri 100 milyon dolar olarak tespit edildiği için projede belediyenin ortaklık payı yüzde 20, Dubai Holding'in payı ise yüzde 80 olarak belirlenmişti. Şirketin yüzde 49'u İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda halka açılacaktı.

Uzanların arazisi örnek oldu

Ancak belediye arazisinin ihaleye çıkarılmadan doğrudan Dubaililerle ortaklığa gidilmesi, son anda açıklanan ortaklıkta detayların halen belirsizliğini koruması ve özel imar planlarıyla inşaat alanının iki katına, gökdelen boyunun da 400 metreye çıkarılması kamuoyunun tepkisini çekti. Kulelelere ilişkin tartışmalar sürerken, Şişli'de çok daha değersiz bir bölgede bulunan Uzan Grubu'nun 13.5 bin metrekarelik arazisinin TMSF tarafından 45 trilyona satılması tepkileri daha da artırdı. Uzan arazisinin metrekaresinin 3.3 bin dolar, satış bedelinin de 6.5-7 bin dolar olarak belirlendiğini hatırlatan uzmanlar, kulelerin yapılması düşünülen Levent'teki arazinin sadece açık ihale yöntemiyle satılması durumunda bile belediyenin 300 milyon doları aşan gelir elde edebileceğini savundu.

'Tek kriter para değil'

Kamuoyundaki tepkiler üzerine ortaklığı gözden geçiren belediye yönetimi ve Dubai sermayesi, spekülasyonların önüne geçilebilmesi için arazide ihaleye çıkmaya karar verdi. İhalenin detaylarına ilişkin bilgi vermeyen Kadir Topbaş, yerli ve yabancı yatırımcılardan teklif alınacağını söyledi. Üst düzey bir belediye yetkilisi ise, ihalenin kat karşılığı mı yoksa arazi devri yöntemiyle mi yapılacağı konusunda henüz karar vermediklerini belirtti. Aynı yetkili ihalede ölçünün yalnızca para olmayacağını, ekipman ve donanımı da dikkate alarak karar vereceklerini belirtti.

Radikal

Kotu haber..galiba yapilmayacak

Artagun
June 21st, 2006, 07:04 AM
haydaaa.. insaat basliyodu bu ay?

o zaman sonbahara kadar hic hareket yok demektir... :( hatta sonbaharda ihaleye cikilir, ihaleyi biri kazanir, mimarlar odasi mahkemeye gider, kaybedenler spekulasyon yapar, yargitay ihalenin tekrarlanmasina karar verir, 2007 mart'inda ihale tekrarlanir, ama bu zamana kadar bu tarz kacan firsatlardan dolayi Turkiye ekonomisi krize girmistir, arazi 300milyon yerine 3milyon dolara Artagun'a satilir. Artagun bu arazide cadir kurar, kamp atesi yakar ve isbankasi calisanlariyla is cikislarinda halay ceker. Turk girisimcilik ruhu azan Artagun burayi paragliding/parashute arazisine donusur. Is bankasi, Akbank ve Tekfenle anlasarak bu binalarin tepelerinden bu araziye ucuslar duzenler. O kadar basarili olur ki, 2035 yilinda bu araziye 1.5km yuksekliginde gokdelen yapmak ister. Once ordu, laser meziline ve asker isinlama bolgesine denk geldigi icin izin vermez. yukseklik 900metreye indirilir. insaat baslar, temel calismalari sirasinda, Mimarlar odasi Artagun'u mahkemeye verir ve Artagun kahrindan olur... Allah rahmet eylesin...

DrasQue
June 21st, 2006, 09:19 AM
Saçma...
Adamlarda bok gibi para var bi araziyimi satın alamayacaklar
Kim onlar kadar para verebilirki

Artagun
June 21st, 2006, 09:22 AM
banada araplar alir gibi gelyo yine... seyhimiz hirs yapmistir... ehehe

www.sercan.de
June 21st, 2006, 09:25 AM
sakin olun :D
DTI onlarin icin bir prestij projesi :D
500 milyonluk yatirim olacakti
bu 800 olur
ne fark ederki?
iihaleye kim katilcak acaba?
ENKA baskani'da demisti galiba birkre
Türkiyede sadece Sabanci ve Koc tek basina kule yapar
eee...onlarda girmiyor böyle islere
100 milyon Doalr cogu icin problem degil
ama fiyat 300 milyon olunca kimse katilmaz

whereisflat
June 21st, 2006, 09:38 AM
yapilmayacak, bir aydir diyorum bunu! Erkan Mumcu halki cikiyor...

www.sercan.de
June 21st, 2006, 09:39 AM
yapilir bu yav :D
mumcu < $-US

whereisflat
June 21st, 2006, 09:43 AM
Sercan "Ali Sami Yen insaati basliyor" diye kac topic actin abi... :D Insaat basliyor deme sen bana ya :D

www.sercan.de
June 21st, 2006, 09:45 AM
hop hop :D
ben böyle hic bir topic acmadim
ne bura'da ne wow'da :D

bu ara Irfan abi
Sisli Etfal Hastanesi nerede?

icy
June 21st, 2006, 03:49 PM
Yapilmadan satilmaya baslamisti bu Dubaide yanlis hatirlamiyorsam...

www.sercan.de
July 3rd, 2006, 11:20 AM
Kulelerin ilk faturası

Dubai Kuleleri'nin inşa edileceği arazinin kiracısı S-P şirketinin açtığı tazminatı davasının bilirkişi raporu ortaya çıktı.

