View Full Version : Supermarketi, hipermarketi, tržni centri, robne kuće
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
[ 15]
16
17
18
19
20
nixazmaj March 3rd, 2011, 09:30 PM blic
"Merkator" kupuje dva trgovinska lanca u Srbiji
Beta | 03. 03. 2011. - 14:48h | Komentara: 0
Slovenačka grupa "Merkator" saopštila je danas da u narednih pet godina planira ulaganje od 700 miliona evra, od čega će u Srbiju biti investirano 20 odsto od te sume.
Nove investicije 140 miliona evra: "Merkator"
Na konferenciji za novinare Merkatora u Ljubljani, članica Uprave za Merkator trgovine za jugoistočnu Evropu Stanka Čurović kazala je da je ta kompanija počela pregovore o preuzimanju dva manja trgovinska lanca u Srbiji, ali nije želela da iznosi više detalja.
Dodala je da će do kraja ove godine, prema ugovoru o dugoročnom zakupu, "Merkator" otvoriti još četiri objekta u Jagodini, Vrbasu, Mladenovcu i Kruševcu u kojima će se zaposliti oko 450 ljudi.
Čurovićeva je navela da će objekat u Mladenovcu biti otvoren za mesec i po dana, u Jagodini i Vrbasu sredinom godine, a u Kruševcu do kraja 2011.
Prema njenim rečima, "Merkator" je u Srbiji 2010. godine imao tržišni udeo od osam odsto i bio je drugi trgovinski lanac u zemlji.
"Ostvarili smo prihod od 472,3 miliona evra, što je rast od 2,4 odsto u odnosu na 2009, i imali oko 4.000 zaposlenih", rekla je ona.
Aj treća sreća.
sarajevo 071 March 3rd, 2011, 10:01 PM Delta na kraju ispade kao investicioni fond.Steta je sto najveci trgovinski lanac nije ostao u rukama domacih investitora.Ne znam sta ce raditi sa novcem dobijenim od prodaje.Malo mi je nelogicno da se prodaje zlatna koka.Ovo je izgleda sudbina svih onih koji misli da su veliki na ovom podrucju.Ista sudbina ceka i Mercator i Agrokor.Pitanja je samo dana kada ce doci stranci i poklopiti trziste ovog dijela Evrope.
Kakv razvoj agrara?Cisto sumnjam da ce napraviti neke znacajnije rezultate u agraru a pogotovo na trzistu nekretnina.
Bad_Hafen March 3rd, 2011, 10:04 PM i ona pakoni srpki narod mozda shvati da nije sve tako crno-bijelo.
Delti je trebaa konkurencija, a ne preuzimanje.
stefan032 March 3rd, 2011, 10:08 PM Aj treća sreća.
Нада умире последња. ;) :cheers:
delija90 March 4th, 2011, 01:32 PM Delta na kraju ispade kao investicioni fond.Steta je sto najveci trgovinski lanac nije ostao u rukama domacih investitora.Ne znam sta ce raditi sa novcem dobijenim od prodaje.Malo mi je nelogicno da se prodaje zlatna koka.Ovo je izgleda sudbina svih onih koji misli da su veliki na ovom podrucju.Ista sudbina ceka i Mercator i Agrokor.Pitanja je samo dana kada ce doci stranci i poklopiti trziste ovog dijela Evrope.
Kakv razvoj agrara?Cisto sumnjam da ce napraviti neke znacajnije rezultate u agraru a pogotovo na trzistu nekretnina.
Nije u pitanju domaci investitor nego tajkun koji je svoj prvi milion zaradio na kradji naroda a dalji razvoj kompanije zasnivao na politickim vezama a kasnije i monopolu.Sa novcem ce za pocetak da gradi trzne centre u Beogradu i Banjaluci i ulozice u jedan veliki beogradski hotel.A sto se tice agrara i tvoje sumnje,on je u tome vec zabelezio uspeh. ;)
Uskoro ce da gradi distributivni centar u Moskvi a vec ima gomilu odlicne obradive zemlje po Srbiji.
i ona pakoni srpki narod mozda shvati da nije sve tako crno-bijelo.
Delti je trebala konkurencija, a ne preuzimanje.
U Srbiji nema konkurencije u bilo kom sektoru dok ne dodje bar nekoliko stranih kompanija.
Belgrader March 4th, 2011, 02:38 PM U Srbiji nema konkurencije u bilo kom sektoru dok ne dodje bar nekoliko stranih kompanija.
Baš tako. Sećate se kakve su bile domaće banke dok nisu došle strane. Ništa nisi mogao da uradiš, a da ne pominjem da nikad nisu imali pare da ti isplate koje imaš na računu, što je danas nezamislivo. Ili setite se kako su poslovali Telekom i Mobtel dok nisu došli Telenor i Vip. Usluge su im bile preskupe, nikakvih ponuda nije bilo, imati mobilni je bilo skoro kao luksuz. Stranci su se skoro uvek pokazali kao bolji vlasnici, naravno u to ne ubrajam nameštene tendere kada su prodavali firme Ruskim, Ukrajinskim, Bugarskim i ostalim kriminalcima koji su još više upropastili domaća preduzeća.
Col March 4th, 2011, 06:45 PM Prognoziram da ce nemacki REWE uskoro preuzeti Merkatorove prodavnice u Srbiji, i postati glavni konkurent Delhaize-u http://www.rewe-group.com/en/divisions
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTZBqPHQ4nUUEI5z9CGK6Xo8Zpp4TAu5JOi1gBKZivnB2gFhDBQXQ:farm4.static.flickr.com/3550/3822926482_4f6b3fc512.jpg
sarajevo 071 March 4th, 2011, 07:09 PM Nije u pitanju domaci investitor nego tajkun koji je svoj prvi milion zaradio na kradji naroda a dalji razvoj kompanije zasnivao na politickim vezama a kasnije i monopolu.Sa novcem ce za pocetak da gradi trzne centre u Beogradu i Banjaluci i ulozice u jedan veliki beogradski hotel.A sto se tice agrara i tvoje sumnje,on je u tome vec zabelezio uspeh. ;)
Uskoro ce da gradi distributivni centar u Moskvi a vec ima gomilu odlicne obradive zemlje po Srbiji.
U Srbiji nema konkurencije u bilo kom sektoru dok ne dodje bar nekoliko stranih kompanija.
Tacno,u pitanju je klasicni ratni profiter.Istini za volja,svugdje je prvi milion stecen na isti nacin.
Jedino sto cijenim kod Delte je popunjenost polica domacim prehrambenim artiklima koji su po meni mnogo bolji od uvoznih.
Sumnjam u njegov neki veci uspjeh jer je u slucaju malopradajne mreze Delta holdinga drzava snazno podrzavala Miskovica.Prakticno je imao monopol na trzistu i pored toga je prodao kompaniju.Cemu da se nada u agraru?Koji su to znacajniji rezultati?
Koliko ja znam,novac ce biti ulozen u izgradnju trznih centara u svim vecim gradovima regiona.Ne vjerujem da ce mu to donostiti ni priblizno veliki profit kao sto je to bilo sa maloprodajnom mrezom Delta maxi.
Sada je za ocekivati da neko poklopi i Mercator i Agrocor i napokon smanjivanje cijena u trgovinama.
Honest_John March 4th, 2011, 07:32 PM Ali dok se to ne desi cisto sumnjam da ce novi vlasnik trcati da smanji cene ili poboljsa uslugu. Nisu ''kapitalisti'' imuni na monopol nikada bili.
Ne znaci da je sve sto stize sa zapada bogom dano.
Belgrader je pomenuo primer banaka, tu je realno napravljen najveci pomak ali daleko od toga da je stanje idealno, valjda ce novi zakon ispraviti neke stvari. Mobilna telefonija tek od skoro pocinje da lici na pravo konkurentno trziste.
Sta vise Telenor je odvratna kompanija, ne samo kod nas, nije na glasu i kod kuce po fer i korektnom poslovanju iako bi se svi redom zakleli u Norvesku!
Da ne smaram, duopol ili oligopol ne cine konkurentno trziste koje mi prizeljkujemo i od koga smo daleko!
Gazda Misko srecno sa vocem i povrcem i da ti drzava pomogne ako nesto zapne! :lol:
Vucko March 4th, 2011, 07:52 PM nisam ekonomista za razliku od nekih ovde.
Ali osnova kapitalizma je novac i novi vlasnik ako moze ima jos vise da upregne ljude i poveca cene.
Stefan1 March 6th, 2011, 02:45 AM Koji su lanci u okviru Delhaize grupe? Kako ce rebrendirati Maxi?
sizif March 6th, 2011, 03:27 AM Белгијанци су рекли да неће радити ребрендизацију. Што је и разумљиво, с обзиром да су се "Макси" и "Темпо" добро позиционирали у главама домаћих купаца, а да је слична ствар и са "Пикадилијем" у Бугарској.
Добра ствар је што ће 300 милиона евра отићи на покривање дугова које је Мишко направио према добављачима, доводећи многе на ивицу провалије. И добро је што се Мишко повлачи из малопродаје, јер не могу да замислим да странци направе толика дуговања. И добра ставар је што ће држава од пореза на капиталну добит приходовати скоро 100 милиона евра.
Мора се признати да је Чарапан знао да доведе прворазредне купце - Интезу, Ђенерали и ево сада Делез.
Што се тиче пољопривреде, Делта Аграр заиста бележи много боље пословање, било као извозник, било као примарни произвођач. Што рече неко, поседују око 16 хиљада хектара врло квалитетне земље и велики дистрибутивни центар у Москви. Њихова плантажа јабука у Челареву је једна од највећих и најмодернијих у Европи, месна индустрија "Јухор" је врло квалитетна, ту су "Гала вода", "Флоридабел" и "Данубиус". Очекујем да направе још озбиљнији продор на простор бившег СССР-а, на своју, али и корист српске пољопривреде.
FutogCORE March 6th, 2011, 03:34 AM Мора се признати да је Чарапан знао да доведе прворазредне купце - Интезу, Ђенерали и ево сада Делез.
Neka na tome zahvali državi Srbiji, koja mu je dala pare i omogućila da širi imperiju... Sve to je najmanje njegova zasluga.
sizif March 6th, 2011, 03:57 AM Мислим да је то поједностављено гледање. Многи су били привилеговани у мутним деведесетим (а, богами, и у двехиљадитим), али је он један од ретких који су знали да рашире бизнис. То што је тајкун и што је био монополиста, не значи да није знао да води бизнис своје компаније.
Bad_Hafen March 6th, 2011, 09:08 AM Neka na tome zahvali državi Srbiji, koja mu je dala pare i omogućila da širi imperiju... Sve to je najmanje njegova zasluga.i majci koja ga je rodila
FutogCORE March 6th, 2011, 02:41 PM Мислим да је то поједностављено гледање. Многи су били привилеговани у мутним деведесетим (а, богами, и у двехиљадитим), али је он један од ретких који су знали да рашире бизнис. То што је тајкун и што је био монополиста, не значи да није знао да води бизнис своје компаније.
Naravno da je uprošteno gledanje, ali je i najbliže realnom stanju. Ne možemo se diviti njegovim upravljačkim sposobnostima i njuhu za biznis kada bolje sagledamo okruženje, u kojem je sve to postigao.
Bad_Hafen March 6th, 2011, 03:24 PM mozes, jer mnpogi su isto to mogli, a nisu, a on je jedini uspio.
stormwatchforever March 6th, 2011, 04:15 PM Naravno da je uprošteno gledanje, ali je i najbliže realnom stanju. Ne možemo se diviti njegovim upravljačkim sposobnostima i njuhu za biznis kada bolje sagledamo okruženje, u kojem je sve to postigao.
Svako ko bi onomad bukvalno oteo sve poslovne konekcije Genex-a bi uspeo u svemu sto pokusa da uradi, od sviranja citre do pravljenja lanaca brodogradilista. Misko je jednostavno vrhunski lopov.
FutogCORE March 6th, 2011, 04:23 PM mozes, jer mnpogi su isto to mogli, a nisu, a on je jedini uspio.
Zašto si toliko ubeđen u to? Jesi siguran da je cela imperija 100% njegova?
Bad_Hafen March 6th, 2011, 04:50 PM Nisam, ja samo znam ono sto svi znaju.
A ubijedjen sam, jer nema ljudi kao on, a mnogi su imali iste veze kao on. Dakle on je umio.
FutogCORE March 6th, 2011, 04:55 PM Nisam, ja samo znam ono sto svi znaju.
Onda ne znaš sve. ;)
A ubijedjen sam, jer nema ljudi kao on, a mnogi su imali iste veze kao on. Dakle on je umio.
On je umeo da, za razliku od Karića, ne grize ruku koja ga hrani. Ostalo je zasluga države, njegova nikako.
Bad_Hafen March 6th, 2011, 05:06 PM ^^hoces reci da nikom drugom nije data sansa, nego samo je Miskovic Bogom dan?
FutogCORE March 6th, 2011, 05:20 PM Naravno da je data šansa mnogima. Neki su je bolje iskoristili od Miška, a neki ne (Karića sam spomenuo, jer su se njih dvojica uvek poredili kao dva najbogatija Srbina).
Mišković je bogom dan jer se ne eksponira, o njemu se ništa ne zna, ne juri pevaljke, ne dovodi se u ozbiljnu vezu sa kriminalcima, političarima itd... Samo govorim da nije sve tako kao što se navodi, nije on sam toliko "jak" koliko svi misle. Opasne su te igre, država aktivno učestvuje u njima, svi rade zajedno, svi su dobri, a kad neko zasmeta, lako ga je diskreditovati. Ima dosta primera...
Bad_Hafen March 6th, 2011, 05:28 PM Ne znam, znam samo da ne vidim da u Srbiji postoji jakih biznismena sumnjive ili nesumnjive proslosti i veza.
pop1982 March 6th, 2011, 09:59 PM Svako ko bi onomad bukvalno oteo sve poslovne konekcije Genex-a bi uspeo u svemu sto pokusa da uradi, od sviranja citre do pravljenja lanaca brodogradilista. Misko je jednostavno vrhunski lopov.
Zar ne bi Slobo neko i nesto u Genexu?Kakve su sanse,da su to zapravo narodske pare koje je indirektno preko Miska pokrala familija Milosevic?
Singidunum March 7th, 2011, 12:45 AM INTERVJU Vladislav Lalić, direktor u „Ikei”
Još nismo kupili zemljište za izgradnju robne kuće u Srbiji (http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/239772/Jos-nismo-kupili-zemljiste-za-izgradnju-robne-kuce-u-Srbiji)
Zoran Luković | 06. 03. 2011.
BEOGRAD - Razvojni planovi kompanije „Ikea“ na tržištu Srbije obuhvataju dugoročna ulaganja u otvaranje robnih kuća i trgovačkih centara u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i centralnoj Srbiji - kaže u intervjuu za „Blic“ Vladislav Lalić, direktor za nekretnine i razvoj za jugoistočnu Evropu kompanije “Ikea”.
On takođe naglašava da važan deo planova predstavlja i podsticanje razvoja domaćih proizvođača nameštaja kroz direktne investicije i uspostavljanje dugoročne saradnje u domenu proizvodnje artikala za buduće robne kuće u Srbiji i širom Evrope.
Znači ne odustajete od investiranja u Srbiju?
- „Ikea“ jeste izabrala Beograd za svoj regionalni centar na području jugoistočne Evrope, što obuhvata Hrvatsku, Sloveniju, Rumuniju i Srbiju. U praksi to znači dugoročna ulaganja u otvaranje oko 15 robnih kuća u ovoj regiji u narednih 10 godina. Pokazalo se do sada da je ulazak kompanije na nova tržišta uvek veoma pozitivno uticao na razvoj drvne industrije i rast izvoza.
Kojom dinamikom ćete graditi i otvarati objekte?
- U prethodnom periodu su mnogi spekulisali o navodnim lokacijama na kojima će Ikea graditi robne kuće i trgovačke centre u Srbiji; navodno ćemo započeti gradnju u Pančevu, na zrenjaninskom i novosadskom putu, pa zatim u beogradskom Bubanj potoku, Višnjičkoj banji, na Ibarskoj magistrali, lokacijama kod aerodroma “Nikola Tesla” i sl. Mi ne želimo da se bavimo nagađanjima i obećanjima, već konkretnim rezultatima. Pregovori su u toku i kad budemo kupili zemljište, obavestićemo javnost. Dok to ne uradimo, nećemo davati izjave povodom ovog pitanja.
Opširnije u štampanom izdanju.
Bad_Hafen March 7th, 2011, 09:42 AM ^^predstavlja se kao da IKEA vrsi nekakvu humanitarnu misiju u Srbiji, a ne da dolaze zaradjivati.
TaxiDriverKG March 7th, 2011, 09:57 AM Da se ja pitam, sada ih ne bi primio. Prave nas majmunima 10god
FutogCORE March 7th, 2011, 11:21 AM Da se ja pitam, sada ih ne bi primio. Prave nas majmunima 10god
Ne, nego neće da naprave majmune od sebe. Kada im bude bila sigurica, doći će. Već sam ranije u vezi ovoga pričao da jedna moja rođaka radi u IKEI (i to baš u tom nekom odseku za prodor na tržište banana država), i ona mi je pričala kako ne planiraju skoro kod nas.
TaxiDriverKG March 7th, 2011, 11:34 AM ^^
pa što nam onda malo-malo pa bacaju kosku? Sve kao dolaze i jedva čekaju, pa se ućute po pola god i više, pa opet neka koska
FutogCORE March 7th, 2011, 11:38 AM Meni je ne bacaju... :dunno: Nešto ne patim za kupovinom precenjenih stvari za kuću koje mogu bilo gde kupiti.
A lože nas ovi naši seljoberi. ;)
Bad_Hafen March 7th, 2011, 11:41 AM ^^precijenjenih?
jesi ti kad krocio u IKEA-u?
FutogCORE March 7th, 2011, 11:44 AM ^^precijenjenih?
jesi ti kad krocio u IKEA-u?
Da, precenjenih. Kročio sam u IKEA-u, ne bih ovo pisao da nisam.
Bad_Hafen March 7th, 2011, 11:54 AM pa tamo imas masuuuu prejeftinih stvari, ok kvalitet je upitan, ali je jeftino
FutogCORE March 7th, 2011, 12:05 PM Ima masa jeftinih stvari, ali ima i đavolski skupih. S obzirom na to da će se, kada dođu, manje više orijentisati na domaće i dobavljače iz regiona, dobićemo iste stvari koje već imamo u ponudi, upakovane kao IKEA proizvod. Ne kažem, biće dobro zbog konkurencije, ali neću ni patiti ako ne dođu uskoro.
