esseker91
February 6th, 2009, 09:26 PM
Ajde konačno da neki Brođanin kaže onako kako jest,a ne samo da omalovažava Osijek i Osječane.
|
View Full Version : [Osijek] – Construction update (2006 - 2009) esseker91 February 6th, 2009, 09:26 PM Ajde konačno da neki Brođanin kaže onako kako jest,a ne samo da omalovažava Osijek i Osječane. bult February 6th, 2009, 10:50 PM Iz brošure "made in Osijek, trade in Osijek", tj. kako je planirano da će izgledati centar grada '95. Možete vidjeti 6 zgrada na mjestu parkirališta iza Bijele lađe i još 2 malo dalje. Shopping centar ili nepti slično na mjestu "Zeke". Kongresnu dvoranu u "Rupi" itd. Ovo je bilo pod stranicom Zavoda za urbanizam i izgradnju. http://www.bijelo-plavi.com/images/bladja.jpg Escalade February 6th, 2009, 11:13 PM Zanimljivo... A eto tek se sada neke od tih stvari počinju realizirati... Brko February 6th, 2009, 11:50 PM Esseker 91 gdje mi to Brođani samo omalovažavamo Osijek i Osječane ? Šta si ti toliko nabrijan na nas Brođane ? Pa jebote ako stavim sliku krepanog štakora iz centra Broda,blatnu rupetinu ili ruševnu kuću,a riječ je o mom gradu onda si dajem za pravo da ne štedim ni tuđe gradove kad ne štedim ni svoj vlastiti.Forumaši iz Broda i Osijeka su najiskreniji forumaši na našem podforumu jer ne krijemo ono čega se stidimo u našim gradovima za razliku od nekih drugih dretvi gdje je uvijek sve bajno i sjajno.Protiv sam toga da se mi Slavonci sukobljavamo oko bilo čega jer ne želim da se sramotimo kao Zadar i Split prilikom nedavnog sukoba kad je Maestralni bio baniran. Moram uzet i Brvnaru u zaštitu,iz njegovih postova se vidi da ima da ima znanja i kulture i da se zabunio kad je napisao da je Insbruk u Njemačkoj.Ako ćemo govoriti brutalno iskreno Austrija je dio Njemačke kao što je i Republika Srpska dio Srbija.Druga je stvar što mi volimo gurati glavu u pijesak kao nojevi i ignorirati stvarnost.Na našem forumu stvarno ima jedan idiot za kojeg mi se čini da nije završio ni osnovnu školu jer mu je opća kultura sramotno niska.Njegovi postovi nisu političke naravi,ali kad god čitam njegove postove iznerviram se i pomislim koji glupan,pa zar to samo ja primjećujem ? Taj forumaš nije iz Osijeka.Neću napisat njegovo ime da me opet ne baniraju. Escalade February 6th, 2009, 11:59 PM Esseker 91 gdje mi to Brođani samo omalovažavamo Osijek i Osječane ? Šta si ti toliko nabrijan na nas Brođane ? Pa jebote ako stavim sliku krepanog štakora iz centra Broda,blatnu rupetinu ili ruševnu kuću,a riječ je o mom gradu onda si dajem za pravo da ne štedim ni tuđe gradove kad ne štedim ni svoj vlastiti.Forumaši iz Broda i Osijeka su najiskreniji forumaši na našem podforumu jer ne krijemo ono čega se stidimo u našim gradovima za razliku od nekih drugih dretvi gdje je uvijek sve bajno i sjajno.Protiv sam toga da se mi Slavonci sukobljavamo oko bilo čega jer ne želim da se sramotimo kao Zadar i Split prilikom nedavnog sukoba kad je Maestralni bio baniran Varaždin! :) Brko February 7th, 2009, 12:01 AM Nije važno tko,važno je da mi ne budemo takvi,bit će još štakora iz Broda ! Escalade February 7th, 2009, 12:04 AM Jel to prijetnja? :D Ovo je forum, svako ima pravo izraziti svoje mišljenje, nema potrebe shvaćati sve ovo pre ozbiljno. Neki ljudi su takvi kakvi jesu i ti to ne možeš promjeniti. A sad nazad na On topic! :) Brko February 7th, 2009, 12:12 AM Ma ne,uopće nikom nisam prijetio,samo kažem da je ispravno pokazati stvarno stanje,a ne lažno uljepšano. Seyzmo February 7th, 2009, 12:40 AM Ako ćemo govoriti brutalno iskreno Austrija je dio Njemačke kao što je i Republika Srpska dio Srbija. Nebi se slozio s ovim. ***** February 7th, 2009, 01:09 AM I se doznalo što će se graditi na mjestu bijele lađe? Osječanin February 7th, 2009, 08:34 AM Originally Posted by Osječanin Tko o čemu, ja o novom stadionu . Baš si nešto razmišljam kako bi se u Osijeku napravio moderan stadion sa što manje novaca iz gradskog proračuna. I padne mi na pamet briljantna ideja Zašto grad ne bi ponudio na natječaju nekakav model javno-privatnog vlasništva domaćim ili stranim ulagačima. Grad npr. ponudi zemljište, svu potrebnu infrastrukturu a privatni kapital izgradi stadion ali tako da ispod tribina napravi ogroman šoping centar. Lokacija recimo između obilaznice i Retfale. Stadion bi naravno morao zadovoljavati najstrože standarde za europska natjecanja. Stadion bi bio u vlasništvu grada a šoping centar u vlasništvu privatnog kapitala. Oko stadiona moglo bi se napraviti naselje koje bi gravitiralo stadionu sa svojim potrebama (dakle, ispod tribina osim svih mogućih trgovina našle bi se npr. poslovnice banaka, pošta, mala zdravstvena ustanova, kina, itd.-sve što treba jednom novom urbanom naselju oko stadiona) Zašto ne iskoristiti zanimanje trgovačkih lanaca u Osijeku i jednim udarcem ubiti dvije muhe. Građani bi dobili novi moderan, komforan stadion sa natkrivenim tribinama, grijanim udobnim sjedalicama i kvalitetnim popratnim sadržajem a trgovački lanac prostor do kojega je u Osijeku sve teže doći. Nedjeljom bi (većinom) muški dio populacije mogao na tekme a supruge i djeca u šoping ili zabavu. I svi zadovoljni. i poslje utakmice ti dodu lole i sve porazbijaju. ovako sta ne bi mogao izvesti ni u vatikanu... Ma koje lole...:lol: I Iznad lola ima lola. Tko bi razbijao šoping centar a pogotovo kada je u blizini masa policije. Ne pretjeruj. Onaj dio šoping centra koji je ispod gostujuće tribine zatvorio bi se na nekoliko sati dok su tu gostujući navijači a ostali bi im otvoreni kafići, možda restoran ili nešto slično da i oni mogu uživati u blagodatima šoping centra ispod stadiona :cheers: Osječanin February 7th, 2009, 08:42 AM Danas u Glasu male sličice nagrađenih radova :) OettingerCroat February 7th, 2009, 10:32 AM Danas u Glasu male sličice nagrađenih radova :) čega? šoping centra ili stadiona? Osječanin February 7th, 2009, 10:37 AM čega? šoping centra ili stadiona? Natječaja za prostor Bijele lađe :) OettingerCroat February 7th, 2009, 10:39 AM Natječaja za prostor Bijele lađe :) pa odlično! :) bult February 7th, 2009, 10:53 AM Danas u Glasu male sličice nagrađenih radova :) Sva 4 rada su dobra. Podzemni shopping centar izgleda kao zemlja teletubbiesa i u duhu je zelenog Osijeka, ali mislim da bi takve stvari(zelenilo) trebalo prebaciti na drugu obalu Drave. One okrugle zgrade (Rechner) izgledaju kao waterfront u Bratislavi i to bi Osijeku dalo prekrasnu vedutu. Zgrada u obliku slova O je najviše "nova razglednica" i jako mi se sviđa, možda bi je mogli kombinirati s tim okruglim zgradama. Četvrti rad ima neobične zgrade nepravilnog oblika i također ne izgleda loše. Uglavno, što god da se izgradi dobro je :banana: bult February 7th, 2009, 10:56 AM btw. za one koji ne kupuju Glas, evo radova: http://www.osijek-koteks.hr/natjecaji_oglas_3.html http://www.osijek-koteks.hr/radovi/RAD%20008.jpg http://www.osijek-koteks.hr/radovi/RAD%20004.jpg http://www.osijek-koteks.hr/radovi/RAD%20002.jpg http://www.osijek-koteks.hr/radovi/RAD%20003.jpg brvnara February 7th, 2009, 11:06 AM Meni je opcenito sramotno da danasnji studenti neznaju da je Innsbruck grad u Tirolu u Austriji i iskreno uopce me nije iznenadio onaj tekst u Jutarnjem nedavno kada su objavili rezultate zavrsenih studenata koji nisu znali i banalnije stvari od ove. e ma zajeb stari...netko je spominjao i njemacku a bio sam u zurbi... post je trebao zvucati '' kao sto je u njemackoj i innsbrucku''...negdje mi je usput ispao onaj ''i'' a da si pokusao obratiti pozornost na tekst shvatio bi da sama forma recenice ne valja... a drugo samo ti nemoj sumnjati u moje znanje i moje sposobnosti...neznas me,niti znas koliko znam zato...(da ne budem nekulturan) brvnara February 7th, 2009, 11:14 AM Ma koje lole...:lol: I Iznad lola ima lola. Tko bi razbijao šoping centar a pogotovo kada je u blizini masa policije. Ne pretjeruj. Onaj dio šoping centra koji je ispod gostujuće tribine zatvorio bi se na nekoliko sati dok su tu gostujući navijači a ostali bi im otvoreni kafići, možda restoran ili nešto slično da i oni mogu uživati u blagodatima šoping centra ispod stadiona :cheers: pa daj covjece jesi ti zaboravio sta se desilo sa BBB prije koju godinu.to nije izdvojeni slucaj ni u osijeku ni nigdje drugdje...divljastvo na stadionima je kod nas realnost, i sumnjam da bi ijedan ulagac (soping centar) osim mozda ugostitelja ulozio u to novac, a lova od ugostitelja nije dovoljna da se izgradi stadion...nemoj se ti odma ljutiti, ja tebi samo hocu izraziti svoje misljenje...ideja poslovnih prostora u sklopu stadiona nije nikakva novina, ali brate soping centar u stadionu?!??!! neznam ...ziviv bili pa vidili Osječanin February 7th, 2009, 11:33 AM pa daj covjece jesi ti zaboravio sta se desilo sa BBB prije koju godinu.to nije izdvojeni slucaj ni u osijeku ni nigdje drugdje...divljastvo na stadionima je kod nas realnost, i sumnjam da bi ijedan ulagac (soping centar) osim mozda ugostitelja ulozio u to novac, a lova od ugostitelja nije dovoljna da se izgradi stadion...nemoj se ti odma ljutiti, ja tebi samo hocu izraziti svoje misljenje...ideja poslovnih prostora u sklopu stadiona nije nikakva novina, ali brate soping centar u stadionu?!??!! neznam ...ziviv bili pa vidili Tko se ljuti? :lol: Samo ti kažem da ne bi bilo razbijanja. U to sam siguran. Gostujući navijači bi bili pod pratnjom, odvojeni a ionako bi šoping centru i stadionu bilo pun klinac murije i zaštitara. A i pogledaj ovaj novi zakon o navijačima. Prošla su vremena huliganizma, možda još na nekim livadama van grada. :) esseker91 February 7th, 2009, 11:35 AM Esseker 91 gdje mi to Brođani samo omalovažavamo Osijek i Osječane ? Šta si ti toliko nabrijan na nas Brođane ? Pa jebote ako stavim sliku krepanog štakora iz centra Broda,blatnu rupetinu ili ruševnu kuću,a riječ je o mom gradu onda si dajem za pravo da ne štedim ni tuđe gradove kad ne štedim ni svoj vlastiti.Forumaši iz Broda i Osijeka su najiskreniji forumaši na našem podforumu jer ne krijemo ono čega se stidimo u našim gradovima za razliku od nekih drugih dretvi gdje je uvijek sve bajno i sjajno.Protiv sam toga da se mi Slavonci sukobljavamo oko bilo čega jer ne želim da se sramotimo kao Zadar i Split prilikom nedavnog sukoba kad je Maestralni bio baniran. Moram uzet i Brvnaru u zaštitu,iz njegovih postova se vidi da ima da ima znanja i kulture i da se zabunio kad je napisao da je Insbruk u Njemačkoj.Ako ćemo govoriti brutalno iskreno Austrija je dio Njemačke kao što je i Republika Srpska dio Srbija.Druga je stvar što mi volimo gurati glavu u pijesak kao nojevi i ignorirati stvarnost.Na našem forumu stvarno ima jedan idiot za kojeg mi se čini da nije završio ni osnovnu školu jer mu je opća kultura sramotno niska.Njegovi postovi nisu političke naravi,ali kad god čitam njegove postove iznerviram se i pomislim koji glupan,pa zar to samo ja primjećujem ? Taj forumaš nije iz Osijeka.Neću napisat njegovo ime da me opet ne baniraju. Kako ti kažeš:okay: Semper Fidelis February 7th, 2009, 11:37 AM Sva 4 rada su dobra. Podzemni shopping centar izgleda kao zemlja teletubbiesa i u duhu je zelenog Osijeka, ali mislim da bi takve stvari(zelenilo) trebalo prebaciti na drugu obalu Drave. Taj parkic mi je bezvezan. I jos sve ispod zemlje:ohno: Vidio sam i ja danas u glasu to , bilo je i u jutarnjem! Prvi rad mi je super kao i onaj neboder! :cheers: :banana: Onaj zadnji s tim zgradama mi je cudan nekako. brvnara February 7th, 2009, 11:42 AM ma ok...ako se to tako da ostvariti samo dajte...pokusaj poslati taj prijedlog nekom tijelu koje ima moc odluke...ja bi bio prestretan da se tako nesto u osijeku i ostvari... no malo da skrenem s teme(ne bas daleko) da li se sjecate svi onih govora kad smo bili kandidati za EURO pa kad su govorili o obnovi stadiona...ako se ne varam onda je bila rijec o obnovi Gradskog vrta, a ne o gradnji novog (ispravite me ako sam u krivu), i onaj model sto se vrtio po netu mi se cinio dosta dobrim... http://img132.imageshack.us/img132/4193/osijek03ri7wk3.jpg sta je s tom idejom??? Semper Fidelis February 7th, 2009, 11:43 AM http://www.osijek-koteks.hr/radovi/RAD%20008.jpg http://www.osijek-koteks.hr/radovi/RAD%20002.jpg To su valjda te zgrade u obliku slova O Fenomenalno izgledaju! :cheers: A neboder je odlican! :cheers: Koliko vidim negdje 13,14 katova. Semper Fidelis February 7th, 2009, 11:46 AM ma ok...ako se to tako da ostvariti samo dajte...pokusaj poslati taj prijedlog nekom tijelu koje ima moc odluke...ja