DeCoNs
April 15th, 2006, 08:27 PM
there is no construction at the moment
|
View Full Version : Dubai Towers - Istanbul DeCoNs April 15th, 2006, 08:27 PM there is no construction at the moment www.sercan.de April 15th, 2006, 10:54 PM its still not approved status stil: proposed DeCoNs April 16th, 2006, 12:35 AM and it will probably never be approved. YunuS April 16th, 2006, 12:41 PM More then 500 posts in this thread, so we can post @ the new thread: But the moderator most open the thread again... http://skyscrapercity.com/showthread.php?t=317946 tekkaman April 18th, 2006, 09:07 PM At emporis it says it is approved. http://www.emporis.com/en/wm/cx/?id=113605 Onur April 18th, 2006, 09:30 PM ^^ O bilgilere Asım(ov) bakar. Yahu Asım, Boğaz kulesinin ledini niye "vision" değil de "proposed" koydun? Bir de GoogleEarth'ten yaptığım hesaplamalara göre kulelerin yüksekliği 350 ve 300 metre olmakta. Kuleleri yapacak olan DIP te adını "Sama Dubai" olarak değiştirdi. www.sercan.de April 18th, 2006, 10:19 PM nereden biliyorsun Onur su google earthdeki seyi? Onur April 19th, 2006, 02:40 PM ^^ Kulelerin resmi ve Google Earth'taki ölçekli görüntüsü hesaplamak için yeter. www.sercan.de April 19th, 2006, 02:59 PM nasil oluyor yav o?????????????? MakoShark April 20th, 2006, 12:58 AM 1) Ont, senin yaptığın hesapların "alasını" ben de yapıyorum ama kendi kafamdan oturup bunu "fact" olarak yazamam, özellikle de gazetecilerin her gün Emporis'e bakıp kulelerle ilgili yeni bir haber bulmaya çalıştıkları şu günlerde. 2) O kadar zırladınız ki Bosphorus Tower'ı sildim attım. "Proposed" olsa ne olur, "Vision" olsa ne olur? Kocaman bir "ZORT" zaten ve o ölçülerdeki bir binanın statik hesabı bile onun ayakta duramayacağının kanıtı. Hele deprem şehri İstanbul'da... Ben prensip olarak "Vision" projelerin siteye eklenmesinden yana değilim, zira Londra ve Sao Paulo'da o kadar çok gereksiz ve fuzuli "Vision" proje var ki, resmen saçma sapan şeylerle "listesi şişirilmiş" şehirler. Zaten Bosphorus Tower'ın ne yükseklik bilgisi vardı ne de kat sayısı. Yani kimsenin bu projeyi ilsteden bakıp bulabilmesi mümkün değildi (en alt sıralarda yer alıyordu) O yüzden sildim attım. YunuS April 20th, 2006, 12:52 PM Beautiful impression @ emporis: http://www.emporis.com/files/transfer/6/2006/01/431619.jpg www.sercan.de April 20th, 2006, 01:22 PM su googel earthdeki nasil oluyor? Onur April 20th, 2006, 03:13 PM 1-Arazinin genişliği 300m(Dubai Kulelerinin arazisinin bir kenarı da o kadar olabilir) 2-Binaların yüksekliği 7 ve 6'ya orantılı. 3-Bir resimde de binanın genişliği 175 piksel, binanın yüksekliği de 209 piksel. Eğer orantıları kurarsan binanın yüksekliğini bulursun(350m). E küçük bina da 300m oluyor tabi. www.sercan.de April 20th, 2006, 03:20 PM yani google earhlen araziyi ölcdün sonra bir resimde arazi kac pixel diye hesapladin ve böylce yüksekligi ögrendin`?? Onur April 20th, 2006, 03:48 PM ^^ Aynen öyle ;) icy May 5th, 2006, 02:24 AM Kat sayisi belli degilmis Dubai Towers'ta yazdan önce temel atılacak Dubai Holding, İstanbul'da burgu kulelerin temelini atıyor. İlk etapta 5 milyar dolar yatırım yapılacak Dubai Holding'in İstanbul Levent'te inşa etmeyi planladığı burgu kulelerin yapımına yaz aylarından önce başlanacağı açıklandı. Dubai Towers projesiyle Türkiye'de büyük tartışma yaratan şirket ilk aşamada 5 milyar dolar yatırım yapacak. Türkiye'nin en yüksek kulelerini inşa edecek olan Dubai Holding'in proje geliştirmek ve taahüt işleri için kurduğu Sama Dubai'nin CEO'su Farhan Faraidooni, Dubai Towers projesi hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Faraidooni, İstanbul'a yapacakları yatırıma yazdan önce başlayacaklarını ve iki buçuk yılda tamamlayacaklarını söyledi. Körfez ve Ortadoğu bölgesinde halen devam eden milyarlarca dolarlık projeleri bulunduğunu kaydeden Faraidooini, ilk aşamada İstanbul'a 5 milyar dolar yatırım yapacaklarını kaydetti. 'Güney ilgimizi çekiyor' Dubai Towers için büyük bir araziye ihtiyaçları olduğunu dile getiren Faraidooni, "Elimizdeki haritada en uygun yer olarak Levent'teki İETT Garajı'nı beğendik. Biz beğendikten sonra, herkes talip oldu. Biz gelmeden de arazi oradaydı. Bu zamana kadar neredeydiler?" dedi. Faraidooni, bu süreçte Başbakan Tayyip Erdoğan ile de birkaç defa görüştüklerini söyledi. Türkiye'de yatırım iklimi iyi olduğu sürece yatırımlara limit koymayacağını belirten Faraidooni, Dubai Towers projesinin hayata geçirilmesinde Türk firmalarıyla çalışacaklarını, mülkiyet hakları konusunda da sorun olmadığını söyledi. Kendilerinin 'uzun vadeli' yatırımcı olduğunu ve Dubai Towers'tan sonra öncelikle İstanbul'da yeni projelere ağırlık vereceklerini söyleyen Faraidooni, "Bundan sonraki projeler Dubai Towers 1, 2, 3 gibi olmayacak. Turizm kompleksi, iş alanı bölgeleri ve bunun gibi alanlara yatırım yapacağız. Özellikle güney sahilleri ilgimizi çekiyor" dedi. 