View Full Version : СУБОТИЦА - праћење градилишта | SUBOTICA - construction updates

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43

djomla
December 2nd, 2008, 01:44 PM
jedna vest, vezana za privredu.

U okviru prvog sajma investicionih potencijala lokalnih samouprava „ PREDSTAVLJAMO SRBIJU” u Beogradu, 27.novembra 2008 održan je okrugli sto na temu „Mogućnosti i perspektive ulaganja u opštine Srbije-sada je vreme”.

Na okruglom stolu, prezentaciju i izlaganje su imali gradonačelnici, predsednici i predstavnici gradova i opština Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Subotice, Zrenjanina i Inđije, kao i predstavnici kopmpanije Simens, Colliers International, EBRD i Dunav osiguranja.

Gradonačelnik Saša Vučinić, izneo je u svom izlaganju prednosti Subotice, razvijenost infrastrukture, rad Slobodne zone, Inkubutara, kancelarije LER i drugih insitucija za podršku razvoja i pomoći investitorima, kao i prisutnost uspešnih kompanija i najavu novih stranih investicija. Posebno su istaknuta dva najveća razvojna projekta u Subotici koja se odnose na Master plan Palić i Industrijski park-zonu.

U izlaganjima predstavnika EBRD, SIMENSA i COLLIERS INTERNATIONAL, istaknuti su pozitivni primeri ulaganja u Subotici, na projektima izgradnje novog prečistača, Loher-Simens fabrike vetro-generatora i GTC na aktivnostima izgradnje najvećeg shoping centra u Vojvodini.

U nastavku aktivnosti na sajmu, gradonačelnik Saša Vučinić, pom.gradonačelnika Duško Guslov i savet.gradonačelnika Dejan Zvekić održali su kraće sastanke sa predstavnicima EBRD, COLLIERS INTERNATIONAL, IBM, SAP WEST BALKANS i KFW, na kojima su razmenjene informacije i dogovoreni kontakti za dalju moguću saradnju.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj
subotica.info

Malo aktivnosti lokalne samouprave ne skodi.

djomla
December 2nd, 2008, 05:35 PM
Radovi na verskim objektima u gradu.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić uručio je danas sveštenicima Srpske pravoslavne crkve dokumentaciju o sredstvima za izgradnju i adaptaciju ovih objekata, koje im je dodelio Fonda za kapitalna ulaganja APV. Hramu Svetog proroka Ilije na Paliću odobreno je pet miliona dinara za završetak radova na krovu dok je crkvi Svetog Vaznesenja gospodnjeg odobreno je 15 miliona dinara za početak adaptacije.
Tokom sledeće nedelje najavljen je i obilazak subotičke katedrale jer su i za taj verski objekat obezbeđena izvesna sredstva iz fonda.

subotica.info

Da li neko zna za sta je katedrala dobila sredstva?

crkvi Svetog Vaznesenja gospodnjeg. Samo da je ne prefarbaju u belo! Nadam se da zavod za zastitu dao neke smernice.

http://www.subotica.info/events/zajednica/2008/11/28/crkva_svetog_vaznesenja_gospodnjeg/ow25208_4.jpg

Hramu Svetog proroka Ilije na Paliću

http://www.subotica.info/events/zajednica/2008/11/28/hram_svetog_ilije/ow25207_1.jpg

http://www.subotica.info/events/zajednica/2008/11/28/hram_svetog_ilije/ow25207_3.jpg

shabani
December 2nd, 2008, 06:14 PM
Da li neko zna za sta je katedrala dobila sredstva?

Ne znam, ali predpostavljam da je dobila za sanaciju cuvene "pukotine" :cheers:

http://inlinethumb63.webshots.com/13950/2205930230101833405S500x500Q85.jpg

djomla
December 2nd, 2008, 06:24 PM
^^ Za sanaciju uzroka pukotine bi trbalo malo vise novca!

Sredjivanje fasade bi bilo jako dobro, jos ako je tu uracunata i novo dekorativno osvetljenje... :cheers:

shabani
December 2nd, 2008, 09:57 PM
^^ Generalno, nikakvo sredjivanje fasade ne bi imalo smisla ako se pre toga ne popravi ta pukotina.... a koliko to kosta mozemo samo da pretpostavljamo, jer ko zna na koji nacin se to popravlja :nuts:

45FAT747
December 3rd, 2008, 10:57 AM
Dogovoreno, al samo ako budem, nista neobecavam jer moja firma i yumol su kooperanti :)

Pozdrav,
Po slikama, panorama Prozivke ako si slikao sa terase ili krova zgrade gde zivis rekao bih da smo komsije. Jel to blok zgrada 91,93,95,97 ili onaj drugi 101,103... ?
Ja sam u 93.

Za ostale: Sto se tice autopijace tamo nista nema, tako da ako je i nesto bilo to su samo privremeno parkirali mehanizaciju. A price o megamarketu u Malom Bajmoku odnose se na Forneti fabriku kako sam shvatio babu i njene komsije. :)

djomla
December 3rd, 2008, 12:57 PM
^^ Generalno, nikakvo sredjivanje fasade ne bi imalo smisla ako se pre toga ne popravi ta pukotina.... a koliko to kosta mozemo samo da pretpostavljamo, jer ko zna na koji nacin se to popravlja :nuts:

Ma ta pukotina je posledica sleganja u temelju katedrale. Taj proces je bio najintenzivniji u pocetku. Kada su nastale pukotine, grad je konstantno trazio od svojih inzenjera da utvrde uzrok i moguce posledice. Tako je 1877. godine, inženjer Mihály Tóth utvrdio da se pukotine nece siriti dalje, takodje su svoja misljena dali i poznati suboticki gradjevinci tog vremena Titus Mackovic i Geza Kocka. Cesto se u katedralu ulagalo, ali jos niko nije sanirao te pukotine. Po meni te pukotine daju neki smek katedrali, i ne bi ih dirao ni danas.

Ko zeli vise istorije http://www.suboticka-katedrala.info/hr/history.html

Za ostale: Sto se tice autopijace tamo nista nema, tako da ako je i nesto bilo to su samo privremeno parkirali mehanizaciju. A price o megamarketu u Malom Bajmoku odnose se na Forneti fabriku kako sam shvatio babu i njene komsije.

Znaci nista od auto placa. :ohno:

wanted
December 3rd, 2008, 03:16 PM
Pozdrav,
Po slikama, panorama Prozivke ako si slikao sa terase ili krova zgrade gde zivis rekao bih da smo komsije. Jel to blok zgrada 91,93,95,97 ili onaj drugi 101,103... ?
Ja sam u 93.

Lol i ja sam u 93 :banana:

roki
December 3rd, 2008, 05:58 PM
Lol i ja sam u 93 :banana:

Pa ne mogu da verujem, dva spijuna u istoj zgradi:)

djomla
December 3rd, 2008, 07:24 PM
Vest iz Decijeg pozorista

SREDSTAVA ZA ADAPTACIJU DEČIJEG POZORIŠTA
Dečije pozorište dobilo je danas ugovore iz pokrajine koji garantuju sredstva u iznosu od 20 miliona dinara neophodnih za završetak adaptacije pozorišne sale i scene, saopšteno je na konferenciji za novinare. Tokom septembra pozorište je sprovelo tri male nabavke, a sada je u toku i veliki tender za izvođače radova na elektroinstalacijama i sistemima zaštite. Procene ove ustanove su da bi radovi mogli biti okončani za dva meseca. Za kompletnu adaptaciju međutim, koja podrazumeva ventilaciju, klimatizaciju i izgradnju male scene u foajeu, biće potrebna dodatna sredstva od blizu 30 miliona dinara, za šta je Dečije pozorište konkurisalo u Nacionalnom investicionom planu za narednu godinu.

Radio Subotica

Nakon ove faze ce pozoriste biti funkcionalno, i to se ocekuje u martu, tako da ce naredni festival pozorista za decu biti u "novom" pozoristu.

djomla
December 5th, 2008, 02:43 PM
Pazite vest! Nije direktno vezana za izradnju ali u velikoj meri sprecava razvoj.

Društvo sa ograničenom odgovornošću “Park Palić” nije formirano ni nakon pola godine od potpisivanja sporazuma o njegovom osnivanju između grada, pokrajine i republike. U Savezu Vojvođanskih Mađara kažu da je zbog te greške je izgubljeno više desetina miliona dinara za realizaciju Master plana Palića. Društvo sa ograničenom odgovornošću “Park Palić” još uvek nije osnovano, jer nije imenovan direktor i organi upravljanja. Republika i pokrajina sa svoje strane su imenovali članove Skupštine preduzeća, kažu u Savezu Vojvođanskih Mađara.Gradonačelnik za yueko kaže da tvrdnje Saveza Vojvođanskih Mađara nisu tačne, jer je koalicija “Za Evropsku Suboticu” dala svoje predloge za članove Skupštine preduzeća. Problem je u tome što SVM želi da firma koja treba da se osnuje se bavi samo turizmom, a ne izgradnjom infrastrukture na Paliću, kako je sporazumom predviđeno. Ugovorom o osnivanju preduzeća koji su potpisali predstavnici grada, pokrajine i republike definisani su ciljevi preduzeća, među kojima su kontrolisanje projekata razvoja turističkog kompleksa Palić, izgradnja hotela i namenska upotreba državne imovine. Sledeći korak je potpisivanje aneksa ugovora kojim će biti definisane konkretne mere za realizaciju projekta, kažu u gradskoj upravi.

Kako tu nesto ne stima! :bash:

Nole
December 6th, 2008, 02:07 AM
Pazite vest! Nije direktno vezana za izradnju ali u velikoj meri sprecava razvoj.

Cuo sam da je glavna primedba Pastora da zamera sto DS nije dao strucnog za direktora i da sada sve blokiraju ovi iz SVM jer to bez njih ne moze da bude potpisano u skupstini. Direktor treba da bude Ivanisevic koji je direktor u Gerontoloskom i da Pastor ne da da on vodi izgradnju jer nije strucan. Prvo je direktora trebao da dobije G17+ ali DS je isforsirao da to mesto dobiju oni. Kandidat je bio i Trklja koliko sam cuo. Ne znam da li ce DS popustiti.
Nije dobro da zbog takvih sukoba Palic stoji.:bash:

ivicasu
December 6th, 2008, 03:28 AM
Ma ta pukotina je posledica sleganja u temelju katedrale. Taj proces je bio najintenzivniji u pocetku. Kada su nastale pukotine, grad je konstantno trazio od svojih inzenjera da utvrde uzrok i moguce posledice. Tako je 1877. godine, inženjer Mihály Tóth utvrdio da se pukotine nece siriti dalje, takodje su svoja misljena dali i poznati suboticki gradjevinci tog vremena Titus Mackovic i Geza Kocka. Cesto se u katedralu ulagalo, ali jos niko nije sanirao te pukotine. Po meni te pukotine daju neki smek katedrali, i ne bi ih dirao ni danas.

Delim tvoje mišljenje, to je prosto postao zaštitni znak te crkve....A što se tiče fasade, po meni nema potrebe da se sanira, nije nigde oštećena, nigde ne otpada malter, a sama boja svedoči o starosti objekta, možda bi jedino čisćenje peskom došlo u obzir ;)

djomla
December 6th, 2008, 08:17 AM
Opet jedna investicija, ali mala na Palicu. Radi se o izgradnji vikendica na Palicu.
Informaciju sam pokupio iz sluzbenog lista Subotice. Naima MD inzenjerig je dobio u zakup plac na Palicu u Vikend naselju za izgradnju 3 vile cija ukupna povrsina treba da bude 155 m2.

http://farm4.static.flickr.com/3294/3084020533_a524a26154_o.jpg

Nole
December 6th, 2008, 01:42 PM
Delim tvoje mišljenje, to je prosto postao zaštitni znak te crkve....A što se tiče fasade, po meni nema potrebe da se sanira, nije nigde oštećena, nigde ne otpada malter, a sama boja svedoči o starosti objekta, možda bi jedino čisćenje peskom došlo u obzir ;)

Slazem se da je bolje peskarenje fasade^^

djomla
December 7th, 2008, 03:09 AM
Novo gradiliste je na uglu brace Majera i Frankopagove. :banana: Po dijagonali sa novom panongrapovom zgradom. Danas sam video ljude kako ruse kuce.

djomla
December 7th, 2008, 03:13 AM
Takodje sam odusevljem resenjem parkinga na novoj zgradi pored Lipe, u Djure Djakovica. Bice reportaze sutra.:)

Stormwatch153
December 7th, 2008, 12:44 PM
Novo gradiliste je na uglu brace Majera i Frankopagove. :banana: Po dijagonali sa novom panongrapovom zgradom. Danas sam video ljude kako ruse kuce.

Da, ovo sam bas hteo da prokomentarisem, video sam da ruse one trosne kuce. Hvala Bogu! :cheers:

djomla
December 7th, 2008, 10:34 PM
Evo nesto i o precistacu. Radovi kasne, ali se ne prekidaju.

Završetak prečistača otpadnih voda kasniće oko šest meseci i umesto proteklog novembra počeće da radi tek u maju naredne godine. Tamaš Rabakezi, rukovodilac Sektora za izgradnju novog prečistača u JKP «Vodovod i kanalizacija» kaže da je već od avgusta ove godine bilo jasno da će doći do kašnjenja jer jedan od domaćih podizvođača holandske firme DHV nije poštovao rokove.

-Završeni su prethodni taložnici, pumpna stanica i naknadni taložnici, urađena je mašinska montaža, ali je zastoj nastao kod izgradnje aeracionih bazena. Ove sedmice u Suboticu dolazi i Rik Langerejs direktor DHV-a koja je izabrana za izvođača radova da bi razgovarali o novim rokovima, kaže Rabakezi za «Politiku».

Rabakezi očekuje da će postepeno do februara novi prečistač početi da prima otpadne vode, i da će istovremeno rasteretiti stari prečistač kako bi se obavila njegova rekonsrukcija. Čitav posao bi trebao biti završen do kraja maja kada bi zvanično počeo probni rad koji traje godinu dana. kapacitet novog prečistača tokom dana bez kiše imaće je 36.000 kubnih metara otpadne vode, što je za trećinu od sadašnjeg kapaciteta, ali u vreme kiša, kada će se aktivirati sve tri linije, kapacitet će mu biti 108.000 kubnih metara prljave vode što je tri puta više od mogućnosti starog prečistača.

Osim toga, novi prečistač trebao bi da obezbedi i viši nivo prečišćavanja vode koja se uliva u Palićko jezero. Do sada je postojao samo biološki prečistač, odnosno uz pomoć bakterija uklanjane su nečistoće, ali ne i mineralne soli, koje su upravo imali efekat «vešačkog đubirva» za alge u vodi jezera. Dok god alge nekontrolisano bujaju jezero opstaje na ivici ekološke katastrofe. Sa novim prečistačem u Palić će se slivati čista voda jer će iz gradske kanalizacije biti uklonjeni nitrati, fosfati i amonijak.

-Palić će naredne godine dobiti čistu vodu bez supstanci koje «hrane» alge. Nakon godinu dana celokupna voda u Paliću biće promenjena, jer je toliko vremena potrebno za izmenu vode u jezeru. Međutim, ne treba očekivati da će Palić postati bistar i proziran, jer kao plitko, a ima ima svega dva metra dubine, nizijsko jezero ono to nikada ne može biti, kaže Rabakezi.

Gradnja novog prečistača ima još jednu dimenziju, koja se neposredno tiče i svih građana Subotice. Za ovako veliku investiciju Subotica je, uz garancije Vlade Srbije, novembra 2006. godine podigla za kredit od preko devet miliona evra kod EBERD-a Osim kredita, još četiri miliona evra je obezbeđeno iz donacija, a lokalna samouprava trebala je da obezbedi tri miliona dinara. Kredit će se otplaćivati do 2019. godine, a jedna od obaveza iz ugovora je i da cena litre vode za građane dostigne cenu koja važi za pravna lica. Iako je od trenutka potpisivanja ugovora, voda poskupela za Subotičane, Rabakezi objašava da ona još uvek ne poskupljuje tempom koji bi bio potreban za otplatu kredita zbog toga što je Vlada ograničila poskupljenje cena komunalnih usluga. U okviru tog ograničenja, lokalna samouprava upravo je dozvolila da «Vodvod i kanalizacija» podignu cenu za 3,3 odsto.

info: Politika

http://www.subotica.info/events/zajednica/2008/12/7/naredene_godine_cistija_voda_u_jezeru/ow25340_7.jpg

http://www.subotica.info/events/zajednica/2008/12/7/naredene_godine_cistija_voda_u_jezeru/ow25340_3.jpg

http://www.subotica.info/events/zajednica/2008/12/7/naredene_godine_cistija_voda_u_jezeru/ow25340_5.jpg

http://www.subotica.info/events/zajednica/2008/12/7/naredene_godine_cistija_voda_u_jezeru/ow25340_14.jpg

http://www.subotica.info/events/zajednica/2008/12/7/naredene_godine_cistija_voda_u_jezeru/ow25340_15.jpg

djomla
December 7th, 2008, 10:38 PM
Da, ovo sam bas hteo da prokomentarisem, video sam da ruse one trosne kuce. Hvala Bogu! :cheers:

I ja to kazem. Ta stracara me je uvek nervirala.:banana: Evo malo i slika.

http://farm4.static.flickr.com/3038/3089909149_2fc54efa7e_o.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3270/3090716900_38892f7708_o.jpg

djomla
December 7th, 2008, 10:46 PM
A evo i par drugih gradilista.

Zgrada u brace Jugovic.

http://farm4.static.flickr.com/3156/3090754320_3013054967_o.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3296/3089938353_953afddd3a_o.jpg

Zgrada u Djure Dajovica, slikana iz dvorista. Radi se na garazama u suterenu. Mislim da ce biti u dva nivoa. Desno je ulaz za dodji nivo, a levo za gornji i na njemu se nalaze grede. Mozda se najbolje ne vidi.

http://farm4.static.flickr.com/3132/3089923051_81618ca54e_o.jpg

Zgrada u Milosa Obilica. Render je ovratan, i nadam se da zgrada nece biti te nijanse zute boje, posto je u stvarnosti mnogo drecavija nego na fotografiji.

http://farm4.static.flickr.com/3119/3089927043_94e1f72bc7_o.jpg

A evo i kako napreduju radovi.

http://farm4.static.flickr.com/3267/3089934263_229155f335_o.jpg

ivicasu
December 8th, 2008, 02:44 AM
^^ Hvala za slike djomla....A mene je, baš kao i vas, najviše oduševilo novo gradilište na uglu B. Majera...Sećam se još kada sam živeo tamo u blizini i išao na pijacu, uvek sam psovao te straćare, jedina tačka gde je ulica sužena, nije bilo ni trotoara, ali zato sada :banana: Sve u svemu, ta ulica ima potencijala da postane manji bulevar zbog svoje širine (mada i danas ima 3 trake, samo što se ta 3. koristi za parkiranje)...ah daaa...ja već zaboravio, to će biti deo budućeg severnog bulevara kad je probiju do majšanskog mosta :D. Za onu u Đ. Đakovića sam isto pre koji dan skontao scenu sa garažom, super je...

Nego, vide se ogromni pomaci na pozorištu, ovih dana postavljaju armaturu za zidove velike sale, uskoro će konstrukcija gotovo duplo porasti u visinu ;)

Stormwatch153
December 8th, 2008, 06:50 AM
I ja to kazem. Ta stracara me je uvek nervirala.:banana: Evo malo i slika.

http://farm4.static.flickr.com/3038/3089909149_2fc54efa7e_o.jpg

:lol::lol::lol::lol::lol: "Imate problem sa vlagom?"....nema problema, nas buldozer dolazi da ih resi :banana::banana::banana: :lol::lol::lol: :cheers:

djomla
December 8th, 2008, 08:09 AM
^^ :lol: Ovakvih primera u grdu koliko hoces. Ako ih mi ne srusimo, vlaga ce sigurno, tako da u principu ne moramo da brinemo. :lol:

ivicasu
Nego, vide se ogromni pomaci na pozorištu, ovih dana postavljaju armaturu za zidove velike sale, uskoro će konstrukcija gotovo duplo porasti u visinu

Da lepo je videti da se sa radovima ne prestaje. Nece ici duplo vec za trecinu. Sa 9m na 12m.:) Taman da se poravna sa zgradama u okruzenju.

roki
December 9th, 2008, 10:41 AM
cini mi se da sam video da se rusi partizan( fabrika bicikala), odnosno ona velika zgrada iza kad je jos bio delta bike

djomla
December 9th, 2008, 10:49 AM
^^ Ma tu od proleca svasta ocekujemo. :) Samo neka se ruse.

djomla
December 9th, 2008, 10:55 AM
Ovo sam iskopasa sajta NIPa. Radi se o projektima kojima smo konkurisali kod njih za 2009. Nisam stavio sve. Izbacio sam asfaltiranje, gerontoloski, skole, vrtici, bolnice i mesne zajednice su konkuriali za razna sredstva. Evo liste onoga mislim da je vredno paznje.

НАСТАВАК ИЗГРАДЊЕ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА 1937000000
Завршетак изградње „Y‐крака“ 1600000000
Kомплекс затворених базена Дудова Шума 730000000
Регионални систем за управљање отпадом 444646000
Санација и рекултивација градске депоније 211400000
Инфраструктура индустријског парка I фаза 403000000
РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ ДЕЧЈЕГ ПОЗОРИШТА 93259947
АДАПТАЦИЈА И РЕКОНСТРУКЦИЈА ПОСТОЈЕЋЕГ ДЕЛА ЗГРАДЕ ДЕЧЈЕГ ПОЗОРИШТА ФАЗА А 29458216
Изградња тренинг сале Хале спортова 90000000
Реконструкција уличних фасада школских зградa 75393980
ВОДОВОДНА МРЕЖА Западни магистрални вод 58335980
Санација храма Вазнесења Господњег у Суботици 58000000
Наставак санације Синагоге у Суботици 57115000
Адаптација Опште болницe Суботица 50000000
Санација и уређење аеродрома Суботица 20000000

Палић
КОМПЛЕКС БАЗЕНА Бање Палић 560000000
КОНДИЦИОНИРАЊЕ ВОДЕ СУБОТИЦА – ПАЛИЋ 365466000
Изградња водовода и канализације Бање Палић 312000000
Наставак реконструкције Велике терасе‐ Палић 200000000
Реконструкција Великог парка Палић 120000000
Изградња тенис хале на Палићу 66000000
ЕУРОЛАНД – ЗОО Палић 2008 29550000
Изградња АВИЈАРИЈУМА 10773550
ВОДОВОДНА МРЕЖА СУБОТИЦА ‐ ПАЛИЋ 21860000
Реконструкција обалоутврде на језеру Палић 15000000
ПДР Мице‐Голф 12000000
Техничка документација одмуљиванје језера Палић 7000000

укупно 7,577,258,673

Da li neko zna vise o projektima koji su boldovani. Ostalo je manje vise jasno.

djomla
December 9th, 2008, 11:14 AM
A evo i sredstva koja su izdvojena za 2008.
Pa vi sami procenite koji deo je iskoriscen. Ono sto je boldovano je i iskorisceno.