bi bio prestretan da se tako nesto u osijeku i ostvari... no malo da skrenem s teme(ne bas daleko) da li se sjecate svi onih govora kad smo bili kandidati za EURO pa kad su govorili o obnovi stadiona...ako se ne varam onda je bila rijec o obnovi Gradskog vrta, a ne o gradnji novog (ispravite me ako sam u krivu), i onaj model sto se vrtio po netu mi se cinio dosta dobrim... sta je s tom idejom??? Bilo je i da ce se graditi novi stadion i da ce se obnavljati gradski vrt. Od te ideje zasad nista. A ni nece nista biti. Mozda netrebamo napraviti shooping centar u stadionu, ali zagigurno trebamo staviti dodatne sadrzaje. Da nenabrajam šta. Osječanin February 7th, 2009, 11:51 AM Realno grad može samo "šminkati" Gradski vrt. Za nešto više nema se novaca. Dakle, osuđeni smo na ovaj stadion koji zadovoljava kriterije do 1. kola kupa Uefa:ohno: a i za reprezentaciju će mo se načekati :bash: Nekako mislim da ovaj moj prijelodg i nije neka utopija. Činjenica je da iz nekog razloga ne posustaje interes za gradnjom šoping centara u Osijeku, za potražnjom zemljišta, pa sam zato pomislio kako bi bilo lijepo da spojimo ugodno sa korisnim. Dobijemo veliki šoping centar ispod tribina stadiona plus moderan novi stadion koji zadovoljava kriterije Lige prvaka ako treba :cheers: . Siguran san da bi se posjeta na stadionu u najmanju ruku udvostručila a kada bi NK Osijek konačno napravio nekakav iskorak prema vrhu dolazilo bi i više od 5-6000 ljudi na svaku tekmu a da ne govorim protiv Hajduka i Dinama. :banana: brvnara February 7th, 2009, 11:52 AM pa da mislim da se kod nas ni nemogu graditi stadioni a da nemaju neke popratne sadrzaje tj., poslovne prostore, u smislu isplativosti...ali opet tu ti se rada problem lokacije. da bi neka tvrtka ulozila u stadion i otvorila svoju poslovnicu to mora biti na atraktivnoj lokaciji, a gdje bi po vama bila najbolja lokacija za gradnju novog stadiona, a da je donekle atraktivna i da nije samo sad stadion a da u grugu od parsto metara nema nicega??? osim gradski vrt esseker91 February 7th, 2009, 11:56 AM Govorili su Matković i Đapić u emisiji OSTV-a da će ići u obnovu stadiona,gradnju olimpijskih bazena,uređenje okoliša oko dvorane ali bojim se da je to samo mazanje očiju građanima Osijeka. Semper Fidelis February 7th, 2009, 11:57 AM Uhh, imas lokacija koliko hoces. produzetak nove divaltove. Preko juzne obilaznice imas mjesta za novi grad napraviti! Nemora biti lokacija jako atraktivna. Ali ti ljudi koji idu na tekme bi ostavljali novce po tim trgovinama, ugostiteljskim objektima itd, itd. brvnara February 7th, 2009, 11:58 AM Osjecanin Nije ta tvoja ideja toliko ni neizvediva...samo sam ja malo skeptican. da ima barem neki primjer toga tu na nasim prostorima ili barem neka studija o svemu tome pa da vidimo sta kaze struka na sve to, pa da svoje argumente temeljimo na cinjenicama ili barem strucnim pretpostavkama, onda bi to bilo i kreativnije i razumnije od ovog naseg ja sam za ja sam protiv... ja se nadam da ce nadolazeca privatizacija nk osijeka donijeti samo dobro za klub i grad osijek pa da i ja dok sam jos malo u os stignem otici pogledati jednu kvalitetnu utakmicu protiv dinama ili hajduka na punim tribinama!!!! Osječanin February 7th, 2009, 11:58 AM Jug4 ili Nova Retfala. To sam i napisao u onom upisu o novom stadionu. Znači ne samo da bi stadion bio šoping centar i sportska arena. On bi bio središte novog naselja. U njemu bi se moglo naći sve što treba jednom naselju od nekoliko tisuća ljudi plus blizina već postojećih naselja(Jug 1,2,3, ili Retfala). Za novce koje npr. Biloš ulaže u svoju Portanovu(80 mil. eura) mogao bi se izgraditi takav stadion(recimo kapaciteta 20-25000 gledatelja, 4 natkrivene tribine) i šoping centar. Bez problema...:) Semper Fidelis February 7th, 2009, 12:01 PM Govorili su Matković i Đapić u emisiji OSTV-a da će ići u obnovu stadiona,gradnju olimpijskih bazena,uređenje okoliša oko dvorane ali bojim se da je to samo mazanje očiju građanima Osijeka. E da to sam i ja cuo. Nadam se da ce to i napraviti. Jucer je bilo isto nesto, neka nogometna udruga naše županije. Govorili su o tome da ce Reprezentacija dolaziti u Os. Kako A selekcija tako valjda i U-21 mozda ce igrat sada kvalifikacije u OS. Protiv Srbije!:cheers: (kad bi to bilo u Os 20.000 na stadionu je zagarantirano!:cheers: ) I rekli su da ce se sjeverni teren obnoviti i napraviti novo igralište sa umjetnom travom. Semper Fidelis February 7th, 2009, 12:02 PM Jug4 ili Nova Retfala. To sam i napisao u onom upisu o novom stadionu. Znači ne samo da bi stadion bio šoping centar i sportska arena. On bi bio središte novog naselja. U njemu bi se moglo naći sve što treba jednom naselju od nekoliko tisuća ljudi plus blizina već postojećih naselja(Jug 1,2,3, ili Retfala). Za novce koje npr. Biloš ulaže u svoju Portanovu(80 mil. eura) mogao bi se izgraditi takav stadion(recimo kapaciteta 20-25000 gledatelja, 4 natkrivene tribine) i šoping centar. Bez problema...:) ^^ Upravo to! brvnara February 7th, 2009, 12:02 PM Uhh, imas lokacija koliko hoces. produzetak nove divaltove. Preko juzne obilaznice imas mjesta za novi grad napraviti! Nemora biti lokacija jako atraktivna. Ali ti ljudi koji idu na tekme bi ostavljali novce po tim trgovinama, ugostiteljskim objektima itd, itd. pa sve te lokacije su na rubnim dijelovima grada ili cak izvan Osijeka(preko juzne obilaznice)... na takvim mjestima mozes staviti samo soping centar kao poslovnu atrakciju, recimo tako.u birtiju tamo ce ti dolaziti samo kad je utakmica, u banku ili neku inu poslovnu firmu nece nitko. o tome ti ja govorim. tako zamisljeni stadion mora biti u dijelu grada gdje se zapravo i zivi. Osječanin February 7th, 2009, 12:04 PM Evo npr. ovaj stadion Hoffenheima, kapacitet 30 000 gledatelja, koštao je 60 mil. eura :cheers: Mogu zamisliti takav stadion u Osijeku koji bi ujedno bio i šoping centar :) http://image.dnevnik.hr/media/images///520xX/Jan2009//60187174.jpg Semper Fidelis February 7th, 2009, 12:06 PM PA dobro onda na jugu 2! tamo ima mjesta a odma pored je naselje od 20 tisuca. tj staion bi bio odmah pored grada. I tamo je obilaznica na 200,300 m od naselja. Stadion se napravi preko obilaznice. Kraj bajera se grade još dva naselja kojima ce stadion biti udaljen ni 300m. Tak da bi uvijek bilo posjetitelja, svakim danom. Edit: Može i uređenje okoliša privuci ljude da dodu na stadion. Npr odes šetas uzivas odes na cugu kupis ovo ono. A kuca ti je na 10min. To bi bilo super! brvnara February 7th, 2009, 12:10 PM ^^ e ovo je ok lokacija...ili ono ako je u planu gradnja novog naselja pa tamo staviti stadion je isto ok(sori nsam ranije procitao u tvom postu) imam jedno pitanje a neda mi se rondat po starim postovima. da li su one zgrade sto se planiraju graditi na dravi, poslovne ili stambene naravi?? Osječanin February 7th, 2009, 12:13 PM Poslovno-stambene. Ako misliš u staroj luci Tranzit. Semper Fidelis February 7th, 2009, 12:14 PM 2 naselja bi se gradila (jug 4 i bikara) Jel pod te zgrade misliš na bijelu lađu? Koliko znamo trebale bi biti stambeno poslovne zgrade. A i luka tranzit isto. esseker91 February 7th, 2009, 12:19 PM E da to sam i ja cuo. Nadam se da ce to i napraviti. Jucer je bilo isto nesto, neka nogometna udruga naše županije. Govorili su o tome da ce Reprezentacija dolaziti u Os. Kako A selekcija tako valjda i U-21 mozda ce igrat sada kvalifikacije u OS. Protiv Srbije!:cheers: (kad bi to bilo u Os 20.000 na stadionu je zagarantirano!:cheers: ) I rekli su da ce se sjeverni teren obnoviti i napraviti novo igralište sa umjetnom travom. Nadam se i ja da će Đapić iskoristiti to što je u koaliciji sa vladajućom strankom i da će uspjeti "šarmirati" Sanadera da uloži neki kapital i u Grad Osijek:) brvnara February 7th, 2009, 12:20 PM pa mislim da su oni renderi za bijelu ladu...ono gdje su se trebale graditi one O zgrade... mata000 February 7th, 2009, 12:28 PM Nadam se i ja da će Đapić iskoristiti to što je u koaliciji sa vladajućom strankom i da će uspjeti "šarmirati" Sanadera da uloži neki kapital i u Grad Osijek:) nada umire posljednja... ali ako šeks nije uspio u ovih 20 godina donjeti nešto veliko u osijek, a i cijelu slavoniju, teško da će don đapone uspjeti u ova tri mjeseca koliko će još biti s njima u koaliciji... a u predizbornoj kampanji će oni dobro zakrvit, to je 100%!!! poslije izbora će opet jedni drugima lizat dupe... Semper Fidelis February 7th, 2009, 12:28 PM Da te O zgrade, stambeno-poslovne. I sam Đapić je rekao o tome kako bi grad dobivao više novaca. (a to je sigurno) Al opet nebi građani nista dobili stime. Da nam npr bude bolje. Semper Fidelis February 7th, 2009, 12:37 PM GRAD KUPUJE ZEMLJIŠTE ZA PRVU GIMNAZIJU Uz novu 1. gimnaziju bit će i učenički dom Objavljeno: 7.2.2009 Nova zgrada Prve (opće) gimnazije, čija se lokacija između Grada i Osječko-baranjske županije rješava već tri i pol godine, sada je izvjesno, gradit će se u Industrijskoj četvrti, između Drinske i Gacke ulice. Ponuđene lokacije u središtu grada otpale se kao premale, jer novi pedagoški standardi zahtijevaju 20 kvadrata po učeniku, kojih u toj gimnaziji ima oko 700. Grad je rješenje pronašao na navedenoj lokaciji, površine oko 25.400 četvornih metara, gdje bi se gradila škola površine oko 14 tisuća kvadrata, s nastavno-sportskom dvoranom, te na tri tisuće kvadrata učenički dom kapaciteta 150 ležajeva. "Nakon što je Županija, koja će graditi te sadržaje, prihvatila lokaciju, u četvrtak se s njom, na našem sastanku, složila i Božica Tadić, ravnateljica Prve gimnazije. Krećemo obavljati predradnje", potvrđuje dogradonačelnik Ivica Vuletić (HDZ). Član Poglavarstva Josip Škorić pak upozorava da ima još mnogo posla. "To zemljište je vlasništvo Poljoprivrednog instituta, pa ćemo se s njima idućeg tjedna sastati i razgovarati o kupnji ili zamjeni zemljišta. Vjerojatno ćemo ga morati kupiti, a Grad će sredstva osigurati rebalansom proračuna. Ubrzo raspisujemo i natječaj za izmjenu Detaljnog urbanističkog plana uređenja Industrijske četvrti, koji na tom mjestu ne predviđa gradnju objekata javne i društvene namjene. Idemo i u natječaj za izradu geodetske podloge, a sve pripreme završit će do konca godine", kaže Škorić. Župan Krešimir Bubalo ističe kako će, čim im Grad prenese to zemljište, krenuti u projektiranje dokumentacije. “Za tu svrhu imamo osiguranih milijun kuna, a gradnja će početi u proljeće 2010.", uvjeren je Bubalo koji dodaje kako bi pola sredstava osigurali iz europskih fondova, a pola bi dala Županija. T. Levak http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=3&ID_VIJESTI=103944 OBILAZNA CESTA POSTALA SLIJEPI PUT Radovi na svakom metru Divaltove! Objavljeno: 7.2.2009 Djelatnici Osijek-Koteksa i Vodovoda intenzivirali su rekonstrukciju ceste i instalacija u Divaltovoj ulici. Podsjetimo, rekonstrukcija traje mjesecima pa je promet u jugoistočnom dijelu grada otežan, a od prekjučer vozači imaju i dodatne poteškoće. Naime, nije se moglo proći automobilima ni obilaznim putem od zapadnog prema istočnom dijelu grada. Konkretno smjerom kojim se moglo prolaziti od Huttlerove ulice preko Frankopanske do raskrižja Tvorničke ulice s Divaltovom, odnosno istočnog početka trase gradilišta u Divaltovoj ulici. Sve je to pridonijelo dodatnim gužvama i nervozi vozača, posebice u vrijeme odlaska s posla pa je u Frankopanskoj, ali i svim spojnim cestama preko kojih su vozači okretali nazad i tražili izlaz prema istoku i naseljima na jugu grada vladala neopisiva gužva. Razlog tome je što se radilo i na spoju Tvorničke s Divaltovom, a radovi su počeli i na instalacijama na dionici istočnije od tog raskrižja do Lošinjske ulice. Usporedo s radovima na već mjesecima raskopanoj dionici Divaltove u zelenom pojasu uz obiteljske kuće, preko puta "šećeranskog zida", počeli su i instalaterski radovi. Djelatnici Vodovoda Osijek kopaju kako bi pripremili komunalne instalacije za nastavak radova na toj dionici ulice. Divaltova je postala veliko gradilište. Gotovo da nema dužnog metra, barem u dijelu kojom se proteže uz stambenu zonu, gdje se nešto ne radi. Tako su prošli tjedan djelatnici Unikoma pripremali trasu kojom će prolaziti tramvajska pruga uz rubnu stranu stambenog naselja Sjenjak. Između pješačke staze i kolnika posjekli su višedesetljetna stabla koja su do sada bila zelena tampon zona koja su koliko-toliko štitila stanare zgrada od smoga i ispušnih plinova s Divaltove.D.Pejić Poduzetnici iz Divaltove žale se kako im je promet pao