View Full Version : Supermarketi, hipermarketi, tržni centri, robne kuće

Pages : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Stefan1
October 7th, 2006, 12:17 AM
Da pocnemo sa Beogradom. Po mojoj evidenciji u Beogradu trenutno (do oktobra 2006) postoji 11 objekata koji mogu da udju u ovu temu. Ne bi ih ostro kategorizovao, da me neki ne bi napadali ;)

To su:
Rodic megamarket kod Kvantaske pijace
Mercator centar na NBG
Super Vero na NBG
Super Vero u Uciteljskom naselju

cash and cary centri su:
Metro u Krnjaci
Metro u Zemunu
Tempo na Vilinim Vodama

mislim da su 3 najveca superamarketa u Beogradu Maxi u Mirijevu, Maxi u Sarajevskoj i Mercator u Zemunu, ako postoji jos neki dopisacu. Pod tim veci superamarketi mislim da ceo centar zauzima preko 2000m2 (znaci supermarket i ostale prodavnice u trznom centru)

I kao nov oblik trznih centara u Beogradu (barem za mene nov oblik)
Immo centar u kome se nalazi Idea supermarket.
Inace citao sam neki intervju sa jednim od managera MPC holdinga koji je vlasnik Immocentra, oni planiraju u naredne 3 godine da sagrade jos 10 Immocentara u Beogradu i jedan shopping moll kod kule Usce, sto ste verovatno i znali

Nadam se da ce vrlo brzo doci jos neki od evropskih retail lanaca u Srbiju, naprimer Carrefour, Cora, Emmezetta, Spar i ostali. Definitivno nase trziste ima potencijala.
Ali ono sto mi se svidja posebno, i sto okolne zemlje nemaju, bar ne u ovakvom broju su domaci retail lanci. Znaci Maxi, Rodic, Tempo, Immocentar, Delta city... mozda zbog tako jakih domacih brendova strani se ne usudjuju da dodju na nase trziste...sta vi mislite?

CVRKI
October 7th, 2006, 12:33 AM
Ali ono sto mi se svidja posebno, i sto okolne zemlje nemaju, bar ne u ovakvom broju su domaci retail lanci. Znaci Maxi, Rodic, Tempo, Immocentar, Delta city... mozda zbog tako jakih domacih brendova strani se ne usudjuju da dodju na nase trziste...sta vi mislite?
...mislim da ih uglavnom plase nase domace plate :laugh:

:cheer:

Boda Tajson
October 7th, 2006, 01:46 AM
Da se ukljucim i ja.

U NS postoji samo jedan megamarket i to je Rodic. Magnetron, Univer i drugi Rodic su dosta manji i neugledniji, a C market u zoni nakaradna hala. Trenutno se gradi Merkator pored zgrade NIS-a, a posto su preuzeli Rodic ispada da imamo samo Merkator u gradu.

+ 19.10 se otvara Metro

Evo dve slike veceg Rodica sto imam.

http://img182.imageshack.us/img182/1981/picture001jl7.jpg

http://img182.imageshack.us/img182/8184/picture179co7.jpg

Boda Tajson
October 7th, 2006, 01:52 AM
Sto se tice ovih stranih sto se "ne usudjuju" da udju na trziste, oni cekaju da se samo malo ukrupni. Znaci Deltina maloprodaja i Agrokorov Konzum, Merkator i Rodic.... a onda ce ogranak ogrankovog ogranka Carrefoura ili nekog slicnog da opusteno kupi celo trziste i miran Balkan :soon:

Similos
October 7th, 2006, 03:21 AM
Koliko sam video tokom moje posete leta 2005-e, na Jadranu od Igala do Budve preovladavaju radnje "Pantomarketa". Ko je vlasnik tog lanca i sta jos znamo o njihovim planovima za dalji razvoj prodajne mreze?

http://www.pantomarket.cg.yu/images/photo/pm1.jpg

lindenthaler
October 7th, 2006, 09:41 PM
Nadam se da ce vrlo brzo doci jos neki od evropskih retail lanaca u Srbiju, naprimer Carrefour, Cora, Emmezetta, Spar i ostali. Definitivno nase trziste ima potencijala.

To bi bilo dobro ali ne i neophodno. Npr, ove koje si naveo jedino je Carrefour donekle svetski igrač, Spar je pukao i baulja tu i tamo, emmezeta i cora su mi nepoznati. Svetski igrači su na tom polju pored Carrefoura još i Wal Mart i Metro.

Da li zbog domaćih brendova ne ulaze, nisam siguran. Ali s obzirom da domaći brendovi imaju zavidno dobar kvalitet mislim da trenutno nema potrebe za stranim lancima. Npr. Deltin Maxi je po mom mišljenju daleko bolji od Aldija/Plus.a koji su se razmileli skoro svuda u našem okruženju. Doduše, nama sada znatno manjka na velikim (pa i domaćim) lancima, ali verujem da će se to narednih godina poboljšati.

IDEA Extra je tipski tržni centar sa gomilom radnji srednje veličine i IDEA supermarketom. Deltacity je isto to ali na znatno većem/jačem nivou. Tempo je čist tržni centar, mada nemam utisak da će delta da ga razvija još, čini mi se da se Deltin razvoj kreće u pravcu Deltacitija. A i mislim da će delta ubuduće svoje prodajne objekte velike kvadrature razvijati zajedno sa Konzumom.

Stefan1
October 7th, 2006, 10:20 PM
znaci radi se na mergovanju (Delta i Konzum, Mercator i Rodic)

lindenthaler
October 8th, 2006, 11:46 AM
evo našao sam sliku merkatora iz čačka, moj brat je hteo da slika hamera (mali se loži na takve rap stvari :D ), ali je uhvatio merkator u pozadini

http://img227.imageshack.us/img227/1554/img0003op1.jpg (http://imageshack.us)

Floydian
October 8th, 2006, 04:38 PM
evo našao sam sliku merkatora iz čačka...

Probaću ovih dana da nabavim još koju sliku Merkatora u Čačku(jbg,nemam digitalni fotoaparat).

Po mom mišljenju enterijer je lepši nego u beogradskom.Inače,površina je oko 20000 m2.

Sale81
October 9th, 2006, 08:55 AM
http://www.interex-planet.com/Site_Interex-planet.com_SerBos/Serbia_Nis_SB.html

Similos
October 16th, 2006, 05:17 AM
MAXI Centar u Pancevu...

http://img206.imageshack.us/img206/4788/maxicentargp5.jpg (http://imageshack.us)

Stefan1
October 16th, 2006, 09:03 PM
svidja mi se Maxi centar u Pancevu, zao mi je sto kod mene u Mirijevu nisu napravili tako veliki Maxi centar vec na "samo" 3000m2.

dishapaun
October 17th, 2006, 02:30 AM
Da li je zaista neophodno da se kace ovolike slike?
800px po duzoj stranici je savim dovoljno, a ako neko zeli da okaci velike slike neka ostavi thumbove.

Similos
October 17th, 2006, 03:34 AM
Izvinjavam se, ja ponekad zaboravim da nemaju svi 21', "wide-screen" ekran kao ja :(

svidja mi se Maxi centar u Pancevu, zao mi je sto kod mene u Mirijevu nisu napravili tako veliki Maxi centar vec na "samo" 3000m2.

Mirijevo nema 150.000 stanovnika;)

Krytan
October 17th, 2006, 04:56 AM
Univerexport

http://img180.imageshack.us/img180/4384/5vac0.jpg

California EU
October 17th, 2006, 07:40 AM
Any Pictures of how these places look in the inside???

Boda Tajson
October 17th, 2006, 10:52 AM
Any Pictures of how these places look in the inside???

Maxi
http://www.maxi.co.yu/galerija.php

Rodic
http://www.bomex-gips.co.yu/galerija.htm

California EU
October 18th, 2006, 09:45 AM
^^ Thanks Boda

Col
October 18th, 2006, 01:39 PM
Beograd jos uvek nema nijedan pravi hipermarket(preko 10.000 m2 prodajnog prostora).

Francuska Coraje trebala jos pre 4 godine bloku 53 da igradi hipermarket od 15.000 m2 prodajnog prostora TRI PUTA VISE nego Merkator.

lindenthaler
October 18th, 2006, 03:06 PM
meni se čini da merkator ima 64k ??

Stefan1
October 18th, 2006, 03:17 PM
Col je verovatno mislio na prodajni prostor samog hipermarketa a ne celog trznog centra kao kompleksa. Mercator u Beogradu ima 55000 m2 kao ceo kompleks, tj.ceo trzni centar a sam hipermarket je 5500m2. Znaci 5500m2+ostali sadrzaji=Meracator centar Beograd.

Da li ce Cora doci ipak, znam da su kada je Metro pravio centar u Krnjaci, da je u novinama pisalo da Cora "merka" isto neki plac na Zrenjaninskom putu, i da ne odustaju od naseg trzista.

marillion
October 18th, 2006, 10:15 PM
danas je u zajecharu otvoren maxi diskont...pored njega josh postoji interex... oba su u samom centru grada

Boda Tajson
October 25th, 2006, 10:23 PM
metro, novi sad

http://img56.imageshack.us/img56/9740/metrovz2.jpg

Stefan1
October 28th, 2006, 12:30 PM
26.10.2006 je otvoren novi hipemarket u Beogradu Idea EXTRA, na 7000m2. Prolazio sam juce pored njega, dobro izgleda, gledacu neki dan da udjem da vidim kakav je.

BL
October 28th, 2006, 12:40 PM
^^to je konzum hrvatski pod imenom idea

long foot
October 28th, 2006, 05:32 PM
Zar nisu Todorić i Mišković napravili dil oko spajanja Konzuma i Delte? Ako jesu čudno mi je da Konzum samostalno otvara centar u Beogradu.

lindenthaler
October 28th, 2006, 05:39 PM
^^ jesu krenuli su. Medjutim praktično spajanje sa razvitkom sopstvenih brendova će krenuti tek za godinu dana.
Mislim da K&D sada imaju usaglašenu politiku nabavke robe (nastupaju zajedno), faza spajanja je tek u začetku.

long foot
October 28th, 2006, 05:53 PM
Ako sam dobro shvatio, kompanije i dalje ostaju odvojene (formalno) ali će zajednički nabavljati robu od velikih proizvođača, zajednički će nastupati na tržištu i neće si međusobno podmetati kao što konkurencija obično čini. Odnosno, neka vrsta partnersta a ne potpuno ujedinjenje.

lindenthaler
October 28th, 2006, 06:20 PM
^^ to što si rekao se već dešava jako dugo, tako će i biti narednih otprilike ono što će se dešavati do sledeće stepenice saradnje, tja razvijanje "brenda" kao što sam napisao u postu pre. Što znači razvijanje sopstvene marke veletrgovine, sopstvenog vizuelnog identiteta itd itd.. (npr preimenovanje svih radnji u Deltakor ili Agrodelta, evo lupam :D ), mislim ne može to da se uradi sa danas na sutra ;)

NemmA
October 30th, 2006, 09:19 AM
http://img120.imageshack.us/img120/6727/dsc00028go8.jpg

snupix
October 30th, 2006, 11:45 AM
http://img120.imageshack.us/img120/6727/dsc00028go8.jpg

Isti Konzum, isti logo, samo drugi tekst... :)
(Konzum - Idea, super - extra)...

Alexandar
October 30th, 2006, 06:35 PM
Idea unutrasnjost:

http://img113.imageshack.us/img113/5931/dsc00627ka2.jpg (http://imageshack.us)

Bio danas cisto iz znatizelje,i zakljucak:da su nasi ljudi zeljni ovakvih marketa da imas utisak da sve dele besplatno,jednostavno se grabi na sve strane!Mogu da zamislim kada otvore Delta Mall sta ce da bude!!!:nuts:

Boda Tajson
October 30th, 2006, 06:42 PM
Meni nije jasno, zasto ni jedan super, hiper, vateva market nije u stanju da uradi plafon da lici na nesto. Jedino sam video da je to kod Rodica vrhunsko, a kod ostalih se osecas kao u nekom skladistu.

BL
October 30th, 2006, 06:57 PM
pa to je namjerno takav plafon, mislis danemaju novca za to?
smisljena taktika da se kupcu nametne osjecaj jeftinoce... pa ce vise kupovati.
alexandar a zasto mislis da je narod zeljan toga u srbiji? pa zr ih nema dovoljno takvih marketa?

Alexandar
October 30th, 2006, 07:26 PM
Naravno da je narod zeljan,Beograd po mom misljenju oskudeva sa ovakvim objektima,jednostavno nema ih dovoljno a nisu bas ravnomerno rasporedjeni po teritoriji grada!Primer gradovi u okruzenju slicne velicine,koji ih imaju u dosta vecem broju!Mada situacija se polako popravlja.

long foot
October 30th, 2006, 09:15 PM
Bio danas cisto iz znatizelje,i zakljucak:da su nasi ljudi zeljni ovakvih marketa da imas utisak da sve dele besplatno,jednostavno se grabi na sve strane!Mogu da zamislim kada otvore Delta Mall sta ce da bude!!!:nuts:

Čudna mi je ta psihologija mase, u Zagrebu je prije dva tjedna otvoren City Center One na 60.000 kvadarata. Prvi dan posjetio ga je 70.000 ljudi! Da je to prvi shopping centar u Zagrebu razumio bih. Ali ima ih već više od 30, a ljudi opet navalili k'o stoka! Za ne povjerovati!