'Rahatsızlığımızı Ankara'ya ilettik' Dubai Towers'la ilgili kendilerine yöneltilen eleştirileri anladıklarını söyleyen Farhan Faraidooni, "Ancak eleştirilerin, bir yatırımcının iki kez düşünmesine yol açacağı düşünülmedi mi? Rahatsızlığımızı Ankara'da da ilgili yerlere ilettik" dedi. Levent'te inşa edilecek 192 oda ve 117 rezidans dairesinden oluşacak otelin işletmeciliği konusunda konkur açılacağını belirten Faraidooni, "Dünyanın önde gelen beş yıldızlı otel işletmecileriyle görüşeceğiz. Bunlar arasında Hilton, Sheraton, Kempinski de olacak. Kendi kardeş kuruluşumuz Jumeirah da yarışa dahil olacak" dedi. Milliyet Dubai: Kuleleri 2.5 yılda dikeriz kazandığımızı Türkiye’de tutarız Dubai Towers’ı 2.5 yılda tamamlamak için haziranda çalışmalara başlayacaklarını açıklayan Sama Dubai’nin CEO’su Farhan Faraidooni, "Kazancımızı Türkiye dışına çıkartmayı düşünmüyoruz. Uzun dönemli yatırımcıyız" dedi. Hükümet değişse de Türkiye’de yatırımı sürdüreceklerini söyleyen Faraidooni, yatırımlarının İstanbul’la sınırlı kalmayacağını belirtti. DUBAİ Holding’in yeni şirketi Sama Dubai, yapımını üstlendiği İstanbul Levent’teki kuleler için haziran ayında çalışmalara başlayacağını açıklarken CEO Farhan Faraidooni, yapılan eleştirilere yanıt verdi. Dubai Towers’ı 2.5 yılda tamamlayacaklarını belirten Faraidooni, buradan kazandıkları parayı Türkiye’de yatırıma dönüştüreceklerini söyledi. İstanbul’un en yüksek binaları olması planlanan Dubai Towers’a yönelik eleştirilerin bir kısmını çok abartılı bulan Sama Dubai CEO’su Farhan Faraidooni, "Türkler, tüm bu eleştiriler sonucunda yatırımcıların proje geliştirmeden önce iki kez düşünmesine yol açabilir. Bu konudaki rahatsızlığımızı Ankara’ya da ilettik. Ancak her türlü, eleştiriye rağmen yatırım konusunu bir kez bile sorgulamadık. Bu yatırımdan vazgeçsek mi diye ikinci kez düşünmedik. İnşaatın ilk aşamasını gerçekleştirecek Türk hafriyat firmasıyla da anlaştık. Artık hükümet değişse de yatırımlar sürecek" dedi. BİNAYI TAŞIYAMAM Kİ: Türkiye’de kazandıkları parayı yeni yatırımlara dönüştüreceklerini belirten Faraidooni, "Kazancımızı Türkiye dışına çıkarmayı düşünmüyoruz. Bu da gerçekleştirdiğimiz her yatırımın yeni projeler doğuracağı anlamına geliyor" dedi. "İstanbul’da yapacağımız binalar orada kalacak. Ne o arsaları alıp cebimize koyabiliriz, ne de söküp Dubai’ye götürebiliriz" diyen Faraidooni, "Bu binalar Türk halkının geleceği için önemli yatırımlar. Biz de uzun dönemli yatırımcıyız. İki yılda parayı kazanıp Türkiye pazarından çekilmeyi asla düşünmüyoruz" diye konuştu. ARSA BİZİMLE KIYMETE BİNDİ: Projeden hem kendilerinin hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kárlı çıkacağını savunan Faraidooni, arsa ile ilgili eleştirileri şöyle yanıtladı: "O arsa biz gelmeden önce de orada duruyordu. Ancak kimse ilgi göstermemişti. Biz yatırım kararımızı açıklar açıklamaz bu kez yerli inşaat firmaları ’Ucuza gitti. Ben daha çok verirdim’ demeye başladı. Madem ki vereceklerdi, neden bunca zamandır teklif etmediler? Biz alınca arsa kıymete bindi. Bu zamana kadar neredeydiler? Çalıştığımız her bölgede aynı problemi yaşıyoruz." DOĞUYA DA YATIRIM: Ekonomik istikrar sürdükçe Türkiye’deki yatırımlarına limit koymayacaklarını söyleyen Faraidooni, kendilerini ilk aşamada İstanbul’a yapacakları 5 milyar dolar yatırımla sınırlamadıklarını vurguladı. "Yatırımlarımız İstanbul ile sınırlı kalmayacak" diyen Faraidooni, "Türkiye’nin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi pek çok potansiyel barındırıyor. Özellikle güney sahilleri ilgimizi çekiyor" dedi. Kat sayısı belli değil, İmar Kanunu’nu bekliyoruz DUBAI Towers Projesi’ndeki kulelerin içinde barındıracağı daire, otel ve rezidanslarla ilgili birçok ayrıntının belirlendiğine dikkat çeken Farhan Faraidooni, kulelerin mimarisinde herhangi bir değişikllik yapılmayacağını söyledi. Buna karşın binaların kat yüksekliğinin kesin olarak belirlenemediğini belirten Faraidooni, "Bu konuda herhangi bir açıklama yapabilmemiz için yönetimin İmar Kanunu’nu şekillendirilmesi gerekiyor. Bu plana aykırı hiç birşey yapmayacağız" dedi. Önce Kadir Topbaş’la tanıştım Başbakan’la birkaç kez görüştüm İSTANBUL’a ilk geldiğinde çeşitli yatırımcıların yanı sıra belediye yetkilileriyle görüşerek kendilerini tanıttıklarını ve ne yapmak istediklerini anlattıklarını kaydeden Faraidooni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’la ikinci gelişinde tanıştıklarını söyledi. Bu görüşmede Dubai Towers için gereken arazi konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Faraidooni, "Dubai Towers için büyük bir araziye ihtiyacımız vardı. Haritada en uygun yer olarak Levent’teki İETT Garajı’nı beğendik. Çünkü orada iş merkezi, kuleler ve finans kurumlarını gördük. Dubai Towers gibi bir yapı İstanbul’da ancak böyle bir mimarı dokunun olduğu yere inşa edilebilirdi" dedi. Bizim için kimin başa geçtiğinin önemi yok SAMA Dubai CEO’su Farhan Faraidooni, Türkiye’de yaklaşan seçim sonrasında iktidarın değişmesinin kendilerini etkileyip, etkilemeyeceğine ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: "Ben işadamıyım. Bir ülkeye para kazanmak için gidiyorum. Hangi hükümetin başa geçtiğinin bizim için bir önemi yok. Biz yatırım yaptıktan ve herkes kárlı çıktıktan sonra başa gelebilecek her hükümetin bizim yatırımlarımızı koruyup, imkan sağlayacağına inanıyorum." Projeyi Türkler yapacak yeni iş imkanları