Ono što nama generalno treba je veća konkurencija kod velikih trgovinskih lanaca. Samo to može spustiti bezobrazne cene i omogućiti nam pravi izbor.
filip__pg March 7th, 2011, 12:07 PM IKEA je bas cjenovno orjentisana i prodaje jeftin namjestaj, e sad sto se on na ovim prostorima prodaje skuplje u nekim prodavnicama to je druga stvar.
Bad_Hafen March 7th, 2011, 12:12 PM Ima masa jeftinih stvari, ali ima i đavolski skupih. S obzirom na to da će se, kada dođu, manje više orijentisati na domaće i dobavljače iz regiona, dobićemo iste stvari koje već imamo u ponudi, upakovane kao IKEA proizvod. Ne kažem, biće dobro zbog konkurencije, ali neću ni patiti ako ne dođu uskoro.
Ono što nama generalno treba je veća konkurencija kod velikih trgovinskih lanaca. Samo to može spustiti bezobrazne cene i omogućiti nam pravi izbor.
Uopste se ne slazem, IKEA je jeftina marka i cijel njen koncept se bazira na tome. Dakle uci ce na trziste kad budu mogli cjenovno da konkurisu. A uz prodaju namjestaja nude i potpratne artikle, drugim rijecima komplet stan mozes opremiti tamo, da nigdje drugdje ne moras otici.
podvodni March 7th, 2011, 12:57 PM Ima masa jeftinih stvari, ali ima i đavolski skupih. S obzirom na to da će se, kada dođu, manje više orijentisati na domaće i dobavljače iz regiona, dobićemo iste stvari koje već imamo u ponudi, upakovane kao IKEA proizvod. Ne kažem, biće dobro zbog konkurencije, ali neću ni patiti ako ne dođu uskoro.
Ne znam kakav odnos prema nameštaju i pokućstvu imaš, ali "ikea" je jedna od retkih u toj industriji koja ima veoma jasan koncept koji nije baziran na preprodaji gotovog nameštaja proizvedenog u kini (kao što je npr. "Kika"), već imaju sopstvenu razvijenu paletu proizvoda prepoznatljivu po kvalitetnom dizajnu, jednostavnosti i niskoj ceni koja se postiže uglavnom ogromnim serijama i upotrebom jeftinih materijala...
Generalno, ideja je da sa par stotina (eventualno par hiljada) evra opremiš stan, da to sve izgleda pristojno ali da ne traje duže od 5 godina... A onda iz početka... McDonald's je možda najbolja paralela... Đubre koje lepo izgleda, jeftino je i spremno za upotrebu istog trenutka, služi svrsi i brzo se zasiti, međutim, ne predstavlja ni prestiž ni kvalitet...
Trenutno na tržištu ne postoji ni jedna opcija koja ima povoljniji odnos dizajn+kvalitet/cena... Pokušaj u bilo kojoj radionici da proizvedeš kopiju bilo kog "Ikea" artikla i samo će te materijal koštati više nego kompletan proizvod u "Ikei"... Jednostavno, odgovor je u milionskom tiražu...
Sa druge strane, najveća opasnost koju predstavlja "Ikea" u Srbiji je što će se hiljade malih i malo većih radionica po celoj Srbiji koje sklapaju jednostavan nameštaj od pločastog materijala jednostavno ugasiti... To su desetine hiljada porodica koje žive od toga... Nasuprot nekoliko stotina ljudi koji će dobiti posao u "Ikeinim" prodajnim centrima ("otvaranje novih radnih mesta)...
stefan032 March 7th, 2011, 01:44 PM Меркатор у Младеновцу још мало па готов.
http://i919.photobucket.com/albums/ad39/stefan32/DSC01057.jpg
п.с. Извињавам се за лош квалитет слике. ;)
Singidunum March 7th, 2011, 02:55 PM A lože nas ovi naši seljoberi. ;)
direktor za nekretnine i razvoj za jugoistočnu Evropu kompanije “Ikea” po imenu jeste nas ali nije neki seljober vec covek sa funkcijom u toj kompaniji pa ne verujem da se bavi "lozenjem"
FutogCORE March 7th, 2011, 03:06 PM direktor za nekretnine i razvoj za jugoistočnu Evropu kompanije “Ikea” po imenu jeste nas ali nije neki seljober vec covek sa funkcijom u toj kompaniji pa ne verujem da se bavi "lozenjem"
Nisam mislio na dotičnog. Ako se našao uvređenim, javno mu se izvinjavam. Uz napomenu da ga nisam tako okarakterisao zbog prezimena.
Mislio sam na one seljobere koji su frulu zamenili skupštinskom govornicom, a štalu ministarskim foteljama.
CrazySerb March 8th, 2011, 05:47 AM utorak 8.03.2011 | 00:08
Pola para od Maksija u tržne centre
Izvor: Blic
Beograd -- Od ukupno oko pola milijarde evra koliko bi mu načisto ostalo od prodaje Maksija, samo u šoping molove Miroslav Mišković bi mogao da uloži blizu 300 miliona.
Na listi prioriteta biće i investicije u poljoprivredu, a prvi potezi su proširenje voćnjaka u Čelarevu i gradnja plastenika u Bogatiću.
"Naredne godine počećemo gradnju tržnog centra u Bulevaru despota Stefana u Beogradu, a planiramo po jedan i na beogradskoj Autokomandi, te u Banjaluci i Novom Sadu", kažu u Delti na pitanje u šta će uložiti novac.
U Delta siti u Podgorici Miroslav Mišković je uložio 60 miliona evra, a u beogradski tržni centar 74 miliona. Po ovoj računici, izgradnja tri šoping mola u Srbiji i jednog u Republici Srpskoj Deltu bi mogla da košta oko 270 miliona evra.
Ukupna investicija može da premaši i 300 miliona, znajući da je investitor „MPC propertis“ u gradnju šoping centra Ušće uložio 150 miliona.
U Delti dodaju i da će "proširiti i voćnjak u Čelarevu za 400 hektara i napraviti plastenik na pet hektara u Bogatiću. Ulagaćemo i u nove standarde i moderniju tehnologiju proizvodnje, mada još nemamo detaljnu strategiju".
Agrar i nekretnine kao nove prioritete, Mišković je odabrao prema dosadašnjem iskustvu u tim sektorima. U 2009. „Delta siti“ je bila među najprofitabilnijim kompanijama. Sa profitom od 2,08 milijardi dinara ovaj šoping centar je zauzeo jedanaesto mesto. Još bolje je poslovala firma „Delta Real Estate“ koja se takođe bavi nekretninama.
Srdjan Adamovic March 11th, 2011, 03:33 PM Plaza
http://i54.tinypic.com/2ng605i.jpg
Vise slika na threadu o Plazi :
КРАГУЈЕВАЦ - Плаза центар | KRAGUJEVAC - Plaza center (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=692288&page=35)
Sawovsky March 11th, 2011, 06:33 PM Naredne godine počećemo gradnju tržnog centra u Bulevaru despota Stefana u Beogradu
Čini mi se da je već bilo, ali jel može neko da obeleži o kojoj se lokaciji radi, gde će biti taj tržni centar u Despota Stefana, tamo negde blizu Pančevca, gde su one kršine?
CrazySerb March 11th, 2011, 06:47 PM Evo...
http://img858.imageshack.us/img858/9561/kombinat1.jpg (http://img858.imageshack.us/i/kombinat1.jpg/)
Vucko March 11th, 2011, 06:57 PM Crazy,to je nova vest,dakle tek 2012 ce taj praviti?Koliko znam po svim izjavama do sada su pominjali pocetak radova 2011
CrazySerb March 11th, 2011, 07:05 PM Radovi na rasciscavanju prostora ce valjda poceti ove godine, a sama gradnja sigurno sledece;)
Vucko March 11th, 2011, 07:09 PM Dobro velis,jel ima tamo da se rusi ihahaj!
Sawovsky March 11th, 2011, 09:02 PM Evo...
http://img858.imageshack.us/img858/9561/kombinat1.jpg
Tako sam i mislio, tu je neki zid sa grafitima sad, dobra mu je to lokacija , mnoge gradske linije iz svih krajeva grada prolaze prolaze tu (23, 27e, 16, 35, 43, 58, 95, 96) , a na duže staze iza će se izgradi Grad na Dunavu koji će ceo levitirati ka tom mallu. A i blizu je centra grada, tu je i Pionir...
Alex_ZR March 11th, 2011, 09:27 PM Grad na Dunavu koji će ceo levitirati ka tom mallu. A i blizu je centra grada, tu je i Pionir...
Mislis gravitirati... :D
Sawovsky March 11th, 2011, 09:29 PM Upravo :D
Mada, s obzirom da će proći milion godina dok se taj projekat ostvari, možda bude i levitirao :D
Vucko March 11th, 2011, 10:10 PM crazy,mislim da je plac do njega ka zapadu-pamucni kombinat.Ovo sto si obelezio je bim slavija koja je bila prva pretpostavljena pogresno.
Inace ovde se gradi to cudo jer ce i ump biti u blizini,a gle cuda za neki mesec prave petlje za pancevac u blizini.
Ah kakva koincidencija,nemojte kasti,
vlada_Ilina_h2o March 12th, 2011, 03:27 AM 11. 03. 2011.| 08:58
Otvoren "Roda Megamarket" u Smederevskoj Palanci
http://www.ekapija.com/dokumenti/mercator_120707.jpg
"Merkator S" otvorio je juče "Roda Megamarket" u Smederevskoj Palanci u Ulici Petra Munjaša bb u koji je uloženo 400.000 EUR. "Roda Megamarket" prostire se na 1.400 metara kvadratnih i u ponudi ima 10.000 proizvoda.
Na odeljenju tehnike, u ponudi je veliki izbor malih kućnih aparata, ali i artikala za svaki dom i kućnog tekstila. Objekat ima 30 natkrivenih parking mesta namenjenih kupcima.
Do kraja marta, u Podunavskom i Braničevskom okrugu, "Merkator S" će otvoriti još šest novih "Roda" objekata i zaposliće 25 ljudi iz lokalne sredine.
Objekat je otvoren za potrošače svakog dana, uključujući i nedelju, od sedam do 22 časa.
Ekapija (http://www.ekapija.com/website/sr/page/408479)
Alex_ZR March 12th, 2011, 03:43 PM U Zrenjaninu postoji samo jedan "Roda najmanji-moguci-market" nasledjen jos od "Rodica MB", a ovamo otvaraju megamarket u Smederevskoj Palanci! :nuts:
Sawovsky March 12th, 2011, 05:36 PM U Jagodini je pre koju nedelju krenula kradnja rodić nečega, srušili su štampariju u centru grada da bi tu gradili rodić, zebezeknuo sam se kad sam video kakva je rupčaga ostala na mestu štamparije, biće to veliki objekat.
cenzura March 12th, 2011, 10:17 PM Kompanije "Delta Real Estate" i "Bauhaus" potpisaće u ponedeljak 14. marta ugovor o izgradnji prvog maloprodajnog objekta "Bauhaus" u Srbiji, saopštio je Delta Holding.
Bauhaus, koji je, sa više od 190 objekata u 14 zemalja, jedan od evropskih lidera u segmentu "uradi sam" kroz saradnju sa kompanijom "Delta Real Estate" prvi put se pojavljuje i na tržištu Srbije.
Posle potpisivanja ugovora na pitanja novinara odgovaraće direktor za medjunarodni razvoj "Bauhausa" Helmut Diewald i generalni direktor "Delta Real Estate" Dejan Racić.
izvor. smedia
Bad_Hafen March 14th, 2011, 03:50 PM brzi su
„Bauhaus” preko „Delte” otvara prodavnicu u Srbiji
mš - 14.03.2011. - 23:36
Kompanija „Delta ril estejt”, članica „Delta holdinga”, danas će sa nemačkim prodajnim lancem „Bauhaus” potpisati ugovor o otvaranju prve „Bauhausove” prodavnice „Uradi sam” u Srbiji.
UGOVOR - Nemački lanac „Bauhaus” bavi se prodajom opreme za kuće i bašte i raznih vrsta alata. Ovaj lanac je sa više od 190 objekata prisutan u 14 zemalja i jedan je od lidera u segmentu „Uradi sam”. Od zemalja bivše Jugoslavije „Bauhaus” je prisutan u Sloveniji i Hrvatskoj, a radnje, osim u Nemačkoj, imaju i u Mađarskoj, Danskoj, Finskoj, na Islandu, u Norveškoj, Švedskoj, Švajcarskoj, Holandiji, Turskoj, Španiji i Češkoj.
Ugovor između „Bauhausa” i „Delta ril estejta” biće potpisan danas, samo nekoliko dana pošto je kompanija „Delta holding” prodala trgovinski lanac „Delta Maksi grupa” belgijskoj „Delez grupi” za 932,5 miliona evra.
cenzura March 14th, 2011, 05:52 PM ekapija.rs
Kompanije "Delta Real Estate" i nemački "Bauhaus" potpisale su danas ugovor o izgradnji prvog maloprodajnog objekta "Bauhaus" u Srbiji, u Bloku 53 na Novom Beogradu.
Prodajni objekat "Bauhausa" biće deo budućeg "Delta Parka", najvećeg retail parka u ovom regionu sa ukupnom površinom od 70.000 m2.
Prodajni centar "Bauhaus" pripada segmentu "uradi sam" (Do-It –Yourself) , imaće više od 20.000 m2 i 400 parking mesta za posetioce. Kupcima će ponuditi više od 120.000 proizvoda iz kategorije građevinskih materijala, sanitarija, rasvete, opreme za baštu, proizvoda za kuću...
Početak izgradnje planiran je za početak 2012, a otvaranje objekta najkasnije u jesen 2012.
Ugovor o izgradnji potpisali su predsednik za razvoj "Delta holdinga" Dejan Racić i direktor za međunarodni razvoj kompanije "Bauhaus" Helmut Divald. Potpisivaju ugovora prisustvovao je i zamenik ambasadora Nemačke u Beogradu Hans-Urlih Zidbek.
Prema rečima Divalda, investicija u prvi maloprodajni "Bauhaus" objekat iznosiće oko 25 mil EUR i ona će omogućiti otvaranje više od 200 radnih mesta.
- Plan je da bude zaposleno lokalno stanovništvo, što vidim kao veoma dobru vest i za privredu Srbije – dodao je direktor "Bauhausa".
Kompanija "Delta Real Estate" u ovom projektu obezbedila je za partnera odgovarajuću lokaciju i izvešće gradnju objekta po principu "ključ u ruke".
Kako je povodom potpisivanja ugovora istakao Dejan Racić, saradnja "Delta Real Estate" sa "Bauhausom" samo je nastavak opredeljenja ove kompanije da dovede renomirane strane partnere na tržište Srbije.
"Bauhaus" je jedana od vodećih evropskih kompanija u segmentu "uradi sam", posluje u 15 zemalja sa više od 200 prodajnih objekata. Poznata je i kao kompanija visokih ekoloških standarda zbog čega je u 2010. od nemačkih kupaca dobila prestižnu nagradu "Trgovac godine".
U naredne dve-tri godine "Bauhaus" planira da otvori još nekoliko objekata u Srbiji, U Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a kasnije i u manjim mestima.
CrazySerb March 14th, 2011, 07:39 PM U Nišu otvaranje novog šoping centra
NIŠ, 14. marta 2011. (Beta) - Distributer robnih marki Fešn kompani (Fashion Company) otvoriće krajem meseca u Nišu novi tržni centar, površine 17.000 kvadratnih metara, u kome će biti zaposleno 500 Nišlija, najavljeno je danas iz te kompanije.
Direktor Forum šoping centra Novica Mitrović rekao je na konferenciji za novinare da će šoping centar biti otvoren za građane 31. marta, a za predstavnike grada, privrede i medija dan ranije.
Forum šoping centar je u pešačkoj zoni u Nišu na prostoru bivše robne kuće "Pionir", a u adaptaciju i izgradnju centra uloženo je 25 miliona evra.
Najveću prodavnicu u Forumu imaće, kako je najavljeno, nemački modni brend Njujorker (New Yorker), dok će prvu prodavnicu u Srbiji otvoriti nemački lanac obuće "Dajhman" (Deićmann) čija je godišnja prodaja veća od 100 miliona pari cipela.
Zamenik direktora Fešn Kompani Jovan Šijan rekao je da ga ne brine činjenica da je kupovna moć Nišlija manja nego stanovnika Beograda.
"Bez obzira na to što kažete da je Niš siromašniji od Beograda, ovo je jedini objekat ovakvog tipa u gradu i većina brendova nema svoje prodavnice u Nišu", rekao je Šijan i dodao da je Fešn kompani "jedna od najuspešnijih prodavnica u Srbiji".
(Beta, 14.03.2011)
TrTomir_Ni March 14th, 2011, 07:49 PM ^^
Tacnije 17000m2 trzni centar + malo vise od 3000m2 poslovnog prostora koji uzima Mts..
