View Full Version : SARAJEVO | Сарајево | Third UNITIC Tower (130m 31f) PRO

Homo Bosnikus
June 8th, 2006, 06:35 PM
This is the first rendering of the new Unitic tower, published today in Bosnias daily "Oslobodjenje"

http://www.slibe.com/fullimage/886b62b6-Unitic_3__4__jpg.jpg

Sarajevo će dobiti najveći moderni centar

Izgradnja modernog zdanja, odnosno trećeg Uniticovog nebodera u centru grada, između hotela Holiday Inn i postojećih nebodera, trebala bi početi naredne godine, ukoliko bude završena potrebna dokumentacija, saznali smo od Mirsada Kurtovića, direktora Unitica.

Tako će bh. prijestonica dobiti najmodernije zdanje sa čak trideset i jednim spratom, kakvo još nije sagrađeno u BiH, a ni u okolnim zemljama.

Novi soliter mostom će biti povezan sa postojećim centrom, tako da će se iz svih dijelova objekta moći ulaziti u novi.

Biće to centar koji će svojim sadržajima, stranim, ali i domaćim poslovnim partnerima na jednom mjestu ponuditi sve ono što im je potrebno.

“Ako želimo da budemo glavni grad jedne respektabilne države i imamo evropske standarde, onda moramo onima koji žele s nama poslovati pružiti ono što traže i što im je potrebno”, naglasio je direktor Kurtović.

“Osjetili smo potrebu za povećanjem naših sadržaja jer biznis-centar poput ovog zahtijeva još dodatnih sadržaja, gdje poslovni ljudi mogu da dobiju usluge koje im trenutno ne možemo ponuditi. Željeli smo da u središtu novog solitera uradimo i veliku koncertnu dvoranu kapaciteta 1.500 mjesta, ali je lokacija uz naš centar data drugoj firmi. Tako su građani Sarajeva ostali uskraćeni za jednu lijepu koncertnu dvoranu, koja je potrebna ovome gradu”, kazao je Kurtović i dodao:

“Stvorili smo imidž centra koji pruža visoke standarde usluga. Uspjeli smo održati, ali i proširiti nivo kvalitete. Našu klijentelu će i ubuduće činiti ljudi iz institucija međunarodne zajednice, međunarodnih banaka, multinacinalnih kompanija i drugi poslovni ljudi koji dolaze u BiH”.

Vrijednost projekta procijenjena je na više od 75 miliona maraka.

Apartmani na sedam spratova

U tri podzemne etaže predviđena je gradnja parkinga sa 360 mjesta, dok će na dva naredna sprata biti smješten trgovinsko-šalterski dio, zatim konferencijske dvorane, dok će se na 17 spratova nalaziti kancelarijski prostor.

Na sedam spratova biće smješteni apartmani, a pri samom vrhu fitnes studio i restoran sa odgovarajućim salonom. Na posljednjem spratu nalaziće se tehnički servis, te prostorije za radio-televizijsku stanicu.

MIMICA
June 9th, 2006, 12:56 AM
It's going to be intense, I can't wait for it to start construction.

EDIT:

Oh, and it's nice that they included the Grand Media Convention Center skyscraper as well. This gives up an idea of what the entire skyline is going to look like once it's done. :yes:

Islom
June 9th, 2006, 12:58 AM
Can't wait to see it built:cheers:
Can anyone post the photo of the land plot where its supposed to be built?

SinCity
June 9th, 2006, 01:48 AM
It's going to be intense, I can't wait for it to start construction.

EDIT:

Oh, and it's nice that they included the Grand Media Convention Center skyscraper as well. This gives up an idea of what the entire skyline is going to look like once it's done. :yes:

Me too. I cant wait to see this one rise in Sarajevo. Its a decent and realistic size that will no doubt create a cool cluster of office skyscrapers. :okay:

I just hope a more clear set of rendered images becomes available soon. :)

MIMICA
June 9th, 2006, 02:23 AM
Me too. I cant wait to see this one rise in Sarajevo. Its a decent and realistic size that will no doubt create a cool cluster of office skyscrapers. :okay:

I just hope a more clear set of rendered images becomes available soon. :)

I'm trying to get some clearer renderings from my aunt that works in the UNITIC. At some meeting she visited, she saw the master plan of the MD area, and she was pretty impressed. I'm sure it's going to turn out great. ;)

Bosanac
June 9th, 2006, 05:10 AM
yay, Sarajevo is gettin a nice skyline.:)

SaRaJeVo-City
June 9th, 2006, 05:17 AM
holiday inn grand media center is in the plan...
:cucumber: :cucumber:

liburni
June 9th, 2006, 07:03 AM
This area where this twoer will be built will dominate the skyline of Sarajevo and distinguisht it from the rest of the Sarajevo midrises.