od kada traje rekonstrukcija ulice. Naime, do nekih servisa ne može se uopće prići vozilom, a do nekih se prolazi teškom mukom uz provlačenje pokraj građevinskih strojeva i radnika. No, pravi se poduzetnici poznaju po tome da i u krizi pronalaze način da zarade. Tako su vlasnici kafića, izgubivši dio stare klijentele, smislili spasonosno rješenje ponudivši u ranojutarnjim satima djelatnicima Osijek-Koteksa, Vodovoda Osijek, HEP-a i svima onima koji išta rade na cesti happy hour. http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=3&ID_VIJESTI=103943 Escalade February 7th, 2009, 12:50 PM Renderi su super! Onih 7 okruglih zgrada i onaj neboder su mi najbolji! Onaj podzemni BS je zanimljivo riješnje, ali nije mi za tu lokaciju! To nek naprave tamo u Ulici Republike Semper Fidelis February 7th, 2009, 12:51 PM I ja kazem da su okrugle zgrade i neboder najbolji! :cheers: Onaj podzemni shooping park mi je bzvz. Escalade February 7th, 2009, 12:55 PM Pa čini mi se da će taj neboder, i okrugle zgrade sigurno ući u uži izbor A bilo bi odlično kad bi nekako spojili ta dva rada i napravili taj neboder a iza njega te okrugle zgrade skroz do Solarskog trga. :cheers: Semper Fidelis February 7th, 2009, 01:27 PM ^^ E to bi bilo stvarno najbolje. Ali opet nije bitno koji rad pobjedi na natjecaju. Grad ce odluciti sta ce se graditi. Najbolje bi bilo da se bude kao tvoja zamisao. Neboder i iza okrugle zgrade! :cheers: Jel ima negdje više tih slika?? Semper Fidelis February 7th, 2009, 01:31 PM Ljudi jeste li vi skontali da na svakom radu se vidi neki novi most? Daka February 7th, 2009, 02:46 PM Eto i mene,tko o čemu ja o pruzi,postat ću službeni pratitelj radova :lol: Mislim da se ovdje vidi prostor za buduću gimnaziju(preko ceste) http://images22.fotki.com/v518/photos/7/1461327/7212544/DSC01098-vi.jpg Evo malo željeza :nuts: http://images25.fotki.com/v944/photos/7/1461327/7212544/DSC01099-vi.jpg http://images44.fotki.com/v1449/photos/7/1461327/7212544/DSC01100-vi.jpg http://images29.fotki.com/v1133/photos/7/1461327/7212544/DSC01102-vi.jpg http://images44.fotki.com/v1410/photos/7/1461327/7212544/DSC01103-vi.jpg http://images47.fotki.com/v1454/photos/7/1461327/7212544/DSC01104-vi.jpg http://images43.fotki.com/v1439/photos/7/1461327/7212544/DSC01106-vi.jpg http://images46.fotki.com/v1442/photos/7/1461327/7212544/DSC01107-vi.jpg Zasad toliko,nastavak slijedi :banana: Semper Fidelis February 7th, 2009, 03:01 PM Svaka cast Daka na izvještaima o pruzi! :okay: Lijepo sad oni napreduju! Pruge su stigle i uskoro ce se postavljati. Super! brvnara February 7th, 2009, 03:48 PM jel to obnavljaju prugu ili grade neku novu??? Escalade February 7th, 2009, 04:10 PM Grade novu prolazit će pored Sjenjaka ići prema Jugu 2 Vidi stvarno! Svaki render ima pješački most, ali to je sigurno ono... šta bi bilo kad bi bilo... brvnara February 7th, 2009, 04:18 PM Grade novu prolazit će pored Sjenjaka ići prema Jugu 2 Vidi stvarno! Svaki render ima pješački most, ali to je sigurno ono... šta bi bilo kad bi bilo... pa prema kojem mjestu Escalade February 7th, 2009, 04:31 PM Šta prema kojem mjestu? brvnara February 7th, 2009, 04:33 PM pa hoce li se spojit na vec postojecu prugu i ici prema samcu,vinkovcima, belom manastiru, nasicama ili je kompletno nova pruga preme nekom drugom mjestu Escalade February 7th, 2009, 04:35 PM pa hoce li se spojit na vec postojecu prugu i ici prema samcu,vinkovcima, belom manastiru, nasicama ili je kompletno nova pruga preme nekom drugom mjestu Ummm... to je tramvajska pruga i ide prema jugu 2 :D Tamo će bit okretište :D Semper Fidelis February 7th, 2009, 04:36 PM Vidi stvarno! Svaki render ima pješački most, ali to je sigurno ono... šta bi bilo kad bi bilo... Sigurno. Nemas ni 600m od pješackog. Preblizu mi je to sve. brvnara February 7th, 2009, 04:38 PM a joj...totalno sam profulao...nisam bas previse obracao pozornost na slike pa mi se ucinilo kao da su to zeljeznicke šine... de mi recite tko to financira...citao sam prije koji tjedan da je GPP u jebackom minusu zbog uvodenja butri. da li je to mudar potez sada u vrijeme krize??? kutinA February 7th, 2009, 04:38 PM kaj nije ovo tramvajska pruga :D Escalade February 7th, 2009, 04:39 PM Ali poanta je kao da se možeš šetati u krug preko jednog mosta, pa nazad preko drugog ;D plus to, zološki će biti dostupniji :) Escalade February 7th, 2009, 04:39 PM a joj...totalno sam profulao...nisam bas previse obracao pozornost na slike pa mi se ucinilo kao da su to zeljeznicke šine... de mi recite tko to financira...citao sam prije koji tjedan da je GPP u jebackom minusu zbog uvodenja butri. da li je to mudar potez sada u vrijeme krize??? Pa grad financira iz proračuna koliko je meni poznato Semper Fidelis February 7th, 2009, 04:40 PM Pa istia da je dostupnije. Al nismo valjda tolike ljencine da nemozemo otic 600metara nize na onaj most:D Esc oš ti potrazit sliku kak ce pruga ici ili cu ja? brvnara February 7th, 2009, 04:41 PM pa ajde bas mi je drago... dokad je rok za zavrsetak radova Escalade February 7th, 2009, 04:42 PM Pa istia da je dostupnije. Al nismo valjda tolike ljencine da nemozemo otic 600metara nize na onaj most:D Esc oš ti potrazit sliku kak ce pruga ici ili cu ja? Da, dovoljno smo lijeni :) Ti ćeš :D :cheers: Escalade February 7th, 2009, 04:43 PM pa ajde bas mi je drago... dokad je rok za zavrsetak radova Pa do ljeta valjda, tako nešto... brvnara February 7th, 2009, 04:45 PM Da, dovoljno smo lijeni :) po meni je taj most totalno nepotreban, osim za potrebe estetike. po meni je bolja lokacija za most negdje blize zoo pa da i taj dio privuce investitore i da taj dio postane atraktivniji Semper Fidelis February 7th, 2009, 04:46 PM http://www.jutarnji.hr/ephresources/images/2006/02/28/drava_v.jpg Eo slika yacht kluba, tj uređenje luke tranzit. To je Sincity bio davno stavio. Escalade February 7th, 2009, 04:46 PM po meni je taj most totalno nepotreban, osim za potrebe estetike. po meni je bolja lokacija za most negdje blize zoo pa da i taj dio privuce investitore i da taj dio postane atraktivniji Nije nepotreban, taj most vodi ljude na kupalište (Kopika) :) brvnara February 7th, 2009, 04:47 PM Pa do ljeta valjda, tako nešto... a super jebote... tad ce osijek imati pravu tramvajsku mrezu koja ce ici na sve dijelove grada. jos da samo hoce obnoviti i vagona jer su tramvaji relativno mali za potrebe Osijeka...uvijek je krcato!!!najgore je po ljeti brvnara February 7th, 2009, 04:49 PM Nije nepotreban, taj most vodi ljude na kupalište (Kopika) :) pa imate vec jedan most koji vodi na kopiku, zar ne...pa daj nemoj mi reci da si stvarno toliko lijen:ohno: Escalade February 7th, 2009, 04:51 PM pa imate vec jedan most koji vodi na kopiku, zar ne...pa daj nemoj mi reci da si stvarno toliko lijen:ohno: Pa htio sam reći da ovaj postojeći pješački most je koristan zbog kopike, a ovaj novi bi bio koristan zbog zoološkog Ali malo bi bilo smiješno, jer osijek bi imao čak 5 mostova preko drave, a preko drave nema ničega LOL tj. nema grada s druge strane :D Željeznički, 2 cestovna i 2 pješačka... Ovakav most bi se lijepo slagao uz već postojeći http://farm2.static.flickr.com/1360/938497869_04f8eb9653.jpg brvnara February 7th, 2009, 04:53 PM Pa htio sam reći da ovaj postojeći pješački most je koristan zbog kopike, a ovaj novi bi bio koristan zbog zoološkog Ali malo bi bilo smiješno, jer osijek bi imao čak 5 mostova preko drave, a preko drave nema ničega LOL tj. nema grada s druge strane :D da, stvarno mi je to cudno sto se sa druge strane ne gradi nista.pa ono su lokacije bogom dane za neki poslovni centar, a ne sve trpati oko esekera... Semper Fidelis February 7th, 2009, 04:54 PM Brvnara ti kaze da je taj "novi" most nepotreban. Eo i Brvnara vidi problem tramvaja. Stavrno su premali. Trebali bi veci tramvaji! Ista situacija i sa busevima. Escalade February 7th, 2009, 04:56 PM da, stvarno mi je to cudno sto se sa druge strane ne gradi nista.pa ono su lokacije bogom dane za neki poslovni centar, a ne sve trpati oko esekera... Pričali smo već o tome, da bi se tamo moga graditi novi dio grada, trebale bi prvo tisuće tona zemlje, da teren bude na istoj razini kao ovaj gdje je sada grad... to je jaaaako skupo, i za to nema potrebe brvnara February 7th, 2009, 04:57 PM ma ne trebaju veci tramvaji nego trebaju vratiti one vagone sto su ih tramvaji vukli, mada su i oni bili puni. neznam nekako mi se cini da je osijek sa tim novim tramvajima otisao korak unazad a ne korak unaprijed. brvnara February 7th, 2009, 04:59 PM Pričali smo već o tome, da bi se tamo moga graditi novi dio grada, trebale bi prvo tisuće tona zemlje, da teren bude na istoj razini kao ovaj gdje je sada grad... to je jaaaako skupo, i za to nema potrebe ma da imas pravo. ali trebali bi poceti siriti grad malo na jug, jer ako ovako nastavite (Istok-Zapad) doci cete do srpske granice na istoku i do nasica na zapadu...sala mala. Escalade February 7th, 2009, 05:00 PM Pa da, čudi me da i vagone nisu obnovili, kontam da bi tramvaji super izgledali Escalade February 7th, 2009, 05:00 PM ma da imas pravo. ali trebali bi poceti siriti grad malo na jug, jer ako ovako nastavite (Istok-Zapad) doci cete do srpske granice na istoku i do nasica na zapadu...sala mala. Pa i širit će se na jug... Nova Reftala i Jug IV ali to će biti ko zna kad... Semper Fidelis February 7th, 2009, 05:01 PM http://i36.tinypic.com/ny8z11.jpg eo, jedva nasao brvnara February 7th, 2009, 05:02 PM a cekaj sad...kako se zove ono novo naselje kod emecete...zar nije to nova retfala???...ili??? Escalade February 7th, 2009, 05:02 PM Šta je to života ti? :D Escalade February 7th, 2009, 05:03 PM a cekaj sad...kako se zove ono novo naselje kod emecete...zar nije to nova retfala???...ili??? To je Retfala Nova :D ali nisam na to mislio To novo naselje bi se trebalo zvati Južna Retfala valjda, sorry Semper Fidelis February 7th, 2009, 05:04 PM a cekaj sad...kako se zove ono novo naselje kod emecete...zar nije to nova retfala???...ili??? Da Retfala Nova. A ono ce biti Retfala ... neznam brvnara February 7th, 2009, 05:04 PM aha...ma malo si me zbunio kad si rekao:pitaj boga kad ce to biti...a ja vec vidio:lol: Escalade February 7th, 2009, 05:05 PM LOL, a dobro Retfala Nova, to je toliko minijaturno, to ni ne možeš nazvati "novim naseljem" brvnara February 7th, 2009, 05:06 PM pa dobro nove zgrade su a iza njih nevidim od emecete pa ne znam ni koliko ih ima...nevazno. Escalade February 7th, 2009, 05:07 PM A ima ih desetak tako nekako svaka po 3 kata odprilike Semper Fidelis February 7th, 2009, 05:07 PM http://i36.tinypic.com/t9bqrm.jpg[/QUOTE] Kad smo se vec dotaknuli tramvaja. Ehh da nam je ovo ostalo:D brvnara February 7th, 2009, 05:08 PM jel imate mozda koju sliku...cinile su mi se zanimljive te zgradice Semper Fidelis February 7th, 2009, 05:11 PM http://www.poslovni.hr/img/ArticleImages/20103.jpg Eo ga. Sa 1. stranice. Escalade February 7th, 2009, 05:12 PM Ovo je bilo dok se gradilo http://www.osijek031.com/galerija/albums/userpics/10019/2008_02_14_retfala_nova.jpg brvnara February 7th, 2009, 05:14 PM e ma bas mi to dobro izgleda...simpatico je naselje Escalade February 7th, 2009, 05:15 PM Nije baš simpatično, zgrade su pre PRE blizu jedna drugoj... brvnara February 7th, 2009, 05:18 PM ma cuj...nisu velike zgrade i nema puno ljudi tako da se nece stvarati guzve... Semper Fidelis February 7th, 2009, 05:21 PM Ma nisu preblizu. Bas je lijepo to naselje. Malo i simpaticno, :cheers: Escalade February 7th, 2009, 05:21 PM Primjetio sam da na stranicama Eurodoma, što se trgovačkog centra tiče više nema ono... "varijanta 1" varijanta 2" itd. Izgleda da će trgovački centar biti na 5 katova, uključujući i 5 katova tornjeva Ukupno 33 000 m2 prostora za trgovački centar Semper Fidelis February 7th, 2009, 05:26 PM Aha, a mjenjaju tu stranicu svaki mjesec. brvnara February 7th, 2009, 05:27 PM jesu li uspjeli prodati/iznajmiti sve to Escalade February 7th, 2009, 05:28 PM Pa čuj sad je to to... Sigurno će uskoro početi uređenje interijera Nema više predomišljanja Escalade February 7th, 2009, 05:28 PM jesu li uspjeli prodati/iznajmiti sve to Pa izgleda da jesu. To je sada jako atraktivna lokacija taj Eurodom, svi žele biti tamo Semper Fidelis February 7th, 2009, 05:29 PM Ma jesu, al neznaju sta ce i kako ce. Vidis da je trebao bit hotel pa na kraju nece. To ce biti Trg dio. Jos ce oni to izmjenjivati. Escalade February 7th, 2009, 05:30 PM to će biti ogromno! Jer i u