View Full Version : БИЈЕЉИНА - праћење градилишта | BIJELJINA - construction updates

Pages : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11

RBRS
February 15th, 2011, 04:49 PM
Једноставно, лоше раде...

Bijeljina: Reciklirano samo 1,7 odsto otpada

http://www.nezavisne.com/novosti/gradovi/Bijeljina-Reciklirano-samo-17-odsto-otpada-79488.html

bojanst
February 16th, 2011, 02:09 PM
Narednog mjeseca tender za izgradnju poslovnog objekta na prostoru iza robne kuće

Vulović je rekao da će u narednih mjesec dana biti raspisan javni tender za izgradnju komercijalno-poslovnog objekta na prostoru iza robne kuće u Bijeljini, a koji podrazumijeva parking, odnosno garažu.

"Očekujem da će se na tender prijaviti mnogo zainteresovanih izvođača, te da će Bijeljina za dvije godine dobiti objekat kojim će biti riješeni brojni problemi u gradu. Prema jednom od idejnih rješenja, objekat bi trebalo da sadrži 500 parking mjesta izgrađenih u zemlji na dva nivoa", objasnio je Vulović.

super vijesti! pretpostavljam da ce investitor imati obavezu da gradi po onom rjesenju sa konkursa i da napravi i podzemnu garazu, kao i da dio prostora namjeni za kulturne svrhe(tako se pricalo). ali vise cemo znati kada se raspise tender :D

da podsjetimo na izgled rjesenja koje je pobijedilo na konkursu:

tekst: http://sobijeljina.org/opcija/btg_novosti/0/508/bijeljina/IZABRAN/PROJEKAT/URE%C4%90ENjA/CENTRA/BIJELjINE

slike:
http://sobijeljina.org/sajt/doc/image/%D0%90%202010/25022010%20Uredenje%20centra%20nova%20zgrada/fasada%201.JPG
http://sobijeljina.org/sajt/doc/image/%D0%90%202010/25022010%20Uredenje%20centra%20nova%20zgrada/fasada%202.JPG
http://sobijeljina.org/sajt/doc/image/%D0%90%202010/25022010%20Uredenje%20centra%20nova%20zgrada/kupola.JPG

treba napomenuti za one koji nisu upoznati sa problematikom da je iz nekog razloga nedavno bio novi konkurs za idejno rjesenje na toj lokaciji, medjutim, isti je obustavljen zbog zalbi. tako da nije bas jasno sta ce se graditi ipo kom rjesenju... nadam se da cemo za mjesec dana znati vise ;)

sarajevo 071
February 16th, 2011, 03:43 PM
U Bijeljini imam dosta rodbine i cesto sam tamo.Ja ne mogu vjerovati kakve se zgrade prave u Bijeljini.Kao da se neko trudi da izgledaju sto ruznije.Mislim da ne postoji grad u bivsoj drzavi te velicine koji ima veci potencijal i u kojem se obrce veci novac.Zar je moguce da vlast dozvoljava da se grade onakve zgrade?Zalosno i jadno.

bojanst
February 16th, 2011, 04:06 PM
U Bijeljini imam dosta rodbine i cesto sam tamo.Ja ne mogu vjerovati kakve se zgrade prave u Bijeljini.Kao da se neko trudi da izgledaju sto ruznije.Mislim da ne postoji grad u bivsoj drzavi te velicine koji ima veci potencijal i u kojem se obrce veci novac.Zar je moguce da vlast dozvoljava da se grade onakve zgrade?Zalosno i jadno.

ne trude se da budu sto ruznije nego sto jefitnije, a opstina to uopste ne sankcionice i ne zahtijeva ni osnovne estetske kriterijume od investitora.... slazem se, zalosno i jadno.

eeee da, kad vec pisem da dodam i da sam cuo da je izradjen projekat za akva park u slobomiru i da se trazi suinvestitor. procjenjena vrijednost radova u prvoj fazi je oko 15 mil.(samo ne znam cega :) )
a valjda 1. marta se da pokrenu inverter i tako ce poceti da zagrijevaju sve objekte u slobomiru pomoću geotermalne vode ;)

RBRS
February 16th, 2011, 06:39 PM

A тек када уђеш у те зграде, да не повјерујеш да ће то они некоме продати...

Читајући овај текст, некада давно, заинтересовало ме је да ли је могуће и како опет успоставити ред по том питању. Kада се зна ко све гради, како тим људима и њиховом немару стати на пут?

Нови Сад је у питању.

Vratiti Estetski odbor
U Novom Sadu je i do danas ostalo nejasno ko daje saglasnost na predložene projekte i planove izgradnje. Gradsko veće za urbanizam bavi se legitimitetom, poštovanjem projekta, gabarita, kvadrature... ali ne i izgledom. U „Urbanizmu“ ističu da se ni oni ne bave konačnim izgledom zgrada, već jedino mogu da preporuče rešenje, ali nemaju ingerencije kojima bi obavezali investitora da ove preporuke i ispoštuju.
- Ako je ikome još stalo do izgleda ovog grada, trebalo bi vratiti Estetski odbor, gde će sedeti kompetentni ljudi koji neće biti izabrani po političkoj liniji, već isključivo zbog umeća i brige o gradu - ističe Donka Stančić ističući da bi ovom temom pre svega trebalo da se pozabavi gradski arhitekta, kao i Skupštinski savet za urbanizam.

http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/89659/Staru-trospratnicu-pretvorili-u-ruglo

lnenad
February 16th, 2011, 09:04 PM
A cekajte znaci vi hocete da neko odredjuje sta je lijepo a sta ruzno ? Pa to stvarno nigdje nema, msm jeste da je vecina zgrada ruzno, ali meni npr. ta prva nadogradnja i nije toliko losa. Jedino sto ja mislim da se svako sa ocima moze da slozi o ruznjoci jeste ona zgrada kod nove Crkve ona narandzasta. Ono nije nikako projektovano nego su uzeli cigle i boju i kud zavrse...

Da je kod nas normalna drzava, i da ti koji budu u tom estetskom odboru stvarno mogu biti objektivni, i ne ucjenjivati nekog za dozvolu, onda bih se slozio, ovako mogu samo da mislim da ce to biti jos jedno mjesto za ubiranje para.

RBRS
February 17th, 2011, 12:24 AM
A cekajte znaci vi hocete da neko odredjuje sta je lijepo a sta ruzno ? Pa to stvarno nigdje nema

Па зато и јесте овако.

, msm jeste da je vecina zgrada ruzno, ali meni npr. ta prva nadogradnja i nije toliko losa.

Не знам за надоградњу, не волим мансарде, али ако си прошао туда морала ти је запасти за око ова пролив боја којом су замазали балконе.

Da je kod nas normalna drzava, i da ti koji budu u tom estetskom odboru stvarno mogu biti objektivni, i ne ucjenjivati nekog za dozvolu, onda bih se slozio, ovako mogu samo da mislim da ce to biti jos jedno mjesto za ubiranje para.

Па, док нас не буде занимало то, тако ће и бити.

BN_23
February 17th, 2011, 12:55 AM

Znas koliko Micu Micica boli briga kakve se zgrade prave po Bijeljini? Bijeljinu vode seljaci a gradjevinske firme uglavnom drze jos veci seljaci (i to bukvalno, ljudi sa sela). Bitno im je da se iskoristi svaki kvadratni metar prostora u ionako nabijenom i skucenom centru grada, da se nabaci sto drecavija fasada i naravno napise ime firme nasred zgrade. Ti ljudi svi skupa treba da se stide.

lnenad
February 17th, 2011, 01:07 AM
Па зато и јесте овако.

Не знам за надоградњу, не волим мансарде, али ако си прошао туда морала ти је запасти за око ова пролив боја којом су замазали балконе.

Па, док нас не буде занимало то, тако ће и бити.

Pa covjece ja hocu da naglasim da ukusi nisu isti. Meni je onaj objekat sto ce da bude pored emporijuma jedna od najruznijih kocki ikad. Kao student arhitekture upravo me uce da su kocke bjeg od arhitekture. Dizajn je vec dobar tj. ono sto je nakindjureno na konstrukciju. Izgleda lijepo, al hocu da kazem da je ova moderna arhitektura naspram gotske i klasicne smijesna.

Jeste i sta sa tim ? Daje kontrast i umanjuje dosadu oku. Nisam rekao da je lijepa, nego sam rekao da nije losa.

Znaci ti bi da kad neka mala firmica odluci da napravi neku zgradu neki mico micic kaze nije dovoljno lijepa, tj. bice dovoljno lijepa ako mi obogatis dzep za toliko i toliko. Ja bih radije zivio medj' kolibama.

Banja Luka.RS.
February 17th, 2011, 02:37 AM
Nije sve tako loše, evo ova zgrada na primjer:

http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/feb/IMG_8369.jpg

Volim ovaj stil, samo da je ne unište lošom fasadom. Šta će biti u njoj?

bojanst
February 17th, 2011, 01:14 PM
fasada bi projektu trebala da bude od bijelog kamena(ali vjerovatno ce biti kao ova sto vidi lijevo). zgrada ce biti dio kompleksa manastira i vladicanskog dvora, a prica se da ce biti bogoslovija i/ili ikonopisacka akademija.

GavriloPrincip
February 18th, 2011, 02:09 PM
Volim ovaj stil, samo da je ne unište lošom fasadom. Šta će biti u njoj?

Чини ми се био је пре неколико страна дизајн ове зграде, али лепо је па ево може опет ако је нису сви видјели. То је нешто као неки "српски стил" колико ја закључујем. Мени се много свиђа, некако ме подсећа на доба краљевине.

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/75893_1657171438236_1505623550_31643286_5013314_n.jpg

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/75174_1657175758344_1505623550_31643289_3141309_n.jpg

Banja Luka.RS.
February 18th, 2011, 02:36 PM
^^

Odlično. :cheers: Našim gradovima nedostaju stara zdanja pa bi volio da se izgradi što više ovakvih zgrada u tradicionalnom stilu. Bolje ovo, nego one moderne betonske kocke bez ikakve estecke vrijednosti.

dejan_b88
February 18th, 2011, 02:38 PM
Лијепо ово изгледа...:cheers:
Волио бих у БЛ једну овакву зградицу негдје у центру...

torquemada
February 18th, 2011, 02:44 PM
:cheer: Prelep projekat! :cheers:

lnenad
February 18th, 2011, 09:07 PM
^^

Odlično. :cheers: Našim gradovima nedostaju stara zdanja pa bi volio da se izgradi što više ovakvih zgrada u tradicionalnom stilu. Bolje ovo, nego one moderne betonske kocke bez ikakve estecke vrijednosti.

Apsolutno se slazem.

Ne moze biti srpski stil sa dorskim stubovima :)

Meni vise lici na nesto iz doba austrougarske :)

BLoom85
February 18th, 2011, 11:08 PM
Чини ми се био је пре неколико страна дизајн ове зграде, али лепо је па ево може опет ако је нису сви видјели. То је нешто као неки "српски стил" колико ја закључујем. Мени се много свиђа, некако ме подсећа на доба краљевине.

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/75893_1657171438236_1505623550_31643286_5013314_n.jpg

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/75174_1657175758344_1505623550_31643289_3141309_n.jpg

ma dajte ljudi,koja je to logika,nismo imali gradove 1876. pa hajde da napravio gradove kakvi su tada bili,u 2011.
meni to nema veze s vezom,arhitektura je likovna umjetnost,koja ima svoj razvojni tok,zivi,mijenja se i daje pecat vremenu u kome egzistira
u protivnom predstavlja obicni kic
to je zanimljivo,da se kroz istoriju drustvo uvijek vracalo na arhitekturu proslih vremena,kada bi se naslo na rubu egzistencije,jer mu je pruzala pomen na stabilnije vrijeme
smrt klasicizmu,sloboda savremenoj arhitekuri!! :lol:

gradiscanka
February 19th, 2011, 02:33 PM
U americi i dan danas grade drvene kuće u stilu prije njihovog gradjanskog rata.Znači ni u takvoj zemlji retro neizlazi iz mode.

mib357
February 19th, 2011, 06:06 PM
ma dajte ljudi,koja je to logika,nismo imali gradove 1876. pa hajde da napravio gradove kakvi su tada bili,u 2011.
meni to nema veze s vezom,arhitektura je likovna umjetnost,koja ima svoj razvojni tok,zivi,mijenja se i daje pecat vremenu u kome egzistira
u protivnom predstavlja obicni kic
to je zanimljivo,da se kroz istoriju drustvo uvijek vracalo na arhitekturu proslih vremena,kada bi se naslo na rubu egzistencije,jer mu je pruzala pomen na stabilnije vrijeme
smrt klasicizmu,sloboda savremenoj arhitekuri!! :lol:

Vrlo mudar komentar!!! I ja podržavam savremenu arhitekturu ali da je sa ukusom i da se uklapa u okolinu ali ovi što po Bijeljini prave e to je drama!!!

Inače ja sam još davno čuo za ovu zgradu da će da bude najsavremenija bolnica za srce u regiji. E sad ko zna...

GavriloPrincip
February 19th, 2011, 07:08 PM
Приличи епархиском дому класичан стил, модерна архитектура се требала истицати у новим стамбеним и пословним објектима, то се већ много пута нагласило на овој теми.
Значи ако је требало ову зграду у савременом стилу, онда је требало и манастир јер су у једном комплексу,а то у изградњи православних манастира још нисмо измислили па зато мислим да се не може ништа приговорит архитекти, него похвалит да је оно тражено лепо дизајнирано.

mib357
February 19th, 2011, 07:16 PM
Приличи епархиском дому класичан стил, модерна архитектура се требала истицати у новим стамбеним и пословним објектима, то се већ много пута нагласило на овој теми.
Значи ако је требало ову зграду у савременом стилу, онда је требало и манастир јер су у једном комплексу,а то у изградњи православних манастира још нисмо измислили па зато мислим да се не може ништа приговорит архитекти, него похвалит да је оно тражено лепо дизајнирано.

To se podrazumijeva!

mib357
February 19th, 2011, 07:17 PM
U americi i dan danas grade drvene kuće u stilu prije njihovog gradjanskog rata.Znači ni u takvoj zemlji retro neizlazi iz mode.

Mislim da je iz praktičnih razloga!

lnenad
February 19th, 2011, 09:58 PM
Mislim da je iz praktičnih razloga!

I iz razloga da grade sto vece sto jeftinije.

BLoom85
February 20th, 2011, 10:48 AM
joj
sto se tice crkvene arhitekture kod srba,mozemo govoriti na tu temu dosta dugo,i opet se misljenja nece svima poklopiti
pravoslavni hriscani,sa balkana,nedju njima i srbi su usvojili tadasnji stil koji se razvio u vizantiji,stil par originalnih crkava koje imamo u raskom stilu,jedan zvonik,mala povrsina,klasicna trobrodna crkva sa proskomidijom i djakonikonom,se rijetko zadrzao kod nas,dominantniji je dosta vizantijski tip crkve,a to je crkva tipa svete trojice, i u srbiji po koja nova crkva koja je gradjena u moravskom stilu,po uzoru na kalinic,manasiju,lazaricu
znaci,aritektura nase crkve se nije mijenjala od kneza lazara
rusi i sjeverni sloveni,su prica za sebe
sad sto se manastira tice,oni su uvijek bili u sluzbi fortifikacione arhitekture,znaci bedemi oko crkve,sa kulama,u kojima su smjesteni konaci
protosrpski manastir je hilandar,njegovi su konaci iznutra obradjeni doksatima,bondrukom,a to je drvo-malter kombinacija
i to se moze nazvati tradicionalnom srpskom arhitekturom,koja je sacuvana samo u ohridu,u onoj originalnohj varijanti
ovo sto vidimo u bn,je eklektika,koja se javlja u XIX vijeku,znaci kombinacija klasicistickih stilova,romanike,u nekim varijantama i gotike
a to veze sa srpskom tradicionalnom arhitekturom i manastirima nema
osim u nekim varijantama manastira u vojvodini,zbog jakog uticaja madjarskog naroda

ja sam licno misljenja,da se i sakralna i svjetovna arhitektura trebaju razvijati,nikako da ne trebaju stajati u vremenu
sto se savremene arhitekture u bosni tice,rijetko kad imamo primjer necega sto mozemo nazvati savremenim
ove sve zgrade koje nicu,u brzorastucim sredinama su primjeri,tranzicijske,u nasem slucaju postratne arhitekture,vjerujem da to stvara otpor u narodu,posto mijesaju sa necim sto se naziva savremeno,to nesto sto vide u svojim gradovima da se gradi sada
a dosta veliku ulogu igra umijece arhitekta da zonglira izmedju svojih mogucnosti i mogucnosti i potreba investitora
bloom out

lnenad
February 20th, 2011, 05:56 PM
Problem je upravo sto investitori zele da imaju maksimalan profit i da pri tom mogu da spuste cijene dovoljno da sigurno prodaju sve stanove. Po tome niko ne ulaze u fasade i neke specijalne dorade. Vi poredite Bgd gdje se prodaju stanovi ko voda i Bijeljinu gdje iz prve ruke znam da malo koji stan ode direktnom isplatom ili u 2 rate. Vecinom se to moli izvodjac da pusta 5/6 rata itd. sto stvara probleme i izvodjacu i investitoru.

BLoom85
February 20th, 2011, 06:18 PM
ma nije vise ni stvar u profitu
nego u masti,zgrada materijalizovana malterom moze da izgleda odlicno,bez ikakvih specijalnih staklenih sajbi,drvenih ili kamenih panela,akos e dobro oblikuje,a najveci problem je u oblikovanju,a to ne podpada mnogo pod domen ekonomije.

RBRS
February 22nd, 2011, 02:22 AM
http://www.capital.ba/predstavljen-nacrt-strateskog-plana-razvoja-opstine/

bojanst
February 22nd, 2011, 05:14 PM
u profesora bakajlica postavljena nova rasvjeta:

http://sobijeljina.org/sajt/doc/file/%D0%90%202011_%20%D0%93%D0%9E%D0%94%D0%98%D0%9D%D0%90/18022011%20PROFESORA%20BAKAJLICA%20ULICA/Postavljena%20rasveta%20u%20Ulici%20profesora%20Bakajlica%201.JPG

evo jos nekih informacija:

- tender za izgradnju sjevernog prstena vodovodne mreze i dijela kanalizacije u galcu (podrucje ulica: Жртава фашистичког терора, Кнеза Милоша, Галац, Карађорђеву, Потпоручника Смајића, Атинску и Патријарха Павла заједно са прикључним улицама) bi trebalo da bude objavljen do kraja feb ili na pocetku marta, a pocetak radova se predvidja prije ljeta; ovim ce biti rijeseno pitanje mnogih sela u kojima se javlja nefropatija i bice prikljuceno 450 novih korisnika na kanalizaciju... sada treba pritisnuti opstinu da, posto se rade neke ulice koje su u samom centru, ulozi neku malo vecu lovu na uredjenje tih ulica!!! npr. patrijaha pavla treba da se sredi da bude cakum pakum. hocemo granit! :D mogla bi i eparhija tu da uskoci.

- tender za precistac i za sekundarni kolektor broj 3 (obuhvata podrucje: Мајевичку, Меше Селимовића, Српске добровољачке гарде до фекалне ″ПС-3″, Браће Гаврић и Кнез Иво од Семберије, Књегиње Милице, Димитрија Туцовића, Арсенија Чарнојевића, Цетињску, Краља Милутина, Вука Караџића, 2. априла, Његошеву, Војводе Степе, Десанке Максимовић, Розе др. Попо, Тиршову, Слободана Јовановића, Руђера Бошковића, Недељка Чабриновића и Рачанску) ce takodje biti ove godine, a pocetak radova se projektuje za 2012; broj prikljucenih na kanalizaciji ce se sa ovim povecati za 800... ovo je ogromno podrucje!!! haos u gradu zagarantovan :D

- u jesenjoj sjetvi ove godine zasijane povrsine vece za 16%

- bijeljina gasu opstina dala odobrenje obavljanja komunalne djelatnosti

- direkcija za razvoj grada ce ove godine izradjivati projekat razvoja banje dvorovi

- u ulici srpske vojske ce se raditi trotoar(uradjen projekat i izabran izvodjac), ali se prvo ceka da vodovod sredi neke instalacije kako se poslije ne bi raskopavalo

- radi se na sklapanju dokumentacije i sredstava za sredjivanje puta i mosta za v. obarsku

- ministarstvo industrije i geoterm su potpisali 15.12. ugovor o koncesiji za izradu prve busotine! nadamo se skorom pocetku busenja...

- pominje se uredjenje prostora u njegosevoj u parking. radi se o prostoru na kome je i planirana garaza... meni nije jasno koji je to prostor, pa ako neko zna nek objasni

- povecava se cijena parkiranja na 0,8 KM u crvenoj i 0,4 KM u plavoj zoni, s tim da se odredjeni dijelovi crvene pretvaraju u plavu zonu

- prioritet u izgradnji ulica ce biti asfaliranje nove ulice koja spaja ulice raje banjicica i janka veselinovica koja bi se produzila preko kanala. za most na tom mjestu bi se reparirala i iskoristila konstrukcija starog mosta koji je bio kod mupa

- planirana je i izgradnja ulice koja bi spajala komitsku i put za novo selo.... ovo bi bila ulica duga 1 km..

- naravno ide i rekonstrukcija ulica u kojima ce se raditi kanalizacija

- nove makadamske ulice su planirane u industrijskoj zoni 3 oko 1 km, od racanske do 5 jezera oko 700 m i u naselju knez ivo od semberije oko 1,5 km

- ove godine se rade i projekti za kruzni tok kod garulje(juuuupi!!!), projekat za izgradnju trecih traka pored svih magistralnih puteva u opstini (nije mi jasno sta je ovo: trece trake ili prostor za pjesake i bicikle)

- sto se tice objekta kulturne, poslovne i parking djelatnosti na trgu, najavljuje se tender u sljedecih mjesec dana... nazalost izgleda da su oni tu nesto zastoko iskomplikovali i nije jasno da li ce se koristiti ranije odabrano rjesenje ili ce pobjednik na tenderu sam raditi projekat. to bi mogla biti katastrofa, jer bi oni gledali kako da prodju sto jefitnije... jedino da se nadamo nekom velikom investitoru. od ovih koji se u bosni javljaju mozda je najbolje da to poklopi delta. oni ne stede na trznim centrima...

cccc9
February 22nd, 2011, 08:33 PM
Vrlo puno lijepin informacija. Hvala na tvom trudu.

nocturne81
February 23rd, 2011, 06:38 PM

:down::old:

Din,din,dinastija,serija mi najmilija...

lnenad
February 23rd, 2011, 09:33 PM
Tesko da ce bas raditi modernu gradnju za zgradu crkve :)

RBRS
February 24th, 2011, 02:09 PM
Nastavak izgradnje kanalizacije u Bijeljini

BIJELJINA - Opština Bijeljina obezbijedila je mogućnost za nastavak izgradnje kanalizacione mreže zahvaljujući donatorskim sredstvima od 11,3 miliona evra, izjavio je načelnik ove opštine Mićo Mićić.
"Potpisvanjem ugovora dijelom o donaciji a dijelom o kreditu završićemo finansijsku konstrukciju oko 90 odsto od onog što smo planirali u izgradnji kanalizacije", rekao je Mićić na konferenciji za novinare.
On je podsjetio da je Evropska banka za obnovu u razvoj (EBRD) ocijenila projekat kanalizacije u Bijeljini kao najbolji u BiH, a s obzirom da štiti životnu sredinu pojavilo se nekoliko organizacija koje su dale značajan dio sredstava.
"Od ukupno 11,3 miliona evra 10,5 je za dalju realizaciju projekta, a dobili smo i 1,5 miliona evra za proširenje vodovodne mreže - za sekundarnu vodovodnu mrežu sjevernog prstena, kao i dva miliona evra za kolektor broj osam u Galcu za koji će početkom marta biti raspisan tender", rekao je Mićić i dodao da će sa početkom građevinske sezone krenuti i nastavak radova.
On je naveo da je opština, zahvaljujući sredstvima od četiri miliona evra za izgradnju prečistača vode, koja je dobila od Švedske međunarodne agencije za razvoj (SIDA) i dva miliona od Evropske komisije, blizu zatvaranja finansijske konstrukcije za izgradnju prečistača.
Mićić je napomenuo da je opština potpisala ugovor o kreditu od pet miliona evra za nastavak sekundarne mreže, što će biti iskorišteno za sekundarni kolektor tri u Majevičkoj ulici, a ostatak sredstava za Ulicu 27. marta, gdje se gradi kolektor prema naselju Bogdanovića plac.
Prema njegovim riječima, do 2013. godine trebalo bi da bude završena treća faza kojom bi se priključilo novih 5 160 korisnika, odnosno ukupno oko 20 000.
On je najavio da će na sutrašnjoj redovnoj sjednici lokalnog parlamenta biti donesena odluka o legalizaciji poslovnih i stambemnih objekata.
"Zbog donošenja novog Zakona o prostornom uređenju i građenju u Republici Srpskoj donijećemo odluku s ciljem da ljudi koji su napravili objekte lakše dođu do legalizacije. Odluka podrazumijeva pojeftinjenje različitih taksi kao i pojednostavljivanje procedura, kod pojednih čak i do 40 odsto", rekao je Mićić.
On je istakao da će u potpunosti biti ispoštovana odluka Vlade Srpske kojom se preporučuje ukidanje upotrebe mobilnih službenih telefona, službenih automobila van radnog vremena i reprezentacije.
Govoreći o posljednjim poplavama u Semberiji, Mićić je rekao da je opština u vezi sa procjenom šeteta pri samom kraju.
"Imali smo više od 2 000 poplavljenih kuća i nakon dogovora sa Vladom obišli smo u posljednjih nekoliko dana još 600 kuća, a pred nama je još 200 zahtjeva onih koji su nezadovoljni i koje ćemo uskoro ponovo obići", rekao je Mićić i dodao da su dosad opštinske komisije obišle 2 169 kuća.
Prema njegovim riječima, od ovog broja u prvu grupu spada 835 kuća u koje je voda ušla i njima treba najveća pomoć, od sušilica do parketa, u drugoj grupi su 1 063 kuće u kojima je bio poplavljen neki od drugih, pomoćnih objekata, te 270 porodica kojima je zaplavljeno dvorište i gdje nije napravljena značajnija materijalna šteta.
"Na osnovu odluka Skupštine opštine Bijeljina do kraja sedmice napravićemo spiskove i uputiti ih Vladi Srpske", rekao je na Mićić.

