View Full Version : ISTANBUL | Developments News


Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

Onur
July 14th, 2008, 07:22 PM
Polisan have plans to build skyscrapers..

İsmi Gülen Kule olur :D

icy
July 15th, 2008, 08:44 AM
BMC bayisi araziyi satıyor alışveriş merkezi yapacak

Ebru ERDO?AN / EKONOMİ

BMC'nin bayiliğini yapan Uzunalioğlu Şirketler Grubu, turizm ve perakende sektörüne girince, Kartal'da E-5 üzerinde bulunan 15 bin 760 metrekarelik arazilerini satışa çıkardı. Şirketin Genel Müdürü Ceyhun Uzunalioğlu, Trabzon'da beş yıldızlı bir otel projelerinin devam ettiğini, bu yıl içinde Alemdağ'da yeni bir alışveriş merkezi (AVM) ve rezidans projesine başlayacaklarını belirtti. Uzunalioğlu projenin, 120 bin metrekare üzerinde 426 rezidans ve bir AVM'den oluşacağını, 200 milyon dolarlık bir yatırım olacağını vurguladı. İhalesinin 25 Temmuz'da yapılacağı arazinin satışının, bu iki projenin finansında kullanılacağını dile getiren Uzunalioğlu, gayrimenkul sektöründeki yatırımlarının devam edeceğini söyledi. Şirketin gayrimenkul danışmanı Osman Boz ise araziden 25 milyon dolar civarında bir gelir beklediklerini kaydetti.

Sabah

A new Shopping Center in Kartal with residences...

l'eau
July 15th, 2008, 09:00 AM
kartal bölgesi için projeler gelmeye başladı:)güzel haber:)

Kuvvaci
July 17th, 2008, 01:44 PM
[SIZE="4"]ONE & ORTAKOY


Sub Title
Residence & Office and Mall

Client
DOGU AS

Location
Ortakoy, Istanbul, Turkey

Program
Residence,Office and shopping mall

Phase
Ongoing

Year
2009

http://i26.photobucket.com/albums/c102/jakob_zh/img10.jpg

http://i26.photobucket.com/albums/c102/jakob_zh/img09.jpg

http://i26.photobucket.com/albums/c102/jakob_zh/img02.jpg

http://i26.photobucket.com/albums/c102/jakob_zh/img11.jpg

http://i26.photobucket.com/albums/c102/jakob_zh/img12.jpg

http://i26.photobucket.com/albums/c102/jakob_zh/img13.jpg

http://i26.photobucket.com/albums/c102/jakob_zh/img15.jpg


bu bina şu an inşaat halinde ve kaba inşaatı bitime yaklaştı.

icy
July 22nd, 2008, 09:17 AM
Kayıp Aranıyor..

Bir kaç kez gündeme gelip kaybolan kayıplar aranıyor..Aşağıdaki listede adı bulunan kayıpların haber alınırsa, en kısa sürerde SSC Türkiye forumlarına bildirilmeleri rica olunur..

1) Dubai Towers
2) Landmark Towers
3) Bijoux Plaza
4) Garden Plaza.......:D

ghost rider
July 22nd, 2008, 10:45 AM
Kayıp Aranıyor..

Bir kaç kez gündeme gelip kaybolan kayıplar aranıyor..Aşağıdaki listede adı bulunan kayıpların haber alınırsa, en kısa sürerde SSC Türkiye forumlarına bildirilmeleri rica olunur..

1) Dubai Towers
2) Landmark Towers
3) Bijoux Plaza
4) Garden Plaza.......:D

Bence büyük ödül falan koyman lazım devir değişti:)

Jakob
July 22nd, 2008, 02:34 PM
MAÇKA PALAS RESTORASYONU

http://i26.photobucket.com/albums/c102/jakob_zh/b_0030602.jpg

http://i26.photobucket.com/albums/c102/jakob_zh/b_0030603.jpg

Maçka Palas, Maçka caddesi ile Bronz sokağın kesiştiği yerde, geçen yüzyılda Abdülmecit ‘in torunu Münire Sultan Sarayı ‘nın olduğu yere inşa edilmiştir. Maçka Palas,Türkiye ‘nin 20.yüzyılın başında İstanbul ‘da kira apartmanı olarak yapılan ilk binalardan biridir ve ayakta kalan tek örnektir. Milano Brera Akademisinde öğrenim gören 1.Ulusal Mimarlık dönemi olarak tanımlanan mimarinin öncü mimarlarından Mongeri, Maçka Palas’ ı Milano Palazzo’ larını andıran bir mimari anlayışın etkisinde inşa etmiştir. Yapının bütün dekoratif elemanları ön ve yan cephede toplanmıştır. Binaya, 50 metreye varan anıtsal ve simetrik cadde cephesinden bakıldığında, yapıldığı dönemde teras olarak kullanılan bölüm (çatı katı) ile birlikte sekiz katlıdır.

1994 yılı sonunda Doğuş Holding A.Ş., tarihi Maçka Palas binasını satın almıştır. Yapının onarımı ve restore edilerek İstanbul ‘a yeniden kazandırılması konusunda Doğuş Yapı Sanayi A.Ş.’ni görevlendirmiştir. Bu noktadan hareketle, Doğuş Yapı, Gerner Kronick and Valcarcel Architects firması ve uzmanların katkılarıyla, brüt 16.547 m2 olan binanın projelendirme ve restorasyon işlerinin araştırma ve planlama aşamalarını tamamlayarak Ekim 1996 ‘dan itibaren Maçka Palas restorasyon ve yenileme inşaatı başlamıştır. Oturulacak durumda olmadığı İstanbul Teknik Üniversitesi raporlarıyla da saptanan bina, günümüz teknolojisinden yararlanılarak, ön ve yan cepheler askıya alındıktan sonra, radye temel ve cepheyi tutan betonarme perdelerin yapılması, kolonların büyük bir kısmının yenilenmesi, kısmen mevcutların mantolanması veya çelik takviyesi, betonarme döşeme ve kirişlerinin tamamının yenilenmesi yöntemiyle güçlendirilmiştir. Özel bir koruma tekniği uygulanarak, ön ve yan cepheler olduğu gibi korunarak restore edilmiştir.Maçka Palas ‘ın arka bahçesine, yeni bir düzenlemeyle yapılan 100 araçlı otoparkın 4 katı yer altındadır. Yer üstü yüksekliği 3,5 metredir.

Uluslararası üne sahip İtalyan Armani ve Gucci kuruluşlarının Türkiye - İstanbul ‘daki ilk mağazaları 28.02.1998 ve 16.04.1998 tarihlerinde hizmete açılmışlardır.

icy
July 22nd, 2008, 10:12 PM
Pendik`e Marina

http://img389.imageshack.us/img389/4008/pendikmarina01ro1.jpg

http://img389.imageshack.us/img389/9300/pendikmarina02zu1.jpg

pendik belediyesi

Kuvvaci
July 22nd, 2008, 10:27 PM
Jakob Maçka Palas restorasyonu biteli yıllar oldu.

Jakob
July 23rd, 2008, 11:29 AM
Jakob Maçka Palas restorasyonu biteli yıllar oldu.

Ama 8 Avustos 2008 diyor! Yani 1 ay kaldi.

Kuvvaci
July 23rd, 2008, 11:37 AM
haber yanlış. :) bu restorasyon, ben daha buraya üyze bile olmadan bitti. Geçenlerde önünden geçtim, herhani yeni bir tadilatbile yoktu.

www.sercan.de
July 23rd, 2008, 12:45 PM
üsteki gecekondu kat ama güzel olmamis

icy
July 23rd, 2008, 12:57 PM
Pendik Belediyesinden Kentsel Tasarım projeleri..residence skyscraper karışık

http://www.pendik.bel.tr/s328-KentselTasarim_tasarim1.aspx
http://www.pendik.bel.tr/s330-KentselTasarim_tasarim2.aspx
http://www.pendik.bel.tr/s331-KentselTasarim_tasarim3.aspx
http://www.pendik.bel.tr/s332-KentselTasarim_tasarim4.aspx

http://img352.imageshack.us/img352/1080/55636368gv8.jpg

http://img352.imageshack.us/img352/7593/34551786xn6.jpg

icy
July 26th, 2008, 09:59 PM
Mayisin sonunda cikmis bu haber

Yeşilköy'de 3 yeni rezidans'a izin çıktı

İstanbul'un en değerli alanlarından biri olan Yeşilköy'de rezidans ve alışveriş merkezi yapımına izin çıktı. Bölgede metrekaresi 4 ila 5 bin dolar arasında değişen emlak fiyatlarının 7 bin doların üstüne çıkacağı belirtiliyor
İstanbul'da birbiri ardına yapılan rezidans projelerine, Yeşilköy'de üç yeni proje daha eklenecek. Dünya Ticaret Merkezi, İstanbul Fuar Merkezi ve İstanbul Gösteri Merkezi'nin yanında bulunan araziye yapılacak rezidans ve alış veriş merkezi projesine, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden onay çıktı.

TADİLAT TEKLİFİ İSTENDİ

Yeşilköy'de üç ayrı parsele yüksek katlı rezidans ve alışveriş merkezi izni veren imar plan tadilatı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 16 Mayıs tarihli toplantısında, üç parsel araziye, rezidans ve apart otel yapımı için plan tadilatı teklifi istendi. Atatürk Havalimanı, metro istasyonu, Doğuş Üniversitesi, İstanbul Fuar Merkezi ve İstanbul Gösteri Merkezi ile E-5 Karayolu arasında kalan bölgenin arazileri, Öztürk Şirket Grubu, Regnum İnşaat, Kale Kilit ve Gaziantepli gayrimenkulcü Hüseyin Döğme'ye ait.

YÜKSEKLİK ŞARTI YOK

Yapılan plan tadilatlarından sonra, arazilerde rezidans, apart otel, alışveriş merkezi yapabilmek için gerekli yükseklik ve arazi kullanım hakkı tanındı. Daha önce 0,25 olan arazi kullanımı 0,40'a, yapılacak rezidans ve otellere getirilen yükseklik sınırlandırması kaldırılarak bina yükseklik şartı serbest olarak belirlendi.

FİYATLAR ARTACAK

Kararının ardından bölgede metrekaresi 4 ila 5 bin dolar arasında değişen fiyatların 7 bin doların üstüne çıkabileceği belirtiliyor. Planlama Müdürlüğü, rezidans yapılmasına, bölgede yapı yoğunluğunun artacağı ve plan tadilatlarıyla plan bütünlüğünü bozucu, yapı ve trafik yoğunluğunu arttırıcı, emsal teşkil edici olacağı gerekçeleriyle karşı çıkıyor.

29.05.2008

y.safak

System_Halted
July 27th, 2008, 01:28 AM
Nasıl ya? Havaalanının yanı başı orası, DTM yanı falan.. Nasıl yükseklik şartı yok??

icy
July 27th, 2008, 10:01 AM
Kızılay arsası 35.5 milyon Euro'ya makineci Elumatec'in

MENEKŞE ATASELİM

Etiler'deki 2.5 dönüme yakın Kızılay arsası için açılan ihaleyi 25 yılda bugünkü değer üzerinden 35.5 milyon Euro kira ödemeyi teklif eden Elumatec Makine ve İnşaat kazandı..

İstanbul'un en lüks semtlerinden Etiler'deki arsasını yapişlet- devret modeli ile gelir getiren mülke dönüştürmeye karar veren Kızılay'ın açtığı ihaleyi Elumatec Makine kazandı. Kızılay'dan alınan bilgiye göre, 2.5 dönüme yakın büyüklükteki arsanın üzerindeki eski binanın yerinde yükselecek proje için açılan ihaleye Taner Triko, Altaca İnşaat, Kapıcıoğlu İnşaat, Türkerler İnşaat ve Yıldırımlar İnşaat'ın da aralarında bulunduğu 6 firma teklif verdi. Elumatec Makine ve İnşaat, 3.5 milyon Euro'su Kızılay'a bağış olmak üzere 25 yıl için bugünkü değeri üzerinden toplam 35.5 milyon Euro kira teklifi ile ihaleyi kazandı.

Elumatec Makine Genel Koordinatörü Hakkı Sütlüoğlu, ihaleye avan bir rezidans projesi ile katıldıklarını belirterek, imar değişikliği olması halinde otel inşa etmeyi ya da projeye alışveriş merkezi eklemeyi de düşünebileceklerini kaydetti.

İMAR DURUMU BELİRSİZ

İhalenin henüz resmi olarak onaylanmadığını, sözleşmenin 5 Ağustos'ta düzenlenecek toplantıda imzalanacağını söyleyen Sütlüoğlu, "İnşaat süresi 30 ay. Projede değişiklik olacak. Büyük ihtimalle rezidans yaparız ama imar durumu netleşmediği için net bilgi veremiyoruz" dedi. İhalenin kamuoyuna duyurulduğu basın toplantısında Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Nihat Kaya, arsa ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "İsteyen firma konut yerine otel veya iş merkezi önerisi getirebilir. Proje bize mantıklı gelirse firma ihaleyi alır. Ancak, imar durumunun değişmemesi nedeniyle vaat ettiği projeyi yapamazsa parası yanar."

Sabah

Etilere yeni bir rezidans yapilacak anlasilan...

Akpınar da konut rüzgârına kapıldı

Dost Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Muzaffer Akpınar, Anadolu yakasında dört arsaya daha yatırım yaptıklarını belirterek, "23 bin metrekarelik bir arsamız daha var. Orada bir rezidans projesi düşünüyoruz. Bir firma ile el sıkışmak üzereyiz. Özellikle o bölgede çalışan fabrikaların yöneticilerine, bölgeye gidip gelenlere yönelik olacak. Proje içinde konutun yanı sıra alışveriş merkezi ve restoranlar da bulunacak" dedi.

Sabah

Yesilkoyde ki sinirsiz uzunluk bende anlayamadim..riskli degil mi?


Anadolu yakasinda devam eden oteller

Bölgede açılacak ya da inşaatı süren oteller arasında; By otel (Kozyatağı), Ağaoğlu Palace (Üsküdar), Bilgili Business Otel (Üsküdar), The Green Park (Pendik), Altunizade Princess (Üsküdar), Mir CLub Country (Pendik), Şile Özdil Oteli (Şile), Kuttim Otel (Pendik), Marmara Eğitim Köyü (Maltepe), Kumbara Otel (Şile), Saklı Otel (Şile), Sahil Resort Otel (Maltepe) Ağaoğlu My Village (Kartal), Tuzla Yelken Özel tesisi (Tuzla), Yusuf İzzettin Efendi Sarayı (Üsküdar) bulunuyor.