İstanbul'da Dubai Holdingin yeni şirketi Sama Dubai tarafından Levent' deki eski İETT Garajı arazisinde inşa edilecek Dubai Towers hakkında İstanbul 5. Bölge İdari Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından açılan tazminat davası kapsamında hazırlanan bilirkişi raporları tamamlandı. Raporlarda, Büyükşehir Belediyesinin bu arazide faaliyet gösteren S-P Organizasyon adlı şirkete 4 milyon 573 bin YTL ödemesi gerektiği belirtildi.

Dubai Kuleleri'nin yapılacağı 46 bin metrekarelik İETT Garajı arazisini 2004'te süresiz olarak, yıllık 16 bin YTL ve yüzde 18 KDV karşılığı kiralayan S-P Organizasyon adlı şirket, buraya 2 bin 200 kişilik Levent Gösteri Merkezi yaptı. Ancak arazinin Dubai Holding'e kulelerin yapılması amacıyla verilmesinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi 11 Ekim 2005'de 7 gün içinde tahliye edilmesi için şirkete bildirimde bulundu. 10 Kasım tarihinde de alınan yıkım kararı uygulamaya geçirilmek istendi.

Yürütmeyi durdurma
Süresiz olarak kiralamasına rağmen kulelerin yapımıyla ilgili proje nedeniyle sözleşmesi sona erdirilen S-P Organizasyon, İstanbul 5. Bölge İdare Mahkemesinden projeyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldırmıştı. Uğradıkları zararla
ilgili olarak ayrıca Şişli 2 ve 3. Sulh Ceza Mahkemelerinde 6 milyon 725 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açan şirketin uğradığı zarar ile ilgili olarak mahkemeler tarafından bilirkişi raporu hazırlatıldı.

Zararımı ödeyin
Üçer kişiden oluşan iki ayrı bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan raporlarda, burada kurulu bulunan şirkete ait Levent Gösteri Merkezi'nin yıkımı halinde 2 milyon 273 bin YTLlik zararın oluşacağı belirtildi.

İkinci raporda ise, şirketin 2004 yılından bu yana 2 milyon 308 bin YTL harcama yaptığı belirtildi. Arazide inceleme yapan mimar, inşaat mühendisi ve elektrik mühendisinden oluşan iki ayrı bilirkişi heyeti, hazırladıkları tespit raporlarında şirketin yaptığı harcamaları tek tek hesapladılar.

Raporlarda, defalarca araziye gidilerek incelemeler yapıldığı vurgulanarak, şöyle denildi:
"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekiplerince belediyeye ait iş makineleri ile Fuaye Bölümü'nden başlamak üzere yıkımın gerçekleştiği kurulumuzca saptanmış olup, Levent Gösteri Merkezi'nin kullanılamaz hale geldiği saptandı. Gösteri merkezinin kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle satışının yapılmış olduğu beyan edilmiş, merkezin tümünün 243 bin 749 YTL'ye bir başka şirkete teslim edildiği anlaşıldı."

Gözler kararda
"Hiçbir mahkeme kararı olmadan, Dubai Towers ile yeni bir anlaşma yapıldığı gerekçesiyle sözleşme feshedilmesi hukuka aykırı" denilerek açılan davalarda,

Şişli 2 ve 3. Sulh Hukuk Mahkemeleri, bilirkişi raporları yönünde karar verirse, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin büyük kâr sağlanacak dediği proje başlamadan arazi üzerindeki şirkete 4 milyon 573 bin YTL tazminat ödemesi gerekecek.

2008'in sonunda bitirilicek
Yüksekliği yanında projenin verilme şekli nedeniyle eleştirilen Dubai Kuleleri'nde inşaata bu yıl sonuna kadar başlanıp, 2008 yılının son çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Proje için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dubai Holding gayrimenkul yaürım ortaklığı kurmuştu. Projeyi inşa edecek Sama Dubai'nin Başkanı Farhan Faraidooni, İstanbul'un yanında Güney sahilleriyle ilgilendiklerini söylemiş, ilk aşamada İstanbul'a 5 milyar dolar yatırım yapacaklarını ifade etmişti.

http://www.arkitera.com/news.php?action=displayNewsItem&ID=9971

DrasQue
August 19th, 2006, 10:25 AM
^Çok önemli bir şey olsa zaten birimiz anasayfada onu ingilizce yazarız

Turkish Sultan
August 19th, 2006, 01:00 PM
Inglizce yasin ki gyavurlar anlasin.

