View Full Version : Supermarketi, hipermarketi, tržni centri, robne kuće
Pages :
1
2
3
4
[ 5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
milosI February 19th, 2009, 02:56 PM Tako je...ovde ti vise od pola plate ode na stan, struju, grejanje, fiksni telefon. Onda ti ostane jos mozda trecina plate (300-500€) za zivot. 30-50€ ti ode za Mesecnu Kartu, ako imas auto ode ti ladno 200€ mesecno na osiguranje, porez i gorivo, i od toga sta ostane trebas ne samo da se hranis, nego jos i da probas da zivis malo, moras odecu da kupujes itd... Nije ovde san kao sto neki misle...pre nekoliko godina godina (bio sam jos klinjo) neki komsija dole poceo nesta da se psuje kako lose zive a kako je nama ovde lako kad mi keva ima platu od 5000€...ja zamalo da nisam crko od smeha...kojih crnih 5000€, kad nam stan pojde 900€ od 1500 mesecno...dok se skine sve drugo nije nam ostalo nesta vise nego sto oni dole imaju s 300nesta evra a bez da placaju toliko za stan...
Bravo....to ja hocu celo vreme da objasnim!!Bila su stvarno super vremena kada je bila MARKA ali otkad je Evro tu najebali smo ga!I to ti niko ne veruje u srbiji, misle da mit tamo SUPER zivimo .... dobro ima ih i bogati ali koliko % su tih sa velikim platama?Vrlo malo!Onda na primer bracni parovi sa malom decom!Tu puno njih samo Muskarac radi, zato zena nemoze jel su stvarno prepuna mesta u vrtic (na primer moja sestra nije 2 godine mogla da nadje mesto za njenog malog i posle pa nije mogla da nadje posao) a dadilja (Tagesmutter) kosta te 400€ mesecno pa ti pogledaj onda...... U srbiji leti nemas mesta uvece da nadjes u kaficima a u nemackoj?Nishta poluprazno!Dole leti puni restorani ili picerije kad je rucak... to ti ne vidish u nemackoj.....a onda pricaju da nemaju pare!!:ohno::ohno::ohno:
Stormwatch153 February 19th, 2009, 04:36 PM E manite me ovog blago da se izrazim SRANJA kako je u Evropi lose a u Srbiji savrseno - svi siti, svi zaposleni, jeftinoca, puni kafici i ostali bullshit. Ja sam za vreme studija u Londonu ziveo sa 150 funti nedeljno (80 funti iznajmljivanje sobe + vecera) ono sto mi je ostalo, znaci 70 funti preko cele nedelje otislo je na voznu kartu (12 funti), a sa 58 sam cele nedelje i jeo i pio + u MAD-u mogao kupiti i nesto za obuci a jos sam i bar dvaput nedeljno izasao, na kraju sam se vratio sa 10-15 kg vise od originalne tezine. Medjutim bilo kog naseg coveka da sam sreo u UK svi su mi kenjali kako im je tamo lose a kako je Srbija obecana zemlja, do danasnjeg dana niko se nije odvazio da se vrati ili doseli u tu zemlju dembeliju u kojoj pare stizu same od sebe a kafici i restorani su prepuni, istina je da su puni, mafijasa i klinaca koje mama i tata sponzorisu iz inostranstva. Evo poslednjeg primera, klasicna serada...dosla drugarica i prica kako je u Nemackoj lose i kako ona tamo nikad nece da zivi jer vidi njene roditelje kako malo zaradjuju, kupili su joj jebes ga samo Toyotu Yaris upoklon kad je dosla u posetu jer je ekonomska kriza pa nisu mogli da rese nista skuplje, mislim WTF.....
nixy February 19th, 2009, 04:47 PM Tus Planet i Merkur u Kragujevcu...
http://i580.photobucket.com/albums/ss241/Nikola-Katanic/PIC_2240-1.jpg
shmeksi86 February 21st, 2009, 12:42 AM Nego jedno pitanje. Sada sam citao clanak o Lidlu na wikipediji i tamo pise da u martu 2009. otvaraju objekat u Srbiji (Sandzak). Jel' to tacno i ako ima neka novinska vest?
Vrachar February 21st, 2009, 11:02 PM Beograd
„Buvljaku” odbrojani dani
Opština Novi Beograd uputila preduzeću „Gradske pijace” zahtev da se Otvoreni tržni centar preseli sa te lokacije. – Prodavci negoduju zbog ovakvih najava
Popularnom „buvljaku” u Novom Beogradu dani su izgleda odbrojani. Preseljenje Otvorenog tržnog centra (OTC) poslednjih godina najavljivano je u više navrata, ali ovoga puta postoji i zvanična potvrda da će se trgovci seliti sa placa koji, od kada je opština doživela ekonomski procvat, vredi pravo bogatstvo.
Kako je „Politici” potvrđeno u opštini Novi Beograd, nedavno je preduzeću „Gradske pijace” poslat zahtev da se tržnica izmesti sa te lokacije. U pismu upućenom rukovodstvu čak je bio i dat rok za preseljenje, naznačeno je da se očekuje da će trgovci napustiti centar do održavanja Univerzijade, odnosno do jula ove godine. Ne navodi se, međutim, šta je razlog za ovako konkretan zahtev.
–Zaista postoji takav plan. Organizovali smo sastanak sa nadležnima iz „Gradskih pijaca” kada nam je rečeno da su oni zainteresovani, ali da prethodno moraju da reše gde će se preseliti. Mi im ne možemo ništa ponuditi na našoj teritoriji, jer o dostupnim lokacijama treba da razgovaraju sa nadležnima iz Gradske direkcije za građevinsko zemljište– objasnio je Miloš Hetlerović, pomoćnik predsednika opštine Novi Beograd. Prema njegovim rečima, postojala je ideja da trgovci napuste plac do Univerzijade, ali OTC verovatno neće biti zatvoren do tada. Ukoliko se u dogledno vreme ne pronađe rešenje, kaže Hetlerović, opština će ponoviti zahtev.
Preduzeću „Gradske pijace” ugovor o zakupu tog zemljišta istekao je pre nekoliko godina, tako da oni samo rentiraju lokale i tezge dok na višem nivou ne bude drugačije odlučeno. Preseljenje „buvljaka” u poslednjih nekoliko godina najavljivali su uglavnom gradski čelnici zaduženi za urbanizam. Još 2004. godine Ljubomir Anđelković, tada glavni urbanista u gradskoj vlasti, kao alternativnu lokaciju navodio je Leštane u opštini Grocka, a bilo je u planu i da se deo tezgi prebaci u Zemun i Rakovicu. Pre dve godine navodno se ozbiljno razmišljalo da se Glavna autobuska stanica preseli baš na ovaj plac. Zemljištu zlata vrednom posebno je skočila cena od izgradnje „Delta sitija”, a predstojećeuseljavanjekompleksa „Belvil” (Univerzitetskog naselja) čini ga još vrednijim. Dodatna prednost je i to što se graniči sa parkingom,kao i slobodnom površinom koju sada naseljavaju Romi.
U upravi OTC-anezvanično saznajemo da su upoznati sa zahtevom opštine Novi Beograd, ali da konkretnog obaveštenja o preseljenju još nema. Nezvanično se pominje čak da će u toku Univerzijade tržnica biti zatvorena na dvadesetak dana, a onda ponovo otvorena. Posao na ovoj tržnici ide lošije nego u zlatna vremena „buvljaka” pre desetak godina. Od oko 1.900 tezgi zakupljeno je svega 1.000.
Kao i svaki put do sada, prodavci se ne slažu sa najavljenom selidbom.Koliko im „buvljak” znači govori i to što su na posao izašli i po snegu koji je padao dva dana. Bilo ih je doduše daleko manje nego obično, ali neki su uspeli ponešto da prodaju.
Vojkan Živković, prodavac grejalica, zadovoljno je trljao ruke jer je jednoj mušteriji prodao peć. Raspoloženje mu je splasnulo kada se povela priča o preseljenju OTC-a. Živković smatra da je veći problem nelegalni „buvljak” starudije preko puta „regularne” pijace.
– Ovo mesto hrani porodice, a one stare, nepotrebne stvari tamo su ruglo grada. Ne razumem zašto nekome smeta legalna pijaca koja hrani toliko porodica. Na „buvljaku” ima na stotine tezgi. Pomnožite tu cifru sa tri ili četiri i shvatićete koliko ljudi živi od ovoga – ogorčen je Živković, dodajući da prodavci sa dugim „pijačnim stažom” mogu sebi da dozvole luksuz i odmore kad je hladno. On – ne može.
Mirko Mijalković čuo je za plan gradskih vlasti i kaže da zamisao o izmeštanju nije novog datuma.
– U Evropi se buvlje pijace smeštaju blizu gradskog jezgra, a mi ih sklanjamo što dalje od centra. Osim ako neko nije bacio oko na ovaj plac koji zauzima četiri hektara – sumnjičav je Mijalković, koji kaže da je načuo da će prodavci biti preseljeni kraj autoputa prema Nišu. Trgovci smatraju da grad neće moći do jula, kada počinje Univerzijada, da nađe zemljište za buduću lokaciju. Pribojavaju se, stoga, da će im uskoro narediti privremeno raseljavanje na neodređeno vreme, dok se ne donese odluka o novoj adresi, što će ih ostaviti bez ionako skromnih prihoda.
-----------------------------------------------------------
U Zemun po polovnu robu
Prema podacima sa sajta „Gradskih pijaca”, u gradu postoje tri robne pijace – OTC, „Depo” u Bulevaru kralja Aleksandra i pijaca za prodaju starih stvari i robe sa greškom u Vareškoj ulici.
Beograđani rado odlaze i na „buvljak” u obližnje Pančevo, a na raspolaganju su im i brojne polulegalne ili nelegalne tržnice, poput „buvljaka” preko puta OTC-a. Sve popularnija je „divlja” buvlja pijaca kod Pazovačkog puta gde se svake nedelje okupljaju ljudi koji prodaju staru i polovnu robu. Opština Zemun ponudila im je mogućnost za zakup prodajnih mesta na pijaci u Šajkaškoj ulici, ali prodavci ipak nastavljaju po starom.
Darko Kalezić
[objavljeno: 15/02/2009]
Izvor: Politika (http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Buvljaku-odbrojani-dani.lt.html)
CrazySerb February 21st, 2009, 11:19 PM Smrc smrc...moram priznati, nedostajace mi. Imam toliko lepih secanja vezanih za taj buvljak:)
nixy February 22nd, 2009, 01:17 PM Kad spomenuste buvljak, evo i naseg...
http://i33.tinypic.com/1zbxjes.jpg
nero February 22nd, 2009, 06:50 PM Ajd i ovde da postavim, kika (nameštaj) i Mr. Bricolage (uradi sam) traže ljude u Srbiji. Oglasi su ovde (http://www.adecco.rs/posao/detail.php?ID=761) i ovde (http://www.adecco.rs/posao/detail.php?ID=764), pa ako nekom treba posao, navalite :)
Luka February 23rd, 2009, 10:29 AM „Ikea“ planira tržni centar, u kome će uposliti 2.000 ljudi
http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/02_februar/23/beograd/ikea-v.jpg
Kompanija „Ikea” ima dugoročne planove u vezi sa investiranjem u Srbiju i intenzivno traži lokaciju koja zadovoljava sve kriterijume za izgradnju tržnog centra u prestonici. Međutim, ovaj švedski proizvođač nameštaja razmatra i druge poslovne mogućnosti širom Srbije.
Prema rečima predsednika i izvršnog direktora „Ikea grupe“ Andersa Dahlviga, Srbija predstavlja strateško tržište za ekspanziju „Ikee“ u okviru regiona jugoistočne Evrope.
- Naš tim je angažovan na dijalogu sa Vladom Srbije i drugim zvaničnicima kako bi ovakvi investiciju učinili ostvarivom – rekao je Dahlvig prilikom posete Hrvatskoj, odnosno opštini Rugvica gde će „Ikea“ graditi svoju prvu robnu kuću i tržni centar. Prema njegovim rečima, uprkos ekonomskoj krizi, „Ikea“ investiciju u Srbiji vidi kao mogućnost zapošljavanja, i plan joj je da se već u startu ponudi posao i profesionalni razvoj za više od 2.000 ljudi.
Tokom prošle godine predstavnici Vlade Srbije govorili su da „Ikea“ pregovara sa Srbijom o investiciji od 1,1 milijarde evra za fabriku u našoj zemlji. Dolazak švedske „Ikee“ u Srbiju najavljuje se već nekoliko godina.
Kompanija „Ikea“ je osnovana 1943. godine i od tada je stekla status najvećeg lanca robnih kuća za prodaju nameštaja na svetu. Ta kompanija ima više od 200 robnih kuća širom sveta u kojima radi više od 100.000 ljudi.
nnd February 23rd, 2009, 07:28 PM ^^ znam da je greška nevažna, ali toliko mnogo kaže o osnovnom poznavanju — ne privrede nego uopšte života kada novinar piše da će u jednom ikeinom tržnom centru raditi 2000 ljudi.
podvodni February 23rd, 2009, 08:42 PM ^^ šta očekuješ od "blica"?
Podgoricanin February 24th, 2009, 01:25 AM Možda su mislili "ugostiti", a ne "uposliti" 2000 ljudi... ;)
lazarkg February 24th, 2009, 04:13 AM Bravo....to ja hocu celo vreme da objasnim!!Bila su stvarno super vremena kada je bila MARKA ali otkad je Evro tu najebali smo ga!I to ti niko ne veruje u srbiji, misle da mit tamo SUPER zivimo .... dobro ima ih i bogati ali koliko % su tih sa velikim platama?Vrlo malo!Onda na primer bracni parovi sa malom decom!Tu puno njih samo Muskarac radi, zato zena nemoze jel su stvarno prepuna mesta u vrtic (na primer moja sestra nije 2 godine mogla da nadje mesto za njenog malog i posle pa nije mogla da nadje posao) a dadilja (Tagesmutter) kosta te 400€ mesecno pa ti pogledaj onda...... U srbiji leti nemas mesta uvece da nadjes u kaficima a u nemackoj?Nishta poluprazno!Dole leti puni restorani ili picerije kad je rucak... to ti ne vidish u nemackoj.....a onda pricaju da nemaju pare!!:ohno::ohno::ohno:
Pa ko te tera da zivis kao Nemac!? Pokusaj da zivis u Nemackoj kao PROSECNI Srbin - proci ces JEFTINIJE nego u Srbiji! Ja sam bio, probao i znam kako je! Od hrane, garderobe, tehnike ... SVE je jeftinije nego u Srbiji, a ti bas zapeo po Nemacke kafane da ides, jel bas moras - ne moras! Pa ne idem ni ja cesto u ove srpske ko sto ti mislis. Nego razmazeni ste vi tamo, a niste ni svesni. Samo kukate.
Glupo mi sad da navodim cene hrane u nemackoj - do duplo je jeftinije, plus sto imate izbor nevidjeno dobar, a i kvalitet je bolji. A tek garderoba ... kad sam uleteo u neku rasprodaju, lele ... ne smem da pominjem.
Stormwatch153 February 24th, 2009, 10:26 AM Pa ko te tera da zivis kao Nemac!? Pokusaj da zivis u Nemackoj kao PROSECNI Srbin - proci ces JEFTINIJE nego u Srbiji! Ja sam bio, probao i znam kako je! Od hrane, garderobe, tehnike ... SVE je jeftinije nego u Srbiji, a ti bas zapeo po Nemacke kafane da ides, jel bas moras - ne moras! Pa ne idem ni ja cesto u ove srpske ko sto ti mislis. Nego razmazeni ste vi tamo, a niste ni svesni. Samo kukate.
Glupo mi sad da navodim cene hrane u nemackoj - do duplo je jeftinije, plus sto imate izbor nevidjeno dobar, a i kvalitet je bolji. A tek garderoba ... kad sam uleteo u neku rasprodaju, lele ... ne smem da pominjem.
