[Bosnia and Herzegovina] - kafic/cafe [Archive] - SkyscraperCity

PDA

View Full Version : [Bosnia and Herzegovina] - kafic/cafe

Pages : [1] 2 3

bosnia1990
January 11th, 2007, 05:50 PM
Edolen jos jednom da probamo:D sto bas vazda nas kasis:S ali nema veze moze li jos jednom kafic:D tack:)

antenor
January 11th, 2007, 05:56 PM
jednu kahvicu molim :cheers:

snupix
January 11th, 2007, 05:56 PM
Predlažem vam da ovaj thread obrišete i nastavite sa starim cafeom, pa ako sve bude u redu, super... Da se ne gomilaju isti threadovi...

tonycro
January 12th, 2007, 12:18 AM
Ima koga za šankom???....alo konobar , kavu :okay:

Boda Tajson
January 12th, 2007, 01:01 AM
jednu lozu i nesto za ekipu iz coska :cheers:

Krasna Sreča
January 12th, 2007, 01:32 AM
:shocked:

http://www.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/070111028.jpg

Zagrebačka policija traga za dvojicom muškaraca i jednom ženom koji su na prijevaru iz Sarajeva u Zagreb doveli i zatočili 21-godišnju djevojku s namjerom da je ilegalno prebace u Španiju i prodaju kao prostitutku.

Djevojka iz BiH, žrtva troje trgovaca ljudima, uspjela je pobjeći iz kuće oca osumnjičene žene u Novom Zagrebu i sve prijaviti policiji.

Prema njezinom svjedočenju, poznanik ju je početkom studenoga prošle godine u jednom sarajevskom kafiću upoznao s osumnjičenom 40-godišnjom ženom i 45-godišnjim muškarce koji su joj ponudili posao u njihovom kafiću u Španiji za plaću od 2000 eura.

Lakovjerna djevojka, ne sluteći prijevaru, pristala je, pa su je dvoje osumnjičenika ilegalno prebacili u Hrvatsku i dovezli je u kuću oca osumnjičene 40-godišnjakinje u Novom Zagreb u sklopu koje se nalazi i kafić.

Njezin poznanik je, pak, od dvoje osumnjičenih nagrađen s 500 eura jer im je našao žrtvu, a za još 400 eura on je djevojku trebao ilegalno prevesti do Italije. No, 21-godišnjakinja je od konobarice u kafiću u kući u kojoj je bila zatočena saznala da će u Španiji morati raditi kao prostitutka, a ne konobarica, pa je odlučila pobjeći. To je i učinila, iskoristivši odlazak u obližnju trgovinu.

Protiv troje bjegunaca, osumnjičenih za kazneno djelo trgovanja ljudima i ropstvo, policija je tužiteljstvu podnijela posebno izviještaj.

Well that would of sucked, makes you wonder how many are actually taken from the region.

bambam
January 12th, 2007, 01:34 AM
hehe.. upravo sam ovo pronasao na bljesak.info

Mirsada i Jarani "Adidas Dimije"
TatP-nAgdBs&eurl

http://www.bljesak.info/modules.php?name=News&file=article&sid=40412

meni je ova stvar super.. poput onih o severini koje mozete vidjeti u zagrebackom kaficu ;)

LordMarshall
January 12th, 2007, 01:35 AM
jadna djevojka. :(

bambam
January 12th, 2007, 01:40 AM
:shocked:
Well that would of sucked, makes you wonder how many are actually taken.

Mene samo zanima koliko neki mogu biti glupi pa pristati na takvo nesto sa osobama koje ne poznaju.. mislim samo malo da je promuckala glavom
trebala je sama uvjediti da je tu nesto trulo.. koda da u spaniji nema cura koje bi mogle raditi u tom kaficu pa su dosli cak u Bosnu da ekstra nju povedu sa sobom.. ili ako ce vec uzeti neku curu iz nasih krajeva pa sto nebi neku rodicu?!? A i da je malo se zanimala kakve su place u Spaniji kod ljudi koje rade u gastroservicu gdje su place izmedju 800 i maksimalno 1.000 €.. boze kako samo moze netko biti toliko naivan :ohno:

SaRaJeVo-City
January 12th, 2007, 08:06 AM
hopefully the Croatia police finds her...:ohno:

Mimar
January 12th, 2007, 11:36 AM
hopefully the Croatia police finds her...:ohno:

Pobijegla je ona ziva i zdrava :)

bosnia1990
January 12th, 2007, 04:30 PM
http://www.dita.ba/images/saopstenje27.jpg
danas kod turcina u Njemackoj u gradu Meppen to je 20 km od Emmen stigli ditini proizvodi omda ja kupio majci :D DOMACE:D

Beca
January 12th, 2007, 04:48 PM
nevjerovatno krasno :)

mirza-sm
January 13th, 2007, 04:40 PM
^^ LOL :D

hercegovac1990
January 13th, 2007, 04:43 PM
http://www.banjalukaonline.com/galerije/bl-nocu/capo06/934.jpg
cure iz Banja Luke drmaju hormoni ova u crnom je dobra i ta do nje:D

hercegovac1990
January 13th, 2007, 04:58 PM
http://www.vrouwen.com/images/tatjana/tatjana03.jpg
ovo je Tajana Simic mega popularna u Holandiji ona glumi u seriji Flodders to je bila naj bolja serija ovde i nekim filmovima i vodi svoju emisiju inace je ona iz Zagreba:D

hercegovac1990
January 13th, 2007, 05:01 PM
ima i jedna Makedonaka kristina neznam jjoj sada prezime i ona vodi dnevni ali zabavni :D i ima jedna Bosanka u seriji onderweg naar morgen ali hrvatica glumi tu Bosanku i uskoro idu u BiH da snijmaju:D stalno spominju BiH ali pozitivno:D glumica se zove kristina justic

AstroBoy
January 14th, 2007, 12:43 AM
Tatjana Simic also had that song several years ago called "Santa Maria" under her name "Tatjana", it was a global dance hit too. She then crossed over to acting in Holland. :D

TrfKcP2yyqQ

Another one of her pop hits:

IVcMetqO2NQ

OettingerCroat
January 14th, 2007, 12:59 AM
bez šale, drago mi je što ste ponovno otvorili kafić. ako pazite što govorite, sve će bit k'o bog. želim vam uspjeh, majke mi!

:cheers2:

antenor
January 14th, 2007, 01:06 AM
Svidja mi se Tatjana:D! :cheers:

hercegovac1990
January 14th, 2007, 01:35 PM
www.novaraja.com :D uclani se ja sam nasto dosta familije za koje nisam ni znao:D

hercegovac1990
January 14th, 2007, 01:35 PM
btw ucim Svedski:D

amc0
January 14th, 2007, 10:32 PM
btw ucim Svedski:D

Fuj jebote! Nemoj! >.<

hercegovac1990
January 14th, 2007, 10:47 PM
ehhe:D ma lahko je to

amc0
January 14th, 2007, 10:50 PM
ehhe:D ma lahko je to

Nema veze ako je lahko, svedani su malo retardirani.

edolen1
January 14th, 2007, 10:59 PM
^^Watch those comments.

amc0
January 14th, 2007, 11:40 PM
^^Watch those comments.

Ziva istina covjece.

mirza-sm
January 15th, 2007, 03:57 AM
^^ srsly man,watch those comments,ne diraj mi Švede :rant:

amc0
January 15th, 2007, 04:53 PM
^^ srsly man,watch those comments,ne diraj mi Švede :rant:

Varför inte ? ;) Jag lever med dom 24/7, sĺ jag vet vad dom gĺr för.

mirza-sm
January 16th, 2007, 03:48 AM
^^ jaha? men varför lever du me dom om du tycker om dom inte : )

antenor
January 16th, 2007, 04:10 PM
kako to da znate švedski:eek:?

mirza-sm
January 16th, 2007, 04:14 PM
^^ 92-96,četiri najljepše godine mog života ;)

antenor
January 16th, 2007, 04:17 PM
fora.. kako je živjeti tamo?

mirza-sm
January 16th, 2007, 04:26 PM
^^ nenormalno dobro :) ne znam šta te konkretno zanima hehe?
a i šta ćeš... kad ti je rat u domovini,bolje je bilo gdje drugo ;)

snupix
January 16th, 2007, 05:35 PM
^^ nenormalno dobro

Ma depresivno je :nuts:

antenor
January 16th, 2007, 06:06 PM
^^ nenormalno dobro :) ne znam šta te konkretno zanima hehe?
a i šta ćeš... kad ti je rat u domovini,bolje je bilo gdje drugo ;)

to ti vijerujem:(.. al tako me malo zanima, kakve su koje razlike ili posebnosti i to.. nemoraš romane pisat ak ti se neda nego samo možda kakve pojedinosti koje si uočio, stvari koje ti se sviđaju i ne sviđaju tak malo:) ..

Majmun bez guzice
January 16th, 2007, 10:02 PM
Mirza, it is good that you are going to sweden.

In 20 years, there wont be Sven, Göran or Bertil in Sweden, it wil be Halili, Aziz, Khaliki, Muhammed and Mirza...

For 30 years ago, immigrants constituted 2 % of Sweden, now immigrants make up over 18 %.

Mimar
January 16th, 2007, 10:10 PM
Thunderman :ohno:

Majmun bez guzice
January 16th, 2007, 10:18 PM
Alright guys, lets wake up this forum.

Lets put pictures and vote for the most beautiful women in Bosnia!

Put pictures and lets decide. That would be funny.

mirza-sm
January 17th, 2007, 01:21 AM
gheez Thunderman is in Bergen ?! Lets all pray for the ppl of Bergen and whole Norway :ohno:
btw nije mi jasno nikako kako momak ne može skontati da ga niko ovdje ne voli?!
@ snoop: možda ti je depresivno jer nisi navik`o ili nisi živio tamo :)
@ antenor: pa prilično su velike razlike hehe.. u mentalitetu najviše,a o standardu da ne spominjem hehe.. ne znam stvarno šta bi ti naveo konkretno,uglavnom su razlike nebo i zemlja :D

mirza-sm
January 17th, 2007, 02:25 AM
http://www.pbsbih.ba/bheurosong07/slike/marija_velika.jpg

:okay:

BosRoker
January 17th, 2007, 05:43 AM
kako to da znate švedski:eek:?

Kako to da znas nas? lol

bambam
January 17th, 2007, 10:31 AM
http://www.pbsbih.ba/bheurosong07/slike/marija_velika.jpg

Dali se vec moze poslusati negdje pjesma?

Verso
January 17th, 2007, 10:57 AM
Kako to da znas nas? lol

Slovenci nisu masovno putovali u strane zemlje, pa mu nije bilo jasno, a i Mirza sada živi u Bosni... A kako to da zna vaš, e pa kad su naši jeziki toliko različiti, i ja se pitam...:cheers:

mirza-sm
January 17th, 2007, 12:39 PM
Dali se vec moze poslusati negdje pjesma?

Ne može još :) pjesma će biti premijerno izvedena u specijalnom showu na BHT1 4. marta, ali je tema ovogodišnjeg BHeurosonga`07 - Sound of Rivers, a i kažu da će pjesma biti u tom fazonu, nekakav sevdalinka-balada-moderni pop style : )

antenor
January 17th, 2007, 07:25 PM
gheez Thunderman is in Bergen ?! Lets all pray for the ppl of Bergen and whole Norway :ohno:
btw nije mi jasno nikako kako momak ne može skontati da ga niko ovdje ne voli?!
@ snoop: možda ti je depresivno jer nisi navik`o ili nisi živio tamo :)
@ antenor: pa prilično su velike razlike hehe.. u mentalitetu najviše,a o standardu da ne spominjem hehe.. ne znam stvarno šta bi ti naveo konkretno,uglavnom su razlike nebo i zemlja :D

hehe to več sve znam:).. no kad smo kod depresije, kako je stvarno sa tim tamo? jer neš sam čuo jednom, al mislim da je bila riječ o Finskoj, da zbog tog manjka svjetla viši postotak ljudi dobiva depresiju..

Kako to da znas nas? lol
imam baku u Poreču i sestričnu u Rijeci, i od malena sam ljetovao u Poreču, tako da sam spontano naučio... ali ne pričam baš puno hrvatski, jedino sa bakom, sestričnom i njezinima.. i ovdje;)..

antenor
January 17th, 2007, 08:08 PM
Marija:eek2::drool:!! :D

podsjetila me je na Natalie Portman.. meni je prelijepa:tongue2:

http://img329.imageshack.us/img329/2812/natalie1fp8.jpg

http://img201.imageshack.us/img201/7025/natalie2qb6.jpg

http://img389.imageshack.us/img389/91/natalie4mo2.jpg

a ovo smo mi zajedno :yes:
http://img389.imageshack.us/img389/5279/natalie3se3.jpg
.......................okej okej to nisam ja :wallbash:

:cheers:

Samuel_Etoo
January 17th, 2007, 08:56 PM
mirza-sm:

I dont like you either.

