View Full Version : ISTANBUL | Developments News

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

Genç
April 17th, 2009, 09:52 PM
I bet it doesn't have planning permission whatever it is... :D

meds
April 17th, 2009, 09:58 PM
haha i agree :D

Farmir
April 17th, 2009, 10:17 PM
Actually, when looking at the slum surroundings, that building, together the Optimum shopping mall across, can herald the beginning of the urban regeneration of that particular area. More similar large scale projects may follow in the future.

But, really, any accurate information on the function of this building?

Influence
April 22nd, 2009, 11:10 PM
Ataşehir'e 5'li gökdelen + otel geliyor.

''Türkiye'nin yeni finans merkezi Ataşehir'de 'Leed' kriterlerine göre yapacağı karma proje kapsamında 1500 konut, 5 yıldızlı otel, iş merkezleri, ticaret ve sosyal alanlardan oluşan ekolojik yüksek standartlı yeni proje inşa ediyor.''

''107 dönüm üzerine 5 adet konut bloğu, 3 adet alçak katlı ticari bloklar, ofislerin de yer alacağı 5 yıldızlı bir otel konsepti bulunmaktadır.''

Varyap is gonna build a mixed use project which includes a five-star hotel and five towers for house.

source: http://www.varyap.com.tr/tr/project.php?id=9

l'eau
April 22nd, 2009, 11:11 PM
leed kriteri ne?

Influence
April 22nd, 2009, 11:15 PM
^^ Amerika'da çevre dostu binalar konseyi tarafından geliştirilen bir dizi kriterler listesidir. yeşil bina standartlarına uyan yapılara LEED sertifikası verilmektedir.

source:http://gezgin.com/leed/

Erhan
April 24th, 2009, 12:58 AM
Yeni mi?

Elysium Suites - Taksimde highrise - 21 kat

http://www.elysiumsuites.com/images/005.jpg

http://www.elysiumsuites.com/

Elysium Fantastic - Bomontide highrise - 52m/15 kat - Anthille yakin

http://www.toplukonutum.com/konut/resim1/364/elysium-fantastic-1.jpg

http://www.toplukonutum.com/konut/resim2/364/elysium-fantastic-2.jpg

http://www.toplukonutum.com/konut/kesitresim2/364/elysium-fantastic-6.jpg

http://www.toplukonutum.com/konut/kesitresim3/364/elysium-fantastic-7.jpg

http://www.elysiumfantastic.com/

l'eau
April 24th, 2009, 10:34 AM
love the last one.

omercank
April 24th, 2009, 10:57 AM
Both projects are nice. I like the first one because it's different looking than the other highrises and it's not too tall when one considers the surroundings.

The second one is good looking as well. It's not ordinary and a good way to cover up the cluster of nonsense behind it. The only thing is that the way it grows talled as the incline goes up. I'd build it the opposite way so that it grows talles as the road goes down. It would look much better that way imo. Anyways, let's hope these get build and that we get rid of some more unplanned buildings...

Influence
April 25th, 2009, 12:13 AM
It calls the second as high rise?? No its just a low rise.!.

Erhan
April 25th, 2009, 11:08 PM
sensin it! :lol:

"Buildings between 75 feet (23 m) and 491 feet (150 m) high are, by some standards, considered high-rises. Buildings taller than 492 feet (150 m) are classified as skyscrapers. "

Reichberg
April 26th, 2009, 06:20 PM
Çağlayan Adliye Sarayı

http://img340.imageshack.us/img340/2218/dsc00480.jpg

http://img340.imageshack.us/img340/381/dsc00482.jpg

http://img56.imageshack.us/img56/2663/dsc00485.jpg

http://img527.imageshack.us/img527/8917/dsc00493q.jpg

http://img222.imageshack.us/img222/2131/dsc00498m.jpg

http://img123.imageshack.us/img123/3166/dsc00499.jpg

http://img123.imageshack.us/img123/1637/dsc00500.jpg

Influence
April 27th, 2009, 06:24 PM
sensin it! :lol:

"Buildings between 75 feet (23 m) and 491 feet (150 m) high are, by some standards, considered high-rises. Buildings taller than 492 feet (150 m) are classified as skyscrapers. "

Sorry dude I didn't call u 'it'. I talked about the source you obtained the info. ;)

Influence
April 27th, 2009, 06:34 PM
http://i426.photobucket.com/albums/pp344/sultanuluad/dsc00480.jpg

Do any of u guyz know if the construction i pointed on the pic is a part of the Çağlayan Adliye Sarayı or an independent building??

Farmir
April 27th, 2009, 07:05 PM
^^ Good question.

It definetely stands out as a separate building, not integrated into the circular justice building.

And it is a new costruction, only few floors high.

ghost rider
April 27th, 2009, 09:35 PM
Is there any render of justice building?

meds
April 27th, 2009, 10:02 PM
^^

Bina bu:

http://www.istanbulbarosu.org.tr/Images/Haber/20080507CAGLAYAN.jpg

Farmir
April 27th, 2009, 10:04 PM
Actually Reignman reported this high-rise construction first at his web site, www.skyscraperlife.com, back on April 14.

http://img2.imageshack.us/img2/6451/photo0089.jpg
Adliye sarayının karşısında da bir bina inşa ediliyor (sağda) 10 kat civarında şu an, ama pek fazla yükselecekmiş gibi gözükmüyor. 15-20 kat arası bir bina olacakmış gibi gözüküyor.

I wonder what is the name of this project abd how tall it will be...

ghost rider
April 27th, 2009, 10:14 PM
^^

Thanks.It is not bad i think.
Also i hope the 15-20 storeys building will be good!

Influence
April 28th, 2009, 11:03 PM
Ben bu odanın olmasını destekliyorum sonuna kadar. İstanbulda yapılan gökdelenlerin görsellikden başka bir katkısı yok şehre. Ama ne rantlar elde ediliyor. Arkalarından ne işler çıkıyor. Ve de her yapılan yeni gökdelen çevremize bi o kadar zarar ekliyor. Bu kurum farkettiyseniz hiç birşeyi durdurmuyor, sadece dava açıyor ve durdurma işini mahkeme yapıyor. Yani durdurulanlar zaten yasaya aykırı. Ne peşkeşler engelleniyo. Ha diceksinz o zaman şunu bunu neden engellemiyo da belli şeyleri engelliyo. Adamlar engelleyebildiklerini engelliyo . Mahkemeye de sözü geçmez ya. Ben burda onların sözcülüğnü yapmicam elbet. Ama biraz detaylı araştırılırsa kurumun faydalı olduğu açıkça görülebilir.

ghost rider
April 29th, 2009, 12:00 AM
Tabi görülebilir İstanbul'un nasıl bir gecekondu ve beton şehri haline geldiğini hepimiz görüyoz!!

DU999
April 29th, 2009, 12:53 AM
Ben bu odanın olmasını destekliyorum sonuna kadar. İstanbulda yapılan gökdelenlerin görsellikden başka bir katkısı yok şehre. Ama ne rantlar elde ediliyor. Arkalarından ne işler çıkıyor. Ve de her yapılan yeni gökdelen çevremize bi o kadar zarar ekliyor. Bu kurum farkettiyseniz hiç birşeyi durdurmuyor, sadece dava açıyor ve durdurma işini mahkeme yapıyor. Yani durdurulanlar zaten yasaya aykırı. Ne peşkeşler engelleniyo. Ha diceksinz o zaman şunu bunu neden engellemiyo da belli şeyleri engelliyo. Adamlar engelleyebildiklerini engelliyo . Mahkemeye de sözü geçmez ya. Ben burda onların sözcülüğnü yapmicam elbet. Ama biraz detaylı araştırılırsa kurumun faydalı olduğu açıkça görülebilir.

senin gibi düsünüyorum.
benim anlamadigim neden birileri büyük bir projeye baslayinca kanunlar degistirilmeye calisiliyor. türkiyede sehir pilancilari yok mu? belediye bunlarla oturup pilan cizmeli. itirazlarin önüne gecebilirler böyle ama türkiyede herkez kafasina daha dogrusu cikarina göre davraniyor. sehir cirkinlesiyor kimin umrunda? gercekten büyük düsünen yok bence.

birde su gecekondu olayi var Istanbul, Ankara, Izmir degil heryerde Mersin, Samsun...nasil önüne gecilir bilmiyorum. bu insanlarada hak vermeye calisiyorum ama bunlarin ileride tapu sahibi olmalari beni dogrusu sinirlendiriyor.

enderiplikci
April 29th, 2009, 01:43 AM
evet ya ne gerek var di mi gecekondularda yaşayan insanları düşünmeye.. yıkalım hepsinin evini, barkını ne halleri varsa görsünler. o gecekonduların yerine de koca "rezidans"lar dikelim, zenginler otursun güzel güzel, gecekonduları yıkalım, "rezidans"lara güzel manzara diye yeşillik konduralım.

ya arkadaşlar siz neyden bahsediyorsunuz? "anthill residence"nin gelecekteki sakinleri bu kadar önemli değil mi? binlerce insanı illaki sokağa mı atmak gerekiyor çağdaş, temiz düzenli şehirlerde yaşamak için? halkın yararını düşünen projeler üretemeyecek kadar aciz bir millet miyiz? bu kadar mı basit insanların evini yıkıp, yerine "orman" yapmak?

hiçbiriniz barınma hakkı diye birşey duymadınız mı? barınma hakkı sadece cebinde parası olanların sahip olacağı birşey midir?

mimarlar odası sütten çıkmış ak kaşıktır demiyorum ama bölesine hassas bir konu üzerinden odaları bu şekilde eleştirmeniz, son derece etik dışı bir davranış. söylediğiniz gibi mimarlar odası veya diğer odalar gecekondu yıkımlarına karşı çıkıyorlarsa hepsini ayakta alkışlarım. bence az bile yapıyorlar. ankarada, dikmen vadisi 3-4 etapta binlerce insan şehrin 40 km dışına, sincana sürüldü. o insanların evlerinin yerine de fiyatı 500.000-2.000.000 tl arasında değişen "park vadi" konutları yapıldı.

acaba neden sadece sözde "estetik kaygılarla" gecekondulara karşı çıkıyorsunuz da, o bölgelerde, o evlerde yaşayan insanların haklarına azcık da olsa sahip çıkmıyorsunuz?

o beğenmediğiniz gecekondularda yaşayan insanlar, 50li yıllardan itibaren, kentlerin iktisadi kalkınmasının bel kemikleri olmuştur. yani bugün bir takım insanlar bu milyon dolarlık "rezidans"larda oturabiliyorlarsa, bunu sizin beğenmediğiniz gecekondu halkına borçlulardır...

DU999
April 29th, 2009, 02:28 AM
evet ya ne gerek var di mi gecekondularda yaşayan insanları düşünmeye.. yıkalım hepsinin evini, barkını ne halleri varsa görsünler. o gecekonduların yerine de koca "rezidans"lar dikelim, zenginler otursun güzel güzel, gecekonduları yıkalım, "rezidans"lara güzel manzara diye yeşillik konduralım.

ya arkadaşlar siz neyden bahsediyorsunuz? "anthill residence"nin gelecekteki sakinleri bu kadar önemli değil mi? binlerce insanı illaki sokağa mı atmak gerekiyor çağdaş, temiz düzenli şehirlerde yaşamak için? halkın yararını düşünen projeler üretemeyecek kadar aciz bir millet miyiz? bu kadar mı basit insanların evini yıkıp, yerine "orman" yapmak?

hiçbiriniz barınma hakkı diye birşey duymadınız mı? barınma hakkı sadece cebinde parası olanların sahip olacağı birşey midir?

mimarlar odası sütten çıkmış ak kaşıktır demiyorum ama bölesine hassas bir konu üzerinden odaları bu şekilde eleştirmeniz, son derece etik dışı bir davranış. söylediğiniz gibi mimarlar odası veya diğer odalar gecekondu yıkımlarına karşı çıkıyorlarsa hepsini ayakta alkışlarım. bence az bile yapıyorlar. ankarada, dikmen vadisi 3-4 etapta binlerce insan şehrin 40 km dışına, sincana sürüldü. o insanların evlerinin yerine de fiyatı 500.000-2.000.000 tl arasında değişen "park vadi" konutları yapıldı.

acaba neden sadece sözde "estetik kaygılarla" gecekondulara karşı çıkıyorsunuz da, o bölgelerde, o evlerde yaşayan insanların haklarına azcık da olsa sahip çıkmıyorsunuz?

o beğenmediğiniz gecekondularda yaşayan insanlar, 50li yıllardan itibaren, kentlerin iktisadi kalkınmasının bel kemikleri olmuştur. yani bugün bir takım insanlar bu milyon dolarlık "rezidans"larda oturabiliyorlarsa, bunu sizin beğenmediğiniz gecekondu halkına borçlulardır...

benim tanidiklarim akrabalarim senelerce calisti yemedi biriktirdi ve sincandan dayre satin aldi. bunu samimi söylüyorum sallamiyorum.
adamlar durduk yere bal gibi, sicak sulu, kaloriferli ev sahibi oluyor.
ama yetmez birde residans yapip gecekonduculara vermeli.
birileri esek gibi caliscak senin begenmedigin bir yerden zar zor bir dayre kati alcak...birileride kendisine ayit olmayan arsaya konacak yerlesecek ve sonra buna barinma hakki diyecek. yok öyle kardesim deyincede biz sincani istemeyüz residans isterük diye üste cikacaklar, oldu baba oldu sinacandaki evler barinma hakkini karsilamiyor demekki.

biraz sert olmus olabilir yazdiklarim ama kusura bakmayin sinirlerniyorum. Ankaranin temizlenmesine cok seviniyorum, yurtdisindan gelen her yabanci millet vekili, basbakan, cumhurbaskani ilk önce o igrenc gecekondulari görüyor Ankarada.
Ultra lüx gecekondulardan cikarilip sonrada sincana yerlestirilen insanlara ben acimiyorum!
Gecekondu kültürünün yok olmasi hayel gibi keske gercek olsa.
Varos kültürü ayni sekilde ama o konu biraz daha farkli.

emvey
April 29th, 2009, 08:37 AM

gecekonduları savunan bir zihniyet hayatımda ilk kez görüyorum, o yüzden kaçırmayıp cevap veriyim.Güzelim ülkemizin dört bir yanında toprağını arsasını bırakıp, taşı toprağı altın sözüne kanarak, "kısa yoldan ben de para vururum" felsefesiyle 50 li yıllardan itibaren İstanbul'a göçler başladı.Herkes devlete güvenip, beş kuruş olmadan, Dünyanın en güzel şehrinin en güzel yerlerini işgal ettiler..özel arazileri kenara bırakın,devlet arazilerini bile..kaçak elektrik,su,vs...
bir taraftan herkes çalışıp vergisini verirken,bunlar milletin sırtında bit gibi yaşadı,tabi oy kaygısıyla hiçbir politikacı birşey yapamadı..gecekondular ve gecekonducular, İstanbul'a yapılmış en büyük ihanettir,çirkinliktir!

enderiplikci
April 29th, 2009, 11:36 AM
öncelikle şunu söylemeliyim, dikmenden sincana sürülen o insanlara evler bedava verilmedi, gecekondu halkı bahsettiğim toki evlerinde oturabilmeleri için bile borçlandırıldı.