Laza_Maza
October 30th, 2006, 09:24 PM
To je sasvim normalna pojava.
U Cirihu, gde zivim vec 20 godina, situacija je identicna.
Proslog meseca je otvoren novi "Aldi". Market je sagradjen preko puta
zgrade u kojoj radim tako da sam kroz prozor kancelarije mogao da pratim
citav dogadjaj otvaranja. Guzva je bila tako velika da su morali organizovati posebne ekipe policije za usmeravanje saobracaja.

*Cole*
October 30th, 2006, 11:59 PM
^^ Tko bi rekao da su svicarci tako ludi za jeftinom robom :D al s druge strane i razumijem, kada sam bio u CH sam prijetio da su namirnice neralno skupe, kada trgovacki lanci nisu imali takvu konkurenciju. Bas kao sto sam to vidio u Norveskoj - tipa litra mlijeka 1,50€ a tu u DE 0,50€. Eto dosao Lidl u Norvesku i napravio (ne)reda :D

Similos
October 31st, 2006, 12:59 AM
Pa cekajte ljudi, sta je bilo kad se nova radnja IKEA-e otvorila u Londonu prosle godine?

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/london/4252421.stm

Sa ponosom kazem, ovakve stvari se ne desavaju u mom Torontu:yes:
Mislim, imamo najveci procenat fakultetski obrazovanog stanovnistva u Severnoj Americi, vreme je da se to negde i pokaze:D

*Cole*
October 31st, 2006, 01:03 AM
^^ Ma da? dok se otvarala Ikea u Torontu doslo troje ljudi jel? ajde molim te :colgate:

Similos
October 31st, 2006, 01:12 AM
Majke mi, ne...takve stvari se ovde nikad ne dogadjaju.
Ali necu sad preterano da se hvalim, mislim da to mozda ima veze sa time sto je Evropa mnogo gusce naseljena od Severne Amerike...ovde kad se nesto otvara, to je uobicajno "tamo negde", u predgradjima, pa nikad i ne bude neka preterana guzva.

E, a ta IKEA...kakve oni pare mlate. Kad god odem tamo, nemam gde ni da se parkiram, iako im je parking kao kod aerodroma, sa dva ili tri nivoa.

Ostale radnje sa namestajem u gradu, tipa Brika, Leona i Bad Boys su uvek prazne. IKEA nudi nesto sto bi se cak moglo nazvati "fast (food) furniture".

Naravno, njihov namestaj ne moze da se poredi sa nasim SIMPO-om, koji takodje ima predstavnistvo u Torontu (www.simpo.ca)

Majk
October 31st, 2006, 10:51 AM
Čudna mi je ta psihologija mase, u Zagrebu je prije dva tjedna otvoren City Center One na 60.000 kvadarata. Prvi dan posjetio ga je 70.000 ljudi! Da je to prvi shopping centar u Zagrebu razumio bih. Ali ima ih već više od 30, a ljudi opet navalili k'o stoka! Za ne povjerovati!

Nije mi bilo jasno ni zasto su se ljudi tolko pogubili kad se otvarao Merkator u BG, toliko da su bukvalno gazili jedan preko drugog, bilo je cak i materijalne stete, neke plocice su bile polomljene od navale. Uzas! Al aj kao, taj je bio prvi. A sad kad se IDEA otvarala, ne znam koji hipermarket po redu, valjda je bila neka akcija kilo kupusa za dinar il ne znam vec...znaci ono je bilo strasno, ljudi su se toliko gurali i trcali ko da im zivot zavisi od tog kupusa, ne znam, mozda ce im mladunci ostati gladni ako ga ne donesu kuci. Mrzim otvaranja hipermarketa. Jednostavno sacekas nedelju dana...i dalje ce biti akcija, i dalje ce biti jeftino:nuts:

Vrachar
October 31st, 2006, 12:00 PM
Kao što su ljudi već rekli, ogromne gužve prilikom otvaranja novih marketa nisu pojava samo na ovdašnjim prostorima.

Prošlog meseca sam u Stokholmu video jednu takvu pojavu prilikom otvaranja nemačkog MediaMarkta, prvog u Švedskoj. Šveđani su u kilometarskom redu strpljivo čekali da ih obezbeđenje pusti u novi objekat da bi videli ili kupili nešto od elektronike za par kruna manje. Nisu se gazili međusobno i lomili okolna stakla ali je red bio ograđen sa svih strana tako da nisu mogli sve i da su hteli.
Video sam promotivni flajer ove kompanije i zaista su imali neke stvari po promotivnim cenama zbog otvaranja marketa (npr. Panasonic 40" plazma TV za 899 EUR, standardna cena takvog plazma TV-a u Švedskoj je oko 1500 EUR. Sad što je ta plazma za 899 EUR imala rezoluciju od 800x600 piksela, to nema veze, jelte ...).

NEWWORLD
November 1st, 2006, 03:59 PM
sve mi je to pomalo smesno. Kopiraju Amere svi, Mi,Slovenci,Hrvati bas svi. Samo sta ce da im se desi nakraju je ima da ih otkupe Ameri ili da ih poderu konkurencijom---ovo govorim iz razloga zato sto Wal-Mart namerava da za dve godine ima radnje u svakoj evropskoj zemlji. Oni vec imaju prisustvo u Kini,Brazilu, Kanadi, Nemackoj. Mislim sledi zesce deranje. Uostalom nova fora je prodaja polovnih automobila na veliko
AUTOUNIVERZAL IZ NOVOG SADA
http://www.autouniverzal.com/img/naslovna.jpg
PO UZORU NA CARMAX IZ AMERIKE
http://www.americaninfrastructure.com/images/commercial_carmax_lg.jpg

lindenthaler
November 1st, 2006, 04:06 PM
Wal Mart je prso u nemačkoj totalno, METRO je kupio sve radnje Wal Marta pre par meseca :laugh:

lindenthaler
November 1st, 2006, 04:10 PM
http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,2112746,00.html
Business | 28.07.2006
World's Biggest Retailer Wal-Mart Closes Up Shop in Germany
Wal-Mart gave it a go in Germany, but misread the market
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Wal-Mart gave it a go in Germany, but misread the market

Retailing giant Wal-Mart is bidding Auf Wiedersehen to Germany. The Metro retail chain will take over Wal-Mart's 85 German stores. Wal-Mart Germany's CEO David Wild said mistakes were made.

Wal-Mart moved into Germany in 1998, hoping to repeat its phenomenal US success in Europe's biggest economy.

It didn't turn out that way. From the beginning, Wal-Mart found its American approach to business did not quite translate into German.

''As we focus our efforts on where we can have the greatest impact on our growth and return on investment strategies, it has become increasingly clear that in Germany's business environment, it would be difficult for us to obtain the scale and results we desire,'' Michael Duke, a vice chairman of Wal-Mart, said in a statement.

The Wal-Mart retreat from Germany is expected to cost it about $1 billion (794 million euros).

Under the deal, Metro, which is one of Germany's largest retail groups, said it planned to fold the 85 stores into its Real chain. The deal still needs the approval of anti-trust authorities. Financial details were not disclosed.

US Model not effective here

Andreas Knorr and Andreas Arndt of the University of Bremen didn't mince words in their study called "Why did Wal-Mart Fail in Germany?"

German Wal-Mart workers haven't always been all smilesBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: German Wal-Mart workers haven't always been all smiles

The authors wrote: "Wal-Mart's attempt to apply the company's proven US success formula in an unmodified manner to the German market turned out to be nothing short of a fiasco."

One example of that might be that Wal-Mart's American managers pressured German executives to enforce American-style management practices in the workplace. Employees were forbidden, for instance, from dating colleagues in positions of influence. Workers were also told not to flirt with one another.

A German court ruled last year against the company's attempt to introduce a telephone hotline for employees to inform on their colleagues.

High labor costs may have been a big hurdle for Wal-Mart Germany, as well as workers who tried to resist management's demands which they felt were unjust.

One Wal-Mart employee told the newsmagazine Der Spiegel that management had threatened to close certain stores if staff did not agree to work to working longer hours than their contracts foresaw and did not permit video surveillance of their work.

Wal-Mart Germany has had several run-ins with the trade union ver.di, which represents retail store workers.

Understanding the locals

Besides running up against German labor law and tradition, analysts say Wal-Mart also misfired when it came to knowing the market they were attempting to crack.

American styles don't always translate wellBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: American styles don't always translate well

"We made mistakes," said Wal-Mart Germany's CEO David Wild in a recent interview with the Welt am Sonntag newspaper. "Many of our (product) buyers in Germany were Americans. Some real goof-ups occurred as a result."

"Like, did you know that American pillowcases are a different size than German ones are?" he asked. Wal-Mart Germany ended up with a huge pile of pillowcases they couldn't sell to German customers.

"If you want to be successful in a foreign market, you have to know what your customers want. That's the most important lesson," Wild said, who is from England. "It does not good to force a business model onto another country's market just because it works well somewhere else."

Analysts said Wal-Mart Germany's difficulty lay largely in the numbers, with 85 stores not enough to give the brand a foothold in the German market. Merck Finck and Co. bankers said the chain had "limited critical mass, insufficient square meter productivity and a too aggressive pricing policy."

Some German Wal-Mart shoppers didn't like having their purchases bagged by othersBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Some German Wal-Mart shoppers didn't like having their purchases bagged by others

Wal-Mart introduced its stores in Germany eight years ago when it took over the Wertkauf and Interspar supermarket chains. Until now, the company has employed 11,000 employees in Germany. Wal-Mart said its German locations had sales of more two billion euros ($2.55 billion) last year.

Wal-Mart currently has around 6,500 stores world-wide and employs more than 1.8 million people. It announced global sales of over 263 billion euros ($331 billion).

Boon for Metro

Düsseldorf-based Metro had been looking for ways to boost its Real food store chain, and buying Wal-Mart's operation will give it more than 670 food stores and hypermarkets in Germany. "The shops are the ideal supplement to our current network of the Real Hypermarket brand," the company said in a statement.

The 85 Wal-Mart stores added to Real’s 550 supermarkets and hypermarkets, could strengthen its purchasing power in the world’s third-largest retail market, Metro said.

The price Metro is paying Wal-Mart for the stores was not announced, but Metro chief Hans-Joachim Körber said that his company is paying less for the 85 Wal-Mart locations than they are worth.

"We have to take off our hats to Körber and Metro," said Wal-Mart's CEO Leo Scott at a retail conference in 2004. "They know how to make money in Germany."

BL
November 1st, 2006, 04:40 PM
mogu proci ako promjene strategiju na trzistu, ne treba izmisljati toplu vodu, a svoje poslovanje trebaju prilagoditi evropi. imaju oni dovoljno pametnih ljudi koji to vjerovatno znaju, jedino sto je evropa prezasicena i po meni ce lakse proci sa preuzimanjem.

BL
November 6th, 2006, 01:32 AM
Preduzeće "Tropik", trgovački lider u RS

KADA je prije 19 ljeta u Banjoj Luci počela da radi mala prodavnica "Crvena jabuka", mnogi nisu mogli ni da pretpostave da će, danas svima dobro poznat, megamarket "Tropik" postati jedna od najomiljenijih destinacija kupaca širom Republike Srpske.

Zahvaljujući vizionarskom duhu, ali i ljudima dovoljno hrabrim da ideje i viziju ožive, "Tropik" čvrsto stoji na liderskoj poziciji u oblasti trgovine.

- Prvi maloprodajni objekat "Tropika" otvoren je 1991. godine. Za tadašnje standarde veliki diskont u centru Banje Luke, površine 500 metara kvadratnih, brzo je postao sinonim bogate ponude i povoljne kupovine. Od tog vremena "Tropik" je u stalnoj ekspanziji i kada je riječ o širenju mreže maloprodajne mreže, ali i stalnom usavršavanju rada, poboljšanju kvaliteta usluge i nastojanju da se kupcu ponudi najbolje - kaže portparol "Tropika" Dijana Milanković.

"Tropik" je, ističe, svojim radom i profesionalizmom zaslužio čast što je proglašen najuspješnijim preduzećem Srpske u oblasti trgovine u 2005. godini.

- Ova nagrada nosi i dodatnu odgovornost, jer prestižno priznanje treba da opravdamo u kontaktu sa svakim kupcem. Napomenula bih i da je predsjedniku Upravnog odbora Mirku Risoviću, takođe, dodijeljeno priznanje za menadžera decenije, na koje smo svi veoma ponosni - dodaje Milankovićeva.