I will beat you up if I see you your pathetic coward. You and your Croatia can go and fuck yourself cause Bosnia is the land of its patriots, not cowards like you.

You are ashame for all bosniaks, you are ashame of all bosniaks cause you eat pork, and like Croatia more than Bosnia.

Samuel_Etoo
January 17th, 2007, 08:59 PM
Btw... fuck Croatia!

Croatia and Serbia is countries we all bosniaks should hate and not have any diplomatic connection with. Especially cause Croatia and Serbia doesnt recognize the independence and sovereignity of Bosnia and Herzegovina.

Death to Croatia and Serbia!

Mimar
January 17th, 2007, 09:03 PM
:doh: :ohno: :bash:

BosRoker
January 17th, 2007, 09:19 PM
Slovenci nisu masovno putovali u strane zemlje, pa mu nije bilo jasno, a i Mirza sada živi u Bosni...

Ma znam. Odgovor mi nije bio sarkastican.

A kako to da zna vaš, e pa kad su naši jeziki toliko različiti, i ja se pitam...:cheers:

Pa dobro, jeste da su slicni ali ipak su dosta razliciti. Mogu vas ja razumijeti kad pisete na slovenskom, ali ipak vam ne bi mogao odgovoriti ili ucestvovati u razgovoru.

antenor
January 17th, 2007, 09:40 PM
^^ ups greška, quote-ao sam bambama umjesto tebe..

a ono gore, bilo bi super kad ne bi nitko komentirao:ohno:

mirza-sm
January 17th, 2007, 09:41 PM
Samuel_Etoo i didnt say I HATE YOU,i said EVERYONE HERE HATES YOU :lol:
and yeeeeeeees i LOVEEEEEEE Croatia and Serbia u fuckin chilld,grow up! :)

mirza-sm
January 17th, 2007, 09:42 PM
antenor,jest u pravu si ;) imaju stvarno problema s depresijom gore... baš zbog nedostatka te svjetlosti,postotak je dosta veći nego u drugim EU zemljama... znam to iz iskustva,family thing ;)

amc0
January 17th, 2007, 10:05 PM
Btw... fuck Croatia!

Croatia and Serbia is countries we all bosniaks should hate and not have any diplomatic connection with. Especially cause Croatia and Serbia doesnt recognize the independence and sovereignity of Bosnia and Herzegovina.

Death to Croatia and Serbia!

Hahahaha! Jesi smijesan covjece. Jos "Bosnia is the land of it's patriots" a pise na engleski zato sto se stidi svog jezika i zato sto ga nezna pisati! XD

@Mirza-sm: Sta cu covjece, zabio sam se za skolu ovdje i mislio sam se prvo skolovati, otici u vojsku pa kasnije mozda odseliti negdje. Ali svedani su stvarno govnari, po gotovo sad kad su turci, shiptari i iracani postali kriminalci i kradu, plackaju i to sranje. I sad govore da smo i mi bosanski muslimani krivi za to sto se desava, i pitaju se sta mi "izbjeglice" ovdje radimo i da se vratimo kuci i to pod hitno. Jebiga, svedska jeste dobra sto se tice s ekonomijom. Ovdje imas ekonomisku stabilnosti ma i da si nezaposlen ali racizam je porastao prema stranaca.
Bas nekoji dan me svedo pretijo da ce me ubiti samo zato sto sam stranac.

mirza-sm
January 17th, 2007, 10:10 PM
Hahahaha! Jesi smijesan covjece. Jos "Bosnia is the land of it's patriots" a pise na engleski zato sto se stidi svog jezika i zato sto ga nezna pisati! XD

@Mirza-sm: Sta cu covjece, zabio sam se za skolu ovdje i mislio sam se prvo skolovati, otici u vojsku pa kasnije mozda odseliti negdje. Ali svedani su stvarno govnari, po gotovo sad kad su turci, shiptari i iracani postali kriminalci i kradu, plackaju i to sranje. I sad govore da smo i mi bosanski muslimani krivi za to sto se desava, i pitaju se sta mi "izbjeglice" ovdje radimo i da se vratimo kuci i to pod hitno. Jebiga, svedska jeste dobra sto se tice s ekonomijom. Ovdje imas ekonomisku stabilnosti ma i da si nezaposlen ali racizam je porastao prema stranaca.
Bas nekoji dan me svedo pretijo da ce me ubiti samo zato sto sam stranac.

ah.. uvijek je tako bilo... :) bilo je gore 92. kad smo mi došli hehe.. bolje da ti ne pričam ;) šta ja znam... poslije par godina kad smo živjeli nismo imali nikakvih problema,čak štaviše neki Šveđani su nam bolje došli od sopstvene familije.. ;)

Samuel_Etoo
January 17th, 2007, 10:11 PM
mirza-sm:

You are not a real bosniak, you are a fake bosniak.

Serbia commited genocide during the war, Croatia used aggressions on BiH with help of their christians friends in Europe and you like that countries.

There will never be like in former jugoslavija mirza, I know you are a nostalgic person who think it was better during Yugoslavia time then it is now. But let me say something to you...

Nema vise Jugoslavije! Jugoslavije! Jugoslavije!

Ole ole... ole ole.... Nema vise.... Jugge!!!!!!!!!

Ole ole.... ole ole... Nema vise.... Jugge!!!!!!!

And there will never be! We won our freedom in 1995 after Dayton.

Now the threat to our country is Serbia (who will proclaim RS a independent state after Kosovo gets independence) and Croatia who want Herceg Bosna.

Naprijed Bosnjaci!!!!!

Ide Mujo preko Romanije!
Nosi ce bajrak bosanske armije!
Nosit ce je sve do HLADNE DRINEEEEEE...
Jel za bosnu samo bosnjak gine!!!!

Volim te BiH!!!!!

mirza-sm
January 17th, 2007, 10:13 PM
^^ bože koji bolesnik :lol: stvarno si dijete bogte... :) ne znam stvarno što dolaziš na ovaj forum kad te SVI mrze?

EVERYONE WHO HATES THUNDERMAN A.K.A Samuel_Etoo say AIIIIIIIII :D

AIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :)

DJ Bungi
January 17th, 2007, 10:17 PM
BiH Parliament:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/b7/BiHParliament.jpg/450px-BiHParliament.jpg

Samuel_Etoo
January 17th, 2007, 10:17 PM
You can go to Croatia and eat pork there and ask them to help you or call your croatian friends at this forum to attack me personally and stuff like that.

But you cant change the fact that Yugoslavia is NO MORE!

And btw... take away that cyrillic part of your signature. It is a shame to the Bosnian language who fighted for so long to get ridd of cyrillic and to all those brave bosniaks (zlatni ljiljani) who fighted for the Bosnian language to get recognized which it did in 1995.

Now there is a language called Bosnian and not Serbo croatian.

mirza-sm
January 17th, 2007, 10:24 PM
lol thunder... shvatićeš neke stvari kad narasteš :|

amc0
January 17th, 2007, 10:25 PM
ah.. uvijek je tako bilo... :) bilo je gore 92. kad smo mi došli hehe.. bolje da ti ne pričam ;) šta ja znam... poslije par godina kad smo živjeli nismo imali nikakvih problema,čak štaviše neki Šveđani su nam bolje došli od sopstvene familije.. ;)

Dobro jeste, bilo je ali ja bih rekao da je sad trenutno gore zbog depresije, ove nove jebene vlade i zato sto upustaju sve vise stranaca, cigana i kriminalni rusa.
Cim zivis u grad/podrucju gdje su skoro svi svedani tu ima i racizma protiv nas stranaca. Nekoji dan slusam kako svedo u prostoriji gdje treniram vice "-Dom där invandrarna borde skickas ut. Sieg Heil och Heil Hitler pĺ dom sĺ är det klart".
Oni nemaju morala prema drugima sto su dosli vamo bez icega da bih mogli zivjeti normalan zivot.
Ja mogu misliti da si ti zivio u juznom dijelu svedske.
Mi smo dosli -93:e iz Sarajeva, zivili smo u Rosengĺrd u Malmeu i cim smo dobili papire odselili smo u Erebro (Örebro) gdje trenutno zivim.

Samuel_Etoo
January 17th, 2007, 10:30 PM
Ja nemam tebi nista shvatiti.. ti si neprijatelj BiH i Islama!

I ja sam proglasio Jihad prema tebi i ovo je ratno stanje!

I zasto zivis u Limhamn? Tamo su samo svedzani... dodzi vamo u rosengĺrd.

Din rövknullare.

Samuel_Etoo
January 17th, 2007, 10:31 PM
amcO:

Ja svaki put kazen svedzanima da ja nejedem svinjetinu i da sam ja musliman. Oni to naravno prihvataju.

Ali ako nerade... onda netrebas ni ti nji prihvatiti.

amc0
January 17th, 2007, 10:32 PM
You can go to Croatia and eat pork there and ask them to help you or call your croatian friends at this forum to attack me personally and stuff like that.

But you cant change the fact that Yugoslavia is NO MORE!

And btw... take away that cyrillic part of your signature. It is a shame to the Bosnian language who fighted for so long to get ridd of cyrillic and to all those brave bosniaks (zlatni ljiljani) who fighted for the Bosnian language to get recognized which it did in 1995.

Now there is a language called Bosnian and not Serbo croatian.

Jao pedercine. Moram ti reci da si stvarno glup.

I izvini mod ali ovo me stvarno nervira.

mirza-sm
January 17th, 2007, 10:37 PM
Ja nemam tebi nista shvatiti.. ti si neprijatelj BiH i Islama!

I ja sam proglasio Jihad prema tebi i ovo je ratno stanje!

I zasto zivis u Limhamn? Tamo su samo svedzani... dodzi vamo u rosengĺrd.

Din rövknullare.

oh nisam znao da se igramo dječijih igara,ratovanja i tako to :D
možemo li sad se igrati pokemona??? u tome sam pravo dobar!! nikad mi nisu išle ratne igre nešto posebno.....
okej idemo! IZAZIVAM TE NA DVOBOOOOOOOOOOOOOOOJ !!!
Pikachuuuuuuu kreniiiiiii ja biram tebeeeeeee! Upotrijebi napad munjom!
ur turn thunder :D:D

Samuel_Etoo
January 17th, 2007, 10:39 PM
Just wait until Al qaeda makes an islamic empire, then you will see the true work of Jihad and Iraq is only the first step in global jihad.

Just wait...

Samuel_Etoo
January 17th, 2007, 10:40 PM
Tekbir!!!!

Allahu akbar!!!!

amc0
January 17th, 2007, 10:44 PM
Just wait until Al qaeda makes an islamic empire, then you will see the true work of Jihad and Iraq is only the first step in global jihad.

Just wait...

Kako te nije stid bolan ? I sto petjlas al-qaedu s bosanskim muslimanima ?
Nismo toliko blentavi da bih bili toliki fundamentalisti.

Samuel_Etoo
January 17th, 2007, 10:59 PM
Al qaeda ima svoji kampova i svoji centra u BiH. Ima i to je i Abu Musap Al zarqawi prizno.

I Abu Musap Al Zarqawi je spomeno Bosnu kad je on napao UN zgradu u Bagdadu 2004.

On je rekao: Ovaj napad na UN, je zbog vaseg poklona jevrejskom narodu, vas poklom koji se zove Izrael. Nesmijemo mi muslimani, zaboraviti, Afghanistan, Irak, i za to je ovaj napad.

Nemojte isto zaboraviti Cecenija, Kashmir i Bosnu.

To je rekao Abu Musap Al zarqawi kao razlog zbog herojskog napada na UN u Iraku. Na napadu je poginilo preko 80 ljudi i to je bio znak svijetu da se Irak nedira.

bambam
January 17th, 2007, 11:23 PM
hehe.. a najbolje sto se moze desiti Bosni je da takvi ljudi zive 2000 km udaljeno u eksilu ;)

Samuel_Etoo
January 17th, 2007, 11:37 PM
Ovo je meni cudno... kad sam se fino ponaso i nisam pokazao moje misljenje onda su me banovali nakom par minuta.

Sada kad pokazujem moje misljenje, nisu me jos banovali.

DJ Bungi
January 17th, 2007, 11:38 PM
Bas si balavac. Pogledaj definiciju "JIHAD" pa onda stupi u diskusiju o tome. Ti i takvi slicni su najveci neprijatelji BiH. I ja sam musliman, ali Bosne je bilo 500 godina prije Islama, pa ne mogu vise voliti Islam od cijele nase istorije.

bambam
January 17th, 2007, 11:56 PM
Bas si balavac. Pogledaj definiciju "JIHAD" pa onda stupi u diskusiju o tome. Ti i takvi slicni su najveci neprijatelji BiH. I ja sam musliman, ali Bosne je bilo 500 godina prije Islama, pa ne mogu vise voliti Islam od cijele nase istorije.

