View Full Version : Србија - аутопутеви и магистрале | Serbia - Highways and roads (2006-2010)

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19

Sawovsky
July 25th, 2009, 11:25 PM
Мислим да је врло јасно да ће бити део аутопута Београд-Бар, било би сулудо да је другачије

sallae2
July 25th, 2009, 11:32 PM
Jel on isplaniran tako da bi bio deo buduceg autoputa ili ga rade bezveze, tako da bi mogao samo brze da se kreces U samom tkzv. "sandzaku" ili i da vodi negde?
Pozega - Boljare (106.8 km) je tu i bio ispaniran:

Autoput ide od sela Prilepac dolinom rijeke Moravice, pruža se prema Arilju i Ivanjici, koju obilazi sa sjeveroistočne strane. Dolinom Moravice trasa je položena južno sve do predjela Kosavice i, obilazeći Goliju, spušta se do Kovilja, pored Biočana do Duge Poljane, preko Peštera pravcem sjeveroistok-jugozapad do Boljara, gdje je granična tačka, koja je dogovorena sa Crnom Gorom.

MareCar
July 26th, 2009, 03:00 PM
Pa to je super sad, 100km autoputa su uzeti srbiji sa ramena, to bi moglo ubrzati proces izgradnje bg-pozega jer ovako ima nesta sta treba dostici. Ako turci jos angazuju neku lokalnu firmu kao putevi uzice ili neznam dali ima neka iz novog pazara koja zna da radi i da ne fusa onda je dobro i za ekonomiju kraja. Ali mislim da ce ipak ubaciti tursku firmu.

Sawovsky
July 26th, 2009, 05:06 PM
Ajd sto ce ubaciti Tursku firmu, nego sto je meni tu sve sumnjivo. Niko nista ne radi za dzabe, pogotovo Turci u Srbiji :?:

Wuxa
July 26th, 2009, 05:09 PM
Stvarno jbt! :bash:
Kakve veze ima sada Turska sa Sandzakom?

Sto je to njima u interesu? Boli njih ,,ona stvar,, za autoput kroz Sandzak.:gaah:

Bog zna sta se tu muva. :?

CrazySerb
July 26th, 2009, 05:15 PM
"Poklonjenom konju se ne gleda u zube" ;)

Pavle4488
July 26th, 2009, 05:41 PM
Kojem konju, trojanskom? :) Šalim se (možda), ali ja Turcima ništa ne vjerujem. Sem ako se ne radi o finansiraju već dogovorene trase autputa ka CG, uključio bih sve moždane vijuge. Jer, kako je to njima u interesu da grade autoput u Srbiji?

Sjetite se samo one o dva Turčina, jednim za sofrom, a drugim ispod stola... Nisu naši stari bili blesavi.

N011
July 27th, 2009, 08:06 AM
Stvarno jbt! :bash:
Kakve veze ima sada Turska sa Sandzakom?

Sto je to njima u interesu? Boli njih ,,ona stvar,, za autoput kroz Sandzak.:gaah:

Bog zna sta se tu muva. :?

Kad se kaze "Turska ce graditi" misli se da ce ili dati finansiranje ili ucestvovati na tenderima.

Nece nista biti poklonjeno, bez brige!

abvgd
July 27th, 2009, 09:15 AM
Za 500 godina vladanja Srbijom Turci nista posteno nisu izgradili i ostavili iza sebe, ne samo puteve nego bilo koju drugu infrastrukturu, a ne verujem ni da ce sada...

Goyazny
July 27th, 2009, 09:50 AM
Ne budite toliko ksenofobicni.

Ako Rasim ( koji je odlican ministar) i Ugljanin ( za koga nabacujete da je separatista) ne osete Srbiju kao svoju zemlju , normalno je da ce traziti podrsku drugde.

Jasno je meni da rat iz devedesetih ima svoje posledice u umovima ljudi i da podozrenje postoji. Stacemo sad? Da stvaramo apartheid prema nasim muslimanima?
To je sve nego pametno. Opet da se vrtimo u krug?

Ja sam skroz za turski autoput. To ce doneti dobro.
Jedino sto sumnjam da ce ga izgradirti.

sale_kg
July 27th, 2009, 12:18 PM
Vest nije sadasnja,vec sa kraja 2008. ali sam je iskoristio kao potporu ovome sto cu sad da postavim...

Nastavak radova na južnoj obilaznici
Najduži tunel u Srbiji grade ispod Kragujevca

KRAGUJEVAC - Najduži tunel u Srbiji, dug 1,5 kilometar, biće izgrađen ispod Kragujevca kao deo južne obilaznice. Gradnja obilaznice počela je pre 15 godina, ali je obustavljena zbog besparice. Nastavak radova predviđen je sporazumom sa „Fijatom”, a ovom obilaznicom u „Zastavu” će biti dopremani delovi za proizvodnju automobila. Radovi bi trebalo da počnu sledeće godine, predviđeno je da tunel bude otvoren do polovine 2010. godine, a koštaće 15 miliona evra.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Kragujevca Nebojše Zdravkovića, tunel će biti nastavljen na sadašnji nadvožnjak na ulazu u grad, koji predstavlja početak južne obilaznice oko grada.
- Tunel će biti dugačak 1,5 kilometara i prolaziće ispod naselja Bresnica i Pivara. Ulaz će se nalaziti na južnoj strani kada se ispred grada sa južne strane dolazi iz Beograda, a izlaz kod naselja Beloševac, direktno na kapiju „Zastave pirotehnika”. Pre tunela će se napraviti 750 metara kolovoza i kroz cevi će biti preusmerena Brasnička reka u dužini od 330 metara. Sam tunel će koštati oko 10 miliona evra, a njegova gradnja, iako se u prvi mah od njega odustalo, biće nastavljena pre svega zbog ugovora sa „Fijatom” - kaže Zdravković.
Italijanski proizvođač automobila je planirao da preko južne obilaznice oko Kragujevca i kroz ovaj tunel doprema sve potrebne delove za proizvodnju automobila. Ova kompanija je planirajući svoju novu fabriku u Kragujevcu odlučila da južni tok bude ulazni, dok će severni izlaz iz „Zastave” služiti da se kroz njega transportuju gotovi proizvodi - automobili. Na taj način će ceo proizvodni lanac dobiti kružni tok.
- Do sada je već otkupljena imovina od šest domaćinstava koja su se našla na mestima ulaska i izlaska iz tunela. Te porodice su dobile druge stanove. Gradnja će početi naredne godine, radove će izvoditi neka od velikih svetskih građevinskih kompanija koja će dobiti posao na tenderu, jer zbog kratkih rokova mora da se radi u isto vreme sa obe strane - kaže Zdravković.
Kako kažu u gradskoj vlasti, gradnja tunela ispod Bresnice i Pivare će potpuno otvoriti deo grada sa desne strane Lepenice, a korisno je i za 45 hektara građevinskog zemljišta koje poseduje grad na tom terenu, gde će se graditi stambeni i poslovni prostori sa sportskim kompleksom.
www.blic.rs

Rec je o zavrsenom delu Juzne obilaznice (odavno),a to je najduzi nadvoznjak u Srbiji-nekoliko stotina metara dug... Samo pokusavam da zamislim(a i vi :D )-kada dodjete sa autoputa skrenete levo na kruznom toku na ulasku u grad(kod Metroa),i izadjete na ovaj nadvoznjak ogroman,pa produzite jos malo,pa udjete u najduzi tunel,koji ce se inace racvati pod brdom,pa ce jedan deo na ulaz u Zastavu,a drugi ce izlaziti na regionalni put KG-JA preko Sabante (valjda)...
Zato stavljam slike,jer je ovo saobracajnica regionalnog znacaja jer povezuje KG-JA i autoput... U pitanju je Juzna obilaznica oko grada,dok je Severna vec zapoceta (severna je za nas gradjane vaznija no ova,i severna je 2+2 i duga je 18km,a ova ne znam tacno)...

http://img16.imageshack.us/img16/6341/alim0460.jpg

http://img6.imageshack.us/img6/940/alim0461.jpg

http://img20.imageshack.us/img20/8716/alim0462.jpg

http://img188.imageshack.us/img188/3442/alim0464.jpg

http://img41.imageshack.us/img41/4323/alim0467.jpg

vlada_Ilina_h2o
July 27th, 2009, 12:43 PM
^^Evo jos jedne slike od juce,:Dgde se vidi delic nadvoznjaka.

http://i28.tinypic.com/jkg41u.jpg

I da malo zumiramo sliku.Sale sta radis bre ovo?:DKakve su ovo akrobacije?:lol:

http://i29.tinypic.com/2ch6vjb.gif

Inace,dobre su ti slidze.:D
:cheers:

Srdjan Adamovic
July 27th, 2009, 01:04 PM
Sale i Vlado bravo!
Samo da dodam da ce duzina juzne zaobilaznice koja planira da se gradi za potrebe Fiata biti 4.5 km,a duzina cele juzne zaobilaznice biti oko 13.5 km.Medjutim od Fiata ce zavisiti da li ce ici samo do Zastave(Fiata) ili ce se nastaviti ka spajanju sa severnom zaobilaznicom.

sale_kg
July 27th, 2009, 01:09 PM
^^Evo jos jedne slike od juce,:Dgde se vidi delic nadvoznjaka.
I da malo zumiramo sliku.Sale sta radis bre ovo?:DKakve su ovo akrobacije?:lol:

Inace,dobre su ti slidze.:D

:hm: :lol: Bolje da ja ne izbacujem tvoje slike... :D Necu,ne vidi se obilaznica... :D

Sale i Vlado bravo!
Samo da dodam da ce duzina juzne zaobilaznice koja planira da se gradi za potrebe Fiata biti 4.5 km,a duzina cele juzne zaobilaznice biti oko 13.5 km.

Sta je 4.5 km ? Od kruznog kod Metroa do KG-JA? A sta je 13.5 onda? :dunno:

Medjutim od Fiata ce zavisiti da li ce ici samo do Zastave(Fiata) ili ce se nastaviti ka spajanju sa severnom zaobilaznicom.

Ko je pominjao spajanje sa severnom? Koliko ja znam severna ide od onog prvog kruznog okolo grada (18 km ) pa na put KG-KV,a juzna samo do puta KG-JA... Drugim recima,kako ja to shvatam Kragujevac ce biti obuhvacen zatvorenim prstenom od 270 stepeni (slikovito) :dunno: Nikad nisam cuo da se juzna pusta na put KG-KV jer je u principu to nepotrebno kad vec severna vodi gore...

vlada_Ilina_h2o
July 27th, 2009, 01:16 PM
^^I juzna izbija isto gde i severna.Ceo PRSTEN oko grada.;)Dakle nije 270 stepeni,nego 360...
A 4,5 km ti je samo do Zastave...

Edit:
Ovde ti se najbolje vidi putanja i juzne i severne.Narandzasta boja je juzna obilaznica...I po ovome bi trebalo da se radi profil 2+2.Znaci tunel tog profila + jos jedan paralelan nadvoznjak.
http://i28.tinypic.com/vfksar.jpg

Srdjan Adamovic
July 27th, 2009, 04:16 PM
Vlada je sve objasnio.
1.Gusicev bulevar(Bulevar Kneza Milosa,Gusicev bulevar,Bulevar Slobode)bice izuzetne duzine,nastavlja se cak ka Petrovcu.
2.Severna zaobilaznica,zbog velikih troskova u buducem GUP-u,nece imati gornji krak kod oznake M 1.11
3.Mozda ovo nije sve od buducih Kragujevackih bulevara,pogledajte samo krake severne zaobilaznice.

The_Night_Hawk
July 27th, 2009, 04:18 PM
Nema šta,gradi se srpski Detroit,oopps,TORINO...
Momci,hvala za kartu Kragujevca,sad ću da je sačuvam negdje.
Nikad se ne zna kad će da zatreba...

Sawovsky
July 27th, 2009, 06:34 PM
По овом плану та јужна обилазница би требало да буде ауто-пут?

dzonikg
July 27th, 2009, 08:03 PM
Nema šta,gradi se srpski Detroit,oopps,TORINO...
Momci,hvala za kartu Kragujevca,sad ću da je sačuvam negdje.
Nikad se ne zna kad će da zatreba...

ne gradi se..Nego je obecano pred izbore,tako ce to isto da obecaju i na sledecim izborima...Procitaj tekst koji je ovaj postavio i pise zavrsetak tunela do leta 2010 a oni nisu ni poceli nista niti ce skorije!Jedva cekam otvaranje tog tunela sledeceg leta ali ce ipak pre biti da do tad nece ni asov da zabodu..A price ne kostaju nista.

Dubac
July 27th, 2009, 08:19 PM
ne gradi se..Nego je obecano pred izbore,tako ce to isto da obecaju i na sledecim izborima...Procitaj tekst koji je ovaj postavio i pise zavrsetak tunela do leta 2010 a oni nisu ni poceli nista niti ce skorije!Jedva cekam otvaranje tog tunela sledeceg leta ali ce ipak pre biti da do tad nece ni asov da zabodu..A price ne kostaju nista.
Nisu bili u medjuvremenu izbori nego SEKA a Juzna obilaznica ce se graditi pre Severne tako da iduce godine hoce zapoceti radove a kada ce zavrsiti to ipak ne mogu da prognoziram.Uglavnom Juzna obilaznica tj. tunel moraju biti gotovi pre nego prvi novi auto A ili B klase izadje iz fabrike.
Tako da ako ne bude novog modela nece biti ni tunela u skorije vreme.Ja verujem da ce novi automobil u Fiat Srbija biti proizveden 2011 godine.

dzonikg
July 27th, 2009, 08:28 PM
Nisu bili u medjuvremenu izbori nego SEKA a Juzna obilaznica ce se graditi pre Severne tako da iduce godine hoce zapoceti radove a kada ce zavrsiti to ipak ne mogu da prognoziram.Uglavnom Juzna obilaznica tj. tunel moraju biti gotovi pre nego prvi novi auto A ili B klase izadje iz fabrike.
Tako da ako ne bude novog modela nece biti ni tunela u skorije vreme.Ja verujem da ce novi automobil u Fiat Srbija biti proizveden 2011 godine.

eh ta nicim izazvana i nepravedna SEKA ,da je nema gde bi Srbiji bio kraj.

Wuxa
July 27th, 2009, 09:52 PM
Ljudi Srbija napokon na Google Earth (veci gradovi) ima obelezene sve ulice!!!! :banana::banana::banana::banana::banana:

Ali autoput je sada zute boje :(

vlada_Ilina_h2o
July 27th, 2009, 10:01 PM
Ne slazem se ovde sa tobom.Probacu da te razuverim.;)

U pitanju je Juzna obilaznica oko grada,dok je Severna vec zapoceta (severna je za nas gradjane vaznija no ova,i severna je 2+2 i duga je 18km,a ova ne znam tacno)...

Nisi u pravu.Podjednako su vazne.
Sadasnja "severna"(koja je ujedno i tranzitna) ide sledecim tokom:
Auto put,Sukina,Avalski bulevar,bulevar Milentije Popovica,bulevar Radoja Domanovica,bulevar Kraljice Marije,bulevar Kraljevackog Bataljona.
Sadasnja "juzna" obilaznica ide sledecim tokom:
Auto put,Lepenicki bulevar,bilevar Kneza Mihajla,Bulevar Kraljevackog Bataljona.
Kazes "severna je za nas gradjane vaznija nego juzna".Po cemu si dosao do tog zakljucka?Za nas gradjane(kragujevcane) sama obilznica sto severna,sto juzna vazna je da bi se rasteretio saobracaj po uzem i sirem centru grada.Sadasnja "severna" obilaznica se koristi samo kao tranzitna i izgradnjom severne obilaznice gore pomenuti bulevari ce se rasteretiti.To je prvashodna uloga severne obilaznice.E sad.Svako ko prolazi kroz Kragujevac(kolima) koristi "juznu" obilaznicu.Izgradnom juzne obilaznice resteretila bi se "juzna" obilaznica .Nemoj misliti da ce neko kolima obilaziti grad severnom obilaznicom.Mnogo duzi put.Juzna ide maltene paralelno sa "juznom" obilaznicom.
I jesam li uspeo da te razuverim?:)Da ne bi doslo do zabune razlikujte stvari koji su pod navodnicima!

E sad da se okrenem na izgradnju istih.Rekli smo da ce Petrovacka (nov bulevar) za sada preuzeti ulogu severne obilznice.Ona ce samo rasteretiti saobracaj duz jednog dela auto puta i cele Sukine ulice(buduci bulevar)i bice zavrsena sledece godine.Za dalji nastavak ne verujem da ce se nastaviti u skorije vreme tako da ce "severna" obilaznica i dalje trpeti teske kamione.Sto se tice juzne obilaznice ona ce se za sada raditi samo do FIAT-a(naravno kad izbace 200 miliona).Bice trenutno profila 1+1 ali i sada kada je uradjen samo nadvoznjak i jos jedan deo,ona vodi do najveceg naselje(po povrsini) u Kragujevcu,tako da ima solidnog saobracaja.Kada se to probije do FIAT-a,bice jos vecih guzvi,a da ne pricam kada se zavrsi cela do Koricana.Zato bi trebalo raditi tunel profila 2+2 a kasnije i jos jedan paralelan nadvoznjak.

По овом плану та јужна обилазница би требало да буде ауто-пут?
Po planu da ali po postojecem nadvoznjaku ne.Na ovih 1+1 koji poseduje nadvoznjak nemoguce je uraditi zaustavnu traku.Za paralelan nadvoznjak ostavljeno je prostora(tj. zabranjena je gradnja i sl.).Ruzno bi bilo kada bi jedan nadvoznjak imao zaustavnu a drugi ne.A mozda ce se samo raditi 2+2 na nadvoznjaku a tunel i ostala deonica 3+3(kako bi bio AP).Nesto sam cuo da auto put koji poseduje nadvoznjak na istom ne mora imati zaustavne trake.Koliko je to tacno,ne znam.

Sawovsky
July 27th, 2009, 11:26 PM
Мора се под хитно средити и направити добар регионални пут измећу Јагодине и Крагујевца, она сабанта је срамота, мање ми се смучи кад се возим десет вожње на балерини после пијанке, него да путујем до Крагујевца 40 минута преко Сабанте.

Пут је добар с Јагодинске стране док је још долина Мораве, е онда када крене бродивити терен Шумадије, нек је бог на помоћи свима.
А да не говорим што су линије на тој деоници покривене најгорим могућим крш аутобусима са оним дрвеним клупама и да углавном смрде премного.
То важи за све превознике који саобрађају између Кг и Ја преко Сабанте.

dzonikg
July 27th, 2009, 11:52 PM
Ljudi Srbija napokon na Google Earth (veci gradovi) ima obelezene sve ulice!!!! :banana::banana::banana::banana::banana:

Ali autoput je sada zute boje :(

hahah srbija na google earth vise nema ni 1 km autoputa :lol:

dzonikg
July 28th, 2009, 12:06 AM
Мора се под хитно средити и направити добар регионални пут измећу Јагодине и Крагујевца, она сабанта је срамота, мање ми се смучи кад се возим десет вожње на балерини после пијанке, него да путујем до Крагујевца 40 минута преко Сабанте.

Пут је добар с Јагодинске стране док је још долина Мораве, е онда када крене бродивити терен Шумадије, нек је бог на помоћи свима.
А да не говорим што су линије на тој деоници покривене најгорим могућим крш аутобусима са оним дрвеним клупама и да углавном смрде премного.
hehe jeste put za jagodinu odvratan ali kao i za put za bg smatram da drzava namerno nece da ga popravlja da bi morao da ides autoputem ako neces da rasturas kola.Za bg je preko topole 120 km ,autoputem je 144 a taj preko topole isto kao i za jagodinu preko sabante nisu pipnuli 20 godina,i za gornji milanovac vazi ista stvar ,ovi forumasi iz kg-a pricaju kako su putevi do kg-a sredjeni i bajni ali je istina da su vecina katastrofa sem onog sto ide do autoputa i onog prema cacku.A sve te medjugradske deonice u centralnoj srbiji su pokrivene autobusima koji su nedaj boze nikom.Za cacak autobusi koji idu isto haos ,putuje se puna 2 sata iako ima 60 km ,busevi smrde ,prozori ne mogu da se otvore zardjalo sve a unutra 1000 stepeni ,sve je isto kao u ko to tamo peva.Za milanovac je malo bolje jer onaj komvoj travel ima normalne buseve dok za topolu zavisi dal ides onim za bg ili onim bas za topolu.Ako ides onim za bg onda je kako kad ,ima i dobrih i losih ali ako onaj sto ide samo do topole to je samo da udjes sa gas maskom.

Wuxa
July 28th, 2009, 12:09 AM
hahah srbija na google earth vise nema ni 1 km autoputa :lol:

Pa sta onda oznacava zuta boja? Nemacka, Belgija itd. imaju isto zute autoputeve na GE... :)

Srdjan Adamovic
July 28th, 2009, 12:39 AM
Ja sam sa 3 razlicita auto-prevoznika do Uzica dolazio za 2 sata,najkasnije za 2 i 15 min,a do Cacka skoro sat vremena ranije.Neki pojedinci jos izbacuju memoare iz 1941.
Nista se ne radi u delu kod Gornje Sabante,sa svih strana kad prilazis Kragujevcu,mislis da dolazis u neko avganistansko selo,koliko su putevi ocajni.Nista se ne radi po tom pitanju i samo cekam dan,kada cu od Kragujevca do Cacka da putujem 7-8 sati.

dzonikg
July 28th, 2009, 02:42 AM
Ja sam sa 3 razlicita auto-prevoznika do Uzica dolazio za 2 sata,najkasnije za 2 i 15 min,a do Cacka skoro sat vremena ranije.Neki pojedinci jos izbacuju memoare iz 1941.
Nista se ne radi u delu kod Gornje Sabante,sa svih strana kad prilazis Kragujevcu,mislis da dolazis u neko avganistansko selo,koliko su putevi ocajni.Nista se ne radi po tom pitanju i samo cekam dan,kada cu od Kragujevca do Cacka da putujem 7-8 sati.
:lol: ja ti pricam za buseve koji idu iskjucivo od kg do cacka i nazad ,na svakih sat vremena postoju bus za cacak ili nas ili cacanski i on staje na svakih 2-3 km a vec sam rekao na sta lici.To sto vi volite da lazete to je druga stvar,ja u cacak idem svake nedelje i imam drugarice koje putuju stalno tim busevima.Naravno da postoje busevi koji idu dalje i koji ne staju nigde od kg-a do cacka jer idu dalji putem ali takvih ima mozda 2-3 za ceo dan.A za puteve svako moze sam da se uveri ,vec sam rekao da su dobri za cacak i do autoputa ,ovo ostalo ocaj.

ВОЖД
July 28th, 2009, 09:44 AM
Radovi na 100 najrizičnijih deonica biće okončani ove godine

Cela Ibarska crna saobraćajna tačka

Na putevima u Srbiji postoji oko 250 rizičnih ili crnih tačaka koje su u programu sanacije za 2009. godinu, izjavio je Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu, povodom radova na obilaznom putu oko Valjeva za Užice i naglasio da bi bar 100 crnih tačaka ove godine trebalo eliminisati.

