befgreen
December 6th, 2008, 03:28 PM
http://i34.************/5l7a74.jpg[/QUOTE]
Kulturni centar
Kulturni centar
|
View Full Version : [Osijek] – Construction update (2006 - 2009) befgreen December 6th, 2008, 03:28 PM http://i34.************/5l7a74.jpg[/QUOTE] Kulturni centar Kebra December 6th, 2008, 03:29 PM Eee, to je to. Jesu li poznati korisnici tih izložbeno-galerijskih prostora? befgreen December 6th, 2008, 03:34 PM Kulturni centar će biti središte kulturnog života Osijeka, kako scenskog, tako i likovnog i kao takav će umnogome doprinositi boljem poslovanju ostalih sadržaja CENTRA (trgovačkih i poslovnih) Neki dan su na tv-u govorili tko ce sve koristiti usluge centra. al nisam ih bas slusao:) Sad neznam koliko je to 330mjesta. Cini mi se velicine kina nekog. Kebra December 6th, 2008, 03:45 PM Kulturni centar će biti središte kulturnog života Osijeka Valjda će ipak kazalište i muzeji ostati središte kulturnog života grada.. :) Neki dan su na tv-u govorili tko ce sve koristiti usluge centra. al nisam ih bas slusao:) Sad neznam koliko je to 330mjesta. Cini mi se velicine kina nekog. Ko neko kino, da. Manja dvorana, uglavnom. Ajd, napiši ako naletiš na te korisnike. :cheers: befgreen December 6th, 2008, 03:50 PM Naravno da ce kazalista i muzeji, galerija itd biti centri kulturnog zivota, al ovo mozda bude kulturni centar drugog dijela grada:) Što se tice korisnika, napisat cu tko ce sve koristit centar kad naletim na nesto! keko December 6th, 2008, 04:01 PM Broj mjesta u Kulturnom centru je negdje kao u HNKu... Tako da imate neku predodžbu o veličini i količini mjesta. Ako budu opremili kazalište onako kako to treba, to će biti najbolja kazališna dvorana u Hrvatskoj, a mislim i šire. Vjerujte, radim u kazalištu pa znam kako što treba napraviti, a kako ne. Kebra December 6th, 2008, 04:06 PM Broj mjesta u Kulturnom centru je negdje kao u HNKu... :? Ovo mi je malo čudno, INK u Puli ima 700 tinjak mjesta.. Osječki HNK mora imati više od ovih 330.. Ili si htio reći da će ih u KC-u biti više? befgreen December 6th, 2008, 04:31 PM mozda keko mislis samo na parter u HNK. Da taj dio prima oko 330. Al HNK u Os ima jos i dvije lože i galeriju. Kebra December 6th, 2008, 04:34 PM mozda keko mislis samo na parter u HNK. Da taj dio prima oko 330. Al HNK u Os ima jos i dvije lože i galeriju. I s time sigurno dođe na 700. :cheers: befgreen December 6th, 2008, 04:43 PM Hm neznam koliko stane. Mozda keko zna kolki je tocan kapacitet. Bas me zanima usporedba Kazalista u drugim gradovima. Koliko u koji stane. ivan_ri December 6th, 2008, 04:49 PM evo vam nacrt rijeckog kazalista... to je li-la 700 mjesta http://www.hnk-zajc.hr/Download/2004/11/18/plan-gledalista.jpg befgreen December 6th, 2008, 04:55 PM Tu je negdje i osječki hnk, mozda oko 600mjesta. nemogu pronaci nacrt kao ovaj ili kapacitet neki. Kebra December 6th, 2008, 05:48 PM Hm neznam koliko stane. Mozda keko zna kolki je tocan kapacitet. Bas me zanima usporedba Kazalista u drugim gradovima. Koliko u koji stane. Evo pulskog: http://i36.************/33bzlux.jpg 697 mjesta. keko December 6th, 2008, 05:48 PM HNK Osijek je najmanji od 4 hrvatska nacionalna teatra i sigurno ima oko 350 mjesta. HNK Rijeka oko 700, HNK Zagreb oko 900 (prije prorjeđivanja redova na galeriji imao je oko 1100 mjesta), a za splitski HNK ne znam. INK sigurno ima oko 700 mjesta, a prijašnje kazalište u Zadru (Teatro Verdi) imalo je 1400 mjesta, dok u drugom svjetskom ratu nije sravljeno sa zemljom. Sve su hrvatske glavne kazališne kuće izgrađene još u drugoj polovici 19. stoljeća, Osijek (1865.), Rijeka (1885.), Split (1893.) i Zagreb (1895.)! keko December 6th, 2008, 05:52 PM HNK Zagreb http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/nacrt_gledalista_lightbox.png La_Linea December 6th, 2008, 05:53 PM Tu je negdje i osječki hnk, mozda oko 600mjesta. nemogu pronaci nacrt kao ovaj ili kapacitet neki. Manji je osječki hnk. Ne znam što je šokantno u tome da je INK veći od osječkog HNK. Prvo, osječka zgrada je najstarija... a i u vrijeme kada je zgrada INK sagrađena, Pula je bila veći grad od Osijeka... itd... itd... La_Linea December 6th, 2008, 05:55 PM E samo jedan mali ispravak, zgrada HNK u Osijeku je izgrađena 1866. I nije kapacitet samo mali, već je i pozornica skučena. Sjećam se kad je minhenska filharmonija došla... ne znam kako su stali... Zato je vjerojatno i bilo u planu novo kazalište na prijelazu stoljeća. keko December 6th, 2008, 06:00 PM Valjda se počela gradit 1865, a otvorena je 31. 12. 1866. godine. Mislim da je ne bitno razgovarati o tome kako je naše kazalište malo, jer je očito da je i preveliko s obzirom koliko ljudi idu na predstave...ali nisu tome krivi gledatelji već oni koji to kazalište vode... (kriv izbor programa, izvođača, a da ne pričam o upravi i onima koji su iznad njih (Grad i Županjia). STRAŠNO!!! keko December 6th, 2008, 06:01 PM E samo jedan mali ispravak, zgrada HNK u Osijeku je izgrađena 1866. I nije kapacitet samo mali, već je i pozornica skučena. Sjećam se kad je minhenska filharmonija došla... ne znam kako su stali... Zato je vjerojatno i bilo u planu novo kazalište na prijelazu stoljeća. Mislim da je uz naše kazalište još istog ili manjeg kapaciteta dubrovačko, varaždinsko i šibensko (310 mjesta)... kutinA December 6th, 2008, 06:06 PM HNK Osijek je najmanji od 4 hrvatska nacionalna teatra i sigurno ima oko 350 mjesta. kaj ih nema 5? Kebra December 6th, 2008, 06:07 PM Manji je osječki hnk. Ne znam što je šokantno u tome da je INK veći od osječkog HNK. Prvo, osječka zgrada je najstarija... a i u vrijeme kada je zgrada INK sagrađena, Pula je bila veći grad od Osijeka... itd... itd... A ono, čudno mi je bilo da je razlika dvostruka.. Nebitno, uostalom. Pulsko je kazalište, inače, sagrađeno 1881. (24.9.), a prije njega je sagrađen i Teatro Nuovo (1854.).. keko December 6th, 2008, 06:07 PM ako ubrojimo i varaždinski onda ih ima 5... sorry :bash: (dugo su bila samo 4) kutinA December 6th, 2008, 06:08 PM ^^naravno da ga bumo brojali ;) keko December 6th, 2008, 06:10 PM Bilo bi zgodno kad bi negdje otvorili novi thread o kazalištima (ja bi vrlo rado, ali ne znam u koji forum). Naravno ako vas zanima povijest, program i kako funkcioniraju teatri... keko December 6th, 2008, 06:11 PM ^^naravno da ga bumo brojali ;) Onda 5!!! Još jednom isprika... :) mata000 December 6th, 2008, 06:11 PM a kako uopće neko kazalište postaje nacionalno?? ima netko pojma o tome?? šta bi onda bilo ono u puli, regionalno?? keko December 6th, 2008, 06:12 PM a kako uopće neko kazalište postaje nacionalno?? ima netko pojma o tome?? šta bi onda bilo ono u puli, regionalno?? To bi trebalo pročitati u zakonu o kazalištu... Potrudit ću se pa ću saznati... Kebra December 6th, 2008, 06:15 PM ako ubrojimo i varaždinski onda ih ima 5... sorry :bash: (dugo su bila samo 4) Ma nije varaždinsko nacionalno kazalište. Samo se zove HNK. Evo iz zakona o kazalištima (čl. 20.): Nacionalna kazališta su: – Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, – Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, – Hrvatsko narodno kazalište Split, – Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka. U sastavu Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka djeluje Talijanska drama. Djelovanje Talijanske drame pobliže se uređuje statutom Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka. http://www.vesna-mimica.iz.hr/ostalo/71_28_6_2006_Zakon_o_kazalistima.htm keko December 6th, 2008, 06:17 PM Iz Zakona o kazalištu Članak 19. Nacionalno kazalište i nacionalna kazališna družina svojim programima zadovoljavaju javne potrebe na razini Republike Hrvatske u obavljanju kazališne djelatnosti. Radi ostvarivanja ciljeva iz stavka 1. ovoga članka nacionalno kazalište i nacionalna kazališna družina organiziraju se tako da ostvaruju programe dramske i glazbeno-scenske umjetnosti, uvažavajući teritorijalnu ravnomjernost i regionalnu zastupljenost u obavljanju kazališne djelatnosti. To sam baš ja sad htio napisati...da varaždinsko kazalište se samo zove HNK deki os December 6th, 2008, 09:02 PM U osječkoj Tvrđi otvoren novi turističko-informativni centar [Vijesti Osječke televizije] 06.12.2008. 19:02 Vijesti::Video 031 Stvoreni su svi preduvjeti da Tvrđa napokon postane istinsko središte zabave, kulture i turizma našega grada. Nakon što su otvoreni Arheološki muzej i hostel, uređen Arhiv, uz to obnavljaju se Kužni pil i pročelje Rektorata, danas je otvoren novouređeni Turističko-informativni centar, a koji je plod zajedničkog zalaganja Grada, Turističke zajednice i Ministarstva kulture. Novi se turistički ured nalazi u objektu koji datira iz 17. stoljeća. U unutrašnjosti zgrade nalaze se dvije prostorije površine 60 četvornih metara. U prvoj je smješten turistički ured, a u drugoj prodavaonica suvenira. Sljedećeg će tjedna u Tvrđi proraditi i besplatni javni bežični internet, odnosno, hot spot. evo i link http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=16730 Trevor McPhee December 6th, 2008, 09:21 PM Ma nije varaždinsko nacionalno kazalište. Samo se zove HNK. Evo iz zakona o kazalištima (čl. 20.): Da, nije. S njima (zakonodavcem) vodili smo rat dosta godina da nam daju (vrate) nacionalni status ,no naravno od njih smo dobivali samo dvojku. Za one koji neznate procitajte si ovaj link: http://www.hnkvz.hr/index.php?p=list&group=5 Samo su tri kuce u HR gradili H&F: Varazdin prvo i to 1873 , Rijeku i Zagreb. Doticni je i varazdinski zet.:) Skoro da nema grada u srednjoj Europi di Helmer i Felner nemaju neku kazalisnu kucu.:nuts:..to je cudo jedno! befgreen December 6th, 2008, 09:42 PM Ajde da smo se malo i kulture dohvatili!:okay: vec mi dosta onog prepucavanja! Jbg osječko kazaliste nije veliko ali je meni prelijepo!:master: Escalade December 6th, 2008, 09:45 PM Mislim da Osijek jedini na svijetu ima zgradu kazališta u skolpu koje je i McDonalds LOL :D befgreen December 6th, 2008, 09:50 PM Mislim da Osijek jedini na svijetu ima zgradu kazališta u skolpu koje je i McDonalds LOL :D hhahah:banana::banana: kad skolarci cim zavrsi predstava trknu u McDonalds:ohno: :lol: Escalade December 6th, 2008, 10:11 PM Zna li netko koliki je proračun Osijeka za 2009. godinu? mata000 December 6th, 2008, 10:17 PM nisam nigdje vidio, ali rekao bi oko pola milijarde Escalade December 6th, 2008, 10:19 PM Za ovu godinu je bio 547 milijuna kuna, što je bjedno u usporebi s npr Rijekom koja je imala proračun veći od milijardu kuna! befgreen December 6th, 2008, 10:19 PM 556.543.112,15kn:lol: Je negdje oko pola milijarde. U sto SU bogati:lol: Escalade December 6th, 2008, 10:20 PM Samo za 10 milijuna kuna veći od ovogodišnjeg? WOW :D befgreen December 6th, 2008, 10:22 PM ne, ne ona moja brojka je sprdanje:lol: Escalade December 6th, 2008, 10:22 PM Aha LOL Blond moment :lol: befgreen December 6th, 2008, 10:25 PM a jbg, događa se i najboljima:cheers::lol: A sto si rekao ono duplo veci proracun ima rijeka, je da imaju turizam i sve, al opet duplo veci:bash: politika,politika. Escalade December 6th, 2008, 10:26 PM Bilo bi žalosno da za 2009. ne bude barem 600 milijna kuna... ne znam di se to može vidjeti/saznati??? befgreen December 6th, 2008, 10:29 PM To ni oni neznaju koliko je proracun za ovu god a di za ubuduce. Mislim da su prosle god, tj odma pocetkom godine, djelili neke letke koliki je proracun i za sta sve novci idu. Valjda ce i sada tako nesto napraviti. Escalade December 6th, 2008, 10:31 PM Kako misliš ne znaju, pa na kraju svake godine se usvaja proračun za slijedeću mata000 December 6th, 2008, 10:32 PM Za ovu godinu je bio 547 milijuna kuna, što je bjedno u usporebi s npr Rijekom koja je imala proračun veći od milijardu kuna! ne bih rekao da je rijeka imala više od milijarde. znam da je split lani prvi puta prešao milijardu!!! doduše, rijeka je izdala one obveznice od skoro 200 milja pa su možda i nagurali milijardu?? Escalade December 6th, 2008, 10:34 PM Copy/Paste sa Rijeka podforuma Proračun Grada Rijeke za 2009. godinu bit će za 150 milijuna kuna manji u odnosu na ovogodišnji koji iznosi rekordnih milijardu i 63 milijuna kuna Znači, 2009. će ipak imati manje od milijarde, ali opet, duplo veći proračun od Osijeka, a nije duplo veći grad :D befgreen December 6th, 2008, 10:36 PM Kako misliš ne znaju, pa na kraju svake godine se usvaja proračun za slijedeću Ne, Ne. Nemislim kao da neznaju, nego ismijavam njihovu sposobnost vođenja grada. Meni oni više liče kao na neke pse, jedni na druge sam laju. Al necemo o tome. Escalade December 6th, 2008, 10:38 PM Hoćemo o tome! Njihova nesposobnost se vidi na svakom koraku. ONI su krivi što zaostajemo za ostatkom hrvatske! JBT pa sad sam skontao, Osječki proračun je MANJI od vrijednosti Eurodoma LOL Eurodom je investicija