Ma nemoj se nervirati.. ima jedna paralela izmedju svih zemalja gdje zive imigranti.. imas onih koji se uspjesno integriraju, studiraju ili zavrse neki druge visoke skole pa se i aktivno ukljuce u poloticki i drustveni zivot svoje "nove" domovine.. znaci ponasaju se tamo kako bi se i u domovini ponasali.. i oni koji se nisu mogli integrirati zbog bilo kojeg razloga i svu krivicu pokusavaju prebaciti na pucanstvo, kulturu i vjeru svoje "nove" domovine a da bi kompenzirali svoje komplekse, oni se odgradjuju sve vise od tog drustva gdje zive.. druze se samo sa propalicama istomisljenika.. i putem vjere, potomstva ili ponosa pokusavaju dokazati da su oni bolji i puno vise vrijede nego li bilo koji drugi covijek pa bio to cak netko iste nacije ili vjerje ako ne dijeli njegovo misljenje -znaci izdajica nad svom narodom-.. sve u svemu se to svede da ti ljudi sve vise padaju u neki svjet iluzija i da postaju upravo gori od onoga cega toliko mrze itd.. tragicno u svemu tome je da ti ljudi koliko god nisu vise psosobni da zive normalnim zivotom u inozemstvu, toliko vise i ne nalikuju vlastitom narodu u svojoj domovini.. kako god.. sve to nije nas problem nego jedino problem pojedinih bolesnih glava koji sa svojim izjavama -kao sto si i dobro rekao o "Jihad-u"- sami sebe diskreditiraju..

LordMarshall
January 18th, 2007, 01:32 AM
etoga gotov thread po treci put...

mirza-sm
January 18th, 2007, 02:03 AM
^^ ma đe otišo bolan :) pa zar niste skontali kako treba s ovim šmokljom već?? :D
izlaz je u POKEMONIMA ! :D
ne,sad ozbiljno,mali ima stvarno problema hehe... mora da je efekat onog nedostatka svjetla u skandinaviji što je antenor spominjao :lol:

mirza-sm
January 18th, 2007, 02:06 AM
I ja sam musliman, ali Bosne je bilo 500 godina prije Islama, pa ne mogu vise voliti Islam od cijele nase istorije.

LordMarshall
January 18th, 2007, 02:06 AM
previsa mraka za naseg hableka

Beca
January 18th, 2007, 09:26 AM
ljudi, a posebno Mirza i amc0, naucite da koristite "ignore"

nadam se da ce Mariji napraviti dobru stvar... meni je drago sto nema glasanja, svejedno nikad nije pobijedio najbolji, a na to se bezze pare bacale

mirza-sm
January 18th, 2007, 08:12 PM
^^ a vidiš toga se nisam sjetio :doh:

anywayz.. brejkin njuz...

http://i21.photobucket.com/albums/b290/skyscraper_BiH/Bosanska%20Krajina/P1182811.jpg

odeeeeeeeee folfo :( bolje da su ga meni dali :cry:

Mimar
January 18th, 2007, 10:17 PM
^^ :cry:

btw gledam sada javnu tajnu na bht i pitaju jednog politicara kolika je povrsina BiH a on kaze 5,000km2 :hilarious

mirza-sm
January 19th, 2007, 01:29 AM
^^ haha i ja sam to gledao LOL :lol:

Mimar
January 19th, 2007, 02:50 PM
sretna nova 1428. hidžretska godina :)

LordMarshall
January 19th, 2007, 10:00 PM
Sretna Nova 1428

Neka Allahu Uzvišeni podari mir i sreću cijelome svijetu!

Verso
January 20th, 2007, 03:34 PM
Pa ljudi, vi samo slavite!:lol:

Sretna nova 1428. godina!:)

Btw, to svaku godinu dođe na drugi datum, je li? (mislim, po našim godinama, Gregorijanski kalendar)

Mimar
January 20th, 2007, 04:11 PM
Pa ljudi, vi samo slavite!:lol:

Sretna nova 1428. godina!:)

Btw, to svaku godinu dođe na drugi datum, je li? (mislim, po našim godinama, Gregorijanski kalendar)

hidzretska godina je lunarna i ima 12 mjeseci sa 30 ili 29 dana i tako je hidzretska nova godina oko 10 dana ranije nego prosla

btw hvala

Verso
January 20th, 2007, 06:47 PM
^^ Šta to znači, da će se za 2 godine poklapati sa Gregorijanskim kalendarom? Obje nove godine na isti datum? :)

Mimar
January 20th, 2007, 07:01 PM
^^ Najvjerovatnije ce biti 31. jer je ponekad 11 dana ranije, sve zavisi do mijene mjeseca

Beca
January 20th, 2007, 09:48 PM
hvala, takodjer
je li onaj vatromet juce bio tome posvecen?

Mimar
January 20th, 2007, 10:03 PM
hvala, takodjer
je li onaj vatromet juce bio tome posvecen?

Jeste kod dzamije na Cengic-Vili

zippo
January 21st, 2007, 12:00 AM
Srećna NG! :cheers:

Mimar
January 21st, 2007, 08:37 PM
^^ hvala

Rukomet BiH-Svedska 25:27 :( i da dodam da su sudije(Rusi) bili veoma sumnjivi :ohno:

Bih06
January 21st, 2007, 08:46 PM
^^ vidio sam to :ohno: Rusi Rusi

Galeb
January 22nd, 2007, 06:55 AM
Ruske sudije, Turske sudije....sve su to ista bagra:D

hercegovac1990
January 22nd, 2007, 05:47 PM
top 10 BiH gradova:D

1. Mostar
2. Sarajevo
3. Capljina
4. Trebinje
5. Visegrad
6. Banja Luka
7. Zvornik
8. Bihac
9. Jajce
10. Brcko

11. Konjic
12. Stolac
13. Bosanska Gradiska
14. Bileca
15. Prnjavor
16. Sanski most
to je po meni:D Jablanica ne posto sam inace iz Nje:)

hercegovac1990
January 22nd, 2007, 08:18 PM
http://www.natuur-cultuurreizen.nl/
http://ncrvreizen.nl/kampeerreizen/reis.php?idreis=116
http://www.kampeerauto.nl/recr_info_reizen/reizen/recreatiereizen13_07.htm
http://www.sarajevoreiziger.nl/index.htm
http://www.skb-reizen.com/
http://www.travelant.nl/
http://www.vakantiebosnie.com/
http://www.sindbad.nl/begin.asp?xsl=package&title=Hotel/pension%20bergwandelen&styles=50-ers&id=BHB&vandaag=20050715
Holandski sajtevi O BiH za Odmor

ove godine je Bosna primjena u Knijgu anwb campingreizen to je najveci operator camping putovanja u NL:D i samo ima u toj knjizi 15 zemlja medju kojima BiH HR i SLO

MIMICA
January 23rd, 2007, 01:37 AM
top 10 BiH gradova:D

1. Mostar
2. Sarajevo
3. Capljina
4. Trebinje
5. Visegrad
6. Banja Luka
7. Zvornik
8. Bihac
9. Jajce
10. Brcko

11. Konjic
12. Stolac
13. Bosanska Gradiska
14. Bileca
15. Prnjavor
16. Sanski most
to je po meni:D Jablanica ne posto sam inace iz Nje:)

unbelievable... :ohno:

Krasna Sreča
January 23rd, 2007, 01:43 AM
http://www.natuur-cultuurreizen.nl/
http://ncrvreizen.nl/kampeerreizen/reis.php?idreis=116
http://www.kampeerauto.nl/recr_info_reizen/reizen/recreatiereizen13_07.htm
http://www.sarajevoreiziger.nl/index.htm
http://www.skb-reizen.com/
http://www.travelant.nl/
http://www.vakantiebosnie.com/
http://www.sindbad.nl/begin.asp?xsl=package&title=Hotel/pension%20bergwandelen&styles=50-ers&id=BHB&vandaag=20050715
Holandski sajtevi O BiH za Odmor

ove godine je Bosna primjena u Knijgu anwb campingreizen to je najveci operator camping putovanja u NL:D i samo ima u toj knjizi 15 zemlja medju kojima BiH HR i SLO

What I don't get is why BiH is now almost always grouped with Croatia and Slovenia?

Beca
January 23rd, 2007, 11:51 AM
http://dnevnik.hr/naslovnica/vijesti/crnakronika/20070123_10356.php

:ohno:

Verso
January 23rd, 2007, 04:39 PM
^^ :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: :eek2:

Kako je ovo uopće moguće??? :( :( :(

Beca
January 23rd, 2007, 04:46 PM
moralo se raditi o velikoj brzini na obje strane, ali i dalje je mogucnost uzasno mala...

amc0
January 23rd, 2007, 10:08 PM
^^ a vidiš toga se nisam sjetio :doh:

anywayz.. brejkin njuz...

http://i21.photobucket.com/albums/b290/skyscraper_BiH/Bosanska%20Krajina/P1182811.jpg

odeeeeeeeee folfo :( bolje da su ga meni dali :cry:

sta je to bilo u atini ? Sto su zapalili volva ?

hercegovac1990
January 23rd, 2007, 10:49 PM
jos niko mi nije dao odgovor na pitanje jeli se vec grad autobuska stanica???? posto je rok zavrestka uskoro? september

DJ Bungi
January 24th, 2007, 03:55 AM
BiH Parliament Building (Inside)

http://www.kamen-pazin.hr/slike/bihparlament_velika.jpg

mostarac1
January 24th, 2007, 04:19 AM
my God, it looks real nice

Mimar
January 24th, 2007, 05:48 PM
CNN je jucer postavio Sarajevo u Jugoslaviji(srbiji) na vremenskoj prognozi, a danas su napravili dvije BiH, Bosnia & Herzegovina i Bosnia - Herzegovina, jedna je prazna, a druga je puna gradova medu kojiima su neka sela i sesnaesti kilometar :lol:

http://img20.imageshack.us/img20/7743/cnnglupost9sl.jpg

A pogledajte kako je to Slobodna Dalmacija (http://www.slobodnadalmacija.com/20070124/zadnjastrana01.asp) :bash:

i da podsjetim da su oni izmislili da Bosmal tone, stvarno su najneprofesionalnije novine koje sam ikada vidio

Mimar
January 24th, 2007, 05:51 PM
my God, it looks real nice

Ovo je ona manja zgrada

Mimar
January 24th, 2007, 05:55 PM
Sada opet malo vise pogledam kad nema Srbije ni Jugoslavije, cak u Hrvatkoj neki cudni gradovi (becam stn 143700 :lol: ) :ohno:

Bih06
January 24th, 2007, 08:24 PM
^^ Ne znam sto su to napisali kad je i zagreb isto bijo Zagreb, Serbia......To su tek juce promjenili

DS8 Masonic
January 24th, 2007, 10:19 PM
Bože sačuvaj, kako su ti amerikanci neuki! Mi svi koji smo istočnije od Njemačke smo jedna država...boli ih briga da li je Sarajevo u Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj ili Armeniji! Prije negdje godinu dana gledao sam vremensku prognozu na satelitskom programu CNBC i vidio kartu Europe na kojoj Hrvatska ima granice k'o u doba NDH. Mislim prestrašno kako su nezainteresirani i neobrazovani!:ohno:
Dakle , svima pozdrav iz srca Hercegovine, Zagreba!:lol: :lol: :lol:

Bih06
January 24th, 2007, 10:49 PM
^^ :lol:

Krasna Sreča
January 24th, 2007, 11:38 PM
This is what happens when you don't know english!!!

Real commercial though I'm not sure if it actually aired.

cUEkOVdUjHc

Bih06
January 25th, 2007, 06:50 AM
^^ :lol: :lol:

Patient fixes hospital machine

A Bosnian hospital patient spent seven hours repairing hospital machinery so his operation could go ahead.

Doctors had told car mechanic Slobodan Mocevic, 56, his operation to remove a kidney stone was cancelled because of faulty equipment.

Mocevic asked to borrow a set of tools and then stripped down and repaired the Extracorporeal shock wave lithotripsy machine at the hospital in Kasindol.

He said: "I was in agony, and there was no way I could have waited any longer."

The device removes kidney stones by sending a sonic wave through a patient's body to break up the stone.