doğacak FARHAN Faradoni, Dubai Towers projesinin hayata geçirilmesinde Türk firmalarıyla çalışacaklarına dikkat çekerek "Bu projede tamamen yerel gücü ve kaynakları kullanacağız. Yüzde 100 Türklerle çalışmayı düşünüyoruz. Bu çok sayıda Türk’e iş imkanı da doğuracak" dedi. Dubai Towers bünyesinde yer alacak otelin işletmeciliği konusunda konkur açılacağını belirten Faraidooni, dünyanın ileri gelen beş yıldızlı otel işletmecileriyle görüşeceklerini açıkladı. Bunlar arasında Hilton, Sheraton, Kempinski’nin de yer alabileceğini belirten Faraidooni, "Kendi kardeş kuruluşumuz Jumeirah da bu yarışa dahil olacak. Bizim şirketimiz olması Jumeriah’ı kayırmamız anlamına gelmez." dedi. Türkiye’ye yaptıkları yatırımın zamanlamasının çok doğru olduğunu vugrulayan Faraidooni, "Ben tam zamanında yatırım yaptım. Emlakta her zaman bir döngü vardır. Fiyatlar önce yukarı çıkar, en üst noktaya ulaşır, sonra da düşüşe geçer. Biz fiyatların tam yükselmeye başladığı zamanda Türkiye’ye yatırım yaptık. Zamanlamamız çok iyiydi" dedi. İstanbul’dan çok etkilendim, sevmeden yatırım yapamıyorum MART 2005’te Fas gezisi ardından ilk kez Türkiye’ye geldiğini söyleyen Farhan Faraidooni, İstanbul’dan çok etkilendiğini belirterek, şunları söyledi: "İstanbul’a ayak bastığımda şehrin fotograflardakinden bile daha da güzel olduğunu gördüm. İçinde yaşarken kendimi evimde gibi hissettiğim için bir yılda en az 10 kez ziyaret ettim. Kente hayran oldum. Yatırım yaparken o şehre kalpten bağlı olmak gerekiyor, dünyada başka güzel şehirlere de gittim ama aynı duyguları hissetmedim." İstanbul’un Dubai Kuleleri’nde neler olacak Ofis alanı: 50 bin metrekare Alışveriş merkezi: 17 bin metrekare Beş yıldızlı butik otel: 192 oda Oda servisli rezidans daireler: 117 adet Normal daireler: 350 adet Projenin tahmini bitiş tarihi: 2008’in 4. çeyreği Hurriyet reignman May 5th, 2006, 02:31 AM Gecenin bu saatinde okunabilecek en güzel haberlerden birisi olsa gerek. Yazdan önce başlayacaklarsa 20 gün içinde başlamaları lazım. :cheers: icy May 5th, 2006, 02:33 AM Bu adamlar Istanbulla sinirli kalmayacak bence bir cok yere birseyler yapacaklar ama kat sayisi belli degil henuz reignman May 5th, 2006, 02:36 AM Tabii ki İstanbulla sınırlı kalmayacak, Ankara-Ulus için bile projeleri var, gazetede okumuştum ama maalesef detaylı değildi, haberi yazan gazeteciye mail bile atmıştım fakat cevap gelmedi. icy May 5th, 2006, 02:39 AM malesef red tapelerle ugrasiyorlar...yani prosedur evrak yasa vs vs reignman May 5th, 2006, 02:42 AM Endişelenme, bu sermayeyi ülkeye hükümet davet etti, onlar da davete icabet etti. Bu sebeple hükümetin, adamların önlerine konulan engelleri bertaraf etmesi şart oldu. Yapamazlarsa hem ülkeye, hem adamlara karşı mahçup duruma düşerler. Artagun May 5th, 2006, 04:40 AM dizayn deismicekmis ama iyi bi haber... bence bunlar 300m'den yuksek olmicaklar ama 250-300 arasi olursa bence en ideal boy olur... zaten cok yuksek yapmasinlarki ileride turkler rekabet edebilsin... acikcasi turkiyenin en yuksek binasinin isminin cok uzun sure dubai towers kalmasini istemem. :D Tekir May 5th, 2006, 05:46 AM Adamlarin biraz alinganligi kesmeleri lazim, Istanbul yagma yemis olsa da guzel yerleri de dunyanin en guzel sehri. E rakipleri de vardir bu adamlarin, boyle sagdaki soldaki insanlari gazliyordur. Yapilir canim kuleler. ve acikcasi cok uzun olmamasinda da fayda var, cunku orada cluster cogalmadan, daha uzun binalara luzum da yok. Once bosluklar bir dolsun. Sonra ihtiyac olursa, dikilir uzun binalar. Ben Gokdelenlerde daha cok ihtiyaca gore yatirim yapilmasindan yanayim, sonucta amaci is merkezi olan cisimler bunlar eastman May 5th, 2006, 12:10 PM Excavation for Dubai Towers to begin in June CEO Faraidooni stated: Criticisms made against Soma Dubai will force the investors to think twice. Excavation will start in the beginning of summer and the construction will be completed in 2, 5 years". First step for the construction of Dubai Towers Project, which led to many arguments in Turkey, was taken. Soma Dubai construction company which is owned by the Sheik of Dubai; El Maktum announced that before the summer, they will begin the excavations and the towers will be completed within 2.5 years. CEO Faraidooni said: "We have made an agreement with an excavation company. It will start before the summer". Faraidooni also stated that 'in order to make high quality construction, they are planning to spread the construction in 2 years'. Dubai Towers will consist of 2 towers for offices and residences and a shopping mall. SABAH reignman May 5th, 2006, 12:50 PM 2.5 yılda tamamlanacaksa 2009 olmuyor mu bitiş tarihi? Hani 2008'de bitecekti? (Hesap sorma mode On :D ) Neyse uzun sürede bitecek olması iyi haber, demek ki yüksekliğinde filan aşağı oynama yok. Joya May 5th, 2006, 03:40 PM Benim atladığım bir ayrıntı var, ya da unutmuşum. İnşaatı DIP'in kendi firması mı yapacak yoksa sadece finansman sağlayıp bir Türk şirketine mi yaptırıyorlar ? www.sercan.de May 5th, 2006, 05:35 PM DIPin galiba insaat sirketi yok System_Halted May 5th, 2006, 09:02 PM Projenin hayata geçirilmesinde Türk firmalarıyla