Od toga 11000m2 cine lokali za zakup a 6000m2 otpada na hodnike i ostalo.. :)
Granični Proizvod March 14th, 2011, 08:58 PM Deićmann :rofl:
mirza-sm March 14th, 2011, 09:21 PM ^^ Hahahaha, sad i ja vidjeh. Ne mogu vjerovati. :lol: :lol: :lol:
Granični Proizvod March 15th, 2011, 01:04 AM ^^ Hahahaha, sad i ja vidjeh. Ne mogu vjerovati. :lol: :lol: :lol:
Mora da su namjestili da im se ch automatski pretvara u ć :lol:
bojanst March 15th, 2011, 12:35 PM naizad pocinje da radi tehnomarket u bijeljini!!! :D traze 7 trgovaca: http://posao.ba/job.php?user=5074053582ff3f7082c86b9e25456ed2&jobID=54093
nadam se da je to u onom objektu sto im godinama stoji neuposljen:
http://i55.tinypic.com/2s16c09.jpg
a nalazi se ovdje(oznaceno crvenim):
http://i53.tinypic.com/24xexz7.jpg
evo i slika projekta:
http://img221.imageshack.us/img221/7223/32920584fx5.png
http://img221.imageshack.us/img221/5057/39036517ut1.png
Srdjan Adamovic March 23rd, 2011, 08:25 PM Plaza
http://i54.tinypic.com/nd9d1x.jpg
http://i51.tinypic.com/bhls3.jpg
КРАГУЈЕВАЦ - Плаза центар | KRAGUJEVAC - Plaza center (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=692288&page=37)
vlada_Ilina_h2o March 26th, 2011, 01:25 AM 25. 03. 2011.| 15:42
Novi izgled "Idea Extra" prodavnice - Završeno preuređenje najvećeg "Idea" objekta u Beogradu
http://www.ekapija.com/dokumenti/idea_25311.jpg
Završeno je veliko preuređenje "Idea Extra" prodavnice u ulici Omladinskih brigada 100 u Beogradu. Od subote (26. mart 2011. godine) "Idea Extra" očekuje svoje potrošače u novom, modernijem prodajnom prostoru sa još bogatijom ponudom i kvalitetnijom uslugom. U svom atraktivnom ambijentu, na preuređenim i proširenim odeljenjima prodavnica nudi bogat izbor svežeg voća i povrća u svako doba godine, dnevno svežih peciva, torti, delikatesa, kvalitetnog svežeg mesa kontrolisanog porekla, sveže ribe, raznovrsnu ponudu gotovih jela, najbolja vina. Preuređene i obogaćene su i ponude tehničke robe, kozmetike i dečjeg sveta, kao i ponuda cveća za svaku priliku. Posebno se ističe uvođenje novog odeljenja Salat bara sa sveže pripremljenom, zdravom i kvalitetnom salatom za svaki dan. Takođe tu je i novo odeljenje gastronomskog kutka i odeljenje svetskih piva.
http://www.ekapija.com/dokumenti/voce_povrce_24311.jpg
Povodom preuređenja "Idea Extra" će kupcima ponuditi brojne akcijske ponude među kojima se posebno ističe sniženje od 50% za 18 artikala čijom kupovinom je uz kupone iz "Idea" kataloga moguće ostvariti uštedu od preko 5.000 dinara. Na odeljenju tehnike posebne pogodnosti očekuju potrošače sve do nedelje, 10. aprila. Kupovinom bilo koje robe za račun veći od 5.000 dinara, svaki kupac može da ostvari popust za kupovinu LG televizora čak i do 10.000 dinara, a za račun veći od 2.000 ušteda je do 7.000 dinara i to za kupovinu LG LCD televizora, Lenovo laptopa, mikro linije LG, LG portable DVD playera ili LG kućnog bioskopa.
Sve do srede, 30. marta u 10, 14 i 18 časova najspretniji kupci imaće priliku da uhvate poklon balon. Poklon baloni sa oznakom nagrade su brojni i to 50 vaučera za kupovinu u vrednosti od 9.999 dinara, 10 dana u Grčkoj za dve osobe, pet fotoaparata, 15 bluetooth slušalica, tri fena, tri masažera za stopala, 10 električnih ćebadi ,tri depilatora i još mnogo toga.
Ekapija (http://www.ekapija.com/website/sr/page/414426)
vlada_Ilina_h2o March 26th, 2011, 01:27 AM 25. 03. 2011.| 15:03
"Mercator-S" uvodi samouslužne kase za potrošače u Beogradu
http://www.ekapija.com/dokumenti/mercator_tik_tak_kasa_.jpg
Kompanija "Mercator-S" predstaviće u utorak (29. mart 2011. godine) samouslužne kase namenjene potrošačima u Hipermarketu Mercator Centra u Beogradu u Bulevar umetnosti 4.
Prvu kupovinu na samouslužnim kasama, potrošači će imati priliku da obave zajedno sa Upravom "Mercator-S" i društvu proslavljenog košarkaškog asa i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divca.
Posle Novog Sada (http://www.ekapija.com/website/sr/page/299068), uvođenjem samouslužnih kasa, TIK-TAK, "Mercator" će većem broju kupaca omogućiti jednostavniju i bržu kupovinu putem samostalnog obavljanja procesa skeniranja i plaćanja proizvoda.
Samouslužne kase, TIK-TAK, koje je "Mercator- S" već uveo u svojim prodajnim objektima, naišle su na veliko interesovanje kod kupaca. Od uvođenja nove usluge marta 2010. godine, kupovinu na samouslužnim kasama obavilo je blizu 1.000.000 potrošača
Ekapija (http://www.ekapija.com/website/sr/page/414404)
vlada_Ilina_h2o March 26th, 2011, 01:28 AM 25. 03. 2011.| 14:50
Trgovinska kompanija "Aman" u Beogradu otvorila drugi HARD diskont
http://www.ekapija.com/dokumenti/aman_25311.jpg
Trgovinska kompanija "Aman" nedavno je u Beogradu otvorila svoj drugi HARD diskont u ulici Vojvođanska br. 361a na površini od 600 m2 u svojoj ponudi ima više od 6.000 artikala po veoma povoljnim cenama.
Prvih 100 potrošača dobilo je poklon pakete, a u saradnji sa kancelarijom predsednika opštine Surčin, predstavnici kompanije "Aman" uručili su donaciju u vidu 110 paketa sa osnovnim životnimm namirnicama (ulje,šećer,brašno,testenina) Udruženju "Ustanak dobrote".
Kompanija "Aman" do kraja marta otvara još pet lokala, na prostoru Novog Beograda i Zemuna.
Ekapija (http://www.ekapija.com/website/sr/page/414385)
Miki_Miks March 31st, 2011, 01:17 AM Forum Centar Nis (preuzeto sa FB zvanicne stranice)
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/189673_201497773206951_200955596594502_600362_7706135_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/189837_201498376540224_200955596594502_600391_5920492_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/189995_201497976540264_200955596594502_600370_2670937_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/190757_201498596540202_200955596594502_600401_4902575_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/196467_201498339873561_200955596594502_600389_7735278_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/197245_201498723206856_200955596594502_600408_5635360_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/199526_201498316540230_200955596594502_600388_3309381_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/199747_201498099873585_200955596594502_600377_4091752_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/199782_201498636540198_200955596594502_600403_2750614_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/205027_201498199873575_200955596594502_600381_966284_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/205432_201498579873537_200955596594502_600400_7720719_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/205490_201498533206875_200955596594502_600398_1757645_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/205695_201498023206926_200955596594502_600372_400775_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/206110_201498089873586_200955596594502_600376_4305653_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/206330_201498049873590_200955596594502_600373_6910910_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/206340_201498349873560_200955596594502_600390_7591286_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/206546_201498656540196_200955596594502_600404_1379325_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/207325_201498259873569_200955596594502_600385_1503807_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/208532_201498673206861_200955596594502_600405_5357473_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/206761_201498829873512_200955596594502_600413_46195_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/206609_201498896540172_200955596594502_600416_5115229_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/197053_201497859873609_200955596594502_600365_467562_n.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/190138_201497833206945_200955596594502_600364_8329830_n.jpg
mirza-sm March 31st, 2011, 01:23 AM ^^ Eto ga, dugo najavljivani Deićmann! :lol: ;)
Fino izgleda... :)
Honest_John March 31st, 2011, 11:32 AM http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=30&nav_id=502982
Taman kad pomislis da Srbija ne moze nize da padne, moralno pre svega! :bash:
I prvi komentar, 1. Besposlen pop i shoping mallove krsti
(Lazy Joe, 30. mart 2011 20:53)
Bolje nek se moli da kupci u ComTrade-u ne dobiju skart robu! :lol:
micika March 31st, 2011, 11:49 AM Bolje nek se moli da kupci u ComTrade-u ne dobiju skart robu! :lol:
Veselin je mutan tip. ComTrade mu je trenutno sekundarni izvor zarade. Inace , niko se nikada nije zapitao kako to da Veselin odgovara svakoj vlasti , kako je sa svakim bogovetnim premijerom u dobrim odnosima , i kako to da skole i fakulteti po Srbiji mahom nabavljaju njegove kompove. :)
Na parkingu ispred ComTrade-a parkiran njegov Bently najblize ulazu pa 10 mesta prazno , pa radnici ostali. Uvozi sve komponente , pa ih samo 10ak radnika sastavlja. I tako na kineski mis nalepe samo CT Group , i racuna se kao domaci. :nuts: A bukvalno gleda samo sto manje da plati delove i komponente. On mi je licno objasnjavao kako je domaci kupac spreman pre da plati 700 dinara za bezicni mis na kome pise CT Group iz Beograda , nego 400 dinara za isti mis na cijoj deklaraciji pise "Industrial zone Shenzen" , iako je u stvari isti kompletno.
Veselin mnogo vise novaca okrece iz druge grane , sto je po meni pun pogodak. Otkupio je ljubljanski Hermes SoftLab i otvorio ogranak Spinnakera , te tako ima 10ak pravih programerskih centara sirom Balkana koji razvijaju dobar softver. To sto top class programere placa minimalno za tu struku (500 evrica) je posebna prica i zalim te mlade ljude koji su nazalost osudjeni da rade po 12h dnevno krvavi posao.
Vucko March 31st, 2011, 11:51 AM Slika srbije.
Nego sta kazete za one poluautomatske kase u metrou?
vectom March 31st, 2011, 04:03 PM To sto top class programere placa minimalno za tu struku (500 evrica) je posebna prica i zalim te mlade ljude koji su nazalost osudjeni da rade po 12h dnevno krvavi posao.
kako gde, u firmi gde ja radim ta suma je skoro nedostizna. firma je opet poprilichno poznata u Nishu i u jednoj susednoj zemlji. btw, radio sam i overtime proslog vikenda, oba dana. za mnogo manje pare mesecno nego te u zagradi.
Sipuljac March 31st, 2011, 04:35 PM :)
Redovne verske aktivnosti: Patrijarh osveštao Šoping centar u Nišu
Neka butici bogougodno činodejstvuju
Okadile: e-Novine
U miniću, a u stavu mirno pred Patrijarhom: Vernica u mikro haljini otkriva duhovno blaženstvo
Photo: BETA
Patrijarh Irinej pažljivo je obišao Sveto Mesto i primetio da najveću prodavnicu u Forumu, na više od 1.200 kvadratnih metara ima nemački modni brend Njujorker, dok je prvu prodavnicu u Srbiji otvorio nemački lanac obuće Dajhman, čija je godišnja prodaja veća od 100 miliona pari cipela u 20 zemalja Evrope i SAD. Obuća u “Dajhmanu” je poznata po pristupačnim cenama, što je posebno obradovalo Patrijarha, poznatog kao ljubitelja udobnih cipela
U okviru redovnih verskih aktivnosti, srpski patrirarh Irinej u Nišu je osveštao shopping mall „Forum“ koji se prostire na 17.000 molebanskih metara, sa 45 pravoslavnih lokala u kojima će se prodavati više od 80 svetskih robnih brendova. Ovom trgovačko-religioznom happeningu prisustvovali su ministar odbrane Dragan Šutanovac, gradonačelnik Niša Miloš Simonović i bivši premijer Zoran Živković. Svedoci koji žele da ostanu anonimni kunu se da je Dragan Šutanovac rekao sledeće: "Ovo je značajna investicija za Niš vredna oko 25 miliona evra, gde će nekoliko stotina Nišlija naći posao".
Da se Šoping centar oboži, razmnoži i raspoloži: Patrijarh u omiljenom ambijentu
Patrijarh Irinej pažljivo je obišao Sveto Mesto i primetio da najveću prodavnicu u Forumu, na više od 1.200 kvadratnih metara ima nemački modni brend Njujorker, dok je prvu prodavnicu u Srbiji otvorio nemački lanac obuće Dajhman, čija je godišnja prodaja veća od 100 miliona pari cipela u 20 zemalja Evrope i SAD. Obuća u “Dajhmanu” je poznata po pristupačnim cenama, što je posebno obradovalo Patrijarha, poznatog kao ljubitelja udobnih cipela.
Vaša svetosti, potrošačka pastva slediće vaš blagoslov: Zoran Živković ispoveda se Šutanovcu i Patrijarhu
Netremice gledajući poglavara SPC, Milovan Živković, generalni direktor “Kapoto bilda”, građevinske kompanije zadužene za nadzor i izgradnju “Foruma”, istakao je da je kompletan poslovni prostor u koji je uloženo 25 miliona evra izdat bez obzira na tešku ekonomsku situaciju u zemlji. - To, kao i dolazak “Dajhmana”, smatramo našim najvećim uspehom - rekao je Živković, prekrstivši se u sebi. Vernica Jasenka Stekić, direktorka za korporativne komunikacije u preduzeću “Fešn kompani” istakla je da je investicija u šoping centar “Forum” bila jedna od najznačajnih za ovu kompaniju.
Delegacija SPC naročito je bila oduševljena podatkom da se u prizemlju osveštenog Shopping Malla nalazi raskošna francuska parfimerija “Sefora” koja u asortimanu ima i svetske brendove “Dior”,”Šanel”... U ostalim lokalima zastupljeni su i “Riplej”,”Mis siksti”, “Enerdži”,”Gest” i drugi svetski brendovi. Patrijarh i sveštenici nisu sakrivali svoju radost kad su čuli da se od pratećih sadržaja u Šoping centru nalaze restoran, lokal brze hrane, menjačnica, trafika i velika garaža.
God help us all!
TrTomir_Ni March 31st, 2011, 09:59 PM Evo jos nekih slika Forum trznog centra slikanih oko 10h danas na facebook stranici.. https://www.facebook.com/album.php?id=116477438429091&aid=24033
FutogCORE March 31st, 2011, 10:37 PM Lep tržni centar! :cheers:
TrTomir_Ni April 1st, 2011, 03:36 PM Video pred otvaranje Forum trznog centra za vipovce.. https://www.facebook.com/video/video.php?v=10150142473937404&oid=200955596594502&comments
A ovde ima i nocnih slika fasade sa punim osvetljenjem.. https://www.facebook.com/album.php?id=125271970852407&aid=41143
Honest_John April 2nd, 2011, 11:15 AM Pade mi na pamet posto nasi popovi-lopovi stalno kukaju kako je malo crkava u Srbiji :nuts: da lepo u svakom ''Mall-u'' iznajme po lokal i od njega naprave verski objekat. Kad su vec tako moderni! :lol:
MareCar April 2nd, 2011, 11:47 AM ^^ Eto ga, dugo najavljivani Deićmann! :lol: ;)
Fino izgleda... :)
Dajhman.
Za muskarce nije toliko interesantan kao za zene. Ovde ga sve vole :D
MareCar April 2nd, 2011, 11:54 AM http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=30&nav_id=502982
Taman kad pomislis da Srbija ne moze nize da padne, moralno pre svega! :bash:
I prvi komentar,
Bolje nek se moli da kupci u ComTrade-u ne dobiju skart robu! :lol:
Ne znam kome vise da se cudim. Popu koji ide da krsti trzni centar (ma da ce on sve uraditi za pare, dok mu plate on ce krstiti i prase), ili onom kretenu koji vodi taj trzni centar, pa je stvarno alocirao pare da bi platio popa. Blagoslovjen bio ili ne, ako ga neko sa takvim osecajem za poslovanje vodi, tom trznom centru nece biti lako.
marillion April 3rd, 2011, 01:15 AM new yorker, to mi reci.. nadam se da je veliki
oroborus April 3rd, 2011, 01:40 AM 1200 m2 je newyorker ;)
delija90 April 3rd, 2011, 12:03 PM New yorker je najgora radnja u koju sam ikada usao.Em sto smrdi na kinesku robu em sto je kvalitet losiji od kineza a cene su im na nivou Jack&Jones-a koji je pojam za njih.
podvodni April 3rd, 2011, 12:15 PM New yorker je najgora radnja u koju sam ikada usao.Em sto smrdi na kinesku robu em sto je kvalitet losiji od kineza a cene su im na nivou Jack&Jones-a koji je pojam za njih.
+1
+ em što u toj robi izgledaš kao češki tinejdžer...
liman_drzava April 3rd, 2011, 01:38 PM +2
stormwatchforever April 3rd, 2011, 02:20 PM -1
dejan_b88 April 3rd, 2011, 04:52 PM New yorker je najgora radnja u koju sam ikada usao.Em sto smrdi na kinesku robu em sto je kvalitet losiji od kineza a cene su im na nivou Jack&Jones-a koji je pojam za njih.
+1
Ја сам мислио да је Теранова дно, али Њу Јоркер је дно дна...
stormwatchforever April 3rd, 2011, 04:53 PM Ma nema problema, dajte nama jedan shopping centar sacinjen od tih firmi u Subotici pa ce mo mi da odlucimo da li valja ili ne valja. Hvala
TrTomir_Ni April 3rd, 2011, 04:55 PM Super je Njujorker, naravno ako se u njemu ne oblacis od glave do pete.. Meni je ok, ima tamo sta da se probere, a i cene su ok za neke dzopke koje se nose svaki dan.. :)
marillion April 3rd, 2011, 05:14 PM ne znam, non-stop slušam prilču da je loš kvalitet, ali sve što sam kupio kod njih u beogradu i u pragu i dan danas služi i izgleda kao da je juče kupljeno
npr. u urban shop-u sam pantalone platio oko 4000 da bi izbledele nakon par pranja dok duplo jeftinije pantalone (fishbone) kupljene u new yorker-u izgledaju kao da ih nikada nisam nosio
durlanista April 3rd, 2011, 05:43 PM Da ne pricamo o espritu, koji je skup samo tako, a sve izbledi ko da je temperama bojeno.
Na jednoj utakmici me uhvatila kisa, kad se vratio ujutru kuci, rajferslus je pustio neku kiselinu i pojeo boju po platnu. Prolecna jakna placena oko 9k.
Generalno, svi imaju i dobru i losiju robu, za obe dubine dzepa.
Ne treba kuditi nikog posebno, osim mozda te teranove, gde nisam ni usao, ali vidim cesto po izlogu neke akcije gde stvari kostaju manje od 1000din...
FutogCORE April 3rd, 2011, 05:56 PM Esprit je žešće njesra. Lepe su im stvari, ali je kvalitet očajan i cene bezobrazne. U poslednje vreme sam najviše kupovao stvari u Pull & Bear-u. Jako sam zadovoljan. :yes:
dejan_b88 April 3rd, 2011, 06:03 PM Ја највише волим Хилфигер...
Све што сам купио ту сам солидно платио, али је и квалитет екстра...
Нарочито кошуље и џемпери (V-neck)...
wassmer April 3rd, 2011, 06:20 PM У Њу Јоркеру сам само једном купио (и никада више) фармерке. Након првог прања скупиле су се бар 15%, тако да сада не могу ни да уђем у њих. Боље код Кинеза да сам их купио.
Sale81 April 3rd, 2011, 06:45 PM У Њу Јоркеру сам само једном купио (и никада више) фармерке. Након првог прања скупиле су се бар 15%, тако да сада не могу ни да уђем у њих. Боље код Кинеза да сам их купио.