Тиц на Палићу 8.000.000
Подизање ветрозаштитних појасева 24.000.000
Биоскоп Лифка 85.000.000
Реновирање зграде музеја 20.000.000
Санација објекта Јерејске верске заједнице 5.000.000
Фотмитање индустријских зона и паркова 10.000.000
Адаптација објекта Буњевачке матице 2.000.000
Наставак изградње прве фазе регионалног хидросистема 180.300.000
укупно 334.300.000

shabani
December 9th, 2008, 01:40 PM
Da li neko zna vise o projektima koji su boldovani. Ostalo je manje vise jasno.

evo ovako....

Регионални систем за управљање отпадом 444646000 - regionalna deponija

Санација и рекултивација градске депоније 211400000 - gradska deponija se zatvara jer se otvara regionalna

Изградња тренинг сале Хале спортова 90000000 - ona sala za ping - pong ili za sta vec...

Реконструкција уличних фасада школских зградa 75393980 - najverovatnije MESSC, ali verovatno je dao kolaca ozeo i jos neko...

Изградња тенис хале на Палићу 66000000 - ovo nemam pojma, ali kao da sam cuo da ce se zatvoriti jedan od terena TK Palic

ЕУРОЛАНД – ЗОО Палић 2008 29550000 - ni ovo nemam pojma sta je :lol:

I jel zna neko sta rade ovi sa Sinagogom posto ja tamo prolazim svaki dan, a majstora nikada nema :(

djomla
December 9th, 2008, 02:23 PM
evo ovako....

Регионални систем за управљање отпадом 444646000 - regionalna deponija

Санација и рекултивација градске депоније 211400000 - gradska deponija se zatvara jer se otvara regionalna

Изградња тренинг сале Хале спортова 90000000 - ona sala za ping - pong ili za sta vec...

Реконструкција уличних фасада школских зградa 75393980 - najverovatnije MESSC, ali verovatno je dao kolaca ozeo i jos neko...

Изградња тенис хале на Палићу 66000000 - ovo nemam pojma, ali kao da sam cuo da ce se zatvoriti jedan od terena TK Palic

ЕУРОЛАНД – ЗОО Палић 2008 29550000 - ni ovo nemam pojma sta je :lol:

Mislio sam na nesto konkretnije. Za deponiju znam, cak imaju i sajt. www.deponija.rs , ali ni tamo ne pise nista konkretno. Jos uvek nisu nasli lokaciju za nju. Ne postoji projekat. U okviru deponije treba da se nalazi citav niz fabrika za reciklazu svog moguceg odpada.

Zar sredstva za tu dogradnju hale nisu obezbedjena iz drugih izvora?

Valjda se misli na fasade Tehnicke i Hemijske skole, posto su to zasticeni objekti u dosta losem stanju.

Prica o izgradnji zatvorenog terena na Palicu za tenis, postoji vec dve-tri godine ali se jos nista nije desilo. Jel postoji neki projekat dostupan javnosti?

EUROLAND- moze biti najvece decije igraliste u nasoj drzavi. To svakako postoji u planu Zoovrta, ali koliko je meni poznato oni ce za sredstva konkurisati kod EU u okviru prekogranicne saradnje. Moze biti da imaju u planu da konkurisu a vise mesta pa ce valjda jedan da uspe. Proveravam da li je to taj projekat.

shabani
December 9th, 2008, 07:31 PM
Ljudi, Vucinic prica u 20 h na Yu Eco, vredi pogledati ;)

djomla
December 10th, 2008, 12:08 AM
^^ I jel' rekao nesto pametno? Mozda je obrazlozio zasto nije formirano preduzece Park Palic, ili jos bolje zasto jos uvek nema nista novo u vezi sa kasarnam, a o vecitom zastoju na bazenima.... :ohno:

shabani
December 10th, 2008, 07:38 AM
^^

Preduzece Park Palic nije formirano jer se svm ne zeli da potpise sporazum jer oni "drze" izgradnju grada, a posto park palic treba po smo funkcionisanju da odrzava infrastrukturu, automatski uzima jedan deo od izgradnje grada. Predsednik Park Palica treba da bude iz DS-a. A uglavnom je sve pricao ono sto pise u novimana, a ja sam to ovako shvatio... :lol: i jos ON ne zeli da se sve radi nabrzaka, jer je bolje da propadne 30 miliona iz budzeta, nego da dobijemo tih 30 miliona iz budeta za 2008, a da mi jos damo na to 60 miliona, pa da ukupno propadne 30 njihovin i 60 nasih....

Sto se bazena tice, to kaze da ce sve da se zavrsi jer je to nasledio od prethodne vlasti i da on ne zeli da ostanu kosturi tako po celom gradu iako se on zalaze za neke projekte ( po njemu je bilo bolje da se sa time konkurise na NIP umesto sa bazenima, a da se bazeni grade iz buzeta grada, tu je kolektor 2 i asfaltiranje ulica, ....). Znaci nista nece stati.... pozoriste ce najverovatnije kasniti oko 1 godinu, zbog onog nekontinualnog finansiranja.

O kasarnama nije pricao jer je jako kratko trajala emisija pa nije sve stigao :ohno:

Posebno je naglasio i Sinagogu da ce tamo da se nastavi sa radovima. Buzet ce biti malo manji nego prosle godine, znaci oko 4 milijarde dinara, ALI to ne mora nista da znaci, u smislu da je manje para, jer ce se jako stedeti i necu biti kao do sada tenderi i sl. stvari koje su uvek dobijale iste firme iako nisu imale najbolju ponudu...

Sto se tice investicija, potvrdio je opet GTC od 60 miliona EUR i Metro od 18 miliona EUR, i jos je napomenuo da je veliko interesovanje za PAlic i da mu je samo prosle nedelje doslo oko 30-tak ljudi koji zele da ulazu u Palic, a da su cak i dve konkretne ponude, neki hoteli i apartmani u vrednosti oko 38 miliona EUR povrsine oko 24000m2 :cheers:

i to je uglavnom to, sa obzirom da emisija traje pisljivih sat vremena dosta je i rekao, a i onaj Pinter supak ga pita neke gluposti, dobro ga nije pitao opet za sadjenje drveca :lol:

45FAT747
December 10th, 2008, 08:07 AM
Prolazio sam jutros kroz Prvomajsku i parkinzi dobijaju polako finalni oblik. Nece biti asfaltirani kako sam ja mislio nego ce biti poplocani kockom kao sto je korzo. Mislim da ce za koji dan biti zavrseni.

djomla
December 10th, 2008, 01:53 PM
^^
Sto se tice investicija, potvrdio je opet GTC od 60 miliona EUR i Metro od 18 miliona EUR, i jos je napomenuo da je veliko interesovanje za PAlic i da mu je samo prosle nedelje doslo oko 30-tak ljudi koji zele da ulazu u Palic, a da su cak i dve konkretne ponude, neki hoteli i apartmani u vrednosti oko 38 miliona EUR povrsine oko 24000m2 :cheers:

Da za Park Palic i stoji ta varijanta, sa neslaganjem u koaliciji, ali meni nije jasno sto su uopste i krenuli sa njima u koaliciju. Lepo imaju jednog iz SPSa i sa njim imaju apsloutnu vecinu. Ovako se natezu vec vise od godinu dana i dosadili su i bogi i narodu.

Zanimljive su te ponude koje dolaze svakodnevno, samo sto imam osecaj da ce se sve to zavrsiti samo na prici, isto kao i kod Kucere. Uvek se najavljuje nesto, a kada pogledas sta se u stvarnosti i uradilo ono nista. :ohno:

shabani
December 10th, 2008, 06:56 PM
Da za Park Palic i stoji ta varijanta, sa neslaganjem u koaliciji, ali meni nije jasno sto su uopste i krenuli sa njima u koaliciju. Lepo imaju jednog iz SPSa i sa njim imaju apsloutnu vecinu. Ovako se natezu vec vise od godinu dana i dosadili su i bogi i narodu.

Zato sto su ih ovi uslovljavali ako ne pristanu u SU da ovi nece sa njima u vladu :bash:

Zanimljive su te ponude koje dolaze svakodnevno, samo sto imam osecaj da ce se sve to zavrsiti samo na prici, isto kao i kod Kucere. Uvek se najavljuje nesto, a kada pogledas sta se u stvarnosti i uradilo ono nista. :ohno:

znam da to zna jako da iznervira, ali jos se uvek nadam da ce biti bolje nego sto je bilo :lol:

djomla
December 10th, 2008, 09:18 PM
Evo jednog isecka iz teksta koji je objavio list Danas

Beograd - Nacionalni investicioni savet i vlada odlučili su da od 4,6 milijardi evra neophodnih za izgradnju i modernizaciju železničkog Koridora 10, u naredne četiri godine obezbede 1,1 milijardu evra, koliko je potrebno za projektnu dokumentaciju i za početak radova na magistralnoj pruzi od Subotice, preko Novog Sada, Beograda i Niša do Dimitrovgrada, kao i za pravac od Niša do Vranja.

Srbija, inače, ima obavezu da u narednih sedam godina na železničkom Koridoru 10 uspostavi dvokolosečnu prugu za mešoviti saobraćaj na kojoj će moći da se razviju brzine od 160 do 250 kilometara na sat

Kolika je verovatnoca da su se medju tih 4,6 milijardi evra nasla i sedstva za izmestanje zeleznickog cvora iz centa Subotice u Verusic? Posto bi po plavu Zavoda za urbanizam trebalo da se transportni zeleznici saobracaj (utovari, istovari, carina...) izmesti iz grada u Verusic. To bi bilo dobro posto bi se stvorio nenormalno veliki gradjevinski prostor, a kroz grad bi islo samo 3-4 koloseka. :cheers:

Nole
December 11th, 2008, 12:04 AM
^^ I jel' rekao nesto pametno? Mozda je obrazlozio zasto nije formirano preduzece Park Palic, ili jos bolje zasto jos uvek nema nista novo u vezi sa kasarnam, a o vecitom zastoju na bazenima.... :ohno:

Ne znam zasto se otvoreno ne kaze da SVm zeli da Direkcija vodi Palic sad kad su je oni uzeli od G17 i DS i da se ta stvar jednom rascisti. I ta stvar oko toga da se kaze da kadar za direktora Park Palic nije strucan, pa koliko je njihovih nestrucnih kadrova u gradu!? To su govorili i za direkciju a covek je imao 2 pomocnika koji su napravili bum u gradu posle niza SVM godina:bash: Strasno:

djomla
December 11th, 2008, 12:52 AM
Evo i nesto novo. Radi se o planiranoj izgradnji garaza na Prozivci koje se nalaze uz novi park.

Sadasnje stanje je ovavo:

http://ludasi-su.com/default/portfolio/2008-Nov-Sun_1226860926.jpg

Na postojece garaze ce se nadograditi jos jedna sprat. I to bi trebalo da izgleda ovako.

http://ludasi-su.com/default/portfolio/2008-Oct-Sat_1224936643.jpg

http://ludasi-su.com/default/portfolio/2008-Oct-Sat_1224936577.jpg

http://ludasi-su.com/default/portfolio/2008-Oct-Sat_1224936210.jpg

http://ludasi-su.com/default/portfolio/2008-Oct-Sat_1224936526.jpg

Projktanti su inzenjeri-Ludasi. Ne znam da li su dobili zleno svetlo i da li ce se krenuti sa izgradnjom. Vest je relativno novijeg datuma (sredina oktobra 2008).
Ono sto je bitno, projekta je radjen u skladu sa Zavodom za urbanizam, koji je i bio inicijator i koji je i usvojio ovaj projekat. Na taj nacin se planira resavanje parking problema na Prozivci.

djomla
December 11th, 2008, 10:11 AM
Zavrsetak radova na bioskopu Lifka, koji takodje izvode isti izvodjaci, su planirani za prolece 2009.

djomla
December 11th, 2008, 10:36 AM
Evo i edne vesti od strane Merkatora. Naravno isecena je.

„Ova godina je bila godina otežanog rada za realni sektor zbog inflacije i kursa dinara. Mercator je ipak ostvario prihode veće za 25 odsto“, rekla je Čurovićeva.

Ona je najavila da će naredne godine biti otvoren Roda centar u Šapcu na 25.000 kvadrata i dva objekta u Somboru kao i da se očekuje renoviranje hipermarketa u Mercator centru Beograd.

Goran Sorak, direktor marketinga je najavio sutrašnje otvaranje Roda supermarket u Kanjiži.

„U Sremskoj Mitrovici otvaramo supermarket 12.12. Pored Roda supermarketa postojaće i prodavnica tehnike i osam lokala različitog sadržaja. Do kraja godine otvorićemo supermarket u niškom naselju Medijana i 23.12. Inter sport u Subotici“, rekao je Sorak.

emportal

Gde se nalazi Inter sport, i kolike je to velicine? Predpostavljam da nije nesto veliko.

roki
December 11th, 2008, 01:32 PM
Ne znam zasto se otvoreno ne kaze da SVm zeli da Direkcija vodi Palic sad kad su je oni uzeli od G17 i DS i da se ta stvar jednom rascisti. I ta stvar oko toga da se kaze da kadar za direktora Park Palic nije strucan, pa koliko je njihovih nestrucnih kadrova u gradu!? To su govorili i za direkciju a covek je imao 2 pomocnika koji su napravili bum u gradu posle niza SVM godina:bash: Strasno:

Nece da kazu zasto sto su picke najvece. Generalno od SVM ne moze nista dobro da se desi Subotici, jer setite se svih ovih zadnjih 15 godina kada nista nisu radili i uvek su imali neke izgovore. Mada ne mogu organski da podnesem G17 moram da priznam da su nesto sa DS ovih zadnjih par godina uradili u gradu. Sve u svemu sad nam opet sledi stagnacija na celu sa iskusnim kadrom SVM. Ne razumem ove iz DS sto su dali najbolju poziciju Madjarima( direkcija za izgradnju grada), stvarno su moroni, a dobili su za uzvrat gradonacelnika(prst u dupe) koji se ne pita za nista. Jozefa Kasu u zatvor

roki
December 11th, 2008, 01:34 PM
Evo i edne vesti od strane Merkatora. Naravno isecena je.

Gde se nalazi Inter sport, i kolike je to velicine? Predpostavljam da nije nesto veliko.

Nalazice se u Rodicu, tamo gde se grade poslovni prostori

djomla
December 11th, 2008, 01:46 PM
Nece da kazu zasto sto su picke najvece. Generalno od SVM ne moze nista dobro da se desi Subotici, jer setite se svih ovih zadnjih 15 godina kada nista nisu radili i uvek su imali neke izgovore. Mada ne mogu organski da podnesem G17 moram da priznam da su nesto sa DS ovih zadnjih par godina uradili u gradu. Sve u svemu sad nam opet sledi stagnacija na celu sa iskusnim kadrom SVM. Ne razumem ove iz DS sto su dali najbolju poziciju Madjarima( direkcija za izgradnju grada), stvarno su moroni, a dobili su za uzvrat gradonacelnika(prst u dupe) koji se ne pita za nista. Jozefa Kasu u zatvor

:bow: U jbt ovo je bilo iz dubine duse. :lol: Bice dobro ako ti ovi ne saseku post, za koji sat, zbot off-a, i "lepih" reci.

wanted
December 11th, 2008, 10:53 PM
Extra su ove garaze. :cheers::cheers::cheers:

djomla
December 11th, 2008, 11:41 PM
Extra su ove garaze. :cheers::cheers::cheers:

Slazem se. :cheers: Valjda cu u buducnosti dobiti vise informacijama o njima pa cu vam preneti. Mislim da je ovo pravi nacin da se iz jednog slabo iskoriscenog prostora koji je izgradjen ovako nesrecno, izvuce maksimum. Ovo u stvari predstavlja model kako ce se u budusnosti resavati problem parkiranja u SU. Za ovo je direktno bio zaduzen odsek Zavoda za urbanizam koji se bavi ekoloskim pitanjem u urbanim sredinama. Jer je cilj bio da se na Prozivci resi problem parkiranja, a da se pri tome ne smanji zelena povrsina u tom naselju. :cheers:
Mislim da Zavod u buducnosti ima na umu jos jednu centralnu garazu u ovom naselju.

Nole
December 11th, 2008, 11:58 PM

Ni ja generalno nisam simpatizer politicara a ni G17+ ni DS ali su me neki od njih dobili time sto su pomakli grad za tri godine i slazem se da je najveca greska sto su prepustili direkciju a SVM ce ih blokirati na Palicu:bash:

Stormwatch153
December 12th, 2008, 09:29 AM
http://img361.imageshack.us/img361/7010/dsc00017resizeresizereswp2.jpg

Plato Dr. Zorana Đinđića skoro pa gotov, mada uopste ne lici na originalni projekat.

djomla
December 12th, 2008, 10:21 AM
^^Ovaj betona sa strane je katastrofa. Ne znam sta ce uraditi sa njim, ali moraju nesto. Ovo sto je pokriveno daskama izgleda ceka prolece, posto tu treba da bude voda. Tu jos dosta toga fali.

Zadrzali su piska. :)

raqn
December 12th, 2008, 09:00 PM
Bolje da su umesto ovih "trouglova" postavili dva, tri manja drvca i klupice između. U kombinaciji sa tom vodom u sredini bi bila baš cool celina.

Stormwatch153
December 13th, 2008, 01:15 AM
Pokrajinski sekretarijat za privredu dodelio je 18,6 miliona dinara predstavnicima pet vojvođanskih opština za izgradnju saobraćajne signalizacije.

Na osnovu potpisanih ugovora semafori će biti postavljeni i u Subotici na deonicama gde se magistralni putevi ukrštaju sa regionalnim, preventivno i logistički, jer se na tim mestima dešava veliki broj saobraćajnih udesa.

Za izgradnju saobraćajne signalizacije u vojvođanskim opštinama pokrajina obezbeđuje novac od sredstava dobijenih od privatizacije vojvođanskih preduzeća.

I nevezano za gradnju, jedan privatni request. U petak 12. decembra oko 17h u okolini picerije Nirvana izgubljen je mali crni ker koji se odaziva na ime Helena, ako ga negde vidite udomite ga i ja dolazim po njega, nagrada sledi naravno.

http://img381.imageshack.us/img381/7767/dsc0682resizepk1.jpg

nixy
December 13th, 2008, 01:28 AM
^^ Ovakvih u mom komsiluq ima 50-ak... Pa ako ne nadjes ovog... :)

djomla
December 13th, 2008, 02:59 AM
Bolje da su umesto ovih "trouglova" postavili dva, tri manja drvca i klupice između. U kombinaciji sa tom vodom u sredini bi bila baš cool celina.

Ma i meni se ne svidjaju ti trouglovi, ali posto jos nije zavresen plato nadam se da na prolece sledi sredjivanje istog. Tu jos treba da dodje mali vodopad koji ce puniti taj kanal vodom. I jos dost toga.

Samo da ne ostave ovu betoncinu ovakvu.

Storm ako nesto saznam javljam ti.

djomla
December 13th, 2008, 03:10 AM
Vest

POTPISAN UGOVOR O FINANSIRANJU DRUGE FAZE IZGARDNJE ZGRADE NARODNOG POZORIŠTA
Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća Vojvodine i predsednik Upravnog odbora pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja i Saša Vučinić, gradonačelnik Subotice, potpisali su danas u Gradskoj kući Ugovor o finansiranju druge faze izgradnje zgrade Narodnog pozorišta. Iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine biće obezbedjeno 185 miliona dinara, a radovi druge faze bi trebalo da budu zavšeni do kraja gradjevinske sezone 2009. godine. Prva faza radova u vrednosti od 229 miliona dinara, koja se završava ovih dana, finansirana je iz Nacionalnoj investicionog plana.

Radio Subotica

Pa onda nesto iz privrede. U pitanju je Masterplast

Novi pogon u subotičkoj filijali Masterplasta je građen proteklih sedam meseci i jedan je od najsavremenijih u Evropi, površine od 6.500 kvadratnih metara. Proizvodni kapaciteti predviđeni za proizvodnju 500.000 kubika stiropora godišnje, što je gotovo na nivou celokupnih potreba za ovim materijalom u Srbiji, u kojoj je prošle godine prodato oko 650.000 kubnih metara stiropora. U Masterplastu najavljuju da će 70 odsto ove proizvodnje biti u stvari namenjeno izvozu.

djomla
December 13th, 2008, 12:54 PM
Evo jos jednog projekta koji ce se mozda realizovati. Radi se o sportskom centru na Palicu, tacnije Vikend naselje. Projekat je nastao u avgustu ove godine i poklapa se sa master planom.

http://farm4.static.flickr.com/3092/3101780885_83aa002024_o.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3102/3102616384_3986f8fec9_o.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3119/3101781349_438edbbc28_o.jpg

Ovakvih projekata na Palicu ima n gde je n veliki broj. :lol: Naravno da postoje vec odreceni placevi, privatni kapital koji samo ceka zeleno svetlo, i kao sto sam vec napisao sve se poklapa sa master planom. Sta se ceka? Pa zna se.

Nole
December 13th, 2008, 04:09 PM
Evo jos jednog projekta koji ce se mozda realizovati. Radi se o sportskom centru na Palicu, tacnije Vikend naselje. Projekat je nastao u avgustu ove godine i poklapa se sa master planom.

http://farm4.static.flickr.com/3092/3101780885_83aa002024_o.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3102/3102616384_3986f8fec9_o.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3119/3101781349_438edbbc28_o.jpg

Ovakvih projekata na Palicu ima n gde je n veliki broj. :lol: Naravno da postoje vec odreceni placevi, privatni kapital koji samo ceka zeleno svetlo, i kao sto sam vec napisao sve se poklapa sa master planom. Sta se ceka? Pa zna se.

Dobro izgleda:banana: ko radi ovaj projekat?

djomla
December 13th, 2008, 04:24 PM
^^ To je idejno resenje. Pa sam napisao MOZDA ce se realizovati. Time se bave "Nekretnine-miljkovic". Iz nekih drugih nezvanicnih izvora sam cuo da je ovo veoma blizu realizacije ali nism hteo to da navedem posto ti nezvanicni izvori cesto nisu tacni.
Evo i izvora.

http://www.nekretnine-miljkovic.com/modules/smartsection/item.php?itemid=2

Izvor za Palville centar na Palicu, koji sam postavi pre jedno nedelju dana. Pogledaj samo cene.

http://www.palville.rs/palville/

A evo i izvora u vezi garaza.

http://ludasi-su.com/default/?p=portfolio&id=21

djomla
December 13th, 2008, 10:42 PM
Onaj velnes centar na Palicu, nece biti uz Jezero u Rijeckoj, vec u Lovranskoj.
To je ulica kada idete Splitskom alejom, onda vas na kraju put vodi levo u Lovransk. Imace otvoren i zatvoren bazen.