---------------
Mrkonjić je ponovio da je Vlada Srbije osim novca za prioritete poput koridora 10 i autoputa Beograd - južni Jadran obezbedila i sredstva za regionalne i magistralne puteve u Srbiji.
Svi zvaničnici se slažu da je Ibarska magistrala jedan od najopasnijih pravaca u Srbiji, sa najviše rizičnih deonica. U vreme praznika i godišnjih odmora magistralom dnevno prolazi oko 18.000 vozila, a godišnje u nesrećama pogine i četiri-pet stotina ljudi. Najčešći uzrok nezgoda su prebrza vožnja, preticanje u nepreglednim krivinama, česte gužve na putu, ali i raskrsnicama, a opasnost predstavljaju i povremeni odroni na delovima magistrale.

sale_kg
July 28th, 2009, 10:36 AM
Ne slazem se ovde sa tobom.Probacu da te razuverim.;)
Nisi u pravu.Podjednako su vazne.
Sadasnja "severna"(koja je ujedno i tranzitna) ide sledecim tokom:
Auto put,Sukina,Avalski bulevar,bulevar Milentije Popovica,bulevar Radoja Domanovica,bulevar Kraljice Marije,bulevar Kraljevackog Bataljona.
Sadasnja "juzna" obilaznica ide sledecim tokom:
Auto put,Lepenicki bulevar,bilevar Kneza Mihajla,Bulevar Kraljevackog Bataljona.
Kazes "severna je za nas gradjane vaznija nego juzna".Po cemu si dosao do tog zakljucka?Za nas gradjane(kragujevcane) sama obilznica sto severna,sto juzna vazna je da bi se rasteretio saobracaj po uzem i sirem centru grada.Sadasnja "severna" obilaznica se koristi samo kao tranzitna i izgradnjom severne obilaznice gore pomenuti bulevari ce se rasteretiti.To je prvashodna uloga severne obilaznice.E sad.Svako ko prolazi kroz Kragujevac(kolima) koristi "juznu" obilaznicu.Izgradnom juzne obilaznice resteretila bi se "juzna" obilaznica .Nemoj misliti da ce neko kolima obilaziti grad severnom obilaznicom.Mnogo duzi put.Juzna ide maltene paralelno sa "juznom" obilaznicom.
I jesam li uspeo da te razuverim?:)Da ne bi doslo do zabune razlikujte stvari koji su pod navodnicima!

Nisi. :)

Tu govoris o slucaju kada neko dolazi sa AP-a i nastavlja za KV i Cacak,itd... ;) Koju ce on koristiti to je do njega... Govorim sa perspektive razvoja grada i sirenja da je severna jaca... :D :banana:
A sto se tice rasterecenja saobracaja u centru to je "must"! :cheers:
I da,mora biti zavrsena dok ne izadje prvi auto,to je rekao Don na zadnjem pojavljivanju na devetki,a i Mrki... ;)

E sad da se okrenem na izgradnju istih.Rekli smo da ce Petrovacka (nov bulevar) za sada preuzeti ulogu severne obilznice.Ona ce samo rasteretiti saobracaj duz jednog dela auto puta i cele Sukine ulice(buduci bulevar)i bice zavrsena sledece godine.Za dalji nastavak ne verujem da ce se nastaviti u skorije vreme tako da ce "severna" obilaznica i dalje trpeti teske kamione.Sto se tice juzne obilaznice ona ce se za sada raditi samo do FIAT-a(naravno kad izbace 200 miliona).Bice trenutno profila 1+1 ali i sada kada je uradjen samo nadvoznjak i jos jedan deo,ona vodi do najveceg naselje(po povrsini) u Kragujevcu,tako da ima solidnog saobracaja.Kada se to probije do FIAT-a,bice jos vecih guzvi,a da ne pricam kada se zavrsi cela do Koricana.Zato bi trebalo raditi tunel profila 2+2 a kasnije i jos jedan paralelan nadvoznjak.

No,kad se bolje setim,u emisiji "Veze" jeste Mrki pomenuo 4-tracni tunel,samo mi nije bilo jasno sto... Mada vidis,moguce da ga sire u AP... :dunno:

A i zanimljivo mi je sto po GUP-u ne sece odmah M-23 na teritoriji grada nego ide dalje pa tamo negde... :dunno:

Ja ne znam ni kuda sve moze za Jagodinu-ima 3,4 puta,jel? Ja sam samo preko Brzana,Sabante i AP-om isao... Mada eto im,AP kosta 70 dinara od Jagodine do Batocine,a od Batocine prema Kragujevcu je u globalu dobar put,tako da... :dunno:
Mada jeste neophodno da se sredi put... ;)

hehe jeste put za jagodinu odvratan ali kao i za put za bg smatram da drzava namerno nece da ga popravlja da bi morao da ides autoputem ako neces da rasturas kola.Za bg je preko topole 120 km ,autoputem je 144 a taj preko topole isto kao i za jagodinu preko sabante nisu pipnuli 20 godina,i za gornji milanovac vazi ista stvar ,ovi forumasi iz kg-a pricaju kako su putevi do kg-a sredjeni i bajni ali je istina da su vecina katastrofa sem onog sto ide do autoputa i onog prema cacku.A sve te medjugradske deonice u centralnoj srbiji su pokrivene autobusima koji su nedaj boze nikom.Za cacak autobusi koji idu isto haos ,putuje se puna 2 sata iako ima 60 km ,busevi smrde ,prozori ne mogu da se otvore zardjalo sve a unutra 1000 stepeni ,sve je isto kao u ko to tamo peva.Za milanovac je malo bolje jer onaj komvoj travel ima normalne buseve dok za topolu zavisi dal ides onim za bg ili onim bas za topolu.Ako ides onim za bg onda je kako kad ,ima i dobrih i losih ali ako onaj sto ide samo do topole to je samo da udjes sa gas maskom.

Prvo - namerno,ma naravno... Samo je taj put trenutno prioritet i njega namerno nece da srede... Ma da... Da put preko Topole nije sjajan sam dokumentovao,ali put preko Topole je alternativni za onaj preko AP-a. Dobro,u redu je,pocni da ...... da nije tako,hajde...
Ispljunes 250 din pa idi kao covek bez rupa... To sto se meni ne daje,nije razlog da ja kukam. To jeste frekventan pravac itekako,ali stav ti je smesan. Toliko o tome.
Drugo - "forumasi iz KG hvale puteve do KG-a". Tvrdim,a ako hoce neka dodje da se uveri ko hoce da su prilazi gradu najbolje sredjeni od svih gradova u Srbiji,tj.kada se zavrse ove godine. Uverite se. Prema GM-u,prema KV-u,i oba prema BG-u... E,sad putevi koji su izmedju je druga prica... Na koje to katastrofalne puteve mislis?! Dakle,prema BG-u - AP je ok i dobar. Prema BG-u preko Topole- slikao sam i prikazao stanje. U globalu ispod proseka. Prema KV-u i Cacku dobar,i to ceo deo izlaska iz grada je 3-tracni. Prema Jagodini ne znam,ne putujem preko sela tamo. Prema GM-u je los,ali za to nismo mi krivi kao ni za jedan od pomenutih.
Dalje,jel te pitao neko za buseve? Jel imas thread za to pa pisi do mile volje.
Jel mislis da je KG centar sveta pa da se samo regionalni putevi oko njega sredjuju? Alo bre,decko pogledaj malo druge regionalne puteve... Prosetaj malo do istocne Srbije,kao sto sam ja,pa da vidis sta je uzas,i da je za njih KG-BG preko Topole pista. Nije dobar-nesporno. Katastrofalan- nerealno.

:lol: ja ti pricam za buseve koji idu iskjucivo od kg do cacka i nazad ,na svakih sat vremena postoju bus za cacak ili nas ili cacanski i on staje na svakih 2-3 km a vec sam rekao na sta lici.To sto vi volite da lazete to je druga stvar,ja u cacak idem svake nedelje i imam drugarice koje putuju stalno tim busevima.Naravno da postoje busevi koji idu dalje i koji ne staju nigde od kg-a do cacka jer idu dalji putem ali takvih ima mozda 2-3 za ceo dan.A za puteve svako moze sam da se uveri ,vec sam rekao da su dobri za cacak i do autoputa ,ovo ostalo ocaj.

Ne lupaj! U prosli utorak sam isao za Cacak iz Kragujevca,vozio je novi Neobus cacanski. Ja sam se cudio sto vozi prigradski bus za medjugradske linije,ali je dobar. Tako da prica da su svi busevi uzas ti pada u vodu. ;) Znam i uverio sam se da ima losih i uzas autobusa,ali da su svi... ;)
I cist pre svega. Sa stajanjem je smesno i necu da komentarisem.

I ne ides cesto M-23 -om (i jednom i drugom) i M-5 -om da bi ih znao koliko ja,i da bi ih mazao. Evo sinoc sam isao opet na M-23.1,i zato ne dajem pravo da mi neko prica o kvalitetu doticnih puteva. Toliko od mene.
Uzivaj u dalje... Ako neko misli da lazemo,neka dodje licno da proveri. ;)

Srdjan Adamovic
July 28th, 2009, 10:50 AM
Odlicno Sale.
Od Kragujevca do Jagodine ima cak 5 pravaca:
1.auto-putem(najbolji)
2.preko Brzana(odlican)
3.preko Sabante(Kragujevacki deo do Raklja ima da se odradi u celosti,tako da ce i on biti fenomenalan)A da je toliko los,Kragujevacki bajkeri ne bi tuda testirali svoje motore.

lJflCsyQEOk

4.preko Komarica(put je dobar,ali mnogo krivina ima)
5.preko Crnog vrha(ja ne znam da li neko jos ide tim putem,ali je fizicki je najblizi)

Ja inace najvise praktikujem da idem preko Sabante,ali iskljucivo zato sto mi je rodbina u tom delu stacionirana.

Jos jednom svi prilazi Kragujevcu su odlicni,a bice prave piste,realizacijom odredjenih projekata.(tu najvise mislim na ulaz iz Topole)

Srdjan Adamovic
July 28th, 2009, 11:01 AM
A evo i gore pomenute juzne zaobilaznice

rpNjBVn-xk8

i nove saobracajnice koja se odvaja od buduce severne zaobilaznice

8st8TDn4UwQ

vlada_Ilina_h2o
July 29th, 2009, 02:20 PM

:weird:

Tu govoris o slucaju kada neko dolazi sa AP-a i nastavlja za KV i Cacak,itd... ;) Koju ce on koristiti to je do njega...

Da,ali secem ruku da ce ici juznom.Blize mu je.:D

Govorim sa perspektive razvoja grada i sirenja da je severna jaca... :D :banana:

Grad se siri i razvija u tom pravcu.To je neosporno.Zato su vazni svi bulevari koji se grade i koji ce se graditi na toj strani.Verovatno si mislio na Petrovacku sto se samog razvoja grada tice.Kao sto rekoh uradice se ona do Internacionalnih Brigada,a za dalje nacekacemo se jos malo.Dok se mi nacekamo,gusice nas(tj. vas:D) i dalje kamioni.I Petrovacka ce ZA SADA preuzeti ulogu severne obilaznice.Tako da sama severna obilaznica(kada se napravi jedno 2km pre Petrovacke),nece imati nikakav uticaj na razvoj grada.Da bi grad(razvojem) stigao do severne trebalo bi da ima preko 500 000 stanovnika,sto je slozices se nerelano.

A sto se tice rasterecenja saobracaja u centru to je "must"! :cheers:
I da,mora biti zavrsena dok ne izadje prvi auto,to je rekao Don na zadnjem pojavljivanju na devetki,a i Mrki... ;)

Kad devetka kaze.:cheers:

No,kad se bolje setim,u emisiji "Veze" jeste Mrki pomenuo 4-tracni tunel,samo mi nije bilo jasno sto... Mada vidis,moguce da ga sire u AP... :dunno:

I za to ce trebati mnooooogo godina.Za sada samo 2 trake.

A i zanimljivo mi je sto po GUP-u ne sece odmah M-23 na teritoriji grada nego ide dalje pa tamo negde... :dunno:

:drunk:

Drugo - "forumasi iz KG hvale puteve do KG-a". Tvrdim,a ako hoce neka dodje da se uveri ko hoce da su prilazi gradu najbolje sredjeni od svih gradova u Srbiji,tj.kada se zavrse ove godine. Uverite se. Prema GM-u,prema KV-u,i oba prema BG-u... E,sad putevi koji su izmedju je druga prica... Na koje to katastrofalne puteve mislis?! Dakle,prema BG-u - AP je ok i dobar. Prema BG-u preko Topole- slikao sam i prikazao stanje. U globalu ispod proseka. Prema KV-u i Cacku dobar,i to ceo deo izlaska iz grada je 3-tracni. Prema Jagodini ne znam,ne putujem preko sela tamo.

Apsolutno se slazem.:okay:
Dakle,mi imamo 5 prilaza gradu:
1.Auto put - profila 3+3 = 5km,Lepenicki bulevar - profila 2+2
2.Kraljevackog Bataljona - profila 2+2 ~4km,put ka Ravnom Gaju profila 2+1 i 1+2 ~ 5km
3.Ineternacionalnih Brigada - profila 2+2 ~ 4km,Avalski bulevar - profila 2+2 = 1km
4.Kralja Milana i 1300 Kaplara - profila 1+1 = 4.5km
5."9 Maja" - profila 1+1 ~8km

Sve ove saobracajnice su kao staklo izuzev onih koje su trenutno u fazi reonstrukcije a to su Avalska i "9 Maja".Obe saobracajnice bice zavrsene do kraja godine!
Srdjane pomazi sa ovim kilometrazama.:nuts:

sale_kg
July 29th, 2009, 06:41 PM
:weird:

:lol:

Da,ali secem ruku da ce ici juznom.Blize mu je.:D

Ma neka ide kojom hoce... :D Govorim o nama odavde i razvoju grada...

Grad se siri i razvija u tom pravcu.To je neosporno.Zato su vazni svi bulevari koji se grade i koji ce se graditi na toj strani.

Pa kad nisu razmisljali o tome kad su 80' radili aerodromske blokove... Ko im je kriv sto na ovoj strani zivi oko 50-60 k ljudi a bez bulevarske veze sa gradom... Sto ce se valjda sa Gusicevim ispraviti pa vise kada idem do Male Vage ne moram na Susicku petlju pa sve do petlje kod Zvezde... :weird:

Verovatno si mislio na Petrovacku sto se samog razvoja grada tice.Kao sto rekoh uradice se ona do Internacionalnih Brigada,a za dalje nacekacemo se jos malo.Dok se mi nacekamo,gusice nas(tj. vas:D) i dalje kamioni.I Petrovacka ce ZA SADA preuzeti ulogu severne obilaznice.Tako da sama severna obilaznica(kada se napravi jedno 2km pre Petrovacke),nece imati nikakav uticaj na razvoj grada.Da bi grad(razvojem) stigao do severne trebalo bi da ima preko 500 000 stanovnika,sto je slozices se nerelano.

Ma nije vazno da li je to Petrovacka ili nova saobracajnica... ;)
Govorim o tome gde ima mesta i koja ce saobracajnica nama (pa i vama "sa druge strane" :D ) da znaci ... Veci prostor,vise potencijala,a samim tim i novi GUP to prati sa poslovnim,obrazovnim i rezidencijalnim zonama... :D

Kad devetka kaze.:cheers:

On ne laze... :D

I za to ce trebati mnooooogo godina.Za sada samo 2 trake.

I dve su dosta.

:drunk:

Juznu ce mozda duziti dalje kao produzetak AP-a ka Kraljevu i Cacku na eventualno povezivanje sa AP-om onim od KS-a do CA... Za jedno 20 godina... :D

dzonikg
July 29th, 2009, 06:48 PM

Ja ne znam ni kuda sve moze za Jagodinu-ima 3,4 puta,jel? Ja sam samo preko Brzana,Sabante i AP-om isao... Mada eto im,AP kosta 70 dinara od Jagodine do Batocine,a od Batocine prema Kragujevcu je u globalu dobar put,tako da... :dunno:
Mada jeste neophodno da se sredi put... ;)

Prvo - namerno,ma naravno... Samo je taj put trenutno prioritet i njega namerno nece da srede... Ma da... Da put preko Topole nije sjajan sam dokumentovao,ali put preko Topole je alternativni za onaj preko AP-a. Dobro,u redu je,pocni da ...... da nije tako,hajde...
Ispljunes 250 din pa idi kao covek bez rupa... To sto se meni ne daje,nije razlog da ja kukam. To jeste frekventan pravac itekako,ali stav ti je smesan. Toliko o tome.
Drugo - "forumasi iz KG hvale puteve do KG-a". Tvrdim,a ako hoce neka dodje da se uveri ko hoce da su prilazi gradu najbolje sredjeni od svih gradova u Srbiji,tj.kada se zavrse ove godine. Uverite se. Prema GM-u,prema KV-u,i oba prema BG-u... E,sad putevi koji su izmedju je druga prica... Na koje to katastrofalne puteve mislis?! Dakle,prema BG-u - AP je ok i dobar. Prema BG-u preko Topole- slikao sam i prikazao stanje. U globalu ispod proseka. Prema KV-u i Cacku dobar,i to ceo deo izlaska iz grada je 3-tracni. Prema Jagodini ne znam,ne putujem preko sela tamo. Prema GM-u je los,ali za to nismo mi krivi kao ni za jedan od pomenutih.
Dalje,jel te pitao neko za buseve? Jel imas thread za to pa pisi do mile volje.
Jel mislis da je KG centar sveta pa da se samo regionalni putevi oko njega sredjuju? Alo bre,decko pogledaj malo druge regionalne puteve... Prosetaj malo do istocne Srbije,kao sto sam ja,pa da vidis sta je uzas,i da je za njih KG-BG preko Topole pista. Nije dobar-nesporno. Katastrofalan- nerealno.

Nije 250 dinara nego 300 dinara ,znaci da odem i vratim se 600 din a moj clio dci potrosi 700 dinara goriva do bg-a i nazad starim putem.Eto lud sam da dam za putarinu para kao za gorivo a u bg idem svake nedelje a i put je duzi 25 km tj 50 km u oba pravca.I ovo je tema o putevima na e o tih 4-5 km u gradu.I put preko topole je katastrofa i to i dalje tvrdim sem ako ne koristimo africke standarde,znam iz iskustva dobro da u istocnoj srbiji ima i 5 puta gorih ali to govori samo o brizi drzave.

sale_kg
July 29th, 2009, 07:12 PM
I ovo je tema o putevima na e o tih 4-5 km u gradu.

1- Nije u gradu,nego pored grada.
2- Obilaznica kako jedna,tako druga je put od regionalog znacaja a ne gradska saobracajnica.
3- Obilaznice kako jedna tako i druga spajaju AP sa putevima KG-JA i KG-KV/CA.
4- Govorimo o nastavku juzne sto bi moglo predstavljati nastavak AP-a.
5- I druge obilaznice su pracenje na ovom thread-u tako da ni ovoj nista ne fali.
6- Kada punim thread sa reportazama onda mogu i pricati o ovom putu.

Srdjan Adamovic
July 29th, 2009, 08:36 PM
Srdjane pomazi sa ovim kilometrazama.

Pomoci cu koliko mogu.

1.auto-put(5 km uradjeno + 4.6 km se radi)
3.Avalski bulevar 1 330 m(ove godine je planirano sredjivanje i dela od Milijine pumpe do ulaska u Opornicu)

Svi vazni prilazi gradu bice fascinantni.

Dodao bih i druge sporedne ulaze u grad:
1.Novi Milanovac-Petrovac-Internacionalnih brigada(taj deo stvarno treba da se odradi,jer je ocajan)
2.Sljivovac-Vinogradi-Aerodrom(maltene Kragujevac je fizicki spojen sve do Grbica i zbog velikog broja sela u tom delu i taj prava treba da se odradi,stizu najave da ce i taj deo biti skorije uradjen,i on ce izlaziti na Bulevar Atinska)
3.Komarice-Korman-Marsic-Ilicevo-Kragujevac

Ovo bi bila neka druga kategorija vaznosti

Treca kategorija bi bila:
1.Adzine livade-Grosnica-Bulevar Int brigada
2.Bukorovac-Bresnica-Centar

Sawovsky
July 29th, 2009, 09:08 PM
Ta juzna obilaznica bi na duze staze mogla da bude pocetak onog auto-puta sto ce spajati Kragujevac sa "zapadno-moravskim" auto-putem (stalac-krusevac-trstenik-kraljevo-cacak-uzice-rep.srpska-sarajevo).

sale_kg
July 29th, 2009, 09:11 PM
Ta juzna obilaznica bi na duze staze mogla da bude pocetak onog auto-puta sto ce spajati Kragujevac sa "zapadno-moravskim" auto-putem (stalac-krusevac-trstenik-kraljevo-cacak-uzice-rep.srpska-sarajevo).
^^

Juznu ce mozda duziti dalje kao produzetak AP-a ka Kraljevu i Cacku na eventualno povezivanje sa AP-om onim od KS-a do CA... Za jedno 20 godina... :D

A ako pogledas i trasu,i lici na tako neko resenje. Sto bi i pametno bilo... :cheers:

aleks82
July 29th, 2009, 10:40 PM
Eh ovo ce vas sad veoma obradovati!!!

Srbija vise nije crna rupa na Google Maps!!!!
Pogledajte. Poceli su konacno da snimaju nase ulice!!! :banana:

Sad samo jos da nabave imena ulica iz katastra :lol: :nuts:

Wuxa
July 29th, 2009, 11:15 PM
^^ Ja sam to prvi ovde rekao! Salim se... :tongue2:

Ali ne znam sta se desi sa autoputem, zut je, obelezen je i od NS do Madjarske a i od Leskovca do Makedonije. :ohno:

N011
July 29th, 2009, 11:33 PM
Ovo je tek pocetak. Autoputevi nisu dobro obelezeni. Izgleda da cekaju da ih zavrsimo da ne bi dva puta crtali :D

Wuxa
July 29th, 2009, 11:37 PM
Mi smo se ovih nedelja bas ponovili na Google Earth, cas pola Bg-a je 3d cas obelezene ulice

The_Night_Hawk
July 30th, 2009, 11:52 AM
Pozdrav,Sawowsky!
Ako misliš na ovaj plan sa onim autoputem do Rajvosa,OK:http://img219.imageshack.us/img219/3245/hr1024x986sb0xg4.jpg

Sawovsky
July 30th, 2009, 12:34 PM
Ne mislim na taj mada moze i taj. Mislio da sam vise nego detaljno objasnio koja je trasa u pitanju :D

U Rep. Srpsku bi taj auto-put ulazio negde kod Visegrada.