Ajde kazi istinu... naklopao si se, pa si barem 15% dodao na kilazu, tako da nisi mogao da udjes u njih :)
Po mome misljenu new yorker ima kvalitetnu robu. Solidan standart.
stormwatchforever April 3rd, 2011, 07:39 PM ne znam, non-stop slušam prilču da je loš kvalitet, ali sve što sam kupio kod njih u beogradu i u pragu i dan danas služi i izgleda kao da je juče kupljeno
npr. u urban shop-u sam pantalone platio oko 4000 da bi izbledele nakon par pranja dok duplo jeftinije pantalone (fishbone) kupljene u new yorker-u izgledaju kao da ih nikada nisam nosio
Urban shop je sranje neopevano a bas on ima najvise pozitivnih kritika od ovih lobiranata koji nikad nisu nista kupili tamo ali posto je fancy da se oblacis u Urbanu onda kao hvale nesto sto nisu videli na sva zvona, roba kupljena tamo je poznata po izuzetno losem kvalitetu, znaci to nije roba ni za 1/5 sezone, posle 2-3 pranja mozes komotno da je odneses u Caritas.
Vucko April 3rd, 2011, 08:11 PM Urban shop je sranje neopevano a bas on ima najvise pozitivnih kritika od ovih lobiranata koji nikad nisu nista kupili tamo ali posto je fancy da se oblacis u Urbanu onda kao hvale nesto sto nisu videli na sva zvona, roba kupljena tamo je poznata po izuzetno losem kvalitetu, znaci to nije roba ni za 1/5 sezone, posle 2-3 pranja mozes komotno da je odneses u Caritas.
Urbana zajebana grafiterska ekipa i pozeri kupuju u Urbanu. :yes:
Zapravo ko ima iznad 20 godina i kupuje u urban shopu moze da se rokne.
FutogCORE April 3rd, 2011, 10:46 PM Kada sam ja bio urban, oblačio sam se u Urbanu. :)
Podgoricanin April 4th, 2011, 04:09 AM Forum izgleda baš super, spisak radnji uopšte nije loš! :cheers:
A ja sam izgleda baš ostarao...New Yorker, Urban...odustao od svega, odavno. Pola ormara mi je Navigare, Lacoste...još da pojačam malo Paul & Shark i mogu oficijelno da se proglasim starcem... :lol:
TrTomir_Ni April 4th, 2011, 04:34 PM Evo jos novih slika Foruma na facebook stranici, nocu izgleda stvarno super.. po meni mu je fasada najveci plus.. https://www.facebook.com/album.php?fbid=202574036432658&id=200955596594502&aid=45308
Jos jedan video.. https://www.facebook.com/video/video.php?v=10150146389792404&oid=200955596594502&comments
Proradio im je i sajt.. http://www.forumshoppingcenter.rs/
TrTomir_Ni April 4th, 2011, 08:19 PM :cheers2:
Sta reci, osim fenomenalno (ziveo arhitekta!)...
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/forum2.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/forum1.jpg
http://i1118.photobucket.com/albums/k612/Miki_Miks87/forum3.jpg
Bad_Hafen April 5th, 2011, 04:05 PM Svaka cast za Nis, najljepsi TC u Srbiji.
dejan_b88 April 5th, 2011, 10:35 PM Свиђа ми се овај фазон малог тржног центра у центру града...
Ја бих волио да нешто овако буде робна кућа Кастел у БЛ...
Stefan1 April 6th, 2011, 12:02 AM A ja sam izgleda baš ostarao...New Yorker, Urban...odustao od svega, odavno. Pola ormara mi je Navigare, Lacoste...još da pojačam malo Paul & Shark i mogu oficijelno da se proglasim starcem... :lol:
Sve je to cool, samo sto je La Coste majca 100 eur, a NewYorker 10 eur... onda sam i ja mator, ako tako gledamo, ali imam i jedne i druge, Zara & Co garderoba je odlicna za svaki dan...
FutogCORE April 6th, 2011, 12:12 AM ^^
"Energie" se šije u Novom Pazaru. :yes:
bojanst April 6th, 2011, 12:14 AM Otvara se jysk u bijeljini... Lokacija jos uvek unknown.
http://posao.ba/job.php?user=cc6258ee8d36f82cc5cfa58282b9c89b&jobID=54518
PS niski forum je extra
durlanista April 6th, 2011, 12:20 AM Sve je to cool, samo sto je La Coste majca 100 eur, a NewYorker 10 eur... onda sam i ja mator, ako tako gledamo, ali imam i jedne i druge, Zara & Co garderoba je odlicna za svaki dan...
Inace i skuplja garderoba ima mane, kupio sam jesenas 2 na prvi pogled odlicna dzempera u Energie-u i Dieselu i posle 2 pranja vise nisam mogao da ih obucem jer su mi rukavi postali 10 cm kraci... :(
u 70% slucajeva placas etiketu.
Prosle god sam kupio u solunu levis zimsku jaknu za 40e, a evo ih i dalje u srbiji po levisovim radnjama, na akciji 9k i nesto.
Sve to oko brendova je relativno, osim da mi imamo najmanje para u evropi a da najvise placamo garderobu.
Sad mi drugar kupio leviske u detroitu za 35 dolara. wrangler, rifle i sl jos i jeftinije i to gde hoces tamo. a ovde leviske min 6k.
a energie ne bih nosio ni pijan, i to da kosta realno.
Hugo Cross April 6th, 2011, 08:43 PM Osijek - Portanova
U Osijeku je prije dva tjedna, uz južnu gradsku obilaznicu, otvoren najveći trgovački centar na istoku Hrvatske, Portanova. Između ostalih sadržaja, u skopu centra je i poznati lanac kino dvorana Cinestar s devet digitalnih dvorana.
http://i53.tinypic.com/5ee5id.jpg
http://i52.tinypic.com/n3oxzq.jpg
http://i53.tinypic.com/55nepg.jpg
http://i56.tinypic.com/ibl64j.jpg
http://i55.tinypic.com/3090kqu.jpg
http://i56.tinypic.com/2u57upc.jpg
http://i52.tinypic.com/1j8ft3.jpg
http://i51.tinypic.com/20f2i48.jpg
http://i54.tinypic.com/16bjb7m.jpg
http://i51.tinypic.com/vfbk1v.jpg
http://www.sib.hr/galerija/2011/zapazanja/portanova/portanova_23_3_2011_042.jpg
foto: LAMPAŠ8, dario_os - SSC
:cheers:
Podgoricanin April 6th, 2011, 09:12 PM ^^ Wow, vrhunski izgleda, i prilično veliko... GLA, GBA, poznatiji brendovi, food court? Neka osnovna ideja liči na našu Deltu, samo što je ovaj maštovitije izveden...
Granični Proizvod April 6th, 2011, 10:17 PM Izgleda moćno!
CrazySerb April 6th, 2011, 10:20 PM Uskoro novi talas trznih centara....
Šoping centri umesto fabrika u Srbiji
06. april 2011. | 14:23 | Izvor: Tanjug
BEOGRAD - Interesovanje stranih investitora za ulazak u sektor nekretnina u Srbiji raste od početka godine, naročito za izgradnju šoping centara u gradovima u unutrašnjosti, izjavio je danas savetnik za strana ulaganja u Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Aleksandar Radulović.
Prema njegovim rečima, interes vlada i za fabrike koje se nalaze u stečaju za koje se kompanije zanimaju da bi ih kupili i priveli nameni za izgradnju tržnog centra.
"Od početka godine vidimo ponovno interesovanje investitora, a to prati i razvoj događaja u zapadnoj Evropi, gde je većina zemalja izašla iz krize, naročito Nemačka, Austrija i Italija", kazao je Radulović na konferenciji o komercijalnim nekretninama, održanoj u "Hajatu".
"Investitori počinju da razgledaju i manje gradove sa oko stotinu hiljada stanovnika. To je značajna promena, ako se ima u vidu da je do sada njihov fokus bio na Beogradu i Novom Sadu", dodao je on i naveo da je u našoj zemlji još uvek nerazvijeno tržište nekretnina i da tek u narednom periodu treba očekivati njegov rast.
"Imamo dva šoping centra - Delta siti i Ušće u kojima sada nema ni kvadrata raspoloživog slobodnog prostora. Došlo je do malog pregrupisavanja, ali gotovo da se niko od 'stanara' nije iselio", naglasio je on.
Radulović je rekao da ima najava novih investicija i od strane domaćih kompanija poput "Delte", koja je zainteresovana, prema njegovim saznanjima, za izgradnju šoping centra, a značajan igrač na našem tržištu nekretnina je i MPC Meril Linč, koji traži lokacije po Srbiji.
Savetnik u Agenciji za strana ulaganja i promociji izvoza naglasio je da ta agencija vodi preko 80 investicionih projekata.
Na pitanje šta je ono što investitore zanima kada je reč o realizaciji ulaganja, Radulović kaže da se ta pitanja odnose na uređenje katastra, pravo svojine nad zemljištem, a zatim se zanimaju i za proces izdavanja građevinskih dozvola i dovođenje infrastrukture - struje, vode, telekomunikacionih veza...
Kada je reč o makroekonomskim kretanjima u zemlji, potencijalni ulagači su o njima već obavešteni pre nego što dođu u Srbiju, napomenuo je on, naročito o tome kakva je uposlenost i kupovna moć stanovništva.
Radulović je kazao da Zakon o planiranju i izgradnji nije doneo očekivane promene u pogledu ubrzavanja procesa dobijanja građevinske dozvole i da se pristupilo njegovoj izmeni upravo iz tog razloga.
"I do sada je bila izuzetno komplikovana situacija sa izdavanjem građevinskih dozvola naročito zbog broja procesa koje investiror mora da prođe. Cilj je bio da se to sve pojednostavi", rekao je Radulović i naglasio da ostaje da se vidi kako će se usvojeni amandmani i izmenjeni zakon primeniti u stvarnosti.
Hugo Cross April 6th, 2011, 11:14 PM Osijek - Avenue Mall
Nekoliko stotina metara dalje od Portanove, uz južnu obilaznicu, svoja će vrata za koji dan otvoriti drugi osječki veliki trgovački centar, Avenue Mall.
http://i56.tinypic.com/34y4h2p.jpg
Lampaš8, SSC
poorger April 7th, 2011, 12:24 AM ^^ Wow, vrhunski izgleda, i prilično veliko... GLA, GBA, poznatiji brendovi, food court? Neka osnovna ideja liči na našu Deltu, samo što je ovaj maštovitije izveden...
Popis trgovina ima na
http://www.portanova.hr/category/ponuda/trgovine/
GBA 80.000 m2
GLA 40,240 square metres and offers 1,600 parking spaces
Dakle prilično velik šoping centar, samo malo manji od Ušća :)
Ima sve dućane osim H&M, a prema informacijama on dolazi u susjedni malo manji Avenue Mall.
Hugo Cross April 7th, 2011, 02:00 AM Ikeina robna kuća u Hrvatskoj među pet najvećih u Europi
Ikeina robna kuća prostirat će se na oko 40 tisuća četvornih metara i sadržavat će cjelokupan asortiman sa 9500 proizvoda
http://www.vecernji.hr/data/slika/66/326879.jpg
http://www.vecernji.hr/data/slika/66/326876.jpg
ZAGREB - Švedska Ikea sve je bliže gradnji svoje prve robne kuće u Hrvatskoj, jedne od pet najvećih u Europi i deset najvećih u svijetu. Pitanje je trenutka kada će se potpisati ugovor s HAC-om o gradnji i financiranju rekonstruiranog čvorišta Ivanja Reka, koje bi dijelom financirala i sama Ikea, a kako je Ustavni sud ovih dana napokon ukinuo sporne odredbe starog Zakona o poljoprivrednom zemljištu kad je riječ o kriterijima i cijeni prenamjene poljoprivrednog zemljišta u građevinsko, u Ikei se nadaju se da će s donošenjem novog zakona dobiti i konačni izračun cijene prenamjene dijela svoje parcele te time zaokružiti budžet investicije u Zagrebu, u blizini Rugvice, doznajemo od glasnogovornika Ikee Igora Štefanca.
Gradnja Ikeina velebnog zdanja vrijednog više od 2,2 milijarde kuna, prvog u regiji, tako će, planiraju, početi već u drugoj polovici ove godine, što znači da bi ljubitelji jednostavnog i kvalitetnog dizajna po niskim cijenama već u drugoj polovici 2012. mogli doći na svoje. Planirano je, naime, da robna kuća Ikea svojim kupcima otvori vrata 12 mjeseci od početka gradnje, dok će trgovački centar, s kojim će robna kuća biti spojena atrijem, biti otvoren šest mjeseci nakon robne kuće. Da u to u Ikei čvrsto vjeruju pokazuje i skori natječaj za prvih nekoliko pozicija u menadžmentu robne kuće, a zapošljavanje ostalih 300-tinjak radnika počet će nekoliko mjeseci prije otvorenja same robne kuće.
Iskustvo i kvalifikacije potencijalnih zaposlenika pritom će, doznajemo, biti u drugom planu. Ikei su važnije njihove osobne vrijednosti – snažna želja za učenjem, motivacija za usavršavanjem, jednostavnost i zdrav razum, mogućnost vođenja primjerom, učinkovitost i svjesnost o troškovima. Tko to ima, lako će naučiti obavljati svoj posao, objašnjava Štefanac. Ikeina robna kuća prostirat će se na oko 40 tisuća četvornih metara i sadržavat će cjelokupan asortiman, 9500 proizvoda.
Trgovački će se centar graditi u dvije faze i u konačnici će imati oko sto tisuća kvadrata i oko 320 trgovina najpoznatijih svjetskih trgovaca i brendova, koje podrazumijevaju još oko 2500 zaposlenika. U prvoj godini poslovanja Ikee u Hrvatskoj predviđen je promet između 50 i 60 mil. eura. Predviđa se kako će Ikea na godišnjoj razini privući oko 12 milijuna kupaca iz Zagreba i okolice, ali i cijele regije, od kojih 3 milijuna u Ikeinu robnu kuću.
http://www.vecernji.hr/vijesti/ikeina-robna-kuca-hrvatskoj-medu-pet-najvecih-europi-clanak-272576
sergio-m April 7th, 2011, 08:55 AM bravo za osijek!!! e moji novosadjani vidite kako nas komsije u svemu siju! :ohno:
Granični Proizvod April 7th, 2011, 10:20 AM Mallovski bum u Osijeku! :cheers:
Bez_imena April 7th, 2011, 03:18 PM bravo za osijek!!! e moji novosadjani vidite kako nas komsije u svemu siju! :ohno:
Broj trznih centara zavisi od tipa trzista. U hrvatskoj su veliki hit trzni centri. pa je logicno da ih ima puno. Kod nas i ne vlada neko lepo misljenje za takve objekte, svi ih gledaju kao velike zatvorene kocke. Svi bi radije seli u nekoj basti kafica nego u nekakvom zatvorenom prostoru. Mi vise volimo da kupujemo ,,na otvorenom prostoru'' kao sto su knez mihajlova u BG ili dunavska u NS. Polako se i to menja jer trzni centri imaju svoje dobre strane kao sto su parking i novi brendovi.
Podgoricanin April 7th, 2011, 03:43 PM Broj trznih centara zavisi od tipa trzista. U hrvatskoj su veliki hit trzni centri. pa je logicno da ih ima puno. Kod nas i ne vlada neko lepo misljenje za takve objekte, svi ih gledaju kao velike zatvorene kocke. Svi bi radije seli u nekoj basti kafica nego u nekakvom zatvorenom prostoru. Mi vise volimo da kupujemo ,,na otvorenom prostoru'' kao sto su knez mihajlova u BG ili dunavska u NS. Polako se i to menja jer trzni centri imaju svoje dobre strane kao sto su parking i novi brendovi.
Svi imaju takvo mišljenje za mall-ove, ali gdje god se isti otvore - puni su kao oko! Plus, što značajno obogate ponudu za šoping... Druga stvar, vrsta "zatvorene ulice" sa buticima i kafićima, kakvu predstavljaju koridori mall-a su idealna stvar za zimski period...bukvalno kao pješačka zona, samo zaštićena od kiše, hladnoće itd...
Granični Proizvod April 7th, 2011, 04:03 PM ^^
Tako je, mallovi su idealni za jesen/zimu. Ali čim počne proljeće, mnogo su prazniji.
Bad_Hafen April 7th, 2011, 05:36 PM Broj trznih centara zavisi od tipa trzista. U hrvatskoj su veliki hit trzni centri. pa je logicno da ih ima puno. Kod nas i ne vlada neko lepo misljenje za takve objekte, svi ih gledaju kao velike zatvorene kocke. Svi bi radije seli u nekoj basti kafica nego u nekakvom zatvorenom prostoru. Mi vise volimo da kupujemo ,,na otvorenom prostoru'' kao sto su knez mihajlova u BG ili dunavska u NS. Polako se i to menja jer trzni centri imaju svoje dobre strane kao sto su parking i novi brendovi.
Vjeruj mi svijest je ista u BG,ZG, NS i Osijeku.
Nema to veze gdje ko sta voli, a dokaz za to je da su BG TC puni.
CrazySerb April 7th, 2011, 05:49 PM Moram reci, od svih trznih centara koji se trenutno grade/zavrsavaju/otvaraju u sirem regionu, ovaj sto je upravo poceo da se gradi u Skoplju mi se najvise svidja ... u poredjenju sa beogradskim Uscem ili skoro otvorenom osijeckom Portanovom, cini mi se da mnogo vise dnevnog svetla dopire do unutrasnjih koridora, sto je meni licno jedna od vaznijih stvari.
http://i578.photobucket.com/albums/ss230/lslcrew2/01-1.jpg
http://i578.photobucket.com/albums/ss230/lslcrew2/05-1.jpg
http://i578.photobucket.com/albums/ss230/lslcrew2/06-1.jpg
http://i578.photobucket.com/albums/ss230/lslcrew2/03-1.jpg
http://i578.photobucket.com/albums/ss230/lslcrew2/02-1.jpg
http://www.build.mk/docs/users/1/Proekti/Komercijalni/Skopje%20City%20Mall/Skopje%20City%20Mall%200301.jpg
http://www.build.mk/docs/users/1/Proekti/Komercijalni/Skopje%20City%20Mall/Skopje%20City%20Mall%200302.jpg
Hugo Cross April 7th, 2011, 06:10 PM ^^Jako mi se dopada ovaj City Mall u Skopju i slažem se da je najljepši od svih trgovačkih centara. Posebno volim velike staklene površine i mogućnost ulaska dnevne svjetlosti, inače u protivnom to postaju ogromni zatvoreni kavezi.
Ni jedan hrvatski mall (osim zagrebačkog Avenuea) ne može se baš time posebno pohvaliti, iako ih većina ima one bezvezne staklene piramide ili kupole.
U Zagrebu od IKEA-e i Supernove očekujem najviše jer osim izgradnje centara promijenit će se i cjelukupna okolna infrastruktura. U pitanju su doista veliki zahvati jer će oba centra biti izgrađena tik uz samu autocestu A3 pa će i HAC imati pune ruke posla (novi čvorovi, naplatne kućice, pristupne ceste, rotori...)