Evo linka
http://www.kastornekretnine.com/kuca.php?pa=4&id=218

45FAT747
December 14th, 2008, 02:29 PM
Pozdrav ljudi,

Gledam nesto postove unazad ali sem slike nisam nasao komentar vezan za gradiliste na mestu starog DG Computers-a preko puta mesare Matijevic. Ne znam da li je vec biloi reci o tome sta se gradi ili nije ali evo da napisem sta sam ja cuo, trebalo bi da tu bude nova Euro Petrol pumpa. Sto me malo zacudilo posto pumpi vec ima na svakom cosku, ali ovo je navodno strateski polozaj jer bi tu stajali svi koji dolaze sa Kelebije... ako neko ima neku drugu informaciju samo napred.

roki
December 14th, 2008, 04:28 PM
Pozdrav ljudi,

Gledam nesto postove unazad ali sem slike nisam nasao komentar vezan za gradiliste na mestu starog DG Computers-a preko puta mesare Matijevic. Ne znam da li je vec biloi reci o tome sta se gradi ili nije ali evo da napisem sta sam ja cuo, trebalo bi da tu bude nova Euro Petrol pumpa. Sto me malo zacudilo posto pumpi vec ima na svakom cosku, ali ovo je navodno strateski polozaj jer bi tu stajali svi koji dolaze sa Kelebije... ako neko ima neku drugu informaciju samo napred.

Da li je istina da Europetrol drzi klan Mesicevaca iz Hrvatske?

Stormwatch153
December 14th, 2008, 05:25 PM
Jebala ih pumpa!

djomla
December 14th, 2008, 06:01 PM
Jebla ih pumpa dva puta.

Da tu informaciju je i shabani imao. Sva govori da ce to tako i biti.

Pojma nemam. Prvi put cujem za tako nesto.

shabani
December 14th, 2008, 06:21 PM

Sta znaci to "klan Mesicevaca"? :lol:

Znam samo da Euro-Petrol drze neki ljudi iz Subotice, neka braca Vojnic - Hajduk ili kako vec, a da li su u nekom klanu to ne znam :lol:

shabani
December 14th, 2008, 06:24 PM
Djomla je li taj sportski centar na Palicu ono kod fudbalskih terena gde stoji ona tabla, nesto kao pise "plac za sportsko rekreativni centar, bla bla bla...." :)

djomla
December 14th, 2008, 06:29 PM
Djomla je li taj sportski centar na Palicu ono kod fudbalskih terena gde stoji ona tabla, nesto kao pise "plac za sportsko rekreativni centar, bla bla bla...." :)

Nemam pojma, drugim recima mislim da jeste ali nisam siguran :)! Tamo je po master planu dosta toga predvidjeno za sportsko- rekreativne komlekse. Nisam nasao pouzdanu informaciju gde je plac.

Jel slikao neko ovih dana gradilista. Ima li promena?

shabani
December 14th, 2008, 06:32 PM
Jel slikao neko ovih dana gradilista. Ima li promena?

Znas kako je, bilo je lose vreme ovih dana pa se nije dalo setati :lol: ali u prolazu sam video da sve lepo napreduje, pogotovo je dobro sto jos nije dosla zima :cheers:

djomla
December 14th, 2008, 06:36 PM
Odlicno. Zime nece ni biti. :) Bicu ja u sredu u SU pa cu napraviti jedan krug.
E kada sam ti rekao da sam video novo gradiliste u Otmara Majera, mislio sam na ovo.

http://img201.imageshack.us/img201/3351/img4331bo3.jpg (http://imageshack.us)

E sad ne znam da li je to nesto novo, ili najobicnija dogradnja.

shabani
December 14th, 2008, 06:41 PM
^^ Aha, to je ona stara zgrada koju sad doteruju, .... Vidim prave potkrovlje i stavljaju izolaciju... :)
E sad sam se setio da sam video da u Huga Badalica pored one zgrade pored Easy Computers-a ima neka ograda kao da je gradiliste. Nisam ulazio u ulicu vec sam video onako sa coska iz Maksima Gorkog... Zna li mozda neko sta se tamo desava? :cheers:

djomla
December 14th, 2008, 06:47 PM
^^ Znaci nista novo. Ne znam taj kraj, to mi je kao na kraju sveta.

Ima nesto u Huga Badalica? Dobro je sto si napomenuo, da znam sta da slikam. :)

Stormwatch153
December 14th, 2008, 07:20 PM
^^ Znaci nista novo. Ne znam taj kraj, to mi je kao na kraju sveta.

Ima nesto u Huga Badalica? Dobro je sto si napomenuo, da znam sta da slikam. :)

Super! Svi sa fotoaparatima tamo! :banana:

djomla
December 14th, 2008, 09:10 PM
Vest

Subotica - Radovi na rekonstrukciji i dogradnji Narodnog pozorišta u Subotici kasne gotovo šest meseci, tako da praktično još nije završena prva faza posla. No, problem je i u visini nove zgrade, na koju su ukazivali protivnici takvog projekta rekonstrukcije gradskog teatra, u kojem je predviđeno da novi objekat bude visok oko 21 metar.

Već sada je očito da će ta visina narušiti arhitektonsku proporciju gradskog jezgra, zbog čega je reagovao i Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika, koji je uputio dopis kreatorima projekta nove zgrade ukazujući im na taj mogući problem. Najava rekonstrukcija već prilično ruinirane pozorišne zgrade izazvala je velike polemike u subotičkoj javnosti, jer je priličan broj građana bio protiv takve dogradnje koja bi izmenila prepoznatljive obrise starog pozorišta, dok su arhitekti koji su se tome takođe protivili jedan od najvećih problema videli u stilski drugačije zamišljenom rekonstruisanom teatru, u kojem dominiraju beton i staklo, a čija je visina znatno iznad prosečne visine okolnih zgrada. Narušavanje urbanističkog sklada starog secesijskog jezgra Subotice je pored rušenja zaštićene pozorišne zgrade, koja je imala status spomenika kulture, bio povod da reaguje i međunarodna organizacija za zaštitu kulturnog nasleđa ICOMOS.

Radovi su ipak, bez obzira na brojne proteste građana i apele da se ne dira u kulturno nasleđe, započeti prema usvojenom projektu. Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture tada na to nije reagovao, te je pitanje koliko će njegov apel u ovom momentu moći da otkloni opasnost od narušavanje arhitektonske proporcije centra grada.

danas

Stormwatch153
December 14th, 2008, 10:41 PM
Vest

Da se ja pitam, pozoriste bi bilo visoko 42 metra, kada udjem na glavnu scenu da se osecam kao u Carnegie Hall.

djomla
December 14th, 2008, 10:46 PM
Da se ja pitam, pozoriste bi bilo visoko 42 metra, kada udjem na glavnu scenu da se osecam kao u Carnegie Hall.

Dovoljno ce ti biti i 17-18m visina velike dvorane :lol:. Samo sto ce zgrada biti visa od ostalih zgrada, barem za 5-10 m. Mislim da tih 21m ima gradska kuca (naravno bez tornja).
Jos uvek nema nista o samoj fasadi.

ivicasu
December 15th, 2008, 07:59 AM
Izvor za Palville centar na Palicu, koji sam postavi pre jedno nedelju dana. Pogledaj samo cene.

http://www.palville.rs/palville/

Sad meni ovo nije jasno!!??? Cene kvadrata u ovakvim vilama na Paliću dostižu 3200e? :nuts:

djomla
December 15th, 2008, 10:22 AM
Sta ti tu nije jasno. Cena kvadrata u wellness centru je 3550 E/m2. A da to nije skupo pogledaj samo koliko su apartmana prodali jos pre nego sto su poceli sa radovima. :

Ako u Srbiji "navodno" opadaju cene kvadrata, u Subotici sigurno ne. Sta mislis kolika ce cena biti za vreme sprovodjena master plana?

Stormwatch153
December 15th, 2008, 03:12 PM
Evo renderinga nekih novih zgrada koje sam nasao u Svaštari.

http://img181.imageshack.us/img181/9958/prvomajskaio4.jpg

Prvomajska

http://img181.imageshack.us/img181/8003/sonjemarinkovicoh0.jpg

Sonje Marinković

http://img181.imageshack.us/img181/8036/dragisemisovicavf3.jpg

Dragiše Mišovića

djomla
December 15th, 2008, 04:52 PM
^^ Pa ta zgrada u Prvomajskoj ne izgleda tako lose. Ko je rekao da izgleda kao gerontoloski centar! :lol:

A ovo u Sonje Marikovic je na uglu sa kojom ulicom? E ta izgleda ruzno. Jos ako su boje ukombinovane kao sto znaju da se ukombinuju onda blago nama.

Storm da li je ta u Dragise Misovica nesto novo ili ono od letos?

Stormwatch153
December 15th, 2008, 05:06 PM
Ovo bi trebalo da je sve novo koliko ja znam.

djomla
December 15th, 2008, 05:23 PM
Ovo bi trebalo da je sve novo koliko ja znam.

Ova u Prvomajskoj je ona kod sportskih terena. Tu je wanted slikao pre oko mesec dana. A ove dve su izgleda nesto novo.

roki
December 15th, 2008, 06:22 PM
Sad meni ovo nije jasno!!??? Cene kvadrata u ovakvim vilama na Paliću dostižu 3200e? :nuts:

Ma te cene su smesne, kakvi 3000-3500 eura, pa to samo budale mogu da plate, za te pare cu uvek da kupim nesto( kad bi imao) na moru i to sada za mnogo manje para

djomla
December 16th, 2008, 04:35 AM
^^ Pa i ja bi najverovatnije tako uradio, samo ne znam na kom moru! Ono sto raduje je to da se nekretnine jako dobro kupuju, a ljudi koji kupuju imaju novca i sigurno znaju u sta ulazu. Nije to pojedinac, vec vise interesnih grupa ucestvuje u ovome.

Ono sto je sigurno ne bi mi smetao jedan plac na Palicu od 3000m2! :lol:

djomla
December 16th, 2008, 04:38 AM
Ovih dana je bio sastanak izmenju gradonacelnika i ljudi iz GTCa. Evo i vesti sa subotica.info

Radni sastanak predstavnika GTC i gradonačelnika Saše Vučinića održan je nakon prezentacije projekta Avenue Malla na sajmu Mapiko u Kanu.

Prilikom susreta, predstavnici GTC-a potvrdili su spremnost kompanije da početkom gradjevinske sezone započnu sa izgradnjom najvećeg shoping mola u Vojvodini. Prvobitno najavljeni početak izgradnje planiran za novembar, zbog finansijske krize i ponovnog preispitivanja isplativosti projekta odložen je za proleće 2009-te godine.

Projekat je iznova dobio podršku menadžmenta kompanije i odobreni su dalji koraci u realizaciji projekta. Priprema dokumentacije i razrada projekta je u toku, a predstavnici kompanije su se zahvalili gradonačelniku na dosadašnjoj podršci i pomoći. Planirani objekat je oko 65.000 kvadratnih metara unutar kojih ce svoje mesto naći i zabavni deo sa bioskopom i kuglanom. Po pribavljanju potrebne dokumentacije i utvrđivanja konačnih rokova za realizaciju projekta izgradnje najavljena je i detaljna prezentacija subotičkoj javnosti.

Očekuje se da ce u ovom objektu svoje zaposlenje naći oko 1000 Subotičana a tržište na koje se računa u radu centra je oko 450.000 stanovnika severnog Banata, severne i zapadne Bačke.

Ovak kvadratura varira kao na pijaci.

djomla
December 16th, 2008, 03:33 PM
:speech: Na gradskoj sednicu u cetvrtak je najavljeno imenovanje predstavnika grada u preduzeću “Park Palić”.

Stormwatch153
December 16th, 2008, 05:25 PM
Ovih dana je bio sastanak izmenju gradonacelnika i ljudi iz GTCa. Evo i vesti sa subotica.info

Ovak kvadratura varira kao na pijaci.

Na kraju ce kvadratura biti 77.000 kvm...samo nek ide gore. :banana:

sale_kg
December 16th, 2008, 09:59 PM
^^A varirace vam kvadratura jos dugo...

Recimo za SuperNovu u KG-u-prvo 40 000 pa 60 000 pa 35 000 pa opet 40 000 ... Boga pitaj sta ce jos do proleca/leta dok ne pocnu da grade menjati...

Moram da vam cestitam... Najveci u Vojvodini... :cheers:

roki
December 16th, 2008, 10:49 PM
^^ Pa i ja bi najverovatnije tako uradio, samo ne znam na kom moru! Ono sto raduje je to da se nekretnine jako dobro kupuju, a ljudi koji kupuju imaju novca i sigurno znaju u sta ulazu. Nije to pojedinac, vec vise interesnih grupa ucestvuje u ovome.

Ono sto je sigurno ne bi mi smetao jedan plac na Palicu od 3000m2! :lol:

Ja bi ili na crnogorskom ili hrvatskom primorju i to za mnogo manje para, pogotovo sad kad je kriza.A to da ljudi koji kupuju znaju sta rade, pa bas ne bi to tako mogao da kazem, jer ako su finansijski magovi amerike i evrope pukli sa investicijama, sta onda mozemo da kazemo za lokalne dzibere koji pojma nemaju sta se desava na trzistu a misle da znaju...:)
A za plac si u pravu, to vec moze, ali nekretnine koje su 3000-3500 eura u ovo vreme i to na jebenom palicu, pa to je stvarno smesno.

djomla
December 16th, 2008, 10:52 PM
Varirace nam do januara-februara kada treba da bude gotov projekat. A te variacije su samo u glavama novinara koji su slabo obavesteni a jos usput i ne profesionalci. :lol: Ovi sto planiraju zaju sta planiraju i koliko ce to biti.

djomla
December 16th, 2008, 10:55 PM
Ja bi ili na crnogorskom ili hrvatskom primorju i to za mnogo manje para, pogotovo sad kad je kriza.A to da ljudi koji kupuju znaju sta rade, pa bas ne bi to tako mogao da kazem, jer ako su finansijski magovi amerike i evrope pukli sa investicijama, sta onda mozemo da kazemo za lokalne dzibere koji pojma nemaju sta se desava na trzistu a misle da znaju...:)

Kada vec pominjes strane magove. Postoji jedan paradoks. Amerika je izazvala finasijsku krizu, i "najvise" je nju pogodilo a dolar sve jaci u odnosu na euro?!?! Razmisli malo o tome. Da ja i ti znamo ono sto ne znamo i mi bi najverovatnije tako razmisljali.

Nista nije slucajno, pa ni to pucanje banaka. Da je Amerika htela ona bi to sprecila, ovako...

Ono sto mogu da dodam, je to da se sva ova zaj.. radi zato sto je u pitanju Palic, i veliko drzavno zemljiste do koga zele da dodju mnogi. Tu se staraju interesne grupe koje uticu na citav proces. Onog tenutka kada se pokrene master plan znaj da su svi namireni i da je plen podeljen. I tada ces videti razvoj velkom brzinom. Da se napravio master plan za Cantavir taj bi odavno bio sprovede, ovako se iza leda javosti nateze i dogovara.

45FAT747
December 17th, 2008, 09:45 AM
^^ Pa ta zgrada u Prvomajskoj ne izgleda tako lose. Ko je rekao da izgleda kao gerontoloski centar! :lol:

A ovo u Sonje Marikovic je na uglu sa kojom ulicom? E ta izgleda ruzno. Jos ako su boje ukombinovane kao sto znaju da se ukombinuju onda blago nama.

Storm da li je ta u Dragise Misovica nesto novo ili ono od letos?

Prolazim danas pored novih zgrada u Prvomajskoj (Janjic, DG i ostali) i vidim poceli su da skidaju ogradu gradilista i valjda odustali od gradnje zgrade o kojoj smo pisali. Pisao sam da je isla peticija protiv buke od masine koja nabija temelje i da je covek koji je skupljao potpise rekao da navodno jos nemaju ni gradjevinsku dozvolu. To je ona zgrada koja se trebala nalaziti izmedju ove Janjiceve i one zgrade na uglu Prvomajske i Blaska Rajica.

Stormwatch153
December 17th, 2008, 10:53 AM
Prolazim danas pored novih zgrada u Prvomajskoj (Janjic, DG i ostali) i vidim poceli su da skidaju ogradu gradilista i valjda odustali od gradnje zgrade o kojoj smo pisali. Pisao sam da je isla peticija protiv buke od masine koja nabija temelje i da je covek koji je skupljao potpise rekao da navodno jos nemaju ni gradjevinsku dozvolu. To je ona zgrada koja se trebala nalaziti izmedju ove Janjiceve i one zgrade na uglu Prvomajske i Blaska Rajica.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! NEEEEEEEEEEEEEEE!

45FAT747
December 17th, 2008, 11:06 AM
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! NEEEEEEEEEEEEEEE!

Jedino ako si hteo tamo da kupis stan, inace, super. Okruzili su mi zgradu (tj. tamo su roditelji) zgradama bez ikakvog reda sve nabacano kao da urabanisticki plan prave deca na tehnickom Kad izadjem iz zgrade moram skroz okolo da idem da bih izasao na put, uzas.

Stormwatch153
December 17th, 2008, 11:07 AM
Jedino ako si hteo tamo da kupis stan, inace, super. Okruzili su mi zgradu (tj. tamo su roditelji) zgradama bez ikakvog reda sve nabacano kao da urabanisticki plan prave deca na tehnickom Kad izadjem iz zgrade moram skroz okolo da idem da bih izasao na put, uzas.

Razumem te druze...ALI NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

roki
December 17th, 2008, 11:45 AM
Kada vec pominjes strane magove. Postoji jedan paradoks. Amerika je izazvala finasijsku krizu, i "najvise" je nju pogodilo a dolar sve jaci u odnosu na euro?!?! Razmisli malo o tome. Da ja i ti znamo ono sto ne znamo i mi bi najverovatnije tako razmisljali.

Nista nije slucajno, pa ni to pucanje banaka. Da je Amerika htela ona bi to sprecila, ovako...

Ono sto mogu da dodam, je to da se sva ova zaj.. radi zato sto je u pitanju Palic, i veliko drzavno zemljiste do koga zele da dodju mnogi. Tu se staraju interesne grupe koje uticu na citav proces. Onog tenutka kada se pokrene master plan znaj da su svi namireni i da je plen podeljen. I tada ces videti razvoj velkom brzinom. Da se napravio master plan za Cantavir taj bi odavno bio sprovede, ovako se iza leda javosti nateze i dogovara.

Slazem se da je Amerika na neki nacin izazvala krizu, ali i dalje tvrdim da nasi pojma nemaju sta nas tek ceka. Zemljiste ce na neki nacin uvek da bude vredno, ali investicije u gradjevinarstvu su sada prava ludost, mi tek cekamo da nas kriza zestoko opali....

roki
December 17th, 2008, 12:06 PM

Kao sto sam i pricao ovih meseci, kriza dolazi na vrata. Nisu prekinuli sigurno zbog buke masina i zalbi stanara, jer to do sada barem u nasem gradu nikada nije bio slucaj. Postoji samo jedan razlog a to su nema para.....

djomla
December 17th, 2008, 12:09 PM

Ako nemaju dozvolu naravno da treba stopirati gradnju, a sto se tice prolaska na ulicu Blaska Rajica, trenutno, se ne moze proci jer su ograde tih gradilista na stazama. Kada se zavrse zgrade postojace trotoar izmenju njih, tako da ces imati mesta za prolaz.

Ne brini nisu odustali od gradnje, samo su zastali zbog dozvola. Zgrade na tom mestu su planirane jos krajem osamdesetih. Taj plac je u zakup dobio PBG i mislim da ga se nece lako odreci.

djomla
December 17th, 2008, 12:13 PM
Kao sto sam i pricao ovih meseci, kriza dolazi na vrata. Nisu prekinuli sigurno zbog buke masina i zalbi stanara, jer to do sada barem u nasem gradu nikada nije bio slucaj. Postoji samo jedan razlog a to su nema para.....

Ne bih se slozio sa tobom.
Nema potrebe za strah oko krize.

djomla
December 17th, 2008, 06:15 PM
:speech:

REKONSTRUKCIJA ŽUTE KUĆE
Početkom naredne godine nastaviće se rekonstrukcija Žute kuće. Ona obuhvata obnavljanje učionica na prvom spratu, izgradnju sanitarnih čvorova i druge poslove.Radove izvode: Ekspresservis, Rotel i Cim gas. Vrednost ove faze radova je 8 miliona dinara. Montiranjem uredjaja za dojavu požara tokom proleća biće završena treća faza radova rekonstrukcije Žute kuće od prizemlja, sprata do potkrovlja zgrade.

Radio Subotica

Evo i par detalja te gradjevine, cija rekunstrukcija traje vec 3 godine. Radi se polako ali izuzetno kvalitetno. Bukvalno se pazi na svaki detalj u zgradi.

http://ludasi-su.com/default/portfolio/2008-Oct-Sun_1225051387.jpg

http://ludasi-su.com/default/portfolio/2008-Oct-Sun_1225052511.jpg

shabani
December 19th, 2008, 05:51 PM
... Bukvalno se pazi na svaki detalj u zgradi...

ahahahaha :lol::lol::lol: ajde kada budes prolazio tamo Maksima Gorkog pogledaj samo tu stranu :lol::lol: znaci oko oluka su ubili dusu u zidu, kad sam video nisam mogao da verujem..:ohno:

ne znam da li si na to mislio, ili na ono da sve rekonstruisu i prave ispocetka.... :lol:

wanted
December 20th, 2008, 01:14 PM
Nadogradnja zgrade u Pazinskoj.
http://i91.photobucket.com/albums/k290/delije/utp01.jpg

I gradiliste na cosku Nade Dimica i Jo Lajosa nikako da postave tablu da vidimo kako ce to izgledati, a vidim da je tabla vec tamo u gradilistu posto je vidim sa terase :)

djomla
December 20th, 2008, 02:53 PM
Prosetao sam malo gradom pre neki dan, i mogu vam reci da se na svim gradilistima radi kao da je jun.

