View Full Version : Paramount Amusement Park | Pro
chotanaq August 14th, 2006, 12:07 AM Hollywood'un büyük film şirketlerinden ve dünyanın sayılı eğlence parkı sahiplerinden olan Paramount Pictures, Ankara'da Disneyland benzeri ''tema parkı'' kurmak için Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) yatırım teklifi getirdi.
http://www.cnnturk.com/images/ekonomi/steelvenom_01.jpg
3 milyon metrekarelik alanda kurulması öngörülen tema parkının yatırım tutarının yaklaşık 1 milyar dolar olacak ve on binlerce kişi istihdam edilebilecek.
Yatırıma onay çıkması durumunda, söz konusu dev eğlence parkı TOKİ'nin 20 bin konutluk proje geliştirdiği Eskişehir Yolundaki Aşağı Yurtçu-Ballıkuyumcu mevkiinde inşaa edilecek.
Erdoğan'dan 'işi bitirin' talimatı
TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, şirketin Türkiye'de kurmak istediği tema parkı konusunda Ankara'yı kendisinin tercih ettiğini, Ortadoğu ve Batı Avrupa'ya dönük büyük bir merkez yapmak istediğini bildirdiğini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu işin tamamlanması konusunda TOKİ'ye ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne özel talimat verdiğini anlatan Bayraktar, inşaatın 2007 yılında başlamasının öngörüldüğünü belirtti.
Ortadoğu'nun en büyüğü olacak
İnşaatına gelecek yıl başlanması öngörülen tema parkının inşaatının 2-3 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. İnşaat aşamasından başlamak üzere on binlerce kişiye istihdam sağlayacak tema parkında, hizmete açılmasından sonra ilk aşamada ise 30 bin kişinin çalışacağı belirtiliyor. Ortadoğu'nun en büyük eğlence merkezi olarak planlanan parka, yılda 3 milyon ziyaretçinin geleceğini hesaplanıyor.
Eğlence sektöründeki son teknolojinin kullanılacak olması ve fiyatların Avrupa'ya göre daha makul kalması nedeniyle, özellikle Doğu Avrupa, Rusya, Türk Cumhuriyetleri, yakın Asya, Ortadoğu'dan çok sayıda turistin buraya gelmesi bekleniyor.
Parkta neler olacak?
Verilen bilgiye göre, Paramount Pictures, ABD dışında, Japonya ve Kanada da tema parkları kurdu. Tema parklarında, insanların ''gerçeklik'' duygusunu yaşaması için, bütün materyaller gerçeğine en yakın şekilde kullanılıyor.
Söz gelimi, bir okyanus ortamı yaratılıyor ve ziyaretçiler, burada bindikleri gemilerde dev dalgalarla boğuşuyor. Ya da buzdan bir dünya yaratılarak ziyaretçilerin kuzey kutbunda nasıl yaşandığını deneyimlemesi sağlanıyor. İsteyen bir uzay gemisine binerek Ay'a yolculuk yapabiliyor ya da denizaltında okyanus dünyasını keşfedebiliyor, yarış arabası kullanabiliyor, çölde yolculuk ediyor. İsteyenler mağaralarda veya balta girmemiş ormanlarda define arıyor, dev şatolarda şövalyelerle yemek yiyor.
peki siz ne düşünüyorsunuz bu konuda sizce gerçekten kısa sürede başlanılıp bitirilir mi ve gerçekten güzel olur mu ve sizce ziyaretçi olarak hangi kesim hangi ülkeden gelir? türkiyedekiler için acayip bi yer seçilmiş ama..
chotanaq August 14th, 2006, 01:20 AM Disneyland in Ankara
Paramount Pictures has ade a proposal to the Housing Development Administration of Turkey to build a theme park similar to Disneyland in Ankara.
yildiz
Disneyland to be built in Ankara
The capital of Turkey is going to have a giant amusement park similar to Disneyland. One of the biggest film companies in Hollywood, Paramount Pictures preferred Ankara, the capital of Turkey, for the investment of $1 billion. Establishing big film studios and building amusement parks in USA, Japan and Canada, Paramount Pictures has made a proposal to the Housing Development Administration of Turkey in order to establish an amusement park in Ankara. It is stated that the theme park project will cost nearly $1 billion and it is expected that construction will began in
icy August 14th, 2006, 01:51 AM disneyland degil ya..gibi bir theme park...
bu tur basliklari proje kisimlarina acalim.bu haber ankaradan gelismeler bolumunde verilmisti.
Istanbullu August 14th, 2006, 07:55 AM Şunu neden İstanbul'a yapmıyorlar? Ankara ne alaka İstanbul varken? İstanbul'un en büyük eksiklerinden biri bu tip bir tema park...
whereisflat August 14th, 2006, 09:13 AM Bence en dogru karar Antalya civari olurdu... Ankara bence de cok ters.
meow August 14th, 2006, 12:00 PM Why not Ankara...
but anyway would be super in Antalya, İzmir and Muğla too
Kuvvaci August 14th, 2006, 01:00 PM Ya, arkadaşlar bu tip başlıkların yeri bu forum değil, projeler bile değil! Sohbet bölümü! Üstelik forum ingilizce bir forum, tamam üç dört başlık geyik konular Türkçe olsun eyvallah ama, yeter, bu tip başlıklar lütfen ingilizce verilsin. Yoksa başlığın açılmasının foruma bir faydası olmuyor...
Kuvvaci August 14th, 2006, 01:05 PM Ya istanbullu'nun mesajını acayip yadırgadım. Neden istanbul'a yapılsın ki. Bence istanbul'as bundan sonra yeni hiçbir şey yapılmamalı restorasyonlar ve yıkımlar dışında. Ankara bu ülkenin en ÖNEMLİ şehir ve başkentidir. Ankara istanbul'dan çok daha önemli bir şehirdir. Ankara'yı büyütmeli geliştrmeli ve tüm ülkeler gibi başkentimizi müreffeh kılmalıyız. Bence Türkiye'de ne kadar bu tip yatırım varsa hepsi Ankara'ya yapılmalı, bilemedin Antalya veya İzmir'e. İstanbul'a sadece kültür sanat yaıtırımları yapılmalı, hatta tüm inşaatlar durdurulmalı, şehirde büyük bir yıkım ve restorasyon çalışması başlatılmalı, şehir bugünkü kürt çalar çingene oynar köylülküğünden böylece kurtulmalı nüfusu da 5 milyon civarına çekilmelidir.
chotanaq August 14th, 2006, 01:46 PM valla haklısınız özür dilerim zaten pek başlık açmam ben bunu önemli görünce şeettim..başlığıda sonradan düzelttim ama sadece msj içinde düzelmiş..
Onur August 14th, 2006, 04:17 PM Şunu neden İstanbul'a yapmıyorlar? Ankara ne alaka İstanbul varken? İstanbul'un en büyük eksiklerinden biri bu tip bir tema park...
Nayir olmaz! Zaten herseye musallat olmussunuz. Degil Disneyland, Olimpiyati bile vermeyiz size. :evil:
SnowPower August 14th, 2006, 04:18 PM Hayal :)
meow August 14th, 2006, 04:42 PM valla haklısınız özür dilerim zaten pek başlık açmam ben bunu önemli görünce şeettim..başlığıda sonradan düzelttim ama sadece msj içinde düzelmiş..
hevesin kırılmasın da
biz sadece başlıkların tanıtıcı olmasını istiyoruz bunu yaparken de tabi forumun uygun bölümünde ve mümkünse ingilizce olmasına özen göstermeliyiz.
giresun ve kradeniz'le ilgili başlıklar bekliyoruz:)
icy August 14th, 2006, 06:19 PM Daha fazla bilginiz olsun..bu theme park bol bol roller coasterlarin, su kaydiraklarinin, bahcelerin, vs olacagi bir yer olacak mutlaka..iste Paramountun yaptigi bazi theme parklar:
Ana sayfasi
http://www.cedarfair.com/
Kanada
http://en.wikipedia.org/wiki/Paramount_Canada%27s_Wonderland
California
http://en.wikipedia.org/wiki/Paramount%27s_Great_America
vs..internette paramount theme parks yazinca bir suru cikiyor
Istanbullu August 14th, 2006, 07:05 PM Ya istanbullu'nun mesajını acayip yadırgadım. Neden istanbul'a yapılsın ki.
Neden yapılmasın ki? Türkiye'nin en büyük şehri, ekonomik olarak en gelişmiş olan bölgenin(marmara) başkenti adeta, yani bu tip bir parka gidecek, para harcayacak kesim burada, ayrıca turistik bir şehir de, turistler de bu tip parkları arıyor açıkcası.
Ben Antalya'ya yapılmasına da kabulüm, hatta daha iyi bile olur, hem yerli hem yabancı turisti var, ayrıca bu tip bir parkın yanında sunabileceği ekstra özellikleri var: deniz, güneş, doğa, tarih.
Ankara'nın nesi var? Diğer ülke başkentleri gibi resmi ve ciddi bir şehir, turistik değil. Böyle bir park hiçbirşey katmaz Ankara'ya.
Yapacaklarsa ya Antalya'ya ya da İstanbul'a yapsınlar... Ankara ne alaka?.. oraya yapılacak bu çapta bir tema parkın yaşatılabileceğini sanmıyorum...
Stanpolitan August 14th, 2006, 08:46 PM Paramount Pictures cok unlu bir film sirketidir , ama Birlesik Devletler'de insanlar eglence parklarini pek bilmezler. Daha cok nerede kurulmussa , o cevrede lokal olarak bilinirler. Dunya yuzeyindeki herkesin bildigi gibi , Amerikalilarin cogu da "temali dev eglence parki" deyince akillarina Universal Studios'un ve Disney Studios'un parklari gelir .
Peki bu farkeder mi hayir , Paramount'un da guzel , kaliteli "attractions"lari vardir , parklarinin icinde , bu iyi bir yatirim olur. Istanbul ve Antalya' ya , eger direk olarak dunyadaki buyuk ismi olan , Disney ve ya Universal park yaparsa , otomatikman taninma acisindan Ankara'daki golgede kalir. Bu diger ulkelerde de boyle olmustur.