IKEA izvana i nije nešto posebno ali mi se unutrašnjost jako sviđa baš zbog velike količine svjetlosti koja ulazi. Supernova će pak vrhunski izgledati zbog poslovnog nebodera u sklopu centra.
sergio-m April 7th, 2011, 06:12 PM ma ok ali koliki su osijek i novi sad po velicini i broju stanovnika? cesto su ta dva garada poredjena u raznim situacijama....koliko soping molova ima osijek a koliko novi sad? ili recimo segedin i novi sad?
Broj trznih centara zavisi od tipa trzista. U hrvatskoj su veliki hit trzni centri. pa je logicno da ih ima puno. Kod nas i ne vlada neko lepo misljenje za takve objekte, svi ih gledaju kao velike zatvorene kocke. Svi bi radije seli u nekoj basti kafica nego u nekakvom zatvorenom prostoru. Mi vise volimo da kupujemo ,,na otvorenom prostoru'' kao sto su knez mihajlova u BG ili dunavska u NS. Polako se i to menja jer trzni centri imaju svoje dobre strane kao sto su parking i novi brendovi.
Hugo Cross April 7th, 2011, 06:27 PM Zagreb (Buzin) - Supernova
HlgJJrsGGZI&feature=related
http://i32.tinypic.com/2myn8zk.jpg
http://i26.tinypic.com/2vl7jx2.jpg
sarajevo 071 April 7th, 2011, 09:23 PM Otvoren je mini Maxi market u Laktašima!
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/206644_213486895344506_145989135427616_854428_464167_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/206400_213486955344500_145989135427616_854429_8166826_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/217417_213486975344498_145989135427616_854430_3714803_n.jpg
cenzura April 8th, 2011, 04:36 PM MAXI BEČEJ - otvaranje u utorak 12.04.2011.
URL=http://img638.imageshack.us/i/080420111783.jpg/]http://img638.imageshack.us/img638/1580/080420111783.jpg[/URL]
Srdjan Adamovic April 9th, 2011, 05:29 PM Plaza
http://i51.tinypic.com/3038g03.jpg
http://i52.tinypic.com/2hgbo5d.jpg
КРАГУЈЕВАЦ - Плаза центар | KRAGUJEVAC - Plaza center (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=692288&page=37)
vlada_Ilina_h2o April 12th, 2011, 11:19 PM 12. 04. 2011.| 14:19
Novi koncept šopinga na otvorenom - Završetak druge faze "Retail parka Pančevo" u maju 2011.
http://www.ekapija.com/dokumenti/retail_park_pancevo_21211.jpg
Izraelska kompanija "Aviv Arlon" 30. maja svečano će otvoriti prvi "Retail park" u Srbiji. Šoping oaza u Pančevu će se prostirati na 30.000 kvadrata, a mesto u kompleksu su našle robne marke renomiranih svetskih i domaćih proizvođača. Osim butika, u šoping centru čija je ukupna vrednost 28 mil EUR, posetioci će u ponudi imati raznovrsne zabavne sadržaje.
Kako je rečeno na današnjoj konferenciji povodom predstavljanja "Retail parka Pančevo", reč je o novom konceptu kupovine u Srbiji, a i u regionu.
- Umesto zatvorenih šoping centara sa veštačkim svetlom i klima uređajima mi nudimo retail park-šoping na otvorenom, u zelenilu i sa brojnim pratećim sadržajima za celu porodicu. Cilj ovakvog kompleksa je da porodicama ponudi ne samo nezaboravnu kupovinu već i uživanje u mnogobrojnim zabavnim sadržajima – rekla je Danka Gladović, direktorka marketinga kompanije "Aviv Arlon" u Srbiji.
Prva faza pančevačkog šoping centra završena je u aprilu 2010. godine otvaranjem supermarketa DIS, a izgradnja druge faze započeta je u novembru prošle godine.
- U maju završavamo drugu fazu "Retail parka Pančevo" površine 10.000 m2 gde će biti smešteno petnaest kompanija. Sada samo u pregovorima sa kompanijama koje bi zakupile prostor koji će biti izgrađen u trećoj fazi, a već smo potpisali nekoliko ugovora o zakupu. Posle zvaničnog otvaranja druge faze, planiramo da počnemo proces dobijanja dozvola i izgradnju treće faze, koju bi trebalo da završimo u maju 2012. godine - rekla je za "eKapiju" Danka Gladović.
Kupci će u Pančevu moći da pronađu brendove kojih ima u šoping centrima u Beogradu, ali i one koji još nisu prisutni na tržištu Srbije, a ni u regionu.
- Ono što retail park razlikuje od standardnih tržnih centara kakve imamo u Beogradu je pažljivo odabran miks robnih marki koje su cenovno prihvatljivije mnogo široj ciljnoj grupi potrošača, a podjednako moderne i aktuelne. Uz butike će biti otvoreni i restorani, kafići kao i igraonice za decu, što će sigurno doprineti da se porodice bolje provedu ali i da osim Pančevaca u Retail Park svrate i Beograđani – rekla je Mina Kalezić, direktorka marketinga kompanije "CB Richard Ellis" i menadžerka kampanje" Retail Parka u Pančevu"
Kako je "eKapija" ranije najvaljivala, "Retail park Pančevo" će od poznatih brendova u ovoj fazi, između ostalog, svojim posetiocima ponuditi i sadržaje kompanija "Takko", "Deichmann" i "JYSK", koje prvi put ulaze na naše tržište, kao i već prisutnih: "Amatti", "Golden Rose", "Fox Fashion", "Tref sport" itd.
- Većina šoping centara, koji su do sada realizovani u Srbiji, skoncentrisana je u Beogradu. Odluka da ovaj centar izgradimo u Pančevu nije došla slučajno. Naime, "Aviv Arlon" je u prvom susretu sa srpskim tržištem i analizom investicionih potencijala odabrao upravo Pančevo kao odlično pozicioniran grad za koncept retail parka zahvaljujući izuzetnoj povezanosti kako sa Beogradom, tako i sa drugim okolnim gradovima. Sigurni smo da će Pančevci umeti da prepoznaju i prihvate novi koncept šopinga, koji u Evropi ima sve više pristalica – izjavila je Neta Saban, direktorka marketinga kompanije "Aviv Arlon" u Izraelu.
"Aviv Arion Group"
"Aviv Arlon Group" (http://www.avivarlon.com/) je jedna od najvećih svetskih kompanija koja se bavi vrhunskim nekretninama, njihovim razvojem, i izgradnjom još od 1963. Glavne aktivnosti ove kompanije su planiranje, razvoj stambenih i komercijalnih nekretnina, niskogradnje i izgradnja puteva. "Aviv Arlon Group" je usavršio napredne tehnike gradnje i uspešno realizovao više od 50 projekata u Izraelu SAD i širom Evrope.
Ekapija (http://www.ekapija.com/website/sr/page/421011)
vlada_Ilina_h2o April 12th, 2011, 11:22 PM 12. 04. 2011.| 11:13
"Gomex" 14. aprila otvara prvu trgovinsku radnju u Vršcu
http://www.ekapija.com/dokumenti/gomex_klima_m_180909.jpg
Kompanija "Gomex" nastavlja sa širenjem maloprodajne mreže otvaranjem objekta u Vršcu. "Gomex" vrata potrošačima u tom gradu otvara u četvrtak 14. aprila u 9 časova u Ulici Trg Svetog Teodora bb. Poslovna jedinica poslovaće pod imenom "Fontana", na površini od preko 400 m2.
Prodavnica je uređena po standardima "Gomex" kompanije koja je prepoznatljiva u svim maloprodajnim objektima lanca. U objektu se nalazi roba široke potrošnje sa ponudom većom od 6.500 artikala koji će zadovoljiti potrebe dnevne kupovine.
- Posebnu pažnju posvetili smo ponudi voća, povrća, mlečnog programa i svezeg mesa. Izdvajamo visokokvalitetno opremljenu vinariju, kao i ponudu kućne hemije i lične higijene. Celokupna ponuda po izvanrednim cenama zadovoljava dnevne potrebe naših potrošača - kažu u firmi "Gomex".
Za profesionalnu i ljubaznu uslugu, po najsavremenijim maloprodjnim standardima, pobrinuće se 15 zaposlenih. Za kupce na dan otvaranja, "Gomex" je pripremio prigodne poklone kao i mnogobrojna iznenađenja.
Radno vreme svakog dana od 7 do 21.30 časova.
Ekapija (http://www.ekapija.com/website/sr/page/420886)
Hugo Cross April 13th, 2011, 02:23 AM Avenue Mall - Osijek
U Osijeku je prošli tjedan otvoren drugi veliki trgovački centar Avenue Mall, smješten uz južnu obilaznicu, nedaleko od također nedavno otvorene Portanove. Svoje prve kino dvorane u Hrvatskoj otvorio je Cineplexx upravo u AM-u.
http://www.sib.hr/galerija/2011/zapazanja/avenue_mall/avenue_mall_vip_otvorenje_7_4_2011_020.jpg
http://www.sib.hr/galerija/2011/zapazanja/avenue_mall/avenue_mall_vip_otvorenje_7_4_2011_026.jpg
foto:samir kurtagić
http://i56.tinypic.com/2hcggpd.jpg
http://i52.tinypic.com/2v0e8sx.jpg
http://i55.tinypic.com/126dzj9.jpg
http://i53.tinypic.com/2la7uia.jpg
http://i54.tinypic.com/2wmdxr7.jpg
http://i54.tinypic.com/2zsybz5.jpg
http://i53.tinypic.com/awvu3q.jpg
Cineplexx
http://i54.tinypic.com/icr487.jpg
http://i54.tinypic.com/147iip.jpg
http://i55.tinypic.com/5vduzq.jpg
http://i52.tinypic.com/246l2qh.jpg
http://i56.tinypic.com/25fu7v7.jpg
cenzura April 13th, 2011, 10:18 AM Zatvoren TUŠ supermarket NOVI BEOGRAD
rebrendira se u IDEA SUPER market
Srdjan Adamovic April 13th, 2011, 10:22 AM Zatvoren TUŠ supermarket NOVI BEOGRAD
rebrendira se u IDEA SUPER market
I u Kragujevcu je ista situacija
http://i54.tinypic.com/2mg9wlz.jpg
http://i51.tinypic.com/2je639k.jpg
Granični Proizvod April 13th, 2011, 12:33 PM Avenue je odličan!
A kakve su to sad šeme sa Tušem i Konzumom/Ideom?
mirza-sm April 13th, 2011, 02:35 PM ^^ Mora da ih je Agrokor preuzeo, nije Tušu dobro išlo, a ovi ugledali priliku. :)
Tako će nešto slično i kod nas biti s Tušem, priča se da će ih Mercator preuzeti u Bosni..
vlada_Ilina_h2o April 13th, 2011, 03:10 PM 13. 04. 2011.| 13:21
"Mercator-S" otvara "Roda Cash & Carry" u Mladenovcu
Kompanija "Mercator-S" otvoriće u četvrtak, 14. aprila, "Roda Cash & Carry" objekat u Mladenovcu, u koji je "Mercator" investirao više od milion evra.
U novom objektu, "Mercator" je otvorio radna mesta za novih 70 radnika. "Roda Cash & Carry" se prostire na blizu 4.500 m2 i nudi kupcima oko 21.000 artikala, po veoma povoljnim cenama, kvalitetnu uslugu i garantovan kvalitet proizvoda, saopštila je kompanija "Mercator-S".
Osim bogate ponude svežeg voća i povrća, različite vrste svežeg mesa i delikatesa, konditora, kozmetike, kućne hemije, u okviru prodajnog prostora "Roda Cash & Carry" nalazi se savremena pekara, kao i odeljenje tehnike, sa velikim izborom proizvoda bele tehnike, malih kućnih aparata, audio-vizuelne opreme. Objekat "Roda Cash & Carry" ima 130 parking mesta namenjenih kupcima koja se ne naplaćuju i pružaju dodatni komfor pri kupovini.
Na sam dan otvaranja "Roda Cash&Carry", organizovane su brojne promocije, zabavni program i bogata ponuda akcijskih proizvoda po izuzetno povoljnim cenama, dok je svaka 100. kupovina gratis. Nakon otvaranja objekta, 15. 16. i 17. aprila, svakog 100. potrošača očekuje poklon iznenađenje. Poznat kao trgovac koji je prvi svojim potrošačima ponudio proizvode svoje trgovačke marke koji pružaju najbolji odnos cene i kvaliteta, "Mercator" će svim kupcima ovih proizvoda u vrednosti 500 dinara, na dan otvaranja, pokloniti paket proizvoda "Domaćinski 5", navedeno je u saopštenju.
"Roda Cash & Carry" se nalazi u Tržnom centru Mladenovac, u ulici Braće Badžak 2. Objekat je otvoren za potrošače svakog dana, uključujući i nedelju, od 7 do 22 časa.
Ekapija (http://www.ekapija.com/website/sr/page/421559)
vlada_Ilina_h2o April 13th, 2011, 03:14 PM 13. 04. 2011. | 10:20
"Idea" stiže na jug Srbije - Izgradnja trgovinskog objekrta u Vranju počinje u avgustu
Član Gradskog veća zadužen za privredu u Gradskoj upravi u Vranju Perica Janković potvrdio je za Danas da ovoga leta hrvatski trgovinski lanac "Idea" stiže u Vranje. - Radovi na izgradnji supermarketa "Idea" počinju najkasnije u avgustu. Kako smo ...
Ekapija
Podgoricanin April 14th, 2011, 07:41 PM Avenue Mall - Osijek
E svašta...sad već počinjem da sumnjam u razliku u potrošačkim navikama... Podgorica teško da bi mogla da iznese dva mall-a ove veličine i ponude, već je i jedan Delta City zasitio tržište i ostavio MoM da se muči s izdavanjem... A PG je nešto malo veća od Osijeka + ne vjerujem da su tamo plate puno visočije.
durlanista April 15th, 2011, 09:47 PM ^^ plus sto puno ljudi gravitira podgorici, da ne kazem svi.
Kanalnik April 15th, 2011, 10:05 PM Osijek je centar Slavonije koja ima 900 000 stanovnika, a cijela Crna Gora ima 620 000
Bad_Hafen April 15th, 2011, 10:10 PM ^^na papiru niko sigurno iz Pakraca,Lipika, Okucana, Novske, N. Gradiske itd. nece ici u Osijek nego u ZGB.
EU_ April 16th, 2011, 02:09 PM German stores in Bulgaria
Kafuland
http://img843.imageshack.us/i/img051006.jpg/
Billa
http://img534.imageshack.us/i/b061606billa.jpg/
Carrefour
http://img402.imageshack.us/i/79be6acarrefure.jpg/
Plus Discount
http://img156.imageshack.us/i/image0016burgas.jpg/
Lidl
http://img811.imageshack.us/i/lidlnadejdaimg34572.jpg/
Penny Marekt
http://img805.imageshack.us/i/pennyslivenimg25992.jpg/
Kanalnik April 16th, 2011, 06:42 PM Uh što nabroja jake gradove, to ti je more ljudi. Novska nije dio slavonskih županija. Vukovarsko-srijemska i Osiječko-baranjska imaju stanovnika kao Crna Gora.
Bad_Hafen April 16th, 2011, 11:32 PM Novska je Slavonija, a govorimo o Slavoniji. A to kakvi su gradovi takvi su, nemate drugih. Poenta je da komplet zapdna Slavonija neme veze s Osijekom, nego je orijentisana na Zagreb.
Podgoricanin April 17th, 2011, 03:30 AM Čini mi se da sam taman slične brojke vidio za zonu zahvata i osiječkih mall-ova i PG Delte...oko 350k stanovnika. Valjda se računa neki radijus u vremenu vožnje...
Bio sam noćas do PG Delte...primijetih da je otvoren Antony Morato (http://www.morato.it/) i Guess (http://www.guess.com/worldofguess/) :banana: . Neki od skorih dodataka mall-u su takođe i Nine West (http://www.ninewest.com/), Toi & Moi (http://toi-moi.com/en/), OVS Industry (http://www.oviesse.com/en/), New Yorker (http://www.newyorker.de/en/)...
wolf431 April 17th, 2011, 09:06 AM Samo osječko-baranjska županija ti ima 330 000 stanovnika+ Vukovarsko-srijemska još 180 000. Dakle u krugu od 50 km imaš pola miliona ljudi i to samo u HR, a ako malo proširimo i na susjedne zemlje, što je trend (Osijek je pun kupaca iz Vojvodine, naročito SO i SU, a i iz Mađarske, stidljivo se pojavljuju i iz BiH) krug potencijalnih kupaca se penje na više od 1 000 000 ljudi.
Bad_Hafen April 17th, 2011, 09:08 AM Interesantan nacin da se od 300 000 dodje na milion.
wolf431 April 17th, 2011, 01:34 PM Kako to misliš? U krugu od 100 km zračne linije od Osijeka živi i više od milion ljudi.
Bad_Hafen April 17th, 2011, 03:19 PM ^^sa Novim Sadom ili bez?
wolf431 April 17th, 2011, 03:42 PM Bez. OS 120 000, SO 50 000, SU 120 000, Pečuh 120 000, Vukovar 30 000, Vinkovci 30 000, Slavonski Brod 70 000, Đakovo 25 000, Požega 25 000, Našice 20 000, Miholjac 15 000, Valpovo + Belišće 20 000, Županja 10 000, Brčko 50 000, Brod 20 000 + ostala manja mjesta koja gravitiraju tim centrima
Bad_Hafen April 17th, 2011, 03:53 PM Dakle nema sanse.
Kad bi ubrojao 4 zupanije koje okruzuju Osijek.
Osjecko-baranjska 330k, Vukovarsko-sremska 200k, Brodsko-posavska (od koje samo jedan dio gravitira Osijeku, a drugi Zagrebu) 175k, Pozesko-slavonska (takodje djelimicno gravitira Osijeku) 85k dodjemo na max 800k.
Podgoricanin April 17th, 2011, 04:15 PM ^^
About the project
* 26,700 m2 GLA
* More than 80 units
* 1,200 above and underground parking places
* Opening planned for spring, 2010
* Regional importance
* First international style shopping centre in the region
Avenue Mall Osijek will be conveniently located on the western part of Osijek, in proximity of 3 major roads: Osijek southern ring road, St. Leopold B. mandić Street – main state road and main highway connecting Osijek and Zagreb.
Location is easily accessible by car and also public transportation, having the 3 bus lines which connect shopping centre with the city centre.
Catchment area
* 160,000 people within 10 minutes drive
* 180,000 people within 20 minutes drive
* 550,000 people within 30 minutes drive
I to razriješismo...
