View Full Version : Gostilna pod lipo/Linden Tree Inn

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Struckar
August 29th, 2010, 12:11 PM
A si ti zašel na Rock Otočec?

BeliF
August 29th, 2010, 01:42 PM
točno to sem cel večer govoril :lol:

mud777
August 31st, 2010, 01:00 PM
Na današnjem bannerju je lepo viden Mehiški (oranžen) R5 ;)

Sirko
August 31st, 2010, 07:09 PM
double post

Sirko
August 31st, 2010, 07:11 PM
ja tega sm že jst kle omenu http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=61216559&postcount=4443 sam sm zajebu sm napisu R2 :nuts:

Lion007
September 1st, 2010, 10:03 AM
Vir:http://www.delo.si/clanek/119585

Koželj: Referendum v predvolilnem času ni primeren

Župan Zoran Janković: Gre za zlorabo instituta referenduma
Referendum o ljubljanskem prostorskem načrtu, za katerega se v sredo začne zbiranje podpisov, po mnenju podžupana Janeza Koželja v predvolilnem času ni najbolj primeren. Koželj zavrača trditve pobudnikov referenduma, da se tisoč hektarjev kmetijskih površin spreminja v zazidljiva. Župan Zoran Janković pravi, da gre za zlorabo instituta referenduma.

Ljubljana - Referendumska pobuda in kampanja sta vsebina in orodje predvolilne kampanje svetnika Zelenih Slovenije Mihe Jazbinška, je na novinarski konferenci dejal Janez Koželj. Predlog pobude volivcem za vložitev zahteve za naknadni referendum o prostorskem načrtu, sprejetem 5. julija, je vložil arhitekt Fedja Košir. Predstavil pa ga je na skupni novinarski konferenci z Jazbinškom, ki je sicer razpis enakega referenduma predlagal mestnemu svetu.

Po Koželjevih besedah niti ena trditev, s katerimi pobudniki utemeljujejo svoj predlog, ne drži. Med drugim novi plan v nasprotju s trditvami pobudnikov referenduma ohranja zelene kline v mestu. Koželj pojasnjuje, da je eden od poglavitnih razvojnih ciljev zaustaviti izseljevanje iz mesta in ustvariti pogoje za priseljevanje.

Načelnik občinskega oddelka za urejanje prostora Miran Gajšek je poudaril, da je prostorski načrt rezultat strokovnega, dolgotrajnega in transparentnega dela. Kot dodaja, so 618 hektarjev kmetijskih in gozdnih površin spremenili v zazidljiva, obenem pa so na zahtevo kmetijskega ministrstva v plan uvrstili tudi 501 hektar nadomestnih kmetijskih zemljišč. Tako je v novem planu v primerjavi z do sedaj veljavnim le 117 hektarjev kmetijskih zemljišč manj.

Po Gajškovih besedah so skupno prejeli okoli 10.500 pripomb, predlogov in pobud na prostorski načrt, od 3300 pripomb v drugi javni razgrnitvi pa so jih upoštevali 45 odstotkov. Koželj dodaja, da so skušali ugoditi več pripombam, a za to niso dobili soglasij.

Zoran Janković je prostorski načrt označil kot najpomembnejši dokument v tem mandatu. Besedilo pobudnikov referenduma je po njegovih besedah "lažnivo", zato Ljubljančane poziva, naj ne prispevajo svojega podpisa. Ob tem je pojasnil, da morajo pobudniki referenduma zbrati nekaj več kot 11.000 podpisov, zbiranje pa bo potekalo do 5. oktobra.

Če pobudniki ne bodo zbrali dovolj podpisov, bodo odlok o prostorskem načrtu v Uradnem listu lahko objavili konec oktobra, v primeru referenduma pa se bo objava odložila do prihodnjega poletja, pojasnjuje župan. Če referendum uspe, bo treba plan popraviti in še enkrat iskati soglasja, kar bo po Jankovićevih besedah trajalo dve leti.

Dokler prostorski načrt ne stopi v veljavo, bo razvoj mesta stal, med drugim ne morejo širiti Barjanske, Dunajske, Tržaške in Litijske ceste, urejati parkirišč P + R (parkiraj in se pelji), graditi nekaterih vrtcev in domov za starejše občane, poudarja župan.

Obenem napoveduje tudi, da bodo poskusili možnost ustavne presoje, da o prostorskem načrtu podobno kot o proračunu ne bi mogli odločati na referendumu.

Kaj a zdej še širitev ne bo. WTF!:ohno::ohno::ohno:

BeliF
September 1st, 2010, 01:15 PM
bo širitev, sam ne še hmal, kar je itak logično :) sej veš, vsak izgovor je dobr :lol:

si lahko pa Zoki na ta račun precej rešuje rito v prvem letu novega mandata, saj bo lahko nekatere projekte prestavil za eno leto, in v tem letu zmanjšal proračunski dolg

Struckar
September 1st, 2010, 07:57 PM
Tu se mi zdi narobe, da se stvari ne razčleni. Ta del je za ceste, ta za železnice, ta za gradnjo stavb, itd. Ker Logično, je, da pri tako veliki in obsežni zadevi, bo nekdo ali ponagajal, ali pa tudi odkril anomalije, kakršne, se je Jankovič tu tudi šel. Tu je eden od verjetno redkih primerov, kjer se enostavno ne morem postaviti na Jankovič-Koželj stran, temveč na nasprotno. Narediti zazidalne parcele iz kmetijskih je v nasprotju z vsakimi možnimi smernicami tega plana, kar je v prvi vrsti zgoščevanje redko poseljenega mesta. Sploh, pa kakor vem se tu gre tudi za mutna posla Jankoviča, ki niso pod nobenim in nikakršnim pogojem spregledljiva. Včasih ga pa tudi Zoki serje mal preveč. In če mu bo kaj znižalo odstotke, bodo to te kupčije, ker so potegnile ogromen plaz za sabo. 1. ga javno obtožujejo zlorabe položaja, ker ''je kupil za 10€, spremenil namembnost in prodal za 300€'', kar je sramotno, potem, zaradi verjetno iste stvari, so pritožbe na prostorske načrte zaradi, katerih ne more izvest širitev vpadnic in vsega, kar pomeni, da na koncu veliko novih stvari ne bo stalo, ravno zaradi njega samega in ne tečnega Jazbinška in Koširja. Ne pravim, da sem se nenadno zaljubil v kolega Jazbinška in da mi je zdaj vzor, ampak, tu ima prav, pa rečte, kar hočte. Jankovič, se je tu opekel sam.

BeliF
September 1st, 2010, 11:38 PM
Tu se mi zdi narobe, da se stvari ne razčleni. Ta del je za ceste, ta za železnice, ta za gradnjo stavb, itd.

ammm, sej je vse razdeljeno. problem je v tem, ker je strateški načrt še dokaj lahko berljiva zadeva, medtem ko je izvedbeni načrt totalno suhoparno nizanje večini neznanih podatkov... piše pa vse na teh nekaj 100 atraneh

Struckar
September 2nd, 2010, 10:50 AM
Ne, mislim, da bi bilo razčlenjeno tako, da bi če bi se pritožil nekdo na kmetijska zemljišča, bi se še vedno sprejelo vse drugo. Torej, da bi zdaj lahko MOL imela sprejet načrt za vse razen za kmetijska zemljišča in bi se tudi uradno lahko začelo širiti vpadnice, graditi NUK2 itd.

Putzmeister
September 2nd, 2010, 12:23 PM
A imamo kje thread o slovenski vojski? Sem našel zanimiv video...

LoKeY
September 2nd, 2010, 04:04 PM
Nimamo. Kar tuki prlimi.

Struckar
September 2nd, 2010, 05:06 PM
A tole?

xZgKy318ohU

BeliF
September 2nd, 2010, 05:59 PM
hahahaha, morem bratu vojaku pokazat :lol:

Struckar
September 2nd, 2010, 09:07 PM
Hehehe Video je ful smešen, seveda samo če si se sposoben enako režati tudi samemu sebi, ko se ti zgodi kaj takega.

BeliF
September 2nd, 2010, 11:17 PM
halo, a dab se men kej tazga zgodlo?!? pa kaj si na glavo padu (oziroma čez tisto bankino) :lol:

Struckar
September 3rd, 2010, 10:19 AM
=) haha skor...

Verso
September 4th, 2010, 03:45 AM
V 111. letu umrla najstarejša Slovenka (http://www.rtvslo.si/slovenija/v-111-letu-umrla-najstarejsa-slovenka/238404) :(:(:(

R.I.P.

LoKeY
September 8th, 2010, 02:16 PM
to pa mogoče pride prav tudi pri nas
"Tifosi finti al stadio Triestino" ("umetni" navijači na tržaškem stadionu) :lol:
http://bora.la/wp-content/uploads/2010/09/triestina-stadio.jpg
vir:bora.la

oilpower
September 10th, 2010, 04:38 PM
Nekaj časa nazaj ste nekateri uporabniki omenjali, da so vam všeč ameriški avtomobili, če ste mislili resno vas naslednjo soboto vabim, da obiščete 6. mednarodno srečanje ameriških avtomobilov. Kdor pa ima celo v lasti kakšnega "amerikanca" je pa še posebej dobrodošel 18. in 19 septembra pred TUŠ center na Bratislavski c.9 v Ljubljani - BTC.

http://www.shrani.si/f/M/SQ/Dty3JFl/6/flyer-1stran.jpg

PROGRAM

Sobota 18.9.2010

13.00 Začetek srečanja
- druženje
- zabavni program
- izbor naj vozil in podelitev pokalov
- after party
- erotic show
do cca 02.00

Nedelja 19.9.2010

11.00 Zbor za krožnjo vožnjo
12.00 HIGH NOON Cruisin'
cca 15.00 zaključek srečanja

Reportaža in filmček od lanskega srečanja http://www.avto.info/Novosti/V8_club_Slovenija-5._srecanje_ameriskih_vozil_1/

Putzmeister
September 13th, 2010, 05:14 PM
Vaja Slovenske vojske Thor 2009

8YpwLZIIf0M

Ni kaj...:cheers:

Struckar
September 13th, 2010, 06:24 PM
A so to knežja brigada? Vidim, da majo grb grofov. =)Predvidevam, da so iz Celja. Fajn. Še bolj fajn bi bilo, če bi bilo še več podobnih videov. Recimo, tista vaja, ko je bila na Madžarskem lani, tisto vajo bi tudi lahko posneli, pa mal naredili kak vsaj pol urni filmček iz tistega. Tak, ne profesionalen, ampak resničen.

BeliF
September 13th, 2010, 07:12 PM
sej če se ne motim je bilo točno to na Madžarskem. je bil tut brat tam (10 motorizirani batajlon)

lahko pa da se motim, pokrajna zgleda zelo slovenska

BeliF
September 13th, 2010, 07:18 PM
verjetno sem se zmotil. Sokolji udar na Madžarskem je bil leta 2006, lani je bil nekje v Nemčiji...

Struckar
September 13th, 2010, 07:40 PM
Ja pa lani je blo tudi nekaj na Madžarskem.

BeliF
September 13th, 2010, 10:06 PM
ma sej sploh ne vem več :lol:

doma v kleti odkril 3 flaše zlo čudnega piva, če se ne slišmo več se ne čudt :lol: dons je lih taprav dan :banana:

hofburg
September 13th, 2010, 10:29 PM
sej so prav zakon! :)

BeliF
September 16th, 2010, 07:30 PM
Video: 45-metrski zaščitni znak Krškega zdaj le še prah
Rušenje so si ogledali številni radovedneži

V Krškem so z miniranjem porušili 45-metrski železobetonski dvocevni kislinski stolp v papirnici Vipap, ki je bil zaradi višine in oblike ena najprepoznavnejših zgradb v mestu.

Stolp papirnice se je zrušil v manj kot petnajstih sekundah, je za Radio Slovenija poročala Irena Majce, ki si je rušenje ogledala v družbi številnih radovednežev. Vsi so namreč želeli videti, kako bo padel eden izmed zaščitnih znakov tovarne in mesta Krško, stolp, ki so ga zgradili leta 1962.

Za več kot 45-metrskim stolpom je ostalo 450 kubičnih metrov ali 1.500 ton zdrobljenega betona in spomini številnih delavcev. Vipap, zadnji obrat proizvodnje celuloze v Sloveniji, so namreč zaprli avgusta leta 2006.

Nekdaj izjemno moderna tovarna kot tehnična dediščina postopoma izginja, žal pa vse bolj tudi spomin na ljudi, ki so jo ustvarjali, je še poroča dopisnica Radia Slovenija.
http://www.rtvslo.si/okolje/video-45-metrski-zascitni-znak-krskega-zdaj-le-se-prah/239353

je tudi video te nekaj sekund trajajoče rušitve, pa ne znam njihovih videov limat

Struckar
September 22nd, 2010, 07:39 PM
No, ta natečaj, je dokazal, da potenca slovenskih arhitektov, pač Plečniku ne seže, ne bom povedal do kam, torej zelo malo.

NW0g_6Cevc8

Že trikrat sem si video pogledal in me človek do srca nasmeje.

LoKeY
September 22nd, 2010, 10:24 PM
Slovenski standup, sj je že bil topic o tem par tednov nazaj :lol:

Struckar
September 22nd, 2010, 11:02 PM
Evo če bi mel kolega Suhadolc svojo ''stand up'' urico, bi bil reden obiskovalec. Dejstvo je da vedno vmes pove tudi kaj pametnega, kar pa ne pove pametnega, je več, kot presežek slovenskega humorja. Še posebej, ko iz rokava strese neko njemu izredno smešno šalo in se že pol ure prej hihita in ziba, ker bo stvar, ki jo bo izgovor neprimerljivo smešna in dobra.
EDIT: Ravno danes sem ga hotel obiskat, pa ga ni bilo =) Tako, da ga bom verjetno jutri. =)

andrej_99
September 23rd, 2010, 12:11 PM
A ni Suhadolec tvoj profesor? O čem pa sploh naklada na predavanjih? A ti Peter Novak tudi kaj predava?

arhitekturfreak
September 23rd, 2010, 01:47 PM
Btw., Struckar - al s kom sem že imel zadnjič debato - povedal sem, da me je v stari Ljubljani (točneje na Bregu) nekaj sobot nazaj oblajal nek ostareli tip, če se ne motim je rekel, da je tudi arhitekt, rekoč, da kandidira za župana in totalno spljuval Jankovića, mdr. tudi, da bodo še moji vnuki plačevali dolgove etc. et. bla,bla,bla ...
Takrat ste rekli, da ne veste, da bi kdo tak kandidiral - potem pa sem ga ponovno videl na soočenju na RTV SLO (1), stal je ob Zofiji Mazej Kukovič iz Zavodenj nad Šoštanjem, čisto na začetku vrste, v kateri je bil tudi župan Janković.

Se kdo sedaj spomni imena? Je tip arhitekt? Kandidira na "Listi za zdravo pitno vodo"...

arhitekturfreak
September 23rd, 2010, 01:50 PM
Evo, sem preveril (tip očitno vsake volitve nandidira na drugi listi - kot da mu to lahko kaj pomaga - po moje bo lahko srečen, če bo dobil 1% glasov!!).

Gre za Marka Mitjo Feguša, univ. dipl. ing. arhit.. Je tip v resnici tak cepec kot se je izkazal takrat v pogovoru z mano?

BeliF
September 23rd, 2010, 03:10 PM
je mel ene par pravih idej drugač. sicer me pa baš briga, volitev itak ne bom dočakal :lol:

http://24ur.com/novice/slovenija/reka-iska-izginila-sredi-noci.html

še mal pa se bo še Krim podru :nuts:

blaszs
September 23rd, 2010, 04:34 PM
je mel ene par pravih idej drugač. sicer me pa baš briga, volitev itak ne bom dočakal :lol:

http://24ur.com/novice/slovenija/reka-iska-izginila-sredi-noci.html

še mal pa se bo še Krim podru :nuts:

Čudež, ki ga še Arso nezna pojasnit.:lol::lol:

BeliF
September 23rd, 2010, 06:29 PM
sej zdej so ga že pojasnil, sam tle ni nobene logike. sploh pa ne povejo kaj nas čaka jutri in čez vikend ko bo dež...

to pač ni normalen pojav, če moja napolgluha babica sliši bobnenje 1,5km stran :eek2: js ga sicer nisem slišal, ampak po trehneprespanih nočeh me še topovi pod oknom neb zbudil

blaszs
September 23rd, 2010, 07:00 PM
sej zdej so ga že pojasnil, sam tle ni nobene logike. sploh pa ne povejo kaj nas čaka jutri in čez vikend ko bo dež...

to pač ni normalen pojav, če moja napolgluha babica sliši bobnenje 1,5km stran :eek2: js ga sicer nisem slišal, ampak po trehneprespanih nočeh me še topovi pod oknom neb zbudil

Ja to grmenje čudno. Lahko, da se je samo dno vdrlo in zabobnelo. Lahko pa tudi kaj drugega.
Mogoče pa se barje pripravlja na vrnitev slavne koliščarske zgodovine in se bo vse udrlo.

BeliF
September 23rd, 2010, 10:11 PM
sej to je fora, zaenkrat še nič ne zgleda vdrtega, pol bi blo vse jasno. edino kar so po TV pokazal, je ena mejhna špranja, ki nikakor ne more požret tega vodnega toka

sicer se pa nima kam vračat, ker tudi nekoč ni bilo tako globoko, kot bi bilo v tem primeru. so dozdajšne najdbe preveč "plitke", da bi se o tem razmišljal. če pa do zdej niso našli ogromne jame pod Barjem nej grejo pa vsi skup nekam v ****

Struckar
September 24th, 2010, 12:00 AM
A ni Suhadolec tvoj profesor? O čem pa sploh naklada na predavanjih? A ti Peter Novak tudi kaj predava?

Suhadolc je bil moj profesor, zdaj na srečo ne bo več. Nikoli. (Tu ni izjeme, okoli nikoli, ne reci nikoli) Peter Novak? Strojnik, ali ekonom/menedžer (ne spoznam se točno, kaj, da ga ne označim narobe)?

