View Full Version : [Osijek] – Construction update (2006 - 2009)

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26

deki os
February 18th, 2009, 12:19 AM
bravo seyzmo na trudu!:cheers:

La_Linea
February 18th, 2009, 06:26 AM
Kramarića se ne morate bojati. Kandidat HSLS-a bit će Josip Vrbošić. Čova je ok. Pametan, simpatičan, sam napisao magisterij, doktorat, itd... Nisam čuo za neku aferu dok je bio veleposlanik u BiH. Jedino što mu zamjeram je jedan članak u knjizi iz 1996... ali stručne zamjerke :).

Ma političari... Bolje o zgradama.

OSIJEK No1
February 18th, 2009, 08:16 AM
Kramarića se ne morate bojati. Kandidat HSLS-a bit će Josip Vrbošić. Čova je ok. Pametan, simpatičan, sam napisao magisterij, doktorat, itd... Nisam čuo za neku aferu dok je bio veleposlanik u BiH. Jedino što mu zamjeram je jedan članak u knjizi iz 1996... ali stručne zamjerke :).

Ma političari... Bolje o zgradama.

hehe

bar znamo kojoj opciji pripadaš ili barem koju opciju simpatiziraš :)

Frnjchuga031
February 18th, 2009, 08:50 AM
koliko god meni osobno Đapić bio ljigav ja cu glasati za njega, isto kao što bi sutra potpisao da mi Bandić bude gradonačelnik Osijeka...

ja u svojih 26g nisam vidio više dizalica po gradu, više projekata, nikada se više nije radilo, a po pricama svog oca zadnji puta se ovakvo nesto događalo u Osijeku 70-tih godina

znamo da ce svaki od njih sebi natrpati đepove, al onda od svih njih biram onoga koji mi najvise daje, a činjenica je da se u zadnje 4g u gradu stalno nešto događa

A zašto to sve pripisuješ HSP-u ?!
Možda je to ipak do HDSSB-a ?!

OSIJEK No1
February 18th, 2009, 09:16 AM
A zašto to sve pripisuješ HSP-u ?!
Možda je to ipak do HDSSB-a ?!

looool

čovjek na čelu HDSSB-a je najviše kriv za stanje u Osijeku i vjeruj mi da je zadnji koji mari za Osijek jer jedino što mu je bitno je njegovo dupe, pa uništio je sve tvornice koje su postojale u Osijeku, jako dobar govornik i lako mase privuče sebi kojima onda manipulira, pa taj isti Đapić ga je branio dok ga je cijela Hrvatska blatila, 24h na dan bio po TV emisijama i ostalim medijima i branio ga zbog optužbi za zločine u Osijeku i jedino što mi je krivo što ga se sudi za to, a ne za gospodarski kriminal jer Gucići i slični su male bebe naspram njega...

Frnjchuga031
February 18th, 2009, 09:23 AM
Je, a Đapić je puno bolji... Prekrasan jedan čovjek... Uvijek se ulizivio HDZ-u... Njega je Tuđman stvorio...
Nekažem da je i Glavaš puno bolji, ali kao što HSP nije jedan čovjek tako nije ni HDSSB...
Iskreno mislim kako je Bubalo kao župan zaslužan za dosta toga što pripisuješ HSP-u...
Koalicija je čudna stvar kad misliš o tome za koga ćeš glasat i tko je više pridonjeo gradu... Dvije su stranke u pitanju i nikada neznaš koja je pridonjela više ili su možda jednako ?!

OSIJEK No1
February 18th, 2009, 09:28 AM
Je, a Đapić je puno bolji... Prekrasan jedan čovjek... Uvijek se ulizivio HDZ-u... Njega je Tuđman stvorio...
Nekažem da je i Glavaš puno bolji, ali kao što HSP nije jedan čovjek tako nije ni HDSSB...
Iskreno mislim kako je Bubalo kao župan zaslužan za dosta toga što pripisuješ HSP-u...
Koalicija je čudna stvar kad misliš o tome za koga ćeš glasat i tko je više pridonjeo gradu... Dvije su stranke u pitanju i nikada neznaš koja je pridonjela više ili su možda jednako ?!

loool

nije dretva za politiku pa bolje ovo nekamo drugo prebaciti...al u mnogočemu griješiš

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 09:30 AM
^^ :lol: E politicari s foruma:D

Frnjchuga031
February 18th, 2009, 09:46 AM
loool

nije dretva za politiku pa bolje ovo nekamo drugo prebaciti...al u mnogočemu griješiš

Neznam, ali u tome i je poanta da neznam tko je bolje radio unutar koalicije...

OSIJEK No1
February 18th, 2009, 10:01 AM
Neznam, ali u tome i je poanta da neznam tko je bolje radio unutar koalicije...

a cuj, koliko mene pamcenje sluzi, Đapić je setao po Zg i muzo lovu, Matković je bio glavni operativac, a Glavonja se bavio prepucavanjima s HDZ-om, otvaranjem podružnica HDSSB-a u svakom selu, lažima u NK Osijek i jeftinom kupovinom glasova

Bubalo mi je super pozitivan lik i nadams e da ce se cim prije maknuti iz HDSSB-a što mu je i želja, samo time vjerojatno i nestati sa političke scene

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 10:04 AM
Ma svi su oni isti. Sam se prepucavaju. Da su pametniji nebi to radili, neg bi napravili nesto za ovaj grad i imali bi love koliko zele. Bilo bi nama i njima bolje.

LAMPAŠ8
February 18th, 2009, 10:54 AM
uglavnom,na fasadi eurodoma sa južne strane sve su postavili tako da...:banana::banana:

Frnjchuga031
February 18th, 2009, 11:03 AM
Bubalo mi je super pozitivan lik i nadams e da ce se cim prije maknuti iz HDSSB-a što mu je i želja, samo time vjerojatno i nestati sa političke scene

Nevjerujem... On je odusto od posla sa daleko većom plaćom da bi došao u politiku...

OSIJEK No1
February 18th, 2009, 11:31 AM
Nevjerujem... On je odusto od posla sa daleko većom plaćom da bi došao u politiku...

ma želja mu je maknuti se iz HDSSB-a, iz Glavaševe sjene a ne iz politike, samo pitanje je bi li opstao da ode iz HDSSB-a

Frnjchuga031
February 18th, 2009, 11:47 AM
ma želja mu je maknuti se iz HDSSB-a, iz Glavaševe sjene a ne iz politike, samo pitanje je bi li opstao da ode iz HDSSB-a

A to neznam... Budem ga pito... :D

OSIJEK No1
February 18th, 2009, 12:03 PM
A to neznam... Budem ga pito... :D

loooool

ajd bolje skoci do ewrodoma i kolodvora pa poslikaj radove kako napreduju i nathodnik također :)

Frnjchuga031
February 18th, 2009, 12:07 PM
A kad nemam fotić... Neki dan sam bio do kolodvora pa sam usliko nadhodnik mobitelom...
Čekaj budem posto... :D

Frnjchuga031
February 18th, 2009, 12:12 PM
http://i439.photobucket.com/albums/qq119/frnja031/Slika0131.jpg

Eo nije nikakva slika, ali bolje išta nego ništa...

Nego šta ti neideš slikat ?!

OSIJEK No1
February 18th, 2009, 12:14 PM
a ja sam ti na poslu, uvatim vremena samo vikendom, a onda pametnijih stvari od fotkanaj :)

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 12:16 PM
Pa postavili su jedan dio te neke konstrukcije čelične. kad to sve postave onda iznad treba ici ono staklo i sve to.

Frnjchuga031
February 18th, 2009, 12:17 PM
a ja sam ti na poslu, uvatim vremena samo vikendom, a onda pametnijih stvari od fotkanaj :)

Znači žestoko se radi kad možeš komotno bit na netu... :D

Frnjchuga031
February 18th, 2009, 12:18 PM
Pa postavili su jedan dio te neke konstrukcije čelične. kad to sve postave onda iznad treba ici ono staklo i sve to.

Ma je, radi se tamo... dok sam ja bio nekih 20 min tamo... Dvije su mješalice betona ispraznili... Ide to polako...

OSIJEK No1
February 18th, 2009, 12:20 PM
Znači žestoko se radi kad možeš komotno bit na netu... :D

ma radi se, na ovom forumu, mailu, poslovnom mailu, surfa se po netu i još se uz to i radi i jos mi plate :lol::lol::lol:

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 12:21 PM
Ma aj sam nek oni to nama lijepo završe pred izbore:D

A sta ti imas posao iz snova? :D

Frnjchuga031
February 18th, 2009, 12:24 PM
ma radi se, na ovom forumu, mailu, poslovnom mailu, surfa se po netu i još se uz to i radi i jos mi plate :lol::lol::lol:

Lijepo, lijepo... :D

OSIJEK No1
February 18th, 2009, 12:27 PM
Ma aj sam nek oni to nama lijepo završe pred izbore:D

A sta ti imas posao iz snova? :D

loool

sta je posao iz snova?

ne bunim se, a da može i bolje može

Escalade
February 18th, 2009, 12:27 PM
Nu ga :D

http://img301.imageshack.us/img301/459/dsc01059xl8.jpg

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 12:29 PM
Nu ga :D

:rofl: :lol:

Frnjchuga031
February 18th, 2009, 12:31 PM
Esc odakle si ti sad ispo ?! :D

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 12:31 PM
sta je posao iz snova?

Pa tvoj posao, nist neradis, tu se s nama zajebavas a dobivas pare:D

OSIJEK No1
February 18th, 2009, 12:32 PM
^^^^^^

dobar, al zato imamo političare

eurodom prejeben

Escalade
February 18th, 2009, 12:32 PM
Pa tvoj posao, nist neradis, tu se s nama zajebavas a dobivas pare:D

To NIJE posao iz snova, nema ništa gore nego bit na poslu a neimat posla, to te izludi :D

Frnjchuga031
February 18th, 2009, 12:34 PM
A jebiga... Ima forum pa se zabavlja... :D

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 12:36 PM
Ma pravi se javio:D Jedva ceka da nist nemora raditi:D Šalim se ja! :okay:
A je ak nemas sta radit 8 sati, dopizdi ti.

BTW Esc Eurodom iz ovog kuta je stvarno:master: Aj iskoristi onaj fotic svoj pa opali jednu sa Dravskog mosta. Aj odi sad ak ti nije teško:D

Escalade
February 18th, 2009, 12:36 PM
Dosta oftopičarenjaaaaa :banned:

Escalade
February 18th, 2009, 12:37 PM
Ma pravi se javio:D Jedva ceka da nist nemora raditi:D Šalim se ja! :okay:
A je ak nemas sta radit 8 sati, dopizdi ti.

BTW Esc Eurodom iz ovog kuta je stvarno:master: Aj iskoristi onaj fotic svoj pa opali jednu sa Dravskog mosta. Aj odi sad ak ti nije teško:D

Ma neda mi se sad, radim popodne danas, pa sad čilam kod kuće, odmaram :)

Frnjchuga031
February 18th, 2009, 12:40 PM
Svi nešto đabalebare... :D
Ajmo radit... Pokrenimo se...
Kako očekujete da nam grad napreduje, a svi čame kod kuće... :D

OSIJEK No1
February 18th, 2009, 12:45 PM
ja čamim na poslu....

al se svako jutro dizem u 6:15, dok neki spavaju do 11

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 12:47 PM
Eo jedna zanimljivost:)
Jeste zanli da tenja ima cak 8500 stanovnika. Pa prije su imali 7000. (Jbt sva okolna mjesta povecavaju sam Os smanjuje:lol: ) Bilo jucer i na STV-u i OSTV-u. Ugl pricali su kak bi se trebao graditi Hrvatski dom u Tenji, pa su se nesto prepirali kak nikako da pocme izgradnja.

OSIJEK No1
February 18th, 2009, 12:49 PM
to je ono o cemu smo pricali, hrpa ljudi ide u predgrađa radi jeftinijih nekretnina i zato naselje Osijek ima manje ljudi, ali kao grad sa prigradskim naseljima se zasigurno povećao:)))

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 12:52 PM
^^ Pa sigurno, Eo i Josipovac je presao 5000 sad i Tenja ce doci uskoro do 9000! Sve radi toga jer je jeftinije.