Preduzeće "Tropik" zapošljava 700 ljudi, a posebnu pažnju posvećuje mladima (prosječna starost zaposlenih je 30 godina), nudeći im mogućnost usavršavanja i napredovanja.

Osim u Banjoj Luci, "Tropik" ima svoje markete u Novom Gradu, Prijedoru, Jajcu, Doboju, Bijeljini, a uskoro će biti otvoren i u Prnjavoru.

"Tropik centar" u Banjoj Luci je najveći u mreži prodajnih objekata. Obuhvata površinu od 13.464 metara kvadratnih, od čega se market prostire na 4.000 kvadrata.

Od prošle godine, na spratu banjolučkog "Tropik centra" otvoren je i Šoping centar sa velikim izborom svjetskih marki.

Drugi po veličini je nedavno otvoreni tržni centar u Bijeljini.

Riječ je o najsavremenijem prostoru koji obuhvata sedam hiljada metara kvadratnih. Kupci i u ovom prodajnom mjestu mogu da pronađu preko 30 hiljada različitih artikala.

"Tropik" pokušava kupcima da olakša i vremenski skrati proces kupovine i ponudi mogućnost da, pored nabavke osnovnih životnih namirnica, zadovolje i druge potrebe.

Svi marketi, a posebno oni u Banjoj Luci i Bijeljini, imaju prostrana i pristupačna parkirališta i različite i pažljivo izabrane dodatne sadržaje.

Dok kupuju u "Tropikovim" marketima, kupci mogu da budu sigurni da će se njihova djeca prijatno osjećati u razigranoj atmosferi dječje igraonice. U sklopu svakog marketa postoji pečenjara sa širokom ponudom svježih gotovih jela i ekspres-restoran, u kojem se, po najpovoljnijim cijenama, nudi domaća zdrava hrana pripremljena bez aditiva i konzervansa.

Svi "Tropikovi" marketi građeni su po evropskim standardima.

To je, kažu, skuplji proces, ali i pokazatelj poštovanja i brige o kupcima.

Humanitarnim aktivnostima "Tropik" je vremenom izgradio imidž društveno-odgovornog preduzeća, koje pokušava da riješi ili barem ublaži probleme s kojim se sugrađani susreću.

"Tropik" je do sada učestvovao i u sponzorisanju brojnih kulturnih i sportskih manifestacija.

M. RADETIĆ

VELIKE UŠTEDE

Od 15. novembra kupci "Tropika" moći će se upoznati i sa Tropikovim "Klubom osmijeha", programom kupovine veoma popularnim na Zapadu, koji podrazumijeva niz pogodnosti za kupce.

Djelovaće po principu klub kartice koja se prilaže nakon svake kupovine u "Tropiku", pri čemu se sakupljaju bodovi. Za svaku potrošenu marku dobijaće se po jedan bod, čija je nominalna vrijednost jedan fening.

Na ovaj način kupci će kupujući u "Tropikovim" marketima imati priliku da uštede, ali i da osvoje neku od vrijednih nagrada.

IZVOZ RIBE

Kompanija "Tropik ribarstvo" d.o.o. osnovana je 1996. godine u Banjoj Luci. Prije tri godine počela je izvoz slatkovodne ribe na tržišta Slovenije, Hrvatske i Srbije i Crne Gore, da bi danas bila najveći proizvođač i distributer kalifornijske pastrmke u BiH.

Godišnje proizvede 1.000 tona pastrmke i 2.000 tona šarana i to u ribarnicama u Ribniku, Bočcu i Krupi na Vrbasu.

Uvozi morsku ribu i plodove mora, koje dalje plasira na tržište pod svojom robnom markom.

Kompaniji "Tropik ribarstvo" u Parizu je 2001. godine dodijeljena evropska nagrada za kvalitet u prehrambenoj industriji.

Dimljeni filet pastrmke osvojio je veliku zlatnu medalju za kvalitet na ovogodišnjem 73. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Luka
November 8th, 2006, 07:04 AM
Pred "najezdom" šoping molova – srpsko tržište nekretnina iz ugla čelnika kompanije "Colliers International"

07. 11. 2006. | 15:17
Najkasnije za dve do tri godine i u Srbiji će postojati između 300.000 i 400.000 kvadrata poslovnog prostora, sagrađenog u okviru modenih šoping molova (shoping mol) od kojih neki već uveliko "niču" u našoj zemlji.
Govoreći o toj predstojećoj "ekspanziji", generalni direktor beogradske kancelarije kompanije "Colliers International" Jovica Jakovac u razgovru za "Ekapiju" kaže da trenutno na ovim prostorima ima puno interesovanja za ulaganja u pomenute molove i da je ono prisutno kako kod domaćih, tako i kod inostranih investitora.
- Lokacije na kojima će se u narednih nekoliko godina graditi šoping molovi neće se nalaziti samo u Beogradu ili Novom Sadu, već i u mnogim mestima na jugu Srbije. Svi projekti te vrste koji se danas rade u našoj zemlji, poput "Delta šoping mola" u novobeogradskom Bloku 67, "idu"preko naše kompanije, koja za potrebe investitora radi na izdavanju prostora, odnosno popunjavanju budućih kompleksa – objašnjava Jakovac.
Prema njegovim rečima, interesovanje što ovdašnjih, što inostranih preduzetnika za iznajmljivanjem lokala i drugog prostora u budućim šoping molovima u Srbiji je dosta veliko, ali tvrdi Jakovac, nije poenta u brzini popunjavanja, već i kvalitetu firmi koje će ući u takve komplekse.
- Komercijalna izgradnja je ono što trenutno karakteriše ovdašnje tržište nekretnina i to će se samo još više nastaviti. Uskoro očekujemo pravu eksploziju izgradnje stambenog prostora, a zatim i industrijskih zona koje će se graditi oko aerodroma, na obalama Dunava i slično. Beogradska kancelarija "Colliers International" nastaviće da se trudi da svim zainteresovanim investitorima maksimalno izlazi u susret, pomaže im u realizaciji projekata, a samim tim i promovisanju Srbije kao investiciono sve atraktivnijeg podneblja – ističe naš sagovornik.

montesky
November 8th, 2006, 10:54 AM
Prvi Delta City koji ce biti otvoren je ovaj u Podgorici koji je trenutno u izgradnji. Najavljeno je njegovo otvaranje u junu sljedece godine, a njegova povrsina je 17 hiljada kvadrata. Evo par fotki

http://img215.imageshack.us/img215/664/deltacitymontenegrohm2.jpg

http://img215.imageshack.us/img215/3146/deltacitymontenegro1ux4.jpg

Majevčan
November 8th, 2006, 07:15 PM
Wal Mart je prso u nemačkoj totalno, METRO je kupio sve radnje Wal Marta pre par meseca :laugh:
Prsko je u Njemackoj, ali da li ce kod nas? :lol:

lindenthaler
November 8th, 2006, 07:24 PM
Pa ako udje otkupiće ih Delta :laugh:

NEWWORLD
November 9th, 2006, 05:03 PM
U Nisu otvoren megastor Metro

http://www.b92.net/galerija/pics/2006/11/157301668345530856bf574043491240.jpghttp://www.b92.net/galerija/pics/2006/11/8593459845530883265c0651751605.jpg

Stefan1
November 9th, 2006, 07:38 PM
znas li podatke za Metro u Nisu, kolika je kvadratura, gde se nalazi i kog datuma je otvoren?

Luka
November 10th, 2006, 08:21 AM
znas li podatke za Metro u Nisu, kolika je kvadratura, gde se nalazi i kog datuma je otvoren?
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=10427853&postcount=377

Alexandar
November 11th, 2006, 08:51 PM
Privode se kraju radovi na interexu u Sapcu:

http://img459.imageshack.us/img459/3676/dsc00665ph6.jpg (http://imageshack.us)

http://img191.imageshack.us/img191/7383/dsc00666pa3.jpg (http://imageshack.us)

MPlast:

http://img483.imageshack.us/img483/5915/dsc00667pp0.jpg (http://imageshack.us)

Stefan1
November 12th, 2006, 02:04 AM
Zna li neko kakav je koncept Interexa, da li u okviru centra postoji hipermarket+druge prodavnice ili samo hipermarket. Ima li neko fotke unutrasnjosti interexa u Cacku i Nisu, i da li se Interex razlikuje od Intermarche-a samo po imenu ili i jos necemu?

BL
November 12th, 2006, 02:06 AM
interex bar u bl i bih koje sam posjetio su cisti supermarketi

Alexandar
November 12th, 2006, 02:25 PM
@BL zar nije interex u BiH Cash&Cary?

BL
November 12th, 2006, 03:20 PM
pa jeste, ali poenta je da nema nikakvih dodatnih sadrzaja osim kafica. samo hipermarket i kafic.

dishapaun
November 13th, 2006, 01:54 AM
Koliko se secam u Cacku je samo supermarket sa pratecom kafeterijom, menjacnicom itd.

BL
November 13th, 2006, 09:00 AM
^^ isto tako i kod nas

Sale81
November 20th, 2006, 02:25 PM
http://img294.imageshack.us/img294/3221/1000495cashandcarrydq6.jpg

http://img148.imageshack.us/img148/8217/1000547metro0rx3.jpg
http://img83.imageshack.us/img83/5029/1000547metro1hv6.jpg

montesky
November 20th, 2006, 02:50 PM
bas je zanru

mirza-sm
November 20th, 2006, 05:20 PM
Kao što su ljudi već rekli, ogromne gužve prilikom otvaranja novih marketa nisu pojava samo na ovdašnjim prostorima.

Prošlog meseca sam u Stokholmu video jednu takvu pojavu prilikom otvaranja nemačkog MediaMarkta, prvog u Švedskoj. Šveđani su u kilometarskom redu strpljivo čekali da ih obezbeđenje pusti u novi objekat da bi videli ili kupili nešto od elektronike za par kruna manje. Nisu se gazili međusobno i lomili okolna stakla ali je red bio ograđen sa svih strana tako da nisu mogli sve i da su hteli.
Video sam promotivni flajer ove kompanije i zaista su imali neke stvari po promotivnim cenama zbog otvaranja marketa (npr. Panasonic 40" plazma TV za 899 EUR, standardna cena takvog plazma TV-a u Švedskoj je oko 1500 EUR. Sad što je ta plazma za 899 EUR imala rezoluciju od 800x600 piksela, to nema veze, jelte ...).

lol istina :lol:
bila je prava najezda za MediaMarktom,mada u Švedskoj inače ima Expert,neke švedske "MediaMarktovske" firme kao što su El. Giganten :) rodica moja uzela PRAVO jeftin iPod nano na dan otvora u MediaMarktu u Stockholmu :D kaže čak 2x jeftiniji nego u Swe trgovinama :D

mirza-sm
November 20th, 2006, 05:22 PM
ovaj Metro u Nišu je fin ;)

Stefan1
November 21st, 2006, 05:37 PM
Danas sam prvi put bio u Idea EXTRA, fin hiperamarket, neka srednja velicina, sa 10-tak prodavnica+supermarket. Meni bas fino izgleda.
Gradiliste Delta City-a koje je tu nekih 300m nize isto fino napreduje.

Alexandar
November 23rd, 2006, 01:02 PM
Jel zna neko gde se nalazi ovaj novi Tempo sto je pri kraju u BG,valjda bi trebao da ima 18000 kvadrata!?

lindenthaler
November 23rd, 2006, 01:11 PM
^^ navodno kod kvantaša? Mislim da je to blizu rodićevog marketa?

Alexandar
November 23rd, 2006, 01:21 PM
Tako sam i ja cuo ali nisam bio siguran jer taj prostor oko kvantasa nisam posecivao pa ne znam koliko prostora tamo ima!

lindenthaler
November 23rd, 2006, 01:25 PM
@alex promuvao po deltinom sajtu i našao ovo u najnovijoj publikaciji, info za nov tempo u BG, i ne samo tu:
http://img218.imageshack.us/img218/4599/gradilistaqt1.th.jpg (http://img218.imageshack.us/my.php?image=gradilistaqt1.jpg)

ima i mala informacija na slici za crnogorce :)

Alexandar
November 23rd, 2006, 01:47 PM
Znaci pri kraju su Tempo u Novom Sadu i u Nisu!:banana:

Col
November 23rd, 2006, 01:53 PM
Svi brendovi Delta Maloprodaje, Maxi, C Market i Pekabeta, ubuduće će nastupati pod jedinstvenim imenom – Maxi. Mini Maxi predstavljaće radnje do 400, supermarketi Maxi od 400 do 2.000, a hipermarketi Super Maxi više od 2.000m˛. Naziv Tempo za cash&carry objekte ostaje nepromenjen.

Dva Mini Maxija već postoje na tržištu - na uglu Ulica Francuske i Braće Jugovića i na uglu Ulica Svetogorske i Takovske. Do kraja 2006. godine biće adaptirano i prilagođeno novim vizuelnim standardima 9 Maxi supermarketa i 8 Mini Maxi-ja. Do kraja 2007. godine svi objekti biće potpuno rebrendirani. Novi logo Maxi osvežen je crveno zelenom bojom, koje u svesti potrošača predstavljaju asocijaciju na svež asortiman robe.

