View Full Version : БЕОГРАД - обилазница | BELGRADE - ring road

Pages : 1 2 3 4 5 [6] 7

Vucko
March 21st, 2012, 01:46 AM
Kotez,citao sam izjavu Ferenceka,koji je radio GUP i jedan od glavnih arhitekata je u Urbanistickom Zavodu.Ja sve radim osim sto sirim dezinformacije.Kada budem nasao link ka clanku mislim da je iz 2008me ili 2009te postavicu ga ovde.

nikola32
March 21st, 2012, 12:42 PM
nemoj da siris dezinformacije,Japan te kredite daje siromasnim drzavama,cini mi se da je granica 3.000 $ per capita,dok smo se mi premisljali,presli smo tu granicu i automatski je otpala ta mogucnost,ako je neko zasluzio postovanje, pre svega beogradjana ,onda je to Japan:cheers:

I ja se secam za uslov i granicu do 3000. A nismo se premisljali, nego su Japanci u pregovorima insistirali da se paralelno sa mostom gradii saobracajnica do Kruznog puta na Vozdovcu (okretnica 29) i petllja Lasta. O nasem trosku naravno. E to je bio problem. Ogroman broj nelegalnih i legalnih kuca u MML-u na trasi i veliki trosak za ekspropriaciju

CrazySerb
March 23rd, 2012, 04:10 PM
petak, 23. mar 2012, 09:43 -> 10:19

Napreduju radovi na obilaznici

Na obilaznici oko Beograda podignute dve petlje, tri mosta i asfaltirano šest kilometara autoputa. Radove vredne 125 miliona evra izvode strane kompanije, a podizvođači su domaće firme.

Za samo 11 meseci na obilaznici oko Beograda podignute su dve petlje, Batajnička i Dobanovačka, tri mosta od tunela Straževica do Orlovače, i asfaltirano je šest kilometara dvosmernog autoputa između Batajnice i Dobanovaca.

Izvođači radova vrednih oko 125 milona evra su strane kompanije, a podizvođači domaće firme. Formula za ovako brzu gradnju nije u čestim posetama političara, već u dobro i na vreme plaćenim radnicima.

Pre godinu dana u dolini između tunela Straževica i brda Orlovača, gotovo da nije bilo nikakvig građevina. Sada je tu izgrađen vijadukt dug više od pola kilometra. U završnoj fazi su još dva mosta ukupne dužine preko 700 metara.

"Na ovom potezu postoje tri mosta. Prvi most na kojem se sad nalizimo je most 13 i dugačak je 560 metara, most 14 dužine 70 metara i most 15 dužine 600 metara i njihova funkcija je spajanje Orlovače i Bubanj Potoka", objašnjava Zoran Kamenarac iz preduzeća „MBA Miljković".

Tunel Straževica, započet 90-tih godina, posle tri decenije spreman je za asfalatiranje. Postavlja se i rasveta, a i druga cev tunela je prohodna. Investitori najavljuju da će tunel i tri mosta od Orlovače do Bubanj Potoka biti završeni do 1. maja.

"Mi smo potpisali ugovore sa bankama na 150 milona evra, ali ćemo potrošiti samo 125 milona, ostatak novca planiramo da utrošimo u proširenje deonice od Dobanovaca do Ostružnice na dve trake pun profil autoputa", ističe Zoran Drobnjak
direktor Javnog preduzeća „Putevi Srbije".

Pre nepunu godinu, na mestu gde su bile samo njive, sada se nalazi asfaltirana dupla traka autoputa Dobanovci - Batajnica i Dobanovačka petlja, koja na tri nivoa ukršta obilaznicu, autoput i železnicu, na samom ulasku u Beograd.

"Tako da se može reći da je ova petlja gotova. Ostalo je samo malo da se uradi hidroizolacija, završni sloj asfalta, ograde i ova petlja biće u funkciji već prvog maja", izjavio je Miodrag Jocić iz „Puteva Srbije".

Privodi se kraju Batajnička petlja dužine oko kilometar i po, koja spaja Novosadski autoput i Dobanovce.

"Do sada smo ugradili preko 130.000 kubika betona, 1000 i po tona armature i izbušili smo oko 160 šipova", objašnjava Matej Beriša iz „MBA Miljković".

Brzu izgradnju ovih objekata omogućila su javna preduzeća i Grad Beograda, koji su za dan do dva izdavali potrebne dozvole koje su se nekada čekale mesecima. Dobrim delom, i zahvaljujući stranim kompanijama koje redovno i mnogo više od republikog proseka, plaćaju radnike.

OFZ3W6U-NAo&

gygy11
March 24th, 2012, 12:38 AM

Sto dobro izgleda ulaz u tuneel:nuts:

YU-AMC
March 26th, 2012, 12:45 AM
Jeli taj tunel levo bio iskopan odavno? Izgleda malo drugacije nego taj desno..

Vrachar
March 26th, 2012, 05:07 AM
^^
Ne, sa leve strane je uradjen samo ulaz u tunel i prokopano prvih nekoliko metara, dok se sa desne strane zavrsava cela cev, koja ce i biti pustena u saobracaj.

YU-AMC
March 26th, 2012, 06:10 AM
^Hvala. Sada je dosta jasnije.

sallae2
March 26th, 2012, 07:19 AM
^^

Tunel Straževica, započet 90-tih godina, posle tri decenije spreman je za asfalatiranje. Postavlja se i rasveta, a i druga cev tunela je prohodna. Investitori najavljuju da će tunel i tri mosta od Orlovače do Bubanj Potoka biti završeni do 1. maja.

razgradjevinar
March 26th, 2012, 06:38 PM
http://img17.imageshack.us/img17/2484/10122011206.jpg

slika je od jesenas a razlika u odnosu na danas je sto je brdo sada verovatno zelenije. to je izlaz postojece ceve ispod resnika gde ce se stotinak metara dalje u maju obilaznica spojiti sa kruznim putem. izlaz druge cevi bice negde iza ovih baraka i kao sto vidite ne vidi se ni u naznakama. druga cev je iskopana negde oko 70m i treba da se kopa jos nekih 500-600m, ne mogu da se setim tacne duzine.

velika je sramota ovakva vest. lokacija je na 15km od terazija, hiljade ljudi tuda prolazi svaki dan i gleda svojim ocima a neki politirac i neki novinar i neki urednik.. dozvole sebi da ovo kazu, napisu i objave

Wile E. Coyote
March 28th, 2012, 07:58 AM
Зар је то једина глупост коју су извалили? Па стално говоре како је део од Добановаца до Орловаче завршен.

CrazySerb
March 31st, 2012, 06:56 PM
Privodi se kraju izgradnja batajničkog vijadukta

hH4oU0a0D48&

krug
March 31st, 2012, 08:21 PM
http://img715.imageshack.us/img715/587/dsc00396nc.jpg
Bataja

CrazySerb
April 6th, 2012, 04:41 PM
GE: Batajnica-Dobanovci:

http://img502.imageshack.us/img502/1750/32392487.png

Vucko
April 7th, 2012, 01:56 PM
Plan batajnicke petlje

http://www.dodaj.rs/f/3j/8H/21aiG0pc/batajnica.jpg

smokiboy
April 8th, 2012, 03:00 PM
koliko sam ja razumeo oba pavca dobanovci-batajnica-NS (polu profil) se otvara negda sredinom maja. petlja Bataja i prilazni putevi još nekeh godinu dana, jel to tačno?

Exaybachay
April 9th, 2012, 01:46 PM
http://i42.tinypic.com/14icx0w.jpg

Prolazio sam opet ovuda... nisam poneo fotoaparat... uradjeni su neki nosaci na ovim stubovima... sada lice na one japanske religijske spomenike... ovako nekako -

http://0.tqn.com/d/history1900s/1/0/v/U/hn11.gif

CrazySerb
April 10th, 2012, 01:06 AM
Završni radovi na petlji kod Dobanovaca

UiFRhSnO2NY&

edgeman
April 15th, 2012, 02:02 PM
Evo predloga nekog severnog Y na obilaznici ka Vršcu i Temišvaru.

http://www.dodaj.rs/f/3p/DT/46nTnHZe/imnorthbgyinterchangesma.jpg
Veća slika (http://www.dodaj.rs/f/3M/gx/3XjpBxKW/imnorthbgyinterchange.jpg)
I kad idete iz pravca NS na Banovačkoj petlji imate sledeća cvorišta.
Batajnica-sever(Banovci,Belegiš, Surdul...)
Batajnica-Istok (Zrenjanin, Pančevo, Smederevo, Vršac, Vatin, Temišvar) -outer ring.
Batajnica-Jug. (Pančevo, Vršac,...) - iner ring.

Sama petlja je delom kopija Dobanovačke petlje na E80 uz modifikaciju i naglasak na sam obilazni prsten.
Sama lokacija mosta je na mestu gde je prirodno breg usečen malo pa je niži što i odgovara jer bi se put spuštao pa preko Dunava na drugu stranu.
Postoji još jedan manji usek bliže 300m ka Zemunu koji bi isto mogao da posluži.

Sam plan možda ima neku manju manu ako bi se radio izlaz ka Batajnici pa bi eventualno mogao da se napravi bez izlaza tj. da to bude samo Y bez petlje i izlaza/ulaza ka Batajnici a da se starim nadvožnjakom zadrži put od Batajnica do obale Dunava.
http://www.dodaj.rs/f/2f/f0/3IILdQTc/northy.jpg

Most peko Dunava bi bio neka varijacija Beške, što da ne, ili neka varijacija sa 2 pilona i nategama gde bi se sam most nagurao sa batajničke strane i padinske strane slično mostu u Mijo-u u FR, ali mislim da je ta verzija skuplja šta znam. Ili neki lučni ne bi bio problem. Dalje imo čvor sa Zrejaninskim putem pa most preko Tamiša, ispod Glogonja, i dalje se put spaja ispod Kačareva na planiranu trasu za E70 ka Vršcu i Temišvaru.

To je nekih 85-90km od Batajnice do Vršca računajući i most preko Dunava.

Ovo bi bio logičan sevrni deo obilaznog prstena oko BG i veza sa E-70 za autoput ka Vršcu.
Pitanje je kad ovo može da se očekuje. Za jedno 20-tak godina ili pre?

Wile E. Coyote
April 16th, 2012, 09:58 AM
Лепа идеја, али ни део од Бубањ потока до Панчева није тачно дефинисан, а северна обилазница је само у назнакама. Бојим се да ће дуги низ година Кинески мост служити као северна обилазница и да ће транзит тутњати кроз Земун...

Dziggy
April 16th, 2012, 04:41 PM
^^ 20 godina sigurno, ako nas ne strefi neki finansijski shok bericet niotkuda, kao arape.

CrazySerb
April 16th, 2012, 07:01 PM
16.04.2012 16:51

Mrkonjić: Obilaznica oko Beograda oko 1. maja

BEOGRAD – Obilaznica oko Beograda, koja uključuje deonice od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovače ka Bubanj potoku, biće završena oko 1. maja, kazao je danas Tanjugu ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić.

Ministar Mrkonjić je posle redovnog obilaska gradilišta na mostu broj 13 kod petlje Orlovača, izrazio zadovoljstvo kako napreduju radovi, posebno zbog cinjenice da se radi i tokom praznika.

Ministar je ovom prilikom najavio da će u sredu početi radovi na poslednjoj deonici južnog kraka Koridora 10 od Niša ka Vranju.

Radi se o deonicama od Grdelice do Grabovnice i od Vladičinog Hana do Neredovaca, ukupne dužine od oko 31 kilometar (km) na kojima rade grčke firme, rekao ministar.

Mrkonjić je podsetio da će 20. aprila domaći konzorcijum preduzeća na čelu sa Energoprojektom i azerbejdžanska firma "Azvirt" početi radove na deonici Koridora 11 od Ljiga do Preljine u dužini do 42 km, što će, kako je naveo, biti od izuzetnog značaja za građane centralne i zapdne Srbije.

Mrkonjić je kazao da će posle otvaranja tih gradilišta, u realizaciju krenuti još oko 65 do 70 kilometara autoputeva u Srbiji, pa će tako biti zaposljeno sve ono što postoji u putnoj privredi i mostogradnji u Srbiji.

Direktor sektora za mostove u firmi ''MBA Miljković'' Radoslav Uskoković je kazao da se most broj 13. preko Kijevskog potoka kod petlje Orlovača nalazi u sektoru B5 koji obuhvata još dva objekta - most 14 . preko ''jaruge'' i most preko pruge ispred straževičkih tunela.

Uskoković je kazao da se na mostu 13. trenutno radi glavni nosač, a preostaju još i završni radovi.

''Radovi se odvijaju prema dinamici i nadamo se da će sve biti završeno kako smo planirali'', zaključio je Uskoković.

LpE8Wun8GZA&

http://www.mie.gov.rs/gallery/20120416-obilaznica/2.jpg?9d7bd4

http://www.mie.gov.rs/gallery/20120416-obilaznica/3.jpg?9d7bd4

http://www.mie.gov.rs/gallery/20120416-obilaznica/4.jpg?9d7bd4

http://www.mie.gov.rs/gallery/20120416-obilaznica/5.jpg?9d7bd4

http://www.mie.gov.rs/gallery/20120416-obilaznica/6.jpg?9d7bd4

http://www.mie.gov.rs/gallery/20120416-obilaznica/7.jpg?9d7bd4

gygy11
April 16th, 2012, 07:54 PM
16.04.2012 16:51

http://www.mie.gov.rs/gallery/20120416-obilaznica/6.jpg?9d7bd4

E kukala nam majka sa ovim socijalistima,zaposljavaju preko veze i sakom i kapom.Ova plava levo je ona sto je bila u "Velikom Bratu",splavusa ,bivse udata za onog odbojkasa Skorica!Cime li je ta zasluzila da je Mrka zaposli i stavi odmah do sebe.Zivo me interesuje na kom konkursu je pobedila?:lol:
Ne mogu socijalisti da pobegnu od sebe i svog hohstaplerskog vladanja ,pa to ti je.A ovamo mi drobe o velikoj brizi za narod,a zaposljavaju ,prijateljice,surnjaje,svastike,s oprostenjem ,svalerke i sl.:ohno:

cornacum
April 16th, 2012, 07:55 PM
Pa mora pre izbora da se zavrsi. Videcete da se zavrsni radovi biti skrnavi...

Vucko
April 16th, 2012, 08:02 PM
E kukala nam majka sa ovim socijalistima,zaposljavaju preko veze i sakom i kapom.Ova plava levo je ona sto je bila u "Velikom Bratu",splavusa ,bivse udata za onog odbojkasa Skorica!Cime li je ta zasluzila da je Mrka zaposli i stavi odmah do sebe.Zivo me interesuje na kom konkursu je pobedila?:lol:
Ne mogu socijalisti da pobegnu od sebe i svog hohstaplerskog vladanja ,pa to ti je.A ovamo mi drobe o velikoj brizi za narod,a zaposljavaju ,prijateljice,surnjaje,svastike,s oprostenjem ,svalerke i sl.:ohno:

Samo ti prozivaj.A tvoji ce da prave ponovo koaliciju sa njima. :ohno:

gygy11
April 16th, 2012, 08:20 PM
Samo ti prozivaj.A tvoji ce da prave ponovo koaliciju sa njima. :ohno:

:lol:
Pa ja sam oduvek bio protiv koalicije sa njima,jer odlicno pamtim 90te,ali...na kraju krajeva,sta mislis sa kim bi ovi ""drugi"pravili koaliciju,pa Toma je spreman da preda Dacicu,mnogo veci kolac vlasti nego sto bi Dacic mogao i da sanja sa Botom,samo kad bi bio u prilici.
Valjda sam dokazao ovde da nemam nikakav problem da kritikujem sve sto ne valja i da pohvalim sve sto valja,bez obzira da li su na vlasti "moji"ili "tvoji"(ovo "tvoji"nisam mislio konkretno na tebe,vec pricam uopste.
Ajd'pozdrav,vec smo mnogo otisli off.:cheers:

CrazySerb
April 16th, 2012, 08:22 PM
Ljudi, manite se politike, nije vam ovo forum za to.