Независне новине

RBRS
February 28th, 2011, 04:17 PM
U Bijeljini će od 1. marta cijena parkiranja za sat vremena u crvenoj zoni iznositi 80 feninga, dok je ranije iznosila 50, a u plavoj će ostati 30 feninga, potvrdio je predsjednik Skupštine opštine Bijeljina Dragan Đurđević.
On je rekao da je činjenica da su prazna parking mjesta u ulicama označenim plavom zonom - Žrtava fašističkog terora, potporučnika Smajića, Njegoševa, te Karađorđeva, a koje se nalaze u užem centru grada, dok je crvena zona uvijek puna.

''Vozači mogu mogu parkirati po jeftinijoj cijeni u okolnim ulicama; samo treba stvoriti naviku'', dodao je Đurđević.

Komentarišući mogućnost izgradnje novog objekta iza Robne kuće "Emporijum" gdje bi, kako je ranije najavljeno iz Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Bijeljina, trebalo da bude izgrađen tržni centar s podzemnom garažom, Đurđević je rekao da je to priča koja se proteže već četiri-pet godina.

"Sada možemo izvjesno govoriti i parking mjestima iza starog nebodera koja se sve više uređuju, a o projektu koji bi bio tržni centar s podzemnom garažom postoje neke najave'', rekao je Đurđević i dodao da se on lično zalaže da se krene u izgradnju proširenja trga, da bude više zelenila i pješačke zone.
On smatra da je bespotrebno "zatrpavanje" grada još jednim tržnim centrom, pri čemu nema ni zainteresovanih za to, lokacija je skupa, a ni postojeći tržni centar "Emporijum" ne radi kako treba.

"Nama je najbolje da proširimo trg, da dvije ulice 'potopimo' kako bi dolje, ispod zemlje, imali parking", smatra Đurđević.

Независне новине

Годишњи приход Паркинг сервиса је око 550 000 КМ.

bojanst
March 1st, 2011, 01:51 PM
СКУПШТИНА ОПШТИНЕ: МАЊЕ ОПШТИНСКЕ ТАКСЕ
24.02.2011.

На 23. засједању Скупштине општине Бијељина, одборници су између осталог, донијели Одлуку о смањењу појединих општинских административних и комуналних такса од 17 до 40 одсто. Смањење општинских такса је дио активности Административне службе на реализацији пројекта „Јачање конкурентности на локалном нивоу“, познатијег као „Гиљотина прописа“. Истом одлуком, ослобођени су плаћања комуналне таксе на истакнуту фирму привредна друштва, дијелови привредних друштава и самосталне предузетничке радње који су претрпјели штету од поплава у 2010. години.

Образлажући приједлог о смањењу општинских такса, начелник општине Бијељина Мићо Мићић је истакао да општина Бијељина, по висини такса, спада у средње скупе или јефитније општине, а да је циљ додатног смањења такса повећање ефикасности услуге приликом добијања докумената. Начелник Мићић је изразио очекивање да ће смањење прихода у општинском буџету због појефтињења такса бити надокнађено приходима од већег броја издатих докумената и дозвола.
Поред појефтињења такса, у оквиру „Гиљотине прописа“, још крајем 2010. године донесене су одлуке којим је омогућено поједностављење и убрзање административних поступака кроз смањење документације која се доставља уз захтјев по појединим административним поступцима и скраћење рокова за рјешавање по захтјеву.
Скупштина Општине је усвојила Програм одржавања и модернизације локалних и некатегорисаних путева и градских улица на подручју Општине за 2011. годину. Према Програму, ове године ће бити настављено асфалтирање локалних путева кроз суфинансирање грађана и Општине при чему ће Општина финансирати 50 одсто вриједности инвестиција, а грађани преосталих 50 одсто. За 2011. годину је већ потписано 40 уговора о суфинансирању асфалтирања, а за још 35 пројеката су грађани показали заинтересованост. Поред пројеката који ће бити остварени кроз суфинанирање са грађанима, Општина ће у цјелости финансирати модернизацију путева на неколико локација. Највећа инвестиција ове врсте која се планира биће асфалтирање пута кроз мјесну заједницу Бријесница у дужини од 2.850 метара.
У граду Бијељини је приоритетан пројекат асфалтирања новопросјечене улице која спаја улице Раје Бањичића и Јанка Веселиновића, при чему ће бити рекоструисан и поново постављен стари жељезнички мост преко канала Дашница. У плану је и изградња нове улице која ће кроз насеље Пет језера спајати Комитску улицу и пут за Ново Село и Дијелове. Пројектована дужина улице је 1.070 метара, а биће суфинансирана из средстава развојног прграма Републике Српске и буџета општине Бијељина. Улице у дијеловима града у којим буде грађена канализација биће реконструисане упоредо са радовима на постављању канализационе мреже – Галац, Жртава фашистичког терора, Потпоручника Смајића, Атинска, Патријарха Павла (некадашња Улица Јована Дучића), дијелови улица Карађорђеве и Кнеза Милоша и дио прикључних улица.
У циљу одвијања безбједнијег пјешачко-бициклистичког саобраћаја поред магистралних путева предвиђа се наставак изградње бициклистичких стаза у мјесним заједницама Главичице и Хасе, односно поред магистралног путева Бијељина - Зворник, Бијељина - Угљевик, Бијељина - Рача, и Бијељина - Брчко, те поред локалног пута Бијељина - Ново Село - Дијелови и дио кроз МЗ Љељенча. У Бијељини је у плану изградња стазе поред улице Пантелинска и, уколико буду обезбијеђена средства, наставак изградње бициклистичке стазе у ул. Стефана Дечанског.

...

RBRS
March 1st, 2011, 08:58 PM
http://www.nezavisne.com/novosti/gradovi/U-Bijeljini-ugaseno-457-radnji-81203.html

bojanst
March 2nd, 2011, 12:45 AM
evo slika sa fb-a: http://www.facebook.com/pages/Bijeljina/32096496279

slike iz vazduha od ljetos:
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/189634_10150153223906280_32096496279_8494185_4036073_n.jpg

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/188641_10150153227661280_32096496279_8494207_3577940_n.jpg

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/189829_10150153220761280_32096496279_8494167_3540896_n.jpg

malo snijega: http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/184746_10150152594636280_32096496279_8488394_7684962_n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/189677_10150152639136280_32096496279_8488862_6576040_n.jpg

slika konstrukcije starog mosta kod mupa, koja ce biti upotrebljena za pemostavanje kanala u ulici janka vesilovica(ili tako nesto):
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/184390_10150152669966280_32096496279_8489072_8045457_n.jpg

bojanst
March 2nd, 2011, 11:39 AM
evo jos slika sa fb: http://www.facebook.com/pages/Bijeljina/32096496279

centar za visoko obrazovanje:
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/189108_10150153594461280_32096496279_8497495_4494176_n.jpg

manastir sv. vasilija ostroskog, ulica patrijaha pavla, u donjem desnom uglu se vidi bogoslovija u izgradnji
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/181515_10150153600091280_32096496279_8497618_331729_n.jpg

nova ulica i kruzni tok, saborna crkva i racanska ulica
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/189775_10150153602491280_32096496279_8497642_4351620_n.jpg

u donjem lijevom dijelu osnovna skola knez ivo od semberije, otprilike na sredini je mup
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/188739_10150153606876280_32096496279_8497664_1236216_n.jpg

Izvor fotografija:
SALATARA

lnenad
March 2nd, 2011, 12:25 PM
Koliki nam je grad jbt :)

bojanst
March 2nd, 2011, 12:57 PM
saldo unutrasnjih migracija za 2010. za bijeljinu:

doseljenih
iz FBIH 283
iz BD 218
iz RS 719
ukupno 1220

odseljenih
u FBiH 170
u BD 55
u RS 223
ukupno 448

Saldo: 772 novih stanovnika

Jos bolji broj nego prosle godine, kada je bilo oko 700, ako se ne varam.
komparacije radi u bl je pozitivan saldo 1162, u IS je 338, u laktase 263....

RBRS
March 2nd, 2011, 09:21 PM
Za redovno održavanje putne mreže na području opštine Bijeljina u ovoj godini predviđeno je 1.300.000 KM, a planirani iznos namijenjen je za gradske ulice i lokalne puteve, dok se u nekategorisane puteve ulaže samo ako to dozvole raspoloživa sredstva.Šef opštinskog Odjeljenja za saobraćaj i komunalnu infrastrukturu Tomica Stojanović rekao je da se na saniranju oštećenja putne mreže kontinuirano radi cijele godine, dok su radovi na krpljenju udarnih rupa intenzivniji tokom proljeća i jeseni.On je podsjetio da je u toku prošle godine na području opštine Bijeljina asfaltirano oko 35 kilometara ulica, od čega 11 kilometara gradskih, računajući i Mjesnu zajednicu Janja."Asfaltirano je i oko 3 560 metara lokalnih ulica i 17 kilometara nekategorisanih puteva. Urađeno je i 3 200 metara pješačko-biciklističke staze prema Amajlijama, te oko 500 metara pješačko-biciklističke staze u Ulici Stefana Dečanskog", rekao je Stojanović.

Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove zaslužno je i za izgradnju dva autobuska stajališta, kao i za parking iza starog nebodera sa 70 parking mjesta.

On je napomenuo da je za ovu godinu planirana izgradnja ulice u dužini 1 100 metara koja će povezivati Ulicu kralja Dragutina (ulica za Novo Selo i Dijelove) sa kružnim tokom prema Dvorovima, a prolaziće kraj manastira na Pet Jezera. "Druga ulica, u dužini oko 300 metara probiće se u blizini obilaznice prema Obarskoj", rekao je Stojanović

bojanst
March 2nd, 2011, 11:57 PM
evo ucrtao sam otprilike te ulice i ono sto su najavljivali da ce raditi ove godine:

crveno: nove ulice
plavo: nove makadamske ulice
zuto: rekonstrukcija u sklopu radova na kanalizaciji
zeleno: novi trotoari

biciklisticke staze nisam ucrtavao jer su ih neprecizno navodili, a i ovo sto sam ucrtao je sve odokativno :D

http://i53.tinypic.com/9bdkjs.jpg

inace, nacelnik je u skorasnjem intervjuu izjavio da je do sada uradjeno oko 100 km gasovodne mreze u bijeljini, od cega je 1.400 metara mreza srednjeg pritiska, a vise od 95.000m distributivne gasne mreze. cijeli projekat gasifikacije predvidja oko 260km mreze. uradjeno je i 650 gasnih prikljucaka. cijena prikljucka je 1500KM i placa se u 36 mjesecnih rata. rekao je i da ocekuje da radovi budu okoncani do kraja 2011. Navedena su i podrucja koja su do sada pokrivena gasnom mrezom(a ja sam ih mapirao, opet odokativno):

http://i55.tinypic.com/6z1x14.jpg

i jos jednom je ponovio i da se ocekuje pocetak toplifikacije geotermalnom energijom i da bi busenje prve busotine moglo da pocne u martu. sa druge strane sam cuo da su ti danci neozbiljni... nadajmo se da moji izvori nisu u pravu...

bojanst
March 3rd, 2011, 03:32 PM
evo jos slika iz vazduha preuzetih sa: http://www.facebook.com/pages/Bijeljina/32096496279

pogled na bijeljinu sa jugozapada, u lijevom dijelu slike se vidi megamarket robot... donjim dijelom slike bi trebalo da prolazi treca faza obilaznice:
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/183759_10150154166481280_32096496279_8502150_1802941_n.jpg

pogled sa juga... gradsko groblje u pucilama... nesto nize od groblja bi se zavrsavala obilaznica:
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/183759_10150154166486280_32096496279_8502151_2570970_n.jpg

pogled sa jugoistoka, u desnom dijelu slike se vidi vodozastitno podrucje bijeljinskog izvorista... vidi se i stadion:
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/183759_10150154166491280_32096496279_8502152_5055290_n.jpg

pogled na bijeljinu sa sjvernog prilaza(od dvorova)... desno se vidi i isjecak obilaznice:
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/183938_10150154195396280_32096496279_8502357_7665301_n.jpg

naselje pet jezera(pogled sa istoka na bn):
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/190669_10150154182811280_32096496279_8502285_2168184_n.jpg

u donjem cosku ugao ulica majevicka i milosa obilica... pogled na sjever:
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/183203_10150154151331280_32096496279_8502047_6058468_n.jpg

naselje dasnica 1, u gornjoj polovini slike se vidi trzni centar tom:
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/184732_10150153922881280_32096496279_8500128_2968749_n.jpg

kruzni tok kod mupa:
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/184843_10150154143811280_32096496279_8501998_5004760_n.jpg

srednjoskolski centar i sala:
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/184318_10150154061816280_32096496279_8501258_6289510_n.jpg

opet dio kod mupa samo sa druge strane... vidi se maxi i garaza na sprat u izgradnji:
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/188704_10150153931656280_32096496279_8500191_3448262_n.jpg

manastir sv. vasilija ostroskog, a vidi se i bogoslovija u izgradnji(bas je velika), a od nazad i sud i dio centra kulture u izgradnji:
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/189725_10150153948741280_32096496279_8500376_3345233_n.jpg

opet manastir, samo drugi ugao:
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/189725_10150153948751280_32096496279_8500378_615454_n.jpg

saborna crkva:
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/190694_10150154245826280_32096496279_8502875_6769330_n.jpg

centar:
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/189018_10150154232366280_32096496279_8502753_103628_n.jpg

crvka sv. djordja iz drugog ulga od onog sto sam vec postavljao:
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/189262_10150154203116280_32096496279_8502430_2858216_n.jpg

slika centra za visoko obrazvanje(malo siri kadar od onog sto sam vec stavljao):
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/189725_10150153948746280_32096496279_8500377_7116900_n.jpg

BN_23
March 3rd, 2011, 04:32 PM
Predlazem da ove slike postavis i na temi Panorame/Slike iz vazduha.

OsamNaJedan
March 3rd, 2011, 07:02 PM
Do kraja dovesti posao u vezi foruma, predlazem sljedece:

Spajanje Zapad i Istok podforuma u jedan (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1334087)

dejan_b88
March 3rd, 2011, 07:56 PM
У јбте, колико кућа...

bojanst
March 3rd, 2011, 08:34 PM
Predlazem da ove slike postavis i na temi Panorame/Slike iz vazduha.

OK, did that! ;)

@dejan_88: :lol:

Ulicni_Hodac
March 3rd, 2011, 09:19 PM
http://img822.imageshack.us/img822/1962/000000000000000000000s.jpg (http://img822.imageshack.us/i/000000000000000000000s.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Ovo zaokruzeno ukloniti!

I onda tu raskrsnicu korigovati i uciniti funkcionalnom, a ne ovako nepreglednom!

A i ruglo su te udjerice...

...

Ulicni_Hodac
March 3rd, 2011, 09:24 PM
Do kraja dovesti posao u vezi foruma, predlazem sljedece:

Spajanje Zapad i Istok podforuma u jedan (http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1334087)

Slazem se!
Glasao sam!

Inace jos jedna sramota za srpski forum je sto nema navedeno Kosovo i Metohija, kolikogod to nekome zvucalo besmisleno, ipak je trebalo staviti!
Kad moze da bude na albanskom forumu, treba da bude i na srpskom!

Bad_Hafen
March 3rd, 2011, 09:37 PM
meni su te stracare ljepse nego ona siva kocka pored

Ulicni_Hodac
March 3rd, 2011, 09:42 PM
meni su te stracare ljepse nego ona siva kocka pored

Ja da se pitam minirao bih i uklonio i sivu kocku zajedno sa udjericama :bash:

...

sarajevo 071
March 3rd, 2011, 09:57 PM
Bijeljina na ovom slikama iz vazduha dobro izgleda.Centar mi je izuetno lijep(Opstina i okolni stariji objekti).Zao mi je sto ima dosta divlje gradnje.Grad sa nevjerovatnim potencijalom ali prilcno slabo iskoristenim za razvoj.

lnenad
March 4th, 2011, 01:04 AM
Ja da se pitam minirao bih i uklonio i sivu kocku zajedno sa udjericama :bash:

...

Ja da se pitam dao bih nekim klincima 100 bagera pa uradio urbanisticki plan centra i polako :)

RBRS
March 4th, 2011, 01:59 AM
Жао ми је што је много људи отишло из града и саградило куће у новим насељима по 5-10-15 km од града, то је учинило много људи.

Надам се да ће преовладати свјетлије боје у граду, а не ове жуто-зелено-наранџасте свадбене торте.

bojanst
March 4th, 2011, 01:51 PM
da sam ja nacelnik, rusenje tih kucica i rjesavanje te raskrsnice bi mi bila jedna od prvih investicija. treba produziti 4 trake do te raskrsnice, ako vec nema para da se siri i dalje (prema zeljeznickoj i obilaznici)...

@sarajevo 071: nema mnogo divlje gradnje, nego se gradi neravnomjerno i razbacano, pa onda imamo fenomen: kuca kuca kuca kuca kuca zgrada kuca kuca kuca kuca zgrada...
divlje gradnje ima po okolnim naseljima, jer se gradi na poljoprivrednom zemljistu i to treba sprecavati...

bojanst
March 4th, 2011, 04:32 PM
putevi rs objavili tender za kredit za izgradnju 3. faze oblaznice oko bijeljine:

II.3. Title/reference attributef to the contract by the contracting authority
Banking Services of Lend ing for Fi nanc ing of In vest ments in Road
In fra struc ture, Ref er ence No.24/11
II.4 De scription of the ob ject of the contract:
Long-term Credit in an Amount of 10.000,000 KM for Fi nanc ing of
In vest ments in Road In fra struc ture as fol lows:
- Construction of Bijeljina By-pass, phase III
- Construction of a New Brigde in Karanovac

IV.6. Time limit for re ceipt of ten ders/requsts to par tic i pate
April 18th, 2011 (date), at 12.00 (time)

opstina je objavila tender za izradu i odrzavanje putne signalizacije, kosenje oko puteva, kao i za redovno odrzavanje puteva.
tender za popravku steta na infrastrukturi zbog poplava dobio dms company, tako da ce se naizad izvrsiti te popravke

RBRS
March 4th, 2011, 06:03 PM
da sam ja nacelnik, rusenje tih kucica i rjesavanje te raskrsnice bi mi bila jedna od prvih investicija. treba produziti 4 trake do te raskrsnice, ako vec nema para da se siri i dalje (prema zeljeznickoj i obilaznici).

Aли у тим кућама има отрпилике десет СТР-ова, људи живе од тога, тешко да би им надокнадили то по њима прихватљивим условима. И кружни ток на Диздаревића раскршћу није могао да се прошити, јер људи нису хтјели им се руше објекти.

bojanst
March 4th, 2011, 07:20 PM
Aли у тим кућама има отрпилике десет СТР-ова, људи живе од тога, тешко да би им надокнадили то по њима прихватљивим условима. И кружни ток на Диздаревића раскршћу није могао да се прошити, јер људи нису хтјели им се руше објекти.

pa to je poslovni prostor... obracuna se vrijednost i dogovori sa ljudima. oni svoj biznis neka prebace u nove lokale koje ce da kupe od tih para... u ljepse i novije lokale. ako su nezadovoljni mogu na sud.

to sa kruznim tokom na dizdarevicu nisam cuo. zar tu nije po planu zgrada? to pretpostavljam po tome kako se zavrsava onaj blok zgrada koji je izgradjen...

mib357
March 5th, 2011, 11:05 AM
evo ucrtao sam otprilike te ulice i ono sto su najavljivali da ce raditi ove godine:

biciklisticke staze nisam ucrtavao jer su ih neprecizno navodili, a i ovo sto sam ucrtao je sve odokativno :D

inace, nacelnik je u skorasnjem intervjuu izjavio da je do sada uradjeno oko 100 km gasovodne mreze u bijeljini, od cega je 1.400 metara mreza srednjeg pritiska, a vise od 95.000m distributivne gasne mreze. cijeli projekat gasifikacije predvidja oko 260km mreze. uradjeno je i 650 gasnih prikljucaka. cijena prikljucka je 1500KM i placa se u 36 mjesecnih rata. rekao je i da ocekuje da radovi budu okoncani do kraja 2011. Navedena su i podrucja koja su do sada pokrivena gasnom mrezom(a ja sam ih mapirao, opet odokativno):

i jos jednom je ponovio i da se ocekuje pocetak toplifikacije geotermalnom energijom i da bi busenje prve busotine moglo da pocne u martu. sa druge strane sam cuo da su ti danci neozbiljni... nadajmo se da moji izvori nisu u pravu...

Odakle ti ove informacije o izgradnji puteva i ostalo, pitam te zato što vidim da si markirao i moje naselje pa čisto ne mogu da vjerujem da će to raditi prije izbora. Koliko je to pouzdana informacija?

bojanst
March 5th, 2011, 12:09 PM
pa iz izjava celnika opstine i plana sredjivanja puteva za ovu godinu koji se, ako se ne varam, moze naci u materijalima za 23. sjednicu skupstine opstine: http://sobijeljina.org/index.php?idsek=309

bojanst
March 6th, 2011, 12:19 AM
jos slika iz vazduha sa http://www.facebook.com/pages/Bijeljina/32096496279

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/190512_10150155751961280_32096496279_8515463_2053802_n.jpg

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/184683_10150155765986280_32096496279_8515630_3507792_n.jpg

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/184975_10150155790066280_32096496279_8515852_5069943_n.jpg

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/200742_10150156337726280_32096496279_8521422_6154795_n.jpg

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/199210_10150156348361280_32096496279_8521598_7321749_n.jpg

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/196653_10150156353371280_32096496279_8521653_6342737_n.jpg

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/188300_10150155774951280_32096496279_8515729_8367871_n.jpg

centar
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/189475_10150155743361280_32096496279_8515396_8341005_n.jpg

dom zdravlja i bolnica... na placu u desnom uglu se sada gradi nova bolnica:
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/190364_10150155723066280_32096496279_8515160_2467656_n.jpg

stadion:
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/189028_10150155613181280_32096496279_8514537_1678122_n.jpg

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/188416_10150155594926280_32096496279_8514433_259121_n.jpg

os vuk karadzic
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/183161_10150155589036280_32096496279_8514373_4028697_n.jpg

RBRS
March 6th, 2011, 12:39 AM
Има ли неке шансе да се некада измјести касарна? Ту би могао бити неки парк са спортским центром, има доста простора. А и пјешачка стаза и дрворед у тој улици су једни од љепших у граду, могли би поставити стазу за трчање до Пет Језера.

Хоће ли овај нови макадамски пут пролазити овом трасом крај манастира Свете Петке која већ сада постоји?

Скроз сам пропустио градњу овог блока жуто-зелених зграда зграда са лијеве стране. :)

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/189475_10150155743361280_32096496279_8515396_8341005_n.jpg

И је куда су они мислили да провуку ту неку нову улицу иза суда?

bojanst
March 6th, 2011, 01:23 AM
Има ли неке шансе да се некада измјести касарна? Ту би могао бити неки парк са спортским центром, има доста простора. А и пјешачка стаза и дрворед у тој улици су једни од љепших у граду, могли би поставити стазу за трчање до Пет Језера.

Хоће ли овај нови макадамски пут пролазити овом трасом крај манастира Свете Петке која већ сада постоји?

Скроз сам пропустио градњу овог блока жуто-зелених зграда зграда са лијеве стране. :)

И је куда су они мислили да провуку ту неку нову улицу иза суда?

za kasarnu ne znam, ali se slazem da je srpske dobr. garde lijepa ulica i da bi se mogla extra srediti...

ta nova ulica koja ce ici od kruznog toka kod fisa pa pored manastira do puta za novo selo nece biti makadam nego asfaltna i imace i trotoar. bice duga preko 1 km.
put koji ce spajati racansku i pet jezera ce biti makadamski i nije bas jasno gdje ce tacno biti(pise da ce biti dug 700m).

te zgrade su u selimovicima ako se ne varam... a ni meni nije jasno sta su oni mislili sa tom ulicom... vjerovatno se od toga odustalo kada je krenula gradnja bogoslovije...

Majevčan
March 6th, 2011, 02:43 AM
Nego sto ovu crkvi sagradise na tamo nekoj njivi
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/200742_10150156337726280_32096496279_8521422_6154795_n.jpg

BN_23
March 6th, 2011, 03:18 AM

Koliko znam tu je planirana izgradnja naselja na tim njivama.

GavriloPrincip
March 6th, 2011, 05:53 PM
То није црква, то је манастир.
Било би штета да уз њега направе насееље, ја сам се да надао да ће у кругу око манастира епархија то покуповат, па средити тај шири круг. Знам да је то планирано за то језеро.

RBRS
March 6th, 2011, 06:05 PM

То је на ободу града. Свуда по ободу су њиве, погледај иза зграде општине ,у самом центру града, ка сјевероистоку, 300 метара одатле је њива.

bojanst
March 6th, 2011, 08:38 PM
danas dobih dobre vijesti od osobe koja se bavi elektroinstlacijama... cim se malo poboljsa vrijeme pavlovic krece u izgradnju otvorenog dijela akva parka sa planom da vec ima ljetnu sezonu tamo!!! a da nakon toga krene u radove na zatvorenom dijelu i da za bozic sljedece godine otvori i dio zatvorenog dijela akva parka, ali nece stici zavrsiti i veliki(olimpijskog) zatvoreni bazen do tada.
grijanje postojecih objekata u slobomiru krenulo je pomocu geotermalne vode i invertera.

to bi dosta poboljsalo turisticku ponudu bijeljine i nadam se da ce se obistiniti... evo kratkog prikaza projekta, ali ne znam da li je to i dalje aktuelno:
http://i53.tinypic.com/2nkuxpt.jpg

danas sam se promuvao sa foto aparatom oko gradilista bolnice, pa donosim foto update sa najveceg gradilista u bijeljini:

iz jednog ugla
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8778.jpg

iz drugog ugla
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8784.jpg

http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8790.jpg

http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8792.jpg

http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8795.jpg

http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8796.jpg

http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8797.jpg

http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8802.jpg

iz treceg ugla
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8813.jpg

http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8815.jpg

http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8817.jpg

http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8819.jpg

http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8821.jpg

i iz cetvrtog
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8825.jpg

nova ulica, jos jedan pristup bolnici:
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8826.jpg

evo i nekih drugih slika koje sam danas napravio...

evo kuca koje bi se rusile za izgradnju novog objekta na trgu, a za koji se najavljuje tender:
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8764.jpg

http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8765.jpg

iste kuce od nazad(tu je neuredjen parking trenutno):
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8768.jpg

malo opstina:
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8773.jpg

malo park:
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8777.jpg

stanje ulice galac:
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8805.jpg

neka novogradnja u galcu(slikana od nazad):
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8804.jpg

malo dom zdravlja:
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8827.jpg

http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8809.jpg

http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8810.jpg

cccc9
March 6th, 2011, 11:25 PM
Gradiliste za bolnicu je stvarno veliko. Bice to jedna vrlo vazna stvar za Bijeljinu/Semberiju. Jel li samo Austrijancu grade ili ima i nasih firmi?