Novim jedinstvenim imenom za maloprodajnu mrežu i novim koloritom, biće ojačana prepoznatljivost brenda Maxi i ostvarena lakša komunikacija sa potrošačima.

Boda Tajson
November 23rd, 2006, 01:58 PM
U NS je trebao jos davno da bude otvoren koliko ga najavljuju. Sad kazu 1. decembra. A i lokacija mu je vrhunska, bar za mene :D

Stefan1
November 23rd, 2006, 10:50 PM
Ima li neko sliku novog logotipa Maxi-a

Singidunum
November 23rd, 2006, 10:55 PM
^^
Nije novi logotip vec uvode 2 tipa maxija mali i veliki i zovu se minimaxi i supermaxi.

Singidunum
November 23rd, 2006, 10:56 PM
Ovo ima na sajtu Maxija

Nakon dugog razmišnjanja žiri je doneo konacnu odluku:

Pobednicko ime: MINI MAXI
Pobednicki slogan: Bez muke, sve na dohvat ruke

Ucesnicima je na raspolaganju bila mogucnost da glasaju za jedan od ponudenih predloga:
1. MINI MAXI
2. Supereta
3. City maxi
Za ime MINI MAXI glasao je najveci broj ucesnika.

Alexandar
November 23rd, 2006, 11:22 PM
Logotip je isti samo malo dopunjen!

http://img381.imageshack.us/img381/9026/dsc00741mm8.jpg (http://imageshack.us)

Homer Jay
November 23rd, 2006, 11:54 PM
Tempo bi trebalo da se nalazi odmah iza carinskog terminala koliko sam skapirao, znaci kada se iskljucis sa autoputa i krenes ka kvantasu prvu bi trebalo da naidjes na Tempo sa desne strane

podvodni
November 26th, 2006, 03:18 PM
U NS je trebao jos davno da bude otvoren koliko ga najavljuju. Sad kazu 1. decembra. A i lokacija mu je vrhunska, bar za mene :D

video sam bilborde po gradu.... gde treba da bude TEMPO u NS?

Stefan1
November 27th, 2006, 12:56 AM
Danas sam prvi put bio malo duze u Idea EXTRA. Po meni trenutno je vizuelno najlepsi hipermarket u Beogradu. Sve je u veselim bojama. Prelepo...shopping danas mi je bio uzivanje.

Boda Tajson
November 27th, 2006, 01:23 AM
video sam bilborde po gradu.... gde treba da bude TEMPO u NS?

Ugao temerinske i partizanske, tj. na uglu kada iz zone skreces prema najlonu. Tu je pre bila neka hladnjaca.

Bob Rock
November 28th, 2006, 02:10 AM
Francuski "Interex" tokom 2007. godine otvara tri trgovinska centra i u Beogradu, projekat "težak" više od 20 mil EUR

Izvor dokumenta: eKapija, 27. 11. 2006.

http://www.ekapija.com/dokumenti/80762_top.jpg

Kompanija "CDE S Interex", koja je u Srbiji dosad već otvorila četiri trgovinska centra i koja od svog osnivanja posluje u sklopu francuskog trgovinskog giganta "Intermarše" ("Intermarché"), samo u narednih godinu dana sagradiće još tri slična objekta u našoj zemlji i to sva tri na području Beograda.

Govoreći o detaljima tog "grinfild" projekta, generalni direktor "CDE S Interex Beograd" Igor Tolstoj istakao je u razgovoru za "Ekapiju" da su lokacije za nove trgovinske centre već određene, tako da će jedan od objekata biti u samom centru grada, jedan će se nalaziti na Novom Beogradu, dok će onaj treći biti smešten na Čukarici.

http://www.ekapija.com/dokumenti/interexrafovi_161106.jpg

- Krajnje ozbiljno smo pristupili svemu tome. To znači da su na jednoj od lokacija radovi već počeli, dok se za otvaranje gradilišta na ostalim mestima i dalje sređuju papiri. Namera nam je da prvi "Interex" trgovinski centar u Beogradu bude otvoren tokom februara, a da poslednji od tri planirana bude gotov do oktobra ili novembra 2007. godine – objašnjava Tolstoj.

Prema njegovim rečima, u pitanju je investicija od oko 7 mil EUR po svakom od navedenih objekata. Svaki od centara će u proseku imati 4.000 m2 prostora i u njima će se prodavati roba širokog asortimana, počevši od hrane i svakodnevnih namirnica, pa sve do kućne hemije, auto kozmetike i uradi sam artikala.

http://www.ekapija.com/dokumenti/interexpovrce_161106.jpg

- Zasad smo već prisutni u Nišu, Zaječaru, Čačku i Šapcu. Način i koncept po kom tamo poslujemo primenićemo i u Beogradu. Dakle, želja nam je da budemo što bliži kupcu, a ne da on mora kolima da dolazi do nas. Osim toga, nastavićemo sa svojom enterijerskom skromnošću, što znači da i u objektima u Beogradu neće biti puno mermera, ali će zato cene biti veoma niske i pristupačne – ističe naš sagovornik.

On kaže da kompanija "CDE S Interex Beograd" ima dosta ambiciozne planove na ovdašnjem tržištu i da im je namera da u naredne pet godine u Srbiji imaju oko tridesetak svojih prodajnih objekata.

I. A.

BL
November 28th, 2006, 10:44 AM
^^ interex je meni najgori trzni centar, smece pravo od robe pa nadalje.

podvodni
November 28th, 2006, 12:20 PM
Ugao temerinske i partizanske, tj. na uglu kada iz zone skreces prema najlonu. Tu je pre bila neka hladnjaca.

pa odlicna je lokacija....a IDEA valjda treba da bude u onom novom shop-shop centru pored merkatora NS koji je takodje u izgradnji...

Radukin
November 29th, 2006, 01:24 AM
Tacnije iza hladnjace pored DTD kanala,kad ulazis u grad preko Kackog mosta sa desne strane tacno na obali!
Bas mi je malo cudno da ce IDEA biti u shop-shop centru,taj prostoj je bas namenski za parking i 15-20 manjih radnji,gde bi tu stao hyper market?
A i ti radovi vec neko vreme stoje ko zna zbog cega.

Sta je sa ostalim lancima marketa koji su kupili zemljista u gradu i posle toga nista?

Weißenburg
November 29th, 2006, 01:49 AM
Ako neceg ima u ovoj drzavi to su hyper\ultra\mega\giga marketi... i oni grade jos novih... :bash:

Luka
November 29th, 2006, 11:07 AM
Boje logoa mini maxia su :puke:

BL
November 29th, 2006, 01:02 PM
^^ boje su jos i bolji dio ali je logo :puke:

podvodni
November 30th, 2006, 12:01 PM
Tacnije iza hladnjace pored DTD kanala,kad ulazis u grad preko Kackog mosta sa desne strane tacno na obali!
Bas mi je malo cudno da ce IDEA biti u shop-shop centru,taj prostoj je bas namenski za parking i 15-20 manjih radnji,gde bi tu stao hyper market?

Sta je sa ostalim lancima marketa koji su kupili zemljista u gradu i posle toga nista?

sto se shop-shopa tice, navodno je KONZUM (a to je zapravo IDEA) zakupio celo prizemlje... verovatno nije u pitanju hipermarket nego veci supermarket...
ali ceo taj shop-shop je meni pogresno koncipiran.... lokacija mi nije adekvatna za ekskluzivu koju su najavljivali, a opet sam centar je nedovoljno velik da privuce veliku kolicinu ljudi sa raznih strana grada.... eventualno ce ga spasoti merkator u neposrednoj blizini...
inace mi kocepcijski lici na dalton centar.... nije ni rupa, a nije ni ekskluziva... a nije bas ni frekventan....
NS je veoma razmazeno trziste... ne znam zasto, imam osecaj da ce merkator da zazivi, ali za shop-shop nisam siguran...

a sto se ostalih lokacija u gradu tice, osim one velike parcele kod kacke petlje koju je uzeo MERKUR, ne znam da je jos neka u najavi... procitao sam juce da PORSCHE planira izgradnju novog distributivnog centra u NS i jos jedan u BG, ali ne znam koja je novosadska lokacija...u BG je valjda krnjaca

Radukin
November 30th, 2006, 01:21 PM
Valjda ce i merkur uskoro krenuti da pravi.
Hvala na informacijama!

Pripadnik
December 1st, 2006, 10:45 PM
Pozdrav svima.

Ovako je danas izgledalo na otvaranju Tempo cash and cary u Novom Sadu.

http://dnevnik.co.yu/modules/htmlarea/upload15/admin_303.gif
http://www.dnevnik.co.yu/modules/htmlarea/upload15/admin_304.gif

A evo i vest.

Prvi „Tempo keš end keri“ otvoren je juče u podne u Tekelijinoj ulici BB kod “Centroslavijine” hladnjače, a početak rada pred dva ulaza u supermarket s nestrpljenjem je očekivalo više hiljada potrošača. Već od šest sati ujutro počeli su da stižu prvi kupci, ohrabreni najavom sniženja oko 50 artikala do 50 odsto. Velika gužva oko objekta čija je površina 12.000 kvadrata, bila je vidljiva tek pred podne, kada se obezbeđenje iz Delta M koji je investitor, pripremalo da pusti prve potrošače.
Red su pravili i policajci, starajući se da potrošači ne uzmu više od jednog DVD od 1.999 dinara, mikrotalasne pećnice od 2.999 dinara ili “sonijevog” televizora s ekranom od 54 sm koji je juče koštao 9.999 dinara. U tom poduhvatu uspeli su samo delimično, jer jedan stariji čovek umalo nije dobio batine od mladića zbog jedinog preostalog televizora. Na kartone se kupovalo ulje „sunce“ od 35.50 dinara za litar, a poučeni letošnjim iskustvom sa otvaranja C marketa, kupci su ignorisali upozorenje da ne mogu uzimati više od jednog proizvoda, znajući da kasirke neće imati vremena da im robu vraćaju.
Bez povređenih
Iz Hitne pomoći dobili smo obaveštenje da, uprkos velikoj gužvi, nije bilo povređenih, osim što je nekoliko kupaca bilo „malko izgužvano“ ali nije trebalo da se voze na Urgentnu hirurgiju.
Otvaranju „Tempa“ prisustvovali su vlasnik Kompanije Miroslav Mišković, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran Lončar, predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić, direktor ZIG-a Igor Mirović, gradski menadžer Dragan Dunčić. Gradonačelnica Maja Gojković izostala je zbog službenog puta.
Univerzal banka
U sklopu „Tempa“ otvoren je i šalter i Univerzal banke, do sada četiri puta svrstane u red najuspešnijih u jugoistočnoj Evropi. Radiće sve bankarske poslove s građanima i pravnim licima, otvarati tekuće račune, izdavati lične i poslovne kartice, plaćati račune, obavljati menjačke poslove...
Iz Delta M kompanije saopštili su da je u „Tempu keš end keri“ posao našlo 250 Novosađana, te da je ispred objekta izgrađen i parking za 650 vozila. Najavili su da će dogodine otvoriti fabriku za proizvodnju konditorskih proizvoda i za proizvodnju kafe.
„Tempo“ će radnim danom i subotom biti otvoren od 7 do 21 čas, a nedeljom do 7 do 16 časova

lindenthaler
December 1st, 2006, 10:47 PM
au koja gužva :eek:

BL
December 1st, 2006, 10:49 PM
^^strasno!

Pripadnik
December 1st, 2006, 11:01 PM
....a IDEA valjda treba da bude u onom novom shop-shop centru pored merkatora NS koji je takodje u izgradnji...