Nego, jel ovo sto vidite na slikama lici na nesto sto bi trebalo da bude zavrseno & pusteno u saobracaj za otprilike dve nedelje ?

Vucko
April 16th, 2012, 08:25 PM
Poluprofil ce biti gotov,po nasem pravilu izlivaju i temelje za druge mostove u sektoru broj 5.

Situacija je nategnuta u bataji dok ne znam za sektor 5,ali verovatno je tamo isto.

Zvanican rok za bataja-dobanovci u punom profilu je kraj godine.

gygy11
April 16th, 2012, 08:29 PM
Ljudi, manite se politike, nije vam ovo forum za to.

Ma dobro,malo se salimo,nego,jel zna neko da li se uopste kopa ova druga cev u sektoru 5,ili to tako stoji na nekih stotinak metara u dubinu,kako neko rece?

Vucko
April 16th, 2012, 08:55 PM
Jel mislis na tunel Strazevicu?

gygy11
April 16th, 2012, 09:29 PM
Jel mislis na tunel Strazevicu?

Da,izvinjavam se ako nisam bio najjasniji.

Vucko
April 16th, 2012, 09:34 PM
Strazevica ce biti gotova,ali problem je sto Energoprojekt nema konkretan ugovor za razliku od ostalih izvodjaca na sektorima 0 i 5.Zasto je tako ne bih diskutovao,ali je zalosno,jer je to najvazniji objekat pored mosta broj 2 preko Save kod Ostruznice.

CrazySerb
April 26th, 2012, 06:19 PM
26.04.2012 17:39

Mrkonjić: Obilaznica oko Beograda do 3. maja

BEOGRAD – Deonica Koridora 10 na obilaznici oko Beograda od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovačce do tunela Straževica trebalo bi da bude završena do 3. maja, najavio je danas ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić, prilikom redovnog obilaska radova na obilaznici.

"Obilaznica oko Beograda je jedan od najvažnijih projekata na Koridoru 10, radovi idu punim intezitetom i do 3. maja treba da završimo ovaj deo obilaznice", kazao je Mrkonjić Tanjugu.

On je naveo da se asfaltni radovi završavaju i da će rok biti ispunjen.

"Na Koridoru 10 za mandata ove vlade urađejno je 200 kilometara autoputa, a oko 130 kilometara novih deonica se radi i očekuejm da će to biti gotovo naredne dve godine" kazao je Mrkonjić.

Mrkonjić je istakao da će istovremeno biti otvoren i tunel Straževica i time ceo krak od Batajnice do Straževice i dodao da će ostati samo jedan mali deo dug šest kilometra do Bubanj potoka koji treba biti gotov u mandatu sledeće vlade.

On je napomenuo da se radovi na Koridoru 11 obavljaju punim intezitetom, podsetivši da su nedavno otvoreni radovi na deonici od Ljiga do Preljine u dužni od 40 kilometara, kao i da su u pripremi deonice između Obrenovca i Uba i Lajkovca i Ljiga u dužini oko oko 50 kilometara.

Mrkonjić je kazao da će u mandatu ove vlade na Koridoru 11 ukupno biti otvoreno 100 kilomera radova.

"To potvrđuje opredeljenje vlade da se Koridor 10 i Koridor 11 kao prioriteti završavaju punim intezitetom. To takođe otvara mogućnost da se podstaknu nove investicije u Srbiju, ali i da se otvaraju nova radna mesta za građane", kazao je Mrkonjić.

Glavni inženjer projekta Petar Raičević je rekao je da radovi idu po planu, asfaltiraju se trotoari, postavlja se protivpožarna oprema i osvetljenje u tunelu.

On je dodao da će tunel biti spojen sa mostom broj 15 i dalje sa Ibarskom magistralom.

KwG9cROcRng&

Wile E. Coyote
April 26th, 2012, 10:37 PM
Да, остаће само један мали део од 6 километара до Бубањ потока, само мала друга трака од Добановаца до Бубањ потока и само мала комплетна траса од Бубањ потока до Панчева...

А мислили смо да се 2000. неће више никад поновити...

CrazySerb
April 27th, 2012, 04:41 PM
27.04.2012 14:45
Tadić i Đilas obišli obilaznicu oko Beograda

Kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić i nosilac liste "Izbor za bolji Beograd" Dragan Đilas obišli su završetak radova na obilaznici oko Beograda na deonici Straževica - Batajnica

oo9jx5HLmVk&

vladygark
April 27th, 2012, 07:13 PM
Значи биће још једно бесмислено предизборно "отварање" незавршеног пута, попут моста на Ади. Сјајно бајно. :rant:

Vucko
April 27th, 2012, 11:07 PM
Bit ce za vikend pravi ljudi na obilaznici pa cete dobiti pravi izvestaj.Vise o tome u nedelju ;)

clouseau
April 28th, 2012, 02:29 PM
obilaznica video (http://www.rts.rs/media/videoPopup.jsp?storyId=1092342)

CrazySerb
April 28th, 2012, 05:45 PM
субота, 28. апр 2012, 08:47 -> 09:55

Значај Обилазнице око Београда

Екипа РТС-а прва је прошла трасом нове деонице, сада спојене Обилазнице око Београда. Стручњаци сматрају да ће значај Обиланице бити вишеструк - сабраћај ће бити измештен из града, смањиће се бука и загађење, убрзати пролаз кроз Београд.

Пре званичног отварања заказаног почетком маја, екипа РТС-а прва је прошла трасом нове деонице, сада спојене Обилазнице око Београда. Транзитни сабраћај ће тако бити измештен из града, смањиће се бука и загађење и убрзати пролаз кроз Београд.

Извођачи радова вредних око 125 милона евра су стране компаније, а подизвођачи српске фирме.

Инвеститор је Јавно предузеће "Путеви Србије", а финасијери стране банке. Формула за овако брзу градњу пронађена је у томе да је траса подељена на деонице за које због прецизних рокова одговара по један извођач.

У словеначком "Приморју", фирми која је изградила пет километара трасе и три моста кажу да се на овом послу у време кризе може зарадити.

"Из мог аспекта инжињера могу да кажем да је ово интересантан пројект. То су велике мостовске конструкције, а то тражи озбиљан инжењерски кадар" рекао је Петар Корен из "Приморја Словенија".

Тунел Стражевица, који се надовезује на виадукт који је градило "Приморје", започет још 90-тих година, сада, је спреман за саобраћај, поставља се расвета и обележава коловоз.

Други део завршене обилазнице, је Добановачка петља са шест километара двосмерног аутопута између Батајнице и Добановаца.

"На овом послу имамо 10 мостова око 10.000 кубика бетона и 1.700 метара сипова и 1.300 кубика бетона", рекао је Марко Лековић из "Страбага"

При крају су и радови на километар и по дугој Батајничкој петљи која спаја Новосадски аутопут и Добановце. У њу је уграђено 130.000 тона бетона 1.000 тона арматуре и 160 сипова.

"Стари надвожнајк код Батајнице рушићемо крајем месеца маја када планирамо да на његовим темељима изгардимо другу траку новог надвожњајка. Ова раскрсница има потпуно другачију форму и спаја Батајницу Новосадски аутопут и обилазницу", рекао је Миодраг Јоцић из ЈП "Путеви Србије"

На обилазници око Беоаграда, због добре тендерске процедуре уштеђено је око 25 милона евра.

Како је било планирано да ће се потрошити око 150 милиона евра ускоро ће бити расписан тендер да се за уштеђени новац изгради још једна трака пута од Добановаца до моста на Сави код Остружнице чиме ће већи део Обилазнице имати профил аутопута.

Zar taj tender vec nije raspisan?

Inace, jel zna neko, koliko je otprilike do sada potroseno novca na obilaznicu - dakle, od pocetka radova ranih 90-tih pa sve do danas?

clouseau
April 29th, 2012, 12:02 AM
7Z3vuZxGWDU

dedonja
April 29th, 2012, 12:58 AM
Da li je ovaj vijadukt pravljen za 3 trake ili za pun profil?

Vucko
April 29th, 2012, 01:40 AM
Ne postoje tri trake druze vec 2 trake i ono sto se zove zaustavna traka.

Poluprofilcina je naravno,a do kraja godine ce biti puna profilcina ili cak pre,do septembra.

dedonja
April 29th, 2012, 02:04 AM
Ne postoje tri trake druze vec 2 trake i ono sto se zove zaustavna traka.

Poluprofilcina je naravno,a do kraja godine ce biti puna profilcina ili cak pre,do septembra.

Znam, to sam mislio, 2+1=3 :P

Vucko
April 29th, 2012, 02:34 AM
Bit ce za vikend pravi ljudi na obilaznici pa cete dobiti pravi izvestaj.Vise o tome u nedelju ;)

Khm

http://www.beobuild.rs/read.php/542.html

Detaljna reportaza beobuilda,klik na srpski za tekst. :cheers:

100 slika

http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/120428-BGOB4-02.jpg

Bad_Hafen
April 29th, 2012, 11:11 AM
^^i kod vas krenuli s novim oznakama za tunel

vladygark
April 29th, 2012, 11:43 AM
Ево поставићу ја слике са Beobuilda на форум, овако је ипак много удобније, уосталом, не виђа се баш често овако добра репортажа. :okay:

Батајница

http://i.imgur.com/OSXgg.jpg

http://i.imgur.com/TcaOQ.jpg

http://i.imgur.com/AXmns.jpg

http://i.imgur.com/OcqWS.jpg

http://i.imgur.com/Bv01t.jpg

http://i.imgur.com/cVAbF.jpg

http://i.imgur.com/DSeen.jpg

http://i.imgur.com/eLFzb.jpg

vladygark
April 29th, 2012, 11:47 AM
^^

http://i.imgur.com/Fc3CQ.jpg

http://i.imgur.com/uxVsF.jpg

http://i.imgur.com/YHqUZ.jpg

http://i.imgur.com/mgwDV.jpg

http://i.imgur.com/PEFqu.jpg

http://i.imgur.com/knUJ1.jpg

http://i.imgur.com/9sjvI.jpg

http://i.imgur.com/wt6kl.jpg

http://i.imgur.com/K1JxL.jpg

vladygark
April 29th, 2012, 11:55 AM
^^

http://i.imgur.com/hD85u.jpg

http://i.imgur.com/9IXYD.jpg

http://i.imgur.com/u5fto.jpg

http://i.imgur.com/KmFgT.jpg

http://i.imgur.com/mddCj.jpg

http://i.imgur.com/21MQ8.jpg

http://i.imgur.com/oBlmX.jpg

http://i.imgur.com/SB0mD.jpg

http://i.imgur.com/YP1om.jpg

http://i.imgur.com/1VZAG.jpg

vladygark
April 29th, 2012, 11:56 AM
^^

http://i.imgur.com/KK2jB.jpg

http://i.imgur.com/jWVQ2.jpg

http://i.imgur.com/YAU6k.jpg

http://i.imgur.com/UNk5G.jpg

http://i.imgur.com/dEHnF.jpg

http://i.imgur.com/PLpqi.jpg

http://i.imgur.com/tVFyB.jpg

http://i.imgur.com/KIkf1.jpg

vladygark
April 29th, 2012, 12:03 PM
Батајница - Добановци

http://i.imgur.com/JOC9l.jpg

http://i.imgur.com/wxr6W.jpg

http://i.imgur.com/mfuzy.jpg

http://i.imgur.com/1mAKn.jpg

http://i.imgur.com/lQDJF.jpg

http://i.imgur.com/rFQLx.jpg

http://i.imgur.com/V8qsI.jpg

http://i.imgur.com/W9rXv.jpg

vladygark
April 29th, 2012, 12:11 PM
^^

http://i.imgur.com/LG9bA.jpg

http://i.imgur.com/yToKd.jpg

http://i.imgur.com/6WjwM.jpg

http://i.imgur.com/IlXBu.jpg

http://i.imgur.com/OOpu0.jpg

http://i.imgur.com/VHd5l.jpg

http://i.imgur.com/YsqWt.jpg

http://i.imgur.com/LpfWI.jpg

http://i.imgur.com/GhQuM.jpg

http://i.imgur.com/JHZgv.jpg

http://i.imgur.com/y0cX0.jpg

http://i.imgur.com/IyJ09.jpg

http://i.imgur.com/rp6cv.jpg

vladygark
April 29th, 2012, 12:20 PM
Сектор 5 Орловача - Стражевица

http://i.imgur.com/y5CS3.jpg

http://i.imgur.com/E5d8s.jpg

http://i.imgur.com/Zam5O.jpg

http://i.imgur.com/Ja3Q9.jpg

http://i.imgur.com/PHRMR.jpg

http://i.imgur.com/NvlAX.jpg

http://i.imgur.com/jkhIu.jpg

http://i.imgur.com/gESIO.jpg

http://i.imgur.com/VKJCK.jpg

http://i.imgur.com/daqGn.jpg

vladygark
April 29th, 2012, 12:25 PM
^^

http://i.imgur.com/JuSYO.jpg

http://i.imgur.com/AF5zq.jpg

http://i.imgur.com/yxiCT.jpg

http://i.imgur.com/plwLJ.jpg

http://i.imgur.com/y9ovF.jpg

http://i.imgur.com/qlhae.jpg

vladygark
April 29th, 2012, 12:26 PM
^^

http://i.imgur.com/TlSVL.jpg

http://i.imgur.com/H6phv.jpg

http://i.imgur.com/CVaEb.jpg

http://i.imgur.com/IWkoo.jpg

http://i.imgur.com/CDOiX.jpg

vladygark
April 29th, 2012, 12:28 PM
Тунел Стражевица

http://i.imgur.com/qx7SL.jpg

http://i.imgur.com/KLrSS.jpg

http://i.imgur.com/Lr9EP.jpg

http://i.imgur.com/WDWYh.jpg

http://i.imgur.com/cQptc.jpg

http://i.imgur.com/livOv.jpg

http://i.imgur.com/OvxJt.jpg

http://i.imgur.com/dyP1y.jpg

:cheers:

Kot Behemot
April 29th, 2012, 12:42 PM
Oho, mac mac mac!

Znači za dve nedelje kad krenem za Kraljevo, već mogu da potpuno zaobiđem Beograd. Lepo lepo. Znam da kasni jedno 15 godina, ali neka je počelo da se privodi kraju.

clouseau
April 29th, 2012, 01:09 PM
Znam da kasni jedno 15 godina, ali neka je počelo da se privodi kraju.

da je "samo" 15 godina bilo bi dobro.

Magelano
April 29th, 2012, 01:29 PM
Sve je ovo dobro, pohvalno i lepo, slike pokazuju koliko je kompleksan zahvat.

Ipak, ko je bolje upoznat sa izgradnjom BG obilaznice, zna da se ovo moze nazvati samo "pocetkom" radova, jer ima jos mnooogo, mnogo da se uradi da bi se reklo da imamo obilaznicu - kako treba !!

Bad_Hafen
April 29th, 2012, 02:56 PM
Kad se moze ocekivati zavrsetak sektora 5 tj. od Orlovace do Strazevice?
Kakvo je ovo ugibljenje?
http://i.imgur.com/LG9bA.jpg

razgradjevinar
April 29th, 2012, 03:29 PM
Oho, mac mac mac!