vrijedna više od 700 milijna kuna... MEGA LOL! befgreen December 6th, 2008, 10:45 PM aj dobro ako hocemo:) Je da katastrofa, da dvije osiguravajuce kuce imaju projekat za 200milijuna kn vise od godisnjeg proracuna grada:bash: LOL totalno. I da se prisjetim dvorane koja je trebala bit napravljena za 850 milijuna kuna:bash: a sad je gotova ni za 200. LUDI-OS December 6th, 2008, 10:53 PM da, sam sto ce sveukupni troškovi eurodoma prijeći 1.000.000.000,00 kn befgreen December 6th, 2008, 10:56 PM Pa dobro! onda se nemamo šta buniti, eurodom je prešišao i proracun rijeke:cheers::nuts: Seyzmo December 6th, 2008, 11:38 PM Neki dan je netko pisao o pocetku radova igralista i parka izmedju juzne obilaznice i Uskih njiva, a danas sam tamo prolazio i uslikao par slika za one koji nisu vidjeli.:) http://e.imagehost.org/t/0625/DSC05895.jpg (http://e.imagehost.org/view/0625/DSC05895) http://e.imagehost.org/t/0872/DSC05907.jpg (http://e.imagehost.org/view/0872/DSC05907) Vracao sam se preko Rosinjace i primjetio da su konacno uredili taj prilaz gradu iz smjera Tenja jer je od rata bio jako zapusten i u korovu...sad to vec lijepo izgleda. http://e.imagehost.org/t/0765/DSC05912.jpg (http://e.imagehost.org/view/0765/DSC05912) Jug II je sve ljepsi i sadrzajniji...dobio je obnovljene ulice, biciklisticke staze, novu dvoranu i po meni se bolje razvija od Retfale koja mi je sva nekako nabijena i lose povezana sa centrom...bilo biciklom ili autom. http://e.imagehost.org/t/0167/DSC05922.jpg (http://e.imagehost.org/view/0167/DSC05922) Ovaj dio sada lijepo izgleda.:) befgreen December 6th, 2008, 11:49 PM Super slike seyzmo!:okay: Je jako se jug promjenio! Kakv je bio prije 7,8 g i sada. nemoze se ni usporediti! I samo da sad ozele taj pojas izmedu obilaznice i uskih njiva! i Predobro ce biti! Sam vidio sam da je neki tamo plastenik ostao pun smeca i najlona:bash: A isto tako na kraju uskih njiva odma kraj pomocnog terena netko si je napravio "kucicu" od smeca i isto tako dovukao jos vise smeca najlona i ostalih sranja. To nije seoski mentalitet, nego jednostavno budale! Jednostavo KAZNITE takve sto namjerno nered rade!:bash: deki os December 6th, 2008, 11:55 PM Copy/Paste sa Rijeka podforuma Proračun Grada Rijeke za 2009. godinu bit će za 150 milijuna kuna manji u odnosu na ovogodišnji koji iznosi rekordnih milijardu i 63 milijuna kuna Znači, 2009. će ipak imati manje od milijarde, ali opet, duplo veći proračun od Osijeka, a nije duplo veći grad :D ako gledamo površinski mislim da uopće nije veći grad, možda čak i manji, jedino u broju stanovnika dosta odskače jer je rijeka veoma izgrađen grad sa visokim neboderima. mislim da je na njihov proračun dosta utjecao njihov gradonačelnik pošto je on predsjednik udruge svih gradonačelnika hrvatske i ima dosta visok utjecaj. po mom mišljenju osijek kao grad zaslužuje barem 700 milijuna kuna za proračun iduće godine. deki os December 6th, 2008, 11:59 PM Super slike seyzmo!:okay: Je jako se jug promjenio! Kakv je bio prije 7,8 g i sada. nemoze se ni usporediti! I samo da sad ozele taj pojas izmedu obilaznice i uskih njiva! i Predobro ce biti! Sam vidio sam da je neki tamo plastenik ostao pun smeca i najlona:bash: A isto tako na kraju uskih njiva odma kraj pomocnog terena netko si je napravio "kucicu" od smeca i isto tako dovukao jos vise smeca najlona i ostalih sranja. To nije seoski mentalitet, nego jednostavno budale! Jednostavo KAZNITE takve sto namjerno nered rade!:bash: da jug 2 sada izgleda puno puno bolje, samo nek mu još srede one fasade na starim zgradama i bit će super!:cheers: Seyzmo December 7th, 2008, 12:07 AM ako gledamo površinski mislim da uopće nije veći grad, možda čak i manji, jedino u broju stanovnika dosta odskače ali rijeka je veoma izgrađen grad sa visokim neboderima. mislim da na je na njihov proračun dosta utjecao njihov gradonačelnik pošto je on predsjednik udruge svih gradonačelnika hrvatske i ima dosta visok utjecaj. mislim da osijek kao grad zaslužuje barem 700 milijuna kuna za proračun iduće godine. Rijeka je u jednome ista kao Osijek, a to je da je isto tako razvucena i uska i povrsinski je dosta slicna. Ja Rijeku volim i vezan sam za nju na neki nacin, ali u nekim segmentima je znatno losija od Osijeka. Nekako mi se cini da je u Osijeku veca svijest prema uredjenosti grada, Osijek je prepun zelenila i parkova, cistijeg zraka, bolje organiziranog prometa (Tramvaji, autobusi, biciklisticke staze kojih u Rijeci skoro da i nema), a i sama konfuguracija terena je u Rijeci dosta nezahvalna posto grad nije u ravnici vec je stjesnjen izmedju mora i brda. Puno ce postici kada zavrse rijecku obilaznicu do kraja. Meni je najveca prednost Rijeke to sto je na moru i to bi me jedino moglo privuci u taj grad, ali ako se zanemari politicka situacija u Osijeku i atraktivan polozaj Rijeke, Osijek je daleko ugodniji grad za zivot.:) befgreen December 7th, 2008, 12:15 AM Da osijek je puno ugodniji za zivot!:banana: kroz cijeli grad su biciklisticke, pa predivni parkovi, ma predobro! Osijek je jednostavno grad po mjeri covjeka!:cheers: deki os December 7th, 2008, 12:25 AM e ljudi jel neko vidio onu 4ero ili 5ero katnicu što se gradi blizu eurodoma što je stipson spominjao? prije koji dan sam ju vidio nabrzaka i čini mi se da je dignuto negdje 4 kata samo ju nažalost nisam mogao slikat jer mi je mob trenutno na popravku pa ako neko bude u blizini ovih dana neka ju poslika. befgreen December 7th, 2008, 12:30 AM Znam na koju misliš. Kad sam ja prolazio bila je negdje na 3. katu. Eto ako netko prolazi tamo neka slika. jel netko znas sta je stom bijelom lađom?? Nitko nista, nema nigdje da pise nesto. deki os December 7th, 2008, 12:43 AM Znam na koju misliš. Kad sam ja prolazio bila je negdje na 3. katu. Eto ako netko prolazi tamo neka slika. jel netko znas sta je stom bijelom lađom?? Nitko nista, nema nigdje da pise nesto. ta bijela lađa je začarano mjesto, ko da želi da takva ostane!:lol::lol: a navodno da bi ju trebali rušiti iduće godine i praviti tamo neku stambeno poslovnu zgradu ako se ne varam, ali višlju, neki kao neboder se bio spominjao al bolje pričekajmo, ko zna kako će se stvari razvijati oko bijele lađe.:ohno: befgreen December 7th, 2008, 12:51 AM Neki neboder bi dobro dosao, cim su rekli da ce to bit nova razglednica grada, sigurno ce bit neboder. :banana: A nista ljudi, cekajmo da zavrsi natjecaj, pa da vidmo tko i kako nudi šta. da vidimo projekte. Neka najbolji i najljepsi pobjedi!:):cheers: Sta se tice rusenja bijele lade. reci cu samo jedno! BUM!! :lol: Seyzmo December 7th, 2008, 12:55 AM Nisam bas siguran da bi se na njenom mjestu dobro uklopio neki neboder niti bi ja volio da tamo nikne nesto visoko. Ima i boljih lokacija za visoke zgrade. Nego recite vi meni jel se vide neki pomaci oko gradnje tramvajske pruge jer koliko se sjecam rekli su da se odmah krece u realizaciju...jucer prosao pokraj Mercatora, ali sve stoji na mjestu. deki os December 7th, 2008, 01:06 AM Nisam bas siguran da bi se na njenom mjestu dobro uklopio neki neboder niti bi ja volio da tamo nikne nesto visoko. Ima i boljih lokacija za visoke zgrade. Nego recite vi meni jel se vide neki pomaci oko gradnje tramvajske pruge jer koliko se sjecam rekli su da se odmah krece u realizaciju...jucer prosao pokraj Mercatora, ali sve stoji na mjestu. to sam i ja primjetio. zabušavaju malo, ne da im se počet::lol: befgreen December 7th, 2008, 01:14 AM Ma stoji to! Nece to do proljeca poceti! Sigurno. deki os December 7th, 2008, 01:16 AM Ma stoji to! Nece to do proljeca poceti! Sigurno. pa do proljeća to treba biti gotovo!:) befgreen December 7th, 2008, 01:19 AM Pa ja kazem da do tada nece ni poceti:lol: Ne al stvarno sta je s tim??? Prvo su rekli da ce u 10. to poceti, pa onda u 11. pa sad prije tjedan i po sve je rijeseno radovi krecu(?) To tamo sve stoji. Sta oni izvode?? Sigurno ne građevinske radove:lol: La_Linea December 7th, 2008, 01:35 PM U osječkoj Tvrđi otvoren novi turističko-informativni centar [Vijesti Osječke televizije] 06.12.2008. 19:02 Vijesti::Video 031 Stvoreni su svi preduvjeti da Tvrđa napokon postane istinsko središte zabave, kulture i turizma našega grada. Nakon što su otvoreni Arheološki muzej i hostel, uređen Arhiv, uz to obnavljaju se Kužni pil i pročelje Rektorata, danas je otvoren novouređeni Turističko-informativni centar, a koji je plod zajedničkog zalaganja Grada, Turističke zajednice i Ministarstva kulture. Novi se turistički ured nalazi u objektu koji datira iz 17. stoljeća. U unutrašnjosti zgrade nalaze se dvije prostorije površine 60 četvornih metara. U prvoj je smješten turistički ured, a u drugoj prodavaonica suvenira. Sljedećeg će tjedna u Tvrđi proraditi i besplatni javni bežični internet, odnosno, hot spot. evo i link http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=16730 Uređen arhiv, uistinu nisam primjetio... I siguran sam de je zgrada na trgu br. 5 najranije iz 18. stoljeća i to vjerojatno s kraja... Uglovnica, bivša zgrada magistrata izgrađena je 1702. godine, a susjedna zgrada u kojoj je info centar je mlađeg datuma. Iz 17. stoljeća je možda preživio koji podrum ili čak prizemlje (tipa pokoji zid), a zgrada je neadograđena. Štoviše, to se baš i ne zna, za dobar dio građevina u Tvrđi možemo reći da ne znamo koji je bio izvorni izgled fasade, a još manje kakav je bio raspored prostorija jer su tijekom vremena rađene brojne adaptacije, a izvorni projekti nisu sačuvani. Tako ako je neka i građena u 17. stoljeću.... hihmih December 7th, 2008, 02:37 PM nije ništa čudno što rijeka ima duplo veči proračun od grada osijeka,za moj pojam nemaju ništa posebno bogati proračun .uspoređujuči osijek i rijeku razlike su abnormalno velike. osijek nema nijednog spomena vrijedno poduzeće ,mislim po nekakvoj financijskoj jačini,za razliku od rijeke koja je glavna luka ne samo hrvatske nego i mađarske,bosne. u tom kontekstu moram spomenuti i brodarske tvrtke koje imaju sjedište u rijeci i naravno inu i prateće pogone. svi oni plačaju prirez gradu,a da je zdrave pameti i decentralizacije još više novca bi ostajalo u rijeci. dok s druge strane najjača i najbolje kotirajuče tvrtke iz osijeka su čini mi se saponia,osijek koteks i žito .na nivou hrvatske najjača osiječka tvrtka je čini mi se na 61 mjestu. sad se postavlja pitanje odakle gradu i ovoliki proračun,tko ga puni... mata000 December 7th, 2008, 08:39 PM osijek možda nema nekakve gigante, ali osječke tvrtke uredno pobjeđuju na natječajima po slavoniji. gledaj, bolje išta nego ništa. problem je što su u slavoniji uništili industriju, i što je još tužnije, poljoprivredu. sramota je da je zg agronomski fakultet veći i bolji od osječkog!!!! sramota. prvi spomen o kanalu dunav-sava je bio prije 300 (tristo) godina, još nije ni iskolčeno!!! u brodogradilišta su uložene milijarde, ali u saniranje njihvoih dugova. a srce me zaboli kad vidim pustopoljinu duž autoceste A3. prazno!!!!!!!!! nigdje suncokreta, pšenice, ječma... Seyzmo December 7th, 2008, 10:33 PM Evo jedna svjeza slika od veceras.:) http://e.imagehost.org/t/0521/071220081202.jpg (http://e.imagehost.org/view/0521/071220081202) Neki dan je u Jutarnjem izasla zanimljiva kolumna vezana uz gradnju novih dvorana i njihovoj opravdanosti...slikao sam tu novinsku stranicu jer mi je tekst bio zanimljiv i zapitao sam se neke stvari nakon sto sam to procitao. Evo i teksta...nisam smanjivao sliku da se vidi procitati...sto vi mislite o tome? http://e.imagehost.org/t/0308/061220081201.jpg (http://e.imagehost.org/view/0308/061220081201) SpicyMcHaggis December 8th, 2008, 08:47 AM Evo jedna svjeza slika od veceras.:) http://e.imagehost.org/t/0521/071220081202.jpg (http://e.imagehost.org/view/0521/071220081202) Neki dan je u Jutarnjem izasla zanimljiva kolumna vezana uz gradnju novih dvorana i njihovoj opravdanosti...slikao sam tu novinsku stranicu jer mi je tekst bio zanimljiv i zapitao sam se neke stvari nakon sto sam to procitao. Evo i teksta...nisam smanjivao sliku da se vidi procitati...sto vi mislite o tome? http://e.imagehost.org/t/0308/061220081201.jpg (http://e.imagehost.org/view/0308/061220081201) Mislim da su tekstovi poput ovog dobar razlog zašto dotični autor nikad neće dogurati dalje od nekog lokalnog lista. Kao prvo... kako shvatiti nekoga ozbiljno kad sve to naziva "rukometne dvorane"?. Pita kome su te dvorane trebale? Zar je ovo potrebno odgovoriti? Prije nego su se počele graditi pisane su bajke o nedostatku koncertnih/sportskih/sajamskih prostora a sada kao "kome će to trebati"? Ah... tako valjda radi ograničeni novinarski mozak. Kritizira STA zbog dizajna... ko da je Eraser pisao. Govori da je Dom Sportova u Zagrebu pun 3,4 puta godišnje :lol::lol: Dodaj jednu 0 na to pa smo tu.. KK Split naziva Jugoplastika. Ukoliko