Lütfen hakaret etmeyelim, hirstyanida yahudiside bir Allaha inaniyor, yani gavur degil canim kardesim... :)

www.sercan.de
March 9th, 2007, 08:58 PM
sende yapma balkon ve kurralar koy
zaten residenclerde heü güvenlik görevlisi var

sun&sun
March 9th, 2007, 09:21 PM
Ah Sercan ah :D Bazen sasiyorum sana! O dediklerimi zaten yapmazlar ben o insanlarin tarzlarini anlatmaya calistim. Sen Levebt'in arka sokaklarina girmedin galiba hic.

Artagun
March 9th, 2007, 09:22 PM
yok abi, oradaki oturan insanlari bilmiyon galiba sen. Öyle muhitte isleri ne! Son derece lüks plazanin önünde kurban keser balkonuna camasir asar, pencereden hali havalandirirlar.

sen ne diyon yavu? Adamlarin komsusu dolar milyarderleri... sen kendi komsundan bahset bakalim bi? Yaaa... adamin dokulen sahin'inin yaninda 2007 model Cadillac Escalade park edyo, senin arabanin yaninda ne marka araba park etyo koc? Kucumseme o insanlari. Ev alma komsu al demisler... Komsusuna bak kizi al demisler. bosuna mi demisler? Komsu yuvarlanmis komsusunu bulmus demisler. Senin komsunun nesi var benim komsunun dogan gorunumlu sahini var demisler... Bu sozler bosuna mi?

www.sercan.de
March 9th, 2007, 09:25 PM
Vallahi depremde zaten cogu yikilir diyeceksin
hepsi terk eder orayi :)

Artagun
March 9th, 2007, 09:41 PM
hakkaten depremde oralar yikilir yanniz... hayatimda boole bi yapilasma gormedim... sehrin gobeende...

System_Halted
March 10th, 2007, 11:05 AM
System usta öyle bir sey yapacan ki kimse karsi cikmiyacak cünkü mentaliteye ter gelecek. Buradaki gecekondu tipindeki binanin yerine Halkalida müthis ferah bir apartman vereceksin hatta oraya yatirim yapacak firma bunda katkisi olacak ve daireler "hayir" denilmeyecek kadar lüks ve cekici olacak. O da olmazsa kanun cikarsinlar "resmi is merkezi bölgesi" ilan edilsin, cikarsinlar insanlari oradan.
Yok abi. Halkalı'ya giderler mi onlar?? Şehrin göbeği dururken, uzak yerlere Türk halkının çoğu iyi gözle bakmaz. Yol parasını düşünür hemen.. Yani çoğu kabul etse, kesin ama kesin birileri olayı mahkemeye intikal ettirir. Hah, belki Sercan'ın dediği olur, şöyle olur, bir yatırımcı bilmemkaç tane apartmanı gözüne kestirir, hepsini ikna eder, para-ev verir üstüne mesela bir ofis katını onlara paylaştırır (kira geliri hesabı). Ama o zaman da sakat büyür, semt. Altyapı, yol zor olur. Yani orayı dümdüz etmek gerçekten zor.

www.sercan.de
March 10th, 2007, 11:18 AM
depremde orasi düz olur

System_Halted
March 10th, 2007, 12:29 PM
İnşallah deprem olmadan orayı adam etmenin bir yolu bulunur o zaman.

Kuvvaci
March 10th, 2007, 03:34 PM
^^aynı kanatteyim kanımca

www.sercan.de
March 13th, 2007, 12:21 PM
Yarışa Trump da katılıyor

Levent Zincirlikuyu’daki 96 bin 505 metrekare alanlı Karayolları arazisine 800 milyon dolar teklif eden Zorlu Grubu, 21 Mart’ta ihalesi yapılacak İETT arazisi için de iddialı hazırlanıyor. Karayolları arazisi için 800 milyon dolar ödeyecek Zorlu’nun ikinci ihaleden çekilebileceği konuşulurken, Zorlu’ya yakın kaynaklar “Zorlu bu ihaleye de çok iddialı hazırlanıyor” dediler.

Bu arada, taraflar arazi ile ilgili fizibilite çalışmalarına da devam ediyor. Zorlu Grubu’nun arazi için 450 milyon doları gözden çıkardığı konuşuluyor. Emaar’ın ise yaptırdığı bir çalışmaya göre 300 milyon dolarlık fiyatı makul bulduğu öğrenildi.

Nihat Özdemir’e ait Limak da Morgan Stanley ile birlikte İETT arazisi ihalesine hazırlanıyor. Konsorsiyum, Karayolları arazisi için de 700 milyon doların üzerine çıkarak iddiasını ortaya koymuştu.