Lombak August 14th, 2006, 09:30 PM Bence Paramount'lu amcamlar bunun nerede yapilmasi ile ilgili on-arastirmayi yapmislardir siz merak abzullemeyin,herifler en uygun benzin istayonun caddenin sol kosesindemi yoksa sag kosesindemi olmasi lazim diye 200 bin dolarlik dukkanin yeri icin bile ciddi tespit yapiyor,sonucta burdada hangi sehire kurup en cok musteriyi getirebiliriz ilk sorularidir.Bence Ankara olmasinin nedeni Turkiye'nin en merkezi yerinde olmasidir.Simdi Istanbul Izmir olsa Malatya'daki ilkokul tur duzenliyecek otobusle 17 saat surecek veya aile Adana'dan Istanbul'a arabayla yola cikacak panayir gorecez diye yolda 3 gunde kendileri panayir olacak.Onun yerine Ankara tam gobekde heryere daha makul uzaklikta,cok isteyen turist varsa atlar 5 saatte Antalya'dan gelir Ankara'ya sonra ayni gunde doner,artizlik yapmaz,olay budur Kalebodur.
Lombak August 14th, 2006, 10:04 PM TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, şirketin Türkiye'de kurmak istediği tema parkı konusunda Ankara'yı kendisinin tercih ettiğini ..[/COLOR]
Yani Erdogan abi biraz sallamis burda gibime geldi,abi "Paramaunt'lu arkidaslar gecen gun benim buroya geldi,soyle cuzi 1 milyar dolarlik bir panayir acicaaz sizce hangi mahallede acalim diye bana sordular bende bu Ankara'da yapilacak yoksa izin vermem ,tatsizlik cikartamayin , arastirma falan da yapmaniza gerek yok ,ben bilirim dedim ,onlarda kabul ettiler"...hehehe
reignman August 14th, 2006, 10:08 PM Olay budur, kalebodur. Nokta!! (abim döktürmüş yine :D )
Arkadaşlar, Ankara'nın bu tür şeylere hepinizin de bildiği gibi İstanbul'dan, İzmir'den, Antalya'dan daha fazla ihtiyacı var, bu saydığım şehirlerin her biri doğal, tarihi güzelliklere sahip ama Ankara maalesef değil. Dolayısıyla ön plana çıkması için bir şeylere ihtiyacı var. Bu proje iyi olacak.
Bence Paramount'lu amcamlar bunun nerede yapilmasi ile ilgili on-arastirmayi yapmislardir siz merak abzullemeyin,herifler en uygun benzin istayonun caddenin sol kosesindemi yoksa sag kosesindemi olmasi lazim diye 200 bin dolarlik dukkanin yeri icin bile ciddi tespit yapiyor,sonucta burdada hangi sehire kurup en cok musteriyi getirebiliriz ilk sorularidir.Bence Ankara olmasinin nedeni Turkiye'nin en merkezi yerinde olmasidir.Simdi Istanbul Izmir olsa Malatya'daki ilkokul tur duzenliyecek otobusle 17 saat surecek veya aile Adana'dan Istanbul'a arabayla yola cikacak panayir gorecez diye yolda 3 gunde kendileri panayir olacak.Onun yerine Ankara tam gobekde heryere daha makul uzaklikta,cok isteyen turist varsa atlar 5 saatte Antalya'dan gelir Ankara'ya sonra ayni gunde doner,artizlik yapmaz,olay budur Kalebodur.
icy August 15th, 2006, 01:18 AM Once bir tane yapsinlarda, sonra devami gelir..Zaten bir sey basarili oldumu digerleride arkasindan yayilir..Mcdonalds tutulunca diger fastfoodlarda gelmedi mi ayni sey..Antalyayada yapilsin Istanbulada yapilsin Izmirede yapilsin ..her sehrin boyle seylere ihtiyaci var..ABD'de Disney, Six Flags, Universal Studios, etc..cok populer.
Istanbullu August 15th, 2006, 06:43 PM olay budur Kalebodur.
O zaman ben sustum... :P
Stanpolitan August 18th, 2006, 08:46 AM Fransa gibi Amerikan kulturune guclu bir antipati besleyen (ama icten ice cani ceken) , bir ulkenin kalbinde EuroDisney acilirsa ve iyi is yaparsa ne olur ? Karsi olanlari bile kabullendiler cogunlukla.
Isteyen finansmani varsa , "Temel" ya da "Deli Dumrul" temali "attraction"lar acar , kendi parklarinda , hatta "Hacivat'la Karagoz"'u de ekleyebilir , diledigince!
exellency March 14th, 2008, 01:35 PM yeni haber....
Karamehmet Disneyland'ı dikiyor
Turkcell'in sahibi Karamehmet büyük bir projeye imza atıyor. Ankara'nın göbeğine Disneyland kuruluyor. Peki ne zaman?
Paris’te, her yıl milyonlarca turist çeken ve Fransa’nın milli gelirinde önemli bir paya sahip olan Disneyland’ın bir kopyası Ankara’ya dikilecek.
Bu müthiş projeyi gerçekleştirecek isim ise Turkcell ve Show TV’nin sahibi Mehmet Emin Karamehmet.
TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM
Çukurova Grubu’nun sahibi Mehmet Emin Karamehmet’in Ankara’ya 28 kilometre uzaklıkta, kentin büyüme yönünde olan Eskişehir yolu üzerinde büyük bir alanda Disneyland Projesini gerçekleştirmek için tüm hazırlıklarını tamamladığı öğrenildi.
TURİZM POTANSİYELİ ARTACAK
Proje ve plan bazında tüm hazırlıklarını bitiren ve inşaat izinleri gibi formaliteleri de tamamladığı bildirilen Çukurova Grubunun Disneyland Projesi ile hem Ankara’nın ve Türkiye’nin turizm potansiyelini arttırmayı hem de Grubun amiral kuruluşu olan Turkcell’e rakip bir kuruluşa sahip olacağı belirtiliyor.
Disneyland’ın hangi tarihte açılacağı ve içindeki sürprizler ise bir sır gibi saklanıyor....internethaber.com
Messi March 14th, 2008, 01:41 PM "Fransa'nin milli gelirinde önemli bir payi olan Disney Land..." :lol:
exellency March 14th, 2008, 01:49 PM Doğru bildiğim kadarıyla disneyland paris bir ara zarar ediyordu. Herhalde burayı ziyaret için gelen turistlerin yaptığı diğer harcamalarını kastediyorlar. ama yinede abartı tabi.
DENIZLI March 14th, 2008, 03:32 PM Ankaraya'da ne yakisir ama...
System_Halted March 14th, 2008, 04:09 PM Ankara'nın seçilmesinin en önemli nedeni ulaşımdır büyük ihtimalle.
Aslında Ankara'ya da uzak bir noktada, Eskişehir Yolu üzerinde, Temelli'de yapılacak. Eskişehir Yolu dediysem de üniversiteler, Ümitköy, Çayyolu'nu falan baya geçtikten sonra şehir merkezinden 45 dakika - 1 saat arası bir sürede geliniyor oraya, karayolu ile. Ancak en önemli olay hızlı trenin oralara yakın bir yerden geçecek olması. Belki İstanbullular İstanbul içinde gidecekleri süreden daha kısa bir sürede buraya gelecekler. ;)
Zaten İstanbul'u kendine çekmeden Türkiye'nin herhangi bir yerinde yaşayabileceğini sanmıyorum. O yüzden İstanbul'a yapamıyorsan (arsa sıkıntısı, arsa pahalılığı, yol, trafik) ona en yakın yere yapman gerekir, küçük bir şehre yapamayacaklarına göre de en yakın ihtimal Ankara oluyor. Pek Ankara'nın düşünüleceği bir proje değil ama tutarsa, Türkiye için iyi gelişmelere neden olabilir.
Yinede proje hala pek inandırıcı gelmiyor açıkçası..
can_91 March 14th, 2008, 05:25 PM daha önce antalyamıydı neydi... farklı zamanlarda birkaç ile yapılacağını söylemişlerdi ama... tık yok. Bunu ne olur bilemem.
System_Halted March 14th, 2008, 05:44 PM Antalya için başka bir firma Disneyland benzeri temalı park yapmayı planlıyordu.
Kuvvaci March 14th, 2008, 06:32 PM "Fransa'nin milli gelirinde önemli bir payi olan Disney Land..." :lol:
ben zaten bizim cahil basın mensupları kadar salağını az buluruz diyorum.
yahu bir Disneyland'a gidin, bir Louvre'a hangisi daha fazla turist çekiyor görün.
Cahil halk olduğumuzdan bunu anlayacak kapasite yok bizimkilerde.
eastman March 14th, 2008, 11:26 PM her sene bikaç kez çıkıyor bu disneyland haberleri... artık inanmıyorum..
Joya March 15th, 2008, 09:55 AM Disney misney kalmadı zaten dünyada, daha yaratıcı yatırımlar yapmaları lazım...
Istanbullu March 16th, 2008, 06:21 AM abi disneyland formula 1 gibi etki yapar bir sehre, prestij bakimindan, gelir bakimindan.. formula1'den farki ise surekli olmasi..
benim anlamadigim hadi antalya'ya yapmadin ki en uygun sehir oydu bana kalirsa, hem turizm potansiyelini artirma hem de iklimi bakimindan.. o zaman yapsana istanbul'a.. ankara'ya yapsan nolur.. zaten turistik bir sehir degil.. yurtdisindan bir turisti de ankara'ya sirf dineyland icin cekemezsin ama istanbul'a veya antalya'ya cekersin.. sirf yerli turisti dusunup hareket ediyorsan ki yer seciminden boyle gozukuyor, boyle buyuk bir projeyi uzun zaman yasatamaz, aynen batarsin..
cok ama cok kotu bir lokasyon secimi..
System_Halted March 16th, 2008, 03:41 PM Bence iyi değerlendirilirse herşey mümkün. Zaten bir tek Disneyland'i satmayacaklarki..
İstanbul + Disneyland paket programlar yapılabilir, bırak hızlı treni karayolu ile bu mümkün. Sanki paket Avrupa programlarında daha mı az vakti yolda geçiriyorsun?
Zaten şu anda İstanbul + Ankara + Kapadokya turları yapılıyor.
Mesela İstanbul + Disneyland + Ankara + Kapadokya turu.. Ankara'ya öğlen gelirsin, Anıtkabir, Atakule yada Kale çevresi vb., bir gün kalır ikinci gün opsiyonel olarak Disneyland, isteyene de serbest zaman, Ulustaki müzeler, Kale/Atakule, alışveriş noktaları hatta belki ikinci opsiyon Beypazarı, ki Beypazarı'na bile gerek kalmaz, Ulus çevresinde 1 günü geçirmek için müze ve tarihi yerler fazlasıyla mevcut. Şu anda bunların sükse yapmış olmamasının nedeni, Ulus'un cazibesini yitirip, gecekondularla içiçe girmiş olması. Daha fazla kalacaklar için farklı seçenekler, opsiyonsuz Disneyland vs. turları üretilir. Ankara, Beypazarı, Kapadokya turları opsiyonlu hale getirilir.