LAMPAŠ8
February 18th, 2009, 12:55 PM
da al i dosta se radilo na poveznicama između tih naselja i osijeka..nije više zabačeno i odbačeno ko što je prije bilo..

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 12:57 PM
PA i to, Al onu cestu do tenje bi trebali obnoviti. Stvarno je uzas.

LAMPAŠ8
February 18th, 2009, 01:00 PM
pa glavno da se prvo radi biciklistička pa onda šta dođe..:lol:.i onu malu poprečnu ulicu kod kappa centra su radili pol godine,a još ni imena nema...:nuts:
a i šta je sa onom autocestom..katastrofa..:nuts::lol:

Escalade
February 18th, 2009, 01:01 PM
Ja mislim da bi prioritet što se obnove ceste u gradu tiče trebala biti Ružina ulica (to je katastrofa) i Jegerova ulica!!! Sramota da tako loša cesta bude u centru grada

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 01:03 PM
Pa znas da je autocesta gotova pred izbore:lol: Tad ti se sve otvara:lol:
Ma ja jedva cekam da oni naprave tu obilaznicu! :banana: Da imamo poštenu cestu! Vidio sam da ce završavati jedno 200m istocno od Rosinjače.

LAMPAŠ8
February 18th, 2009, 01:03 PM
Ja mislim da bi prioritet što se obnove ceste u gradu tiče trebala biti Ružina ulica (to je katastrofa) i Jegerova ulica!!! Sramota da tako loša cesta bude u centru grada

jegerova se u zadnje vrijem uništila ajme:ohno: ,počela je pucat na sve strane..a za ruzinu je vec općepoznata stvar..stvarno jad i bijeda..ne sviđa mi se ni ona kod studentskog doma..rupe svako malo...

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 01:08 PM
Ma opcenito su nam te manje ulice po gradu u lošem stanju. Jbt moras pazit na svaku rupu. Uzas.

OSIJEK No1
February 18th, 2009, 01:11 PM
a zamisli koja je to katastrofa da se bilo koja od tih ulica mora zatvoriti...kolaps u gradu

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 01:16 PM
Pa jednu po jednu zatvarati pa nece biti kolapsa:lol:
Ma cim se nest zatvori odma guzve i kolone.

LAMPAŠ8
February 18th, 2009, 01:29 PM
BUDUĆI TRGOVAČKI CENTAR DOBIO SVE SUGLASNOSTI GRADA OSIJEKA
Ne odustaju od Shopping parka!

Premda se gradom proširila vijest da bi zbog aktualne recesije bečka tvrtka Eyemaxx mogla odustati od projekta, u osječkoj tvrtki Projektum nekretnine, predstavniku austrijskih investitora, tvrde da se pripreme za gradnju velikog trgovačkog centra Shopping park Osijek odvijaju prema planu.
Podsjetimo, tvrtka Biljemerkant, vlasnik oko 30.700 kvadrata na uglu Trpimirove i Drinske ulice (lokacija bivše Svilane i Peveca), Austrijancima je odlučila prodati to zemljište, a cijela investicija vrijedna je oko 70 milijuna eura. "Za gradnju Shopping parka dobili smo potrebne suglasnosti svih triju nadležnih upravnih odjela Grada, onog za gospodarstvo, zatim za urbanizam i graditeljstvo te komunalno-stambeno gospodarstvo i promet. Do kraja mjeseca sastat će se povjerenstvo Ministarstva gospodarstva i na temelju njih dati zeleno svjetlo projektu. U ožujku će nam Grad izdati i lokacijsku dozvolu, što je glavni preduvjet za realizaciju. Sve ide kako je zacrtano", uvjerava Zoran Vulović, direktor Projektum nekretnina.
Podsjetimo, nakon toga Biljemerkant, prema ugovoru, ima rok od devet mjeseci za rušenje svih objekata na tom zemljištu. Gradnja centra trebala bi početi u proljeće 2010., a završiti do kraja godine. T. Levak

Ukupna nadzemna površina Shopping parka, raspoređena na tri etaže, iznosi oko 45 tisuća kvadrata, a u prodajnom dijelu obuhvaćat će isključivo trgovačke i ugostiteljske sadržaje, bez zabavnih. Imat će ukupno oko 1.500 parkirališnih mjesta, a na krovu će biti i oko 3.800 kvadrata uslužnih sadržaja, uključujući i restoran od 1.600 kvadrata.

jebote što je je ,onaj prostor je ogroman,a ono je ruglo gdje je pevec prije bio..:cheers:

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 01:41 PM
Ma bit ce ovo super Centar! :banana: Onaj Pevec je vise ko šupa bio:nuts:

Escalade
February 18th, 2009, 01:42 PM
Da da bit će dobar, ali ljudi... Neko bi im stvarno trebo reć da će 200 metara od njih biti šoping centar na 6 katova!!! :lol::lol::lol:

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 01:45 PM
Pa sta. Pa i preko puta Emezete je Pevec pa se nitko nebuni:lol:

LAMPAŠ8
February 18th, 2009, 01:45 PM
a trebat će popunit onaj eurodom,nije to malo lokala..a ovdje kolko znam trebali bi doć zara i c&a. ipak su to ludi austrijaneri..a sad vidjet ćemo ko bolje nudi..:cheers:

Escalade
February 18th, 2009, 01:46 PM
Pa sta. Pa i preko puta Emezete je Pevec pa se nitko nebuni:lol:

LOL

pa svi idu prvo u jedan pa u drugi :D

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 01:47 PM
^^ Pa tak ja radim:D

Escalade
February 18th, 2009, 01:51 PM
Pa sad ćeš moć i iz Eurodoma u Shopping park :cheers:

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 02:00 PM
^^ :banana: :banana: :lol:

Frnjchuga031
February 18th, 2009, 03:11 PM
Shopping... Fuj to... Mrzim shopping... :D

LAMPAŠ8
February 18th, 2009, 05:39 PM
Danas je potpisan ugovor na izgradnji infrastrukture na području buduću gospodarske zone u prigradskom naselju tenji.riječ je o radovima na izgradnji prometnica,odvodnje i javne rasvjete u vrijednosti 2,7milijuna kuna čiji se završetak planira do kraja svibnja ove godine.

Semper Fidelis
February 18th, 2009, 07:30 PM
^^:banana: Jel se zna lokacija? Na ulazu u Tenju ili? Čitao sam i o to Hrvatskom domu. Oni zele to napraviti u centru Tenje ali grad ima neku drugu lokaciju u pitanju.

Escalade
February 19th, 2009, 11:32 AM
http://www.osijek031.com/galerija/albums/userpics/13293/2009_02_18_parkiraliste_u_osijeku_461.jpg

Vjerovali ili ne, građani Osijeka i svi naši gosti prisiljeni su PLAĆATI parking na ovakvima parkiralištima!

Što je najžalosnije, oba parirališta na slici su u centru grada (Blok centar 2 i rupa kod Hotela Osijek), ali ima i gorih, odmah preko puta katedrale nalazi se još jedno parkiralište koje je u GOREM stanju od ova dva, to je blago rečeno sramota za grad na Dravi!

TheBoss82
February 19th, 2009, 12:33 PM
Lipa su vam parkirališta nema što:hm::laugh:

LAMPAŠ8
February 19th, 2009, 12:36 PM
nevjerojatno atraktivne lokacije,a nevjerojatno ruglo..mislim da ne postoji u osijeku ruznijih prostora..jad i bijeda.:ohno::ohno::ohno:

Semper Fidelis
February 19th, 2009, 12:56 PM
Što je najgore mi takvo stanje moramo placati. Jbt parkiras se i nemoš izac iz auta koliko ima blata i vode :bash: Umjesto da asfaltiraju to sv rasvjetle kak treba!!! To im je tesko, a nije im tesko dati ti kaznu sto nisi platio parkranje auta u blato!:bash:

Brko
February 19th, 2009, 01:19 PM
Escalade svaka čast na pokazivanju tamne strane Osijeka,to je ono što je za svaku pohvalu,prikazivanje grada onakvim kakav on stvarno je sa svim svojim kontrastima dobrog i lošeg u arhitekturi i uređenosti prostora,a ne lažno pokazivanje samo svijetlih strana kao što neki gradovi rade,a onda kad dođeš u njih vidiš sranja na sve strane !

Semper Fidelis
February 19th, 2009, 01:25 PM
Da stavim onda vijesti iz današnjeg glasa? :nuts: :lol:

Brko
February 19th, 2009, 01:38 PM
Ne znam na šta misliš,a stavi da vidimo.

Semper Fidelis
February 19th, 2009, 01:40 PM
:nuts:

IZA JUMBO PLAKATA U SREDIŠTU GRADA KUĆA BEZ TOALETA I KUPATILA

Luksuz gradskih stanova: Kupanje u koritu i poljski WC

Dok njegovi prvi susjedi uživaju u blagodatima plinskog grijanja, klimatiziranih stanova, kablovske televizije i bežičnog Interneta, V.H., koji živi u najužem središtu Osijeka, cijeloga života živi bez toaleta i kupatila u kućici od dvije prostorije s jedva nešto više od 20 "kvadrata" životnog prostora.
Trošna kuća u kojoj je 51-godišnji Osječanin proveo cijeli život, nalazi se u Gundulićevoj ulici 48, a na samo 15-ak metara zračne udaljenosti od moderne katnice i trgovine računalnom opremom koju naš sugovornik može samo sanjati. Kako kuća oronula zubom vremena i nebrigom ne bi narušavala vizure grada, skrivena je od pogleda jumbo plakatima i visokom metalnom ogradom, a da se iza marketinškog paravana krije kućica, može se naslutiti tek po prolazu u limenoj konstrukciji za lijepljenje plakata.
- Cijelog života sam u ovoj kući, bez sanitarnog čvora, bez kupatila, a nuždu obavljam u poljskom toaletu, bilo ljeto ili zima. Osobnu higijenu obavljam kao prije dva stoljeća, kupanjem u koritu i umivanjem vodom iz lavora, a priliku za pravo kupanje imam samo nekoliko puta godišnje, kaže naš sugovornik.
Posla, kako kaže 51-godišnji samac, uvijek ima, pogotovo oko kuće - svojim je rukama obnovio krov i stalnim zahvatima drži zidove uspravnima. Uhvati li slobodnog vremena, V.H. ga krati čitanjem knjiga i slušanjem glazbe uz starinski "šporet" koji služi i za grijanje i za kuhanje.
- Najviše uživam u znanstveno-fantastičnim romanima, SF me oduvijek zanimao, a što se tiče glazbe, ja sam stari roker, pa slušam Doorse, Led Zeppelin, Cohena… No, čitanje mi postaje sve veći problem, jer mi je vid sve lošiji pa čitam manje nego prije nekoliko godina. Uz sve slabiji vid, probleme mi stvaraju i sugrađani koji oko kuće bacaju smeće, dovoze krupni otpad, sakrivaju se iza ograde kako bi obavili nuždu... Jednom sam prilikom čak zvao i policiju, jer se u grmlju iza moje kuće skrivao neki perverznjak koji je na kraju uhićen, žali se V.H.

“Živim sam, dio obitelji preselio se u Njemačku, a otac je preminuo i sada sam ovdje samo ja, iako je prije na ovom kućnom broju živjelo više ljudi, dok je i susjedna kuća bila u boljem stanju. Odustao sam od žaljenja i prigovaranja bilo komu, iako je ovo gradski stan i prostor, ja se više ne žalim, ali ne plaćam ni stanarinu i to tako funkcionira. Režije plaćam uredno, s tim nema problema, a za život zarađujem prodajom knjiga i stripova na tržnici”, kaže V.H.

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=3&ID_VIJESTI=104482

:nuts: :bash:
Umjesto da grad mu da neki mali stan i da se sredi to ruglo! Vidio sam nekad tu kucu, al mi nije bilo ni na kraj pameti da bi tu netko mogao zivjeti:nuts:
svašta!