çalışacaklarini söylediklerine göre çok büyük ihtimalle Türk sirketi yapacak. grenoblecity May 11th, 2006, 02:39 AM Dubai Kuleleri’nin inşaat alanı büyüdü LEVENT’teki eski İETT Garajı arsasına, Dubai Properties International’in inşa edeceği Dubai Kuleleri’yle ilgili inşaat alanını genişleten plan değişikliği, CHP’li üyelerin itirazlarına rağmen Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. Sözkonusu değişiklik ile 1/5000 ölçekli nazım imar planında "ticaret" alanı olarak görülen yer "turizm+ticaret" alanına çevrildi. Değişiklik ile üç bodrum kat daha yapma imkanı da tanındı. Ayrıca eski plana göre 138 bin 786 metrekarelik toplam inşaat alanı, 243 bin 645 metrekareye çıktı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Akar, "Büyükşehir Belediyemiz, partnerini değiştirmelidir. Bu hukuk dışı plan değişikliğini yargıya taşırız"dedi. ANAVATAN Grubu Başkanvekili Hüseyin Avni Sipahi de, Cevahir Alışveriş Merkezi’nin yapımında Cevahir Grubu ile anlaşmazlığı hatırlatarak "Başkan Topbaş sırtındaki bu kamburdan kurtulmalı "dedi. AKP Grup Başkanvekili Hüseyin Evliyaoğlu da "Şu anda biz bir şey alıp satmıyoruz. Kimseye verilmiş bir sözümüz, sakladığımız bir şey yok" dedi. http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/4394458.asp?gid=52 Kuvvaci May 11th, 2006, 02:42 AM Yes, the construction area is legally and offically expanced by Metropolitan today :okay: So it will be a BIGGER building than we have expected and Mayor of Istanbul offically announced today that construction starts in June reignman May 11th, 2006, 02:43 AM Açıkcası beklediğim bir haberdi, o kadar az toplam inşaat alanına bu kuleleri yapamazlardı, imkanı yok ya. Şimdi olur işte :okay: grenoblecity May 11th, 2006, 02:51 AM Evet yükseklik açısından cok iyi haber,Uzunluğu 400 metreyi geçer :) reignman May 11th, 2006, 02:54 AM Bence eski rakama göre 94+74 katlı 2 binayı yapmak imkansızdı, bu yeni rakama göre bu binalar yapılabilir şimdi. Ama kat sayısında artışa gideceklerini sanmıyorum. Dolayısıyla onlar 300 diyor, biz 350 diyelim :) 400'e ulaşacağını sanmıyorum. icy May 11th, 2006, 02:56 AM neee 400 metremi yok ya iyi degil o kadar yuksek reignman May 11th, 2006, 02:59 AM Bence de. 300-350 metre iyi, daha uzun olursa çok incelir, güzel gözükmez. Zaten 350 metreyle bile en yakın rakibini ikiye katlayacak, yeteri kadar sırıtacak :) grenoblecity May 11th, 2006, 03:12 AM bu yeni rakamlardan. eskiden (138786 metrekare) 1 kat = 800 metrekare ----> tekfen (243 bin 645 metrekare) 1 kat= 1450 metrekare ---> isbankasi messiah May 11th, 2006, 07:12 AM hehe kuleleer gercekten yapilacak... adamlar bu itirazlardan sIkIldI, gidecek diye cok korkuyordum! falconi May 11th, 2006, 09:14 AM Dubai Kuleleri'nin planları onaylandı http://www.milliyet.com.tr/2006/05/11/guncel/gun08.html Dubai Kuleleri'nin planları onaylandı MEHMET DEMİRKAYA İstanbul Dubai Kuleleri'nin yapılacağı Levent'teki İETT'ye ait parsellerin imar planları değişikliği teklifi oyçokluğuyla kabul edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi dün imar planı değişikliği teklifini görüştü. Ticaret alanında kalan parsellere değişiklikle turizm fonksiyonu ve iskân edilebilecek 3 bodrum kat hakkı getirildi. Böylelikle 138 bin 786 bin metrekare olan inşaat alanı, 3 bodrum katla birlikte 243 bin 645 bin metrekare oldu. Değişikliğe karşı çıkan CHP'li meclis üyeleri kararın yasal olmadığını ve dava açacaklarını söylediler. Joya May 11th, 2006, 09:23 AM I think it's time to launch new renders of this project, stuck with black&white one, come on dip. Kuvvaci May 11th, 2006, 10:09 AM consturction is going to start in JUNE. Next month... eastman May 11th, 2006, 11:44 AM allahım ya deliricem ,chp yine itiraz etmiş hukuka aykırı diye, yargıya taşınacakmış..bu ne biçim iş böyle ya www.sercan.de May 11th, 2006, 12:13 PM Bence eski rakama göre 94+74 katlı 2 binayı yapmak imkansızdı, bu yeni rakama göre bu binalar yapılabilir şimdi. Ama kat sayısında artışa gideceklerini sanmıyorum. Dolayısıyla onlar 300 diyor, biz 350 diyelim :) 400'e ulaşacağını sanmıyorum. ben ne demistim :D o eski rakkamlan hic 300, bir kule olmaz diye :D Kuvvaci May 11th, 2006, 12:33 PM we need at last wo more over 250 towers like these... www.sercan.de May 11th, 2006, 12:43 PM DOIde 286m olacakmis :D Kuvvaci May 11th, 2006, 12:46 PM I can accept anything over 250 www.sercan.de May 11th, 2006, 12:47 PM :D +200m is also good for a Europe Kuvvaci May 11th, 2006, 03:25 PM Bence bu başlık arşive kaldırılmadan yazmayı keselim. İnşaat başlatynca yeni bir DTI (u/c) başlığı açar inşat resimlerini postalarız. Bunun limiti dolmuş Bence System bu başlığı kilitleyip sticky yap. Aslına projeelr kısmında sticky olması gerek başka başlıklar da var ya (Ankara Havalimanı başlığı mesala) DrasQue May 11th, 2006, 03:27 PM whaaa çok iyi haber bugun duyduğum en iyi haberlerden birisi!!!!!!! grenoblecity May 11th, 2006, 05:08 PM Büyükşehir Belediye Meclisi eski İETT garajının planında tadilat yaptı Levent’deki eski İETT garajının bulunduğu arazi ile ilgili 1/5000’lik planda yapılan tadilat dün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek kabul edildi. 