podrumu će isto biti shopping centar, znači ukupno 6 etaža shopping centra brvnara February 7th, 2009, 05:32 PM to će biti ogromno! Jer i u podrumu će isto biti shopping centar, znači ukupno 6 etaža shopping centra pa sta ce jos onda graditi novih sopin centara??? Escalade February 7th, 2009, 05:33 PM pa sta ce jos onda graditi novih sopin centara??? Da, još jedno 5, svi odreda veći od ovog :D Stim da će jedan od njih bit 200 m udaljen od Eurodoma :D Semper Fidelis February 7th, 2009, 05:33 PM Podrum ima 3 etaže. Pa još 5,6 novih. :D Escalade February 7th, 2009, 05:34 PM Podrum ima 3 etaže. Pa još 5,6 novih. :D Ima 3 etaže ali samo u jednoj će bit shopping centar, u najgornjoj, ostale 2 su podzemna garaža,ne? Semper Fidelis February 7th, 2009, 05:35 PM Pa valjda. Ali prvo moraju srediti one bunare dole. Escalade February 7th, 2009, 05:36 PM Jedva čekam da se otvori taj Eurodom, to će stvarno bit novi centar grada :cheers: Kakve bunare? brvnara February 7th, 2009, 05:38 PM jeble ih trgovine, pa bolje da neku tvornicu naprave Escalade February 7th, 2009, 05:39 PM jeble ih trgovine, pa bolje da neku tvornicu naprave Pa je bolje da... Ali kad pogledaš, svugdje u svijetu su tvornice bile prva žrtve krize i milijuni ljudi ostali bez posla... brvnara February 7th, 2009, 05:43 PM da uglavnom tvornice bazirane na izvozu svojih proizvoda... ma cuj za gradsku vlast je gradnja tih soping centara sjekira upala u med...koliko se grad bogati prodajom tog zemljista,pa onda komunalne naknade, pa povrat sredstava...ali od gradana pravi budale.samo trosimo a ne zaradujemo.u tom je problem.mi jos nazalost ipak nismo zapad niti immo toliku plateznu moc,ili ipak imamo???kad se grade toliki centri za trosenje bice da sam u krivu...neznam Escalade February 7th, 2009, 05:46 PM Njihova logika je ta da će se u tim shopping centrima zaposliti na tisuće ljudi sa srednjom stručnom spremom, a to su ljudi koji najteže nalaze posao... Ima istine u tome... A gradski proračun će se itekako povećati... a to znači bolje ceste, uređeniji grad... brvnara February 7th, 2009, 06:21 PM ^^ da ako banda ulozi to pametno... Semper Fidelis February 7th, 2009, 09:01 PM Kakve bunare? I sami znate da kad je Eurodom kopan da su imali problema s vodom, a vodu nemoze jedan zid zaustaviti. Tako da dole postoje Bunari s pumpama koji pumpaju tu vodu! Radi se o tolikim kolicinama vode da bi se bez problema mogao cijeli kompleks Eurodoma opskrbiti. esseker91 February 7th, 2009, 09:48 PM Uskoro počinje gradnja Shopping parka Osijek Zemljište od preko 30 tisuća kvadrata Austrijanci su kupili od tvrtke Biljemerkant. Novi trgovački centar treba biti gotov do kraja iduće godine. OSIJEK- Na prostoru nekadašnje Svilane, gdje je do prije nekoliko mjeseci bio Trgovački centar Pevec, do kraja 2010. godine trebao bi biti izgrađen novi veliki trgovački centar - Shopping park Osijek, kojeg planira graditi bečka tvrtka Eyemaxx. Tvornice zamijenili centri Tako će na mjestu još jednog nekada snažnog industrijskog poduzeća niknuti novi trgovački centar, kao što je ranije bio slučaj s Tekosom na čijem je mjestu danas Mercator, odnosno LIO-om gdje se danas nalazi Kaufland. Austrijanci su zemljište veličine preko 30 tisuća četvornih metara kupili od tvrtke Biljemerkant, čiji vlasnik Božo Omazić od prodaje ovog zemljišta i pripadajućih zgrada planira uložiti u Dardu, gdje će preseliti sjedište svoje tvrtke. Projekt Shopping-parka izradila je tvrtka Projektum nekretnine, a trenutno je u fazi ishođenja lokacijske dozvole. Potom će uslijediti rušenje svih postojećih objekata na tom zemljištu uključujući i zgradu bivše Svilane. S Konzumom već dogovorili - Ukupna nadzemna površina Shopping-parka bit će 45 tisuća četvornih metara. Bit će to ekskluzivan suvremeni trgovački centar na odličnoj lokaciji i ukoliko bude sve u skladu s planovima otvorenje se planira do kraja 2010. godine - rekao je Zoran Vulović, direktor Projektum nekretnina, koje trenutno vode cijelu priču oko ovog projekta. Već je dogovoreno da će Konzum na 4500 kvadrata otvoriti svoj najmoderniji supermarket, a najavljen je i dolazak brojnih modnih marki te gradnja parkirališta s 1500 mjesta. Još jedna žrtva privatizacije Konzervatorski odjel Ministarstva kulture u Osijeku pokušali su zaštititi zgradu Svilane kao spomenik industrijske arhitekture, ali nisu uspjeli. Inače, Svilana je bila Prva jugoslavenska tvornica svilene robe, osnovana još 1930. godine. Nakon rata pojele su je poznata privatizacija na hrvatski i osječki način, a uskoro će i zgradu pojesti novi trgovački centar. Escalade February 7th, 2009, 09:49 PM Jbg...bolje i shopping centar nego ništa deki os February 7th, 2009, 09:49 PM Uskoro počinje gradnja Shopping parka Osijek Zemljište od preko 30 tisuća kvadrata Austrijanci su kupili od tvrtke Biljemerkant. Novi trgovački centar treba biti gotov do kraja iduće godine. OSIJEK- Na prostoru nekadašnje Svilane, gdje je do prije nekoliko mjeseci bio Trgovački centar Pevec, do kraja 2010. godine trebao bi biti izgrađen novi veliki trgovački centar - Shopping park Osijek, kojeg planira graditi bečka tvrtka Eyemaxx. Tvornice zamijenili centri Tako će na mjestu još jednog nekada snažnog industrijskog poduzeća niknuti novi trgovački centar, kao što je ranije bio slučaj s Tekosom na čijem je mjestu danas Mercator, odnosno LIO-om gdje se danas nalazi Kaufland. Austrijanci su zemljište veličine preko 30 tisuća četvornih metara kupili od tvrtke Biljemerkant, čiji vlasnik Božo Omazić od prodaje ovog zemljišta i pripadajućih zgrada planira uložiti u Dardu, gdje će preseliti sjedište svoje tvrtke. Projekt Shopping-parka izradila je tvrtka Projektum nekretnine, a trenutno je u fazi ishođenja lokacijske dozvole. Potom će uslijediti rušenje svih postojećih objekata na tom zemljištu uključujući i zgradu bivše Svilane. S Konzumom već dogovorili - Ukupna nadzemna površina Shopping-parka bit će 45 tisuća četvornih metara. Bit će to ekskluzivan suvremeni trgovački centar na odličnoj lokaciji i ukoliko bude sve u skladu s planovima otvorenje se planira do kraja 2010. godine - rekao je Zoran Vulović, direktor Projektum nekretnina, koje trenutno vode cijelu priču oko ovog projekta. Već je dogovoreno da će Konzum na 4500 kvadrata otvoriti svoj najmoderniji supermarket, a najavljen je i dolazak brojnih modnih marki te gradnja parkirališta s 1500 mjesta. Još jedna žrtva privatizacije Konzervatorski odjel Ministarstva kulture u Osijeku pokušali su zaštititi zgradu Svilane kao spomenik industrijske arhitekture, ali nisu uspjeli. Inače, Svilana je bila Prva jugoslavenska tvornica svilene robe, osnovana još 1930. godine. Nakon rata pojele su je poznata privatizacija na hrvatski i osječki način, a uskoro će i zgradu pojesti novi trgovački centar. ajme majko više neću ni znat nabrojat sve šoping centre u gradu koliko ih je.:lol: Semper Fidelis February 7th, 2009, 09:53 PM Neces ih uspjeti ni obic sve:D deki os February 7th, 2009, 09:56 PM Neces ih uspjeti ni obic sve:D možda do 30-te i uspijem nekako. zapravo neću jer do onda će biti još novih 20 komada.:lol: esseker91 February 7th, 2009, 09:57 PM Usput da pitam,kada namjeravaju urediti okoliš dvorane jer bio sam danas tamo i prestrašno je:omg: A što se tiče Bijele lađe zašto ne bi napravili tamo nešto tipa "mini eurodom" ili neku stambenu višekatnicu kao recimo onu na šetalištu kardinala Šepera? Semper Fidelis February 7th, 2009, 09:58 PM Pa nadam se da si vidio da bi mozda mogli napraviti onaj neboder. deki os February 7th, 2009, 09:58 PM Usput da pitam,kada namjeravaju urediti okoliš dvorane jer bio sam danas tamo i prestrašno je:omg: A što se tiče Bijele lađe zašto ne bi napravili tamo nešto tipa "mini eurodom" ili neku stambenu višekatnicu kao recimo onu na šetalištu kardinala Šepera? hmm ko će ih znat, što se tiče onih prijedloga što će se gradit tamo kod bijele lađe nekako mi je onaj neboder najjači, al i one okrugle zgrade su super. ma nek sve to naprave i mirna bosna.:lol::cheers: Semper Fidelis February 7th, 2009, 10:06 PM Taj okoliš moraju srediti pod HITNO! Ja bi volio da Os dobije jos onaj neboder:cheers: Btw (i ljepotica je neboder ima 10 katova) :D Escalade February 7th, 2009, 10:12 PM Ahem! Jel nema LJEPOTICA :lol: 9 katova?? deki os February 7th, 2009, 10:14 PM Ahem! Jel nema LJEPOTICA :lol: 9 katova?? 9 ih ima, jedino ak se računa prizemlje je 10, al inače se kolko ja znam prizemlje ne računa kao kat.:) Escalade February 7th, 2009, 10:18 PM Ma to Bef misli da su stvari veće nego što zapravo jesu :D Ili bi HTIO da su veče :D:D Ne znamjel se piše veĆe ili VeČe :lol: esseker91 February 7th, 2009, 10:20 PM Ma to Bef misli da su stvari veće nego što zapravo jesu :D Ili bi HTIO da su veče :D:D Ne znamjel se piše veĆe ili VeČe :lol: veće,veće:) Semper Fidelis February 7th, 2009, 10:20 PM Ne ne. Ljepotica s prizemljem ima 11. Ima gore jedan kat koji izgleda niste vidjeli. To je izlaz na krov zgrade. Preko cijele zgrade je taj kat. Tak da je i ona neboder. Brko February 7th, 2009, 10:28 PM Najbolje bi bilo da se kombinira neboder i one okrugle zgrade,ali treba provjeriti redosljed koji bi najbolje odgovarao skylineu grada. Mislim da je Melburn genijalan grad po pitanju uređenosti obale i da bi trebalo učiti od njih. Semper Fidelis February 7th, 2009, 10:29 PM To smo bili rekli da kombiniraju ta dva natjecaja. To bi bilo super! keko February 7th, 2009, 11:16 PM http://www.osijek-koteks.hr/radovi/RAD%20008.jpg http://www.osijek-koteks.hr/radovi/RAD%20002.jpg Ova dva rada su definitivno najbolja... Stormwatch153 February 8th, 2009, 11:20 AM Ovo je bilo dok se gradilo http://www.osijek031.com/galerija/albums/userpics/10019/2008_02_14_retfala_nova.jpg Cekaj, je li ovo Blizu Emezzeta shopping centra? To naselje mi se bas svidja a posebno to sto imate velike supermarkete na svakom cosku. :cheers: Daka February 8th, 2009, 11:34 AM Da Storm,pokraj naselja nije samo Emezzeta tu je i novi Pevec. Stormwatch153 February 8th, 2009, 11:56 AM Da Storm,pokraj naselja nije samo Emezzeta tu je i novi Pevec. Da, medjutim video sam ga samo iz daljine, doima se izuzetno velikim. ***** February 8th, 2009, 12:46 PM btw. za one koji ne kupuju Glas, evo radova: http://www.osijek-koteks.hr/natjecaji_oglas_3.html http://www.osijek-koteks.hr/radovi/RAD%20008.jpg http://www.osijek-koteks.hr/radovi/RAD%20004.jpg http://www.osijek-koteks.hr/radovi/RAD%20002.jpg http://www.osijek-koteks.hr/radovi/RAD%20003.jpg Zašto ne spojiti te O zgrade i ovo sdtepenište od šoping centra?Isto bi bilo ok. brvnara February 8th, 2009, 01:10 PM ova predzadnja slika(lijeva u zadnjem redu) mi se bas i nesvida...neka je ko iz futuristickih filmova iz osamdesetih Escalade February 8th, 2009, 01:36 PM Ma nema rasprave, okrugle zgrade i neboder su najbolji, ovo drugo nije ni blizu Podzemni shopping centar je zanimljiva ideja...ali...shopping centar koji se ne vidi teško može biti nova razglednica grada :D Escalade February 8th, 2009, 02:10 PM Jeste vidili na Face-u ono kao "izaberite najružniju zgradurinu 2009." Čini se da je Osijek apsolutni megahit sa svojim "ne uklapam se u okoliš, izgledam kao da me dizajnirao retardirani 3-godišnjak koji je uz to i slijep na boje" zgradama Što su samo napravili od našeg (nekad) lijepog grada, nakon rušenja tvrđe, te nove "zgrade" po gradu su najveći urbanistički zločin u povijesti grada!!! Semper Fidelis February 8th, 2009, 07:01 PM Kakvo rušenje tvrđe?:? OettingerCroat February 8th, 2009, 08:51 PM btw. za one koji ne kupuju Glas, evo radova: http://www.osijek-koteks.hr/natjecaji_oglas_3.html http://www.osijek-koteks.hr/radovi/RAD%20008.jpg http://www.osijek-koteks.hr/radovi/RAD%20002.jpg ova su najbolja! OSIJEK No1 February 8th, 2009, 09:18 PM Dobro večer svima, a poseban pozdrav meni dragim Osječankama, Osječanima, slavonkama i slavoncima... ukljuciti cu se s vama u rasprave i nadam se da cemo uspješno predstavljati svoj grad na ovome forumu, kuditi i hvaliti vlast, projekte i sve ostale događaje vezane uz svima nam dragi Osijek... brvnara February 8th, 2009, 10:43 PM e a sta se to treba gradi u luci tranzit...aj ako vam nije problem samo da mi kazete otprilike na kojoj je stranici da nemoram pretrazivati sad sve... OSIJEK No1 February 8th, 2009, 10:49 PM http://www.jutarnji.hr/ephresources/images/2006/02/28/drava_v.jpg Eo slika yacht kluba, tj uređenje luke tranzit. To je Sincity bio davno stavio. evo ti nekakav render buducnosti sadasnje luke tranzit...vjerovatno