Disneyland pahalı bir şey. Antalya'nın turisti para harcamıyor, İstanbul'a bile çok pahalı diye gitmiyor. Bizzat şahit oldum, bir restoranda İngiliz turistlere İstanbul'a gidin diyorlardı, çok pahalı diyordu turistler.
İkincisi iklim bakımından Antalya bence daha sakat. Antalya'da kışın hava ılıktır ama sürekli yağmur çamurdur, hava sürekli kapalıdır, yazın ise sıcaktan ve nemden duramazsın, ya denize ya dağlara yada klimalı otel odana gidersin. Ankara'da kışın çok soğuktur ama en azından yağmur çamur azdır, sıkı sıkı giyinip gezmeyi mi fırtınada yağmurlukla sırılsıklam gezmeyi mi tercih edersin? Yazın ise çok çok daha rahat olduğu zaten aşikar.
Üçüncüsü, Antalya İstanbul'a uzak.
Hatta şimdi düşününce neden burayı seçtikleri çok daha makul gözüktü gözüme.. Bence başka opsiyon ya İzmir olabilir yada belki Eskişehir.
blackcat March 16th, 2008, 07:26 PM Başkentime herşey yakışır hemde herşeyin en iyisi
*ist arazi mi kaldı? nereye yapacaklar? istinye-sarıyer-parkoramanı mı yıkacaklar?
*antalya ucuzcu alman ve rus turist kaynıyor
Ankara nın seçilmesi fikri neden rahatsız etti onuda anlamadım adam düşünmüştür herlade salak değil araştırmıştır mantık olarakta doğru
her bayram ve yaz tüm çevre illler Ankara da değil midir
alışveriş yaparlar gezerler akraba ziyaret ederler (ki tüm perakende sektörü bunu bilir ve raporlarda yer alır. tekstilde sezon açılışında-indirimde-sömestr tatilinde ve temmuzda tatilde ankara da en çok alışverişi şehir dışından gelenler yapar)
belliki bunu biliyorlar
amaç çok fazla yabancı turist değil yerli turist
ayrıca ank uçuşları hep doludur neden? iş adamı gelir gider öğrenci gelir gider ve ayrıca yabancılarda sık sık ankaraya işleri için gelir giderler
birazda bunları yakalamak olabilir en azından haftasonları
ayrıca beypazarı fırssat verilse bence inanılmaz turistik bir yer
keşke ankara-beypazarı-ne bilim hacettepe-hamamönü felan yenilense turist çekilse buda güzel olmaz mI?
Istanbullu March 17th, 2008, 11:08 AM Bence iyi değerlendirilirse herşey mümkün. Zaten bir tek Disneyland'i satmayacaklarki..
İstanbul + Disneyland paket programlar yapılabilir, bırak hızlı treni karayolu ile bu mümkün. Sanki paket Avrupa programlarında daha mı az vakti yolda geçiriyorsun?
Zaten şu anda İstanbul + Ankara + Kapadokya turları yapılıyor.
Mesela İstanbul + Disneyland + Ankara + Kapadokya turu.. Ankara'ya öğlen gelirsin, Anıtkabir, Atakule yada Kale çevresi vb., bir gün kalır ikinci gün opsiyonel olarak Disneyland, isteyene de serbest zaman, Ulustaki müzeler, Kale/Atakule, alışveriş noktaları hatta belki ikinci opsiyon Beypazarı, ki Beypazarı'na bile gerek kalmaz, Ulus çevresinde 1 günü geçirmek için müze ve tarihi yerler fazlasıyla mevcut. Şu anda bunların sükse yapmış olmamasının nedeni, Ulus'un cazibesini yitirip, gecekondularla içiçe girmiş olması. Daha fazla kalacaklar için farklı seçenekler, opsiyonsuz Disneyland vs. turları üretilir. Ankara, Beypazarı, Kapadokya turları opsiyonlu hale getirilir.
Disneyland pahalı bir şey. Antalya'nın turisti para harcamıyor, İstanbul'a bile çok pahalı diye gitmiyor. Bizzat şahit oldum, bir restoranda İngiliz turistlere İstanbul'a gidin diyorlardı, çok pahalı diyordu turistler.
İkincisi iklim bakımından Antalya bence daha sakat. Antalya'da kışın hava ılıktır ama sürekli yağmur çamurdur, hava sürekli kapalıdır, yazın ise sıcaktan ve nemden duramazsın, ya denize ya dağlara yada klimalı otel odana gidersin. Ankara'da kışın çok soğuktur ama en azından yağmur çamur azdır, sıkı sıkı giyinip gezmeyi mi fırtınada yağmurlukla sırılsıklam gezmeyi mi tercih edersin? Yazın ise çok çok daha rahat olduğu zaten aşikar.
Üçüncüsü, Antalya İstanbul'a uzak.
Hatta şimdi düşününce neden burayı seçtikleri çok daha makul gözüktü gözüme.. Bence başka opsiyon ya İzmir olabilir yada belki Eskişehir.
Bu tür eğlence parkları genelde sıcak iklimli yerlerde kurulur. Çünkü atraksiyonların büyük bir bölümü dışardadır, hele günün en önemli atraksiyonu olan Disney Parade ve havayi fişek gösterisi göz önüne alınırsa. Hele DisneySea kuruyorsan bu atraksiyonlrın tamamı dışarıdadır neredeyse. Antalya yağmurlu olsa da en azından kıçını donduracak bir soğuğu yok. Yağmur da hergün yağmadığına göre.
Misal Amerikadaki Disneylandlerin hepsi güneyde(LA, Orlando), Avustralya'nın bütün kalbur üstü parkları Gold Coast'ta(buranın Miami'si). Şimdi Disneyland Tokyo ve Paris var, bunlar bu şehirlere kurulmuş çünkü bunlar o ülkelerin en büyük ve en marka şehirleri.
Bir Disneyland Tokyo'yu pazarlamak var, bir de Disneyland Hokkaido. Hangisi ilgini daha çok çeker? Aklında kalır? Sonuçta Türkiye'nin marka şehri İstanbul ve bana kalırsa şehrin en büyük eksiklerinden biri böyle kalifiye bir eğlence parkıydı. Marka değerine daha çok katkı yapacaktı. Dediğim gibi Ankara'nın turistik bir şehir olma iddiası zaten yok vey varsa da benim haberim yok. Ayrıca bir Disneyland İstanbul, Yunanistan ve Bulgaristan'dan da oldukça fazla sayıda turist çekecektir. F1 Istanbul yarışlarındaki yunan ve bulgar seyircilerin sayısı hala hafızamda.
Dediğin paket tur fikirleri mantıklı olsa da, ben gene de bunun İstanbul veya Antalya'da olmasını isterdim...
Istanbullu March 17th, 2008, 11:28 AM Başkentime herşey yakışır hemde herşeyin en iyisi
*ist arazi mi kaldı? nereye yapacaklar? istinye-sarıyer-parkoramanı mı yıkacaklar?
*antalya ucuzcu alman ve rus turist kaynıyor
Ankara nın seçilmesi fikri neden rahatsız etti onuda anlamadım adam düşünmüştür herlade salak değil araştırmıştır mantık olarakta doğru
her bayram ve yaz tüm çevre illler Ankara da değil midir
alışveriş yaparlar gezerler akraba ziyaret ederler (ki tüm perakende sektörü bunu bilir ve raporlarda yer alır. tekstilde sezon açılışında-indirimde-sömestr tatilinde ve temmuzda tatilde ankara da en çok alışverişi şehir dışından gelenler yapar)
belliki bunu biliyorlar
amaç çok fazla yabancı turist değil yerli turist
ayrıca ank uçuşları hep doludur neden? iş adamı gelir gider öğrenci gelir gider ve ayrıca yabancılarda sık sık ankaraya işleri için gelir giderler
birazda bunları yakalamak olabilir en azından haftasonları
ayrıca beypazarı fırssat verilse bence inanılmaz turistik bir yer
keşke ankara-beypazarı-ne bilim hacettepe-hamamönü felan yenilense turist çekilse buda güzel olmaz mI?
İstanbul'da arazimi kalmadı? Yapmayın etmeyin.. En azından bir google earth yapın.. Şehrin yarısı boş karadeniz yönünde.. Olmadı F1'in oralara yapılır.. Hatta F1'in hemen dibine yapılsın.. Güzel de olur, mantıklı da olur...
Daha önce dediğim gibi sadece yerli turisti hedefleyerek(eğer japonlar gibi amerika ile ilgili herşeyi tüketme manyağı ve aynı zamanda onlar kadar zengin değilsen) böylesine büyük bir yatırımı yaşatamazsın. Disneyland Paris bile neredeyse kapanma noktasına geldiydi ve Paris'in ne kadar turist çektiği malum.
Kuvvaci March 17th, 2008, 01:25 PM Valla ben Disneyland için Ankara'ya gitmem. İlla disneyland istiyorsam, Paris'e giderim gitmişken disneyland'ı da görürüm.
Antalya en iyi seçimdi.
Adam, bakacak, tatil için Kıbrıs'a mı gitsem, Girite'mi Antalya'ya mı. Antalya'nın artısı ne olur diyecek. Aaaa gitmişken disneyland olan bir yere gideyim bari diye, diğer akdeniz ülkelerinden turist çalacak.
Ankara bunu yapamayacak. Zira Disneyland bir yeri görmek için başlı başına bir sebep değil ki, hele günümüzde, dünyanın heryeri eğence parkı kaynıyorken.
Paris'deki de eğer Paris'de olmasaydı kapanıyordu.
Bunun sonu da Tatilya gibi olur.
Istanbullu March 17th, 2008, 01:38 PM Bir de ilk haberde paramount denmiş.. paramount'un alakası yok ki disneyland ile.. acaba bu disney'in parkı değil de başka bir park mı? paramount'un falan?
cans747 March 17th, 2008, 06:56 PM İSTANBULLUYA cevap vermek istiyorum. Kendisi istanbulu dünyanın ve türkiyenin neredeyse en önemli, şehirlerinden biri olarak tanıtmıs . Bir zamanlar o şimdi öok sahiplendiğiniz bankalar ankaradaydı yani daha 10 yılda hepsi size geldi diye efelenmeyin . Bir zamanlar herşeyin başı buradaydı ve bir payı gitti daha doğrusu istanbul için çalındı. Ayrıca anlkarayı da önemsememezlik yapamazsın çünkü en ufak politik hareketlenmelerde banka ve borsanın durumunu görüyorsun yani sana tavsiyem sen şu şehri önemse biraz çünkü birgün sizden de çalınabilir.