Znači za dve nedelje kad krenem za Kraljevo, već mogu da potpuno zaobiđem Beograd. Lepo lepo. Znam da kasni jedno 15 godina, ali neka je počelo da se privodi kraju.

ako kanis autoputem toplo savetujem da ne nasedas na lazi i prodjes gradom kao i do sada. ako prezivis deo do ostruznice zaglavices na kruznom putu gde ce te sacekati traktori, pesaci, semafor, gradski prevoz sa stanicama i sl. naravno, ako se odlucis za ibarsku onda pazljivo ovom jednom trakom.

sallae2
April 29th, 2012, 04:14 PM
Dok se ne otvore nove deonice ... završeno / u izgradnji / uplanu

http://beobuild.rs/visuals/data/media/6/221111-BGOB-VS-08.jpg (http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/10/221111-BGOB-IG-01.jpg)

http://www.beobuild.rs/deimos/dms/img/progressomat/30.gif

Vucko
April 29th, 2012, 04:17 PM
I pojavila se jedna losa vest.Putevi SRbije,Mrka i ekipa planiraju da daju deo obilaznice od bubanj Potoka do panceva sa mostom da se gradi na koncensiju sto znaci da ce imati naplatu i to verovatno pre i posle mosta u Vinci.

Sawovsky
April 29th, 2012, 04:30 PM
Na neki čudan način meni je to dobra vest, jer je ta deonica do sada bila zanemarena, pa nek daju i koncesiju, ogroman će značaj imati izgradnja te deonice i pogotovo mosta preko Dunava kod Vinče.

sallae2
April 29th, 2012, 04:35 PM
Ni ja nisam siguran da li je to loše ili dobro.
Ako čekamo da ide iz budžeta ... to može da potraje ...
S druge strane da je npr. Beograd-Niš bio na koncesiji od recimo 20 godina ... sada bi bio besplatan.

SRB
April 29th, 2012, 06:05 PM
da li je moguce da na celom potezu obilaznice nisu planirali nikakve "bukobrane" , jer vidim da prolazi ne tako daleko od kuca :ohno:

Wile E. Coyote
April 30th, 2012, 10:34 AM
Није можда лоше ни то са наплатом. Ако буду наплаћивали практично само мостарину преко Дунава, можда ће онда даље продужити аутопут ка Вршцу (јер тешко да ће мостарина бити богзнаколико велика, иначе нико неће ићи туда, него на Ковин и Смедерево, а са дужом деоницом могу да дигну и цену путарине). Само да коначно крену и тај део обилазнице, јесте да се помиње пред изборе и да од тога по свој прилици нема ништа, али бар су поменули, што је видан напредак у односу на ранији период.

Друга ствар ми није јасна. У Батајници се постојећи и нови надвожњак одвајају (не иду паралелно). Да ли ће постојећи надвожњак да се руши или ће нешто друго да се ту ради?

N011
April 30th, 2012, 01:27 PM
^^Postojeci nadvoznjak se rusi krajem maja

Vucko
April 30th, 2012, 08:45 PM
Prodjoh malopre,radi bar 100 radnika punom parom.IZgleda da ce mrka da ih strelja ako treceg ne otvore taj deo obilaznice kod bataje.

Kot Behemot
April 30th, 2012, 09:46 PM
ako kanis autoputem toplo savetujem da ne nasedas na lazi i prodjes gradom kao i do sada. ako prezivis deo do ostruznice zaglavices na kruznom putu gde ce te sacekati traktori, pesaci, semafor, gradski prevoz sa stanicama i sl. naravno, ako se odlucis za ibarsku onda pazljivo ovom jednom trakom.

Prošle godine je trebalo dosta više vremena da se prođe obilaznicom, čak i pored onih užasnih gužvi zbog rekonstrukcije kolovoza kod Kaluđerice i V.M. Luga, pa Gazele, i šta se već radilo.

Al' šta znam, probao bih bar u jednom pravcu, da vidim šta su to uradili više nego zato što mi se žuri negde :)
Ako bude strahota, u drugom pravcu uvek mogu kroz grad.

Hvala na savetu svakako.

Wile E. Coyote
May 1st, 2012, 02:50 PM
Аха, хвала на информацији. Мислио сам да ће можда да га некако искористе као укључивање на аутопут.

Tihi_RSK
May 1st, 2012, 08:19 PM
Nadam se da ce ona 3 putokaza sa oznakom Novi Sad iz pravca Beograda prema aerodromu biti uskoro proslost. Koliko stranaca je bilo zbunjeno i skretalo na izlaz pre nego se ide za Novi Sad starom deonicom. Jako sugavo oznaceno, isarani putokazi i sam sam promasio par puta ne obracajuci paznju. Ako otvaraju Dobanovacku petlju preksutra to znaci da se moraju postaviti novi putokazi i iz pravca BG nadam se.

ska.pre
May 2nd, 2012, 11:50 AM
kad če da se napravi još onaj dio za niš?? kako vidim po slici nije ni još ni u izgradnji, i ili ima kakv plan kako če se uključit na autoput

Wile E. Coyote
May 2nd, 2012, 06:38 PM
Да не причам о небулози са зеленим путоказима, као да се настављало на аутопут ка Новом Саду...

Tihi_RSK
May 2nd, 2012, 09:09 PM
Dosta propusta ima nma izlazu BG :( . Valjda ce da stave danas nove putokaze za Novi Sad inace odose svi starim putem pa ce morati kroz Batajnicu da bi dosli do autoputa.

sonebg
May 2nd, 2012, 09:25 PM
Sada citam da se sutra 3.5 otvara deonica od Orlovace do tunela Strazevica. Po ovim slikama nije mi jasno kako je moguce da za par dana urade sve. Asfaltiranje, Obelezavanje...

Vucko
May 2nd, 2012, 09:46 PM
Danasnji prilog Studia Dj o obilaznici

http://www.youtube.com/watch?v=aSLZGlRmJbw&feature=channel&list=UL

clouseau
May 3rd, 2012, 12:33 PM
Obilaznica 8 meseci pre roka

Beograd -- Novih 15,5 kilometara obilaznice oko Beograda, na Koridoru 10, biće večeras otvoreno za saobraćaj, najavio je direktor Puteva Srbije Zoran Driobnjak.

http://www.b92.net/news/pics/2012/05/03/2394312514fa25176aeca6318927907_640x360.jpg

Večeras će za saobraćaj biti otvoren deo od Batajničke petlje do Dobanovaca, dug oko 10 kilometara, na kojem je izgrađen pun profil autoputa, sa po dve trake i zaustavnom u svakom smeru.

Biće otvorena i deonica od oko 5,5 kilometara od petlje Orlovača na Ibarskoj magistrali do kružnog puta, uključujući i tunel Straževica.

Nove dve deonice vredne su ukupno 115 miliona evra, a ta sredstva su obezbedili Evropska investiciona banka (EIB) Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Vlada i Srbije, koja je obezbedila 25 miliona evra za novi tunel Straževica.

Izgradnjom petlje Batajnica i autoputa u punom profilu od Batajnice do Dobanovaca povezani su novosadski autoput i autoput od Beograda prema Hrvatskoj.

Drobnjak je prilikom obilaska završnih radova kazao da je u izgradnju 40 kilometara obolaznice do sada uloženo oko 300 miliona evra i da je za završetak punog profila autoputa na toj deonici potrebno još 250 miliona evra.

On je kazao da bi naredna vlada trebalo da ratifikuju ugovor o kreditu sa Evropskom investicijnom bankom od 80 milona evra, kao i da je potrebno pronaći još 170 miliona evra.

Prema njegovim rečima, obilaznica bi mogla da bude završena za dve godine.

Direktor firme "MBA Miljković", Branko Miljković je rekao da su srpske firme dokazale da mogu da rade na tako velikim projektima i da su završile posao osam meseci pre predviđenog roka.

Drobnjak je izjavio da su ostali još manji završni radovi koji će biti gotovi u toku dana i da će taj deo obilaznice biti otvoren najaksnije večeras do 21 sat za sva vozila.

Novinari i državni zvaničnici su se danas prvi provozali celom trasom od Batajnice do Straževice, i taj put su prevalili za manje od pola sata.

Gradnja obilaznice oko Beograda počela je 1990. godine da bi ubrzo nakon toga radovi bili zaustavljeni, a ponovo su nastavljeni 2006. godine.

Na Beogradskoj obilaznici preostalo je da se uradi još sedam kilometara puta od Straževice do Bubanj potoka kako bi se obilaznica spojila sa autoputem Beograd-Niš, kod naplatne rampe.
izvor b92

clouseau
May 3rd, 2012, 12:35 PM
http://b92s.net/pics/gallery/2012/05/16327598734fa25333e3b50040209111.jpg

http://b92s.net/pics/gallery/2012/05/14877745464fa2525f62b61844333878.jpg

http://b92s.net/pics/gallery/2012/05/19147593554fa25306cc62c867598965.jpg

http://www.b92.net/news/pics/2012/05/03/16528791454fa25e8ed8f05497426827_640x360.jpg

b92

javasluk
May 3rd, 2012, 05:51 PM

Koji nadvožnjak i zašto?

javasluk
May 3rd, 2012, 05:57 PM
Znači ipak sam danas na B92 dobro skužio da su samo dve trake???? Na pamet mi ne bi padalo da bi obilaznica grada preko milion ljudi mogla imati "samo" dvije trake? I pixnarija, pa ako se to bude naplaćivalo pa bude zjapilo prazno, šta će onda kad i dalje promet bude išao kroz grad a obilaznica prazna. JBG ako je društveni interes da se prebaci prometna žila kucavica iz grada, onda neka bude bez naplate, odnosno neka se troškovi održavanja "prebace" iz nečeg drugog. Ali manje više znam kako će to ići, stavit će zabanu prolaska kroz grad i dera kazne, pa će htjeli-nehtjeli morat na obilaznicu pa makar i plaćali!

Kot Behemot
May 3rd, 2012, 05:59 PM
Koji nadvožnja i zašto?

Nadvožnjak na ukrštanju starog puta NS-BG i autoputa se ruši da bi se napravila petlja.

I, obilaznica bi trebalo da bude bez naplate.

clouseau
May 3rd, 2012, 07:08 PM
Znači ipak sam danas na B92 dobro skužio da su samo dve trake???? Na pamet mi ne bi padalo da bi obilaznica grada preko milion ljudi mogla imati "samo" dvije trake? I pixnarija, pa ako se to bude naplaćivalo pa bude zjapilo prazno, šta će onda kad i dalje promet bude išao kroz grad a obilaznica prazna. JBG ako je društveni interes da se prebaci prometna žila kucavica iz grada, onda neka bude bez naplate, odnosno neka se troškovi održavanja "prebace" iz nečeg drugog. Ali manje više znam kako će to ići, stavit će zabanu prolaska kroz grad i dera kazne, pa će htjeli-nehtjeli morat na obilaznicu pa makar i plaćali!
nisi bas "skuzio" sve. Od nesto vise od 40 km. obilaznice koja bi trebalo na kraju kada se izgradi da bude pun profil autoputa danas se otvara oko 10 km. punog profila tj. 2+1 trake u oba smijeru ili 6 traka. Ostatak sto se otvara je poluprofil ili samo jedna traka autoputa. Ako sve bude kako je predvidjeno pun profil bi trebao da se izgradi naredne 2-3 godine. Obilaznica se nece naplacivati....

Wile E. Coyote
May 3rd, 2012, 07:47 PM
Тешко да се отвара око 10 километара пуног профила. Петља у Батајници још није готова.

jox
May 3rd, 2012, 07:58 PM
Kako Tesko? valjda Mrka i Tadic znaju bolje :)

clouseau
May 4th, 2012, 12:38 AM
OBILAZNICA PUŠTENA U SAOBRAĆAJ - IZGRAĐEN NAJŠIRI I NAJMODERNIJI TUNEL U SRBIJI - straŽevica
Spejs-šatl pod zemljom

Najviši standardi - Opremljen je svim sistemima, kompletnom svetlosnom i semaforskom signalizacijom za usmeravanje vozilašaka, ima sistem za dojavu provale, požara, interfonske komunikacije, kontrolu vazduha, audio i sistem radioveza...

http://www.pressonline.rs/upload/boxImageData/2012/4/3/180930/BEOGRAD-1.jpg

Najteži graditeljski poduhvat na Koridoru 10, obilaznica oko Beograda, juče je otvorena za saobraćaj, pa je teretni saobraćaj posle skoro dve decenije izmešten iz centra glavnog grada. Sastavni deo ove deonice je i najveći i najmoderniji tunel u Srbiji - Straževica.

Poseban izazov za graditelje obilaznice oko Beograda, koja obuhvata trasu od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovačke petlje do kružnog puta, bio je 772 metra dugačak tunel Straževica, koji je građen prema najvišim evropskim i međunarodnim standardima. Prema rečima inženjera Petra Raičevića, ovo je najširi tunel koji je ikada građen u Srbiji.
Najvažnija bezbednost

- Površina iskopa iznosi 100 metara kvadratnih, tako da je ovo najširi profil tunela koji je napravljen u Srbiji. Kolovoz je širok 11,5, a ceo tunel 13 metara. Opremljen je svim sistemima, kompletnom svetlosnom i semaforskom signalizacijom za usmeravanje vozila, ali i pešaka u svim mogućim situacijama. Desna tunelska cev ima ukupno četiri trake, dve kolovozne i dve zaustavne - kaže Raičević.

U tunelu postoje sistemi koji su propisani evropskim i međunarodni standardima, odnosno sistem za dojavu provale, požara, interfonske komunikacije, kontrolu vazduha, audio i sistem radio-veza, ventilacioni sistem, kao i sistem kontrole upravljanja saobraćaja.

Svi koji budu prolazili tunelom mogu se osećati potpuno bezbedno, jer je ovaj tunel pored svoje širine jedinstven i po bezbednosnim sistemima.

- Protivpožarni sistem je opremljen rezervoarom koji preko pumpe napaja hidro mrežu u tunelu, pa je u slučaju požara vatru moguće ugasiti iz tunela pre dolaska vatrogasaca. Takođe, na sredini tunela postavljeni su uređaji koji mere brzinu i smer vetra, pa recimo ukoliko dođe do prekomerne količine štetnih gasova, ventilatori će početi da duvaju tako da u što kraćem roku izduvaju toksične materije iz tunela - objašnjava Tanja Bisić, glavni inženjer „Energoprojekt niskogradnje".
Ponosni neimari

Kako bi izbegli stvaranje takozvanog slepila kod vozača, unutar tunela postavljeno je i šest sistema osvetljenja koji svetlo unutar tunela prilagođavaju dnevnom.

Da bi se ovaj tunel uradio bilo je potrebno iskopati 70.000 kubika zemlje. Nimalo lak posao, reći će vam i radnici i inženjeri.

- Najteže je bilo samo kopanje jer se radilo o promenljivoj geološka struktura. Bilo je dosta rizično, nikada niste bili sigurni da li će se odroniti neki komad zemlje. Radilo se u tri smene, ali kada dočekate kraj radova, ne možete a da ne budete ponosni što ste bili deo tima koji je radio na izgradnji ove važne saobraćajnice - priča Pera Đorđević, jedan od stotinu radnika koji su radili na izgradnji Straževice.

Kako bi se na izlazu iz tunela umirilo klizište, postavljena je zaštitna kosina duga 120 metara u koju je ugrađeno 147 prethodno napregnutih ankera dužine devet metara.

http://www.pressonline.rs/upload/boxImageData/2012/4/3/180932/1804-Aleksandar-Jovanovic-C.jpg

Tunel Straževica počeo je da se gradi 1992. godine, a do 1994. iskopano je svega 167 metara i radovi su stali. Prošla je čitava decenija, radovi su ponovo pokrenuti i probijanje tunela završeno je u januaru 2007. godine. Godinu dana kasnije zbog stabilnosti terena probijeno je i 50 metara leve tunelske cevi i radovi su konzervirani do 2010. godine. Od tada se kontinuirano radilo, da bi ovim tunelom sinoć prošla i prva vozila. Izvođač je bio konzorcijum koji čine „Elso projekt" i „Javna rasvetljiva" iz Ljubljane, kooperant „Energoprojekta".