şimdi asıl meseleye gelelim, görüyorum ki bilimsellikten uzak yorumlar gelmeye başladı hemen. sadece bilimsellikten uzak olsa iyi, sermaye yandaşı, halkın karşınsında olduğunuz da açık bir şekilde ortada.

gelelim gecekondulara. bildiğiniz gibi dünya bir endüstri devrimi yaşadı. bu devrim 1900'lü yıllarda avrupa ülkelerinde kırsaldan kentlere göçü yoğunlaştırdı. detaylı sebeplere girmiycem çünkü burası yeri değil. türkiyeye bakarsak bu devrimin neden olduğu göçler 50li yıllara denk gelir. ancak yukardaki arkadaşın dediği gibi bu göçün nedeni "kısa yoldan ben de para vururum" değil, endüstri devriminin neden olduğu, üretim araçlarının şekil değiştirmesi olmuştur. yani başka bir değişle, tarım toplumundan sanayi toplumuna geçilmiştir bu dönemde ve bu da köyden kente yoğun bir göçe neden olmuştur.

şimdi soruyorum size, dikkatli okuyun diye büyük harfle yazıyorum;

AVRUPA TARIM TOPLUMUNDAN SANAYİ TOPLUMUNA GEÇİŞİ, YANİ KÖYDEN KENTE GÖÇ EVRESİNİ KENTLERİ İÇİN BU DENLİ SAĞLIKLI TAMAMLAMIŞKEN, NEDEN TÜRKİYEDE BU GEÇİŞ GECEKONDULARA NEDEN OLMUŞTUR? BU NOKTADA SUÇ, GECEKONDU HALKINDA MIDIR? YOKSA SUÇLU, HALKI YOK SAYARAK KENTLERİ ŞEKİLLENDİREN, SAVUNDUĞUNUZ REZİDANSLARDA OTURAN BURJUVA KESİMİ VE DEVLET MİDİR?

System_Halted
April 29th, 2009, 01:00 PM
Pardon da Dikmen de nasıl bir HAKları vardı da sürülmüş oluyorlar? Ayrıca Sincan'daki evleri çok ucuza alıyorlar, borçlandırılmaları benim de içime sinmiyor çünkü karşılayamayacak çok insan var hatta tanıdığım insanlar var böyle, o yüzden madurların farkındayım. Ama bazı insanlar da var ki, aynı bölgeye yapılan ücretsiz konutlarını bile beğenmiyor..

Ayrıca Sincan'dan ev sahibi olanlar, tapusuz kondu sahipleri.. Önceki seçim dönemlerinde tapularını alanlar gayetten de Park Vadi'nin parçası olan süper lüks evlere kondular.. Sincan'ı beğenmiyorlarsa, kusura bakmasınlar, benim dedem öldüğü güne kadar Türkiye'nin dört bir yanında memurluk yaptı ve ancak Fatih-Sincan'dan 80 m2'lik kooperatif alabildi. Sanki herkes Dikmen de residanslarda parti yapıyor da, Sincan'a gecekonducuları döküyormuşuz gibi konuşmayalım. Ev sahibi olduklarına dua etsinler!

Ayrıca bildiğim kadarı ile 3. Etapta tapulu gecekondu sahipleri Park Vadi'de yapılan evlerin metrekare olarak %20'sini, daire olarak 4'te 1'ini aldı.. 100-120 m2 arası gayet makul evler verildi, park vadi ayarında malzemeler kullanıldı, residans değildi ama yine süper lükstü.

Gelgelelim, bu bazı kişileri memnun etmedi, çünkü vadi dışındaki Dikmen'deki komşuları benzer gecekonduları ile kat karşılığı apartmana anlaşınca hiç bir şey yapmadan yaklaşık 4-5 süper lüks daireye konuyordu! Ki Dikmen'de vadiye komşu normal evler bile kriz öncesi 300-400.000 liraya satılıyordu. Artık havadan gelen serveti sen hesap et!! Ben bu işlerle yakından ilgiliyim, gecekondularından onlarca daire sahibi olan, kira geliri ile yan gelip yatan kişi çok gördüm. Ekonominin can damarları maşallah..

Açıkçası o eskilerden gelen gecekonducuların Ankara'da madur edildiklerini, evsiz bırakıldıklarını hiç sanmıyorum. Barınma hakkı Sincan'da da devam eder, Karacaören'de de, Park Vadi'deki 120 m2'lik süper lüks evinde de.. 120 m2'lik ev gecekonduya kıyasla harika bir şey ama memnun olmayan çok çünkü 4-5 daire hayali kuran çok!

Dikmen Vadisi 4-5 biraz daha farklı bir mantıkla yapılmaya çalışılıyor, orada yapılmak istenen konutlardan almak için 400m2 arsa büyüklüğü sınırı koyuldu, 30.000 lira para istendi. Böyle bir yerde ev sahibi olmak için düşük bir fiyat ama 30.000 lirayı herkes bulamaz o yüzden ben de yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu kişilere yine vadinin bir köşesinde uygun 120m2'lik konutlar ücretsiz olarak yapılmalı. İnsanlar hayatları boyunca 120m2'lik ev için çalışıp kooperatiflerde sürünüp sonunda alamıyor.. Kesinlikle gecekonducu madur edilmiyor.

Ha dönüşümde madur olan bir kesim, gecekonducu olmayıp orada tarlası, arsası olan ama gecekonducu muamelesi görenler.. Onlara sözüm yok haklarını aramaları en doğal hakları.

Belediye rantçılığını asla savunmam, şehri mahveden bir şey ama unutulmaması gereken bir şey de gecekondu rantçılığı. Bütün güzel yerlerin haksız olarak yağmalanması, sonra da 4-5 daireye konacağım diye rezil edilmesi!

İşte gecekondu rantçılığının en mükemmel örneği!!! Dikmen'in Konya Yoluna bakan sırtları.. Melih Gökçek bile, düşünün o bile kendi geçirdiği planla burada yaptığı hatayı anlayıp geri dönmeye çalıştı, toplu kentsel dönüşüme çalıştı ama bir kez imarı verdiği için kabul ettiremedi. Çünkü toplu dönüşümde muhteşem güzel bir yer olacak ama hak sahipleri (!) 1-2 daire ile yetinecekti.. Halbuki imara göre kottan kazanımlarla 6-7 daire götürüyorlardı.. Ne oldu? Anlaşılamadı, zaten imar bir kere geçmişti.. Mimarlar Odası her kentsel dönüşüm lafı geçtiğinde buraya laf çakıyor ama başından burada olacakları hesaplayamadı.. Büyük rant yok diye sessiz kaldı ve uyanamadı..

Eskiden Konya Yolundan şehre girdiğinizde Oran'ın ormanlarını ve güzel siluetini geçer, gecekondu vadisinden devam ederdiniz.. Bugün korku tüneli biraz daha korkunç, çok daha iğrenç, bu sefer yağmalanmış apartman vadisinden geçiyorsunuz! Apartmanların çoğu boş! Aç gözlüklükle bu rezalet apartmanları isteyenler şimdi barınma haklarının pardon 6-7 daireden kira koparma hayallerinin turşusunu kursunlar... Altyapı yok, her yer iç içe, her yer yokuş, park yok, sosyal donatı yok, hiç bir şey yok ve felaket görünüyor.. Çok yazık oldu! Bence burası Ankara planlı / düzenli şehirdir efsanesinin bitiş noktası.

http://wowturkey.com/t.php?p=/tr142/Ahmet_Camli_Panorama_255.jpg

http://wowturkey.com/t.php?p=/tr142/galpay_070330_1114_016_Dikmen.jpg

http://img205.imageshack.us/img205/718/10124868.jpg

Gecekondular gitti, apartmankondular geldi. Ve gitmeyecekleri de kesin görünüyor..

enderiplikci
April 29th, 2009, 05:48 PM
öncelikle şunu söylemeliyim park vadi konutlarında, senin bahsettiğin gibi bir uygulama yapılmadı.yani tapu sahibi olan veya olmayan herkes sincan tarafında yapılan toki konutlarına "borçlandırılarak" yerleştirildi. bahsettiğin uygulama dikmen vadisinin ilk etaplarında yapıldı.

kentsel dönüşüm uygularken önemli olan, güzel lüks binalar yaparak, görüntüyü dönüştürmek olmamalıdır. kentsel dönüşüm, insanları yerinden etmeden yapılmalıdır. yani sadece konutları değiştirerek kentsel dönüşüm yapmak, sadece kente makyaj yapmaktır. ne dikmende yapılanlar, ne de bugüne kadauygulanan herhangi bir proje kentsel dönüşüm özelliği kazanamamıştır. bu yapılanlar olsa olsa "rantsal dönüşüm"dür. yapılan bu uygulamaların tamamında en az 20-30 yıldır oralarda yaşayan insanları yerlerinden edip, birtakım gruplara rant sağlanmıştır. yerinden edilen de, üstüne borçlandırılan da yine halk olmuştur.

ben de bu konuda oldukça ilgili biriyim. odtüde "kentsel" dönüşüm ile ilgili pek çok etkinlik düzenleyen mimarlık topluluğunun bir üyesiyim. etkinliklerimize katılan, dikmen ve mamak halkını dinlemiş sorunlarından haberdar biriyim. ve kimsenin öyle 3-5 dairede gözü de yok. bu insanlar sadece daha insani şartlar altında, borçlandırılmadan ve yerlerinden edilmeden yaşamak istiyorlar.

bana göre kentsel dönüşüm, sadece binaları dönüştürmek olmamalıdır. kentsel dönüşümün amacı, fiziki şartlarla birlikte, dönüşüm yapılan alanda yaşayan insanların sosyal hayatında da bir dönüşüm, gelişim sağlanması amaçlanmalıdır.ancak bugüne kadar özellikle ankarada yapılan uygulamalarda bahsettiğim durum göz ardı edilmiştir. dönüşüm yapılan alanların sakinlerinin gelişmesi yönünde hiçbir adım atılmamıştır, aksine bu insanlar şehir dışına sürülmüş üstüne bir de borçlandırılmışlardır.

hiçbir zaman gecekonduların yıkılıp yerine apartman dikilmesini savunmadım, savunmam. ankaranın pek çok yeri bu tip yaklaşımlar yüzünden rezil durumlar içersine girdi. o apartmanlardan sa gecekonduları tercih ederim.

yapılması gereken kentsel dönüşümdür. ancak kentsel dönüşüm yaparken, belli çıkar gruplarının değil, halkın iyiliği düşünülmelidir. kimseyi yerinden etmeden, borçlandırmadan, insanları daha kötü şartlara değil, daha iyi şartlara yönlendirecek projeler üretilmelidir. rant alanı olarak gördüğü yerlerdeki gecekonduları yıkıp, ailelere de "nereye gidersen git" denmesi yerine, kimsenin yer değiştirmeden, o bölgelerin halkıyla birlikte bir dönüşüm uygulanmalıdır.

ghost rider
April 29th, 2009, 10:28 PM
ya mimmarlar odası ilk önce gecekondu yapımını engellesin şu an bile birçok yerde gecekondu inşaatı var ya da normal evlerde kaçak kat çıkanlar var!!!

DU999
April 29th, 2009, 11:34 PM
ya mimmarlar odası ilk önce gecekondu yapımını engellesin şu an bile birçok yerde gecekondu inşaatı var ya da normal evlerde kaçak kat çıkanlar var!!!

secimler varken kimse ses cikarmiyordu secim bitti bazi belediyeler yikima basladi, Türkiye isde. Herseyi mimarlar odasi yetismiyor birazda belediye gözeklesin. Büyük projeler daha kolay göze batiyor normal bu. Bende mimarlar odasinin avukati degilim her konuda hak vermiyorum, ama var olmasi yanlis degil.

Benim halen anlamadaigim su gecekonducularin hakki. Ne hakki ya?
begendigim bir bos arsaya koncam 20-30 sene orda kalacam ve orasi benim olacak? Oh ne güzel 20-30 sene calismaya gerek yok. Arsa alcam, ruhsat alcam, belediye gidecem bu islere ne gerek var.

System_Halted
April 30th, 2009, 01:02 AM
Ender iyi güzel diyorsun da bu dediklerini yapabilmek için para lazım. Bu dönüşümü finanse etmenin en kolay yolu da Dikmen Vadisi (özellikle 1. etap) tarzı dönüşümler yapmak. Elbette bunlarda bir rant söz konusu olacak ve bu rantın bir kısmı da bölgede yaşayanların konutlarını finanse edecek. Uzaklara sürülme ve borçlandırma meselesine ben de karşıyım ama ben gerekirse yoğunluk artsın hak sahibi konutları karşılansın derim, hem yoğunlaşmayın, hem rant yapmayın, iyi de neyle tekrar kurulacak buralar?

Kentsel dönüşüm aynı zamanda bir makyaj da olmalı sosyal donatı eksiklerini tamamlamalı, sadece mahalli değil kentsel ihtiyaçları da karşılamalı. Mesire alanı olur, gerekirse fuar alanı olur, otel, stad bile olur, nitelikli konut da olur.

Bu konuda konuştuğunuz insanlar gibi madur olan bir kesim varsa, bir de bunun taban tabana zıttını bütün aç gözlülüğü ile kaşıyan haksız bir kesim de gayetten var. Hiç bir taraf ne ak ne kara..

Kentsel dönüşüm maduriyeti konusunda hemfikiriz ama kentsel dönüşüm konusunda farklı düşünüyoruz. Bence değişim kaçınılmaz, gerektiğinde radikal adımlar atılmalı, sıçramalar olmalı. Zamanında yapılmış hataların bedelleri korunarak gelecek nesillere aktarılmak zorunda değil.

O belediyelerin işi.

emvey
April 30th, 2009, 08:16 AM
Boşverin arkadaşlar neyi tartışıyoruz, dünyanın en çirkin görüntüsünü sunan gecekondulardan bahsediyoruz,bunu savunabilecek insanların niyetinden şüphe ederim.Yazacak çok şey var da, yoğun mesai içinde zaman ayıramıyorum,kusura bakmayın..

ghost rider
April 30th, 2009, 11:57 AM
O belediyelerin işi.

Tamam da mimarlar odası gidip yıksın demiyorum.Ama karşı çıksın bari dava açsın.Gökdelene farklı gecekonduya farklı kişi mi bakıyo, ilgileniyo.Kimin işine geliyosa öyle davranıyolar işte.

ghost rider
April 30th, 2009, 12:01 PM
Benim halen anlamadaigim su gecekonducularin hakki. Ne hakki ya?
begendigim bir bos arsaya koncam 20-30 sene orda kalacam ve orasi benim olacak? Oh ne güzel 20-30 sene calismaya gerek yok. Arsa alcam, ruhsat alcam, belediye gidecem bu islere ne gerek var.

Evet doğru. Yani şehre gelip de orda 15-20 sene boyunca kirada oturup da kira parası ödeyen elektrik parası ödeyen vatandaşımız enayi mi yani? Tamam belki gecekonduda oturanların o kadar parası yok ama bazıları 5-6 kat gecekondu çıkıyo.Sadece malzemeye verdiği para ne kadar çok oluyo.Kaçak elektrik de cabası!

MakaWella
May 1st, 2009, 12:01 AM
Arkadaslar 17-18 milyon nufusu olan bir sehirden bahsediyosunuz..

Herseyin duzenli olmasini nasil bekleyebilirsiniz?
Bukadar nufusu olupta kotu bi halden , super duzenli bir sehir yapan bir sehir soyleyin ornek olarak??

Herseyin vakti zamani var,, tutup ayni anda butun gecekondulari nasil yiksinlar..

Kafasina esen Istanbula gidiyor yasamaya, simdi gelenler icinmi ev imkani saglamaya calissin adamlar, yoksa enazindan oturabilecegi bi evi olan adamin evinimi yikmaya ugrasinlar sirf sehir duzenliligi icin??

ghost rider
May 1st, 2009, 12:57 AM
Şu an yapılması gereken en önemli şey şu andan itibaren yapılacak kaçak yapıların yüzde yüz engellenmesidir. Boş arazilere de kalın gövdeli ağaçlar bitişik bi şekilde dikilmeli ve güvenlik alınmalıdır!

aladdin.nl
May 1st, 2009, 01:39 AM
Gecekondularla belediyeler yada hukumetler basacikamazlar.Bu devlet ve guvenlik sorunudur.Milli Guvenlik Kurulunda ele alinip devlet olarak butun kurumlariyla uzerine gitmelidir.Partiler,hukumetler ve belediyelerin gecekondularin uzerine gitmesi mantiken cok komiktir.Bindigi dali kimse kesmez.
Devlete kafa tutanlara nasil terorist deniyorsa gecekondu yapanlara da terorist mugamelesi yapilmalidir.Gecekondu yapmak terordur,devletin kanunlarini hice saymaktir. Bu sorun ile devletin en ust makami M.G.K sorumludur.