Nisam do sada čuo za ovu varijantu da IDEA bude u shop-shopu. Ono što znam je da je investitor (verovali ili ne Kunta-investmentst "D.Dalton"-neprovereno) imao problema zbog otvaranja Merkatora u neposrednoj blizini. U stvari reč je o broju parking mesta jer je mercator prvo najavio 350 mesta a onda pojačao u novom projektu na preko 500 a shop-shop je na krovu pravio mesta za oko 200 vozila pa od tada prebacuju krivicu na grad što je promenio odluku i dao mercatoru više pa ovi sada ne znaju šta će na krovu. Čak se pričalo da će gore instalirati balon.
Elem evo slika budućeg shop-shop centra, današnji izgled.

http://img61.imageshack.us/img61/4954/shopshopmj6.th.jpg (http://img61.imageshack.us/my.php?image=shopshopmj6.jpg)

A evo i radova na Mercatoru. Nisam u životu video da se tako brzo radi, bukvalno danonoćno.
Ako može neko da obriše onaj moj dupli post iznad-greška. Nov sam ovde pa se slabije snalazim, za sada.

http://img490.imageshack.us/img490/3874/mercator1db4.th.jpg (http://img490.imageshack.us/my.php?image=mercator1db4.jpg)
http://img490.imageshack.us/img490/3727/mercator2kb9.th.jpg (http://img490.imageshack.us/my.php?image=mercator2kb9.jpg)
http://img490.imageshack.us/img490/5859/mercator3pa6.th.jpg (http://img490.imageshack.us/my.php?image=mercator3pa6.jpg)

lindenthaler
December 1st, 2006, 11:03 PM
http://www.politika.co.yu/eaadmin/catpics/N13562_xgmjyrTU5Suzc57TijcDvI967xUxAHINzGz.jpg

Убитачан темпо куповине
У људском стампеду ка рафовима са робом јефтинијом за 50 одсто, многи су задобили лакше повреде
Фото Бета

Отварање „Темпа” у Новом Саду изазвало је јуче поприличну гужву. Процењује се да је више хиљада знатижељних потрошача чекало и неколико сати испред хипермаркета не би ли дошли до најављених поклона и искористили попуст од 50 одсто за неке основне намирнице – месо, брашно, воду... У жељи да што пре „освоје” рафове неки од купаца задобили су лакше повреде, што се дешава и у развијеним европским државама чији грађани, такође, често подлежу потрошачким еуфоријама на дане отварања или распродаја.

ово је са политике

BL
December 1st, 2006, 11:33 PM
^^ jadna ta baka dole, vidite na slici

Stefan1
December 2nd, 2006, 12:18 AM
bolje da se uzdrzim od komentara

Dziggy
December 2nd, 2006, 11:51 AM
:rofl:

Radukin
December 2nd, 2006, 12:37 PM
http://www.politika.co.yu/eaadmin/catpics/N13562_xgmjyrTU5Suzc57TijcDvI967xUxAHINzGz.jpg

Убитачан темпо куповине
У људском стампеду ка рафовима са робом јефтинијом за 50 одсто, многи су задобили лакше повреде
Фото Бета

.................................

ово је са политике

E ovo je ludilo,ali stvarno su bili bruka snizili cene ne samo osnovnih zivotnih namirnice nego i tehnike.Ja cu ici sutra s mojima pa mozda ponesem i digitalac.

BL
December 2nd, 2006, 01:25 PM
nemoj mozda ponijeti nego ponesi :)

Radukin
December 2nd, 2006, 01:30 PM
^^
Naravno :)

podvodni
December 2nd, 2006, 06:52 PM
http://img369.imageshack.us/img369/189/dsc00413tempo1ni8.jpg (http://imageshack.us)

http://img369.imageshack.us/img369/5300/dsc00415tempo2lb0.jpg (http://imageshack.us)

unutra je dosta prijatniji utisak nego u metrou, verovatno zbog bolje rasvete i prijatne nijanse narandzaste boje...
dosta je velik, osim hipermarketa nema nekih posebno atraktivnih sadrzaja (standardno: kafic, igraonica za decu, par manjih prodavnica, apoteka...).... lokacija je dosta dobra, i danas je bila solidno velika guzva, ali u granicama normale....
moj utisak je da je izgradjeno na brzinu, tako da ima nekih manjih propusta, ali to je mozda i moja prof.deformacija :)

BL
December 2nd, 2006, 07:00 PM
http://www.tempo-cc.co.yu/tempo_slike/galerija/P1010014.jpg
meni se ovaj tempo svidja, dizajn boje, je li taj u BGD? gdje tacno?

Klodovik
December 2nd, 2006, 07:02 PM
Negde ispod/pored Pancevackog mosta.

lindenthaler
December 2nd, 2006, 11:45 PM
Vidite samo kako poljaci kulturno čekaju u red na novi media markt a ne kao mi srbi divljaci :ohno:

http://www.unf-unf.de/show.php?did=532

*Cole*
December 3rd, 2006, 12:10 AM
^^ Stvarno sick izgleda, nijemci su ih ismijali do kraja :D al ipak to je bila neka ponocna posebna ponuda, televizori za 1€ itd., tak da bi onaj istinskih lovacki instinkt se u svakom propudil, bilo to u poljskoj ili u DE :D

lindenthaler
December 3rd, 2006, 12:22 AM
^^ eh švabe i poljaci, gori su nego vi i mi :D

SRB
December 3rd, 2006, 12:41 AM
http://www.unf-unf.de/show.php?did=532
:wtf: :omg:

lindenthaler
December 3rd, 2006, 12:57 AM
^^ da, nije to ekskluzivno srpsko pravo "šturmovanja" hipermarketa.

BL
December 3rd, 2006, 08:57 AM
pa da Nijemcima das tu ponudu bilo bi isto tako... samo se mnogo prave pametni

montesky
December 3rd, 2006, 06:31 PM
dobro je da se barem zna zbog cega se guras, jel bilo sto dzabe na otvaranju tempa? televizori sigurno nijesu:ohno:

Radukin
December 3rd, 2006, 06:57 PM
^^
Pa bilo je dosta artikala sa popustom od 50%!
npr. prvih 150 HP digitalaca za 7000din
tv VOX 55cm za 6000(prvih 100 kupaca), tv SONY 55cm za 10000din, dvd player neo za 2000.............

Boda Tajson
December 3rd, 2006, 07:01 PM
Ja sma mislio da skoknem do tempa jer sam imao praznog vremena na faksu, ali sam odustao kad sam video kolonu od ~ 1 - 1,5km iz pravca keja

inace ove flajere su podleili po celom gradu
http://img408.imageshack.us/img408/6691/1111xm8.jpg

montesky
December 3rd, 2006, 07:02 PM
^^
tv VOX 55cm za 6000(prvih 100 kupaca), tv SONY 55cm za 10000din, dvd player neo za 2000.............

ok, nije ni to lose. koja je rezolucija bila na tim digitalcima HP?

Boda Tajson
December 3rd, 2006, 07:02 PM
^^

jesi li mozda video cene notebook-ova :)

Radukin
December 3rd, 2006, 07:20 PM
Rezolucija je 5 megapixela,3x opticki zum,sasvim ok aparat!

Sto se tice notebook-ova ne znam jer sam danas bio na kratko prvi put i nisam ih ni video (mozda ni nema).Bilo je i danas previse ljudi.Ove regularne cene u marketu su vise manje iste kao i u metrou i rodicu,nema tu velike razlike.

Dziggy
December 4th, 2006, 08:22 AM
Jebo sliku, pa to je foto-aparat za manje od 100E :D

lindenthaler
December 8th, 2006, 11:34 PM
Nišlije su daleko kulturnije od agresivnih NSadjana :D

http://www.novosti.co.yu/upload/images/fotodana/2006/12/0812v.jpg

http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=5&status=jedna&vest=97290&datum=2006-12-08

+ delta je najavila 3ći Tempo u BGD.u

Boda Tajson
December 8th, 2006, 11:53 PM
Bio u Tempu pre neki dan da bacim pogled, cene iste kao u metrou(bar ono sto sam gledao), mali parking.... sve u svemu, isto s... drugo pakovanje :) Rodic je majka za sve njih :cheers:

Bob Rock
December 9th, 2006, 12:01 AM
^^ та слика из ниша је фотомонтажа.

оргинал:
http://img489.imageshack.us/img489/333/fly3oy7.jpg

lindenthaler
December 9th, 2006, 12:02 AM
^^ jadan nisi morao onu babu sa polu-afro frizurom :hilarious

Stefan1
December 9th, 2006, 12:47 AM
Bodo jel Tempo isto onako "spartanski" uredjen kao Metro ili je na oko "lepsi" unutra?

lindenthaler
December 9th, 2006, 12:50 AM
ne znam, pretpostavljam da imaju držače od nerdjajućeg čelika.

Boda Tajson
December 9th, 2006, 12:59 AM
Bodo jel Tempo isto onako "spartanski" uredjen kao Metro ili je na oko "lepsi" unutra?

isto uradjen, samo imaju vedrije boje

Radukin
December 9th, 2006, 03:29 AM
Nišlije su daleko kulturnije od agresivnih NSadjana :D

Ajd sad.Po cemu ti to?

Krytan
December 9th, 2006, 04:40 AM
Ajd sad.Po cemu ti to?

lindenthaler
December 9th, 2006, 10:36 AM
Ajd sad.Po cemu ti to?

nisam mislio ozbiljno, šalio sam se pošto uvek ide to kako ste vi kulturni itd... :)

Vortex6
December 9th, 2006, 10:46 AM
Jeste,to i mene najvise nervira-jako su "kulturni, "fini","lokomotiva Srbije ka Evropi",bla,bla a onda dodju izbori i masovno glasaju za radikale...fuj

lindenthaler
December 9th, 2006, 10:58 AM
^^ uf nema potrebe da zapocnemo flamewar, ipak su tamo radikali pobedili čini mi se više zbog masovne neizlaznosti :) a oćemo na hipermarkete back :)

Vortex6
December 9th, 2006, 11:13 AM
sorry,back to hipermarkets...:)Nisam mogao da izdrzim a pro po "prestonice" Vojvodine

No1
December 9th, 2006, 11:47 AM
Nije to specificno samo za Srbiju,cak znam da je i u Nemackoj verovali ili ne nesto slicno bilo.Ali mi je potpuno nestvarno.

Radukin
December 9th, 2006, 11:50 AM
To je svugde tako.Nema razlike.

Dziggy
December 9th, 2006, 02:06 PM
Nisu oni kulturni, nego imaju dobre ribe ;)

Luka
December 12th, 2006, 06:53 AM
Potražnja za prostorom u budućim šoping molovima u Srbiji svakim danom sve veća – šoping centar "Ušće" gotovo rasprodat

Iako će izgradnja šoping mola "Ušće" na Novom Beogradu biti okončana tek sredinom 2008. godine, interesovanje za poslovnim prostorom u tom centru već danas je ogromno, tako da je bukvalno za svaki lokal zainteresovano po najmanje dva zakupca, objašnjava generalni direktor kompanije "EFG Property Services" Goran Kuridža u razgovoru za "Ekapiju".

- Mnogi ugovori su već potpisani i oko 70% prostora je dobilo zakupca. Što se tiče supermarketa koji će se u šoping molu "Ušće" nalaziti na oko 3.000 m2, velika je verovatnoća da će pripasti kompaniji "IDEA", dok za sinepleks sa više bioskopskih dvorana trenutno konkurišu dva krupna igrača – ističe Kuridža.

http://www.ekapija.com/dokumenti/usce_111206.jpg

Prema njegovim rečima, kompanija "EFG Property Services" uskoro bi trebalo da krene i sa realizacijom novog šoping projekta na Ceraku, ali i u Nišu, gde će sredinom 2008. godine kompanija "MPC" otvoriti trgovinski centar sa oko 20.000 m2 površine.

- Sve obično počinje sa Beogradom, ali odmah zatim dolaze Novi Sad i Niš. Tako je i u našem slučaju. Izgradnja šoping mola "Ušće" je već krenula, za objekat u Nišu se priprema dokumentacija, a slično je i sa šoping molom u Novom Sadu, koji će imati sličnu površinu kao i niški, samo je investitor različit – naglašava Kuridža, dodajući da će šoping mol u Novom Sadu imati 30 do 40 lokala, kvadrature od 30 do 600 m2.

Prema njegovim rečima, kompanija "EFG Property Services" uskoro bi trebalo da krene i sa realizacijom novog šoping projekta na Ceraku, ali i u Nišu, gde će sredinom 2008. godine kompanija "MPC" otvoriti trgovinski centar sa oko 20.000 m2 površine.

- Sve obično počinje sa Beogradom, ali odmah zatim dolaze Novi Sad i Niš. Tako je i u našem slučaju. Izgradnja šoping mola "Ušće" je već krenula, za objekat u Nišu se priprema dokumentacija, a slično je i sa šoping molom u Novom Sadu, koji će imati sličnu površinu kao i niški, samo je investitor različit – naglašava Kuridža, dodajući da će šoping mol u Novom Sadu imati 30 do 40 lokala, kvadrature od 30 do 600 m2.

Kompanija "EFG Property Services" je za taj centar uradila projekat, a trenutno se bavi njegovim izdavanjem. Centar neće imati sinepleks, mada će sadržati neki oblik "entertaiment" zone namenjene deci.

Sale81
December 12th, 2006, 07:41 AM
Jeste,to i mene najvise nervira-jako su "kulturni, "fini","lokomotiva Srbije ka Evropi",bla,bla a onda dodju izbori i masovno glasaju za radikale...fuj

I radikali su kulturni. :)

NemmA
December 12th, 2006, 10:47 AM
Zar IDEA i u Usce centru ?!?! :bash:

Radukin
December 12th, 2006, 11:00 AM
Znaci,MPC ce da pravi trgovacki centar u NS u skoroj buducnosti,a jos sam i na beobuild-u procitao da i delta ima to u planu posle Beograda i Podgorice!Lepo,lepo..