Tunel Straževica deo je sektora 5 obilaznice oko Beograda, kojim je povezana trasa od Orlovače do kružnog puta. Tačnije, vozila će sa Ibarske magistrale, preko mosta, kroz tunel izaći na kružni put, dok će u krajnjem rešenju ova trasa ići do Bubanj potoka.
Još samo sedam kilometara

Za saobraćaj je otvoren deo od Batajničke petlje do Dobanovaca, dug oko 10 kilometara, na kojem je izgrađen pun profil autoputa sa po dve trake i zaustavnom u svakom smeru. Otvorena je i deonica od oko 5,5 kilometara od petlje Orlovača na Ibarskoj magistrali do kružnog puta, uključujući i tunel Straževica.

Direktor „Puteva Srbije" Zoran Drobnjak kazao je da je u izgradnju 40 kilometara obilaznice do sada uloženo oko 300 miliona evra i da je za završetak punog profila autoputa na toj deonici potrebno još 250 miliona evra.

- Na beogradskoj obilaznici preostalo je da se uradi još sedam kilometara puta od Straževice do Bubanj potoka kako bi se obilaznica spojila sa autoputem Beograd-Niš kod naplatne rampe - rekao je Drobnjak.

Gradnja obilaznice počela je 1990. godine, da bi ubrzo nakon toga radovi bili obustavljeni, a ponovo su nastavljeni 2006. godine zahvaljujući Ministarstvu za NIP i gradu Beogradu.
izvor pressonline

MareCar
May 4th, 2012, 12:57 AM
Spejs-šatl pod zemljom

AAAAAAAAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH :lol: :banana: :lol: :nuts: :banana:

Bojan9
May 4th, 2012, 01:22 AM
Ima li sada mape sa Beobuilda? Završeno - u izgradnji - plan...

Singidunum
May 4th, 2012, 01:30 AM
Srbi posle par decenija uspeli da izgrade jedan tunel i odmah ga nazivaju spejs satlom :nuts:

clouseau
May 4th, 2012, 01:32 AM
Spejs-šatl pod zemljom

AAAAAAAAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH :lol: :banana: :lol: :nuts: :banana:

novinar vjerovatno nigdje nije bio na zapadu pa posto ovako nesto nema u Srbiji ili nije bilo do sada onda mu to i lici na svemirski brod:) pogotovo ova nova elektronska signalizacija.

clouseau
May 4th, 2012, 01:33 AM
MiZ08PCYfCI

Singidunum
May 4th, 2012, 01:33 AM
Jos gori citat "Najteži graditeljski poduhvat na Koridoru 10, obilaznica oko Beograda, juče je otvorena za saobraćaj, pa je teretni saobraćaj posle skoro dve decenije izmešten iz centra glavnog grada. "

CrazySerb
May 4th, 2012, 01:48 AM
Krenuo saobraćaj obilaznicom oko Beograda
Tanjug | 03. 05. 2012. - 09:13h | Foto: V. Lalić-Arhiva | Komentara: 25

Deo obilaznice oko Beograda, od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovače do novog tunela Straževica, u ukupnoj dužnini oko 16 kilometara, večeras je pušten za saobraćaj.

Na taj način je izmešten teški saobraćaj iz Beograda, s obzirom da će u funkciji biti ukupno 40 kilometara obilaznice od petlje Batajnica do izlaza iz tunela Straževica, tako da ostaje za izgradnju samo još deonica od tog tunela do Bubanj potoka, u dužni sedam kilometara.

Generalni direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak je rekao da se očekuje da će obilaznicu dnevno koristiti između 12.000 i 14.000 vozila i da je najvažnije što teretni kamioni neće prolaziti kroz Beograd.

Obilaznica je kod Batajničke petlje otvorena nešto posle 22.30 sati u prisustvu Drobnjaka, a sa druge strane kod Novog tunela Straževica je to isto učinio direktor Koridora Srbije Mihailo Mišić.

Izgradnjom petlje Batajnica i autoputa u punom profilu od Batajnice do Dobanovaca povezani su novosadski autoput i autoput od Beograda prema Hrvatskoj. Trasa obilaznice oko Beograda je dugačka nešto više od 40 kilometara.

Nove dve deonice vredne su ukupno 115 miliona evra, a ta sredstva su obezbedili Evrpska investiciona banka (EIB) Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Vlada i Srbije, koja je obezbedila 25 miliona evra za novi tunel Straževica.

U izgradnju obilaznice je prema Drobnjakovim rečima, od 1990. godine do sada uloženo uzmeđu 300 i 350 miliona evra.

Drobnjak je ranije danas izjavio da je za izgradnju punog profila obilaznice od Batajnice do Bubanj Potoka, odnosno svih šest traka, potrebno još oko dve godine i oko 250 miliona evra.

On je rekao da za deonicu od tunela Straževica do Bubanj Potoka nova vlada treba da ratifikuje kredito od EIB-a od 80 miliona evra kao i da obezbedi ostatak sredstava.

Prema njegovim rečima za petlju Batajnica je izdvojeno 40 miliona evra, za trasu od Dobanovaca do Batajnice 25 miliona evra, za tri mosta na Ibarskoj magistrali od Orlovače do Straževice 25 miliona evra i još 25 miliona evra koje je vlada obezbedila za tunel Straževica.

Na dve deonice bile su angažovane još i fime Planum, Štrabag, Primorje iz Slovenije, Interkop, Ratko Mitrović i Energoprojekt niskogradnja. Na petlji Batajnica je jedan most u dužini od 1,5 kilometara, a planirana je izgradnja još jednog mosta za pun profil obilaznice.

Krajem 2008. godine je otvorena deonica od Ostružnice do Orlovače.

Završetkom radova na deonici od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovače do tunela Straževica, obilaznica oko Beograda povezana je sa Kružnim putem do Bubanj Potoka i dalje koridorom 10 prema Nišu.

vladanng
May 4th, 2012, 02:07 AM
cekaj stvarno nista ne kapiram sta pricaju ovi, znaci imamo obilaznicu oko Beograda, e sad kakvu da li autoput, da li negde dvosmeran, jednosmeran, stari put, da li makadam, ali eto imamo obilaznicu?? mene samo zanima kad ce to da bude kompletan pun profil, i da li stvarno od veceras pa nadalje, kamioni vise nece da prolaze kroz grad?

MareCar
May 4th, 2012, 02:20 AM
novinar vjerovatno nigdje nije bio na zapadu pa posto ovako nesto nema u Srbiji ili nije bilo do sada onda mu to i lici na svemirski brod:) pogotovo ova nova elektronska signalizacija.

Kod mene samo u gradu na ekvivalentu UMP-a ima ukupno dest tunela, od kojih je najmanje 3 duzine od 1500m, koji nisu (kao ovaj sad otvoreni) samo jednosmerni. I siguran sam da imaju bolju signalizaciju od ovog sa jednim semaforom i dve LED table na ulazu.

Jos gori citat "Najteži graditeljski poduhvat na Koridoru 10, obilaznica oko Beograda, juče je otvorena za saobraćaj, pa je teretni saobraćaj posle skoro dve decenije izmešten iz centra glavnog grada. "

Ma gluposti, hoce da stvore uticaj da je zavrsena obilaznica, a jedini deo koji je zavrsen (a ni on nije, jer fali drugi tunel, pa za sad ostaje usko grlo, znaci ni taj jedan deo nisu mogli da zavrse 100%) je taj koji povezuje autoput NS i autoput Sid. Ostatak obilaznice nije ni 20% gotov.
Koje su to lazovcine.

dedonja
May 4th, 2012, 02:50 AM
cekaj stvarno nista ne kapiram sta pricaju ovi, znaci imamo obilaznicu oko Beograda, e sad kakvu da li autoput, da li negde dvosmeran, jednosmeran, stari put, da li makadam, ali eto imamo obilaznicu?? mene samo zanima kad ce to da bude kompletan pun profil, i da li stvarno od veceras pa nadalje, kamioni vise nece da prolaze kroz grad?

Није аутопут, ово је полупрофил, а комплетан... па 20-30 година се гради полупрофил, па израчунај :lol:

MareCar
May 4th, 2012, 04:24 AM
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/120428-BGOB2-10.jpg

Sta fali?

Wile E. Coyote
May 4th, 2012, 10:10 AM
Петља у Батајници.

Vucko
May 4th, 2012, 10:47 AM
A i ograde bi koristile,onako radi reda.

bagzy
May 4th, 2012, 10:53 AM
Kolko sam skontao, možda nešto propuštam, zaobilaznica nije gotova?

dedonja
May 4th, 2012, 12:12 PM
Kolko sam skontao, možda nešto propuštam, zaobilaznica nije gotova?

па још није пун профил у читавој дужини, фали и други тунел, петља...

Јао ћути, само да сада потерају камионе из Дунавске и Карађорђеве...

sonebg
May 4th, 2012, 12:26 PM
Situacija je takva da je daj sta das samo da izbace tranzit iz Knezevca i Rakovice. Unistise nam put. E sad da li je bolje ovako ili da se gradi pun profil zaista ne znam jer da su radili tako bilo bi mozda gotovo do Obrenovacke petlje. Jedino sto mi zaista smeta je dvosmerni saobracaj sa onim polutrakama sa strane a ogranicenje 100km/h a gde je 100 tu je i 120 opusteno pa moram da gledam nazad koliko i napred.

Sawovsky
May 4th, 2012, 05:28 PM
Jel ima sad neka najnovija mapa, odnosno plan, šta je gotovo, šta je pun profil, ša poluprofil, a šta tek treba da se radi?

Pošto oni uporno pričaju gotova obilaznica, a ja koliko znam, čak ni poluprofil do bubanj potoka još nije uradjen. Dakle čak ni ceo poluprofil nemamo.

sallae2
May 4th, 2012, 05:47 PM
Koliko sam uspeo da shvatim čini mi se da je trenutno stanje ovakvo

http://www.dodaj.rs/f/P/qq/4ba42x3q/221111-bgob-ig-01-4.jpg

Sawovsky
May 4th, 2012, 06:00 PM
I ja mislim da je stanje kao na ovoj mapi, jedino bih rekao da je Batajnica - Dobanovci pun profil u celoj dužini, ako se ne varam?

Partyholic
May 4th, 2012, 09:58 PM
I ja mislim da je stanje kao na ovoj mapi, jedino bih rekao da je Batajnica - Dobanovci pun profil u celoj dužini, ako se ne varam?

Nije pun profil, jer novi nadvožnjak kod Batajnice (oko 1500 metara prema petlji Dobanovci) ima samo poluprofil tj. samo jedan deo nadvožnjaka sagrađen, drugi je u izgradnji. To se najbolje se vdi na ovim slikama:

http://img72.imageshack.us/img72/7795/mgwdv.jpg
http://img339.imageshack.us/img339/197/pefqu.jpg

Na drugoj slici se vidi stari nadvožnjak u pozadini za koji je najavljeno da će se rušiti krajem meseca. Rečeno je i da je ušteđeno oko 25 miliona evra koji će se iskoristi za izgradnju drugog dela obilaznice od Dobanovaca do Ostružnice. Da li je to samo izborna priča ili ne, saznaćemo uskoro.

Čini mi se da je mapa koju je postavio sallae2 u potpunosti tačna.

ww87
May 4th, 2012, 10:51 PM
Koliko sam uspeo da shvatim čini mi se da je trenutno stanje ovakvo

http://www.dodaj.rs/f/1y/dF/4on3pFTN/221111-bgob-ig-01-3.jpg

^^
Није изграђен цијели сектор 5, већ само до излаза из тунела Стражевица.

Погледај на овој мапи (http://www.koridor10.rs/images/orlovaca-bubanj-potok-full.jpg) гдје је крај тунела Стражевица, а гдје је крај сектора 5, односно почетак сектора 6.

Vucko
May 4th, 2012, 11:15 PM
Jedna dama na beobuildu je psotavila snimke iz automobila na novim delovima obilaznice pa ih odgledajte,tako cete najbolje razumeti sta je izgradjeno a sta ne

http://www.youtube.com/watch?v=fHJSHk3lC1s&feature=channel&list=UL

Ostale snimke imate u related gore.

sallae2
May 4th, 2012, 11:21 PM
Није изграђен цијели сектор 5, већ само до излаза из тунела Стражевица.

ispravljeno

vladygark
May 4th, 2012, 11:57 PM
Хаха да будем искрен ја нисам ни био свестан да су код нас на власти такви преваранти и лажови, на мапи се види да је изграђено у најбољем случају 60% полупрофила аутопута на сектору 5, остаје још доста посла пре свега мост 16. Нема везе, важно да је Мрка прогласио још једну радну победу, Алија Сиротановић би био поносан.

jox
May 5th, 2012, 12:54 AM
Ono sto meni nije jasno je kako da sidjem sa ovog puta kod batajnice i da "starim putem" kao i do sada dodjem do bezanije?

Veceras sam psovao i izbore i Mrku i sve drugove politicare/pilicare sto su otvorili put bez petlji jbt.

Djurizmo
May 5th, 2012, 01:10 AM
Ono sto meni nije jasno je kako da sidjem sa ovog puta kod batajnice i da "starim putem" kao i do sada dodjem do bezanije?

Veceras sam psovao i izbore i Mrku i sve drugove politicare/pilicare sto su otvorili put bez petlji jbt.

Novi Banovci, pa starim putem do Bataje, pa "starim putem"...

ww87
May 5th, 2012, 02:26 AM
ispravljeno

^^ :okay: Само зашто си тај преостали дио сектора 5 обојио у црвено? Колико сам упућен даље од Стражевице се ништа не гради!?

Такође, гледајући снимак који је поставио gently5210, види се да је пуштена у саобраћај дионица из права Добановаца па скоро до почетка вијадукта Батајница, тако да би онда црвена линија на том сектору требала бити краћа за отприлике 2/3. ;)

sallae2
May 5th, 2012, 03:26 AM
^^ Originalna mapa je sa Beobuilda, sa stanjem iz Novembra 2011
http://www.beobuild.rs/read.php/516.html

Section A is currently under construction and it is to be opened in 2012.

Sector 5 started construction in 2011 to be opened in 2013.

nisam imao nameru da postavim preciznu mapu ... ionako bi trebala da se lagano menja iz meseca u mesec kako radovi odmiču ...

sonebg
May 5th, 2012, 12:20 PM
Trebao bih sutra za S. Karlovce. Posto zivim u Rakovici obilaznica bi mi "legla" pa me interesuje me kako da se sa ove nove obilaznice iskljucim na stari put za NS. Ustvari da li kod Dobanovaca mogu ka starom putu ili me petlja vodi na Auto put

Shakali
May 5th, 2012, 01:42 PM
Trebao bih sutra za S. Karlovce. Posto zivim u Rakovici obilaznica bi mi "legla" pa me interesuje me kako da se sa ove nove obilaznice iskljucim na stari put za NS. Ustvari da li kod Dobanovaca mogu ka starom putu ili me petlja vodi na Auto put
Piči do onog skretanja za Staru Pazovu na autoputu, to je pre Inđije, kod fabrike sladoleda Delta (ili šta je već sad). Ne znam da li možeš da se isključiš kod Bataje, al' u svakom slučaju ti je ona prva bolja opcija jer ne plaćaš putarinu, a brže stigneš nego da ideš kroz Bataju i Novu Pazovu.

clouseau
May 5th, 2012, 03:40 PM
Uspeh je obilaznica pre roka

Beograd -- Uspeh domaćih firmi u izgradnji obilaznice oko Beograda predstavlja prekretnicu u srpskom građevinarstvu, rečeno je u “Koridorima Srbije”.

http://www.b92.net/news/pics/2012/05/05/15727667034fa4f8a49d296710216645_orig.jpg

Kako se navodi taj uspeh se ogleda jer su firme zadate rokove počeli da skraćuju umesto da ih probijaju kao što je do sada bio slučaj.