Zavrsena je zgrada kod hemijske skole.

http://img126.imageshack.us/img126/7392/img4336ez0.jpg

Zgrada u Blaska Rajica

http://img162.imageshack.us/img162/8268/img4339ro3.jpg

http://img408.imageshack.us/img408/3924/img4338cp2.jpg

Janjiceva zgrada u Blaska Rajica

http://img78.imageshack.us/img78/7973/img4341lu8.jpg

Radovi na zgradi u Prvomajskoj

http://img383.imageshack.us/img383/7495/img4342nc3.jpg (http://imageshack.us)

Radovi u ulici Ivana Gorana Kovacica

http://img383.imageshack.us/img383/4306/img4343rs1.jpg (http://imageshack.us)

djomla
December 20th, 2008, 03:09 PM
ahahahaha :lol::lol::lol: ajde kada budes prolazio tamo Maksima Gorkog pogledaj samo tu stranu :lol::lol: znaci oko oluka su ubili dusu u zidu, kad sam video nisam mogao da verujem..:ohno:

ne znam da li si na to mislio, ili na ono da sve rekonstruisu i prave ispocetka.... :lol:

Bocne strane zgrade, jos nisu rekonstruisane, to ce se na kraju obuhvatiti. Ono sto znam je primer vitraza koji je stradao tokom devedesetih jer su tamo bili smestene izbeglice (nista protiv njih oni su isli tamo gde su ih terali). E taj vitraz je sakupljen i od razbijenih delova je ponovo napravljen i postavljen na staro mesto. Naravno sve je to rucno radjeno.
Imao sam posla u toj zgradi, i ona je u prizemlju i onom delu gde koji je sredjivan fenomenalna. Bukvalno su svaki cosak temeljno odradili. Na slici gore mzete primetiti razbijen prozor na spratu, jer taj deo tek od proleca treba da se renovira. Isto vazi i za fasadu zidova (sem prednjeg).

shabani
December 20th, 2008, 05:23 PM
^^ kad malo bolje razmislim sta ce uopste skola u takvoj zgradi? :ohno:
100 puta bi bilo bolje da su tamo preselili muzej :cheers:

djomla
December 20th, 2008, 06:38 PM
^^ kad malo bolje razmislim sta ce uopste skola u takvoj zgradi? :ohno:
100 puta bi bilo bolje da su tamo preselili muzej :cheers:

Sadasnja zgrada muzeja je odlican prostor za nju. Ova zgrada ce u buducnosti biti rektorat univeriteta. Barem je tako po nekom ne zvanicnom planu. :)

shabani
December 20th, 2008, 07:08 PM
Sadasnja zgrada muzeja je odlican prostor za nju. Ova zgrada ce u buducnosti biti rektorat univeriteta. Barem je tako po nekom ne zvanicnom planu. :)

Tu moram malo da te razocaram, jer kako stvari stoje od univerziteta nista nece biti...:ohno: Bas sam pricao sa profesorom u skoli (VTS) o tome da li ce VTS postati fakultet na sta mi je on odgovorio negativno, jer kaze da politicki to nije moguce :nuts: Konkurisali su za sve one akreditacije i nista ne mogu da dobiju iz ko zna kojih razloga iako ispunjavaju sve uslove :ohno:
Tako da sve ostaje po starom, a te price oko univerziteta su za malu decu jer se tu nesto vece "mulja" :(

djomla
December 20th, 2008, 07:55 PM
^^ Nisam ni ocekivao da se u narednih 10 godina bilo sta desi oko univerziteta, posto se on po zakonu treba finansirati iz budzeta AP Vojvodine, a to naravno NS univerziteta ne odgovara, i onda se to koci. Naravno nisu oni (NS) toliki problem,koliki su problem lokalni politicari kojima takodje to nije u interesu. Drugim recima nasi su veci problem. :ohno:

Ali je u svakom slucaju potrebno pripremati teren za to. Jer cemo kad tad dobiti tu ustanovu.

shabani
December 20th, 2008, 08:02 PM
^^ Ja ne zelim to za 10 godina, ja zelim to odamh :lol:
Kontam da ovi iz SVM-a to najvise koce jer njima nije u interesu da se u Suboticu doseljava vise NE-Madjara jer bi samim time izgubili svoje biracko telo koje je do sada imalo vecinu... Ali kako stvari stoje oni ne mogu da uticu na to sto ce se desiti, samo mogu usporiti.... ali dosta politike viseeeee.... :cheers:

djomla
December 22nd, 2008, 09:06 AM
Vesti.

Gradiliste pored supermarketa 024 su takodje neki marketi, samo sto ne znam cega (tehnike, namestaja...)

Iza fabrike partizan, kod Ivaspeda, Delta planira da gradi distributivni centar (ako vec nije pocela).

Nole
December 22nd, 2008, 12:08 PM

http://www.subotica.g17plus.org.yu/index.php

Secic je izmedju redova rekao da se jos nisu dogovorili oko PArka Palic:cheers:

djomla
December 22nd, 2008, 03:57 PM
^^ Ne znam sta je tu dobro.

:speech: Jos malo oko projekata na Palicu.

Ekološki projekti
22.12.2008. 14:08:35 Yueco

Tokom ove nedelje biće potpisan ugovor između ministra za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje i gradonačelnika Subotice o dodeljivanju 25 miliona dinara za projekte iz ove oblasti. Za izradu tehničke dokumentacije za izmuljivanje jezera Palić biće obezbeđeno osam miliona dinara, za unapređenje sistema za odnošenje smeća i azila za napuštene pse i mačke.

Pa onda oko radova na hali sportova

Radovi na nadogradnju hale počeli
22.12.2008. 14:07:05 Yueco

Radovi na nadogradnji sportske Hale u duduvoj šumi su počeli. Izvođač radova je subotička građevinska firma “Javornik”, rok za završetak je 45 radnih dana. Potpisan je ugovor između Ministarstva omladine i sporta i gradske uprave o finasiranju radova u visini od 25 miliona dinara.

sale_kg
December 22nd, 2008, 08:21 PM
Ljudi,jel zna neko od vas koliki je kapacitet hale sportova?

djomla
December 22nd, 2008, 08:34 PM

To je teko pitanje, posto postoje pokretne tribine. Pa sa njima negde oko 3 hiljade, po mojom proceni. Tesko je proceniti, posto ne postoje sedista na tribinama. Sada nam se dogradjuje deo za stoni tenis.

roki
December 22nd, 2008, 10:04 PM

Nasa hala sportova ima dva terena, odnosno podeljena je na dva dela, jedna je za odbojku a druga za kosarku i rukomet..
U principu veci teren za kosarku ima oko 3000 ljudi, mada kada je nekada spartak bio dobar u kosarci 90-tih godina bilo je na utakmicama i vise ljudi.
Inace hala je najveci shit koji postoji od hala u srbiji...

djomla
December 22nd, 2008, 11:54 PM
Inace hala je najveci shit koji postoji od hala u srbiji...

Da je bar tako, nego je i gore. :lol: Teren je tu i tamo dobar, ali tribine su dno.

Sawovsky
December 22nd, 2008, 11:56 PM
Neka slika bi pomogla da promenimo nashe poimanje dna :)

djomla
December 23rd, 2008, 12:17 AM
E ovo su tribine iz kosa.

http://www.subotica.info/events/sport/2008/12/12/kosarlasi_spartaka_bolji_od_krajine_grmeca/b25446_12.jpg

A ovo je cela hala kada su spojena dva terena. Desno vidite crvene tribine koje su prikazane gore na slici. (Ovo je bio neki sajam sitnih zivotinja)

http://www.subotica.com/photo/_ph/2006/11/00718/_images/img_SUBOTICA.com_23Nov06_43756jpg

A evo kako izgledaju i najvece tribine

http://www.subotica.info/events/zajednica/2008/12/7/part_21/b25361_1.JPG

Ne zelim ni da postavim slike nase hale na temo o stadionima, koliko je losa.

Nole
December 23rd, 2008, 12:19 AM
[QUOTE=djomla;29731760]^^ Ne znam sta je tu dobro.

:ohno: pogresan smajli

Nole
December 23rd, 2008, 12:21 AM
[QUOTE=djomla;29731760]^^ Ne znam sta je tu dobro.

:ohno: pogresan smajli

Naravno da nije dobro...svaki projekat blokira SVM a oni nemaju mehanizme da to sprece:ohno:

Nole
December 23rd, 2008, 12:22 AM
Da je bar tako, nego je i gore. :lol: Teren je tu i tamo dobar, ali tribine su dno.

Tribine su zrele za rekonstrukciju:bash:

djomla
December 23rd, 2008, 12:33 AM
^^ :lol: Vec sam se uplasio.

Tribine su spremne za rekonstrukciju od kada su uopste postavljenje. Imam osecaj da su u ta vremena bile samo privremeno resenje a da se to naravno oduzilo do danas.

podvodni
December 23rd, 2008, 01:40 AM
ja ne bi imao hrabrosti da sednem na onu tribinu :)

Stormwatch153
December 23rd, 2008, 03:06 AM
ja ne bi imao hrabrosti da sednem na onu tribinu :)

TO? To nije tribina nego pokretno, slabasno, plasticno govno koje mi nije jasno kako se nije urusilo jos pre 20 godina pa da smo jos onda dobili redovne tribine koje ne izgledaju i ne pomeraju se kompleto ko flis papir kada se penjes po njima.

shabani
December 23rd, 2008, 08:18 AM
Da se ja pitam, ja bih Halu sportova sravnio sa zemljom i na njenom mestu izgradio neku halu tipa Millenium u Vrscu :cheers:

http://img123.echo.cx/img123/7629/milenijum16xa.jpg

http://www.arena-vitkovice.cz/galery/variabilita/futsal1.JPG

Savrseno bi se tamo uklapala a dobili bi i novo mesto za odrzavanje raznih koncerata posto Hala sportova nije nizasta.... a da, sem za sajmove sitnih zivotinja :lol:

Nole
December 23rd, 2008, 09:16 AM
Da se ja pitam, ja bih Halu sportova sravnio sa zemljom i na njenom mestu izgradio neku halu tipa Millenium u Vrscu :cheers:

Savrseno bi se tamo uklapala a dobili bi i novo mesto za odrzavanje raznih koncerata posto Hala sportova nije nizasta.... a da, sem za sajmove sitnih zivotinja :lol:

Ali u Vrscu nemaju visenamensku halu:lol:

Stormwatch153
December 23rd, 2008, 10:46 AM
Ja glasam za halu kao u Vrscu...samo duplo vecu.

djomla
December 23rd, 2008, 11:58 AM
Ma samo vi mastajte. Nista od toga. Najrealnije resenje je da se sagrade redovne tribine, a i to je daleko od realizacije. Glupo je i pricati o stvarima koje se nece dogoditi u narednom veku.

Stormwatch153
December 23rd, 2008, 03:26 PM
Prolazim danas pored RK Beograd i vidim da ovi samo stavljaju novi sloj bele boje, znaci nista se nece promeniti nego ce ostati onakva kakva jeste.

sale_kg
December 23rd, 2008, 06:10 PM
Znaci i Subotica je zrela za novu halu... Jednu pristojne velicine...

djomla
December 24th, 2008, 05:10 PM
Malo i privrede.

Za sve koji se bave energetikom dovoljno je reci Schneider.

http://www.schneider-electric.co.yu/graphics/header1.jpg

Gradi se fabrika na terenu bivse fabrike Partizan. Tamo kod Ivaspeda. Sinoc sam obisao to i cuvar mi je potvrdio tu informaciju. Nisam mogao da slikam posto se ispred hale nalaze automobili sa carine, pa mi cuvar nije dao (nije mu svejedno).

http://img529.imageshack.us/img529/5592/schneidercz5.jpg (http://imageshack.us)

Sto se tice hale sportova, dogradnja koja se trenutno radi se svodi na dogradnju sprata na prednjem delu. Barem tako izgleda, jer su ogradu postavili na samom ulazu. (slika je starija)

http://img261.imageshack.us/img261/4206/halaha2.jpg (http://imageshack.us)

sale_kg
December 24th, 2008, 05:21 PM
U,svaka cast... Schneider je dosta jaka firma... Samo cini mi se da to nije neki veci pogon u Subotici,ako je uopste proizvodni,a nadam se da jeste i da ce ih biti jos...

A zalosno je to sto su u 90% srpskih gradova hale stare vise od 30 godina i ne zadovoljavaju ni s od standarda...

djomla
December 24th, 2008, 05:22 PM
Takdje sam juce obisao i Palic.

Radovi na Palville-u ne da su poceli, vec se radi punom parom. Bila je noc pa je slika ispala skroz lose. Neki drugi put.

Nova vila se gradi i u Splitskoj aleji odma pored vile Milord.

http://img401.imageshack.us/img401/1569/vila1tg0.jpg (http://imageshack.us)

Slika je takodje losa, ali se barem nesto vidi.

http://img262.imageshack.us/img262/2848/img4365qo0.jpg

djomla
December 24th, 2008, 05:39 PM
U,svaka cast... Schneider je dosta jaka firma... Samo cini mi se da to nije neki veci pogon u Subotici,ako je uopste proizvodni,a nadam se da jeste i da ce ih biti jos...

A zalosno je to sto su u 90% srpskih gradova hale stare vise od 3 godina i ne zadovoljavaju ni s od standarda...

Hala je "solidno" velika (to na slici sam ja odokativno nacrtao kvadrat da se vidi polozaj), i bas visoka. Da se radi o proizvodnom pogonu je ne zvanicna informacija koja naravno ne mora biti tacna, ali po nekoj mojoj proceni neko ko gradi toliku halu u Subotici, u distributivne svrhe nija bas normalan.:) Takodje radovi jako brzo napreduju, skelet od armiranog betona je zavrsen.

Sto se tice hala, tu si u pravu. Za ozbiljniju proizvodju su potrebne ozbiljne masine koje u niske pogone ne mogu ni da udju. E te sare hale nit su dovoljno velike, nit imaju potrebne instalacije za proizvodnju.

sale_kg
December 24th, 2008, 05:45 PM
Znas kako-sve je moguce... Iskreno se nadam i navijam da industrija u Subotici krene jer Suboticani to zasluzuju... Znas kako kazu-malo po malo... Neka zaposle 50 ljudi za pocetak pa je dobro... Super... Ocekujemo jos vise u 2009. ...:)

djomla
December 24th, 2008, 05:54 PM
Evo nesto radova i iz centra grada.

Jos jedna stara dama je dobija novu sminku (radovi se blize kraju).

Izgled pre.
http://img258.imageshack.us/img258/9231/damayz6.jpg (http://imageshack.us)

Novi izgled.

http://img525.imageshack.us/img525/3815/img4368hq8.jpg

Radovi na bioskopu Aleksandar Lifka

http://img300.imageshack.us/img300/9454/img4366zg8.jpg

Radovi u pasazu, Strosmaerova 6.

http://img117.imageshack.us/img117/9493/img4367us6.jpg

djomla
December 24th, 2008, 06:01 PM
Znas kako-sve je moguce... Iskreno se nadam i navijam da industrija u Subotici krene jer Suboticani to zasluzuju... Znas kako kazu-malo po malo... Neka zaposle 50 ljudi za pocetak pa je dobro... Super... Ocekujemo jos vise u 2009. ...:)

Hvala druze!!!!!!!!!!! Pa sigurno nece zaposliti 1000, a 50 je sasvim realna cifra. (I Loher je krenuo sa 50 pre 5 godina, pa danas ima oko 900).

Stormwatch153
December 24th, 2008, 07:16 PM
Lepo lepo, bas mi se svidja fasada. Ovom prilikom zelim prijatno Badnje vece i sretan Bozic svima koji slave ovih dana.

djomla
December 25th, 2008, 12:28 AM
45FAT747 je svojevremeno pomeno da su kupljene parcele preko puta zelenih zgrada na Prozivci. Evo nesto i zvanicno.

Max-ex je kupila te kucice, a od grada je trazila da dobije u zakup i parcelu koja se nalazi na uglu Jo Lajosa i 8. marta, a na kojo ne postoji nista. To su trazili posto je taj plac mali i nema minimalnu povrsinu porebnu za gradnju, a oni su pokupovali sve parcele oko nje. Komisija za gradjevinsko zemljiste je zasedala 18.11.2008. i na osnovu dostavljenih ugovora o vlasnistvu nad ostalim parcelama donela je odluku da im u zakup da taj plac. Gradska skupstina je to usvojila na poslednjoj sednici.

Evo i slike

http://img377.imageshack.us/img377/4784/jolajosaju1.jpg (http://imageshack.us)

plava-kupljeni placevi
siva- plac izdat u zakup od strane grada

Izvor: Sluzbeni list grada Subotice

djomla
December 25th, 2008, 12:44 PM

Y krak i M 24 prioriteti

Vlada Srbije izgradnju zaobilaznice oko Subotice prepoznala kao priorite države. U tu svrhu je će iz budžeta izdvojiti 40 miliona evra do 2012.godine. Ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje, Oliver Dulić kaže da je prioritet i izgradnja puta M 24 koji povezuje Suboticu-Senti i čoku i da je za njegovu izgradnju izdvojeno 38 miliona evra za naredne četiri godine.

yueco

Ekološki projekti

Danas je potpisan ugovor između ministra za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje i gradonačelnika Subotice o dodeljivanju 25 miliona dinara za projekte iz ove oblasti. Za izradu tehničke dokumentacije za izmuljavanje jezera Palić biće obezbeđeno osam miliona dinara, za unapređenje sistema za odnošenje smeća i azila za napuštene pse i mačke. Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja za izradu elaborata za odmuljavanje jezera Palić izdvojilo četiri miliona i 600 hiljada dinara, za rekonstrukciju obale utvrde na Paliću 10 miliona dinara, zatim dva miliona i 700 hiljada dinara kupovinu tipskih kanti za smeće i pet miliona i 800 hiljada dinara za azil za pse i mačke lutalice.Prilikom potpisivanja ugovora o donaciji od 25 miliona dinara za ekološke projekte, gradonačelnik je istakao da je priorite da se izradi studija o izmuljivanju jezera.Isto tako je bitno, odabrati pravi metod za odmuljavanje jezera, objašnjava gradonačelnik.Prioritet u narednoj godini biće i usvajanje seta zakona o reciklaži i ambalažnom otpadu, izgradnja regionalnih deponija, a investitorima neće biti dozvoljeno da grade u zaštićenim prirodnim dobrima.Ministar je istakao Suboticu kao grad čiji stanovnici imaju visoko razvijeno ekološku svest.

Inace je grad sa ova dva projekta na Palicu konkurisao za sredstva iz NIPa za 2009.

wanted
December 25th, 2008, 02:23 PM
45FAT747 je svojevremeno pomeno da su kupljene parcele preko puta zelenih zgrada na Prozivci. Evo nesto i zvanicno.

Max-ex je kupila te kucice, a od grada je trazila da dobije u zakup i parcelu koja se nalazi na uglu Jo Lajosa i 8. marta, a na kojo ne postoji nista. To su trazili posto je taj plac mali i nema minimalnu povrsinu porebnu za gradnju, a oni su pokupovali sve parcele oko nje. Komisija za gradjevinsko zemljiste je zasedala 18.11.2008. i na osnovu dostavljenih ugovora o vlasnistvu nad ostalim parcelama donela je odluku da im u zakup da taj plac. Gradska skupstina je to usvojila na poslednjoj sednici.

plava-kupljeni placevi
siva- plac izdat u zakup od strane grada

Izvor: Slizbeni list grada Subotice

Extra vest za tu rupu od zemljista, bilo mi je cudno kako se jos pre niko nije setio za to mesto. :cheers:

djomla
December 25th, 2008, 02:39 PM
^^ Inace u Dragise Misovica, je jedan plac potpuno ociscen, predpostavljam da ce se tamo graditi zgrada, koju je iz Svastare postavio Storm.

Jel' zna neko sta se desava u Huga Badalica? Ako se uopste nesto i desava.

Stormwatch153
December 25th, 2008, 04:52 PM
Evo nesto malo, prolazih danas jednom sporednom ulicom blizu prozivke pa videh zanimljivu kucu u nizu, voleo bih da vidim ovakvo veliko naselje negde u gradu. Sretan Bozic svima koji slave.

http://img241.imageshack.us/img241/3724/dsc00203resizeresizesv6.jpg

djomla
December 25th, 2008, 06:27 PM
^^ Imas veoma slicno u Kertvarosu. Sve kuce na sprat ili dva, lepo poslagane u niz, bez ograda u sirokim ulicama, sa sva travnjacima ispred istih.

Stormwatch153
December 26th, 2008, 12:01 AM
^^ Imas veoma slicno u Kertvarosu. Sve kuce na sprat ili dva, lepo poslagane u niz, bez ograda u sirokim ulicama, sa sva travnjacima ispred istih.

Znam, donedavno sam ziveo u jednoj takvoj ulici :cheers:

djomla
December 26th, 2008, 02:06 AM
^^ E onda si pogresio sto si se preselio. :lol:

Evo jedna bitna vest koju sam analizirao danas. Radi se o Zorki i njenoj prodaji. Za pocetak vest.

Prodaja imovine Zorke iz Subotice u stečaju

24. decembar 2008. | 14:58

Imovina subotičke hemijske industrije Zorka u stečaju i dva povezana preduzeća biće ponuđena na prodaju 27. januara po početnoj ceni od 571,2 miliona dinara odnosno 6,56 miliona evra.

Kako je danas saopštila Agencija za privatizaciju, procenjena vrednost paketa imovine ta tri preduzeća je 1,14 milijardi dinara, odnosno 13,13 miliona evra po današnjem srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Prodaje se imovina društvenog preduzeća Zorka hemijska industrija, kao i Zorke Klotild 1904 i Zorke Klotild 1904 trejd (trade). Zorka hemijska industrija je vlasnik Zorke Klotild 1904, a ta firma ima udeo od 100 odsto u kapitalu Zorke Klotild 1904. trejd.

Rok za uplatu depozita od 228,48 miliona dinara odnosno 2,62 miliona evra je 20. januar 2009. godine.

emportal

Kada sam otisao na sajt agencije za privatizaciju, imao sam i sta da vidim. Ukratko: Sama fabrika se prostire na OKO 575 000 m2 (moja procena), a u njenom vlasnistvu se nalaze hale, magacini, poslovni prostori... sa povrsinom oko 85 000 m2 (podaci agencije za privatizaciju), kao i oko 5455 m2 placeva van fabrickog postrojenja (na potezu izmedju malog i velikog Radanovca, kao i u Malom Bajmoku, takodje podaci agencije za privatizaciju). Evo i mape sa povrsinom fabrike.

http://img120.imageshack.us/img120/3014/zorkavc0.jpg (http://imageshack.us)

Sta je zanimljivo, to sto su je naravno prvo dovli u stecaj (po istom receptu se barata i sa 29. novemrom), sto znaci da novi vlasnik nece biti u obavezi da nastavi sa delatnoscu kojom se do sada bavila fabrika. :|
Jos jedna bitna stvar je ta sto se plac nalazi na oko 2km vazdusnom linijom od gradske kuce, jedna njegova strana se oslanja na Karadjordjev put (put prema granicnom prelazu Kelebija), ima sopstvenu prugu, i jedna je od 4 fabrike u srbiji koja ima sopstveni energetski sistem srednjeg (viseg) napona na citavoj parceli, A VLASNIK NE MORA DA SE BAVI PROIZVODNJOM VESTACKOG DJUBRIVA.