Vortex6
December 12th, 2006, 11:10 AM
IDEA?Konzum?Hrvati?Ustase i u Usce centru?!?:)Gotovi smo ,nema nam spasa...kidding!

lindenthaler
December 12th, 2006, 11:27 AM
^^ MPC i IDEA su radili uvek zajedno, onaj idea extra u blokovima je takodje izgradjen preko MPC.a, verovatno im ovi iz IDEA naplaćuju neki reket na dobit :naughty:

NemmA
December 12th, 2006, 12:10 PM
vortex nemam ja nista provit hrvata i IDEA marketa,meni su dobri ,nego sam mislio da ce neko novi da dodje cisto za promenu,zato sto uvek govore o velikim igracima,evo i za cineplex,videcemo .nadam se najboljem nista drugo

lindenthaler
December 12th, 2006, 12:17 PM
^^ veliki igrači će ako dodju, doći samostalno a ne u vidu drugih tržnih centara. Ja ne znam što se žalite na dinamiku? To ne ide preko noći, ja sam i sam iznenadjen da već postoji 2 Metroa u BGD.u očekivao sam da će to ići dosta sporije.
Dobijam puno mailova sa pitanjima "A kad će IKEA u BG.." ee.. znate šta, u BG ili RO koje su puno stabilnije od Srbije, prva ikea je došla ove godine (u rumuniji) a u BG će tek iduće ili za 2 godine.

NemmA
December 12th, 2006, 12:36 PM
Ma ok bice mesta i za velike,nego su najave uvek takve pa su i ocekivanja veca
nisam se u prvi mah setio da je Immo centar u bloku 64 preko MPC-a(nije Idea Extra Stevo) normalno da ce da rade sta im je isplativija,tako i treba.

lindenthaler
December 12th, 2006, 12:38 PM
U ImmoCentru je neka mala Idea, a Immocentar je od MPC.a :)

Vortex6
December 12th, 2006, 12:40 PM
Jednom recju-Ustase!Okupacija!Gde su patriJotske snage da reaguju?:)

NemmA
December 12th, 2006, 12:43 PM
pa da to ti i kazem,idea extra pored airporty city-a je samostalno a u bloku 64 u sklopu trznog immo centra koji je preko mpc-a .kao sto ce biti i u sklopu usca.ali nije ceo centar idea

No1
December 12th, 2006, 01:04 PM
Dosta vise o strancima u ekonomiji,tu nema nacije.Shvatite niko ovde ne ulaze da bi nas unisto nego da bi zaradio a nama smanjio nezaposlenost.Ako vi mislite da je neko lud da kupi a da od toga ne zaradi nista onda nemamo sta da pricamo.Srbiji hronicno treba kapitala u svim delovima njenog drustva.Da se ja pitam ja bi jos liberalizovao sve sto se tice ulaganja.

Murci
December 16th, 2006, 05:43 PM
Danas sam procitao da IKEA trazi zemljiste za gradnju svog regionalnog centra u Beogradu .
Zna li neko nesto o tome ?

lindenthaler
December 16th, 2006, 05:48 PM
^^ znamo isto toliko koliko i ti, i mi smo to pročitali danas:

Позната шведска компанија поново у Србији
Враћа се „Икеа”
Планирано и отварање регионалног центра у нашој земљи
Београд у седишту пажње: Икеа

Шведска компанија „Икеа”, највећи светски ланац за продају намештаја, тражи плац за изградњу свог објекта у Београду, сазнаје „Политика” од званичника градске управе, који није желео да о томе јавно говори. Ова компанија за сада разматра три могуће и тренутно најатрактивније локације у престоници: земљиште дуж Панчевачког пута и Ибарске магистрале, а у оптицају су и плацеви који се граниче са аутопутем Београд – Загреб. Према информацијама из истог извора, „Икеа” планира да у престоници отвори регионални центар за овај део Европе, па је пред представницима ове компаније за Србију нимало лак задатак, јер им је за подизање објекта, са пратећом инфраструктуром, потребан плац од најмање 25 хектара, каже наш саговорник из градске управе.

Ову информацију потврдио нам је и један од дугогодишњих добављача робе овог популарног произвођача који, уз накнаду, допрема купцима намештај и друге кућне потрепштине из Мађарске. Како је он истакао, „Икеа” тражи земљиште и сигурно ће доћи на овдашње тржиште, само је питање колико ће овој компанији бити потребно времена да пронађе плац и изгради објекат.

Јефтин и модерно дизајнирани намештај, постељина, сервиси за ручавање и остали предмети за кућу тако ће постати доступни и купцима из Србије који тренутно дилерима, за услуге транспорта, плаћају додатних 20 или 30 одсто на цене производа из каталога „Икее”.

Интересовање ове светски познате компаније за Београд и Србију не изненађује. Још пре петнаестак година „Икеа” је препознала могућности овог тржишта, па је у Новим Бановцима откупила и укњижила око 20 хектара ораница у намери да на том месту гради, а у међувремену је отворила продавницу код „Хајата”. Због познатих дешавања на Балкану, „Икеа” је променила пословну политику, одустала је од намере да на откупљеном земљишту гради један од највећих производно-продајних капацитета, затворила продавницу и своје послове преусмерила на уређенија тржишта. Због тога су се, последњу деценију, купци из бивше Југославије углавном снабдевали на две локације – они из Хрватске и Босне одлазили су викендом по намештај у Аустрију, док је за наше потрошаче најближи објекат у Будимпешти, који је снабдевен као и било која друга „Икеина” радња у свету.

Средином ове године „Икеа” је уступила мањи део овог плаца у општини Стара Пазова шведском произвођачу аутомобила „Волво” на коме би до краја 2007. године, према најавама, требало да буде изграђен њихов продајни центар и сервис. Како су пренели медији, приликом потписивања уговора о протоколу, пуномоћник „Икее” је најавио да је шведска мултинационална компанија спремна да у наредном периоду инвестира у Србији.
„Икеа” је основана 1943. године и за нешто више од 60 година стекла је статус највећег ланца робних кућа за продају намештаја на свету. Компанија има више од 200 робних кућа широм света у којима ради више од 100.000 људи. Промет овог концерна непрестано расте, захваљујући доброј стратегији која подразумева широку понуду производа по ниским ценама, што привлачи велики број купаца. Последњих година компанија бележи експанзију у Русији.
Ивана Ћук
[објављено: 16.12.2006.]

Bob Rock
December 22nd, 2006, 10:45 PM
^^ та слика из ниша је фотомонтажа.

оргинал:
http://img489.imageshack.us/img489/333/fly3oy7.jpg

Beograd, 22. decembra 06. - Novi objekat trgovinskog lanca "Tempo kes end keri" otvoren je danas u Industrijskoj zoni Novi Beograd koji na oko 18.000 metara kvadratnih kupcima nudi vise od 50.000 artikala. Danas su u "Tempu" artikli znatno jeftiniji pa je od ranog jutra cekalo na red hiljade ljudi kako bi kupili proizvode po nizim cenama.

http://img321.imageshack.us/img321/6994/slika101892rg6.jpg

http://img342.imageshack.us/img342/8393/slika101934eo8.jpg

:hilarious

Vortex6
December 22nd, 2006, 10:56 PM
TOOO!YESSS!Gazi babe!:lol:

Bob Rock
December 22nd, 2006, 11:00 PM
http://img135.imageshack.us/img135/3990/slika101881bm5.jpg (https://addons.mozilla.org/firefox/1174)

http://img135.imageshack.us/img135/1988/slika101880id2.jpg (https://addons.mozilla.org/firefox/1174)

http://img135.imageshack.us/img135/7003/slika101893rb6.jpg (https://addons.mozilla.org/firefox/1174)

http://img135.imageshack.us/img135/7861/slika101894rn7.jpg (https://addons.mozilla.org/firefox/1174)

http://img135.imageshack.us/img135/2673/slika101936rl0.jpg (https://addons.mozilla.org/firefox/1174)

http://img135.imageshack.us/img135/6842/slika101879sa7.jpg (https://addons.mozilla.org/firefox/1174)

http://img135.imageshack.us/img135/8958/slika101878sg1.jpg (https://addons.mozilla.org/firefox/1174)

:D

No1
December 22nd, 2006, 11:00 PM
E pa video sam socijalnu strukturu ljudi i donekle ih razumem.Nije to bas za isevanje to je njima jedinstvena prilika da kupe novu tehnicku robu i sl.

Vortex6
December 22nd, 2006, 11:26 PM
Zivot je kratak-hvataj se za batak!Tj televizor:)

Vortex6
December 22nd, 2006, 11:26 PM
Aaaa, i Misko dosao da proba oslic:lol:

No1
December 22nd, 2006, 11:31 PM
Vortex uziva hihi.

Radukin
December 23rd, 2006, 01:14 PM
Imali neko slike marketa spolja,da mu vidim gabarite i da li je stvarno `najveci na Balkanu`!

Vortex6
December 23rd, 2006, 01:26 PM
Ma kakav Balkan,najveci je u galaksiji Mlecni put 100%:) Svaki put kad cujem te nase price tipa "najveci,naj ,naj" pomislim sta bi Frojd rekao o tim likovima...:lol:

Radukin
December 23rd, 2006, 01:32 PM
Ma kakav Balkan,najveci je u galaksiji Mlecni put 100%:) Svaki put kad cujem te nase price tipa "najveci,naj ,naj" pomislim sta bi Frojd rekao o tim likovima...:lol:

Uuuuu.....a nasi vole da plasiraju te price,ali to ostavljavlja jak utisak na narod.Veoma efektan nacim!:)

Dziggy
December 23rd, 2006, 08:44 PM
BItno je da mi imamo najvece gabarite u gacama, a za ostale me ne zanima :D

Radukin
December 24th, 2006, 03:11 AM
E u kiturajdzama ne oskudevamo :)

Dziggy
December 24th, 2006, 06:08 AM
^^ kiturajdzama :rofl:

ovu cu da pocnem da koristim, GARI :lol:

Krytan
December 24th, 2006, 06:10 AM
TOOO!YESSS!Gazi babe!:lol:

lol :lol:

Radukin
December 24th, 2006, 12:24 PM
^^ kiturajdzama :rofl:

ovu cu da pocnem da koristim, GARI :lol:
:okay: Bravo Gari :cheers:

bosnia1990
December 24th, 2006, 09:37 PM
vidio sam Tropic centar u Bijeljini sto se gradi na www.sirbegovic.com nisam mogao skiniti sliku. ali je centar ok!

falcon iv
December 24th, 2006, 11:31 PM
tropic centar u bijeljini je zavrsen.otvoren je i tropic centar u prnjavoru.

bosnia1990
December 25th, 2006, 11:40 AM
evo i slika
znas sta meni dobro lici onaj logo sto je visok u zraku isto ko Ikea:D

http://sirbegovic.com/slike/2006_11/tropic1.jpg
http://sirbegovic.com/slike/2006_11/tropic12.jpg
http://sirbegovic.com/slike/2006_11/tropic5.jpg
http://sirbegovic.com/slike/2006_11/tropic4.jpg

Radukin
December 25th, 2006, 01:14 PM
Ili mozda Metro-ov logo u vazduhu!
Isto je

bosnia1990
December 25th, 2006, 02:55 PM
metro me ne zanima:D samo firme iz BiH

Dogmatix
December 25th, 2006, 02:57 PM
Nisam znao da imate IKEA-u u BiH;)

bosnia1990
December 25th, 2006, 04:03 PM
nemamo i netrebamo imati :D nemate ni vi .
tvoj odgovor ce biti gradi se onda ja tebi kazem nemate vi Obi:D

podvodni
December 25th, 2006, 06:43 PM
nemamo i netrebamo imati :D nemate ni vi .
tvoj odgovor ce biti gradi se onda ja tebi kazem nemate vi Obi:D

...tako da smo prisiljeni da kupujemo burgije na nekim drugim mestima :)

Radukin
December 25th, 2006, 06:55 PM
Au lego bi nam Obi,koliko sam cuo uskoro ce poceti da se grade u Hrvatskoj pa mozda posle toga krene i kod nas

bosnia1990
December 25th, 2006, 08:14 PM
ma ja meni je drago da se gradi nase zemlje ex-yu:D

Radukin
December 25th, 2006, 08:46 PM
Naravno.A stize nam i IKEA uskoro :)

bosnia1990
December 26th, 2006, 12:00 AM
ma sta ce nam Ikea kada imamo svoje firme od namjestaja i Srbija i BiH koliko hoces

Garfild
December 26th, 2006, 12:25 AM
Pa to i ja kazem. Bio sam u IKEA-i par puta, i vise nikad. Vecina namestaja im je, jednostavno, bofl. Mislim da cak i Kinezi prave kvalitetnije stvari.

E sad, to sto neke nase kompanije, tj. drzave su malo spore(i glupe) , i ne zele da se udruze pa da zajedno nastupe na stranim trzistima...to je druga stvar.

Recimo, na ruskom trzistu bi bilo bolji od bilo kakve IKEA-e, tamo se namestaj iz "Jugoslavije" najvise cenio od svih drugih.