Sabah

Kuvvaci
July 29th, 2008, 01:12 AM
Kadıköy Koşuyolunda yeni bir dev inşaat. Corner hotel'le aynı zamanda başladığı ve tam tarif edilen yerde yapıldığı için Taşyapının projesi olduğunu tahmin ediyorum.

http://img504.imageshack.us/img504/9382/skdar098pi0.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/8725/skdar094tb9.jpg

Farmir
July 29th, 2008, 07:37 PM
Dear Kuvvaci,

Thank you for the above photographs!

It is good to know that something is being built in the area; the scale of the construction is also interesting.

But if you were referring to the hotel project of Tasyapi designed by Atkins, I doubt it is the one. The photographs above show double towers at some distance to each other, while the Atkins project (built by Tasyapi) is a whole tower, seemingly twirling around the core.
http://i47.photobucket.com/albums/f197/zhjakob/Projects/501274.jpg

I also doubt that it is the location across from the Haydarpasa Numune hospital (it was reported in the past that the hotel was to be built in Kosuyolu, near E-5, across from the Haydarpasa Numune hospital).

Below are the photos of the exact spot of the hotel (this plot had been used for the past few years as a parking lot for trucks/TIRs and is right next to the gas station)
http://arsiv.sabah.com.tr/2005/05/13/im//A784FACAB46F334E9E548B0Fb.jpg
http://arsiv.sabah.com.tr/2006/12/04/im//B720691D7742E447B8FD78F4b.jpg

Kuvvaci
July 29th, 2008, 08:43 PM
oh it must the other side of the road... okay. so this is not the one belongs to Taşyapı. So, what is that?

Farmir
July 29th, 2008, 08:59 PM
At the moment, I do not know. All I know is that this construction (that you photographed) has been on hold for some (long) time now.

Genç
July 29th, 2008, 11:35 PM
What's the latest on the Tasyapi hotel?

Farmir
July 30th, 2008, 12:37 AM
What's the latest on the Tasyapi hotel?

Below are the old photos of the exact spot of the hotel (next to the gas station).
http://arsiv.sabah.com.tr/2005/05/13/im//A784FACAB46F334E9E548B0Fb.jpg
http://arsiv.sabah.com.tr/2006/12/04/im//B720691D7742E447B8FD78F4b.jpg

Anyone who happens to pass by this spot will know the answer to this question :)

Address: Kadikoy, Kosuyolu, Ibrahimaga mevki, across the street from the Haydarpasa Numune hospital.

Genç
July 30th, 2008, 01:21 PM
Thanks Farmir :)

DU999
July 30th, 2008, 09:11 PM
buyaka projesi ne oldu? hic pic yok,

hariskec
August 5th, 2008, 10:23 PM
Verde Molino Life Center and Shopping Center, provides visitors with a wide range of opportunities ranging from rock climbing to ice skating.

Güray İnangil and Cemal Hanedan were in charge of the architectural design of the shopping center, which has features of traditional Mediterranean architecture. Verde Molino, which sits on a 25,000-square-meter construction site, will have a center of 11,000 square meters. The shopping center, which is to be comprised of a total of 122 stores, will open in September.

Verde Molino literally means "green windmill" and there are bars and restaurants in the windmill part of the complex. Verde Molino is comprised of six separate streets named Manolya, Orkide, Leylak, İris, Nilüfer and Ortanca.

Source: http://www.turkishdailynews.com.tr/article.php?enewsid=111648

Project website: http://www.verdemolino.com.tr/

http://img172.imageshack.us/img172/8311/verdemolinonw3.jpg

exellency
August 6th, 2008, 09:41 AM
Zorlunun projesi daha önce verilen bu projemi olacak..yoksa aşağıdaki diğer proje mi? sanırım daha önce görmemiştim bunu..

http://img168.imageshack.us/img168/4637/dpers05su0.jpg

B199 İstanbul Residences

http://img.fotoambar.com/img/0/56986186cd909c33e222c67b7e04b48a.jpg

http://img.fotoambar.com/img/0/12dd173dadf9bc41e46320f438e84afd.jpg

Onur
August 6th, 2008, 03:41 PM
^^ Zorlu'nun projesi tasarım aşamasında olduğundan kesin bir sonuç yok.

www.sercan.de
August 6th, 2008, 03:44 PM
bu güzelmis yav
vancouver yada miamideki residencelr gibi

l'eau
August 6th, 2008, 04:00 PM
ben ikinci projeyi daha çok beğendim.

Jakob
August 6th, 2008, 04:05 PM
MAÇKA PALAS RESTORASYONU

http://i26.photobucket.com/albums/c102/jakob_zh/b_0030602.jpg

http://i26.photobucket.com/albums/c102/jakob_zh/b_0030603.jpg


Macka Palas is definately U/R! I took the following fotos last summer and it still was under reconstruction. You can see the walls, the top, the construction details in the middle of the building and the construction workers. Recording to the webpage, it's going to be completed in August:

http://i55.photobucket.com/albums/g154/zh_jakob/Izmir%20Istanbul%2007/Izmir_Istanbul_07_1057.jpg

http://i55.photobucket.com/albums/g154/zh_jakob/Izmir%20Istanbul%2007/Izmir_Istanbul_07_1058.jpg



In the following picture, which was taken this summer, you can see the backside facade getting restaured:

http://aycu20.webshots.com/image/47579/2002058236831734899_rs.jpg

l'eau
August 6th, 2008, 04:26 PM
^^sizin gökdelen bölgenizde bir sürü apartman var.gelecekte bunları yıkıp yerine gökdelen mi yapıcaksınız?(siz:istanbullular:D)

Farmir
August 6th, 2008, 04:45 PM
According to Ocan at www.wowturkey.com, construction ativities had started on Ozdilek plot (ex-Roche pharmaceutical factory). Source - Özdilek Tower - Roche'nin 4. Levent'teki dev arsası (http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=3908&start=80)

If anyone here knows, what exactly is going on on the plot?

ghost rider
August 6th, 2008, 04:45 PM
http://img.fotoambar.com/img/0/12dd173dadf9bc41e46320f438e84afd.jpg

Bu güzelmiş bunu yapsınlar

Farmir
August 6th, 2008, 04:48 PM
According to Ocan at www.wowturkey.com, construction ativities had started on Ozdilek plot (ex-Roche pharmaceutical factory). Source - http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=3908&start=80

If anyone here knows, what exactly is going on on the plot?

exellency
August 6th, 2008, 04:51 PM
Katılıyorum ikinci daha güzel..Başka bir görüntüsü:

http://img.fotoambar.com/img/0/eafa731c94e2670183de1d55d7eb4adc.jpg

Kuvvaci
August 6th, 2008, 04:54 PM
I like it :okay:

www.sercan.de
August 6th, 2008, 04:57 PM
nereden buluyorsun bu resimleri :)
daha varsa yolla :D

exellency
August 6th, 2008, 05:00 PM
http://www.oncuoglu.com.tr/

www.sercan.de
August 6th, 2008, 05:06 PM
ok
oldu

exellency
August 6th, 2008, 05:10 PM
düzeldi şimdi..biraz önce açılmıyodu :)

System_Halted
August 9th, 2008, 08:30 PM
Bunlar yapılmayacak projeler bana kalırsa.. LOFT 2 yapılıyor zaten ve böyle değil. Bunlar öneriler.. Yazık olmuş ikinciye..

Bir de tatildeyken Haber-Türk'te son dakikada bir haber gördüm, ne olduğunu anlamadan bitti, bir Arap iş adamı 22 villa almış Türkiye'den bir de 50 katlı gökdelen yapacakmış gibi birşeyler okudum, nedir ne değildir bilen var mı?

l'eau
August 9th, 2008, 08:58 PM
^^hangi kanalda gördün?aym pireti şur yazıyodur kanalın sitesinde.

DU999
August 9th, 2008, 09:28 PM
Bunlar yapılmayacak projeler bana kalırsa.. LOFT 2 yapılıyor zaten ve böyle değil. Bunlar öneriler.. Yazık olmuş ikinciye..

Bir de tatildeyken Haber-Türk'te son dakikada bir haber gördüm, ne olduğunu anlamadan bitti, bir Arap iş adamı 22 villa almış Türkiye'den bir de 50 katlı gökdelen yapacakmış gibi birşeyler okudum, nedir ne değildir bilen var mı?

Sudi Arabistanli el Kadi, basbakanin "ona kendim kadar inanirim" degidi adam
benimde duydugum haber galiba Bolu da villalar almis. ama Istanbul icin degil, Ankaradan arsa istemis. ama büyüksehir simdiye kadar cvp vermemis. Türkiyeden mal alma izni yoktu bir ara, Amerika terröre para yatiriyor demisti. Ama adam Türkiyeden vaz gecmiyor denildi haberde, o haber mi?

l'eau
August 9th, 2008, 09:49 PM
^^boludan mı!!
desenize güzel yedigölleri ve ormanları ziyan edicek!

System_Halted
August 10th, 2008, 09:49 AM
Sudi Arabistanli el Kadi, basbakanin "ona kendim kadar inanirim" degidi adam
benimde duydugum haber galiba Bolu da villalar almis. ama Istanbul icin degil, Ankaradan arsa istemis. ama büyüksehir simdiye kadar cvp vermemis. Türkiyeden mal alma izni yoktu bir ara, Amerika terröre para yatiriyor demisti. Ama adam Türkiyeden vaz gecmiyor denildi haberde, o haber mi?
Evet galiba bu haber.. Hatta Ankara'da falan yazıyordu ama ben hükümetle görüşmek için diye düşündüm. İstanbul değil de Ankara'ya yatırım yapmak istemesi ilginç... Ama adam karanlık bir kişilik fazla umutlanmayalım o zaman.

reignman
August 10th, 2008, 03:43 PM
Bunlar yapılmayacak projeler bana kalırsa.. LOFT 2 yapılıyor zaten ve böyle değil. Bunlar öneriler.. Yazık olmuş ikinciye..

Bir de tatildeyken Haber-Türk'te son dakikada bir haber gördüm, ne olduğunu anlamadan bitti, bir Arap iş adamı 22 villa almış Türkiye'den bir de 50 katlı gökdelen yapacakmış gibi birşeyler okudum, nedir ne değildir bilen var mı?

O resimlerin loft2 ile alakası yok ki, loft 2 tekfenin arkasında yapılıyor, bu resimlerdeki arazi cadde üzerinde.

System_Halted
August 10th, 2008, 06:01 PM
Haklısın dikkatli bakmamışım.

icy
August 13th, 2008, 03:39 PM
TOKİ İstanbul’a tema park yapımı için ihaleye çıkıyor

Ankara’da tema park yapımı için ayrılan Ballıkuyumcu’daki arazinin satışı amacıyla düzenlenen ihalede araziye alıcı çıkmazken, Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul’da tema parkı yapımı için ihaleye çıkıyor.
Ankara - TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, geçen hafta ABD’de yaptığı temaslarda, firmaların İstanbul Halkalı’da tema park yapımı işine büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Bir hafta içinde ihaleye çıkıyoruz" dedi.

Bayraktar, İstanbul’da tema parkının Halkalı’daki eski çöplük alanının bulunduğu 1,5 milyon metrekare alanda kurulmasının planlandığını belirterek, "ABD’de yaptığım görüşmelerde firmalar konuya büyük ilgi gösterdi. Ben orada tema parkını yaptırmak için üstüne para alacağım. Halkalı’daki bu yer çok kıymetli. Ben aslında Ankara’ya öncelik veriyordum. Ama müşteriler İstanbul’daki projeye daha fazla ilgi gösterdi" diye konuştu.

Ankara’da tema park alanı olarak ayrılan Ballıkuyumcu’daki 3,8 milyon metrekarelik arazinin satışı için açılan ihalede alıcı çıkmamasını da değerlendiren TOKİ Başkanı Bayraktar, projeye ilişkin çalışmaların devam ettiğini, yeni açılacak ihalede kim kendilerine uygun teklif verirse ona satacaklarını söyledi.

Ankara’da tema parkı kurmak için 3 yıldır çalışmaları sürdüren Tema Parkı Ortak Girişim Grubu, TOKİ’nin uyguladığı politika yüzünden, arazinin satışına ilişkin ihaleye girmeyeceğini duyurmuştu.

Firma, Ankara’da tema parkı yapımı için arazi arayışını sürdürüyor.

ABD’de Dünya Bankası yetkilileriyle görüştüğünü ve 1 milyar dolar kredi sağlanması konusunda anlaşma sağlandığını bildiren Bayraktar, ancak kredinin kullanımı için Hazine garantisi gerektiğini, bu konuda çalışmalar yapıldığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

A theme park for Istanbul also...in Halkalı?

Kuvvaci :D

l'eau
August 13th, 2008, 05:07 PM
tema park ne?

icy
August 13th, 2008, 05:14 PM
eğlence parkı..disneyland yada paramount gibi vs..kısaca mega lunapark


İstanbul’a Bilişim Vadisi kurulacak


Taksim-Maslak hattında kurulması planlanan Bilişim Vadisi için düğmeye basıldı. Bilgi ve iletişim telekomünikasyon, bio-teknoloji, nano-teknoloji, nöro-teknoloji sektörlerine öncelik verilecek

TÜRKİYE’NİN Avrupa Birliği’nin (AB) bilişim üssü olması rüyasının gerçekleşmesi için ilk adımlardan biri atıldı. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na fizibilite çalışmaları için 450 bin YTL ödenek ayrılmasını kararlaştırdı. Yatırım programında yer alan ve “Bilişim Vadisi”nin kurulmasıyla görevlendirilen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın, onayın ardından bu konudaki çalışmalarına başladığı öğrenildi.

Bilişim Vadisi’nin, İstanbul’da Taksim-Maslak hattında kurulması planlanıyor. Bu hat öncelikli alanlar içinde telaffuz ediliyor. Kurulacak bilişim vadisi için, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla arazi tahsisi yapılacak. Vadide 30 yıl süreli bir işletmeci şirket kurulacak ve vadide bilgi ve iletişim, telekomünikasyon, bio-teknoloji, nano-teknoloji, nöro-teknoloji sektörlerine öncelik verilecek.

Finansman sorunu

Vadi için öngörülen gelecek planlamasında, Türkiye’nin, yazılım ve servis sektörünün, donanım sektörünün gerisinde kaldığı, bu nedenle, yazılım ve servis sektörünün gelişimi için ciddi bir strateji çizilmesinin hedeflendiği de vurgulanıyor.