EDIT: Kaj Suhadolc predava? Kaj ne predava, predava kritiko vsakršne arhitekture za Plečnikom, ki ni vredna očitno niti njegovega lulčka (predvidevam, da je to kazal na videoposnetku). Predava tudi o zelo uspešnih izvedbah diplomskih nalog nekih kolegic/tudi kolegov, ki so živele/i nekje v njegovi mlajši stari dobi in ki so ustvarile/i izjemno talentirane podobe struktur iz črk. =) Okrca tudi kakega kolega, češ da ima napačen papir, ne ve kaj dela na tem faksu (čeprav je on glavni za sprejemne, ki so samo formalno 80% (drugače pa vseh 100%) točk za vpis), jej, jej, jej, jej, pa kolegica, pa kaj za hudiča pa vi počnete? Pa sj mi rišemo čisto nekaj drugega, jej, jej, jej. Potem pogleda predmet, se malo guga levo desno naprej nazaj (fokusira) in naprej jamra, kaj za vraga sploh delamo vsi v ''stari enki'' na tem faksu, če še risat ne znamo, potem pojamra, kako smo nerazgledani, ko ne vemo, kako se imenuje cerkev na nasprotnem bregu (še danes po 15 odgovorih ne vem, če je to šentjakobska ali šentflorjanska), no pa še vsega drugega... Opozarja na dramatično črto (da se ne bo kdo spraševal, kaj je to: makroskopsko je to ravna črta mikroskopsko je to zelo valovita črta) več se mi pa ne da pisat.. =)

blaszs
September 24th, 2010, 08:06 AM
Suhadolc je bil moj profesor, zdaj na srečo ne bo več. Nikoli. (Tu ni izjeme, okoli nikoli, ne reci nikoli) Peter Novak? Strojnik, ali ekonom/menedžer (ne spoznam se točno, kaj, da ga ne označim narobe)?

EDIT: Kaj Suhadolc predava? Kaj ne predava, predava kritiko vsakršne arhitekture za Plečnikom, ki ni vredna očitno niti njegovega lulčka (predvidevam, da je to kazal na videoposnetku). Predava tudi o zelo uspešnih izvedbah diplomskih nalog nekih kolegic/tudi kolegov, ki so živele/i nekje v njegovi mlajši stari dobi in ki so ustvarile/i izjemno talentirane podobe struktur iz črk. =) Okrca tudi kakega kolega, češ da ima napačen papir, ne ve kaj dela na tem faksu (čeprav je on glavni za sprejemne, ki so samo formalno 80% (drugače pa vseh 100%) točk za vpis), jej, jej, jej, jej, pa kolegica, pa kaj za hudiča pa vi počnete? Pa sj mi rišemo čisto nekaj drugega, jej, jej, jej. Potem pogleda predmet, se malo guga levo desno naprej nazaj (fokusira) in naprej jamra, kaj za vraga sploh delamo vsi v ''stari enki'' na tem faksu, če še risat ne znamo, potem pojamra, kako smo nerazgledani, ko ne vemo, kako se imenuje cerkev na nasprotnem bregu (še danes po 15 odgovorih ne vem, če je to šentjakobska ali šentflorjanska), no pa še vsega drugega... Opozarja na dramatično črto (da se ne bo kdo spraševal, kaj je to: makroskopsko je to ravna črta mikroskopsko je to zelo valovita črta) več se mi pa ne da pisat.. =)

Ja taki profesorji so smrt za študente njihovo razmišlanje in nasploh za napredek družbe, ki ga najbi predstavljali mladi. Imam tudim sam nekaj preteklih izkušenj z takimi talenti ali še celo hujšimi. Ko je kolegicam rekel, da one nimajo kaj iskat v gradbeništvo celo javno jih je naganjal krompir pečt, češ, da za kaj druga itak niso sposobne. To, da so vsi zabiti pa itak saj je predaval iz knjig z leta 1950, 60, morda 70. Saj ni bilo čudno če je profesor že od leta 1962 skoraj 50 let.

Lion007
September 24th, 2010, 11:14 AM
Na FGG stavbarstvo je za crknt. Prfoks zarukan do konca. Od 140 študentvo jih je WTF naredil ta predmet samo 7. Razlaga ti nekaj, rišeš pa čist nekja triindvajsetega. Kaj bo men 120 slik raznih stolpnic npr: nekdanji WTC, potem Empire State Building in še drugi 400- 848 metrov visoki nebotičniki, če jaz še vedno pol ne znam narisat tistega kar je nato treba. Kar je pa narisal je pa jebi ga. Majhna slika je nerazločna, če narediš na njej prerez fasade. Un nariše tako da se bog usmil, pri nas so pa pikolovski.

keber
September 24th, 2010, 11:38 AM
^^ Kar navadi se. 13, 14 let nazaj ni bilo popolnoma nič drugače. Stavbarstvo si pač naredil po naključju, nekako kot loto. So bile fore, ko sta dva napisala popolnoma enake odgovore, pa je en dobil 10, drugi je pa padel.

Tudi zaradi takih stvari pri nam gradbinci niti pod razno ne marajo videti arhitektov.

Lion007
September 24th, 2010, 01:19 PM
Katera logika.

keber
September 24th, 2010, 02:09 PM
Jah no, logika Seliškarja in Krainerja. Jaz sem imel z njima kar precej sreče, so pa eni moji sošolci konkretno najebali.

Lion007
September 24th, 2010, 03:38 PM
Ne me spominjat na Krainerja. Končal je zdravstvo, zdaj pa tukaj dela. Zame razlaga tako, da bi bilo vseeno, če ne bi.

Putzmeister
September 24th, 2010, 09:33 PM
Ne vem, zakaj cinglanje dojemate kot teženje. Če se pač pelješ npr po kolesarski in pre dtabi pešci hodijo po rdečem pasu (kolesarski stezi), jih s cinglanjem pač opozoriš, da prihajaš od zadaj in naj se umaknejo in bodo previdni. Včasih pocingljam tudi, ko ocenim, da bi lahko kdo skočil na kolesarsko, ne da bi pogledal. Ker tudi pešci so neprilagojeni: prečkajo kolesarske steze in hodijo po njih. Seveda jih lahko, a se moraš prej prepričati, da je steza prazna, da se ne približuje kolesar, da je prečkanje varno. Tega večina pešcev ne počne.

Seveda pa tudi kolesarska kultura ni na nivoju. Dirkaški kolesarji ti cingljajo na kolesarski - ali pa niti ne in se le zgužvajo mimo tebe. V peš coni divjajo - sploh Čopvoa in Prešernov trg ter Breg so kritični. Sam se npr vozim izredno počasi ali le z nogo poganjam, če je gneča. Da o vožnji v napačno smer, vožnji po pločniku itd niti ne govorim - pa OK, če greš počasi in daješ prednost. Ampak kar nekaj jih je, ki se ne ozirajo na to, da dejansko vozijo po poločniku, v napačno smer in se jim moraš ti umikati. :nuts:

Ko smo že pri cingljanju...tole je bolj učinkovito:lol::lol::lol:

BGYcnYLK_50

keber
September 25th, 2010, 12:44 PM
Razmišljam da bi si kaj takega namontiral v svoj avto, ker nekateri pešci in kolesarji mislijo, da so nedotakljivi vladarji, ko hodijo na prehodi v čisto rdečo. Bi jih zbrihtalo.:naughty:

Struckar
September 25th, 2010, 12:49 PM
Haha, kakšen prepotenten voznik je keber, a te bo ubilo če boš 10 sekund več čakal na pešca? Bolj naj te skrbijo kolesarji, ki mislijo, da so nedotakljivi vladarji cest in jih vozi 10 v skupini, kot da so na neki dirki in je cesta samo njihova.

keber
September 25th, 2010, 12:55 PM
Haha, kakšen prepotenten voznik je keber, a te bo ubilo če boš 10 sekund več čakal na pešca?
Pelješ se po cesti na zelenem valu in moram na črto bremzat, ker se je ohola gospoda spomnila, da zanjo pa rdeča luč ne velja in mi lahko skače direkt pred avto. Ali pa recimo da čaka rdečo luč tako, da stoji delno na cesti, ker mu je na pločniku, pa to kak meter za robnikom očitno pod častjo. Zdaj sem pa prepotenten voznik?:nuts: Malo več se vozi po mestu, boš videl, da so kolesarji in pešci v veliki meri sami krivi za nevarne situacije, ki pridejo. In ja, sem tudi kolesar (to res sicer bolj malo) in pešec (to pa kar precej).

Struckar
September 25th, 2010, 01:04 PM
To je pa čisto drugače, jaz sem te razumel, da pizdiš, ko zavijaš levo in nekdo, ko se mu prižge že rdeča prošetka čez, da ga moreš čakat. Če ne jo/ga pa povozi. =) Ne bo šla/šel nikoli več čez rdečo. =) Za nevarne situacije se pa tudi sam ne morem načuditi, kako arogantno, slepo, nepozorno in samozavestno nekateri stopajo ali zapeljejo vanje. Včasih dobim občutek, da sem v kakem filmu, kjer so vsem ljudem oprali ali celo odstranili možgane in so postali ''roboti''. Recimo konkreten primer, ko se vozi kolesar po progi in nenadoma zavije levo, potem, ko je na sredini, pa nakaže z roko da bo zavil. Seveda ne pogleda, kdo se mu zadaj bliža in kako hitro se mu bliža. Drug primer. Stopi nas 10 z busa, potem prečkamo stezo za kolesarje. Pogledava levo in desno dva mogoče še to ne. Tudi pri prečkanju kolesarske steze na križišču. Očitno demokracija s ''čutom'' za šibkejše nekaterim daje občutek, da bolj, kot si ranljiv, bolj si varen in se ti nič ne more zgodit. Ker dejstvo je, da je kolesar nekako najbolj v nevarnosti v prometu (pešec še nekako odskoči in se stisne nekam) in ti so velikokrat taki egocentriki, da mislijo, da se vozio med stožci, ki se morajo umakniti, ko pridirkajo čez Prešerca.

LoKeY
September 25th, 2010, 01:46 PM
Pejte malo vozit po stari Gorici. Pol bote lahko šele govorili kaj pomeni bit strpen voznik. :D

Struckar
September 25th, 2010, 01:53 PM
Haha, to ti pa verjamem.

Putzmeister
September 25th, 2010, 02:52 PM
Razmišljam da bi si kaj takega namontiral v svoj avto, ker nekateri pešci in kolesarji mislijo, da so nedotakljivi vladarji, ko hodijo na prehodi v čisto rdečo. Bi jih zbrihtalo.:naughty:

Hehehe...se strinjam. Drugače pa je zadeva uporabna tudi za jutranje zaspance, ki mečkajo z speljevanjem pri zeleni luči.:lol:

Borimir
September 25th, 2010, 03:50 PM

Smešno. Jaz večkrat fantaziram, da bi kaj takega namontiral na kolo, da bi lahko kakšne voznike, ki očitno nimajo smisla za druge udeležence prometa, opozorila nase / na nas.

keber
September 25th, 2010, 04:14 PM
Vsak gleda na svoje prevozno sredstvo. Dejstvo pa je, da hudičevo malo avtomobilistov vidiš, ko prečijo križišče pri polni rdeči luči (ne tisto sekundo ali dve po rumeni). Prav tako na zeleno ne čakam v križišču ampak pred njim. Pri kolesarjih in pešcih je pa to zelo pogosto popolnoma druga zgodba.

No, saj jaz nisem angelček, tudi jaz kdaj pa kdaj lezem pešaka skozi rdečo luč. Ampak vedno samo pri prazni cesti. Lokomotivsko trobljo bi imel za tiste, ki smatrajo, da imajo pešci absolutno prednost kjerkoli in kadarkoli. In takih je ogromno. Vsako jutro in popoldne jih videvam, posebej okoli šol.

Borimir
September 25th, 2010, 06:26 PM
Se strinjam. Pri kolesarih/pešcih so kršitve CPP precej bolj pogoste.

Ampak je pa dejstvo, da so precej manj nevarni v prometu (vsaj drugim) in precej bolj prilagodlivi (pešec ali kolesar takoj skočita s ceste, če je treba, avto iz križišča ne more skočit, ampak se mora (relativno počasi) odpeljat).

Sam pa se ne srečujem s situacijami, da bi pešci ali kolesarji druge udeležence izsiljevali - kar je pri voznikih skoraj pravilo. Vozniki avtomobil dojemamo kot svojo malo oazo intimnosti, pri čemer se oziramo samo na tisto, kar nas objektivno ogroža - to pa so SUV, busi in tovornjaki - pešci in kolesarji pač ne.

Struckar
September 26th, 2010, 09:02 PM
http://webecoist.com/2008/08/24/strangest-endangered-species-and-animals/

Stran z 20 najbolj ogroženimi in ''drugačnimi živalmi. Na 6. mestu je Človeška ribica (Olm) Očitno je to neka druga vrsta, kot naše ribice, ker ta živi v podzemnih vodah Italije, Hrvaške in Hercegovenije.

keber
September 27th, 2010, 08:50 AM
Je to kar ista vrsta, samo za pisce je pač Slovenija nekaj premajhnega, da bi jo omenili. Najbrž sklepajo, da je Slovenija provinca Italije.

It lives in the waters that flow underground through this extensive limestone region including waters of the Soča (http://en.wikipedia.org/wiki/So%C4%8Da) river basin near Trieste (http://en.wikipedia.org/wiki/Trieste) in Italy (http://en.wikipedia.org/wiki/Italy), through to southern Slovenia (http://en.wikipedia.org/wiki/Slovenia), southwestern Croatia (http://en.wikipedia.org/wiki/Croatia), and Herzegovina (http://en.wikipedia.org/wiki/Herzegovina).[2] (http://en.wikipedia.org/wiki/Olm#cite_note-Sket1997-1)
http://en.wikipedia.org/wiki/Olm

andrej_99
September 27th, 2010, 01:16 PM
Strojnik, ali ekonom/menedžer (ne spoznam se točno, kaj, da ga ne označim narobe)?

Ja, strojnika sem imel v mislih. Meni ga je bilo vedno luštno poslušat.

Struckar
September 27th, 2010, 06:15 PM
Ne njega pa nimam nič. Pri nas mamo edino matematičarja (Založnika iz gradbene, kolikor mi je znano, drugo so vsi ''naši'' profesorji.

Singidunum
September 27th, 2010, 07:57 PM
Čestitam vam na Pink SLO i Gran paradi :rofl:

_VeNeT_
September 27th, 2010, 08:13 PM
Hja, nekaj morajo poslušati vsi tile priseljenci.

Singidunum
September 27th, 2010, 09:16 PM
Priznaj da si gledao od početka do kraja :tongue: :lol:

Zapravo zanimljivo, makar ono što je prikazano ovde, u SLO Grandu uopšte nema turbo folka? :dunno:

matotej
September 28th, 2010, 12:48 PM
Pink SLO naj bi bil "resen" program z ogromno ameriške produkcije in lastnim informativnim uredništvom. Turbo folka naj ne bi bilo. No vsaj v stilu satelitskega Pink TVja ne.

LoKeY
September 28th, 2010, 01:10 PM
Pa se mi je zdelo, da sm zadnjič med šaltanjem programov vidu da so na pinku govorili v slovenščini - mi ni blo nč jasno. :lol:

centrum123
September 28th, 2010, 08:31 PM
Eeeehhh Pink tv brez turbo folka je čist brezveze. :down: To mi je namreč bil vedno en dober izgovor, za izogibanje Pink tv-ja :lol:

Verso
September 29th, 2010, 05:33 AM
Mislim, da se uradno imenuje Pink SI. Na kateri frekvenci pa je? :angel:

neon1111
September 29th, 2010, 08:36 PM
ne želiš si vedet.

Struckar
September 29th, 2010, 10:04 PM
Ne morem verjet kaj se da slišat na novicah o stavkah... Na ZZZS stavkajo in je malo večja vrsta. Saj se hecajo, pa zdravstvo tud, da bodo pa jutri delal kaos v državi policaji je pa sramota. Naj raje stavkajo tako, da kakega pravga zločinca zaprejo.

Putzmeister
September 30th, 2010, 06:05 PM
Ne morem verjet kaj se da slišat na novicah o stavkah... Na ZZZS stavkajo in je malo večja vrsta. Saj se hecajo, pa zdravstvo tud, da bodo pa jutri delal kaos v državi policaji je pa sramota. Naj raje stavkajo tako, da kakega pravga zločinca zaprejo.

Štos je v tem, da najbolj vneto stavkajo ravno tisti, ki si to najmanj zaslužijo....ZZZS, upravne enote itd...:bash:

Ritka na toplem do penzije....kavica na voljo cel dan...edini stres je na poti v službo in nazaj, če odmislimo kako tečno tajnico...dodane vrednosti seveda nobene...:ohno:

Ne štekam zakaj mora zdaj pri tej stavki najebat ravno folk, ki se cele dneve matra v teh dandanašnjih nesigurnih službah. Sploh če jih mi vzdržujemo z konkretnim odtegljajem od plače...:gaah:

BeliF
September 30th, 2010, 08:33 PM
dej ne govor, js sm se mislu v pondelk redno zaposlit, pa se verjetno niti jutri ne bom šel. en teden delovne dobe in redne plače so mi že vzel :ohno:

Struckar
September 30th, 2010, 11:04 PM
Kaj če bi se zbrali tisti, ki dejansko delajo in futrajo te riti na toplem, pa postavjo žive zide (5-6 vrst) okol takih ustanov. Ne vem če se ni naši državi zdaj resno zmešalo. Ob vseh teh igricah ponovno uvjam v glavo resen razmislek o selitvi v tujino. Kdo bi hotel živeti v tako neumni državi?

BeliF
September 30th, 2010, 11:11 PM
Kdo bi hotel živeti v tako neumni državi?

tisti ki ne čakamo na državo. ampak tut mene na momente marskej prime :bash: :ohno: sej bo hmal bolš, še dve leti pa spet Janez pride...

Struckar
October 1st, 2010, 08:46 AM
^^ :lol: hahahahaha

arhitekturfreak
October 1st, 2010, 10:43 AM
Če bi bil slovenski svet normalen, bi Janez čez dve leti moral služiti pokoro v zaporu, celico pa bi lahko delil s svojim soborcem Igorjem (tudi soustanoviteljem 62. veteranske organizacije po vrsti!), ki je spravil na kolena primorsko gospodarstvo in tako odvratno obogatel, da gre na bruhanje vsem tisočim brezposelnih (ki pa ne morejo bruhati, ker pred tem niso imeli kaj v usta dati!)
Glede na Janezovo njegovo predstavo 2004-2008 in enako obupno Borutovo predstavo 2008-2010, čakam trenutek, da se bodo "Kranjcem vremena zjasnila" in bodo poiskali kakšno alternativo tema dvema nesposobnima pajacema!