Ovaj covjek je legenda :lol: :lol: Ovo je bas bosanski (balkanski) fazon :lol: :lol:

Galeb
January 25th, 2007, 07:40 AM
Lepo...mi Srbi ipak znamo nesto i da popravimo, a ne samo da unistavamo;)

Bih06
January 25th, 2007, 08:16 AM
^^ :lol: :lol: Nemoj tako jarane imas ti gomile srba sto su uradile dobre stvari za BiH i bice u budocnost sve vise nadamo se :grouphug:

Bez price o ratu ili sranju na Galebov comment molim vas da sad opet ne pocne sranje i de nam gase ovaj thread :toilet: :lock: :banned: :nono:

Beca
January 25th, 2007, 09:57 AM
nakon izbora za predsjednika u HR (Mesic, Kosor, ...), BBC je izvjestavao o izbornim rezultatima, u desnom gornjem uglu je pisalo Zagreb, a iznad toga slika sarajevske Vjecnice :lol: :lol:

mirza-sm
January 25th, 2007, 02:17 PM
Bh. pjesma za Eurosong 2007 dostojna Broadwaya

Sarajevo-x.com u razgovoru sa Dejanom Kukrićem direktorom "BH Eurosonga" donosi najnovije detalje sa snimanja bh. pjesme u studiju "14 Radio Slovenije", kojom će na ovogodišnjem takmičenju u Helsinkiju 12. maja 2007. BiH predstaviti mlada Banjalučanka Marija Šestić.

http://www.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/070125035.jpg

Proteklih dana bh. ekipa Eurosonga boravila je u Ljubljani radeći na snimanju pjesme koju je 19-godišnja Marija Šestić snimila na našem i engleskom jeziku. Inače, Šestić je najmlađa studentica u istoriji Akademije Umjetnosti Banja Luka. Diplomirala je klavir, a trenutno radi kao profesorica na Muzičkoj akademiji u Banja Luci. Zbog, kako nam je kazao Dejan Kukrić, zakazanog koncerta, Marija je nakon povratka iz Ljubljane otputovala nazad u Banja Luku.

http://www.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/070125035.2.jpg

Sudeći prema njegovim riječima, atmosfera tokom snimanja u ljubljanskom studiju bila je na zavidnom nivou. "Marija je maestralno otpjevala pjesmu, a u pripremi je i ruska verzija. Vrlo smo zadovoljni, pjesma zvuči holivudski, zvuči kao na Broadwayu", kaže Kukrić.

Marija je, ističe on, sama po sebi iznenađenje. "Ona krasno pjeva i jako je talentovana". Gudačke dijelove pjesme predstavnice (violine i kontrabas) svirali su članovi slovenske filharmonije i simfonijskog orkestra RTV Slovenije. Snimanje u ovom studiju Kukriću i ekipi bila je, kako nam je kazao, velika čast. I iz razloga što prema standardima Eurosonga sve zemlje učesnice moraju poštovati standarde evropske radiodifuzije, bh. pjesma je snimana u ovom studiju čija je oprema kaže Kukrić stara oko godinu dana.

Autorima kompozicije, koji još uvijek borave u Ljubljani Aleksandri Milutinović i Goranu Kovačeviću pridružio se aranžer i producent Nikša Bratoš, inače, osnivač grupe Crvena Jabuka.

Marija, Aleksandra i Goran su mlad i muzički obrazovan tim. Aleksandra je, ističe direktor BH Eurosonga, napisala gotovo pola pjesama za album Željka Joksimovića, radila je sa Mladenom Vojičićem Tifom i Majom Tatić.

http://www.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/070125035.3.jpg

"U trenutku kada druge zemlje idu na skandale mi ćemo biti vrlo elegantni i uvjereni. Što se tiče samog nastupa krenuli smo u pripreme, nastupamo 12. maja direktno u finalu a scenski nastup će biti vrlo pažljivo i stručno osmišljen. Mislim da ćemo i ovu godinu biti drugačiji od drugih“, kazao nam je Kukrić.

Pjesma koju će Marija izvesti u finskoj prijestolnici, bh. javnosti će biti predstavljena u specijalnom televizijskom programu 4. marta na BHT1 sa početkom u 20.00 sati .

"Kao što sam bio uvjeren u Harija, uvjeren sam i u Mariju da će biti sigurno dobra i izvrsna", zaključuje šef delegacije BH Eurosonga u razgovoru za naš portal.

zippo
January 25th, 2007, 10:57 PM
Sjeća li se ko one izborne pjesme: "Izaberi svoju sreću, tu je negdje kraj tebe..."? Tu je pjevala Marija Šestić, zajedno sa Irinom Kapetanović (čini mi se) i još nekom djevojkom.

mirza-sm
January 26th, 2007, 12:02 AM
LOL znam ja tu pjesmu!!! izbori se za svoju srecuuuu,manjuuuuuu u u u uuu ili vecuuu,zasto uvijek istu pjesmu sviras kad mozes da biiiiras :D
znaci marija je pjevala tu! cool cool,marija je meni hella cool :D

zippo
January 26th, 2007, 01:50 AM
Nije loša cura. Malo je stidljiva previše, tj. trebaš malo više vremena s njom provesti da se malo otvori, ali OK, nije ni to loše. Inače, izdala je CD sa 16 godina. :cheers:

Beca
January 26th, 2007, 10:09 AM
djeluje kao skroz regularna djevojka plus ima lijep glas.. valjda su joj skontalii i dobru pjesmu

hercegovac1990
January 26th, 2007, 01:54 PM
kako ste vi nasli ovaj site:) ja sam nasao ga preko google gledao sam sliek Bosmala paa dosao ovde:D a vi

btw ja sam poslo poruku na sarajevo-x nekim ljudima koji isto tamo slikaju ako hoce da slikaju za nas ovaj sajt:D

Verso
January 26th, 2007, 03:26 PM
^ Ja sam ga otkrio kad sam gledao ove stranice - http://www.autobahn-online.de/. Inače, zanimljivo pitanje, idem da pitam i u našoj Gostilni.:D

Mimar
January 26th, 2007, 04:07 PM
Prosle godine sam trazio neki projekat na google i naletio na SSC :)

mirza-sm
January 26th, 2007, 07:08 PM
ja sam na sarajevo-x cini mi se =/

zippo
January 26th, 2007, 09:41 PM
Na banjalučkom forumu.

hercegovac1990
January 26th, 2007, 11:18 PM
hoce li Sarajevo dobiti h&m C&A jedan burger king ili mac donalds ili Ikea ili lidl vec jednom?????

antenor
January 26th, 2007, 11:35 PM
nemoj mi reči da nemate Mc'Donalds???!!!??!??!?!?!?!?!!?!?!???!!? Kako vam je samo uspjelo?? svaka čast!!

hercegovac1990
January 26th, 2007, 11:49 PM
neznam trebo je biti mac donalds ali nisi smilu zbog konkurencije:D od cevapa sot je mnogu kvalitetnije

antenor
January 26th, 2007, 11:58 PM
hehe, pa da:D, ne - mislim da je stvarno super da nemate Mc'D*ek:) i budite sretni, tu u Lj ih imamo nekoliko:(

hercegovac1990
January 27th, 2007, 12:13 AM
znam da imate ali valja nekada i pojest u MCD nemoze vazda ni burek i cevapi:D

Bih06
January 27th, 2007, 12:14 AM
Cevapi za 3KM

http://img148.imageshack.us/img148/3426/070126043qb3.jpg (http://imageshack.us)

Mcdonalds za 5 Eura

http://img217.imageshack.us/img217/1025/hamburgeraa8.jpg (http://imageshack.us)

Thats why.....

Bih06
January 27th, 2007, 12:39 AM
Nemamo HM, MCdonalds, Burger King, Dominos,Subway.....Bas mi je drago! Zato imamo super Burek, Sirnicu, Zeljanicu, Cevape (Banja Lucki i Sarajevski)..Kako kaze Frenkie (BiH rapper) Jebu EU ako ce na Bascarsiji HiM bit...Necu Bosanski duh ubit :)

hercegovac1990
January 27th, 2007, 01:01 AM
hamburger je u Holadniji €1,- ali neka nema MCD treba ikea H&M a ne ona roba dole cak u butiku sa pijace i treba jedan lidl jeftina hrana a dobra:D

antenor
January 27th, 2007, 01:12 AM
a tržnica Arizona:D?? btw gdje je to? i ak može kakvu fotku pliiz:), prije par godina je bila jedna reportaža, pa je netko tražio Radensku, i imali su original i još jednu sasvim jednaku al za pola cijene:lol:

Krasna Sreča
January 27th, 2007, 07:52 AM
Nemamo HM, MCdonalds, Burger King, Dominos,Subway.....Bas mi je drago! Zato imamo super Burek, Sirnicu, Zeljanicu, Cevape (Banja Lucki i Sarajevski)..Kako kaze Frenkie (BiH rapper) Jebu EU ako ce na Bascarsiji HiM bit...Necu Bosanski duh ubit :)

Its only a matter of time until all these companies jump in and it prob wont be long. Plus the average person does't have a say in this, who knows...maybe they are working on papers now and finding people to host their restaurants?

Regardless thats not something to be proud of, it shows that foreign (American) companies are not yet secure enough to invest in that country.

BosRoker
January 27th, 2007, 08:13 AM
McDonalds hasn't appeared in Bosnia not because it would be more expensive than popular local cuisine (although it probably would, for an actual meal at least), but because our infamous bureaucracy proved to be too much for even the globalization poster-firm.

hercegovac1990
January 27th, 2007, 12:06 PM
ja poslao kompaniji Mims poruku dali oni imaju u planu graditi nove trzne centre i da li ce biti slike merkur dc konjic na sajtu i dali ce praviti nove sajtove za vegafruit sarajevsko pivo i tako dalje evo odgovora!

Poštovani,

Kako ste i sami zaključili velika smo firma, a to znači da u njoj ima ljudi koji vode računa o web stranici i da znamo kakvog je kvaliteta.

Također, znamo za koje kompanije trebamo praviti sajt, a uskoro ćete moći naći na net-u i nove slike DC Konjica. Isto tako informiramo vas da nemamo tri tržna centra Merkur, te da imamo planove koji su naša poslovna tajna.

S poštovanjem,

Lejla Oruč
Marketing Manager

MIMS d.o.o.
Semizovac bb, 71321 Semizovac
Tel: +387 (0) 33 475 286, 475 270
Fax: +387 (0) 33 475 271
Mob: +387 (0) 61 134 745

hercegovac1990
January 27th, 2007, 12:53 PM
http://www.altermedia.tv/ prva BH interent televizija jos nije krenula 100% ali ce uskoro vec se moze nesto gledati!

hercegovac1990
January 27th, 2007, 02:03 PM
http://www.centrotours.ba/loc/ dobar + lijep site

mirza-sm
January 27th, 2007, 08:58 PM
nemoj mi reči da nemate Mc'Donalds???!!!??!??!?!?!?!?!!?!?!???!!? Kako vam je samo uspjelo?? svaka čast!!

trebao se 2000.te otvoriti prvi u sarajevu u ferhadiji,ali su se posvadjali sa sarajlijama (no wonder,s njima je bas tesko doci u nesporazum :sleepy: ) tako da su skroz odustali do daljnjeg :)

mirza-sm
January 27th, 2007, 08:59 PM
ja poslao kompaniji Mims poruku dali oni imaju u planu graditi nove trzne centre i da li ce biti slike merkur dc konjic na sajtu i dali ce praviti nove sajtove za vegafruit sarajevsko pivo i tako dalje evo odgovora!

Poštovani,

Kako ste i sami zaključili velika smo firma, a to znači da u njoj ima ljudi koji vode računa o web stranici i da znamo kakvog je kvaliteta.

Također, znamo za koje kompanije trebamo praviti sajt, a uskoro ćete moći naći na net-u i nove slike DC Konjica. Isto tako informiramo vas da nemamo tri tržna centra Merkur, te da imamo planove koji su naša poslovna tajna.

S poštovanjem,

Lejla Oruč
Marketing Manager

MIMS d.o.o.
Semizovac bb, 71321 Semizovac
Tel: +387 (0) 33 475 286, 475 270
Fax: +387 (0) 33 475 271
Mob: +387 (0) 61 134 745

LOL :D

BosRoker
January 27th, 2007, 09:01 PM
^^

Hercegovac, no offense but, you must have written a pretty dick letter to get such a bitchy response. :lol:

mirza-sm
January 27th, 2007, 09:03 PM
BosRoker i was thinkin the same thing :lol:

LordMarshall
January 27th, 2007, 09:18 PM
makar je dobio odgovor

Hercegovac1990 probaj napisati pismo UNITICu da vidimo kakve planove oni imaju.

Mimar
January 27th, 2007, 09:48 PM
Nek posalje neko ko je dobar s gramatikom(nazalost ja nisam :(, a mozda je bolje sto nisam da ne pisem ja :D) e-mail:
1.BBI Centar da rade malo na onoj stranici, slike stare dva mjeseca, mozda i vise ili da ih zamoli da stave live cam ionako imaju banku kraj gradilista.
2.Uniticu da vidimo kolika ce biti visina zgrade itd. jer u onom GP`u Marijin dvora pise da je 100m max visina i kada ce poceti izgradnju ako ce ikako graditi.
3.GMC`u ako mogu da nam posalje neke nacrte da vidimo kako ce izgledat unutra itd.

eto to je to :) , i na kraju niko nece poslat :lol:

mirza-sm
January 27th, 2007, 11:40 PM
Hercegovac1990 probaj napisati pismo UNITICu da vidimo kakve planove oni imaju.