stambeno poslovno naselje sam malom lucicom brvnara February 8th, 2009, 10:53 PM pa svida mi se ovo...hvala stari OSIJEK No1 February 8th, 2009, 10:55 PM pa kada bi se svi projekti u gradu ostvarili u iducih 5g Osijek bi doslovce postao metropola Slavonije a i blize okolice brvnara February 8th, 2009, 11:08 PM ti ocito neznas sta oznacava pojam metropola:lol: OSIJEK No1 February 8th, 2009, 11:09 PM ti ocito neznas sta oznacava pojam metropola:lol: pa ti mi objasni brvnara February 8th, 2009, 11:11 PM evo vidis ti se odmah ljutis,bespotrebno...jel vidis da se onaj isus smije na kraju OSIJEK No1 February 8th, 2009, 11:12 PM evo vidis ti se odmah ljutis,bespotrebno... ne ljutim se, vec te trazim da mi objasnis brvnara February 8th, 2009, 11:16 PM evo ti sa wikipedije da nebi slucajno nesto netocno rekao: Glavni grad (koji se ponekad naziva i metropola) određuje se na sljedeće načine: Obično je glavni grad države ili političkog subjekta onaj grad u kojem je vlada. Obično se glavni grad navodi u zakonu. Obično je glavni grad središte važnih djelatnosti. U kraljevini, glavni grad je obično mjesto kraljevskog dvora (koji se može premještati). Država ili politički subjekt može imati više od jednog službenog glavnog grada. Glavni grad ne mora biti sjedište vlade. Može se čak seliti, ovisno o dobu godine. ali necine ti zgrade metropolu nego sadrzajji koje te zgrade nude i uostalom ono sto cijeli grad nudi... OSIJEK No1 February 8th, 2009, 11:23 PM evo ti sa wikipedije da nebi slucajno nesto netocno rekao: Glavni grad (koji se ponekad naziva i metropola) određuje se na sljedeće načine: Obično je glavni grad države ili političkog subjekta onaj grad u kojem je vlada. Obično se glavni grad navodi u zakonu. Obično je glavni grad središte važnih djelatnosti. U kraljevini, glavni grad je obično mjesto kraljevskog dvora (koji se može premještati). Država ili politički subjekt može imati više od jednog službenog glavnog grada. Glavni grad ne mora biti sjedište vlade. Može se čak seliti, ovisno o dobu godine. ali necine ti zgrade metropolu nego sadrzajji koje te zgrade nude i uostalom ono sto cijeli grad nudi... i u cemu sam ja onda pogrijesio kada sam rekao da ukoliko se svi osječki projekti ostvare osijek postaje SLAVONSKA metropola, naglasak na SLAVONSKA brvnara February 8th, 2009, 11:25 PM ma u redu je sve je kul...necu iznositi ovdje svoje stavove jer cu opet biti optuzen da sam zavidan i da samo usporedujem...nije vrijedno OSIJEK No1 February 8th, 2009, 11:30 PM forum i sluzi za iznošenje stavova, zato ih slobodno iznosi kutinA February 8th, 2009, 11:32 PM evo onda pitanjce :),ak je metropola zakaj onda nekim dijelovima slavonije osijek ne predstavlja nikaj važno? brvnara February 8th, 2009, 11:33 PM ma necu...nisam se zato registrirao veceras...svatko je osjetljiv kad se govori na racun njegovog grada OSIJEK No1 February 8th, 2009, 11:43 PM evo onda pitanjce :),ak je metropola zakaj onda nekim dijelovima slavonije osijek ne predstavlja nikaj važno? pa iz istoga razloga sto nekima djelovima hr zagreb ne predstavlja nista važno, jednostavno ne ovise o njemu kutinA February 8th, 2009, 11:48 PM ^^hm,ajde dobro,nema veze ;) OSIJEK No1 February 9th, 2009, 12:13 AM koliko god neki htjeli Osijeku osporiti važnost u slavoniji to je jednostavno nemoguce, jer Osijek je ipak najveci grad u slavoniji i baranji i nema tendencije da ce ga itko skoro prerasti, infrastrukturalno i prometno je najuređeniji, nepobitno je kulturno i obrazovno središte istočnoga dijela hrvatske, trgovačko središte, slavonija kao žitnica hrvatske je najzastupljenija u Osijeku, ĐĐ u Sl Brodu, Nexe u Našicama i Belišće iz Belišća su na ponos mjestima odakle dolaze, ali koliko god loše bilo ostatak je ipak u Osijeku, sportom je Osijek najzastupljeniji i jedino muška košarka je trenutno zastupljenija u Sl Brodu nego u Osijeku isto kao i sportska infrastruktura na kojoj se i dalje intezivno radi ( bazeni su u projektu realizacije, a i o gradnji novoga stadiona se razmišlja, a koliko je nova dvorana donijela ne treba niti pricati ), sto se tice crkve nedavno smo postali nadbiskupija i u tome pogledu napravili korak naprijed (manjine su najzastupljenije u Osijeku), bolnica je sve bliže ostvarenju da postane KBC Osijek, pa sam nocni zivot i jos hrpa dugih stvari su razlozi po čemu je Osijek na putu da postane SLAVONSKA METROPOLA kutinA February 9th, 2009, 12:15 AM ^^sve to može stajati,al zakaj onda većina ljudi iz novske nikad nije bila u osijeku,a živi cijeli život u slavoniji? ;)...nije novska jedina OSIJEK No1 February 9th, 2009, 12:18 AM ^^sve to može stajati,al zakaj onda većina ljudi iz novske nikad nije bila u osijeku,a živi cijeli život u slavoniji? ;)...nije novska jedina ponovo iz istoga razloga zasto 50 posto slavonije nije nikada bilo u ZG kutinA February 9th, 2009, 12:20 AM ^^pričali smo o osijeku ;),ok ak već znaš odgovor :) Escalade February 9th, 2009, 12:22 AM Čak i slavonci žele osporiti značaj Osijeka u regiji :ohno: E, a ovaj, di je ono Kutina?? :D (ozbiljno pitam, nemam pojma di je) kutinA February 9th, 2009, 12:23 AM ^^pogledaj u atlasu il na nekakvoj karti ;) Escalade February 9th, 2009, 12:26 AM Nađoh :D Nikad nebi rekao da je tamo gdje je :lol: OSIJEK No1 February 9th, 2009, 12:28 AM ^^pričali smo o osijeku ;),ok ak već znaš odgovor :) pa ne mora 90 posto ljudi proci kroz grad da bi on bio metropola....to metropola treba uzeti sa zadrskom i zato i pricam o slavonskoj metropoli... vecina tvrtki je u Osijeku, ima regionalna sjedista u Osijeku sto ne znaci da npr jedan radnik HT-a iz virovitice mora doci u Osijek, al mu je direktor u Osijeku, prihodi idu u Osijek i najzalosnije dok sam bio student ja iz Osijeka sam isao u Viroviticu i zarađivao lovu, a vecina Vioiviticana je bila vise puta u Zg nego u Osk Escalade February 9th, 2009, 12:30 AM Autocesta Osijek - Đakovo otvara se uoči izbora 08.02.2009. 14:00 Vijesti::Život031 Radovi na novoj dionici autoceste od Osijeka do Đakova, koja je ujedno i dio paneuropskog koridora 5C, završit će do travnja, pa će ona, kako se i najavljivalo, biti otvorena uoči lokalnih izbora, koji bi se trebali održati 17. svibnja. Potvrđuje to Josip Škorić (HDZ), član Uprave Hrvatskih autocesta i član Poglavarstva grada Osijeka za komunalu. - U proljeće prošle godine otvorena je dionica autoceste Sredanci - Đakovo i odmah tada počeli su radovi na dionici Đakovo - Osijek. Kada se i ona otvori, Osijek će u cijelosti biti spojen autocestom sa Zagrebom, ali i dalje, sa zapadnom Europom - ističe on. Cijeli put do Zagreba tada će se moći prijeći za samo dva sata, a cestarina će, kako je najavljeno, stajati stotinjak kuna. - Nakon otvorenja ove dionice nećemo stati s gradnjom autoceste. Već je u pripremi dokumentacija za gradnju novoga mosta preko Drave, koji će se graditi nedaleko od Osijeka, između Josipovca i Petrijevaca. Natječaj za gradnju mosta raspisat ćemo odmah nakon svečanog puštanja u promet dionice Osijek - Đakovo. To je ujedno i preduvjet za nastavak gradnje autoceste od Osijeka do Belog Manastira. Posrijedi je pretposljednja hrvatska dionica cestovnog koridora 5C, a posljednja će, naravno, ići do granice s Republikom Mađarskom - zaključuje Škorić. I tako će i Osijek NAPOKON za 2 mjeseca biti spojen autocestom s ostatkom lijepe naše :) Trevor McPhee February 9th, 2009, 12:38 AM Dobrodošao natrag Moa!:) (Osijek No1) Ej može jedna prijateljska? Daj molim Te ukloni taj avatar, neke ljude bi mogao uvrjediti a to nije u redu. Možemo li se suzdržati od provokacija, ovo nije index.hr forum , ovo je ozbiljan forum gdje je tema razvoj i projekti a ne provokacije na bazi regionalne ili bilo kakve druge netrpeljivosti...ako toliko voliš svoj grad, pa stavi nešto od Osijeka na avatar , zaboga! Nije lijepo isticat bilo kakve ideološke simbole, a i nije u duhu foruma. Mislim da to razumiješ. Hvala. alek_os February 9th, 2009, 12:39 AM nekoliko fotki Eurodoma od nedjelje, uslikano usput i to mobitelom tak da kvaliteta poprilično smrdi :) http://www.imagesforme.com/out.php/i345224_DSC01657.JPG http://www.imagesforme.com/out.php/i345223_DSC01656.JPG http://www.imagesforme.com/out.php/i345222_DSC01655.JPG sa ljepotice http://www.imagesforme.com/out.php/i345221_DSC01648.JPG http://www.imagesforme.com/out.php/i345220_DSC01633.JPG ne znam jel tko vidio ovo dosad ali već duže vrijeme fali to jedno vanjsko staklo :lol: http://www.imagesforme.com/out.php/i345225_faliprozor.JPG OSIJEK No1 February 9th, 2009, 12:47 AM Dobrodošao natrag Moa!:) (Osijek No1) Ej može jedna prijateljska? Daj molim Te ukloni taj avatar, neke ljude bi mogao uvrjediti a to nije u redu. Možemo li se suzdržati od provokacija, ovo nije index.hr forum , ovo je ozbiljan forum gdje je tema razvoj i projekti a ne provokacije na bazi regionalne ili bilo kakve druge netrpeljivosti...ako toliko voliš svoj grad, pa stavi nešto od Osijeka na avatar , zaboga! Nije lijepo isticat bilo kakve ideološke simbole, a i nije u duhu foruma. Mislim da to razumiješ. Hvala. pozdrav i tebi prijatelju i hvala na lijepim željama ali nisam dotična osoba, a ako avatar nekoga vrijedja meni je žao ali mislim da je dio naše povijesti a povijesti se nikako ne treba sramiti vec iz nje uciti, a isto tako bih ja ili bilo tko drugi mogao traziti da se maknu avatari dinama, hajduka osijeka i sličnih jer se meni ne sviđaju, ne navijam za taj klub i sl, a ako nekoga moj avatar vrijeđa neka mi se javi private i da mi razlog i ja cu ga maknuti jer nije mi cilj nikoga vrijeđati i molio bi da me se ne povezuje sa doticnim moom jer nisam taj i ne zelim trpiti posljedice admina ovoga foruma jer neki ljudi zakljucuju naprecac...hvala i vama Escalade February 9th, 2009, 12:54 AM Bravo alek, super slike! :cheers: Možeš ih postati i u Eurodom thread ako ti se da... Što se tiče onog stakla, da i ja sam kontao da fali LOL, i to fali još otkad su ga postavili...:D alek_os February 9th, 2009, 01:17 AM ^^ stavit ću sad.. pa da otkad je postavljeno fali.. valjd ga ne misle takvog i ostavit :nuts: Trevor McPhee February 9th, 2009, 01:28 AM pozdrav i tebi prijatelju i hvala na lijepim željama ali nisam dotična osoba, a ako avatar nekoga vrijedja meni je žao ali mislim da je dio naše povijesti a povijesti se nikako ne treba sramiti vec iz nje uciti, a isto tako bih ja ili bilo tko drugi mogao traziti da se maknu avatari dinama, hajduka osijeka i sličnih jer se meni ne sviđaju, ne navijam za taj klub i sl, a ako nekoga moj avatar vrijeđa neka mi se javi private i da mi razlog i ja cu ga maknuti jer nije mi cilj nikoga vrijeđati i molio bi da me se ne povezuje sa doticnim moom jer nisam taj i ne zelim trpiti posljedice admina ovoga foruma jer neki ljudi zakljucuju naprecac...hvala i vama Razlog je crvena zvijezda petokraka kao ideološki simbol , koja ne spada na obilježja dotičnog kluba , te je stoga uklonjena kao što je uklonjena sa svih ostalih grbova gdje ne pripada, čim je nestalo političke represije. Isticanje istog u današnje vrijeme bezobrazno je i provocirajuće. Ako to ne razumiješ , neznam kako da Ti to nacrtam. Ako misliš da je to duhovito - nije. Nimalo. Normalni simboli bilo kojeg nogometnog kluba su sasvim u redu, pa ih možeš stavit. Ovo Ti pišem javno , nek svi vide, tako da nema problema ubuduće. La_Linea February 9th, 2009, 06:38 AM Glede raspri oko Osijeka kao slavonske metropole. Postoje inače geografske teorije koje definiraju nekakva centralna mjesta u regiji. Ova kič-titula koju osobno baš i ne volim je bila mnogo točnija u drugoj polovici 20. st. (da sad ne nabrajamo sve razloge milsim da je jasno zašto). Iako mi se više sviđala naziv koji je tada vrijedio: makroregionalni centar. Podjelom na županije, ali i objektivnim padom Osijeka (odnosno iznimnim povećanjem uloge Zagreba) ta se uloga smanjila. Osijek svojim izgledom i sadržajima ipak strši da bi smo mogli govoriti o nekakvoj policentričnosti tj. da u Slavoniji postoje dva ili više naselja istoga ranga pa se onda i u smislu centraliteta oni smatraju ravnopravnim. To će još neko vrijeme biti tako. Objektivno, još jedino činjenica da je riječ sveučilišnom grad ozbiljno usmjerava pozornost regije na Osijek. (Više to nisu u toj mjeri gospodarstvo i kultura). To ne znači da se stvari neće popraviti uskoro, odnosno da se već ne popravljaju. Osijek je postao susjedište nadbiskupije, a ne nadbiskupija. Glede zvijezde, moram se složiti s ekipom iako meni ovaj konkretno slučaj ne smeta osobno, zapilit će se neka