11.05.2006 Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan arazide yapılanma şartı üç emsal ve yükseklik serbest olarak korunurken, plan tadilatı ile üç bodrum kat yapma hakkı getirildi. Planda 3 emsal korundu. Arsanın genişlemesi arazinin içinden geçen, ancak fiili olarak kullanılmayan imar yolunun deplase edilmesiyle meydana geldi. Bu değişikliğin bölge trafiğine de olumlu bir katkı sağlaması bekleniyor. Öte yandan, önceki planda sadece ticaret alanı olan parseller, ticaret- turizm alanı ilan edildi. Plana göre söz konusu alana otel, iş merkezi, rezidans, ofis, büro, alış veriş merkezi, sinema, tiyatro, eğlence merkezi, çok katlı mağaza, müze, kütüphane, sergi salonu, kültür tesisleri, lokanta, restaurant, gazino, yönetim binaları, banka ve finans kurumları gibi ticari fonksiyonlar yer alabilecek. Araziye yapılması planlanan binadan metro istasyonuna zemin altından bağlantı yapabilecek. Projeyle ilgili kurum görüşleri tamamlandı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yazılan yazının da cevabı bekleniyor :sleepy: ibbweb http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Haberler/HaberDetay.html?HaberId=22333 messiah May 11th, 2006, 08:10 PM Sivil havacilik olmazsa, askeriye, o olmazsa, koruma kurulu, o da olmassa sivriseneksevenler dernegi karsi cikip dava acacakdir bu projeye! Timur May 11th, 2006, 11:08 PM allahım ya deliricem ,chp yine itiraz etmiş hukuka aykırı diye, yargıya taşınacakmış..bu ne biçim iş böyle ya Ne yazıkki son 30 yıldır chp politikası, merkez sağ veya sağ partilerin projelerine köstek olmak oldu. Chp kurulduğunda ilerici aydın yenilikçi vs gibi vasıflar taşıyor iken şimdi tamamen gerici bir vaziyet almış durumda.Eğer Atatürk şu gün hayata dönse yapacağı ilk icraat bataklığa dönüşmüş Chp'yi kapatmak olurdu. Chp'nin son 30 yıldır karşı çıktığı ulaştırma projeleri. Adnan Menderes - Vatan Caddesi : sıkışmış trafiği, otoyollara dağıtan oldukça mühim bir yol. Süleyman Demirel - Boğaziçi Köprüsü : Avrupa ile Asya kıtalarını birbirine bağlayan günde ortalama 300.000 aracın seyehatını sağlayan vazgeçilemez düzeyde faydalı bir yapı. Turgut Özal - Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Tem otoyolu :İstanbul'u Türkiye'ye bağlayan Köprü ve otoyol ortalama 4 şerit olan üzerinde sayısız viyadük bulunduran,tabiri caizse Türkiye'yi taşıyan muhteşem bir proje. Recep Tayyip Erdoğan - 3. Köprü Köprü konusunda chp kompleks yapıyor yine lakin DTI konusunda haklı yönleri olabilir çok katlı binaların bazı kronik sorunları var yangın vs gibi. www.sercan.de May 11th, 2006, 11:13 PM Plana göre söz konusu alana otel, iş merkezi, rezidans, ofis, büro, alış veriş merkezi, sinema, tiyatro, eğlence merkezi, çok katlı mağaza, müze, kütüphane, sergi salonu, kültür tesisleri, lokanta, restaurant, gazino, yönetim binaları, banka ve finans kurumları gibi ticari fonksiyonlar yer alabilecek. http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Haberler/HaberDetay.html?HaberId=22333 ofis ve büro aynisi degilmi? www.sercan.de May 16th, 2006, 12:26 PM Dubai Towers İstanbul'da sürpriz karar Tarih: 16 Mayıs 2006 Kaynak: Sabah Yazan: Mahmut Övür Türkiye, son bir yıl içinde iki önemli ihaleyi çok tartıştı; Galataport ve Dubai Towers İstanbul. Birinin arkasında Ofer ailesi, ötekinin arkasında ise Maktum ailesi vardı. Tartışmanın nedeni ise aslında yabancı sermayenin kökeni değil, Türkiye'ye geliş biçimiydi. Kapalı kapılar arkasında kurulan ilişkiler toplumun her kesiminde rahatsızlık yaratıyordu. Bu rahatsızlık sonucu Galataport yargıdan döndü. Şimdi sıra Dubai Towers İstanbul'da... Geçen hafta, Dubai Towers İstanbul'un yapılacağı Levent'teki arsanın imarı yükseltildi. Yaklaşık 100 bin metrekare ek inşaat hakkı daha verildi. Ama doğru proje de olsa İstanbullular söz konusu arsanın 200 milyon dolar gibi düşük bir değerle Dubaililere verilmesine karşı çıkıyordu. Büyükşehir'den bir meclis üyesi şöyle diyordu: "Bu işi çözmenin tek yolu arsayı yeniden ihaleye çıkarmak. Böyle olursa herkes rahatlar." Peki bu öneri gerçekleştirilemez mi? Başkan Kadir Topbaş, son imar artırma kararından sonra satır aralarında çarpıcı bir mesaj verdi: "Kimse merak etmesin, Levent'teki yer ucuza gitmeyecek." Aslında mesajın arka planında yeni bir gelişme yatıyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kamuoyunda yükselen tepkileri de dikkate alarak önceki gün Dubai'ye Genel Sekreter Mesut Pektaş, Mahmut Kocameşe ve Musa Yetim'den oluşan bir heyet gönderdi. Kulislerde konuşulanlara göre amaç, Dubailileri ikna ederek Levent'teki arsayı ihaleye çıkarmak ve en yüksek fiyatla satmak. Gerçekten önemli bir karar. Eğer bu gerçekleşirse Dubai Towers İstanbul'un yeri önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. İşin ilginç yanı ise ihaleye kimlerin gireceği... Acaba projeye muhalefet edenler, "haber verilseydi biz de alırdık" diyenler bu ihaleye girerek kıran kırana bir mücadele mi yapacak, yoksa söyledikleri lafta mı kalacak? Bu nedenle başta Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün olmak üzere tüm "yerli" yatırımcıları bu ihaleye girmeye davet ediyorum. Bakalım en yüksek