Bu arada, Bilişim Vadisi için öncelikle 50 bin metrekarelik bir alan öngörülüyor. Ancak gelecek yıllarda ortaya çıkabilecek talep artışının göz önüne alınarak, arazinin 500 bin metrekarelik kapalı alana imkan verecek bir şekilde tasavvur edilmesi planlanıyor. Arazinin Milli Emlak gibi kamu kurumlarının elindeki mevcut alanlardan birinin işletmeci şirkete 30 yıllığına geçici olarak terkiyle yaratılması hedefleniyor.

Diğer yandan, finansman için de, kamu kaynaklarından yararlanılması, vadinin işletmeye geçtikten sonra elde edeceği kira ve benzeri gelirlerle, çeşitli fonlardan kaynak aktarımı, Dünya Bankası kredileri gibi alternatifler üzerinde duruluyor.

Dev sektör

Öte yandan, yapılan hesaplamalara göre, 2008 yılında bilişim sektörü pazarı, 4 milyar 490 milyar dolar donanım, 548 milyon dolar yazılım, 768 milyon dolar da servis hizmetleri olmak üzere toplam 5 milyar 806 milyon dolar olacak.

Gelecek 2009 yılında donanım 5 milyar 189 milyon dolar, yazılım 609 milyon dolar, servis hizmetleri de 865 milyon dolar olmak üzere, yıl sonu ulaşılacak rakam 6 milyar 663 milyon dolar. 2010 yılında toplamda 7 milyar 562 milyon dolarlık pazarın, 5 milyar 934 milyon doları donanım, 671 milyon doları yazılım, 957 milyon doları da servis hizmeti olarak tahmin edildi. 2011 yılı için ise donanımda 6 milyar 541 milyon dolar, yazılımda 738 milyon dolar, servis hizmetlerinde de 1 milyar 88 milyon dolar öngörülerek pazar büyüklüğünün, 8 milyar 367 milyon dolara ulaşması bekleniyor. 2012 yılı için hesap edilen pazar büyüklüğü ise 12 milyar dolar düzeyinde hesaplandı.

Tercuman

taksim-maslak arasında hangi arazi var bunların sığacağı kadar?

l'eau
August 13th, 2008, 07:24 PM
:blah::blah:blah:
hiç birinin yapılmayacağına 5 dolarına bahse girerim:D

icy
August 14th, 2008, 07:23 AM
4 büyük ABD'li şirket, TOKİ için tema parkı tasarlayacak

MENEKŞE ATASELİM

Ankara'da yapılması planlanan tema parkı projesini İstanbul Halkalı'ya kaydıran TOKİ, aralarında Disneyland'ın tasarımcısı VisionMaker, ERA, Sea World ve Six Flags'in de bulunduğu dev Amerikan şirketleriyle görüşüyor..

Ankara'da tema parkı yapımı için Ballıkuyumcu'daki arazisini satışa çıkaran ancak talep görmeyen TOKİ, projeyi İstanbul'a kaydırdı. Halkalı'daki 1.5 milyon metrekarelik alanda yapılması planlanan tema parkı ile ABD'li 4 büyük firma ilgileniyor. Disneyland'in tasarımcısı VisionMaker, ERA, Sea World ve Six Flags gibi, dünyaca ünlü tema parklarının proje tasarım ve yönetimini üstlenen firmalar, İstanbul'da yapılacak proje için taslak hazırlayacak. Firmalar, Halkalı'daki arsaya uygun konseptlerini proje tasarımı ve yönetim biçimi bakımından oluşturup TOKİ ile paylaşacak. TOKİ de arsayı ihale edecek. Daha sonra, ihaleyi kazanıp arsada hasılat paylaşımı modeli ile projeyi gerçekleştirecek firma, ABD'li şirketlerle buluşturulacak ve proje her iki tarafın da yapacağı görüşmeler neticesinde son halini alacak.

KONUT VE TİCARET ALANLARI

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, toplam 1.5 milyon metrekarelik arazide 1 milyon 189 bin metrekarelik alanın tema parka ayrıldığını, 79 bin metrekarelik alana 1.25 emsal oranı ile konut yapılacağını kaydetti. Bayraktar, 52 bin 177 metrekarelik kısmın da ticaret alanı olarak kullanılacağını belirterek, ihalenin 1 hafta içinde yapılacağını söyledi. Bayraktar, "Aslında Ankara'ya öncelik veriyordum; müşteriler İstanbul'daki projeyle daha çok ilgili. ABD'de yaptığımız temaslarda firmalar proje ile çok ilgilendiler. Araziye de yerli ve yabancı pek çok talip var" dedi. Halkalı'daki arazinin çok değerli olduğunu ve hasılat paylaşımı modeli ile ihale edileceğini aktaran TOKİ Başkanı, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Parkın içinde ticari üniteler, otel ve konaklama tesisleri, büfe, kafe, restoran, sinema, tiyatro, dinlenme ve eğlence merkezleri, hayvanat bahçesi, lunapark alanları, su parkı ve tüm bunları destekleyecek diğer fonksiyon yapıları yer alabilir. Uygulama ilçe belediyesinden onaylanacak avan projeye göre yapılacak. Parkın içinde yapı yüksekliği serbest ancak emsal 0.05." Bayraktar, bölgenin isminin Anadolu yakasındaki Ataşehir'in Avrupa yakasındaki karşılığı olarak 'Atakent' şeklinde değiştireceklerini kaydetti. Ankara'da tema park alanı olarak ayrılan Ballıkuyumcu'daki 3.8 milyon metrekarelik arazideki proje çalışmaların devam ettiğini de belirten Bayraktar, yeni ihalede kim uygun teklif verirse arsayı ona satacaklarını söyledi.

Sabah

Visionmaker, ERA, Six Flags, and Sea World will design the project..and one of their`s project will be the final project..

Theme park will be in Istanbul

emvey
August 14th, 2008, 09:26 AM
Arkadaşlar, Beşiktaşa doğru inerken, darphane taraflarında yeni bir inşaat var,yaklaşık 40-50 mt yüksekliğinde vinç var suan çalışan.Proje high rise mı low rise mı bilemiyorum, fırsat bulunca resmini çekip buraya aktaracağım.

Konuyla ilgili haberiniz var mı?

Leofold
August 14th, 2008, 11:14 PM
Otel diyorlardı? Ufak olacakmış.

emvey
August 15th, 2008, 08:47 AM
dün bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla Simpaş'ın genel merkezi olacakmış, ne kadar doğru bilemiyorum tabi..bu arada inşaat baya hızlı ilerliyor.

bu akşam fotoğraf çekmeyi planlıyorum.

Ejdera
August 20th, 2008, 03:39 PM
Trump Plaza

http://www.yesilinsaat.com.tr/gallery/Trump_Plaza/trump_plaza.php

to be announced soon .....

ynos21
August 20th, 2008, 06:35 PM
Zeytinburnu'nun 55 bin metrekaresi 'dönüşecek'


Kiptaş, Sümer Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. Proje kapsamında bin 38 konut yıkılıp yerine bin 536 konut inşa edilecek...

İstanbul'un pek çok bölgesinde kentsel dönüşüm projelerine başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu yöndeki çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. İBB'nin iştiraki Kiptaş, Zeytinburnu'nda "Zeytinburnu Sümer Mahallesi" kentsel dönüşüm projesiyle, 54 bin 415 metrekarelik alana konut yapacak. Satış ofisinin açılışında konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Sümer Mahallesi'nde en riskli alanların tespit edildiğini belirtti. Projenin 24 ayda tamamlanacağını dile getiren Topbaş, "Bölgede aralarda birkaç tane sağlam binalar kalıyordu. 'Bu binaları bırakıp diğerlerini yenilemek yerine yeniden bir şehir kuralım' dedik ve çalışmaları başlattık" diye konuştu. Zeytinburnu'nun en köklü yerleşimlerinden biri olduğu belirtilen Sümer Mahallesi'nde dönüşüm alanı olarak 63 bin 300 metrekarelik bölge alındı. Hali hazırda bin 38 konut ve 212 dükkanın bulunduğu bölgede, yüzde 43'lük orana karşılık gelen 536 adet bağımsız birimin deprem açısından risk taşıdığı dile getiriliyor.

Bin 536 konut yapılacak
Planlama alanı 54 bin 415 metrekare olarak belirlenen Sümer Kentsel Dönüşüm Projesi'nde toplam inşaat alanı, 167 bin metrekareyi bulacak. 292 adet 1+1, 790 adet 2+1 dairelerin bulunacağı projede, 432 adet 3+1 ve 22 adet 5+1 seçenekleri de olacak. Toplam bin 536 dairenin yer alacağı projede, 100 bin metrekare büyüklüğünde bir alışveriş merkezi de inşa edilecek. Konutlar teslim edilinceye kadar geçen yapım sürecinde bölgede ikamet edilebilecek.

http://www.arkitera.com/UserFiles/Image/news/2008/05/22/zeytinburnu.jpg


(kaynak: arkitera.com)

l'eau
August 20th, 2008, 08:06 PM
^^zeytin burnu tarihi bir yer değil miydi yaw:?

Gordion
August 20th, 2008, 08:27 PM
^^zeytin burnu tarihi bir yer değil miydi yaw:?

Tarihi yer olabilir ama deprem riski binalarla dolu. Bu projenin amaci curuk binalari yikip yerine daha saglamlarini yapmak

l'eau
August 20th, 2008, 08:54 PM
^^tabi aslına uygun olarak değil!!!
bildim mi???

Jakob
August 20th, 2008, 09:52 PM
I don't have any specific infos about this project. But as far as I remember, it's going to be a mall at Istiklal Avenue, right? Here we go with the shots from 16tg August:

http://i37.tinypic.com/fms66p.jpg

http://i35.tinypic.com/x38qv.jpg

Kuvvaci
August 20th, 2008, 10:11 PM
^^zeytin burnu tarihi bir yer değil miydi yaw:?

zeytinburnu tarihi bir yer değil... varoş... istanbulun en eski varoş semti...

Kuvvaci
August 20th, 2008, 10:12 PM
I don't have any specific infos about this project. But as far as I remember, it's going to be a mall at Istiklal Avenue, right? Here we go with the shots from 16tg August:

http://i37.tinypic.com/fms66p.jpg

http://i35.tinypic.com/x38qv.jpg

this is the project of BJK president... They are building it very secretly. I mean no, render, no info. Result will be a surpise and I am afraid to meet a bad surprise.

l'eau
August 20th, 2008, 10:12 PM
^^hmmm..burdaki basmane gibi sanırım:D
^^

Gordion
August 20th, 2008, 10:33 PM
^^tabi aslına uygun olarak değil!!!
bildim mi???

Bu bolgenin %90 aslina uygun degil artik.

www.sercan.de
August 20th, 2008, 11:45 PM
BJKnin yeni stadi olmasin :D

Serdar Bilgilliden birseyler ögrense bare bu konuda

Kuvvaci
August 21st, 2008, 01:35 AM
BJKnin yeni stadi olmasin :D

Serdar Bilgilliden birseyler ögrense bare bu konuda
hahaha olabilir...:lol:

Bilgili zevk sahibi adamdır. Güzelden her konuda anlar. Zaten fotoğraf falan çeker. Hoş sevgililer edinir. Batılı zevkleri vardır.

Ya bu Demirören.. hiçbir şeyden anlamaz. Tarih bilgisi bile sıfır.

Joya
August 21st, 2008, 08:44 AM
Kaba inşaattan anladığım kadarıyla ön cephe cam giydirme olacak diye korkuyorum. Bu bir rezalet olur skandal olur. Çok da anlamam bu işlerden yanılıyorumdur umarım.

icy
August 21st, 2008, 03:59 PM
Edip İplik :

Akın, "Zeytinburnu'nda sahip olduğum araziye uzun zamandan beri bir şeyler yapmak istiyordum. Tekstilbank'taki hisselerimi devrettikten sonra bu işi çok sevdim ve bu konuda daha da büyümek istiyorum" dedi.

Zeytinburnunda proje?

emvey
August 22nd, 2008, 08:33 AM
Türksat, altın gibi kıymetlenen Ümraniye arsasını satışa çıkardı

Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ?(Türksat), İstanbul Ümraniye’de, Tepeüstü mevkiindeki konut ve ticaret alanı imarlı 84 dönüm arsasını KDV hariç 150 milyon YTL muhammen bedel üzerinden satışa çıkardı.


Halen üzerinde Ümraniye PTT Müdürlüğü olan arsa, Ümraniye Carrefour, Nobel İlaç ve Avivasa Sigorta’ya komşu bir konumda yer alıyor. TEM otoyolu ile TEM-Çamlıca otoyolunun köşesinde yer alan arsanın yanında Antrium Residence, Dora Park gibi lüks konut siteleri ve TEB Genel Müdürlüğü bulunuyor.

Metrekaresi 1785 YTL
Bulunduğu bölgede son boş parsel olan Türksat arsasının metrekaresi, açıklanan muhammen bedele göre 1785 YTL’ye geliyor. Son yıllarda bölgenin çok hızlı geliştiğini belirten uzmanlar, açık artırmada bu fiyatın kat kat üstünde tekliflerin gelmesi gerektiğini ifade ediyorlar.
TEM otoyolunun Ümraniye-Şile yolu kavşağında yer alan Tepeüstü, son yıllarda inşa edilen lüks konut projeleri ve alışveriş merkezleriyle hızla gelişiyor. Bölgede Kiptaş’ın Yeşil Vadi Konakları, Ağaoğlu’nun My Town siteleri ile Meydan alışveriş merkezi ve Ikea yer alıyor.

İhale 11 Eylül’de
Halen inşaatı devam eden Buyaka adlı konut ve alışveriş merkezi projesinin yanı sıra bölgede Doğan ve Maya gruplarının da arsaları bulunuyor. Bayer, Casper, Renault ile Sony’nin de genel müdürlükleri de bölgede yer alıyor.
Türksat’ın satışa çıkardığı arsanın şartnamesi ve ayrıntılı bilgiler 27 Ağustos’tan itibaren Ankara’daki Türksat Bina ve Tesisler Müdürlüğü’nden alınabilecek. İhale 11 Eylül günü saat 15.00’te yapılacak. Teklif mektupları ihale günü saat 12.00’ye kadar verilebilecek.
İhale şartnamesine göre arsanın tapudaki takdiyatı alıcı tarafından aynen kabul edilmiş sayılacak. İhalenin kesinleşmesinden sonra ihale uhdesinde kalanlar satış şartnamesine aykırı bir talepte bulunamayacaklar.
Satış nedeniyle oluşacak bütün vergi, resim harç, ilan giderleri, tapu harçları, alım satım giderleri, KDV gibi ödenmesi gereken her türlü giderler alıcıya ait olacak ve alıcı tarafından kanuni süresinde ödenecek.

icy
August 29th, 2008, 10:49 AM
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Belediyesi ve TOKİ’nin işbirliğiyle yenileme alanı ilan edilen her iki mahalledeki yapıların yerine, “Sulukule Projesi” kapsamında 620 ev ve bir otel ile ticaret, kültür ve eğlence merkezi yapılacak.
Milliyet

Kuvvaci
August 29th, 2008, 10:56 AM
En önemli haberlerden biri... TV'de duydum, sevindim valla.