LAMPAŠ8
February 19th, 2009, 01:43 PM
JOSIP VRBOŠIĆ O NATJEČAJU ZA BIJELU LAĐU:
Vrbošić: O Bijeloj lađi ne smije odlučivati privatnik

Uređenje Bijele lađe je predizborna igra, jučer je na konferenciji za novinare ispred Bijele lađe novinarima rekao Josip Vrbošić, kandidat za gradonačelnika koalicije HSS-HSLS, osvrnuvši se na natječaj za idejno rješenje uređenja Bijele lađe i zelene površine do Solarskog trga. Prema Vrbošićevim riječima, očito je kako u Gradu nisu svjesni da je upravo ta parcela najvrjednije zemljište od Zagreba do Iloka, a o njenom uređenju mora odlučivati i Gradska uprava, a ne privatnik koji je uz uređenje svog prostora natječaju dodao i zemljište u vlasništvu Grada. “Grad je samo promatrač vođen stavom 'što bude neka bude', a to je nedopustivo. Raspisivanje natječaja treba pozdraviti, jer ovaj objekt predugo stoji, ali Osijek-Koteks u ovom je slučaju vođen poslovnim interesima, što je legitimno. Prostori uz rijeku moraju biti namijenjeni sportsko-rekreacijskim i javnim sadržajima, a ne neboderima kakve smo vidjeli na idejnim rješenjima”, objašnjava Vrbošić te upućuje poziv Povjerenstvu za lijepo, ali i Društvu arhitekata da se pozabave idejnim rješenjima te se očituju.
Vrbošić je istaknuo i kako je neslužbeno saznao da u ocjenjivačkom žiriju nije bio ni jedan arhitekt iz Osijeka, što ga zabrinjava jer jedino Osječani znaju što Osijeku treba. “Ovu livadu do Solarskog trga treba "preorati", ali od nje mogu nastati i uređene zelene površine, sportske, javne i umjetničke oaze”, zaključuje Vrbošić te izražava sumnju kako je cijeli natječaj još jedan prozirni predizborni balon. I.Sekol

počelo je počelo,izbori su sasvim blizu..:bash::bash::lol::lol:

Brko
February 19th, 2009, 01:46 PM
Ja sam živio u Gundulićevoj ulici i znam da je to za ne povjerovat kakvih tamo užasa ima,ma to se ne može riječima opisati,ali evo do ulice jedna ruševna zapuštena prizemnica,prođete kroz vrata i hodnik u dvorište dugo 25 m i široko 10 m,a svud okolo mizerne prizemnice u kojima živi nekoliko obitelji,a iza nas kraju dvorišta ruševina s grmljem u koju bacaju smeće,ma za ne povjerovat na šta to liči.Čudim se da nitko ne ponudi tim ljudima dogovor da im da stan u besplatno u novoj zgradi,a da oni daju zemljište za gradnju novih zgrada.Pa to je super atraktivan prostor za stanovanje u centru grada,a izgleda mizerno.

Semper Fidelis
February 19th, 2009, 01:52 PM
Čudim se da nitko ne ponudi tim ljudima dogovor da im da stan u besplatno u novoj zgradi,a da oni daju zemljište za gradnju novih zgrada.Pa to je super atraktivan prostor za stanovanje u centru grada,a izgleda mizerno.

Upravo to govorim. Nerazumijem kak grad to nesredi. Da tim ljudim da stanove a tamo izgradi nove poslovno stambene zgrade, i sve ce biti puno ljepše i korisnije. A ne ovako. Uzas.

LAMPAŠ8
February 19th, 2009, 01:56 PM
meni najviše smeta ona kod konikoma u županijskoj,uvučena jedno 30 metara unutra..pa ono je ruglo ravno ovim parkiralištima.:ohno::bash:

Semper Fidelis
February 19th, 2009, 01:58 PM
ma cijela ta Županijska je u qurcu! Tj njezin južni dio. Stracare i male kucice, uzas.

Escalade
February 19th, 2009, 02:29 PM
U svakom gradu u hrvatskoj ima takvih primjera...samo što ih svi skrivaju ko zmija noge...

I što Stipson kaže...prikazuju grad kao da je raj na zemlji i onda dođeš i prozujiš...

Ali činjenice stoje, svaki grad ima svojih lijepih i (jako) ružnih dijelova, Osijek nije iznimka, i mi ih imamo na bacanje :D

Heinrich_7.0
February 19th, 2009, 04:22 PM
^^Pardon, u Zadru nema takvih parkirališta :cheers:

LAMPAŠ8
February 19th, 2009, 05:41 PM
eo nosite si ova...:banana::banana::lol::lol::cheers:

LAMPAŠ8
February 19th, 2009, 05:44 PM
^^:banana: Jel se zna lokacija? Na ulazu u Tenju ili? Čitao sam i o to Hrvatskom domu. Oni zele to napraviti u centru Tenje ali grad ima neku drugu lokaciju u pitanju.

e to neznam,nije bilo navedeno..ajd da nema prostora..:):):)

brvnara
February 19th, 2009, 05:57 PM
eo nosite si ova...:banana::banana::lol::lol::cheers:

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

brvnara
February 19th, 2009, 06:25 PM
Do izbora gotovi planirani projekti
Piše: Nikola Patković/EPEHA
Foto: Igor Sambolec/CROPIX

Dok su neki već krenuli u ozbiljnu marketinšku kampanju prije izbora, Osječani na vlasti odlučili su zasukati rukave do isteka mandata

OSIJEK - Više od 137,8 milijuna kuna vrijedni su projekti koje aktualna osječka vlast planira završiti do predstojećih lokalnih izbora i na taj način 'kupiti' glasove za još jedan četverogodišnji mandat.

Kapitalni objekti

Gradonačelnik Anto Đapić i njegovi najbliži suradnici, dogradonačelnici Gordan Matković (HSP) i Ivan Vuletić (HDZ) te član Poglavarstva Josip Škorić (HDZ), danas su najavili da će najkasnije 1. svibnja biti završena glavnina kapitalnih projekata na kojima su radovi trenutačno u tijeku, a svi izvođači radova već su dobili naloge iz Grada da ubrzaju s realizacijom.

Riječ je o gradnji tramvajske pruge do Bikare vrijedne 70 milijuna kn, rekonstrukciji Divaltove za 15,3 milijuna, završetku prve faze Autobusnog kolodvora i ceste Kašićeva-Vinkovačka za 4,6 milijuna, nathodnicima kod željezničkog kolodvora i Šećerane vrijednim 14,3 milijuna, rekonstrukciji Trga bana Jelačića od 12,1 milijun, izgradnji ceste Bikara-Toplana za 6,1 milijun kuna.

- Ovo je prije svega odgovor na sve optužbe i pokušaje omalovažavanja velikog truda i rada tijekom obnašanja vlasti u proteklih nekoliko godina. Uvjeren sam da će sve biti iznimno brzo završeno, a dnevno ćemo nadgledati kako ti poslovi teku i sve će biti završeno u roku, čime ćemo demantirati sve koji su mislili drugačije - kaže Đapić.

Osim toga, koalicija HSP-HDZ najavila je da će tijekom ove godine biti realizirano još niz komunalnih projekata čija se vrijednost kreće oko 30 milijuna kuna.

Najave za drugi mandat

Tu su i projekti koje će financirati državne institucije, poput gradnje još dva traka južne obilaznice što se procjenjuje na 300 milijuna, rekonstrukcije Trpimirove za 30 milijuna kuna te dogradnje OŠ Višnjevac za koju će Vlada osigurati 20, a Grad 12 milijuna kn. Iz Grada najavljuju i dio programa od 2009. do 2013. poput gradnje novog pješačkog mosta.

Počinju pripreme za gradnju bazena

Gradsko poglavarstvo Osijeka donijelo je odluku i o početku pripremnih radova na gradnji kompleksa bazena Gradski vrt. Riječ je o projektu koji predviđa gradnju olimpijskog bazena, bazena za obuku neplivača te druge sadržaje koji bi stvorili uvjete za razvoj plivačkih sportova. U prvoj fazi, do svibnja 2009. izradio bi se prijedlog sadržaja bazena, proveo natječaj i izabralo idejno rješenje u suradnji s Društvom arhitekata Grada Osijeka. Nakon toga bi se krenulo u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, a zatim dogovarali modeli financiranja, izbor najpovoljnijeg izvođača i na kraju gradnja samog objekta.

preuzeto sa:http://jutarnji.hr/hrvatska/clanak/art-2009,2,13,,152078.jl

Semper Fidelis
February 19th, 2009, 06:41 PM
Eo Brođani nas obavještavaju! :okay:
Ma sam nek oni to sve naprave i bit cemo mi zadovoljni! I nek nastave tako raditi i poslije izbora!:)

brvnara
February 19th, 2009, 06:44 PM
pa ako ovo bude kako oni kazu bice odlicno

btw. jesi li se ti potpisao ''semper 1988 fidelis'' tamo kod policije???

Semper Fidelis
February 19th, 2009, 06:50 PM
Pa naravno da ce biti, ugl se svi ti projekti i rade.

Da potpisao sam se:lol: Htio sam jos napisati "pozdrav skyscrapercity forumašima" al su me skuzili pa sam pobjegao:lol:

brvnara
February 19th, 2009, 06:54 PM
hahaha
ja danas bas tamo prolazio pa mi zapelo za oko, pa si mislim kako je jako mala mogucnost da to nije tvoje djelo...legendo

Semper Fidelis
February 19th, 2009, 06:59 PM
Ehh, da se tak potpisujem onda bi me bilo po cijelom gradu:lol:

esseker
February 19th, 2009, 07:10 PM
pa ako ovo bude kako oni kazu bice odlicno

btw. jesi li se ti potpisao ''semper 1988 fidelis'' tamo kod policije???

:ohno: pa nije valjda da naši forumaši šaraju po gradskim fasadama?

esseker
February 19th, 2009, 07:13 PM
E da ta naša divna parkirališta... na sreću naših primoraca oni su u kamenu pa nema blata po ulicama, a Osijek nakon svake kišice postane blatna kaljuža pa iako na sreću Unikom pazi da smeća i nema puno po ulicama, naš grad izgleda kao prava "palanka" :ohno:

Semper Fidelis
February 19th, 2009, 07:15 PM
Pa naravno! :cheers:
:rofl: Ma spomenio je zbog mog nicka pa pita jesam to ja. Ma no neradim ja takve budalaštine... Potpisuju se tako a ni neznaju prijevod "semper fidelis" :ohno: :lol:

Semper Fidelis
February 19th, 2009, 07:20 PM
Ma sva bi se ta parkiralista dala srediti s malo volje i asfalta.

esseker
February 19th, 2009, 07:21 PM
Pa naravno! :cheers:
:rofl: Ma spomenio je zbog mog nicka pa pita jesam to ja. Ma no neradim ja takve budalaštine... Potpisuju se tako a ni neznaju prijevod "semper fidelis" :ohno: :lol:

ajde sad mi je lakše :)

e da... već sam te htio to pitati jer nisam učio latinski (?) ... što znači tvoj nick?