DU999
May 1st, 2009, 02:29 AM

Bukadar nufusu olupta kotu bi halden , super duzenli bir sehir yapan bir sehir soyleyin ornek olarak??

Herseyin vakti zamani var,, tutup ayni anda butun gecekondulari nasil yiksinlar..

Kafasina esen Istanbula gidiyor yasamaya, simdi gelenler icinmi ev imkani saglamaya calissin adamlar, yoksa enazindan oturabilecegi bi evi olan adamin evinimi yikmaya ugrasinlar sirf sehir duzenliligi icin??

gecekondularin sadece Istanbulda oldugunu mu saniyorsun?
üc büyük sehri birakalim diger "büyük" sehirlere bak nerdeyse hepsinin gecekondu bölgeleri var. Zamaninda Istanbulda Ankarada ve Izmirde yapilan yanlislar simdi oralarda yapiliyor.

EMRE_STROYKA
May 1st, 2009, 02:48 AM
Arkadaşlar,
Dumankaya Grubu tarafından yakında yapımına başlanacak olan Göztepe İkon projesinin Tago Mimarlık Firması internet sitesinde yeralan resimleri...

Bana birçok niteliksiz ve kimliksiz projeye kıyasla oldukça güzel geldi...

Resimler:

http://i573.photobucket.com/albums/ss179/EMRE_STROYKA/goztepe_ikon_1.jpg
http://i573.photobucket.com/albums/ss179/EMRE_STROYKA/goztepe_ikon_2.jpg

emvey
May 1st, 2009, 09:50 AM

herşeyin vakti zamanı var da...gitgide artıyor oran hemde inanılmaz şekilde,düzelmeye dair bir işaret ya da çalışma mı var? 6 milyon konutun 4.5 milyonu kaçak İstanbulda..

emvey
May 1st, 2009, 09:51 AM
Arkadaşlar,
Dumankaya Grubu tarafından yakında yapımına başlanacak olan Göztepe İkon projesinin Tago Mimarlık Firması internet sitesinde yeralan resimleri...

Resimler:

çok hoşuma gitti, umaroım kısa sürede başlanır...yalnız göztepede ne tarafta?hiç gözüme çarpmadı...

System_Halted
May 1st, 2009, 10:16 AM
Arkadaşlar,

Resimler:

Emre büyük ve güzel projelere ayrı başlık açabilirsin.. :)

MakaWella
May 2nd, 2009, 11:08 PM
gecekondularin sadece Istanbulda oldugunu mu saniyorsun?
üc büyük sehri birakalim diger "büyük" sehirlere bak nerdeyse hepsinin gecekondu bölgeleri var. Zamaninda Istanbulda Ankarada ve Izmirde yapilan yanlislar simdi oralarda yapiliyor.

Tabiki hayir, Ankaradada okadar gecekondular var, hatta amcam gecekonduda oturuyor, ve butun buyuk sehirlerde gecekondular var, ama hangi birini yikipta hangi birine ev imkani saglayabilirsin?..

Yani demek istedigim Istanbul zaten duzensiz bir sehir bence, duzeninde kolay kolay kurulacagini zannetmiyorum, hatta birak kolayi, nerdeyse imkansiz hala gelmis..

Gecekondular yikilacaktir elbet, yani 50 sene sonra hala gecekondularin olacagini tahmin etmiyorum,, olmamasinida diliyorum tabi, ama zannedildigi gibi kolay degil, olmayacaktirda..

MakaWella
May 2nd, 2009, 11:11 PM
herşeyin vakti zamanı var da...gitgide artıyor oran hemde inanılmaz şekilde,düzelmeye dair bir işaret ya da çalışma mı var? 6 milyon konutun 4.5 milyonu kaçak İstanbulda..

Kacak konutlar zaten gitgide artiyor, birak Istanbulu butun Turkiyede olan ve bilinen birsey bu zaten.. ama bu artis gecekondulardan dolayi degil bence, daha cok yapilan kacak katlardan dolayidir diye tahmin ediyorum,

l'eau
May 2nd, 2009, 11:54 PM
ben kendimi bildim bileli izmirde hep aynı bölgeler gecekondu, büyümüyolar:cheers2:

ghost rider
May 3rd, 2009, 12:09 AM
ben kendimi bildim bileli izmirde hep aynı bölgeler gecekondu, büyümüyolar:cheers2:

Yer kaldı mı ki daha büyüyecekler.

aladdin.nl
May 3rd, 2009, 12:16 AM
Yer kaldı mı ki daha büyüyecekler.
Yukari dogru yani kacak kat cikarak da buyuyorlar.

ghost rider
May 3rd, 2009, 11:35 AM
Yukari dogru yani kacak kat cikarak da buyuyorlar.
""""ben kendimi bildim bileli izmirde hep aynı bölgeler gecekondu, büyümüyolar"""""
Tamam da quote yani alıntı yaptığım mesaja bakarsan hangisini kastettiğimi anlayacaksın.Hep aynı bölgelerin gecekondu olduğuna yanıt verdim.Tabi hep aynı bölge olacak başka bölge kalmadı çünkü.Anladın herhalde.

Erhan
May 3rd, 2009, 03:01 PM
New project?

SNP Zeytinburnu High Residence, Istanbul (Competition)

http://gadarchitecture.com/?p=1822

http://gadarchitecture.com/wp-content/uploads/2009/04/snp-zeytinburnu-5.jpg

http://gadarchitecture.com/wp-content/gallery/snp-zeytinburnu/snp-zeytinburnu-8.jpg

http://gadarchitecture.com/wp-content/gallery/snp-zeytinburnu/snp-zeytinburnu-10.jpg

http://gadarchitecture.com/wp-content/gallery/snp-zeytinburnu/snp-zeytinburnu-2.jpg

http://gadarchitecture.com/wp-content/gallery/snp-zeytinburnu/snp-zeytinburnu-4.jpg

www.sercan.de
May 3rd, 2009, 03:07 PM
looks good

LAZO
May 4th, 2009, 12:40 AM
breathtaking :eek:

System_Halted
May 4th, 2009, 12:56 AM
Looks great.. de.

Valla kendimi bildim bileli zeytinburnuna böyle güzel projeler hazırlarlar, hiç sonucu göremedik.. Yandaki hayali gökdelenler de iyiymiş. :)

Genç
May 4th, 2009, 01:31 AM
Lovely project! Strikingly modern :okay:

l'eau
May 4th, 2009, 11:35 AM
huggable:happy:

Nuri1986
May 5th, 2009, 12:52 PM
'Adres'i üçleyen Dumankaya Avrupa'ya açılıyor

http://img.sabah.com.tr/im/2009/05/05/301E38E1DEE8444B8026A87Ar.jpg
Bahçeşehir projesi Eylül'de başlayacak
BÜLENT YOLDAŞ
04.05.2009
15 Mayıs'ta Tuzla'daki Adres 3 projesini satışa sunacak olan Dumankaya İnşaat, Eylül ayında Avrupa yakasındaki ilk konut projesine başlamayı hedefliyor..
Tuzla Aydınlı'da gerçekleştirdiği Adres projelerinde toplam 560 daireyi kısa süredesatan Dumankaya, yine Tuzla'daki Adres 3'ü satışa sunmaya hazırlanıyor. 15 Mayıs'ta 160 konutluk Adres 3'ün satışına başlayacak olan Dumankaya Adres konsepti içindeki toplam daire sayısını 720'ye çıkartmış olacak. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, projenin bitişiğindeki arsayı da TOKİ'den satın aldıklarını belirterek " Stüdyo ve 1+1 dairelerin yer aldığı, ulaşılabilir fiyat politikasını benimsediğimiz Adres projelerinin devamı gelecek. Yıl sonuna kadar birkaç projeye daha başlayacağız" dedi. Dumankaya İnşaat, Göztepe'de de Türkiye'nin en büyük rezidansını inşa edecek. Mimari projeleri Tago Mimarlık'tan Tatsuya Yamamoto ve Gökhan Altuğ tarafından hazırlanan bin 50 dairenin yer alacağı Göztepe İkon Residence projesi, en yükseği 41 katlı elips şeklindeki üç kuleden oluşuyor. Projenin satışına bu ay sonunda başlanacak.

meds
May 5th, 2009, 06:28 PM
^

this (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=36004206&postcount=2211) is the same project, right?

meds
May 8th, 2009, 05:08 PM
Yooİstanbul project
Architecht, Philippe Starck
Cost, 250 million $
Groundbraking, last quarter of 2009

http://www.arkitera.com//UserFiles/Image/news/2009/05/08/yooistanbul02.jpg

İstanbul'a Philippe Starck İmzalı Bir Dünya Projesi "yooistanbul"

Tarih: 8 Mayıs 2009

Türkiye'de "gayrimenkulde marka yaratmak" hedefiyle kurulan Say Yapı ve yoo ortaklığı, Türkiye'ye 6 yılda 1,5 milyar Dolar'lık yatırım kararı aldı. Ortaklığın ilk projesi olan yooistanbul projesi, 250 milyon Dolar'lık bir yatırımla hayata geçecek. Proje efsane tasarımcı Philippe Starck imzası taşıyor.
Türkiye'de gayrimenkul sektörünün yenilikçi şirketi Say Yapı ile dünyanın ilk ve tek global tasarım, emlak, yatırım ve pazarlama şirketi yoo ortaklığıyla Türk gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk geliyor.

Say Yapı ve yoo işbirliğiyle Türkiye'de iddialı, prestijli ve haute couture projelere imza atılması hedefleniyor. Söz konusu ortaklığın ilk projesi yooistanbul 2009'un son çeyreğinde start alacak. Say Yapı ve yoo ortaklığı, Türkiye'de 2015 yılına kadar İstanbul, Ankara, Antalya ve Bodrum'da 5 farklı projeyle 1,5 milyar Dolar yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Sabri Yiğit ve John Hitchcox

Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit konu ile ilgili olarak, gayrimenkul sektöründe bir dünya devi ile işbirliği yapmaktan dolayı duyduğu heyecanı dile getirirken yooistanbul projesi ile Türkiye için ilk sayılabilecek nitelikte, dünya çapında iddiaya sahip ve uluslararası gayrimenkul yatırımcılarını ülkemize çekecek bir projeye adım attıklarını belirtti. "İmza attığı her projeyi marka değeri yüksek bir proje kılmayı başaran, dünyanın sayılı emlak geliştiricilerinden John Hitchcox ile Türkiye'de iddialı, prestijli ve gerçek anlamda Haute Couture projeler için yola çıkmış bulunuyoruz," diyen Yiğit, işbirliğinin istihdama sağlayacağı katkının yanısıra sektöre ve ülke ekonomisine de önemli katkıları olacağına dikkat çekerek gerek yerli gerek uluslararası oyunculara önemli moral katkısı olacağını söyledi.

Dünyaca ünlü tasarımcı Philippe Starck ve emlak piyasasını yeniden şekillendiren John Hitchcox'un ortaklığı ile kurulan ve bugün dünyanın 24 şehrinde, 57 projesiyle yer alan yoo, 10 milyar Dolar'ın üstünde bir portföye sahip. yoo tüm dünyada, "kuralları değiştiren, marka projelere imza atan dünyanın en itibarlı tasarım ve emlak geliştirme şirketi olarak" tanımlanıyor.

250 milyon Dolar yatırımla gerçekleştirilecek yooistanbul projesi modern yaşam alanlarına yeni yaklaşımlar getiren bir efsane olarak kabul edilen Philippe Starck imzası taşıyarak farkını ortaya koyacak. İstanbul Ulus'ta 22.000 metrekare üzerinde inşa edilecek yooistanbul projesinin, 2010 Aralık ayında tamamlanması planlanıyor. Projenin öngörülen metrekare birim fiyatı, 10.000 - 12.000 Dolar arasında olacak.

http://www.gazeteparc.com/h41070-istanbula-philippe-starck-imzali-bir-dunya-projesi-yooistanbul-.html

can_91
May 8th, 2009, 05:13 PM
:cheers: :cheers:

EMRE_STROYKA
May 8th, 2009, 06:42 PM
Philippe Starck...wow

Endüstriyel Tasarımda çığır açmış Fransız tasarımcı...Öyle her firmaya,her lokasyona proje yapacak bir adam değil...YOO Firmasıda öyle...

Bence YOO Projesinin İstanbul'da uygulanacak olması çok güzel...

Ben çok farklı ve güzel bir tasarım bekliyorum...

www.starck.com
www.yoo.com

Influence
May 8th, 2009, 09:23 PM
ulus mu?? Nere ki ora??

Genç
May 8th, 2009, 10:02 PM
Philippe Starck....! :okay:

System_Halted
May 9th, 2009, 07:05 PM
ulus mu?? Nere ki ora??
Boğaza nazır güzel bir semt yani yüksek bir şey beklememek lazım.

Jakob
May 9th, 2009, 07:38 PM

http://img.sabah.com.tr/im/2009/05/05/301E38E1DEE8444B8026A87Ar.jpg
Bahçeşehir projesi Eylül'de başlayacak
BÜLENT YOLDAŞ
04.05.2009
15 Mayıs'ta Tuzla'daki Adres 3 projesini satışa sunacak olan Dumankaya İnşaat, Eylül ayında Avrupa yakasındaki ilk konut projesine başlamayı hedefliyor..
Tuzla Aydınlı'da gerçekleştirdiği Adres projelerinde toplam 560 daireyi kısa süredesatan Dumankaya, yine Tuzla'daki Adres 3'ü satışa sunmaya hazırlanıyor. 15 Mayıs'ta 160 konutluk Adres 3'ün satışına başlayacak olan Dumankaya Adres konsepti içindeki toplam daire sayısını 720'ye çıkartmış olacak. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, projenin bitişiğindeki arsayı da TOKİ'den satın aldıklarını belirterek " Stüdyo ve 1+1 dairelerin yer aldığı, ulaşılabilir fiyat politikasını benimsediğimiz Adres projelerinin devamı gelecek. Yıl sonuna kadar birkaç projeye daha başlayacağız" dedi. Dumankaya İnşaat, Göztepe'de de Türkiye'nin en büyük rezidansını inşa edecek. Mimari projeleri Tago Mimarlık'tan Tatsuya Yamamoto ve Gökhan Altuğ tarafından hazırlanan bin 50 dairenin yer alacağı Göztepe İkon Residence projesi, en yükseği 41 katlı elips şeklindeki üç kuleden oluşuyor. Projenin satışına bu ay sonunda başlanacak.

Dumankaya IKON

149 metre yüksekliğiyle İstanbul’un en yüksek rezidans projelerinden biri olacak Dumankaya İKON, 41 ve 40 katlı 3 kulenin birleşmesinden oluşuyor.