Sawovsky
July 30th, 2009, 12:39 PM
^^

A ako pogledas i trasu,i lici na tako neko resenje. Sto bi i pametno bilo... :cheers:

Taman i preko Sabante da se napravi auto-put da imamo brzu vezu i mi Jagodinci sa tim putem :rofl:

sale_kg
July 30th, 2009, 12:49 PM
Taman i preko Sabante da se napravi auto-put da imamo brzu vezu i mi Jagodinci sa tim putem :rofl:

:rofl:

Imacete vi brzi vezu Jagodina-Batocina-Kragujevac,jes da je malo duze,ali je svuda AP :D ...

A ne znam zasto me ne bi cudilo da Palmi i Verku tako nesto padne na pamet? :weird: :lol:

Sawovsky
July 30th, 2009, 12:58 PM
A i ja lupam, pa mi mi imamo nas auto-put, samo se spustimo dole auto-putem do Stalaca i eto nas na tom auto-putu.

Mada ne znam da li bi blize bilo tako ili preko ove varijante, tj preko Kragujevca...

sale_kg
July 30th, 2009, 01:03 PM
A i ja lupam, pa mi mi imamo nas auto-put, samo se spustimo dole auto-putem do Stalaca i eto nas na tom auto-putu.

Sta ces onda vise? :weird: :D

Mada ne znam da li bi blize bilo tako ili preko ove varijante, tj preko Kragujevca...

E to vec nije nasa briga! :D :lol:

Pedja7'
August 1st, 2009, 03:37 PM
Još 150 miliona evra za Koridor 10

Beograd -- Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je Srbiji kredit od 150 miliona evra za izgradnju deonice autoputa na Koridoru 10, od Niša do Dimitrovgrada.

Kako se navodi u saopštenju kreditora, EBRD će finansirati izgradnju preostalih 82 od ukupno 90 kilometara autoputa E-80 koji povezuje Niš, treći po veličini grad u Srbiji, sa Dimitrovgradom, koji je na granici sa Bugarskom.

Ukupna vrednost izgradnje autoputa od Niša do Dimitrovgrada na Koridoru 10 procenjena je na 795 miliona evra, a kredite za taj projekat obezbediće i Svetska banka i Evropska investiciona banka.

"Izgradnja autoputa od Niša do Dimitrovgrada je strateški projekat za Srbiju i region. Ta saobraćajnica će doneti veliku korist Srbiji u olakšanju trgovine i regionalnih integracija na Balkanu", ocenio je direktor poslovne grupe EBRD za transoprt Tomas Majer.

EBRD je do sada investirala u Srbiju više od 1,6 milijardi evra, od čega je oko 160 miliona evra uloženo u infrastrukturne projekte.

www.b92.net/info

ВОЖД
August 3rd, 2009, 09:43 AM
Ево видех да су реновирали сајт , ЈП Путеви Србије, изгледа добро, сад поседују и интерактивну мапу бројања саобраћаја у Србији.

Већ се примећује олакшање код петље "Орловача" која је доста средила саобраћај у тој зони , посебно што су направили четри траке на Ибарској!

Гледајући интерактивну мапу(и податке о бројању), од Жаркова па до Липовачке шуме(излаз Барајево), саобраћај је ПРЕБУКИРАН, у просеку дневно прође око 20000 возила, чуди ме да се тај део од неколико километара не прошири на ниво ауто-пута, са четири траке!!!

Четири траке и петља код Орловаче су доста олакшали саобраћај , Град Београд би требао да већ планира проширење од Жаркова до Липовачке шуме, ипак је то густ саобраћај!?

Bojan9
August 4th, 2009, 12:53 PM
Evo nastavka(ako se bilo ko sjeća početka) reportaže o putevima na prilazu Kopaoniku. Sada se spuštam sa Kopa i vraćam se u Rašku, preko Jošaničke Banje.
http://i32.tinypic.com/jjwepw.jpg

http://i30.tinypic.com/eqyvpv.jpg

http://i26.tinypic.com/fadl36.jpg

http://i26.tinypic.com/2d6pcsm.jpg

http://i27.tinypic.com/2wc4t9c.jpg

http://i31.tinypic.com/9jpqib.jpg

http://i27.tinypic.com/zknaer.jpg

http://i28.tinypic.com/2eq77k9.jpg

http://i28.tinypic.com/339k7c4.jpg

http://i31.tinypic.com/2dih6k8.jpg

http://i29.tinypic.com/1dzolt.jpg

http://i29.tinypic.com/i56d83.jpg

http://i32.tinypic.com/miopid.jpg

Izlaz iz Nacionalnog parka
http://i29.tinypic.com/2ywinnt.jpg

http://i25.tinypic.com/29zy8pc.jpg

http://i28.tinypic.com/2cr855x.jpg

http://i31.tinypic.com/2cpx2iu.jpg

http://i28.tinypic.com/72pu39.jpg

http://i28.tinypic.com/vy3axy.jpg

http://i28.tinypic.com/ejvho5.jpg

http://i27.tinypic.com/se3u5t.jpg

http://i28.tinypic.com/2qs1iep.jpg

http://i32.tinypic.com/2ugcd34.jpg

http://i29.tinypic.com/1z306sl.jpg

Jošanička Banja- sjajno mjesto. Odavde se i ne čini tako. Voda izvire na oko 70 stepeni. Tu je stari park i tursko kupatilo, i jedan restoran sa bazenčićem.
http://i31.tinypic.com/2eov3pz.jpg

http://i28.tinypic.com/29wkhdt.jpg

http://i25.tinypic.com/2ivbtaa.jpg

http://i28.tinypic.com/35bz8ly.jpg

http://i31.tinypic.com/2l9sdtx.jpg

http://i29.tinypic.com/30atmwp.jpg

http://i26.tinypic.com/zsjwjm.jpg

http://i28.tinypic.com/jkaxjb.jpg

http://i32.tinypic.com/140j09h.jpg

http://i25.tinypic.com/5kp0mc.jpg

http://i28.tinypic.com/2s01co9.jpg

http://i28.tinypic.com/bi144h.jpg

Izlazak na magistralni put. Ide se lijevo. Most na Ibru- u toku je rekonstrukcija
http://i26.tinypic.com/2bxyli.jpg

http://i29.tinypic.com/21wpw4.jpg

http://i29.tinypic.com/mrzo0w.jpg

http://i28.tinypic.com/dw3v52.jpg

http://i25.tinypic.com/jrbk2c.jpg

http://i26.tinypic.com/160zpyu.jpg

Baljevac. Malo mjesto- mjesna zajednica u opštini Raška.
http://i25.tinypic.com/jruyyc.jpg

http://i31.tinypic.com/723fwg.jpg

http://i30.tinypic.com/v5vaqq.jpg

http://i27.tinypic.com/2vdgo46.jpg

http://i25.tinypic.com/2m6k5li.jpg

http://i31.tinypic.com/2vdr5zo.jpg

http://i30.tinypic.com/2ry4u8y.jpg

Ovdje se skreće sa puta. U selo Brvenik. Evo mosta...
http://i32.tinypic.com/2n72u7b.jpg

http://i26.tinypic.com/ndlrb7.jpg

Evo i mape, koja može objasniti koju sam dionicu sada predstavio- plavu. Crvena je dionica koju sam već postavio- http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=40013504&postcount=2473 , a crna će doći kasnije.. Kad-tad :D
http://i31.tinypic.com/2924efo.jpg

sale_kg
August 4th, 2009, 01:28 PM
Bojane kuco stara!!! :cheers: Moram ja da odem da napravim neku reportazicu... :D Idem u petak za Novi Pazar pa mozda uradim KV-NP reportazicu... Ispade samo ja i ti ovde to radimo... :ohno::lol:

Hvala jos jednom Bojane!

clashbgd
August 4th, 2009, 01:49 PM
pogledah danas u novostima i pise da je posao sa kinezima oko mosta izmedju Zemuna i Borce neizvestan skroz...traze 300 miliona...

Sawovsky
August 4th, 2009, 05:46 PM
Тама нас и Руса толико, свако нека да по евро :D

Majevčan
August 4th, 2009, 11:38 PM
pogledah danas u novostima i pise da je posao sa kinezima oko mosta izmedju Zemuna i Borce neizvestan skroz...traze 300 miliona...
Nije evro zrno rize:|

Ban.BL
August 6th, 2009, 11:25 PM
uzasan put

Pavle4488
August 6th, 2009, 11:44 PM
Hvala, Boki. :okay: :cheers: Put, doduše, i nije neki... Negdje je onako, negdje je loš. 2/5 sveukupno. Interesantno da nigdje nema linija koje ograničavaju kolovoz sa strana (kako li se već zovu).

P.S.

Šta nađe u toj Jošaničkoj Banji da ti se sviđa? Sa slika djeluje kao rupa i po.

Ban.BL
August 7th, 2009, 10:02 AM
^^ i asfalt je katastrofa, ma nista ne valja.

Bojan9
August 7th, 2009, 10:15 AM
Paaa, lijepo mjestašce je Banja. Sa jedne strane kupatilo i parkić, a sa druge taj restorančić... Ostalo je tuga, ali je priroda lijepa.

sale_kg
August 9th, 2009, 03:29 PM
Dakle,na redu je da dam veci doprinos ovom thread-u (opet) posto je Bojan stavio reportazicu,a ja nisam odgovorio svojom. Imam dve. Jednu vecu i jednu manju,pa da krenemo:

M-22 (Ibarska magistrala) Kraljevo-Novi Pazar kroz Dolinu Jorgovana

Ispravite ako gresim broj... Ima dosta slika-krecemo... Put je cak odlican do iskljucenja za Kopaonik,odatle je uobicajeno srpsko sivilo...
Inace,probajte ovo sto sam ja da za nedelju dana prodjete od NS-a do NP-a preko BG-a,KG-a,KV-a,CA pa da shvatite koliko je Srbija raznolika i u stvari zemlja sjajnih ljudi. :okay:
Inace,ne idemo bas od KV-a nego od Mataruske Banje. Za Novi Pazar sam isao sa bratom poslom,ali i da ja kupim sta od farmerica. :D No,o NP u drugom threadu. Sada put...

http://i30.tinypic.com/jiyzqt.jpg

http://i26.tinypic.com/2u6gq68.jpg

http://i31.tinypic.com/10z4nx2.jpg

http://i32.tinypic.com/s6lxlf.jpg

http://i31.tinypic.com/w0ggp4.jpg

http://i30.tinypic.com/10d6yl4.jpg

http://i27.tinypic.com/20sg3gp.jpg

Cuvena kafana Dolina Jorgavana je desno... Ime doline je po tome sto kad se Jelena Anzujska udavala zbog nje su celom duzinom od 50-ak km posadili jorgovane...

http://i25.tinypic.com/123oa4h.jpg

Usce...

http://i29.tinypic.com/8w0gub.jpg

http://i26.tinypic.com/13yjbtd.jpg

http://i30.tinypic.com/o7q329.jpg

http://i27.tinypic.com/qp5w8p.jpg

http://i31.tinypic.com/10wimpd.jpg

Inace,Kraljevo-Novi Pazar = 101 km.

Krece los put...

http://i26.tinypic.com/allvk7.jpg

http://i30.tinypic.com/15x5mq0.jpg

http://i30.tinypic.com/2a801ar.jpg

http://i26.tinypic.com/2ccmiw5.jpg

http://i28.tinypic.com/2hntg0h.jpg

Levo za Kosovo,desno za Pazar...

http://i26.tinypic.com/14jnn9e.jpg

Opstina Raska... Simpaticno mesto... Dobar stadion...

http://i26.tinypic.com/1gngpy.jpg

http://i32.tinypic.com/90rko9.jpg

http://i29.tinypic.com/o08mbk.jpg

http://i31.tinypic.com/esw1va.jpg

Kakvi predeli... :drool:

http://i32.tinypic.com/nzgcuo.jpg

Pazar... Ako ima 125 000 ljudi ja secem onu stvar,no nema veze...

http://i29.tinypic.com/24bpug2.jpg

Save Kovacevica ulica NP

http://i32.tinypic.com/2n709d1.jpg

I 2 slike zanimljive...

Za crnogorske forumase...

http://i30.tinypic.com/2ia3dc1.jpg

I tvrdjava Maglic... To definitivno morate doziveti pa mozete da umrete... :okay: Moj predlog...

http://i31.tinypic.com/2v0n4mc.jpg

N011
August 9th, 2009, 06:03 PM
Odlicno Sale! Ove obnovljene deonice su kao u Nemackoj! Odlicno!

nixy
August 9th, 2009, 07:07 PM
Bravo Sale za reportazu...

Sawovsky
August 9th, 2009, 07:29 PM
http://i30.tinypic.com/10d6yl4.jpg

Prelepi predeli :drool:

vlada_Ilina_h2o
August 9th, 2009, 08:20 PM
Dakle,rucao sam pa da nastavim... :D

Druga reportaza je o 20km regionalnog puta koji prilazi Kragujevcu. Krenucemo od raskrsnice u Ravnom Gaju (mestu gde se spajaju putevi Kraljevo-Kragujevca i Mrcajevci(Kraljevo-Cacak M22)-Kragujevac)...

Prilaz Kragujevcu sa juga

Dakle

http://i26.tinypic.com/1o1wcl.jpg

http://i28.tinypic.com/10yicfa.jpg

http://i28.tinypic.com/2dlqgwy.jpg

http://i32.tinypic.com/4ut46g.jpg

http://i26.tinypic.com/33wmplx.jpg

http://i29.tinypic.com/161npy.jpg

http://i27.tinypic.com/2kq4c9.jpg

http://i31.tinypic.com/28mpkex.jpg

http://i26.tinypic.com/5182hl.jpg

Ulazimo na teritoriju sireg grada... Vidi se odmah pocetak 3-tracne saobracajnice...

http://i26.tinypic.com/34sroev.jpg

Sledecih 10 km je takav put kroz zonu Koricani...

http://i27.tinypic.com/11rdt1i.jpg

http://i27.tinypic.com/2yo99io.jpg

http://i31.tinypic.com/2vjv449.jpg

U daljini se vidi grad...

http://i31.tinypic.com/24ayjo4.jpg

http://i29.tinypic.com/6jiu1g.jpg

Da reklamiram malo forumasa SennaKG :D

http://i29.tinypic.com/n3xhsl.jpg

Sirenje puta u 4 trake:

http://i28.tinypic.com/aw2mpc.jpg
I bulevar Kraljevackog bataljona gde grad pocinje...
http://i28.tinypic.com/2dt0g03.jpg

Inace,ovo je trasa koja bi jednog dana mogla biti nastavak AP-a ka "moravskom" AP-u... ;)

Zasluzujem pivo za ove dve reportaze? :D
...

Pavle4488
August 10th, 2009, 10:58 AM
Јужни прилаз КГ-у је врло добро урађен. Тврђава Маглић је фантастична!

Хвала на сликама, Сале. :cheers1:

sale_kg
August 10th, 2009, 12:35 PM
@Sale,od mene imas pivo.:cheers1:Svaka cast na reportazi i trudu.:okay:

Znaci veceras mi ne trebaju pare? :D

Inace svi prilazi gradu(5) su kao ovaj(asfalt kao staklo).Samo sto deonice variraju od 1+1 do 3+3...

A ti bi da budu svi 3+3 kao severni? :lol:

I nauci bre vise imena ulica i bulevara.:DNe mogu vise da te ispravljam.:D:cheers:

A jebes ga kad na svakih 200 m je neka druga ulica... :D

Јужни прилаз КГ-у је врло добро урађен.

Agree :okay:

Тврђава Маглић је фантастична!

Maглич. Bar su mene tako ucili da se zove.

Хвала на сликама, Сале. :cheers1:

You are welcome!!! Ja napravi reportaze cele Centralne Srbije... Dobro jos 3 puta i to je to... :D

vlada_Ilina_h2o
August 11th, 2009, 09:09 PM
Uradio sam par slika iz auta.Nemojte na tome da mi zamerite,vozio sam pazljivo.;)

Do sada smo dosta pricali o Petrovackoj magistrali ali nikada nismo izbacivali slike.Ovo je deo ulice Save Kovacevica(dugacka 2,5 km, profil 2+2), koji vodi ka ukrstanju sa Petrovackom magistralom.Vidite i sami gde se zavrsava profil 2+2.Pravo bi trebalo da se nastavi jos nekih 500m ovog profila.Desno je vec uradeni deo Petrovacke magistrale,a levo deo koji tek treba da se radi.Rekli su avgust ove godine.Petrovacka magistrala ce za sada preuzeti ulogi severne obilaznice.

http://i28.tinypic.com/i2oppi.jpg

Petovacka magistrala,profil 2+2 kao sto vidite...

http://i25.tinypic.com/2e2gd3d.jpg

http://i28.tinypic.com/2uh4fgl.jpg

http://i31.tinypic.com/n3lv9.jpg

Ovde se blizimo novom kruznom toku koji spaja Auto-put sa Petrovackom magistralom.

http://i30.tinypic.com/s656kl.jpg

Jedna slika iz spoljasnje trake kruznog toka...

http://i32.tinypic.com/2jgnzq.jpg

I jedna slika za Johnny-ja koji nikada uzivo nije video ovaj kruzni tok.:D

http://i31.tinypic.com/ic3jep.jpg

vlada_Ilina_h2o
August 11th, 2009, 11:06 PM
Auto put Kragujevac-Batocina se kao sto znamo ponovo aktivirao.Do sada je u potpunosti zavrseno 5km a izvode se radovi na deonici dugoj 4,6 km.

http://i27.tinypic.com/wl4ths.jpg

http://i30.tinypic.com/2v98cbd.jpg

http://i32.tinypic.com/2lvlo47.jpg

http://i29.tinypic.com/i2t7gk.jpg

http://i25.tinypic.com/ipmxol.jpg

Ovde se zavrsava tih 4,6km a od 1. januara 2010 bice u potpunosti zavrseno 9,6 km od Kragujevca ka Batocini.Cela trasa je duga oko 25km(od KG-a do koridora 10).

http://i31.tinypic.com/5bu49d.jpg

vlada_Ilina_h2o
August 11th, 2009, 11:07 PM
Neki delovi su vec spremni za asfaltiranje..

http://i30.tinypic.com/vh7yv8.jpg

http://i31.tinypic.com/21adz4x.jpg

http://i28.tinypic.com/2jevkid.jpg

http://i25.tinypic.com/34imxad.jpg

http://i27.tinypic.com/mljj94.jpg

http://i31.tinypic.com/2nqckm9.jpg

I jos nesto.U ovoj reportazi odradio sam oko 2,6km puta.Onih 2km(ka gradu) gde ce se nalaziti i silni mostovi(nadvoznjaci) nisam slikao jer je sam prilaz bio veoma los.Padala je kisa i napravila blato i bare.Imam par slika iz auta koje sam slikao kasnije ali zbog sumraka nisu bas dobrog kvaliteta,pa ih zato necu ni kaciti.
Ujedno da se zahvalim clanu foruma demarku koji mi je pomogao da odradim ovu reportazu...:cheers:

vlada_Ilina_h2o
August 11th, 2009, 11:07 PM
Sada prelazimo na glavnu stvar.Kada sam prvi put naisao na ovu skicu rekao sam:"Ma gde ce ovo da naprave.Nema sanse."

http://i31.tinypic.com/71696q.jpg

Kao sto vidite,pocela je da se pravi petlja kod Cvetojevca...:cheers:

http://i28.tinypic.com/34rsokx.jpg

http://i29.tinypic.com/2q37ic0.jpg

http://i31.tinypic.com/qx3wif.jpg

http://i32.tinypic.com/spd5cm.jpg

http://i32.tinypic.com/fod8qb.jpg

vlada_Ilina_h2o
August 11th, 2009, 11:08 PM
Ista petlja,samo druga strana puta...

http://i26.tinypic.com/21ovmyt.jpg

http://i29.tinypic.com/16awvi8.jpg

http://i25.tinypic.com/a282o1.jpg

http://i28.tinypic.com/n4tiz4.jpg

http://i25.tinypic.com/2ltmrtf.jpg

http://i25.tinypic.com/af7giu.jpg

Sawovsky
August 11th, 2009, 11:20 PM
Само да проверим једну информацију, коришћење ауто-пута од Кга до Баточине се неће наплаћивати, тако? Мислим сулудо би било јер становници тих градова ја мислим да немају алтернативни пут између, осим преко Јагодине...

vlada_Ilina_h2o
August 11th, 2009, 11:28 PM
^^Nece sigurno barem 10 godina.I sam auto-put nece biti ogradjen sa strane vec ce imati samo zastitnu/razdelnu ogradu izmedju traka...

sale_kg
August 12th, 2009, 12:07 PM
Bravo Vlado,kuco stara!!! :cheers:

Само да проверим једну информацију, коришћење ауто-пута од Кга до Баточине се неће наплаћивати, тако? Мислим сулудо би било јер становници тих градова ја мислим да немају алтернативни пут између, осим преко Јагодине...

Mislim da nece... A i oni ce imati neke pogodnosti... U svakom slucaju i da bude putarina 50 dindzi nije strasno...

Stefan1
August 12th, 2009, 03:28 PM
I sam auto-put nece biti ogradjen sa strane vec ce imati samo zastitnu/razdelnu ogradu izmedju traka...

