Semper Fidelis
February 10th, 2009, 09:56 PM
Istina. Ali zasto se živcirati zbog njih kad se oni nezivciraju zbog nas. Neisplati se. I radi ce oni tako što jos dugo vremena po tom sistemu "pogledajte sto sve cinimo za ovaj grad".
|
View Full Version : [Osijek] – Construction update (2006 - 2009) Semper Fidelis February 10th, 2009, 09:56 PM Istina. Ali zasto se živcirati zbog njih kad se oni nezivciraju zbog nas. Neisplati se. I radi ce oni tako što jos dugo vremena po tom sistemu "pogledajte sto sve cinimo za ovaj grad". Frnjchuga031 February 10th, 2009, 10:07 PM Pa uvijek sam vam govorio da je politika kurva... I što je jpš najgore i kad dodju izbori opet neznam kome da dam glas kada su svi govna... Escalade February 10th, 2009, 10:10 PM Čekaj, jesam ja dobro shvatio, oni ponovno kopaju nedavno obnovljeni dio divaltove?? :lol: Semper Fidelis February 10th, 2009, 10:13 PM Ne, nego kopaju ono di su nasipavali kamen i onda to sa valjcima prelazili. Kopali su i raskopavali tu divaltovu 100puta. Sam da oduze do izbora. Sad se kopa za tu prugu, To su mogli odma staviti. No mora bit kak ovi kazu. Frnjchuga031 February 10th, 2009, 10:21 PM Ma gluposti... Ali i svako će morat raskopat nedavno obnovljeni dio divaltove do kružnog toka... Naravno neće se previše toga kopat jer pruga ide pored ceste, ali opet mogli su to i odmah napravit, nikome nebi smetalo... Semper Fidelis February 10th, 2009, 10:24 PM Pa, da mogli su. Al zasto jednostavno kad moze komplicirano. Jbt oni gledaju i pricaju nam o toj pruzi ko da je neznam sta. Je to super i velik projekt. Al jbt dajte više napravite to. brvnara February 10th, 2009, 10:26 PM Ma gluposti... Ali i svako će morat raskopat nedavno obnovljeni dio divaltove do kružnog toka... Naravno neće se previše toga kopat jer pruga ide pored ceste, ali opet mogli su to i odmah napravit, nikome nebi smetalo... zar nije pala odluka da ce ici posred ceste.zasto se od toga odustalo??? Escalade February 10th, 2009, 10:30 PM Koliko sam ja shvatio pruga će na nekim dijelovima ići po sredini ceste Semper Fidelis February 10th, 2009, 10:33 PM ^^ Da. Pogotovo sad ovim djelom sto se radi. I mimoilaznice ce biti na sred ceste. Sva sreca da je ulica široka pa su to mogli napraviti. brvnara February 10th, 2009, 10:34 PM U Osijeku će tramvaj voziti sredinom kolnika Srijeda, 24/09/2008 Slavonska metropola sljedeće će godine tramvajskom mrežom biti povezana s Jugom 2, a upravo taj dio grada dobit će za sada nepostojeći način prometovanja tramvaja Osijekom. Preuzak prostor Prema zamisli projektantske kuće Rencon, tramvaj će na dionici Divaltove ulice, od kružnog toka u Srijemskoj do Velebitske ulice – gdje je skidanjem postojećeg kolnika krenula obnova, prometovati sredinom ceste, a ne uz obiteljske kuće zbog premalog prostora za postavljanje pruge. Pored tramvaja tako će teći automobilski promet te biciklisti i dakako pješaci. – Prema ugovoru sa Županijskom upravom za ceste u Divaltovoj ćemo obaviti cjelokupnu rekonstrukciju ulice “od fasade do fasade”. Samu prometnicu financira nadležni ŽUC, a nama pripadaju nogostupi, hortikultura, oborinska odvodnja, vodoopskrba te rasvjeta, dok je tramvajska pruga posebna priča. Ona prema planu ide od Vinkovačke do Velebitske s tim da će kroz do sada obnovljenu Divaltovu ići sjevernom stranom. Dakle, uz obiteljske kuće – pojasnio je gradonačelnik Gordan Matković projekt težak čak 13,5 milijuna kuna od čega je ŽUC osigurao četiri milijuna kuna, a ostalo su sredstva gradskog proračuna. Na dionici Divaltove, a nakon što se izmjeni cjelokupna instalacija vodoopskrbe i oborinske odvodnje te ŽUC rekonstruira prometnicu, izgradit će se, prema glavnom projektu Rencona, nove pješačke staze širine 1,5 do 3,5 metra s obje strane ulice. Također i biciklistička staza širine 2,2 metra s južne strane ulice koja će od pješačke staze biti odvojena betonskom kockom. Pristup za invalide U sklopu buduće tramvajske pruge, izgradit će se i rampa za pristup invalidnih osoba, a uz nju ograda s rukohvatima na visinama od 60 i 90 centimetara. Kako nam pojašnjavaju u Renconu, za predstojeću rekonstrukciju, koja će trajati, ovisno o vremenu, nekoliko mjeseci, bit će potrebno ukloniti drveće, a za stanare Divaltove predviđena je izgradnja 89 parkirališnih mjesta. Vecernji.hr Frnjchuga031 February 10th, 2009, 10:34 PM Pruga će do malog kružnog toka kod Juga ić pored ceste sa obje trake na jednoj strani i to onoj uz sjenjak, a tek nakon kružnog ide posred ceste... Tamo je ulica uža i nema prostora kao uz sjenjak... Semper Fidelis February 10th, 2009, 10:36 PM Upravo tako. E sad ak su svi skuzili kak treba ici. brvnara February 10th, 2009, 10:39 PM kruzni tok u srijemskoj???jel to kod secerane tamo ili... Escalade February 10th, 2009, 10:39 PM Da, isto ko i što smo skužili di će ići ona cesta pored autobusnog :lol: Semper Fidelis February 10th, 2009, 10:40 PM kruzni tok u srijemskoj???jel to kod secerane tamo ili... Da, mislim malo dalje, ak znas di je bio silos. brvnara February 10th, 2009, 10:41 PM pa bas i neznam,ali jedini u nastavku smjera divaltove...jel tako? Frnjchuga031 February 10th, 2009, 10:42 PM Da, isto ko i što smo skužili di će ići ona cesta pored autobusnog :lol: Prugu sam skužio, ali tu cestu nikako... Frnjchuga031 February 10th, 2009, 10:43 PM pa bas i neznam,ali jedini u nastavku smjera divaltove...jel tako? Da... U biti to je trenutno i jednini na divaltovoj... Semper Fidelis February 10th, 2009, 10:43 PM pa bas i neznam,ali jedini u nastavku smjera divaltove...jel tako? Pa, hm kak da ti objasnim tu lokaciju. Kad krenes huttlerovom od bolnice skoz dole prema jugu. Onda je tamo bio silos i 100m nize je kružni na divaltovoj. Frnjchuga031 February 10th, 2009, 10:45 PM Pa, hm kak da ti objasnim tu lokaciju. Kad krenes huttlerovom od bolnice skoz dole prema jugu. Onda je tamo bio silos i 100m nize je kružni na divaltovoj. Nemaš mu šta objašnjavat... to je jedini kružni na divaltovoj... Semper Fidelis February 10th, 2009, 10:46 PM E pa da. to je jedini kruzni. Frnjchuga031 February 10th, 2009, 10:49 PM Eto stvar riješena... Skoro sam reko da je to i jedini kružni u tom dijelu grada, ali sam se sjetio da je napravljen onaj novi kod dvorane... Escalade February 10th, 2009, 10:49 PM Dali netko zna kada bi trebala početi rekonstrukcija Trpimirove, koja je inače (podsjećam) trebala biti ZAVRŠENA prije mjesec dana LOOOL :lol: Semper Fidelis February 10th, 2009, 10:50 PM Eo još malo, sam sto nisu:D brvnara February 10th, 2009, 10:51 PM e pa to je taj na koji mislim,ali pise tamo srijemska pa sam pomislio da se negdje divaltova prkida i do kruznog zove srijemska...greska u komunikaciji:cheers: Daka February 10th, 2009, 10:54 PM Da, isto ko i što smo skužili di će ići ona cesta pored autobusnog :lol: He-he opet mi o toj famoznoj cesti :lol:! Nema veze nego danas čitam da se kreće sa izgradnjom podvožnjaka na čepinskoj kod pruge tek kad se izgradi spoj obilaznice na vinkovačku ulicu.Obrazloženje je da se ne može zagraditi tako frekventan ulaz u grad. Semper Fidelis February 10th, 2009, 10:54 PM Ma tamo ti se ulice spajaju. Divaltova, srijemska i huttlerova. Frnjchuga031 February 10th, 2009, 10:58 PM He-he opet mi o toj famoznoj cesti :lol:! Nema veze nego danas čitam da se kreće sa izgradnjom podvožnjaka na čepinskoj kod pruge tek kad se izgradi spoj obilaznice na vinkovačku ulicu.Obrazloženje je da se ne može zagraditi tako frekventan ulaz u grad. Hvala bogu da su se sjetili... Koje kolene tamo znaju bit zbog prolaska vlaka... Još je najgore kada se kolona produži i na kruži pa cijeli kružni bude zaštopan... Semper Fidelis February 10th, 2009, 11:07 PM A jbt sjetili su se stvarno! I treba napraviti 4 trake tamo kad vec ce to raditi! Opet ce biti guzva iako nece pruga smetati. Frnjchuga031 February 10th, 2009, 11:09 PM A jbt sjetili su se stvarno! I treba napraviti 4 trake tamo kad vec ce to raditi! Opet ce biti guzva iako nece pruga smetati. A mogli bi, nije da nema prostora... Escalade February 10th, 2009, 11:11 PM Kad ćemo otvorit novu dretvu (inače mrzim tu riječ i nisam ju nikad u životu čuo dok nisam došao na ovaj forum) :D Semper Fidelis February 10th, 2009, 11:15 PM kad ispunimo limit od 10.000 postova. :D a to cemo brzo. Ni ja nekuzim odakle rijec dretva? :dunno: Frnjchuga031 February 10th, 2009, 11:16 PM Kad ćemo otvorit novu dretvu (inače mrzim tu riječ i nisam ju nikad u životu čuo dok nisam došao na ovaj forum) :D Ma nećemo... Ovu ćemo natrpat da budemo popularni... Inače meni je riječ dretva prejebena... A i ja sam je tek čuo na ovom forumu... Semper Fidelis February 10th, 2009, 11:18 PM Inace smo vam mi ekipa sa Osječke dretve... :rofl: Trevor McPhee February 10th, 2009, 11:19 PM Eeee dječaci , još se niste "ni rodili" kad je ta riječ nastala i osmišljena baš tu , na ovom forumu:) Mogao bih se možda i sjetiti, al gosn Krzamak sigurno zna pitajte njega! Frnjchuga031 February 10th, 2009, 11:20 PM Inace smo vam mi ekipa sa Osječke dretve... :rofl: I to dobra ekipa...:banana: Frnjchuga031 February 10th, 2009, 11:21 PM Eeee dječaci , još se niste "ni rodili" kad je ta riječ nastala i osmišljena baš tu , na ovom forumu:) Mogao bih se možda i sjetiti, al gosn Krzamak sigurno zna pitajte njega! Eh... Taj čovjek me baš i nevoli kontam si... Teško da će mi on nešto objasnit... Escalade February 10th, 2009, 11:21 PM Meni je riječ totalno retardirana, a i iritantna Iz ne znam kojeg razloga pomislim na neki raspadnuti drveni most kad neko kaže "DRETVA" :lol: Semper Fidelis February 10th, 2009, 11:21 PM Najveselija:D :okay: Frnjchuga031 February 10th, 2009, 11:28 PM Ma dobra je... Semper Fidelis February 10th, 2009, 11:30 PM Naravno, trebamo uzimat nase rijeci a ne neke engleske:D Frnjchuga031 February 10th, 2009, 11:32 PM Naravno, trebamo uzimat nase rijeci a ne neke engleske:D Pa naravno... A i sigurno je bolja nego 'TEMA'...:nuts: Escalade February 10th, 2009, 11:36 PM Ajde ne offtopičarite <--- izvorna hrvatska riječ :D Frnjchuga031 February 10th, 2009, 11:38 PM Ajde ne offtopičarite <--- izvorna hrvatska riječ :D Naravno...:lol::spam1: franja0611 February 11th, 2009, 12:17 AM Pruga će do malog kružnog toka kod Juga ić pored ceste sa obje trake na jednoj strani i to onoj uz sjenjak, a tek nakon kružnog ide posred ceste... Tamo je ulica uža i nema prostora kao uz sjenjak... frnja,koliko sam ja shvatio ide samo u jednom smijeru pruga i na kraju se spaja na zeleno polje...... Frnjchuga031 February 11th, 2009, 12:29 AM frnja,koliko sam ja shvatio ide samo u jednom smijeru pruga i na kraju se spaja na zeleno polje...... Ne brate, nije ide u oba smjera... Barem sam ja tako shvatio... deki os February 11th, 2009, 12:31 AM Ne brate, nije ide u oba smjera... Barem sam ja tako shvatio... u pravu si, ići će u oba smjera, zato će i postojati mimoilaznice.:) a ono će se kačiti na zeleno polje tek za koju godinu dok naprave nadvožnjak kod šećerane.:) Frnjchuga031 February 11th, 2009, 12:34 AM u pravu si, ići će u oba smjera, zato će i postojati mimoilaznice.:) a ono će se kačiti na zeleno polje tek za koju godinu dok naprave nadvožnjak kod šećerane.:) Da, ali mimoilaznice će se nalazit na dijelu tek iza kružnog toka... A do tamo će biti dva traka... Frnjchuga031 February 11th, 2009, 12:35 AM A sada stvarno idem... Počeo Star Trek... La_Linea February 11th, 2009, 06:17 AM Dretva znači isto što i thread: konac, nit OSIJEK No1 February 11th, 2009, 08:18 AM Pa, da mogli su. Al zasto jednostavno kad moze komplicirano. Jbt oni gledaju i pricaju nam o toj pruzi ko da je neznam sta. Je to super i velik projekt. Al jbt dajte više napravite to. hehe obecavana je jos od prije rata, pa sve do prije par godina, tek su ovi počeli obecanja ispunjavati i zato im dizem kapu i koliko god netko srao protiv ove vlasti ja bolju ne vidim, a sto je najbolje od svega nisam glasac HSP-a Osječanin February 11th, 2009, 08:33 AM Netko opet spominje neboder na mjestu Doma HV-a. Odakle vam uopće ideja da bi se ta zgrada trebala rušiti?!?!?!?? Pa zgrada je bombon moderne. Ma zgrada je ruševina. :) Jel ne bi bilo bolje da umjesto te ofucane zgrade osvane novi neboder? :banana: Iz Tvrđe se stanari ne mogu, točnije ne smiju iseliti, jer UNESCO traži da su takvi stari dijelovi grada naseljeni ako žele ući u UNESCO(a Osijek godinama pokušava Tvrđu "ubaciti" pod UNESCO) i dobiti eventualno nekakvu novčanu potporu za obnovu Tvrđe. OSIJEK No1 February 11th, 2009, 09:30 AM Ma zgrada je ruševina. :) Jel ne bi bilo bolje da umjesto te ofucane zgrade osvane novi neboder? :banana: Iz Tvrđe se stanari ne mogu, točnije ne smiju iseliti, jer UNESCO traži da su takvi stari dijelovi grada naseljeni ako žele ući u UNESCO(a Osijek godinama pokušava Tvrđu "ubaciti" pod UNESCO) i dobiti eventualno nekakvu novčanu potporu za obnovu Tvrđe. meni je zgrada predobra i nema isplativosti da ju se sruši, samo ju trba obnoviti jeste bili kada unutra? Osječanin February 11th, 2009, 09:49 AM meni je zgrada predobra i nema isplativosti da ju se sruši, samo ju trba obnoviti jeste bili kada unutra? Ja ne :) OSIJEK No1 