View Full Version : Стадиони и арене | Stadiums and arenas
makimax September 19th, 2010, 11:43 PM ^^ Pa verovatno nam se nece svideti :) :ohno:,mislim kako ''ono'' rekonstruisati.....
Jedino ako sruse jug i sever i naprave nove tribine ali koliko to kosta? Bojim se da ce se sve zavrsiti na svlacionicama,jos koje hiljade stolica i mozda kao vrhunac-reflektori.
Keni GM September 20th, 2010, 01:59 AM Prvo nek srede teren jer je ono bruka kakav je bio protiv Slobode PS, mogu da zamislim samo kakav ce biti na sledecoj utakmici:nuts:!
Sipuljac September 20th, 2010, 07:43 AM Tekst iz novosti,Beogradska Arena
KROV PROKISNUO
Jaka kiša koja je padala pre početka meča donela je probleme organizatorima, pošto je tik ispred novinarskih mesta na južnoj tribini – prokišnjavalo. Srećom, kapljice vode nisu stigle do samog terena, ali su redari imali mnogo posla oko brisanja prolaza gde su se često šetkali i vipovci.
Sipuljac September 20th, 2010, 07:59 AM Dobro je ovo sto su skinuli onu ogradu, bice humanije....nadam se da nema ni šiljaka više.
Pripreme za LŠ: 400.000 evra uložili u stadion Partizana!
Uprava Partizana do detalja renovirala stadion za Ligu šampiona! Popravljeni ograda, teren, toaleti, pres-sala, reflektori, promenjeni golovi i stolice, posao koštao 400.000 evra
s
Fudbaleri Partizana osetiće sve čari Lige šampiona
I stadion im spreman za Evropu... Fudbaleri Partizana osetiće sve čari Lige šampiona
Fudbaleri Partizana dočekaće Arsenal 28. septembra u Ligi šampiona na sveže umivenom stadionu u Humskoj 1. Na zahtev komisije UEFA, crno-beli su izvršili niz rekonstrukcija na nekadašnjem stadionu JNA, a kompletan posao koštaće srpskog prvaka 400.000 evra!
Inspekcija iz Niona boravila je na Topčiderskom brdu još sredinom avgusta, pre utakmice s Anderlehtom, budući da su zahtevi za organizaciju mečeva plej-ofa kvalifikacija identični kao i za utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona. Dobili su tada crno-beli zadovoljavajuće ocene, ali im je skrenuta pažnja na još niz nedostataka koje je trebalo popraviti do prvog meča glavnog takmičenja.
Najpre su se čelnici Partizana odlučili na „revolucionaran" potez i spustili ogradu na zapadnoj i istočnoj tribini. Zatim je teren, odnosno zelena površina, produžen iza golova i pored korner zastavice. Postavljeni su novi golovi, renovirane su svlačionice, toaleti ispod tribina, pojačani su reflektori, ojačane su ograde u sektoru za gostujuće navijače... Sala ispod istoka izmenjena je za potrebe pres-centra, a na dva dana pred meč s Arsenalom sledi „kupanje" svih tribina.
Direktor stadiona Aleksandar Stepanović tvrdi da će kompletan posao biti gotov do 26. septembra.
- Ograda je bila visoka 2,25 metara, a sada je spuštena na svega 70 centimetara. Zona iza terena do foto-linije morala je da bude proširena još jedan metar, kao i deo kod korner zastavice. Tamo je postavljen dodatak od veštačke trave kako bi se izjednačila visina terena sa tartan stazom zbog lakšeg izvođenja kornera. Nivo tunela morali smo da spustimo za 25 cm. Promenili smo lampe na semaforu, svih 29, koliko je trebalo, i stigao nam je atest. Renovirali smo i toalete, a u samom finišu predstoji nam zamena polomljenih i oštećenih stolica, kao i kupanje čitavog stadiona - rekao je Stepanović.
s2
stadion Partizana
Šta je sve popravljeno u Humskoj?
1. Ograda spuštena s 2,25 m na 70 cm
2. Teren proširen za metar iza gola i kod kornera
3. Postavljeni novi golovi
4. Renovirane sve svlačionice i toaleti
5. Zamenjene lampe na reflektorima
6. Fiskulturna sala preuređena u pres-centar
7. Izgrađene novinarske lože na zapadnoj tribini
8. Pojačane ograde u „kavezu" za gostujuće navijače
9. Zamenjene polomljene i oštećene stolice
Najveći problem predstavljale su lože na zapadnoj tribini, predviđene za televizijske ekipe, budući da će broj akreditovanih medijskih ekipa za mečeve Lige šampiona biti višestruko uvećan.
- Najveći posao iziskivala je izgradnja komentatorskih pozicija za televizijske ekipe na zapadnoj tribini. One više nisu smele da bude montažne, već smo uradili čelične nosače i napravili „fiksne" kabine. Doterali smo i sudijske svlačionice, jednu za ženske sudije koje moraju da imaju zasebnu sobu, delegatsku sobu... Međutim, to su investicije koje smo unapred predvideli kada smo dobili nove zadatke i celokupan iznos bi trebalo da bude oko 400.000 evra. Očekuje se da sve bude spremno 26. septembra, jer će najverovatnije tog dana ponovo doći komisija iz UEFA - istakao je Stepanović.
Vucko September 20th, 2010, 08:56 AM a sta se stavlja umesto sljake?
lemmy84sd September 20th, 2010, 11:24 AM Koliko toliko ima da ga srede da bude dobar matorac pred utakmicu LS a i kada ga ruse ima da bude lep matorac :) [jednoga lepog dana a mozda cak ni tada...]
Ostali su šiljci 100% na Jugu i Severu , dok Istok i Zapada nemaju.
A sto se tice Arene .. zar vec :s , znam da je krov u startu bio kritican , mnoge arhitekte su govorile kako ce se krov srusiti jednoga dana odjednom bila arena puna ili ne ... sad di znam dal je ovo samo nagovestaj samo se nadam da ce ovaj problem biti resen ...
No evo zanimljivih vesti iz sveta Atletike koji bi spasao nasu atletiku a i BG klubove sto se tice atletske staze [kada se ovo izgradi mogli bi mozda da je uklone, di znam]
Banjica dom “kraljice“ sporta (http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.html:300665-Banjica-dom-kraljice-sporta)
Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković najavljuje ambiciozni projekat izgradnje atletske dvorane
BANjIČKA šuma sprema se da otkloni zagađen vazduh atletskog podneblja. Na niskim granama srpske kraljice sportova rastu jabuke razdora između saveza, klubova i samih atletičara, a među visokim drvećem prigradske oaze trebalo bi da nikne rešenje za mnoge probleme.
U sklopu Vojne akademije sprema se idejni projekat za izgradnju prve prave atletske dvorane u Beogradu, koji bi trebalo da bude usvojen do kraja septembra.
- Na proleće očekujemo početak radova. Ovo je rezultat uspešne saradnje sa Ministarstvom omladine i sporta, a u susret nam je izašla i vojska. Kako su se tu već održavala bacačka takmičenja, predložili su nam da se na tom zemljištu podigne i dvorana, pa smo tako uštedeli mnogo novca na taksama - ističe generalni sekretar ASS Slobodan Branković.
Novi dvorac za „kraljicu“ imaće šest staza po propisima IAAf, sav prateći sadržaj, magacinske prostore, pres-sale, tu će biti smešten i Savez...
- Dvorana neće biti za organizaciju najvećih takmičenja, ali stazu ćemo moći da demontiramo i prenesemo u „Arenu“, recimo za Evropsko prvenstvo 2015. - podseća Branković na kandidaturu za dobijanje organizacije Šampionata. - Ipak, na prvom mestu nam je da atletičari konačno dobiju prostor za treniranje. Pobrinućemo se i za takmičenja osnovaca, jer atletika kao bazični sport mora da zaživi među decom.
Rešavanje gorućih pitanja srpske atletike moglo bi da smiri strasti koje se rasplamsaju posle svakog (ne)uspeha na većim smotrama. Krivica za nešto slabije rezultate na EP u Barseloni prebacivala se s jednih na druge kao vruć krompir, a prst je ostao uperen u Savez.
- Ne bi trebalo biti nezahvalan. Ispunili smo 95 odsto onoga što su nam reprezentativci tražili u vremenu kada svi savezi kubure s novcem. Odlazili su na pripreme gde su poželeli, obezbedili smo im sredstva, sponzore, i tako će biti i sledeće godine. I još bolje. Ali, ne radi se samo pred velika takmičenja. Prošetajte do stadiona tokom ostatka godine u vreme treninga. Od deset sati do podneva ili od tri do pet vrlo malo atletičara je tamo. Problem je što nema odricanja, a onda nam pričaju priče za decu - podviknuo je nekadašnji evropski prvak na 400 metara, Slobodan Branković.
A javila se i nasa " Ministarka Sporta (http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.html:300667-Od-Spanije-do-Singapura) " jeste da pise kako zena voli da putuje , mislim ko ne bi , pogotovo kao ministar sporta treba videti sve one sportske gradove i obici multifunkcionalne stadione videti sve trzne centre u okviru njih i kupiti nesto karticm koja ide preko vladinog budzeta ! [naravno obisla je sve te stadione al nije videla stadion vec trznjak]
No citat na kraju je mnogo interesting ...
68 DVORANA, 4 BAZENA I KLIZALIŠTE
Šta je sve urađeno za vreme mandata Snežane Samardžić-Marković? Prema zvaničnim obelodanjenim podacima, Srbija je u poslednje tri godine izgradila 174 otvorena sportska objekta, 68 sportskih dvorana, četiri bazena i jedno klizalište. Pride je obnovljen Republički zavod za sport u Košutnjaku, dok je u Staroj Pazovi u toku izgradnja „Kuće fudbala“.
OBEĆALA DVORANE, BAZEN I ZAKON
Šta je sve u poslednje vreme obećala ministarka? Košarkašima Partizana posle plasmana na fajnal-for Evrolige garantovano je dobijanje nove trenažne dvorane, vaterpolistima izgradnju nacionalnog trenažnog centra (spominjali se Obrenovac i Novi Sad), a celokupnoj sportskoj porodici usvajanje zakona o sportu do kraja 2010. godine.
O onim manjim poduhvatima, poput dvorana u Novom Pazaru ili Valjevu, da ne govorimo.
djomla September 20th, 2010, 01:17 PM Ako i oni budu izbacili neki idiotski plan tj ako tribine ostanu na istom mestu i u istom obliku ja ovu temu vise nikada necu posetiti!
Ako si mislio na Suboticu onda slobodno mozes da ugasis nalog. Mada plan nije nimalo los, sto se mene tice isuvise je ambiciozan. Toliko je ambiciozan da sam ga posle dva minuta drzanja u ruci bacio u kantu za smece. Kao da das nekom od ovdasnjih forumasa da napise sastav na temu "Kako ti zamisljas svoj stadion".
delija90 September 20th, 2010, 01:25 PM Deluje mi kao da si imao neki uvid u taj plan.Jel mozes da nam kazes nesto konkretno u vezi toga?
djomla September 20th, 2010, 02:16 PM Ne mogu nista da kazem unapred jer jos nista nije sigurno. Sve vezano za stadion u Subotici ce te saznati za oko 10 dana, do kada ce sve to biti mnogo jasnije.
wassmer September 20th, 2010, 04:42 PM Сутра почиње рушење западне трибине градског стадиона у Ужицу. Тачније, већ данас су почели неки припремни радови. Коначно! :)
Стадион би требало да буде спреман за почетак пролећног дела сезоне.
lemmy84sd September 20th, 2010, 06:03 PM ^^ Kao sto bi Tychus Findlay rekao ... Hell, It's about time !!!
Vucko September 21st, 2010, 01:50 AM clanak u vezi ofk-ovog stadiona
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/208148/Neophodna-obnova--stadiona
clashbgd September 21st, 2010, 11:13 AM pitaju Bozu Milenkovica, klasicnog kulova koji samo ceka da uradi neku zgradu na stadionu, a veze on nema da postoji taj konkurs oko renoviranja stadiona...solidno je napisano "samo" nedostaje adresa bloga - http://sacuvajmoomladinskistadion.blogspot.com/
Vucko September 21st, 2010, 11:30 AM poslah kao komentar,postavi i ti,valjda ce pustiti komentar
lemmy84sd September 21st, 2010, 01:17 PM Jedno je sigurno, fudbalski klub ne može mimo sportskog društva da kandiduje objekat za program pomoći Vlade Srbije - priča Božidar Milenković, predsednik OSD „Beograd” i dodaje da svi u sportskom društvu željno očekuju novi Zakon o sportu posle kojeg će se tačno znati ko je vlasnik stadiona i šta se sme, a šta ne sme raditi na njemu.
^^ Sto znaci na sveti nikad , dok se ministarka nafraka i sredi za taj tezak posao , njena koza i kosica tesko da ce preziveti tu papirologiju ima da potrosi sve pare iz budzeta ... Ona ce ovo ostaviti za sledecu kandidaturu ,to jest da joj privatizacija i zakon o sportu bude u drugom mandatu!
No evo i novog serijala DNS
http://www.youtube.com/watch?v=EcvuxzYIW6Y
http://www.youtube.com/watch?v=Mp4ZUc6GxhQ
P.S. Ovi iz novina novosti bas mi idu na K**** , u ovim teskim vremenima non stop pisu o lepotama stranih stadiona kao da zele da zajebavaju sve one koji tuguju sto nemamo mi kao i oni tako predivne i lepe stadione ...
Donbas Arena (http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.html:300703-Donbas-arena-cudo-od-tehnologije)
I kako se zaradjuju pare od strane velikih klubova , Santiago Bernabeu (http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.html:300755-Real-od-ekskurzija-zaradio-12-miliona-evra)
clashbgd September 21st, 2010, 01:32 PM poslah kao komentar,postavi i ti,valjda ce pustiti komentar
poslao sam i ja odmah...
lemmy84sd September 21st, 2010, 02:08 PM Ljudi zaboravih da nadodam ...
Pogledajte DNS 14 epizodu , pogotovo 2 i 3 deo ...
DNS 14_01 (http://www.youtube.com/watch?v=98sOGLNLi1A)
DNS 14_02 (http://www.youtube.com/watch?v=kLtd_PYWEEQ)
DNS 14_03 (http://www.youtube.com/watch?v=I0_zFGvyaKo&feature=related)
misterija ... QQ
kimi78 September 21st, 2010, 04:55 PM Znam da ovaj stadion nema veze sa nasima ali mi je veoma zanimljiv i kad bi bio zavrsen bio bi mega ogroman ,ne znam koji je kapacitet ali bi bio medju 3 najveca u EU sigurno..
http://i739.photobucket.com/albums/xx40/shecx/0101DSC_0153.jpg
vlada_Ilina_h2o September 21st, 2010, 08:59 PM 21. 09. 2010.| 12:08
Uskoro nastavak izgradnje spotske hale "Dom Partizana" u Leskovcu
Ministarstvo omladine i sporta namenilo je 60 miliona dinara za nastavak izgradnje fiskulturne sale "Dom Partizana" u Leskovcu, a tender za izvođača radova biće raspisan u oktobru.
Kako je za "eKapiju" objasnio Ivica Nešić iz gradske uprave Leskovac, tek polovina škola u tom gradu ima adekvatnu salu za sport. Tako da će novu halu, osim đaka OŠ "Svetozar Marković", koristiti i drugi učenici.
Izgradnja sporstke hale "Dom Partizana" počela je još 2007. godine, ali je zbog nedostatka dokumentacije i novca izgradnja obustavljena.
Kako je "eKapiji" rečeno u Direkciji za izgradnju Leskovca, idejni projekat hale, koja će imati neto površinu 1.568 kvadrata i 500 sedišta za gledaoce, uradila je ta direkcija, glavni projekat uradio je "Domit" iz Lebana, projekat konstrukcije "Projekt inženjering" iz Niša, a projekat instalacija "Crna trava" iz Leskovca.
Ekapija (www.ekapija.com/website/sr/page/347803)
solaar September 21st, 2010, 09:27 PM Znam da ovaj stadion nema veze sa nasima ali mi je veoma zanimljiv i kad bi bio zavrsen bio bi mega ogroman ,ne znam koji je kapacitet ali bi bio medju 3 najveca u EU sigurno..
gde je to?
kimi78 September 21st, 2010, 09:47 PM xaxa koji sam ja retard ladno nisam napisao gde je ..dakle to je stadion Puskas Ferenc u Budimpesti.
brankokg September 21st, 2010, 10:53 PM http://static.panoramio.com/photos/original/27517395.jpg
Stadion je kostao "samo" 40 miliona evra,otvoren u septembru 2008.ovaj je po meni lepsi od sadasnjeg plana za partizanov nov stadion
Deki September 22nd, 2010, 11:24 AM lepsi ti od ovog http://img842.imageshack.us/img842/3776/b17qg.th.jpg (http://img842.imageshack.us/i/b17qg.jpg/) stadion je lep ali lepsi od ovog Partizanovog nije :)
lemmy84sd September 22nd, 2010, 11:56 AM Vecernje Novosti (http://www.novosti.rs/)
Čudo za Superligu (http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.html:300939-Cudo-za-Superligu)
Počela rekonstrukcija ruiniranog gradskog stadiona u Užicu na kojem će igrati Sloboda Point Sevojno
ZA početak rekonstrukcije ruiniranog gradskog stadiona u najvećem gradu zapadne Srbije, bilo je potrebno čudo. Ono se dogodilo prošle sezone plasmanom Slobode Point Sevojna u Superligu. Radovi su u utorak počeli, građevinske mašine ruše pomoćne objekte i ograde, u istoriju odlazi i legendarna drvena tribina, koja je sredinom devedesetih izdržala i prvoligaška nadmetanja, arena će zasijati najkasnije za pet meseci.
- Rekonstrukcija će koštati 220 miliona dinara, od 11 učesnika na tenderu najbolju ponudu dali su užički “Putevi”. Očekujem da će naš superligaš drugi deo sezone igrati kod kuće, u odličnim uslovima i pred punim gledalištem - rekao je gradonačelnik Jovan Marković.
Po polovinu novca za rekonstrukciju obezbedili su država i grad, a na mestu stare drvene tribine naći će se nova za 2.500 gledalaca. Ispod nje, na 1.400 kvadrata biće izgrađene nove svlačionice, službene prostorije, ambulanta... Na istočnoj tribini biće rekonstruisana betonska podloga, uslediće montiranje stolica, a prvi put, gradski stadion će dobiti i severnu tribinu za gostujuće navijače.
Protivustavna privatizacija (http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.html:301016-Protivustavna-privatizacija)
U pitanju su privatni, poluprivatni ili grupni interesi – objašnjava razliku u stavovima sa ministarstvom Zoran Ivošević, član radne grupe
Tekst nacrta zakona o sportu je pripremljen i predat u Vladu, iako je radna grupa bila protiv takvog teksta. Već više od godinu dana predlog je u Vladi Srbije, a zašto ne izlazi pred Skupštinu to niko ne zna. Ljudi koji su bili u radnoj grupi, a među kojima je i Zoran Ivošević, nisu se sastali više od godinu dana. Njihov način razmišljanja u mnogome se razlikuje od mišljenja ministarstva za sport i omladinu.
- Do mimoilaženja je došlo najviše zbog privatizacije. Radna grupa je smatrala da privatizacija treba da bude obavljena s obzirom na status sportskih klubova. Oni uglavnom imaju status udruženja građana. Samo dva fudbalska kluba nisu u tom statusu, a to su Radnički i Čukarički, oni su privredna društva – naglasio je gospodin Ivošević.
Sva ostala sportska društva, odnosno udruženja su udruženja građana.
- Građani se slobodno udružuju da budu u udruženju ili da u njemu ne budu. Taj zakon je hteo da nametne kao obavezu formu okupljanja građana u otvoreno akcionarsko društvo, a to je direktno suprotno Ustavu – rekao je Zoran Ivošević. - Ako ja imam slobodu da budem ili ne budem član, niko pa ni država ne može mi kaže „sutra više nisi u udruženju, nego si u otvorenom privrednom društvu, odnosno otvorenom akcionarskom društvu.“ To nikako ne može po našem ustavu, a oni su hteli da upravo tako bude. Iz kog razloga, to ne mogu da objasnim. Verovatno su to privatni, poluprivatni ili grupni interesi u pitanju.
Kako je u predlogu zakona pisalo da je sportsko društvo (klub) ili otvoreno akcionarsko društvo ili ništa, radna grupa nikako nije mogla da se složi sa ministarstvom, jer smatraju da je transformacija moguća, ali da zavisi od volje članova udruženja.
- Smatramo da je moguća transformacija, ali to mora da zavisi od volje članova udruženja. Ta volja se izražava na Skupštini, prema toma ako FK Crvena zvezda ili Partizan na Skupštini donesu odluke da ne bude više u udruženju, nego da budu u nekom drugom obliku organizovanja, akcionarsko društvo ili društvo sa ograničenom odgovornošću, onda će da bude onako kako članovi udruženja žele. Članovi udruženja imaju svojevoljno pravo ako su već osnovali to udruženje da budu u udruženju građana i ne može im država nametnuti, naređivati da budu nešto drugo. Sve je moguće, ali samo ako se u tom smislu donese odluka na Skupštini udruženja, odnosno kluba. Ako članovi to žele, to je moguće – objasnio je sudija i profesor Ivošević.
MART, MAJ, KRAJ
- Ima sigurno godinu dana kako se radna grupa nije sastala. Prošle godine su govorili da će to biti još u martu, pa su pomerili za kraj godine, pa maj mesec ove godine, evo približavamo se i kraju 2010, a ništa još nije urađeno.
Nacrt stoji u Vladi više od godinu dana.
- Ovde je u pitanju mnogo ozbiljnija stvar – rekao je gospodin Ivošević.
OK SRBIJEIMAO SVOJ KONCEPT
Olimpijski komitet se takođe nije slagao sa ministarstvom i on je imao koncept koji se razlikuje od koncepta ministarstva koji je ugrađen u tekst nacrta zakona.