System_Halted March 17th, 2008, 07:53 PM ^^ Bir zamanlar herşeyin başı da İstanbul'daydı, ona bakarsan. :) 3 imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehir, ekonomisi ile kültürel tarihi varlıkları ile Türkiye'de eşi yok, hatta Dünya'da da.. Her iki şehir de farklı yapılarda şehirler ve iyiki de öyleler, her ikisinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları var, konuyu gereksiz bir İstanbul-Ankara kapışmasına çevirmeyelim.
Bu tür eğlence parkları genelde sıcak iklimli yerlerde kurulur. Çünkü atraksiyonların büyük bir bölümü dışardadır, hele günün en önemli atraksiyonu olan Disney Parade ve havayi fişek gösterisi göz önüne alınırsa. Hele DisneySea kuruyorsan bu atraksiyonlrın tamamı dışarıdadır neredeyse. Antalya yağmurlu olsa da en azından kıçını donduracak bir soğuğu yok. Yağmur da hergün yağmadığına göre.
Antalya'da bir yağmur yağdı mı bir hafta aralıksız sürebiliyor, bende dış mekanlarda olan bu olayı yaşamak için bir çok kişinin yağmurlu ve ıslak olmasındansa, soğuk ama kuru olmasını tercih edeceğine, yazında nemden yapış yapış gezene kadar rahat rahat gayet sıcak bir havada gezmenin daha rahat olacağına eminim. Ama evet sıcak yerlere kurmayı seviyorlar.
Antalya'ya daha kaliteli turist çekmek için belki iyi bir plan olabilirdi ama İstanbul, Antalya'dan daha güçlü bir simge. Zaten parkın yurtdışı tanıtımını Ankara değil İstanbul üzerinden yürütürler dediğim gibi.
Bir de ilk haberde paramount denmiş.. paramount'un alakası yok ki disneyland ile.. acaba bu disney'in parkı değil de başka bir park mı? paramount'un falan?
Herhalde Paramount'un parkı. Bizimkiler Disneyland demişler bence de. Ben de baktım bağlantı gözükmüyor aralarında..
Paramount'un mevcut parkları : http://en.wikipedia.org/wiki/Paramount_Parks
Artagun March 17th, 2008, 08:07 PM Bu tür eğlence parkları genelde sıcak iklimli yerlerde kurulur. Çünkü atraksiyonların büyük bir bölümü dışardadır, hele günün en önemli atraksiyonu olan Disney Parade ve havayi fişek gösterisi göz önüne alınırsa. Hele DisneySea kuruyorsan bu atraksiyonlrın tamamı dışarıdadır neredeyse. Antalya yağmurlu olsa da en azından kıçını donduracak bir soğuğu yok. Yağmur da hergün yağmadığına göre.
Misal Amerikadaki Disneylandlerin hepsi güneyde(LA, Orlando), Avustralya'nın bütün kalbur üstü parkları Gold Coast'ta(buranın Miami'si). Şimdi Disneyland Tokyo ve Paris var, bunlar bu şehirlere kurulmuş çünkü bunlar o ülkelerin en büyük ve en marka şehirleri.
Bir Disneyland Tokyo'yu pazarlamak var, bir de Disneyland Hokkaido. Hangisi ilgini daha çok çeker? Aklında kalır? Sonuçta Türkiye'nin marka şehri İstanbul ve bana kalırsa şehrin en büyük eksiklerinden biri böyle kalifiye bir eğlence parkıydı. Marka değerine daha çok katkı yapacaktı. Dediğim gibi Ankara'nın turistik bir şehir olma iddiası zaten yok vey varsa da benim haberim yok. Ayrıca bir Disneyland İstanbul, Yunanistan ve Bulgaristan'dan da oldukça fazla sayıda turist çekecektir. F1 Istanbul yarışlarındaki yunan ve bulgar seyircilerin sayısı hala hafızamda.
Dediğin paket tur fikirleri mantıklı olsa da, ben gene de bunun İstanbul veya Antalya'da olmasını isterdim...
Bence izmir en iyi sehir boole bi yatirim icin... Oncelikle batiya yakin, ne kadar batiya yakin olursa o kadar yabanci turist ceker. Ayrica izmir hem deniz/gunes turizmi hem de buyuk sehir sunuyo. Hele ki simdi organize bi downtown ile, expo ile, korfezde kopru veya tunel gecisi ile ve modern insani ile en gelecek vadeden sehirlerimizden. Izmirin 1 saat kuzeyine yaparsin bu disneyland'i, hem ankaradan gelen olur, istanbula da 3-4 saat olur yeni otobanla ve gelecekteki hizli tren baglantisiyla.
Ben acikcasi bi turistin IStanbul ziyaretiyle Disneylandi birlestirecegini tahmin etmem, istemem de... Disneyland basli basina bi hedef olmali. Ayrica disneylandda 1 hafta gecirip sonra istanbulda da 1 hafta gecirmek isteyen adam da usenmesin kalksin 3-4 saat otobuse trene binsin bi zahmet... Zaten boole buyuk alan isteyen bi projenin istanbul sehrinin icinde olmasi mumkun deil, olursa yine istanbul sehir sinirina en az 30-60 dakika araba mesafesinde olur ki, zaten disneylandda kalan adam aksamlari sehir merkezini gezmek icin istanbula gelemez (2 saat yol surer en az), gelmez de, cunku disneylandi atraksiyonlari olur... Bence en iyisi izmir olur ama ankaranin istanbula yakin taraflari da fena olmas. Antalya da fena deil aslinda... 3u de olur, izmir cillop olur...
Artagun March 17th, 2008, 08:11 PM Bir de ilk haberde paramount denmiş.. paramount'un alakası yok ki disneyland ile.. acaba bu disney'in parkı değil de başka bir park mı? paramount'un falan?
bizim medyanin "disneyland" kelimesini kullanis sekli "tipex", "selpak" veya "uhu" falan gibi bisi olabilir... :D
System_Halted March 17th, 2008, 08:12 PM İzmir bence de en iyi seçenek olur. Her yönden artısı var şehrin, hele İstanbul ve Ankara otoyolları yapıldıktan sonra, bir eksisi kalmıyor.
Artagun March 17th, 2008, 08:15 PM ^^ Bir zamanlar herşeyin başı da İstanbul'daydı, ona bakarsan. :) 3 imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehir, ekonomisi ile kültürel tarihi varlıkları ile Türkiye'de eşi yok, hatta Dünya'da da.. Her iki şehir de farklı yapılarda şehirler ve iyiki de öyleler, her ikisinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları var, konuyu gereksiz bir İstanbul-Ankara kapışmasına çevirmeyelim.
Antalya'da bir yağmur yağdı mı bir hafta aralıksız sürebiliyor, bende dış mekanlarda olan bu olayı yaşamak için bir çok kişinin yağmurlu ve ıslak olmasındansa, soğuk ama kuru olmasını tercih edeceğine, yazında nemden yapış yapış gezene kadar rahat rahat gayet sıcak bir havada gezmenin daha rahat olacağına eminim. Ama evet sıcak yerlere kurmayı seviyorlar.
Antalya'ya daha kaliteli turist çekmek için belki iyi bir plan olabilirdi ama İstanbul, Antalya'dan daha güçlü bir simge. Zaten parkın yurtdışı tanıtımını Ankara değil İstanbul üzerinden yürütürler dediğim gibi.
Herhalde Paramount'un parkı. Bizimkiler Disneyland demişler bence de. Ben de baktım bağlantı gözükmüyor aralarında..
Paramount'un mevcut parkları : http://en.wikipedia.org/wiki/Paramount_Parks
valla aslinda antalyanin cok sicak olmasinda normalde bi sorun yok. Yani burda da sicakta eglence parklarina gityoz, millet ustunu cikaryo, kizlar bikini ustu ve mini etekle parkta rollercoasterlara binyo, erkekler de sort ve usttuz... yani tabi isteyen boole, zorla ciplak olacan die bisi yok... Sonra eglence arasinda yatip gunesleniyolar falan... Bizim ulkede boole bisi olabilecekse sicagin onemi yok... Ama kara carsafla kumpir olursun antalya sicaginda...
System_Halted March 17th, 2008, 08:21 PM ^^ Onu yazın Türkiye'de istediğin yerde yaparsın iklim bakımından, misal Rock'n'Coke. Ama tabi ortamın uygun olması lazım, misal Rock'n'Coke. :lol:
Paramount'un parkları bana pek öyle Yurtdışından adam getirecek parklar gibi gözükmedi.
http://img106.imageshack.us/img106/4539/greatamericaxb7.th.jpg (http://img106.imageshack.us/my.php?image=greatamericaxb7.jpg) http://img106.imageshack.us/img106/5149/800pxvortex28corkscrew2qj4.th.jpg (http://img106.imageshack.us/my.php?image=800pxvortex28corkscrew2qj4.jpg) http://img106.imageshack.us/img106/2397/behemothcoasterak3.th.jpg (http://img106.imageshack.us/my.php?image=behemothcoasterak3.jpg) http://img106.imageshack.us/img106/4835/532pxpkdentranceef0.th.jpg (http://img106.imageshack.us/my.php?image=532pxpkdentranceef0.jpg) http://img106.imageshack.us/img106/6729/newtornadoridehp0.th.jpg (http://img106.imageshack.us/my.php?image=newtornadoridehp0.jpg) http://img106.imageshack.us/img106/9813/450pxhurler28drop29vl9.th.jpg (http://img106.imageshack.us/my.php?image=450pxhurler28drop29vl9.jpg) http://img106.imageshack.us/img106/8371/topgunpic2yi8.th.jpg (http://img106.imageshack.us/my.php?image=topgunpic2yi8.jpg)
cityscapes March 17th, 2008, 08:25 PM According to the wikipedia article Paramount Parks doesn't exist anymore and is currently owned by Cedar Fair Entertainment Company which owns Cedar Point in Ohio.
So if they were to build a theme park in Ankara Cedar would do it not Paramount. I would prefer Universal to build a park in Ankara because out of all the theme parks I have been they have the best in quality.