Dumankaya’nın Vizyon’dan sonra 2. landmark projesi Dumankaya İKON Anadolu Yakasının tam merkezinde Göztepe’de.

http://i39.tinypic.com/1zqajqp.jpg

http://i42.tinypic.com/of3e3l.jpg

http://i41.tinypic.com/711z4o.jpg

http://i43.tinypic.com/25ev2ia.jpg

http://i40.tinypic.com/21kkpw0.jpg

http://i39.tinypic.com/2jac3s0.jpg

Jakob
May 9th, 2009, 07:42 PM
Dumankaya FLEX

İstanbul'un yeni yaşam ve iş merkezi: Ataşehir

Flex Anadolu yakasının modern yüzü Ataşehir'de... Çevresinde Palladium, CarrefourSA, Metro, Optimum, Ata Çarşı, Rönesans alışveriş merkezleri, Hill Side, Sporium, Pleon ve Life Clup spor kulüpleri, Acıbadem, Kadıköy Şifa, Anadolu Sağlık, Memorial, Yeditepe, Medical Park hastaneleri, Marriott, Byotell, Green Park, Bostancı Prenses otelleri, Trio, Cinepol, Cinebonus gibi sinemalar bulunuyor.Merkez Bankası'nın ve pek çok finans kuruluşunun yeni genel müdürlüklerinin inşa edileceği bölge İstanbul'un en önemli finans ve konut merkezlerinden biri olacak.

http://i43.tinypic.com/6fd2m1.jpg

l'eau
May 9th, 2009, 07:54 PM
неу i liкэ iт ^_^

Erhan
May 11th, 2009, 11:05 PM
Spradon Kuleler

http://www.spradon.com/tr/general/
Not very high, but better than nothing :)

http://www.spradon.com/media/img_goruntuler/goruntuler_kuleler/118_box.jpg

Construction pics

http://img232.imageshack.us/img232/6439/spradon.jpg

http://img218.imageshack.us/img218/6008/dsc4336.jpg

can_91
May 12th, 2009, 12:20 PM
:ohno: burda otuacakların vay haline..

Densetsu
May 12th, 2009, 08:10 PM
^^Where is Spradon?

Erhan
May 12th, 2009, 08:14 PM
http://www.spradon.com/tr/general/nerede.asp :)

meds
May 12th, 2009, 08:28 PM
We can consider Küçükçekmece as a suburb right?
I think it looks nice :)

UltrAslanErkan
May 12th, 2009, 10:00 PM
The Area of Beylikdüzü, Kücükcekmece and Büyülcekmece has many Projects and will have some nice developments...

emvey
May 15th, 2009, 09:28 AM
Ford arazisindeki projede sessiz satış
Haber Milliyet
15.05.2009 - 09:08

İçinde Anadolu yakasının Akmerkez’inin de inşa edileceği 1600 konutluk Akasya sitesinde satış sessiz sedasız başladı. Dairelere 120 bin-200 bin lira arasında değişen indirimler yapılıyor.

Sinpaş, Akiş, Ülker, Doğu-Batı ve Corio ortaklığı tarafından Acıbadem’deki eski Ford Otosan arazisi üzerinde inşa edilecek 1600 konutluk Akasya sitesindeki konutlar sessiz sedasız satışa çıkarıldı. Hiçbir yerde duyurusu yapılmayan sitedeki daireler çifte indirimle satılıyor.
Dairelere ilk önce liste fiyatı üzerinden yüzde 6 indirim uygulanıyor. Peşinat verildikten sonra kalan kısma da yüzde 6’lık ikinci bir indirim yapılıyor. Daire tipine göre indirim tutarı 120 ile 200 bin lira arasında değişiyor. Sitenin satışa çıkarılan B etabındaki 9 ve 16 katlı binalarda yer alan daireler dekorasyonsuz, 40 katlı tek binadaki daireler ise dekorasyonlu olarak teslim edilecek.
Etap etap teslim edilecek projede ilk daire teslimi 2012’de yapılacak. Diğer etaplardaki konutlar ise 2013 ve 2014 yıllarında teslim edilecek.

1 MİLYON LİRAYA REZİDANS
182 bin metrekarelik arsa üzerinde kurulacak Akasya sitesi etap etap inşa edilecek. Sitede ağırlıklı olarak 3+1 olmak üzere 2+1 ve 4+1 tipinde daireler yer alıyor.
2+1 dairelerin fiyatı 546 bin liradan başlıyor. Az katlı bloklarda yer alan 168 metrekarelik 3+1 daireler 552 bin ile 753 bin lira arasında satılırken, 40 katlı kuledeki 179 metrekarelik 3+1 tipi dairelerin satış fiyatı 856 bin lira civarında seyrediyor. 4+1 dubleks dairelerin fiyatlarıysa 1 milyon ile 1 milyon 375 bin lira arasında değişiyor.

1+1 DAİRE YOK!
Son dönemde büyük talep gören 1+1 daireler Akasya’da bulunmuyor. Akasya’nın bir aile sitesi olması için bu kararı aldıklarını belirten yetkililer, tasarım yapılırken sadece 7 adet 1+1 dairenin ortaya çıktığını, onun da anında satıldığını kaydettiler.

ABD’Lİ MİMAR TASARLADI
Akiş, Ülker, Sinpaş, Doğu-Batı ve Corio gruplarının ortak olduğu proje için yurtdışından dört ayrı firmaya mimarlık projesi ısmarlandı. Final proje için merkezi Baltimore’da bulunan ve İstinye Park’ın da mimarı olan Amerikalı Development Design Group firması ile anlaşma yapıldı.
Yerel mimar olarak da konut parsellerinde Mimarlar Workshop, alışveriş merkezi parselinde ise Ömerler Mimarlık’la anlaşma sağlandı.

ANADOLU YAKASININ AKMERKEZ'İ
Proje kapsamında 80 bin metrekarelik bir alışveriş merkezi de yer alacak. Proje ortaklarından birinin de Akmerkez’i yapan Akiş olması nedeniyle alışveriş merkezine Anadolu yakasının Akmerkez’i yakıştırması yapılıyor.

PROJENİN İÇİNDE POLİKLİNİK DE VAR
Arazi üzerinde toplam 400 bin metrekare inşaat yapılacak.
Projede alışveriş merkezi ve konutların yanı sıra 5 bin metrekare büyüklüğünde bir poliklinik ile 25 bin metrekarelik alan üzerinde spor, rekreasyon alanları, sosyal tesisler ve park yer alacak.

UltrAslanErkan
May 16th, 2009, 04:14 PM
Akkoza dan hic haber yok mu?

http://www.konuttimes.com/fotoalbumdetay.asp?kid=59&@@=24

DU999
May 21st, 2009, 01:54 PM
Taksim' camiye onay

Yıllardır gündemden düşmeyen Beyoğlu İmar Planı, sonunda Büyükşehir Meclisi'nde onayland

Plana göre Maksem'in yanında bulunan ve mescit olarak geçen yapı arkasındaki otoparkla birleştirerek buraya büyük bir cami yapılacak

Habertürk gazetesinin haberine göre Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 1993 yılında SİT alanı ilan etmesinden sonra Belediye'den istediği 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunuldu. CHP'lilerin ret oyu verdiği plan İstanbul Belediye Meclisi'nce kabul edildi. CHP'li meclis üyesi Mehmet Yıldız, daha önceki planda olmayan Taksim Su Maskemi'nin arkasında mescidin yeni plana işlendiğini söyledi. Taksim'deki mescidi planlara işleyen not raporun 14. maddesine şöyle tanımlanıyor: "Plan Notlarının III. Arazi kullanım KararlarıIIILD.11.maddesi kısmen iptal edilerek ve yeni not eklenerek 'bu alanda Dini Tesisler' yapılabilir şeklinde düzenlenmiştir."

MİMARLAR ODASI YARGIYA GİDİYOR

Nazım Planı'na ilk tepki Mimarlar Odası'ndan geldi. Oda'nın İstanbul Şube Müdürü Eyüp Muhçu, planın iptali için dava açacaklarını söyledi. Muhçu şöyle konuştu: "1/5000 ölçekli planda mescit ve arkasındaki otopark cami alanı olarak gösterilmiş olsa bile bunun hukuken bir geçerliliği olmaz. Çünkü hazırlanan Koruma Amaçlı Nazım Planı'dır. Tarihi yapının bitişiğinde yeni bir yapı yapılamaz. Son derece yanlış bir işlem yapılmıştır. Bir dayatma yapılmak isteniyor ama hukuka aykırıdır. Belediyenin hazırladığı planda tarihi su kemerinin arkasına yapılacak cami için 'yan ve ön bahçe aranmaksızın' deniyor. Bu ifade su kemerine bitişik yapılabilir anlamına geliyor."

Vatan

www.sercan.de
May 22nd, 2009, 04:42 PM
aloooo
konu dis cikmayin

DU999
May 22nd, 2009, 05:14 PM
hadi bakalim bu is nakadar uzayacak

"Taksim'e Cami Geliyor"a Yalanlama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bugünkü bir gazetede yer alan "Taksim'e cami geliyor" haberinde sözü geçen yerin, Taksim Su Maksemi'nin arkasında 32 yıldan beri bulunan mescit olduğunu bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin, çevresi gazete bayii, bankamatikler ve trafo tarafından kapatılmış ve metruk durumda bulunan Taksim Su Maksemi'ni restore edip "Cumhuriyet Sanat Galerisi" olarak hizmete açtığı belirtilerek, restorasyon tamamlandığında, maksemin arkasında derme çatma minaresiyle yıllardan beri bulunan mescidin de görünür duruma geldiği kaydedildi.

Açıklamada İstiklal Caddesi ile alanın birleştiği köşede binaların arkasında bulunan mescidin 2 katlı, galvanizli saçtan yapılmış ve estetikten uzak minaresiyle alandan görülebildiği, mescidin Beyoğlu Güzelleştirme Derneği tarafından mimari olarak iyileştirilmesinin de gündeme geldiği ifade edildi.

Açıklamada, "Mescidin inşa edildiği tarihte söz konusu alan, 1977 onaylı 1/1000'lik planda 'cami, çarşı ve otopark' olarak yer almıştır. Yine 1977 yılında Anıtlar Kurulu'nun (Gayrimenkul Eserler ve Anıtlar Görsel Yüksek Kurulu), bu alanda makseme zarar vermemek ve civarındaki mezbeleliği kaldırmak şartıyla, makseme mesafe kaydı aranmaksızın yeni bir cami yapılmasında eski eser açısından sakınca bulunmadığı kararı mevcuttur" denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıklamasında, "Gerek kültür varlığı, gerekse planlama kriterleri açısından 2863 sayılı kanun çerçevesinde hazırlanan Beyoğlu 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı, Anıtlar Kurulu tarafından 7 Ocak 2009 tarih ve 2302 sayılı kararla onaylanmıştır. Plan, 15 Mayıs 2009 tarihinde İstanbul Büyükşehir Meclisi'nde kabul edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, sonuç olarak sözü geçen yerin, halihazırda mevcut bulunan ve 32 yıl önce de plandaki fonksiyona uygun biçimde yapılmış mescit olduğu belirtilerek, "1977 tarihli özel nitelikteki Anıtlar Kurulu kararıy ile 2009 tarihli plan kurul onayı mevcuttur. Yeni bir dini tesis alanı kararı mevzubahis değildir. Kamuoyunca bilinen Taksim Camii ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Araştırıldığında, mescit ile yeri Gezi Parkı olarak anılan Taksim Camisi'nin farklı konular olduğu görülecektir" denildi.

cnn türk

www.sercan.de
May 23rd, 2009, 03:25 PM
benim yazdiklarim cikmiyormu?
News and Developments from ISTANBUL

alicanatasever
May 23rd, 2009, 05:09 PM
Dabiiiki.benim yazdiklarim cikmiyormu?

DU999
May 23rd, 2009, 06:33 PM
has someone pics?

Unlikely mosque designer wows with reverent stunner

ISTANBUL - This month Turkey opens its first mosque designed by a woman. The designer, a non-headscarf wearing designer, says women’s quarters in mosques are cramped and uninspiring. ’In the Prophet's time, men and women prayed next to each other,’ says Zeynep Fadıllıoğlu, who designed a separate but equal terrace for women.

In a first for Turkey, a woman, international award-winning designer Zeynep Fadıllıoğlu, led both design and construction of a mosque Ğ a project that for all the expected reaction has largely been welcomed by the faithful and the public as a glorious success. This Friday worshippers filled the radically modern-looking Şakirin Mosque for the third week since its opening in Üsküdar, one of Istanbul’s more conservative neighborhoods.

Both the design and the designer of the Şakirin Mosque have broken new ground in Turkey where most mosques are still built in the mold of classical Ottoman designs and where women have commissioned mosques but never built them. The state-run directorate of religious affairs in secular Turkey has recently signaled that it wants to strengthen the role of women in the Muslim community by appointing them to top religious posts.

Like Islamic-rooted political parties before it, the ruling Justice and Development Party, or AKP, has challenged one of the cornerstones of the country’s secular foundation that prohibits women from wearing Islamic headscarves to study at universities. The country sat on the edge of its seat in July when the AKP barely escaped being shut down by the country’s top court which accused it of seeking to overthrow the secular state.

In the same year, Fadıllıoğlu and her team including other female artists have succeeded in completing the most ambitious new mosque in the Turkey - nary a headscarf among them.

Having already made her name designing hotels and homes for the super-rich in Turkey, Europe and even India, Fadıllıoğlu says she cried when she was first offered the project, one she calls a once-in-a-lifetime opportunity for her.

"I think what is exciting is that I am a woman.. Especially at a time when so much is being discussed wrongly: of Islam not allowing women to have equal rights, that a woman can build a mosque," she says.

Fadıllıoğlu says being a woman enabled her to bring a different perspective to the mosque's construction.

She says she cares more for the aesthetic side, more for the public and tried to create a place where people could be with God and with themselves "rather than creating a symbol of what I am trying to achieve," says Fadıllıoğlu, a winner of the Andrew Martin International Designer of the Year.

The Şakirin Mosque, commissioned by a Turkish Saudi family as a memorial to their parents and named for their mother, a founder of schools, is seen as one of the most radical mosque designs in generations. In contrast with the typical modern Turkish mosques which seem to be variations of designs by the 16th century master Ottoman architect, Sinan, the mosque could be described as both sleek and reverent to the Muslim faith.

Central to the main courtyard is a polished stainless steel sphere. Above it a composite aluminum dome rises that is as eye-catching as it is understated.

With her long blond hair, tall stature and chic dress, Fadıllıoğlu is part of the jet set from Turkey to Europe. An expert in art history and blending designs that are centuries apart, Fadıllıoğlu is putting a modern spin on religious art from the Ottoman era.

hürriyet

www.sercan.de
May 23rd, 2009, 07:02 PM
wowda var
ben begenmedim camii

DU999
May 23rd, 2009, 08:10 PM
baska yerde yok mu? ben icerinin fotolarini buluyorum birde bunu. burda hos duruyor.

http://www.habername.com/images/news/minare01.jpg

meds
May 23rd, 2009, 09:23 PM
Camilerin kubbesi yada minaresi olmak zorunda değil sanırım
minare ve kubbe, işi modern tasarımdan uzaklaştırıyo bence

gerçi yine ii olmuş gibi. Işıklandırma falan kurtarmış

Erhan
May 24th, 2009, 09:51 AM
Acibademde yeni (?) proje satisa cikti

http://fotoemlak3.milliyet.com.tr/ArticleImage_2/68431_akasya_acibadem.jpg

http://83.66.140.46/Default.aspx?aType=HaberDetay&articleID=4745

Dev projede sessiz satış

İçinde Anadolu yakasının Akmerkez’inin de inşa edileceği 1600 konutluk Akasya sitesinde satış sessiz sedasız başladı. Dairelere 120 bin-200 bin lira arasında değişen indirimler yapılıyor

Sinpaş, Akiş, Ülker, Doğu-Batı ve Corio ortaklığı tarafından Acıbadem’deki eski Ford Otosan arazisi üzerinde inşa edilecek 1600 konutluk Akasya sitesindeki konutlar sessiz sedasız satışa çıkarıldı. Hiçbir yerde duyurusu yapılmayan sitedeki daireler çifte indirimle satılıyor.
Dairelere ilk önce liste fiyatı üzerinden yüzde 6 indirim uygulanıyor. Peşinat verildikten sonra kalan kısma da yüzde 6’lık ikinci bir indirim yapılıyor. Daire tipine göre indirim tutarı 120 ile 200 bin lira arasında değişiyor. Sitenin satışa çıkarılan B etabındaki 9 ve 16 katlı binalarda yer alan daireler dekorasyonsuz, 40 katlı tek binadaki daireler ise dekorasyonlu olarak teslim edilecek.
Etap etap teslim edilecek projede ilk daire teslimi 2012’de yapılacak. Diğer etaplardaki konutlar ise 2013 ve 2014 yıllarında teslim edilecek.