Bob Rock
March 18th, 2007, 02:56 PM
Foto galerija - rešenje fasadne obloge na objketu Tempo Cash&Carry Bežanijska kosa, Beograd

http://www.imagehost.ro/pict//1814541945fd367bd9a1d.jpg

http://www.ekapija.com/website/sr/page/96261

podvodni
March 18th, 2007, 08:32 PM
Pa to i ja kazem. Bio sam u IKEA-i par puta, i vise nikad. Vecina namestaja im je, jednostavno, bofl. Mislim da cak i Kinezi prave kvalitetnije stvari.

E sad, to sto neke nase kompanije, tj. drzave su malo spore(i glupe) , i ne zele da se udruze pa da zajedno nastupe na stranim trzistima...to je druga stvar.

Recimo, na ruskom trzistu bi bilo bolji od bilo kakve IKEA-e, tamo se namestaj iz "Jugoslavije" najvise cenio od svih drugih.

u abu dhabiju, na airport roadu postoji prodavnica sa ogromnim natpisom YUGOSLAV FURNITURE... natpis, iako upadljiv, deluje dosta ofucano... nikad se nisam zaustavio da vidim sta se tamo prodaje

roki
March 20th, 2007, 06:49 PM
U subotici trenutno postoje:
Rodic- najveci posle novog sada
Univerexsport- supermarket
Magnetron-ziper- supermarket
KTC- hrvatski lanac, prvi u vojvodini i regionalni centar za ostale
U planu su: slovenacki TUS, mozda PEVEC(hrvatski) i Metro

Stefan1
March 21st, 2007, 12:57 AM
Jel TUS hipemarket na foru Merkatora ili Merkura?

roki
March 21st, 2007, 01:16 AM
Ne znam puno o njemu. Znam samo da je po velicini drugi u sloveniji( tesko ce iko biti prvi pored merkatora). Verovatno je neki tip rodica, ne verujem da ima butike kao merkator.Inace to je supermarket za prehrambenu robu, a ne za tehniku i ostale kucne potrebstine.

BL
March 22nd, 2007, 10:55 AM
tus izgleda kao aldy ili hoffer, ako neko zna. nije kao merkator, vise lici i interexu, nekakva jeftinija varijanta.

snupix
April 2nd, 2007, 04:30 PM
Čujem da dolazi Ikea! :cheers:

lindenthaler
April 2nd, 2007, 07:28 PM
Čujem da dolazi Ikea! :cheers:

des čuo? :sly:

Krytan
April 2nd, 2007, 08:52 PM

Beobuild.net :D

podvodni
April 2nd, 2007, 10:42 PM
^^

Dolazi nam IKEA!

Hrvatska je uz Sloveniju i Srbiju sljedeće ciljano tržište na kojem će vodeći svjetski prodajni lanac namještaja IKEA u sljedeće dvije do najviše četiri godine otvoriti svoje prodavaonice namještaja.

Agresivna ekspanzija IKEA-e, koja je počela 1999. godine, proširila je prodajnu mrežu s novim prodavaonicama izvan temeljnih tržišta Njemačke, Velike Britanije i SAD-a na kojima se do tada IKEA razvijala.

Sa 176 milijuna tiskanih kataloga, što je 10-postotno povećanje u odnosu na 2006. godinu, IKEA ima najveću nakladu na svijetu. Za daljnju ekspanziju na svjetskoj razini IKEA planira izgraditi model internetske prodaje s planom da ta prodaja sudjeluje čak do 20 posto u ukupnoj prodaji, što je znatan iskorak s obzirom na to da je sada taj udjel zanemariv.

Planovi uključuju i proširenje asortimana, pa će se tako uskoro na policama u prepoznatljivim IKEA-inim plavo-žutim prodajnim centrima naći i flat-screen televizori i DVD playeri, iznio je poslovne planove za Reuters izvršni direktor Anders Dahlvig.

Vlasnik IKEA-e Ingvar Kamprad svojom je poslovnom filozofijom stvorio poslovno carstvo koje se trenutačno sastoji od 237 prodavaonica u 35 zemalja u svijetu, a procjena prihoda za ovu godinu iznosi oko 20 milijardi eura, piše business.hr.

IKEA godišnje otvori 20 novih prodavaonica, što je plan i za ovu godinu, a među njima se nalaze i dvije megaprodavaonice od 40 tisuća četvornih metara u Kini.

Net.hr
02.04.2007.

snupix
April 2nd, 2007, 11:43 PM

http://www.vecernji.hr/home/manager/774746/index.do

Sale81
May 10th, 2007, 08:59 PM
Tempo u Nishu - Bulevar 12. Februar / Crveni Krst

http://i138.photobucket.com/albums/q271/Sale81/DSC_0811.jpg

http://i138.photobucket.com/albums/q271/Sale81/DSC_0812.jpg

http://i138.photobucket.com/albums/q271/Sale81/DSC_0814.jpg

http://i138.photobucket.com/albums/q271/Sale81/DSC_0816.jpg

Stefan1
July 7th, 2007, 12:34 AM
Danas sam otisao da vidim novi hipermarket M-Rodic.

Znaci ovako, vizuelni identitet je uglavnom Rodicev, znaci kada si unutra ni po cemu ne deluje kao Mercator... doduse na prvi pogled. Da budem iskren bas sam srecan sto je unutra klasican Rodic, zbog toga sto Rodic ima specifican enterijer, i slobodno mogu reci da je ovo NAJLEPSI HIPERMARKET u Beogradu bar sto se tice unutrasnjosti(pretpostavljam da su identicni Rodic hipermarketi u Vojvodini). Enterijer je sav u belom. Nadam se da ce ga odrzavati, i da ce ta belina ostati bela, s'obzirom da daje ne vidjenu eleganciju. Parking je pola podzemni pola nadzemni. Ukupna povrsina trznog centra je 22000 m2, pored hipermarketa tu je i 25-30 prodavnica. Da Mercator ima udela u vlasnistvu podesacaju: Mercator logotip, Mercatorova kolica, Mercatorove (ili Slovenacke) prodavnice Intersport, Beatique... Znaci hipermarket me je ODUSEVIO.

Evo fotki

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Za%20forume/IMG_4046_resize_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Za%20forume/IMG_4045_resize_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Za%20forume/IMG_4043_resize_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Za%20forume/IMG_4041_resize_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Za%20forume/IMG_4039_resize_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Za%20forume/IMG_4032_resize_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Za%20forume/IMG_4028_resize.jpg

hfusion
July 7th, 2007, 12:41 PM
slobodno mogu reci da je ovo NAJLEPSI HIPERMARKET u Beogradu bar sto se tice unutrasnjosti(pretpostavljam da su identicni Rodic hipermarketi u Vojvodini). Enterijer je sav u belom. Nadam se da ce ga odrzavati, i da ce ta belina ostati bela, s'obzirom da daje ne vidjenu eleganciju.

Slazem se da je Rodicev market ubedljivo najlepsi iznutra, ali na zalost, sudeci po ovom u Novom Sadu, ne odrzavaju ga kako treba. Jos od prvog dana su ostali gadni neprekriveni otvori za ventilaciju na stubovima (izgleda kao da je neko cekicem obijao obode kruznog otvora). Pored toga, WC je u sve gorem i gorem stanju, cesto smrdi, pola drzaca sapuna je polomljeno, nema papira. U samom hipermarketu se na belom plafonu na raznim mestima javljaju ogromne fleke, a izgorele sijalice se ne menjaju ni izbliza dovoljno cesto. Sto je najgore, vecinu ovih zamerki je moguce otkloniti uz minimalne troskove. Tipicna balkanska posla...

Stefan1
July 8th, 2007, 01:02 AM
znam da je Rodic malo nemaran, znam kako im izgleda supermarket u bloku 44 (uzasno). Ali nadam se, posto je Mercator sada suvlasnik, da ce morati da postuju neke standarde.

Stefan1
July 12th, 2007, 10:42 PM
Bio sam danas u novom Super Veru... trecem po redu u Beogradu. Unutra fino izgleda, najbolji super vero u BG sigurno. Medjutim smeta mi sto zgradu nisu zavrsili, trebali su bar da zavrse komplet trzni centar pa da otvore. Ovako ne prija kada one pokretne trake za gornji nivo ne rade. Nadam se da ce i taj nivo zavrsiti i da ce trzni centar biti gotov, a kasnije i cela zgrada, posto ovako ne dovrseno ne izgleda ni priblizno ekskluzivno, koliko prostor ima potencijala.

Evo fotki sa mobilnog
http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Za%20forume/SuperVero3127.20071_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Za%20forume/SuperVero3127.20073_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Za%20forume/SuperVero3127.20074_resize.jpg

roki
September 16th, 2007, 11:03 AM
Ovako trenutno stoje stvari u Subotici sto se tice marketa:

1. Mega Rodic ( u vlasnistvu merkatora)
2. O24 supermarket( Univerexport)
3. Ziper ( magnetron)
4. KTC ( hrvatski)
5. Idea ( u izgradnji, za mesec dana gotova, Hrvatski)
6. Delta maxi ( do nove godine bi trebalo da ga zavrse, valjda)
7. Tus ( poceo da se gradi, slovenci)

U najavi su jos i metro.
Ima li neko vise u srbiji sto se tice gradova do 150.000?

Stefan1
October 2nd, 2007, 08:41 PM
Juce je otvoren i drugi deo trznog centra gde se nalazi Super Vero 3. Da li se trzni centar zove Vero Centar ili nekako drugacije ne znam, investitor je Verano sto je opste poznato.
Trzni centar jeste otvoren, ali to jos nije zavrseno. Stambeni deo nije ni blizu gotov. U trznom centru su u toku zavrsni radovi, kablovi na podu, u nekim buticima jos ne moze da se kupuje nista, u nekima nije ni izlozen asortiman (sve je u kutijama), nije mi jasno sto su pozurili sa otvaranjem. Sto se tice samog trznog centra pored Super Vero marketa nalaze se i Mamut, Office, Police, Jaggerl, Navigare... i po prvi put na nasem trzistu Calzedonia, Intimissimi, i Coin Casa.

Evo fotki

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Za%20forume/02102007001.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Za%20forume/02102007002.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Za%20forume/02102007005.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Za%20forume/02102007006.jpg

Singidunum
October 2nd, 2007, 08:50 PM
Nisam odusevljen..izgleda kao prosecni ruski trzni centar

Stormwatch153
October 3rd, 2007, 02:20 AM
Ovako trenutno stoje stvari u Subotici sto se tice marketa:

1. Mega Rodic ( u vlasnistvu merkatora)
2. O24 supermarket( Univerexport)
3. Ziper ( magnetron)
4. KTC ( hrvatski)
5. Idea ( u izgradnji, za mesec dana gotova, Hrvatski)
6. Delta maxi ( do nove godine bi trebalo da ga zavrse, valjda)
7. Tus ( poceo da se gradi, slovenci)

U najavi su jos i metro.
Ima li neko vise u srbiji sto se tice gradova do 150.000?

Zaboravio si AngroHit, a Delta Maxi je drugi po redu Maxi market u Subotici.

TBS
October 3rd, 2007, 09:13 AM
Nisam odusevljen..izgleda kao prosecni ruski trzni centar

Ne znam kakvi su ruski, al' ovaj (Verano) je prilicno fensi. Ne znam koliko se to na fotkama uopste vidi, ali odgovorno tvrdim da je ovaj za sada najlepsi u Srbiji. Ima gomilu detalja koji uopste ne deluju jeftino (ulike Rodic, gde sve izgleda prilicno jeftino npr.). Pod je "extra", imaju neke veoma neobicne neonske svetiljke, hidranti su mastovito zamaskirani, kafic na drugom spratu je zasvodjen nekom interesantnom metalnom konstrukcijom. Ostavili su cak i neke stubove u golom betonu sto je celom prostoru dalo jedan brutalisticki smek. Sve u svemu, ja sam prijatno iznenadjen.

podvodni
October 3rd, 2007, 05:11 PM
^^ meni na fotkama veoma fino izgleda... posebno imajuci u vidu namenu...
"veoma neobicne svetiljke" su verovatno LED washeri....

jel' se to nalazi u 29. novembra gde je bio verano motors, ili...?

N011
October 3rd, 2007, 06:13 PM
Ne, na raskrsnici Cvijiceve i Ruzveltove! U onoj rupi koja je niz godina stajala prazna
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&time=&date=&ttype=&q=beograd&ie=UTF8&ll=44.808235,20.482351&spn=0.003798,0.008873&t=k&z=17&om=1

TBS
October 4th, 2007, 09:23 AM
^^
"veoma neobicne svetiljke" su verovatno LED washeri....