Ancak bu kez tarafların yeni bir rakibi ortaya çıktı. Gayrimenkul kralı olarak tanınan Trump’ın marka hakkını elinde bulunduran Yeşil İnşaat’ın da ihaleye katılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Arazinin imar planında yükseklik sınırının olmaması ve buraya çok görkemli, İstanbul’un en yüksek binasını inşa etme imkanı olması Trump’ın ihaleye ilgi göstermesine neden oldu. Bu kez yarışta final turunun Zorlu, El Maktum ve Trump arasında geçmesi bekleniyor.

Mehmet Kutman ile Sami Ofer’in ise ihale ile ilgilenmediği kulislerde konuşuluyor

Emsali 5.8 olacak

İhaleyi kazanan şirket, gerekli izinleri alarak Levent İETT arsasına hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin en yüksek binasını inşa edebilecek.

Ayrıca Zincirlikuyu’ya oranla imar sorununun daha küçük çapta olması yatırımcıların iştahını kabartıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi arsaya 5.8 emsal verdi. Yani araziye 268 bin 197 metrekare alanlı inşaat yapılabilecek.

Arazide yaklaşık bin metrekare alanlı payı olan İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, satışta oluşan rakamın yaklaşık yüzde 2’sini alacak.

21 Mart’ta gerçekleştirilecek arsanın muhammen bedeli 265 milyon 885 bin YTL olarak belirlenmişti. Ancak İBB’nin hazırladığı imar planlarına meslek odaları tarafından açılan davalar bulunuyor.

http://www.arkitera.com/news.php?action=displayNewsItem&ID=15088

Okan
March 13th, 2007, 01:31 PM
Yarışa Trump da katılıyor

Levent Zincirlikuyu’daki 96 bin 505 metrekare alanlı Karayolları arazisine 800 milyon dolar teklif eden Zorlu Grubu, 21 Mart’ta ihalesi yapılacak İETT arazisi için de iddialı hazırlanıyor. Karayolları arazisi için 800 milyon dolar ödeyecek Zorlu’nun ikinci ihaleden çekilebileceği konuşulurken, Zorlu’ya yakın kaynaklar “Zorlu bu ihaleye de çok iddialı hazırlanıyor” dediler.

Bu arada, taraflar arazi ile ilgili fizibilite çalışmalarına da devam ediyor. Zorlu Grubu’nun arazi için 450 milyon doları gözden çıkardığı konuşuluyor. Emaar’ın ise yaptırdığı bir çalışmaya göre 300 milyon dolarlık fiyatı makul bulduğu öğrenildi.

Nihat Özdemir’e ait Limak da Morgan Stanley ile birlikte İETT arazisi ihalesine hazırlanıyor. Konsorsiyum, Karayolları arazisi için de 700 milyon doların üzerine çıkarak iddiasını ortaya koymuştu.

Ancak bu kez tarafların yeni bir rakibi ortaya çıktı. Gayrimenkul kralı olarak tanınan Trump’ın marka hakkını elinde bulunduran Yeşil İnşaat’ın da ihaleye katılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Arazinin imar planında yükseklik sınırının olmaması ve buraya çok görkemli, İstanbul’un en yüksek binasını inşa etme imkanı olması Trump’ın ihaleye ilgi göstermesine neden oldu. Bu kez yarışta final turunun Zorlu, El Maktum ve Trump arasında geçmesi bekleniyor.

Mehmet Kutman ile Sami Ofer’in ise ihale ile ilgilenmediği kulislerde konuşuluyor

Emsali 5.8 olacak

İhaleyi kazanan şirket, gerekli izinleri alarak Levent İETT arsasına hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin en yüksek binasını inşa edebilecek.

Ayrıca Zincirlikuyu’ya oranla imar sorununun daha küçük çapta olması yatırımcıların iştahını kabartıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi arsaya 5.8 emsal verdi. Yani araziye 268 bin 197 metrekare alanlı inşaat yapılabilecek.

Arazide yaklaşık bin metrekare alanlı payı olan İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, satışta oluşan rakamın yaklaşık yüzde 2’sini alacak.

21 Mart’ta gerçekleştirilecek arsanın muhammen bedeli 265 milyon 885 bin YTL olarak belirlenmişti. Ancak İBB’nin hazırladığı imar planlarına meslek odaları tarafından açılan davalar bulunuyor.

http://www.arkitera.com/news.php?action=displayNewsItem&ID=15088

Harika herkulade :banana: Trump amcamizda demek yarisa katiliyor.Insallah
Dubaideki gibi güzel bir bina diker,eger kazanirsa :D

http://www.mediamax.com/captainbaseball/Hosted/trump-hotel-render.jpg.

www.sercan.de
March 13th, 2007, 01:37 PM
bu bina DOI gibi ama cooook cirkin :ohno:

Okan
March 13th, 2007, 01:43 PM
Bu bina sahile günesli bir yere yapilsa o zaman güzel olur ve yakisir.Cünkü günes isigin reflexi aynalardan iyi yansitir.Ama Istanbul Dubaiden daha soguk,yani yakismaz.Ama bu bina Izmir ya da Akdeniz sahildeki bir sehiri uyumlu olur

omercank
March 14th, 2007, 05:05 PM
Bu ihale 21 Martta yapilacak ve $260 kusur milyon deger biciliyor araziye... Dubai $300M, Zorlu ise $450M'u gozden cikartmis denilmis yazida. Peki bu arazinin satisinin iptaline yonelik davalar nasil etkiliyecek ihaleyi bileniniz var mi??