dosadna rasprava na tu temu. OSIJEK No1 February 9th, 2009, 07:22 AM Razlog je crvena zvijezda petokraka kao ideološki simbol , koja ne spada na obilježja dotičnog kluba , te je stoga uklonjena kao što je uklonjena sa svih ostalih grbova gdje ne pripada, čim je nestalo političke represije. Isticanje istog u današnje vrijeme bezobrazno je i provocirajuće. Ako to ne razumiješ , neznam kako da Ti to nacrtam. Ako misliš da je to duhovito - nije. Nimalo. Normalni simboli bilo kojeg nogometnog kluba su sasvim u redu, pa ih možeš stavit. Ovo Ti pišem javno , nek svi vide, tako da nema problema ubuduće. ne bih se složio s tobom, ovaj simbol je trajao gotovo pola stoljeca i zanimljivo kako tih pola stoljeca nikome nije smetao, pod tim simbolom klub je ostvarivao uspjehe, bio na ponos dalmacije i cijele yuge, dolaskom 91 stavljena je sahovnica, maknut je dinamo, ali je vracen sto sa hajdukom nije slucaj ( kako vlast puse tako se oni okrecu pa se ne bih iznenadio da se ulaskom u EU vrate zvijezdicama ( samo manjim zutim i to 12 komada))...ako tebe provociram oprosti, a sto je duhovito mislim da je mjerilo od osobe do osobe...nazalost nisi mi niti jedan kvalitetan argument za skidanje avatara dao stoga ostaje, a rekoh javljajte se private jer ne zelim ovaj forum spamat zbog toga sto pojedincima smeta a sto ne jer tko mene pita sto meni smeta? Semper Fidelis February 9th, 2009, 12:35 PM Bravo alek!! :banana: :cheers: Fasada je :master: Bemti kak ce ludo izgledati:master: :cheers: Escalade February 9th, 2009, 12:55 PM Ali bef, ostatak fasade (nažalost) neće imati te reflektirajuće ploče, to se na renderu jasno vidi... zoltan gera February 9th, 2009, 01:01 PM ne bih se složio s tobom, ovaj simbol je trajao gotovo pola stoljeca i zanimljivo kako tih pola stoljeca nikome nije smetao, pod tim simbolom klub je ostvarivao uspjehe, bio na ponos dalmacije i cijele yuge, dolaskom 91 stavljena je sahovnica, maknut je dinamo, ali je vracen sto sa hajdukom nije slucaj ( kako vlast puse tako se oni okrecu pa se ne bih iznenadio da se ulaskom u EU vrate zvijezdicama ( samo manjim zutim i to 12 komada))...ako tebe provociram oprosti, a sto je duhovito mislim da je mjerilo od osobe do osobe...nazalost nisi mi niti jedan kvalitetan argument za skidanje avatara dao stoga ostaje, a rekoh javljajte se private jer ne zelim ovaj forum spamat zbog toga sto pojedincima smeta a sto ne jer tko mene pita sto meni smeta? Gospodine pametnjakovicu, sahovnica je vracena '89, dakle jos za vrijeme bivse juge. Mi splicani vise volimo svoj klub nego sta mrzimo druge, tako da tebi preporucam da se i ti malo vise orjentiras na ljubav prema svom klubu, nego izrugivanju sa drugim klubovima. POZDRAV! Semper Fidelis February 9th, 2009, 01:01 PM Nisam bas obracao paznju na to. Ma nemora ni biti. Ugl kad to sve stave i urede cijelu fasadu bit ce ludo! :cheers: OSIJEK No1 February 9th, 2009, 02:01 PM meni osobno je bolja fasada na ovim četverokatnicama nego na tornjevima, bilo bi mi bolje da su stavili stakala ala dvorana gradski vrt, kao zrcala Semper Fidelis February 9th, 2009, 02:07 PM Pa i na tornjevima su reflektirajuca stakla. OSIJEK No1 February 9th, 2009, 02:19 PM slabo mi onda nešto reflektiraju.... Escalade February 9th, 2009, 02:27 PM Slažem se, mogla su biti i više reflektirajuća Trevor McPhee February 9th, 2009, 02:38 PM Glede raspri oko Osijeka kao slavonske metropole. Postoje inače geografske teorije koje definiraju nekakva centralna mjesta u regiji. Ova kič-titula koju osobno baš i ne volim je bila mnogo točnija u drugoj polovici 20. st. (da sad ne nabrajamo sve razloge milsim da je jasno zašto). Iako mi se više sviđala naziv koji je tada vrijedio: makroregionalni centar. Podjelom na županije, ali i objektivnim padom Osijeka (odnosno iznimnim povećanjem uloge Zagreba) ta se uloga smanjila. Osijek svojim izgledom i sadržajima ipak strši da bi smo mogli govoriti o nekakvoj policentričnosti tj. da u Slavoniji postoje dva ili više naselja istoga ranga pa se onda i u smislu centraliteta oni smatraju ravnopravnim. To će još neko vrijeme biti tako. Objektivno, još jedino činjenica da je riječ sveučilišnom grad ozbiljno usmjerava pozornost regije na Osijek. (Više to nisu u toj mjeri gospodarstvo i kultura). To ne znači da se stvari neće popraviti uskoro, odnosno da se već ne popravljaju. Osijek je postao susjedište nadbiskupije, a ne nadbiskupija. Dobro pogođen komentar:okay: Upravo je ta nesretna podjela na županije (shodno tome i mikro općine) donjela nesagledive negativne posljedice po razvoj naše zemlje a osobito gradova. Najveće žrtve su bivši makroregionalni centri a još veće gradovi "srednje veličine" (ZD,PU,SB,VŽ). Posljedica te centralističke politike također je Zagreb koji jede samog sebe i nije u stanju niti najosnovnije projekte izfinancirat, usprkos golemom proračunu. Dakle nikome nije dobro. Jedino rješenje je ono koje smo ponudili na threadu o "općinama i gradovima" od strane 70 na dalje... Za sve "nove" :lol: kojih na ovom threadu ima puno a nisu čitali, preporučam: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=499053&page=70 esseker91 February 9th, 2009, 03:00 PM Osijek no1. dobar ti je ovaj potpis Osijek metropola;) Osijek je ipak makroregionalno središte koje obuhvaća i SB što god oni rekli o tome... OSIJEK No1 February 9th, 2009, 03:12 PM znas kako kažu...svatko ima pravo da se ljuti, a tko se ljuti uvalim mu kruti...nadam se da me sad i zbog ove izjave neće prozivat :) tek sto sam dosao dobio sam po lampi zbog avatara a meni avatar cisto OK, nemam nikoga namjeru provocirati njime brvnara February 9th, 2009, 03:20 PM makroregionalno središte koje obuhvaća i SB što god oni rekli o tome... ne bi se slozio s tobom argumentiraj! Daka February 9th, 2009, 03:37 PM Smatram da svaki novopridošli može utjecati na kvalitetu ovog foruma,te sa svojim komentarima malo uzburkati žabokrečinu naše svakodnevice..stoga dobrodošao Os No1 . OSIJEK No1 February 9th, 2009, 03:50 PM ne bi se slozio s tobom argumentiraj! ajd ti reci zasto se ne bi složio, stalno tražite od nas da vam argumentiramo zašto Osijek i ispisane su stranice zašto Osijek....sada ti reci zašto Sl Brod??? brvnara February 9th, 2009, 04:31 PM ajd ti reci zasto se ne bi složio, stalno tražite od nas da vam argumentiramo zašto Osijek i ispisane su stranice zašto Osijek....sada ti reci zašto Sl Brod??? pa cekaj, po svakom pravilu normalnog ponasanja onaj tko iznese nesto mora to i argumentirati...ja sam prvi trazio argumente i mislim da ih zasluzujem... nego sta mislis ti pod ovim zadnjim '' sada ti reci zasto Sl Brod???'' sta zasto...ne razumijem OSIJEK No1 February 9th, 2009, 04:38 PM pa cekaj, po svakom pravilu normalnog ponasanja onaj tko iznese nesto mora to i argumentirati...ja sam prvi trazio argumente i mislim da ih zasluzujem... nego sta mislis ti pod ovim zadnjim '' sada ti reci zasto Sl Brod???'' sta zasto...ne razumijem prelistaj si malo forum unazad i vidjeti ces hrpu argumenata, vecina ih je neosporiva, a sada mi ti iznesi argumente zasto ne Osijek i zasto se ne slažes sa time i koje mjesto po tebi bi zaslužilo naziv makroregionalnog centra, metropole ili kako god vec? brvnara February 9th, 2009, 04:54 PM evo vidis pa ti si covjeve toliko bahat da ne vidis sta pise, ili jednostavno ne zelis vidjeti. ja sam odgovorio na ovo: Originally Posted by esseker91 makroregionalno središte koje obuhvaća i SB što god oni rekli o tome... i rekao da se neslazem. to je to. ne da se ne slazem sa cinjenicom da je osijek regionalni centar, nego sa izjavom da on obuhvaca brod...jer mi ni po cem ne gravitiramo osijeku,jel tebi to toliko tesko za shvatiti??? tvoj jedini argument moze biti sveuciliste, ali zao mi je sto nemam nigdje nikakav tocan podatak da se vidi koliko zapravo brodskih studenata tamo studira, u odnosu na Zagreb i Rijeku gdje je po mojoj procjeni oko 85-90% brodskih studenata...tako da ti i taj argument otpada... daj se malo spusti na zemlju zajedno sa ovim boldanim gore navedenim Frnjchuga031 February 9th, 2009, 05:12 PM Droga me je zela... Ajde dosta, mir, mir, mir, nitko nije kriv... Ava, ava, ava, nitko nije krava... :lol: Nije me dugo bilo pa ći samo reć da su mi odlične one zgrade u obliku slova O... :D OSIJEK No1 February 9th, 2009, 05:14 PM je u pravu si, oprosti...Rijeka je tu kod nas u srcu slavonije, Zagreb malo istočnije al bitno da je u Slavoniji...Brod ima 10 000 studenata, pa je samo 5-10 posto u Osijeku, niti cime niste povezani sa Osijekom osim sto su regionalne uprave gotovo svih tvrtki u Osijeku, što je Osijek središnji centar sporta slavonije, zatim HNK, arheološki muzej, muzej Slavonije i hrpetina drugih stvari...najbolje da vi ime promijenite u Zagrebački Brod i svima ce vam srce biti na mjestu...nemam ništa protiv Zg al jeste li se ikada pitali koliko ste toga dali Zagrebu, a koliko Zagreb vama? ne kažem da vam je Osijek nešto dao, ali mislim da zaslužuje naziv centra slavonije, makroregionalnog ili kakvoga god drugog koliko god se vi tome protivili i kolika god mržnja vladala u vama nasprem nas Nika Loncar February 9th, 2009, 05:34 PM Osijek no1, ajde se malo smiri! O kakvoj mržnji pričaš? Čemu ovakvi izrazi :ohno: Gdje je neki moderator da ovo malo dovede u red!? brvnara February 9th, 2009, 05:37 PM e ovo vala moram u nekoliko navrata... je u pravu si, oprosti...Rijeka je tu kod nas u srcu slavonije, Zagreb malo istočnije al bitno da je u Slavoniji... kakve to veze ima sa bilo cim o cemu smo mi govorili??? niti cime niste povezani sa Osijekom osim sto su regionalne uprave gotovo svih tvrtki u Osijeku pa opet, kakve veze ima to sa Brodom.moze to sve biti u osijeku ali sve pare svejedno odu u zagreb,zar ne?? što je Osijek središnji centar sporta slavonije, zatim HNK, arheološki muzej, muzej Slavonije i hrpetina drugih stvari... i opet moram pisati isto...sta ja imam od osjeckog sporta, kulture i te ''hrpetine drugih stvari''...sve sto igra u HNK dolazi i kod nas u Brod, ne boj se nismo mi zakinuti za kulturu,imamo i mi svoje muzeje i svoje galerije...opet nista najbolje da vi ime promijenite u Zagrebački Brod i svima ce vam srce biti na mjestu...nemam ništa protiv Zg al jeste li se ikada pitali koliko ste toga dali Zagrebu, a koliko Zagreb vama? pa ti si stvarno lik kakvog nema.jesi li se ti ikada pitao koliko ste vi dali zagrebu a sta vam je vraceno...nemozes tako usporedivati jer zagrebu svi daju, a zagreb svima malo vraca. ne kažem da vam je Osijek nešto dao, ali mislim da zaslužuje naziv centra slavonije, makroregionalnog ili kakvoga god drugog koliko god se vi tome protivili i kolika god mržnja vladala u vama nasprem nas mi od osijeka nikad nismo nista dobili, niti po bilo kojoj logici ista i trebamo dobiti. ja ne kuzim odakle sad mrznja sa nase strane prema vama.ja sam dosao na vas forum jer studiram u osijeku i zelim biti u toku, i ispocetka sam samo gledao i komentirao na sta imam pravo.svi moji komentari su bili svida mi se-ne svida mi se na sta imam potpuno pravo, ali ja jednostavno nekuzim to tvoje megapoliziranje osijeka i uvrijedenost kad ti se lupi neki protuargument. daj shvati da smo mi samostalan grad za kojeg odluke i politika osijeka nemaju nikakve posljedice.ako cemo vec tvojim tonom daj si vise priznaj u glavi cinjenicu da slucajno nemate status regionalnog centra i da se ustanove koje vi imate smiju graditi i u nasem gradu, da bi mi zbog svog polozaja bili daleko od vas...medutim to nema veze sa sadasnjoscu. daj skini mi se vise i imaj svoju metropolu, megapolis ili sta god zelis ali forsiranim stavom nemozes nikako potuci dobar argument. P.S. isprike svim dobrim ljudima dobre volje, ali jednostavno neke se stvari trebaju iznijeti Nika Loncar February 9th, 2009, 05:42 PM Osijek je najveći grad u Slavoniji, ali da je metropola, nije. Metropole su po definiciji gradovi sa minimum 500000 stanovnika u samom gradu i bar milijun stanovnika sa okruženjem, koji su ujedno i ekonomski, kulturni i politički centar neke zemlje ili regije. Osijek ima svega petinu od ukupnog broja stanovnika potrebnog za neku "titulu" metropole (kao da je to uopće važno), ali sigurno zadovoljava ove ostale kriterije kad je riječ o Slavoniji. Brko February 9th, 2009, 05:43 PM Nika slažem se stobom,ovo zahtjeva intervenciju moderatora jer malo fali da se ovo provociranje pretvori u rat.Nekima ovaj forum izgleda samo zato i služi. Frnjchuga031 February 9th, 2009, 05:44 PM Ajde se vas dvojica nastavite prepirat u birtiji