Pa cekaj kakav je to onda autoput? Ako nije ogradjen, ako mogu i traktori i kombajni da ulaze? Jos samo fali da nema ni denivelisane raskrsnice...

oroborus
August 12th, 2009, 06:14 PM
može ovo i ovde, Matejevačka petlja kod Niša

http://img233.imageshack.us/img233/8093/12082009017.jpg

http://img87.imageshack.us/img87/1231/12082009018.jpg

http://img81.imageshack.us/img81/3149/12082009019.jpg

Srdjan Adamovic
August 15th, 2009, 08:58 AM
Kinezi grade tunel ispod Kragujevca

Na proleće velika investicija u Šumadiji

Gradnja tunela ispod Kragujevca, koji će prema projektu biti najduži i najsavremeniji u Srbiji, treba da počne na proleće naredne godine. Ova investicija, u koju će država uložiti [b]više od 15 miliona evra, spada u deo obaveza koje je Srbija preuzela prema italijanskoj kompaniji „Fijat”. Tunel, dug kilometar i po, koji je najbitniji deo južne zaobilaznice oko grada, mora da bude završen do kraja 2011. godine kako bi se strateški partner srpske automobilske industrije imao sve potrebne uslove da u centru Šumadije započne proizvodnju vozila po najsavremenijoj tehnologiji.

http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/08_avgust/15/srbija/tunel-x.jpg

Kako je za „Blic” izjavio član gradskog veća za razvoj resursa Nebojša Vasiljević, „planovi za gradnju tunela su odavno napravljeni, trenutno su na reviziji u Institutu za puteve u Beogradu i do kraja septembra će se detaljno znati kako će radovi da se izvedu”.
- Projekat je već u rukama kineske državne kompanije „Mostovi i putevi“, koja je gradila most u šangajskoj luci dug 36 kilometara. Predstavnici Vlade Srbije će tokom oktobra otputovati u Kinu, gde treba da se detaljno dogovore o poslu u Srbiji. Posebna povoljnost je u tome što je interesovanje za ceo projekat dala i kineska državna „Eksportna banka“, koja je već najavila izuzetno povoljne uslove kreditiranja celog poduhvata. Naime, predviđa se da će državi Srbiji biti odobren grejs period od pet godina i rok otplate od 15 godina sa kamatom od 1,2 do 1,5 odsto, što je povoljnije od bilo koje svetske banke - kaže Nebojša Vasiljević.
Da li će tunel imati jednu cev ili dve, znaće se tek nakon revizije projekta, ali će u svakom slučaju biti najmodernija podzemna saobraćajnica u Srbiji. Biće opremljena sa najmanje četiri trake, sa svim postrojenjima za ventilaciju, zaustavnim prostorom i sporednim izlazima. Kako saznajemo u Skupštini grada, „deo zemljišta od građana je već otkupljen, ali će se tek utvrditi da li će biti potrebno da se poruši još kuća“.
- Ako je potrebno da se tunel kroz bresničko i pivarsko brdo pravi po principu širokog iskopa, onda će sve kuće do ulice Jovana Ristića biti u opciji da se rasele. Ako se radi po principu bušenja specijalnim mašinama, što je verovatnije, neće biti većeg iseljavanja građana. Planira se da radovi na kopanju tunela počnu sa dve strane istovremeno. Južnu zaobilaznicu „Fijat“ planira da koristi kao ulaznu za sve delove i komponente potrebne za proizvodnju automobila, dok će severna kapija služiti kao izlazna i kroz nju će odlaziti na tržište gotova vozila. To je neophodno za proizvodni krug koji je neophodan za modernu industriju - kaže Nebojša Vasiljević.

http://www.blic.rs/srbija.php?id=106247

Kakva informacija!

sale_kg
August 15th, 2009, 10:00 AM
Nadao sam se da ce braca Kinezi da dobiju posao :okay: ... Jesu li to oni HSBC? :hm: 4 trake? Onda se cela juzna siri u 4 trake... Odlicno... Jos da krenemo da sirimo put ka Kraljevu u 4 trake i milina. :nuts:

CrazySerb
August 16th, 2009, 10:35 AM
Lep prilog FOX televezije o namerama Turske da delimicno finansira izgradnju autoputa Beograd-Bar:

hEOHI4NR8K8

sallae2
August 17th, 2009, 09:14 PM
Ekonomija

Milo Đurašković, predsednik „Nibens grupe”

Izgradnja koridora 10 zahuktaće se na jesen

Autor: Dragica Pušonjić - Veljković | 17.08.2009. - 05:00

http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/08_avgust/17/drustvo/djuraskovic-v.jpg

Gradnju Koridora 10 do sada su usporavali eksproprijacija zemljišta, projektna dokumentacija i druge periferne stvari. Veliki zamah možemo očekivati posle raspisivanja tendera u drugoj polovini godine. Srbija nije iskoristili šansu da izgradi ovaj koridor u vreme velikih investicija. Tokom ove globalne ekonomske krize za taj naš strateški infrastrukturni projekat zainteresovani su strani investitori. Ovu priliku ne smemo propustiti - kaže u intervjuu za „Blic” Milo Đurašković, predsednik „Nibens grupe”.

Kroz ovaj projekat, podseća naš sagovornik, država ujedno obezbeđuje otvaranje novih radnih mesta, upošljava domaća mala i velika preduzeća...
„Nibens grupa” izvodi radove na obe deonice koridora 10, Horgoš - Novi Sad, i na deonici od Levosoja do makedonske granice.

U kojoj fazi su ovi radovi, koji je rok za završenje posla i hoće li rok biti ispoštovan?

- Rok za završetak radova na severu koridora 10 je 23. novembar, a na jugu 24. novembar. Rokove ćemo ispoštovati, a naš motiv je da postavimo nove standarde u organizaciji i dinamici radnje, tako da će radovi biti okončani pre pomenutih rokova. Druga faza radova na jugu koridora je počela, kompletan saobraćaj na toj deonici izmešten je na levu traku koju smo završili i pustili u rad 7. jula, a na desnoj traci treba najpre da se gradi zaustavna traka na postojećem magistralnom putu M1. Sledi zatim rekonstrukcija kompletne desne strane puta koji će, kada završimo posao, imati veću putnu brzinu i u potpunosti ispunjavati sve propisane standarde kvaliteta za autoput. Na severu koridora odvijaju se planiranim dinamikom. Završni sloj nasipa od peska je u poodmakloj fazi i ugrađuju se prvi slojevi kamenih tampona. U toku je i izgradnja mosta na našoj deonici i krajem avgusta trebalo bi da krene postavljanje asfaltnih slojeva.

Do kraja godine počinju radovi na tri deonice na jugu i četiri na severu koridora 10, jeste li spremni za učešće na tenderima i da li imate kapacitete da gradite na više pozicija?

- I te kako smo spremni za gradnju na svim pozicijama koridora 10, tako da ćemo učestvovati na svim tenderima. Naša strategija je da aktivno učestvujemo u ovom kapitalnom infrastrukturnom projektu i tako iskoristimo šansu da povratimo reputaciju srpske građevine u regionu i šire. U poslednje četiri godine uložili smo blizu 40 miliona evra u nabavku najnovije opreme kako bi domaća preduzeća, članice „Nibens grupe”, bila konkurentna na tenderima na kojima učestvujemo.

Koliko će strane kompanije biti zainteresovane za ove tendere i da li su one po nečemu u prednosti u odnosu na srpske građevinske firme?

- Za deonice koje se finansiraju od kredita Svetske banke biće raspisani međunarodni tenderi i očekivano je povećano interesovanje stranih kompanija upravo zbog globalne krize. Strane firme za dobijanje poslova koriste visoke reference matične kuće, a u praksi se oslanjaju na lokalnu, domaću operativu. „Nibens grupa” ima visokostručne kadrove i vredne putare, koristimo najsavremenije mašine i primenjujemo nove tehnologije u procesu rada. Uostalom, bili ste sa nama na deonici na jugu koridora 10, pa ste se mogli uveriti u ovo što pričam. Prva faza te deonice je urađena u budžetu koji je planiran, kvalitetu koji je zahtevan i puštena je u saobraćaj četiri meseca pre roka.

Kako vlasti mogu povećati konkurentnost domaćih građevinskih kompanija i da li se time bave?

- U delu gradnje koridora 10 gde je investitor Republika Srbija raspisuju se tenderi za manje deonice (lotove) i time se daje mogućnost domaćim firmama da učestvuju i steknu reference koje su im potrebne za naredne tendere. Na taj način Vlada Srbije na čelu sa Ministarstvom za infrastrukturu na konkretan način razvija domaću operativu i omogućava joj da postane konkurentna stranim firmama.

Gradimo i u Libiji

Da li je „Nibens grupa” fokusirana samo na domaće tržište ili imate ambicija da gradite puteve i van naših granica?

- Osim na koridoru 10 i Srbiji uopšte, „Nibens grupa” gradi puteve u Bosni, Crnoj Gori i Libiji, a svojim načinom gradnje ujedno postavljamo nove standarde u dinamici i kvalitetu, i za to je zaslužen isključivo jak inženjering „Nibens grupe”.

Bankarske kamate remete bilanse

Prema podacima Centra za bonitet Narodne banke Srbije, „Nibens grupa” je treća po zaduženosti među kompanijama u Srbiji i zaključno sa 31. decembrom 2008. vaš dug na osnovu kredita iznosio je 18,95 milijardi dinara. Da li je sad taj dug uvećan ili vraćen? Da li iza vaše prezaduženosti stoji samo dug države putarima ili ima i drugih razloga?

- Obim kratkoročnih kredita namenjenih za obrtna sredstva, obezbeđenje i održavanje tekuće proizvodnje je sada značajno smanjen u odnosu na kraj prethodne godine jer je realizovan sporazum sa JP „Putevi Srbije”. Očekujemo da se posle saldiranja međusobnih odnosa automatski smanji i kratkoročna kreditna zaduženja u bilansima firme. Kašnjenje i neredovne isplate investitora uzrokuju nam veliku nelikvidnost koja direktno utiče na naše poslovanje, a visoke kamate na kredite pomoću kojih prevazilazimo probleme u poslovanju remete nam bilanse i bonitete kod banaka i poslovnih partnera. Naravno, ta zaduženost je proporcionalna obimu naših poslova.

izvor (http://www.blic.rs/ekonomija.php?id=106495)

Pripadnik
August 19th, 2009, 11:28 PM
Две смене пеглају закашњење на аутопуту
http://www.dnevnik.co.yu/node/6457
...Нови Сад треба да плати измештање гасовода
Зоран Дробњак из “Путева Србије” подсетио је на то да су на изградњи обилазнице код Новог Сада упослени “Интермост” и “Енергопројект”. По његовим речима, стопирање тих радова изазвано је стечајем “Интермоста”.
– Други проблем је то што је “Интермост” имао гаранцију банке, што сада мора да преузме “Енергопројект”. С банкама ћемо разговарати сутра и видећемо да гаранције пруже “Енергопројекту” – рекао је Дробњак.
По његовим речима, до сада је урађено око 50 одсто радова.
– Већи проблем имамо с градом Новим Садом и његовом инфраструктуром. Овуда пролазе гасовод и нафтовод, који ће морати да се изместе. С Новим Садом морамо брзо да организујемо састанак јер је то инвестиција која кошта око десет милиона евра. Они кажу да то треба да плате инвеститори, а у ствари, рачун треба да иде њима – истакао је Дробњак.
:ohno:

Codara
August 20th, 2009, 11:15 AM
Две смене пеглају закашњење на аутопуту
http://www.dnevnik.co.yu/node/6457

:ohno:

10 miliona evra. Za šta. Da se neke cevi prebace ili podbodu pod neki put? Da nije malo mnogo :ohno:

Inace, jel moze neko da nacrta koja je to obilaznica, jer meni to nikako nije jasno?

PyRoMaNiAc
August 20th, 2009, 03:13 PM
Objavljen tender za obilaznicu oko Dimitrovgrada
Preduzeće "Koridor 10" objavilo je danas (20. avgust 2009. godine) tender za izgradnju obilaznice oko Dimitrovgrada i autoputa od obilaznice do granice sa Bugarskom na panevropskom "Koridoru 10".

Kako se navodi u oglasu objavljenom u listu Politika, izgradnja će biti finansirana iz dela kredita od 275,2 mil EUR (388 mil USD) koji je Svetska banka odobrila Srbiji za izgradnju "Koridora 10" u julu. Plan je da se izgradi obilaznica i deo autoputa od Dimitrovgrada do bugarske granice, ukupne dužine 8,67 km, uključujući sedam mostova i dva tunela.

Izgradnja je podeljena u tri dela (lota), a ponuđači mogu da konkurišu sa jedan ili više delova.

Prvi deo predviđa izgradnju obilaznice oko Dimitrovgrada i punog profila autoputa do graničnog prelaza, uključjući i petlju, u roku od dve godine. Ukupna dužina te deonice je 5,8 km.

Drugi deo projekta je izgradnja sedam mostova na obilaznici, dužine od 20 do 500 metara, takođe u roku od dve godine.

Treći deo projekta obuhvata izgradnju tunela ukupne dužine 1,7 km, u roku od tri godine.

Rok za dostavljanje ponuda na tender je 22. oktobar, a uslov je da ponuđač otkupi tendersku dokumentaciju po ceni od 28.000 dinara, odnosno 300 EUR. Prema ranijima najavama iz preduzeća "Koridor 10", izgradnja obilaznice i autoputa do granice sa Bugarskom trebalo bi da počne u novembru.

Obilaznica se nalazi na autoputu Niš-Dimitrovgrad. Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je Srbiji krajem jula ove godine kredit od 150 mil EUR za izgradnju tog autoputa, a očekuje se i 300 mil EUR kredita od Evropske investicione banke.
http://www.ekapija.com/website/sr/page/253195

sale_kg
August 20th, 2009, 03:59 PM
http://i25.tinypic.com/2lxcm4m.jpg

http://i27.tinypic.com/9vlfg4.jpg

http://i28.tinypic.com/nvyzp2.jpg

http://i30.tinypic.com/2v9etua.jpg

http://i27.tinypic.com/2h88e9g.jpg

http://i29.tinypic.com/be6hkh.jpg

sale_kg
August 20th, 2009, 04:00 PM
Rece mi kolega Johhny:"Sta je tu lepo slikati put?" A ja ne znam sta da mu kazem,i opet slikam... ;) Ovaj put put od prestonice do mog drugog grada (nikad nece biti prvi :D )... Ja bih rekao i zila kukavica ove zemlje... Odradio sam deo puta od Kragujevca do Beograda pa sad idemo samo BG-NS...

E-75 (Corridor X) Bubanj potok-Beograd-Novi Sad

http://i32.tinypic.com/nv4lyr.jpg

http://i32.tinypic.com/1zdw6iv.jpg

http://i26.tinypic.com/156pmrm.jpg

http://i32.tinypic.com/25k322e.jpg

http://i32.tinypic.com/33bo7kz.jpg

sale_kg
August 20th, 2009, 04:01 PM
http://i26.tinypic.com/1danr.jpg

http://i31.tinypic.com/vfl3xf.jpg

http://i29.tinypic.com/zsokkm.jpg

Gazela...

http://i30.tinypic.com/2vxf7yv.jpg

http://i32.tinypic.com/jinxqd.jpg

http://i29.tinypic.com/4ujs49.jpg

sale_kg
August 20th, 2009, 04:07 PM
Sta li je sa ovim postovima?! Lepo sam ih stavio a sad mi ode ovaj drugi iznad...:ohno: Moderatori pomoc!!!

Idemo ka Zemunu...

http://i26.tinypic.com/2na67bp.jpg

http://i26.tinypic.com/20hqzpy.jpg

http://i27.tinypic.com/2vljfie.jpg

Batajnicki drum...

http://i27.tinypic.com/54g5ts.jpg

http://i30.tinypic.com/2ywbrcm.jpg

http://i25.tinypic.com/2yy6qkg.jpg

http://i26.tinypic.com/2r53tbp.jpg

sale_kg
August 20th, 2009, 04:10 PM
http://i27.tinypic.com/2gtb3t5.jpg

http://i30.tinypic.com/2hgadmh.jpg

http://i32.tinypic.com/2gxijqe.jpg

240 dindzi... :ohno:

http://i28.tinypic.com/fe2c29.jpg

http://i26.tinypic.com/2rnin2x.jpg

http://i29.tinypic.com/ncgqk3.jpg

sale_kg
August 20th, 2009, 04:14 PM
http://i30.tinypic.com/wtautz.jpg

http://i27.tinypic.com/168hf2c.jpg

Priblizavamo se Beski...

http://i31.tinypic.com/a40brq.jpg

sale_kg
August 20th, 2009, 04:19 PM
http://i27.tinypic.com/1zoue54.jpg

http://i28.tinypic.com/1oova9.jpg

Sve po propisu :D

http://i32.tinypic.com/n6au4p.jpg

http://i29.tinypic.com/feqrdk.jpg

http://i32.tinypic.com/zmm528.jpg

Tabla je tu ali...

http://i25.tinypic.com/2sbs85u.jpg

sale_kg
August 20th, 2009, 04:26 PM
http://i29.tinypic.com/1fzuq1.jpg

Kraj AP-a...
http://i27.tinypic.com/ab771j.jpg

Petlja kod NS-a...
http://i32.tinypic.com/9t0jme.jpg

Prilaz NS-u...

http://i31.tinypic.com/i3dtft.jpg

Dobrodosli... Srpska Atina vas ceka...

http://i26.tinypic.com/10s7ud3.jpg

Beska u povratku...

http://i30.tinypic.com/ih2t86.jpg

Opet ja i moje reportaze... Hvala ce biti dovoljno... :cheers:

CrazySerb
August 20th, 2009, 04:30 PM
Bravo, Sale - odlicna reportaza:okay:

sale_kg
August 20th, 2009, 04:40 PM
Mideratori, pošto su mideri? :D

:lol: Dlan o celo... :lol: My bad...

Vrachar
August 20th, 2009, 04:43 PM
Sta li je sa ovim postovima?! Lepo sam ih stavio a sad mi ode ovaj drugi iznad...:ohno: Mideratori pomoc!!!

Mideratori, pošto su mideri? :D

Vrachar
August 20th, 2009, 04:48 PM
Evo i malog poređenja: ;)

Septembar 2006:
http://i12.photobucket.com/albums/a243/nicolsch/dresden/P9171006.jpg

Avgust 2009:
http://i27.tinypic.com/9vlfg4.jpg

Sawovsky
August 20th, 2009, 04:55 PM
Trava je drzana urednije i ova ograda nije bila polomljena, ali je zato kao malo prefarban nadvoznjak :D

I nove table naravno :)

Super slike Sale.

marillion
August 21st, 2009, 09:12 PM
u mom gradu je trenutno aktuelna tema o horizontalnoj signalizaciji pošto se razmišlja da se na drugi način obeležavaju ulice.. time su na tv-u pomenuli nekakve bele kockice (za koje sam prvi put čuo)

baš me zanima koji sve to načini horizontalne signalizacije postoje i kakvo je stanje u drugim gradovima što se toga tiče :)
znam da sam na nekim slikama na nekom od podforuma video nekakve bele reljefne gumene linije na auto-putevima umesto farbe

sale_kg
August 22nd, 2009, 05:13 PM
Znaci Sale (sto volim u trecem licu da pricam :D ) je odradio sledece reportaze:

- Kraljevo-Kragujevac (preko Gruze)
- Kragujevac-Beograd (preko Topole)
- Kragujevac - Jagodina (autoput)
- Kraljevo-Novi Pazar (Ibarska magistrala)
- Juzni prilaz Kragujevcu
- Beograd-Novi Sad
- ???

Koliko platite piva da izbacim jos jednu (i verovatno zadnju na ovom threadu od mene)? :D I cik pogodite koju... :D Najbolje sam ostavio za kraj... :D Mrzi me danas da kacim... :lol: :ohno:

Ban.BL
August 23rd, 2009, 08:32 AM
u mom gradu je trenutno aktuelna tema o horizontalnoj signalizaciji pošto se razmišlja da se na drugi način obeležavaju ulice.. time su na tv-u pomenuli nekakve bele kockice (za koje sam prvi put čuo)

baš me zanima koji sve to načini horizontalne signalizacije postoje i kakvo je stanje u drugim gradovima što se toga tiče :)
znam da sam na nekim slikama na nekom od podforuma video nekakve bele reljefne gumene linije na auto-putevima umesto farbe
U Banjaluci su bile prije rata ovakve trake, ble su reljsfne, kao od nekog katrana, ali otkako je rat poceo oristi se farba i to je po meni lose rjesenje. One trake su bile bas kvalitetne, jer se ostaci istih vise i nakon 20god na nekim mjestima.

Srdjan Adamovic
August 23rd, 2009, 10:12 AM
Autoput Kragujevac-Batocina

http://i25.tinypic.com/vgmvlk.jpg

http://i25.tinypic.com/adcml3.jpg

http://i25.tinypic.com/dqphv.jpg

http://i28.tinypic.com/1176x3d.jpg

http://i26.tinypic.com/o5xmxh.jpg

http://i30.tinypic.com/6s86yu.jpg

http://i25.tinypic.com/2yvmb1h.jpg

Srdjan Adamovic
August 23rd, 2009, 10:13 AM
Petlja kod Cvetojevca

http://i29.tinypic.com/29wr4ab.jpg

http://i30.tinypic.com/24lpn2g.jpg

http://i27.tinypic.com/2dsl2jk.jpg

Johnny_kgc
August 23rd, 2009, 11:40 AM
Evo i nekoliko mojih slika auto-puta Kragujevac-Batocina:

http://i29.tinypic.com/2yzn8up.jpg

http://i32.tinypic.com/34q23he.jpg

http://i31.tinypic.com/2dmbaco.jpg

I Enmon u Zirovnici povecava kapacitete... znam da ovoj slici nije mesto ovde, ali gde joj je mesto? :)

http://i32.tinypic.com/wiu8o3.jpg

sale_kg
August 23rd, 2009, 12:22 PM
^^

Sta je tu lepo slikati put? :dunno:

:lol: :D :okay:

Johnny_kgc
August 23rd, 2009, 12:45 PM
^^ Znao sam... samo sam cekao. :D

nixy
August 23rd, 2009, 02:41 PM

vlada_Ilina_h2o
August 23rd, 2009, 02:49 PM
Hvala Nenadu na slikama kao i tebi Srdjane sto si nam ih prosledio.:cheers:
Takodje i Johnny-ju hvala.:cheers:Ne mogu da provalim koja je ovo masina.Znas mozda ti nesto vise o tome?
Evo i nekoliko mojih slika auto-puta Kragujevac-Batocina:
http://i31.tinypic.com/2dmbaco.jpg

P.S. Umalo da zaboravim i Saleta.Super reportaza.:cheers:

I da... Sta je tu lepo slikati put?
Ovako je to doslovno glasilo na skupu "Mislim put kao put.Sta je tu lepo slikati":lol:

marillion
August 23rd, 2009, 07:37 PM
U Banjaluci su bile prije rata ovakve trake, ble su reljsfne, kao od nekog katrana, ali otkako je rat poceo oristi se farba i to je po meni lose rjesenje. One trake su bile bas kvalitetne, jer se ostaci istih vise i nakon 20god na nekim mjestima.

da, farba brzo ode (obično se farba na svakih godinu dana jer se 80% izbiše)

ne znam kako je u beogradu pošto mi se čini da je tamo znatno deblji sloj farbe..

chuburac
August 23rd, 2009, 07:56 PM
U Beogradu se koristi nekoliko tipova farbanja kolovozne signalizacije. Na glavnim bulevarima lepe se 3Move trake. One jesu 100% fosforescentne ali se svakog leta na velikim vrucinama bukvalno razmazu na kolovozu tako da moraju da se menjaju. Na ostalim ulicama i saobracajnicama koristi se ili klasicna sprej farba, ili se nanosi neki debeli sloj koji se stvrdne i postane kao plastika. Ja i dalje mislim da je klasicna sprej farba najbolja, jer iako se relativno brzo trosi, najjeftinija je i lako se menja i nanosi za razliku od druga 2 metoda.

Kanalnik
August 23rd, 2009, 08:18 PM

Takve linije se izrađuju lijepljenjem kockice do kockice, to je dugotrajno i ne treba farbati. Vibriraju kada naiđeš na njih. U HRV ih imaš na autocestama, dosta je skupo pa ih nema na ostalim cestama. Pune linije su od višljih kockica pa kad naiđeš na njih jako vibrira, dobro upozorenje...

sale_kg
August 23rd, 2009, 08:25 PM
The National Investment Plan Ministry has secured RSD 900mn (EUR 968,000) for completing the highway and also finishing the project documentation for Korman Polje.

Prvo-zar nije ovo trebalo da finansira Mrkijevo ministarstvo? On je dolazio kada je trebalo da se radi to jos u martu,a sad je dolazila Kalanovic. Ovo je izgleda sa kim si blizak on ti finansira. Da je Verko bio blizak sa SPS-om mozda bi i ministartvo obrazovanja finansiralo. :ohno: Cuti bar neko finansira a ne kao prvi deo.