www.sercan.de
March 14th, 2007, 05:05 PM
İETT Garajı arazisinin ihalesine Aygün ve Şirin de davet edildi…

21 Mart’ta en yüksek teklifi veren firmalar arasında açık arttırma usulüyle satılacak olan Levent’teki eski İETT Garajı arazisinin ihalesine Milletvekili Emin Şirin ve ATO Başkanı Sinan Aygün de davet edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 21 Mart’ta en yüksek teklifi veren 3 firma arasında açık arttırma usulüyle satılacak olan Levent’teki eski İETT Garajı arazisinin ihalesine, daha önce bu konuda açıklamalarda bulunan Milletvekili Emin Şirin ve ATO Başkanı Sinan Aygün'ün de davet edildiği açıklandı.

Basın Danışmanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul’un en değerli arazilerinden biri olan İETT Levent garajı arazisi Mart ayı sonunda ihale ile satışa çıkartılıyor. İstanbul Milletvekili Emin Şirin ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ihaleye mektupla davet edildi. Devlet İhale Kanununa göre, “Kapalı Teklif Usulü” ile yapılacak olan ihalede en yüksek teklifi veren üç istekli açık arttırmaya katılarak araziyi alabilecek. En yüksek 3 teklife eşit başka tekliflerin bulunması halinde, bu teklif sahipleri de açık arttırmaya katılabileceklerdir. Diğer istekliler açık arttırmaya katılamayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Şu ana kadar ihaleye katılmak isteyen 10 katılımcının şartname aldığının belirtildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi; “İETT Levent arazisi toplam 46,241 metrekare ticaret + konut olmak üzere, 3 emsal imara sahip. Arazi, 265 milyon 885 bin 750 YTL +KDV muhammen bedel ile satışa çıkacak. Televizyonlardan canlı olarak yayınlanacak olan ihale, 21 Mart Çarşamba günü Saat 13.00’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü Salonunda yapılacak.”

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Haberler/HaberDetay.html?HaberId=23568

Okan
March 14th, 2007, 05:52 PM
Ihaleye tam bir hafta kaldi be sabirsizla bekliyorum kimin ihaleyi kazanacagi.
En büyük favorilerim Trump ve Sama Dubai.Ama Trump kazanmasa bile mutlaka
Istanbulun baska bölgesine (Maslak) bir gökdelen dikicek,bundan eminim.
:cheers:

System_Halted
March 15th, 2007, 05:08 PM
ATO, kaç verecek acaba? :D

Ama bu işe karşı çıkarak daha karlı hale getirdiler, ve haklı olduklarını kanıtladılar. Ona da hiçbir şey diyemeyiz. ;)

Okan
March 15th, 2007, 07:17 PM
^^ sonunda ATO hakli cikacak

http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2003/01/12/images/ekonomi.jpg

nuricool
March 15th, 2007, 09:29 PM
Zorlu ve El Maktum İETT garajı içinde yarışacak

15 Mart 2007

ANKA

İstanbul’un en değerli arazilerinden biri olan İETT Levent garaj arazisi ihalesine girmek için aralarında Zorlu Holding ve Sama Dubai’nin de bulunduğu 14 şirket şartname aldı. İhalede en yüksek teklifi verenler arasında açık artırma yapılacağı duyuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, İETT Levent garajı arazisi ihalesine girmek için aralarında Zorlu Holding ve Sama Dubai’nin de bulunduğu 14 şirket şartname aldı.

Devlet İhale Kanununa göre, “Kapalı Teklif Usulü” ile yapılacak olan satışla en yüksek teklifi veren üç istekli arasında yapılacak açık arttırmayla en yüksek fiyatı veren araziyi alabilecek.

Şartname alan şirketler şöyle;

“Eren Talu Mimarlık Tur.İnş.Aş.; Biskon Yapı A.Ş.;Limak İnş.San.Tic.Aş.;Osmanlı Yapı 4 İnş. San. Tic.Aş.;Fiba G.Menkul Gel. İnş. ve Yat. Aş.;Zorlu G.Menkul Gel. Ve Yat. Aş. Sama Dubai İstanbul G.Menkul Aş.; Pera Ga. Menkul Yat. Ort. Aş.;Soyak Yapı İnş. San. Ve Tic. Aş.;Emaar Gayrimenkul Gel. Aş.;Yapı Merkezi İnş. Ve San. Aş.;Garanti G.Menkul Yat. Ort. Aş.;Akfen Gayrimenkul Yatırım Ort. Aş.;Toray İnş. San. Tic.Aş”

İETT Levent arazisi toplam 46,241 metrekare ticaret ve konut olmak üzere, 3 emsal imara sahip olan arazi, 265 milyon 885 bin 750 YTL +KDV muhammen bedel ile satışa çıkacak.