February 11th, 2009, 09:51 AM Ja ne :) odi ako ti se pruzi prilika, promijeniti ces misljenje Osječanin February 11th, 2009, 12:12 PM Ne bih rekao. Bolje mi izgleda neboder kada ga zamislim na tom mjestu od te ofucane zgrade :) Osječanin February 11th, 2009, 01:01 PM HDZ I HSP PREDIZBORNO NAJAVLJUJU PROJEKT: Uz Gradske bazene novi gradski bazeni!? Objavljeno: 11.2.2009 Samo dvjestotinjak metara od postojećih Gradskih bazena Osijek bi 2013. godine trebao dobiti - nove gradske bazene! Naime, Gradsko poglavarstvo u petak će usvojiti odluku o potpisivanju ugovora s Društvom arhitekata grada Osijeka o provođenju natječaja za idejno-urbanističko-arhitektonsko rješenje kompleksa bazena "Gradski vrt". Podsjetimo, taj je projekt nedavno najavljivao HDZ pri ulasku u gradsku vlast, a sada ga je očito prihvatio i HSP. "Lokacija površine oko 3.200 kvadrata već je određena Detaljnim planom uređenja područja Gradski vrt, između nove dvorane i Divaltove ulice, odnosno staračkog doma. Riječ je o staroj ideji, na osnovi ankete još otprije desetak godina, u vrijeme vlasti Zlatka Kramarića. Tada su se građani izjasnili da žele pravi zatvoreni bazen, a ondašnja vlast 'podvalila' im je Gradske bazene, koji su zapravo kupalište, bez uvjeta za natjecanja! Osijek kao slavonska metropola, sa sve kvalitetnijim vaterpolom i plivanjem, zaslužuje bolje", kritizira Josip Škorić (HDZ), član Poglavarstva za sport. Stoga će natječajem, za provedbu kojega je osigurano 600.000 kuna, tražiti rješenje koje obuhvaća pravi olimpijski bazen, bazen za neplivače i sunčalište. "Natječaj bi trebao završiti krajem lipnja, a projekt ne bi smio stati, tko god tada bio na vlasti. Ove godine izradila bi se projektna dokumentacija, do kraja iduće ishodile sve dozvole, a u međuvremenu riješio otkup tamošnjih privatnih kuća i zemljišta. Gradnja bi počela 2011. godine, a financirat će je Grad te Ministarstvo znanosti i sporta", zaključuje Škorić, nagasivši da bi se tako kvalitetno uredio i sada zapušteni okoliš dvorane. T.Levak Semper Fidelis February 11th, 2009, 01:55 PM 2013. Ko ce to docekati. esseker91 February 11th, 2009, 02:11 PM Ulice korak od glavnog trga i dalje u mraku Iako je nedavno pompozno najavljena rekonstrukcija rasvjete u Ulici Hrvatske Republike, Grad još uvijek nije adekvatno riješio rasvjetu u spletu ulica zapadno od Trga Ante Starčevića. Naime, stanari ulica omeđenih Gundulićevom, Kanižlićevom i Strossmayerovom novu rasvjetu čekaju godinama, dok je čelnici Četvrti neuspješno uvrštavaju na popis kapitalnih investicija Grada. Riječ je o ulicama koje su Za razliku od Ružine, Zadarske, Anine, Dubrovačke, Pejačevićeve i Waldingerove ulice, prema najavama iz "Parangala", Ulica Hrvatske Republike trebala bi dobiti novu rasvjetu. I to, kako se može čuti, ponajprije zbog estetskih razloga. Tako će u sklopu ovog projekta stare svjetiljke biti zamijenjene novim, dvovisinskim, a početak radova očekuje se kada se vrijeme proljepša. gotovo u potpunom mraku te u većini kojih, umjesto na rasvjetnim stupovima, svjetiljke vise na žicama rastegnutim od kuće do kuće preko ulice. I to tek po jedna na dvadesetak stambenih objekata. Ono što posebno predstavlja problem jest činjenica da su upravo te svjetiljke jedine koje osvjetljavaju put iz škole učenicima OŠ svete Ane. - Ružina, Zadarska, Anina, Dubrovačka, Pejačevićeva i Waldingerova ulica godinama su gotovo potpuno u mraku. Najgore je u Pejačevićevoj budući da tamo i ono malo svjetla što bi inače dolazilo na pločnik od starih svjetiljki nije iskoristivo, zbog gustih krošnji drvoreda koji se proteže duž cijele ulice. Rasvjeta u tim ulicama svake se godine samo "krpa" iz proračuna Četvrti, i to na način da se u svaku ulicu dodaju dvije ili tri svjetiljke. To nije rješenje. Rasvjeta se tu mora ili adekvatno dopuniti, ili potpuno rekonstruirati - kaže Ivica Završki, predsjednik Gradske četvrti Gornji grad. Kako ističe, adekvatno dopunjavanje rasvjetne mreže bilo bi moguće i iz proračuna četvrti, kada bi se izvođač tih radova izabirao na osnovi javnog natječaja. “Svake godine želimo bar adekvatno sanirati rasvjetu, pa Grad od nas traži predračun. Nakon toga 'raspiše' tzv. interni natječaj i posao se dodijeli 'Parangalu', koji troškove poveća za nekoliko puta, što proračun četvrti ne može podnijeti. I onda se sve svede na nekoliko novih svjetiljki u cijeloj četvrti, odnosno na sanaciju javnih poduzeća na štetu kvalitete života građana”, zaključuje Završki.:bash: OSIJEK No1 February 11th, 2009, 02:22 PM nikako rušiti dom HV-a....u Osijeku ima i preveć mjesta za nebodere da bi rušili ono što valja a sto se tiće bazena sviđa mi se ideja i prožvakat ću 2013 ako doista tako i bude, a ne bude još jedno predizborno obecanje brvnara February 11th, 2009, 02:47 PM nikako rušiti dom HV-a....u Osijeku ima i preveć mjesta za nebodere da bi rušili ono što valja apsolutno se slazem (ako uopce imam pravo glasa na ovom forumu)...osijek je pun praznina na kvalitetnim lokacijama, a uostalom to bas i nije neka lokacija za gradnju nebodera, pogotovo poslovnih jer je cesta na kojoj se zgrada nalazi preuska, kao i prilazne ceste tako da bi se stvarale prevelike guzve, iako ih ima i sada.odakle vama to da bi se tamo to rusilo.gdje bi onda sa vojskom? Daka February 11th, 2009, 03:06 PM Smatram da si u pravu Brvnara,u Osijeku stvarno ima puno praznih lokacija za eventualne radove(pogledati blok-centar),te plan o rušenju doma HV-a mi je u najmanju ruku smješan.Ideja o preseljenju gradske uprave u spomenutu zgradu je pun pogodak i treba ustrajati u tome. OSIJEK No1 February 11th, 2009, 03:07 PM apsolutno se slazem (ako uopce imam pravo glasa na ovom forumu)...osijek je pun praznina na kvalitetnim lokacijama, a uostalom to bas i nije neka lokacija za gradnju nebodera, pogotovo poslovnih jer je cesta na kojoj se zgrada nalazi preuska, kao i prilazne ceste tako da bi se stvarale prevelike guzve, iako ih ima i sada.odakle vama to da bi se tamo to rusilo.gdje bi onda sa vojskom? vojska ide van grada i ja osobno se nadam da ce tamo preseliti gradsko poglavarstvo, sad je prilika dogovoriti to sa HDZ-om La_Linea February 11th, 2009, 04:02 PM Ne bih rekao. Bolje mi izgleda neboder kada ga zamislim na tom mjestu od te ofucane zgrade :) Zgrada uopće nije ruševna. Treba samo prebojati fasadu. Zaboga, gradsko poglavarstvo je tipovalo da se u nju preseli. Iznutra je sasvim zadovoljavajuće sređena, s velikom dvoranom za priredbe, predavanja, projekcije filmova... Usred ovako usklađene urbanističke zone iz 1930-ih neboder :ohno: Semper Fidelis February 11th, 2009, 04:03 PM Po Os ima dosta mjesta za nove nebodere i zgrade. Dom HV-a nedirati. esseker February 11th, 2009, 10:54 PM Zgrada uopće nije ruševna. Treba samo prebojati fasadu. Zaboga, gradsko poglavarstvo je tipovalo da se u nju preseli. Iznutra je sasvim zadovoljavajuće sređena, s velikom dvoranom za priredbe, predavanja, projekcije filmova... Usred ovako usklađene urbanističke zone iz 1930-ih neboder :ohno: Wow! Pa moj račun je još aktivan! :D Ma dečki i djevojke (ako se koja u međuvremenu pojavila) srce mi zaigra od sreće :lol: kad vidim koliko se ovaj forum razvio od onih teških početaka kada sam tu obitavao gotovo usamljen do pojavljivanja Osječanina i Escaladea! Iako vidim da se ovdje pojavilo toliko tema u zadnjih tjedan dana da bi mi isto toliko trebalo za replyjanje, samo ću se dotaći za mene nove vijesti o "rušenju" doma HV-a (?) ...imao sam nedavno u rukama knjigu o modernoj arhitekturi Osijeka u 30-im i 40-im godinama i zbilja ljudi moji mi nismo ni svjesni koje bisere imamo po čitavom centru! Stare zgrade svakako čuvati i obnavljati pa makar se neke danas činile nepraktičnima. Npr. dvorac Pejačević - dajte ga više OBNOVITE!!! a ne da to bogatstvo nestane kao i najveći dio zidina Tvrđe tamo 1926. :ohno: Pozdrav starim i novim forumašima! :cheers: deki os February 11th, 2009, 11:11 PM Wow! Pa moj račun je još aktivan! :D Ma dečki i djevojke (ako se koja u međuvremenu pojavila) srce mi zaigra od sreće :lol: kad vidim koliko se ovaj forum razvio od onih teških početaka kada sam tu obitavao gotovo usamljen do pojavljivanja Osječanina i Escaladea! Iako vidim da se ovdje pojavilo toliko tema u zadnjih tjedan dana da bi mi isto toliko trebalo za replyjanje, samo ću se dotaći za mene nove vijesti o "rušenju" doma HV-a (?) ...imao sam nedavno u rukama knjigu o modernoj arhitekturi Osijeka u 30-im i 40-im godinama i zbilja ljudi moji mi nismo ni svjesni koje bisere imamo po čitavom centru! Stare zgrade svakako čuvati i obnavljati pa makar se neke danas činile nepraktičnima. Npr. dvorac Pejačević - dajte ga više OBNOVITE!!! a ne da to bogatstvo nestane kao i najveći dio zidina Tvrđe tamo 1926. :ohno: Pozdrav starim i novim forumašima! :cheers: ajde da se i legenda pojavi ovdje.:) zašto te nema nikad na forumu?:ohno: Frnjchuga031 February 11th, 2009, 11:25 PM Wow! Pa moj račun je još aktivan! :D Ma dečki i djevojke (ako se koja u međuvremenu pojavila) srce mi zaigra od sreće :lol: kad vidim koliko se ovaj forum razvio od onih teških početaka kada sam tu obitavao gotovo usamljen do pojavljivanja Osječanina i Escaladea! Iako vidim da se ovdje pojavilo toliko tema u zadnjih tjedan dana da bi mi isto toliko trebalo za replyjanje, samo ću se dotaći za mene nove vijesti o "rušenju" doma HV-a (?) ...imao sam nedavno u rukama knjigu o modernoj arhitekturi Osijeka u 30-im i 40-im godinama i zbilja ljudi moji mi nismo ni svjesni koje bisere imamo po čitavom centru! Stare zgrade svakako čuvati i obnavljati pa makar se neke danas činile nepraktičnima. Npr. dvorac Pejačević - dajte ga više OBNOVITE!!! a ne da to bogatstvo nestane kao i najveći dio zidina Tvrđe tamo 1926. :ohno: Pozdrav starim i novim forumašima! :cheers: Wellcome back !:cheers: ;) La_Linea February 11th, 2009, 11:56 PM Iako vidim da se ovdje pojavilo toliko tema u zadnjih tjedan dana da bi mi isto toliko trebalo za replyjanje, samo ću se dotaći za mene nove vijesti o "rušenju" doma HV-a (?) ...imao sam nedavno u rukama knjigu o modernoj arhitekturi Osijeka u 30-im i 40-im godinama i zbilja ljudi moji mi nismo ni svjesni koje bisere imamo po čitavom centru! Da da, HAZU je izdao tu knjigu. Dobra! OettingerCroat February 12th, 2009, 03:09 AM Wow! Pa moj račun je još aktivan! :D Ma dečki i djevojke (ako se koja u međuvremenu pojavila) srce mi zaigra od sreće :lol: kad vidim koliko se ovaj forum razvio od onih teških početaka kada sam tu obitavao gotovo usamljen do pojavljivanja Osječanina i Escaladea! Iako vidim da se ovdje pojavilo toliko tema u zadnjih tjedan dana da bi mi isto toliko trebalo za replyjanje, samo ću se dotaći za mene nove vijesti o "rušenju" doma HV-a (?) ...imao sam nedavno u rukama knjigu o modernoj arhitekturi Osijeka u 30-im i 40-im godinama i zbilja ljudi moji mi nismo ni svjesni koje bisere imamo po čitavom centru! Stare zgrade svakako čuvati i obnavljati pa makar se neke danas činile nepraktičnima. Npr. dvorac Pejačević - dajte ga više OBNOVITE!!! a ne da to bogatstvo nestane kao i najveći dio zidina Tvrđe tamo 1926. :ohno: Pozdrav starim i novim forumašima! :cheers: ESSEKER!!! dobro nam došao ponovno u naše društvo!!! :master: :master: renco February 12th, 2009, 08:19 AM Wow! Pa moj račun je još aktivan! :D Ma dečki i djevojke (ako se koja u međuvremenu pojavila) srce mi zaigra od sreće :lol: kad vidim koliko se ovaj forum razvio od onih teških početaka kada sam tu obitavao gotovo usamljen do pojavljivanja Osječanina i Escaladea! Iako vidim da se ovdje pojavilo toliko tema u zadnjih tjedan dana da bi mi isto toliko trebalo za replyjanje, samo ću se dotaći za mene nove vijesti o "rušenju" doma HV-a (?) ...imao sam nedavno u rukama knjigu o modernoj arhitekturi Osijeka u 30-im i 40-im godinama i zbilja ljudi moji mi nismo ni svjesni koje bisere imamo po čitavom centru! Stare zgrade svakako čuvati i obnavljati pa makar se neke danas činile nepraktičnima. Npr. dvorac Pejačević - dajte ga više OBNOVITE!!! a ne da to bogatstvo nestane kao i najveći dio zidina Tvrđe tamo 1926. :ohno: Pozdrav starim i novim forumašima! :cheers: Dobrodošao natrag.Nemoj opet nestati.:lol::cheers: Semper Fidelis February 12th, 2009, 08:28 AM Opa Esseker se pojavio. Šta ce to biti!? :cheers: Dobrodošao nazad! :cheers: Osječanin February 12th, 2009, 08:37 AM Joj ljudi, smirite se malo :lol: Tko je uopće rekao da postoje planovi o rušenju Doma HV? :) To je moje mišljenje i dalje stojim iza toga. :cheers1: brvnara February 12th, 2009, 12:03 PM Joj ljudi, smirite se malo :lol: Tko je uopće rekao da postoje planovi o rušenju Doma HV? :) To je moje mišljenje i dalje stojim iza toga. :cheers1: aha...znaci to se ni ne planira rusiti, nego je to bila tema tipa ''sta bi bilo kad bi bilo''??? Frnjchuga031 February 12th, 2009, 12:14 PM aha...znaci to se ni ne planira rusiti, nego je to bila tema tipa ''sta bi bilo kad bi bilo''??? Pa da...:lol: Semper Fidelis February 12th, 2009, 12:26 PM :lol: On mislio stvarno:lol: Semper Fidelis February 12th, 2009, 12:36 PM Odsjaj ljepotice na fasadi:master: :nuts: http://i39.tinypic.com/xo2v14.jpg Dizalice na campusu. http://i41.tinypic.com/2ewfvnq.jpg :cheers: Frnjchuga031 February 12th, 2009, 12:37 PM A jbg nije toliko upućen... Ipak je iz Broda... OSIJEK No1 February 12th, 2009, 02:02 PM A jbg nije toliko upućen... Ipak je iz Broda... ma nema oprosta da je i iz zimbabvea, da ne zna sto su u Osijeku događa.....grrrrrrrrr za kaznu se veceras nalazimo u slavonskoj birtiji,a tema je naravno....brvnara:banana::banana::banana: Frnjchuga031 February 12th, 2009, 02:37 PM ma nema oprosta da je i iz zimbabvea, da ne zna sto su u Osijeku događa.....grrrrrrrrr za kaznu se veceras nalazimo u slavonskoj birtiji,a tema je naravno....brvnara:banana::banana::banana: Dogovoreno...:cheers: brvnara February 12th, 2009, 02:59 PM hahahaha pa sta da covjek koji se ne krece dovoljno u osjeckim kuloarima i pomisli kad ste razglabali o toj temi dvije stranice...svejedno sam misljenja da bi tu zgradu bilo steta dirati (osim obnove naravno) jer je pravo mocna!!!! vidimo se veceras u birtiji esseker91 February 12th, 2009, 03:13 PM Prvi dio staze trebao biti završen još lani, a radovi nisu ni počeli! Počeli su radovi na biciklističkoj stazi u Vukovarskoj ulici, a najnovija dionica protezat će se od Trga baruna Trenka Vukovarskom u smjeru istoka sve do Cvjetkove ulice, kojom će se spojiti na završni dio staze u Gupčevoj. Time će Osijek napokon dobiti dugo željenu kvalitetnu biciklističku poveznicu istočnog i zapadnog dijela grada. Izvođač radova je Gradnja, a vrijednost gradnje nove dionice biciklističke staze je 1,7 milijuna kuna. Radovi su podijeljeni u dvije dionice, od Cvjetkove do Trpimirove ulice i od Trpimirove do Trga baruna Trenka. Zapadna dionica do Trenkovog trga ovisi o gradnji Eurodoma jer ne namjeravamo postavljati biciklističku stazu koja će odmah biti uništena - kaže Tone Papić, član Gradskog poglavarstva. No, rokovi postavljeni za prvu, istočnu dionicu staze, već su probijeni jer je ta etapa trebala biti dovršena još prošle godina, a prva lopata još nije niti zakopana. Takav razvoj situacije povlači i nove odgode i kašnjenja, a toga je svjestan i Papić. Dio vremena izgubljen je, objašnjava on, i na pripremnim radovima, koji su se otegnuli više nego se očekivalo. No, unatoč problema na samom početku, Papić je optimist te tvrdi kako rokovi neće biti značajnije probijeni. - Druga faza, od Trpimirove do Trga baruna Trenka, trebala bi biti gotova do srpnja ove godine, čime će se i dovršiti najnovija trasa biciklističke staze. Na trasi se nalaze i stabla između Istarske i Cesarićeve ulice, koja će morati biti uklonjena, a stabla koja su srušena kod Vijenca Murse ionako su zasađena "na divlje" - zaključuje Papić. keko February 12th, 2009, 04:00 PM Odsjaj ljepotice na fasadi:master: :nuts: http://i39.tinypic.com/xo2v14.jpg Dizalice na campusu. http://i41.tinypic.com/2ewfvnq.jpg :cheers: Hvala za dizalice... :lol: vidi se da se nesto radi...armatura je već dosta visoko. keko February 12th, 2009, 04:18 PM radovi na divaltovoj http://www.zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=2459&start=240 esseker February 12th, 2009, 06:44 PM ajde da se i legenda pojavi ovdje.:) zašto te nema nikad na forumu?:ohno: hehe, legenda... pa nisam toliko star ;) Hvala hvala svima! :) Nisam dolazio na forum zadnjih mjeseci opet zbog nedostatka vremena ali pošto vidim da ste vrlo aktivni i da vas je toliko puno zainteresirano za Osijek, opet ću se aktivirati! Pa evo da i ja ovdje ostavim svoj komentar na onaj natječaj kod Bijele lađe. Sviđa mi se samo onaj rad s okruglim zgradama. Ali iskreno, najradije bih taj prostor vidio zelenim ali vrlo jednostavno riješenim. Ništa kao onaj Teletabi park. To bi bilo prezahtjevno za održavanje, a iako se ona ideja o kazališnoj bini u Zimskoj luci čini zanimljivom, ne mogu zamisliti taj dio Osijeka bez legendarnog broda i Žute podmornice. Što se tiče ideje o neboderu na tom mjestu, interesantan izgledm, ali protiv toga sam i zbog estetike cijelog prostora kao i zbog toga što bi to bilo prezahtjevno izgraditi jer teren je vrlo težak i pjeskovit. Za takve visoke poslovne zgrade eventualno predlažem Županijsku ulicu kao prirodan nastavak samog centra grada. Semper Fidelis February 12th, 2009, 07:14 PM ^^ Pridruzi nam se nekad i u birtiji! ;) Vidim da je onaj park vec dobio naziv teletabis park:lol: A kad i izgleda tako. BIlo je maloprije na tv-u. Neznam jel tko vidio. Iz galerije Waldinger su prikazivali radove. I da bila je zgrada sa jedno 10 katova u obliku slova O. Tj nekakvo kockasto O. Sigurno ce Escalade-a zanimati neboder koji je izlozen:D Koliko sam vidio nekih 20-25 katova :cheers: E,da za nekih 45 dana ce se odluciti sta ce se graditi. Odlucit ce Grad, Osijek-Koteks, i naravno mi građani! (moš mislit:D) OSIJEK No1 February 12th, 2009, 09:12 PM obvezno u birc veceras, a brvnara je na tapeti... brvnara February 12th, 2009, 09:19 PM a ja cekam...i cekam...icekam...:lol: deki os February 12th, 2009, 09:25 PM hehe, legenda... pa nisam toliko star ;) Hvala hvala svima! :) Nisam dolazio na forum zadnjih mjeseci opet zbog nedostatka vremena ali pošto vidim da ste vrlo aktivni i da vas je toliko puno zainteresirano za Osijek, opet ću se aktivirati! Pa evo da i ja ovdje ostavim svoj komentar na onaj natječaj kod Bijele lađe. Sviđa mi se samo onaj rad s okruglim zgradama. Ali iskreno, najradije bih taj prostor vidio zelenim ali vrlo jednostavno riješenim. Ništa kao onaj Teletabi park. To bi bilo prezahtjevno za održavanje, a iako se ona ideja o kazališnoj bini u Zimskoj luci čini zanimljivom, ne mogu zamisliti taj dio Osijeka bez legendarnog broda i Žute podmornice. Što se tiče ideje o neboderu na tom mjestu, interesantan izgledm, ali protiv toga sam i zbog estetike cijelog prostora kao i zbog toga što bi to bilo prezahtjevno izgraditi jer teren je vrlo težak i pjeskovit. Za takve visoke poslovne zgrade eventualno predlažem Županijsku ulicu kao prirodan nastavak samog centra grada. e to se traži!:okay::cheers: esseker February 13th, 2009, 12:30 AM ^^ Pridruzi nam se nekad i u birtiji! ;) E,da za nekih 45 dana ce se odluciti sta ce se graditi. Odlucit ce Grad, Osijek-Koteks, i naravno mi građani! (moš mislit:D) Vrlo rado u birtiju, samo recite kada i gdje! Do kada traje izložba u galeriji W? To moram vidjeti! Možda da tamo ostavimo anonimne poruke o našim favoritima :D Osječanin February 13th, 2009, 09:35 AM Ostavite komentare na forumu 031. Tamo se puca iz svih oružja na temu natječaja :lol::guns1::shifty: Semper Fidelis February 13th, 2009, 09:45 AM Birtija u cafe adriaticu:D Bilo bi dobro otic do galerije to sve vidjeti? Hoce ici tko? Semper Fidelis February 13th, 2009, 10:41 AM Jeste li skontali da ovaj neboder ima "rupu" u sredini? To vam je ta zgrada u obliku slova O! Nemamo drugih slika pa se nevidi. http://www.osijek-koteks.hr/radovi/RAD%20002.jpg Osječanin February 13th, 2009, 10:58 AM Bijela lađa (ne, nisam ja na slici :) ) http://www.osijek031.com/download.php?id=1047 Osječanin February 13th, 2009, 11:02 AM Radnjak :) http://www.osijek031.com/download.php?id=1035 Semper Fidelis February 13th, 2009, 11:03 AM Pa nista posebno nije izgledala Bijela lađa. Osječanin February 13th, 2009, 11:21 AM Gradnja pothodnika 70-tih http://img210.imageshack.us/img210/3206/gradnjapothodnikama6.jpg Osječanin February 13th, 2009, 11:25 AM Stari cestovni most srušen 1991. http://img20.imageshack.us/img20/6735/razglednica9nx1.jpg Osječanin February 13th, 2009, 11:29 AM Trg A. Starčevića http://img233.imageshack.us/img233/8518/scan0011iv6.jpg Ispred željezničkog kolodvora http://img233.imageshack.us/img233/6258/scan0012wb9.jpg Trg A. Starčevića 2 http://img233.imageshack.us/img233/3500/scan0016bq5.jpg Stari Super izgorio 80 i neke http://img118.imageshack.us/img118/8996/scan0018jl3.jpg Kleinova http://img118.imageshack.us/img118/3286/scan0020hg3.jpg Ulica Hrvatske Republike http://img233.imageshack.us/img233/8697/scan0009vf8.jpg Park Gradski vrt http://img72.imageshack.us/img72/6664/razg9rf8.jpg Brko February 13th, 2009, 12:40 PM Hvala za slike ! Jel može netko saznat nešto o onoj zgradi koja se gradi blizu hotela Osijek ? Obavite malo terenskog rada ! Semper Fidelis February 13th, 2009, 01:03 PM Super slike Osječanin! :okay: Na koju zgradu mislis? Jel na onu poviše HO odma uz cestu? Escaladeu bi bilo to najblize. Escalade February 13th, 2009, 01:05 PM Pa bili su već objavljeni renderi te zgrade na forumu. Plus to još se nema šta vidjeti na gradilištu... Escalade February 13th, 2009, 01:13 PM http://www.rechner.hr/arhitektura/CMS/data/projects/1234437801_velika3.jpg :) Semper Fidelis February 13th, 2009, 01:14 PM Kleinova http://img118.imageshack.us/img118/3286/scan0020hg3.jpg ] Gdje je ovo?? Edit: Esc Pozdrav ti je odlican! :okay: Escalade February 13th, 2009, 01:16 PM Gdje je ovo?? Edit: Esc Pozdrav ti je odlican! :okay: Pa na Trpimirovoj! :D To je VBK Baš su lijepe fasade tada imale te zgrade Semper Fidelis February 13th, 2009, 01:19 PM Aha, gledam poznate mi zgrade, al neznam di su :lol: Ima take 3 zgrade u nizu tamo, A imaju 10 katova, znaci neboderi su:D Ocemo doci do broja 40?? Escalade February 13th, 2009, 01:20 PM Pa te smo i računali u zadnjem popisu nebodera :D Semper Fidelis February 13th, 2009, 01:23 PM e nismo:D ja bar nisam jer sam mislio da imaju 9. E da i ona 3 na moši mislim da imaju 10 katova. Aj samo malo da sam pokusam prebrojati sve:D Escalade February 13th, 2009, 01:28 PM http://fc62.deviantart.com/fs41/i/2009/042/7/6/Amfiteatar_by_mojosijek.jpg Panorma Tvrđe i mini amfiteatar s druge strane Drave Semper Fidelis February 13th, 2009, 01:30 PM Eo ovako VBK:10 s eurodomom. Sjenjak:13 (osim ako onih 6 komada kraj robne kuce imaju 10 onda ima na snk ima 19 nebodera) Gornji grad:5 Donji grad:4 Neboder žita? :D I jel ima sta još? I još jako puno zgrada od ,8,9 katova... Semper Fidelis February 13th, 2009, 01:32 PM http://fc62.deviantart.com/fs41/i/2009/042/7/6/Amfiteatar_by_mojosijek.jpg Panorma Tvrđe i mini amfiteatar s druge strane Drave Banner Osijeka?? :master: Prejebena slika! :cheers: :master: Semper Fidelis February 13th, 2009, 02:19 PM http://www.destinacije.com/Slike/Hrvatska/GradevineiObjekti/Zgrada_Sokolski_Dom.jpg Esc je prije stavio ovu sliku. O ovoj zgradi bi trebao biti neki nogomenti muzej! Nadam se da ce se to i ostvariti! :okay: OSIJEK No1 February 13th, 2009, 03:27 PM to je sokolski dom, kakav muzej nogometa u njemu? pa nema on veze s nogometom? kulen007 February 13th, 2009, 04:05 PM pozdrav svima, a posebno osječanima :) već duže pratim ovaj forum, i danas sam se odlučio registrirat.... ugl.neznam jeste li pročitali ako niste evo vam kratki izvještaj đapićevog plana.... Đapić najavio kako će od Osijeka napraviti metropolu istoka Hrvatske GRADONAČELNIK Osijeka Ante Đapić predstavio je danas nove projekte u Osijeku te najavio kako od tog grada želi napraviti metropolu istočnog dijela Hrvatske. Đapić je novinarima kazao kako je gradska uprava zasukala rukave i kako Grad Osijek namjerava uložiti 170 milijuna kuna u nove projekte, među njih spadaju i projekti izgradnje tramvajskih tračnica težak 70 milijuna kuna, kao i projekt izgradnje novog autobusnog kolodvora. znači idemo za đapića glasat...:):) Heinrich_7.0 February 13th, 2009, 04:16 PM http://fc62.deviantart.com/fs41/i/2009/042/7/6/Amfiteatar_by_mojosijek.jpg Panorma Tvrđe i mini amfiteatar s druge strane Drave PoZDrav Osijeku i Slavoniji! Koji se to neboder vidi iza Tvrđe? Eurodom? Čitam danas kako je to jedini poslovni neboder koji će se ove godine sagraditi u Hrvatskoj. Čestitam! Frnjchuga031 February 13th, 2009, 04:16 PM Politika je kurva... A debeli govno... LAMPAŠ8 February 13th, 2009, 04:24 PM Bok svima! I ja sam jedan od onih kojima je stalo do ovog grada sa željom da se u njemu nešto neprestano pokreće,stoga se odlučih priključiti ovom forumu.Dosta sam vidio slika eurodoma i teksta o njemu,a pošto sam ja u istarskoj bome ga se nagledam svaki dan.:)..samo me zanima jel znate nešto o tome što se planira sa istarskom?kolko smo mi čuli u ulici ovdje bi trebao bit izlaz,s tim da bi se trebala proširit ulica za 2 traka...bili su geodeti mjerili nedavno pa sad..dal to neš znači.:yes: OSIJEK No1 February 13th, 2009, 04:38 PM pozdrav svima, a posebno osječanima :) već duže pratim ovaj forum, i danas sam se odlučio registrirat.... ugl.neznam jeste li pročitali ako niste evo vam kratki izvještaj đapićevog plana.... Đapić najavio kako će od Osijeka napraviti metropolu istoka Hrvatske GRADONAČELNIK Osijeka Ante Đapić predstavio je danas nove projekte u Osijeku te najavio kako od tog grada želi napraviti metropolu istočnog dijela Hrvatske. Đapić je novinarima kazao kako je gradska uprava zasukala rukave i kako Grad Osijek namjerava uložiti 170 milijuna kuna u nove projekte, među njih spadaju i projekti izgradnje tramvajskih tračnica težak 70 milijuna kuna, kao i projekt izgradnje novog autobusnog kolodvora. znači idemo za đapića glasat...:):) dam mu glas, a onda tužba za povredu autorskih djela....pa mislim OSIJEK, METROPOLA SLAVONIJE GRRRRRR:lol::lol::lol: esseker February 13th, 2009, 04:39 PM Birtija u cafe adriaticu:D Bilo bi dobro otic do galerije to sve vidjeti? Hoce ici tko? Definitivno moram ići to vidjeti. do 16 je izložba. Idemo čoporativno mi skajskrejperci? OSIJEK No1 February 13th, 2009, 04:40 PM Politika je kurva... A debeli govno... sam se nadam da ovo da je govno nema veze s NK OSIJEK Frnjchuga031 February 13th, 2009, 04:41 PM Definitivno moram ići to vidjeti. do 16 je izložba. Idemo čoporativno mi skajskrejperci? Ja sam za... Ostali ?? esseker February 13th, 2009, 04:42 PM http://www.destinacije.com/Slike/Hrvatska/GradevineiObjekti/Zgrada_Sokolski_Dom.jpg Esc je prije stavio ovu sliku. O ovoj zgradi bi trebao biti neki nogomenti muzej! Nadam se da ce se to i ostvariti! :okay: Ovo je fenomenalna zgrada! ali u njoj i dalje ostaju gimnastičari. Iako bi i oni više voljeli nove prostore, moraju se i dalje tu snalaziti. Frnjchuga031 February 13th, 2009, 04:42 PM sam se nadam da ovo da je govno nema veze s NK OSIJEK Ne direktno... Ali i to malo tome pridodaje... :D esseker February 13th, 2009, 04:44 PM Radnjak :) http://www.osijek031.com/download.php?id=1035 Ovo je bila zbilja veličanstvena zgrada sa svojom živopisnom povijesnom pričom. Gradski vrt, zidine Tvrđe i Radnjak ne ću nikada prežaliti što ih nisam imao prilike vidjeti! Heinrich_7.0 February 13th, 2009, 04:45 PM ^^ zar je srušena? zašto? esseker February 13th, 2009, 04:47 PM Ja sam za... Ostali ?? Waldinger je otvoren od 17 do 20 sati. Možda se danas zaletim. Samo ako dođemo svi tamo pa se pofajtamo oko različitih mišljenja :D esseker February 13th, 2009, 04:50 PM ^^ zar je srušena? zašto? Srušena je mislim 1981. Bila je sagrađena negdje početkom 40ih a srušena jer nije bila održavana. Barem je to bilo službeno objašnjenje. Po Osijeku se i dalje priča da je rušitelj bio neki biser koji je čuo da je zgrada bila izgrađna u čast hitleru pa je to bio neki oblik odmazde. Inače zgrada je bila od armiranog betona, jako teško su ju srušili što znači da je samo trebalo malo boje i zgrada bi zasjala. Radnjak je bio kulturno stjecište Osječana. Nadam se da če to postati i Eurodom koji se tu gradi. OSIJEK No1 February 13th, 2009, 05:12 PM Ne direktno... Ali i to malo tome pridodaje... :D nije mi jasno sto su svi toliko protiv njega, pa on je jedini koji je ista pokrenuo u ovome gradu od rata, nisam HSP-ovac al cu mu dati glas Semper Fidelis February 13th, 2009, 08:15 PM Auu, dvojica novih forumaša! :okay: Ma treba se puno više promjeniti u ovome gradu! Pricali su na tv-u o obilaznici o bazenima... itd. Pkazivali su ono kraj obilaznice na uskim njivama. tamo bi valjda neki park trebao biti, cijelom dužinom! :okay: Semper Fidelis February 13th, 2009, 08:26 PM Evo o projketima, Na pocetku se odma vidi nova cesta od kolodvora, prelazi preko nadvoznjaka i koliko vidim nastavlja ravno. wgE6UiIGgKI Izgradnja - tramvajske pruge do Bikare, novih dvaju nathodnika, širenje biciklističke mreže, rekonstrukcija brojnih ulica, središnjeg donjogradskog trga te uređenje zelenog pojasa lijeve i desne dravske obale samo su neki od projekata koje će aktualna gradska vlast završiti do kraja svog mandata, odnosno početkom svibnja ove godine. Čulo se na današnjoj multimedijalnoj konferenciji za novinare održanoj u hotelu Osijek. Prezentirajući projekte osječki gradonačelnik Anto Đapić ustvrdio je kako su od 2005. godine kada je HSP dobio gradonačelnika započeli čitav niz projekata kojima je Osijek dokazao da je istinska metropola Slavonije i Baranje a predstoji im završiti započeto kako je i obečano u predizbornom sloganu. esseker91 February 13th, 2009, 09:33 PM Jedna pozitivna vijest:okay: POVEĆANA ULAGANJA ZA PROČELJA, KROVIŠTA I DIZALA Za obnovu zgrada utrošeno 8,2 milijuna U obnovu stambenih zgrada građani su lani uložili više od osam milijuna kuna čime se u Osijeku nastavio val dotjerivanja stambenih zgrada, prvi nakon Domovinskog rata, koji je krenuo nakon što je, prije gotovo tri godine, Zavod za stanovanje pokrenuo projekt subvencioniranog kreditiranja građana za tu namjenu. Naime, sva sredstva uložena u obnovu pročelja, krovišta, dizala i zajedničkih prostorija, izvorište imaju u posebnoj kreditnoj liniji Zavoda, Grada, Osječke-baranjske županije i Privredne banke, uz pomoć koje su suvlasnici stambeno-poslovnih zgrada dobili priliku povoljno urediti svoje stambene objekte. - U Osijeku je uz pomoć subvencionirane kreditne linije u 2008. godine obnovljeno 13 fasada, u iznosu od tri milijuna i 200 tisuća kuna. Obnovljena su 22 krova uz kredit PBZ-a uz subvencioniranu kamatnu stopu u iznosu od dva i pol milijuna kuna, a isti je iznos uložen za obnavljanje 12 liftova - kaže Davor Mrčela iz Zavoda za stanovanje. Tijekom prve dvije godine, od kako je kreditna linija zaživjela, obnovljeno je 56 krovova i 48 pročelja te su popravljena tri dizala. U spomenute je radove uloženo 19 milijun kuna, na što su, ističu iz Zavoda, izuzetno ponosi budući da je u početku realizacije ovog projekta postajala bojazan da će građani imati problema s ispunjavanjem uvjeta kredita. Naime, da bi se kredit odobrio, svoj pristanak za uređenje zgrade treba dati najmanje 80 posto stanara, koji u pravilu moraju pristati i na povećanje pričuve. No, u tomu je značajno pomogla edukacija suvlasnika o potrebi obnavljanja zgrada koju je provodilo Udruženje stanara. - Ako građani nastave ulagati u zgrade ovim tempom, Osijek bi brzo mogao dobiti vizuru kakvu zaslužuje - kaže Vladimir Stanić, predsjednik Udruženja. I jedna negativna:down: RUŠEVINA NA UGLU PEJAČEVIĆEVE I DUBROVAČKE ULICE RUGLO CENTRA GRADA Inspekcija je kriva što ruševina prijeti građanima Ako su u vrijeme Svjetskog rukometnog prvenstva mađarski, slovački ili rumunjski turisti prilikom obilaska glavnog gradskog trga pošli samo jednu ulicu dalje u smjeru konkatedrale sv. Petra i Pavla, pružio im se prizor dostojan epskih filmova o II. svjetskom ratu. Naime, u samom gradskom središtu, na raskrižju Pejačevićeve i Dubrovačke ulice već duže vrijeme stoji potpuno razrušena kuća, na kojoj je ostao čitav samo suterenski dio s podrumom iznad koga je hrpetina cigala. Prije nego što je kuća dijelom srušena bila je okupljalište beskućnika i lokalnih alkoholičara, no sada je i oni obilaze. - Već smo nekoliko puta od Grada tražili da objekt ukloni, no odgovora nema. Osim što ružno izgleda i prijeti prolaznicima, kuća je i zdravstveni rizik jer su u ruševinama dom pronašla legla nametnika i glodavaca, prijenosnika zaraznih bolesti. I moja djeca svakodnevno prolaze potraj te kuće i nije mi svejedno što Grad ništa ne čini po tom pitanju - kazao je predsjednik GČ Gornji grad Ivica Završki. Razlog za odlaganje rješavanja ovog problema, kaže Završki, vjerojatno se može pronaći u činjenici da nije usvojen novi komunalni red, pa nema niti odgovarajućih sankcija za vlasnike i investitore. Podsjeća, također, kako ovo nije jedini devastirani objekt u središtu grada. - Pretpostavljamo da se radi o interesima investitora i vlasnika, kojemu je postojeće zemljište premalo za objekt koji na ovom mjestu namjerava graditi, pa čeka kako bi kupio još koju derutnu kuću i sagradio veću stambenu zgradu. Od sankcija nema bojazni jer je očito da komunalci ne rade svoj posao - zaključuje Završki. S druge, pak, strane voditelj Odsjeka za komunalno redarstvo Grada Osijeka Ivica Šiškić kazao je da je izvješće o spomenutom objektu dostavljeno građevinskoj inspekciji još prošle godine, no njihovu odluku još nisu dobili. - Prema važećem komunalnom redu, svaki vlasnik dužan je brinuti se o vanjskom izgledu svog objekta. Ako postoji zdravstveni ili sigurnosni rizik za građane grada, mi šaljemo izvješće inspekciji, koja poduzima daljnje korake, naglašava Šiškić. Semper Fidelis February 13th, 2009, 09:36 PM ^^ Super i loše, :ohno: Napokon da te fasade se obnavljaju. Prosle god se dosta zgrada obnovilo. Na jugu su negdje 10 zgrada obnovili. esseker91 February 13th, 2009, 09:44 PM Stanje je stvarno alarmantno što se tiče spomenute zgrade ali mislim da prvo treba obnoviti fasade u užem centru grada poput onih na Trgu Ante Starčevića i u Županijskoj ulici,trebalo bi zatim obnoviti Ružinu,Dubrovačku,Ilirsku,a smatram da bi i u Zagrebačkoj ulici koja je jedna od najljepših u Osijeku trebalo srediti onu katastrofu od ograde što visi i poružnjuje dojam o gradu,pa još i glavne ulice poput Vukovarske,Strossmayerove(pogotovo)... Semper Fidelis February 13th, 2009, 09:46 PM Ukratko pola Osijeka bi trebalo obojati:D Escalade February 13th, 2009, 10:44 PM Ukratko pola Osijeka bi trebalo obojati:D A drugu polovicu sravniti sa zemljom i "početi iz početka" :D Semper Fidelis February 13th, 2009, 10:47 PM ^^I napravit nebodere:lol: Escalade February 13th, 2009, 10:50 PM A nemoš reći da nema priličan broj ružnih ulica po gradu sa onim prizemnim kućicama i šta sve ne. To sve treba lijepo poravnati :) Semper Fidelis February 13th, 2009, 10:52 PM Tako je! Pogotovo Županijska:ohno: I onda onaj dio iza katedrale. Bas se vidi da se grad nije razvijao južnije. Tamo su sva neka obicna naselja s prizemnicama, Dok opet potez istok-zapad lijepe visoke zgrade! Escalade February 13th, 2009, 10:55 PM Sve zapadno od trga je udri me lopatom Županijska, Gundulićeva, Strossmayerova, prizmene kućice nemaju šta tražiti u tim ulicama!! Semper Fidelis February 13th, 2009, 11:00 PM Jbg, takav je bio tip gradnje. Bez obzira sta govorili ali Strosmajerova i Divaltova puno bolje izgledaju s ovom zgradama! Sam mogle su neke i ljepše biti! Al nekuzim kak je ta županijska takva. Aj da su neke kuce s 1 katom al ono je uzas, a i gunduliceva. Ima tamo u zupaniskoj trgovina s biciklima. Jbt ak ste skuzili ta kucica ima 3 metra visine:nuts: Šupa obicna. Escalade February 13th, 2009, 11:02 PM TO u Županisjkoj jesu kućice, ali kontam da niti u jednoj više nitko ne živi, sve su to poslovni prostori odnosno trgovine, ali to je živi kriminal našta to liči Semper Fidelis February 13th, 2009, 11:07 PM Pa,da. Neznam jesi skuzio, ima neka stara orunula, sam sto se nesrusi. Tko je vlasnik neznam. Jbt, ja bi taj cijeli red srusio. i napravio zgrade od 3,4 kata. Makar pola njih bile prazne. La_Linea February 14th, 2009, 08:16 AM ^^ A mišamu kad vjerojatno ima 100 mil vlasnika tih parcelica i 20 dvorišnih stanara i čukununučad bivšeg vlasnika u Izraelu koji traže naknadu ili povrat. Da ne spomenem investitore koji žele zidati samo stambene zgrade. esseker February 14th, 2009, 11:35 AM Arhitekti moji, bio sam jučer vidjeti te radove za prostor Gornjodravske obale i ostao sam strašno razočaran! Na stranu to što bih osobno kao i većina zapravo stanovnika Gornodravske obale tamo vidio jedan ukusno zasađen park, ali ljudi moji kakvih tamo smiješno uvredljivih radova ima! Dva rada su mi posebno parala oči. Neki su valjda taj naziv "bijela lađa" shvatili doslovno bez da prouče povijest tog prostora i predložili su izgradnju odvratno kičastih zgradurina u obliku broda, "lađe"! :bash: Ne želim nikoga uvrijediti ali tako što me ne bi posebno iznenadilo u nekakvoj Tirani ili tako nekom gradu bez puno srednjoeuropske tradicije koju mi na sreću još imamo. Brod od stakla i betona uz Dravu, u neposrednoj blizini Katedrale i historicističko-secesijskog centra grada! Koliko bi takvo što umanjilo estetsko-ekonomsku vrijednost cijelog prostora! Kao da već postojeće stambene zgrade koje žele "sakriti" na tom potezu uz Dravu nisu dovoljno ružne. Urbanizam, my ass! Samo je jedan rad na moje iznenađenje pri oblikovanju prostora uzeo u obzir povijest tog dijela grada, ali na žalost to je onaj ludi teletabi park :nuts: esseker91 February 14th, 2009, 12:30 PM Do izbora gotovi planirani projekti Dok su neki već krenuli u ozbiljnu marketinšku kampanju prije izbora, Osječani na vlasti odlučili su zasukati rukave do isteka mandata OSIJEK - Više od 137,8 milijuna kuna vrijedni su projekti koje aktualna osječka vlast planira završiti do predstojećih lokalnih izbora i na taj način 'kupiti' glasove za još jedan četverogodišnji mandat. Kapitalni objekti Gradonačelnik Anto Đapić i njegovi najbliži suradnici, dogradonačelnici Gordan Matković (HSP) i Ivan Vuletić (HDZ) te član Poglavarstva Josip Škorić (HDZ), danas su najavili da će najkasnije 1. svibnja biti završena glavnina kapitalnih projekata na kojima su radovi trenutačno u tijeku, a svi izvođači radova već su dobili naloge iz Grada da ubrzaju s realizacijom. Riječ je o gradnji tramvajske pruge do Bikare vrijedne 70 milijuna kn, rekonstrukciji Divaltove za 15,3 milijuna, završetku prve faze Autobusnog kolodvora i ceste Kašićeva-Vinkovačka za 4,6 milijuna, nathodnicima kod željezničkog kolodvora i Šećerane vrijednim 14,3 milijuna, rekonstrukciji Trga bana Jelačića od 12,1 milijun, izgradnji ceste Bikara-Toplana za 6,1 milijun kuna. - Ovo je prije svega odgovor na sve optužbe i pokušaje omalovažavanja velikog truda i rada tijekom obnašanja vlasti u proteklih nekoliko godina. Uvjeren sam da će sve biti iznimno brzo završeno, a dnevno ćemo nadgledati kako ti poslovi teku i sve će biti završeno u roku, čime ćemo demantirati sve koji su mislili drugačije - kaže Đapić. Osim toga, koalicija HSP-HDZ najavila je da će tijekom ove godine biti realizirano još niz komunalnih projekata čija se vrijednost kreće oko 30 milijuna kuna. Najave za drugi mandat Tu su i projekti koje će financirati državne institucije, poput gradnje još dva traka južne obilaznice što se procjenjuje na 300 milijuna, rekonstrukcije Trpimirove za 30 milijuna kuna te dogradnje OŠ Višnjevac za koju će Vlada osigurati 20, a Grad 12 milijuna kn. Iz Grada najavljuju i dio programa od 2009. do 2013. poput gradnje novog pješačkog mosta. Počinju pripreme za gradnju bazena Gradsko poglavarstvo Osijeka donijelo je odluku i o početku pripremnih radova na gradnji kompleksa bazena Gradski vrt. Riječ je o projektu koji predviđa gradnju olimpijskog bazena, bazena za obuku neplivača te druge sadržaje koji bi stvorili uvjete za razvoj plivačkih sportova. U prvoj fazi, do svibnja 2009. izradio bi se prijedlog sadržaja bazena, proveo natječaj i izabralo idejno rješenje u suradnji s Društvom arhitekata Grada Osijeka. Nakon toga bi se krenulo u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, a zatim dogovarali modeli financiranja, izbor najpovoljnijeg izvođača i na kraju gradnja samog objekta. esseker February 14th, 2009, 12:36 PM Do izbora gotovi planirani projekti Dok su neki već krenuli u ozbiljnu marketinšku kampanju prije izbora, Osječani na vlasti odlučili su zasukati rukave do isteka mandata kako ova izjava dobro zvuči. to je iz novina ili je tvoja? Nisam pogledao vijesti s OsječkeTV, gdje je planiran taj novi pješački most? esseker91 February 14th, 2009, 12:38 PM kako ova izjava dobro zvuči. to je iz novina ili je tvoja? Nisam pogledao vijesti s OsječkeTV, gdje je planiran taj novi pješački most? Iz novina je:nuts: A za pješački most ne znam odgovor... Frnjchuga031 February 14th, 2009, 02:47 PM Most je valjda planiran odmah kod bijele lađe... Vidi se na većini rendera... LAMPAŠ8 February 14th, 2009, 02:57 PM po meni bi taj most bolje pristajao kod solarskog trga.nekako mi je preblizu bijelom ovaj na renderima..iako je to vjerojatno samo radi estetike.. bult February 14th, 2009, 03:09 PM Most je valjda planiran odmah kod bijele lađe... Vidi se na većini rendera... Rekli su negdje da je most u produžetku Županijske tj. Ribarske. Semper Fidelis February 14th, 2009, 03:55 PM N rendreima se vidi da bi most bio odma kod bijele lađe. A tak su nesto pisali i u novinama. Frnjchuga031 February 14th, 2009, 04:04 PM Rekli su negdje da je most u produžetku Županijske tj. Ribarske. To je to... ;) esseker February 14th, 2009, 04:07 PM N rendreima se vidi da bi most bio odma kod bijele lađe. A tak su nesto pisali i u novinama. Da to sam vidio ali nisam znao da je to isto mjesto koje predviđa i Grad. Svojevremeno se spominjao cestovni most u produžetku Kanižlićeve ulice pored dvorca Pejačević. Još jedan pješački most tako blizu posotjećeg "visećeg" i Kompe nema smisla. Istovremeno, Donji grad nema niti jedan most :nuts: Semper Fidelis February 14th, 2009, 04:49 PM I ja nevidim smisao ovog mosta. Bolje da se u Donjem gradu tako nesto napravi. Imalo bi više smisla. Escalade February 14th, 2009, 04:50 PM Kako nevidite smisao, kako ste tako kratkovidni?? Most ima savršeno smisla na tom mjestu Semper Fidelis February 14th, 2009, 04:53 PM Npr? Escalade February 14th, 2009, 04:56 PM Pa ovakooo Kada bi se sagradio taj most pored bijele lađe, tada bi zoološki vrt bio dostupniji, na potezu s druge strane drave između dva mosta mogli bi se izgraditi montažni ugostiteljski objekti, a ispred njih jedan lijepi park, i to bi bila još jedna lijepa prirodna oaza za opuštanje građana Osijeka, koji bi mogli šetati u krug između dva mosta i uživati :) Semper Fidelis February 14th, 2009, 04:59 PM Aha, pa dobro tako:D Ali imamo i kompu kod zološkog. Mislim bilo bi super da se to izgradi. :cheers: Ali I kod DGO da je napraviti jedan viseci. Semper Fidelis February 14th, 2009, 05:06 PM OSJEČKA VLADAJUĆA KOALICIJA HSP-HDZ PREDSTAVILA VELIKE GRADSKE PROJEKTE Do izbora tramvajem do Bikare Objavljeno: 14.2.2009 OSIJEK – Iako su u pripreme za lokalne izbore praktički krenuli preuzimanjem vlasti u Osijeku, koalicija HSP-HDZ jučer je i službeno započela predizbornu kampanju. Na konferenciji za novinare znakovito nazvanoj "Završavamo započeto", predstavili su čak 11 gradskih projekta ukupno vrijednih 138 milijuna kuna, čiji su rokovi završetka između 15. travnja i 1. svibnja, dakle uoči izbora. - Kada je 2005. godine preuzeo vlast, HSP je doslovce pokrenuo grad. Na izvanrednim izborima u ožujku 2008. pobijedili smo sa sloganom 'Završimo započeto' (točan slogan HSP-a tada je glasio 'Nastavimo započeto', nap. a.), što sada i činimo, s novim koalicijskim partnerom, kazao je Anto Đapić, gradonačelnik Osijeka. Potom je nabrojao više od 20 projekata planiranih u Osijeku, međutim samo njih 11 predviđaju završiti do izbora. Između ostaloga Đapić je obećao: završenu tramvajsku prugu do Bikare vrijednu 70 milijuna kuna, zatim obnovljenu Divaltovu ulicu, vrijednosti 15,3 milijuna kuna, novi autobusni kolodvor (4,65 milijuna), izgrađenu cestu Bikara - Toplana (6,1 milijun) te završetak prve faze rekonstrukcije Čvrsničke ulice, vrijednosti četiri milijuna kuna. Među infrastrukturnim projektima, Đapić se pohvalio i skorim završetkom tri projekta koji su već davno trebali biti zgotovljeni: obnovom Trg bana Jelačića u Donjem gradu (12,15 milijuna), te 19,3 milijuna kuna vrijednih željezničkih nathodnika na Trgu Lavoslava Ružičke i u Donjem gradu (Šećeranski most). - Napadali su nas, često i bezrazložno, zbog tih projekata, ali sada odgovorno tvrdim - sve će biti završeno! Zato ćemo se u ponedjeljak naći s izvođačima radova, najavljuje Đapić. Do izbora, kazao je, Osječani će dobiti i dvije nove biciklističke staze u Vukovarskoj i na potezu Trpimirova - Cvjetkova ulica, a uredit će se i lijeva obala Drave (staza za brzo hodanje i okoliš), te hortikulturni pojas Južne obilaznice. Đapić se u ime HSP-a pohvalio i s nekim već provedenim projektima (4.000 kuna roditeljima za opremu novorođenčadi, božićnice i uskrsnice umirovljenicima, studentski krediti, podjela laptopa petašima...), te nekima "koji su ugovoreni, pa se moraju realizirati, tko god bio na vlasti nakon svibnja". Tako je redom nabrojao: prometne površine u Retfali jug (22 milijuna kuna), uređenje Istarske ulice oštećene zbog gradnje Eurodoma (tri milijuna), ceste kroz sveučilišni campus (3,4 milijuna) i drugo. Za gotovo sve navedeno sredstva su osigurana u proračunu Grada. Na novinarski upit što je s "manje uspješnim, odnosno gotovo propalim projektom 'butri' u javnom prijevozu", Đapić je odgovorio “ ubrzo ćemo izići iz krize s 'butrama', a obnovit ćemo i zastarjeli autobusni vozni park GPP-a". Premda je najavio da će projekte HSP-a i HDZ-a za razdoblje od 2009. do 2013. godine prezentirati za dva tjedna, ipak je najavio uređenje prostora Bijele lađe s novim pješačkim mostom preko Drave, kao i gradnju podzemnih garaža kod Kliničke bolnice Osijek. Čelnici HDZ-a od Đapića su došli do riječi tek kada su spomenuti zajednički projekti s državom. - Ove godine treba započeti rekonstrukcija Trpimirove ulice vrijedna 30 milijuna, izgradnja južnog traka južne obilaznice 'teška' tristotinjak milijuna, te ULO hladnjače vrijedne 7,1 milijun kuna, kazao je Josip Škorić, član Poglavarstva za komunalu. Dogradonačelnik Ivica Vuletić najavio je 32 milijuna kuna vrijednu dogradnju zgrade OŠ Višnjevac i uvođenje jednosmjenske nastave. Na jučerašnjoj sjednici Poglavarstvo grada Osijeka dalo je suglasnost za početak pripremnih radova na izgradnji novog kompleksa bazena Gradski vrt uz Trpimirovu ulicu, između nove dvorane i Divaltove ulice. Kako je rečeno, u prvoj fazi, do svibnja, izradit će se prijedlog sadržaja bazena, provesti natječaj za idejno rješenje, te izabrati najbolje rješenje u suradnji s Društvom arhitekata Grada Osijeka. Za to je u gradskom proračunu osigurano 605 tisuća kuna. Poglavarstvo je dalo i suglasnost za potpisivanje sporazuma o sufinanciranju rekonstrukcije i dogradnje objekta OŠ Višnjevac, te izgradnje nastavno-sportske dvorane iz udruženih sredstava Svjetske banke i državnog proračuna. Od ukupno potrebnih 32 milijuna kuna, država će osigurati 65 posto, a Grad Osijek 35 posto. Glas Slavonije Semper Fidelis February 14th, 2009, 05:09 PM http://www.osijek031.com/galerija/displayimage.php?album=349&pos=0 esseker February 14th, 2009, 05:10 PM Pa ovakooo Kada bi se sagradio taj most pored bijele lađe, tada bi zoološki vrt bio dostupniji, na potezu s druge strane drave između dva mosta mogli bi se izgraditi montažni ugostiteljski objekti, a ispred njih jedan lijepi park, i to bi bila još jedna lijepa prirodna oaza za opuštanje građana Osijeka, koji bi mogli šetati u krug između dva mosta i uživati :) Hmm, koliko znam, s druge strane gradi se i dalje onaj novi park koji će s ZOOvrtom, Kopikom i Krunskom utvrdom činiti rekreacijsku cjelinu bez ikakvih novih čvrstih objekata. A i ovako s postojećim pješačkim mostom i Kompom imaš lijepi krug za šetnju. Bojim se da bi izgradnjom takvoga mosta u produžetku Ribarske ulice, Kompa dobrim dijelom zamrla, a ljudi se ulijenili ;) Escalade February 14th, 2009, 05:14 PM ^^ O bože kojih tu terora ima Kao da su izabrali najbolje među najgorima :D Semper Fidelis February 14th, 2009, 05:15 PM A Jbt koji radovi:nuts: :nuts: Meni su ipak najbolje one okrugle zgrade. A onaj drugi neboder ima 21 kat! :nuts: Escalade February 14th, 2009, 05:18 PM A Jbt koji radovi:nuts: :nuts: Meni su ipak najbolje one okrugle zgrade. A onaj drugi neboder ima 21 kat! :nuts: Da, ima 21 kat al je ružan ko pas :D Onaj neboder sa rupom u sredini barem liči na nešto :cheers: esseker February 14th, 2009, 05:20 PM ^^ i što kažete? Katastrofično, zar ne? Ako će se jednom ikada nešto graditi na tom potezu osim parka, najradije bih i ja tamo vidio one okrugle zgrade, najatraktivnije su i najmanje nametljive u prostoru. Semper Fidelis February 14th, 2009, 05:23 PM E neda me se zajefrkavati više... Da okrugle zgrade su najljepše! :okay: LAMPAŠ8 February 14th, 2009, 06:14 PM onaj zigurat od zgrade i one šarene dvije kocke osobono su meni najgore vizije..mislim da bi se najbolje uklopio park jer odskače od uobičajenih rješenja a i samo po sebi je vrlo zanimljivo..no svatko nešto voli.;) deki os February 14th, 2009, 06:45 PM one okrugle zgrade bi se definitivno najbolje uklapale u prostor bijele lađe i kod gornjodravske obale. a navodno da je bilo i nekih planova da se u u d.g.o-u napravi pješački most negdje tamo u produžetku huttlerove kod hitne pomoći.:cheers: Daka February 14th, 2009, 07:13 PM Osobno mi se najviše sviđa ova zgrada sa 'rupom' .Nisu loše ni ove okrugle zgrade.E sad šta će struka reći vidjeti ćemo. kulen007 February 14th, 2009, 09:27 PM osbno mislim da bi se najviše uklopio niz onih okruglih zgrada i time bi se lijepo popunila ona prazna livada Semper Fidelis February 14th, 2009, 09:36 PM Znaci O neboder i okrugle zgrade su najbolje rjesenje:okay: Ovo sve dugo je bzvz. OSIJEK No1 February 15th, 2009, 10:54 AM meni se i visoki neboder sviđa keko February 15th, 2009, 11:10 AM Do izbora gotovi planirani projekti Dok su neki već krenuli u ozbiljnu marketinšku kampanju prije izbora, Osječani na vlasti odlučili su zasukati rukave do isteka mandata. Više od 137,8 milijuna kuna vrijedni su projekti koje aktualna osječka vlast planira završiti do predstojećih lokalnih izbora i na taj način 'kupiti' glasove za još jedan četverogodišnji mandat. Kapitalni objekti Gradonačelnik Anto Đapić i njegovi najbliži suradnici, dogradonačelnici Gordan Matković (HSP) i Ivan Vuletić (HDZ) te član Poglavarstva Josip Škorić (HDZ), danas su najavili da će najkasnije 1. svibnja biti završena glavnina kapitalnih projekata na kojima su radovi trenutačno u tijeku, a svi izvođači radova već su dobili naloge iz Grada da ubrzaju s realizacijom. Riječ je o gradnji tramvajske pruge do Bikare vrijedne 70 milijuna kn, rekonstrukciji Divaltove za 15,3 milijuna, završetku prve faze Autobusnog kolodvora i ceste Kašićeva-Vinkovačka za 4,6 milijuna, nathodnicima kod željezničkog kolodvora i Šećerane vrijednim 14,3 milijuna, rekonstrukciji Trga bana Jelačića od 12,1 milijun, izgradnji ceste Bikara-Toplana za 6,1 milijun kuna. - Ovo je prije svega odgovor na sve optužbe i pokušaje omalovažavanja velikog truda i rada tijekom obnašanja vlasti u proteklih nekoliko godina. Uvjeren sam da će sve biti iznimno brzo završeno, a dnevno ćemo nadgledati kako ti poslovi teku i sve će biti završeno u roku, čime ćemo demantirati sve koji su mislili drugačije - kaže Đapić. Osim toga, koalicija HSP-HDZ najavila je da će tijekom ove godine biti realizirano još niz komunalnih projekata čija se vrijednost kreće oko 30 milijuna kuna. Najave za drugi mandat Tu su i projekti koje će financirati državne institucije, poput gradnje još dva traka južne obilaznice što se procjenjuje na 300 milijuna, rekonstrukcije Trpimirove za 30 milijuna kuna te dogradnje OŠ Višnjevac za koju će Vlada osigurati 20, a Grad 12 