Great stuff!

Subangite
June 9th, 2006, 07:39 AM
When is it going to be built? Who is funding this project?

Krasna Sreča
June 9th, 2006, 10:16 PM
This is the first rendering of the new Unitic tower, published today in Bosnias daily "Oslobodjenje"

http://www.slibe.com/fullimage/886b62b6-Unitic_3__4__jpg.jpg

Cool, Finally we get what the 3rd one will look like, not bad at all :)

Now we're getting something here, What about the other 2 towers that were supposed to be built? I don't remember the names, will they be built?

Mimar
June 10th, 2006, 02:31 PM
Can't wait to see it built:cheers:
Can anyone post the photo of the land plot where its supposed to be built?

SaRaJeVo-City wrote this on SARAJEVO - construction update VI

http://i15.photobucket.com/albums/a358/Rajvosa/marindvorfinal.jpg
I used this old picture of Marin Dvor, as you can see its right after the war so it looks a little out of order...but the Area has improved greatly.
-------------------------------------------------------------------------
-The Blue Outlined areas is the future Triland Development Shopping mall.

-The yellow is the new Unis tower, 36 floors, around 140+(m), 30 Million Euro investment.

-The red is the new Grand Media Center, by Holiday Inn, 100(m), 22 floors skyscraper. 170 Million Euro Investment, includes Video Facade, gold courses, sports arenas, movie theathers, conferece halls and things of that nature.

-Also the Parliament Building is undergoing reconstruction its said that it will have the same facade as it did before the war but some also say it will have a glass facade we will find out hopefully soon.

------------------------------------------------------------------------
All of this is suppose to start over the summer 06'.

LordMarshall
September 10th, 2006, 10:02 PM
When is it going to be built? Who is funding this project?

as you can see its not going to get built this year there was talk of 07 date.

the funding is 75 million marks and it is funded by the UNITIC Company.

a joint venture between Kuwait and Bosnia

LordMarshall
September 10th, 2006, 10:18 PM
http://img130.imageshack.us/img130/5060/unitic34mo.jpg

kcv
November 6th, 2006, 02:16 PM
Does anyone know what happened to the plans for an American (Harlan Crow) to invest $40 million to build a shopping mall in Marjin Dvor? It was supposed to be near the UNITIC towers but I haven't heard anything about it lately.

mirza-sm
November 6th, 2006, 06:13 PM
^^ yeah i do actually... ive read about that few days in the newspapers..everythings ready to start the construction,they just had some missunderstandings with the City about the land,but the Sarajevo mayor said shell get all papers done ASAP ;) and yeah its gonna be built near the Unitic towers :okay:

Ins0mniaC
February 6th, 2007, 04:47 AM
ima li novosti o 3. uniticu? ili je ovo samo bio jedan dobar san...? niko nista ne prica vec duze vremena...:bash: :bash: :bash: :bash: :bash:

hariskec
February 6th, 2007, 08:36 AM
Bilo je jučer u Avazu da je došlo do promjene Regulacionog plana u tom dijelu. Gradiće se treći neboder UNITICA ali iste visine kao i prethodna dva (21 sprat).

Bih06
February 6th, 2007, 08:40 AM
^^ kad treba pocet?

hariskec
February 6th, 2007, 11:57 AM
Nije rečeno u tom članku.

Mimar
February 6th, 2007, 08:02 PM
Razocaren sam s tom odlukom :no: al ipak bolje ista nego nista.