Televizyonlardan canlı olarak yayınlanacak olan ihale, 21 Mart çarşamba günü saat 13.00’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü Salonunda yapılacak

İETT Garajı, Boğaziçi Kanunu, Kültür ve Tabii Varlıklar Kanunu ve Hıfsısıhha Kanunundan etkilenmediğinin belirtildiği açıklamada, arazinin konum itibariyle Boğaz’a hakim, en önemli ticaret, alışveriş ve şirketlerin yer aldığı konseptin içinde. Ana ulaşım hattı üzerinde ve metro ile direk bağlantısı bulunuyor.

Öte yandan Karayolları'nın İstanbul'daki arazisi için geçen hafta yapılan ihaleyi Zorlu Holding 800 Milyon dolara kazanmıştı.

Bir baska haber:cheers:

Levent'teki İETT arazisine 14 talip

15 Mart 2007

A.A.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce, Levent'teki İETT garajı arazisi için 21 Mart Çarşamba günü yapılacak ihaleye katılmak için bugüne kadar 14 şirket şartname aldı

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün saat 12.00'ye kadar şartname alan şirketler şunlar:
“Eren Talu Mimarlık Turizm İnşaat A.Ş, Biskon Yapı A.Ş, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş, Osmanlı Yapı 4 İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş, Fiba Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Yatırım A.Ş, Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş, Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul A.Ş, Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Soyak Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş, Emaar Gayrimenkul Geliştirme A.Ş, Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş, Garanti Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Afken Gayrimekul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Toray İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş.”
İhaleye katılmak isteyen şirketler ihale gününe kadar şartname alabilecekler.

ARAZİNİN ÖZELLİKLERİ VE İHALE YÖNTEMİ

46 bin 241 metrekare ticaret ve konut olmak üzere, brüt parsel üzerinden bodrum hariç 3 emsal imarı olan arazi, 265 milyon 885 bin 750 YTL artı KDV muhammen bedele sahip bulunuyor.
İETT garajı, Boğaziçi Kanunu, Kültür ve Tabii Varlıklar Kanunu ve Hıfzıssıhha Kanunu'ndan etkilenmiyor.
Arazi konum itibariyle Boğaz'a hakim, en önemli ticaret, alışveriş ve şirketlerin yer aldığı konseptin içinde yer alıyor. Ayrıca ana ulaşım hattı üzerinde ve metro ile de bağlantılı.
Devlet İhale Kanunu'na göre, kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilecek satışta, en yüksek teklifi veren 3 istekli arasında yapılacak açık artırma ile en yüksek fiyatı veren araziye sahip olacak.

Şartname alana şirketler:

EREN TALU MİMARLIK TUR. İNŞ.AŞ.
BİSKON YAPI A.Ş.
LİMAK İNŞ.SAN.TİC.AŞ.
OSMANLI YAPI 4 İNŞ. SAN. TİC.AŞ.
FİBA G.MENKUL GEL. İNŞ. VE YAT. AŞ.
ZORLU G.MENKUL GEL. VE YAT. AŞ.
SAMA DUBAİ İSTANBUL G.MENKUL AŞ.
PERA GA. MENKUL YAT. ORT. AŞ.
SOYAK YAPI İNŞ. SAN. VE TİC. AŞ.
EMAAR GAYRİMENKUL GEL. AŞ.
YAPI MERKEZİ İNŞ. VE SAN. AŞ.
GARANTİ G.MENKUL YAT. ORT. AŞ.
AKFEN GAYRİMENKUL YATIRIM ORT. AŞ.
TORAY İNŞ. SAN. TİC.AŞ.

Okan
March 15th, 2007, 11:25 PM
Demek EMAAR GROUP ihaleyede katiliyor.Emaar su an dünyanin en büyük
gökdeleni (Burj Dubai 900m) insaat ediyor.

http://realestate.theemiratesnetwork.com/developers/images/emaar_logo.jpg

http://www.emaar.com/

Bence ya SAMA DUBAI yada EMAAR kazanir bu ihaleyi,cünlü ikiside acayip hirslilar ve onlar icin PARA
SORUN DEGIL.Arablar kazanir.

System_Halted
March 15th, 2007, 11:40 PM
Şartname alana şirketler:

EREN TALU MİMARLIK TUR. İNŞ.AŞ.
BİSKON YAPI A.Ş.
LİMAK İNŞ.SAN.TİC.AŞ.
OSMANLI YAPI 4 İNŞ. SAN. TİC.AŞ.
FİBA G.MENKUL GEL. İNŞ. VE YAT. AŞ.
ZORLU G.MENKUL GEL. VE YAT. AŞ.
SAMA DUBAİ İSTANBUL G.MENKUL AŞ.
PERA GA. MENKUL YAT. ORT. AŞ.
SOYAK YAPI İNŞ. SAN. VE TİC. AŞ.
EMAAR GAYRİMENKUL GEL. AŞ.
YAPI MERKEZİ İNŞ. VE SAN. AŞ.
GARANTİ G.MENKUL YAT. ORT. AŞ.
AKFEN GAYRİMENKUL YATIRIM ORT. AŞ.
TORAY İNŞ. SAN. TİC.AŞ.