milijuna kn. Iz Grada najavljuju i dio programa od 2009. do 2013. poput gradnje novog pješačkog mosta. Počinju pripreme za gradnju bazena Gradsko poglavarstvo Osijeka donijelo je odluku i o početku pripremnih radova na gradnji kompleksa bazena Gradski vrt. Riječ je o projektu koji predviđa gradnju olimpijskog bazena, bazena za obuku neplivača te druge sadržaje koji bi stvorili uvjete za razvoj plivačkih sportova. U prvoj fazi, do svibnja 2009. izradio bi se prijedlog sadržaja bazena, proveo natječaj i izabralo idejno rješenje u suradnji s Društvom arhitekata Grada Osijeka. Nakon toga bi se krenulo u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, a zatim dogovarali modeli financiranja, izbor najpovoljnijeg izvođača i na kraju gradnja samog objekta. Piše: Nikola Patković/EPEHA/Jutarnji.hr brvnara February 15th, 2009, 12:00 PM Sve zapadno od trga je udri me lopatom Županijska, Gundulićeva, Strossmayerova, prizmene kućice nemaju šta tražiti u tim ulicama!! ma cuj to su nekad bili rubni dijelovi...vise nisu i pitanje je vremena kad ce i tamo niknuti visokogradnja...ako se ne varam vec ima dosta dijelova u Strossmayerovoj gdje ima visoke gradnje...doci ce i to na svoje, bez brige samo malo vremena treba... P.S. pregledajte GUP osijeka na netu (ima na sluzbenim stranicama)...uostalom tamo imate sve te ulice pa pogledajte...kako su oznacene tako ce se i graditi (osima ko Gup ne ide u skore izmjene) keko February 15th, 2009, 12:02 PM INDIREKTNO Piše: Branko Vrbošić Cirkus dolazi/odlazi? Objavljeno: 11.2.2009 Osijek se diči zelenim vrpcama koje je dobivao kao najljepši hrvatski grad parkova i zelenila. Od tada su prošla desetljeća, ne pamte se ni nazivi vrpci, no pamti se samo da je Osijek bio - što bi opet htio biti, a mnogi građani pamte da su najvažniji osječki trgovi, parkovi i ulice zaista disali zeleno. Na žalost, potom se s jedne strane pod visokim pokroviteljstvom struke branilo rušiti čak i bolesna stabla koja ubijaju građane, a s druge strane zbog "viših interesa" npr. Trg Sv. Trojstva u Tvrđi, je postao kamenita pista za birtije, Trg Ante Starčevića je pretvoren u bezdušnu kamenu pistu na kojoj je ljeti i komarcima prevruće. Za Trg slobode nikako nema novca za sječu zelenila, no zato su na njegov južni ulaz postavljene ružne gromade zahrđanog željeza koje samo njihovim honoriranim autorima predstavljaju prikladan spomenik najsvetijim žrtvama Domovinskom rata. Beton je zagospodario i na trgu u Retfali, pa ispada da su kružni tokovi kod pokojne Šibicare i na Vinkovačkoj ulici među iznimkama preuređenih koji i dalje dišu zeleno. I sve je to učinjeno pod visokim pokroviteljstvom uvaženih arhitekata i urbanista, čak i onih koji se šepure fantomskim “povjerenstvom za lijepo” i priznanjima struke. Znaju što čine! I zašto! Preostalih 99 posto građana treba upute što mora vidjeti umjesto onoga što vidi vlastitim očima. No, o ukusima se ne raspravlja, pa neka tako bude. Uostalom, više se ne može ništa promijeniti, čak ni klupe na Trgu Ante Starčevića koje su kriminalno preplaćene. Možda njihovi naručitelji trebaju objaviti nove upute što zdravim očima treba vidjeti. O ukusima se valjda ne bi trebalo raspravljati ni kada se iza blistavog Hotela Osijek u punom strašilu otkrije Šamačka ulica. Mila majko, prvo "kutija šibica", nekoliko ruševina, pa katnice šarene kao uskrsna jaja, TV bunker, a tek pogled s istoka na jumbo-preplakatirani Esseker centar… Vizualni cirkus završava na ruševini od Bijele lađe iza koje je - travnjak. Napokon travnjak, ali, čini se, samo još neko vrijeme. Naime, prostor od sramotne Bijele lađe do zapadnog kraja Promenade uskoro bi mogao "postići novi urbani identitet grada na toj lokaciji", i to u današnje vrijeme najeksponiranijem izrazu - dolje beton, gore beton i staklo. Nisam kvalificiran niti želim unaprijed sumnjati u čestitost idejno urbanističko - arhitektonskih rješenja poslovno-stambene građevine Bijele lađe, ali prijedloge koji se naziru u njenoj pozadini u više idejnih rješenja ne smiju se prešutjeti. Zar nije predivna osječka šetnica od cestovnog mosta do spomenika Picasu? Na što danas sliče tzv. Golubinjaci na koje su se nakačile ugostiteljske terase zbog kojih će šetači ljeti uskoro morati zagaziti u Dravu jer su pločnici zakrčeni stolovima? Zeleni pojas od Bijele lađe do zapadnog kraja šetnice je danas omiljena šetnica građana, istina noću i "pijana promenada", ali neželjena pojava ne može biti povod prenamjene prostora. Zadnje spomenutoj zelenoj oazi u najužem centru grada sada se smiješi betonizacija koja između ostaloga "uvažava velike vrijednosti položajne rente ove lokacije". Budućim stanovlasnicima bit će dovoljno dva metra štapa i pet metara silka za - pecanje s balkona. A to se traži i plaća. Zelenilo će gledati na lijevoj obali rijeke. Idejno rješenje te "zelene oaze" stoga predstavlja veliki stručni i etički ispit njegovim vlasnicima i gradskim ocima, a još više onima koji se diče poljuljanim autoritetom stručnjaka i povjerenika za lijepo. Želim ipak vjerovati da glad za stambeno-poslovnim četvornim metrima neće biti presudnija od ljubavi prema gradu, te stručnog i savjesnog stvaranja gradskih vizura kojih se neće stidjeti ni sadašnje ni nove generacije. Ili maškarirane zgrade u Šamačkoj, Ružinoj, Divaltovoj ipak nisu dovoljna opomena da struka može propisivati sve što kapital vidi!? http://www.glas-slavonije.hr/kolumnist.asp?id=36 Semper Fidelis February 15th, 2009, 04:14 PM Ono sto sam vidio da se kopa kod toplane prije nekih 2mj, je ipak cesta, koja ce ici skroz do bikare. Valjda ce onda nastavljati na bajer za jug 4. I onda sam ravno kao intrazonska cesta. esseker February 15th, 2009, 05:40 PM INDIREKTNO Piše: Branko Vrbošić Cirkus dolazi/odlazi? Objavljeno: 11.2.2009 Osijek se diči zelenim vrpcama koje je dobivao kao najljepši hrvatski grad parkova i zelenila. Od tada su prošla desetljeća, ne pamte se ni nazivi vrpci, no pamti se samo da je Osijek bio - što bi opet htio biti... Zadnje spomenutoj zelenoj oazi u najužem centru grada sada se smiješi betonizacija koja između ostaloga "uvažava velike vrijednosti položajne rente ove lokacije". Budućim stanovlasnicima bit će dovoljno dva metra štapa i pet metara silka za - pecanje s balkona. A to se traži i plaća. Zelenilo će gledati na lijevoj obali rijeke. Ili maškarirane zgrade u Šamačkoj, Ružinoj, Divaltovoj ipak nisu dovoljna opomena da struka može propisivati sve što kapital vidi!? http://www.glas-slavonije.hr/kolumnist.asp?id=36 :okay: Na Jadranu se bore protiv betonizacije obale, a mi? Ljudi moji, ako smo Osječani, pravi Osječani koji vole svoj grad, onda ćemo podržati i najavljenu peticiju za izgradnju parka na potezu od Bijele lađe do Kompe! ...a predloženi projekti od kojih su neki čak i oku ugodni imaju na sreću toliko slobodnih lokacija u unutrašnjosti grada. Semper Fidelis February 15th, 2009, 05:43 PM Gradnju onog shooping parka ili bas parka? esseker February 15th, 2009, 05:56 PM Gradnju onog shooping parka ili bas parka? Baš parka Parka :) ...čuo sam da će uskoro biti organizirana peticija za očuvanje ovo malo zelenila što nam je ostalo i to tako što će biti, ponovo, predložena izgradnja Parka s autohtonim biljkama Slavonjie i Baranje, svojevrsni novi Gradski vrt. A pogledajte samo razglednice iz nekadašnjeg Gradskog vrta, pa zar to ne bi bilo prelijepo? Semper Fidelis February 15th, 2009, 06:01 PM Naravno da je lijep bio! Bio je predivan:okay: Neznam al nije mi mjesto za izgradnju parka kraj onih zgrada. Pa zar nisu rekli da ce na lijevoj obali napraviti rekreacijsku zonu s parkom. Da se mene biti ja i sve one kuce oko stadiona (iza i ispred) sve srusio. Napravio te bazene i napravio park veliki. Od divaltove pa sve do obilazice! esseker February 15th, 2009, 06:08 PM Naravno da je lijep bio! Bio je predivan:okay: Neznam al nije mi mjesto za izgradnju parka kraj onih zgrada. Pa zar nisu rekli da ce na lijevoj obali napraviti rekreacijsku zonu s parkom. Da se mene biti ja i sve one kuce oko stadiona (iza i ispred) sve srusio. Napravio te bazene i napravio park veliki. Od divaltove pa sve do obilazice! Slažem se s tobom da su one zgrade na Gornjodravskoj nereprezentativne ali zašto se tada nije mislilo na činjenicu da se grade u tako atraktivnoj zoni i projektiralo ih se tako da budu "vrijedne razglednice"? Da se mene pita, Osijek bi bio pun parkova kako je i bio. No rušiti hmm, teško, ali zato čuvati i planirati zelenilo. Pa ne postoji bezveze Krajobrazni arhitekti. Bez želje da se upustim u političke rasprave samo ću spomenuti da je Osijek nakon formiranja SFRJ ostao bez mnoštva parkovnih površina poput Gradskog vrta, parka uz dvrac Mačkamama, park oko dvorca Pejačević, a neki parkovi su umanjeni neprimjerenim izgradnjama poput onoga na Zrinjevcu s nakaradnom dvoranom. Nadam se da sada nećemo učiniti iste pogreške. Semper Fidelis February 15th, 2009, 06:18 PM ^^ I ja se nadam da necemo. Trebamo proširivati nase parkove! Obnoviti postojece, zasaditi nove! A sta je stim dvorcem Peječević? On vec godinama stoji tako. Kad ce njega obnoviti! :ohno: Bio bi prelijep da ga se sredi! esseker February 15th, 2009, 06:23 PM ^^ I ja se nadam da necemo. Trebamo proširivati nase parkove! Obnoviti postojece, zasaditi nove! A sta je stim dvorcem Peječević? On vec godinama stoji tako. Kad ce njega obnoviti! :ohno: Bio bi prelijep da ga se sredi! Eh dvorac Pejačević... Taj dvorac je od 1930-ih u vlasništvu časnih sestara reda Marijinih sestara. U 2.svj ratu je oštećen, a za Juge je dio dvorca postao bolnica i tada je dodatno devastiran. Park oko dvorca počeo je nestajati već pred 2. svj rat, nakon njega je konačno uništen. Danas su u dvorcu opet samo časne sestre, ali muku muče s prostorom koji je derutan. Prije nekoliko godina uzele su neke majstore koji su trebali srediti krovište i dio unutrašnjosti ali na žalost ti majstori su ih zeznuli i nisu dovršili posao. Časne sestre imaju namjeru obnoviti djelić parka barem ispred dvorca ali nema smisla to raditi dok se ne sredi zgrada. Ono što me čudi je da Nadbiskupija nema veze s tom zgradom i ne pruža čini se nikakvu pomoć sestrama. Semper Fidelis February 15th, 2009, 06:29 PM Mislim pa sta casne sestre mogu napraviti. Obnova dvorca i okoliša je skupa! Kako kazes trebala bi tu Nadbiskupija pomoci! Ali i Grad naravno! Pa zar nije zalosno da dvorac propada. :ohno: Trevor McPhee February 15th, 2009, 06:33 PM INDIREKTNO Piše: Branko Vrbošić Cirkus dolazi/odlazi? Objavljeno: 11.2.2009 ... http://www.glas-slavonije.hr/kolumnist.asp?id=36 Sve je to jedan klasičan način viđenja zelenila u gradu. Međutim ja se nebih s takvim mišljenjem nikako složio. Prije svega grad je grad. Nije selo. On je urbana sredina. U njemu je zelenilo podređeno urbanom i oblikuje se u skladu s njim. A ne da su zgrade "pobacane u šumu" pa da se moraju prilagođavat drveću. Problem zelenila u gradu se kod nas svodi na: posadi drvo gdje god vidiš slobodan kvadratni metar. Pritom se zaboravlja da isto treba i održavati, pa kad ono preraste, nastaje pakao. Džungla. To drvo tada najčešće smeta prolazu, smeta vidnom polju automobila na raskrižjima, zaklanja vrijedne vizure na kvalitetne građevine itsl. Dakle zelenilo da , ali kvalitetno i ne pod svaku cijenu. U skladu s urbanim. U tom svjetlu ja bih svakao dao zeleno svjetlo što atraktivnijem projektu uz Dravu. Onako kako se to radi primjerice u Bratislavi. Treba gradu dati novu vrijednost! Kvalitetnu vizuru uz rijeku...jednog dana tu će ploviti turistički brodovi. Što mislite da turisti gledaju u Pragu vozeći se Vltavom? Drvorede? Nipošto. Gledaju građevine! esseker February 15th, 2009, 06:41 PM Sve je to jedan klasičan način viđenja zelenila u gradu. Međutim ja se nebih s takvim mišljenjem nikako složio. Prije svega grad je grad. Nije selo. On je urbana sredina. U njemu je zelenilo podređeno urbanom i oblikuje se u skladu s njim. A ne da su zgrade "pobacane u šumu" pa da se moraju prilagođavat drveću. Problem zelenila u gradu se kod nas svodi na: posadi drvo gdje god vidiš slobodan kvadratni metar. Pritom se zaboravlja da isto treba i održavati, pa kad ono preraste, nastaje pakao. Džungla. To drvo tada najčešće smeta prolazu, smeta vidnom polju automobila na raskrižjima, zaklanja vrijedne vizure na kvalitetne građevine itsl. Dakle zelenilo da , ali kvalitetno i ne pod svaku cijenu. U skladu s urbanim. Naprotiv, baš zato park treba planirati i održavati ga. A moderni gradovi teže tome da budu što zeleniji, da rekreacija i opuštanje budu pristupačniji građanima. Postoji i termin "walkable cities" koji označava kvalitetu života u gradu temeljem zelenila, sportskih objekata na otvorenom i kvalitetne prometne povezanosti "zelenim" prometalima. U tom svjetlu ja bih svakao dao zeleno svjetlo što atraktivnijem projektu uz Dravu. Onako kako se to radi primjerice u Bratislavi. Treba gradu dati novu vrijednost! Kvalitetnu vizuru uz rijeku...jednog dana tu će ploviti turistički brodovi. Što mislite da turisti gledaju u Pragu vozeći se Vltavom? Drvorede? Nipošto. Gledaju građevine! I u Budimpešti vide zgrade, ok raskošne su