çarpık yapılaşma olan bölgelerde, binaların beyaza boyanma zorunluğu olacak :ok: İlk başlanacak bölge ise Şişli ilçesi.

En azından varoşlarımız sonunda belli bir Atina görüntüsüne kavuşacaklar. En sonunda naladılar, beyaz badananın çarpık yapılaşmayı nisbeten kamufle ettiğini...

emvey
August 29th, 2008, 11:46 AM
evet hızlı ve mantıklı çözümlerden biri, başka türlü başa çıkmak düzeltmek çok zor..peki çatılar ne olacak?çatısı olmayan evler?

icy
August 29th, 2008, 11:57 AM
En önemli haberlerden biri... TV'de duydum, sevindim valla.

çarpık yapılaşma olan bölgelerde, binaların beyaza boyanma zorunluğu olacak :ok: İlk başlanacak bölge ise Şişli ilçesi.

En azından varoşlarımız sonunda belli bir Atina görüntüsüne kavuşacaklar. En sonunda naladılar, beyaz badananın çarpık yapılaşmayı nisbeten kamufle ettiğini...

boyansın bencede..bir çok semtte binalar astarlarıyla çok çirkin duruyor..

Kuvvaci
August 29th, 2008, 12:09 PM
evet hızlı ve mantıklı çözümlerden biri, başka türlü başa çıkmak düzeltmek çok zor..peki çatılar ne olacak?çatısı olmayan evler?

keşke bütün çatıları sökseler varoşlarda... Dedim ya Atina görntüsü oluşturacaklar diye.

emvey
August 29th, 2008, 01:13 PM
keşke bütün çatıları sökseler varoşlarda... Dedim ya Atina görntüsü oluşturacaklar diye.

evet çok güzel olur bence de..başka çaremiz yok gibi

Kuvvaci
August 29th, 2008, 01:22 PM
^^ valla şöyle bir görntü bizim varoşlarda fena durmazdı. Bağcılar keşke böyle gözükse, yada fikirtepe falan
http://i25.photobucket.com/albums/c94/gm2263/Athens%20Skyscrapers%20and%20Modern%20Architecture%204/Athens-Ampelokipineighbourhoodsf-1.jpg
http://i25.photobucket.com/albums/c94/gm2263/Athens%20Skyscrapers%20and%20Modern%20Architecture%204/Athens-Ampelokipineighbourhoodsfrom.jpg
http://i25.photobucket.com/albums/c94/gm2263/Athens%20Skyscrapers%20and%20Modern%20Architecture%204/Athens-Ampelokipineighbourhoodsf-2.jpg

byez bir görntü ve sürekli yatay ritim sağlayan balkonlar ve kırmızı çatı yok. bizim varoşlardan daha iyi.

Jünyus Brütüs
August 29th, 2008, 02:12 PM
ben çatıların kalmasını tercih ederim açıkçası.. bizim varoşlarda çatı olmasa hindistan gibi gözükecek ama beyaza boyamak güzel bi fikir hatta pencerelerin kenarlarınada pastel çerçeveler ve balkonlarada pastel renkte brandalar bayağı bir kurtarır görüntüyü

System_Halted
August 29th, 2008, 02:53 PM
RESİMLER ÇOK İĞRENÇ.. :puke:

Kiremit çatılar kesinlikle daha iyi.. Düz çatılar çok daha varoş gözüküyor. Kiremit çatılar daha iyi gösteriyor.

Öte yandan kesinlikle beyaz renk çok şeyi kurtarıyor.. Atinayı kurtardığı gibi... Geçen gün Mamak'a yolum düştü, tepelerdeki gecekondular hep beyaz boyalıydı, bir de yeşillik çok olunca güzel görünüyordu, sanki büyükçe bir köy gibi.. Öte yandan rengarenk olanlar berbat ötesi..

Bir de tabi ağaçlar var.. Ankara'nın kış fotolarının çok kötü ama yazın güzel gözükmesinden de belli oluyor zaten önemleri.

Ejdera
August 29th, 2008, 04:41 PM
Emaar, Libadiye için 5 mimardan teklif aldı


Emaar Türkiye, Toskana Vadisi projesinin ardından ikinci yatırımı olan Libadiye projesi için uluslararası 5 mimarlık şirketinden teklif istedi.

Emaar Türkiye’nin, Libadiye’deki arazisi için proje tasarlayacak olan mimarlık şirketleri Foster and Partners ve Skidmore, Owings and Merrill LLP, Cesar Pelli, Frank Owen Gehry ve Jean Nouvel olarak belirlendi. Libadiye projesinin, dünya çapında bir proje olacağını dile getiren Emaar Türkiye CEO’su Ozan Balaban “Her projemizde, her zaman en iyiyi hedeflediğimiz için, Libadiye’de dünyaca ünlü mimarlarla görüşüp proje tekliflerini iletmelerini istedik. Şimdi gelecek olan teklifleri bekliyoruz. Dünyada öyle binalar vardır ki, sadece o binaya özel turistik geziler yapılır. O şehrin dünyaya tanıtımına katkıda bulunur. Bu projede de hedefimiz bu” dedi.



http://www.mimdap.org/w/?p=6470

Ejdera
August 29th, 2008, 04:52 PM
Haydarpaşa Manhattan’ için ilk adım atıldı

18 Temmuz 2008

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hükümet tarafından hazırlanan ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çeken “Haydarpaşa Manhattan” projesi için Haydarpaşa Garı ve çevresini kapsayan 110 hektarlık alan için ilk ihaleyi açtı.

Kamuoyunun büyük tepki gösterdiği proje, 2004 yılında gündeme geldi. 17 Eylül 2004’te kabul edilen 5234 sayılı “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un Geçici 5. maddesiyle, Haydarpaşa ve çevresiyle ilgili devir ve imar yetkilerini hükümet üzerine aldı.

Yapılacağı iddia edilen 70 katlı gökdelen otellerle Haydarpaşa’nın, gökdelenleriyle ünlü Manhattan’a benzeyeceği için kamuoyunca “Haydarpaşa Manhattan” adı takılan proje, uzun aradan sonra yeniden gündeme geldi. Bugüne kadar hükümetin bir projesi olarak bakılan işe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de önceki gün yaptığı ihaleyle dahil oldu. İBB Şehir Planlama Müdürlüğü’nün söz konusu işle ilgili ihale ilanında işin adı şöyle tanımlandı: “1/5000 ölçekli Haydarpaşa Gar, Liman ve Geri Sahası K.A.N.İ.P.(koruma amaçlı nazım imar planı) ve 1/1000 Ölçekli Haydarpaşa Gar, Liman ve Geri Sahası K.A.U.İ.P.’ye (koruma amaçlı uygulama imar planına Yönelik Analitik Etüdler, Danışmanlık ve 3-Boyutlu Kent Modelleme.”

İşin süresi 120 gün olarak belirlenen söz konusu ihale ilanında ayrıca alınacak olan hizmetin niteliği ve türü için de şöyle denildi:

“İBB sınırları dahilinde Haydarpaşa Gar, Liman ve Geri Sahasını Kapsayan 110 Hektarlık Alanda Özel Uzmanlık Gerektiren Araştırma İnceleme Etüd İşi.”

Belediyenin şartnamesine göre yüklenici firma, söz konusu iş için sekiz şehir plancısı, iki mimar, iki harita mühendisi, bir peyzaj mimar, bir sosyolog ve bir sanat tarihçisini bu iş için çalıştıracak.

İBB Basın Danışmanlığı yetkilileri ihale konusu işin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na ait olduğunu, yapılan bir protokol gereği ihaleyi İBB’nin yaptığını, ihale bedelinin bakanlık tarafından ödeneceğini söyledi.

Söz konusu işin tarafı olmadıklarını belirten yetkililer, açık ihaleye sadece, İBB’nin bir şirketi olan Bimtaş-Boğaziçi Peyzaj İnşaat Müşavirlik Teknik Hizmetler Sanayi Ticaret AŞ’nin teklif verdiğini, teklif zarfının ise teklif dosyası incelendikten sonra açılacağını söyledi.

Meslek odaları karşı çıkıyor

Haydarpaşa bölgesinde yapılacak projenin detayları bugüne kadar net olarak açıklanmadı. Meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları yetkililerin tatmin edici açıklama yapmasını isterken, projeyle birlikte Kadıköy ve Üsküdar’a gelecek yaklaşık bir milyon insanı bölgenin kaldırmayacağını, altyapının yetmeyeceğini, tarihi dokunun elden gideceğini savunuyor. Şehir plancıları yüksek ve geniş binaları içeren projenin, İstanbul’un silüetini ezeceğini, zeminin sağlamlaştırılması için çakılacak kazıkların bölgeyi tahrip edeceğini iddia ediyor.



http://www.mimdap.org/w/?p=9249

System_Halted
August 29th, 2008, 04:56 PM
Libadiye neresi?

Ejdera
August 29th, 2008, 05:05 PM
Libadiye neresi?

Üsküdar yakınında

www.sercan.de
August 29th, 2008, 05:11 PM
Yahu hala haydarpasa Manhatten diyorlar yav
:ohno:

Kuvvaci
August 29th, 2008, 05:24 PM
şehri mahfedicekler, gerçekten mahfedicekler ... içim kan ağlıyor...

icy
September 1st, 2008, 05:05 PM
İstanbul’da en büyük arsa satışının yakında Anadolu Yakası’nda Göztepe’de bulunan DMO arazisinde yaşanacağını belirtiyor. TOKİ ve Özelleştirme İdaresi’nin sözkonusu arsayı ve yan parselleri satışa hazırlamak için son rötuşları yaptığını kaydeden emlak uzmanları “Burası İstanbul’da 300 dönüm ile en büyük satış olacak. Diğer boş araziler de birleştirilebilirse ortaya 500 dönümlük bir arsa satışı çıkar” diyor.

80 dönümle başladı, 300 dönüme çıktı

- Öncelikle DMO’nun 80 dönüm üzerine kurulu bölge müdürlüğü ve ona bağlı basım müessesesinin satışı planlanmıştı. Ardından sözkonusu arsaya yandaki Karayolları’na ait arazi de eklendi ve ortaya 300 dönümlük bir arsa çıktı. Bölgede bir adet trafik muayene istasyonu ve Belediye’ye ait boş atıl araziler bulunuyor. Şayet bu araziler de projeye dahil edilirse ortaya 500 dönümlük bir büyüklük çıkacak. Sözkonusu arazi E-5 bağlantı noktasının hemen dibinde. Marmaray projesi de arsanın değerini artırıyor. TURYAP Endüstriyel Emlak ve Arsa Departmanı sorumlusu Hakan İsmetoğulları, arazinin İstanbul’daki en büyük araziler arasında kaldığını söyledi. İsmetoğulları, “Burası güzergah bakımından önemli bir noktada. E-5 üzerinde ve köprü bağlantısı olması da cazip hale getiriyor. Metrekaresi 3 bin dolardan daha aşağıya olmaz. 300 dönümde en az 1 milyar dolarlık satış gerçekleşir. İstanbul’un bundan başka merkezde bu kadar büyük arsası yok” dedi.
Vatan

www.sercan.de
September 2nd, 2008, 04:36 PM
Yeni gökdelenlere helikopter konacak


Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 'Her Gökdelene Bir Heliport' projesi, inşaat sektörünü harekete geçirdi. İstanbul'un yeni gökdelenlerinin hemen hepsine helikopter pisti ekleniyor..

İstanbul'daki gökdelen sayısı her geçen yıl artıyor. Art arda podyuma çıkan projelerin formları da gittikçe değişiyor. Hatta, görünen o ki, yüksek binaların artışı, yakın gelecekte İstanbul'un ulaşımında da rol oynayacak. Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılılık Genel Müdürlüğü'nün başlattığı 'Her Gökdelene Bir Heliport' projesi, planlama aşamasındaki projeleri şimdiden etkiledi. Binalarda yaşanacak yangın benzeri olaylara zamanında müdahale edilebilmesi, afetlerde kurtarma çalışmalarına destek sağlanması, günlük hayatta helikopter taşımacılığının aktif olarak kullanılması amacıyla başlatılan projeyi yorumlayan inşaat sektörünün patronları, yeni gökdelenlerine heliport (helikopter pisti) ekleyeceklerini açıkladılar. Hatta, bazıları bunu çok daha önce düşündüklerini dile getirdiler.

1 milyon dolarlık masraf
Peki, bir gökdelene heliport eklemek ne kadarlık bir maliyet yükü getiriyor? Bu sorunun cevabını Kanyon'un ofis binasına heliport inşa eden Timsan Turizm İnşaat'ın Yöneticisi Mehmet Kabasoğlu'ndan aldık. Kabasoğlu, heliportların ortalama 1 milyon dolara mal olduğunu bilgisini verdi. Bu fiyatın pist büyüklüğü, bina yüksekliği, yangın söndürme ve elektrik sistemleri gibi etkenlere bağlı olarak değiştiğini dile getiren Kabasoğlu, "Gelecek yıl bize gelen talebin ciddi biçimde artmasını bekliyoruz" dedi. Ancak bir konuya dikkat etmek gerekiyor: Bitmiş gökdelenlere heliport yapmak, o yükseklikte vinç bulup bulamamanıza bağlı. Çünkü bitmiş binalarda kule vinç kullanılamıyor. Zaten manzaraya göre, artık yapılan hemen her yeni gökdelenin artık heliportu da olacak.



Türkiye'de 650 pist olması gerekiyor
Aşçıoğlu İnşaat Başkanı Yaşar Aşçıoğlu:..