Semper Fidelis
February 19th, 2009, 07:24 PM
Nisam ni ja ucio :D Semper fidelis - uvijek vjerni. Zar nisi vidio transparente od Kohorte? :D Neides ti ne tekme? :mad: :lol:

Edit: meni nick oznacava da sam vjeran ovom forumu:rofl:

esseker
February 19th, 2009, 07:29 PM
Nisam ni ja ucio :D Semper fidelis - uvijek vjerni. Zar nisi vidio transparente od Kohorte? :D Neides ti ne tekme? :mad: :lol:

Edit: meni nick oznacava da sam vjeran ovom forumu:rofl:

ja sam svojevremeno morao biti vjeran Kamen Ingradu ;) a na ovaj naš stadion ću kada ga obnove... dosta je bilo smrzavanja na kiši :lol:

Semper Fidelis
February 19th, 2009, 07:31 PM
Zasto Kamenu? A jel neides kad je sunce i ugodno toplo?:D

LAMPAŠ8
February 19th, 2009, 07:41 PM

haha..morat ću otić jednu tekmu vidjet..da se vidi jel se dobro radilo u antaliji.:lol::lol:

esseker
February 19th, 2009, 07:42 PM

Jednom sam skoro nastradao na utakmici kada su se počeli batinati navijači Osijeka i Kamena pa mi je prisjelo. U bjegu s parkinga pred mojim autom se našla skupina Kohortaša i počela mi mahati što sam ja shvatio kao prijetnju i dodao gas. Dečki su se brzo razbježali, a kada sam zašao u sjenu, skužio sam da su mi pokazivali da upalim svjetla :D

Semper Fidelis
February 19th, 2009, 07:43 PM
Sad u ned na istok:okay: Ma radili su oni dobro sam neznaju dati gola:ohno:

Semper Fidelis
February 19th, 2009, 07:45 PM
Jednom sam skoro nastradao na utakmici kada su se počeli batinati navijači Osijeka i Kamena pa mi je prisjelo. U bjegu s parkinga pred mojim autom se našla skupina Kohortaša i počela mi mahati što sam ja shvatio kao prijetnju i dodao gas. Dečki su se brzo razbježali, a kada sam zašao u sjenu, skužio sam da su mi pokazivali da upalim svjetla :D

:rofl: Pa nema Kamen svoje navijace:lol:

esseker
February 19th, 2009, 07:49 PM
:rofl: Pa nema Kamen svoje navijace:lol:

bilo je to davno... danas u Velikoj nema ničega :(

Semper Fidelis
February 19th, 2009, 07:54 PM
^^:ohno: Ma unistili su taj klub, a bas su lijepi mali stadion imali. Šteta sto se klub nije odrzao. :ohno:

esseker
February 19th, 2009, 08:15 PM
^^ bilo je pohvalno sve to kao ideja ali ju je provodio krivi čovjek na krivi način. Velika je mogla postati mali gradić, a klupski travnjak zarastao u korov i spaljen ljeti je danas ostao samio potsjetnik na sramotu od čovjeka koji ga je uništio.

Semper Fidelis
February 19th, 2009, 08:17 PM
Nazalost to tako ide kod nas:ohno:

esseker
February 19th, 2009, 08:43 PM
Ma taj Zec je lud čovjek. Nije ni čudo da je sve propalo... on je manager pisan s "dž" :ohno: ...kako je on vodio Klub... kada je ono opalio šamarčinu treneru jednom, možda baš na utakmici s Osijekom :?: ...a poduzeće i kamenolom kako je vodio... pa taj čovjek je htio radi osiguranja duljeg osunčanja bazena srušiti brdo iznad crkve iz 13. stoljeća te tako uništiti i zidine srednjovjekovnog grada.

Uništio je i skijalište Nevoljaš koje je tek ove godine (od kraha 1998.) napokon pokazalo naznake obnove i započeo je megalomanski projekt hotela s 5 zvjezdica izgradivši betonske zidine na ulazu u Park prirode Papuk koje izgledaju zastrašujuće... vezano i za naš forum, tko god je bio projektant te zgrade je neki tudum jer je grandiozni objekt započeo doslovce u rupi između dva brda. Ta bi zgrada trošila toliko energije za grijanje da bi trebala vlastitu termoelektranu!

esseker
February 19th, 2009, 08:45 PM
...nego da se vratim na naš Osijek konstrakšn. Neki dan ste spominjali manje projekte po gradu pa da samo spomenem da se i u mojem firtlu radi na izgradnji biciklističke staze i obnovi nogostupa. Osijek napokon postaje grad biciklista :)

LAMPAŠ8
February 19th, 2009, 09:01 PM
...nego da se vratim na naš Osijek konstrakšn. Neki dan ste spominjali manje projekte po gradu pa da samo spomenem da se i u mojem firtlu radi na izgradnji biciklističke staze i obnovi nogostupa. Osijek napokon postaje grad biciklista :)

svaka čast za bicklističke,al neke ceste bi trebale doć na red prije njih..:nuts:

Semper Fidelis
February 20th, 2009, 11:23 AM
Kako sam i obecao. Bio sam u Eurodomu! :cheers:
Slijede slike!!:okay:

Semper Fidelis
February 20th, 2009, 11:50 AM
Ogromne garaže:nuts: Ima 3 etaže ispod a svaka je ogromna!!:nuts:

http://i39.tinypic.com/r8gmds.jpg

Stepenice prema gore...

http://i42.tinypic.com/2r5q9zo.jpg

Pogled s negdje 5. kata na trgovacki dio.

http://i42.tinypic.com/nwe94.jpg

Stepenice i prolaz za kat.

http://i43.tinypic.com/29xf729.jpg

Pogled s južnog tornja (neznam tocno koji kat)

http://i40.tinypic.com/2u5rp4x.jpg

http://i39.tinypic.com/2up92kh.jpg

Poslovni prostori:cheers:

http://i44.tinypic.com/2mnel1c.jpg

Pogled prema dole :nuts:malo ti se zavrti u glavi :nuts:)

http://i39.tinypic.com/2la3jih.jpg

Dolazimo na zadnji kat:cheers:

http://i43.tinypic.com/2ch98w3.jpg

Pogled s vrha! :banana: :banana::cheers:

http://i42.tinypic.com/2d9nq53.jpg

Gradski Vrt

http://i41.tinypic.com/2hrz66g.jpg

Stakla.

http://i43.tinypic.com/209ldoz.jpg

Ljudi izgledaju ko mravi:lol:

http://i39.tinypic.com/4j12d4.jpg

Pogled na centar

http://i40.tinypic.com/2dgkprq.jpg

Vukovarska

http://i43.tinypic.com/2u7uhie.jpg

http://i43.tinypic.com/1572ow2.jpg

VBK

http://i40.tinypic.com/295eck2.jpg

Tvrđa

http://i42.tinypic.com/2dl8xnq.jpg

I to je to! :cheers: Inace gore puše vjetar nenormalno! I treba se popet gore!:nuts:

Dell007
February 20th, 2009, 12:42 PM
odlicno ! Svaka cast :cheers:

LAMPAŠ8
February 20th, 2009, 12:46 PM
slike su perverzija...:banana::banana::banana::cheers:

Semper Fidelis
February 20th, 2009, 12:49 PM
:okay:

trebate osjetiti gore kad vas propuh opici sa svih strana! :nuts: Dolje nimalo vjetra a gore uzas kak puše! A slika s pogledom na centar je valjda to mjesto gdje ce biti taj restoran. :cheers:

LAMPAŠ8
February 20th, 2009, 12:52 PM
pa kad još nisu stavili prozore na zadnji kak spada..restoran treba biti sa ove strane tornja koji je iz pravca vukovara a u ovom treba biti kafić dizala teretna i hodnici.:)

Semper Fidelis
February 20th, 2009, 12:58 PM
E sad neznam točno gdje ce bit restoran a gdje kafic. Dizala ova vanjska trebaju biti sa istocne strane (2 komada) i valjda još jedno sa zapadne strane.

LAMPAŠ8
February 20th, 2009, 01:00 PM
ima na službenoj stranici eurodoma u nacrtima.a sad vjerojatno se to može izmijenit.ko ovaj hotel što je trebo bit.

Semper Fidelis
February 20th, 2009, 01:09 PM
^^ Pa naravno. No vidjet cemo kad se bude postavljalo.

Frnjchuga031
February 20th, 2009, 03:03 PM
Koja ekskluziva...:eek::master::D
Bravo bef, svaka čast...:cheers:

Semper Fidelis
February 20th, 2009, 03:09 PM
pa eto... :D Nisu slike bas neke kvalitete, jbg, ali se dobro vidi, to je glavno:)Unutra se zasad jos nista neradi, sve je goli beton.

renco
February 20th, 2009, 03:10 PM
Hvala na fotkama :okay:

Daka
February 20th, 2009, 03:24 PM
Odličan posao Bef,svaka čast :okay: !

esseker
February 20th, 2009, 05:54 PM
Odlične fotke, posebno ona na centar... ma lijep je naš Osijek :)

nego, kako si to uspio doći unutar zgrade? neke veze na dizalici? :lol:

Gratianus Funarius
February 20th, 2009, 06:23 PM
http://i39.tinypic.com/4j12d4.jpg

E da su znali Monika i Perica na koju stranu se potpisat... :lol:

La_Linea
February 20th, 2009, 08:10 PM
Primjećujem povećan interes za latinske natpise, parole i književnost među članovima foruma. Gimnazijsko obrazovanje ipak nije zalud :)

Konačno: quot linguas calles, tot homines vales :)

Semper Fidelis
February 20th, 2009, 08:27 PM
Odlične fotke, posebno ona na centar... ma lijep je naš Osijek :)

nego, kako si to uspio doći unutar zgrade? neke veze na dizalici? :lol:

A pa prek veze... Nemoš drugacije uci... Mislim neznam dali bi te zaustavili kad bi sam ovak ušetao.

deki os
February 20th, 2009, 09:38 PM
http://i42.tinypic.com/s46hb8.jpghttp://i39.tinypic.com/2i74odx.jpghttp://i40.tinypic.com/oapy6h.jpghttp://i40.tinypic.com/2n18bjt.jpg

bilo je govora o pješačkom nathodniku pa evo koja slikica od prekjučer
p.s. bef još jednom svaka čast!

Semper Fidelis
February 20th, 2009, 09:41 PM
Super slike! :cheers: Ajde da nam se i to vec jednom napravi! Al vidim da na zadnjo slici na stupcu je vec netko napravio "grafit":ohno: Pa kud prije jbt... :bash:

deki os
February 20th, 2009, 09:45 PM
Super slike! :cheers: Ajde da nam se i to vec jednom napravi! Al vidim da na zadnjo slici na stupcu je vec netko napravio "grafit":ohno: Pa kud prije jbt... :bash:

a jbg nemoš ti vandale istrijebit.:ohno:

Semper Fidelis
February 20th, 2009, 09:49 PM
A jbg istina. U svakom gradu je tako, tako da... Al opet mi se to sve moglo smanjiti kod nas!

Nego. Još malo pa je gotova cesta Bikara Toplana! Buduca cesta za Jug4 :cheers:

deki os
February 20th, 2009, 09:52 PM
A jbg istina. U svakom gradu je tako, tako da... Al opet mi se to sve moglo smanjiti kod nas!

Nego. Još malo pa je gotova cesta Bikara Toplana! Buduca cesta za Jug4 :cheers:

e baš ću morat jedan dan tamo svratit da to vidim tu cestu. a di je točno prave, tamo se baš ne znam najbolje orijentirati?:)

Semper Fidelis
February 20th, 2009, 09:57 PM
e pa sad sumnjam da je asfaltirana. rekli su da je kanalizacija i to gotovo. Valjda je i rasvjeta postavljena. Pa pocinje ti negdje 50m sjeverno od poljoprivrednog instituta i onda ide valjda skroz do Metalca. Sad nisam siguran. Al ak se zove Bikara-toplana logicno bi bilo da se i spaja na Bikari. e sad bi onda trebali praviti odvojak prema bajeru tj buducem naselju jug4.

deki os
February 20th, 2009, 10:00 PM
e pa sad sumnjam da je asfaltirana. rekli su da je kanalizacija i to gotovo. Valjda je i rasvjeta postavljena. Pa pocinje ti negdje 50m sjeverno od poljoprivrednog instituta i onda ide valjda skroz do Metalca. Sad nisam siguran. Al ak se zove Bikara-toplana logicno bi bilo da se i spaja na Bikari. e sad bi onda trebali praviti odvojak prema bajeru tj buducem naselju jug4.

to je stvarno odlična vijest!:cheers:
e samo da vam na jugu 2 više skrše one vrtove oko zgrada a i oko bajera jer to stvarno izgleda očajno.:ohno:
al čim započnu taj jug 4 ja vjerujem i toplo se nadam da će to se sve lijepo poravnati da se više s tim ne sramotimo kao grad.:bash:

Semper Fidelis
February 20th, 2009, 10:05 PM
Ma ja bi to sa onim buldožerom sto je na uskim njivama to sve lijepo uništio i poravnao! :banana:

ma kad se napravi naselje sve ce se to urediti! Oko te nove ceste ce sigurno napraviti drvorede ili neki park. što je i logicno. Tak da ce te basce nadam se nestati.

esseker
February 20th, 2009, 10:25 PM

Da to nije još jedan "tvoj" grafit? ;)

Escalade
February 20th, 2009, 10:26 PM
Prolazio sam danas novom divaltovom, radovi na tramvajskoj pruzi su se stvarno intezivirali, radi se punom parom :cheers:

deki os
February 20th, 2009, 10:28 PM
Prolazio sam danas novom divaltovom, radovi na tramvajskoj pruzi su se stvarno intezivirali, radi se punom parom :cheers:

super, a što nisi okinuo koju sa mobom ili fotićem pa da i mi vidimo?:)

Semper Fidelis
February 20th, 2009, 10:30 PM
Da to nije još jedan "tvoj" grafit? ;)

Makar šta, Ja da napravim grafit to bi bilo lijepo za oko:D

Je, krenuli su stom prugom kak spada! :cheers:

Escalade
February 20th, 2009, 10:40 PM
super, a što nisi okinuo koju sa mobom ili fotićem pa da i mi vidimo?:)

Žurio sam se, samo sam proletio kroz ulicu, odnosno, morao sam raditi slalom od silnih radnika i građevinskih strojeva posvuda :D

Semper Fidelis
February 20th, 2009, 10:46 PM
Mozda sutra budem prolazio pa opalim koju sliku.