fiyatı kim verecek? Bu arada eğer İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu kararı hayata geçirirse hem İstanbul kazanacak, hem de kendileri için "şaibesiz" yeni bir dönem başlayacak. http://www.arkitera.com/news.php?action=displayNewsItem&ID=9083&PHPSESSID=428f55c991dc60926c211a50b89e23d6 reignman May 16th, 2006, 07:55 PM Ben Maktum olsam ve eğer bu haber doğruysa yani belediyenin böyle bir planı varsa bir saniye bile düşünmeden çeker giderdim. Böyle iş mi olur? Söz konusu arsa defalarca 120milyon$(sanırım) açılış bedeliyle ihaleye çıkmadı mı? Her seferinde alıcı çıkmadığından ihale iptal edilmedi mi? Sırf alıcı çıkmadığından belediye arsayı değerlendirmek için ortak bulma arayışına girmedi mi? O halde neden 200 milyon dolar ucuz bulunuyor şimdi? 120 milyon açılış bedelini çok bulanlar şimdi bu rakam için nasıl ucuz oldu diyorlar? Ne kadar mantıksız insanlar yaşıyor bu ülkede ya! İnsanın çıldırmaması mümkün değil. Hem rantiyeci patronun kalemşörüne, yazdığına bakın; "Kapalı kapılar arkasında kurulan ilişkiler toplumun her kesiminde rahatsızlık yaratıyordu. Bu rahatsızlık sonucu Galataport yargıdan döndü." Toplumun her kesiminde rahatsızlık yaratmışmış. Tarafsız olması gereken bir gazeteci bunu nasıl yazabilir? Toplumun her kesiminin görüşünü nasıl öğrenmiş!? Bu ülkenin kaymağını yemeye alışmış rantiyenin gücünü tırpanlamak, 100 tane dubai towers dikmekten bile daha zor. Artagun May 16th, 2006, 10:53 PM Ben Maktum olsam ve eğer bu haber doğruysa yani belediyenin böyle bir planı varsa bir saniye bile düşünmeden çeker giderdim. Böyle iş mi olur? Söz konusu arsa defalarca 120milyon$(sanırım) açılış bedeliyle ihaleye çıkmadı mı? Her seferinde alıcı çıkmadığından ihale iptal edilmedi mi? Sırf alıcı çıkmadığından belediye arsayı değerlendirmek için ortak bulma arayışına girmedi mi? O halde neden 200 milyon dolar ucuz bulunuyor şimdi? 120 milyon açılış bedelini çok bulanlar şimdi bu rakam için nasıl ucuz oldu diyorlar? Ne kadar mantıksız insanlar yaşıyor bu ülkede ya! İnsanın çıldırmaması mümkün değil. Hem rantiyeci patronun kalemşörüne, yazdığına bakın; "Kapalı kapılar arkasında kurulan ilişkiler toplumun her kesiminde rahatsızlık yaratıyordu. Bu rahatsızlık sonucu Galataport yargıdan döndü." Toplumun her kesiminde rahatsızlık yaratmışmış. Tarafsız olması gereken bir gazeteci bunu nasıl yazabilir? Toplumun her kesiminin görüşünü nasıl öğrenmiş!? Bu ülkenin kaymağını yemeye alışmış rantiyenin gücünü tırpanlamak, 100 tane dubai towers dikmekten bile daha zor. katiliyorum... Kuvvaci May 16th, 2006, 11:01 PM ben de altınba imza atarım eastman May 16th, 2006, 11:14 PM bende kuvvacıya katılıyorum :) Kuvvaci May 16th, 2006, 11:16 PM eh katıla katıla bu acıklı halimize gülelim öyleyse :lol: reignman May 16th, 2006, 11:23 PM İyi iyi bana bu kadar katılan varsa parti kurma işlerine başlayabilirim demek ki :naughty: eastman May 16th, 2006, 11:28 PM İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gazetecilerin Dubai Towers ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Bahse konu olan arazinin mülkiyetinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu belirten Kadir Topbaş, “İstanbulluların hakkını hiçbir şekilde zayii etmeme noktasında hassasiyetlerimiz var. Birilerine peşkeş çekme söz konusu olamaz. Bu Dubaililer olsun, bir başkaları olsun, böyle bir niyetimiz yok. Buradaki kamu arazisini en iyi şekilde değerlendirme adına yaptığımız bir çalışmadır. İstanbullular bana güveniyor bunu hissediyorum, bu güveni sarsmaya hiç niyetim yok" dedi. “Henüz bir anlaşma yok, hem mahkeme kararı hem ekspertiz raporu çıkartıyoruz…” Arazinin değerini hem mahkeme marifeti hem de ekspertiz raporu tespit ettirdiğini belirten Başkan Kadir Topbaş, “Dubaililerle bir ön görüşme ve iyi niyet mektubu imzaladık. Şu anda biz arazimizi tanımladık netleştirdik ve bunu ekspertiz raporları ve mahkeme kararıyla alacağımız değerler üzerinden değerlendireceğiz, hatta onu aşmayı bile düşünüyoruz. Buradaki o firmaya menfaat sağlamak adına atılan bir adım değil. Bu İstanbul halkına ve Büyükşehir Belediyesi'ne menfaat sağlama boyutunda olacak” diye konuştu. Kendisine verilen yetkinin Belediye Meclisi'nden gizli bir şekilde geçmesinin mümkün olmadığının altını çizen Topbaş, “Zaten meclisin gündemindeydi. Meclis’te görüşüldü ve başkana yetki verme kararı onaylandı. Burada şunu ifade etmek istiyorum ki İstanbulluların güvenini sarsmam. Bizi başkaları ile karıştırmasınlar. Kentin menfaati neyse o olur. İzlesinler, gelişmelere baksınlar görecekler. Hiçbir yerde hiçbir kimseye menfaat sağlamama konusunda hassasiyetlerim var. Her şeyden önce kentin haklarını korumakla da görevliyim. Burada kentin, İstanbulluların menfaati ne olacaksa o yönde hareket ederiz” dedi. “Levent’e dünyayı etkileyecek bir yapı inşa etmeliyiz…” Verilen imar yetkisi mevcut aks üzerinde bulunan diğer gökdelen veya plazaların kullandığı emsalin çok altında olduğunu belirten Başkan Topbaş, araziyi kullanırken kente vizyonu olan, dünyayı etkileyecek bir yapı yapmak olduğunu söyledi. Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü; “Şu deniyor belki. Efendim bu bölgede bu yapılar İstanbul’u etkiler şu olur bu olur diye. Bu endişe ve hassasiyetlere katılıyorum, ama bu nokta İstanbul"un tarihi yarımadasıyla temasta olan bir nokta değil. Hatta UNESCO'dan gelenler de bunu söylediler bana. Kendilerine şunu söyledim; Lildefans bölgesi Şanzalize ve Eyfel buradan çok daha yakın. Müdahale ettiniz mi? diye sordum. Fransa’da ve Paris’te çok daha yakın noktada bu tip yapılar yapılmış. Bizim bu nokta İstanbul'un tarihi kimliğinden uzak bir noktada. Burada düşünülen yapı bu parselin normal hakkı ki, biz bundan önce meclis raporlarına bakılırsa da görülecektir üç emsali aşmayan brüt alan üzerinden turizm ağırlıklı sağlık birimleri ağırlıklı yerlerde bu tip emsalleri verdik. Ve bunu vereceğimizi zaten ilan ettik. Buradaki emsal 3’ü geçmiyor, ama 7- 8 emsal hatta daha fazla yoğunlukları olan yapılar var. Onlara hiçbir müdahale hiçbir karşı çıkışta bulunmadık. Ama nedense bu nokta farklı değerlendirilmeye çalışılıyor. Bu arazi de bir şahıs arazisi değil İstanbulluların arazisi bunu da en iyi şekilde kullanmak, hem maddi değerini kente bir katkı olarak almak, hem de dünya platformunu etkileyecek bir yapı olmasını arzu etmekteyiz. Bu dünyanın bir çok kentinde Londra'da Kraliyet Sarayı'nın yakın çevresine kadar bir çok yapılar var ki modern yapılardır. Onlarla yarışan yapılardır onları etkileyen yapılardır. Dünya bunu yapıyor. Ama bu demek değil ki İstanbul'un kimliğini yok etmek. Tarihi yarımadaya saygılıyız. Tarihi yarımadanın kendi yakın çevresi, Galata, Pera, Haliç havzası olsun, Haydarpaşa olsun, Üsküdar bölgesi olsun. Bu bölgelerin farklı konumları var. Kesinlikle hiçbir şekilde Büyükşehir Belediyesi'nin buradaki kar kaybını düşünemeyeceklerini belirten Topbaş, “Zaten tek taraflı olduğu takdirde hiçbir anlam ifade etmez. Buradaki o firmaya menfaat sağlamak adına atılan bir adım değil. Bunun, ancak o arazinin değerlendirmesi ve bu değerlendirmenin de İstanbul halkına ve Büyükşehir Belediyesi'ne menfaat sağlama boyutunda olacağını ifade ediyorum. Şu anda, ne temel atma işiyle ilgili bir adım var, ne de netleşmiş bir durum var” dedi. “Dünyanın gözü İstanbul’da…” İstanbul'un çok önemli bir destinasyon olduğunu belirten Kadir Topbaş, “Dünyanın gözü İstanbul'da. İstanbul’un geleceği çok farklı gözlemleniyor. Dünyayı etkileyecek bir kent olma boyutuna doğru gidiyor. Biz burada arazi kararları verirken İstanbul'un, Türkiye"nin geleceğini düşünerek veririz. Bir başkalarının geleceklerini şekillendirme yönünde karar vermeyiz” şeklinde konuştu. Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Adımlarımızı endişeye mahal verilmeyecek şekilde atıyoruz. Bugüne kadar net bir şey söylemedim. Sadece tahminler üzerine yapılan yorum ve yazıları okumaktayız. Bundan dolayı da üzülüyorum. Biraz sabredilmesi lazım… Kentin menfaati her şeyin üstündedir. Meclisle başkan olarak ben çok uyumlu çalışmaktayız. Kentin menfaatine halel gelecek her konuda yanlışlarda ve doğrularda bana destek veriyor meclis. Gerçek şu küresel sermayenin ağırlıklı bölümü Arap dünyasında… Çünkü petrol kaynaklarının verdiği imkânlar var. Dünyanın birçok ülkesi devamlı olarak kol gezip yatırımları kendi ülkelerine alma çabaları var. Biz de, İstanbul'u yatırım bölgesi yaparken dünyanın da buraya saygın bir şekilde katılımını arzu etmekteyiz. Bunun kenti bozucu, kente sıkıntı verici boyuta gelmesinden endişe duyarız. Bunda hassasiyetlerimiz var. Burada tasarım yapılan yapıdaki bir piyasa değerlendirmesi yapılmış. Çok büyük bir cazibe kaydettiği söylenmekte… Bizim arzumuz İstanbul’un dünyanın çok saygın iş merkezlerinin yönetim merkezi olması. En azından bölge merkezlerini buraya taşımaları… Dünyanın bu firmalar sayesinde etkilenmesini arzu etmekteyiz. Şu anda Maslak hattı üzerinde var olan plaza ve gökdelenlerin büyük bir bölümü boş. Niçin dolduramıyorlar niçin gelmiyor. Bizim marka olmamız gerekiyor. Bir takım markaları getirmemiz gerekiyor. Orada ben de olmalıyım diyen bir yapı oraya gelmeli ki dünyanın çok saygın iş çevreleri bu merkeze gelsin ve taşınsın, dünyayı etkilesin. Başka türlü dünyayı etkileyecek bir kent olmaz. Yoksa oraya bir bina yaparsın yüzde 25'i dolu, yüzde 75'i boş. Binanızın haşmetini izler durursunuz. Bu açıdan değerlendirmek lazım… Dünyanın etkilendiği bir İstanbul için çalışıyoruz.” neyse topbaş şu emsal konusunda felan kararlı gözüküyor, ayrıca unesconun bile projeye karşı çıkması ilginç Artagun May 17th, 2006, 03:18 AM İyi iyi bana bu kadar katılan varsa parti kurma işlerine başlayabilirim demek ki :naughty: eastman sana dolayli katildi, dikkatini cekerim... direk katilmadi yani... eastman May 17th, 2006, 12:06 PM eastman sana dolayli katildi, dikkatini cekerim... direk katilmadi yani... öyle abi, ben kuvvacıdan başkasını tanımam :D www.sercan.de May 17th, 2006, 02:28 PM Dubai Towers 400 metreyi bulabilir Dubai Towers'ın alanın yanı sıra boyu da uzuyor. Kulelerin zemin katlarına yükseklik sınırlaması getirilmedi, katların yükseklik sınırı sanıldığı gibi üç değil dört metre. Yeni 90 katlı kule, tahmin edilenden 100 metre yüksek olab İSTANBUL - Özel imar planlarıyla Dubai Towers'ın sadece inşaat alanı değil boyu da yükseldi. Fazladan 97 bin metrekarelik inşaat alanı kazanan Dubai Towers, kat başına dört metre ve zemin katlarda sınırsız yükseklik hakkıyla da 400 metreye yaklaşabilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yse kamuoyundaki tepkiler üzerine Dubaililerle ortaklığını gözden geçiriyor. Arsa karşılığı yüzde 20 payın artması ve arazinin ihaleye çıkarılarak satışı gündemde. 