Samo, ne vjerujem da se mall-ovi prave samo na osnovu ovog parametra, tj zone zahvata. Mora se gledati koliko je urbanog a koliko ruralnog stanovništva, kolika je prosječna zarada itd...
Bad_Hafen April 17th, 2011, 04:36 PM Je li racunaju u tih 30min cekanje na granici :lol:
Naravno da svaki Cigo svoga konja hvali.
wolf431 April 17th, 2011, 05:11 PM Je li racunaju u tih 30min cekanje na granici :lol:
Naravno da svaki Cigo svoga konja hvali.
Pa gdje sam ja rekao milijun ljudi iz HR. Ne čitaš moje postove i onda komentiraš kako tebi paše. I otkad su Subotica, Sombor, Pečuh, Brčko i Brod u HR. Ili ti znaš nešto što ja ne znam. Lijepo sam ti rekao u krugu 100 km oko Osijeka. I gdje se to čeka 30 min na granici? Možda jedino na Donjem Miholjcu na granici sa Mađarskom zbog Schengena, ali imaš alternativu na Baranjskom Petrovom Selu ili Duboševici gdje nikad nisam čekao duže od 10 minuta. Što se tiče Srbije isto nema čekanja ni na Batini ni na Bogojevu, ponekad za vrijeme turističke sezone u Iloku i Tovarniku. Što se tiče Bosne u Županji i Slavonskom Brodu najviše sam čekao 15 minuta.
EagleX April 17th, 2011, 05:15 PM Bez. OS 120 000, SO 50 000, SU 120 000, Pečuh 120 000, Vukovar 30 000, Vinkovci 30 000, Slavonski Brod 70 000, Đakovo 25 000, Požega 25 000, Našice 20 000, Miholjac 15 000, Valpovo + Belišće 20 000, Županja 10 000, Brčko 50 000, Brod 20 000 + ostala manja mjesta koja gravitiraju tim centrima
Samo jedna ispravka, Subotica ima 150.000 (grad) ili 100.000 (urbana celina). :)
Bad_Hafen April 17th, 2011, 05:23 PM Znam sigurno da ko god je radio analize rada tih centara nije ubrojao Brcake i Suboticane u svoju kalkulaciju. To bi, ipak, bilo malo preambiciozno i potpuno iskrivljena slika.
Inace spocitavas mi da ne citam, a ti mene pitas gdje se ceka 30min. Ja sam pitao da li su onih 30min u koje su uracunali 500k ljudi uracunali cekanje na granici. A ne da se ceka 30min na granici.
wolf431 April 17th, 2011, 05:48 PM A najviše srpskih registracija u Osijeku u šoping centrima iz Subotice. 550 000 ljudi oko Osijeka ima i bez stranih država. Cijela osječko baranjska županija sa 330 000 je manje od pola sata od Osijeka, Velika većina Vukovarsko srijemske je u tih pola sata, a i neki dijelovi požeško slavonske i virovitičko podravske županije. A zašto neko ne bi računao i na Brčake i na Subotičane. Ja znam da je sve više bosanskih kupaca u Osijeku i da im se isplati kupovina jer imaju odličan izbor, kvalitetu a i vrlo povoljnu cijenu, posebno zbog povrata PDV-a. Iz istog razloga Osijek je pun i Vojvođana, Mađari malo štekaju jer ih drma kriza. Kad kažeš da planeri nisu računali i na te ljude, to ti je kao da kažeš da Mađari kad su radili Arkad centar u Pečuhu nisu računali na Osječane, a Osijek pun reklama za Arkad.
Bad_Hafen April 17th, 2011, 06:07 PM ^^pa da, ali ti si malo pretjerao kad si rekao milion.
Planeri jesu racunali na njih, ali ako su racunali na njih kao da su u istoj drzavi malo su se zeznuli tj. bili preoptimisticni.
wolf431 April 17th, 2011, 07:27 PM Pa opet kažem i nisu računali u jednoj državi. Kako da računaju milion kad cijela Slavonija ima 800 000. Ja sam i rekao da milion ljudi GRAVITIRA Osijeku i to iz 4 države: HR, H, SRB i BiH. Pa nabrojao sam ti veće centre iz tih država iz kojih nije problem doći do Osijeka i obaviti kupnju, a strancima je upravo to i pogodnost što su stranci zbog povrata PDV-a.
Semper Fidelis April 17th, 2011, 07:50 PM Istina da su parkirališta puna regitracija iz Srbije, BiH. Jeftinija tehnika zasto ljudi dolaze... Kao što se iz Hr ide u Srb i Bih radi nekih osnovnih namirnica koje su jeftinije.
Btw ovo su samo dva velika otvorena centra. I to bi bilo to, nadam se! :cheers: Jer ih je bilo planirano još nekih 4,5 :crazy:
everson April 17th, 2011, 07:54 PM Kad sam pre ~ pola godine bio u Pecuju, svi oni soping centri bili prepuni Hrvata ...
Semper Fidelis April 17th, 2011, 07:57 PM Kad sam pre ~ pola godine bio u Pecuju, svi oni soping centri bili prepuni Hrvata ...
Istina, al ponjaviše se išlo zbog nekih trgovina koje dosad nisu bile u Os, sad cemo vidjet kak ce biti.
stric April 18th, 2011, 03:07 PM Izgleda da su kod nas stvarno pretjerali sa šoping centrima :lol:, a kraj "ludila" se još ne nazire...
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Nekretnine/Hrvatska-po-soping-kvadratima-pretekla-EU?homesrclink=carousel
Prezasićeno tržište
Hrvatska po šoping kvadratima pretekla EU
http://www.business.hr/var/bhr/storage/images/naslovnica/nekretnine/hrvatska-po-soping-kvadratima-pretekla-eu/3423283-2-cro-HR/Hrvatska-po-soping-kvadratima-pretekla-EU_article_full.jpg
18. travnja 2011 14:35 Nevenka Cuglin
Hrvatska ima 250 kvadrata šoping centara na 1000 stanovnika, što je daleko više od svih zemalja u jugoistočnoj Europi, kao i od prosjeka članica Europske unije (190 četvornih metara).
Još prije dvije godine stvari su izgledale posve drukčije, jer je prosjek za Hrvatsku tada iznosio samo 110 kvadrata. Međutim, gradnja trgovačkih centara ne prestaje iako nam je tržište, kako su se složili sudionici 7. konferencije hrvatskog tržišta nekretnina, definitivno već prezasićeno.
Osobito u Zagrebu, koji ima više od 300.000 kvadrata u šoping centrima, a ove se godine treba otvoriti još šest novih.
Povratak u grad
Kako je pokazalo najnovije istraživanje CB Richard Ellisa, predstavljeno u petak na panelu "Razvoj retaila u Hrvatskoj; je li došlo vrijeme za korak nakon šoping centara?", sa svojih 900.000 kvadrata Hrvatska ima daleko više trgovačkih centara od, primjerice, Češke i Mađarske, dok nam je BDP dosta niži, a u usporedbi s prosjekom EU čak trostruko manji.
Zbog bolje kupovne moći u Sloveniji je, primjerice, po trgovačkom centru prihod čak šest puta veći nego u Hrvatskoj. Opravdanje velika broja centara ne može se naći ni u prisutnosti internacionalnih brendova jer ih je od 323 prisutnih u 73 zemlje u Hrvatsku došlo samo 77. Većina ih čeka ulazak Hrvatske u EU ili pak adekvatan prostor u središtu grada, kao što je bio slučaj s H&M-om.
Upravo zbog internacionalnih brendova s jedne strane i previše centara s druge, budućnost retaila u Hrvatskoj su trgovački parkovi, zabavni centri, company store outleti i 'high street', smatra Emanuel Bakić iz CB Richard Ellisa.
"Oporavak 'high streeta' je neminovan, osobito nakon dolaska H&M-a i Zare u centar grada. Zbog zasićenosti tržišta trgovačkim centrima, osobito u četiri najveća grada, oni koji žele preživjeti morat će se diferencirati arhitekturom, zelenom gradnjom, konceptom ili zabavnim sadržajima, ističe Bakić.
Iako centara ima puno, prostori u njima ipak su uglavnom zakupljeni, i to najviše zato što su pale cijene zakupnina koje bi, prema procjenama Bakića, još mogle ići dolje. Najviše slobodnih trgovačkih kvadrata ima u Splitu (18 posto) i Osijeku (10 posto).
Centar destinacija
Blanka Braccia iz Spiller Farmera, koji je uspio s H&M-om dogovoriti da ipak dođe u Zagreb prije ulaska Hrvatske u EU, naglašava da ne vidi potrebe za novim trgovačkim centrima, niti onima koji se sada grade.
Međutim, smatra da će se šoping vratiti u centar grada, a kreće i inicijativa da trgovine rade i nedjeljom.
Neven Marić iz Mid bau nekretnina istaknuo je da je budućnost u manjim trgovačkim centrima u manjim gradovima (V. Gorica, Samobor...), ali upozorio je na visoke cijene zemljišta te komunalne namete koji drastično povećavaju cijenu investicija.
"U startu treba očekivati probleme, a investitorima je teško objasniti zašto se zakoni u različitim gradovima drukčije interpretiraju", naglasio je Marić.
Igor Hržić iz investicijskog fonda Bluehouse Croatia smatra da će se trgovački centri, zbog velike konkurencije, morati profilirati. "Centar se mora obnavljati kao destinacija, da osoba voli doći baš u njega jer brendove danas možete kupiti u svakom. Zabavni sadržaji mogu dignuti prihode za 10 do 20 posto", ističe Hržić.
Bez_imena April 18th, 2011, 03:22 PM Zbog prevelike konkurencije mnogi ce propasti. Mozda ne sada, dok su jos novi, ali u buducnosti sigurno.
vlada_Ilina_h2o April 18th, 2011, 10:42 PM 18. 04. 2011.| 10:45
Otvaranje četvrtog "Vera" u Beogradu 20. aprila – U hipermarket na Voždovcu uloženo 8 mil EUR
http://www.ekapija.com/dokumenti/super_vero_treci_bulevar_bulevar_milutina_milankovica_novi_beograd_ekapija_191109.jpg
Otvaranje četvrtog maloprodajnog objekta kompanije "Veropulos" u Beogradu, u koji je uloženo 8 mil EUR, zakazano je za sredu 20. april. Novi centar prostiraće se na ukupno 7.000 m2, od čega hipermarket zauzima 2.000 m2, a u ponudi će biti 16.000 artikala. Za posetioce objekta u Ulici vojvode Stepe 253 obezbeđeno je 60 parking mesta, a u novom "Super Veru" posao je dobilo 120 ljudi.
Na prvom spratu se nalazi tržni centar sa restoranom i kafeom, igraonica za decu, hemijsko čišćenje, prodavnica dečje odeće, novina, moblinih telefona.
Gradnju objekta, koja je počela 2008. godine, usporili su sukobi stanara obližnjeg solitera s obezbeđenjem gradilišta zbog gubljenja prosotra za parking, kao i agregata koji je srušen prilikom gradnje. Kompanija "Veropulos" je zato kupila i postavila novi i jači agregat.
"Kao jedan od prvih investitora posle petooktobarskih promena i otvaranja srpskog tržišta, kompanija "Veropulous" dosad je investirala više od 47 mil EUR u objekte otvorene u našoj zemlji i zaposlila višpreko 400 ljudi. Ova ulaganja će višestruko porasti u narednom periodu, uprkos aktuelnoj ekonomskoj krizi. Takođe, postoje planovi da se otvore objekti u unutrašnjosti Srbije, što bi donelo i nova radna mesta", navedeno je u saopštenju kompanije.
Ekapija (http://www.ekapija.com/website/sr/page/422964)
stormwatchforever April 19th, 2011, 01:36 PM Svaka cast za VERO! Da je bar vise tih marketa po Bg i Srbiji!
Srdjan Adamovic April 19th, 2011, 09:39 PM Idea Kragujevac
http://i54.tinypic.com/2cmneoj.jpg
http://i56.tinypic.com/9rosv9.jpg
vlada_Ilina_h2o April 19th, 2011, 10:42 PM Kragujevac Plaza
http://i919.photobucket.com/albums/ad39/stefan32/DSC01317.jpg
Vise slika na thread-u o Plazi :
КРАГУЈЕВАЦ - Плаза центар | KRAGUJEVAC - Plaza center (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=692288&page=39)
Lukaares April 19th, 2011, 11:21 PM Ovako sa terena kako, tj. kojom brzinom, napreduje Plaza. Kao beograđaninu jako mi je drago da se u Kragujevcu gradi ovakav objekat. Nadam se samo da neće biti kao sa Ušćem koji je u grubim radovima, izliven samo beton, stajao čitavu večnost. Sviđa mi se pogotovo, što deluje da će imati dosta dnevne svetlosti, što nije slučaj sa Ušćem.
Malo OT. Da li je Idea zidana na istoj parceli na kojoj se nalazi i Maxi? Prvo što sam zapazio da je maxi odmah pored, u BG, čak i na NBG-u u blokovima gde je velika gustina naseljenosti dva objekta iste namene jako utiču na posetu jednog i drugog, teško da mogu da koegzistiraju zajedno. Sećam se, to je bilo pre jedno 10 god. kada su tržište držali domaći lanci, na kraju bul. M.Pupina pored tada odličnog C marketa otvorio se maxi koji je bio čak lošije opremljen, ali je bio noviji, i posle godinu dve C market je zatvoren kao neprofitabilan. Takođe je zanimljivo da su boje maxija stare plavo žute, dok su u BG-u još pre nekoliko godina kada je navodno Mišković hteo da kupi Konzum, a onda slično kao što je bilo u slučaju Merkator-Rodić, ispalo na kraju da zapravo Konzum kupuje deo maxija pa su onda, maltene preko noći, svi maxiji postali crveno-zeleni, što su inače boje konzuma, idee. Ne znam šta je na kraju ispalo od saradnje Mišković-Konzum, pogotovo posle prodaje maxija belgijancima. Možda je u nekim raskusuravanjima Konzum došao do te parcele, ali je onda zanimljivo šta maxi radi tu.
micika April 19th, 2011, 11:25 PM Da li je Idea zidana na istoj parceli na kojoj se nalazi i Maxi? Prvo što sam zapazio da je maxi odmah pored, u BG, čak i na NBG-u u blokovima gde je velika gustina naseljenosti dva objekta iste namene jako utiču na posetu jednog i drugog, teško da mogu da koegzistiraju zajedno.
Nije Idea zidana. Taj objekat je prosle godine napravio TUS , a Idea preuzela upravo. Jesu na istoj parceli , tj . jedan pored drugog Idea i Maxi , a pored njih su jos tu i Trznica Aerodrom i jos jedan trzni centar. Maxi je jako puk'o sa otvaranjem prvo TUS-a a sada Idee.
Sawovsky April 20th, 2011, 01:32 AM Nije Idea zidana. Taj objekat je prosle godine napravio TUS , a Idea preuzela upravo.
I u Jagodini je Tušov objekat preuzela IDEA, i sada je to druga IDEA u Jagodini.
vlada_Ilina_h2o April 25th, 2011, 09:21 PM Kragujevac Plaza
http://img848.imageshack.us/img848/6049/sdc14040resize.jpg
http://img810.imageshack.us/img810/3645/sdc14071resize.jpg
КРАГУЈЕВАЦ - Плаза центар | KRAGUJEVAC - Plaza center (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=692288&page=39)
vlada_Ilina_h2o April 28th, 2011, 11:46 PM 28. 04. 2011.| 13:20
"Mr.Bricolage" otvara prodavnicu po principu "uradi sam" u centru "Pašino Brdo" na Voždovcu
http://www.ekapija.com/dokumenti/bricolage_28411.jpg
"Mr.Bricolage", poznati lanac trgovina po principu "uradi sam", otvoriće prvu prodavnicu u Beogradu i to u šoping centru "Pašino Brdo", u bivšoj prodavnici nameštaja – "Novi Dom", na Voždovcu.
"Mr.Bricolage", poznati lanac maloprodajnih objekata sa 2,1 milijardi eura prometa i 1,6 miliona kvadratnih metara prostora, je među četiri najveća svetska lanca hipermarketa koji posluje kroz mrežu od 652 prodavnica na 4 kontinenta. Njihov program obuhvata više od 40.000 artikala za uređenje kuće i bašte.
Posredstvom kompanije "Colliers Srbija", "Mr.Bricolage" je uzeo u zakup 3.000 kvadratnih metara ekskluzivnog prodajnog prostora u šoping centru "Pašino Brdo".
"Mr.Bricolage" već posluje u Nišu i Novom Sadu.
Ekapija (http://www.ekapija.com/website/sr/page/426539)
Podgoricanin May 5th, 2011, 08:08 PM Delta prodala franšizu Inditex-u
Kompanija Delta sport grupa je, posle pet godina razvoja brendova Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Bershka i Oysho, odlučila da proda ovaj franšizni posao španskoj grupaciji Inditeks. Vrednost posla je 23 miliona evra, a popularne brendove na tržištima Srbije i Crne Gore, od sada će zastupati direktno španska kuća. Prema rečima Gorana Karića, generalnog direktora Delta sport grupe, uspešan petogodišnji ciklus poslovanja sa Inditeksovim brednovima zaokružen je prodajom biznisa i dodaje da je u svakom velikom franšiznom poslovanju praksa da posle određenog perioda primalac i davalac franšize razmatraju najbolju mogućnost i najbolji momenat za prodaju biznisa, odnosno preuzimanje poslovanja na određenom tržištu. Kompanija Delta sport sada otvara novi petogodišnji ciklus, u kojem je planirano dovođenje i pozicioniranje novih brendova na tržište zapadnog Balkana, kao i širenje vrsta biznisa. Već je potpisan ugovor sa jednom od vodećih svetskih modnih kuća i prva prodavnica će uskoro biti otvorena u Beogradu. Karić ističe i da su pri kraju pregovori sa nekoliko brendova iz oblasti ugostiteljstva i zabave. Prvu Zaru u Srbiji ova kompanija otvorila je 2005, a zatim su u tržnim centrima u Beogradu i Podgorici otvoreni i ostali brendovi Inditeks grupacije. U Srbiji i Crnoj Gori do sada je otvoreno 19 prodavnica, a na poslovima vezanim za brendove Inditeksa zaposleno je 600 radnika.