1 milyon liraya rezidans

182 bin metrekarelik arsa üzerinde kurulacak Akasya sitesi etap etap inşa edilecek. Sitede ağırlıklı olarak 3+1 olmak üzere 2+1 ve 4+1 tipinde daireler yer alıyor.
2+1 dairelerin fiyatı 546 bin liradan başlıyor. Az katlı bloklarda yer alan 168 metrekarelik 3+1 daireler 552 bin ile 753 bin lira arasında satılırken, 40 katlı kuledeki 179 metrekarelik 3+1 tipi dairelerin satış fiyatı 856 bin lira civarında seyrediyor. 4+1 dubleks dairelerin fiyatlarıysa 1 milyon ile 1 milyon 375 bin lira arasında değişiyor.

1+1 daire yok!

Son dönemde büyük talep gören 1+1 daireler Akasya’da bulunmuyor. Akasya’nın bir aile sitesi olması için bu kararı aldıklarını belirten yetkililer, tasarım yapılırken sadece 7 adet 1+1 dairenin ortaya çıktığını, onun da anında satıldığını kaydettiler.

ABD’li mimar tasarladı

Akiş, Ülker, Sinpaş, Doğu-Batı ve Corio gruplarının ortak olduğu proje için yurtdışından dört ayrı firmaya mimarlık projesi ısmarlandı. Final proje için merkezi Baltimore’da bulunan ve İstinye Park’ın da mimarı olan Amerikalı Development Design Group firması ile anlaşma yapıldı.
Yerel mimar olarak da konut parsellerinde Mimarlar Workshop, alışveriş merkezi parselinde ise Ömerler Mimarlık’la anlaşma sağlandı.

Anadolu yakasının Akmerkez’i

Proje kapsamında 80 bin metrekarelik bir alışveriş merkezi de yer alacak. Proje ortaklarından birinin de Akmerkez’i yapan Akiş olması nedeniyle alışveriş merkezine Anadolu yakasının Akmerkez’i yakıştırması yapılıyor.

Projenin içinde poliklinik de var

Arazi üzerinde toplam 400 bin metrekare inşaat yapılacak. Projede alışveriş merkezi ve konutların yanı sıra 5 bin metrekare büyüklüğünde bir poliklinik ile 25 bin metrekarelik alan üzerinde spor, rekreasyon alanları, sosyal tesisler ve park yer alacak.

* Fehim Genç
* yazarın diğer yazıları
* 15 Mayıs 2009
http://83.66.140.46/Default.aspx?aType=HaberDetay&articleID=4718

Erhan
May 24th, 2009, 10:35 AM
Bahçeşehir’de yapılan Tulip Turkuaz satişa çıktı
http://www.tulipturkuaz.com/

http://img154.imageshack.us/img154/4576/tulip31.jpg

http://img505.imageshack.us/img505/1338/tulip1.jpg

http://img505.imageshack.us/img505/9119/tulip2.jpg

http://img505.imageshack.us/img505/5279/tulip3.jpg

http://img505.imageshack.us/img505/7585/tulip4.jpg

http://img505.imageshack.us/img505/6308/tulip5.jpg

Messi
May 24th, 2009, 02:27 PM
türk olarak commie blocklarda yasamaya ne kadar merakliyiz...

l'eau
May 24th, 2009, 09:40 PM
komi bloklar da gayet lüks olabiliyo.

System_Halted
May 25th, 2009, 12:09 AM
Ferah, yeşillik, bahçeli, otopark sorunu yok, çocuklara oynayacak yer var, sosyal tesisli, daha güvenli.. Daha ne olsun..

DU999
May 25th, 2009, 12:35 AM
böyle seylerin olmasi icin c.block olmasa sart degil cocuklu birisi olsam tercih etmem

Reichberg
May 28th, 2009, 05:02 PM
http://img507.imageshack.us/img507/1904/dsc005601.jpg
Çağlayan Adliye Sarayı inşaatının arkasında görünen bina inşaatı

http://img38.imageshack.us/img38/7561/dsc005602.jpg

System_Halted
May 28th, 2009, 07:02 PM
böyle seylerin olmasi icin c.block olmasa sart degil cocuklu birisi olsam tercih etmem
Bütün bu saydıklarımı İstanbul'da aynı paraya başka bir yerde bulamazsın.

DU999
May 28th, 2009, 07:35 PM
Bütün bu saydıklarımı İstanbul'da aynı paraya başka bir yerde bulamazsın.

zaten sorun para. bu projyi yönetenler sinirli arazinden mümkün oldugu kadar cok para cikarma yolunda.
bana hapis gibi geliyor, gökdelen ayri bunlar ayri. bunlarin modasi Türkiyede de bir gün gececek diye düsünüyorum ondan sonra bes kurus etmez.
burda oldugu gibi göcmenler kacaklar yerlesir.

DU999
May 28th, 2009, 07:42 PM
Islands welcome Istanbul’s colors

A museum of Istanbul’s Princes' Islands will be established on Büyükada (Big Island). The Adalar (Islands) Museum will highlight the islands' political and cultural past. There will be a special section in the museum for different ethnic cultures that lived on the islands

A museum dedicated to the history of Istanbul’s Adalar (Princes’ Islands) is under way and is scheduled to open on Büyükada (Big Island) in July next year. The museum will feature the history of Princes' Islands in the Marmara Sea with a political and cultural dimension.

The museum will be established in a three-story historical building on Kadıyoran Hill, which was used by an Egyptian metropolitan bishop as a summerhouse until 1870.

"The museum will be Turkey’s first Princes’ Islands history museum," said museum project manager Serhat Baysan, speaking to the Hürriyet Daily News & Economic Review. He said the museum would be the first of its type in many aspects. "But the most important feature of the museum will be that the history of all ethnic groups, including Turks, Greeks, Armenians and Jews that lived in the island, will be presented together for the first time."

Baysan said they had been collaborating with the representatives of Armenian, Greek and Jewish groups as well as the Büyükada and Heybeliada associations in Greece to establish the museum.

http://img33.imageshack.us/img33/9010/8070326.jpg

hürriyet

Reichberg
May 30th, 2009, 09:29 PM
http://img199.imageshack.us/img199/2476/grnt0011z.jpg

Çağlayan Adliye Sarayı ve Çağlayan metrobüs durağı

can_91
June 1st, 2009, 10:56 AM
Seçim yarışında meydan tartışması da yaşandı.

Meydan çalışmalarımız, bazı vizyon projelerimiz var. Yeni dönemde tüneller ve meydan düzenlemeleri konuşulacak. Taksim Meydanı'nın yayalaştırılması projesini bu dönemde hayata geçireceğiz. Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ni Ekim ayında açacağız. Zincirlikuyu'dan 4. Levent'e kadar olan trafiği tamamen yer altına alıyoruz. Üzerine meydan yapıyoruz. Altta otoparklar, üstte kafeler olacak Champs Elysees (Şanzelize) gibi. Proje çalışmasını başlattık. Yap-işlet olarak yapmak isteyen de var.
Ufak atta civcivler yesin..

www.sercan.de
June 1st, 2009, 01:55 PM
Oha.
Bu acaip büyük proje olur yahu

meydan
otopark
8-10 yerit yol

Messi
June 1st, 2009, 07:41 PM
benin bu projeye inancim var.

Arzach
June 1st, 2009, 08:39 PM
Eğer bu proje gerçekleşirse tadından yenmez. Çok akıllca hazırlanmaştır umarım. Leventin altında metro geçiyor çünkü

Nuri1986
June 2nd, 2009, 09:58 PM
:cheers:

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber.aspx?NewsID=17404

Levent ‘Şanzelize’ olacak…

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/SiteImages/Haber/haziran2009/topbas_sanzelize13.jpg

Röportajda yeni dönemdeki projelerden de bahseden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu dönem ‘vizyon projeler’ hayata geçireceklerini vurguladı. Yeni dönemde tünel yolların devam edeceğini ve meydan düzenlemelerinin hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Kadir Topbaş, en prestijli projenin ise, Zincirlikuyu-4. Levent arasındaki trafiğin yeraltına alınarak Büyükdere Caddesi’ni Paris’in Champs Elysees (Şanzelize Bulvarı) gibi görkemli hale getirilmesi olduğunu kaydetti. Proje çalışmalarının başlatıldığını müjdeleyen Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Metro çalışmalarımız sürüyor. Dünyada kriz olduğu için kredi bulmakta zorlanıyoruz. Haliç’i geçecek metro köprüsü çalışmaları devam ediyor. 2012-2013’te Yenikapı'ya gelerek Marmaray ile buluşturmayı hedefliyoruz. Seçim yarışında meydan tartışması da yaşandı. Meydan çalışmalarımız, bazı vizyon projelerimiz var. Yeni dönemde tüneller ve meydan düzenlemeleri konuşulacak. Taksim Meydanı'nın yayalaştırılması projesini bu dönemde hayata geçireceğiz. Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ni Ekim ayında açacağız. Zincirlikuyu'dan 4. Levent'e kadar olan trafiği tamamen yer altına alıyoruz. Üzerine meydan yapıyoruz. Altta otoparklar, üstte kafeler olacak Champs Elysees (Şanzelize) gibi. Proje çalışmasını başlattık. Yap-işlet olarak yapmak isteyen de var.”

l'eau
June 2nd, 2009, 11:12 PM
haha, lies.

Genç
June 3rd, 2009, 01:13 AM
If this ever happened, I would die happy :D

Leofold
June 3rd, 2009, 08:03 AM
After the dramatic decrease of votes in the last election, how come he still feels so comfortable lying to the people while looking them in the eye?

Please Topbaş, we would be more than grateful only if you do your job a little bit better than the whole metrobus - Phileas disaster.

www.sercan.de
June 3rd, 2009, 11:40 AM
i hope
but big project.
maybe 1 bil USD

can_91
June 3rd, 2009, 12:32 PM
Türkiye'nin en büyük outlet kasabası

Tutmadı, kapanacak, hastane olacak" söylentileriyle gündemden düşmeyen sosyetik alışveriş merkezi City's Nişantaşı, ismi sır gibi saklanan yabancı ortağıyla birlikte Türkiye'nin en büyük "outlet kasabası"nı kurmaya hazırlanıyor.

Referans Gazetesi'nden Ayten Güvenkaya'nın haberine göre, Gülaylar Grup'un 1.5 yıl önce 150 milyon dolar yatırımla açtığı City's'in yüzde 49'luk hissesi, geçtiğimiz günlerde yabancı bir gayrimenkul yatırım fonuna satıldı. Yatırım için araziyi saptayan ve altyapı planlarını hazırlayan taraflar, gelecek yıl temel atmayı hedefliyor. Projede, yerli-yabancı, lüks ya da orta segmentte çok sayıda markanın outlet mağazası yer alacak.

Alışveriş merkezine yönelik ortaklık anlaşmasının yapıldığını, hukuki açıdan bazı işlemlerin halen sürdüğünü belirten City's Nişantaşı Genel Müdürü Kazım Çizmeci, gerek ortaklık gerekse yeni yatırımlara ilişkin ayrıntıların bir-iki ay içinde açıklanacağını söyledi. Söz konusu gelişmelerin City's'in "kapanacak, hastane olacak" söylentilerine yanıt niteliği taşıdığına da dikkat çeken Çizmeci, "City's, alışveriş merkezi olarak yoluna devam edecek" diye konuştu.

......OUTLET KASABASININ EN ÜNLÜSÜ NEW YORK'TA

Gülaylar ve ortağının kuracağı outlet kasabasının dünyadaki en önemli örneklerinden biri Woodbury Common Premium Outlets. NewYork'ta yer alan, Manhattan'a karayolu ile bir saatlik mesafede bulunan kasabanın içinde Adidas, Burberry, Calvin Klein, Armani, Gucci, Versace ve Gap gibi 220'yi aşkın markanın outlet mağazası bulunuyor. Kasabaya, NewYork'tan her gün otobüs seferleri de düzenleniyor.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11785284.asp?gid=229

EMRE_STROYKA
June 5th, 2009, 08:05 PM
ECF Mimarlık Şirketi Sitesinden,

Yatırımcı :Metal Yapı
İstanbul Ispartakule'de 49 Kat'lı 72.410m² yaklaşık inşaat alanı olan Residence + AVM Projesi

Bağlantı : http://ecf.com.tr/project_detail.php?proje_id=78#

Erhan
June 5th, 2009, 08:20 PM
Harika, insallah yapilir

Jakob
June 5th, 2009, 10:41 PM
Maslak No:1 Commercial Center

Floors: 27 fl
Architect: Emre Arolat

http://i42.tinypic.com/59x1te.jpg

http://i44.tinypic.com/24485z4.jpg

http://i41.tinypic.com/5pg6xs.jpg

http://i41.tinypic.com/2m287yf.jpg

http://i44.tinypic.com/2ijkv0o.jpg

Erhan
June 5th, 2009, 10:47 PM
:drool: :drool: :drool:

What's up today? 3 amazing projects in one day, amazing! :cheers:

meds
June 5th, 2009, 10:50 PM
why dont you open a seperate thread for it?
it deserves that :cheers:

Erhan
June 5th, 2009, 10:52 PM
^^ Is it sure it will be built? If it is it deserves a seperate thread...

Jakob
June 5th, 2009, 10:52 PM
No, I guess it's just a proposal because it takes place of the former Kapital Plaza: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=417122

meds
June 5th, 2009, 10:57 PM
it would look so great there

can_91
June 5th, 2009, 11:00 PM
ğğööööh rüyamı görüyorum? ne bu??:drool:

Erhan
June 5th, 2009, 11:22 PM
No, I guess it's just a proposal because it takes place of the former Kapital Plaza: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=417122

Yes you are right, at least post it here http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=1724

aladdin.nl
June 6th, 2009, 12:35 AM
Emre Arolat kutluyorum cagdas bir bina tasarlmis.Suanki cagda enerji buyuk bir problem,az isik alan binalarda buyuk maddi kayiplar yasaniyor.Bina da duvar yerine camlari dusunerek enerjiden buyuk oranda yararlanma firsati vermis.

UltrAslanErkan
June 6th, 2009, 12:45 AM
Does anybody knows what happend whit the Zorlu Project at Karayollari???

Genç
June 6th, 2009, 01:06 AM
Arolat absolutely rocks! 27 is fine but 37 would be better.

Hell, why not 47! :D

www.sercan.de
June 6th, 2009, 01:02 PM
I just say Arolat!!!!

Influence
June 6th, 2009, 10:30 PM
Short :(

Messi
June 6th, 2009, 10:53 PM
i hope
but big project.
maybe 1 bil USD

1 billion USD? I don't think so. How much can a 700 m long "ac-kapa" tunnel cost? 150-250 million USD is quite realistic in my opinion.