MIMICA
February 6th, 2007, 10:34 PM
Bilo je jučer u Avazu da je došlo do promjene Regulacionog plana u tom dijelu. Gradiće se treći neboder UNITICA ali iste visine kao i prethodna dva (21 sprat).

eh, something's better than nothing. :dunno:

bambam
February 7th, 2007, 12:26 AM
Dali se vec zna kako ce izgledati neboder? Mislim ona slika koja se moze vidjeti u novinama je vec stara.. tko zna dali se nisu predomislili sto se tice izgleda!?!

Galactica
February 9th, 2007, 12:02 PM
Meni to nije jasno. Kakvi su to bezvezni propisi koji ogranicavaju visinu zgrada na nekakvih 20-tak spratova. Sta to postoji na Marijindvoru sto bi zgradom sa 30, 40 il' 50 spratova bilo ugrozeno???

Ins0mniaC
February 18th, 2007, 11:26 PM
ima li neko neku novost o uniticu 3? ova tema pomalo umire... :ohno: :ohno:

bXa
February 19th, 2007, 12:45 AM
da, rekli su da ce biti iste visine kao postojeca 2 :S

ima na nekoj temi, mislim sarajevo construction update XIV :D...

cini mi se hehe

bambam
February 19th, 2007, 10:09 AM
Meni to nije jasno. Kakvi su to bezvezni propisi koji ogranicavaju visinu zgrada na nekakvih 20-tak spratova. Sta to postoji na Marijindvoru sto bi zgradom sa 30, 40 il' 50 spratova bilo ugrozeno???

mozda tlo nije povolno za visociju gradju.. mozda vodovod nemoze podnijeti zgradu od 50 katova.. mozda je i neki tajni zdogovor da se nesmije graditi visocija zgrada od ATT sve dok se ne sagradi i bude prodan da bi se gradio visociji.. mozda bi tolika visoka zgrada uz vec postojece bacala suvise veliku sjenu (evo promasaja jednog kojeg su gradili u Münchenu bas uvezi sjene.. zgrada njemackog telekoma ten towers.. zgrade koji su u sjeni ostali su skoro bez sunca u zimi zbog te greske):

http://www.architekten24.de/mediadb/news/1755/fotomontage.jpg

http://www.architekten24.de/mediadb/news/1755/ansicht_laengs.jpg

Nego kad vas sviju to pitanje zanima, zasto ne postavite pitanje odredjenoj opcini ili eMail na gradsku upravu?

Ins0mniaC
February 21st, 2007, 08:29 PM
^^ ^^ mozemo... ili nekome na www.unitic.ba pitanje je ko ce i sta ih pitati? :D

Sarajlija84
February 23rd, 2007, 12:56 AM
Ja mislim da tlo i ostali REALNI faktori nisu utjecali na skracivanje i neizdavanje dozvola. Imam hiljadu razloga, ali mrsko mi navoditi sada. Ponavlja, nasa glupost koja nam je izbila investicije vrijedne desetine miliona dolara za Jajce kasarnu i za Magros je prevladala.

Nedim
February 23rd, 2007, 09:02 PM
za Jajce kasarnu nam je investiciju izbio visoki predstavnik a ne nasa glupost

Sarajlija84
February 23rd, 2007, 09:33 PM
Kako to? Zar nisu to bili "neprelazni" imovinsko-pravni odnosi jer je to kao vojna zgrada itd. pa je taj seik otisao da investira u Bugarsku i Albaniju.

Mimar
February 23rd, 2007, 09:45 PM
Jel to seik htio da pretvori kaarnu u hotel ili.. :D ??

BL
February 24th, 2007, 11:57 AM
u harem

Sarajlija84
February 24th, 2007, 12:12 PM
Ma jok, htio da napravi superluksuzni hotel. A zgrada Kasarne je prelijepa kao i njen pogled na grad.

Ins0mniaC
February 24th, 2007, 12:27 PM
o UNITIC-u 3 ni govora... niko nista ne spominje... osim onog texta i slicice u novinama od prosle godine nema nista novo...

Nedim
February 25th, 2007, 12:41 AM
Visoki predstavnik zabranio raspolaganje vojnim objektima 10 dana prije nego sto su kantonalne vlasti htjele zakljuciti prodaju kasarne

Ins0mniaC
February 25th, 2007, 01:29 AM
http://img181.imageshack.us/img181/9536/unitic34zhgj0.jpg

san ili realnost? hajmo malo oko unitica da se angazujemo, da li iko zna nesto novo?