Sto je tice Slobomira i Aqua parka to je isto vrlo dobra vijest. Narocito ako ce da koristi geotermalnu engergiju. Mozda ce to da podstakne vece koristenje i upotrebu za citav region. Da li znas Bojane ko busi/proizvodi geotermalnu e. za Aqua park?

lnenad
March 6th, 2011, 11:38 PM
Jbt koliki je kompleks bazena. Koliko ce to tek zahtijevati ulaganja, ako mu se isplati ikad, nece to sigurno doziviti, zato kazem svaka mu cast, ovaj kompleks ce biti najjaci na balkanu, jer ja jos nigdje nisam cuo za zatvoreni kompleks sa toboganima :D

BN_23
March 6th, 2011, 11:45 PM
Extra ako akva park izgrade do ljeta, dosadilo vise ici u Dvorove. :D

lnenad
March 7th, 2011, 12:14 AM
Extra ako akva park izgrade do ljeta, dosadilo vise ici u Dvorove. :D

Eish za 3 mjeseca ovoliki kompleks da urade, ja kontam vise 5 godina za potpun zavrsetak radova.

bojanst
March 7th, 2011, 01:49 AM
@cccc9: austrijanci su izvodjaci... sloboprom je glavni podizvodjac, a peric podizvodjac za grube gradjevinske radove. za ostale radove ne znam...
a gradiliste je ogromno za bijeljinske uslove ;)

busotina je vec gotova i kostala je preko mil. dolara. busio je nis...

@inenad: pa nije bas da nisam vidio tobogane u zatvorenom(npr. ima ih u slovenackim banjama)... sto se tice isplativosti ja sam cuo da je za ovakav akva park potrebno da mu gravitira oko 400 hiljada ljudi...
ali ne brini se ti... nece on graditi nista sto mu se ne isplati. mozda se nece uduplati za godinu dvije, ali sigurno tu ima neke racunice.

a i meni je sumnjivo to da ce tako brzo moci da pokrene taj otvoreni dio... mozda ni tu ne planira sve da izgradi u prvoj godini... a opet, nije to tako gradjevinski komplikovano. prakticno kopanje rupa i betoniranje. vise je do opreme... nemam pojma. vazno je da makar krene! ;)

lnenad
March 7th, 2011, 11:39 AM
Lnenad ;) ma nema sanse da mu u 10 godina se vrati ulozeno a kamoli neki veliki profit, racunam da ce biti potrebno bar 3/4 godine da mu krenu musterije iz Bgda i NSa. Preko ljeti hoce on dobijati veliku posjetu ali sumnjam da ce preko zime nas mentalitet ici u tolikom broju da mu isplati tih 6 zatvorenih bazena, tj. nadam se da hoce, jer je covjek za mene kad ovo zavrsi velika osoba.

Velika pozitivna stvar u ovome jeste njegova sreca da je na putu za Konobu, sto mu moze olaksati posjetu preko rijeka, ali opet...

A za te radove si u pravu, ali imaj na umu da je tu velika infrastruktura navodnjavanja. A montazne konstrukcije koje sigurno nece dolaziti sa nasih prostora valja dovuci i proizvesti, ipak ce to biti ogroman prostor ako ce vec 6 bazena da se u njemu nalaze, i plus jos jedan do njega. Mislim 3 godine minimalno, al nije to strasno za moguc turisticki potencijal koje ce ovo napraviti.

bojanst
March 7th, 2011, 04:14 PM
@lnenad: ajde da se nadamo da ce nesto biti gotovo za ljeto :D ja mislim da je moguce da spoljni dio bude vrlo brzo gotov, jer gradjevinski nije komplikovan. za opremu i tobogane itd. ja sam cuo da ce mu raditi neka firma iz turske koja pokriva cijelu evropu tim proizvodima. ako su tako veliki onda oni to zacas fabrikuju i montiraju :D
ova firma iz turske se reklamira kao jedna od najvecih u svijetu za akva parkove: http://www.polin.com.tr/eng/
napravili su : najveci akva park u grckoj, turskoj, ukrajni, ceskoj, africi, bliskom istoku... najduzi tobogan u evropi, najveci zatvoreni akvapark u evropi...
uh da nam hoce ovi doci :)

sve ukazuje na skori tender i pocetak radova na kanalizaciji... opstina podnijela zahtjev za ekolosku dozvolu i za radove u galcu i okolnim ulicama i za radove u majvickoj i okolnim ulicama.

bojanst
March 8th, 2011, 03:22 PM
konkurs za izradu idejnog rješenja za objekat kulturne, poslovne i parking djelatnosti opet produzen... sada do 27.4.
izlozba radova je predvidjeno da traje od 13.5. do 18.5. a komisija ce objaviti pobjednika 12.5.

izgleda da je prethodni konkurs za taj objekat u centru (na trgu) ponisten zbog zalbi, a i ovaj je nekoliko puta mijenjan i produzavan. zvaničnici optine nekoliko puta su ponovili da ce nakon izbora idejnog rjesenja biti objavljen tender za izbor investitora.. najvjerovatniji model izgradje je da opstina da zemljiste i uslovi investitora da se mora drzati izabranog idejnog rjesenja, a zauzvrat da dobije podzemni parking ispod objekta i mozda i dio samog objekta(za kulturne djelatnosti).

lnenad
March 9th, 2011, 02:55 PM
Dok ne vidim da ruse one kucice necu povjerovati da ce se ovo uskoro rjesiti :)

RBRS
March 9th, 2011, 04:41 PM
Исправка...

RBRS
March 9th, 2011, 04:42 PM
Бијељина: Све теже сe дише :bash:

http://frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=5&idnovost=3729

Било је планирано да се у периоду од пет до осам година у Бијељини уради пет-шест бушотина геотермалних вода, а прва локација за бушотину се налази на 300 метара од постојеће Градске топлане. Досадашња истраживања су показала да готово цијела Семберија лежи на геотермалним водама, које на дубинама од преко 1.500 метара имају температуру око 95 степени.

У почетку би се загријавале само зграде прикључене на постојећу Градску топлану, док би развојем пројекта у року од пет година 85 одсто стамбених јединица у граду, односно 800 хиљада квадрата, бити обухваћено гријањем на геотермалну воду. Улагање је према студији изводљивости требало износити најмање 55 милиона евра.

bojanst
March 9th, 2011, 05:36 PM
^^ valjda ce ta geotermalna toplifikacija konacno poceti da se radi... ili da makar krene da radi ta gasna mreza...

objavljena su dva tendera:

1) tender za izgradnju glavnog sekundarnog kolektora Galac, koji obuhvata izgradnju kanalizacione mreze, zamjenu postojecih vodovodnih instalacija i kisne kanalizacije, kao i rekonstrukciju ulica: http://www.ebrd.com/english/pages/workingwithus/procurement/notices/project/110309b.shtml

Radovi ce se izvoditi u ulicama: Galac, Zrtava fasistickog terora, Kneza Milosa, Karadjordjeva, Atinska, Jovana Ducica (Patrijarha Pavla) i Potporucnika Smajica, kao i u 10 ulica koje izlaze na navedene ulice. Ukupna duzna rekonstruisanih ulica će iznositi 2.721m.

rok izgradnje je 13 mjeseci, a tenderska procedura se zavrsava 26. aprila.

evo prikaza... crveno su navedene ulice, a plavo ovih dodatnih desetak. oznacio sam otpilike i podrucje koje ce ovim biti pokriveno kanalizacijom.
prvo na mapi cijele bijeljine:
http://i54.tinypic.com/2vx0gop.jpg

a onda i zumirano:
http://i56.tinypic.com/vxjcea.jpg

2) tender za sjeveni prsten vodovodne mreze u opstini bijeljina:
http://www.ebrd.com/pages/workingwithus/procurement/notices/project/110309a

duzina mreze koja ce se praviti je 61,5 km, a prolazice kroz/pored sela: Donje Crnjelovo, Gornje Crnjelovo, Velika Obarska, Mala Obarska, Batkovic, Ostojicevo, Gornji Brodac, Donji Brodac, Velino Selo i Elaz.

rok izgradnje je 8 mjeseci, a tender se zatvara 22. aprila.

lnenad
March 10th, 2011, 12:36 AM
Svaka cast za trud, posle rekonstrukcije napokon necu morati da mjenjam amortizere svake godine :D, problem je sto kod nas ce da nadju neki najsiromasniji asfalt, i put ce da izdrzi jedno pola godine godinu maks.

bojanst
March 10th, 2011, 02:35 PM
Svaka cast za trud, posle rekonstrukcije napokon necu morati da mjenjam amortizere svake godine :D, problem je sto kod nas ce da nadju neki najsiromasniji asfalt, i put ce da izdrzi jedno pola godine godinu maks.

pa ne bih rekao... pogledaj ulice koje su radjene zajedno sa kanalizacijom posljednjih godina. meni izgleda da se dosta dobro drze. velika je stvar podloga na koju se stavlja asfalt, a ovdje je to vjerovatno dobro odradjeno posto su cijevi ispod. druga vazna stvar je odvod vode sa asfalta koji je sa rekonstrukcijom kisne kanalizacije vjerovatno mnogo bolji. tako da bi trebalo da se asfalt odrzi dugo.
a naravno, tu je i nadzor EBRDa koji obezbjedjuje kvalitet radova.

ja poredim te nase rekonstruisane ulice sa radovima po beogradu i mogu ti reci da mi izgleda da se ne mozemo mnogo zaliti kada je u pitanju kvalitet radova...
mozda mozemo da se zalimo na estetske propuste, npr. ostavljaju beton oko starih sahtova na trotoarima, ali ako gledamo kvalitet, npr. sahtovi na putu u bg su uvijek losije postavljeni (ili su nizi ili visi) od onih u ulicama bijeljine koje su rekonstruisane sa kanalizacijom...

bojanst
March 11th, 2011, 11:41 PM
klip na koji sam naletio na youtubu... etno selo stanisic, snimljeno prosle godine tokom ljeta u svrhu kampanje "Za ljepšu Srpsku". full screen preporucljiv... u nekoliko navrata se vidi novi hotel i kongresni centar(3 sale za svadbe koje imaju od 200 do najvece sa hiljadu mjesta) u izgradnji. ti objekti se otvaraju u junu ove godine...

_a6-NeLhfEU

jos neka vijest:

NACRT STRATEŠKOG PLANA RAZVOJA OPŠTINE

Zaposlenima u vaspitnim i obrazovnim ustanovama na području opštine Bijeljina večeras je predstavljen Nacrt strateškog plana razvoja ove lokalne zajednice koji, u jednom od šest ciljeva, predviđa i unapređenje postojećih potencijala u javnom sektoru, a koji se tiče obrazovanja.Modernizacija i razvoj javnog sektora, prema ovom nacrtu, može se realizovati putem sledećih projekata - stipendiranje za deficitarna zanimanja, izgradnja dječijih igrališta i otvorenih sportskih terena, rekonstrukcija postojećeg dječijeg zabavišta, izgradnja novog vrtića sa centralnom kuhinjom, završetak izgradnje osnovne škole u mjesnoj zajednici Ledinci, opremanje informatičkih kabineta u osnovnim i srednjim školama i drugi.Rukovodilac radne grupe za izradu Nacrta Saša Tomić rekao je da je novina u odnosu na dosadašnju strategiju, zalaganje za snažnu integraciju i interakciju između lokalne samouprave i Vlade RS.On je istakao da strateški plan razvoja lokalne zajednice treba da bude dinamičan dokument koji može da se mijenja u saradnji sa akterima iz pojedinih oblasti te da se određeni problemi, koje oni identifikuju, korporiraju u pojedinačne projekte.Zamjenik predsjednika Upravnog odbora "Kluba privrednika Semberije" Vasilije Mićić ocijenio je da je Nacrt veoma dobar za dalji razvoj opštine Bijeljina jer obuhvata sve segmente društva.

ovo je takodje zanimljivo. slika plana agrotrznog centra... sjecam se ovih jos iz vremena kada sam bio dijete:
http://www.gradbijeljina.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/832760atc_bijeljina.jpg

sarajevo 071
March 12th, 2011, 01:08 AM
Da li su uspjeli sanirati stetu u Etno selu uzrokavanu decembarskim poplavama?

bojanst
March 12th, 2011, 01:17 AM
Da li su uspjeli sanirati stetu u Etno selu uzrokavanu decembarskim poplavama?

ma jasta... vec nakon nekoliko dana su krenuli ponovo raditi....

cccc9
March 12th, 2011, 02:05 AM
Ovaj plan strateskog razvoja zvuci dobro ali ima vrlo malo detalja. Mozda je to kao svaka politicka organizacija dobro pricaju ali malo rade. Sve u svemu lijepo je imati plan ali moraju se pokazati neki rezultati.

Sto se tice Etno sela to je prava stvar, svake godine se nesto novo radi i sve je lijepse, bolje i vece.

Ako se izgradi aqua park u Slobomiru eto Bijeljini dva velika i lijepa turisticka mejsta.

bojanst
March 12th, 2011, 10:42 AM
na sajtu vodovoda i kanalizacije postavljen video klip sa opisom faza u izgradnji kanalizacije. link:
http://www.bnvodovod.com/projekatkanalizacije.php

ima i stranica sa detaljima o izgradnji koja ce se odvijati u sljedece 3 godine. link: http://www.bnvodovod.com/nastavak_izgradnje_kanalizacionog_sistema.php

jbt, pa sa ove dvije faze skoro sve centralne ulice ce biti rekonstruisane! ;)

lnenad
March 12th, 2011, 12:03 PM
Kad bih mogao sad da ne odem u Bijeljinu jedno 2 godine pa da je upecam sa novim ulicama, centrom za kulturu, TCom kod Emporijuma i Akva parkom, jujujuu :D

bojanst
March 12th, 2011, 12:49 PM
Kad bih mogao sad da ne odem u Bijeljinu jedno 2 godine pa da je upecam sa novim ulicama, centrom za kulturu, TCom kod Emporijuma i Akva parkom, jujujuu :D

zvuci obecavajuce, zar ne? sporemaju se i izbori sljedece godine tako da ce sve jos i dodatno da se ubrza... odavno nisam bio optimisticniji. :cheers:

sve se to najbolje vidi kroz lovu.
za sada je izvjesno: 32 mil. KM za kanalizaciju(i ulice), 11 miliona od obveznica(potroseno tek nesto malo), 5 miliona za obilaznicu. to jos jedan citav jednogodisnji budzet bijeljine koji ce se uloziti u naredne 3 godine. Da docaram velicinu: kao da je opstinski budzet uvecan za 30% svake od te 3 godine, ili kao da je budzet za investicije vise nego uduplan u tim godinama (posto godisnji budet za investicije iznosi 10-15 mil. KM).
kada saberemo ove dodatne investicije sa redovnim budzetskim izdvajanjem, u sljedece tri godine ce se uloziti oko 90 miliona u infrastrukturu.

Dodaj na to bolnicu od 80 mil. KM (realno oko 50mil.), gasifikaciju koja stvarno napreduje (samo je nerjeseno pitanje prikljucak na gasovod), izvjesno ulaganje u sistem zastite od poplava (vlada dize kredit) i onda se jasno vidi da nam predstoje vrele 3 godine ;)

ako jos i upali neki od privatnih projekata(ili javno privatnih partnerstava), kao sto su toplifikacija, TC na trgu, akva park, autobuska, strano ulaganje u banju dvorovi itd, mozemo ladno da se lupamo nogama u dupe :D
a mozda se i pojavi nesto novo u medjuvremenu. kao bobar sa tamvajem :lol::lol::lol::lol:

Edit: posto ne mozemo da editujemo pocetni post, moracu da napavim postove koje sadrze sve projekte koji se rade i koji su u planovima kako bi bilo preglednije.

lnenad
March 12th, 2011, 02:42 PM
Bas bi bilo odlicno kada bi se 70% od najavljenog ostvarilo :)

Sto se tice tramvaja, mislim da sam to vec napisao, al nema veze, Bobar je isao u Kinu da trazi investitore, jer kao sto se zna oni su nama braća :D. Tako da nikad se ne zna, realno to bi mogao biti samo medjumjesni saobracaj s obzirom na plan naših ulica ne bi se imao kud provući, i kakav je naš mentalitet ti vagoni bi izdržali jedno godinu dana posle toga bi bili išarani vandalisani itd.. Al dobro, lijepo je sanjati :)

bojanst
March 12th, 2011, 08:06 PM
BIJELJINA: SAOBRACAJNA INFRASTRUKTURA
bice editovano redovno, a ponekad cu da repostujem... bice u mom potpisu, a mozete i vi da stavite ako hocete...

Prema planovima za Bijeljinu je planirano postojanje spoljnog magistralnog prstena - obilaznice i unutrasnjeg saobracajnog prstena kao osnova organizacije saobracaja.
Njih bi trebalo da presjecaju ulice(bulevari) koji se pruzaju od ulaznih pravaca u grad do centra grada.

Slika 1.
zeleno: obilaznica
plavo: unutrasnji prsten
crveno: glavne ulice/bulevari
http://i56.tinypic.com/330r9qp.jpg

I Obilaznica oko Bijeljine: Magistralni put, 2 trake, izdignut, sa zvučnom izolacijom(gdje je neophodno), ukupne duzine oko 20km
Izgradnja podijeljena u 4 faze.
Slika 2
zeleno - zavrseno
crveno - pocetak izgradnje ove godine
planvo - u planu
http://i53.tinypic.com/2i8hljr.jpg

1)Dvije faze ukupne duzine 9,5 km su zavrsene, vrijednost radova 5 mil. evra(bez eksproprijacije). Na tom dijelu obilaznice se nalaze i 3 kruzna toka, 2 semaforizovana raskrsca, nekoliko malih mostova, jedan podvoznjak,...
Slike:
http://www.bijeljinaput.com/v2/gallery/obilaznica1.php
http://www.bijeljinaput.com/v2/gallery/obilaznica2.php
http://www.bijeljinaput.com/v2/gallery/izg_mosta.php

2)Treca faza ce krenuti sa izgradnjom krajem ove godine. Na slici oznacena crvenim. Duga 2,8 km, a vrijednost radova se procjenjuje na 2,5 mil. evra. U toku je tender Puteva RS za kredit za izgradnju ove faze obilaznice. Zavrsetak tenderske procedure: 18. April.

4)Cetvrta faza se jos uvijek ne najavljuje kao kandidat za izgradnju. Na slici oznacena plavo. Nije ni hitna, jer iz pravaca koje ona pokriva nema mnogo dolaznog teretnog saobracaja. Djelimicno ce njenu funkciju obavljati nove ulice cija se izgradnja najavljuje.

II Unutrasnji prsten: Gradska saobracajnica prvog reda, ne znam koji je profil u planu, ali po prostoru zabrane gradnja na vellikom dijelu tog poteza, rekao bih 4 trake. Vecina poteza koristi postojece ulice koje su imaju dvije trake. Ukupna duzine unutrasnjeg prstena treba da bude 7,8 km. Do sada je rekonstruisano i novo izgradjeno oko 1,4 km, a potpuno neizgradjeno je oko 2 km.
Slika 3
zuto - postojece ulice nerekonstruisane
plavo - postojece ulice rekonstruisane
zeleno - novoizgradjena ulica
crveno - neophodna izgradnja
http://i56.tinypic.com/2hdp0jn.jpg

Radi se postepena rekonstrukcija u postojecih ulica koje cine prsten uporedo sa izgradnjom kanalizacije (do sada rekonstruisano oko 1km) i dvije raskrsnice zamijenjene su kruznim tokovima. Slike:
http://www.sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/30092010%20KRUZNI%20TOK%20KOD%20DUDA/Pustena%20u%20saobracaj%20raskrsnica%20sa%20kruznim%20tokom%20saobracaja%20kod%20Duda%201.JPG
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/184843_10150154143811280_32096496279_8501998_5004760_n.jpg
http://sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/29072010%20ZAVRSENA%20KANALIZACIJA%20/Novi%20kolovoz%20u%20Ulici%20neznanih%20junaka%201.JPG
http://sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/29072010%20ZAVRSENA%20KANALIZACIJA%20/Novi%20kolovoz%20i%20kruzni%20tok%20u%20Ulici%20neznanih%20junaka%201.JPG
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs035.ash2/35118_447695641279_32096496279_6429310_6079864_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs055.snc4/35118_447695651279_32096496279_6429312_7181682_n.jpg

Izgradjena nova ulica duzine oko 400m i kruzni tok saobracaja. Slike:
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/189775_10150153602491280_32096496279_8497642_4351620_n.jpg

Nema najava daljih radova na unutrasnjem prstenu(ni na izgradnji nedostajuceg dijela, niti na prosirenju postojecih ulica), osim obnove malih dijelova postojecih saobracajnica uporedo sa radovima na kanalizaciji i rekonsrukricije i reaktiviranja semafora na raskrsnici Beogradska/Zivojina Misica.

III Glavne ulice/bulevari:
Slika 4
crveno: znacajne ulice
plavo: unutrasnji prsten
http://i54.tinypic.com/idht6u.jpg

Nema najava izgradnje novih bulevara(4 trake) ili prosirenja postojecih ulica na 4 trake. Za to su potrebna znacajna sredstva kojih za sada nema, te nema ni najava. Postoji potreba da se sve ulice koje predstavljaju pristupnice gradu pretvore u bulevare. Za vecinu je i ostavljan prostor i postoje u planovima. U ratno i poratno vrijeme zbog divlje gradnje neki pravci su ugrozeni, te i to otezava prosirenje ulica.
Prioritet za 4 trake bi trebalo da budu unutrasnji prsten i neke ulice. Evo slike:
http://i56.tinypic.com/2meowh.jpg
Centralni bulevar(sjever-jug) bi morao da pocne uskoro da se prosiruje kako bi se stabilizovao saobracaj u centru. Trenutno postoji samo jedan njegov dio u centru. Na jednu stranu bi mogao da se prosiruje ali su troskovi veliki(morale bi da se ruse neke stracare), a na drugoj strani je nelegalna izgradnja u ratu uzela danak.
Mapa:
zuto- stacare
crveno- novogradnja koja je gradjena nelegalno
http://i54.tinypic.com/213hgcy.jpg

evo i slika gdje se vidi kako te zgrade blokiraju sirenje:
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/190512_10150155751961280_32096496279_8515463_2053802_n.jpg

evo i slike stracara za rusenje:
http://img822.imageshack.us/img822/1962/000000000000000000000s.jpg

Nema najava o mogucim radovima na prosirenju glavnih ulica i to ce biti veliki problem za saobracaj u Bijeljini.

IV Ulice, biciklisticke staze, trotoari:

1)Rekonstruisane i novo izgradjene
2010:
na području opštine Bijeljina asfaltirano oko 35 kilometara ulica, od čega 11 kilometara gradskih, računajući i Mjesnu zajednicu Janja."Asfaltirano je i oko 3 560 metara lokalnih ulica i 17 kilometara nekategorisanih puteva
3 200 metara pješačko-biciklističke staze prema Amajlijama, te oko 500 metara pješačko-biciklističke staze u Ulici Stefana Dečanskog

izradjena je i projektna dokumentacija za podzemni prolaz kod skole knez ivo od semberije i placena je 21.000 KM, ali od pravljenja istog izgleda odustalo...

2)U radovima ili najavljeni radovi
za 2011:

nove ulice:
- izgradnja ulice koja spaja ulice raje banjicica i janka veselinovica koja bi se produzila preko kanala. za most na tom mjestu bi se reparirala i iskoristila konstrukcija starog mosta koji je bio kod mupa
- izgradnja ulice koja bi spajala komitsku i put za novo selo. ovo bi bila ulica duga 1 km, a imala bi dvije trake, gradsku rasvjetu i trotoar sa jedne strane. prolazila bi tacno pored manastira na 5 jezera
- nove makadamske ulice su planirane u industrijskoj zoni 3 oko 1 km, od racanske do 5 jezera oko 700 m i u naselju knez ivo od semberije oko 1,5 km
- 3 km puta do brijesnice

Rekonstrukcija: radovi sa kanalizacijom ce se izvoditi u ulicama: Galac, Zrtava fasistickog terora, Kneza Milosa, Karadjordjeva, Atinska, Jovana Ducica (Patrijarha Pavla) i Potporucnika Smajica(oznacene crvenim) i jos desetak okolnih ulica(plavo). evo tog podrucja(moguce da sve ulice nisu u predvidjene u ovoj fazi):
http://i56.tinypic.com/vxjcea.jpg

U ulici srpske vojske ce se raditi trotoar(uradjen projekat i izabran izvodjac), ali se prvo ceka da vodovod sredi neke instalacije kako se poslije ne bi raskopavalo

ove godine se rade i projekti za kruzni tok kod garulje(koji ce se raditi zajedno sa kanalizacijom u majevickoj, znaci 2012/2013), projekat za izgradnju trecih traka pored svih magistralnih puteva u opstini (nije mi jasno sta je ovo: trece trake ili prostor za pjesake i bicikle)

Parkinzi i garaze
planirane garaze: na parkingu iza nebodera, u njegosevoj i podzemna garaza u sklopu objekta na trgu

u najavi za izgradnju je trenutno podzemna garaza ispod TC na Trgu kralja Petra, za koji se tender najvaljuje uskoro....
najavljuje se uredjenje prostora u njegosevoj u parking. radi se o prostoru na kome je i planirana garaza...

Zavrsena privatna garaza na sprat(u prizemlju maxi, 1. i 2. sprat garaza):
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/188704_10150153931656280_32096496279_8500191_3448262_n.jpg

bojanst
March 12th, 2011, 08:17 PM
BIJELJINA: INFRASTRUKTURA (osim saobracajne)
bice editovano redovno, a ponekad cu da repostujem... bice u mom potpisu, a mozete i vi da stavite ako hocete...

1) KANALIZACIJA
Projekat kanalizacione mreze u Bijeljini:
http://i55.tinypic.com/nqa33q.jpg

video klip o izgradnji kanalizacije i jos informacija:
http://www.bnvodovod.com/projekatkanalizacije.php

jos info: http://www.oekb.at/de/osn/DownloadCenter/projekt-und-umweltanalysen/Studienbibliothek%20Zusammenfassungen/NS17-Zusammenfassung-Kanalisationssystem-Bijeljina.pdf

ODOKATIVNA MAPA POKRIVENOSTI:
crveno: pokriveno kanalizacionom mrežom
plavo: biće pokriveno zaključno sa 2015. godinom, sredstva obezbjeđena
http://i41.tinypic.com/34qk55x.jpg

ZAVRSENO: Godine 2005 opštinske vlasti su donijele odluku o pokretanju izgradnje separatnog kanalizacionog sistema. Do sada je u projekt uloženo oko EUR 13.0 miliona od čega je EUR 7.0 miliona obezbjeđeno kroz kredit od Evropske Banke za Obnovu i Razvoj (EBRD) potpisan 2007 godine. Preostala sredstva su obezbjeđena iz budžeta opštine Bijeljina.