UltrAslanErkan
June 6th, 2009, 11:01 PM
I also think that it will be expensiv... like Big-Dick(Boston) or M-30(madird) yanlis kücü

UltrAslanErkan
June 6th, 2009, 11:03 PM
Bu Isparta Kule:
http://ecf.com.tr/project_detail.php?proje_id=78#

bir saman olan IspartaKule Porjesi mi? Fotorafi bulamiyorum... ama o Proje daha güzel di...

www.sercan.de
June 7th, 2009, 12:09 AM
its not just tunnel
connections to other streets
car aprking
square

Genç
June 7th, 2009, 02:01 AM
its not just tunnel
connections to other streets
car aprking
square

Yeah exactly and on top of that, the massive cost of re-directing all the traffic while the tunnel is being built...

I definately can't see this project getting underway soon. It would totally transform Levent if it ever happened....and I'm glad the vision is in the minds of politicians at the very least :D

Messi
June 7th, 2009, 03:50 AM
1 km of subway costs 45 million USD in Turkey how should 700m of tunnel and some parking space cost so much?

www.sercan.de
June 7th, 2009, 12:44 PM
Odalara karsi acilan davalari unutma :D
avukatlar vs vs :D

Influence
June 7th, 2009, 04:16 PM
^^ :lol:

System_Halted
June 7th, 2009, 06:49 PM
Güneşli Tower için alternatifler görmüştük burada ama bunu yeni gördüm..

Bu ne be! :rofl: :rofl: Bunu yaparlarsa dünyanın diline düşeriz.. Adamlar üçün ikisini bile düşünmüş.. :hilarious :hilarious

http://img38.imageshack.us/img38/3026/imagehmw.jpg

http://ecf.com.tr/project_detail.php?proje_id=73

UltrAslanErkan
June 7th, 2009, 07:01 PM
Saka maka bunu bilerek mi yapdilar mi? Cok göze batiyor, olmas öyle bir sey...

Erhan
June 7th, 2009, 08:38 PM
Lol, worlds largest fallos :D

meds
June 7th, 2009, 09:24 PM
New landmark for Istanbul :D

outback
June 8th, 2009, 08:55 AM
Austin Powers'in 2. filminde ki Dr.Evil'in roketini animsatti bu bana. :hilarious

Güneşli Tower için alternatifler görmüştük burada ama bunu yeni gördüm..

Bu ne be! :rofl: :rofl: Bunu yaparlarsa dünyanın diline düşeriz.. Adamlar üçün ikisini bile düşünmüş.. :hilarious :hilarious

http://img38.imageshack.us/img38/3026/imagehmw.jpg

http://ecf.com.tr/project_detail.php?proje_id=73

omercank
June 8th, 2009, 12:02 PM
Ben Ankara'ya yapilmasini isterim bu projenin, yeni maliye bakanligi olarak!! :)

Messi
June 8th, 2009, 12:13 PM
A.K.P merkezinin karsisina yapsinlar

cuysal88
June 8th, 2009, 02:09 PM
O iki yuvarlak kubbeyi değiştirseler aslında çok güzel bir proje...

l'eau
June 8th, 2009, 02:15 PM
özellikle mi penise benzetmeye çalışmışlar?

Messi
June 8th, 2009, 03:22 PM
damarlar bile gözüküyor... yine brig yicem!

Erhan
June 8th, 2009, 03:58 PM
^^ Hahaha

meds
June 8th, 2009, 04:19 PM
penistanbul

tamda uydu :D

DU999
June 8th, 2009, 05:05 PM
:rofl:

Jünyus Brütüs
June 8th, 2009, 05:20 PM
Londrada Barcelonada var bizdede olsun nolacakki, hem bence güzel proje, o kubbeler olmazsa tabi!

Arzach
June 8th, 2009, 07:09 PM
bu ne ya hahaaha iş yapılmaz bunun içinde

MakaWella
June 8th, 2009, 07:27 PM
bu ne ya hahaaha iş yapılmaz bunun içinde

Is yapilir niye yapilmasin, ama baska turlu isler..:lol:

ghost rider
June 8th, 2009, 07:59 PM
Bi de üstünden su fışkırtsınlar.Fiskiye miydi neydi?:D

Lombak
June 8th, 2009, 10:02 PM
damarlar bile gözüküyor... yine brig yicem!

Hahahah hakettin bu sefer.:lol:

fezadatek
June 9th, 2009, 01:24 AM
:lol::lol::lol:
:rofl::rofl:
:rofl::rofl:
arkadaşlar gece gece kopardınız beni hepiniz çok yaşayın emi
harbi bu superzekalar bu projeyi nasıl yapacaklar aileleri görmeyecekmi çocukları karıları demeyecekmi bu şey gibi olmuş onlar ne diyecek ...aaa ne ayıııpppp:lol::rofl::colgate::rofl:

www.sercan.de
June 9th, 2009, 04:00 PM
ok
saka maka seyler yeter artik

proje nerede?

UltrAslanErkan
June 9th, 2009, 06:45 PM
A) Yeni Bosna nasil bir yer? Yani Potenziali var mi? Beni bildim 2 güzel Proje var di(bir güzel ikiz, bir de dörtlük Bina)...

B) Insallah ilerde Pendik, Kartal(insallah Zahanin Projesi olur) o trafalarda büyük Projeler yapilir!

C) Forum Bakirköy nerde yapilicak?

www.sercan.de
June 10th, 2009, 02:08 PM
projelere dönsek

DU999
June 10th, 2009, 03:15 PM
projelere dönsek

tamam dönelim ak-asya icin thread aciyorum ok?
edit: acamiyorum internet sayfasini bulan üye yeniden sitenin ismini yazabilirmi?

www.sercan.de
June 11th, 2009, 03:59 PM
cincemi yazdim kimse anlamadi

UltrAslanErkan
June 11th, 2009, 10:12 PM
Beyler artik Back to Topic...

Esenyurt baya güzel olacak gibi:
http://www.konuttimes.com/haberdetay.asp?Newsid=1494&Categoryid=1&baslik=Esenyurt'un yıldızını parlatan 6 proje!

Genç
June 11th, 2009, 10:35 PM
Dumankaya IKON

149 metre yüksekliğiyle İstanbul’un en yüksek rezidans projelerinden biri olacak Dumankaya İKON, 41 ve 40 katlı 3 kulenin birleşmesinden oluşuyor.

Dumankaya’nın Vizyon’dan sonra 2. landmark projesi Dumankaya İKON Anadolu Yakasının tam merkezinde Göztepe’de.

http://i39.tinypic.com/1zqajqp.jpg

http://i42.tinypic.com/of3e3l.jpg

http://i41.tinypic.com/711z4o.jpg

Update:

İstanbul’un ilk üçüz kulesi satışa çıktı

Krize rağmen peşpeşe Adres 1-2-3 ve Flex adlı yeni konut projelerini satışa çıkaran Dumankaya İnşaat, son projesi olan 300 milyon TL’lik İkon Residence’ı, İstanbul’un ’ikon’larından Galata Kulesi’nde tanıttı.

İkon Residence; ikisi 41, biri 40 katlı olan, içiçe geçmiş üç kuleden oluşuyor. 41 katlı kuleler, 149’ar metre yüksekliğinde. 11, 21 ve 31’inci katlarda, 3 kuleyi birbirine bağlayan platformlar var. Bu platformlar aynı zamanda geniş bahçe kullanımı sunuyor. Bu açık alanlarda teras bahçeler, yürüyüş alanları ve gezi yolları var. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Uğur Dumankaya, 2.5 yıldır üzerinde çalıştıkları İkon projesinde birkaç haftadır ön talep aldıklarını belirterek; projeyi İstanbul’un ’ikon’larından biri olan Galata Kulesi’nde tanıtmayı tercih ettiklerini ifade etti. Uğur Dumankaya, "Krize rağmen projelerimizi ertelemedik. Eylül’de Lehman Brothers’ın batmasından sonra inşaat ilk etkilenen sektör oldu. Biz de ivme kaybı yaşadık. Buna rağmen yeni projeler açıkladık ve ilgi gördük" dedi.

Yüzde 33 büyüme hedefledik

İkon’un ise Anadolu Yakası’nın ’ikon’u olacağı iddiasını taşıdıklarını söyleyen Uğur Dumankaya, "Krize rağmen yeni ve iddialı projelerle, 2009’u yüzde 33 büyüme ile tamamlamayı hedefledik. Belki yüzde 50 olacak" ifadelerini kullandı. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Ali Dumankaya ise projede metrekare fiyatlarının 3100-3900 TL aralığında olduğunu belirterek, "İkon’un basında çıkan haberlerini görenler ve Dumankaya’nın eski müşterileri yaklaşık 6 bin ön talepte bulundu. Elbette 6 bini de daire almayacak; daha lansman yapılmadan projeye ilgi duyanların sayısı bu" dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11840697.asp?gid=254

41 floors and 149m as confirmed. :okay:

Jakob
June 11th, 2009, 10:51 PM
^^ So, it's approved! :)

UltrAslanErkan
June 11th, 2009, 11:23 PM
Cok Güzel Proje... keski biraz daha yüksek olsaydi...

Anlamdaim bir sey var:
http://www.dumankaya.com.tr/projeler/ikon_default.aspx
Proje Göztepe de
http://maps.google.de/maps?hl=de&q=g%C3%B6ztepe+istanbul&um=1&ie=UTF-8&split=0&gl=de&ei=kGUxSqTpEYK2-Aav9NHnBQ&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=1

Konumda söyliyorlar: Palldium AVM, ... yakin, onlar Atasehirde kalmiyorlarmi??? Biras sasirdim

UltrAslanErkan
June 12th, 2009, 12:51 AM
http://www.arkitera.com/h42126-mahkemeden-tarihi-sali-pazari-karari.html

Bu AVM Fenerbahce Center mi?

Bana kalirsa yapilsin! Yanlis Trafige bir cösüm bulunmasi lasim... yoksa cok güzele benisiyor

Messi
June 12th, 2009, 01:03 AM
Ikon Göztepe'de, Göztepe ise Bogaz'da bir tepe, ne is? nasil onay aliyo bu bina?

DU999
June 12th, 2009, 01:04 AM
are you all too lazy to open a thread for dumankaya ikon?

l'eau
June 12th, 2009, 01:18 AM
yes :D

Jünyus Brütüs
June 12th, 2009, 01:28 AM
Ikon Göztepe'de, Göztepe ise Bogaz'da bir tepe, ne is? nasil onay aliyo bu bina?

Naptın abi ya ne boğazı..

Anlamdaim bir sey var:
http://www.dumankaya.com.tr/projeler/ikon_default.aspx
Proje Göztepe de
http://maps.google.de/maps?hl=de&q=g%C3%B6ztepe+istanbul&um=1&ie=UTF-8&split=0&gl=de&ei=kGUxSqTpEYK2-Aav9NHnBQ&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=1

Konumda söyliyorlar: Palldium AVM, ... yakin, onlar Atasehirde kalmiyorlarmi??? Biras sasirdim

İlk linkte gösterdikleri yerde Göztepe(ulaşım kısmında). Yenisahrayla Acıbadem arasında kalan yerler hep Göztepe, yani yakın Palladiuma falan...ikinci linkin Göztepeyle alakası yok muhtemelen Beykozun ya da Üsküdarın öyle bi mahallesi vardır Göztepe yazınca orası çıkıyodur.

Genç
June 12th, 2009, 01:50 AM
are you all too lazy to open a thread for dumankaya ikon?

Done :D

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=38130046#post38130046

Nuri1986
June 12th, 2009, 08:50 PM
Albaraka Türk Yeni Genel Müdürlük Binası (20 kat) :cheers:

http://i39.tinypic.com/30ka9ld.jpg

http://i42.tinypic.com/xpse20.jpg

UltrAslanErkan
June 12th, 2009, 10:39 PM
http://www.kiptas.com.tr/INDEXMEDIA/finanskent/ulasim_b.jpg

Finanskenten yeni Haberler...

http://www.kiptas.com.tr/TR/YASAM/yas_genel_finanskent.asp

Aslantepeye pek uzak degilmis...

Bu arada Kiptasin baya Projeleri var...
http://www.kiptas.com.tr/TR/INDEX/idx_ulasim.asp

ben bunu beyendim(baya büyük müs):
Maltepe Konutlari:
http://www.kiptas.com.tr/TR/YASAM/yas_foto_maltepe2.asp

Influence
June 12th, 2009, 10:56 PM
Albaraka Türk Yeni Genel Müdürlük Binası (20 kat) :cheers:

http://i39.tinypic.com/30ka9ld.jpg

http://i42.tinypic.com/xpse20.jpg

Nerde bu?

UltrAslanErkan
June 12th, 2009, 11:06 PM
Bildin kadarile Ümraniyede, Carrefourun yaninda

ghost rider
June 15th, 2009, 12:00 AM
Solundaki inşaat ne?

Mert KIRKAN
June 16th, 2009, 03:49 PM
Arkadaşlar baya uzak kalmıştım merhabalar herkese...

Özellikle Tema, Avalon ve Tulip projeleri çok ciddi işler başaracağa benziyor.

alicanatasever
June 16th, 2009, 05:39 PM
Bina hoş bir görünüme sahip.Beğendim :okay:

Kap Anamur
June 17th, 2009, 01:54 PM
http://img522.imageshack.us/img522/3619/32294691.jpg

Gordion
June 17th, 2009, 03:32 PM
Bu yeni projeleri world forum'larinada koysak iyi olur. Arkadaslar, world forum'da Turkiye ile ilgili forumlarda hic birinizi goremiyorum, biraz oralarlada ilgilensek.

Influence
June 18th, 2009, 12:06 AM
Resmin altında: Yeşil& Trump yazıyo. Nasıl yani? Bunlar ortak falanmı? Eğer öyleyse bu proje kesin gerçekleşir.

UltrAslanErkan
June 22nd, 2009, 09:32 PM
Can somebody tell me more about this Project?
http://www.arkitera.com/h42444-toki-kayabasi-yarismasi-kolokyumu-temennilerle-sonuclandi.html

i hope it will not be an ugly TOKI Project... they should give the Project Zaha or somebody else... huge Project

ghost rider
June 25th, 2009, 11:31 AM
http://www.olimpaavm.com/
http://img146.imageshack.us/img146/7572/yenihghbitelemresmi.jpg (http://img146.imageshack.us/i/yenihghbitelemresmi.jpg/)
http://img146.imageshack.us/img146/5244/yenilklbitelemresmi.jpg (http://img146.imageshack.us/i/yenilklbitelemresmi.jpg/)

Daha önce gönderilmedi di mi?

meds
June 25th, 2009, 11:32 AM
^ Reklamlarda gördün di mi? :D

ghost rider
June 25th, 2009, 11:36 AM
^ Reklamlarda gördün di mi? :D

Evet:D:lol:
Güzel ama beğendim ben.

Leofold
June 25th, 2009, 06:58 PM
Ağaoğlu’nun yeni projesi My Towerland Ataşehir

AĞAOĞLU “MY TOWERLAND” ARAZİSİNDE ÖZEL TARKAN KONSERİYLE TANITIM

Ağaoğlu’nun Ataşehir’de yapımına başlayacağı yeni projesi My Towerland, ünlü sanatçı Tarkan’ın ilk kez kendisi için özel olarak etkinlik alanı haline getirilen arazide verdiği konserle tanıtıldı.

Ataşehir’de 3.636 konutluk My World projesinin yapımını tamamlayan Ağaoğlu, bölgeden gelen yoğun talebi ve beklentiyi dikkate alarak yeni konut projesinin yapımını öne çekti. Ağaoğlu, konsept ve kampanya çalışmaları son aşamasına gelen My Towerland’i gelecek hafta içinde kamuoyuna tanıtarak satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

Ağaoğlu’nun doğu Ataşehir’de bulunan arazileri üzerine inşa edeceği “My Towerland”, Ağaoğlu’nun mimarları tarafından tasarlanmış yüksek binalardan oluşacak.