Sarajlija84
February 25th, 2007, 02:12 AM
Ne znam, ovaj neboder je fenomenalan stvarno. Niko nista, valja naci investitore i sve za takvu gradjevinu, onda te nadju debili handriti u zdrav mozak sa dozvolama. Meni licno bi bilo glupo da bude iste visine kao i prethodni zbog jednolicnosti. Ma politika nas unistava, to je bas ddefinitivno.

trakia
February 25th, 2007, 06:05 AM
This one better not be built...Marin dvor already has too little green areas....with this one and the Holiday Inn Media Center, Marin dvor will turn into a concrete "heaven", too much of anything is never too good....

LordMarshall
February 25th, 2007, 06:16 AM
MD is not a park but the heart of the Sarajevo business center. if people want to go to parks they can go somewhere else.

we need to try to get in contact with UNITIC and see what their plans are, maybe a letter writing drive, we each write a email and send it maybe they will answer someone....

Sarajlija84
February 25th, 2007, 11:35 AM
Every city in Europe has beautiful parks and they are a very important part of the "city beauty". You can see parks incorporated in the city landscapes where people can relax. In Sarajevo, we have not so many parks, and the parks we already have, are shit. Sarajevo wont be a relly modern and beautiful city until the responsible people decide to improve this sector (vidi se da odavno nisam pisao engleski :).).

BL
February 25th, 2007, 04:41 PM
Visoki predstavnik zabranio raspolaganje vojnim objektima 10 dana prije nego sto su kantonalne vlasti htjele zakljuciti prodaju kasarne
:bash: vojsci definitvno treba oduzeti sve!

Galactica
February 25th, 2007, 04:52 PM
we need to try to get in contact with UNITIC and see what their plans are, maybe a letter writing drive, we each write a email and send it maybe they will answer someone....

I tried, but without success: The transport failed to connect to the server.

mirza-sm
February 25th, 2007, 09:41 PM
This one better not be built...Marin dvor already has too little green areas....with this one and the Holiday Inn Media Center, Marin dvor will turn into a concrete "heaven", too much of anything is never too good....

concrete heaven disguised with glass :cool: :P

Sarajlija84
February 25th, 2007, 09:41 PM
Vidi Banjalucanina, napredujes:). Naravno da vojsci treba oduzeti sve i da se narod mora mijenjati da bi imali nesto od zivota ovdje.
Doces ti kod mene da popijemo kafu na vrhu UNITIC-a 3 :).

mirza-sm
February 25th, 2007, 09:46 PM
^^ isfuraćeš se ako ne bude planiran restoran na vrhu unitica3 :P

LordMarshall
February 25th, 2007, 09:48 PM
Onda cemo se svi sastati na vrhu ATTea

BL
February 25th, 2007, 10:18 PM
pa da me bacite odozgo s vrha:) idemo negdje gdje je nize

LordMarshall
February 25th, 2007, 10:19 PM
mozemo u ABC, tamo nema balkona :)

Piramidas
February 25th, 2007, 10:20 PM
pa da me bacite odozgo s vrha:) idemo negdje gdje je nizeonda u PLAVU PRIZMU kod HERR FAHRUDINA:lol: :cheers:

MIMICA
February 25th, 2007, 10:22 PM

:hilarious

That really gave me a good laugh. :okay:

MIMICA
February 25th, 2007, 10:23 PM
But seriously, Sarajevo can't risk ruining it's only good business district. We can create a nice cluster in the area, and then worry about parks on the outside of Marijin Dvor. I understand parks are important, but it's not like Sarajevo has an lack of greenery. Perhaps the city might be lacking a little, but just look at the mountains surrounding our city. They're full of greenery. :D

mirza-sm
February 25th, 2007, 10:24 PM

ne brini BL dobićeš Krajina backup! doćemo ja i Dodik s tobom :D:D nikad ne znaš šta moš` očekivati od tih sneaky Sarajlija :ohno: :nuts:

BL
February 25th, 2007, 10:38 PM
ne brini BL dobićeš Krajina backup! doćemo ja i Dodik s tobom :D:D nikad ne znaš šta moš` očekivati od tih sneaky Sarajlija :ohno: :nuts:
vazi mirza, ali, ipak, necemo gdje ima balkona.

mirza-sm
February 25th, 2007, 10:46 PM
vazi mirza, ali, ipak, necemo gdje ima balkona.

hahah u pravu si,možda povedu tihića sa sobom jadna nam majka :D pametno razmišljaš hehe ;)

Jasoo_
February 27th, 2007, 03:13 PM
I tried, but without success: The transport failed to connect to the server.