Ne postoji stvar koja se ne moze realizovati na ovoj povrsini. Pocevsi od najgorih stvari (megamarketa) do onih koje bi mi zeleli da vidimo (primer sajamske hale).:cheers: Sve u svemu bice jako zanimljivo u januaru, jer ce neko kupiti dobro parce grada.

shabani je svojevremeno napisao nesto u vezi novog vlasnika Zorke (a kada on nesto napise to ispadne tacno). Ako imas neke novosti, rado bi zeleo da to podelis sa nama.

Inace i 29.novebar su godinama njakali kako bi je doveli u stecaj, jer takodje raspolaze jako dobrom zemljom, na dobrom mastu (uskoro Bikovacka petlja na auto-putu, pruga, komplet infrastruktura), a delatnost manje vise.

45FAT747
December 27th, 2008, 12:52 PM
Hvala druze!!!!!!!!!!! Pa sigurno nece zaposliti 1000, a 50 je sasvim realna cifra. (I Loher je krenuo sa 50 pre 5 godina, pa danas ima oko 900).

Jel ova cifra ukljucuje 300-tinak otpustenih ovih dana ? Bas juce sretnem druga koji radi u Loheru pa ga pitam da li je bilo otpustanja i on kaze 300 ili 400 ne secam se tacno, navodno svi oni koji su radili na 3 meseca probno.
Trebalo bi mozda proveriti ove informacije iz jos nekog izvora.

45FAT747
December 27th, 2008, 01:01 PM
^^ E onda si pogresio sto si se preselio. :lol:

Inace i 29.novebar su godinama njakali kako bi je doveli u stecaj, jer takodje raspolaze jako dobrom zemljom, na dobrom mastu (uskoro Bikovacka petlja na auto-putu, pruga, komplet infrastruktura), a delatnost manje vise.

Ne znam da li ste citali u proslim Subotickim novinama, Bratstvo je isto prodato. Zapravo neki predugovor ili ko zna sta je sklopljen, tako da ce najveci akcionar da proda svoje akcije fabrici Tatravagon iz Slovacke, koja se takodje bavi remontom i pravljenjem vagona. Ovo je mozda dobra vest jer je nije kupio neki Miskovic ili slicno a takodje Bratstvo je najverovatnije i pokradeno tj. ono sto je vredelo to su razni direktorcici i vd-ovci razvukli pa ova firma ako je vec kupila ono sto je ostalo od Bratstva valjda i namerava nesto da radi. Nesto se spominje preselenje dela proizvodnje iz Slovacke... ali da nije sve tako lepo list pise i to da se medju radnicima prica i kako je iz fabrike pob misterioznim okolnostima nestalo 50-tak novih vagona, sad da li to ima neke veze sa novim vlasnikom i da li je tu neki posao pao ko zna. U svakom slucaju videcemo sledece godine sta se deasva sa njima.

45FAT747
December 27th, 2008, 01:04 PM

Max-ex je kupila te kucice, a od grada je trazila da dobije u zakup i parcelu koja se nalazi na uglu Jo Lajosa i 8. marta, a na kojo ne postoji nista. To su

Max-Ex drogerija ili ja nisam u toku ? Sta ce oni sa tim placom, prodavnica ili sta ?

djomla
December 27th, 2008, 01:39 PM
Max-Ex drogerija ili ja nisam u toku ? Sta ce oni sa tim placom, prodavnica ili sta ?

Da drogerija. Oni su koliko je meni poznato vlasnici i nove vile na Palicu "Lago". Oni su investitori a izvodjac pojma nemam. Ipak je ulaganje u nekretnine dosta isplativo.

Ne znam da li ste citali u proslim Subotickim novinama, Bratstvo je isto prodato. Zapravo neki predugovor ili ko zna sta je sklopljen, tako da ce najveci akcionar da proda svoje akcije fabrici Tatravagon iz Slovacke, koja se takodje bavi remontom i pravljenjem vagona. Ovo je mozda dobra vest jer je nije kupio neki Miskovic ili slicno a takodje Bratstvo je najverovatnije i pokradeno tj. ono sto je vredelo to su razni direktorcici i vd-ovci razvukli pa ova firma ako je vec kupila ono sto je ostalo od Bratstva valjda i namerava nesto da radi. Nesto se spominje preselenje dela proizvodnje iz Slovacke... ali da nije sve tako lepo list pise i to da se medju radnicima prica i kako je iz fabrike pob misterioznim okolnostima nestalo 50-tak novih vagona, sad da li to ima neke veze sa novim vlasnikom i da li je tu neki posao pao ko zna. U svakom slucaju videcemo sledece godine sta se deasva sa njima.

To je vec u privatnom vlasnistvu, samo sto se vlasnik malo preracunao. Ne mozes povlaciti paralelu sa Zorkom i 29. novembrom, kod kojih je bitno zemljiste, a kupac nije u obavezi da nastavi delatnost. Na tom zemljistu je moguce svasta izgraditi, moze ga kupiti covek i na njemu umesto proizvodnje vestackog djubriva uzgajati krompir :) ako mu se isplati a moze napraviti i novi grad na tih 575000 m2. Tatra ce nastaviti staru delatnost.

Jel ova cifra ukljucuje 300-tinak otpustenih ovih dana ? Bas juce sretnem druga koji radi u Loheru pa ga pitam da li je bilo otpustanja i on kaze 300 ili 400 ne secam se tacno, navodno svi oni koji su radili na 3 meseca probno.
Trebalo bi mozda proveriti ove informacije iz jos nekog izvora.

Oni su dosli do 900, ali moze biti da ce smanjiti broj radnika za 300, 400 nista novo.

roki
December 28th, 2008, 12:16 AM
Djomla, da li i dalje ostajes pri svome da nema krize i da je nece biti kod nas?

Nole
December 28th, 2008, 06:18 PM
Djomla, da li i dalje ostajes pri svome da nema krize i da je nece biti kod nas?

Mislim da ce krize biti i kod nas ..soping molovi su jedna stvar ali razvoj industrijske zone ce stati.. i Palic ce se razvijati sporije...:ohno:

Stormwatch153
December 31st, 2008, 10:06 AM
Svima vama zelim sretnu novu 2009 godinu i mnostvo fotografija novih zgrada iz dragog nam grada na ovim stranicama.

wanted
December 31st, 2008, 11:27 AM
Hvala storm, srecna i tebi nova godina i svima na ovom forumu :cheers::banana::cheers:

Tara_kg
January 1st, 2009, 04:43 AM
Srećna vam nova 2009. godina Subotičani!!!!
sve najlepše vam želim...

45FAT747
January 2nd, 2009, 09:20 AM
Hvala storm, srecna i tebi nova godina i svima na ovom forumu :cheers::banana::cheers:

Takodje srecna Nova godina svima, sve najbolje, dobro zdravlje i srecu... ostalo ce doci.

Ovih praznika sam samo jedno bio do centra grada i ne znam da li ce me put navesti tamo po ovoj hladnoci ali zamolio bih nekoga ko seta da uslika onu "velicanstvenu" jelku u centru grada, ako moze po danu jer se njena "lepota" tada posebno istice.
Jos ako neko zna ime onoga ko je bas tu jelku odabrao bas bih voleo da cujem... usput i da li zna da li taj covek ima oci... i mozak.
Pozdrav i ziveli.

Stormwatch153
January 2nd, 2009, 11:13 AM
Takodje srecna Nova godina svima, sve najbolje, dobro zdravlje i srecu... ostalo ce doci.

Ovih praznika sam samo jedno bio do centra grada i ne znam da li ce me put navesti tamo po ovoj hladnoci ali zamolio bih nekoga ko seta da uslika onu "velicanstvenu" jelku u centru grada, ako moze po danu jer se njena "lepota" tada posebno istice.
Jos ako neko zna ime onoga ko je bas tu jelku odabrao bas bih voleo da cujem... usput i da li zna da li taj covek ima oci... i mozak.
Pozdrav i ziveli.

HHAHAHAAHAAHAHAAHAHAAHAHAA...:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: ta jelka bi bila super za skrivenu kameru :lol::lol::lol:

sale_kg
January 3rd, 2009, 03:01 PM
Vi ovo verovatno znate,ali...

Palić u 2009. godini dobija moderan kongresni centar od 700 m2 – uskoro izgradnja golf terena i wellness zone
http://www.ekapija.com/dokumenti/masterplan_subotica_231208.jpg

Palić će u 2009. godini, u okviru postojeće "Velike terase", dobiti moderan kongresni centar površine 700 m2 i kapaciteta 700 mesta. U okviru "Velike terase", koja se prostire na 4000 m2, biće otvorene i suvenirnice, pivnica , restorani kao i prodajni objekti, za čiji zakup će biti raspisan konkurs naredne godine. Na rekonstrukciji ovog objekta urađeno je oko 80% radova.

Izgradnja kongresnog centra i pratećih sadržaja, označena kao zona B ( park zona), vredna je 400 mil dinara i predstavlja samo korak ka konačnoj realizaciji Master plana za razvoj Palića. Tim planom obuhvaćeno je još 5 zona: zona A ( golf i vodeni sportovi), zona C (wellness zona), zona D ( zona sporta i Lido), zona E ( vikend naselje) i F zona ( ruralna zona).

- Kompletna implementacija Master plana za razvoj Palića, koja predviđa ulaganja od oko 120 mil EUR, uz sve povoljne vetrove može se očekivati za 6 do7 godina – kaže za eKapiju Jasmin Šečić, pomoćnik gradonačelnika Subotice za oblast infrastrukture.

Šečić ističe da je u protekle dve godine za infrastrukturno opremanje park i wellness zone uloženo 55 miliona dinara.

- Naredne godine biće održana licitacija za zakup 4 ha građevinskog zemljišta u wellness zoni, u kojoj je planirana izgradnja četiri hotela sa bazenima i spa centrima, što je prilika za ulazak privatnog sektora- objašnjava naš sagovornik, naglašavajući da već postoji veliko interesovanje kako stranih tako i domaćih investitora.

Šečić naglašava da će u 2009. biti izrađen i elaborat o eksproprijaciji koji je preduslov za izgradnju golf terena, kao i planska dokumentacija za ruralnu zonu.

Implementaciju Plana u park zoni započela je Direkcija za izgradnju grada Subotice, dok su završni radovi u toj zoni kao i dalja realizacija Master plana povereni preduzeću “Park Palić”, koje su formirali Republika Srbija, AP Vojvodina i Grad Subotica.

U toku sledeće godine planirana je izgradnja kanalizacione mreže za budući akva park i sadašnje vikend naselje.

www.ekapija.com

Stormwatch153
January 3rd, 2009, 04:19 PM
Vi ovo verovatno znate,ali...

Palić u 2009. godini dobija moderan kongresni centar od 700 m2 – uskoro izgradnja golf terena i wellness zone
http://www.ekapija.com/dokumenti/masterplan_subotica_231208.jpg

Palić će u 2009. godini, u okviru postojeće "Velike terase", dobiti moderan kongresni centar površine 700 m2 i kapaciteta 700 mesta. U okviru "Velike terase", koja se prostire na 4000 m2, biće otvorene i suvenirnice, pivnica , restorani kao i prodajni objekti, za čiji zakup će biti raspisan konkurs naredne godine. Na rekonstrukciji ovog objekta urađeno je oko 80% radova.

Izgradnja kongresnog centra i pratećih sadržaja, označena kao zona B ( park zona), vredna je 400 mil dinara i predstavlja samo korak ka konačnoj realizaciji Master plana za razvoj Palića. Tim planom obuhvaćeno je još 5 zona: zona A ( golf i vodeni sportovi), zona C (wellness zona), zona D ( zona sporta i Lido), zona E ( vikend naselje) i F zona ( ruralna zona).

- Kompletna implementacija Master plana za razvoj Palića, koja predviđa ulaganja od oko 120 mil EUR, uz sve povoljne vetrove može se očekivati za 6 do7 godina – kaže za eKapiju Jasmin Šečić, pomoćnik gradonačelnika Subotice za oblast infrastrukture.

Šečić ističe da je u protekle dve godine za infrastrukturno opremanje park i wellness zone uloženo 55 miliona dinara.

- Naredne godine biće održana licitacija za zakup 4 ha građevinskog zemljišta u wellness zoni, u kojoj je planirana izgradnja četiri hotela sa bazenima i spa centrima, što je prilika za ulazak privatnog sektora- objašnjava naš sagovornik, naglašavajući da već postoji veliko interesovanje kako stranih tako i domaćih investitora.

Šečić naglašava da će u 2009. biti izrađen i elaborat o eksproprijaciji koji je preduslov za izgradnju golf terena, kao i planska dokumentacija za ruralnu zonu.

Implementaciju Plana u park zoni započela je Direkcija za izgradnju grada Subotice, dok su završni radovi u toj zoni kao i dalja realizacija Master plana povereni preduzeću “Park Palić”, koje su formirali Republika Srbija, AP Vojvodina i Grad Subotica.

U toku sledeće godine planirana je izgradnja kanalizacione mreže za budući akva park i sadašnje vikend naselje.

www.ekapija.com

Thanx za update, ja o ovom kongresnom centru nisam imao pojma.

djomla
January 5th, 2009, 06:18 PM

Ma kakva kriza, nema sta kod nas da udje u krizu! Bio sam ovih dana u Briselu i imao sam prilike da popricam sa covekom koji je menadzer jedne kompanije z proizvodnju hardvera za racunare. On mi je pricao kako su oni invesrirali u Kinu i kako im je investicija propala. Na moje mnogo glupo pitanje da li ce kriza doci na Balka, on je prosto odgovorio "Kriza pre svega zahvata velike multinacionalne kompanije, a zatim kompanije koje imaju prevelika ulaganja, a koliko vi imate takvih kompanija?". Drugim racima sa kod na moze da uzdje u krizu velikih razmera, nista. Ono sto se kod na zove kriza je pomeranje rokova pocetka gradnje za mart a kasnije mozda i za jun. Takodje i strane kompanije koje su usle u krizu, polako smanjuju broj zaposlenih...
Sto se tice izgradnje stanovatu nema grize, jer je taj broj i onako mali. Da se gradi 10000 stanova godisnje pa da kazes smanjice se obim, ali sa ovom izgradnjom nema sanse da se bilo sta zaustavi.
Sto se mene tice, industrijski park je vlika prednost koja treba da se iskoristi za vreme krize, kako bi Nemacki privrednici umesto u Kinu ulagali kod nas posto je jedan od kljucnih problema svih kompanija skup i spor transport robe (barem po njemu).
Mozda sam previse optimista, ali to je neko moje misljenje.

djomla
January 5th, 2009, 06:22 PM

Pozdrav i ziveli.

Jelka je stvarno zlo ruzna, ali to je politika grada da se ne sece mlada jelka, vec se sa ljudima koji tokom godine zeli da izvadi svoju staru jelku dogovori da saceka praznike i da to uradi JP Cistoca i zelenilo, a da ovaj tu jelku besplato da gradu koji je okiti.

roki
January 6th, 2009, 11:21 PM
Ma kakva kriza, nema sta kod nas da udje u krizu! Bio sam ovih dana u Briselu i imao sam prilike da popricam sa covekom koji je menadzer jedne kompanije z proizvodnju hardvera za racunare. On mi je pricao kako su oni invesrirali u Kinu i kako im je investicija propala. Na moje mnogo glupo pitanje da li ce kriza doci na Balka, on je prosto odgovorio "Kriza pre svega zahvata velike multinacionalne kompanije, a zatim kompanije koje imaju prevelika ulaganja, a koliko vi imate takvih kompanija?". Drugim racima sa kod na moze da uzdje u krizu velikih razmera, nista. Ono sto se kod na zove kriza je pomeranje rokova pocetka gradnje za mart a kasnije mozda i za jun. Takodje i strane kompanije koje su usle u krizu, polako smanjuju broj zaposlenih...
Sto se tice izgradnje stanovatu nema grize, jer je taj broj i onako mali. Da se gradi 10000 stanova godisnje pa da kazes smanjice se obim, ali sa ovom izgradnjom nema sanse da se bilo sta zaustavi.
Sto se mene tice, industrijski park je vlika prednost koja treba da se iskoristi za vreme krize, kako bi Nemacki privrednici umesto u Kinu ulagali kod nas posto je jedan od kljucnih problema svih kompanija skup i spor transport robe (barem po njemu).
Mozda sam previse optimista, ali to je neko moje misljenje.

Djomla, veliki si optimista:ohno::ohno:

djomla
January 8th, 2009, 04:14 PM
Djomla, veliki si optimista:ohno::ohno:

Pa priznajem! Sto je to lose! :) Ali, pokusavam svoj optimizam opravdati i nekim cinjenicama.

djomla
January 8th, 2009, 04:17 PM
Evo malo optimizma.:)

POVEZ VODOVODNE MREŽE IZMEDJU SUBOTICE I PALIĆA
Fond za kapitalna ulaganja pokrajine obezbedio je za ovu godinu 11,1 miliona dinara za izgradnju poveza vodovodne mreže između Subotice i Palića. U 2009-toj treba da počnu radovi na stvaranju jedinstvenog sistema vodosnabdevanja, za šta je "Vodovod" pripremio projektnu dokumentaciju a ukupna vrednost "zapadnog kraka" vodovodne mreže iznosiće 50 miliona dinara. U prvoj fazi radiće se vodovod od "Aurometala" do Velikog Radanovca, a u drugoj duž Horgoškog puta do ulica Creske i Brestovačke.

Radio Subotica

Jos jedan od projekata sa kojim je grad konkurisao za sredstva NIPa, a koji je preuzo fond AP Vojvodine.

Pozoriste nastvalja svoji tokom.

RADOVI NA ZGRADI NARODNOG POZORIŠTA
Radnici "Panongrada" nastavljaju radove na izgradnji novog dela Gradskog pozorišta. Trenutno se rade armature betonskih zidova koji se uzdižu sa kote od 9 metara i 90 centimetara. To su u stvari prvi radovi koji pripadaju takozvanoj drugoj, završnoj fazi podizanja konstrukcije objekta do nivoa od oko 20 metara.

Radio Subotica

djomla
January 8th, 2009, 04:24 PM
Evo jos jedne lepe vesti, a vezana je za karedralu.

RESTAURACIJA KATEDRALE SVETE TEREZE
U narednih godinu i po dana biće uradjena kompletna tehnička dokumentacija za rekonstrukciju i restauraciju katedrale Svete Tereze. Formiran je tim koji čine stručnjaci Medjuopštinskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Gradjevinskog fakulteta i Direkcije za izgradnju grada. Izrada dokumentacije podrazumeva temeljna geostatička i druga istraživanja čitavog objekta od temelja do vrha tornjeva. Jedan od ciljeva jeste i zatvaranje pukotine izmedju dva tornja koja je nastala ubrzo po izgradnji objekta kao posledica sleganja terena. Za ove poslove u gradskom budžetu izdvojeno je 4 i po miliona dinara.

Bas bi bilo dobro da ne zarvote tu pukotinu.

ivicasu
January 8th, 2009, 05:33 PM
^^ Neee, to je simbol te crkve!!! Znači gledaćemo katedralu narednih 7-8 godina pod skelama, baš super.....Sve će biti u redu ako zadrže originalnu boju, ako je prefarbaju u belo, žuto i sl. teško njima!!!

djomla
January 8th, 2009, 05:45 PM
^^ Ma ne brini nista, nikakve egzibicije se nece dogoditi znas da oni nisu skloni tome. Pogledaj kako su sredili sve ostalo.

Nego ne mogu na nadjem nikako onu shabanijevu sliku sa rovom kod Ekonomskog fakulteta, kojem su nam se smejali novosadjani. Hteo bi da je opet postavim.

shabani
January 8th, 2009, 07:33 PM
^^ Djomla, samo reci su potrebne.... :lol::lol:

http://i302.photobucket.com/albums/nn108/shabani_photo/31082008002.jpg

http://i302.photobucket.com/albums/nn108/shabani_photo/31082008004.jpg

here you go.... :cheers:

djomla
January 10th, 2009, 08:18 PM
^^ Hvala shabani, bas volim te slike, posebno kada nema gasa. :)

Ej ljudi izasao je render za zgradu na uglu Jo Lajosa i Nade Dimic, nisam ga uslikao posto sam zaboravio aparat. Pa ako neko nadje vremena neka ga uslika.

djomla
January 10th, 2009, 10:06 PM
Jos jedan projekat na Paicu (mozda se vec i gradi). Ne deluje nesto veliko posto je pod nazivom "Kuca za odmor". Oznacen je zelenom bojom.

http://img53.imageshack.us/img53/1980/kucaodmorawp0.jpg (http://imageshack.us)

roki
January 11th, 2009, 10:35 AM
^^ Hvala shabani, bas volim te slike, posebno kada nema gasa. :)

Ej ljudi izasao je render za zgradu na uglu Jo Lajosa i Nade Dimic, nisam ga uslikao posto sam zaboravio aparat. Pa ako neko nadje vremena neka ga uslika.

Ali si im spustio:banana::banana:

djomla
January 11th, 2009, 06:47 PM
Nesto novo i oko precistaca. Vest je skracena.

SUBOTICA - Završetak prečistača otpadnih voda kasniće oko šest meseci jer podizvođač holandske firme DHV nije poštovao rokove pa će početi da radi tek u junu naredne godine - objašnjava Tamaš Rabakezi, rukovodilac Sektora za izgradnju novog prečistača u JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Subotici.
Završeni su prethodni taložnici, pumpna stanica i naknadni taložnici, urađena je mašinska montaža, ali je zastoj nastao kod izgradnje aeracionih bazena. Ove sedmice Suboticu je posetio Rik Langerejs, direktor DHV, koji je izabran za izvođača radova, da bi razgovarali o novim rokovima završetka radova.
- Rok za radove je sa 31. decembra 2008. pomeren na 30. avgust 2009. godine, a time je obezbeđen i nastavak kreditiranja koje je zbog kašnjenja radova bilo dovedeno u pitanje. I rok do kojeg je grad morao da obezbedi subvenciju od 500.000 evra time je produžen sa 30. aprila do 30. avgusta 2009. godine - kaže Duško Guslov, pomoćnik gradonačelnika Subotice za investicije i razvoj. - Pored produženja rokova, prihvaćena je i lista novih učesnika u subvenciji. To su „Vode Vojvodine“ koje će učestvovati u finansiranju sa 36,5 miliona dinara, a ta sredstva su namenjena za čišćenje laguna.

Vecernje novosti

Sreca u nesrec. Radovi kasne, ali ce se zato i lagune ocistiti. :cheers:

djomla
January 13th, 2009, 07:40 PM
Malo i izgradnje u industriji, kojoj je pored sve finansijske za vrat stala i energetska kriza. :)

Veterinarki zavod radi nadogradnju postrojenja.

http://img71.imageshack.us/img71/7857/veterinarskici4.jpg

Takodje s nesto prica i o prosirenju pogona u krugu fabrike Simex. Ako neko zna nesto vise...

wanted
January 14th, 2009, 11:16 AM
Malo i izgradnje u industriji, kojoj je pored sve finansijske za vrat stala i energetska kriza. :)

Veterinarki zavod radi nadogradnju postrojenja.