Artagun March 17th, 2008, 08:27 PM ^^ Onu yazın Türkiye'de istediğin yerde yaparsın iklim bakımından, misal Rock'n'Coke. Ama tabi ortamın uygun olması lazım, misal Rock'n'Coke. :lol:
Paramount'un parkları bana pek öyle Yurtdışından adam getirecek parklar gibi gözükmedi.
http://img106.imageshack.us/img106/4539/greatamericaxb7.th.jpg (http://img106.imageshack.us/my.php?image=greatamericaxb7.jpg) http://img106.imageshack.us/img106/5149/800pxvortex28corkscrew2qj4.th.jpg (http://img106.imageshack.us/my.php?image=800pxvortex28corkscrew2qj4.jpg) http://img106.imageshack.us/img106/2397/behemothcoasterak3.th.jpg (http://img106.imageshack.us/my.php?image=behemothcoasterak3.jpg) http://img106.imageshack.us/img106/4835/532pxpkdentranceef0.th.jpg (http://img106.imageshack.us/my.php?image=532pxpkdentranceef0.jpg) http://img106.imageshack.us/img106/6729/newtornadoridehp0.th.jpg (http://img106.imageshack.us/my.php?image=newtornadoridehp0.jpg) http://img106.imageshack.us/img106/9813/450pxhurler28drop29vl9.th.jpg (http://img106.imageshack.us/my.php?image=450pxhurler28drop29vl9.jpg) http://img106.imageshack.us/img106/8371/topgunpic2yi8.th.jpg (http://img106.imageshack.us/my.php?image=topgunpic2yi8.jpg)
eh iyi bakalim... umarim doorudur dediin, burdan pek oole gorunmor maalesef...
eger guzel bisiler yaparlarsa baya yabanci turist ceker, cunku bolgede baska ornegi yok, eger Erbil'e Tatilya'ya gitmezlerse. ehue...
System_Halted March 17th, 2008, 08:47 PM Tabi gidip Gençlik Parkında güneşlencem diye soyunursan Norveçli voleybolcuların yaptığı gibi artık etraflarını saran tipleri sen düşün.. :lol: Bir yıl sonrada İstanbul'a gelip, en ciks mekanında İstanbul Ankara'dan daha medeniymiş diyorlar, Taksim'e git güneşlenmeye de.... :lol:
Tabi Rock'n'Coke'daki ortam çok görülen birşey değil bizim parklarda, piknik alanlarında.. Ama atletli amca versiyonları var açarsa.. :D
Artagun March 17th, 2008, 09:24 PM Tabi gidip Gençlik Parkında güneşlencem diye soyunursan Norveçli voleybolcuların yaptığı gibi artık etraflarını saran tipleri sen düşün.. :lol: Bir yıl sonrada İstanbul'a gelip, en ciks mekanında İstanbul Ankara'dan daha medeniymiş diyorlar, Taksim'e git güneşlenmeye de.... :lol:
Tabi Rock'n'Coke'daki ortam çok görülen birşey değil bizim parklarda, piknik alanlarında.. Ama atletli amca versiyonları var açarsa.. :D
Acmaz mi!? Lombelico del mondooo, heeyyy!
Istanbullu March 18th, 2008, 05:45 AM İSTANBULLUYA cevap vermek istiyorum. Kendisi istanbulu dünyanın ve türkiyenin neredeyse en önemli, şehirlerinden biri olarak tanıtmıs . Bir zamanlar o şimdi öok sahiplendiğiniz bankalar ankaradaydı yani daha 10 yılda hepsi size geldi diye efelenmeyin . Bir zamanlar herşeyin başı buradaydı ve bir payı gitti daha doğrusu istanbul için çalındı. Ayrıca anlkarayı da önemsememezlik yapamazsın çünkü en ufak politik hareketlenmelerde banka ve borsanın durumunu görüyorsun yani sana tavsiyem sen şu şehri önemse biraz çünkü birgün sizden de çalınabilir.
yahu ne alakasi var yazdiklarinin... bankalardan falan bahsetmissin.. ankara'ya onemsiz sehir diyen mi var.. baskenttir, hatta bircok yonden en onemli sehirdir vs.. burada bambaska boyuttan dusunuyoruz.. sehir amigoculugu yapmiyoruz.. turizm boyutundan dusunursen disneyland capinda bir yatirim o ulkenin en marka sehrine veya en turistik sehrine yapilmali. benim argumanim bu..
fakat simdi anlasildiki bu park disneyland degil.. zaten tahmin etmistim.. paramount ile ortak yapilacak bir theme park herhalde.. durum boyle olunca ankara daha mantikli geldi.. cunku bu durumda yerli turisti hedeflemek daha mantikli..yabanci turist adi sani fazla duyulmamis bir park icin zaten pek sehir degistirmez.. bu hususta disneyland ayriliyor digerlerinden..
Istanbullu March 18th, 2008, 05:56 AM Bence izmir en iyi sehir boole bi yatirim icin... Oncelikle batiya yakin, ne kadar batiya yakin olursa o kadar yabanci turist ceker. Ayrica izmir hem deniz/gunes turizmi hem de buyuk sehir sunuyo. Hele ki simdi organize bi downtown ile, expo ile, korfezde kopru veya tunel gecisi ile ve modern insani ile en gelecek vadeden sehirlerimizden. Izmirin 1 saat kuzeyine yaparsin bu disneyland'i, hem ankaradan gelen olur, istanbula da 3-4 saat olur yeni otobanla ve gelecekteki hizli tren baglantisiyla.
Ben acikcasi bi turistin IStanbul ziyaretiyle Disneylandi birlestirecegini tahmin etmem, istemem de... Disneyland basli basina bi hedef olmali. Ayrica disneylandda 1 hafta gecirip sonra istanbulda da 1 hafta gecirmek isteyen adam da usenmesin kalksin 3-4 saat otobuse trene binsin bi zahmet... Zaten boole buyuk alan isteyen bi projenin istanbul sehrinin icinde olmasi mumkun deil, olursa yine istanbul sehir sinirina en az 30-60 dakika araba mesafesinde olur ki, zaten disneylandda kalan adam aksamlari sehir merkezini gezmek icin istanbula gelemez (2 saat yol surer en az), gelmez de, cunku disneylandi atraksiyonlari olur... Bence en iyisi izmir olur ama ankaranin istanbula yakin taraflari da fena olmas. Antalya da fena deil aslinda... 3u de olur, izmir cillop olur...
Abi Disneyland Turkiye'ye gelirse ki yakin vadede gerceklesecegini sanmiyorum bunun, sececekleri sehir Ankara asla olmaz, bak ahanda buraya yaziyorum.. :) Izmir de olmaz. %90 Istanbul olur. O da olmadi Antalya ikinci ihtimal. Adamlar Disneyland markasi ile gidecekleri ulkenin en populer marka sehrini birlestirip oyle pazarliyorlar. Bulunduklari sehrin marka gucunden de faydalaniyorlar. Hatta parklarinda o sehrin veya ulkenin ozelliklerine gore tema eglenceler de oluyor vs. Adamlarin strateji bu. Adam Paris, Tokyo, Hong Kong'u secmis bak yurtdisinda. Hepsi en populer marka sehirleri o ulkelerin.
Istanbullu March 18th, 2008, 05:58 AM bizim medyanin "disneyland" kelimesini kullanis sekli "tipex", "selpak" veya "uhu" falan gibi bisi olabilir... :D
isin ozunde aslinda disneyland gelsin de nereye gelirse gelsin.. :D trabzona gelsin.. mickey, donald duck vs horon tepsin.. :D
DENIZLI March 18th, 2008, 10:23 AM Abi Disneyland Turkiye'ye gelirse ki yakin vadede gerceklesecegini sanmiyorum bunun, sececekleri sehir Ankara asla olmaz, bak ahanda buraya yaziyorum.. :) Izmir de olmaz. %90 Istanbul olur. O da olmadi Antalya ikinci ihtimal. Adamlar Disneyland markasi ile gidecekleri ulkenin en populer marka sehrini birlestirip oyle pazarliyorlar. Bulunduklari sehrin marka gucunden de faydalaniyorlar. Hatta parklarinda o sehrin veya ulkenin ozelliklerine gore tema eglenceler de oluyor vs. Adamlarin strateji bu. Adam Paris, Tokyo, Hong Kong'u secmis bak yurtdisinda. Hepsi en populer marka sehirleri o ulkelerin.
aynen katiliyorum!
efes_beer March 18th, 2008, 11:50 AM Bence de en iyi seçenek İzmir dir.Hem Efes, kuşadası gibi tarihi ve turistik yerlere de yakın.Turist çekmede güçlü bir etmen olur.Üstelik iklimi de daha müsait.İkinci adayım Antalya.Ankara da yapılırsa ölü bir yatırım olacağına inanıyorum.İstanbul en büyük şehir,metropol vs. ama İstanbu a kurulmasının bence pek çok olumsuz tarafı var.Hiç unutmuyorum Sabiha Gökçen Havaalanında bir turist "şehir merkezine; Taksim e nasıl gidebilirim" diye sormuştu bana.Baya tuhafıma gitmişti.Bu turist ordan Taksime gidene kadar, İzmir deki birisi Kuşadası na gider, plajda güneş kremini de sürer.
Selcuk March 18th, 2008, 12:00 PM Disney su an bir tek Pariste "Euro Disneyland" parki isletiyor ve Avrupa´da ikinci bir park planlamiyor, cünkü Euro Disneyland 2001 yilindan beri milyonlarca € zarar ediyor!
Yani illaki bir Theme Park yapmak istiyorlarsa daha cok yerel turist cekmek icin bir park yaparlar:
Örnek parklar:
- http://www.altontowers.com
- http://www.phantasialand.de
- http://www.heide-park.de (www.heide-park.de)
- http://www.parquewarner.com
- http://www.terramiticapark.com
Istanbullu March 18th, 2008, 12:44 PM Euro Disney başlarda zarar etti.. şimdi büyük bir zararı yok diye biliyorum.. bir de adamlar parkın adını euro disney'den disneyland paris'e çevirdiler...
icy July 24th, 2008, 07:52 AM TOKİ’den Disneyland şartıyla arsa satışı
TOPLU Konut İdaresi (TOKİ), Ankara’da 2 yıl önce başlattığı "Disneyland-Temapark" yapımı çalışmalarında yeni bir aşamaya geldi. İdare, temapark yapımı için ayrılan Ballıkuyumcu’daki 3.8 milyon metrekare araziyi, park yapımı şartıyla satışa çıkardı. Asgari satış bedeli, 143 milyon 369 bin YTL olarak belirlenen 3 milyon 818.7 bin metrekarelik arsa için 7 Ağustos’ta açık artırma yapılacak. Etap harici inşaat emsali 0.70 olarak belirlenen arsada, yaklaşık 2 milyon 673 bin 122 metrekare inşaat alanı olarak kullanılabilecek. Hollywood’un büyük film şirketlerinden ve dünyanın sayılı eğlence parkı sahiplerinden olan Paramount Pictures, 3 yıl önce, Ankara’da, dev bir eğlence parkı kurmak için TOKİ’ye yatırım teklifi getirmişti. TOKİ’nin 20 bin konutluk proje geliştirdiği Eskişehir Yolundaki Aşağı Yurtçu-Ballıkuyumcu mevkiinde 3 milyon metrekarelik alanda kurulması öngörülen tema parkının yatırım tutarının yaklaşık 1 milyar dolar olması planlanıyordu. İnşaatına 2007 yılında başlanması öngörülen projede bir gelişme sağlanmadı. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi projenin Kazan tarafından gerçekleşmesi yönünde görüş bildirdi.