Direktor preduzeća Mihajlo Mišić je uspeh građevinara koji su izgradili obilaznicu od batajničke petlje do Dobanovaca i deo od Orlovače do novog tunela Straževica skoro osam meseci pre predviđenog roka, nazvao novim nastupom u izgradnju infrastrukture u Srbiji.

Direktor Mišić je kazao da je do sada postojala loša praksa da se domaći građevinari stalno žale kako ne mogu da dobiju poslove na tenderima u Srbiji.

"Vidimo da dobijamo neke nove izvođače koji imaju novu praksu i način razmišljanja u radu i koji poštuju i čak skraćuju rokove", istakao je Mišić.

Mišić je kazao da se, na primer, novi tunel Straževica gradio od 1991. do četvrtka ove sedmice kada je otvoren sa pomenutim deonicama, koje su završene i pre roka, pa je sada u funkciji oko 40 kilometara obilaznice.

Izgradnja obilaznice je pokazala, prema Mišiću, da mogu domaće firme da dobiju velike poslove na tenderima i da se u roku izbore sa složenim projektima, veoma važna novina u razvoju domaćeg građevinarstva.

Čelnik "Koridora Srbije" je naglasio da je obilaznica oko Beograda najopterećenija i najvažnija saobraćajnica u zemlji koja povezuje Koridor 10 i budući Koridor 11.

Kompletiranjem obilaznice je izmeštan teški saobraćaj iz Beograda i oni koji prolaze kroz glavni grad Srbije će, kako je rekao, uštedeti mnogo vremena i goriva.

Po Mišiću, veoma je značajno što je puštena obilaznica zbog izmeštanja saobraćaja iz Beograda i što su deonicom od Batajnice do Dobanovaca spojeni novosadski i autoput ka Šidu.

Takođe, deonicom od Orlovače do Straževice je izbegnut Kružni put kojim su do sada išla vozila od petlje Orlovača prema Topčiderskoj reci, Rakovičkom dolinom i starim tunelom Straževica, gde ima mnogo krivina i opasnih mesta, napomenuo je čelnik "Koridora Srbije."

Mišić je kazao da je u završenoj fazi tender "Puteva Srbije" za izgradnju druge trake autoputa od petlje Dobanovci do Ostružnice, odnosno punog profila obilaznice "Koridori Srbije" počinju, takođe, tenderski proces za gradnju drugom mosta preko Save.

"Naš cilj je da ove godine krenemo sa izgradnjom i povežemo punim profilom autoputa severni deo obilaznice sa obrenovačkim autoputem, odnosno Koridorom 11", rekao je Mišić.

Mišić je, takođe, naveo da je u pripremi dobijanje još jednog kredita od Evropske investicione banke (EIB) za deonicu dugačku oko sedam kilometara od novog tunela Straževica do Bubanj potoka odnosno autoputa Beograd-Niš.

Direktor "Koridora Srbije" je dodao da se planira i dalja izgradnja obilaznice prema Pančevu i mostom preko Dunava.

Deo obilaznice oko Beograda, od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovače do novog tunela Straževica, u ukupnoj dužnini oko 16 kilometara, pušten je u saobraćaj u četvrtak uveče.

U "Putevima Srbije" očekuju da će obilaznicu dnevno koristiti između 12.000 i 14.000 vozila i ističu da je najvažnije što teretni kamioni neće prolaziti kroz Beograd.

Izgradnja dve nove deonice koštala je ukupno 115 miliona evra.

Ta sredstva su obezbeđena kreditima EIB, Evropske banke za obnovu i razvoj, a u finansiranju te saobraćajnice učestovala je i Vlada i Srbije, koja je obezbedila 25 miliona evra za novi tunel Straževica.

U izgradnju obilaznice je prema generalnom direktoru "Puteva Srbije" Zoranu Drobnjaku, od 1990. do sada uloženo uzmeđu 300 i 350 miliona evra.

Generalni direktor Drobnjak je kazao novinarima da je za izgradnju punog profila obilaznice od Batajnice do Bubanj Potoka, odnosno svih šest traka, potrebno još oko dve godine i oko 250 miliona evra.

Prema Drobnjaku, za petlju Batajnica je izdvojeno 40 miliona evra, za trasu od Dobanovaca do Batajnice 25 miliona evra, za tri mosta na Ibarskoj magistrali od Orlovače do Straževice 25 miliona evra i još 25 miliona evra koje je vlada obezbedila za tunel Straževica.
b92

medi84
May 5th, 2012, 03:43 PM
Какав је ваш субјективни утисак, колико се заиста уштеди времена и живаца када се иде заобилазницом (оваква каква јесте сада) из смијера Новог Сада или Загреба према Нишу? Ја колико видим, иако је већином полупрофил, нема заустављања до укључења на Кружни пут?

ww87
May 5th, 2012, 05:09 PM
Deo obilaznice oko Beograda, od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovače do novog tunela Straževica, u ukupnoj dužnini oko 16 kilometara, pušten je u saobraćaj u četvrtak uveče.

Слагали су дужину пуштених километара у саобраћај.

Од Добановаца до краја вијадукта Батајница има 8.4 км. (http://wikimapia.org/#lat=44.8673637&lon=20.2787664&z=13&l=32&m=b&gz=0;202494123;448360268;12016;0;0;177698;15449;243408;89263;327360;154495;374806;272941;435628;394821;495228;473785;559685;504684;601032)
А од Орловаче до Стражевице 3.4 километра. (http://wikimapia.org/#lat=44.7193641&lon=20.4383578&z=14&l=32&m=b&gz=0;204193034;447126550;0;3660;68664;0;310707;80508;365638;84167;399971;74409)

Што значи да је пуштено у саобраћај близу 12 км обилазнице.

sallae2
May 5th, 2012, 05:55 PM
Možda matematika ide ovako

http://www.dodaj.rs/f/32/3Q/3hnikc5/221111-bgob-ig-01-6.jpg

ww87
May 5th, 2012, 07:11 PM

^^ Помислио сам и ја на то. И ако је стварно тако... :nuts:

Али мислим да су рачунали и оно што нису завршили. Сјеверно од Батајнице па до првог надвожњака (http://www.koridor10.rs/images/batajnica.jpg) се дограђује зауставна трака које досад није било. То је таман неких 10 км. (http://wikimapia.org/#lat=44.8834211&lon=20.2974774&z=12&l=32&m=b&gz=0;202494123;448377919;10299;0;0;141185;17166;226366;78964;299368;168228;365062;274658;413720;391387;464806;463485;530481;521850;605877;556182;681263;563049;763933) А цијели сектор 5 (http://www.koridor10.rs/images/orlovaca-bubanj-potok-full.jpg) је 5.4 километра. Кад се то сабере добије се близу 16 километара.

Само они знају шта су урачунали у тих 16 километара.

random8
May 6th, 2012, 01:15 PM
Da li je asfaltiranje petlje Orlovaca zavrsheno? Tj da li mogu kolima od Surcinske petlje do Bubanj Potoka proci bez ukljucivanja na Ibarsku magistralu?

Poslednji put sam prosao prosle nedelje i nije mi delovalo kao da ce to zavrshiti za 3-4dana.

Partyholic
May 6th, 2012, 02:16 PM
Bože Sveti! Otvaraju put pred izbore, a mi moramo da gledamo i gatamo u šolju da bi shvatili šta su otvorili i koji delovi puta su u funkciji. I onda se još hvale da teretni saobraćaj neće ići više kroz centar Beograda. A najčešća putanja su kamioni iz Nemače za Tursku i obrnuto. Kuda oni da idu?

Samo da se prisetim, nije li onaj deo od čuvenih 7,7 km do Orlovače otvoreno 2008, ovaj deo sa tunelom Straževica 2012. Šta mislite kada će da otvore deo do Bubanj Potoka? Za ovo gatanje ni šolja nije potrebna.

Kot Behemot
May 6th, 2012, 04:15 PM
Kako će se graditi taj poslednji tunel "Beli Potok"?
Cut & Cover ili kao Straževica?
Od toga dosta zavisi kojom brzinom može da se napravi.

SerbiaLove
May 6th, 2012, 04:35 PM
Sto vise citam i pokusavam da shvatim sta je otvoreno, a sta ne - u mom mozgu dolazi do totalne konfuzije. :nuts: :dunno:
Kako ih bre nije sramota da lazu vise? Samo kod nas moze da se otvara nesto sto nije gotovo, a do pustanja u saobracaj celokupne obilaznice u punom profilu (ako se to ikada desi) ce je otvarati bar jos 2-3 puta. Stoka manipulatorska vredja zdravu pamet razumnih ljudi! :bash:
La Costa pajtos i ostala ekipa - :no:

sonebg
May 6th, 2012, 10:28 PM
Druze ne lazu. Evo sada sam prosao celom obilaznicom.
Ukratko, izlazis sa NS autoputa i ides do Batajnice odatle nadvoznjak dvosmerni pa prelazis na pun profil autoputa do Dobanovaca odatle znas kako ide obilaznica e takva je sve do izlaska iz tunela Strazevica onda se na raskrsnici sa semaforom produzava se kruznim putom do Bubanj Potoka.
Moj utisak od NS-a u 5-u do naplatne rampe pa onda opet do Resnika isto.
Sve u svemu nije lose mada moram da priznam posto su radile razne firme lepo se vidi po oku sta je radio Strabag a sta drugi. Jedina zamerka na ovoj mojoj danasnjoj ruti je na most na Beskoj u smeru ka Beogradu to je zaista nekih 3km katastrofe ali to je za drugu temu. Sve u svemu zadovoljan sam ipak nije sve gotovo ali se i nadam da necemo cekati 2016 da se zavrsi.

Wile E. Coyote
May 7th, 2012, 10:18 AM
Јао ћути, само да сада потерају камионе из Дунавске и Карађорђеве...

Куда?

Shakali
May 7th, 2012, 01:45 PM
MueKOKzjgUg

dedonja
May 7th, 2012, 02:38 PM
Куда?

Пар постова касније сам схватио да је одговор - никуда...

Andrej_LJ
May 7th, 2012, 05:50 PM
MueKOKzjgUg

Ја сам мислио да смо ми у Македонији шампиони у овакву долну пропаганду, али видим да и ви сте јаки конкуренти.
Иначе када че реално да буде цела обилазница завршена (Батајница-Бубањ поток у пуном профилу)?

Vucko
May 7th, 2012, 06:01 PM
Bice krajem 2015 godine ili najkasnije prolece 2016te godine.To i stoji vec 5 godina u podacima svetske banke za obilaznicu.Na osnovu tih realnih procena izdase kredite,a politicari nas farbaju i pricaju kako je sada gotova,kako ce biti sledece godine i tako dalje.

Dziggy
May 7th, 2012, 06:51 PM
^^ upravo tako, na zvanicnim sajtovima stoje podaci kojih se valja pridrzavati, a politicar i sluzi za mixovanje proverenih informacijama sa (ne)znanjem siroke mase kako bi sortirali pitku informaciju. to im je posao stoljecima.

CrazySerb
May 7th, 2012, 06:58 PM
Ја сам мислио да смо ми у Македонији шампиони у овакву долну пропаганду, али видим да и ви сте јаки конкуренти.
Иначе када че реално да буде цела обилазница завршена (Батајница-Бубањ поток у пуном профилу)?

Zanimljivo, ja sam mislio da si ti Bugarin?
Veoma retko te vidim da postiras nesto u vezi Makedonije.

Shakali
May 8th, 2012, 02:22 AM
Пааа, че да буде. Реално.

NEWWORLD
May 8th, 2012, 07:29 PM
dobro je covek rekao, sramota je da su predstavili dve trake - svaku u jednom pravcu kao autoput. Mi jos mozemo da vidimo o cemu se radi, ima ljudi kod nas koji nikada na zaobilaznicu nece izaci a zivece misleci da ona ustvari postoji kao u punom profilu :) predizborne kampanj su cudo!

Sawovsky
May 9th, 2012, 01:28 AM
Ј

Najgore je to što ni to što si naveo (pun profil Batajnica - Bubanj Potok) nije cele obilaznica, jer treba da se uradi i deo od Bobanj Potoka do Dunava i dalje preko budućeg mosta ka Pančevu.

Wile E. Coyote
May 9th, 2012, 08:13 AM
^^ Tako je. A to niko ne pominje...

vstefanovic
May 9th, 2012, 11:18 AM
Evo, prosla izborna kampanja pa se nadam da ce strasti da se smire i da ce da se nastavi sa radom.
Probam da budem pozitivan i da vidim, to sto je uradjeno, kao korak u dobrom pravcu...
...ALI.....i ovo sto je uradjeno je nedovrseno.

Da krenemo od signalizacije koja nije precizna ( probam da budem politicki korektan:) )
Ili vec odradjenih objekata koji su neispravni, opet smo docekali da ona dva tunela izmedju ostruznice i orlovace budu u mraku kad krene sezona turistickh kolona. Pa zar nisu mogli i njih da urade za to " svecano predizborno otvaranje" ?

Dopalo mi se oznacavanje "polu autoputa" na novim delovima. Ima dve jasne trake sa dve male zaustane trake. Mozda su mogli da uvedu tako resenje po celoj duzini, ukljucujuci stare deonice, polu autoputa ili polu obilaznice kako kome prija naziv.

Ima tu jos malih, sitnih detalja ali ajde sad da negnjavim nego Iipak mi da probam da budemo pozitivno nastrojeni.
Tako da za sada cuvamo nadu da ce sve to doci na svoje ( Uf koja sam ja budala, molim moderator da ponisti ovaj post ukoliko 2032 godine nije sve uradjeno, sramota me moje dece, Ako vide sta sam pisao 2012te, mozda me stave u dom ili gore u Lazu..)

Pozdrav.

ww87
May 13th, 2012, 02:29 AM
http://img192.imageshack.us/img192/2943/img082hq.jpg

http://img6.imageshack.us/img6/9864/img073fu.jpg

http://www.dodaj.rs/f/a/be/4TqAojWI/p5110017.jpg

http://www.dodaj.rs/f/1L/UQ/1cMQkX9P/p5110002.jpg

http://www.dodaj.rs/f/2t/hj/421OmeXP/p5110010.jpg

http://www.dodaj.rs/f/4/wp/p8TujfP/p5110005.jpg

http://img839.imageshack.us/img839/4978/sam2688.jpg

http://img151.imageshack.us/img151/2361/sam2691r.jpg

http://img443.imageshack.us/img443/4187/sam2692.jpg

http://img849.imageshack.us/img849/4328/sam2693.jpg

http://img443.imageshack.us/img443/85/sam2695.jpg

http://img404.imageshack.us/img404/5372/sam2696.jpg

http://img190.imageshack.us/img190/5788/sam2700c.jpg

Još slika: www.beobuild.rs (http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?id=22&p=163)

Bad_Hafen
May 13th, 2012, 09:52 AM
http://img849.imageshack.us/img849/4328/sam2693.jpg

Sawovsky
May 13th, 2012, 11:31 AM
Bravo za izveštaj, volim ove reportaže sa obilaznice :cheers:

vladygark
May 13th, 2012, 11:37 AM
http://www.dodaj.rs/f/2t/hj/421OmeXP/p5110010.jpg

Требало би стрпати Мрку, Ђиласа, Антића, Тадића и осталу братију у један аутобус да се мало провозају по овој деоници иначе комплетно завршене и свечано пуштене у саобраћај БГ обилазнице. Питам се докле би стигли.