to stoji, ali to je bilo razmišljanje 19.stoljeća. Mi smo u 21. stoljeći kada "povratak prirodi" ne znači korak unatrag. Semper Fidelis February 15th, 2009, 06:44 PM Naravno, zatoje i dobro kad se napravi rekreacijski park na lijevoj obali. Mjesto kod bijele lađe mi nije za park. Onaj O neboder i okrugle zgrade su super! Ak se napravi ono sto planiraju kod luke tranzit, pa u rupi i Esseker centar2 Tako bi dobili novi izgled grada. Pa imate odma kraj viseceg mosta šumu i preko nasipa je isto velika šuma, Zasto se i taj dio nebi uredio za rekreativce. Imali bi kilometre i kilometre staza. A cim predu most odma bi bili u gradu! esseker February 15th, 2009, 06:53 PM Mislim pa sta casne sestre mogu napraviti. Obnova dvorca i okoliša je skupa! Kako kazes trebala bi tu Nadbiskupija pomoci! Ali i Grad naravno! Pa zar nije zalosno da dvorac propada. :ohno: Časne sestre su nedavno dvorac bile ponudile na prodaju ali nije bilo zainteresiranih. Tako su htjele i navesti "nadležne" da pomognu obnovu dvorca jer zamisli samo da su ga uspjele prodati nekom tko bi tamo uredio npr. Turbo folk bar :ohno: Trevor McPhee February 15th, 2009, 07:00 PM Naprotiv, baš zato park treba planirati i održavati ga. A moderni gradovi teže tome da budu što zeleniji, da rekreacija i opuštanje budu pristupačniji građanima. Postoji i termin "walkable cities" koji označava kvalitetu života u gradu temeljem zelenila, sportskih objekata na otvorenom i kvalitetne prometne povezanosti "zelenim" prometalima. Pa i rekao sam da se treba održavati, baš je tu i problem. Neko drvo jednostavno preraste i onda ga treba nadomjetit. Pritom se skupi sva svita zelenih džabalebaroša koji ustanu u obranu polutrulog drveta. Nakon par dana puhne ljetna oluja, stablo padne i uništi nekoliko automobila, te ozljedi prolaznike. Da barem te iste koji su "prosvjedovali". Naravno da bi gradovi trebali biti što zeleniji, no na pametan način! Nemožemo gdjegod ugurati drvo. Kad bi znali koliko štete i smeća nanese krivo odabrano i posađeno drvo , promijenili bi mišljenje. I u Budimpešti vide zgrade, ok raskošne su to stoji, ali to je bilo razmišljanje 19.stoljeća. Mi smo u 21. stoljeći kada "povratak prirodi" ne znači korak unatrag. Ja sam mišljenja da smo i u 21 st. u stanju raditi kvalitetne i zanimljive građevine. Eto u Pragu onaj Ginger i Fred, primjerice. Više gledaju njega , nego kazalište iz 19. st. par sto metara dalje. I uvijek me pitaju za tu zgradu, ne za divadlo. Frank Gehry je i na Rajni radio slično, di ono u Dusseldorfu? Uglavnom nekoliko sličnih zgrada koje čine niz, ne sjećam se sad točno , al je vrlo dobro! Tako i Osijek može napraviti novu vrijednost! Držim palčeve! :cheers: Semper Fidelis February 15th, 2009, 07:01 PM Stvarno šteta sto to tak stoji, više je ruglo nego neki dvorac. A samo da se izvana uredi ma druga prica. LAMPAŠ8 February 15th, 2009, 07:05 PM a ni onaj hotel park nije bogznašta...niti iznutra niti izvana..a itamo je onaj narodnjački disco ak se ne varam.valjda još. Semper Fidelis February 15th, 2009, 07:25 PM Koji hotel park? bult February 15th, 2009, 07:50 PM Smiješno mi je čitati o "povratku prirodi" i parku na prostoru Bijele lađe. Mislim da je ono rješenje s "O" zgradama nabolje i da će biti lijepo tamo šetati. Puno bolje nego sada kada smrdi po pasjim govnima po danu, a navečer od pijane dječurlije. Netko je spomenuo Düsseldorf, ja sam prošle godine išao tamo turistički samo zbog Medien-hafena - novog dijela grada koji je nastao na mjestu starih dokova i gdje su nastale prekrasne nove zgrade koje nisu velike, ali su zanimljive, pogotovo tri Gehryjeve zgrade. "O" zgrade i nova luka na mjestu "Tranzita" najviše me vuku na taj trag. Kada bi dobili takva dva projekta, bilo bi prelijepo poći brodom Dravom od kompe do Donjeg grada, a Osijek bi bar u okviru Hrvatske postao zanimljiv i turistima. Zelenilo treba dodati, ali na prava mjesta, park južno od Uskih njiva je već planiran, a trebalo bi nešto napraviti i između Pampasa i Maždarske Retfale, te u južnoj Retfali koja se počinje graditi, jer nema parka zapadno od centra. Nikako nisam protiv zelenila, čak uživam u osječkim parkovima, ali grad treba nove vizure i konačno treba nastaviti tamo gdje se stalo krajem osamdesetih. Semper Fidelis February 15th, 2009, 07:58 PM Treba maknuti tu djecurliju s promenade! Đabe bi napravili park i klupe i sve kad bi idioti za 2 dana uništili. :bash: Vidjet cemo kako ce nam ova 2009 biti sa stambenim naseljima. Koliko ima projekata bit ce puno posla. :cheers: KKomarac February 15th, 2009, 08:17 PM I u Budimpešti vide zgrade, ok raskošne su to stoji, ali to je bilo razmišljanje 19.stoljeća. Mi smo u 21. stoljeći kada "povratak prirodi" ne znači korak unatrag. Agree. Uz to - ne bi li se grad trebao graditi, in the first place, za one koji u njemu žive, a tek nakon toga za sve ostale (turiste, poslovni svijet itd.) ? :| Pada mi jos na pamet: Osijek cijelom duzinom lezi na Dravi - nije moguce da je jedini dio obale na kojem grad moze dobiti "novu vizuru" bas taj dio u centru koji je već "obilježen" standardnim prizorima poput vrha katedrale, pjesackog mosta i hotela Osk... P.S. Pozdrav svima, pratim vas vec neko vrijeme, a ova tema me ipak potaknula da zapisem i koju svoju misao ;) OSIJEK No1 February 15th, 2009, 08:22 PM ideja o turbo-folk discu, sa bordelom u dvorcu Pejačević...genijalno:lol::lol::lol: Osječanin February 16th, 2009, 09:20 AM Zanimljivo kako ta livada kod Bijele lađe postoji već desetljećima i nitko prstom nije mrdnuo da bi nešto napravio i sad kada se pojavio prijedlog da se izgrade moderne zgrade i da se taj prostor urbanizira, odjednom se pojavila želja za parkom... :ohno: Osijek ima dosta parkova skoro u samom centru a lijeva obala Drave je 5 minuta šetnje tj. kompom. Ili 10-15 minuta lagane šetnje uz Dravu pa preko mosta. Kakav crni park :nuts: LAMPAŠ8 February 16th, 2009, 10:23 AM Koji hotel park? pa odma kod dvorca..:) OSIJEK No1 February 16th, 2009, 10:38 AM ma kakav crni park? tamo ili onu 20-to katnicu ili okrugle zgrade, pa cijeli potez uz donji grad do picassa je u zelenilu isto tako od neptuna pa cijela retfala, malo urbanih rješenja ne bi škodilo... LAMPAŠ8 February 16th, 2009, 11:27 AM ma kakav crni park? tamo ili onu 20-to katnicu ili okrugle zgrade, pa cijeli potez uz donji grad do picassa je u zelenilu isto tako od neptuna pa cijela retfala, malo urbanih rješenja ne bi škodilo... mislim da bi 20 katnica samo unistila vizuru katedrale.. a nemam nista ima protiv tog rješenja zelenila.tu uostalom ni ne izgleda kao obicni park..pogledaj primjer gaudijeva vrta (park) u barceloni..zasto se ne bi od ovoga napravilo nešto reprezentativno.:) OSIJEK No1 February 16th, 2009, 12:11 PM mislim da bi 20 katnica samo unistila vizuru katedrale.. a nemam nista ima protiv tog rješenja zelenila.tu uostalom ni ne izgleda kao obicni park..pogledaj primjer gaudijeva vrta (park) u barceloni..zasto se ne bi od ovoga napravilo nešto reprezentativno.:) ma ne bi, oboje bi se vidjelo, a meni osobno bi jedna takva zgrada super tamo sjela, ona sa rupom u sredini mi je odvratna otkako sam vidio render istok-zapad LAMPAŠ8 February 16th, 2009, 12:32 PM i meni je ta zgrada odvratna..a izgleda da isto volimo ove elegantno popunjene zgrade..:banana: Semper Fidelis February 16th, 2009, 06:41 PM Jos ste na temi o bjeloj lađi:D :lol: Grad ce odluciti sta ce se gradit a ne mi. :D Semper Fidelis February 16th, 2009, 07:10 PM Ima par tema za ovaj forum. 1d3eTJ2HMXM LAMPAŠ8 February 16th, 2009, 07:17 PM tramvajska pruga izgrađena do 10.05...:lol::lol:..jedino što se probija a da to nije asfalt u osijeku su rokovi..:lol: Semper Fidelis February 16th, 2009, 07:19 PM ^^ Taman oko izbora:D Hmmm, kak se to lijepo poklopilo:lol: :lol: Smijesno. Daka February 16th, 2009, 07:48 PM Maloprije sam bio na želj. kolodvoru i vidio da se intenzivirala gradnja novog nathodnika(mosta).Sutra slikice. Semper Fidelis February 16th, 2009, 07:55 PM E super! :okay: Jel su još samo oni stupci ili? deki os February 16th, 2009, 08:02 PM Maloprije sam bio na želj. kolodvoru i vidio da se intenzivirala gradnja novog nathodnika(mosta).Sutra slikice. ajde da i to napokon počnu normalno radit.:cheers: Daka February 16th, 2009, 08:35 PM E super! :okay: Jel su još samo oni stupci ili? Pa na stupce su stavili prvu ajmo reći "platformu",baš kod zgrade kolodvora.Bio je mrak pa nisam mogao slikati( ipak je u pitanju K-800i :lol: ),ali zato sutra gibam. LAMPAŠ8 February 16th, 2009, 08:38 PM e da,na eurodomu su danas na zadnjem katu sa sjeverne strane stavljali stakla preko onog dijela gdje treba ić panoramsko dizalo,a unutra su stavljali neke čelične stupce,a čini mi se da bi na njih trebale ići neke staklene plohe.. OSIJEK No1 February 16th, 2009, 10:39 PM kod mene kod kuce smo danas rusili stari roštilj, a kad se vrijeme malo stabilizira krece izgradnja novoga...slikice po želji :) brvnara February 16th, 2009, 10:40 PM kod mene kod kuce smo danas rusili stari roštilj, a kad se vrijeme malo stabilizira krece izgradnja novoga...slikice po želji :) pa i to je Construction Update:) Semper Fidelis February 17th, 2009, 09:47 AM e da,na eurodomu su danas na zadnjem katu sa sjeverne strane stavljali stakla preko onog dijela gdje treba ić panoramsko dizalo,a unutra su stavljali neke čelične stupce,a čini mi se da bi na njih trebale ići neke staklene plohe.. E super! :okay: Da i to vise naprave. kod mene kod kuce smo danas rusili stari roštilj, a kad se vrijeme malo stabilizira krece izgradnja novoga...slikice po želji :) :lol: :lol: Kad bude novi gotov svi kod tebe:D Semper Fidelis February 17th, 2009, 10:20 AM Eo sa Osijek031 slika nathodnika. http://i42.tinypic.com/beg0v4.jpg Semper Fidelis February 17th, 2009, 02:11 PM ZAVRŠETAK PJEŠAČKOG NATHODNIKA U DONJEM GRADU 15. TRAVNJA 2009.? Papić: Uz šećeranski most bit će dva trga Objavljeno: 17.2.2009 Izgradnja potpuno novog pješačkog nathodnika kod Šećerane u punom je jeku, a iz Gradskog poglavarstva saznajemo kako će, uz izgradnju novog mosta, uskoro počinje i uređenje prilaznih putova, čime će se zaokružiti vizualna i funkcionalna transformacija prostora s obje strane mosta. Kako kaže Tone Papić, član Poglavarstva zadužen za urbanizam, raspisan je natječaj i ovih dana se očekuju i prva idejna rješenja. - Konkretnije o cijelom projektu moći ćemo govoriti kada pregledamo idejna rješenja arhitekata, a za sada mogu najaviti kako smo zatražili prostor nalik na manje trgove s obje strane. O točnom datumu početka radova na prilaznim površinama još ne možemo govoriti jer nakon odabira idejnog rješenja moramo raspisati natječaj za izvođača - objašnjava Papić. Gradnja novog pješačkog nathodnika, dodaje, nastavit će se dogovorenim tempom bez obzira na uređenje okolnih površina, a rok za dovršetak novog mosta je 15. travnja. Podsjetimo, stari je šećeranski most bio trn u oku stanovnicima susjednih ulica, a svakodnevno korištenje odavno derutnog mosta bilo je neugodno i opasno. Nakon godina nezadovoljstva na koje su gradske službe reagirale tek "krpanjem" dotrajalih dasaka, stanovnici ovog dijela grada tako će napokon dobiti siguran most. I.Sekol UNIKOM: POSLJEDNJA FAZA UREĐENJA LIJEVE OBALE Staza za brzo hodanje završena do Uskrsa? Objavljeno: 17.2.2009 Prema najavama iz Unikoma staza za brzo hodanje i novi park na lijevoj obali Drave trebali bi biti završeni do Uskrsa. U Unikomu tvrde kako ulaze u završnu fazu nanošenja zemljane podloge, kako bi podigli razinu tla te stvorili čvrstu podlogu za stazu na koju će biti postavljena umjetna trava. “Slijedi postavljanje rubnjaka, te komunalnog inventara, sjenica i drvenih mostića. Uz to, moramo posebno prirediti i zemlju za sadnju ruža i jorgovana s čime bismo krenuli krajem ožujka. Radovi se mogu produžiti najviše 15-ak dana i to u slučaju da nas vrijeme ne posluži”, napominje Miroslav Doležal, direktor Unikoma, i dodaje kako su se radovi dodatno otegnuli zbog pomanjkanja zemlje u Osijeku, a problem su rješili uz pomoć tvrtke Gradnja. Riječ je o površini veličine 130.000 četvornih metara, na kojoj će biti postavljena staza za brzo hodanje duga 1.300 metara, a Grad je za prvu fazu uređenja izdvojio 500.000 kuna. U Unikomu najavljuju i dodatne radove na uređenju ZOO-landa, gdje Unikom uvodi automatsko navodnjavanje parka. N.Zekić Glas Slavonije LAMPAŠ8 February 17th, 2009, 03:39 PM ĐAPIĆ NAJAVIO PA PROLONGIRAO KRAJ PROJEKATA...U JUTARNJEM..:lol::lol: Samo tri dana nakon što je najavio da će svi kapitalni projekti biti završeni najkasnije do kraja travnja, osječki gradonačenlnik Anto Đapić jučer se na sastanku s predstavnicima tvrtki izvođača radova morao reterirati i pristati na prolongiranje predviđenih rokova. Tako će svi oni radovi koji su prema Đapićevu planu trebali biti završeni do sredine ili kraja travnja, na završetak morati pričekati još 15-tak dana. No, to su, prema riječima predstavnika tvrtki OSIJEK-KOTEKS, GRADNJA I KT-TEHNOGRADNJA ionako ugovorima predviđeni rokovi, prema čemu proizlazi da je Đapić u petak, kada je iznio svoje rokove, očito bio krivo informiran pa