Tarkan konseri öncesinde arazi üzerinde yapılan özel bir çalışmayla inşaat alanı bir konser sahasına dönüştürüldü. Ünlü sanatçı Tarkan ilk kez konser için özel olarak tasarlanmış bir inşaat sahasında sahne alırken, etkinlik için Ağaoğlu ekipleri tam bir hafta süren yoğun bir çalışma yürüttü.

http://www.agaoglu.com.tr/tr/03iletisim/haberler/080.asp

Ataşehir'in Küçükbakkalköy tarafındaki alanda zemin düzeltme çalışmaları son hızla devam ediyor.

Messi
June 25th, 2009, 07:16 PM
Anlamiyorum kardesim, 10 tane yapsalarda satiliyor 10.000 tane yapsalarda satiliyor. Kim aliyor bunlari ya, kim yasiyabiliyor bunlarda? Yani Istanbul'daki bütün gecekondulari yikip yerine villa/lüks site yapsan hepsi yine satilacak... Sanki insanlar parasizliktan degil de bina olmadigindan dolayi cirkin cirkin, yikik dökük binalarda yasiyorlar!

Genç
June 25th, 2009, 07:42 PM
"My Towerland" - :eek:

....just awful :D

UltrAslanErkan
June 25th, 2009, 08:13 PM
Towerland Projesinin Resimleri var mi?
Atasehri Agaoglunun oldu artik... insallah Projelere devam eder ve güzel Projeler yapar...

Kubilay
June 25th, 2009, 08:22 PM
Ataköy Residence

http://ecf.com.tr/image.php?action=buyuk&image=423

http://ecf.com.tr/image.php?action=buyuk&image=428

http://ecf.com.tr/image.php?action=buyuk&image=431

http://ecf.com.tr/image.php?action=buyuk&image=427

http://ecf.com.tr/image.php?action=buyuk&image=429

meds
June 25th, 2009, 08:26 PM
^ That's beautiful, i love the colour. I wonder the facade's material - Granite maybe?

Genç
June 26th, 2009, 12:41 AM
Very cool - would look good behind the Marina area. :)

esmzahunter's
June 26th, 2009, 03:19 AM
My towerland satış ofisinde uzaktan maketini gördüm , 3 tane yuvarlak yapıda gökdelenimsi apartman.

ghost rider
June 26th, 2009, 04:24 PM
http://www.akasya.com.tr/
Burada continental twins inşaat devam ediyo diyo.Bilginiz var mı ne aşamada?

Nuri1986
June 26th, 2009, 11:03 PM
Garage Group'tan İstanbul'a 5 proje
25.06.2009
İnşaat sektörüne yeni giren Garage Group, İstanbul'da konut ofis ve işyerinden oluşan 5 projeye 200 milyon dolarlık yatırım yapacak
Bünyesindeki Uğur İletişim Merkezi ile Avea'nın en büyük ikinci distribütörü konumundaki Garage Group, İstanbul'da başladığı ve yapmayı planladığı beş projeyle inşaat sektörüne adım attı. Telekomünikasyon alanında yatırımları bulunan grup, 2011 yılına kadar Zekeriyaköy, Sarıgazi, Ümraniye, Merter ve Kartal'da konut ve ofis projelerinden oluşan beş ayrı projeye toplam 200 milyon dolar yatırım yapacak. İlk faaliyet alanı otomotiv sektörü olan bu alandaki kârlılıkların düşmesi nedeniyle otomotiv sektöründen çıkan grup, telekomünikasyonun yanı sıra inşaat sektörüne de odaklanma kararı aldı. Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, inşaat maliyetlerinin düşük olduğu bu dönemde sektöre yatırım yapmaya karar verdiklerini açıkladı.

Manavdan kiraz bile aldıracak
Bahadır, kriz sonrası için ellerinde bulunacak stok oluşturduklarını da kaydetti. Grup, Garage İnşaat adıyla Zekeriyaköy'de 32 konutluk Garage Zekeriyaköy Evleri, Sancaktepe'de 252 konutluk Garage Simplicity projelerine başladı. Grubun başlamayı planladığı diğer projeler arasında ise Merter'de 130 metrelik yükseklikte, 270 konut ce 41 işyerinden oluşacak Garage Tower Zeytinburnu, Kartal'da ise 200 ofis ve 50 işyerinden oluşacak Kartal Ticaret Merkezi yer alacak. Ayrıca Ümraniye'de 100 konutluk Garage Yeni Doğan Evleri inşa edilecek.

Merter'in en yüksek kulesi
Garage Goup Yönetim kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Suat Öztorun Merter'deki rezidans projesinin 130 metre ile bölgenin en yüksek binası olacağını kaydetti. Öztorun projede gerçek rezidans hizmetleri vereceklerini kaydetti. Bahadır, rüzgar enerjisine de yatırım yapacaklarını söyleyerek yabancı bir grupla anlaştıklarını ve Kayseri'nin de aralarında bulunduğu 4 ilde rüzgar lisansı alan gruplarla ortaklık yapmayı planladıklarını kaydetti.

654 konut 112 işyeri yapacak
Garage Zekerikaköy 32 konut, Sancaktepe'deki Garage Simplicity Evleri 252 konut 11 işyeri, Merter Garage Tower 270 konut 41 işyeri, Kartal Ticaret Merkezi 200 ofis ve 50 işyeri, Garage Yenidoğan Evleri ise 100 konut ve 10 işyerinden oluşacak.Projelerin toplam maliyeti ise 200 milyon dolar olacak

Jakob
July 1st, 2009, 12:53 PM
Vaha Residence
Istanbul, Turkey

FLOORS: 16 floors
ARCHITECT: Adnan Kazmaoglu

http://i41.tinypic.com/9uyikh.jpg

http://i41.tinypic.com/n62w3q.jpg

http://i44.tinypic.com/28hkgo2.jpg

UltrAslanErkan
July 1st, 2009, 02:24 PM
My Towerlandin ilk Fotoraflari...
http://www.konuttimes.com/fotoalbumdetay.asp?kid=361&@@=2
http://www.konuttimes.com/fotoalbumdetay.asp?kid=361&@@=5
http://www.konuttimes.com/fotoalbumdetay.asp?kid=361&@@=9
http://www.konuttimes.com/fotoalbumdetay.asp?kid=361&@@=12
http://www.konuttimes.com/fotoalbumdetay.asp?kid=361&@@=15
http://www.konuttimes.com/fotoalbumdetay.asp?kid=361&@@=14

Gordion
July 1st, 2009, 03:23 PM
My Towerland'in yuksek olanini ben 44 kat olarak saydim yuksekligi cok iyiymis.

meds
July 1st, 2009, 03:25 PM
Vaha Residence
Istanbul, Turkey

FLOORS: 16 floors
ARCHITECT: Adnan Kazmaoglu

http://i41.tinypic.com/9uyikh.jpg

http://i41.tinypic.com/n62w3q.jpg

http://i44.tinypic.com/28hkgo2.jpg

Bence bu tip güzel tasarımlı projelere yeni başlık açılmalı. Sizce? :)

DU999
July 1st, 2009, 06:52 PM
Bence bu tip güzel tasarımlı projelere yeni başlık açılmalı. Sizce? :)

Istanbul residens diye basligimiz var orasi yeterli. yoksa cok fazla thread acilir ama takip edilmez. unuturuz, takip edilen threadler büyük projeler.

meds
July 1st, 2009, 07:35 PM
evet haklısın konut başlığı daha uygun aslında :)

Jakob
July 2nd, 2009, 12:45 PM
Levent Eczacıbaşı Ofis Binası: 12 fl - T/O

http://i37.tinypic.com/dg6qtc.jpg

http://i40.tinypic.com/148pvh1.jpg

ghost rider
July 7th, 2009, 05:12 PM
Başbakan Erdoğan ve Başkan Topbaş Boğaz'ın 140 metre altından geçti

http://img248.imageshack.us/img248/5703/erdoganbeykoz12.jpg (http://img248.imageshack.us/i/erdoganbeykoz12.jpg/)

Başbakan Erdoğan, Bakan Eroğlu ve Başkan Topbaş, Melen İçme Suyu Projesi çerçevesinde yer alan deniz seviyesinin 140 metre altına inşa edilen “Derbent-Beykoz Şaftı Arası Boğaz Geçiş Tüneli”nde incelemelerde bulundu.
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber.aspx?NewsID=17500
İşte İstanbul'un tüp tüneli:D
Ama sadece başbakanlar geçebiliyo.Başbakan trafiğini önlemek için:D

Jakob
July 10th, 2009, 09:42 PM
Tekfen-Oz Office Building
Istanbul, Turkey

http://www.tekfenoz.com/tr.html

FLOORS: 8 floors
ARCHITECT: ???

http://i31.tinypic.com/1z69kk5.jpg http://i31.tinypic.com/aetgua.jpg

http://i32.tinypic.com/5nq176.jpg http://i29.tinypic.com/155qdzk.jpg

ghost rider
July 11th, 2009, 05:07 PM
Kadıköy - Kartal Metrosu’nda tüneller birleşiyor, sona yaklaşılıyor

"Kadıköy - Kartal Metrosu’nda Soğanlık İstasyonu Tünel Birleşmesi’ni gerçekleştiren Başkan Topbaş, 2011 yılında hizmete girecek hattın Kadıköy ile Kartal arasını 29 dakikaya indireceğini belirterek, “İstanbullular müsterih olsunlar, Çok yakın zamanda İstanbul’da ulaşım imkanı çok daha iyi noktalara gelecek” dedi"

Toplamda 22 kilometreden biraz fazla olan Kadıköy-Kartal Metro Hattı’nın kazı çalışmalarının büyük bir bölümünün bitiğini ve kazı çalışmalarının yılsonuna kadar tamamlanacağını belirten Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Bu metro hattında toplam 16 istasyon var ve şu anda 13 istasyonda inşaat çalışmaları devam ediyor. 2 bin 450 kişi 24 saat esasına göre büyük bir hızla bu hattı bitirmek için çalışıyor. ‘Acaba yatırımlar bitti mi?’ denilen bir dönemde sadece bir metro hattında böyle hummalı bir çalışma yürütülüyor. Günde 150 metreye varan kazılar yapılıyor. Bu bir dünya rekorudur. Bu hattın bize toplam maliyeti 1 milyar 340 milyon dolar. Şu anda biz yüzeyden 38 metre aşağıdayız. Kadıköy’den Kartal’a kadar uzanan bu hattı daha sonra Pendik Kaynarca’ya uzatacağız. Kaynarca’da, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Sultanbeyli istikametine uzanan metroyla birleşecek. Şu anda Kadıköy’den Kartal bazen 1.5, bazen 2 saati bulabiliyor. Bu metro hattı tamamlandığında Kartal’dan metroya binecek olan vatandaşımız Kadıköy’e 29 dakikada gidebilecek. Metro hattımız Ayrılıkçeşmesi İstasyonu’nda Marmaray ve Banliyö Hattı ile Kozyatağı İstasyonu’nda Dudullu-Bostancı Metro Hattı ile Kaynarca İstasyonu’nda Pendik-Sabiha Gökçen – Sultanbeyli Metro Hattı ile entegre olacak.”

Jakob
July 16th, 2009, 01:30 PM
Does anyone know which construction this is?

http://i29.tinypic.com/10fcm00.jpg

ghost rider
July 16th, 2009, 03:21 PM
Ben de ne zamandır bunu soruyom ama bu binayı kastettiğimi kimse anlayamadı..

UltrAslanErkan
July 16th, 2009, 03:46 PM
Cevap benden gelisin:
http://www.mak-yol.com.tr/tr/proje.php?prjid=12&sira=0&lst=0&pkat=9&pst=d&pyrt=i

Hotel olacak

PS: Kopya cekdim, wowturkey den...

alicanatasever
July 16th, 2009, 09:48 PM
Paha biçilemez bir manzarası olmalı..Yükseklik kat falan ?

Leofold
July 17th, 2009, 08:22 AM
Istanbul, Turkey

Only 8 floors? :gaah:

Gordion
July 17th, 2009, 03:14 PM
Artik dandik projelere kaldik, birkac yil boyle idare edecegiz bugunlerde gokdelen projeleri gelmez.

www.sercan.de
July 17th, 2009, 07:07 PM
bana göre dandik degil
sadece kisa :)

Jakob
July 18th, 2009, 04:11 PM
Istanbul, Turkey

This one is going to be build in the middle of Levent Financial District! :)

http://i25.tinypic.com/213j1w7.jpg

http://i31.tinypic.com/e9g5ds.jpg

http://i32.tinypic.com/2n064p2.jpg

http://i26.tinypic.com/fum5mw.jpg

http://i28.tinypic.com/2d8c2o.jpg

Influence
July 18th, 2009, 05:18 PM
O küçücük alana göre 10 kat fena sayılmaz. Dizayna gelince ; Süper..

meds
July 19th, 2009, 03:58 PM
Cevap benden gelisin:
http://www.mak-yol.com.tr/tr/proje.php?prjid=12&sira=0&lst=0&pkat=9&pst=d&pyrt=i

Hotel olacak

PS: Kopya cekdim, wowturkey den...

Bu Emre Arolat'in tasarimi!! Kendi sitesinde daha detayli resimleri vardi

Insaat halinde oldugunu bilmiyordum. En azindan buna bi baslik acilmali :D

UltrAslanErkan
July 19th, 2009, 04:26 PM
Zorlunun Karayollari Projesi noldu??? Bilem var mi??? Insallah yapilir

Ve Emre Arolatin Siemes Park Projesi? Öldümü bu Proje?

Jakob
July 21st, 2009, 12:09 AM
Terrace Fulya
Completed

http://i25.tinypic.com/2lt0ql3.jpg

http://i30.tinypic.com/t9uo0o.jpg

http://i30.tinypic.com/au8l1h.jpg

http://i30.tinypic.com/dbn82.jpg

http://i27.tinypic.com/hu3z2h.jpg

http://i28.tinypic.com/2mw6w7a.jpg

Jakob
July 21st, 2009, 12:22 AM
Park Hotel

Status: Pro
Floors: 16
Architect: erginoglu & calislar architects

http://i32.tinypic.com/10hr1g2.jpg

http://i32.tinypic.com/dbjrkz.jpg

http://i32.tinypic.com/jr796h.jpg

http://i31.tinypic.com/9k3zte.jpg

http://i26.tinypic.com/swbfcl.jpg

UltrAslanErkan
July 21st, 2009, 03:28 AM
@Jacob: Sagolsain, beni aksam aksam neselendirdin...

Hotel insallah yapilir, nerde yapilicak?

Jakob
July 21st, 2009, 10:11 AM
@Jacob: Sagolsain, beni aksam aksam neselendirdin...

Hotel insallah yapilir, nerde yapilicak?

Taksimdeki bitmeyen Park Hotel insaati bu.... ;)

omercank
July 21st, 2009, 10:20 AM
^^Orayi yikmak yerine bunu yaparlarsa kötü olur bence. Cok korkunc duruyo karsidan (Tarihi Yarimada'dan) zira.

Jakob
July 21st, 2009, 11:25 AM
Tabiki yikildikdan sonra daha güzel durur. Üstelik yanindaki Alman büyükelçisi ortaya çikar. Ama oranin sahibi oraya mutlaka bir insaat yapar.

http://i25.tinypic.com/2eycign.jpg

meds
July 21st, 2009, 02:27 PM
Yıkmak en iyi seçenek bencede

Gordion
July 21st, 2009, 03:34 PM
bana göre dandik degil
sadece kisa :)

Yanlis anlamissin yukardaki projeye demek istemedim, demek istedigim bugunlerde gokdelen projeleri yok bunlarla idare etmek zorundayiz demek istedim.

alicanatasever
July 21st, 2009, 05:42 PM
Konuyla alakalı değil ama Avrupa kültür merkezinin yerine nasıl bir proje yapılacak ? The marmara gibi gökdelen mi dikilecek ?

l'eau
July 21st, 2009, 10:31 PM
Tabiki yikildikdan sonra daha güzel durur. Üstelik yanindaki Alman büyükelçisi ortaya çikar. Ama oranin sahibi oraya mutlaka bir insaat yapar.

http://i25.tinypic.com/2eycign.jpg

bu binayı mı yıkcaklar? ;__;

DU999
July 22nd, 2009, 01:22 AM

^^
bu binanin görünmesine engel olan bina yikilsin diyorlar

Gordion
July 22nd, 2009, 04:00 PM

Bu bina Alman'lara ait tarihi bir bina, asla yikilmaz.