:rofl:

hercegovac1990
January 27th, 2007, 11:43 PM
mirza sta se smijes??? sta mislis jeli:)

mirza-sm
January 27th, 2007, 11:46 PM
rofl ma nista pusti me kraju :D you do ur thing litlle man ;)

hercegovac1990
January 28th, 2007, 05:27 AM
http://skyscrapercity.com/showthread.php?p=11509784#post11509784
evo napravio sam sajt na German formuu!!!!

Mimar
January 28th, 2007, 03:39 PM
http://skyscrapercity.com/showthread.php?p=11509784#post11509784
evo napravio sam sajt na German formuu!!!!

Kaze se thread :nuts:

hercegovac1990
January 28th, 2007, 10:12 PM
http://banjaluka.x-build.net/ vaki sajt ima Zagreb Novi Sad i Begrad sto Sarajevo nema i kako se moze pokreniti imamo Becu Snipsarajevo i hariscek koji slikaju!!!!

MIMICA
January 28th, 2007, 11:40 PM
http://banjaluka.x-build.net/ vaki sajt ima Zagreb Novi Sad i Begrad sto Sarajevo nema i kako se moze pokreniti imamo Becu Snipsarajevo i hariscek koji slikaju!!!!

I already said I'd make a site like that but for all of BiH. Just calm down, I'll probably be doing it this summer or something.

hercegovac1990
January 28th, 2007, 11:58 PM
ja mimica ti ces ga praviti jeli?????? ali ko ce slikati projekte svaki drugi dan????

mirza-sm
January 29th, 2007, 12:16 AM
ja mimica ti ces ga praviti jeli?????? ali ko ce slikati projekte svaki drugi dan????

hehe ti sigurno neces zato nemoj brinuti ;)

hercegovac1990
January 29th, 2007, 12:30 AM
mirza molim te cuti sa tobom ne pricam i nemoj na moje postove reagirati;)
ja bar nesta pokrecem;) a ti se uvlacis u supku BL tamo

mirza-sm
January 29th, 2007, 12:32 AM
jao jao cak smo naucili i ruzne rijeci na maternjem :) ajde barem nisi rekao arschloch,bit ce nesto od ove nase omladine... za 100 godina :okay:
i btw,satra se pokrecuci lol svaka cast :D

mirza-sm
January 29th, 2007, 12:33 AM
i idi izvini se onome covjeku iz holandije sto te ganja za copywright da mu stavljas zenine slike bez dozvole na forum :D

LordMarshall
January 29th, 2007, 12:34 AM
ista poruka

mirza-sm
January 29th, 2007, 12:35 AM
isti odgovor : )

LordMarshall
January 29th, 2007, 12:37 AM
hehehehe :)

hercegovac1990
January 29th, 2007, 12:37 AM
sta taj covjek hoce ni na jednoj slici se nevidi njegova zena glupi Holandjar;) ali sam mu ja rekao da sam uzeo slike;)

Beca
January 29th, 2007, 10:13 AM
mislim da je nepostojanje McDonaldsa jos jedan od simbola Sarajeva jer i mnogo vece rupe i nerazvijene zemlje ga imaju, dakle - nije do razvitka... ta cinjenica je usla i u turisticke vodice i ja je ni slucajno ne bih mijenjala..

hercegovac1990
January 29th, 2007, 01:46 PM
jest to BEca ali treba jedan H&M C&A!!!!

bXa
January 29th, 2007, 01:59 PM
agree... imamo cevabdzinicu "zeljo", "zeljo2", buregdzinicu "sac" :D...
sta ce nam vise... specijalitet do specijaliteta... ko to ima ostali... niko :D...

odes kod taleta na hamburger, ma kakav McDonalds ba... kad ti pljesku opali uhhh :D

DS8 Masonic
January 29th, 2007, 04:10 PM
jest to BEca ali treba jedan H&M C&A!!!!

nažalost, načekat ćeš se do ulaska u EU, H&M ti želi imati poslovnice samo u EU zemljama. za C&A neznam kakvu politiku vode...

Bih06
January 29th, 2007, 10:08 PM
Sta ima sa BBI centrom i na planinama? Jel pao snjeg po planinama za skijanje i bili neko mogo uslikat BBI ako ima ista novo tu? :)

bambam
January 30th, 2007, 12:13 AM
Hej zanimalo bi me nesto.. posto citam neke vijesti poput: "BIH ostala bez grba, zastave i himne".. sad nesto ne kuzim niti u njemackim vijestima niti u nasim.. dali su se samo ukinule himne, zastave i grbovi entiteta ili i drzavni? Ako su samo ukinuta entiteska obiljezja znaci li to da je namjera tome kreirati nove obiljezje i himnu za cijelu Bosnu ili kako.. nekako nikao da skuzim ovo.. mozda bi mi netko mogao to objasniti?!?

snupix
January 30th, 2007, 12:22 AM
Evo i ja se pitam...

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=338392

LordMarshall
January 30th, 2007, 12:29 AM
ukinuti su obiljeza entiteta posto nisu u skladu sa Ustavom BiH. Drzavni simboli nisu u pitanju samo entitetski.

LordMarshall
January 30th, 2007, 12:31 AM
sadasnji Grb i Zastava FBiH, i Grb i Himna RSa nepostuju ostale kostutivne narode.

bambam
January 30th, 2007, 12:32 AM
ukinuti su obiljeza entiteta posto nisu u skladu sa Ustavom BiH. Drzavni simboli nisu u pitanju samo entitetski.

thx za informaciju LM ;)

mirza-sm
January 30th, 2007, 04:33 PM
nažalost, načekat ćeš se do ulaska u EU, H&M ti želi imati poslovnice samo u EU zemljama. za C&A neznam kakvu politiku vode...

ne mora znaciti =/
saudijska arabija,kanada i USA nisu bas EU zemlje hehe... a Slovacka je EU zemlja pa nemaju H&M : )

zippo
January 30th, 2007, 08:22 PM
Hej zanimalo bi me nesto.. posto citam neke vijesti poput: "BIH ostala bez grba, zastave i himne".. sad nesto ne kuzim niti u njemackim vijestima niti u nasim.. dali su se samo ukinule himne, zastave i grbovi entiteta ili i drzavni? Ako su samo ukinuta entiteska obiljezja znaci li to da je namjera tome kreirati nove obiljezje i himnu za cijelu Bosnu ili kako.. nekako nikao da skuzim ovo.. mozda bi mi netko mogao to objasniti?!?

Vlada FBiH bi trebalo da izmijeni grb, i zastavu i himnu (ako su je uopšte i imali?), a Vlada RS bi trebalo da u grb ukomponuje simbole ostala dva naroda. Postoje prijedlozi da se u sadašnjog dvoglavog orla, u središnji štit, ugraviraju granice RS, a postoje i prijedlozi da grb RS bude štit sa crveno-plavo-bijelim motivom u obliku granica RS. Zastava je u redu, a mislim da će u tekstu umjesto: "Bože brani, bože čuvaj, srpske zemlje, srpski rod", da ubace: "Bože brani, bože čuvaj, vjekovne nam borbe plod", a na mjestu gdje se spominju "srpske zemlje" će da ubace "Srpska".

Mada, sve će biti isto k'o i lani (bar za RS), jer kod nas se ionako ne pjeva sadašnja demonarhizovana verzija Bože pravde gdje je sporni stih: "Bože brani, bože čuvaj, srpskog Kralja, srpski rod", zamijenjen, već se pjeva kraljevska himna.

U biti, jedna velika provokacija iz Sarajeva, koja je samo doprinijela rastu netrepeljivosti između RS i BiH.

Mimar
January 30th, 2007, 09:07 PM
Danas su se sudarila dva tramvaja kod Marijin dvora, da mi je znati kako su to uspijeli :nuts:

mostarac1
January 30th, 2007, 09:16 PM
Danas su se sudarila dva tramvaja kod Marijin dvora, da mi je znati kako su to uspijeli :nuts:

a jesu smotani, :lol: :lol: :lol:

antenor
January 30th, 2007, 09:38 PM
Hrvatski:
Ljudi, imam jedno pitanje za vas u vezi sa jezikom na AA. Meni osobno nije nikakav problem pisati u oba jezika, ali me zanima, što je vama draže - da pišem na hrvatskom ili slovenskom? Čini mi se, da je Hrvatima/Bosancima malo teže razumijeti slovenski nego obrnuto, pa zato na Hr/BiH thread-ovima pišem na hrvatskom.. Ali opet ako bi pisao na slovenskom, to bi bila dobra viježba za neke od vas kojima slovenski nije toliko blizu, a na taj način mogli bi proširiti svoje jezično blago (možda radi opčeg znanja, ili čisto praktičnih razloga).

Zanima me iskreno, kako vam je draže - da pišem na hrvatskom ili slovenskom?
Možda je nekima slovenski toliko stran, da ništa ne razumiju pa to ne bi došlo u obzir. Nemam baš pravi osječaj pa me zanima što vi mislite?:)

Slovenski:
Ljudje, imam eno vprašanje za vas v zvezi z jezikom na AA. Meni osebno ni noben problem pisati v obeh jezikih, ampak me zanima, kaj vam je ljubše - da pišem v hrvaščini ali slovenščini? Zdi se mi, da je Hrvatom/Bosancem malo težje razumeti slovensko kot obratno, in zato na Hr/BiH thread-ih pišem v hrvaščini.. Ampak po drugi strani, če bi pisal v slovenščini, bi to bila dobra vaja za nekatere od vas, ki jim slovenščina ni tako blizu, na ta način pa bi lahko razširili svoj besedni zaklad (mogoče zaradi splošnega znanja, ali čisto praktičnih razlogov).

Zanima me iskreno, kaj vam je ljubše - da pišem v hrvaščini ali slovenščini?
Mogoče je nekaterim slovenščina toliko tuja, da ničesar ne razumejo in to ne bi prišlo v poštev. Nimam ravno pravega občutka, pa me zanima kaj vi mislite?:)

Bih06
January 30th, 2007, 11:05 PM
^^ ja bi volio naucit slovenski ali iskreno ne mogu da razumjem to :ohno:

mirza-sm
January 30th, 2007, 11:21 PM
Hrvatski:
Ljudi, imam jedno pitanje za vas u vezi sa jezikom na AA. Meni osobno nije nikakav problem pisati u oba jezika, ali me zanima, što je vama draže - da pišem na hrvatskom ili slovenskom? Čini mi se, da je Hrvatima/Bosancima malo teže razumijeti slovenski nego obrnuto, pa zato na Hr/BiH thread-ovima pišem na hrvatskom.. Ali opet ako bi pisao na slovenskom, to bi bila dobra viježba za neke od vas kojima slovenski nije toliko blizu, a na taj način mogli bi proširiti svoje jezično blago (možda radi opčeg znanja, ili čisto praktičnih razloga).

Možda je nekima slovenski toliko stran, da ništa ne razumiju pa to ne bi došlo u obzir. Nemam baš pravi osječaj pa me zanima što vi mislite?:)

Slovenski:
Ljudje, imam eno vprašanje za vas v zvezi z jezikom na AA. Meni osebno ni noben problem pisati v obeh jezikih, ampak me zanima, kaj vam je ljubše - da pišem v hrvaščini ali slovenščini? Zdi se mi, da je Hrvatom/Bosancem malo težje razumeti slovensko kot obratno, in zato na Hr/BiH thread-ih pišem v hrvaščini.. Ampak po drugi strani, če bi pisal v slovenščini, bi to bila dobra vaja za nekatere od vas, ki jim slovenščina ni tako blizu, na ta način pa bi lahko razširili svoj besedni zaklad (mogoče zaradi splošnega znanja, ali čisto praktičnih razlogov).

Mogoče je nekaterim slovenščina toliko tuja, da ničesar ne razumejo in to ne bi prišlo v poštev. Nimam ravno pravega občutka, pa me zanima kaj vi mislite?:)

hhehe meni je ipak draze da na hrvatskom pises kad su neki threadovi vezani za BiH a na nekakvim opcim threadovima ili slovenackim normalno slovenacki :okay:
a i normalno volio bih s vremena na vrijeme i malo slovenackog uciti i citati :)

antenor
January 30th, 2007, 11:57 PM
hhehe meni je ipak draze da na hrvatskom pises kad su neki threadovi vezani za BiH a na nekakvim opcim threadovima ili slovenackim normalno slovenacki :okay:
a i normalno volio bih s vremena na vrijeme i malo slovenackog uciti i citati :)

aha, tako mi se i činilo:D ql, onda niš ne mjenjam:)..

^^ ja bi volio naucit slovenski ali iskreno ne mogu da razumjem to :ohno:

vjerujem:) slovenski je težak:wallbash:

BosRoker
January 31st, 2007, 04:18 AM
U biti, jedna velika provokacija iz Sarajeva, koja je samo doprinijela rastu netrepeljivosti između RS i BiH.