je dotični kvazi novinar frustriran jer misli da Osijeku ovo nije bilo potrebno (a svi osječki forumaši kažu da je) drugim gradovima (Zagrebu, Varaždinu, Zadru, Poreču... pa i Splitu) je ona bila potrebna i ona bi se gradila svejedno. Ovako su samo dobijeni bolji uvjeti za isto jer je malo vjerojatno da bi država sufinancirala čak 50% u nekom drugom vremenu... befgreen December 8th, 2008, 01:05 PM Joj opet ta dvorana, tko ce punit ostale i bla bla bla. rovaj13 December 8th, 2008, 01:41 PM Mislim da su tekstovi poput ovog dobar razlog zašto dotični autor nikad neće dogurati dalje od nekog lokalnog lista. Kao prvo... kako shvatiti nekoga ozbiljno kad sve to naziva "rukometne dvorane"?. Pita kome su te dvorane trebale? Zar je ovo potrebno odgovoriti? Prije nego su se počele graditi pisane su bajke o nedostatku koncertnih/sportskih/sajamskih prostora a sada kao "kome će to trebati"? Ah... tako valjda radi ograničeni novinarski mozak. Kritizira STA zbog dizajna... ko da je Eraser pisao. Govori da je Dom Sportova u Zagrebu pun 3,4 puta godišnje :lol::lol: Dodaj jednu 0 na to pa smo tu.. KK Split naziva Jugoplastika. Ukoliko je dotični kvazi novinar frustriran jer misli da Osijeku ovo nije bilo potrebno (a svi osječki forumaši kažu da je) drugim gradovima (Zagrebu, Varaždinu, Zadru, Poreču... pa i Splitu) je ona bila potrebna i ona bi se gradila svejedno. Ovako su samo dobijeni bolji uvjeti za isto jer je malo vjerojatno da bi država sufinancirala čak 50% u nekom drugom vremenu... Potpisujem svako slovo ! Trevor McPhee December 8th, 2008, 01:59 PM ^^ isto tako potpisujem Spicy-a Nisam se prije toga niti htio očitovati na tu temu jer je dotični novinar toliko kratkovidan, neobrazovan i pomalo tup lik da je šteta trošit riječi na njega , pa zahvaljujem Spicyu što je to učinio u ime svih nas:) LUDI-OS December 8th, 2008, 06:19 PM jbg...sam sto jutanji nisu bas neke lokalne novine :) SpicyMcHaggis December 8th, 2008, 06:23 PM jbg...sam sto jutanji nisu bas neke lokalne novine :) Mislio sam da su to neke osječke lokalne... al to ne mjenja bit stvari. Dotični je skroz neozbiljan i tekst mu je smeće. keko December 8th, 2008, 09:03 PM OSJEČKA ŽUPANIJA I GRAD OSIJEK U SPORU OKO TRASE ŽELJEZNIČKE PRUGE NA KORIDORU 5C Pruga uz novu autocestu ili zapadnu obilaznicu OSIJEK – Na posljednjoj sjednici Županijskog poglavarstva usvojen je nacrt konačnog prijedloga novog Prostornog plana Osječko-baranjske županije, u koji je uvrštena izmijenjena trasa željezničke pruge na paneuropskom koridoru 5C, jer postojeća, prema ocjeni stručnjaka, na previše mjesta siječe naseljena mjesta, posebice Osijek, Đakovo i Dardu. "U suradnji sa Željezničkim projektnim društvom napravili smo detaljnu analizu te prijedlog nove trase. Naime, osim što se na previše mjesta križa s važnim cestama, posebice u Osijeku, postojeća pruga ne osigurava željenu brzinu vlakova od 160 km/h. Budući da se u 90 posto slučajeva radi o teretnom, a ne putničkom prometu, moramo zaobići ta mjesta i zbog bolje kvalitete života građana", ističe Oliver Grigić, ravnatelj županijskog Zavoda za prostorno planiranje. Različite vizije Županija će inicirati da se iduće godine, u suradnji s Hrvatskim autocestama, Hrvatskim cestama, Hrvatskim željeznicama i Gradom Osijekom, financira izrada studije prometnog čvora šire okolice grada Osijeka. Zanimljivo, i Grad podržava projekt izmjene trase, koliko god bio kompliciran i skup. No, naravno, nije sve jednostavno, naime Grad i Županija imaju dvije različite i oprečne vizije izmjene trase željezničkog koridora oko Osijeka! U obje verzije nova pruga odvaja se prije Čepina. Prema viziji Grada ona bi potom obišla Čepin, nastavila se između Josipovca i Petrijevaca, zatim paralelno s trasom autoceste i prešla Dravu preko budućeg mosta, kojim će prolaziti i autocesta. Županijska vizija, uvrštena u Prostorni plan, predviđa da nova trasa prolazi između Livane i Čepina, nastavlja se zapadno od sportskog aerodroma, ide uz sadašnju Zapadnu obilaznicu, a onda preko Južne obilaznice prođe između dvaju postojećih nadvožnjaka. Dravu bi prešla preko novog željezničkog mosta, koji bi se gradio kraj postojećeg cestovnog na ulazu u Višnjevac. Županijski plan “jači” "Ta trasa nema logike, ponajviše jer dodatno odvaja Višnjevac od Osijeka, a morao bi se graditi i novi most, što je preskupo. Tražili smo mišljenje direkcije HŽ-a, koja je našu trasu ocijenila boljom. Već smo dali primjedbu na županijski Prostorni plan, ali ako ga izglasaju, morat ćemo ga, na žalost, poštovati, jer je to plan višeg reda", priča Tone Papić, član Poglavarstva Osijeka za urbanizam i graditeljstvo. "Gradska je trasa neanalizirana i na njoj postoji niz problema, posebice imovinsko-pravnih. Također, po njoj bi trebalo izmještati postojeći željeznički kolodvor, što je nepotrebno. Kada Papić bude stručni prostorni planer, a ja konzervator, neka onda zaključuje", uzvraća Grigić. Naglašava kako kod Papića u ladici postoji studija prometa u samom Osijeku, koju je Grad platio čak milijun kuna, "ali nikada nije razmatrana i primijenjena". Na upit što ako se ipak gradski plan pokaže kvalitetnijim, u Županiji kažu kako se Prostorni plan može brzo izmijeniti, ali u to ne vjeruju. U slučaju da zahtjev za izmjenom trase ne prođe, što ne bi čudilo s obzirom na nejedinstvo, u Gradu i Županiji imaju pričuvni plan - traže denivelaciju svih prijelaza gdje se pruga križa s cestom, posebice na tzv. Čepinskoj i Vukovarskoj cesti u Osijeku. No, u HŽ-u ističu kako im je taj projekt preskup, jer ih, primjerice, samo postavljanje signalizacije i brklji na prijelaze stoji čak milijun kuna. Župan Krešimir Bubalo najveći problem u realizaciji ovog projekta, vrijednog nekoliko stotina milijuna kuna, vidi u politici. "Prijedlog Prostornog plana mora proći još pet ministarstava, a na usvajanju u Županijskoj skupštini naći će se tek u ožujku. Najveći su problemi što se HŽ načelno slaže s izmjenom, a zapravo ništa ne čini te što lokalne strukture HDZ-a već godinama nisu ni prstom mrdnule da se ovo riješi", kaže Bubalo. http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=1&ID_VIJESTI=101309 befgreen December 8th, 2008, 09:23 PM Šta se oni opet tu prepiru:bash: Kako god da bilo pruga mora ici van grada!!!! Svako malo spustena rampa pravi guzvu:bash: I onaj "prijelaz" preko pruge na sjenjaku, katastrofa, moš se ubit. A oni se prepiru ode tu ici ili tamo:bash: Trevor McPhee December 8th, 2008, 10:52 PM ^^ Hmmm... Kad i izmjeste tu prugu, rampa će se i dalje spuštati ,barem ako Osijek misli zadržati putnički promet vlakom...ili ste mislili da vas brzi putnički vlakovi obilaze? Prema tome ,nebi li bilo malo mudrije napravit te podvožnjake a onda razmišljat o izmještanju pruge? Što se mene tiče,može izmještanje nakon što se obnove baš sve pruge u HR...Dakle tamo negdje 2150 godine. Isto tako puno se kuka o neulaganju države u Slavoniju. Ako bi promatrali kroz prizmu željeznioce ,vama su skoro sve pruge obnovili: -obnovljen je 5c koridor, -obnovljena je pruga Osijek - Vinkovci (uskoro se pušta u promet) -obnavlja se Vinkovci - Tovarnik -radi se i remont na podravskoj pruzi na kritičnoj dionici između Zdenaca i Slatine... A kod nas u Sjevernoj Hrvatskoj - "friška figa" E sad to nemožemo sami jer nije naše, tako da nažalost ovisimo o državi :ohno: frnja031 December 8th, 2008, 11:26 PM A gle obnovili su ih uglavnom zato što su morali... Ratnja razaranja itd. Pruga Osijek - Vinkovci praktički nije ni postojala od poslje rata... La_Linea December 9th, 2008, 07:20 AM ^^ Hmmm... Kad i izmjeste tu prugu, rampa će se i dalje spuštati ,barem ako Osijek misli zadržati putnički promet vlakom...ili ste mislili da vas brzi putnički vlakovi obilaze? Prema tome ,nebi li bilo malo mudrije napravit te podvožnjake a onda razmišljat o izmještanju pruge? Što se mene tiče,može izmještanje nakon što se obnove baš sve pruge u HR...Dakle tamo negdje 2150 godine. Isto tako puno se kuka o neulaganju države u Slavoniju. Ako bi promatrali kroz prizmu željeznioce ,vama su skoro sve pruge obnovili: -obnovljen je 5c koridor, -obnovljena je pruga Osijek - Vinkovci (uskoro se pušta u promet) -obnavlja se Vinkovci - Tovarnik -radi se i remont na podravskoj pruzi na kritičnoj dionici između Zdenaca i Slatine... A kod nas u Sjevernoj Hrvatskoj - "friška figa" E sad to nemožemo sami jer nije naše, tako da nažalost ovisimo o državi :ohno: Ako misliš da su to skoro sve pruge.... Osim toga, to je sve dug države nakon godina ničega. Tu je još čovjek ima što pitati poput: žašto Osijek nema elektrificiranu prugu, zašto Osijek zadnji od bivša 4 hrvatska makroregionalna centra dobiva zadnji priključak na autocestu... Kvragu, kad si u određivanju prioriteta među zadnjima onda se osjećaš pomalo zapostavljeno. Da 80-ih nije napravljena plinofikacija, valjda bi i to čekali... Trevor McPhee December 9th, 2008, 11:28 AM ^^ To su sve magistralne pruge i najvažniji pravci. Znam da ima i onih koje su u katastrofalnom stanju,bez brige (Našice -Pleternica, Pa sve pruge prema i oko Požege itd...) Toplo se nadam da će i sve one jednom biti renovirane i osposobljene za neke normalne brzine. Međutim dao bi pola A4 kad bi već jednom nakon sto godina kod nas obnovili barem tu sirotu dionicu od Zaprešića do Zaboka! Pruga sa uvjerljivo najviše putničkog prometa u HR : ZG-Zaprešić-Zabok-Varaždin-Čakovec godinama frustrira na tisuće i tisuće svakodnevnih putnika. Ima nevjerojatnih tragikomičnih situacija npr. između Velikog Trgovišća(!) i Zaboka nisu već dvadeset godina u stanju popraviti mjesto gdje im je spora vožnja! Apsurdna je situacija da brzim iz Osijeka možeš brže doći vlakom do ZG nego sa većinom vlakova iz Čakovca!!! Razlika je 200kilometara:nuts: da ne govorim iz Sl. Broda...itd,itd. Tako vam je to. Tek toliko da ilustriram kako situacija nije crno- bijela i kako se suludim čine najave o izgradnji različitih obilaznica oko gradova (tzv. BIbinje sindrom) dok niti najosnovnija mreža ni približno nije u dobrom stanju! befgreen December 9th, 2008, 02:21 PM Trevore aj nemoj tako pisati ko da smo mi ovdje sve zivo novo dobili. Znas da drzava najmanje mari za nas tu! Ta pruga Osijek Vinkovci je trebala biti obnovljena!, rat ju je totalno unistio. Što se tice prijelaza preko pruge u gradu stanje je uzas. Ima milijun prijelaza koji samo koce promet, Trebali su se napraviti podvozanjaci. npr na vukovarskoj. Pogledaj samo primjer trpimirove ceste u Os drzava ce obnoviti samo jedan dio te ceste! Po meni bi trebali cijelu cestu financirati. Ako oko Zadra Splita prave tolike ceste, četvevrotračne obilaznice i sta sve ne, A tu im tesko napravit 300m ceste:bash: A to sto nam se tu i tamo neka pruga obnavlja a kod vas ne, to je ipak ni 5% sto drzava treba ulozit u Slavoniju. Slavonija puno daje ali malo dobiva. To je sramota! hihmih December 9th, 2008, 03:18 PM befgreen,objasni mi tu teoriju da slavonija puno daje?čega,koga komu.pa mi smo najsiromašnije područje u hrvatskoj, stoga ne stoji da puno dajemo a malo dobivamo. nesmijmo se stalno oslanjati kako če nam država sama pomoči,neče ako se sami ne pokrenemo nema tog boga koji nam može pomoči. za početak treba krenuti od ove bagre koja nam vodi grad i županiju i tu tražiti bit problema zašto je osijek zapušten,zapostavljen i demografski svaki dan u sve večem minusu frnja031 December 9th, 2008, 03:33 PM Mislim da je Trevor uglavnom pričao samo o prugama... Ok da se obnovila Osijek-Vinkovci, ali ta nikada neće imat promet kao ona Zagreb-Čakovec... A to što se malo ulaže u Slavoniju sveukupno je totalno druga priča... Trevor McPhee December 9th, 2008, 04:15 PM ^^ Tako je ,pričao sam samo o željeznicama. na tom području u Slavoniju se ravnopravno ulaže, tj. malo više nego u drugim regijama. Da nebi bilo zabune, meni je izuzetno drago zbog toga i želio bih da Osijek pogotovo dobije isti onaj promet kao i nekada a sa ovom obnovom Vinkovačke pruge već će biti bliže! Znate svi da sam malo ,jelte, "zaluđen" (:))sa željeznicom, pa samo reagiram na nebulozne projekte i megalomanije nekih potpuno neobrazovanih i priglupih lokalnih političara koji bi "izmještavali" željeznicu iz gradova. Nek izmjeste sebe sa planete zemlje za dobro svih nas ,prosim lepo. Uostalom pogledajte što ljudi iz Osijeka koji kuže željeznicu misle o tome... http://www.zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=5480&start=75 Escalade December 9th, 2008, 05:47 PM HAHA! Što se tiče Trpimirove, država je bila toliko draga da je županiji "poklonila" tu cestu samo da ju ne mora obnavljati! Nedaj Bože da se 1 kn uloži u Osijek:ohno: deki os December 9th, 2008, 05:58 PM HAHA! Što se tiče Trpimirove, država je bila toliko draga da je županiji "poklonila" tu cestu samo da ju ne mora obnavljati! Nedaj Bože da se 1 kn uloži u Osijek:ohno: ali iskreno nije ni čudo što je tako jer naši lokalni političari se ne zalažu dovoljno za grad pa zato ni država neće ništa poduzeti.:bash: Brko December 9th, 2008, 06:22 PM befgreen,objasni mi tu teoriju da slavonija puno daje?