Try to send it through your hotmail.

bambam
February 27th, 2007, 08:44 PM
Pitanje.. nece valjda na treci toranj staviti opet ona ruzna plava stakla koja su na ovim prva dvjema stavljena?

Ins0mniaC
February 27th, 2007, 09:16 PM
Pitanje.. nece valjda na treci toranj staviti opet ona ruzna plava stakla koja su na ovim prva dvjema stavljena?

pitanje je hoce li ga biti uopste... :ohno: :ohno: :ohno: :ohno:

mirza-sm
February 27th, 2007, 09:41 PM
^^ LOL :D

mostarac1
February 27th, 2007, 10:20 PM

Sta fali prvim staklima, meni bas fina :)

BL
February 27th, 2007, 10:43 PM
I meni su na prva dva ok stakla, ipak, je to spomenik jednog vremena, ali bi bilo glupo da se sad gradi po istom principu. Nesto moderno bi bilo dobro da bude, a ne opet neka ogledala.

bambam
February 27th, 2007, 10:44 PM
Sta fali prvim staklima, meni bas fina :)

neznam.. mislim da bi srebrna stakla puno bolje izgledala na tim neboderima.. zar u biti i nisu bili prvobitno srebrna stakla?

mostarac1
February 27th, 2007, 10:57 PM
neznam.. mislim da bi srebrna stakla puno bolje izgledala na tim neboderima.. zar u biti i nisu bili prvobitno srebrna stakla?

??? kakva je to boja :nuts:

prvobitna je bila malo smedjkasta :ohno:

Ins0mniaC
February 27th, 2007, 10:58 PM
.... Kuvajćani su prije dvije godine sklopili ugovor sa firmom Unis d.d. iz Sarajeva o osnivanju Ujedinjene investicione trgovačke kompanije (UNITIC), koja je trebalo da od sadašnjih Unisovih nebodera napravi moderan poslovni centar. Investicija vrijedna 57,6 miliona maraka bazirala se na dogovoru da Unisov udio u suvlasništvu nad UNITIC-om budu njegovi objekti, a da KIA uloži 29 miliona u kešu. Sve je išlo dobro dok pred Kuvajćane nije istupio akademik Ivan Štraus, arhitekt spomenutih objekata, i zatražio da se ništa ne radi mimo njegovog znanja, jer se u protivnom krše njegova autorska prava. Kada je saznao da su se još "drznuli" da bez njegovog znanja naručuju staklo za novi poslovni centar, Štraus je odlučio da tuži UNITIC i zatraži odštetu od 100 hiljada maraka radi zaštite povrijeđenih autorskih prava. Malo je falilo da sudija donese privremenu mjeru kojom bi se obustavili radovi na obnovi objekata do okončanja sudskog spora...

TEKST IZ ''BH Dani''

bambam
February 27th, 2007, 11:01 PM
??? kakva je to boja :nuts:

prvobitna je bila malo smedjkasta :ohno:

Sorry glupo pitanje.. evo ako neznas kako izgleda srbna boja stakla:

http://www.aia.org/aiarchitect/thisweek06/0714/0714freedomtower.jpg

Ne kuzim sto nisu stavili ona stakla koja su bila prije rata.. meni se ova plavo-dracava jednostavno ne svidjaju.. no svako ima svoj ukus.. to sto se meni ne svidja ne znaci da se i vama odjednom ne smije svidjati ;)