Ta hip takšne alternative sicer ni na vidiku, ampak bo morala priti, sicer se bo tam nekje ob 20.obletnici te Republike zgodila revolucija.

andrej_99
October 1st, 2010, 11:52 AM
dve leti pa spet Janez pride...

Štručkar, začni pakirat kufre...

BeliF
October 1st, 2010, 12:01 PM
Slovenski utrip: Najmanj zaupamo Romom, najbolj pa Nemcem

Raziskava Slovenski utrip je pokazala, da se je povišala stopnja nezaupanja do drugih narodov in kultur. Največ nezaupanja je med osnovnošolsko izobraženi, bolj zaupljivi so tisti z višjo izobrazbo.

Na vprašanje "Bi lahko rekli, da imate do pripadnikov drugih narodov in kultur včasih manj zaupanja kot pa do pripadnikov vašega lastnega naroda in kulture?" je 'Da' odgovorilo 28,8 odstotka vprašanih, kar je skoraj 60 odstotkov več kot lani. Še vedno pa je velika večina (69,8 odstotka) ni imela tega občutka, pa čeprav je ta delež manjši kot lani (79 odstotka).

Izrazito teritorialna razporeditev
Podrobnejša analiza je po mnenju raziskovalcev razkrila tri glavne skupine glede na zaupanje: Južno-vzhodno, srednjeevropsko ter splošno. Albanci, Romi, Bošnjaki, Arabci ter Hrvati so tisti, ki so na lestvici zaupanja od 1 do 5 poželi najmanj točk. Na "vsesplošni" ravni je slika različna, saj so se Američani, Angleži in Japonci uvrstili visoko, medtem ko so Kitajci, Indijci, Rusi ter Judje po mnenju anketiranih vredni precej manj zaupanja.

Po podatkih raziskave naj bi Slovenci precej dobro gledali na srednjeevropsko okolico, saj so ravno Nemci in Avstrijci med anketiranimi poželi največ zaupanja, pa tudi Madžari in Italijani so se uvrstili precej visoko. Raziskovalci so tudi izpostavili, da osebni stik z narodom nima velikega vpliva na posameznikovo zaupanje do določene etnične skupine. Anketirani so imeli daleč največ osebnih stikov s pripadniki Srbov in Hrvatov, sledili so jim Makedonci, Italijani, Avstrijci in Bošnjaki, vendar so se vsi omenjeni na lestvici zaupanja uvrstili precej - različno.

Ukrepanje ob poplavah
Večina anketiranih je ukrepanje oblasti ob poplavah ocenila kot ustrezno - 55 odstotkov. Z odzivom oblasti na poplave je bilo nezadovoljnih 33 odstotkov, 12 odstotkov pa je odgovorilo z "ne vem".

Raziskovalci so anketirali 913 polnoletnih oseb od 27. do 29. novembra z uporabo stratificiranega slučajnega vzorca.
Aljoša Masten

http://img.rtvslo.si/_up/upload/2010/10/01/64731652_trip02.jpg
http://www.rtvslo.si/slovenija/slovenski-utrip-najmanj-zaupamo-romom-najbolj-pa-nemcem/240558

juhu, carji Nemci so spet zmagal :) mal me čudi "slabša" uvrstitev Srbov, ampak so razlike tko majhne, da bi kumot lahko bli tretji. Da so amerikanosi tko visoko je pa absurd :nuts:

oilpower
October 1st, 2010, 01:42 PM
^^
Sploh ne razumem smisla te ankete!

Metron
October 1st, 2010, 06:18 PM
^^
Smisel te ankete je, da se bodo lahko jutri po vseh medijih oglasile falirane študentke FDV iz Mirovnega inštituta in podobnih proračunskih pijavk ter nam ponovno vsem skupaj dale vedeti, kako zelo nestrpen narod smo, ker bolj zaupamo prevarantskim Nemcem kot pa zaupanja vrednim Ciganom.

mmato
October 1st, 2010, 07:07 PM
^^
... falirane študentke FDV ...

A se da sfalirat na FDVju :lol:

_VeNeT_
October 2nd, 2010, 06:01 AM
^^
Smisel te ankete je, da se bodo lahko jutri po vseh medijih oglasile falirane študentke FDV iz Mirovnega inštituta in podobnih proračunskih pijavk ter nam ponovno vsem skupaj dale vedeti, kako zelo nestrpen narod smo, ker bolj zaupamo prevarantskim Nemcem kot pa zaupanja vrednim Ciganom.

Kralj.

keber
October 2nd, 2010, 01:14 PM
No, saj Nemci spet niso tako zaupanja vredni.

arhitekturfreak
October 3rd, 2010, 08:58 AM
V svoj post/reakcijo na Metrona sem zapisal precej jeznih besed, za kar se opravičujem. Bil sem jezen, ker se je Metron usajal v Mirovnega, čeprav sem prepričan, da tam ne pozna dosti ljudi. Če pa že, naj našteje tiste, ki so "falirani študentje FDV-ja" in sedaj delajo na Mirovnem - v kolikor tega ne bo povedal, pomeni, da preprosto laže oz. natolcuje.

Kar je nato zapisano spodaj pod "točko 4.", pa je nekaj najbolj za lase privlečenega, kar sem bral v zadnjem času. Zase menim, da sem domoljub, zlonamerno natolcevanje, da bi rad uničil narod in državo, je verjetno najbolj absurdna trditev, kar sem jo prebral zadnjih 10 let! Resnica je namreč povsem nasprotna, zato na tako smešne trditve sploh ne bom odgovarjal.

Metron, tisto ignore listo, ki mi jo priporočaš, pa vračam in ti sporočam, da bi se tudi sam rad znašel na tvoji. Bilo bi mi v olajšanje.

Lokey, vzeto na znanje.

Lp, Af.

p.s. Metron, kaj se je na Mirovnem dogajalo v 14. stoletju oziroma pred dvajsetimi leti, me niti posebej ne zanima. Relevatno je tisto, kar se dogaja sedaj in ta hip, po mojih informacijah neposredno z MI država ne financira te institucije, pač pa se financirajo iz projektov! Kar se torej tiče financiranja Mirovnega instituta, je Metronova trditev eklatantno zavajanje.

keber
October 3rd, 2010, 09:19 AM
^^ Saj je čisto prav povedal.

Metron
October 3rd, 2010, 10:02 AM
A tebi res ni nikoli nerodno pisati takih neumnosti? Verjetno ne, ker se sploh ne zavedaš, kakšne bučke prodajaš!

Predlagam, da se malo izobraziš in vsaj pogooglaš, če že drugače ne moreš priti do verodostojnih informacij. Mirovni inštitut ni financiran s strani slovenskega proračuna, ampak se fnancira izključno s projekti. In ko boš kdaj dozorel temu, da bom zmogel prijaviti (vsebinsko, intelektualno in logistično) kakšen evropski projekt, se javi!

V sramoto si temu forumu!

p.s. Poleg tega, če nimaš pojma o metodologiji raziskave, res ne moreš dajati takih izjav. Čeprav v resnici sumim, da si želel zgolj potrditi svojo romofobijo, kar ljudem tvojega nivoja očitno pomeni vsakodnevno očiščevalno in meditativno metodo. V resnici se mi smiliš!

Tako dragi poklicni provokator, zdej bova pa midva par stvari razčistila.

1. Ti niti slučajno nisi poklican, da presojaš o tem kaj je neumno in kaj ne ter kdo je komu v sramoto.

2. Kar se tiče financiranja Mirovnega inštituta je tvoja trditev eklatantna laž. Dokaz

http://www.shrani.si/f/p/8l/3wQsOIXW/image006.jpg

3. Nenehno se usajaš v moje poste. Če ti kaj ne paše, verjetno ta forum premore ignore listo, zelo bi bil vesel in ponosen, če bi se znašel na tvoji. Pregrizneš vsako besedo, večinoma na neragumentiran način, z lažmi, podtikanji, manipulacijami in žaljivkami. Imaš se za velikega intelektualca in liberalca, ne spoštuješ pa osnovnih načel svobode govora in mišljenja. Jaz se z 90% tvojih postov ne strinjam, pa mi niti na kraj pameti ne pade, da bi ti repliciral, kaj šele provociral, ker spoštujem mnenje drugih, tudi ko se z njim ne strinjam.

4. Človek, zberi se malo, zadihaj, privošči si kaj lepega v življenju in enkrat za vraga že opravi z neredom v svoji glavi. Enkrat bi rad bil socialist, enkrat liberalec, politično podpiraš največjega kapitalista in tajkuna....ne gre to tako.
Jaz vem da bi ti in tebi podobni radi uničili slovensko državo, predvsem pa slovenski narod. Saj državo bi še imeli, samo vrednote slovenskega naroda s pomočjo katerih smo 1000 let stali inu obstali, te vas motijo. In povem ti, ne bo vam uspelo.

BeliF
October 3rd, 2010, 12:17 PM
Predlagam, da se malo izobraziš

človek, dej zresni se. tja ka je on hodu ti nikol neb pršu...

Primus Qvintus
October 3rd, 2010, 02:47 PM
Bravo Metron !!!

LoKeY
October 3rd, 2010, 02:54 PM
No arhiturfreak, zdaj si pa še ti opozorjen zaradi žaljenja.

BeliF
October 3rd, 2010, 03:39 PM
da ne bomo nikdar pozabili, zakaj se je začela WW2! skor faking 100 let so rabli, levičarji pa krivijo Hitlerja :ohno:

"Prav ta konec tedna, ko potekajo slovesnosti ob 20. obletnici združitve Nemčije, je Nemčija odplačala tudi zadnji obrok vojnih odškodnin; oziroma je odplačala zadnji obrok obresti za posojilo, ki ga je v dvajsetih letih prejšnjega stoletja vzela kot pomoč pri plačevanju reparacij, ki so ji jih zavezniki naložili po koncu prve svetovne vojne."

http://img.rtvslo.si/_up/upload/2010/10/02/64732075_paris.jpg
vir: rtvslo

Verso
October 3rd, 2010, 09:06 PM
Jaz vem da bi ti in tebi podobni radi uničili slovensko državo, predvsem pa slovenski narod.

Pretiravaš. Slovenski narod se itak spreminja. Torej je slovenski narod samemu sebi izdajalski, ker ima vrednote bistveno drugačne kot pred 100 leti? Naše vrednote niso nič svetega. Nekatere že, veliko njih pa ne. So boljše od balkanskih, ampak slabše od zahodnoevropskih, tako da upam, da se razvoj ne bo ustavil in da ne bomo pretirano zaščitniški do svojih "svetih" vrednot, ki ponavadi samo zavirajo razvoj. Daleč smo še od Nizozemcev.

arhitekturfreak
October 3rd, 2010, 10:46 PM
V svoj post/reakcijo na Metrona sem zapisal precej jeznih besed, za kar se opravičujem. Bil sem jezen, ker se je Metron usajal v Mirovnega (z njimi sicer ne sodelujem niti nikoli nisem sodeloval!), čeprav sem prepričan, da tam ne pozna dosti ljudi. Če pa že, naj našteje tiste, ki so "falirani študentje FDV-ja" in sedaj delajo na Mirovnem - v kolikor tega ne bo povedal, pomeni, da preprosto laže oz. natolcuje.

Kar je nato zapisano spodaj pod "točko 4.", pa je nekaj najbolj za lase privlečenega, kar sem bral v zadnjem času. Zase menim, da sem domoljub, zlonamerno natolcevanje, da bi rad uničil narod in državo, je verjetno najbolj absurdna trditev, kar sem jo prebral zadnjih 10 let! Resnica je namreč povsem nasprotna, zato na tako smešne trditve sploh ne bom odgovarjal.

Metron, tisto ignore listo, ki mi jo priporočaš, pa vračam in ti sporočam, da bi se tudi sam rad znašel na tvoji. Bilo bi mi v olajšanje in v veliko veselje.

Lokey, vzeto na znanje!

Lp, Af.

p.s. Metron, kaj se je na Mirovnem dogajalo v 14. stoletju oziroma pred dvajsetimi leti, me niti posebej ne zanima. Relevatno je tisto, kar se dogaja sedaj in ta hip, po mojih informacijah neposredno z MI, država ne financira te institucije, pač pa se financirajo izključno iz projektov! Kar se torej tiče financiranja Mirovnega instituta, je Metronova trditev eklatantno zavajanje.

Capital78
October 4th, 2010, 12:20 AM
Metron
Preden žališ zaposlene na MI, si najprej poglej njihov življenjepis. Boš videl, da jih ima 99% diplomo.

http://www.mirovni-institut.si/Oseba/All/si/

BeliF
October 4th, 2010, 02:29 PM
Šokantno: Kitajci v gozdu naleteli na gigantsko kačo!
http://moskisvet.com/clanek/rubrika/fokus/sokantno-kitajci-v-gozdu-naleteli-na-gigantsko-kaco.html

http://image.24ur.com/media/images///600xX/Oct2010//60530788.jpg
vir: People's Daily

Lion007
October 4th, 2010, 04:13 PM
WTF kera žival.:eek2::eek2::runaway: Mater ta "požre celo Lj":lol::lol:. Biologi iščejo ene mikrobne živalce, tle majo pa tako pošast. Spominja me na Jurski park.:lol::lol: Ta bi lohk u Peking prišla.

Verso
October 4th, 2010, 04:44 PM
Ta bi lahko bla za film Anaconda. :D

Capital78
October 4th, 2010, 05:37 PM
O, mater! Ta je še večja kot Jazbinškov nos. :) :) :)

keber
October 4th, 2010, 10:59 PM
---

keber
October 4th, 2010, 11:00 PM
Spet neumnosti iz 24kur. 17 m dolga gigantska kača, pa kaj še.:lol:

risko
October 4th, 2010, 11:35 PM
24ur.com objavlja novice iz leta 2009, čeprav se leto 2010 že skoraj končuje.

Anze90
October 5th, 2010, 10:54 PM
Evo, eno gradbeno "čudo" v okolici Litije - 250m2 velika klet (http://24ur.com/novice/crna-kronika/pod-hiso-skrivala-ogromen-laboratorij-za-gojenje-marihuane.html) :lol:

Sem pobrskal še lokacijo: Geopedia (http://geopedia.si/#T105_x493170.5_y103102_s19_b2_vF), koordinate: 46° 4'17.65"N 14°54'32.55"E

Verso
October 7th, 2010, 04:12 PM
Slovenska vinjeta. :Dhttp://i47.tinypic.com/iyljiv.jpg

blaszs
October 7th, 2010, 04:57 PM
Pa si preveru, da niso v Dubaju slučajno enake:lol:.

zlobna raca
October 7th, 2010, 05:02 PM
ZAE nimajo vinjet. Tisto oranžno na sredi šipe se reče "salik" in je nalepka ki ima RFID čip za elektronsko/satelitsko cestnjinjenje. Modra pa res zgleda kot SLO vinjeta, mogoče pa je potoval po EU z avtom da se pohvali s tujini tablicami, kompleksi so zanimiva reč.

Verso
October 7th, 2010, 05:41 PM
Ne vem, zakaj kompleksi. Model živi delno v Dubaju, delno v Tirani, delno pa na Dunaju, tako da je slovenska vinjeta razumljiva. Tista oranžna nalepka pa spet zgleda kot švicarska al pa slovenska vinjeta. :lol:

zlobna raca
October 7th, 2010, 07:26 PM
Razumljiva bi bila če bi na avtomobilu imel registerske oznake katere evropske države, poznam kar nekaj ljudi ki delajo v Dubaju, tudi sam sem tam delal dve leti in še nisem slišal da bi se kdo vozil iz srednjega vzhoda v evropo z avtomobilom, tisti ki pa si svoje avtomobile z letalom prevažajo v evropo (London) pa so šejki in super bogati emirati. Taki ne vozijo pasatov. Je pa vedno kul če si drugačen in izstopaš hence the kompleksi.

Lion007
October 8th, 2010, 08:04 PM
Deluje mi čisto evropsko. Ups slovensko, če spregledamo registersko tablico.:lol::lol:

Metrodusa
October 10th, 2010, 07:10 PM
Čestitke zdravi pameti Ljubljančanov in Ljubljančank, ker so utišali vse potešene akterje civilnih iniciativ in potrdili delo zadnjih štirih let Zokija.

Čestitke za gladko zmago.

Capital78
October 10th, 2010, 07:45 PM
Tule bom pa komentiral rezultat v mojem Celju. Kot že vsi vedo, dokler bo Šrot kandidiral, tolikokrat bo tudi zmagal. V mestu nima konkurence, levica je siromašna, Rihterjeve še njeni strankarski kolegi ne marajo, ostali so pa dva razreda v zaostanku. Upamo, da se bo sedaj začelo obnavljati staro mestno jedro, kot je bilo obljubljeno.

Verso
October 11th, 2010, 01:43 AM
Pa si preveru, da niso v Dubaju slučajno enake:lol:.

Prav si mel! Tisto sploh ni slovenska vinjeta, ampak nalepka za neko cono v Dubaju. :lol:http://i55.tinypic.com/14muhae.jpg

Capital78
October 14th, 2010, 07:22 PM
Po 69 dneh globoko pod zemljo in 22 urah napetega, a navdihujočega reševanja je vseh 33 čilskih rudarjev znova na svobodi.

V Čilu je danes dan praznovanja. Reševalna akcija v rudniku San Jose se je začela v torek nekaj pred polnočjo po tamkajšnjem času (ob 5. uri po srednjeevropskem času), prvi rudar, Florencio Avalos, pa je na površje prišel v sredo ob 1. uri zjutraj. Reševalna akcija se je ob 23. uri po tamkajšnjem času, ko je kapsula Fenix na površje pripeljala še zadnjega rudarja, uspešno končala. Akcija se je končala veliko prej, kot so načrtovali, saj so bili prepričani, da bosta, preden bodo iz rudnika potegnili še zadnjega rudarja, minila skoraj dva dneva.