Ma ne vredi njima to objasnjavati, sve je to proseravanje kako se tamo tesko zivi a ovde cvetaju ruze, banane, narandze i ostalo voce, najbolji dokaz da je sve to samo prica za malu decu je sto se niko ne vraca ovde nego jos vise ljudi odlazi.....
nixy February 24th, 2009, 11:49 AM Pa da je ovde toliko dobro, vratili bi se ovde da zive, jos bi poveli najblize Nemacke komsije... :)
Chupavi February 24th, 2009, 12:21 PM Drugari svi gresite i svi ste u pravu, nigde ne cvetaju ruze! ni kod nas ni kod njih sve je kako se ko gde snadje! Neko bolje prolazi ovde neko tamo a neko ni tamo ni ovde :). Ja sam isto ziveo napolju i to 18 godina i bilo mi super sad sam ovde od 95 (dosao na leto da vidim svoje zaljubio se i ostao) i ovde mi je super tamo sam radio posao koj volim zardjivo solidno, ovde radim posao koj volim zaradjujem solidno. Jedina razlika sto sam tada lakse putovao a sad moram da jurim vizu. Hocu da kazem bilo gde da si tako ti je kako ti sam sebi napravis a dal je 10 centi jefnije ili skuplje.... pa i nije tolko vazno.
podvodni February 24th, 2009, 12:55 PM ^^ konačno pametan odgovor
MareCar February 24th, 2009, 01:37 PM Ma ne vredi njima to objasnjavati, sve je to proseravanje kako se tamo tesko zivi a ovde cvetaju ruze, banane, narandze i ostalo voce, najbolji dokaz da je sve to samo prica za malu decu je sto se niko ne vraca ovde nego jos vise ljudi odlazi.....
Ja nikad ne bih rekao da dole cvetaju ruze niti da je bolje ziveti dolje, jeste teze, ali nije nemoguce kao sto neki probaju da dokazu, moze se prilicno normalno ziveti, stvar je u tome da ovde nije TOLIKO bolje nego dole, da i ovde nije lako, standard je malo visi ali zivi se poprilicno isto, mogucnosti su ti malo vece, i ako ti se nose KIK majice i farmerke imas da nadjes jeftinu odecu, ali to je to, ko je kriv kad dole ima samo jedan uvoznik za 80% strane robe i koji onda stvari kupi na ogromne kolicine za sve njegove markete po srbiji za 20Cent i prodaje za 2-3 evra sta ovde kosta 80cent do 1,15 evro, to vlada treba da regulise da ne sme da iskoristi monopol, ali ona nece jer dobija dosta poreza od toga sto ljudi kupuju stvari za duplu cenu i samim tim se ljudima smanjuje standard i nemogu da kupe druge stvari, ali sve dok taj uvoznik okrece milijarde i vladi ostane nesta od toga, sve do tada se nista nece promeniti, nemojte meni kukati o cenama, nije moja duznost da menjam to, vasa je duznost da idete na izbore i da partije koje podrzavate brinu i rade nesta o tome. Do sad bi rekao "ajde, ima porez na uvoz robe", ali sta je sad, uvozni porez je ukinut, jesu li se smanjile cene? Ako nisu onda se zna gde je problem.
Drugari svi gresite i svi ste u pravu, nigde ne cvetaju ruze! ni kod nas ni kod njih sve je kako se ko gde snadje! Neko bolje prolazi ovde neko tamo a neko ni tamo ni ovde :). Ja sam isto ziveo napolju i to 18 godina i bilo mi super sad sam ovde od 95 (dosao na leto da vidim svoje zaljubio se i ostao) i ovde mi je super tamo sam radio posao koj volim zardjivo solidno, ovde radim posao koj volim zaradjujem solidno. Jedina razlika sto sam tada lakse putovao a sad moram da jurim vizu. Hocu da kazem bilo gde da si tako ti je kako ti sam sebi napravis a dal je 10 centi jefnije ili skuplje.... pa i nije tolko vazno.
podrzavam.
Vrachar February 24th, 2009, 02:21 PM ... (dosao na leto da vidim svoje zaljubio se i ostao) ...
Eh, šta ti je život ... :D
Majevčan February 24th, 2009, 08:20 PM Drugari svi gresite i svi ste u pravu, nigde ne cvetaju ruze! ni kod nas ni kod njih sve je kako se ko gde snadje! Neko bolje prolazi ovde neko tamo a neko ni tamo ni ovde :). Ja sam isto ziveo napolju i to 18 godina i bilo mi super sad sam ovde od 95 (dosao na leto da vidim svoje zaljubio se i ostao) i ovde mi je super tamo sam radio posao koj volim zardjivo solidno, ovde radim posao koj volim zaradjujem solidno. Jedina razlika sto sam tada lakse putovao a sad moram da jurim vizu. Hocu da kazem bilo gde da si tako ti je kako ti sam sebi napravis a dal je 10 centi jefnije ili skuplje.... pa i nije tolko vazno.
:applause:
Ostali, sami ekstremi i s jedne i s druge strane:ohno:
marillion February 25th, 2009, 05:40 PM sinoć sam prvi put bio u RK na terazijama.. veličina i raspored je isti kao RK u zaječaru tako da očekujem sličnu situaciju zaječarskoj RK
mada mi se čini da je ranije (iako beše 1992/93) bila veća ponuda
Chupavi February 25th, 2009, 05:57 PM Pa i nisu se pretrgli sa sredjivanjem Malo gipsa i nove pokretne stepenice po koji reflektor i to je to na terazijama je recimo ostao isti pod
sale_kg February 25th, 2009, 09:31 PM "Familija market" otvorila treći megamarket u Beogradu - do kraja godine još 24 supermarketa u Srbiji
Treći megamarket u maloprodajnom lancu "Familija market" otvoren je danas (25. februar 2009. godine) u zgradi Robne kuće "Beograd", u Vareškoj 4, u naselju Miljakovac.
Megamarket, koji se prostire na 1.500 m2, ima obezbeđen parking prostor. Radno vreme od ponedeljka do subote je od 7 do 21, a nedeljom od 7 do 14 časova.
Posle otvaranja objekata u Ustaničkoj ulici na Dušanovcu i Glavnoj ulici u Zemunu, ovo je treći objekat "Familija market" u Beogradu. U toku ove godine planirano je otvaranje još 24 supermarketa površine od 450 do 2000 m2 u Beogradu i svim većim gradovima Srbije.
"Familija market" planira da u 2009. godini sprovede projekat za unapređenje prodaje domaćih proizvoda, čime se ističe opredeljenje kompanije da podrži domaće proizvođače i njihove proizvode.
Otvoren "Roda centar" u Šapcu - uloženo 20 mil EUR
Slovenački trgovinski lanac "Merkator S" otvorio je danas (25. februar 2009. godine) u Šapcu "Roda centar" u koji je uloženo 20 mil EUR.
U tom trgovinskom lancu procenjuju da će oko 300 Šapčana dobiti posao u megamarketu i 37 specijalizovanih prodavnica centra, koji ima 23.000 m2 i raspolaže sa 206 parking mesta.
Prema podacima koji su izneti na otvaranju "Roda centra", grad Šabac je za lokaciju, koja se nalazi u centralnoj gradskoj zoni, dobio 1,5 mil EUR.
Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević istakao je da je "u sadašnjoj ekonomskoj situaciji" za građane značajno što će u "Roda centru" biti otvorena nova radna mesta.
Predsednica Upravnog odbora "Mercatora S" Stanka Čurović kazala je da je izgradnja tržnog centra završena posle "tačno devet meseci i pored loših vremenskih uslova i finansijske krize".
www.sam.org.yu
Vrachar February 26th, 2009, 08:59 AM USCE Floor Plans
26 Feb 2009
Krajem leta 2006. godine kompanija "MPC Properties" otpočela je izgradnju za sada najvećeg šoping centra u Beogradu i Srbiji. Beograđani su u protekle dve i po godine bili svedoci izgradnje novog potrošačkog hrama nadomak ušća u centralnoj zoni Novog Beograda.
Radi se o najvećem objektu te vrste u regionu sa gotovo 130.000 kvadratnih metara vrhunskog prostora za maloprodaju, relaksaciju kao i sa brojnim pratećim sadržajima i uslugama za svoje posetioce. Kako se izgradnja objekta privodila kraju tako je raslo i interesovanje javnosti za buduće zakpuce i radnje u okviru prodajnog centra. U okviru objekta nalazi se oko 160 lokala, a neki brendovi će po prvi put zvanično biti zastupljeni na domaćem tržištu, među kojima su Stiefelkoenig, Vapiano i mnogi drugi.
Potrošači sa nestrpljenjem očekuju 31. mart, kada će i zvanično biti otvoren ovaj tržni centar. Iako su ekonomski uslovi pogoršani, MPC-ov objekat će svojim kvalitetom sigurno naći mesto na našem tržištu.
Posredstvom nezvaničnog izvora u mogućnosti smo da Vam predstavimo planove rasporeda lokala budućeg šoping centra kao i neke od zakupaca. Iako ovi planovi nisu zvanično potvrdjeni od strane MPC-a, oni pružaju uvid u organizaciju prostora za sve zainteresovane.
Floor plans
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/11/090220-USCE-01.jpg
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/11/090220-USCE-02.jpg
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/11/090220-USCE-03.jpg
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/11/090220-USCE-04.jpg
Non Official Brands List
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/10/090226-USCE-01.gif
Izvor: Beobuild (http://www.beobuild.rs/read.php/293.html)
SpaleSCG February 26th, 2009, 04:58 PM ^^
Bas bezveze skoro sve te radnje su vec otvorene u delti, nista specijalno novo...
djama February 26th, 2009, 05:44 PM To je super zato sto je mnogo blize :) Jedva cekam :)
A ja sam cuo da ce biti i megamarket, ali ovde ne vidim nigde ni jedan do sada poznati?Da li je to istina ili nije?
shmeksi86 February 26th, 2009, 07:07 PM Megamarket ce biti u prvom podzemnom nivou i u pitanju je IDEA.
nixy February 26th, 2009, 07:10 PM Po ovoj slici vidim da ce buduca kula imati vecu osnovu... Onda i nije bas bliznakinja...
BIK February 26th, 2009, 10:20 PM Bas me cudi izbor radnji.
Zar nije recimo ZARA u Srbiji u vlasnistvu (franchise) Miskovica i Delte? I sve ostale Interex marke?
Ako je tako, kako to onda da MPC je pristao da njima da kutak u mall-u, kada se oni vec biju za trziste sa DeltaCity?
A mozda MPC i nije briga, njima je samo vazno da iznajme prostor.
Steta sto i dalje nema H&M ili Topshop.
Stefan1 February 26th, 2009, 11:45 PM ^^ nisu to interex nego inditex marke ;) (znam da je verovatno lapsus u pitanju ali zbog nekih ne upucenih da napomenem)
Naravno da im je u cilju da iznajme prostor, pa imas Mango u Delta Cityu a tu fransizu ima MPC.
shmeksi86 February 27th, 2009, 01:33 AM @Bik
MPC je mnogo blizi starom delu grada i kao takav je na mnogo boljoj lokaciji od Delta City-ja te je prisustvo Inditexovih marki samo plus za Usce Shopping Center. Druga stvar je da li ce te marke konkurisati MPC-ovim markama iz grupacije Cortefiel (Springfield, Cortefiel, PdH). Po meni su tu stvari koliko toliko izbalansirane jer ni jedna marka ne konkurise suparnickom taboru, sa izuzetkom massimo dutti vs. cortefiel/pdh, sve ostalo je vec podeljeno. Springfield i Zara ciljaju na dva razlicita segmenta, makar na nasem trzistu, i tako dalje i tako blize.
Topshop ima radnju u Zira centru.
Ban.BL February 27th, 2009, 09:46 AM bice vapiano extra!
je li ima vec vapiano u BGD?
Luka February 27th, 2009, 10:40 AM Sinoc sam video da su postavili znak za Familija market ispred Beogradjanke, tamo gde je nakada bio Rodic.
djama February 27th, 2009, 11:14 AM Megamarket ce biti u prvom podzemnom nivou i u pitanju je IDEA.
Hvala na odgovoru :)
Nije bio Rodic,nego Maxi.Bas mi je nekako drago sto su ih isterali odatle :)
Vrachar February 27th, 2009, 06:06 PM bice vapiano extra!
je li ima vec vapiano u BGD?
Nema, ovo je prvi. :banana:
shmeksi86 February 27th, 2009, 06:24 PM Pal Zileri i La Perla su odavno u Beogradu.
p.s. server se nesto baguje, moj post bi trebalo da ide ispod filipovog
Filip February 27th, 2009, 06:57 PM Neverovatni novi brendovi se otvaraju u TC USCE. Pal Zileri, La Perla.. to su sve jako eksluzivni, luksuzni brendovi, radije bih ih video na Knezu.
Vrachar February 27th, 2009, 07:41 PM TC Ušće, februar 2009.
Slikao: Nurko7000, Beobuild
http://i271.photobucket.com/albums/jj157/Nurko7000/usce%20TC/Usce3.jpg
http://i271.photobucket.com/albums/jj157/Nurko7000/usce%20TC/Usce2.jpg
http://i271.photobucket.com/albums/jj157/Nurko7000/usce%20TC/Usce1.jpg
http://i271.photobucket.com/albums/jj157/Nurko7000/usce%20TC/Usce4.jpg
http://i271.photobucket.com/albums/jj157/Nurko7000/usce%20TC/usce5.jpg
Banjaluchanin February 27th, 2009, 08:07 PM ...
Filip February 27th, 2009, 08:13 PM Apple otvara u Beograd? WTF?!
CrazySerb February 28th, 2009, 01:32 AM Pa kad mogu u onom seljackom "Eatons" centru, mogu i u Uscu:yes:
Bob Rock February 28th, 2009, 01:36 AM Apple otvara u Beograd? WTF?!
mali standic 76 m2, nista veliko, kao apple retail store.
levo od sredine, pored logitech
Filip February 28th, 2009, 02:12 AM Samo pet Evropskih zemalja imaju Apple Store. Ili postoji razlika izmedju onoga u Eatonu i ovoga u Beogradu?
Bob Rock February 28th, 2009, 02:21 AM ^^ siguno postoji :) ovaj u bg ti je na 76m2 i bice sigurno nesto poput onog u sarajevu
http://www.bhtimes.com/sarajevo-apple-store-otvaranje.html
ja se nadam da ce ovako nesto doci uskoro u bg
http://www.apple.com/retail/storelist/
Banjaluchanin February 28th, 2009, 02:25 AM mali standic 76 m2, nista veliko, kao apple retail store.
levo od sredine, pored logitech
Ovo veće od mog stana. :nuts: Ovaj Logitechov "štand" je već bliži. :)
CrazySerb February 28th, 2009, 02:26 AM Pa ovo u Sarajevu izgleda isto kao i njihova radnja u Torontu, sem sto je ovde malo veca.
MareCar February 28th, 2009, 02:58 AM Same here, novi veliki Apple store u Minhenu je potpuno isti kao onaj u sarajevu iznutra...bele zidove sa nekim apple plakatima, svetle drvene masivne stolove i sve te apple bullshitije po stolovima...
Bob Rock February 28th, 2009, 03:01 AM Same here, novi veliki Apple store u Minhenu je potpuno isti kao onaj u sarajevu iznutra...bele zidove sa nekim apple plakatima, svetle drvene masivne stolove i sve te apple bullshitije po stolovima...
:|
http://www.flickr.com/search/?q=apple+m%C3%BCnchen
Filip February 28th, 2009, 08:51 AM Sta je razlika izmedju te u Sarajevu, ova u Beogradu i ove u Kanadi, Nemackoj etc? Jer nigde ne pise na strani Apple-a da imaju radnje u tim levim zemljama.
http://www.apple.com/ca/retail/eatoncentre/
MareCar February 28th, 2009, 03:58 PM :|
http://www.flickr.com/search/?q=apple+m%C3%BCnchen
Rekao sam iznutra, sigurno je spolja jaci sa staklenom fasadom i velikom jabukom, ali iznutra nije nista specificno...veliki drveni stolovi, slike na zidovima i to je to...
CrazySerb February 28th, 2009, 04:07 PM Lepo kaze Mare - razlike izmedju minhenske i sarajevske Apple radnje (pa i radnji u Torontu, Nju Jorku i Cikagu koje sam posetio), sem nalickane fasade, NEMA.:yes:
BIK February 28th, 2009, 10:32 PM Ovde u Sydney je drugi najveci Apple store u svetu. prvi je u London-u.
Svidja mi se koncept njihovih radnji. Mozes sve da pipnes, sa svime da se igras, niko te negnjavi.