Dragger
May 13th, 2012, 12:03 PM
Is the south part of the ring road already done? And is there a northern part of the ring road of Beograd?

Kot Behemot
May 13th, 2012, 12:40 PM
Is the south part of the ring road already done? And is there a northern part of the ring road of Beograd?

Check the previous page of the topic ;)

ww87
May 14th, 2012, 09:04 PM
http://img3.imageshack.us/img3/4046/sam2704n.jpg

http://img84.imageshack.us/img84/4487/sam2707f.jpg

http://img72.imageshack.us/img72/6074/sam2708p.jpg

http://img99.imageshack.us/img99/3357/sam2711f.jpg

http://img684.imageshack.us/img684/6518/sam2712.jpg

http://img845.imageshack.us/img845/6772/sam2714.jpg

www.beobuild.rs (http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?id=22&p=164)

YU-AMC
May 15th, 2012, 12:26 PM
Jel se vozi ludo kao sto kad su otvarali neke delove pre. Garant da preticu na sve strane...

Ambasssador
May 16th, 2012, 03:40 PM
Pocelo je http://m.mondo.rs/preview_story/168545/

YU-AMC
May 16th, 2012, 05:03 PM
^sAM TI REKAO.

vladanng
May 16th, 2012, 07:18 PM
sta je pocelo majke ti? desila se saobracajna nesreca, nepaznjom vozaca, i sta, smak sveta? :)

Ambasssador
May 16th, 2012, 07:52 PM
Da si cuo vesti na B92, bilo bi ti jasnije, izmedju ostalog: "Inače , ova saobraćajna nesreća izazvala je veliku zbrku, jer nekoliko ekipa Hitne pomoći, kao i vatrogasci nisu mogli da pronađu mesto nesreće, koje se nalazi na novootvorenoj obilaznici oko Beograda, koja nije dobro obeležena putokazima. Probleme u pronalaženju imale su čak i patrole saobraćajne policije." (sa B92 aplikacije, pa nemam link)

MareCar
May 17th, 2012, 09:47 AM
Koji spejs satl!!!! :master::drool::eek:

http://img404.imageshack.us/img404/5372/sam2696.jpg

:| :lol:

tataratira
May 17th, 2012, 02:23 PM
^^Pa u poredjenju sa prosekom srpskih puteva i izgleda kao spejs satl. Nazalost.

Strajder
May 17th, 2012, 10:12 PM
Sada pored opštine, bolnice, suda, raznih šaltera, škola moram imati vezu i vući nekog za rukav i da bih koristio obilaznicu :bash:...Kako čovek sa Ibarske magistrale iz bilo kog smera da skrene ka novom tunelu Straževica? I obratno, neko ko ide od B.Potoka i prođe kroz novi tunel, kako da ode ka Čačku ili Žarkovu?

Dziggy
May 18th, 2012, 01:48 AM

Inace u vesti ne pise, udes se dogodio kada je kombi sa radnicima koji rade na obilaznici napravio polukruzno okretanje iz zaustavne trake, i na njega je naletela Skoda. verovatno je bio mrtvi ugao , al ko zna , istraga ce utvrdi.

Vucko
May 29th, 2012, 06:40 PM
Zatvorena je strazevica do daljneg!Od petlje orlovaca se ide odmah na kruzni tok
:bash:

25.05.12. Izmena režima saobraćaja na obilaznici oko Beograda, Sektor 5, deonica Orlovača-Kružni put

Obaveštavamo Vas da počev od 25.05.2012.god. zbog radova na trasi Obilaznice oko Beograda, Sektor 5, deonica Orlovača- Kružni put – tunel “Straževica” (novi tunel) saobraćaj će biti privremeno preusmeren na režim koji je važio pre 03.05.2012.god.

Vozila koja saobraćaju iz pravca Dobanovaca ka Nišu, isključuju se na petlji Orlovača na
Kružni put.

Vozila koja saobraćaju iz pravca Niša ka Dobanovcima, ispred novog tunela “Straževica” uključuju se na Kružni put.

Vozila koja saobraćaju iz pravca Čačka, sa Ibarske magistrale, a idu ka Bubanj potoku, uključuju se na Kružni put na petlji Orlovača.

http://www.putevi-srbije.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=2491:25052012-izmena-rezima-saobracaja-na-obilaznici-oko-beograda-sektor-5-deonica-orlovaca-kruzni-put&catid=30:obilaznica-oko-beograda&Itemid=1222&lang=en

Strajder
May 29th, 2012, 08:48 PM
^^
I još jednom...Za one koji se još uvek nadaju...
http://vukajlija.com/zabava/posteri/484100

dedonja
May 29th, 2012, 11:38 PM
Hahahaha
Mrkonja je doktorirao imbecilnost ovdašnjeg plebsa.

soveregin
May 30th, 2012, 06:03 AM
Srbija&Poljska Warszawa Belgrad

http://www.youtube.com/watch?v=WUuzSHYuKMA

prolaznikSRB
May 30th, 2012, 04:05 PM

We are aware here for all your protests and actions agains Kosovo "independence". Thank you brothers!

Shakali
May 30th, 2012, 07:38 PM
We are aware here for all your protests and actions agains Kosovo "independence". Thank you brothers!
+1

Wile E. Coyote
May 31st, 2012, 08:56 PM

Thank you for support!

Vucko
June 4th, 2012, 10:02 AM
I dobismo najvecu biciklisticku stazu na svetu sa sve tunelom!

FSPVK0mv3c0

Kot Behemot
June 4th, 2012, 03:46 PM
I dobismo najvecu biciklisticku stazu na svetu sa sve tunelom!

E neka su i nešto pametno u Beogradu napravili :cheers:

Aj' sad za ozbiljno, zašto je deonica zatvorena?

dedonja
June 4th, 2012, 04:07 PM
Zato što nije završena, a izbori prošli...

sallae2
June 4th, 2012, 04:33 PM
^^25.05.12. Izmena režima saobraćaja na obilaznici oko Beograda, Sektor 5, deonica Orlovača-Kružni put

Obaveštavamo Vas da počev od 25.05.2012.god. zbog radova na trasi Obilaznice oko Beograda, Sektor 5, deonica Orlovača- Kružni put – tunel “Straževica” (novi tunel) saobraćaj će biti privremeno preusmeren na režim koji je važio pre 03.05.2012.god.

http://www.putevi-srbije.rs/index.php?lang=sr&Itemid=275

Kot Behemot
June 4th, 2012, 06:10 PM
Ma pročitao sam i ja, ali ne vidim konkretno o čemu se radi.
Šta tačno fali deonici. Kakvi se radovi rade?

sallae2
June 4th, 2012, 06:45 PM
Pretpostavljam da je mehanizaciji potreban prilaz za nastavak radova na sektoru 5 istočno od tunela.
Sektor 5 (poluprofil, po planu) treba da bude završen sledeće godine.

Kot Behemot
June 5th, 2012, 10:39 AM
Aha, a to bi bio potez od Straževice do Avalskog puta?
Tu bi obilaznica i kružni put išli manje više paralelno?
I dalje mi je čudno što se nisu organizovali da to bude otvoreno.

Wile E. Coyote
June 5th, 2012, 10:49 AM
Aha, a to bi bio potez od Straževice do Avalskog puta?
Tu bi obilaznica i kružni put išli manje više paralelno?
I dalje mi je čudno što se nisu organizovali da to bude otvoreno.
Nema šta da ti bude čudno kad vidiš dinamiku kojom se obilaznica gradi...

Kot Behemot
June 5th, 2012, 02:47 PM
Ma to mi je jasno, nego mi nije jasno zašto je potrebno da tunel i vijadukt budu zatvoreni da bi se gradilo naredna 2km, kad se posle tunela svejedno spaja sa kružnim putem.

Jedino što mogu da shvatim kao razlog je da tunelu nešto fali (tipa pojavile su se prsline u svodu), ili da vijadukt dilatira na spojevima više nego što bi smeo.

Vucko
June 5th, 2012, 08:17 PM
Ne,nego nemas pristup sa druge strane osim iz pravca postojecih petlji jer je tu teren veoma tezak.Strazevicko brdo i ostala.

Strazevica je uradjena perfektno,najbolji tunel kod nas,potvrdile kolege sa beobuilda.

Kot Behemot
June 6th, 2012, 08:50 AM
Ok, hvala, to već ima nekog smisla.
Promuvaću se prvi sledeći put kad sam u BG-u da vidim šta se radi :)

Wile E. Coyote
June 6th, 2012, 06:51 PM
Ono što je vrlo čudno to je kako je rešena petlja Orlovača.

Nisu urađene sve rampe, a ni glavni pravac (srednja dva mosta), tako da se sav saobraćaj odvija pomoćnim saobraćajnicama.

Jadno je što je to tako na brzinu završeno zbog izbora.

Sad bi bar trebalo da to urade kako treba.

CrazySerb
June 7th, 2012, 04:38 PM
Varsava - obilaznica :

https://p.twimg.com/AuvtTAFCEAAN1OP.jpg:large

Blaftumi
June 7th, 2012, 06:49 PM
Stvarno smo bre jadni...:ohno:

Егзекутор
June 7th, 2012, 08:33 PM
Stvarno smo bre jadni...:ohno:

Ко нас јебе што нисмо били паметнији.Док смо ми ратовали други су "дали своје дупе" и ето их ту где су,а ми можемо само да се присећамо колико смо раније били испред њих.Све једна ЕУ чаланица,поготово оне најсиромашније су дебело испред нас...Можемо само да гледамо и плачемо.Пољска је држава која страшно напредује и не бих ме изненадило да за неколико година сустигне Шпанију на пример.

Singidunum
June 7th, 2012, 08:49 PM
Prvo obidjite te drzave pa tvrdite da su ispred nas. Upravo one koje su najvise okrenute sebi su i najuspesnije, Slovenija i Slovacka, i jos sa eventualno Ceskom, to su jedine drzave koje su naprednije od Hrvatske koja jos nije postala clanica, a ispred ovih ostalih drzava je bila i 2004. Poljska je dok je bila kao mi bila pacijent. Tek par godina posle ulaska u EU shvatili su da stvari ipak ne funkcionisu tako, i poslednjih par godina se polako i oni bude jer su se okrenuli sebi. No sto se tice infrastrukture za Evro 2012 ceh od 20 milijardi je platila EU, tako da to nije nikakav uspeh Poljske. Bio bi uspeh da su taj novac imali u budzetu. Ovde se podsmevaju Ukrajincima sto oni nisu ulozili isto toliko vec nesto manje, ali se zaboravlja da su Ukrajinci zaista i sami ulozili novac dok je Poljskoj sve to izgradila Nemacka na prvom mestu. A nista nije besplatno.

Eeeee
June 7th, 2012, 09:02 PM
Nema leba dok ne pobijemo sve politicare...

Егзекутор
June 7th, 2012, 09:08 PM
No sto se tice infrastrukture za Evro 2012 ceh od 20 milijardi je platila EU, tako da to nije nikakav uspeh Poljske. Bio bi uspeh da su taj novac imali u budzetu. Ovde se podsmevaju Ukrajincima sto oni nisu ulozili isto toliko vec nesto manje, ali se zaboravlja da su Ukrajinci zaista i sami ulozili novac dok je Poljskoj sve to izgradila Nemacka na prvom mestu. A nista nije besplatno.

Мислим да нико од нас овде не би имао ништа против да ЕУ финансира у српску инфраструктуру,погледај Бугарску на пример,имам утисак да они нису осетили кризу,гради се и ради се све у шеснаест,раде се аутопутеви, у Софији се зида више него што се у Београду зидало у претходних десет година плус су метро одрадили.Румунију и њен развој да не помињем.Ужасно ми је жао и криво што се у оваквом бедном стању као држава налазимо,а други грабе из све снаге напред...

Shakali
June 7th, 2012, 10:48 PM
Мислим да нико од нас овде не би имао ништа против да ЕУ финансира у српску инфраструктуру,погледај Бугарску на пример,имам утисак да они нису осетили кризу,гради се и ради се све у шеснаест,раде се аутопутеви, у Софији се зида више него што се у Београду зидало у претходних десет година плус су метро одрадили.Румунију и њен развој да не помињем.Ужасно ми је жао и криво што се у оваквом бедном стању као држава налазимо,а други грабе из све снаге напред...
Hmmm, putna infrastruktura u Bugarskoj i Rumuniji je na nižem nivou nego u Srbiji (ovo govorim iz ličnog iskustva). U Sofiji se gradi metro, i na tome im zavidim, ali od zemlje koja je toliko godina članica EU čovek bi očekivao mnogo više.

Егзекутор
June 7th, 2012, 11:00 PM
У обе поменуте државе је железница у много бољем стању него код нас.То за путеве је тачно.

Wile E. Coyote
June 8th, 2012, 07:49 AM
Hmmm, putna infrastruktura u Bugarskoj i Rumuniji je na nižem nivou nego u Srbiji (ovo govorim iz ličnog iskustva). U Sofiji se gradi metro, i na tome im zavidim, ali od zemlje koja je toliko godina članica EU čovek bi očekivao mnogo više.
Rumunija da. Za Bugarsku nisam siguran.

Shakali
June 8th, 2012, 12:26 PM
Rumunija da. Za Bugarsku nisam siguran.
Ja sam siguran i za Bugarsku jer sam se vozio relativno skoro, ima malo više od godinu dana. AKo su oni za to vreme izgradili autoput, svaka im čast. Pravac ka Burgasu (što je i glavni pravac A1 (http://www.highwaymaps.eu/bulgaria/a1-highway)) je plač majke božije i sve je samo nije klasičan autoput.

stormwatchforever
June 8th, 2012, 12:50 PM

Nema brige, sad ce Toma nabaviti 100 milijardi dolara i bice svega u Srbiji. Niko nece morati da radi a plate ce se same isplacivati kao u doba Tita, bice potrebno samo da se pojavis na poslu i izmisljas sta ti treba.

Belgrader
June 8th, 2012, 02:48 PM
Pa dobro uopšte nije problem kakvo je trenutno stanje u BG i RO, ali je činjenica da dobijaju novac iz EU, tako da je glavno pitanje kako će stanje biti za 5 godina. Možda smo mi trenutno bolji, ali da smo i mi u EU onda bismo tu razliku povećavali ili održavali na istom nivou, jer mi ne bi morali toliko da ulažemo u puteve kao oni, ali zato bismo ulagali u železnicu, aerodrome, i gomilu drugih infrastrukturnih projekata, a ovako mi skoro kao da ih čekamo da nas sustignu, jer iako mi gradimo to je sve iz kredita, dok oni dobijaju čist novac za izgradnju i zato Bugarska ima tako mali dug.

Dremokrat
June 8th, 2012, 05:02 PM
Ко нас јебе што нисмо били паметнији.Док смо ми ратовали други су "дали своје дупе" .

Hm izgleda se nekima ovo baš dopalo...:nuts:

lukaszek89
June 12th, 2012, 03:16 AM
Prvo obidjite te drzave pa tvrdite da su ispred nas. Upravo one koje su najvise okrenute sebi su i najuspesnije, Slovenija i Slovacka, i jos sa eventualno Ceskom, to su jedine drzave koje su naprednije od Hrvatske koja jos nije postala clanica, a ispred ovih ostalih drzava je bila i 2004. Poljska je dok je bila kao mi bila pacijent. Tek par godina posle ulaska u EU shvatili su da stvari ipak ne funkcionisu tako, i poslednjih par godina se polako i oni bude jer su se okrenuli sebi. No sto se tice infrastrukture za Evro 2012 ceh od 20 milijardi je platila EU, tako da to nije nikakav uspeh Poljske. Bio bi uspeh da su taj novac imali u budzetu. Ovde se podsmevaju Ukrajincima sto oni nisu ulozili isto toliko vec nesto manje, ali se zaboravlja da su Ukrajinci zaista i sami ulozili novac dok je Poljskoj sve to izgradila Nemacka na prvom mestu. A nista nije besplatno.