čega,koga komu.pa mi smo najsiromašnije područje u hrvatskoj, stoga ne stoji da puno dajemo a malo dobivamo. nesmijmo se stalno oslanjati kako če nam država sama pomoči,neče ako se sami ne pokrenemo nema tog boga koji nam može pomoči. za početak treba krenuti od ove bagre koja nam vodi grad i županiju i tu tražiti bit problema zašto je osijek zapušten,zapostavljen i demografski svaki dan u sve večem minusu Koliko sam dosad mogao primjetiti osim Zagreba nijedan naš grad i nijedna naša regija nikad se ne uspoređuje s drugim gradovima slične veličine iz drugih država.Mi se samo međusobno uspoređujemo i prepucavamo tko je u čemu veći ili bolji,a to je pogrešno mjerilo.Jeste li vi ikada pokušali napraviti usporedbu s drugim velikim gradovima bivše Jugoslavije i srednje Europe s našim gradovima.Recimo usporedba Osijeka i Maribora ili Rijeke i Banja Luke,Splita i Podgorice ili s češkim gradovima itd.Primjetio sam da su se sve te male države,tj. njihovi najveći gradovi ubrzano počeli razvijati,a kod nas je došlo do velike stagnacije.Živimo u iluziji da smo bolji od drugih,ali ovaj forum razotkriva naše zablude.Pogledajte samo nove poslovne zgrade u tim gradovima i sve će vam biti jasno.Kod nas je opet skoro sve završilo u Zagrebu čime je katastrofalna centraliziranost države samo još više povećana.Slavonija bi se stvarno puno bolje razvijala da je država sama za sebe.Nama Slavoncima se stalno zamjera da smo prosjaci na grbači državnog proračuna u koji uplaćujemo mrvice i da nemamo nikakvo pravo tražiti državne novce jer iovako dobivamo previše.Kako stvari zapravo stoje ? Činjenica je da je Slavonija prije rata bila razvijena regija,a da je sada na koljenima.Vidimo da suštinski ništa ne ide nabolje.Zašto ? Zato što je cilj politike svih vlada nakon rata gubitak države i demografski slom.Nevjerovatno je da vlada konstantno i sustavno uništava sve grane gospodarstva i da ni 13 godina nakon rata nije u stanju organizirati i pokrenuti proizvodnju.Mi smo izgubili suverenitet i neovisnost,dužni smo preko 80 milijardi dolara,dnevno se zadužujemo 10.1 milijuna eura,godišnje gubimo 10 000 stanovnika,mladi obrazovani ljudi napuštaju zemlju,pokrivenost uvoza izvozom pala je na samo 46 posto,po kupovnoj moći pali smo u red najsiromašnijih zemalja Europe,pri dnu smo po zapošljavanju mladih ljudi,omjer zaposlenih i penzića je 1.5 :1.1,uništili smo i rasprodali sva velika poduzeća i banke,ušli smo u wto i ceftu ( A to je ekonomsko samoubojstvo za zemlju kao što je naša jer smo ostatke ostataka našeg zaostalog gospodarstva izložili superiornoj stranoj proizvođačkoj konkurenciji bez carinskih i drugih trgovinskih mjera zaštite ),rasprodajemo zemlju,otoke,nekretnine i hotele(Luksemburg,Turska,pa čak i bivše sovjetske zemlje postali su vlasnici naših hotela ),MMF i World banka nas tretiraju kao koloniju,najsiromašnija rumunjska regija ima više nego duplo veći bdp po stanovniku od naših najsiromašnijih županija,sela su nam pusta,život se gasi,a svaka usporedba RH s razvijenim državama Europe izaziva osjećaj stida zbog sramotne zaostalosti.Kriminal i primitivizam su postali karakteristike našeg naroda.Dođoši odlučuju o svemu.Jedan kamenjarski primitivac Đapić dođe u najveći slavonski grad Osijek i dan grada proslavlja uz pjesmu o Kupreškom polju.Ma nek ide u 100 p.m. i on i njegovo kupreško polje i nek se vrati tamo pa nek tamo pjeva o njemu s kozojebcima.Ta plagijatorska lopurda još bi pod svaku cijenu htjela postati gradonačelnik ! Slavonija je u svemu najgore prošla - najviše propatila u ratu,industrija doživila potpuni slom,poljoprivreda i stočarstvo svedeni na minimum,banke uništene,državna ulaganja u infrastrukturu izostala( pogledajte samo usporedbu Dalmacije i Slavonije u bilo čemu),mladi ljudi bježe na zapad,dođoši nameću svoj primitivni divlji mentalitet,posla nema i najgore od svega nema - nade !!! Govore nam bajke o EU-i,a vidimo da nam se gospodarstvo gasi da ne bi bilo konkurencija drugima.Ono što je profitabilno mora biti prodano strancima,a ono što nije uništeno.Kako da se organizira i pokrene proizvodnja kad je vlada učinila sve da to učini nemogućim ? Za čije interese vlada vodi takvu politiku ? Naše ? Ne bih rekao.Govore nam da je vlada tu da samo stvori okvir,a sve ostalo će tržište i kapitalizam eto riješiti sami.Hoće,malo morgen ! Vidimo da nitko osim države nema moć ni sposobnost da organizira proizvodnju,a RH je jedina srednjoeuropska država koja nije privukla ni jednog jedinog velikog stranog proizvođača.Češka koju omalovažavamo ima veći izvoz od uvoza,a sjetite se naše pokrivenosti uvoza izvozom.Prošla su vremena Jugoslavije kad smo bili razvijeniji čak i od Španjolske,a kamoli ne od Češke ! Danas smo mi na dnu.Mi Slavonci osjećamo se izdano i prevareno.Gospodo praznoglavi optimisti ova država je pred neizbježnom katastrofom.Iako se već sad otvoreno priča o bankrotu koji je pitanje dana vi glavni problem vidite u ovakvima kao što sam ja koji vam govore istinu u lice.Ima jedna izreka koja kaže: nekima se ne može pomoći drugačije nego da im se prestane pomagati.Taj prosjački,zaostali,primitivni narod kojem treba prestati pomagati smo - mi Hrvati.Šta se još treba dogoditi da ljudi progledaju ???????? Old friend December 9th, 2008, 06:42 PM Stipson pošto mi neće poslat p.m. ovako ću, ako si ti tražio za desktop zgradu hž Zagreb eto sam ti ju stavio na photo dretvu, ako nisi ti bio sorry, i sorry svima na off topicu befgreen December 9th, 2008, 06:54 PM HAHA! Što se tiče Trpimirove, država je bila toliko draga da je županiji "poklonila" tu cestu samo da ju ne mora obnavljati! Nedaj Bože da se 1 kn uloži u Osijek:ohno: o tome i ja govorim!:bash: pa sramota! Osijek tek u 2009 dobiva autocestu! I sto je najzalosnije imamo katastrofalnu vlast u gradu, a tu je i drzava koji boli ona stvar za ovaj kraj. Kad je zadnji put premijer bio u Os a da to nije bilo pred izbore ili da se nije nesto otvaralo?? hihmih December 9th, 2008, 07:27 PM stipson jer ovo quota-nje samo radi iznošenja mišljenja u vezi teme ili neko prozivanje meje i mog razmišljanja.kako da to shvatim? Brko December 9th, 2008, 07:32 PM Nema veze s tobom,to je moje mišljenje o stanju Slavonije i RH,a ti si samo napisao točne predrasude o Slavoniji,dakle nisi prozvan i ne napadam te već samo konstatiram da je stanje očajno. hihmih December 9th, 2008, 07:45 PM sve u redu samo navikao sam da je svako quota-nje neka vrsta prozivanja.no doboro si rekao kako se mi uspoređujemo samo između sebe ,a i po tom pitanju osijek je u najvećem klincu ma koliko god se ljudima sastrane činilo kako se radi sve u 16.dobro si primjetio kako su sve zemlje i gradovi u okruženju miljama ispred nas.usporedit treba srbiju i nas ,jer smo u istim govnima bili početkom devedesetih. dok smo mi najebali zbog njih u svakom pogledu i još uvijek se nismo izvukli iz te letargije,oni su bez obzira na vođenje silnih ratova i donedavnih sankcija uspjeli vrlo brzo uhvatili priključak razvojno gospodarskih projekata. osijeku umjesto da je iskoristio njihovo kaskanje i nametnuo se kao središte ove regije prijeti potpuno pretvaranje u najobičniju palanku.a za sve ovo izravni krivci su nesposobni političari ovog grada od kojih iskače Glavaš Brko December 9th, 2008, 07:56 PM Iskreno mene je stid reći koliki je proračun Broda,a mi hoćemo graditi bazene,dograđivat stadion,graditi motodrom...dođe mi da se ubijem:ohno: hihmih December 9th, 2008, 08:03 PM reci slobodno,baš me zanima taj podatak... Brko December 9th, 2008, 08:08 PM 238:ohno: hihmih December 9th, 2008, 08:12 PM dobro nije ni osječki puno veči 568 000,sve je to omjer broja stanovnika i jačine tvrtki Brko December 9th, 2008, 08:15 PM Prije rata je samo Đuro Đaković imao izvoz izvan Jugoslavije veći od 600 milijuna dolara godišnje,a onda je dolar bio puno jači...nastranu politiku,nama Brođanima je u Jugoslaviji bilo milijardu puta bolje nego sada.Nakon rata sve je otišlo u...da ne psujem:ohno: A sad nas i Varaždin gleda s visoka i pričaju i nama i vama o poduzetničkim zonama.Tragikomično zar ne ? LUDI-OS December 9th, 2008, 08:19 PM Koliko sam dosad mogao primjetiti osim Zagreba nijedan naš grad i nijedna naša regija nikad se ne uspoređuje s drugim gradovima slične veličine iz drugih država.Mi se samo međusobno uspoređujemo i prepucavamo tko je u čemu veći ili bolji,a to je pogrešno mjerilo.Jeste li vi ikada pokušali napraviti usporedbu s drugim velikim gradovima bivše Jugoslavije i srednje Europe s našim gradovima.Recimo usporedba Osijeka i Maribora ili Rijeke i Banja Luke,Splita i Podgorice ili s češkim gradovima itd.Primjetio sam da su se sve te male države,tj. njihovi najveći gradovi ubrzano počeli razvijati,a kod nas je došlo do velike stagnacije.Živimo u iluziji da smo bolji od drugih,ali ovaj forum razotkriva naše zablude.Pogledajte samo nove poslovne zgrade u tim gradovima i sve će vam biti jasno.Kod nas je opet skoro sve završilo u Zagrebu čime je katastrofalna centraliziranost države samo još više povećana.Slavonija bi se stvarno puno bolje razvijala da je država sama za sebe.Nama Slavoncima se stalno zamjera da smo prosjaci na grbači državnog proračuna u koji uplaćujemo mrvice i da nemamo nikakvo pravo tražiti državne novce jer iovako dobivamo previše.Kako stvari zapravo stoje ? Činjenica je da je Slavonija prije rata bila razvijena regija,a da je sada na koljenima.Vidimo da suštinski ništa ne ide nabolje.Zašto ? Zato što je cilj politike svih vlada nakon rata gubitak države i demografski slom.Nevjerovatno je da vlada konstantno i sustavno uništava sve grane gospodarstva i da ni 13 godina nakon rata nije u stanju organizirati i pokrenuti proizvodnju.Mi smo izgubili suverenitet i neovisnost,dužni smo preko 80 milijardi dolara,dnevno se zadužujemo 10.1 milijuna eura,godišnje gubimo 10 000 stanovnika,mladi obrazovani ljudi napuštaju zemlju,pokrivenost uvoza izvozom pala je na samo 46 posto,po kupovnoj moći pali smo u red najsiromašnijih zemalja Europe,pri dnu smo po zapošljavanju mladih ljudi,omjer zaposlenih i penzića je 1.5 :1.1,uništili smo i rasprodali sva velika poduzeća i banke,ušli smo u wto i ceftu ( A to je ekonomsko samoubojstvo za zemlju kao što je naša jer smo ostatke ostataka našeg zaostalog gospodarstva izložili superiornoj stranoj proizvođačkoj konkurenciji bez carinskih i drugih trgovinskih mjera zaštite ),rasprodajemo zemlju,otoke,nekretnine i hotele(Luksemburg,Turska,pa čak i bivše sovjetske zemlje postali su vlasnici naših hotela ),MMF i World banka nas tretiraju kao koloniju,najsiromašnija rumunjska regija ima više nego duplo veći bdp po stanovniku od naših najsiromašnijih županija,sela su nam pusta,život se gasi,a svaka usporedba RH s razvijenim državama Europe izaziva osjećaj stida zbog sramotne zaostalosti.Kriminal i primitivizam su postali karakteristike našeg naroda.Dođoši odlučuju o svemu.Jedan kamenjarski primitivac Đapić dođe u najveći slavonski grad Osijek i dan grada proslavlja uz pjesmu o Kupreškom polju.Ma nek ide u 100 p.m. i on i njegovo kupreško polje i nek se vrati tamo pa nek tamo pjeva o njemu s kozojebcima.Ta plagijatorska lopurda još bi pod svaku cijenu htjela postati gradonačelnik ! Slavonija je u svemu najgore prošla - najviše propatila u ratu,industrija doživila potpuni slom,poljoprivreda i stočarstvo svedeni na minimum,banke uništene,državna ulaganja u infrastrukturu izostala( pogledajte samo usporedbu Dalmacije i Slavonije u bilo čemu),mladi ljudi bježe na zapad,dođoši nameću svoj primitivni divlji mentalitet,posla nema i najgore od svega nema - nade !!! Govore nam bajke o EU-i,a vidimo da nam se gospodarstvo gasi da ne bi bilo konkurencija drugima.Ono što je profitabilno mora biti prodano strancima,a ono što nije uništeno.Kako da se organizira i pokrene proizvodnja kad je vlada učinila sve da to učini nemogućim ? Za čije interese vlada vodi takvu politiku ? Naše ? Ne bih rekao.Govore nam da je vlada tu da samo stvori okvir,a sve ostalo će tržište i kapitalizam eto riješiti sami.Hoće,malo morgen ! Vidimo da nitko osim države nema moć ni sposobnost da organizira proizvodnju,a RH je jedina srednjoeuropska država koja nije privukla ni jednog jedinog velikog stranog proizvođača.Češka koju omalovažavamo ima veći izvoz od uvoza,a sjetite se naše pokrivenosti uvoza izvozom.Prošla su vremena Jugoslavije kad smo bili razvijeniji čak i od Španjolske,a kamoli ne od Češke ! Danas smo mi na dnu.Mi Slavonci osjećamo se izdano i prevareno.Gospodo praznoglavi optimisti ova država je pred neizbježnom katastrofom.Iako se već sad otvoreno priča o bankrotu koji je pitanje dana vi glavni problem vidite u ovakvima kao što sam ja koji vam govore istinu u lice.Ima jedna izreka koja kaže: nekima se ne može pomoći drugačije nego da im se prestane pomagati.Taj prosjački,zaostali,primitivni narod kojem treba prestati pomagati smo - mi Hrvati.