Fulya'daki Selenium Twins'te helikopter pisti var. Rahmi Koç'un buradan konut almasının en önemli nedenlerinden biri de bu. İstanbul'da ulaşım açısından helikopter çok önemli. Acil durumlar için de bu pistlere ihtiyaç var. Türkiye'de 650 heliporta gerek duyuluyor. İstanbul'da bu sayı, 10 civarında. Projelerimize heliport yapacağız. Bunun için inşaat aşamasında kolonları büyütmek gerekiyor. Bu da 100- 150 bin dolarlık ek yük demek."


http://www.sabah.com.tr/em/haber,2083A628D0984D4B85F8CCEEA46BA668.html

grenoblecity
September 2nd, 2008, 08:21 PM
From http://www.gadarchitecture.com

iST Office Park
Client
Bekay Property Partners
Location
Beylikduzu, Istanbul

http://www.gadarchitecture.com/project_image/image/1114/01.jpg?1217678008

Kuvvaci
September 2nd, 2008, 09:30 PM
another copy paste :ohno:

Artagun
September 2nd, 2008, 09:41 PM
Bu proje kartaldakinin aynisi deil mi? Mimar olmak kolay ya... ctrl+c, ctrl+v... isin bitti, indir cebe paralari... :D

Ejdera
September 2nd, 2008, 09:41 PM
Ataköy Shopping Center - u/c



http://img152.imageshack.us/img152/8320/cam01sh9.jpg

http://img54.imageshack.us/img54/7876/cam03kf5.jpg

http://img263.imageshack.us/img263/7239/cam04lt5.jpg

Kuvvaci
September 2nd, 2008, 09:42 PM
aynısı... :(

Onur
September 3rd, 2008, 12:59 AM
another copy paste :ohno:

Bu proje kartaldakinin aynisi deil mi? Mimar olmak kolay ya... ctrl+c, ctrl+v... isin bitti, indir cebe paralari... :D

Copy-paste derken Edip-İplik ve Trump Mecidiyeköy'den mi bahsediyorsunuz?

Kartal binalarına pek benzetemedim ben.

aladdin.nl
September 3rd, 2008, 01:12 AM
Copy-paste derken Edip-İplik ve Trump Mecidiyeköy'den mi bahsediyorsunuz?

Kartal binalarına pek benzetemedim ben.

Dumankaya insaatin Kartaldaki,Dumankaya Vizyon Projesine benziyor.
( Internetten anlamadigim icin resmi kopyalayamadim)

SnowPower
September 3rd, 2008, 12:30 PM
Ataköy Shopping Center - u/c
http://img152.imageshack.us/img152/8320/cam01sh9.jpg


Beğenmedim. :ohno:

emvey
September 3rd, 2008, 04:20 PM
bence fena değilde, Avrupa yakasındaki kaçıncı AVM artık bu ya?
Anadolu yakasında o kadar ihtiyaç varken, adım başı Avrupaya dikiyorlar...

mantar
September 3rd, 2008, 04:37 PM
Eğer bu 6. Kısımda yapılan ise inşaatı bitmek üzere olsa gerek. 1.5 ay önce kabası bitmişti çünkü. Galleria, Carousel, Atrium, Capacity ve Town Center'a yürünebilir mesafede aynı zamanda

Joelre
September 4th, 2008, 01:03 AM
Bu kadar alışveriş merkezine ne gerek var? Insan nereye gideceğini şaşırıyor yahu :runaway:

emvey
September 4th, 2008, 09:35 AM
Eğer bu 6. Kısımda yapılan ise inşaatı bitmek üzere olsa gerek. 1.5 ay önce kabası bitmişti çünkü. Galleria, Carousel, Atrium, Capacity ve Town Center'a yürünebilir mesafede aynı zamanda


aynen..şaka gibi

Jakob
September 4th, 2008, 09:17 PM
I totally forgot to post a foto of Tarabya Hotel I took during my trip in Istanbul: :)

http://i38.tinypic.com/34zeko6.jpg

grenoblecity
September 5th, 2008, 01:13 AM
http://www.tagoarchitects.com/

UMRANIYE HOUSING

Location:

Istanbul/Turkey

Start- Finish:

2007 - Project

http://www.tagoarchitects.com/graphics/residential/Umraniye/1.jpg

icy
September 5th, 2008, 03:49 PM
TOKİ, Ataköy'deki araziyi rekor bir fiyatla satışa çıkarıyor..

05 Eylül 2008 / 12:02

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Ataköy’de Dünya Göz Hastanesi ve Galleria Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu arazinin satışı için düzenleyeceği ihaleyi iptal etmesinin hemen ardından yanındaki araziyi 650 milyon YTL muhammen bedelle ihaleye çıkaracağını açıkladı. İstanbul’da bu kadar güzel başka bir arazi olmadığını dile getiren TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ilk kez satışa çıkartılan bu arazinin Ataköy Konakları’nın önüne gelen bölümü için yeşil alan şartı koydu. TOKİ, gazetelere verdiği ilanda, Bakırköy-Ataköy sahil şeridindeki 124 bin 980 metrekare büyüklüğündeki araziyi satışa çıkardığını duyurdu. Galleria’nın da içinde bulunduğu 139 bin 251 metrekarelik arazi için yapılacakken ’adrese teslim’ eleştirileri üzerine iptal edilen ihalede 450 milyon YTL asgari bedel belirlenmişti. 23 Eylül’de satışa çıkarılacak araziye, yarısı yeşil alan olarak ayrılmasına karşın, 650 milyon YTL muhammen bedel belirlendi.

Uzun sahil şeridi var

İlan duyurusuna göre, Ataköy Konakları ile Marmara Denizi arasında kalan 124 bin 980 metrekare büyüklüğündeki arsanın 68 bin metre karelik kısmı, sözleşmeye konacak özel madde ile park ve yeşil alan olarak düzenlenecek ve halkın kullanımına açılacak. Uzun bir sahil şeridine sahip arsanın bu bölümüne kapalı inşaat yapılamayacak. Atatürk Havalimanı’na 3 dakika mesafede, toplam inşaat alanı 249 bin 960 metre kare olarak belirlenen arsayı alan yatırımcılar üzerine otel, apart otel, gazino, marina, yat kulübü, alışveriş tesisleri, lokantalar, kongre tesisleri, akaryakıt satış üniteleri, sağlık kulübü, gösteri spor ve eğlence tesisleri kurabilecek. Ataköy sahil arsası satış ihalesi, TOKİ’nin Bilkent’te bulunan merkezinde 23 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek. Arsanın üzerini tamamen temizlediklerini ve imar planı sorunu da olmadığını dile getiren Bayraktar şunları söyledi: "Yerli ve yabancı yatırımcıların büyük ilgi göstermesini bekliyoruz. Halkalı’da yapılacak tema parkı ile ilgili ihaleye de gelecek hafta çıkmayı öngörüyoruz. TOKİ’nin kaynak sorunun çözmeye çalışıyoruz." Daha önce yaptığı açıklamada, Galleria’nın da üzerinde bulunduğu arazideki tesislerin yıllık ortalama 2 milyon 200 bin YTL kira getirisi bulunduğunu belirten Bayraktar kalan kira süresi olan 30 yıllık olarak düşünüldüğünde TOKİ’nin bu sürede en fazla 66 milyon YTL kira bedeli tahsil edebileceğine işaret etmişti. Oysa ihale muhammen bedel olan 450 milyon YTL’den gerçekleşse dahi, bu tutarın bugünkü güncel faizlerle 30 yıllık getirisinin yaklaşık 60 milyar YTL olduğunu vurgulayan Bayraktar, ihalenin iptalinden, hem kamunun hem de idarenin zarara uğradığını söylemişti.

haber3

Gordion
September 5th, 2008, 08:46 PM
http://i38.tinypic.com/34zeko6.jpg

Bu binada yarim yamalak yillardir bos duruyor.

berohero
September 6th, 2008, 12:01 PM
abi bu da yeni çıktı yamuk yumuk binalar bu ne baba ya adam akıllı yap mimari diyince yamukluık mu geliyo aklınıza?

Nuri1986
September 6th, 2008, 04:56 PM
Taşyapı'dan Bomonti'ye yeni proje geliyor

http://img.sabah.com.tr/2008/09/04/em/im/2AC2DCD0829AC94A9109C56Cr.jpg

Taşyapı, Bomonti'de yer alan 12 dönümlük arsasında yeni bir projeye başlayacak. Bir rezidans kulesi ve altında alışveriş merkezi inşa edecek olan Taşyapı'nın patronu Emrullah Turanlı inşaata bu yıl başlayacaklarını açıkladı. 40 katlı tek blok şeklindeki projede daire fiyatları ise 6 bin ile 10 bin dolar arasında değişecek.

Kuvvaci
September 6th, 2008, 05:03 PM
ooooo orada yeni bir bölge oluşuyor, anthill'den sonra şimdi de bu. en az 140 m falan o zaman bu proje.

Gordion
September 6th, 2008, 05:33 PM
Cok iyide artik alisveris merkezleride yapilmasa, Istanbul'da yeterince var artik.

Genç
September 6th, 2008, 05:38 PM
Excellent news! I'd say at least 160m :)

TheSkyIsTheLimit
September 6th, 2008, 06:37 PM
Tam nerede oluyor Bomonti? Uydu resminde gosterebilirmisiniz?

Densetsu
September 6th, 2008, 07:37 PM
^^Şişliye bağlı bir semt. Cluster'a yakın.

http://i37.tinypic.com/7122hd.jpg

Onur
September 6th, 2008, 08:11 PM
abi bu da yeni çıktı yamuk yumuk binalar bu ne baba ya adam akıllı yap mimari diyince yamukluık mu geliyo aklınıza?
Ona yamuk değil yuvarlak denir. İstersen yamuğun şeklini göstereyim.

Yuvarlaklık ta güzellik kılıyor. Burj Dubai, Sapphire, DoI gibi...

Kuvvaci
September 7th, 2008, 12:31 AM
Cok iyide artik alisveris merkezleride yapilmasa, Istanbul'da yeterince var artik.

valla boş ver. sahibi düşünsün. batarsa kendi batıcak.

TheSkyIsTheLimit
September 7th, 2008, 01:29 AM
^^Şişliye bağlı bir semt. Cluster'a yakın.

http://i37.tinypic.com/7122hd.jpg

Evet tsk. Cok iyi!

berohero
September 7th, 2008, 12:25 PM
89.sayfanın başından ortalarna kadar ki binalar
buna yamuk yumuk denmiyosa okey

www.sercan.de
September 7th, 2008, 01:19 PM
40 kat residence
140m olur

l'eau
September 7th, 2008, 06:39 PM
89.sayfanın başından ortalarna kadar ki binalar
buna yamuk yumuk denmiyosa okey

yamuktan kastın nedir??yani kutu gökdelenlerimi seviyosun, kutu gökdelenler iki-üç tane iyi oluyor ama fazlası iğrenç.

icy
September 8th, 2008, 02:58 PM
Kartal’da Kanyon gibi simge bir proje yapacağız

Ceo Erdal Karamercan Eczacıbaşı'nın yeni yatırımlarını anlattı

30 yıldır Eczacıbaşı Topluluğu’nda çalışan ve kendini ’aileden biri’ olarak gördüğünü söyleyen CEO Erdal Karamercan, önümüzdeki dönemde hayata geçirecekleri projeleri açıkladı. Karamercan, “İzmir’de yeni ilaç tesisi açacağız, Kartal’da Kanyon gibi simge proje yapacağız, Zekeriyaköy-Uskumruköy’de de farklı bir proje hayata geçireceğiz, Rusya’da seramik tesisi açacağız” dedi

Kanyon’dan sonraki gayrimenkul yatırımlarınız nasıl gidiyor?

Kanyon iyi bir yatırımdı. Şimdi Kanyon’un hemen yanındaki eski holding binamızı yeni ofis binası yapıyoruz. Ayrıca Zekeriyaköy-Uskumruköy’deki 300 dönüm arazimizde farklılık yaratan bir proje arayışındayız. Kartal kentsel dönüşüm projesi de var. Bu projenin İstanbul’un gurur kaynağı olacağına inanıyoruz. 300 dönümlük arazimizde estetik değerlerin ön planda olduğu Kanyon gibi simge bir proje üzerinde çalışıyoruz.



Vatan

Onur
September 8th, 2008, 07:48 PM
^^ İşbank'a ikiz getiremediler, bari onu yapsınlar.

Nuri1986
September 12th, 2008, 04:45 PM
VERY NEW & VERY BIG PICTURES OF SAPPHIRE.

http://www.panoramio.com/photos/original/14046506.jpg

http://www.panoramio.com/photos/original/14045197.jpg

http://www.panoramio.com/photos/original/14044986.jpg

http://www.panoramio.com/photos/original/14043884.jpg

System_Halted
September 12th, 2008, 07:08 PM
^^ WOOOW!! Giant photos, great update.. Thanks.. :okay:

But hotlinking would be a problem for slow computers. So I turned them into standard links.. Would it be a problem? ;)

Onur
September 12th, 2008, 08:58 PM
Thumbnails could be better.

Jakob
September 15th, 2008, 08:23 PM
I forgot to post fotos of The Four Seasons at Bosphorus Hotel:

http://i34.tinypic.com/25ap7nq.jpg

http://i34.tinypic.com/xpdmxv.jpg

http://i34.tinypic.com/2j0xo41.jpg

http://i35.tinypic.com/fnd0mw.jpg

http://i38.tinypic.com/23wpp2v.jpg

Genç
September 16th, 2008, 12:31 AM
Gorgeous!

System_Halted
September 16th, 2008, 12:39 AM
Thumbnails could be better.
Yeah but they are way too large for uploading to imageshack. ;) If you have time you can resize and put the thumbnails here.

Onur
September 16th, 2008, 11:50 PM
Yeah but they are way too large for uploading to imageshack. ;) If you have time you can resize and put the thumbnails here.

Just you need enough coding.

Ejdera
September 18th, 2008, 01:31 AM
http://www.emaar.com/Images/logo_emaar_tcm3-65.gif

Emaar´s second project after the Tuscan Valley in Büyükcekmece will be a Mixed-Use Development in the asian side of Istanbul.The details of the project being finalized with master-planning and other design accepts.But this is not all.Emaar plans to invest more than 10 billion dollars in the city in the next 5 years :cheers:

http://img98.imageshack.us/img98/6295/emaarit6.jpg

grenoblecity
September 18th, 2008, 10:28 AM
Halis Toprak'ın Libadiye'deki arazisini satın almıştı,inşallah sorun çıkmaz.

www.sercan.de
September 18th, 2008, 04:16 PM
is tuscan valley finished?