Poland gets less money per capita than Czech Republic, Hungary, Slovenia and others from the EU.

It's not so easy to absorb money from EU.

EU doesn't pay for everything- they usually only participate in costs.

nixazmaj
June 12th, 2012, 11:24 PM
evo odgovora na misteriju:

Obilaznicu sprala kiša
Na pred izbore otvorenoj obilaznici oko Beograda, posle samo tri nedelje, prvo je zatvorena deonica Orlovača – tunel Straževica, a juče i traka na deonici Dobanovci–Batajnica

Tunel Straževica brže zatvoren nego što je otvoren Foto D. Jevremović
Dve deonice obilaznice oko Beograda koje su otvorene neposredno pred izbore, 1. i 3. maja, „Putevi Srbije” su već morali da zatvore. Nakon što je 25. maja, tri nedelje pošto je puštena u promet, van funkcije stavljena trasa Orlovača – Kružni put – tunel Straževica, juče je iz saobraćaja izbačena i traka na autoputu E 75, na deonici Dobanovci–Batajnica, iz smera ka Dobanovcima. Ta deonica bila je otvorena 1. maja, osam meseci pre ugovorenog roka. Zvanično saopštenje ne sadrži obrazloženje za zatvaranje trake, ali u „Putevima Srbije” navode da je saobraćaj bio pušten na tu trasu pre nego što je na njoj izgrađen nadvožnjak preko autoputa, predviđen projektom, koji sada mora biti podignut. Drugim rečima, traka je završena rekordno zahvaljujući tome što je kraj staze ostavljen da se pređe kasnije, nakon što pobeda bude proslavljena.

– Nisu to radovi za kojima je naknadno iskrsla potreba, oni su nam od početka bili u planovima. Samo nismo stigli da nadvožnjak završimo do 1. maja, pa ćemo ga raditi sada – rekao je Zoran Drobnjak, vršilac dužnosti direktora „Puteva Srbije”, koji nije mogao da navede kada bi taj objekat mogao biti gotov.

Rekord u brzini na deonici Orlovača – Kružni put –Straževica postigla je – kiša. Prvi pljuskovi uspeli su da odnesu šljunak sa nasipa kraj manjeg od dva mosta na toj trasi. Put se slegao, maltene potonuo, i zbog toga je cela deonica morala biti izbačena iz prometa, objasnio je Drobnjak. Tako brzo sleganje pod naletom prve veće vode, jedva tri nedelje po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocenio je prvi čovek „Puteva Srbije”.

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Prolecne-kise-sprale-obilaznicu.lt.html

Wile E. Coyote
June 13th, 2012, 08:23 AM
Pa da... Mrka i otvaranje pre roka... A Drobnjakove izjave ne vredi komentarisati...

Ambasssador
June 13th, 2012, 08:30 AM
Slicno se desilo sa Mrkonjićem i mostom kod Ostruznice pre 99te, skroz je potonuo. Sva sreca pa ga je NATO pogodio, i onda je njegova ponovna izgradnja isla zbog toga.

Vucko
June 13th, 2012, 09:38 AM
A juce antic prica kako ce nastaviti izgradnju obilaznice.Bravo SPS-ovci,ovaj narod treba hebati.

Kot Behemot
June 13th, 2012, 10:31 AM
Tako nešto sam očekivao kao objašnjenje zatvaranja.
Nije mi jasno samo zašto to nisu odmah rekli. Nisu valjda pomislili da će manje boleti ako kažu dve nedelje kasnije?

lexaNS811
June 13th, 2012, 11:32 AM
koji banditi majko mila:ohno:

Wile E. Coyote
June 13th, 2012, 02:42 PM
Sva sreca pa ga je NATO pogodio
Bez obzira na okolnosti, tesko da se to moze nazvati srecom...

CrazySerb
June 15th, 2012, 04:19 PM
Uskoro druga traka obilaznice Dobanovci-Ostružnica

BEOGRAD - Zamenik generalnog direktora "Puteva Srbije" Slavoljub Tubić najavio je danas da će u utorak, 19. juna, to preduzeće potpisati ugovor sa domaćim konzorcijumom "Planum-Ratko Mitrović" za izgradnju druge trake obilaznice od Dobanovaca do Ostružnice i nagovestio izgradnju novog mosta na Savi kod Ostruznice.

Druga traka obilaznice od Ostružnice do Dobanovaca biće dugačka oko 17 kilometara, a vrednost radova procenjena je na oko 1,65 milijardi dinara, naveo je zamenik generalnog direktora Tubić.

Tubić je rekao da će druga traka te deonice biti završena 2013., a pun profil cele obilaznice do 2014. godine. "Očekujemo da Koridori Srbije u okviru njihovih sredstava finansiraju izgradnju novog mosta preko Save kod Ostružnice", takođe je rekao Tubić.

vladygark
June 15th, 2012, 07:02 PM
Ако сам правилно разумео, овај уговор не укључује изградњу моста код Остружнице, него само трасу деонице?

Иначе једна од најбољих вести коју сам чуо у последње време. :cheers:

Vucko
June 15th, 2012, 08:56 PM
Tako je,i tender za most ni ne moze da se rapsise bar jos neki mesec.Najranije moze krenuti na jesen,ali nek nas prave budalama i dalje.Sve ide ka onom roku kraj 2015. da ce biti puna obilaznica do bubanj potoka gotova.

Strajder
June 15th, 2012, 11:23 PM
^^
Ti zaista veruješ u pun profil obilaznice već 2015. godine?:shocked:

dedonja
June 15th, 2012, 11:37 PM
Pa izbori su 2016...

ww87
June 16th, 2012, 12:42 AM
15.06.12. Пуштање у саобраћај деонице Орловача – тунел Стражевица на обилазници око Београда, сектор Б5 - www.putevi-srbije.rs (http://www.putevi-srbije.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=2588:150612-pustanje-u-saobracaj-deonice-orlovaca-tunel-strazevica-na-obilaznici-oko-beograda-sektor-b5-cir&catid=66:obilaznica-oko-beograda-cirilica&Itemid=1331&lang=rs)

Обавештавамо Вас да је Обилазница око Београда, сектор Б5, деоница од Орловаче до тунела Стражевица, 15.06.2012.г. у 13.00 часова пуштена у саобраћај.

Саобраћај ће се одвијати према постављеној сигнализацији, и то:

• Транзитни саобраћај који иде деоницам Добановци - Бубањ поток (и обрнуто) иде Обилазницом око Београда.
• Возачи који иду деоницом Бубањ поток - Београд - Чачак искључују се на семафору испред тунела десно.
• Возачи који иду деоницом Добановци - Београд, искључују се на петљи Орловача.
• Возачи који иду деоницом Чачак - Бубањ поток, искључују се на петљи Орловача на Кружни пут.
• Возачи који иду деоницом Београд (Петлово брдо) - Бубањ поток, иду Кружним путем

Strajder
June 16th, 2012, 09:47 AM
Pa izbori su 2016...
Da vidimo hronološki...
Pred izbore 2008. otvorena deonica Ostružnica-Orlovača (poluprofil)
Pred izbore 2012. otvorene deonice Batajnica-Dobanovci (3/4 profila) i Orlovača-Straževica (da im računamo 3/8 profila, ne postoje ulazno/izlazne rampe na Orlovači, plus semafor posle tunela)...
Dakle, maksimum pred izbore 2016. 7/16 profila Straževica-Bubanj Potok (šta će da nedostaje do poluprofila, to je već u domenu Tarota i ostalih vidovnjaka).

Vucko
June 16th, 2012, 10:45 AM
^^
Ti zaista veruješ u pun profil obilaznice već 2015. godine?:shocked:

Nema sta da verujem,samo citah sto stoji u svim ugovorima jos od prvog dana izgradnje obilaznice oko 2007-8 kada su radili.Tada su jos lepo ugovorili da je zavrsetak obilaznice 31.12.2015. godine.

Nije vazno sta nama pricaju,vlast je znala od prvog dana kada ce biti gotova obilaznica,i tako ce biti jer ne zavisi od njih vec od stranog kreditora.

Evo strajder moje analize.

Bataja-Dobanovci ove godine zavrsetak punog profila,rok je 1. decembar.

Krajem sledece zavrsetak punog profila bataja-ostruznica.

Most preko Save rok im je godinu dana za zavrsetak,a ugovor ce biti potisan na jesen,znaci krajem sledece godine.

Ostaje im cirkus od ostruznice do bubanj potoka,i to jos poluprofil sa strazevickim tunelom broj 2 do avalskog puta,dok od avalskog puta do bubanj potoka pun profil za koji im treba oko 2 godine.A posto ce tender za njega raspisati 2013 godine,dolazimo do kraja 2015 godine.

Sve kockice se polako slazu :)

solaar
June 17th, 2012, 06:53 PM
Takođe ostaje čvor Bubanj potok koji je složeniji od Batajnice i Dobanovaca, i koštaće verovatno koliko oba zajedno. Sutra ako krenu, završavaju mooožda 2015.

Vucko
June 17th, 2012, 10:01 PM
Bubanj potok je petlja koliko razumeh skoro ista onoj u dobanovcima a za nju im je trebalo ravno 2 godine.Ona ulazi u tender za deonicu avalski put-bubanj potok.

Wile E. Coyote
June 18th, 2012, 08:55 AM
Bataja-Dobanovci ove godine zavrsetak punog profila,rok je 1. decembar.
Nisam baš siguran za ovo. Mnogo toga u Bataji ima da se radi. Do 2015 naravno da je realno da završe.

Što se tiče mosta, stubovi su tu, a to mnogo ubrzava situaciju.

Naravno, za deo od Bubanj potoka ka Pančevu se i dalje ništa ne govori.

Lukaares
June 18th, 2012, 10:29 AM
Pa mi smo država gde se sve radi na pola, zašto bi obilaznica bila cela.

jox
July 8th, 2012, 12:21 PM
U petak vece idem za zemun, i umesto da se kod starog nadvoznjaka/galenike samo spustim na put koji vodi ka metrou, sad moram dobih 15tak min da se klacam uzasnim putem i prolazim kroz batajnicu (ili sta je to vec), da bih na kraju opet prosao ispod autoputa.

Rezime: nakon otvaranja obilaznice mi treba em 15min vise po daleko losijem putu. o_O

Sahranise nas ubrzano zavrsavanje projekata zbog izbora.

Shakali
July 8th, 2012, 01:57 PM
Napravili su totalnu pizdariju što su ukinuli isključenje kod Bataje. Video sam da su napravljena neka divlja isjključenja preko njiva.

Wile E. Coyote
July 8th, 2012, 09:34 PM
Ovim tempom Bataja ce ostati jos dugo, dugo bez izlaza... :bash:

delija90
July 15th, 2012, 08:34 PM
Slike obilaznice iz vazduha:

http://data.imagup.com/10/1156590533.jpg (http://www.imagup.com/data/1156590533.html)

http://data.imagup.com/10/1156590556.jpg (http://www.imagup.com/data/1156590557.html)

http://data.imagup.com/12/1156590576.jpg (http://www.imagup.com/data/1156590576.html)

http://data.imagup.com/12/1156590601.jpg (http://www.imagup.com/data/1156590601.html)

http://data.imagup.com/12/1156590647.jpg (http://www.imagup.com/data/1156590647.html)

http://data.imagup.com/10/1156590671.jpg (http://www.imagup.com/data/1156590671.html)

http://data.imagup.com/10/1156590701.jpg (http://www.imagup.com/data/1156590701.html)

vlada_Ilina_h2o
July 16th, 2012, 02:30 AM
Fino :cheers:

Wile E. Coyote
July 16th, 2012, 09:17 AM
Ova poslednja slika je zapravo iskljucenje sa Ibarske za groblje Orlovaca.

Strajder
July 16th, 2012, 03:08 PM
^^
I to od pre jedno 4 godine kada je to rađeno.

CrazySerb
July 24th, 2012, 07:30 PM
Svez video voznje obilaznicom...

DHPaft40j5s

Wile E. Coyote
July 25th, 2012, 04:48 PM
Ukrštanje Kružnog i Avalskog puta je uvek bilo imbecilno. Nadvožnjak, a samo jedna rampa. Neverovatno. :bash:

A onu glupost na petlji Orlovača (preusmeravanje na servisne saobraćajnice i rampe koje nisu urađene) ne vredi ni komentarisati.

Under-Construction
July 25th, 2012, 10:37 PM
Zasto svetla nerade u tunelima ?

CrazySerb
July 25th, 2012, 10:48 PM
Evo nesto i o tome...

IcJwmtrRlTc&

Kako to obicno biva u Srbistanu, ne zna se ko pije a ko placa.

Under-Construction
July 25th, 2012, 11:07 PM
3 godine oni prebacuju odgovornost? Da nije tuzno bilo bi smesno...

YU-AMC
July 26th, 2012, 01:40 AM
Kazu da je to neko pokrao.

Marko_breee
July 27th, 2012, 12:49 AM
Najjadnija obilaznica ikada...posto nisam upucen, jel to to? Mislim, jel prave dalje pa ce biti dve trake u jednom smeru u buducnosti...ili ce nam obilaznica biti magistrala?

Vucko
July 27th, 2012, 12:52 AM
POcetkom 2016te godine ce biti pun profil batajnica-bubanj potok,do tada ovaj trenutni cirkus.Ignorisite izjave politicara.

NBG
July 27th, 2012, 12:54 AM
^^^^
Nadajmo se, tek je oko 40% obilaznice gotovo, evo jedne slike sa beobuilda da bi se stekao utisak koliko je stvarno urađeno do sada.
http://beobuild.rs/visuals/data/media/6/221111-BGOB-VS-08.jpg

sallae2
July 27th, 2012, 10:08 AM
Nadajmo se, tek je oko 40% obilaznice gotovo, evo jedne slike sa beobuilda da bi se stekao utisak koliko je stvarno urađeno do sada.

to je do novembra 2011

EagleX
July 27th, 2012, 02:34 PM
Znaci, ovo je do Novembra 2011...

...a ovo?

Arnorian
July 27th, 2012, 02:54 PM
Urađeno je malo više druge trake na delu Dobanovci-Batajnica, skoro do pruge.

Otprilike je ovako:
6,5 km obe trake
27 km jedna traka
8 km ništa

Naravno, ne računajući deo od Bubanj Potoka prema Pančevu.

sallae2
July 27th, 2012, 05:15 PM
Znaci, ovo je do Novembra 2011...

...a ovo?

Maj 2012

EagleX
July 29th, 2012, 08:21 PM
Hvala. :)

NEWWORLD
July 29th, 2012, 09:01 PM
kako ih nije sramota da napisu "zavrsena" deonica i to jos obeleze samo jedan smer zelenom?! u citavom normalnom svetu deonica podrazumeva oba pravca! lopovcine uuuaaaaa!

NEWWORLD
July 29th, 2012, 09:14 PM
i jos blizu tri miliona dolara da se postavi osvetljenje u tunelima? ccccc *ajku im lopovsku!

vladygark
July 29th, 2012, 09:35 PM
^^ Lopovi sa Beobuilda? :lol:

Druze, ovu grafiku su uradili ljudi sa nezavisnog foruma. Namera je bila samo da se ucrta koliko je dosad izgradjeno na obilaznici.

Vucko
July 30th, 2012, 10:09 PM
Radi se na obilaznici,i kod petlje bataja i kod orlovace,ali moram priznati malom brzinom,videh masine MBA koja radi bataju da rade i rekonstrukciju autoputa kod autokomande.Zavrsice ove godine sigurno taj deo od Bataje do Dobanovaca a za ostalo ne garantujem.