Zadnji rudar, ki je s kapsulo Fenix prispel na svobodo, je bil 54-letni Luis Urzua, vodja izmene 5. avgusta, ko se je pripetila nesreča. Urzua je bil tisti, ki je skupino rudarjev držal pokonci in jim pomagal preživeti 69-dnevni pekel, ko niso vedeli, kdaj in če sploh jih bodo rešili. "Naredili smo, kar je svet od nas pričakoval. Imeli smo moč, imeli smo željo, želeli smo se boriti, borili smo se za naše družine, in to je nekaj najlepšega," je ob prihodu na površje povedal Urzua.

"Niste isti in tudi naša država ni več ista. Bili ste neizmeren navdih. Zdaj pa objemite svojo ženo in hčerko," je ob tem odgovoril čilski predsednik Sebastian Pinera. Predsednik je nato vse zbrane okoli rudnika pozval, da so skupaj zapeli čilsko himno, sorodniki in prijatelji rudarjev, ki so se zbrali pred rudnikom, pa so v zrak spuščali balone in konfete. Slavje se je začelo tudi drugod po državi, kjer so ljudje dramo spremljali na velikih televizijskih zaslonih.

Pinera: Čile je močnejši in bolj združen
V televizijskem nagovoru ljudstvu je čilski predsednik Sebastian Pinera dejal, da je bil, ko je zadnji rudar prišel na površje, izjemno ganjen. "Zahvalil bi se Čilenkam in Čilencem, ki so spodbujali rudarje v vseh trenutnih njihovega podzemnega bivanja. Čutili smo podporo ljudi in zato danes Čile ni več to, kar je bil pred 69 dnevi. Tudi rudarji niso več isti, kot so bili 5. avgusta, ko se je zgodila nesreča. Ven so prišli močnejši, vsi pa smo se z njimi nekaj naučili. Čile je danes močnejši in bolj združen, kot je bil kdaj prej, in veliko bolj cenjen po vsem svetu," je povedal predsednik.

"Kar se je končalo kot blagoslov Boga, se je začelo kot zelo verjetna tragedija. A na združenost, vero, kompromis, poštenost in solidarnost čilskega naroda v teh 69 dneh smo zelo ponosni," je še dodal navdušeni predsednik, ki je pred rudnikom spremljal večino reševalne operacije in ki mu je zaradi celotne operacije reševanja rudarjev priljubljenost narasla na rekordnih 90 odstotkov.

Rudarji na opazovanju v bolnišnici
Reševalci so vse rudarje, ko so prišli na površje in se pozdravili s svojimi najbližjimi, odpeljali na 48-urno opazovanje v bolnišnico zaradi morebitnih zdravstvenih težav. Vsi rudarji, ki so stari od 19 do 63 let, imajo težave z zobmi, zaradi življenja v temi in umazaniji imajo nekateri tudi težave z očmi. Eden izmed rudarjev ima pljučnico, ki pa ni nevarna. Čilski minister za zdravje Jaime Manalich je poudaril, da so rudarji v veliko boljšem stanju, kot so pričakovali.

Poleg rudarjev je kapsula Fenix, potem ko je na površje pripeljala vse rudarje, na varno prepeljala tudi šest rudarjev in reševalcev, ki so se v rudnik spustili v začetku odprave, da bi rudarjem pomagali pri pripravi na 15-minutno potovanje po jašku. Zadnji, ki je zapustil rudnik, je bil Manuel Gonzalez, ki je bil tudi prvi reševalec, ki se je spustil po jašku. Preden je zapustil podzemno domovanje rudarjev, se je obrnil v kamero, se priklonil in pomahal.

Reševalna akcija brez primere
V reševalni akciji, ki je stala približno 22 milijonov dolarjev, je sodelovalo več kot 300 ljudi, med njimi tudi reševalne ekipe iz tujine. Pri izdelavi kapsule Fenix so sodelovali tudi strokovnjaki ameriške vesoljske agencije Nasa, rudarji pa so imeli med prevozom na površje oblečene obleke, ki jih sicer nosijo astronavti. Imeli so merilec srčnega utripa, dihanja, telesne temperature in porabe kisika, nadeli pa so jim tudi sončna očala, da jim dnevna svetloba po več kot dveh mesecih ne bi poškodovala oči.

Capital78
October 14th, 2010, 07:23 PM
Bravo heroji!!! To so pravi junaki!

Lion007
October 15th, 2010, 12:35 PM
Priložnost v Dubaju za šest slovenskih podjetij

Slovenske družbe Genis, TrendNET, Iskratel, Xlab, Zema in Netis se bodo predstavile na sejmu Gitex

Letos se bo na sejmu s področja informacijskih tehnologij Gitex , ki bo med med 17. in 21. oktobrom potekal v Dubaju, pod okriljem Javne agencije RS za podjetništvo in tuje investicije (Japti) ter Združenja za informatiko in telekomunikacije na Gospodarski zbornici Slovenije predstavilo tudi šest slovenskih podjetij.

Predstavilo se bo šest slovenskih podjetij

Na 72 kvadratnih metrih velikem skupnem razstavnem prostoru sejma Gitex, bodo svoje storitve in izdelke predstavile slovenske družbe Genis , TrendNET , Iskratel , Xlab , Zema in Netis . V agenciji so dodali še, da Japti pri organizaciji predstavitev Slovencev v Dubaju sodeluje zato, da bi slovenskim podjetjem omogočil promocijo njihovih izdelkov in storitev ter vzpostavitev novih poslovnih stikov s tujimi poslovnimi partnerji. To bi namreč lahko vodilo do sklenitve novih poslov, posledično pa do razvojne rasti slovenskih podjetij in večjega izvoza Slovenije na tuje trge.

Lepo!:cheers:

Vir:http://www.finance.si/292162/Prilo%BEnost-v-Dubaju-za-%B9est-slovenskih-podjetij

zlobna raca
October 15th, 2010, 08:42 PM
Če bi se hoteli preseliti kam, kje bi radi živeli? Mene najbolj mikajo Minhen, Paris in London čeprav se mi ekstremno dopadejo Kopenhagen, Stokholm, Dunaj, Barcelona. London mi je zelo všeč ampak se mi ne dopade to da vozijo po levi strani. Nikakor ne morem preko tega in nekaterim se zdi to smešno ampak jaz samo zaradi tega verjetno ne bi mogel tam nikdar živeti ampak ker imam rad naše domače metropole bi potem druga izbira bila Paris. Ampak ker so Francozi vseeno Francozi (arogantni in smrdijo na sir pa še stavkajo petkrat na leto) in ne Nemci katerim svaka čast za enakomerno razvitost celotne države (dojčland uber ales) bi potem verjetno še najprej izbral Minhen čeprav vsi jokajo nad njihovim čudnim naglasom. :D Moskva mi vsaj po slikah ni lepo mesto ampak je mogočno, da bi tam živel, nevem, najprej bi moral na obisk.

Sem pa bil skozi nasprotnik naše države in našega kontinenta zaradi tega in onega in sem celo življenje fantaziral o združenih državah itd. dokler nisem šel tja in preživel tam dve leti (sem bil tudi na drugih kontinentih), šele takrat sem se zavedal kaj imam in verjeli ali ne, ena taka izkušnja lahko človeka popolnoma spremeni. Vrnil sem se drugačen, zdramljen, tak reality check mi je resnično manjkal. Od zapriseženega sovražnika Evrope sem postal največji evropski fanatik in ko čujem nekoga bentat čez stari kontinent bi ga najraje po nosu zažgal. Zdi se mi kot da sem na novo odkril Evropo in bi jo rad okusil čim bolj zato probam čim več potovat in videt čim več stvari, pa ne samo glavne turistične atrakcije. Ker sem še mlad in samski bi rad šel kam drugam malo sprobat življenje, sej samo enkrat živiš, kam pa bi vi šli če bi se odločali da greste?

Struckar
October 15th, 2010, 09:17 PM
Raca na tej odiseadi se ti z veseljem pridruzim =) samo mpram najprej faks nardit =) koebenhavn je vsaj zame 1.izbira, krepko pred londonom in parizom ki skupaj zdita na 2.mestu za njimi se s svojim temperamntom hitro priblizajo razna spanska mesta, pa ny in tokio.. Potem se pa moj spisek zakljuci z ljubljano. =)

Lion007
October 15th, 2010, 10:39 PM
Jaz bi pa šel v Frankfurt, ampak ne tistega blizu poljske meje. :)

Verso
October 15th, 2010, 11:58 PM
London mi je zelo všeč ampak se mi ne dopade to da vozijo po levi strani. Nikakor ne morem preko tega in nekaterim se zdi to smešno ampak jaz samo zaradi tega verjetno ne bi mogel tam nikdar živeti

Halo, pa sej se navadiš. :nuts: Vsaj upam, glede na to, da nameravam v kratkem prevozit ~5.000 km po Avstraliji. :D

Sicer pa mislim, da bi v ZDA lahko živel samo v New Yorku, za katerga pravijo, da je super (za razliko od ostalih ZDA).

neon1111
October 16th, 2010, 12:43 AM
novi sad.

blaszs
October 16th, 2010, 09:46 AM
Jaz bi pri sebi postavil na prvo mesto Buenos Aires, ki je zame že od nekdaj mistična želja.
Med ostalimi mesti so mi všeč: Perth, Brisbane, Melburne, Vancouver, Seattle, tudi kaotični Los Angeles in se bi še našlo nekaj mest. V glavnem pa mi niso všeč azijska in to prav vsa z izjemo kakšnega na Japonskem.

Če pogledam Evropo bi bil moj seznam nekako takšen: Salzburg, Stockholm, Nica, Lizbona, Bergen, Pariz, Lucern, Bern, pa še morda katero.

zlobna raca
October 16th, 2010, 12:29 PM
Zanimivo je brat kako različna so mnenja. :D

Salzburg je lušn ampak je premalo mesto, potem raje ostanem v Mariboru. :D V Perthu sem bil, všečno obalno mesto ni pa lepo v smislu evropskih mest. Te angleške kolonije vsaj meni niso nič posebnega. Je res da se navadiš vozit po levi, sploh v večjih mestih kjer voziš za drugimi in ne obračaš toliko pozornosti na smer vožnje.

Verso, v Avstraliji ti bo toliko lažje ker tam vozijo tako kot v ZDA samo avtomatike. Edino kar sem se mesec dni konstantno motil da so se že začeli delat norca iz mene je da sem se vsakič vsedel v avtomobil na levi strani namesto na desni. Ta zamenjava vrat ti bo pojedla živce. :D V Angliji pa vozijo tako kot pri nas z ročnimi menjalniki in vsaj pri meni leva roka nima tako razvite motorike kot desna, in na AC sem se vedno postavil na skrajno desno namesto na levo. :D

NYC je res vse kar si mlad človek lahko želi, to je enostavno center sveta v vsakem možnem pogledu. Enostavno te prevzame ta občutek veličine in mogočnosti in vsak ki pravi drugače še ni bil v NYC-ju. Ali ga ljubiš ali pa sovražiš, ne more ti biti samo všeč. Vse kar se da dobiti na svetu imaš v tem mestu, od artiklov do ljudi. Kar pa je najbolj zanimivo je da ko prideš tja se počutiš kot doma. Vsaj jaz sem se počutil kot da sem končno prišel v svoj pravi dom ki sem ga vso življenje iskal. NYC je nenormalno dober BUT le če imaš denar. To pa je tisti keč brez katerega ne gre, žal. Mnogi mislijo da je življenje tam kot v Prijatlih, Seinfledu ali Sex in the City, resničnost je pa daaaaaaaaaleč od tega, zelo daleč. Da ne gušim tukaj, če te kaj posebej zanima vprašaj ker sem tam preživel dobri dve leti in sem naštudiral američane v nulo. :D Čeprav mnogi iščejo Ameriko po velikih mestih, prava Amerika je v ruralnih krajih.

blaszs, LA je kaotičen samo na cestah. :D

Obiskal bi cel svet če bi lahko ampak živel drugje kot v Evropi ne bi mogel, drugje lahko sanjajo da živijo tako kot pri nas. Zdaj jih razumem zakaj povsod kopirajo Evropo, edino Emirati pa S.Arabija kopirajo Američane. Ti pa so tak sploh eni čudaki.

hofburg
October 17th, 2010, 12:17 PM
Vsaj upam, glede na to, da nameravam v kratkem prevozit ~5.000 km po Avstraliji. :D

s kje pa je ta roadtrip padu? :)

Mnogi mislijo da je življenje tam kot v Prijatlih, Seinfledu ali Sex in the City, resničnost je pa daaaaaaaaaleč od tega, zelo daleč

v cem se razlikuje NY od prijateljev recimo? :)

Pariz je ravno tako drag, ampak simpaticen in poln zivljenja. Francozi so pa fanj narod. :) je pa precej nabasan in zgoscen, vsekakor ni tako urejen kot kaksen Kobenhagen.

zlobna raca
October 17th, 2010, 01:50 PM
Po vsem. Življenje tam je drago, dobre plače imajo res sposobni ljudje na svojem področju ki prihajajo iz celotne ZDA in sveta tja delat, ostali životarijo. Ne hodi se v kino vsak dan, al pa na kosilo/večerjo, na tekme ipd. Ljudje delajo po dve službe, eni celo tri da preživijo, dela se po 10 - 14ur dnevno, odvisno od finančnih zmožnosti, ura do dve ti gresta na dan za potovanje v službo pa nazaj z javnim prevozom, odvisno spet kje živiš. Tam je vsak zase, ni solidarnosti, vsi so jezni, nervozni in občutljivi, dog-eat-dog. Vse kar vidiš na TV ali pa internetu o NYCju si tri četrt ljudi ne more privoščit, če hočeš uživat v tistem kar ti tako mesto lahko nudi potem boš moral imeti krepko pod palcem. Revščina tam in tukaj sta kot nebo in zemlja, dva čisto različna pojma. Tam ko je nekdo reven dejansko je iz kant za smeti in spi v zakotnih ulicah ali pa pod mostom. Tam si še družina med sabo ne pomaga kaj šele da bi obstajal kak Chandler ki bi svojemu prijatlu pustil živeti zastonj ali pa da bi kaka Phoebe živela na Manhattnu zgolj z igranjem na kitaro. Ni šans Hans. Če pa imaš denar pa ga ni boljšega mesta za življenje na svetu. Bojijo se socijalizma kot hudič križa, bog ne daj da bi moral kaj vstran od plače dat za ostale, to je za njih nesprejemljivo, jih pa ne moti da hodijo z urami za 10k na rokah mimo ljudi ki na cesti umirajo od mraza pokriti s časopisnim papirjem. Za take stvari imajo vrojeno ignoranco in jih to sploh ne moti, samo da je vstran od glavnih ulic. Najbolj smešno pa je to da v NYCju plačujejo več davkov kot mi ki za to dobimo nazaj sto stvari, oni pa nič. Potem pa se delajo norca iz nas da imamo velike davke in male avtomobile. :D To je edina kapitalistična država na svetu kjer vlada originalni strogi in kruti kapitalizem, vse ostalo so zgolj slabe kopije ali wannabeji. :D Da živiš tako kot živijo Prijatli bi moral imeti 100k+ plačo, v resnici pa se folk stiska z imigranti v stanovanjih da čim ceneje skozi pride pol pa je muchachos karambos tequila party 24/7 pa spi če lahko, stene pa kot da so iz stiropora pa še za nameček dobiš toliko različnih vrst žuželk za katere pri nas sploh slišali nismo.

Pariz mi je všeč ravno zaradi te zgoščenosti, pa polno čudovitih zgradb imajo, le geto naselja me ne mikajo preveč, sem pa slišal da jih je dosti tam s črnskimi in arabskimi priseljenci. Pa baje v ena naselja še policija ne upa zvečer, koliko je to res nevem ker še nisem bil tam.

Verso
October 17th, 2010, 05:28 PM
s kje pa je ta roadtrip padu? :)

Kako to misliš? :) (ne vem, z neba? :D)

hofburg
October 17th, 2010, 06:37 PM
ja, ne gre se lih vsak dan v avstralijo delat 5000+km. :) razlog, motiv? :)

Verso
October 17th, 2010, 06:56 PM
Sightseeing seveda. :)

keber
October 18th, 2010, 09:03 AM
Potovanje pač. Saj v Avstraliji je 5000 km še malo. Če greš mali krog naredit (čez center), narediš preko 10.000 km.

Mi smo navajeni Evrope in majhnih razdalj. Drugje pa so razdalje veliiiiko večje. Že moje letošnje popotovanje po Tanzaniji in Zambiji je naneslo preko 4000 km, prevoženih po različnih prevoznih sredstvih, največ busih.

Primus Qvintus
October 18th, 2010, 09:58 AM
Pred tremi leti sem šel na turnejo po skandinaviji in prevozil več kot 12.000 kilometrov.
Vse do Nordkapa in nazaj.

http://www4.slikomat.com/10/1018/jnd-IMG-38.jpg (http://www.Slikomat.com/slika/4579570.htm)

Naključje....bilo je na današnji dan

http://www4.slikomat.com/10/1018/p9e-IMG-39.jpg (http://www.Slikomat.com/slika/4579571.htm)

Lion007
October 18th, 2010, 01:24 PM
Lepo. Meni je pa uspelo priti samo do Kebenhavna. Videl sem tist mogočni most in nati bi bil še predor pod vodo, ki je pa edini, ki je položen in ni prevrtan ne svetu, med Dansko in Švedsko, a sem ga zamešal s tistim, ki sem ga prevozil na Danskem, ki ima 15km in zato nisem šel na Švedsko. Seveda, me je tudi čas malo zategoval, a bi se vseeno zapeljal čez.

Zanima me pa, kam lahko prilepim slike od podzemnih železniških posta in glavnih železniških postaj. Med nebotičnike ravno ne pašejo.