LAMPAŠ8
February 21st, 2009, 12:14 PM
iskopali su sve na potezu od mercatora do karake.,e sad kak oni to planiraju preko raskrižja...hm.;)

Semper Fidelis
February 21st, 2009, 05:39 PM
Morat ce naravno zatvorit taj dio ceste. al opet ce to morat jako brzo napraviti. To je jedna od najprometnijih cesta.

Semper Fidelis
February 21st, 2009, 05:52 PM
Eo slika:D

Toplana Osijek

http://i43.tinypic.com/mc8d95.jpg

Silosi Osijek

http://i41.tinypic.com/2u8jxqd.jpg

Silosi i plavi Žito neboder:D Ispred njih se nalazi "Gradnja" vide se dizalice njihove.

http://i41.tinypic.com/vy1q3n.jpg

Daka
February 21st, 2009, 06:13 PM
Bef šta nisi skrenio kod toplane desno i malo sliko novu cestu toplana-bikara?

Semper Fidelis
February 21st, 2009, 06:21 PM
Nije mi se dalo:D Šalim se, vidio sam neku zemlju nasipanu. Nemogu tam autom nigdje, a nije mi se dalo okretati po cesti... ugl otic cu jednom pješaka do Bikare pa cu slikati. Ovak autom nemogu nista.

Daka
February 21st, 2009, 06:31 PM
Ma sve 5,s onim slikama sa eurodoma si se iskupio :lol: !

Semper Fidelis
February 21st, 2009, 06:34 PM
sad sam se iskupio za sve gluposti kroz godinu:lol:

LAMPAŠ8
February 21st, 2009, 07:22 PM
e baš sam juče obišo malo jug..pa što tamo ima ružnoće,od onih malih montažnih kućica do onih zgrada gadnih..plus onaj prostor kod pet shopa neiskorišteni do jaja...:nuts::nuts:

Semper Fidelis
February 21st, 2009, 08:46 PM
Drago mi je da ti se jug svidio:D Taj prostor kod pet centra tj di je Lio. Taj je prostor idealan za neko manje naselje! :okay:

A montazne kucice su tamo od one velike poplave 60 i neke godine. Ljudi su se doselili i ostali su tamo zivjeti. Zgrade su take kake jesu. A ove sto su obnovljene super izgledaju! .okay:

esseker
February 21st, 2009, 10:55 PM
Ne da mi se sada tražiti onu kartu tram linija koju sam nacrtao a nedavno ste ju i tu ponovili, ali što vi mislite... zar ne bi bilo pametnije za ovu prvu fazu linije od Juga2 tj Bikare tramvaj kod Gradskog vrta preusmjeriti u Trpimirovu pa kod Tvrđe lijevo prema Centru? Mislim tim putem je i išao konjski tram do 1926. prema Gradskom vrtu (parku), a vožnja preko Mačkamame do Centra će Jugovcima značiti "oteljivanje" od duge vožnje u krug :nuts:

deki os
February 21st, 2009, 10:58 PM
Ne da mi se sada tražiti onu kartu tram linija koju sam nacrtao a nedavno ste ju i tu ponovili, ali što vi mislite... zar ne bi bilo pametnije za ovu prvu fazu linije od Juga2 tj Bikare tramvaj kod Gradskog vrta preusmjeriti u Trpimirovu pa kod Tvrđe lijevo prema Centru? Mislim tim putem je i išao konjski tram do 1926. prema Gradskom vrtu (parku), a vožnja preko Mačkamame do Centra će Jugovcima značiti "oteljivanje" od duge vožnje u krug :nuts:

meni je ipak bolja ova solucija koja se sad radi jer će ionako se spojit ta pruga sa zelenim poljem kad naprave onaj nadvožnjak kod šećerane.:)

esseker
February 21st, 2009, 11:13 PM
^^ ma sve je to dobro ulaganje u budućnost kada će i uz Novu Divaltovu nastati naselje, ali govorim o sadašnjim prioritetima. Zamisli koliko se sada voziš s Juga2 do Ul Republike npr a koliko će taj put do centra trajati kad dodje tramvaj. Da su barem kroz Županijsku već izgradili drugi kolosjek ne bi riječ rekao, al ovako...

Semper Fidelis
February 21st, 2009, 11:24 PM
Ma kad budu rekonstruirali Trpimirovu nek naprave posebnu liniju, To bi bar mogli...

Brko
February 21st, 2009, 11:37 PM
Kako misle riješiti problem pješaka kad kod Eurodoma naprave rotor ?

Semper Fidelis
February 21st, 2009, 11:41 PM
Jeste vidjeli na TV-u da je autocesta do Osijeka gotova? Sam se trebaju pruge iscrtati i to je to. A ovi cekaju izbore da ju otvore:bash:
Eno ljude se vozaju po autocesti.

A neznam kak ce rijesiti problem pjesaka. Bit ce zahebano stati svakom pjesaku.

Brko
February 21st, 2009, 11:50 PM
Pa mislim jel u planu gradnja pješačkih podhodnika ? To je jedino rješenje ako sagrade rotor na tom mjestu.

deki os
February 21st, 2009, 11:52 PM
Pa mislim jel u planu gradnja pješačkih podhodnika ? To je jedino rješenje ako sagrade rotor na tom mjestu.

e da tako je! rekli su bili da će se praviti pothodnici za pješake radi toga da ne bi došlo do gušenja prometa.:)

deki os
February 21st, 2009, 11:53 PM
jel se zna kad se počinje sa obnovom trpimirove?

Semper Fidelis
February 21st, 2009, 11:53 PM
A jeli? Nisam to znao. to ce onda biti super! :okay: A i vrlo korisno!

Semper Fidelis
February 21st, 2009, 11:54 PM
jel se zna kad se počinje sa obnovom trpimirove?

Pa jel nisu rekli da ce od proljeca krenuti?

deki os
February 21st, 2009, 11:56 PM
Pa jel nisu rekli da ce od proljeca krenuti?

moguće, samo nek proljeće ne bude u 6.mjesecu nego nek počnu barem u 4.:ohno:

Semper Fidelis
February 21st, 2009, 11:58 PM
Ili proljece 2010 godine:lol: Ma moraju vec jednom krenuti, pa nemogu 100g to odugovlaciti.

deki os
February 21st, 2009, 11:59 PM
Ili proljece 2010 godine:lol: Ma moraju vec jednom krenuti, pa nemogu 100g to odugovlaciti.

a da, moraju najkasnije do 5.mjeseca pošto su tada lokalni izbori pa ono...:lol:

Semper Fidelis
February 22nd, 2009, 12:02 AM
Pa da:D A šta je sa rekonstrukcijom čepinske? Tu bi jako dobro došle 4 trake! Jako dobro!

Brko
February 22nd, 2009, 12:05 AM
Sempere tvoj dnevni prosjek postova je stvarno impresivan !

deki os
February 22nd, 2009, 12:05 AM
Pa da:D A šta je sa rekonstrukcijom čepinske? Tu bi jako dobro došle 4 trake! Jako dobro!

itekako, ali neka oni prvo deniveliraju pružni prijelaz odnosno neka tamo naprave podvožnjak, sjećam se da sam prije jedno 3 godine čitao da je đapić rekao da će se taj podvožnjak praviti 2009. :lol:
tko zna kad će se to ustvari praviti.:ohno:

Semper Fidelis
February 22nd, 2009, 12:09 AM
itekako, ali neka oni prvo deniveliraju pružni prijelaz odnosno neka tamo naprave podvožnjak, sjećam se da sam prije jedno 3 godine čitao da je đapić rekao da će se taj podvožnjak praviti 2009. :lol:
tko zna kad će se to ustvari praviti.:ohno:

Podvoznjak i 4 trake! Ma Đaponja je svasta rekao i obecao:ohno:

Sempere tvoj dnevni prosjek postova je stvarno impresivan !

Zasto mi to svi kazu?? :lol: 18 postova po danu... (Aj da je 40 ili 50:lol:) al sta je napisat jedan post? ništ...:D

Seyzmo
February 22nd, 2009, 12:13 AM

Puno toga bi dobrodoslo, ali neide to preko noci.:)
Neka oni rijese prvo juznu obilaznicu, to je bitnije.

Semper Fidelis
February 22nd, 2009, 12:15 AM
^^ e to to prvo, Jbt kad to naprave morat cu se provozat cijelom duzinom da vidim kak je to:D

Dell007
February 22nd, 2009, 09:26 AM
Nadam se da proširenje tramvajske pruge znači i kupovinu novih tramvaja jer mislim da trenutan broj jedva zadovoljava postojeće stanje. Pruga se gradi a broj tramvaja je ostao isti kao i kad je bila samo relacija zeleno polje - višnjevac - (kolodvor)

Jel netko zna nešto više o tome ? Recimo kupovina par niskopodnih ? :)

brvnara
February 22nd, 2009, 12:41 PM
koliko sam ja citao prije jedno godinu dana u Glasu Slavonije oni imaju u planu obnovu svih svojih tramvaja,tako da bi svi terbali biti kao ovi novi sto se trenutno koriste.e sad neznam jesu li od tada obnovili cijeli vozni park...
ako nisu onda ce vjerojatno obnavljati ove stare i sa njima popunjavati potrebne rute,a ako jesu onda moraju kupiti nove da bi mogli popuniti novu liniju a da stara ostane nedirnuta.

Dell007
February 22nd, 2009, 02:20 PM
pa da, mislim da su svi stari tramvaji obnovljenji ( mozda 1 nije ) pa zato pitam.
Svakako bi trebali kupit još koji.

brvnara
February 22nd, 2009, 02:23 PM
^^pa cuj ako zele zadrzati sve linije moraju kupiti jos koji za novu liniju...ma pisati ce se vec o tome kad za to dode vrijeme - citaj izbori!!!

deki os
February 22nd, 2009, 02:39 PM
što se tiče novih tramvaja, znam da je bilo govora o tome kad se sve nove linije zgotove da će grad kupiti još 5 novih tramvaja, e sad kojih boga pitaj.:dunno::)

La_Linea
February 22nd, 2009, 04:08 PM
Novih ne sigurno. To si ne možemo priuštiti. Možda bi Zagreb prodavao kojeg čeha, možda KT4 koji :). Oni ionako mijenjaju. Pa čak i stari ĐĐ 200, nek doniraju umjesto da ih režu :)... Ti mogu voziti još 50 godina. Niskopodni Crotram, čak i ako OS uzme najmanji mogući, neće koštati manje od 1,5 M Eura. Za 5 takvih GPP prošiti mrežu do kraja, npr.

OSIJEK No1
February 22nd, 2009, 05:43 PM
iskreno ja nisam za zagrebačke niskopodne tramvaje jer koliko god su izvana dobri toliko su iznutra katastrofalni, nema mjesta...katastrofa, a davati toliku lovu za jedan tramvaj mi nema smisla

Semper Fidelis
February 22nd, 2009, 05:54 PM
Najbolje da se vratimo na tramvaje koje vuku konji:lol:
Zasigurno ce nam trebati novih tramvaja. Pogotovo nakon sto se napravi nova pruga.