46 bin 262 metrekarelik parselde 'Üç emsal' kuralına göre 146 bin 913 metrekarelik inşaat alanı olması gereken Dubai Towers, son belediye meclisi kararıyla emsalden kaçırılan 97 bin metrekarelik üç bodrum katıyla inşaat alanı 243 bin 645 metrekare ve 5.8 emsale ulaşmıştı. Bu meclis kararının ayrıntıları dikkatle incelendiğinde, kulelerin eninin yanı sıra boyunun da beklenenden yüksek olabileceği ortaya çıkıyor. Karara göre kulelerin zemin kat yüksekliklerine bir sınırlama getirilmeyecek, kat yükseklikleri de dört metre olabilecek. Yani, 90 kat planlanan Dubai Towers, her kat için dört metre yükseklikten hesaplandığında zemin katlar hariç 360 metreye, zeminle birlikte 400 metreye yaklaşabilir. Daha önce basına bilgi veren yetkililer ve uzmanlar katların 3 metre olacağı tahminiyle yaklaşık 300 metrelik bir yükseklik hesabı yapıyordu. Ancak yükseklik konusunda Dubai Towers'ın önünde yasal ve fiziksel engeller de bulunuyor. İstanbul'un halen en yüksek binası, 181 metreyle İş Kuleleri. İstanbul'daki en yüksek binanın boyunun 200 metrenin altında yer almasının en önemli nedeniyse milli güvenlik. İkitelli'de 1998 yılında 35 kat çıkan Tekstilkent Kuleleri'nin de hava savunma ve haberleşme sistemlerini etkilediği için sekiz katınının yıkılması istendi. Hemen arkasından 18 Mart 1999'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni binalara verilecek kat yükseklikleri konusunda uyarı niteliğindeki Hava Tuğgeneral Hikmet Yavaş imzalı yazıda radar görüşlerinin gökdelenlerden etkilendiği belirtilerek çokkatlı yapılar için askerlerden görüş alınması istenmişti. Büyükdere Caddesi'ndeki İş Bankası Kuleleri gibi diğer çok katlı yapıların yüksekliği de, askeri uzmanlarla yapılan görüşmelerden sonra belirlendi. Önceki gün yaptığı açıklamada, Dubai Towers'ın yapılacağı arazinin fiyatının ekspertiz raporu ve mahkeme kararıyla belirleneceğini açıklayarak ihaleye çıkılmayacağının sinyalini veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, önceki gün ani bir kararla genel sekreter Mesut Pektaş'ı Dubai'ye gönderdi. Dubai'de pazarlık var Mesut Pektaş'ın Dubaililerle anlaşma şartlarını tekrar görüşmeye gittiği öğrenildi. Pektaş, belediyenin satıştan alacağı yüzde 20'lik ortaklık payının yükseltilmesini istedi. Büyükşehir Belediyesi'nin 46 bin metrekarelik eski İETT garajını ihalesiz 100 milyon dolara sayması ve 500 milyon dolar maliyet biçilen kule inşaatında yüzde 20 pay alması kamuoyunda tepki görmüştü. Gayrimenkul uzmanları, arazinin ihaleye çıkarılarak satılması durumunda değerinin 500 milyon dolara ulaşabileceğini savunuyor. http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=187598 ehhh-günaydin :D Asim abi umarim gülmekten koltukdan düsmedin :D DrasQue May 17th, 2006, 03:40 PM ^^ Biliyodum biliyodum bana vahiy geldi!!!! DENIZLI May 17th, 2006, 10:24 PM Dubai Towers 400 metreyi bulabilir ...İSTANBUL - Özel imar planlarıyla Dubai Towers'ın Önceki gün yaptığı açıklamada, Dubai Towers'ın yapılacağı arazinin fiyatının ekspertiz raporu ve mahkeme kararıyla belirleneceğini açıklayarak ihaleye çıkılmayacağının sinyalini veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, önceki gün ani bir kararla genel sekreter Mesut Pektaş'ı Dubai'ye gönderdi. Dubai'de pazarlık var Mesut Pektaş'ın Dubaililerle anlaşma şartlarını tekrar görüşmeye gittiği öğrenildi. Pektaş, belediyenin satıştan alacağı yüzde 20'lik ortaklık payının yükseltilmesini istedi. Büyükşehir Belediyesi'nin 46 bin metrekarelik eski İETT garajını ihalesiz 100 milyon dolara sayması ve 500 milyon dolar maliyet biçilen kule inşaatında yüzde 20 pay alması kamuoyunda tepki görmüştü. Gayrimenkul uzmanları, arazinin ihaleye çıkarılarak satılması durumunda değerinin 500 milyon dolara ulaşabileceğini savunuyor. http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=187598 ... buna düpe düz "pismis asa su katmak denir" bunlar böyle devam ederlerse, bugidisle degil 100 metre fazlasi... toplami 100 metre olursa hic sasmayalim. reignman May 18th, 2006, 12:18 AM +1 "Pişmiş aşa su katmak" Eğer bu haberler doğruysa yani belediyeciler anlaşmayı değiştirmek için Dubai'ye gitmişse, bence bu iş yatar. Ben haberin doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Adamlar zaten tepkilerden bunalıp kararlarını gözden geçirmişlerdi, bir de bu doğru çıkarsa sanırım "Verin Sinan Aygün'e araziyi diksin kulaturkasını, hadi siz sağ biz selamet" der, bırakır giderler. Son günlerde temel atma tarihine kadar çeşitli haberler gelince umutlanmıştım ama şimdi 23 Ekimden de daha geriye geldik sanırım. En başa döndük yani. System_Halted May 18th, 2006, 04:39 PM Maximum post number, exceeded. Thread Closed. :lock: Continue from here.. http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=351472 |