Znači li to da možda Delta dovodi H&M? Ne bi bilo loše, svakako, pogotovo jer će H&M za početal biti zastupljen u Deltinim tržnim centrima... :D
FutogCORE May 5th, 2011, 08:30 PM Znači li to da možda Delta dovodi H&M? Ne bi bilo loše, svakako, pogotovo jer će H&M za početal biti zastupljen u Deltinim tržnim centrima... :D
Po meni ovo znači da ne može ništa bez Delte, a ova rečenica je ključna:
Kompanija Delta sport sada otvara novi petogodišnji ciklus, u kojem je planirano dovođenje i pozicioniranje novih brendova na tržište zapadnog Balkana
Članak odlično objašnjava koliko je naše tržište zatvoreno i koliko zavisi od jedne kompanije...
mirza-sm May 5th, 2011, 08:49 PM Znači li to da možda Delta dovodi H&M? Ne bi bilo loše, svakako, pogotovo jer će H&M za početal biti zastupljen u Deltinim tržnim centrima... :D
Ne vjerujem da je u pitanju H&M... H&M ne posluje s franšizama, ili ako posluje vrlo rijetko, mislim da u Evropi nema ni jedna...
Pričalo se da će GAP brzo u Beograd, da se ne radi o tome? Mada je meni GAP sranje...
Bad_Hafen May 5th, 2011, 08:57 PM Gap se tesko moze nazvati vodećih svetskih modnih kuća i
CrazySerb May 5th, 2011, 08:59 PM Postoje li radnje tipa Tommy Hillfiger ili Eddie Bauer u Beogradu?
mirza-sm May 5th, 2011, 09:19 PM Postoje li radnje tipa Tommy Hillfiger ili Eddie Bauer u Beogradu?
Tommy imaš u Sarajevu, tako da vrlo vjerovatno postoji i u Bgd...
mirza-sm May 5th, 2011, 09:21 PM Gap se tesko moze nazvati
Pa kod nas je sve moguće, kod nas je sve vodeće, sve je najveće, i najbolje. :D
Honest_John May 6th, 2011, 02:11 AM Ja bih voleo da dodje GAP! Ne moramo mi balkanci uvek biti premium. :lol:
Najsladje nosim farmerke iz GAP-a.
Luka May 6th, 2011, 11:22 AM Postoje li radnje tipa Tommy Hillfiger ili Eddie Bauer u Beogradu?
Tommy ima u Delta City-u.
Srdjan Adamovic May 6th, 2011, 11:43 AM http://i52.tinypic.com/o2og5.jpg
КРАГУЈЕВАЦ - Плаза центар | KRAGUJEVAC - Plaza center (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=692288&page=41)
vlada_Ilina_h2o May 7th, 2011, 02:18 AM 06. 05. 2011.| 12:29
Otvoren tržni centar TCM u Mladenovcu površine 8.800 m2
http://www.ekapija.com/dokumenti/tcm_6511.jpg
Na ulazu u Mladenovac (na raskrsnici magistralnog puta ka Topoli) polovinom aprila otvoren je Tržni centar TCM (http://tcm.rs/index.html), površine 8.800 kvadratnih metara. Tržni centar raspolaže sa 123 parking mesta, a u njemu će moći da se nađu poznati svetski i domaći brendovi kao što su "New Yorker", "Takko fashion", "Deichman", "Sport Vision", "Dexi Co kids", prodavnice nakita "Argentum" i "Deliza", kao i kafići i restorani.
Povodom otvaranja tržnog centra organizovane su brojne nagrade i akcije iznenađenja, kao i bogat kulturno-umetnički program.
Investitor TCM je hrvatski privrednik Ivan Rimac, vlasnik projektantske kuće RIMC d.o.o i kompanije "Lokacija" d.o.o.
Radno vreme TCM tržnog centra je od 7 do 22 časa svakog dana.
Ekapija (http://www.ekapija.com/website/sr/page/428160)
Taxi.driver.KG May 7th, 2011, 03:10 AM ^^
e video sam ovo pre jedno mesec dana, bili završni radovi, šminkeraj, farbanje parkinga, čišćenje... Baš sam se pitao šta je. Lepo lepo, svaka čast
Stefan1 May 8th, 2011, 12:47 PM i ja sam ga video pre 2 nedelje, ne izgleda lose... unutra je Roda supermarket... za Mladenovac i okolinu je super, jer u krugu od 30 km ne postoji nista slicno, a gravitirace mu i Topola, Arandjelovac i Smedereveska Palanka...
vidaknn May 8th, 2011, 11:06 PM dva pitanja, cisto da ne bih cesljao temu:
kada se planira izgradnja/otvaranje avenue mall centra u subotici?
kada se planira izgradnja/otvaranje onog "outlet village" izmedju beograda i novog sada?
stormwatchforever May 9th, 2011, 02:38 AM Avenue Mall u Subotici?!? Pa negde 2020. godine.
stefan032 May 9th, 2011, 10:38 PM http://i919.photobucket.com/albums/ad39/stefan32/DSC01488.jpg
Вождовац, Војводе Степе
Alex_ZR May 9th, 2011, 11:02 PM ^^ Ipak je Vero pobedio stanare okolnih zgrada! Secam se da je na tv-u pre par godina bilo da su se sporili s njima oko zemljista, pa su im rusili ogradu gradilista i peglali se s obezbedjenjem! :lol:
Kot Behemot May 10th, 2011, 07:47 AM ^^ objašnjavao mi je ujak tačno zbog čega su se svađali, ali ne mogu da se setim... u svakom slučaju, priča nije bila ni izbliza dobra kao npr. priča o "petom parku".
bojanst May 10th, 2011, 10:41 AM bunili su se stanari okolnih zgrada zato sto su se na tom neuredjenom zemljistu parkirali :P
Vucko May 10th, 2011, 11:27 AM Jes vala,nije bila cista prica.Da je normalna zemlja ne bi tu vero ni gradio ali eto,sta ces.
Inace je kriminalno sta rade u tom delu vozdovca,zagradjuju ljudima prozore novogradnjom.Ako zna neko shmeksija koji je ranije ovde obitavao on mi se napricao toga.Nisam ni mogao poverovati dok se nisam prosetao tim ulicama okolo.
Taxi.driver.KG May 10th, 2011, 01:25 PM Slično uvučeno kao DIS u Kragujevcu.
stefan032 May 10th, 2011, 01:51 PM Јесте, паркинг је био проблем, али мислим да су станарима дали део свог паркинга. Иначе, паркинг дужи од два сата се наплаћује. :ohno:
Taxi.driver.KG May 10th, 2011, 03:05 PM Verovatno zato što bi narod tu parkirao i išao na posao negde u blizini. Tako je i u KG RODI, narod tu parkira jer je blizu centra, i završava druge poslove van TC-a. Mislim da su i u Merkatoc BG imali isti problem pa počeli da naplaćuju. Inače, dva sata je sasvim dovoljno da izpazariš sve što ti treba, ma koliki bio market ili tržni centar
vlada_Ilina_h2o May 10th, 2011, 11:56 PM 10. 05. 2011.| 13:06
Provod i šoping za celu porodicu - Novi brendovi na srpskom tržištu u "Aviv Park" u Pančevu od kraja maja
http://www.ekapija.com/dokumenti/retail_park_pancevo_21211.jpg
Još manje od tri nedelje deli nas od otvaranja "Aviv Parka" u Pančevu. Osim toga što će ponuditi sasvim nov koncept šopinga, "Aviv Park" pruža kupcima i nove brendove, kao što su "Deichmann", "Golden Rose", JYSK, "Takko" i dr.
- "Aviv Park" u Pančevu će po svemu biti tipičan retail park, sa šarolikom ponudom kvalitetnih proizvoda i usluga po pristupačnim cenama, dečjim igralištem i restoranima, lako dostupan kupcima iz Pančeva ali i Beograda, Vršca i Zrenjanina - rekla je Danka Gladović, direktorka marketinga kompanije "Aviv Arlon", investitora ovog projekta.
Uz brendove dobro poznate na ovom tržištu, kao što su "Peacocks", "New Yorker" ili "Tref sport", "Aviv Park" između ostalih dovodi Deichmann, najvećeg evropskog trgovca obućom sa više od 90 godina iskustva i 3.000 maloprodajnih objekata širom sveta, koji je samo u 2010. prodao 152 miliona pari obuće.
Parfimerija "Golden Rose" razvija, proizvodi i distribuira kozmetiku u čak 60 zemalja sveta, a "Takko Fashion" već 30 godina nudi najnovije trendove odeće, rublja i asesoara za celu porodicu i sa svojih 1.500 poslovnica je jedan od najuspešnijih lance modnih prodavnica u Evropi.
JYSK je danski brend koji nudi sve za kuću, i za koga mnogi smatraju da je najveći konkurent "Ikei", kako po asortimanu tako i po odličnom odnosu cene i kvaliteta.
Retail park je maloprodaja na otvorenom, najčešće na obodu grada, ali nadomak velikog broja puteva i sa prostranim parkingom, da bi se obezbedio brz i jednostavan pristup. To je zapravo formula koja se pokazala kao dobitna u celoj Evropi – jer dok većina šoping centara ima velike probleme u ovim godinama krize – retail parkovi doživljavaju ekspanziju.
Iako im je namena slična, šoping centri i retail parkovi su predstavnici dva sasvim različita koncepta: prvi su uglavnom u gradu i do njih se dolazi sporo, glamurozno su opremljeni i skupi, dok su retail parkovi lako dostupni, nude robu i usluge po pristupačnim cenama, između ostalog i zato što se nalaze na jeftinijim lokacijama pa su i cene zakupa niže.
- I investitor i zakupci obećavaju da će cene u "Aviv Parku" biti niže nego drugde u gradu i to samo zahvaljujući nižoj ceni zakupa i nižoj marži a ne nižem kvalitetu, kao i da će tih nekoliko potpuno novih robnih marki biti po ukusu lokalnog stanovništva, pa možemo biti sigurni da će nam se novi koncept kupovine u zelenilu dopasti i da ćemo ga rado prihvatiti - izjavila je Mina Kalezić, direktorka marketinga kompanije "CB Richard Ellis" i menadžerka kampanje Retail Parka u Pančevu.
Ekapija (http://www.ekapija.com/website/sr/page/429015)
Stefan1 May 11th, 2011, 01:01 PM :okay:
Srdjan Adamovic May 11th, 2011, 09:47 PM Vise slika na thread-u o Plazi :
http://i56.tinypic.com/2up5r1l.jpg
http://i54.tinypic.com/dgoyeq.jpg
КРАГУЈЕВАЦ - Плаза центар | KRAGUJEVAC - Plaza center (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=692288&page=41)
vlada_Ilina_h2o May 12th, 2011, 12:14 AM 11. 05. 2011.| 08:25
"Mercator S" otvara "Roda" centar u Smederevu vredan 800.000 EUR
Kompanija "Mercator S" otvoriće sutra u Smederevu otvoriti novi prodajni objekat u koji je investirano oko 800.000 EUR.
Novi "Roda" megamarket u Smederevu, u kojem će biti zaposleno 50 radnika imaće oko 2.500 kvadratnih metara i kupcima će nuditi oko 15.000 artikala.
U saopštenju se naglašava da "Mercator" planira da u narednih nekoliko godina u Srbiji investira još oko 150 mil EUR, a samo do kraja 2011. godine planira da otvori još "Roda" centre u Kruševcu, Jagodini i Vrbasu.
Ekapija (http://www.ekapija.com/website/sr/page/429172)
Luka May 13th, 2011, 04:50 PM Gap to open stores in Serbia and Ukraine
SAN FRANCISCO — Gap plans to open stores in Serbia and Ukraine later this year, broadening the clothing chain's reach in Eastern Europe.
The retailer said Friday that it signed new deals with existing franchise partners that will put Gap stores in Belgrade and Kiev. The Kiev store is expected to open next month, while no specific opening date has been set for the Belgrade store.
Stephen Sunnucks, the company's international president, said in a statement that the Ukraine is the fastest-growing retail market in Eastern Europe, while Serbia has many young customers who enjoy shopping.
Gap has been making an international push, expanding from two to 24 countries throughout Asia, Europe, Latin America, the Middle East and Australia over the past five years. The retailer, which has about 180 franchise stores, plans to increase that to 400 by fiscal 2015.
In February Gap said it was creating a new global creative center. It tapped Pam Wallack as the center's head, tasked with working with divisional presidents based in London, Tokyo, Shanghai and San Franciso. Wallack had served as president of Gap Adult North America.
Gap, which also runs Banana Republic and Old Navy stores, has made a series of management and organizational changes recently aimed at reviving its sales. Last week the San Francisco company ousted Patrick Robinson, the Gap brand's design director.
The Associated Press
Vucko May 13th, 2011, 10:40 PM Ekstra su bar meni!Imaju taj neki starinski smek.jebes trendove!
stric May 13th, 2011, 10:41 PM Taj GAP ne valja ništa. Bio sam u Zagrebu u Arena centru, roba je staromodna, niti moj stari je nebi nosio :lol:
Vucko May 13th, 2011, 10:47 PM Ekstra su bar meni!Imaju taj neki starinski smek.jebes trendove!
Bad_Hafen May 15th, 2011, 08:35 AM skup jen gap, nije to za Srbiju.
Brate82 May 15th, 2011, 09:27 AM dva pitanja, cisto da ne bih cesljao temu:
kada se planira izgradnja/otvaranje avenue mall centra u subotici?
kada se planira izgradnja/otvaranje onog "outlet village" izmedju beograda i novog sada?
Ево нашао сам на стрници 111 у овом thread-u, да је било планирано крајем 2010 да се отвори тај оутлет центар.
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=398555&page=111
stormwatchforever May 15th, 2011, 03:18 PM MIND THE GAP!
stefan032 May 15th, 2011, 06:37 PM ^^ :rofl:
:badnews:
MareCar May 15th, 2011, 07:21 PM O cemu vi pricate? Ja sma pogledao sajt i stvari su im super, ja ne vidim sta je tu staromodno :nuts:
Zekan May 15th, 2011, 09:11 PM Gap, which also runs Banana Republic and Old Navy stores, has made a series of management and organizational changes recently aimed at reviving its sales. Last week the San Francisco company ousted Patrick Robinson, the Gap brand's design director.
Znali su gde dolaze!!! :D :lol:
VOZD May 16th, 2011, 12:38 PM hmm...trzni-centar-stadion na vozdovcu...
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/199324_10150140986425947_45831170946_6851520_6843773_n.jpg
CrazySerb May 17th, 2011, 07:08 AM | utorak 17.05.2011 | 00:01
Lidl napokon dolazi u Srbiju
Izvor: Dnevnik
Novi Sad -- Nemački internacionalni diskontni lanac Lidl obezbedio je lokaciju za objekat u Novom Sadu, prenosi novosadski Dnevnik.
List piše da ovu informaciju nisu mogli da potvrde u nadležnim gradskim institucijama, ali da je rečeno da su predstavnici nemačke kompanije tim poslom dolazili kod njih.
Nezvanično se saznaje da je Lidl "bezecovao" lokaciju na Futoškom putu, te da to nije jedini objekat koji planira da otvori u Novom Sadu.
Podsetimo, Lidl je registrovao poslovanje u Srbiji 22. decembra 2010. godine. Osnivač firme je „Lidl Srbija supermarketi”, a osnivački kapital je 20.000 evra. Krajem prošle godine iz centrale Lidla u Nemačkoj potvrđeno je da kompanija ispituje uslove i šanse u mnogim zemljama, između ostalih i u Srbiji, ali da će odluku o dolasku na srpsko tržište doneti kad završi analize.
Da li zbog monopola, nesređenog tržišta ili nečeg trećeg, svetski diskontni trgovinski lanci, u čijim hipermarketima su, naravno, cene najpovoljnije, godinama su zaobilazili Srbiju, a izgleda da će i tome uskoro doći kraj.
Lidl, inače, posluje u regionu: u Mađarskoj, Sloveniji, Bugarskoj... Već nekoliko godina prisutan je u Hrvatskoj i, sve su prilike, biće prvi diskonter koji dolazi u Srbiju.
U našoj zemlji još uvek ne posluje nijedan diskontni lanac, a te su prodavnice prilično jeftinije od konkurencije. Naime, to nisu luksuzni objekti, ulaganja u njih nisu velika, roba nije uredno složena na rafove, već je na paletama, u kutijama... Najčešće su površine od 1.000 do 2.000 kvadratnih metara, što znači da su u rangu supermarketa.
Takozvani hard-diskonti, pa i Lidl, uspevaju da ponude robu po cenama nižim od konkurencije tako što u ponudi uglavnom imaju proizvode trgovačkih marki ili nabavljaju manje vrsta istog artikla, ali u ogromnim količinama. U ponudi, na primer, imaju samo dve-tri vrste kafe ali, pošto ih nabavljaju u velikim količinama, dobijaju i povoljnije uslove, ondosno niže su cene.
U okruženju, inače, posluje nekoliko diskontnih lanaca. Recimo, osim Lidla, u Bugarskoj, Rumuniji i Hrvatskoj prisutan je Kaufland, u Mađarskoj, Sloveniji i Grčkoj posluje nemački Aldi...
Sve ovo pokazuje da konkurencija na srpskom tržištu ni izbliza nije kakva bi trebalo da bude, a tu leži i odgovor na pitanje zbog čega je inflacija u Srbiji bila ubedljivo najveća u regionu. Da smo imali više trgovinskih lanaca, i to ovih jeftinijih, ni cene hrane ne bi tako divljale jer bi se svaki trgovac morao zapitati kako će reagovati konkurencija i gde će građani i od koga radije i povoljnije kupovati.
Granični Proizvod May 17th, 2011, 11:31 AM Drago mi je. Na redu je i Bosna.
Dobar tekst inače, objašnjava suštinu hard diskonta.
everson May 17th, 2011, 12:34 PM Lepe vesti!
nixazmaj May 17th, 2011, 03:47 PM Na tu foru je delta napravila tempo expres
mirza-sm May 17th, 2011, 05:21 PM Drago mi je. Na redu je i Bosna.
Dobar tekst inače, objašnjava suštinu hard diskonta.
Znam da je pisalo u novinama da bi trebali brzo i kod nas, znaš li ti šta konkretno možda?
Granični Proizvod May 17th, 2011, 05:39 PM Znam da je pisalo u novinama da bi trebali brzo i kod nas, znaš li ti šta konkretno možda?
Ništa osim ovog s Wikipedije
PlannedCountry Opening Notes
Bosnia and Herzegovina
Canada[16] 2012
Lithuania[17]
Mexico
Montenegro
Serbia 2015/2020
filip__pg May 17th, 2011, 05:50 PM ^^
Vidim da smo i mi na toj listi, ja sam cuo pricu za Lidl jos negdje prije 2 godine. Nadam se da ce i kod nas doci.
mirza-sm May 17th, 2011, 06:05 PM Ne znam koliko je baš wikipedia pouzdana referenca, ali pisali su u novinama kod nas pred kraj prošle godine da bi se nešto trebalo dešavati u 2011.toj po pitanju Lidla u Bosni..