jer je ovo preglupo... milijun puta prožvakana tema... Ja za nekakav animozitet između Brođana i Osječana tj. između Sl.Broda i Osijeka nisam ni znao dok nisam odšao na ovaj forum... Nika Loncar February 9th, 2009, 05:46 PM pa opet, kakve veze ima to sa Brodom.moze to sve biti u osijeku ali sve pare svejedno odu u zagreb,zar ne?? ... pa ti si stvarno lik kakvog nema.jesi li se ti ikada pitao koliko ste vi dali zagrebu a sta vam je vraceno...nemozes tako usporedivati jer zagrebu svi daju, a zagreb svima malo vraca. O bože :ohno: Ne. Koje to pare odu u Zagreb? Zagrebu svi daju, a on malo vraća :| Nemoj pisati ovakve bedastoće koje nemaju veze s vezom! :mad: brvnara February 9th, 2009, 05:47 PM pa ja se u potpunosti slazem...jos jednom se ispricavam...dalje od ove teme nego jeste li culi sta novo za OS airport.ja sam cuo da od ove sezone(tocnije svibnja) pocinju redovite linije za njemacku i ostale dijelove RH. da li prica drzi vodu u osjeckim kuloarima brvnara February 9th, 2009, 05:49 PM O bože :ohno: Ne. Koje to pare odu u Zagreb? Zagrebu svi daju, a on malo vraća :| Nemoj pisati ovakve bedastoće koje nemaju veze s vezom! :mad: imaju veze jer ja ne mislim , a nadam se da ne misli ni doticni kolega forumas, na zagreb kao grad nego na vladu RH od koje i dobivamo love, a smjestena je u ZG.to je to Nika Loncar February 9th, 2009, 05:51 PM imaju veze jer ja ne mislim , a nadam se da ne misli ni doticni kolega forumas, na zagreb kao grad nego na vladu RH od koje i dobivamo love, a smjestena je u ZG.to je to Onda ok. Jer kad čujem bisere tipa Hrvatska radi a Zagreb se gradi odmah mi se diže sva kosa na glavi, to mi stvarno može dignuti tlak! Frnjchuga031 February 9th, 2009, 05:53 PM pa ja se u potpunosti slazem...jos jednom se ispricavam...dalje od ove teme nego jeste li culi sta novo za OS airport.ja sam cuo da od ove sezone(tocnije svibnja) pocinju redovite linije za njemacku i ostale dijelove RH. da li prica drzi vodu u osjeckim kuloarima Pa i nekruže neke priče... Uglavnom ostaje GermanWings i stara linija za Koeln sigurno... I preko ljeta more... Frnjchuga031 February 9th, 2009, 05:54 PM BTW: Skužio sam da je Ludi opet banan... :D brvnara February 9th, 2009, 05:56 PM BTW: Skužio sam da je Ludi opet banan... :D sta je radio??? brvnara February 9th, 2009, 06:01 PM pa jesu li barem obnovili sto su rekli da ce obnavljati na aerodromu??? Frnjchuga031 February 9th, 2009, 06:02 PM Neznam... Ali sva sreća da i ovaj puta nisam bio u blizini jer bi i ja završio s banom... opet... :D OSIJEK No1 February 9th, 2009, 06:03 PM ja sam dosao u miru na ovaj forum a mene se napada zbog moga potpisa? kome se Osijek sviđa neka ga u njemu, kome ne vrata su mu širom otvorena....mislim da govorim u ime svih osječana i imam pravo braniti svoj grad od bedastoća koje neki pišu ( a vjerojatno ni ne znaju značenje riječi ARGUMENT ) ja iskreno nisam niti bio na forumu Sl Broda jer stvarno ne vidim sto ja tamo imam raditi? METROPOLA ne znači nužno grad preko 500 000 stanovnika, malo se bolje informiraj, a isto tako tu piše SLAVONSKA METROPOLA pa sam dotične pitao neka oni daju prijedlog grada koji u doglednoj budučnosti može postati SLAVONSKA METROPOLA, MAKROREGIONALNI CENTAR i slično na što su se naravno oglušili inastavili pametovat po svome ( al neka, studiraju, naučiti će) ovo je moj zadnji post na ovu temu na ovome podforumu a po mome potpisu pljujte koliko hoćete ako se nekome raspravlja možemo slobodno u birtiju OSIJEK No1 February 9th, 2009, 06:03 PM temu Hrvatska radi, Zagreb se gradi možemo naveliko i naširoko povest samo napravite forum...ima jako puno istine u tome Frnjchuga031 February 9th, 2009, 06:03 PM pa jesu li barem obnovili sto su rekli da ce obnavljati na aerodromu??? Ja sam na ljeto bio... T ti je solidni mali aerodromčić... nema se tu više šta obnovit... Ono je iznutra sređeno više od toga nemože... Seyzmo February 9th, 2009, 06:23 PM Osijek je najveći grad u Slavoniji, ali da je metropola, nije. Metropole su po definiciji gradovi sa minimum 500000 stanovnika u samom gradu i bar milijun stanovnika sa okruženjem, koji su ujedno i ekonomski, kulturni i politički centar neke zemlje ili regije. Osijek ima svega petinu od ukupnog broja stanovnika potrebnog za neku "titulu" metropole (kao da je to uopće važno), ali sigurno zadovoljava ove ostale kriterije kad je riječ o Slavoniji. Osijek nije metropola, osim u zargonu vec je samo centar regije i to si dobro rekla, ali ako se vec ide u neke krajnosti nisam siguran dali bi se i za Zagreb bas moglo reci da je metropola obzirom da se radi o malom gradu u svjetskim razmjerima. Nakon nekih stvarnih svjetskih ogromnih metropola koje sam vidio Zagreb mi se doima kao provincija, a posebno takav dojam ostavlja na nekoga tko u njega dodje avionom i dozivi Pleso koji je na nivou gradica ako se gleda u svjetskim razmjerima. Brko February 9th, 2009, 07:13 PM Molim vas sve da prekinete s tim prepucavanjima na relaciji OS-SB jer to ne vodi ničemu.Držimo se topica bolje. deki os February 9th, 2009, 07:15 PM OSIJEK no1 dobrodošao na forum ali može jedna zamolba? nemoj molim te širiti tenzije između nas i brođana jer smo sa njima u prijateljskim odnosima i pobogu i oni su slavonci kao i mi i trebamo njegovati prijateljske odnose kako sa njima tako i sa svim ostalima a ne se prepirati čiji je grad veći i bolji, bitno je da svi idemo kao gradovi prema naprijed. ništa zlonamjerno. nadam se da ćeš zajedno sa ostalim članovima foruma kvalitetno pridonosit našem dragom forumu.:cheers::) Brko February 9th, 2009, 07:20 PM Deki hvala na podršci u smirivanju nereda u pojasu Gaze,danas sam prvi put vidio da u Brodu ima Pečenjarnica koja se zove Deki,odmah sam se sjetio tebe. deki os February 9th, 2009, 07:24 PM Deki hvala na podršci u smirivanju nereda u pojasu Gaze,danas sam prvi put vidio da u Brodu ima Pečenjarnica koja se zove Deki,odmah sam se sjetio tebe. hehehe. možda sam ju i ja otvorio ko zna!:lol: ovdje u osijeku mi je jozo trovač konkurencija pa odlučio u brodu otvorit pečenjarnicu.:lol::cheers: Brko February 9th, 2009, 07:37 PM Da otvoriš diskoteku Deki i da u njoj ne sviraju cajke brzo bi se obogatio. esseker91 February 9th, 2009, 07:41 PM evo vidis pa ti si covjeve toliko bahat da ne vidis sta pise, ili jednostavno ne zelis vidjeti. ja sam odgovorio na ovo: Originally Posted by esseker91 makroregionalno središte koje obuhvaća i SB što god oni rekli o tome... i rekao da se neslazem. to je to. ne da se ne slazem sa cinjenicom da je osijek regionalni centar, nego sa izjavom da on obuhvaca brod...jer mi ni po cem ne gravitiramo osijeku,jel tebi to toliko tesko za shvatiti??? tvoj jedini argument moze biti sveuciliste, ali zao mi je sto nemam nigdje nikakav tocan podatak da se vidi koliko zapravo brodskih studenata tamo studira, u odnosu na Zagreb i Rijeku gdje je po mojoj procjeni oko 85-90% brodskih studenata...tako da ti i taj argument otpada... daj se malo spusti na zemlju zajedno sa ovim boldanim gore navedenim Nisam ja rekao da Brod gravitira Osijeku nego da je Osijek makroregionalno središte koje koliko ja znam obuhvaća cijelu Slavoniju i Baranju.A zašto bi onda Osijek stavili za makroregionalno središte ako je SB "važniji".Očito si krivo protumačio rečenicu "obuhvaća i SB" jer sam ja mislio na teritorij a ne na gospodarstvo,kulturu itd.A kriva mi je i ova činjenica da nikad niste rekli kako je Osijek lijep ili da vam se po nečemu sviđa,uvijek samo nabrajate negativne stvari,nikad od vas nisam vidio lijepu riječ o Osijeku a moram priznati da forumaši iz Osijeka nikad na topicu o vašem gradu ne kritiziraju vaš grad kao što vi radite na našem(ovo je upućeno Brođanima). OSIJEK No1 February 9th, 2009, 07:42 PM ovo je dobrodošlica novom članu? svaka cast, al ja cu se pokušati uzdici iznad toga... raspravu nisam započeo, al očito neki lobiji ovdje vladaju pa se bolje maknuti sa strane... deki os February 9th, 2009, 07:49 PM Da otvoriš diskoteku Deki i da u njoj ne sviraju cajke brzo bi se obogatio. hmm ko zna, samo ak je u osijeku čisto sumnjam da bi se bez cajki obogatio.:lol: u brodu je možda drukčija situacija. deki os February 9th, 2009, 07:55 PM ovo je dobrodošlica novom članu? svaka cast, al ja cu se pokušati uzdici iznad toga... raspravu nisam započeo, al očito neki lobiji ovdje vladaju pa se bolje maknuti sa strane... nemoj se ljutit nije bilo ništa zlonamjerno, samo sam htio reći da si sa svojim komentarima malo počeo dizat tenzije koje se lako pretvore u svađu a to nikom ne treba, zar nije tako? meni je uvijek drago kad se forumu pridružuje još osječana, ali neka sve bude sa nekim prijateljskim tonom jer smo sa svojim ponašanjem postigli da osječka dretva ide tim smjerom.:) brvnara February 9th, 2009, 08:07 PM ovo je dobrodošlica novom članu? svaka cast, al ja cu se pokušati uzdici iznad toga... raspravu nisam započeo, al očito neki lobiji ovdje vladaju pa se bolje maknuti sa strane... aj ako nista barem si nabrzake skupio 30 postova:cheers1: keko February 9th, 2009, 08:46 PM Ajmo malo on topic... :bash: 9.2.2009 Donjograđanima uz Trg i pješačka zona Poslije završetka radova na Trgu bana Jelačića, Donjograđani bi napokon mogli dobiti pješačku zonu u središtu te gradske četvrti. Naime, prema posljednjem planu nove regulacije prometa, cesta koja se nastavlja na Tijardovićevu ulicu trebala bi biti popločana u ravnini novog trga te bi na njoj bilo zabranjeno prometovanje osobnih vozila. Kako ističe predsjednik GČ "Donji grad" Hrvoje Stipetić, riječ je o ideji što je krenula od stanara, koji su sami nedavno izradili svoju verziju projekta nove prometne regulacije u Donjem gradu, a koja bi trebala riješiti njihove brojne probleme. - Kako se Donjograđani nisu mogli u cijelosti složiti ni oko jednog prijedloga nove regulacije koju nam je ponudila tvrtka Rencon, odlučili smo sami izraditi projekt koji najbolje odgovara potrebama ljudi. U sklopu njega osmišljena je šetnica, odnosno pješačka zona po uzoru na Kapucinsku ulicu. Tako bi cesta koja se kod "Dome" križa sa Zmaj Jovinom bila zatvorena za promet svih vozila osim dostavnih. Dok bi sama Zmaj Jovina postala jednosmjerna u suprotnom smjeru kako bi se osigurala protočnost prometa - objašnjava Stipetić, dodajući da je projekt izradio Donjograđanin, arhitekt u mirovini, a u Renconu su ocijenili da je izvediv. Taj projekt, kako kaže Stipetić, prije svega rješava problem parkiranja u spletu ulica uz Kliničku bolnicu Osijek. Službena finalizacija projekta očekuje se u idućih mjesec dana, unutar kojih bi se trebali sastati predstavnici Četvrti, Rencona, Grada Osijeka i prometne policije. “Prema finalnoj verziji projekta, Crkvena bi ulica, prvenstveno zbog autobusne linije, ostala dvosmjerna, te bi se u njoj trebala napraviti parkirna mjesta za stanare budući da je riječ o ulici s jako starim kućama koje su se gradile u doba kada se nije moglo predvidjeti da će se broj automobila toliko povećati. Krstova bi ulica, kao i one koje ju sijeku, trebala biti jednosmjerna, kao i Radičevićeva ulica. Dok bi na uglu Huttlerove i Crkvene ulice, kako je Rencon predvidio, trebao biti kružni tok koji je nužan da bi se normalizirao intenzivan promet na tom iznimno nepreglednom raskrižju”, kaže Stipetić. Glas Slavonije OSIJEK No1 February 9th, 2009, 08:54 PM nemoj se ljutit nije bilo ništa zlonamjerno, samo sam htio reći da si sa svojim komentarima malo počeo dizat tenzije koje se lako pretvore u svađu a to nikom ne treba, zar nije tako? meni je uvijek drago kad se forumu pridružuje još osječana, ali neka sve bude sa nekim prijateljskim tonom jer smo sa svojim ponašanjem postigli da osječka dretva ide tim smjerom.:) :cheers: deki os February 9th, 2009, 10:20 PM Ajmo malo on topic... :bash: 9.2.2009 Donjograđanima uz Trg i pješačka zona Poslije završetka radova na Trgu bana Jelačića, Donjograđani bi napokon mogli dobiti pješačku zonu u središtu te gradske četvrti. Naime, prema posljednjem planu nove regulacije prometa, cesta koja se nastavlja na Tijardovićevu ulicu trebala bi biti popločana u ravnini novog trga te bi na njoj bilo zabranjeno prometovanje osobnih vozila. Kako ističe predsjednik GČ "Donji grad" Hrvoje Stipetić, riječ je o ideji što je krenula od stanara, koji su sami nedavno izradili svoju verziju projekta nove prometne regulacije u Donjem gradu, a koja bi trebala riješiti njihove brojne probleme. - Kako se Donjograđani nisu mogli u cijelosti složiti ni oko jednog prijedloga nove regulacije koju nam je