Primus Qvintus
October 18th, 2010, 04:57 PM
Je res fascinantno....Najprej tunel:

http://www4.slikomat.com/10/1018/zsf-IMG-29.jpg (http://www.Slikomat.com/slika/4579931.htm)

Nato most:

http://www4.slikomat.com/10/1018/g8u-IMG-29.jpg (http://www.Slikomat.com/slika/4579941.htm)

Kmalu za tem, v Malmoeju pa še:

http://www4.slikomat.com/10/1018/lhg-IMG-29.jpg (http://www.Slikomat.com/slika/4579945.htm)
Spinning Torso

kreden
October 18th, 2010, 05:23 PM
:shocked: Jaz bi tudi!!! :soon:

Pa mašince tudi nimaš slabe :)

Union.SLO
October 18th, 2010, 06:53 PM
Še fotkkkk!!!:drool: :popcorn:

oilpower
October 18th, 2010, 07:03 PM
Če bi se hoteli preseliti kam, kje bi radi živeli?

Hamburg!! :) in zelo verjetno tudi London.

Kar se tiče amerike pa težko rečem, ker še nikoli nisem bil čez lužo. Prepričan sem, da bi mi bil NY zelo všeč in verjetno bi se tudi jaz tam počutil, kot doma. Občutek, "da sem končno prišel domov" sem jaz dobil tudi ob prvem obiski Hamburga.

Primus Qvintus
October 18th, 2010, 07:46 PM
Še fotkkkk!!!:drool: :popcorn:

Ja....lahko naredim eno mega reportažo, ko bo čas.
Trajalo je namreč 40 dni in poslikal sem 5.000+ slik.

zlobna raca
October 18th, 2010, 08:28 PM
Hamburg!! :) in zelo verjetno tudi London.

Kar se tiče amerike pa težko rečem, ker še nikoli nisem bil čez lužo. Prepričan sem, da bi mi bil NY zelo všeč in verjetno bi se tudi jaz tam počutil, kot doma. Občutek, "da sem končno prišel domov" sem jaz dobil tudi ob prvem obiski Hamburga.

Imam strica v Hamburgu in sem ga enkrat vprašal kako je tam pa je rekel da je katastrofa. Pravi da je imigrantov še pa še pa še preveč pa potem spet še enkrat toliko, da včasih misli da je nekje v Turčiji ne pa v Nemčiji. Sem pa ga pozabil vprašat zakaj ima Hamburg registersko oznako HH in ne H, mogoče ve kdo od vas?

Lion007
October 18th, 2010, 08:35 PM
Ja....lahko naredim eno mega reportažo, ko bo čas.
Trajalo je namreč 40 dni in poslikal sem 5.000+ slik.

Potem lahko tekmujeva v številu slik.:banana::banana: Jaz pod 5000 nikoli ne pridem domov. Pa sej bo samo Avstrija, ali pa Španija in Portugalska. Največ slik naredil ob viaduktu Millau.

Lion007
October 18th, 2010, 08:37 PM
Imam strica v Hamburgu in sem ga enkrat vprašal kako je tam pa je rekel da je katastrofa. Pravi da je imigrantov še pa še pa še preveč pa potem spet še enkrat toliko, da včasih misli da je nekje v Turčiji ne pa v Nemčiji. Sem pa ga pozabil vprašat zakaj ima Hamburg registersko oznako HH in ne H, mogoče ve kdo od vas?

Registersko oznako H ima Hannover.

Še en primer:

B je Berlin
BB je Böblingen

Prekopiral!
Upam, da se bo videlo

http://www4.slikomat.com/10/1018/1sk-Regist.jpg (http://www.Slikomat.com/slika/4580277.htm)

zlobna raca
October 18th, 2010, 09:32 PM
Hvala Lion. Zanimalo me je zato ker je vem da imajo glavna mesta regij eno črko in da je le Berlin izjema kot "država" zase in nisem vedel zakaj nima Hamburg ene črke ki je očitno večji in pomembnejši od Hannovera pa sem zdaj izbrskal seznam regij in očitno je Hamburg regija za sebe, tako kot Bremen in Berlin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Germany#Politics
http://en.wikipedia.org/wiki/States_of_Germany

Pa ima Berlin eno črko, Hamburg pa Bremen pa dve. Ni mi jasno.

Verso
October 18th, 2010, 10:37 PM
HH - Hansestadt Hamburg (Hanzeatsko mesto Hamburg)
HB - Hansestadt Bremen

zlobna raca
October 18th, 2010, 10:42 PM
To pojasni vse, hvala. :D

zia the cashew
October 18th, 2010, 11:07 PM
Hvala Lion. Zanimalo me je zato ker je vem da imajo glavna mesta regij eno črko in da je le Berlin izjema kot "država" zase in nisem vedel zakaj nima Hamburg ene črke ki je očitno večji in pomembnejši od Hannovera pa sem zdaj izbrskal seznam regij in očitno je Hamburg regija za sebe, tako kot Bremen in Berlin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Germany#Politics
http://en.wikipedia.org/wiki/States_of_Germany

Pa ima Berlin eno črko, Hamburg pa Bremen pa dve. Ni mi jasno.

kolikor smo se učil pri nemščini je tut hamburg "državica" zase

in bremen tut

Lion007
October 18th, 2010, 11:16 PM
Ko sem bil prvič v Nemčiji, sem mislill, da ima že vsaka vas svojo registersko oznako. Greš po avtocesti in na začetku, tja do Münchna nimata niti dva avtomobila enake oznake, seveda če nisi natančen. Pol pri Münchnu pa so že, tudi če nisi natančen in ne gledaš podrobno. Veliko je takih oznak, ki bi jih lahko pripisal enemu mestu. Npr: dolgo časa nisem vedel, ali ima München registersko oznako M, ali Mü, saj bi se oboje ujemalo . Ta stran mi je pol le pomagala. V Mühldorfu am Inn, ki ima registersko oznako Mü še nisem bil.

oilpower
October 19th, 2010, 01:18 AM
Imam strica v Hamburgu in sem ga enkrat vprašal kako je tam pa je rekel da je katastrofa. Pravi da je imigrantov še pa še pa še preveč pa potem spet še enkrat toliko, da včasih misli da je nekje v Turčiji ne pa v Nemčiji.

Hm! Tole je pa zanimiva informacija. Meni se je pa zdelo (kar me je celo presenetilo), da je pa ravno v Hamburgu najmanj imigrantov v primerjavi z ostalimi mesti, ki sem jih obiskal. V bistvu kaj več, kot kakšne precej redke prodajalce kebaba, turkov ni opaziti, pa sem videl precej velik del mest in se veliko prevozil z javnim potniškim prometom. Seveda je veliko raznoraznih priseljencev vendar po mojih izkušnjah je v Hamburgu precej manj "eksotičnih" priseljencev, kot naprimer v Munchnu, Kelnu, Amsterdamu, Dunaju...Možno pa je, da je v Hamburgu kakšen predel oziroma naselje kjer so večinoma priseljenci, ampak jaz tega nisem opazil.
V glavnem, Hamburg je zame še vedno No.1 city!

zlobna raca
October 19th, 2010, 12:23 PM
Za Munchen in Dunaj ni podatkov, za Hamburg pa stric Wiki pravi da je 28% prebivalcev imigrantov, v Kelnu pa 17.2%.

oilpower
October 19th, 2010, 03:41 PM
Verjetno ima Hamburg res 28% priseljencev, ampak to vendar ni nujno nekaj slabega. Veliko priseljencev v mesto prihaja tudi iz Evropskih držav in celotne Nemčije. Tam sem spoznal Avstrijca, Nizozemca, Angleža in celo Avstralca, ki so prišli živeti v Hamburg in niso edini. Hočem rečt, da med priseljenci ni samo "ciganija", če na to meriš.
Pa še to, V Hamburgu sem bil dvakrat po deset dni in v tem času nikoli, nikjer na nobenem koncu mesta nisem zaslišal kakšnih turških ali pa bosanskih narodnjakov ali pa kakšno drugo obliko "posiljevanja" domačinov s "kulturo" priseljencev. Na Dunaj ali Munchen greš samo za dan, dva pa se gotovo kdo mimo pripelje z avtom z narodnjaki na full. V Ljubljani pa to doživim itak vsak dan, večkrat na dan.
Torej tudi, če je ogromno priseljencev to ne pomeni, da so vsi necilivizirani in neprilagojeni. Kot rečeno sem opazil nekaj turkov, črncev, indijcev, azijcev...v Hamburgu, vendar enstavno niso bili moteči ozirom skoraj neopazni, ker so očitno dokaj dobro integrirani v družbo. Še vedno pa ne izključujem možnost, da je v mestu kakšen predel kjer ni vse tako "rožnato".
Zdaj bom pa nehal, da me ne bo spet kdo za fašista označil.

zlobna raca
October 19th, 2010, 04:06 PM
Se strinjam s tabo z vsem kar si napisal ampak muzika ne more bit posiljevanje domačinov, to je le okus posameznika. Če nekdo nabija muziko v avtu je le nekulturen, ne more pa biti zaradi tega "cigan" če me zastopiš zato ker gre za turške ali pa bosanske narodnjake, če pa nabija tehno pa pol ni. To ni ravno prav po moje in tudi ni isto kot gledat mladoletnice zavite v pokrivala sredi Dunaja. Naj posluša kdo kar hoče, zaradi tega ne predalčkam nobenega ampak zaradi stvari s katerimi nas dejansko posiljujejo (geta, ženske nimajo enakih pravic kot moški, otroci se ne šolajo, izkoriščevanje socijalne podpore...). Pa pri nas samo mislimo da imamo neke težave ipd. oz. si samo želimo da bi tudi pri nas bilo tako kot je povsod, da imamo geta, teroriste, podzemne, tornade... da bi lahko počutili kot da smo del nečesa, ne pa izolirano od sveta, ampak smo lahko srečni da nimamo nič od tega in da samo relativno neznani v svetu i nezanimivi za arabske in turške priseljence ker to kako zgleda Essen, Rotterdam ali pa Rim in Milano je bog pomagaj in tega ne privoščim nobenemu.

Lion007
October 19th, 2010, 05:41 PM
A lahko kdo pove, če ve, kakšne registracije imajo Nizozemci, Belgijci in ostali, ki nimajo po mestih tako kot mi, Nemci, Avstrijci, Hrvati in še kakšnega bi našel. Francozi imajo po številkah npr: v Provansi ima eno mesto, a se ne spomnim katero številko 13. Pariz ima 75.

oilpower
October 19th, 2010, 05:55 PM
ampak muzika ne more bit posiljevanje domačinov, to je le okus posameznika. Če nekdo nabija muziko v avtu je le nekulturen, ne more pa biti zaradi tega "cigan" če me zastopiš zato ker gre za turške ali pa bosanske narodnjake, če pa nabija tehno pa pol ni.

Se strinjam, da je vsako preglasno poslušanje katerekoli glasbe s katero motiš okolico, nekulturno. Je pa vseeno razlika! Nihče mi ne more oporekat, da je v Ljubljani v 80% primerih, preglasna glasba iz avtomobilov in obveznim spuščenim steklom na avtu (da se jo seveda čimbolj sliši), balkanska narodna! Tudi zvočniki na okenski polici stanovanja z narodno glasbo niso redki. To je zame poleg nekulture tudi provokacija in posiljevanje. Tudi nabijanje tehnaž v avtomobilih je nekulturno, ampak ti imajo vsaj zaprta okna, čeprav pa to redko pomaga saj ima marsikdo ozvočenje zelo premočno. Vse ostale glasbe pa iz avtov ali stanovanj skoraj ne slišiš!

Glasbo sem dal samo, kot en primer te neprilagojenosti in posiljevanja s strani priseljencev, kot je to v getih npr. in so veliko hujši, kot samo poslušanje gasne glasbe.
Mislim pa, da smo zdaj že malce zašli.

zlobna raca
October 19th, 2010, 05:59 PM
http://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_registration_plates_of_the_Netherlands

Letters nowadays do not include A, E, I, O, U to avoid profane or obscene language. The letters C and Q are not used, to avoid confusion with the zero. Letters and numbers are given out in strict alphabetical/numeric order. Hence, a Dutch licence plate says all about the date of registration of a car, but nothing about where the car comes from or to whom it belongs.

zlobna raca
October 19th, 2010, 06:19 PM
Se strinjam, da je vsako preglasno poslušanje katerekoli glasbe s katero motiš okolico, nekulturno. Je pa vseeno razlika! Nihče mi ne more oporekat, da je v Ljubljani v 80% primerih, preglasna glasba iz avtomobilov in obveznim spuščenim steklom na avtu (da se jo seveda čimbolj sliši), balkanska narodna! Tudi zvočniki na okenski polici stanovanja z narodno glasbo niso redki. To je zame poleg nekulture tudi provokacija in posiljevanje. Tudi nabijanje tehnaž v avtomobilih je nekulturno, ampak ti imajo vsaj zaprta okna, čeprav pa to redko pomaga saj ima marsikdo ozvočenje zelo premočno. Vse ostale glasbe pa iz avtov ali stanovanj skoraj ne slišiš!

Glasbo sem dal samo, kot en primer te neprilagojenosti in posiljevanja s strani priseljencev, kot je to v getih npr. in so veliko hujši, kot samo poslušanje gasne glasbe.
Mislim pa, da smo zdaj že malce zašli.

Ma sej je itak OT tema. :)

Ne bi se strinjal s tabo glede tega ker so to predsodki. Glasno poslušanje narodnjakov je posiljevanje domačinov, glasno poslušanje tehna pa le nekultura. Ne morem se strinjat s tem dvojnim pravilom.

Naših južnih bratov je v celi Sloveniji ene 100k in ti so razpršeni po celotni državi, pa rečmo da jih je 50k v Ljubljani z okolico, mestu ki ima 520k z okolico, torej jih je od oka 10%, pa ne poslušajo vsi narodnjakov, tisti ki pa pa ne nabijajo vsi muzike na glas, pa rečmo da jih 10% (preveč sem dal pa vseeno) posluša preglasno muziko, to je ene 5k v lj metro area, pa še ti niso usklajeni tj. ne poslušaju vsi vsak dan ob isti uri da bi lahko rekel da te to moti. To pomeni da si pozoren na narodnjake bolj kot na ostale oz. alergičen kar pomeni da ti gre ta muzika na živce ker je balkanska in ker to povezuješ z ljudmi imaš predsodke. :D Če te moti muzika te pač moti, če pa te motijo ljudje je pa to potem nekaj drugega in je muzika v tem primeru samo izgovor ker je muzika pač muzika, vsak ima drugačen okus, če te moti zato ker prihaja iz balkana potem pa je problem nekje drugje. Na Dunaju ko sem bil neštetokrat sem opazil turke s spuščenimi okni, pa dolge lase na undertakerja pa obvezno glasno muziko pa je res to nekulturno do amena ampak če bi rekel da me moti turška muzika bol kot nabijanje opernjakov (verjeli ali ne sem tudi to doživel) bi lahko nekdo rekel da imam nekaj proti turkom pa nimam. Druga stvar pa je neintegracija v družbo imigrantov o čem je govorila Merklova. Muzika po moje ne spada v to kategorijo ker ni vezana za narodnost razen če so pesmi nacionalistične.

oilpower
October 19th, 2010, 08:11 PM
Ma sej je itak OT tema. :)

Ne bi se strinjal s tabo glede tega ker so to predsodki. Glasno poslušanje narodnjakov je posiljevanje domačinov, glasno poslušanje tehna pa le nekultura. Ne morem se strinjat s tem dvojnim pravilom.

Ne, ne! Nisi me dobro razumel! Tehnaža oziroma vsa elektronska glasba mi gre zelo na živce pa me vseeno ne zmoti tolikokrat, kot narodnjaki. Povedat sem pa hotel, da elektronsko glasbo vseeno ni možno prav pogosto slišati na očitno vsiljen način (odprta okna v avtu ali stanovanju). Govorim o tistem očitnem predvajanju glasbe na način, da je bolj namenjena drugim, kot sebi! Nikoli še nisem doživel, da kdo namerno postavi zvočnike na okensko polico in nažiga rock, opero, tehno...vedno samo narodnjake!
Zdaj, če nočeš razumeti o čem govorim, tudi prav.

Sicer si pa ti začel z nekimi predsodki do priseljencev s tem, ko si omenil, da Hamburg ni primeren za življenje, ker je tam preveč turkov. Mene turki ali kakšni drugi narodi v Hamburgu niso motili, ker so vsi katere sem videl, srečal in imel stik z njimi bili čisto v redu, kot vsi ostali prebivalci in obiskovalci mesta.

zlobna raca
October 19th, 2010, 08:46 PM
Sicer si pa ti začel z nekimi predsodki do priseljencev s tem, ko si omenil, da Hamburg ni primeren za življenje, ker je tam preveč turkov. Mene turki ali kakšni drugi narodi v Hamburgu niso motili, ker so vsi katere sem videl, srečal in imel stik z njimi bili čisto v redu, kot vsi ostali prebivalci in obiskovalci mesta.

Prosim če me citiraš kje sem to napisal. Tnx.

oilpower
October 19th, 2010, 08:58 PM
Prosim če me citiraš kje sem to napisal. Tnx.

Imam strica v Hamburgu in sem ga enkrat vprašal kako je tam pa je rekel da je katastrofa. Pravi da je imigrantov še pa še pa še preveč pa potem spet še enkrat toliko, da včasih misli da je nekje v Turčiji ne pa v Nemčiji.

O.K. napisal si kaj je rekel tvoj stric. V hamburgu je katastrofa zaradi emigrantov.
Po tem sem pač sklepal kar sem napisal, Če sem pa kaj narobe razumel mi pa prosim razloži.

zlobna raca
October 19th, 2010, 09:40 PM
Ja narobe si razumel. Jaz sem napisal kaj mi je stric povedal, nisem pa nikjer rekel da Hamburg ni primeren za življenje ker je tam preveč Turkov. On pravi da je vse skupaj šlo rakom žvižgat zaradi imigrantov. Mene nihče ne moti, le ne-integracija v družbo. Pod to pa ne štejem muzike ker je to pač okus posameznika in o okusih se ne razpravlja. Torej dokler je v Hamburgu (ali kjerkoli) milion Turkov (ali kogarkoli) ki so integrirani v družbo me ne motijo pa tudi če poslušajo svojo muziko na glas, ko pa ti isti Turki (ali kdorkoli) nočejo sprejeti zahodno-evropske vrednosti in vsiljujejo svoje potem pa me motijo.

oilpower
October 20th, 2010, 01:44 AM
ko pa ti isti Turki (ali kdorkoli) nočejo sprejeti zahodno-evropske vrednosti in vsiljujejo svoje potem pa me motijo.