Šta se još treba dogoditi da ljudi progledaju ???????? hm...ovdje bi se mnogi mogli naci uvrijeđeni pošto je Osijek pun "kamenjarskih primitivaca" medju ostalim i moji roditelji su s kamena...a siguran sam da više vole ovaj grad nego svoj kamen...tak da kad pricas o pojedincima ne stavljaj ih u taj kontekst jer ovaj grad se razvio dolaskom dalmatinaca i hercegovaca i da nije njih ne bi imao ni ovih 100 000 ljudi...a u svakom žitu imam kukolja pa tako i pojedinci o kojima pričaš... Brko December 9th, 2008, 08:22 PM Iskreno nek se nađu uvrijeđeni svi oni koji ne prihvaćaju Slavoniju,a žele tu živjeti i nametati svoje običaje.Tko prihvaća lokalne običaje taj je u redu,ali kad se netko ponaša kao Đapić dođe mi da povratim. LUDI-OS December 9th, 2008, 08:23 PM Iskreno nek se nađu uvrijeđeni svi oni koji ne prihvaćaju Slavoniju,a žele tu živjeti i nametati svoje običaje.Tko prihvaća lokalne običaje taj je u redu,ali kad se netko ponaša kao Đapić dođe mi da povratim. :ohno::ohno::ohno: hihmih December 9th, 2008, 08:32 PM ludi, ovaj grad se razvio zahvaljujuči nijemcima,pogledaj europsku aveniju i ostale gradske znamenitosti,tito i ekipa je sve to nastavila i hvala im ,a ovi kamenjari(mislim na lopovčine iz tog kraja)su ga totalno sjebali.koliko smo im bitni primjer su ti svi događaji koji su se zbili u vezi postavljanja spomenika na glavni trg.inače i moji su iz dalmatinske zagore pa znaju na koga se odnosi i zašto ih se zove posprdno kamenjari Brko December 9th, 2008, 08:47 PM Hihmih hvala što si razjasnio na šta sam mislio.:) LUDI-OS December 9th, 2008, 09:12 PM titu hvala na milijunima protjeranih i nestalih iz RH... toliko o titu... nije ni vrijeme ni mjesto . La_Linea December 10th, 2008, 12:32 AM Iskreno nek se nađu uvrijeđeni svi oni koji ne prihvaćaju Slavoniju,a žele tu živjeti i nametati svoje običaje.Tko prihvaća lokalne običaje taj je u redu,ali kad se netko ponaša kao Đapić dođe mi da povratim. Ma kakvi lokalni običaji. Tko još drži do toga i tko još uopće zna što je to ustvari... Ozbiljno... vrijeme u kojem živimo je takvo kakvo je, susjedi s kojima dijelimo sudbinu su takvi kakvi jesu... Što uopće znači lokalni običaj?!?!?! To nije bitno! Nisu bitni običaji, bitno je društvo kakvo želimo. O tome treba razmišljati kada nam se Đapić pojavi na listi. LUDI-OS December 10th, 2008, 01:02 AM Ma kakvi lokalni običaji. Tko još drži do toga i tko još uopće zna što je to ustvari... Ozbiljno... vrijeme u kojem živimo je takvo kakvo je, susjedi s kojima dijelimo sudbinu su takvi kakvi jesu... Što uopće znači lokalni običaj?!?!?! To nije bitno! Nisu bitni običaji, bitno je društvo kakvo želimo. O tome treba razmišljati kada nam se Đapić pojavi na listi. sam je pitanje koga želimo za gradonačelnika...nekog iz HSP koji je takak kakav je, al ipak podigao ovaj grad iz letargije ili nekoga kao Zlatko Stanarko i 15g monotonije, HDZ koji radi to sto radi ili možda SDP koji nema 3 obrazovana čovjeka u Osijeku...Glavaša, Vrdoljaka i slične ne bih niti spominjao...sve u svemu KATASTROFA La_Linea December 10th, 2008, 07:36 AM sam je pitanje koga želimo za gradonačelnika...nekog iz HSP koji je takak kakav je, al ipak podigao ovaj grad iz letargije ili nekoga kao Zlatko Stanarko i 15g monotonije, HDZ koji radi to sto radi ili možda SDP koji nema 3 obrazovana čovjeka u Osijeku...Glavaša, Vrdoljaka i slične ne bih niti spominjao...sve u svemu KATASTROFA ^^ :nuts: Ma svi ćemo otić na kvasinu razmišljajući o tome koje je zlo manje. Gratianus Funarius December 10th, 2008, 07:53 AM Vi bar možete birat, kod nas se već zna da ide i drugo desetljeće istog zla. Al sreća u nesreći je što Glavaša ovdje nitko ne ferma, usredotočio se na Osijek, a Vinkovčani nikad neće oprostit Osijeku kup '99 :colgate: frnja031 December 10th, 2008, 09:38 AM Kup je naš !!!! :lol: LUDI-OS December 10th, 2008, 10:34 AM Vi bar možete birat, kod nas se već zna da ide i drugo desetljeće istog zla. Al sreća u nesreći je što Glavaša ovdje nitko ne ferma, usredotočio se na Osijek, a Vinkovčani nikad neće oprostit Osijeku kup '99 :colgate: a što biste vi nama tu trebali oprostiti? frnja031 December 10th, 2008, 11:03 AM a što biste vi nama tu trebali oprostiti? Stvarno nemam neku želju postat ispod tebe, ali moram unatoč avataru... :lol::cheers: Očigledno je to finale bilo namješteno... A sad dali bi dobili mi ili oni da nije, to je pitanje... Valjd mi ! befgreen December 10th, 2008, 11:27 AM Nemojte pocimati o nogometu!:lol: Svi znaju koji dvojac drzi namjestanje utakmica samo da dodu do tog prvog mjesta na tablici! Jel tako?? Ehh, ovaj sada slučaj zadar-šibenik sve su to sitne igrice. Al nemojmo o nogometu:) Šta je sa nekim slikama?? Eurodom, fasada na trg centru lijepo napreduje kolko sam skuzio:banana: Ima netko nest od dvorane ili necega drugoga?:) Gratianus Funarius December 10th, 2008, 11:29 AM Argh, slučajno mi izletilo, nisam planirao raspravu. :p Mene zanima šta je sa novim autobusnim kolodvorom? befgreen December 10th, 2008, 11:35 AM Hehe, Što se tice kolodvora, prolazio sam neki dan ali je mrak bio pa nisam bas vidio kakvo je "stanje" Što se tice onog mosta novog preko pruge to i dalje stoji:ohno: Čini mi se da če Šečeranski prije biti gotov, prođem nekad i vidim da se svaki dan radi:banana: Morat cu i to poslikati. befgreen December 10th, 2008, 02:56 PM Jedno pitanje, dali netko zna koliko je visok dimnjak toplane u Os? frnja031 December 10th, 2008, 05:00 PM Hehe, Što se tice kolodvora, prolazio sam neki dan ali je mrak bio pa nisam bas vidio kakvo je "stanje" Što se tice onog mosta novog preko pruge to i dalje stoji:ohno: Čini mi se da če Šečeranski prije biti gotov, prođem nekad i vidim da se svaki dan radi:banana: Morat cu i to poslikati. Na kolodvoru su digli nekih 75% stupova koji se izdižu iz temelja... Znači u podzemnoj garaži... Tam je bitnije to što cesta koja će ić pored kolodvora relativno brzo napreduje... befgreen December 10th, 2008, 09:39 PM joj što je forum zamro:lol: Zar nitko nije isao slikat dvoranu ili nesto? Ccccc. :) malikonjic December 10th, 2008, 10:35 PM joj što je forum zamro:lol: Zar nitko nije isao slikat dvoranu ili nesto? Ccccc. :) hoćemo slike dvorane:bash::bash::bash: Brko December 10th, 2008, 11:06 PM Jel bi mogao netko ove informacije proučiti pa nam ukratko prezentirati :http://www.port-osijek.hr/dokumenti.asp keko December 10th, 2008, 11:14 PM Dosta politike!!! Na ovoj stranici ima mala reportaža o osječkim tramvajima. Kroz slike se provozajte od Zelenog polja do Višnjevaca i od Trga preko Mačkamame do Trga... http://vlakovi-ri-hr.4rumer.com/tramvaji-u-drugim-gradovima-f24/tramvaj-u-osijeku-t162-15.htm Escalade December 10th, 2008, 11:28 PM WOW, vrlo detaljno :D Na slikama se baš vide ta dva lica Osijeka, urbani srednjoeuropski i slavonski šor Piškorevci :D alek_os December 11th, 2008, 02:13 AM Kod novog pješačkog mosta kod kolodvora su postavili danas metalne stupove, očito držače mosta. Neka dizalica je pomagala. Tako da su valjda ti dugoočekivani dijelovi mosta stigli, od gdje god da su bili.. :nuts: Tako da, radi se radi.. :banana: hihmih December 11th, 2008, 03:49 PM malo da se osvrnem na ludoga. ovako da razjasnimo ,nisam nikakvi jugonostalgičar niti komunist po opredjeljenju( dobro nemogu baš kazati da nisam u duši ali ajd...)puno dobrih stvari nam je taj komunizam doprinjeo ali kao i svaka ideologija i uzeo . sad ovisno o ljudskim sudbinama neko ga mrzi a neki ga vole.ovako gledajuči s ove naše pozicije iz ovoga grada(osijeka) puno više je dobrog nego lošega donjeo .krajevi koji nisu profitirali u tom sistemu su dalmatinska zagora i hercegovina.zato nestoji ta teza koliko je života tito odnio,u globalu jako puno ali raspravljajući o području osijeka zanemarivo malo. svaki sistem pa i demokracija jede svoju djecu.ako čemo usporediti ,kada je osijekom vladala komunistička opcije grad je bio 3 ili 4 po napretku jugoslaviji a sada kada vlada desničarska opcija nije ni 4 u hrvatskoj. koliko je ljudi iz grada otišlo za vrijeme tita a koliko za vrijeme glavaša,đapića(kamenjara).u titovo vrijeme je grad populacijski rastao i gospodarski se razvijao a u sadašnje vrijeme doživljava depopulaciju i stagnaciju.znači ne stoji površna ocjena prošlog sistema kao lošeg samo iz razloga što je određena skupina ljudi bila ugrožena i to na najokrutniji način. i ovi današnji svoju politiku zasnivaju na komunističkim metodama samo što to znaju dobro umotati u celofan pa "raja" kao nekonta.svoje povijesti se netreba odricati niti stiditi nego baš iz nje izvuči nekakve pouke korisne za budučnost. LUDI-OS December 11th, 2008, 04:06 PM malo da se osvrnem na ludoga. ovako da razjasnimo ,nisam nikakvi jugonostalgičar niti komunist po opredjeljenju( dobro nemogu baš kazati da nisam u duši ali ajd...)puno dobrih stvari nam je taj komunizam doprinjeo ali kao i svaka ideologija i uzeo . sad ovisno o ljudskim sudbinama neko ga mrzi a neki ga vole.ovako gledajuči s ove naše pozicije iz ovoga grada(osijeka) puno više je dobrog nego lošega donjeo .krajevi koji nisu profitirali u tom sistemu su dalmatinska zagora i hercegovina.zato nestoji ta teza koliko je života tito odnio,u globalu jako puno ali raspravljajući o području osijeka zanemarivo malo. svaki sistem pa i demokracija jede svoju djecu.ako čemo usporediti ,kada je osijekom vladala komunistička opcije grad je bio 3 ili 4 po napretku jugoslaviji a sada kada vlada desničarska opcija nije ni 4 u hrvatskoj. koliko je ljudi iz grada otišlo za vrijeme tita a koliko za vrijeme glavaša,đapića(kamenjara).u titovo vrijeme je grad populacijski rastao i gospodarski se razvijao a u sadašnje vrijeme doživljava depopulaciju i stagnaciju.znači ne stoji površna ocjena prošlog sistema kao lošeg samo iz razloga što je određena skupina ljudi bila ugrožena i to na najokrutniji način. i ovi današnji svoju politiku zasnivaju na komunističkim metodama samo što to znaju dobro umotati u celofan pa "raja" kao nekonta.svoje povijesti se netreba odricati niti stiditi nego baš iz nje izvuči nekakve pouke korisne za budučnost. ne bih ovu temu nastavljao, al u globalu se slažem s tobom... deki os December 11th, 2008, 07:25 PM Jednoglasno usvojen novi nacrt proračuna Grada Osijeka za 2009. [Vijesti OSTV-a] 10.12.2008. 17:23 Vijesti::Video 031 Nacrt Proračuna Grada Osijeka za 2009. godinu u visini 591 milijun kuna jednoglasno je usvojen. Proračun je prilično “konzervativan i škrt”, ali je baš iz toga razloga siguran za realizaciju u godini u kojoj se predviđaju uzdrmavanja gospodarskih i financijskih tokova. Ujedno je i socijalno osjetljiv, jer su davanja za zdravstvo i socijalnu skrb porasla za više od 10 posto. Sljedeće godine Osijek očekuju i tri međunarodne sportske manifestacije: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Europsko prvenstvo u streljaštvu i Svjetski gimnastički Kup za koje će, uz održavanje dvorane Gradski vrt, biti izdvojeno više od 12 milijuna kuna. Na sjednici Poglavarstva objavljeno je kako će za novogodišnje slavlje na Trgu Ante Starčevića biti izdvojeno 248 tisuća kuna iz gradskog i sto tisuća kuna iz županijskog proračuna. Uz toplo vino, čaj s rumom i ponoćni vatromet, Osječane će glazbom zagrijavati velikani tamburaške glazbe Krunoslav Kićo Slabinac, Stjepan Jeršek Štef, Žec i Lyra, te skupine Prva liga i Trend. befgreen December 12th, 2008, 11:18 AM Opet nema slika:ohno: Aj super da se i kod kolodvora nesto mice, tj kod pjesackog. Nadam se da ce ga sto prije sada zavrsiti! Kao i novi kolodvor! Ono ruglo je predugo tamo! keko December 12th, 2008, 11:35 AM U nedjelju prvi vlak prugom Vinkovci - Osijek http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=101459 :banana::banana::banana::banana: :cheers: befgreen December 12th, 2008, 11:52 AM ^^:okay: :okay: Napokon da se i to dogodilo! No eo ovako pozivam vas sve opet, na neku akciju slikanja po gradu, Nismo dugo slikali kolodvor, pa eurodom(ne mislim na tornjeve) Znaci svatko svoj dio grada ima. Ako nesto nema u nekom dijelu grada, nema veze. ako ima slikajte! Ajmo ljudi ponovo u akciju:cheers: LUDI-OS December 12th, 2008, 12:16 PM ewo počela izgradnja tramvajske pruge GACKA-JUG 2...danas ruše stabla ispred vrtića... sad kad zeleni navale befgreen December 12th, 2008, 12:19 PM Aj da i to cujem da su poceli, Napokon, sam šteta drveca:ohno: Nadam se da ce ju zavrsiti za 120 dana kako su i rekli. Ili ce biti obecanje ludom radovanje. LUDI-OS December 12th, 2008, 12:24 PM a izboru su u 5 mj....stisnuti će.... befgreen December 12th, 2008, 12:29 PM hmm, pa morat ce! Iako tu divaltovu sto rade odugovlace katastrofa:bash: 3 mjeseca rade a nisu napravili ni pola sto treba. LUDI-OS December 12th, 2008, 12:44 PM pa treba to odužiti do proljeca, Sanader će otvarati autocestu, Đapić divaltovu i prugu, Glavonja ismijavat obojicu.... tako se politički bodovi skupljaju.. LUDI-OS December 12th, 2008, 02:02 PM http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=6&ID_VIJESTI=101517 ako se ovo ipak odigra u Zg pred gledateljima treba cijelo prvenstvo u Osijeku bojkotirat.... bili December 12th, 2008, 02:10 PM stvarno bi bilo šteta da se ne odigar u osijeku. vjerovatno se prvi put slažem s gobcom i njegovim prijedlogom da se 27. u areni odigra trening utakmica a u osijeku 28. službena befgreen December 12th, 2008, 02:52 PM Nemoraju nam sada sve zivo uzimati. Bar da imi vidimo našu reprezentaciju! Bilo kakva repka nam dode ovdije svakih 10g bilo nogomet, rukomet, tenis. A svi znate kakva atmosfera bude:master: i koliko se ulaznica trazi:cheers: Ludi slazem se sa tobom u pogledu otvaranja. Dobro si rekao! befgreen December 12th, 2008, 03:02 PM Divaltova, na ovom mjestu ce biti mimoilaznica. http://i37.