Jeste prave se kolko sam primetio 2 velike hale, i jos 2 manja objekta.

djomla
January 14th, 2009, 11:22 AM
^^ Da ima jos nekih par hal koje se grade. Gebi mislim da nesto novo gradi u Cantaviru ako se ne varam...

Ej ajde ako ti nije tesko, uslikaj render u Jo lajosa zivo me zanima na sta ce to izgledati. Uslikao bi ja ali nisam u SU. :)

Lansky 67
January 14th, 2009, 01:41 PM
Pozdrav fanaticima sa ovog foruma!Covek misli da je zaludjen sa necim dok ne ode na internet i vidi da ima jos sto ludjih.
Sa nekima od vas sam ucestvovao na forumu Urbanistickog Zavoda,bila je prilika da se postave razna pitanja Kristijanu Bartusu ali je on davao uglavnom anemicne odgovore jer je on ipak partijski covek pa je eto,bio sasran.Na kraju su i skinuli taj forum mada je politika jedva pominjana.
Sta reci a da vec niste pretresli tu temu na ovih 170 strana?Recimo,cuo sam da do proleca treba da se otvori Robna kuca Beograd.To uskoro moze postati problem jer je snabdevanje nekad islo Engelsovom ulicom.Kamioni su tamo cekali u redu.Urbanisticki plan je predvideo posebnu ulicu za to,izmedju Engelsove i Vuka Karadzica ali to je samo crtez.Na terenu imamo jedan ocisceni deo iza Bossa ali tu Cakanju pravi problem izvesni Medic (Zoom impex) koji ne zeli da proda kucu koja je prazna i rusevna.
Sve u svemu,slutim da ce biti guzve oko RK Beograd.

djomla
January 14th, 2009, 02:23 PM
^^ Pozdrav i dobro nam dosao. Taman ce nam dobro doci nova krv. :)

E vidis tu informaciju oko te rusevne kuce nisam znao i hvala. Taj deo grada ne zasluzuje da se zove "grad" jer je u ocajnom stanju, bas zbog tih stracara. A sta Cakanj planira tamo da gradi? Samo neki prodor do Bossa u vidu ulice ili jos nesto?

Robna kuca je najavljena za mart. Jedan do fasade je sredjen i ima nekih promena (nema stakla na njoj).

OBrati paznju o sledecem:
1.http://www.toming.si/pdf/0_Subotica.pdf
2.http://www.gemax.rs/ (U referencnoj listi imas Metro u Subotici)
3.http://www.plan31.rs/sh-reference.htm (Takodje Metro)

Da li znas nesto vise o ovome? Posto se ubih trazeci podatke o ovim stvarima.

roki
January 14th, 2009, 06:16 PM
Pozdrav za novog clana, nadam se da ces da ucestvujes u ovim nasim slatkim raspravama....

Sto se tice Metroa, cuo sam od raznih izvora da ce se sigurno graditi i to na palickom putu, a najmerodavnija informacija je bila od jednog arhitekte sto radi u jednoj subotickoj projektantskoj kuci. Sad je samo pitanje da li ce ova kriza da zaustavi, mada kako kaze Djomla da krize nema, verovatno ce se i graditi na prolece:):)

djomla
January 14th, 2009, 08:16 PM
^^ Pa vidis da ima krize. Taj metro je bio najavljivan za kraj 2008, ali su i ga igleda odlozili za prolece, ili za 2015. :lol:

shabani
January 14th, 2009, 08:31 PM
Pozdrav novom forumasu i dobro nam dosao :cheers:

malo da se nadodam na Djomline reci oko krize.... kako stvari stoje nece biti nista od one pumpe kod DG-a posto je EuroGas upao u finansijsku krizu....poceli su raditi na sve strane sto im se sada obilo o glavu, ali nije bio problem u njima vec u tome sto sto ne mogu da naplate svoja dugovanja jer su njihovi duznici propali...tako da cemo videti sta ce dalje biti...

A sto se tice hala u Vetzavodu, to tamo nesto jako sporo ide posto se poslednjih nekoliko meseci skoro nista nije uradilo, ustvari sve kao i da stoji na onome kako je bilo pre jedno 2 meseca kada su hale tj. skeleti hala nikli kao pecurke posle kise...

Sto se Gebija tice kada sam letos prolazio kroz Cantavir tamo se uveliko gradilo i gradilo ali ne znam kako je sada, mada mislim da su sada vec mozda sve i zavrsili. Tada su se gradile one dve Eko pumpe na autoputu bas tamo ispod nadvoznjaka za Cantavir, a i one su uveliko zavrsene :lol:

I jos nesto za krizu, koliko znam sve je veca zaiteresovanost za preseljenje postrojenja iz evropskih zemalja u Srbiju, posto njima odgovara nasa jeftina radna znaga koje ima koliko ti je volja :) tako se i najavljuje ali ne mogu da garantujem 100%, da ce onaj austrijanac koji je kupio plac pored Grge bravara svu svoju proizvodnju prebaciti u Su :cheers:
ali necu jos nista da se radujem dok ne vidim :lol:

roki
January 14th, 2009, 10:48 PM
Pozdrav novom forumasu i dobro nam dosao :cheers:

malo da se nadodam na Djomline reci oko krize.... kako stvari stoje nece biti nista od one pumpe kod DG-a posto je EuroGas upao u finansijsku krizu....poceli su raditi na sve strane sto im se sada obilo o glavu, ali nije bio problem u njima vec u tome sto sto ne mogu da naplate svoja dugovanja jer su njihovi duznici propali...tako da cemo videti sta ce dalje biti...
A sto se tice hala u Vetzavodu, to tamo nesto jako sporo ide posto se poslednjih nekoliko meseci skoro nista nije uradilo, ustvari sve kao i da stoji na onome kako je bilo pre jedno 2 meseca kada su hale tj. skeleti hala nikli kao pecurke posle kise...

Sto se Gebija tice kada sam letos prolazio kroz Cantavir tamo se uveliko gradilo i gradilo ali ne znam kako je sada, mada mislim da su sada vec mozda sve i zavrsili. Tada su se gradile one dve Eko pumpe na autoputu bas tamo ispod nadvoznjaka za Cantavir, a i one su uveliko zavrsene :lol:

I jos nesto za krizu, koliko znam sve je veca zaiteresovanost za preseljenje postrojenja iz evropskih zemalja u Srbiju, posto njima odgovara nasa jeftina radna znaga koje ima koliko ti je volja :) tako se i najavljuje ali ne mogu da garantujem 100%, da ce onaj austrijanac koji je kupio plac pored Grge bravara svu svoju proizvodnju prebaciti u Su :cheers:
ali necu jos nista da se radujem dok ne vidim :lol:

sve dok porodica Mesic stoji iza Eurogasa, ne verujem da ce zapasti u krizu, odnosno za njih nece biti krize

Lansky 67
January 14th, 2009, 11:25 PM
Sto se tice prostora omedjenog ulicama Vuka Karadzica,Engelsovom i Vase Stajica,Regulacioni plan predvidja stambeno - poslovne objekte s tim da sredinom bloka (od V.Stajica do plavog pasaza i RK Beograd) ide ulica za snabdevanje radnji.Deo iza Bossa je rasciscen a onaj preostali deo bloka je gusto nafilovan raznoraznim prizemnim objektima (videti na google earth).
Na prvi pogled to je lokacija par excellance ali kako to da nije otkupljena i rasciscena? Uzmimo recimo onu kucu tamo,zaraslu u puzavicu,izmedju kafea CAR i bivseg NOVITETA.Iz prve ruke znam da vlasnica trazi za nju tri stana u centru grada i dva poslovna prostora.Za osam godina jos niko nije bio spreman da to plati.Ima i kuca sa spornim vlasnickim odnosima ali je najteze sa onima kojima je to tek mali deo imovine i koji mogu da se natezu sto godina,kao gorepomenuti Medic.Na sve to,tu je jos i ona stara dvospratnica koja je zasticena a pripada joj i dvoriste sa shupama.Bojim se da cemo jos dugo gledati to ruglo.

djomla
January 14th, 2009, 11:40 PM
^^ I ja se bojim da ce to tako i biti. Jedino ako ne dodje neki ludak kao sto je Valter i izvadi gomilu para, sto je ipak nerealno. Toga tamo ima gomila i nicemu ne sluze. U kakvom su stanju valja se nadati da ce se same od sebe u skorije vreme srusiti. :lol:

djomla
January 16th, 2009, 07:06 PM

Sinagoga se radi polako16.01.2009. 13:04:21

U toku su radovi na unutrašnjem delu krovne konstrukcije subotičke Sinagoge.Radnici premazuju krov zaštitnim materijalima od korozije, kažu u Međuopštinskom zavodu za zaštitu spomenika. Ugovorena vrednost radova koji treba da se završe do proleća iznosi 12 miliona dinara.U toku je narudžba terakota elemenata za fasadu Sinagoge od fabrike “žolnai” iz Mađarske.Arhitekta Gabor Demeter kaže da se čeka samo da gradonačelnik odobri da se počne sa radovima. Za izradu terakota potrebno je izdvojiti 170.000 evra, a izrada elemenata traje oko godinu dana. 1989.godine naručeni su elementi za bočni deo fasade, a sada treba da se naruče za prednji i zadnji deo objekta. Bez ovih elemenata ne može da se počne sa restauracijom fasade, kaže Demeter.

yueco

Nikad kompikovanije, duze i skuplje restauracije. :)

roki
January 17th, 2009, 10:13 AM

Nikad kompikovanije, duze i skuplje restauracije. :)

Ma neka se gone u tri lepe, kakvih 170.000 eura za koji kurac, kakve terakote. Pa da li su ovi normalni ljudi iz gradskih struktura, davati tolike pare, pa na kraju ce sinagoga da kosta jedno 100 miliona eura. Ne razumem zasto se bacaju pare na tako neracionalan nacin, potrebno je renoviranje, ali ljudi, dajte malo realnosti u danasnje vreme, prefarbajte sinagogu izvrsite gradjevinske poduhvate koji su potrebni a sa preterivanjima oko keramike ostavite za neka lepsa vremena. Onda po tom princpipu treba da donesu i svetu zemlju iz izraela da je stave oko sinagoge da bude lep ambijent. Neka se gone u tri lepe materine. Zasto mora bas da bude Zolnai, kao da nema na svetu nijedne firme koja pravi takvu vrstu keramike, pre ce biti da neko ima opet dobar dil sa Madjarima iz Zolnaia pa ce da dele parice, malo meni, malo tebi. Inace me jako nervira da sve sto se radi po subotici od keramike mora biti iz Zolnai Firme, ne kazem da nisu dobri , jesu, ali su skupi u picku materinu. Ne moze me niko ubediti da ne postoji jos neka firma u evropi koja pravi dobru i kvalitetnu keramiku. Pa nisu Madjari izmislili toplu vodu sto se tice keramike.
Jos jednom, gonite se u tri lepe.....
Moderato neka slobodno izbrise ovaj post ako hoce

ivicasu
January 17th, 2009, 01:46 PM
^^ Dobrim se delom slažem sa tobom....Ja bih to isto odradio tako da bude lepo a jeftino, ovo već postaje smešno...S druge strane, radi se kvalitetno kao da je u pitanju bečki dvor...Zašto Žolnai? Pa sve mora biti originalno kako bismo zadržali ovu zgradu na UNESCO-voj listi....ali što jeste jeste, to je već luksuz...Da imamo para, prvi bih insistirao da se kvalitetno odradi, a ovako....

djomla
January 17th, 2009, 04:02 PM
^^ Da nemamo para nemamo, a da zelimo da je zadrzimo na UNESCO-voj listi zelimo. Ono sto sam cuo jednom je da Zolnaji ima original kalup za plocice Sinagoge, i da se preko tog kalupa sve to radi na isti nacin kao i original. E sad da li je to zvaka za seljaka ili nesto drugo ne zelim da sudim.

Meni se jako svideo nacin na koji su prosle godine zamenili plocice u gradskoj kuci. Naime, nasli su staru masinu za pravljenje plocica, opravili i dali nekom coveku iz Aleksandrova koji je napravio indenticne plocice. I tu su postojale zajebancije oko plocica ali je na kraju tako zavrsilo.

Ono sto je sigurno Zolnai plava gontana nam nije trebala. Ne znam ciji su biber crep koristili pri renoviranju Rajhal palate i Manijlovic palate?

Sve u svemu ne mogu da sudim o ovome, posto ne znam koje su nam uslove postavili iz UNESCOa (ako su uopste postavljali uslove), kao ni uslove zavoda za zastitu spomenika kulture.

ivicasu
January 17th, 2009, 05:58 PM
^^ Za Rajhl ne znam, ali za Manojlović znam 100% da nije Žolnai, sami su se hvalili da su našli biber crep domaće proizvodnje nekoliko puta jeftiniji, a istog kvaliteta...E sad ipak nije ista stvar u pitanju, ali kontam da bi neka druga firma mogla to odraditi i za sinagogu, verovatno je propisan kvalitet, materijal...a ne i sam proizvođač. Žolnai jeste pouzdan, ali zato i diktira cenu...

No evo jednog miniupdate-a od mene:

Valdi supermarket, fino napreduje...Veći je nego što sam mislio, odokativno za recimo 1/4 manji od Tuša, ali zato dosta niži i deluje mi nekako jeftino...

http://i248.photobucket.com/albums/gg170/ivica1985/IMG_1955.jpg

http://i248.photobucket.com/albums/gg170/ivica1985/IMG_1960.jpg

Zamislite pored ovog krsta ogroman billboard "Hit cene, extra popusti" :lol:

http://i248.photobucket.com/albums/gg170/ivica1985/IMG_1957.jpg

Fornettijev nov pogon, e ovo je već ozbiljna stvar:

http://i248.photobucket.com/albums/gg170/ivica1985/fornetti.jpg

http://i248.photobucket.com/albums/gg170/ivica1985/IMG_1969.jpg

Na autopijaci sve po starom, već mesecima tamo nazad stoji nasuto zemljište...Interesantno, ali ja ranije nisam ni obraćao pažnju da tamo postoji plac iza, tako da ako se uopšte bude gradio taj supermarket, gradiće se verovatno iza, sa posebnim prolazom sa ulice...

http://i248.photobucket.com/albums/gg170/ivica1985/IMG_1970.jpg

roki
January 17th, 2009, 07:30 PM
Za rahhlovu palatu mi se cini da su rekli da je zolnai ali me to uopste i ne interesuje jer je u pitanju Cakanj i njegov privatni novac, neka radi sta hoce sa svojim parama. Mada je za obnovu Rajhl palate u stvari dobio njeno dvoriste.

djomla
January 17th, 2009, 07:47 PM
No evo jednog miniupdate-a od mene:

Valdi supermarket, fino napreduje...Veći je nego što sam mislio, odokativno za recimo 1/4 manji od Tuša, ali zato dosta niži i deluje mi nekako jeftino...

http://i248.photobucket.com/albums/gg170/ivica1985/IMG_1955.jpg

Kako fino napreduje?! Pa gradi se vec pola godine, a nije dosao ni do pola :ohno:
Jbt. nizi je od kuca u okolini. :lol:

Za forneti svaka cast, a od tog supermarket kod autipijace nema nist, lazna uzbuna.

ivicasu
January 17th, 2009, 07:53 PM
^^ Pa kad sam prošao tamo pre 2 nedelje nije uopšte bilo ovih zidnih ploča, zato sam rekao da napreduje :lol:...A visina je stvarno strašna, aku budem išao tamo, tripovaću stalno da ću glavom udarati o plafon, jbt pored one fornettijeve hale mi ovo došlo ko neki kokošinjac :lol:

Lansky 67
January 17th, 2009, 09:14 PM
Slazem se sa Mladjom da Plava fontana (tvz Plava kada) nije bila neophodna.Ajd fontana ali ne od tog materijala.Bilo je prvobitno resenje da bude kamena ali je presudio taj naci fazon da sve mora da je Zsolnai.
1985. kada je sastavljena zelena fontana,pricalo se da je ona jedna od najlepsih u Evropi.Tada nije bilo interneta ali su se bar na razglednicama mogle videti fontane iz evropskih gradova,naravno kamene.Bili su spremili rezervne delove ako se neki segment osteti ali je ubrzo postalo jesno da ce SVI delovi biti osteceni,bolje reci propali.I one ploce okolo su brzo pocele da otpadaju.Posebno razocaranje je bio prizor kad su je napunili slamom.Toj fontani prognoziram zatrpavanje za desetak godina a dotle nek se cigani kupaju.I pored tog iskustva dobili smo jos jednu Zsolnai fontanu koja je lepa ali pola godine je u najlonu.Pored toga od osetljivog je materijala i ako ne klima,kad tad ce je ostetiti neki vandali.Takve stvati se prave za stotinu i vise godina.A ima tu jos jedan momenat.Radim u spediciji koja je pravila papire za uvoz delova plave kade.Znam pouzdano da su fakture naduvane i da su se face ugradile duplo.

djomla
January 17th, 2009, 09:23 PM
^^ Nece doci do zatrpavanja zelene fontane :), ali postoji ideja u zavodu za urbanizam da se dubina fontane smanji. Ona je meni bas lepa i treba je sacuvati bar u priblizno istom izgledu.

Duqi
January 17th, 2009, 09:44 PM
Nedavno sam prosao kolima pored Valdi marketa, i nekako mi se cinilo da je market popunio skoro citav taj plac. Ima li tamo mesta za parking? Ili ga ja nisam primetio? :nuts:

ivicasu
January 17th, 2009, 10:24 PM
^^ Biće tamo sa druge strane, već su napravili prilaz, ali je svakako mali, možda za 15-tak automobila...

roki
January 18th, 2009, 01:06 AM
Slazem se sa Mladjom da Plava fontana (tvz Plava kada) nije bila neophodna.Ajd fontana ali ne od tog materijala.Bilo je prvobitno resenje da bude kamena ali je presudio taj naci fazon da sve mora da je Zsolnai.
1985. kada je sastavljena zelena fontana,pricalo se da je ona jedna od najlepsih u Evropi.Tada nije bilo interneta ali su se bar na razglednicama mogle videti fontane iz evropskih gradova,naravno kamene.Bili su spremili rezervne delove ako se neki segment osteti ali je ubrzo postalo jesno da ce SVI delovi biti osteceni,bolje reci propali.I one ploce okolo su brzo pocele da otpadaju.Posebno razocaranje je bio prizor kad su je napunili slamom.Toj fontani prognoziram zatrpavanje za desetak godina a dotle nek se cigani kupaju.I pored tog iskustva dobili smo jos jednu Zsolnai fontanu koja je lepa ali pola godine je u najlonu.Pored toga od osetljivog je materijala i ako ne klima,kad tad ce je ostetiti neki vandali.Takve stvati se prave za stotinu i vise godina.A ima tu jos jedan momenat.Radim u spediciji koja je pravila papire za uvoz delova plave kade.Znam pouzdano da su fakture naduvane i da su se face ugradile duplo.

Evo jos jednog dokaza o korumpiranim subotickim politicarima. Sve bi ja njih u zatvor pa onda o strangu i putuj igumane i ne misli na manastire:)

ditrih
January 18th, 2009, 10:22 PM
Želeo bih da vidim što više slika novih fabrika, to je ono što Suboticu gura napred, sve ostalo je kozmetika.

djomla
January 19th, 2009, 06:04 PM
^^ Slazem se, potrudicemo se da u buduce bude vise slika sa gradilista u privredi.

A evo i najavljivanje vesti

Kompleks bazena do 2010.godine
19.01.2009. Yueco

Ovih dana trebalo bi da se formira radna grupa koja će da prati izgradnju bazena Sportsko-rekreativnog centra “Dudova šuma”. Do sada ovaj posao je bio je u nadležnosti Javnog preduzeća “Direkcije za izgradnju grada”, a od prvog januara prešao je u “ruke” gradske uprave. Za izgradnju kompleksa bazena u Subotici do sada je potrošeno oko dva miliona evra.

E sta radnig grupa nije gradilo ovaj bazen, a jos uvek nista od njega. Zaj..li smo i skadar na Bojani. :ohno:

Stormwatch153
January 19th, 2009, 08:07 PM
^^ Slazem se, potrudicemo se da u buduce bude vise slika sa gradilista u privredi.

A evo i najavljivanje vesti

E sta radnig grupa nije gradilo ovaj bazen, a jos uvek nista od njega. Zaj..li smo i skadar na Bojani. :ohno:

Ma kakav Skadar na Bojani, eno izbacen iz udzbenika za osnovnu skolu, sad uce ep o zatvorenom bazenu u Subotici....:cheers:

fabriek
January 20th, 2009, 12:55 AM
da li može neko da mi napiše nešto o nekadašnjim tramvajima u subotici?
1. kada su uvedeni?
2. kolika je bila dužina mreže i broj linija (ako je moguće)?
3. koje godine je uklonjena i zašto?
4. postoji li mogućnost da se ponovo uvedu u saobraćaj?

ivicasu
January 20th, 2009, 02:45 AM
^^ Evo nešto u najkraćim crtama: http://www.erdsoft.eu/other/sutrans/default/?p=istorijat

djomla
January 20th, 2009, 06:17 AM
Postoje neke nezvanicne najave da se nasto radi na planu vracanja tramvaja, ali je to realno ne izvodljivo u skorijoj buducnosti, mada ne znam gde bi ga mogli i staviti. Mora se prvo napraviti par ozbiljnijih bulevara, pa da se tek onda pokrene ta prica.

3. koje godine je uklonjena i zašto?

E to zasto je pitanje koje mnogi suboticani svaki dan sebi postavljaju! Idiotizam nista drugo!:ohno:

djomla
January 20th, 2009, 10:18 AM
Evo jednog odgovora iz kaboneta gradonacelika, na moje pitanje u vezi sajma i Hale sportova.

Poštovani, Vaše pitanje je prosleđeno pomoćnicima gradonačelnika, a evo i njihovog odgovora:
Grad Subotica je u saradnji sa Ministarstvom sporta Republike Srbije ishodovao sredstva za izgradnju trening hale u sklopu postojeće Hale sportova.
Izgradnjom ove hale steći će se uslovi da se manifestacije sportskog i sajamskog tipa odvijaju paralelno što će u znatnoj meri doprineti povećanju kvaliteta i kvantiteta sajamskih manifestacija.
Takodjer, u sklopu aktivnosti Grada na pribavljnju lokacija – zemljišta od Ministarstva odbrane ( I i II kasarna i Poligoni Radanovac ) za potrebe stranih ulaganja i investicija, objektivno bi se stvorili uslovi i za planiranje jednog sajamskog centra i za šta bi nakon pribavljanja zemljišta trebalo sačiniti i studiju opravdanosti i izvodljivosti sa elementima mogućih oblika finansiranja, gde je za očekivati i zainteresovanost ucešća i privatnog kapitala.