No, saj o tem sem pa jaz govoril.

il brutto
October 22nd, 2010, 06:11 AM
O sistemih registrskih tablic se vse najde na internetu, pri zbiralcih tablic in drugod, en povzetek je tukaj (http://en.wikipedia.org/wiki/European_vehicle_registration_plates#Differing_numbering_systems). Trend je očitno, da se geografske oznake ukinja, po novem (od lani) imajo tudi Francozi isti sistem kot Italijani, številka departmaja je napisana zraven na tablici, tako kot italijanske pokrajine, ampak ni del registrske številke (številke pokrajin imajo na tablicah tudi Rusi in Turki - 34 za Carigrad lahko vidiš pogosto na kamionih). Geografske oznake so ukinili tudi Španci, poskusili so tudi pri nas, pa se je narod uprl.

zlobna raca
October 22nd, 2010, 01:00 PM
Zakaj pa bi ukinjali geografske oznake ki dajo nekaj osebnosti tablicam, random številke in črke so tako sive in brezvezne. Meni so naše tablice 100x lepše kot francoske, nizozemske ali pa angleške.

Borimir
October 22nd, 2010, 01:38 PM
Men bi se pa zdelo ok ukinit geografsko oznako. Ker ubistvu za brezveze pove drugim, od kod si + očitno praktično prednost vidim v tem, da ni tveganja, da ti kje kdo poškoduje avto samo zato, ker so od nekod.

BeliF
October 22nd, 2010, 01:57 PM
poleg tega so geografske oznake popolnoma nerelevantne ko pride do menjave lastnikov avtomobila

keber
October 22nd, 2010, 02:50 PM
Zakaj pa bi ukinjali geografske oznake ki dajo nekaj osebnosti tablicam, random številke in črke so tako sive in brezvezne. Meni so naše tablice 100x lepše kot francoske, nizozemske ali pa angleške.
Zato, ker potem razni penzionisti dvigajo brisalce onim avtom, ki niso z njihovega registracijskega območja. Pa zato, da razne viole in dragonsi ne luknjajo gum avtom, ki imajo "napačno" registracijo. ipd.

zlobna raca
October 22nd, 2010, 03:43 PM
To je potem problem v Slovencih ne v registerskih oznakah. Ni čudno da sovražimo vse okrog sebe če pa se še med seboj ne maramo. Ksenofobija na vrhuncu, da zaradi starih om in ene tekme 1x letno moramo ukinjat grbe in črkovne oznake. Čudno da se ne skrijemo v jame in streljamo na vse kar prileze mimo. Avstrijci pa Nemci imajo tudi geografske oznake pa ksenofobija pri njih očitno ni problem, ampak oni so Švabi, mi pa Slovenci.

BeliF
October 22nd, 2010, 07:35 PM
no ja, nemci so precej ksenofobni, sam pri njih se o tem ne govori, ker jim prec Hitlerja v faco vržejo ;)

keber
October 22nd, 2010, 09:08 PM
To je potem problem v Slovencih ne v registerskih oznakah.
Kot je to problem pri Francozih, Špancih, Italijanih, Švedih itn. Lažje je spremeniti registrske označbe kot pa mentaliteto naroda.

zlobna raca
October 22nd, 2010, 09:17 PM
Sej vem da je, samo to ni rešitev. Da se jaz moram bat zato ker sem iz Maribora ko grem v Ljubljano. Kaj potem moram še naglas spremenit da me ne bodo žabarji pretepeli, pa stil oblačenja da me ne bodo huligani napadli, sej vsaka stvar nekoga moti. Edini problem sta LJ in MB, nisem še slišal da je nekdo prerezal gume nekemu koprčanu v murski soboti ipd. Pa še ta problem bolj izstopa v Ljubljani kot v Mariboru. Zaradi nekih huliganov spreminjat tablice, naj pokrijejo mesta bolj s kamerami pa se naj huliganom potalajo plačilni nalogi pa je.

keber
October 22nd, 2010, 10:36 PM
Če kaj vem o prerezanih gumah, tukaj Maribor močno vodi. V Ljubljani se malokdo sekira čez Štajerce. Drugače je tam gori, kjer je močvirna žabarija največkrat kriva za vse njihove probleme.

No, odkar lahko registriramo avto kjerkoli s katerokoli registracijo, vidim, da je vsako leto manj dvignjenih brisalcev. Že pri mojem bloku sredi LJ je večina tablic neljubljanskih (vključno z mojo - imam štajersko).

oilpower
October 22nd, 2010, 11:27 PM
Če kaj vem o prerezanih gumah, tukaj Maribor močno vodi. V Ljubljani se malokdo sekira čez Štajerce.

Jaz sem enakega mnenja. Ljubljančani so baje v veliki meri totalno skulirani in neobremenjeni z prišleki. In to si nisem jaz izmislil ampak tako pravijo prav prišleki.
Za reg. označbe večini Ljubljančanov "dol visi", vključno z menoj! Tu je vsakodnevo enostavno preveč avtomobilov z neljubljansko oznako, da jih niti opaziš ne več, kaj šele da bi pomislil kakšno škodo na avtomobilu narediti. Verjamem pa da se tudi tu najdejo "navijaški" pavijani, ki se pred ali po tekmi znesejo nad kakšnim avtom samo zaradi reg. oznak. :ohno:

V glavnem tu ste vsi dobrodošli tudi z vašim MB avtom! :)

Verso
October 22nd, 2010, 11:33 PM
Jaz sem enakega mnenja. Ljubljančani so baje v veliki meri totalno skulirani in neobremenjeni z prišleki. In to si nisem jaz izmislil ampak tako pravijo prav prišleki.

Kar je logično, saj Ljubljana leži v središču Slovenije, na tromeji med Gorenjsko, Dolenjsko in Notranjsko, in je tukajšnji folk iz vseh koncev države.

BeliF
October 23rd, 2010, 12:27 AM
Da se jaz moram bat zato ker sem iz Maribora ko grem v Ljubljano. Kaj potem moram še naglas spremenit da me ne bodo žabarji pretepeli, pa stil oblačenja da me ne bodo huligani napadli, sej vsaka stvar nekoga moti.

tole je pa že resno pretiravanje. v Ljubljni je konstantno polno štajercov, (predvsem zaradi fakultet) in smo vas že popolnoma navajeni tak da nam dol visi za vas. po drugi strani večina ljubljančanov nima preveč pametnih razlogov, da bi hodili nekam tja u kr eno Štajersko, tak da nas pač niste navajeni, iz česar potem pridejo ti vaši čustveni izpadi (poleg standardnega kompleksa da ste manjši od Ljubljane in da smo žabarji krivi za vse kar se pri vas ne zgodi)

zlobna raca
October 23rd, 2010, 11:10 AM
Kaj vi ki pišite te stvari ste sploh kdaj bili v Mariboru? Pa ne mislim če ste se skozi Maribor peljali ampak če ste kdaj bili tukaj kak teden? Ravno ljubljanska kotlina je polna kompleksov in najbolj obremenjena v celi državi. Bolj kot greste na vzhod, bolj sproščeni so ljudje in bolj podobna (bolj podobna in ne enaka) je mentaliteta južnemu balkanu. Ravno v Mariboru so ljudje sproščeni, v Prekmurju pa sploh. Mentaliteta Slovencev v zahodni in vzhodni Sloveniji se tako razlikuje kot da gre za dva različna naroda tako da ne glumit kozmoplitskost ker je moja sodelavka ki dela v UKC Ljubljana trikrat menjala gume, enkrat pa so ji celo tablice vkradli dokler ni avto preregistrirala na LJ table. Prej nisem nič rekel da ne podpihujem nestrpnost ampak ko sem hodil v LJ na razgovore za službo sem dostikrat dobil kak zeleni špukec na voznikovo okno ali pa polomljen zadnji brisalec. Obremenjenost leži na vaši strani, v Mariboru nas pol ku*ca briga za Ljubljančane, Celjanare, Koprčane... in tukaj je tudi kar nekaj LJ registracij, tudi jaz sem vozil avto na LJ tablice po Mariboru pol leta pa se mi ni pripetila nobena nevšečnost tako da glede na to kar pišete tukaj, I call bullshit.

Struckar
October 23rd, 2010, 11:25 AM
Sedaj bomo seveda ugotovili, da sploh nikjer ni nekega sovraštva ali rivalstva, temveč se vsake toliko najde povsod kaka skupina ali dve mozoljastih mladcev, ki namesto, da bi šli igrat fuzbal ali pohat v en vogal, grejo z litrco v riti in režejo gume, lomijo špegle in brisalce, pa tako naprej. Zlobna raca ne bom rekel, da ti ne verjamem, samo ne prepričaš me da si vsak dan dobil. Pač določen promil prebivalstva je tak, ki dela škodo. Povsod je promil enak, le številka je v Ljubljani 2.7x večja. =) Posledično maš 2.7x več šans, da se ti to zgodi. Če se bodo pa zaradi tega tablice spreminjale, potem pa tud najboljše, da naredimo kar po celi evropi iste tablice. Da ne bomo Hrvaškem dobil kakega pljunka na naš prelepi avto. Jaz sem sploh odločno proti menjavam tablic. Čemu? Edini profit pri tem ima tisti, ki tu zasluži velike vsote denarja, kar je zame koruptivno dejanje, žal ga pa ne moreš dokazat, ker uradno take osebe v tej zgodbi ni. Japajade... V Domžalah nas isto pol kurca briga za vse okol nas. Razen KR tablice, pa ponavad CE s savinjskimi grbi. Enostavno je ta tablica (še posebej če je v kombinaciji z BMW) povzročitelj kolone Vedno in povsod.

BeliF
October 23rd, 2010, 11:35 AM
si me spomnil zadajle na to, da slovenske registrske tablice delamo izključno na Igu :) nej jih kar spreminjajo, bomo več dnarja fasal v občinski proračun :cheers1:

edit: no ja, ubistvu ni čist tko, ker bi veljalo prehodno obdobje- novo tablico dobiš ko kupiš nov ato. to pomen da s tega naslova neb bilo nič ekstra denarja, saj bi bila izdelava tablic še vedno odvisna od nakupa novih vozil

zlobna raca
October 23rd, 2010, 12:24 PM
Sedaj bomo seveda ugotovili, da sploh nikjer ni nekega sovraštva ali rivalstva, temveč se vsake toliko najde povsod kaka skupina ali dve mozoljastih mladcev, ki namesto, da bi šli igrat fuzbal ali pohat v en vogal, grejo z litrco v riti in režejo gume, lomijo špegle in brisalce, pa tako naprej. Zlobna raca ne bom rekel, da ti ne verjamem, samo ne prepričaš me da si vsak dan dobil. Pač določen promil prebivalstva je tak, ki dela škodo. Povsod je promil enak, le številka je v Ljubljani 2.7x večja. =) Posledično maš 2.7x več šans, da se ti to zgodi. Če se bodo pa zaradi tega tablice spreminjale, potem pa tud najboljše, da naredimo kar po celi evropi iste tablice. Da ne bomo Hrvaškem dobil kakega pljunka na naš prelepi avto. Jaz sem sploh odločno proti menjavam tablic. Čemu? Edini profit pri tem ima tisti, ki tu zasluži velike vsote denarja, kar je zame koruptivno dejanje, žal ga pa ne moreš dokazat, ker uradno take osebe v tej zgodbi ni. Japajade... V Domžalah nas isto pol kurca briga za vse okol nas. Razen KR tablice, pa ponavad CE s savinjskimi grbi. Enostavno je ta tablica (še posebej če je v kombinaciji z BMW) povzročitelj kolone Vedno in povsod.

Sej nisem rekel vsakič ampak dostikrat.

Upam da veš da je to nemogoče pa tudi nesmiselno. Če se tako sovražimo med seboj da moramo iz strahu biti na vsakem koraku anonimni koji ku*ac smo potem v EU, pa dajmo bit za sebe če nam je multikulturalnost neznana. Ne moremo tako reševat problem ker je to nesmiselno da bomo vsi oblečeni v enodelne srebrne obleke s čeladami na glavi, sporazumevali pa se bomo izključno v angleščini v pisni obliki da nas slučajno kaj ne izda od kod prihajamo.

Sem pobrskal po internetu in sem našel da Francozi imajo tako shemo od 1950, torej oni niso imeli geografske oznake pa jih niso menjali zaradi huliganov. Angleži pa imajo na tablicah geografske oznake in datum. Prva črka pomeni regijo, druga občino, dve številki sta datum prve registracije, in zadnje tri random črke. Rusi prav tako imajo geografske oznake označene s številko, Italijani imajo pravo tako geografske oznake na desni strani. Nizozemci imajo prav tako anonimne oznake od leta 1951. Španci so uvedli tak sistem 1971 zaradi tega ker jim je v prejšnji obliki (ena črka za provinco) zmanjkalo oznak. In tako naprej, in tako naprej... edini ki so morali shemo tablic menjat zaradi strahu pred vandalizmom so v BiH ker se srbi, hrvati pa bosnjaki ne marajo, mi bomo očitno drugi ki bomo iz takega razloga menjali tablice. Geografske oznake očitno ne motijo, nemce, avstrijce, italijane, ruse, angleže, čehe, grke, estonce, slovake, irce, poljake, norvežane, romune, bolgare... motijo samo bosance pa nas zakompleksirane slovence kar je še en dokaz več da smo ravno tako balkanci kot bosanci samo dopovedat si to ne moremo. In če menjamo shemo zaradi takega razloga nas je lahko samo sram, nič drugega.

_VeNeT_
October 23rd, 2010, 12:26 PM
v Mariboru nas pol ku*ca briga za Ljubljančane, Celjanare, Koprčane...

Ravno ljubljanska kotlina je polna kompleksov in najbolj obremenjena v celi državi.

Ne prbiji model.

Ne prbiji.

To kar si povedal enostavno ni res, ni pa tudi logično. Zakaj bi Ljubljana, ki je večja, bogatejša in v vseh pogledih bolj pomembna ter uspešna od Maribora imela komplekse? To, da vas v Mariboru "pol kurca briga" za Ljubljančane pa Viole vedno znova dokazujejo, ja. :lol:

zlobna raca
October 23rd, 2010, 12:56 PM
Kaj govoriš ti? Zato ker je Maribor manjše mesto moramo Mariborčani biti zakompleksirani in fauš Ljubljančanom in to mora biti logično? :D Zakaj pa? lol, še en dokaz kako zakompleksirani ste ker mislite da ste bog ve kaj in da vam morajo vsi ljubiti podplate v resnici pa nimate nič kar mi nimamo, le več ljudi. Potem pa še greš korak dalje in navijaško skupino Viole enačiš z Mariborčani. Če bi rekel trulibuližnjkf bi imelo več smisla kot to kar si napisal.

LJ-city
October 23rd, 2010, 01:28 PM
To kar je napisu zlobna raca je že komično.:lol::lol:Mi imamo komplekse :lol:
To z avti pa preprosto ne more biti res, ker če vsaj malo logično razmišljaš je v LJ veliko več različnih registracij.

Naj samo napišem, da je v BS-3ju, takoj zraven nove dvorane bar Viola:lol:.No ta bar je skoz poln, ko so tekme.Me zanima kaj bi bilo, če bi pred Ljudskim vrtom bil recimo Zeleni bar:D

LJ-city
October 23rd, 2010, 01:34 PM
Skratka raca ne loči pojma zakompleksiranost, da se z nekom obremenjuješ in pa vzvišenost kar je značilno za vse prebivalce glavnih mest.
Obstaja tudi knjiga o teh zadevah, ki jo je napisal nel srbski avtor, ki je opisal Beograjčane, kako so bili najbolj samozavestni, se čutili najbolj pomebne itd, ker so pač živeli v glavnem mestu.

jst1
October 23rd, 2010, 01:43 PM
KMŠ -Klub mariborskih študentov
In mi imamo komplekse? :D

zlobna raca
October 23rd, 2010, 02:28 PM
Reka Ljubljanica, in mi imamo komplekse? :D

Struckar
October 23rd, 2010, 02:38 PM
:lol: HAHAHAHAHA =) Zlobna raca 1 Žabarji 0 :P :lol: Raca, sploh ne vem več, kaj hočeš povedat. Po eni strani govoriš, da bi bilo dobro, če se ne bi vedelo iz kje je kdo, potem prešaltaš, da smo zabiti, ker hočemo met anonimne tablice. Najprej omenjaš vse narode, kako imajo že povsod anonimne tablice, potem praviš, da sj ubistvu majo že skoz in zarad drugih razlogov. Lej pri nas so se tablice menjale že kolikokrat v 20 letih? Ob samostojnosti, pa potem so mislim, da okoli 2003 naredili tiste črne, pa pol niso ble vredu, ker je zelena barva taprava, pa pol je kmal za temi, ki so zdaj pršlo, da sj ubistvu, bi pa mogl met anonimke. Ko jih jebe, ne dam anonimke gor iz principa. Bom šow pa v Avstrijo avto registrirat.. =)

zlobna raca
October 23rd, 2010, 02:57 PM
Ne pravim da bi bilo dobro če se ne bi vedelo od kod je kdo, ravno nasprotno. Ostale države ki imajo anonimne tablice jih imajo iz drugih razlogov in jih imajo že skoraj od začetka, mi pa bi šli menjavat shemo zaradi huliganov. To se mi zdi čisto mimo da se država boji enih kretenov ki delajo rise po avtomobilih. Huligani 1 : Država 0.

EDIT: Lj-city, vzvišenost je kompleks večvrednosti.

LJ-city
October 23rd, 2010, 03:14 PM
EDIT: Lj-city, vzvišenost je kompleks večvrednosti.

In kaj hočeš povedati?Da se bo vzvišen obremenjeval z manjvrednim (pa ne mislim tako v tem primeru) in mu polomil brisalce na avtu.Ne razumem kaj nam hočeš dopovedati.

zlobna raca
October 23rd, 2010, 03:22 PM
Hočem povedat da čeprav živite v glavnem in bogatejšem mestu ste večji kompleksaši od ostalih, zakaj pa blage veze nimam, ker pri nas takega obnašanja do tujih reg. oznak ni. Komplekse pa očitate vsem ostalim.

