View Full Version : [PPC] Skrzyzowanie

Krzycho
March 8th, 2006, 03:26 AM
Czas na zdjecie miejskie, przedstawiam swoj avatar :)
http://img.photobucket.com/albums/v514/krzycho/P4180153.jpg

zonc
March 8th, 2006, 09:45 AM
sam nie wiem... drazni mnie motyw krzyza... a on chyba sensem tego nie ma byc

SoboleuS
March 8th, 2006, 11:52 AM
10!!

Krzyżak
March 9th, 2006, 10:46 AM
Daleko lepiej było by gdybyś skupił się na tych budynkach "znikających" we mgle, bo tak, to zdjęcie wydaje siętakie mało spójne.
8/10

DuraAce
March 9th, 2006, 11:55 AM
mam ta sama uwage co krzyzak, poza tym malo zimy,

nie mniej, zdjecie wgniata w fotel! na zwyklym krajowym urbanie to bylby faworyt i dalbym 10, jako ze konkurs zimowy dam ostatecznie 9 z małym minusem.

rcube
March 9th, 2006, 12:45 PM
Bardzo fajna fotka ale jest maly problem ;)

Wykonano za pomocą urządzenia: OLYMPUS CORPORATION
Model urządzenia: C765UZ
Data i czas modyfikacji pliku: 2005:04:18 16:41:35

Zima astronomiczna rozpoczyna się w momencie przesilenia zimowego i trwa do momentu równonocy wiosennej, co w przybliżeniu oznacza na półkuli północnej okres pomiędzy 22 grudnia a 21 marca (czasami daty te wypadają dzień wcześniej lub dzień później, a w roku przestępnym mogą być dodatkowo cofnięte o jeden dzień )

W tym roku 18 kwietnia to bedzie juz po swietach Wielkanocnych :)

PS.
Chyba ze fotka zostala wykonana w zime a zostala zmodyfikowana programem do grafiki na wiosne ;) Albo aparat ma zle date ustawiona ;)

rcube
March 9th, 2006, 12:50 PM
Przeciez bedzie konkurs najprawdopodobniej wiosenny wiec ewentualnie mozna wystawic ta fotke w konkursie wiosennym. Zreszta chyba czuje w kosciach ze beda konkursy 4 w roku - wiosna, lato, jesien, zima :D

Krzycho
March 9th, 2006, 01:06 PM
^^
Jak bys uwazniej przegladal forum, to wiedzialbys, ze fotka zostala zrobiona w pierwszy dzien swiat Bozego Narodzenia ;) Poza tym od kilku miesiecy mam niezmodyfikowana jej wersje na avatarze :) (Z reszta modyfikacja to zdecydowanie zbyt mocne slowo, lekki retusz w przypadku fotografii cyfrowej robi kazdy z nas :))

rcube
March 9th, 2006, 01:15 PM
Popraw date w aparacie lub w kompie ;) W avie masz te same dane :)
Swoja droga ciekaw jestem jaka mam u siebie date ustawiona w aparacie bo chyba nigdy nie ustawialem :D

Skoro sie wyjasnilo wszystko to moge dac ocenke ;) Dam 9 ;) Byloby 10 gdyby nie ten na dole wiezowiec no i bardziej by chyba pasowalo do jesieni :) Nie czuc zbyt dobrze zimy. Wogole mi to troche przypomina pewne centrum w Angli (bryly 3 wiez plus mgla - pora deszczowa :D )

Krzycho
March 9th, 2006, 01:20 PM
Popraw date w aparacie lub w kompie ;) W avie masz te same dane :)
Swoja droga ciekaw jestem jaka mam u siebie date ustawiona w aparacie bo chyba nigdy nie ustawialem :D

Skoro sie wyjasnilo wszystko to moge dac ocenke ;) Dam 9 ;) Byloby 10 gdyby nie ten na dole wiezowiec no i bardziej by chyba pasowalo do jesieni :) Nie czuc zbyt dobrze zimy. Wogole mi to troche przypomina pewne centrum w Angli (bryly 3 wiez plus mgla - pora deszczowa :D )
Tez nigdy nie ustawialem daty w aparacie, nie chce mi sie z tym bawic. Co do pogody w Chicago w ostatnie swieta, to byl lekki mrozik i mglisto, gdzie niegdzie zalegal snieg, nie bylo deszczu :D

Balsen
March 9th, 2006, 01:23 PM
Na początq robi mocne wrażenie, chwilę później już mnie nieco nudziła - rozumiem że jakby wszystkie budynki były równie ostre to efekt krzyża byłby mniej dostrzegalny?!?
9 :D

myszoman
March 9th, 2006, 04:25 PM
NIe ma co gadać 10

piter89
March 9th, 2006, 05:04 PM
jest swietne, dycha!

Krzyżak
March 10th, 2006, 12:04 AM
@Krzycho! mam pytanie. Ten "motyw" krzyża jest tu dla wielu ciekawy/ważny, może dla Ciebie też? - wiec czemu nie obróciłeś aparatu?

rcube
March 10th, 2006, 01:45 AM
Nie imo tak jest genialnie jesli chodzi o ustawienie aparatu. Kadr jest super a fota orginalna. Wlasciwie moglem dac 10 a nie 9. Fota jeszcze mi sie nie znudzila :D

W Wawce nie da sie tak zrobic foto, wiezowce za daleko :cry:

filosss
March 10th, 2006, 11:32 AM
Czas na zdjecie miejskie, przedstawiam swoj avatar :)
http://img.photobucket.com/albums/v514/krzycho/P4180153.jpg

extra ujęcie jednak 9... jakos niepasuje mi to że górne budynki tona w mgle a dolne są całe widoczne:) wolałbym albo 4 szczyty w mgle badź 4 widoczne:)

Krzycho
March 13th, 2006, 03:48 AM
Na początq robi mocne wrażenie, chwilę później już mnie nieco nudziła - rozumiem że jakby wszystkie budynki były równie ostre to efekt krzyża byłby mniej dostrzegalny?!?
9 :D
Dobrze rozumiesz :) Ale trzeba przyznac, ze perspektywa i warunki pogodowe bardzo zminimalizowaly roznice miedzy 260 i 230m wiezowcami u gory, a 100m na dole.

MIKI
March 13th, 2006, 07:04 AM
10

SoboleuS
March 13th, 2006, 10:59 AM
W Wawce nie da sie tak zrobic foto, wiezowce za daleko :cry:

A mi się w sobotę "prawie" udało :lol:

http://img99.imageshack.us/img99/2876/ic3112va.jpg

Krzycho
March 14th, 2006, 02:14 AM
^^
Na pewno da sie tak zlapac WCF IC R1, jeszcze moze jakis bloczek w dopelnieniu i mogloby wyjsc calkiem fajne zdjecie ;)

Co do Twojej fotki Sobo to WT jeszcze przejdzie ale kilkupietrowy blok to juz przegiecie :);)

rcube
March 14th, 2006, 03:09 AM
Nie da sie zalapac IC, WFC i R1 :) Sobo uchwycil tylko ICka, dwa pozostale to blok oraz Warsaw Tower :)

Krzycho
March 14th, 2006, 05:07 AM
^^
Na pewno sie nie da? Moze z jakiegos dachu miedzy wiezami
Oczywiscie, troszke zartuje :) ;) Zeby zrobic takie ujecie, to musi byc waskie skrzyzowanie i cztery wiezowce wokol niego, inaczej nic z tego :)

Co do zdjecia Sobo, to nic odkrywczego nie napisales ;)

filosss
March 14th, 2006, 12:35 PM
Obiektyw szerokokątny może by pomógł...