Drugo-novinari! :bash: Ministarstvo finansira ovih 5 km dalje. Jos nije sredjena ni dokumentacija za AP na teritoriji opstine Batocina i Lapovo. Kad li ce da srede ne znam. A do 2011. treba da se zavrsi... Ko li ce da finasira ostatak i da li ce biti zavrsen ikad AP Boga pitaj... :dunno:

cornacum
August 23rd, 2009, 09:08 PM
Slike i reportaze su za svaku pohvalu.

Da li bi neko mogao da prikaze na mapi duzinu i lokaciju trenutnog autoputa (dve trake u svakom pravcu) izmedju Kragujevca i E75 jer google mape ne oznacuju to kao autoputem a ni satelitske slike nista ne pokazuju.

CrazySerb
August 23rd, 2009, 09:12 PM
Interesantna TV reportaza sa makedonskog dela Koridora 10 - nadam se da ce velika vecina razumeti o cemu se radi.

9d_Mhpo0Cs0&

Verujem da na Koridoru 10 kroz Srbiju stanje nije puno bolje.

vlada_Ilina_h2o
August 23rd, 2009, 09:13 PM
@cornacum
Trenutno je uradjeno 5km auto puta od KG-a ka E75 profila 3+3 a upravo se radi nastavak od 4,6km auto puta.Cela trasa do E75 ima 25,5km.
Ako je neko dobre volje neka ti to prikaze slikovito.Mene mrzi.Jbg.

cornacum
August 23rd, 2009, 09:27 PM
@cornacum
Trenutno je uradjeno 5km auto puta od KG-a ka E75 profila 3+3 a upravo se radi nastavak od 4,6km auto puta.Cela trasa do E75 ima 25,5km.
Ako je neko dobre volje neka ti to prikaze slikovito.Mene mrzi.Jbg.

Dovoljno, imam sliku u glavi. Znaci 3+3? Odlicno.

A lepo je videti i radove na putu.

Predpostavljam da se taj deo put NE-naplacuje, i da se nece naplacivati.

Thx

vlada_Ilina_h2o
August 23rd, 2009, 09:33 PM
^^Nema na cemu.;)Nece se naplacivati...

Imas na dve stranice unazad(129 i 130),jos slika sa radova na auto putu,projekat petlje kod Cvetojevca i jos par zanimljivih stvari.Pogledaj.;)

A imas i slika sa zavrsenih 5km(slikao Sale),samo moras malo da prelistas thread.

Bob Rock
August 23rd, 2009, 09:39 PM
fh3AMVvlA-c

vlada_Ilina_h2o
August 23rd, 2009, 09:40 PM
^^Sto volim ovo da vidim.:drool:Samo neka se radi!
Hvala na klipu.:cheers:

chuburac
August 23rd, 2009, 09:48 PM
Kao da gledam prilog na dnevniku iz devedeset i leve. Tri bagera vrte se u krug i neki tamo Milisav koji se frlja sa rokovima. Ovo ni izdaleka ne lici na ozbiljno gradiliste jednog autoputa.

cornacum
August 23rd, 2009, 09:49 PM
Video sam slike, put deluje super. Cudno mi je samo da medije ne pisu mnogo o izgradnji tog autoputa.

btw. Bob rock odlicna vest. Prolazio sam tim putem pre mesec dana medjutim bila je noc pa nije bilo pregledno.

N011
August 23rd, 2009, 10:15 PM
Ali, otvaranje na 29. novembar!!
Samo nam jos Tito fali pa da odrzmo paradu.

klamzi!
August 23rd, 2009, 11:07 PM
lik na gradilistu je rekao da kasne 20 dana i da ce da nadoknade do kraja avgusta! koji je danas datum? 15. juli? poslusajte od 1'10'' do 1'28'' ni on sam ne zna sta prica!
al neka se gradi :cheers:

Bob Rock
August 23rd, 2009, 11:17 PM
^^ ne kapiram, mozda zato sto mi je mozak trenutno na stand-by, 23:15h je.

clip je od August 05, 2009.

klamzi!
August 24th, 2009, 12:05 AM
^^aha onda mozda i nadoknade ako uvedu i 6. smjenu al bez obzira on tu ne zna sta prica, nema dve povezane.
P.S.
njemacka energetska kompanija je 1997. god izracunala da video rekorder u toku jedne godine kada je podesen samo na stand-by potrosi 25 DM. :|

Singidunum
August 24th, 2009, 10:58 AM
A sto se pusta u rad 29. novembra? Jel to Mrkina ideja?

Veternik
August 24th, 2009, 12:13 PM
Evo ovako, isao sam u Hrvatsku na more ove godine... bilo je odlicno i nikakvih problema nisam imao. Razliku u putevima nemam volje da komentarisem, postavicu nekoliko slika, pa procenite sami.

Regionalni put: Novi Sad-Ruma
http://i29.tinypic.com/2nt8ajd.jpg
http://i27.tinypic.com/20fdpmt.jpg

ulaz u rumu...:ohno:
http://i28.tinypic.com/2uias9k.jpg

rekonstruisana petlja na ulazu za auto put, Ruma...
http://i32.tinypic.com/bfjdr4.jpg

Prilicno los deo puta, do skretanja za Sremsku Mitrovicu...
http://i27.tinypic.com/2m7aw77.jpg
http://i31.tinypic.com/16glbas.jpg

Presvuceni deo puta i granica:
http://i28.tinypic.com/154edg6.jpg
http://i31.tinypic.com/adeogz.jpg

nekoliko slika iz Hrvatske:
http://i25.tinypic.com/4kadu1.jpg
http://i32.tinypic.com/ac7u68.jpg
http://i27.tinypic.com/2mm71hg.jpg
http://i30.tinypic.com/34q8qdu.jpg

i to bi bilo to.
ps. izvinjavam se zbog prljave soferke na poslednje dve slike :cheers:

Bob Rock
August 24th, 2009, 12:18 PM
A sto se pusta u rad 29. novembra? Jel to Mrkina ideja?

100% :D

marillion
August 24th, 2009, 12:28 PM
Takve linije se izrađuju lijepljenjem kockice do kockice, to je dugotrajno i ne treba farbati. Vibriraju kada naiđeš na njih. U HRV ih imaš na autocestama, dosta je skupo pa ih nema na ostalim cestama. Pune linije su od višljih kockica pa kad naiđeš na njih jako vibrira, dobro upozorenje...

imaš li neke slike?

baš me čudi da lokalni čelnici planiraju rebalans budžeta grada baš iz tog razloga,a upravo su pomiljali te kockice koje su verovatno skuplje za gradske ulice

@chuburac
hvala na odgovoru.. baš me je zanimalo pošto sam par puta gledao te signalizacije

@veternik
već na prvoj slici iz hrvatske se primećuje razlika mada nisu loši ni rekonstruisani delovi u vojvodini (verujem da je tu malo lakše voziti)

vlada_Ilina_h2o
August 25th, 2009, 04:47 PM
До 2011. Крагујевац ће бити повезан са Коридором 10
Премијер Србије Мирко Цветковић, у присуству министарке за Национални инвестициони план Републике Србије Верице Калановић, градоначелника Крагујевца Верољуба Стевановића, заменика градоначелника Небојше Здравковића, директора Фиата аутомобили Србија Ђовани де Филиписа и председника општина Баточина и Лапово, свечано је отворио радове на путу М1.11 који ће град Крагујевац, према предвиђеном плану, до 2011. године модерном саобраћајницом повезати са Коридором 10.

Иако је изградња овог пута формално везана за подстицај развоја аутомобилске индустрије, она има далеко шири значај, који ће допринети развоју Крагујевца и околине, и то кроз креирање нових радних места и стварања атрактивних услова за домаће и стране инвеститоре, рекао је председник Владе Србије Мирко Цветковић, и истакао да поред изградње Коридора 10 један од основних приоитета Владе Републике Србије јесте и изградња регионалне инфраструктуре. У првој фази урађено је 5 км магистралног пута Крагујевац - Баточина који је већ у функцији, а данас се почело са радовима на другој деоници овог пута у дужини од 4,6 километара. Радове изводи “Предузеће за путеве - Крагујевац“, а из средстава НИП-а за те радове обезбеђено је 553.394.343,20 динара.

Верица Калановић, министарка за Национални инвестициони план, рекла је да је овај пројакат уз Коридор 10 и пројекат инфраструктурног развоја 40 неразвијених општина у Србији, један од три национална пројекта који ће бити завршен у овој години. Поред тога представља почетак акционог плана који је био постављен како би Фиат могао нормално да фукционише, он представља капију Шумадије, док ће Крагујевац као четврти највећи град у Србији преко овог магистралног пута Коридором 10 бити повезан са великим центрима у Србији и осталим европским градовима, додала је она.

Ми смо ове кризне године решили да завршимо све оне инвестиције које смо планирали, а изградња магистралног пута је највећа и најважнија инвестиција у Крагујевцу - истакао је том приликом градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић. Јер, ми тако видимо пут кроз кризу и излазак из кризе. Оно што је неизбежно споменути у овом тренутку је наше задовољство сарадњом са министарством које предводи госпођа Калановић као и са Владом коју предводи господин Цветковић.

Да није те сарадње, ништа од овога не би било како јесте у Крагујевцу..Наш је циљ да до краја 2011. године завршимо деоницу магистралног пута Првог реда Крагујевац - Коридор 10 што ће бити од изузетног значаја не само за Крагујевац и наш регион него и за читаву Србију.

Поред магистралног пута, завршетком јужне и северне обилазнице, рекао је градоначелник Стевановић, ми смо завершили читаву причу око инвестција.

www.kragujevac.rs

Da u oni meni zivi i zdravi!!!Radovi su poceli prosle godine,a tacno prvog avgusta ove godine su nastavljeni radovi koji su bili prekinuti krajem prosle...

chuburac
August 25th, 2009, 04:51 PM
Slike, slike, slike...!

sale_kg
August 25th, 2009, 05:01 PM
Slike, slike, slike...!

Jel me zezas ili si postao kao mihajlod? Pa imas slike na prosloj strani...

Ne visimo mi na AP-u svaki dan,daleko nam bre... :D

No,bilo je sad na vestima snimak... Boga mi mnogo mehanizacije ima... Samo pice konacno... Bas su snimali i petlju odmah rade i dalje AP...

Ali su takodje rekli da za juznu nije imalo para ove godine u budzetu,ali da ce nju sledece godine finansirati investitor (oni kazu investitor ja mislim "krediter") iz Kine... A to se vec zna : HSBC izvodi radove a Eksportna banka finansira... :dunno: I ta juzna ce se od pocetka 2010. raditi i do kraja godine mora biti gotova bar do Zastave...

chuburac
August 25th, 2009, 05:03 PM
nisam ih registrovao... sorry.

Ban.BL
August 25th, 2009, 05:04 PM
Verujem da na Koridoru 10 kroz Srbiju stanje nije puno bolje.Bolje je i urednije mnogoooo

sale_kg
August 25th, 2009, 05:05 PM
nisam ih registrovao... sorry.

http://www.kragujevac.rs/Do_2011._Kragujevac_ce_biti_povezan_sa_Koridorom_10-43-1-1121

Na dnu strane slike sa danasnjeg otvaranja radova... ;) A na ovoj drugoj gde stoje svi ispred mape se lepo vidi trasa AP-a... ;)

nixy
August 25th, 2009, 05:26 PM
^^

http://www.kragujevac.rs/userfiles/images/2009/Avgust/Do%202011.%20Kragujevac%20%C4%87e%20biti%20povezan%20sa%20Koridorom%2010/veca1.jpg

http://www.kragujevac.rs/userfiles/images/2009/Avgust/Do%202011.%20Kragujevac%20%C4%87e%20biti%20povezan%20sa%20Koridorom%2010/veca2.jpg

http://www.kragujevac.rs/userfiles/images/2009/Avgust/Do%202011.%20Kragujevac%20%C4%87e%20biti%20povezan%20sa%20Koridorom%2010/veca3.jpg

http://www.kragujevac.rs/userfiles/images/2009/Avgust/Do%202011.%20Kragujevac%20%C4%87e%20biti%20povezan%20sa%20Koridorom%2010/veca4.jpg

http://www.kragujevac.rs/userfiles/images/2009/Avgust/Do%202011.%20Kragujevac%20%C4%87e%20biti%20povezan%20sa%20Koridorom%2010/veca5.jpg

Bob Rock
August 25th, 2009, 05:45 PM
Koga sisa to ^^ , nego je l je bilo prasetine? (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=41770738&postcount=8456) :D

Singidunum
August 25th, 2009, 07:55 PM
A Mirko uvek sa facom "sta mi je ovo trebalo u zivotu" :lol:

vlada_Ilina_h2o
August 25th, 2009, 08:23 PM
^^Ali kada vidi ovo odmah:drool:...

http://i32.tinypic.com/dm5lw9.jpg

P.S.kako ovaj "balavi" smile ima istu facu kao on...:D

vlada_Ilina_h2o
August 25th, 2009, 08:40 PM
Slike, slike, slike...!

Kad si bas navalio.:D

http://i28.tinypic.com/fl9i7o.jpg

http://i25.tinypic.com/2zjky0w.jpg

http://i25.tinypic.com/2i1pjtg.jpg

http://i32.tinypic.com/2m5aqys.jpg

http://i29.tinypic.com/hsm93b.jpg

http://i29.tinypic.com/orqqzo.jpg

Singidunum
August 25th, 2009, 08:41 PM
http://i25.tinypic.com/2zjky0w.jpg

TV Košava?

vlada_Ilina_h2o
August 25th, 2009, 08:49 PM
^^TV Kragujevac.;)

Singidunum
August 25th, 2009, 09:01 PM
Aha znači tu sad radi :D

CrazySerb
August 25th, 2009, 09:05 PM
Nije valjda ona ista...?!

vlada_Ilina_h2o
August 25th, 2009, 09:10 PM
:shifty: :yes: ;)

sale_kg
August 25th, 2009, 09:52 PM
Koga sisa to ^^ , nego je l je bilo prasetine? (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=41770738&postcount=8456) :D

Toga je imalo samo dok je Mrki otvarao radove... I tad je bio peceni vo... :D Sad nema... Ustede,ustede.. :D

Kad si bas navalio.:D

Hajde da se prekrstim i da kazem:"Dace Bog da zavrse u roku i da ce zavrsiti ostalu putnu infrastrukturu u KG-u u roku."

Nije valjda ona ista...?!

Mislite na Mariju Slobodana Milosevic? :dunno:

Bob Rock
August 25th, 2009, 09:56 PM
Gradi se put od Kragujevca do Koridora 10

gfh0gZrfWQI%2Em4v

Premijer Mirko Cvetković otvorio je nastavak radova na izgradnji druge
deonice magistralnog puta Kragujevac - Batočina. Preostalo je da se izgradi još 13 kilometara saobraćajnice do Lapova, čime
će Kragujevac dobiti vezu sa Koridorom 10, što je bio jedan od uslova pri potpisivanju

http://b92.blip.tv/posts?view=archive&nsfw=dc

sale_kg
August 25th, 2009, 10:01 PM
Aman,kakve veze ima sad Lapovo?! :dunno: Put valjda ide do Batocine i tu ce biti velika petlja?! Sto do Lapova kad se put ukljucuje na Koridor 10 kod Batocine? :dunno:

vlada_Ilina_h2o
August 25th, 2009, 10:58 PM
U nekom od prethodnih postova rekao sam da je duzina od KG-a do Koridora 10 = 25.5km.
Prebacio sam se za 1km ipak je 24.5km.Ovi su do sada odradili 5km,upravo rade 4.6km.To ce ukupno biti 9.6km.Kako su oni dosli do brojke da ostaje jos 13km da mi je znati?Mada 3km vise manje koga to briga.;)
E sad.Steta sto nece biti AP.Ako se vec radi zasto se ne bi uradila jos ta obostrana zaustavna traka?Ovako imacemo 5km profila 3+3 i 20.5km profila 2+2.Imace izmedju traka zastitna ograda sto je OK.Svakako ce se lakse stizati do koridora 10 jer ce ogranicenje brzine biti 100km/h.To mu dodje oko 15min. voznje.Naravno ko postuje ogranicenje.:D

marillion
August 26th, 2009, 01:32 AM
ima li novih slika izgradnje tog puta? može i snimak..

N011
August 26th, 2009, 08:28 AM
^^Hm... pa pogledaj prethodne postove i prethodnu stranu :)

marillion
August 26th, 2009, 11:52 AM
prvi snimak je dva posta iznad mog što dokazuje da sam se šalio ;)

sale_kg
August 26th, 2009, 11:54 AM
prvi snimak je dva posta iznad mog što dokazuje da sam se šalio ;)

Sta mihajlod uradi ovom forumu? :ohno: Napravi revoluciju! :lol:

IVAN_KG
August 26th, 2009, 01:40 PM
Bar-Boljari-Kraljevo!? Nek iskopira neko vest sa B92, na mobu sam.

everson
August 26th, 2009, 01:49 PM
^^ Zar jos uvek postoje mobe?
Pozdravi sve lepe seljanke ;)

Goxter038
August 26th, 2009, 01:52 PM
B92 Info Vesti Ekonomija
Mrkonjić: Zainteresovani smo za Bar
26. avgust 2009. | 00:29 -> 08:18 | Izvor: Beta, Tanjug
Podgorica -- Privreda Srbije je veoma zainteresovana za kupovinu Luke Bar, izjavio ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

Mrkonjić je podgoričkoj televiziji Atlas rekao da je srpska privreda vrlo zainteresovana za učešće na tenderu za privatizaciju Luke Bar i najavio zajednički rad vlada Crne Gore i Srbije na izgradnji puta Bar-Boljari-Kraljevo.

"Srpska privreda bez Luke Bar nema izlaz na more i to je prirodan put. Očekujem da ćemo, kao najbolji kandidati, taj posao i dobiti", najavio je Mrkonjić, dodajući da bi želeo da Železnica Srbije "kupi teretni saobraćaj na pruzi kroz Crnu Goru".

"U četvrtak će Srbija i Crna Gora potpisati sporazum o prevozu putnika i stvari u međunarodnom drumskom saobraćaju, a vodićemo preliminarne, za sada okvirne, ali vrlo precizne razgovore o zajedničkom učešću dveju vlada u izgradnji autoputa Bar-Beograd", izjavio je Mrkonjić.

On je naveo da je "Srbija u potpunosti opredeljena i okrenuta ka realizaciji (tog) autoputa".

"Trenutno se radi dokumentacija za deonicu Beograd-Čačak, a početak radova iz sopstvenih sredstava Srbije biće 1. marta iduće godine", kazao je Mrkonjić.

Najavio je da će sa crnogorskim ministrom saobraćaja Andrijom Lomparom razgovarati o zajedničkom nastupu kod britanskih i američkih banaka i, kako je kazao, pre svega turskih građevinskih preduzeća, za realizaciju autoputa od Bara do Boljara, odnosno od Boljara do Čačka, ili preko Ivanjice do Kraljeva.

"To je projekat koji ćemo raditi zajednički i za koji su zainteresovane mnoge velike svetske kompanije", kazao je Mrkonjić.

Ekološki incident

Dva radnika su povređena pri prebacivanju kaustične sode iz Luke Bar u Kombinat aluminijuma u Podgorici (KAP) i jedan od njih je zadržan na bolničkom lečenju, javili su sinoć podgorički mediji.

Do pretakanja kaustične sode je došlo nakon što je ustanovljeno da tečnost curi iz rezervoara smeštenog u Luci Bar na samo 70 metara od mora, javila je Televizija Vijesti, koja tvrdi da soda curi već dva dana I da je do sada iscurilo oko 115 tona. Sada je pretaču u vagon-cisterne kojima će biti prevezena u KAP.

Pretpostavlja se da se pukotina, kroz koju je istekla kaustična soda, pojavila nakon serije zemljotresa koji su proteklih dana tresli područje Ulcinja, a osetili su se i u Baru.

Razmere ovog ekološkog incidenta još nisu poznate. Pretpostavlja se da se, kako se navodi, kaustična soda najverovatnije izlila u zemlju, jer u moru nisu primećene fleke koje bi se stvarale pri kontaktu sa vodom.

Izvor :B92

chuburac
August 26th, 2009, 02:08 PM
Samo neka se Mrka zaduzuje. Dok dugovi dodju na naplatu, njega ce crv vec odavno da pojede, a deca ce mu laditi jajca po belom svetu. A zna se ko ce da vraca sve to sa debelom kamatom...

TBoy
August 26th, 2009, 02:36 PM
Pitanje u vezi ove autoceste kod Kragujevca. Vidim da se uz postojecu jednotracnu cestu gradi u biti jos jedna takva kako bi se dobio profil autoputa. Ono šte me muči, hoće li taj autoput onda, pošto prati tu postojeću traku udovoljavati standardima, znači maksimalni nagib, minimalni radijus zavoja, etc? Hoće li se taj put naplaćivati, ako da znači li to da ne postoji alternativa tom putu pošto je u biti jedina alternativa prepravljena u autocestu, itd... Nisam baš upoznat sa detaljima pa bih molio razumijevanje.

Goxter038
August 26th, 2009, 02:41 PM
^^ Pa ako procitas predhodne postove , uvideces da se radi samo magistrala povecanog kapacitetea sa cetiri trake razdvojene metalnom bankinom . Naplate putarine nece biti , a i brzina ce biti ogranicena na 100 km/h. §ebiga jeftinije resenje , tako se to radi u Srbiji.

sale_kg
August 26th, 2009, 02:50 PM
Bar-Boljari-Kraljevo!? Nek iskopira neko vest sa B92, na mobu sam.

Hm,nove vesti,nove... A ovaj gradski sekretar kod nas najavio da ce autoput ovaj kragujevacki se verovatno preko jzune obilaznice pustati prema regionalnom putu Kraljevo-Cacak koji sece tacno na polovini... Hm,lepo zamisljeno... ;)

Pitanje u vezi ove autoceste kod Kragujevca. Vidim da se uz postojecu jednotracnu cestu gradi u biti jos jedna takva kako bi se dobio profil autoputa. Ono šte me muči, hoće li taj autoput onda, pošto prati tu postojeću traku udovoljavati standardima, znači maksimalni nagib, minimalni radijus zavoja, etc? Hoće li se taj put naplaćivati, ako da znači li to da ne postoji alternativa tom putu pošto je u biti jedina alternativa prepravljena u autocestu, itd... Nisam baš upoznat sa detaljima pa bih molio razumijevanje.

Naravno... Imace razlike... Vidis prvi deo koji je uradjen kao kompletan profil autoputa ima 3 trake u jednom smeru (2 kolovozne i jedna zaustavna). A ostatak sto se radi ce biti samo 2+2 ali sa odvojenim trakama. Originalno je zamisljeno da autoput ne bude ovaj postojeci vec pored njega,ali se ipak odlucilo da bude ovako... Udovoljavace svim standardima... Ima reportaza ovog puta sto se radi komplet... Ja sam je radio...
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=336045&page=118

Samo je reportaza od Jagodine do Kragujevca,ali imas objasnjenja...