Ejdera
September 18th, 2008, 06:19 PM
It is almost finished.You see photos of buildings in the official Emaar Turkey website ====> www.emaar.com.tr

Ejdera
September 18th, 2008, 06:21 PM
Trump´s second project in Istanbul will be announced soon ===>

http://www.yesilinsaat.com.tr/tr/index.html

Trump Plaza

http://img177.imageshack.us/img177/597/trumpge0.jpg

icy
September 20th, 2008, 04:42 PM
PABETLAND'IN YERİNE YAPILIYOR

Ramada İstanbul Maslak projesi, Pabetland mağazasının yerine, 3 bin 200 metrekare alan üzerine 20 kat olarak inşa edilecek. Hoffman İnşaat Satış Müdürü Kaan Gerçek, İstanbul'da Maslak Ramada yatırımından sonra, benzer projelere imza atabileceklerini belirterek, "Hoffman İnşaat olarak projelerimizi kat karşılığı olarak yapıyoruz. Bundan sonraki projelerimiz için havaalanı bölgelerine ve Pendik'e bakıyoruz" dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/_np/2811/6462811.gif

Kuvvaci
September 22nd, 2008, 11:56 AM
Trump´s second project in Istanbul will be announced soon ===>

http://www.yesilinsaat.com.tr/tr/index.html

Trump Plaza

http://img177.imageshack.us/img177/597/trumpge0.jpg

I call it NEWS... :cheers:

Jakob
September 22nd, 2008, 10:36 PM
Kanyon Tower got a helicopter landing top:

http://i34.tinypic.com/23ru70p.jpg

meds
September 22nd, 2008, 10:45 PM
metrocity'nin sağındaki vinç ne için bileniniz var mı? :)

eastman
September 22nd, 2008, 10:52 PM
metrocity'nin sağındaki vinç ne için bileniniz var mı? :)

Levent LOFT 2

Gordion
September 22nd, 2008, 11:38 PM
Levent LOFT 2

Levent Loft 2 solda, sagdaki sanirim bombalanan binaya ait degilmi?

omercank
September 23rd, 2008, 12:18 AM
Eski HSBC binasi mi?? Hmmm. Olabilir aslinda, hemen yaninda gibi duruyo!

Genç
September 23rd, 2008, 12:40 AM
I can't tell if I 'dont mind' or if I really 'hate' the helicopter landing pad on top of Kanyon...hmm...

Onur
September 23rd, 2008, 09:43 PM
HSBC renovation has completed months ago.

Probably Zorlu or Eczacıbaşı's 200m tower.

Jakob
September 23rd, 2008, 09:46 PM
HSBC renovation has completed months ago.

Probably Zorlu or Eczacıbaşı's 200m tower.

Hayir. Metrocity Office Tower'in sag tarafindaki HSBC/BEKO binasi, sol tarafindaki Levent Loft 2. HSBC/BEKO binasi yeniden renovasyon altinda.

Gordion
September 23rd, 2008, 09:48 PM
HSBC renovation has completed months ago.

Probably Zorlu or Eczacıbaşı's 200m tower.

Can't be, its looks like this crane is in the front of Metro buildings, Zorlu or Eczacibasi will be built on the back.

Artagun
September 23rd, 2008, 11:24 PM
Bu proje hakkinda fikrimiz var miydi?
http://www.ak-koza.com/akkozaevleri.htm

Kuvvaci
September 24th, 2008, 12:31 AM
Kanyon Tower got a helicopter landing top:

http://i34.tinypic.com/23ru70p.jpg

very nice photo, though I didn't see helicopter landing top

Genç
September 24th, 2008, 12:34 AM
^^ Look for the crown-like structure on top of Kanyon...

System_Halted
September 24th, 2008, 01:12 AM
Bu proje hakkinda fikrimiz var miydi?
http://www.ak-koza.com/akkozaevleri.htm

Hayrola Artag, bayadır görmüyoruz sonra gelip bunu soruyorsun?? Ev mi alcan? :D

Artagun
September 24th, 2008, 01:27 AM
:) Yok etraftayim da cok seyrek mesaj atiyorum. Zamanim olmuyo... Isler acaip yogun bu aralar, bi de hatun kisi cok vaktimi aliyo... Bakin dikkatinizi cekerim, artik hatunlar demiyorum, hatun kisi diyorum... :D son 10 gundur monogam oldum... :) boole devam etmeyi planliyorum insalla. :) Bu arada evi tasidim falan filan derken, hic zaman yok...
Amerikanin bu ekonomik durumuyla ben istanbuldan evi birak, kopek klubesi bile alamam... Reklamini gordum de bu sitenin, sorim dedim... :) Onur'u da gonderdinis mi yoksa kendi BANNED mi yazmis avatarinin ustune?

Ejdera
October 1st, 2008, 12:50 AM
Some shopping malls


Akkom Merter

http://www.avmmfipartners.com.tr/images/p_merter.jpg

Ancora Istanbul

http://www.avmmfipartners.com.tr/images/p_goztepe.jpg

Kuvvaci
October 1st, 2008, 02:02 AM
what are their location? Are they vision projects?

Ejdera
October 1st, 2008, 08:48 AM
No Ancora Istanbul is the second project after Ancora Samsun.It is developed by Accteeum group.Acteeum group plans to built 6 Ancora Shopping Malls in Turkey : Istanbul,Samsun,Adana,Malatya,Tokat,Tarsus,Şanlıurfa,Kahramanmaraş

Location of Ancora Istanbul :

The site is strategically located at the Göztepe junction of the E-5 highway, in the heart of the Anatolian side of Istanbul, as such the property is easily accessible from most of the business and residential districts of the Anatolian side of Istanbul. Due to its elevation, the visibility of the site is perfect. The accessibility by car will be very good and the shopping center will also be directly connected to a metro station, a bus terminal and a spacious park-and-ride facility.

http://www.acteeum.com/index.php?cid=1&pid=436&projectid=139


Akkom Merter will be opened in 4rd Quarter of 2009

2009 yılının son çeyreğinde açılması planlanan Akkom Merter Alışveriş merkezi, 42000 metrekarede, 160 mağazanın hizmet vereceği, yaklaşık 1750 araçlık bir otoparka sahip bir AVM olarak E5 arazinin yanında yer alacaktır.

Ejdera
October 1st, 2008, 10:10 PM
Architects Chapman & Taylor

http://www.chapmantaylor.com/

http://img264.imageshack.us/img264/5218/acibademdb4.jpg (http://imageshack.us)
http://img264.imageshack.us/img264/acibademdb4.jpg/1/w955.png (http://g.imageshack.us/img264/acibademdb4.jpg/1/)

http://img264.imageshack.us/img264/5215/45dx1.jpg (http://imageshack.us)
http://img264.imageshack.us/img264/45dx1.jpg/1/w950.png (http://g.imageshack.us/img264/45dx1.jpg/1/)

Information about the project

http://img254.imageshack.us/img254/8530/23660976ld2.jpg (http://imageshack.us)

l'eau
October 1st, 2008, 11:54 PM
başık ve renderlar yeterli bilgi vermiyor bence.

daha fazla resim ve bilgi bulununcaya kadar yorum yapmıycam:D

Genç
October 2nd, 2008, 12:48 AM
Wooow! :okay:

Kuvvaci
October 2nd, 2008, 12:53 AM
Ejdera, daha önce de yazmıştım. Başlık açarken projenin durumunu (statue) bildiren kısaltmalar yazmalısın. Approved mı, Under construction mı, planned mı, yada sadece proje mi? App, u/c, falan diye. Daha falza bilgi varsa, (gökdelen başlıklarına örnek olarak bak) kat sayısı, yükseklik, spor tesisi ise kapasite falan yazmalısın.

Ejdera
October 2nd, 2008, 04:10 AM
Pendik Marina & Shopping Mall

http://img201.imageshack.us/img201/8628/pendikft7.jpg

http://img20.imageshack.us/img20/4224/pendik2li7.jpg

http://img442.imageshack.us/img442/1850/pendik3rk0.jpg

www.chapmantaylor.com

grenoblecity
October 11th, 2008, 04:02 AM
From yenisafak website:

İstanbul'a dev kule

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağaoğlu da, Galatasaray spor kulübünün Seyrantepe'deki Aslantepe projesine komşu arazide, Amerikalı bir şirketle birlikte, 450 metrelik (120 kat) İstanbul'un en yüksek binasını yapacaklarını bildirdi.

http://yenisafak.com.tr/Ekonomi/?t=10.10.2008&i=144016

Will be located in Seyrantepe next to turk telekom stadium and tasyapi project.

System_Halted
October 11th, 2008, 10:58 AM
^^ 120flrs and 450m ... :eek: Oh S*it! :D

Mimarlar odası savaş boyalarını sürmeye başlamıştır.. :D

Kuvvaci
October 11th, 2008, 11:46 AM
^^ 450 m... incredible. But I don't think the Chamir of Architectures can't do anything because there is nothing illegal there :D There is no any limitation at this area ;) also Taşyapı company will be built a tall tower too :banana:

l'eau
October 11th, 2008, 11:48 AM
From yenisafak website:



http://yenisafak.com.tr/Ekonomi/?t=10.10.2008&i=144016

Will be located in Seyrantepe next to turk telekom stadium and tasyapi project.

i would say hadi len:D

www.sercan.de
October 11th, 2008, 01:06 PM
120 * 3,5 = 420m
Yani 20mlik spire olabilir :D

System_Halted
October 11th, 2008, 01:11 PM
Olsun ya.. Güzel proje olsun, spirela olsun, 450 m'yi bulsun.. :D

Genç
October 11th, 2008, 03:56 PM
OH MY GOD! :banana: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana:

Messi
October 11th, 2008, 05:49 PM
hasittir! Simdi kac gece uykusuz kalacam 450'lik kule yüzünden! Cok ümitlendim, birden hayatima anlam geldi tekrar :cheers:

Gordion
October 11th, 2008, 07:21 PM
Sahane bir haber ama bu ekonomik krizde nasil olacak bilemiyorum.

Kuvvaci
October 11th, 2008, 08:17 PM
Ağaoğlu was on the paper yesterday. News said : "Crisis doesn't efffect him" Ağaoğlu increased their projcts at the crisis athmosphere. This company have many projects and they will start soon. My World 2 is coming up too.

I think material prices got cheap. Many construction compnaşes prepared theirselves at this athmospehre. All of them are experience because of 2001.

cityscapes
October 11th, 2008, 09:34 PM
Ağaoğlu was on the paper yesterday. News said : "Crisis doesn't efffect him" Ağaoğlu increased their projcts at the crisis athmosphere. This company have many projects and they will start soon. My World 2 is coming up too.

I think material prices got cheap. Many construction compnaşes prepared theirselves at this athmospehre. All of them are experience because of 2001.

That is the right attitude to have. If people keep freaking out then it will get worse.

Joelre
October 11th, 2008, 11:44 PM
Süper olur :okay:

www.sercan.de
October 12th, 2008, 01:26 PM
evet. suan para varsa tam insaat zamani :)
Celik vs fiyatlar düstü. Paran yoksa bankadan kredi almak zor, am varsa tam isabet :)
Aslantepe icin suan iyi bir durum :D

Nuri1986
October 12th, 2008, 04:17 PM
Tasyapi Hotel

http://www.arkitera.com/UserFiles/Image/news/2007/09/24/tasyapi.jpg

http://i36.tinypic.com/24y7jh2.jpg

Densetsu
October 12th, 2008, 04:51 PM
^^Sanırım bu 12.kata geldi. Geçen gün görmüştüm. Kaç katlı olacaktı?

System_Halted
October 12th, 2008, 05:58 PM
evet. suan para varsa tam insaat zamani :)
Celik vs fiyatlar düstü. Paran yoksa bankadan kredi almak zor, am varsa tam isabet :)
Aslantepe icin suan iyi bir durum :D
Kesinlikle.. Nakit gücü olan için tam zamanı. Sadece firmalar önünü göremedikleri için biraz tedirgin ama uzun dönem bağlayabilecek kadar nakit parası olanlar malzeme fiyatları düşerken bundan inanılmaz kar ederek yararlanabilirler ve bizi iyi projelerle mutlu edebilirler.. :D

Kuvvaci
October 12th, 2008, 10:41 PM
Ağaoğlu zaten bu yüzden projelerini hep bu zamana ertelemiş gibi görünüyor. İnşaat atağına geçtilr ve eminin o 400 mlik kuleyi dikerler.

cityscapes
October 13th, 2008, 07:51 AM
Akmerkez renovation has started!
http://i20.photobucket.com/albums/b226/BJV5/wow/PMMYAPI_AKMERKEZ1.jpg

www.sercan.de
October 13th, 2008, 11:59 PM
su 450mlik kulenin ismi ne oalcak acaba?
MY xy? yoksa Elites xy
http://www.agaoglu.com.tr/tr/04ulasim/harita.asp

bu ara
TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilen, Seyrantepe' de inşaası devam eden Galatasaray'ın yeni stadının yanında yer alan turizm ve ticaret imarlı arsa ihalesini 605 milyon YTL hasılat teklifiyle ‘Ağaoğlu' kazandı.

İhalenin daha önce yapılan ilk etabında 104.8 milyon YTL ile en yüksek idare payını teklif eden Ağaoğlu, Emlak GYO'nun merkezinde düzenlenen açık artırmanın “kapalı tekliflerin” sunulduğu son bölümünde 605 milyon YTL hasılat, idareye de yüzde 38,5 oranla toplam 232.925.000 YTL idare payı ödemeyi taahhüt ederek ihaleyi kazandı.

Ağaoğlu'nun ihalesini kazandığı projenin arazi büyüklüğü brüt 46 bin, net 29 bin 640 metrekare . Emsali 2 olan arsaya 92 bin metrekarelik inşaat yapılabilecek.


92,000m².
Ince residence olur

System_Halted
October 14th, 2008, 12:06 AM
^^ Hmm... Hayırlısı inşallah güzel birşeyler olur.

www.sercan.de
October 14th, 2008, 12:13 AM
Vallahi 92,000m² biraz az geldi
Belki 20 kat yer alti olur.
yani ~

3,5m * 100 = 350

Yani son kat 350mde ve 100mlik spire

System_Halted
October 14th, 2008, 12:26 AM
Oha Sercan. 100 m spire ne be! :lol:

Kuvvaci
October 14th, 2008, 12:33 AM
450 olmaz ama bırak 350 olsun... Ama olsun. bu bölge demekki artık yeni gökdelen bölgesi. Taşyapı maslak'ı sabote ettikte sonra binalar buraya kaymaya başladı.