Ne bih rekao. Mislim da su standardne fluo cevi. Ono sto je neobicno kod njih je oblik same lampe. Mozes da ih vidis na slici, iznad kafica, levo od radnje "Police".

hercegovac_nin0
October 13th, 2007, 12:10 PM
ko je vlasnik vera????

chuburac
October 13th, 2007, 12:38 PM
Konzorcijum austrijskog Spara i grckog Veropulosa.

hercegovac_nin0
October 13th, 2007, 03:02 PM
spar je dobar bolje da su gradili interspar centre umjesto vero

chuburac
October 13th, 2007, 03:13 PM
Okreni obrni, isto ti je to. Hangar sa tonom robe.

roki
October 13th, 2007, 03:52 PM
U subotici se 9 novembra otvara Megamarket Idea. Izgleda perverzija, barem za suboticke uslove, ali nazalost ja ga ne mogu slikati.

cenzura
October 22nd, 2007, 05:51 PM
INTERX (Tosin Bunar) se reklamira po bilbordovima.
Da li neko ima slike ili zna kad je otvaranje ????????

lindenthaler
October 22nd, 2007, 06:05 PM
^^ sutra na beobuildu će biti fotki i video :)

hercegovac_nin0
October 22nd, 2007, 06:07 PM
http://interex.ba/slike/objekti/bugojno/5.jpg
ovo je meni najljepsi interex centar u Bugojno je

cenzura
October 22nd, 2007, 06:08 PM
Hvala Stevo

lindenthaler
October 22nd, 2007, 09:02 PM
smarač

I kakve ima to veze sa nazivom topica?

Stefan1
October 22nd, 2007, 09:30 PM
Okreni obrni, isto ti je to. Hangar sa tonom robe.
Ipak je Interspar jaci brend. Ali ocigledno da im je Vero brend za jugoistocnu Evropu. U Hrvatskoj su recimo Interspar centri.
Isto tako i Intermarche za Srbiju, BiH i Rumuniju nastupa kao InterEX... glupo ali sta da se radi.

lindenthaler
October 22nd, 2007, 10:17 PM
^^ interspar je puko u DE takod a ga nema više ovde.

borispetrovic
October 23rd, 2007, 10:39 AM
Pored cinjenice da je enterijer nekako lepo otvoren i pogolem,
unutra je citava armija radnika.

http://a596.ac-images.myspacecdn.com/images01/67/l_cf40a34a38eb6dfa4384764dc064dabb.jpg

http://a878.ac-images.myspacecdn.com/images01/116/l_c2d9fbe61402c68d066fbc87a30c225d.jpg

http://a902.ac-images.myspacecdn.com/images01/106/l_db68d31aa5a947710cee53e7d54b3d05.jpg

http://a67.ac-images.myspacecdn.com/images01/80/l_8e58da12ad23e36908124659d9b01a82.jpg

http://a148.ac-images.myspacecdn.com/images01/111/l_529b86e42d6e211edab3a7939ed7caab.jpg

http://a473.ac-images.myspacecdn.com/images01/6/l_44a458a6f115e5a71e5830b8a80605f8.jpg

http://a249.ac-images.myspacecdn.com/images01/23/l_5d7e4bef1e6c4a767c6cc4e5e0de10a0.jpg

http://a751.ac-images.myspacecdn.com/images01/55/l_4d05092b6d727cc8e8ce1b0b3b9e3d46.jpg

http://a152.ac-images.myspacecdn.com/images01/92/l_b5c579bf927144d7f0444cca0b16751f.jpg

http://a422.ac-images.myspacecdn.com/images01/16/l_5d550e8dbd9df5015bfbb2af2dee88e5.jpg

http://www.azzaroblok63.com

Vortex6
October 23rd, 2007, 11:33 AM
Da,rece nedavno onaj tip iz Delte da trenutno 1500 radnika radi na enterijeru i eksterijeru...otvaranje bese 1-og Nov.?

ivicasu
October 23rd, 2007, 11:52 AM
^^ Super slike :banana:, baš sam želeo da vidim kako napreduju radovi. Jedva čekam da posetim prvi pravi šoping mol u Srbiji.

O enterijeru ne mogu da sudim, pošto još nije završeno, ali možda sam očekivao više....ali sačekaćemo da završe :)

Radukin
October 23rd, 2007, 12:20 PM
Super slike svaka cast.
Ja sam juce pitao na beobuild-u,otvaranje Delta City-ja je 31. oktobra

barrcode
October 23rd, 2007, 12:22 PM
ja sam ti odgovorio 31.10, a ne 31.11 .

Mada , 31.10 će biti VIP otvaranje. 01.11 za građanstvo

ivicasu
October 23rd, 2007, 12:25 PM
^^ Hoće li oni stići da završe ovo za nedelju dana, ili će biti fazon da je zgrada završena, zajedno sa hodnicima...a da se lokali tek pripremaju....

Vortex6
October 23rd, 2007, 12:27 PM
Aaaa...znaci Misko & co. 31-og, a sitna boranija dan kasnije:lol:

Radukin
October 23rd, 2007, 12:32 PM
Moguce.....to mi bas smrdi na njih....:lol:

Radukin
October 23rd, 2007, 01:19 PM
ja sam ti odgovorio 31.10, a ne 31.11 .

Mada , 31.10 će biti VIP otvaranje. 01.11 za građanstvo
Prepravio sam.Moja greska,mislim oktobar pisem novembar :nuts:

cenzura
October 23rd, 2007, 05:58 PM
^^ sutra na beobuildu će biti fotki i video :)

Gde su slike i fotke INTEREX-a?

Pozdrav !

hercegovac_nin0
October 23rd, 2007, 06:09 PM

Pozdrav !

Interex je bas bezze stvarno:bash: www.interex-planet.com

cenzura
October 23rd, 2007, 06:18 PM
Sajt nije azuriran vec godinu dan. (interex-planet.com)
Ali dobro bolje da ima vise konkurencije.
Samo mi nije jasnom zasto INTEREX povezuju sa sinom Alije Izedbegovica.
Da li on ima neki udeo u INTEREX-u

hercegovac_nin0
October 23rd, 2007, 06:37 PM
Sajt nije azuriran vec godinu dan. (interex-planet.com)
Ali dobro bolje da ima vise konkurencije.
Samo mi nije jasnom zasto INTEREX povezuju sa sinom Alije Izedbegovica.
Da li on ima neki udeo u INTEREX-u

neznam prvi put cujem:) prica se isto da pjevacica iz sarajevo tinka ima relacija sa Sarkozy(president of France)

lindenthaler
October 23rd, 2007, 07:09 PM

Pozdrav !

današnji dan se završava za 5 sati tako da .... ;)

hercegovac_nin0
October 23rd, 2007, 08:39 PM
današnji dan se završava za 5 sati tako da .... ;)

meni je nesvidja interex centar ovaj novi!!!! isti je ko ovi kod nas nista posebno!

Vrachar
October 26th, 2007, 08:58 AM
Špar želi da uđe na tržište Srbije
14:07 | Izvor: Beta

Beograd -- Austrijski trgovinski lanac Špar zainteresovan je za ulazak na tržište Srbije, saopštilo je Ministarstvo trgovine i usluga.

Špar u Austriji ima više od hiljadu objekata, preko 500 u Italiji, i oko 280 u Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj i Hrvatskoj
U saopštenju ministarstva se navodi da je ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo razgovarao sa direktorima Špara, Karlom Bumbergerom i Karlom Adamekom.

Razgovor je vođen u sklopu susreta ministra Bubala sa privrednom delegacijom austrijske pokrajine Salcburg, koju je predvodio viceguverner Vilfrid Haslauer, a na kom je razgovarano o ekonomskoj saradnji Srbije i Austrije, posebno pokrajine Salcburg.

U austrijskoj privrednoj delagaciji su bio je i direktor sajma u Salcburgu Matijas Limbek, koji je potvrdio zainteresovanost tog sajma za kupovinu Beogradskog sajma.

Špar je najveći austrijski lanac supermarketa koji u Austriji ima više od hiljadu objekata, preko 500 u Italiji, i oko 280 u Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj i Hrvatskoj, a zapošljava 25 hiljada radnika.

Izvor: b92.net (http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2007&mm=10&dd=25&nav_id=269407)

hercegovac_nin0
October 26th, 2007, 11:11 AM
Izvor: b92.net (http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2007&mm=10&dd=25&nav_id=269407)

:banana: sparovi centri izgledaju mocno:cheers:

hercegovac_nin0
October 26th, 2007, 11:12 AM
btw: 2009 se u Zagrebu otvara prvi H&M!

mojaBL
October 26th, 2007, 11:21 AM
Spar je skup i ne znam kako ce proci kod nas.

Singidunum
October 26th, 2007, 02:26 PM
Zar nije SuperVero deo Spara?

Vrachar
October 26th, 2007, 02:30 PM
Veropulos u GR ima franšizu za Spar, nisam siguran da i u Srbiji imaju.

mojaBL
October 26th, 2007, 07:12 PM
novi Tus u Bijeljini

U Bijeljini je u srijedu 10.10.2007 godine otvoren prvi Tuš centar koji se nalazi u ulici Stefana Dečanskog kod Agro tržnog cenra.

http://www.tus.ba/fgs.axd?id=476

http://www.tus.ba/fgs.axd?id=537

http://www.tus.ba/fgs.axd?id=520

http://www.tus.ba/fgs.axd?id=501

mojaBL
October 26th, 2007, 07:15 PM
Projekat novog Pevca za BL

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/577/pic1.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=303

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/577/pic4.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=174

mojaBL
October 26th, 2007, 07:17 PM
Brcko

Auto Mertz

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/8/pic2.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/8/pic1.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400

hercegovac_nin0
October 26th, 2007, 07:17 PM
sto mi BL krade slike i informacije:)

hercegovac_nin0
October 26th, 2007, 07:18 PM
Brcko

Auto Mertz

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/8/pic2.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/8/pic1.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400

ovo je davno zavrseno vec je gotovo!!!!
trenutno se u Brckom gradi FIS i TUS, Mercator i Robot su kupili zemlju da grade trzne centre. a Interex vec ima centar u Brckom

mojaBL
October 26th, 2007, 07:18 PM
Sokolac

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/9/pic3.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/9/pic2.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400

hercegovac_nin0
October 26th, 2007, 07:20 PM
BTW: ove trzne centre je gradio Sirbegovic http://www.sirbegovic.com/ koja isto gradi delta mall u BGD ja mislim?

mojaBL
October 26th, 2007, 07:20 PM
Doboj

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/24/pic1.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/24/pic2.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400

mojaBL
October 26th, 2007, 07:21 PM
Bijeljina

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/17/pic1.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400

Banja Luka

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/23/pic1.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400

mojaBL
October 26th, 2007, 07:31 PM
Tropic Banja Luka

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/486/pic1.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=401

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/486/pic2.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=401

Tropic Bijeljina

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/12/pic1.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/12/pic10.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/12/pic9.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/12/pic6.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/12/pic3.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/12/pic2.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400

http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/12/pic5.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=901

hercegovac_nin0
October 26th, 2007, 07:43 PM
Tempo Novi Sad
http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/136/pic1.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=418
Tempo Beograd jeli gotov?
http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/135/pic4.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=293
Rodic Subotica
http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/132/pic1.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400
Rodic Novi Sad
http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/126/pic1.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400
Metro Kragujevac
http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/129/pic1.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=400
Merkur Beograd
http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/130/pic3.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=350

Radukin
October 26th, 2007, 09:40 PM
Tempo Novi Sad
http://www.sirbegovic.com/thumbz.php?slika=slike/136/pic1.jpg&kvalitet=80&duzina=600&sirina=418

Ovaj Tempo ti je Beogradski,a otvoren je i drugi

hercegovac_nin0
October 31st, 2007, 10:17 PM
Idea otvara trgovine u Leskovcu i Subotici

Lanac Idea u vlasništvu Agrokora otvorit će hipermarkete u Leskovcu i Subotici u prostorijama tvrtke SL Gross koju je prethodno kupio. Asortiman proizvoda obuhvatit će oko 16.000 artikala različitih proizvođača. Kupoprodaja najvećeg hipermarketa na jugu Srbije se duže vrijeme držala u tajnosti. Jedino se znalo je da je SL Gross pregovore o preuzimanju obavljao s Ideom, Mercatorom i Deltom. Prije otvaranja zaposleno je dodatnih 20 radnika.
(PD)

http://www.poslovni.hr/58932.aspx

Stefan1
November 1st, 2007, 12:02 AM
Danas je otvoren Delta City... doduse za ove budze... a sutra ce biti otvoren i za ostale. Nadam se da cu imati vremena da odem do njega.

Stefan1
November 2nd, 2007, 02:32 AM
Danas sam bio u Delta City-u izgleda svetski... evo vam moje fotke...

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Leto%202007/IMG_4892_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Leto%202007/IMG_4895_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Leto%202007/IMG_4898_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Leto%202007/IMG_4901_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Leto%202007/IMG_4903_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Leto%202007/IMG_4904_resize.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v449/StefanoD/Leto%202007/IMG_4908_resize.jpg

Mali
November 2nd, 2007, 04:42 AM
Izgleda fenomenalno.