Ins0mniaC
February 27th, 2007, 11:07 PM
ja mislim da je ova plava boja ok... ali bi bilo glupo da i 3. unitic bude iste boje, jer bi onda to bilo previse monotono i previse istog stakla na malom prostoru... :D

usput, moze li neko da se raspita hoce li ga uopste i biti, jer meni tu nesto smrdi... :ohno: :ohno: :ohno: :ohno:

bambam
February 27th, 2007, 11:07 PM
.... Kuvaj?ani su prije dvije godine sklopili ugovor sa firmom Unis d.d. iz Sarajeva o osnivanju Ujedinjene investicione trgova?ke kompanije (UNITIC), koja je trebalo da od sadašnjih Unisovih nebodera napravi moderan poslovni centar. Investicija vrijedna 57,6 miliona maraka bazirala se na dogovoru da Unisov udio u suvlasništvu nad UNITIC-om budu njegovi objekti, a da KIA uloži 29 miliona u kešu. Sve je išlo dobro dok pred Kuvaj?ane nije istupio akademik Ivan Štraus, arhitekt spomenutih objekata, i zatražio da se ništa ne radi mimo njegovog znanja, jer se u protivnom krše njegova autorska prava. Kada je saznao da su se još "drznuli" da bez njegovog znanja naru?uju staklo za novi poslovni centar, Štraus je odlu?io da tuži UNITIC i zatraži odštetu od 100 hiljada maraka radi zaštite povrije?enih autorskih prava. Malo je falilo da sudija donese privremenu mjeru kojom bi se obustavili radovi na obnovi objekata do okon?anja sudskog spora...

TEKST IZ ''BH Dani''

Sasvim normalna stvar i na to on ima pravo.. znam da vam nije polemika oko novog berlinskog glavnog kolodvora poznata.. ista prica.. DB je promijenio plan jedne podzemne dvorane.. itd.. arhitekt tuzio i sada ce pita skuplja ispati od tepsije jer moraju preurediti cijelu zgradu upravo onako kako je bilo zacrtano sa strane arhitekta.. ovo govorim da nebi ispao arhitekt kriv.. to je njegovo pravo a krivica lezi ako onda kod Kuvajcana koji nisu postivali pravila i prije bilo kakvog preuredjenja skontali sa arhitektom - u biti je samo to problem.. jer preuredjenje zgrade nije napravljeno sa onim arhitektom koji je projektiro zgradu.. :ohno:

Ins0mniaC
February 27th, 2007, 11:12 PM
Sasvim normalna stvar i na to on ima pravo.. znam da vam nije polemika oko novog berlinskog glavnog kolodvora poznata.. ista prica.. DB je promijenio plan jedne podzemne dvorane.. itd.. arhitekt tuzio i sada ce pita skuplja ispati od tepsije jer moraju preurediti cijelu zgradu upravo onako kako je bilo zacrtano sa strane arhitekta.. ovo govorim da nebi ispao arhitekt kriv.. to je njegovo pravo a krivica lezi ako onda kod Kuvajcana koji nisu postivali pravila i prije bilo kakvog preuredjenja skontali sa arhitektom - u biti je samo to problem.. jer preuredjenje zgrade nije napravljeno sa onim arhitektom koji je projektiro zgradu.. :ohno:

kako god, u ovom slucaju je arhitekta izgubio... :D

Ins0mniaC
February 27th, 2007, 11:14 PM
^^ ^^ inace ovo govorim zato sto je taj isti arhitekta projektovao i holiday inn, kao i zgradu elektroprivrede na socijalnom, pa se onda pitam hoce li ponovo doci do sporova ako fasada holiday inn-a bude u crno- sivoj kombinaciji kao na renderu... :ohno: :ohno:

bambam
February 27th, 2007, 11:21 PM
kako god, u ovom slucaju je arhitekta izgubio... :D

Da, jer se bosansko pravosudje tada kao i danas u tom smislu nije prilagodilo europskom ;)

mirza-sm
February 28th, 2007, 12:16 AM
hej do 2009. naše pravosuđe će biti potpuno reformisano i potpuno eUropsko :D baš onako ko u rvackoj :| :D

Ins0mniaC
February 28th, 2007, 12:56 AM
hej do 2009. naše pravosuđe će biti potpuno reformisano i potpuno eUropsko :D baš onako ko u rvackoj :| :D

aha... a do tada?