Ne daj boze da sad saljete vojsku na nas. :lol:

Beca
January 31st, 2007, 09:18 AM
Hrvatski:

Slovenski:

meni bi odgovarao Slovenski jer pokusavam sto vise razumjeti taj jezik... nekad prebacim na tv slo 1 cisto kako bi mi se usi adaptirale na njega :)

Verso
January 31st, 2007, 03:12 PM
^ Vi stvarno dobijete TV SLO 1 u Sarajevu? Ili samo sa satelitskom?

vjerujem:) slovenski je težak:wallbash:

Pogotovo tebi. :lol: :lol: :lol:

Beca
January 31st, 2007, 04:31 PM
preko kablovske
dok mi imamo kanale svih ex-YU drzava, od kojih su neki (u ovom slucaju ne i TV SLO 1) prosto ocajni u svakom smislu rijeci, u ostalim ex-YU drzavama ne moze se "uloviti" niti jedan BH kanal

Verso
January 31st, 2007, 04:36 PM
^ Mi smo mogli dobiti BiH prije nekoliko godina, ali sad ne više; čekaj, lovimo Hayat! :D

antenor
January 31st, 2007, 06:07 PM
meni bi odgovarao Slovenski jer pokusavam sto vise razumjeti taj jezik... nekad prebacim na tv slo 1 cisto kako bi mi se usi adaptirale na njega :)

hehe, beca možemo probati isto kao na ZgCafe, da i u vašem cafe-u pričam slovenski:), još bi verso trebao preklopit:)..

mirza-sm
January 31st, 2007, 08:08 PM
preko kablovske
dok mi imamo kanale svih ex-YU drzava, od kojih su neki (u ovom slucaju ne i TV SLO 1) prosto ocajni u svakom smislu rijeci, u ostalim ex-YU drzavama ne moze se "uloviti" niti jedan BH kanal

imam i ja slo 1 i 2 na kablovskoj.aa nije istina beca :) u ostalim ex-yu drzavama imaju nas obn,hayat i pinkBH :) mada ne znam sto nemaju bht1 =/

Mimar
January 31st, 2007, 08:15 PM
Uskoro ce nam vratit HRT2 na kablovskoj i dobicemo nova tri kanala B92, Hrvatski RTL i RTS2, Susjedne kanale koje imamo trenutno su Slo1, HRT1, RTS1, Nova TV

Verso
January 31st, 2007, 09:12 PM
hehe, beca možemo probati isto kao na ZgCafe, da i u vašem cafe-u pričam slovenski:), još bi verso trebao preklopit:)..

Za mene je bolje da se isklopim!:lol: Ko se slaže?:lol: :lol: :lol:

zippo
January 31st, 2007, 11:54 PM
Ne daj boze da sad saljete vojsku na nas. :lol:

ne daj boze pa se vi naljutite i posaljete vojsku na nas :)

SpotlessMind
February 1st, 2007, 12:03 AM
ne daj boze pa se vi naljutite i posaljete vojsku na nas :)

That's already the job of EU and US. Bosniaks are busy with eating cevape and waisting their time at bars. Don't you get it already...

Singidunum
February 1st, 2007, 03:10 PM
Uskoro ce nam vratit HRT2 na kablovskoj i dobicemo nova tri kanala B92, Hrvatski RTL i RTS2, Susjedne kanale koje imamo trenutno su Slo1, HRT1, RTS1, Nova TV
B92 je najkvalitetniji kanal u Srbiji a sa RTS2 se necete usreciti.

Ovde svi operateri nude HRT1 i 2, RTCG SAT i neku od bosanskih stanica - OBN, BN, Hajat...

Ima jedna firma koja daje i SLO 1 i MKTV.

Inace za razliku od HRT, RTS i Pink prave drugaciji program za satelit koji je ocajan. Ali nema veze vi imate Pink BiH za dnevno predoziranje kicem i turbofolkom :nuts:

Beca
February 1st, 2007, 03:39 PM
ja od hrvatskih kanala imam hrt1 i novu, s tim što neki operatori daju i hrt2 i rtl (moj, nažalost, ne)
od srbijanskih očajni rts i još očajniji bk, te nekakav narodnjački kome ni naziv ne znam
od crnogorskih tvcg
od slovenskih tv slo 1
te od makedonskih a1

a generalno od svih "naših" koje ja hvatam, gledam samo hrt1 (daleko najprofesionalniji, najnekomercijalniji, a uz to i sa zanimljivim sadrzajima), bht, ftv, ponekad tv slo1 i tvcg (kad puste neki prilog o njihovim planinama i generalno prirodnim ljepotama)
pink je jos i dobar kakav je obn :ohno:

jedva cekam b92

Singidunum
February 1st, 2007, 04:42 PM
Imao sam prilike da vidim i RTS SAT i BK SAT :lol: Prvi pustaju serije od pre 50 godina koje ne mogu da budu zanimljive ni najnostalgicnijim dijasporcima a drugi opet neke vesti za ispiranje mozga (drugacije od onih koje su emitovali u Srbiji dok su imali dozvolu).

zippo
February 1st, 2007, 05:40 PM
u BL od srbijanskih kanala (na kablovskom sistemu) tu su BKTV SAT, RTS SAT i SPORTKLUB, od crnogorskih TVCG SAT, od zagrebackih HRT (1, 2), HRTL, NOVU, a to su ujedno i najgledaniji kanali, a od sarajevskih OBN, FTV, BHT1 i NTV HAYAT... makedonskih i slovenackih kanala nemamo, sto se mene tice i sta ce nam

That's already the job of EU and US. Bosniaks are busy with eating cevape and waisting their time at bars. Don't you get it already...

kontam ja, ne kontas ti, al' nema veze

Bih06
February 1st, 2007, 09:07 PM
Tomislav Piplica

http://www.youtube.com/watch?v=6ivU2dCMzug

http://www.youtube.com/watch?v=abAgOK7IlPg&mode=related&search=

:lol: :lol: Oni ganjaju ovu budalu da igra za nasu ekipu zato sto igraci jos uvijek stoje iza svog pisma

antenor
February 1st, 2007, 09:40 PM
:rofl: :hilarious

snupix
February 1st, 2007, 09:52 PM
hrt2

gledam samo hrt1

A jel to isti HRT koji mi ovdje gledamo ili je osakaćen?

Beca
February 2nd, 2007, 09:07 AM
^^ isti, zato i valja
postoje priče da će u budućnosti samo utakmice "sakatiti", tj. ukidati sliku, puštati samo zvuk kako to već rade sa novom tv

btw, imamo i mi taj sportklub odnedavno

Mimar
February 2nd, 2007, 07:01 PM
Imamo i DM sat :nuts:

Mimar
February 3rd, 2007, 02:44 PM
Umjeren zemljotres s epicentrom sjeverozapadno od Mostara

Danas u 11 sati i 49 minuta na širem području Hercegovine osjetio se zemljotres umjerene jačine. Epicentar zemljotresa bio je 15 kilometara sjeverozapadno od Mostara, a magnituda potresa bila je 4.0 po Richteru.

Podrhtavanje tla osjetilo se u Hercegovini te na području južne Dalmacije.

Nema dojava o pričinjenoj materijalnoj šteti.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070203017

Osjetilo se i u Sarajevu

bambam
February 4th, 2007, 12:33 AM
lol.. ajme kad nisam puko od smijeha:

YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=v7vlM2GKR6Y&mode=related&search=

PS: nemojte ovo molim vas s moje strane shvatiti nekako nacionalisicki ili bilo sta.. jednostavno je za puknut od smijeha ;)

bambam
February 4th, 2007, 01:32 AM
Upravo pronasao i moram reci da mi je ovo najbolja bosanska pjesma koju sam ikad cuo:

Ponoc vec je prosla..
vrijeme da se spije..
srce jos je budno..
davnu zelju krije..
kraj pendjera stojim..
cekam, da ti vrata otvorim..

Zasto duso ne dodjes..
da me kuci povedes..
da ti svoje srce predam..
da ti staru majku gledam..
mito, mito bekrijo..

Obeco si Mito..
da ces jedne noci..
kad se varos smiri..
ti po mene doci..
cvijece tvoje bijelo..
vec je..
cekajuci uvelo..

Zasto duso ne dodjes...

-------

Neznam dali ste culi i za ovu makedonsku.. upravo sam nasao Album Amire na netu i pjeva sevdalinke.. savrseno lijepe pjesme:

Zalazi, zalazi jasno sunce (zalazi je u imperativu)
Zalazi i pomraci se
a ti jasni mjesecu
Bezi i udavi se

Tuguj goro, tuguj sestro
Zajedno da tugujemo.
Ti za tvoje lisce goro
A ja za svoju mladost

Tvoje lisce, goro sestro
Opet ce se vratiti
A moja se mladost goro sestro
Nejce vratiti

antenor
February 4th, 2007, 01:39 AM

PS: nemojte ovo molim vas s moje strane shvatiti nekako nacionalisicki ili bilo sta.. jednostavno je za puknut od smijeha ;)

^^ :D

:D evo jaz bi jih dodal še nekaj, ker sem dobil navdih od bambama:). Upam da boste razumeli ker so pri Pingu-ju podnapisi v slengu, ker je res smešno:lol:

http://www.afnegunca.com/download/ag-607-burek.mp3:ohno: :D

http://video.google.com/videoplay?docid=5430343841227974645&q=the+internet+is+for+porn:)

http://video.google.com/videoplay?docid=6985410226782568793&q=pingu (http://video.google.com/videoplay?docid=6985410226782568793&q=pingu):lol:

"kje si biu ponoč?" "boli te *urac!" lool :lol: :lol: :lol:
http://video.google.com/videoplay?docid=-8377029559968022875&q=pingu

Shakira :hilarious
http://video.google.com/videoplay?docid=8718728501056290731&q=shakira

Majevčan
February 4th, 2007, 03:35 AM
Ovo je crazy

http://www.youtube.com/watch?v=UQS5uZ1QNy4&eurl=

Mimar
February 4th, 2007, 09:48 AM

:lol:

Mimar
February 4th, 2007, 10:28 AM
1cvhjRBUxWA

Bh. policajci zlostavljali u službi, snimak procurio na internet

Službenici Prve PU Sarajevo R.B, K.M. i R.N. uhapšeni su zbog osnovane sumnje da su prije više od tri mjeseca počinili krivična djela iznuđivanja iskaza i zlostavljanja u službi nakon čega su bili predati Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Trojica policajaca Kantona Sarajevo uhapšena zbog sumnje da su počinili krivično djelo zlostavljanja u službi

Oni su premlatili mladića optužujući ga za krađu pancirnog prsluka jednog od njih. Tužilaštvo nije našlo dovoljno razloga za određivanje pritvora policajcima, pa su pušteni da se brane sa slobode.

Cijeli slučaj u javnost je dospio nakon objavljivanja snimke na internetu, koju možete pogledati ispod.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070203035

:ohno: :bash:

bambam
February 4th, 2007, 10:41 AM
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070203035

:ohno: :bash:

Boze kakva stoka.. cuj nisu nasli dovoljno razloga za pritvor policajaca.. stvarno nemam rijeci :ohno:

antenor
February 4th, 2007, 02:13 PM
fuj:ohno:

Beca
February 4th, 2007, 02:30 PM
grozno, ali mene vise nista ne moze iznenaditi...

nego, recite mi, je li iko od vas ikada bio u Bugarskoj?

bambam
February 4th, 2007, 03:19 PM
grozno, ali mene vise nista ne moze iznenaditi...

nego, recite mi, je li iko od vas ikada bio u Bugarskoj?