Do sada je izgrađen dio glavnog fekalnog kolektora u dužini od 2.004 metra i glavna fekalna pumpna stanica PS1 (PS „Dašnica“) koja trenutno otpadne vode prepumpava u kanal Dašnica. Također je izgrađen Glavni sekundarni fekalni kolektor broj 4 (GSFK 4) koji se nalazi u ulicama Svetog Save i Filipa Višnjića zajedno sa pripadajućim sekundarnim i tercijarnim kolektorima kao i priključcima. Ukupna dužina izgrađenih fekalnih kolektora je 5.828 m. Zavrseni su GSFK 1 i GSFK 10 sa pripadajućim sekundarnim i tercijarnim kolektorima ukupne dužine 5.360 m. Uporedo sa izgradnjom kanalizacine mreže izvode se radovi na kišnoj kanalizaciji i rekonstrukcija vodovodne mreže.

Angažmanom svih nivoa vlasti i uz podršku EBRD-a projekt je uspio mobilizovati značajna donatorska sredstva. Evropska Unija je odobrila sredstava u ukupnom iznosu od EUR 5.5 miliona: od čega EUR 2.0 miliona iz programa Municipal Window i EUR 3.5 miliona iz nacionalnog programa IPA 2009. Pored navedenog Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) je odobrila donaciju u iznosu ekvivalentnom EUR 4.0 miliona.

TRENUTNO SE GRADI: Komponenta 1: Izgradnja glavnog sekundarnog fekalnog kolektora br. 8 – u ulici Galac sa pripadajućim instalacijama fekalne i kišne kanalizacije, transportne i distributivne vodovodne mreže, kao i rekonstrukcijom pripadajućih ulica. Ukupna procjenjena vrijednost radova je 2 miliona EUR, a sredstva za finansiranje su obezbjeđena iz donacija. Izgradnja ovog kolektora je prioritet, jer obezbjeđuje uslove za završetak napora na očuvanju kvaliteta vode gradskog izvorišta “Grmić”, čime se značajno povećava sigurnost isporuke kvalitetne vode za piće sa ovog izvorišta. UGOVOR JE POTPISAN SA PREDUZECEM BUK PROMET I RADOVI SU POČELI 16.12.2011. GODINE. ZAVRŠETAK SE OČEKUJE NA KRAJU 2012. GODINE.

Radovi se izvode u ulicama: Galac, Zrtava fasistickog terora, Kneza Milosa, Karadjordjeva, Atinska, Jovana Ducica (Patrijarha Pavla) i Potporucnika Smajica, kao i u 10 ulica koje izlaze na navedene ulice. Ukupna duzna rekonstruisanih ulica će iznositi 2.721m.

evo prikaza... crveno su navedene ulice, a plavo ovih dodatnih desetak. oznacio sam otpilike i podrucje koje ce ovim biti pokriveno kanalizacijom.
http://i54.tinypic.com/2vx0gop.jpg

ZATIM SLIJEDI IZGRADNJA SLJEDEĆIH KOMPONENTI:
Komponenta 2: Projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje upotrebljenih voda od stanovništva i industrije grada Bijeljine koji će biti kapaciteta 40.000 ekvivalenata – stanovnika. Finansiranje ove komponente obezbjeđeno je iz donatorskih sredstava. Ukupna procjenjena vrijednost radova je 6 miliona EUR. TENDER ĆE BITI RASPISAN POLOVINOM 2012. GODINE

Komponenta 3: Izgradnja glavnog fekalnog kolektora od postojeće pumpne stanice otpadnih voda do lokacije postrojenja za prečišćavanje upotrebljenih voda, odnosno lokacije postojećeg PPOV „Šećerana“ - Velika Obarska. Ukupna procjenjena vrijednost radova je 2,5 miliona EUR, od toga EBRD obezbjeđuje 1 milion EUR kreditnih sredstava a ostatak opština Bijeljina. TENDER ĆE BITI RASPISAN POLOVINOM 2012. GODINE

Komponenta 4: Izgradnja glavnog sekundarnog fekalnog kolektora br. 3 – u Majevičkoj ulici. Komponentom obuhvaćena izgradnja pripadajućih instalacijama fekalne i kišne kanalizacije, transportnih i distributivnih vodovodnih instalacija, kao i rekonstrukcijom pripadajućih ulica. Ukupna procjenjena vrijednost radova je 4 miliona EUR, a sredstva su obezbjeđena iz kredita EBRD-a. Raspisivanje tendera za izgradnju glavnog sekundarnog fekalnog kolektora br. 3 je planirano u 2012. godini, a realizacija se očekuje u odmah nakon završetka koletora u GALCU.

Komponenta 5: Izgradnja glavnog sekundarnog fekalnog kolektora u Ulici 27. marta. Tender krajem sljedeće godine, a radovi nakon završetka kolektora u GALCU, tj. paralelno sa kolektorom u Majevičkoj.

Završetak svih radova u ovoj fazi izgradnje kanalizacionog sistema u gradu Bijeljina se očekuje u 2014. godini. Ukupno očekivani broj priključaka nakon završetka ove faze izgradnje kanalizacionog sistema je oko 7.000 stambenih jedinica ili oko 30.000 stanovnika. Time će biti okončana izgradnja osnovnih objekata kanalizacionog sistema koji će predstavljati kostur budućeg kanalizacionog sistema grada Bijeljina.

SREDSTVA SU U POTPUNOSTI OBEZBIJEĐENA!!!!! 18 MILIONA EVRA DONACIJA I 5 MILIONA EVRA KREDITA EBRDa!

2) VODOVOD

Grad Bijeljina je dobro pokriven vodovodnom mrezom. Uz izgradnju kanalizacije obnavljaju se i cijevi za vodovod. Prigradska naselja takodje imaju vodu iz gradskog vodovoda. Sjeverni dio opstine kao i i jugo zapad nisu dobro pokriveni vodovodnom mrezom.

Izvoriste se nalazi u samom gradu:
http://i54.tinypic.com/29p9mwy.jpg

POČELI SU RADOVI NA IZGRADNJU SJEVERNOG VODOVODNOG PRSTENAI ROK ZA ZAVRŠETAK JE KRAJ 2012. IZVOĐAČ: BUK PROMET

duzina mreze koja ce se praviti je 61,5 km, a prolazice kroz/pored sela: Donje Crnjelovo, Gornje Crnjelovo, Velika Obarska, Mala Obarska, Batkovic, Ostojicevo, Gornji Brodac, Donji Brodac, Velino Selo i Elaz. Vrijednost projekta 1,5 mil. evra

3) GASIFIKACIJA

Prije nekoliko godina proveden tender u kome je firma NS gas izabrana za partnera u gasifikaciji Bijeljine. Ona ima 80%, a opstina BN 20% u preduzecu Bijeljina gas. Opstina unosi dozvole i zemljiste, NS gas lovu.
Nacelnik je u skorasnjem intervjuu izjavio da je do sada uradjeno oko 100 km gasovodne mreze u bijeljini, od cega je 1.400 metara mreza srednjeg pritiska, a vise od 95.000m distributivne gasne mreze. cijeli projekat gasifikacije predvidja oko 260km mreze. uradjeno je i 650 gasnih prikljucaka. Cijena prikljucka je 1500KM i placa se u 36 mjesecnih rata. rekao je i da ocekuje da radovi budu okoncani do kraja 2011. Navedena su i podrucja koja su do sada pokrivena gasnom mrezom(a ja sam ih mapirao, opet odokativno):

BIJELJINA GAS je dobio koncesiju da se prikači na magistralni gasovod kod Šepka, ali jos uvijek nema svu dokumentaciju. Po najoptimističnijim scenarijima gas bi u Bijeljinu mogao da stigne krajem sljedeće godine, a lokalna mreža se intezivno gradi!

evo slike mostica za gasovod:
http://i1227.photobucket.com/albums/ee432/slikaiprilika1/DSCF0220.jpg

4) Toplifikacija
- nabavljen novi kotao za toplanu tako da ce se kapacitet uduplati. bice ulozeno i oko 1,5 mil. KM na prosirenje toplovoda u ovoj godini

Prije nekoliko godina sproved je tender za toplifikaciju Bijeljine busenjem geotermalnih izvora. Pobjednici na tenderu su bili neki Danci. Osnovano je preduzece Geoterm u kome Danci imaju 80% i unose lovu, a Opstina Bijeljina 20% i unosi zemljiste, dozvole i postojecu infrastrukturu. Predvidjeno je busenje od 6 do 8 izvora na prostoru grada i to bi bilo dovoljno za zagrijevenje cijele Bijeljine, a ostaci vode bi se koristili za staklenike. Ulaganje je procijenjeno na 100 mil. evra, a bilo bi olaksano raznim grantovima EU za ocuvanje zivotne okoline.
poslije dvije godine zastoja, ministarstvo industrije i geoterm su potpisali 15.12. ugovor o koncesiji za izradu prve busotine u blizi sadasnje toplane!

BUŠENJE PRVOG GEOTERMALNOG IZVORA U SAMOM GRADU JE POČELO U DECEMBRU 2011. U pitanju je lokacija kod fabrike Sava i bušenje vrši INA(Crosco). Vrijednost 3 mil. evra, Dubina 2500m. DANCI NAJAVLJUJU MOGUĆNOST DA VEĆ SLJEDEĆE GODINE KORISTIMO GEOTERMALNU VODU ZA GRIJANJE.

slike pripremnih radova za bušenje:
http://www.frontal.rs/sajt/doc/Image/slika_dana/253_gal.jpg

5) Sistem kanala i zastite od poplava

u opstini bijeljina postoji obiman sistem odvodnje vode, ali navodnjavanja kanalima. medjutim, skoro cijelim svojim tokom kroz opstinu bijeljina obala je nebranjena, sto je i dovelo do velikih poplava. obala save je vecinom branjena, ali je obaloutvrda u losem stanju.

vlada je najavila ulaganje u sistem odbrane od poplava, pa se nadamo da cemo uskoro imati neke podatke o tome sta ce se raditi u bijeljini.

bojanst
March 12th, 2011, 08:28 PM
ZANIMLJIVI PROJEKTI U BIJELJINI:

I Zavrseni

1)Rekonstrukcija i prosirenje Doma zdravlja:
У Дому здравља у Бијељини завршени су радови на изградњи новог крила, површине 1.500 квадратних метара. У нове просторије биће смјештени центар за ментално здравље, метадонски центар, хигијенско-епидемиолошке службе, вакцинални центар и консултативно-специјалистичке амбуланте.

http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8810.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8827.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/190364_10150155723066280_32096496279_8515160_2467656_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs314.ash2/59390_473305751279_32096496279_7091295_1565409_n.jpg
http://www.sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/14092010%20DOM%20ZDRAVLJA%20NOVO%20KRILO/Otvoreno%20novo%20krilo%20Doma%20zdravlja%202.JPG
http://www.sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/14092010%20DOM%20ZDRAVLJA%20NOVO%20KRILO/Otvoreno%20novo%20krilo%20Doma%20zdravlja%201.JPG

2) TC Tom (16000m2)
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/184732_10150153922881280_32096496279_8500128_2968749_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/76132_1540892714599_1003377328_1191227_4417930_n.jpg
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/62790_1448753731182_1003377328_1023787_7273331_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/62790_1448753691181_1003377328_1023786_3722254_n.jpg

3) Centar za visoko obrazovanje (9000m2)
http://www.md-peric.com/fotogalerie/fakultet7.jpg
http://www.md-peric.com/fotogalerie/fakultet8.jpg
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/189725_10150153948746280_32096496279_8500377_7116900_n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/189108_10150153594461280_32096496279_8497495_4494176_n.jpg
http://sobijeljina.org/sajt/doc/image/%D0%90%202010/29012010%20Univerzitet/Univerzitet%208.JPG
http://www.md-peric.com/fotogalerie/fakultet5.jpg

4) Obnova fasade zgrade opstine
prije: http://www.banjalukain.com/media/pictures/2010/03/08/52284b85e60b8521a1006abdb0cf375d.jpg
posle:
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8773.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs054.snc6/168489_10150134432271280_32096496279_8267804_7492380_n.jpg
http://i54.tinypic.com/a9xwgj.jpg

5) Saborna crkva na Ledincima
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/199210_10150156348361280_32096496279_8521598_7321749_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/190694_10150154245826280_32096496279_8502875_6769330_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs145.ash2/40571_461548601279_32096496279_6807783_6072965_n.jpg

6) poneki poslovno/stambeni objekt
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/feb/IMG_8336.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/feb/IMG_8334.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1143.snc4/148564_499227751279_32096496279_7577607_6653647_n.jpg
http://www.rimaxinvest.com/administration/uploads/atinska1519.jpg

U izgradnji

1) Nova bolnica:
Vrijednost 42 mil evra, povrsina 12000m2, 250 kreveta
Izvodjac: Vamed Austrija
Glavni podizvodjac: Sloboprom
Podizvodjac za grube gradj. radove Peric
Zavrsetak radova: kraj 2012.

video projekta: http://www.bolnicabijeljina.com/OglasiBolniceBijeljina.aspx?x=2

http://sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/29092010%20NOVA%20BOLNICA%20KAMEN%20TEMELJAC/Projekat%20nove%20bolnice%20u%20Bijeljini%202.JPG
http://sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/29092010%20NOVA%20BOLNICA%20KAMEN%20TEMELJAC/Projekat%20nove%20bolnice%20u%20Bijeljini%201.JPG

pocetak radova:
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/03%2025.11%202010.%20a.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/1%2024.%2010.%202010.%20a%20jpg.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/03%2026.11.%202010.a.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/06.12.%202010.%20a.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/06.12.%202010.%20b.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/06.12.%202010.%20c.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/14.12.%202010.%20b.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/14.12.%202010.%20c.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/18.%2012.%202010.%20c.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/21.%2012.%202010.%20c.jpg

mart 2011.
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/11.%2003.%202011a.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/11.%2003.%202011d.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/11.%2003.%202011f.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8825.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8821.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8797.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8796.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8778.jpg

2) Centar za kulturu:
Vise od 4000m2. Sadrzaji: visenamjenska sala sa 350 mjesta, galerija, ...
Procijenjena vrijednost: 4 mil. evra
http://sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/PROJEKTI/Centar%20za%20kulturu/Projekat%20Centra%20za%20kulturu%20-%20izgled%20sa%20Trga.jpg
http://sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/PROJEKTI/Centar%20za%20kulturu/Projekat%20Centra%20za%20kulturu%20-%20izgled%20sa%20Trga%201.jpg
http://sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/PROJEKTI/Centar%20za%20kulturu/Projekat%20Centra%20za%20kulturu%20-%20izgled%20sa%20Trga%202.jpg
http://sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/PROJEKTI/Centar%20za%20kulturu/Projekat%20Centra%20za%20kulturu%20-%20izgled%20iz%20Ulice%20Jovana%20Ducica.jpg
http://sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/PROJEKTI/Centar%20za%20kulturu/Projekat%20Centra%20za%20kulturu%20-%20pticja%20perspektiva.jpg

feb 2011
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/feb/IMG_8370.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/feb/IMG_8372.jpg

nov 2010
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_7085.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_7049.jpg

jun 2010
http://sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/PROJEKTI/Centar%20za%20kulturu/Izgradnja%20Centra%20za%20kulturu%20-%20%20sredina%20juna%201.JPG

maj 2010
http://sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/PROJEKTI/Centar%20za%20kulturu/Centar%20za%20kulturu,%20druga%20polovina%20maja%201.JPG

april 2010
http://sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/PROJEKTI/Centar%20za%20kulturu/Izgradnja%20Centra%20za%20kulturu%20druga%20polovina%20aprila%20velika.JPG

mart 2010
http://sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/PROJEKTI/Centar%20za%20kulturu/Izgradnja%20Centra%20za%20kulturu%20druga%20polovina%20marta%20velika.JPG

3) Bogoslovija

feb 2011:
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/feb/IMG_8369.jpg

nov 2010:
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_7091-2.jpg

sept 2010:
http://i53.tinypic.com/syoyok.jpg

4) Etno selo Stanisici: hotel i kongresni centar

hotel od sest spratova i kongresni centar(3 sale za svadbe koje imaju od 200 do najvece sa hiljadu mjesta) u izgradnji. ti objekti se otvaraju u junu ove godine...
_a6-NeLhfEU

u zadnjem dijelu sela objekti u izgradnji:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1227.snc4/155935_10150100853686280_32096496279_7761103_5420262_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs595.ash2/154731_10150100909946280_32096496279_7762284_2240786_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1195.snc4/154731_10150100909966280_32096496279_7762287_2311627_n.jpg

5) Gasifikacija: vise u postu o infrastrukturi

6) Industrijska zona 3: pravi se infrastrutura(vidi odgovarajuci post)

7) naselje knez ivo od semberije: pravi se infrastruktura(vidi odgovarajuci post)

8) Manastir sv. Petke na 5 jezera
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs006.snc6/165686_10150134410596280_32096496279_8267228_4501810_n.jpg
http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/37900302.jpg
http://www.tamariscompany.com/images/stories/pa250167.jpg

6) poneki poslovno/stambeni objekt
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/feb/IMG_8363.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/feb/IMG_8360.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_7036.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_7037.jpg

U najavi(od vrlo vjerovatnih projekata do nekih koji su vjerovatno samo mastarije i zelje koje su se provlacile po medijima)

1) Objekat poslovne, kulturne i parking djelatnosti na Trgu kralja Petra
Konkurs za izradu idejnog rješenja za objekat kulturne, poslovne i parking djelatnosti opet produzen... sada do 27.4.
izlozba radova je predvidjeno da traje od 13.5. do 18.5. a komisija ce objaviti pobjednika 12.5.

izgleda da je prethodni konkurs za taj objekat u centru (na trgu) ponisten zbog zalbi, a i ovaj je nekoliko puta mijenjan i produzavan. zvaničnici optine nekoliko puta su ponovili da ce nakon izbora idejnog rjesenja biti objavljen tender za izbor investitora.. najvjerovatniji model izgradje je da opstina da zemljiste i uslovi investitora da se mora drzati izabranog idejnog rjesenja, a zauzvrat da dobije podzemni parking ispod objekta i mozda i dio samog objekta(za kulturne djelatnosti).

Na prethodnom konkursu(koji je ponisten) izabrano je ovo rjesenje:
http://sobijeljina.org/sajt/doc/image/%D0%90%202010/25022010%20Uredenje%20centra%20nova%20zgrada/fasada%201.JPG
http://sobijeljina.org/sajt/doc/image/%D0%90%202010/25022010%20Uredenje%20centra%20nova%20zgrada/fasada%202.JPG
http://sobijeljina.org/sajt/doc/image/%D0%90%202010/25022010%20Uredenje%20centra%20nova%20zgrada/kupola.JPG

prostor na kome bi se gradilo:
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8764.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/IMG_8768.jpg

2) Akva park u Slobomiru
Najavljuje se skori pocetak radova, ali nema jos zvanicnih informacija. Busotina za geotermalni izvor je gotova i kostala je oko 1,2 mil $. Radio je NIS, a dobijen izvor izdasnosti 50l/s temperature 80C.

Prica se da krece izgradnja otvorenog dijela akva parka sa planom da vec ima ljetnu sezonu ove godine, a da nakon toga krenu u radove na zatvorenom dijelu i da za bozic sljedece godine otvore i dio zatvorenog dijela akva parka, ali nece stici zavrsiti i veliki(olimpijskog) zatvoreni bazen do tada.
opremu i tobogane itd. ja sam cuo da ce mu raditi neka firma iz turske koja pokriva cijelu evropu tim proizvodima. ako su tako veliki onda oni to zacas fabrikuju i montiraju
ova firma iz turske se reklamira kao jedna od najvecih u svijetu za akva parkove: http://www.polin.com.tr/eng/
napravili su : najveci akva park u grckoj, turskoj, ukrajni, ceskoj, africi, bliskom istoku... najduzi tobogan u evropi, najveci zatvoreni akvapark u evropi...

evo projekta akva parka(ne zna se da li je isti jos uvijek aktuelan):
http://i53.tinypic.com/2nkuxpt.jpg

3) Setaliste uz kanal u Bijeljini
Izabrano idejno rjesenje na konkursu i najavljivana izgradnja zajedno sa kanalizacijom na tom potezu(2009/2010). Zatim je izradjen i glavni projekat. Medjutim, sve je utihlo povodom ovog projekta. Evo rjesenja:
http://sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/PROJEKTI/Kanal%20Dasnica/Kanal%201%20velika.jpg
http://sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/PROJEKTI/Kanal%20Dasnica/Kanal%202%20velika.jpg
http://sobijeljina.org/sajt/doc/file/A%202010/PROJEKTI/Kanal%20Dasnica/Kanal%203%20velika.jpg

4) Toplifikacija: vise u postu o infrastrukturi
ministarstvo industrije i geoterm su potpisali 15.12. ugovor o koncesiji za izradu prve busotine! nadamo se skorom pocetku busenja...

5) Nova autobuska stanica
Opstina otkupila zemljiste(vecinu ili sve) za novu autobusku i usla u zajednicku izgradnju nekog stambenog objekta sa preduzecem MDM, a stanovi koje dobije idu kao naknada za to zemljiste.
Planirana lokacija je na mjestu starog buvljaka, blizu sadasnje zeljeznicke.

Sadasnja autobuska je u losem stanju, a u vlasnistvu je Semberija transporta(privatna firma)

6) Veliki stambeni objekat na prostoru garulje
Garulja pripada Zitoprometu i najavljuju se pocetak izgradnje gradnje zgrada na cijelom tom zemljistu(uz rusenje garulje)... nema nekih specificnih podataka, niti rokova.

7) Izmjestanje zeljeznicke stanice
Planirano svim planovim grada, ali vrlo komplikovano posto je stanica i pruga u vlasnistu Zeleznica Srbije.

Izmjestanje bi trebalo da bude na sjeverni obod grada, pored obilaznice.
Inace, pruga se skoro uopste ne koristi.

8) Ulaganje u Banju Dvorovi
direkcija za razvoj grada ce ove godine izradjivati projekat razvoja banje dvorovi.

dolazili neki holandjani da investiraju u wellness centar, pa grci u staklenike i na kraju nista...

9) luka na savi kod rače
ove godine u budzetu izdvojena sredstva za izradu projekata... neki rusi se interesovali...

10) zatvaranje centra za saobracaj
pominjalo se mnogo puta i u mnogim kombinacijama... nista konkretno.

11) Pozoriste u Slobomiru
postavljen kamen temeljac prosle ili pretprosle godine... od tada nista.

12) tramvaj Bijeljini
kampanja Bobara za nacelnika
LihSN-a1eEQ

mib357
March 12th, 2011, 10:04 PM
SVAKA ČAST MAJSTORE!!!!

GavriloPrincip
March 13th, 2011, 01:37 AM
najavljuje se uredjenje prostora u njegosevoj u parking. radi se o prostoru na kome je i planirana garaza...

Гдје то, у ком дијелу Његошеве?

bojanst
March 13th, 2011, 02:07 AM
Гдје то, у ком дијелу Његошеве?

eeee, to ne znam ni ja. kada sam prvi put cuo to i ja sam pitao na forumu da li ko zna i nisam dobio odgovor. ovu inicijativu su "zvanicnici" ponovili nekoliko puta.

ali koliko znam nema slobodnih placeva u njegosevoj. da li ima kakvih kuca koje su prazne i koje su u vlasnistvu opstine, pa da bi mogle da se ruse? cesto prolazim tom ulicom i nista mi ne pada na pamet.

cccc9
March 13th, 2011, 02:34 AM
Hvala Bojane na svim ovim informacijama. Stvarno puno truda. Ti treba da se vratis u BN i da ti daju neki posao, nema govora da bi to radio sa velikom ljubavju prema gradu i opstini.

Bilo bi lijepo da se izgradi nova autobuska stanice, jer ona stara je stravrno ostala u 80-tim godinama, ali zasto da se zeljez. stanica mice negdje drugo. Po mom misljenju te tvije stanice bi trebalo da budu sto blize jedna drugom tako da se stovri neki "transportni centar" a pogotovu ako jednog dana dode tramvaj u Bijeljinu i proradi pruga do Sida. Ako se sjecam dobro prije godinu dana su nesto pricali o ponovnom uspostavljanju ove linije.

BN_23
March 13th, 2011, 03:18 AM
Svaka cast za prikaz stanja u Bijeljini, odlican posao.
Postoji stvarno dosta zanimljivih projekata i vidi se da je grad ziv za razliku od mnogih u okolini ali Bijeljinu ce i danas i zauvijek da muci problem saobracaja i uskih ulica. To je nesto sto ne mogu da prezalim jer mislim da je grad imao potencijal da postane zaista respektabilan. Da su se malo strucniji ljudi pitali za neke stvari bilo bi svima bolje, da su se na vrijeme ucrtale trase glavnih bulevara i zabranila gradnja na tim trasama danas ne bi imali ogavne zgrade na svakom cosku koje ne samo sto ruze grad estetskim izgledom nego i onemogucavaju bilo kakvu pricu o prosirenju ulica. Neko ce reci da je opravdanje ratni i posleratni period kada niko za to nije ni mario ali i dan danas imamo dosta takvih slucajeva i najgore je sto se nista ne radi po tom pitanju. Gradi se stihijski, prvo se nesto izgradi pa se razmislja kako da se to poveze saobracajno a takvom strategijom se nece stici nigdje. Pojedinci su napunili dzepove a sutra kad prosirenje ulica bude neminovnost nasa djeca ce da razbijaju glavu.

GavriloPrincip
March 13th, 2011, 11:47 AM
eeee, to ne znam ni ja. kada sam prvi put cuo to i ja sam pitao na forumu da li ko zna i nisam dobio odgovor. ovu inicijativu su "zvanicnici" ponovili nekoliko puta.

ali koliko znam nema slobodnih placeva u njegosevoj. da li ima kakvih kuca koje su prazne i koje su u vlasnistvu opstine, pa da bi mogle da se ruse? cesto prolazim tom ulicom i nista mi ne pada na pamet.

Једини дио што ми пада на памет је простор где су "Код краља" и "Ас" и онај дио иза.
Мићо је причао да то треба све да се руши и да се нешто гради, али рекао је једном на ТВ да им газда Аса не дозвољава.