Ins0mniaC
February 28th, 2007, 12:56 AM

aha... sweet dreams...

mirza-sm
February 28th, 2007, 01:13 AM
tako vele na onoj emisiji Sud BiH što je bila prije na Bht1 :D

Galactica
February 28th, 2007, 03:09 PM

Da Bog da, da tu bude uopste kakvih stakala, :ohno: .

gorazde_66
May 28th, 2007, 09:33 PM
imali ista novo.hoci li se praviti UNITIC 3?

mirza-sm
May 28th, 2007, 10:48 PM
ejh goražde šta nas žicaš,ja konto neko našo članak kako će se graditi U3 :rant: :D

Ins0mniaC
May 29th, 2007, 12:18 AM
ejh goražde šta nas žicaš,ja konto neko našo članak kako će se graditi U3 :rant: :D

hahahaa... sto te baci... :D:D:D:D

mostarac1
May 29th, 2007, 12:22 PM
i ja se trznuh :lol:

mirza-sm
May 29th, 2007, 01:58 PM
hahahaa... sto te baci... :D:D:D:D

ma ja,to tebi draže vidjeti neg kruha se najest :D

Ins0mniaC
May 29th, 2007, 02:04 PM
ma ja,to tebi draže vidjeti neg kruha se najest :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :deadthrea :deadthrea :deadthrea :deadthrea

Aki-Can
May 29th, 2007, 09:06 PM
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
I mene trznu:banned:

amelp
June 15th, 2008, 11:12 PM
ma lazu.. nece ovo praviti.. nikad. znam sigurnno

liburni
June 16th, 2008, 07:52 PM
is there any clearer render for this project?

LordMarshall
June 16th, 2008, 08:22 PM
so far it has dropped off radar but there was some talk that it might happen.

Emilozz
July 1st, 2010, 01:04 AM
Anything new about the Unitic 3 tower? Will it get built? Or... :(?

AdnanPD
July 1st, 2010, 01:06 AM
Probably not.

Emilozz
July 1st, 2010, 01:12 AM
Damn..

mirza-sm
July 1st, 2010, 01:18 AM
Do we have to revive this thread once in a while? It tears up my heart every time I see it. :D

Emilozz
July 1st, 2010, 01:23 AM
Oh I'm sorry. I don't read the Bosnian language so good, so I didn't know if the project got cancelled.

King of Kings
July 1st, 2010, 04:01 AM
Hvala dragom Allahu pa se nece praviti ovaj treci tower. Ta lokacija zasluzuje mnogo nesto mnogo bolje od ove zgrade na renderu.

SaRaJeVo-City
July 1st, 2010, 11:22 AM
e jebi te se.... svaki put kad se povrati ovaj ili GMC thread srce mi stane... i svaki put kad otvorim neko ga bumpuje sa pitanjem "hoce li se praviti" ....

mirza-sm
July 1st, 2010, 01:59 PM
Oh I'm sorry. I don't read the Bosnian language so good, so I didn't know if the project got cancelled.

No, no, dont worry, its not you, its just that we Bosnians are sensual people, especially towards projects that never got built. :tongue3:

ekist
July 1st, 2010, 02:48 PM
e jebi te se.... svaki put kad se povrati ovaj ili GMC thread srce mi stane... i svaki put kad otvorim neko ga bumpuje sa pitanjem "hoce li se praviti" ....

Isto :(

Emilozz
July 1st, 2010, 08:33 PM
No, no, dont worry, its not you, its just that we Bosnians are sensual people, especially towards projects that never got built. :tongue3:

I'm Bosnian too ;).

corvus_edin
July 1st, 2010, 09:32 PM
Hvala dragom Allahu pa se nece praviti ovaj treci tower. Ta lokacija zasluzuje mnogo nesto mnogo bolje od ove zgrade na renderu.

potpis!

Da su ovaj toranj napravili, usrali bi citavu kompoziciju MDa

BiH-Fanatico
August 25th, 2010, 08:50 PM
Abortiran :(

Bboy_Jura_Skyscraper
August 25th, 2010, 09:47 PM
Ovu temu treba LOCK!!!

BiH-Fanatico
August 25th, 2010, 09:48 PM
Da, samo je bezveze nesto