DU999
July 22nd, 2009, 05:07 PM
olimpa avm new mall in basaksehir
www.olimpaavm.com

http://img24.imageshack.us/img24/5272/15656501.jpg

Influence
July 22nd, 2009, 05:59 PM
Tek kelimeyle süper..

ghost rider
July 22nd, 2009, 06:02 PM
www.olimpaavm.com

^^
1 ay önce göndermiştim.

DU999
July 22nd, 2009, 07:23 PM
^^
1 ay önce göndermiştim.

sorry

I know only big projcts get own threads but quality is more important
don't you think so? we have many low rise projects but nobody cares about.

ghost rider
July 23rd, 2009, 12:48 AM
Yeah i think so..Quality is important too.

omercank
July 23rd, 2009, 02:15 PM
İstiklal Caddesi'ne yeni düzenleme
Caddenin çevresindeki cadde ve sokaklar araç trafiğine kapatıldı

Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nin çevresindeki cadde ve sokaklar da 06.00-10.00 saatleri dışında araç trafiğine kapatıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, uygulamayla ilgili belediyeye ait Sanat Galerisi'nde düzenlediği basın toplantısında, çok heyecanlı ve mutlu bir gün yaşadıklarını söyledi.

İstiklal Caddesi'nin 1989 yılından bu yana servis araçları dışında araç trafiğine kapalı olduğunu hatırlatan Demircan, ancak uygulamanın kontrolünün yeterince yapılamadığını ifade etti.

İlçedeki işletme sayısının son 5 yılda 2 kat arttığını ve ziyaretçi sayısının gün geçtikçe büyüdüğünü kaydeden Demircan, bunun bölgede sıkıntılara yol açtığını bildirdi.

Demircan, 2 yıl süren çalışmaların sonucunda, İstiklal Caddesi'ne giriş sağlayan 43 noktaya bir merkezden kontrolün sağlandığı 110 adet pnömatik babanın yerleştirildiğini belirterek, 06.00-10.00 saatleri dışında bu noktalardan caddeye araç geçişine izin verilmeyeceğini kaydetti.

Yeni sistemle İstiklal Caddesi ve çevresinin keyifle gezilebilir bir hale geleceğini vurgulayan Demircan, araç trafiğinin tarihi binalara verdiği zararların da önlenmiş olacağını dile getirdi.

Demircan, 2 milyon liraya mal olan ve radyo frekanslarıyla çalışan sistemle, dünyada kamuya açık en geniş yayalaştırılmış alanın giriş ve çıkışının kontrol altına alınmış olacağını kaydetti.

Pnömatik babaların her bir noktasının tek bir merkezden kontrol edilebildiğini ve yönlendirilebildiğini anlatan Demircan, sağlık, yangın ve emniyet gibi konuların önemi nedeniyle ilgili kuruluşlara sisteme müdahale eden el kumanda cihazları verileceğini söyledi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nin sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin vizyonu olduğunu kaydeden Demircan, bu önemli mekanın ismine yaraşır bir hale geleceğini sözlerine ekledi.

Demircan, daha sonra bir caddedeki pnömatik babayı el kumanda cihazıyla kapatarak uygulamayı başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin finansman sağladığı projeye, TÜBİTAK da destek verdi.

One of the most important pedestrian streets has become fully pedestrian as the Beyoglu Municipality decided to shut the side streets passing through Istiklal Avenue to auto traffic. The enterances from side streets to the main street will only be open between 6 -10am - I'm guessing in order to allow the suppliers.

Kaynak: www.haberturk.com

Gordion
July 23rd, 2009, 02:43 PM
Istiklal caddesi cok bakimsiz, hele yeni yapilan yer kaplamalari rezalet.

SnowPower
July 24th, 2009, 12:13 PM
Taksim Divan otelinin yerine yine otel mi yapılacaktı? O konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?

omercank
July 24th, 2009, 12:46 PM
Divan tekrar Divan olcak galiba ama cok geride kaldigi icin yeni bisi yapicak...

Link: http://www.divan.com.tr/hotel/istanbul/default.asp?sxx=0

halil_kocatas
July 25th, 2009, 12:11 PM
Taksimdeki bitmeyen Park Hotel insaati bu.... ;)

Burası Talimhane'de bulunan ciner Medya merkez binası.
Daha önce hotel olarak düşünülmüştü ama vazgeçildi.
Şu anda başta Habertürk olmak üzere diğer medya şirketleri burayı
kullanıyorlar.

cuysal88
July 26th, 2009, 02:07 AM
Bu alışveriş merkezi bana kadir has stadyumunu anımsattı :lol:

UltrAslanErkan
July 26th, 2009, 04:17 AM
http://www.arkitera.com/h43370-toki-yafes-ozturkun-arsasini-satisa-cikardi.html

Buna ne diyorsunus? Buraya ne yapila bilir veya neyin yapilmasi güzel olur?
Hemen Galerianin yaninda... oralar güzel... Hoteller, Marina, AVM, ...

alicanatasever
July 26th, 2009, 10:52 AM
Güzel bir proje yapılacağı kesin..Buna ne diyorsunus? Buraya ne yapila bilir veya neyin yapilmasi güzel olur?
Hemen Galerianin yaninda... oralar güzel... Hoteller, Marina, AVM, ...

Leofold
July 27th, 2009, 09:16 AM
www.olimpaavm.com

http://img24.imageshack.us/img24/5272/15656501.jpg

Burger King logolsu 90lardan kopmuş gelmiş sanki. Sevdim. :) ^^

can_91
July 29th, 2009, 08:48 PM
http://www.mimdap.org/w/?p=22305

Jakob
July 30th, 2009, 06:05 PM
Astay Shopping Mall & Hotel
Istanbul - Zeytinburnu, Turkey

http://i28.tinypic.com/2cdikwi.jpg

http://i27.tinypic.com/mwus9c.jpg

http://i28.tinypic.com/2mct1tf.jpg

http://i26.tinypic.com/jkg5rl.jpg

Jakob
July 30th, 2009, 06:14 PM
Doubletree by Hilton
Istanbul - Mecidiyeköy, Turkey

http://i31.tinypic.com/dfcdpu.jpg

http://i26.tinypic.com/demdsp.jpg

http://i31.tinypic.com/20proz6.jpg

http://i25.tinypic.com/f2ke1e.jpg

http://i25.tinypic.com/25k1uo5.jpg

http://i32.tinypic.com/33jlfft.jpg

Jakob
July 30th, 2009, 06:23 PM
Wave Tower
Istanbul, Turkey

http://i29.tinypic.com/28s4wa9.jpg

http://i26.tinypic.com/2irxgz9.jpg

http://i31.tinypic.com/30vlyeu.jpg

http://i25.tinypic.com/xled5l.jpg

http://i26.tinypic.com/2itsges.jpg

Jakob
July 30th, 2009, 06:28 PM
Erko AVM Residence Hotel
Istanbul, Turkey

http://i30.tinypic.com/ixeand.jpg

http://i28.tinypic.com/15s8vvd.jpg

http://i31.tinypic.com/6zo482.jpg

http://i31.tinypic.com/10e0g82.jpg

Jakob
July 30th, 2009, 06:34 PM
Sunny Park
Istanbul - Günesli, Turkey

http://i25.tinypic.com/1075enc.jpg

http://i28.tinypic.com/25ku614.jpg

http://i29.tinypic.com/34oy83p.jpg

http://i31.tinypic.com/16biyhs.jpg

http://i29.tinypic.com/eqo9s2.jpg

Leofold
July 30th, 2009, 07:21 PM
Yarısı daha inşatına bile başlanmadan iptal olacaktır kesin.

aladdin.nl
July 31st, 2009, 01:47 AM
Ici bos projeler.Her halde mimar olmaya calisan mimar adaylari cizmis.Zeytinburnu gibi yuksek deprem risli tasiyan bir yere hemde denizin yanina o binalar yapilirmi sacmalik.

omercank
July 31st, 2009, 10:36 AM
Sadece Wave tower bile yapilsa yeter. Bence Doubletree Hilton yapilir bu arada. Istanbul'da kaliteli yatak ihtiyaci var...

alicanatasever
July 31st, 2009, 02:15 PM
Ici bos projeler.Her halde mimar olmaya calisan mimar adaylari cizmis.Zeytinburnu gibi yuksek deprem risli tasiyan bir yere hemde denizin yanina o binalar yapilirmi sacmalik.

Zeytin burnu gibi deprem riski taşıyan bölge mi ?:) Zeytin burnu dayanıksız binalarından dolayı depremde büyük hasar görecektir.Bu tip projeler bilindik 6 katlı binalardan çok daha dayanıklılar..Zeytinburnu için iyi olur..

Bu projeler hakkında detaylı bilgi.Kaynak proojelerin internet adresleri.Tam olarak nerede yapıldıkları.Falan yazılsa hepimiz için daha yararlı olur.Aklımızda soru işareti de kalmaz.

Farmir
August 4th, 2009, 07:04 PM
Does anyone know if this new hotel (as seen on the below photograph) is actually under construction? Are any construction activities going on on the site?
Reportedly, this hotel is to be operated by "Doubletree by Hilton". The plot is right across from the former liquer factory (likor fabrikasi) in Mecidiyekoy (as seen on the below photograph).
It is to be 19-20 floors high.

http://i32.tinypic.com/33jlfft.jpg

DU999
August 4th, 2009, 07:44 PM
Anadolu Yakası'na bir otel daha geliyor

Turizm yatırımcılarının yeni gözdesi İstanbul Anadolu Yakası'nda yeni bir otel daha açılıyor. Kalamış Marina'da inşa edilen otelin işletmesini almak için dünyaca ünlü zincirler birbiriyle yarışıyor...

Otel yatırımlarının yeni gözdesi Anadolu Yakası'nda yeni bir otel daha açılıyor. Vatan Gazetesi'nde yayınlanan habere göre; Türkiye'nin önde gelen deri konfeksiyon üreticilerinden Reisler Deri, Kalamış Marina'da bulunan 5 bin metrekarelik araziye lüks otel inşa ediyor. 2010 yılı sonunda açılması beklenen otelin işletmesini üstlenmek için uluslararası otel zincirleri Hilton, Sheraton ve Intercontinental yarış halinde. Birkaç ay içinde oteli işletecek zincirin belirlenmesi beklenirken Anadolu Yakası'nın en gözde mevkilerinden birinde bulunan otelde bulunacak restoranın da uluslararası bir zincir tarafından işletilmesi için görüşmeler sürüyor.

Zemin sertliği zorluk çıkardı

İnşaatı 1.5 yıla yakın bir süredir devam eden ve zeminin sertliği nedeniyle inşaat süresi uzayan 'Kalamış Otel'e arsa bedeli hariç yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyleyen Reisler Deri Genel Müdürü Celal Yüksel, arazinin çok güzel bir mevkide bulunduğunu ve otel yatırımına çok uygun olduğunu ifade etti.

Dış cephesi eski İtalyan mimarisine uygun çizildi

- Kalamış Marina'nın arkasındaki 5 bin metrekarelik arazide yapılan Kalamış Otel'in 4 katlı olması planlandı. Dış cephesi eski İtalyan mimarisine uygun olarak çizilen Kalamış Otel, yaklaşık 300 yatak kapasitesine sahip olacak. Reisler Deri'nin Laleli ve Taksim'de de iki şehir oteli yatırımı daha bulunuyor.

turizmfrbusabah.com

UltrAslanErkan
August 5th, 2009, 06:00 PM
Sunny Park ve Erko AVMi cok begendim...

Hic bir gelimse, haber yok mu, okadar Projeden??? Merakdan bitdim ... Karayollari neolacak? Özdilek den haber varmi? Torunlar ne oldu? Forum TEM, Forum Istanbul, Forum/Carrefour Bakirköy, ...

aladdin.nl
August 6th, 2009, 12:41 AM
Sunny Park ve Erko AVMi cok begendim...

Hic bir gelimse, haber yok mu, okadar Projeden??? Merakdan bitdim ... Karayollari neolacak? Özdilek den haber varmi? Torunlar ne oldu? Forum TEM, Forum Istanbul, Forum/Carrefour Bakirköy, ...

Ekonomik kiriz+Davalar+Bir turlu sonuclanmayan mahkeme kararlari+Bankalarin kredi musluklarini kesmeleri sonucu cogu projeler beklemede.

Erhan
August 6th, 2009, 02:34 AM
Do we have a thread for the "Adliye Sarayi" behind Trump tower? I have some photos of it.

meds
August 6th, 2009, 01:38 PM
^ No there isn't any. You can post them here.

Erhan
August 6th, 2009, 04:22 PM
Caglayan adliye sarayi

http://img156.imageshack.us/img156/9460/dsc06271e.jpg

http://img156.imageshack.us/img156/9148/dsc06282x.jpg

http://img208.imageshack.us/img208/122/dsc06293a.jpg

http://img443.imageshack.us/img443/6268/dsc06304.jpg

http://img156.imageshack.us/img156/7154/dsc06260.jpg

DU999
August 7th, 2009, 11:29 PM
Turkuazoo Istanbul biggest aquarium in Europe

Istanbul will soon open Europe’s largest aquarium! Turkuazoo Istanbul Aquarium will provide a vital additional value to the cultural city of Istanbul.

Turkey’s first Turkuazoo giant aquarium in Istanbul will be operational in 2009 and is located in the new Forum Istanbul in Bayrampasa. Forum Istanbul will be one of Europe’s largest shopping centers and the first shopping center in the world with a mega aquarium. Turkuazoo offers family fun for those wishing to spend time in the underwater world, promising an unforgettable experience.

Turkuazoo is a Turkish subsidiary of Global Aquariums BV. The next generation aquarium in Istanbul, Turkey, is designed specifically to appeal to its Turkish audience and will entertain visitors with its rainforest, flooded forest, and tropical seas zones, a predator tank and jellyfish discovery area. The exciting 90m long Marinescape SeaTube, one of the world’s longest underwater tunnels, will offer visitors a panoramic view of marine life.

The concept of the site plan design of 17 million Euro aquarium project has been considered as “fish skeleton”. The total project will be 55,000 m2 big, With an impressive 7,000 m3 total tank capacity, making it the largest aquarium in Europe.

The large aquarium will house 25,000 sea creatures. Visitors will be able to view the aquarium’s residents by the end of September. Among them will be the 2.5-metre-long tiger sharks, as well as smaller members of the sea predator family. Braver visitors who would like to see the sea creatures not just from the other side of the glass but from up close will be able to dive and swim with them.

The water in the aquarium will come from the Sea of Marmara, the inland sea that connects the Black and the Aegean Seas. The aquarium’s first residents will start being brought to Istanbul by trucks and airplanes in the next few weeks.

Turkuazoo is located 5 km away from Ataturk International Airport, near the motorway and railway transportation systems in Florya, which is at the southwest coast of Istanbul where 11 million people live in. Besides, IDO sea busses have been considered for visitors, who want to reach aquarium by seaway.

Now you can see how it feels like to be at the bottom of the ocean, Turkuazoo Istanbul.

For more information visit www.turkuazoo.com

www.istanbulview.com

Influence
August 7th, 2009, 11:39 PM
New highlight for İstanbul:)