Sajam u Hali sportova! Licno mi se nikako to ne svidja, ali izgleda da cemo to trpiti jos neko (dugo) vreme. Ova varijanta oko privatnog kapitala u izgradnji sajamskog centra mi se mnogo vise svidja, mislim da to moze dosta da ubrza celu stvar.

ivicasu
January 20th, 2009, 11:39 AM
^^ To se moglo realizovati pre nekoliko godina. Možda nisam dobro upućen, nek me neko ispravi, ali suvlasnik bivše Slobodne zone je bio Laslo Boni, vlasnik firme Magnotron. Oni su baš bili zagrejani da na tom prostoru grade sajamsku halu jer su tu našli veliku korist. Grad to nije dozvolio, kao nerešeno zemljišno pitanje, ovo ono....a malo kasnije vidimo tamo auto plac i Tehomarket...toliko o tome...

sale_kg
January 20th, 2009, 12:53 PM
A jel moze neko da mi kaze koliki je taj prostor gde se sajam planira? Super je to-trebaju sajmovi... I sto vise... Valjda ce i ovaj nas da krenu ponovo...

Pa sta sad sa tim trening halama? Ja koliko sam shvatio-vama bi trebala komplet nova hala,a ne da se staroj dodaju trening hale?

E,vama bar gradska uprava odgovara na pitanja...

djomla
January 20th, 2009, 08:03 PM
ivicasu
To se moglo realizovati pre nekoliko godina. Možda nisam dobro upućen, nek me neko ispravi, ali suvlasnik bivše Slobodne zone je bio Laslo Boni, vlasnik firme Magnotron. Oni su baš bili zagrejani da na tom prostoru grade sajamsku halu jer su tu našli veliku korist. Grad to nije dozvolio, kao nerešeno zemljišno pitanje, ovo ono....a malo kasnije vidimo tamo auto plac i Tehomarket...toliko o tome...

Ta prica stoji, umesto da smo pre par godina dobili na tom mestu sajam, tadasnja vlast se nesto pokacila sa Bonijem i od toga nista. Cak su i Slobodnu zonu premestili u Mali Bajmok. Sada Boni na tom placu pored navedenog ima i Siraz sa sve vinogradima i postrojenjem za preradu vina.

sale_kg
A jel moze neko da mi kaze koliki je taj prostor gde se sajam planira?
Uf, mnogo veliki prostor! Prakticno citav potez od Subotice do Palica koji je namenjen cistij industriji. Ojasnjenj uz sliku ovih dana :).

Pa sta sad sa tim trening halama? Ja koliko sam shvatio-vama bi trebala komplet nova hala,a ne da se staroj dodaju trening hale?

Pa po nama treba, ali po njima izgleda ne treba. :ohno:

E,vama bar gradska uprava odgovara na pitanja...
Neki se stvarno trude, a neki kuliraju. Kabinet gradonacelik mi je do sada odgovorio na sva pitanja. :cheers:

EagleX
January 20th, 2009, 11:32 PM
Zdravo svima, odusevljen sam sto ovakav sajt i postoji. Krace vreme sam pratio ovaj forum i svatio da se neke informacije lakse dobijaju ovde (sve zajedno) nego bilo gde drugde. Nadam se da cu i ja dobiti sansu da dam odredjeni doprinos ovom thread-u!:) A sad pitanje; da li postoji neki plan da se gradi neki kompleks(sajam)?

ivicasu
January 21st, 2009, 12:38 AM
^^ Dobro nam došao!!! Što se tiče sajma, piše na ovoj stranici par postova gore...znači planira se, ali ne u skorije vreme....

Nego, evo renderinga zgrade na uglu Jo Lajoša i Nade Dimić...Ako budu koristili kvalitetne materijale, ovo može jako dobro ispasti. Na vratima piše "Multi plejs", ne znam da je je predviđen konkretan sadržaj ili će se samo izdavati/prodavati poslovne prostorije.

http://i248.photobucket.com/albums/gg170/ivica1985/IMG_2001.jpg

Mrak je bio pa nisam baš zagledao, ali uveliko se radi na objektu, čelična armatura je već izvirila iznad nivoa zaštitne ograde....

ivicasu
January 21st, 2009, 12:49 AM
Ta prica stoji, umesto da smo pre par godina dobili na tom mestu sajam, tadasnja vlast se nesto pokacila sa Bonijem i od toga nista. Cak su i Slobodnu zonu premestili u Mali Bajmok. Sada Boni na tom placu pored navedenog ima i Siraz sa sve vinogradima i postrojenjem za preradu vina.

Što se tiče premeštanja Slobodne zone, tadašnji zakon nije dozvoljavao osnivanje više slobodnih zona na jednom registarskom području, a logično je bilo da je premeste u Mali Bajmok jer se i Loher preselio (pa stara zona ostala prazna + nema kapaciteta za širenje)...Loher je do donošenja te odluke bukvalno radio ilegalno na staroj adresi a novoj lokaciji, to se moralo na brzinu rešiti...A to ne znači da i pored toga nismo mogli imati tamo sajamsku halu, sukob Kase i Bonija je priča za sebe...:ohno: Mene sad opet brine što je zona osnovana na zemljištu sumnjivo rešenog vlasništva (Valter/Agrokombinat), nije isključeno da ćemo ponovo jednog dana pratiti sličnu dramu...

djomla
January 21st, 2009, 01:02 AM
Zdravo svima, odusevljen sam sto ovakav sajt i postoji. Krace vreme sam pratio ovaj forum i svatio da se neke informacije lakse dobijaju ovde (sve zajedno) nego bilo gde drugde. Nadam se da cu i ja dobiti sansu da dam odredjeni doprinos ovom thread-u!:) A sad pitanje; da li postoji neki plan da se gradi neki kompleks(sajam)?

Dobro dosao. I mi se nadamo informacijama od tebe. :)
Sto se tice sajma, nema nista novo, cekaju se kasarne.

Ivice svaka cast na renderu. :cheers: I ja se slazem da moze dobro da ispadne, ali uzmi u obzir da renderi uvek lepse izgledaju nego zgrade u stvarnosti, jos ako se bude koristio los materijal moze ispasti nevidjeno ruglo.

roki
January 21st, 2009, 01:08 AM
Postoje neke nezvanicne najave da se nasto radi na planu vracanja tramvaja, ali je to realno ne izvodljivo u skorijoj buducnosti, mada ne znam gde bi ga mogli i staviti. Mora se prvo napraviti par ozbiljnijih bulevara, pa da se tek onda pokrene ta prica.

E to zasto je pitanje koje mnogi suboticani svaki dan sebi postavljaju! Idiotizam nista drugo!:ohno:

Na ovo pitanje zasto su ga ukinuli, mislim da bi storm da najbolji odgovor, bas sam ga to pitao pre neki dan. Ukinuli su ga zato sto su novosadjani ustanovili da je buducnost u autobusima, pa su onda oni prvi ukinuli tramvaje, a mi suboticani ko stoka krenuli za njima.....

ivicasu
January 21st, 2009, 01:13 AM
^^ Ma jednostavno, infrastruktura je bila zrela za kompletnu rekonstrukciju, a vozni park za kompletnu obnovu...Busevi su bili jeftiniji, jeftino gorivo, dobilo se na proširenju puteva (konkretno Beogradski put)...jednostavno je to bilo mnogo jeftinije rešenje, a o ekologiji, efikasnosti i komforu se tada uopšte nije razmišljalo...slažem se sa svima, idiotizam!!! Kao i mnoge stvari koje su se tada radile ili planirale...Bile su to crne godine za naš grad...

nixy
January 21st, 2009, 01:47 AM
^^ Dobro nam došao!!! Što se tiče sajma, piše na ovoj stranici par postova gore...znači planira se, ali ne u skorije vreme....

Nego, evo renderinga zgrade na uglu Jo Lajoša i Nade Dimić...Ako budu koristili kvalitetne materijale, ovo može jako dobro ispasti. Na vratima piše "Multi plejs", ne znam da je je predviđen konkretan sadržaj ili će se samo izdavati/prodavati poslovne prostorije.

Mrak je bio pa nisam baš zagledao, ali uveliko se radi na objektu, čelična armatura je već izvirila iznad nivoa zaštitne ograde....

Jako interesantan objekat...

Stormwatch153
January 21st, 2009, 01:53 AM
^^ Ma jednostavno, infrastruktura je bila zrela za kompletnu rekonstrukciju, a vozni park za kompletnu obnovu...Busevi su bili jeftiniji, jeftino gorivo, dobilo se na proširenju puteva (konkretno Beogradski put)...jednostavno je to bilo mnogo jeftinije rešenje, a o ekologiji, efikasnosti i komforu se tada uopšte nije razmišljalo...slažem se sa svima, idiotizam!!! Kao i mnoge stvari koje su se tada radile ili planirale...Bile su to crne godine za naš grad...

Vidi, to je otprilike islo ovako, u par recenica...tramvaj je u NS-u ukinut 1959....nakon par godina iz NS-a je naravno (a odakle bi drugde nesto po pitanju degradacije Subotice i moglo stici) stigla studija nekih "strucnjaka" za saobracaj kako tramvaj Subotici uopste vise nije ni potreban jer dolazi vreme jeftinih i brzih autobusa....bla bla bla....sve ostalo je tuzna istorija gradskog saobracaja Subotice, jeste da je taj sistem bio za remont ali daleko od toga da ga je trebalo ukinuti...ali...kada ga je ukinuo NS sto ne bi i Subotica.

Novosadian
January 21st, 2009, 09:28 AM

Na ovo pitanje zasto su ga ukinuli, mislim da bi storm da najbolji odgovor, bas sam ga to pitao pre neki dan. Ukinuli su ga zato sto su novosadjani ustanovili da je buducnost u autobusima, pa su onda oni prvi ukinuli tramvaje, a mi suboticani ko stoka krenuli za njima.....

Stormwatch je,po obicaju, dao nesto alternativnije i kontroverznije vidjenje:lol::lol:

Vidi, to je otprilike islo ovako, u par recenica...tramvaj je u NS-u ukinut 1959....nakon par godina iz NS-a je naravno (a odakle bi drugde nesto po pitanju degradacije Subotice i moglo stici) stigla studija nekih "strucnjaka" za saobracaj kako tramvaj Subotici uopste vise nije ni potreban jer dolazi vreme jeftinih i brzih autobusa....bla bla bla....sve ostalo je tuzna istorija gradskog saobracaja Subotice, jeste da je taj sistem bio za remont ali daleko od toga da ga je trebalo ukinuti...ali...kada ga je ukinuo NS sto ne bi i Subotica.

Ovo vidjenje bi imalo vise smisla da NS i sam nije ukinuo sebi tramvaje ili, jos gore, da je suboticke prebacio kod nas, ako je uopste sigurno da je direktiva dosla iz NSa. Mislim da je Ivica mnogo blizi poenti, posebno kad se ima u vidu da je ukidanje tramvaja bila neka vrsta trenda sirom tadasnje Jugoslavije i da su u isto vreme tramvaji ukinuti i u Nisu i u Ljubljani... A imam utisak da su reci kao progres i bolja buducnost bile dovoljno dobro opravdanje za mnoge stvari...

Novosadian
January 21st, 2009, 09:35 AM
Nisam bio neko vreme na forumu, pa bih voleo da prokomentarisem samo neke stvari koje su vec zastarele, ali kakogod... Ako sam dobro shvatio, sinagoga je vec na listi Uneskoa (a i da nije uostalom), i mislim da na takvim stvarima ne treba stedeti. Tim pre sto ako se zajebu sada, ko zna da li, kada i kako bi se sredile. Kad je vec rade, neka rade kako treba.
A sto se tice plave i zelene kade, ako su to one fontane oko gradske kuce, voleo bih da se zamene, nikada mi se nisu svidjale. Mislim da taj prostor zasluzuje nesto bolje.
BTW, ovaj poslovni objekat izgleda skroz pristojno, da se vratim na sadasnju temu thread-a.

neusatz!
January 21st, 2009, 09:46 AM
Novi Sad nije odlučivao ni o čemu šezdesetih godina, ni kadse pitalo o Novom Sadu ni o Subotici. Tramvaju su ukudani svuda, Rijeku ste zaboravili, a Stormwatch po običaju radi šta hoće i vredja kako god hoće bez da dobije ban.

djomla
January 21st, 2009, 10:16 AM
Nisam bio neko vreme na forumu, pa bih voleo da prokomentarisem samo neke stvari koje su vec zastarele, ali kakogod... Ako sam dobro shvatio, sinagoga je vec na listi Uneskoa (a i da nije uostalom), i mislim da na takvim stvarima ne treba stedeti. Tim pre sto ako se zajebu sada, ko zna da li, kada i kako bi se sredile. Kad je vec rade, neka rade kako treba.

Da svi se mi slazemo sa time da posao treba uraditi krajnje korektno, samo sto se ovde postavlja drugo pitanje. Da li je neophodno davati toliki novca za revitalizaciju sinagoge? Ako je to uslov Uneskoa onda je to u redu, ali bojim se da je to samo jedan od hirova politicke elite u ovom gradu! Bezbroj puta se nakon neke investicije uspostavi da je to moglo da se podjednako dobro odradi i sa manje novaca, a da je na kraju po sredi bio neki dil.

Sto se tice fontana, njih u Subotici ima na svakom koraku, sto vecih sto manjih, sto je karakteristicno za ovaj grad i to mi se posebno svidja. Sa zavrsetkom platoa Zorana Djindjica dobice se jos jedna. :cheers: One su same po sebi jako specifice i u drugim graovima se ne vidjaju fontane slicnog izgleda, kao sto se u drugim gradovima ne vidjaju gradjevine slicnog izgleda kao u strogom centru Subotice. To nas cini nekako jedinstvenim, i najlosije bi bilo kada bi se umesto zelene fontane napravilo nesto klasicno, po sablonu, ili jos gore losa kopija fontana verlikih evropskih gradova.

Novosadian
January 21st, 2009, 10:26 AM
Nisam skontao da ste raspravljali o korupciji (preleteo sam preko vise threadova), a to je onda skroz druga prica.

Kontam ja da su sa tom fontanom (ne znam kako se zove) hteli da asociraju na secesiju, samo meni nekako nikad nije 'legla'. Nisam bas mislio ni na kopije ili sablone, ali najbitnije je da se vama svidja...

djomla
January 21st, 2009, 10:33 AM
Nisam skontao da ste raspravljali o korupciji (preleteo sam preko vise threadova), a to je onda skroz druga prica.

Kontam ja da su sa tom fontanom (ne znam kako se zove) hteli da asociraju na secesiju, samo meni nekako nikad nije 'legla'. Nisam bas mislio ni na kopije ili sablone, ali najbitnije je da se vama svidja...

Nisam te i "optuzio" da si mislio na kopije i sablone, :) to je cisto konstatacija i moj nacin razmisljanja u vezi fontana. I slozio bi se sa tobom da su obe (a posebno plava) napravljene "kicasto" sa dosta detalja, sto je i karakteristika secesije i vecine gradjevina u centru grada, kako na neki nacine ne bi odudarale od sredine.

ivicasu
January 21st, 2009, 10:48 AM
^^ Po meni je zelena fontana jedna od najlepših koje sam ikada video (dobro, dok je bila novija i radila kako treba, setite se samo kakvi su to mlazovi bili, ovo sada je smešno) i morala bi se sanirati...po meni se jako lepo uklapa u ambijent...Palava je priča za sebe, ranije me oduševljavala, a sada ne mogu da opišem koliko ta plava boja štrči od svega...I šare na njoj, oblik, ma sve je ok...baš podseća na secesiju...ali da je barem u nekoj sivo-braon varijanti...

Stormwatch153
January 21st, 2009, 11:04 AM
Novi Sad nije odlučivao ni o čemu šezdesetih godina, ni kadse pitalo o Novom Sadu ni o Subotici. Tramvaju su ukudani svuda, Rijeku ste zaboravili, a Stormwatch po običaju radi šta hoće i vredja kako god hoće bez da dobije ban.

Neusatz ajde ne zezaj, ideja o ukidanju tramvaja dosla je od saobracajnih strucnjaka iz NS-a, postoje i stariji ljudi sa vise znanja i iskustva u tim stvarima i ne pricam napamet, ispada da ja vredjam jer je zeleno svetlo i studija za eliminisanje najstarijeg subotickog prevoznog sredstva dosla iz NS, to je vas apsurd. Banujte mene jer su vasi strucnjaci dosli do zakljucka da tramvaj ne treba Subotici, mislim neverovatno.

@Novosadian

Ma nisam ja rekao nista protiv NS-a, vi ste to opet shvatili na taj nacin, ja samo ne volim menjanje i zaboravljanje istorije.

neusatz!
January 21st, 2009, 11:26 AM
Onda ih pozdravi i reci im da je tramvaj u Subotici ukinut 1969. godine zbog izgradnje E-5 puta.

ivicasu
January 21st, 2009, 11:30 AM
^^ Smirite se više vas dvojica....Niko nikoga nije vređao, nemojte sad praviti ovde dramu oko gluposti....

Novosadian
January 21st, 2009, 11:31 AM
....nakon par godina iz NS-a je naravno (a odakle bi drugde nesto po pitanju degradacije Subotice i moglo stici) stigla studija nekih "strucnjaka" za saobracaj kako tramvaj Subotici uopste vise nije ni potreban jer dolazi vreme jeftinih i brzih autobusa...

U, breee, Stormwatch, pa ako ovo nije bilo protiv NSa, onda stvarno... Al' ajde, da se ne nastavljamo bezveze...

ivicasu
January 21st, 2009, 11:36 AM
^^ Glupo mi je vaše stavljanje akcenta na NS...stručnjaci koji su to proračunali su svakako debili, a mesto gde su pravili studiju ne vidim na koji je način sada bitno. Da nije došlo iz NS-a, došlo bi iz BG-a, kraj priče....Cilj je bio napraviti moćnije saobraćajnice kroz grad uz minimalna ulaganja, kao što je Novosadian rekao, širom Jugoslavije su ukidali tramvaje, jednostavno je takav sistem bio na vlasti, mnogo stvari su oni tako zeznuli...

neusatz!
January 21st, 2009, 11:55 AM
Mislim da bi odgovor na ta pitanja trebalo tražiti na lokalu. Subotička električna železnica se najpre integrisala sa autobuskim prevozom iz firme kojase mislim zvala Dinamo. Zatim oni menjaju ime u GSP, a potom nastaje Subotica Trans. Više je bilo autobuskih linija od tramvajskih, po svemu sudeći preduzeće nije ni ulagalo u održavanje i obnovu tramvajske infrasrukture, da je procena na lokalu bila da se ulaže u tramvaje oni bi to i radili. I onda nikakva studija ne bi verovatno na to uticala sa strane. Da je Subotička električna železnica ostala samostalno preduzeće verovatno bi to moglo da izgleda i drugačije. Sticajem okolniosti sam svojevremeno bio na odbrani diplomskog rada koji se bavio tramvajskim saobraćajem u staroj državi, tako da sam se relativno informisao o tome. Dakle bilo je samo dve tramvajske linije u Subotici, jedna je ukinuta 1969. Druga je skoro 10 kilometara vozila do Palića i ta je ukinuta tek 1974.zašto je ta druga ukinuta je već pitanje na koje ja nenan odgovor.

ivicasu
January 21st, 2009, 12:03 PM
^^ Isto zbog E-5 puta...

djomla
January 21st, 2009, 12:13 PM

Jel zna neko nesto o Investitoru "Expo 08" doo Subotica? Pazite sta pise u Agenciji za privredne registre

Pun naziv: EXPO 08 DOO SUBOTICA, BLAŠKA RAJIĆA 3
Adresa: Blaška Rajića 3, Subotica, Srbija
Telefon:
Matični broj: 20453095
PIB:
Šifra delatnosti : 92622
Naziv delatnosti : Ostale sportske aktivnosti

Vlasnik Nemanja Janic.
Nebi postavio ovo da ne pise OSTALE SPORTSKE AKTIVNOSTI!

ivicasu
January 21st, 2009, 12:20 PM
Sumnjam da će ikakve veze imati sa sportom. Objekat je čisto poslovno-komercijalni, kako se meni čini. A vidim da i tu frmu drže Janići, zanimljivo....

djomla
January 21st, 2009, 12:32 PM
^^ To i ja nesto kontam, ali ima jos nesto. Vreme osnivanja firme je 27.08.2008, i zasto bi neko stavio tu delatnost tek tako?

Inace predstavljen je urbanisticki plan Prozivke, i na prezentaciji je predstavljena i garaza koju su projektovali Inzenjeri Ludasi.

ivicasu
January 21st, 2009, 12:43 PM
^^ Meni se jako dopada ta garaža, nadam se da će usvojiti u što skorije vreme taj plan i krenuti sa gradnjom...

djomla
January 21st, 2009, 05:52 PM
^^ I meni, lepo ce se uklapati uz park. U svakom slucaju mnogo lepse nego sadasnje garaze.

Evo i novih vesti

Četiri nova granična prelaza
21.01.2009. 15:18:07
Yueco

Ove godine biće otvorena četiri nova granična prelaza prema Mađarskoj, rekao je državni sekretar Ministarstva finansija, Miodrag Đidić. Granični prelazi Bajmok i Đala će postati međudržavni, a predlog je da se otvori i novi granični prelaz kod Bačkih Vinograda. Na sastanku u između predstavnika lokalne samouprave, Ministarstva finansija i Uprave carine, dogovoreno je da Uprava carine i lokalna samouprava zamene pet hektara zemljišta, kao bi se izgradio terminal u blizini graničnog prelaza Kelebija.Prema carinskim propisima Evropske unije ležarina na terminalima bi treblo da bude besplatna. Za sada se na graničnom prelazu Kelebija plaća ležarina za kamione koji ulaze i izlaze iz naše zemlje i to oko 700 dinara za parking. Dogovor oko zamene zemljišta između Uprave carine i lokalne samouprave trebalo bi da ovaj problem trajno reše.Na sastanku je bilo reči i o obezbeđivanju novih lokacija za slobodnu zonu, jer bi se na taj način otvorila i nova radna mesta. U planu je da se otvori 10 novih slobodnih zona, rečeno je na konferenciji za novinare. Na sastanku je i dogovoreno da se lokalna samouprava uključi više u rad slobodne zone i da se na nivou grada donesu odluke o beneficijama za buduće investitore.