LJ-city
October 23rd, 2010, 03:37 PM
Hočem povedat da čeprav živite v glavnem in bogatejšem mestu ste večji kompleksaši od ostalih, zakaj pa blage veze nimam
Ti preprosto nisi resen.In s čem naj bomo zakompleksirani, če smo glavni na vasi?
Prvi si načel temo ti zakompleksirani Štajerc:lol: in potem nam očitaš zakompleksiranost:nuts:

ker pri nas takega obnašanja do tujih reg. oznak ni. Komplekse pa očitate vsem ostalim.
Še 1x bom prilepil bistvo.

Za reg. označbe večini Ljubljančanov "dol visi", vključno z menoj! Tu je vsakodnevo enostavno preveč avtomobilov z neljubljansko oznako, da jih niti opaziš ne več, kaj šele da bi pomislil kakšno škodo na avtomobilu narediti.
To je vse od mene, zdaj grem pa poiskat kšn avto z MB tablicami, da mu odlomim brisalce.

zlobna raca
October 23rd, 2010, 04:03 PM
Nisem jaz začel te teme ampak smo se pogovarjali o ukinitvi geografskih označb na registerskih tablicah pri nas v Sloveniji iz razloga ker se uničujejo avtomobili ko se pride v druga mesta. In to je samo olepšano, v resnici je problem le v dveh mestih, Ljubljani in Mariboru, še bolj natančno pa v Ljubljani. Kar se ljudi tiče jaz ne poznam vseh 114k ki živijo v Mariboru ampak iz izkušenj lahko povem da se pri nas ne delajo risi, ne lomijo brisalci pa ne režejo gume na avtih z LJ oznakami in to povem zato ker sem že večkrat vozil avtomobile z LJ, KR, CE in GO tablicami po Mariboru in se mi ni nikdar nič zgodilo kar je še en dokaz več da te vaše zgodbe ne držijo, medtem ko pa sem v Ljubljani doživljal nevšečnosti. Seveda ne pogosto, še manj vsakič ampak se pa je parkrat zgodilo. Sicer nisem imel gume prerezane, enkrat so mi zlomili zadnji brisalec pa dvakrat sem dobil hrakl na šipo pa enkrat so me poslali v napačno smer ko sem spraševal za pomoč (najhuje je bilo to da me je kontra poslal moški poznih srednjih let), kolegici ki dela v UKC in parkira na njihovem parkirišču pa so trikrat (3x) prerezali gume da je bila prisiljena zamenjati tablice. Zakaj se to dogaja nevem ker po logiki bi to moralo biti obratno in nevem zakaj bi nekdo ki živi v glavnem in največjem in najbogatejšem in najlepšem mestu rezal gume nekomu ki prihaja iz uboge siromašne in grde province. Če smo si že tako bogi pa nas vsaj pustite pri miru, pa se to vseeno dogaja, to pomeni da na delu ni faušija ampak zgolj sovraštvo. Če se to ne bi dogajalo ne bi pri nas obstajale iniciative za spremembo registerskih oznak, shemo hočejo spremenit z razlogom.

Zakompleksiran pa nisem bil nikdar, Maribor je eno najlepših mest v Sloveniji čeprav v objektivnost izjave ne verjame nihče zato ker sem Mariborčan pa to ne pravim zato ker tukaj živim ampak zato ker mesta s tako pozicijo in tako naravo z vseh strani ni pri nas, vsaj od večjih mest ne in sveta sem prepotoval kar nekaj in videl marsikaj in Ljubljana je zadnja od evropskih mest na katero bi bil fauš da bi mi lahko očitali kompleks, če pa bi mi delo narekovalo da se tja preselim seveda ne bi imel s tem težav ker me lokal-patriotizem ne gane. Jaz samo pravim kaj sem doživel v MB in v LJ in da tega ne zastopim ker prvič nima smisla v nobenem pogledu in drugič če bi že kompleks manjvrednosti imel smisel bi to moralo biti s strani manjših mest pa ni.

oilpower
October 23rd, 2010, 04:19 PM
Hočem povedat da čeprav živite v glavnem in bogatejšem mestu ste večji kompleksaši od ostalih, zakaj pa blage veze nimam, ker pri nas takega obnašanja do tujih reg. oznak ni. Komplekse pa očitate vsem ostalim.

Ljubljančani smo navajeni vsega "hudega". Tu je polno prišlekov iz celotne slovenije in tudi drugih držav. Seveda je Ljubljana daleč od kakšnega svetovnega talilnega lonca, pa vendar. Enostavno se nimamo "cajta" obremenjevati z štajerci in njihovim reg. označbami, raje gremo z njimi na pivo in se imamo fajn. :cheers:
No, če je to znak zakompleksanosti pa tudi prav. Boli me...

Gyorgy
October 23rd, 2010, 05:16 PM
Nisem jaz začel te teme ampak smo se pogovarjali o ukinitvi geografskih označb na registerskih tablicah pri nas v Sloveniji iz razloga ker se uničujejo avtomobili ko se pride v druga mesta.

Mogoče pa ne znaš parkirat? Seveda so ljudje jezni, če jim njihov ustaljeni parking zasede nek štajerski prišlek, ki si misli, da lahko avto pusti povsod kjer se mu zazdi!

BTW, Ljubljanski pajki odpeljejo 70% avtomobilov z registracijo MB.

zlobna raca
October 23rd, 2010, 06:10 PM
Pa ja, to bo vzrok. Od kje si samo izvlekel teh 70%? :D

Metron
October 23rd, 2010, 07:50 PM
No, jaz pa Ljubljančanov nimam za vzvišene, imam pa jih za snobovce. Ljubljančani se kaj pretirano ne obremenjujejo s Štajerci in vsemi ostalimi Slovenci, se pa zelo obremenjujejo s samimi sabo, s svojim položajem v družbi, postavljanjem z materialnimi dobrinami.... Realno stanje radi tudi precej napihnejo. Komplekse imajo, a ne pred Štajerci ampak pred tistimi, ki so razvitejši, večji, boljši od njih. Pred Mariborom imajo komplekse samo v nogometu, ker je to realno edina stvar kjer je Maribor svetlobna leta pred Ljubljano, drugače je Ljubljana večja, razvitejša, je glavno mesto.... Zelo so obremenjeni s tem da nekaj so, da nekaj pomenijo, da jih nekdo občuduje....

Na drugi strani tudi za Štajerce nimam občutka, da bi se obremenjevali z Ljubljančani, nas pa (vsaj mene) moti dvoje; prvič ta ljubljanski snobizem ter zlagana multukulturna strpnost in liberalnost, kot posledica neizmerne želje biti "in" biti "evropiski", tako v materialnem kot v sociološkem smislu, ta evrotrendovski kompleks, pomanjkanje pokončne drže in ponosa in drugič neenakomeren gospodarskirazvoj, za kar pa resnici na ljubo niso krivi samo Ljubljančani, ampak smo si v določeni meri krivi tudi sami, Ljubljana in njen vpliv pa k ohranitvni statusa quo veliko pripomore.

neon1111
October 23rd, 2010, 11:54 PM
V bistvu smo Ljubljančani tako "snobovski", ker nas iz neznanih razlogov ruralci in tudi meščani drugih mest ne marajo.

Pljuvajo po vsem ljubljanskem in žabarskem, čeprav se jih naše zadeve tičejo toliko, kolikor pluženje snega v Kairu.

To nas očitno neizmerno zabava, zato našo superiornost, če lahko uporabim ta termin, le še izspostavljamo.

arhitekturfreak
October 24th, 2010, 12:28 AM
V bistvu smo Ljubljančani tako "snobovski", ker nas iz neznanih razlogov ruralci in tudi meščani drugih mest ne marajo.

Pljuvajo po vsem ljubljanskem in žabarskem, čeprav se jih naše zadeve tičejo toliko, kolikor pluženje snega v Kairu.

To nas očitno neizmerno zabava, zato našo superiornost, če lahko uporabim ta termin, le še izspostavljamo.
:lol::cheers:

Verso
October 24th, 2010, 02:40 AM
Komedija. :lol:

Tuffy
October 24th, 2010, 09:01 AM
To, da prepričujete drug drugega, kdo je večji "kompleksaš" dokazuje samo to, da smo oboji navadni snobovski kmetavzarji... :lol:

Struckar
October 24th, 2010, 09:19 AM
Tuffy kratek in jedrnat povzetek. =)

BeliF
October 24th, 2010, 12:21 PM
http://img408.imageshack.us/img408/3011/dsc03491d.jpg

http://img213.imageshack.us/img213/2383/dsc03497p.jpg

pa tko lep avtoček sm mel :(

LJ-city
October 24th, 2010, 01:17 PM
BeliF@

A so ti to Mariborčani naredili?

LJ-city
October 24th, 2010, 01:20 PM
Ti pa res razbijaš te avtomobile.Če se ne motm si ga tud na Šmartinski?

*ebeš pleh važn, da je s tabo vse v redu.:)

zlobna raca
October 24th, 2010, 01:34 PM
Si s ceste zletel?

BeliF
October 24th, 2010, 02:32 PM
s ceste v jarek potem pa na bok. sem skoz vrata na moji (voznikovi) strani plezal ven. hvalabogu sem bil sam in pripet z varnostnim pasom, drugače se zdajle neb pogovarjal

keber
October 24th, 2010, 02:56 PM
Mal počasneje drugič, pa bo avto cel (in vsebina).

BeliF
October 24th, 2010, 02:58 PM
evo, še par svežih fotk. nikakor mi ni jasno, kak me je lahko tako obrnil. priletim v jarek na levi strani ceste čisto malo zarotiran, potem pa 2 metra stran na mostičku obležim na sovoznikovem boku obrnjen proti cesti?!? ful obvladam fizko ampak tole mi ne rata nikakor zračunat... zjebala me je pa itak Matenka. na vseh ostalih cestah vozim kot normalen človek, tam je pa pač prelepo dirkat. in potem je malo spolzka cesta zarad dežja, pa en čisto mejčken ovinek, pol pa že v jarek :ohno:

http://img256.imageshack.us/img256/7176/matenka.jpg

http://img543.imageshack.us/img543/568/10191885.jpg

http://img834.imageshack.us/img834/3353/dsc03501y.jpg

http://img513.imageshack.us/img513/1618/dsc03502f.jpg

keber
October 24th, 2010, 03:58 PM
Se boš že navadil, da ni pametno dirkat, ko cesta ni suha, sploh na teh cestah s starim asfaltom, ki so običajno cele drsalnice.

Verso
October 24th, 2010, 04:02 PM
Kok si pa vozu?

BeliF
October 24th, 2010, 04:18 PM
ma nisem lih noru, nekak po omejitvah (na števc nisem gledal tak da je bolj težko rečt). sm študiral da je mogoče ponoči voda malo zmrznila pa je zato drsel, ker drugače ob navadnem dežju nikol ni blo nobenih problemov

Primus Qvintus
October 24th, 2010, 04:31 PM
BeliF@

A so ti to Mariborčani naredili?

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Priceless !!!!

keber
October 24th, 2010, 04:48 PM
ma nisem lih noru, nekak po omejitvah (na števc nisem gledal tak da je bolj težko rečt). sm študiral da je mogoče ponoči voda malo zmrznila pa je zato drsel, ker drugače ob navadnem dežju nikol ni blo nobenih problemov
Dober izgovor. :lol:
A na Igu voda zamrzuje pri 6, 7 stopinj višjih temperaturah kot drugje?

Mimogrede, ta tvoj ovinek ima radij okoli 250 m, če bi šel po omejitvah, bi lahko zdrsnil samo ob poledici ali pa resnično mastni cesti.

zlobna raca
October 24th, 2010, 04:58 PM
Slabe gume + trenutek nepozornosti = razbit avto v jarku

risko
October 24th, 2010, 05:11 PM
Kok si pa vozu?

Jaz bi dodal še:

Kok si pa spil?

BeliF
October 24th, 2010, 08:45 PM
Slabe gume + trenutek nepozornosti = razbit avto v jarku

blizu si bil. smo potem ugotovil da je guma počla, sledila je pa izguba nadzora nad vozilom.

spil sem malo, 2 piva ;)

risko
October 24th, 2010, 09:35 PM
blizu si bil. smo potem ugotovil da je guma počla, sledila je pa izguba nadzora nad vozilom.

spil sem malo, 2 piva ;)

No, saj se nisem mislil norca delat, ker sem tudi sam že pristal v jarku. S to razliko, da se kljub precejšnjemu naklonu na srečo nisem prevrnil.

Je pa bilo pri meni hecno to, da se je ravno medtem, ko smo iz jarka vlekli avto, mimo pripeljal tamkajšnji župan. In kakšen mesec kasneje je imel (samo) tisti ovinek nov asfalt....

Struckar
October 25th, 2010, 01:48 AM
Tudi sam, sem danes rahlo ''krstil'' svojega Pola. Sem ''ponesreči'' pripeljal 40 čez omejitev na ležečga (40). Trkam na les, ker je samo fajn zaškrtalo. Je pa res, sreča, ko je zbita samo pločevina. To se še zdeformira nazaj, ali nadomesti. Roke ali noge, da ne rečem glave, niso nadomestljive. Sam, da si v enem kosu.

zlobna raca
October 25th, 2010, 02:45 PM
Kaj vi Ljubljančani znate sploh vozit? :D

No pa smo ga dobli, prvega črnega župana lol. Se grem stavit v kaj hočete da so ga izvolili samo zaradi tega ker je črn in ker se bodo zdaj lahko hvalili pred ostalimi da imajo ne-belega župana haha.

BeliF
October 25th, 2010, 03:16 PM
men je cel smeh tale izvolitev, oziroma niti ne izvolitev, ampak pomp ki se sedaj iz tega dela. še v tuje medije smo prišli s prvim temnopoltim izvoljenim
upanom v vzodnem bloku. lajk, kwa da fak?!? že fora z vzhodom je smešna, pol pa še tko izpade kot da je postal župan nekega pomembnegha mesta :lol: ubistvu se gre pa za "kr en" Piran, ki je (relativno) precej nepomemben. ne rečem dab se šlo vsaj za neko mestno občino

zlobna raca
October 25th, 2010, 03:37 PM
Od kdaj smo mi bili del vzhodnega bloka meni tudi ni jasno, kolikor mi je znano je vzhodni blok bil od Romunije naprej, očitno vsi mešajo SFRJ z ex-SSSR državami.

Pomp je ker je črnec, za njega je to sigurno velik dosežek glede na to da je prišel z ene vukosevestekaj iz bogu za hrbtom pred 30imi leti študirat v Slovenijo, potem pa postal župan. Sigurno je razlog za veselje, Pirančanom pa se mi zdi da bolj zabavni dogodek kot kaj drugega lol glede na to da je Piran velik kot ena vas in dokaj nepomemben in tako kdorkoli je izvoljen ne more kaj spremenit pa ne naškodit ker si nima kaj za počet tam, tako da dobiti črnca v Piranu je pa zanimivo, kul in fora. :D Smo pa vsaj v medije prišli in smo spet znani. :D

kreden
October 25th, 2010, 03:45 PM
Čeprav se uradno nismo smatrali kot del vzhodnega bloka, so nas na Zahodu vedno tako gledali, in če že nismo bivši sovjetski blok, smo zagotovo bivši vzhodni blok. Ali smo bili povezani z Moskvo ali ne nima toliko pomena kot dejstvo, da nismo imeli zahodne demokracije, torej smo bili vzhodnjaki.

oilpower
October 25th, 2010, 03:55 PM
Smo pa vsaj v medije prišli in smo spet znani. :D

Točno to, če druzga ne se vsaj piše o Sloveniji in to pozitivno. Vse je dobro za promocijo. :)

zlobna raca
October 25th, 2010, 04:15 PM
Peter Bossman je Obama in Schwarzenegger ob enem, črn je kot Obama pa slovensko govori tako kot Švarci angleško. :D

http://en-gb.facebook.com/people/Peter-Bossman/100000770036843

Peter Bossman likes! :D

risko
October 25th, 2010, 04:41 PM
Od kdaj smo mi bili del vzhodnega bloka meni tudi ni jasno, kolikor mi je znano je vzhodni blok bil od Romunije naprej, očitno vsi mešajo SFRJ z ex-SSSR državami.

Pomp je ker je črnec, za njega je to sigurno velik dosežek glede na to da je prišel z ene vukosevestekaj iz bogu za hrbtom pred 30imi leti študirat v Slovenijo, potem pa postal župan. Sigurno je razlog za veselje, Pirančanom pa se mi zdi da bolj zabavni dogodek kot kaj drugega lol glede na to da je Piran velik kot ena vas in dokaj nepomemben in tako kdorkoli je izvoljen ne more kaj spremenit pa ne naškodit ker si nima kaj za počet tam, tako da dobiti črnca v Piranu je pa zanimivo, kul in fora. :D Smo pa vsaj v medije prišli in smo spet znani. :D

Ne vem, če je tako jasno, da Jugoslavija ni spadala v vzhodni blok (res je, da so definicije različne in pogosto v takšni ali drugačni obliki vezane na SSSR). Kolikor je meni znano, pojma "srednja evropa" od konca druge svetovne vojne pa do padca železne zavese ni uporabljal praktično nihče. Zato je bila delitev Evrope zelo enostavna, saj si lahko spadal le pod zahod ali vzhod. In zahod mi zagotovo nismo bili...

Težko se tudi strinjam, da je Piran neka nepomembna občina oz. kraj. Če namreč na to gledamo v slovenskem okolju, je Piran relativno zelo pomemben. Po številu volilnih upravičencev, ki jih je 15.000, se občina Piran namreč uvršča na 23. mesto med 210 slovenskimi občinami in je s tem celo večja od ene od mestnih občin. Če že za to občino nekateri dokazujete kako neznatna in nepomembna je, kaj potem reči o 90% odstotkih občin, ki so manjše od Pirana?

Pa ne pozabite še na dejstvo, da je Piran ena najbogatejših slovenskih občin.