Bad_Hafen
March 13th, 2011, 06:44 PM
Mislim a ne bi bilo lose da se napravi posebna tema po ugledu na banjalucku

БИЈЕЉИНА - сaoбрaћajнa инфpaстpуктурa | BIJELJINA - transport infrastructure

Materijala ocigledno imate, a tako bi se mogla razvijati jos vise. A ovi npr. bojanstovi postovi mogu sluziti kao uvodni.

bojanst
March 13th, 2011, 08:12 PM
Једини дио што ми пада на памет је простор где су "Код краља" и "Ас" и онај дио иза.
Мићо је причао да то треба све да се руши и да се нешто гради, али рекао је једном на ТВ да им газда Аса не дозвољава.

ali nelogicno je da tu bude parking(a kasnije i garaza), zar ne? to je ipak centralna lokacija. zar nije glupo da se sa trga vidi garaza... Ako je stvarno planirano da garaza zauzme taj cosak koji izlazi na trg i koji je udararno mjesto(prakticno pored opstine) taj urbanista koji je to planirao bi, po meni, mogao da pocjepa svoju diplomu :D jedino ako misle da ostave ove kuce u kojima je "kod kralja" i ona foto radnja i tako dalje, pa se onda ta garaza ne bi vidjela. ali to su, izuzev mozda ove kuce u kojoj je kod kralja(kada bi se obnovila), stracare i nije im mjesto na gradskom trgu... a i taj parking/garaza bi bili prilicno mali.

Limeni
March 13th, 2011, 09:33 PM
Koja je to nezavrsena zgrada preko puta manastira sv. petke u naselju 5 jezera ? Prilicno je velika.

Servitium
March 13th, 2011, 09:40 PM
ali nelogicno je da tu bude parking(a kasnije i garaza), zar ne? to je ipak centralna lokacija. zar nije glupo da se sa trga vidi garaza...

@ I ja se slažem,Bojane otvori thread o saobraćajnicama u Bijeljini.:cheers:

bojanst
March 13th, 2011, 11:11 PM
Koja je to nezavrsena zgrada preko puta manastira sv. petke u naselju 5 jezera ? Prilicno je velika.

pa to je manastirski konak... ja sam cuo da ce u okviru istog eparhija otvoriti i dom za stare. ne znam koliko je to tacno...

@servitium: lako cemo otvoriti, ali mozda prvo da se i drugi izjasne o tome... onda da bude jedan za saobracajnu infrastrukturu, a ovaj da ostane za ostalu i za projekte u izgradnji?

lnenad
March 14th, 2011, 01:02 AM
I drugi se slazu :) otvori ga, zasluzio si :)

GavriloPrincip
March 14th, 2011, 11:56 AM
ali nelogicno je da tu bude parking(a kasnije i garaza), zar ne? to je ipak centralna lokacija. zar nije glupo da se sa trga vidi garaza... Ako je stvarno planirano da garaza zauzme taj cosak koji izlazi na trg i koji je udararno mjesto(prakticno pored opstine) taj urbanista koji je to planirao bi, po meni, mogao da pocjepa svoju diplomu :D jedino ako misle da ostave ove kuce u kojima je "kod kralja" i ona foto radnja i tako dalje, pa se onda ta garaza ne bi vidjela. ali to su, izuzev mozda ove kuce u kojoj je kod kralja(kada bi se obnovila), stracare i nije im mjesto na gradskom trgu... a i taj parking/garaza bi bili prilicno mali.

Да, тачно. Онда једино тај паркинг што су планирали могу ако откупе неке куће у тој улици, а мислим да досад нисмо имали ту праксу у нашем граду. Не знам, видјећемо.

Како нема нигдје план изградње Бијељине. Чини ми се да је неко рекао да ће доњети нови, али из праксе знамо да ту прво иде избор, одлука, жалба, поништење, па опет избор...
Било би добро када би и тај стари набавили, сигурно неће бити драстичних промена у новом.

RBRS
March 14th, 2011, 10:45 PM
Данас је потписан уговор између грађевинске фирме Трифунчевић и Житопромета о изградњи стамбено-пословног објекта на локацији "Гаруља". Радови почињу за мјесец дана, рок изградње 18 мјесеци, подземни простор + приземље + четири спрата + поткровље, 60 станова и 6 локала.

bojanst
March 14th, 2011, 11:37 PM
Данас је потписан уговор између грађевинске фирме Трифунчевић и Житопромета о изградњи стамбено-пословног објекта на локацији "Гаруља". Радови почињу за мјесец дана, рок изградње 18 мјесеци, подземни простор + приземље + четири спрата + поткровље, 60 станова и 6 локала.

kul... tu ce sada biti zavidan niz zgrada. samo se nadam da zgrada nece biti krs, posto je to udarno mjesto(na cosku). a nestace i krs od garulje.

plus otvara se vise prostora za buducu kruznu raskrsnicu na tom mjestu. kada se uradi ta zgrada, kruzni tok, srede te ulice uz radove na kanalizaciji u 2012. i kada bi se sredio park na tom trgu, taj kraj bi bio preporodjen :D samo jos da se ukloni benzinska i izgradi nesto na drugom cosku(prekoputa garulje, a do rimaxove zgrade).

za one koje ne znaju evo tog mjesta na mapi sa ucrtanim buducim kruzinim tokom i tim novim blokom zgrada(odokativno):
http://i54.tinypic.com/2n6zn2d.jpg

RBRS
March 14th, 2011, 11:46 PM
Пошто је ту до те локације већ једну зграду сазидао, вјероватно ће да настави са таквом градњом и на новој локацији. Ионако су му све зграде у посљедње вријеме исте. Надам се да ће мало оставити више мјеста за кружни ток.

bojanst
March 15th, 2011, 12:56 AM
heheheeh, vidite ovu zanimljivost: http://sobijeljina.org/opcija/btg_novosti/0/833/

mala hidroelektrana na majevickom kanalu :D

bojanst
March 15th, 2011, 11:36 AM
evo jos potvrda da se desilo nesto po pitanju toplifikacije geotermalnom vodom: http://www.koncesije-rs.org/dokumenti/aktivnosti/Geoterm-Bijeljina-2_lat.pdf

to je odluka komisije za koncesije iz novembra kojom se daje koncesija, a to potvrdjuje da je tacno ono sto smo culi: nakon te odluke u decembru konacno je i potpisan ugovor o koncesiji izmedju ministarstva rudarstva i geoterma.
ako je to stvarno bila jedina prepreka da se krene sa busenjem onda mozemo ocekivati skori pocetak radova(kazem ako, posto ni ti danci koji treba da to finansiraju nisu bas sigurica...).
takodje, ako se pokaze da je sve ostalo bilo ok i spremno i samo ovo je bio problem da se krene sa radovima, a bijeljinci se zbog toga gusili koju godinu vise u smogu, neko u vladi treba da se zapita i o toj komisiji i o svom radu...

sajt opstine je updatovan i sada ima dio eRegistar u kome se nalaze sve informacije o procedurama i postupcima koji se mogu voditi pred opstinom bijeljina.

bojanst
March 15th, 2011, 12:33 PM
ispada da spamujem, ali sta cu kada stalno nalecem na jos vijesti :D i sve su nepovezane...

naizad pocinje da radi tehnomarket u bijeljini!!! :D traze 7 trgovaca: http://posao.ba/job.php?user=5074053582ff3f7082c86b9e25456ed2&jobID=54093

nadam se da je to u onom objektu sto im godinama stoji nezavrsen:
http://i55.tinypic.com/2s16c09.jpg

a nalazi se ovdje(oznaceno crvenim):
http://i53.tinypic.com/24xexz7.jpg

evo i slika projekta:
http://img221.imageshack.us/img221/7223/32920584fx5.png
http://img221.imageshack.us/img221/5057/39036517ut1.png

lnenad
March 15th, 2011, 09:03 PM
Ih kad se to trebalo otvoriti :D Fino sto se napokon otvaraju, imaju dobru ponudu.

bojanst
March 17th, 2011, 04:17 PM
posto je izasao novi tromjesecni statisticki pregled imamo informacije o tome kako je radio gradjevinski sektor u bijeljini u prosloj godini. Evo podataka o radovima u Bijeljini:

ukupna vrijednost izvrsenih radova: 46 mil. KM
i viskogogradnja i niskogradnja po 23 miliona

broj za vrsenih stanova: 474, ili 23 600 kvadrata
broj nezavrsenih stanova(u izgradnji): 595

poredjenja radi u bl je zavrseno 602 stana, a jos 520 je u izgradnji.

torquemada
March 17th, 2011, 09:03 PM
posto je izasao novi tromjesecni statisticki pregled imamo informacije o tome kako je radio gradjevinski sektor u bijeljini u prosloj godini. Evo podataka o radovima u Bijeljini:

ukupna vrijednost izvrsenih radova: 46 mil. KM
i viskogogradnja i niskogradnja po 23 miliona

broj za vrsenih stanova: 474, ili 23 600 kvadrata
broj nezavrsenih stanova(u izgradnji): 595

poredjenja radi u bl je zavrseno 602 stana, a jos 520 je u izgradnji.

Bijeljina je na nivou Banja Luke po stanogradnji? Treba obratiti paznju na taj grad, ima perspektivu..

bojanst
March 22nd, 2011, 01:31 PM
objavljen tender za drugu fazu izgradnje skolske sale u dvorovima: http://www.sllist.ba/oglasi/2011/glasnik/broj%2020/oglasi-20.pdf

sala ce imati oko 800 m2...

bojanst
March 23rd, 2011, 08:01 PM
u planu javnih nabavki za ovu godinu navedena je izrada studije za zastitu gradskog parka, ali i nabavka projektno-tehnicke dokumentacije za rekonstrukciju parka, pa se mozda uskoro mozemo nadati i rekonsktukciji parka! :D

cak 1,4 miliona maraka je planirano za rekonstrukciju i izgradnju javne rasvjete po seoskim mjesnim zajednicama, a u gradu 500 000 KM.

planirana je nabavka ispitivanja tla na lokaciji za novo groblje, izrada programa zastite izvora grmić i podizanje zelenog pojasa oko nove deponije.

u istom planu jos je navedeno:
- hidrhotehnicka infr. u ind. zoni 3 - 180 000
- elektricna infr. u ind. zoni 3 - 40 000
- hidrotehnicka infr u naselju knez ivo od semberije - 110 000
- elektricna infrastrktura na istoj lokaciji - 110 000
- izgradnja objekta kotlovnice - 600 000
- izgradnja objekta podrucne skole u donjem dragaljevcu - 90 000
- izgradnja 9razredne skole na ledincima - 100 000
- treca faza radova na Centru za kulturu - 2 200 000
- rekonstrukcija nekoliko centara za kulturu i izgradnja nekoliko ambulanti po mjesnim zajednicama

takodje, opstina ce izgleda da se ponovi jos jednim automobilom od tricavih 97 hiljada maraka :puke:

bojanst
March 23rd, 2011, 08:06 PM
na gradiliste bolnice je vrlo zivo... prva ploca je gotova i radi se prvi sprat:

http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/14.03.2011a.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/14.03.2011b.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/14.03.2011d.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/14.03.2011e.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/14.03.2011f.jpg

zavrsetak grubih gradjevinskih radova je planiran za jun ;) precizan podatak o povrsini je 12 434 m2...

Nathan_Never
March 24th, 2011, 10:53 AM
Samo da se zahvalim Bojanu na svim informacijama koje nam pruza. Prosto nevjerovatno kako je informisan a i kako je spreman da te informacije podijeli sa nama. Nigdje drugo se ne moze doci do bitnih provjerenih informacija o nasem gradu, na jednom mjestu, kao ovdje. Jos jednom, Bojane hvala ti za sve sto radis. Samo se nadam da ces i nastaviti tako. Pozdrav.

bojanst
March 25th, 2011, 01:49 PM
^^ sve je ovo uglavnom sa neta... ja samo sakupljam i postujem ;)

evo vijesti o mogucoj donaciji SIDAe za reciklazu. pretpostavljam da ce se u sklopu ovog programa naparaviti centar za sortiranje otpada pri regionalnoj deponiji, ali i da ce veliki dio sredstava otici na edukaciju gradjana, kante, kontejnere..

Manje otpada, više reciklaže: Šveđani pokreću milionski ekološki projekat u BiH

Bosna i Hercegovina i Švedska uskoro bi trebale potpisati sporazum o realizaciji općinskog programa za upravljanje čvrstim otpadom (SWM) u našoj zemlji, za koji će biti obezbijeđeno 100.000.000 švedskih kruna (10 miliona eura). Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici dalo odobrenje za potpisivanje sporazuma između ove dvije zemlje te za potpisnika ovlastilo ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa. Kako saznajemo u Švedskoj ambasadi u BiH, program će trajati četiri i po godine i provodit će se u dvije faze. Prva faza programa ubuhvatat će 13 općina u Federaciji BiH i Republici Srpskoj koje se nalaze u blizini dva regionalna odlagališta u Zenici i Bijeljini.

Nakon prve faze od dvije godine biti će provedena srednjoročna evaluacija i revizija potencijalnih ciljeva i aktivnosti. Nove općine i regije će biti uključene u drugu fazu programa. "Formirat će se Savjetodavni odbor programa s predstavnicima nadležnih ministarstava na državnoj i entitetskoj razini, kao i drugih zainteresiranih strana za koordiniranje i nadzor cijelog programa. Na regionalnoj razini biti će uspostavljeni regionalni odbori, kako bi se olakšala koordinacija između projektnih timova na općinskoj razini", navode u Ambasadi. Potpisan je ugovor sa firmom Grontmij- CarlBro AS koja će voditi nadzor nad implementacijom programa, te provoditi izgradnju institucionalnih kapaciteta.

Od ukupnih finansijskih sredstava koje će Vlada Švedske plasirati putem Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju-SIDA, 7,5 miliona eura će biti usmjereno na investicije i kampanje podizanja nivoa svijesti javnosti o važnosti rješavanja ovog problema, dok će preostalih 2,5 miliona eura biti utrošeno na konsultantske usluge i izgradnju kapaciteta. Program SWM u općinama doprinijet će integralnom sistemu za upravljanje čvrstim otpadom u Bosni i Hercegovini, te će, između ostalog, dovesti do smanjenja otpada, povećanja recikliranja, smanjenja broja divljih deponija i ostalih opasnosti za životnu sredinu.

bojanst
March 25th, 2011, 02:11 PM
kao sto rekoh nekoliko postova ranije izgleda da nam se smijesi reknstrukcija parka u sljedecih nekoliko godina, a neko se sjetio i kuce koja bi mogla da bude ducicev muzej ;)

Bijeljina: Uređenje gradskog parka prioritet

SRNA - 25.03.2011 11:15
BIJELINA - Prioritet u radu bijeljinske Turističke organizacije u ovoj godini biće pokretanje inicijative za uređenje gradskog parka i kuće u kojoj je živjela Magdalena Nikolić - Živanović, velika ljubav pjesnika Jovana Dučića.
Ova organizacija planira i izradu promotivnih materijala - "Turistički vodič kroz Semberiju", "Semberija koju volim" - sa CD-om muzike stare Bijeljine, a organizovaće i tradicionalni sajam turizma, brojne kulturno-umjetničke, sportske, duhovne, te zabavne manifestacije.
S obzirom na geografski položaj, prirodna bogatstva, kulturno nasljeđe i tradiciju, ali i brojne ugostiteljske kapacitete, Bijeljina ima mogućnost za brzi razvoj različitih vidova turizma - banjsko-lječilišnog, vjerskog, lovnog, ribolovnog, manifestacionog, seoskog..., navode u bijeljinskoj Turističkoj organizaciji.
Semberija ima prirodnih i kulturnih sadržaja koji su bitni za razvoj receptivnog turizma i u narednom periodu trebalo bi više pažnje posvetiti razvoju održivog seoskog turizma.
Bijeljinska Turistička organizacija u prošloj godini je ostvarila dobru saradnju sa Ministarstvom trgovine i turizma i Turističkom organizacijom Republike Srpske, domaćim opštinskim turističkim organizacijama, kao i organizacijama iz zemalja okruženja (Srbija, Makedonija, Crna Gora, Bugarska, Češka)

bojanst
March 25th, 2011, 10:33 PM
evo nekih informacija iz materijala za sljedecu skupstinu opstine.

informacije o turizmu:
- u bijeljini radi: "четири хотела, девет мотела, један хостел, два пансиона, осамнаест ресторана, четири пекотеке, дванаест пицерија и преко тридесет печењара, ћевабџиница и посластичарница које имају богату гастро понуду, као и шест туристичких агенција"
- Etno selo Stanisic: Процјењује са да је у 2010. години овај комплекс посјетило више од 600.000 гостију, што представља рекорд у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

informacije iz direkcije za izgradnju grada:

- dio zemljista u novom naselju "knez ivo od semberije" je u vlasnistvu eparhije i tu pstoji dogovor sa direkcijom i opstinom, a drugi dio koji je planiran za naselje je u vlasnistvu PD Semberija i vlada je nekada dala dozvolu da se tu pravi naselje, medjutim sada okleva sa prenosom imovine na opstinu zato sto je zemljiste 1. klase... tako da tu postoji zastoj. Kada je u pitanju dogovor sa eparhijom, isti je zamisljen ovako: opstina dobija zemljiste povrsine 200 000 m2 od eparhije, vrijednost svih tih 20 hektara je procijenjena na oko 3 mil.KM. Kada opstina infrastrukturno uredi i pocne prodavati 70% prihoda ide eparhiji, sve do isplate tri miliona, kada se prestaje sa isplatom eparhiji. Medjutim, ako se ne dostigne 3 miliona i ako ostane nesto neprodato u roku od 4 godine, taj ostatak mora da se plati eparhiji.

- autobuska stanica: direkcija je bila zaduzena za rjesavanje imovinskih odnosa za izgradnju nove autobuske i to je napredovalo dobro. Veliki dio tog zemljista je u vlasnistvu Zeljeznica Srbije i pripremljeni su sporazumi za rjesenje imovinsko-pravnih odnosa. Medjutim, u oktobru se, nakon 20 godina(i posle nekoliko upita od strane opstine i direkcije tokom godina), javljaju zeljeznice RS i tvrde da to zemljiste treba da bude njihovo, iako je uknjizeno na Zeljeznice Srbije. Tako je prekinut rad na rjesavanju pitanja tog zemljista i ostavljen rok od 60 dana da dvije zeljeznice medjusobno rijese pitanja vlasnistva

- direkcija i opstina rade na formiranju rezervnog opstinskog fonda gradjevinskog zemljista iz koga bi se vrsila nadoknada za zemljiste koje je neophodno opstini za sprovodjenje regulacionih planova

- direkcija u ovoj godini planira da plari sljedece planske dokumente:
I А.1.1. Урбанистичка документација
- Измјена Урбанистичког плана града Бијељина
- Измјене и допуне регулационог плана „Центар“
- Израда регулационог плана „Индустриска зона 1“
- Израда регулационог плана „Лединци 1“
- Израда регулационог плана „Лединци 2“
- Израда Урбанистичког пројекта и Инвестиционог
програма Бања Дворови
Укупно: 550.000,00 КМ
I А.1.2. Израда пројекта инфраструктуре
-. Израда пројекта саобраћајнице у оквиру РП-а „Крушевље“,
која повезује Комитску ул. са улицом Српске добровољачке гарде
у дужини од цца 1.078 м1 ...................... 45.000,00 КМ

- Израда пројекта саобраћајнице и хидротехничке инфраструктуре у
оквиру РП-а „Индустријска зона 3“.............20.000,00 КМ

- Израда пројекта саобраћајнице и хидротехничке инфраструктуре у
оквиру РП-а „Кнез Иво од Семберије“.......15.000,00 КМ

- Израда пројекта саобраћајнице, и хидротехничке
инфраструктуре у оквиру РП-а неопходних за спровођење
истих ( РП „Центар Града“) ....................... 20.000,00 КМ
- Израда пројекта топловодне мреже.........20.000,00 КМ
Укупно: 120.000,00 КМ

II.А.1.1. Регулациони план „Пристанишна зона босанска Рача“...........165.000,00 КМ
II.А.1.2.Идејни пројект пруге и Нове жељезничке станице са планом парцелације
( пруга Бијељина-Брчко- Шамац).................................................300.000,00 KM
II.А.1.3.Израда пројекта саобраћајнице у оквиру РП-а „Крушевље“, која повезује
Рачанску ул. са Пет језера у дужини од цца 700 м1 ..................32.000,00 КМ
II.А.1.4.. Израда пројрктно техничке документације магистралног гасовода високог
притиска ф 406,00 мм од Горњег Шепка до Бијељине..............120.000,00 КМ
II.А.1.5. Израда пројектно техничке документације гасовода средњег
притиска у дужини од цца 10 км и мјерне рег. станице капацитета
4000 Cm3/x и дистрибутивне гасне мреже са кућним прикључцима
за насељено мјесто Јању................................................................. .65.000,00 КМ
II.А.1.6. Израда пројектно техничке документације гасовода средњег
притиска у дужини од цца 5 км и мјерне рег. станице капацитета
3500 Cm3/x и дистрибутивне гасне мреже са кућним прикључцима
за насељено мјесто Дворови.......................................................... .35.000,00 КМ
II.А.1.7. Израда пројектно техничке документације за потребе извођења
бушотине готермалне воде, ревизионе бушотине, спајања на систем гријања,
пројекти мреже и сл......................................................................... .80.000,00 КМ

- plan direkcije za pribavljanje zemljista:

I.А.2. планиране Буџетом за 2011. год.

I.А.2.1. Формирање грађевинских парцела у оквиру РП-а“
„Индустријска зона 3 и 2“,.......................................................... 725.000,00 КМ
I.А.2.2. Формирање грађевинских парцела у оквиру РП-а“
„Кнез Иво од Семберије“..............................................................250.000,00 КМ
I.A.2.3. За рјешавање саобраћајне и друге инфраструктуре
у оквиру РП-а, „Центар Града“ „Крушевље“
( Рачанска улицу-Насеље „Пет језера““ и сл)............................200.000,00 КМ

УКУПНО I.А.2.: 1.175.000,00 КМ

II.А.2. из других извора финансирања

II.А.2.1. Аутобуска станица на локацији Жељезничке станице и
. Нова жељезничка станица на траси пруге
Бијељина-Брчко- Шамац( око 9 хектара)..................................1.450.000,00 КМ
II.А.2.2. Формирање грађевинских парцела у оквиру РП-а“
, „Кнез Иво од Семберије“..........................................................1.400.000,00 КМ
II.А.2.3. Рјешавање имовинских односа на бушотини „Б-2“
у Дворовима ............................................................................. 50.000,00 КМ
II.А.2.3. Формирање грађевинских парцела у оквиру РП-а „Калтиновача“, на к.ч.
4320, 4321/1 и 4321/2 у површини 16.156 м2, на којима право привременог
кориштења има „Ветеринарска станица“ Бијељина...................20.000,00 КМ
II.А.2.4. Формирање грађевинских парцела у градском језгру, у оквиру којих
Општина има одређени сувласнички дио и то на локацијама:
- Локација на углу улица Меше Селимовића и Његошеве
- између улице Карађорђеве и Меше Селимовића
- Улица Николе Тесле преко пута Пијаце
- К.ч. 2092/1 и 2092/2 у ко Бијељина 2 у ул. Рачанска ( Тузла-путеви)
Напомена : у А.2.4. начин уређења имовинско-правних односа предвиђен путем комплетирања грађевинских парцела, уговорима о заједничкој изградњи, експропријацијским поступком и сл.
Укупно:...........................................................................................400.000,00 КМ
II.А.2.5. Формирање грађевинских парцела у оквиру којих је Општина власник
или већински власник катастарских парцела, на осталом подручју
- Вила „Танасић“,Ватрогасни дом на к.ч.бр.687,689/1 и 702/1 к.о.Дворови
Укупно:.............................................................................................15.000,00 КМ

- planirane infrastrukturne investicije po direkciji:
I. планиране Буџетом за 2011. год.

I.Б.1. Индустриска зона 2.
изградња кишне канализације, фекалне канализације,
саобраћајница...................................................................... ... 400.000,00 КМ
I.Б.2.. РП „ Кнез Иво од Семберије
изградља I фазе саобраћајница, водоводне мреже............. 300.000,00 КМ
I.Б.3. топловодна мрежа.................................................................. 580.000,00 КМ
I.Б.4.. Изградња комуналне инфраструктуре ( путна ,водоводна,
електро,канализација,, гасификација)................................2.700.000,00 КМ

УКУПНО I.Б.: 3.980.000,00 КМ

II. из других извора финансирања

II.Б.1. Изградња саобраћајнице “Комитска-Српске добровољачке гарде“, поред
манастира Св. Петка ...................................................... .... ...450.000,00 КМ
II.Б.2. Наставак изградња гасовода средњег притиска, мјернио
регулационих градских гасних станица (5 ком.) и дистрибутивне
гасне мреже са кућним прикључцима у Бијељини ........26.000.000,00 КМ
II.Б.3. Изградња магистралног гасовода високог притиска
ф 406,00 мм од Горњег Шепка до Бијељине......................11.650.000,00 КМ
II.Б.4. Изградња гасовода средњег притиска у дужини од цца 10 км и мјерне
рег. станице капацитета 4000 Cm3/x и дистрибутивне гасне мреже
са кућним прикључцима за насељено мјесто Јању...............6.250.000,00 КМ
II.Б.5. Изградња гасовода средњег притиска у дужини од цца 5 км и мјерне
рег. станице капаци 3500 Cm3/x и дистрибутивне гасне мреже
са кућним прикључцима за насељено мјесто Дворови..........3.480.000,00 КМ
II.Б.6. Извођење радова на бушотини готермалне воде, ревизионој бушотини,
спајању на систем гријања и мрежи сл....................................9.900.000,00 КМ
УКУПНО II.Б. 57.730.000,00 КМ

- pregled odakle treba da dodju sredstva za sprovodjenje gore navedenog:
В. Средства за реализацију Програма
Средства за реализацију овог Програма планирана су:

I.В. планиране Буџетом за 2011. год.
Буџетом за 2011. годину за ове намјене планирана су средств
у износу од ................................................................................5.825.000,00 КМ,
( само ставке које се односе на уређење земљишта, са одређеним корекцијама на
основу активности од доношења Буџета до данас, а које ће се реализовати
доношењем одговарајућих Скупштнских одлука)
Укупно I.В.............. 5.825.000,00 КМ

II.В. из других извора финансирања

а. из фонда општинских непокретности
Буџетом за 2011. годину приходи од продаје земљишта планирани су у износу
од 330.000,00 КМ
На основу података о земљишту које је у власништву општине и које на основу
просторно планске документације се одмах може ставити у функцију, као и
онио које се спровођењем овог Програма етапно стављају у функцију, дајемо
оквирну процјену средстава која се могу остварити у 2011.години продајом
општинске непокретне имовине и то путем лицитационог поступка,
непосредном погодбом, или уговорним односом о заједничкој изградњи
објекта, као и замјеном непокретности у циљу рјешавања имовинских односа, а
односе се првенственона слиједеће локалитете:
- Локација на углу улица Меше Селимовића и Његошеве
Општини би припало око 250 м2 у планираном објекту или ......... 500.000,00 КМ
- Улица Николе Тесле, и у старом занатском центру, преко пута Пијаце
Општини припада 186 м2 објекта или ...............................................350.000,00 КМ
- к.ч.бр.687,689/1 и 702/1 к.о.Дворови око 7.048 м2 грађевинског земљишта предвиђеног урбанистичким планом Дворова kао стамбено-пословна зона са садржајима у функцији бањског центра (дио)..................................200.000,00 КМ
- Парцеле у у оквиру РП-а“ „Индустријска зона 2“,
„Индустријска зона 3“, „Кнез Иво од Семберије“........................... 700.000,00 КМ
- Решавањем имовинских односа и формирањм грађевинске парцеле
по Урбанистичком пројекту „Аутобуска станица“........................1.000.000,00КМ
- К.ч. 2092/1 и 2092/2 у ко Бијељина 2 у ул. Рачанска ....................... 500.000,00 КМ
- Средства по захтјевима власника за комплетирање парцела...... 260.000,00 КМ
- Парцеле у оквиру РП-а“Калтиновача“ означене као к.ч.4320,
4321/1 и 4321/2 к.о. Бијељина 1........................................................ 120.000,00 КМ

Укупно а............................ .........3.630.000,00 КМ

б. од накнада за уређење и положајну погодност (једнократна рента)

Планирани износ наплативости накнада приликом добијања грађевинских дозвола за изградњу објеката на локацијама предвиђеним овим Програмом, као и на основу уговора о уређењу земљишта закључених приликом продаје општинског земљишта, као и комуналних такси за прикључак на инфраструктуру ( топловод и сл ) износио би.........................................................................................500.000,00 КМ

в. Учешће Владе РС.......................................................................450.000,00 КМ

г. партнерствo јавног и приватног

„ Бијељина гас“ д.о.о...................................................................47.600.000,00 КМ.
„ Геотерм“ д.о.о..............................................................................9.980.000,00 КМ.