Ako imas problem sa necim sto si kupio dodjes kod njih i dobijes profesionalnu pomoc odmah a ne da se salje negde pa da cekas 100 godina da se vrati.
djama March 1st, 2009, 09:53 AM http://store.apple.rs/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/
Evo u Beogradu Apple centar kod Kalenica...
Kada svako iz srednje klase bude mogao da priusti nesto iz te radnje , onda ce se moci ocekivati i veci centri...
Billy_ks March 1st, 2009, 10:51 PM http://store.apple.rs/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/
Evo u Beogradu Apple centar kod Kalenica...
Kada svako iz srednje klase bude mogao da priusti nesto iz te radnje , onda ce se moci ocekivati i veci centri...
iPhone-a i dalje nema u ponudi... :ohno:
sale_kg March 2nd, 2009, 02:38 PM 10 najvecih investicija (http://www.ekapija.com/website/sr/inovesto_category.php?cid=2#project_13)u oblasti trgovinskih centara u Srbiji u 2008. ...
nixy March 2nd, 2009, 08:05 PM ^^ Jeee ima nas na 3 mesta... :)
Inace RK nocu slikano by me malopre...
http://i580.photobucket.com/albums/ss241/Nikola-Katanic/PIC_2286.jpg
Vise slika na KG thread-u...
nixy March 3rd, 2009, 05:51 PM OTVARANJE DO KRAJA MESECA - ROBNA KUĆA "KRAGUJEVČANKA"
03.03.2009.
Omiljeno mesto gde su generacije pazarile, sam centar grada, robna kuća KRAGUJEVČANKA priprema se za ponovno otvaranje, prvo posle privatizacije.
Zainteresovani za zakup prostora su, kako se saznaje, najveći svetski brendovi koji nisu još dolazili u Srbiju.
Ponudu robnih kuća činiće hrana, kozmetika, odeća, obuća, predmeti za kuću, a kupcima će na raspolaganju stajati i banke, kafei i info-pultovi, ali i toaleti.
Lanac RK „Beograd“ čine ukupno 34 robne kuće u Srbiji površine od oko 240.000 kvadratnih metara, od čega je osam smešteno u Beogradu sa površinom od gotovo 65.000 kvadrata. Radovi na kompletnoj rekonstrukciji enterijera objekata su u toku, a renovira se se sve od poda do plafona.
Tekla Reka (http://www.teklareka.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3135&Itemid=9)
nixy March 4th, 2009, 01:15 AM Sarena pijaca u Kragujevcu... :D
http://i297.photobucket.com/albums/mm206/nesakiller/Panorama3_1024copy.jpg
http://i35.tinypic.com/16jfx1h.jpg
Vrachar March 4th, 2009, 08:24 AM ^^
Super je pijaca, a za kaj se zove "šarena"? :)
dzonikg March 4th, 2009, 08:35 AM 10 najvecih investicija (http://www.ekapija.com/website/sr/inovesto_category.php?cid=2#project_13)u oblasti trgovinskih centara u Srbiji u 2008. ...
malo su se zaneli ,tus i merkur nisu ni poceli da se grade a pitanje dali ce se i graditi,takodje plaza 65 miliona eura a usce 130 tako da su zamenili mesta i usce je bar 2 puta vece.
Podgoricanin March 4th, 2009, 09:23 AM Ovo "Ušće" je ogromno (za naše pojmove)! Milo mi je da BG dobija takav mall.
Zna li ko da li objekti RK Beograd u Crnoj Gori imaju veze sa ovima u Srbiji? Jer, objekat RK Beograd u Podgorici je na premium lokaciji (tačno iza fontane na slici, na glavnom gradskom trgu), međutim zgrada uopšte nije valorizovana.
http://me.tiscover.com/me/images/RGN/7/RGN77me/fontana.jpg
Inače, pominjao se Apple iPhone...
iPhone stiže u petak
APPLE NAJAVIO DOSTUPNOST POPULARNOG TELEFONA ZA CRNOGORSKO TRŽIŠTE
Podgorica – Apple je na svojim stranicama www.apple.com/me/iphone najavio dolazak trenutno najpopularnijeg mobilnog uređaja na svijetu, iPhone 3G, na crnogorsko tržište. Prema nezvaničnim informacijama, kompanija T-Mobile, partner američkog giganta, iPhone će ponuditi već u petak.
U susjednoj Hrvatskoj, T-Mobile je iPhone 3G ponudio tokom novembra prošle godine. Oko 300 zainteresovanih kupaca je od ranih jutarnjih sati čekalo prvog dana pred T-centrom na zagrebačkom Cvjetnom trgu kako bi bili među prvim vlasnicima iPhonea u Hrvatskoj. Kupci su takođe u redovima čekali i u Rijeci i Splitu.
D.K.
Bojan9 March 4th, 2009, 10:21 AM ^^
Slušao sam na vijesti prije par mjeseci... U toku je valjda spor između RK "Beograd" i Podgoričanke i Bjelopoljke, nešto oko odvajanja i sl., i traže se neke pare za plate. Ne vdi se kraj.
nixy March 4th, 2009, 11:39 AM ^^
Super je pijaca, a za kaj se zove "šarena"? :)
Pa Sarena ili ti Buvljak...
Dubac March 4th, 2009, 11:52 AM malo su se zaneli ,tus i merkur nisu ni poceli da se grade a pitanje dali ce se i graditi,takodje plaza 65 miliona eura a usce 130 tako da su zamenili mesta i usce je bar 2 puta vece.
Otkud ti informacija za Tus i Merkur?
Platili su zemljiste nekoliko milona evra koji su legli na racun grada.Nece graditi jedino ako su resili da poklone novac gradu.Ako odustanu od gradnje grad ne bi bio duzan ni evro da vrati.To bi bila najveca poslovna donacija u istoriji svetske trgovine.
Pri tom ja bas imam jednu informaciju koja nagovestava da bi gradnja mogla uskoro da pocne.Tus je zakupio neke ucionice na Radnickom Univerzitetu nedavno koje ima nameru da koristi za neku vrstu obuke radnika.Ovo je provereno jer mi majka radi tamo.
Ne verujem da ce da obucavaju Slovence.
Vrachar March 4th, 2009, 11:53 AM Pa Sarena ili ti Buvljak...
A to. :D Ja rek'o da nije zbog šarenog povrća i voća koji se prodaju.
nixy March 4th, 2009, 11:58 AM A to. :D Ja rek'o da nije zbog šarenog povrća i voća koji se prodaju.
Ma jok, a vidis da nam je skroz sarena, ima cetiri jednaka dela, svaki je druge boje (plava, zuta, crvena i zelena)... :D
BosniaHerzegovina March 4th, 2009, 04:29 PM Izvor: Beobuild (http://www.beobuild.rs/read.php/293.html)
Vecina ovi radnji vec imate, ali ponuda ostaje super.
Prvi MCD u BiH se otvara tek u septembru ove godine:ohno:
dzonikg March 4th, 2009, 06:35 PM Jedva cekam usce da se zavrsi ,ocekujem da bude bolje od delta city-ja a za tus i merkur je samo moje misljenje posto je po sajtovima prodaja robe siroke potrosnje opala u KG za 30-50% ove godine u odnosu na isti period prosle a zemljiste su platili i ostaje im ,dal ce da grade ove god ili za 5 god njihova stvar.
Ranko Su NS March 8th, 2009, 04:13 PM Evo malo nevezano Merkator NS
http://img24.imageshack.us/img24/4931/dsc02453a.jpg
Ima 5 nivoa (dva nivoa garaze 560 mesta i 3 nivoa trgovine i restorani.
http://img24.imageshack.us/img24/9126/dsc02458.jpg
pokretne izmedju dva nivoa garaza
http://img24.imageshack.us/img24/2867/dsc02455.jpg
unutrasnjost. Uvek puno ljudi
karakteristicne polukruzne ulice
http://img24.imageshack.us/img24/5409/dsc02457t.jpg
Constantin March 8th, 2009, 04:31 PM lepo
dzonikg March 8th, 2009, 07:50 PM definitivno spolja najlepsi merkator u srbiji
Chupavi March 8th, 2009, 08:41 PM ^^
meni se vise svidja onaj u Nis-u
http://www.naissus.info/images/vesti/merkator_v.jpg
Ranko Su NS March 8th, 2009, 11:46 PM ^^
meni se vise svidja onaj u Nis-u
http://www.naissus.info/images/vesti/merkator_v.jpg
daj malo vise slika i spolja i iznutra.
Vrachar March 9th, 2009, 12:19 AM A evo i beogradskog (slikao Nurko7000, Beobuid):
http://i271.photobucket.com/albums/jj157/Nurko7000/usce%20TC/merkator.jpg
Kutija. :ohno:
Ban.BL March 9th, 2009, 12:29 AM NS i niski su jako slicni, amo boja znacajno odudara
nixy March 9th, 2009, 12:32 AM A evo i beogradskog (slikao Nurko7000, Beobuid):
http://i271.photobucket.com/albums/jj157/Nurko7000/usce%20TC/merkator.jpg
Kutija. :ohno:
Molim?! Ne znas ti sta je kutija...
http://www.superpopust.com/upload/4041Roda_Kragujevac.jpg
http://www.radosnavest.rs/photos/full/4.jpg
:ohno:
ivicasu March 9th, 2009, 12:48 AM NS i niski su jako slicni, amo boja znacajno odudara
Nije samo boja, već i zakrivljena fasada (kakva je po prvobitnom projektu trebala biti i na NS-skom) koja doprinosi znatno manjem "kutijastom" obliku i samim tim je dosta elegantniji. Meni se lično sviđa i onaj u KG-u (daleko više od beogradskog), verovatno zbog izbora boje i većih staklenih površina.
Johnny_kgc March 9th, 2009, 12:55 AM Pravimo neku "Mercator top listu"? :D
Po boji - KG
Po obliku - Nis
lindenthaler March 9th, 2009, 07:36 AM Samo da ponovim da mi je KG Roda Centar fenomenalan, još samo da nema onog debilnog logoa rode koja uružnjava objekat sa bar 30% :ohno:
podvodni March 9th, 2009, 11:26 AM ^^ slazem se...
kragujevacki odskace za klasu od ostalih merkator (roda) objekata po srbiji...
isto tako, niski odskace u negativnom smislu...
Ranko Su NS March 9th, 2009, 11:44 AM svi su lepi na svoj nacin, i sto je dobro razliciti su.
Ban.BL March 9th, 2009, 01:49 PM meni su svi ruzni na svoj nacin
Ban.BL March 9th, 2009, 02:07 PM Dosta se radi na polju rekonstrukcije ovih robnih kuća u mnogim gradovima Srbije, pa bi bilo lijeo da ovdje imamo sve projekte sažete a jednom mjestu.
Za početak Beograd, Rakovica (Miljakovac):
http://i225.photobucket.com/albums/dd89/ventilator_bgd/DSC00007.jpg
http://i225.photobucket.com/albums/dd89/ventilator_bgd/DSC00010.jpg
http://i225.photobucket.com/albums/dd89/ventilator_bgd/DSC00013.jpg
http://i225.photobucket.com/albums/dd89/ventilator_bgd/DSC00014.jpg
http://img18.imageshack.us/img18/4427/dsc00008ect.jpg
http://img17.imageshack.us/img17/766/dsc00009noj.jpg
http://img17.imageshack.us/img17/7871/dsc00011hmn.jpg
http://img15.imageshack.us/img15/2374/dsc00012j.jpg
Ban.BL March 9th, 2009, 02:09 PM Kragujevac
http://i580.photobucket.com/albums/ss241/Nikola-Katanic/PIC_2286.jpg
http://i580.photobucket.com/albums/ss241/Nikola-Katanic/PIC_2288.jpg
http://i580.photobucket.com/albums/ss241/Nikola-Katanic/PIC_2291.jpg
http://i580.photobucket.com/albums/ss241/Nikola-Katanic/PIC_2292.jpg
http://i580.photobucket.com/albums/ss241/Nikola-Katanic/PIC_2294.jpg
http://i580.photobucket.com/albums/ss241/Nikola-Katanic/PIC_2295.jpg
http://i580.photobucket.com/albums/ss241/Nikola-Katanic/PIC_2296.jpg
http://i580.photobucket.com/albums/ss241/Nikola-Katanic/PIC_2297.jpg
nixy March 9th, 2009, 03:14 PM ^^ Nije zato sto je nasa, ali mi se mnogo dopada kako izgleda RK u Kragujevcu... :D
Podgoricanin March 9th, 2009, 03:30 PM Fina je, nema šta. Koliko kvadratnih metara ima objekat RKB u KG?
CrazySerb March 9th, 2009, 04:23 PM Zna se, najlepsa je ipak RK u Zemunu;)
http://i37.tinypic.com/125jiow.jpg
http://i36.tinypic.com/2v0dbfa.jpg
http://i34.tinypic.com/k1q36g.jpg
http://i38.tinypic.com/d5kx4.jpg
http://i33.tinypic.com/2dlvrj6.jpg
http://i38.tinypic.com/wmdvsj.jpg
Slikao Goldstein sa BeoBuild-a.
_Wuk_ March 9th, 2009, 05:52 PM ^^
Spolja :puke: iznutra :master:
nixy March 9th, 2009, 05:58 PM Fina je, nema šta. Koliko kvadratnih metara ima objekat RKB u KG?
Ja stvarno nemam predstavu. Ali nije mala mogu ti reci... Ima jedan sprat ispod zemlje, prizemlje + 2 sprata i potkrovlje gde ce daj boze biti taj restoran...
lindenthaler March 9th, 2009, 06:04 PM ^^
Spolja :puke: iznutra :master:
Idi igraj se sa barbikama. Spolja je upravo masterpiece zato što je vraćena njena izvorna fasada i time predstavlja veoma moderan objekat iako sagrađen pre više decenija. Pogledajte kako se samo "održala" ova betonska fasada u poređenju sa ostalim tržnim kutijama sa šarenilom po gradu i srbiji.
Bob Rock March 9th, 2009, 07:00 PM http://i38.tinypic.com/d5kx4.jpg
bas pokusavam da zamislim kako bi genex izgledao sa ^^ staklom
http://img12.imageshack.us/img12/7753/80898293.jpg
Ban.BL March 9th, 2009, 07:17 PM i meni se spolja svidja
Tara_kg March 10th, 2009, 10:54 PM Meni se lično sviđa i onaj u KG-u (daleko više od beogradskog), verovatno zbog izbora boje i većih staklenih površina.
Samo da ponovim da mi je KG Roda Centar fenomenalan, još samo da nema onog debilnog logoa rode koja uružnjava objekat sa bar 30% :ohno:
^^ slazem se...
kragujevacki odskace za klasu od ostalih merkator (roda) objekata po srbiji...
isto tako, niski odskace u negativnom smislu...
:wtf: KHM... vi to mislite na isti objekat na koji i ja mislim? A... to je... ona kutija boje žabokrečine sa nekvalitetnim pločicama unutra, i, kao što neko reče, a ja bih se u potpunosti složila - "debilnim" slikama rode posvuda???? :bash:
Tara_kg March 10th, 2009, 10:58 PM Fina je, nema šta. Koliko kvadratnih metara ima objekat RKB u KG?
Ima oko 5.000m2 :D
Srdjan Adamovic March 10th, 2009, 11:42 PM Ima oko 5.000m2 :D
Tacno ima 8579,38 m2!
Srdjan Adamovic March 10th, 2009, 11:52 PM Robna kuća Kragujevčanka se nalazi u ulici Zorana Đinđića br. 13, koja je deo pešačke zone. Ovaj deo pripada prvoj poslovnoj zoni Kragujevca. U blizini robne kuće nalazi se jedan tržni centar, zgrada suda,pijaca, pošta, poslovna zgrada, više banaka, restorana i hotel. Pristup objektu je odličan imajući u vidu da je glavni ulaz na pešačkoj zoni, a objekat je lako dostupan i kolima. Postoji veliki broj parking mesta u okolini. Uočljivost objekta je odlična zbog njegovog položaja i arhitekture karakteristične za sedamdesete godine prošlog veka. Objekat ima 8,579 m˛, izgrađen je sedamdesetih.
http://i41.tinypic.com/ie2nhk.jpg
Ban.BL March 11th, 2009, 12:02 AM vidim krenuli su s tim ul. zorana djindjica kao s titom prije... cccc
Tara_kg March 11th, 2009, 12:14 AM Tacno ima 8579,38 m2!