Mnogi sportski savezi nisu bili za to što je pisalo u nacrtu koji je predat Vladi.
Honest_John September 22nd, 2010, 12:43 PM Lepsi od Partizanovog nije ali postoji i navijaci Dnipra mogu da uzivaju u njemu a mi da gledamo sliku! Usput bacite malo pogled po netu na cene stadiona, samo grubo. Na primer za EP 2012, za ovogodisnje Svetsko i druge stadione po Evropi i svetu. I onda uporedite sa stotinama miliona evra koje pominju celnici Partizana i Zvezde. Neko bi rekao da u namanju ruku Partizan zeli da pravi stadion od 70000 a Zvezda od 120000. A pre neki dan opet iz Partizana price kako je ulozeno 15 miliona evra za dve decenije. Ja navijam za Partizan ali koga vi lazete, 750000 evra godisnje kao ulazu. Lazovi. U sta, novi semafor, reflektore? Da nemam nikakve veze sa temom pa da mozda i poverujem.
roki September 22nd, 2010, 03:15 PM Koliko toliko ima da ga srede da bude dobar matorac pred utakmicu LS a i kada ga ruse ima da bude lep matorac :) [jednoga lepog dana a mozda cak ni tada...]
Ostali su šiljci 100% na Jugu i Severu , dok Istok i Zapada nemaju.
A sto se tice Arene .. zar vec :s , znam da je krov u startu bio kritican , mnoge arhitekte su govorile kako ce se krov srusiti jednoga dana odjednom bila arena puna ili ne ... sad di znam dal je ovo samo nagovestaj samo se nadam da ce ovaj problem biti resen ...
No evo zanimljivih vesti iz sveta Atletike koji bi spasao nasu atletiku a i BG klubove sto se tice atletske staze [kada se ovo izgradi mogli bi mozda da je uklone, di znam]
A javila se i nasa " Ministarka Sporta (http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.html:300667-Od-Spanije-do-Singapura) " jeste da pise kako zena voli da putuje , mislim ko ne bi , pogotovo kao ministar sporta treba videti sve one sportske gradove i obici multifunkcionalne stadione videti sve trzne centre u okviru njih i kupiti nesto karticm koja ide preko vladinog budzeta ! [naravno obisla je sve te stadione al nije videla stadion vec trznjak]
No citat na kraju je mnogo interesting ...
Kolike su te cifre glupe i izmisljenje, pa dajte molim vas....za klizaliste mogu provereno da kazem da je slagala...
Sto se tice stadiona Dnjepra, pa meni se vise svidja ovaj zavrsen nego Partizanov nesagradjen koji nikad ni nece biti sagradjen a i ako bude sagradjen sigurno nece izgledati kao na maketi...A ako je stvarno bio samo 40 miliona eura, e onda je to odlicna cena za ono sto je napravljeno, stadion je super...
Sto se tice Spartakovog stadiona, ja bi iskreno bio zadovoljan sa feflektorima, semaforom i da se cela Zapadna tribina dobije krov( redovan). Tipican primer je zadnja utakmica protiv Slobode, kad je padala kisa, nije mi padalo na pamet da odem na stadion kad nemam gde da se sklonim od kise. Kad bi Zapad dobio krov(redovan), moglo bi siguran sam barem 3000 ljudi da budu na stadionu a da ne kisnu. I ovaj krov sto delimicno pokriva trenutno Zapad je obicno sranje, jer u principu ne pokriva nista i mozda samo 200 ljudi mogu da ne pokisnu...
Naravno stolice se podrazumevaju..ali nisu mi one najbitnije( ima ih sasvim dovoljno za one sto dolaze), najbitnije je da oni sto dodju na stadion ne moraju da kisnu po kisi...i da se moze gledati utakmica uvece sa nekim pristojnim semaforom...
delija90 September 22nd, 2010, 03:17 PM Nova Marakana(ona brazilska :))
http://f.i.uol.com.br/fotografia/2010/09/20/18856-970x600-1.jpeg
http://f.i.uol.com.br/fotografia/2010/09/20/18848-970x600-1.jpeg
http://f.i.uol.com.br/fotografia/2010/09/20/18843-970x600-1.jpeg
Kolike ce ovde kop moci da se napravi. :)
Samo mi se ne svidja boja sedista a potpuno rusenje donjeg nivoa stare Marakane i spajanje sa gornjim je jedino logicno resinje.
makimax September 22nd, 2010, 04:13 PM ^^Ni ne znam kako bi je drugacije mogli rekonstruisati sem ovako,O.K je :okay:.
A pre neki dan opet iz Partizana price kako je ulozeno 15 miliona evra za dve decenije. Ja navijam za Partizan ali koga vi lazete, 750000 evra godisnje kao ulazu. Lazovi. U sta, novi semafor, reflektore? Da nemam nikakve veze sa temom pa da mozda i poverujem.
Ne znam sta ti je tesko da poverujes,pa nije se tih 20 godina stadion odrzavao sam od sebe.Nije stadion samo tribine i ovo sto vidimo kamerom na TV-u,tu su ove potribinske prostorije (svlacionice,klupske prostorije....).Tamo pocetkom devedesetih je klub dao ako se ne varam jedno desetak miliona maraka u rekonstrukciju potpornih stubova tribina jer su bile ostecene zbog neodrzavanja pa je zamalo inspekcija bila zabranila koriscenje samog stadion zbog nebezbednosti.Da ne zaboravimo potribinski sever stadiona (ovo stakleno :)) koji je napravljen pre 13-14 godina ili pak ''sitnije stvari'' kao loze na istoku za proslo ucesce u LS.Kada je teren rekonstruisan to je bila potpuna rekonstrukcija (imali smo rupu dubino 2,5 metra umesto terena).....itd.
Meni je cak tih 15 miliona evra mali iznos :dunno:.
marillion September 22nd, 2010, 04:46 PM Znam da ovaj stadion nema veze sa nasima ali mi je veoma zanimljiv i kad bi bio zavrsen bio bi mega ogroman ,ne znam koji je kapacitet ali bi bio medju 3 najveca u EU sigurno..
čuveni nep :)
nema šta tu da se završava pošto je taj stadion odavno završen, jedino može da se renovira
ako se ne varam, ranije sam viđao neke planove za renoviranje.. ne znam da li je to bilo neko igranje ili konkurs
sve u svemu, stadion i uživo deluje ogromno, a zamisli tek da i ostatak tribina podignu na istu visinu :nuts:
Honest_John September 22nd, 2010, 07:22 PM Makimax, znam i za ''staklenac'' na severu i loze na istoku i druge stvari ali mi to opet deluje mnogo. Ja nisam video da se neko tako lako ''gadja'' milionima kao Srbi, kao da smo sve sami milioneri! A odrzavanje u nas je stara i ogromna boljka!
brankokg September 22nd, 2010, 09:06 PM Lepsi od Partizanovog nije ali postoji i navijaci Dnipra mogu da uzivaju u njemu a mi da gledamo sliku! Usput bacite malo pogled po netu na cene stadiona, samo grubo. Na primer za EP 2012, za ovogodisnje Svetsko i druge stadione po Evropi i svetu. I onda uporedite sa stotinama miliona evra koje pominju celnici Partizana i Zvezde. Neko bi rekao da u namanju ruku Partizan zeli da pravi stadion od 70000 a Zvezda od 120000. A pre neki dan opet iz Partizana price kako je ulozeno 15 miliona evra za dve decenije. Ja navijam za Partizan ali koga vi lazete, 750000 evra godisnje kao ulazu. Lazovi. U sta, novi semafor, reflektore? Da nemam nikakve veze sa temom pa da mozda i poverujem.
Koliko zna plan novog stadiona partizana je ovaj http://img316.imageshack.us/i/prtzn10jm.jpg/
A ovo sto pominjes 100 miliona i vise,to je vrednost investicije,ovi svajcarci sto dodju da grade stadion,oni uzimaju celo zemljiste FK Partizana i rade na njemu hotele,stanove,stadion,upravne zgrade itd. Kad zavrse PFC dobije stadion i upravnu zgradu koja kosta 35-40 miliona evra,a celo zemljiste partizana kosta oko 30 miliona evra
Tako da PFC daje celo zemljiste za nov stadion i zgradu,a ovo ostalo oni uzimaju
Honest_John September 22nd, 2010, 10:09 PM Sve je to dobro poznato, ali kao sto vec rekoh nije precizno. Evo na primer celo zemljiste kosta vise od 30 miliona. Onda, cela investicija nek bude 100 miliona, ok nema problema, ali kada se javi neko i kaze 300 miliona to nije bas kao 100 i 300 dinara. Kod Zvezde su razlike vece jer je zemljiste vece. Ili nebuloza da ce taj portugalski investitor da povrati ulozeno za 5 do 10 godina. Fantastika. Glupo je sad raspravljati oko necega sto je toliko daleko i krajnje neizvesno u zemlji gde se otvaraju narodne kuhinje.
brankokg September 22nd, 2010, 10:42 PM [QUOTE=Honest_John;64130385]Sve je to dobro poznato, ali kao sto vec rekoh nije precizno. Evo na primer celo zemljiste kosta vise od 30 miliona. Onda, cela investicija nek bude 100 miliona, ok nema problema, ali kada se javi neko i kaze 300 miliona to nije bas kao 100 i 300 dinara. Kod Zvezde su razlike vece jer je zemljiste vece. Ili nebuloza da ce taj portugalski investitor da povrati ulozeno za 5 do 10 godina. Fantastika. Glupo je sad raspravljati oko necega sto je toliko daleko i krajnje neizvesno u zemlji gde se otvaraju narodne kuhinje.[/QUO
Pa 300 miliona jer je veca investicija.Mada sve je glupo pricati kada se vidi da novi stadion PFC-a ne pocinje da se gradi vec 5-6 godina,dosad bi i gradjevinsku dozvolu za kineski zid dobili,nego mishkovic nece to,a jos kad se vidi da pola stranaka on finansira jos 10 godina nece se izgraditi stadion (mozda sam malo pobegao od teme :) )
Svi sad cekamo taj zakon o sportu ali od toga nista.kao Lukic se zalaze za model barse i Reala,a po meni je to zivo SHIT,jer zvezda i pfc nisu globalno popularni,a barsa i real mogu samo od tv prava i prodaja dresova da zive,nista drugo a ta clanarina je cisto onako
Po meni je bolje da se podele akcije ovim bivsim igracima (jedan deo) i ostalo na berzu,pa ako kupi jedan covek onda neka bude tako ili da bude deonicarsko drustvo.A niko nije lud da daje tolike pare za klub da bi ga posle ugasio (kao sto neki zagovaraju to da se moze desiti) a i ako se desi,to se moze desiti sa timovima tipa Cukaricki,BSK,Hajduk ili poznatiji primer Unirea Urziceni (tim koji je iz mesta od 15 000 stanovnika) koji nema svoje navijace
Keni GM September 22nd, 2010, 11:51 PM Delegacija FSS kod gradonačelnika Novog Sada
Grаdonаčelnik Novog Sаdа Igor Pаvličić orgаnizovаo je dаnаs sаstаnаk sа čelnicimа Fudbаlskog sаvezа Srbije i Fudbаlskog klubа Vojvodinа. Pаvličić je sа sаrаdnicimа ugostio predsednikа FS Srbije Tomislаvа Kаrаdžićа, generаlnog sekretаrа Zorаnа Lаkovićа, predsednikа FK Vojvodinа Rаtkа Butorovićа i generаlnog sekretаrа FS Vojvodine Dušаnа Tomićа.
Nа sаstаnku su dominirаle dve teme. Nаjpre, bilo je reči o rekonstrukciji stаdionа „Kаrаđorđe“ u Novom Sаdu, o svemu onom što je potrebno dа se nа njemu urаdi u cilju ispunjenjа zаhtevа zа postizаnje visokog stаndаrdа. Tаkođe, čelnici FS Srbije su grаdonаčelniku Pаvličiću sаopštili dа će se u Novom Sаdu i nа stаdionu „Kаrаđorđe“ igrаti utаkmice predstojećeg Prvenstvа Evrope zа igrаče uzrаstа do 17 godinа, koje će Srbijа orgаnizovаti 2011. godine. U Novom Sаdu će biti odigrаne utаkmice po grupаmа i, što je nаjvаžnije, finаlni susret Šаmpionаtа.
Po zаvršetku rаzgovorа predsednik Kаrаdžić je izjаvio:
* Uz zаhvаlnost nа orgаnizovаnju sаstаnkа, izrаžаvаm zаdovoljstvo što je Novi Sаd prepoznаo znаčаj FK Vojvodine i projektа FS Srbije. Dodаtni optimizаm mi ulivа činjenicа dа će Novi Sаd аplicirаti zа pomoć iz zаjedničkog projektа podrške kojim rukovode Vlаdа Republike Srbije, Ministаrstvo omlаdine i sportа i FS Srbije. Sаv tаj zаjednički аngаžmаn učiniće dа infrаstrukturа u Novom Sаdu bude znаčаjno podignutа nа viši nivo, nа zаdovoljstvo nаjširih slojevа.
Čelnici FS Srbije su nа rаspolаgаnju svim grаdovimа i klubovimа u Srbiji, nа istorijskom putu rekonstrukcije stаdionа širom nаše zemlje.
Keni GM September 24th, 2010, 04:22 PM Iz Pressa:
Zaječar dobija stadion po FIFA standardu
Gradski stadion u Zaječaru biće kompletno renoviran, a investicija će koštati 240 miliona dinara, rekao je gradonačelnik tog grada Boško Ničić. Polovinu novca obezbediće grad, a preostalu polovinu novca daće Vlada Srbije.
- Sve osim travnate površine biće promenjeno i inovirano i Zaječarci će dobiti pokrivene tribine, novu atletsku stazu, reflektore i sve ostalo što je neophodno prema kriterijumima FIFA - rekao je Ničić.
I još ovo:
http://www.mondo.rs/motion/play.php?vid=4084
vl4d49a September 24th, 2010, 05:49 PM Objasnite mi samo nesto...
Zasto toliko cimanja da se potpuno renovira stadion OFK-a kad na tekmama ne dodje vise ni od 500 ljudi...na galatasaraju je bilo 5000...po meni bi bilo najbolje da se reorganizuje OSD Beograd, i da se spoji sa jos nekim mizernim beogradskim klubovima koji su u "vrhu" srpskog sporta (npr. Cukaricki i tako dalje...). Ono jeste stvarno sramota u kakvom je stanju stadion, ali po mom iskrenom misljenju to nije potrebno...
EDIT: Ljudi sad sam video slike Omladinskog stadiona...ono nije ruglo, nego ne znam koju rec da napisem za ono...ne znam kako grad nije sramota da dozvoli da se na tom stadionu igraju evropske utakmice...daleko je evropa od nas ;)
marillion September 24th, 2010, 06:07 PM evo malo opširnije o onome što je Keni GM okačio
23. septembar 2010. | 17:07 | Izvor: Tanjug | LB
Zaječar dobija novi stadion i bazen
Gradski stadion u Zaječaru biće kompletno renoviran, a celokupna investicija tog projekta iznosi 240 miliona dinara, izjavio je gradonačelnik Boško Ničić.
Polovinu novca obezbediće grad, od čega deset odsto iz budžeta, a 40 odsto putem kredita. Preostalu polovinu novca daće Vlada Srbije.
"Sve osim travnate površine biće promenjeno i renovirano. Zaječarci će dobiti pokrivene tribine, novu atletsku stazu, reflektore i sve ostalo što je neophodno da bi se ispunili kriterijumi FIFA", izjavio je Ničić.
"U planu je i da se u neposrednoj blizini stadiona izgrade hoteli za smeštaj sportista", dodao je on..
Odbornici gradske skupštine prihvatili su u četvrtak i odluku o učešću grada u finansiranju izgradnje budućeg zatvorenog olimpijskog bazena, na prostoru sadašnjeg vašarišta u park šumi Kraljevica.
Vrednost te investicije je 300 miliona dinara, a grad će i u realizaciji tog projekta, sa kojim će konkurisati kod Ministarstva za životnu sredinu u okviru vanrednih mera podsticaja razvoja građevinarstva Srbije, učestvovati sa polovinom.
Zaječar trenutno na Kraljevici ima otvoreni bazen. Izgradnjom zatvorenog bazena, uz sadašnje fudbalske, košarkaške, rukometne, teniske i druge terene, omiljeno izletište park šuma Kraljevica biće još posećenije.
www.b92.net.
sinoć su na TV-u dodali da su stolice ipak u planu
što se tiče zatvorenog bazena, prvobitna ideja je bila da se on izgradi u sportsksom centru "Popova Plaža" na ne tako lošem mestu, ali je došlo do promene tako da će on biti deo sportskog centra "Kraljevica"
međutim, ni vašarište nije loše mesto budući da i taj deo kraljevice treba da se probudi (hipodrom nije nešto aktivan koliko je bio u početku)
clashbgd September 24th, 2010, 09:28 PM Objasnite mi samo nesto...
Zasto toliko cimanja da se potpuno renovira stadion OFK-a kad na tekmama ne dodje vise ni od 500 ljudi...na galatasaraju je bilo 5000...po meni bi bilo najbolje da se reorganizuje OSD Beograd, i da se spoji sa jos nekim mizernim beogradskim klubovima koji su u "vrhu" srpskog sporta (npr. Cukaricki i tako dalje...). Ono jeste stvarno sramota u kakvom je stanju stadion, ali po mom iskrenom misljenju to nije potrebno...
EDIT: Ljudi sad sam video slike Omladinskog stadiona...ono nije ruglo, nego ne znam koju rec da napisem za ono...ne znam kako grad nije sramota da dozvoli da se na tom stadionu igraju evropske utakmice...daleko je evropa od nas ;)
moje argumente oko ovoga sto si ti napisao moyes pogledati na beobuild forumu - http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?id=271&p=9 a znao sam kada sam pravio blog, da ce odmah javiti ljudi koji ce reci imate po 500 ljudi na stadionu...a na galati je bilo 8000, no sve sam to napisao na ovom forumu i pojasnio pa ako hoces/te pregledaj/te...
elem, nasao sam jos poodataka o istorijatu Omladinca...pogledajte ovo...
Komisija za reviziju projekata Narodnog odbora sreza Beograd, odobrila je glavni projekat Omladinskog stadiona 30.08.1956. godine, a vrednost radova predviđena predračunom, iznosila je tadašnjih 152,329.498 dinara, plus plaćene državne i gradske takse u iznosu od 22 690 jugoslovenskih dinara! Gledajući tadašnji kurs dinara u odnosu na američki dolar i upoređujući kurs dolara u to vreme i sada dolazimo do podatka da je cena izgradnje Omladinskog stadiona bila 1,854,416 US dolara! U današnjim evrima to iznosi 1,376,718 iliti 147,067,735 srpskih dinara!
http://www.omladinski.info
moye li da neko da grubu procenu koliko bi sada kostalo kada bi se iygradio identican stadion...cisto da se uporede cene iz 1957. i 2010.
usrejected September 25th, 2010, 12:03 AM Čair
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=64253483&postcount=5583
srda September 25th, 2010, 08:14 AM Tesko se moze napraviti poredjenje iz 56-te godine i 2010-te,zbog cene materijala,radne snage,mehanizacije,projektovanja,itd.Mislim da je onaj render omladinskog stadiona,sto je vec postavljan na ovom forumu genijalan,da Beograd zasluzuje takav stadion i da,sad cu verovatno da lupim,ne bi kostao vise od 15-miliona eura,sto za Beograd sa budzetom od skoro milijardu eura,na godisnjem nivou nije mnogo.Gradonacelnice,REAKCIJA!!!
pop1982 September 25th, 2010, 09:36 AM Objasnite mi samo nesto...
Sad je možda 500 ljudi,no bila su vremena kad je ovaj klub imao i 25000 gledalaca na svakoj utakmici.Ako bi BG stvarno brinuo o svojim klubovima,ipak bi morao voditi više računa o klubu,koji nosi njegovo ime.Da nije Terzić krao,vjerujem da bi OFK BG osvojio i koju titulu,kakve igrače je imao.
Srdjan Adamovic September 25th, 2010, 09:42 AM MOTODROM "Sumadija" Kragujevac
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs348.ash2/62851_1481711604977_1299440772_31436733_6808757_n.jpg
delija90 September 25th, 2010, 11:23 AM Tesko se moze napraviti poredjenje iz 56-te godine i 2010-te,zbog cene materijala,radne snage,mehanizacije,projektovanja,itd.Mislim da je onaj render omladinskog stadiona,sto je vec postavljan na ovom forumu genijalan,da Beograd zasluzuje takav stadion i da,sad cu verovatno da lupim,ne bi kostao vise od 15-miliona eura,sto za Beograd sa budzetom od skoro milijardu eura,na godisnjem nivou nije mnogo.Gradonacelnice,REAKCIJA!!!
Nije to render vec igra nekog forumasa sa photoshopom.
Deki_Delije_NS September 25th, 2010, 04:03 PM da vam kazem nesto...
problem slabih poseta na stadionu nisu losi klubovi...
svakako da i to umanjuje kolko tolko posetu, ali ovako..
da je infrastruktura na nivou... mislim na to.. da istocna i zapadna tribina ima krov, sve stolice, da stadion ima reflektore, i naravno normalan semafor tj. ima video zapis... i da je velicina stadiona veca od 10k... mislim da bi prosecno na stadionima bilo minimalno 7 do 8k... iz prostog razloga zato sto da vojvodina ima sve to sto sam naveo.. ja bih isao na svaku utakmicu i ako ne navijam za nju.. i ako zivim dosta daleko od njega... i naravno da karte za utakmice u pocetku budu besplatne.. da bi se privukle stalne musterije na stadionu, a onda kasnije normalna cena... 100 sever, 200 istok, 300 zapad...
tako za sve stadione.... ovako ja to vidim.... kod nas se u opste ne igra los fudbal... samo jos kada bise vise ulagalo... pogledajte gde su rumuni, kiprani, grci pa i austrijanci, svajcarci,, skaninavci...
FutogCORE September 25th, 2010, 04:55 PM Kuća fudbala spremna do 1. januara (http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2010&mm=09&dd=25&nav_id=461002)
http://www.taschen.com/media/images/320/default_exc_godfather_01_0810081442_id_176509.jpg
makimax September 25th, 2010, 06:16 PM Najnoviji renderi rekonstrukcije partizanovog stadiona :D
http://i436.photobucket.com/albums/qq84/somborac/novikaopartizanovstadion.jpg
http://i436.photobucket.com/albums/qq84/somborac/stadion2025.jpg
Keni GM September 25th, 2010, 06:55 PM Druga slika je carska! :lol::lol::soon:
FutogCORE September 25th, 2010, 07:14 PM Ово на другој слици лако може да се реализује. Стамбено - пословни комплекс, "Партизан градња". Као стадион на Лиону. :)
Космајац September 25th, 2010, 09:57 PM da vam kazem nesto...
problem slabih poseta na stadionu nisu losi klubovi...
svakako da i to umanjuje kolko tolko posetu, ali ovako..
da je infrastruktura na nivou... mislim na to.. da istocna i zapadna tribina ima krov, sve stolice, da stadion ima reflektore, i naravno normalan semafor tj. ima video zapis... i da je velicina stadiona veca od 10k... mislim da bi prosecno na stadionima bilo minimalno 7 do 8k... iz prostog razloga zato sto da vojvodina ima sve to sto sam naveo.. ja bih isao na svaku utakmicu i ako ne navijam za nju.. i ako zivim dosta daleko od njega... i naravno da karte za utakmice u pocetku budu besplatne.. da bi se privukle stalne musterije na stadionu, a onda kasnije normalna cena... 100 sever, 200 istok, 300 zapad...
tako za sve stadione.... ovako ja to vidim.... kod nas se u opste ne igra los fudbal... samo jos kada bise vise ulagalo... pogledajte gde su rumuni, kiprani, grci pa i austrijanci, svajcarci,, skaninavci...
Морам да одговорим:један такав стадиион од 10к места кошта барем око 12 мил евра.Нека посета буде просек 6к људи а порсечна карта нека је 300(још гора рачиница ако узмем мање)ако узмемо пример офк-а иде овако превенство има 16 тимова што даје 30 утакмица по сезони а то је 15 на домаћем терену.узмимо и куп још минимум 5 то је 20,20х6к људи је 120 000 људи по сезони х 300 динара цена улазнице=36 000 000 динара по по курсу евра нека буде 100 дин за 1 евро то је 360к евра по сезони.Ако знамо да је стадион коштао 12 мил евра 12 000 000 /360 000=33 године да сам себе отплати.Па сад ти мени реци коме се дају паре у рупу без дна.То је само 33 године да сам себе отплати а за 15 година без улагања он је руина.Дакле јасан закључак вероватно ћемо добијати сминкања стадиона до приватизације клубова док се неком тајкуну не буде омогућило да сазида шопинг мол у склопу стадиона а да претходно тај клуб купи за 1 евро јер је клуб у стечају(што и јесте поента јер у оваквом стању(не мислим на стадион него уопште) је не знам који нормалан човек би купио офк београд и заробио силне паре).
Deki_Delije_NS September 26th, 2010, 01:36 AM Морам да одговорим:један такав стадиион од 10к места кошта барем око 12 мил евра.Нека посета буде просек 6к људи а порсечна карта нека је 300(још гора рачиница ако узмем мање)ако узмемо пример офк-а иде овако превенство има 16 тимова што даје 30 утакмица по сезони а то је 15 на домаћем терену.узмимо и куп још минимум 5 то је 20,20х6к људи је 120 000 људи по сезони х 300 динара цена улазнице=36 000 000 динара по по курсу евра нека буде 100 дин за 1 евро то је 360к евра по сезони.Ако знамо да је стадион коштао 12 мил евра 12 000 000 /360 000=33 године да сам себе отплати.Па сад ти мени реци коме се дају паре у рупу без дна.То је само 33 године да сам себе отплати а за 15 година без улагања он је руина.Дакле јасан закључак вероватно ћемо добијати сминкања стадиона до приватизације клубова док се неком тајкуну не буде омогућило да сазида шопинг мол у склопу стадиона а да претходно тај клуб купи за 1 евро јер је клуб у стечају(што и јесте поента јер у оваквом стању(не мислим на стадион него уопште) је не знам који нормалан човек би купио офк београд и заробио силне паре).
pa mislio sam na rekonstrukciju... upravo na ovu rekosntrukciju sto sledi od vlade srbije... DAJ BOZE DA ONA POMOGNE... jer ako sa karadjordjem bude bilo ono sto sam i rekao, ja cu ici na svaku utakmicu, videcete... a voleo bih da i vi sledite mene.... i ne samo vi, nego i svi ostali ljubitelji fudbala sirom srbije....
Vucko September 26th, 2010, 01:45 AM Ово на другој слици лако може да се реализује. Стамбено - пословни комплекс, "Партизан градња". Као стадион на Лиону. :)
Onaj jedan je dovoljan,mislim da bi nam bog presudio da unakazimo jos jedan stadion tako:lol:
Stepa September 26th, 2010, 12:26 PM Морам да одговорим:један такав стадиион од 10к места кошта барем око 12 мил евра.Нека посета буде просек 6к људи а порсечна карта нека је 300(још гора рачиница ако узмем мање)ако узмемо пример офк-а иде овако превенство има 16 тимова што даје 30 утакмица по сезони а то је 15 на домаћем терену.узмимо и куп још минимум 5 то је 20,20х6к људи је 120 000 људи по сезони х 300 динара цена улазнице=36 000 000 динара по по курсу евра нека буде 100 дин за 1 евро то је 360к евра по сезони.Ако знамо да је стадион коштао 12 мил евра 12 000 000 /360 000=33 године да сам себе отплати.Па сад ти мени реци коме се дају паре у рупу без дна.То је само 33 године да сам себе отплати а за 15 година без улагања он је руина.Дакле јасан закључак вероватно ћемо добијати сминкања стадиона до приватизације клубова док се неком тајкуну не буде омогућило да сазида шопинг мол у склопу стадиона а да претходно тај клуб купи за 1 евро јер је клуб у стечају(што и јесте поента јер у оваквом стању(не мислим на стадион него уопште) је не знам који нормалан човек би купио офк београд и заробио силне паре).
Koliko samo matematike u ovim redovima...Pa da su ljudi tako racionalno gledali nikad nebi nijedan stadion bio izgradjen! Pa svi valjda znaju da su to projekti od 'opsteg drustvenog znacaja' i da njihova namena i nije da budu profitabilni (nazalost ne u Srbiji) i da se isplate, vec da budu zadovoljne sire narodne mase...U stilu 'daj narodu hleba i igara'! Plus je ovo pitanje rekonstrukcije stadiona alarmantno kod nas, ne samo iz estetskih i funkcionalnih razloga, vec i iz bezbednosnih...jer jos samo koju godinu da cekamo i sami ce poceti da ruse, a ne planski kao sto bi bilo normalno!
Ali ono sa cim moram ipak da se slozim sa tobom je, da su ove rekonstrukcije tj. ovo sminkanje stadiona samo solomonsko resenje i kupovina vremena, i da je pravo resenje ipak u nekoj kakvoj-takvoj privatizaciji, jer drzava apsolutno nema interesa da drzi te klubove, a oni kao udruzenja gradjana lebde u nekom vakumu, nit znaju kome pripadaju, niti kome podnose racune, niti dal poseduju 'svoje' stadione!
Taj godijev cvor sto su komunjare zavezale, nemoze da razveze tri generacije ljudi u Srboji...10 pametnih, sposobnih i postenih bi moglo za 2 meseca, ali u Srbiji takvi ljudi ne mogu da dodju do izrazaja, vec im samo ostaje da kuckaju svoje pametne ideje k'o neki gerilci po ovakvim forumima, umesto da menjaju ovu zemlju na bolje!
Luka September 26th, 2010, 02:24 PM Радови на базенима пo плану
http://img687.imageshack.us/img687/1530/bazen.png
Процењена вредност радова на комплексу отворених базена око 319 милиона динарa (без пдв) – Спремни за посетиоце до наредне сезоне
Oпштинско веће Градске општине Стари град, на седници која је одржана 19. августа, донело је одлуку да се одобре средства за извођење радова на рeконструкцији комплекса отворених базена ЈП Спортско - pекреативно - пословни - центар (СРПЦ) „Милан Гале Мушкатировић“ (фаза 1). Процењена вредност радова износи око 319 милиона динара, без пдв, а одлуком су се стекли услови да се приступи расписивању поступка јавне набавке.
Реконструкцијом ће бити обухваћени спољни базени (велики, дечији и рекреативни). Пројектом је предвиђено да се велики базен заротира за 90 степени. Нове димензије износиће 50 x 25 метара и испуњаваће стандарде за међународна такмичења FINA и LEN, светске и европске пливачке федерације. Са обе стране базена изградиће се бетонске трибине. C обзиром на обим и свеобухватност радова на реконструкцији отворених базена, реално је да ће бити у функцији од следећег лета. Подсећамо да је на објекту затвореног базена завршена санација кровног покривача и да су у току реновирање затвореног базена и припрема носеће металне конструкције за постављање нове стаклене фасаде. Радови на реконструкцији теку у складу са планом и пројектом, а о њиховом интезитету редовно ћемо вас информисати.
Спортски центар је изграђен давне 1973. Одлуком Скупштине општине да се формира Јавно предузеће СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“, Општина Стари град преузела је крајем 2005. бригу о центру и створила институционални оквир за његову реконструкцију.
- Општина у реконструкцију спортског центра улаже скоро милијарду динара. Средстава су обезбеђена из општинског буџета, штедњом у последње четири године. Драго ми је да при томе нисмо запоставили уређење и опремање вртића, школа, Дома здравља, социјалне програме... Очекујемо да затворени базени приме прве посетиоце до краја године, а отворени следеће летње сезоне, - каже председница Општине Мирјана Божидаревић.
marillion September 26th, 2010, 03:04 PM nisam znao da se tamo u najveće radi.. red je bio da srede taj kompleks pošto je dobro propao
delija90 September 26th, 2010, 03:17 PM Ovo je trenutno najbolji projekat u oblasti sportske infrastrukture kod nas!
Dobijamo cak 2 nova olimpijska bazena sa sve tribinama. :cheers:
Marko_breee September 27th, 2010, 01:17 PM Морам да одговорим:један такав стадиион од 10к места кошта барем око 12 мил евра.Нека посета буде просек 6к људи а порсечна карта нека је 300(још гора рачиница ако узмем мање)ако узмемо пример офк-а иде овако превенство има 16 тимова што даје 30 утакмица по сезони а то је 15 на домаћем терену.узмимо и куп још минимум 5 то је 20,20х6к људи је 120 000 људи по сезони х 300 динара цена улазнице=36 000 000 динара по по курсу евра нека буде 100 дин за 1 евро то је 360к евра по сезони.Ако знамо да је стадион коштао 12 мил евра 12 000 000 /360 000=33 године да сам себе отплати.Па сад ти мени реци коме се дају паре у рупу без дна.То је само 33 године да сам себе отплати а за 15 година без улагања он је руина.Дакле јасан закључак вероватно ћемо добијати сминкања стадиона до приватизације клубова док се неком тајкуну не буде омогућило да сазида шопинг мол у склопу стадиона а да претходно тај клуб купи за 1 евро јер је клуб у стечају(што и јесте поента јер у оваквом стању(не мислим на стадион него уопште) је не знам који нормалан човек би купио офк београд и заробио силне паре).
Iz nekoliko napisanih redova bi covek rekao da si jako preduzimljiv...ali...upravo suprotno... Zbog ljudi koji sede u klubovima ili onih koji vode racuna o "razvoju" naseg sporta i njihovih razmisljanja, slicnim tvojem, i nalazimo se u ovakvoj rupi danas...
Ajde sada ti lepo, u svojoj racunici, uzmi u obzir i to da sa povecanjem interesovanja (vecim brojem publike) dolazi do veceg interesovanja sponzora, vecih TV prava, zatim prodaja igraca, vece interesovanje donosi i vecu prodaju navijackih rekvizita, prodaja ili izdavanje lokala u okviru stadiona (danas su stadioni ujedno i trzni centri), postepeno povecanje cene karte sa povecanjem interesovanja...a da ne pricam i to da ukoliko se napravi neki objekat koji ce biti nov po izgledu u svetu (ne mora da bude i skup automatski) reklamira se automatski i taj grad (pa i on moze pomoci odrzavanje ili izgradnju), drzava itd...
...a na stranu da stavimo i to da klubovi ukoliko igracki ojacaju malo mogu napraviti dobre rezultate i u Evropi i tako zaraditi za taj tvoj stadion u dve dobre sezone...evo Partizan vec ima u dzepu 7 milki!!!
djomla September 27th, 2010, 02:24 PM Subotica
1. refletkori
2. Nadogradnja istocne i zapadne tribine i tu u smislu prosirenja loze i izgradnje prostorija za novinare, kao i niz prostorija koje zahteva UEFA, od pressa preko antidoping prostorije do igraonica za decu.
3. Naravno stolice komplet
4. atletksa staza
5. natkrivanje 1/3 tribina, ne znam koji deo.
Nema jos rendera bice za mesec dana kada se uradi projekat.
vise na
http://www.gradsubotica.co.rs/viewtopic.php?f=29&t=1990
Cim saznam nesto, javljam.
lemmy84sd September 27th, 2010, 04:46 PM ^^ Pa to uopste ne zvuci toliko lose , nadam se da ce kompletno srusiti Istok i izgraditi nov i naravno da ga pokriju ...
GoranBg September 27th, 2010, 04:49 PM Subotica
1. refletkori
2. Nadogradnja istocne i zapadne tribine i tu u smislu prosirenja loze i izgradnje prostorija za novinare, kao i niz prostorija koje zahteva UEFA, od pressa preko antidoping prostorije do igraonica za decu.
3. Naravno stolice komplet
4. atletksa staza
5. natkrivanje 1/3 tribina, ne znam koji deo.
Nema jos rendera bice za mesec dana kada se uradi projekat.
vise na
http://www.gradsubotica.co.rs/viewtopic.php?f=29&t=1990
Cim saznam nesto, javljam.
Ovo je zaista extra ako se stvarno i uradi. Stadion u Subotici ima potencijal i temeljna rekonstrukcija može od njega napraviti pravu bombonicu. Nisi ništa rekao vezano za semafor? Sredjivanje nije kompletno bez jednog lepog semafora sa video zapisom, čija cena više nije tako velika kao pre nekoliko godina.
djomla September 27th, 2010, 06:32 PM ^^ E ovako, sto se tice semafora nista po tom pitanju nije rekao, ali kontam da je zaboravio. To svakako dolazi u obzir. Tesko da ce Spale moci igrati utakmice bez semafora. :)
Realno, projekat ce biti gotov do novembra, onda slede dokumentacija tenderei itd. sto traje u drzavi Srbiji barem 5,6 meseci. Znaci april sledece godine Spale se seli na neki drugi stadion (Backa) a gradski se pretvara u veliko gradiliste, koje treba da se zavrsi do Evrope ako Spale uopste bude i igrao Evropu.
Cisto sumnjam da ce istok rusiti, mislim da ce biti samo nadograndje.
Samo da odradimo ovo, pa da nam i reprezentacija dodje kao nekada. :)
http://i51.tinypic.com/11gkfom.jpg
http://i55.tinypic.com/28spo5z.jpg
Darko Pancev
Космајац September 27th, 2010, 08:15 PM Iz nekoliko napisanih redova bi covek rekao da si jako preduzimljiv...ali...upravo suprotno... Zbog ljudi koji sede u klubovima ili onih koji vode racuna o "razvoju" naseg sporta i njihovih razmisljanja, slicnim tvojem, i nalazimo se u ovakvoj rupi danas...
Ajde sada ti lepo, u svojoj racunici, uzmi u obzir i to da sa povecanjem interesovanja (vecim brojem publike) dolazi do veceg interesovanja sponzora, vecih TV prava, zatim prodaja igraca, vece interesovanje donosi i vecu prodaju navijackih rekvizita, prodaja ili izdavanje lokala u okviru stadiona (danas su stadioni ujedno i trzni centri), postepeno povecanje cene karte sa povecanjem interesovanja...a da ne pricam i to da ukoliko se napravi neki objekat koji ce biti nov po izgledu u svetu (ne mora da bude i skup automatski) reklamira se automatski i taj grad (pa i on moze pomoci odrzavanje ili izgradnju), drzavu itd...
...a na stranu da stavimo i to da klubovi ukoliko igracki ojacaju malo mogu napraviti dobre rezultate i u Evropi i tako zaraditi za taj tvoj stadion u dve dobre sezone...evo Partizan vec ima u dzepu 7 milki!!!
ха па не правимо ми овде донбас арену.Ја сам овом рачуницом само истакао да се држави једноставно не исплати да улаже у рупу без дна када се приватизују клубови о овоме о чему си ти причао можемо да дискутујемо но отом потом.Иначе што се тиче суботице ово су сјајне вести осећам да ће рендер бити бомба.
FutogCORE September 28th, 2010, 12:08 AM Стожице у Љубљани скоро готове...
http://a.imageshack.us/img266/8215/photog7canon13433stitch.jpg
Јако подсећају на...
http://nashvillemarriagestudio.com/blog/wp-content/uploads/2010/08/turtle.jpg
:)
lindenthaler September 28th, 2010, 03:14 PM Zavrseno sminkanje JNA, sa partizan.rs
http://partizan.rs/activepics/2010/771_0.jpg
http://partizan.rs/activepics/2010/771_3.jpg
http://partizan.rs/activepics/2010/771_5.jpg
http://www.partizan.rs/activepics/2010/vesti/velika/771.jpg
EagleX September 28th, 2010, 03:22 PM ^^
Lepo izgleda!!! :)
Keni GM September 28th, 2010, 03:30 PM Само да још немају семафор из 49-е било би екстра, али су га и овако нашминкали најбоље што се може!
CrazySerb September 28th, 2010, 03:49 PM Fin invest nudi 11 miliona eura za izgradnju istočne tribine stadiona
Autor/izvor:Vijesti
PODGORICA - Fin invest predala je potrebnu dokumentaciju za izgradnju istočne tribine stadiona.
Prema informacijama Vijesti, kompanija Fin invest koja je predala potrebnu dokumentaciju na tenderu za izgradnju istočne tribine stadiona ponudila je da u roku od 26 mjeseci završi taj posao. Ponuđenjena cijena je 11,15 miliona eura.
http://s.seebiz.eu/files/img/2010/8/26/stadion_buducnosti.jpg
Vucko September 28th, 2010, 04:29 PM Само да још немају семафор из 49-е било би екстра, али су га и овако нашминкали најбоље што се може!
Upravo!Gledajuci ga ne bih provalio da je JNA da nema tog semafora:lol:
Marko_breee September 28th, 2010, 05:50 PM Realno, projekat ce biti gotov do novembra, onda slede dokumentacija tenderei itd. sto traje u drzavi Srbiji barem 5,6 meseci. Znaci april sledece godine Spale se seli na neki drugi stadion (Backa) a gradski se pretvara u veliko gradiliste, koje treba da se zavrsi do Evrope ako Spale uopste bude i igrao Evropu.
Cisto sumnjam da ce istok rusiti, mislim da ce biti samo nadograndje.
Samo da odradimo ovo, pa da nam i reprezentacija dodje kao nekada.
Daj boze da samo odrade i ovo sto su rekli....inace, ako se pogleda slika tu se vidi koliko nasa liga ima potencijala. Samo treba da se poveca interesovanje za fudbal i da se poboljsa (puno) infrastruktura...jer ako je ovoliko ljudi bilo pre 20 godina zasto ne i danas???
Стожице у Љубљани скоро готове...
Ne svidja mi se. Izgleda mi kao neki planinski hotel, ili nesto slicno...
Zavrseno sminkanje JNA, sa partizan.rs
Eto koliko jedan objekat izgleda mnogo drugacije kada je cist i sredjen.... Ovo kao da nije JNA...
Космајац September 28th, 2010, 06:06 PM Извините молим вас шта је спектакуларно вечерас на ЈНА.Сем арсеналових звезда ништа више.стадион је благо ругло.И да спектакуларно је то да је ово најстарији стадион у овогодишњој ЛШ.РУПА КО РУПА САМО ОПРАНА.
Keni GM September 28th, 2010, 06:40 PM Извините молим вас шта је спектакуларно вечерас на ЈНА.Сем арсеналових звезда ништа више.стадион је благо ругло.И да спектакуларно је то да је ово најстарији стадион у овогодишњој ЛШ.РУПА КО РУПА САМО ОПРАНА.
Pa mi i ne kazemo da izgleda spektakularno, samo da izgleda mnogo cistije i uredjenije nego obicno!
Космајац September 28th, 2010, 06:50 PM Pa mi i ne kazemo da izgleda spektakularno, samo da izgleda mnogo cistije i uredjenije nego obicno!
А где се то види молим тас.То се чини због ових реквизита на столицама.Нек дају слику бетона на трибинама идаље се види оронулост.
Vucko September 28th, 2010, 06:57 PM Pa kazemo da je ocajan ali da je doveden u jedva podnosljivo stanje sto je i maksimum koji se moze izvuci iz njega bez igradnje novog.To ti je ono kao kad naucis za 2- na u skoli ili 6 na fakultetu :)
delija90 September 28th, 2010, 07:12 PM Sta fali 6ici na faxu?? :)
Dobi jednu takvu pre neki dan iz Fizike,Svi na bubice i jos popadali a ja naucio celu knjigu i posteno zaradio ocenu.Ja zadovoljan. :cheers:
Izvin'te za ovaj zesci off.
edit:
:rofl:
Na jna u poslednjih 40 min 2 puta nestalo struje zbog onog budzenja reflektora. :D
GoranBg September 28th, 2010, 10:00 PM Sta fali 6ici na faxu?? :)
Dobi jednu takvu pre neki dan iz Fizike,Svi na bubice i jos popadali a ja naucio celu knjigu i posteno zaradio ocenu.Ja zadovoljan. :cheers:
Izvin'te za ovaj zesci off.
edit:
Na jna u poslednjih 40 min 2 puta nestalo struje zbog onog budzenja reflektora. :D
Bravo majstore! Apsolutno podržavam pošteno polaganje ispita! I ja sam moj ceo faks ( Ekonomski ) završio skroz pošteno, bez da sam i na jednom ispitu bilo šta prepisao.
Što se tiče nestanka struje...Bruka!!! Najblaže rečeno. Budžili reflektore, ostavili staru trafo stanicu. Ali možda ovo bude imalo i pozitivnih strana. Ako nadležni reše da se više ne brukamo ovako, možemo očekivati brzi početak gradnje novog stadiona.
Читач-КГ September 28th, 2010, 11:00 PM Ako nadležni reše da se više ne brukamo ovako, možemo očekivati brzi početak gradnje novog stadiona.
Једино што можда можеш да очекујеш је изградња трећег и четвртог трафоа, евентуално. Иначе ово са светлом, циганска посла. Живо ме интересује шта ће сутра енглеска штампа да напише.
vl4d49a September 29th, 2010, 12:15 AM ^^Tobdzije na slepo pobedili Partizan :D
Космајац September 29th, 2010, 12:24 AM Ваљда је свима јасно да је ово последње упозорење.Колико год да мрзим европу толико сам им и сад захвалан јер су они видели одавно ово стање у хумској а ипак дозволили партизану ту да игра.
Vucko September 29th, 2010, 04:11 PM http://img96.imageshack.us/img96/7408/0708koncert3.jpg
http://img842.imageshack.us/img842/4299/0708koncert7.jpg
delija90 September 29th, 2010, 04:47 PM ^^Bravo gently! :) To je slika sa humanitarnog koncerta u organizacji Delija od pre 2 godine.U nedelju se opet odrzava.
http://www.oaza.rs/sport/delije/novine/slike/1011_koncertv.jpg
http://img96.imageshack.us/img96/7408/0708koncert3.jpg
Ova ziva ograda je davala neki poseban smek Marakani. :)
vlada_Ilina_h2o September 29th, 2010, 08:16 PM 29. 09. 2010.| 08:32
Počela rekonstrukcija gradskog stadiona u Užicu
Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić označio je juče početak radova na rekonstrukciji gradskog stadiona "Sloboda Point Sevojno" u Užicu. (http://www.ekapija.com/website/sr/page/341259)
Dulić je tom prilikom naveo da vrednost radova iznosi 220 miliona dinara, uz ocenu da će angažovana sredstva pomoći građevinskoj operativi i omogućiti Užicu da dobije kvalitetan stadion.
- Nakon što je Vlada donela zakonske propise o oživljavanju građevinarstva, gradska vlast u Užicu je među prvim lokalnim samoupravama konkurisala sa projektom rekonstrukcije stadiona za koji je imala svu potrebnu projektnu dokumentaciju - dodao je on.
Ministar je ukazao na to da je u pitanju veliki poduhvat i da se paralelno moraju graditi i stadioni, i vrtići, i svi drugi potrebni objekti u lokalnim sredinama.
Dulić je fudbalskoj ekipi "Sloboda Point Sevojno" poželeo uspeh u daljem takmičenju.
Predsednik Uprave fudbalskog superligaša "Sloboda Point Sevojno" Dragan Subotić izrazio je zahvalnost lokalnoj samoupravi, Vladi i resornom ministarstvu na podršci za započinjanje realizacije projekta rekonstrukcije stadiona.
Kapacitet novog gradskog stadiona u Užicu biće 10.000 mesta, od čega će polovina biti namenjena za sedenje.
Rekonstrukcija će trajati pet meseci, a radove izvodi preduzeće "Putevi" Užice.
Dulić je juče obišao i Regionalnu sanitarnu deponiju "Duboko" kod Užica i tom prilikom rekao da je cilj Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja da u naredne dve godine polovina Srbije ima savremene deponije.
On je naveo da bi to bio najveći civilizacijski iskorak za Srbiju u pogledu upravljanja komunalnim otpadom.
Deponiju "Duboko" gradi devet lokalnih samouprava Zlatiborskog i Moravičkog okruga (Užice, Čačak, Požega, Kosjerić, Lučani, Bajina Bašta, Čajetina, Arilje i Ivanjica) u kojima živi 371.000 stanovnika prema popisu iz 2002. godine.
Ekapija (http://www.ekapija.com/website/sr/page/350570)
ожежи September 29th, 2010, 09:11 PM Ova ziva ograda je davala neki poseban smek Marakani. :)
ЈА не могу да верујем да су еј посекли... :ohno:
Vucko September 29th, 2010, 09:17 PM ^^Bravo gently! :) To je slika sa humanitarnog koncerta u organizacji Delija od pre 2 godine.U nedelju se opet odrzava.
http://www.oaza.rs/sport/delije/novine/slike/1011_koncertv.jpg
http://img96.imageshack.us/img96/7408/0708koncert3.jpg
Ova ziva ograda je davala neki poseban smek Marakani. :)
Znam,zato i postavih,bice super koncert,mozda se i nacrtam tamo.
Nego zasto posekose tu ogradu,i odakle tamo ziva ograda,ovo je prvi stadion na kojoj je videh.
ожежи September 29th, 2010, 09:22 PM Баш зато, давала је неки специфичан шмек.. Требали су само да ставе нову и уреде...
delija90 September 29th, 2010, 09:41 PM Posekose je zbog nove atletske staze koja je morala da bude po svim standardima za univerzijadu.
Vucko September 29th, 2010, 09:44 PM Steta...Trebali su lepo da udese OFK-ov stadion za atletiku.Ne bi je trebalo imati na 2 glavna fuzbalska stadiona.Ofk taman ima velicinu za to
makimax September 29th, 2010, 10:18 PM Počela rekonstrukcija gradskog stadiona u Užicu
:cheers:
Sad jos insajder valjani da se nadje koji ce nas opskrbljivati svezim slikama....nek' se javi onaj na koga sam mislio :).
Keni GM September 29th, 2010, 10:20 PM Steta...Trebali su lepo da udese OFK-ov stadion za atletiku.Ne bi je trebalo imati na 2 glavna fuzbalska stadiona.Ofk taman ima velicinu za to
Pa na kraju ce tako i biti ako se naprave ovi novi stadioni Zvezde i Partizana, jer oni ne bi trebalo da imaju atletsku, pa ce se posle valjda srediti i onaj OFK-in.
clashbgd September 29th, 2010, 10:54 PM kako stvari stoje Đilasu ne pada na pamet da pokrene nešto za Omladinski...slusaj ovo...iz prve ruke...kaže necu namerno da ulažem u fudbal zato sto fss gradi kucu fudbala van beograda a nista nisu uložili u stadione...auuuuuu mater ti jebem žutu...pa nije fss vlasnik Omladinskog nego grad čiji si ti gradonačelnik...koliko vidim cela Srbija će se graditi, samo Beograd neće da uloži u svoj stadion a ima koliki budžet...plače mi se...
delija90 September 29th, 2010, 11:30 PM kako stvari stoje Đilasu ne pada na pamet da pokrene nešto za Omladinski...slusaj ovo...iz prve ruke...kaže necu namerno da ulažem u fudbal zato sto fss gradi kucu fudbala van beograda a nista nisu uložili u stadione...auuuuuu mater ti jebem žutu...pa nije fss vlasnik Omladinskog nego grad čiji si ti gradonačelnik...koliko vidim cela Srbija će se graditi, samo Beograd neće da uloži u svoj stadion a ima koliki budžet...plače mi se...
Samo bedni izgovor tj nesto kulturniji nacin da kaze da ga boli patka za omladinski stadion. :bash:
Kapacitet novog gradskog stadiona u Užicu biće 10.000 mesta, od čega će polovina biti namenjena za sedenje.
:ohno: Znaci vec odstupaju od planova.
Zex88 September 30th, 2010, 12:02 AM pozdrav svima..pratim vas vec duze vreme,pa sam zeleo da vam se prikljucim vasim naporima da poboljsate infrakstrukturu stadiona u Srbiji :))):)
Zex88 September 30th, 2010, 12:06 AM fali mi ,tj :))jbg,trema zbog prvog posta :lol:
vlada_Ilina_h2o September 30th, 2010, 01:08 AM Ističe rok za gradnju dvorane
Hala čeka dozvolu Vlade
BRANKO JANAČKOVIĆ | 30. 09. 2010. - 00:02h | Komentara: 0
Niš - Ukoliko u najskorije vreme ne započne izgradnja nove sportske dvorane „Car Konstantin“, postoji rizik da Niš izgubi učešće u organizaciji Evropskog prvenstva u rukometu 2012. godine. Naime, nova hala, prema ugovoru sa Evropskom rukometnom federacijom, morala bi da bude završena najkasnije do oktobra 2011. godine, ali je problem što prvi ašov za njenu izgradnju još uvek nije zaboden, iako je početak radova više puta najavljivan u toku ove godine.
http://www.blic.rs/data/images/2010-09-29/78016_nis1-novi-izgled-hale-car-konstantin_f.jpg?ver=1285776332
Zbog kašnjenje izgradnje hale postoji rizik da Niš izgubi učešće
u organizaciji Evropskog prvenstva u rukometu 2012. godine
U Gradskom veću Niša i Rukometnom savezu Srbije ipak napominju da se nadaju da do ove situacije neće doći jer grad nije odustao od nove hale, te da se očekuje da izgradnja počne najkasnije sredinom oktobra.
- Grad je završio svoj deo posla, podneli smo svu potrebnu projektnu dokumentaciju, samo čekamo da na sednicu Vlade Srbije, koja bi trebalo da se održi ovih dana, projekat bude prihvaćen - kazao je član Gradskog veća Miodrag Radović.
Izgradnju nove hale bi zajednički finansirali grad i država. Generalni sekretar RSS Božidar Đurković kaže za „Blic“ da je u stalnoj vezi sa niškim gradskim rukovodstvom i da je od gradonačelnika Niša Miloša Simonovića dobio uveravanja da će radovi početi u oktobru, a da će nova hala do kraja decembra biti stavljena pod krov.
- Saznali smo da bi izgradnja hale trebalo da počne najkasnije do sredine oktobra, kako bi do kraja godine bila stavljena pod krov, a nakon toga u toku zime da se izvode unutrašnji radovi. Ako se krene sa izgradnjom neće biti problem da se produži konačni rok koji ističe u oktobru 2011. godine. Biće potrebno i da se organizuje neki turnir da bi se proverilo da li sve radi kako treba, pa bi rok mogao da se produži do decembra 2011. godine - kaže Đurković.
On navodi da postojeća niška hala „Čair“ nikako neće moći da ispuni stroge evropske propise ni nakon rekonstrukcije, tako da ako Niš ne izgradi u roku novu halu može ostati bez dela organizacije Evropskog prvenstva u rukometu koje će se održati u četiri grada u Srbiji od 17. do 29. januara 2012. godine.
- Postoji čak 36 stavki koje se moraju ispuniti da bi se u nekoj hali organizovalo evropsko prvenstvo, a jedna od njih je da gledalište ima minimum 5.000 mesta. I nakon rekonstrukcije Čair neće moći nikako da zadovolji kriterijum jer je teren manji od minimalno potrebnog (48 puta 28 metara) i ne može se proširiti. Naša je želja da Niš dobije novu halu jer smo već konkurisali i za organizaciju Svetskog prvenstva u rukometu za žene 2013. godine pa bi se u tom slučaju ponovo jedna grupa igrala u Nišu - navodi Đurković.
Izdata lokacijska dozvola
Generalni direktor „Nišprojekta“ Dragiša Mišović kaže da su svi projekti za izgradnju nove dvorane „Car Konstantin“ urađeni i predati Vladi Srbije kao i da je pribavljena lokacijska dozvola. Planirano je da nova hala, koja će se prostirati na 15.000 kvadrata, imati 5.000 mesta u gledalištu za rukometne utakmice i 6.000 mesta za odbojku i košarku.
Blic (www.blic.rs/Vesti/Srbija/209473/Hala-ceka-dozvolu-Vlade)
Keni GM September 30th, 2010, 03:07 AM ^^
Шта рећи друго него, која СТОКА!
Miroslav September 30th, 2010, 05:24 AM nije mi jasno kako ce za 2 meseca da stignu i krov da stave? kakav je to tip gradnje, pa da moze da se izvede tako brzo? ima l' neko pametan da odgovori
lemmy84sd September 30th, 2010, 12:25 PM ^^ Ja mislim da od te hale nece biti ništa , a i bolje , taman ce neko da visi zbog toga , a neće se izgraditi to govno od halice , bolje da se renorvira hala Čair nego da prave to malo sranje. Niš zaslužuje ARENU oko 12-15k ljudi ,a ne halicu od 5-6k ljudi kakvu vec poseduje !
No gledam povremeno ponedeljkom izveštaje sa utakmica Prve Lige na SOSu, vidoh da se "nešto" radi na stadionu Čair , južna tribina presuvučena u crno ,radi se kao nešto, al provaljujem da su tribine i dalje krive , oronule , ladnjaka ce rekonstruisati stadion a nece ga rusiti a kao najveće pare su se ulpžile u baš taj stadion !!! :ohno:
kako stvari stoje Đilasu ne pada na pamet da pokrene nešto za Omladinski...slusaj ovo...iz prve ruke...kaže necu namerno da ulažem u fudbal zato sto fss gradi kucu fudbala van beograda a nista nisu uložili u stadione...auuuuuu mater ti jebem žutu...pa nije fss vlasnik Omladinskog nego grad čiji si ti gradonačelnik...koliko vidim cela Srbija će se graditi, samo Beograd neće da uloži u svoj stadion a ima koliki budžet...plače mi se...
Daj Đilas počinje lagano da SERE ,kuća fudbala je izgrađena na toj lokaci (Stara Pazova) jer zemljište je jeftino može da se proširuje i da se dograđuje, Brzo se stiže do NSa i BGa a postoji i kraći put do Surčina , u BGu nisu imali gde i niko im ne bi dao zemljište a pogotovo im ne bi dao Đilas tu zemlju za kuću fudbala u BGu.
Čovek je trebao da potpiše rekonstrukciju stadiona večitih , CIP i CEP su trebali da rade to al kada je projekat stigao do njega ... nista ...
Kada je bio u SDu na otvaranju Olimpiskog Bazena rekao je kako je bolje sto smo pare bacili na Bazen nego na završavanje stadiona i kako je dobro to sto smo uložili nešto što nije fudbal pošto mu se zgadilo kako najveći deo love ide u Fudbal a nikakve rezultate nemamo i non stop govori kako je Fudbal nas najgori sport i treba ga ukinuti !
delija90 September 30th, 2010, 12:27 PM http://www.blic.rs/data/images/2010-09-29/78016_nis1-novi-izgled-hale-car-konstantin_f.jpg?ver=1285776332
Ako nista drugo ovo bar izgleda ozbiljnije od prvobitnog plana koji je samo pozajmljen od Skoplja. :nuts:
pop1982 September 30th, 2010, 12:40 PM Celjska dvorana je izgrađena za pola godine,tako da može.Jedino ne shvatam,kako se ne može povećati teren u Čairu,kad se samo igralište treba podići i 'progutati' par redova tribina na sve strane,krov se skine i naprave se nosači oko dvorane za novi prsten tribine.Al normalno je da se kod nas moraju pokrasti pare,jer zašto jednostavno,kad može komplikovano.Uglavnom,Čair bi mogao izgledati kao dvorana u Vitoriji,ili recimo Zadru,jer ima kružnu osnovu,al na dva sprata.
Vucko September 30th, 2010, 12:44 PM Koja kutija brale,ko da ih je mrzelo da koriste uglomer vec samo 2 lenjira i pici prav ugao...
usrejected September 30th, 2010, 12:50 PM http://www.blic.rs/data/images/2010-09-29/78016_nis1-novi-izgled-hale-car-konstantin_f.jpg?ver=1285776332
Ako nista drugo ovo bar izgleda ozbiljnije od prvobitnog plana koji je samo pozajmljen od Skoplja. :nuts:
Nema nista od ove hale. U toku je renoviranje hale Cair, radi se sanacija krova, svlacionica. Nakon toga toaleti, tribine, parket i osvetljenje. Iskreno, za grad sa samo jednim ozbiljnim klubom (ZRK Naisa), sasvim dovoljne su dve hale (Cair i OS Mika Antic).
SpicyMcHaggis September 30th, 2010, 01:26 PM Cijeli Niš ima samo dvije dvorane?
wassmer September 30th, 2010, 01:45 PM :cheers:
Sad jos insajder valjani da se nadje koji ce nas opskrbljivati svezim slikama....nek' se javi onaj na koga sam mislio :).
На кога си мислио? :D
Нисам у Ужицу, и нећу ићи скоро, тако да качим слике са форума fksloboda.org/forum (http://fksloboda.org/forum). Надам се да ми неће замерити...
Слике су од пре 7 дана.
http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Slika531.jpg
Info-tabla na gradilistu tj stadionu
http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Slika539.jpg
Iskopan je deo severa, deo vulkanizera tj. perionica sklonjena. Sad se rusi sam vulkanizer i port-side
http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Slika536.jpg
http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Slika537.jpg
Rasklapa se drvena konstrukcija zapada i upravna zgrada. Upravna zgrada odnece se u Kremna i to ce biti svlacionice lokalnog kluba. Ograda sa celog stadiona odneta je i montirace se na stadion u Krcagovu
http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Slika533.jpg
Pocela je i rekonstrukcija terena, dovedena ekipa koja to radi profesionalno, sa dobrim masinama i iskustvom. Gajice se busen i na prolece eventualno popraviti sta zatreba
http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Slika538.jpg
http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Slika534.jpg
http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Slika535.jpg
http://i186.photobucket.com/albums/x37/ristasb/Slika532.jpg
Још бих на ово додао да ће се променити и атлетска стаза. Чак сам чуо пре пар месеци изјаву неког од челника града да је жеља да се Ужице кандидује за европско првенство у атлетици (претпостављам за млађе категорије).
Што се тиче самих радова, не сумњам да ће све ићи како треба.
И једна слика окружења ове дрвене западне трибине која се руши.
http://i813.photobucket.com/albums/zz60/UltrasFF/DSCN4354.jpg
Srdjan Adamovic September 30th, 2010, 01:51 PM Skoplje
http://i53.tinypic.com/rcsga8.jpg
delija90 September 30th, 2010, 02:09 PM @Wassmer Jel imas saznanja sta ce biti sa juznom tribinom tj da li ce postaviti stolice na istu?
Pitam te zbog ovoga:
GoranBg September 30th, 2010, 02:14 PM @Wassmer
Super si ovo odradio. Samo nastavi tako. Da li znaš hoće li biti postavljeni reflektori u Užicu?
usrejected September 30th, 2010, 02:21 PM Cijeli Niš ima samo dvije dvorane?
Dve koje sluze za odrzavanje ligaskih utakmica.
Singidunum September 30th, 2010, 02:25 PM Tako je isto bilo i u Hrvatskoj oko organizacije SP 2009 ali su za vrlo kratko vreme napravili veliki broj kvalitetnih hala.
Gradski vrt, Osijek okt 2006 - dec 2008
http://oi42.tinypic.com/2h6zmna.jpg
SD Varazdin dec 2008
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e8/Sport_Hall_Vara%C5%BEdin.jpg/800px-Sport_Hall_Vara%C5%BEdin.jpg
Arena Zagreb jul 2007 - dec 2008
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/Arena_zagreb_3.jpg
SD Zatika Porec nov 2008
http://www.usluga.hr/UserFiles/Image/06/dvorana20zatika20porec.jpg
SD Kresimir Cosic Zadar maj 2008
http://www.index.hr/images2/visnjik-ezadar600.jpg
Spaladium Arena Split dec 2008
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/06/Spaladium_Arena_1.JPG/400px-Spaladium_Arena_1.JPG
Dakle sve se moze kad se hoce, za godinu dana moze da se uradi kompletna arena u Nisu i da ne izgleda kao Mercator ali se nece...
Pripadnik September 30th, 2010, 02:26 PM Srđane polako!
Hoćeš da me opiči srčka, posle ovih naših muka ti ubodeš sa slikom iz Skoplja...:lol:
Šalu na stranu, pogledajte ove primere iz Skoplja, Ljubljane, Maribora i tako dalje i videćete koliko smo daleko od onoga što može da se nazove normalnim za 21.vek. Ukoliko neko stvarno želi ozbiljno da se bavi ovom problematikom (sportske infrastrukture) ljudi će to prepoznati (mi odavde među prvima verovatno)! To za sada, na žalost nije slučaj.
Reprezentacija je otišla na svetsko prvenstvo, eto i partizan je u ligi šampiona a naš fudbal i dalje nema ništa od toga. Bez obzira što neko možda misli drugačije.
wassmer September 30th, 2010, 03:00 PM @Wassmer Jel imas saznanja sta ce biti sa juznom tribinom tj da li ce postaviti stolice na istu?
Неће. То се знало још од почетка. Наравно, исто важи и за северну трибину. Чак мислим да је то донекле и ОК, с обзиром да навијачи (ултрас) више готиве када нема столица. Мени је баш екстра кад видим онај стампедо у Бразилу после постигнутог гола. :)
Али има ту један други проблем. Морали су мало да смање трошкове, тако да су због тога и смањили број столица. Бојим се да мисле на оне са источне трибине.
@Wassmer
Super si ovo odradio. Samo nastavi tako. Da li znaš hoće li biti postavljeni reflektori u Užicu?
Ништа ја нисам одрадио. Само сам прекопирао слике са другог форума. Минут посла... Иначе сам хтео мало да сачекам да одмакну радови па да буде баш изненађење на форуму. :)
Што се тиче рефлектора, стварно не знам да ли ће их стављати. Прича се да хоће, али у тендеру тога није било. Е сад, део тендера није ни атлетска стаза нити реновирање терена, тако да можда нису ни рефлектори.
EagleX September 30th, 2010, 03:28 PM pozdrav svima..pratim vas vec duze vreme,pa sam zeleo da vam se prikljucim vasim naporima da poboljsate infrakstrukturu stadiona u Srbiji :))):)
Pozdrav novom clanu. :cheers:
stefan032 September 30th, 2010, 03:30 PM Кандидовање пројекта изградње градског фудбалског стадиона
Град Чачак кандидује Пројекат финансирања изградње Градског фудбалског стадиона са пословним простором и рефлекторским осветљењем у Чачку на КП.бр.5417/1КО Чачак, по Јавном позиву за кандидовање пројеката за финансирање изградње, реконструкције, односно адаптације објеката од јавног значаја који је расписало Министарство животне средине и просторног планирања у сарадњи са Министарством просвете, Министарством здравља, Министарством омладине и спорта и Министарством културе а у свему у складу са Програмом Владе Републике Србије о ванредној подршци грађевинској индустрији у условима светске економске кризе у 2010. години.
http://www.cacak.org.rs/Kandidovanje_projekta_izgradnje_gradskog_fudbalskog_stadiona-1-1-1031
stefan032 September 30th, 2010, 03:32 PM edit
makimax September 30th, 2010, 03:38 PM На кога си мислио? :D
Нисам у Ужицу, и нећу ићи скоро, тако да качим слике са форума fksloboda.org/forum (http://fksloboda.org/forum). Надам се да ми неће замерити...
:yes: :D
Bice i ovo dovoljno :),na ovaj sajt se treba registrovati a ne da mi se.
Још бих на ово додао да ће се променити и атлетска стаза. Чак сам чуо пре пар месеци изјаву неког од челника града да је жеља да се Ужице кандидује за европско првенство у атлетици (претпостављам за млађе категорије).
Juniorsko jedino i moze pretpostavljam,s obzirom da za seniore sve to na mnogo ozbiljnijem nivou,mada s' obzirom da atletska ima 6 traka i to je upitno.
Ja jos ne mogu da prezalim sto nije odluceno da se rekonstrukcijom skloni atletska staza (ovde ili gradnja u krcagovu) :ohno:.
http://www.cacak.org.rs/Kandidovanje_projekta_izgradnje_gradskog_fudbalskog_stadiona-1-1-1031
To se ceka :cheers:,sad jos i za Krusevac da cujemo i mirna Backa.
usrejected September 30th, 2010, 03:40 PM Rekonstrukcija Caira:
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=64557457&postcount=5665
delija90 September 30th, 2010, 03:41 PM Али има ту један други проблем. Морали су мало да смање трошкове, тако да су због тога и смањили број столица. Бојим се да мисле на оне са источне трибине.
Ja se ne bojim za istok.Rekose pola tj 5.000 ce biti pod stolicama sto valjda podrazumeva istok i novi zapad.A predpostavljam da ce bar rekonstruisati jug.
wassmer September 30th, 2010, 03:53 PM О столицама на југу и северу се није размишљало уопште, а пре 15-ак дана је најављено да ће бити постављено мање столица него што је било планирано, што значи да на истоку неће бити постављене све столице.
Juniorsko jedino i moze pretpostavljam,s obzirom da za seniore sve to na mnogo ozbiljnijem nivou,mada s' obzirom da atletska ima 6 traka i to je upitno.
Чини ми се да има простора да се прошири стаза на 8 трака.
Ja jos ne mogu da prezalim sto nije odluceno da se rekonstrukcijom skloni atletska staza (ovde ili gradnja u krcagovu) :ohno:.
Такође. Стадион у Крчагову је била прилика која се не пружа често. :ohno: Слободно могу рећи да би то био један од лепших у Србији, а не би се уложило нешто много више у односу на реновирање овог (чак би се могло и зарадити продајом овог земљишта).
wassmer September 30th, 2010, 04:01 PM грешка
lemmy84sd September 30th, 2010, 05:14 PM Rekonstrukcija Caira:
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=64557457&postcount=5665
^^ Nije lose , nije lose , bolje to no trositi pare na novu malo vecu halicy ...
Junkie September 30th, 2010, 05:48 PM Update Skopje Arena
http://i749.photobucket.com/albums/xx131/sfm9/DSC01491.jpg
http://i749.photobucket.com/albums/xx131/sfm9/DSC01488.jpg
http://i749.photobucket.com/albums/xx131/sfm9/DSC01489.jpg
brankokg September 30th, 2010, 06:15 PM Update Skopje Arena
http://i749.photobucket.com/albums/xx131/sfm9/DSC01491.jpg
http://i749.photobucket.com/albums/xx131/sfm9/DSC01488.jpg
Lepo,ali mnogo strme tribine :(
vl4d49a September 30th, 2010, 06:26 PM ^^samo jos da nemaju atletsku i dusu dalo za atmosveru...nemoj se zalis na strmost, ovo ce da bude najlepsi stadion na Balkanu...ponosim se sto sam pola makedonac :)
Keni GM September 30th, 2010, 06:33 PM Stadion ce kad se zavrsi biti ubedljivo najlepsi na prostoru EX-YU, ali ovo je stvarno previse strmo, vrti mi se u glavi samo kad pogledam na ove slike!
wassmer September 30th, 2010, 06:59 PM Имам утисак да је стрмије него у Пиониру. :nuts:
"Вежите појасеве, полећемо!" :lol:
Али одлично изгледа стадион. :cheers:
ожежи September 30th, 2010, 07:30 PM Па зар није боље што стрмије :)
Колики ће бити капацитет?
FoSsiL-mk September 30th, 2010, 07:43 PM Oficijalno 36 400. No se spekulira pomegju 33 000 - 37 000
Marko_breee September 30th, 2010, 08:07 PM Oficijalno 36 400. No se spekulira pomegju 33 000 - 37 000
Ovoliki stadion i ima kapacitet kao JNA??? Ovo je neka teska opticka varka....
ожежи September 30th, 2010, 09:25 PM Мени је такође изгледало 40.000+
Junkie September 30th, 2010, 09:40 PM Мени је такође изгледало 40.000+
Mozda izgleda ali znas ipak 37.000 je dovoljno i za Makedoniju i za Skopju. Stim da tri puta u godinu stadion je pun sto je realnost na ovih prostora bar tako bilo u proslih godinama...
ожежи September 30th, 2010, 09:42 PM Зна ли се колико ће одприлике коштати изградња?
Zex88 September 30th, 2010, 10:25 PM mene zanima da li ovaj stadion u Skoplju ima loze(novinarske i za burzuje) :)???
Junkie September 30th, 2010, 10:55 PM mene zanima da li ovaj stadion u Skoplju ima loze(novinarske i za burzuje) :)???
Kako to da nema bre :lol:
Stepa September 30th, 2010, 11:05 PM ^^ Daj Đilas počinje lagano da SERE ,kuća fudbala je izgrađena na toj lokaci (Stara Pazova) jer zemljište je jeftino može da se proširuje i da se dograđuje, Brzo se stiže do NSa i BGa a postoji i kraći put do Surčina , u BGu nisu imali gde i niko im ne bi dao zemljište a pogotovo im ne bi dao Đilas tu zemlju za kuću fudbala u BGu.
Čovek je trebao da potpiše rekonstrukciju stadiona večitih , CIP i CEP su trebali da rade to al kada je projekat stigao do njega ... nista ...
Kada je bio u SDu na otvaranju Olimpiskog Bazena rekao je kako je bolje sto smo pare bacili na Bazen nego na završavanje stadiona i kako je dobro to sto smo uložili nešto što nije fudbal pošto mu se zgadilo kako najveći deo love ide u Fudbal a nikakve rezultate nemamo i non stop govori kako je Fudbal nas najgori sport i treba ga ukinuti !
Au brateee, gde vadite te rekla-kazala price??!! E pazi onaj je cuo iz proverenog izvora iz prve ruke da ovog boli patka za stadione i fudbal(!!!)
Daj molim te...
Zex88 September 30th, 2010, 11:26 PM Kako to da nema bre :lol:
pa ja ih ne vide na ovim slikama,vidim ove neke plasticne stocice na obe strane,a po lokaciji odakle je sliakno(mislim da je sa vrha) ne vidim ih nigde..:((
Junkie September 30th, 2010, 11:43 PM pa ja ih ne vide na ovim slikama,vidim ove neke plasticne stocice na obe strane,a po lokaciji odakle je sliakno(mislim da je sa vrha) ne vidim ih nigde..:((
Loza je tu na severnu tribinu i to velika loza ali malo dole i to se nevidi bas dobro.... Tribina karsi je Juzna tribina ona stara tribina tad je bila main tribina pa nakon renoviranja i izgradnja severne sve je to premjesteno....
Evo !!
http://i36.tinypic.com/16bbsk8.jpg
Zex88 September 30th, 2010, 11:49 PM Loza je tu na severnu tribinu i to velika loza ali malo dole i to se nevidi bas dobro.... Tribina karsi je Juzna tribina ona stara tribina tad je bila main tribina pa nakon renoviranja i izgradnja severne sve je to premjesteno....
aaaa,vidim,vidim..u prvi mah mi bilo cudno,nema gde da Tole sedne kad dodje u posetu :)
Keni GM October 1st, 2010, 12:15 AM aaaa,vidim,vidim..u prvi mah mi bilo cudno,nema gde da Tole sedne kad dodje u posetu :)
:lol:^^:lol:
7up October 1st, 2010, 01:46 AM Kakve su fukare ovi nasi politicari dupe bi dali samo da ne donesu zakon o sportu ,ovi krediti su samo zakrpke na stare stvari ,Srbiji treba nova odeca ,a ne zakrpljena.... No dobro je i da se ovo radi ,ali ne vidim tu neku perspektivu i za sve ljude koji se pitaju kako Rumuni od jednom imaju tako dobar fudbal i obezbedjeno mesto u LS ,samim tim bolju infrastrukturu:
http://www.transfermarkt.de/de/meridian-superliga/startseite/wettbewerb_SER1.html i http://www.transfermarkt.de/de/divizia-a/startseite/wettbewerb_RO1.html uporedite samo njihove i nase timove,njihov najskuplji tim Steaua tek je nesto skuplja od naseg Partizana,pogledajte vrednosti ostalih timova oni imaju 6-7 ekipa koje vrede preko 20 000 000 evra dok mi imamo samo 2 naravno Partizan i Zvezdu ,dakle dok se god ne ulozi u manje klubove :Radnicki Nis -KG,Sloboda Uzice,Spartak,Smederevo,Borac,Jagodina.... Nasem fubalu samim tim i infrastrukturi nece biti bolje ...
Zex88 October 1st, 2010, 01:53 AM imam pitanje za moje bivse sugradjane(smederevce) da li je istina sto se prica da ce Sd da napravi vaterpolo ekipu cim zavrse zatvaranje bazena??? hvala unapred i pozz
vlada_Ilina_h2o October 1st, 2010, 10:58 AM 01. 10. 2010.| 09:00
Izgradnja sportske hale u Inđiji u završnoj fazi
http://www.ekapija.com/dokumenti/indjia_sportskahala_11010.jpg
Iako je u završnoj fazi, u novu sportsku halu koja se gradi u inđijskim "Lejama" potrebno je uložiti još dosta novca. Opština Inđija konkurisala je kod Vlade Republike Srbije za dobijanje sredstava za završetak ovog velikog sportskog objekta.
Čitavu finansijsku konstrukciju izgrdanje hale do sada je morala da podnese opština Inđija, iako je prema dogovoru napravljenom pre Univerzijade u izgradnji finansijski i država trebala da učestvuje. Da su ta sredstva obezbeđena, hala bi uveliko bila završena, a ovako radovi su se izvodili fazno.
Kako je prilikom nedavne posete opštini Inđija prilikom otvaranja severoistočnog kraka obilaznice, ministarka za NIP, Verica Kalanović izrazila veliko zadovoljstvo realizacijom projekata koji su na teritoriji opštine urađeni i najavila podršku Ministarstva budućim projektima, svakako postoje optimistična očekivanja da će hala ipak uskoro biti završena.
Ekapija (www.ekapija.com/website/sr/page/351459)
Singidunum October 1st, 2010, 11:32 AM Pogledajte Marakanu (u Brazilu)
http://maps.google.com/maps?t=h&q=-22.912167,-43.230164&ie=UTF8&ll=-22.911302,-43.230166&spn=0.003973,0.008256&z=18&layer=c&cbll=-22.910718,-43.229076&panoid=QGeRabpg2-TUQSgCOxjogw&cbp=12,221.47,,0,-8.33
http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=-22.912167,-43.230164&sll=-22.90498,-43.229075&sspn=0.007985,0.016512&ie=UTF8&ll=-22.910778,-43.232929&spn=0.007945,0.016512&t=h&z=17&layer=c&cbll=-22.91055,-43.232371&panoid=5LYCos1vWI31BU1KX8vNnw&cbp=12,154.36,,0,-0.73
http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=-22.912167,-43.230164&sll=-22.90498,-43.229075&sspn=0.007985,0.016512&ie=UTF8&ll=-22.913812,-43.231158&spn=0.031781,0.066047&t=h&z=15&layer=c&cbll=-22.913875,-43.231023&panoid=vaifcWSRmNAX6m0E8KhsuA&cbp=12,25.94,,0,-11.49
lemmy84sd October 1st, 2010, 01:19 PM @Zex88 , pa ako se bezen pokrije hoce ... al neces odmah imati prvi tim , to jest seniore ... to ce trajati godinama dok petlici ne stasaju za A tim ...
Evo bazen su zatvorili pre vremena , nema kupanja od 1 septembra , uplasili se da klinci nece bezati iz skole , a i vreme nije sluzilo ...
Sad se skupljaju pare za sredjivanje 2 najgore ulice jedna od njih je Knez Mihajlova [ona ispred bolnice] , pa onda sledece godine celokupna Karadjordjeva , potom Dunavska ako je ne zatvore i na kraju sve pare idu na park i novu zeleznicku stanicu ... i tako ...
A pokrivanje bazena je za sad zelja , kad ce render ... nasi sinovi ce pricati o tome :)
Zex88 October 1st, 2010, 01:53 PM @Zex88 , pa ako se bezen pokrije hoce ... al neces odmah imati prvi tim , to jest seniore ... to ce trajati godinama dok petlici ne stasaju za A tim ...
Evo bazen su zatvorili pre vremena , nema kupanja od 1 septembra , uplasili se da klinci nece bezati iz skole , a i vreme nije sluzilo ...
Sad se skupljaju pare za sredjivanje 2 najgore ulice jedna od njih je Knez Mihajlova [ona ispred bolnice] , pa onda sledece godine celokupna Karadjordjeva , potom Dunavska ako je ne zatvore i na kraju sve pare idu na park i novu zeleznicku stanicu ... i tako ...
A pokrivanje bazena je za sad zelja , kad ce render ... nasi sinovi ce pricati o tome :)
e mislim da stvarno treba dati prednost sredjivanju dunavske i knez mihajlove,realno u samom centru grada,a najgore..mada vidim da se radi i gradi po sd samo tako,kada sam pre mesec dana bio,nisam mogao da prepoznam kralja petra,djure danicica,kej,pa internet park postavljen..a sto se ice zeleznicke stanice jel ce je praviti na novoj lokaciji ili samo renoviranje one pored tvrdjave?e da a koji je park u pitanju? izvini zbog mnogo pitanja,ali me uvek obraduje neka lepa vest o gradu,prosto se ponosim kada kazem da sd raste i napreduje iz dana u dan..:)
vl4d49a October 1st, 2010, 03:10 PM dakle dok se god ne ulozi u manje klubove :Radnicki Nis -KG,Sloboda Uzice,Spartak,Smederevo,Borac,Jagodina.... Nasem fubalu samim tim i infrastrukturi nece biti bolje ...
nisu bas toliko mali ;)
lemmy84sd October 1st, 2010, 05:03 PM Da da dosta love se ulozilo u sredjivanje ...
Dunavska , prica se da ce se zatvoriti , ako se sredi sve jer tuda vise nece prolaziti vozila i iz Kralja Petra se ulazi pravo u park, pruga , to jest pragovi se sklanjaju nema vise vozova a izmesta se luka , i ispred tvrdjave bice BLISS ... Kazu da zele opet da naprave kanal ispred tvrdjave kao u srednjem veku sto je bio ... otom potom ... A stanica bi se izmestila kod Tehnicke skole ... ili u Godomin kao sto je predvidjeno renderom iz 199? ...
Sve su to lepe zelje al ima jedan veliki problem , " Parking " , SD nema nikakav parking prostor ! Toliko automobila jedni drugima sede na gavi , iskoriscavaju i praking delove za nove zgrade tako da nemas gde da se prakiras :s
Pre desetak dana naizad sklonili ono ruglo sto izgorelo kod Adagija i San Marina , Staklenac , stara teretana! E tu sad nesto zele da naprave , sta ???
Treba da se srusi ceo taj deo , sve sa diskotekama i mlinom pa da dignu hotel , nista me ne pitaj to se vec godinama prica ...
Za sad u planu ide ove dve - tri ulice a od proleca nagovestavaju BOOM !!!
Dobice veliku lovu od izgradnje Rafinerije i ocekuju procvat u svemu ...
E da nadodam , malo pre sam prosao sa ortakom pored stadiona nesto sredjuju iza zapadne tibine , sklanjaju zemlju i ravnjaju je sa putem , sprema se nesto , sta ... di znam al na tim delovima treba da budu reflektori i deo zgrade ....
http://img827.imageshack.us/img827/4224/normalmuritempd9812243.jpg
makimax October 1st, 2010, 05:08 PM e mislim da stvarno treba dati prednost sredjivanju dunavske i knez mihajlove,realno u samom centru grada,a najgore..mada vidim da se radi i gradi po sd samo tako,kada sam pre mesec dana bio,nisam mogao da prepoznam kralja petra,djure danicica,kej,pa internet park postavljen..a sto se ice zeleznicke stanice jel ce je praviti na novoj lokaciji ili samo renoviranje one pored tvrdjave?e da a koji je park u pitanju? izvini zbog mnogo pitanja,ali me uvek obraduje neka lepa vest o gradu,prosto se ponosim kada kazem da sd raste i napreduje iz dana u dan..:)
A to ima veze sa stadionima i ovom temom,kako?
clashbgd October 1st, 2010, 05:27 PM Au brateee, gde vadite te rekla-kazala price??!! E pazi onaj je cuo iz proverenog izvora iz prve ruke da ovog boli patka za stadione i fudbal(!!!)
Daj molim te...
e moj pajseru...
delija90 October 1st, 2010, 05:34 PM A to ima veze sa stadionima i ovom temom,kako?
:lol: Uvek ista prica sa novim forumasima.Zasto li je ova tema predodredjena za prve postove novih forumasa? (retoricko pitanje)
durlanista October 1st, 2010, 07:01 PM ^^ zato što i dalje ova tema postoji, a nijedan stadion nije napravljen od kad forum postoji ;)
Keni GM October 1st, 2010, 08:12 PM ^^ zato što i dalje ova tema postoji, a nijedan stadion nije napravljen od kad forum postoji ;)
Nisi u pravu - stadion Jagodine!
Druga najznacajnija stvar koja je uradjena u Srbiji sto se tice stadiona je sredjivanje Cika Dace u Kragujevcu, a ovo ostalo su sve neke sitnice!
Zex88 October 1st, 2010, 08:19 PM vidim da ste me svi napali sto se raspitujem o svom gradu..izvinjavam se zbog toga..ali ne vidite skrivenu poruku,ako srede ceo grad nece imati nista drugo da rade nego stadion da zavrse :))))
Zex88 October 1st, 2010, 08:23 PM Da da dosta love se ulozilo u sredjivanje ...
Dunavska , prica se da ce se zatvoriti , ako se sredi sve jer tuda vise nece prolaziti vozila i iz Kralja Petra se ulazi pravo u park, pruga , to jest pragovi se sklanjaju nema vise vozova a izmesta se luka , i ispred tvrdjave bice BLISS ... Kazu da zele opet da naprave kanal ispred tvrdjave kao u srednjem veku sto je bio ... otom potom ... A stanica bi se izmestila kod Tehnicke skole ... ili u Godomin kao sto je predvidjeno renderom iz 199? ...
Sve su to lepe zelje al ima jedan veliki problem , " Parking " , SD nema nikakav parking prostor ! Toliko automobila jedni drugima sede na gavi , iskoriscavaju i praking delove za nove zgrade tako da nemas gde da se prakiras :s
Pre desetak dana naizad sklonili ono ruglo sto izgorelo kod Adagija i San Marina , Staklenac , stara teretana! E tu sad nesto zele da naprave , sta ???
Treba da se srusi ceo taj deo , sve sa diskotekama i mlinom pa da dignu hotel , nista me ne pitaj to se vec godinama prica ...
Za sad u planu ide ove dve - tri ulice a od proleca nagovestavaju BOOM !!!
Dobice veliku lovu od izgradnje Rafinerije i ocekuju procvat u svemu ...
E da nadodam , malo pre sam prosao sa ortakom pored stadiona nesto sredjuju iza zapadne tibine , sklanjaju zemlju i ravnjaju je sa putem , sprema se nesto , sta ... di znam al na tim delovima treba da budu reflektori i deo zgrade ....
http://img827.imageshack.us/img827/4224/normalmuritempd9812243.jpg
hvala na informacijama..:D da mozda ne prosiruju parking ili poligon za auto-skolu pored zapada?pre bi mi to bilo logicnije nego da planiraju reflektore..
CrazySerb October 1st, 2010, 08:23 PM Malo sam uvecao sliku nove dvorane u Indjiji:
http://img830.imageshack.us/img830/92/indjija1.jpg (http://img830.imageshack.us/i/indjija1.jpg/)
Stepa October 1st, 2010, 08:25 PM @clashbgd
Imao bih ja i nesto gore da kazem za tebe i tebi slicne, ali necu iz postovanja prema ovoj temi i ljudima na ovom forumu!
A za tebe informacija...koliko sam video ovo je forum o izgradnji stadiona, a ne politicki miting!
A ja cu se u skladu sa tim ponasati i kad na vlast dodju i ti (tvoji) sto su obecavali hleb za tri dinara...Pitam se samo koliko ce tek stadiona onda da izgrade!
durlanista October 1st, 2010, 08:34 PM Nisi u pravu - stadion Jagodine!
Druga najznacajnija stvar koja je uradjena u Srbiji sto se tice stadiona je sredjivanje Cika Dace u Kragujevcu, a ovo ostalo su sve neke sitnice!
sve je to zajebancija i sića jer pričamo o jednoj zemlji.
clashbgd October 1st, 2010, 08:43 PM @clashbgd
Imao bih ja i nesto gore da kazem za tebe i tebi slicne, ali necu iz postovanja prema ovoj temi i ljudima na ovom forumu!
A za tebe informacija...koliko sam video ovo je forum o izgradnji stadiona, a ne politicki miting!
A ja cu se u skladu sa tim ponasati i kad na vlast dodju i ti (tvoji) sto su obecavali hleb za tri dinara...Pitam se samo koliko ce tek stadiona onda da izgrade!
:rofl: :nocrook:
JUHUHUHUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU....aaaaaaaaaaaaa, ulepsa mi vece...gde mene nadje da povezujes sa crvenima...aaaaaaaaaaa...hocemo leba za tri djunte, slobo slobodoooooo...
dajem ljudima info iz prve ruke bre pajsercino skrbava...nemam sa tobnom sta fino da pricam, ti ces mene prvi da vredjas, da me predstavljas idiotom...no internet trpi sve i togasam svestan...ajd guraj dalje...
Deki_Delije_NS October 1st, 2010, 10:32 PM @clashbgd
e tu si u potpunosti u pravu!!! :D
Marko_breee October 1st, 2010, 10:48 PM @clashbgd
WTF?
Sam sebi uskaces u usta...kazes jedno pa onda upravo uradis to sto si rekao da neces..???!!
Oduvek sam mrzeo ljude koji se pale na politiku, sarenu lazu...evo deset godina od promene vlasti pa sve puca koliko se gradi.... Sve moram da idem peske jer je BG sav izrovaren zbog izgradnje metroa...sva sreca pa su makar autoputevi izgradjeni...a tek stadioni...prosto milina coveku da ode na utakmicu, sve novi objekti sa sve grejacima ispod stolica...
Zato prekini da se palis i ti i oni koji vole one druge (koji god da su)...svi ste vi isti, slepi kod ociju i zbog vas Srbija mora da ima istu vlast makar jednu dekadu, umesto da se menja na svake 4 godine...ako ne i krace...
Jbga odoh debelo u off.
Nego, iternet je cudo...:)
7up October 2nd, 2010, 12:18 AM nisu bas toliko mali ;)
Mislio sam u odnosu na Zvezdu i Partizan ,svakako su od njih manji klubovi u svakom smislu (nezeleci da omalovazim te klubove ).
Stepa October 2nd, 2010, 12:47 AM [QUOTE=clashbgd;646355:nocrook:
...no internet trpi sve i togasam svestan...[/QUOTE]
Boga mi bas si u pravu za to...
@Marko_breee
Potpuno si u pravu, pogresno sam reagovao...
---
Iskreno potpuno se jezim od politike i zadnjih 5-6 godina se stresem kad je vidim na tv i odmah prebacim, i zato me je valjda iziritiralo sto se ovakva jedna tema ispolitizovala nekim komentarima, pa sam odreagovao...
Al nema veze, nisam trebao da odreagujem i pogorsavam stvari...to je sustina.
makimax October 2nd, 2010, 01:03 AM :gaah:
7up October 2nd, 2010, 04:55 AM Dzaba se vi svadjate ko sta hoce da gradi i ko misli koji je sport najgori ,od te price nema nista... Za Srbiju najverovatnije nema spasa uopste kao drzavu ,a pogotovo za sport i njegovu infrastrukturu , za 5 godina imacemo najslabiju infrastrukturu u evropi ,goru od ALbanije,Crne Gore ....Drzava je siromasne ,para za stadione nema toga moramo da budemo svesni ,ima mnogo vaznijih stvari na koje bi drzava dala pare da ih ima, prica o dobrovoljnim prilozima itd. tek nema podlogu jer da se sutra skuplja kinta za neki stadion ne bi skupili ni za tus kabine u svlacionici ,privatizacija tek nema perspektivu jer ne vidim niti jednog srpskog lopova-tajkuna-moralnu kurvu-govno koje bi ulozilo svoje pare u neki klub i nejgovu infrastrukturu,a da to ne znaci da ce uz taj stadion nici i 200 stanova i soping centar...
Tako da ocekujem u bliskoj buducnosti da ce nove stadione dobiti Zvezda i Partizan zbog svoje lokacije ,mozda i Novi Sad ,a ostali klubovi ce ostati da propadaju i lagano ce jedan po jedan da se gasem...
Ova drzava i ovaj narod su otisli u tezak corsokak u slepu ulicu u kojoj samo udaramo glavom u zid pokusavajuci da nadjemo put kojim smo upali u njega ...
GoranBg October 2nd, 2010, 09:44 AM Dzaba se vi svadjate ko sta hoce da gradi i ko misli koji je sport najgori ,od te price nema nista... Za Srbiju najverovatnije nema spasa uopste kao drzavu ,a pogotovo za sport i njegovu infrastrukturu , za 5 godina imacemo najslabiju infrastrukturu u evropi ,goru od ALbanije,Crne Gore ....Drzava je siromasne ,para za stadione nema toga moramo da budemo svesni ,ima mnogo vaznijih stvari na koje bi drzava dala pare da ih ima, prica o dobrovoljnim prilozima itd. tek nema podlogu jer da se sutra skuplja kinta za neki stadion ne bi skupili ni za tus kabine u svlacionici ,privatizacija tek nema perspektivu jer ne vidim niti jednog srpskog lopova-tajkuna-moralnu kurvu-govno koje bi ulozilo svoje pare u neki klub i nejgovu infrastrukturu,a da to ne znaci da ce uz taj stadion nici i 200 stanova i soping centar...
Tako da ocekujem u bliskoj buducnosti da ce nove stadione dobiti Zvezda i Partizan zbog svoje lokacije ,mozda i Novi Sad ,a ostali klubovi ce ostati da propadaju i lagano ce jedan po jedan da se gasem...
Ova drzava i ovaj narod su otisli u tezak corsokak u slepu ulicu u kojoj samo udaramo glavom u zid pokusavajuci da nadjemo put kojim smo upali u njega ...
Prvo: ako Zvezda i Partizan dobiju u dogledno vreme novi stadion, to će biti extra. Vojvodina će ubrzo početi kompletnu rekonstrukciju i njihov stadion će biti skoro kao nov. Tri dobra stadiona u Srbiji koja spada u red malih zemalja je sasvim ok. Ostali stadioni će biti rekonstruisani, kako god, biće mnogo bolji nego sad. U svakom slučaju će imati reflektore i dobre terene na kojim će igrati, za početak sasvim dovoljno.
Drugo: Nemoj gledati na trenutnu situaciju tako crno, nije dobro po tebe. Slažem se sa tobom u većini stavari koje si napisao, ali moraš naći razlog da budeš optimista.
SpicyMcHaggis October 2nd, 2010, 10:25 AM 3 dobra stadiona za zemlju poput Srbije nisu ni blizu toga da bude OK...
Pogledajte Češku... svi u EXYU (s izuzetkom Slovenaca) si možemo nabijati komplekse do neba..
Slovenci isto.. mala zemlja no imaju puno novih i lijepih stadiona primjerenog kapaciteta. Jedino Srbija i Hrvatska tapkaju u mraku po tom pitanju... svi ostali su davno krenuli nešto raditi po tom pitanju... iako ni oni nemaju love, odnosno imaju je isto ko i mi..
Valjda nemaju famozni porez na rođake i kumove :) Ne znam kako to drugačije objasniti :)
pop1982 October 2nd, 2010, 10:49 AM 3 dobra stadiona za zemlju poput Srbije nisu ni blizu toga da bude OK...
Pogledajte Češku... svi u EXYU (s izuzetkom Slovenaca) si možemo nabijati komplekse do neba..
Slovenci isto.. mala zemlja no imaju puno novih i lijepih stadiona primjerenog kapaciteta. Jedino Srbija i Hrvatska tapkaju u mraku po tom pitanju... svi ostali su davno krenuli nešto raditi po tom pitanju... iako ni oni nemaju love, odnosno imaju je isto ko i mi..
Valjda nemaju famozni porez na rođake i kumove :) Ne znam kako to drugačije objasniti :)
Ako pogledaš Rumuniju i Bugarsku,oni uopšte nisu ništa gradili 20 godina,tek sad se nešto nazire.Slovenija,s obzirom na kapital koji posjeduje,je izuzetno malo sagradila.Ali zato one male tribinice skoro pa obavezno imaju atletski tunel,onda prvo reflektori na pomoćna igrališta,pa tek onda na glavna,al uglavnom maltene svako selo ima reflektore.A kakvi smo mi Balkanci,čim se bude izgradio jedan vrhunski stadion,odmah će krenuti još nekih desetak,jer ne može komšija imati bolje nego mi i obratno.Sjećam se kad je Hrvatska izgradila ove dvorane,Slovenci su se pojeli,dok su se u Srbiji odmah pojavile informacije o novoj dvorani u Kragujevcu,Nišu,Kraljevu...
O kumovima i rođacima ne treba trošiti riječi ;).
SpicyMcHaggis October 2nd, 2010, 11:01 AM A ima i kod nas svako selo reflektore.. to je najmanja stavka..
Ja želim tribine koje se ne raspadaju.. al doslovno. Prošle godine je komad betona odvalio auto dinamove tajnice.. ove godine su 2 radnika dobila po glavi kad im je pala ploča..
To je već postalo opasno po život..
Žalosno je što kod nas svi koji rade stadione su niželigaši :lol:
Istra će sad dobiti savršeni stadion.. no ni Bog osobno (Mourinho, jel ;) ) im ne može pomoći da ostanu u ligi..
2. HNL će imati daleko bolje stadione.. samo na Balkanu..
pop1982 October 2nd, 2010, 11:09 AM Džabe nam novi stadioni,kad se pojave huligani i počnu uništavati.Prošlog vikenda je bio nazovi derbi Olimpije i Maribora na novom stadionu,bilans 9000 gledalaca,što je super,i 298 polomljenih stolica i šteta od 20000 €.Ni sad ne znam,zašto se ne kopira zakon o huliganima iz Engleske,ako je njima uspjelo,valjda bi trebalo i ovdje.
lemmy84sd October 2nd, 2010, 11:13 AM Sinoc sam slusao Fudbasku Groznicu na SOS kanalu , pricalo se o temama sta koci , zasto , zbog cega ...
U jednom trenutku vodtelj pomenu da je davno ,davno vojska ponudila PFC da zamene zemljiste i da na drugoj lokaci prave stadion i kada ga sagrade da se isele iz JNA ! Takodje vojska je trazila i onaj pomocni teren ...
Odmah je taj predlog bio odbijen jer je lokacija bila negde u Krnjači :s (nije se bas pomenula lokacija vec je TV voditelj lupio al lokacija bi bila tako neka periferija ili jos gore nedodjija)
Dok naravno vojska odavno kuje plan da na lokaci JNA napravi novo naselje ... cisto stanove ...
Pomenuli su kako Zvezdin stadion planiraju da renorviraju Kinezi , konkretno nisu pricali o ovoj temi , samo su je pomenuli ...
Космајац October 2nd, 2010, 12:02 PM Dzaba se vi svadjate ko sta hoce da gradi i ko misli koji je sport najgori ,od te price nema nista... Za Srbiju najverovatnije nema spasa uopste kao drzavu ,a pogotovo za sport i njegovu infrastrukturu , za 5 godina imacemo najslabiju infrastrukturu u evropi ,goru od ALbanije,Crne Gore ....Drzava je siromasne ,para za stadione nema toga moramo da budemo svesni ,ima mnogo vaznijih stvari na koje bi drzava dala pare da ih ima, prica o dobrovoljnim prilozima itd. tek nema podlogu jer da se sutra skuplja kinta za neki stadion ne bi skupili ni za tus kabine u svlacionici ,privatizacija tek nema perspektivu jer ne vidim niti jednog srpskog lopova-tajkuna-moralnu kurvu-govno koje bi ulozilo svoje pare u neki klub i nejgovu infrastrukturu,a da to ne znaci da ce uz taj stadion nici i 200 stanova i soping centar...
Амин.Па ја ово причам нон стоп али коначно неко разуман укапира.
7up October 2nd, 2010, 02:12 PM Prvo: ako Zvezda i Partizan dobiju u dogledno vreme novi stadion, to će biti extra. Vojvodina će ubrzo početi kompletnu rekonstrukciju i njihov stadion će biti skoro kao nov. Tri dobra stadiona u Srbiji koja spada u red malih zemalja je sasvim ok. Ostali stadioni će biti rekonstruisani, kako god, biće mnogo bolji nego sad. U svakom slučaju će imati reflektore i dobre terene na kojim će igrati, za početak sasvim dovoljno.
Drugo: Nemoj gledati na trenutnu situaciju tako crno, nije dobro po tebe. Slažem se sa tobom u većini stavari koje si napisao, ali moraš naći razlog da budeš optimista.
Nije problem sto ce Zvezda i Partizan pa i Vosa dobiti nove stadione ,a sta ce se desiti posle toga ? Da li ocekujes da neki tajkun ulozi pare u igracki kadar ,razboj kluba ?? Zamisli Miskovica kupi Zvezdu i sutra ulaze u transfere 20 000 000 evra ,malo mi to deluje nelogicno pre ce biti da ce da kupi klub napravi sebi soping centar ,ako malo ostane za stadion i cao zdravao ,a Zvezda ce da ostane u svojim dugovima i sranjima ,nece imati para da odrzava stadion i opet cemo doci na isto .... U Srbiji ne postoji Rinat Ahmetov,Roman Abramovic...U Srbiji postoje ljudi koji imaju pare i koji hoce jos jos jos jos jos jos ,a to ce da dobiju samo preko komercijalnih sadrzaja klub ih ne interesuje!
Evo ti pr iz Smedereva zelezaru su kupili amerikanci USS multinacionalna kompanija kojima pare prelivaju iz dzepova ,da su hteli mogli su da kupe FK Smederevo srede onaj stadion za njima male pare 5-6 000 000 e ,nazovu ga USS ARENA ,uloze par miliona u tim ,kao sto je folsvagen ulozio u Wolfsburg ,ali u Srbiji to da se desi sanse nema ,svi traze pare ,a para ovde u fudbalu nema ...
Nisam ja pesimistican ,samo realan.
brankokg October 2nd, 2010, 02:18 PM dzabe sve to kad klubovi nemaju inspiraciju da igraju evropu,kad se klubovi privatizuju i budu jurili evropu e onda tek moze se razmisljati o stadionima
Mada ja licno mislim da je spas ex-yu liga ,ako ne od ulaznica klubovi mogu zaraditi od tv prava,a i jace utakmice i za nas i za hrvate pa i za ostale
brankokg October 2nd, 2010, 02:24 PM Nije problem sto ce Zvezda i Partizan pa i Vosa dobiti nove stadione ,a sta ce se desiti posle toga ? Da li ocekujes da neki tajkun ulozi pare u igracki kadar ,razboj kluba ?? Zamisli Miskovica kupi Zvezdu i sutra ulaze u transfere 20 000 000 evra ,malo mi to deluje nelogicno pre ce biti da ce da kupi klub napravi sebi soping centar ,ako malo ostane za stadion i cao zdravao ,a Zvezda ce da ostane u svojim dugovima i sranjima ,nece imati para da odrzava stadion i opet cemo doci na isto .... U Srbiji ne postoji Rinat Ahmetov,Roman Abramovic...U Srbiji postoje ljudi koji imaju pare i koji hoce jos jos jos jos jos jos ,a to ce da dobiju samo preko komercijalnih sadrzaja klub ih ne interesuje!
Evo ti pr iz Smedereva zelezaru su kupili amerikanci USS multinacionalna kompanija kojima pare prelivaju iz dzepova ,da su hteli mogli su da kupe FK Smederevo srede onaj stadion za njima male pare 5-6 000 000 e ,nazovu ga USS ARENA ,uloze par miliona u tim ,kao sto je folsvagen ulozio u Wolfsburg ,ali u Srbiji to da se desi sanse nema ,svi traze pare ,a para ovde u fudbalu nema ...
Nisam ja pesimistican ,samo realan.
postoji ali van srbije koji nisu zaradili milione na monopolu
Evo Filip Cepter,cuo sam da je zainteresovan da kupi zvezdu i da godisnji budzet bude 40 miliona evra
MrJohnDoe October 2nd, 2010, 02:46 PM Prosleđujem sa subotičkog thread-a. Rekonstrukcija stadiona u Subotici:
FeaQTL99zB0
MrJohnDoe October 2nd, 2010, 03:03 PM Malo sam prelistao thread, davno sam. Slošilo mi se. Jbt-e, čisto onanisanje debila sa svojim "ja mislim" i tome slično. I stari i novi udarnici iliti forumaši. Krenulo je u Užicu, najavljeno je u Kragujevcu i Subotici. Biće valjda fotki uskoro. Da se isprati par stadiona :cheers:
GoranBg October 2nd, 2010, 03:14 PM Prosleđujem sa subotičkog thread-a. Rekonstrukcija stadiona u Subotici:
FeaQTL99zB0
Ovo su zaista lepe vesti. Najviše me obradovalo to što će konačno istočna tribina da se spoji u jednu celinu. Ta tribina je bilo toliko ružna i odvratna da je to nemoguće rečima opisati. Jedini primer ružnije tribine je južna sa stadiona Karadjordje gde u sredini ima ona odvratna kuća. Na svu sreću, i ta kuća će se brzo porušiti i stadion Karadjordje će biti doveden na nivo kakav Novi Sad zaslužuje.
lemmy84sd October 2nd, 2010, 04:55 PM ^^:cheers: Lepe Vesti !
Космајац October 2nd, 2010, 06:26 PM Malo sam prelistao thread, davno sam. Slošilo mi se. Jbt-e, čisto onanisanje debila sa svojim "ja mislim" i tome slično. I stari i novi udarnici iliti forumaši. Krenulo je u Užicu, najavljeno je u Kragujevcu i Subotici. Biće valjda fotki uskoro. Da se isprati par stadiona :cheers:
извини легендо ми живимо у Француској.Даааа ја имам плату 1800 евра и баш размишљам где да бацим мало пара па ајде да гледамо утакмице на новом стадиону сто да не може нам се.Срамота да тако проживаш људе ако је теби тата оставио или и даље може да ти приушти све што пожелиш мени мој не може.Ја лаве живим у земљи србији радим понекад и две смене за 20к динара и када примим ту беду прво шта помислим то је купујем сезонску карту за звезду,партизан......Ова дража никоме ништа није поклониа па неће поклонити ни тих 5-10 стадиона колико већ само ће још додатно задужити ионако презадужене општине.Погледај само грчку где су спали због организације олимпијаде 2004.Спали су ниже него ми 90'.Ено им сад стадиони па нека изврше колективно самоубиство.Овој држави фали много ствари а то свакако нису стадиони.Модерна спортска инфраструктура је једно од огледала једне модерне и економски стабилне државе сто ми свакако нисмо.Размисли мало није нам свима стало до игре многи од нас немају ни хлеба.
MrJohnDoe October 2nd, 2010, 06:47 PM извини легендо ми живимо у Француској.Даааа ја имам плату 1800 евра и баш размишљам где да бацим мало пара па ајде да гледамо утакмице на новом стадиону сто да не може нам се.Срамота да тако проживаш људе ако је теби тата оставио или и даље може да ти приушти све што пожелиш мени мој не може.Ја лаве живим у земљи србији радим понекад и две смене за 20к динара и када примим ту беду прво шта помислим то је купујем сезонску карту за звезду,партизан......Ова дража никоме ништа није поклониа па неће поклонити ни тих 5-10 стадиона колико већ само ће још додатно задужити ионако презадужене општине.Погледај само грчку где су спали због организације олимпијаде 2004.Спали су ниже него ми 90'.Ено им сад стадиони па нека изврше колективно самоубиство.Овој држави фали много ствари а то свакако нису стадиони.Модерна спортска инфраструктура је једно од огледала једне модерне и економски стабилне државе сто ми свакако нисмо.Размисли мало није нам свима стало до игре многи од нас немају ни хлеба.
Heh, na ovo tvoje odgovaram sa Makijevom reakcijom na sveopšte stanje ovoga thread-a:
:gaah:
Vraćam se sa materijalom ili kad ovde bude bilo materijala za gledanje, čitanje i diskusiju.
brankokg October 2nd, 2010, 06:47 PM Prosleđujem sa subotičkog thread-a. Rekonstrukcija stadiona u Subotici:
FeaQTL99zB0
Srbija je atletska velesila pa nam trebaju staze za atleticare
ожежи October 2nd, 2010, 06:53 PM Па какве услове имају добро да постоје људи који се баве атлетиком...
vl4d49a October 2nd, 2010, 07:00 PM JEBALE IH ATLETSKE STAZE...I ZA NIS, JAGODINU, UZICE, SUBOTICU, MARAKANU, JNA...A U KURAC!
wassmer October 2nd, 2010, 07:47 PM @vl4d49a
У ствари, Ужицу чак и треба атлетска стаза, с обзиром на резултате које ужички атлетичари постижу. Глупо је рећи "Шта ће коме атлетска стаза?". Сваки град мора да има бар једну, али мени никад неће бити јасно зашто је не поставе одвојено од фудбалског стадиона.
Vucko October 2nd, 2010, 07:50 PM Nece da ih postave odvojeno od stadiona jer oce da "ubiju dve muve" jednim udarcem.Kad bi pravili odvojeno za atletiku kostalo bi puno a i sto je njima najvaznije zauzelo bi se puno gradjevinskog zemljista.
Kao sto diskustovasmo ranije,u BG-u bi bila dovoljna atletska staza na OFK-ovom stadionu,a pocetkom sledece ce praviti neki atletski stadion,dvoranu ili sta kod Banjice pa ce se tako resiti problem sto se tice Beograda.A u ostalim gradovima mora bar po jedan da ima i stazu.Kada bude bolja ekonomska situacija bice odvojeno stadion i staza,jednog lepog dana
GoranBg October 2nd, 2010, 08:10 PM @vl4d49a
У ствари, Ужицу чак и треба атлетска стаза, с обзиром на резултате које ужички атлетичари постижу. Глупо је рећи "Шта ће коме атлетска стаза?". Сваки град мора да има бар једну, али мени никад неће бити јасно зашто је не поставе одвојено од фудбалског стадиона.
Ne mora baš svaki grad da ima atletsku stazu. Mislim na pravu tartan stazu. Ove atletske staze se renoviraju i sredjuju jer, na šta bi stadion ličio, na primer u Subotici, ako bi se sve ostalo renoviralo, a ostavila ona raspadnuta atletska staza. Varijanta da se sklone staze i tribine približe terenu otpada. Preskupo je za naše uslove.
Da ne ispadne da se meni svidjaju fudbalski stadioni sa atletskom stazom. Ja bih voleo da su svi stadioni u Srbiji kao onaj u Smederevu. Ali ako biramo izmedju ovog kako stadioni izgledaju sada, i sredjenih stadiona, pa makar i sa atletskom stazom, valjda je svima jasno šta je bolje.
Keni GM October 2nd, 2010, 09:32 PM Kako će izgledati hala Čair nakon rekonstrukcije!
http://www.mondo.rs/motion/play.php?vid=4153
wassmer October 3rd, 2010, 01:14 AM Ne mora baš svaki grad da ima atletsku stazu. Mislim na pravu tartan stazu. Ove atletske staze se renoviraju i sredjuju jer, na šta bi stadion ličio, na primer u Subotici, ako bi se sve ostalo renoviralo, a ostavila ona raspadnuta atletska staza. Varijanta da se sklone staze i tribine približe terenu otpada. Preskupo je za naše uslove.
Da ne ispadne da se meni svidjaju fudbalski stadioni sa atletskom stazom. Ja bih voleo da su svi stadioni u Srbiji kao onaj u Smederevu. Ali ako biramo izmedju ovog kako stadioni izgledaju sada, i sredjenih stadiona, pa makar i sa atletskom stazom, valjda je svima jasno šta je bolje.
Мислио сам на то да у сваком граду атлетика као спорт мора да живи. Значи, не морају да граде посебне атлетске стадионе, али ти људи морају да имају услове за тренинг. У Ужицу стварно има успешних атлетичара (мада је било раније, сада не знам какво је стање, осим Оливере Јевтић која иначе и тренира у Ужицу), и њима се морају обезбедити услови за тренинг.
usrejected October 3rd, 2010, 01:38 AM Kako će izgledati hala Čair nakon rekonstrukcije!
http://www.mondo.rs/motion/play.php?vid=4153
01. Окт. 2010.
РЕКОНСТРУКЦИЈА ХАЛЕ У ЧАИРУ
У Спортском центру Чаир презентован је пројекат реконструкције и санације спортске хале. Радови на реконструкцији спортске хале су у току и тренутно се изводе радови на реконструкцији кровне конструкције, мокрог чвора и свлачионица. Ово је само почетак реконструкције спортске хале која ће после завршетка радова добити сасвим нови изглед, али и шири капацитет за преко 1200 места и два нова централна степеништа за гледаоце. Сви радови обављају се по фазама тако да се утакмице, сајмови и друге манифестације могу одржавати док траје санација. Према новом пројекту, поред постојеће четири, биће изграђене још две свлачионице за спортисте. На 130 квадратних метара биће опремљен медицински блок. Поред медицинског блока новим пројектом предвиђена је и изградња теретане и велнес центра. Плато око спортске хале после реконструкције биће покривен тако да ће спортски комплекс добити 600 квадрата комерцијалног простора. Новим пројектом предвиђена је и изградња ресторана са 150 места, 8 ВИП ложа, прес центра са 50 места и 4 новинарске ложе са посебним улазима. Према пројекту реконструкције, спортска хала добиће сасвим нови ентеријер, нови систем климатизације као и телескопске односно покретне трибине. Спортска хала у Чаиру, после завршетка радова, биће спремна за одржавање највећих спортских такмичења. Спортска хала у Чаиру после реконструкције биће репрезентативни спортски објекат који ће задовољити високе стандарде за одржавање спортских такмичења и у коме ће бити обезбеђена боља комуникација између организатора, гледаоца, спортиста и новинара.
После изградње отворених базена и реконструкције хале ''Чаир'' као и потпуном реконструкцијом стадиона у ''Чаиру'', Ниш ће добити јединствени спортски комплекс. Изградњом свих ових објеката Ниш ће обновити и завршити изградњу комплетне спортске инфраструктуре. Ниш је у претходних годину дана, после великог броја светских и европских такмичења, већ показао да заслужује да буде домаћин великих спортских такмичења
http://www.ni.rs/index.php?language=rs
lemmy84sd October 3rd, 2010, 01:42 PM ^^ Ajde razumem da ce Halu Cair renorvirati , verovatno su skontali da ako naprave onu novu halicu sto prima 1k ljudi vise ima da naprave najveci promasaj u istori !
Al ne razumem rekonstrukciju STADIONA !!!
Izgleda kao da je bombardovan katapultima , ima rupe gore nego SD tvrdjava posle explozije ! I oni ce to ladanjaka da krpe i renorviraju , vecu glupost nisam cuo u zivotu !!! Za te pare mogu nove tribine jednu po jednu da grade ...
delija90 October 3rd, 2010, 01:48 PM Nece oni to krpiti.Pravice potpuno nove tribine ali na istom mestu i veceg kapaciteta.
wassmer October 3rd, 2010, 02:30 PM И наравно са атлетском стазом...
usrejected October 3rd, 2010, 02:48 PM Sa atletskom. Nis ima AK Zeleznicar. A nije bas realno da grad koji jedva moze da (uz republicku pomoc) skrpi i za ove dve investicije, napravi odvojeno fudbalski od atletskog stadiona. Naravno, nista bolje ne bi moglo da se izvede od toga, ali kada je jedan gradski arhitekta (koji radi na ovim projektima) predlozio ovo resenje, gledali su ga kao ludaka....
Космајац October 3rd, 2010, 05:20 PM Sa atletskom. Nis ima AK Zeleznicar. A nije bas realno da grad koji jedva moze da (uz republicku pomoc) skrpi i za ove dve investicije, napravi odvojeno fudbalski od atletskog stadiona. Naravno, nista bolje ne bi moglo da se izvede od toga, ali kada je jedan gradski arhitekta (koji radi na ovim projektima) predlozio ovo resenje, gledali su ga kao ludaka....
Ма дај бре могло је лако.У чаир ће бацити бога оца пара и ништа се неће добити.Овако је могло рушње свих трибина сем запада покрити цео запад средити тартан стазу и ето атлетски стадион сасвим пристојан.А негде другде су могли подићи стадион од 12-13к места леп фудбалски лепше би изгледало него овако али добро.
Deki October 3rd, 2010, 07:33 PM posto se kod nas samo renoviraju stadioni nista se ne pravi novo samo se nadogradjuje da zadovoljava neke uslove ovako ce izgledati Partizanov stadion 2025 godine http://img190.imageshack.us/img190/1518/stadion2025.jpg (http://img190.imageshack.us/i/stadion2025.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
makimax October 4th, 2010, 02:23 PM Ма дај бре могло је лако.У чаир ће бацити бога оца пара и ништа се неће добити.Овако је могло рушње свих трибина сем запада покрити цео запад средити тартан стазу и ето атлетски стадион сасвим пристојан.А негде другде су могли подићи стадион од 12-13к места леп фудбалски лепше би изгледало него овако али добро.
Eto i to moze biti resenje,zapad ne treba ni dirati neka ostane kako jeste i to ce atletici biti puno.Naravno ostaje pitanje pogodnosti lokacije za sve to (ostanak jednoga-premestaj drugoga....) ali to je druga prica.
Ne treba zaboraviti da se svugde postavlja nova atletska staza,sto ne bi to moglo negde drugde?Pored te staze napraviti povecu kucu za svlacionice i to je to :),tribine ni ne trebaju.Pa 90 % atletskih kompleksa u evropi nimaju nikakve tribine sto im ne smeta da kompleks sluzi svrsi.
ZoranPoSRB October 4th, 2010, 10:44 PM ladno su stadioni Napretka iz Krusevca i Teteksa iz Tetova IDENTICNI
vlada_Ilina_h2o October 4th, 2010, 11:03 PM 04. 10. 2010.| 08:36
U SC "Čair" prezentovan projekat rekonstrukcije i sanacije sportske hale
http://www.ekapija.com/dokumenti/hala_cair_nis_060510.jpg(SC "Čair")
U Sportskom centru "Čair" prezentovan je projekat rekonstrukcije i sanacije sportske hale. Radovi na rekonstrukciji sportske hale su u toku i trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji krovne konstrukcije, mokrog čvora i svlačionica. Ovo je samo početak rekonstrukcije sportske hale koja će posle završetka radova dobiti sasvim novi izgled, ali i širi kapacitet za preko 1.200 mesta i dva nova centralna stepeništa za gledaoce. Svi radovi obavljaju se po fazama tako da se utakmice, sajmovi i druge manifestacije mogu održavati dok traje sanacija.
Prema novom projektu, pored postojeće četiri, biće izgrađene još dve svlačionice za sportiste. Na 130 m2 biće opremljen medicinski blok. Pored medicinskog bloka novim projektom predviđena je i izgradnja teretane i velnes centra. Plato oko sportske hale posle rekonstrukcije biće pokriven tako da će sportski kompleks dobiti 600 m2 komercijalnog prostora. Novim projektom predviđena je i izgradnja restorana sa 150 mesta, 8 VIP loža, pres centra sa 50 mesta i 4 novinarske lože sa posebnim ulazima. Prema projektu rekonstrukcije, sportska hala dobiće sasvim novi enterijer, novi sistem klimatizacije kao i teleskopske odnosno pokretne tribine.
Sportska hala u Čairu, posle završetka radova, biće spremna za održavanje najvećih sportskih takmičenja. Sportska hala u Čairu posle rekonstrukcije biće reprezentativni sportski objekat koji će zadovoljiti visoke standarde za održavanje sportskih takmičenja i u kome će biti obezbeđena bolja komunikacija između organizatora, gledaoca, sportista i novinara.
Posle izgradnje otvorenih bazena i rekonstrukcije hale "Čair" kao i potpunom rekonstrukcijom stadiona u "Čairu", Niš će dobiti jedinstveni sportski kompleks. Izgradnjom svih ovih objekata Niš će obnoviti i završiti izgradnju kompletne sportske infrastrukture. Niš je u prethodnih godinu dana, posle velikog broja svetskih i evropskih takmičenja, već pokazao da zaslužuje da bude domaćin velikih sportskih takmičenja.
Ekapija (www.ekapija.com/website/sr/page/351915)
podvodni October 4th, 2010, 11:07 PM nikad nisam shvatio kako se krov te hale odvodnjava?
Keni GM October 5th, 2010, 12:12 AM ladno su stadioni Napretka iz Krusevca i Teteksa iz Tetova IDENTICNI
Nismo znali, pa makedonci su samo preuzeli projekat stadiona u Krusevcu i napravili isti.
lemmy84sd October 5th, 2010, 01:25 PM U danasnjim , tj Vecernjim Novostima natpis "Od starog ostaje samo Trava" , naime Borac iz Cacka zeli " nov , novcijat " stadion i da bude po standardu UEFE!
U Novostima pise ... Da je Idealan projekat zavrsen i da ce CIP raditi glavni projekat.
Stadion bi se pravio na mestu postojeceg , ali totalno NOW , izgradili bi nove tribine , poslovni prostor , i planira se izgradnja 3 nova pomocna terena!
Prema sadasnjoj racunici izgradnja bi kostala 2.5 milki evra ! A grad ce ce u budzet sledece godine izdvoiti 26,3 milki dinara koliko bi trebala da ucestivuje i republika ,a od banaka se podize kredit 210 milki dinki [prva godina je grejs-period ,posle cega sledi otplata na 5 godina sto su odlicni sulovi].
Predsednik grada Cacka istice da ce stadion biti izgradjen po svim standardima UEFE !
Iznajmljivanje Ovo nece biti samo stadion na kome ce igrati samo FK Borac . On ce biti na raspolaganju i ostalim klubovima koji ce moci da igraju uz tacno odredjenu novcanu nadoknadu !
I jos jedna vest " Hali sportova nova šminka (http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:302384-Hali-sportova-nova-sminka)"
Marko_breee October 5th, 2010, 08:47 PM U Novostima pise ... Da je Idealan projekat zavrsen i da ce CIP raditi glavni projekat.
Stadion bi se pravio na mestu postojeceg , ali totalno NOW , izgradili bi nove tribine , poslovni prostor , i planira se izgradnja 3 nova pomocna terena!
Prema sadasnjoj racunici izgradnja bi kostala 2.5 milki evra !
...Borac iz Cacka zeli " nov , novcijat " stadion i da bude po standardu UEFE!
Moderan stadion po standardima UEFA-e za 2.5 miliona evra? WTF??? Koliki je kapacitet, 3000?
brankokg October 5th, 2010, 10:17 PM Moderan stadion po standardima UEFA-e za 2.5 miliona evra? WTF??? Koliki je kapacitet, 3000?
pa sta ce vise od 3 hiljade
delija90 October 5th, 2010, 11:55 PM http://www.fkindjija.com/slike/galerija/Pojacanja-FkIndjija-v_3.JPG
Istocna tribina stadiona Indjije je kapaciteta 2.500 mesta i izgradjena je za 300.000 evra.Nisam siguran da ispunjava sve standarde ali znam da ima dva mokra cvora i da je izgradjena na najsavremeniji nacin tako da lupate za stadion Cacka.Za 2.5 miliona moze da se napravi odlican stadion za nase uslove sa kapacitetom mozda i vecim od 5.000.
Keni GM October 6th, 2010, 02:02 AM Pogledajte ovo>
http://dugopolje.labs360.com/360/high/start.html
I da dodam sliku kako ce izgledati SC u Staroj Pazovi:
http://www.soskanal.net/wp-content/uploads/2010/10/sportski-centar-stara-pazova-kuca-srpskog-fudbala1.jpg
lemmy84sd October 6th, 2010, 12:31 PM ^^ Mislim da ovde u Staroj Pazovi fali jedan pokriveni teren [balon] ako se dese ocajni uslovi za trening [prejaka kisa ili sneg]!
Koliko je ovo kostalo pitam se !?!? Ako je kako kaze Zeko (http://www.mondo.rs/s184942/Sport/Fudbal/Zecevic-_Ne_mesam_se_u_rad_uprave_Partizana.html) , Zemunele kostao 15 miliona MARAKA , ovaj u Staroj Pazovi je kvalitetni i malo bolji , ondak ...
Naravno ne verujem Zeki ni rec , cim otvori usta slaze !!!
7up October 6th, 2010, 01:36 PM Jeste,ali je za razliku od Dzajica napravio nesto Partizanu ,dok je ovaj uzimao 2 puta vece pare od transfera ,a zvezdi ostavio muda od labuda.... Isto kao i nas Matkovic napravio je nesto gradu ,a da li je uzeo nesto za svoj dzep ,pa mogao je i te pare od stadiona da uzme i da ih niko ne vidi ,kao sto su redom uzimali direktori svih velikih firmi u Srbiji i svojim gradovima ostavili ruinirane stadione.
micika October 6th, 2010, 01:38 PM Istocna tribina stadiona Indjije je kapaciteta 2.500 mesta i izgradjena je za 300.000 evra.Nisam siguran da ispunjava sve standarde ali znam da ima dva mokra cvora i da je izgradjena na najsavremeniji nacin tako da lupate za stadion Cacka.Za 2.5 miliona moze da se napravi odlican stadion za nase uslove sa kapacitetom mozda i vecim od 5.000.
Tribina u Indjiji je pravljeno pomocu prefabrikovanih elemenata i zato je jeftinija. Nazalost ne ispunjava sve standarde,a ne radi se o mokrim cvorovima vec o propusnosti ulaza/izlaza,bilo je reci o tome na SOS-u skoro,mada ne znam ko prati jos SOS. :lol:
Uglavnom ga pogledam zbog onog lika sto vodi Bubamaru kome su svakakve livade po Srbiji "prelep monumentalan sportski centar".
Pogledajte ovo>
I da dodam sliku kako ce izgledati SC u Staroj Pazovi:
http://www.soskanal.net/wp-content/uploads/2010/10/sportski-centar-stara-pazova-kuca-srpskog-fudbala1.jpg
Idem za Madjarsku cesce,pa se vidi sa autoputa. Tj. vide se reflektori postavljeni na 3,4 terena.
^^ Mislim da ovde u Staroj Pazovi fali jedan pokriveni teren [balon] ako se dese ocajni uslovi za trening [prejaka kisa ili sneg]!
Naravno da ne. Pa sta ako je kisa i sneg? Da li onda na Marakani ili JNA kada je kisa i sneg stave krov jer su ocajni uslovi za trening. Ili u Kovilovu odu na parket da treniraju? :)
Koliko je ovo kostalo pitam se !?!?
Pitanje za Toletovog kuma.
lemmy84sd October 6th, 2010, 02:28 PM Kada su ocajni uslovi za igru utakmica se prekida ! Koliko ja znam po pravilniku ako lopta ne moze da otskoci kada je sudija pusti da pada moze s razlogom da pokaze u svalcionice pa neka je i utakmica od velike vaznosti ! A ako sneg napada kako sto ima obicaj , takodje , sudija moze da odlozi utakmicu ...
No utakmica je utakmica ponekad neke sudije i vole da sude u zelenim bazenima , al ovo je trening centar ! Ako se dese ocajni uslovi za trening a sutra a za koji dan se putuje negde , kako se ne bi igraci razboleli i prehladili lepo u balon !
micika October 6th, 2010, 02:33 PM Kada su ocajni uslovi za igru utakmica se prekida ! Koliko ja znam po pravilniku ako lopta ne moze da otskoci kada je sudija pusti da pada moze s razlogom da pokaze u svalcionice pa neka je i utakmica od velike vaznosti ! A ako sneg napada kako sto ima obicaj , takodje , sudija moze da odlozi utakmicu ...
No utakmica je utakmica ponekad neke sudije i vole da sude u zelenim bazenima , al ovo je trening centar ! Ako se dese ocajni uslovi za trening a sutra a za koji dan se putuje negde , kako se ne bi igraci razboleli i prehladili lepo u balon !
Vidi se da se na bavis fudbalom,bez ljutnje. :)
RBRS October 6th, 2010, 04:37 PM С.Пазова.
http://www.mondo.rs/motion/play.php?vid=4230
lemmy84sd October 6th, 2010, 05:19 PM @micika
Ne bavim se fudbalom profesionalno ...
Ako sam negde pogrsio , plz reci mi da naucim nesto i ja ?!
makimax October 6th, 2010, 06:15 PM Update Skopje Arena
Uporedite :).
http://www.youtube.com/watch?v=7TcoChUq628
Космајац October 6th, 2010, 06:18 PM Jeste,ali je za razliku od Dzajica napravio nesto Partizanu ,dok je ovaj uzimao 2 puta vece pare od transfera ,a zvezdi ostavio muda od labuda.... Isto kao i nas Matkovic napravio je nesto gradu ,a da li je uzeo nesto za svoj dzep ,pa mogao je i te pare od stadiona da uzme i da ih niko ne vidi ,kao sto su redom uzimali direktori svih velikih firmi u Srbiji i svojim gradovima ostavili ruinirane stadione.
Џаја је оставио тим од преко 40 мил евра пре задњег повлачења са позиције председника ФК Ц.З. мало ли је.Као председник ФК црвена звезда донео титулу победника купа европских шампиона (данас лш) и интерконтинентални куп од Џаје довољно.А ово што си ти навео управо и желе да се прича људи који су данас довели звезду овде где јесте из знамо којих интереса и разлога.
GoranBg October 6th, 2010, 06:49 PM Svaki put kad vidim sliku stadiona u Skoplju, iznerviram se. Pa zar u Makedoniji mogu da naprave ovakav stadion, a Srbija ne može? Ne bih nikog da vredjam, ali ako nismo bogati kao Slovenija, imamo sigurno više od Makedonije. Inače stadion je ekstra, jako sličan Poljudu, samo što će ovaj imati sve 4 tribine i biti skroz pokriven. Jedino mi smeta, a to su i drugi ovde napomenuli, što su previše strme tribine. Baš da ti se zavrti u glavi od samog pogleda. Ali to su samo sitne primedbe. Sveukupno može se reči samo jedno. Svak čast Makedonci! Stadion je prelep!
vl4d49a October 6th, 2010, 10:33 PM Ljudi bio sam na stadionu, i uzivo gledano nije toliko strmo, ali ako ste skroz dole, i vidite prepun stadion i iznad vas i prekoputa, najezicete se 100% i plus na sve to dodaj atmosferu, koreografije...
Bez_imena October 6th, 2010, 11:31 PM Da li ce taj stadion biti veci od marakane???
7up October 6th, 2010, 11:52 PM Џаја је оставио тим од преко 40 мил евра пре задњег повлачења са позиције председника ФК Ц.З. мало ли је.Као председник ФК црвена звезда донео титулу победника купа европских шампиона (данас лш) и интерконтинентални куп од Џаје довољно.А ово што си ти навео управо и желе да се прича људи који су данас довели звезду овде где јесте из знамо којих интереса и разлога.