Укупно II.В..............62.160.000,00 КМ
УКУПНО В : 67.985.000,00 КМ

opstina je otkupila zemljiste za izgradnju ulice od kruznog toka kod fisa, pa pored novog manastira do naselja 5 jezera! ;)

usvaja se nacrt izmjena i dopuna urbanistickog plana bijeljine i uskoro ce biti na javnom uvidu. moramo ga se dokopati ;)

u istim materijalima nasao se i izvod iz regulacionog plana centar grada i to za prostor iza hotela drina:
http://i55.tinypic.com/358w308.jpg

bojanst
March 25th, 2011, 11:04 PM
e sad moji komentari :D

Ocigledno da se opstina stvarno zagrijala za naselje knez ivo od semberije. Taj problem sa dobijanjem zemljista od PD Semberija ne vjerujem da ce biti lako rijesen(barem do 1.1.2012. kada ce vlasnistvo nad zemljistem vjerovatno preci opstini). Ovaj dogovor sa eparhijom je zanimljiv, ali i rizican. Nije mi jasno zasto se to ovako radilo. Mogla je opstina da od eprhije kupi samo onaj dio zemljista koji je neophodan za infrastrukturu(puteve i instalacije), a da eparhija direktno prodaje zemljiste invesititorima i gradjanima. Ovako je eparhija dobila siguricu, a opstina preuzela rizik prodaje...

Sto se tice autobuske, izgleda da tu rak ranu necemo bas lako rijesiti. Mislim da bismo se morali obrtiti na neki veci nivo i zahtjevati pomoc. Taj haos od vlasnistva nad zeljeznickom stanicom, prugom i okolnim zemljistem prevazilazi opstinu bijeljina i mora se zavrsiti na nivou RS i Srbija... Ne vidim skoro rjesenje ovdje i to je stvarno tuzna vijest, posto je skoro sve bilo spremno. Zeljeznice Srbije bi nam dale zamljiste i staru zeljeznicku u zamjenu za prostor za novu zeljeznicku, ali sada su se umjesale Zeljeznice Srpske i vrlo zakomplikovale situaciju. :(

Izgleda da gasifikacija vrlo brzo napreduje i iz ovih planova se vidi da je planiran prikljucak na gasovod Srbija- Sarajevo kod Šepka. Takodje, smo saznali da ce se raditi gasifikacija Janje i Dvorova ;) Neophodne investicije je Direkcija procijenila na skoro 50 miliona KM!

Od sredstava od obveznica malo veci dio ce biti odvojen za toplovodnu mrezu i kotao, a izgleda da ce ove godine krenuti i prva busotina! ;) Novi kotao je 16 MW, a stari je 7 MW. To i dalje nije dovoljno za cijeli grad(primjera radi doboj ima kotao od 50MW), ali mozda ce zajedno sa geotermalnom vodom i biti dovoljno.

Vlada ce finansirati novu ulicu komitska - kralja dragutina (5 jezera) u iznosu od 450 000KM, a opstina je vec otkupila zemljiste.

Iz ovih dokumenata smo i saznali da opstina ima lijepe udijele u nekim od udarnih lokacija u gradu(ugao njegoseve i mese selimovica- kod kralja, stari zanatsko trzni centar(preko puta pijace tj. iza suda, izmedju karadjordjeve i mese selimovica) i da bi moga da ih unovci zajednickim ulaganjem... tu postoji potencijal da se dobiju sredstva ili naprave dogovori sa investitorima da zauzvrat oni srede neke lokacije u korist opstine. Npr. ako neko sagradi zgradu na mjestu "kod kralja" vjerovatno ce pored biti ta garaza...

sve u svemu cini mi se da se dosta planiralo, ali se mora priznati i da imamo pomalo maler situaciju. Ovdje najvise mislim na nemogucnost rjesavanja imovinskih odnosa, a najvise me pogadjaju problemi sa zemljistem za autobusku. Opstina bi imala mnogo vise manevarskog prostora za zamjene i rokade vlasnistva da je 1.1.2011. stupio na snagu zakon o prenosenju imovine na lokalne samouprave, ali to je trenutno zamrznuto(najvjerovatnije do sljedece godine).

cccc9
March 26th, 2011, 12:29 AM
Kao i uvjek vrlo lijepe info i komentar, hvala.

Sto se tice autobuske to je prava steta. Da li ima dovoljno mjesta/zemljista za zeljez. i autobus. stanicu na istom mjestu?
Ako zeljez. RS hoce to mjesto, i to nije losa varijanta ako ce da se pokrene ta vrsta saobracaja u RS. Po novinama se pise da zelje. Srbije i RS pocinju da ulazu vise u njihov razvoj pa mozda je to razlod za njihovo interesovanje.

Ali bilo kako bilo Bijeljina mora imati novu autobusku stanicu, sto prije.

bojanst
March 26th, 2011, 12:59 AM
Kao i uvjek vrlo lijepe info i komentar, hvala.

Sto se tice autobuske to je prava steta. Da li ima dovoljno mjesta/zemljista za zeljez. i autobus. stanicu na istom mjestu?
Ako zeljez. RS hoce to mjesto, i to nije losa varijanta ako ce da se pokrene ta vrsta saobracaja u RS. Po novinama se pise da zelje. Srbije i RS pocinju da ulazu vise u njihov razvoj pa mozda je to razlod za njihovo interesovanje.

Ali bilo kako bilo Bijeljina mora imati novu autobusku stanicu, sto prije.

zeljeznicki transport u bijeljini nema sansi dok se ne napravi pruga samac-bijeljina i dok se ne rekonstruise pruga do sida, a ni za jedno nema nikakvih najava.
Pa cak i kada se krene raditi na ovome zeljeznicka nece moci ostati na sadasnjem mjestu jer nema dovoljno prostora, niti bi joj pruga iz pravca samca(brckog) mogla prici. zato je i planirano njeno izmjestanje uz obilaznicu.

to sto nece biti na istom mjestu autobuska i zeljeznicka ne treba mnogo da te pogadja zato ce biti blizu, a i zato sto se, po meni, gradnja nove zeljeznicke i pruge samac-bijeljina ne moze ocekivati u narednih 10 godina...

problem je sto sve to koci i izgradnju autobuske i trenutno smo u pat poziciji. a nova autobuska je hitno potrebna.

cccc9
March 26th, 2011, 02:07 AM
Sad svatam.

Onda nam samo predostaje da cekamo 1/1/12 pa da vidimo sta ce da se desi. Ja ne mogu da zamislim da im nova autobuska stanica nije na samom vrhu obaveza sto opstine sto regije.

GavriloPrincip
March 26th, 2011, 03:14 PM
Када би бар то насеље Кнез Иво изградили да личи на нешто, са широким улицама и лепо распоређеним зградама, да није све набацано без икаквога смисла и орјентира за простор. Било би лепо видети тај план.

А то око железница мени се чини да ће се протезати дуго времена, могли би доспети и до суда чија је то земља а то онда има тек да потраје, као што то обично бива. Једино да власти пресеку на неком од међурепубличких састанака.

lnenad
March 26th, 2011, 04:06 PM
Ja ne znam ako vec prave novo naselje sto mu odmah ne ubace bulevar i neka grade oko njega. Kao da se pravnici bave urbanizmom u opstini jbt.

RBRS
March 26th, 2011, 09:52 PM
Ocigledno da se opstina stvarno zagrijala za naselje knez ivo od semberije. Taj problem sa dobijanjem zemljista od PD Semberija ne vjerujem da ce biti lako rijesen(barem do 1.1.2012. kada ce vlasnistvo nad zemljistem vjerovatno preci opstini). Ovaj dogovor sa eparhijom je zanimljiv, ali i rizican. Nije mi jasno zasto se to ovako radilo. Mogla je opstina da od eprhije kupi samo onaj dio zemljista koji je neophodan za infrastrukturu(puteve i instalacije), a da eparhija direktno prodaje zemljiste invesititorima i gradjanima. Ovako je eparhija dobila siguricu, a opstina preuzela rizik prodaje...

Коалиција - Мићић и Качавенда...

bojanst
March 27th, 2011, 12:20 AM
^^ ocigledno. iako ne mora da znaci da ce to negativno da bude za opstinu(ali moze da bude ako prodaja placeva bude isla lose). stavise, crkva i opstina se dosta pomazu. npr. crkva je izganjala pare kod vlade za tu novu ulicu pored manastira.

i ja se nadam da ce to plansko naselje lijepo da bude sredjeno... planove nazalost nemamo :(

bojanst
March 28th, 2011, 02:01 PM
novi tenderi:

Izgradnja i rekonstrukcija javne rasvjete na podrucju gradskih
mjesnih zajednica opstine Bijeljina

otvoren do 28.4.
za ovo je planirano 0,5 miliona KM

2.
Izgradnja i rekonstrukcija javne rasvjete na podrucju seoskih
mjesnih zajednica opstine Bijeljina

otvoren do 28.4.
za ovo je planirano 1,4 miliona KM

3.
Podizanje zastitnog zelenog pojasa izmedju Eko deponije i
saobracajnice obilaznica druga faza

do 8.4.

bojanst
March 29th, 2011, 01:14 PM
Predstavljena medicinska oprema za objekat nove bolnice

Predstavnici austrijske firme VAMED su u periodu od 22. do 24. marta 2011. god. predstavili stručnom kolegijumu i zaposlenim u Opštoj bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini novu medicinska oprema koja će biti dostupna u novom objektu bolnice. Prezentaciji su, pored stručnog kolegijuma, prisustvovali i menadžer projekta za izgradnju i članovi Komisije za implementaciju projekta.
Prema ranije utvrđenom rasporedu u prostorijama bijeljinske bolnice predstavljena je nova oprema, koja je ugovorom predviđena za objekat nove bolnice.

Prvog dana (22. 03. od 08 do 15 časova) predstavljena je medicinska oprema za operacioni blok, sterilizaciji i jedinicu intenzivne njege. Zaposleni u bijeljinskoj bolnici su imali priliku da se upoznaju sa planom, vrstom, kvalitetom i brojem nove medicinske opreme. U otvorenoj, kolegijalnoj i profesionalnoj diskusiji zaposleni su imali priliku da postave pitanja, daju svoje prijedloge i sugestije generalnom izvođaču radova čije su i ugovorom predviđene obaveza, nabavka i ugradnja medicinske opreme.

Narednog dana, (23. 03. 2011. god.) predstavljena je oprema za rentgen dijagnostiku, urgentni blok, polikliniku i dnevu bolnicu. Prikazana je vrhunska oprema za dijagnostiku, poznatih svjetskih proizvođača, visokog kvaliteta i tehničkih karakteristika. Predstavljen je plan i raspored urgentnog (prijemno-trijažnog) bloka i poliklinika u kojoj će biti smješteno 15 specijalističkih i subspecijalističkih ambulanti sa pripadajućom opremom, vrhunskog kvaliteta. U novom objektu planirana je i dnevna bolnica sа 8 bolesničkih kreveta, čiji je izgled, opremljenost i povezanost sa drugim dijelovima bolnice, takođe predstavljena na ovoj prezentaciji.

U Četvrtak 24. 03. 2011. god. predstavljena je oprema za porođajno odjeljenje, odjeljenje za novorodjenčad, neonatologiju, laboratoriju, endoskopiju i patologiju.

Značajno je istaći da su svi učesnici ovog događaja izrazili zadovoljstvo kvalitetom predstavljene opreme.
Bilo je vrlo zanimljivih, kvalitetnih pitanja i sugestija koja će biti upućena Generalnom izvođaču radova (VAMED) i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite R. Srpske kako bi se u ovom periodu izgradnje, neki prijedlozi u punoj mjeri realizovali, a neki poboljšali. Nesumnjivo je da će građani Semberije i šire okoline izgradnjim novog objekta bolnice imati zdravstvenu zaštitu po standardnima Evropske Unije. Predstavljena oprema će sigurno omogućiti pružanja takvnih medicinskih usluga.

evo i slika sa te prezentacije rasporeda prostorija i opreme:

http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/OPREMA%20prvi%20dan%201.JPG
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/OPREMA%20prvi%20dan%202.JPG
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/OPREMA%20prvi%20dan%203.JPG
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/OPREMA%20drugi%20dan%203.JPG
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/OPREMA%20treci%20dan%201.jpg

a postavljene su i nove slike toka izgradnje:
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/1_14.03.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/1C_14.03.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/2_17.03..jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/2C_%2017.03.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/3_22.03.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/3C_%2022.03.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/Zavrsni%20radovi%20na%20izgradnji%201.%20Sprata%20A.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/Zavrsni%20radovi%20na%20izgradnji%201.%20Sprata%20B.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/Zavrsni%20radovi%20na%20izgradnji%201.%20Sprata%20C.jpg

ove posljednje su slikane oko 25.3. i vidi se da su pocele pripreme za izlivanje ploce izmedju prvog i drugog sprata, sto znaci da je sada vjerovatno i to gotovo ;)

bojanst
March 29th, 2011, 01:31 PM
evo jos nekih slika tc tom na koje sam naletio... i ja sam sam iznenadio kako pristojno izgleda kada sam prvi put bio unutra ;)

http://www.tomasevic.net/galerija%20slika/Bijeljina/slike%20Bijeljina.html

lnenad
March 29th, 2011, 09:50 PM
Da, zaista izgleda kao neki "jaci" trzni centar, a bolnica, pa mislim da ce biti najljepsi objekat u BN, cak ljepsi i od CK-a.

bojanst
March 30th, 2011, 03:38 PM
sad sam primijetio da se u pozadini ove slike vidi zgrada u izgradnji koju sam vec nekoliko puta postavljao i slikao. mislim da je radi rimax, a na ovoj slici ce vidi i da brzo napreduje.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/195987_10150174835921280_32096496279_8694599_339560_n.jpg

nije mi samo jasno kako je zamisljen ovaj dio (kneza milosa, pored hotela drina), kako i kuda ce ici ulice, a kakav je planiran raspored zgrada...

bojanst
April 1st, 2011, 03:47 PM
Poljoprivreda i turizam budućnost Srpske

BIJELJINA, Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Gorana Zlatković rekla je danas da su poljoprivreda i turizam oblasti privrede koje su budućnost Srpske, ističući da postoje velike šanse za razvoj turizma u Semberiji, navodeći kao primjer Banju Dvorovi.
“Banja Dvorovi ima sve uslove da se širi i razvija i dostigne nivo pružanja usluga na nivou evropskih standarda”, izjavila je Zlatkovićeva prilikom prve radne posjete opštini Bijeljina.
Ona je podsjetila da je Vlada Srpske obezbijedila 100.000 KM za ovu banju na ime saniranja štete nastale u prošlogodišnjim poplavama, a i ubuduće je spremna da pomaže i podržava oblast turizma i poljoprivrede.
“Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić informisao me je da se radi na idejnom rješenju kada je riječ o proširenju kapacitata Banje Dvorovi. Takav projekat treba da podržimo zajednički, jer nam je i zajednički interes da Banja bude samoodrživa”, rekla je Zlatkovićeva.
Ona je istakla da uz učešće bilo lokalne zajednice, Vlade Srpske ili nekih drugih investitora treba ići u tom pravcu i te aktivnosti u potpunosti podržati.
Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić rekao je da će u naredna dva mjeseca biti pripremljena studija izvodljivosti, odnosno projekat proširenja kapaciteta Banje Dvorovi za koji bi, prema prvim procjenama, bilo potrebno do 25 miliona evra.
“Radiće se na proširenju broja ležajeva, isporuke toplotne energije, odnosno grijanja naselja Dvorovi, izgradnji zatvorenog bazena, sauna, fitnes centra i drugih sadržaja. Napravićemo studiju, koju ćemo zajedno sa Vladom Srpske kandidovati kao međunarodni projekat, da nađemo suinvestitore za izgradnju ovog kompleksa čime bi Banja mogla konkurisati i za liječenje ljudi širom Evrope”, naveo je Mićić.
On očekuje da će u drugoj polovini godine biti raspisan javni poziv za dokapitalizaciju a da se u narednoj godini počne sa pravljenjem modernog centra koji bi bio prepoznatljiv za cijelu Srpsku, a ne samo za opštinu Bijeljina.

lijepa zamisao, samo je pitanje koliko je realna... to jeste da li ce ti planovi biti gotovi tako skoro i da li ce biti lako naci investitore...

dejan_b88
April 2nd, 2011, 12:12 AM
За проширење Бање Дворови 25 милиона евра

Пољопривреда и туризам су области привреде које су будућност Српске, а постоје велике шансе за развој туризма у Семберији, на примјер Бања Дворови.

Ово је у петак, приликом посјете општини Бијељина, истакла министар трговине и туризма РС Горана Златковић.
- Бања Дворови има све услове да се шири и развија и достигне ниво пружања услуга по европским стандардима - изјавила је Златковићева.
Она је подсјетила да је Влада Српске обезбиједила 100.000 марака за ову бању на име санирања штете настале у прошлогодишњим поплавама, а и убудуће је спремна да помаже и подржава област туризма и пољопривреде.
- Начелник општине Бијељина Мићо Мићић информисао ме је да се ради на идејном рјешењу када је ријеч о проширењу капацитета Бање Дворови. Такав пројекат треба да подржимо заједнички, јер нам је и заједнички интерес да Бања буде самоодржива - рекла је Златковићева.
Она је истакла да уз учешће било локалне заједнице, Владе Српске или неких других инвеститора треба ићи у том правцу и те активности у потпуности подржати.
Мићић је рекао да ће у идућа два мјесеца бити припремљена студија изводљивости, односно пројекат проширења капацитета Бање Дворови, за који би, према првим процјенама, било потребно до 25 милиона евра.
- Радиће се на проширењу броја лежаја, испоруке топлотне енергије, односно гријања насеља Дворови, изградњи затвореног базена, сауна, фитнес центра и других садржаја. Направићемо студију, коју ћемо заједно са Владом Српске кандидовати као међународни пројекат, да нађемо саинвеститоре за изградњу овог комплекса, чиме би Бања могла да конкурише и за лијечење људи широм Европе - навео је Мићић.

Почетак радова

Мићић очекује да ће у другој половини године бити расписан јавни позив за докапитализацију, а да се у сљедећој години почне са прављењем модерног центра који би био препознатљив за цијелу Српску, а не само за општину Бијељина.

Глас (http://www.glassrpske.com/vijest/5/krozrs/55616/cir/Za-prosirenje-Banje-Dvorovi-25-miliona-evra.html)

demijanrs
April 3rd, 2011, 07:03 PM
Ploča na bolnici još nije gotova. Vjerovatno u srijedu ili četvrtak. Treba izvezati 50 tona armature. Ne ide to tako brzo :-)

bojanst
April 3rd, 2011, 07:24 PM
Ploča još nije gotova. Vjerovatno u srijedu ili četvrtak. Treba izvezati 50 tona armature. Ne ide to tako brzo :-)

OK. hvala na informacijama ;)

evo nekih tendera:

1. opstina objavila tender za projektovanje i izgradnju 4 porodicna objekta. to je za odredjene socijalne kategorije.

2.u sklopu programa SIDAe za odrzivo odlaganje otpada za opstine bijeljina, čelić, lopare, ugljevik i teočak se nabavlja:
Vozila za prikupljanje otpada, kapacitet 3,5 tone otpada (3
komada), 7 tona otpada (1 komad) i 9 tona otpada (1 komad)

Pojedinačne kante za otpad 140 litara (5.330 komada),

Komunalni kontejneri za otpad 1,1 m3 (519 komada),

Skip kontejneri, zatvorena verzija 5 m3 (35 komada),

Kiper kamion sa kranom (1 vozilo)...

tender traje do 17.5.
Sta ce od ovoga pripasti bijeljini je vec odredjeno, ali nisam uspio da saznam. Uglavno dobicemo mnooooooogoooooo novih kanti za smece :D vjerovatno podjeljene na papir, staklo, plastiku i ostalo ;)

bojanst
April 4th, 2011, 04:34 PM
APRIL - MJESEC ČISTOĆE
ponedeljak, 04 april 2011 15:54

U okviru akcije "April - mjesec čistoće" bijeljinska komunalna preduzeća će od 11. do 25. aprila besplatno odvoziti kabasto smeće, te sanirati divlje deponije, dogovoreno je na sastanku nevladinih organizacija koje se bave očuvanjem životne okoline, Komunalne policije i lokalne vlasti.Tokom akcije, čiji je cilj da animira građane da čuvaju sredinu, komunalni policajci će uklanjati kontejnere za smeće sa javnih površina i prevoziti ih u dvorište zgrada kojima pripadaju, rekao je načelnik bijeljinske Komunalne policije Miodrag Đukić."Ovi poslovi biće obavljani u saradnji sa opštinskim Stambeno-komunalnim odjeljenjem, samo u slučajevima kada je neophodno obezbijediti prostor u dvorištu - betonsku površinu ili usijecanje zelene površine za postavljanje kontejnera", objasnio je Đukić.Prema njegovim riječima, u okviru edukativnog dijela biće organizovane posjete školama na području opštine i dijeljeni posteri i flajeri, kao i besplatne sadnice koje će učenici saditi u školskim dvorištima.Predsjednik nevladine organizacije "Eko - put" Snežana Jagodić Vujić poručila je da sve nevladine organizacije koje se bave očuvanjem životne okoline treba da daju maksimalan doprinos akciji."U `Eko-centru Semberija` na jezerima već smo sakupili 70 odsto otpada koji smo tamo našli. Kada potpuno završimo sa ovim poslom tražićemo od Komunalne policije da odveze otpad", rekla je Jagodić Vujić, poručivši nesavjesnim građanima da prestanu dovoziti otpad na ovu lokaciju. Ona je dodala da će biti teško boriti se sa ovim problemom, ističući da je obaveza svih - i lokalne zajednice, ekologa, medija, ali i svakog građanina, da daju doprinos u očuvanju životne okoline.

U SEMBERIJI KUBIK VODE JEDNA MARKA
ponedeljak, 04 april 2011 15:52

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" iz Bijeljine svake godine do 2016. godine konstantno će povećavati cijenu vode za individualne i privredne subjekte, a prema novoj cijeni kubik vode u Semberiji domaćinstva će koštati jednu marku, javne ustanove 1,80 i privredne subjekte 2,15 maraka plus PDV.Izjednačavanje cijena za privatne i privredne subjekte do iznosa 1,30 KM predviđeno je da traje dok u Bijeljini ne bude završena izgradnja kanalizacije, a odluku o tome donijela je Skupštine opštine Bijeljina.
Direktor "Vodovoda i kanalizacije" Vasilije Mićić rekao je da se očekuje dodatnih sedam miliona evra kredita za završetak kanalizacije, naglasivši da rukovodstvo preduzeća čini velike napore da obezbijedi dodatna sredstva."Trenutno smo u pregovorima sa holandskom Vladom i očekujemo novih sedam miliona evra kredita za završetak kanalizacije čime bi se zaokružila finasijska konstrukcija kanalizacionog sistema", objasnio je Mićić.
On je naveo da su za realizaciju velikog projekta, poput kanalizacije, potrebne jasna garancije za vraćanje kredita, koje su omogućene tako što će se svake godine povećavati cijena vode, što je jasno definisana ugovorna obaveza.Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" iz Bijeljine svrstalo se među najuspješnija komunalna preduzeća u Srpskoj. Ovom preduzeću prošle sedmice na manifestaciji "Izbor najuspješnijih u privredi RS u 2010. godini" uručeno je priznanje Privredne komore RS u oblasti javnog sektora."Ovo je veliko priznanje za mendžment našeg preduzeća kao i za sve koji su nam pomogli da zauzmemo prestižno mjesto. Prije svega, zahvalni smo Vladi RS i opštini Bijeljina koji su nam u zajedničkom projektu izgradnje kanalizacionog sistema pomogli i dali podršku", istakao je Mićić.Prema njegovim riječima, na osnovu ovog projekta, koji je proglašen najuspješnijim u BiH u ovoj oblasti, donirano je 11,3 miliona evra i uspješno je implementirana prva faza. "Ovo priznanje je velika obaveza za naše preduzeće u smislu da u narednom periodu pružamo još kvalitetnije usluge građanima", rekao je Mićić.

11,3 + 5 miliona od ebrd-a + potencijalnih 7 miliona evra od holandije

ukupno 23,3 miliona evra!!!! i sve to u sljedece tri godine da bude potroseno! bice zabavno! ;)

bojanst
April 5th, 2011, 05:18 PM
Bijeljina: Završetak regionalne bolnice krajem sljedeće godine

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) Ranko Škrbić rekao je danas u Bijeljini da je zadovoljan dinamikom radova na izgradnji regionalne bolnice u ovom gradu, koji su otprilike na polovini, a čiji završetak se može očekivati krajem sljedeće godine.

Škrbić je napomenuo da bi tada, prema načinu gradnje, kao i prema primijenjenim standardima, nova bolnica trebalo da bude "posljednja riječ i tehnike i standarda u bolničkoj usluzi".