8579,38 - dalje.....? budi precizniji :lol::lol::lol:
Srdjan Adamovic March 11th, 2009, 12:17 AM 8579,38 - dalje.....? budi precizniji :lol::lol::lol:
-06485958985958!
:lol::lol::lol:
Podgoricanin March 11th, 2009, 12:21 AM Tacno ima 8579,38 m2!
O, pa to je dosta. Može sasvim pristojan TC da ispadne...
nixazmaj March 13th, 2009, 05:50 AM roda u izgradnji u Krusevcu, malo mutno, inace rendering. zavrsetak u maju/
http://farm4.static.flickr.com/3664/3350784798_3f51590c0b_o.jpg
slicno kao u KG
Ban.BL March 13th, 2009, 08:25 AM ovaj logo im je odvratan
_Wuk_ March 13th, 2009, 05:56 PM Meni se bas svidja. :):nuts:
Ranko Su NS March 13th, 2009, 07:12 PM ovaj logo im je odvratan
Ja mislim da je logo super
chuburac March 13th, 2009, 07:51 PM roda u izgradnji u Krusevcu, malo mutno, inace rendering. zavrsetak u maju/
http://farm4.static.flickr.com/3664/3350784798_3f51590c0b_o.jpg
slicno kao u KG
Koja jeftinoca :ohno: Estetika ne kosta toliko...
Tara_kg March 14th, 2009, 04:22 AM Koja jeftinoca :ohno: Estetika ne kosta toliko...
Slažem se... Dizajn im je katastrofa! Uopšte, Merkator je načisto prs'o na tom planu :ohno:
Srdjan Adamovic March 15th, 2009, 10:50 AM Familija market ulaže šest miliona evra
Trgovinski lanac Familija market najavio je da će ove godine u otvaranje oko 27 objekata u Srbiji investirati preko šest miliona evra.
Direktorka Familija marketa Dijana Trajković izjavila je agenciji Beta da su do sad otvorena četiri marketa u Beogradu i jedan u Užicu.
"U toku godine otvorićemo i supermarket Knjaževcu, Bajinoj bašti, Boru, Leskovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Valjevu, Zaječaru, Nišu, Kikindi, Bačkoj Topoli, Subotici, Požarevcu, Jagodini, Vranju, Kuli, Pirotu, Smederevskoj Palanci i Somboru", rekla je ona.
Kako je najavila, u Beogradu će do kraja 2009. godine biti otvoren ekskluzivni supermarket "Dragstor" u Nušićevoj ulici, zatim megamarket na Novom Beogradu, kao i supermarket "Fontana", takođe na Novom Beogradu.
Prema njenim rečima, na Terazijama, u pasažu, biće otvoren "Familija dragstor", gde će se nalaziti i vinoteka.
"To će biti mesto gde će i stranci moći da kupe prvenstveno domaće proizvode i da ih ponesu kao suvenir", rekla je Trajkovićeva.
Ona je kazala da je Familija market za sad posvećen domaćem tržistu i da još nema planove za širenje van granica Srbije
"Familija market prilagođava svoju ponudu lokaciji i potražnji konkretnih potrošača u određenom gradu ili u određenoj opštini", objasnila je direktorka Familija marketa.
"Već imamo neke sopstvene robne marke kao što su crni i beli hleb, kao i baget. U planu je da se ponuda širi, pre svega kada je u pitanju domaći proizvod", navela je ona.
Na pitanje da li će Familija market potrošačima nuditi niže cene, Trajkovićeva je rekla da će taj market biti "u nekoj zlatnoj sredini".
"Familija market se neće ponasati kao hipermarket, već će naše cene biti kao u supermarketima", kazala je Trajkovićeva.
http://www.naslovi.net/izvor/beta/1076487
Podgoricanin March 16th, 2009, 02:22 AM Evo sale 5 u Ster Cinema - Delta City PG. Vidi se korektan razmak između redova...
http://img17.imageshack.us/img17/1497/stcq.jpg
Luka March 17th, 2009, 01:45 AM Шопинг молови „гутају” тржне центре
Под кровом здања на Ушћу од 130.000 квадрата, осим хипермаркета и 160 продавница светских брендова наћи ће се куглана, играоница за децу, кафићи, барови, посластичарнице и ресторани, десет модерних биоскопских сала. – Неплански концепт пословања и неконкурентност гасе Чумићево сокаче, „Стакленац”, ТЦ „Сремска”, „Сити пасаж”.
http://www.politika.rs:8080/uploads/rubrike/79366/i/1/Soping-centar-Usce-foto-D-J.jpg
За две недеље отварање
Београд ће за две недеље бити богатији за још један велики трговински центар. Под кровом новобеоградског здања на Ушћу од 130.000 квадрата, осим хипермаркета и 160 продавница светских брендова (који досад углавном нису били заступљени на нашем тржишту), наћи ће се куглана, сала за рекреацију, играоница за децу, кафићи, барови,посластичарнице и ресторани. Посебна атракција биће десет модерних биоскопских сала.
У време када је пројектован, процењивано је да ће кроз овај шопинг мол дневно пролазити и по 50 000 људи, па није било бојазни да ће дворане чамити празне. Да ли ће „МПЦ холдинг”, власника Петра Матића, који је у ову инвестицију уложио око 150 милиона евра, оплодити новац онолико брзо колико је очекивано време ће показати.
Отварање највећег трговинског центра на Балкану изнова покреће питање хоће ли његово позиционирање на тржишту „прогутати” мале тржне центре, који из године у годину губе трку са горостасима попут „Делта ситија” и „Меркатора”. Да поремећај постоји говоре драстичне разлике у цени закупа простора – локал од двадесетак квадрата у Чумићевом сокачету, у најужем центру града, може да се изнајми за 300 евра месечно, док у „Делта ситију”, само за квадрат треба спремити око 80 евра, не рачунајући ПДВ.
Јовица Јаковац, директор београдског представништва „Колијерс интернешенела”, тврди да још један нови шопинг мол на тржишту не може да изазове потрес.
– У граду од два милиона становника какав је Београд сасвим сигурно може успешно да послује шест-седам великих трговинских центара. Услов је да они буду равномерно распоређени у свим деловима града, и у Медаковићу, и Вишњици, и уз Ибарску магистралу – истиче Јаковац.
Своју тезу поткрепљује подацима да у двоструко мањем Загребу ради пет шопинг молова и још неколико се гради, а Букурешт, по величини сличан Београду, има их 14.
Некада елитни трговински центри Чумићево сокаче, „Стакленац”, ТЦ „Сремска” или „Сити пасаж” сада зјапе сабласно празни на скупим локацијама. Разлог је, објашњава директор „Колијерса”, неплански концепт пословања и њихова неконкурентност, односно неприлагођеност садашњим условима трговања.
И градска управа је свесна да полупразни трговински центри окупирају најбоље локације, али нема механизме да одређује њихову намену јер је реч о приватној имовини. Да би опстали неопходно је да самоиницијативно ухвате корак са трендом пословања оваквих објеката.
– Мана тржних центара у центру града је првенствено недостатак паркинг простора. Пре десетак година предлагано је да се ови објекти пренамене, али како су они, махом, зидани са привременим дозволама тешко је размишљати о њиховој будућности јер сваког тренутка могу да буду уклоњени – каже Жаклина Глигоријевић, директорка Урбанистичког завода Београда.
Овај проблем, према њеном мишљењу, може да буде решен увођењем градске ренте по узору на европске градове.
– Ако имате локал на екстра месту за који плаћате баснословну закупнину, хтели или не бићете присиљени да се бавите делатношћу која ће доносити велики новац и да уз то гланцате и одржавате „своје двориште”– предлаже Глигоријевићева.
Да би трговински центар доносио профит газди и успешно пословао потребно је низ припрема. Према речима Срђана Вујичића, директора „Кинг стрџа”, прво на реду је позиционирање пројекта и анализа локације, као и пажљиво урађен идејни и главни пројекат.
– Битна је целовитост, повезаност и функционалност свих делова, а не уситњавање локала и уштеда на заједничким просторима. Не треба заборавити да су одабир и позиционирање будућих станара, али и управљање центром гарант доброг пословања–наглашава Вујичић.
Можда се деведесетих година није размишљало у глобалним размерама, али то није главни разлог због којег је као у тржном центру „Миленијум” продаја опала 100 посто.
– Држава само гледа како да нам повећа намете. Зашто нас не би ослободила дела пореза ако запослимо одређен број радника, као што то чине владе развијених западних држава – предлаже власница једног од локала у „Миленијуму”. Она га ни у сну не би продала јер га је крваво отплаћивала, а и била би само на губитку. Пре десетак година квадрат на Обилићевом венцу у фази грубих радова плаћала је 10.000 евра, а сада се само неколико улица даље локал од 17 квадрата у „Чумићу” може пазарити за 50.000 евра.
Singidunum March 17th, 2009, 01:23 PM Ušće
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/090314-USCC-11.jpg
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/090314-USCC-03.jpg
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/090314-USCC-02.jpg
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/090314-USCC-04.jpg
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/090314-USCC-01.jpg
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/090314-USCC-16.jpg
http://www.beobuild.rs/visuals/data/media/1/090314-USCC-21.jpg
Ban.BL March 17th, 2009, 04:14 PM ovo usce kao pet zgrada da su spojili u jednu
podsjeti me na projekat kuce majke tereze u SK (singi nemoj da prebais ovaj moj post u generalnu diskusiju:) )
http://img8.imageshack.us/img8/6634/99155643.jpg (http://img8.imageshack.us/my.php?image=99155643.jpg)
http://img235.imageshack.us/img235/9370/zzzzzzzzzzzzpicture060gl7.jpg
sizif March 17th, 2009, 05:41 PM Otvaranje tržnog centra Ušće zakazano za 31. mart
BEOGRAD, 17. marta 2009. (Beta) - Tržni centar "Ušće" na Novom Beogradu, u koji je uloženo 150 miliona evra, biće otvoren 31. marta, najavili su danas predstavnici kompanije MPC propertis (Properties).
Izvršni direktor MPC propertisa Robert Švajcer (Schweizer) kazao je novinarima da će u centru površine oko 130.000 kvadratnih metara biti otvoreno 1.200 novih radnih mesta.
Novi tržni centar imaće 143 prodajna objekta, supermarket, restorane brze hrane, multipleks bioskop sa 11 sala, kuglanu i igraonice, koji će se prostirati na četiri nivoa, naveli su u kompaniji i dodali da će posetioci moći da koriste i garažu sa 1.300 parking mesta.
Švajcer je kazao da su svi lokali u trenutno najvećem tržnom cetru u Srbiji iznajmljeni i da će oko jedne trećine zakupaca doneti nove brendove na srpsko tržište.
Izgradnju tržnog centra, naveo je, finansirale su EFG Eurobanka, Nacionalna banka Grčke, Pireus i Unikredit banka, a prodajnim prostorom će upravljati nemačka kompanija ECE.
Kako je rečeno na konferenciji za novinare, projekat uređenja enterijera, spoljašnjosti i prostora oko centra uradio je arhitektonski studio Čapman Tejlor (Chapman Taylor), a u fasadu su ugrađeni elementi od cinka i titanijuma.
Švajcer je kazao i da će nakon završetka tržnog centra početi izrada studije izvodljivosti za izgradnju kule bliznakinje postojeće poslovne zgrade od 25 spratova u okviru poslovnog kompleksa "Ušće". "Izgradnja neće početi pre 2010. godine", kazao je on. Kako je ranije najavljeno, kula će imati površinu od 25.000 kvadratnih metara i u nju će biti uloženo oko 40 miliona evra.
Američka investiciona banka Meril Linč (Merrill Lynch) postala je u januaru 2008. godine vlasnik 25 odsto kapitala MPC propertisa, koji je poslovao u okviru MPC holdinga srpskog biznismena Petra Matića.
Kako su naveli u MPC propertisu, ta kompanija je krajem decembra 2008. izbrisana iz Agencije za privredne registre Srbije i poslovala je u okviru kompanije Balkan ril estejt (Real estate) zbog transformacije vlasništva.
Krajem marta će MPC propertis biti ponovo upisan registar Agencije, kazali su u toj kompaniji za razvoj i izgradnju nekretnina.
Napokon.
Podgoricanin March 17th, 2009, 09:33 PM Aj nemoj da čekamo na slike unutrašnjosti Ušća 15 dana po otvaranju! :)
sale_kg March 17th, 2009, 09:34 PM ^^Imaju vec slike unutrasnjosti na BG threadu... Samo sto nije otvoren...:lol:
raqn March 20th, 2009, 09:22 AM Preuzeto sa beobuilda, forumaš teshke ih je postavio.
Rk u bloku 44.
http://farm4.static.flickr.com/3613/3370046342_65e0a10fce_b.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3434/3370046012_0e96b6e10b_b.jpg
Baš mi se sviđa ideja, nešto slično sam ja razmišljao da se uradi na somborskoj RK...
nixy March 20th, 2009, 09:09 PM ^^ Brate ahahahahahahaha :lol:... WTF??? :)
CrazySerb March 21st, 2009, 03:31 PM Gradonačelnik Dragan Đilas najavio
„Ikea” u Beogradu do kraja sledeće godine
Autor: L. G. | 21.03.2009. - 05:00
http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/03_mart/21/ekonomija/ikea-x.jpg
Beograd bi krajem sledeće godine mogao da dobije prvi prodajni objekat švedskog proizvođača nameštaja „Ikea”. Objekat će biti izgrađen na parceli kod autoputa Beograd-Zagreb, preko puta „Auto-komerca”, prema petlji za beogradski aerodrom.
Prema rečima gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, poslovi u vezi s dovođenja „Ikee” su pri kraju.
- U toku su izmene regulacionih i generalnog plana zbog infrastrukture i saobraćajnica. Tu će biti napravljena nova petlja sa koje će se ulaziti u „Ikeu”, a u narednom periodu i šoping centar pored tog objekta. Ako sve bude išlo kako treba, a ceo grad je upregnut da se to desi, imamo šanse da sledeće godine napravimo prvu „Ikeu” u Srbiji - rekao je Đilas.
Gradonačelnik Beograda kaže da koristi za Srbiju nisu samo u tome što će dobiti mesto gde će građani kupovati nameštaj po nižim cenama, već što će i domaća drvna industrija početi da proizvodi kao dobavljač za „Ikeu”.
Bob Rock March 21st, 2009, 07:00 PM Beobuild - Usce Sneak Preview
http://vimeo.com/3747491
:cheers:
nixazmaj March 22nd, 2009, 03:47 PM evo jedne vesti iz Nisa:
"Simonović(gradonacelnik) je najavio i da će u maju u Nišu početi izgradnja poslovnog i distributivnog centra francuske firme "Msje Brikolaž" u kojoj će biti zaposleno oko 200 radnika.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/8/86/Mr.Bricolage.png/250px-Mr.Bricolage.png
On je kazao da bi centar francuskog trgovinskog lanca građevniskih materijala i alata trebalo da bude završen do novembra ove godine u niškom naselju Duvanište.
Svi ugovori su potpisani, naglasio je, i ne postoje prepreke za početak izgradnje centra firme koja proizvodi kompletnu opremu i materijale potrebne za gradnju kuća."
VatrenaStihija March 22nd, 2009, 09:19 PM http://farm4.static.flickr.com/3434/3370046012_0e96b6e10b_b.jpg
Pa, i nije tako losa solucija samo sve te bijele ploce trebaju oblijepiti. Mozda grijesim ali cini mi se da ce taj materija brzo izblijediti od kise i sunca. To i ne bi bio veliki problem, jer ovaj materijal ne izgleda veoma skup za redovno mijenjanje, ali znate kako to kod nas funkcionise, kad se jednom nesto napravi ili instalira to definitivno vise niko nece ni dirnuti za sljedecih 20 do 30 godina.
