View Full Version : A new residence in Levent?

messiah
December 15th, 2005, 04:30 PM
According to Arkitera Ülker and Akfen are going to build a new residence in Levent on the plot which is owned by Ülkler.Does anyone know where the plot is?I guess it was a old factory owned by Ülker.

Akfen Holding ile Ülker Grubu, 4. Levent'te ressidence yapacak. Ülker arsayı verecek, Akfen inşaatı yapacak. Hasılat paylaşımı yöntemiyle elde edilecek geliri yarı yarıya paylaşacak.

Son dönemde özelleştirme ihalelerindeki başarısıyla ön plana çıkan Akfen Holding ile Ülker Grubu, inşaat sektöründe ortak bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Projeye göre Akfen Holding, Ülker Grubu'nun 4. Levent'teki arsasına ressidence yapacak. İki grup, hasılat paylaşımı yöntemiyle elde edilecek geliri yarı yarıya paylaşacak. Akfen Holding'in patronu Hamdi Akın, şu anda projeyle ilgili hazırlıkların sürdüğünü belirterek, "Hasılat paylaşımı modeliyle çalışacağız. Arsa Ülker'in, inşaatı biz yapacağız. Geliri de yüzde 50-50 paylaşacağız" dedi.
Hamdi Akın, hasılat paylaşımı modelini 1991 yılından bu yana uyguladıklarını kaydederek, proje için Ülker'e ait Yıldız Holding'in de ortak olduğu Sağlam İnşaat ile sözleşme yapmayı planladıklarını dile getirdi.

'Ortak seçerken ön yargım yok'
Hamdi Akın, Ülker Grubu ile ortak proje geliştirmelerinin bazı çevreler tarafından "hükümete yakın olma çabası" olarak nitelendirilmesine ilişkin iddiaları da yanıtlayarak şöyle konuştu: "Kimseyle yakın olma derdim yok. Ben işime bakıyorum. Bu arsa Ülker'in değil bir başkasının olsa yine aynı projeyi uygularım. Projeyi hayata geçireceğiz, herkes payına düşeni alacak. Bunda yanlış bir şey yok. Ayrıca bugüne kadar ortak seçerken şuna yakınmış, buna yakınmış gibi bir önyargım olmadı" diye konuştu.

Finans şirketlerine tek çatı
Akfen Holding ile ressidence projesine imza atacak olan Yıldız Holding, Ülker Grubu'nun finans şirketlerini aynı çatı altında topluyor. Fon Finansal Kiralama, Bizim Menkul Değerler, Taç Yatırım Ortaklığı, Family Finans Kurumu, MÜSİAD'ın eski Başkanı Erol Yarar ve ailesinden satın alınan Rozi Kağıt ve Temizlik Ürünleri, Netlog Lojistik Hizmetleri, Natura Gıda Sanayi, Data Teknik Bilgisayar ile Hızlı Sistem Bilişim holdingin iştiraklerini oluşturuyor. Yıldız Holding'in ortakları ise Murat Ülker, Ali Ülker, Orhan Özokur, Ahsen Özokur ile Yener Sonuşen.
İnşaat sektörüne iddialı giren Ülker Grubu, kısa bir süre önce Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. adıyla gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi de kurdu. Mayıs 2005’te Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) kuruluş izni alan şirket, 4 Ekim 2005 tarihinde kuruluş işlemlerini tamamladı.

Ülker inşaat sektöründe iddialı
Kayıtlı sermayesi 50 milyon YTL, başlangıç sermayesi 7 milyon YTL olan Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, SPK’nın gayrimenkul yatırım ortaklıklarına ilişkin düzenlemelerinde yer alan konularda çalışacak. Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın ortakları arasında Murat Ülker, Ahsen Özokur, İsmail Bacacı, Adnan Ağaoğlu, Yıldız Holding, Üstün Gıda ve Ülker Gıda bulunuyor. Şu anda yönetim kadrosunun oluşturulması konusunda çalışmaların devam ettiği şirket, SPK mevzuatı gereği, kuruluş tarihini takip eden bir yıl içinde halka açılacak. 50 bin YTL sermayesi olan Ülker'e ait Sağlam İnşaat, Haziran 2004'te kuruldu. Şirketin ortakları Yıldız Holding, Ertan Acar, Serdar İnan, Murat İnan, Ersin Topçuoğlu ve Hüseyin Avni Metinkale'den oluşuyor.