"Prije sedam dana bio sam u Luksemburgu sa ministrom finansija Zoranom Tegeltijom, gdje smo dogovarali kreditna sredstva za rekonstrukciju bolnice - Kliničkog centra Banjaluka, ali i za izgradnju bolnice u Bijeljini", rekao je Škrbić prilikom obilaska mjesta radova na novoj bolnici.

Prema njegovim riječima, sredstva koja su tamo rezervisana i potpisana u iznosu 100 miliona evra jednim dijelom će biti iskorištena kao obaveza Vlade RS u iznosu manjem od 30 miliona eura.

"Ova sredstva će biti na raspolaganju do kraja ljeta", dodao je Škrbić.

Direktor bijeljinske Opšte bolnice "Sveti Vračevi" Siniša Maksimović istakao je da izgradnja teče predviđenom dinamikom i u punom kapacitetu.

On je napomenuo da se zaposleni u Bolnici već pripremaju za prelazak u novu bolnicu, a jedan od načina za to je i što bolja edukacija kadra koja je u ovom trenutku vrlo intenzivna.

"U Bolnici je aktuelno i otvaranje Centra za magnetnu rezonancu. Sa zadovoljstvom mogu reći da su aplikatori softverskih sistema već u našoj ustanovi i o tome smo danas upoznali ministra", rekao je Maksimović, dodajući da se očekuje termin za zvanično otvaranje magnetne rezonanace.

Izgradnja nove, regionalne bolnice u Bijeljini počela je 29. septembra prošle godine.

sa ekapija.ba

Bad_Hafen
April 5th, 2011, 07:38 PM
je li ova crvena zgrada u desnom donjem uglu nova?
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/184975_10150155790066280_32096496279_8515852_5069943_n.jpg

bojanst
April 5th, 2011, 07:51 PM
je li ova crvena zgrada u desnom donjem uglu nova?

ta crveno-bijela zgrada je sud... renoviran i malo prosiren prosle godine...

Bad_Hafen
April 5th, 2011, 08:52 PM
ima li gdje slika?

bojanst
April 5th, 2011, 08:59 PM
evo nekih kojih nadjoh na google(bilo je i nekih u threadu ali mi mrsko da trazim):

http://www.pressonline.rs/upload/boxImageData/2010/0/29/88411/rs-0604.jpg
http://pravosudje.ba/vstv/faces/imageservlet?p_id_slike=12734

Bad_Hafen
April 5th, 2011, 09:02 PM
ok hvala

bojanst
April 6th, 2011, 12:03 AM
Otvara se jysk u bijeljini... Zna li ko lokaciju? Tom?

http://posao.ba/job.php?user=cc6258ee8d36f82cc5cfa58282b9c89b&jobID=54518

lnenad
April 6th, 2011, 10:57 AM
Kakve su sanse da su parkirani u Tehnomarketovom objektu ? Cisto sumnjam da su u Tomu njima bi trebao veci prostor, vidjeli bi ih davno.

bojanst
April 6th, 2011, 11:26 AM
Kakve su sanse da su parkirani u Tehnomarketovom objektu ? Cisto sumnjam da su u Tomu njima bi trebao veci prostor, vidjeli bi ih davno.

Pa moguce je, ali gdje ce onda tehnomarket? I oni treba uskoro da otvore!
A tom valjda ima jos jedan sprat za koji nemaju dozvolu, a predvi?en za neki salon namestaja ili slicno, pa reko' mozda su izganjali :)
na prodaju je robna kuca mihajlovic. Mogli su tamo :P

lnenad
April 6th, 2011, 04:18 PM
Nisam to znao, bice u komsiluku :) Imas li kakvih informacija o tome sta ce biti na trenutnom mjestu autobuske ?

bojanst
April 6th, 2011, 04:33 PM
Nisam to znao, bice u komsiluku :) Imas li kakvih informacija o tome sta ce biti na trenutnom mjestu autobuske ?

nemam pojma sta je tu planom predvidjeno... rade se izmjene regulacionog plana za centar pa ce vjerovatno biti na javnom uvidu u skorijoj buducnosti.

s druge strane, prijedlog izmjena urbanistickog plana bijeljine je vec usvojen na skupstini pa ce uskoro biti javno izlozene i bice na javnoj raspravi. 30 dana ce morati da budu dostupne javnosti, tako da ce to biti prilika da se dokopamo makar urbanistickog plana.
pratite u medijima(moraju da objave) kada i gdje ce biti izlozen, pa javite ovdje! pokusacu da odem i da ga nabavim(makar slikam najzanimljivije stvari) ;)

bojanst
April 6th, 2011, 05:28 PM
breaking news :D

Vlada bi sutra trebalo da razmatra i informaciju o prijedlogu Eparhijskog upravnog odbora Eparhije zvorničko-tuzlanske za stvaranje uslova za otvaranje pravoslavne gimnazije u Bijeljini.
http://www.capital.ba/sutra-o-koncesijama-za-izgradnju-autoputeva/

gimnazija bi bila smjestena u bogosloviji koja se gradi u centru grada u kompleksu manastira sv. vasilija ostroskog, a ciju izgradnju smo ovdje vec pratili...

lnenad
April 6th, 2011, 11:38 PM
I ja cu ga ako nahvatam uslikati :)

Odlicno, kada bi me samo sad uspavali i probudili za 20 godina da vidim Bijeljinu :D

RBRS
April 7th, 2011, 08:23 PM
I ja cu ga ako nahvatam uslikati :)

Odlicno, kada bi me samo sad uspavali i probudili za 20 godina da vidim Bijeljinu :D

Бићемо као Тирана. :lol: :bash:

http://i52.tinypic.com/5cakbn.jpg

Насеље на локацији бившег дистрибутивног центра. Ако је то оно што сам видио на билборду у центру, зграда је облика слова П, али нисам могао прићи да фотограшишем са свих страна, ограђено је све. Станови већ од маја, како каже Трифунчевић. :)

http://i53.tinypic.com/rmu24g.jpg

То је ова локација гдје се види нека машина/дизалица.

Претпостављао сам да ће у згради до манастира бити праволсавна гимназија, јер је владика са Додиком разговарао/договорио отварање православних гимназија у БЛ, БН и ТБ.

Штета што је ту толико искомпликовано са власништвом над земљом, могао се тај трг испред новог објекта спојити са тргом Краља Петра.

http://i56.tinypic.com/juvfb5.jpg

Нова зграда до аутобуске станице у Карађорђевој улици.

http://i51.tinypic.com/2vbppaa.jpg

http://i53.tinypic.com/m93dir.jpg

Нисам сигуран да ли је ико постављао фотографију ове зграде у Атинској улици.

http://i56.tinypic.com/2sb0u1v.jpg

У Комитској код кружног тока се, изгледа, прави бензинска пумпа, трећа пумпа на растојању од 100 метара...

Bad_Hafen
April 7th, 2011, 08:50 PM
a atini ili atinskoj :nuts:
uzasna je!

RBRS
April 7th, 2011, 09:12 PM
Атинска. Код нас је на снази парола "Ма, само нек се гради!" :)

Са сајта општине

Коментаришући Одлуку Уставног суда којом су за неуставне проглашени чланови Закона о грађевинском земљишту о увођењу трајне ренте, начелник Мићић је подсјетио да је општина Бијељина, као и остале општине у Републици Српској, била обавезна да уведе плаћање трајне ренте на основу Закона о грађевинском земишту који је 2006. године, на приједлог Владе, усвојила Народна скупштина Републике Српске. Општина Бијељина је, поштујући начело легалитета, увела ренту 2007. године и од тада је од грађана наплаћено 1,2 милиона КМ. Начелник Мићић је изразио очекивање да органи који су донијели неуставан закон пронађу начин на који ће грађани који су плаћали ренту бити обештећени. При томе, општина Бијељина је спремна да грађанима врати новац уплаћен на име ренте, када надлежни органи одлуче да грађани буду обештећени на тај начин.

Говорећи о току легализације бесправно изграђених објеката у општини Бијељина, начелник Мићић је најавио да ће на дневном реду следеће сједнице Скупштине Општине бити приједлог одлуке којом се предвиђа смањење дажбина за легализацију за 80 одсто за сва индивидуална домаћинства. Смањење дажбина ће се односити на домаћинства у којима је укупна површина објеката за легализацију до 400 квадратних метара. До краја 2010. године поднесено је око 1.000 захтјева за легализацију, а процјењује се да на подручју Општине има између три и шест хиљада нелегално изграђених објеката.

bojanst
April 7th, 2011, 09:19 PM
Hvala na pregledu, RBRS!

Ova trifunceviceva zgrada izgleda kao da je bas velika... Jel takva i uzivo?
A ni ova kod autobuske nije mala.

Ima li kakvih pomaka kod garulje?

RBRS
April 7th, 2011, 09:37 PM
За Гаруљу су објавили негдје половином марта да градња почиње за мјесец дана, тако да се још ништа не дешава.

За ДЦ, ако ти ишта значи ова мутна фотка, види се да је зграда већа, јер исто овако са друге стране се гради, темељ у облику слова П, само не дјелује ми баш симетрично.. :/

http://i55.tinypic.com/2nby5qh.jpg

bojanst
April 7th, 2011, 10:17 PM
Pa ovo je blok citav... ;)

RBRS
April 7th, 2011, 11:23 PM
Изградња зграде болнице.

J2IbmwiIJFM

Неки од података у вези са роковима.

http://www.youtube.com/watch?v=mVJ4Gi57Ysk

lnenad
April 7th, 2011, 11:51 PM
Sto se tice bolnice moj otac je tu "projekt menadzer" tako da ako vas nesto interesuje slobodno pitajte pa cu nabavim informacije :)

bojanst
April 8th, 2011, 03:49 PM
evo dvije slike manastira u izgradnji sa panoramio-a.

http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/49905306.jpg
http://www.panoramio.com/photo/49905306

http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/49568496.jpg
http://www.panoramio.com/photo/49568496

klamzi!
April 8th, 2011, 03:57 PM
^^:master:

RBRS
April 8th, 2011, 05:22 PM
http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/49905306.jpg

На овој фотографији, црква са десне стране не би требало да се види? Поготово у овој величини, удаљена је бар километар.

bojanst
April 8th, 2011, 05:38 PM
hmmm, mislim da je slika prava. u pitanju je samo efekat koji proizvode uski(telephoto) objektivi... oni pod odredjenim uslovima normalizuju velicine tako da se objekti u daljini ne smanjuju. evo nesto vise o tome: http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/telephoto-lenses.htm

Majevčan
April 8th, 2011, 06:24 PM
Sto se tice bolnice moj otac je tu "projekt menadzer" tako da ako vas nesto interesuje slobodno pitajte pa cu nabavim informacije :)
Najvjerovatnije da je vec informacija ovde bila ali mrsko mi da listam....imali bolnica podrum?

bojanst
April 8th, 2011, 06:34 PM
vidim da je pitanje za inenada, ali ja cu reci da koliko se sjecam sa slika pocetka izgradnje mislim da u vecem dijelu objekta nema podruma...

EDIT: sad sam gledao onaj klip o bolnici i po projektu stacionar nema podrum a sama bolnica ima.

demijanrs
April 8th, 2011, 06:40 PM
Najvjerovatnije da je vec informacija ovde bila ali mrsko mi da listam....imali bolnica podrum?
Ima. Nekih 250 kvadrata.

demijanrs
April 8th, 2011, 06:46 PM
vidim da je pitanje za inenada, ali ja cu reci da koliko se sjecam sa slika pocetka izgradnje mislim da u vecem dijelu objekta nema podruma...

EDIT: sad sam gledao onaj klip o bolnici i po projektu stacionar nema podrum a sama bolnica ima.
Taj klip nije baš vjerodostojan pošto mislim da je rađen za prvobitni projekat bolnice.
A od tad se mnogo šta promijenilo. Podrumski prostor je samo u dijelu "tople veze" između funkcionalnog i stacionarnog dijela objekta.

bojanst
April 8th, 2011, 07:23 PM
Taj klip nije baš vjerodostojan pošto mislim da je rađen za prvobitni projekat bolnice.
A od tad se mnogo šta promijenilo. Podrumski prostor je samo u dijelu "tople veze" između funkcionalnog i stacionarnog dijela objekta.

;) ima li kakvih velikih izmjena? mislim bas velikih. npr. u spratnosti, obliku zgrada, izgledu...

demijanrs
April 10th, 2011, 07:31 PM
;) ima li kakvih velikih izmjena? mislim bas velikih. npr. u spratnosti, obliku zgrada, izgledu...
Nisam apsolutno siguran ali mislim da je prvobitni plan bio da bolnica ima dva podzemna nivoa. Sad ima jedan i to samo na tom malom prostoru. A i to jedva. Čak je i najniža kota podignuta za metar pošto prema riječima "stručnjaka" ispod bolnice teče "živa Drina". A rješenje za taj problem bi morali da tražimo kod ljudi koji su radili The World u Dubaiju :-)

bojanst
April 12th, 2011, 02:29 AM
evo novih slika sa sajta bolnice:

http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/izgradnja_2_sprata_bolnice_a.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/izgradnja_2_sprata_bolnice_b.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/izgradnja_2_sprata_bolnice_c.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/izgradnja_2_sprata_bolnice_d.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/izgradnja_2_sprata_bolnice_e%20.jpg

Bad_Hafen
April 12th, 2011, 02:06 PM
brzo to ide :cheers:

RBRS
April 12th, 2011, 04:16 PM
Хајде, Бојане, ако ти не представља проблем, уцртај на мапи гдје се тачно налази објекат нове болнице, гдје је окренут улаз, прилази, итд. :)

bojanst
April 12th, 2011, 11:56 PM
nabrzaka sam nesto skuckao :D nije bas precizno...

http://i54.tinypic.com/vn1fnq.jpg

vlada_Ilina_h2o
April 13th, 2011, 12:01 AM
^^Da nemas mozda render bolicnice, cisto da i mi sa strane vidimo sta tu treba da "nikne"?

bojanst
April 13th, 2011, 09:26 AM
imas ovdje klip koji prikazuje cijeli projekat, pa i izgled. nesto se mijenjalo, ali ne vjerujem da je previse:
http://www.bolnicabijeljina.com/OglasiBolniceBijeljina.aspx?x=2

evo i nekih slicki(koje su uglavnom preuzete iz tog klipa):
http://rtrs.tv/_FOTO/nwz/0058/005862.jpg
http://www.bn.rs.sr/sajt/doc/file/A%202010/29092010%20NOVA%20BOLNICA%20KAMEN%20TEMELJAC/Projekat%20nove%20bolnice%20u%20Bijeljini%202.JPG
http://www.sa-c.info/nws_img/headline_bijeljina-e-dobiti-savremenu-bolnicu_deea8_bijeljina_bolnica.jpg

RBRS
April 18th, 2011, 11:27 PM
xf-invbUSpY

AERyciQUnN0

Nakon što je Skupština opštine Bijeljina usvojila Odluku o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, više nema gradnje bez dozvole.U narednih nekoliko dana očekuje se i avionsko snimanje terena pa će se tačno znati koji objekti su dosad završeni, a koji su tek u izgradnji, potvrđeno je u Odjeljenju za prostorno uređenje.U Bijeljini ima 7 000 bespravno izgrađenih objekata.

bojanst
April 19th, 2011, 11:30 AM
izgradnja skole u ledincima se nastavlja... objavljen je tender za izgradnju druge faze(grubi gradjevinski radovi). ove godine ce se raditi i rekonstrukcija krova na opstini i zamjena prozora. i za to je objavljen tender...
pobjednik tendera za novi auto za potrebe skupstine je nipex tuzla. cijena sitnica: 97 800KM :puke:

nema bas mnogo novosti iz bn ovih dana :(

lnenad
April 19th, 2011, 12:34 PM
Sledeci vazan projekat bi trebao biti prosjecanje bulevara od zeljeznicke u pravcu janje. mislim da nista ne bi trebalo da bude vaznije od toga.

RBRS
April 19th, 2011, 03:21 PM
izgradnja skole u ledincima se nastavlja... objavljen je tender za izgradnju druge faze(grubi gradjevinski radovi). ove godine ce se raditi i rekonstrukcija krova na opstini i zamjena prozora. i za to je objavljen tender...

nema bas mnogo novosti iz bn ovih dana :(

А гдје је локација те нове школе?

А и кров су чини ми се реконструисали прије реконструкције фасаде на згради општине...

Sledeci vazan projekat bi trebao biti prosjecanje bulevara od zeljeznicke u pravcu janje. mislim da nista ne bi trebalo da bude vaznije od toga.

Је ли то вијести или рубрика жеље, честитке, поздрави? :)

lnenad
April 19th, 2011, 10:53 PM
Жеље нажалост, жеље. :)

Servitium
April 19th, 2011, 11:03 PM
Bolnica je baš fina,podsjeća me malo na Templhof Gebaude u Berlinu :cheers2:

bojanst
April 21st, 2011, 01:59 PM
evo novih slika bolnice sa sajta bolnice:

http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/19_04_Nastavak_izgradnje_2_sprata_A.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/19_04_Nastavak_izgradnje_2_sprata_B.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/19_04_Nastavak_izgradnje_2_sprata_C.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/19_04_Nastavak_izgradnje_2_sprata_D.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/19_04_Nastavak_izgradnje_2_sprata_E.jpg
http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/19_04_Nastavak_izgradnje_2_sprata_F.jpg

ja sam u bn ovih dana, pa cu vidjeti da odem da slikam gradiliste i sam ;)

lnenad
April 25th, 2011, 08:47 PM
Cuo sam da bi uskoro trebali poceti za izvodjenjem radova na akvaparku. Nek im je sa srecom! :)

bojanst
April 25th, 2011, 11:49 PM
Cuo sam da bi uskoro trebali poceti za izvodjenjem radova na akvaparku. Nek im je sa srecom! :)

koliko je siguran izvor? :D ja sam vec pomislio da su pavlovici opet obecali vise nego sto mogu :D

lnenad
April 26th, 2011, 10:15 AM
koliko je siguran izvor? :D ja sam vec pomislio da su pavlovici opet obecali vise nego sto mogu :D

Izvor je rukovodilac Slobomirove kompanije tako da je prilicno siguran :D

Ogroman je to projekat, da li ce ga odjednom graditi ili u etapama ne znam, mnogo para je potrebno da ga u komadu zavrsi.

bojanst
April 26th, 2011, 11:19 AM
to ako krene obecavam da cu odmah da se provozam i da odem da slikam ;)

bojanst
April 26th, 2011, 03:52 PM
nedavno je objavljen pretkvalifikacioni tender za projektovanje i izgradnju fabrike za preciscavanje otpadnih voda:
http://www.ebrd.com/russian/pages/workingwithus/procurement/notices/project/110421a

RBRS
April 27th, 2011, 03:33 PM
Одговарајући на питање посланика СДС-а Златка Максимовића када ће почети реконструкција савског и дринског насипа у Семберији, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Мирослав Миловановић је рекао да Влада РС води преговоре са банкама о кредитном задужењу из којих ће се финансирати изградња тих објеката.

"Средином наредног мјесеца можемо очекивати неке конкретне резултате у вези са кредитним аранжманима, од чега и зависи динамика радова", додао је Миловановић.

Извор: СРНА

bojanst
April 27th, 2011, 04:16 PM
objavljen tender za izgradnju nove ulice od pet jezera do komitske i za asfaltiranje vojvodjanske ulice u janji.

danas sam slikao centar za kulturu. postavljaju prozore i oblazu zidove prije postavljanja alkobonda. ne svidjaju mi se ni plavi prozori, ni okviri prozora. nadam se samo da ce kao po projektu fasadne ploce na pokriju okvire koji se onda nece ni vidjeti.
http://i52.tinypic.com/ncmh7a.jpg
http://i56.tinypic.com/11kjnzn.jpg
http://i53.tinypic.com/i70b29.jpg

nastavljeni su radovi na buducaoj pravoslavnoj gimnaziji:
http://i56.tinypic.com/i24t5i.jpg

i jedna stambena zgrada koja je pred kraj:
http://i52.tinypic.com/j6kd2p.jpg
http://i54.tinypic.com/dnn7sk.jpg

Servitium
April 27th, 2011, 10:51 PM
Baš fina zgrada :cheers2: ,svidjaju mi se prozori i to što je bijela fasada.

obannon
April 29th, 2011, 12:56 PM
Зграда је фантастична само да се настави поред ње са градњом јер ми је та улица страшна.

Зна ли неко шта се дешава са Гаруљом, нисам у току?

Nathan_Never
April 29th, 2011, 01:27 PM
Zna li neko kad ce biti regulacioni plan za centar (Karadjordjeva) na uvidu?

bojanst
April 29th, 2011, 01:59 PM
Зграда је фантастична само да се настави поред ње са градњом јер ми је та улица страшна.

Зна ли неко шта се дешава са Гаруљом, нисам у току?

pa nema najava da ce se jos nesto graditi u knjeginje milice u skorije vrijeme. odmah do te zgrade(gdje ova kuca sto malo viri na mojoj slici) je planirana zelena povrsina(tako da ce ta kuca u stanju rusenja dugo ostati tu). meni je ta ulica super! u centru, a mirno i zelenilo(drvored).

nisam prolazio pored garulje tako da ne znam da li je sta krenulo.

@nathan_never: koliko znam izmjene regulacionog plana za centar grada jos nisu zavrsene, ali su u proceduri. ono sto je usvojeno u obliku nacrta i treba da uskoro bude na javnoj raspravi jesu izmjene urbanistickog plana. ja sam ih pitao preko sajta kada ce biti javne rasprave i uvid i za jedno i drugo, ali mi nisu odgovorili. mozda bi mogao i ti i neki drugi da im postavite ta ista pitanja ;) cisto da ih vise ljudi pita ne bi li odgovorili...

RBRS
April 29th, 2011, 02:22 PM
Не виде се никакви знаци да се нешто измјешта из Гаруље.

Има добар дрворед улица Књегиње Милице, чак и на сред тротоара цијелом ширином једно дрво стоји. :)

bojanst
May 1st, 2011, 11:19 PM
Samo da vam javim da se krenulo sa izgradnjom akva parka. Slike uskoro... :cheers:

rosulje
May 1st, 2011, 11:22 PM
Samo da vam javim da se krenulo sa izgradnjom akva parka. Slike uskoro... :cheers:

To te ja pitam :cheers:

Lijepa zgrada

mib357
May 2nd, 2011, 11:26 AM
objavljen tender za izgradnju nove ulice od pet jezera do komitske i za asfaltiranje vojvodjanske ulice u janji.

danas sam slikao centar za kulturu. postavljaju prozore i oblazu zidove prije postavljanja alkobonda. ne svidjaju mi se ni plavi prozori, ni okviri prozora. nadam se samo da ce kao po projektu fasadne ploce na pokriju okvire koji se onda nece ni vidjeti.
http://i52.tinypic.com/ncmh7a.jpg
http://i56.tinypic.com/11kjnzn.jpg
http://i53.tinypic.com/i70b29.jpg

nastavljeni su radovi na buducaoj pravoslavnoj gimnaziji:
http://i56.tinypic.com/i24t5i.jpg

i jedna stambena zgrada koja je pred kraj:
http://i52.tinypic.com/j6kd2p.jpg

Bojane možeš li mi poslati link izvora ove informacije o izgradnji ulice od Komitske do pet jezera molim te.

RBRS
May 2nd, 2011, 12:04 PM
Lijepa zgrada

Кућа моја. Хо`ш купит`? :lol:

bojanst
May 3rd, 2011, 01:19 AM
Bojane možeš li mi poslati link izvora ove informacije o izgradnji ulice od Komitske do pet jezera molim te.

Ako mislis na tender, isti mozes naci u sluzbenom glasniku bih. Na mobu sam pa ti ne mogu sad traziti link. ;) ako ne nadjes javi na pm pa cu kada budem za kompom da ti nadjem taj tender.

RBRS
May 3rd, 2011, 04:53 PM
Центар за културу са друге стране од горе приказане, почиње се са радовима на фасади. Види се и ограда џамије обложена бијелим каменом.

http://i52.tinypic.com/427fr.jpg

lnenad
May 4th, 2011, 06:15 PM
Jedva cekam da ga zavrse :)

RBRS
May 6th, 2011, 05:03 PM
Stambeno-poslovnu zgradu u Ulici braće Gavrić, preko puta Katoličke crkve u Bijeljini, počeo je još 2004. godine. Tokom gradnje pokušavao je da odstupi od regulacionog plana, insistirajući da dogradi još jedan sprat kako bi pokrio navodno povećane troškove gradnje. Zbog pokušaja nelegalne dogradnje sprata radovi su bili obustavljeni više od dve godine.

Graditelj u zatvoru, stanari bez uknjižbe

http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srpska/252237/Graditelj-u-zatvoru-stanari-bez-uknjizbe

Баш недавно другар и ја коментаришемо ту зграду. Стоји тако незавршена дуго већ, а жардињере постављају испред... :/

GavriloPrincip
May 7th, 2011, 05:01 PM
Видим на оном билборду испред новог центра за културу слика зграде "Гаруља" што се треба правити и каракеристике објекта.

mib357
May 7th, 2011, 06:56 PM
Ako mislis na tender, isti mozes naci u sluzbenom glasniku bih. Na mobu sam pa ti ne mogu sad traziti link. ;) ako ne nadjes javi na pm pa cu kada budem za kompom da ti nadjem taj tender.

Hvala Boki snašao sam se! Da li će se ova ulica priključiti na kružni tok kod fisa ili negdje prema gradu??? Ako znaš tačnu lokaciju da mi kažeš bilo bi super!

bojanst
May 7th, 2011, 09:10 PM
@gavriloprincip: vidio sam i ja iz auto. Slikacu i to, pa cu da stavim.
Imam vec nekih, ali nikako da stavim.

@mib357: ne znam tacno gdje, ali mislim da imamo nagovjestaj. Tamo pored enmona, gdje se gradi benzinska pumpa, ima ostavljeno sa jedne strane kao priprema za prikljucenje ulice. A to tacno pravo do manastira, zato mislim da ce tu biti. ;)

lnenad
May 8th, 2011, 12:28 PM
Видим на оном билборду испред новог центра за културу слика зграде "Гаруља" што се треба правити и каракеристике објекта.

Jel nesto specijalna zgrada ili sta ?

bojanst
May 8th, 2011, 04:02 PM
Jel nesto specijalna zgrada ili sta ?

ma nije, ali je velika i znacajno je lokacija. meni je na tom renderu izgledala prilicno jadno i uobicajeno za bn, s tim da na cosku ima malo staklene fasade. nisam danas isao da slikam render posto pada kisa ;)

bojanst
May 8th, 2011, 04:22 PM
a sad evo malo slika od ranije.

bio sam do slobomira i radovi na akva parku su krenuli. za sada su to uglavnom zemljani radovi(dovozenje i odvozenje sljunka i uredjenje tla), koji su vrlo obimni. Ono sto je primjetno jesu radovi na jednom temelju. sam ogradjeni prostor je ogroman,a za potrebe radnika i materijala je napravljena veliki drveni objekat sto nagovjestava velike radove. zbog toga nije ni bilo nesto mnogo da se slika, ali evo dvije slicke:
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9876.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9877.jpg

bio sam i do manastira. vrlo je lijep!!! pocelo je uredjenje i samih 5 jezera na strani koja je do manastira. na samoj crkvi posebno su zanimljivi vajarski radovi oko vrata i u unutrasnjosti(stubovi izgledaju kao stabla). slike:
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9908.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9898.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9896.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9895.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9892.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9891.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9887.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9886.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9885.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9884.jpg

stigla zvona:
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9881.jpg

staracki dom:
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9893.jpg

pet jezera:
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9894.jpg

pogled na drugu stranu od manastira:
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9913.jpg

malo panorama:
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9662.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9661.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9658.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9655.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9660.jpg
http://i750.photobucket.com/albums/xx146/bojkic/bn/IMG_9656.jpg

Banja Luka.RS.
May 8th, 2011, 04:37 PM

Svidja mi se ova crkva. Puno liči na Ruske crkve, jel to novi trend u gradnji ili Rusi imaju neke veze sa njom?

bojanst
May 8th, 2011, 05:41 PM
da, u tom manastiru ce biti cestice nekih ruskih svetaca koje je je vladika dobio u rusiji.

evo da posle postavljanja slika budem danas jos aktivan :D objavljen je tender i za trecu fazu radova na centru za kulturu! isti obuhvata zavrsne radove i klimatizaciju i ventilaciju, a rok za zavrsetak radova je 15.6.2012.

na tenderu za asfaltiranje 3km puta do brijesnice odabrani bijeljina putevi.

objavljen tender za izvodjaca za saniranje fasade i krova poste u bijeljini.

Bad_Hafen
May 8th, 2011, 08:26 PM

Svidja mi se ova crkva. Puno liči na Ruske crkve, jel to novi trend u gradnji ili Rusi imaju neke veze sa njom?
Zar nisi skontao da kod nas vlada Jefremov stil gradnje, a odstupanja su samo u zvonicima hove li biti 50 ili 100 m.
Tako da stil gradnje ove bjeljinske crkvice mora imati neku pozadinu

RBRS
May 9th, 2011, 10:14 AM
ma nije, ali je velika i znacajno je lokacija. meni je na tom renderu izgledala prilicno jadno i uobicajeno za bn, s tim da na cosku ima malo staklene fasade. nisam danas isao da slikam render posto pada kisa ;)

Јесте ли сигурни да је то та зграда, тј. локација? Ја сам на том билборду видио рендер оне зграде у насељу некадашњег дистрибутивног центра, а постављао сам и фотографију те зграде.

bojanst
May 9th, 2011, 10:22 AM
Јесте ли сигурни да је то та зграда, тј. локација? Ја сам на том билборду видио рендер оне зграде у насељу некадашњег дистрибутивног центра, а постављао сам и фотографију те зграде.

pa pise garulja. mozda su "uzajmili" render kako bi sto prije krenuli sa reklamom :D

bojanst
May 9th, 2011, 11:18 AM
2010. nam je bila katastrofalna sto se tice broja rodjene djece. pad pod 10%! razlog? moramo vise da radimo po tom pitanju :P

broj rodjenih
2004. 951
2005. 925
2006. 985
2007. 940
2008. 974
2009. 1048
2010. 924

umrlih
2004. 1160
2005. 1175
2006. 1156
2007. 1249
2008. 1150
2009. 1102
2010. 1184

GavriloPrincip
May 9th, 2011, 11:31 AM
Нова зграда завучена између кућица негде отприлике ако се гледа из ваздуха између зграде ПИО и аутобуске, има прилаз и из Његошеве и из Меше Селимовића неким уским уличицама.
Прије је ту био неки стари амбар пун кукуруза :)

http://i151.photobucket.com/albums/s158/GavriloPrincip/Untitled-1-1.jpg

bojanst
May 9th, 2011, 11:57 AM
http://i52.tinypic.com/whz439.jpg

to je negdje gdje sam oznacio plavo?

ovo crveno sto sam oznacio je lokacija koji rimax ima oznacenu na svom sajtu kao buduce mjesto izradnje zgrade.

cijeli taj prostor iznedju majevicke, njegoseve i mese selimovic ima veliki potencijal jer je lokacija cisti centar, a ima dosta kuca. ali da bi se dalji razvoj nastavio opstina mora da otkupi placeve i porusi po koju kucu i da napravi ulice.
ovako kad uglave zgradu medju kuce i do nje dolazi samo sokak je po meni bezze i nikada tu ne bih kupio stan :D

neki dan sam prolazio majevickom i primijetio sam da ona ruzna zgrada na cosku majevicke i njegoseve zjapi prazna. nije ni cudo kakva je rogobatna :D

GavriloPrincip
May 9th, 2011, 12:21 PM
Добро си означио.

Лепо би било то да општина откупи коју кућицу и то уреди, али ми звучи као превелики залогај за нашу општину, не знам да се то радило у било ком делу града, да су откупљиване приватне куће од стране општине. Ако узмемо да нема куће испод 100000 марака и да нпр, општина откупи пет за уређење малог дела града. И када узмемо у обзир колико има таквих делова по сваком кутку града, ради се о огромним милионима који се никада неће вратити. Још смо ми сиротиња за естетику.

RBRS
May 9th, 2011, 01:14 PM
Нова зграда завучена између кућица негде отприлике ако се гледа из ваздуха између зграде ПИО и аутобуске, има прилаз и из Његошеве и из Меше Селимовића неким уским уличицама.
Прије је ту био неки стари амбар пун кукуруза :)

Хвала на одговору који сам тражио ових дана када сам ту видио кран. :)

bojanst
May 10th, 2011, 12:54 AM
bio sam danas do bolnice, ali nisam isao zbog slikanja, pa nisam nosio fotoaparat. mogu samo reci da radovi lijepo napreduju i da se radilo i danas na neradni dan! ;)

GavriloPrincip
May 10th, 2011, 01:41 AM
Сликао сам ноћас презентацију нове Гаруље али нажалост пореметио ми се мало зум
http://i151.photobucket.com/albums/s158/GavriloPrincip/Fotografija-0011.jpg

Bad_Hafen
May 10th, 2011, 09:18 AM
garulja :lol: :rofl:

GavriloPrincip
May 10th, 2011, 10:18 AM
Да, то су ти култни назови претходних објеката који остану довека везани за једно место.

BN_23
May 10th, 2011, 11:13 AM
Aj makar ce imati ovaj plato sa fontanicom ispred, a zgrada kao zgrada je klasicno Trifuncevicevo s***e.

bojanst
May 10th, 2011, 11:18 AM
Aj makar ce imati ovaj plato sa fontanicom ispred, a zgrada kao zgrada je klasicno Trifuncevicevo s***e.

meni je sve ruzno, pa i ova fontana :D a mislim da nje na kraju nece ni biti. ona je tu samo da "uljepsa" render, a ne vjerujem da ce je napraviti...
i opet parking oko zgrad... ima li garazu?

lnenad
May 10th, 2011, 12:57 PM
Mene vise interesuje kako ce uraditi parterno uredjenje oko same zgrade.

A ko mu je radio ovaj bilbord, radio ga je u stilu sve mi boje dobro stoje :D

obannon
May 10th, 2011, 01:32 PM
U svakom slucaju ljepsa je od Garulje :), promjenice izgled grada, dobro bi bilo samo da se nastavi iza nje sa gradnjom prema centru pa sve do Bobar banke

bojanst
May 10th, 2011, 01:56 PM
Mene vise interesuje kako ce uraditi parterno uredjenje oko same zgrade.

A ko mu je radio ovaj bilbord, radio ga je u stilu sve mi boje dobro stoje :D

bilbord je stvarno na nivou djeteta 2 razred osnovne :D pljunes 700 maraka za mjesto bilborda ali ne mozes ni 100 da ti neko napravi kakav/takav dizajn.

pogle samo ovaj dio dole :D
"već" je malim slovima, plave boje i italic, pa onda ide "u" koje je isto malim slovima, ali je crveno i nije italic, onda slijedi "septembru" koje je velikim slovima u crvenoj boji i nije italic, pa onda godine opet malim slovima. i sve to na zeleno/zutoj pozadini. :lol::lol::lol:
ovo gore trifuncevic stanovi nije nista bolje. a ove male slike mozes da vidis samo ako poneses merdevine i naslonis ih na bilbord i dobro pridjes. :D ma cijeli je extra! :P

@obannon: biti ljepsi od garulje nije tesko, zar ne? :D

ja sam malo i previse ruzio ovdje, ali to samo zato sto mislim da na takvu lokaciju treba da dodje lijepa zgrada, a iz rendera to ne vidimo.
medjutim, sve ove moje kritike se samo odnose na render. ono sto se kod nas desava je da zgrade dosta odstupaju od rendera i da se oni kod vecine firme rade vrlo jeftino. zato je moguce i da zgrada izadje ljepsa nego sto je na renderu i tek tada ce biti mjesta pravoj i konacnoj kritici. ;)

bilo bi super kada bi se nastavila gradnja dalje. po situaciji koju imamo za tu ulicu izgleda da bi zgrade bile vrlo malo uvucene i za nju nije predvidjeno vece sirenje(do autobuske jeste predvidjeno sirenje, ali dalje izgleda nije). takodje bi bilo dobro da se rijesi i ona strana prekoputa garulje(do rimaxove zgrade) i da se i poruse one stracare i izgradi nesto i na tom cosku ;) mogao je da i to uzme trifuncevic i napravi neku kapiju centra grada, ili dvije simetricne zgrade.

Bad_Hafen
May 10th, 2011, 04:20 PM
ali vazno je da se napise ekskluizivna stambeno-poslovna zgrada

bojanst
May 10th, 2011, 10:58 PM
Obustaviti prodaju AD "Grad"

BIJELjINA - Opština Bijeljina traži od Vlade Republike Srpske da hitno obustavi postupak javne prodaje nepokretnosti, koje je objavio AD "Grad" da bi bilo riješeno upravljanje državnom imovinom u ovom preduzeću, njegovo buduće funkcionisanje i prenošenje u nadležnost ove lokalane zajednice. U saopštenju iz kabineta načelnika opštine Bijeljina Miće Mićića navodi se da je 4. maja u dnevnom listu "Glas Srpske" objavljen oglas o prodaji nepokretnosti, kojim se nude na prodaju velike površine građevinskog zemljišta i ističe da je ova lokalna zajednica iznenađena ovakvim postupkom, jer je AD "Grad" privredno društvo sa 100 odsto kapitalom u državnoj svojini.

"Sva imovina, kojom trenutno raspolaže ovo privredno društvo bila je u društvenoj, sada državnoj svojini. AD `Grad` obavljalo je djelatnosti koje je Skupština opštine Bijeljina svojim odlukama odredila", navodi se u saopštenju.

Iz opštine Bijeljina ističu da objava ovog oglasa izaziva njihovu zabrinutost, negodovanje i pitanje "ko je o tome odlučivao i ko je o svemu konsultovan?".

"Neshvatljivo nam je da se značajna imovina u državnoj svojini rasprodaje na ovakav način, a da lokalna zajednica, koja ima svojstvo osnivača ovog preduzeća, nije sa tim upoznata prije odlučivanja o prodaji", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se postavlja i pitanje zašto se AD "Grad" Bijeljina nije našlo na spisku za prenošenje u nadležnost opštine, iako je bijeljinska lokalna zajednica dostavila spisak komunalnih preduzeća za koja traži da na osnovu zakona budu vraćene u njenu nadležnost.

:ohno::ohno::ohno:

mib357
May 10th, 2011, 11:42 PM
http://i52.tinypic.com/2gx0iyt.jpg

Evo malo bolja fotka!

Meni ova zgrada nije tolika katastrofa kao pojedine u gradu našem jadnom :)

Meni nije jasno zašto po Bijeljini grade zgradice sa onim krovićima malenim i balkončićima neupotrebljivim!
I obavezno svaka liči na drugu i kao da se utrkuju ko će ružniju zgradu napraviti i ofarbati u neku drečavu boju da šljašti.

Ljudi meni nije opravdanje nedostatak sredstava za onako ružne zgrade. Dajte seljačini iz obarske ili crnjelova 5 a školovanom čovjeku koji ima stila 4 miliona maraka i naravno da će šošon iz obarske i crnjelova napraviti rugobu nad rugobama dok će ovaj drugi da izvuče maksimum iz ta 4 miliona i napraviti zgradu koja će biti bar u najmanju ruku pristojnog izgleda!

Realno je da je Ćomi trećina čovjek koji predvodi opštinu a on kad progovori meni izgleda kao da krava riče što implicira da ako je domaćin "čoban" onda ni domaćistvo nemože biti ništa drugo do štala.

E sad će krenuti mnogi da ga brane, te Mićo je uradio ovo, te mićo je uradio ono... Pitanje je: Koliko bi neko drugi mlađi, pametniji, manje korumpiraniji, neko kome glava manje podsjeća na panj uradio za ovu opštinu.:banana:

torquemada
May 11th, 2011, 05:10 AM
Moze li neko da mi objasni kako je moguce da se Bijeljina ovoliko gradi? Odakle tim ljudima pare? Grad izgleda stvarno impresivno u odnosu na preratnu Bijeljinu.

lnenad
May 11th, 2011, 11:02 AM
Cinjenica je da je Bijeljina ravnica pa ima dosta okolnih sela, a posto su se sada otvorili fakulteti mnogo ljudi iz okoline i iz manjih gradova biraju Bijeljinu jer stanovi nisu previse skupi a imaju sve sto nisu imali u svom gradu/selu. Gradjevinci dignu kredit, puknu zgradu i imaju profit.

bojanst
May 11th, 2011, 12:44 PM
pa sve je u prilivu stanovnistva i novoj geopolitickoj lokaciji bijeljine. nazalost povod je bio rat, koji je ucinio da se populacija opstine poveca za 30%-50%(ne znamo tacno :D) i to je stvorilo jednu kriticnu masu od preko 120 000 ljudi. sa takvom masom otvorile su se mogucnosti za postojanje i jacanje mnogih sadrzaja koji nisu moguci u manjim mjestima(prodavnice, fakulteti, bolnice, turisticki objekti, kulturni dogadjaji). i onda to vuce jedno drugo. sto je vise sadrzaja to se opet vise ljudi doseljava i tako... u bijeljinu se svake godine doseli oko 1000 ljudi. osim tih hiljadu, dodje svake godine jos skoro toliko studenata sa strane. jos jedna posljedica povecanja broja stanovnika je da smo sada mnogo pretekli zvornik, ugljevik, lopare, te smo postali centar u koji sve cesce navracaju ljudi iz tih opstina. stigli smo i brcko sa kojim se sada skoro da nosimo "1-1" a prije rata im nismo mogli ni prici.

drugi razlog je sto je opstina bijeljina postala vrata rs za srbiju, te ovuda prolazi i dosta novca i robe. u njoj se ljudi osjecaju blize srbiji(i sigunije) i zato je naseljavaju(prilican broj njih i ode u srbiju u nekom sljedecem koraku). a prije rata je bila slijepo crijevo.

trece, ovo je poljoprivredni kraj, te se uvijek ima nesto raditi. prije rata bijeljina je imala ne tako jaku industriju(u poredjenju sa drugim opstinama slicne velicine u SFRJ) i zato nije bila razvijena. posto je industrija svuda kljoknula(pa i u bijeljini), ovdje se to manje osjetilo. takodje, kao poljoprivredni kraj, bijeljina je uvijek imala ogroman broj gastarbajtera i ono sto je primijetno vise nego ikada jeste da oni ulazu ovdje. kupuju stanove po gradu, grade kuce. nisam siguran sta je razlog tom povecanju ulaganja, ali cu primijetiti da je posebno veliki broj roma koji kupuju kuce i stanove.

cetvrto, ovdje su stanovi prilicno jefitni!!! trenutno, mislim da nema zgrade(u samom centru) u kojoj je kvadrat iznad 1500KM za ozbiljne kupce(kad se malo cjenkas :D), a u predgradjima ima i za 1000KM. zato se gradi mnogo!

peto, ima ovdje jos mnogo kapitala iz rata koji polako izlazi i pere se, a vjerujem da za ovakvu stanogradnju imamo zahvaliti i pranju novca iz sadasnjih kriminalnih aktivnosti i tezih i laksih oblika. u pogranicnim podrucjima je uvijek tako.

ima sigurno jos stvari, ali ovo su neke koje su mi pale na pamet.

@inenad: tacno je da mnogo ljudi sa sela kupuje stanove u gradu. ta mi logika nikako nije jasna, pogotovo kad cujem da neki i zemlju prodaju da bi kupili stan... jos kad neko iz dvorova radi tako nesto, tek se onda zabezeknem.

lnenad
May 12th, 2011, 12:05 PM
To ti je boki proces urbanizacije, icicemo do odredjenog broja stanovnika, dok se jos formira pravi grad, posle toga bice nazad u predgradje i sela :)

bojanst
May 12th, 2011, 12:07 PM
To ti je boki proces urbanizacije, icicemo do odredjenog broja stanovnika, dok se jos formira pravi grad, posle toga bice nazad u predgradje i sela :)

Ma jasno mi je kad dolazi neko iz neko dalekog sela ili ko zivi u nekom planinskom nepristupacnom podrucju. Ali da neko iz semberskog sela predje u bijeljinu je bezze... ljepse je zivjeti u dvorovima nego u bijeljini ;) barem je takav moj utisak....

EDIT: kakva je guzva u gradu... svuda kolone :(

bojanst
May 12th, 2011, 03:14 PM
Поштовани, увид у измене урбанистичког плана је почео, а увид можете остварити у ходнику Одељења за просторно уређење. Регулациони план центра града је у процесу израде и у плану је да буде завршен до краја године.
...

lnenad
May 12th, 2011, 09:03 PM
Cuo sam da je poprilicno lose uradjen, ali ga nisam licno vidio.

Sto se tice urbanizacije, ja smatram da ce Pet jezera da bude najjace mjesto za zivot u Bijeljini. Direktan put do Pavlovica i Race, Fisa i Tempa, Konobe i Akva parka, Crkva je tu, bice i kanalizacija tu, nema guzve, a nije preterano skupo.

GavriloPrincip
May 12th, 2011, 10:25 PM
Да ли је ново насеље на Пет Језера са десне стране када идеш према Дијеловима, преко пута оних зграда што су прављене пре десетак година, где има и она једна нова зграда?

Ја сам мислио да је ту али видим неки људи иза оне нове зграде праве једно 5-6 кућа.

bojanst
May 13th, 2011, 11:36 AM
ali nemas skoro nista u 10 minuta pjesacenja. za mene postoje dvije opcije:

1) zivis u samom centru u stanu. kola ti po bijeljini onda i ne trebaju.
2) zivis negdje totalno van grada, a gdje ima sva infrastruktura.

meni je glupo imati kucu u gradu. u vecini slucajeva velicina placa, tj. dvorista ti je ogranicena na neki prcoljak :D bolje onda odes na selo i imas veliko dvoriste. a i jefitnije je. kola moras paliti i u jednom i u drugom slucaju ;)

BN_23
May 13th, 2011, 03:32 PM
ali nemas skoro nista u 10 minuta pjesacenja. za mene postoje dvije opcije:

1) zivis u samom centru u stanu. kola ti po bijeljini onda i ne trebaju.
2) zivis negdje totalno van grada, a gdje ima sva infrastruktura.

meni je glupo imati kucu u gradu. u vecini slucajeva velicina placa, tj. dvorista ti je ogranicena na neki prcoljak :D bolje onda odes na selo i imas veliko dvoriste. a i jefitnije je. kola moras paliti i u jednom i u drugom slucaju ;)
Nisi u pravu. Najbolje je imati kucu u gradu, zivis u gradu a niko ti nema iznad ili ispod, ne moras da pazis da li si pojacao muziku, da li glasno pricas i slicno. Jos ako je kuca malo dalje od puta onda kao da si na selu, nema ni buke. Tako je bar kod mene. :lol:

bojanst
May 13th, 2011, 03:44 PM
Nisi u pravu. Najbolje je imati kucu u gradu, zivis u gradu a niko ti nema iznad ili ispod, ne moras da pazis da li si pojacao muziku, da li glasno pricas i slicno. Jos ako je kuca malo dalje od puta onda kao da si na selu, nema ni buke. Tako je bar kod mene. :lol:

jasno je da zivot u kuci ima prednosti u odnosu na zivot u stanu, kao sto ima i mana. ali kad vec odlucis da zivis u kuci, zasto onda uopste biti u gradu. bolje je onda imati kucu potpuno van grada sa velikim dvoristem, vocnjakom... po meni dvoriste je najveca prednost kuce, a ovim se dosta gubi. plus, placevi van grada su mnogo jeftiniji...

ali to je samo moj stav... ;)

da ne bude da samo trabunjamo: zgrada prekoputa hotela opasno brzo napreduje. vec je na 4tom spratu i prilicno je velika. vide se vec neki obrisi ukrasnih stubova. nadam se da ce biti lijepa, samo je uvucena pa nece doci do izrazaja.
zgrada kod autobuske je napredovala vrlo brzo do nekog 3-4 sprata, a cini mi se da je sada malo usporila. bas je velika za tu lokaciju.

po nezvanicnim informacijama koje sam dobio od zaposlenih u kompaniji slobomir, plan je da jedan zatvoreni bazen bude gotov do kraja godine(znaci isto ono sto sam cuo i prije pocetka izgradnje). trenutno se vode razgovori sa opstinom oko takse za uredjenje zemljista. posto je to veliki prostor, a uz magistralni put taksa bi bila milion maraka, pa se pokusava da opstina odobri kakvo smanjenje... sto se mene tice neka im odobre, a neka ovaj zauzvrat omoguci besplatno(jeftino) koriscenje bazena za neke kategorije u odredjenim terminima. npr. za ucenike i studente...

RBRS
May 14th, 2011, 01:49 PM
Приједлози и сугестије на Нацрт Закона о одржавању стамбених зграда

У Административној служби општине Бијељина је отворена Књига приједлога и сугестија на Нацрт Закона о одржавању стамбених зграда који је сачинило Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.
Сви заинтересовани грађани могу упутити приједлоге и сугестије на Нацрт Закона сваког радног дана од 08:00 до 16:00 часова на Инфо-пулту Административне службе општине Бијељина.
Књига је отворена до 22. маја ове године.

Eлектронски регистар административних поступака

http://sobijeljina.org/eregistar/

"Smanjili smo opštinske administrativne takse u prosjeku za 20 odsto, a neke i do 40 odsto. Ono što su rekli ljudi koji su se bavili projektom jeste da je ušteda na godišnjem nivou veća od 4.300.000 KM", rekao je danas načelnik opštine Mićo Mićić.

+

Na konferenciji za novinare bilo je riječi i o razvoju opštine Bijeljina, a predsjednik ekonomsko-privredsnog savjeta OO SNSD Saša Tomić ocijenio je da trenutna strategija razvoja u opštini Bijeljina nije donijela očekivane rezultate, navodeći da je u prošloj godini zatvoreno 457 malih i srednjih preduzeća.
On je precizirao da u opštini Bijeljina ima sedam malih i srednjih preduzeća na 1 000 stanovnika, nasuprot 19 preduzeća u Banjaluci ili 40 koliko je evropski prosjek.

Nathan_Never
May 16th, 2011, 11:39 AM
Molio bih nekoga da mi malo rastumaci razliku izmedju Urbanistickog plana i Regulacionog plana, posto je gore navedeno da je poceo uvid u izmjene urbanistickog plana a regulacioni je u procesu izrade. Licno sam zainteresovan za Karadjordjevu, da li ce se tu sta mijenjati...

Pozdrav svima...

RBRS
May 16th, 2011, 09:13 PM
Прекосутра је на скупштини општине тема Приступ измјени регулационог плана, па испрати ако можеш, не знам да ли још имају преноси на ТВ Арена.

RBRS
May 18th, 2011, 10:36 AM
PREDSTAVLJEN KONCEPTUALNI PROJEKAT PREČISTAČA

U bijeljinskom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" danas je predstavljen konceptualni projekat postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, čijom se realizacijom obezbjeđuje zaštita životne sredine.Prezentaciju su održali predstavnici dansko-turskog konzorcijuma menadžmenta projekta KOVI-IPF (COWI-IPF).
Ekspert KOVI-a za zaštitu životne sredine Merih Kerestecioglu rekao je da je ovo postrojenje ključno u projektu kanalizacionog sistema.Iz preduzeća "Vodovod i kanalizacija" navode da su sredstva za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda donatorska i to - četiri miliona evra od Evropske komisije u Sarajevu i Briselu i četiri miliona evra od Švedske agencije za obnovu i razvoj - SIDA."
Lokacija za postrojenje površine sedam dunuma nalazi se na dijelu muljnih polja Fabrike šećera u Velikoj Obarskoj", rekao je direktor preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Vasilije Mićić.
Prema njegovim riječima, tenderska dokumentacija trebalo bi da bude završena do kraja juna, a u narednoj godini biće izabran najbolji izvođač radova."
Izbor izvođača biće po sistemu ključ u ruke, što znači da će i tehnologija i građevinski dio biti predmet ponude", dodao je Mićić i izrazio nadu da će se na tender prijaviti najpoznatije svjetske firme koje se bave prečišćavanjem otpadnih voda.
Početak izgradnje postrojenja planiran je naredne godine, dok se završetak očekuje krajem 2013. godine.

lnenad
May 20th, 2011, 05:25 PM
Imam za vas pravu poslasticu, predstavljam vam render Aqua Cityja :)

http://farm6.static.flickr.com/5064/5740238496_54f3e003a2_b.jpg

RBRS
May 21st, 2011, 12:15 AM
На скупштини су се помињали пројетки инвеститора за које не постоји дозвола, чини ми се да се и аква парк помињао у том контексту, јер не постоји регулациони план за Слобомир. :/ (?) Надам се да гријешим и да ће бити све уреду.

Бијељина: Градиће се трећи крак обилазнице

http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=4&idnovost=7041

bojanst
May 21st, 2011, 04:04 PM
lnenad, hvala! Izgleda fino... river, bazen sa talasima, ... tobogani nisu dovrseni na renderu. Tacno je onaj temelj koji sam slikao ovako dijagonalno postavljen na placu.
Ima dosta natkrivenog prostora na renderu! ;)

Hahaha! Ovi na frontalu stavili moj sliku ulica...

cccc9
May 21st, 2011, 08:50 PM
Hval puno Inenad! Stvarno lijpeko izgleda. Bio bi zadovoljan kad bi se 80% uradilo. Ako imas jos nekih slika samo izvoli.