Podgoricanin March 23rd, 2009, 03:16 AM Nikić TC - slika sa sajta Podgorice
http://www.podgorica.cg.yu/FOTO1/PGslike2008/nikic1.JPG
Delta PG - otvaranje
http://www.podgorica.cg.yu/FOTO1/PGslike2008/delta2.JPG
Palada Podgorica
http://farm1.static.flickr.com/187/419315289_8b973c30ef.jpg
Mall of Montenegro
http://img23.imageshack.us/img23/4802/mmontenegro.jpg
djama March 25th, 2009, 01:53 PM Ušće” šoping centar od 31. marta otvoren za kupce
Autor: M. Š. | 25.03.2009. - 11:26
„Ušće” šoping centar od 31. marta otvoren za kupce
„J.Lo”, „Salsa”, „Glou”, „Roj Robson”, „Koton”, „Lolipops”, „Atartivo”, Marela”, „Ges džins”, „Prenatal”, „Braun šuz” , „Štifelkenig”, samo su neki od noviteta na srpskom tržištu koji će se moći pazariti u „Ušće” šoping centru, čije je otvaranje zakazano za 31. mart, u osam sati. Da će sve biti kako je planirano potvrđuje i veliki broj radnika koji poslednjih dana užurbano rade na završnim pripremama.
Već ispred same zgrade vrvi kao u košnici, a radnici uz prateću mehanizaciju vredno rade na uređenju prilaza koji će biti napravljen u vidu trga. Slična slika može se videti i u samoj zgradi. Moleri završavaju molerske radove, prodavci raspakuju i slažu robu, jedni unose police, drugi peru izloge, neki još ništa nisu počeli da sređuju, a ima i onih koji su sve završili i sa nestrpljenjem čekaju prve kupce.
Zgrada „Ušće” šoping centra podeljena je na nekoliko niova. Dva su podzemna od kojih je jedan pretvoren u garažni prostor, dok je drugi takozvani „minus dva nivo” podeljen na parking i „Idea” supermarket površine 4.000 kvadrata.
Šoping centar se prostire na četiri nivoa i na tom prostoru se smestilo 150 prodavnica, osam restorana, šest kafića, dečja igraonica i bioskop sa 11 bioskopskih sala. Šoping i zabava biće smešteni na prva tri nivoa, dok je četvrti rezervisan za kancelarije. U centar vode tri pešačka ulaza iz Bulevara Nikole Tesle, Bulevara Mihaila Pupina, i od Ušća.
Na radost svih kupoholičara, gotovo da nema brenda koji nije rezervisao svoje mesto u ovom centru. Među njima su: „Zara” i „Njuroker” koji će se ovde prostirati na dva nivoa, potom „Berška” „Stradivarijus”, „Springfild”, „Mango”, „Kortefil”, „Vumen sikret”, „Beneton”, „Najki”, „Adidas”, „Aldo”, „Ofis šuz”, „Frateli rozeti”, „Turbo limač”, „Enci menci”, „Okaidi”..., a tu je i nekoliko prodavnica tehničke robe i kompjuterske opreme. Osim toga „Konvers” će se prvi put predstaviti kao monobrend, „Bata” će otvoriti svoj prvi superstor površine 700 kvadrata, „Timberlend” će se prvi put predstaviti sa konceptom „market plejs”...
Kad su u pitanju noviteti na tržištu, prodavnica „XYZ” će se prvi put predstaviti sa konceptom premium robnih marki „Armani džins”, „Džast Kavali”, „Ćeruti” „D&G”, „Zenja”, „Versaće”, „Exte”, „Barberi”, „Jop”, i „Bos”. Tu je i čuveni brend pevačice Dženifer Lopez „J.Lo”, ali i grčki brendovi odeće „”Glou” i „Atrativo”, turski „Koton”, italijanska „Mirela”, nemačka muška odela „Roj Robson”, portugalski džins „Salsa”, francuske torbe „Lolipos”, ali i italijanski brend „Prenatal” koji je namenjen trudnicama i deci uzrasta od 0 do 14 godina. Kada je u pitanju obuća novine su austrijska obuća „Štifelkeing” i američka „Braun šuz”. Za sada su cene istaknute samo u „Štifelkeingu” gde će se cipele prodavati po ceni od 50 do 200 , a torbe od 30 do 150 evra.
Prvog radnog dana „Ušće šoping centar” biće otvoren od 8 do 22 sata kad se za posetioce spremaju brojne akcije, iznenađenja i popusti, a ostalim danima centar će raditi od 10 do 22 sata.
Pastu spremaju kuvari i gosti
U okviru „Ušće šoping centra” biće otvoren i prvi „Vapiano” restoran u Srbiji, koji će se prostirati na dva nivoa i funkcionisati po sistemu samoposluživanja. Gosti će biti u prilici da zajedno sa kuvarima spremaju pastu, za koju se testo i inače pravi u restoranu. Inače „Vapiano” restorani posluju u Americi, Dubajiju, Rijadu, Minhenu, Beču... i prošle godine u svetu su proglašeni za hit koncept godine.
Lična karta „Ušće“ šoping centra
Ukupna površina 130.000 kvadrata
Prodajni prostor 50.000 kvadrata
Broj prodavnica 150
Supermarket 4.000 kvadrata
Restorana 8
Kafića 6
Bioskop 11 bioskopskih sala
Parking 1.300 mesta na dva
podzemna nivoa
Zaposlenih 1.200
Pešačkih ulaza 3
Ulazi iz 2
podzemne garaže
Vrednost investicije 150 miliona evra
Deki March 26th, 2009, 06:48 PM sta ce tu 11 bioskopskih sala kad i ovako ljudi slabo idu ...
shmeksi86 March 26th, 2009, 07:25 PM Ljudi slabo idu u velike bioskope dok ove manje sale u cineplexu su uglavnom solidno popunjene.
Bob Rock March 26th, 2009, 08:44 PM „Frateli rozeti”, „Turbo limač”, „Enci menci”,
ovo zvuci kao imena xxx filmova/glumaca :D
shmeksi86 March 27th, 2009, 10:07 PM Besplatan prevoz do delta sitija iz određenih gradova u Srbiji. Za detaljan spisak pogledajte ovaj link
http://www.deltacity.co.rs/cms/item/provod/sr.html?view=news&articleId=80
nixy March 27th, 2009, 10:29 PM Besplatan prevoz do delta sitija iz određenih gradova u Srbiji. Za detaljan spisak pogledajte ovaj link
http://www.deltacity.co.rs/cms/item/provod/sr.html?view=news&articleId=80
Opasna fora... :)
shmeksi86 March 27th, 2009, 11:18 PM Pa počinje polako bitka dva giganta DC i USC.
marillion March 28th, 2009, 04:51 PM radovi se polako privode kraju i zadovoljan sam kako izgleda :)
http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images02/85/l_dd70f07e6c0c45d3a6a50a8899a0fa4e.jpg
nixy March 28th, 2009, 06:00 PM Super je ispala. :okay:
_Wuk_ March 28th, 2009, 07:45 PM ^^
Moze jos slika. :):):)
Bob Rock March 31st, 2009, 02:42 PM http://img6.imageshack.us/img6/6030/51617760.jpg
Srdjan Adamovic March 31st, 2009, 06:07 PM Merkur gradi novi objekat u Beogradu vredan 25 miliona evra
Slovenačka kompanija Merkur najavila je danas da će u novi prodajni centar u Beogradu, koji bi trebalo da se otvori u oktobru ove godine, uložiti oko 25 miliona evra.
To će biti najveći Merkurov centar do sada na površini od blizu 20.000 kvadratnih metara prodajnog prostora, rekao je predsednik Uprave Merkur grupe Bine Kordež i dodao da će tu moći da se kupi čitav Merkurov asortiman od građevinskog materijala do stvari za opremanje kuće i kućne elektronike.
OBJEKAT U novom centru na Karaburmi će biti zaposleno oko 130 ljudi.
Dugoročno smo predvideli otvaranje još šest centara u Srbiji, ali dinamika zavisi od ekonomske situacije i mogućnosti pribavljanja sredstava, dodao je on.
Kordež je precizirao da bi Merkur trebalo da otvori, osim tržnih centara u Beogradu, i centre u Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku i Nišu.
Prošle godine Merkur je u Srbiji ostvario oko 70 miliona evra prometa, ali ove godine očekuje manji obim prometa, od oko 50 miliona evra, zbog lošijeg poslovanja preduzeća koje se u okviru te slovenačke grupe bave metalurgijom, naveo je on.
Kordež je podsetio da je Merkur u Srbiji, gde zapošljava više od 500 ljudi, poseduje i filme Avala promet i Čelik koje se bave proizvodnjom i prometom čelika, limova i cevi.
Merkur je danas u tržnom centru "Ušće" otvorio novu prodavnicu svog preduzeća Big bang u koju je uložio oko 1,5 miliona evra.
Big bang trgovinski lanac se specijalizovao za prodaju zabavne elektronike, računara, bele tehnike, malih kućnih aparata i muzičkih instrumenata, ove godine planira ukupan promet od 170 miliona evra na svim tržištima na kojima posluje.
http://www.24sata.rs/vesti.php?id=48805
podvodni March 31st, 2009, 11:14 PM ^^ merkur je prosle godine uzeo lokaciju pored same kacke petlje za svoj drugi centar u NS... i koliko sam upoznat (a upoznat sam:)), projekat je uveliko u izradi...
nixy March 31st, 2009, 11:22 PM Evo kod nas je gotov projekat, samo ne vidim nesto bagere...
http://i33.tinypic.com/fkuwxj.jpg
SpaleSCG April 1st, 2009, 01:01 AM Moll:nuts:
nixy April 1st, 2009, 01:42 AM Moll:nuts:
Kazi koji haos... :)
Novosadian April 1st, 2009, 11:18 AM Nixy, Spale je mislio na gresku u pisanju, pise se mall, ne moll.:) Nisam znao da Tus pravi tako velike trzne centre, btw.
nixy April 1st, 2009, 12:48 PM Nixy, Spale je mislio na gresku u pisanju, pise se mall, ne moll.:) Nisam znao da Tus pravi tako velike trzne centre, btw.
E hvala ti sto si mi objasnio.
Podgoricanin April 1st, 2009, 01:11 PM Odo ja ujutru Embraerom za BG, malo Sajam automobila, malo TC Ušće, malo Teatro, Magacin itd...dako budem ja iz Podgorice okačio slike Ušća na forum prvi...
Đe su slike i utisci iz Ušća?!?!?!
Vrachar April 1st, 2009, 02:00 PM ^^
Pa zar šalju Embraer za BEG, mislio sam da je za nas rezervisan samo Foker, dok lepoticu čuvaju za Zapad?
MGX April 1st, 2009, 02:06 PM Ups ...greška :)
Ali zaista jeste malo neobično ;)
Podgoricanin April 1st, 2009, 02:11 PM ^^
Pa zar šalju Embraer za BEG, mislio sam da je za nas rezervisan samo Foker, dok lepoticu čuvaju za Zapad?
Šalju kad nije zauzet na drugim destinacijama, jer je ekonomičniji. Nažalost, ujutru Embraer ide u 0700, a već u 0830 ide Fokker...tako da ću morati da poranim dobro, ali isplatiće se. Sa Embraera barem ne otpadaju djelovi! :lol:
Ako kreneš da dolaziš u CG, a ne ideš JAT-om - obavezno odeš u poslovnicu MGX-a, i raspitaš se kad leti nova 'tica. Razlika je drastična...
MGX April 1st, 2009, 02:16 PM Slikaj malo i enterijer brazilske 'tice ;)
Naravno, i stjuardese :naughty: :lol:
Vrachar April 1st, 2009, 02:42 PM Šalju kad nije zauzet na drugim destinacijama, jer je ekonomičniji. Nažalost, ujutru Embraer ide u 0700, a već u 0830 ide Fokker...tako da ću morati da poranim dobro, ali isplatiće se. Sa Embraera barem ne otpadaju djelovi! :lol:
Ako kreneš da dolaziš u CG, a ne ideš JAT-om - obavezno odeš u poslovnicu MGX-a, i raspitaš se kad leti nova 'tica. Razlika je drastična...
Bogami, jedini put kad mi je bilo MUKA u avionu je kada sam leteo Fokerom iz Tivta za Beograd (pre 3 god.). A inače nemam tih problema prilikom vožnje. Valjda ima nekakve veze i sa tim Fokerom. Ili je pilot bio neki početnik. ;)
Podgoricanin April 1st, 2009, 05:22 PM Bogami, jedini put kad mi je bilo MUKA u avionu je kada sam leteo Fokerom iz Tivta za Beograd (pre 3 god.). A inače nemam tih problema prilikom vožnje. Valjda ima nekakve veze i sa tim Fokerom. Ili je pilot bio neki početnik. ;)
Odgovor na "Vijesti iz vazduhoplovstva"...čisto da ne spamujemo... :cheers:
timonas April 1st, 2009, 09:50 PM there "Kaufland" in Serbia ???
Bob Rock April 1st, 2009, 10:12 PM there "Kaufland" in Serbia ???
no
Stormwatch153 April 2nd, 2009, 06:26 PM there "Kaufland" in Serbia ???
No there isn't any, but I would surely like to see them around :cheers:
MareCar April 2nd, 2009, 07:11 PM Treba otvoriti jedan Lidl dole pa da oni sto prodaju stvari za duplu cenu ostanu bez posla...pogotovu posto oni podrzavaju jeftinije lokalne proizvode dobrog kvaliteta i ne samo velike marke.
raqn April 2nd, 2009, 10:55 PM Sad se vraćam kući, zastanem na uglu Kneza Miloša i Miloša Pocerca i skapiram da bi odatle čovek koji nosi naočare bez njih mogao komotno pročitati "UŠĆE SHOPPING CENTAR" što je nakačeno na vrh tog objekta. Neverovatno koliko ogromna slova i koliko jako svetli.
Stormwatch153 April 3rd, 2009, 01:22 AM Treba otvoriti jedan Lidl dole pa da oni sto prodaju stvari za duplu cenu ostanu bez posla...pogotovu posto oni podrzavaju jeftinije lokalne proizvode dobrog kvaliteta i ne samo velike marke.
Da se otvori samo po jedan Tesco u svakom gradu u Srbiji sa cenama kao u Madjarskoj i gomilama nedeljnih popusta i ponuda brzo bi se Miskovic morao dovatiti motike jer vise ne bi mogao ziveti na kradji ovog naroda. Govnar govedsko pljackaski....Nescaffe kod njega kosta preko 600 din dok je ista pixla 380 na buvljaku, o cenama mesa i ostalih proizvoda da ne govorim.
Novosadian April 3rd, 2009, 03:08 AM E hvala ti sto si mi objasnio.
Nista
MGX April 3rd, 2009, 11:03 AM Da se otvori samo po jedan Tesco u svakom gradu u Srbiji sa cenama kao u Madjarskoj i gomilama nedeljnih popusta i ponuda brzo bi se Miskovic morao dovatiti motike jer vise ne bi mogao ziveti na kradji ovog naroda. Govnar govedsko pljackaski....Nescaffe kod njega kosta preko 600 din dok je ista pixla 380 na buvljaku, o cenama mesa i ostalih proizvoda da ne govorim.
Samo par puta sam bio u supermarketu u Delta centru u Podgorici i zaista su cijene veće nego kod glavnog konkurenta ;)
Sa druge strane, "firmirani" butici u DC su konačno počeli da nude robu sa veoma pristojnim sniženjima :)
ВОЖД April 3rd, 2009, 11:09 AM Очито је да Србији фали више маркета, па и Лидл, Теско, па ће цене ићи доле. А није само Мишковић главно питање, он бар има маркете у Србији и запослио је 20000 људи, њему увек можеш да наплатиш ако неплаћа порез(узмеш објекат, на пр.). Свако користи повољну ситуацију на тржишту и Метро,Суперверо,и Меркатор нису бољи.....али тачно је да је Макси са ценама тешко срање,превара..
Опаснији су они "бизнисмени" који раде на муфте, Коле-шећер,Хамовић,Лазаревић,миловци......иза леђа обрћу милијарде, отимају државну имовину,предузећ за џ. па препродају за дебелу лову!
На бувљаку је јефтиније јер на робу неплаћају све порезе, утаја брале, све то ми после плаћамо .... тако ти је то кад имамо Млађу за реформатора, ем нас задужи ,ем све потроши, једино производи корупцију!:ohno:
sale_kg April 5th, 2009, 07:38 PM Kraljevacki Tempo je u odmakloj fazi... Zavrsen je montazni objekat-ostaje kozmetika. Danas su radili onaj krov na parkingu.