ponudila tvrtka Rencon, odlučili smo sami izraditi projekt koji najbolje odgovara potrebama ljudi. U sklopu njega osmišljena je šetnica, odnosno pješačka zona po uzoru na Kapucinsku ulicu. Tako bi cesta koja se kod "Dome" križa sa Zmaj Jovinom bila zatvorena za promet svih vozila osim dostavnih. Dok bi sama Zmaj Jovina postala jednosmjerna u suprotnom smjeru kako bi se osigurala protočnost prometa - objašnjava Stipetić, dodajući da je projekt izradio Donjograđanin, arhitekt u mirovini, a u Renconu su ocijenili da je izvediv. Taj projekt, kako kaže Stipetić, prije svega rješava problem parkiranja u spletu ulica uz Kliničku bolnicu Osijek. Službena finalizacija projekta očekuje se u idućih mjesec dana, unutar kojih bi se trebali sastati predstavnici Četvrti, Rencona, Grada Osijeka i prometne policije. “Prema finalnoj verziji projekta, Crkvena bi ulica, prvenstveno zbog autobusne linije, ostala dvosmjerna, te bi se u njoj trebala napraviti parkirna mjesta za stanare budući da je riječ o ulici s jako starim kućama koje su se gradile u doba kada se nije moglo predvidjeti da će se broj automobila toliko povećati. Krstova bi ulica, kao i one koje ju sijeku, trebala biti jednosmjerna, kao i Radičevićeva ulica. Dok bi na uglu Huttlerove i Crkvene ulice, kako je Rencon predvidio, trebao biti kružni tok koji je nužan da bi se normalizirao intenzivan promet na tom iznimno nepreglednom raskrižju”, kaže Stipetić. Glas Slavonije ovo bi bilo i više nego poželjno.:banana::cheers: OSIJEK No1 February 9th, 2009, 10:38 PM ma grad nam polako dobiva obrise METROPOLE sve vise sirokih ulica, zgrada, tramavjska mreza se rasirila i siri se i dalje, vinkovacka, divaltova i mnostvo drugih ulica sad su prave ceste a ne ulicice kalve su bile...radi se napokon deki os February 9th, 2009, 10:46 PM ma grad nam polako dobiva obrise METROPOLE sve vise sirokih ulica, zgrada, tramavjska mreza se rasirila i siri se i dalje, vinkovacka, divaltova i mnostvo drugih ulica sad su prave ceste a ne ulicice kalve su bile...radi se napokon slažem se, sad bi bilo super da krenu sređivat tu trpimirovu zajedno sa tim kružnim tokovima npr.pa da dobijemo još jednu pravu široku aveniju.:cheers: OSIJEK No1 February 9th, 2009, 10:55 PM trpimirovu, matije gupca napraviti cetverotracnom, srediti srediste retfale, obilaznicu, sportski centar gradski vrt, iseliti stanare iz tvrđe, izmjestiti promet iz nje i napraviti kulturno srediste grada od nje, volio bi da u dom HV dodje gradsko poglavarstvo, bijela lađa, kolodvor, spajanje promenada, urbanizirati prostor od pampasa do kompe, yach club, preseljenje unikoma, na mjestu olta napraviti naslje, JUG4, to su sve planovi ma hrpa projekata se radi deki os February 9th, 2009, 11:24 PM trpimirovu, matije gupca napraviti cetverotracnom, srediti srediste retfale, obilaznicu, sportski centar gradski vrt, iseliti stanare iz tvrđe, izmjestiti promet iz nje i napraviti kulturno srediste grada od nje, volio bi da u dom HV dodje gradsko poglavarstvo, bijela lađa, kolodvor, spajanje promenada, urbanizirati prostor od pampasa do kompe, yach club, preseljenje unikoma, na mjestu olta napraviti naslje, JUG4, to su sve planovi ma hrpa projekata se radi ma samo da se to sve i ostvari.:) flash royal February 9th, 2009, 11:25 PM trpimirovu, matije gupca napraviti cetverotracnom, srediti srediste retfale, obilaznicu, sportski centar gradski vrt, iseliti stanare iz tvrđe, izmjestiti promet iz nje i napraviti kulturno srediste grada od nje, volio bi da u dom HV dodje gradsko poglavarstvo, bijela lađa, kolodvor, spajanje promenada, urbanizirati prostor od pampasa do kompe, yach club, preseljenje unikoma, na mjestu olta napraviti naslje, JUG4, to su sve planovi ma hrpa projekata se radi Ma vi lege koji živite tamo ni neosječate koliko se u Osijeku gradi,ja dok sam studirao tamo bilo je sve mrtvo što se tiče gradnje i planova,sad kad dolazim svaki put nešto novo vidiš da se gradi,pogledaj samo strossmayerovu koliko novih zgrada da ne nabrajam po gradu ostale projekte i radove,još samo da i one ostale potleušice po štrosmayerovoj sruše bit će to lijep ulazak u Os.toj ulici definitivno stoji bolje viša gradnja jel je široka a ne one smiješne kučice,ali eto radi se koliko vidim na tome,ali nešto sam čitao da vaša urbanistica ili urbanist nije baš nešto sretan po tom pitanju OSIJEK No1 February 9th, 2009, 11:29 PM Ma vi lege koji živite tamo ni neosječate koliko se u Osijeku gradi,ja dok sam studirao tamo bilo je sve mrtvo što se tiče gradnje i planova,sad kad dolazim svaki put nešto novo vidiš da se gradi,pogledaj samo strossmayerovu koliko novih zgrada da ne nabrajam po gradu ostale projekte i radove,još samo da i one ostale potleušice po štrosmayerovoj sruše bit će to lijep ulazak u Os.toj ulici definitivno stoji bolje viša gradnja jel je široka a ne one smiješne kučice,ali eto radi se koliko vidim na tome,ali nešto sam čitao da vaša urbanistica ili urbanist nije baš nešto sretan po tom pitanju nitko nije sretan jer se gradi neplanski, grade se svi moguci oblici boje i velicine i to je ono sto smeta, al da se grad razvija u svim svojim djelovima razvija se:cheers: flash royal February 9th, 2009, 11:40 PM nitko nije sretan jer se gradi neplanski, grade se svi moguci oblici boje i velicine i to je ono sto smeta, al da se grad razvija u svim svojim djelovima razvija se:cheers: e kad su nam gradovi sirotinjski pa im treba para pa onda dopuštaju sve i svašta OSIJEK No1 February 9th, 2009, 11:43 PM svejedno sam uvjeren da ce to za koju godinu doci na svoje i da ce sve predobro izgledati, a nadam se da ce i ovi politicari uspjet koju tvornicu dovesti u grad pa da sve legne na svoje mjesto Frnjchuga031 February 10th, 2009, 01:46 AM nitko nije sretan jer se gradi neplanski, grade se svi moguci oblici boje i velicine i to je ono sto smeta, al da se grad razvija u svim svojim djelovima razvija se:cheers: A neki bi rekli da je socijalistički da je suprotno... :) Frnjchuga031 February 10th, 2009, 01:48 AM nemoj se ljutit nije bilo ništa zlonamjerno, samo sam htio reći da si sa svojim komentarima malo počeo dizat tenzije koje se lako pretvore u svađu a to nikom ne treba, zar nije tako? meni je uvijek drago kad se forumu pridružuje još osječana, ali neka sve bude sa nekim prijateljskim tonom jer smo sa svojim ponašanjem postigli da osječka dretva ide tim smjerom.:) ma grad nam polako dobiva obrise METROPOLE sve vise sirokih ulica, zgrada, tramavjska mreza se rasirila i siri se i dalje, vinkovacka, divaltova i mnostvo drugih ulica sad su prave ceste a ne ulicice kalve su bile...radi se napokon :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Osječanin February 10th, 2009, 11:36 AM Baš bi dobro došlo nekoliko novih nebodera u širem centru Osijeka( na mjestu starog OLT-a 2-3 komada, Doma HV-a, Blok centra i možda Bijele lađe :cheers:) La_Linea February 10th, 2009, 05:13 PM trpimirovu, matije gupca napraviti cetverotracnom, srediti srediste retfale, obilaznicu, sportski centar gradski vrt, iseliti stanare iz tvrđe, izmjestiti promet iz nje i napraviti kulturno srediste grada od nje, volio bi da u dom HV dodje gradsko poglavarstvo, bijela lađa, kolodvor, spajanje promenada, urbanizirati prostor od pampasa do kompe, yach club, preseljenje unikoma, na mjestu olta napraviti naslje, JUG4, to su sve planovi ma hrpa projekata se radi Sa svime se slažem osim s iseljenjem stanara iz Tvrđe. Slažem se da u Tvđi ne bi trebalo biti socijalnih neuvjetnih stanova koje stanari ne mogu održavati. Otkad postoji, Tvrđa je imala stanare. Ja bi radije iz Tvrđe iselio klima uređaje, satelitske antene, neonske reklame i, ono šte se planira, automobile. Osim toga, postrožio bih uvjete uređenja lokala i definirao sadržaje. Netko opet spominje neboder na mjestu Doma HV-a. Odakle vam uopće ideja da bi se ta zgrada trebala rušiti?!?!?!?? Pa zgrada je bombon moderne. brvnara February 10th, 2009, 05:30 PM da li je ta zgrada HV-a tamo prekoputa emše??? kad se vec prica o tvrđi...da li znate da li je u planu ikada dovrsiti obnovu spomenika kugi(nadam se da sam ispravno napisao), jer kako stvari stoje njima je isplativije da on ostane u ovom stanju kao cetiri velika reklamna zida...da li znate sta o tome osim da se treba zavrsiti jednog dana???da li ima kakvog govora o tome??? La_Linea February 10th, 2009, 06:47 PM Preko puta emše je! esseker91 February 10th, 2009, 07:21 PM A ja se npr. pitam zašto bi u Tvrđi bili svi ti noćni klubovi,što god vi rekli pijana mladež samo riga,šara po zidovima i uništava.A vidim da se brvnara uključio i u topic o Slavonskom Brodu jer primjećujem da je češće na našem. brvnara February 10th, 2009, 07:27 PM e ma jebi se ti zvaljo jedan,necu vse ni dolaziti vamo:puj!!! nije vrijedno mog vremena esseker91 February 10th, 2009, 07:30 PM e ma jebi se ti zvaljo jedan,necu vse ni dolaziti vamo:puj!!! nije vrijedno mog vremena Ma šta si se uvrijedio šalim se naravno:lol::lol::lol: OSIJEK No1 February 10th, 2009, 07:40 PM Sa svime se slažem osim s iseljenjem stanara iz Tvrđe. Slažem se da u Tvđi ne bi trebalo biti socijalnih neuvjetnih stanova koje stanari ne mogu održavati. Otkad postoji, Tvrđa je imala stanare. Ja bi radije iz Tvrđe iselio klima uređaje, satelitske antene, neonske reklame i, ono šte se planira, automobile. Osim toga, postrožio bih uvjete uređenja lokala i definirao sadržaje. Netko opet spominje neboder na mjestu Doma HV-a. Odakle vam uopće ideja da bi se ta zgrada trebala rušiti?!?!?!?? Pa zgrada je bombon moderne. ja osobno bi to sve preselio, dao im nove stanove jer 99 posto sada ih zivi u neljudskim uvjetima, stanovima punima vlage, bez toaleta, o kupaonama da i ne pricam. sami ih obnavljati ne mogu jer jednostavno im je preskupo, a teško da ce grad ili država obnavljati nešto što nije njegovo...od tvrđe napraviti mjesto koje ce 24h živjeti, sto kulturnim, što ugostiteljskim sadržajima, turistima, studentima i školarcima...nešto ala Prag ( stari dio ) Semper Fidelis February 10th, 2009, 08:27 PM Uh sta sam sve propustio. :lol: :D Semper Fidelis February 10th, 2009, 09:22 PM Jbt jeste vi skontali da su oni sada raskopali dvaltovu sve do lošinjske :gaah: pa to je totalno blokirano sve. Busevi idu nekim pravcima, neznam ni kud idu, kazu da se okrecu negdje. Oni su prije 2,3 mj nasipavali kamen. Zasto nisu odma tada prugu postavljali?? Sad se to sve ponovo kopa:bash: Očito je da se na toj divaltovoj sporije radi da se otvori taman pred izbore!! :bash: OSIJEK No1 February 10th, 2009, 09:25 PM Jbt jeste vi skontali da su oni sada raskopali dvaltovu sve do lošinjske :gaah: pa to je totalno blokirano sve. Busevi idu nekim pravcima, neznam ni kud idu, kazu da se okrecu negdje. Oni su prije 2,3 mj nasipavali kamen. Zasto nisu odma tada prugu postavljali?? Sad se to sve ponovo kopa:bash: Očito je da se na toj divaltovoj sporije radi da se otvori taman pred izbore!! :bash: hehe...sve je to tempirano, al bitno da se radi:banana: Semper Fidelis February 10th, 2009, 09:39 PM Ma k... se radi... -.- 6mj rade 600m usrane ceste! Stari mi je jedan od onih 15-tak obrtinika koji rade u tom djelu divaltove, i nemogu normalno raditi. A grad to nezanima nimalo. Sramota :bash: deki os February 10th, 2009, 09:43 PM Ma k... se radi... -.- 6mj rade 600m usrane ceste! Stari mi je jedan od onih 15-tak obrtinika koji rade u tom djelu divaltove, i nemogu normalno raditi. A grad to nezanima nimalo. Sramota :bash:istina, stvarno se vuku ko da rade autoput a ne jednu običnu cestu.:ohno: Semper Fidelis February 10th, 2009, 09:50 PM Ma daj. pa tu uopce nije bilo posla nekog velikog, istina da su radili nove instalacije. al jebote pa zar se 600m ceste radi pola godine?? Jbt ovi naprave 30km autoceste a ovi još nisu asfalt postavili. Ma sramota. Naravno da se sve to moglo napraviti ali cilja se za otvaranje pred izbore! :bash: Zar se ljudi trebaju muciti za njihovih 5min tamo sto ce se oni slikati i onda im dati glas?? deki os February 10th, 2009, 09:52 PM Ma daj. pa tu uopce nije bilo posla nekog velikog, istina da su radili nove instalacije. al jebote pa zar se 600m ceste radi pola godine?? Jbt ovi naprave 30km autoceste a ovi još nisu asfalt postavili. Ma sramota. Naravno da se sve to moglo napraviti ali cilja se za otvaranje pred izbore! :bash: Zar se ljudi trebaju muciti za njihovih 5min tamo sto ce se oni slikati i onda im dati glas?? znaš ti za onu dobru staru izreku "politika je k..va". e nažalost ovo je čisti primjer te iste politike.:ohno: |