je u samo tri dana morao mijenjati svoja obećanja.Time se aktualnoj vlasti otvara i problem da predviđeni projekti ne budu završeni do redovnih lokalnih izbora 17.svi(b)nja, što bi im trebali biti veliki predizborni aduti. TRAMVAJSKA PRUGA-Đapićev plan 1.svibnja;koteksov 15.svibnja ŠEĆERANSKI NATHODNIK-Đapić 15.travnja;koteks 30.travnja TRG BANA JELAČIĆA-Đapić 15.travnja; KT 30.travnja CESTA BIKARA-TOPLANA-Đapić 15.travnja ; gradnja 30.travnja BICIKLISTIČKA STAZA TRPIMIROVA-CVJETKOVA-Đapić 15.travnja; gradnja 30 travnja :nuts::nuts::lol: Brko February 17th, 2009, 04:43 PM Đapić je obični tiranin kojeg bi Osječani trebali zatući ! Ruga vam se u facu. Semper Fidelis February 17th, 2009, 04:47 PM ^^ Ahh, ko da neznamo. Sve bi pootvarali prije izbora, sam da se sto vise slikaju. LAMPAŠ8 February 17th, 2009, 04:54 PM SHVAĆA LI ĐAPIĆ OLAKO OBNOVU PAMPASA? Đapić treći put odgodio obilazak Pampasa! Objavljeno: 17.2.2009 Već treći put – dva puta je to najavio usmeno, a sada i pismeno – gradonačelnik Osijeka Anto Đapić odgodio je posjet streljani Pampas i obilazak radova na uređenju za Europsko prvenstvo u streljaštvu (EPSO) u srpnju. Đapić je Pampas trebao obići jučer (ponedjeljak, 16. veljače) u 14 sati, ali je iz protokola Grada poslana obavijest da se to odgađa, "a o novom terminu bit ćete naknadno obaviješteni". Čini se kako Đapić olako shvaća obnovu Pampasa, koja nepunih pet mjeseci prije EPSO-a ima velikih problema (katastrofalno stanje streljane, kašnjenje i poskupljenje radova, nezatvorena financijska konstrukcija, otkazivanje suradnje i spor s dosadašnjim glavnim projektantom i nadzornim inženjerom), koji prijete čak i otkazivanjem EPSO-a. No, Đapić tvrdi kako je sve u redu. - Radove ću obići uskoro, a sve će biti završeno na vrijeme. EPSO će biti održan, dapače, bit će najveći sportski događaj u posljednjih 25 godina u Osijeku! Vlada nam je već obećala potporu od najmanje 3 milijuna kuna. Dolazi oko 1.200 natjecatelja, zbog kojih će hoteli biti prepuni, i to u srpnju, kada je pola Hrvatske na moru! Tu priliku za zaradu i turističku promociju nećemo propustiti - uvjerava Đapić, ali bez obrazloženja na čemu temelji toliki svoj optimizam. T. Levak eo još malo o našem sposobnom gradonačelniku..hahah..:);) Brko February 17th, 2009, 04:54 PM Ako on u koaliciji s hdz-om pobjedi na izborima mogu se kladiti da će sve kaznene prijave protiv njega nestati iako je očito da je riječ o primitivnom dođoškom lopovu,materijalističkom egoistu,moralnoj nakazi i lažnom domoljublju.Do koje mjere je zlo pobjedilo u ovoj zemlji kad se mi bojimo njega umjesto da se on boji naroda da ga ne zatuče na ulici zbog svih onih svinjarija koje je napravio.Netko kaže treba štititi njegova ljudska prava i poštovati zakone,a ja kažem da smo se doveli u situaciju ili mi ili on.Za mene on je zaslužio samo metak u čelo. Semper Fidelis February 17th, 2009, 04:59 PM Tesko da ce on pobjediti za gradonacelnika. Jako tesko! Ma to su sve politicke igre. Semper Fidelis February 17th, 2009, 05:13 PM Jel netko od vas vidio panoramsku kartu grada? Super izgleda! Sve zgrade i ulice se vide, nesto kao 3D karta :cheers: OSIJEK No1 February 17th, 2009, 05:18 PM vidim da Đaper još uvijek bode oči ljudima, recite alternativu...Biljana Borzan, Krešimir Bubalo ( Glavonjin pijun ), Ivan Vrdoljak ili možda da vratimo Zlatka stanarka pa necemo čekati prolongiranje rokova tramvajske pruge za mjesec dana vec prolongiranje rokova za otvaranje semafora...ja alternativu ne vidim:ohno: Semper Fidelis February 17th, 2009, 05:22 PM ^^ Nažalost je tako. Aj da netko bar ono normalan ali su svi isti. Brko February 17th, 2009, 05:25 PM A jel nema nijednog poduzetnika ili neke poduzetničke liste da se kandidira ? Ma Đapić je naprosto neprihvatljiv moralno. OSIJEK No1 February 17th, 2009, 05:28 PM koliko god meni osobno Đapić bio ljigav ja cu glasati za njega, isto kao što bi sutra potpisao da mi Bandić bude gradonačelnik Osijeka... ja u svojih 26g nisam vidio više dizalica po gradu, više projekata, nikada se više nije radilo, a po pricama svog oca zadnji puta se ovakvo nesto događalo u Osijeku 70-tih godina znamo da ce svaki od njih sebi natrpati đepove, al onda od svih njih biram onoga koji mi najvise daje, a činjenica je da se u zadnje 4g u gradu stalno nešto događa Semper Fidelis February 17th, 2009, 05:29 PM Pa zar nema onaj poduzetnik sto "r" nezna reci? Kako se on zove? OSIJEK No1 February 17th, 2009, 05:30 PM A jel nema nijednog poduzetnika ili neke poduzetničke liste da se kandidira ? Ma Đapić je naprosto neprihvatljiv moralno. a tko je prihvatljiv? Glavaš, Biljana...reci mi alternativu... OSIJEK No1 February 17th, 2009, 05:32 PM Pa zar nema onaj poduzetnik sto "r" nezna reci? Kako se on zove? Boras....ma on je OK lik, al on je mutnjak...neka imena koja su uz njega ne smijem niti spomenuti:nuts: Semper Fidelis February 17th, 2009, 05:32 PM koliko god meni osobno Đapić bio ljigav ja cu glasati za njega, isto kao što bi sutra potpisao da mi Bandić bude gradonačelnik Osijeka... ja u svojih 26g nisam vidio više dizalica po gradu, više projekata, nikada se više nije radilo, a po pricama svog oca zadnji puta se ovakvo nesto događalo u Osijeku 70-tih godina znamo da ce svaki od njih sebi natrpati đepove, al onda od svih njih biram onoga koji mi najvise daje, a činjenica je da se u zadnje 4g u gradu stalno nešto događa Tako je... Jesu ljigavi ali bar se nesto mice. dok nije Đaponja dosao, u Os se ni cigla nije pomaknula. Semper Fidelis February 17th, 2009, 05:33 PM E, da Boras. Nije se bas previše pojavljivao u medijma, tak da neznam nesto puno o njemu. Brko February 17th, 2009, 05:36 PM Ako je Đapić toliko dobar zašto tisuće ljudi sele iz Osijeka trbuhom za kruhom ? Semper Fidelis February 17th, 2009, 05:39 PM Ma tko seli, nitko neseli. Cekaj polako Stipsone. Da se svi projekti zgotove. svi centri, poslovni, campus, ovo ono... Pa da vidiš:D OSIJEK No1 February 17th, 2009, 05:42 PM Ako je Đapić toliko dobar zašto tisuće ljudi sele iz Osijeka trbuhom za kruhom ? ma kojih tisuce? pa iz cijele hrvatske se ide za Zg, a grad malo može učinti po pitanju privrede, a po pitanju nezaposlenosti su ucinjeni veliki koraci zadnjih godina Brko February 17th, 2009, 05:43 PM Puste priče kao i u Brodu,a radnih mjesta nema ni za lijek ! Možda još i ima za bauštelce i trgovce,ali gdje da se zaposle mladi fakultetski obrazovani ljudi koji nemaju vezu ? A takvih je u Osijeku na tisuće.Tim očajnim ljudima treba dodati i one iz okolnih gradova u kojima je situacija još gora.Mislim da će idući popis stanovništva dokazati katastrofu Slavonije. Brko February 17th, 2009, 05:46 PM Pitaš koje tisuće....1991. - 105 000,a 2001. 90411, a 2006. neslužbeno 87 000.Pa sad ti reci... Semper Fidelis February 17th, 2009, 05:53 PM ^^ Mah, Na sljedecim cemo imati 50 tisuca:) Naravno da neki odlaze iz Os a neki dolaze. Ali to je tu sve. Eo jedan podatak iz KBO u 2008 je rođeno cak 250 više beba u Os nego u 2007:) I vidio sam da se svake godine broj povecava. Stipsone velik si pesimista. Nije sve tako sivo. Doc ce i Slavoniji bolji dani! :cheers: Brko February 17th, 2009, 05:57 PM Kako kad nam je ulaganje u gospodarstvo uvijek na zadnjem mjestu,i u Brodu i u Osijeku,luke i poduzetničke zone stoje,novih tvornica nema,poljoprivreda i stočarstvo na koljenima,a stigla i dugo očekivana dužnička kriza.Ukratko idealni uvjeti za motiviranje ljudi da prave djecu. OSIJEK No1 February 17th, 2009, 06:00 PM što se tiče stočarstva i poljoprivrede ne bih se složio, a tu grad ima jako malu ulogu...no u našoj županiji to i nije loše oko popisa stanovnistva je bilo i prevec rasprava tako da o tome ne bih isto Brko February 17th, 2009, 06:04 PM Nama treba netko kao Čehok,a ne ovi idioti ! S jednim takvim gradonačelnikom Brod i Osijek bi za 5 godina bili drugi gradovi,ali nismo mi te sreće. Semper Fidelis February 17th, 2009, 06:11 PM Da, ak nemaju šta raditi, bit ce im dosadno pa ce djecu praviti:lol: Stipsone zasto se ti nekandidiras? Ti mi se cinis pametan i pošten čovijek:D Brko February 17th, 2009, 06:17 PM Ovakvi kao što sam ja nemaju nikakve šanse u ovoj močvari,a mislim da bi i vi osječki forumaši pristali biti gradonačelnici Osijeka za hranu i krov nad glavom bez plaće samo da popravite situaciju.Teško da bi itko od nas forumaša bio gori od naših dosadašnji gradonačelnika.Ako je Varaždin uspio kako Brod i Osijek koji imaju još bolje predispozicije za gospodarski razvoj skoro ništa ne uspjevaju napraviti na tom planu ? Očito je da su ljudi koje biramo obični govnari.Ili nemamo boljih kandidata ili su oni koji biraju većinom idioti,a mislim da je kod nas u Brodu i Osijeku kombinacija tog dvoje ! OSIJEK No1 February 17th, 2009, 06:19 PM Varazdin nije prosao kalvariju rata...i tu mu je ogromna prednost, privatizacija ga nije dotukla,a ako netko misli da je Čehok drugačiji od ovih drugih vara se, grdno se vara OSIJEK No1 February 17th, 2009, 06:24 PM Ovakvi kao što sam ja nemaju nikakve šanse u ovoj močvari,a mislim da bi i vi osječki forumaši pristali biti gradonačelnici Osijeka za hranu i krov nad glavom bez plaće samo da popravite situaciju.Teško da bi itko od nas forumaša bio gori od naših dosadašnji gradonačelnika.Ako je Varaždin uspio kako Brod i Osijek koji imaju još bolje predispozicije za gospodarski razvoj skoro ništa ne uspjevaju napraviti na tom planu ? Očito je da su ljudi koje biramo obični govnari.Ili nemamo boljih kandidata ili su oni koji biraju većinom idioti,a mislim da je kod nas u Brodu i Osijeku kombinacija tog dvoje ! ja sam zavrsio faks, zaposlio se i to sve bez icije pomoći, zam hrpu drugih koji su isto uspjeli, ali nazalost i hrpu koji su preko veze sve napravili u zivotu...a tu je puno vise kriva drzavna administracija i sam sistem nego gradska vlast i uprava rat nas je gadno sjebo i proci ce jos godine da se oporavimo Semper Fidelis February 17th, 2009, 06:24 PM Ehh, da nam nije bilo tog usranog rata di bi mi sad bili. :ohno: BTW: prolazio sam danas kraj campusa. i izbenonirali su stupce jedno 10m u visinu. OSIJEK No1 February 17th, 2009, 06:28 PM gadno nas je sjebo, al nema nikoga tko mi može reci da nije bolje nego sto je bilo prije 5g i to puno bolje, daleko od zadovoljavajuceg al se krece prema naprijed i neka nastavi tako i biti ce OK Semper Fidelis February 17th, 2009, 06:35 PM Joj dok je onaj Kramaric bio:ohno: Nije se nista radilo. Ama bas nista. Trevor McPhee February 17th, 2009, 06:49 PM Varazdin nije prosao kalvariju rata...i tu mu je ogromna prednost, privatizacija ga nije dotukla,a ako netko misli da je Čehok drugačiji od ovih drugih vara se, grdno se vara Ma naravno da je Čehok isti kao i svi drugi u pogledu brige za sebe i svoju obitelj, iako nemam nikakvih dokaza za to a saznanja su iz "usmene predaje". No razlika je da je on puuno ,puno napravio i za javno dobro, za razliku od većine drugih političara. Slično i Čačić tih niti tri godine kolko je bio župan. To se sad vidi jasno kad je postavljen onaj smiješni lik Sabati kao njegova zamjena. Količina projekata koja se realizirala u tih par godina je nemjerljiva sa svim prijašnjim i ovom vlašću poslije. AZRA više ne funkcionira, postala je smiješna otkad je otišla bivša direktorica koju je postavio Čačić. Prema tome postoje sposobniji i manje sposobni političari. No nije samo stvar u ratu. Stvar je baš u privatizaciji i vodećim ljudima firmi koji nisu htjeli dopustit da se HDZov model privatizacije u onoj negativnoj varijanti dogodi u Varaždinu. Tu su bili jedinstveni svi i iz svih stranaka. To je ono što razlikuje VŽ od ostalih gradova u HR. Lojalnost gradu pod svaku cijenu, iznad politike, te odgovornost većine vodećih privrednika. Tako da tu vidim rješenje i za Osijek. Grad mora biti iznad svih i svega! Javnost u gradu mora budno motriti na političare što i kako rade. Jedino vas iracionalna ljubav prema gradu može izvući! Zato me jako veseli da vas , sudeći po ovom forumu, ima puno koji jako volite svoj grad. Vjerujte mi, to je jedini put... :cheers: Seyzmo February 18th, 2009, 12:08 AM http://f.imagehost.org/t/0054/DSC06501.jpg (http://f.imagehost.org/view/0054/DSC06501) http://f.imagehost.org/t/0254/DSC06502.jpg (http://f.imagehost.org/view/0254/DSC06502) http://f.imagehost.org/t/0652/DSC06503.jpg (http://f.imagehost.org/view/0652/DSC06503) http://f.imagehost.org/t/0550/DSC06509.jpg (http://f.imagehost.org/view/0550/DSC06509) http://f.imagehost.org/t/0853/DSC06522.jpg (http://f.imagehost.org/view/0853/DSC06522) http://f.imagehost.org/t/0255/DSC06537.jpg (http://f.imagehost.org/view/0255/DSC06537) http://f.imagehost.org/t/0661/DSC06540.jpg (http://f.imagehost.org/view/0661/DSC06540) http://f.imagehost.org/t/0064/DSC06543.jpg (http://f.imagehost.org/view/0064/DSC06543) http://f.imagehost.org/t/0614/DSC06559.jpg (http://f.imagehost.org/view/0614/DSC06559) http://f.imagehost.org/t/0951/DSC06573.jpg (http://f.imagehost.org/view/0951/DSC06573) Dok se vi raspravljate ja marljivo slikam.:) Kao sto vidite, ima nekih stvari koje se rade, a da ih niste ni spomenuli poput staze na Vukovarskoj.:cheers: |