Bence bu arazinin fiyatı uçacak.. Levent'in metrekare fiyatı da uçacak..

İETT arazisi en az 500 milyona gider diyorum var mı artıran?? :D

www.sercan.de
March 16th, 2007, 12:17 AM
genc
also for zincirlikuyu Emaar (2nd) and Sama Dubai raced :D

erci79
March 16th, 2007, 06:11 AM
en guzel, en gorkemli ve en saglamini yapicak olan kazanir umarim ve insallah baska binalarinda onu acilir

erci79
March 16th, 2007, 06:12 AM
bu arada ihaleyi hangi kanal yayinlayacak bilgisi olan varmi? buyuk bir ihtmal butun kanallara acik olur gerci

Artagun
March 16th, 2007, 03:34 PM
trump nerde? deutsche bank'ta ilgilenyodu?

www.sercan.de
March 16th, 2007, 03:58 PM
osmanli yapilan beraber galiba
yada baska bir türk sirketlen

Artagun
March 16th, 2007, 05:21 PM
trump yesil holdingle anlasmali deil miydi?

System_Halted
March 17th, 2007, 12:11 PM
İETT Garajı 1 milyar dolarla rekor kırar mı

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/6142377.asp?gid=52

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 14 firmanın şartname aldığı Levent’teki İETT Garajı arazisinden rekor gelir bekliyor. 21 Mart Çarşamba günü satılacak olan arazi için Belediye yetkilileri bir rakam dile getirmiyorlar ancak Karayolları 17. Bölge arazisinin satışı nedeniyle çıtanın hayli yükseldiğine dikkat çekiyor. Belediye yetkililerinin tahmini ise ’1 milyar dolar’ civarı.

Boğaz’a hakim, önemli ticaret, alışveriş ve şirketlerin yer aldığı konseptin içinde yer alan arazinin satışı Devlet İhale Kanunu’na göre, kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilecek. Satışta, en yüksek teklifi veren 3 istekli arasında yapılacak açık artırma ile en yüksek fiyatı veren araziye sahip olacak.

SORUNSUZ OLDUĞU İÇİN DEĞERLİ: İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin ’Sorunsuz ve bu nedenle Karayolları arsasından bile değerli’ diye tanımladıkları arazinin büyükülğü 46 bin 241 metrekare. Üç emsal imarı olan araziye 138 bin metrekare yer üstü inşaatı yapılabilecek. Ayrıca yerin altına yapılacak ve ticari fonksiyon verebilecek 3 katta da yaklaşık 100 bin metrekare alan olabilecek. Bu arazide yeraltına yapılacak otoparklar hariç 243 bin 645 metrekarelik bir kullanım alanı var. İETT garajı arazisinde, Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü arazisinden imar bakımından en büyük farklılığı yapılacak bina gibi yükseklik sınırı da bulunmuyor. Karayolları arsasını satın alan Vestel’in patronu Ahmet Zorlu’nun yapacağı binaların yüksekliği imar durumu nedeniyle 28 katı geçemiyor. Ancak İETT garajı arazisinin yeni sahibi toplam 138 bin metrekarelik inşaat sınırlaması içinde kalmak şartıyla istediği yükseklikte bina yapabilecek.

DAHA FAZLA İNŞAAT ALANI: İETT Garaji arazisi, 800 milyon dolara satılan Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü arsasına göre daha büyük bir inşaat alanına sahip. Çünkü Karayolları arazisinde 2.8 emsal imar durumuna göre toplam 237 bin metrekare inşaat yapmak mümkün. İmar planı yerin altında ticari fonksiyona sahip inşaat (kat) yapılmasına izin vermiyor. Araziyi alan Zorlu Grubu yerin altında ancak otopark yapabilecek. Belediye yetkilileri İETT Garajı için belirlenen 265 milyon YTL’lik (artı yüzde 18 KDV) muhammen bedelin Karayolları arsasının satışından önce belirlendiğini hatırlatıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine göre, arsanın imar durumunun iptaline yönelik bir dava açmak da imar durumu kesinleştiği için artık mümkün değil.

Bizim arsada parseller birleştirilebilecek

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 5 parselden oluşan İETT Garajı arazisinde parsellerin birleştirilmesi konusunda da sıkıntı olmadığını belirtiyor. Buna göre, araziyi alan şirket rezidans, otel, kongre ve iş merkezinden oluşan bir komplekse yapabilecek. Arazinin altında bir metro transfer merkezi yapılacak. İstanbul Büyükşehir Metrosu büyüdükçe sözkonusu transfer merkezi önemli istasyon haline gelecek. İETT arazisinin 593/101 hissesi Hazine’ye ait olduğu için paranın o hisseye isabet eden bölümünü Hazine alacak.