Vrachar May 18th, 2011, 10:47 AM ^^
I u Kanadi ga najavljuju još za 2004, a gore na Wikipediji vidimo da se pominje tek 2012.
CANADA/GERMANY: Lidl shelves Canadian expansion plans - report
By: just-food.com | 11 February 2004
German discount grocery retailer Lidl is reported to have called off plans for an aggressive expansion in Canada.
Lidl had planned to open as many as 200 discount outlets in Canada starting this year, but has now told real estate officials that it is delaying its entry into Canada indefinitely, reported the Globe and Mail, citing industry sources.
Lidl's decision to delay entry into Canada is believed to be due to difficulties in finding suitable real estate and because of the intense competition it would face in the sector, with Loblaw, Sobeys and Wal-Mart Canada all planning to expand their discount operations.
Expansion into Canada would have been Lidl's first venture outside Europe, where it operates over 4,500 stores.
http://www.just-food.com/news/lidl-shelves-canadian-expansion-plans-report_id80548.aspx
Brate82 May 18th, 2011, 05:44 PM | utorak 17.05.2011 | 00:01
Lidl napokon dolazi u Srbiju
Izvor: Dnevnik
Лидл шпијунира раднике.:ohno:
http://www.myvideo.de/watch/3782710/Lidl_spioniert_mitarbeiter
Floydian May 18th, 2011, 05:47 PM Лидл шпиунише раднике.:ohno:
http://www.myvideo.de/watch/3782710/Lidl_spioniert_mitarbeiter
:lol:
Valjda špijunira!? :)
Brate82 May 18th, 2011, 05:53 PM :lol:
Valjda špijunira!? :)
Хвала ти :) исправио сам
FutogCORE May 18th, 2011, 07:38 PM Kod nas te u nekim firmama zovu na telefon uveče, ako radiš sutra ujutru. Ako si kod kuće, sve je u redu, a ako si izašao negde, prave ti problem.
Možda je to praksa u kapitalističkom svetu, ali je meni bilo strašno kad sam čuo. :nuts:
Podgoricanin May 18th, 2011, 11:20 PM Kod nas te u nekim firmama zovu na telefon uveče, ako radiš sutra ujutru. Ako si kod kuće, sve je u redu, a ako si izašao negde, prave ti problem.
Možda je to praksa u kapitalističkom svetu, ali je meni bilo strašno kad sam čuo. :nuts:
?!?!?! :shocked: Auuuu...da nije to urbana legenda? Ja bi im se isti dan zahvalio na saradnji...
FutogCORE May 19th, 2011, 12:09 AM ?!?!?! :shocked: Auuuu...da nije to urbana legenda? Ja bi im se isti dan zahvalio na saradnji...
Nije urbana legenda. Jednom mom poznaniku se to dešavalo, dok je radio u jednoj novosadskoj firmi. Pričao je o tome kao da je to nešto najnormalnije. Ja sam bio šokiran, a on je stalno bio u fazonu "ionako mi se ide kući, umoran sam". :doh:
filip__pg May 19th, 2011, 08:57 AM Najbolje jos da mi firma odredjuje kad treba da budem kuci. Da je ne znam kolika plata nebih mogao raditi u toj firmi.
vlada_Ilina_h2o May 27th, 2011, 12:51 AM 26. 05. 2011.| 13:06
"Uradi sam" stiže u Pančevo - Prodajni objekat na 1.800 m2 u "Aviv parku"
http://www.ekapija.com/dokumenti/aviv_park_pancevo_260511.jpg
Belgijsko-srpska kompanija "Uradi Sam" otvoriće svoj novi prodajni objekat u našoj zemlji u pančevačkom "Aviv parku", u okviru treće faze koja će biti završena u oktobru 2011.
- Ta firma je zakupila 1.800 m2, a u toku su pregovori i za četvrtu fazu. Nekoliko brendova koji prvi put ulaze na srpsko tržište već je potvrdilo interesovanje - saopštili su iz kompanije "Danos" , koja je angažovana na izdavanju "Aviv parka".
U "Aviv parku" već je prisutan "DIS" supermarket, a među stanarima biće i brendovi "JYSK", "Deichmann", "Takko", "Peacocks", "Fox", "Tref sport", "Golden rose", "Delfi", "In Medio", "Panter Exchange office". Otvaranje druge faze zakazano je za 30. maj.
Investitor "Aviv parka" je izraelska kompanija "Aviv Arlon", jedna od najvećih svetskih kompanija koja se bavi razvojem vrhunskih nekretnina još od 1963. godine.
"Danos grupa" posluje već 42 godine sa kancelarijama u Grčkoj, Kipru, Srbiji, Bugarskoj i Albaniji, a od 2008. godine "Danos" je i pridruženi član međunarodne mreže "BNP Paribas Real Estate", koja broji preko 3.500 zaposlenih profesionalalca.
Ekapija (http://www.ekapija.com/website/sr/page/434444)
vlada_Ilina_h2o May 27th, 2011, 12:54 AM 26. 05. 2011. | 08:33
Francuski "Intermache" počinje gradnju hipermarketa u Valjevu
Nakon tri godine čekanja, francuska trgovačka kompanija "Intermache" počeće u junu da gradi savremeni hipermaket u Valjevu, rečeno je Tanjugu u Skupštini grada Valjeva. U prodajnom centru, koji će biti smešten nedaleko od železničke stanice,
Ekapija
stormwatchforever May 27th, 2011, 01:31 AM Nije urbana legenda. Jednom mom poznaniku se to dešavalo, dok je radio u jednoj novosadskoj firmi. Pričao je o tome kao da je to nešto najnormalnije. Ja sam bio šokiran, a on je stalno bio u fazonu "ionako mi se ide kući, umoran sam". :doh:
Strasno, nadam se da je imao platu od jedno 300K dinara jer je to neka donja granica za koju bi bilo umesno da ga zbog vaznosti i polozaja cesto proveravaju, ako je radio za neku bagatelicu ma to samo skines s ...... :cheers:
vlada_Ilina_h2o May 27th, 2011, 09:01 PM Kragujevac Plaza
http://i54.tinypic.com/2moxg6e.jpg
http://i54.tinypic.com/34e2kup.jpg
КРАГУЈЕВАЦ - Плаза центар | KRAGUJEVAC - Plaza center (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=692288&page=42)
Srdjan Adamovic May 28th, 2011, 10:31 AM PROJEKTI - KRAGUJEVAC, LOKACIJA 1
- Zemljište za shoping centar.
- Zemljište ukupne površine 75.563 m2 na ulazu u Kragujevac sa auto-puta u zoni shoping centara (Merkur, Tuš). Na zemljištu postoji stara tvornica na površini 20.957 m2. Postojeći vodovodni i kanalizacijski prsten. Instalirana el. energija 2.000 kw sa trafo stanicom, plinska stanica kapaciteta 700 m3/h, i 50 telefonskih priključaka. Prodaje se zemljište sa kompletnom infrastrukturom, kao i postojećom dokumentacijom za izgradnju shoping centra.
http://www.euroimmobilien-group.com/kragujevac_1/kragujevac_1_1.jpg
PROJEKTI - KRAGUJEVAC, LOKACIJA 2
- Zemljište za retail park ili trgovački centar.
- Zemljište ukupne površine 44.600m2 na ulazu u Kragujevac starim Beogradskim putem iz pravca Mladenovca, vrlo atraktivna lokacija za izgradnju retail parka ili trgovačkog centra. Prodaje se zemljište sa kompletnom infrastrukturom, kao i pribavljenom prostorno - planskom dokumentacijom.
http://www.euroimmobilien-group.com/kragujevac_2/kragujevac_2_1.jpg
http://www.euroimmobilien-group.com/kragujevac_2/kragujevac_2_2.jpg
PROJEKTI - KRAGUJEVAC, LOKACIJA 3
- Zemljište za super market.
- Zemljište ukupne površine 8000m2 na ulazu u Kragujevac iz pravca Kraljeva. Parcela se nalazi na atraktivnoj lokaciji križanja glavne i lokalne ceste, i vrlo je pogodno za izgradnju super marketa, prodajnog salona ili slično. Zemljište je na prodaju.
http://www.euroimmobilien-group.com/kragujevac_3/kragujevac_3_1.jpg
http://www.euroimmobilien-group.com/kragujevac_hr.htm
limundo May 31st, 2011, 11:38 PM počeo da se gradi big cee, meni na renderima mnogo ružan
http://www.bigcenters.rs/current-project.html
Bez_imena June 1st, 2011, 02:28 PM Koja zgrada te namene je lepa..?
vlada_Ilina_h2o June 2nd, 2011, 12:37 AM 01. 06. 2011.| 17:08
"Novitas" tokom maja otvorio tri trgovinske radnje u Šapcu
http://www.ekapija.com/dokumenti/novitas_010611.JPG
Šabačko preduzeće "Novitas" je u toku maja povećalo svoju maloprodajnu mrežu za još tri nova objekta u tom gradu. Sve tri prodavnice su površine od po 100 m2 , koje u ponudi imaju preko 3.500 prehrambenih i neprehrambenih proizvoda.
Posebna pažnja je posvećena kvalitetnoj ponudi voća i povrća, dok je bezbednost hrane garantovana obaveznom primenom HACCP standarda.
Ekapija (http://www.ekapija.com/website/sr/page/436817)
Granični Proizvod June 2nd, 2011, 10:38 AM ^^
Otmjeno i moderno! :lol:
Taxi.driver.KG June 2nd, 2011, 11:11 AM Ulazna vrata su poslednja reč tehnologije :) ona metalna od pre 30god, ali prelepljena folijom...ma vrh.
durlanista June 3rd, 2011, 01:15 AM Ulazna vrata su poslednja reč tehnologije :) ona metalna od pre 30god, ali prelepljena folijom...ma vrh.
:D
a i oluk su sproveli, ubija. ne smem da zamislim sta ce tu da bude zimi, kad pocne da se ledi...
Taxi.driver.KG June 3rd, 2011, 02:26 AM Ajooj vidi stvarno, oluk nisam ni primetio. Plaćaće odštetu narodu za izlomljene ruke i noge. Javlja mi se da će da bankrotira ovaj "mišković u pokušaju".
MareCar June 3rd, 2011, 07:09 AM Ulaz i vrata mi kazu da nece da im ulazim...dobro...ako necete...
Taxi.driver.KG June 3rd, 2011, 10:48 AM A ime NOVITAS mi zvuči kao neka mast protiv bolova u ledjima :D
vlada_Ilina_h2o June 4th, 2011, 07:25 PM Plaza - Kragujevac
http://img508.imageshack.us/img508/7250/4resizek.jpg
http://img694.imageshack.us/img694/6885/3resizec.jpg
http://img233.imageshack.us/img233/8742/16resizez.jpg
КРАГУЈЕВАЦ - Плаза центар | KRAGUJEVAC - Plaza center (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=79027794#post79027794)
NIXIVOJE_NS June 8th, 2011, 11:48 PM Ovi novinari treba pod hitno da promene clanke o Big CEE-u, em nije prvi izraelski mall u Srbiji jer je to Plaza KG, em uopste nije mall vec retail centar, em nije prvi retail centar u SRB, jer je AVIV u Pancevu prvi, tako da samo lupaju gluposti, jedni kazu 28.000 kvadrata jedni 30.000 jedni 32.000, bolje da cute kad ne znaju.
vlada_Ilina_h2o June 8th, 2011, 11:59 PM 08. 06. 2011.| 14:21
Kompanija "METRO Cash&Carry" 16. juna otvara centar na Ibarskoj magistrali - Investicija od 21 mil EUR
http://www.ekapija.com/dokumenti/metro_subotica_191010.jpg
Treći distributivni centar kompanije "METRO Cash&Carry" u Beogradu biće otvoren za kupce 16. juna.
Sedmi po redu "Metro" objekat u Srbiji, na Ibarskoj magistrali 20, prostire se na površini od 13.500 m2 i u njemu će raditi oko 240 ljudi. U taj centar uloženo je 21 mil EUR, što predstavlja jednu od najznačajnijih investicija kompanije u Beogradu i Srbiji ove godine.
Kao i svi centri u okviru "METRO Cash&Carry" lanca, objekat na Ibarskoj magistrali biće namenjen profesionalnim kupcima: ugostiteljima, trgovcima, preduzetnicima i kompanijama.
Uključujući ovu investiciju, kompanija "METRO Cash&Carry" do sada je uložila 141 mil EUR u Srbiji.
Privrednicima naše zemlje na raspolaganju će od 16. juna biti tri distributivna centra u Beogradu i postojeći u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Subotici, kao i "METRO po meri" veleprodajni objekti u Šapcu i Užicu prilagođeni potrebama profesionalnih kupaca u gradovima sa manjim brojem stanovnika. Kompanija je "METRO Cash&Carry" do sada je u Srbiji zaposlila više od 1.600 ljudi.
Ekapija (http://www.ekapija.com/website/sr/page/439355)
Kad vec pomenuse ovih 1600 ljudi, moze li mi neko reci zasto su plate podosta vece u beogradskom Metro-u u odnosu na kragujevacki a verujem i sve ostale?
Taxi.driver.KG June 9th, 2011, 12:58 AM Moja sestra radila u niškom metrou za 16.000 plus put, u prevodu oko 19.000, i to malo odgovorniji posao, ne kasa ili redjanje robe...šta reći...SRBIJA
Srdjan Adamovic June 10th, 2011, 06:55 PM Plaza
http://i56.tinypic.com/ffcuhd.jpg
http://i51.tinypic.com/2nro8sn.jpg
http://i51.tinypic.com/v3h92w.jpg
limundo June 13th, 2011, 11:52 PM pre nego izbrišem da ih negde iskoristim
idea super i merkur u NS
http://img137.imageshack.us/img137/955/superidea.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/137/superidea.jpg/)
http://img695.imageshack.us/img695/5978/merkur1.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/695/merkur1.jpg/)
micika June 14th, 2011, 10:03 AM CINEPLEXX BIOSKOPI U TC PLAZA (http://www.teklareka.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5473&Itemid=9)
nixazmaj June 14th, 2011, 07:05 PM Крагујевац добија биоскопе
Тржни центар који компанија Plaza гради у Крагујевцу, и чије се отварање очекује у првом кварталу 2012.године, у свом саставу имаће шест биоскопских платна са 1250 седишта. Реч је о заједничком пројекту компаније Plaza и аустријског ланца биоскопа Cineplexx, који је лидер на аустријском тржишту.
То је речено на данашњој заједничкој конференцији за новинаре града Крагујевца и компанија Plaza и Cineplexx. “Cineplexx иза себе има 28 биоскопа у Аустрији, један у Италији и три у Хрватској. Основа обележја ове компаније су бископ, биоскопске технологије и биоскопи за посебне догађаје. У Крагујевцу ће свих шест биоскопских платна бити дигитална, од чега три у 3Д са 1250 седишта, и комплетно климатизована гледалишта. Планирано је да Cineplexx у Крагујевцу запосли 25 људи“, рекао је Christof Papousek генерални директор и акционар комапније Cineplexx International Ltd. Он је додао и да је Крагујевац веома интересантан за ову компанију, пре свега због великог броја становника, али и дугогодишње биоскопске традиције. Власник компаније MCF Megafilm, будући сувласник и ген.директор Cineplexx Srbija Игор Станковић рекао је да ће се у шест биоскопа у Крагујевцу приказивати најновија холивудска али и филмска остварења из Србије и региона. Он је додао и да ће деца, студенти, пензионери и породице имати попусте приликом куповине карата а да ће цене бити прилагођене актуелном тренутику.
Plazza Centers је водећи инвеститор у тржне и забавне центре на тржиштима у развоју, а на српско тржиште ова компанија ушла је 2007.године и тренутно има четири активна пројекта. Према речима генералног директора за Србију Sagiva Megera у Крагујевцу је у току изградња објекта док се дозволе чекају за изградњу два објекта у Београду и једног у Крушевцу. Meger је подсетио да је у Крагујевцу у току изградња шопинг мола површине око 40 хиљада квадратних метара за издавање, са 120 модних продавница, које ће задовољити свачије потребе и укусе. “Plaza ће садржати једини 3Д биоскоп у целом Шумадијском региону, као и велики број нових робних марки, које први пут долазе у Град. Биће обезбеђено 650 паркинг места. Инвестиција је према садашњим проценама вредна око 60 милиона евра а додатних 7 милиона евра издваја Cineplexx за биоскопе'', рекао је Meger. Први човек компаније Plaza у Србији рекао је и да очекује да у првом тренутку, након отварања објекта у Крагујевцу, буде запослено око 300 људи.
Члан Градског већа за инвестиције и развој Небојша Васиљевић изразио је задовољство што, како је рекао, можемо да објавимо, оно што је важно за Крагујевац и читав овај регион а то је да ће компаније Plaza и Cineplexx, у оквиру шопинг мола, изградити 6 биоскопских дворана са 1250 места. “За град Крагујевац али и све његове грађане овакви пројекти су и цивилизацијски и урбано и финансијски најважнији део онога што локална самоуправа може да уради ставарајући услове за долазак инвеститора а тиме и за развој комплетне заједнице,“ рекао је Васиљевић. Он је подсетио и на своју тезу да “нисмо ми у граду задужени да пуштамо филмове јер се, како је рекао, не бавимо комунизмом“. Васиљевић подсећа да је локална самоуправа ту да створи услове за долазак инвеститора а да је то у Крагујевцу тако сведочи и један од водећих светских трговинских ланаца као што је Plaza. “Наша визија је потврдјена са становништва приватног капитала. Ту смо да и убудуће пружимо сву своју подршку како би се заједнички пројекат Plaze и Cineplexx -а реализовао у предвиђеном року. Дубоко сам убеђен да ће Plazin шопинг мол бити средиште не само трговачког дела већ и комплетне индустрије забаве у Крагујевцу и читавом региону“, закључио је члан ГВ Небојша Васиљевић.
http://kragujevac.rs/Kragujevac_dobi...kope-43-1-3288
Nisam hteo da otkrivam, dok oni zvanično nešto ne objave.
Trenutno završavaju oko papira, a prema njihovim rečima izgradnja bi trebala da počne u novembru ove godine. Objekat bi u osnovi imao 10000m2, dok broj etaža ne znam. Plac im se nalazi u blizini autobuske i železničke stanice i na 400m od centra grada. Plac je površine oko 2ha i kupljen je 2007. od IMK 14. oktobar.
http://www.dodaj.rs/f/1K/eW/3lTer4JU/plaza.jpg
Taxi.driver.KG June 14th, 2011, 08:20 PM 40.000kvm? Oprečne informacije svakim novim oglašavanjem
|
|