Hürriyet
TOKİ sells a huge land, about 4,000,000 m2, in Ballikuyumcu location for only theme park projects.
gambitxx July 24th, 2008, 04:32 PM İstanbullu iyi dedin güzel dedin de İzmir,Ankara,Antalya vs gibi şehirler de büyük yatırım alsın artık herşey İstanbula hepsi İstanbula diye diye İstanbulda yer kalmadı diğerleri de avucunu yaladı yıllarca,İstanbul'un böyle bir yatırıma ihtiyacı yok zaten turistin vakit geçireceği onlarca yer var İstanbulda bırakın diğer şehirlerde de böyle gezilecek spesifik noktalar oluşsun.
l'eau July 24th, 2008, 04:45 PM ^^kesinlikle haklsıın.her şey sürekli istanbula, gökdelenler oraya, bütün paralar istanbula, avm ler oraya, istanbulun trafiği tıkansın, hemen hükümette seferberlik ilan edilsin, denizin altından tüneller yapılsın, bütün "ulusal kannalr" istanbulla ilgili haber yapsın üçüncü havalimanları yapılsın, bütün güzel sergiler(mona lisa gelmişti) orda yapılsın, bütün yurtdışından gelen şarkıcılar(rock'n'coke, metallica, madonna, pink, black eyed peas...) orda konser versin...!!daha sayıyım mı??:bash:buna rağmen hala ağlıyorsunuz.neymiş 2 km yol tıkanmış, fiyatlar 50 krş daha pahalıymış.
asıl konuya dönelim, yanılmıyorsam istanbulda böyle bir "disneyland" vardı.hatta kapalı bir alandaydı.adını unuttum.
ama ankara böyle bir şey lazım.izmire sıra kaç bin yıl sonra gelir orasını bilemiyorum.antalyaya yapılacağını hiç sanmıyorum.gerçekler acıdır.
omercank July 24th, 2008, 04:53 PM ^^Tatilya vardi, Avcilar'da. O da bir Arap is adamina satildi ve binasi da alisveris merkezi oluyo. Ben bir Ankarali olarak Ankara'ya degil de iklimi daha uygun bi yere yapilmasini yil ici uzun kullanilabilirlik icin tercih ederim...
Kuvvaci July 24th, 2008, 10:07 PM Ankara'ya eğlence merkezinden önce bütün yıl kullanılacak, bazı sanatsal ve kültürel mekanlara ihtiyaç var. Atatürk'ün planladığı ve sağlığında projesini bile hazırlatıp uygulatamadığı opera mesela. Ankara'da uyduruk Resim,Heykel müzesi dışında bir sanat müzesi yok mesela. Anadolu medeniyetleri müzesi, hak ettiği koşullarda değil mesela. Büyük bir konser salonu ihtiyacı var mesela. Adam gibi bir kütüphane ihtiyacı var mesela.
Bu ülkenin herşeyden önce kültür sanata ihtiyacı var, aksi takdirde orta doğulu olma yoluna giriyoruz mesela.
DU999 July 24th, 2008, 10:43 PM ^^
kim yapacak saydiklarini? ODTÜ yü yiktirmak isteyen adam mi?
bide bunu destekleyen var... orasi halka acik piknik alan olsun diyorlar... deli oluyom. bu yorumu nerde buldugumu biliyorsunuz... insanlar kafayi yedi...
Kuvvaci July 24th, 2008, 10:57 PM ^^
kim yapacak saydiklarini? ODTÜ yü yiktirmak isteyen adam mi?
bide bunu destekleyen var... orasi halka acik piknik alan olsun diyorlar... deli oluyom. bu yorumu nerde buldugumu biliyorsunuz... insanlar kafayi yedi...
köy mü orası? allah allah...
l'eau July 24th, 2008, 11:40 PM odtü mü piknik alanı olacakmış?ahaha:lol:molozların arasında pekte güzel piknik yapılır ya;)
DU999 July 24th, 2008, 11:48 PM ya simdi bi yorumu buraya kopya yapcam ama... sonra konuyu saptirdin diyecekler... yapilan parklar yetmemis... ac gözlü bir millet, anliyamiyorum Türk insanini.
Gökcekin oraya yeni bir park yapacagina inanmiyorum ama bunlari konusmak bile sacma. uamrim bir duvara bile dokunamaz.
System_Halted July 25th, 2008, 12:07 AM Evet, buraya sıçratma o saçmalığı. Hiçbirşey olmayacak emin ol. Böyle tipleri ciddiye alıp cevap yetiştirende kabahat. Daha Ankara'yı bilmiyor adam, balkonundan gözüktüğü kadarı ile konuşuyor (ağzıyla söyledi) o yüzden bırak kendi hallerine. Demagojiden başka bir şey değil.
icy August 14th, 2008, 06:21 AM This project is moving to Halkali Istanbul..but not given up yet.but still planned..
System_Halted August 14th, 2008, 06:31 PM Yine boş konuşuyorlar, kimse çıkmazsa biz yaparız diyorlardı. Bir oraya bir buraya...
Başta 6.2 milyon metrekarelik arazi üzerinde yapılması düşünülen lüks konut ve eğlence parkı, 3.8 milyon metrekareye düşürülüp, çevresininde TOKİ'nin kooperatif evlerine ayrılacağı öğrenilince Paramount çekildi, açılan ihaleye de talip çıkmadı.
TOKİ Başkanı Bayraktar, Ankara’da temalı park alanı olarak ayrılan Ballıkuyumcu’daki 3.8 milyon metrekarelik arazinin satışı için açılan ihalede alıcı çıkmamasını şöyle değerlendirdi:
“Benim birisiyle anlaşmak gibi bir kaygım da lüksüm de yok. İhaleye çıkacağız, biri gelip alırsa yapar, almazsa yapmaz.
Devletin malını bedavaya kimseye verecek halimiz yok. Onlar, ’Bize arsaları ver, biz arsalara konut yapalım’ diyorlar. Sonra millete, ’Biz burada Disneyland yapacağız, burada konutlar çok kıymetli’ diyelim ve konutları satıp, oradan para kazanalım, Disneyland’ı yapalım’ diyorlar. Bu şartlarda olmaz. Derenin taşıyla derenin kuşunu vurmaya çalışıyorlar.”
Söylenen mantıklı, Paramount'un eğer böyle bir planı vardıysa (ki zaten bunun gibi bir şeydi) gayet iyi olmuş.
chotanaq October 14th, 2010, 01:49 PM Do you have any information about this topic?
What is the latest development?
mitenka October 14th, 2010, 11:50 PM ankara için harika bir proje olur durumu nedir bilmiyorum ama ankara bunu karşılayacak potansiyele sahip yorumlarda gördüm istanbula yapılsın diyede bırakın şu istanbul milliyetciliğini artık neden başka şehirlere yapılması ağırınıza gidiyor bu kadar istanbul yoktanmı var oldu?Yapılan yatırımların birikimleri ile bugünlere geldi şimdi sıra artık diğer şehirlerde istesenizde istemesenizde ankara bu ülkenin en önemli şehiridir bunu kabul edin.
Influence October 15th, 2010, 01:11 AM ^^ En önemli? Gerçekçi ol.
jackal26 October 15th, 2010, 10:01 AM yorumlarda gördüm istanbula yapılsın diyede bırakın şu istanbul milliyetciliğini artık neden başka şehirlere yapılması ağırınıza gidiyor bu kadar istanbul yoktanmı var oldu
Şunu neden İstanbul'a yapmıyorlar? Ankara ne alaka İstanbul varken? İstanbul'un en büyük eksiklerinden biri bu tip bir tema park...
^^
bütün yatırımların istanbulda toplanmasını isterler sonra istanbul diğer şehirlere gelişmişlikte fark attı derler ankara, istanbullun bu kadar kollanması ön plana çıkarılmasına rağmen bu kadar gelişti ....zaten bu parkın istanbulda yapılması gibi bi durum gündemde değil büyük şehir buranın arsasını aldı parkı kuracak yatırımcı aranıyor yatırımcı gelirmi-gelmezmi gelirse nasıl bişi çıkar belli değil
ottoman smack October 15th, 2010, 05:46 PM En önemli? Gerçekçi ol.
Bence arkadaş gerçekçi.Bu ülkenin her kenti çok önemlidir ama en önemli kenti kuşkusuz Ankara'dır.
Joya October 15th, 2010, 05:51 PM Türkiye bir bütünse bence bütün şehirler aynı derecede önemlidir. Bu da pek gerçekçi olmadı biliyorum...
serhat October 15th, 2010, 11:14 PM Şu şehir milliyetçiliğini bırakalım lütfen.Ankara ya gitmez dedilerse Ankara düşmalığından değil.Ankara'nın yapısına uygun olmadığından dediler bankalar ve yatırımlar Ankara'ya yapılsın ben buna karşı değilim.Şimdi adam böyle eğlence ta Ankara'yamı gitsin.İlla istanbul olsun demiyorum İzmir ve Antalya da olabilir.
mitenka October 15th, 2010, 11:28 PM ^^ En önemli? Gerçekçi ol.
Bir ülkenin başkentinin en önemli şehiri olduğunu düşünmek istememen bile nasıl bir açıdan olaya baktığını gösteriyor zaten ;)
Şu şehir milliyetçiliğini bırakalım lütfen.Ankara ya gitmez dedilerse Ankara düşmalığından değil.Ankara'nın yapısına uygun olmadığından dediler bankalar ve yatırımlar Ankara'ya yapılsın ben buna karşı değilim.Şimdi adam böyle eğlence ta Ankara'yamı gitsin.İlla istanbul olsun demiyorum İzmir ve Antalya da olabilir.