La_Linea
February 22nd, 2009, 06:32 PM
iskreno ja nisam za zagrebačke niskopodne tramvaje jer koliko god su izvana dobri toliko su iznutra katastrofalni, nema mjesta...katastrofa, a davati toliku lovu za jedan tramvaj mi nema smisla

Uski i dugački... A dobro, može se diskutirati o mjestu. Ni meni se nešto posebno unutrašnjost njihova ne sviđa. Ali druge si tek ne možemo priuštiti jer su 30-40% skuplji.

Čini se da će za početak GPP organizirati vozni red na temelju postojećeg voznog parka. To bi moglo značiti da će ostali vozni redovi trpjeti, i da će kvarovi biti češći zbog povećanog broja radnih sati vozila. Šta je tu je. Niste li valjda od naših lokalnih veleumnih vlastodržaca očekivali da će razmišljati dva koraka unaprijed. Jedan po jedan molim lijepo. :bash: To ti je kao da izgradiš prvo zgradu od 10 katova, a onda kada bude novaca ugradiš lift.

Semper Fidelis
February 22nd, 2009, 06:36 PM
^^ Nažalost to je tako:ohno: Kad krene tramvaj novom prugom one guzve u tramvajima višnjevac-zeleno polje ce se samo jos vise povecati.

Dell007
February 22nd, 2009, 06:53 PM
^^ Upravo o tome i pricam. Ne mogu vjerovati da se toliko prica o prosirenju mreze a da im nije palo na pamet da to vuce i problem nedovoljnog broja tramvaja , mislim stvarno. :lol:

Semper Fidelis
February 22nd, 2009, 06:57 PM
Pa tom Divaltovom ce tramvaj ici svakih 20,25min. Pa da se ubijes:bash: Pa ko ce toliko cekati?? Trebalo bi biti 10,15min max!!

LAMPAŠ8
February 22nd, 2009, 07:07 PM
Pa tom Divaltovom ce tramvaj ici svakih 20,25min. Pa da se ubijes:bash: Pa ko ce toliko cekati?? Trebalo bi biti 10,15min max!!

naći se se neko rješenje..prije ili poslije...:lol:

Dell007
February 22nd, 2009, 07:09 PM
I onda kad se ljudi ne budu vozili tramvajem uopce jer im se ne da toliko cekati vec potraze alternativu, onda ce bit kako je to sve neisplaitvo (sto u ovoj situaciji na neki nacin i je) da ne spominjem sta ce mislit ovi na redovnim linijama zeleno polje - višnjevac sa gužvama koje ce se stvoriti a i tramvaji ce rjeđe ici.

Ne želim isticati samo loše stvari, al kad je tako. :lol:

Semper Fidelis
February 22nd, 2009, 07:10 PM
Neznam kak nisu kupili jedno 5,6 tramvaja zbog nove pruge. Ovak ce sam sve usrati...

OSIJEK No1
February 22nd, 2009, 07:12 PM
pa koliko ja znam u Osijeku je 12 tramvaja u prometu na liniji višnjevac zeleno polje i dva na mačkamami...a ima preko 20 tramvaja tako da zasad ne vidim problem

Dell007
February 22nd, 2009, 07:15 PM
A sta ovih 6 cijelo vrijeme stoje u remizi? Ne znam bas....

Semper Fidelis
February 22nd, 2009, 07:18 PM
Samo 2 na mačkamami? Malo mi je to nesto.

La_Linea
February 22nd, 2009, 08:38 PM
pa koliko ja znam u Osijeku je 12 tramvaja u prometu na liniji višnjevac zeleno polje i dva na mačkamami...a ima preko 20 tramvaja tako da zasad ne vidim problem

Ima dosta neispravnih... a i pitanje, što sam već napomenuo, broj radnih sati. Problem je itekako.

Činjenica da će voziti tako rijetko dakako dovodi u pitanje uopće svrhu i isplativost ove izgradnje. Osobno, za hitne odlaske u grad sigurni neću koristiti tramvaj jer sam pješke do grada za 20ak min iako će mi pruga prolaziti ispred nosa. Jedino ako bude direktna linija za Retfalu...

OSIJEK No1
February 22nd, 2009, 09:19 PM
koliko ja znam obnovljeno je 17 ili 18 tramvaja i nikada nisu svi na pruzi, a vise od 4 na novoj liniji nije potrebno, s time da na visnjevac-zeleno polje uvijek ima 3-4 stara tramvaja, a nekad i na mačkamami vozi 1 stari sto opet dovodi do zakljucka da je tramvaja dovoljno i za novu liniju

Semper Fidelis
February 22nd, 2009, 09:19 PM
Bas me zanima tko ce cekati 25min na taj tramvaj. Istina mozes ga cekat 1min i on taman dode. Al opet ak nekom pobjegne. Cekati toliko na drugi je previše.

just_ivan
February 23rd, 2009, 01:39 PM
Evo mali eksperiment od mene :)

http://img1.bildupload.com/8e9d4f617631db9ffe6ca2644b87e290.jpg

Semper Fidelis
February 23rd, 2009, 02:04 PM
Bravo :applause: Stvarno si predobro napravio!!! :applause:
Mozda bi se bolje vidjelo da je manja slika al svejedno super! :okay:

Daka
February 23rd, 2009, 03:41 PM
Ivane sviđa mi tvoj uradak,a ovi šta trabunjaju o nekakvom brendiranju Osijeka neka malo ovdje virnu!

just_ivan
February 23rd, 2009, 04:28 PM
evo ista slika u manjoj rezoluciji..mogo sam to odma napravit :nuts:

http://img1.bildupload.com/55b050d812ad23872f2abe80ec58ffd1.jpg

just_ivan
February 23rd, 2009, 04:53 PM
evo jos jedna malo drugacija..to bi bilo to :)

http://img1.bildupload.com/11a0b02163fe5e98b36888cc956e5722.jpg

OSIJEK No1
February 23rd, 2009, 05:05 PM
nije loše, samo izostavio si jedan od najprepoznatljivijih detalja grada...

brvnara
February 23rd, 2009, 05:29 PM
^^ovo je odlicno...svaka ti cast:cheers:

LAMPAŠ8
February 23rd, 2009, 05:50 PM
odlično ti ovo,al mislim da bi trebo tvrđu ubacit negdje..a i stadion nije nešto po čem bi os bio prepoznat..:)

Ryanair leti iz Osijeka!

Zračna luka Osijek održat će u utorak 24. veljače u 10 sati konferenciju za tisak na kojoj će objaviti suradnju s niskotarifnom zrakoplovnom aviokompanijom Ryanair te će otkriti destinacije i red letenja iz Osijeka! Konferenciji će nazočiti i predstavnici Ryanaira.:cheers::cheers:

Grad će od Primorca tražiti sufinanciranje dvorane

Nedavno uspostavljena gradska koalicijska vlast HSP-HDZ-HSU najavljuje da će 25. veljače biti organiziran prvi posjet Osijeku nekoga ministra od njihova preuzimanja vlasti u Osijeku. Naime, u srijedu dolazi Dragan Primorac, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, koji će imati niz aktivnosti iz sva tri segmenta područja djelovanja svojeg ministarstva.
- Ministar Primorac će s Osijekom potpisati ugovor o dogradnji zgrade OŠ Višnjevac i gradnji nove nastavno-sportske dvorane. Radovi su ukupno vrijedni 32 milijuna kuna, od čega će država osigurati 20, a Grad 12 milijuna kuna. Osim toga, s njim ćemo razgovarati i o potpori Vlade organizaciji Europskog prvenstva u streljaštvu (EPSO) u srpnju te načinima upravljanja i održavanja nove dvorane Gradski vrt. Razgovarat ćemo i o gradnji područne škole Sarvaš - najavio je gradonačelnik Anto Đapić. Josip Škorić, član Poglavarstva za sport ističe da će gradski oci tom prigodom ponuditi da dvoranu Gradski vrt za nastavu tjelesnog odgoja koriste osnovne i srednje škole te fakulteti, a zauzvrat bi Ministarstvo sufinanciralo upravljanje i održavanje dvorane.

LAMPAŠ8
February 23rd, 2009, 05:54 PM
Nastavljena gradnja sekundarnog kanalizacijskog sustava u Livani

Mještani Livane konačno su dočekali nastavak radova na kanalizacijskom sustavu, nakon čijeg će završetka više od dvije tisuće građana ove godine imati kvalitetnije uvjete življenja. Naime, dosadašnje septičke jame bit će prošlost kada se pripoje sekundarnoj kanalizaciji, na koju se, napominje Ljubo Novoselić, direktor Vodovoda Osijek, koji gradi sustav, dio građana već sada može priključiti jer je dio posla napravljen još prije zimskog prekida radova.
Dio sustava odvodnje Cvjetno naselje - Sjever ukupne dužine 4.479,3 metra vrijedan je 5.478.746,16 kuna i osigurava priključak za 300 kućanstava. Završetak radova predviđen je za kolovoz, a do kraja prošle godine izvedeno je 2,185 metara trase i 88 priključaka. Na dijelu sustavu odvodnje Cvjetno naselje - Jug do 31. prosinca bilo je izvedeno 890 od ukupno 3.870 metara i napravljeno 60 priključaka na toj trasi. Taj bi dio sustava trebao biti gotov do prosinca, a vrijednost radova na tom dijelu sustava odvodnje, na koji će se moći priključiti 351 kućanstvo, iznosi 7.510.491,33 kune. Trasa gradilišta prolazi dijelom po cesti ili zelenom površinom ispod staze, koja je raskopana, no sve će biti vraćeno u prvobitno stanje.

;);)

Heinrich_7.0
February 23rd, 2009, 05:55 PM
Ryanair ove godine i za Osijek
Piše: N. Patković/EPEHA
Foto: Branislav Grgurović/CROPIX

OSIJEK - Niskobudžetna avio kompanija Ryanair ove godine po prvi put uvodi letove za Osijek. Objava destinacija i reda letenja najavljena ja za sutra u 10 sati kada će se u Zračnoj luci Osijek održati konferencija za novinare na kojoj će sudjelovati i predstavnik Ryanaira.

Direktorica Zračne luke Osijek Blanka Strahonja kazala nam je da ni ona ne zna kakav će biti red letenja i o kojoj je destinaciji riječ, pa ćemo se svi morati strpjeti do sutra.

Inače, osječka Zračna luka prošle je godine putem Germanwingsa bila spojena s Njemačkom, no čini se da je ta aviokompanija za ovu sezonu odustala od letova za Osijek iako u upravi Zračne luke još uvijek ne gube nadu u nastavak suradnje s njemačkom kompanijom.

Čestitam :banana::cheers:

Escalade
February 23rd, 2009, 08:35 PM

Odlično! Bravo Ivane :cheers:

Samo, kao što su neki već rekli, izostavio si najpoznatiji simbol Osijeka... viseći most :)

deki os
February 23rd, 2009, 09:04 PM

prehebeno!:cheers:

LAMPAŠ8
February 24th, 2009, 09:33 AM
Povrat kaucije i u GPP-ovim vozilima

Gradski prijevoz putnika od 23. veljače uvodi novu stalnu uslugu u gradske autobuse i tramvaje u okviru koje će putnici od vozača, uz vraćanje neoštećene beskontaktne kartice, moći dobiti povrat kauciranog iznosa na vrijednosnoj kartici. Naime, povrat kartice, uz vraćanje kauciranoga iznosa (20 kuna) i eventualno preostale novčane vrijednosti na kartici, do sada se obavljalo jedino na GPP-ovom prodajnom mjestu u Hadrijanovoj, dok od danas tu uslugu obavljaju vozači na svim linijama i u svim vozilima. U GPP-u pojašnjavaju kako putnik neće dobiti povrat kaucije u slučaju da je stanje na kartici u nedopuštenom minusu koji premašuje 20 kuna, a povrata novca nema ni za karticu koju je blokirao kontrolor.

- Povrat neiskorištenog novca na kartici (kaucija) pogodan je putnicima koji rijetko koriste gradski prijevoz. Ako putnik na kartici ima neiskorištenih, primjerice, 15 kuna, vozač će mu vratiti iznos i prihvatiti putnikovu neoštećenu karticu i uz uvjet da je uredno odjavljena na izlaznom validatoru. Završeno je testno razdoblje povrata beskontaktnih kartica u nekoliko GPP-ovih vozila i uvodimo uslugu u korist putnika. U usporedbi GPP-ove kartice s potrošnjom bona za mobitel, nepotrošen novac moguće je vratiti kupcu, ali ne i u roku nepotrošen iznos plaćen bona - napominje Paloš (Željko, direktor GPP-a, op. ur.).