Olan Galatasaray'a oldu. Vaktinde Mecidiyeköy boşken stad yaptılar, sonra iş merkezleri doldu, şehir içi dendi taşındırdılar. Şimdi şehir dışı denen yer, geleceğin mecidiyeköyü, hatta daah yoğun bir iş merkezi olacak. Galatasaray bir türlü boş bir merkeze taşınamıyor. Ayayğı mı uğurlu nedir? 40 sene sonra buradan da taşın derler :D

Messi
October 14th, 2008, 01:09 AM
Bir yeri gelistirmek istiyorsan GS'nin stadini oraya tasi. Galatasaray her 5 yilda bir stad degistirsin :)

www.sercan.de
October 14th, 2008, 02:44 PM
Irfan abi, GS bilerek gitti :)
Arsa fiyatlar artacak. GS ise gelecek 5-10 senede stadi ve arsayi almak istiyor.
Illerde tasinmazlar, ama stadi veya salonun icine ofisler yapilir. veya kücük ofis kulesi yapilir


Erdem, 100mlik spire artik normal birsey :D
Pentominium, Dubai
618m, ama roof 516m
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=451708&page=31

Kuvvaci
October 14th, 2008, 02:49 PM
now there are two vey tall projcts there, right?

www.sercan.de
October 14th, 2008, 05:41 PM
yes
Agaoglu tower 450m and 120 floors
Tasyapi tower 255m and 75 floors

bana göre 15-20 kat genede yer altidir

System_Halted
October 14th, 2008, 08:28 PM
Ama sonuçta yine bir spor parkı kalacak ve geniş bir yeşil alan kalacak değil mi?? Tam olarak bi master plan yok mu ortada.. Bana lütfen birileri son halini google earth'ten çizip gösterebilir mi?

Sercan o gösterdiğin spire'ı anlamadım ya..

Kuvvaci
October 15th, 2008, 01:04 AM
umarum yeşil aln kalır. Oraa bir taraf çarpık yapılaşma vir taraf yeşil alan bir taraf siteler. Ortada otoyol.

www.sercan.de
October 15th, 2008, 12:31 PM
Benim bildigim kadar o arkadaki ormanlik icin proje yok.
Zaten Seyrantepe sinir olarak kalacak gibi. Sadece vadideki farbikalar yerine siteler gelebilir.
Gökdelenler vs daha cok gültepye dogru gider bana göre


http://img527.imageshack.us/img527/8779/02lq1.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3030/2649302026_bc14ee882f_o.jpg

Kuvvaci
October 15th, 2008, 12:50 PM
^^ umarım. umarım o yeşil alan, yani orman korunur! bir sürü varoş var. eski püskü sanayi siteleri var, ne olacaksa orayı dönüştürsünler.

DENIZLI
October 16th, 2008, 09:51 AM
Benim bildigim kadar o arkadaki ormanlik icin proje yok.
Zaten Seyrantepe sinir olarak kalacak gibi. Sadece vadideki farbikalar yerine siteler gelebilir.
Gökdelenler vs daha cok gültepye dogru gider bana göre


http://img527.imageshack.us/img527/8779/02lq1.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3030/2649302026_bc14ee882f_o.jpg

sercan, bu linklerdeki gökdelen'de neyin nesi ? kendi calisman mi, yoksa ben mi birseyleri kacirdim ?

System_Halted
October 16th, 2008, 11:16 AM
^^ Hayır. Bana Dubai'deki bir kulede olan 100m'lik spire'ı gösterdi..

O gökdelen çok uzun ve onda batmıyor, güzel olmuş.. Kulenin yaklaşık 4'te birinin böyle bir spire olması hoş olmaz, neyse zaten o kadar farklı alternatifler var ki, farklı mimari detaylarla hem uzun yada kısa spire'lı çözerler olayı..

Nuri1986
October 21st, 2008, 08:57 PM
http://i34.tinypic.com/15ofkoi.jpg

Gordion
October 21st, 2008, 09:27 PM
Resmin nereye ait oldugu yazilmamis, sanirim Agaoglu.

l'eau
October 21st, 2008, 10:06 PM
http://i34.tinypic.com/15ofkoi.jpg

omfg.
looks brilliant:drool:

DU999
October 21st, 2008, 10:26 PM
buda kominist Türkiye... bunlar ne ya :bash:

l'eau
October 21st, 2008, 11:14 PM
buda kominist Türkiye... bunlar ne ya :bash:

ne komünisti ya:lol:neden herkes commieblock=komünizm ide düşünüyo?

Kuvvaci
October 21st, 2008, 11:15 PM
toplu konutu lüks diye satıyorlar ya :D bunlar dışarda fakir fukara evleri.

cityscapes
October 21st, 2008, 11:29 PM
The design make sense because they seem to have a space theme since the names of the sections are Starland, Moontown, Equinox, and Andromeda and the buildings kind of look like kind of science fiction. I think they are nice IMO.

http://www.myworld.com.tr/tr/fiyat.asp - The prices seem kind of expensive for something so far out from the heart of Istanbul. Are they normal?

Artagun
October 22nd, 2008, 12:09 AM
toplu konutu lüks diye satıyorlar ya :D bunlar dışarda fakir fukara evleri.

aslina bakarsan bu dediine katilamicam kuvvaci... mesela new york'ta bu tarz binalar gayet pahalidir. sonucta sehir icinde yuksek, buyuk binalarda yasiyo insanlar. bunlar chicago'nun NY'in cirkin apartmanlarindan farkli deiller ama sehre yakin olduklari icin degerliler. Gerci istanbulun dinamigi bu amerikan sehirlerinden cok farkli ama yine de bence fiyatlarin yuksek olmasindaki neden bu...
yani arkadasim ny'de manhattan'in kuzeydogusunda 4 katli 100 senelik bi binada, tek odali bi evde yasiyo. bina dokulyo, cocuun dairesi turkiyedeki en kotu gecekondu gibi, her sey 100 yillik ve dokulyo, hic bisi deistirilmemis bakimi yapilmamis, ev minicik, mutfak salonun bi kosesi, salona bi tane cekyat sigiyo ancak. odaya da bi yatak. yani ev 40-50 metrekare falan hatta belki o kadar bile yok. bu evin kirasi aylik 2500 dolar.

LAZO
October 22nd, 2008, 02:30 AM
nefret ederim böyle yapilardan

yüksek gelirli kisim simdi daire tutar oralarda, ama gelecekte orasi beli etnik kisimim yasam bölgesi olacak, bugün nasil parisin belli ghetto'larinda arabalar yaniyorsa, yarinda bizdede olacak, tahminimce

l'eau
October 22nd, 2008, 04:17 PM
^^
bana banlieue 13 filmini hatırlattı.gerçektende parisin banliyöleri o kadar kötü mü?

Nuri1986
October 25th, 2008, 03:19 PM
Istanbul from above:cheers:

http://i38.tinypic.com/166k84p.jpg

http://i36.tinypic.com/2s5xfk8.jpg

http://i36.tinypic.com/1eb87p.jpg

http://i36.tinypic.com/2psruoj.jpg

http://i37.tinypic.com/33589bc.jpg

http://i36.tinypic.com/15r1pxu.jpg

http://i33.tinypic.com/2iu3hx1.jpg

DU999
October 25th, 2008, 05:07 PM
neden bu resimleri buraya koyuyorsun? uluslararasi bölümlerde özel threadimiz bile var...

System_Halted
October 25th, 2008, 08:40 PM
^^ Sanırım gelişmelerin genel görünümünü yansıtması için.. ;)

Kuvvaci
October 25th, 2008, 08:44 PM
peki neymiş bu gelişmeler? Ben berbat resimlerden başka bir şey görmüyorum!

www.sercan.de
October 26th, 2008, 09:30 PM
Ben vallahi resimleri begendim. En az havadan iyi gözükiyor.
Bogaz ve bogazdaki ormanlar sayesinde

uA_TAGA
October 26th, 2008, 09:58 PM
Berbat değil bence. Hoş resimler. Beğendim ;)

Kuvvaci
October 26th, 2008, 10:03 PM
aslina bakarsan bu dediine katilamicam kuvvaci... mesela new york'ta bu tarz binalar gayet pahalidir. sonucta sehir icinde yuksek, buyuk binalarda yasiyo insanlar. bunlar chicago'nun NY'in cirkin apartmanlarindan farkli deiller ama sehre yakin olduklari icin degerliler. Gerci istanbulun dinamigi bu amerikan sehirlerinden cok farkli ama yine de bence fiyatlarin yuksek olmasindaki neden bu...
yani arkadasim ny'de manhattan'in kuzeydogusunda 4 katli 100 senelik bi binada, tek odali bi evde yasiyo. bina dokulyo, cocuun dairesi turkiyedeki en kotu gecekondu gibi, her sey 100 yillik ve dokulyo, hic bisi deistirilmemis bakimi yapilmamis, ev minicik, mutfak salonun bi kosesi, salona bi tane cekyat sigiyo ancak. odaya da bi yatak. yani ev 40-50 metrekare falan hatta belki o kadar bile yok. bu evin kirasi aylik 2500 dolar.

ben amerikan filmlerinde hiç böyle bina görmedim. Bunlar bence senin dediklerinden değil.

l'eau
October 26th, 2008, 11:01 PM
bende beğendim.bu kadar mükemmeliyetçi olmanın lüzumu yok.

TheSkyIsTheLimit
October 27th, 2008, 11:21 AM
Guzel resimler Nuri :)

Jakob
October 27th, 2008, 11:09 PM
There's something rising right next to Apa-GIZ Plaza. It might me a short one. But it's located directly at Buyukdere Avenue. So, we might expect a nice design. Has anyone infos?

http://i34.tinypic.com/20r8nzs.jpg

http://i36.tinypic.com/32zhy0o.jpg

realrealist
October 27th, 2008, 11:18 PM
[QUOTE=Kuvvaci;27162636]ben amerikan filmlerinde hiç böyle bina görmedim. Bunlar bence senin dediklerinden değil.[/QUOT


gerçeği amerikan filmlerinden ogrenicegimizi düşünmüyorum,ayrıca sözkonusu binalar lux stüdyo tipi gibi düşünün...amerikan filmlerinde rezidansta oturan insanlar tarzı :)

realrealist
October 27th, 2008, 11:20 PM
fotoları cekene tesekkrler bize bir kez daha istanbulun ne kadar düzensiz ve carpık bi sehir oldugunu gösterdi :(

Artagun
October 28th, 2008, 12:17 AM
ben amerikan filmlerinde hiç böyle bina görmedim. Bunlar bence senin dediklerinden değil.

Amerikadaki binalar tam boole deil tabi. bunlar daha cok fransa binalari olmus, ama amerikadakilerin tek farki bunlarin en az iki kati yuksekliinde olmalari. Bakin bizim karadenizli muteahhitlerin yaptigi dandik apartmanlari alin yuksekliklerini soole en az 7-8'e katlayin alin size klasik bi NY residence'i. gercekten cirkin binalar ama yuksek olduklari icin gorkemli duruyolar.

Kuvvaci
October 28th, 2008, 10:53 AM
bunlar işte tam komi dostum, bunlar düz, küçük pencereli... Paris veya Madrid baliyölerinde yaşayan halk tipi.

Jakob
October 30th, 2008, 09:44 PM
Levent Eczacıbaşı Ofis Binası: 12 fl - U/C

http://i37.tinypic.com/dg6qtc.jpg

http://i35.tinypic.com/10hpr8x.jpg

http://i38.tinypic.com/5pj02w.jpg

Densetsu
October 30th, 2008, 10:09 PM
^^Yeni GİZ'in yanına mı yapılıyor bu?

Jakob
October 30th, 2008, 10:15 PM
Evet, böyle olacak:

http://i33.tinypic.com/2uj76gz.jpg

System_Halted
October 30th, 2008, 10:18 PM
^^ :eek: :(

Not a highrise, plus very standard/simple lowrise. :ohno:

l'eau
October 30th, 2008, 11:01 PM
Evet, böyle olacak:

http://i33.tinypic.com/2uj76gz.jpg

hm .. iğrenç.

Gordion
October 30th, 2008, 11:56 PM
Yazik, bir arsa daha ziyan oldu.

Jakob
October 31st, 2008, 12:20 AM
Be beklediniz? Küçücük yere dev bina gelmezki! Birde Apa-GIZ Plaza'nin tam yanina yüksek bina yapilsaydi çok çirkin gözükürdü.

www.sercan.de
October 31st, 2008, 12:30 AM
eczacibasindan daha kaliteli ve degisik tasarim beklerdim
bu biraz fzla basit gibi

Messi
October 31st, 2008, 01:55 AM
emsal hikayesinden dolayi mi bu böyle ufak?

System_Halted
October 31st, 2008, 01:58 AM
^^ Öyledir. Ama ufaklığından ziyade bu kadar sıradan olmasına takıldım. Abi bunun gibi binaları yurdun dört köşesine, son derece sıradan yerlere de dikiyorlar, bu kadar değerli bir bölgede daha ilginç daha güzel birşeyler bekliyor insan.

www.sercan.de
October 31st, 2008, 12:26 PM
Yanindaki bina daha eski ama daha modern gözüküyor
http://i34.tinypic.com/20r8nzs.jpg

realrealist
November 1st, 2008, 05:45 PM
umarım bi değişikliğe giderle,yoksa onlarca sene bu yapı orda olacak:(

Ozkan
November 3rd, 2008, 03:43 PM
Ben yüksekliğinde değilim işin, kalite low rise lara da ihtiyaç var ama bu ne be kardeşim. Ne bölgeye ne de eczacıbaşına yakışıyor bu. önemli bir arazi çok kötü harcanmış oldu

www.sercan.de
November 9th, 2008, 06:51 PM
Avrupa'nın en yüksek binası Mecidiyeköy'de inşa edilecek

Seyrantepe’deki stadyum projesini bitirmeye çalışan Eren Talu’nun stad karşılığında Ali Sami Yen’in yerine yapacağı proje de netleşti. Stadı 29 Ekim 2009’a kadar bitirmek için 700 işçiyle gece gündüz çalışan, ancak önceki gün işçilere kısa süren ödeme sorunuyla gündeme gelen Eren Talu, önceki gün Arap ortaklarıyla Abu Dabi’de Ali Sami Yen projesini görüşüyordu. Star gazetesine konuşan Talu, Mecidiyeköy’de inşa edecekleri rezidans, alışveriş ve iş merkezi binasının Avrupa’nın en yüksek binası olmasına karar verdiklerini söyledi. Ağustosta Abu Dhabi Group ve Al Zarooni’yi yüzde 51 ortak alan Eren Talu, projeyi görüşmek için gittiği Abu Dhabi’de, Mecidiyeköy’e yapacakları projenin Berlin’deki 368 metrelik Fernsehturm Televizyon Kulesi ve İstanbul’da inşaası devam eden 261 metrelik Kiler Holding’in projesi Saphirre’i de geçeceğini söyledi.