************/2lj5i1l.jpg Jos zapravo neznam oce li juzna strana uopce imati mjesta za parkiranje. Eo tu ce se "mimoilaziti" tramvaji. To je kod onog Casina odma. http://i36.************/28wnhp1.jpg Jednom nas je Stipson pitao zasto neslikamo starije zgrade po gradu. Pa evo slika od zgrade gdje se nalazi uprava Kandita. http://i36.************/fp8oeu.jpg http://i33.************/2nkv3u1.jpg Radovi na šečeranskom mostu. http://i34.************/2s9x8go.jpg Kebra December 12th, 2008, 04:15 PM ^^ Znači, počeli su radovi na pruzi? :cheers: Malo me Seyzmo bio uplašio: Nego recite vi meni jel se vide neki pomaci oko gradnje tramvajske pruge jer koliko se sjecam rekli su da se odmah krece u realizaciju...jucer prosao pokraj Mercatora, ali sve stoji na mjestu. :shifty: befgreen December 12th, 2008, 04:34 PM Pa sad neznam, netko je rekao da ruše drveca kraj Mercatora, otamo ce pruga ici prema jugu. Taj dio posred ceste di je šljunak, e to je predviđeno za tramvaje, ali tu se neradi pruga još. Kebra December 12th, 2008, 04:40 PM Pa sad neznam, netko je rekao da ruše drveca kraj Mercatora, otamo ce pruga ici prema jugu. Taj dio posred ceste di je šljunak, e to je predviđeno za tramvaje, ali tu se neradi pruga još. Nego šta rade, zašto je onda sve raskopano? Izgleda mi ko da je podzemna infrastruktura (ako se uopće na njoj radilo?) postavljena i da sada trebaju krenuti radovi na površini.. Neće to valjda dugo stajati ovako razrovano? A, opet, nema smisla asfaltirati ako treba postaviti prugu.. :dunno: Ma moraju krenut svaki čas. :cheers: befgreen December 12th, 2008, 04:45 PM Ja sam ti svaki dan tamo na divaltovoj, znam kako radovi idu a idu PRESPORO! To razrovano ce biti takvo dok nepostave prugu tu, a tko zna kada ce to biti. Oni ti sad rade taj dio divaltove, u duzini od nekih 1km. tako nesto. Prvo su sve raskopali, i onda krenuli od pocetka ulice raditi, tako da zadnji dijelovi su bili raskopani 2mj a da se nije nista napravilo!:bash: Eo i tek jucer su bagerima dosli do kraja, iako su to tamo sve iskopali prije 2mj!:bash: frnja031 December 12th, 2008, 04:53 PM Pa sad neznam, netko je rekao da ruše drveca kraj Mercatora, otamo ce pruga ici prema jugu. Taj dio posred ceste di je šljunak, e to je predviđeno za tramvaje, ali tu se neradi pruga još. Danas sam baš probau proći tom ulicom pored Mercatora... Ali ruše to drveće pored vrtića i nije se moglo proć... Znači krenulo je... befgreen December 12th, 2008, 04:55 PM Malo mi kasne:lol: trebali su vec 55 puta kreniti a nikako. Sad sa novim djelom divaltove (gacka-trpimirova) nebi trebalo biti problema, jer ima mjesta za tramvaj i nece smetati autima, ali od trpimirove pa istocno, ee, tu ce biti guzvi zbog radova. frnja031 December 12th, 2008, 04:59 PM Malo mi kasne:lol: trebali su vec 55 puta kreniti a nikako. Sad sa novim djelom divaltove (gacka-trpimirova) nebi trebalo biti problema, jer ima mjesta za tramvaj i nece smetati autima, ali od trpimirove pa istocno, ee, tu ce biti guzvi zbog radova. To sigurno... befgreen December 12th, 2008, 05:02 PM Neznam , zasto nisu odma kad su radili divaltovu taj zapadni dio, odma postavili prugu i sve ok! A sada ce biti muke zive doc s autom u grad sa juga. :ohno: Kebra December 12th, 2008, 05:06 PM Ja sam ti svaki dan tamo na divaltovoj, znam kako radovi idu a idu PRESPORO! To razrovano ce biti takvo dok nepostave prugu tu, a tko zna kada ce to biti. Oni ti sad rade taj dio divaltove, u duzini od nekih 1km. tako nesto. Prvo su sve raskopali, i onda krenuli od pocetka ulice raditi, tako da zadnji dijelovi su bili raskopani 2mj a da se nije nista napravilo!:bash: Eo i tek jucer su bagerima dosli do kraja, iako su to tamo sve iskopali prije 2mj!:bash: :ohno: Naša posla.. A ma, držim fge da se sve završi čim prije! :cheers: befgreen December 12th, 2008, 05:10 PM Da, to tako kod nas ide, i ja se nadam da ce to sto prije zavrsit! deki os December 12th, 2008, 07:31 PM Neznam , zasto nisu odma kad su radili divaltovu taj zapadni dio, odma postavili prugu i sve ok! A sada ce biti muke zive doc s autom u grad sa juga. :ohno: oko toga ne bi trebalo biti frke zato jer pruga neće ići po cesti, promet se uopće neće morati zatvarati, tako je bilo pisano u novinama.:cheers: LUDI-OS December 12th, 2008, 10:30 PM http://sportal.vecernji.hr/vld/sportal/ostalo/rukomet/3204406/index.do sad treba poslikat Escalade December 12th, 2008, 10:46 PM Hmmm... izgleda da će kriza zaobići Osijek :D Gradit će se Portanova (jedna od najvećih shopping centara u hrvatskoj), Avenue Mall, Shopping Park (predpostavljam na mjestu starog Peveca), poslovna zona kod zračne luke, i što je najbitnije tvornica latvijske firme "Arvi". Evo link, grad si je već rezervirao lovu iako gradnja nijednog od navedenih objekata još nije započela :D LINK: http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=3&ID_VIJESTI=101499 LUDI-OS December 12th, 2008, 11:04 PM avenu mall ide kod panonije koliko ja znam Escalade December 12th, 2008, 11:07 PM Avenue Mall je jedno, a Shopping park nešto drugo, jel nisi vidio zarez između njih gore? :D LUDI-OS December 12th, 2008, 11:16 PM Avenue Mall je jedno, a Shopping park nešto drugo, jel nisi vidio zarez između njih gore? :D :bash: jbg:) deki os December 13th, 2008, 01:50 AM ipak ima nade za nas. samo da svi ti projekti budu ostvareni!:cheers: frnja031 December 13th, 2008, 05:07 AM Ali tu je jedino stvarno dobra ova tvornica Arvi... Ovog ostalog i tako ima puno... OK i ti trgovači centri će zapošljavat ljude, ali jebeš trgovine kad industrije nemamo... La_Linea December 13th, 2008, 10:09 AM Ali tu je jedino stvarno dobra ova tvornica Arvi... Ovog ostalog i tako ima puno... OK i ti trgovači centri će zapošljavat ljude, ali jebeš trgovine kad industrije nemamo... Jah. Tu recimo gradske vlasti trebaju više angažirati vlastite snage da se što prije riješe dubiozni zemljišni odnosi na ekstravilanu, i ostvare što povoljniji uvjeti za poslovne zone. Samo da uvjetuju da mora biti riječ o proizvodnji, nikako o uslugama. keko December 13th, 2008, 03:10 PM http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=3&ID_VIJESTI=101544 befgreen December 13th, 2008, 03:38 PM ^^ a jbg, baš šteta kestenja, bas je lijepo taj drvored izgledao. Evo Eurodoma, par slika. http://i37.************/200r66q.jpg http://i35.************/11l69v8.jpg http://i33.************/qpgbx0.jpg http://i38.************/21bw078.jpg Ruksi December 13th, 2008, 03:49 PM slike dvorane?? befgreen December 13th, 2008, 03:56 PM Pitaj nekog drugog:lol: Ma ja nisam imao vremena i za to, ovo je sam u prolazu. Brko December 13th, 2008, 04:02 PM Nije mi jasna ova fasada na trgovačkom centru,hoće sve prekriti srebrnim pločama ili će ostaviti ove crne površine koje ružno izgledaju ??? Ne vidim dobro sa slike pa mi objasnite šta je to ? LUDI-OS December 13th, 2008, 04:10 PM Nije mi jasna ova fasada na trgovačkom centru,hoće sve prekriti srebrnim pločama ili će ostaviti ove crne površine koje ružno izgledaju ??? Ne vidim dobro sa slike pa mi objasnite šta je to ? to je izolacija ispod ploča...sve će se prekriti...taj dio fasade ce izgledat bolje od tornjeva Brko December 13th, 2008, 04:12 PM Znači ova crna boja nisu završne fasadne ploče ? LUDI-OS December 13th, 2008, 04:14 PM Znači ova crna boja nisu završne fasadne ploče ? ma neeeeeee.......:lol: Brko December 13th, 2008, 04:18 PM Hvala Bogu,super će izgledati kad bude gotovo,još da obnove sve fasade u Vukovarskoj... LUDI-OS December 13th, 2008, 04:21 PM vidis da na tom crnom imaju vodilice na koje se stavljaju ploče....a vukovarska malo po malo napreduje... ajd neka netko skoči do dvorane...u Zg i St dretvi sve vrvi od topica, a nasa je gotova pa da imamo ekskluzivu :) Brko December 13th, 2008, 04:24 PM Ima u današnjem Večernjaku veliki tekst o vašoj dvorani pa me čudi da to nitko nije stavio.Nitko nije prokomentirao ni aferu sa izmišljenim radnim mjestima u gradskom poglavarstvu,jel ste znali da Osijek ima čak 6 glasnogovornika za medije ??? Bila je i jedna super slika centra grada iz novina,a nitko je nije stavio... befgreen December 13th, 2008, 04:39 PM jel ima dobrovoljaca sada da prije mraka poslika dvoranu?' Ae netko??:) Btw stipsone necitamo mi svi "večernjak":lol: LUDI-OS December 13th, 2008, 04:49 PM Ima u današnjem Večernjaku veliki tekst o vašoj dvorani pa me čudi da to nitko nije stavio.Nitko nije prokomentirao ni aferu sa izmišljenim radnim mjestima u gradskom poglavarstvu,jel ste znali da Osijek ima čak 6 glasnogovornika za medije ??? Bila je i jedna super slika centra grada iz novina,a nitko je nije stavio... stavio sam ja jos juce iz vecernjaka clanak na forum.... befgreen December 13th, 2008, 04:52 PM A vidi, vidi parket. sve je gotovo. Ušminkali su je:okay: Ajde ako netko moze poslikati! adria356 December 13th, 2008, 05:25 PM Kad će se otvoriti dvorana ? Sad su sigurno sve radove završili. LUDI-OS December 13th, 2008, 06:01 PM Kad će se otvoriti dvorana ? Sad su sigurno sve radove završili. ako bude sreće 28.12 utakmicom HRV-RUS befgreen December 13th, 2008, 10:01 PM ^^ Nadam se da ce i biti tako otvorena! I nadam se da se politika nece umjesati u ovo kao i ono za tenis. mata000 December 14th, 2008, 01:38 AM bijah ja danas u osijeku... još uvijek je to zanimljiv grad... i ima jaaaaaaaaakoooooooooooo zanimljivu tramvajsku mrežu. pa kako su one tračnice postavljene?? jbt. preko pol kružnog toka kod interspara, pa malo mota na jednu stranu ceste prema dvorani, pa se opet kod dvorane vraća na drugu stranu i skreće???? tko je to tako osmislio... :ohno: i još jedna stvar, ali ona nema veze sa graditeljstvom... pa zar baš na svakoj banderi mora biti plakat sa najavom koncerta neke cajkuše????? razočarao sam se... i još jednom sam se uvjerio da zrinjevac treba što hitnije sravnit sa zemljom... keko December 14th, 2008, 02:12 AM Vozni red vlakova Vinkovci - Osijek http://rapidshare.com/files/169920084/_Microsoft_Word_-_VINKOVCI_Knji_236ica_VR_Odlaz-Dolaz.doc_.pdf EKSKLUZIVNA VIJEST! 17.12. besplatan prijevoz na pruzi Vinkovci - Osijek CIJELI DAN! keko December 14th, 2008, 02:17 AM [QUOTE=mata000;29358770]bijah ja danas u osijeku... još uvijek je to zanimljiv grad... i ima jaaaaaaaaakoooooooooooo zanimljivu tramvajsku mrežu. pa kako su one tračnice postavljene?? jbt. preko pol kružnog toka kod interspara, pa malo mota na jednu stranu ceste prema dvorani, pa se opet kod dvorane vraća na drugu stranu i skreće???? tko je to tako osmislio... :ohno: QUOTE] Tračnice idu tako kako idu... U zagrebu nekoliko tramvajskih linija presjeca ogromni kružni tok u Zapruđu već godinama i nitko nema ništa protiv...samo treba paziti i čitati znakove. LUDI-OS December 14th, 2008, 10:04 AM bijah ja danas u osijeku... još uvijek je to zanimljiv grad... i ima jaaaaaaaaakoooooooooooo zanimljivu tramvajsku mrežu. pa kako su one tračnice postavljene?? jbt. preko pol kružnog toka kod interspara, pa malo mota na jednu stranu ceste prema dvorani, pa se opet kod dvorane vraća na drugu stranu i skreće???? tko je to tako osmislio... :ohno: i još jedna stvar, ali ona nema veze sa graditeljstvom... pa zar baš na svakoj banderi mora biti plakat sa najavom koncerta neke cajkuše????? razočarao sam se... i još jednom sam se uvjerio da zrinjevac treba što hitnije sravnit sa zemljom... jbg...tramvaj nije mogao drugacije....a zrinjevac je ipak jedan spomenik ovoga grada pa koliko god ružan bio keko December 14th, 2008, 12:22 PM 14. 12. 