:lol::lol:

Semper Fidelis
February 24th, 2009, 09:38 AM
Dosadni su vise s tim Butrama, sve je to previše iskomplicirano. Ja sam se zajebavao s s tim kaucijama:bash: Htio sam vratit butru a oni su me slali s jednog mjesta na drugo... Uzas.

Escalade
February 24th, 2009, 10:54 AM
2 osječka kina, izvana i iznutra....

http://www.osijek031.com/galerija/albums/userpics/13293/2009_02_23_kino_europa_urania_zeros_315.jpg

Semper Fidelis
February 24th, 2009, 10:57 AM
znao sam da ces to staviti:D

Escalade
February 24th, 2009, 11:01 AM
Čekao sam da ti staviš, kad ono... :D

Semper Fidelis
February 24th, 2009, 11:04 AM
:lol: Kad ono ipak ti stavio a?:D Al dobre su slike! :okay: Vidi se da znas koje treba stavljati:D

February 24th, 2009, 11:39 AM
što nije kino Urania svjetlo ljubičasto?Inače naljepše kino u Hrvata:nocrook: ovu zgradu do kina trebalo bi pobojati u svijetlije boje.
A kino Europa hm oako,znam da je remekdijelo moderne ali menise osbno ne sviđa..A ružna je i ta boja na fasadi.

Escalade
February 24th, 2009, 11:45 AM
Kino Europa je jedina art-deco zgrada u Osijeku, a fasada nije obnovljena sigurno već 30 godina....

Prije rata to se zvalo "Kino Zvijezda" i imalo je zvijezdu na fasadi u koju su pucali, otud one "rane" na fasadi...koje su dan danas vidljive

Semper Fidelis
February 24th, 2009, 11:46 AM
Edit: upravo sam pisao o tim ožiljcima:D

February 24th, 2009, 12:14 PM
Kino Europa je jedina art-deco zgrada u Osijeku, a fasada nije obnovljena sigurno već 30 godina....

Prije rata to se zvalo "Kino Zvijezda" i imalo je zvijezdu na fasadi u koju su pucali, otud one "rane" na fasadi...koje su dan danas vidljive

Kino EUropa art deco????Pa kako se onda našlo u knjizi o modernoj arhitekturi??
Što nije art deco zapravo zadnji izdisaj secesije?

Kebra
February 24th, 2009, 12:27 PM

Meni prije Kino Urania baca na art-deco (dekorativna umjetnost, jel), a Europa mi se doima kao čista moderna.. :dunno:

Btw, lijepo izgledaju kina! :yes: Samo, dugo vam je trebalo da ih okačite ovdje..

19.12.2008.:

kod nas su oba dva full sredjena, al nije baš bajna situacija....

Nabaci neku sliku. :) Kad su sređena?

:pet:

:lol:

LAMPAŠ8
February 24th, 2009, 12:59 PM
Ryanair leti iz Osijeka za Frankfurt!

U Zračnoj luci Osijek održana je konferencija za tisak na kojoj je objavljena suradnja s niskotarifnom zrakoplovnom aviokompanijom Ryanair.

Tijekom travnja i svibnja, za pocetnu cijenu od 19 EUR-a zrakoplovi ce polijetati prema najvecoj eurpskoj zracnoj luci - Frankfurtu.

:cheers::cheers:

LAMPAŠ8
February 24th, 2009, 01:02 PM
Sarvašu škola, Lijevoj obali rasvjeta

U sklopu obilaska mjesnih odbora Josip Marković, član Gradskog poglavarstva, posjetio je Sarvaš i Lijevu obalu.
Dobra vijest za Sarvaš je dogovorena pomoć Ministarstva u gradnji tamošnje osnovne škole. Uz financijsku injekciju škola bi, kaže Marković, trebala biti dovršena do početka nove školske godine. Govorilo se i o idejnom rješenju za gradnju novog vrtića čime bi stara i neadekvatna kuća koju trenutno koristi vrtić otišla u povijest, a novi bi mogao primiti i znatno veći broj djece. Komunalni problemi i nerealizirani projekti zajednički su problem u svim MO, pa tako i na Lijevoj obali. Ivan Sović, predsjednik MO, prezentirao je planove ulaganja za 2009. godinu u kojoj će se najviše novca, ukupno 210.000 kuna izdvojiti za javnu rasvjetu. Među kapitalnim investicijama istaknut je i produžetak šetnice uz Dravu na potezu od cestovnog do željezničkog mosta.

:):):cheers:..ovaj produžetak bi bio dobra stvar za preko ljeta.

LAMPAŠ8
February 24th, 2009, 01:54 PM

eo našao sam vezanu uz gospodarsku zonu tenje.

Prostornim planom uređenja Grada planirana je Gospodarska zona Tenja na ulazu u naselje neposredno uz prometnicu Osijek-Tenja u ukupnoj površini od cca. 5,62 ha.

proizvodna namjena cca 2,0 ha
poslovna namjena cca 1,4 ha
ugostiteljsko turistička namjena cca 1,0 ha
površine infrastrukturnog sustava cca 1,2 ha

UKUPNO: 5,62 ha

Unutar prostora obuhvata planirana zona je predviđena za obrt, malo i srednje poduzetništvo

:)

Semper Fidelis
February 24th, 2009, 02:07 PM
:):):cheers:..ovaj produžetak bi bio dobra stvar za preko ljeta.

Super vijest! :okay: napokon da i to urede i osvijetle.
Znaci gospodarska zona na samom ulazu u Tenje. Super.
:cheers:

LAMPAŠ8
February 24th, 2009, 02:19 PM
ULAGANJE U GRAD OSIJEK KROZ GOSPODARSKE ZONE

Gospodarska zona JUG-Prostornim planom Gospodarska zona JUG smještena je između Južne obilaznice, Ulice Sv.Leopolda Bogdana Mandića i spojne «S» ceste na sveukupnoj površini od cca 155 ha.

Gospodarska zona ZAPAD-Prostornim planom Gospodarska zona ZAPAD obuhvaća prostor između pravaca Kopaoničke i Vilajske ulice, zapadno od Risnjačke ulice, do nove intrazonske ceste, usporedno uz trasu dvokolosječne pruge koridora VC Đakovo-Osijek-Beli Manastir, sveukupne površine cca 1,81 ha.

Gospodarska zona TENJA-Prostornim planom uređenja Grada planirana je Gospodarska zona Tenja na ulazu u naselje neposredno uz prometnicu Osijek-Tenja u ukupnoj površini od cca. 5,62 ha.

Zona skladišta i servis-Građena je i popunjena u tri faze i sada se planira proširiti izgradnjom četvrte faze, na površini lociranoj između III reda postojeće Zone skladišta i servisa, kanala Šeper i željezničke pruge Osijek – Đakovo sa površinom obuhvata cca 6,77 ha.

Industrijska zona NEMETIN- Prostornim planom Grada Osijeka Industrijska zona NEMETIN smještena je u istočnom dijelu Grada Osijeka i omeđena je sa zapada cestom Osijek-Vukovar, sa sjevera željezničkom prugom Osijek-Dalj, sa jugoistoka obilaznicom Osijek u pravcu Sarvaša u površini od cca 101 ha
Slobodna zona Osijek- Strateška odrednica Grada Osijeka je ulazak u vlasničku strukturu Slobodne zone d.o.o. Osijek s 25 % + 1 dionica, te osigurati potrebito zemljište za potencijalne investitore. Istočno od MIO Standarda na prostoru između Vukovarske i Vinogradske ulice na površini od 37,4 ha koja se vodi kao društveno vlasništvo.

Gospodarska zona SARVAŠ-Grad Osijek prihvatio je inicijativu MO Sarvaš da se na prostoru obuhvata od cca 10 ha koji je smješten sa lijeve strane na samom ulazu u naselje Sarvaš uz prometnicu Osijek – Sarvaš – Erdut formira Gospodarska zona Sarvaš.

kutinA
February 24th, 2009, 02:51 PM
^^jel u tim zonama kaj ima ili sam postoje? :cheers:

just_ivan
February 24th, 2009, 02:52 PM
evo ga..zadnja verzija..SA VISECIM MOSTOM :cheers:

http://img1.bildupload.com/7da977c4303e5e5383bbbffd4f60f1b5.jpg

MasonicStage™
February 24th, 2009, 03:08 PM
http://i42.tinypic.com/15emqc.jpg

koliko znam, ovo je prije bila osječka masonska loža.
jako lijepa zgrada :)
btw, fora su vam ovi banneri grada.

Semper Fidelis
February 24th, 2009, 03:13 PM
evo ga..zadnja verzija..SA VISECIM MOSTOM :cheers:

http://img1.bildupload.com/7da977c4303e5e5383bbbffd4f60f1b5.jpg

:master: Preodlicno!!! :cheers:

OSIJEK No1
February 24th, 2009, 03:41 PM
masonic, a ti su u masone upućen :)

vecina toga dijela grada je povezana sa masonima, pa navodno je i Josip Juraj Strossmayer bio mason tako da je tu puno pridonio

February 24th, 2009, 03:46 PM
Masonska loža??Što nije to jedino namjenski izgrađeno kino?

MasonicStage™
February 24th, 2009, 04:22 PM
masonic, a ti su u masone upućen :)

vecina toga dijela grada je povezana sa masonima, pa navodno je i Josip Juraj Strossmayer bio mason tako da je tu puno pridonio

ne samo navodno, nego je bio ;)

Masonska loža??Što nije to jedino namjenski izgrađeno kino?

koliko ja znam nije. 98% sam siguran da je to bila masonska loža.

La_Linea
February 24th, 2009, 05:35 PM
Kino Urania je bilo sagrađeno namjenski kao kino, ali je bilo i mjesto sastanka osječke masonske lože Budnost. Inače osječki arhitekt koji je Uraniu gradio, Viktor Axmann (aka Vladoje Aksmanović), bijaše član te lože. Ta zgrada je čista secesija, nikakav art deco. A što se tiče da je Europa art deco zgrada, možda po nekadašnjem unutrašnjem uređenju. Inače stilski ima još pokoji primjerak sličnih građevina u gradu. Ja bih, npr, art deco-im prije nazvao zgradu FINA-e.

La_Linea
February 24th, 2009, 05:37 PM
E da, a to da je Strossmayer bio mason.... Hahahaha! I Elvisa su oteli vanzemaljci.

February 24th, 2009, 05:38 PM
Kino Urania je bilo sagrađeno namjenski kao kino, ali je bilo i mjesto sastanka osječke masonske lože Budnost. Inače osječki arhitekt koji je Uraniu gradio, Viktor Axmann (aka Vladoje Aksmanović), bijaše član te lože. Ta zgrada je čista secesija, nikakav art deco. A što se tiče da je Europa art deco zgrada, možda po nekadašnjem unutrašnjem uređenju. Inače stilski ima još pokoji primjerak sličnih građevina u gradu. Ja bih, npr, art deco-im prije nazvao zgradu FINA-e.

Aha jedna od prvih polivalentnih dvorana u Hrvata:cheers:
Da li imaš sliku Finine zgrade?

La_Linea
February 24th, 2009, 05:43 PM
Hihihi... Inače hram im je bio prije na Trenkovom trgu, jedna od prizemnica na ist. dijelu.

OSIJEK No1
February 24th, 2009, 05:54 PM
daj nesto konkretno da nije bio mason...

mislim ne razumijem se nesto u to pa me zanima...