Denizde ve havada özelleştirmenin yıldızı
Akfen Holding'in yanı sıra Tepe Akfen Ventures'in de (TAV) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Hamdi Akın, son dönemlerin en parlak isimleri arasında yer alıyor. Akın'ın şirketleri, bu yıl hem denizde hem de havada girdiği özelleştirme ihaleleri ile olduğu gibi gerçekleştiridiği satın almalarla da sürkeli gündeme geldi. Turgay Ciner'den Havaş'ı alan TAV, Atatürk Havalimanı işletme hakkı için 3 milyar dolar, Esenboğa Havalimanı için 250 milyon dolar, İzmir Adnan Menderes Havaalanı yeni dış hatlar terminali için 125 milyon dolar, Kahire Havalimanı için 347 milyon dolar, araç muayene istasyonları için 614 milyon dolar, Mersin Limanı'na 755 milyon dolar, İskenderun Limanı için 80 milyon dolar önererek ihalelerde ipi göğüsledi. Ancak İskenderun Limanı'na Rekabet Kurumu'ndan onay çıkmadı. Adnan Menderes Havalimanı inşaatını da yapan TAV, Gürcistan Hükümeti'nin Çelebi Holding'ten aldığı Tiflis Uluslararası Havaalanı ve Batum Havaalanı inşaatını da üstlendi..

reignman
December 15th, 2005, 04:46 PM
Ülker'in GMYO şirketi kurduğu haberini daha geçen hafta duymuştum. Bu kadar hızlı girmelerini beklemiyordum doğrusu.

By the way, Akfen is a huge company, we can see a nice work here.

Jakob
December 15th, 2005, 05:14 PM
Fantastic news! Must be somewhere close to the Dubai Towers, right? Let's hope for an awesome SINGLE tower.

Joya
December 15th, 2005, 05:23 PM
Don't expect something special but I'd prefer to eat my words

Galatia
December 15th, 2005, 05:51 PM
Residence diyor bence de fazla bir şey beklemeyin. 130 m maksimum umarım tasarım güzel olur. Umarım beni utandırırlar.

reignman
December 15th, 2005, 05:54 PM
Oh, I just noticed. It will depend on value of plot. So if value of plot is $25.000.000, probably cost of construction will be $25.000.000 too. Because they will share revenue fifty-fifty.

messiah
December 15th, 2005, 06:42 PM
Accroding to Halil from wowturkey the plot is that one which is next to Dubai towers that one which belonged to Kombassan some time ago.They digged a giant hole there but the construction never started.

Genç
December 15th, 2005, 07:33 PM
^^That's quite a large area...let's hope for something tall & single!

reignman
December 15th, 2005, 07:48 PM
I think, that area is plot of "Tatlici", I am wrong?

Ozkan
December 15th, 2005, 07:51 PM
upps,, double post, what do I do? :)

Ozkan
December 15th, 2005, 07:53 PM
Accroding to Halil

Yeapp, accord me baby :cheers:

I am pretty much sure about it,
And besides the residences, there will be some headquarter offices for Ulker and sub companies.
I have some strong feelings that this is going to be a good one.
Akfen is a great company.
My guess,, around 150 :)

Genç
December 15th, 2005, 07:54 PM
150 isnt good enough!!! :D

reignman
December 15th, 2005, 07:57 PM
Hmm so where is the Tatlici's plot? ($52.000.000)

Ozkan
December 15th, 2005, 08:07 PM
The location discussions are still going on,, Dont accord me on this :)
Lets wait until our dearest secret agent Fariz (Farmir) finds out about the project and the plot.

@ Genc,
Nothing is good or high enough for us since the DTI.

Ozkan
December 15th, 2005, 08:09 PM
Hmm so where is the Tatlici's plot? ($52.000.000)

I am confusing all you guys :)
I actually meant the Tatlici,, the ex hotel plot,,

reignman
December 15th, 2005, 08:21 PM
Farmir is online at wowturkey :)

Farmir
December 15th, 2005, 09:38 PM
Dear Halil and M.Ali,
Certain confusion surrounding the plot of the new Ulker/Akfen residence in 4. Levent (Kombassan, Ahmet Tatlici, etc.) stems from the fact that, in the past, we wrongly believed that the plot with the dug-out foundation next to the Movenpick hotel was owned by Kombassan, until we found out that it was, in fact, owned by A. Tatlici. (That is why, at one point in the past, we kept referring to that plot as Kombassan's.) When A. Tatlici went bust, Sisli icra mudurlugu took over that plot and has been for years now trying to sell it, with first tender in 2003, and the latest on 15 November 2005.
Kombassan did own, however, another plot in 4. Levent (a small one, around 4.000 2m), which later was bought out by Family Finans, but it is not the dug-out plot next to Movenpick.
In fact, the project may indeed be built on that, other, smaller plot owned by Family Finans, but, then, definetely, it will not be next to Movenpick and probably smaller in scale too. (Tatlici's unfinished construction next to Movenpick belonged to the 24 floor and 100 meters high "Le Tat's Grand Hotel").

reignman
December 15th, 2005, 09:42 PM
Thanks for information Fariz :okay:

Jakob
December 16th, 2005, 01:48 PM
Maybe we need a map of Levent with all details, descriptions of the owners and the size. Too much activity going on in Levent! =)

System_Halted
December 17th, 2005, 10:27 AM
As far as I know it is not only a huge hole, they had started foundation.