BeliF
October 25th, 2010, 04:54 PM
zanimivo, ena najbogatejših in hkrati pod slovenskim povprečjem kar se tiče plač. zgleda jih samo morje rešuje

keber
October 25th, 2010, 04:56 PM
Saj drugega niti nimajo.

zlobna raca
October 25th, 2010, 05:00 PM
Zdaj imajo Bossmana ki bo nova turistična atrakcija Pirana. :D

kreden
October 25th, 2010, 05:44 PM
Bo hodil po Piranu kot Jankovič po Ljubljani. S to razliko, da se bo poleg pogovarjanja z domačini tudi slikal s turisti. :D

Metron
October 25th, 2010, 06:04 PM
Zanimivo, kako neka povsem jasna zgodovnska dejstva v Sloveniji hitro padejo pod vprašaj. In pod vprašaj jih dajejo ravno tisti, ki so jih pred nekaj desetletji ustvarjali. Pred leti je Potrč zavzeto trdil, da Jugoslavija ni bila za železno zaveso, sedaj tukaj berem, da nismo bili v vzhodnem bloku, kmalu bodo v zgodovinske učbenike zapisali, da je bila Jugoslavija zgled demokratične povojne ureditve v Evropi.
Ne razumem, zakaj gre nekaterim tako težko z jezika, da smo bili komunistična država, enostrankarskega sistema, ki ji je vladal frajer bez ograničenja trajanja mandata. Vi ste na to ja ponosni? Ne gre to najbolj skupaj, na eni strani jih razglašate za heroje in jim delate ceste in spomenike, na drugi strani pa bi najraje negirali, da smo bili del vzhodnega komunističnega bloka za železno zaveso. Kako si lahko na nekaj ponosen in se tega hkrati sramuješ? To je kontradiktorno!

Sicer pa je bil Churchill v tistem svojem govoru zelo jasen:
"From Stettin in the Baltic to Trieste in the Adriatic an "iron curtain" has descended across the Continent. Behind that line lie all the capitals of the ancient states of Central and Eastern Europe. Warsaw, Berlin, Prague, Vienna, Budapest, Belgrade, Bucharest and Sofia; all these famous cities and the populations around them lie in what I must call the Soviet sphere, and all are subject, in one form or another, not only to Soviet influence but to a very high and in some cases increasing measure of control from Moscow."

Kar pa se tiče Bossmana, pa ne razumem vsega tega rompompoma. Če smo res odprta družba, potem barva kože ne more biti ne pozitivna ne negativna referenca in tudi ni nobene potrebe, da se jo kakorkoli izpostavlja, ne v pozitivnem ne v negativnem smislu, ker je irelevantna. V tem primeru temu ni bilo tako, ampak se je pod krinko "zanimivosti" delala cenena medijska propaganda posameznega kandidata. Nič presenetljivega za naše medije z visokimi profesionalnimi standardi.

risko
October 25th, 2010, 06:08 PM
zanimivo, ena najbogatejših in hkrati pod slovenskim povprečjem kar se tiče plač. zgleda jih samo morje rešuje

Res je, da so plače v Piranu malenkost pod slovenskim povprečjem. Kljub temu pa se po višini plače Piran uvršča na 21. mesto med vsemi slovenskimi občinami. Povprečje je pri tej kategoriji zaradi Ljubljane in še nekaterih velikih občin (z visokimi plačami) namreč močno "zamaknjeno".

kreden
October 25th, 2010, 06:16 PM
Metron, saj ni tako kritično. Na prejšnji strani smo bili 2:1 za to, da smo bivši vzhodni blok. :D

BeliF
October 25th, 2010, 06:22 PM
no, men se zdi primerjava še vedno slaba. jugoslavija pač ni isto kot vzhodna evropa. to je jasno pokazal tudi razdor med Titom in Stalinom, tak da se mi zdi neprimerno da nas tlačijo pod Rusko oblast

kreden
October 25th, 2010, 06:32 PM
Saj vzhodni blok ni isto kot sovjetski blok. Vzhodni blok so bile vse komunistične države, vključno z bivšo Jugoslavijo. Razdor med Titom in Stalinom tukaj ne igra povsem nobene vloge, vsaj v svetovnem merilu ne. Če je pri nas zaradi tega prevladalo mnenje, da nismo bili člani vzhodnega bloka, je žal to izven naših meja pomenilo bore malo.

zlobna raca
October 25th, 2010, 06:42 PM
Ne razumem, zakaj gre nekaterim tako težko z jezika, da smo bili komunistična država...

Ne mešat komunizma s socijalizmom, mi nismo bili komunistična država ampak socijalistična na poti h komunizmu, ki ga na srečo nismo nikdar doživeli. Mene ni sram ampak mi pač nismo bili del vzhodnega bloka, to so bile podpisnice varšavskega pakta.

Če se takrat ni uporabljal termin srednja evropa še to ne pomeni da smo bili zahodna ali vzhodna. Bila je zahodna, vzhodna, jugoslavija in čehoslovaška.

Primus Qvintus
October 25th, 2010, 07:41 PM
Kako si pa Češkoslovaško dobil.
Edina na vzhodu, ki je bila drugačna je bila Albanija, ki je "ušla" izpod sovjetske orbite.

Metron
October 25th, 2010, 08:47 PM
Ne mešat komunizma s socijalizmom, mi nismo bili komunistična država ampak socijalistična na poti h komunizmu, ki ga na srečo nismo nikdar doživeli. Mene ni sram ampak mi pač nismo bili del vzhodnega bloka, to so bile podpisnice varšavskega pakta.

Če se takrat ni uporabljal termin srednja evropa še to ne pomeni da smo bili zahodna ali vzhodna. Bila je zahodna, vzhodna, jugoslavija in čehoslovaška.

Dobro, kar se tiče socializma in komunizma imaš popolnoma prav, pač v posplošeni debati se pojma pogosto uporabljata kot sinonima, čeprav to nista in komunizma nikoli nismo doživeli, ker gre za teoretični koncept, ki v praksi ni izvedljiv.

Pojem vzhodne Evrope v političnem smislu ne moreš enačiti s pojmom V Evrope v geografskem smislu.
Svet se je po 2.SV politično razdelil na Z in V in pod vzhod spadajo vse komunistične (socialistične) države, ne glede na to ali so članice Varšavskega pakta ali ne, podobno kot zahoda ne opredeljuje NATO. Avstrija ni bila članica NATA niti Varšavskega pakta, pa ne boš rekel, da jo lahko damo v isti koš z Jugoslavijo, ki prav tako ni bila članica teh dveh organizacij. Opredelitev je zelo jasna:
Z=kapitelizem, demokracija
V=socializem, diktatura
In v grobem se to prekriva tudi z geografskimi opredelitvami V in Z, ni pa to neposredno povezano.
Podobno velja tudi za železno zaveso. Pogosto pri nas slišim, da mi nismo bili za železno zaveso, ker se je z veliko težavo in 1000 pregledi dalo priti čez mejo, madžarska meja pa je bila hermetično zaprta z minskimi polji, žičnato ograjo in mrkimi vojaki z mašingveri na mejnem prehodu. Pojem železne zavese ne opredeljuje oblika mejne kontrole, ampak železna zavesa predstavlja ločnico med demokratičnim in totalitarnim svetom. Zato ni nobenega dvoma, da je Jugoslavija bila za železno zaveso in bila del V bloka, čeprav ni bila del Varšavskega pakta.

zlobna raca
October 25th, 2010, 09:31 PM
Sej vem kaj hočeš povedat samo se ne strinjam čisto. Jugoslavija je bila neodvisna od sovjetske zveze čeprav je bila pro-komunistično orijentirana. Torej ni bila ne vzhodni blok, ne nato pakt ampak svoj socijalistični blok za sebe, kar pa ni isto kot avstrija pa švica ki sta bili neutralni državi. SFRJ ni bila neutralna, ni pa bila članica NATO pakta pa ne Varšavskega pakta. Torej neka buffer zona med obema. To je seveda politično gledano, geografsko tak nič ne pomeni. Se pa strinjam da smo bili del železne zavese, čeprav v malo ublaženi obliki.

EDIT: Tisto s čehoslovaško sem pa mimo usekal lol, kr nekaj, eno mislim drugo pišem. :D

BeliF
October 25th, 2010, 09:41 PM
ste slišal dones Golobiča da Pahor razmišlja po nekandidiranju na volitvah :lol:

hofburg
October 25th, 2010, 09:55 PM
Sej vem kaj hočeš povedat samo se ne strinjam čisto. Jugoslavija je bila neodvisna od sovjetske zveze čeprav je bila pro-komunistično orijentirana. Torej ni bila ne vzhodni blok, ne nato pakt ampak svoj socijalistični blok za sebe, kar pa ni isto kot avstrija pa švica ki sta bili neutralni državi. SFRJ ni bila neutralna, ni pa bila članica NATO pakta pa ne Varšavskega pakta. Torej neka buffer zona med obema. To je seveda politično gledano, geografsko tak nič ne pomeni. Se pa strinjam da smo bili del železne zavese, čeprav v malo ublaženi obliki.

EDIT: Tisto s čehoslovaško sem pa mimo usekal lol, kr nekaj, eno mislim drugo pišem. :D

jah, zlobna raca, (pismo s kom imam debato :D;)) js bi tudi rad videl, da se jugoslavije ne bi pristevalo k vzhodnemu bloku, ampak, poglej samo danes naslove v svetovnih medijih o prvem crnem zupanu v nekdanjem vzhodnem bloku. :)

ste slišal dones Golobiča da Pahor razmišlja po nekandidiranju na volitvah :lol:
od kje ti to? :)

EDIT: argument je brezvezen, ker nisem sledil debati na prejsji strani. :)

BeliF
October 25th, 2010, 10:14 PM
tle maš prvi video, vsaj mislim da bi morala bit ta izjava. js sm jo dons že 3x na tvju slišu :lol:
http://24ur.com/novice/slovenija/gustinciceva-pahor-bi-se-lahko-danes-odlocil.html

hofburg
October 25th, 2010, 10:34 PM
vazno da si je golobic to dobro zapomnil, zdej bo tole lepo povedal ob vsaki izjavi in intervjuju, tako kot ponavadi omeni janso, sam pa bo poskrbel za kaksen naskok na celo SD ali za zdruzitev z zaresom, ki prakticno ne obstaja vec. :)

BeliF
October 25th, 2010, 11:16 PM
mrbit bodo pa Rop in kompanija šli še iz te stranke. sam res ne vem kdo bi jih vzel, dab pa še eno stranko na levici delal je pa čista neumnost ker se že tko gužvajo. tut Slovenska unija ni požela prav nobene podpore po nastanku ampak je čisto nepomembna stranka

andrej_99
October 26th, 2010, 12:32 PM
Zanimivo, kako neka povsem jasna zgodovnska dejstva v Sloveniji hitro padejo pod vprašaj. In pod vprašaj jih dajejo ravno tisti, ki so jih pred nekaj desetletji ustvarjali. Pred leti je Potrč zavzeto trdil, da Jugoslavija ni bila za železno zaveso, sedaj tukaj berem, da nismo bili v vzhodnem bloku, kmalu bodo v zgodovinske učbenike zapisali, da je bila Jugoslavija zgled demokratične povojne ureditve v Evropi.
Ne razumem, zakaj gre nekaterim tako težko z jezika, da smo bili komunistična država, enostrankarskega sistema, ki ji je vladal frajer bez ograničenja trajanja mandata. Vi ste na to ja ponosni? Ne gre to najbolj skupaj, na eni strani jih razglašate za heroje in jim delate ceste in spomenike, na drugi strani pa bi najraje negirali, da smo bili del vzhodnega komunističnega bloka za železno zaveso. Kako si lahko na nekaj ponosen in se tega hkrati sramuješ? To je kontradiktorno!

Sicer pa je bil Churchill v tistem svojem govoru zelo jasen:
"From Stettin in the Baltic to Trieste in the Adriatic an "iron curtain" has descended across the Continent. Behind that line lie all the capitals of the ancient states of Central and Eastern Europe. Warsaw, Berlin, Prague, Vienna, Budapest, Belgrade, Bucharest and Sofia; all these famous cities and the populations around them lie in what I must call the Soviet sphere, and all are subject, in one form or another, not only to Soviet influence but to a very high and in some cases increasing measure of control from Moscow."

Kar pa se tiče Bossmana, pa ne razumem vsega tega rompompoma. Če smo res odprta družba, potem barva kože ne more biti ne pozitivna ne negativna referenca in tudi ni nobene potrebe, da se jo kakorkoli izpostavlja, ne v pozitivnem ne v negativnem smislu, ker je irelevantna. V tem primeru temu ni bilo tako, ampak se je pod krinko "zanimivosti" delala cenena medijska propaganda posameznega kandidata. Nič presenetljivega za naše medije z visokimi profesionalnimi standardi.

Ne bluzi s temi črno belimi pravljicami. Socializem, ki smo ga živeli v Jugi ni bil niti senca sistemov v Vzhodni Nemčiji, Albaniji, Romuniji itd. Stvari so popolnoma neprimerljive. Jugoslavija je bila od vseh vzhodnih držav najbolj napredna, odprta in liberalna. To je dejstvo.

Kako je z demokratičnim zahodom, boš pa tudi kmalu spoznal, če še nisi. Odkar ni več komunistične grožnje, kapitalizem dviguje glavo in vedno bolj stiska delavce za vrat. To se bo počasi stopnjevalo, dokler ne bo ponižanim in razžaljenim spet prekipelo in bodo naredili revolucijo.

BeliF
October 26th, 2010, 04:06 PM
kapitalizem dviguje glavo zato, ker stanje v družbi ni niti približno več takšno, kot je bilo v času "nastanka" delavskih pravic- torej po svetovnih vojnah, ko je bilo zelo malo ljudi sposobnih delati, in so lahko svoje delodajalce mirno izsiljevali. danes pač ni več tako, tehnologija se spreminja, za delo se potrebuje vedno manj osebja, hkrati pa je ljudi vedno več. ena čisto zdrava kmečka pamet torej pove, da se bo stanje počasi zasukalo v tisto pred vojno- ko je bilo ljudi malo morje in so jih lahko delodajalci jebali v glavo kolkor so hotli. če nisi delal si bil pač lačen, če si delal, si pa DELAL, in ne bluzil tako kot to počne večina danes (pol cajta na kofetkih stajl)

Metron
October 26th, 2010, 04:15 PM
Ne bluzi s temi črno belimi pravljicami. Socializem, ki smo ga živeli v Jugi ni bil niti senca sistemov v Vzhodni Nemčiji, Albaniji, Romuniji itd. Stvari so popolnoma neprimerljive. Jugoslavija je bila od vseh vzhodnih držav najbolj napredna, odprta in liberalna. To je dejstvo.

Kako je z demokratičnim zahodom, boš pa tudi kmalu spoznal, če še nisi. Odkar ni več komunistične grožnje, kapitalizem dviguje glavo in vedno bolj stiska delavce za vrat. To se bo počasi stopnjevalo, dokler ne bo ponižanim in razžaljenim spet prekipelo in bodo naredili revolucijo.

Seveda, kje so zlati časi revolucionarnega revanšizma, Golega otoka, udbosvkega terorja, enostrankarskega enoumja, 1000% inflacije, parnih in neparnih dni, bencinskih bonov, kave in praška iz avstrijskih trgovin ter dopustov v sindikalnih domovih na Jadranu? Le kdo je lahko tak idiot, da si tega ne želi nazaj? http://i39.tinypic.com/16k3pzb.gif

lafreak84
October 26th, 2010, 05:02 PM
Ljudje bi sprejeli vse to nazaj v zameno za redni prihodek in streho nad glavo. (zlobna raca, so me benali zaradi ene teme)

Verso
October 26th, 2010, 05:37 PM
Raco so benali. :( (pa ne, da zaradi "balkaneros"? :D)

lafreak84
October 26th, 2010, 05:57 PM
Jap ta opazka je bila preveč, hvala siolu za dinamični IP. :D

_VeNeT_
October 26th, 2010, 06:22 PM
Pa te niso normalni.

Verso
October 26th, 2010, 06:50 PM
Pa te niso normalni.

Moraš vedet, da so od 6-ih moderatorjev v DLM-ju 4-je Balkanci (Singidunum, Cosmin, 3tmk pa SouthernEuropean).

lafreak84
October 26th, 2010, 07:08 PM
Ja sumim da me je ta Singidunum benal ker sem pred tem šel v njihovo temo o pridružitvi EU in jim prvo čestital potem pa povedal da zadnje kar rabimo zdaj je še več revnih držav tretjega sveta za vzdrževat :D pa mi je dal infraction in zbrisal post, potem sem odprl temo pa so zaklenili potem pa je sledil "balkaneros" pa ban. :D No ja, sej se ne pritožujem, se vsaj nekaj dogaja pa ni tečno. :D

Drugače pa berem zdaj o Piranskemu Obami, tak cirkus so nardli iz tega že zdaj sam Bossman pravi v medijih da ni Obama ampak navaden človek in zdravnik. :D Še njemu je jasno da se je ljudem čisto zmešalo zaradi barve njegove kože. :D Pa pri nas je padel sneg na Pohorju, če ima kdo dober fotoaparat da kako sliko naredi. Jaz imam en navaden Olympus drek, a je boljše če slikam s flešom po dnevi ali brez?

LJ-city
October 26th, 2010, 07:47 PM
Slovenski forumaši so znani, da redko kateri faše ban in da je kultura dialoga na visokem nivoju.Upam, da nam ti ne boš pokvaril povprečje:)

Union.SLO
October 26th, 2010, 07:51 PM
Sm že mislu da so arhitekturfreaka benal, ko sm vidu tale nick :lol:

LJ-city
October 26th, 2010, 07:58 PM
Sm že mislu da so arhitekturfreaka benal, ko sm vidu tale nick :lol:

Sej res tebe so 1x tud :banned:

:laugh:

Union.SLO
October 26th, 2010, 08:04 PM
Ja kaj to je že dolg nazaj:tongue::lol: Pa zarad ene podobne kozlarije kot raco krneki:ohno:

Lion007
October 26th, 2010, 08:08 PM
Mene so benal na šanghajskem threadu. Nekaj sem sem pritoževal čez eno stavbo, pa sem jo fasal. Prav mi je, sem si vsaj zapomnil, kako zgleda, če en teden ne moreš nič napisat na domač thread.

Verso
October 26th, 2010, 08:25 PM
Slovenski forumaši so znani, da redko kateri faše ban

Znani smo tudi po tem, da fašemo ban za največje bedarije. Kakih komentarjev smo deležni s strani nekaterih ex-Jugoslovanov, pa nikomur nič.

hofburg
October 26th, 2010, 08:57 PM
zlobna raca je bila prevec zlobna. :D