I da,UA BEOBUILD!

Wile E. Coyote
July 31st, 2012, 08:19 AM
Pa ne bih rekao... bas se radi puzevom brzinom. Kod Bataje su parkirane masine ali nesto ne videh da se radi. Daj Boze da bude gotovo do kraja godine, ali cisto sumanjam.

Shakali
July 31st, 2012, 01:58 PM
Pa ne bih rekao... bas se radi puzevom brzinom. Kod Bataje su parkirane masine ali nesto ne videh da se radi. Daj Boze da bude gotovo do kraja godine, ali cisto sumanjam.
Složio bih se sa tobom. Ja sam baš dosta prolazio u poslednje vreme, i nisam video da se baš nešto radi. Možda se čeka formiranje vlade?

Vucko
July 31st, 2012, 02:06 PM
MBA miljkovic radi i stadion tasmajdan i rekonstrukciju autoputa,jasno je da sada forsiraju da dva projekta pa ce od septembra da guraju obilaznicu

Shakali
July 31st, 2012, 02:15 PM
MBA miljkovic radi i stadion tasmajdan i rekonstrukciju autoputa,jasno je da sada forsiraju da dva projekta pa ce od septembra da guraju obilaznicu
Dobro ako je tako, samo mi je idiotski da obilaznica nije prioritetna, sem ukoliko nije reč o novcu.

Vucko
July 31st, 2012, 02:21 PM
Sigurno se radi i o novcu jer ova dva projekta finansira grad a obilaznicu republika.

sallae2
July 31st, 2012, 03:15 PM
Батајница - Добановци

http://www.koridor10.rs/images/dobanovci-batajnica.jpg

ЛОТ А2 - ОД 188+680 ДО КМ 194+782,94 И ПЕТЉЕ ''ДОБАНОВЦИ'' (II ФАЗА)

ИНВЕСТИТОР: ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ''ПУТЕВИ СРБИЈЕ''
ИЗВОЂАЧ: STRABAG AG
ПРОЈЕКТАНТ: ''ИНСТИТУТ ЗА ПУТЕВЕ''
СТРУЧНИ НАДЗОР: JV EPTISA - SAFEGE - IRD Engineering
Финансиран од: ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ
ПОЧЕТАК РАДОВА: 21. октобар 2010.
ДАТУМ ЗАВРШЕТКА РАДОВА: 21. октобар 2012.

http://www.koridor10.rs/images/batajnica_small.jpg

ЛОТ А1 петља Батајница - ОД 184+738,24 ДО КМ 188+680,00

ИНВЕСТИТОР: ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ ''ПУТЕВИ СРБИЈЕ''
ИЗВОЂАЧ: ЈВ ГП ''ПЛАНУМ'', ''РАТКО МИТРОВИЋ - НИСКОГРАДЊА'' Д.О.О. - БЕОГРАД
ПРОЈЕКТАНТ: ЈВ ''ПАНПРО ТЕАМ БЕОГРАД'' & ''ШИДПРОЈЕКТ'' & ''МБА МИЉКОВИЋ''
СТРУЧНИ НАДЗОР: JV EPTISA - SAFEGE - IRD Engineering
Финансиран од: ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ
ПОЧЕТАК РАДОВА: 29. ДЕЦЕМБАР 2010.
ДАТУМ ЗАВРШЕТКА РАДОВА: 29. ДЕЦЕМБАР 2012.

http://www.koridor10.rs/index.php?mod=static&id=1103&lang=src

blagoje
August 1st, 2012, 10:57 AM
Šta ih briga. I onako su na otvaranju ove deonice pred izbore u maju rekli da su je završili osam meseci pre roka. Ko sad sme da kaže da je ostala da se radi cela petlja Batajnica i ceo nadvožnjak u smeru ka Batajnici. :lol:

Direktor firme "MBA Miljković", Branko Miljković je rekao da su srpske firme dokazale da mogu da rade na tako velikim projektima i da su završile posao osam meseci pre predviđenog roka.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=05&dd=03&nav_id=605980

CrazySerb
August 7th, 2012, 09:48 PM
Deo obilaznice u mraku :

ssFBQd7AJcI&

potyo2
August 7th, 2012, 09:49 PM
Ljudi, za dve nedelje treba da idem iz Novog Sada do aerodroma Nikola Tesla, i nazad. Sta preporucujete, obilaznicu od Batajnice do Dobanovca, ili "stari" put preko grada?

Shakali
August 7th, 2012, 11:02 PM
Ljudi, za dve nedelje treba da idem iz Novog Sada do aerodroma Nikola Tesla, i nazad. Sta preporucujete, obilaznicu od Batajnice do Dobanovca, ili "stari" put preko grada?
Ako dolaziš autoputem, ne postoji način da izađeš na stari put, što znači da ti ne gine petlja Dobanovci.

Wile E. Coyote
August 8th, 2012, 09:08 AM
А свакако ти је сад, ако не ближе, онда брже преко Добановаца.

CrazySerb
August 20th, 2012, 03:28 AM
Oprezna vožnja obilaznicom oko Beograda

O2wsO_MUrx0&f

cenzura
August 26th, 2012, 09:39 AM
www.politika.rs
http://www.politika.rs/rubrike/Tema-nedelje/Koridori-u-magli/Obilaznica-oko-Beograda-krajem-2014-godine.sr.html

Обилазница око Београда – крајем 2014. године
Oбилазница око Београда коначно би требало да буде завршена крајем 2014. године. Када возила за сат времена прођу растојање од Батајнице до Бубањ потока политичари ће најзад изгубити своју омиљену предизборну играчку коју су користили у кампањама од 1990. године.

Да би била завршена обилазница преостаје изградња деонице од тунела Стражевица до Бубањ потока у дужини седам километара, за коју нова републичка влада треба да ратификује кредит Европске инвестиционе банке (ЕИБ) од 80 милиона евра, али и да обезбеди остатак новца. Изградњом последње деонице неће бити завршени радови, јер за изградњу пуног профила обилазнице од Батајнице до Бубањ потока, односно свих шест трака, потребно је прикупити још више од 200 милиона евра.

Сада је у припреми тендер који ће обухватити петљу Петлово брдо, део главног правца петље Орловача и повезивање тунела Стражевица и кружног пута. Ови радови ће бити финансирани из кредита ЕИБ-а.

Док не почне „напад” на последњу, неосвојену, трасу око Београда, радници се сада налазе на неколико пунктова, али њихов рад не угрожава кретање возила. Код петље Батајница при крају је израда насипа од песка, а у току су радови на постављању стубова за један од три моста. Ускоро би требало да почне изградња моста преко пруге, а очекују се радови на коловозној конструкцији, на одводњавању, заштити гасовода и измештању водоводних и канализационих цеви. Предвиђено је да ови радови буду завршени у првој половини 2013. године. На путу од петље Батајница до петље Добановци радници постављају хидроизолацију на неколико мостова и надвожњака.

Обилазница је на већем делу веома квалитетно урађена, коловоз је веома добро обележен и возачи могу пратећи саобраћајне знакове да заобиђу центар Београда. Ипак, путовање око Београда није без потешкоћа.

Највећи проблем је што на неколико места аутопут прелази у магистрални пут због чега сваког лета долази до саобраћајних незгода. Пре неколико дана, у року од сат времена, догодиле су се две саобраћајке на обилазници, када је повређено седморо људи од којих троје деце.

Предвиђено је да возила на обилазници могу да развију брзину до 120 километара на час, што је на већом делу трасе око главног града могуће урадити. Када возач изађе из модерно опремљеног тунела Стражевица, најмање што може да очекује је да не скида ногу са папучице гаса. То међутим није могуће, јер је асфалт на кружном путу слабијег квалитета.

Готово је невероватно да се на овом делу обилазнице на свега педесетак метара налазе чак два семафора! Чекајући да се два или три возила из правца Ресника укључе на главни пут, преко викенда на овом делу обилазнице формира се километарска колона тешких возила којима је за пролазак овог дела пута потребно најмање пола сата.

Обилазница је на неколико места мрачна што угрожава вожњу ноћу. Највише главобоље возачима задају тунели Липак и Железник у којима сијалице нису прорадиле од 2008. године, када су ови објекти отворени за саобраћај. Мрак су искористили лопови који су у последње три године однели опрему вредну око милион и по евра! Из контролних кућица у необезбеђеним тунелима, током 2010. године нестали су компјутери, опрема за видео надзор, делови вентилационих система, клима уређаји и бакарни каблови који се простиру читавом дужином и једног и другог тунела – на 1.400 метара.

Wile E. Coyote
August 26th, 2012, 10:37 AM
Овде има пар глупости и недоумица:

Која је то петља Петлово брдо?
Саобраћајни знаци уопште нису адекватни. Код Змаја и даље стоји на порталу излаз за Нови Сад, тако да и даље има гомила транзитних возила на Т-6.
Два семафора нису на обилазници, него на Кружном путу.

Никад се неће научити...

jox
August 27th, 2012, 05:34 PM
I jos nesto... ja svaki put popizdim kad idem iz Novog Sada na Bezaniju jer sam ranije preko starog nadvoznjaka isao pored galenike direktno na Bezaniju.
Nakon ove predizborne ujdurme (politicari-pilicari sunce li vam zarko) vise sa autoputa ne mogu sici na taj stari put koji vodi ka galenici nego moram obilaznicom do autoputa BG-ZG pa onda nazad. Ili, jos gore, da se provlacim (jako losim putem) kroz batajnicu :(

Elem, da postavim i pitanje: Hoce li biti tog iskljucenja na pocetku nadvoznjaka za put ka galenici (metrou i sl)?

Kot Behemot
August 27th, 2012, 06:40 PM
Svega par postova iznad imaš plan petlje Batajnica.
Biće naravno i to skretanje, ali ćemo se načekati.

CrazySerb
September 10th, 2012, 07:03 PM
Obillaznica čeka kredite
N. V. BRKOVIĆ | 07. septembar 2012. 21:58

Za deonicu koridora od tunela "Straževica" do Bubanj Potoka kasne projekti i tenderi. U toku pregovori o finansiranju izgradnje sa Evropskom investicionom bankom...

POVEZIVANJE obilaznice sa auto-putem kod Bubanj potoka moraće da sačeka sledeću godinu. Iako su gradske vlasti očekivale da će tokom leta biti završeni projekti i pokrenuta tenderska procedura, prazni džepovi usporili su velike ambicije. Do daljeg, vozači mogu u cugu da prođu od Batajnice do tunela "Straževica", a saobraćaj na kompletnom putu oko prestonice, u punom profilu, trebalo bi da prostruji do kraja 2014. godine

U januaru je najavljeno pokretanje tenderske procedure od strane "Koridora Srbije" za levu tunelsku cev, kao i izrada projekata za deo između tunela "Straževica" i auto-puta, a po njihovoj reviziji, i izrada plana investicija i spajanje sa Bubanj potokom.

Međutim, u "Koridorima Srbije" rekli su da, za deonicu od Resnika do auto-puta, trenutno tek rade Glavni projekat.

Otpočet je proces eksproprijacije na ovom sektoru, a nakon toga će biti pokrenut tenderski postupak - kažu u "Koridorima". - Tenderski postupak za levu tunelsku cev "Straževice" još nije pokrenut. U toku su razgovori sa Evropskom investicionom bankom oko finansiranja izgradnje preostalih deonica na obilaznici oko Beograda. Sa EIB su obezbeđena sredstva za nastavak radova na mostu preko Save, tako što je postignut dogovor da se od uštede sa Koridora 10 prebace sredstva za izgradnju leve saobraćajne trake mosta preko Save.

U ovom preduzeću objašnjavaju da su sredstva opredeljena za izgradnju Koridora 10, pri čemu je obilaznica oko Beograda, takođe, sastavni deo tog koridora.

UKUPNA DUŽINA 69 KILOMETARA

UKUPNA dužina obilaznice oko Beograda trebalo bi da iznosi 69 kilometara i podeljena je na tri deonice: od Batajnice do Dobanovaca (9,7 km), od Dobanovaca do Bubanj potoka (37,3 km) i od Bubanj potoka do Pančeva (22 km). Na ovom pravcu ukupno će biti izgrađeno pet mostova (najveći "Topčiderska dolina" - 597 metara) i četiri tunela od kojih je najduži "Straževica" - 745 metara.
- Za finansiranje izgradnje preostalih deonica obilaznice pregovara se sa EIB - dodaju u "Koridorima Srbije". - U pitanju je leva kolovozna traka od Ostružnice do Orlovače, završetak saobraćajnog čvora "Orlovača", izgradnja leve trake auto-puta od Orlovače do tunela "Straževica", leva tunelska cev "Straževice", kompletna trasa obe strane auto-puta od Straževice do Bubanj Potoka, uključujući petlje "Avala" i "Bubanj Potok".

"LIPAK" I "ŽELEZNIK" JOŠ U MRAKU

OSIM tunela "Straževica", na trasi obilaznice oko Beograda su još dva tunela - "Lipak" i "Železnik", koji su odmah po otvaranju, pre četiri godine, ostali vez svetla. Vozači i dalje voze kroz mrak i pored brojnih najava nadležnih da će ovaj problem, nastao zbog pljačke opreme, biti otklonjen. Čak je za ovu godinu bila planirana i najavljena njihova rekonstrukcija. Međutim, sijalice još ne rade!

http://www.novosti.rs/upload/images/2012//09/07n/bgd-obilaznica.jpg

Wile E. Coyote
September 10th, 2012, 08:48 PM
UKUPNA dužina obilaznice oko Beograda trebalo bi da iznosi 69 kilometara i podeljena je na tri deonice: od Batajnice do Dobanovaca (9,7 km), od Dobanovaca do Bubanj potoka (37,3 km) i od Bubanj potoka do Pančeva (22 km). Na ovom pravcu ukupno će biti izgrađeno pet mostova (najveći "Topčiderska dolina" - 597 metara) i četiri tunela od kojih je najduži "Straževica" - 745 metara.
Тешко да је Топчидерска долина најдужи мост. Мост код Винче је сигурно дужи (тим пре што је у обилазницу укључена комплетна деоница до Панчева).

ww87
September 17th, 2012, 02:33 PM
http://www.dodaj.rs/f/l/BF/R0gkPSm/picture-451.jpg

http://www.dodaj.rs/f/z/az/BRlqJWO/picture-453.jpg

http://www.dodaj.rs/f/2F/oI/3ZXCYkPx/picture-460.jpg

http://www.dodaj.rs/f/2C/fM/1TvVUV2O/picture-486.jpg

http://www.dodaj.rs/f/3f/tH/2YxFRBBW/picture-501.jpg

http://www.dodaj.rs/f/3Y/kA/dOwP5yf/picture-538.jpg

http://www.dodaj.rs/f/L/Jj/3XhqyfoR/picture-541.jpg

http://www.dodaj.rs/f/24/ZN/1SlGbyUj/picture-544.jpg

http://www.dodaj.rs/f/e/6u/1kMQLrbi/picture-550.jpg

Још фотографија на: www.beobuild.rs (http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?f=17&t=22&start=4350#wrapper)

ska.pre
September 17th, 2012, 07:47 PM
jel če ova obilaznica imati po tri trake u oba smera plus stajni pas, jer mi se čini po slikama da je cesta stvarno široka..i do kad če biti spajena cela obilaznica oko beograda??

Wile E. Coyote
September 18th, 2012, 08:27 AM
Po dve trake+zaustavna, standardno. "Zaustavne trake" sa obe strane su uze nego sto ti se cini. Do Bubanj potoka do kraja 2014, a cela do Panceva, ne zna se jos uvek.