Kesinlikle şehir milliyetciliği yapmıyoruz biz istanbulun bugüne kadar bütün yatırımları almış olmasına bağlı olarak yeni yatırımlarla zincirlerini güçlendirmek isteyen rant odaklarına karşıyız bu ülkenin başkenti ankaradır ve eğer bir yatırım yapılıyorsa bunun en önceliklisi ankara olmalıdır.Avrupada bakınız başkentlerinin üstünde daha gelişmiş ve ön planda olan bir ülke gösteriniz bana?Bir ülkenin gelişmişliği başkentinin gelişmişliği ile doğru orantılıdır bırakında ankarayada yatırım yapılsın bunda bu kadar kederlenecek birşey yok.
jackal26 October 16th, 2010, 12:00 AM Şimdi adam böyle eğlence ta Ankara'yamı gitsin.İlla istanbul olsun demiyorum İzmir ve Antalya da olabilir.
adamlar almanyadaki europa parkı görmek için taa nerden geliyolar ama...
serhat October 16th, 2010, 07:46 PM Ankara'nın başkentliğine kimsenin itirazı yok Kazakistan, Amerika, Kanada, Çin, Avustralya ve Brezilya'da en büyük şehir başkentleri değil ama.
Kazakistan
Başkent:Astana
En büyük Kent:Almatı
Birleşik Devletler
Başkent:Washington
En büyük Kent:New York
Kanada
Başkent:Ottawa
En büyük Kent:Toronto
Avustralya
Başkent:Canberra
En büyük Kent:Sydeny
Çin
Başkent:Pekin
En büyük Kent:Şangay
Brezilya
Başkent:Brasil
En büyük Kent:Sao Paulo
jackal26 October 16th, 2010, 07:53 PM saydığın devletlerin bağzısı federatif devlet kimisininde başkentiyle büyük şehirleri arasında bizdeki gibi uçurum yok kaldıkı o devletlerin başkentleri bi çok yöndede uluslar arası organizasyonlarda ön plana çıkarılıyor bizdeki gibi sadece tek bi şehire odaklanmıyolar....
serhat October 16th, 2010, 07:59 PM Bu saydıklarım Başkentler den sadece Pekin ve Washington duyulumş şehirdir ve önemli bazı organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.Ben bir kaç yıl öncesine kadar Avustralya'nın başkenti, Sydney Kanada'nın başkenti Toronto diye biliyordum Toronto Ontario eyaletinin başkenti ve en büyük kenti ve Kanada'nın başkenti Ottawa'da aynı eyalette.
fezadatek October 16th, 2010, 08:10 PM Bu saydıklarım Başkentler den sadece Pekin ve Washington duyulumş şehirdir ve önemli bazı organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.Ben bir kaç yıl öncesine kadar Avustralya'nın başkenti, Sydney Kanada'nın başkenti Toronto diye biliyordum Toronto Ontario eyaletinin başkenti ve en büyük kenti ve Kanada'nın başkenti Ottawa'da aynı eyalette.
iyide istanbul ile diğer şehirler arasındaki fark uçurum düzeyinde bu saydığın ülkelerde öylemi brezilyada rio var kanadada toronto var avustralyadaa montreal - sydney var vr oğlu var anca iran 1 mısır 2 türkiye 3 bu gibi ülkelerde sanki bir b.. varmış gibi tek şehri yüceltiyorsun osmanlıdada böyleydi anyayı konyayı gördü ankaraya sığınmak zorunda kaldlar :lol:Allah göstermesin bir deprem olursa yandım anakra yetiş derler çok :lol:
serhat October 16th, 2010, 08:18 PM iyide istanbul ile diğer şehirler arasındaki fark uçurum düzeyinde bu saydığın ülkelerde öylemi brezilyada rio var kanadada toronto var avustralyadaa montreal - sydney var vr oğlu var anca iran 1 mısır 2 türkiye 3 bu gibi ülkelerde sanki bir b.. varmış gibi tek şehri yüceltiyorsun osmanlıdada böyleydi anyayı konyayı gördü ankaraya sığınmak zorunda kaldlar :lol:Allah göstermesin bir deprem olursa yandım anakra yetiş derler çok :lol:
Sen beni yanlış anladın ben Ankara'yı bir kenara itelim demiyorum Ankara'ya önemli bankalar taşınmalı yatırımlar yapılmalı.Montreal Avustralya'da değil Kanada'da.Rio'yla Brasil arasında var.Brasil Brezilya'nın 5 nci büyük kenti.Ottowa da öyle birşey Ankara 2 nci büyük kent Ankara iyi yollar aldı ve almaya devam ediyor Istanbul dışında diğer Türkiye şehirlerinden büyük.Şimdiki Ankara'yla 1920'lerdeki Ankara arasında uçuru fark var bunu unutma.
fezadatek October 16th, 2010, 09:06 PM Sen beni yanlış anladın ben Ankara'yı bir kenara itelim demiyorum Ankara'ya önemli bankalar taşınmalı yatırımlar yapılmalı.Montreal Avustralya'da değil Kanada'da.Rio'yla Brasil arasında var.Brasil Brezilya'nın 5 nci büyük kenti.Ottowa da öyle birşey Ankara 2 nci büyük kent Ankara iyi yollar aldı ve almaya devam ediyor Istanbul dışında diğer Türkiye şehirlerinden büyük.Şimdiki Ankara'yla 1920'lerdeki Ankara arasında uçuru fark var bunu unutma.
pardon melborn ile karıştırdım ...melborn avustrulayanın finans başkenti bu arada :lol: heyneyse dediğim gibi ek bir şehire yatırım lar gitmemeli bveim düşüncem izmirede gitmeli bursaya adanaya da konya antalyaya da gitmeli bir bir tane yerine bir kaçkaçtane megapol çıkmalı türkiyeden ^^:lol:
jackal26 October 16th, 2010, 09:17 PM federasyon devletlerinde başkent sadece diplomatik başkenttir geri kalan bütün diğer organizasyonlar ülkelerin diğer büyük şehirlerinde yapılır senin verdiğin abd,avustralya,kanada örnekleri bu tanıma giriyor diğer öteki devletlerin başkentleri ve büyük şehirleri arasında bizdeki gibi uçurum yok her birinin tanıtımı için farklı organizasyonlar yapılır ama bizde her şey tek şehire, başbakanında yapmak istediği bu her şeyi istanbula yapalım tüm organizasyonları burda toplayalım ankara sadece diplomatik başkent olsun bi çok örneği var olimpiyatlara aday gösterilmesi ,çılgın projeler,bilişim vadisni ist arka bahçesine verilmesi,eurovision,finans merkezi yapmak istenmesi,formula,ulusalararası zirvelerin panellerin devlet tarafından orda yapılması vb eskiden demirel döneminde bi çok ülkeler arası zirve izmirde yapılırdı gene farklı şehirlerde yapılabilinir , herşey anormal derecede istanbulda yapılmak isteniyor... neyse arkadaşlar konuyuda fazla uzatmayalım
mitenka October 17th, 2010, 02:25 AM Ankara'nın başkentliğine kimsenin itirazı yok Kazakistan, Amerika, Kanada, Çin, Avustralya ve Brezilya'da en büyük şehir başkentleri değil ama.
Kazakistan
Başkent:Astana
En büyük Kent:Almatı
Birleşik Devletler
Başkent:Washington
En büyük Kent:New York
Kanada
Başkent:Ottawa
En büyük Kent:Toronto
Avustralya
Başkent:Canberra
En büyük Kent:Sydeny
Çin
Başkent:Pekin
En büyük Kent:Şangay
Brezilya
Başkent:Brasil
En büyük Kent:Sao Paulo
arkadaşım ben yazımda farkındaysan avrupa ülkerlerini örnek verdim eğer uç noktalardan örnek verilmesi gerekiyorsa tabiiki örnekleri var.Fakat avrupada durum böyle değil.Ayrıca verdiğin örneklerin bir çoğunda başkentleri ile fazla büyük farkları yok.İşin özü şu ki istanbula yapılan yatırımların %10 u tam olarak koca doğu anadoluya ayrılsaydı emin ol orada terör olmazdı.Belkide işin en acı kısmı budur.Ayrıca bütün ülkeden toplanan vergilerle olimpiyat yapıcaksın,formulayı çuvalla para döküp getireceksin ve bunun gibi birçok organizasyon ama bundan faydalanan sadece istanbul halkı olucak bu adilmi sizce?
serhat October 17th, 2010, 08:58 AM Güney Doğuya yatırım yapılmadı mı eminmisin yıllardır Güney doğuya para harcandı ve yıllarla terörle mücadeleye ayrı para harcadık.Sadece İstanbul'a yatırımı bende doğru bulmuyorum.
mitenka October 17th, 2010, 12:39 PM Güney Doğuya yatırım yapılmadı mı eminmisin yıllardır Güney doğuya para harcandı ve yıllarla terörle mücadeleye ayrı para harcadık.Sadece İstanbul'a yatırımı bende doğru bulmuyorum.
askeri yatırımdanmı bahsediyoruz beni yanlış anlıyorsun maalesef.
serhat October 17th, 2010, 03:30 PM Keban barajı var GAP için yatırımları unutma öğrencilerin velilerine para veriyor devlet okula gelsin.
mitenka October 18th, 2010, 01:42 AM Keban barajı var GAP için yatırımları unutma öğrencilerin velilerine para veriyor devlet okula gelsin.
peki bu bölgenin sorunu madem istanbuldan çok yatırım alıyor neden bu kadar geri söylediklerine göre gerekli yatırımı fazlasıyla alıyor peki neden istihdam yok?
Ben sana söyleyim içi boş yatırımlar çünkü sözünü ettiğin yatırımlar.Bu bölgenin sanayiye,üretmeye ihtiyacı var dolayısı ile istihdama ihtiyacı var keban barajı kaç kişi istihdam ediyor?
ghost rider October 18th, 2010, 10:11 AM Herkes en az 10 çocuk yaparsa zor gelişir. Hangi birine iş vereceksin.
serhat October 18th, 2010, 02:39 PM evet gost doğru diyor 9-10 çocuk yaparsan ekonomik durumu yok adamın çocuk yapıyor sonra geçinemiyoruz diye ağlıyorlar.
jackal26 October 18th, 2010, 03:33 PM sadece emeğe dayalı fabrikaları doğuda kurarsan gelişir bu tarz fabrikaları istanbula kurarsan göç alırsın
ghost rider October 18th, 2010, 06:00 PM Heryerde fabrika mı var sanki ülkede. Sadece o bölge şikayetçi bu kadar.
jackal26 October 18th, 2010, 06:50 PM iyide hem nüfustan şikeyet edip hemde fabrika kurulmasının mantıklı bi açıklaması olamazki sadece fabrikada değil aynı mesele özel üniversiteler içinde geçerli gazetede yazıyor (detayına girmiyorum)park-gezi alanı vs için ayrılan arazi cemmate ünversite yapılması için verilmiş sen bu tarz yatırımları yaparsan diğer iller gelişemez hemde nüfüsu tek biyerde yoğunlaştırırısn
mitenka October 19th, 2010, 06:56 PM Herkes en az 10 çocuk yaparsa zor gelişir. Hangi birine iş vereceksin.