This is the 52million$ foundation of Tatlici as far as I know..

http://img416.imageshack.us/img416/7984/iftilerkomplex5ee.jpg

The garage of the buses next to it is a part of Dubai Towers' lot.

icy
January 1st, 2006, 03:12 AM
Ülker, 4. Levent'te residence yapıyor

Ülker - Akfen ortaklığı ile başlayan 'The Plaza' projesinde değişikliğe gidiliyor. 'İşyeri ve ofis' olarak tasarlanan proje, 'alışveriş merkezi, ofis ve residence'a dönüştürülüyor

Ülker Grubu, Akfen Holding ile birlikte Levent'te butik bir proje gerçekleştiriyor. İki grup yöneticileri de projenin detaylarını şimdilik açıklamaktan kaçınıyor.
Milliyet'in edindiği bilgilere göre proje, 5 bin metrekare arsa üzerinde ve 32 bin metrekare inşaat alanlı olarak gerçekleştirilecek. Maliyeti 20 ile 25 milyon dolar arasında olacak. Proje tamamlandığında bugünkü fiyatlarla en az 100 milyon dolar değerine ulaşacak.
En geç 2007 ortalarında tamamlanması öngörülen proje, başlangıçta sadece ofis ve işyeri olarak düşünülmüş. Fakat son dönemdeki yaygın eğilim dikkate alınarak 'ofis, residence ve alışveriş merkezi'ne dönüştürülmek için tadilata gidiliyor.

İnanlar'la başladı

Ülker, projeye İnan İnşaat ile başlamıştı. Fakat sonradan Akfen ile ortaklık devreye girdi. Projenin arsası Ülker'in ana hissedarı Yıldız Holding'e ait. Akfen ile Ülker projede yarı yarıya ortak olacak. Her iki taraf da projeyi 'birbirlerini tanımak ve sonraki projelerin temelini atmak için fırsat' olarak değerlendiriyor.

Adı şimdilik The Plaza

Ülker - Akfen kompleksinin adı 'The Plaza' olarak düşünülüyor. 11 katlı ve 35 metre yüksekliğindeki binanın 15 bin metrekaresi alışveriş merkezi, 11 bin metrekaresi ofis ve 7 bin metrekaresi de residence dairelerden oluşacak. 500 araçlık otopark bulunacak.
Küçük ama son derece iddialı tasarlanan projenin kaba inşaatı İnanlar İnşaat tarafından yapıldı. Sonraki kısım Akfen tarafından gerçekleştirilecek. Alan ve bölümler değiştirilebilecek. Bu arada adının da değiştirilebileceği belirtiliyor.
İlk görüşmelere göre residence dairelerin satılması; ofis ve alışveriş kısımlarının ise işletilmesi düşünülüyor.
http://i2.photobucket.com/albums/y40/stormicy/18f523fc.jpg

Milliyet

Anatolia
January 1st, 2006, 07:21 AM
Icy'nin yolladığı mesajda ilk proje için inan inşaat deniyor.

Inan inşaat in yaptığı ofis binası zaten Tekfen in yanındaki bu bina:
http://i2.photobucket.com/albums/y40/stormicy/18f523fc.jpg

Zaten adıda Inanlar Ofis binasi oldu. Ayrıca sonradan uzatılıp 11 kat yerine 16 kata geldi sanırım.
Bu başlıkta 2. ve 3. resimde arka ve ön bina görünüyor. Arka taraftaki bina 12. katta biterken öndeki binanın inşaatı proje değişikliği ile 16'ya kadar geldi sanırım, dediğim gibi:

http://www.wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=7209&start=0

http://www.emporis.com/en/il/im/?id=269328

Yani Akfen ile yapacakları proje bu degil, benim anladığım kadarıya!

Dikkatli bakarsanız 2004 sonunda kaba inşaatı biten bu binayı tanıyabilirsiniz. Kimsenin morali bozulmasın şimdi resimdeki bina zaten yapılmış olan bir bina!

Ozkan
January 1st, 2006, 02:17 PM
Anil bence pek umut kalmadi bu projede.
Cunku acikca Inanlarin basladigi insaata Akfen devam edecek yaziyor.. bende simdi milliyet okurken farkettim. Buraya koyacaktim Icy benden once davranmis..
Haberde yukseklik, kat sayisi ile ilgili bilgiler eski projeden kalmis olabilir belki.
Ama sonucta yeni bir bina olmayacak.

Anatolia
January 1st, 2006, 02:50 PM
Abi yılbaşı gecesi mesaj yazarsam böyle olur işte. (Dikkatini çekerim 07:21A.M :jippo: )
Okudumda haberi, pek anlamamışım. :D

Bu arada 11 kat 35 metre değil,
15-16 katlı oldu bu bina. Arka kısımdaki 12 katlı

Ozkan
January 1st, 2006, 04:01 PM
Ehehehehehehehe,,
Anca ayildin galiba :cheers: ,, Bende yeni yeni kendime geliyorum..
Bina nerden baksan 55-60 metre var,, Bazi katlar cok yuksek..

messiah
January 1st, 2006, 05:47 PM
Yeni yilin ilk soku! :( Halbuki biz neler beklemistik!

Bakiyom bugün kimse birsey yazmamis, herkes yataklardan kalkamiyor herhalde.Ben de simdi kalktim, disariya bi baktim hava gene kararmis :) Ilk saniyeler hala dün gecedeyiz sandim halbuki üstünden koskoca bi gün gecmis :D Sakaydi ha ciddiye almayin :)