Kebra
February 24th, 2009, 06:03 PM

Zgrada FINA-e? Slika, pliz (ako to nije zgrada pošte)? A, ako govorimo o Europi, šta nije ono izvana čista moderna? Pitam, slabo se kužim u to, a zanima me. :) Inače, malo sam čitao, Urania se doista svugdje spominje kao primjerak secesije..

esseker
February 24th, 2009, 06:03 PM
Kino EUropa art deco????Pa kako se onda našlo u knjizi o modernoj arhitekturi??
Što nije art deco zapravo zadnji izdisaj secesije?

prema projektu je na mjestu gdje je bila zvijezda stajala statua žene/djevojke nešto tipa neke grčke božice, muze. To se vidi na slici iz knjige o arhitekturi u osijeku od 30ih do 40 ih godina koja je odlična.

uvijek me zanimalo kud je nestala djevojka ali sad si mislim možda je skinuta radi zvjezde. bilo bi lijepo da vrate statuu. inače zgrada piše u knjizi da je moderna, a da, art deco je "zadnji izdisaj" secesije, meni vrlo lijep stil :)

esseker
February 24th, 2009, 06:08 PM
^^ zar nije FINA čisti historicizam? s onim stupovima rimskim, jonskim kojim li to ne?

Urania je bila izgrađena kao kino i masonska loža ali ju oni nisu koristili dugo. Na starim fotkama lijepo piše Urania i Kino.

Inače Urania je grčka muza, zaštitnica umjetnika, astronoma i astrologa. Kažu da čak i one dvije sfinge pred Uraniom imaju ulogu, one su "čuvarice" hrama Masonske lože, a i na vrhu zabata zgrade vidi se reljef Sfinge, zaštitnice...

Kako volim te naše osječke legende :)

La_Linea
February 24th, 2009, 07:06 PM
Art deco ima elemente secesije i neoklasicizma (između ostalog). No, glede Štroce (da ne odem oftopik previše s konkretnim) neće ići s obzirom na lik i djelo. To što su ga cijenili neki masoni zbog nekih naprednih ideja...

Brko
February 24th, 2009, 07:28 PM
Kina vam odlično izgledaju,samo da je ušminkat Sakuntala park.

LAMPAŠ8
February 24th, 2009, 07:30 PM
^^jel u tim zonama kaj ima ili sam postoje? :cheers:

1.Planirana namjena prostora Gospodarske zone JUG

Proizvodna namjena cca 97 ha
Poslovna namjena cca 31 ha
Sajamsko-športsko-rekreacijska namjena cca 16 ha
Površine infrastrukturnih sustava cca 11 ha

UKUPNO: cca 155 ha

2.Planirana namjena prostora Gospodarske zone Zapad

proizvodna i poslovna namjena cca 1,51 ha
površine infrastrukturnog sustava cca 0,3 ha

UKUPNO: 1,81 ha

3.Namjena prostora Zone skladišta i servisa

proizvodna namjena cca 3,27 ha
poslovna namjena cca 2,5 ha
površine infrastrukturnog sustava cca 1 ha

UKUPNO: 6,77 ha

4.Namjena prostora industrijske zone Nemetin-zona je namijenjena za veće industrijske pogone koji trebaju veće površine i/ili blizinu pročišćivača vode.

proizvodna namjena cca 81 ha
površine infrastrukturnog sustava cca 10 ha

UKUPNO: 101 ha

5.Namjena prostora Slobodne zone

proizvodna namjena cca 29,7 ha
poslovna namjena cca 4 ha
površine infrastrukturnog sustava cca 3,7 ha

6.Namjena prostora Gospodarske zone Sarvaš

proizvodna namjena cca 4 ha
poslovna namjena cca 4 ha
površine infrastrukturnog sustava cca 2 ha:

UKUPNO: 10 ha

LAMPAŠ8
February 24th, 2009, 07:35 PM
U tijeku postavljanje novog nathodnika na željezničkom kolodvoru

Na osječkom željezničkom kolodvoru gradi se novi nathodnik s panoramskim dizalima. Radove izvode djelatnici "Gradnje", a trenutačno je zbog postavljanja konstrukcije novog mosta stari pješački zatvoren za prolaz. Novi pješački most gradi se tik uz postojeći a bit će iznimno moderan dok će kompletna konstrukcija biti ustakljena. S obje strane ugradit će se atraktivna panoramska dizala pa će nov most, za razliku od postojećeg služiti i osobama u kolicima. Dovršetak radova očekuje se u svibnju.

http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=18073

:):):cheers:

Od 6. svibnja, za početnu cijenu od 19 EUR-a zrakoplovi će dvaput tjedno (četvrtkom i nedjeljom) polijetati prema jednoj od najvećih europskih zračnih luka - Frankfurtu.

Dugo najavljivan dolazak low-cost kompanije Ryan Air u Zračnu luku Osijek napokon je postao stvarnost. Od 6. svibnja do kraja lipnja putnici će iz Zračne luke Osijek moći letjeti prema Frankfurtu i natrag po zajamčenoj cijeni od 19 eura po letu, a karte će moći kupovati već od 3. ožujka. U tome će se razdoblju pratiti popunjenost zrakoplova i zanimanje putnika za letove prema najvećoj europskoj zračnoj luci, te na temelju toga odlučiti o uvjetima suradnje i cijenama karata u narednom razdoblju.

- Od početka pregovora, prije pet godina, njemačka destinacija nam je bila prioritetna, ali zbog formalnih nedostataka tada to nije bilo izvedivo. U zadnje vrijeme dogovori su se vodili oko letova za London ili neke njemačke destinacije, jer na tamošnjem tržištu imamo velik potencijal. Sada smo ugovor za letenje potpisali na pet godina, a red letenja bit će objavljen za ljetnu sezonu, s dobrom perspektivom za cijelu godinu. Jutros sam saznala da će zračni most sa Zračnom lukom Frankfurt Hahn biti uspostavljen četvrtkom i nedjeljom, a točne termine znat ćemo za nekoliko dana, rekla nam je Blanka Strahonja, direktorica Zračne luke Osijek.

Laszlo Marozsi, izvršni direktor marketinga Rayn Aira za istočnu Europu i baltičke zemlje, rekao je kako očekuje više od 30.000 putnika godišnje.

Liniju s Ryan Airom ranije nismo mogli uspostaviti zbog tehničkih nedostataka. Budući da su oni u međuvremenu otklonjeni, zaključili smo razgovore i potpisali ugovor za let prema Frankfurtu. Ugovor s Germanwingsom i dalje je aktivan, ali ove sezone ta kompanija neće letjeti iz osječke zračne luke. Croatia Airlines također će prevoziti putnike tijekom ljeta iz Zračne luke Osijek prema Splitu i Zagrebu, zaključila je Strahonja.

Brko
February 24th, 2009, 07:40 PM
Osijek ili Volgograd ? Jebena sličnost :

http://i43.tinypic.com/1z18k1l.jpg

kutinA
February 24th, 2009, 07:40 PM
1.Planirana namjena prostora Gospodarske zone JUG..........:

ma kužim da su one tu,al me zanima jel sam imaju namjenu il ju netko i koristi? :D

LAMPAŠ8
February 24th, 2009, 08:09 PM
ma kužim da su one tu,al me zanima jel sam imaju namjenu il ju netko i koristi? :D

uglavnom imajui namjenu i korisnike,al u većini zona se treba izraditi parcelizaciju,izradit projektnu dokumentaciju pa izgradit infrastrukturu....uglavnom riječ planirana ti sve govori,kod nas se sve zna al se niš nezna..:cheers::cheers:
.

February 24th, 2009, 08:19 PM
Ajde može koja slika Fine??Ja nisam iz Osijeka ali me full zanima..

Pošta
Po mome skromnom mišljenju secesija
http://www.destinacije.com/Slike/Hrvatska/GradevineiObjekti/Zgrada_Glavne_Poste-Postanska_Palaca.jpg
Kino Europa
Ustanovili smo Moderna
http://www.destinacije.com/Slike/Hrvatska/GradevineiObjekti/Zgrada_Kina_Europa.jpg

Kino Urania
Ustanovljeno secesija

http://www.destinacije.com/Slike/Hrvatska/GradevineiObjekti/Zgrada_Kina_Urania.jpg

Zgrada Fine u Puli

Ne bi li ovo bio art deco?

http://www.destinacije.com/Slike/Hrvatska/GradevineiObjekti/Zgrada_Fine.JPG
E i usput da li je tvrđava ikad bila opasana vodenim kanlima.

OettingerCroat
February 24th, 2009, 08:49 PM
Osijek ili Volgograd ? Jebena sličnost :

http://i43.tinypic.com/1z18k1l.jpg

i po češkoj ima puno sličnih tramvaja

TheBoss82
February 24th, 2009, 11:17 PM
i po češkoj ima puno sličnih tramvaja

čije proizvodnje su osiječki tramvaji? češki?:)

deki os
February 25th, 2009, 12:34 AM
čije proizvodnje su osiječki tramvaji? češki?:)

tako je češki su odnosno praški tramvaji.:cheers:

alek_os
February 25th, 2009, 12:59 AM
Ajde može koja slika Fine??Ja nisam iz Osijeka ali me full zanima..

Pošta
Po mome skromnom mišljenju secesija
http://www.destinacije.com/Slike/Hrvatska/GradevineiObjekti/Zgrada_Glavne_Poste-Postanska_Palaca.jpg
Kino Europa
Ustanovili smo Moderna
http://www.destinacije.com/Slike/Hrvatska/GradevineiObjekti/Zgrada_Kina_Europa.jpg

Kino Urania
Ustanovljeno secesija

http://www.destinacije.com/Slike/Hrvatska/GradevineiObjekti/Zgrada_Kina_Urania.jpg

Zgrada Fine u Puli

Ne bi li ovo bio art deco?

http://www.destinacije.com/Slike/Hrvatska/GradevineiObjekti/Zgrada_Fine.JPG
E i usput da li je tvrđava ikad bila opasana vodenim kanlima.

Pošta bih rekao da je neka kasnija faza secesije, a isto bih rekao i za uraniu.. ne slažem se da je baš 'čista secesija' :). Čistom secesijom bih nazvao onaj niz zgrada u europskoj aveniji od pošte do kina europe.
Zgrada Fine u Puli izgleda kao art deco, vidi se i prijelaz na modernu.

alek_os
February 25th, 2009, 01:40 AM
Evo jedna noćna fotka Eurodoma.. od kad je još i snijega kolkotolko bilo :)

http://www.imagesforme.com/out.php/t371670_Gettingdark.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/371670_Gettingdark.jpg)

La_Linea
February 25th, 2009, 06:17 AM
Pošta bih rekao da je neka kasnija faza secesije, a isto bih rekao i za uraniu.. ne slažem se da je baš 'čista secesija' :). Čistom secesijom bih nazvao onaj niz zgrada u europskoj aveniji od pošte do kina europe.
Zgrada Fine u Puli izgleda kao art deco, vidi se i prijelaz na modernu.

Ma ljudi Urania i pošta su čista secesija. Poneke u Europskoj (u tzv. secesijskom nizu) aveniji su malo eklektične. Pogotovo ona druga od Stepinčeve... naručitelj je bio zaljubljenik u rococo :lol:

Semper Fidelis
February 25th, 2009, 08:51 AM
Odlicna slika alek! :okay:

Semper Fidelis
February 25th, 2009, 09:08 AM
O zracnoj luci i novom nadhodniku kod kolodvora.

WD6pdmeznmY

OettingerCroat
February 25th, 2009, 09:24 AM
tako je češki su odnosno praški tramvaji.:cheers:

da, zapravo su odlična tvrtka. zovu se "Pragoimex", i radu nevjerojatne stvari i od najstarijih, najtrulijih tramvaja :D

http://www.pragoimex.cz/en/

OettingerCroat
February 25th, 2009, 09:32 AM
O zracnoj luci i novom nadhodniku kod kolodvora.

WD6pdmeznmY

sve dobre vijesti :)

:cheers2:

Semper Fidelis
February 25th, 2009, 10:47 AM
Vidio sam neki dan da se nova dvorana vec koristi. :cheers: Koliko sam skuzio košakrašice su igrale u maloj dvorani. Stvarno ta mala dvorana super izgleda. S onim ogromnim staklom iza!! Predobro!! :cheers:

LAMPAŠ8
February 25th, 2009, 12:06 PM
neki majmun je na vukovarskoj autolakom išarao nove fasade zgrada..:bash::bash:..

Semper Fidelis
February 25th, 2009, 12:08 PM
Pa naravno:bash: Mora bit pametan... Dječurlija. :bash: