View Full Version : [Wielkopolska] Inwestycje apartamentowo-mieszkaniowe

matist
November 26th, 2006, 08:49 AM
Witam wszystkich forumowiczów. To jest mój pierwszy post. Jestem z okolic Poznania i ważne dla mnie są wiadomości przede wszystkim info z Poznania, ale nie zapominajmy o mniejszych miastach znajdujących się w pobliżu Poznania np: Swarzędz, Luboń, Mosina, Kórnik itp. Wydaje mi się, że tam też buduje się mieszkania, ale na forum nie znalazłem informacji na ten temat (może słabe poszukiwania:nuts: ). Mieszkania pod Poznaniaem powinny mieć niższe ceny, więc byłaby to też informacja dla tych co nie mogą pozwolić sobie na kupno mieszkanbia w Poznaniu. Proszę wszystkich o rozbudowywanie tego wątku.:banana:
Pozdro dla wszystkich

RAFI
November 26th, 2006, 09:59 AM
w Kórniku będą budować dom jednorodzinny o pow. 150 m 2, planowana inwestycja 2007:nuts:

kaliszanin177
November 26th, 2006, 11:17 AM
Witam wszystkich forumowiczów. To jest mój pierwszy post. Jestem z okolic Poznania i ważne dla mnie są wiadomości przede wszystkim info z Poznania, ale nie zapominajmy o mniejszych miastach znajdujących się w pobliżu Poznania np: Swarzędz, Luboń, Mosina, Kórnik itp. Wydaje mi się, że tam też buduje się mieszkania, ale na forum nie znalazłem informacji na ten temat (może słabe poszukiwania:nuts: ). Mieszkania pod Poznaniaem powinny mieć niższe ceny, więc byłaby to też informacja dla tych co nie mogą pozwolić sobie na kupno mieszkanbia w Poznaniu. Proszę wszystkich o rozbudowywanie tego wątku.:banana:
Pozdro dla wszystkich

Wielkopolska to nie tylko Poznań i jego najbliższe okolice.

Może tak będzie kiedy WLKP się podzieli. (oby:) )

Filo
November 26th, 2006, 05:04 PM

Najlepiej pewnie zeby Kalisz właczyli do Dolnoślaskiego :lol:

mmjp
November 26th, 2006, 06:28 PM
Nie widzę większego sensu utrzymywać ogólny wątek o mieszkaniówce dla całej Wielkopolski. Raz, że duże miasta w których się buduje najwięcej, mają swoje wątki inwestycyjne, dwa wielkopolski wątek ogólny nie jest wcale zawalony inwestycjami i resztę można wrzucić tam.
Ten wątek można by przefarbować na powiatowy, czyli Powiat Poznański ziemski. jest to o tyle dobre, że wreszcie będzie można "ocenić" rzeczywisty przyrost mieszkań w powiecie. Tylko jest jeden problem, czyli dostępność informacji o inwestycjach.

Popiel
November 27th, 2006, 01:50 AM

nudne już te teksty!!!!!

RAFI
November 27th, 2006, 08:18 AM
mamy wątek Wielkopolska inwestycje- do kasacji-

matist
November 29th, 2006, 11:00 AM
Przyznaj? racj?, ?e lepiej brzmia?oby to jako powiat pozna?ski.
Wielkopolski nie podzielimy bo ju? za nas to zrobili.

Posenerr
November 29th, 2006, 08:23 PM

jak już ktoś wspomniał Wielkopolska jest już rozdzielona, nie ma potrzeby na dalsze rozdrobnienia, wystarczy powymianiać urzędas?w kt?rych wzrok sięga tylko za okna urzędu wojew?dzkiego, Wielkopolska to nie tylko Poznań dlatego inne nasze miasta muszą być wspomagane, ale o dalszym rozdrobnieniu nie ma mowy

rutkos
August 3rd, 2011, 04:28 PM
Przeklejone z http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=536458&page=226

Nie wiem czy tutaj mogę wrzucić ten wątek, najwyżej mi się oberwie...

Czy ktoś coś wie na temat tej inwestycji:

OSIEDLE BNIŃSKIE W KÓRNIKU
…rozpoczynamy je z pasją, by zakończyć z dumą…

16 domów jednorodzinnych w zabudowie bliźniaczej o powierzchni 135,6 m2, na działkach o powierzchni od 330 m2 do 380 m2
12 domów jednorodzinnych w zabudowie szeregowej powierzchni 135,6 m2, na działkach o pow. od 226 m2 do 328 m2
domy wykończone w standardzie deweloperskim lub pod klucz na podstawie szczegółowej umowy z klientem
zamknięty kompleks w całości ogrodzony
wewnętrzna infrastruktura drogowa z oświetleniem
kanalizacja ,ogrzewanie gazowe

http://osiedlebninskie.com/a2.jpg
http://osiedlebninskie.com/a3.jpg
http://osiedlebninskie.com/a7.jpg

Źródło: http://osiedlebninskie.com/index.html

Słyszałem coś, że ten inwestor (RF Construction) zbankrutował i projekt chce przejąć jakiś duży poznański developer, ale niestety bez szczegółów...
Byłem ostatnio na tej budowie, stoją dwa domy z białej cegły - stan surowy, zamknięty, a co dalej?

Na przeciwko buduje firma Luk-Pol z Kórnika...

Będę wdzięczny za jakąkolwiek informację.

Popiel
August 3rd, 2011, 04:38 PM
w tym wątku ma być i powiat i całe województwo ..masło maślane :nuts:

Demandred
August 3rd, 2011, 04:38 PM
Nie widzę większego sensu utrzymywać ogólny wątek o mieszkaniówce dla całej Wielkopolski. Raz, że duże miasta w których się buduje najwięcej, mają swoje wątki inwestycyjne, dwa wielkopolski wątek ogólny nie jest wcale zawalony inwestycjami i resztę można wrzucić tam.
Ten wątek można by przefarbować na powiatowy, czyli Powiat Poznański ziemski. jest to o tyle dobre, że wreszcie będzie można "ocenić" rzeczywisty przyrost mieszkań w powiecie. Tylko jest jeden problem, czyli dostępność informacji o inwestycjach.

W pelni sie zgadzam. Zamykac ten smieszny watek. Rutkos, swojego posta w dziale [Poznań] Inwestycje mieszkaniowo-apartamentowe II umiesciles jak najbardziej poprawnie.

Popiel
August 3rd, 2011, 05:02 PM
W pelni sie zgadzam. Zamykac ten smieszny watek. Rutkos, swojego posta w dziale [Poznań] Inwestycje mieszkaniowo-apartamentowe II umiesciles jak najbardziej poprawnie.

Też bym tego nie rozdzielał ,ale jeśli już musimy to trzeba zmienić nazwę wątku bo tak to jest na szybko partyzantka i sorry ale burdel jeszcze treść pierwszego posta matista sugeruje że w zasadzie to jest to miejsce dla info i z Poznania i powiatu a tytuł sugeruje jeszcze Wielkopolskę.BAŁAGAN!!

rutkos
August 4th, 2011, 11:24 AM
Rutkos, swojego posta w dziale [Poznań] Inwestycje mieszkaniowo-apartamentowe II umiesciles jak najbardziej poprawnie.

Demandred, a WZZ048 powiedział, że jest osobny wątek o powiecie, ja znalazłem tylko Wielkopolskę, więc tutaj to wrzuciłem (co dla mnie jest trochę dziwne), ale ja jestem nowicjuszem w porównaniu do innych, więc się dostosowuję...

Demandred
August 4th, 2011, 12:57 PM
Demandred, a WZZ048 powiedział, że jest osobny wątek o powiecie, ja znalazłem tylko Wielkopolskę, więc tutaj to wrzuciłem (co dla mnie jest trochę dziwne), ale ja jestem nowicjuszem w porównaniu do innych, więc się dostosowuję...

Wiem co napisal i dlatego to skorygowalem. Sprawa zamknieta i next time nie wrzucaj 1 newsa do 3 watkow ;)
DEL