‘EN YÜKSEK BİNA İZNİ BİZDE’

Projenin detaylarını kasım ayının üçüncü haftasında Arap ortaklarıyla düzenleyecekleri basın toplantısıyla açıklayacaklarını kaydeden Eren Talu, 250 milyon dolara malolacak bu projeye 29 Ekim 2009’da stadın bitmesinden sonra başlamak istediklerini ifade etti. Eren Talu, ‘Avrupa’nın simge binalarından biri olacak. Böylece Arap ortaklarımızın Türkiye’ye geticeceği toplam sermaye 234 milyon dolarlık arsa ödemesi ve yaklaşık 200 milyon doları bulacak stadyum projesi de eklendiğinde 700 milyon dolara yaklaşacak’ dedi. Arap ortaklarının projeye çok önem verdiğini kaydeden Eren Talu, ‘İstanbul’da en yüksek inşaat izni bizde. Ortaklarımız Türkiye’de kalıcı olmak istiyor’ diye konuştu. Talu ayrıca binanın 10 katının iş merkezi, 6 katının alışveriş merkezi, gerisinin ise rezidans olacağını ifade etti.
Kaynak: Haberturk.com

Gordion
November 9th, 2008, 07:37 PM
Sevinmek icin daha cok erken, bekleyip gorelim, bakalim gerceklesecekmi.

l'eau
November 9th, 2008, 09:02 PM
Avrupa'nın en yüksek binası Mecidiyeköy'de inşa edilecek

Seyrantepe’deki stadyum projesini bitirmeye çalışan Eren Talu’nun stad karşılığında Ali Sami Yen’in yerine yapacağı proje de netleşti. Stadı 29 Ekim 2009’a kadar bitirmek için 700 işçiyle gece gündüz çalışan, ancak önceki gün işçilere kısa süren ödeme sorunuyla gündeme gelen Eren Talu, önceki gün Arap ortaklarıyla Abu Dabi’de Ali Sami Yen projesini görüşüyordu. Star gazetesine konuşan Talu, Mecidiyeköy’de inşa edecekleri rezidans, alışveriş ve iş merkezi binasının Avrupa’nın en yüksek binası olmasına karar verdiklerini söyledi. Ağustosta Abu Dhabi Group ve Al Zarooni’yi yüzde 51 ortak alan Eren Talu, projeyi görüşmek için gittiği Abu Dhabi’de, Mecidiyeköy’e yapacakları projenin Berlin’deki 368 metrelik Fernsehturm Televizyon Kulesi ve İstanbul’da inşaası devam eden 261 metrelik Kiler Holding’in projesi Saphirre’i de geçeceğini söyledi.

‘EN YÜKSEK BİNA İZNİ BİZDE’

Projenin detaylarını kasım ayının üçüncü haftasında Arap ortaklarıyla düzenleyecekleri basın toplantısıyla açıklayacaklarını kaydeden Eren Talu, 250 milyon dolara malolacak bu projeye 29 Ekim 2009’da stadın bitmesinden sonra başlamak istediklerini ifade etti. Eren Talu, ‘Avrupa’nın simge binalarından biri olacak. Böylece Arap ortaklarımızın Türkiye’ye geticeceği toplam sermaye 234 milyon dolarlık arsa ödemesi ve yaklaşık 200 milyon doları bulacak stadyum projesi de eklendiğinde 700 milyon dolara yaklaşacak’ dedi. Arap ortaklarının projeye çok önem verdiğini kaydeden Eren Talu, ‘İstanbul’da en yüksek inşaat izni bizde. Ortaklarımız Türkiye’de kalıcı olmak istiyor’ diye konuştu. Talu ayrıca binanın 10 katının iş merkezi, 6 katının alışveriş merkezi, gerisinin ise rezidans olacağını ifade etti.
Kaynak: Haberturk.com

avruapnın en yükseği olmaları için 650 metreyi geçmeleri gerektiğini biliyolar demi?

Gordion
November 10th, 2008, 12:02 AM
avruapnın en yükseği olmaları için 650 metreyi geçmeleri gerektiğini biliyolar demi?

Avrupa'da 650 metrelik kule mi varmis?

Eynesil
November 10th, 2008, 01:03 AM
Avrupa'da 650 metrelik kule mi varmis?

En yüksek planlanan kule Moskova´da Russia Tower (610m)


Hikaye.........Eren Talu ve Abu Dhabi Group 610 metreyi geçemezler.Ama 250 milyon dollar ciddi bir rakam.En azından 400 metreyi geçerler.

Messi
November 10th, 2008, 01:20 AM
moskova avrupa degil :) Avrupalilar islerine gelmedigi zaman istanbul avrupa degil diyo, benimde simdi moskova isime gelmiyor, moskova avrupa degil :P

www.sercan.de
November 10th, 2008, 01:29 AM
400m olacak bana göre :D

meds
November 10th, 2008, 05:18 PM
bilmiyorum, 400m çok sırıtmazmı sizce?
safir bile diğerlerine kıyasla oldukça uzun duruyor

www.sercan.de
November 10th, 2008, 05:21 PM
Empire State Building gibi olur
Gerci Tasyapi Sisliye 300mlik gökdelen yapacakti.

System_Halted
November 10th, 2008, 05:46 PM
Atatürk Airport Capacity will be increased to 30 million pass/year.
Atatürk Havalimanı’nda kapasite 30 milyon yolcuya çıkıyor


İstanbul Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hat Terminalleri, 40 milyon Euro’luk yatırımla büyüyor.

2006’da yanan Kargo Terminali arazisine doğru genişleyecek terminalle, Atatürk Havalimanı’nın yıllık yolcu kapasitesi 27’den 30 milyon yolcuya çıkacak. Böylece yoğun saatlerde özellikle iç hatlar terminalindeki sıkışmanın önüne geçilecek. Yolcu konforu artırılacak.
/_np/9312/6779312.jpg
Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) açtığı Atatürk Havalimanı’nın İç-Dış Hatlar Terminali, Katlı Otopark ve Genel Havacılık Terminali’nin işletme ihalesini, TAV Havalimanları Holding 3 milyar dolarlık rekor teklifle 15.5 yıllığına kazanmıştı. İşletmede yeni dönem 10 Haziran 2005’te başlamıştı.

Son yıllarda hızla büyüyen Atatürk Havalimanı’nda, havayollarının uyguladığı tarifeler nedeniyle özellikle iç hatlarda zaman zaman ciddi yoğunluk yaşanması üzerine TAV, DHMİ ile imzaladığı anlaşma doğrultusunda çalışmalara başladı. DHMİ, terminalin 24 Mayıs 2006’ta yanarak kullanılamaz hale gelen kargo bölümüne doğru ilerlemesini onayladı.

YEDEK PİST BEKLİYOR

Anlaşma doğrultusunda 40 milyon Euro’luk yatırımı üstlenen TAV, ek ödeme veya ilave işletim süresi almadan inşaatı 2009 sonuna kadar tamamlayacak.

Atatürk Havalimanı’nın yolcu kapasitesi artırılırken 06/24 yönünde inşaatı gerçekleştirilmesi planlanan yedek pist konusunda DHMİ ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı arasında anlaşma sağlanmak üzere olduğu öğrenildi. Toplam 2 bin 300 metre uzunluğundaki mevcut 06/24 pisti, ortasında meydana gelen ve zeminden kaynaklanan çökme nedeniyle özellikle yağışlı havalarda çeşitli kazalara neden oluyor.

Yapılması planlanan yedek pist ile bu çökmenin önüne geçilmesi ve pistin Ataköy doğrultusunda uzatımı planlanıyor. Uçuş emniyetini ve havalimanının trafik kapasitesini artıracak yeni pist için Hava Kuvvetleri’ne ait araziden emniyet sahası için belirli bir bölüm alınması gündemde.

Yedek pistin yanı sıra Dış Hatlar Terminali’nin hemen arkasında yapımı süren SMART Projesi’nin yeni kule inşaatı ise beklenenden yavaş ilerliyor. Yağışların artmasıyla CIP Salonu önünde devam eden kule inşaatı etrafının çamur deryası haline gelmesi, yolcu şikayetlerine neden oluyor.

NELER YAPILACAK

Dış Hatlar Terminali 17 bin 920 metrekare büyütülecek.

Yeni yapılacak ek binada 3 adet körük yer alacak. Dış Hatlarda kapasite yıllık 3,5 milyon artırılacak.

İç kısımda yeni bilet satış noktaları açılacak.

İç Hatlar Terminali ise Dış Hatlardan verilen alanla 4 bin 557 metrekare büyüyecek.

İç hatlara ilave körüklerle birlikte toplam körük sayısı 15’e çıkıyor. Böylece yolcular terminalden vakit kaybetmeden uçağına binebilecek.

Yıllık iç hat kapasitesi 1.2 milyon artırılacak.

Kapasiteyi karşılamakta zorlanan otoparka ek olarak 29 bin 500 metrekare büyüklüğünde, 7 bin 500 araç kapasiteli yeni bir açık otopark yapılacak.

İlave yatırımlarda terminal altyapısı en modern teknolojik sistemlere sahip olacak.

VIP salonu, ilave tesisin altına taşınacak. VIP’in daha da büyütülerek kapasite ve konforunun artırılması planlanıyor.

Körük sayısının artmasıyla birlikte aprondaki trafik yükü azalacak.

Otobüse biniş bölümü yeniden tasarlanarak inşa edilecek.

BÖLGENİN EN ÖNEMLİ KAPISI

Hedeflerinin 2010 Dünya Kültür Başkenti İstanbul’un kapısı Atatürk Havalimanı’nı kullanan yolcuların konforunu ve sunulan hizmetin kalitesini artırmak olduğunu söyleyen TAV’ın CEO’su Sani Şener, "Atatürk Havalimanı 2000’de yılda 16 milyon yolcu ağırlıyordu. Bu rakam şimdi 27 milyona ulaştı. Atatürk Havalimanı’nın sadece Türkiye’nin değil, bölgenin en önemli kapısı. Normal artışın yanı sıra THY’nin de ciddi katkısıyla transit yolcu sayımız yıllık yüzde 20-30 yükseliyor. Yolcular Avrupa’dan gelip Uzakdoğu’ya, Ortadoğu’dan gelip Amerika’ya THY ile Atatürk Havalimanı üzerinden uçuyor" dedi. Yoğunluğun 15-16 saatlik dilimde olduğunu belirten Şener "Uçuşların 24 saate yayılmasıyla Atatürk Havalimanı yıllık 40-50 milyon yolcuya çıkabilir. Yeni yatırımlarımızla birlikte hedefimiz daha konforlu bir havalimanı" diye konuştu.

System_Halted
November 10th, 2008, 05:48 PM
400m olacak bana göre :D
450m. Var mı artıran??

Bence de 400'lü bir şey olur.. Ama yeri biraz abuk.. İki cluster'ın arasında.. Etrafı hep kısa. Tam Şişli paralelinde biraz Boğazdan sırıtacak.

l'eau
November 10th, 2008, 07:21 PM
yapılcağını sanmıyorum zaten.bizde vision çok:D400 metre olmaz, 200'er veya 250'şer metrelik ikizler olur bence.

exellency
November 14th, 2008, 03:25 PM
A tasarım internet sitesi açılmış. Çok fazla proje var. ilk resimdekini şu ana kadar hiç görmedim galiba... leventte..Neyse ben şimdi Ankara projelerine bakayım biraz...

Büyükdere Silver Tower
http://www.resimyuklet.net/yuklenenresimler/242161226668781.jpg

Şahinler Alışveriş Merkezi ve Rezidans Kompleksi
http://www.resimyuklet.net/yuklenenresimler/504271226668957.jpg

Yapılma umudu olmayan projeler mi acaba bunlar ??

Bayrampaşa Park
http://www.resimyuklet.net/yuklenenresimler/121781226671257.jpg

Messi
November 14th, 2008, 03:40 PM
sitenin ismi ne?

exellency
November 14th, 2008, 03:50 PM
www.atasarim.com.tr

System_Halted
November 14th, 2008, 07:04 PM
Yapılma umudu olmayan projeler mi acaba bunlar ??

Bayrampaşa Park
http://www.resimyuklet.net/yuklenenresimler/121781226671257.jpg

Bu yalan olmuş olabilir. 2006 projesi.

http://www.atasarim.com.tr/tr/proje/bayrampasa-park-bayrampasa-istanbul-2006

l'eau
November 15th, 2008, 08:56 PM
ay æksidıntli faunt det projekt from gugıl.
http://forum.arkitera.com/istanbul/15066-goztepedeki-meteoroloji-arsasina-gokdelen.html

inşaat halinde diolar hatta, yeni bi gökdelen mi buldum yoksa bulmadımmı?

Erhan
November 15th, 2008, 09:02 PM
^^ No its not new, its Four Winds http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=557010

Eynesil
November 17th, 2008, 02:11 AM
Yenibosna Konut kompleksi

http://img511.imageshack.us/img511/8903/yb02bfg4.jpg

http://img511.imageshack.us/img511/9229/yb01bip0.jpg

exellency
November 17th, 2008, 10:45 AM
Kapra Residence, Zeytinburnu

http://www.resimyuklet.net/yuklenenresimler/712871226911310.jpg

http://www.resimyuklet.net/yuklenenresimler/737091226911340.jpg

Ecocity, Ümraniye

http://www.resimyuklet.net/yuklenenresimler/772261226911365.jpg

System_Halted
November 17th, 2008, 11:23 AM
Yenibosna Konut kompleksi

http://img511.imageshack.us/img511/8903/yb02bfg4.jpg

http://img511.imageshack.us/img511/9229/yb01bip0.jpg
Bunun işvereni kim? Torunlar'ın Yeni Bosna'da projesi vardı, aynı proje mi farklı mı acaba?

TheSkyIsTheLimit
November 17th, 2008, 12:28 PM
Dis kaplamasi Trump Tower'daki kaplamaya cok benziyor. Tasyapinin olabilir.

Jakob
November 17th, 2008, 02:35 PM
Dis kaplamasi Trump Tower'daki kaplamaya cok benziyor. Tasyapinin olabilir.

Evet, bende öyle düsünüyorum.

l'eau
November 17th, 2008, 05:19 PM
bakın SSL'den çaldım:D

http://i339.photobucket.com/albums/n470/xxx-35/demolucion.jpg
http://i339.photobucket.com/albums/n470/xxx-35/demolition.jpg

l'eau
November 17th, 2008, 07:37 PM
^^sormayı unttum, bu yıkım işlemi bitince ne yapılcaktı yerine?

System_Halted
November 17th, 2008, 07:43 PM
Zorlu galiba.