2008. Prvi vlak na pruzi Vinkovci - Osijek slike sa foruma zeljeznice.net slikao Anton http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/p10507896054212dt4.jpg http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/p10507946147041sr6.jpg http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/p10507986173240kx4.jpg http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/p10508006194473dv1.jpg http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/p10508076223806if8.jpg http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/p10508106244275oe6.jpg http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/p10508136261786bv6.jpg http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/p10508196280977dx2.jpg http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/p10508206294765ix0.jpg http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/p10508216308800nf3.jpg http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/p10508296334306hb0.jpg La_Linea December 14th, 2008, 12:43 PM bijah ja danas u osijeku... još uvijek je to zanimljiv grad... i ima jaaaaaaaaakoooooooooooo zanimljivu tramvajsku mrežu. pa kako su one tračnice postavljene?? jbt. preko pol kružnog toka kod interspara, pa malo mota na jednu stranu ceste prema dvorani, pa se opet kod dvorane vraća na drugu stranu i skreće???? tko je to tako osmislio... :ohno: i još jedna stvar, ali ona nema veze sa graditeljstvom... pa zar baš na svakoj banderi mora biti plakat sa najavom koncerta neke cajkuše????? razočarao sam se... i još jednom sam se uvjerio da zrinjevac treba što hitnije sravnit sa zemljom... Kad već kritiziraš budi donekle upućen. Kad je prvotno zamišljena i dijelom izgrađena pruga prema mačkamami tamo nije stajao kružni tok, već najobičnije raskrižje. Dakle pruga je kao takva već postojala. Meni je drago da ti u svome zavičaju ne moraš gledati plakate cajkuša na svakoj banderi. keko December 14th, 2008, 12:46 PM Bila je ideja da pruga ide zajedno sa kružnim tokom, ali to bi značilo traženje nove građevinske i lokacijske dozvole... Mislim da je ovako puno praktičnije... Zanima me samo kako će se rješiti kružni tok Huttlerova - Srijemska - Divaltova. LUDI-OS December 14th, 2008, 01:02 PM mogli su barem neki ljepši vlak staviti :) danas cu skoćiti do dvorane pa ću pokušat par slikica napraviti ako se još uvijek može unutra... mata000 December 14th, 2008, 01:23 PM Kad već kritiziraš budi donekle upućen. Kad je prvotno zamišljena i dijelom izgrađena pruga prema mačkamami tamo nije stajao kružni tok, već najobičnije raskrižje. Dakle pruga je kao takva već postojala. znam da je prije bilo obično raskrižje, ali mislim da bi bilo bolje da su lupili neke veće pare, porušili možda neke kuće i napravili prugu tako da nema dodira sa cestom. nadam se da će kod izgradnje ove nove pruge to napraviti:cheers: Meni je drago da ti u svome zavičaju ne moraš gledati plakate cajkuša na svakoj banderi. pa mogu ti reći da ih je u brodu svaki dan sve manje i manje... neki dan sam naletio na članak iz 2001. o prvom brodskom folk partyu!! i svi su nekako jedva to iščekivali, da malo vide na šta to liči... znamo svi kako je to na kraju završilo. ne želim nikome suditi i određivati šta da sluša, ali kad vidim bijelu golf dvicu sa spuštenim prozorima o sekom kako zavija...:bash: mi smo ipak slavonci, bar se tako predstavljamo, pa bi morali to i pokazati. malo kulture nikome ne škodi...:cheers: befgreen December 14th, 2008, 03:26 PM Pruga ide tu di ide, malo negdje presjeca cestu, al nista strašno:cheers: Treba gledati znakove i sve 5!:) I treba znati da tramvaj ima predost. hehe:lol: Što se tice cajki, svugdje ih ima, nažalost:ohno: JBG:bash: Ae ludi odi do dvorane, možda i ja skoknem. al ovak nakratko, probaj slikati i iznutra!:okay: Super da je pruga napokon puštena:okay::banana: Al stvarno neki bolji vlak je mogo biti:nuts::) Svejedno!:banana::cheers: Escalade December 14th, 2008, 03:39 PM http://fc60.deviantart.com/fs23/i/2007/347/3/7/Dvije_muhe_jednim_udarcem_by_mojosijek.jpg Downtown Osijek :D Ah koja propuštena prilika, da su u samom centru sagradili to glupo komunjarsko naselje sa kockastim stambenim zgradama... ne znam koji je biser to odobrio... kutinA December 14th, 2008, 04:56 PM ^^meni su od tih stambenih zgrada blesavije one prizemne kućice u centru grada od cca. 100 000 stanovnika :dunno: befgreen December 14th, 2008, 05:39 PM Sad cu stavit slike Dvorane i Eurodoma, ima ih dosta pa ce potrajati, nadam se nepredugo:) befgreen December 14th, 2008, 06:09 PM Gradski vrt http://i37.************/14kdz6d.jpg http://i38.************/2dmhv74.jpg Ispod tribine:) Ehh, da se sredi to! http://i33.************/21erzt2.jpg http://i38.************/2qn2tlf.jpg Klupe:) http://i36.************/2ppkbpk.jpg http://i38.************/1zmd179.jpg http://i33.************/qp5xfc.jpg http://i34.************/2h4kim9.jpg http://i34.************/25qup9w.jpg http://i37.************/qq8v1d.jpg http://i34.************/2zedudg.jpg Netko vas gleda:) http://i34.************/2s5yybn.jpg http://i38.************/2z7ifl3.jpg http://i37.************/2r757kg.jpg http://i38.************/2n08t9v.jpg http://i35.************/23hn0wn.jpg http://i35.************/2ba2xe.jpg http://i37.************/24onbqd.jpg http://i36.************/10qfivo.jpg Pazite se ovog psa!!:lol: na mene je lajao, valjda tjera "novinare":lol: http://i37.************/2v8470k.jpg http://i38.************/2pq9c8k.jpg Toliko od dvorane, nadam se da sam sve slike stavio. Od unutrasnjosti nista, jbg, nikoga nema, Čak ni onoga čuvara. Sad cu i Eurodom stavit. LUDI-OS December 14th, 2008, 06:20 PM jesi pokušavao ući unutra? ja sam planirao al nisam stigao... befgreen December 14th, 2008, 06:27 PM EURODOM :cheers: http://i33.************/2h4m9ax.jpg http://i34.************/14m53ip.jpg http://i36.************/2r7yrzs.jpg http://i36.************/2r7yrzs.jpg http://i37.************/2n9kk7n.jpg http://i38.************/1x7vk.jpg Kulturni centar. http://i35.************/1z63zex.jpg http://i37.************/2cp85kk.jpg Ovo je ulaz prema dole. http://i34.************/f19v7c.jpg http://i35.************/igf9m0.jpg befgreen December 14th, 2008, 06:29 PM Nisam pokusavao ulaziti kad sm vidio da nema žive duše. Ugl sve je zatvoreno. Možda netko ak ima veze s tamo nekim pa da proba uci. keko December 14th, 2008, 06:43 PM :master: Bravo!!! Stavi slike Eurodoma znaš već gdje... befgreen December 14th, 2008, 06:46 PM di da stavim?:lol: Naravno naravno, sad cu. Ruksi December 14th, 2008, 08:48 PM ah ti gospe moja, koje je ovo ruglo stadion Gradski vrt, nesto kao Maksimir strahota La_Linea December 14th, 2008, 10:57 PM ah ti gospe moja, koje je ovo ruglo stadion Gradski vrt, nesto kao Maksimir strahota Pa je. I ja se slažem da je dosta ružan stadion. A štaš, nemamo bolje. Objektivno jedino Poljud, da se malo dotjera, na nešto liči. To treba rušiti, prvom prigodom kad se para nađe... za nekih 10-20 godina... P.C.Dolabella December 14th, 2008, 11:36 PM Je li osječka dvorana dobila neko ime? Koliko se za sada da razabrati ona je arhitektonski, a i koncepcijski, po svemu sudeći ispred svih ostalih dvorana izgrađenih u povodu rukometnog prvenstva, ispred porečke, zadarske ili varaždinske (ne računajući dvije arene u Zagrebu i Splitu, koje stoje ipak u nekoj drugoj kategoriji). ^^ befgreen December 14th, 2008, 11:42 PM Nemojte usporedivati Maksimir i Gradski Vrt, naš stadion se da srediti. Ali Maksimir je druga priča, obicno ogromno ruglo:ohno: Te tribine kak stoje i to sve, uzas. Pa ima ime dvorana "Gradski vrt":) ništa drugo. Slazem se da je Osječka dvorana među boljima. Neznam zast svi gledaju dvije tribine?? to je najmanje bitno! Prelijepa je izvana i iznutra, A i nudi puno sadržaja! LUDI-OS December 15th, 2008, 12:25 AM Pa je. I ja se slažem da je dosta ružan stadion. A štaš, nemamo bolje. Objektivno jedino Poljud, da se malo dotjera, na nešto liči. To treba rušiti, prvom prigodom kad se para nađe... za nekih 10-20 godina... ne znam jel netko u dogledno vrijeme bio na poljudu, al taj stadion lijepo izgleda sam na TV, taj stadion je isto tako u khurcu...sve je derutno LUDI-OS December 15th, 2008, 12:27 AM ah ti gospe moja, koje je ovo ruglo stadion Gradski vrt, nesto kao Maksimir strahota samo što za raliku od maksimira gradski vrt ne izgleda loše kad se nadeš unutar njega befgreen December 15th, 2008, 12:29 AM ^^ J a sam bio ovo ljeto, ne natribinama, nego dole, malo da vidim akko to izgleda. i poljud je uzas, izvani isto sve nest bzvz, onda fale one ploce na krovu, pa na jugu stadiona raste neki korov(??) e svašta. Nijedan nas stadion nije dobar. iznutra je Gradski vrt predobar! a maksimir i one ploče dole, pa tribine 100 metara uvis, odvojeno, nesto sklepano sve bzvz. La_Linea December 15th, 2008, 07:23 AM ^^ J a sam bio ovo ljeto, ne natribinama, nego dole, malo da vidim akko to izgleda. i poljud je uzas, izvani isto sve nest bzvz, onda fale one ploce na krovu, pa na jugu stadiona raste neki korov(??) e svašta. Nijedan nas stadion nije dobar. iznutra je Gradski vrt predobar! a maksimir i one ploče dole, pa tribine 100 metara uvis, odvojeno, nesto sklepano sve bzvz. Befgreen, znam da si lokalpatriot i to je pohvalno. Ali nekad trebamo biti i objektivni. Gradski vrt je promašaj, prije svega što su uopće na tom mjestu gradili speeway stazu i nogometni teren umjesto da je Osijek imao botanički vrt. Ali dobro. Arhitektonski GV je bezveze (preblizu ulici, ružne betonske konstrukcije, ružni oktogonalni raspored tribina, prekosa zapadna tribina...), osim toga nedovršen je pa sve izgleda išćašeno (poput ulaza na zapadnu tribinu koji nemaju stepenište). Poljud je zapušten, ali ja sam u svojom postu i naglasio da je to problem. GV treba rušiti ne obnavljati, ali budući da love nema.... Osječanin December 15th, 2008, 12:21 PM Treba srušiti zapadnu tribinu, sjever-zapad-jug podići na visinu istoka i onda natkriti cijeli stadion :) LUDI-OS December 15th, 2008, 01:12 PM Treba srušiti zapadnu tribinu, sjever-zapad-jug podići na visinu istoka i onda natkriti cijeli stadion :) ma treba sve srusiti, napraviti tribine sa 4 strane kapaciteta 20 000 ljudi, tribine uz teren...naraviti funkcionalan stadion a ne neki megalomanski projekt.... befgreen December 15th, 2008, 01:59 PM Što se tice speedway-a to danas nazalost vise nicemu nekoristi. Prije je, stari mi prica da je prije stotine ljudi islo gledati utrke. Nije GV preblizu ulice nego su kuce previše nabili stadionu. Ali da su nam nasi ljudi pametniji, pa bi napravili neki lijepi ovalni stadion za nekih 20.000 ljudi, taj novi stadion bi odma privukao i vise publike. Sigurno! i u novoj dvorani sada ce sigurno dolaziti vise publike na tekme. Jednostavno ljude privlace nove i zanimljive stvari. Osijeku zasigurno treba novi stadion, makar nam na tekmama bude 3000 ljudi prosjek. Aj nekad bude i više od 10. Al eto ljudi nezele na tekme ici jer jednostavno nista nema. Dodu smrznu se i odu. I šta bi mi htijeli?? A Jbg, Svasta se da napraviti, Za ne velike novce! Sam Jbg, kod nas su lopovi do lopova. Kad ovu drzavu i grad budu vodili pametni ljudi a ne Lopovi, onda mozemo pricati i razmisljati o tako necemu. A zasad mozemo samo sanjati. befgreen December 15th, 2008, 02:10 PM Neke slike koje nisam jučer stavio. http://i38.************/w0jf54.jpg http://i34.************/2eph95f.jpg Ovdje nešt fali a to je OSIJEK NEPOKORENI GRAD! :master: http://i36.************/ofbqfc.jpg :) Escalade December 15th, 2008, 03:35 PM Bravo bef bio si vrijedan! :D Negooo, ono okruglo na podu...dali su to one "spirale" koje su u originalnim renderima bile ispred onog "tunela!"