Okan
March 20th, 2007, 05:13 PM
Yarin saat kacta ve hangi kanalda ihale canli olarak gösteriliyor ????Eger Sama Dubai kazanirsa bence
hemen insaata baslarlar.

www.sercan.de
March 21st, 2007, 01:05 PM
basladi :D
Emaar yok
katilmiyor

System_Halted
March 21st, 2007, 01:18 PM
Çok heyecanlı :D

Hala evrakları inceliyorlar.. Fiyatları bekliyorum.. :D

DU999
March 21st, 2007, 01:20 PM
okuldayim of, sizin yazdiklarinizla takip ediyorum

System_Halted
March 21st, 2007, 01:23 PM
Sama Dubai 840milyonYTL+KDV ile ilk sırada.. Açık artırma 10 dk sonra başlıyor :D

Yani şimdiden %18 KDV ile 700 milyon Dolar'ı buldu!!! :D

www.sercan.de
March 21st, 2007, 01:31 PM
ak....
NTVde eski MO baskano Oktay ekinci gene elestiriyor
yok imara aykiri bir durum
daha mahkemelikmis
yani buraya birsey yapamazsin gibi

System_Halted
March 21st, 2007, 01:34 PM
Başlıyor!!! :D

DU999
March 21st, 2007, 01:38 PM
ak....
NTVde eski MO baskano Oktay ekinci gene elestiriyor
yok imara aykiri bir durum
daha mahkemelikmis
yani buraya birsey yapamazsin gibi

bi ise yarayamicak olan arsalari neden satiyoruz ozaman?
neden her dandik sey türkiyede olur, kendimize zarar dursun bos bos ozaman.:bash:
takmiyorum ben bu herifi, gicik.

www.sercan.de
March 21st, 2007, 01:39 PM
Zorlu ve Sama yarisiyor
Zorlu 5dk mola istedi

689 milyon dolarda suan

System_Halted
March 21st, 2007, 01:41 PM
Zorlu ve Sama Dubai kapışıyor, 689 Milyon Dolar + KDV ye yükseldi.

Zorlu deli gibi artırıyor..

Şu an Sama Dubai'de en yüksek teklif, 5 dakikalık ara verildi.

Ama bence Zorlu, Sama'ya bırakacak.. Fazla versinler diye yaptılar bence..

www.sercan.de
March 21st, 2007, 01:41 PM
46.241m²
689.000.000 $-US

14.900 m²/$-US

www.sercan.de
March 21st, 2007, 01:42 PM
Zorlu ve Sama Dubai kapışıyor, 689 Milyon Dolar + KDV ye yükseldi.

Zorlu deli gibi artırıyor..

Şu an Sama Dubai'de, 5 dakikalık ara verildi.

Ama bence Zorlu, Sama'ya bırakacak..

banada öyle geliyor
bu sefer Zorlu koparma taktigini uyguluyor
gecen sefer Emaar yapmisti

System_Halted
March 21st, 2007, 01:43 PM
Bid of Lot of DTI is going on, number has reached 689 Million Dolars + Taxes.

Zorlu Group, and Sama Dubai is racing...

System_Halted
March 21st, 2007, 01:45 PM
banada öyle geliyor
bu sefer Zorlu koparma taktigini uyguluyor
gecen sefer Emaar yapmisti
Bence de.. Bir yandan Türk kulesi olsun istiyorum ama bir yandan yabancı sermayenin Istanbul Belediyesine böyle bir katkısı olsun istiyorum :lol:

Sama Dubai'de kalsa iyi olur. Keşke adını değiştirseler kulenin tepkileri azaltmak için :D

www.sercan.de
March 21st, 2007, 01:46 PM
Sama Dubai kazansin
yoksa bu proje olmaz :D
Zorluda 300mlik kule dikermi bilmem

System_Halted
March 21st, 2007, 01:47 PM
705 Milyon Dolar + KDV'ye Sama Dubai'ye gitti!!!!!!

Sama Dubai won the bid by 705 Million Dolars + Taxes (~831 Million Dolars!!!)

DU999
March 21st, 2007, 01:49 PM
Bence de.. Bir yandan Türk kulesi olsun istiyorum ama bir yandan yabancı sermayenin Istanbul Belediyesine böyle bir katkısı olsun istiyorum :lol:

Sama Dubai'de kalsa iyi olur. Keşke adını değiştirseler kulenin tepkileri azaltmak için :D

ben dubai ismini artik marka gibi algiliyorum !
wow sama ya gitti demek, türkiyenin en hizli projelerinden biri olacak insallah.
üf iyi oturup ders caliscam,catladim burda.

İETT arazisi Arapların diye manset atti haber siteleri hemen.

www.sercan.de
March 21st, 2007, 01:49 PM
ulan kacirdim
TV baska odadaydi :D
832 milyon dolar ozaman oluyor yoksa?