Podgoricanin April 6th, 2009, 12:18 AM Ušće, Ušće...jeste golem i dobar tržni centar...Beograd zaslužuje takvo nešto.
http://img26.imageshack.us/img26/4936/img0131rfq.jpg
Evo pogled iz jednog od lokala na 2 spratu...po meni najboljeg. Inače, veći food court u životu nisam vidio...
http://img26.imageshack.us/img26/6849/img0125cxu.jpg
Evo i jedne od galerija.
http://img26.imageshack.us/img26/3543/img0127p.jpg
Inače, strašno me mrzilo da slikam, imao sam pametnija posla (recimo, da snimam Beograđanke), pa slika iz Ušća više nemam. Ali TC je prva liga! :cheers:
nixy April 6th, 2009, 12:38 AM E kol'ko smo iscekivali tvoje slike i samo si nam rekao "kasha..."... :)
Podgoricanin April 6th, 2009, 12:56 AM Ih, moje slike ste čekali pored svih Beograđana! Ja sam gore bio 4 dana, i imao sam pametnija posla od slikanja...mada bi Ušće i više slikao, da mi se ne istroši baterija na aparatu. Ali, ako te interesuju slike iz Insomnie, Mama's, Jazz, Zuzus, Pascucci, Mr Stefan Braun, Teatro, Magacin - imam tonu! :D :D :D
Vrachar April 6th, 2009, 08:58 AM ^^
Utisci sa sajma? ;)
Podgoricanin April 6th, 2009, 10:32 AM ^^
Utisci sa sajma? ;)
Sajam me ove godine nije pretjerano oduševio, a imam sa čim da uporedim, jer sam manje - više redovan na sajmu od 2004. Čini mi se da je manje izlagača, a nema ni previše noviteta.
Mercedes je napravio bomba - štand...tj. halu kompletnu. VW-Audi takođe.
Hostese, kao i uvijek, najsvjetlija tačka. ;)
Stefan1 April 7th, 2009, 09:41 PM Ih, moje slike ste čekali pored svih Ali, ako te interesuju slike iz Insomnie, Mama's, Jazz, Zuzus, Pascucci, Mr Stefan Braun, Teatro, Magacin - imam tonu! :D :D :D
Izvini ne zelim da te uvredim, ali ko te je vodio na ta mesta? Mislim Insomnia, Stefan Braun, Pascucci... jesu sve to fancy mesta i na glasu, a da li si primetio ljude tamo. Odem ponekad tamo, bio sam pre neki dan (slucajno) celo popodne u letnjoj basti Insomnie i onoliko iskompleksiranosti na tako malom prostoru skoro nisam video... te price, takvo *urcenje, to odmeravanje od svih... to me neverovatno iritira... 70% tih tamo sve sto zarade (odnosno dobiju od matorih) daju da bi tamo blejali i da bi bili vidjeni... zato me to iritira... ja u Insomniu odem jednom u 2 meseca, a vecina te ekipe bleji tamo svakodnevno, trose vreme u ispijanju pica umesto da malo saviju kicmu i da osete kako izgleda zaraditi a ne biti parazit, posto "tatica" nece moci ceo zivot da daje...
Kazem ti, nemoj da me shvatis pogresno, ljudima koji nisu iz Beograda verovatno je to interesantno, ali meni se ta mesta naprosto gade.
Volim i ja fancy mesta, da ne shvatis pogresno... ali ne ova koja sam ti naveo. Ima finih mesta u Beogradu koja su isto lepa i fancy ali gde je drustvo poprilicno drugacije.
PS. Jazz cafe i Zuzus su jedina ok. mesta koja si naveo i donekle Magacin... kada ga bas ne opkoli cela ekipa iz Strahinjica Bana.
Pozdrav!
Stormwatch153 April 7th, 2009, 10:47 PM Izvini ne zelim da te uvredim, ali ko te je vodio na ta mesta? Mislim Insomnia, Stefan Braun, Pascucci... jesu sve to fancy mesta i na glasu, a da li si primetio ljude tamo. Odem ponekad tamo, bio sam pre neki dan (slucajno) celo popodne u letnjoj basti Insomnie i onoliko iskompleksiranosti na tako malom prostoru skoro nisam video... te price, takvo *urcenje, to odmeravanje od svih... to me neverovatno iritira... 70% tih tamo sve sto zarade (odnosno dobiju od matorih) daju da bi tamo blejali i da bi bili vidjeni... zato me to iritira... ja u Insomniu odem jednom u 2 meseca, a vecina te ekipe bleji tamo svakodnevno, trose vreme u ispijanju pica umesto da malo saviju kicmu i da osete kako izgleda zaraditi a ne biti parazit, posto "tatica" nece moci ceo zivot da daje..Pozdrav!
Ipak, ako zelis da vidis sta je prava iskompleksiranost i sujeta treba da svratis u Suboticu....Boss Caffe, Q Bar, Latino, Rennaisance...
podvodni April 7th, 2009, 10:56 PM Ipak, ako zelis da vidis sta je prava iskompleksiranost i sujeta treba da svratis u Suboticu....
eh, jednom i ja da se složim s tobom ;)
Podgoricanin April 8th, 2009, 12:48 AM Izvini ne zelim da te uvredim, ali ko te je vodio na ta mesta? Mislim Insomnia, Stefan Braun, Pascucci... jesu sve to fancy mesta i na glasu, a da li si primetio ljude tamo. Odem ponekad tamo, bio sam pre neki dan (slucajno) celo popodne u letnjoj basti Insomnie i onoliko iskompleksiranosti na tako malom prostoru skoro nisam video... te price, takvo *urcenje, to odmeravanje od svih... to me neverovatno iritira... 70% tih tamo sve sto zarade (odnosno dobiju od matorih) daju da bi tamo blejali i da bi bili vidjeni... zato me to iritira... ja u Insomniu odem jednom u 2 meseca, a vecina te ekipe bleji tamo svakodnevno, trose vreme u ispijanju pica umesto da malo saviju kicmu i da osete kako izgleda zaraditi a ne biti parazit, posto "tatica" nece moci ceo zivot da daje...
Kazem ti, nemoj da me shvatis pogresno, ljudima koji nisu iz Beograda verovatno je to interesantno, ali meni se ta mesta naprosto gade.
Volim i ja fancy mesta, da ne shvatis pogresno... ali ne ova koja sam ti naveo. Ima finih mesta u Beogradu koja su isto lepa i fancy ali gde je drustvo poprilicno drugacije.
PS. Jazz cafe i Zuzus su jedina ok. mesta koja si naveo i donekle Magacin... kada ga bas ne opkoli cela ekipa iz Strahinjica Bana.
Pozdrav!
Ja se sve slažem što si napisao, ali ja kad odem gore ostanem po 4-5 dana, i onda mi to ne smeta toliko. Jes da u Bana Strahinjića sjede mamini i tatini sinovi "lezi lebu da te jedem", koji su premnogo puta pogledali "Vidimo se u čitulji", pa izigravaju kvazi-kriminalce, ali kad je čovjek kratko gore, najlakše je otići na mjesta za koja svi znaju, a to su SB i Obilićev Venac. Pascucci i Hotel Moskvu posjetim čisto zbog svojih, da se ne osjećam kao stranac...pun k. Crnogoraca! :lol:
Međutim, Stefan Braun mi je skroz Ok mjesto...pogotovo da se nabrzinu kakva riba smuva. Magacin me oduševljava već duže vrijeme. Ta dva mjesta me pomalo podsjećaju na naš Miracle Beach u Budvi. Imaš tu prednost da je non-stop strana muzika, koja tjera čobane, kvazi-kriminalce i zemljoradnike, a koja je opet toliko dobra da čovjek može vrhunski da se provede. U Teatro odem možda tek posle svega toga, kad se više nema gdje, a alkohol učini svoje. Jednom sam tako otišao u Nanu...neću nikad više... :)
Za Jazz, Zuzus, Irish, Stress i čitav taj red se slažemo da je OK.
Ranko Su NS April 8th, 2009, 08:29 AM Ipak, ako zelis da vidis sta je prava iskompleksiranost i sujeta treba da svratis u Suboticu....Boss Caffe, Q Bar, Latino, Rennaisance...
Ne bih rekao da je takva atmosfera u ovim lokalima. Ni približno, ali to je sve subjektivno kako za koga.
Stormwatch153 April 8th, 2009, 08:45 AM Ne bih rekao da je takva atmosfera u ovim lokalima. Ni približno, ali to je sve subjektivno kako za koga.
Ako si i sam fenser onda ti je sve normalno tamo. :banana::banana:
Stefan1 April 8th, 2009, 04:25 PM najlakše je otići na mjesta za koja svi znaju, a to su SB i Obilićev Venac.
Pazi upravu si. Nemoj da mislis da sam ja alternativan i ja sam za neke "fancy" (sta god to znacilo u BG slengu, posto fancy znaci elegantan u prevodu) U Strahinjica odem kada sam tu, ne da bi gledao silikonske p*cke, niti tatine sinove sa njihovim pricama, niti one sto bi voleli da su tatini sinovi, nego jednostavno odem, onako, jednom u 2 meseca, kada se tu slucajno zadesim. Da su estetski lepa mesta i da je dobra muzika to stoji. Jedino mix.ljudi je jako los. Sada kada sam bio u Insominiji pre neki dan, veruj mi, cinilo mi se kao da smo jedino mi za stolom "normalni". Prekuputa nas bio je par, "fancy" obucen sa pudlicom isto u fancy garderobi (ozbiljan sam) i ta pudlica je bila malo kod nje malo kod njega u krilu, malo na stolu... mislim zar nije izvestaceno malo... kao sta, glume Britney Spears, kao "izasli smo sa pudlicom na kaficu u Strahinjica"... mislim odvratno!!! A ti klinci, 18-19 godina secam se jednom pre godinu dana kada sam bio isto u Insomniji ili u Nachosu nisam siguran, nebitno, klinac uzeo tatinu BMW sedmicu na ekonomske table i veruj mi, on je nju pa bezmalo 5 minuta uparkiravao kako bi tacno ispred kafica uparkirao auto. Znaci nema kod njih, parkiracu 100m dalje, nego mora ispred kafica, posto, sto je inace i dolazio u Strahinjica Bana, da ga niko ne vidi, i onda ono mahanje drustvu na putu do lokala... jezivo... to vece smo i mi isli sa novim Audijem A6, ali smo bili parkirani u Dzordza Vasingtona. Znaci nisam bio u drustvu idiota koji posto poto moraju da budu parkirani tacno ispred lokala... pa majku mu, mladi smo, ako cemo 10 minuta morati da se prosetamo sto da ne... :)
Međutim, Stefan Braun mi je skroz Ok mjesto...pogotovo da se nabrzinu kakva riba smuva. Magacin me oduševljava već duže vrijeme.
Stefan Braun... pa ne znam, to mi je mesto malo za klince... otkud znam. Magacin je ok. ali nazalost cesto ima previse nafuranih...
Sledeci put idi u Plastic i Baltazar. Verovatno ce ti se svideti. Meni su ok. drustvo mi deluje normalno, mesta su super, muzika je strana uvek, celo vece...
U Teatro odem možda tek posle svega toga, kad se više nema gdje, a alkohol učini svoje.
Teatro ne volim. Pusta se domaca novokomponovana muzika, i uglavnom su klinci ciljna grupa... isto vazi i za Rich (to je katastrofa od kluba... jednom otisao i nikad vise)
Za Jazz, Zuzus, Irish, Stress i čitav taj red se slažemo da je OK.
Sve to na Obilicevom je ok.
Ako si i sam fenser onda ti je sve normalno tamo.
Ivane, treba razgraniciti sta je to "fancy", "fenser" a sta je biti lepo obucen i lepo vaspitan.
I ja se oblacim moderno, volim firmiranu garderobu (iskren sam), volim da lepo izgledam, ali pazi ja ne volim da nosim fluorescentno zelene patike, i zlatnu majcu i roze pederusu... a takav nacin garderobe obicno propagiraju ti koje mi zovemo "fenseri" u negativnom kontekstu...
Jedna je stvar biti moderno obucen, u skladu sa trendovima na zapadu, a sasvim druga stvar je graditi i pratiti trendove malogradjanstine koja bi da se istice, da budu neko i nesto, a ustvari su niko i nista (pod tim podrazumevam i mamine i tatine sinove koji nista ne rade, niti studiraju, vec sve dobijaju na gotovom i misle da ce to potrajati doveka... pa nisu svima tate miskovici i karici, vrlo brzo ce se takvim parazitskim nacinom zivota istopiti to sto imaju, a sami da stvore nesto vise sumnjam da ce moci).
Stormwatch153 April 8th, 2009, 05:09 PM Ivane, treba razgraniciti sta je to "fancy", "fenser" a sta je biti lepo obucen i lepo vaspitan.
I ja se oblacim moderno, volim firmiranu garderobu (iskren sam), volim da lepo izgledam, ali pazi ja ne volim da nosim fluorescentno zelene patike, i zlatnu majcu i roze pederusu... a takav nacin garderobe obicno propagiraju ti koje mi zovemo "fenseri" u negativnom kontekstu...
Ja pod pojmom "fenseraja" podrazumevam slucajeve "pudlica", "bmw ispred kafica", "glasno pricanje iphoneom 17 minuta u lokalu" itd...
Stefan1 April 8th, 2009, 10:04 PM ^^ mislimo na isto.
Pozdrav
Pedja_Nbg April 9th, 2009, 07:33 AM Лепо реците шабанија,да вас цео свет разуме.:)
Ranko Su NS April 9th, 2009, 07:54 AM браво Пеђа!
marillion April 9th, 2009, 09:10 AM to su pavijani, a oni malo mršaviji mu dođu tetrebi
Hissar027 April 9th, 2009, 08:33 PM Teatro je najvece njesra, dziberana samo takva! Najsmesnije od svega su mi oni mali zdepasti tatini sinovi koji parkiraju Tuareg ispred,zasednu za separe i naruce sampanjac sa sve onom velikom prskalicom sto se stavlja na svadbarske torte (da svi vidimo sta oni piju).Jednom zamalo da dobijem batine zato sto sam pevao ''Danas nam je divan dan...''kad im je konobar donosio pice :lol: .Cudi me da su vam kafici na obelicevom ok,meni su svi mali,zbijeni i bzv...Super mesto za dnevnu (pa i nocnu) varijantu je Irish Pub u ul Kneza Milosa i naravno kafana Madona na Vidikovcu haha :))) :cheers: :banana: :cheers1: :horse: :jk:
Podgoricanin April 9th, 2009, 11:58 PM Pazi upravu si. Nemoj da mislis da sam ja alternativan i ja sam za neke "fancy" (sta god to znacilo u BG slengu, posto fancy znaci elegantan u prevodu) U Strahinjica odem kada sam tu, ne da bi gledao silikonske p*cke, niti tatine sinove sa njihovim pricama, niti one sto bi voleli da su tatini sinovi, nego jednostavno odem, onako, jednom u 2 meseca, kada se tu slucajno zadesim. Da su estetski lepa mesta i da je dobra muzika to stoji. Jedino mix.ljudi je jako los. Sada kada sam bio u Insominiji pre neki dan, veruj mi, cinilo mi se kao da smo jedino mi za stolom "normalni". Prekuputa nas bio je par, "fancy" obucen sa pudlicom isto u fancy garderobi (ozbiljan sam) i ta pudlica je bila malo kod nje malo kod njega u krilu, malo na stolu... mislim zar nije izvestaceno malo... kao sta, glume Britney Spears, kao "izasli smo sa pudlicom na kaficu u Strahinjica"... mislim odvratno!!! A ti klinci, 18-19 godina secam se jednom pre godinu dana kada sam bio isto u Insomniji ili u Nachosu nisam siguran, nebitno, klinac uzeo tatinu BMW sedmicu na ekonomske table i veruj mi, on je nju pa bezmalo 5 minuta uparkiravao kako bi tacno ispred kafica uparkirao auto. Znaci nema kod njih, parkiracu 100m dalje, nego mora ispred kafica, posto, sto je inace i dolazio u Strahinjica Bana, da ga niko ne vidi, i onda ono mahanje drustvu na putu do lokala... jezivo... to vece smo i mi isli sa novim Audijem A6, ali smo bili parkirani u Dzordza Vasingtona. Znaci nisam bio u drustvu idiota koji posto poto moraju da budu parkirani tacno ispred lokala... pa majku mu, mladi smo, ako cemo 10 minuta morati da se prosetamo sto da ne... :)
Jbt, ja sam upravo vidio tipa sa malim psom u džemperu, kako se vozi Strahinjićevom u starom Cherooke-ju! Istovremeno smo svi za stolom prsli od smijeha! Samo, ja mislim da je ovo bila čivava il tako nešto...ali je baš imala lijep džemper... :nuts:
Stefan Braun... pa ne znam, to mi je mesto malo za klince... otkud znam. Magacin je ok. ali nazalost cesto ima previse nafuranih...