Dediğinle çelişiyorsun bu durumda doğu anadoludaki bütün illeri toplarsan nüfusu istanbul kadar ediyormu?İstanbulda istihdam edilen nüfus orada neden istihdam edilemiyor? ayrıca istanbulda istihdam olanlar bu bölgeden gelen insanlar değilmi?
bu 3 soruyu cevaplarsan çeliştiğini anlarsın.
ghost rider October 19th, 2010, 07:08 PM İstanbul'da herkesin işi var mı sanıyosun ?
mitenka October 19th, 2010, 07:23 PM işte bizde onu diyoruz beklediğim soruyu sordun herşeyi istanbula yapıp bu insanları oraya göç ettirip sefalet çektirmenin anlamı yok yatırımı onların bölgelerine yap herkes mutlu olsun :)
serhat October 19th, 2010, 08:05 PM Doğuya nasıl yapılsın ben bir iş adamıyım diyelim niye yatırayım ki can ve mal güvenliği yok.
jackal26 October 19th, 2010, 08:25 PM Doğuya nasıl yapılsın ben bir iş adamıyım diyelim niye yatırayım ki can ve mal güvenliği yokişte mesele orda hükümet istanbula teşvik edene kadar doğuda güvenliği sağlayıp yol-fabrika vs yapsa doğu gelişir emeğe dayalı yatırımı doğuya yapacaksın göçü engelliceksin okuma oranı zaten düşük okumayan adama fabrikada emeğe dayalı iş vereceksin
mitenka October 20th, 2010, 12:17 AM Doğuya nasıl yapılsın ben bir iş adamıyım diyelim niye yatırayım ki can ve mal güvenliği yok.
o zaman yine aynı yere geliyoruz arkadaşım.Bu yatırımları yapmadan nasıl kalkındıracaksın doğuyu ve şehirlerini o zaman orası vatan toprağı değilmi?İş adamının gözüyle bakarsan olaya tabiiki yatırım yapmassın çünkü ticaretin merkezi istanbul neden adam merkezin dışına çıkmak istesinki.Ama böyle şeyler iş adamı değil devlet projeleridir.Bıraktım doğuyuda geçtim izmir hangi yönden eksik istanbuldan, çanakkale neredeyse aynı jeopolitik öneme sahip neden yatırım yapılmıyor işte burda bir durup düşünücez.Bizde istanbul düşmanı değiliz orasıda bizim ülkemizin bir karesi ama bazı şeyleride mantıklı düşünmek gerekiyor 75 milyonluk bir ülkeyi tek bir şehire bağlayamassın diğer şehirleri görmezlikten gelemessiniz.
DU999 October 20th, 2010, 12:34 AM Güvenlik sözü yalan karadenizde güvenlik sorunu mu var? Ama en cok insan kaybini yasayan bölge. Istanbulda yasayan Trabzonlu sayisi Trabzondan fazla. Trabzonlu is adamlari Istanbulda gökdelen yapiyorlar ama Trabzona bir okul yaptirmislar mi?
Findik cay isi var dogasi sag olsun oda olmasa...Pilanli sanayi yaratmak isteyince oluyor örnek Kayseri örnek Konya bu iki sehirin nufusuda artis gösteriyor tabi. Politika diyorum baska bisey demiyorum karadeniz insani saf uyutmasi kolay bunun acisini cekiyor.
jackal26 October 20th, 2010, 01:03 AM güvenliği daha ziyade terör anlamında demiştim...devlet politikasıda çok önemli bi faktör tabiki sen belirli yere yatırımcıyı teşvif politikası izlersen yığılmaya neden olursun doğuda adam gibi politika izleseler yatırımcıyı doğuya yönlendirirsen sorun ortadan kalkar
serhat October 20th, 2010, 08:25 PM Terör bitmeden Doğu'ya yatırımı unutun.
jackal26 October 20th, 2010, 09:28 PM 2002 yılına gelmden önce terörün durgunluğa erdiği zamanlarda özellikle diyarbakırda hareketlenme vardı sonra gene terör hortlayınca olay koptu...neyse beyler theme park başlığını ekonomi zirvesine dönüştürdük:) :)
jesuscane December 21st, 2012, 11:23 PM Son dedikodulara göre Atatürk Orman Çiftliğine tema park yapılacakmış. ARaziyi genişleterek olacaktır muhtemelen. 2012 itibariyle durum böyle, tabii ilk dedikodulardan bu yana 7 sene geçmiş hala bir tema park yok ankara'da. Ama atatürk orman çiftliği böyle bir girişime müsait midir orası meçhul, yani şahsi araçlarıyla gelecek insanlar için otopark alanın var mı? Ayrıca umarım tema park deyip lunapark'tan bozma bir yer yapmazlar, yoksa roller coaster'ların, tematik ride'ların olmadığı yere tema park denmez, dense dense lunapark denir. Fakat ankara'nın turizm potansiyelini artırır, turizmi geçtim ankaralılar ve çevre kentler için büyük bir cazibe merkezi olur böyle bir proje. şunu kabul etmek gerekir ki türkiye'de özel sektör bu işin ne kadar karlı bir iş olduğunu görmeden bu işe girmez, işte vialand yapılıyor insanlar bu projelerin artık ne kadar büyük bir gelir kapısı olduğunu görünce hücum edecekler tabii, özel sektör "tatilya" fiyaskosundan ötürü bu tip işlere yatırım yapmaktan korkuyordu, fakat insanlarımızın artık alımgücü yüksek, tatile yurdışına çıkıp tema parkları ziyaret eden binlerce vatandaş var, hele ki ankara'da yüksek gelire sahip insanlar (11 tane özel üniversite var!!) , şehirde ikamet eden orta sınıf bürokrat kesim, binlerce dış temsilcilik çalışanı, hızlı trenle birlikte konya ve eskişehir nüfusunu (ki eskişehir'in öğrenci nüfusunu bir düşünün derim) da dahil ettiğimiz de bu iş inanılmaz karlı olacaktır. büyük firmalar peşisıra bu işe girmeye kalkacaklar, yapılacak olanın ne olacağına karar verilmeli. universal studios gibi tema park mı yoksa six flags gibi amusement park mı? bence vialand gibi her ikisinden de ögelerin bulunduğu bir park olmalı. sakın "bu tip parkların yıllık ücretleri olur, halk ödeyebilir mi?" diye düşünülmesin, dünyanın her yerinde tema parklar yıllık ve günlük olmak üzere bilet satışı gerçekleştirir, bilet alındıktan sonra parkın içindeki her şey ücretsizdir, fakat yiyecek-içecek hediyelik eşya dan da dünyanın parasını kazanırlar. Şimdi ankara'da yapılacak böyle bir parkın yıllığını 150 tl, günlüğünü de 50 tl yapsanız bile, sadece bayramlarda binlerce çocuk harçlıklarıyla bu parklara akın eder. bence çok geç olmadan bu proje nihayete erdirilmelidir.
Edil Arda December 22nd, 2012, 12:37 AM Ohoo, ilk cümleyi okudum koptum zaten ne istiyorlar Atatürk Orman Çiftliğinden, yetmedi mi bu kadar geriletmek ülkeyi?..
YUH!
jesuscane December 22nd, 2012, 10:10 AM Dün belediye'de görevli yetkili bir kişiyle konuştum, kendisi ankara'da ki projelerle ilgilileniyor, yurtdışı programlarına seminerlere falan katılan biri. Söylediğine göre 2013 mart nisan gibi Atatükr orman çiftliği yıkılıp tema park çalışmalarına başlanacakmış, hayvanat bahçesini safari temasına dönüştürüp film stüdyoları ve roller coaster'ların olduğu büyük bir cazibe merkezi olacakmış. Ama ben en az 3 yıl veriyorum, 3 yıldan önce böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değil.
jackal26 December 22nd, 2012, 10:22 AM Proje 3 parçadan oluşacaktı en son.Safari park,Hayvanat bahçesi,Theme park.Theme park Gökçek'in açıklamalarına göre AOÇ arazisinin Anadolu Bulvarı tarafına Traktör fabrikasının arkasına gelecek şekilde yapılacaktı...Belediyenin ayırdığı bütçe 500 ile 700 milyon tl arasına olduğunu duyuyoruz...Acaba bu kadar bütçe ile yukarıda saydığım üç parçalı şekilde adamakıllı bir eğlence kopleksi yapılabilinir mi?
jesuscane December 22nd, 2012, 01:46 PM Proje 3 parçadan oluşacaktı en son.Safari park,Hayvanat bahçesi,Theme park.Theme park Gökçek'in açıklamalarına göre AOÇ arazisinin Anadolu Bulvarı tarafına Traktör fabrikasının arkasına gelecek şekilde yapılacaktı...Belediyenin ayırdığı bütçe 500 ile 700 milyon tl arasına olduğunu duyuyoruz...Acaba bu kadar bütçe ile yukarıda saydığım üç parçalı şekilde adamakıllı bir eğlence kopleksi yapılabilinir mi?
Valla vialand'in eğlence ünitelerine 300 milyon tl harcanmış projenin başındaki mehmet emeç'in ifade ettiğine göre. Tabii buna kurulum, işçilik maliyeti, ulaşım dahil mi bilmiyorum. Fakat sanmam, çünkü projenin toplam maliyeti her şeyiyle, avm de dahil, 1 milyar 150 milyon tl. Ben ankara'daki proje adına çok büyük beklentilerim yok, birkaç roller coaster, ride, eğlence ünitesi olsun yeter. En önemli şey zaten arazinin genişletilebilir olması, çünkü projenin ilk planı safari park, tema park, hayvanat bahçesi olsun, ikinci fazına yeni eğlence üniteleri getirilerek genişletilebilir, tüm eğlence parkları yıllara yayarak genişlemiştir çünkü. Ama bu projenin ankara ve çevre iller için çok faydalı olacağına inanıyorum ben. İnşallah memleketimizze hayırlı olur.
ottoman smack December 22nd, 2012, 05:07 PM Bu proje nasıl yapılır size anlatayım.Gökçek bu işe başlar.Eline yüzüne bulaştırır ve inşaat halinde kalır.Yandım kurtarın yardım eden yok mu diye feryat eder.Sonra başbakan 10 yıl sonra devreye girer Kültür Bakanlığına havale edilir iş 15 sene sonrada biter.Gökçekte ben zaten böyle olacağını biliyordum kasıtlı olarak işe başladım bu işi tüm dünyada bakanlıklar yapar der halkımızda mutlu mesut yaşamaya koyun gibi oy vermeye devam eder.Tıpkı metrolarda olduğu gibi bu hikayede böyle sürüp gider...
|
|