Ja sam bio u Bugarskoj ;)

Beca
February 4th, 2007, 03:23 PM
^^ e, sad slijedi pitanje gdje tacno u BG? mene konkretno interesuje je li vrijednije posjetiti Sofiju ili Plovdiv, posto sljedeceg mjeseca idem u Bugarsku na 6 dana, ali cu imati vremena posjetiti samo jedan od ova dva grada
kada kazem "vrijednije", mislim prvenstveno na historijski, arhitekturalni i estetski faktor :)

antenor
February 4th, 2007, 04:33 PM
^^ poglej po SSC:)

EHM!! včeraj smo imeli EMO (izbor pesmi za Evrovizijo) in sem res žalosten, da nismo zbrali druge finalistke :cry: :ohno: ! sicer je bil izbor boljši kot lani ampak vseeno:cry:

sami presodite :

Eva Černe - Čudeži smehljaja (bi IMHO morala zmagat)
http://www.youtube.com/watch?v=BM213_i-q7g
BM213_i-q7g

Alenka Gotar - Cvet z juga (zmagovalka)
http://www.youtube.com/watch?v=GMkL1fMwCDo
GMkL1fMwCDo

BTW a imate kakšen posnetek vaše zmagovalke:) bi jo res rad slišal:drool::D

zivan56
February 5th, 2007, 08:58 AM
Boze kakva stoka.. cuj nisu nasli dovoljno razloga za pritvor policajaca.. stvarno nemam rijeci :ohno:

At least there is still some oversight on the police there. Here, in Vancouver, there are videos of police brutality weekly which are shown on the news, and the officers get a "paid stress leave" and get investigated by the police department (which always finds them innocent!). I remember one video where a guy was walking out of a court room and all of a sudden the police chased his and tasered his 10 times while yelling "stop resisting arrest" and beating him. Needless to say, nothing happened to them and the guy was charged with resisting arrest (even though he was on the ground paralyzed).
Apparently he gave them a dirty look or something, and thats why they did it, but nothing happened to them either way.
So don't think its any better in places like this :ohno:

mirza-sm
February 5th, 2007, 01:22 PM
Bh. policajci zlostavljali u službi, snimak procurio na internet

stoka odvratna :rant:
ok tip mozda jest narkic dok je govorio "dje se bodesh" al im to ne daje za pravo da to rade!!ko je snimao ovo anywayz?!

uf kad bi mene tako uhvatili sigurno nebi prosla 3 mjeseca dok bi ih uhvatili,kamo li odveli na sud,za 3 mjeseca bi dogurali do Ustavnog mayku im :rant:

mirza-sm
February 5th, 2007, 01:29 PM
^^ poglej po SSC:)

EHM!! včeraj smo imeli EMO (izbor pesmi za Evrovizijo) in sem res žalosten, da nismo zbrali druge finalistke :cry: :ohno: ! sicer je bil izbor boljši kot lani ampak vseeno:cry:

sami presodite :

Eva Černe - Čudeži smehljaja (bi IMHO morala zmagat)

Alenka Gotar - Cvet z juga (zmagovalka)

BTW a imate kakšen posnetek vaše zmagovalke:) bi jo res rad slišal:drool::D

hmm antenor od ovo dvoje iskreno mi ni jedna ne valja hehe.. ali kad vec morao birati cvet z juga mi je bolja :)
kad ce se znati pobjednik??
slovenija mi inace uvijek ima dobre pjesme za ESC,samo ne znam kako to da nikad ne dogurate do finala?! :crazy: ja licno svake godine glasam za slo :D (nije da se ulizujem,ali tako je :D)
a najbolja do sada pjesma je bila.... laaahkoo ti podariiiiim samo ljubezeeeeeeeen LOL :lol:

Verso
February 5th, 2007, 02:35 PM
^ Haha, me agrees. :lol:

antenor
February 5th, 2007, 09:29 PM
@mirza_sm: Alenka Gotar - Cvet z juga (zmagovalka = pobjednica;))

evo, samo za Versa in tebe:D

EcRms5S6gi4

ampak vaša lanskolet pesem je pa res ODLIČNA:bow:, res vsaka čast!!!
XEw0r6cNmps

Verso
February 5th, 2007, 10:09 PM
^ Se strinjam, ampak mi vseeno nekaj manjka pri njej.

Verso
February 5th, 2007, 10:14 PM
laaahkoo ti podariiiiim samo ljubezeeeeeeeen LOL :lol:

Misliš "dolgo časa si iskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal" :lol:

sajtion
February 6th, 2007, 11:58 PM
kuzi kako japanci imitiraju ivicu osima

GUivz4b-7S4

mostarac1
February 7th, 2007, 01:56 AM
Kovačević-Vučo: I Srbija i Crna Gora će biti proglašene krivim za genocid!

24SI - Predsjednica Komiteta pravnika za ljudska prava Srbije Biljana Kovačević-Vučo je u razgovoru za "Dnevni avaz" istakla da se sa "velikom vjerovatnoćom može reći da će BiH dobiti spor po tužbi za genocid protiv SiCG pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu".

Svoj stav, kako je dodala, zasniva na dosadašnjem postupku pred Sudom, kao i prema onom što je već utvrđeno pred Haškim tribunalom.

Ratne okolnosti

"Haškom presudom Radislavu Krstiću za Srebrenicu nesumnjivo je utvrđeno da je genocid izvršen i vjerujem da će i Srbija i Crna Gora biti proglašene krivima za genocid. Takav stav je rezultat svih okolnosti vezanih za rat, a koje su utvrđene pred Tribunalom, gdje je i povezanost generala RS sa vojskom bivše SRJ i jugoslovenskim vrhom", rekla je Kovačević-Vučo.

Ona je dodala da je Srbija "igrarijama oko Ratka Mladića" učinila da i najvećim sumnjivcima postanu očigledne sve te okolnosti kao i srazmjer zločina počinjenog u BiH.

"Ponašanja Srbije u odnosu na Mladića, povezanost njenog vojnog vrha i drugih struktura u njegovom skrivanju, problemi u saradnji Srbije s Hagom, neprihvatanje odgovornosti i distanciranje od zločina koji su učinjeni u ime bivše SRJ govore da je počinjeni zločin u BiH itekako bio dio državne politike bivše SRJ", konstatuje Kovačević-Vučo.

Nove okolnosti

Jednostavno, naglasila je, nema nikakvih novih okolnosti koje bi eventualno isključivale odgovornost bivše SRJ, odnosno koji bi je naveli da posumnja u mogućnost da bi tužbeni zahtjev BiH mogao biti odbijen. Sa druge strane, ona je istakla da Crna Gora nema pravni osnov za zahtjev da bude izuzeta iz spora.

"Bez obzira što podržavam nezavisnu Crnu Goru i njen napor da se odrekne i napravi distancu od zločina počinjenih u BiH, pravno ne postoji mogućnost da se ona izdvoji iz spora. U ovoj priči uopšte nema veze to što je Srbija sukcesor SiCG, jer u vrijeme izvršenja zločina Crna Gora je bila članica tužene države, koja je imala jedinstvenu vojnu komandu", kazala je Kovačević-Vučo.

Termini presedan i nezakonitost nisu isto

Kovačević-Vučo je potpuno neosnovanim nazvala izjavu pravnog zastupnika SiCG Radoslava Stojanovića, koji tvrdi da bi presuda u korist BiH predstavljala pravni presedan.

"Svaka presuda je presedan pogotovo one koje se izriču pred Međunarodnim sudom pravde. Kod nas se govori o presedanima kao o nečemu negativnom, ili čak i nezakonitom. Ali to nije tako. Tu mnogi miješaju termine zakonitosti i presedana, što nema zajedničkih tačaka", rekla je Kovačević-Vučo.

(avaz.ba)

zna li se tacno kada ce presuda biti izrecena??

LordMarshall
February 7th, 2007, 02:19 AM
za sad je to sve spekulacija pojedinaca. treba pricekati 27 i onda razgovarati o presudi

bambam
February 7th, 2007, 02:27 AM
Presuda ce biti, no pitanje je koliko ostroa?!? Kad bi bila Bosna i Herzegovina, Dubrovnik presuda bi bila jasna jer je tu nedvojbeno da je Srbija i Crna gora napala ovaj grad i okupacija Konavla isla preko Crne Gore kao i dijelom BiH. Problem oko BiH je, da je SRiCG jedan od dva faktora u ovoj prici.. a drugi su bosanski Srbi. I mene strasno zanima zbog studija politickih znanosti kakvu ce odluku sud donijeti... kao sto je LM rekao, treba sacekati 27 i tek onda analizirati...

Bih06
February 7th, 2007, 02:32 AM
^^ Kao sto kaze BamBam samo se treba sacekat....21 februara je ko fol datum ali znamo kako to sve ide...http://en.wikipedia.org/wiki/Bosnian_genocide_case_at_the_International_Court_of_Justice

Bih06
February 7th, 2007, 02:34 AM
^^ ako ce oni zajebavat ivicu nek se vrati nama :)

sajtion
February 7th, 2007, 03:36 AM
niko ne zna kada ce biti odluka suda tacno ali navodno govori se da bi to trebalo da bude krajem ovoga mjeseca februara 07. ono sto brine evropsku uniju i americku administraciju jeste da su oni isto odgovorni za genocid jer su dozvolili da se desi i stvorili genocidnu republiku srpsku. nazalost poslje presude evropska unija ce tu stajati kao jedan od krivaca zato nisu sprijecili i kaznili pocinitelje genocida. bojim se malo da nebude igrala politika svoju ulogu u presudi

Bih06
February 7th, 2007, 07:41 AM
^^ jasta ce nego igrat politika, EU, i SAD...samo sto se sad moze radit je cekat i vidit sta bude

BosRoker
February 7th, 2007, 09:46 AM
Ako ce politika igrat ulogu nece biti zbog nekakve odgovornosti EU-e i SAD-a - njih za to boli briga. Zavisit ce od toga kako zapad misli da ce presudba uticati na stabilnost podrucja. Svako normalan (znaci, na zalost, iskljucujuci vecinu Srba u 2007-oj godini) zna da nema nikakvog opravdanja da Republika Srpska postoji, ali i dan danas zapad nema nikakvu namjeru da je ukine jer smatra da je trenutno stanje politicki i ekonomski povoljnije.

BosRoker
February 7th, 2007, 09:48 AM
double post

bambam
February 7th, 2007, 04:59 PM
Ako ce politika igrat ulogu nece biti zbog nekakve odgovornosti EU-e i SAD-a - njih za to boli briga. Zavisit ce od toga kako zapad misli da ce presudba uticati na stabilnost podrucja. Svako normalan (znaci, na zalost, iskljucujuci vecinu Srba u 2007-oj godini) zna da nema nikakvog opravdanja da Republika Srpska postoji, ali i dan danas zapad nema nikakvu namjeru da je ukine jer smatra da je trenutno stanje politicki i ekonomski povoljnije.

Cekaj.. BiH je tuzila Srbiju i Crnu Goru a ne EU, Ameriku ili Republiku Srpsku pred medjunarodnim sudom pravde! U ovom postuplu se samo uzima u obzir dali je SiCG izvrsila genocid u BiH ili ne. Pasivnost medjunarodne zajednice koja ovaj sukob dok je se jos samo vodio na teritoriju Hrvatske pa nakon toga se prosirio u Bosni zbog desinteresa ili nerazumijevanja okolnosti u ovom postupku nisu relevantna. Jer to bi znacilo da bi SiCG mogla prebaciti svoju odgovornost sa argumentom da oni i nisu toliko krivi jer da je medjunarodna zajednica nije onako reagirala kako je (podrska do pasivnost) oni nikad nebi takvo nesto bili u stanju ciniti.. to je babina prica..bla bla bla.. Zato nemojte mijesati jedno s drugim nego razmotrite tocno tuzbu i ako ste zainteresirani malo medjunarodno pravo pa onda pricajte o ovoj temi racionalno -mada je to lakse reci nego li ciniti-.

Sto se tice ukidanja.. argumente koje si predlozio padaju pod kategoriju birtijskih parola, sorry nemoj ovo uzeti kao uvredu. Samo zamisli, UN kaze ukidamo Republiku Srbsku.. mislis li da bi svi pocevsi od naroda do vlade tog entiteta rekli: Da imate vi pravo.. uff kako ste vi veleumni.. evo sad cemo mi nju za cas ukinuti??? Kroz povijest ni jedno ujedinjene nije teklo na takav nacin nego samo kroz zelju vise strana poput propalog poredka panslavisma (Jugoslavija i Cehoslovacka) ili poput djelomicno uspjesnog pangermanisma (SR Njemacka - pa i spajanje SR Njemacke sa DR Njemackom) ... ili sa vojnom silom. No medjutim, niti postoji nekakvi poredak mozda zvanim panbosnianherzegovisam s jedne strane niti postoji vojna sila sa druge strane (sto bi znacilo ponovno rat) u slucaju Bosne i Herzegovine.

Ekonomski povoljnije??? Daj molim te.. kakvi su to silni ekonomski interesi Amerike, EU-a ili bilo koje druge zemlje u postratnoj zemlji koja bez financijske pomoci medjunarodne zajednice nije u stanju samostalno da se financira?!?