? befgreen December 15th, 2008, 03:41 PM Vrijedan vrijedan:lol: E to se i ja pitam, stajao sam i buljio u to, i neznam sta je to. Predebelo mi je za neka spirale, iako je istog promjera kao i tuba. Valjda je to to, neznam. LUDI-OS December 15th, 2008, 04:04 PM ja si isto kontam da je to to jer rečeno je da će se te spirale stavljat.....a ispod valjda ide kao nekakav bazenčić ili fontana.... befgreen December 15th, 2008, 04:09 PM Izgleda da ce biti fontana neka i bazen ispod. Onda sigueno i ta spirala dolazi!:banana: rovaj13 December 15th, 2008, 05:19 PM Izgleda da ce biti fontana neka i bazen ispod. Onda sigueno i ta spirala dolazi!:banana: hvala ti na fotkama, dvorana izgleda prekrasno i osobno ju smatram jednom od najljepsih, prava ljepotica :cheers: .....samo da nekako zakamufliraju tribinu stadiona za vrijeme SP-a, nazalost poprilicno narusava cjelokupni dojam.... tech_1 December 15th, 2008, 05:41 PM stvarno je lijepa osjecka izvana,nema sta STgaleb December 15th, 2008, 05:52 PM izvana vam je dvorana fenomenalna:righton::righton::okay::okay: svaka cast. befgreen December 15th, 2008, 06:56 PM Rekli su da ce staviti zastave zemalja koje igraju na tribinu tako da se nevidi taj beton, a sigurno ce i neke reklame objesiti. Je predobra je izvana!:okay: LUDI-OS December 15th, 2008, 07:46 PM http://www.index.hr/sport/clanak/balic-dzomba-i-dominikovic-prvi-opipali-parket-prekrasne-arene-zagreb/413745.aspx nije im dosta što će igrat skupinu u splitu, kasnije u zg već i otvorenje mora biti kod njih mater im hebem...jedan dan u Zg drugi dan u St...sam se nadam da to nije istina i da će Osijek ugostiti rukometaše 28.12... Sarcastic Saracen December 15th, 2008, 08:26 PM I iznutra je super! befgreen December 15th, 2008, 08:32 PM Opet su nas sjebali... dokad više s time??:ohno: Dobro nek našu dvoranu otvori reprezentacija Zanzibara! Konfuzije December 15th, 2008, 08:48 PM Sramota je ako bude tako. Treba onda dogovoriti jednu prijateljsku rukometnu utakmicu Osijek-Đakovo, taj susret je u prošlim vremenima često bio zanimljiv i privlačio publiku. befgreen December 15th, 2008, 08:54 PM ^^ da! Mislim di ovo vodi!?? Zivcira me i mutavi hns koji sve nogometne utakmice stvlja u Zg, A mi u Slavoniji napravimo slavlje i ludilo kad repka dode! i sad ovo sranje da nam ni rukometaši nece doci. Bravo!:down: SpicyMcHaggis December 15th, 2008, 08:55 PM ^^ da! Mislim di ovo vodi!?? Zivcira me i mutavi hns koji sve nogometne utakmice stvlja u Zg, A mi u Slavoniji napravimo slavlje i ludilo kad repka dode! i sad ovo sranje da nam ni rukometaši nece doci. Bravo!:down: Tko kaže da neće? Jedan dan se igra u Zagrebu a drugi dan ista utakmica sa istim ekipama u Osijeku. befgreen December 15th, 2008, 09:01 PM Generalna proba trebala bi se odigrati 27. prosinca kada bi prema sadašnjim planovima hrvatski rukometaši ugostili Rusiji, najprije u Areni, a onda zatim i dva dana kasnije u novoj splitskoj dvorani. Nevidim mjesta da se tu I Os ugura. Ruksi December 15th, 2008, 09:53 PM ova Rusija ce se umoriti do pocetka SP od tih silnih utakmica, kao i Hrvatska LOL befgreen December 15th, 2008, 09:57 PM Pa nece valjda 3 dana zaredom ista tekma i sve?? Ako bude tako onda je to neka sprdnja od utakmica. LUDI-OS December 15th, 2008, 10:02 PM Tko kaže da neće? Jedan dan se igra u Zagrebu a drugi dan ista utakmica sa istim ekipama u Osijeku. riječi ti se pozlatile... LUDI-OS December 15th, 2008, 11:55 PM sad sam gledao vijesti osječke televizije i kaže Prnjat da će se ipak najvjerojatnije igrat 28.12 u Osijeku:banana::banana::banana:...ulaznice ce biti besplatne ali će se morati nabaviti prije da ne nastane kaos u dvorani...btw grad Osijek i HRS potpisali ugovor i dogovorili sve troškove za prvenstvo pa su nam se vjerovatno zbog toga i smilovali:bash: keko December 16th, 2008, 02:18 AM Divaltova http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/pc120511dh1.jpg http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/pc150536jz4.jpg http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/pc150537gp6.jpg Slike preuzete sa foruma zeljeznice.net; slikao Mili http://www.zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=2459&start=210 keko December 16th, 2008, 11:54 AM Propusti na Trgu već stoje tri milijuna kuna - Projekt obnove Trga bana Jelačića, koji obuhvaća i trg ispred kapelice Snježne Gospe, ne izvodi se prema projektnom planu na osnovi kojega je izdana građevinska dozvola, tvrdi Hrvoje Stipetić, predsjednik GČ "Donji grad". Naime, Stipetić je dobio odobrenje za pregled dokumentacije vezane uz ishođenje građevinske dozvole za Trg te zaključio kako je većina do sada obavljenih radova napravljena izvan gabarita. - U projektu na osnovi kojega je izdana građevinska dozvola stoji da plato ispred kapelice mora biti popločan ravnim, granitnim pločama dimenzija 10x10x10 centimetara, što nije. Također, projekt na dijelu Trga koji je već "obrađen" predviđa dječje igralište, kojemu nema traga, dok je biciklistička staza u projektu striktno pravocrtna, a na terenu krivuda! Riječ je o ozbiljnim propustima koje je nadzorni inženjer morao uočiti i zaustaviti radove u startu - kaže Stipetić te se pita koliko će još nedostataka "isplivati". Da propusta uistinu ima, potvrđuje i Upravni odjel za urbanizam i prostorno uređenje. No ne riječima, nego djelima. Naime, prije nekoliko dana započet je proces zamjene nepravilnih granitnih ploča ispred kapelice onima koje odgovaraju projektu. - Nakon medijskih istupa Četvrti gradonačelnik Matković naložio je Tonetu Papiću da osnuje radni tim koji je trebao utvrditi postoje li nepravilnosti. Nakon što su one uočene, radnici su se pojavili ispred kapelice. Tako da, iako Grad nije javno priznao svoju pogrešku, činjenica da se ploče mijenjaju dovoljno govori - zaključuje Stipetić. Stipetić tvrdi da je zbog raznih pogrešaka i loših procjena vrijednost investicije za Trg bana Jelačića već porasla s 8,14 na više od 11 milijuna kuna! - Novac je bačen u vjetar, jer neki nisu obavljali svoj posao kako treba. Nakon uvida u projektnu dokumentaciju, lako je zaključiti da bi se početna vrijednost investicije mogla i udvostručiti ako se počnu ispravljati svi nedostatci, odnosno ako se nastavi s brljanjem, zaključuje Stipetić. http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=16890 Zanimljivo! Ovo je treći trg (nakona Traga A. Starčevića i Lavoslava Ružičke) koji se obnavlja i stalno neki skandali. Nikad ništa u ovom gradu očito ne može proći normalno i da svi na kraju kažu da je sve ok. Samo se prpucavaju... Što reći, nego jedno veliko STRAŠNO!!! befgreen December 16th, 2008, 12:50 PM Keko super slike si nasao! Bravo! Ova zadnaj mi je predobra!:okay: Ajde super da ce se kod nas igrati tekma. Al nekuzim 3 dana zaredom ce igrati(??) Imas prevo u pogledu obnova i skandala. Ništa nemoze proci bez prepucavanja, skandala. Katastrofa! I onda ce ljudi opet glasovati za te iste!! Mi smo sami krivi što biramo takve! :ohno: keko December 16th, 2008, 12:59 PM Da. Ali to nije slučaj samo sa trgovimaveć s bilo čim čega se gradska vlast uhvati raditi (pr. obnova Gundulićeve, Divaltove, Reiznerove, pa i sama dvorana Gradski vrt...). Sve se toliko iskomplicira, a ustvari može biti toliko jednostavno samo da se ljudi dobro pripreme, usklade i da rade u interesu grada, a ne u interesu sebe i svoje politike. Meni je drago da Osijek ima totalni facelifting u zadnjih par godina, ali mi je žao da se to sve događa na takav glup način. befgreen December 16th, 2008, 01:09 PM Ne glup, nego preglup, i presramotan nacin! A mi nismo u stanju im reci DOSTA! Ko vas j... glasat cemo za druge. Al opet mi griješimo i biramo iste. I što kazes facelifting. OSijek danas i prije nekih 5,6 godina. Totalno drugi ljepši grad!:master: keko December 16th, 2008, 01:13 PM Osijek je danas potpuno druga priča što se izgleda tiće. Pogledaj samo Tvrđu danas, Trgove..., pa Eurodom, dvorana Gradski vrt, sada Kappa centar, konačno novi autobusni kolodvor... Još samo da srede ono oko centra i bit će bombon. Drago mi je za proširenje tramvajske mreže. To je po meni jedino dobro što nam je ova vlast donijela... Osijek to zaslužuje befgreen December 16th, 2008, 01:21 PM Osijek dosta toga zaslužuje. Za sve što je ovaj grad propatio. Toliko novih projekata, i sve je lijepo uređeno! Predobro:master: Nadam se da ce nam nova 2009 godina bit dobra. Te da ce se još više raditi na uređenju grada. I nadamo se novim lijepim projektima!:okay: La_Linea December 16th, 2008, 01:40 PM Drago mi je za proširenje tramvajske mreže. To je po meni jedino dobro što nam je ova vlast donijela... Osijek to zaslužuje Slažem se da je proširenje konačno došlo. Malo mi je jedino upitna ta Divaltova. Još sam skeptičan koliko će to biti funkcionalno. Nekako sam mišljenja da je trasa trebala ići južnije. Osijek se širi do obilaznice, a već postojeća južna naselja (tipa Uske njive) su i slijepom crijevu glede prometne povezanosti. Budući da se i Retfala širi na jug, ne bi bilo loše razmišljati i o paralelnom pravcu. befgreen December 16th, 2008, 01:51 PM Zar se nebi trebala praviti cesta do nove dvorane, u produzetku one ceste na uskim njivama? Trebali bi Uske njive povezati autobusnim linijma. Npr, iz svačićeve, na uske njive, onda kraj stadiona i dvorane do grada, tamo se okrene i napravi tako krug. takva neka linija da se napravi. keko December 16th, 2008, 02:01 PM Slažem se da je proširenje konačno došlo. Malo mi je jedino upitna ta Divaltova. Još sam skeptičan koliko će to biti funkcionalno. Nekako sam mišljenja da je trasa trebala ići južnije. Osijek se širi do obilaznice, a već postojeća južna naselja (tipa Uske njive) su i slijepom crijevu glede prometne povezanosti. Budući da se i Retfala širi na jug, ne bi bilo loše razmišljati i o paralelnom pravcu. Vjerojatno će jednog dana tramvaj voziti i paralelno s današnjom obilaznicom. Ne treba biti skeptičan s ovim jednim kolosijekom po Divaltovoj, jer i drugdje u svijetu je to tako rješeno. Jedino meni problem predstavlja interval prolazaka tramvaj koji je, kako su najavili 30 minuta. Po meni to je prerijetko... Ulupati tolike novce u novu prugu da bi tramvaj onda prolazio svakih pola sata. Tako neće privući ljude da se voze gradskim prijevozom. Možda bi trebalo kupiti još vozila, pa makar i polovnih... befgreen December 16th, 2008, 02:08 PM Predugo je to 30min. Aj da je 20 pa aj nekako još. Al pola sata za tramvaj previše. Trebaju to prepolovit! Staviti na 15min. to bi onda bilo ok. keko December 16th, 2008, 02:17 PM Nastavlja se gradnja pješačkog nathodnika na glavnom kolodvoru. Slike sa zeljeznice.net; slikao Mili http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/nekakonstrukcijawf0.jpg http://i291.photobucket.com/albums/ll313/kbato83/pc150544zk6.jpg befgreen December 16th, 2008, 02:21 PM Super! :okay: Jel zna netko sta je sa bjelom lađom i natječajem?? keko December 16th, 2008, 02:22 PM znat će se u veljači 2009. do kada traje natječaj. befgreen December 16th, 2008, 02:29 PM Neznam zasto sam ja stalno mislio da do kraja godine traje natjecaj. bas me zanima sta ce izabrati. Tj a kog nezanima:lol: Nemora bit neboder, al nek bude viskoka zgrada, npr sa staklenim pročeljem. :okay: La_Linea December 16th, 2008, 03:02 PM Ne treba biti skeptičan s ovim jednim kolosijekom po Divaltovoj, jer i drugdje u svijetu je to tako rješeno. Nije to baš idealno rješenje http://www.zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=7220 LUDI-OS December 16th, 2008, 05:35 PM ajmo neki gerilac u dvoranu da se to poslika..... Trevor McPhee December 16th, 2008, 07:04 PM Osječani mala zamolbica! Jel mi možete za Osijek napraviti nešto ovako: http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=29465698&postcount=2092 Ili ovako: http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=29462090&postcount=1518 Bio bi veoma zahvalan!:) befgreen December 16th, 2008, 07:56 PM Ja gerilac sam bio u dvorani:lol: I slikao sam nesto prije nego me čuvar zamolio da izadem iz dvorane jer se NESMIJE ulaziti! Tako da imam srece sto sam opalio koju sliku iznutra:) sad cu stavit samo da prikopcam kablove bla bla:lol: LUDI-OS December 16th, 2008, 08:18 PM Ja gerilac sam bio u dvorani:lol: I slikao sam nesto prije nego me čuvar zamolio da izadem iz dvorane jer se NESMIJE ulaziti! Tako da imam srece sto sam opalio koju sliku iznutra:) sad cu stavit samo da prikopcam kablove bla bla:lol: :banana::banana::banana: befgreen December 16th, 2008, 08:21 PM Slaba mi je rasvijeta, malo da se pojača to ak moze. http://i43.************/23ht3xv.jpg Ispod zapadne tribine http://i42.************/35a6lw3.jpg http://i42.************/2ekkvbs.jpg http://i42.************/11imnpg.jpg Semafor:okay: http://i40.************/fxgmbk.jpg http://i41.************/1r6pp3.jpg E sad jedine dvije slike dvorane iznutra. Jbg. Trebo sam još koju fotku nabacit. Ali nisam znao da se nesmije ulaziti unutra. Montazne se postavljaju http://i41.************/2d6o0wi.jpg http://i44.************/xqcs2t.jpg http://i44.************/bitmhh.jpg http://i41.************/33kdcp0.jpg odsjaj od haube auta:lol: http://i40.************/2dtd92r.jpg LUDI-OS December 16th, 2008, 08:29 PM ^^^^^^ :banana::banana::banana::cheers: befgreen December 16th, 2008, 08:33 PM E sad nista od slika, do otvorenja. Jbg. Šta je tu je. I još sam se predomišljo kad sam iso kuc da odem do dvorane ili ne. i eto:colgate: LUDI-OS December 16th, 2008, 08:33 PM kad se 28.12 sa istoka zaori: u boj u boj, a sa zapada: za narod svoj.... pa sa istoka: ZA DOM, pa sa zapada: SPREMNI :) befgreen December 16th, 2008, 08:39 PM kad se 28.12 sa istoka zaori: u boj u boj, a sa zapada: za narod svoj.... pa sa istoka: ZA DOM, pa sa zapada: SPREMNI :) :colgate: ja i ti istomišljenici:) Nitko nam ovaj zadnji uzvik oduzeti nece!:guns1: :nocrook: Tog uzvika se srame samo oni koji uvu drzavu nevole. A pojedici se povode za takvima! Slucajno im je to sada zasmetalo prije no što trebamo uci u EU. Ma prodane duše!:skull: |