Sledeci put idi u Plastic i Baltazar. Verovatno ce ti se svideti. Meni su ok. drustvo mi deluje normalno, mesta su super, muzika je strana uvek, celo vece...
Teatro ne volim. Pusta se domaca novokomponovana muzika, i uglavnom su klinci ciljna grupa... isto vazi i za Rich (to je katastrofa od kluba... jednom otisao i nikad vise)
Sve to na Obilicevom je ok.
Za plastic sam čuo, al nisam bio - otići ću kad se opet popnem...što neće biti do jeseni, sad se štekaju pare za Budvu! :D
Tearo jeste loš, ali jbg. u svakom se probudi narodnjak posle 0300h... :drunk:
Ivane, treba razgraniciti sta je to "fancy", "fenser" a sta je biti lepo obucen i lepo vaspitan.
Jedna je stvar biti moderno obucen, u skladu sa trendovima na zapadu, a sasvim druga stvar je graditi i pratiti trendove malogradjanstine koja bi da se istice, da budu neko i nesto, a ustvari su niko i nista (pod tim podrazumevam i mamine i tatine sinove koji nista ne rade, niti studiraju, vec sve dobijaju na gotovom i misle da ce to potrajati doveka... pa nisu svima tate miskovici i karici, vrlo brzo ce se takvim parazitskim nacinom zivota istopiti to sto imaju, a sami da stvore nesto vise sumnjam da ce moci).
Ja samo ne kapiram kako im nije dosadno...jer ja za tih nekoliko dana uspijem da popamtim sve likove koji se klackaju između Banović Strahinje i platoa ispred Mažestika i garaže na Obiliću...
No, što kažeš, obiće im se o glavu...
Ban.BL April 10th, 2009, 01:52 PM Juče sam pravio tour d'RS i vidio sam nove tuš-eve u Prnjavoru, Brčkom i Bijeljini i baš pristojno izgledaju.
Najviše mi se, ipak, svidio mercator Brčko. Puno je ljepši nego banjalučki. Takodjer maxi Bijeljina je jako lijep.
Ban.BL April 10th, 2009, 02:36 PM Tempo ex Tropic BL
http://img179.imageshack.us/img179/5350/dsc03444800x600.jpg (http://img179.imageshack.us/my.php?image=dsc03444800x600.jpg)
marillion April 11th, 2009, 09:14 PM bio sam danas do ušća i moram da priznam da sam se prijatno iznenadio što se tiče samih prodavnica.. sam prostor mi se na slikama činio uskim,ali mi je uživo potpuno ok! spoljašnji izgled je takođe uživo još bolji, a sam prostor okolo je baš napredan u odnosu na ostatak grada
sviđa mi se! :) nisam očekivao..
sale_kg April 11th, 2009, 09:57 PM ^^Bio sam i ja danas. Odusevila me je velicina. Ali shopping mall kao shopping mall.
Ali i mene je ispao potpuno ok uzivo,iako su ga na forumima mazali...
p.s. NewYorker rules!!! :)
Vrachar April 11th, 2009, 10:17 PM LOLLLL
I ja sam bio danas. :lol:
marillion April 12th, 2009, 04:53 PM haha, ima li još nekog? :D
@ sale_kg
ja sam new yorker promašio.. bio sam razočaran njihovom ponudom u delta city-u pošto sam u pragu (kada sam već ostao bez dovoljno novca) dobio želju da pokupim pola ponuđene garderobe iste prodavnice
raqn April 12th, 2009, 06:55 PM ^^Oni jako često menjaju ponudu, tako da je nekad živo njesra, a nekad bih, što ti kažeš, pokupovao pola radnje da imam love :)
sale_kg April 13th, 2009, 02:12 PM haha, ima li još nekog? :D
@ sale_kg
ja sam new yorker promašio.. bio sam razočaran njihovom ponudom u delta city-u pošto sam u pragu (kada sam već ostao bez dovoljno novca) dobio želju da pokupim pola ponuđene garderobe iste prodavnice
Ja u Delta city-ju nisam bio. Sa njima sam se u Brnu sreo,i razocarao cenama (koju se bile katastrofa),tako da su me jedva ubedili da udjem ovde,ali kad sam usao...nije mi se izlazilo...:cheers:
^^Oni jako često menjaju ponudu, tako da je nekad živo njesra, a nekad bih, što ti kažeš, pokupovao pola radnje da imam love :)
Sadasnja ponuda im je poprilicno dobra... :cheers:
Ban.BL April 13th, 2009, 03:02 PM LOLLLL
I ja sam bio danas. :lol:
Mogli ste napraviti neki SSSC skup:)
Vrachar April 13th, 2009, 03:14 PM ^^
Baš vala. :) Inače sam pola svojih poznanika sreo za tu svoju jednu posetu Ušću, očigledno je TC Ušće ostavio veliki utisak na Beograđane.
Bojan9 April 13th, 2009, 08:10 PM ^^
Ili će svi da idu jedno mjesec, dva, dok ga ne izgustiraju :) Mada, lakše je stići do njega nego do Delte, a to je važan faktor...
Vrachar April 13th, 2009, 09:29 PM ^^
Svakako. ;)
nixy April 13th, 2009, 10:50 PM Sad gledam Insajder na B92 bas u vezi izgradnje Usca... Sunce ti koja je to mafija i koje su se tu mutljevine radile... Strasno... Investitoru poklonjeno zemljiste i promenjen urbanisticki plan 3 puta... Haos...
Vrachar April 13th, 2009, 11:17 PM ^^
Jbg, para vrti gde burgija neće ...
marillion April 13th, 2009, 11:26 PM više ne idemo tamo :D
Ranko Su NS April 13th, 2009, 11:32 PM A što B92 tek sad to spominju. Pa to je bilo pre 4 godine. Sve ima svoje. Nešto im se zamerio, a do sad je bio dobar.
Nije to tako jednostavno.
Vrachar April 13th, 2009, 11:35 PM ^^
Upravo tako Ranko. I Mišković je bio dobar dok je Milka pred kamerama B92 calovala lovu za "sigurne kuće" koje Veran gradi. Kad je zavrnuo česmu i njemu i Čedi, krenulo drvlje i kamenje.
nixy April 14th, 2009, 12:02 AM Pa pre nije bilo Insajdera... :)
nixy April 14th, 2009, 11:38 PM Evo da okacim jednu tek onako... :) Zelena pijaca na Aerodromu u Kragujevcu iznutra...
http://farm3.static.flickr.com/2387/2423289703_b2f15f9a2c_b.jpg
shmeksi86 April 15th, 2009, 12:25 AM Ovako sa slike deluje uredno, jedino malo ljudi, mada ko zna u kom dobu dana je slikana.
Meni ipak ništa ne može da zameni pijacu u Ohridu, ko je bio zna o čemu pričam.
marillion April 15th, 2009, 12:59 AM pijaca deluje pristojno
Ban.BL April 15th, 2009, 01:22 AM samo da je veci asortiman
Johnny_kgc April 15th, 2009, 01:38 AM nedostatka ljudi i prazne tezge idu u prilog tome, sto je ova fotografija nastala neki dan posle otvaranja. Njeno otvaranje nije izreklamirano i ne privlaci toliki broj ljudi, kao npr. otvaranje Mercatora.
Sada je to mnogo zivlje.
Inace, kulturan i cist objekat.
Ban.BL April 15th, 2009, 02:47 AM tezge su napravljene tako da roba ide samo gore i to cini da pijaca djeluje siromasno. da ide roba i dole bilo bi ljepse.
http://www.ekapija.com/dokumenti/pijaca_281206.jpg
http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/2/e/2e5afa56becf4a407350674558c316a0_content_large.jpg
Podgoricanin April 15th, 2009, 09:37 AM Sa srećom da se pijace polako dovode u red...
Slično izgleda i Velika pijaca u PG...
http://img4.imageshack.us/img4/1377/pijaca.jpg
_Wuk_ April 15th, 2009, 11:28 AM ^^
Malo mi deluje pusto.
makimax April 15th, 2009, 04:54 PM Zanimljivo mi je sto takve uredjene pijace cesto odbijaju kupce,valjda zbog takve urednosti cesto se dobija utisak i da je roba skuplja.Onda se desi da neki lik izvan hale na nekom improvizovanom sklepanom tezgom napravi dobar posao.Sta ti je ljudska psiha :nuts:.
Ranko Su NS April 15th, 2009, 08:24 PM Zanimljivo mi je sto takve uredjene pijace cesto odbijaju kupce,valjda zbog takve urednosti cesto se dobija utisak i da je roba skuplja.Onda se desi da neki lik izvan hale na nekom improvizovanom sklepanom tezgom napravi dobar posao.Sta ti je ljudska psiha :nuts:.
Evo po meni najlepse pijace u Srbiji (Limanska). Ima guzve i ove dve lose slike slikane sa mobilnim ne docaravaju u potpunosti lepotu ove pijace u koju sam zaljubljen.
http://i41.tinypic.com/wburgn.jpg
Da ne govorim da ima kontrolnu vagu 500 stolova, apoteku mlecni i mesni deo deo za ribarnice, itd, itd...
i uvek guzva
http://i40.tinypic.com/2im6d0n.jpg
nixy April 15th, 2009, 08:46 PM ^^ Kapiram da ti je najlepsa... ;)
Singidunum April 15th, 2009, 10:39 PM Vidim da se prodaje sve i svasta, nije samo zelena pijaca.
Ona u KG je sjajna :okay:
nixy April 15th, 2009, 11:26 PM Vidim da se prodaje sve i svasta, nije samo zelena pijaca.
Ona u KG je sjajna :okay:
Hvala... :) Verko je rekao da ce se napraviti ovakva samo veca u centru da zameni dosadasnju glavnu i najvecu zelenu pijacu...
Sawovsky April 15th, 2009, 11:58 PM Kad vec pricamo o pijacama evo i glavne zelene pijace u Jagodini, odavno je sredjena i po meni je izuzetno lepa i uredna za jednu pijacu
http://www.sojagodina.org/slike/pijaca-1.jpg
http://www.forum.autentik.net/slike/zpijaca.jpg
marillion April 16th, 2009, 01:38 AM mi u zaječaru smo se nagledali planova za novu pijacu na tv-u, ali se izgleda čeka izmeštanje autobuske stanice
ove godine bar kreće potpuna obnova ulice ispred tako da se nadam da je to početak sređivanja pijace
Ban.BL April 16th, 2009, 03:24 AM banjalucka trznica je najljepsa:)
http://i173.photobucket.com/albums/w43/Bluka/BL/859347962_46531601d2_b.jpg?t=1239844891
http://www.a4a.info/artc/imag/l1/a-001088c-02.jpg
http://www.ekapija.com/dokumenti/trznica_301107.jpg
http://img5.imageshack.us/img5/2073/dsc02162qi1.jpg
http://img27.imageshack.us/img27/1760/dsc02164gb9.jpg
http://img23.imageshack.us/img23/5162/dsc02166qq2.jpg
http://img24.imageshack.us/img24/6033/dsc02165md4.jpg
slike
www.trznica-bl.com
CrazySerb April 16th, 2009, 05:16 AM Raduje me sto se izgradio ovoliki broj pokrivenih pijaca u zadnje vreme:yes:
ODBOR PRIVREDNE KOMORE CRNE GORE SAOPŠTIO IMENA DOBITNIKA ČETIRI RAVNOPRAVNE NAGRADE ZA NAJBOLjA OSTVARENjA U PRIVREDI
"Voli trejd" najuspješnija kompanija
Nagrada za društvenu odgovornost pripašće kompaniji Hemomont, za inovativnost Razvojnoj grupi EMI COM, a za unapređenje menadžmenta dr Milanu J. Peroviću sa Mašinskog fakulteta u Podgorici. Priznanja će svečano biti uručene na Dan PKCG - 21. aprila u vili "Gorica"
Podgorica, 15. aprila - Odbor za dodjelu nagrada Privredne komore Crne Gore odlučio je da nagrada nagrada za uspješno poslovanje u 2008. godini pripdne kompaniji Voli trejd d.o.o iz Podgorice, nagrada za društvenu odgovornost kompaniji Hemomont d.o.o iz Podgorice, nagrada za inovativnost preduzeću EMI COM iz Podgorice, te nagrada za unapređenje menadžmenta prof. dr Milanu J. Peroviću sa Mašinskog fakulteta u Podgorici. Odbor za nagrade PKCG ovu odluku donio je jednoglasno na sjednici od 10. aprila ove godine, a ovo je bio tradicionalni 41. izbor najboljih PKCG. Pri ovom izboru, u odnosu na minule, izmijenjena je samo struktura nagrade, i sve četiri nagrade se tretiraju kao ravnopravne
U obrazloženju odluke, predsjednik Odbora Vesko Božović, naveo je najznačajnija ostvarenja nagrađenih.
Kompanija Voli trejd, koja objedinjuje nacionalni lanac marketa i ima najjaču distributivnu mrežu u Crnoj Gori, ostvaruje izuzetne rezultate još od otvaranja prvog maloprodajnog objekta 1995. godine. U 2008. bruto prihod ovog uspješnog preduzeća iznosio je preko 74,33 miliona eura, i veći je za čak 53,53 odsto u odnosu na 2007. godinu. Prema riječima Božovića, ključ uspjeha kompanije je spoj jake maloprodaje i jake distribucije, a jedan od značajnih činilaca počiva i u kadrovima. Voli trenutno zapošljava 620 radnika, a sa ostvarenjem novih prodajnih mjesta, taj broj će se značajno uvećati. Izuzetna pažnja posvećuje se edukaciji i profesionalnom razvoju zaposlenih. Voli u ovoj godini otvara i market u Sutomoru, kao i hipermarket u Baru, koji će se prostirati na 10500 m2, i otvoriti novih 200 radnih mjesta. U planovima je i otvaranje hipermarketa u Bijelom Polju. Voli kroz donacije i sponzorstva pomaže brojne djelatnosti i akcije u obrazovanju, kulturi, sportu, zatim građanska udruženja, socijalno ugrožene kategorije i druge akcije.
Hemomont, koji je dio moćnog Hemofarm koncerna, osnovan je 1994. godine kao prva farmaceutska kuća u Crnoj Gori. Od 2000. godine bavi se i distribucijom ljekova i drugih proizvođača. Kako proizvodni kapaciteti ovog preduzeća prevazilaze potrebe zdravstvenog sistema Crne Gore, Hemomont se posvećuje i izvozu. Učešće izvoza, prema riječima Božovića, u ukupnom prihodu iz osnovne djelatnosti iznosilo je 88,8 odsto, što snažno potvrđuje izvoznu orijentaciju kompanije. Rast izvoza ostvaren je uz istovremeni rast prihoda, koji je 2008. ostvaren u ukupnom obimu od više od 15 miliona eura, što je za 24,1 više u odnosu na 2007. Prosječan broj zaposlenih u 2008. bio je 159, sa neto prosječnom zaradom od 550 eura i ostvarenom neto dobiti po zaposlenom od 4.670 eura. Lani je Hemomont prvi u Crnoj Gori izvezao svoj opasni otpad na uništenju u skladu sa Bazelskom konvencijom. U 2008. ova kompanija je pružila podršku Univerzitetu Crne Gore u osnivanju Farmaceutskog fakulteta, donirala je KBC u Podgorici, materijalno pomogla više projekata iz kulture i sporta i sl.
Razvojnu grupa preduzeća EMI COM čine dr Zoran Mijanović, redovni profesor na ETF u Podgorici (vođa razvojnog tima), i članovi: dr Neđeljko Lekić, profesor na ETF, Nenad Đurasović, dipl. ing elektronike, Vasilj Davidović, dipl. ing. elektronike i Goran Štefanac , dipl. ing. mašinstva. Zahvaljujući dugogodišnjem organizovanom i timskom radu razvojnog odjeljenja EMI COM-a, postali su prepoznatljivi po proizvodima, uslugama i originalnim tehnologijama iz oblasti elektronike, elektrike i mašinstva. Kako navodi Božović, gotovo da nema grane, djelatnosti ili pravnog lica uopšte u Crnoj Gori, u kojem EMI COM nema u primjeni neki od svojih proizvoda, usluga ili sistema. Ovaj mješoviti tim predstavlja odličan primjer saradnje nauke i privrede u Crnoj Gori.