Ponavljam se, manje strasti i vise rationalizam :cheers:

sajtion
February 7th, 2007, 05:21 PM
kad ne se neko osudi za genocid onda ti to daje nadmocnu vlast nad onima koji su pocinili genocid. kad se utemelji republika srpska kao ilegalna i genocidna onda gubi i podrsku zemalja koji je podrzavaju kao sto su rusija, kina, i grcka. dejtonski ustav isto se dovodi u pitanje i postoji nevazan zbog presude a republike sprske institucije nece biti priznate. mada sumnjam da ce rs buti ukinuta preko noci ali siguran sam da ce bosna i hercegovina uskoro imati pravedan ustav kojem se brisu entiteti i podjele zemlje

Verso
February 7th, 2007, 05:30 PM
Kako mogu čitave zemlje (Srbiju i Crnu Goru) proglasiti krivim za genocid? To izgleda kao da je svih više nego 10 milijuna stanovnika krivih za genocid. Treba proglasiti krivim one, koji su imali nešto s tim, a ne one, koji s tim nisu imali nikakve veze.

bambam
February 7th, 2007, 07:54 PM
kad ne se neko osudi za genocid onda ti to daje nadmocnu vlast nad onima koji su pocinili genocid. kad se utemelji republika srpska kao ilegalna i genocidna onda gubi i podrsku zemalja koji je podrzavaju kao sto su rusija, kina, i grcka. dejtonski ustav isto se dovodi u pitanje i postoji nevazan zbog presude a republike sprske institucije nece biti priznate. mada sumnjam da ce rs buti ukinuta preko noci ali siguran sam da ce bosna i hercegovina uskoro imati pravedan ustav kojem se brisu entiteti i podjele zemlje

Opet ista stvar.. BiH nije tuzila Republiku Srbsku za Genocid!!! Ovdje se radi samo o Srbiji i Crnoj Gori! A to o podrsci itd.. opet iluzije! Ako netko nekoga hoce do podrzuje onde ce to cini sa ili bez ove presude. Ovdje se samo radi o tome da bi se od strane Srbije i Crne Gore dobilo legatimitet za reperacije (lova koju ce morati SiCG placati za odstetu- kao sto je CG placa Hrvatskoj)..

I sad dosta vise ove teme prije nego sto ode u pogresni pravac ili ce ponovo zatvoriti ovaj kafic!

bambam
February 7th, 2007, 08:00 PM
Kako mogu ?itave zemlje (Srbiju i Crnu Goru) proglasiti krivim za genocid? To izgleda kao da je svih više nego 10 milijuna stanovnika krivih za genocid. Treba proglasiti krivim one, koji su imali nešto s tim, a ne one, koji s tim nisu imali nikakve veze.

Za to ima odredjeni paragrafi u medjunarodnom pravu Verso..

sajtion
February 7th, 2007, 08:46 PM
Opet ista stvar.. BiH nije tuzila Republiku Srbsku za Genocid!!! Ovdje se radi samo o Srbiji i Crnoj Gori! A to o podrsci itd.. opet iluzije! Ako netko nekoga hoce do podrzuje onde ce to cini sa ili bez ove presude. Ovdje se samo radi o tome da bi se od strane Srbije i Crne Gore dobilo legatimitet za reperacije (lova koju ce morati SiCG placati za odstetu- kao sto je CG placa Hrvatskoj)..

I sad dosta vise ove teme prije nego sto ode u pogresni pravac ili ce ponovo zatvoriti ovaj kafic!

federaciju najmanje interesira kompezacija i neke pare od srbije i crne gore. bosna hoce da utemelji pravdu u bosni i hercegovini a naravno da je republika srpska povezana sa ovim svim i ona ce imati svoje posljedice. ti ocikledno mislis da ce bosna dobiti finansijsku ostetu i da ce sve ostati isto. ako tako razmisljas onda si pravo naivan

Verso
February 7th, 2007, 11:00 PM
Za to ima odredjeni paragrafi u medjunarodnom pravu Verso..

A, da ih se tuži da se dobiju pare, da, znam to, pogrešno sam shvatio...

bambam
February 7th, 2007, 11:13 PM
federaciju najmanje interesira kompezacija i neke pare od srbije i crne gore. bosna hoce da utemelji pravdu u bosni i hercegovini a naravno da je republika srpska povezana sa ovim svim i ona ce imati svoje posljedice. ti ocikledno mislis da ce bosna dobiti finansijsku ostetu i da ce sve ostati isto. ako tako razmisljas onda si pravo naivan

Financijska odsteta je jedan vazan faktor kojeg nesmijes izostaviti iz ovog svega. Prvobitno se naravno radi o uspostavljanju pravde.. no ta pravda mora za sobom nositi neke sankcije a one su cesto financijskog oblika. Druga je stvar hoce li biti srbsko gospodarstvo u stanju isplatiti takvo nesto. Pa i njemci su morali nakon drugog svjetskog rada placati odstetu i ntiko ih nije pito za to dali su u stanju to uciniti. Pa i prije par godina ako si informisan je Njemacka ponovo morala placati odstetu zidovima itd.. Ako bude SiCG proglasena krivim genocidom nad Bosnu, civilnim zrtvama ovog rata poput prezivjeima u Srebrenici itd se otvaraju sasvim nove mogucnosti i moci ce izravno traziti odstetu od SiCG. Ovako stanje kako je, zrtve ovog rata bi mogle traziti odstetu upravo od BiH, jer je RS jedan dio nje - komplicirano. Znam da ces odmah reci da to nebi nitko cinio.. No stvari tako stoje kad se gleda medjunarodno pravo. Kroz svoje studije politickih znanosti u Münchenu mislim da mi tematika nije bas nepoznata sajtion uvezi svega ovog. No ako mislis da sam naivan.. boze moj.. barem imas bilo kakvo misljenje o meni pa makar ono bilo u pozitivno-negativnom kontekstu kao u ovom slucaju. SiCG nisu mocni kao SAD da bi se lako mogli izvuci iz takvog nesto. Postoje dovoljno institucja, lobista itd koje ce znati prisiliti -kao sto su i Njemacku pocetkom 2000 znali- da se ispuni ono sto im je presudjeno. Samom presudom se nece ukinuti RS, jer jedno je izgubiti legitimitet na nesto a drugo je sta se na djelu porvodi. Cak i bez presude je RS vec davno izgubila svoj legitimitet no ipak jos postoji. Bez politicke zelje u samoj BiH da se nesto promijeni na terenu i ova presuda nece ono donijeti sto si vecina zeli. Ako tocno hoces da znas, Bosna je do sada taoc Kosova. Sve dok se kosovsko pitanje ne rijesi nece se poceti sa uredenjem Bosne. Ta dva problema se moraju odvojeno rijesiti da bi se izbjeglo bilo kakvih pokusaja Srbije povezati gubljenja Kosova s nekim povezivanjem RS sa SR i slicno...

Da jos jendom napomenem.. ovo nema veze sa mojim osobnim misljenjem uvezi svega toga i moj pogled na BiH. Osobna misljenja suvise su emotionalno potaknuta i nebi bili dovoljno objektivni da bi mogao ovako pisati o ovoj tematici.

sajtion
February 8th, 2007, 12:42 AM
mislim da si malo skrenuo sa teme. nisam zaboravio finansijsku ostetu, ja mislim da jeste vazan faktor ali tu stvari se ne zavrsavaju, razumijes, srbija i crna gora ce biti osudjena za genocid ali republika srpska ce nositi dio odgovornosti. kad sudom identificiras pocinitelje zlocina onda republika srpska postaje genocidna tvorevina jer je stvorena na genocidem. sudskom odlukom dobijas moc da doneses novi ustav bosne i hercegovine bez saglasnosti republike srpske. ovo gore sto pricas o kosovu su samo politicke igre. nemoj se brinuti za to

bambam
February 8th, 2007, 02:12 AM
mislim da si malo skrenuo sa teme. nisam zaboravio finansijsku ostetu, ja mislim da jeste vazan faktor ali tu stvari se ne zavrsavaju, razumijes, srbija i crna gora ce biti osudjena za genocid ali republika srpska ce nositi dio odgovornosti. kad sudom identificiras pocinitelje zlocina onda republika srpska postaje genocidna tvorevina jer je stvorena na genocidem. sudskom odlukom dobijas moc da doneses novi ustav bosne i hercegovine bez saglasnosti republike srpske. ovo gore sto pricas o kosovu su samo politicke igre. nemoj se brinuti za to

Pa naravno da ce nostiti dio odgovornosti.. no ne zbog osude same osude Srbije. Jer po tvojoj interpretaciji, dali je RS genocidna tvorevina ili ne ovisi samo o tome dali ce SiCG biti proglasena genocidnom a to tako nije tocno. Sto se tice moc za novi ustav.. nemoze se opet odrediti jedan ustav koji ce mozda jedan veliki dio gradanja BiH odbacivati i iz toga izrasti novi sukob na ovim krajevima. Neznam koliko je pozeljan novi rat ili radikalizacija situacije u smizlu terorizma kao sto se desava u Sjevernoj Irskoj, Spaniji - Baskia i slicno za Bosnu. Na jednu stranu se mozda dobije moc ili legitimitet za nesto no na drugu stranu moc se tako leko nedaje iz ruku.. Ponavljam, ako bi vrhovni sud BiH presudio da od sutra RS vise ne postoji, netko mora biti tu tko ce to provesti na dijelo.. ne moc judikative nego moc eksikutive koja ce tu "paradrzavu" odresiti njene moci.. jedini je izlaz za trajni mir i stabilizaciji BiH je da se bosanski srbi svojevoljno odreknu RS i zauzmeu mjesto kao jedan od ravnopravnih troju naroda u zajednickoj -s tim nemislim na gradjanskoj- BiH. No to se nece desiti samo zbog osude SiCG Sajtion..

mostarac1
February 8th, 2007, 02:39 AM
A, da ih se tuži da se dobiju pare, da, znam to, pogrešno sam shvatio...

ma pare nisu glavne, mada nebi bile na odmet. Ali glavni cilj sudjenja je da svijet onaj rat prestane nazivati "gradjanskim ratom" nego agresijom jene drzave na drugu.

A sto se tice kolektivnog tuzenja drzave, samo se sjeti kako je njemacka morala placati odstetu u 1. i 2. svjetkom ratu

sajtion
February 8th, 2007, 02:57 AM
bambam navodis me stalno da ponavljam sta sam vec rekao, vise necu, ali cu ti reci da nema sumnje kome ce odluka suda pripasti i poslje ce tek nastati politicki i diplomatski put prema rijesavanju ethnicke podjele u bosni i hercegovini. republika srpska ce postojati jos jedno kratko vrijeme isto kao federacija ali ce nakon presude doci do mnogi promjena kojima ce pod evropskim uzorom biti realizovane u daljoj buducnosti. ako mi nevjerujes onda strpi se pa ces vidjeti

Beca
February 8th, 2007, 09:55 AM
meni licno je stalo do skolskih udzbenika i historijskih knjiga u kojima ce za posljednji rat pisati tacno onako kao sto je bilo - agresija i genocid... novac nema s tim apsolutno nikakve veze

i da, ovaj post i ova tema nema veze sa necim sto bi trebalo zabraniti na ovom forumu... cisto iznosenje stavova, a moji stavovi niti navode na generalizovanje niti bi mogli nekoga uvrijediti

zippo
February 9th, 2007, 11:34 AM
nista novo u drzavi danskoj... vi nas kao napadate, mi se kao ne obaziremo, hrvatima je kao svejedno, a slovenci bezuspjesno pokusavaju da skontaju koji nam je kurac :cheers:

Mimar
February 9th, 2007, 01:19 PM
^^ Znas li ti razliku izmedu napadati i tuziti??

btw siguran sam da hrvatima i slovencima nije svejedno

zippo
February 9th, 2007, 01:54 PM
ne zalim da diskutujem o glupostima, eto ti thundermana, tu je on negdje

Beca
February 9th, 2007, 02:49 PM
evo malo mahalanja da skrenemo s kolosijeka :)

http://photo.infobar.ba/

Bih06
February 9th, 2007, 04:45 PM
Da li ste culi ista oko nihada dedovica i kad on treba da se preseli u barcelonu??

bambam
February 10th, 2007, 01:43 AM
bambam navodis me stalno da ponavljam sta sam vec rekao, vise necu, ali cu ti reci da nema sumnje kome ce odluka suda pripasti i poslje ce tek nastati politicki i diplomatski put prema rijesavanju ethnicke podjele u bosni i hercegovini. republika srpska ce postojati jos jedno kratko vrijeme isto kao federacija ali ce nakon presude doci do mnogi promjena kojima ce pod evropskim uzorom biti realizovane u daljoj buducnosti. ako mi nevjerujes onda strpi se pa ces vidjeti

Promjena ce doci i bez te osude.. nego zivi bili pa vidjeli i da skrenemo na drugu temu.. suvise smo mi mali mravi da bi se nase misljnje u odredjenim krugovima koji o nama odlucuju uvazilo.. i zbog toga:

gP_Cn2lyl7s

sajtion
February 10th, 2007, 05:13 AM
26. februar u Hagu: Izricanje presude po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore za genocid

24SI - Međunarodni sud pravde u Hagu izreći će 26. februara presudu u postupku po tužbi koju je BiH podnjela protiv SiCG. Tužba je podnjeta zbog genocida počinjenog tokom rata u BiH 1992-95. Izricanje presude najvišeg suda Ujedinjenih nacija zakazano je za 10 sati 26. februara.

Presudu će saopštiti predsjednica suda Rosaline Higins u ime 15 sudija.

BiH je 1993. podnjela tužbu protiv tadašnje SRJ, navodeći da su vlasti u Beogradu odgovorne za genocid nad Muslimanima i Hrvatima koji je za vrijeme sukoba u Bosni i Hercegovini počinjen.

Glavna rasprava po tužbi održana je od februara d