Lepa vest. Sever je najavljivao otvaranje svoje slobodne zone. A bilo bi dobro da i grad pronadje nacin da otvori jos koju, ili barem da olaksa privatnicima da na svom zemljistu isto to urade. Mislim da Valter ne bi imao nista protiv. :)

EagleX
January 21st, 2009, 10:08 PM
Cuo sam da se neko pitao odakle ideja da se zelena i plava fontana uopste izgade pa cu dati samo kratak odgovor da ne bi prekidao trenutnu raspravu, znam da je zelena fontana bila planirana i dizajnirana da stoji pored hotela ,,Moskve'' na Terazijama medjutim nesto je nisu mogli tamo smestiti a para su imali pa su je napravili ovde.

djomla
January 22nd, 2009, 09:14 AM
^^ E to nisam znao.

Dečje pozorište bez sale
Subotica – Više od dve godine, zbog rekonstrukcije, Dečje pozorište ne može da igra u svojoj sali jer teatru još nije stigao novac iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine iako je pre godinu dana odobren.

Sve je počelo kada je pre dve godine Dečje pozorište iz NIP-a dobilo 32 miliona dinara za adaptaciju i rekonstrukciju scene i ulaznog hola, kao i obnovu scenske tehnike.

– Mi smo novac potrošili, kako je bilo predviđeno. Potom smo kod Fonda za kapitalna ulaganja konkurisali za novih 20 miliona dinara za promenu instalacija jer nova oprema ne može da se montira na dotrajalu strujnu mrežu – kaže za „Politiku“ direktorka pozorišta Jaka Prka Vujević, dodajući da u pozorištu koje radi od 1934. godine nije postojao elaborat o protivpožarnoj zaštiti. Stoga su nabavili sedišta koja imaju atest da su otporna na visoke temperature, osavremenjena je scenska tehnika, montirani su električni, bešumni cugovi. Ali nova oprema ne može da se koristi bez promene instalacija.

– Redovno dobijamo obećanja da će nam novac za završetak radova biti uplaćen, ali se od početka 2008. godine ništa nije promenilo. Poslednje obećanje dobili smo u lane decembru pa smo, shvatajući ga ozbiljno, raspisali tender i izabrali izvođača. Naime, pravila nalažu da se novac iz fonda prebacuje direktno izvođačima – ističe naša sagovornica.

Inače, Dečje pozorište je smešteno u bivšoj zgradi Sokolskog doma, objektu čiji poslovni prostor deli nekoliko sportskih i kulturnih ustanova. Na primer, tu je i sala Narodnog pozorišta u kojoj se igraju predstave do okončanja izgradnje zgrade velikog teatra. Međutim, čitav objekat je u prilično lošem stanju jer je Sokolski dom samo parcijalno popravljan za potrebe pojedinih korisnika. – Ono što je važno dodati je da i pored toga što nemamo svoju scenu nastavljamo da igramo predstave za decu u sali kulturno-umetničkog društva „Mladost” i imamo vernu publiku iako predstavu prate sa klupica i jastučića poređanih na podu – kaže Prka Vujević.

Politika

Jbt. koje dno za jedni ustanovu. :ohno: Sto je jos najgore, ova ustanova organizuje najjaci pozorisni festival za decu u drzavi, a vec dve godine nema salu, a i pre dve godine kada su je imali nije bila nizasta. :ohno:

djomla
January 22nd, 2009, 10:49 PM
Jos malo losih vesti :ohno:

Preduzeće “Park Palić” neće početi sa radom dok se ne utvrde njegove nadležnosti, rekao je za yueko gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić.On dalje objašnjava da je Skupština preduzeća formirana i većina uslova za njegovo funkcionisanje su ispunjeni.

djomla
January 22nd, 2009, 10:53 PM
I da nastavim. Ovo je sa Radio Subotice.

DEPONIJA U FEBRUARU DOBIJA LOKACIJU
Lokacija za novu regionalnu deponiju i reciklažni centar u Subotici biće konačno definisana u februaru, nakon čega će se o njoj izjasniti skupština grada - kažu u preduzeću "Regionalna deponija". Iz Nacionalnog investicionog plana i pokrajinskih izvora obezbeđena su sredstva za izradu projekta, koja će trajati oko godinu dana, a u 2010. godini pristupiće se realizaciji prve faze izgradnje objekta, koja će stajati pet miliona evra. Ukupna vrednost investicije, koja će se realizovati u pet faza, iznosiće između 12 i 14 miliona evra.

Problemi oko lokacije vec par godina, nikako da neko presece. Kakva cifra 12-14 miliona evra. Sta spada u to? Igradnja nove ili i saniranje stare.

djomla
January 23rd, 2009, 06:38 AM
Ovo sam vec najavljivao predhodnih meseci. Trgopromet planira da napravi trzni centar koji ce pored Supermarket024 sadrzati i objekte sa drugom vrstom robe. Evo i nesto zvanicno, sa kraj prosle godine. Sadrzaj citavog dokumenta necu preneti, vec samo deo koji nas zanima.

U tom cilju planira se na ovoj lokaciji izgradnja novih poslovnih prostora, sa ponudom kupcima novih sadržaja i asortimana roba, van delatnosti kojom se bavi ovo preduzeće, sa ciljem da se širokom ponudom privuče što veći broj kupaca na lokaciju na kojoj se nalazi i naš objekat “Supermarket 024”. U cilju realizaciji ovog plana AD “Trgopromet” nastoji pronaći i dovesti nove investitore, kojima bi prodao deo svojih starih objekata i tako došao do investicionih sredstava za izgradnju modernih objekata za svoje potrebe, a širokim asortimanom ponude na ovoj lokaciji bi stvorio ozbiljan tržni centar. Tako je prodajom jednog objekat na ovu lokaciju doveo “ K&K ELEKTRONICS” - “ TEHNOMARKET” Beograd, koji će u toku 2009. godine izvršiti adaptaciju tog objekta i otvoriti moderan salon elektro uređaja i bele tehnike.

Na delu parcelebr.14780/1 upisane u z.k.ul.br.1360 k.o. Novi grad, na delu parcele između objekta “Supermerket 024” i fudbalskog igrališta “Solid”, Akcionarsko društvo “Trgopromet” je počeo sa izgradnjom skladišnog prostora. Izgradnja objekta je došla u fazu izgrađenosti temeljnih stopa objekta, kada je preduzeće “FORMA IDEALE” DOO ponudilo AD “Trgopromet” Subotica, da ovaj objekat u izgradnji u fazi izgrađenosti temeljnih stopa objekta kao i izgrađenu trafostanicu za ovaj objekat, kupi od AD “Trgopromet” i da na tim temeljima izgradi za svoje potrebe namenski objekat “Salon nameštaja” sa potrebnim magacinskim prostorom.

Akcionarsko društvo je dobilo ponudu od preduzeća “BRIKOSPEC” DOO, Beograd da kupi deo starih poslovnih objekata na parceli 14780/1. Objekti koji bi bili predmet ove kupoprodaje imaju ukupnu površinu od 3161 m2. Pored ovih objekata predmet ovog pravnog posla bi bilo i ustupanje prava korišćenja dela neizgrađenog zemljišta na ovoj lokaciji od cca 4000m2. Ponuđena cena za kupovinu pomenutih objekata je 205 evra/1m2, a za ustupanje prava korišćenja dela neizgrađenog građevinskog zemljišta ponuđena je cena od 118 evra/1m2. Namera preduzeća “BRIKOSPEC” DOO je da poruši sve kupljene objekte i na ovom mestu izgradi Hipermarket za robu tipa “Uradi sam”.Površina ovog objekta bi bila oko 5000m2, a na ostatku parcele kupac bi izgradio objekte prateće infrastrukture (trafostanica, parking, saobraćajnice i sl.), a sve u skladu sa Urbanističkim uslovima izgradnje parcele koju je izradio Zavod za urbanizam Subotica.

http://img158.imageshack.us/img158/4110/trgoprometud6.jpg (http://imageshack.us)

ivicasu
January 23rd, 2009, 06:58 AM
I da nastavim. Ovo je sa Radio Subotice.

Problemi oko lokacije vec par godina, nikako da neko presece. Kakva cifra 12-14 miliona evra. Sta spada u to? Igradnja nove ili i saniranje stare.

Ja nešto kontam da će staru dati nekim investitorima..ne verujem da je njena sanacija tu uračunata...A što se tiče sredstava za novu, koliko se sećam, opština (opštine, 5 ili 6 njih), republika i pokrajina će učestvovati sa samo nekoliko procenata u ukupnoj vrednosti. Znači takođe će projekat popnuditi investitorima i to bi trebala biti moderna fabrika za reciklažu i preradu otpada...

Što se tiče Trgoprometa, jako mi se sviđa vest...Biće to jako intersantan tržni kompleks...

djomla
January 23rd, 2009, 07:13 AM
^^ Sadasnje smetliste (ne moze se to nazvati deponijom) se nalazi na dosta velikoj povrsini koja je uz prugu Subotica-Beograd, i uz izlaz Subotica-istok prema autoputu. Tako da je lokacija izuzetno atraktivna. Ne znamo sta grad planira da uradi na njoj, ali znam da su konkurisali za sredstva NIP za 2009. I to dva projekta.

1. Regionalni sistem za upravljanjem otpadom 444 646 000 din
2. Sanacija i rekonstrukcija gradske deponije 211 400 000 din

Ovo je sa sajta NIPa. Sve u svemu red je da se to pitanje pokrene sa mrtve tacke.

roki
January 23rd, 2009, 08:19 PM
Danas sam video da se ona kucica kod denis picerije skroz rusi. Cudno, ja sam mislio da se nece rusiti jer je pod zastitom, bas me interesuje sta ce biti tamo?

djomla
January 24th, 2009, 01:33 AM
^^ Ta kucica pod zastitom?!? Koliko je meni poznato izgled ulice Brace Radic ne bi smeo da se bitnije menja, jer se u njoj nalazi niz zasticenih prizemnih kuca, ali to ne znaci da su svi objekti pod zastitiom. Mislim da ta kucica nije oznacena kao kulturno dobro.

Ono sto ocekujem na tom mestu je ili isto prizemna kuca koja nece narusiti izgled same ulice i zasticenih objekata, ili nece biti nista. Moze se na tom mestu izgraditi i parking za Denis piceriju, posto se u tom delu svakako kuburi sa parking mestima. Ova druga varijanta je svakako mnogo manje verovatna.

djomla
January 24th, 2009, 01:49 AM
Da ne zaboravimo najveci projekat.

Poslovi na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji Narodnog pozorišta u Subotici, prepoznatljivog arhitektonskog simbola grada, zasad se odvijaju u planiranim rokovima. Procenjuje se da bi problemi mogli da nastupe iduće godine, kad se uđe u najskuplju fazu gradnje koja iziskuje oko 600 miliona dinara. Obnova subotičkog teatra je najskuplji poduhvat u kulturi Srbije.

Radovi su stigli do kote 9,9 metara, što znači da je prva faza radova završena na vreme i da može da počne druga faza, za koju je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojio 200 miliona dinara i odlučio da posao i u drugoj fazi poveri dosadašnjem izvođaču radova „Panongrad, Yu mol" iz Subotice.

U toku ove godine predviđa se dalja gradnja konstrukcije novog dela Narodnog pozorišta, kao i zidanje do planirane visine od 28 metara. Iako se čini se da će ta visina narušiti arhitektonsku proporciju gradskog jezgra, zbog čega je nedavno reagovao i Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika, stručnjaci tvrde da će samo središnji deo zgrade, odnosno binski toranj, biti visok 28 metara, dok će obodni zidovi biti u visini venaca okolnih objekata.

- To je središnji deo objekta, što je praksa projektovanja savremenih pozorišta, gde je to standardna visina zbog scenske tehnike - objašnjava Zoran Stipić, pomoćnik direktora Zavoda za urbanizam u Subotici. - Na ovom projektu radila su najeminentnija projektantska imena u oblasti teatra. Jedna od konsultantkinja na ovom projektu bila je i Pamela Hauard, koja važi za jedno od najčuvenijih imena u oblasti projektovanja teatara danas, što dovoljno govori o ozbiljnosti ovog posla.

Buduća zgrada Narodnog pozorišta spada u kategoriju „pametnih objekata", a to su objekti iz generacije za 21. vek koji sami o sebi vode računa. Tako je ispod temeljne ploče već ugrađena drenažna mreža, koja kontroliše nivo podzemnih voda i po potrebi uključuje pumpe koje automatski taj nivo vode snižavaju. Mada se u javnosti govorilo o kašnjenju u izgradnji, Stipić tvrdi da na novom delu objekta nije došlo do značajnijeg odstupanja od prvobitno predviđene dinamike radova. Na starom delu došlo je do probijanja rokova zbog novine koja je predložena, a to je da se podrumskoj prostoriji ispod starog dela pozorišta koji nije srušen ipak odredi funkcija.

- Prošle godine su nadležne institucije nekoliko meseci razmatrale taj problem, pa je procenjeno da tih 150 kvadrata podruma ispod starog dela zgrade pozorišta ne treba ostaviti bez namene - objašnjava Stipić.

Radovi u drugoj fazi trebalo bi da se odvijaju bez većih problema, međutim, treća, koja će koštati 600 miliona dinara, što je više nego obe dosadašnje faze zajedno, mogla bi da bude problematična. U tom delu trebalo bi da bude kompletno završena zgrada sa svim unutrašnjim instalacijama, a kako se radi o velikim iznosima, obezbeđenje stalnog priliva sredstava biće poseban izazov za grad.

- Imamo obećanje japanskog ambasadora da imaju dobru volju i spremnost da pomognu našem projektu adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje Narodnog pozorišta kada se dođe do faze opremanja. Očekujemo da će se u tu fazu realizacije projekta uključiti Mađarska i Hrvatska, jer će ovaj objekat biti dom za tri drame, na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku - dodaje Stipić.

Press

A evo i vesti iz JP Parking

Javno komunalno poreduzeće "Parking" ove godine planira početak aktivnosti na izgradnji prve centralne javne garaže na Trgu Cara Jovana Nenada. Izrada idejnog projekta već je pri kraju, a podzemna garaža će biti na dva nivoa i u njoj će biti 226 parking mesta. Vrednost ove investicije će iznositi između 3 i 4 miliona evra, i "Parking" će nastojati da u saradnji sa gradskom upravom pronađe odgovarajući model finansiranja sa sopstvenim učešćem.

Radio Subotica

O ovome se prica pa jedno 4 godine ako ne i duze. Svakako ce sa izgradnjom ove garaze grad postati mnogo funkcionalniji i lepsi. Ba me zanima kako su osmislili izgled samog trga. Mozda bi mogla da padne jos jedna fontana. :)

wanted
January 24th, 2009, 02:19 AM
Daj vise da nam izgrade tu javnu garazu :)

ivicasu
January 24th, 2009, 06:43 AM
^^ Ja nešto kontam da će se tamo i dalje nalaziti parking iznad garaže, možda eventualno sa manje mesta i još dodatnim uređenim zelenilom...mislim, realno, 226 mesta nije ništa, a treba imati u vidu da je prostor iza Otvorenog predviđen za gradnju poslovno stambenog kompleksa...tako da ćemo i dalje biti u deficitu sa parking prostorom, pa je i logično da ostane ovaj na površini...a garažu će sigurno 80% vozača izbegavati...

djomla
January 24th, 2009, 07:19 AM
^^ Nece vozaci imati alternativu. Neces u garazu, neces se ni parkirati, pa ces videti kako se lako privikavaju. A koliko sada ima mesta na tom parkingu? Ja sam protiv tog parkinga na povrsini. Taj trg treba da se uredi, i da bude pesacka zona. Zgrade koje se grade iza Otvorenog treba da sadrze parking mesta za sve stanove i tu ne sme da bude kompromisa. Jedino se na povrsini moze zadrzati onaj parking kod pravoslavne crkve, ali je njemu prekopotrebno sredjivanje i doterivanje.

Jasmins
January 24th, 2009, 12:40 PM
^^ Nece vozaci imati alternativu. Neces u garazu, neces se ni parkirati, pa ces videti kako se lako privikavaju. A koliko sada ima mesta na tom parkingu? Ja sam protiv tog parkinga na povrsini. Taj trg treba da se uredi, i da bude pesacka zona. Zgrade koje se grade iza Otvorenog treba da sadrze parking mesta za sve stanove i tu ne sme da bude kompromisa. Jedino se na povrsini moze zadrzati onaj parking kod pravoslavne zrkve, ali je njemu prekopotrebno sredjivanje i doterivanje.

Novi sam na ovom forumu...ali kao neko ko je inicirao i vodio projekat podzemne garaze "ispred Radnickog" dacu par informacija na ovu temu...

Lokacija i opredeljenje za ovu garazu nisu slucajni... pre tri godine naruio sam Studiju mirujuceg saobracaja od Saobracajnog fakulteteta u Beoradu koja bi resila problem prenatrpanosti gradskog jezgra automobilima i na osnovu strucnih pareametara odredila optimalnu lokaciju (od 5 prema Generalnom planu) za izgradnju podzemne garaze. Zapravo, studija nije prejudicirala podzemnost...ali je pokazala da je, prema parametrima saobracajnog resenja, ekonomiscnosti, perioda isplativosti, iskoristenosti kapaciteta ...obzirom da je..kako je ovde Ivica rekao ..ljudima jako tesko menjati navike parkiranja...itd... ova lokacija najoptimalnija.... i to kao podzemna. Dve etaze diktiraju geomehanicke karakteristike tla.
Usledila je izrada idejnog resenja...idejnog projekta... i nakon usvajanja plana detaljne regulacije centra I ...moci ce se uci u dalju proceduru...
E sad...nije mi bas jasna informacija iz Parkinga koju je Mladen postavio .. posto me niko nije kontaktirao oko ovoga .. a do sada je taj posao vodila Direkcija...otkuda sad parking? .. ne znam...
Nebitno...izgradnja svakako ne moze krenuti ove godine...potrebno je jos uraditi glavni projekta...projekat izmestanja instalacija i trista cuda oko dokumentacije... tako da ako neko iz Parkinga ovo bude citao ... :ohno:
Elem... predvideli smo da javna povrsina iznad garaze bude manifestacioni trg ...po meni veoma je lepo osmisljen...
Inace... posto sam u zivotu bio i projektant i imao retku priliku da projektujem podzemnu garazu Pionirski park u Beogradu... reci cu jos i da je izgradnja inzenjerski veoma specifican posao...ali ima nas nekoliko u Subotici koji znamo dosta finesa oko toga...i da...otpor javnosti je u BG bio ogroman...pa ga valja ocekivati i ovde...ali ljudi iz parkinga vec...kako citam ...imaju plan :cheers:

pozdrav svima, forum je odlican!

EagleX
January 24th, 2009, 03:17 PM
Pozdrav novom clanu.^^^^:)
A sta ce biti sa onim odvratnim kosturom koje je trebao biti bioskop pored Otvorenog Univerziteta?

ivicasu
January 24th, 2009, 03:24 PM
Velik pozdrav novom članu :banana: Prosto ne mogu da verujem da imamo nekoga iz lok. samouprave na forumu...Nadam se da ćeš nas zatrpati korisnim informacijama :D

ivicasu
January 24th, 2009, 03:29 PM
Pozdrav novom clanu.^^^^:)
A sta ce biti sa onim odvratnim kosturom koje je trebao biti bioskop pored Otvorenog Univerziteta?

Ja sam čuo da se nakon desetak godina konačno pronašao vlasnik (valjda neka beogradska firma) i da je sad u postupku raskid ugovora, pošto, kao što se da i videti, investitor nije ispunio ni jednu tačku ugovora...Nešto to sporo meni ide, nestrpljiv sam...Smem se kladiti da će se potencijalni investitori potući oko tog kostura kada ga stave na licitaciju...Mislim, ipak je to jedna od najboljih lokacija u gradu.

djomla
January 24th, 2009, 03:42 PM
Pozdrav za novog clana. Suboticani, znate svi koji nam se Jasmin pridruzio. :cheers::banana::cheers:

E sad...nije mi bas jasna informacija iz Parkinga koju je Mladen postavio .. posto me niko nije kontaktirao oko ovoga .. a do sada je taj posao vodila Direkcija...otkuda sad parking? .. ne znam...

Pa po meni i ima smisla da JP Parking vodi glavnu rec oko ovog projekta, kada vec napacuju parkiranje u gradu, mogu malo i uloziti u nova mesta i garaze. Zasto bi se sve svelo na Direkciju, ona svakako ima dovoljno obaveza oko druge infrastrukture u gradu.

Elem... predvideli smo da javna povrsina iznad garaze bude manifestacioni trg ...po meni veoma je lepo osmisljen...

To :cheers::cheers:. Znaci mesto gde ce se organizovati konceriti i razne manifestacije u gradu. Jel' postoji bilo kakvo resenje za to, neki izgled itd...

Inace... posto sam u zivotu bio i projektant i imao retku priliku da projektujem podzemnu garazu Pionirski park u Beogradu... reci cu jos i da je izgradnja inzenjerski veoma specifican posao...ali ima nas nekoliko u Subotici koji znamo dosta finesa oko toga...i da...otpor javnosti je u BG bio ogroman...pa ga valja ocekivati i ovde...ali ljudi iz parkinga vec...kako citam ...imaju plan

Mislim da nece biti otpora javnosti, jer je ona pre svega svima prekopotrebna, ako se predstavi i lepo osmisli izgled trga, mislim da ce se ljudima svideti, i da nece proci kao pozemna garaza kod Gradke kuce.

djomla
January 24th, 2009, 03:50 PM
Ja sam čuo da se nakon desetak godina konačno pronašao vlasnik (valjda neka beogradska firma) i da je sad u postupku raskid ugovora, pošto, kao što se da i videti, investitor nije ispunio ni jednu tačku ugovora...Nešto to sporo meni ide, nestrpljiv sam...Smem se kladiti da će se potencijalni investitori potući oko tog kostura kada ga stave na licitaciju...Mislim, ipak je to jedna od najboljih lokacija u gradu.

O kakvom se ugovoru uopste i radi? Koliko je meni poznato, vodi se neki parnicni postupak koji u ovoj drzavi naravno traje i traje, a i trajace. Gradonacelnik je svojevremeno izjavio da je kontaktirao vlasnika i da ce sve uraditi kako bi se naslo kompromisno resenje.

Sa sredjivanjem trga i izgradnjom na toj lokaciji dobio bi se jos jedan super deo grada, kakav svakako i zasluzujemo.

ivicasu
January 24th, 2009, 04:32 PM
^^ Ja nešto kontam da su to ti likovi uzeli za jedno 10 maraka za vreme Miloševića, bez interesa da tu nešto grade, već samo da prodaju za dobru lovu kada dođe vreme za to. Grad sada želi to nazad, a kontam da ima puno pravo, pošto nisu ispoštovane ugovorne obaveze...Sigurno je da će se natezati oko toga još dosta dosta dugo...

BTW nek me niko ne shvati pogrešno oko trga ipred radničkog...i ja bih lično želeo više od svega da to postane manifestacioni trg i da se lepo uredi, moja poenta je bila da će ta garaža biti tesna praktično čim se otvori, pa sam malo pesimista oko uređenja trga...