Dr Milan Perović je redovni profesor Mašinskog fakulteta i začetnik ideje i organizator uspostavljanja sistema menadžmenta kvalitetom u Crnoj Gori. Na njegovu inicijativu su ovi procesi institucionalizovani Programom Vlade Crne Gore za kvalitet, strategijom unapređenja infrastrukture kvaliteta kod nas i godišnjim programima rada, koji se već 16 godina uspješno sprovode. Inicirao je, između ostalog, polazne odluke o pokretanju procesa uspostavljanja sistema menadžmenta kvalitetom u velikom broju crnogorskih preduzeća. Do sada je objavio osam knjiga - udžbenika, dvije monografije, preko 200 naučnih i stručnih radova i recenzirao 15 udžbenika i knjiga.
Nagrade će svečano biti uručene dobitnicima 21. aprila - na Dan PKCG, na svečanosti u Vili "Gorica".
Z.Dragović
Pise: POBJEDA
BosniaHerzegovina April 16th, 2009, 08:12 PM Ova u BL je definitivno najbolja!
ВОЖД April 17th, 2009, 12:17 AM Otvoren drugi "Interex" hipermarket u Čačku - francuski prehrambeni lanac uskoro i u Sremskoj Mitrovici i Obrenovcu:cheers:
Kompanija "Interex", deo francuskog prehrambenog lanca "Interemarche", otvorila je 14. aprila drugi objekat u Čačku, a sedmi u Srbiji. Novi hipermarket "Interexa" nalazi se usklopu robne kuće "Partizanka".
Objekat je površine oko 1.500 m2, od čega dve trećine zauzima prodajni prostor. Građanima Čačka od sada su u ponudi i odeljenje sa gotovim jelima, mesara, pekara i zelena pijaca.
Filip Lavalar, predsednik Upravnog odbora "Intermarchea" za Balkan najavio je veoma dinamičan razvoj "Interexa" u Srbiji, što podrazumeva još tridesetak objekata u naredne tri godine. Otvaranje sledećeg hipermarketa "Interexa" planirano je za maj u Sremskoj Mitrovici, dok će tokom leta početi da radi i objekat u Obrenovcu.
Svečanom otvaranju, osim Lavalara, prisustvovali su i Kristof Leru, generalni direktor za Srbiju i Patrik Berte, generalni direktor za Balkan.
Floydian April 17th, 2009, 03:38 PM Tempo Čačak.
http://img509.imageshack.us/img509/5681/0604091234.jpg
http://img172.imageshack.us/img172/2112/0604091233.jpg
marillion April 17th, 2009, 08:28 PM http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/78/l_d116bab5a86c4979b14d9152187aa1d8.jpg
pogled iz tržnog centra (odatle se vidi i avalski toranj)
http://c4.ac-images.myspacecdn.com/images02/102/l_c7602892cdee4966a61443ef4c3b3653.jpg
_Wuk_ April 18th, 2009, 12:19 AM http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/78/l_d116bab5a86c4979b14d9152187aa1d8.jpg
Ovo mi nije jasno :ohno: Sta je ovo?
Ima ih, mislim, tri ispred usca.
gorocrnac April 18th, 2009, 01:03 AM Mislim da im se tu nalaze neki strujni ormari ili nesto slicno. Nisam nikad bio tamo, ali se sjecam sa slika od ranije da su time prekrivali neke bijele ormare ili nesto sto lici na to.
marillion April 18th, 2009, 02:34 AM to sam i ja prvo pomislio,ali kada sam video da shopping girls, mothers and daughters ispadaju iz tih kućica onda sam posumnjao da je u pitanju WC..
sedeo sam ispod jednog od njih jedno sat vremena na onu kišicu :)
gorocrnac April 18th, 2009, 03:15 AM http://i41.tinypic.com/2mwrq04.jpg
Evo nadjoh jednu stariju sliku sa drugog dijela foruma. Izgleda da je ipak u pitanju neki veci objekat, a ne strujni ormari kao sto sam ja odvalio. Koliko vidim koristili su nesto poput kontejnera kakvi se obicno koriste na gradilistima, e sad je li WC ne znam.
gimu April 18th, 2009, 09:23 AM Evo po meni najlepse pijace u Srbiji (Limanska). Ima guzve i ove dve lose slike slikane sa mobilnim ne docaravaju u potpunosti lepotu ove pijace u koju sam zaljubljen.
http://i41.tinypic.com/wburgn.jpg
Da ne govorim da ima kontrolnu vagu 500 stolova, apoteku mlecni i mesni deo deo za ribarnice, itd, itd...
i uvek guzva
http://i40.tinypic.com/2im6d0n.jpg
Limanska je stvarno lijepa, pogotovo od kada su je pokrili. Sta kazete na veliku pijacu u Pg?
http://www.mallofmontenegro.com/pictures/big/gb4.jpg
http://www.mallofmontenegro.com/pictures/big/gb3.jpg
http://www.mallofmontenegro.com/pictures/big/gb1.jpg
Ranko Su NS April 18th, 2009, 10:09 AM Super je i ta u PG. I ja sam iznenadjen koliko novih pijaca ima. Ima ih a da ih i nisu ovde postavili (Su-prozivka..)
Ban.BL April 18th, 2009, 11:05 AM meni se vidja ta pijaca u PG
_Wuk_ April 18th, 2009, 01:03 PM http://i41.tinypic.com/2mwrq04.jpg
Evo nadjoh jednu stariju sliku sa drugog dijela foruma. Izgleda da je ipak u pitanju neki veci objekat, a ne strujni ormari kao sto sam ja odvalio. Koliko vidim koristili su nesto poput kontejnera kakvi se obicno koriste na gradilistima, e sad je li WC ne znam.
Verovatno je pozarni izlaz:|:)
Singidunum April 19th, 2009, 12:33 AM Od kad se pozarni izlazi grade tunelski pod zemljom?
Ban.BL April 19th, 2009, 12:44 AM pa mozdsa iz garaze, ako ima garaza dole
Singidunum April 19th, 2009, 12:52 AM Da ali neko rece da je video ljude da izlaze odatle, a nije bilo pozara
Bojan9 April 19th, 2009, 09:53 AM ^^
Mislim da je ono crveno ulaz/izlaz iz parkinga ;)
Edit: Samo za pješake, naravno :)
Stefan1 April 21st, 2009, 12:40 AM Danas sam bio u prvi put u Uscu i izgleda mi jako lepo. Mada je Delta City malo usminkaniji, sareniji, bar tako meni izgleda, dok je Usce nekako belicasto (moj subjektivni osecaj). I Delta City je i spolja uredjeniji, nekako mi Usce deluje nedovrseno spolja... mada sve je to isto, skoro sve marke iz Delta City-a su prisutne i ovde i jos ima nekih novih, ali u principu to je to... slicni su i to stoji. Najjaci mi je pogled sa zadnjeg sprata na stakleni krov a pogledom dominira kula Usce... mogu da mislim kakav ce to trip biti kada obe kule budu gotove...
Evo par fotki. Fotkao bih jos, ali nisam hteo da me bilo ko iz obezbedjenja cima zasto fotkam i da se objasnjavam sa njima, posto pretpostavljam da je zabranjeno fotkanje...
http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/2009%20godina/IMG_1929_resize.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/2009%20godina/IMG_1930_resize.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/2009%20godina/IMG_1931_resize.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/2009%20godina/IMG_1932_resize.jpg
nixy April 21st, 2009, 01:07 AM Super slike! :okay:
Stefan1 April 21st, 2009, 11:10 PM Hvala... sledeci put cu fotkati jos nesto... nadam se samo da ne prave problem, nemam zivaca da se objasnjavam sa ljudima iz obezbedjenja.
marillion April 22nd, 2009, 01:00 AM večeras (tj. već sinoć) sam bio u bioskopu kolosej u ušću
imao sam priliku da gledam projekciju u 3D sali i jako mi se dopada,a i fine devojke rade tamo
platno je ogromno, sedišta udobna, ozvučenje razbija..
http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/83/l_d19b7f304b0749039de1b3604d420d60.jpg
priliom kupovine karata možete birati sedište na monitoru što je jako dobro ukoliko na vreme kupujete
btw. pričao sa msa nekma ovde o ponudi new yorker-a.. u ušću imaju mnogo bolju robu i već planiram da uzmem par duksa i pantalona (cene su za sve pohvale jako povoljne)! u delta city-u sam kod njih jedva našao jedan duks koji mi se dopada
Ban.BL April 22nd, 2009, 01:10 AM ovakva su ista sjedista u kinu u BL samo su crne boje s nekim žutim po sebi. A to s monitorom u BL kinima postoji vec deset godina.
marillion April 22nd, 2009, 01:14 AM vidi se da 100 godina nisam bio u bioskopu (+ nikad u ovako pristojnom) :lol:
Bobo PG April 22nd, 2009, 03:18 PM ovakva su ista sjedista u kinu u BL samo su crne boje s nekim žutim po sebi. A to s monitorom u BL kinima postoji vec deset godina.
KOMENTARI SU TI KAO DA SI IZ NEW YORK/ A NE BANJA LUKE..:bash:
Bobo PG April 22nd, 2009, 03:36 PM ZELENA PIJACA PODGORICA
VJEROVATNO NAJMODERNIJA U REGIONU,,,,,,
http://img467.imageshack.us/img467/5251/slayt47bzw8.jpg
http://img139.imageshack.us/img139/6451/picture2j.jpg
http://img139.imageshack.us/img139/8594/picture1s.jpg
Ranko Su NS April 22nd, 2009, 06:47 PM A jel uvek ova pijaca uvek ovako pusta ili je to samo na ovoj slici.
Ban.BL April 22nd, 2009, 07:07 PM KOMENTARI SU TI KAO DA SI IZ NEW YORK/ A NE BANJA LUKE..:bash:
kakve to veze ima odakle sam, cinjenica je da to s onitorima postoji 10 godina, a da su stolice iste tj. samo im se boja razlikuje.
ZELENA PIJACA PODGORICA
VJEROVATNO NAJMODERNIJA U REGIONU,,,,,,
I kad smo kod New Yorka, banjalucka je modernija od te.
Singidunum April 23rd, 2009, 04:35 PM Koje su to odlike kojima se utvrdjuje koja je pijaca modernija od neke druge?
nixy April 23rd, 2009, 04:37 PM Koje su to odlike kojima se utvrdjuje koja je pijaca modernija od neke druge?
I mene zanima. Mozda imaju kategorije ili zvezdice... :)
Ban.BL April 23rd, 2009, 05:06 PM Koje su to odlike kojima se utvrdjuje koja je pijaca modernija od neke druge?
vjerovatno infrastruktura i uslovi rada
Singidunum April 23rd, 2009, 05:15 PM A to proizvoljno ocenjujete na osnovu fotke dve pijace koja je najmodernija?
Sena_KG April 23rd, 2009, 05:18 PM Svaki ciga svoga konja hvali.
Ban.BL April 23rd, 2009, 05:18 PM A to proizvoljno ocenjujete na osnovu fotke dve pijace koja je najmodernija?
moja izjava je bila zeza zbog prethdne price o New Yorku, a inace ovdje se sve proizvoljno ocjenjuje, jer rijetko ko ima iskustva i objektivnosti s drugim gradovima.
pogledaj sam thread najbolji grad
MareCar April 24th, 2009, 12:58 AM A to proizvoljno ocenjujete na osnovu fotke dve pijace koja je najmodernija?
Ne,ne! To se ocenjunje prema tome koja od te dve pijace stoji u banja luci. :nuts:
marillion April 24th, 2009, 02:53 AM sticajem okolnosti u proteklih nedelju dana sam četiri puta bio u ušću :nuts:
da ne bude da sam shopping maniac izneo sam samo jedan duks
http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images02/70/l_105ea4a4175349c1abc833d83cb85b26.jpg
http://c2.ac-images.myspacecdn.com/images02/86/l_d37428c3fa2d46b795b88bb4153c2c45.jpg
http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images02/75/l_c7ebff951a334514975c77f0c8f5ca6e.jpg
nixy April 24th, 2009, 02:55 AM ^^ Gledam sad nesto... Mnogo mi sve belo... :/
Ban.BL April 24th, 2009, 04:02 AM Ne,ne! To se ocenjunje prema tome koja od te dve pijace stoji u banja luci. :nuts:
banjaluci se pise sastavljeno. A ako ne razumijes fazon onda ne komentarisi.
Vrachar April 24th, 2009, 08:11 AM ^^ Gledam sad nesto... Mnogo mi sve belo... :/
Da, to je opšti utisak iz Ušća, previše belo i sterilno.
djama April 24th, 2009, 09:51 AM „Ikea“ hoće da gradi fabriku u Loznici
Autor: S. P. | Foto:Beta-AP | 24.04.2009. - 05:00
„Ikea“ hoće da gradi fabriku u Loznici
Vest da je Loznica u najužem izboru švedske kompanije „Ikea” za izgradnju proizvodnog pogona i prodajnog objekta potvrđena je „Blicu” kada su predstavnici te kompanije posetili ovaj grad gde su posle susreta sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem i njegovim najbližim saradnicima obišli industrijsku zonu Šepak. Šveđani su zainteresovani za podizanje pogona na površini od oko 10 hektara.
Predstavnici „Ikee” sastali su se sa gradonačelnikom Loznice i njegovim najbližim saradnicima u sredu, a razgovori su vođeni iza zatvorenih vrata. Kako „Blic” nezvanično saznaje, razgovori su vođeni i pre nekoliko meseci, ali Šveđani o tome do sada nisu govorili jer to čuvaju kao poslovnu tajnu. Izvor „Blica” je potvrdio da je gradonačelnik Petrović u utorak, kasno po podne, putovao u Beograd gde je u Ministarstvu ekonomije dobio potvrdu da je već potpisan memorandum o saradnji u kojem se država obavezala da „Ikei” obezbedi zemljište za prodajni objekat u Beogradu po povoljnim uslovima, a za uzvrat bi „Ikea” investirala u proizvodne pogone.
Narednog dana predstavnici „Ikee” boravili su u Loznici gde su proveli nekoliko sati najpre u razgovoru sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima, a zatim su obišli i industrijsku zonu Šepak.
Prema prvim informacijama „Ikea”, na toj lokaciji koja ima kompletno komunalno uređenih 30, od ukupno 80 hektara, u prvoj fazi bi gradila pogon za proizvodnju furnira na površini od oko 10 hektara. Interesovali su se za uslove zakupa zemljišta, rokove za dobijanje dozvola za gradnju, da li Loznica ima kvalifikovane radnike i kakve su cene komunalnih usluga i energenata. Lokacija im odgovara, potvrđuje naš izvor, a poverenje grade na osnovu sertifikata koji je Loznica dobila kao povoljan grad za investitore. Sa svoje strane dali su garancije da bi fabrika poštovala najviše ekološke standarde koji se primenjuju i u Švedskoj.
Odluka možda do kraja meseca
Nema pouzdanih procena kada bi konačna odluka mogla biti doneta, ali prema nekim izvorima, možda već do kraja meseca. Ukoliko „Ikea” dođe u Loznicu, bile bi to prve komšije italijanskoj firmi „Golden Lady” koja trenutno zapošljava oko 550 radnika. Sve to uklapalo bi se sa strategijom privrednog razvoja Loznice, gde su glavni oslonci turizam, laka industrija i poljoprivreda.
Sena_KG April 24th, 2009, 10:34 AM cini mi se da je ta vaest vec bila
Podgoricanin April 24th, 2009, 10:35 AM Da, to je opšti utisak iz Ušća, previše belo i sterilno.
Istina živa. Delta pravi mnogo "šarenije" centre, sa više detaljčića...ali je ipak Ušće "huuuge motherfucker", veliki izbor, neprikosnoven food court i izbor restorana/kafića, te zabavnih sadržaja...i ima puno je ljudi, pa se ta jednostavnost i nemaštovitost ne primjećuje...
|
|