Mislio sam na infrastrukturu...
Keni GM October 7th, 2010, 12:23 AM Da li ce taj stadion biti veci od marakane???
Bice oko 20.000 mesta manji kapacitet od Marakane kad se zavrsi, iako izgleda bas ogromno, neka opticka varka, najverovatnije zato sto tribine vise idu u visinu za razliku od Marakane.
A i ljudi imate Vikipediju, imate milion izvora na netu, zasto lepo tamo ne potrazite ove podatke nego sto ovde bezveze spamujete temu!
Космајац October 7th, 2010, 12:52 AM Mislio sam na infrastrukturu...
Знам на шта си мислио али хоћу само да ти укажем на пут којим су они кренули.
lindenthaler October 7th, 2010, 09:24 AM Da li ce taj stadion biti veci od marakane???
nece, marakana ce posle rekonstrukcije koja ce se zavrsiti 2012 godine imati 83 000 mesta, vise informacija (http://en.wikipedia.org/wiki/Est%C3%A1dio_do_Maracan%C3%A3) :cheers:
delija90 October 7th, 2010, 12:23 PM ^^ :nuts:
RedStarBoy007 October 7th, 2010, 02:09 PM nece, marakana ce posle rekonstrukcije koja ce se zavrsiti 2012 godine imati 83 000 mesta, vise informacija (http://en.wikipedia.org/wiki/Est%C3%A1dio_do_Maracan%C3%A3) :cheers:
ja mislim da je ovaj mislio na zvezdinu marakanu:lol:
delija90 October 7th, 2010, 03:50 PM :lol:
Keni GM October 7th, 2010, 08:38 PM Јуче прочитах на сајту неких енглеских новина неки текст о српским хулиганима и корупцији у Србији, текст од пре неколико година, где је неки тадашњи српски министар који је такође радио и у Партизану причао како је Партизан за продају Матеје Кежмана ПСВ Ајндховену требао од компаније Филипс, која је главни спонзор ПСВ-а, да добије нове рефлекторе и семафор, али је неко из клуба смуљао нешто и уместо да Партизан добије ту опрему, све паре узео за њега.
RedStarBoy007 October 7th, 2010, 09:49 PM Јуче прочитах на сајту неких енглеских новина неки текст о српским хулиганима и корупцији у Србији, текст од пре неколико година, где је неки тадашњи српски министар који је такође радио и у Партизану причао како је Партизан за продају Матеје Кежмана ПСВ Ајндховену требао од компаније Филипс, која је главни спонзор ПСВ-а, да добије нове рефлекторе и семафор, али је неко из клуба смуљао нешто и уместо да Партизан добије ту опрему, све паре узео за њега.
nesto mi poznata ta prica......ko da sa i ja procito to negdje!!!:dunno:
Marko_breee October 7th, 2010, 11:40 PM Danas procitah u "Vecernjim Novostima" da je zakon o sportu u skupstinskoj proceduri i da ga podrzavaju rukometni savez i sportski savez srbije... O cemu se radi? Jel taj zakon predvidja i privatizaciju, odnosno, regulise i vlasnistvo nad klubovima ili je to opet neko sminkanje???
makimax October 8th, 2010, 01:29 AM Јуче прочитах на сајту неких енглеских новина неки текст о српским хулиганима и корупцији у Србији, текст од пре неколико година, где је неки тадашњи српски министар који је такође радио и у Партизану причао како је Партизан за продају Матеје Кежмана ПСВ Ајндховену требао од компаније Филипс, која је главни спонзор ПСВ-а, да добије нове рефлекторе и семафор, али је неко из клуба смуљао нешто и уместо да Партизан добије ту опрему, све паре узео за њега.
nesto mi poznata ta prica......ko da sa i ja procito to negdje!!!:dunno:
Vi ko sa Marsa da ste pali :).....pretpostavljam da ste mladi pa vam je oprosteno :D.
Sustina....kad je Kezman prodavan,navijaci su se bunili i smatrali su kao uostalom i novinari :) da je prerano jer Kezman proveo u Partizanu kratko vreme i da treba pricekati sa prodajom.Naravno to nije smetalo upravi,tako da je prodan za nekih 28 miliona maraka ali uz ogromnu buku i pricu da ce za te pare doci novi semafor,rekonstruisati reflektore (cak se i par godina kasnije cesto spominjao ''kezmanov semafor'') i svasta nesto....pretpostavljam da bi se lakse prodaja progutala.Nista od toga,za to vreme nikao je sportski centar teleoptik i svaka prozivka Bjekovica i Zecevica za pare oni su uporno tvrdili da pare nisu nestale nego su ulozene u sportski centar.....sta je tu istina,to niko ne zna :ohno:.Bjekovica i Zecevica je najvise to i doslo glave jer se ''kezmanov semafor'' (uz ostale stvari) spominjao do samog njihovog kraja.
Keni GM October 8th, 2010, 09:31 AM Ево неких текстова из данашњег Спортског Журнала:
Ужички неимари улазе у фазу изградње стадиона
Темељи на дневном реду
За непуних десет дана, стадион крај Ђетиње добио је ново рухо. Огољен, без легендарне западне трибине и откопима на месту будућег севера, већ је спреман за следећу, далеко захтевнију, фазу - изградњу.
- Послови теку договореном динамиком. Ускоро почињемо постављање темеља, а на тим радовима биће ангажован далеко већи број људи. Рок за завршетак је 150 календарских дана, почевши од 29. септембра. Ако нас погледа господ Бог, неће бити проблема да Ужице већ крајем фебруара добије велелепан стадион - најавио је Нешо Старчевић, шеф градилишта крај Ђетиње.
Део послова, везан за измештање телекомуникационих канала, зависи и од надзорних органа. Према пројекту стадион би требало да има 5.200 седећих места.
- Изградићемо две нове трибине и урадити репарацију источне и јужне, слојем дебљине пет центиметара. На истоку ће бити постављени и тоалети за гледаоце (зар је морао и ово да нагласи, то се ваљда подразумева?) - нагласио је Старчевић.
Остало је нерешено питање стамбеног објекта до источне трибине, па је немогуће спајање са северним делом. По окончању радова, у другој фази (негде за сто година...), планирана је изградња атлетске стазе са шест места, а потом и постављање рефлектора.
Важан сегмент биће и травната подлога. Посао је поверен фирми из Чачка, већ се назиру травке "вемблија", најквалитетнијег семена. У наредним данима биће замењено бусење са оштећеним деловима терена, а на пролеће обављена и нивелација.
Крећу радови у Нишу и Крагујевцу
Ниш ускоро добија стадион за 18.000 гледалаца. У изградњу Чаира биће уложено 9.5 милиона евра, из октобарског угла јасно је да су Нишлије урадиле највећи посао на уређењу објекта.
- Добили смо локацијску дозволу, генерални план завршен је у августу. Волео бих да вечерас Естонију угостимо у Нишу, верујем да дан кад ће репрезентација бити домаћин у градовима Србије није далеко - објаснио је Драган Ђорђевић, први човек ФС региона источне Србије.
Средства су обезбеђења, време је за посао и у Крагујевцу.
- Очекујем да следећег месеца почнемо изградњу модерног објекта. У току је израда генералног плана, повећаћемо капацитет стадиона, средити помоћне терене, инсталирати рефлекторе и изградити управну зграду од 7.000 квадрата - најавио је Жарко Павловић.
Климента: Само у Новом Пазару
Нови Пазар је уз Ниш и Крагујевац обезбедио средства за изградњу стадиона.
- Обезбедили смо столице, пројекат је у завршној фази, расписаћемо тендер за извођача радова. Учинићемо све да завршимо посао на време, жеља је да се пласирамо у Суперлигу, ако успемо, хоћемо да играмо у Новом Пазару. Сулудо је да непрестано гостујемо, желимо да ривале угостимо пред 15.000 навијача - без дилеме је Бело Климента, секретар прволигаша са обала Јошанице и Рашке.
БАСК игра на вештачкој трави
БАСК је обавио огроман посао на изградњи стадиона на Царевој ћуприји.
- Поставили смо 1.600 столица, покрили трибину, чекамо зелене грануле за вештачку траву. Добили смо дозволу да изградимо терен са таквом подлогом. Сертификат издаје УЕФА, кадри смо да поднесемо и те трошкове - каже Слободан Станојевић, председник клуба.
lemmy84sd October 8th, 2010, 01:29 PM Opa lepe vesti sa svih strana , stvarno mi je krivo sto repka ne ugoscava slabije repke poput Estonije u drugim gradovima nego samo BG BG BG , smor !
Nadam se iskreno da BASK nece stici do super lige dosta mi je BG timova , opet BG :nuts:
Taman ce Cuka crno bela da ispadne a nju da preuzme BASK crno beli e pa ne moze !!!
No evo vam "Kezmanov Semafor" :)
http://img340.imageshack.us/img340/4651/smederevopfc07.jpg
Nije sala , ovo je Smederevo dobilo kada je Kezman presao u Partizan , barem se tada tako pricalo , da je neko bio pametan pa da potrazi procenat od negove buduce prodaje , yahoo bi bilo ! Ovako po pricama otisao je za semafor ...
micika October 8th, 2010, 01:38 PM Nadam se iskreno da BASK nece stici do super lige dosta mi je BG timova , opet BG :nuts:
Taman ce Cuka crno bela da ispadne a nju da preuzme BASK crno beli e pa ne moze !!!
Naravno da je Bask vec rezervisan za Superligu. Znalo se i na pocetku jos.
Kome nije jasno,seca se onih komicnih klipova sa utakmica srpske lige Beograd (jaka mi liga u pm),a sada da ne govorim kako namestaju utakmice u Prvoj ligi. Evo zadnje kolo. Bask - Srem. Igrac Srema br. 2 je dobio 6 meseci zabrane igranja zbog navodnog udaranja pomocnika. :ohno: Pogledajte sami. :ohno: Da ne navodim ostale detalje. To je danasnja Srbija i nas fudbal. Ja kazem : bolje da Radnicki ostane u drugoj ligi,lepse mu je da igra reprezentativnu ligu cele Srbije sa ekipama od krajnjeg juga do krajnjeg severa,nego sa "tramvajcima".
F1Aq3QbzY5M
Ziveli...
Marko_breee October 8th, 2010, 07:54 PM http://img340.imageshack.us/img340/4651/smederevopfc07.jpg
Koliko nama trebaju krovovi na najboljim stadionima... Evo ovde u Smederevu je dobar primer. Tribina sa solidnom visinom, lepo popunjena, zastave i transparenti i u pozadini suma, autobus i ljudi koji nisu platili kartu... Jedan solidan krovic sa krovnim reflektorima bi stvorio utisak ozbiljnog stadiona...mnogo ozbiljnijeg negosto je to sada...
http://i271.photobucket.com/albums/jj127/YU-MIK/svasta/stadionsakrovom.jpg
Malo zajeb.ncije sa fotosopom...i tribina automatski izgleda mnogo veca i modernija...
EddieVanHalen October 9th, 2010, 12:05 AM Утакмица репрезентације ме је натерала да се региструјем на форум. Колико су нам потребни стадиони који ће репрезентацију одморити од Београда и дерби фолклора на трибинама...
brankokg October 9th, 2010, 11:27 AM Jeste van teme,ali jel moze neko da mi kaze da li su Tole i Savo Milosevic u dobrim odnosima ? Iako sam zvezdas mislim da bi trebalo Savo da dodje na celo FSS-a i sa njim jos neki mladji covek (Jugovic) jer ovo zlo od coveka ce nam unistiti fudbal 10000%
Marko_breee October 9th, 2010, 11:53 AM Jeste off...
Ima posebna tema za takve rasprave....
delija90 October 9th, 2010, 03:34 PM Laktasi.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs630.snc4/59014_434326015871_53261325871_5685097_1972263_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs041.snc4/34407_439399020871_53261325871_5786319_927260_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs021.ash2/34407_439399015871_53261325871_5786318_5582059_n.jpg
Zgembo October 9th, 2010, 03:38 PM Утакмица репрезентације ме је натерала да се региструјем на форум. Колико су нам потребни стадиони који ће репрезентацију одморити од Београда и дерби фолклора на трибинама...
Apsolutno.
Spanci i Italijani ponekad za celi kvalifikacioni ciklus ne odigraju nijednu utakmicu u Madridu odnosno Rimu. Neko ce reci da je Srbija bedna zemlja i da je jedini razlog neigranja u unutrasnjosti problem sa nepostojecom sportskom infrastrukturom, ali ja uopste ne bih isljucio taj nas odvratni centralizam.Uzmimo za primer Dejvis kup u tenisu, ili kvalifikacije kosarkasa za proslo evropsko prventsvo. Imam utisak da ljudi u savezima tu po automatizmu cim se razmislja o nasem domacinstvu krecu sa razmatranjem varijanti "Arena" ili "Pionir". To sto iza Pancevackog mosta i rampe na Bubanj Potoku postoje neki indijanci koji haju za ucinak Djokovica, Velickovica, Teodosica - njihov problem. No da ne bude pa pljujem samo po vlasti, a ne i onima koji su je postavili- kad se malo razmisli mozda bolje nismo ni zasluzili; Dokle god Cacani, Uzicani, Nislije budu hrlili na poklonjenje srpskom brendu iz Krcunove rupe tj. mirne duse dotirali putem uplatnica za struju njihovog vecitog rivala, dotle stadionu pokraj Morave, Begluku i Cairu i ne prilici nista drugo sem rdje i katanca.
Keni GM October 9th, 2010, 04:04 PM Laktasi.
Dobro izgleda! :cheers:
dejan_b88 October 9th, 2010, 05:55 PM Apsolutno.
Spanci i Italijani ponekad za celi kvalifikacioni ciklus ne odigraju nijednu utakmicu u Madridu odnosno Rimu. Neko ce reci da je Srbija bedna zemlja i da je jedini razlog neigranja u unutrasnjosti problem sa nepostojecom sportskom infrastrukturom, ali ja uopste ne bih isljucio taj nas odvratni centralizam.Uzmimo za primer Dejvis kup u tenisu, ili kvalifikacije kosarkasa za proslo evropsko prventsvo. Imam utisak da ljudi u savezima tu po automatizmu cim se razmislja o nasem domacinstvu krecu sa razmatranjem varijanti "Arena" ili "Pionir". To sto iza Pancevackog mosta i rampe na Bubanj Potoku postoje neki indijanci koji haju za ucinak Djokovica, Velickovica, Teodosica - njihov problem. No da ne bude pa pljujem samo po vlasti, a ne i onima koji su je postavili- kad se malo razmisli mozda bolje nismo ni zasluzili; Dokle god Cacani, Uzicani, Nislije budu hrlili na poklonjenje srpskom brendu iz Krcunove rupe tj. mirne duse dotirali putem uplatnica za struju njihovog vecitog rivala, dotle stadionu pokraj Morave, Begluku i Cairu i ne prilici nista drugo sem rdje i katanca.
jimmy spong October 9th, 2010, 07:41 PM stadion u skoplju ima da bude bombona
kapacitet bi trebao da bude negdje okruglo 30.000 . max 35.000
evo da kopiram ovdje iz teme o Podgorici , neki render za istocnu tribinu stadiona u Podgorici , ne znam da li je ovo zvanicno i potvrdjeno , ali uz tribinu ide i podzemni parking i malo sminke okolo
ovakav projekat istocne tribine bi bio idealan za nas stadion , samo je pitanje oce li biti bas ovakav
http://desmond.yfrog.com/Himg337/scaled.php?tn=0&server=337&filename=stadionuz.jpg&xsize=640&ysize=640
mali dio od istocne tribine koji je izgradjen prije nego sto su radovi stali.
http://img204.imageshack.us/img204/7791/1176818913vw7.jpg
marillion October 9th, 2010, 08:05 PM ako ovaj stadion jednog dana bude izgledao kao na ovom renderu to će za mene da bude najlepši stadion na ovim prostorima :bow:
više imam očekivanja za ovaj stadion nego za onu strminu u skoplju
lemmy84sd October 9th, 2010, 09:24 PM :eek2: kakav render ! Zaprepascen sam !!!
Junkie October 9th, 2010, 10:13 PM stadion u skoplju ima da bude bombona
kapacitet bi trebao da bude negdje okruglo 30.000 . max 35.000
evo da kopiram ovdje iz teme o Podgorici , neki render za istocnu tribinu stadiona u Podgorici , ne znam da li je ovo zvanicno i potvrdjeno , ali uz tribinu ide i podzemni parking i malo sminke okolo
ovakav projekat istocne tribine bi bio idealan za nas stadion , samo je pitanje oce li biti bas ovakav
37.000
jimmy spong October 10th, 2010, 02:18 AM ako ovaj stadion jednog dana bude izgledao kao na ovom renderu to će za mene da bude najlepši stadion na ovim prostorima :bow:
više imam očekivanja za ovaj stadion nego za onu strminu u skoplju
rok za izgradnju tribine je 26 mjeseci , nadam se da za to vrijeme nece ljencariti , a i ova recesija prodje pa bi red bilo da od te tribine bude nesto. Trenutno postoje tri tribine , i ovaj pocetak istocne , a reflektori su oni standardni na stubove. Kako se vidi na ovom renderu , reflektora nema , a na njihovim mjestima se nalaze neki poslovni prostori itd. To bi bilo jako fino kad bi se reflektori prebacili na novu tribinu , jer bi se popunile rupe izmedju postojecih tribina i dobio bi se pravi stadion u engleskom stilu , sto je jako neobicno za balkan jer su ovdje svi stadioni ili okrugli ili ukopani u neku rupu , ili kockasto-suplji. Stadion trenutno izgleda vrlo sirovo i jeftino , tako da se uz ovu tribinu ocekuje face-lift , da se dobije ugledan stadion
http://imagecache.soccerway.com/venues/600x450/617.jpg
juzna tribina identicna sjevernoj
http://www.stadionwelt.de/sw_stadien/images/news/1261580380.jpg
Keni GM October 10th, 2010, 08:31 AM Za ovaj stadion u Podgorici bi bilo dobro da se popune ove rupe u uglovima i uz ovu novu tribinu bi izgledao vrhunski!
delija90 October 10th, 2010, 11:42 AM Sever i jug su za rusenje.Voleo bih da znam ime arhitekte koji ih je projektovao.
EuroFunk October 10th, 2010, 11:43 AM Thx for the picture~!
http://2.s07.flagcounter.com/count/DymW/bg=ffffff/txt=ffffff/border=ffffff/columns=1/maxflags=1/viewers=3/labels=0/
http://s07.flagcounter.com/count/DymW/bg=ffffff/txt=ffffff/border=ffffff/columns=1/maxflags=1/viewers=3/labels=0/
clashbgd October 10th, 2010, 01:22 PM sever i jug fino izgledaju, krov na foru lionovog stadiona...ali kada sam gledao tekmu sa Varvarima protiv ajduka, sa dela gornjeg nivoa se ne vidi gol i deo terena ispod curva-e...no stadion ce biti odlican kad se završi...
lemmy84sd October 10th, 2010, 01:35 PM Ovo u Podgorici stvarno izgleda na ZLO ! Prelepo i predivno izgleda !
No evo novih epizoda Dodjite na Stadion ...
DNS 19_01 (http://www.youtube.com/watch?v=abcH9709Jv4)
DNS 19_02 (http://www.youtube.com/watch?v=fuO9w375mr0)
U prvom delu pricaju o kuci fudbala. Naime Sportski Centar u Staroj Pazovi nije rezervisan samoi za Fudbalere , vec i za Atleticare , Kosarkase , Rukometase ...
Postoji HALA u okviru SCa , koja ce biti uskoro zavrsena , kada bude naravno ceo centar zavrsen !
Planira se prosirenje i izgradnja bazena ...
Dostupno ce biti svim nasim reprezentacijama od mladjih sve do starih !
Takodje ima objasnjenje zasto je u Staroj Pazovi ovaj objekat a ne negde u BGu ili nadomak BGa !
jimmy spong October 10th, 2010, 02:31 PM Sever i jug su za rusenje.Voleo bih da znam ime arhitekte koji ih je projektovao.
ja imam osjecaj da se kod tog sjevera i juga neko podebelo ugradio , jer su tribine pre-jeftino uradjene. goli beton i stolice , dva wc-a , i neki limeni krov , koji ne pokriva cijelu tribinu. i naravno neizbjezni poslovni prostori... Ali ako bi istok stvarno izgledao ovako kao na renderu i ako bi uz istok isle i one korekcije koje se vide , oprostio bih sjever i jug. No se bojim da se neko i od istocne ne ugradi pa da opet dobijemo polu-proizvod
makimax October 10th, 2010, 02:44 PM Laktasi.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs630.snc4/59014_434326015871_53261325871_5685097_1972263_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs041.snc4/34407_439399020871_53261325871_5786319_927260_n.jpg
Fino izgleda,malo ova ventilacija bode oci kao i ovi krovni podupiraci ali je generalno o.k.
http://desmond.yfrog.com/Himg337/scaled.php?tn=0&server=337&filename=stadionuz.jpg&xsize=640&ysize=640
Odlicno izgleda render :cheers:...
Pitanje je hoce li se stvarno prilikom izgradnje istocne tribine raditi i taj face-lifting.Jedino tako bi mozda anulirali ogroman minus zbog juzne i severne tribine.
pop1982 October 10th, 2010, 05:47 PM Ne znam,zašto se ne iskoriste stari vojni hangari za dvorane,sjećam se priče da VK Špandau izgradi bazen u takvom objektu.
vl4d49a October 11th, 2010, 03:29 PM Mnogo lepa slika, u pitanju je Cair
http://i55.tinypic.com/zt9pvb.jpg
a evo i malo prepravljanja u Photoshop-u
http://i52.tinypic.com/2h7l1sh.jpg
EddieVanHalen October 11th, 2010, 04:01 PM Беда, истунуше рефлектори...
|
|