Prvih 10 godina nece biti naplacivanja valjda,jer on predstavlja jedinu vezu mesta koja se nalaze od Kragujevca do koridora 10 sa gradom. Ako mislis da li je jedini moguci put da iz KG-a dodjes na Koridor 10-nije... Postoje regionalni putevi Kragujevac-Jagodina i Kragujevac-Beograd kojima se izlazi na autoput...

I nije ovo obicna magistrala Goxter jer je u sadasnjem delu AP pun profil, i u jos nekim deonicama ce biti pun profil i sa zaustavnom trakom... Takodje nije magistrala jer ce imati petlje svuda do Batocine... ;) Neka je zovu kako hoce,ali ja hocu da mogu da vozim normalno bar 100 do Batocine,a ovako moze...

SinanSakic
August 26th, 2009, 03:36 PM
smesno bi bilo da naplacuju taj put mada me u srbiji ne cudi nista ,zamisli ko zivi u batocini i ide svaki dan u kg da mora da placa taj put jer ne postoji drugi.A i kao sto vidimo nece biti auto put(to precutase ,vazno da se slikaju za svaki kilometar) tako da naplacivati ga bi bilo vrhunac ljudske gluposti.Ako hoce da naplacuju onda nek naprave novi put a ne da iskoriste postojeci i samo dodaju traku.

Goxter038
August 26th, 2009, 04:59 PM
I nije ovo obicna magistrala Goxter jer je u sadasnjem delu AP pun profil, i u jos nekim deonicama ce biti pun profil i sa zaustavnom trakom... Takodje nije magistrala jer ce imati petlje svuda do Batocine... ;) Neka je zovu kako hoce,ali ja hocu da mogu da vozim normalno bar 100 do Batocine,a ovako moze...

Pa zovi taj put kako hoces , ali AP to nije , to je isto kada bi put izmedju Horgosa i Novog Sada nazvali Autoputem ,a isti to nije , kolko god ti njega tako zvao. U Srbiji svaki malo siri put nazivaju Autoputem , pocinjemo polako kao Albanci sa njihovim "autoputevima". U svakom slucaju bar ima po dve trake u svakom smeru , a to je za Srbiju napredak.

nixy
August 26th, 2009, 05:06 PM
Ovo nije auto put. Ali ja cu da ga zovem tako jer mi je lakse, kao sto ce vecina ljudi tako zvati ovaj put. Mada, vremenom ce ga unapredjivati u svakom smislu, tako da ce kroz neko vreme i postati pravi auto put... Ali mislim da ne bi trebalo toliko da bijete glavu oko toga. Vazno je da ce put biti sirok, sa dve posebne trake u oba smera, odvojene, sa petljama...

Goxter038
August 26th, 2009, 05:34 PM
Vazno je da ce put biti sirok, sa dve posebne trake u oba smera, odvojene, sa petljama... Pa naravno da je bitno da je nezavistan u odnosu na ostale puteve i saobracaj na istim , ali me nervira to sto u Srbiji magistralne puteve nazivaju autoputem ili jos gore polu-autoputem zbog politickih poena ,a nekom zatucanom coveku koji asvalta nije video mozes reci i da je ibarska magistrala AP i on ce ti verovati.

N011
August 26th, 2009, 06:25 PM
Mrka malo kaki. Toliko se raspricao da ispade da ce onaj 21 projekat za 21. vek da se realizuje do kraja sledece godine!

sizif
August 26th, 2009, 07:26 PM
@ СинанСакић

Ти си обневидео од пакости. Десет пута је на последњих пар страна написано да се неће плаћати путарина, а ти запео ко мутав на телефон. У паузи смишљања како ћеш додатно да хејтујеш прочитај шта пишу и други форумаши.

@ Гокстер038

Не видим што те толико узбуђује чињеница да људи пут који се гради колоквијално зову аутопутем. То је зато што он на аутопут јако подсећа и за многе људе он је суштински то. По две траке у оба смера, ограда између њих, петље... А ако си приметио, нико од званичника га тако не зове, већ сви кажу "магистрални пут првог реда".

Не само да је овакво решење тренутно рационално због цене (није у питању само изградња зауставних трака, спољних ограда, него и паралелног пута за оне који неће да користе аутопут) већ и због грађана који ће ову модерну и солидну саобраћајницу користити бесплатно.

Goxter038
August 26th, 2009, 07:55 PM
@ Гокстер038

Не видим што те толико узбуђује чињеница да људи пут који се гради колоквијално зову аутопутем. То је зато што он на аутопут јако подсећа и за многе људе он је суштински то. По две траке у оба смера, ограда између њих, петље... А ако си приметио, нико од званичника га тако не зове, већ сви кажу "магистрални пут првог реда".

Pa nek ga zovu kako god hoce ,ali to ne menja cinjenicu da to nije AP , to je isto kao kad neko 6-topratnicu naziva kulom ,takve stvari me jednostavno iritiraju. A to sto politicari odjednom stvari zovu pravim imenom je fascinantno , mora da su jeli bunike . Sa druge strane , raduje me sto su stvari krenule sa mrtve tacke , jedino se pribojavam da ova magistrala ne zavrsi kao BG obilaznica , pardon , polu-obilaznica.

CrazySerb
August 26th, 2009, 10:37 PM
Kinezi će bušiti Frušku Goru

V. MATEVSKI, 26.08.2009 20:55:21

http://www.novosti.rs/upload/images/2009/08avg/2608/eko-Tunel.jpg

Prilikom razgovora srpskog predsednika Borisa Tadića sa domaćinima u Pekingu, govorilo se i o učešću kineskih građevinara u gradnji tunela kroz Frušku goru. U pitanju je projekat koji je, posle višegodišnje pauze, lane izvučen iz arhive, ali se u njegovoj izradi nije odmaklo.
U prostornom planu Fruške gore, donetom pre pet godina, planiran je tunel koji bi ulazio kod Paragova, dok bi izlaz bio kod Iriga. Postoje dve varijante ove kapitalne investicije. Po prvoj, fruškogorski tunel bio bi dugačak 1.223 metra. Cena gradnje bi bila, okvirno, 30 miliona evra. Duži tunel, od 2.790 metara, koštao bi deset miliona evra više.
Saobraćajni stručnjaci smatraju da bi budući tunel, ne samo skratio put od Novog sada do Rume, već bi značajno tu deonicu učinio bezbednijom.
O značaju fruškogorskog tunela govori podatak da bi veza Novog Sada i severnih opština sa zapadnom Srbijom i jadranskom magistralom bila mnogo kraća i brža. Sa druge strane, buduća deonica bi se u Sremu ukrštala sa autoputem Beograd - Zagreb.
Predsednik pokrajinskog Izvršnog veća Bojan Pajtić najavio je prošle godine i gradnju poluautoputa kroz Vojvodinu koji bi povezao Rumu i granicu prema Rumuniji. To je podrazumevalo i izgradnju tunela kroz Frušku goru.
Ta magistrala, duga 165 kilometara, omogućila bi spajanje dva putna koridora - Koridora 10 kroz Srbiju i Koridora 4 kroz Rumuniju. Poluautoput bi iz pravca Temišvara polazio od Međe na srpsko-rumunskoj granici, prolazio bi kroz srednji Banat kraj Zrenjanina, odakle bi se prostirao ka Novom Sadu. Odatle bi tunelom kroz Frušku goru izlazio na sremsku ravnicu.

KILOMETRAŽA
49 kilometara bi bio dug put do aerodroma “Nikola Tesla” u Surčinu za građane Novog Sada, ukoliko bi se izgradio tunel kroz Frušku goru.

Boda Tajson
August 26th, 2009, 11:55 PM
Kinezi će bušiti Frušku Goru

V. MATEVSKI, 26.08.2009 20:55:21

http://www.novosti.rs/upload/images/2009/08avg/2608/eko-Tunel.jpg

Prilikom razgovora srpskog predsednika Borisa Tadića sa domaćinima u Pekingu, govorilo se i o učešću kineskih građevinara u gradnji tunela kroz Frušku goru. U pitanju je projekat koji je, posle višegodišnje pauze, lane izvučen iz arhive, ali se u njegovoj izradi nije odmaklo.
U prostornom planu Fruške gore, donetom pre pet godina, planiran je tunel koji bi ulazio kod Paragova, dok bi izlaz bio kod Iriga. Postoje dve varijante ove kapitalne investicije. Po prvoj, fruškogorski tunel bio bi dugačak 1.223 metra. Cena gradnje bi bila, okvirno, 30 miliona evra. Duži tunel, od 2.790 metara, koštao bi deset miliona evra više.
Saobraćajni stručnjaci smatraju da bi budući tunel, ne samo skratio put od Novog sada do Rume, već bi značajno tu deonicu učinio bezbednijom.
O značaju fruškogorskog tunela govori podatak da bi veza Novog Sada i severnih opština sa zapadnom Srbijom i jadranskom magistralom bila mnogo kraća i brža. Sa druge strane, buduća deonica bi se u Sremu ukrštala sa autoputem Beograd - Zagreb.
Predsednik pokrajinskog Izvršnog veća Bojan Pajtić najavio je prošle godine i gradnju poluautoputa kroz Vojvodinu koji bi povezao Rumu i granicu prema Rumuniji. To je podrazumevalo i izgradnju tunela kroz Frušku goru.
Ta magistrala, duga 165 kilometara, omogućila bi spajanje dva putna koridora - Koridora 10 kroz Srbiju i Koridora 4 kroz Rumuniju. Poluautoput bi iz pravca Temišvara polazio od Međe na srpsko-rumunskoj granici, prolazio bi kroz srednji Banat kraj Zrenjanina, odakle bi se prostirao ka Novom Sadu. Odatle bi tunelom kroz Frušku goru izlazio na sremsku ravnicu.

KILOMETRAŽA
49 kilometara bi bio dug put do aerodroma “Nikola Tesla” u Surčinu za građane Novog Sada, ukoliko bi se izgradio tunel kroz Frušku goru.

^^ vazdusnom linijom do aerodroma je 60km, a kroz tunel 49 :nocrook:

sto se duzine tice, i tunel od 2,8 km mi deluje nategnuto, a sa 1,2 nema teorije da bi se izbeglo penjanje i silazak preko FG.

http://i32.tinypic.com/xfw7bm.jpg

CrazySerb
August 29th, 2009, 12:31 AM
Градиће се аутопут Београд–Бољари

Милутин Мркоњић јуче у Будви потврдио да ће Србија градити овај део саобраћајнице. – Београд чека тендер за Луку „Бар”. – Обнова пруге Београд–Бар коштаће 200 милиона евра. – Потписан Споразум о превозу путника и терета у међународном друмском саобраћају

Будва – На министарској конференцији о друмском саобраћају која је јуче одржана у бечићком хотелу „Сплендид“, српски министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић и црногорски министар саобраћаја Андрија Ломпар потписали су Споразум о превозу путника и терета у међународном друмском саобраћају између две земље. Исти такав споразум Ломпар је потписао и са Рудијем Видовићем, колегом из Босне и Херцеговине.

Наглашавајући да се ради о међународним обавезама у овом домену, Миодраг Илић, званичник Владе Србије, истакао је да је тај споразум доста либералан, да чак у 13 тачака не подразумева разне међународне дозволе и да неће утицати на смањење промета у друмском саобраћају између Србије и Црне Горе.

На конференцији се иначе увелико говорило и о еколошкој такси коју је увела Црна Гора и због које се превозници, али и сви моторизовани туристи из Србије буне.

– Молим вас укините ту таксу, која представља накнаду за путеве а не никакав еколошки порез – казао је Мркоњић.

С њим се у потпуности сложио Андрија Ломпар, позивајући јуче из Бечића своју владу да то учини.

А у разговору с новинарима највише речи било је о будућим саобраћајницама између Србије и Црне Горе. Носећи са собом географске карте које је показао новинарима, Милутин Мркоњић је био изричит:

– Дилеме више нема, Србија ће градити аутопут Београд–Бољари. Дакле од главног града Србије до места где Црногорци завршавају свој аутопут који од Бара стиже до границе са Србијом. То је део националног програма Србије.

Мркоњић је казао да Србија има пара за део аутопута од Београда до Љига (100 милиона евра) и да ће деоницу од Чачка до Бољара градити турске компаније, које су за то веома заинтересоване.

Како је истакао Андрија Ломпар, црногорску деоницу аутопута радиће сплитски „Конструктор”. Што се тиче прича које су се појавиле у последње време да Сплићани немају новац за тај велики посао, Ломпар је рекао да ће уколико не стигне такво обезбеђење, бити активирана понуда другорангиране фирме.

Милутин Мркоњић је још једном потврдио да је Србија веома заинтересована за куповину барске луке, тражећи да Црна Гора што пре објави тендер, на шта му је црногорски колега казао да ће то бити већ почетком октобра.

По речима Мркоњића пруга Београд–Бар и барска лука чине целину, која је и те како важна за Србију и њену привреду. У том смислу се ради на изради студије о ремонту и модернизацији пруге Београд–Бар која ће коштати око 200 милиона евра, а њоме ће саобраћати возови типа „пендолино” који ту раздаљину могу да пређу и за три и по сата.

С. Греговић

[објављено: 29/08/2009]

Odlicne vesti....nego, zasto imam neki cudan osecaj da nas ovi malo zezaju?:D

Ban.BL
August 29th, 2009, 12:36 AM
Pogotvo ovaj dio vozom za 3,5h

Bojan9
August 29th, 2009, 12:37 AM

3 i po sata :lol:
Kad bi moglo da bude 6, bio bih prezadovoljan...

Sawovsky
August 29th, 2009, 12:47 PM
Ja sam odano ogluveo na ove pompezne price, Mrle covek vise nije normalan sta prica.

Ovo za 3,5 sati znaci da ce vozovi tu u proseku saobracati ~140km/h , sto i nije nerealno.

vlada_Ilina_h2o
August 29th, 2009, 10:45 PM
Auto put Kg-Koridor X,petlja kod Cvetojevca

Da ne bi odmah krenulo prebacivanje kako ovo nijie AP i td. hocu samo da kazem da sam ja(kao i ogroman broj kragujevcana) ovaj put zvao AP i dok je celom duzinom bio 1+1.Tako ga zovemo i sada(kada je 3+3,2+2,1+1) i nadam se da nece biti prozivki po tom pitanju.Hvala.

http://i32.tinypic.com/2mfcfv5.jpg

http://i26.tinypic.com/2ibj9cm.jpg

http://i26.tinypic.com/2e5uooy.jpg

http://i25.tinypic.com/2hx6lib.jpg

vlada_Ilina_h2o
August 29th, 2009, 10:46 PM
http://i27.tinypic.com/1hwh3t.jpg

http://i26.tinypic.com/8y7t5w.jpg

http://i29.tinypic.com/34j5d0p.jpg

http://i32.tinypic.com/atm839.jpg

vlada_Ilina_h2o
August 29th, 2009, 10:51 PM
Da prebacim i ovu vest koju nam je Srdjan prosledio.

Sto se tice preduzeca za puteve,odavno nije bila bolja situacija,jer trenutno se rade:
- autoput(magistrala I reda) Kragujevac - Batocina,kao i njegove petlje.Radi se punom parom,od 7 do 7.Radnici koji rade autoput,kazu da je fizicki neizdrzivo i jedva cekaju kada ih prebace na drugu destinaciju.Nabijen je strasan tempo i uglavnom ovu investiciju rade privatnici
- zbog ove vazne investicije radi se i prosirenje naplatnih rampi kod ukljucenja na koridor X.I tu ima dosta posla
- zavrsava se ulica 9. maja.Jedno vreme su stali radovi,ali sada je to gradiliste veoma aktivno,gde treba da se odradi prvi sloj asfalta.Tu treba ocekivati brzi zavrsetak radova
- nastavljeni su radovi na produzetku Bulevara Save Kovacevica,od dela Petrovacke magistrale(bulevara) ka Jovanovcu.
- Bulevar Avalska se intenzivno radi u onom delu,koji ne ulazi u privatne posede.Tu ima dosta kontradiktornih informacija,i bilo sta reci vise je isuvisno.
- rade se jos neke ulice uglavnom u prigradskim naseljima
- jak tempo radova u okolini Kragujevca(Knic,Kusovac,Topola,Blaznava,Satornja,....)
- ocekuje se i pocetak radova na nastavku Petrovacke magistrale.To bi bilo extra.

Solidne informacije sam dobio od svog "izvora"(bas me je iznenadio,posto zna da bude dosta pesimistican):cheers:

Inace kada smo juce pricali rekao mi je da se tamo prosiruju trake(pravi se veca petlja),za potrebe FIAT-a.

Sawovsky
August 30th, 2009, 12:09 AM
Da ne bi odmah krenulo prebacivanje kako ovo nijie AP i td. hocu samo da kazem da sam ja(kao i ogroman broj kragujevcana) ovaj put zvao AP i dok je celom duzinom bio 1+1.Tako ga zovemo i sada(kada je 3+3,2+2,1+1) i nadam se da nece biti prozivki po tom pitanju.Hvala.

I Jagodinci su ga zvali auto-put :)

sale_kg
September 2nd, 2009, 12:12 PM
Put Beograd-Čačak hoće da grade i turski putari - pripreme oko gradnje puta do Luke Bar

www.ekapija.com

Cacak,Kraljevo,Ivanjica,who cares?! :lol: :okay:

sale_kg
September 2nd, 2009, 05:00 PM
Evo da ispunim svoju "skyscrapersku" duznost... Ostavio sam moju zadnju reportazu pre odlaska iz KG-a... Za mene najlepsu... Ne znam koliko ste vi ostali upoznati sa ovim putem,ali nadam se da vam mogu predstaviti bar deo uzivanja sa po meni najlepseg puta u Republici Srbiji,tj. puta sa najlepsom okolinom.
Dakle:

Kraljevo-Adrani-Mrcajevci-Knic-Ravni Gaj-Kragujevac

Pojasnjenje: Ide se prvo putem Kraljevo-Cacak do Mrcajevaca (na pola puta izmedju KV i Cacka) odakle se skrece i ide ka Knicu a zatim se u Ravnom Gaju spaja sa putem Kraljevo-Gruza-Kragujevac i preko juznog ulaza u Kragujevac ulazi u grad. Put Kraljevo-Cacak je predvidjen u projektu koji ja zovem "Zapadno-moravski autoput" da postane autoput koji ce spajati Krusevac-Trstenik-Vrnjacku Banju-Kraljevo-Cacak-Pozegu a AP KG-Batocina bi se tada nastavio upravo ovim putem sto cete videti na taj u profilu 2+2. Dakle,rec je o juzno-sumadijskoj magistrali koji ide dolinom Z.Morave a kasnije se ide preko Gruzanskog jezera.
Put kao put je dobar,nista nesto wow,nista nesto katastrofalno... Na 2 deonice od nekih 50m put je haos,ali to se da zanemariti...

Krecemo od Mataruske Banje...
http://i32.tinypic.com/e6ww84.jpg

http://i25.tinypic.com/2r3cxaf.jpg

Desno je prvo skretanje ka gradu (KV-u)...
http://i26.tinypic.com/qyddt1.jpg

Velika raskrsnica (nova) kod KV-a...

http://i31.tinypic.com/2j0dqqg.jpg

Neko je poljubio znak lepo... :lol:
http://i32.tinypic.com/15nvhwz.jpg

Idemo ka Adranima...
http://i30.tinypic.com/b9j7h5.jpg

Spustamo se u Adrane... Sa leve strane su Roda cash&carry i Tempo,Autotransport a sa desna nekoliko preduzeca...

http://i27.tinypic.com/do4ga9.jpg

Adrani-nadvoznjak-ispod pruga

http://i28.tinypic.com/152lyqq.jpg

Inace,Adrani su veoma plodan kraj i u njemu zive ljudi koji ugalvnom imaju dobre kuce i kola...

http://i31.tinypic.com/2w6h441.jpg

Ako idete ovuda,ovde ce vas panduri sacekati zbog ogranicenja...

http://i27.tinypic.com/hs3iig.jpg

Sumadijska ravnica... Pored Z.Morave...

http://i29.tinypic.com/9kb7r8.jpg

http://i26.tinypic.com/1xz1qg.jpg

Levo-aerodrom Ladjevci...

http://i28.tinypic.com/r73a68.jpg

http://i31.tinypic.com/wrmjwp.jpg

Inace,vozi se veoma brzo ovuda. Pazite... Ogranicenja su ili 80 ili 100...
http://i30.tinypic.com/2v0mio9.jpg

http://i29.tinypic.com/i69icw.jpg

Blizimo se skretanju...

http://i28.tinypic.com/1z6fqma.jpg

Mrcajevci... Idemo desno...

http://i25.tinypic.com/2gsoirl.jpg

Idemo ka Kragujevcu dalje...

http://i29.tinypic.com/2n9w7f6.jpg

http://i29.tinypic.com/242vsr9.jpg

Losa deonica...

http://i26.tinypic.com/aagm0j.jpg

Ne moram da napominjem da je priroda :drool:

http://i29.tinypic.com/97md03.jpg

http://i26.tinypic.com/34xqgxw.jpg

Bumbarevo Brdo... :lol: Partizan! :lol:

http://i25.tinypic.com/209k0gk.jpg

Idemo ka jezeru...

http://i25.tinypic.com/2w1z85u.jpg

Gruzansko jezero u daljini...
http://i26.tinypic.com/snht0y.jpg

Da li negde na svetu postoji nesto lepse od ovog krajolika? :drool: E,zbog ove slike sam pisao tekst u kragujevackoj kafani izmedju ostalog...

http://i29.tinypic.com/24vnnud.jpg

Pored jezera...

http://i31.tinypic.com/xppp3t.jpg

Sumadijsko more...:okay:

http://i31.tinypic.com/2eocqk0.jpg

Idemo ka mostu...

http://i29.tinypic.com/jjve6c.jpg

http://i26.tinypic.com/98wsjm.jpg

http://i26.tinypic.com/23jh4py.jpg

Evo ga taj most izdaleka...
http://img243.imageshack.us/img243/9915/lake3bz8.jpg

http://i39.tinypic.com/zvaioh.jpg

http://i25.tinypic.com/10mj0wp.jpg

Dalje...Posle mosta odmah brda...

http://i29.tinypic.com/20i6iag.jpg

http://i29.tinypic.com/oqluaf.jpg

http://i26.tinypic.com/2im3t5h.jpg

Ulazimo u varosicu Knic...

http://i31.tinypic.com/v5h8iv.jpg

http://i27.tinypic.com/30tqtk5.jpg

Knic...

http://i31.tinypic.com/20fqdc3.jpg

Sumadijo,ko bi tebe ostavio,Sumadijooooo,rodni kraju moj...

http://i32.tinypic.com/14l09z7.jpg

http://i26.tinypic.com/2qcl0ck.jpg

Ravni gaj...

http://i25.tinypic.com/16idtvs.jpg

http://i30.tinypic.com/50hekn.jpg

http://i32.tinypic.com/30x7t76.jpg

http://i30.tinypic.com/2ibhkcz.jpg

Juzni prilaz krece...

http://i29.tinypic.com/20qytxg.jpg

http://i29.tinypic.com/a1hmc3.jpg

I,tu smo...

http://i25.tinypic.com/2rh9zlz.jpg

Nadam se da sam vam prikazao sve kako treba...

To je to... Mojih 8 reportaza... Ja vise ne mogu jer imam obaveze sad,i to je od mene za ovaj thread... Uzivajte u jednom od stvarno najlepsih relacija u Srbiji... :okay:

Uh,pivo za mene? :D

CrazySerb
September 2nd, 2009, 06:04 PM
Kupi sebi gajbu piva i posalji mi racun - odlicna reportaza Sale:okay:

Ban.BL
September 3rd, 2009, 02:35 AM
Svaka cast sale na reportazama. Moja savjet je da posaljes Singiju poruku da npr. napravi prvi post na prvo strani na kojima ce biti linkovi na svih tvojih 8 reportaza.

Inace put djeluje fino, medjutim priroda iako se ti oduesevljavas je meni potpuno obicna, bez uvrede. Jedino mi je ovo vrijedno spomena http://i29.tinypic.com/24vnnud.jpg

Goyazny
September 3rd, 2009, 08:18 AM
Koridor ipak u roku
Ministar Mrkonjić, uprkos preporukama Svetske banke, ne pristaje na odlaganje za ovu, budžetski kriznu, godinu najavljenih radova

Eksproprijacija veliki trošak za puteve (Foto Tanjug) Srpski ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić ne predaje se lako. I ne haje za budžetsku krizu. Uprkos preporukama Svetske banke da se završetak Koridora 10 prolongira na pet ili šest godina, on ostaje pri svojim rokovima završetaka od četiri godine. I u jučerašnjoj izjavi za „Politiku” ponovio je da će nedostajućih 300 kilometara autoputa biće završeno do 2012. godine.

– Imamo milijardu evra za tu namenu. Ne znam zašto bismo odlagali radove i slušali te preporuke? – pita Mrkonjić.

Ovu godinu će, kaže, zatvoriti sa 47,5 kilometara autoputa, odnosno završenih 7,5 kilometara obilaznice oko Beograda, 20 kilometara na južnom kraku Koridora 10 kod Preševa i 20 kilometara od Horgoša do Novog Sada.

Plan je da do kraja 2009. bude završena eksproprijacija zemljišta i projekti za sve deonice, kao i da počne gradnja 8,5 kilometara autoputa kod Dimitrovgrada. Trebalo bi da budu završeni i radovi na obilaznici oko Beograda, na delu između Batajnice i Dobanovaca, kao i na južnom kraku Koridora 10, odnosno između Grabovnice i Grdelice i osam kilometara autoputa između Neredovaca i Levosoja, finansirani iz međunarodnih izvora.

Tri scenarija

Procene Svetske banke su drugačije. S obzirom na vreme potrebno za eksproprijaciju zemljišta, dužinu trajanja tenderske procedure, spremnost za primenu plana, obim građevinskih radova, završetak investicionog programa vrednog 1,79 milijarde evra u periodu od četiri godine, prema mišljenju njenih stručnjaka, deluje ambiciozno, ako ne ineizvodljivo.

Kako su proračunali, za kupovinu zemljišta potrebno je minimum šest meseci, a isto toliko traju nabavke za deonice Koridora 10 koje se finansiraju sredstvima međunarodnih finansijskih institucija, što ukazuje na to da će biti malo ili nimalo izgradnje na ovim deonicama pre 2010.

Svetska banka na sto stavlja tri alternativna scenarija za fazno ulaganje u Koridor 10 pod pretpostavkom da će radovi biti završeni u periodu od pet do šest godina, ne opredeljujući se isključivo ni za jedan, ali ukazujući da prvi od njih proizvodi najmanje troškove u ovoj godini – 125 miliona evra. Ovaj scenario, ako bi zamenio teži prvobitno markiran kao scenario tri, uz zajedničke karakteristike za sve tri opcije pretpostavlja da će Koridor 10 biti izgrađen za šest godina, sa delimično završenom eksproprijacijom i započetom izgradnjom i završetkom samo 20 kilometara od Horgoša do Novog Sada tokom 2009. godine.

Ovi alternativni scenariji proizvode i znatne razlike u rashodima tokom sledeće dve godine. Za 2009. godinu oni su u rasponu od 125 miliona evra (9,75 milijardi dinara) do 201 miliona evra (15,7 milijardi dinara). Za 2010. godinu oni variraju od 248 milionado 343 miliona evra. U scenariju 3 radovi se završavaju 2013, ali sa visokim nivoom rashoda koji, čini se, nije u skladu sa fiskalnim ograničenjima, periodom potrebnim za kupovinu zemljišta, procesom nabavki međunarodnih finansijskih institucija kao i sveobuhvatnim kapacitetima za implementaciju preduzeća „Koridor 10” d.o.o, ukazuje se u studiji Svetske banke.

Mudro rešenje

Da ne bude dileme, Svetska banka je odlaganje najavljenog roka za završetak Koridora 10, odnosno prenošenje ovogodišnjeg troška u naredne godine, kao „mudro rešenje u trenutnoj fiskalnoj situaciji” vladi predložila posle opsežne analize putnog sektora u Srbiji, poslovanja državnog preduzeća za puteve, stanja, mogućnosti i potreba, uzroka i posledica.

Korigovanje vremenskog plana za putne radove na Koridoru 10 (sa scenarija 3 na scenario 1), po ovoj studiji, smanjilo bi konsolidovane rashode državnog budžeta za oko 0,5 odsto u ovoj godini, ne računajući u to troškove koji se finansiraju stranim kreditima, koji se inače ne dovode u pitanje.

Troškovi za puteve, uključujući i one koji se finansiraju iz naplate putarine i namenskih poreskih prihoda, činili su oko pet procenata ukupnih rashoda države u 2008. godini. Imajući sve to u vidu, predloženi ovogodišnji programi održavanja, gradnje i izmirivanja obaveza ukupnu potrošnju države na puteve u 2009 (uključujući i rashode koje „Putevi” finansiraju iz sopstvenih izvora) realno bi povećali za oko deset procenata u odnosu na prošlogodišnju.

Ni Svetka banka ne poriče činjenicu da vlada nije pred lakom odlukom. Srbija je razapeta između dve nevolje. Prva je potreba za povećanim izdvajanjima za održavanje, rehabilitaciju putne mreže, za reprogramiranje nagomilanog duga „Puteva Srbije” i još i za državni ulog na Koridoru. Druga nevolja je što je prostor za obezbeđenje dodatnih prihoda iz domaćih izvora prilično iscrpljen: povećanje cene putarine i akciza na benzin je prilično ograničena mogućnost, jer bi tako Srbija postala još skuplja za tranzit.

Ostaje jedino da se u ovoj godini, u kojoj javne finansije Srbije očigledno doživljavaju špic svoje krize, neki planovi odlože za bar godinu dana i da se ubuduće unapredi efikasnost u planiranju i izvršenju radova nadležnog javnog preduzeća, što bi smanjilo i državne subvencije, sugeriše se u analizi Svetske banke.

-----------------------------------------------------------

Dotirani i planovi „Puteva”

Iako, uz pomoć države prilično relaksirano, garancijama za nove kredite, povećanim prihodima od uvećanog poreza na gorivo i unapređenjem naplate putarine, Javno preduzeće „Putevi Srbije” bi čak i minimalni program održavanja i rekonstrukcije puteva moglo da izvede samo uz dalju budžetsku subvenciju od oko 1,8 procenata konsolidovanih rashoda države na republičkom nivou.

Najnovija studija Svetske banke pokazuje i da je ovogodišnji plan poslovanja JP „Putevi Srbije”, koji je odobrila i vlada, a koji predviđa uravnotežene prihode i rashode, bez tekućeg gubitka, prilično diskutabilan. Bančine računice dokazuju da deficit nije predviđen jer su projekcije prihoda od naplate putarine optimistične za kriznu 2009, a rashodi za održavanje ispod onoga što računice kažu da je neophodno uraditi. Ako prihodi budu manji od planiranih i ako se ove godine izmiri trošak za eksproprijaciju na Koridoru 10 (2, 3 milijarde dinara), „Putevima” i ove godine predstoji gomilanje dugova i manjak, upozoravaju ove analize.

Vesna Jeličić
Marijana Avakumović

vlada_Ilina_h2o
September 3rd, 2009, 04:54 PM
U jbt.Tek sad vidim ovu reportazu!Gde li se ja nalazim?
Bravo Sale!!!:cheers:

sallae2
September 3rd, 2009, 10:10 PM
Тендер за аутопут у јануару 2010.

Радови би требало да почну 1. марта

БЕОГРАД – Тендер за две деонице аутопута од Београда до Чачка, у дужини од 40 километара, биће расписан 1. јануара, изјавио је данас Министар за инфраструктуру Србије Милутин Мркоњић.

Он је новинарима казао би радови на тим деоницама на путу Београд-Јужни Јадран требало да почну 1. марта.

На питање да ли су тачни наводи појединих медија да је обећао хрватском предузећу Конструктор да ће радити на изградњи српског дела пута Београд-Јужни Јадран, он је казао да „у Србији нико ништа не може да обећа без тендера” и додао да је „само подржао радове на црногорском делу тог пута”, које изводи Конструктор.

Мркоњић је рекао да се пут Београд-Јужни Јадран кроз Црну Гору од Бара до Бољара, у вредности од око 3,3 милијарде евра, ради по принципу приватно-јавног партнерства и додао да је тешко одлучити који модел финансирања је најбољи, али да „не би имао ништа против” да се и у Србији примени модел који је примењен у Црној Гори.

За изградњу пута Београд-Јужни Јадран од Београда до Лајковца потребно је између 250 и 300 милиона евра, а Србија је за сада за изградњу наменила око 100 милиона евра, рекао је он.

Мркоњић је рекао да Међународни монетарни фонд (ММФ) „ни у једном тренутку није ограничио средства за развој земље”, укључујући и новац који је намењен за изградњу путева и оценио да је то „највеће признање нашим пројектима”.

извор (http://www.politika.rs/rubrike/vesti-dana/Tender-za-autoput-u-januaru-2010.sr.html)

cinoeye
September 4th, 2009, 04:37 AM
Sale KG Da li negde na svetu postoji nesto lepse od ovog krajolika? E,zbog ove slike sam pisao tekst u kragujevackoj kafani izmedju ostalog...
Hehe, cenim tvoj patriotizam, ali nema lepseg krajolika samo za one koji nigde drugde nisu isli. :)

sale_kg
September 4th, 2009, 11:53 AM
Sale KG
Hehe, cenim tvoj patriotizam, ali nema lepseg krajolika samo za one koji nigde drugde nisu isli. :)

Hehe,ova recenica je napisana iz mog ugla... Nazalost prosao sam mnogo krajeva i u mnogo delova ziveo,ali Sumadija je meni najlepsa... Sto naravno ne ocekujem da svi drugi potvrde... :okay:

Pavle4488
September 4th, 2009, 07:20 PM
Sto naravno ne ocekujem da svi drugi potvrde... :okay:

Zasto? :) Ja nisam iz Sumadije i vidio sam mnoge krajeve, ali je Sumadija i po meni najljepsa.

Ban.BL
September 4th, 2009, 07:33 PM
Pavle ne zezaj narod:)

Johnny_kgc
September 5th, 2009, 03:28 AM
Dajte bre ljudi...
Covek napravio reportazu, a vi se odmah bacili na kritikovanje njegovog ukusa.

I meni je Sumadija najlepsa.

Sale, odlicna reportaza! :cheers:

nixy
September 5th, 2009, 03:32 PM
kWToG4SyCoY

Ban.BL
September 5th, 2009, 07:04 PM
Dajte bre ljudi...
Covek napravio reportazu, a vi se odmah bacili na kritikovanje njegovog ukusa.

I meni je Sumadija najlepsa.

Sale, odlicna reportaza! :cheers:
covjek se fino ogradio i interesovao se sta drugi misle i drugi govore svoje misljenje. :ohno:

sale_kg
September 5th, 2009, 07:13 PM
kWToG4SyCoY

let's rock this place down... :D

http://www.youtube.com/watch?v=PuFeb5RH1W8

covjek se fino ogradio i interesovao se sta drugi misle i drugi govore svoje misljenje. :ohno:

Ko me ter'o da stavim "?" na kraju recenice... :ohno: Svako ima svoje misljenje,moje se zna,i hajmo dalje o putevima sad. ;)

Pavle4488
September 6th, 2009, 06:06 PM
Pavle ne zezaj narod:)

Ne zezam narod, ja zaista mislim da je Sumadija prelijepa.

Ban.BL
September 6th, 2009, 11:17 PM
Ista kao i milion mjesta u RS i SRB.

Johnny_kgc
September 6th, 2009, 11:59 PM
Ne zezam narod, ja zaista mislim da je Sumadija prelijepa.

Hvala! :cheers:

Sumadija (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=950986)

vlada_Ilina_h2o
September 7th, 2009, 12:48 AM
Izvinjavam se sto vas prekidam u diskusiji,samo da postavim ove 3 slike od novog clana foruma andreti.

KG-E75

http://i28.tinypic.com/2wnydzl.jpg

http://i25.tinypic.com/23wms9f.jpg

http://i26.tinypic.com/10fco6w.jpg

Slobodno nastavite.

CrazySerb
September 7th, 2009, 06:54 AM
Horgos-Novi Sad....

http://www.koridor10.rs/media/stanje/subotica/028/006/km28(04.09)poz1.jpg

http://www.koridor10.rs/media/stanje/subotica/028/006/04.09,km28,poz1.jpg

http://www.koridor10.rs/media/stanje/subotica/028/006/04.09,km28.jpg

http://www.koridor10.rs/media/stanje/subotica/029/004/04.09,29+500(poz2).jpg

http://www.koridor10.rs/media/stanje/subotica/029/004/04.09,km29+500(poz2).jpg

http://www.koridor10.rs/media/stanje/subotica/031/001/04.09,km31,poz3.jpg

http://www.koridor10.rs/media/stanje/subotica/035/002/04.09,35+500,poz2.jpg

http://www.koridor10.rs/media/stanje/subotica/035/002/04.09,km35+500,poz2.jpg

http://www.koridor10.rs/media/stanje/subotica/035/002/km35+500,04.09,poz2.jpg

http://www.koridor10.rs/media/stanje/subotica/035/002/04.09,poz2,35+500.jpg

Ban.BL
September 7th, 2009, 07:14 AM
zahuktalo se :cheers:

cross
September 7th, 2009, 04:28 PM
Je li se cijelom duljinom od Horgoša do Beške izvode radovi proširenja na puni profil?:cheers:

Kot Behemot
September 7th, 2009, 05:04 PM
^^ Od Beške do Novog Sada je već urađeno, sem mosta proširenje na pun profil. Most blizanac onom kod Beške je u fazi izgradnje. Kod Novog Sada se radi proširenje na dužini od oko 10km na 3+3+2+2 trake tj. 10 traka u profilu (radovi su stali zbog bankrota Intermosta, firme koja je radila na toj deonici), a na dve deonice od Novog Sada do Horgoša se radi po deset kilometara. Šta će se raditi sledeće godine na toj deonici niko ne zna.

Klonfer
September 8th, 2009, 11:26 AM
^^ Od Beške do Novog Sada je već urađeno, sem mosta proširenje na pun profil. Most blizanac onom kod Beške je u fazi izgradnje. Kod Novog Sada se radi proširenje na dužini od oko 10km na 3+3+2+2 trake tj. 10 traka u profilu (radovi su stali zbog bankrota Intermosta, firme koja je radila na toj deonici), a na dve deonice od Novog Sada do Horgoša se radi po deset kilometara. Šta će se raditi sledeće godine na toj deonici niko ne zna.

Nisam znao da će autoput kod Novog Sada biti toliko širok:) 3+3+2+2 svaka čast, ko u Americi:cheers:

Vrachar
September 8th, 2009, 12:04 PM
Nisam znao da će autoput kod Novog Sada biti toliko širok:) 3+3+2+2 svaka čast, ko u Americi:cheers:

Tačnije, biće 2+3+3+2. ;) Pored standardnog autoputa biće još po dve trake pomoćnog puta sa obe strane (kao u Beogradu kod Arene) što će omogućiti vozilima koja delimično koriste autoput (npr. između 2 petlje) da ne moraju da se uključuju na njega i time stvaraju opterećenje.

Codara
September 8th, 2009, 12:33 PM
hm, ni ja to nisam znao. Jel moze neko graficki da prikaze na kojoj ce to tacno deonici biti?

Vrachar
September 8th, 2009, 01:04 PM
hm, ni ja to nisam znao. Jel moze neko graficki da prikaze na kojoj ce to tacno deonici biti?

Bilo je u ovom thread-u više puta, pretresi malo po postovima, ima i mapa i skica.

Koliko se sećam, kod sadašnje pumpe Minut treba da se gradi nova petlja "Jug" i odatle će kretati te servisne saobraćajnice i ići sve do buduće petlje "Sever" na Sentandrejskom putu.

Codara
September 8th, 2009, 01:59 PM
Našao.
Hvala Vracar:cheers:
Zbunjivalo me to "obilaznica", ali sad sam skontao.

cornacum
September 8th, 2009, 03:44 PM
Da li moze da se vidi nacrt te dve petlje koje ce povezivati ove kolovoze?

http://i584.photobucket.com/albums/ss281/cornacum/SDC10353.jpg
http://i584.photobucket.com/albums/ss281/cornacum/SDC10354.jpg
http://i584.photobucket.com/albums/ss281/cornacum/SDC10355.jpg

deki011
September 9th, 2009, 02:23 PM
Da li neko ima najnovije slike mosta kod Beske?:banana:

sale_kg
September 9th, 2009, 02:33 PM
Da li neko ima najnovije slike mosta kod Beske?:banana:

15 dana stare... :okay:

http://i28.tinypic.com/1oova9.jpg
http://i32.tinypic.com/n6au4p.jpg
http://i29.tinypic.com/feqrdk.jpg
http://i32.tinypic.com/zmm528.jpg
http://i30.tinypic.com/ih2t86.jpg

deki011
September 9th, 2009, 02:45 PM
Hvala!

sizif
September 9th, 2009, 05:26 PM
Шта му захваљујеш. Сликао само стари, али не и стубове новог моста. Знам Сале, немаш шест руку, али могао си да зауставиш ауто на сред моста, па са ограде "шкљоц, шкљоц..." А ми да уживамо у призору. :colgate:

Dziggy
September 10th, 2009, 03:45 PM
Rk6hnVmoccE

cross
September 17th, 2009, 11:29 PM
Koliko je duga AC kroz srbijanski dio Srijema, od GP Batrovci do Beograda i koliko ima izlaza/čvorova na njoj? Ako mi netko zna reći koji su to sve čvorovi?

sale_kg
September 17th, 2009, 11:33 PM
I nikako da kazem... Pocelo je renoviranje postojeceg mosta na Beski tako da se zatvara dva puta dnevno... ;)

aleks82
September 18th, 2009, 09:50 AM
Koliko je duga AC kroz srbijanski dio Srijema, od GP Batrovci do Beograda i koliko ima izlaza/čvorova na njoj? Ako mi netko zna reći koji su to sve čvorovi?

AC / AP od Batrovca do Beograda ima 112 km. Izlaza/cvorova do Beograda ima od prilike 10. Po redosledu:

- Izlaz Adasevci
- Izlaz Kuzmin
- Izlaz Sremska Mitrovica
- Izlaz Ruma
- Izlaz Pecinci
- Izlaz Simanovci
- Izlaz Dobanovci
- Petlja za Zaobilaznicu oko Beograda
- Izlaz Aeorodrom Beograd
- Petlja za Novi Sad/Zemun

posle ima do centra grada jos 7 - 8 izlaza sa AP-a, ali je to vise za gradski saobracaj.

raqn
September 18th, 2009, 11:42 AM
I nikako da kazem... Pocelo je renoviranje postojeceg mosta na Beski tako da se zatvara dva puta dnevno... ;)

Baš veselo, sad su se setili:nuts:

Jel se znaju termini zatvaranja?

Vrachar
September 18th, 2009, 12:08 PM
^^
Trebali su da po izgradnji novog mosta zatvore stari i rekonstruišu ga narednih godinu dana (za to vreme bi se koristio samo novi most). Pošto izgradnja novog mosta kasni, verovatno nije bilo druge nego da se odmah krene u obnovu starog da se ne bi sam od sebe urušio u međuvremenu. :ohno:

sale_kg
September 18th, 2009, 12:34 PM
Baš veselo, sad su se setili:nuts:

Jel se znaju termini zatvaranja?

Od 9:30 do 10:30 pa od 12 do 13:30 ... Tako je vec nekoliko dana,sve do 21. ili 22. ce tako biti... Izgleda se samo neke sitnice za sad renoviraju... :dunno:

Codara
September 18th, 2009, 01:34 PM
Most na kod Beske je vec duze vreme (nekoliko meseci) s vremena na vreme zatvaran za saobracaj, uglavnom negde oko podne ili malo ranije. Ja kad god predjem preko njega pokusavam da shvatim sta je to uradjeno, ali mi nikako ne polazi za rukom. Asfalt svakako nije, jer je katastrofalan. Verovatno su sve vreme kontali, ovo sto Vracar kaze, da zavrse novi pa tek onda rekonstruisu stari. Ipak, i dalje mi nije jasno sta je to radjeno do sada?

cross
September 18th, 2009, 03:22 PM
AC / AP od Batrovca do Beograda ima 112 km. Izlaza/cvorova do Beograda ima od prilike 10. Po redosledu:

- Izlaz Adasevci
- Izlaz Kuzmin
- Izlaz Sremska Mitrovica
- Izlaz Ruma
- Izlaz Pecinci
- Izlaz Simanovci
- Izlaz Dobanovci
- Petlja za Zaobilaznicu oko Beograda
- Izlaz Aeorodrom Beograd
- Petlja za Novi Sad/Zemun

posle ima do centra grada jos 7 - 8 izlaza sa AP-a, ali je to vise za gradski saobracaj.

E, hvala ti.:cheers:

Koji se izlaz koristi za Šid? Pretpostavljam Adaševci, budući da je prvi.
Kad idem za Novi Sad autocestom iz pravca HR, gdje mi je najbolje skinuti se s AC?

bojanst
September 18th, 2009, 03:26 PM
Kad idem za Novi Sad autocestom iz pravca HR, gdje mi je najbolje skinuti se s AC?

ruma...

cross
September 18th, 2009, 03:34 PM
ruma...

Ruma... Pa preko Fruške Gore na Kamenicu.:cheers:

bojanst
September 18th, 2009, 03:57 PM
Ruma... Pa preko Fruške Gore na Kamenicu.:cheers:

jup... ;)

Stefan1
September 19th, 2009, 02:30 AM
Zivo me zanima kakva je zaista bezbednost na mostu kod Beske, preti li zaista mogucnost da se srusi? Meni on zaista jezivo izgleda kada god ga prelazim... nikako mi ne uliva sigurnost.

Dziggy
September 19th, 2009, 03:07 AM
^^ pa ne znam, ako ga nato bomba nije srusila, onda ce mu trebati jos jedno 100 i vise godina da se srusi sam od sebe . . :)

Goyazny
September 19th, 2009, 10:56 AM
jup... ;)

Put preko Fruske Gore je katastrofalan ( zadnji put kad sam bio pre par godina).
Teski kamioni, da ne bi placali putarinu, idu tuda.

raqn
September 19th, 2009, 12:21 PM
Od 9:30 do 10:30 pa od 12 do 13:30 ... Tako je vec nekoliko dana,sve do 21. ili 22. ce tako biti... Izgleda se samo neke sitnice za sad renoviraju... :dunno:

Hvala, moram gledati da to izbegnem kad se budem vraćao u nedelju...
Kolko se ja sećam inače, oni tako renoviraju nešto skoro svake godine... I nikad nema neke velike razlike.

P.S. Kad će više i kod nas raditi po mraku takve stvari a ne po danu?

bojanst
September 19th, 2009, 12:35 PM
Put preko Fruske Gore je katastrofalan ( zadnji put kad sam bio pre par godina).

da ne bi placali putarinu? ne kapiram odakle i gdje idu kada tim putem izbjegavaju putarinu?
meni taj pu nije toliko los :D ja obozhavam da se vozim tim putem... brdsko-planinski reli :D ja sam dijete iz ravnice pa mi svako brdo zanimljivo.

sale_kg
September 20th, 2009, 02:20 PM
Radi se 2-3 km AP-a ispred mosta Beska... Rade masine...

Pavle4488
September 21st, 2009, 11:57 AM

I dalje je.

Ban.BL
September 21st, 2009, 12:39 PM
da ne bi placali putarinu? ne kapiram odakle i gdje idu kada tim putem izbjegavaju putarinu?
meni taj pu nije toliko los :D ja obozhavam da se vozim tim putem... brdsko-planinski reli :D ja sam dijete iz ravnice pa mi svako brdo zanimljivo.
Put koliko se sjecam preko FG je katastrofalan, uzak, krivine, i sto je najgore puno je "djece iz ravnice" koji nisu bas vični voznji u tim uslovima pa samo stvraju zastoje:) Veliki plus su predjeli

Ulicni_Hodac
September 22nd, 2009, 12:49 PM
Још 150 милиона евра за Коридор 10
Уговор о зајму вредан 150 милион евра за Пројекат изградње Коридора 10 данас ће потписати министарка финансија Дијана Драгутиновић и представник Европске банке за обнову и развој Томас Мајер. Кредит ће бити искоришћен за изградњу деонице пута од Ниша до Димитровграда дуге 90 километара.

Министарка финансија Дијана Драгутиновић и директор Сектора за инфраструктуру Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Томас Мајер потписаће Уговор о зајму за Пројекат изградње Коридора 10, у вредности од 150 милиона евра, најављено је из ресорног министарства.

Европска банка за обнову и развој одобрила је Србији крајем јула зајам од 150 милиона евра за финансирање изградње деонице паневропског аутопута на Коридору 10, од Ниша до Димитровграда.

Та деоница, дуга 90 километара, део је једног од десет стратешки важних паневропских коридора, који представља везу између Македоније и Грчке на југу, и Хрватске, Мађарске и западне Европе, на северу, а за њену изградњу потребно је око 795 милиона евра.

Изградња деонице од Ниша до Димитровграда, на самој граници с Бугарском, омогућиће Србији да искористи свој положај транзитне земље за међународни саобраћај.

Duqi
September 22nd, 2009, 01:59 PM
Isao sam danas tzv. "polu autoputem" SU-NS poceli su jutros asfaltiranje jedne deonice kod Subotice :cheers:, isao sam preko Srbobrana tako da nisam prosao pored onog dela kod NS-a pa ne znam sta se tamo desava :D

medi84
September 22nd, 2009, 04:41 PM
Може ли неко да обиљежи ове актуелне дионице од Ниша до Димитроврграда?! Претпостављам да ови кредити не покривају све дионице; које су то и јесу ли теренски захтјевне?!

N011
September 22nd, 2009, 05:01 PM
Jedna je prilicno zahtevna - ova do Crvene Reke. Brdska varijanta je u pitanju i zato ce i 13km kostati toliko. Nekoliko vijadukta je planirano na trasi.

Dziggy
September 22nd, 2009, 05:24 PM
Може ли неко да обиљежи ове актуелне дионице од Ниша до Димитроврграда?! Претпостављам да ови кредити не покривају све дионице; које су то и јесу ли теренски захтјевне?!

evo ovde ti detaljno sve pise sta se radi i sta ce se raditi

http://www.koridor10.rs/index.php?lang=en&lang=src

sallae2
September 22nd, 2009, 10:49 PM
Isao sam danas tzv. "polu autoputem" SU-NS poceli su jutros asfaltiranje jedne deonice kod Subotice :cheers:, isao sam preko Srbobrana tako da nisam prosao pored onog dela kod NS-a pa ne znam sta se tamo desava :D

http://www.koridor10.rs/images/pdf_98-108.jpg

http://www.koridor10.rs/images/pdf_28-38.jpg

Ulicni_Hodac
September 22nd, 2009, 11:26 PM
http://www.koridor10.rs/images/pdf_98-108.jpg

http://www.koridor10.rs/images/pdf_28-38.jpg

Da li ovaj graficki prikaz, je samo ilustracija (mislim na ove iscrtane slojeve) ili je i na taj nacin (pored procentualnog) prikazano stanje radova?

Posto na drugoj shemi su prva dva sloja oznacena da su izvrsena 100%, a na ilustraciji se vidi da izmedju 37-og i 38-og kilometra nema nijednog sloja :)

Pa zato pitam da li ilustracija prati cifre, ili je samo tu da se uzivimo u dozivljaj :)

vlada_Ilina_h2o
September 24th, 2009, 03:23 PM
Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић са сарадницима обишао је радове на другој деоници магистралног пута I реда Крагујевац - Баточина, где су започети радови на асфалтирању.

“Ово је назначајнија инвестиција у путној мрежи за град Крагујевац, а деоница од 4,6 километра последња је на нашој територији. Ради се много бржим темпом него што смо очекивали, истакао је градоначелник Стевановић, тако да сам уверен да ћемо се већ у децембру возити овом деоницом. Очекујем да се наставе припреме и пројектовање за деоницу на територији Баточине Лапова и да ћемо цео пут завршити најкасније 2011. године“.

Након потисивања уговора са Наионалним инвестиционим планом, радови на овој деоници почели су 24. августа, а рок за завршетак, превиђен тим уговором, је 150 дана - подсетио је Љубиша Живковић директор Предузећа за путеве. Радови теку према предвиђеној динамици, имамо извесне техничке проблеме са надвожњаком изнад железничке пруге, који ће ускоро бити отклоњени и то неће утицати на поштовање предвиђеног рока.

http://i34.tinypic.com/2vuxchj.gif

Ladno postavili ivicnjake sa unutrasnje strane.

http://i34.tinypic.com/14o6brp.gif

www.kragujevac.rs

vlada_Ilina_h2o
September 24th, 2009, 07:16 PM
Jos par slika sa pocetka asfaltiranja auto puta KG-BA.

http://i33.tinypic.com/2hpkqhs.jpg

http://i37.tinypic.com/10eqx69.jpg

http://i35.tinypic.com/2mme33m.jpg

http://i34.tinypic.com/5vnq74.jpg

http://i34.tinypic.com/214ehpj.jpg

Stefan1
September 25th, 2009, 05:30 PM
jel ce imati vijadukata i tunela u nastavku? Pretpostavljam da nece pratiti stari put koji prolazi kroz sela.

sale_kg
September 25th, 2009, 09:05 PM
jel ce imati vijadukata i tunela u nastavku? Pretpostavljam da nece pratiti stari put koji prolazi kroz sela.

Pa imace petlje i nadvoznjake... A u produzetku kod Kragujevca se nastavlja na Juznu obilaznicu sa tunelom (~1500m) pa se spaja na put KG-KV.... Ne trebaju tuneli ovuda jer je put ravan do Batocine...

Pa nego koji put ce da prati? Ja znam samo za ovaj KG-Batocina i ide kroz sela tamo ka Batocini... :dunno:

Ulicni_Hodac
September 25th, 2009, 09:29 PM
Koridor 10 ubrzano

Na deonici nove leve trake autoputa Horgoš - Novi Sad u dužini od 900 metara ugrađeno je i prvih 1.400 tona asfalta. Iako su radovi na severnom kraku Koridora 10 kasnili oko mesec dana, putari su nadoknadili propušteno. Izvođači PZP "Beograd" i "Putevi Užice" tvrde da će dve deonice od po deset kilometara biti puštene u saobraćaj kako je i planirano - 29. novembra.

Na trasi nove saobraćajnice od 28. do 38. kilometra autoputa Horgoš - Beograd, u blizini Žednika, razmešteno je više od 50 mašina. Oko 90 radnika PZP "Beograd" i podizvođača "Bačka puta", "Borovice" i "Inter kopa" pripremaju nove kilometre. Probnom deonicom, na kojoj je ugrađen noseći sloj asfalta debljine osam santimetara, prvo se provozala ekipa "Novosti". Na noseći sloj asfalta biće ugrađen još jedan od sedam i, na kraju, habajući sloj od pet santimetara.

- Predložena tehnologija izvođenja asfaltnih radova i kvalitet izvedenog
sloja dobili su "zeleno svetlo" i nastavljamo asfaltiranje na već pripremljenih pet kilometara - kaže Branislav Trušnovac, šef projekta. - Deonicu od 10 kilometara nameravamo da završimo u ugovorenom roku.
I Užičani tvrde da će posao završiti na vreme na gradilištu od siriške naplatne rampe do Rimskih šančeva, odnosno na delu od 98. do 108. kilometra autoputa. Asfaltiranih deonica još nema, ali duž ove trase od deset kilometara angažovano je oko 100 radnika. Prema rečima Stanka Tejića, upravnika gradnje, materijal se svakodnevno doprema vozom iz Užica, a kamionima iz Ljiga.
- Trenutno radimo i poslednji propust na trasi, čiji će temelji biti ugrađeni na dubini od oko pet metara - navodi Tejić. - Završili smo sa peskom i trenutno finišerima ugrađujemo takozvani tampon 0,31 debljine 20 centimetara. Da bi ispoštovali rokove radimo u dve smene. Srećom i vreme nas sada služi.
Radovi na ove dve deonice finansiraju se iz Nacionalnog investicionog plana. Ali, duž autoputa Horgoš - Beograd postoje još dva velika gradilišta gde je investitor JP "Putevi Srbije" - autoput u zoni Novog Sada i most "Beška".
Posle višemesečne pauze zbog stečaja "Intermosta" nastavljeni su radovi na izgradnji autoputa u zoni Novog Sada u dužini od devet kilometra.

ŠIPOVI U DUNAVU
Radnici austrijske "Alpine" sa obala Dunava ušli su i u reku gde se trenutno postavljaju šipovi za dva stuba novog mosta kod Beške. Iz Austrije je stigla i treća mašina za pobijanje šipova, a izvođači radova tvrde da će most biti završen do oktobra naredne godine. Na svakih 20 dana betonira se po jedno polje koje povezuje dva stuba. A, na desnoj obali već je utabana trasa budućeg pristupnog puta mostu.

1,57 milijardi dinara obezbeđeno je iz NIP za projektovanje, izgradnju i nadzor za dve deonice od po deset kilometara na severnom kraku Koridora 10.

Pripadnik
September 26th, 2009, 03:25 PM
Ali, duž autoputa Horgoš - Beograd postoje još dva velika gradilišta gde je investitor JP "Putevi Srbije" - autoput u zoni Novog Sada i most "Beška".
Posle višemesečne pauze zbog stečaja "Intermosta" nastavljeni su radovi na izgradnji autoputa u zoni Novog Sada u dužini od devet kilometra.
Radovi se ubrzano izvode na obe deonice, dosta mašina. Moram, ovom prilikom da kažem da sam, sve više se čini, bio u krivu kada sam pretpostavljao da se radovi na delu kod NS obustavljaju!
Bio sam ubeđen da se izvođači, na toj tzv. obilaznici, pripremaju za zaštitu pre zime. Međutim, demantovali su me ubrzanim radovima u poslednjih par nedelja.
Međutim, i dalje ostaje nejasno, ko nastavlja radove, na osnovu čije odluke i naravno šta sve može da se uradi s obzirom na pomenute probleme oko nekih infrastrukturnih cevi koje su smetnja završetku radova.

sallae2
September 27th, 2009, 11:33 AM
On (Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić) je poručio da izgradnja Koridora 10 neće stati zbog ekonomske krize, a plan je da radovi budu završeni do početka 2012. godine.

"Koridor 10 ne sme i neće biti u paketu projekata koji će biti zaustavljeni zbog štednje. I ministarka finasija Diana Dragutinović nedavno je rekla ono što ja non-stop ponavljam, a to je da pregovori sa MMF-om ne remete priliv sredstava koja su Svetska banke i evropske banke odvojile za ovaj projekat", kazao je Mrkonjić.

On je precizrao da se za deonice na preostalih oko 260 kilometara Korodora 10 trenutno rade projekti, raspisuju tenderi i vrši eksproprijacija.

"Interesovanje firmi za gradnju je veoma veliko, na primer, za tender za deonicu od granice prema Dimitrovgradu, u dužini od 8,5 km, do sada se javilo više od 30 preduzeća", naveo je ministar za infrastrukturu.

Odgovarajući na pitanje kada će biti završena obilaznica oko Beograda ministar za infarstrukturu naveo je da je ostalo da se uradi još oko 20 kilometara.

"Za deo od Batajnice do Dobanovaca već je odobren kredit od 115 miliona evra. Završava se projektovanje i eksproprijacija i do kraja godine trebalo bi da budu raspisani tenderi za izvođače", naveo je Mrkonjić.

izvor: b92 (http://b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=27&nav_category=206&nav_id=383558)

sallae2
September 29th, 2009, 10:37 AM
Eksproprijacija zemljišta počinje na potezu Batajnica-Dobanovci

Država neće da pregovara s Buhom i Lazarevićem

Autor: Tanja Nikolić-Đaković | Foto: Beta | 29.09.2009. - 05:00

http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/09_septembar/29/tema/eksproprijacija-v.jpghttp://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/09_septembar/29/tema/eksproprijacija2.jpg

Država neće pregovarati s Vojinom Lazarevićem i Ljubišom Buhom, privatnim vlasnicima najkrupnijih poseda kod obilaznice Beograd na trasi koridora 10 Batajnica-Dobanovci, potvrđeno je „Blicu” u firmi „Koridor 10”. Poreska uprava će izvršiti procenu i njima će biti dostavljena ponuda za novčanu nadoknadu.

Geodetski zavod utvrdio je da Lazarevićeva agencija „Taurunum-nekretnine” ima 22 hektara, agencija „Rang-nekretnine” 35 hektara, a Buha na ime firme „MC&N” devet hektara zemljišta.

- Država u ovom postupku neće voditi pregovore jer je zakonska procedura jasna - kaže Jasenko Lazović, član Upravnog odbora „Koridora 10”.

Procedura nalaže da na osnovu pravosnažnosti rešenja o eksproprijaciji JP „Putevi Srbije” dostavlja ponudu za eksproprijaciju posle utvrđivanja iznosa novčane nadoknade na osnovu procene Poreske uprave. Vlasnik imovine koja se ekspropriše može da prihvati ili odbije ponudu. Pregovora o ceni nema. Ukoliko se ne postigne sporazum, predmet se upućuje nadležnom sudu radi određivanja naknade po pravilima vanparničnog postupka. U slučaju da se ponuda prihvati, zaključuje se sporazum o naknadi.

- Geodetski zavod utvrdio je konačno ko su korisnici zemljišta, izvršio je cepanje parcela i započeta je eksproprijacija državne nepokretne imovine. Upravo je u toku administrativni prenos državnog vlasništva - rekao je Lazović.

http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/09_septembar/29/tema/eksproprijacija1.jpg

Osim Lazarevića, čija agencija „Taurunum-nekretnine” ima 22 hektara a agencija „Rang-nekretnine” 35 hektara, i Buhe sa firmom „MC&N” sa devet hektara zemljišta, identifikovano je još 18 sitnih privatnih vlasnika koji ukupno poseduju oko 33 hektara, u proseku po dva hektara. Vlasnik preostalog zemljišta je država kroz preduzeća „Železnice Srbije” - 41 hektar, Vodoprivredno preduzeće „Galovica” - 10 hektara, PIK „Zemun” - oko 150 hektara. Na teritoriji opštine Zemun ima 11 privatnih vlasnika sa ukupno oko 13 hektara, sama opština poseduje oko 31 hektar, dok PIK „Zemun” raspolaže sa 3,5 hektara.

http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/09_septembar/29/tema/eksproprijacija3.jpg

Koliko je tačno novca neophodno za eksproprijaciju 147 hektara zemljišta, još nije utvrđeno, iako je prema preliminarnim procenama reč o oko 2,2 milijarde dinara.

Dužina deonice Batajnica-Dobanovci je 10 kilometara, a površina je 147 hektara.

Postupak eksproprijacije na obilaznici Beograda započeo je u septembru administrativnim prenosom. Ako se obezbede novčana sredstva, eksproprijacija bi mogla biti završena do kraja godine.

Eksproprijacija na preostalim neizgrađenim deonicama koridora 10 nije okončana jer još nije urađena projektna dokumentacija kojom će se odrediti trasa. Planirano je da za eksproprijaciju zemljišta na trasi granica Makedonije - Levosje, obilaznica Dimitrovgrad, zona Novog Sada, obilaznica Beograd, Levosje - Donji Neradovac i Prosek - Crvena Reka bude utrošeno oko 1,5 milijardi dinara. Okvirna procena je da je za okončanje eksproprijacije u naredne dve godine potrebno oko šest milijardi dinara, ali su moguća odstupanja jer procenu vrši Poreska uprava.

izvor: blic (http://www.blic.rs/temadana.php?id=112973)

CrazySerb
September 29th, 2009, 02:48 PM
utorak, 29. sep 2009, 07:45 -> 07:58

Radovi na autoputu do Jadrana 1. marta

U martu iduće godine počeće radovi na izgradnji autoputa Beograd-Južni Jadran, na deonici od Beograda do Ljiga, najavio ministar Milutin Mrkonjić.

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić izjavio je da će 1. marta 2010. godine početi radovi na izgradnji puta Beograd-Južni Jadran, i to na deonici od Beograda do Ljiga.

utorak, 29. sep 2009, 07:45 -> 07:58
Radovi na autoputu do Jadrana 1. marta

U martu iduće godine počeće radovi na izgradnji autoputa Beograd-Južni Jadran, na deonici od Beograda do Ljiga, najavio ministar Milutin Mrkonjić.

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić izjavio je da će 1. marta 2010. godine početi radovi na izgradnji puta Beograd-Južni Jadran, i to na deonici od Beograda do Ljiga.
Izjave Milutina Mrkonjića i Zorana Drobnjaka

"Vlada Srbije izdvojila je 100 miliona evra. Projektna dokumentacija za izgradnju ove saobraćajnice biće gotova do kraja ove godine", rekao je Mrkonjić.

Do kraja godine za deonicu autoputa Beograd-Južni Jadran od Uba do Lajkovca dužine 12,5 kilometara biće završen glavni projekat i na njoj radovi mogu da otpočnu na proleće.

"Potpisan je ugovor na ovoj deonici od Uba do Lajkovca sa projektantom. To će biti gotovo do kraja godine. Do marta ćemo znati izvođače na tenderu", rekao je Zoran Drobnjak, direktor JP "Putevi Srbije".

Ukupna dužina autoputa Beograd-Južni Jadran je 455 kilometara, od čega kroz Srbiju 255 kilometara. Izgradnja jednog kilometra autoputa iznosiće četiri miliona i 900 hiljada evra.

V_E_J_Z_I_K
September 29th, 2009, 07:22 PM
Mozda se o ovome raspravljalo i pre,nemam pojma,ali posto cesto prolazim tim putem,pa imam privilegiju da iz busa pratim radove na putu KG-Batocina,zanima me zasto je to magistralni put tkz prve kategorije ili ne znam sta vec,a nije autoput,kad ima po tri trake u jednom pravcu,tj dve plus jednu zaustavnu,a toliko ima i cuveni koridor 10!?

sale_kg
September 29th, 2009, 07:28 PM
Mozda se o ovome raspravljalo i pre,nemam pojma,ali posto cesto prolazim tim putem,pa imam privilegiju da iz busa pratim radove na putu KG-Batocina,zanima me zasto je to magistralni put tkz prve kategorije ili ne znam sta vec,a nije autoput,kad ima po tri trake u jednom pravcu,tj dve plus jednu zaustavnu,a toliko ima i cuveni koridor 10!?

Pa prvi deo sto je grad Kragujevac samostalno finansirao ima pun profil od tri trake u jednom smeru ali kao sto vidis ovaj sad deo sto se radi se radi 2+2 a ne 3+3,s tim sto im ostaje u opciji da se vremenom prosiri na 3+3 ukoliko za to bude potrebe... A to neka prosiruju moja deca... :lol: Samo neka zavrse ovo sad i ja miran... :okay: A i nece imati naplatne rampe bar prvih X godina i nece se naplacivati...

V_E_J_Z_I_K
September 29th, 2009, 07:35 PM
Pa prvi deo sto je grad Kragujevac samostalno finansirao ima pun profil od tri trake u jednom smeru ali kao sto vidis ovaj sad deo sto se radi se radi 2+2 a ne 3+3,s tim sto im ostaje u opciji da se vremenom prosiri na 3+3 ukoliko za to bude potrebe... A to neka prosiruju moja deca... :lol: Samo neka zavrse ovo sad i ja miran... :okay: A i nece imati naplatne rampe bar prvih X godina i nece se naplacivati...

Dobro to sa naplatnim je i meni bilo logicno za kontraargumnet autoputu,a i fer je,jer je to jedini valjani put koji ide u tom pravcu,pa bi drzao monopol u slucaju naplate.

Dalje,ako mi verujes nisam primetio da se rade 2+2,mada mi je taj drugi deo delovao uzi.Negde kod Cvetojevca vec izgubim volju da buljim u put,:lol:ali malo preko toga su cini mi se do sad i stigli....

Hvala brd...:cheers:

sale_kg
September 29th, 2009, 07:51 PM
:okay:

Vaznije ipak da se produzi autoput na juznu obilaznicu i eventualno dalje ka KV-u nego da se siri u 3+3... Realno... :cheers:

Jel se radi bar sta? Onako kazi iz prve ruke? :)